Срещу грипа помага само ваксинация - така поне се смяташе

Срещу грипа помага само ваксинация - така поне се смяташе ...

......... новата молекула. "Досега не сме установили специфични мутации, които да доведат до резистентност", твърди Тоутс. Той е уверен, че „генетичната бариера срещу вирусната резистентност е висока“. Медикаментът има „висок клиничен потенциал като лекарство срещу грип от следващо поколение“. Лекарите ще тестват ефекта на лекарството за първи път върху хора идущата година.И още:


Колкото и на думи да тачат своите народни будители, много

Колкото и на думи да тачат своите народни будители, много ...

......... в нещо като Олимпийски игри или световна надпревара помежду си. Тъй че ако искаш - скачай в ледените води за кръста. Ако искаш - размахвай тиквен фенер. Но не превръщай това в политически въпрос и не натрапвай на хората ценността на едното или на другото. Честит Хелоуин, честити Будители, честити Вси светии!


Хранителните продукти биха могли да бъдат и опасни - ако

Хранителните продукти биха могли да бъдат и опасни - ако ...

......... яйцата винаги трябва да бъдат добре термично обработени. Което означава, че вътрешността на тези храни трябва да бъде нагрята най-малко до 70 градуса поне за 2 минути. Салатите, зеленчуците и плодовете, които се ядат пресни, трябва добре да се измиват. И едва тогава можем да си пожелаем: Добър апетит!И още:


Комбинацията от сандали и бели чорапи, любима на немалко германци,

Комбинацията от сандали и бели чорапи, любима на немалко германци, ...

......... по-популярна модна тенденция. От около десет години насам манекените на различни модни марки редовно се появяват на подиума с чорапи и сандали. Те се харесаха и на хипстърите, които ги носят, за да изглеждат "умишлено смотани". Много звезди, сред които любимецът на тийнейджърите Джъстин Бийбър, също са "жертви" на тази модна приумица.  


"Музиката вместо улицата" - идеята, с която иска да помогне ...

......... дома. Понякога се случва някои деца да напуснат проекта, разказва учителката им Радка Кусева. Обикновено се отказват тези, които "нямат достатъчно търпение". Да бъдеш част от този проект е привилегия: "Децата могат да постигнат нещо чрез музиката, вместо да бъдат на улицата. Повечето родители възприемат проекта като "огромна възможност".  


Там е сиво и прашно, но със сигурност е невероятно

Там е сиво и прашно, но със сигурност е невероятно ...

......... изкуство в Ню Йорк или компютърният музей в Падерборн, предлагат специални изложби. В Нордлингер Рийс в Бавария пък преди около 15 милиона години е паднал астероид и е създал огромен кратер, който също може да се посети. Астронавтите от космическата мисия Аполо 14 са го използвали като тренировъчна площадка за пътуването си до Луната.Точно на този ден преди 44 години ме прибраха в

Точно на този ден преди 44 години ме прибраха в ...

......... на Варшавския договор, въпросният деец с прякор Ку*ето извади пистолет и произведе човеколюбивото съобщение, че вътре има шест патрона - пет за мен и един за него. Е, изстрели не произведе, аз оцелях, попаднах в карцера, а накрая и в Трудови войски. И напълно заслужено се уволних без нито една нашивка.


Учените направиха мрачни прогнози за бъдещето на нашия свят въз

Учените направиха мрачни прогнози за бъдещето на нашия свят въз ...

......... и какви ще са самите хора, не е известно. Владимир Кузнецов дори предполага: може би човекът ще еволюира по такъв начин, че няма да трябва да се премества никъде. Просто намираме нов източник на енергия за себе си и продължаваме да живеем в променящи се, но все пак земни условия.


Според официалните статистики годишно в Русия от рак умират над

Според официалните статистики годишно в Русия от рак умират над ...

......... не съумяват да задоволят пазарното търсене.--> На същото мнение е и Валерий Старинский. "Не всички фирми са в състояние да задоволят търсенето на необходимите медикаменти - въпреки големите суми, които отделя държавата. Лекарите се опитват да прилагат съвременни схеми на лечение, но понякога за това просто липсват необходимите лекарства", обяснява той.


