Синът на бивш южнокорейски външен министър емигрира в Северна Корея.

Синът на бивш южнокорейски външен министър емигрира в Северна Корея. ...

......... като убедителна победа на пропагандата и доказателство за превъзходството на севернокорейската система. Само че за този живот в комунистическа Северна Корея Чо Ин-гък плаща висока цена: семейството му - съпругата и деца му - са останали в Южна Корея и е съмнително дали някога изобщо той ще може да ги види отново.  


През комунизма жената трябваше да оцелява, разпъната в шпагат между

През комунизма жената трябваше да оцелява, разпъната в шпагат между ...

......... В редица източноевропейски страни не се прави нищо срещу ограничаването на женските свободи: политиците твърдят, че вече имало значителни постижения в тази сфера, пък и сега имало по-важни въпроси на дневен ред. "Но по този начин се циментира едно статукво, което дискриминира едните за сметка на другите", констатира в заключение Катерина Ботанова.


За младите двойки сватбата е може би най-важният момент в

За младите двойки сватбата е може би най-важният момент в ...

......... железница Прочутата Вуперталска окачена железница и един от видовете обществен транспорт в града. Особено популярен е нейният "кралски вагон", който често се наема за сватбени тържества. В делничен ден цената е 476 евро, като включва и едночасова разходка из града. В почивен ден се доплащат още 81 евро. iStock/Getty Images


Ако вместо безпилотен самолет преди седмица Иран бе свалил американски

Ако вместо безпилотен самолет преди седмица Иран бе свалил американски ...

......... биха коствали хиляди американски и съюзнически животи, както и ужасяващи моменти за милиони иранци - жени и деца, - потенциални жертви на военните действия в региона. За ръста в цените на петрола глобално и стотиците милиарди долари разходи за отбрана - дори се разбира от само себе си.    


Тя слага в джоба си и младите: на 93 години

Тя слага в джоба си и младите: на 93 години ...

......... в леглото. Преди да отиде в залата, тя изпива една супена лъжица слънчогледово олио.--> Това, което я крепи най-силно е позитивното й отношение към живота. Възрастната жена не разбира интереса към нея, но се радва искрено, че толкова много хора искат да са в курса й по йога .  


Ако си изгубите портмонето, шансът да ви го върнат в

Ако си изгубите портмонето, шансът да ви го върнат в ...

......... от тези с малка сума - 61 процента, а от портмонетата с голяма сума - 72 на сто. Както вече стана дума в началото, върнати са били над половината от 17-те хиляди портмонета. А след като проверили съдържанието им, учените установили, че са липсвали само 2 процента от общата изходна сума.Само в Германия и само за една година този капан

Само в Германия и само за една година този капан ...

......... година. Наравно с Германия Вашингтон нарежда Полша, Гърция, Италия, Ирландия и множество балкански държави. С водещи позиции в Европа са страните от Бенелюкс, Франция, Австрия и Великобритания. Определящи за класирането на съответната държава са не мащабите на търговията с хора, а усилията, които се полагат за нейното противодействие. iStock/Getty Images


Райска градина на новия покрив на Нотр Дам? И кошери?

Райска градина на новия покрив на Нотр Дам? И кошери? ...

......... градина с великолепен изглед към града. Според едно допитване, организирано през април от института за проучване на общественото мнение YouGov, повече от половината французи смятат, че храмът трябва да изглежда точно така, както и преди. Само една четвърт от запитаните са склонни да предоставят на архитектите повече творческа свобода.И още:


Всички те са от патриархални семейства. Тръгват за чужбина, за

Всички те са от патриархални семейства. Тръгват за чужбина, за ...

......... ще ги открият. Пък и е трудно да се криеш за продължителен период от цялото си семейство", обяснява Бьомеке. Освен това на момичетата не им се иска да напускат домовете си, затова до последния момент се надяват, че ще се стигне до някакъв компромис. "Но това обикновено е заблуда."И още:


Има един много интересен израз, който често се използва в

Има един много интересен израз, който често се използва в ...

