Живеем като във вихрушка.Океанът е толкова безбрежен, че животът ни

Живеем като във вихрушка.Океанът е толкова безбрежен, че животът ни ...

......... съмняваме, да критикуваме, да се стремим да ставаме по-добри? Да, да и да.Това е единственият начин да преминем и да преплуваме океана, така че да си носим новите дрехи и да не се притесняваме от етикетите на опитващите се да крадат от съзнанието и енергията ни. И всичко е точно.


През седмицата много хора ни призоваха да се снишим за

През седмицата много хора ни призоваха да се снишим за ...

......... трябва да ги решаваме заедно. Затова нека говорим високо за тях. На английски, на немски, на френски, на полски, но най-вече - на български. Този древен и прекрасен език, който звучи толкова хубаво в устата на чужденците. Не пазете тишина. Говорете. Няма да разсърдим чужденците. Най-много да разсърдим някой местен.


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... бъде възможно най-привлекателен имиджът им, те често са посещавани от официалните посланици на Ла Лига – плеада от бивши футболни величия. Карлес Пуйол, Шави, Фернандо Мориентес, Гайска Мендиета и Кристиан Карембьо са само част от знаменитостите, които заедно с Хавиер Тебас са призвани да върнат испанския клубен футбол на върха.


Това е коментар за тъмната гора, в която всеки може

Това е коментар за тъмната гора, в която всеки може ...

......... присъди.Помислете върху това, дами и господа, законотворци. Колко такива като Росен се разхождат сред нас? Колко горски демони могат спокойно да развихрят болното си въображение върху обществото? Бъдете по-хуманни, бъдете по-човечни. Но не към рецидивистите, а към всички бъдещи потенциални жертви. Защото всички ние сме герои в тази страшна приказка.


Въпреки лозунгите против режима, издигнати от демонстрантите в Иран, експертите

Въпреки лозунгите против режима, издигнати от демонстрантите в Иран, експертите ...

......... изглежда да следват ясна организационна схема. Политическите лозунги се смятат за неочаквано предимство за режима, което му позволява да предприеме строги действия срещу протестиращите, определяйки ги като антисоциални и склонни към насилие.„Системата предпочита политическите протести пред предизвиканите от икономически причини, защото първите са по-лесни за контролиране“, подчертава Мусави.Ерик Рандолф, АФП


Професионалните предсказатели обичат да казват, че правенето на прогнози е

Професионалните предсказатели обичат да казват, че правенето на прогнози е ...

......... Там обаче също има признаци на дискретно нарастващо недоволство и протест, особено в Хонконг.Не очаквайте в нито една от двете страни да има сеизмични промени догодина заради тези тенденции. Но си заслужава те да бъдат наблюдавани, защото може да насочат вниманието към много по-важни неща, които предстоят.Автор: Питър АпсПревод: БТАМоже да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... струва по 350 хил. евро.В събота Роналдо и Меси ще подновят междузвездната война помежду си. Победителите в последните десет издания на анкетата за “Златната топка”, най-добрите футболисти на нашето време, а може би и в цялата история на играта. Светът – и особено Китай – ще гледат със затаен дъх.


Всъщност както и да се самобичуваме, през последното десетилетие доказахме,

Всъщност както и да се самобичуваме, през последното десетилетие доказахме, ...

......... данъците. Ако следваме тази логика, имате ли нещо против от нашите пари да бъдат дадени на тези хора? Не вярвам.За поредна година реформи няма да видим. Всичко ще продължи по старому. Есемес здравеопазване, последната надежда на хиляди изпаднали в беда, в което пациенти и лекари сякаш се удрят в стена.


"Манчестър Юнайтед", "Барселона" и "Реал" Мадрид не са просто свръхпопулярни ...

......... подигравки от страна на противникови фенове. Още по-тежка се оказа съдбата на електронния "Бешикташ". След като се сбогува с компютърната Суперлига, шефовете на футболния клуб се вбесиха до такава степен, че го разформироваха. Доказателство, че когато не си подготвен за капаните на нов бизнес, играта често завършва с Game Over.


