[Shutterstock] WeWork подаде документи за първично публично предлагане. Те показаха

[Shutterstock] WeWork подаде документи за първично публично предлагане. Те показаха ...

......... структура, която му изплаща печалби по начин, който намалява размера на данъците, които той плаща.В допълнение поне още двама членове на семейството на Нойман освен съпругата му са работили за компанията, включително по кампания за промотиране на събития, за което най-големият външен акционер на WeWork е платил десетки милиони долари.


Китайският е-гигант Alibaba надскочи очакванията на анализаторите, като отчете силен

Китайският е-гигант Alibaba надскочи очакванията на анализаторите, като отчете силен ...

......... Приходите от облачни услуги (ключова сфера за растеж за Alibaba) са се вдигнали с 66% до 7.8 млрд. юана (1.1 млрд. долара) най-вече заради по-голямата готовност на потребителите да изразходват средства за такъв тип услуги. Въпреки това отделът на компанията, който се занимава с тях, продължава да работи на загуба.


Технологичните компании в Китай като цяло се сблъскват с няколко

Технологичните компании в Китай като цяло се сблъскват с няколко ...

......... потребителите и партньорите ни винаги да са доволни", заяви главният изпълнителен директор на Tencent Пони Ма. Акциите на компанията белязаха рядък спад този месец в отговор на кризата на целия пазар в Хонконг заради продължаващите протести. В момента напрежението в града е голямо заради ескалиращите конфликти между протестиращите и полицията.


Собственикът на българското дружество

Собственикът на българското дружество "ТАД Груп" Иван Тодоров е собственик ...

......... каквито и да е други доказателства." След решението за постоянната мярка задържане на Тодоров от прокуратурата публикуваха нови доказателства срещу него и Кристиян Бойков, включително и чатове, в които според държавното обвинение се говори за предстоящото пробиване на системите на НАП. Стефанов обаче смята, че те са извадени от контекста.


SpaceX е своеобразният лидер на този пазар, тъй като разполага

SpaceX е своеобразният лидер на този пазар, тъй като разполага ...

......... орбита, но и на него липсва кратък отговор. В известен смисъл – никой. Въпреки това обаче сателитните оператори трябва да получат разрешение за изстрелване в орбита от националните комуникационни регулатори, а всеки, който смята да продава в САЩ, трябва да се яви пред (да убеди) Федералната комисия по комуникации (FCC).


Пазарът е само на четири години, но се развива динамично

Пазарът е само на четири години, но се развива динамично ...

......... още той. Стремим се да отговаряме на очакванията на партньорите, като местата, където не сме успели да отговорим, са единици. Няма случай на намаляване на цени в последните 6 месеца. И да има, са 1-2 за отделни обекта, но не мога да се сетя за такъв сценарий", каза още той.© Сашка Панайотова Компанията за сертифицирана биокозметика –

© Сашка Панайотова Компанията за сертифицирана биокозметика – "Алтея Органикс" ще ...

......... правила в България кой производител има право да слага надпис "био" върху продуктите си. Заради липсата на сертифициращ орган хаосът на българския пазар е пълен, казват от "Алтея Органикс". Това е и една от причините пазарът на биопродукти в България да се ползва с ниско доверие от страна на потребителите.


© Quickbase Една от най-големите сделки в българската стартъп екосистема стана

© Quickbase Една от най-големите сделки в българската стартъп екосистема стана ...

......... за който сме в напреднала фаза на търсене на инвеститори. Очакваме размера му да е около 50-70 млн. евро", заяви Ганчев пред "Капитал". Според него продажбата на Cloudpipes е още едно доказателство, че в региона на Централна и Източна Европа вече има достатъчно развити млади компании, а екосистемата работи добре.


Уорън Бъфет, който е известен с прозвището Оракулът от Омаха,

Уорън Бъфет, който е известен с прозвището Оракулът от Омаха, ...

......... търговците желаят, може да се откажат от програмата.Даренията ще бъдат разпространявани от американски неправителствени и британски благотворителни организации. Целта е по този начин да се намали обемът на запасите, които се задържат прекалено дълго в складовете на Amazon и и да доведе до употребата на продукти, които не се използват.


