© Велко Ангелов Комисията за финансов надзор (КФН) влиза на извънредна

© Велко Ангелов Комисията за финансов надзор (КФН) влиза на извънредна ...

......... сигнализирала за проблеми с поднадзорното лице, въпреки че през януари гръцкият регулатор излезе със силно критична оценка за българския холдинг. Тя бе по повод пореден отказ за придобиване на местен застраховател, а сред мотивите се изтъкваше притеснение за високата задлъжнялост на групата, вътрешногруповите сделки и моделът на капитализиране чрез придобивания.


Петър Иванов основава компанията преди 28 години © Солитрон България В

Петър Иванов основава компанията преди 28 години © Солитрон България В ...

......... с екосистемата от модерни платформи, които предстои да въведем: от ERP, през Business Intelligence и CRM до IT-as-a-service (ITaaS), включваща Platform-, Infrastructure-, Workplace-, и Software-as-a-Service - известна като най-добрата облачна платформа на ИТ дистрибутор в Европа. Това ще бъде едно "уникално предложение" (USP - unique selling proposition) на българския пазар.


REUTERS © Luke Macgregor Силен играч в БългарияТуроператорът е важен играч

REUTERS © Luke Macgregor Силен играч в БългарияТуроператорът е важен играч ...

......... International е основана през 1992 г. и базирана в Хонконг, като активите й са над 93 млрд. долара. Чрез технологии и иновации компанията е фокусирана върху създаването на екосистеми, предназначени за доброто здраве и благосъстояние на клиентите си. Групата се нарежда на 416-о място в класацията на Forbes Global 2000.


Porsche проучва възможностите за съвместни проекти с китайски технологични гиганти,

Porsche проучва възможностите за съвместни проекти с китайски технологични гиганти, ...

......... в Китай главно избират моделите Macan и Cayenne, но усилията на Porsche да популяризира спортните си коли в Китай, включително изграждането на състезателна писта извън Шанхай, отбелязват "стабилен напредък", твърди Блуме. Страната се превърна в най-големия регион за продажби на двуместния 718 Boxster и Cayman, които са по-евтини от 911.


[БАА] Д-р Даниъл Съскинд изследва влиянието на технологиите и изкуствения

[БАА] Д-р Даниъл Съскинд изследва влиянието на технологиите и изкуствения ...

......... от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) в партньорство с Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и община Пловдив. Градът е най-атрактивната аутсорсинг дестинация в България след София според годишния доклад за развитие на аутсорсинг индустрията за 2018 г. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


От компанията са запазили стария комин на пивоварната. © Михаил Ванчев

От компанията са запазили стария комин на пивоварната. © Михаил Ванчев ...

......... леко сладка и с дъх на кафе; Тепейл Ейл е горчива, карамелена и плодово екзотична; Чилзен Пилзен, както говори името й, е Пилзен бирата в "Пивоварница". Всичките видове бира са създадени по традиционните стилове в пивоварството. Главен готвач в ресторанта ще е Карстен Рабе – с над 20 международен години.Kraft Heinz ще смени главния си изпълнителен директор Бернардо Хийс

Kraft Heinz ще смени главния си изпълнителен директор Бернардо Хийс ...

......... бъде предимно върху органичния растеж. Това бележи промяна в маниера на управление на Хийс, който дори след предупреждението за печалбата сигнализира, че компанията има апетит за повече придобивания. Патрисио заяви още, че е "наясно с предизвикателствата пред него", както и че е уверен, че може да върне към растеж компанията.


© Charles Platiau През 2018 г. L`Oréal е представила на пазара

© Charles Platiau През 2018 г. L`Oréal е представила на пазара ...

......... за да стимулира личната ангажираност на служителите към социално значими каузи. Това е един работен ден в годината, в който българският екип доброволно подкрепя местна кауза - напримерзасаждане на дървета, почистване на публични места, оказване на подкрепа на приемни семейства и на деца, лишени от родителски грижи, обновяване на паркове.


