Проучването Barometer Capital Confidence на консултантската агенция EY показва, че

Проучването Barometer Capital Confidence на консултантската агенция EY показва, че ...

......... историята - по време на финансовата криза от 2008 г. редица компании предприеха смели стратегически трансформации, включително придобиване на висококачествени активи, които допринесоха за по-бързия растеж след това. Именно такова е едно от най-големите предизвикателства пред мениджърите - да се справят с настоящите трудности, като същевременно гарантиран и бъдещия растеж.


Предприятието е с годишен капацитет от 22 хил. тона и

Предприятието е с годишен капацитет от 22 хил. тона и ...

......... традиции, които знаят как да произвеждат пивоварен ечемик: да сменят семената на всеки две години, да торят съгласно утвърдените норми и да обработват с препарати, одобрени в ЕС и без пестициди. И когато хубавият ечемик се съчетае с традиция в производството на малца, тогава бирата става прекрасна", казва Георги Рангелов.


Неделчо Атанасов, собственик на

Неделчо Атанасов, собственик на "Евриком" © Цветелина Белутова "Евриком" мечтае да ...

......... 2013 г. открихме нашия цех за производство на восъчни смеси с лаборатория към него. От търговска и нискотехнологична фирма се превърнахме в среднотехнологична фирма", казва Атанасов. В момента 60% от парфините, които "Евриком" продава, са под собствената й марка. Плановете за бъдещето са да станат високотехнологична фирма със собствени патенти.


Какво би станало, ако всеки прозорец във вашата къща или

Какво би станало, ако всеки прозорец във вашата къща или ...

......... какви ще са пълните ефекти от глобалната пандемия, включително за нашия бизнес", допълни директорът и добави, че "все още е оптимист, че стартъпът можем да започне производствени дейности в следващите две години. " "Ние наистина виждаме бъдещето на тази технология, която се прилага навсякъде, навсякъде около нас, повсеместно", завърши Бар.


"Тобо Груп", строително-инвестиционна компания в София, се включва в дарителската ...

......... подкрепа на местната власт", коментира Георги Шопов. "Тобо Груп" обединява фирми, специализирани в проектиране, финансиране и изпълнение на различни инвестиционни проекти. Групата има множество реализирани обекти - жилищни, обществени, административни и промишлени сгради, бензиностанции и газстанции, хотели и ресторанти. "Тобо Груп" продължава дейностите по изграждането на вече стартиралите жилищни проекти.


Илюстрация Етиловият алкохол, необходим за нуждите от дезинфектанти, е около

Илюстрация Етиловият алкохол, необходим за нуждите от дезинфектанти, е около ...

......... използва предимно специалният метод за денатурация (бел. ред. - не общият). Или предложено от икономическия оператор вещество денатурант се утвърждава от митниците и може да бъде предложено за утвърждаване по всяко време ново вещество. Многото разминавания обаче не водят до повишаване на усещането за сигурност, че чистите ръце са гарантирани.Компанията за дрехи H&M, заяви, че очаква загуба през второто

Компанията за дрехи H&M, заяви, че очаква загуба през второто ...

......... е в преговори за намаляване на работното време за десетки хиляди от персонала си и преразглежда необходимостта от съкращения. Печалбата на H&M за първото тримесечие надхвърли 247,6 милиона долара спрямо предишният период, в който са отчетени 1,04 милиарда. Най-големият конкурент на H&M, собственикът на Zara Inditex, направи големи временни съкращения.


[Shutterstock] Преди време водещите финансови играчи по света бяха големите

[Shutterstock] Преди време водещите финансови играчи по света бяха големите ...

......... да предизвикат възмущението на потребителите. А и работи добре - системите й имат сривове в едва 0.001% от времето. Докато не се появи конкурент, който буквално е навсякъде, където потребителите искат да бъдат, Visa трудно ще бъде свалена от удобния си пиедестал. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


Дори и обикновени продукти разчитат на дълги и сложни вериги

Дори и обикновени продукти разчитат на дълги и сложни вериги ...

