От общо 95 000 кв.м. офис площи, предвидени в проекта

От общо 95 000 кв.м. офис площи, предвидени в проекта ...

......... в съобщение до медиите.В комплекса, който се намира над Бизнес парка в Младост 4, се предвиждат 90 000 кв.м. зелени площи, детски и спортни площадки, както и съоръжения, които спомагат за създаването на устойчива среда, като соларни панели и станции за електроммобили. Обявената инвестиция в него е 180 млн. евро.


"М+С хидравлик" и ХЕС очакват двуцифрен ръст на продажбите през ...

......... продажбите му да намалеят с 1.5% на годишна база до 3.3 млн. лв. С малко, но по-ниски резултати отчита и "Българска роза" - Карлово, която произвежда козметични продукти с розово масло. За първия месец на тази година обаче дружеството очаква да повиши продажбите си с 13.3% до 205 хил. лв.


Акциите на компанията поскъпнаха до 248 долара за акция. © Mike

Акциите на компанията поскъпнаха до 248 долара за акция. © Mike ...

......... млрд. долара, което е ръст от 35.1% на годишна база. Нетната печалба на компанията за тримесечието е нараснала със 177%, достигайки 185 млн. долара.Общите приходи на компанията за фискалната 2017 г. са достигнали 11.24 млрд. долара, а нетната печалба е била 558 млн. долара или със 200% повече спрямо предходната.


Няма пречки пред дейността на

Няма пречки пред дейността на "Булгаргаз". © Анелия Николова Още по ...

......... от Petroceltic. В средата на 2016 г. ирландското дружество стана собственост на най-големия си акционер и кредитор - регистрираната на Каймановите острови Worldview, която е основана от българина Анжело Москов. Поглъщането беше част от спасителния план на Petroceltic, която беше в процедура по проверка (ирландският аналог на процедура по фалит).


Само за няколко месеца дружеството на братя Бобокови предприе мащабна

Само за няколко месеца дружеството на братя Бобокови предприе мащабна ...

......... борсови компании в България с капитализация 420 млн. лв. Към края на ноември отчете ръст на консолидираните приходи с 28% до 301 млн. лв., а печалбата се повиши с 4.4% до 31 млн. лв. По време на днешната борсова сесия акциите са нагоре с 1% до 10.8 лв. за брой.


Сержио Ермоти, главен изпълнителен директор на UBS Още по темата

Сержио Ермоти, главен изпълнителен директор на UBS Още по темата ...

......... Commerzbank Мартин Блесинг, който в момента ръководи Wealth Management International към UBS. Очаква се сливането да бъде осъществено на 1 февруари.От UBS заявиха, че планират обратно изкупуване на акции на стойност 2 млрд. швейцарски франка за периода до 2020 г., 550 млн. от които ще бъдат заделени през 2018 г.Aмериканската AES се насочва към технологиите за съхранение на електрическа

Aмериканската AES се насочва към технологиите за съхранение на електрическа ...

......... млрд. долара до 2030 г. Ютилити компании, разработчици и големи енергийни потребители в световен мащаб признават хранилищата на енергия като критична инфраструктура, която осигурява по-голяма надеждност, устойчивост и ефективност. В комбинация с възобновяемите енергийни източници, чието производство на електроенергия е непостоянно, тази ниша несъмнено ще има съществена роля в бъдеще.


Акциите на Sanofi поевтиняха с 3.4% след обявяването на сделката

Акциите на Sanofi поевтиняха с 3.4% след обявяването на сделката ...

......... Според Sanofi този здравен сегмент има годишни приходи от около 10 млрд. долара, осигурявайки лечение на над 180 хиляди болни от хемофилия по целия свят. От френската компания добавиха, че хемофилията представлява най-големия пазар на редки генетични заболявания, който се очаква да расте с около 7% годишно до 2022 г.


Още по темата Spark срещу TAXI При неголям трафик услугата

Още по темата Spark срещу TAXI При неголям трафик услугата ...