Държавната Oman Aviation Group иска да привлече около 6 милиарда

Държавната Oman Aviation Group иска да привлече около 6 милиарда ...

......... може да обслужва международните си линии. От ръководството й се надяват финансовата инжекция да позволи на компанията да излезе отново на печалба през 2026 година. Приходите й за 2018 година възлизат на 83 милиона риала или на 216 милиона долара, което е с 18% повече в сравнение с предходната година.


Решенията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), свързани с

Решенията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), свързани с ...

......... е в състояние "да увреди и интересите на конкурентите по недобросъвестен начин".Комисията налага санкция за заблуждаваща реклама, като смята, че извършеното нарушение е леко, защото условията за промотиране на играта не са били изчерпателно описани само в един от каналите за информация, а и срокът на провеждането не е продължителен.


Илън Мъск обви поредната си висока цел Tesla ще пусне

Илън Мъск обви поредната си висока цел Tesla ще пусне ...

......... "смелите твърдения на Tesla за възможностите за самостоятелно шофиране са преувеличени и не са представени достатъчно добре". "Твърденията за системите за автоматизация и безопасността на шофиране на Tesla не са подкрепени с информация и изглежда, че презентацията днес е за инвеститорите, но не и за безопасността на потребителите", пише изданието.Galaxy Fold беше представен в началото на годината - той

Galaxy Fold беше представен в началото на годината - той ...

......... миналия вторник, тъй като сегашният проблем напомня на потребителите за провала на модела Galaxy Note 7 преди три години. Samsung понесе милиарди долари загуби през 2016 г., след като беше принуден да прекрати производството на смартфона и всички бройки бяха изтеглени след неразрешен проблем със запалването на някои от тях.


FILE PHOTO: The logo of the web service Amazon is

FILE PHOTO: The logo of the web service Amazon is ...

......... за да може компанията да се съсредоточи върху своите магазини за тухли и хоросан.Поради забавянето на онлайн търговията в момента страната не е значима за други големи западни инвеститори, които биха искали да разширят бизнеса си в Китай като Netflix, Facebook, Google Alphabet, твърди анализаторът Майкъл Пактър от Wedbush Securities.


От ляво надясно: Ангел Рабаджийски (

От ляво надясно: Ангел Рабаджийски ("Карол"), Бойко Таков (ИАНМСП), Юлиан ...

......... индустрия, електроника, превозни средства, издателска дейност, информационни технологии, наука и т.н. и които търсят да наберат минимум 500 хил. лв. през борсата. Със средствата от ваучера се покриват всички разходи, направени за листването на компанията на българската или чуждестранна борса, в това число за консултантски услуги и изготвяне на проспект.


[БАА] Мартин Везовски е визионер, чиято мисия е да очертае,

[БАА] Мартин Везовски е визионер, чиято мисия е да очертае, ...

......... организира от Българската аутсорсинг асоциация (БАА)в партньорство с Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Община Пловдив. Градът е най-атрактивната аутсорсинг дестинация в България след София според годишния доклад за развитие на аутсорсинг индустрията за 2018 г. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


© Aly Song Китайският производител на телекомуникационно оборудване и смартфони Huawei

© Aly Song Китайският производител на телекомуникационно оборудване и смартфони Huawei ...

......... доставчици на оборудване.Според The Times, последният доклад на ЦРУ по темата посочва Huawei за "трети клон на китайската мрежа за разузнаване". Докладът е бил разпространен в Австралия, Канада, Нова Зеландия и Великобритания, т. нар. група "Петте очи" (заедно със САЩ). Официално Huawei твърди, че е притежание на собствените си служители.Питър Гаспър обяснява за умните технологии, които А1 използва, по

Питър Гаспър обяснява за умните технологии, които А1 използва, по ...

......... трябва да наемем двама професионални инженери, за да инсталират устройството в актива, то това ще убие бизнес модела. Интернет на нещата със сигурност е един от вариантите за осъществяването на подобни практически приложения, но трябва да помислим за това до каква степен би бил рентабилен в бъдеще ", казва той.