В кои провинции на Германия е най-лесно да се намери

В кои провинции на Германия е най-лесно да се намери ...

......... устройства.Ето къде можете да търсите обяви за работа: Вакантни места за начинаещи в професионалния живот публикуват порталите Absolventa.de, Jobeinstieg.de, Berufsstart.de, Staufenbiel.de, Praktikum.info. Други по-големи сайтове за търсене на работа са: StepStone.de, Monster.de, Jobware.de. Разгледайте и сайтовете на различни компании, които ще ви помогнат да установите личен контакт с потенциални работодатели.


Емоционалното слово на Грета Тунберг пред срещата на върха за

Емоционалното слово на Грета Тунберг пред срещата на върха за ...

......... поради дребничкия си ръст все още прилича на дете, успя да мобилизира милиони в борбата си за спасяване на Земята. Нейната "ученическа стачка", протестът ѝ срещу безразличието на политиката, напипа болното място на съвременните западни общества. А "Петъците за бъдещето" ("Fridays for future") се превърнаха в мощен политически фактор.И още:Някои последствия от климатичните промени върху океаните и ледената покривка

Някои последствия от климатичните промени върху океаните и ледената покривка ...

......... цялата година почва, може да се стопи до 2100 г., ако климатичното затопляне продължи със същите темпове.Количеството на живака и токсичните вещества в питейната вода вероятно ще се увеличи вследствие на топенето на вечната замръзналост и ледниците. Почти 800 000 тона живак вероятно се съдържат във вечната замръзналост.    


Почти като във филм за Джеймс Бонд: капсула, която се

Почти като във филм за Джеймс Бонд: капсула, която се ...

......... светлина на начинанието, защото задръстванията по улиците и мостовете на Париж са големи. Властите непрекъснато полагат усилия в битката за по-чист въздух на френската столица. През месец юли те забраниха старите дизелови автомобили, а до 2030 година предвиждат по парижките улици ще се движат само хибридни или електрически коли.И още:


Изстрели, пукотевица, блокирани магистрали и мостове: в Германия зачестяват инцидентите

Изстрели, пукотевица, блокирани магистрали и мостове: в Германия зачестяват инцидентите ...

......... търпимост и обяснява, че изцепките на сватбарите не са нито провокация срещу германското общество, нито някаква демонстрация на сила: „Онези, които по такъв начин дават воля на радостта си, не го вършат непременно за да навредят на другите", обяснява той и припомня, че повечето турски сватби преминават съвсем миролюбиво.И още:


Борис Джонсън, Владимир Путин, кралица Елизабет Втора - всички те

Борис Джонсън, Владимир Путин, кралица Елизабет Втора - всички те ...

......... същата известност се радват и нейните кучета корги. Кралицата има слабост към тази порода, откакто за 18-годишния си рожден ден ѝ подарили уeлското корги пембрук на име Сюзън. По-късно Елизабет започва да развъжда кучета от тази порода, но след време се отказва от идеята.   — ϟคริสมาร์ตินพอตเตอร์• (@yuteesonyu)  И още:


Млада палестинка публикува в Инстаграм снимка със своя приятел -

Млада палестинка публикува в Инстаграм снимка със своя приятел - ...

......... се добавя и фактът, че в много арабски общества цари атмосфера на страх и безнадеждност. "Тези чувства се изливат в насилие, което често е насочено към жени", казва Ияд Баргути. Трудните условия за живот са проблем и за мъжете, и за жените. Според Баргути обаче, жените страдат двойно по-силно от тази ситуация.В Европа има невероятно романтични места, които привличат и много

В Европа има невероятно романтични места, които привличат и много ...

......... за да се разходите по Дунава. Gulliver/Getty ImagesТанго в Хелзинки Ако сте любители на танците, Хелзинки е подходящият адрес: финландското танго има някои преимущества пред аржентинското - то е по-лесно, а затова и се учи по-бързо. Заслужава си да опитате! Разбира се – за този танц са нужни двама.И още:


Дъвки по улици и тротоари, дъвки под седалките в градския

Дъвки по улици и тротоари, дъвки под седалките в градския ...