......... удвояваме технологичните инвестиции и продължаваме да доставяме услугите си на повече хора на повече места по света."Приключването на сделката бележи края на 7-месечен процес и е ключов момент в плана на Uber да излезе от сянката на Травис Каланик. Той продаде голяма част от акциите си като част от сделката.


[Pexels] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Pexels] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

......... подход, са по-предпазливи по отношение на рязкото увеличаване на онлайн продажбите си с идеята, че това би могло да застраши представянето им в останалите канали, се посочва в доклада.Очакванията на анализаторската компания са до 2022 г. кумулативният ръст на мобилните интернет продажби да е с 27% до 384 млн. лв.


Продължаващият блокаж на работата на американското правителство промени плановете и

Продължаващият блокаж на работата на американското правителство промени плановете и ...

......... през февруари. Но проблемът е още по-голям - забавени са не само тестовете, но под въпрос са и бъдещите полети на SpaceX, които разчитат на персонал от ВВС, включително такъв с цел доставка на товар до Международната космическа станция. Следващият насрочен полет е за изстрелването на комуникационен сателит на Люксембург.© Edgard Garrido Още по темата Бавни Държавни Железници До началото

© Edgard Garrido Още по темата Бавни Държавни Железници До началото ...

......... от компанията не съобщават колко души ще наемат, но търсят специалисти, които владеят езиците в региона. С предимство за онези, които имат опит в логистиката, системите за управление на процеси (ERP системи), както и опит с изнасянето на бизнес услуги. Служителите също ще преминат допълнителни обучения и опреснителни езикови курсове.


Ако експериментът е успешен, новият тип обекти може да промени

Ако експериментът е успешен, новият тип обекти може да промени ...

......... нямаше машинното обучение, допълва тя."Ако погледнете тези продукти, може да видите, че те са много сходни", обяснява Пурини за два почти еднакви напитки Starbucks, една до друга на рафта в магазина. "Единият е с лека сметана, а другият - без, а технологията на Amazon се е научила да ги разграничава."


Kриптовалутите не са само финансов актив с висока волатилност, но

Kриптовалутите не са само финансов актив с висока волатилност, но ...

......... едва ли скоро ще намери еднозначен отговор.Хасегава смята, че ICO е началото на нова финансова революция. "Всички велики компании винаги са променяли и обръщали бизнес моделите", казва той. Аун обаче не е убеден и според него ако едно нещо звучи прекалено добре, за да е истина, то обикновено не е.


За последните три години четвъртата по големина компания в сектора

За последните три години четвъртата по големина компания в сектора ...

......... бил против придобиванията и е разчитал на иновациите вътре в компанията. Запознат източник твърди, че е отказал предложение за придобиването от Nestle. ,,Микеле е бил убеден, че неговите продукти са по-добри от конкурентните. Заради това общи проекти просто не са се случили. Той просто не е бил заинтересован", заявява източникът.


Изпълнителният директор на IBM Джини Ромети, и изпълнителният директор на

Изпълнителният директор на IBM Джини Ромети, и изпълнителният директор на ...

......... 30% на годишна база. По данни на компанията общите постъпления от "новите ключови дейности" са се повишили със 17%.Нетната печалба на компанията е спаднала до 1.05 млрд. долара от 4.50 млрд. долара за последното тримесечие на 2016 г. поради еднократен разход, предизвикан от данъчната реформа, на стойност 5.5 млрд. долара.Изпълнителният директор на Saudi Aramco Амин Насер е убеден, че

Изпълнителният директор на Saudi Aramco Амин Насер е убеден, че ...

......... твърдят близки с темата.Компанията обаче все още не е публикувала финансови отчети за дейността й, което прави трудна оценката й от инвеститорите. В момента те използват дневните й добиви, които са около 12.5 млн. барела, умножават по цената на петрола, и така получават годишни приходи от над 300 млрд. долара.


През миналата година пловдивската компания е произвела и почти изцяло

През миналата година пловдивската компания е произвела и почти изцяло ...