Каква ирония. Уж религията трябва да успокоява душата, да дава

Каква ирония. Уж религията трябва да успокоява душата, да дава ...

......... поемали Кръстоносните походи.Затворен кръг. Вечен конфликт. А вече годината е 2017-а. Но явно още нищо не сме разбрали и трябва да продължим да се избиваме, за да разберем какво е религията всъщност - човечност, а не война, политика, оръжия и убийства. Съзряването все още го няма. Няма я и вярата.


Тук започва всичко. Надали има разумен човек, който би оспорил,

Тук започва всичко. Надали има разумен човек, който би оспорил, ...

......... ни очаква – нито посланикът ни очакваше, нито имахме намерение да се срещаме с него. Идеята и целта ни беше само една – да видим стената, да снимаме СТЕНАТА. Стената, която разделя този град...Откъс от „Пътуване по стената, която не падна” от книгата „Там, където загинаха дърветата” на Светослав Иванов.Пълни се в бидон, наблъсква се докрай, мие се с

Пълни се в бидон, наблъсква се докрай, мие се с ...

......... е и „Гявол на магаре“ на немски. Но няма значение. Хайде да оставим зеленчука да си вкисва и да помислим за нещо различно от зелето. Защото докато позволяваме все така да го претакват, все на чепове ще ни обиждат. А ние не сме. Просто обичаме зеле. И да се самопретакваме.


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... им хареса идеята логото на Богинята на победата да е навсякъде в официалния репортаж и затова се постараха да включат само кадри, в които не се вижда „Найк” на заден план. Така 450-те хиляди паунда, които компанията похарчи за реклама, отидоха на вятъра, поне що се отнася до глобалния ефект...


Това е историята на трима души. Никола, Ана и Суада.

Това е историята на трима души. Никола, Ана и Суада. ...

......... в последните години десетки свидетели бяха убити или безследно изчезнали.Тя и нейните колеги, отново в Хага, ще трябва да изправят пред правосъдие всички престъпници от Армията за освобождение на Косово заради престъпленията срещу мира и човечеството.Защото винаги мъката има две страни и две лица. Само смъртта е една. За всички.


На 17 години той печели първата си титла от голям

На 17 години той печели първата си титла от голям ...

......... за неплатежоспособен, след като той е спрял да обслужва кредита си към една банка. В Туитър Бекер пише, че е "изненадан и разочарован". Малко след това обаче адвокатът му отрича Бекер да е във фактически фалит и добавя, че клиентът му всъщност "не е много вещ по финансовите въпроси".  


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... евро на сезон, за да бъде генерален спонсор на "Реал". Днес карта "Мадридиста" имат около четвърт милион души от 180 страни, а годишните приходи на европейския шампион от този проект възлизат на 6 млн. евро. Няма значение в Испания или по света – мадридската маркетинг машина работи на пълни обороти.Наблюдаваме ли края на канцлерката Ангела Меркел, която прекара 12

Наблюдаваме ли края на канцлерката Ангела Меркел, която прекара 12 ...

......... навлиза в политиката. Тогавашният канцлер Хелмут Кол дава на тази, която нарича "хлапачката", първите й министерски длъжности. През 2000 г. обаче, възползвайки се от финансов скандал в партията, тя му отнема ХДС. Той никога не й го прощава. А пет години по-късно Ангела Меркел става първата жена канцлер на Германия.


Дълго време изглеждаше, че Григор Димитров не може да подреди

Дълго време изглеждаше, че Григор Димитров не може да подреди ...

......... е разбрал как да се придържа към най-добрата си игра и до върха в ранглистата. "Това бе прави още по-отдаден и по-развълнуван за онова, което предстои. Зная какво трябва да направя, за да се получи добре".Това е ценен урок, който Димитров трябва да научи. При това - за втори път.


Реформи има на хартия, институции има на хартия, пътни карти

Реформи има на хартия, институции има на хартия, пътни карти ...

