Възходът на авторитарната президентска власт, след като Реджеп Тайип Ердоган

Възходът на авторитарната президентска власт, след като Реджеп Тайип Ердоган ...

......... от всякога да отстоява своето място и позициите си спрямо Турция. Стратегическото географско положение на тази страна, кръстопът между Европа и Близкия изток, може само да засили необходимостта от продължаване на сътрудничеството с нея. Толкова много вече е направено. Франция играе видна роля. Където има воля, има и начин ...


В Симеоновград няма нормално водоподаване от години. Заради високо съдържание

В Симеоновград няма нормално водоподаване от години. Заради високо съдържание ...

......... благоустройството, тъй като ние нямахме право да участваме по проекти за изграждането на такава. След тонове преписки, последно писмо, което получихме е, че те ще подкрепят такъв наш проект, добави тя. Всяко лято сме на режим. Водата в кладенците свършва. Какво ще пречиства станцията, ако вода няма, пита Мария Луиза.


След поредицата от случаи на отровени кучета и котки по

След поредицата от случаи на отровени кучета и котки по ...

......... да разберем кой хвърля тази отрова и да има наказание. Никой няма право да разхвърля такава силна отрова по улиците. Имаме данни за жената, надяваме се всичко да се разкрие, коментира Тамара, която е една от споделилите във Facebook кадрите на жена, за която се подозира, че е поставила отровата.


Събитията следват зададената  логика.Прогнозираният категоричен избор на Иван Гешев за

Събитията следват зададената  логика.Прогнозираният категоричен избор на Иван Гешев за ...

......... следващия политически съвет да реши да не се плаща не само първия ден от болничната отпуска, а въобще да не плащат болнични. А държавата да намери начин да се обезщети при летален изход за самия болен...Така че тичайте, братя, докато не ви е тръшнал грипът. И докато има  евтини билети! 


В бюджет 2020, наречен

В бюджет 2020, наречен "пица с малко шунка", питам аз ...

......... да издигне алтернативен кандидат, но избяга от отговорност и си изми ръцете, натърти тя. По-големият проблем по нейни думи бил недовършената съдебна реформа и изключително големите правомощия на главния прокурор. Тя нямала нищо против Иван Гешев - проблемът не бил в личността, а в начина, по който се извършва изборът.


Електрическите тротинетки разпалват страстите не само в България. В Германия

Електрическите тротинетки разпалват страстите не само в България. В Германия ...

......... докато с велосипедите отдавна сме свикнали. И макар инцидентите с велосипеди да са много повече от тези с тротинетки, общественото внимание е приковано именно към това ново превозно средство", посочва Райнер Печ от берлинската полиция. Според него след година-две хората ще свикнат с тротинетките. И тогава страстите ще се успокоят.Публикуваме коментара на Начо Торебланка от Европейския съвет за външна

Публикуваме коментара на Начо Торебланка от Европейския съвет за външна ...

......... През април много избиратели отидоха на урните, за да спрат VOX. През ноември голям брой избиратели останаха у дома си или използваха VOX като протест. Така, VOX се възползваха за тези избори от каталунския сепаратизъм и също така бяха подтиквани нагоре от тактическите грешки на лидерите на консерваторите и социалистите.


За да бъде разбрана ескалацията на напрежението между Израелските отбранителни

За да бъде разбрана ескалацията на напрежението между Израелските отбранителни ...

......... това тези групировки търсят алтернативен изход: някаква форма на "морална" победа. Опитът показва и нещо друго: текущата ескалация е само нюанс на конфликт, започнал преди много, много години, който вероятно ще продължи още толкова. И понеже времето му отеснява, "тангото" между Израел и Ивицата Газа се проследява по кървавите стъпки.


12 часа дневно ще бъде водният режим в Перник. Това

12 часа дневно ще бъде водният режим в Перник. Това ...

......... и спрямо него можем да се съберем отново”, обясни Станислав Владимиров. Той добави, че ще се търси и помощ от други ВиК дружества за допълнителни аварийни екипи, които да помагат с ремонтите в периода, в който няма да има вода, защото безбройните аварии на територията на общината са огромен проблем.


В опит да похвали бюджетната рамка, предложена от кабинета за

В опит да похвали бюджетната рамка, предложена от кабинета за ...

