Прочетете още: Нов вид слънчеви панели генерират енергия от дъжда

Прочетете още: Нов вид слънчеви панели генерират енергия от дъжда ...

......... да достигнат нивата на силиконовите соларни клетки. Въпреки това дори в тази начална фаза, технологията вече показва обещаващи приложения. Например, изследването на среда с малко светлина – като мините – изисква използването на сензори, които могат да бъдат захранени с биогенни клетки, подобни на тези, които разработихме“, допълват от екипа.


Преди седмица в интернет пространството се появи първата изтекла снимка

Преди седмица в интернет пространството се появи първата изтекла снимка ...

......... а не новия 10. От една страна това е обяснимо, с оглед на статуса на прототип, който вероятно има устройството. От друга обаче е подозрително и както всички подобни лийкове, трябва да се отнасяме с известна доза скептицизъм. Xiaomi все още няма официални коментари и информация за Mi Mix 3.


В официалния форум на Xiaomi е публикуван тийзър на презентация,

В официалния форум на Xiaomi е публикуван тийзър на презентация, ...

......... mAh батерия със система за бързо зареждане и т.н.Прочетете още: Xiaomi Mi A1: Златната среда Предполага се, че новият Mi A2 ще се предлага във версии с 4 и 6 GB RAM и в четири варианта в зависимост от вградената памет. Сред очакваните разцветки пък са златисто, черно и синьо.


Безжично зареждане, влагозащита, безрамков екран без прорези и до 5

Безжично зареждане, влагозащита, безрамков екран без прорези и до 5 ...

......... година, поне при топ моделите. OnePlus предлагат устройства от горен клас, така че стъпка в тази посока не би била учудваща. Подчертаваме, че всичко изброено дотук са само слухове. Възможно е някои елементи да видят бял свят едва в OnePlus 7 например или пък да останат във въображението на феновете.


2018 г. може да се окаже изключително интересна за фотографите.

2018 г. може да се окаже изключително интересна за фотографите. ...

......... значително свиване размерите на устройствата чрез елиминиране на голяма част от механиката, характерна за DSLR-ите, оставяйки (засега) само тази на затвора. Преди няколко години, при появата на този тип устройства на пазара, за тях бяха характаерни значителни недостатъка, които обаче в голяма степен вече могат да се считат за изживяни.


Японският производител Nikon официално е прекратил своята първа серия от

Японският производител Nikon официално е прекратил своята първа серия от ...

......... пълноформатни фотоапарати от Canon и Nikon Nikon 1 продуктите все още се предлагат в някои региони, но на японския сайт на компанията те вече са отбелязани като прекратени. Общо за периода на съществуването на серията на пазара се появиха 11 камери и 12 обектива, както и различни аксесоари за тях.По-рано тази година, когато Android Pay официално се превръща в

По-рано тази година, когато Android Pay официално се превръща в ...

......... това ще се отрази навсякъде. Разделянето на функциите между няколко приложение беше странно, така че е добре да се види, че компанията ги обединява в едно по-интуитивно приложение. Към момента единствено американските потребители могат да се възползват от него, но се надяваме скоро да бъде достъпно и в останалите държави.


Според колегите от Motherbiard социалната мрежа тества система, която да

Според колегите от Motherbiard социалната мрежа тества система, която да ...

......... от потребител в Русия. Говорител на Facebook обяви официално, че тестовете са част от мащабна кампания, целяща борба с различните форми на измама през социалната мрежа. "Тестваме нови функционалности, които ще дадат на потребителите по-голяма сигурност и информация за хората, с които все още не са имали контакти в Messenger".


Система с изкуствен интелект (ИИ) за премахване на шум от

Система с изкуствен интелект (ИИ) за премахване на шум от ...

......... изображения, изследователите са “тренирали” системата, захранвайки я с такива с различна структура на шума. Според тях освен да чисти дефектни снимки, разработката може да бъде много полезна в области като медицината и науката. От там дават конкретни примери с изображения от ядрено-магнитен резонанс, чието качество може да бъде значително подобрявано.