Производителите в Китай, изправени пред търговските бариери, издигнати от президента

Производителите в Китай, изправени пред търговските бариери, издигнати от президента ...

......... ниво от 6,5. Anhui Light Industries International Co, която произвежда широка гама продукти, заявява, че е загубила над $140 милиона заради митата. И все пак представителят на компанията Хан Генг е оптимистично настроен за края на търговската война. "Тя не е добра нито за Америка, нито за Китай", казва той.


Уорън Бъфет и Бил Гейтс на церемония за представянето на

Уорън Бъфет и Бил Гейтс на церемония за представянето на ...

......... месец, че търси инвестиция от 700 млн. долара, след като вече е събрала 500 млн., за да започне производство в края на тази година.Стартиращите компании трябва да си осигурят финансиране през следващата година или рискуват да бъдат заличени от конкуренцията, казва Ли Шанг, основател и главен изпълнителен директор на Chehejia.


Средната цена за нощувка в Lyric e 220 долара © Christian

Средната цена за нощувка в Lyric e 220 долара © Christian ...

......... главен изпълнителен директор в RXR.Разбира се, не всеки е почитател на идеята непознати туристи да се нанасят и да напускат стаите, когато си пожелаят. Друг стартъп на Airbnb - Niido, пострада от идеята, след като не успя да се справи с управлението на апартаментите в една от сградите във Флорида.


© Brendan Mcdermid Акциите на технологичните компании Pinterest и Zoom тръгнаха

© Brendan Mcdermid Акциите на технологичните компании Pinterest и Zoom тръгнаха ...

......... видеоконферентни разговори за бизнеса, постави почти 10 пъти по-висока цена на акциите си, отколкото при последното си частно набиране на средства. За момента тя се справя повече от добре на пазара, като тенденцията при последните технологични предлагания беше за спад в цената след дебюта, докато случаят със Zoom е противоположен.


© Phil Noble Звеното за автономни автомобили на Uber - Advanced

© Phil Noble Звеното за автономни автомобили на Uber - Advanced ...

......... че има и приложение в отбраната.Инвестицията на SoftBank в звеното за безпилотни автомобили на General Motors Co все още се разглежда от CFIUS и не се очаква скоро да бъде взето окончателно решение, въпреки че инвестицията беше обявена преди почти една година. Същият проблем може да възникне и в Uber.


В България са продадени общо 13.6 милиона чифта обувки на

В България са продадени общо 13.6 милиона чифта обувки на ...

......... най-скоро време предстои откриване на първите филиали в Полша.Групата Deichmann придоби в САЩ KicksUSA, основана през 2002 г. във Филаделфия, разполагаща с 64 филиала на Източното крайбрежие и с онлайн магазин. В бъдеще магазините на марката ще се ръководят под бранда SNIPES - част от групата Deichmann от 2011 г.


До 2021 г. компаниите трябва да намалят средните въглеродни емисии

До 2021 г. компаниите трябва да намалят средните въглеродни емисии ...

......... недостъпни. Дори най-евтината хибридна система ще струва между 600 и 1000 евро за кола, а пълна хибридна система ще струва между 2500 и 4000 евро на автомобил.Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Диес призна, че евтините леки коли като Up! и Polo "никога" няма да постигнат целите за 2030 г.


Общата дължина на построените от

Общата дължина на построените от "Евро Алианс" тунели в този ...

......... проектът за магистрала "Струма" през Кресненското дефиле е дълъг 23.6 км, като се предвижда да бъдат изградени 7 тунела, 21 виадукта, 4 пътни възела, 12 надлези и подлези, и то само в едната посока. Общата дължина на тунелите е около 4.2 км. Очакваната стойност е общо над 1 млрд. лв.


Димитър Димитров (на снимката) и Светлин Тодоров са основните акционери

Димитър Димитров (на снимката) и Светлин Тодоров са основните акционери ...