......... Стоянова в прав текст призна, че за социални дейности не са заделени достатъчно пари. Обясни, че това е виждането и на БСП, но нямало как вижданията на социалистите и на ГЕРБ да съвпадат. Повече пари, по думите й, ще има за работещите в държавната администрация, за учителите и за здраве.


Следващата календарна година се очертава наситена с празници. Традиционните са

Следващата календарна година се очертава наситена с празници. Традиционните са ...

......... в името на поредната независимост. И ако сме живи и здрави, по волята Божия, и благодарение на здравното министерство, ще празнуваме всеки ден на всяка една независимост. И така до края на света. Или по-скоро до края на прехода, защото както казват трънчаните светът ще се свърши, но будалите ще останат."Ако искаме наистина американският бизнес да влезе в България, има ...

......... негови думи не е имало друг такъв период в историята на континента и това е резултат от направените поуки. "Падането на Берлинската стена става на 9 ноември, истината е, че Берлинската стена падна 6 дни преди това - с шествието на "Екогласност". Тогава се роди гибелта на страха", заяви Паси.


Въпреки острата реторика на френския президент Еманюел Макрон относно Европейския

Въпреки острата реторика на френския президент Еманюел Макрон относно Европейския ...

......... от Лондонското сити към други страни в Европа, а и британската и европейска икономика като цяло са много свързани. Според политолога Brexit е заплаха за целостта на Кралството. „Излизането на Шотландия от Великобритания при успешен Brexit е въпрос на време. За Ирландия всяка грешна стъпка буквално може да възпламени ситуацията“.


"ГЕРБ е печелившият от местните избори, но със сериозно отстъпление ...

......... погледне тежестта на всеки един мандат, защото управляващите отбелязват минус 42 общински съветници в областните центрове. "Аз смятам, че премиерът Бойко Борисов не трябва да се сърди, когато чува различни мнения. Аз искам да му помогна, защото той бива подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава", подчерта Цветан Цветанов.


В България не е позволено да се наказва заради използването

В България не е позволено да се наказва заради използването ...

......... Някои западноевропейски фирми са направили свои политики за поведение на работещите в социалните мрежи. Там се регулират взаимоотношенията между работник и работодател. Това са по-скоро препоръки, отколкото ангажименти, обясни Тодор Капитанов от КНСБ. Той препоръча всяка една фирма да договори със своите служители определени правила за поведение в социалните мрежи


Датата 10 ноември 1989 г. сложи край на една епоха

Датата 10 ноември 1989 г. сложи край на една епоха ...

......... даден частен интерес. Ако 20-годишния ви син или внук (млад човек) ви попита какво е Прехода, как бихте отговорили? Преходът е травмата от една илюзия. Илюзията, че комунизмът може да си отиде с митинг, с лозунги и свалянето на един диктатор. Тази илюзия вече 30 години я преживяваме като травма.Кубрат Пулев смята, че превъзхожда следващия си съперник Райдел Букър

Кубрат Пулев смята, че превъзхожда следващия си съперник Райдел Букър ...

......... е официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) и очаква да има мач за световната титла до средата на следващата година. "Няма как някой да ми отнеме правото да съм главен претендент за шампионската титла, тъй като си има правила по случая и те трябва да се спазват", каза Пулев.


"ГЕРБ безспорно спечелиха местните избори по нечестен начин и са ...

......... се стартира разпад на управлението. Други прецениха, че не са чак толкова лоши нещата. Това не означава, че гласоподавателите са сменили политическата си идеология", обясни той. Освен това Смилов подчерта, че у нас не е определящо дали си първа партия. По думите му е важно с какви партньори се управлява.


Усетили полъх, напомнящ за студената война, сред засилващи се националистически

Усетили полъх, напомнящ за студената война, сред засилващи се националистически ...

......... на Русия и Китай". Последният съветски президент Михаил Горбачов, все още популярен в Германия, защото подготви почвата за падането на Стената, съвсем не е оптимистично настроен 30 години по-късно. "Световната политика се носи по извънредно опасно надолнище", предупреждава той в последната си книга под формата на политическо завещание. *Превод: БТА


Протест, организиран от Съюза на българските журналисти, се състоя пред

Протест, организиран от Съюза на българските журналисти, се състоя пред ...

......... в националната медия криза станаха пример за цялата гилдия. Искат да убият професията, да я подменят с угодничество пред властта и не сме останали много тези, които се съпротивляваме, заяви той. Мнозина членове на УС на СБЖ по време на изявата бяха сложили лепенки през устата си с надпис: "Цензура".


