В България има пълна свобода на словото, обяви преди месец

В България има пълна свобода на словото, обяви преди месец ...

......... към гражданите, а в частност - към медиите. Ние обаче ще продължаваме да си пускаме фиша, защото освен думите на премиера помним и онези на големия Йосиф Хербст: без цензура и баба знае да се бори за идеи. Майсторството е под режима на цензура да се разбереш с читателите си.


Пишман приватизаторът Николай Банев окачестви делото срещу него като "пълен

Пишман приватизаторът Николай Банев окачестви делото срещу него като "пълен ...

......... за приватизацията и на кого трябва да ги връща. Съвършено ясни са целта и смисълът на следприватизационния "контрол", за който министри и чиновници няма осъдени. И най-вече видно е, че на тази територия протестният вот не води доникъде и рядко се протестира за най-важното. Съдят Баневи, а системата остава несменяема - кадрите решават всичко!  


Пловдивските първенци шумно рекламират вавилонската кула, върху която ще се

Пловдивските първенци шумно рекламират вавилонската кула, върху която ще се ...

......... Откровението на св. Йоан Богослов се споменава вавилонската блудница: „и на челото пишеше име: Великият Вавилон, майка на блудници и мерзост земна“ (Откр. 17: 5). Достолепният Пловдив, в който светлината на вярата е донесъл още Христовият апостол Ерм през 37 г., не заслужава да бъде вкарван в подобни съмнителни сюжети.


По някакво странно съвпадение в дните, когато за пореден път

По някакво странно съвпадение в дните, когато за пореден път ...

......... бъде и с вярно съдържание, че историята на тази държава започва след 1944 г., а преди това историята й е обща с тази на българския народ. Защо да не го направим след като истината е на наша страна? Нима американският посланик в София е по-страшен от американския посланик в Атина?


Когато става дума за рисковете, свързани с това да

Когато става дума за рисковете, свързани с това да "внимаваш ...

......... на правителството за Брекзит и това ще осигури втори референдум за преобръщане на гласуването за напускане. Но това би предизвикало класова война. Дървата са сухи и чакат някой да драсне кибрита.*Джон Лойд е съосновател на Института на Ройтерс за изследвания на журналистиката към Оксфордския университет. Изразените мнения са лично негови.


Пловдивчани очакват с предпазлив оптимизъм Европейската столица на културата (ЕСК),

Пловдивчани очакват с предпазлив оптимизъм Европейската столица на културата (ЕСК), ...

......... там не разбра за спортната година. Може би затова на София оставиха да бъде столица на спорта и догодина. За затвърждаване или като двойкаджиите, които продължават в същия клас. 7.7% пък са убедени, че през 2019 г. ситуацията ще е пълен айляк. Или - нищо различно от 2018-а и 2020-а.С интерес прочетох статията във вестник „Марица

С интерес прочетох статията във вестник „Марица" публикувана на 22.11.2018 ...

......... е отговорност на всички, но без мен! Нека това неадекватно действие тегне върху кмета, който е унищожил този вид транспорт. Тук вина имат и компетентните органи и институции, които услужливо премълчават тези факти и заравят вече повече от 6 години главата си в пясъка за истината в управлението на града.


Уважаеми г-н премиер, През последните три дни Вашият заместник систематично

Уважаеми г-н премиер, През последните три дни Вашият заместник систематично ...

......... 27-ми – тя бе връх във вашата искрена загриженост към Македония. Мълчанието никога не е било злато в решаващи исторически моменти. Българо-македонските отношения имат ясна перспектива. Не рушете трасирания път, за който всички в Европа се възхищават. Всяка буква написана дотук, е истина! /БГНЕС ---------------- Любчо Нешков, Агенция БГНЕС  


Корупцията ерозира гражданския морал и е главната причина за недоверието

Корупцията ерозира гражданския морал и е главната причина за недоверието ...