......... от нашия мащаб предпочитат да сглобяват", казва той.Компанията е акционерно дружество с основен капитал от 1 249 692 лева. Той е разпределен в 104 141 акции с номинал 12 лева всяка. Основен акционер и изпълнителен директор е Ангел Джумеров. На ключови позиции в мениджърския екип работят и двете му дъщери.


© Reuters Според Федералния резерв големите американски банки са увеличили капитала

© Reuters Според Федералния резерв големите американски банки са увеличили капитала ...

......... претърпяла еднократна загуба в резултат на обезценката на отсрочените данъчни активи на стойност 22 млрд. долара.Банката отчете нетна годишна загуба от 6.2 млрд. долара, но заяви, че това няма да повлияе на плановете да насочи над 60 млрд. долара към инвеститорите под формата на дивиденти или обратно изкупуване на акции.


© Юлия Лазарова Още по темата Най-големите обществени поръчки на седмицата

© Юлия Лазарова Още по темата Най-големите обществени поръчки на седмицата ...

......... изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради е обявила община Ямбол. Този път търгът обхваща четири блока, разделени в отделни обособени позиции. Договорите с избраните фирми ще бъдат със срок 260 дни.Кандидатите могат да заявят участие до 20 февруари.


[Valentino Chocolatier] Още по темата Ferrero е близо до придобиването

[Valentino Chocolatier] Още по темата Ferrero е близо до придобиването ...

......... откриват първия си собствен магазин Valentino. Няколко години по-късно откриват цех с площ от 2500 кв.м., на 5 км от Брюксел, с 20 човека персонал. Днес Valentino chocolatier разполагат с 6 магазина в Белгия, осигуряват работни места на над 40 души и изнасят в над 20 страни на 5 континента.


© Michael Kooren Още по темата BP започва експериментална работа с

© Michael Kooren Още по темата BP започва експериментална работа с ...

......... седем контейнера в глобален мащаб, продаде своя енергиен бизнес през 2017 г., за да се съсредоточи изцяло върху транспорта и логистиката.Кибератака през миналата година предизвика някои от най-големите кризи на глобалното корабоплаване, показвайки уязвимостта на остарелите комуникационни системи. Контейнерите и пристанищните операции на Maersk бяха ударени в продължение на седмици.


Най-напреднал е проектът в Трън, където се подготвяше процедура по

Най-напреднал е проектът в Трън, където се подготвяше процедура по ...

......... на екипа на "Асарел".Освен добивните проекти в страната обаче групата проявява интерес и към други области. "Ние сме голям инвеститор в недвижими имоти в Австралия и бихме приветствали възможността да установим този бизнес и в България", каза Тревисан. Перспектива за развитие компанията вижда в пазара на жилищни имоти в София.


Emirates се сдоби със стотният си А380 Superjumbo през ноември.

Emirates се сдоби със стотният си А380 Superjumbo през ноември. ...

......... прекратят програмата.Санди Морис, авиационен аналиазатор в инвестиционната банка Jefferies, коментира, че важното за Airbus е, че Emirates все още изпитва необходимост от A380 за разрастването си. "A380 е успешен вариант за авиокомпанията и поради тази причина тя винаги ще го ползва за замяна на част от машините си.", твърди Морис.


Ал Хорфърд (Boston Celtics) блокира опита за забивка на Робърт

Ал Хорфърд (Boston Celtics) блокира опита за забивка на Робърт ...

......... около 2 часа и 15 минути. "Поради тези причини двубоите са удобни за гледане от мобилен телефон и генерираните постъпления от стрийминг услуги са много високи", обяснява Граусбек.През последните 5 години комбинираната стойност на тимовете от NBA се е повишила с 250% до 40.63 млрд. долара, показват данни на Forbes.


Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по темата

Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по темата ...

......... авиокомпании на континента като Air France-KLM се отказват от по-кратки маршрути в полза на нискотарифни конкуренти като Ryanair и EasyJet. Много от водещите американски превозвачи също залагат на подобна стратегия, като свиват броя на по-малките т.нар. регионални самолети във флота си и намаляват полетите си до градове с по-малко население.


Извън обхвата на системата засега остават международните влакове. Недоволни пътници

Извън обхвата на системата засега остават международните влакове. Недоволни пътници ...