Специален сайт за европейските потребителите на фотоапарати на Sony стартира

Специален сайт за европейските потребителите на фотоапарати на Sony стартира ...

......... мистерията около серия фотографски техники и да вдъхновим фотографите да изпробват нови неща под ръководството на едни от най-добрите фотографи в света.“ Новият сайт Sony α Universe Europe вече е тук и съдържанието на него ще бъде обновявано редовно, обещават от компанията. Наличен е на 22 европейски езика, вкключително български.


Прочетете още: Дигитална национална коалиция и Facebook с онлайн кампания

Прочетете още: Дигитална национална коалиция и Facebook с онлайн кампания ...

......... са се наклони заради политическия натиск, след като Конгресът е нагорещил ситуацията с фалшивите профили, контролирани от руски граждани. Мерките, взети от социалната мрежа обаче не спират до тук: например компанията може да ограничи влиянието и достигането до другите свои потребители като измести съмнителните публикации по-назад в потока на съобщенията.В началото на годината NASA и Европейската космическа агенция (ESA)

В началото на годината NASA и Европейската космическа агенция (ESA) ...

......... на ракетата, всъдеходът ще заснеме първото излитане от повърхността на Червената планета. Ракетата ще изведе пробите до орбитален апарат, който пък ще ги донесе на Земята. Всичко това ще стане реалност, ако двете космически агенции (ESA и NASA) преценят, че технологиите, нужни за осъществяването на плана, могат да бъдат разработени.


Следващото поколение умни часовници на Samsung в момента гравитират около

Следващото поколение умни часовници на Samsung в момента гравитират около ...

......... Samsung.  PLP тук стои зад Panel level packaging - това е по-напреднала технология за поставяне на компонентите в джаджата. Потребителите ще могат да мерят и кръвното си налягане директно с новия часовник, който според Ice Universe ще използва операционна система, базирана на Wear OS и ще има 470 mAh батерия.


Преди няколко години първият OnePlus предизвика известно раздвижване на пазара

Преди няколко години първият OnePlus предизвика известно раздвижване на пазара ...

......... едно от челните места в категорията. Преди няколко години OnePlus на практика беше без конкуренция около себе си. Сега Honor е една много силна алтернатива. Предимства Недостатъци Отлична визия и сглобка Добро цветопредаване на екрана Добра камера 3,5 мм стерео жак Недостатъчна яркост на екрана Муден четец на пръстови отпечатъци


В Apple изглежда са решили да опреснят своето бюджетно предложение

В Apple изглежда са решили да опреснят своето бюджетно предложение ...

......... Презентацията на новите смартфони на компанията се очаква през есента. Освен въпросния наследник на iPhone SE бял свят трябва да видят още 5,8-инчов наследник на iPhone X, както и негова уголемена версия с диагонал на екрана от 6,6 инча. Последните две устройства се очаква да бъдат оборудвани с OLED дисплеи.


Когато става въпрос за оценка на нови технологични джаджи, човек

Когато става въпрос за оценка на нови технологични джаджи, човек ...

......... е на чудесно ниво за подобен клас слушалки, а гасенето на външни звуци е толкова добро, че има опция да бъде намалено, ако искате все пак да чувате нещо от околния свят. Samsung Gear Sport Предимства: Недостатъци:     Samsung Gear Icon X Предимства: Недостатъци:          Учените в Харвард разработват миниатюрни земноводни роботи. Те са обновили

Учените в Харвард разработват миниатюрни земноводни роботи. Те са обновили ...

......... работа по земноводния робот – например как да се върне на земята без нуждата от рампа. Екипът обмисля решения като механизъм за скачане. Ако се постигне напредък, HAMR ще може да се използва за поставяне на подводни сензори или да изпълнява задачи, които не биха били практични за по-големите модели.


Радиотелескопите са от решаващо значение за някои важни открития, свързани

Радиотелескопите са от решаващо значение за някои важни открития, свързани ...