......... нови цветни лехи. След като жителите на града инвестираха общо около 1 000 часа безвъзмезден труд, никой вече не хвърля дъвки или други боклуци по улиците и тротоарите на градчето. Впрочем да изхвърляш дъвката си не където трябва е в Германия скъпо "удоволствие", което се санкционира с глоба до 250 евро.И още:


От падането на Желязната завеса изминаха 30 години. Какво се

От падането на Желязната завеса изминаха 30 години. Какво се ...

......... - например относно бежанската политика или в отношението им към Русия. "Тъкмо това недоволство обяснява донякъде и успеха на популистките и евроскептични течения във Варшава, Будапеща и други места. 30 години след падането на Стената сме принудени трезво да отчетем, че икономическата интеграция невинаги вървеше ръка за ръка с политико-идеологическа", пише в заключение ФАЦ.  


"Докато съм цар, българска майка няма да върже черна забрадка ...

......... убити, които не са подкрепили комунистическата диктатура, напълно се вписва във варварската същност на тази квазирелигиозна доктрина и водената от нея истинска религиозна война. Те отричат основни човешки ценности като историческа памет, респект към личността, национален суверенитет и идентичност. Всичко това е трябвало да бъде изтрито“, обобщава философът Калин Янакиев.


Отровата на организираната престъпност прониква все по-дълбоко. Подземният свят на

Отровата на организираната престъпност прониква все по-дълбоко. Подземният свят на ...

......... През 2017 година са разследвани общо пет случая, в които престъпници са опитали да оказват влияние над политиката, медиите, правосъдието, държавната администрация или бизнеса. А през 2018 в Берлин вече са били регистрирани11 подобни следствия. Според депутата Марсел Луте, този факт показва, че отровата на организираната престъпност прониква все по-дълбоко.


Американското издание „The Week” разказва в своя статия за българката

Американското издание „The Week” разказва в своя статия за българката ...

......... пиявици за лице, при които кървавото съдържание на стомаха на пиявицата се разстила върху лицето на клиента в лепкава маска, която трябва да намали бръчките и да разкрие блестяща кожа. Знаменитости като актрисата Деми Мур и модела Миранда Кер говорят за тази процедура, повишавайки популярността й през последните години.  


Часът е девет без три минути, след залез, екранът на

Часът е девет без три минути, след залез, екранът на ...

......... ден, понеделник, е голямото официално откриване на Първия каспийски форум, пристига Дмитрий Медведев и всичко ще бъде наред. Яхтата на Бердимухамедов е още там, в морето няма никой, слънцето залязва с червеникав оттенък, а бирата в един от другите хотели вече е 50 маната. Двадесет и пет лева за бира.Колко хубаво.


Кибератаката срещу българската Национална агенция за приходите (НАП) бе оповестена

Кибератаката срещу българската Национална агенция за приходите (НАП) бе оповестена ...

......... киберсигурността през 2015-2016 г., заяви, че най-стряскащото е колко лесно е било атаката да бъде отблъсната. Според Божанов Русия не е замесена, но след като начинаещ е в състояние да извърши такава атака, само можем да си представим какво могат да направят руските разузнавателни служби, посочва "Ню Йорк таймс".  


Булевардът е прав и това създава илюзия, че е най-дългият,

Булевардът е прав и това създава илюзия, че е най-дългият, ...

......... клон на китайска банка в България (реалистично) и създаване на център за развитие в България (research & development, кой знае, навярно възможно).  И други малки детайли в големия Китай, които подсказваха, че срещата е минала в наистина приятелски тон – нещо, което не винаги се случва в ясния китайски протокол.


Вeстник

Вeстник "Лос Анджелис таймс" приканва читателите си да изоставят конспиративните ...

......... жертви, но мнозина други - президенти, принцове, професори - ще бъдат налице.  През следващите седмици ще узнаем част от истината. Аферата Епстайн съдържа множество твърдения, очевидци и доказателствен материал. Този път пострадалите ще бъдат чути и те заслужават да могат да опишат какво им се е случило, допълва "Индипендънт".   