......... от дотогавашния собственик на LINK Mobility Group - базираната в Бостън ABRY Partners. След прехвърлянето на собствеността норвежката компания реши да се отпише от борсата в Осло.Това ще бъде втората българска сделка за норвежката група, която през есента на 2017 г. придоби "Войском" (сега "ЛИНК Мобилити") за 3.8 млн. евро.


Новият склад на веригата е под наем и собственичката твърди,

Новият склад на веригата е под наем и собственичката твърди, ...

......... един във Варна, Видин, Своге, Пловдив и Божурище."През тази година бих открила нови магазини, стига да открия мотивирани служители или партньори за франчайз", казва Попова. Най-продаваният продукт в магазините от веригата като бройки е разтворимото Nescafe три в едно, но през миналата топ продуктът е водка Zytnia от 200 милилитра.


Сатя Надела, главен изпълнителен директор на корпорацията Microsoft © Robert Galbraith

Сатя Надела, главен изпълнителен директор на корпорацията Microsoft © Robert Galbraith ...

......... компания Michael Kors и, изненадващо, Tesla.Има песимисти, които казват, че лошото корпоративно поведение се простира далеч отвъд тези 89 имена. Основателят на инвестиционната компания Vanguard Джак Богъл каза през ноември, че "америкаските корпорации се водят прекралено много от личния си интерес", както и че "бизнесът има да извърви дълъг път".


123

123 "Солитрон България" е един от най-успешните и най-големи дистрибутори ...

......... променя не само в България, но и в цяла Европа. Той ще преминава все повече към доставка на всичко на едно място - продукти, услуги, платформени решения. Именно тук ресурсите и ноу-хау от милиардна компания като ALSO Holding ще са много важни.*Also - името на компанията на англ. означава също


Акциите на

Акциите на "Ювентус" поевтиняха с до 24 процента, след като ...

......... от билети и мърчандайз, както и по-големият шанс за нови спонсори. През 2018 г. приходите на отбора са били €92 милиона. Акциите на "Аякс" поскъпнаха с 8,8 процента, а пазарната оценка достигна €342,8 милиона. Тези на "Ювентус" възстановиха малка част от загубите и сега отборът се оценява на €1,3 милиарда.


Lufthansa отчете оперативна загуба от €336 милиона за първите три

Lufthansa отчете оперативна загуба от €336 милиона за първите три ...

......... месеца до края на март. Исландската WOW air пък спря работа. Lufthansa съобщи, че очаква възстановяване на приходите през второто тримесечие и запази прогнозата за оперативна печалба за цялата година с марж между 6,5 и 8 процента. Lufthansa съди пътник, защото си изпуснал полета И така си спестил 2000 евро


Какво е общото между компания, която сглобява iPhone, империя за

Какво е общото между компания, която сглобява iPhone, империя за ...

......... сериозно, за да навлязат, включват Foxconn, Alibaba и China Evergrande Group, позната в строителството, но с намерение "да стане най-големият производител на електромобили в следващите 3 до 5 години". Volkswagen се готви да купи дял от китайски производител на електромобили След като подобни стъпки вече направиха от BMW и Daimler


Uber се готви да излезе на борсата и да набере

Uber се готви да излезе на борсата и да набере ...

......... бъде решено през следващите седмици след срещи с потенциални инвеститори. Анализатори обаче смятат, че след излизането на Lyft на борсата и поевтиняването с 15%, сега инвеститорите ще подходят по-внимателно. Uber купи близкоизточния си конкурент за $3,1 милиарда Careem развива дейност в големи пазари като Египет, Пакистан, Саудитска Арабия и ОАЕ


За близо десетилетие на българския пазар германската Lidl успя да

За близо десетилетие на българския пазар германската Lidl успя да ...

......... Сърбия и САЩ. В плановете на ръководството й е и навлизането на японския пазар. Днес в глобален мащаб веригата има над 10 500 магазина, а за нея работят повече от 315 хиляди души. Империята LEGO, която създаде най-богатото семейство в Дания Компанията е основана през 30-те години на миналия век


На пръв поглед най-големите технологични компании в света имат много

На пръв поглед най-големите технологични компании в света имат много ...

