© Цветелина Белутова Възможностите за достъп до данните на банковите клиенти,

© Цветелина Белутова Възможностите за достъп до данните на банковите клиенти, ...

......... насочването на новия инструмент към българския пазар е успехът, който постигат програмите на ЕИФ. След като 2018 г. бе рекордна за обемите финансиране по програми на фонда, тази също се очертава да завърши с близо 400 млн. евро кредитен портфейл, разгърнат в сътрудничество с 10 партньорски банки по три програми.


Използвайки инструменти с отворен код за анализ на повече от

Използвайки инструменти с отворен код за анализ на повече от ...

......... играят в тази екосистема", заяви изпълнителният директор на регулатора за технологична политика и иновации Саймън Макдугал."Данните от специална категория като здравна информация изискват по-голяма защита поради нейната чувствителност и увеличения риск от увреждане или дискриминация. Ние ще оценяваме информацията, предоставена от FT, преди да обмислим следващите ни стъпки", добави той.


Роботизираните фабрики помогнаха на компанията да подобри експертизата си в

Роботизираните фабрики помогнаха на компанията да подобри експертизата си в ...

......... минимално време за изработка. Компанията ще продължи да тества нови процеси в т.нар. adiLab в Шайнфелд, Германия.Adidas ще продължи да работи съвместно с управляващата заводите компания Oechsler в други сфери на производството като изработка на подметки за обувки от серията Boost за футболни обувки, а също и 3D принтирани такива.


Продажбите на автомобили на компанията в световен мащаб са намалели

Продажбите на автомобили на компанията в световен мащаб са намалели ...

......... както виждате, затова променихме прогнозата си за обем на продажбите за цялата година", споделя Ма.Nissan подготвя план за възстановяване в глобален мащаб. Предвижда се съкращаване на близо една десета от работната сила и редуциране на световното производство на превозни средства с 10% до 2023 г. с цел контрол над разходите.


Пътниците на летище София са се увеличили, но обслужените самолети

Пътниците на летище София са се увеличили, но обслужените самолети ...

......... процедурата за концесия на "Летище Пловдив". Това стана, след като победителят - китайската HNA Airport Group, се отказа от концесията и независимо от факта, че имаше и втори кандидат - пловдивското обединение между "Тракия икономическа зона" и транспортната компания ПИМК. Новата процедура ще се организира по променения Закон за концесиите.


Tesla официално избра Берлин за дестинацията на четвъртата си фабрика

Tesla официално избра Берлин за дестинацията на четвъртата си фабрика ...

......... обсъждани субсидии. Ясно е, че Tesla - ако инвестира в Германия и създаде работни места тук, ще се третира като всички други компании в автомобилната и автомобилната индустрия", каза Алтмайер, цитиран от Reuters. "Това означава, че ще се отнасяме към всички играчи, които инвестират в Германия, еднакво и без дискриминация."Без промяна остават условията по заварени договори за депозити и

Без промяна остават условията по заварени договори за депозити и ...

......... 3 по активи страната, като може по свое усмотрение да поеме и други институции. Тъй като Пощенска банка не беше сред проверяваните от Франкфурт през тази година това ще означава, че на банката може да й се наложи също да мине през преглед на качеството на активите и стрес тест.


Apple и Disney стартираха своите платформи този месец, опитвайки се

Apple и Disney стартираха своите платформи този месец, опитвайки се ...

......... състезава да създаде свой собствен продукт и да го пласира на пазара, бързо ще доведе до печеливши и губещи. Трябва да се отбележи, че се развиват и нишови доставчици на стрийминг като CuriosityStream за документални филми и Shudder за любителите на хорор жанра, но тепърва ще се види тяхното развитие.


Маркетинг публикация по проект на Комисия за регулиране на съобщенията.

Маркетинг публикация по проект на Комисия за регулиране на съобщенията. ...

......... по един свързан град с новата технология. Националните регулатори и правителствата също така трябва да осигурят свободен радиочестотен спектър, който да може да се ползва от операторите за ефективно пускане на 5G. Сред идеите за допълнително облекчаване на операторите, са споделяне на определени честоти и дори на определен тип инфраструктура.


