Скоро след като се женят Макензи и Джеф Безос се

Скоро след като се женят Макензи и Джеф Безос се ...

......... за почти цялото богатство от 137 милиарда долара на Безос", коментират експерти. Все пак не е ясно дали двамата нямат сключено предбрачно или друго споразумение, което да урежда този въпрос. Освен за компанията сега ще стои въпросът и за имотите на семейството в Калифорния, Тексас, Вашингтон и на други места.


Спазването на графика за пристигане на полетите е много важно

Спазването на графика за пристигане на полетите е много важно ...

......... Airlines са били навреме, като така компанията изпреварва с малко airBaltic, която е с резултат от 89,17%. Третата авиокомпания, която е била най-точна през миналата година, е Hong Kong Airlines. Тя е обслужила 88,11 на сто от пътуванията си според предварително посочения час. You will find more infographics at Statista


Изданието на Fast Company, което включва 50-те най-иновативни компании за

Изданието на Fast Company, което включва 50-те най-иновативни компании за ...

......... за всеки неин фен по света без значение на какво устройство. По-познатите брандове, които влизат още в класацията, са Instagram, Space X, Gucci, Sephora и Pinterest. Противно на очакванията нито Facebook, нито Tesla, която се счита за най-изобретателна в електромобилния бранш, намират място в 50-те най-иновативни компании за 2018-а година.


Годината бе доста заета за Комисията за защита на конкуренцията

Годината бе доста заета за Комисията за защита на конкуренцията ...

......... случаи, продължаващи с месеци, на редица бензиностанции, на които цената на различните горива са се продавали на цена, която не може да покрие разходите за производство и реализация. В края на 2017 г. Комисията наложи глоби за близо 6 милиона лева на ЧЕЗ и ЕВН заради злоупотреба с монополно положение.


Коледа вече е само на една ръка разстояние, а няколко

Коледа вече е само на една ръка разстояние, а няколко ...

......... почиват Голяма част от хората смятат, че трябва да работят извънредно и без почивка, за да постигнат целите в кариерата си. Ако те не са виждали шефовете си да почиват, също не биха го направили. Когато обаче работодателите почиват, това кара служителите да са спокойни и да си взимат отпуск.


Софийски градски съд (СГС) обяви оператора

Софийски градски съд (СГС) обяви оператора "Макс Телеком" ООД в ...

......... м.г. Дружеството също има кредит към същата банка в размер на 41 млн. лв.Собственик на "Макс Телеком" бе Даниил Купсин, който е с руски произход. Той закупи компанията от Красимир Стойчев през 2013 г. През 2017 г. имаше преговори "Булсатком" да купи "Макс Телеком", но те не доведоха до сделка.Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк

Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк ...

......... собственик на "Юлен". Не мога да го кажа по памет, но щом искате, ще го обявим", каза той в "Шоуто на Слави". Ден по-късно обаче се оказа, че все още се очаква информация от Вирджинските острови. През 2014 г. Жирардели бе представен като съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк

Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк ...

......... собственик на "Юлен". Не мога да го кажа по памет, но щом искате, ще го обявим", каза той в "Шоуто на Слави". Ден по-късно обаче се оказа, че все още се очаква информация от Вирджинските острови. През 2014 г. Жирардели бе представен като съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Преди година Конгресът в Съединените американски щати одобри огромни данъчни

Преди година Конгресът в Съединените американски щати одобри огромни данъчни ...

......... Остин, като той ще може да побере 15 000 служители. Компанията обеща, че ще инвестира общо $350 милиарда в САЩ през следващите пет години. Дивидентите също растат. По данни за първите 11 месеца на годината те достигат нов рекорд от $420 милиарда, надхвърляйки миналогодишните $419,7 милиарда, които също бяха рекордни.


Повечето изпълнителни директори се притесняват от начина, по който ще

Повечето изпълнителни директори се притесняват от начина, по който ще ...

