Чуждестранни експерти констатират напоследък промени в трафика на афганистански хероин

Чуждестранни експерти констатират напоследък промени в трафика на афганистански хероин ...

......... оставим настрана натрупаното дотогава, от опиума реколта 2018 г. потенциално може да се произведат 360 до 610 тона хероин. С оглед тазгодишния спад в цената на опиума се очакква по улиците на европейските градове да се появи и по-евтин хероин, а това ще доведе и до появата на нови наркомани.


Наградите Златенглобус и БАФТА отминаха и всички погледи вече са

Наградите Златенглобус и БАФТА отминаха и всички погледи вече са ...

......... на екран в разгара му. Пример за това са миналогодишният триумф на хоръра "Бягай!", тръгнал по кината близо година преди церемонията за Оскарите, и тазгодишните претенденти за топ отличието "Чернатапантера" и "Черен в клана" ("BlacKkKlansman"). Двете продукции излязоха на екран съответно през март и август миналата година.Вижте и в снимки:


"Мигрант се гаври с германско момиче, а полицията заплашва майка ...

......... взето още през 2007 и влезе в сила през 2012 година. Второ: Германското правителство гарантира, че до 2025 година нивото на пенсиите и на вноските ще останат стабилни, а въпросът за евентуална промяна изобщо няма да бъде разискван. В края на 2017 година средната пенсия в Германия надвишаваше 1300 евро.


Ако знаехте защо сме слезли от дърветата: учени разказват човешката

Ако знаехте защо сме слезли от дърветата: учени разказват човешката ...

......... енергия, поради което е много привлекателна за обмяната на веществата - и съответно може доста да я обърка. Тъкмо поради това нашите отношения с алкохола са направо експлозивни: на едно елементарно равнище ние доста си приличаме. С две думи: човекът и алкохолът са сякаш измислени един за друг". ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Обявили конкурс за „Тримата  мускетари“.Явил се един циганин.- Ти за

Обявили конкурс за „Тримата  мускетари“.Явил се един циганин.- Ти за ...

......... че най-естественото е да отворим врати за чужденци. Молдовците взимали в родината си 3-4 пъти по-малко и били готови за марш на скок към нас, бесарабските българи пък леят огромни сълзи  им да ги приласкае прародината... Ами да го направи!Въпрос на държавна политика.А не на статистика, пардон – на стресистика.<!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->


По повод края на мисията на марсохода

По повод края на мисията на марсохода "Опортюнити", за който ...

......... това число и снимка от мястото си на кацане.  13 февруари 2019 година   НАСА оповестява края на мисията на марсохода "Опортюнити". За времето, прекарано на Червената планета, роувърът измина рекордните 45 километра. "Опортюнити" постави и рекорд по издръжливост, функционирайки години наред, при положение че беше програмиран за 90 дни.



Влюбените по цял свят празнуват Деня на свети Валентин, но

Влюбените по цял свят празнуват Деня на свети Валентин, но ...

......... Италия гради укрепления против наводнения, за да запази този крехък град - един от многото паметници на културното наследство в застрашения от ерозия и наводнения Средиземноморски регион.   Климатолозите към ООН предвиждат, че парниковите емисии могат да доведат до покачване на нивото на океана с 59 см до 2100 г.


След няколко месеца дрязги между Париж и Рим, Франция в

След няколко месеца дрязги между Париж и Рим, Франция в ...

......... Изразявайки желание да спре проекта, за да задоволи избирателите си, като изтъкна крайно несъответствие между разходите за този проект и очакваните ползи, Ди Майо вбеси Париж. Според Франция италианското правителство взима за заложник важен за развитието на двете страни проект с единствената цел да увеличи електоралната си подкрепа, отбелязва "Монд".


Супербоул е най-гледаното годишно спортно събитие в исторически план. Феновете

Супербоул е най-гледаното годишно спортно събитие в исторически план. Феновете ...