Миналата година PayPal набра финансиране в размер на 125 милиона

Миналата година PayPal набра финансиране в размер на 125 милиона ...

......... е успяла да навлезе в сферата на ритейл плащанията." Американската компания обаче е готова на всичко, за да генерира растеж в държавата, и обмисля варианти за придобивания на компании. "Ако има смисъл за бизнеса, сме готови да го направим", казва Пахия. "Индия е голям пазар. Ние тъкмо започваме", добавя той.


© Shannon Stapleton CBS и Viacom постигнаха споразумение за сключването на

© Shannon Stapleton CBS и Viacom постигнаха споразумение за сключването на ...

......... все още ще е значително по-малка от конкуренти като Netflix, който се оценява на 136 млрд. долара и Walt Disney, която струва 245 млрд. долара. Тя ще влезе в пряка конкуренция за абонати с медийните гиганти, а също така ще създава и продава телевизионни предавания и филми на други компании.[Мултивак България продакшън] Производителят на детайли за опаковъчната индустрия

[Мултивак България продакшън] Производителят на детайли за опаковъчната индустрия "Мултивак ...

......... газова среда, резервни части и консумативи). През 2018 г. "Мултивак България" отчита 10.396 млн. лв. приходи от основна дейност, като 694 хил. от тях са от преустановена дейност (11.027 млн. лв. за 2017 г.). Финансовият резултат е 201 хил. лв. (92 хил. лв. за 2018), показват данните в Търговския регистър.


[Ozone.bg] Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално одобри сделката

[Ozone.bg] Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално одобри сделката ...

......... г. са 9.95 млн. лв., а печалбата - 55 хил. лв., като тези числа са сравнително константни през последните няколко години. В момента дружеството е 100% собственост на Саркис Папазян.След решението на КЗК тече двуседмичен срок за обжалването му. От Ozone.bg отказват коментар пред "Капитал" до изтичането на този период.


© China Stringer Network Huawei изненадващо представи новата си операционна система

© China Stringer Network Huawei изненадващо представи новата си операционна система ...

......... по видим или невидим начин.HarmonyOS обаче е обречена да има силна опозиция от страна на правителството на САЩ и потенциално Европейския съюз. Причината са досегашните подозрения във връзката между Huawei и комунистическото правителство в Китай, както и фактът, че операционната система без съмнение ще събира огромно количество данни за потребителите.


Dacia може да представи свой хибриден SUV модел, за да

Dacia може да представи свой хибриден SUV модел, за да ...

......... предлага електрически превозни средства. Пример за това е моделът Zoe, чиято цена започва от 23 хил. евро. Компанията планира и да продава хибридна версия на своя по-евтин модел Renault Clio през 2020 г. А това е възможен тест за потенциалното преобразяване на Dacia в производител на хибридни и електрически автомобили.


Японската компания за производство на електроника Nintendo например сглобява по-голяма

Японската компания за производство на електроника Nintendo например сглобява по-голяма ...

......... ще окажат митата, не е особено голямо, но съм сигурна, че ще забави икономиките на САЩ и Китай", казва президентът на компанията Ясахуто Хирота. Продажбите на двигатели, сензори и други устройства на Panasonic, използвани в производственото оборудване, също са се понижили, тъй като клиентите задържат капиталовите инвестиции, обясняват от компанията.© Анелия Николова Строителната компания

© Анелия Николова Строителната компания "Заводски строежи ПС – Пазарджик" иска ...

......... и заведение за хранене в Пловдив, в момента строят нова сграда на онкологичния център в Бургас, започнали са изграждането на два жилищни комплекса в Пазарджик и учебния корпус на Медицинския университет в град Пловдив, ремонтират водопровод в град Бяла, както и отговарят за санирането на множество жилищни блокове и училища.


Въпреки понижението на финансовия резултат компанията и този път затвърди

Въпреки понижението на финансовия резултат компанията и този път затвърди ...

