Качество, иновации и грижа открояват семейната българска компания Тед Бед

Качество, иновации и грижа открояват семейната българска компания Тед Бед ...

......... на динамично променящите се предпочитания на клиентите. Kaufland България развива устойчива и дългогодишна политика в подкрепа на продуктите, произведени в България. Над 60% от производителите, с които компанията работи, са български. Търговската верига си партнира с родни производители и доставчици от 26 региона у нас, което е почти цяла България.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде в четвъртък изпълнителна заповед

Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде в четвъртък изпълнителна заповед ...

......... от различни магазини в страните. 97 други приложения са били премахнати през първата половина на 2019 година. Междувременно стана ясно, че TikTok планира да заведе дело срещу администрацията на Тръмп още утре. Защо съдбата на TikTok е толкова важна за инвеститорите? Напрежението между Вашингтон и Пекин не засяга само технологичния сектор


CREDiPORT е нова услуга на българския пазар, която е посредник

CREDiPORT е нова услуга на българския пазар, която е посредник ...

......... за защита. Всичко, от мрежата до функциите за потребителско изживяване, подлагаме на критичен строг контрол. -Кои са целите ви в развитие? - Планираме създаването на единен финансов хипермаркет, който да обедини услугите, свързани с кредитиране и със застраховане, които вече предлагаме, плюс посредничество при откриване на депозити и пенсионно осигуряване.


Гиганти като Coca-Cola, J. M. Smucker Company, Diageo, Mars, HP,

Гиганти като Coca-Cola, J. M. Smucker Company, Diageo, Mars, HP, ...

......... да се върнат към платформите на Facebook. Тези компании включват Honda, Ben & Jerry"s, Diageo, Henkel, HP, Volkswagen и много други. Въпреки проблемите с рекламодателите, Facebook отчете ръст на печалбата През настоящото тримесечие обаче ръстът на постъпленията ще е потиснат, а активните потребители ще са в плато, очакват от компанията


Virgin Atlantic подаде молба за фалит в САЩ, след като

Virgin Atlantic подаде молба за фалит в САЩ, след като ...

......... хиляди работни места. Милардерът Ричард Брансън осигури $1,5 милиарда за да спаси Virgin Atlantic По-рано компанията поиска търговски заем 626 милиона долара от правителството на Обединеното кралство Международната асоциация за въздушен транспорт предупреди през юни, че спадът ще доведе до загуби на авиокомпании от над 84 млрд. долара 2020 г.


Tesla иска значително да разшири присъствието си по отношение на

Tesla иска значително да разшири присъствието си по отношение на ...

......... и над 142 344 продажби от Model 3 до момента, с пазарен дял от 15 на сто, според EV Sales. Въпреки спирането на фабриката поради пандемията, през юни Tesla отчете изненадваща нетна печалба за второто тримесечие, като победи очакванията на анализатори и отчете четвъртото си поредно тримесечие на нетната печалба.Дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали през

Дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали през ...

......... шест месеца 2020 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали печалба, преди облагане с данъци, в размер на 6 393 хил. лева, което представлява намаление на печалбата от 16% в сравнение с реализираната консолидирана печалба преди облагане с данъци за същия период на 2019 г.


Литовската компания Spark Technologies, която оперира с базирана на приложения

Литовската компания Spark Technologies, която оперира с базирана на приложения ...

......... страната ", казва Димитър Стоянов, управител на страната на Spark Romania. Версията на модела Renault ZOE, използвана от Spark, е оборудвана с батерия с мощност 40 кВтч и има обхват до 300 километра. Текущата наемна цена за този автомобил е близо 11 евро на час и 25 евро за 24 часа.


Правителството на САЩ ще плати на производителя на лекарства Sanofi

Правителството на САЩ ще плати на производителя на лекарства Sanofi ...

......... и човешките услуги казаха, че Pfizer и конкурентът Moderna, които започнаха фаза три изпитание за своя водещ кандидат за ваксина, вече са ваксинирали "няколкостотин души". Според секретаря на HHS Алекс Азар портфолиото от ваксини увеличават шансовете, че "ще имаме поне една безопасна, ефективна ваксина веднага след края на тази година."