......... развие и да бъде въведена, като към момента не може да бъде предложена на клиентите на "БДЖ - Пътнически превози". Писмото продължава така: "В тази връзка остава единствената възможност, от която препоръчваме да се възползват пътниците, а именно да се информират предвартелно по телефона за ценовите условия в международните превози".


© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване

© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване ...

......... БТК предложи по неофициална информация около 25 млн. евро, после и "Теленор" даде оферта. За "Макс" също се търсеше инвеститор, но реален не се появи. Така, ако се съди от местния пазар и от близка гледна точка, трудно двата актива ще привлекат интерес, надхвърлящ кредити от над 100 млн. лв.


American Express Co. отчете първата си загуба за тримесечие от

American Express Co. отчете първата си загуба за тримесечие от ...

......... спрямо година по-рано, главно заради 28% спад на харчовете за реклама.През 2018 г. American Express очаква между 6,90 и 7,30 долара печалба на акция. Дяловете на компанията, които се търгуваха на рекордни нива от 102,39 долара тази седмица, загубиха 1,9 процента от стойността си до 97,93 долара в късната търговия.


"Кастамону", "Амилум" и "Витте аутомотив" са три от десетте компании, ...

......... на фармацевтични продукти и фуражни добавки в Пещера с 293.4 млн. лв.За 2017 г. са издадени 31 сертификата, като общо предвидените с проектите инвестиции са на стойност 311.5 млн. лв. и се очаква разкриване на 5850 нови работни места. Половината от проектите са във високотехнологични производства и услуги, каза Караниколов.


© Юлия Лазарова Още по темата Сделките на 2017: годината на

© Юлия Лазарова Още по темата Сделките на 2017: годината на ...

......... е специализирана в производството на натурална минерална вода, изворна вода и натурални плодови напитки. По данни на компанията Spadel е пазарен лидер в Бенелюкс и има силни регионални позиции във Франция и Великобритания. Марките й са: Spa (основен бранд – Белгия), Bru (Белгия), Watwiller (Франция), Carola (Франция), Brecon Carreg (Уелс).


Telenor влезе в България през 2013 г. © Велко Ангелов Още

Telenor влезе в България през 2013 г. © Велко Ангелов Още ...

......... е еднократен и се дължи на задължителното регистриране на предплатените карти, което трябваше да приключи до 30 юни - в резултат на процеса Telenor Hungary е отписала 69 хил. нерегистрирани в дадения срок предплатени карти. Така, към края на септември, общият брой на абонатите на местната компания е 3.08 млн.


[„Кока-Кола ХБК“] Още по темата

[„Кока-Кола ХБК“] Още по темата "Кока-Кола ХБК" разширява производствения си ...

......... шеърд сървисис" ("Кока-Кола Юрпиън партнърс сървисис България").През 2017 г. "Кока-Кола ХБК" отбелязва 25 години на българския пазар. "Инвестициите на компанията за този период от време надхвърлят 550 млн. евро и всяка година растат с между 20 и 40 млн.", отбеляза Светослав Атанасов, изпълнителен директор, на специално тържество по повод годишнината.


Още по темата Всеки втори мениджър ще прави усилия да

Още по темата Всеки втори мениджър ще прави усилия да ...

......... за GKN момент. През ноември миналата година компанията обяви, че уволнява встъпващия в длъжност главен изпълнителен директор заради проблеми с изграждането на авиокосмическо оборудване в Алабама. Успоредно с това решението на Великобритания да напусне Европейския съюз разтърси перспективите за производителите на автомобилни части в страната поради зависимостта си свободната търговия.


Кампусът на Apple в Купертино, Калифорния, вече е завършен © Noah

Кампусът на Apple в Купертино, Калифорния, вече е завършен © Noah ...

......... САЩ", казва Apple на страницата си.Apple не е отговорила на запитването на MarketWatch за яснота относно твърденията за създаване на работни места.След обявяването на новината от Тим Кук акциите на Apple вчера поскъпнаха с 1.65%, до 179.10 долара за брой. Пазарната капитализация на компанията в момента надхвърля 911 млрд. долара.