......... стремежът на Saudi Aramco да увеличава и инвестициите си в азиатски рафинерии, тъй като отдавна иска да засили присъствието си в Индия. Целта ѝ е да се възползва от все по-силното търсене на петрол в страната, както и да си осигури сигурни продажби на саудитски суров петрол през следващите години.


Заводът на Osram Licht в Пловдив. По всичко изглежда, че

Заводът на Osram Licht в Пловдив. По всичко изглежда, че ...

......... припокриване на дейности между двете компании.Австрийската компания е насочила вниманието си и към самите служители на Osram Licht, които се надява да спечели. AMS обещава, че при успешна сделка ще инвестира в завода на Osram Licht в Регенсбург и няма да има промени в пенсионните планове в следващите пет години.


Технологиите направиха ежедневието ни по-лесно, като събраха всичко на една

Технологиите направиха ежедневието ни по-лесно, като събраха всичко на една ...

......... без да се налага да се връщате в града. Изи Кредит е изцяло българска компания с над 14-годишен опит в предлагането на финансови решения. Повече информация за EasyCredit Mobile, продуктите и актуалните промоции, може да намерите на www.easycredit.bg или на 0700 18 100. Изи Кредит - добри заеми, добри приятели.


Ръководителят на

Ръководителят на "Застрахователен надзор" в КФН Илияна Христова оглавява работната ...

......... и получават лимитирани суми от порядъка на 20, 15 и 5 хил. лв. Това бе една от възможностите за временна мярка до приемане на методика за българския пазар, но парламентът прие по-рестриктивен текст и ограничи отговорността на застрахователите до таван от 5 хил. лв. на обезщетението за периферния кръг роднини.


Дружеството е почти изцяло собственост на Министерството на транспорта, информационните

Дружеството е почти изцяло собственост на Министерството на транспорта, информационните ...

......... момента текстовете в закона предвиждат създаването на държавно предприятие "Единен системен оператор", но изграждане от нула на подобна структура би било прекалено скъпо по отношение на човешки и финансов ресурс. "Затова e добре да бъде използван вече създаденият капацитет с цел постигане на максимална ефективност и целесъобразност", казват от фирмата.


Торовият завод сега е в годишния си планов ремонт на

Торовият завод сега е в годишния си планов ремонт на ...

......... с малко над 20% от капитала влезе австрийската Borealis, която е стратегически играч на европейския пазар на торове. Тя държи дела индиректно чрез дъщерното й "Феборан". Акционери с по над 24% са "Еко Тех" и "Евро Ферт", а инвестиции в дружеството имат пенсионни фондове на "Съгласие", "Алианц" и "ЦКБ Сила".


© Юлия Лазарова Месец преди да изтече груповата застраховка

© Юлия Лазарова Месец преди да изтече груповата застраховка "Живот" на ...

......... ще трябва да се съгласи да работи с парламента през посредника "Брокер инс". От администрацията на ведомството обясниха, че това е свързано с друг договор, който Народното събрание има с брокера.Предишната групова застраховка на депутатите е била сключена в "Уника" и е била на стиойност малко над 23 хил. лв.


Европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер Европейската комисия сигнализира за

Европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер Европейската комисия сигнализира за ...

......... на мрежи, предвид високите разходи и ниските печалби на новото поколение мрежи", коментира изпълнителният директор на T-Mobile Пердомо Лоренцо в изявление.Комисията започна разследването си през 2016 г. и в случай, че компаниите не достигнат до споразумение помежду си, може да наложи глоба до 10% от общите приходи на дадена компания.


"Често надценяваме какво могат да правят машините, защото им придаваме ...

......... интелект. В някои страни в Европа здравните системи струват 12% от БВП, в САЩ са 19%, и разходите продължават да растат. И не става дума за замяна на лекарите, а за допълнителна помощ от машините: например при диагностицирането, при отпускането на лекарства, при хроничната грижа и т.н.Интервюто взе Константин Николов


12 Университетската болница

12 Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив е най-голямата като ...