......... се обърна достатъчно бързо, когато нещата се върнаха към нормалното. Песимистите се съсредоточават върху колосалната несигурност относно това кога може да се случи възстановяването. Търговията процъфтява на базата на доверие и предсказуемост. Днес, във време на нарушаване на веригите на доставки и затваряне на границите, и двете са в недостиг.


Петър Дудоленски - изпълнителен директор на Delta Planet Mall Профил

Петър Дудоленски - изпълнителен директор на Delta Planet Mall Профил ...

......... 8000 кв. метра, 5400 кв. метра от които ще заема магазинът за обзавеждане, той ще предложи повече възможности и вдъхновение на своите клиенти. Очакваме откриването му да повлияе изцяло положително на посещаемостта на търговския център с увеличение в двоен мащаб, както и за повишаване на оборотите на наемателите с 50%.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Правителства и

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Правителства и ...

......... да бъдат управлявани за кратко като картели, за да се стабилизират по-бързо цените и производството. Така ще бъде по-трудно и за по-силните компании да се възползват от предимството си. COVID-19 няма да има дългосрочни ефекти само върху обществата и държанието на хората. Вирусът ще промени цялата структура на глобалния бизнес.Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи Националната

Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи Националната ...

......... като браншова организация не искаме държавна помощ, която в тези времена ще е много по-необходима другаде. Ние искаме да ни се позволи да продължим да работим и по този начин да сме полезни на държавата в тези трудни времена. С уважение, Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи


Влиянието на карантината и спряната икономика ще бъде усетено в

Влиянието на карантината и спряната икономика ще бъде усетено в ...

......... до най-голямата криза в автомобилния сектор", заяви в официално изявление Ерик-Марк Хуйтема, председател на АСЕА. Според организацията загубите от затварянето на заводите в ЕС е довел до производствени загуби в размер на 1.23 млн. автомобила, а засегнатите са 1.11 млн. работници в заводите, без да се броя веригата за доставки.


© Цветелина Белутова Пивоварите в страната отчитат 20% директни загуби заради

© Цветелина Белутова Пивоварите в страната отчитат 20% директни загуби заради ...

......... г. "Пивоварите на Европа" отчетоха, че през последните пет години производството и консумацията на бира в Европа бележат непрекъснат ръст и че страните от ЕС вече има над 10 хил. пивоварни и разнообразие от над 50 хил. марки и видове пиво. Възможно е коронавирусът да сложи край на възходящата тенденция.


Налбантова е в бутилиращата компания от 10 години, преди това

Налбантова е в бутилиращата компания от 10 години, преди това ...

......... на човек, което прави общо увеличение 52% за период от почти 10 години. Въпреки това България изостава от останалите пазари в региона по този показател - например в Гърция тя достига 135 литра на глава от населението за миналата година, а в Румъния - 111 литра на глава от населението.


Георги Георгиев (вдясно) при получаване на инвеститорски сертификат през 2017

Георги Георгиев (вдясно) при получаване на инвеститорски сертификат през 2017 ...

......... строителя, че има работа. Най-късно до два месеца заводът ще е готов. Имате ли проблем с доставките? - Доставките не са проблем, но всичко на практика е спряло. Зависими сме единствено от автомобилните заводи. Ако те заработят, ние можем веднага да почнем да произвеждаме предишните количества. Интервюто взе Иглика ФилиповаЗлатолина Мукова и Константин Петров от

Златолина Мукова и Константин Петров от "Фонд Ню Вижън 3" ...

......... които имат дългогодишен опит като партньори в NEVEQ, който досега е инвестирал около 45 млн. евро в различни фирми през двата си фонда. Фокусът са млади компании с готов продукт и приходи, а инвестициите са до 1 млн. евро. Приоритетни сектори са финансовите технологии, изкуствен интелект, блокчейн и споделена икономика.


Български компании за авточасти могат да започнат да произвеждат респиратори,

Български компании за авточасти могат да започнат да произвеждат респиратори, ...

