Освен плоскости за бяла техника в завода вече се правят

Освен плоскости за бяла техника в завода вече се правят ...

......... за домакински уреди, но от миналата година предприятието прави също и пластмасови детайли за автомобилната промишленост, като вече около 20% от продажбите са за доставчици на автоиндустрията. Оборотът на "Мекалит" за 2017 г. е 15.8 млн. лв.Интервю с управителя на "Мекалит България" Красен Кръстев четете в седмичния "Капитал" в петък.


За четвърта поредна година Асоциацията на директорите за връзки с

За четвърта поредна година Асоциацията на директорите за връзки с ...

......... специализирано събитие в тази област, което събира ежегодно над 80 участници от капиталовия пазар. Тази година имаме и осезателно чуждестранно участие на експерти по връзки с инвеститорите, както и представители на нашите партньорски организации от Великобритания, Турция, Румъния, Испания, Германия и Русия", коментира Даниела Пеева, Председател на УС на АДВИБ.


Новият ресторант в Пекин, който си служи с изкуствен интелект,

Новият ресторант в Пекин, който си служи с изкуствен интелект, ...

......... още много предизвикателства. Индустриите трябва да работят заедно с технологичните компании, за да развият специализирана AI технология, докато компаниите трябва да увеличат мощността си, а стартъпите да са с по-реалистични цели, твърди анализатор от UBS. Той предупреждава, че всичко "ще се развива по-бавно, а възвращаемостта на инвестициите ще е по-ниска".


Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс Още по темата Volvo

Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс Още по темата Volvo ...

......... съобщи за предстоящото разместване на производството, като посочи сред потенциалните страни за новия завод България и Турция. Решението би трябвало да означава, че изборът къде в Източна Европа да се строи предприятие трябва да се вземе сравнително бързо, за да бъде изградено то навреме за прехвърляне на производството от Квасини.


Още по темата Земеделските субсидии - сега или никога Дискусията

Още по темата Земеделските субсидии - сега или никога Дискусията ...

......... ново разпределение на земята по "справедлив" начин, което досега е довело и до насилственото изселване на някои фермери. Според Жак Тейлър на този вид политика се гледа с лошо око от инвеститорите, но може да създаде много нови клиенти, като хора без фермерски опит изведнъж получат големи количества обработваема земя.


BlackBerry, водена от Джон Чен, ще търси нови възможности за

BlackBerry, водена от Джон Чен, ще търси нови възможности за ...

......... г. даде лиценза си за производство на китайската компания TCL, която правеше и последните смартфон модели на канадската фирма. Спирането на производството на телефони дойде с уточнение, че BlackBerry ще се фокусира върху своите софтуерни проекти. Компанията си сътрудничи и с Ford в разработването на софтуер, подобряващ безопасността на колите.Още по темата Основателят на Salesforce купува Time Magazine за

Още по темата Основателят на Salesforce купува Time Magazine за ...

......... оптимизиране на бизнес-процесите, партньор на SAP, внедрител на японската LEAN методология 20 ключа в България и по света. Плановете за развитие на "Некст Консулт" съответстват и на амбицията на Европейската комисия за създаване на повече успешни ИТ бизнеси в Европа в отговор на силното глобално присъствие на американските технологични гиганти.


БВП на Германия (тъмносиньо) срещу БВП на Еврозоната (светлосиньо) по

БВП на Германия (тъмносиньо) срещу БВП на Еврозоната (светлосиньо) по ...

......... бъде възможно най-постепенна.Надя Гарби, икономист в Pictet Wealth Management, заявява, че анализаторите предпазливо очакват затягане на лихвите от септември 2019 г., но че лошото представяне на германската икономика и нивото на засегнатост на германския автомобилен сектор може да означават удължаване на действието на рекордно ниските лихви за цялата 2019 г.


Още по темата Ford влиза на пазара на е-скутери Автомобилният

Още по темата Ford влиза на пазара на е-скутери Автомобилният ...