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако го застрелят,

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако го застрелят, ...

......... След това обясни, как същия ден е видял в болницата съпругата на ранения политик – Дженифър, която от болка буквално е изплакала очите си. Доналд Тръмп, който отбеляза, че не много съпруги биха реагирали по този начин, се пошегува и каза: „Например, жена ми не би плакала, ако бъда застрелян“.


"Предпочитам да имаме законна, регистрирана, основана на квоти имиграция за ...

......... е ход, с който да накара опозицията да приеме увеличаване броя на подобни разрешителни, пише Valeurs Actuelles. "Без капка притеснения президентът споделя убежденията си: "Има работа, която никой французин повече не желае да върши - водолаз, например. Искам да бъда още по-ясен - това беше невъзможно още преди 40 години!"


На тези избори "новият Костинброд" набира скорост, но поне досега нещо

На тези избори "новият Костинброд" набира скорост, но поне досега нещо ...

......... на бъдещите 9 нови булеварда, които трябваше отдавна да са готови, за да свържат града с Околовръстното.За електората остава денят за размисъл, в който да си бие главата как поредните обещания да се случат. Както обобщи вицето Томислав Дончев, "не забравяйте, че след неделята идва понеделник и трябва да продължим да живеем заедно". 


Ако тези дни се преизпълните от гордост, четейки отчетите за

Ако тези дни се преизпълните от гордост, четейки отчетите за ...

......... достига 144 875 бройки.Вече е ясно защо няма силна политическа воля за справяне с бюрокрацията и защо за втора година Горанов залага ръст на заплатите и бонусите. Тази армия от чиновници може да промени развоя на всички избори. Още повече на местни. А държавните войни трябва да са наясно кой държи и хляба, и ножа. 


Не ме притеснява, че деца се разхождат с маски за

Не ме притеснява, че деца се разхождат с маски за ...

......... доста от тях казаха, че ще бъдат наши ученици. Това е един от начините да се привлекат ученици в професионалните гимназии. Другият е панаирът на образованието в града и дните на специалностите също. По време на тях съвместно с бизнеса подготвяме общи щандове и им представяме какво могат да учат.


От 1 ноември нов кормчия поема управлението на Европейската централна

От 1 ноември нов кормчия поема управлението на Европейската централна ...

......... запомнил една саркастична забележка на германския икономист Руди Дорнбуш - един от професорите му по време на обучението му в Масачузетския технологичен институт през 70-е години на миналия век: "Сложните въпроси имат лесни, погрешни отговори". А на популистите и националистите напомня, че "независимостта не трябва да се бърка със суверенитета".


Топ журналиста и бивш евродепутат направи смазващ анализ за проведените

Топ журналиста и бивш евродепутат направи смазващ анализ за проведените ...

......... Топ журналиста и бивш евродепутат направи смазващ анализ за проведените местни избори в страната. Бареков извади факти и документи, чрез които разкости задкулисието. Бареков показа и как са използвани ромите за пореден път в политическите игри в борбата за власт. Целия анализ можете да видите във видеото:


До предизборния щаб на партия

До предизборния щаб на партия "Възраждане" достигна информация, че кметът ...

......... отговорете защо той не се среща с хората? Защо е достигнал до там, че варненци го наричат "невидимия кмет"? Крие се човек, който се страхува от въпроси и иска да прикрие делата си. Честният и почтен човек е винаги готов да се изправи и да отговаря" – завърши Костадин Костадинов.


Традиционно в края на есента фокус в работата на парламента

Традиционно в края на есента фокус в работата на парламента ...

......... от години в предизборните си платформи, но които устойчиво си остават само там. Дотогава, ако не с друго, родните политици могат да се похвалят с едно - "подариха" чудесен коледен шамар за майките с малки деца у нас. За трети път. И утре започва обсъждането на проектобюджета за 2020 г.


Рапарът Ицо Хазарта, известен със своите десни политически пристрастия, излезе

Рапарът Ицо Хазарта, известен със своите десни политически пристрастия, излезе ...

......... Ако съдя по резултатите от вчера - може би двете са едно и също. Бих искал да призная своята вина за загубата на арх. Игнатов. Въпреки несъмненото обаяние на лидерите Христо Иванов и генерал Атанасов, ключова роля в отлива на гласове изигра моят концерт в Самоков пред транспарант на ГЕРБ.


