"Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите" ...

......... кухните има живи зелени стени от мъх. Източник: "Имаме и комитети в отделните екипи, които организират различни спортни събития всеки месец. Досега сме участвали в скално катерене, рафтинг, планински преходи, маратони и други. Организираме си и покер вечери, като събраните от тях средства се използват за благотворителни каузи", завършва Бошнаков.


Adidas описва своята марка като

Adidas описва своята марка като "три паралелни успоредни ивици с ...

......... фирми.Съдът посочва, че марката не представлява някакъв еталон, а е "обикновена фигуративна марка". Adidas, която още може да обжалва пред Съда на Европейския съюз, заяви в свое изявление, че решението е ограничено само до знака с три ивици и не оказва влияние върху други защитени употреби на марката в Европа.


[KaiOS] Два от най-големите мобилни оператори в Африка - MTN

[KaiOS] Два от най-големите мобилни оператори в Африка - MTN ...

......... за растеж", добавя Кодвил пред Mobile World Live.Проблемът пред компанията е все още скъпият интернет в слабо развитите страни. Доклад на Алианса за достъпен интернет (A4AI) посочва, че всеки гигабайт коства 9% от месечния приход на средностатистическия жител на Африка (в сравнение с 0.5% от бюджета на един американски гражданин).


Георги Димитров от Evrotrust (вляво) и Андрей Шотов от ПОД

Георги Димитров от Evrotrust (вляво) и Андрей Шотов от ПОД ...

......... лица. До там се стига когато някой, който е започнал първа работа, не е подал в срок заявление в кой частен пенсионен фонд да бъде осигуряван за втора пенсия. Разпределението се извършва по набор от критерии, сред които брой на първичните избори, постигната доходност и размер на таксите за управление.


© Brendan Mcdermid Преди десетилетие Waterstones, верига книжарници във Великобритания, почти

© Brendan Mcdermid Преди десетилетие Waterstones, верига книжарници във Великобритания, почти ...

......... предимно в областта на маркетинга чрез използване на социални мрежи или оптимизиране при търсене в интернет.Скептиците поставят под въпрос доколко ефективно се използва потенциалът на социалните медии. Според тях стремежът за създаване на следващия хит в социалната мрежа измества фокуса от изграждането на устойчиви онлайн общности, които да стимулират четенето.


Константин Игнатов е готов да осигури 20 млн. долара, за

Константин Игнатов е готов да осигури 20 млн. долара, за ...

......... компания, наета да управлява създадени от него фондове, които според прокуратурата са използвани за пране на пари. Вместо това тя е представена като изобретател на технология, а "Би енд Ен консулт" я е предоставяла за ползване на свързани с OneCoin компании. Засега не е известно Дилкинска да има повдигнати обвинения.[Проспект Капитал] Наличието на свежи оборотни средства е в основата

[Проспект Капитал] Наличието на свежи оборотни средства е в основата ...

......... и без ограничение на максималната възраст на кредитоискател и местоположение на предлагано обезпечение.- Срокът на кредита е до 36 месеца с фиксирана годишна лихва за целия период от 12%.- Предлаганото финансиране е до 70% от стойността на обезпечението, като собственикът на обезпечението може да бъде и лице, различно от кредитоискателя.


Крайният продукт на предприятието е златен концентрат © Цветелина Белутова

Крайният продукт на предприятието е златен концентрат © Цветелина Белутова "Дънди ...

......... били приключени 99.99% от строителните работи на обекта.През тази година компанията очаква да произведе между 55 и 75 хил. тр.у. злато под формата на концентрат от "Ада тепе". Експлоатацията на мината се очаква да продължи 8 години, като през това време ще се добиват средно по 85 хил. тр.у. годишно.


Илюстрация Увеличаване [AtScale] Смаляване Американската IT компания AtScale, която в

Илюстрация Увеличаване [AtScale] Смаляване Американската IT компания AtScale, която в ...

......... и тя е от изключителна важност, защото на Стария континент имаме много важни клиенти във финансовия сектор – в Англия, Франция, Германия", казва той. "Затова е от решаващо значение да разширяваме офиса си тук и в един момент да започнем да развиваме и търговска дейност от България за Европейския съюз."