Британският премиер Борис Джонсън се готви за битка с парламента

Британският премиер Борис Джонсън се готви за битка с парламента ...

......... изключване на Брекзит без сделка или на нов референдум.  Графикът за изпълнението на подобен план обаче е сгъстен - парламентът ще заседава само ограничен брой дни до 31 октомври и правителството може да използва контрола си върху парламентарния дневен ред, за да ограничи всяка възможност на опонентите си да действат. 


Франчишек Филиповски, на 19 години, намира първата си работа във

Франчишек Филиповски, на 19 години, намира първата си работа във ...

......... миниреформа дават пример с Швеция, където вече е правено такова нещо. През 2007 г. десноцентристкото правителство на Швеция намали наполовина социалните осигуровки на младите хора под 26 години с надеждата да улесни достъпа им до пазара на труда. Левоцентисткото правителство отмени тази мярка през 2016 г., обявявайки я за неефективна.


Жените в Саудитска Арабия на практика цял живот са в

Жените в Саудитска Арабия на практика цял живот са в ...

......... козметичен характер и настояват за пълна отмяна на системата на опекунство над жените. Както е известно, през последните години зачестиха случаите на жени, които бягат от Саудитска Арабия заради системата на опекунство и търсят свобода на Запад. Наскоро подобен случай имаше и с една от съпругите на дубайския владетел.И още:)


Засега с 2,5 години, а по-нататък – вероятно и с

Засега с 2,5 години, а по-нататък – вероятно и с ...

......... епоха, в която младостта се превръща в стока, а необратимостта на старостта престава да бъде толкова ужасна? Какви ли радикални промени ще настъпят в житейското планиране, в семейните структури и в осигурителните системи? И кой ли ще има нужда от богове, след като смъртта е умряла?“ – коментира „Ди Цайт“.


В последните години две млади принцеси се опитаха да избягат

В последните години две млади принцеси се опитаха да избягат ...

......... ОАЕ беше домакин на Световна среща на върха за толерантността, заклеймена от правозащитни организации като лицемерие предвид практиките в страната, хвърлила, според организациите, в затвора множество правозащитници като Ахмед Мансур, осъден през 2018 г. на 10 години затвор, и университетския преподавател Насер Бин Гаит, получил същата присъда през 2017 г. 


Минисериалът на HBO за ядрените кошмари от съветската ера предизвика

Минисериалът на HBO за ядрените кошмари от съветската ера предизвика ...

......... сред хората, изпратени в Чернобил няколко седмици след катастрофата. Той се надява шумът, вдигнат от сериала, да доведе до по-добра грижа за оцелелите. "Този филм събуди стари спомени. Емоциите са много силни, защото през 1986 г. не знаехме срещу какво се изправяме. Щастлив съм, че съм още жив", казва той.


С идеята си за 4-дневна работна седмица русенският предприемач Петър

С идеята си за 4-дневна работна седмица русенският предприемач Петър ...

......... днес е богат благодарение на това, че разполага с все повече свободно време. Трябва да започнем да ценим хората не само според това колко пари изкарват, а и в какво инвестират свободното си време. В шопинг, в зяпане на сериали, във Фейсбук заяждане? Или в учене, граждански инициативи, благотворителност.  


"Отрицателни качества като грубост, арогантност, наглост, циничност и простотия в ...

......... в чужбина не те прави по-малко българин", казват Петър и Снежина. Радостина смята, че е нормално да се вълнува от проблеми, които пряко засягат нея и най-близките ѝ, като съдебна реформа, борба срещу корупцията и международна политика. Радослав коментира разделението лаконично: "Българинът си е българин и на Луната".    


Мохамед, Абдула, Салман, Тамим, Кабус: сред арабските монарси има както

Мохамед, Абдула, Салман, Тамим, Кабус: сред арабските монарси има както ...