......... обвързано с европейските фондове, това би било нещо друго. Тогава щяхме да видим много по-голяма воля да си оправим къщичката, но не би. В реакциите на политиците, също няма нищо изненадващо. Основният мотив, че сме изпреварили Румъния е истина. Но не защото България толкова напредва, а защото Румъния крайно „назадва”.


В Румъния се наблюдава един нов феномен: много населени места

В Румъния се наблюдава един нов феномен: много населени места ...

......... е свръхнатоварен, но просто нямам друг избор, защото мъжът ми е с парализиран крак и затова не може да работи", разказва майката през сълзи. Дъщеря ѝ Габи също плаче. Поглежда майка си и казва: "Искам само едно - да сме си всички у дома. И да сме едно щастливо семейство".


Той беше освободен от ареста. И колкото и да не

Той беше освободен от ареста. И колкото и да не ...

......... – Стефан Станев, призна вината си и беше осъден на 25 години затвор. Защото се призна за виновен и делото приключи за един час. Под невярващият поглед на почернените родители, които тепърва ще завеждат иск за кръвнина. Наистина има нещо сбъркано. И много опасно. И тъжно. То се нарича безнаказаност.


Адвокатка да се омъжи за обикновен работник? В наши дни

Адвокатка да се омъжи за обикновен работник? В наши дни ...

......... между партньорите е тази, при която и двамата имат еднакъв образователен ценз. 64 на сто от европейците живеят в образователно хомогенна връзка, посочва изследването.*Вестник „Нойе Цюрихер Цайтунг“ се позовава на резултатите от един джендър-проект на Социологическия институт към университета Льовен в Белгия. Вижте още за мъжете, жените и отношения между тях:


Британската кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип се

Британската кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип се ...

......... с нея. Нищо чудно, че тя го нарича нейната "сила и опора". Макар първоначално да не е одобрен от родителите и придворните, сега, наближавайки 70-годишнината си, бракът на кралица Елизабет Втора и принц Филип е история за голям успех.Как започва всичко    Queen Elizabeth + Prince Philip's royal love story


През май 2015 г. в непосредствена близост до най-големия парк

През май 2015 г. в непосредствена близост до най-големия парк ...

......... пост във Фейсбук, Туитър или Инстаграм с определени хаштагове за “Реал”.От испанския шампион използват технологията особено активно при пускането на екипа за новия сезон. Проследявайки активността в социалните мрежи, от маркетинг отдела на клуба локализират потенциални нови пазари. Въпросните данни се анализират изключително старателно при планирането на следващото предсезонно турне...


Как ще изглежда животът на Земята след 50 години? В

Как ще изглежда животът на Земята след 50 години? В ...

......... пести ресурси, е използвала за рисунката си обратната страна на вече употребяван лист хартия.Има ли надежда? От 6 до 17 ноември в Бон се провежда 23-та Световна климатична конференция, в която участват над 25 000 експерти от целия свят. Дали основните играчи ще успеят да постигнат пробив?Още по темата:  


Господин Молотов казал, че България трябва да бъде наказана за

Господин Молотов казал, че България трябва да бъде наказана за ...

......... искат, но важното е да видим как Путин гледа на България. И да разберем – как нашите избраници гледат на него. Защото времето, в което съдбите на народите се решаваха за 24 часа отдавна приключи, а отношенията ни специално с Русия трябва да са далеч по-зрели от дребните исторически провокации.


Кога да си пускам пералнята, колко дълго мога да скрибуцам

Кога да си пускам пералнята, колко дълго мога да скрибуцам ...

......... на балкона висяло и дамско бельо. В съответното сърдито писмо той между другото пише: „Здравейте, съседке. Можете ли в бъдеще да не простирате бельо на балкона си? Това тук е християнска къща и нашият син не бива да расте, подложен на срам и изкушения!". Ето, такива съседки работи…И още:  


Преди 500 години, на 31 октомври 1517, Мартин Лутер поставя

Преди 500 години, на 31 октомври 1517, Мартин Лутер поставя ...