......... автомобили. Ford и Walmart планират да пуснат заедно ограничена услуга за безпилотни доставки. Ford вече имат подобни сделки с Dominos и Postmates.Всички тези компании обаче са по-назад от специализираната Waymo (част от Alphabet - компанията, майка на Google), която планира да предложи първата си услуга за граждани до няколко месеца.


Facebook се бори с политически проблеми, откогато фалшивите новини започнаха

Facebook се бори с политически проблеми, откогато фалшивите новини започнаха ...

......... да оглави правната комисия на Камарата на представителите в новия състав на Конгреса, заяви, че очевидно "ръководителите на Facebook винаги ще поставят огромните си печалби пред интересите на клиентите си", поради което на компанията не може да се има доверие, че ще се саморегулира и парламентът трябва да се намеси.


12 [myswitzerland.com] 12 © Eric Vidal Още по темата Alibaba отчете

12 [myswitzerland.com] 12 © Eric Vidal Още по темата Alibaba отчете ...

......... години Delhaize беше собственик и на българската верига "Пикадили", като по това време беше и апогеят на българското дружество - с над 40 обекта и пикови приходи от 230 млн. лв. През 2014 г. обаче компанията я продаде на българското трио предприемачи Николай Лазаров и братята Валентин и Десислав Попови.Евгения Овчарова, директор

Евгения Овчарова, директор "Дигитално преживяване" в "Теленор", каза че са ...

......... собственост на чешкия инвестиционен фонд PPF. Продажбите на компанията достигат 187 млн. лв., увеличение с 8.7% спрямо същия период на миналата година, а печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) също бележи растеж - от 66.4 млн. лв. през същия период на 2017 г. до 76 млн. лв. през тази.


Според предварителната оценка добивът на златни руди в

Според предварителната оценка добивът на златни руди в "Розино" ще ...

......... за да се фокусира върху проекта "Розино". Концесията за добив на златосъдържащи полиметални руди в "Чала" се държи от "Горбусо-Кърджали". Собственик на кърджалийското дружество с 85.35% е "Галенит", в което малко над половината държи изпълнителният директор и на двете предприятия Живка Ковачева. Останалите акции също са разпределени между физически лица.


Telenor се присъединява към Vivacom и A1, пускайки интернет магазин

Telenor се присъединява към Vivacom и A1, пускайки интернет магазин ...

......... възможно най-доброто дигитално преживяване на българските потребители. Избрахме в началото да се фокусираме върху настоящите ни абонати, а след което ще предложим услугата и на бъдещите си клиенти", коментира главният маркетинг директор Горан Маркович. Telenor България има нов главен изпълнителен директор След като телекома премина в ръцете на най-богатия чех


Екипът на BrightCap Ventures със съоснователя на LucidLink Георги Дочев

Екипът на BrightCap Ventures със съоснователя на LucidLink Георги Дочев ...

......... решението, сигурност и представяне.По отношение на бъдещето компанията има конкретни цели: приходи между 1 и 4 млн. долара от абонаменти, налагане на пазара и мащабируемост. "За един стартъп "следващите три години" са труден въпрос. Преди всичко искаме да се установим като лидер на пазара, защото правим нещо иновативно", завършва Дочев.


Свободният пазар на ток се променя и възможностите за печалба

Свободният пазар на ток се променя и възможностите за печалба ...

......... търговия с електрическа енергия и разработва блокчейн платформа за енергийна ефективност.Ако 2018 г. е на отказващите се търговци, то надежда за по-конкурентен пазар идва в началото на следващата година. Тогава не държавната НЕК, а обединения от ВЕИ-та ще продават тока си на борсата, което поне ще увеличи разнообразието в предлагането.Новата сесия на инициативата представиха изпълнителните директори на

Новата сесия на инициативата представиха изпълнителните директори на "Солвей Соди" ...

......... "Аурубис България" Тим Курт. Според основателя на The Business Institute Цветелина Тенева фокусът са знанията и уменията и дори идеята да не бъде реализирана, важното е младите хора да продължат да се развиват.От започването на инициативата "Иновация в действие" през 2012 г. досега през нея са преминали над 400 младежи.


"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" ...