Близо 700 дка земя, сгради и оборудване се продават за

Близо 700 дка земя, сгради и оборудване се продават за ...

......... Всичко това е индикатор за несигурност дали дружеството ще продължи да е действащо предприятие, смята тя. Освен това за 2018 г. "Метахим импекс" отчита 825 хил. лв. вземания от свързани лица, които са основната част от текущите й активи, но одиторът посочва, че тези вземания не са потвърдени от контрагентите.


За 24 часа оборотът достигна 38.4 млрд. долара Китайският гигант

За 24 часа оборотът достигна 38.4 млрд. долара Китайският гигант ...

......... компания очаква над 500 млн. потребители да са пазарували от платформите й в понеделник, което е със 100 млн. повече от миналата година.За Alibaba това е първият ден на необвързаните без съоснователя й Джак Ма. Той се оттегли от поста си на президент през септември, за да "започне нов живот".Тримата финалисти - победителят Веселин Панов (вдясно), Иван Парнаров (в

Тримата финалисти - победителят Веселин Панов (вдясно), Иван Парнаров (в ...

......... предишни години.Над 300 професионалисти приемат предизвикателството и се състезават в рамките на над 30 състезания по света, за да се класират на финала в Италия.Шампионът Веселин Панов ще бъде единственият българин на Международния бариста шампионат. Пожелаваме му успех!Повече информация за турнира и организаторите от Baristo можете да намерите на www.baristocoffee.com.


"Топлофикация Сливен" може да гори боклуци от миналата година. С ...

......... ясно още, че изпълнението на проектите може да доведе до формиране на неприятни миризми и повишени концентрации на прах при транспортирането на отпадъците.Самото решение на РИОСВ обаче не е окончателно. То може да бъде обжалвано пред министъра на околната среда и водите или пред съответния административен съд в 14-дневен срок.


В к.к.

В к.к. "Златни пясъци" оборотът от нощувки пада с 1.1% ...

......... например статистическият институт изчислява, че през май в Слънчев бряг е имало 112 хотела и места за настаняване (с над 10 легла), а само в търсачката на платформата booking.com излизат над 1200 обекта в курорта, без да е ясно каква част от хотелиерите са решили да предлагат нощувки в нея.


Собственият капитал на банката от първи ред CET1 е нараснал

Собственият капитал на банката от първи ред CET1 е нараснал ...

......... печалба на региона нараства с 6.6% на годишна база и възлиза на 1.77 млрд. евро (566 млн. евро за третото тримесечие). След като пласира 4 млрд. евро обезценени жилищни ипотеки, банката заяви, че е намалила дела на проблемните кредити до 5.7%, което е най-доброто ниво сред водещите италиански финансови институции.


5 ноември, София. Двеста и петдесет от най-редовните посетители на

5 ноември, София. Двеста и петдесет от най-редовните посетители на ...

......... на магазина Seewines Gallery на бул. "България" 106, напомнящ на галерия. Немалка част от колекционираното им изкуство ще бъде изложено в избата край с. Хърсово до гр. Сандански, чието откриване предстои в идните месеци.Повече за колекцията от над 1300 вина и за събитията на SeeWines можете да научите на www.seewines.comАрно ЛьоклерСосиете Женерал БАНКА © Надежда Чипева След последните сделки по

Арно ЛьоклерСосиете Женерал БАНКА © Надежда Чипева След последните сделки по ...

......... и бизнесът", която ще се проведе този четвъртък в София. Банкерът ще вземе участие в първия дискусионен панел, на който ще се обсъжда посоката на развитие на сектора след стрес тестовете. Пълната програма на форума може да намерите на сайта на събитието, а срокът за регистрация изтича на 13 ноември.


За мобилните мрежи от пето поколение, познати просто като 5G,

За мобилните мрежи от пето поколение, познати просто като 5G, ...

......... на мобилното покритие. В момента на ниво ЕС се прецизират регулациите, така че тези микроклетки да могат едновременно да вършат работата си, така и да отговарят на общите лимити на излъчване. Крайната цел е да не се превишават установените прагове и съответно, да се осигури безопасното изграждане на 5G мрежи.