......... от реклами - 98,5% от всички приходи идват именно от реклама. 1,5% идват от плащания или други такси. Въпреки че Facebook е безплатна за потребителите, тя генерира повече приходи на един потребител от Netflix, която има такса. През четвъртото тримесечие FB получава $35 за един потребител, а Netflix - $30.


Инвеститорите през последните години са фокусирани сериозно върху новите високотехнологични

Инвеститорите през последните години са фокусирани сериозно върху новите високотехнологични ...

......... на компанията майка на Google Alphabet. От ръководството посочват, че тези промени ще им помогнат да обърнат внимание повече на възможностите за придобивания. Всичко това говори, че от Xerox ще търсят нови възможности за растеж и развитие. Акционерите предстои да гласуват за този план на заседание, насрочено за 21 май.


Още един старт-ъп гигант е напът да излезе на фондовия

Още един старт-ъп гигант е напът да излезе на фондовия ...

......... има над 250 милиона активни потребители на месец, а продажбите й за миналата година са в размер на 766 милиона долара, което е 60% ръст в сравнение с предходната. Все пак компанията завърши миналата година на загуба от 63 милиона долара, което е по-малка такава в сравнение с предходната година.


Турската компания Turkish Airlines ще премести 47 300 тона оборудване

Турската компания Turkish Airlines ще премести 47 300 тона оборудване ...

......... милиона квадратни метра, като то има 4 терминала, 6 писти и перони за 500 самолета. Там ще бъдат наети 225 000 души. Ердоган открива един от мегапроектите си: Летището за €10 милиарда, което ще стане най-голямото в света (СНИМКИ) До 2028-а то ще обслужва по 200 милиона пътници на година


Илън Мъск води преговори с правителството на Израел за изграждането

Илън Мъск води преговори с правителството на Израел за изграждането ...

......... момента няма информация за такива в чужбина. Компанията отказва коментар.Доклад сочи, че неефективният публичен транспорт може да коства на икономиката на Израел $6,9 милиарда годишно до 2030 г. Как Илън Мъск загуби на кметските избори в Чикаго И двамата кандидати, продължаващи на втори тур, са против грандиозния му hyperloop проект


Китайски съд нареди на местен производител на автомобили да спре

Китайски съд нареди на местен производител на автомобили да спре ...

......... Honda и Porsche отдавна се оплакват, че техните дизайни са копирани от китайските конкуренти. Honda загуби дело в страната през 2004 г., след като обвини Shuanghuan Auto в копирането на модела CR-V. Същата година Honda спечели съдебно решение, с което спря китайска компания от продажба на мотоциклети от марката Hongda.


Новите самолети на американския производител Boeing имат един проблем -

Новите самолети на американския производител Boeing имат един проблем - ...

......... анализатори връхната точка на чувствителността по отношение на 737 Max е била достигната с катастрофата в Етиопия, но с времето и с приключване на разследванията ще отшуми. Експерт: Boeing е прекалено голяма, за да фалира Сега е моментът да се инвестира в акциите на компанията, докато са по-евтини, казват анализатори


Властите във Финландия обявиха, че ще започнат разследване на технологичния

Властите във Финландия обявиха, че ще започнат разследване на технологичния ...

......... "Можем да потвърдим, че никаква лична информация не е била споделяна с трети страни", посочват от компанията в отговор на запитване на Reuters. В съобщението се казва още, че е бил открит дефект в софуера на партида от конкретен модел, който обаче е бил отстранен през февруари месец тази година.


Faraday Future е продала централата си в Лос Анджелис, пише

Faraday Future е продала централата си в Лос Анджелис, пише ...