......... част на Арабския полуостров. От 1970 година насам той управлява тихо и ненатрапчиво. Модернизира и превръща изостаналата дотогава страна в умерено богата. В Оман цари ред, страната е сравнително либерална, а във външната политика играе ролята на посредник в редица конфликти - понастоящем между САЩ и Иран. Gulliver/Getty ImagesИ още:


Синът на бивш южнокорейски външен министър емигрира в Северна Корея.

Синът на бивш южнокорейски външен министър емигрира в Северна Корея. ...

......... като убедителна победа на пропагандата и доказателство за превъзходството на севернокорейската система. Само че за този живот в комунистическа Северна Корея Чо Ин-гък плаща висока цена: семейството му - съпругата и деца му - са останали в Южна Корея и е съмнително дали някога изобщо той ще може да ги види отново.  


През комунизма жената трябваше да оцелява, разпъната в шпагат между

През комунизма жената трябваше да оцелява, разпъната в шпагат между ...

......... В редица източноевропейски страни не се прави нищо срещу ограничаването на женските свободи: политиците твърдят, че вече имало значителни постижения в тази сфера, пък и сега имало по-важни въпроси на дневен ред. "Но по този начин се циментира едно статукво, което дискриминира едните за сметка на другите", констатира в заключение Катерина Ботанова.


За младите двойки сватбата е може би най-важният момент в

За младите двойки сватбата е може би най-важният момент в ...

......... железница Прочутата Вуперталска окачена железница и един от видовете обществен транспорт в града. Особено популярен е нейният "кралски вагон", който често се наема за сватбени тържества. В делничен ден цената е 476 евро, като включва и едночасова разходка из града. В почивен ден се доплащат още 81 евро. iStock/Getty Images


Ако вместо безпилотен самолет преди седмица Иран бе свалил американски

Ако вместо безпилотен самолет преди седмица Иран бе свалил американски ...

......... биха коствали хиляди американски и съюзнически животи, както и ужасяващи моменти за милиони иранци - жени и деца, - потенциални жертви на военните действия в региона. За ръста в цените на петрола глобално и стотиците милиарди долари разходи за отбрана - дори се разбира от само себе си.    


Тя слага в джоба си и младите: на 93 години

Тя слага в джоба си и младите: на 93 години ...

......... в леглото. Преди да отиде в залата, тя изпива една супена лъжица слънчогледово олио.--> Това, което я крепи най-силно е позитивното й отношение към живота. Възрастната жена не разбира интереса към нея, но се радва искрено, че толкова много хора искат да са в курса й по йога .  


Ако си изгубите портмонето, шансът да ви го върнат в

Ако си изгубите портмонето, шансът да ви го върнат в ...

......... от тези с малка сума - 61 процента, а от портмонетата с голяма сума - 72 на сто. Както вече стана дума в началото, върнати са били над половината от 17-те хиляди портмонета. А след като проверили съдържанието им, учените установили, че са липсвали само 2 процента от общата изходна сума.


Само в Германия и само за една година този капан

Само в Германия и само за една година този капан ...

......... година. Наравно с Германия Вашингтон нарежда Полша, Гърция, Италия, Ирландия и множество балкански държави. С водещи позиции в Европа са страните от Бенелюкс, Франция, Австрия и Великобритания. Определящи за класирането на съответната държава са не мащабите на търговията с хора, а усилията, които се полагат за нейното противодействие. iStock/Getty Images


Райска градина на новия покрив на Нотр Дам? И кошери?

Райска градина на новия покрив на Нотр Дам? И кошери? ...

......... градина с великолепен изглед към града. Според едно допитване, организирано през април от института за проучване на общественото мнение YouGov, повече от половината французи смятат, че храмът трябва да изглежда точно така, както и преди. Само една четвърт от запитаните са склонни да предоставят на архитектите повече творческа свобода.И още:


Всички те са от патриархални семейства. Тръгват за чужбина, за

Всички те са от патриархални семейства. Тръгват за чужбина, за ...

......... ще ги открият. Пък и е трудно да се криеш за продължителен период от цялото си семейство", обяснява Бьомеке. Освен това на момичетата не им се иска да напускат домовете си, затова до последния момент се надяват, че ще се стигне до някакъв компромис. "Но това обикновено е заблуда."И още:


Има един много интересен израз, който често се използва в

Има един много интересен израз, който често се използва в ...