......... като крайна мярка да започне да продава великденски яйца, ние ви съобщаваме, че Tesla фалира. Да, фалит, не можете да повярвате." Мъск избухва в смях, когато го питат за финансовата стабилност в автомобилната компания в по-трудния период през април. Той се шегува и отговаря с ирония, което обърква анализаторите и журналистите.


"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" ...

......... работа. Иновациите невинаги се създават по план, на бюро и на конкретно работно място. Много често те се раждат в непринудени разговори с колеги, в съвместна, креативна работа и искахме офисното пространство да подпомогне този процес", завършва той. Още снимки от офиса на Progress можете да видите в нашата галерия.Goodyear Tire & Rubber Co. спира дейност във Венецуела заради

Goodyear Tire & Rubber Co. спира дейност във Венецуела заради ...

......... се оплакват, че въпреки това повишение - и друго 60-кратно през август - не могат да си позволят базисни продукти. В същото време правителството спря да публикува икономически данни, а такива към момента идват само от парламента. Русия обеща $6 милиарда инвестиции във Венецуела В добива на петрол и злато


ISS A/S, най-голямата компания за почистване в света, ще съкрати

ISS A/S, най-голямата компания за почистване в света, ще съкрати ...

......... от него. Датската компания е един от най-големите работодатели в Европа. Драстичната стъпка се предприема, след като акциите ѝ изтриха 18 процента през тази година. Някои анализатори започнаха да се съмняват за бъдещето на компанията, а Goldman Sachs дори заяви на клиентите си да започнат да продават ценните ѝ книжа.


Една трета от малките и средни компании в Германия са

Една трета от малките и средни компании в Германия са ...

......... идва както отвътре - от недоволни или бивши служители, така и отвън чрез кибер шпионаж", казват експертите. ЕС се консолидира за план за наблюдение на чуждестранните инвестиции заради Китай Всички страни ще представят годишен доклад на Комисията, а тя ще дава становището си при допитване от една трета от държавите-членки


© Велко Ангелов Девет компании бяха отличени в традиционния конкурс за

© Велко Ангелов Девет компании бяха отличени в традиционния конкурс за ...

......... локации.- "Файър" АД разработва мобилния портфейл phyre - независим fintech продукт, който позволява безконтактно разплащане чрез смартфон, преводи между абонатите и дигитализиране на картите за отстъпки.- "Център за интегративна медицина (АСИМП)" ООД създава протокол и програма за лечение на онкологични заболявания на базата на инсулин потенцирана терапия и биомагнитна терапия.


Преди година полската група е платила 8.14 млн. лв. на

Преди година полската група е платила 8.14 млн. лв. на ...

......... е бил на печалба от 626 хил. лв.). От "Тимбарк България" не посочиха какви са очакванията им за оборота и финансовия резултат през 2018, като споделиха единствено, че "общият оборот на Grupa Maspex за 2017 г. достигна 1 милиард евро, като дейността в България има важен принос за този резултат".Наградените през 2018 представители на неправителствени организации © Telus International Europe

Наградените през 2018 представители на неправителствени организации © Telus International Europe ...

......... на River Stixx Capital, Нели Радева, основател и председател на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на Telus International Europe. Той е петнадесетият по ред борд за цял свят, а от създаването си през 2015 г. до моменте финансирал 84 проекта на обща стойност 600 хил. лв.


© Aly Song Дъщерята на основателя на Huawei Жън Джънфей е

© Aly Song Дъщерята на основателя на Huawei Жън Джънфей е ...

......... но истински важния бизнес на компанията е телеком оборудването, което се налага из цял свят, включително и България, където компанията обнови мрежата на "Теленор". Тази част от бизнеса обаче вече е блокирана в САЩ, Австралия и Нова Зеландия, където правителствата се страхуват от китайска доминация при навлизането на 5G технологиите.


["КАМ маркет"] Македонската верига за търговия на дребно

["КАМ маркет"] Македонската верига за търговия на дребно "КАМ маркет" ...