......... дизайн на офис на Leanplum е дело на софийското FUNKT Studio и Citydot Studio от Сан Франциско. Той е награден с две престижни отличия: второ място за интериорен дизайн от International Architecture Awards на Architecture Podium и Honorable Mention от Global Architecture & Design Awards организирани от Rethinking the Future.


Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет © Kevin Lamarque Още

Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет © Kevin Lamarque Още ...

......... общо звено, насочено към сектора на здравеопазването, чиято цел е да намали разходите на служителите. Бъфет и изпълнителният директор на JPMorgan Джейми Даймън също така бяха двамата най-гласни поддръжници на проектореформата, която да сложи край на тримесечните доклади на борсата, за да може компаниите да се фокусират върху дългосрочни планове.


Rabobank отчете 12% ръст на нетната печалба за първото полугодие

Rabobank отчете 12% ръст на нетната печалба за първото полугодие ...

......... цели за заемодателите в градските центрове, тъй като осигуряват значителни депозити, които могат да бъдат използвани за стимулиране на растежа на кредитите в градовете.Rabobank отчете 12% ръст на нетната печалба за първото полугодие до 1.7 млрд. евро през август, подпомогнато от намаляването на разходите и силния икономически растеж в Холандия.


Още по темата Придобиването на дял в Sky от Comcast

Още по темата Придобиването на дял в Sky от Comcast ...

......... голяма степен заради проблемите, които среща в Испания и Румъния. Бизнесът в Обединеното кралство продължава да се развива, но в Индия не е особено успешен. Брутната печалба на Vodafone India спадна с повече от една трета, а приходите от услуги намаляха с почти 20% след сливането на компанията с Idea.


Акциите на Маерск Увеличаване Акциите на Маерск Преглед на оригинала

Акциите на Маерск Увеличаване Акциите на Маерск Преглед на оригинала ...

......... сравнение, световните логистични компании се наслаждаваха на годишен ръст от 10% и повече преди 2008 г. Един от резултатите на финансовата криза беше и прекалено предлагане на логистични услуги, което доведе до преструктуриране на сектора. Самата Maersk се се раздели с петролния си бизнес в процеса на консолидация на компанията.


Парцелът в Емона е предназначен за курортно-реакриационен обект, но в

Парцелът в Емона е предназначен за курортно-реакриационен обект, но в ...

......... данъчната агенция, като последно възбраната е била вдигната в началото на февруари тази година. Два дни по-късно имотът е блокиран отново, но от сегашния взискател Данилюк. Само преди седмица пък има вписана възбрана от НАП, но върху друг имот на "Захарен комбинат - Пловдив" - 34.4 дка в Свети Влас.


Високоскоростен влак (TGV) на Alstom е спрял до германския конкурентен

Високоскоростен влак (TGV) на Alstom е спрял до германския конкурентен ...

......... политиката на френския президент Еманюел Макрон, но предизвика критики от опозицията. От Париж се надяваха, че обединяването на двете компании ще е гаранция за сигурни работни места, но, от друга страна, опасенията бяха, че страната няма да има вече контрол над производството на иконичните за френската компания високоскорстни влакове TGV.


Рудникът в Челопеч е основният добивен проект на канадската DPM

Рудникът в Челопеч е основният добивен проект на канадската DPM ...

......... в експлоатация се очаква да стане до края на 2018 г. Производството на концентрат е изтеглено леко за началото на следващата година. DPM запазва прогнозата си в проекта да бъдат инвестирани общо между 164 и 168 млн. долара, след като преди време ревизира първоначално планирания бюджет от 178 млн. долара.


Създалата се ситуация накара някои анализатори да намалят оценките си

Създалата се ситуация накара някои анализатори да намалят оценките си ...

......... млрд. долара, но много от тях още се подготвят или не осигуряват достатъчно средства. Досега най-голямата сделка на GE - сливането на транспортния й бизнес с производителя на пътнически и товарни локомотиви Wabtec, е осигурила само 2.9 млрд. долара приходи. Кълп заяви, че GE обмисля потенциални сделки, включващи авиационното звено.