През миналата седмица хранителната индустрия в Щатите претърпя промяна със

През миналата седмица хранителната индустрия в Щатите претърпя промяна със ...

......... света. Богатството на Джовани пък се изчислява на 24,5 милиарда долара. Компанията майка на Ferrero Group - Ferrero International има 22 завода и 73 дъщерни дружества. Едно от тях оперира на българския пазар. Това е преработвателят на плодове "Агри България", която е в групата на германското подраздевение на голямата Ferrero.


Още по темата Петер Страчар поема управлението на GE в

Още по темата Петер Страчар поема управлението на GE в ...

......... намали изплащаните си дивиденти за едва втори път в своята история.В края на октомври също така намали прогнозните си печалби за фискалната 2017 г. след слабо представяне през третото тримесечие. Корекцията се дължи на спад в приходите на компанията от производството на оборудване за електропреносни мрежи, петрол и природен газ.


Притесненията на експертите по национална сигурност са, че всякакъв вид

Притесненията на експертите по национална сигурност са, че всякакъв вид ...

......... липса на доверие от САЩ спрямо Huawei, като китайската компания е "лицето" на притесненията на американците за китайската експанзия в страната. Тъй като повече от 90% от продажбите на мобилни устройства в САЩ стават чрез оператори, проваленият шанс означава неспособност за Huawei да се установи като сериозен играч на пазара.


[Капитал] Още по темата Краят на войната

[Капитал] Още по темата Краят на войната "Техномаркет-Глориент" След година ...

......... Котел ключовите инвестиции на компанията за 2017 г. включват разширение на производствения капацитет на текстилните предприятия, изграждане на нов цех за плетиво и на съвременна инсталация за пречистване на отпадните води от производството в сливенската фабрика. Според предварително обявените планове те трябва да са на обща стойност 43 млн. лв.


Промяната на стратегията на Ford за електрическите автомобили става 6

Промяната на стратегията на Ford за електрическите автомобили става 6 ...

......... два месеца по-рано целта беше 20 млрд. до 2030 г.Toyota бърза да комерсиализира нова технология за батерии през първата половина на 2020 г., която би намалила разходите за производство на електрически коли.Въпреки промяната в стратегиите на водещите автомобилни производители, засега търсенето на електроколи е едва 1% от общото в сектора.


Airbus планира да сглоби 12 самолета Superjumbo A380 през 2018

Airbus планира да сглоби 12 самолета Superjumbo A380 през 2018 ...

......... на самолети ще изпревари Boeing и по производство до 2020 г.Брежие ще се оттегли от длъжността си в компанията през февруари. Освен той и Лийхи и други, които заемат ръководни постове в компанията, ще бъдат освободени. Лийхи определи рокадите в мениджмънта като "намерение да се даде път на по-младото поколение".


"Полимери" спря работа през 2010 г., но опасният трихлоретан остана ...

......... обявявано бедствено положение.След продажбата на активите миналата година синдикът започна разпределяне на получените 14.5 млн. лв. сред кредиторите на "Полимери". Най-големият от тях е АЕЦ "Козлодуй" с вземания за 9.3 млн. лв. Общо признатите дългове на фалиралото предприятие са близо 30 млн. лв., но голяма част от тях са необезпечени.


Италианската авиокомпания продължава да извършва полети благодарение на държавно финансиране.

Италианската авиокомпания продължава да извършва полети благодарение на държавно финансиране. ...

......... засега последната запазва конфиденциалност за плановете си. Американската Cerberus също се вписва в тази картина, като тя е готова да заплати около 100 и 400 млн. евро според запознати и да остави дял и на италианското правителство. За момента повече информация не е достъпна, но думата "преструктуриране" отново гравитира наоколо.


[Buta Airways] Още по темата Владимир Путин обсъжда в Иран

[Buta Airways] Още по темата Владимир Путин обсъжда в Иран ...