Германската компания DHL заедно с китайската International Inland Port Investment

Германската компания DHL заедно с китайската International Inland Port Investment ...

......... 5G инфраструктура, облачни услуги и автоматизация на производството. В Сиян има общо над 100 компании, които специализират само в изкуствен интелект, с приходи от над 1.3 млрд. евро. През следващите години местните и чуждите компании в Сиян са се съгласили да инвестират над 27 млрд. долара в развитието на града.


Заводът край Крумовград работи на пълни обороти от средата на

Заводът край Крумовград работи на пълни обороти от средата на ...

......... се доставят на шест металургични завода в България и чужбина. Засега компанията не е обявила къде ще продава продукцията си за преработка до метал. Останалите произведени, но непродадени количества концентрат обаче ще намерят реализация през последното тримесечие. Това е и причината компанията да очаква високи продажби до края на годината.


Заедно

Заедно "Техномаркет", "Булгартабак", "Слънчев ден" и фирма на Румен Гайтански-Вълка, ...

......... с почетния председател на движението Ахмед Доган). Операцията има доста сходства с тази за "Техномаркет" - заем за фирма, за да придобие друга фирма от свързани лица.По данни към септември фирмените кредити на ББР са 1.45 млрд. лв., което означава, че вече стабилно над ⅓ от портфейла й представлява ДПС.


Каквa е цената на успеха и труден ли е пътят

Каквa е цената на успеха и труден ли е пътят ...

......... на своя професионален път?Да не спират да търсят и придобиват нови знания и умения. Ученето не свършва след университета. Или поне не би трябвало да свършва. Ако се посветим на една професия без да се развиваме и да надграждаме знанията и уменията си, сме обречени на посредственост в най-добрия случай.


12 Изпълнителният директор на PSA Карлос Таварес става един от

12 Изпълнителният директор на PSA Карлос Таварес става един от ...

......... BYD Co. Сливането на FCA и PSA потвърждава и визията на починалия миналата година бивш изпълнителен директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе. През 2015 г. той предрече, че след време ще оцелеят само няколко на брой наистина глобални автопроизводителя. Засега изглежда, че съюзът FCA-PSA иска да е един от тях.


[Shutterstock] Темата накратко 14-ата по приходи в света генерична компания

[Shutterstock] Темата накратко 14-ата по приходи в света генерична компания ...

......... както и скъпата регулация на лекарствените продукти. За съжаление поради липса на категорични доказателства за ползите от хранителните добавки този разширяващ се пазар не добавя ползи върху здравния статус на населението и няма да доведе до промени в здравните му показатели", коментира д-р Славейко Джамбазов, управител на консултантската компания НТА.


[Shutterstock] Темата накратко Първите дошли в автосектора се изнасят първи

[Shutterstock] Темата накратко Първите дошли в автосектора се изнасят първи ...

......... с по-висока добавена стойност, което ще позволи да плащат по-големи заплати и да задържат работниците си. Други пък вероятно ще затворят, както вече се случва. "Добрата новина е, че в България има над 100 доставчика на автомобилната индустрия, така че производството на кабели е един относително малък сегмент", каза той.


Две окончателни оферти бяха получени за най-големия български телеком © Цветелина

Две окончателни оферти бяха получени за най-големия български телеком © Цветелина ...

......... размер и широките географски инвестиции на купувача. Вероятно част от другите условия са разчистване на висящите съдебни спорове около собствеността на БТК. Търгът, чрез който бе придобита последно, бе атакуван от руснака Дмитрий Косарев и неговата Empreno Ventures, които са настоящи собственици на част от някогашните дружества на Цветан Василев.


Главният изпълнителен директор на Алианц банк България Георги Заманов © Надежда

Главният изпълнителен директор на Алианц банк България Георги Заманов © Надежда ...

......... как финансовите институции се променят, за да отговорят на променящите се потребности на клиентите и какво ново могат да очакват от индустрията потребителите на банкови услуги. Повече за програмата и участниците може да видите на сайта на събитието, а крайният срок за регистрация в него изтича на 13 ноември (сряда).