......... и служител, който прислужва на дивана, длъжностно лице, което трябва неотлъчно да стои до началника си. Така диван чапразът е или онзи, който стои прекършен до управника или прав до него, докато управникът седи. При всички положение позицията на тялото му е опозиция на тази на шефа.И още любопитни теми:


В саудитския град Джида се открива първата дискотека

В саудитския град Джида се открива първата дискотека "халал", която ...

......... в относителна близост до двете светини“ (Мека и Медина, бел. ред.). Повечето от гражданите на страната са консервативни, обяснява Накшбанди. Ето защо развитието е бавно. "Не казвам, че този нощен клуб е голям напредък, но той може да помогне за разпространението на нови идеи и нова култура", казва журналистката.И още:Прасенце, коза и чаша топло кафе: да си поръчаш напитка

Прасенце, коза и чаша топло кафе: да си поръчаш напитка ...

......... срещу кафенетата за животински ласки и срещу начина, по който се третират животинките. Много от дивите животни, които живеят в подобни кафенета, умират твърде рано. Те страдат и са подложени на голям стрес поради присъствието на хората, шума и ограничената им свобода на движение, казват защитниците на правата на животните.И още:


Не са носили предпазно облекло, пили са Пепси, а не

Не са носили предпазно облекло, пили са Пепси, а не ...

......... сили да изгледа докрай епизода, в който става дума за лъчевата болест. За мнозина от ликвидаторите преживяното в онези дни си остава и до днес непреодолима травма. Един от тях прекрати разговора с нас още след първата минута: „Извинявайте, но цели пет години се опитвах да забравя всичко това". БГНЕС


Колко и какви видове мазнини, захари и соли са нужни

Колко и какви видове мазнини, захари и соли са нужни ...

......... трябвало да се покриват от кристалната захар. А това са 50 грама на ден. Същата доза важи и за онези, които предпочитат кафявата захар или меда, с който си подслаждат чая. С други думи: не приемайте повече от 50 грама захар на ден, за да бъдете здрави! iStock/Getty ImagesИ още:


Диагнозата

Диагнозата "левкемия" звучи като смъртна присъда. 19-годишният Карл Кафанке на ...

......... остана здрав е много висок", казва той. Междувременно Карл е взел матурата си и смята да следва - медицина, разбира се. Може би дори ще се насочи към онкологията. Опит като пациент вече е натрупал достатъчно. И знае отлично как се държи един лекар, който е загрижен за пациентите си.  


В този магазин в Берлин откриваме късче България: тук се

В този магазин в Берлин откриваме късче България: тук се ...

......... повече хора осъзнават колко ценно е да притежаваш нещо, изработено с толкова много любов", казва българката. От 2017 година насам всеки може да се докосне до тези шедьоври от България - в магазина на Деница Попова в Берлин.                A post shared by (@perelicblankets) on Dec 15, 2018 at 5:22am PST  Този обичай е, меко казано, странен. Борци по сумо с

Този обичай е, меко казано, странен. Борци по сумо с ...

......... 400 бебета на възраст от 6 до 18 месеца. Целта на мероприятието е да се укрепи здравето на пеленачетата. iStock/Getty Images-->Победителят - най-ревливото бебе получава награда - 30 кг кошихикари - един от най-добрите сортове ориз в Япония. Подобно на запалянковци, отстрани родителите окуражават децата си и правят снимки.И още:


Рибари са открили на норвежкото крайбрежие кит, който вероятно е

Рибари са открили на норвежкото крайбрежие кит, който вероятно е ...

......... да станат новите спецагенти. Те могат да бъдат тренирани да реагират на неестествени миризми като взривни вещества. Най-подходящи за целта са пчелите-скаути, чиято задача е да откриват суровини и да предават резултатите не пчелите-събирачки. Експертите обаче казват, че в природата има твърде много миризми, които могат да отклонят насекомите.  


Български фотограф е успял да заснеме три войни - Балканската, Междусъюзническата, Първата

Български фотограф е успял да заснеме три войни - Балканската, Междусъюзническата, Първата ...