......... 6% смятат, че е била предимно полезна. Противоположният полюс има много по-голяма тежест - 32% оценяват, че е била изцяло вредна, и още 26% - предимно вредна. Коментарът е въз основа на данни от национално представително проучване, осъществено от Агенция АФИС в периода 30 ноември - 4 декември 2018 г.


Рисковите пешеходни пътеки в Пловдив трябва да бъдат осветени, за

Рисковите пешеходни пътеки в Пловдив трябва да бъдат осветени, за ...

......... Обединител" до ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“. Мотиви: Заради слабото осветление на булеварда и често преминаващите пешеходци е необходимо незабавно поставяне на маркиращо осветление. 3. Ул. „Победа“ с ул. „Оборище“ и ул. „Полковник Сава Муткуров“. Мотиви: Едно от натоварените кръстовища в гр. Пловдив. През последните години има няколко пътни произшествия.


От петък насам германските християндемократи имат нов лидер - досегашният

От петък насам германските християндемократи имат нов лидер - досегашният ...

......... чака ХДС (и Германия, докато ХДС управлява). В петък върхушката игнорира желанието на низините и наложи "още от същото". Да видим дали ще го получат. Авторът изказва специална благодарност към г-ца Росица Кашикова, член на ХДС и делегат на конгреса в Хамбург, за оказаната помощ при подготвянето на този материал.Какво е да спортуваш за физическо здраве? Натоварваш се и

Какво е да спортуваш за физическо здраве? Натоварваш се и ...

......... ни фолклор. Самодейци щели да запазят и здравия дух, и умственото здраве в обществените комуникации. Това го твърди един кафеджийски анализатор, като подчертава, че в подкрепа на това му твърдение Господ ни е дал интернет и социалните мрежи. Младите, нали са по-безмилостни в шегите си, му сложиха прякора Алцхаймер Паркинсонов.


Какво е да спортуваш за физическо здраве? Натоварваш се и

Какво е да спортуваш за физическо здраве? Натоварваш се и ...

......... ни фолклор. Самодейци щели да запазят и здравия дух, и умственото здраве в обществените комуникации. Това го твърди един кафеджийски анализатор, като подчертава, че в подкрепа на това му твърдение Господ ни е дал интернет и социалните мрежи. Младите, нали са по-безмилостни в шегите си, му сложиха прякора Алцхаймер Паркинсонов.


Вече трета година Пловдив няма главен архитект. Всъщност има, но

Вече трета година Пловдив няма главен архитект. Всъщност има, но ...

......... е много добър от центъра и с един шут може да прати всички проблеми в полето на врага. Освен това със сигурност ще си пасне с кмета. Защото и Иван Тотев успя с един шут да изрита цялата култура от центъра, а архитектурната гилдия - от дискусията за площад „Централен“.


Славчо Атанасов, народен представител от „Обединени патриоти“ и кмет на

Славчо Атанасов, народен представител от „Обединени патриоти“ и кмет на ...

......... искането му за увеличение на възнагражденията. Защото ще е принципно. Другото се съдържа в думите на един от най-успешните президенти на САЩ, два пъти държавен глава -Калвин Кулидж: „Нищо не е по-лесно от това да харчиш обществени пари. Те сякаш нямат собственик. Изкушението да ги повериш на някого е неустоимо“.


Големи компании от металургичната промишленост са спрели принудително работа преди

Големи компании от металургичната промишленост са спрели принудително работа преди ...

......... манипулирано ограничено предлагане на електроенергия. Впрочем, въпрос само на време е високите крайни цени на електроенергия да се прехвърлят и към битовите абонати през регулираната цена. Господин министър-председател, Вече получаваме сигнали за преустановяване на производствени режими в енергоинтензивни производствени мощности - ето защо настояваме за навременни енергични и конкретни действия!Публикуваме коментара ПР специалиста Любомир Аламанов от фейсбук профила му

Публикуваме коментара ПР специалиста Любомир Аламанов от фейсбук профила му ...

......... въздух. А даже и да има налични някои от изброените, те не са публични, не са в отворен формат, не са удобни за използване, не предразполагат към съставяне на модели и предложения за решение. Май трябва да напомня, 21-и век сме, не 19-и. Надявам се общинарите да го разберат по-бързо...