......... време на шоуто.   Gulliver/Getty ImagesИ след всички провали, следва най-доброто, за десерт!   Заради невероятното си представяне, шоуто на полувремето се дели на два периода - преди и след Майкъл Джексън. Тълпата, която изпада в несвяст за цели 90 секунди при появата на „замръзналия” изпълнител. Най-доброто за всички времена.


Когато ви измъчва настинка, трябва да се действа незабавно. В

Когато ви измъчва настинка, трябва да се действа незабавно. В ...

......... на витамини сироп съхранявайте в хладилника и 3 пъти дневно пийте по една супена лъжица от него. ThinkStock/Getty ImagesГореща пилешка супа Звучи като клише, но не е: домашно приготвената пилешка супа е изпитано лечебно средство с антибактериално действие, което помага на организма да се възстанови след болестта. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


„Ако Ердоган беше изпил поне една бира, Турция щеше да

„Ако Ердоган беше изпил поне една бира, Турция щеше да ...

......... страни правителствата се отнасят с уважение към творците, а обществото ги цени. Само в диктаторските режими се опитват да ги потискат, казва Дорсай и добавя: "Действат безцеремонно с всеки човек на изкуството, който си позволява и най-безобидната критика по адрес на правителството. Това е тъжната реалност в днешна Турция".И още:



Предприемчив германец създаде първият в света хотел за любителите на

Предприемчив германец създаде първият в света хотел за любителите на ...

......... стремежът да удържи в жестоката конкуренция със супермаркетите. Освен хотела, предприемчивият германец предлага посещения на своя месарски цех, курсове по производство на колбаси, както и онлайн продажби. ThinkStock/Getty Images Времето ще по каже зали "колбасарският" хотел на Бьобел ще има успех. По Коледа обаче всички стаи са били заети.И още:


Изричаш три пъти на глас

Изричаш три пъти на глас "Пъдя те" и си разведен: ...

......... приета от едната камара на индийския парламент, сега забраната трябва да бъде одобрена и от другата, в която обаче правителството няма мнозинство. Ако законът бъде приет и влезе в сила, това ще бъде важна стъпка по пътя към равноправието на мюсюлманските жени в Индия, в която живее голямо мюсюлманско малцинство. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Правителството на Тръмп обмисля да прибегне до обявяване на извънредно

Правителството на Тръмп обмисля да прибегне до обявяване на извънредно ...

......... "Фокс нюз" бившият ръководител на кампанията му Кори Левандовски. Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс каза, че президентът остава "готов да направи каквото е нужно, за да защити нашите граници, да защити народа на тази страна". "Ние разглеждаме и проучваме всяка възможност, с която разполага президентът", каза тя. /БТА/


Когато през 2016 г. всички предричаха победа за Хилари Клинтън,

Когато през 2016 г. всички предричаха победа за Хилари Клинтън, ...

......... оцелее, но казвам, че това е малко вероятно", допълва политологът. Не бива да се забравя и един решаващ аспект, подчертава Алън Лихтмън: "Ако Тръмп бъде свален от власт, президент ще стане не демократката Нанси Пелоси, а Майк Пенс. А вицепрезидентът е човек, когото немалко републиканци в Конгреса предпочитат пред Тръмп".


В средата на ноември в Андаманския архипелаг бе убит американският

В средата на ноември в Андаманския архипелаг бе убит американският ...

......... аз смятам, че тези народи заслужават да бъдат защитени. От друга страна съм наясно, че тяхната защита не може да се осъществи чрез изолация. В един „музей“ винаги съществува опасност от непредвидим контакт с чужди хора. И този контакт често може да бъде много радикален, вреден и дори насилствен.И още:



Твърди се, че в Шънджън са се родили първите генетично

Твърди се, че в Шънджън са се родили първите генетично ...

......... модифицирани бебета. Днес първият емоционален робот получава саудитско гражданство. Днес е научно-фантастичното бъдеще, което е вълнувало детските ни умове в книгите на Саймък и Азимов. И нашето разединено човечество, а още повече нашата разединена Европа, са напълно неподготвени да посрещнат огромните философски въпроси, породени от биоинженерната революция. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


С наближаването на развръзката около сагата с Брекзит и готовото

С наближаването на развръзката около сагата с Брекзит и готовото ...