Още по темата Споделяй и владей Мобилните приложения продължават да

Още по темата Споделяй и владей Мобилните приложения продължават да ...

......... едно място. Компанията вече се е сблъсквала с подобни проблеми в Сиатъл, където работят над 45 хил. души.Според Brookings Institution от Amazon са избрали места, които са с по-ниски наеми и цени на жилищата, за да е бъде по-лесно преместването на бъдещи служители, които не живеят в момента в градовете.


Новият оловен завод в КЦМ заработи преди три години © Надежда

Новият оловен завод в КЦМ заработи преди три години © Надежда ...

......... Абът и даде за пример завод в Намибия, който е бил построен преди 15 години за производство на олово, но сега се използва за производство на мед. По думите му предимство е също, че технологията е ефективна при ниски температури - 1000 градуса при оловото и 1850 градуса при медта.


Още по темата КЗК не откри нарушения при рекламата на

Още по темата КЗК не откри нарушения при рекламата на ...

......... фирмата за 2018 г.Това е втори път в рамките на година, в който КЗК си навлича гнева на онлайн магазин. През ноември миналата година регулаторът куриозно глоби "Лаптоп.бг" заради съдържание в личен видеоблог на човек без договорна обвързаност с фирмата, като тогава глобата отново беше 0.5% от оборота на фирмата.


Diageo, която произвежда и марки като Guinness, Smirnoff и Johnnie

Diageo, която произвежда и марки като Guinness, Smirnoff и Johnnie ...

......... марки като бирата Guinness, водката Smirnoff и уискито Johnnie Walker, също така се е съгласила да сключи 10-годишен договор за доставки със Sazerac."Diageo има ясна стратегия за осъществяването на последователен, ефективен растеж и създаване на стойност за нашите акционери", заявява главният изпълнителен директор на британския и световен лидер Иван Менезеш.


Акциите на Apple, NASDAQ Увеличаване Акциите на Apple, NASDAQ Преглед

Акциите на Apple, NASDAQ Увеличаване Акциите на Apple, NASDAQ Преглед ...

......... Seng в Хонконг – с 1.5%.Според вицепрезидента по търговията и ценните книжа в Scwab, Ранди Фредерик, Apple са сигнален механизъм за останалите технологични акции. Поради високата международна несигурност в момента – Brexit, търговската война, политиката на Федералния резерв на САЩ, когато Apple тръгнат надолу, останалата част от сектора ги следва.


[Shutterstock] Още по темата Дял от 64 млн. долара в

[Shutterstock] Още по темата Дял от 64 млн. долара в ...

......... на подобни събития, включително фестивала 618, от който спечели най-много конкурента на Alibaba - JD, през юни.JD, която също се състезаваше по време на Singles` Day с кулминация на 11 ноември, отчете продажби на стойност 159.8 млрд. юана (23 млрд. долара) тази година, което е с 26% повече от предходната.


British American Tobacco се срина на борсата до най-ниското си

British American Tobacco се срина на борсата до най-ниското си ...

......... още разчита на традиционните цигари. От продажбите на ментолови цигари в САЩ, BAT държи 40 процента. От началото на годината цената на акциите на компанията се сринаха с 40 процента - най-големият спад от поне две десетилетия. През последните 19 години те са завършвали годината на червено само два пъти.


Корейската компания ще бъде трети собственик за пловдивското предприятие след

Корейската компания ще бъде трети собственик за пловдивското предприятие след ...

......... се казваше "Иксетик Пловдив". Българската компания беше създадена в края на 2007 г., а самото производство започна през 2009 г. Оттогава бизнесът й постоянно расте, като продажбите за миналата година са с 15% по-високи от тези за 2016 г., а нетната печалба се увеличава със 7% до 15.6 млн. лв.


Любомир Хърсев, финансов и административен директор и член на борда

Любомир Хърсев, финансов и административен директор и член на борда ...