......... търпи резки промени. Те трябва да се предприемат след оценка на въздействието и да следват единна политика.Мораториумът върху разкриването на нови лечебни заведения е временна мярка до създаването на универсално и действащо правило за този процес. Мораториумът за разкриване на нови отделения и клиники към съществуващи лечебни заведения е излишен.


Комплексът ще е разположен на площ почти 150 дка [Община

Комплексът ще е разположен на площ почти 150 дка [Община ...

......... с 500 паркоместа, метан станция, бензиностанция (за улеснение на ТИР шофьорите и пътуващите с кола от Истанбул) и станция за зареждане на електромобили. Проектът е изработен от столичното "Ателие Серафимов архитекти".По думите на арх. Карчев плановете на инвеститорите предвиждат на следващ етап обектът да бъде разширен с още 110 дка.


Като експерти в областта на капиталовите пазари Иван Такев (в

Като експерти в областта на капиталовите пазари Иван Такев (в ...

......... лв."Моята визия за развитието на БФБ е тя да се превърне не само във висококачествен и рентабилен, саморегулиращ се пазар на финансови инструменти, но също така да добави стойност към процеса на набиране на капитал и управление на активи в България и региона", казва в официално съобщение до медиите Моравенов.


123 Преди три месеца компанията обяви, че прекратява годишното си

123 Преди три месеца компанията обяви, че прекратява годишното си ...

......... трафик, като му беше отказано пускане под гаранция до започване на съдебния процес, което вероятно ще се случи през юни следващата година. Дотогава Епщайн остава в затвора.На фона на разклатения бизнес на Victoria`s Secret новите обвинения припомнят за ролята на Епщайн в компанията и скелетът отново е изваден от килера.


Ръководената от Бойко Атанасов КФН през миналата седмица отказа да

Ръководената от Бойко Атанасов КФН през миналата седмица отказа да ...

......... и взаимни фондове близки до икономическата група. За миналата година "Солар логистик" има 3.3 млн. лв. нетна печалба, благодарение на приход с еднократен ефект - прехвърлянето на вземане за 3.7 млн. лв. на "Капман грийн енерджи фонд", възникнало по повод покупко-продажба на недвижим имот, се вижда от финансовия му отчет.


Според петролния бранш публикуването на покупната цена е в противоречие

Според петролния бранш публикуването на покупната цена е в противоречие ...

......... складовите разходи за горивото, тези за добавки и биокомпонент, за съхраняване на задължителните резерви, вторичните транспортни разходи до бензиностанциите, разходите на самата бензиностанция и т.н. Още по-малко показателни пък ще са покупните цени на дадена верига, закупила горивото от компанията си майка в съседната държава, което обикновено се ползват преференции.


След новините акциите на компанията, които през тази година се

След новините акциите на компанията, които през тази година се ...

......... пакета, предава Bloomberg."Искаме да се съсредоточим върху качеството, а не върху количеството – имаме значително по-малко съдържание на стрийминг платформите си от Netflix, но разчитаме на силата на нашите марки", коментира главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгер. След пускането на услугата компанията ще премахне цялото си съдържание от Netflix.


Според информация в отчета на

Според информация в отчета на "Монтажи" ремонтите на язовирите ще ...

......... лв., повечето за външни услуги. Основната част от приходите (9.7 млн. лв.) са от незавършено строителство. До края на годината компанията си поставя за цел да увеличи продажбите си три пъти и да постигне над 35 млн. лв. оборот, както и да отчете минимална печалба от около 200 хил. лв.


Френският медиен гигант Vivendi преговаря за продажбата на 10% от

Френският медиен гигант Vivendi преговаря за продажбата на 10% от ...

......... на миноритарен дял. Очакванията са тя да бъде финализирана до началото на следващата година, пише Reuters.Във вторник от Vivendi съобщиха още, че продължават процеса по продажба на допълнителни миноритарни пакети от UMG и на други партньори. По оценки на инвестиционни банкери целият бизнес струва между 17 и 44 млрд. евро.