Новата валута от типа stablecoin, което означава, че е гарантирана

Новата валута от типа stablecoin, което означава, че е гарантирана ...

......... влиянието на създадените от компаниите криптовалути върху финансовата стабилност."Виждаме проблем в обхвата на мащаба и предвиждаме трудности в случай, че участваме. Затова няма да сме част от подобна схема", заяви пред FT главен ръководител по плащанията в една от световните банки.Още по темата четете в броя на "Капитал" в петък


© Mike Blake Американски технологични компании, най-активни сред които са производителите

© Mike Blake Американски технологични компании, най-активни сред които са производителите ...

......... си с Huawei, която е най-големият търговски партньор на компанията.SIA, асоциация на производителите на полупроводници в САЩ, също признава, че вече е насрочила консултации с представители на американското правителство. На срещите се очаква SIA да изложи аргументите си в полза на омекотяване на забраната заради тежкото отражение върху американските компании.Според източници, общият брой на необслужваните активи варира между 30

Според източници, общият брой на необслужваните активи варира между 30 ...

......... акциите му до под 6 евро - най-ниската в 149-годишната му история.Германската банка ce oпитвa дa oбъpнe нeгaтивнитe тeндeнции, нo ce cблъcĸвa c пpeчĸи, ĸaтo oбвинeния в пpaнe нa пapи и нeycпeшни cтpec тecтoвe. Oпитът ѝ дa cъздaдe гepмaнcĸи национален "бaнĸoв шaмпиoн" чpeз cливaнe c Соmmеrzbаnk ce пpoвaли пpeз aпpил.


© Citi С населението си от 8.8 млн. души Израел е

© Citi С населението си от 8.8 млн. души Израел е ...

......... но скоро ще бъда в България и бих се радвала да се срещна с интересни предприемачи и идеи. Citi има много различни сфери, в които е отворена за иновации - в ритейл банкирането, корпоративното банкиране, кибер сигурността, паричните преводи. Имаме и акселераторска програма, която в момента е отворена за кандидатстване.


Компанията BidFair USA на френския милиардер Патрик Драи придобива контрола

Компанията BidFair USA на френския милиардер Патрик Драи придобива контрола ...

......... придобивания на медии и телекоми в САЩ, Португалия и други страни. Това доведе до натрупването на дълг от 50 млрд. долара и срив на акциите на Altice. Драхи обеща на акционерите да забави темпа на сключване на нови сделки и през миналата година се завърна като лидер на международната компания.


FILE PHOTO: Gucci logo is seen in a store at

FILE PHOTO: Gucci logo is seen in a store at ...

......... която често е заплашвана от фалшивите стоки онлайн.Общите онлайн продажби на Kering - когато се включва и бизнесът чрез платформи на трети страни, изчислени на дребно, достигнаха 9.4% от приходите на групата за 2018 г. Уеб продажбите чрез собствените си сайтове и онлайн концесиите съставляват 4.7% от приходите на компанията.


"Алкомет" приключва инвестиционна програма за 40 млн. евро [Алкомет] Производителят ...

......... профил › Данните в профилите са за 2017 година и са по последния подаден отчет на дружеството. Сумите са в млн. лв. КАПИ профили Корпоративните данни за дружеството са от информационния масив КАПИ. Достъпът до пълните фирмени и секторни профили са част от абонаментния план Капитал PRO. Научете повече ›5G сгъваемият телефон Mate X на Huawei ще бъде пуснат

5G сгъваемият телефон Mate X на Huawei ще бъде пуснат ...

......... предоставя софтуера Android за телефоните на Huawei. Затова и сега китайският телеком производител се фокусира върху изграждането на своя собствена операционна система. По-рано този месец компанията е подала заявка за регистрация на търговска марка на Hongmeng в няколко различни държави. Така тя може да си подсигури навлизането на ключови пазари.


© Eric Gaillard Социалната мрежа Facebook е осигурила финансиране от страна

© Eric Gaillard Социалната мрежа Facebook е осигурила финансиране от страна ...