В първото си изявление след изборите премиерът и лидер на

В първото си изявление след изборите премиерът и лидер на ...

......... усетила липсата на доскорошният втори човек в партията - Цветан Цветанов, който винаги е бил шеф на предизборния щаб на партията до изгонването му от партийните постове тази пролет. "Да, липсва ми, но и без мен, и без него, и без петел, ще съмне", обобщи в характерния си стил Борисов.


Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев надмина всички досегашни в периода

Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев надмина всички досегашни в периода ...

......... своя жена или свой мъж – омръзне ти за момент, ама после си викаш: По-добро от това няма. Може нещо за момент да ти се види по-русо, по-хубаво, ама след това леко, леко си се примъкваш у къщи и си мълчиш". Така премиерът отговори на въпроса има ли у ГЕРБ умора.   


Революционна промяна очаква Варна на Местни избори 2019 г. Управлението

Революционна промяна очаква Варна на Местни избори 2019 г. Управлението ...

......... се рекордно висока избирателна активност в града и масово гласуване за представители на опозицията. Варненци излизат, за да дадат своят вот в подкрепа на Костадин Костадинов. Така Варна ще даде началото на нещо невиждано досега – обикновените хора ще си върнат властта в града, а след това и в държавата!


Огласените от една  електронна медия документи с данни за пране

Огласените от една  електронна медия документи с данни за пране ...

......... от прокуратурата и службита в тази насока, щом като не направиха нищо в  родължение на години по т. нар. Панамски досиета? А може би информацията за Гешев е просто активно мероприятие в негова полза, което да го изкара жертва на злите сили, сочени за организатори на протестите срещу кандидатурата му. 


Кандидатът на БСП за кмет на Велико търново излезе с

Кандидатът на БСП за кмет на Велико търново излезе с ...

......... той се руши, точно както е и с един град, а когато градът е Търново, тогава е въпрос на мисия да му върнем блясъка, достойнството и уникалността. Доверете ми се и аз обещавам да остана на висотата на очакванията Ви поне до следващите избори за кмет.Да направим Търново отново Велико!


В последните три години БСП върви нагоре

В последните три години БСП върви нагоре "За един месец ...

......... което означава, че отново щяха да имат партиен кандидат. Министерският съвет може да предложи надпартиен човек, който е уважаван, но не го направи. Решението в тази ситуация е да се направят промени в Закона за съдебната власт, които да наложат съдебен контрол върху решенията на Главния прокурор", заключи Корнелия Нинова


В публикация от 20 октомври "Блумбърг" резюмира с прости думи

В публикация от 20 октомври "Блумбърг" резюмира с прости думи ...

......... на "Бенк ъф Инглънд" - Марк Карни, отиде още по далече с коментара си, че новите технологични разработки осигуряват потенциал за появата на нов свят, в който нови криптопари, подкрепени от голяма група държави или дори от няколко парични единици, могат да конкурират американския долар като интернационална резервна валута.  


Николай Бареков направи безпощаден анализ на предизборната кампания в предаването

Николай Бареков направи безпощаден анализ на предизборната кампания в предаването ...

......... от ДеБъ Тома Белев! Антикорупцинния фронт изпраща писмо и до съответните посолства и организации от които Белев е получавал финансиране и се е ползвал от протекциите им. Николай Бареков направи и безкомпромисен анализ, в който разобличи кандидатите в използваните от тях лъжи. Как точно заблуждават избирателите политиците вижте във видеото:


„Рискът, който е пред нас - с падането на механизма

„Рискът, който е пред нас - с падането на механизма ...

......... финансови, или други санкции. Аз става все по-скептичен към това, че следващият механизъм също ще заработи. Първо – защото отново имаше политическо договаряне за подкрепата на гласовете от Полша и Унгария. Важно е как ще бъде структуриран този механизъм, коя ще бъде институцията на ЕС, която ще отговаря за него".


Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нов производствен завод

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нов производствен завод ...

......... Борисов. „Когато излезе доклада, ще го коментирам. За мен е важно, че тук пасяха магарета, а сега какви магистрали, какви халета, на голите поляни расте завод след завод. Драго ми е като гледам!“, каза премиерът, попитан за предстоящото оповестяване на доклада за мониторинг и оценка на Европейската комисия за България.


Как е Вучич? Да го цунеш от мене специално!

Как е Вучич? Да го цунеш от мене специално!" Така ...