......... ще се възстановим. По-скоро известно време ще постоим на дъното", заяви още членът на борда на "Аутомотив Клъстер България". Според Плевнелиев ще са нужни поне 3 месеца за възстановяване от кризата, а в цялата си фаза тази криза щяла да трае поне 3 години.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1410)


Производителят на цигарените марки Lucky Strike и Camel се присъедини

Производителят на цигарените марки Lucky Strike и Camel се присъедини ...

......... се страхува от броя на другите ваксини, които се разработват. "Хубаво е, че толкова много организации правят крачка напред и се опитват да адресират Covid-19", споделя той. "Ще се нуждаем от партньори с фармацевтични качества, за да увеличим собствените си усилия, както и помощ от регулаторите за клиничните ни проучвания."


Пандемията от COVID - 19 е обхванала целия свят и

Пандемията от COVID - 19 е обхванала целия свят и ...

......... развити пазари (САЩ и Европа), както и в големите развиващи се пазари, • с фокус върху компании с добри модели за устойчиво развитие, • сред топ 10 позиции на фонда са компании като Alphabet (Google), Amazon, Adobe, Unilever Повече за новия инвестиционен план на "Карол Капитал" можете да разберете тук.


Александър Палешутски: При нормални обстоятелства произвеждаме 2300 стола на ден

Александър Палешутски: При нормални обстоятелства произвеждаме 2300 стола на ден ...

......... сценарии. Според единия, ако сега продажбите са нулеви или близки до нулата, надяваме се през юни-юли да достигнат 50-60% от обичайните, а в края на годината - 80% от това, което е било през същия период на миналата година. Ако този сценарий се сбъдне, ще изплуваме. Интервюто взе Мара Георгиева


Основните производители на автомобили в САЩ продължават да държат на

Основните производители на автомобили в САЩ продължават да държат на ...

......... ще претърпи исторически крах. Въпреки това отварянето на американския бизнес след няколко седмици може да има обратен ефект - това може да положи основите за повторение на Голямата депресия, написаха тогава авторите на CNBC.  Може ли Тръмп да доведе САЩ до новата Голяма депресия? Тръмп иска да събуди икономиката на страната до Великден


Най-голямата платформа за краткосрочно отдаване под наем на имоти в

Най-голямата платформа за краткосрочно отдаване под наем на имоти в ...

......... като място за временна изолация, особено за пътуващи в чужбина, които в много държави получават разпореждания за задължителна карантина при завръщането си. Моделът се прилага и в България като според Борис Павлов в повечето случаи клиентите се свързват с дружества за управление на имоти, а не минават през интернет платформи.


Марин Радевски: От 13 март досега имаме срив на производството

Марин Радевски: От 13 март досега имаме срив на производството ...

......... може безкрайно да се произвежда, без да се продава. Какви са прогнозите ви за развитие на бизнеса? - Не мога да правя прогнози. Ситуацията се променя всеки ден. Знам, че след като приключи кризата ще дойде стагнацията, но колко ще продължи - не мога да преценя. Интервюто взе Мара Георгиева


Ford Motor и GE Healthcare имат амбициозен план - да

Ford Motor и GE Healthcare имат амбициозен план - да ...

......... прекалено много мисли в това, трябва да се съсредоточим върху получаването на устройства, които седят по складове и тези, които могат да се адаптират. В това има много потенциал", допълни Дрегер. Мъск обмисля производство на апаратура за болните от коронавируса Компании като Foxconn са преоборудвали производствените си линии, за да правят маски


Перспективите за печалба ще останат лоши преди обявяването на нови

Перспективите за печалба ще останат лоши преди обявяването на нови ...

......... при ръст от 5.4% в края на 2019 г. Позовавайки се на проучване на голям китайски сайт за набиране на персонал, Capital Economics твърди, че резултатите сочат, че близо една четвърт от фирмите са спрели да плащат заплати до миналата седмица, а половина от фирмите са намалили или забавили заплащането.