Големи компании от металургичната промишленост са спрели принудително работа преди

Големи компании от металургичната промишленост са спрели принудително работа преди ...

......... манипулирано ограничено предлагане на електроенергия. Впрочем, въпрос само на време е високите крайни цени на електроенергия да се прехвърлят и към битовите абонати през регулираната цена. Господин министър-председател, Вече получаваме сигнали за преустановяване на производствени режими в енергоинтензивни производствени мощности - ето защо настояваме за навременни енергични и конкретни действия!


След като чухме доста обяснения през последните десетина дни около

След като чухме доста обяснения през последните десетина дни около ...

......... кабинет на Бойко Борисов, който след това едва ли ще изтрае много дълго. Но каквото и да стане с тази проверка, "особената дързост и цинизъм", които ни сервират управляващите от ГЕРБ, не подлежат на проверка, те са аксиома. Не че на останалите обитатели на татковината от това им става по-леко.


БиНюз попадна на унищожителен коментар на журналистът Васил Петев, известен

БиНюз попадна на унищожителен коментар на журналистът Васил Петев, известен ...

......... ъпгрейднете Илхан Кючюк например?! Знам, че някой прибързан наблюдател ще каже, че съм злобно типче, ама пак ще кажа, не е така. Просто всеки в тая държава иска да играе "Стани богат", и да печели всичко, с въпрос за 50 лева.  Остава обаче питането, а акциза, кой ще го плаща?"


Пак да си дойдем на думата. Едно от забележителните лица

Пак да си дойдем на думата. Едно от забележителните лица ...

......... на него, но и на редица други важни политически персони да живеят в негови апартаменти безплатно. Щом ги има тези апартаменти, защо да не им ги дава, те все някога ще му се отблагодарят хората. Демокрацията го забранявала в името на общественото здраве?! Тя няма да види бе, наивници! /Марица.бг


В началните години на т. нар.преход всички знаеха, че има

В началните години на т. нар.преход всички знаеха, че има ...

......... аз на тебе обществена поръчка. Или друг вариант: ти на мене къща, а аз на тебе безценна информация за конкурентите ти. И така нататък. А стойността на такива жестове се измерва с милиони левове.Заради такива кръстници и заради кръщелниците им се въртим в пустинята и краят му се не види.


Пак да си дойдем на думата. Едно от забележителните лица

Пак да си дойдем на думата. Едно от забележителните лица ...

......... само на него, но и на редица други важни политически персони да живеят в негови апартаменти безплатно. Щом ги има тези апартаменти, защо да не им ги дава, те все някога ще му се отблагодарят хората. Демокрацията го забранявала в името на общественото здраве?! Тя няма да види бе, наивници!


До кметските избори остава точно толкова време, колкото е необходимо

До кметските избори остава точно толкова време, колкото е необходимо ...

......... Не трябва да има кмет, ако няма кой да го защитава, както пък би казал Ленин. 7. Ако лицето няма изброените качества, по-добре да кандидатства за някоя друга специалност - само не и кметска. Защото дори и да се класира по втория начин, най-много да стане някой втори Божидар Здравков.


Община Пловдив трябва да осигури редовен градски транспорт и нормален

Община Пловдив трябва да осигури редовен градски транспорт и нормален ...

......... III Обединител“? 4.​ Кога ще бъдат уведомени гражданите за промените в маршрутните разписания? 5.​ Какви мерки подготвя Община Пловдив за осигуряване на редовен градски транспорт? 6.​ Каква организация на движението се подготвя за периода от 21 декември до 17 януари? 7. ​Как ще се гарантира безопасността на участниците в движението?


До кметските избори остава точно толкова време, колкото е необходимо

До кметските избори остава точно толкова време, колкото е необходимо ...