......... темата, която го вълнува особено силно: продажбата на индулгенции. Но след като никой не се отзовава на поканата му, Лутер окачва своите 95 тези на вратата на църквата във Витенберг. С това той не само предизвиква мощно земетресение в католическата църква, но и отприщва истинска вълна на обновление в целия обществен живот.


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... Hoy Aragon президентът на „Барса” вече е побързал да премести седалището на фирмите си извън Каталуня. Информация, която босът на лидера в Примера дивисион категорично отрича. Истината? Кой знае. Ясно е само, че когато става дума за футбол и политика в Испания, тя никога не е изцяло черна или бяла...


Вече взехме да свикваме, а не трябва. Не защото сме

Вече взехме да свикваме, а не трябва. Не защото сме ...

......... парламента, в който иначе не стъпва?Когато законите са безсилни на това ниво, какво остава за обикновените хора, освен поне надеждата, че калта няма да залее къщите им? Че институциите ще са свършили работата си, за да ни извадят от българската кална реалност, която сами си правим и сами си поддържаме.


Мнозина вярват, че магистралите са измислени от Хитлер. Само че

Мнозина вярват, че магистралите са измислени от Хитлер. Само че ...

......... скъпо удоволствие - става дума за около 150 000 евро годишно. На нея са изпитвани и първите устройства за електронно събиране на пътна такса. А днес по "Трите петици" на ден преминават по 90 000 превозни средства. Впрочем, А555 е не само първата германска магистрала. Тя е и първата в цяла Европа.


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... серия от ексклузивни видеа от кухнята на испанския шампион. “Ювентус” пък съвсем наскоро сключи договор с американската платформа за платено видеосъдържание „Нетфликс”, която ще заснеме документална поредица за гранда от Торино. Следващата подобна сделка се очаква да бъде между „Манчестър Сити” и „Амазон”...Добре дошли в бъдещето. То вече е тук.


Близо 90% от българските мъже до 24-годишна възраст живеят с

Близо 90% от българските мъже до 24-годишна възраст живеят с ...

......... мъжете в Европа - статистически портрет", обхваща няколкостотин страници с много графики и таблици. Те са поместени в отделни глави като „Живот, израстване и остаряване", „Учение, работа и пари" и "Хранене, пазаруване, интернет, социални контакти". От проучването научаваме и това: 57 на сто от европейските граждани са доволни, че живеят в ЕС.


„Борисов III

„Борисов III" - така е озаглавен обширният анализ на Клаус ...

......... е против спешно необходимата съдебна реформа (най-вече по отношение на прокуратурата), като по този начин обслужва корупцията и олигарсите."Анализът на Клаус Шрамайер за списание „Европейски преглед" има почти обема на монография, като авторът е дал близо 120 бележки под линия. В тази публикация са използвани само някои цитати и акценти.


Гърците, навършили 15 години, вече могат сами да определят своя

Гърците, навършили 15 години, вече могат сами да определят своя ...

......... "произвеждат" нови хомосексуални. Внушаваха ни дори, че ако страната бъде нападната от Турция, заради тях нямало да можем да се защитим надеждно." Миналата година пък един гръцки свещеник поиска да бъде отнето избирателното право на всички хомосексуални, те да бъдат изключени от обществения живот и изпратени „на лечение“.  И още:


Жените в ЕС са с по-високо образование от мъжете, с

Жените в ЕС са с по-високо образование от мъжете, с ...

......... Гърция - 85 на сто от жените и 16 на сто от мъжете, и Италия - съответно 81 на сто и 20 на сто, а най-малка е в Швеция - 74 процента от жените и 56 процента от мъжете, и Латвия - съответно 82 на сто и 57 на сто.


В България изпробват нова форма на диалог между местните хора

В България изпробват нова форма на диалог между местните хора ...