Проф. Шекерджийски (вдясно), Атила Йенисен (в средата) и Кирил Петков

Проф. Шекерджийски (вдясно), Атила Йенисен (в средата) и Кирил Петков ...

......... храната и хората в техните домове и вярваме, че трябва да проявяваме отговорност и да служим на обществото. Има шанс продуктът да помага в сегашната криза, не го виждаме като панацея и няма да го промотираме по този начин, той е една потенциална възможност, която можем да предоставим", казва Йенисен.


Смятаме, че продавачите са най-ценният ни и много уязвим актив

Смятаме, че продавачите са най-ценният ни и много уязвим актив ...

......... основа. Износът е към 12 държави. С основен дял в продажбите от България са САЩ, Англия и Германия, следвани от Италия, Франция и Канада. Практиката сочи четири различни типа търговци в платформата: "от физически магазин до глобален магазин", на "нишови продукти", "аутлет" - продаващи стари колекции, и търгуващи само онлайн.


В новия завод за модули за автомобилни уредби на Kostal

В новия завод за модули за автомобилни уредби на Kostal ...

......... има един завод в Петрич, където произвежда електрически компоненти ниско напрежение, два завода в Раковски край Пловдив за ниско и средно напрежение и един завод в Севлиево за продукти високо напрежение. Компанията има също сервизен център във Варна и развоен център в София, а общо заети са над 2500 души.


Най-засегнати се очаква да бъдат Нидерландия, Италия и Испания, а

Най-засегнати се очаква да бъдат Нидерландия, Италия и Испания, а ...

......... за цялата 2020 г. е за намаление на оборотите между 12 и 18%. Комбинацията от шок във вътрешното потребление и силно ограничение на външната търговия ще доведе до намаление на БВП на еврозоната с 1.8% при карантина от един месец и с 4.4% при строги ограничителни мерки за два месеца.


Още един голям завод у нас спира работа. Kostal в

Още един голям завод у нас спира работа. Kostal в ...

......... им платиш и осигуровките, класове и други добавки, които има. Много колеги ще се освободят по този начин на борсата", казва предприемачът Евтим Янев, цитиран от economic.bg. Според него правителството трябва да насочи вниманието си към осигуряването на повече средства за фонд "Безработица". "Поне в близките 9-12 месеца", каза Янев.


© Велко Ангелов Населението да се раздели на две групи -

© Велко Ангелов Населението да се раздели на две групи - ...

......... външни лица и транспортни средства до работните мества; максимално отделяне на потоците на хора; входен филтър и постоянен мониторинг на персонала; предпазни средства, дезинфекция, правила за социална дистанция и т.н. Трябва обаче да се действа сега, докато България е в долния пик на кривата, коментира Кюркчиев през уинеда пред "Дарик".


В двата рудника на DPM работят над 1100 души © Цветелина

В двата рудника на DPM работят над 1100 души © Цветелина ...

......... и транспортни организации", казват от компанията. Целият процес се контролира от екип, който включва членове на висшия мениджмънт и ръководителите на компаниите в различните страни, специалисти по здраве и безопасност, оперативна дейност, доставки, правни въпроси, човешки ресурси и комуникации, а бордът на директорите е постоянно в течение на предприеманите мерки.


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Смарт органик" е най-големият дистрибутор на биохрани и ...

......... си загубят работата. Какво от вашия опит може да послужи на колегите ви в бизнеса? - Бих ги посъветвал да внимават с разплащанията, да си изискват парите, защото, ако няма пари, няма и стокообмен. И да увеличат складовите си запаси, ако могат да си го позволят. Интервюто взе Мара ГЕОРГИЕВА


До 2022 г. в света се очаква да бъдат инсталирани

До 2022 г. в света се очаква да бъдат инсталирани ...

......... работят в сътрудничество с хората. Самите роботи ще стават и все по-дигитални и свързани с помощта на облачните технологии, което може да доведе и до нови бизнес модели като роботи под наем или т.нар. роботи като услуга. Това би направило новите технологии много по-достъпни и за малките и средните предприятия.