......... е направила труда съвсем експертно да проучи какво дава на Великобритания наличното вече проектоспоразумение и стига до извода, че постигнатото от Мей в преговорите е далече по-лошо от това, което страната има в сегашните си отношения с ЕС. Тя съвсем основателно поставя въпроса, какъв тогава следва да бъде британския избор?


Грабежи, насилие, убийства... Какво кара човек да извършва подобни тежки

Грабежи, насилие, убийства... Какво кара човек да извършва подобни тежки ...

......... през детските години, причинени от малтретиране или сексуални посегателства. В много случаи страхът също може да подейства като катализатор на агресията. Оказва се, че комбинация от генетична предразположеност и тежки емоционални и психически травми от миналото могат да предопределят престъпното бъдеще на човек. Ген на престъпността обаче не съществува.И още:


Събота вечер в Le Tourville – едно от онези ъглови

Събота вечер в Le Tourville – едно от онези ъглови ...

......... В Париж валеше дъжд, който също обърка плановете за мащабна церемония, около огражденията на Шан-з-елизе имаше малко хора, далеч по-малко от очакваното.   А 101-годишната дама, държейки развълнувано ръката на Макрон, се обърна към Меркел:   – Вие съпругата на Макрон ли сте? – Не, аз съм канцлера на Германия.


"Искаш пилешко? Ние сме ти донесли всичко, за да си ...

......... през 1452 година Леонардо да Винчи е бил художник, архитект, учен, изобретател и философ. Той е оставил на хората след себе си и своите пророчества. "Ще дойде време, когато хората като мен ще гледат на убийците на животни със същите очи, с които гледат днес на убийците на хора."И още:


Тази страна в северната част на Европа определено има какво

Тази страна в северната част на Европа определено има какво ...

......... (@thisisFINLAND) Почти всички финландци обичат черните лакрицови бонбони, съдържащи екстракт от корена на билката женско биле. На популярност се радват както класическите варианти на този типично финландски специалитет, така и някои модерни творения - например с шоколад. First liquorice tasting in Finland? (Maybe) Delicious? (Definetly!) — Eero Paulamäki (@EeroPaulamaki)  


По време на изложбите

По време на изложбите "БУЛПЕК" и "МЕСОМАНИЯ" ще направим форуми ...

......... слушател, читател, потребител, интелигентен българин, който да не събуди в съзнанието си с усещането, че в този форум участва "Стандарт". Затова ще получите нашата благодарност.Третата ни медия е "Агрозона", която е профилирана и от години заедно с нас предлага решения за въпроси, свързани със селското стопанство и с преработвателната промишленост.


Той е най-могъщият наркотрафикант след колумбиеца Пабло Ескобар - мексиканецът

Той е най-могъщият наркотрафикант след колумбиеца Пабло Ескобар - мексиканецът ...

......... анонимни. Прекалено висока е опасността да им се случи нещо, имайки предвид колко безкомпромисно брутално е действал обвиняемият.   16-те призовани свидетели също се ползват със специална защита. Последният съдия, който прочете присъдата на Ел Чапо в Мексико, беше застрелян през 2016 година посред бял ден, докато тичал за здраве.


В последните дни в медийното пространство усилено се заговори, че

В последните дни в медийното пространство усилено се заговори, че ...

......... за Мондиал 2030, който ще е юбилеен. Както е известно първото световно първенство се провежда в Уругвай през 1930 година. Сега тази държава заедно с Аржентина и Парагвай искат също да приемат юбилейното първенство. За домакини се точат и от Обединеното Кралство. Кандидатура има и от Алжир, Тунис и Мароко.


Няколко дуела ще се гледат под лупа утре на междинните

Няколко дуела ще се гледат под лупа утре на междинните ...

......... на телевизионната звезда Опра Уинфри. В този южен щат, все още дълбоко белязан от расовата сегрегация, Кемп бе обвинен, че изтрил от избирателните списъци около 35 000 души, две трети от които чернокожи. Ако бъде избрана, 44-годишната Стейси Ейбръмс ще стане първата чернокожа жена губернатор в историята на Съединените щати.