......... Македония, които са лидер на пазара. В края на 2015 г. мениджърите решават да разширят бизнеса си и да открият магазини в България, Косово, Албания, Сърбия. Купуват веригата "Диамбе" с 15 обекта в Косово и 10 в Албания, а в България започват от нулата и работят чрез фирма "КАМ 2014".


Предстедателят на Thomson Reuters - Дейвид Томсън, изнася реч по

Предстедателят на Thomson Reuters - Дейвид Томсън, изнася реч по ...

......... компания обяви обратно изкупуване на акции на стойност 9 млрд. долара. Също така от агенцията очакват брутната печалба за 2018 г. да бъде в диапазона между 1.2 и 1.3 млрд. долара. Това е понижение от постигнатия резултат от 1.6 млрд. през 2017 г. и се дължи на планираните корпоративни разходи.


Обвиненият от прокуратурата в пране на пари съсобственик на

Обвиненият от прокуратурата в пране на пари съсобственик на "Джи ...

......... така и изрично е посочено: "На отнемане подлежи и имуществото, което е придобито от трето лице за сметка на проверяваното лице, за да се избегне неговото отнемане или да се прикрие произходът му или действителните права върху него."Така, че дори и при досегашното бездействие още е рано за финалните надписи.


Румънската антимонополна комисия е наложила глоби на девет застрахователни компании

Румънската антимонополна комисия е наложила глоби на девет застрахователни компании ...

......... техните членове да се срещат и да обсъждат различни теми, но те не трябва да обменят търговска информация като настоящия или бъдещи цени", казва ръководителят на институцията Богдан Чирлитою. "Тази информация намалява несигурността около стратегиите на конкурентните. В конкурентен пазар компаниите трябва да предоставят качествени услуги при благоприятни за клиентите.


Активист, преоблечен като Марк Зукърбърг, извършва демонстративна акция по време

Активист, преоблечен като Марк Зукърбърг, извършва демонстративна акция по време ...

......... тях, изглежда, все повече се задълбочава. Последните месеци компанията на Марк Зукърбърг например беше замесена в поредица от скандали за използване на мрежата ѝ за политически цели от Русия, за слаб контрол върху това с кого споделя данните на потребителите и критики, че не успява да овладее вълната от омраза.


Повечето американски компании са продали дяловете си от петролното поле

Повечето американски компании са продали дяловете си от петролното поле ...

......... големи находища на петрол в Гвиана, докато Chevron разработва голямо петролно поле в Казахстан. ACG обаче все още дава най-големия добив в Азербайджан. През първото полугодие на 2018 г. там е добита около три четвърти от общата продукция на суров петрол в страната, или близо 600 хил. барела на ден.


Въпреки че е втори по пазарен дял,

Въпреки че е втори по пазарен дял, "Евроинс Румъния" е ...

......... застраховката и предприетите законови промени, пазарът на автомобилно застраховане в Румъния вече е преодолял проблемите си и вече отчита напредък.В България имаше сходен сюжет, но със значително по-ниска глоба. През 2008 г. КЗК глоби 14 компании с 2.45 млн. лв. за картел при "Гражданска отговорност", като после съдът потвърди санкцията.


Audi e най-печелившата марка на германската група Volkswagen. © Mike Blake

Audi e най-печелившата марка на германската група Volkswagen. © Mike Blake ...

......... намаляха с 23.5% заради огромния спад в продажбите на германските компании. Audi, която е най-печелившата марка на Volkswagen, отбеляза 56% спад, добавяйки още "сол в раната" на възстановяващата се от лидерска криза компания след ареста на главния изпълнителен директор Рупърт Щадлър заради предполагаемото му участие в дизеловия скандал през юни.


Peer-to-peer компаниите са част от fintech революцията - бизнес модели,

Peer-to-peer компаниите са част от fintech революцията - бизнес модели, ...

......... същата насоченост към нашите банкови продукти, която имаме към нашия P2P бизнес - технологични иновации, справедливост и прозрачност", каза още той.Zopa е основана през 2005 г., като е смятана за създател на peer-to-peer отдаването на заеми по интернет. Досега Zopa е била използвана за размяната на над 4 млрд. паунда.