Някои от водещите германски производители като Lufthansa и Continental предупредиха,

Някои от водещите германски производители като Lufthansa и Continental предупредиха, ...

......... момента", коментира президентът на Германския институт за икономически изследвания (DIW) Марсел Фрацшер пред Bloomberg.Отслабването на Германия вече оказва ефект и върху икономиката на еврозоната, като представители на Европейската централна банка намекнаха, че институцията най-вероятно ще намали базовите лихви по заемите още през септември заедно с въвеждането на други икономически стимули.


[Максима България]

[Максима България] "Максима България" - собственик на веригата T Market, ...

......... Maxima Grupė предвижда 600 млн. евро инвестиции до 2025 г., насочени към модернизиране и разширяване на мрежата от магазини. Холдингът планира да заложи на бърза международна експанзия. Целта е оборотът на групата да нараства със 7% всяка година, клиентите да се увеличават с 5%, а служителите — с 2% годишно.


Апартаментът на

Апартаментът на "Кристал" е над 1200 кв.м © Анелия Николова Част ...

......... апартамента е "Инвест мениджмънт" - дружеството, в което бяха съсредоточени повечето имоти на Цветан Василев и семейството му. За кратко преди да стане собственост на "Сконтекс", апартаментът е преминал и през "Инвест проджект мениджмънт". По данни от Търговския регистър предлаганият имот все още е част от капитала на последното дружество.


В България Takeaway.com е собственик на местния лидер в сектора

В България Takeaway.com е собственик на местния лидер в сектора ...

......... свива с 98% до 0.8 млн. паунда за първото полугодие на 2019 г., въпреки че приходите й растат с 30% до 464.5 млн. паунда. Takeaway.com пък бележи скок на постъпленията си със 70% до 179.4 млн. евро, но загубата й се удвоява – до 23 млн. евро, пише още FT.


[Sinterama] Базираният в Тайланд производител на химически продукти Indorama Ventures

[Sinterama] Базираният в Тайланд производител на химически продукти Indorama Ventures ...

......... над 33% - на печалбата (1.6 млн. лв. за 2018). Оборотът обаче е далеч от пика на фирмата през 2016 с над 49 млн. лв. приходи. Тогава от българското дружество обясниха скока с най-новото изделие - прежда за автомобилната индустрия.Заетите в "Синтерама България" към края на миналата година са 180.


През април Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните

През април Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните ...

......... поставя под въпрос дали ваучерът за 50 хил. лв., с който компанията можеше да покрие разходите си по предлагането, ще може да бъде използван, тъй като според правилата той може да бъде осребрен само ако процедурата се проведе в рамките на 9 месеца от получаването му, което бе през април.


© Paul Hanna [REUTERS] Главният изпълнителен директор на втората по големина

© Paul Hanna [REUTERS] Главният изпълнителен директор на втората по големина ...

......... обяви във вторник, че е назначила Ана Фернадес Манрика на мястото на Едуардо Арбизу като глобален ръководител на звеното по вътрешен контрол. Главният изпълнителен директор отказа отговор на въпроса дали това е свързано със случая на шпионаж. Той добави, че вътрешното разследване на банката може да доведе до нови разкрития.


12 © Главболгарстрой 12 СПА комплекс с къщи и басейни ще

12 © Главболгарстрой 12 СПА комплекс с къщи и басейни ще ...

......... заем "Белчин парк" е направила инвестиции също в терен, сондаж за минерална вода и проект, казаха от компанията."Белчин парк" е еднолична собственост на "Главболгарстой холдинг". Дружеството е регистрирано през 2007 г. с 3.5 млн. лв. капитал и предмет на дейност изграждане и управление на съоръжения с ваканционно и туристическо предназначение.


Данните на ВМЗ показват, че тази година сопотският завод е

Данните на ВМЗ показват, че тази година сопотският завод е ...

......... компания, която успя да увеличи оборота си миналата година, след като другите заводи отчетоха спад.Подобно на другите две компании пловдивският авиоремонтен завод е собственост на Държавната консолидационна компания. Тя го придоби преди две години, когато частен съдебен изпълнител обяви за продажба акциите на свързваната са Цветан Василев "Хедж инвестмънт България".