......... служители в Лос Анджелис, които работят по FF91, макар и с по-ниски заплати. Но за да започне производство, на компанията ще са ѝ нужни около $500 милиона. Tesla показа Model Y: Колко ще струва и кога ще се появи на пазара? Най-бързата версия ще достига 100 км/ч за 3,5 секунди


Levi Strauss & Co бе оценена на повече от очакваното

Levi Strauss & Co бе оценена на повече от очакваното ...

......... като Lyft и Uber. През 2018 г. от IPO компаниите набраха $60,8 милиарда, 23% повече спрямо 2017 г. и най-силната година от 2014 г. Американският клон на производителя на дънки Diesel подаде документи за банкрут Компанията иска да продължи да работи, но ще трябва да затвори част от магазините си


Синдикатите във Volkswagen дадоха индикация, че може да подкрепят плана

Синдикатите във Volkswagen дадоха индикация, че може да подкрепят плана ...

......... бъдат ремонтирани и използвани съществуващи мощности. Както стана ясно, Volkswagen разглежда четири държави - България, Сърбия, Румъния и Турция - за изграждането на нов завод, в който да се произвеждат автомобили от марките Seat и Skoda. Volkswagen ще съкрати 7 000 служители Производителят иска да намали разходите с €5,9 милиарда


Американският производител на батерии EnerSys ще затвори своя завод в

Американският производител на батерии EnerSys ще затвори своя завод в ...

......... г. от нетна загуба от 1,13 милиона лева през 2016 година. Приходите за двете години са общо 21 милиона лева. Компанията придоби завода "Енергия" през 2007 г. Още през 2014 година обаче дружеството съкрати 420 души от общо 560, според медийни публикации, като спря производството на тягови и стационарни батерии.


Изключителният дистрибутор на дънките Diesel в САЩ подаде документи за

Изключителният дистрибутор на дънките Diesel в САЩ подаде документи за ...

......... на продукта и работа с "инфлуенсъри" от социалните мрежи за привличането на клиенти от поколенията на милениалите и Gen Z. През февруари Levi Strauss & Co, която измисли сините дънки през 1873 г., заяви, че ще се върне на американския пазар на акции след 34-годишна пауза чрез първично публично предлагане.


Седем български компании намериха място в годишната класация на престижното

Седем български компании намериха място в годишната класация на престижното ...

......... На 937 позиция е IT компанията Scale Focus със 174 процента ръст до €13,4 милиона. На 954 позиция е Dynaphos, която в България предлага продуктите на марката в областта на студийното осветление и оборудване. Ръстът на приходите е 171 процента до €2,3 милиона. Пълната класация може да видите тук: https://www.ft.com/content/238174d2-3139-11e9-8744-e7016697f225


Най-новият бизнес център в София - Space Tower - вече

Най-новият бизнес център в София - Space Tower - вече ...

......... и на три от "София тех парк". Πpoeĸтът на сградата е дело нa бюpo "Ивo Πeтpoв - Apxитeĸти", а изпълнител е "Главболгарстрой". Недостигът на кадри ще свали цените на наемите на офиси в София През следващите години се очаква огромно предлагане и намаляващо търсене, прогнозират от Cushman & Wakefield Forton


OMD Worldwide, агенция от групата на Omnicom Media Group, е

OMD Worldwide, агенция от групата на Omnicom Media Group, е ...

......... Адамски, глобален изпълнителен директор на OMD. "Но нищо от това нямаше да е възможно без усилената работа, таланта и адаптивността на хората в OMD, както и без доверието на нашите клиенти и партньори. Гордея се с всичко, което постигнахме и очаквам да надградим постигнатите резултати през 2019 и следващите години."


Естонската група за недвижими имоти Arco Vara изпраща лоша година.

Естонската група за недвижими имоти Arco Vara изпраща лоша година. ...

......... нетна загуба от €18 000 през последните три месеци на годината и нета печалба от €1 000 за цялата 2018 година. През предходната година нетната печалба бе €50 000. Един от най-големите инвеститори в имоти в България продава брокерския си бизнес Цената на сделката не е обявена, компаниите ще плащат лиценз


Британските депутати обвиниха Facebook, че нарушава законите за поверителност на

Британските депутати обвиниха Facebook, че нарушава законите за поверителност на ...