ЧЕЗ Разпределение приключва два от най-значимите си за електрозахранването на

ЧЕЗ Разпределение приключва два от най-значимите си за електрозахранването на ...

......... за болници, транспорт и др. вече ще бъдат с по-надеждно електрозахранване. Благодаря на институциите за съдействието, което получихме по време на работата", допълни Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България. Ръководството на ЧЕЗ пусна в експлоатация новите съоръжения на официално събитие на 4 декември на територията на подстанция "Витоша".


© Цветелина Белутова Още по темата Пазарът на сладолед - концентрация

© Цветелина Белутова Още по темата Пазарът на сладолед - концентрация ...

......... & Jerry’s, Magic, Lynx. Това не е първата сделка на Unilever на българския пазар на сладолед. През 2011 г. компанията стана собственик на "Дарко", като придоби права над марките, дистрибуторската мрежа и производствените линии. По различни оценки пазарът на сладолед в страната се оценява на около 100-160 млн. лв. годишно.


Third Omen е фентъзи-екшън игра, в която

Third Omen е фентъзи-екшън игра, в която "играчите имат възможността ...

......... един тъмен, мрачен свят, който е наситен с неизвестност и ужасяващи същества."Компютърната версия ще се разпространява чрез платформите за игри Steam и gog.com, а версиите за конзоли в техните онлайн магазини. Цената на играта ще бъде около 60 евро. Екипът предвижда тя да бъде пусната в продажба през 2020 г.


Sinclair понастоящем се занимава с отделна сделка, като си партнира

Sinclair понастоящем се занимава с отделна сделка, като си партнира ...

......... след сделката си за сливане на повечето от активите си с Walt Disney.Когато става въпрос за предишната сделка с Tribune Media, FCC каза, че Sinclair не е "разкрил изцяло факти", свързани с планираната продажба на три телевизии, включително и вече съществуващи бизнес отношения, които компанията е имала с потенциални купувачи.


Най-голямата германска банка беше подложена на двудневен обиск заради разследване

Най-голямата германска банка беше подложена на двудневен обиск заради разследване ...

......... на изпълнителния директор, независимо дали е замесен или не в скандала, и по този начин ще бъдат възпрепятствани обещаните реформи.Ако бордът и главният изпълнителен директор непрекъснато трябва да потушават пожари, не е изключено банката да не може да постигне желаната възвращаемост на капитали от 4%, като анализатори прогнозират максимално 2.5%.


Веригата за търговия с бързооборотни стоки Т МАРКЕТ пусна първите

Веригата за търговия с бързооборотни стоки Т МАРКЕТ пусна първите ...

......... МАРКЕТ е ръководена от литовската MAXIMA GRUPE, която развива дейност на пазарите в Балтийските държави, в България и в Полша. У нас тя има присъствие от 2003 година. Магазините на компанията на българския пазар са 72, като тя има обекти в 36 града. Служителите в България са повече от 1500.


Повечето от приходите продължават да идват от производството на оловно-киселинни

Повечето от приходите продължават да идват от производството на оловно-киселинни ...

......... лв., но след елиминиране на междусегментни приходи реалният резултат е 209 млн. лв.Наскоро "Монбат" се отказа от третата сделка, която подготвяше от миналата година - покупката на тунизийската Assad, след като определи придобиването на рисково. Вместо това компанията обяви, че ще се насочи към по-малки, но повече на брой проекти.


© Георги Кожухаров Още по темата

© Георги Кожухаров Още по темата "Максима България" инвестира 2 млн. ...

......... на полската компания Emperia Holding, която управлява веригата магазини Stokrotka с около 20% пазарен дял.В България компанията оперира от 2005 г., като за нея работят над 1500 служители.През всяка от последните три години "Максима България" отчита двуцифрен скок на приходите от продажби, които през 2017 г. достигат 221.6 млн. лв.


[Bird.co] Още по темата Ford влиза на пазара на е-скутери

[Bird.co] Още по темата Ford влиза на пазара на е-скутери ...