......... с висококачествени продукти и услуги, надградена с конкурентна ИТ компания и качествени дигитални услуги. В тази връзка Lidl Digital е ключов проект със стратегическо значение за Lidl в международен план и компанията е сериозно ангажирана с налагането и гарантирането на успешното развитие на новата ИТ структура, дигиталното и онлайн бъдеще.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала ...

......... и 84 млн. лв.;- да бъде частна собственост;- да не е финансово, здравно, хазартно или холдингово дружество.* Класацията работи с данни за приходите, без да включва приходи от финансирания, увеличение на запасите, разходи за придобиване на активи по стопански начин. Използвани са данни на "Капитал", от Търговския регистър, НСИ, НОИ


Веселин Кръстев: Инвестицията ще ни позволи да влезем в нови

Веселин Кръстев: Инвестицията ще ни позволи да влезем в нови ...

......... "Елви". За разпространението му се използва търговската структура на габровската фирма.Новият продукт се продава в РЕТ опаковка от 300 грама и цената му в магазините е от 1.49 до 1.79 лв. за брой. "Нарине" се продава в "Билла", "Хит", "Фреш маркет", предстои да влезе и във веригата "Фантастико", уточниха съдружниците.


Въпреки по-слабите резултати от очакваното през третото тримесечие някои инвеститори

Въпреки по-слабите резултати от очакваното през третото тримесечие някои инвеститори ...

......... се предприемат мерки за търговската война и Съединените щати и Китай постигнат компромис, икономиката на еврозоната, която е силно ориентирана към световната търговия, може да получи тласък."Очакванията за европейски ръст са много ниски, но може и да се изненадаме приятно следващата година", коментира Крис Бейли, европейски стратег в Raymond James.


Компанията отчита нетна печалба от 149 млн. долара за трите

Компанията отчита нетна печалба от 149 млн. долара за трите ...

......... ледващия кръг от действия, необходими за разгръщане на пълния потенциал на портфолиото на Bombardier." Компанията отчита нетна печалба 149 млн. долара за трите месеца до края на септември, а за същия период миналата година е имала 100 млн. долара загуби. Приходите на Bombardier спаднаха с 5% до 3.6 млрд. долара.


Сделката е най-голямото придобиване за SAP досега, като надминава и

Сделката е най-голямото придобиване за SAP досега, като надминава и ...

......... щe фyнĸциoниpa ĸaтo cyбeĸт в paмĸитe нa гpyпaтa й зa облачни технологии. Глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa Quаltrісѕ Paйън Cмит щe пpoдължи дa pъĸoвoди ĸoмпaниятa, ĸoятo щe зaпaзи двeтe cи цeнтpaли - в Πpoвo, Ютa, и Cиaтъл. "Иcĸaмe дa paбoтим cъc ЅАР и тoвa e нaй-вълнyвaщoтo нeщo зa нac", ĸaзa Cмит.


Какво е общото между трима от най-успешните предприемачи на нашето

Какво е общото между трима от най-успешните предприемачи на нашето ...

......... сделка. Предприемачът вече може да си позволи да развива идеите си в мащабни стратегии, а малките и средни бизнеси най-накрая могат да мечтаят да бъдат големи. Благодарение на доверени партньори като Prospect Capital и нишата, която те обхващат, иновативните идеи в България най-после биха могли да намерят своята сигурна реализация.


Изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев, изглежда, няма много опции

Изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев, изглежда, няма много опции ...

......... около 160 милиона.На Министерството на енергетиката пък НЕК има да връща 880 млн. лв., които са част от предоставената държавна помощ за погасяване на задълженията си по загубеното арбитражно дело за "Белене". Търговските и други задължения на дружеството са 300 млн. лв., а банковите заеми - още 82 млн. лева.


Представяне на новия модел Adidas на събитие в Ню Йорк

Представяне на новия модел Adidas на събитие в Ню Йорк ...

......... с 19% до 656 млн. евро за периода.Германският конкурент Puma повиши прогнозата си за годишни продажби и оперативната печалба миналия месец. Компанията съобщи за силен ръст на продажбите в Америка и Азия и заяви, че първите баскетболни обувки, които прави от 20 години насам, са се приели добре на пазара.