......... или иначе това е само началото на тестовете, тъй като радиотелескопите в процес на разработка като Square Kilometer Array например обещават да намерят повече от тези идеални за тестове пулсарни системи. Ако намерят достатъчно, те биха могли или да подкрепят теорията на Айнщайн, или да намерят начин да я оборят.


  От Samsung намекнаха, че пускането на Galaxy Note 9

  От Samsung намекнаха, че пускането на Galaxy Note 9 ...

......... това, че представянето на Note 9 на 9 август ще бъде нещо различно. Обикновено компанията се фокусираше върху това, как S Pen подобрява софтуера – този път обаче периферното устройство се оказва в светлината на прожекторите.Прочетете още: Новият 9,7-инчов таблет на Apple идва с поддръжка на стилус и непроменена цена


Преди няколко дни в популярния интернет форум Reddit се появи

Преди няколко дни в популярния интернет форум Reddit се появи ...

......... Да се паникьосваме ли? Към момента проблемът не е забелязван извън САЩ. От това може да се заключи, че проблемът е в кооперацията между системите на T-Mobile и Samsung.  Все пак, ако искате да се застраховате срещу подобни инциденти, то можете да изключите достъпа на приложението Gallery до SMS съобщенията.


Астероидният пояс, намиращ се между орбитите на Марс и Юпитер

Астероидният пояс, намиращ се между орбитите на Марс и Юпитер ...

......... Юпитер. Интересно е да се допълни още, че според една от хипотезите естественият спътник на Земята също е следствие от подобен сблъсък. Според модела за ударно формиране на Луната обектът, който се с сблъскал младата планета Земя, е бил с размерите на Марс. Този хипотетичен обект често бива наричан Тея.


  Тази седмица Facebook обави нови ограничения, засягащи  API-та. Тези

  Тази седмица Facebook обави нови ограничения, засягащи  API-та. Тези ...

......... тестови запитвания през Graph API Explorer App, използвайки свои собствени тоукъни за достъп. След скандала с Cambridge Analytica социалната мрежа се опитва да ограничи данните, до които разработчиците имат достъп. По-рано компанията също така обяви, че се отказва от много API-та, за да се намали трансфера на данни извън Facebook.


Разработчиците на приложения от трети страни могат да четат имейлите

Разработчиците на приложения от трети страни могат да четат имейлите ...

......... достъп на трети страни, така че е хубаво да имате предвид, че е съвсем възможно не само вие да имате достъп до своята електронна кореспонденция. В този ред на мисли, не забравяйте да прочетете внимателно декларацията за поверителност на всяко едно приложение, което по някакъв начин ви поиска външен достъп.


Благодарение на системата VLT (Very Large Telescope) на Европейската южна

Благодарение на системата VLT (Very Large Telescope) на Европейската южна ...

......... даде възможност да разберат повече за процеса на формиране на планетите. Векове наред учените спекулират за естеството на преходния диск, който представлява пръстен от протопланетарен материал с дупката в центъра. Сега вече, благодарение на откритието и тази снимка, те ще могат да докажат или отхвърлят някои аспекти от своите теории.


Съвсем скоро няма да се чудите какви тихи свръхзвукови технологии

Съвсем скоро няма да се чудите какви тихи свръхзвукови технологии ...

......... още в процеса на изграждането му. Разбира се, в рамките на тезите изпитания няма как да бъде видян самият X-59, който не се очаква да полети преди 2021 г. (над населени места 2023 г.) Това обаче не променя факта, че изпитанията над Галвстън са поглед в бъдещето на въздушния транспорт.


Мнозина от вас сигурно са чели за прототипа, който Light

Мнозина от вас сигурно са чели за прототипа, който Light ...

......... бъдат пуснати на пазара до края на годината. Според компанията с тази система потребителите ще могат да правят снимки с резолюция 64MPx.  Не е ясно колко ще струва подобен телефон, но с оглед на цената от 2000 долара за L16 устройството отпреди 3 години, той никак няма да бъде евтин.


  След инцидента с една от автономните коли на Uber

  След инцидента с една от автономните коли на Uber ...