© Надежда Чипева Одитен доклад на Българското бюро

© Надежда Чипева Одитен доклад на Българското бюро "Зелена карта" потвърждава, ...

......... справката."Капитал" се свърза с изпълнителния директор на националното бюро Борислав Богоев за коментар дали това е последната сума, която застрахователят трябва да върне, но той отговори, че по силата на новия си пост може да дава информация само на членовете на бюрото, Комисията за финансов надзор и Съвета на бюрата.


Около 50 служители на

Около 50 служители на "Лев инс", предвождани от изпълнителния си ...

......... Дори и след смяната в ръководството му обаче то не отчита успех. Неофициалното обяснение за пасивността е, че няма политическа воля и преценка на това е кое е по-ценното - интересът на Алексей Петров, който стои зад "Лев инс", или интересът на България да е по-тясно интегрирана в европейската общност.


"Към днешна дата имаме повече от 12 000 активни български ...

......... МСП, обикновено са тези с най-високи показатели за развитие на електронната търговия и с най-добрите пазарни условия за създаване и управление на трансграничен бизнес. Това означава, че увеличение със само около 5% на износа от МСП може да стимулира растежа на пазара за електронна търговия в България в близко бъдеще.


Решението регулаторите да разрешат сделката отчасти се дължи на това,

Решението регулаторите да разрешат сделката отчасти се дължи на това, ...

......... Global оперира чрез телекомуникационната си компания UPC Europe. Тя е основана в Клуж-Напока под името Astral Telecom през 1993 г., а сега е един от най-големите доставчици на телевизионни, интернет и фиксирани телефонни услуги. Това става, след като през 2005 г. UPC Europe купува Astral Telecom за 420 млн. долара.


В благоевградската фабрика работи само една машина за филтри с

В благоевградската фабрика работи само една машина за филтри с ...

......... изчезванеСпоред отчета за второто тримесечие на тази година Булгартабак има спад в продажбите от над 3.7 млн. лв. и те са общо за 1.080 млн. лв. с реализирана загуба за периода от 1.629 млн. лв. През първото полугодие на 2018 г. холдингът е бил на печалба от 1.4 млн. лв.


© Revolut Финтех компанията Revolut обяви, че пуска услуга за търговия

© Revolut Финтех компанията Revolut обяви, че пуска услуга за търговия ...

......... 7 млрд. долара. Тези компании "демократизираха" пазар, който дълги години беше ексклузивен и достъпът до него беше труден за мнозина. Така дори начинаещи инвеститори могат да търгуват през смартфона си на борсата дори и с дребни суми. За разлика от тези услуги традиционните брокерски къщи взимат такса за всяка транзакция.


© Надежда Чипева Банковият сектор генерира 918 млн. лв. печалба за

© Надежда Чипева Банковият сектор генерира 918 млн. лв. печалба за ...

......... София.В сектора има и 3 млрд. лв. неразпределена печалба е видно от статистиката на банковия регулатор. Данните отчитат намаление на собствения капитал в системата с 18 млн. лв. до 14.1 млрд. лв., което не е повод за притеснение, тъй като е резултат от изплащането на дивиденти и нарастването на печалбите.


Ползите от подобна сделка са големи както за Amazon, така

Ползите от подобна сделка са големи както за Amazon, така ...

......... Индия, където се намира един от най-важните разрастващи се бизнес сектори.Планът на Amazon е да пробие в бизнеса с доставка на храна в Индия тази година, съобщи Reuters по-рано тази седмица. В четвъртък акциите на Reliance Industries понижиха цената си с 1.1% по време на дневната борсова търговия в Мумбай.


След сделката френско-американската компания придобива над 7000 магазина в повече

След сделката френско-американската компания придобива над 7000 магазина в повече ...

......... обединението между френската Essilor и италианската Luxottica. Той беше между председателя на компанията Леонардо дел Векио и заместник-председателя Хуберт Саниерес и беше съпътстван със съдебни дела. През май обаче акционерите стигнаха до компромисен вариант и решиха да се откажат от делата и да изберат нов изпълнителен директор до 2020 г.