Пурпурните продукти дават енергия, сила и великолепно настроение през есента,

Пурпурните продукти дават енергия, сила и великолепно настроение през есента, ...

......... брашно.   Професор Жу Вейбиао, изследовател на хранителните вещества към Националния университет в Сингапур, създава лилав хляб, богат на антиоксиданти, с 20 процента по-бавно разградим от обикновения бял хляб и създаден изцяло от естествени съставки. Според него лилавият хляб може да се окаже първата суперхрана в света на тестените изделия.


"Стандарт" избра Деня на народните будители, за да направи една ...

......... гилдията. Обещаваме им обаче, че оставаме сериозна конкуренция. Защото никой не е преживял тази голгота, през която минахме ние. А както се знае - това, което не ни убива, ни прави по-силни. Затова ние повече от всякога сме сигурни, че и сега ще успеем. И ще бъдем "Стандарт"-ът!Екипът на "Стандарт"


Клубът на супербогатите расте - също както и притежаваните от

Клубът на супербогатите расте - също както и притежаваните от ...

......... успяват да влязат в клуба на милиардерите със собствени сили - благодарение на някаква добра бизнес-идея. Цифрите го потвърждават: от общо 323-ма души, които през 2017 година са успели да влязат в клуба на супербогаташите, 199 са тъй наречените селфмейд милиардери. А от тях цели 89 души са китайци.И още:


Стъпвал ли е човешки крак на Луната? Спекулациите по темата

Стъпвал ли е човешки крак на Луната? Спекулациите по темата ...

......... по повърхността на Луната”.   Gulliver/Getty ImagesБГНЕС, архив И въпреки многократните призиви към НАСА и до днес американците отказват да разсекретят данните и да представят категорични доказателства за кацането на Луната през 1969 г. „Мълчанието” им пък само подхранва теориите, че полетът всъщност е режисиран ...на Земята.  БГНЕС, архивGulliver/Getty Images


В новите турски учебници почти не се говори за жени.

В новите турски учебници почти не се говори за жени. ...

......... заема все по-голямо място в учебния процес.   "С тази училищна система Турция уж иска да се конкурираме със света. Но това не е възможно. Тази система не дава на децата свободата да мислят самостоятелно", казва Хюлия Сен, която се ангажира в инициативата. "От ден на ден става все по-лошо".


Лондон и Брюксел никога не са изглеждали толкова близо до

Лондон и Брюксел никога не са изглеждали толкова близо до ...

......... идеята за удължаване на преходния период след Брекзит до декември 2020 г. Така ще има повече време за договаряне на бъдещите отношения между ЕС и Лондон, което прави създаването на "предпазна мрежа" по-малко вероятно, но с риск да бъде провокирано недоволството на привържениците на бързия Брекзит. Още новини за Брекзит:   


Кой загуби на изборите в германската провинция Бавария? Снощи канцлерката

Кой загуби на изборите в германската провинция Бавария? Снощи канцлерката ...

......... срещу миграцията, отбелязва в. "Еко". Възможно е вътрешният министър Хорст Зеехофер да стане изкупителна жертва за провала на баварските консерватори, но оттеглянето на този отявлен противник на Меркел ще й даде само глътка въздух - още повече, че провалът на социалдемократите може да ги накара да се оттеглят от коалицията.


В началото той получи колосален аванс на доверие от обществото

В началото той получи колосален аванс на доверие от обществото ...

......... използват падането на рейтинга на президента и растящото разочарование на хората като начало на борбата за власт. В този смисъл всеки пропаднал мост, всяка паднала ракета и всеки разобличен агент могат да станат, ако не решаващ аргумент, то последната капка, която да задвижи механизма за смяна на властта.И още:  


Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с

Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с ...