......... Питсбърг изтъкна, че компанията ще трябва да се съгласи на някои условия, преди автономните автомобили отново да тръгнат по пътищата на града. Автономните превозни средства няма да могат да карат с повече от 40 км в час, а когато шофира човек, приложението на Uber ще предупреждава при превишаване на скоростта.


Японските надежди за бурно развитие на частната космическа индустрия отново

Японските надежди за бурно развитие на частната космическа индустрия отново ...

......... Хори и други ентусиасти в частните космически полети като Илон Мъск и Джеф Безос, които определено имат значително по-голям напредък. Създателят на Interstellar Technologies няма толкова големи амбиции като другите двама, но върху него има огромен натиск да докаже, че може да даде алтернатива на правителствената космическа програма на Япония. 


Следващата мисия на SpaceX към Международната космическа станция (МКС) има

Следващата мисия на SpaceX към Международната космическа станция (МКС) има ...

......... дали развитието на изкуствения интелект би било полезно и дори препоръчително, когато става дума за дългосрочни мисии. SpaceX беше изстреляна успешно в обедните часове на днешния ден и CIMON вече лети към първото си назначение. Остава само да видим дали симпатичният робот ще успее да отговори подобаващо на големите очаквания.


Дългоочаквано попълнение в портфолиото си от обективи за Е-байонет представи

Дългоочаквано попълнение в портфолиото си от обективи за Е-байонет представи ...

......... карбонови нишки. Обективът също така е водо- и прахоустойчив, като предната му част е покрита с флуор, за да издържа на замърсяване и пръстови отпечатъци. Обективът ще бъде наличен в Европа през септември 2018, a опционалният кръгъл поляризиращ филтър (модел VF-DCPL1) ще бъде на европейския пазар през декември 2018 г.


YouTube пусна тази функционалност за всички Android 8.0 потребители, абонати

YouTube пусна тази функционалност за всички Android 8.0 потребители, абонати ...

......... прозорче. Не е ясно кога тази функционалност ще се появи в Европа и останалите части на света, но съдейки по политиката на Google, това ще бъде скоро. Опцията е отдавна чакана и ще бъде посрещната добре от хора, които обичат да вършат няколко неща на телефоните си (практически почти всички).


По стара традиция корейците от Samsung направиха летния си анонс

По стара традиция корейците от Samsung направиха летния си анонс ...

......... хора Bixby). Интересен факт е, че в почти всички прес снимки за събитието фокусът е върху писалката S-Pen - един от най-характерните белези на Note серията. Има вероятност корейците да представят нови функционалности свързани с този инструмент. Остава малко повече от месец до събитието, на което висчко ще стане ясно.


Според източници на Android Police, следващият смартфон на LG от

Според източници на Android Police, следващият смартфон на LG от ...

......... Компанията разми линията от флагшип телефони между G и V сериите, а подобренията между различните генерации са твърде малки, за да убедят потребителите да сменят старите си устройства. Може би телефон с 5 камери ще е достатъчно иновативен и атрактивен, за да даде малко въздух на корейците? Предстои да разберем.


Вече има нов стандарт за осигуряване на Wi-Fi връзки, който

Вече има нов стандарт за осигуряване на Wi-Fi връзки, който ...

......... се казва в изявление на компанията. “За крайните потребители на Wi-Fi новите защити ще работят, дори ако използваните от тях пароли не са много сложни и трудни за познаване. Въпреки това, те трябва да се отнасят разумно към сигурността си”, категоричен е Кевин Робинсън, вицепрезидент по маркетинга на Wi-Fi Alliance.


Facebook създава нова опция, която ще ви показва колко време

Facebook създава нова опция, която ще ви показва колко време ...

......... и това на своите деца, прекарано пред екрана. (Доколко тези инструменти са достатъчно ефективни е отделен въпрос). Всъщност докладът за последното тримесечие на 2017, публикуван през януари, показа, че потребителите прекарват по-малко време във Facebook спрямо предходната година и все пак компанията печели повече отколкото, когато и да било преди.