......... неравни битки и побеждавал. Снимките му са безценни документи.--> Азинян събрал историята на "Лудия полк" във "Вълшебните стъкла на Петър Арнаудов". Албумът запечатва още десетки майсторски кадри от Казанлък - родният град на фотографа, и жителите му от началото на 20 век. Книгата е подарък на наследниците на Петър Арнаудов. И още:  


Фактът, че кучетата могат да надушват ракови заболявания не е

Фактът, че кучетата могат да надушват ракови заболявания не е ...

......... дъха на пациентите? Още през ноември миналата година BioScentDx стартира изследване, свързано с рака на гърдата. За тази цел се правят опити с кучета, които трябва да надушат раковото заболяване само по дъха на пациентите. И кой знае, може дори мързеливият Снъгълс този път да се заинтересува от експеримента. iStock/Getty ImagesИ още:


Хората с аутизъм живеят в свой свят. Отличават се с

Хората с аутизъм живеят в свой свят. Отличават се с ...

......... на физика Шелдън Купър в американския сериал "Теория за Големия взрив". Никъде не се казва, че Шелдън е аутист, но Парсънс е убеден, че играе човек, страдащ от Синдрома на Аспергер. Шелдън е истински гений в своята област, но феновете на сериала добре познават особеностите на неговия характер.И още:  


През 1933 година във вестник

През 1933 година във вестник "Щурец" излиза сатирична статия на големия ...

......... е „Съединението прави силата“, поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението. Държавният девиз на нацията пък е „Боже, пази България“. В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно защото другите са заети да си пазят частните интереси.


С младежката си енергия и пътувания по света, 26-годишната съпруга

С младежката си енергия и пътувания по света, 26-годишната съпруга ...

......... майка си и да следва журналистика, но помагала и на баща си да превозва реколтата до Каракас по пътища, където се случвало да бъде изнудван от корумпирани военни охранители. Росалес казва, че е преминала през много от трудностите, пред които са изправени в момента венецуелците, включително мъчителният недостиг на лекарства. 


За да бъдат признати за трансджендър, редица японци са принудени

За да бъдат признати за трансджендър, редица японци са принудени ...

......... законодателството и да го съобрази с изискванията на международното право и медицинските стандарти", казва той. Шансовете за промяна не се никак лоши. Миналата години правителството на региона около Токио гласува закон, съгласно който "гражданите не бива да бъдат поставяни в неравностойно положение заради половата идентичност или сексуалната им ориентация".И още:


Стотици хиляди британци протестираха срещу Брекзит по улиците на Лондон

Стотици хиляди британци протестираха срещу Брекзит по улиците на Лондон ...

......... без споразумение, това ще има значение само в случай, че бъде намерено друго решение. В противен случай твърдият Брекзит ще влезе автоматично в сила след изтичане на крайния срок, подчертава американското издание, посочвайки, че прогнозата на Международния валутен фонд говори за евентуална загуба на 8 на сто от британския БВП.


С наближаването на раждането на новото кралско бебе, херцозите наСъсекс

С наближаването на раждането на новото кралско бебе, херцозите наСъсекс ...

......... самите Уилям и Хари бяха оставени до известна степен на мира до завършването на университет".   Според Джобсън, каквото и да възнамеряват Хари и Меган, ще бъде почти невъзможно тяхното дете да избегне произхода си.   "Разбира се, детето ще бъде знаменитост за много дълъг период от време", казва Джобсън.


Чесън и джинджифил, шафран и куркума, мащерка и канела: подправките

Чесън и джинджифил, шафран и куркума, мащерка и канела: подправките ...

......... и болкоуспокояващи етерични масла. iStock/Getty ImagesКуркума - няма друга като нея Куркумата има поне пет благотворни качества: понижава нивото на холестерола, има антиоксидантно и противовъзпалително действие, намалява риска от ракови заболявания. А тъй като забавя обусловените от възрастта промени в човешкия мозък, куркумата предпазва и от Алцхаймер. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Южнокорейскатаполиция разпита две звезди на кей-поп музиката във връзка с

Южнокорейскатаполиция разпита две звезди на кей-поп музиката във връзка с ...