......... степен се провалят – навлизането на практика като разплащателно средство, а не само за търговия на криптоборсата. В момента криптовалутите рядко се използват за разплащане и все още се приемат от прекалено ограничен брой търговски обекти.Криптовалутата на Facebook няма да бъде контролирана нито от компанията, нито от консорциума Libra Association.


[Pixabay] 349.7 хил. са компаниите, които са подали декларации за

[Pixabay] 349.7 хил. са компаниите, които са подали декларации за ...

......... свиват с 2.5% до 5.1 млрд. лв., като близо една пета от сумата тази година идва от преработващата промишленост. От друга страна, имотният сектор, който беше "лидер" по загуби миналата година, сега отчита леко подобрение - от 904.5 млн. лв. през 2017 г. до 719 млн. лв. загуби година по-късно.


P30 може да се окаже последната серия смартфони на Huawei

P30 може да се окаже последната серия смартфони на Huawei ...

......... дали Hongmeng може да се наложи предвид почти пълната доминация на Android, която постепенно измести през последното десетилетие всички свои конкуренти с изключение на операционната система на Apple iOS. Huawei на практика ще се опита да направи това, в което се провалиха големи и наложени имена като Windows и BlackBerry.


Александър Лефтеров, изпълнителен директор на Tiger Technology © Цветелина Белутова Българската

Александър Лефтеров, изпълнителен директор на Tiger Technology © Цветелина Белутова Българската ...

......... Bridge", коментира той. "Мрежата на Endeavor се оказа ключова както в самото набиране на капитал, така и за цялостното бизнес развитие на компанията ни в последната година."За 2017 г., последната година, в която все още има годишен финансов отчет в Търговския регистър, "Тайгър технолоджи" има приходи от 3.3 млн. лв.


© Mike Blake Microsoft ще представи в неделя следващото си поколение

© Mike Blake Microsoft ще представи в неделя следващото си поколение ...

......... игри ще работи върху услугата без никакви промени или модификации, изисквани от разработчика", заяви Microsoft в блог пост през май.Няколко технологични компании също се стремят да увеличат приходите от услуги чрез стрийминг на игри, включително Nvidia, Sony и Electronic Arts, докато Amazon работи и по собствена услуга в това направление.


© Цветелина Белутова В четвъртък Пощенска банка е финализирала придобиването на

© Цветелина Белутова В четвъртък Пощенска банка е финализирала придобиването на ...

......... лв., а печалбата й възлиза на 4.9 млн. лв. Пощенска банка е собственост на гръцката Eurobank, в която основни акционери са канадски и американски фондове. За последните три години това е втората й придобивка на пазара в България, след като през 2015 г. консолидира бизнеса на Alpha Bank в страната.


© Reuters Темата накратко В края на май Fiat Chrystler официално

© Reuters Темата накратко В края на май Fiat Chrystler официално ...

......... потенциални играчи като собственика на Peugeot – PSA, смятат, че ще започне вълна на консолидация в автомобилния сектор. "Мащабът е по-важен от всякога – дори Fiat, който миналата година продаде малко под 5 млн. автомобила, е твърде малък, за да оцелее сам", коментира анализаторът в Bank of America Merrill Lynch.


На имотния пазар Garitage се приема за един от добре

На имотния пазар Garitage се приема за един от добре ...

......... политика е сред малкото казахстанци, пожелали и успели да станат българи - през 2017 г. те са общо 4, а през 2018 г. - 10.Междувременно в началото на март 2019 г. е регистрирано и поредно дружество "СПВ-7", по което засега няма движение и не е ясно за кого е предвидено.


До 2012 г. Аслан Мусин (вляво) е считан за един

До 2012 г. Аслан Мусин (вляво) е считан за един ...

......... и от този пост поради навършване на пенсионна възраст. Местни анализатори разчитат това като публично унижение от страна на почти 15 години по-възрастния Назарбаев, заобиколен от върхушка от също така отдавна минали пенсионна възраст лица. Назарбаев се оттегли като президент на Казахстан на 20 март 2019 г. на 78-годишна възраст.


Освен изпълнителен директор на

Освен изпълнителен директор на "КЦМ 2000" Румен Цонев поема и ...