......... обкръжение. Не трябва да има кмет, ако няма кой да го защитава, както пък би казал Ленин.7. Ако лицето няма изброените качества, по-добре да кандидатства за някоя друга специалност - само не и кметска. Защото дори и да се класира по втория начин, най-много да стане някой втори Божидар Здравков.


Архитектите срещу кмета за кино "Космос" Уважаеми инж. Тотев, По

Архитектите срещу кмета за кино "Космос" Уважаеми инж. Тотев, По ...

......... това за Ваша информация бихме искали да знаете, че изработването на представения проект като дарение (както е обявено), представлява нарушение на ЗКАИИП - чл.29, ал.2, съгласно който това е допустимо само за молитвени домове и за лица в неравностойно положение. С уважение, Арх. Борислав Игнатов, председател на УС на КАБ


В неделя кораби на руския военноморски флот обстреляха и по-късно

В неделя кораби на руския военноморски флот обстреляха и по-късно ...

......... Путин е в това, че той едновременно е предсказуем в намеренията си и непредсказуем при тяхното изпълнение. *кригшпил - германска игра от XIX век на основата на шаха, при която двамата противници седят с гръб един към друг; всеки има собствена дъска и фигури и не вижда какво прави другият


Има много голямо недоверие на хората към институциите, свързано с

Има много голямо недоверие на хората към институциите, свързано с ...

......... 2017 година. Проучването цели да определи какъв дял от населението е бил изправен пред престъпление, насилие или вандализъм. Страната ни е на върха в черната класация. Според Филип Гунев политиците трябва да се притесняват от тези изследвания, защото те са индикатор за това, че проблемът е в доверието към тях. 


Адвокат Михаил Екимджиев е магистър по право. В периода 1990-1991

Адвокат Михаил Екимджиев е магистър по право. В периода 1990-1991 ...

......... София. Общината не взема ефикасни мерки и срещу строителните фирми, чиито камиони безконтролно разнасят кал и строителни отпадъци, нито срещу безразборното палене на стърнища и на растителни отпадъци, които предизвикват пожари и обгазяват целия град.Дано през 2019 г. Пловдив като Европейска столица на културата не посреща гости с противогазови маски.


Въпросът с качеството на въздуха е комплексен и няма как

Въпросът с качеството на въздуха е комплексен и няма как ...

......... стане много сериозна. И тогава всички националисти, орбановци и качински ще кажат: "Ето това е работа на Брюксел". Но не е. Това е работа на всички нас - на гражданското общество, централната и местната власт. Затова е наложително да започнем законодателни инициативи и промени сега, каквото и да говорят популистите.


Дани Каназирева: Трафикът се превръща в проблем №1 на Пловдив

Дани Каназирева: Трафикът се превръща в проблем №1 на Пловдив ...

......... стане много сериозна. И тогава всички националисти, орбановци и качински ще кажат: "Ето това е работа на Брюксел". Но не е. Това е работа на всички нас - на гражданското общество, централната и местната власт. Затова е наложително да започнем законодателни инициативи и промени сега, каквото и да говорят популистите.


Оставката на вицепремиера Валери Симеонов вече не е новина. Тя

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов вече не е новина. Тя ...

......... означава ли това, че правителството взима курс на раздалечаване с Европа и нейните разбирания за живота? При това положение е много по-вероятно да получиш саморъчно написана коледна картичка от Путин, отколкото да те поканят в управляващата коалиция. В такива ситуации, човек разбира непреходния характер на лозунга: "Да живее международното положение!"


И пуйка да си, с късмет ли си, по-дълъг и

И пуйка да си, с късмет ли си, по-дълъг и ...

......... на плужеците, голите охлюви. Които са от гадна слуз, но блестят. И по тези следи и без да си с полицейски нюх, можеш да стигнеш до високо поставените в управлението на страната ни персони, които са издигнали на тези високи позиции плужеците. И плужек да си, с късмет ли си...


Според новия закон и Христос не може да проповядва в

Според новия закон и Христос не може да проповядва в ...