......... флотилии от електрически скутери, но те са малки и ограничени до един-два града. Едно от предимствата на първи иноватори, което Bird и Lime имат, е, че са получили първите разрешителни в много големи градове в САЩ. Чрез потенциална сделка Uber се надява и на достъп до тези досега недостъпни пазари.


Разследващи претърсиха централата на Deutsche Bank във Франкфурт по обвинения

Разследващи претърсиха централата на Deutsche Bank във Франкфурт по обвинения ...

......... никого.Дори в момента обаче много инвеститори смятат, че Deutsche има базата да бъде стабилна банка, ако предприеме реформи за орязване на разходите и се откаже от по-сенчестите си политики, както е трябвало да започне да прави с всички останали преди 10 години. Нека видим дали нещо такова ще се случи.


Приложението на Airbnb за наемане и отдаване под наем на

Приложението на Airbnb за наемане и отдаване под наем на ...

......... се бяхме фокусирали изцяло върху изграждането на нещо, което би помогнало за решаването на определен проблем, като в същото време сближава хората. Сега оптимизираме потенциала и на Backyard. Нашият интерес се базира на това да направим нещо иновативно и революционно, подобно на това, което се получи с Airbnb", обяснява той.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

......... призмата на най-динамичните малки и средни предприятия- Анализи, успешни историиИзданието е подарък за всички абонати Капитал PRO.Всички останали читатели могат да го намерят онлайн или в търговската мрежа - централните търговски обекти за вестници, магазините Inmedio, Relay, One Minute, както и във веригите OMV, Фантастико, Кауфланд.Вижте още »Поръчайте изданието »


Пол Полман се оттегля от поста си като главен изпълнителен

Пол Полман се оттегля от поста си като главен изпълнителен ...

......... трябва да си постави за цел да спечели преговорите, които Unilever води с GlaxoSmithKline за придобиването на индийския ѝ бизнес с храни Horlicks. Друго предизвикателство пред компанията е да се справи с нежелани последици от евентуален Brexit без сделка, тъй като Великобритания трябва да напусне ЕС през март 2019 г.


Изпълнителният директор на SoftBank Масайоши Сон © Kim Kyung-Hoon Още по

Изпълнителният директор на SoftBank Масайоши Сон © Kim Kyung-Hoon Още по ...

......... Хашоги от властите в Саудитска Арабия. Причината е фондът Vision, на обща стойност 100 млрд. долара, в който участват SoftBank и Суверенният фонд на Саудитска Арабия. Според някои критици наследникът на трона в кралството Мохамед бин Салман използва доброто име на SoftBank, за да инвестира в различни компании по света.


Главният изпълнителен директор на Bayer Вернер Бауман. © Wolfgang Rattay Още

Главният изпълнителен директор на Bayer Вернер Бауман. © Wolfgang Rattay Още ...

......... млрд. долара. Германският концерн се сблъсква и със сериозен брой искове заради вероятно предизвикващия рак глифозат на Monsanto. Обвиненията са, че Monsanto продава канцерогенен агент с глифозат и не е информирала достатъчно добре потребителите за рисковете.Bayer отхвърля тези твърдения, но книжата ѝ поевтиняха значително след първия изгубен процес за глифозата.


ДоставкиЗдравословна храна за офисаFeedr е британски стартъп, който доставя здравословни

ДоставкиЗдравословна храна за офисаFeedr е британски стартъп, който доставя здравословни ...

......... изживявания. През нашата платформа потребителите могат да запазят лодка за 25 паунда на ден, например в Хърватия", казва Баничевич пред TechCrunch. Още по темата Дигитални модели Кои са новите технологични иновации от тази седмица 26 окт 2018 Дигитални модели Кои са новите дигитални иновации от тази седмица 12 окт 2018


© Надежда Чипева ПрофилДимитър Димитров е съосновател на компанията за IT

© Надежда Чипева ПрофилДимитър Димитров е съосновател на компанията за IT ...