Акциите на Kodak нараснаха с 200% вчера, след като компанията

Акциите на Kodak нараснаха с 200% вчера, след като компанията ...

......... използва заема за стартиране на подразделение на Kodak Pharmaceuticals. Звеното ще прави основни компоненти на лекарствата, които са в "хроничен недостиг в страната", определени от Администрацията по храните и лекарствата. Производството на лекарствени съставки може да представляват 30% до 40% от бизнеса на Kodak, заяви главният изпълнителен директор Джим Continenza.


TBI Bank винаги търси нови възможности да предложи подходящо финансиране

TBI Bank винаги търси нови възможности да предложи подходящо финансиране ...

......... да се промени, независимо от обстоятелствата". Новата телевизионна кампания вече е в ефир, а тук можете да видите рекламния клип. Клиентите, желаещи да кандидатстват за продукта могат да направят това чрез всички онлайн и офлайн канали на TBI Bank. Повече информация може да откриете и на сайта на банката tbibank.bgПо време на блокирането заради новия коронавирус продажбите на боя,

По време на блокирането заради новия коронавирус продажбите на боя, ...

......... във Великобритания. Все пак голяма от новите служители най-вероятно ще бъдат на временни договори поне докато не бъдат окончателно премахнати мерките срещу вируса. Въпреки силното представяне на Kingfisher обаче, групата посочи, че няма да даде категорични прогнози за втората половина на годината поради "несигурността около Covid-19 и по-широките икономически перспективи".


Последните месеци всичко се случва онлайн. От социализиране, концерти до

Последните месеци всичко се случва онлайн. От социализиране, концерти до ...

......... адаптивна според всичките ви нужди. Webex не е само за срещи и документални цели. Webex ще ви свърже с колегите ви като създавате, споделяте, общувате и решавате на бизнес задачи заедно. Всичко това при максимална сигурност!Ако все още нямате Webex - свалете го безплатно и изпробвайте най-сигурната платформа за колаборация.


Amazon изработва

Amazon изработва "умни" колички за пазаруване. Количките ще следят за ...

......... да спечели важна стратегическа преднина пред другите физически търговци на дребно. По-рано тази година стана ясно, че Amazon предвижда да продава технологията си за пазаруване без касиери на други вериги магазини. САЩ глоби Amazon заради поръчки от Крим Потребителите заблудили автоматизираната система на гиганта, като въвеждали адреси с печатни грешки


Google обеща да не използва здравните данни на компанията за фитнес

Google обеща да не използва здравните данни на компанията за фитнес ...

......... връзка от конкурентите и потребителите, преди да реши дали да одобри сделката. Комисията може и да поиска повече отстъпки от Alphabet или да започне разследване, което може да продължи четири месеца, ако са налице сериозни опасения. Google купува Fitbit за 2,1 милиарда долара Технологичният гигант стъпва на още един пазар


За втора поредна година българският офис на глобалната мрежа Endeavor

За втора поредна година българският офис на глобалната мрежа Endeavor ...

......... компания, специализирана в разработката на решения за оптимизация и роботизирана автоматизация на бизнес процеси (RPA). SEOmax - дигитална агенция, която специализира в изграждане на цялостни дигитални стратегии и управление на рекламни проекти за страната и чужбина. Trastena - компания за производство на малиново вино, отглеждаща 95 декара с малинови насаждения.COVID-19 несъмнено причини най-голямата виртуализация в света на бизнеса. В

COVID-19 несъмнено причини най-голямата виртуализация в света на бизнеса. В ...

......... софтуерно решение Cisco Webex е модерна платформа за сътрудничество, която позволява безпроблемна комуникация от всяко място. Webex е вашата връзка с офиса, колегите и клиентите. През последните 4 работни седмици са регистрирани повече от 450 милиона активни потребители. Изтеглете безплатния Webex и вижте защо това е най-сигурната платформа за сътрудничество.


23% ръст на оперативната печалба през второто тримесечие, отбеляза Samsung Electronics,

23% ръст на оперативната печалба през второто тримесечие, отбеляза Samsung Electronics, ...