......... и служител, който прислужва на дивана, длъжностно лице, което трябва неотлъчно да стои до началника си. Така диван чапразът е или онзи, който стои прекършен до управника или прав до него, докато управникът седи. При всички положение позицията на тялото му е опозиция на тази на шефа.И още любопитни теми:


В саудитския град Джида се открива първата дискотека

В саудитския град Джида се открива първата дискотека "халал", която ...

......... в относителна близост до двете светини“ (Мека и Медина, бел. ред.). Повечето от гражданите на страната са консервативни, обяснява Накшбанди. Ето защо развитието е бавно. "Не казвам, че този нощен клуб е голям напредък, но той може да помогне за разпространението на нови идеи и нова култура", казва журналистката.И още:


Прасенце, коза и чаша топло кафе: да си поръчаш напитка

Прасенце, коза и чаша топло кафе: да си поръчаш напитка ...

......... срещу кафенетата за животински ласки и срещу начина, по който се третират животинките. Много от дивите животни, които живеят в подобни кафенета, умират твърде рано. Те страдат и са подложени на голям стрес поради присъствието на хората, шума и ограничената им свобода на движение, казват защитниците на правата на животните.И още:


Не са носили предпазно облекло, пили са Пепси, а не

Не са носили предпазно облекло, пили са Пепси, а не ...

......... сили да изгледа докрай епизода, в който става дума за лъчевата болест. За мнозина от ликвидаторите преживяното в онези дни си остава и до днес непреодолима травма. Един от тях прекрати разговора с нас още след първата минута: „Извинявайте, но цели пет години се опитвах да забравя всичко това". БГНЕС


Колко и какви видове мазнини, захари и соли са нужни

Колко и какви видове мазнини, захари и соли са нужни ...

......... трябвало да се покриват от кристалната захар. А това са 50 грама на ден. Същата доза важи и за онези, които предпочитат кафявата захар или меда, с който си подслаждат чая. С други думи: не приемайте повече от 50 грама захар на ден, за да бъдете здрави! iStock/Getty ImagesИ още:


Диагнозата

Диагнозата "левкемия" звучи като смъртна присъда. 19-годишният Карл Кафанке на ...

......... остана здрав е много висок", казва той. Междувременно Карл е взел матурата си и смята да следва - медицина, разбира се. Може би дори ще се насочи към онкологията. Опит като пациент вече е натрупал достатъчно. И знае отлично как се държи един лекар, който е загрижен за пациентите си.  


В този магазин в Берлин откриваме късче България: тук се

В този магазин в Берлин откриваме късче България: тук се ...

......... повече хора осъзнават колко ценно е да притежаваш нещо, изработено с толкова много любов", казва българката. От 2017 година насам всеки може да се докосне до тези шедьоври от България - в магазина на Деница Попова в Берлин.                A post shared by (@perelicblankets) on Dec 15, 2018 at 5:22am PST  


Този обичай е, меко казано, странен. Борци по сумо с

Този обичай е, меко казано, странен. Борци по сумо с ...

......... 400 бебета на възраст от 6 до 18 месеца. Целта на мероприятието е да се укрепи здравето на пеленачетата. iStock/Getty Images-->Победителят - най-ревливото бебе получава награда - 30 кг кошихикари - един от най-добрите сортове ориз в Япония. Подобно на запалянковци, отстрани родителите окуражават децата си и правят снимки.И още:


Рибари са открили на норвежкото крайбрежие кит, който вероятно е

Рибари са открили на норвежкото крайбрежие кит, който вероятно е ...

......... да станат новите спецагенти. Те могат да бъдат тренирани да реагират на неестествени миризми като взривни вещества. Най-подходящи за целта са пчелите-скаути, чиято задача е да откриват суровини и да предават резултатите не пчелите-събирачки. Експертите обаче казват, че в природата има твърде много миризми, които могат да отклонят насекомите.  