......... снимка. Сръбският заместник-министър не можа заради мъгла да пристигне навреме за основното събитие за деня - пускането в експлоатация на първия участък от "Турски поток" на българска територия по-рано днес. Всички гости от сутрешното събитие дойдоха и в Кнежа, сред които посланици, зам.-министри от Унгария и Саудитска Арабия и др.


Самият факт, че я наричат

Самият факт, че я наричат "градска", а не просто "десница", ...

......... сценария, построени върху крехката основа на социологическите проучвания. Разбира се, който и от тях да се изпълни, това все още не решава крайния резултат от изборите, така че предстоят интересни слънчеви дни. Дано само Тома Белев не ги нарече "циганско лято". Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


От щаба на кандидатът за столичен кмет на партия Възраждане,

От щаба на кандидатът за столичен кмет на партия Възраждане, ...

......... страна на общинската администрация в София, от десет години окупирана от ГЕРБ. Тези хора трябва да си отидат, а един пълен одит на голямата Столична община, както и на всичките й районни подразделения, следва да бъде първият ангажимент на новите хора, които ще застанат начело на София, след 27 октомври!”


Битката в София е символна, а промяната е процес, който

Битката в София е символна, а промяната е процес, който ...

......... от перспективата, която ние, политиците, можем да им предложим, коментира той. - Нашите идеи, които обсъждаме с представители на различни целеви групи от обществото, срещат одобрение. Всички говорят за промяна, очакват промяна. Истината е, че битката в София е символна, а промяната е процес, който ще започне именно от столицата".


Денят е 5 юни 2012 г. В навечерието на предстоящите

Денят е 5 юни 2012 г. В навечерието на предстоящите ...

......... са обаче болезнено еднозначни - за действия, които поне да пренаредят задкулисните схеми на статуквото, докато видимо разбутват кочината. А практиката показва, че след подобни задгранични оперативки в хода на предизборна кампания действията не се бавят. Въпросът е дали (по израза на един друг съдия) "на всяко прасе му идва Коледата".    


Американският президент Доналд Тръмп приветства спирането на огъня в Сирия

Американският президент Доналд Тръмп приветства спирането на огъня в Сирия ...

......... турската офанзива срещу кюрдите в Сирия, като изтегли американските войски от североизточните райони на страната. Операцията, продължила една седмица, взе над 500 жертви, предимно кюрди, включително десетки цивилни, и доведе до изселването на 300 000 души, сочат данни на неправителствената мониторингова организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека.


"Като че ли основната идея беше чрез расисткия скандал да ...

......... на политиката на собствениците на футболните клубове. Именно поради тази причина бившият футболен бос се оттеглил от футбола. По думите на Батков има законодателство (за футболното хулиганство - б.р.), което трябва да се прилага. Той настоява хората, които създават безредици на стадионите, да им бъде забранявано да посещават футболни мачове.


След историята с квалификацията за европейското първенство по футбол между

След историята с квалификацията за европейското първенство по футбол между ...

......... омраза на расова, етническа или религиозна основа.Вместо да си изпълни вменените със специален закон задачи и да арестува хулиганите обаче, МВР, ги остави да забъркат кашата и най-спокойно да се изнижат...Проблемът е, че оставките няма да свършат работа. Защото, както казва народната мъдрост, когато гониш мухите, ще дойдат други, по-гладни.  


"Нямам и думи да се изразя за тази секта там ...

......... си възвърнем поне средноевропейското ниво. Трябва да се вкарат правила и да се почне това, което се борихме навремето аз и Наско Сираков - ние заради това и напуснахме, задължително да се направят рестрикции, да почнат да се налагат млади футболисти, задължително да играят и полека, полека ще станат работите."


По предварителна информация Франция блокира процеса на започване на преговори

По предварителна информация Франция блокира процеса на започване на преговори ...

......... могат точно да се дефинират географски. В тази връзка не може точно да се каже кое ще е последното разширение и къде свършва Европа", посочи Лесенски. Той обаче е на мнение, че обстоятелствата показват, че например Турция, която е страна-кандидат, не може да се върне към преговори в обозримо бъдеще.


"За спортно-техническата част не се произнасям, но когато държавата ни ...

......... има ревизия на финансите на Българския футболен съюз. "Резултатите са категорични - въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, настилки, стадиони, ремонти направихме, не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз. Ясно и точно".


Първостепенна задача на кмета на община Добрич е взаимодействието с

Първостепенна задача на кмета на община Добрич е взаимодействието с ...