......... подкрепени и от бизнеса с дисплеи, чийто клиент са конкурентни производители, в това число и Apple. Оперативната печалба на корейската компания достига 6.8 млрд. долара, което е значително повече от очакванията на Refinitiv SmartEstimate от 6.4 млрд. долара. Междувременно приходите вероятно падат със 7%, спрямо същия период на миналата година.


Чешката компания Ariete завърши инвестицията в новата си логистична и

Чешката компания Ariete завърши инвестицията в новата си логистична и ...

......... Компанията вече има две складови бази в промишлените зони на Смолян с повече от 4000 квадратни метра складови площи. Фирмата произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия. Ariete Group е специализирана в производство, управление на складове. цялостна логистика, транспорт, експедиция, аутсорсинг и други. Групата има производство и в Словакия.


Пощенска банка прави поредната крачка към разширяване на иновативните си

Пощенска банка прави поредната крачка към разширяване на иновативните си ...

......... следващата година от Банката подготвят и много нови функционалности, които ще разширят още повече възможностите за банкиране. Модерните зони са част от вече стартиралия процес на трансформация на широката клонова мрежа на финансовата институция, която в края на 2019 г. успешно откри и първите си дигитални клонове от ново поколение.


Българската банка за развитие (ББР) промени условията, при които търговските

Българската банка за развитие (ББР) промени условията, при които търговските ...

......... и реално разглеждат молбите на гражданите за безлихвени кредити. Това са Алианц банк, Банка ДСК, Инвестбанк, ОББ, Първа инвестиционна банка, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка, УниКредит Булбанк, Пощенска банка и Райфайзенбанк. Интернешънъл Асет Банк и Общинска банка също участват в програмата, но те вече усвоиха лимитите си по нея.


Най-големият оператор на на Pizza Hut в САЩ NPC International

Най-големият оператор на на Pizza Hut в САЩ NPC International ...

......... Засега те възлизат на над 3000 компании. Само преди дни и цирковата компания Cirque du Soleil се присъедини към бакнрутиралите комоании след като подаде заявление за фалит. Трябва ли да се страхуваме от фалитите на българските компании? Вниманието трябва да е насочено към структурата на банкрутите, не към абсолютните стойности


Няколко големи вериги магазини у нас ще свалят цените на

Няколко големи вериги магазини у нас ще свалят цените на ...

......... попадащи като стокови групи в изменението на ЗДДС, пелени и книги, клиентите ще могат да се възползват и от преференциални цени на хранителни продукти за цялото семейство", казват от Lidl. Над 86% от продажбите на Kaufland идват от продукти на български производители Веригата предлага целогодишно български яйца от 6 региона


Българската компания Walltopia създаде най-високата катерачна стена в света. Тя

Българската компания Walltopia създаде най-високата катерачна стена в света. Тя ...

......... Китай, ОАЕ и Азиатско-тихоокеанския регион и изнася за над 70 страни. Седалището на компания е в София, а двата завода - в Божурище и Летница. Към края на 2019 г. за Walltopia са работили 615 души, а приходите ѝ възлизат на 76 млн. лв. Печалбата достига близо 14 млн. лв.


Пощенска банка подписа споразумение с Българската банка за развитие (ББР),

Пощенска банка подписа споразумение с Българската банка за развитие (ББР), ...

......... услуга на останалите бизнес организации в страната. Партньорството с Българската банка за развитие е стъпка, с която показваме, че стоим плътно до своите клиенти и техните потребности дори в трудни моменти, а така също и че активно подкрепяме мерките за справяне с последиците от пандемията COVID-19", посочват от Пощенска банка.


За да финансира амбициите за Марс, SpaceX възнамерява да засили

За да финансира амбициите за Марс, SpaceX възнамерява да засили ...

......... да хоства осем антени. Някои от тях са собственост на SpaceX. Други принадлежат на телекомуникационни компании, като Level Three Communications. Но мрежата от второ поколение няма да работи в близко бъдеще. SpaceX първо трябва да преработи сателитния си дизайн, за да включи захранващо устройство, фино настроени лазери и друг хардуер.