Google направи малка промяна в начина на работа на Play

Google направи малка промяна в начина на работа на Play ...

......... първо DRM защитата. Друг неприятен момент е, че разработчиците могат да използват DRM, за да накарат потребителите да преминат на по-нова версия на дадено приложение, без да могат да се върнат или да продължат да използват по-стара версия. Как ще бъде използвана тази добавка в Play Store предстои да разберем.


Години наред учените работят върху създаването на все по-малки лазери.

Години наред учените работят върху създаването на все по-малки лазери. ...

......... сензори, които откриват химически и екологични промени. Не на последно място, тя би могла да залегне в основата на нова вълна оптични чипове. Разбира се, докато технологията достигне до етап, който ще ѝ позволи да бъде реално решение, има още дълго време и много работа, но потенциал определено не липсва. 


Прочетете още: Зад интелигентните градове стои обмяната на данни Дупките

Прочетете още: Зад интелигентните градове стои обмяната на данни Дупките ...

......... бъдат разрешавани в началния си етап и така ще се избягват по-сериозните усложения по-късно. Без съмнение технологията е впечатляваща, макар че има още доста работа, преди да бъде приложена на практика. Според изследователите най-важното в случая е, че този проект демонстрира как новите подходи могат да бъдат използвани в бъдеще.


Microsoft догонва Google, въвеждайки опция за визуално търсене в мрежата.

Microsoft догонва Google, въвеждайки опция за визуално търсене в мрежата. ...

......... могат да се купят съответните продукти. Функцията Visual Search засега е достъпна в САЩ чрез приложението Bing за Android и iOS, чрез Microsoft Launcher за Android и чрез браузъра Edge за Android. В крайна сметка се оказва, че конкуренцията между големите играчи на пазара е в полза на всички потребители.


Редица компютърни игри следят къде отивате и какво правите в

Редица компютърни игри следят къде отивате и какво правите в ...

......... ни помогне в това отношение", коментира Адам Либ от Red Shell. На практика всеки уебсайт, който посещавате, поставя на устройството ви тракер, който проследява дигиталните ви отпечатъци. Ето защо, ако търсите нов диван в Amazon, всеки уебсайт, който посещавате през следващата седмица, ще ви показва реклами на дивани от Amazon. 


  Летящите таксита на Airbus и Audi трябва скоро да

  Летящите таксита на Airbus и Audi трябва скоро да ...

......... и те да се развиват в тази насока. Дори и да отнеме повече време на машините да достигнат небето, вече се полагат сериозни усилия, за да се реализира проектът. А това на свой ред увеличава шансовете някой ден да извикате летящо такси, за да стигнете до желаната от вас дестинация.


  Facebook тества нова опция за групов абонамент, който ще

  Facebook тества нова опция за групов абонамент, който ще ...

......... групата Сара Мюлер тази възможност ще осигури по-интерактивни начини за организиране на дома като мини проекти, групови предизвикателства и обучения.Прочетете още: Нов скандал с Facebook заради споделяне на лични данни с производители на хардуер По време на тестовия период Facebook няма да взима част от печалбата на включилите се групи.


Нова хакерска кампания “отвлича” системи и ги превръща в ботнет,

Нова хакерска кампания “отвлича” системи и ги превръща в ботнет, ...

......... е индикация за сериозни ресурси", коментира Ниправски. Към момента злонамереният софтуер Mylobot не е широко разпространен и все още не е ясно кой е нападателят зад него и каква е крайната му цел. Но едно е сигурно – това не е елементарна, аматьорска операция, а добре замислена и финансирана кампания. 


Прочетете още: Alibaba пуска автономен робот за доставки Пекинското метро

Прочетете още: Alibaba пуска автономен робот за доставки Пекинското метро ...

......... има много по-тревожни аспекти, свързани с тяхното внедряване – неприкосновеността на личния живот. Китай е известен с това, че следи своите граждани чрез мобилни приложения и интернет. Макар че наблюдението може да не изглежда само по себе си опасно, някои от употребите му могат в крайна сметка да прекрачат границата.