Български фотограф е успял да заснеме три войни - Балканската, Междусъюзническата, Първата

Български фотограф е успял да заснеме три войни - Балканската, Междусъюзническата, Първата ...

......... неравни битки и побеждавал. Снимките му са безценни документи.--> Азинян събрал историята на "Лудия полк" във "Вълшебните стъкла на Петър Арнаудов". Албумът запечатва още десетки майсторски кадри от Казанлък - родният град на фотографа, и жителите му от началото на 20 век. Книгата е подарък на наследниците на Петър Арнаудов. И още:  


Фактът, че кучетата могат да надушват ракови заболявания не е

Фактът, че кучетата могат да надушват ракови заболявания не е ...

......... дъха на пациентите? Още през ноември миналата година BioScentDx стартира изследване, свързано с рака на гърдата. За тази цел се правят опити с кучета, които трябва да надушат раковото заболяване само по дъха на пациентите. И кой знае, може дори мързеливият Снъгълс този път да се заинтересува от експеримента. iStock/Getty ImagesИ още:


Хората с аутизъм живеят в свой свят. Отличават се с

Хората с аутизъм живеят в свой свят. Отличават се с ...

......... на физика Шелдън Купър в американския сериал "Теория за Големия взрив". Никъде не се казва, че Шелдън е аутист, но Парсънс е убеден, че играе човек, страдащ от Синдрома на Аспергер. Шелдън е истински гений в своята област, но феновете на сериала добре познават особеностите на неговия характер.И още:  


През 1933 година във вестник

През 1933 година във вестник "Щурец" излиза сатирична статия на големия ...

......... е „Съединението прави силата“, поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението. Държавният девиз на нацията пък е „Боже, пази България“. В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно защото другите са заети да си пазят частните интереси.


С младежката си енергия и пътувания по света, 26-годишната съпруга

С младежката си енергия и пътувания по света, 26-годишната съпруга ...

......... майка си и да следва журналистика, но помагала и на баща си да превозва реколтата до Каракас по пътища, където се случвало да бъде изнудван от корумпирани военни охранители. Росалес казва, че е преминала през много от трудностите, пред които са изправени в момента венецуелците, включително мъчителният недостиг на лекарства. 


За да бъдат признати за трансджендър, редица японци са принудени

За да бъдат признати за трансджендър, редица японци са принудени ...

......... законодателството и да го съобрази с изискванията на международното право и медицинските стандарти", казва той. Шансовете за промяна не се никак лоши. Миналата години правителството на региона около Токио гласува закон, съгласно който "гражданите не бива да бъдат поставяни в неравностойно положение заради половата идентичност или сексуалната им ориентация".И още:


Стотици хиляди британци протестираха срещу Брекзит по улиците на Лондон

Стотици хиляди британци протестираха срещу Брекзит по улиците на Лондон ...

......... без споразумение, това ще има значение само в случай, че бъде намерено друго решение. В противен случай твърдият Брекзит ще влезе автоматично в сила след изтичане на крайния срок, подчертава американското издание, посочвайки, че прогнозата на Международния валутен фонд говори за евентуална загуба на 8 на сто от британския БВП.


С наближаването на раждането на новото кралско бебе, херцозите наСъсекс

С наближаването на раждането на новото кралско бебе, херцозите наСъсекс ...

......... самите Уилям и Хари бяха оставени до известна степен на мира до завършването на университет".   Според Джобсън, каквото и да възнамеряват Хари и Меган, ще бъде почти невъзможно тяхното дете да избегне произхода си.   "Разбира се, детето ще бъде знаменитост за много дълъг период от време", казва Джобсън.


Чесън и джинджифил, шафран и куркума, мащерка и канела: подправките

Чесън и джинджифил, шафран и куркума, мащерка и канела: подправките ...

......... и болкоуспокояващи етерични масла. iStock/Getty ImagesКуркума - няма друга като нея Куркумата има поне пет благотворни качества: понижава нивото на холестерола, има антиоксидантно и противовъзпалително действие, намалява риска от ракови заболявания. А тъй като забавя обусловените от възрастта промени в човешкия мозък, куркумата предпазва и от Алцхаймер. ThinkStock/Getty ImagesИ още:


Южнокорейскатаполиция разпита две звезди на кей-поп музиката във връзка с

Южнокорейскатаполиция разпита две звезди на кей-поп музиката във връзка с ...