Миналата година по същото време банкерите се страхуваха от скок

Миналата година по същото време банкерите се страхуваха от скок ...

......... последните години се превърна в незаменим партньор на банките по разтоварването на камарата от лоши кредити. Въпреки осезаемото подобрение в системата все още има над 7 млрд. просрочени заеми, които тежат на балансите.Регистрацията за конференцията е отворена до 16 ноември, а повече информация може да намерите на страницата на събитието.


Карлос Госн, главен изпълнителен директор на Renault-Nissan. © Yuya Shino Още

Карлос Госн, главен изпълнителен директор на Renault-Nissan. © Yuya Shino Още ...

......... рамките на алианса световният опит на Renault с лекотоварните автомобили е в полза за всички наши клиенти", добавя той.Според плановете на компанията новият микробус Mitsubishi ще бъде продаван също така в Австралия и Нова Зеландия. Новото производство ще осигури 200 работни места и 400 млн. евро допълнителни инвестиции в Мобеж.


["Паралел"] Още по темата Топ 40 на веригите за мебели,

["Паралел"] Още по темата Топ 40 на веригите за мебели, ...

......... – в Русия, Азия, САЩ и Канада", коментира за "Капитал" Ивелина Георгиева. Тя уточни, че за последните пет години "Паралел" е направила инвестиции за 41 млн. лв. - за изграждане на нови производствени сгради, оборудване, складове, за безопасни условия на труд и опазване на околната среда, за обучение на персонала.


Total и партньорите й OMV и Repsol държат правата за

Total и партньорите й OMV и Repsol държат правата за ...

......... Petrom и американската ExxonMobil.В български води проучвания се правят също от Shell, която държи правата за блок "Хан Кубрат" в южната част на Черно море и подготвя първия си сондаж там. Предстои да бъде обявен конкурс за инвеститор в блока "Тервел", който се намира между "Хан Аспарух" и "Хан Кубрат".


Планът на компанията е да закупи 40% от собствените си

Планът на компанията е да закупи 40% от собствените си ...

......... газовата компания ENN. Компанията от години се опитва да продаде този бизнес, след като подписа 20-годишен договор за купуването на LNG. От японската компания смятат, че продажбите на активи и съкращаването на работни места, както и други планове за преструктуриране ще спомогнат за укрепването на рентабилността й в дългосрочен план.


"Отношенията с колеги и прекия ти мениджър са критично важни. ...

......... се измерват адекватно от независими одитори, това ще бъде един от индикаторите, които ще се разглеждат всяка година заедно с приходи и разходи. А което се мери, се цени. Така че веднъж като започне да се случва, никоя компания няма да иска да е онази, в която хората са нещастни."


Никола Стоянов е основната движеща сила в инвестиционното звено на

Никола Стоянов е основната движеща сила в инвестиционното звено на ...

......... беше, че пазарът не можеше да смели целия този наплив", казва той и добавя, че малко по малко пазарът се аклиматизира. "Няма да е лошо да видим нещо като миналата година, но по-скоро вървим към баланс. Вече няма спадове и качвания с по 20-30% и цената е по-плавна", завършва той.


В завода на

В завода на "Фесто производство" в момента работят над 900 ...

......... опитваме се да работим със стартъпи, за да събираме нови идеи, например в областта на изкуствения интелект, където се разработват нови методи за подобряване на прогнозната поддръжка, на потреблението на енергия. Всякакви нови идеи, които могат да помогнат в управлението на една фабрика, могат да се приложат към нашите продукти.


"За мен лакмус за добрия мениджър е колко пъти ще ...

......... ми допадна мисълта, че предизвикателствата правят живота ни интересен, а преодоляването им ни прави щастливи. Може би подсъзнателно ежедневно си го повтарям, защото понякога човек си мисли, че целият свят е срещу него, но на практика това е препятствие, което отлага щастието и дори има засилващ ефект.Интервюто взе Иглика Филипова


© Красимир Юскеселиев Още по темата Топ 3 на компаниите за

© Красимир Юскеселиев Още по темата Топ 3 на компаниите за ...