Роботиката има огромен брой приложения, но успешното й функциониране може

Роботиката има огромен брой приложения, но успешното й функциониране може ...

......... а не обратното", казва той, добавяйки, че системата "комуникира с робота по-скоро както би комуникирала с друг човек". Бодобен начин за контрол на роботите открива нови възможности в индустрията, а в по-дългосрочен план би могъл да е полезен и за възрастни хора или работници с езикови нарушения или ограничена подвижност.


През последните няколко години при спортовете на открито се полагат

През последните няколко години при спортовете на открито се полагат ...

......... начин тези материали да се произвеждат масово в такъв мащаб, че да има ефект върху индустрията. Химикалите често се добавят в екипировките с цел водоустойчивост. Ако компанията Humble Bee успее да пресъздаде естествените материали, това може да елиминира нуждата от тези химикали и да допринесе за опазването на околната среда.


Още през 2010 г. Canon обяви, че разработва най-големия в

Още през 2010 г. Canon обяви, че разработва най-големия в ...

......... на честота, с която обекти попадат в атмосферата на планетата, откъдето са били изведени данни за подпомагане на теоретичен модел на метеорната активност. Също така, според Canon сензори с подобна чувствителност могат да бъдат използвани за други задачи, като изучаване на поведението на нощни животни или заснемане на полярни сияния.


Ако получите ZIP или RAR файл в Gmail, можете да

Ако получите ZIP или RAR файл в Gmail, можете да ...

......... много време и главоболия. Възможността за преглеждане на EPUB файлове също е нова опция, което може да бъде полезно за авторите, издателите и агентите, които искат да споделят ръкописи и да ги съхраняват защитени с парола. Освен това в новия ъпдейт Dropbox добавя и функцията за преглед на MXF видео.


Google отдавна говори за добавената реалност в мрежата и е

Google отдавна говори за добавената реалност в мрежата и е ...

......... Chrome и по-широката ARCore поддръжка. Има обаче още много работа и вероятно приключването на проекта ще отнеме още месеци или по-дълго. Все пак това е добра възможност да си представите как ще може да използвате добавената реалност в бъдеще, особено за обучение, при което посещението на музей не е възможно.


Има много неща, които могат да се объркат, когато акустирате

Има много неща, които могат да се объркат, когато акустирате ...

......... бавно в изключително тясното пространство. Разбира се, това не е първата система, предназначена да автоматизира процеса на безопасно привеждане на лодка в док. Италианската компания за яхти Astra Yacht също показа макар и по-ограничена система за помощ при акустиране с плавателен съд, която позволява влизането на док в по-тесни пространства. 


Системата за машинно обучение на Google - DeepMind - може

Системата за машинно обучение на Google - DeepMind - може ...

......... може да доведе до нуждата от фундаментално различен подход. Предизвикателствата: Изследователят от Deep Mind Али Еслами разказва, че тренировъчният процес отнема няколко месеца. "Използвахме в максимална степен наличния ни хардуер. Нуждаем се от засилване на изчислителните способности и техниките за изграждане на дълбоки невронни мрежи и тяхното обучение”, добавя той.


Ако ще създавате виртуално неразрушими квантови мрежи, то трябва да

Ако ще създавате виртуално неразрушими квантови мрежи, то трябва да ...

......... създаде истинска мрежа. И ако трябва да се постигне реален квантов интернет, разстоянията трябва да се измерват в километри и мили. Учените вече са успели да създадат основни заплитания на разстояние от около километър и половина. Те планират през 2020 да могат да свържат четири холандски града по този начин.


  Преди по-малко от две години, с излизането на Apple

  Преди по-малко от две години, с излизането на Apple ...

......... за бедни“ или „По-достъпният Gear Sport”, но такива заглавия носят негативна конотация и ограбват от красотата на това устройство. То е напълно завършен пакет само по себе си. Разбира се, с лек компромис в живота на батерията, но очакваме Samsung да оправят това в задаващата се Gear Fit 3.  