......... комуникация Microsoft Teams, някои екипи ползват и Slack.Имате ли любима бизнес книга?Напоследък много силно впечатление ми направи Hit Refresh на Сатя Надела, в която той разказва за трансформацията на Microsoft, която той ръководи. Успя да превърне компанията в един от лидерите в технологичния сектор в днешно време и в бъдеще.


Севдалин Спасов, основател на компанията:

Севдалин Спасов, основател на компанията: "За нас цената на събраните ...

......... "Текс тийм". Заетите в тях са общо 1585, а общият им оборот за 2017 г. е 114 млн. лв. В тази сума влизат и изнесените количества дрехи на стойност 48 млн. лева. Петте компании са внесли през 2017 общо 14.5 млн. лева под формата на данъци, осигуровки, мита и такси.


© Reuters Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала

© Reuters Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала ...

......... Mercedes имат програми за десетки милиарди евро за развитие на такива коли. В близките 3 години над 200 различни модела от най-различни производители по цял свят ще бъдат пуснати на пазара. Електромобилите ще се предлагат много по-обширно, но производителите се затрудняват с основния показател в индустрията – марж и печалба.


[Shutterstock] Още по темата Готови ли сте за бъдещето на

[Shutterstock] Още по темата Готови ли сте за бъдещето на ...

......... разликата е, че те биха заложили и на по-евтини стоки и брандове.Деветнадесет процента от българските купувачи твърдят, че не разполагат с никакви средства в края на месеца. Ако имаха средства, те биха ги използвали за забавления извън дома, за ваканция, нови дрехи, ремонти, погасяване на задължения, показва изследването на Nielsen.


"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" ...

......... гиганти, като Dropbox, Red Bull и Google. "Това, с което ни спечели визията на Cache Atelier, беше тяхната идея едновременно за приветливост и иновативност в офиса, заедно с функционалност и гъвкавост на пространството", признава Мирослав Божилов. Източник: Още снимки от офиса на Paysafe България можете да видите в нашата галерия.


Новият директор на Volkswagen в Америка смята, че сега е

Новият директор на Volkswagen в Америка смята, че сега е ...

......... на американския пазар въпреки доминантната позиция на Tesla, тъй като е настъпило времето, в което компаниите могат да намаляват разходите по разработката, като едновременно предлагат високо качество и дълъг пробег на едно зареждане.Неназованият засега електрически модел на Volkswagen трябва да започне да се продава на американския пазар през 2020 г.


През август Канбера блокира два оператора от употребата на 5G,

През август Канбера блокира два оператора от употребата на 5G, ...

......... трябва да внимават при подбирането на доставчици за оборудване, за да си гарантират, че няма опасност за националната сигурност."Решението на Нова Зеландия е от голямо значение и е знак, че организацията Five Eyes подкрепя този начин на мислене", казва Фъргъс Хенсън, експерт по киберсигурност в Австралийския институт за стратегическа политика.


Германската компания се надява да диверсифицира приходите си с фокус

Германската компания се надява да диверсифицира приходите си с фокус ...

......... като индустриалното селско стопанство. Компанията се надява постепенно бизнесът с осветление да не е ключовата й дейност, а отписването от борсата би дало повече свобода да се преследват други начинания. Миналата година Osram и производителя на гуми и авточасти Continental създадоха съвместно предприятие за високоспециализирана електроника и оптика за сенсори.


Индия е най-важният развиващ се пазар за Unilever Още по

Индия е най-важният развиващ се пазар за Unilever Още по ...

......... продаде франчайза на Horlicks във Великобритания, но продуктът продължава да е най-силен в Индия, където се разглежда като хранителна добавка, полезна за децата, което е далеч от представата, която имат за него във Великобритания. На Острова той се приема като напитка преди лягане и се консумира главно от по-възрастни хора.


© [

© ["Чили хилс фудс"] Още по темата Професия: Градски фермер За ...