......... още над 1200 души. От 2010 г. КЦМ е изцяло българска компания. Шест физически лица са основните акционери и притежават 78.37% от капитала, голяма група физически лица са миноритарни акционери с общо 19.5%, а изкупените собствени акции са 2.13%, каза зам.-председателят на съвета на директорите на "КЦМ 2000" Розин Ангелов.


Групата запазва стратегията си, която предвижда производството и на други

Групата запазва стратегията си, която предвижда производството и на други ...

......... в официалното съобщение.Групата обаче ще продължи да следва целта си да се превърне в производител на различни метали. Ключов елемент от изпълнението на тази стратегия е придобиването на белгийско-испанската Metallor Group за 380 млн. евро. Сделката беше подписана в края на май и в момента очаква одобрение от антимонополните власти.


ВизиткаИван Георгиев заема длъжността

ВизиткаИван Георгиев заема длъжността "Търговски директор" на "Интелигентни трафик системи" ...

......... ли надграждане и какво е нейното бъдеще, може ли TollPass да се прилага в други държави?- На този етап сме се концентрирали върху въвеждането на този високотехнологичен продукт за тол таксуване в България. Но технологиите се развиват много бързо и ние винаги ще бъдем готови да надграждаме и усъвършенстваме продукта.


Вкарването на китайския технологичен гигант Huawei в черния списък на

Вкарването на китайския технологичен гигант Huawei в черния списък на ...

......... – една от двете водещи серии на фирмата, заедно с P серията, представена през пролетта. За направата на смартфоните обаче компанията отново разчита на някои чипове от американски производители, както и на американски софтуер от Google, какъвто вече няма право да ползва на устройства, които нямат вече инсталирана операционна система.


Програмата предлага инструменти за финансова грамотност и съвети, за да

Програмата предлага инструменти за финансова грамотност и съвети, за да ...

......... той.С картата идват и различни предимства. Например потребителите ѝ ще получат и картата на Amazon за подаръци на стойност 10 долара, а за абонатите на Prime има 5% отстъпка. Включени са и смарт опции, като например ексклузивен достъп до таблото и симулатора на TransUnion CreditView. Годишна такса няма да има.


Huawei Technologies Co Ltd е поискала от Verizon Communications Inc

Huawei Technologies Co Ltd е поискала от Verizon Communications Inc ...

......... вече са съобщили на правителството за проблема, който идва на фона на търговска война между Китай и САЩ. Анализатори сочат, че искането на китайската компания е по-скоро част от геополитическата битка между САЩ и Китай. Първа жертва: Huawei спря пускането на новия си лаптоп Премиерата е замразена за неопределен период


Германия набра €6,55 милиарда от аукциона за 5G, съобщи в

Германия набра €6,55 милиарда от аукциона за 5G, съобщи в ...

......... MHz, а Telefonica Deutschland €1,42 милиарда за 90 MHz. Новият играч 1&1 Drillisch, който досега използваше виртуална мрежа, плати €1,07 милиарда за 70 MHz. През 2015 г. Германия успя да събере над €5,1 милиарда от търговете за 4G. Vivacom очакват 5G търгове в България догодина Компанията представи Vivacom Tech Hall


От златодобивния проект

От златодобивния проект "Розино" очакваната печалба е около 100 млн. ...

......... "Кибела минералс" стана мажоритарен акционер в "Тинтява експлорейшън" - компанията, която държи правата за търсене и проучване в площ "Тинтява", където се намира участък "Розино". Според икономическата оценка, която Velocity предостави, за да упражни опцията си, печалбата от проекта ще бъде 129 млн. канадски долара (около 100 млн. щатски долара).


© Надежда Чипева ВизиткаСтанислава Арнаудова е изпълнителен директор и мажоритарен собственик

© Надежда Чипева ВизиткаСтанислава Арнаудова е изпълнителен директор и мажоритарен собственик ...

......... Затова плановете ни са да им предоставим достатъчно техническа информация за GNSS бордовото устройство, маршрутната карта, опциите за абонаментен договор, поддържането на постоянна връзка и комуникация с TollPass, партньорската ни мрежа. Ще продължаваме да работим за запазване на лидерската ни позиция на пазара на основата на качеството на нашите продукти.