......... от това нашествието от бежанци и мигранти тревожи мнозинството от българските граждани. Намо, който се върнал в България след кратък престой в Германия, вярва обаче, че настроенията започват да се променят. "Реших да остана тук, това е моята страна. Ще докарам и семейството си", казва той.Още по темата за бежанците:


Тя е била принудена да бяга, след като ѝ отнели

Тя е била принудена да бяга, след като ѝ отнели ...

......... много сомалийски войници и бойци от Африканския съюз, които са разположени в страната, за да защитават местното население, изнасилват жени. Обединените нации са регистрирали през 2012 година най-малко 1 700 изнасилвания в бежански лагери в Могадишу. В 70 процента от тези случаи извършителите са били мъже в униформи.Още по темата:


Имам 3 400 000 причини за този коментар. Толкова, казват

Имам 3 400 000 причини за този коментар. Толкова, казват ...

......... сами. Да си строим сами и да разчитаме повече на себе си. Ще можем ли да го направим? Със сигурност не и със съчетанието на ниски доходи и глад за кадри. То просто е безсмислено. Кадрите са по-скъпи от всякога в момента. И който не го осъзнава, има сериозен проблем.


Какво Ви идва наум, чувайки

Какво Ви идва наум, чувайки "Студено куче" или "Беден рицар"? ...

......... хора в България сигурно помнят кафето от леблебия. "Мукефук" е нещо подобно: фалшиво кафе, което се вари от печена ръж или овес, може и от цветовете на някои растения. Днес обаче всички вече пият безкофеиново кафе. Смешното име "Мукефук" навярно идва от френския израз "фалшива мока" - "mocca faux".  


Може да е само игра, но за Методи Шуманов това

Може да е само игра, но за Методи Шуманов това ...

......... Сити” и техния стъклен тунел на стадион „Eтихад”, който позволява на привърженици да гледат как футболистите на двата тима минават покрай тях на път за терена. Всеки клуб търси своите начини да бъде уникален. Брандът „Реал” ни задължава да се стремим да сме най-добрите в нашия бранш”, категорична е Санс.


Официалните подаръци между световните държавни лидери понякога са на четири

Официалните подаръци между световните държавни лидери понякога са на четири ...

......... животни. В повечето случаи обаче подаръците са били изпращани в зоологически градини или национални резервати. Сред тях са два диви лебеда от Британска Колумбия в Канада, два хипопотама джуджета от Либерия, четири какадута и две кенгура от зоопарк в Сидни, един ленивец и два ягуара от Бразилия. Guliver/Getty Images, архив


"Сърцата им да бъдат изгорени и закопани" - така говорят ...

......... По онова време един от преследваните хомосексуални мъже в Чечения, Виктор от град Аргун, вече бе успял да избяга. Борис, Наталия, Кирил, Виктор - всички те ни разказват историите си. Истории, пълни с болка и отчаяние, но и с кураж. Истории за тяхната хомосексуална любов, която е съвършено беззащитна в страната на име Русия.


Ако не обичате разговорите за секс, не четете тази статия.

Ако не обичате разговорите за секс, не четете тази статия. ...

......... (включително и за секс), ти си по-малко склонен да се обвързваш в трайно партньорство. Независимо от това една четвърт от анкетираните казват, че тъкмо в интернет са намерили траен партньор. Тук жените имат малко повече успех от мъжете - 62 срещу 54 процента.И тъй като темата за секса е необятна:


На 9 октомври Джон Ленън щеше да празнува 77-ия си

На 9 октомври Джон Ленън щеше да празнува 77-ия си ...

......... 1980 година млад мъж спира Ленън на улицата пред жилището му в Ню Йорк, за да му поиска автограф. Няколко часа по-късно същият този непознат стреля пет пъти срещу Ленън. Великият "певец на мира" издъхва на път за болницата, а трагичната му гибел хвърля в скръб цяло едно поколение.Вижте още:


Преди 30 години те напускат хаотичния Ню Йорк, за да

Преди 30 години те напускат хаотичния Ню Йорк, за да ...