......... комисията прави и няколко предложения как да се справим с фалшивите новини. Сред тях е предложението социалните мрежи да бъдат обект на задължителен етичен кодекс, независим регулатор да следи технологичните компании и други. Facebook е споделяла данни на потребителите без знанието им и с китайски компании Скандалите просто не спират


Federal Trade Commission (FTC) и Facebook водят преговори по мултимилиардна

Federal Trade Commission (FTC) и Facebook водят преговори по мултимилиардна ...

......... означава и разпит на топ мениджъри на Facebook, което може да се окаже далеч по-увреждащо. Миналата година Facebook заяви, че ще оспори глоба от регулаторите във Великобритания по случая с Cambridge Analytica. Facebook приключи една от най-тежките си години с рекордна печалба Акциите на компанията се изстреляха с 12 процента


Новият завод на Lockheed Martin, в който може да се

Новият завод на Lockheed Martin, в който може да се ...

......... на възможностите за намаляване на разходите в процеса на преговорите. В допълнение, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България. Придобиването на F-16 Block 70 ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост, уверяват от там.


Три дъщерни компании на българската Ecomtech, която управлява платформите за

Три дъщерни компании на българската Ecomtech, която управлява платформите за ...

......... Национална агенция по приходите. Румънската Netcomert дължи 2,2 милиона на местната приходна агенция, а задълженията към властите в Гърция са 1,6 милиона. Сред останалите кредитори са Google Ireland Ltd., която трябва да получи 106 хил. лв., както и българската компания за доставки "Рапидо", на която се дължат 50 хил. лв.


Въпреки че в света има много вода, едва 2,5% от

Въпреки че в света има много вода, едва 2,5% от ...

......... са подходящи за места с тропически климат. Това не означава, че те няма да имат успех. Според него те са части от пъзела, който ще реши проблема. Той също е доста заинтересован от намирането на алтернативни източници на питейна вода и основава своя компания - WaterGrenics, която събира вода от въздуха.


Facebook Inc. отчете рекордна печалба за последното тримесечие на 2018

Facebook Inc. отчете рекордна печалба за последното тримесечие на 2018 ...

......... милиона, а в останалата част на света - с 8 милиона. Там социалната мрежа не успява да печели толкова, като средните приходи от един потребител в Азия са се увеличили с 47 цента спрямо година по-рано.Като цяло, над 1,5 милиарда души използват Facebook всеки ден, а 2,3 милиарда всеки месец.


Amazon, Apple и Google отново са трите най-скъпи марки в

Amazon, Apple и Google отново са трите най-скъпи марки в ...

......... приложението за изпращане на съобщения WeChat и платформата за видео стрийминг Netflix. От друга страна най-голям спад през последната година има в цената на бранда JD.com, зад който стои един от китайските лидери в интернет търговията. Брантът е поевтинял с 42%. Сред губещите са още Land River и Deutsche Bank.


Скоро след като се женят Макензи и Джеф Безос се

Скоро след като се женят Макензи и Джеф Безос се ...

......... за почти цялото богатство от 137 милиарда долара на Безос", коментират експерти. Все пак не е ясно дали двамата нямат сключено предбрачно или друго споразумение, което да урежда този въпрос. Освен за компанията сега ще стои въпросът и за имотите на семейството в Калифорния, Тексас, Вашингтон и на други места.


Спазването на графика за пристигане на полетите е много важно

Спазването на графика за пристигане на полетите е много важно ...

......... Airlines са били навреме, като така компанията изпреварва с малко airBaltic, която е с резултат от 89,17%. Третата авиокомпания, която е била най-точна през миналата година, е Hong Kong Airlines. Тя е обслужила 88,11 на сто от пътуванията си според предварително посочения час. You will find more infographics at Statista


Изданието на Fast Company, което включва 50-те най-иновативни компании за

Изданието на Fast Company, което включва 50-те най-иновативни компании за ...