......... местни поделения“, също предизвиква недоумението на представителите на останалите вероизповедания. Според тях тук става въпрос за опит за някакъв вид „църковна национализация“, с която БПЦ опитва да отнеме от собствениците им построените в последните десетилетия множество църкви и параклиси, платени изцяло от различни бизнесмени и издигнати върху тяхна собствена земя.


И пуйка да си, с късмет ли си, по-дълъг и

И пуйка да си, с късмет ли си, по-дълъг и ...

......... на плужеците, голите охлюви. Които са от гадна слуз, но блестят. И по тези следи и без да си с полицейски нюх, можеш да стигнеш до високо поставените в управлението на страната ни персони, които са издигнали на тези високи позиции плужеците. И плужек да си, с късмет ли си...


И пуйка да си, с късмет ли си, по-дълъг и

И пуйка да си, с късмет ли си, по-дълъг и ...

......... на плужеците, голите охлюви. Които са от гадна слуз, но блестят. И по тези следи и без да си с полицейски нюх, можеш да стигнеш до високо поставените в управлението на страната ни персони, които са издигнали на тези високи позиции плужеците. И плужек да си, с късмет ли си...


Дишаме прахта на Габрово и Бургас В усвояването на евросредства

Дишаме прахта на Габрово и Бургас В усвояването на евросредства ...

......... те да бъдат подготвени за захранване с щадящи природата енергийни източници и да се направи стъпка за превръщането им в сгради с нулево енергийно потребление. Това трябваше да е голямата цел. Вместо това дискусията се води за това откъде идва стиропорът, който ще доставя дограмата, и ще има ли комисиони.


Фатално важна година предстои както за България, така и за

Фатално важна година предстои както за България, така и за ...

......... показва желание да я използва. ВСС ще се съгласува с Радев, затова назначението на главен прокурор ще бъде 50% от избора на президента. Само процедурата преди това ще зависи от управлението. Притеснението на политиците при електронното гласуване е, че ромското население и вотът от Турция ще определят властта у нас.


Поне 3000 души за регистрация на вероизповедание, арменци и юдаисти

Поне 3000 души за регистрация на вероизповедание, арменци и юдаисти ...

......... модерно така да се делим), се нарича откровена, а не пълзяща диктатура. Не по-малко интересен е въпросът, ако същото законодателство бъде възприето в чужди държави, в които има български църкви, как тези църкви ще продължат да съществуват. Трябва да си готов аршинът, който прилагаш, да бъде приложен и върху теб.


Фатално важна година предстои както за България, така и за

Фатално важна година предстои както за България, така и за ...

......... показва желание да я използва. ВСС ще се съгласува с Радев, затова назначението на главен прокурор ще бъде 50% от избора на президента. Само процедурата преди това ще зависи от управлението. Притеснението на политиците при електронното гласуване е, че ромското население и вотът от Турция ще определят властта у нас.


Фатално важна година предстои както за България, така и за

Фатално важна година предстои както за България, така и за ...

......... а Радев показва желание да я използва.ВСС ще се съгласува с Радев, затова назначението на главен прокурор ще бъде 50% от избора на президента. Само процедурата преди това ще зависи от управлението.Притеснението на политиците при електронното гласуване е, че ромското население и вотът от Турция ще определят властта у нас.


Републиката за пореден път се озовава в ситуацията, когато отдолу

Републиката за пореден път се озовава в ситуацията, когато отдолу ...

......... да избира между големи, малки и всякакви размери протести и искания. Предизборна благодат. Само че отдясно да не гледат на протестиращите с интелектуална надменност, а от ГЕРБ да обясняват, че хората силом са изкарани на улиците. Защото всички вкупом ще жънете това, което посяхте. Който сее невежество - жъне бунтове.


Републиката за пореден път се озовава в ситуацията, когато отдолу

Републиката за пореден път се озовава в ситуацията, когато отдолу ...

......... да избира между големи, малки и всякакви размери протести и искания. Предизборна благодат. Само че отдясно да не гледат на протестиращите с интелектуална надменност, а от ГЕРБ да обясняват, че хората силом са изкарани на улиците. Защото всички вкупом ще жънете това, което посяхте. Който сее невежество - жъне бунтове.