......... враждебните действия срещу мюсюлманите в Ислямбърг на спират. Адвокатката Тахира Кларк се моли за доброто на общността. Тя се надява, че ще бъде потърсена отговорност за всички деяния. А докато това стане, жителите на Ислямбърг ще трябва да се научат да заключват вратите си. Автор: Хелена ВайзеОще по темата:  


Вече започна да става комично. А и с този ултиматум,

Вече започна да става комично. А и с този ултиматум, ...

......... без патриотари, мумии, кръв, Динковци, Пери и прочее грехове.Съмнявам се, че днес това е възможно. Защото играта за рейтинг е толкова жестока, че винаги ще се намерят хора, готови и ритуално да се самоубиват. В ефир. Защото не си дават сметка нито коя година сме, нито какво се случва навън.


Дори и да я изнасилят, жената сама си е виновна.

Дори и да я изнасилят, жената сама си е виновна. ...

......... в едно тясно, мрачно ъгълче някъде в огромната вселена на арабския мъж. И знаете ли кое е най-лошото? Много арабски жени отказват да осъзнаят този проблем. А пък ние можем да премахнем тези архаични закони, които ни отнемат свободата, единствено ако се обединим като жени и настойчиво потърсим правата си.


Дългоочакваните парламентарни избори в Германия приключиха. Съставът на новия Бундестаг

Дългоочакваните парламентарни избори в Германия приключиха. Съставът на новия Бундестаг ...

......... die Bundesländer bei der Bundestagswahl 2017 gewählt. http://www.focus.de/politik/deutschland/bundestagswahl_2017/wahlergebnisse-2017-so-haben-die-bundeslaender-bei-der-bundestagswahl-gewaehlt_id_7631289.html[ii] „Дори и съборена, Берлинската стена все още разделя Германия”; https://panov-blog.com/2015/09/04/extreme_stimmung_ddr/[iii] Jochen Staadt, Rechtsextreme in der DDR. „Deutschland den Deutschen“; Frankfurter Allgemeine Zeitung, 31.08.2015.Материалът е публикуван в личния блог на Аспарух Панов – „За политиката с пристрастие” (Panov-blog.com). Препубликуваме го с неговото съгласие.


Хю Хефнър - човекът, превърнал пижамата в работно облекло, жените

Хю Хефнър - човекът, превърнал пижамата в работно облекло, жените ...

......... "Може би трябваше да остана необвързан. Знам обаче, че се нуждая от продължаваща романтична връзка. С други думи - в същността си аз съм много романтичен човек".  По темата Хю Хефнър няма против да бъде използван от женитеХю Хефнър спал с над 1000 жениПочина основателят на Playboy Хю Хефнър (СНИМКИ)


На жените в Саудитска Арабия е забранено да шофират. Крайно

На жените в Саудитска Арабия е забранено да шофират. Крайно ...

......... неща, отколкото просто да шофират или да пътуват. Още по темата за жените в арабския свят: Влиятелен ирански духовник порица работещите жени Жените - първи жертви на арабските революции Мохамед от Мароко за Кьолн: Тук уличници колкото искаш Египтянка 43 години се представя за мъж, за да може да работи


Седмицата, в която отново се заговори за българите в чужбина.Президентът

Седмицата, в която отново се заговори за българите в чужбина.Президентът ...

......... по-трудно.Ето този процес има реални и много страшни икономически и демографски последствия. А на терминал заминаващи има все така „навалица като у Пловдив на Металика”. Ще се върнете ли? Много ми се иска, но знам че няма да го направите. Още не. Не и сега. Не и на всяка цена.


Изправени на един крак, с вдигнати ръце към небето и

Изправени на един крак, с вдигнати ръце към небето и ...

......... Алту, лабиринт от малки улици, който е привлекателен заради активния си нощен живот. "Преди време бяхме решили да не рекламираме това ново пространство, за да не допуснем да бъдем въвлечени в това прехласване по "rooftops". И все пак успяваме да привлечем редовна клиентела", твърди говорителката на тази асоциация Катарина Монтейру.