......... миналата година "Чили хилс фудс" отчита 61 хил. лева приходи от продажби и 1000 лв. печалба. "За 2018 очакваме около 200 000 лв. оборот", уточни за "Капитал" Александър Кюркиев.Плановете на компанията за 2019 г. са свързани с маркетинг извън България, участие в международни форуми и увеличаване на продажбите в чужбина.


Още по темата Uber може да достигне оценка от 120

Още по темата Uber може да достигне оценка от 120 ...

......... млн. паунда, двойно увеличение спрямо предходната година. Въпреки това стартъпът работи и на огромна загуба от 185 млн. паунда, която също се повишава спрямо 2016 г. Според компанията основната причина за разширяващата се загуба е наемането на 300 нови инженери, които да работят в различни градове за отварянето на кухни.


В завода в Благоевград се произвеждат кожени калъфи за волани

В завода в Благоевград се произвеждат кожени калъфи за волани ...

......... недостига на работници и голямото текучество, най-вече с цел емиграция, от дружеството като голяма пречка определят и непостоянната работна ръка - над 10% от работниците не идват редовно на работа. Това е сериозен проблем за производител на продукти за автомобилната индустрия, където доставките са стриктно определени като количества и дати.


Още по темата Zalando навлиза на пазарите в Австрия и

Още по темата Zalando навлиза на пазарите в Австрия и ...

......... с 20% до 4.01 млрд. крони (389 млн. евро), като понижението е доста под очакваното от анкетирани от Reuters анализатори понижение с около 16% до 4.21 млрд. крони.Общите приходи за тримесечието са 64.8 млрд. крони (6.29 млрд. евро), което е с 9% повече спрямо същия период на фискалната 2017 г.


С наближаването на зимата в Северното полукълбо спадът на цените

С наближаването на зимата в Северното полукълбо спадът на цените ...

......... САЩТръмп описва спада в цените на петрола като еквивалент на ефекта от намаляването на данъците. По-ниските цени на суровината ще доведат до повече плюсове за икономиката, а не трябва да се забравя, че петролните компании в САЩ се научиха да работят на печалба и при тези по-ниски котировки на нефта.


На тържествена церемония в галерия Софийски арсенал бяха връчени ежегодните

На тържествена церемония в галерия Софийски арсенал бяха връчени ежегодните ...

......... тази година почти 300 фирми има много предприятия за мебели и текстил, за елементи и оборудване в машиностроенето, софтуерни и телекомуникационни компании, строителни, инженерингови и проектантски фирми. В състезанието по традиция се включиха много производители на хранителни продукти и напитки, търговци на едро и дребно, земеделски производители и транспортни фирми.


Мъж зарежда на станция на Tesla в Пекин Още по

Мъж зарежда на станция на Tesla в Пекин Още по ...

......... в този сегмент.Китай представлява огромна възможност за Tesla в условията на конкуренция с компании като BMW и Daimler, които също се стремят да се възползват от бързо разрастващия се пазар. Целта на правителството в Пекин е да достигне продажби от 7 млн. нови електрически превозни средства годишно до 2025 г.


Участничките са от девет европейски държави [Ernst & Young] Още

Участничките са от девет европейски държави [Ernst & Young] Още ...

......... те обучават как да наложиш бранд, как да привлечеш инвеститори, как да си развиеш компанията, как да я листваш на борсата, как да я продадеш успешно. Персоналният ментор ще анализира фирмата ни и ще ни помогне да открием тесните места в работата", коментира за "Капитал" Геновева Христова от "Лигна груп".


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: БАСКОМ Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: БАСКОМ Смаляване Увеличаване Преглед ...

......... 9%. През миналата година са били отворени над 3500 нови работни места.През тази година близо 40% от компаниите очакват увеличение на работната сила от 25%, докато малко под 35% очакват увеличение от 10%. Вътрешно проучване сред членовете на БАСКОМ показва още, че 80% от служителите в компаниите са IT специалисти.


Планът на Едоардо Миролио е да отдава сградата като офиси

Планът на Едоардо Миролио е да отдава сградата като офиси ...