Новият завод е изграден в съседство със съществуващия © Цветелина Белутова

Новият завод е изграден в съседство със съществуващия © Цветелина Белутова ...

......... увеличи продажбите си с близо 80% до 184.5 млн. лв. Нетната печалба нарасна с 50% до 13.6 млн. лв.BHTC е сред водещите компании в света за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. Оборотът й за 2018 г. е 485 млн. евро. За групата работят 2820 души по целия свят.


Матиас Дьопфнер е изпълнителен директор на Axel Springer и ключов

Матиас Дьопфнер е изпълнителен директор на Axel Springer и ключов ...

......... бизнес и в Словения, Босна и Черна гора. Общо компанията предлага всякакви телекомуникационни услуги, от телевизия до мобилна връзка на 1.8 млн. домакинства в Югоизточна Европа.KKR остава миноритарен акционер в United Group. Според Wall Street Journal общо компанията към края на 2018 г. се оценява на над 3 млрд. долара.


Технологичният гигант Google е реализирал 4.7 млрд. долара приходи от

Технологичният гигант Google е реализирал 4.7 млрд. долара приходи от ...

......... да достигнат до обща сделка със собствениците на онлайн платформи като Google, Facebook и Twitter по отношение на по-справедливо деление на приходите от интернет трафик и реклами. Законопроектът трябва да бъде гласуван скоро от долната и горната камара, като за момента има подкрепа и от на двете партии в страната.


© Aly Song Китайската компания Huawei вече не очаква да покрие

© Aly Song Китайската компания Huawei вече не очаква да покрие ...

......... обявено решение и за по-големия проблем с операционната система: телефоните на фирмата, които са все още в поточната линия и нямат инсталиран софтуер. Досега от Huawei са давали само неофициални сигнали, че разполагат със своя разработена операционна система, която да замени Android. Такава обаче все още не е обявена официално.


Наградените от тазгодишния конкурс. ["Солвей Соди"] Идея за дигитален ресурсен

Наградените от тазгодишния конкурс. ["Солвей Соди"] Идея за дигитален ресурсен ...

......... се присъединява "Аурубис България". През годините в обученията, част от академия "Иновация в действие", са преминали над 500 млади хора с интерес към иновациите. "Иновация в действие" се развива в две фази – академия и състезателна част. Само 100 от всички преминали през обучителната част биват одобрени за конкурсния етап.


Участниците в дискусията предложиха промени в трудовото законодателство [СМТ] Ограничения

Участниците в дискусията предложиха промени в трудовото законодателство [СМТ] Ограничения ...

......... управителния съвет и директор "Човешки ресурси" на "Мосю Бриколож България".Работещите в шестте вериги, които членуват в Сдружението за модерна търговия,общо надхвърлят 17 000. През 2018 г. тези компании са назначили близо 1600 нови служители и са инвестирали повече от 3 млн. лв. в обучения и подобряване на условията на труд.


За да си нямат проблеми с правителството на САЩ, голяма

За да си нямат проблеми с правителството на САЩ, голяма ...

......... Това трябва да бъде глобален пазар", каза той. Все пак няколко служители в по-малки телекомуникационни компании заявиха, че не им е било нареждано да избягват дискусии с Huawei по време на срещата за обсъждането на стандартите. Освен това голяма част от производителите продължават да подкрепят съществуващите си сделки с Huawei.


Изпълнителният директор на United Technologies Грег Хейс Американският индустриален гигант

Изпълнителният директор на United Technologies Грег Хейс Американският индустриален гигант ...

......... които генерират повече от 80% от световния въздушен трафик, цитира тези опасения по-рано този месец, като добави, че индустрията се очаква да реализира печалба в размер на 28 млрд. долара през 2019 г., което е доста под прогнозата от декември, която беше за печалба в размер на 35.5 млрд. долара.


Марк Бениоф, изпълнителен директор на Salesforce © Mike Blake Американската компания

Марк Бениоф, изпълнителен директор на Salesforce © Mike Blake Американската компания ...