Републиката за пореден път се озовава в ситуацията, когато отдолу

Републиката за пореден път се озовава в ситуацията, когато отдолу ...

......... да избира между големи, малки и всякакви размери протести и искания. Предизборна благодат. Само че отдясно да не гледат на протестиращите с интелектуална надменност, а от ГЕРБ да обясняват, че хората силом са изкарани на улиците. Защото всички вкупом ще жънете това, което посяхте. Който сее невежество - жъне бунтове.


През последните 20 години подкрепата за популистките партии в Европа

През последните 20 години подкрепата за популистките партии в Европа ...

......... 32.67%, през 2017 година - 33.54%. Ред, законност и справедливост - през 2009 година печелят 4.13%, а през 2013 година - 1.67%. Патриоти:- НФСБ - през 2013 година печелят 3.70%; - "Патриотичен фронт" (НФСБ, ВМРО-БНД) - през 2014 година печелят 7.28%;- "Обединени патриоти" (НФСБ-ВМРО-"Атака") - през 2017 година печелят 9.31%.


Някога, през 70-те години на миналия век, когато четях „Гроздовете

Някога, през 70-те години на миналия век, когато четях „Гроздовете ...

......... по Стайнбек, написал „Гроздовете на гнева“, издавана у нас и под заглавието „Гневът на мравките“ и защо и да не завършим с него. Защо ли по някакъв повод на едно място в своето творчество той казва: “Разбрах от дълго проучване, че се възхищавам на всички нации и мразя всички правителства“.


Един стар виц гласи, че разликата между англичаните и евреите

Един стар виц гласи, че разликата между англичаните и евреите ...

......... което е на път да се довери на шоумен, само за да предостави на Борисов за четвърти, пети, двайсет и пети път властта, явно не е изпило до дъно горчивата чаша на т.нар. преход. То продължава да скача по мотиката. Дано поне дръжката й да се счупи преди българската глава.


Екшън, мутри и мръсни похвати! Така описаха проведеното под диктовката

Екшън, мутри и мръсни похвати! Така описаха проведеното под диктовката ...

......... шахматната ни федерация. Антонов изгонил на следващия ден нотариуса, за да не може да се протоколират всичките зулуми, които са сътворени на организираното извънредно събрание в собствения му хотел в град Плевен. Би Нюз предвиди,че всичко това ще се случи в предходен свой материал. За съжаление се оказахме прави.   


Дани Каназирева: Отваряме широко вратата за корупция и произвол Без

Дани Каназирева: Отваряме широко вратата за корупция и произвол Без ...

......... Всяка реклама - било то фирмена табела или друг елемент, е свързана с разходи. Поставяйки за цел добър естетически вид на града, не бива да забравяме, че Община Пловдив трябва да помага на бизнеса, а не да го притиска до стената с нереално завишени санкции и условия, коментира Дани Каназирева.


Председателят на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани

Председателят на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани ...

......... Всяка реклама - било то фирмена табела или друг елемент, е свързана с разходи. Поставяйки за цел добрия естетически вид на града, не бива да забравяме, че Община Пловдив трябва да помага на бизнеса, а не да го притиска до стената с нереално завишени санкции и условия“, коментира Дани Каназирева.


В Деня на будителите ИК

В Деня на будителите ИК "Марица" откри изложба от кампанията ...

......... Пловдивската емблематична медия вече 140 години е трибуна на културния и икномическия напредък на Пловдив. Инициативата е устойчива и отворена във времето и ние от ОКУ АД се надяваме при следващата кампания да наредим свои марки сред емблемите на Пловдив. Надявам се една от тях да е и „Пловдив 2019”.


Някога, през 70-те години на миналия век, когато четях „Гроздовете

Някога, през 70-те години на миналия век, когато четях „Гроздовете ...