......... в банката. Това беше обжалвано от други кредитори в несъстоятелността на КТБ, а бившите директори на банката твърдят, че става въпрос за документална измама и те не са подписвали документи, каквито се твърди, че дават основание "Аполо инженеринг" и още една компания - "Ардастрой", да бъдат поставени на по-преден ред.


Яни Драгов: Трябва да има окрупняване на фирмите за здравословни

Яни Драгов: Трябва да има окрупняване на фирмите за здравословни ...

......... млн. лв. за 2016 година и 16.7 млн. лв. за 2015. "През 2018 очакваме около 30 млн. лв. оборот. Ръстът на продажбите е добър, особено в Германия, където той е над 20%", съобщи за "Капитал" Яни Драгов. Печалбата през миналата година е намаляла с 1 млн. до 1.6 млн. лв.


Тим Кук и Джини Ромети желаят социалните платформи да носят

Тим Кук и Джини Ромети желаят социалните платформи да носят ...

......... унисон с Тим КукВ края на миналия месец главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук открито заяви, че свободният пазар се е провалил в защитата на личната информация на потребителите. Според него свободният пазар не работи при защитата на личните данни на потребителите, което ще доведе до намесата на политици.


Станция на Total в Бордо, Франция. © Regis Duvignau Още по

Станция на Total в Бордо, Франция. © Regis Duvignau Още по ...

......... изпълнителен директор на Total Патрик Пуян пред инвеститорите миналата седмица. "Навлязохме на пазара с "евтин" модел, който е основно дигитален. Днес обслужваме с 3 до 4 млн. клиенти с екип от 500 души. Така че мога да кажа, че ние сме един вид Uber на пазара на електроенергия", коментира той.


Главният изпълнителен директор на Saudi Aramco - Амин Насър Още

Главният изпълнителен директор на Saudi Aramco - Амин Насър Още ...

......... Публичния инвестиционен фонд, за да извърши покупката."Дори когато сме готови да приключим с преговорите, пак ще се сблъскаме с недоверие от страна различни държави и това също отнема известно време. Не сме поставили времева рамка, която трябва да следваме, но се надяваме скоро да сме готови ", коментира още той.


Работниците в канадския завод на компанията вече се обявиха против

Работниците в канадския завод на компанията вече се обявиха против ...

......... на продажбите някой от заводите са минали на едносменен режим на работа. А едно от важните правила за автомобилната индустрия е, че ако дадена производствена линия работи под 80% от производствения си капацитет, тя губи. Американските конкуренти на GM - Ford Motor и Fiat Chrysler Automobiles, също ограничават производството си.


От

От "А1 България" все още не са се запознали детайлно ...

......... КЗК, за която ноември се оказа натоварен месец. Регулаторът първо глоби онлайн магазина Ozone.bg за подвеждаща реклама със 100 хил. лв., след което обяви поръчката на БДЖ за нови влакове за незаконна, а през миналата седмица глоби и "Нет инфо" с 267 хил. лв. заради заблуждаваща и неразрешена сравнителна реклама.


[Shutterstock] Още по темата Петъкът на eMAG Само за ден

[Shutterstock] Още по темата Петъкът на eMAG Само за ден ...

......... на 16 ноември, компанията отбеляза продажби за 98.6 млн. евро на румънския пазар. Кампанията на eMAG в страната се проведе една седмица преди световния Черен петък, който по традиция идва от САЩ и се прави на първия петък след Деня на благодарността. В Румъния растежа на поръчките беше от 28%.


PPF запази имената на телекомите след придобиването им през юли

PPF запази имената на телекомите след придобиването им през юли ...

......... през юли и обжалвана от PPF, като решение по казуса се очаква догодина."Не коментираме пазарни слухове", заяви пред "Капитал" говорителката на PPF Group Зузана Мигдалова. През август, в интервю за "Капитал", акционерът и отговарящ за телекомуникационния бизнес на PPF Ладислав Бартоничек заяви, че плановете на компанията в региона са дългосрочни.