Изострянето на отношенията между Япония и Южна Корея напомня търговска

Изострянето на отношенията между Япония и Южна Корея напомня търговска ...

......... за търсенето на смартфони, друга електроника и сървъри, обработващи огромни масиви от данни, пише Reuters.От Samsung казаха, че ще бъдат по-гъвкави поради спада в печалбите. По-малкият южнокорейски производител K Hynix, който също предупреди за евентуални проблеми с производството на чипове поради японските ограничения, съобщи, че ще намали инвестициите и производството.


[Next Consult] Престижната организация PDI(Professional Development Institute), собственик на методологията

[Next Consult] Престижната организация PDI(Professional Development Institute), собственик на методологията ...

......... Lean експерти, които ще споделят добри практики от опита си в работата с клиенти от цял свят и вярваме, че ще бъдат полезни за българските компании, които се стремят към усъвършенстване", заяви Орлин Дочев, управляващ партньор на Next Consult.Информация за билетите и събитието можете да намерите тук. Местата са ограничени!


"Тервел" е третият черноморски блок, в който ще се правят ...

......... там вървят от 2012 г., а в края на миналата година консорциумът обяви, че започва трети проучвателен сондаж.На по-заден етап са проучванията в "Хан Кубрат" (бившия "Силистар"), които се правят от Shell в партньорство с австралийската Woodside (30%) и испанската Repsol (20%). Наскоро Shell обяви, че започва първи проучвателен сондаж.


С 4% по-малко концентрат е произведен в Челопеч през първото

С 4% по-малко концентрат е произведен в Челопеч през първото ...

......... изграждане на допълнителни клетки в интегрираното депо за минни отпадъци, което замества традиционните хвостохранилища. Независимо от това компанията очаква да постигне пълна проектна мощност през третото тримесечие на годината, както е планирано. Прогнозата за производство на злато тази година леко се понижава - 45-60 хил. тр.у. вместо 55-75 хил. тр.у.


Главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек разширява бизнеса на

Главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек разширява бизнеса на ...

......... приходи от подкасти. Шведската фирма придоби и друга подкаст мрежа - Parcast.При придобиването на Gimlet компанията заяви, че очаква да инвестира около 500 млн. долара в своя бизнес с подкасти, а изпълнителният директор Даниел Ек прогнозира, че 20% от всички слушания в платформата в крайна сметка ще идват от подкасти.


123 Изпълнителният директор на застрахователя Павел Димитров © Надежда Чипева 123

123 Изпълнителният директор на застрахователя Павел Димитров © Надежда Чипева 123 ...

......... редакцията на "Капитал" от "Лев инс" обясниха, че прокуратурата и институциите не обръщат внимание на техните сигнали за вероятно измами в чужбина и че ако платят обезщетенията по тях, това ще "източи национален капитал" и ще "застраши цялата финансова система на България", като категорично отказаха да назоват размера на проблема.


Цената на акциите на Apple се вдигна с повече от

Цената на акциите на Apple се вдигна с повече от ...

......... вълнуващ период, защото стартираме всички наши нови платформи и услуги, както и няколко нови продукта", обяснява още той.Всъщност именно такова беше и предизвикателството пред Кук, когато пое управлението на компанията - да успее да запази силните резултати на Apple, дори когато пикът на едни от най-продаваните смартфон устройства отдавна отмина.


Според анализ на изданието фабриките на Ford в Китай са

Според анализ на изданието фабриките на Ford в Китай са ...

......... и General Motors също страдат от нестабилния пазар. VW отчете спад на продажбите с 6% на годишна база през първото тримесечие на годината, докато тези на GM паднаха с 10%. Използваният капацитет в съвместните предприятия на GM и VW обаче не е на критично ниво - обикновено поддържат над 80%.


© Велко Ангелов Съдът в Кипър е открил производство по ликвидация

© Велко Ангелов Съдът в Кипър е открил производство по ликвидация ...