Virgin Galactic успешно завърши втория си тестови полет в Ню

Virgin Galactic успешно завърши втория си тестови полет в Ню ...

......... стойност над 300 милиона долара Бизнес моделът на Virgin Galactic попада в сферата на луксозните изживявания, предвид високите цени на предлаганата услуга - космически туризъм. Компанията е в последните етапи на разработването на космическия си кораб за многократна употреба, който може да превозва шестима пътници на 90-минутно пътуване до Космоса.


Електрически самолет на акумулаторни батерии се качи в небето над

Електрически самолет на акумулаторни батерии се качи в небето над ...

......... предприета от magniX и компанията AeroTEC. Други примери за иновативни самолети включват Solar Impulse 2 - пилотиран самолет, задвижван от слънцето. През 2016 година той успя да заобиколи земното кълбо, без да използва гориво. След електрическите самолети идват и водородните ZeroAvia разработи летателна машина с нулеви емисии 800 км пробег


Пандемията от Covid-19 преобрази ежедневието на всички нас. Тя промени

Пандемията от Covid-19 преобрази ежедневието на всички нас. Тя промени ...

......... и др. Изборът на иновативните технологични решения дава възможност на домашни и бизнес потребители да правят сигурни стъпки както към Индустрия 4.0, така и да се справят с всяка кризисна ситуация без риск от загуба на ценни данни, скъпи материали в производствените процеси разходи или за подмяна на повредена техника.


Ако можем да опишем с една дума технологичната история на

Ако можем да опишем с една дума технологичната история на ...

......... първото тримесечие се посочва, че приходите са се повишили с 38%. Очаква се компанията да регистрира годишен ръст от 42% спрямо 39% за миналата година. Приходите на Zoom са скочили със 169% Популярността на платформата се засили в началото на тази година, след като милиони хора, започнаха да я използват


Една компания, превърнала се някога в символ на германската финансова

Една компания, превърнала се някога в символ на германската финансова ...

......... отделна компания. "Фокусът ни беше върху това да съхраним доверието към пазара като цяло, не към дадена компания", посочват от BaFin. Така от присъединяването на дружеството към DAX до момента книжата му са с 86% надолу. И очакванията са те да продължат да поевтиняват с разрастването на скандала с компанията.


Платформата за онлайн разплащания Checkout.com е успяла да утрои пазарната

Платформата за онлайн разплащания Checkout.com е успяла да утрои пазарната ...

......... на съответно 36 и 38 милиарда долара. От създаването си през 2012 година досега британската фирма е била печеливша. През 2018 година тя е отчела нетна печалба от 2,3 милиона долара и приходи от 74,8 милиона долара. Тя има 13 офиса в световен мащаб и за нея работят 750 души.


Пощенска банка отново въвежда иновативна услуга, с която осигурява удобство

Пощенска банка отново въвежда иновативна услуга, с която осигурява удобство ...

......... ще бъде активирана след получаването на коректно разписаните документи. Считано от 01.06.2020 година, всички съществуващи клиенти на финансовата институция могат да заявят нова дебитна или кредитна карта изцяло онлайн през официалния сайт на банката www.postbank.bg или да преиздадат съществуващата си карта с едно обаждане на телефон с кратък номер *7224.


*Снимките и видеото са заснети преди въвеждане на извънредното положение

*Снимките и видеото са заснети преди въвеждане на извънредното положение ...

......... осезама", признава Ася. "Ето защо след отпадането на извънредното положение ние взехме всички препоръчителни мерки, за да можем да дадем възможност на всеки желаещ да се завърне в офиса. Защото когато офисът е проектиран да вдъхновява и провокира креативността, хората са свободни да се почувстват като у дома", заключва тя.


За поредна година застрахователно акционерно дружество

За поредна година застрахователно акционерно дружество "Армеец" е сред номинираните ...

......... единствената онлайн потребителска класация, която дава възможност на крайните потребители да оценят любимите си марки. Тя се провежда за 12-та поредна година, като във всяко издание се включват между 20 000 и 40 000 потребители. Подробности за класацията, както и как да подкрепите своята любима марка, ще откриете на www.mylovemarks.eu.