......... предоставянето на подходящи помещения с необходимото обозначение за районните инспектори по места в Добрич, като това ще доведе до повишаване на доверието на гражданите в МВР и местната власт. На срещата, кандидатът за кмет на Добрич - Георги Петков получи подкрепа от експертите за решенията, които предлага за сектор „Сигурност"


Голяма радост ни разтресе нас, гражданите на град София от

Голяма радост ни разтресе нас, гражданите на град София от ...

......... 725 млн. лева.Апропо, при този устойчив ръст на приходите, не е ли време да се помисли за намаляване на данъците и таксите?  Защото това е дясна марка, а ГЕРБ какви точно бяха?Имаме право да питаме, нали? Защото ние, втората  ръка софиянци, сме най-ощетените – даваме, а  почти  нищо не получаваме. 


„Тук съм, за да подкрепя кандидата ни за кмет на

„Тук съм, за да подкрепя кандидата ни за кмет на ...

......... оставил на следващата власт проекти за 25 милиона лева, от които е изпълнен само един за 3,5 милиона лв. "Ще спрем синята зона. Няма да позволим да се подиграват с бедните хора пред болниците и другите учреждения. Ще оптимизираме данъчната политика и ще върнем социалните придобивки за хората", каза Милев.


Не знам какви са били нобеловите награди едно време, но

Не знам какви са били нобеловите награди едно време, но ...

......... на електронните медии и интернет. Наистина би било интересно, ако някой си направи труда да провери какви са били нобеловите награди и кои са били нобелистите преди телевизията и интернет и след това. Резултатите биха били любопитни, макар и донейде обезверяващи. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Управленските рецепти на кандидатите за кмет на София са толкова

Управленските рецепти на кандидатите за кмет на София са толкова ...

......... реституционни процедури заради фиктивни реституционни претенции. Само че централната и местната власт трябва незабавно да изпълнят закона по отношение на безспорните реституционни права, които сами погазват крайно арогантно. Това отдавна трябваше да е направено, преди да ни предлагат поредните законови промени, с които обещават всичко, което може да се  обещае.  


От Възраждане изнесоха силно смущаваща информация, касаеща заместник-кмета по образование

От Възраждане изнесоха силно смущаваща информация, касаеща заместник-кмета по образование ...

......... присъдружните им Обединени патриоти, като напомниха за „Апартаментгейт” на Цветанов и Цецка Цачева, къщата на Борисов в Барселона и апартамента на Каракачанов с петте тераси. Хората на Костадинов се зарекоха, че ще продължат да следят случая, а в най-скоро време, ще се обърнат и към отговорните институции, с официален сигнал.


"Групата е равностойна, но за жалост ние отново не победихме. ...

......... завърши 0:0 с Черна гора като гост и остава без пообеда в група А на европейските квалификации, като заема последното място с едва три точки. "Опитахме се да отбележим гол, но за жалост не успяхме. Не успяхме да вкараме положенията си и това е причината да не спечелим", коментира Илиев.


Ако някой все още се съмнява, че отстраняването на бившият

Ако някой все още се съмнява, че отстраняването на бившият ...

......... са късички. И по тази причина на корупционното хорце, на което вчера се беше хванал Цв.Цв. (и едва ли се е пуснал!), всеки български политик гледа да се хване. И друсат яко, братче, все едно са на живо в телевизия "Българе"! А ние, обикновените данъкоплатци, се чудим защо непрестанно имаме скомина...


Срещу генералния директор на БНР Светослав Костов има сигнал в

Срещу генералния директор на БНР Светослав Костов има сигнал в ...

......... е представил медицинско свидетелство за лека телесна повреда - на врата. Разпитана е и г-жа Даниела Късовска, заместник на ръководителя на програма "Хоризонт", която описала конфликт и опит да бъдат разтървани спорещите. Припомняме, че заради всичко случило се СЕМ стартира процедура за освобождаване на Светослав Костов. Автор: Ивайло Ачев, actualno.com


Пролетните наводнения и есенните пожари у нас не стряскат никого.

Пролетните наводнения и есенните пожари у нас не стряскат никого. ...