Александър Главчев Сравнително доскоро беше лесно. Един поглед бе достатъчен,

Александър Главчев Сравнително доскоро беше лесно. Един поглед бе достатъчен, ...

......... касичката и не държат да са на технологичния ръб, но в същото време желаят едно добре изглеждащо и качествено изготвено устройство, което да им послужи няколко години. Ако това сте вие, то G6 Plus може би е за вас… Можете да го намерите на пазара за малко под 600 лв.


Здравейте, приятели! Първо искам да благодаря на всички ви за

Здравейте, приятели! Първо искам да благодаря на всички ви за ...

......... гейм-дев, като дебютният продукт на студиото му Kyodai, Elea, вече може да бъде открит в дигиталните магазини на Steam и Xbox One.  Най-тържествено обещаваме да продължаваме да ви предоставяме дори още по-качествено съдържание, а заедно с новия сайт очаквайте и много игри с интересни награди!  Мариян СлавовГлавен редактор PCWorld България


Използването на виртуална реалност (и дори видеоигри) като алтернатива на

Използването на виртуална реалност (и дори видеоигри) като алтернатива на ...

......... "Системата помага на пациентите да не съсредоточават вниманието си върху болката, докато боват обработвани в спешното. До 10 години виртуалната реалност ще бъде използвана във всички болници рутинно". Заега обаче VR терапията все още се счита за експериментална и са необходими повече проучвания, за да се изключи ефекта на плацебо. 


Ивайло Коралски В рамките на 2018 година вече станахме свидетели

Ивайло Коралски В рамките на 2018 година вече станахме свидетели ...

......... материала, с който е трябвало да работят на сценарно ниво. Бранчинг системата е по-богата от всякога, изборите имат значение, а това са фактори, които не можем да приемем просто за даденост през 2018 година. Нещо повече – в крайна сметка тези положителни страни на проекта трябва да бъдат силно поощрени.


Вече писахме за новия телефон на Vivo, който компанията трябва

Вече писахме за новия телефон на Vivo, който компанията трябва ...

......... за да спести наличието на горна рамка. За съжаление в долната част на телефона все пак има рамка, макар и минимална - сензорът за пръстови отпечатъци и тук е поместен под екрана. Телефонът ще има и бюджетна версия с платформа Snapdragon 710, 6GB RAM и изнесен сензор за пръстови отпечатъци. 


Прочетете още: Забавят тестовете на самоходни автомобили след катастрофата на

Прочетете още: Забавят тестовете на самоходни автомобили след катастрофата на ...

......... Alibaba и Robosense представиха G Plus като по-евтина алтернатива на автомобилите за извършване на доставки. Другото предимство на робота е фактът, че той лесно може да се произвежда масово. Компанията тества автономното превозно средство по пътищата около своята централа в Ханджоу и очаква производството да започне до края на 2018.


Усъвършенствани варианти на два от своите най-обичани и предпочитани обективи

Усъвършенствани варианти на два от своите най-обичани и предпочитани обективи ...

......... на затвора. Пръстеновидният USM мотор пък осигурява безшумно автоматично фокусиране с висока скорост, а ръчно донастройване на фокуса е достъпно по всяко време просто чрез завъртане на гривната за фокусиране. Според компанията тези качества правят EF 70-200mm f/2.8L IS III USM подходящ за заснемане на животни в естествената им среда.


Шесто попълнение в своята серия от компактни фотоапарати RX100 представи

Шесто попълнение в своята серия от компактни фотоапарати RX100 представи ...

......... на потребителя, като може да се активира моментално с натискане на един бутон. В допълнение, фотоапаратът разполага с сензорна възможност за фокусиране и контрол на фокуса чрез докосване на LCD дисплея. RX100 VI ще се предлага на пазара в България от края на юни на цена от приблизително 2600 лв.


Motorola представи новия Motorola Z3 Play смартфон днес, давайки на

Motorola представи новия Motorola Z3 Play смартфон днес, давайки на ...