......... изява на Меган и Кейт без съпрузите имХерцогините Меган и Кейт се появиха заедно в ложите на УимбълдънGulliver/Getty ImagesХерцогините Меган и Кейт се появиха заедно в ложите на Уимбълдън. Това е първият им самостоятелен ангажимент без техните съпрузи принц Хари и принц Уилям, откакто Меган стана част от кралското семейство.


Привържениците и противниците на независимостта на Каталуния са разделени и

Привържениците и противниците на независимостта на Каталуния са разделени и ...

......... че отворен за разговори за по-голяма автономия. "Не приемаме ултиматуми", каза Исабел Селаа, която е министър и говорител на испанското правителство. "Самоуправление да, но независимост не", обобщи тя. Сепаратисткото правителство в Барселона не отговори на многократните запитвания на Би Би Си за коментар по икономическите въпроси, повдигнати в тази статия.


Понякога родителите просто не могат да се примирят с решенията

Понякога родителите просто не могат да се примирят с решенията ...

......... една жена“, казва майката на София. Тя не се страхува вече, че дъщеря ѝ би тръгнала за Сирия. Затова пък зет ѝ – в това тя е уверена – се намира все още под наблюдението на държавните органи. През миналата година жилището на семейството било претърсено в тяхно отсъствие.  


Точно преди един месец Мустафа Карадайъ направи едно от най-острите

Точно преди един месец Мустафа Карадайъ направи едно от най-острите ...

......... Въпросът е дали партиите са узрели, че трябва да загърбят егото си и да се откажат от дребните сметки в името на властта. Фактът, че цял ден никой от тях не реагира на призива на Карадайъ, означава две неща. Или че са се замислили. Или че са си запушили ушите.


Днес в Африка живеят 1,3 млрд. души, а през 2050

Днес в Африка живеят 1,3 млрд. души, а през 2050 ...

......... пътища, училища и болници, за да бъде в крак с ръста на населението. Уравновесяването на постоколониална Африка е задача, която няма решение", убеден е експертът. Thinkstockphotos Проучването на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" за ръста на африканското население също стига до тревожни изводи. Неговите автори препоръчват по-сериозни мерки за ограничаване на раждаемостта.И още:


С каяк по каналите, за да си напазарувате хранителните продукти,

С каяк по каналите, за да си напазарувате хранителните продукти, ...

......... главният архитект на фирмата, собственост на градския съвет, By & Havn. Желаем да направим наистина привлекателен квартал, където хората искат да живеят и да останат - това за нас е и устойчиво в дългосрочен план, допълни Юстесен, вървейки покрай строежи в Норт харбър, където живеят 1500 души от 2015 година.


Докато македонските граждани гласуват за това дали желаят да сменят

Докато македонските граждани гласуват за това дали желаят да сменят ...

......... република Камбоджа.   Когато Виетнам се оттегля през 1989 г. и монархията бива възстановена, Сианук става държавен глава и се върна в Камбоджа.   Дахомей става Бенин   Петнайсет години след независимостта си от Франция и една година, след като приема марксистите политики, Дахомей се прекръства на Народна република Бенин.


Преди броени дни новата британска кралска снаха херцогиня Меган породи

Преди броени дни новата британска кралска снаха херцогиня Меган породи ...

......... Членовете на кралското семейство трябва да дават всичките си подаръци на кралицата. Те нямат право да дават автографи, за да бъдат не фалшифицирани техните подписи.  Никакви селфита, никаква самовлюбеност   Кралските особи нямат право да си правят селфита, за да не демонстрират самовлюбеност. Те нямат и профили в социалните мрежи.


Европейската история на дуелите приключва чак през 1967, когато във

Европейската история на дуелите приключва чак през 1967, когато във ...

......... си втори път, секундантите прекратяват дуела. Любопитен факт е, че секундант на Рибиер е не кой да е, а Жан-Мари льо Пен, който по-късно става лидер на френските ултрадесни националисти. Рене Рибиер губи дуела, но раните не му пречат още на следващия ден да встъпи в брак с любимата си. 


Планирате да пътувате из Европа? В такъв случай трябва да

Планирате да пътувате из Европа? В такъв случай трябва да ...