Хотелиерската верига Hilton Worldwide Holdings заяви, че ще съкрати около

Хотелиерската верига Hilton Worldwide Holdings заяви, че ще съкрати около ...

......... с резултатите след финансовата криза от 2008 г. не сме е сблъсквали с подобна глобална криза, която води до застой", каза главният изпълнителен директор Кристофър Насета. Корпоративният персонал на Hilton наброява 9 600 работници в световен мащаб, общият брой работници е 173 000 по данни от края на 2019 г.


Вторият най-голям в света търговец на дрехи H&M отчете рязък

Вторият най-голям в света търговец на дрехи H&M отчете рязък ...

......... намалели с 30%. Миналата седмица най-големият конкурент Inditex, собственикът на Zara, отчете загуба от 44% спад в продажбите за периода февруари-април и заяви, че продажбите са намалели с 34% спрямо 2-8 юни. Търговецът отчете пълна тримесечна печалба на 26 юни. 18% от 5 058 магазина на веригата остават временно затворени.


685 хил. от общо предложени 875 хил. акции на

685 хил. от общо предложени 875 хил. акции на "Телелинк ...

......... трима акционери - Любомир Минчев, Спас Шопов и Иво Евгениев. Продажбата ще се извърши на два транша - през юни и през септември. Дружеството предвижда преди втория транш да изплати дивидент от 4 млн. лв. "Телелинк" излиза на борсата след седмица На инвеститорите ще бъдат предложени поне 875 хил. акции


Втората най-голяма руска петролна компания отчете сериозна загуба за първото

Втората най-голяма руска петролна компания отчете сериозна загуба за първото ...

......... спад на цените на петрола членките на ОПЕК и останалите водещи износителки на суровината, включително и Русия, се договориха да намалят добива си с около 9,7 милиона барела дневно през юни. От своя страна "Лукойл" посочи, че ще ограничи производството си в Русия с около 310 хиляди барела на ден.


Cлeд ycпeшния пилoтeн пpoeĸт пpeз 2019 г. бългapcĸият oфиc нa

Cлeд ycпeшния пилoтeн пpoeĸт пpeз 2019 г. бългapcĸият oфиc нa ...

......... на Endeavor да подсили местната предприемаческа екосистема, като осигури на български предприемачи достъп до международни пазари, ноу-хау и капитал чрез глобалната мрежа на организацията. До момента 26 предприемачи от 16 компании, които са създали над 500 работни места и са генерирали приходи от над 75 млн. лв. за изминалата година.


Веригата луксозни хотели Hyatt официално ще отвори първия си обект

Веригата луксозни хотели Hyatt официално ще отвори първия си обект ...

......... Русия, Турция и Украйна. Преди половин година от веригата потвърдиха, че през 2022 година ще заработи и такъв в Прага под името Andaz Prague. По проекта си в България компанията работи по него в партньорство с българската "Тера тур Сървисиз" ЕООД. Снимки от новия хотел може да видите в галерията.


© Цветелина Белутова За седмица мрежата за зарядни станции за електромобили

© Цветелина Белутова За седмица мрежата за зарядни станции за електромобили ...

......... България". "Идеята ни е в следващите две години да увеличаваме още покритието си, като добавим няколкостотин нови станции", заяви пред "Капитал" Стефан Спасов. Според него с увеличаването на броя на електромобилите в България, които в момента са към 1300 (леки коли), съвсем естествено ще има нужда и от повече станции.


Renault също като японския си партньор Nissan беше под натиск

Renault също като японския си партньор Nissan беше под натиск ...

......... автомобили. Френският производител предвижда да намали разходите, като свие броя на подизпълнителите в различни области, както и броя на използваните компоненти. Компанията планира да намали глобалния си производствен капацитет до 3.3 млн. автомобила през 2024 г. от 4 млн. сега и ще се концентрира върху сегмента на електромобилите и вановете.


[Stripe] Технологичната компания Stripe, която предлага разплащане за бизнеса, вече

[Stripe] Технологичната компания Stripe, която предлага разплащане за бизнеса, вече ...