......... на дела в съда продължава да е бавно и в някои случаи - скъпо. Така един недоволен потребител, на когото е отказано плащане по застрахователна полица , може да разубеди много от познатите си, че няма смисъл от застраховки и няма регулатор, който да защити ефективно интереса му. Източник: banker.bg


Покрай родителската истерия в Сливен и Ямбол освен всичко друго,

Покрай родителската истерия в Сливен и Ямбол освен всичко друго, ...

......... нашата действителност. Няма такава връзка. Ако сте в Норвегия, трябва да се съобразявате с норвежките закони. Щом сте в България, за всички важат българските закони. Знам, че това не изчерпва темата. Но ако не се говори, манипулаторите ще продължат да лъжат. Липсата на комуникация ражда чудовища. Дано съм бил полезен.


Джок Полфрийман е незаконосъобразно задържан в лагера за временно настаняване

Джок Полфрийман е незаконосъобразно задържан в лагера за временно настаняване ...

......... Монов, когато започне да работи. Преди 2 години когато започнахме да си говорим с началника на затвора, Полфрийман имаше едно желание - да си изпълни плана, който затвора му беше записал. В плана за изпълнение на присъдата беше отбелязано, че ако той не е наказван, ще получи отпуск, обясни адвокатът.


- Здравейте, господин Христов! Какво Ви привлече изначално към проекта

- Здравейте, господин Христов! Какво Ви привлече изначално към проекта ...

......... с дългогодишен опит в техническата подготовка на юноши Христов сега помага за започването на проекта „Академия ДКБ", който има за цел провеждането на индивидуални занимания за деца и юноши, с цел подобряването на тяхното техническо ниво. Йордан Христов беше така любезен да даде ексклузивно интервю за Вас, читателите на GONG.bg.


Късата ни памет ще ни вкара в беда, или най-малкото

Късата ни памет ще ни вкара в беда, или най-малкото ...

......... сложи край на твърдението, че наследниците на Живков ( не преките, разбира се) не можели даже  да боядисат това, което той бил построил.Така че, да стискаме палци на премиера.И няма смисъл да издребняваме за някакви си 45 години. Веднъж вече се зарекохме, че стигат, ама не познахме. Колкото - толкова.   


ПАРИЖ НИ ВЪРНА В БАТАК Досега мислех, че "Баташкото клане"

ПАРИЖ НИ ВЪРНА В БАТАК Досега мислех, че "Баташкото клане" ...

......... изключително самообладание, като откри огън срещу въоръжения с нож "колега" и по този начин спаси неопределен брой невинни полицаи. Четиридесет и пет годишния убиец е приел преди две години ислямската вяра. Еманюнел Макрон прекъсна среща с граждани в провинцията, като призова за едноминутно мълчание. Французите осъмнаха потресени. Дано се събудят!


Отговорността е Ваша, не можете да се скриете зад някой

Отговорността е Ваша, не можете да се скриете зад някой ...

......... работници, Не спирайте да търсите правата си. Мотото на протеста ви е „Не на страха". Не се отказвайте,исканията ви са справедливи. Болниците, лекарите, пациентите имаме нужда от Вас. Българското общество има нужда от вас и аз съм сигурна че то днес ви подкрепя. Ние ви подкрепяме и сме с вас!


Путин коментира речта на Грета Тунберг в ООН. Използването на

Путин коментира речта на Грета Тунберг в ООН. Използването на ...

......... би ще ви разочаровам, но не споделям общия възторг от речта на Грета Тунберг", заяви Путин. Президентът отбеляза, че когато младите хора обръщат внимание на екологичните проблеми, това е правилно. „Но когато деца и юноши се използват от някого в свой интерес, това е достойно единствено на осъждане", допълни той.


Ако помните какво каза Брук на Ерик пред лицето на

Ако помните какво каза Брук на Ерик пред лицето на ...

......... или напускане със сделка). В предложението на Борис Джонсън обаче има доста дързост и по-малко красота. Но в неговата сделка се вижда опитът за еманципиране на героите от сюжета и раздвижване на ръката на сценариста. Какво ще е продължението на сагата обаче предстои да разберем в следващия епизод на "Брекзит".


Кой каквото прави - под юргана, а не по улиците!

Кой каквото прави - под юргана, а не по улиците! ...

......... старчески хомосексуализъм и латентна гей обсесия, каквито наблюдавахме в национален ефир и дали причината е само системната злоупотреба с алкохол и наркотици? Или просто дългата и последователна политическа травестия си казва думата? Как мислите? Fair enough?Хайде, със здраве и кой каквото прави - под юргана, а не по софийските улици.