......... от грижа за безопасността на туристите, а за да не бъдат повредени археологическите обекти, така че човек трябва да се придържа към равните обувки.  Португалия   В Португалия има забрана за пикаене в океана, но не е ясно как властите следят дали тя се спазва.Вижте още странности от цял свят:


Мъжете от Фарьорските острови имат проблем – много от тях

Мъжете от Фарьорските острови имат проблем – много от тях ...

......... пък с куче". Решил е да напусне островите, когато навърши 40 години, и да тръгне на пътешествия по света. И все пак най-голямата му мечта си остава тази: стара къща с каменни стени и трева на покрива, а в нея - неговата съпруга, седнала кротко с книга в ръка.И още:


Какво е полезно и какво е вредно да се яде

Какво е полезно и какво е вредно да се яде ...

......... когато гълтахме витамини и прахчета едва ли не с пълни шепи. Днес хората са значително по-внимателни с "изкуствените" витамини. Лекарите обръщат внимание на страничните ефекти и предупреждават за сериозните последици от безконтролното самолечение. Ако се страхувате от авитаминоза, яжте повече плодове и зеленчуци, и се припичайте повечко на слънце!Вижте още:


Всичко тръгва от една шега. През 1784 година известният със

Всичко тръгва от една шега. През 1784 година известният със ...

......... сила за всички страни-членки на ЕС, с изключение на отвъдокеанските им владения. След изненадващо ясния вот от общоевропейското онлайн-допитване ЕК иска да отмени ежегодните смени на часовото време. Ако беше жив, Бенджамин Франклин навярно би бил безкрайно щастлив да знае колко вълнения е предизвикал с едно безобидно сатирично есе.    


Преди 250 години капитан Джеймс Кук тръгва на първото си

Преди 250 години капитан Джеймс Кук тръгва на първото си ...

......... не и за коренното население, което нарича този ден "Ден на инвазията". Денят, в който започва господството на "белия човек". ThinkStock/Getty Images Австралийските аборигени се противопоставят остро и на общоприетия факт, че Джеймс Кук е открил Австралия. Все пак те са обитавали континента хиляди години преди Кук да стъпи там.И още:


Кратки обедни почивки, шампанско по никое време и поздравяване в

Кратки обедни почивки, шампанско по никое време и поздравяване в ...

......... е повод за празнуване. Те си пожелават "празнична вечер", но това не означава, че всеки ще се втурне към бара, за да празнува. Повечето германци предпочитат да се приберат вкъщи след работа - и особено в петък - ако може по-раничко, за да се насладят на любимата си бира.И още:


Те не са само досадни смутители на съня в горещите

Те не са само досадни смутители на съня в горещите ...

......... на специалистите е: използвайте спрейове срещу комари! Комарниците също са добра мярка срещу насекомите, както и носенето на светли дрехи, които да покриват цялото тяло. 100-процентова защита в повечето случаи не съществува, освен ако не е ваксинация срещу конкретен патоген, което, уви, за болестите, предавани от комари, засега остава химера.


Маркос е на 7, когато заживява сред вълци. Остава с

Маркос е на 7, когато заживява сред вълци. Остава с ...

......... към природата, към животните, околната среда. Но според него е трудно да промениш хората. От вълците той се е научил да пази природата, а хората са му показали как умеят да я унищожават. Затова днес Маркос се пита - дали в сърцето си е повече човек или повече вълк.Вижте още:


Чуждестранните туристи, които искат да излязат извън традиционните маршрути в

Чуждестранните туристи, които искат да излязат извън традиционните маршрути в ...

......... е доста аполитично. Тук няма нужда от тези глупости. Всички се опитваме да правим едно и също нещо. Да работим като екип, да разпъваме палатки, да ядем заедно и да вървим заедно. Опитът ми показва, че това е добър начин тези хора да видят истинските жители на страната”, добавя Шепърд.


Когато хората говорят за

Когато хората говорят за "Ролекс" в Уганда не се интересуват ...