......... за всеки неин фен по света без значение на какво устройство. По-познатите брандове, които влизат още в класацията, са Instagram, Space X, Gucci, Sephora и Pinterest. Противно на очакванията нито Facebook, нито Tesla, която се счита за най-изобретателна в електромобилния бранш, намират място в 50-те най-иновативни компании за 2018-а година.


Годината бе доста заета за Комисията за защита на конкуренцията

Годината бе доста заета за Комисията за защита на конкуренцията ...

......... случаи, продължаващи с месеци, на редица бензиностанции, на които цената на различните горива са се продавали на цена, която не може да покрие разходите за производство и реализация. В края на 2017 г. Комисията наложи глоби за близо 6 милиона лева на ЧЕЗ и ЕВН заради злоупотреба с монополно положение.


Коледа вече е само на една ръка разстояние, а няколко

Коледа вече е само на една ръка разстояние, а няколко ...

......... почиват Голяма част от хората смятат, че трябва да работят извънредно и без почивка, за да постигнат целите в кариерата си. Ако те не са виждали шефовете си да почиват, също не биха го направили. Когато обаче работодателите почиват, това кара служителите да са спокойни и да си взимат отпуск.


Софийски градски съд (СГС) обяви оператора

Софийски градски съд (СГС) обяви оператора "Макс Телеком" ООД в ...

......... м.г. Дружеството също има кредит към същата банка в размер на 41 млн. лв.Собственик на "Макс Телеком" бе Даниил Купсин, който е с руски произход. Той закупи компанията от Красимир Стойчев през 2013 г. През 2017 г. имаше преговори "Булсатком" да купи "Макс Телеком", но те не доведоха до сделка.


Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк

Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк ...

......... собственик на "Юлен". Не мога да го кажа по памет, но щом искате, ще го обявим", каза той в "Шоуто на Слави". Ден по-късно обаче се оказа, че все още се очаква информация от Вирджинските острови. През 2014 г. Жирардели бе представен като съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк

Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк ...

......... собственик на "Юлен". Не мога да го кажа по памет, но щом искате, ще го обявим", каза той в "Шоуто на Слави". Ден по-късно обаче се оказа, че все още се очаква информация от Вирджинските острови. През 2014 г. Жирардели бе представен като съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Преди година Конгресът в Съединените американски щати одобри огромни данъчни

Преди година Конгресът в Съединените американски щати одобри огромни данъчни ...

......... Остин, като той ще може да побере 15 000 служители. Компанията обеща, че ще инвестира общо $350 милиарда в САЩ през следващите пет години. Дивидентите също растат. По данни за първите 11 месеца на годината те достигат нов рекорд от $420 милиарда, надхвърляйки миналогодишните $419,7 милиарда, които също бяха рекордни.


Повечето изпълнителни директори се притесняват от начина, по който ще

Повечето изпълнителни директори се притесняват от начина, по който ще ...

......... като крайна мярка да започне да продава великденски яйца, ние ви съобщаваме, че Tesla фалира. Да, фалит, не можете да повярвате." Мъск избухва в смях, когато го питат за финансовата стабилност в автомобилната компания в по-трудния период през април. Той се шегува и отговаря с ирония, което обърква анализаторите и журналистите.


"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" ...

......... работа. Иновациите невинаги се създават по план, на бюро и на конкретно работно място. Много често те се раждат в непринудени разговори с колеги, в съвместна, креативна работа и искахме офисното пространство да подпомогне този процес", завършва той. Още снимки от офиса на Progress можете да видите в нашата галерия.


Goodyear Tire & Rubber Co. спира дейност във Венецуела заради

Goodyear Tire & Rubber Co. спира дейност във Венецуела заради ...

......... се оплакват, че въпреки това повишение - и друго 60-кратно през август - не могат да си позволят базисни продукти. В същото време правителството спря да публикува икономически данни, а такива към момента идват само от парламента. Русия обеща $6 милиарда инвестиции във Венецуела В добива на петрол и злато