......... (@Netizentown) "Срам ме е, че съм била фен на "Big Bang", казва Джени Юсден - учителка по английски език в Южна Корея.   Друга почитателка на групата – 52-годишната японка КаориКувабара, която смята да подаде писмена молба за отговор до "Уай Джи Ентъртейнмънт", каза, че агенцията трябва да даде обяснения.


Швейцарски учени установиха, че спящи хора са в състояние да

Швейцарски учени установиха, че спящи хора са в състояние да ...

......... е сънят за ученето, добавя експертът. А швейцарската психоложка Катарина Хенке вижда още една възможна сфера на приложение - при хората, които срещат трудности при усвояването на знания. В тази връзка Хенке говори за разработването на процес, при който наученото в будно състояние да се затвърждава несъзнателно по време на сън.Вижте още:


Едно българско куче, осиновено в германския град Бон, се превърна

Едно българско куче, осиновено в германския град Бон, се превърна ...

......... на кучето, 75-годишната германка успяла да излезе навреме от дома си. Кучето обаче останало вътре. Жената се опитала да се върне и да го изведе, но пожарникарите я възпрели. Вече било прекалено опасно. Те изнесли Мина на ръце. Опитали се да я съживят, ала тя издъхнала в ръцете им.И още:


София пожела прагматични отношения с Москва. Това е изгодно за

София пожела прагматични отношения с Москва. Това е изгодно за ...

......... допълва "Политроссия". "Росийская газета" се спира върху вчерашната среща на Дмитрий Медведев с българския патриарх Неофит. След разговора двамата се отправиха към катедралата "Св. Александър Невски". Край входа на руския премиер бяха предложени свещи, но той не пожела да нарушава традицията и сам си купи от църковната лавка, разказва вестникът.


Българите почитат на 1 март Баба Марта – един от

Българите почитат на 1 март Баба Марта – един от ...

......... Оттук идва и народната представа, че Баба Марта спохожда хората и посевите, облечена в червен сукман, забрадена с червена забрадка, обута в червени чорапи. И до днес хората вярват, че ако си нарекат един ден от месец март, могат да съдят по него за това каква година им предстои. БГНЕС 


След като британката Оливия Колман изненадващо надделя над сочената за

След като британката Оливия Колман изненадващо надделя над сочената за ...

......... ФиниАлбърт ФиниGulliver/Getty Images Албърт Фини почина в началото на месеца на 82-годишна възраст и беше включен в сегмента In Memoriam на церемонията за наградите Оскар. Актьорът не е печелил отличие на киноакадемията, въпреки петте си номинации - за "Том Джоунс", "Убийство в Ориент Експрес", "Гардеробиерът", "Под вулкана" и "Ерин Брокович".


Най-престижните филмови награди бяха раздадени за 91-ви път на 24

Най-престижните филмови награди бяха раздадени за 91-ви път на 24 ...

......... 1995 г. - Мел Гибсън за "Смело сърце" 1994 г. - Робърт Земекис за "Форест Гъмп" 1993 г. - Стивън Спилбърг за "Списъкът на Шиндлер" 1992 г. – Клинт Истууд за „Непроситмо“ 1991 г. - Джонатан Деми за „Мълчанието на агнетата“ 1990 г. – Кевин Костнър за „Танцуващият с вълци“


Куп звезди от света на шоубизнеса дефилираха по червения килим

Куп звезди от света на шоубизнеса дефилираха по червения килим ...

......... килим на Оскарите, обобщава Франс прес. Розов беше дори костюмът на Джейсън Момоа от колекцията на покойния Карл Лагерфелд. Джейсън МомоаGulliver/Getty Images След розовото най-много тоалети имаше в червената гама. Бялото и сребристото също преобладаваха. Най-оскъдни бяха зелените, жълтите, лилавите и сините нюанси. Златистото беше застъпено само в един-два тоалета.


Чуждестранни експерти констатират напоследък промени в трафика на афганистански хероин

Чуждестранни експерти констатират напоследък промени в трафика на афганистански хероин ...