Новата 2500-тонна преса позволява на

Новата 2500-тонна преса позволява на "Алкомет" да произвежда по-големи и ...

......... сметка на европейските.За българските предприятия допълнителна тежест идва от цените на енергоносителите, тъй като на металургията се дължат 20% от индустриалното потребление на електричество и 10% от консумацията на природен газ. Очакванията на сектора са парламентът бързо да приеме одобрените вече от правителството мерки за компенсиране разходите за въглеродни емисии.


Румен Радушев e заместник-началник сектор

Румен Радушев e заместник-началник сектор "Банкиране на дребно" и член ...

......... Executive Academy, Vlerick Business School, SDA Bocconi, Duke University. Предварителната регистрация е задължителна, а участието – напълно безплатно. На събитието можете да спечелите и посещение в бизнес училище по ваш избор, финансирано от Access MBA, като и безплатен курс за GMAT.Регистрирайте се за събитието на сайта на Access MBA.Автор:Илиана Бобова


Tesla и Walmart сключиха споразумение по делото, което веригата магазини

Tesla и Walmart сключиха споразумение по делото, което веригата магазини ...

......... второто тримесечие на годината. От известно време Tesla говори за третата версия на дългообещания Solar Roof, или Solarglass. Технологията се продава онлайн на клиентите срещу 100 долара невъзстановима такса за поръчка. Tesla ще монтира по 1000 покрива със соларни керемиди седмично Системата е по-лесна за инсталиране от традиционните соларни панели


Константин Кънев и Иван Димов от Single Step © Надежда Чипева

Константин Кънев и Иван Димов от Single Step © Надежда Чипева ...

......... хиляда онлайн разговора.През март като част от Single step започва и програмата VentureOUT, която цели да помогне на младежите от ЛГБТ общността с кариерното им развитие. През програмата са преминали 33 човека, от които 17 са намерили работа, а 8 са продължили обучението си с цел да натрупат допълнителни умения.


Какдауправляватерискаспомощтанавъншниексперти? Решение ли е аутсорсингът?Какваеролятанависшиямениджмънтзаспазванетонарегламента? ОтговорнатезиидругивъпросидаватлицатанаАсоциациязазащитаналичнитеданни (https://mydata.bg/) ЮлияПригонча– DPO исертифициранот

Какдауправляватерискаспомощтанавъншниексперти? Решение ли е аутсорсингът?Какваеролятанависшиямениджмънтзаспазванетонарегламента? ОтговорнатезиидругивъпросидаватлицатанаАсоциациязазащитаналичнитеданни (https://mydata.bg/) ЮлияПригонча– DPO исертифициранот ...

......... нарушенията на законодателството се дължат на незнание или невнимание от страна на служителите.Като резултат от съвместната ни работа с дадена компания, освен спокойствието на висшия мениджмънт, ние винаги търсим и повишаване нивото на осведоменост на самите служители. Опитваме се да го правим по лесен, неангажиращ за тях начин. Самокогатослужителитезапочнатдаиматнеобходиматачувствителностпотезивъпросисмесигурни, чесмесвършилидобреработата.


Сопотският ВМЗ е доброто изключение сред държавните военни предприятия в

Сопотският ВМЗ е доброто изключение сред държавните военни предприятия в ...

......... края на юни приходите на "Авионамс" почти не помръдват нагоре, а печалбата е с 1 млн. лв. по-ниска. Спрямо същия период на 2018 г. компанията значително свива разходите си за материали, а в същото време разходите за външни услуги се увеличават. Персоналът остава приблизително без промяна - около 300 души.


© John Kolesidis Главният прокурор за борба с корупцията в Гърция

© John Kolesidis Главният прокурор за борба с корупцията в Гърция ...

......... компании беше намалена с над 600 млн. евро през последните 18 месеца. Това е безпрецедентно изплащане на дълг. То дори може да е едно от най-големите намаления на заеми в историята на гръцките търговски банки, с което дълговете ни към банката са съвсем малки в сравнение с преди", съобщи Libra.


Всички любители на технологии очакваха тази новост на ХХI век,

Всички любители на технологии очакваха тази новост на ХХI век, ...