......... по Стайнбек, написал „Гроздовете на гнева“, издавана у нас и под заглавието „Гневът на мравките“ и защо и да не завършим с него. Защо ли по някакъв повод на едно място в своето творчество той казва: “Разбрах от дълго проучване, че се възхищавам на всички нации и мразя всички правителства“.


Някога, през 70-те години на миналия век, когато четях „Гроздовете

Някога, през 70-те години на миналия век, когато четях „Гроздовете ...

......... по Стайнбек, написал „Гроздовете на гнева“, издавана у нас и под заглавието „Гневът на мравките“ и защо и да не завършим с него. Защо ли по някакъв повод на едно място в своето творчество той казва: “Разбрах от дълго проучване, че се възхищавам на всички нации и мразя всички правителства“.


Помните ли Майкъл Гоув? Британският държавен секретар на околната среда

Помните ли Майкъл Гоув? Британският държавен секретар на околната среда ...

......... този път от тези, които ще му помогнат да оцелее на сцената на политиката. Междувременно управляващото мнозинство в Обединеното Кралство е изправено пред една грозна, но също толкова реалистична действителност. А именно, да избира кое предпочита: неудобствата на един мек Брекзит или катаклизмите от един твърд социализъм на Джереми Корбин.


Има европейски страни, в които 2-3 пъти в годината се

Има европейски страни, в които 2-3 пъти в годината се ...

......... също акцентира върху този проблем. "Медийната среда е от особено значение за независимостта на съдебната власт на фона на целенасочени атаки срещу съдии в някои медии, свързани с непрозрачни интереси и трудности при намирането на ефективни средства за правна защита", се казва още в документа, който обаче не споменава имена.


Напоследък често се говори за т.нар. Глобален пакт за безопасна,

Напоследък често се говори за т.нар. Глобален пакт за безопасна, ...

......... и корупцията. Значи имам мотив да емигрирам и ООН ще ми помогне. Само да подпишем пакта.Единственото ми притеснение е, че документирането на климатичните промени (като необходимо изискване при мотивиране на миграцията) ще бъде затруднено. Особено след закриването на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.Абе труден е мигрантският живот! 


Не знам кой кого ще надприказва на тема протести и

Не знам кой кого ще надприказва на тема протести и ...

......... е малък или порцията прекалено голяма, че да бъде изпусната, след като е прилапана?!Въобще, мислете като протестирате, че след кабинета "Борисов-3" иде кабинет "Борисов-4", и тогава пак ще се обясняваме. Но като сте прости и аз съм прост, все ще се разбираме. Освен ако големите началници не ни разтурят седянката.     


Бездимните продукти намаляват в пъти риска за здравето Замерват замърсяването

Бездимните продукти намаляват в пъти риска за здравето Замерват замърсяването ...

......... ние, строителите, се ръководим от много различни фактори. Естествените материали например изискват по-голяма грижа. Навремето си варосвахме стените и това беше един оптимален вариант - варта е силно дезинфекциращо средство, устойчи­ва е на влага. Освен това не затваря „порите" на стената и тя има възмож­ност да „диша". И нямаше проблеми!”.


Порастването е като да седиш във влакче на ужасите, направи

Порастването е като да седиш във влакче на ужасите, направи ...

......... (понеже са правили същото миналата година, заради записаното в закона или понеже смятат това за правилно) и какво искат да постигнат. Споделяйте и празнувайте успеха, гласи правило №5 на създателя на Световен образователен форум. Като истински маестро той получи цигулка от шоколад от лидера на организацията за България Мария Гайдарова.


Светът страда от синдрома на "болната" сграда По света мръсният

Светът страда от синдрома на "болната" сграда По света мръсният ...

......... се отделят вредни вещества. При употребата на "IQOS" няма отрицателното никотиново влияние, особено когато помещението се проветрява редовно. Искам да завърша с това, че този продукт все пак не е напълно безопасен и ако човек иска да изключи напълно влиянието на пушенето, е най-добре да се откаже напълно от него.


Годината е 2014. Община Пловдив проведе международен конкурс за визията

Годината е 2014. Община Пловдив проведе международен конкурс за визията ...