......... по подобие на Xperia серията на Sony. Монтирането странично е единствената опция за по-тънки рамки около дисплея, тъй като модовете не позволяват сензора да бъде поставен на гърба на телефона. Размерът на батерията е запазен на 3000mAh, което трябва да бъде напълно достатъчно, с оглед на енергоспестяващия чипсет на телефона. 


Изпълнителният директор на Apple Тим Кук (Tim Cook), направи редица

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук (Tim Cook), направи редица ...

......... които ще позволят на разработчиците лесно и бързо да пренасят iOS приложенията си на macOS. Тези инструменти за пръв път ще станат достъпни по някое време през 2019-та година. Но знаем, че Apple вече са използвали новите възможности, за да пренесат Apple News и Stocks от iOS на macOS Mojave.


Изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT) разработват малки имплантируеми устройства,

Изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT) разработват малки имплантируеми устройства, ...

......... трябва да се прави компромис между дълбочината на имплантитране на устройството и разстоянието, от което може то да бъда захранвано и контролирано. Въпреки това, тези устройства не се нуждаят от батерии и позволяват дистанционен контрол, което разкрива редица нови хоризонти пред медицината”, коментира Фадел Адиб, асистент в лабораторията на MIT.


Обичам китари. От 15 години насам не само свиря, но

Обичам китари. От 15 години насам не само свиря, но ...

......... успява да покрие всички изисквания и да „огрее навсякъде“, както обичаме да казваме. Той изглежда добре, работи бързо и има голяма батерия. Има двойна задна камера, сензор за пръстови отпечатъци и е изработен от качествени материали. Цената на 7 Plus в момента е около 700 лева. Останалото зависи от вас.


Пореден смартфон, насочен към геймърите се задава на хоризонта. На

Пореден смартфон, насочен към геймърите се задава на хоризонта. На ...

......... втория устройството може да бъде свързано с няколко докинг станции, които ще се продават като аксесоари. Сред тях има такава за свързване с компютър, гейм контролер, както и докинг станция с втори дисплей и допълнителна 6000 mAh батерия (на картинката горе). Смартфонът се очаква през третото тримесечие на настоящата година.


D-Link представи три нови mydlink HD Wi-Fi камери, с които

D-Link представи три нови mydlink HD Wi-Fi камери, с които ...

......... на технологиите умният дом се приближава все повече към потребителите - вече имаме достатъчно джаджи, които да улеснят ежедневието ни - умни крушки, контакти, термостати, телевизори и много други. С новите HD Wi-Fi камери от D-Link потребителите могат да добавят още един аспект към умния дом, а именно - сигурността.


Почти десетилетие в клиентското приложение на платформата за доставка на

Почти десетилетие в клиентското приложение на платформата за доставка на ...

......... 20 февруари 2018 г. информацията за бъга е предадена на Valve и на 4 април е публикувана нова версия на софтуера, в която той е елиминиран. Затова на 30 май Корт е публикувал подробен технически анализ, както и видео (долу), в което се описва процедурата по хакване на потребителския компютър.


В Китай са изнамерили начин да намалят значително ремонта на

В Китай са изнамерили начин да намалят значително ремонта на ...

......... втора употреба iPhone X. Те била могли да бъдат именно устройства със заменени екрани. Не се препоръчва да бъдат купувани. Подобни екземпляри могат да бъдат познати по това, че стъклото стърчи леко над рамката, по червеникавото изображения, което се забелязва при разглеждане по ъгъл, както и по-малката яркост на екрана.


Нов OLED дисплей предназначен за визьори на фотоапарати, можещ да

Нов OLED дисплей предназначен за визьори на фотоапарати, можещ да ...

......... изобразява 120 кадъра в секунда в секунда в прогресивен режим или 240 кадъра, при опресняване на два реда от пиксели наведнъж. Това ще намали резолюцията, но изображението ще се опреснява по-бързо. Последното е особено важно в контекста на все повече набиращите инерция безогледални фотоапарати, които не разполагат с оптични визьори.