......... има предвиден специален бутон, предназначен за Netflix.Дизайнът им също е модерен, ненатрапчив и позволява устройството да бъде поставено навсякъде, в записимост от нуждите на потребителя. Телевизорът с Android е перфектна покупка за онези, които искат да счупят рутината на ежедневнието или просто искат да експериментират, управлявайки устройството бързо и интуитивно.


Samsung закрива изследователския си отдел за разработка на процесори в

Samsung закрива изследователския си отдел за разработка на процесори в ...

......... Lab в Сан Хосе се очаква малък брой служители да бъдат пуснати или преместени в други подразделения. "Основните изследвания донесоха по-малко стойност от очакваната за целия бизнес с чипове на Samsung", обяснява анонимен източник, запознат с въпроса. Samsung изтегля производството си от Китай Заради силната конкуренция от Huawei и Xiaomi


Кирил Домусчиев често се среща с управляващите в качеството си

Кирил Домусчиев често се среща с управляващите в качеството си ...

......... и във връзка с констатирано частично неизпълнение на това задължение, агенцията е предприела действия от своята компетентност съгласно договора и нормативната уредба за защита на държавния интерес – предстои да бъде заведен иск за неустойка в размер на 52 252 446 лева пред Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата (БТПП)".


© Юлия Лазарова

© Юлия Лазарова "Родна земя холдинг", наследник на някогашния едноименен приватизационен ...

......... промяна на справедливата стойност на инвестиционни имоти". Сред основните акционери в "Родна земя холдинг" са дружеството "Невена" с над 32% от акциите, както и Централна кооперативна банка и фондовете "Куест вижън" и "Прайм асетс", всяко от които има над 5% от акциите. Пазарната капитализация на холдинга е 75.6 млн. лв.


Fibank (Първа инвестиционна банка), в сътрудничество с Mastercard, предлага на

Fibank (Първа инвестиционна банка), в сътрудничество с Mastercard, предлага на ...

......... всеки Mac, произведен през 2012 г. и по-късно, работещ с macOS Sierra и да потвърдите плащането с iPhone 6 или по-нова версия, с Apple Watch, или с Touch ID на новия MacBook Pro. Можете да дигитализирате вашата карта през Apple Wallet или през регистрирано мобилно устройство в приложението My Fibank.


Създателят и главен изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск засега

Създателят и главен изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск засега ...

......... гледна точка. Особено когато Google и NBA вече бяха критикувани за подобно сътрудничество. Може би затова лидерът на Tesla, който никога не се притеснява да напише нещо неудобно в Twitter, е много сдържан, когато става дума за впечатления от Китай. Но каквато и да е стратегията на Мъск, изглежда, работи.


International Airlines Group, компанията майка на British Airways и испанската

International Airlines Group, компанията майка на British Airways и испанската ...

......... има нужда от по-силно присъствие в Латинска Америка, след като плановете за обща компания с LatAm се провалиха", коментираха от анализаторската Bernstein.Ударът срещу IAG тогава беше още по-голям, защото само преди месец американската авиолиния Delta достигна до сделка именно с LatAm за 20% от чилийската компания срещу 1.9 млрд. долара.


Стойността на акциите на компанията е нараснала почти двойно, откакто

Стойността на акциите на компанията е нараснала почти двойно, откакто ...

......... автоматично да промени менютата в зависимост от това какви са атмосферните условия, коя част от деня е и какъв е трафикът. Повечето заведения на веригата в САЩ са от типа, при който клиентът може да не напуска колата си при покупката, и точно в такива заведения тя пусна първо технологията.


В момента компанията произвежда 50 хил. медицински апарата годишно © Надежда

В момента компанията произвежда 50 хил. медицински апарата годишно © Надежда ...

......... апарата годишно, като продукцията се изнася в над 110 страни по цял свят. През 2018 г. компанията увеличи приходите си с близо 50% до 151.4 млн. лв. Очакванията на Петков за тази година са приходите да нараснат с още 40% и този темп да се запази и през 2020 г.


Независимо от всички дискусии около пазара, недвижимите имоти си остават

Независимо от всички дискусии около пазара, недвижимите имоти си остават ...