......... ни най-доброто и от двата свята, като свързва две критично важни платформи за разбирането на техния свят."Сделката ще бъде изплатена изцяло в акции. След обявяването на сделката Salesforce загуби 4% от стойността си на борсата, докато Tableau увеличи пазарната си капитализация с 30%. Сделката трябва да бъде приключена през октомври.


За втора поредна година творческата агенция guts&brainsDDB, част от DDB

За втора поредна година творческата агенция guts&brainsDDB, част от DDB ...

......... този начин се превърна в двигател на маркетинговите стратегии на групата. Реализира проекти за клиенти извън България като Теленор Унгария, Trading 212 и Shedd за пазари в Централна и Източна Европа, Унгария, Германия, Франция, Англия, Дубай и др. Агенцията е отличена многократно в престижни местни и международни конкурси и фестивали.


Девет от топ десет на най-големите борсови компании в света

Девет от топ десет на най-големите борсови компании в света ...

......... място са National Bank if Greece и Isbank със съответно 2 милиарда долара и 4,6 милиарда долара. Лидерите в топ 3 в Азиа са китайската банка ICBC, регистрираната в Хонконг China Mobile и японската Toyota Motor. Капитализациите им са съответно 305,1 милиарда долара, 197,6 милиарда долара и 176,6 милиарда долара.


Новият парк

Новият парк "Възраждане" ще се сдобие и с аква парк ...

......... Веселин Милев заяви, че всички общински лечебни заведения вече са на печалба. През 2018-а година най-много инвестиции са направени в двете акушеро-гинекологични болници "Света София" и "Шейново". Той посочи, че предстоящите инвестиции ще са за развитие на доболничната помощ - дентални и медицинските центрове, както и в диагностично консултативни центрове.


"Софарма" не е изтеглила нито едно лекарство от българския пазар, ...

......... да поръчителства кредити за 24 млн. евро от Райфайзенбанк Белград, с които "Софарма Трейдинг" ще подпомогне експанзията си в Сърбия и ще инвестира в строеж на нови складове в Белград и Ниш.Авторът притежава акции от компании от групата "Софарма". Статията не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.


Още в началото на тази година туроператорът обяви, че се

Още в началото на тази година туроператорът обяви, че се ...

......... годишни приходи от очакваното, а загубата за миналата година преди облагането с данъци е 163 млн. паунда в сравнение с 9 млн. паунда печалба през предходната. Забавените резервации и валутните разлики оказаха влияние и върху нетния дълг на туристическата компания, който достигна 389 млн. паунда при 40 млн. година по-рано.


Настоящият изпълнителен директор на Renault Жан-Доминик Сенар © Kim Kyung Hoon

Настоящият изпълнителен директор на Renault Жан-Доминик Сенар © Kim Kyung Hoon ...

......... сливане. Причините бяха две – липсата на съгласие между профсъюзите, както и желание за повече време, така че да се достигне до споразумение и с Nissan. Официалната позиция на Nissan е, че при гласуването на предложение за сливане на Renault с Fiat Chrysler, представителите на компанията няма да го подкрепят.


© Suzanne Plunkett Германските супермаркети Aldi са поредната европейска верига, която

© Suzanne Plunkett Германските супермаркети Aldi са поредната европейска верига, която ...

......... в 11 страни по света, наскоро навлезе и на италианския пазар. Компанията разширява дейността си и в Австралия, а също така миналата година инвестира и 3.4 млрд. долара в американските си операции. Целта е да бъдат отворени нови магазини в САЩ, чийто брой трябва да достигне 2500 през 2022 г.


Главният изпълнителен директор на MIcrosoft Сатя Надела. © Sergio Perez Хората,

Главният изпълнителен директор на MIcrosoft Сатя Надела. © Sergio Perez Хората, ...

......... или контрола, който преди Microsoft упражняваше, а това значи, че хората вече могат да я публикувате в сайтове като GitHub, като съхраняват файловете в Dropbox и Baidu Cloud, така че няма начин да ги спрете да продължат да я публикуват и да го използват за свои собствени цели", обобщава той.


© Hannah Mckay Американският технологичен гигант Google е предупредил правителството в

© Hannah Mckay Американският технологичен гигант Google е предупредил правителството в ...