В момента Spark има над 350 електромобила в София. © Spark

В момента Spark има над 350 електромобила в София. © Spark ...

......... краткосрочен наем на електромобилите, като ги намалиха с до 25%, а същевременно увеличиха минималният наем от 13 на 20 минути. Все още не е ясно и как ще се отрази сегашната криза върху плановете на Spark да разрасне автопарка си от сегашните над 350 автомобила до 800-1000 през тази година.


Автопроизводителите спряха заводите си заради епидемията, но сега променят производството

Автопроизводителите спряха заводите си заради епидемията, но сега променят производството ...

......... която обяви, че ще превърне производствените си линии за парфюми в такива за дезинфектанти за ръце. Геловете ще бъдат доставени безплатно на френските здравни власти, съобщиха от LVMH. Фабриките правят някои от най-известнвите световни парфюми на марки като Christian Dior и Givenchy. по материала работиха Калина Горанова и Константин Николов


Сравненията на пандемията с шока от Втората световна война вече

Сравненията на пандемията с шока от Втората световна война вече ...

......... намаление. С единствената разлика, че предоставянето им няма фиксиран срок. Всички тези услуги ще бъдат търсени от хората и след края на извънредното положение. За да могат да посрещнат клиенти обаче, бизнесите трябва да съществуват тогава, а един от вариантите това да се случи може би са именно предплатените ваучери.


© Shutterstock В период на изключително сложни и мрачни прогнози за

© Shutterstock В период на изключително сложни и мрачни прогнози за ...

......... да помогнат в направата на най-търсените в настоящия период продукти. Понякога голямата промяна се случва заради внезапен шок в системата. Много компании ще се съживят и ще се върнат към предишния си модел. Но за мнозина настоящата криза е шанс да преосмислят изцяло бизнеса си и промяната да е постоянна.


© Надежда Чипева Киносалон, ама онлайн В ерата на карантината едно

© Надежда Чипева Киносалон, ама онлайн В ерата на карантината едно ...

......... Това пък дава възможност да се взимат решения и да се правят прогнози на база математически модели, включително за сеитба, жътва, наблюдения на различни процеси. по темата работиха Калина Горанова, Деница Ватева и Константин Николов Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


За да отговори на променените нужди на бизнеса и частните

За да отговори на променените нужди на бизнеса и частните ...

......... до работното им място и при изпълнение на служебните им задължения.За повече информация и за цените на различните модели вижте на https://spark.bg/packages/.Ако желаете да закупите пакет за дългосрочен наем, можете да се обадите на +359 897 32 10 81 или +359 899 200 991, както и да пишете на [email protected]


За да отговори на променените нужди на бизнеса и частните

За да отговори на променените нужди на бизнеса и частните ...

......... им място и при изпълнение на служебните им задължения. За повече информация и за цените на различните модели вижте на https://spark.bg/packages/. Ако желаете да закупите пакет за дългосрочен наем, можете да се обадите на +359 897 32 10 81 или +359 899 200 991, както и да пишете на [email protected]


"Монтюпе" е един от двата русенски завода, които затварят временно. ...

......... и системи", а по-умерен спад от 4.5% се прогнозира на казанлъшкото "М+С хидравлик". Самият холдинг също предвижда консолидираните продажби за първото тримесечие на 2020 г. да бъдат с 10.3% по-ниски спрямо същия период на 2019 г. Единственото изключение от негативната тенденция в групата е "Българска роза", която повишава приходите си.


Глобалната криза и наложените извънредни мерки, предизвикани от разпространението на

Глобалната криза и наложените извънредни мерки, предизвикани от разпространението на ...

......... беше необходима здравна криза, за да се признаят техните ползи - нужна е само простата логика за подобряване на бизнеса. Ето защо, като превенция на всички бъдещи атаки срещу фирмения бизнес, Cisco винаги препоръчва на бизнеса да гледа към бъдещето и да търси подходящите инструменти и ресурси за своя екип.