......... закупуване на място в OKOL Lake Park и проектирането на къща по индивидуален проект. Парцелите от този клас са разположени на премиум локация с панорама към езерото, а къщите ще бъдат проектирани и построени от инвеститора по индивидуалното задание на всеки клиент, но в рамките на архитектурната концепция на проекта.


В България Келнер държи

В България Келнер държи "Теленор", а скоро и bTV © Капитал ...

......... Central European Media Enterprises (CME), която държи телевизии в България, Румъния, Чехия, Словакия и Словения, сред които e bTV. И около тази сделка има немалко слухове, като един от тях е, че PPF ще търси партньори за някои от активите - например с панбалканския оператор United Group за българската телевизия.


Инвестицията, която Фондът за технологичен трансфер ще дава за един

Инвестицията, която Фондът за технологичен трансфер ще дава за един ...

......... развитие с общ ресурс от 353.3 млн. лв., 225 млн. лв. за подобрения във водния сектор, 37.4 млн. лв. за растеж на млади технологични компании. В последна фаза преди стартиране на дейност са фондове за финансиране на стартъпи, мецанин фонда, фонд за микрокредитиране със споделен риск за 20.5 млн. лв.


© Steve Marcus Американският технологичен гигант Google ще купи производителя на

© Steve Marcus Американският технологичен гигант Google ще купи производителя на ...

......... агенции се спира цикъла на иновацията.Дори в момента Google, заедно с Facebook, Amazon и Apple, са под разследване дали представляват монопол в технологичния сектор. Едно от неофициалните към този момент обвинения е, че гигантите "задушават иновациите", като изкупуват всички фирми, които имат възможност да пораснат, преди да са го направили.


Председателят на КЗК Юлия Ненкова все повече затвърждава ролята си

Председателят на КЗК Юлия Ненкова все повече затвърждава ролята си ...

......... големи енергийни играчи и да приключи успешно в много по-кратък срок. Оферти се събират до края на ноември, като вече е ясно, че необвързваща оферта е подала и държавната Hidroelectrica. "Еврохолд" също беше заявила интерес, но не е ясно дали той се запазва и след провала на сделката в България.


Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България Живеем в епохата

Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България Живеем в епохата ...

......... задълбочени данни и анализи за дейността им и задълбочава сътрудничеството между тях, за да им помогне да бъдат няколко крачки пред конкуренцията. Цялостните пакети от услуги и решения на SAP дават възможност на над 425,000 бизнес клиенти и обществени организации да работят успешно, да бъдат гъвкави и да бъдат различни.


Машините не са създадени да оперират сами, а са проектирани

Машините не са създадени да оперират сами, а са проектирани ...

......... работят заедно, не по отделно", обобщава той.Как се променят въпросите, които задаваме?Формулата на Джоуи Прайс:"Правилният човек ли изпълнява тази задача?" -> "Правилният ЕКИП ли работи по задачата?""Актуализиран ли е софтуерът, който използваме" -> "Дали нашите служители знаят как да го използват?""Дали назначихме правилния човек?" ->"Инвестираме ли правилно в този човек?"


"Групама Животозастраховане" ЕАД, българско дъщерно дружество на френската банково-застрахователна група ...

......... на застрахователната индустрия в страната. От оперативна гледна точка нашата цел е да осигурим стабилен и плавен процес на интеграция, така че нашите клиенти да продължат да получават същото високо ниво на обслужване и още по-богато портфолио от застрахователни решения", заяви г-жа Селин Болар, изпълнителен директор на Групама в България.


Групама Животозастраховане

Групама Животозастраховане" ЕАД, българско дъщерно дружество на френската банково-застрахователна група ...

......... на застрахователната индустрия в страната. От оперативна гледна точка нашата цел е да осигурим стабилен и плавен процес на интеграция, така че нашите клиенти да продължат да получават същото високо ниво на обслужване и още по-богато портфолио от застрахователни решения", заяви г-жа Селин Болар, изпълнителен директор на Групама в България.


Facebook се съгласи да плати глоба в размер на 500

Facebook се съгласи да плати глоба в размер на 500 ...