......... който се опитва да продава по по-бърз, прост и глобален начин. Фирмата отчита силен растеж по време на пандемията от COVID-19, при която много традиционни бизнеси мигрираха и продължават да се изнасят онлайн. От началото на март насам Stripe е обработила плащания за над 1 млрд. долара по целия свят.


[Shutterstock] За автора Бойко Яръмов е съосновател на Telerik,

[Shutterstock] За автора Бойко Яръмов е съосновател на Telerik, "Телерик ...

......... на своите служители в новата нормалност, компаниите ще трябва да предоставят необходимите условия за работа от вкъщи, да намалят броя служители в централния си офис и изградят сателитни офиси с необходимата поддържаща инфраструктура. Това е един стратегически обмислен нов модел на работа. Модел, който отличава здравите организации от всички останали.


Липсата на чуждестранните туристите в идните месеци ще се усети

Липсата на чуждестранните туристите в идните месеци ще се усети ...

......... други. Неговите заведения също в момента страдат от кризата с коронавируса, но в по-дългосрочен план Григоров е категоричен, че ползите от тази криза - за него като предприемач и за кулинарната сцена в София като цяло, ще бъдат по-големи от щетите. Дано е прав. По темата работи и Мара Георгиева


[Shutterstock] Темата накратко Кризата покрай епидемията от коронавирус удари много

[Shutterstock] Темата накратко Кризата покрай епидемията от коронавирус удари много ...

......... мое учудване до момента не съм забелязал драстично увеличение на 100% дистанционните позиции, въпреки че имаше такива очаквания, тъй като търсенето на такъв тип заетост е изключително голямо. След две седмици ще публикуваме национално проучване на IT пазара на труда и последствията от COVID-19 кризата, за да разберем реалните последици.


Розопроизводството в Българи е изправено пред свръхпроизводство на цвят, рекордно

Розопроизводството в Българи е изправено пред свръхпроизводство на цвят, рекордно ...

......... тях, защото предишните еднодневни договори на берачите им бяха голяма бюрократична тежест в рамките на кампанията. Имаме уверение на министър Танева, че ако статистиката след кампанията покаже, че многодневните договори са използвани, може да станат и постоянна мярка. Апелираме към колегите ни да покажат, че са полезни, казва Филип Лисичаров.


Мартин Михайлов © Creative Visual Solutions Нощните заведения - барове, клубове

Мартин Михайлов © Creative Visual Solutions Нощните заведения - барове, клубове ...

......... същ "производствен" ресурс. Например осъществяване на повече от едно събитие на една дата, на една локация и с един и същ обслужващ екип, с максимално изчистена разходна част. Ако имате предвид решения от вида на "автокино" и "автоконцерт", то аз не бих заложил на тази перспектива. Интервюто взе Ани Коджаиванова


Компанията извършва полети от и до България © Красимир Юскеселиев Британската

Компанията извършва полети от и до България © Красимир Юскеселиев Британската ...

......... British Airways и Virgin Atlantic през миналия месец обявиха, че ще съкратят общо 18 хил. души. EasyJet има повече вътрешни проблеми, защото през последния месец стана обект на мащабна кибератака с кражба на данните на близо 9 млн. клиенти, както и неуспешен опит на основателя на компанията да смени ръководството.


Преди няколко години собственикът на имота

Преди няколко години собственикът на имота "Атиа резорт" се отказва ...

......... дружество обаче явно се отказва от идеята само да разработи проекта и решава да търси купувач. Такъв и досега не е намерен. Преди "Атиа резорт" имотът е имал други собственици, като следите водят до фонда Equest. Преди години той активно купуваше недвижими имоти на местния пазар, но впоследствие напусна България.


Милиардерът инвеститор Карл Айкан е продал дела си в обявилата фалит

Милиардерът инвеститор Карл Айкан е продал дела си в обявилата фалит ...

......... Ограниченията за пътуване нанесоха тежък удар по приходите в бизнеса на автомобилите под наем. И докато в САЩ правителството е готово да помогне с 50 милиарда долара на авиокомпаниите, Hertz няма достъп до програмата. Hertz раздала $16 млн. бонуси на мениджърите преди фалита Месец по-рано компанията освободи 14 300 души


С развитието на ИТ индустрията и внедряването на все повече

С развитието на ИТ индустрията и внедряването на все повече ...