......... /най-опасното в политиката/ на т.нар. мираж на безсмъртието. Когато не всеки може да понесе изкушенията на властта и започва да се смята за недосегаем, непогрешим и несменяем. А това е началото на края за всеки политик. Площад "Централен" ще е началото на края за сегашния модел на управление в Пловдив.


Полина Нинова, мениджър във "Филип Морис България": Бездимните продукти намаляват

Полина Нинова, мениджър във "Филип Морис България": Бездимните продукти намаляват ...

......... изследваме и студенти. Радващото при тях е, че напоследък процентът на трайните пушачи намалява. Въпреки че когато са били ученици, им е било интересно да запалят цигари и са станали пушачи. Пасивните пушачи обаче развиват хронична белодробна недостатъчност. Трябва да започнем активна кампания срещу замърсяването на въздуха в затворените помещения.


По света мръсният въздух в дома убива 600 души на

По света мръсният въздух в дома убива 600 души на ...

......... именно политиците и управляваните от тях институции тези, които отведоха 38% от българите под прага на енергийната бедност и ги направиха безотговорни към здравето на децата си? И ако въпросните лидери не знаят как да водят народа си към по-добри съдбини, защото пак се канят да ходят на избори догодина?


Преди малко повече от година министър-председателят Бойко Борисов заяви пред

Преди малко повече от година министър-председателят Бойко Борисов заяви пред ...

......... от военна конфронтация. По-добре да търпим критики и занапред, отколкото да понесем последствията на конфликти, започнати от други. И да не забравяме, че ако имаме късмет ще останем по тези брегове заедно с румънци, украинци, руснаци, грузинци и турци дълго след като НАТО и пишман анализаторите му отидат в историята.


Порастването е като да седиш във влакче на ужасите, направи

Порастването е като да седиш във влакче на ужасите, направи ...

......... (понеже са правили същото миналата година, заради записаното в закона или понеже смятат това за правилно) и какво искат да постигнат. Споделяйте и празнувайте успеха, гласи правило №5 на създателя на Световен образователен форум. Като истински маестро той получи цигулка от шоколад от лидера на организацията за България Мария Гайдарова.


Има европейски страни, в които 2-3 пъти в годината се

Има европейски страни, в които 2-3 пъти в годината се ...

......... също акцентира върху този проблем. "Медийната среда е от особено значение за независимостта на съдебната власт на фона на целенасочени атаки срещу съдии в някои медии, свързани с непрозрачни интереси и трудности при намирането на ефективни средства за правна защита", се казва още в документа, който обаче не споменава имена.


Анализ на акад. Георги Марков, политик, ексдепутат, конституционен съдия 1994-2003

Анализ на акад. Георги Марков, политик, ексдепутат, конституционен съдия 1994-2003 ...

......... 1000-годишния Райх на фюрера, но той изкара само 12 години и ние изгубихме заедно с него Втората световна война. След това великият СССР с непобедимата си армия се разпадна толкова неочаквано, че чак Роналд Рейгън е учуден. Не бива да имаме един голям брат, към който да се привързваме изцяло.


Ремонтът на площад „Централен“ подгони 20 млн. лева. Защо ми

Ремонтът на площад „Централен“ подгони 20 млн. лева. Защо ми ...

......... които ще пазят пъпа на града от клептоманите и обикновените пловдивчани, закъсали за някой лев. Пък и днешната управа ще остане в историята на хилядолетния град, като даде хляб на бъдещите археолози. Те няма да се хвалят с някоя делва със сребърници, а ще открият цял площад, фрашкан с пари.


Ако продължат да поскъпват, цените на горивата имат потенциал да

Ако продължат да поскъпват, цените на горивата имат потенциал да ...

......... в нещо градивно или в нещо деградивно? Това зависи от обществото и неговата зрялост, а не от един или друг политик. Така че, протестирайки за едно или друго трябва да не спираме да си задаваме въпроса – узряхме ли за някаква генерална промяна или се въртим в кръг. Светослав Иванов