......... на информацията и поверителността на хората е основен приоритет за Facebook и продължаваме да изграждаме нови начини за контрол, за да помагаме на потребителите си да защитават и управляват своята информация." Разследванията срещу Facebook удариха акциите на компанията Те изгубиха почти 4% от стойността си до 182,34 долара за акция


Сливането оценява новото дружество на 50 млрд. долара.Италианската автомобилна компания

Сливането оценява новото дружество на 50 млрд. долара.Италианската автомобилна компания ...

......... отговорността за проваленото сливане между Fiat Chrysler и Renault, където правителството има 15%. Китай също притежава акции в PSA. Сделката идва в момент, когато прогнозите са, че търсенето на автомобили ще се понижи, когато компаниите имат най-голяма нужда от капитал заради технологичните промени, което е и основна причина за сливането.


Спад от 10% има в производството на домакинско фолио, но

Спад от 10% има в производството на домакинско фолио, но ...

......... поевтиняването на метала компанията е понижила и разходите си за материали, които са основно перо, с близо 30 млн. лв. (7%). Увеличение обаче има при разходите за външни услуги и за заплати и осигуровки. В резултат на това компанията намалява нетната си печалбата с над 30% до 8.3 млн. лв.


123 123 123 На 30 октомври

123 123 123 На 30 октомври "Панхим" ООД - част ...

......... достатъчно развит. Основната инвестиционна цел на "Панхим" ООД е свързана с разширяване на пазарния дял на международния пазар за реализиране на по-големи обороти при запазване и подобряване нивото на рентабилност. С тази нова инвестиция, увеличавайки капацитета на производствените мощности и разнообразявайки продуктовата си гама, компанията ще повиши значително своята конкурентоспособност.


Заведението се намира на пл.

Заведението се намира на пл. "Света Неделя" [Обява на ЧСИ] ...

......... когато го купи от гръцката Goody`s за 2.9 млн. лв. По същото време в Имотния регистър има вписана ипотека на Първа инвестиционна банка, което предполага, че тя е финансирала сделката.Освен на пл. "Света Неделя" ресторант Spaghetti Kitchen има и до градинката "Кристал". Съседното заведение Motto също е собственост на Василев.


Иновативна концепция за многофункционален комплекс с цялата синергия на модерното

Иновативна концепция за многофункционален комплекс с цялата синергия на модерното ...

......... до работата си, за да пътуват по-малко и осигурят устойчив микс в един бързоразвиващ се район на София. Инфраструктурата, местоположението и изграждането с мисъл да се запази естествената екосистема от парк и река, близостта до сърцето на града и любовта към детайла, създадоха проект от ново поколение, очакващ своята оценка.


Акциите и на двете компании се изстреляха нагоре след новините

Акциите и на двете компании се изстреляха нагоре след новините ...

......... част от първата половина на 2019 г. в преговори с Renault. Сделката щеше да бъде на стойност 35 млрд. долара, но в крайна сметка не се случи. Идеята на Fiat Chrysler за сливане с друга компания идва от Серджо Маркионе, бившия изпълнителен директор на фирмата, който почина през 2018 г.


© Maxim Shemetov БТК е оттеглила молбата си към Комисията за

© Maxim Shemetov БТК е оттеглила молбата си към Комисията за ...

......... вече е влязла в преговори с Apple за продажбата на iPhone в собствената си мрежа, заради което е и оттеглила молбата си към КЗК. Не е ясен обаче какъв ще бъде изходът от тези преговори, като на сайта на Vivacom, търговската марка на БТК, все още липсват моделите на Apple.


© Капитал Те вече са тук и ще ги виждаме все

© Капитал Те вече са тук и ще ги виждаме все ...

......... на роботите в ритейла чрез иновативни решения. В рамките на програмата Бойрия ще говори по темата "Как хуманоидните роботи формират преживяването във физическите магазини".Повече информация за лекторите и програмата на форума The Future of Retail можете да видите на уебсайта на събитието и във фейсбук. Регистрационната форма е достъпна тук.


40-дневната стачка в САЩ спря почти всичките дейности на компанията

40-дневната стачка в САЩ спря почти всичките дейности на компанията ...