......... да използват външна компания, която да го предостави като услуга те задължително трябва да обърнат сериозно внимание на процесите по управлението и мониторинга на софтуерните лицензи и облачната среда. И колкото по-навременен е този процес, толкова той ще е по-ефективен. Научете повече как да използвате ефективно облачните услуги на crayon.com


[Zoox] Технологичният гигант Amazon може да купи стартъпа за автономни

[Zoox] Технологичният гигант Amazon може да купи стартъпа за автономни ...

......... Pension Plan Investment. Според Business Insider при сделка, Amazon ще получи компанията при по-ниска цена от 3.2 млрд. долара. Самата Amazon участва като водещ инвеститор в рунд за 530 млн. долара в конкурентен стартъп в сектора - Aurora. За момента и двете компании отказват коментар пред медии относно потенциалната сделка.


След отбелязани две поредни нулеви години при акостирането на круизни

След отбелязани две поредни нулеви години при акостирането на круизни ...

......... млн. лева в изграждането му, като главен изпълнител на строителните дейности е "Щрабаг". Залата ще се използва целогодишно като място за провеждане на конференции, браншови срещи, изложби, образователни форуми в морския град. Част от нея са също офисни площи, кабинети за научноизследователска дейност за контрол и изследване на Черно море.


С конференция за електронния обмен на данни (EDI) в България

С конференция за електронния обмен на данни (EDI) в България ...

......... "Елтрейд" и ComАrch съветват - откажете се от хартията сега и работете безопасно и ефективно! Дигиталната трансформация вече не е опция, тя е наложителна, категорични са и анализаторите на Billentis, които прогнозират, че глобалният пазар за електронно фактуриране ще продължи да расте, достигайки приблизително 18 милиарда евро през 2025 г.


В последните години публичните появи на Ахмед Доган са почти

В последните години публичните появи на Ахмед Доган са почти ...

......... нар. "студен резерв" - вместо да продава ток, тя стои в готовност да се включи при нужда, но получава пари за това от държавната ЕСО. През 2019 г. обаче са отчетени и 56.5 млн. лв. "други приходи", които е възможно да са свързани с обособяването на пристанището в ново дружество.


Част от насажденията на компанията [“Агрола Еконивест”] Русенската фирма

Част от насажденията на компанията [“Агрола Еконивест”] Русенската фирма "Агрола ...

......... "Фирмата е млада, но заниманията ни с овощарство не са самоцел. Имаме амбиции, знания, подготвени хора да се развиваме в тази ниша. Търсенето на пресни и замразени плодове расте. Нашата цел е да растем стабилно и след изграждане на предприятието да започнем да продаваме и зад граница", обобщи Георги Пейчев.


Хотелската верига Accor Group, която е собственик на хотелите Novotel

Хотелската верига Accor Group, която е собственик на хотелите Novotel ...

......... шосе". През миналата година от групата обявиха, че ще отворят още един хотел в София под бранда ibis Styles в близост до съществуващия Novotel. Собственикът на ibis и Novotel в София отваря трети хотел в столицата Той ще се намира на булевард "Цариградско шосе" и ще заработи през 2021 година


На четири компании с над 2000 служители са получили най-голям

На четири компании с над 2000 служители са получили най-голям ...

......... за запазване на повече от 2700 работни места. В топ 4 влиза и работодател номер 1 в Кърджали - специализираната в производството на каучукови, пластмасови и метални съединения "Теклас". Компанията има шест завода, като субсидията от над 1,182 милиона лева трябва да покрие заплатите на повече от 2480 нейни работници.


Нито един от корабите, които круизната компания Carnival е заложила

Нито един от корабите, които круизната компания Carnival е заложила ...

......... се наложи инвеститорите да осребрят своите вземания. Например нито един от корабите, които круизната компания Carnival е заложила като гаранция, не е регистриран в САЩ. Вместо това те са в юрисдикции като Бермудите, Панама и Кюрасао. Това означава, че задържането на корабите за продажбата им може да се окаже сложно.