......... оставим настрана натрупаното дотогава, от опиума реколта 2018 г. потенциално може да се произведат 360 до 610 тона хероин. С оглед тазгодишния спад в цената на опиума се очакква по улиците на европейските градове да се появи и по-евтин хероин, а това ще доведе и до появата на нови наркомани.


Наградите Златенглобус и БАФТА отминаха и всички погледи вече са

Наградите Златенглобус и БАФТА отминаха и всички погледи вече са ...

......... на екран в разгара му. Пример за това са миналогодишният триумф на хоръра "Бягай!", тръгнал по кината близо година преди церемонията за Оскарите, и тазгодишните претенденти за топ отличието "Чернатапантера" и "Черен в клана" ("BlacKkKlansman"). Двете продукции излязоха на екран съответно през март и август миналата година.Вижте и в снимки:


"Мигрант се гаври с германско момиче, а полицията заплашва майка ...

......... взето още през 2007 и влезе в сила през 2012 година. Второ: Германското правителство гарантира, че до 2025 година нивото на пенсиите и на вноските ще останат стабилни, а въпросът за евентуална промяна изобщо няма да бъде разискван. В края на 2017 година средната пенсия в Германия надвишаваше 1300 евро.


Ако знаехте защо сме слезли от дърветата: учени разказват човешката

Ако знаехте защо сме слезли от дърветата: учени разказват човешката ...

......... енергия, поради което е много привлекателна за обмяната на веществата - и съответно може доста да я обърка. Тъкмо поради това нашите отношения с алкохола са направо експлозивни: на едно елементарно равнище ние доста си приличаме. С две думи: човекът и алкохолът са сякаш измислени един за друг". ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Обявили конкурс за „Тримата  мускетари“.Явил се един циганин.- Ти за

Обявили конкурс за „Тримата  мускетари“.Явил се един циганин.- Ти за ...

......... че най-естественото е да отворим врати за чужденци. Молдовците взимали в родината си 3-4 пъти по-малко и били готови за марш на скок към нас, бесарабските българи пък леят огромни сълзи  им да ги приласкае прародината... Ами да го направи!Въпрос на държавна политика.А не на статистика, пардон – на стресистика.<!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


По повод края на мисията на марсохода

По повод края на мисията на марсохода "Опортюнити", за който ...

......... това число и снимка от мястото си на кацане.  13 февруари 2019 година   НАСА оповестява края на мисията на марсохода "Опортюнити". За времето, прекарано на Червената планета, роувърът измина рекордните 45 километра. "Опортюнити" постави и рекорд по издръжливост, функционирайки години наред, при положение че беше програмиран за 90 дни.


Влюбените по цял свят празнуват Деня на свети Валентин, но

Влюбените по цял свят празнуват Деня на свети Валентин, но ...

......... Италия гради укрепления против наводнения, за да запази този крехък град - един от многото паметници на културното наследство в застрашения от ерозия и наводнения Средиземноморски регион.   Климатолозите към ООН предвиждат, че парниковите емисии могат да доведат до покачване на нивото на океана с 59 см до 2100 г.


След няколко месеца дрязги между Париж и Рим, Франция в

След няколко месеца дрязги между Париж и Рим, Франция в ...

......... Изразявайки желание да спре проекта, за да задоволи избирателите си, като изтъкна крайно несъответствие между разходите за този проект и очакваните ползи, Ди Майо вбеси Париж. Според Франция италианското правителство взима за заложник важен за развитието на двете страни проект с единствената цел да увеличи електоралната си подкрепа, отбелязва "Монд".


Супербоул е най-гледаното годишно спортно събитие в исторически план. Феновете

Супербоул е най-гледаното годишно спортно събитие в исторически план. Феновете ...

......... време на шоуто.   Gulliver/Getty ImagesИ след всички провали, следва най-доброто, за десерт!   Заради невероятното си представяне, шоуто на полувремето се дели на два периода - преди и след Майкъл Джексън. Тълпата, която изпада в несвяст за цели 90 секунди при появата на „замръзналия” изпълнител. Най-доброто за всички времена.