......... производител отчете нетна печалба от 2.3 млрд. долара, или 1.60 долара на акция, през третото тримесечие при 2.5 млрд. долара, или 1.75 долара на акция, година по-рано. Приходите са намалели леко до 35.47 млрд. долара от 35.79 млрд. долара преди година, но над оценките на анализаторите от 33.82 млрд. долара.


Направлението Power Systems на британската технологична група Rolls-Royce е водещ

Направлението Power Systems на британската технологична група Rolls-Royce е водещ ...

......... много от най-продуктивните рудодобивни дейности в света. Двигателите MTU работят в най-тежки условия и са се доказали като изключително здрави, надеждни и икономични. Те повишават динамичните показатели на оборудването и намаляват разходите за гориво, техническо обслужване и ремонт. Сред другите им предимства са ниските експлоатационни разходи и нива на шум.


Бавната смърт на американската въгледобивна промишленост принуди най-голямата частна компания

Бавната смърт на американската въгледобивна промишленост принуди най-голямата частна компания ...

......... не е единствената в сектора, която изпада в несъстоятелност. Заради намаляващата роля на въглищата в енергийния сектор само в рамките на последната година общо 8 компании са изпаднали в същата ситуация. Последната въглищна централа ще бъде построена скоро Енергийната индустрия, с финансовите си решения, предрича скорошен край на тази ера


Фабриката в Чепеларе произвежда ски с марките Atomic и Salomon

Фабриката в Чепеларе произвежда ски с марките Atomic и Salomon ...

......... до 1 млн. чифта ски годишно.Последният отчет на българската компания показва, че през 2018 г. производството е нараснало, като продажбите са надвишили 80 млн. лв. (67 млн. лв. за предходната година). Печалбата се е увеличила с близо четвърт до малко под 7 млн. лв. В компанията работят около 800 души.


© Charles Platiau Акциите на Alphabet, компанията майка на Google, загубиха

© Charles Platiau Акциите на Alphabet, компанията майка на Google, загубиха ...

......... клиенти, направи допълнителни инвестиции в YouTube и обратно изкупуване на акции."Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай може да спре спекулативното харчене на пари във всеки един момент, ако се притеснява за печалбата на фирмата, но ние мислим, че повечето инвеститори предпочитат този подход", коментира анализаторът Николас Хайет от Hargreaves Lansdown.


Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела успя да преобрази компанията

Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела успя да преобрази компанията ...

......... че е изненадан от победата на Microsoft по отношение на договора. "AWS е очевидният лидер в облачните услуги и детайлното разглеждане на офертите ни води към различно заключение. Продължаваме да работим в сферата на дигиталното бойно поле, където има все по-голяма нужда от сигурност, ефективност, издръжливост и мащабируемост на ресурсите."


Д-р Кобаяши, Годишната международна 20 Keys® конференция, едно от най-значимите

Д-р Кобаяши, Годишната международна 20 Keys® конференция, едно от най-значимите ...

......... програмата и на видяните Lean практики в посетените компании. Същото впечатление остана и в делегатите ни от българския бизнес, които разбира се бяха доста повече. Всички знаем, че на световната карта България не е от големите и силни икономики, но присъствието й на световната карта на 20 Keys® е съществено.


LVMH се ръководи от Бернар Арно, който е най-богатият човек

LVMH се ръководи от Бернар Арно, който е най-богатият човек ...

......... повече от 7-те милиарда долара, които групата даде за придобиването на останалата част от Christian Dior през 2017 г. Покупката има потенциала да стане и най-голямата за европейска компания тази година. Това ще е и първата голяма сделка за Бернар Арно, откакто компанията му купи хотелската верига Belmond миналата година.


Virgin Galactic, компанията за космически туризъм, основана от Ричард Брансън,

Virgin Galactic, компанията за космически туризъм, основана от Ричард Брансън, ...

......... идеята би се възприела от борсата. Най-големият актив на компанията за момента, изглежда, е името на Ричард Брансън и фактът, че се развива под шапката на Virgin. От друга страна, ако космическите пътувания на Virgin Galactic се окажат реалност, компанията ще бъде пионер в един несъществуващ към този момент сектор.