Тя е един от най-дълго управлявалите лидери в Европа и

Тя е един от най-дълго управлявалите лидери в Европа и ...

......... Нетаняху.Но един от най-известните епизоди, свързани с него, беше през 2003 г., когато в Европарламента бившият италиански премиер Силвио Берлускони влезе в пререкания с Шулц, който отправи критики към правителството в Рим. Това провокира Берлускони да сравни Шулц с надзирател в концентрационен лагер.По-късно италианският лидер настояваше, че се е пошегувал.


Сватбените тържества са чудесен радостен повод за събирането на роднини

Сватбените тържества са чудесен радостен повод за събирането на роднини ...

......... които ще ви накарат да се усмихнете (СНИМКИ) Най-красивите кралски особи (СНИМКИ) Когато майка и дъщеря съчетаят тоалета си: Кейт и Шарлот (СНИМКИ)   По темата Сватбата на Уилям и Кейт Класираха най-стилните булки на всички времена Три от най-скъпите сватби в света на звездите (СНИМКИ/ВИДЕО) Пипа Мидълтън се омъжи


Все повече американци си строят частни бункери, готвейки се за

Все повече американци си строят частни бункери, готвейки се за ...

......... припомня, че укритията могат да се използват и без да е настъпила катастрофа. И препоръчва: „Докато не е дошъл краят на света, поканете си приятелите в подземната пещера, запалете си по някоя пура и си гледайте кефа". По темата Краят на света идва тази есен, твърди пуерторикански пастор Апокалипсисът отново се отлага


Конфекция или шит по мярка костюм от най-скъпа марка? Каква

Конфекция или шит по мярка костюм от най-скъпа марка? Каква ...

......... ни в Белгия разбуни социалните мрежи / http://www.mfa.bg На изборите в Германия на 24 септември има три жени - от общо шестима кандидати за канцлерския пост. На тези дами вероятно ще им се наложи да се замислят за това какво влияние над избирателите биха могли да упражнят с облеклото си.


На днешния празничен ден искам да започна малко по-оптимистично. И

На днешния празничен ден искам да започна малко по-оптимистично. И ...

......... друг път съм ви казвал - недоволството в социалните мрежи е балон, който на улицата е шепот. И в изборния ден припознаваме все същите "оправачи". Мисълта за България минава през мисълта за собственото си семейство, отношения с другите, истинска мисъл за това около теб. Всичко друго е оправдание и вакуум.


Битки между директор, учители и учители, спорове и тежки обвинения

Битки между директор, учители и учители, спорове и тежки обвинения ...

......... ли в училището, там, където няма мотивация и всеки ден ще си къса нервите, той ще намери друга заплата такава. Трябва да се започне с промяна в организацията на училището (…) трябва да има някаква критична маса от хора, които да са мотивирани да възпроизвеждат културно-национална идентичност”, убеден е Кертин.


За Ататюрк се знае, че е бил любител на ракията.

За Ататюрк се знае, че е бил любител на ракията. ...

......... напивали нашите предци А що се отнася до айряна, произходът на тази напитка не е окончателно изяснен. Предполага се, че „авторството" принадлежи на тюркски номадски племена, които са населявали региона между Манджурия и Каспийско море в периода между 552 и 744 година. По темата Алкохолна рецепта за щастлив семеен живот


Към края на предизборна реч в Северна Германия неотдавна канцлерът

Към края на предизборна реч в Северна Германия неотдавна канцлерът ...

......... намаляването на имиграцията. "Германците са удивително глобални, либерални и отворени към света", казва Мено Смид, шеф на института за приложни социални науки Инфас, който публикува проучване миналия месец, показващо широко приемане на бежанците в Германия. "Ние сме печелившите от глобализацията. Икономическите фактори, довели до избирането на Тръмп, просто не съществуват."


„Не може да дойдеш и да станеш собственик в „Левски”

„Не може да дойдеш и да станеш собственик в „Левски” ...