Когато ви измъчва настинка, трябва да се действа незабавно. В

Когато ви измъчва настинка, трябва да се действа незабавно. В ...

......... на витамини сироп съхранявайте в хладилника и 3 пъти дневно пийте по една супена лъжица от него. ThinkStock/Getty ImagesГореща пилешка супа Звучи като клише, но не е: домашно приготвената пилешка супа е изпитано лечебно средство с антибактериално действие, което помага на организма да се възстанови след болестта. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


„Ако Ердоган беше изпил поне една бира, Турция щеше да

„Ако Ердоган беше изпил поне една бира, Турция щеше да ...

......... страни правителствата се отнасят с уважение към творците, а обществото ги цени. Само в диктаторските режими се опитват да ги потискат, казва Дорсай и добавя: "Действат безцеремонно с всеки човек на изкуството, който си позволява и най-безобидната критика по адрес на правителството. Това е тъжната реалност в днешна Турция".И още:


Предприемчив германец създаде първият в света хотел за любителите на

Предприемчив германец създаде първият в света хотел за любителите на ...

......... стремежът да удържи в жестоката конкуренция със супермаркетите. Освен хотела, предприемчивият германец предлага посещения на своя месарски цех, курсове по производство на колбаси, както и онлайн продажби. ThinkStock/Getty Images Времето ще по каже зали "колбасарският" хотел на Бьобел ще има успех. По Коледа обаче всички стаи са били заети.И още:


Изричаш три пъти на глас

Изричаш три пъти на глас "Пъдя те" и си разведен: ...

......... приета от едната камара на индийския парламент, сега забраната трябва да бъде одобрена и от другата, в която обаче правителството няма мнозинство. Ако законът бъде приет и влезе в сила, това ще бъде важна стъпка по пътя към равноправието на мюсюлманските жени в Индия, в която живее голямо мюсюлманско малцинство. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Правителството на Тръмп обмисля да прибегне до обявяване на извънредно

Правителството на Тръмп обмисля да прибегне до обявяване на извънредно ...

......... "Фокс нюз" бившият ръководител на кампанията му Кори Левандовски. Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс каза, че президентът остава "готов да направи каквото е нужно, за да защити нашите граници, да защити народа на тази страна". "Ние разглеждаме и проучваме всяка възможност, с която разполага президентът", каза тя. /БТА/


Когато през 2016 г. всички предричаха победа за Хилари Клинтън,

Когато през 2016 г. всички предричаха победа за Хилари Клинтън, ...

......... оцелее, но казвам, че това е малко вероятно", допълва политологът. Не бива да се забравя и един решаващ аспект, подчертава Алън Лихтмън: "Ако Тръмп бъде свален от власт, президент ще стане не демократката Нанси Пелоси, а Майк Пенс. А вицепрезидентът е човек, когото немалко републиканци в Конгреса предпочитат пред Тръмп".


В средата на ноември в Андаманския архипелаг бе убит американският

В средата на ноември в Андаманския архипелаг бе убит американският ...

......... аз смятам, че тези народи заслужават да бъдат защитени. От друга страна съм наясно, че тяхната защита не може да се осъществи чрез изолация. В един „музей“ винаги съществува опасност от непредвидим контакт с чужди хора. И този контакт често може да бъде много радикален, вреден и дори насилствен.И още:


Твърди се, че в Шънджън са се родили първите генетично

Твърди се, че в Шънджън са се родили първите генетично ...

......... модифицирани бебета. Днес първият емоционален робот получава саудитско гражданство. Днес е научно-фантастичното бъдеще, което е вълнувало детските ни умове в книгите на Саймък и Азимов. И нашето разединено човечество, а още повече нашата разединена Европа, са напълно неподготвени да посрещнат огромните философски въпроси, породени от биоинженерната революция. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


С наближаването на развръзката около сагата с Брекзит и готовото

С наближаването на развръзката около сагата с Брекзит и готовото ...