Тази година няма да е от успешните за инвеститорите на

Тази година няма да е от успешните за инвеститорите на ...

......... изплащанията на групи, специализирани в добива на суровини, като Glencore, докато BP и Shell имат проблеми заради рязкото понижаване на цените на петрола. Компаниите могат да се озоват в положение, в което са неспособни да изплатят финалните дивиденти, ако са принудени да отменят или отложат годишните си събрания на акционерите.


Гаврилов оглави веригата в началото на март, но е в

Гаврилов оглави веригата в началото на март, но е в ...

......... в SkyCity Mall. Работим активно и по изграждането на голям супермаркет в Перник, който трябва да отвори в началото на 2021 г. В началото на тази година вече открихме супермаркет в кв. "Манастирски ливади", и така общата инвестиция по тези проекти ще надхвърли 55 млн. лв. Интервюто взе Мара ГЕОРГИЕВА


[``Ина``] Несигурност, заради която повечето търговци и доставчици на семена,

[``Ина``] Несигурност, заради която повечето търговци и доставчици на семена, ...

......... с това отношение. В страната се завърнаха хиляди хора от всякакви етноси и виждаме, че случаите на заразени с коронавирус са от най-различни слоеве на населението. Моето впечатление е, че работниците в нашата фирма са доста стресирани и спазват много стриктно правилата за дистанция и дезинфекция. Интервюто взе Мара Георгиева


След лотарийните компании на Васил Божков спира да работи и

След лотарийните компании на Васил Божков спира да работи и ...

......... от компанията. Останалите 51% са притежание на "Евросъдружие", в което партньори са Васил Божков, други обвинени заедно с него лица като Александър Тумпаров и Борис Бекяров, а също и братята Боян и Цветомир Найденови, които в края на миналата година подадоха сигналите срещу Божков, от които започнаха разследванията срещу него.


В заводите в Сливен и Ямбол около 400 души ще

В заводите в Сливен и Ямбол около 400 души ще ...

......... огромен работодател, дори и ако се гледат само пряко наетите от компанията. В сектора на автомобилните компоненти това е компанията с най-много служители, а общо в корпоративната класация на България по данни от последната класация К100 тя е на 9-о място след държавни мегаструктури като НКЖИ, "Български пощи" и БДЖ.


Mobiliz има под управление над 200 000 камиона в Турция,

Mobiliz има под управление над 200 000 камиона в Турция, ...

......... фокус на българската компания през последните години е разработка на IoT платформа, която събира данни от всякакви сензори и телематична информация, и може да бъде използвана и в други вертикали. Според Николай Кичев функционалностите й продължават да бъдат развивани, и турският пазар ще играе изключително важна роля в този процес.


© Цветелина Белутова Изискването за затваряне на обекти за хранене в

© Цветелина Белутова Изискването за затваряне на обекти за хранене в ...

......... Хората няма да тръгнат да се събират дори след падането на карантината. Надявам се, когато дойде топлото време, всички да излязат навън, да са жадни за социални контакти и бизнесът да потръгне. Най-ценното за мен са хората, много се надявам да си запазя екипа, с който работя", обобщава Ваня Иванова.


Производството на кабели като цяло е нискотехнологичен процес, но осигурява

Производството на кабели като цяло е нискотехнологичен процес, но осигурява ...

......... Към януари тази година в "Атес" са работели малко над 600 души. След като големите автомобилни производители затвориха европейските си заводи заради пандемията, прогнозите са, че това неизбежно ще засегне и десетките български поддоставчици. Според представители от сектора през април може да се очаква масово спиране на работа в предприятията.


Бизнес школа COTRUGLI организира онлайн лекция

Бизнес школа COTRUGLI организира онлайн лекция"Leading behind the Mask",която ще ...