......... само преди 7 месеца, когато феновете в качеството си на акционер, Наско Сираков в ролята на институция и разни други легенди повдигаха неудобни теми, изваждаха на бял свят смущаващи практики и се бореха срещу сенчестото финансиране. Явно настъпи друго, познато до болка време. Време на бащици, парици и вечни гладници.


По-рано природните бедствия бяха съдба. Днес веднага се търсят виновници.

По-рано природните бедствия бяха съдба. Днес веднага се търсят виновници. ...

......... подобно на отговорните в Хюстън, не са се съобразили с тези фактори при планирането на градските пространства. А тъкмо в тази сфера промените в климата трябва да се превърнат в мерило за всяка дейност. Защото затоплянето на климата става все по-мощно и просто ни принуждава към преосмисляне на превантивните мерки.


Снощи гледах

Снощи гледах "То". Втората екранизация на романа на Стивън Кинг ...

......... В "То" те са слепи и зомбирани. Само децата са тези, които имат сетивата, за да се преборят със страха. Защото те още не го познават. И опирайки се на приятелството, споделянето и състраданието, получават смелост, която ги прави истински хора и смелост, която е все по-малко присъща за големите.


Бетовен прелъстявал жените не с външния си вид, а с

Бетовен прелъстявал жените не с външния си вид, а с ...

......... още нещо общо имат всички любовни връзки на Бетовен: те били невъзможни или най-малкото почти неосъществими, поради съсловните различия. Или просто, защото жените вече били омъжени. И композиторът така и никога не стигнал до онова, което днес бихме нарекли „стабилна връзка".     По темата Откриха неизвестно произведение на Бетовен


Няколко европейски региони искат независимост в една или друга степен,

Няколко европейски региони искат независимост в една или друга степен, ...

......... автономия, сочи проучване от миналата година.Нова КаледонияОчаква се през ноември 2018 г. френският архипелаг Нова Каледония, разположен в южната част на Тихия океан, да организира референдум за независимост. 20 години по-рано беше подписано Споразумението от Нумеа, с което започна процес на деколонизация.Очаква се на референдума да спечелят противниците на независимостта.


Учени доказаха, че още преди 4000 години, през Бронзовата епоха,

Учени доказаха, че още преди 4000 години, през Бронзовата епоха, ...

......... че те са имали деца. Но смята, че децата нарочно са били отпратени другаде - за да се включат в други общности и да разнасят нататък познанието. Засега това е само хипотеза, но Щокхамер е убеден, че скелетите ще разкрият още вълнуващи тайни. По темата Фосил „състари" човешкия род с 400 000 години


Помните ли онази прословута реплика на бившия национален селекционер Любослав

Помните ли онази прословута реплика на бившия национален селекционер Любослав ...

......... до край. Ще оставят ли началниците от БФС архитект Хубчев да дострои футболната ни къща или ще се доверят на грешните съветници и ще допуснат поредната буря да ни повлече към дъното?Въпроси, които звучат много просто, но техният сложен отговор може да предопредели следващите ни участия на големи футболни форуми.


Севернокорейският ръководител Ким Чен-ун е един от най-младите държавни глави

Севернокорейският ръководител Ким Чен-ун е един от най-младите държавни глави ...

......... него. Той никога не е бил на официално посещение в чужбина.За брака му се разбра едва през юли 2012 г., когато бяха публикувани снимки на млада жена – И Сол-джу, придружаваща лидера на официални прояви.Южнокорейският печат съобщи неотдавна, че в началото на годината двойката се е сдобила с трето дете.


Русия може да разчита все по-малко на „меката сила” –

Русия може да разчита все по-малко на „меката сила” – ...

......... е начинът, по който българските търговски обекти генерират и разпространяват проруски истории не заради натиск или обещания от Москва, а защото за тях има готов местен пазар. Това дава тласък на политическия процес, подсказвайки, че в България в момента се върти някакъв порочен кръг, независимо от руските действия”, допълва той.