......... е направила труда съвсем експертно да проучи какво дава на Великобритания наличното вече проектоспоразумение и стига до извода, че постигнатото от Мей в преговорите е далече по-лошо от това, което страната има в сегашните си отношения с ЕС. Тя съвсем основателно поставя въпроса, какъв тогава следва да бъде британския избор?


Грабежи, насилие, убийства... Какво кара човек да извършва подобни тежки

Грабежи, насилие, убийства... Какво кара човек да извършва подобни тежки ...

......... през детските години, причинени от малтретиране или сексуални посегателства. В много случаи страхът също може да подейства като катализатор на агресията. Оказва се, че комбинация от генетична предразположеност и тежки емоционални и психически травми от миналото могат да предопределят престъпното бъдеще на човек. Ген на престъпността обаче не съществува.И още:


Събота вечер в Le Tourville – едно от онези ъглови

Събота вечер в Le Tourville – едно от онези ъглови ...

......... В Париж валеше дъжд, който също обърка плановете за мащабна церемония, около огражденията на Шан-з-елизе имаше малко хора, далеч по-малко от очакваното.   А 101-годишната дама, държейки развълнувано ръката на Макрон, се обърна към Меркел:   – Вие съпругата на Макрон ли сте? – Не, аз съм канцлера на Германия.


"Искаш пилешко? Ние сме ти донесли всичко, за да си ...

......... през 1452 година Леонардо да Винчи е бил художник, архитект, учен, изобретател и философ. Той е оставил на хората след себе си и своите пророчества. "Ще дойде време, когато хората като мен ще гледат на убийците на животни със същите очи, с които гледат днес на убийците на хора."И още:


Тази страна в северната част на Европа определено има какво

Тази страна в северната част на Европа определено има какво ...

......... (@thisisFINLAND) Почти всички финландци обичат черните лакрицови бонбони, съдържащи екстракт от корена на билката женско биле. На популярност се радват както класическите варианти на този типично финландски специалитет, така и някои модерни творения - например с шоколад. First liquorice tasting in Finland? (Maybe) Delicious? (Definetly!) — Eero Paulamäki (@EeroPaulamaki)  


По време на изложбите

По време на изложбите "БУЛПЕК" и "МЕСОМАНИЯ" ще направим форуми ...

......... слушател, читател, потребител, интелигентен българин, който да не събуди в съзнанието си с усещането, че в този форум участва "Стандарт". Затова ще получите нашата благодарност.Третата ни медия е "Агрозона", която е профилирана и от години заедно с нас предлага решения за въпроси, свързани със селското стопанство и с преработвателната промишленост.


Той е най-могъщият наркотрафикант след колумбиеца Пабло Ескобар - мексиканецът

Той е най-могъщият наркотрафикант след колумбиеца Пабло Ескобар - мексиканецът ...

......... анонимни. Прекалено висока е опасността да им се случи нещо, имайки предвид колко безкомпромисно брутално е действал обвиняемият.   16-те призовани свидетели също се ползват със специална защита. Последният съдия, който прочете присъдата на Ел Чапо в Мексико, беше застрелян през 2016 година посред бял ден, докато тичал за здраве.


В последните дни в медийното пространство усилено се заговори, че

В последните дни в медийното пространство усилено се заговори, че ...

......... за Мондиал 2030, който ще е юбилеен. Както е известно първото световно първенство се провежда в Уругвай през 1930 година. Сега тази държава заедно с Аржентина и Парагвай искат също да приемат юбилейното първенство. За домакини се точат и от Обединеното Кралство. Кандидатура има и от Алжир, Тунис и Мароко.


Няколко дуела ще се гледат под лупа утре на междинните

Няколко дуела ще се гледат под лупа утре на междинните ...

......... на телевизионната звезда Опра Уинфри. В този южен щат, все още дълбоко белязан от расовата сегрегация, Кемп бе обвинен, че изтрил от избирателните списъци около 35 000 души, две трети от които чернокожи. Ако бъде избрана, 44-годишната Стейси Ейбръмс ще стане първата чернокожа жена губернатор в историята на Съединените щати.