......... (@Netizentown) "Срам ме е, че съм била фен на "Big Bang", казва Джени Юсден - учителка по английски език в Южна Корея.   Друга почитателка на групата – 52-годишната японка КаориКувабара, която смята да подаде писмена молба за отговор до "Уай Джи Ентъртейнмънт", каза, че агенцията трябва да даде обяснения.


Швейцарски учени установиха, че спящи хора са в състояние да

Швейцарски учени установиха, че спящи хора са в състояние да ...

......... е сънят за ученето, добавя експертът. А швейцарската психоложка Катарина Хенке вижда още една възможна сфера на приложение - при хората, които срещат трудности при усвояването на знания. В тази връзка Хенке говори за разработването на процес, при който наученото в будно състояние да се затвърждава несъзнателно по време на сън.Вижте още:


Едно българско куче, осиновено в германския град Бон, се превърна

Едно българско куче, осиновено в германския град Бон, се превърна ...

......... на кучето, 75-годишната германка успяла да излезе навреме от дома си. Кучето обаче останало вътре. Жената се опитала да се върне и да го изведе, но пожарникарите я възпрели. Вече било прекалено опасно. Те изнесли Мина на ръце. Опитали се да я съживят, ала тя издъхнала в ръцете им.И още:


София пожела прагматични отношения с Москва. Това е изгодно за

София пожела прагматични отношения с Москва. Това е изгодно за ...

......... допълва "Политроссия". "Росийская газета" се спира върху вчерашната среща на Дмитрий Медведев с българския патриарх Неофит. След разговора двамата се отправиха към катедралата "Св. Александър Невски". Край входа на руския премиер бяха предложени свещи, но той не пожела да нарушава традицията и сам си купи от църковната лавка, разказва вестникът.


Българите почитат на 1 март Баба Марта – един от

Българите почитат на 1 март Баба Марта – един от ...

......... Оттук идва и народната представа, че Баба Марта спохожда хората и посевите, облечена в червен сукман, забрадена с червена забрадка, обута в червени чорапи. И до днес хората вярват, че ако си нарекат един ден от месец март, могат да съдят по него за това каква година им предстои. БГНЕС 


След като британката Оливия Колман изненадващо надделя над сочената за

След като британката Оливия Колман изненадващо надделя над сочената за ...

......... ФиниАлбърт ФиниGulliver/Getty Images Албърт Фини почина в началото на месеца на 82-годишна възраст и беше включен в сегмента In Memoriam на церемонията за наградите Оскар. Актьорът не е печелил отличие на киноакадемията, въпреки петте си номинации - за "Том Джоунс", "Убийство в Ориент Експрес", "Гардеробиерът", "Под вулкана" и "Ерин Брокович".


Най-престижните филмови награди бяха раздадени за 91-ви път на 24

Най-престижните филмови награди бяха раздадени за 91-ви път на 24 ...

......... 1995 г. - Мел Гибсън за "Смело сърце" 1994 г. - Робърт Земекис за "Форест Гъмп" 1993 г. - Стивън Спилбърг за "Списъкът на Шиндлер" 1992 г. – Клинт Истууд за „Непроситмо“ 1991 г. - Джонатан Деми за „Мълчанието на агнетата“ 1990 г. – Кевин Костнър за „Танцуващият с вълци“


Куп звезди от света на шоубизнеса дефилираха по червения килим

Куп звезди от света на шоубизнеса дефилираха по червения килим ...

......... килим на Оскарите, обобщава Франс прес. Розов беше дори костюмът на Джейсън Момоа от колекцията на покойния Карл Лагерфелд. Джейсън МомоаGulliver/Getty Images След розовото най-много тоалети имаше в червената гама. Бялото и сребристото също преобладаваха. Най-оскъдни бяха зелените, жълтите, лилавите и сините нюанси. Златистото беше застъпено само в един-два тоалета.