......... се използват между 6 и 10 яйца, така че блюдото стига за цяло семейство.   In Uganda, 'Rolex' means time for an eggy snack                     — The Gulf Today (@thegulftoday) А за изненада на гостите на фестивала тази година индийски, мексикански и индийски майстори готвачи предлагат свои вариации по темата "Ролекс".


Прочутият американски актьор Робърт де Ниро, известен с имиджа на

Прочутият американски актьор Робърт де Ниро, известен с имиджа на ...

......... си срещу президента Доналд Тръмп.   Неотдавна в интервю за в. "Дейли мейл" той каза, че Тръмп не е добре дошъл в нито едно от заведенията от веригата "Нобу". Тези заведения Де Неро съоснова заедно с известния японски кулинар Нобу Мацухиса.   Две заведения от веригата има дори в Москва.


Влиянието ѝ в развлекателната индустрия, медиите и обществото остава силно

Влиянието ѝ в развлекателната индустрия, медиите и обществото остава силно ...

......... Up" "Holiday", "La Isla Bonita", "Like a Prayer".   Най-дълго в класациите се задължа албумът ѝ "Immaculate Collection".   Най-много търсения за Мадона в Google са направени през 2012 г. Тогава тя поставя рекорд за най-гледано шоу в паузата между полувремената на "Супербоул", подобрен от Кейти Пери през 2015 г.


Работата почти винаги е съпроводена от стрес, но ако следвате

Работата почти винаги е съпроводена от стрес, но ако следвате ...

......... етап е нервен срив, смята изследователят Гордън Питерсън. Като цяло работохолиците обичат всичко. Ако човек много работи и постига много – той е успешен. Но има и хора, които поставят работата над всичко – отношения, здраве разбира се, почивка. Цената, която те плащат за успеха, е твърде висока. ThinkStock/Getty Images


Мостовете са внушителни съоръжения. Ако рухнат, могат обаче да предизвикат

Мостовете са внушителни съоръжения. Ако рухнат, могат обаче да предизвикат ...

......... de Bangladesh — eldiario.es (@eldiarioes) На 24 април 2013 година рухва осеметажната сграда "Рана Плаза", в която се помещава шивашка фабрика. Загиват 1135 души. Ден преди това в сградата са отрити пукнатини. Полицията забранява достъпа до обекта. Но никой не спазва забраната и така под развалините загиват много текстилни работнички.


Това е небостъргач, чиято повърхност лъщи от огряващите я лъчи

Това е небостъргач, чиято повърхност лъщи от огряващите я лъчи ...

......... сложен, с много измерения, и все още е сравнително нов. "Да се намерят алтернативи на пясъка е трудно. Пясъкът е особен материал, защото в исторически план е бил изобилен и евтин", отбелязва Аурора Торес. "Все още никой не е намерил решение, което да може да задоволи огромното търсене", добави тя.


Какво трябва да може

Какво трябва да може "кралицата на виното", къде се намира ...

......... е пренесена в Европа, разпространява се във всички лозарски райони и за няколко десетилетия унищожава почти изцяло насажденията. Тогава възниква идеята да се направи кръстоска между чувствителните европейски сортове грозде и устойчивите американски сортове. И ето ти, на! Европейското вино e спасено. И съществува до ден днешен. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Клубът на легендарните покойници, останали завинаги на 27, тези дни

Клубът на легендарните покойници, останали завинаги на 27, тези дни ...

......... публиката не с тъга, а с радост и съпричастие музиката на незабравимите личности от “Клуб 27”. Феновете ще могат да чуят любимите си парчета, сред които "Paint it black" (Роулинг стоунс), "Voodoo Child" (Хендрикс), "Piece of my Heart" (Джоплин), "Smells Like Teen Spirit" (Нирвана) и "Back to Black "(Уайнхаус).И още:


Лорън Симънс е не само най-младата - тя е единствената

Лорън Симънс е не само най-младата - тя е единствената ...

......... стъпка към равноправието и взаимното уважение. Тя се надява, че нейната история може да стане пример за други млади жени, да им вдъхне смелост и да ги подтикне също да опитат. Тогава тя самата няма вече да е единствената личност на Уолстрийт, която напуска вечер борсата… на високи токчета.И още:


Милиони хора по света използват климатични инсталации и охладителни системи.