Пурпурните продукти дават енергия, сила и великолепно настроение през есента,

Пурпурните продукти дават енергия, сила и великолепно настроение през есента, ...

......... брашно.   Професор Жу Вейбиао, изследовател на хранителните вещества към Националния университет в Сингапур, създава лилав хляб, богат на антиоксиданти, с 20 процента по-бавно разградим от обикновения бял хляб и създаден изцяло от естествени съставки. Според него лилавият хляб може да се окаже първата суперхрана в света на тестените изделия.


"Стандарт" избра Деня на народните будители, за да направи една ...

......... гилдията. Обещаваме им обаче, че оставаме сериозна конкуренция. Защото никой не е преживял тази голгота, през която минахме ние. А както се знае - това, което не ни убива, ни прави по-силни. Затова ние повече от всякога сме сигурни, че и сега ще успеем. И ще бъдем "Стандарт"-ът!Екипът на "Стандарт"


Клубът на супербогатите расте - също както и притежаваните от

Клубът на супербогатите расте - също както и притежаваните от ...

......... успяват да влязат в клуба на милиардерите със собствени сили - благодарение на някаква добра бизнес-идея. Цифрите го потвърждават: от общо 323-ма души, които през 2017 година са успели да влязат в клуба на супербогаташите, 199 са тъй наречените селфмейд милиардери. А от тях цели 89 души са китайци.И още:


Стъпвал ли е човешки крак на Луната? Спекулациите по темата

Стъпвал ли е човешки крак на Луната? Спекулациите по темата ...

......... по повърхността на Луната”.   Gulliver/Getty ImagesБГНЕС, архив И въпреки многократните призиви към НАСА и до днес американците отказват да разсекретят данните и да представят категорични доказателства за кацането на Луната през 1969 г. „Мълчанието” им пък само подхранва теориите, че полетът всъщност е режисиран ...на Земята.  БГНЕС, архивGulliver/Getty Images


В новите турски учебници почти не се говори за жени.

В новите турски учебници почти не се говори за жени. ...

......... заема все по-голямо място в учебния процес.   "С тази училищна система Турция уж иска да се конкурираме със света. Но това не е възможно. Тази система не дава на децата свободата да мислят самостоятелно", казва Хюлия Сен, която се ангажира в инициативата. "От ден на ден става все по-лошо".


Лондон и Брюксел никога не са изглеждали толкова близо до

Лондон и Брюксел никога не са изглеждали толкова близо до ...

......... идеята за удължаване на преходния период след Брекзит до декември 2020 г. Така ще има повече време за договаряне на бъдещите отношения между ЕС и Лондон, което прави създаването на "предпазна мрежа" по-малко вероятно, но с риск да бъде провокирано недоволството на привържениците на бързия Брекзит. Още новини за Брекзит:   


Кой загуби на изборите в германската провинция Бавария? Снощи канцлерката

Кой загуби на изборите в германската провинция Бавария? Снощи канцлерката ...

......... срещу миграцията, отбелязва в. "Еко". Възможно е вътрешният министър Хорст Зеехофер да стане изкупителна жертва за провала на баварските консерватори, но оттеглянето на този отявлен противник на Меркел ще й даде само глътка въздух - още повече, че провалът на социалдемократите може да ги накара да се оттеглят от коалицията.


В началото той получи колосален аванс на доверие от обществото

В началото той получи колосален аванс на доверие от обществото ...

......... използват падането на рейтинга на президента и растящото разочарование на хората като начало на борбата за власт. В този смисъл всеки пропаднал мост, всяка паднала ракета и всеки разобличен агент могат да станат, ако не решаващ аргумент, то последната капка, която да задвижи механизма за смяна на властта.И още:  


Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с

Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с ...

......... изява на Меган и Кейт без съпрузите имХерцогините Меган и Кейт се появиха заедно в ложите на УимбълдънGulliver/Getty ImagesХерцогините Меган и Кейт се появиха заедно в ложите на Уимбълдън. Това е първият им самостоятелен ангажимент без техните съпрузи принц Хари и принц Уилям, откакто Меган стана част от кралското семейство.