......... твърдят още, че "забавянето с година и половина ще увеличи изоставането от САЩ в 5G покритието с 15 процентни пункта до 2025 г.". От своя страна това ще предизвика затруднения в доставките за големи производители като Ericsson, Nokia и Samsung, защото изведнъж търсенето на техни продукти рязко ще се увеличи.


[Shutterstock] Китайското решение от миналата година да не приема вносен

[Shutterstock] Китайското решение от миналата година да не приема вносен ...

......... системи за управление на автоматизирани линии, както и чрез видеонаблюдение.- Специализирана лаборатория извършва анализ на крайния продукт по ред показатели и издава сертификат, който гарантира качеството на готовия материал.- Целият процес по рециклирането – от отпадъка до крайния материал, се проследява, водят се записи за всеки етап от производствения цикъл.


© Shutterstock - Предварителните споразумения за ценообразуване ще улеснят взаимоотношенията между

© Shutterstock - Предварителните споразумения за ценообразуване ще улеснят взаимоотношенията между ...

......... практики на НАП за насърчаване на доброволното плащане на данъци и партньорство с данъкоплатците. Базисният административен капацитет за провеждане на процедурата по издаване на ПСЦ също е налице. През последните години НАП демонстрира качествено подобрено ниво на експертиза в областта на трансферното ценообразуване.* Авторите са данъчни консултанти в "Делойт България"


"Ако не говориш с хората по начин, който разбират, отиваш ...

......... моментното си състояние и настроение, но може би най-любим ми е този на Оскар Уайлд, който казва, че всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите. Мисля, че в каквото и положение да се намира човек, трябва да е настроен позитивно. Аз като цяло съм болен оптимист.


Докато Делян Пеевски беше в България около евроизборите и дори

Докато Делян Пеевски беше в България около евроизборите и дори ...

......... досега никой не е верифицирал информацията вярна ли е. Смисълът от цялото упражнение би дошъл на по-късен етап, но само ако институциите стъпят на декларираното и започнат да проверяват доколко то съответства на обявени доходи и платени данъци. Нещо, което обичайните подставени лица и номинални собственици рядко могат да осигурят.


Членове на Националната асоциация на строителните предприемачи © НАСП След две

Членове на Националната асоциация на строителните предприемачи © НАСП След две ...

......... от резултата. Предприемачите се оплакаха още от продължаващото поскъпване на тротоарното право, което в някои квартали на столицата е стигнало 20 евро/кв.м, или колкото наем в търговски център. Продуктът им се оскъпявал и от новосъздадената такса за частично ползване на уличното платно, която се формира за единица площ на час.


© В© Robert Galbraith / Reuters Един от лидерите в доставките

© В© Robert Galbraith / Reuters Един от лидерите в доставките ...

......... от Oracle с 9.4%, според данни от 2016 г., предоставени от изследователската фирма IDC.MuleSoft прави софтуер, който предоставя на фирмите инструменти за автоматично интегриране на различни приложения, устройства и разнородни данни, за да подпомогнат на мрежите да работят по-бързо. Сред най-големите клиенти на компанията са Coca Cola, McDonald`s и Spotify.


Huawei Technologies Bulgaria ЕООД вече е част от Конфедерацията на

Huawei Technologies Bulgaria ЕООД вече е част от Конфедерацията на ...

......... да участва в изграждането на мрежите в България, идва като изискване на Европейския съюз. Очаква се те да са общи за целия съюз. Европа не се поддаде на американския натиск срещу Huawei. Но опасността не е отминала Вчера Европейската комисия представи своя план за действие. Ето какво следва от него


© Eric Gaillard Fiat Chrysler е оттеглила предложението си за сливане

© Eric Gaillard Fiat Chrysler е оттеглила предложението си за сливане ...

......... запази контрола си и в потенциалната нова компания, както и да има глас при избирането на нов изпълнителен директор.Отново според източници на бизнес изданието, представителите на държавата са поискали решението да бъде отложено, за да може да бъде обсъдено с Nissan. В крайна сметка обаче това няма да се наложи.