......... както и използването на рекламното послание" "№ 1 кафе в България" при промотирането му, не противоречат на добросъвестната търговска практика и не са от естество да увредят интересите на конкурентите по неправомерен начин, заключава регулаторът.Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Капитал 100 и другите

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Капитал 100 и другите ...

......... растеж на приходите печели. В класацията има голямо разнообразие от компании и представители на различни сектори - транспортът, производството и търговията с горива и металообработването са реализирани най-големите приходи за миналата година. По отношение на ръста лидери са строителството с 215%, търговия – със 190%, и транспорт – със 128%.


HR специалисти на международни компании с представителство в България разказаха

HR специалисти на международни компании с представителство в България разказаха ...

......... още по-високо. В случая на Cargotec добрата новина е, че са намерили работещия подход и планират да продължат да го прилагат и развиват.Текстът е част от приложението HR and Leadership с най-интересното от конференцията HR and Leadership Forum: Management 4.0 на "Капитал" и "Кариери", която се проведе на 23 ноември.


Още по темата Uber е амбицирана да стане новият Amazon

Още по темата Uber е амбицирана да стане новият Amazon ...

......... на Ford във веригите на предлагането и производството.Компанията гарантира, че дългосрочните им планове си остават развитието на електрически и автономни автомобили. Според Суни Мадра, опитът, който компанията ще развие с разработката и предлагането на електрически скутери и мобилни услуги, ще е определящ при развиването на автономни автомобили за градски превоз.


© Велко Ангелов Още по темата Държавната ББР отпуска 25 млн.

© Велко Ангелов Още по темата Държавната ББР отпуска 25 млн. ...

......... година. Печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) се вдига с 6.6% до 40 млн. евро (78 млн. лв.), а средният приход от краен потребител (ARPU) пък достига 5.8 евро (11.35 лв.), ръст от 2.6%. Третият голям оператор - БТК ще обяви резултатите си за периода в средата на ноември.


Латвийската 4finance купи TBI Bank в България през 2016 година

Латвийската 4finance купи TBI Bank в България през 2016 година ...

......... дейността в размер на 25.4 млн. лв. Тя е една от малките на пазара в България, като развива дейност и в Румъния. Ориентирана е основно към потребителско финансиране и услуги за малкия и среден бизнес. Високата й рентабилност я класира в изготвяния от "Капитал" Топ 10 на банките в България.


[Shutterstock] Още по темата Всички сме обидени Мартин Роусън, карикатуристът

[Shutterstock] Още по темата Всички сме обидени Мартин Роусън, карикатуристът ...

......... се научи да прави разлика между позитивен и негативен контекст. Членовете на комисията обаче не засегнаха темата с масираното докладване на съдържание и как социалната мрежа решава проблема с враждебните атаки на профили. А така може би си замина и най-добрата възможност да разберем как точно работи машината на Facebook.


Toyota се стреми да удвои оперативния си марж в Северна

Toyota се стреми да удвои оперативния си марж в Северна ...

......... по-високи разходи.Не са без значение и действията на президента на САЩ Доналд Тръмп, който обмисля налагането на тарифи за автомобилния внос от Европа, Китай и евентуално Япония. Бившият анализатор Такаши Наканиши коментира, че "Toyota определено ще се опита да постигне целта си от 8%, но всичко зависи от пазарните условия".


С поредната придобивка Пощенска банка се превръща в консолидатор на

С поредната придобивка Пощенска банка се превръща в консолидатор на ...

......... Пиреос Банк работят повече от 900 души, а клоновата мрежа наброява 70 офиса в цялата страна. Не става ясно дали сделката включва и прехвърляне на портфейла лоши кредити от 126 млн. евро, който изчакваше решение за новият собственик и също е обект на интерес, но от страна на колекторски агенции.


Eurobank Ergasias S.A. („Юробанк

Eurobank Ergasias S.A. („Юробанк") обяви, че е приключило споразумението за ...