......... Николова, съосновател, Leanify Ltd. и основател, LeadersPlay:Смятам, че присъединяването към EMBA програматанаCOTRUGLI е една от най-добрите кариерни стъпки, които съм предприела досега -да уча и да взаимодействамс група успешни лидери от региона се превърнав силна мрежа от съмишленици, коятосъздадестойност не самона личностно ниво, нои за бизнеса в региона като цяло.


© Turkish Airlines Поредната ключова авиокомпания обяви официално, че спира международните

© Turkish Airlines Поредната ключова авиокомпания обяви официално, че спира международните ...

......... момента), а превозените пътници на година да са 120 млн. души при 75 млн. за 2018 г. А приходите да достигнат 24 млрд. долара при 12.8 млрд. долара за 2018 г. Разчетите на авиокомпанията стъпваха на очакванията, че през 2034 г. авиационният трафик ще се удвои спрямо две десетилетия по-рано.


[Subway] Американската централа на Subway намали от 8% на 4%

[Subway] Американската централа на Subway намали от 8% на 4% ...

......... съблюдава всички процедури и правила. Веригата ресторанти Subway има заведения в повече от 100 страни от света, където се приготвят над 7 милиона сандвича всеки ден. Компанията си сътрудничи с около 21 хил. франчайз партньори по целия свят. В Европа Subway разполага с повече от 5500 ресторанта в 35 страни.


Много пристанища от Сингапур до Ротердам усещат рязък спад в

Много пристанища от Сингапур до Ротердам усещат рязък спад в ...

......... се по мостчето и там е член на екипажа, който отговаря за безопасността на кораба. Правилата на борда са "маски и миене на ръце, миене на ръце, миене на ръце", споделя Фамилате от пристанището на Лонг Бийч. "Много сме загрижени за вируса, но също и за влиянието му върху икономиката."


Красен Кръстев © Георги Кожухаров

Красен Кръстев © Георги Кожухаров "Мекалит България" е дъщерно дружество на ...

......... изядат всякакви буфери, ще изядат всякакви провизии, а това няма как да не се отрази на следващия бизнес план. Оборотите ще са много по-слаби, ще има и много съпътстващи проблеми като затрупани складове, болни служители и т.н. Ще мине време, докато се измъкнем от това положение. Интервюто взе Иглика Филипова


Комплексът отговаря на най-модерните тенденции в строителствотоУстойчивото развитие е все

Комплексът отговаря на най-модерните тенденции в строителствотоУстойчивото развитие е все ...

......... среда.В допълнение към строителните техники, които използва, OKOL Lake Park ще насърчава устойчивия начин на живот и чрез своето местоположение - в непосредствена близост до природата. Благотворното влияние на зеленината и чистият въздух ще допринесате за по-доброто здраве на всички живещи и за по-щастливото и безгрижно детство на техните деца.


Заводът в Перник прави широка гама продукти - специални стомани,

Заводът в Перник прави широка гама продукти - специални стомани, ...

......... намалели с 11% до 815.6 млн. евро през 2019 г. Заводът в Перник прави широка гама продукти - специални стомани, профили, ламарини, арматурно желязо и др. Освен "Стомана индъстри" черни метали в страната се произвеждат и от "Промет стийл" край Бургас (част от украинската група "Метинвест"), който работи със заготовки.


Самата жп гара беше дадена на концесия за 35 години

Самата жп гара беше дадена на концесия за 35 години ...

......... авиация, енергетиката и др. А през юли миналата година тя влезе в медийното пространство, след като специализираната прокуратура обяви, че провежда акция по претърсвания и изземвания в офиси на дружеството "Балкантел" в София по данни за търговия с влияние във връзка с договор за доставка на оборудване за Военновъздушните сили.


"Нямаме намерение да освобождаваме хора", казва Никола Николов. © Юлия Лазарова ...

......... сега ще задържим и ще действаме по-внимателно. За тази година сме планирали откриване на още два обекта. Всички те ще са във Варна, Пловдив и Бургас, където ще стъпим за първи път. Целта е до края на следващата година обектите ни в страната да станат 30. Интервюто взе Мара ГЕОРГИЕВА


Производителят на матраци и легла

Производителят на матраци и легла "ТЕД-БЕД" ЕАД успешно реализира нов ...