......... през него за 2017 г. е надхвърлил 4 млн. (4.06), което е ръст от 23%. Около 2.2 млн. от тях са превозени от Azerbaijan Airlines, a 92 хил. от Buta Airways. Най-популярните дестинации от летището в Баку са Москва, Истанбул, Дубай, Киев, Техеран, Анталия, Тбилиси, Багдад, Доха и Санкт Петербург.


Lego се стреми да задмине основния си конкурент и лидер

Lego се стреми да задмине основния си конкурент и лидер ...

......... лидер по продажби на играчки Mattel, сключи споразумение през 2016 г. с китайския интернет гигант Alibaba и производителя на онлайн съдържание BabyTree за продажбата на интерактивни играчки, които са базирани на нейните Fisher-Price проукти. Пазарният дял на Lego в Китай е малко над 3%, докато на Matell е около 2%.


Банкерите във Франкфурт в момента са 60 хил. души, тези

Банкерите във Франкфурт в момента са 60 хил. души, тези ...

......... бъдат създадени около 10 хил. нови работни места според лобистката група Frankfurt Main Finance. За сравнение, през декември броят на работните места във финансовия сектор в столицата на Великобритания спадна с 52%, като това е най-големият спад от 3 години насам, обявиха от компанията за набиране на персонал Morgan McKinley.


Броят на потребителите на Dropbox към август надхвърля 500 хил.

Броят на потребителите на Dropbox към август надхвърля 500 хил. ...

......... е около 500 хил., като до този момент и над 200 хил. компании съхраняват и обменят файлове онлайн чрез облачните ѝ системи. Голяма част от компаниите предпочитат услугите на Dropbox, тъй като те им позволяват да съхраняват данните си на леснодостъпни места, без да е необходимо създаването на собствен сървър.


Сделката е самостоятелна инвестиция на Любомир Минчев © Мария Съботинова Още

Сделката е самостоятелна инвестиция на Любомир Минчев © Мария Съботинова Още ...

......... развива и продава решения за умни градове. "Телелинк лабс" още развива развойни проекти с в областта на 5G мрежи. Минчев заяви пред "Капитал", че целта на реорганизацията е бизнесът на холдинга да стане по-ефективен и фокусиран. Напоследък "Телелинк" кандидатства в консорциум с други фирми в търга за изграждане на тол-системата.


Добитата през миналата година руда е почти без промяна, но

Добитата през миналата година руда е почти без промяна, но ...

......... канадската компания Рик Хаус. В края на годината компанията планира да произведе първите количества концентрат, като вече има и сключени договори за продажба. Към момента общата инвестиция в Крумовград се оценява на 162-168 млн. долара, след като наскоро компанията намали първоначалната си оценка за капиталовите разходи от 178 млн. долара.


Сред основните кредитори на компанията са банките RBS, Barclays, HSBC,

Сред основните кредитори на компанията са банките RBS, Barclays, HSBC, ...

......... на железопътните, морските и транспортни компании (RMT), определи случващото се като катастрофални новини за работниците и катастрофални новини за транспорта и обществените услуги във Великобритания."RMT ще настоява за спешни срещи с Network Rail и влаковите компании днес с цел защита на членовете на нашите работни места и пенсии", казва Кеш.


Председателят и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън

Председателят и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън ...

......... данъчната реформа, мениджмънтът планира да закрие 900 клона на територията на страната в опит да свие разходите си. В момента, базираната в Сан Франциско банка, има 5860 клона, като предвижда да намали мрежата си до края на 2020 г. Само през тази година поне 250 от тях ще бъдат закрити.


Основателят на SoftBank Group Масайоши Сон цели да увеличи инвестициите

Основателят на SoftBank Group Масайоши Сон цели да увеличи инвестициите ...

......... на финансовата сила на компанията, която инвестира в различни компании основно чрез своя базиран в Лондон и оценен на 98 млрд. долара Vision Fund. "Вътрешният телекомуникационен бизнес е стабилен източник на приходи, но ключът е дали бизнесът може да се разрасне отново чрез капитализиране на интернет на нещата", казва Кавазаки.