......... е обект на одобрение от съответните регулаторни и надзорни органи и се очаква да приключи през първото тримесечие на 2019 година.Barclays Bank Plc е финансов съветник на Юробанк Груп по отношение на сделката, а правното обслужване е от адвокатските кантори Milbank, Tweed, Hadley & McCloy LLP и Karatzas & Partners.


Още по темата Месечен бюлетин: Възможности за еврофинансиране за бизнеса

Още по темата Месечен бюлетин: Възможности за еврофинансиране за бизнеса ...

......... 2 379 298 лв.:--- Дейност 1 "Закупуване на нови кошери за подмяна на стари негодни кошери и/или за увеличение на пчелина" - бюджет 933 хил. лв.--- Дейност 2 "Поддържане или увеличаване на пчелните семейства" - бюджет 1.026 млн. лв.--- Дейност 3 "Закупуване на пчелни майки" - бюджет 419.9 хил. лв.


Главният изпълнителен директор Атанас Добрев изтъкна, че целта на Vivasmart

Главният изпълнителен директор Атанас Добрев изтъкна, че целта на Vivasmart ...

......... направят по Закона за обществените поръчки.Мирослав Петров припомни, че много градове в света вече ползват подобни платформи за цялостно управление, като посочи Дубай, Измир и Дъблин за известни примери. "Виваком" е купила правата за платформата за Балканите и се надява да постигне определена форма на покритие във всички български общини.


През последните 4 години ВМЗ успя да изчисти старите си

През последните 4 години ВМЗ успя да изчисти старите си ...

......... година са били над 53 млн. лв., сега са в размер на 1.7 млн. лв. Двойно се понижават (до 40 млн. лв.) и задълженията към доставчици. Към края на септември дружеството има кредити за 52.8 млн. лв. от Банка ДСК и 19.6 млн. лв. от държавната Българска банка за развитие.


Според Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz air, високите

Според Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz air, високите ...

......... си самолет A321neo, а до края на следващата финансова година ще експлоатира 12 от по-големите самолети, чийто разход на гориво е с 16% по-малко.Авиокомпанията обяви днес, че нетната й печалба за финансовата година до март 2019 г. може да достигне 270-300 млн. евро спрямо предишната прогноза за 310-340 млн. евро.


Поради пониженото търсене и изоставане спрямо развиващия възобновим пазар на

Поради пониженото търсене и изоставане спрямо развиващия възобновим пазар на ...

......... с китайски шпиони, което би поставило важни информации за британския флот в опасност. От General Electric обявиха, че няма да вземат решение, без да се консултират с работниците и техните представители, включително Unite. От компанията добавиха, че глобалното забавяне в традиционното им предлагане на електрооборудване налага вземането на подобни решения.


© В© Toru Hanai / Reuters Още по темата Малката изчислителна

© В© Toru Hanai / Reuters Още по темата Малката изчислителна ...

......... за Европа, Близкия изток, Индия и Африка, заяви по време на пресконференцията, че остава оптимист за бъдещето на компанията и нейната трансформация към сферата на услугите. Тейт, който беше първия неяпонски гражданин на толкова висока позиция в компанията, ще се оттегли от борда на директорите в края на тази година.


Акциите на Pandora се сринаха от август насам Увеличаване Акциите

Акциите на Pandora се сринаха от август насам Увеличаване Акциите ...

......... се бори да стабилизира бизнеса си. Прогнозираният ръст в продажбите на компанията за 2018 г. пък беше намален от 4-7% до 2-4%.Анализатори заявяват пред Bloomberg, че продължаващата липса на нов изпълнителен директор и последователно влошаващите се резултати сочат към структурен проблем в бизнеса на Pandora, а не просто циклично забавяне.


12 Христо Христов, собственик на

12 Христо Христов, собственик на "Дискордиа" © Велко Ангелов 12 © Цветелина ...

......... е въведена и маршрутиращата програма Map&Guide, в която са отразени разходите по различните маршрути, като пътни такси, цени на горивата и т.н., като системата позволява бързото и изгодно сключване на сделките по превозите, които са около 50 хил. на година, като около 35 хил. от тях са на свободния пазар.