Между 2005 и 2018 г. Великобритания са спрели да излизат

Между 2005 и 2018 г. Великобритания са спрели да излизат ...

......... вестници са зависими от кооперациите, които ги притежават, и репортерите вече нямат нужните ресурси да си вършат работата, да отразяват решения на съда или институциите например", казва той. Според Роджърс обаче моделът на Radar е икономически ефективен и "помага за решаването на проблем в индустрия, която е изправена пред предизвикателство".


© Eric Gaillard Бордът на директорите на Renault отложи решението дали

© Eric Gaillard Бордът на директорите на Renault отложи решението дали ...

......... Nissan и Daimler.Така решението изглежда ще отнеме много по-дълго време, отколкото първоначално се очакваше и от страна на Renault, и от страна на Fiat Chrysler. Фрагментираната собственост на компанията, както и неясната бъдеща посока след ареста на бившия изпълнителен директор Карлос Гон, най-вероятно ще се окажат основните причини за забавянето.


Собственикът и изпълнителният директор на Канал 3 Огнян Димов е

Собственикът и изпълнителният директор на Канал 3 Огнян Димов е ...

......... придобиване обаче не се стигна и през 2016 г. в официално съобщение, разпространено от агенция "Фокус", депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че се отказва от финализиране на сделката за придобиване на "Канал 3". Днес тя е в ръцете на близък до него човек т.е. пак е под негов контрол.


Победителите в големия финал на международното състезание. Словашкият стартъп Danubia

Победителите в големия финал на международното състезание. Словашкият стартъп Danubia ...

......... потенциала на своя продукт. В момента, съвместно с InnoEnergy, разглеждаме възможности за инвестиране и подкрепа на екипа в международен план. Продължаваме работата и с останалите екипи, участвали в българския формат на състезанието, в подготовка за привличане на инвестиции и излизане на пазара", заяви Марияна Хамънова, изпълнителен директор на "Клийнтех България".


Изпълнителният директор на Apple Тим Кук по време на представянето

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук по време на представянето ...

......... в страната. Четирите компании, заедно с Microsoft, са петте най-големи публични компании в света.Досега те работеха в слабо регулирана обстановка, но през последните години зачестиха случаите на изтичане на информация, довел до дебата дали с практиките си гигантите не задушават конкуренцията не само в САЩ, но и на световно ниво.


© Dado Ruvic Facebook започна разговори с един от най-големите регулаторни

© Dado Ruvic Facebook започна разговори с един от най-големите регулаторни ...

......... също е водила разговори с Министерството на финансите на САЩ и с управителя на Bank of England, Марк Карни. И двете институции отказват коментар по темата, съобщава Financial Times.Главното притеснение на регулаторите е, че проектът на Facebook няма да може да се придържа към стриктните мерки срещу прането на пари.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби с 37 086

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби с 37 086 ...

......... от 1.09 лв.През юли 2015 г. КЗК не откри нарушения във фразата «Най-добрата майонеза» - част от рекламна кампания на "Консул" - Пловдив. Решението на комисията бе, че посланието не нарушава правилата на лоялната конкуренция и не е заблуждаваща реклама. Антимонополният орган се произнесе след искане на "Олинеза" - Костинброд.


[Shutterstock.com] Германската банка Varengold Bank ще придобие 20% от базираната

[Shutterstock.com] Германската банка Varengold Bank ще придобие 20% от базираната ...

......... може да се промени благодарение на партньорството ни с Varengold Bank. Ентусиазирани сме безкрайно, защото този ход ще ни предостави ресурс да преминем на следващо ниво и да внесем положителна промяна в живота на още много хора", заяви от своя страна Луик льо Пишу, изпълнителен директор и съосновател на Klear.


["Такси Максим"] Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) нареди спиране

["Такси Максим"] Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) нареди спиране ...

......... пътуване както от лицензирани таксиметрови шофьори, така и от частни водачи."Това са различни ситуации. Лицензираният таксиметров водач може непрекъснато да получава информация за поръчки и да печели от професионалната си дейност. Частният водач може да предостави еднократна услуга на пътник, за да компенсира пътните си разходи", казват още от компанията.