......... пропуски, които обезсилват усилията на България в тази насока. Те могат да се преодолеят чрез сключване на двустранни споразумения между националните гаранционни фондове, които разписват конкретни действия и отговорности в случаи като този с кипърския застраховател. Година по-късно в публичното пространство няма индикации за предприети подобни мерки на институционално равнище.


Собственикът на TAD Group и

Собственикът на TAD Group и "Subway България" Иван Тодоров. Снимката ...

......... за разлика от техния случай, прокуратурата иска постоянен арест на Тодоров. За момента той остава в ареста за 72 часа. За момента единствената информация, която има за Тодоров, е от страна на неговия адвокат Георги Стефанов. Пред "Дневник" той коментира, че Тодоров се чувства "натопен и предаден от българското правосъдие".


За да повиши приходите, Lufthansa обмисля да се преструктурира в

За да повиши приходите, Lufthansa обмисля да се преструктурира в ...

......... за полети на кратки разстояния е засегнат от голямата конкуренция и все по-малкото търсене. Въпреки това обаче, той смята, че нито Lufthansa, нито Ryanair са склонни да направят отстъпки в цените, в резултат на което и печалбите им спадат. За сравнение, печалбата на Ryanair за тримесечието се понижиха с 21%.


Общото производство на отоплителни тела в завода в Стражица е

Общото производство на отоплителни тела в завода в Стражица е ...

......... се увеличават с над 3% на годишна база. Делът на българския пазар е минимален (1.3%), а най-голяма част от продукцията отива за Чехия (62%), тъй като продажбите са главно към чешката Korado, която е мажоритарен собственик на "Корадо" с 82.45% от акциите. Други по-големи пазари са Румъния, Украйна и Унгария.


Бумът на маркетинга чрез инфлуенсъри е подхранван отчасти от Instagram.

Бумът на маркетинга чрез инфлуенсъри е подхранван отчасти от Instagram. ...

......... че макар и инфлуенсър маркетингът да представлява "значителна част от всичките ни комуникационни планове", технологията за разследване на измами все още не е създадена, а самият Instagram трябва да отвори системи, чрез които трети страни да могат да виждат необходимите им данни, за да няма съмнения относно последователи и импресии.


Енергийният гигант BP отчете по-добри печалби от очакваните през второто

Енергийният гигант BP отчете по-добри печалби от очакваните през второто ...

......... с 12% за същия период. Очакват се много от другите големи петролни и газови компании да докладват последните си тримесечни данни през следващите дни. Англо-холандският енергиен гигант Royal Dutch Shell трябва да публикува своите резултати от второто тримесечие в четвъртък, а базираните в САЩ Exxon Mobil и Chevron в петък.


Новият собственик планира да възстанови производството на свине и да

Новият собственик планира да възстанови производството на свине и да ...

......... оказали по-ниските цени на продукцията и поскъпването на фуражите.Стратегическите планове на "Виант" за следващите три години обаче включват възстановяване на производството и увеличаване броя на животните за угояване. Финансирането на компанията ще се извършва от печалбата от дейността, а заемни средства ще се ползват при необходимост, посочва още новият собственик.


Въпреки че учените са добре запознати с негативното влияние на

Въпреки че учените са добре запознати с негативното влияние на ...

......... преди десетилетия, когато едва ли някой е подозирал, че могат да се абсорбират в тялото. Към днешна дата това обаче звучи подозрително.Именно с тази цел FDA вече от доста време се опитва да подчертае необходимостта от повече информация при употреба на слънцезащитни продукти, но досега не е постигнала особен успех.


Германия е втората европейска държава, в която Uber Freight ще

Германия е втората европейска държава, в която Uber Freight ще ...

......... регулации, с които индустрията, разчитаща почти изцяло на дизелово гориво, трябва да се справи.Освен това секторът се нуждае от нови служители, като Световната банка оценява, че две трети от германските шофьори ще се пенсионират през следващото десетилетие, заплашвайки с недостиг на персонал, който да превозва повече от 70% от товарите.