Отличните резултати се дължат на по-високото търсене на SUV модели

Отличните резултати се дължат на по-високото търсене на SUV модели ...

......... са нараснали с 6.4% и са били също рекордно високи. Декември също е бил най-успешният месец в историята на германската компания. С Mercedes-Benz, който е основната ни марка, през 2017 г. отново сме най-продаваната марка луксозни автомобили, заяви през миналата седмица Дитер Цече, главен изпълнителен директор на компанията майка Daimler.


["Кауфланд България"] Още по темата Търговците на храни: Нови магазини

["Кауфланд България"] Още по темата Търговците на храни: Нови магазини ...

......... от 148 000 заети, посочват от корпорацията. Първият хипермаркет, който веригата открива извън Германия, е в Чехия през 1998 г., последван от експанзия в Словакия, Хърватия, Полша, Румъния и България. Председателят на управителния съвет на групата Патрик Каудевиц заяви, че веригата планира "още по-голяма експанзия - в Молдова и Австралия."


Големи градове в Азия и Европа забраняват доставките по домовете

Големи градове в Азия и Европа забраняват доставките по домовете ...

......... взимат мерки, като кметът на града Бил де Блазио наложи вето на доставките по време на час пик по най-натоварените булеварди, а Департаментът на транспорта се опитва да накара 900 фирми да преместят доставките си в ненатоварените часове на деня, като до този момент има успех с 400 от тях.


© Юлия Лазарова Още по темата Най-големите обществени поръчки през седмицата

© Юлия Лазарова Още по темата Най-големите обществени поръчки през седмицата ...

......... дейност и планови ремонти. Общия прогнозен бюджет е 7.6 млн. лв. без ДДС. Поръчката е от вида договаряне с предварителна покана за участие в състезателна процедура. Кандидатите ще могат да подават заявления за участие до 8 февруари, а изпращането на поканите от страна на възложителя е насрочено за 1 март.


Главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер има амбицията да

Главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер има амбицията да ...

......... по-голям акцент върху повишаването на рентабилността. Заради по-високите разходи за преструктуриране мениджмънтът очаква оперативният марж да спаднe с между 40 и 60 базисни пункта през 2017 г.Очакваният ръст на продажбите за изминалата година ще бъде на нивото от 2016 г. - 3.2%, което е най-слабият резултат през последните две десетилетия.


© Анелия Николова Още по темата

© Анелия Николова Още по темата "Джуниър ачийвмънт" започна проект за ...

......... стъпка ще бъде платформата да свърже ползвателите на Worddio в групи, които да могат да си общуват и вербално на съответния чужд език. "Моята амбиция е до края на 2018 г. да влезем в Топ 10 на приложенията в сектор "Образование" и в Google play, и в AppStore", казва Манев.


Още по темата Народът срещу Facebook 15% от американците във

Още по темата Народът срещу Facebook 15% от американците във ...

......... съосновател на Bootkik, базиран в Калгари стартъп, който приписва по-голямата част от растежа на бизнеса си на присъствието си в мрежата. Повече от 90% от маркетинговия бюджет на стартъпа e изразходван за реклами във Facebook. Предвид съобщението на Зукърбърг от четвъртък Мартин каза, че смята да намали значително този процент.


През 2015 г. управляваната от Жайр Агопян

През 2015 г. управляваната от Жайр Агопян "Телиш" е успяла ...

......... са плащани, но има опити компанията да продължи живота си и до лятото "Телиш" е плащал заплати на над 40 души. Така близо 20 години по-късно Агопян отново е в изходна позиция, но сега шансовете му да не остави банката (този път ЦКБ) да вземе предприятието не изглеждат много големи.


123 Държавата пак направи подарък на холдинга - със закон

123 Държавата пак направи подарък на холдинга - със закон ...

......... доведоха до протести на освободените служители или до безпокойство на местните власти в Благоевград и Плевен заради съкращенията на толкова много хора. И въпреки че очевидно причината за стопяването на холдинга може да е само мениджърски решения или грешки, досега за всяко поредно рязане бяха сочени с пръст други виновници.


Главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер има амбицията да

Главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер има амбицията да ...

......... по-голям акцент върху повишаването на рентабилността. Заради по-високите разходи за преструктуриране мениджмънтът очаква оперативният марж да спаднe с между 40 и 60 базисни пункта през 2017 г.Очакваният ръст на продажбите за изминалата година ще бъде на нивото от 2016 г. - 3.2%, което е най-слабият резултат през последните две десетилетия.


Делян Пеевски © Юлия Лазарова Още по темата Пеевски овладява сградата

Делян Пеевски © Юлия Лазарова Още по темата Пеевски овладява сградата ...

......... в имоти, което преди това беше собственост на косвено свързаната с политика "Алфа медиа груп". Става въпрос за "Е.К.П.И.", което вече се казва "НСН-СТ", което има 165 дка парцел в троянско. През 2017 г. дружествата издаващи вестниците, както и повечето имоти, бяха прехвърлени в българското "Интръст", 100% собственост на Пеевски.


Dropbox Inc. е напът да стане публична компания. Услугата за

Dropbox Inc. е напът да стане публична компания. Услугата за ...

......... компании в САЩ в последните години. През 2015 г. First Data Corp. излезе на босата при оценка от около 14 милиарда долара. През годината се очакват и други интересни IPO в технологичната индустрия, начело със Spotify и Uber. Към месец август Dropbox имаше 500 милиона потребителя, включително 200 000 предприятия.


Главния изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади обяви, че

Главния изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади обяви, че ...

......... София. Причините обаче се дължат по-скоро на технически отколкото на стратегически причини, като самолетът, който ще изпълнява полетите е базиран във Варна, а не във Виена. Възможно е обаче в скоро време да бъде открита и линия между австрийската столица и българската, допълни главният изпълнителен директор на превозвача Йозеф Варади.


Компанията спря работа преди 20 дни заради неизпълнени доставки от

Компанията спря работа преди 20 дни заради неизпълнени доставки от ...

......... намален капацитет и ако доставките паднат, предприятието може отново да спре. "Така работим от месец май миналата година, защото имахме сигнали, че дървесината не достига", добави той.Ръководството на дружеството е предприело действия по оценка на загубите от принудителното спиране на производството. Информирани са и всички държавни институции за критичната ситуация.


Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по темата

Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Още по темата ...

......... Research. За евентуалния купувач плюс е, че ще получи утвърден бранд. Но дори и тогава не е ясно кой ще иска да купи GoPro.В момент на откровение Удман призна, че GoPro не е останала "съвременна" след възхода на смартфоните. Но какво повече може да направи, за да промени съдбата си?


© Николай Дойчинов Още по темата Седмични новини за енергетика В

© Николай Дойчинов Още по темата Седмични новини за енергетика В ...

......... 2017 г. за най-добри налични техники за големите горивни инсталации. Правителството одобри позицията на България, която ще бъде представена пред Общия съд на Европейския съюз. В нея се отбелязва, че приетите стойности за нива на вредни емисии са амбициозни и нереалистични за постигане от съществуващите в България големи горивни инсталации.


Още по темата Търговците на храни: Нови магазини и продължаващ

Още по темата Търговците на храни: Нови магазини и продължаващ ...

......... на годишна база, подпомогнати от силното представяне при онлайн пазаруването. Пазарният дял на компанията също леко е намалял – до 15.3%.Другите британски вериги също отчитат по-добри продажби в края на годината. При Morrisons повишението е 2.1%, покачването при Sainsbury е 2%, при Waitrose – 2.3%, а при Iceland – 2.9%.


Германската компания е реализирала рекордни продажби в историята си през

Германската компания е реализирала рекордни продажби в историята си през ...

......... 2017 г. отново сме най-продаваната марка луксозни автомобили, заявява Дитер Цече, главен изпълнителен директор на компанията майка Daimler.Китай вече е най-големият национален пазар за колите на компанията, където продажбите са скочили с почти 26% през миналата година. В Европа продажбите са нараснали с 6.4% и са били също рекордно високи.