Милиони хора по света използват климатични инсталации и охладителни системи. ...

......... хората ще пускат климатиците си по-рядко.  Междувременно всеки от нас би могъл да помогне като редовно почиства охладителните си уреди и ги изключва, когато не са му необходими. Друга добра идея е да боядисаме покривите на домовете си в бяло, защото белият цвят отразява слънчевите лъчи и топлината. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Твърди се, че е предрекла не само безчет лични съдби,

Твърди се, че е предрекла не само безчет лични съдби, ...

......... се превръща в дом-музей. И до днес „Петричката врачка" възбужда въображението на безчет хора. Филми, книги и сайтове в интернет проследяват нейните видения и се опитват да ги свържат с действително настъпили събития. Години след смъртта ѝ животът на Ванга доказва, че в кризисни времена „паранормалното" се радва на отлична конюнктура.


"Защо не се размърдаш, защо не направиш нещо за тази ...

......... си седим вкъщи и да избягваме излишни рискове. Той е ритуал за запазване на достойнството на човека, когото го мързи да бъде гражданин. „Защо не се размърдаш, защо не направиш нещо за тази държава?“, питам аз. „Ами мразя ги - това малко ли е?“, вика той и си долива.И още:


Преди 100 години, в нощта срещу 17 юли 1918, болшевиките

Преди 100 години, в нощта срещу 17 юли 1918, болшевиките ...

......... общочовешките ценности, изолация и психика на обсадената крепост. Жал ми е за дечицата. Много ми е жал. И за царските, и за нашите собствени. Какво ли бъдеще ги чака?Виктор Ерофеев е един от най-известните съвременни руски писатели. Той е още литературовед и телевизионен водещ, кавалер на френския Орден на почетния легион.


Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и

Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и ...

......... Румен Порожанов отива при протестиращите животновъди в Ямболско Животновъди в Ямболско протестират срещу евтаназията на добитък Румен Порожанов: Увеличението за животновъдите означава 25 млн. лв., с които не разполагаме Животновъди на протест – не дават да избият добитъка им заради чума Огнище на чума по домашните животни в село Кости


Каква сензация само: малка Хърватия победи Англия на Световното първенство

Каква сензация само: малка Хърватия победи Англия на Световното първенство ...

......... се случи нещо немислимо: с попадението на Стоичков в 75-ата минута и с последвалия само 180 секунди по-късно победен гол на Лечков българите изхвърлиха световните шампиони от първенството", пише изданието и припомня, че победният ход на българските национали приключва три дни по-късно, когато на полуфинала България губи срещу Италия. gettyimagesИ още:


През юли всеки трети автомобил в Столипиново е с германска

През юли всеки трети автомобил в Столипиново е с германска ...

......... общо 450 деца. Не може да се отрече, че емиграцията в двете посоки превърна немалко ромчета в полиглоти. Освен немски, много от децата, заминали в Германия, са понаучили и английски. Така например в края на юни италиански актьори работиха с деца от Столипиново в театрална работилница. И общуваха едни с други на английски.


Древните предци на човека са стояли на два крака и

Древните предци на човека са стояли на два крака и ...

......... Изследваните фосили са от същия вид като известния скелет Люси, намерен в Етиопия през 70-те години на миналия век. За него се смяташе, че е най-пълно запазеният скелет на прародител на човека, с изправена стойка. Мимиченцето Селам обаче е живяло 200 хиляди години преди Люси и вече е вървяло изправено.


Европа нямаше да е това, което е, ако не бяха

Европа нямаше да е това, което е, ако не бяха ...

......... защото в техните страни няма добре подготвен „човешки капитал”. То е същото като в спорта. Катар ще организира Световното първенство по футбол през 2022 година, но това не го прави велика футболна сила. Изводът на Райнер Клингхолц и Волфганг Луц в едно изречение: "Необразоваността е най-злият враг на човечеството".