......... което е свързано с производството на матраци и легла както в страната ни, така и по света. От компанията са убедени, че предизвикателства като настоящето са реален тест за решимостта на всички за справяне с критични ситуации и е нужно всеки да даде своя принос за справянето с тежкото положение.


Работата от разстояние е работа, която може да се извършва

Работата от разстояние е работа, която може да се извършва ...

......... отпуск за отглеждане на дете до осемгодишна възраст, който се дава на всеки от родителите за по шест месеца. Този отпуск може да бъде ползван само от единия родител, когато той е самотен. При тези отпуски за отглеждане на малки деца служителите имат право да натрупват трудов и осигурителен стаж.


Коронавирус разпространението в Европа расте и според повечето медицински специалисти

Коронавирус разпространението в Европа расте и според повечето медицински специалисти ...

......... инсталирани и функционират голямо количество хибридни термални камери на Dahua Technology. В страната фирма SysTeh Bulgaria - национален лидер в доставката, адаптирането и подготовка на проекти и решения за видео-ориентирани интелигентни продукти, е готова да предостави на българската индустрия незабавен достъп до това изпитано и работещо решение на Dahua Technology.


Паралелно Facebook започна кампания за събиране на дарения, които да

Паралелно Facebook започна кампания за събиране на дарения, които да ...

......... долара. От платформата пишат, че към 12 март СЗО е изпратила защитни облекла на 57 държави и се очаква такива да бъдат доставени на още 28 страни. До 120 държави пък организацията е изпратила лабораторни консумативи. Не е посочено обаче нито кои са страните, нито какво количество материали са изпратени.


Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Бизнесът е в непланирана треска -

Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Бизнесът е в непланирана треска - ...

......... ни помогнала, би отсрочила някои процеси, които се провеждат по време на криза", каза Петров. В противен случай единственият избор може да се окажат масовите съкращения. По темата работиха: Мара Георгиева, Иглика Филипова, Боряна Генчева Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


Повечето компании от индустрията трябва да могат да издържат поне

Повечето компании от индустрията трябва да могат да издържат поне ...

......... желаят да се насочат към влакове или да летят по-малко заради въглеродните емисии на самолетите, индустрията може да има проблеми да удвоява обема на пътниците на всеки 15 години, както го прави през последните три десетилетия. Коронавирусът вече се оказва доста силна спирачка, но ситуацията може да стане още по-драматична.


Американските индекси продължиха да поевтиняват като Dow Jones Industrials Average

Американските индекси продължиха да поевтиняват като Dow Jones Industrials Average ...

......... ограничени фискални стимули на различните институции. Засега индексите продължават да търсят дъното си, за последните пет дни търговията на Уолстрийт беше прекъсвана четири пъти и докато обезценяването на фондовите борси продължава с рекордни темпове, индексът за волатилност ще продължава да расте, сигнализирайки за обстоятелствата, които предстоят пред световната икономическа система.


Пивовари и производители на спиртни напитки в цяла Европа ще

Пивовари и производители на спиртни напитки в цяла Европа ще ...

......... такива действия. Това важи и за Absolut Vodka в Швеция, която ще прави подобни продукти. В неделя пък гигантът в търговията с луксозни стоки LVMH, който е собственост на най-богатият европеец Бернар Арно, обяви, че ще доставя безплатни дезинфектанти на френските здравни власти, както и на някои институции в страната.


Facebook ще раздаде по $1 000 бонус на всичките си

Facebook ще раздаде по $1 000 бонус на всичките си ...

......... Facebook ще даде още $100 млн. за подкрепа на малкия бизнес в 30 страни, засегнати от коронавируса. Средствата ще бъдат разпределяни като грантове или кредити за реклама. Вашингтон се готви да изпраща чекове от $1000 на американците Администрацията на Доналд Тръмп готви пакет от стимули в размер на $1 трилион