В България много шивашки предприятия се пренасочиха към шиене на

В България много шивашки предприятия се пренасочиха към шиене на ...

......... По същата причина предложенията ще бъдат разглеждани и оценявани в съкратени срокове. Според условията на поканата за представяне на предложения новооткритите решения трябва да са достъпни и достижими за всички. Затова грантовите споразумения ще съдържат клаузи за бърз обмен на данни, така че резултатите да могат да бъдат използвани незабавно.


Международните регионални клонове на компанията, включително тези в Европа, Австралия

Международните регионални клонове на компанията, включително тези в Европа, Австралия ...

......... 11 различни категории. Има офиси на основните летища в страната - София, Варна, Бургас и Пловдив. През летния период обикновено работят сезонни офиси в района на Черноморието - в Златни пясъци и Слънчев бряг, а също така се извършват и доставки на автомобили до всеки друг курорт, посочен от клиента.


© Велко Ангелов Андрей Петров e председател на борда на управителите

© Велко Ангелов Андрей Петров e председател на борда на управителите ...

......... е трудно да направим прогноза и за 2021 година. Това ще бъде възможно след няколко месеца. Въпреки това аз съм сигурен, че dm ще запази водещата си позиция на пазара на дрогерийни стоки в България. Ние ще продължим развитието на мрежата си, разширяването на портфолиото ни и модернизацията на магазините.


Гриша Ганчев © Юлия Лазарова Визитка Гриша Ганчев е собственик на

Гриша Ганчев © Юлия Лазарова Визитка Гриша Ганчев е собственик на ...

......... че търговските банки ще се отдръпнат да финансират частните компании. Защото няма да са в час какви ще са действията на държавната компания и ще е трудно да се прогнозира частния бизнес. Защо не се случи сделката за "Петрол" с "Инса ойл"? Разговорите отшумяха. Труден съм. Интервюто взе Калина Горанова


eBag разполага с модерна складова база от 3000 кв.м, която

eBag разполага с модерна складова база от 3000 кв.м, която ...

......... около 5 - 10%. Подобна беше ситуацията и на британския пазар, който обаче от години има утвърдени играчи в онлайн търговията с бързооборотни стоки като Ocado. Въпреки това гигантът Tesco обяви, че за първи път през април е надхвърлил 1 млн. доставки седмично и клиентите продължават да променят навиците си.


Милен Христов, изпълнителен директор на

Милен Христов, изпълнителен директор на "Мотобул" ЕАД, част от "Авто ...

......... той. Павел Бороджийски, директор в дирекция "Застраховане" на БАЕЗ ПРОФИЛ Павел Бороджийски е директор в дирекция "Застраховане" на БАЕЗ от 2017 г., като преди това е заемал длъжността ръководител отдел "Продажби". Има над 10 години опит в банковия сектор в областта на продажби и кредитиране на дружества в сегмента МСП.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Да уволниш някого винаги

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Да уволниш някого винаги ...

......... няколко седмици. Елиът О`Конър и другите съоснователи работят от имот, отдаван под наем през Airbnb, а DoorDash и други компании ги хранят чрез доставки. Той казва, че усещането е сякаш работят от гараж - не в долината, но в духа на долината. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


Германското правителство ще получи 20% от акциите на националния авиопревозвач

Германското правителство ще получи 20% от акциите на националния авиопревозвач ...

......... - 10%, държи германският милиардер Хайнц Тиле, който е собственик на концерна Knorr Bremse - световен производител на спирачни системи за търговски моторни превозни средства и железопътен транспорт. Операторът на летища Fraprort, която е концесионер и на тези във Варна и Бургас, има 8%, а инвестиционната компания Amundi - 3.2%.


Онлайн продажбите ни са 15%, но те ни помогнаха през

Онлайн продажбите ни са 15%, но те ни помогнаха през ...

......... премахване на ДДС върху дрехите втора употреба, защото за тях вече веднъж е плащано ДДС. Това са част от препоръките на Европейската агенция за околната среда. Те включват също изискване за осигуряване на минимални площи в търговските центрове за магазини за дрехи и техника втора употреба. Интервюто взе Мара ГЕОРГИЕВА