Сбъднаха се най-кошмарните сценарии на пазарните и политически анализатори на

Сбъднаха се най-кошмарните сценарии на пазарните и политически анализатори на ...

......... сортове суров петрол. Международната енергийна агенция съобщава, че следи изкъсо положението, а ОПЕК е в постоянен контакт със саудитските власти. Но силите дори на ОПЕК+ са недостатъчни, защото те биха могли да вкарат на пазара не повече от 900 хил. допълнителни барела на ден - малка част от загубените количества.


Остана ли някой, който още да не е убеден в

Остана ли някой, който още да не е убеден в ...

......... челно със здравата като винкел любов на онези обикновени хорица от Пернишко. Които вече няколко дни поред зарязват блъскането във фитнеса, за да дойдат пред храма на Темида и да отдадат своята почит, признание и категорична подкрепа на единствения достоен кандидат за главен прокурор.  Има ли някой, който още се съмнява?     


„Айде стига с тая свобода, бе! Вие луди ли сте?

„Айде стига с тая свобода, бе! Вие луди ли сте? ...

......... да бъде оправен. Като условие за получаване на финансова инжекция Рашидов посочи необходимостта от „сериозен екип", който да движи оздравителния процес. През юли настоящият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков заяви, че телевизията има задължения от 37 млн. лева, а основен аспект в кандидатурата му бе обещанието за тяхното редуциране.


Седем седмици преди края на осемгодишния му мандат като председател

Седем седмици преди края на осемгодишния му мандат като председател ...

......... в който се посочва, че е необходим "безпрецедентен отговор когато паричната политика е изтощена, а само фискална политика не е достатъчна". Този отговор "вероятно трябва да включва и директно финансиране" от централните банки, "които да намерят начин да дадат парите в ръцете на потребителите от публичния и от частния сектор". 


Откакто дойде "демокрацията", мечтите за преврати не стихват, но пък и

Откакто дойде "демокрацията", мечтите за преврати не стихват, но пък и ...

......... кога ще разберете нещо за качествата и годността на новите кандидати за кметове и общински съветници, отговорът е ясен - след като ги изберете. А досегашните са ясни, та няма защо и да питате. Просто ширпотребата на сериалите и риалити форматите ще бъде освежавана с политически кич от обичайните продуценти. Пък вие си гласувайте...  


Управителният съвет на Съюза на съдиите сезира европейските институции за

Управителният съвет на Съюза на съдиите сезира европейските институции за ...

......... резултат на държава - членка на ЕС. Изразяваме настоящата позиция водени от разбирането, че свободата на медиите в България рефлектира пряко върху независимостта на съдебната власт, а последните негативни тенденции следва задължително да намерят отражение в подготвяния предстоящ доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка, завършва писмото.През 2017, 2018 и 2019 година журналистът Димитър Байрактаров бе

През 2017, 2018 и 2019 година журналистът Димитър Байрактаров бе ...

......... толкова директно мнението си? Не се ли страхувате, че протестиращите в полза на Силвия Великова ще Ви намразят? Д.Б.- Тези протестиращи нали уж протестират в защита на свободното слово? Ако моето мнение ги притеснява, то тогава техния протест има съвсем други цели и аз се съмнявам, че е точно така! 


Йордан Бонев, който вчера внесе сигнал до прокуратурата и всички

Йордан Бонев, който вчера внесе сигнал до прокуратурата и всички ...

......... от 2 месеца на 10-12 да се запали цялата държава, каза Бонев на въпрос бои ли се, че може да му посегнат физически.  Вместо баща ми да ме подкрепи, той се обърна веднага, защото Иванчева веднага му е звъннала, че все пак ще му дадат пари, смята синът на Чикагото.


Тъй като явно предстоят русофилски арести, малко съвети: - Унищожете

Тъй като явно предстоят русофилски арести, малко съвети: - Унищожете ...

......... придържайте към вернсията, че подобрявате играта си, като тренирате върху враговете на България. - Пратете скромно дарение от 10 000 лева на управляващата партия. - Отворете входната врата и легнете по корем на земята с вдигнати над главата ръце и чакайте. Наблизо дръжте чанта с най-необходимото. Успех, русофили! Елен Гунчева/фейсбук


Да се разберем от самото начало: в никакъв случай не

Да се разберем от самото начало: в никакъв случай не ...

......... количество медийни часове. Борис Бонев трябва да се замисли, защото на техния фон сякаш започва да избледнява. Моля се само за едно! Дано политиците не вземат всичко това на сериозно, защото има опасност предизборната кампания да се залее от домашно порно. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


С договори за общо 511 хиляди лв. за периода от

С договори за общо 511 хиляди лв. за периода от ...

......... тази година. Екипът на АКФ обработва получените данни от всички областни градове и ще оповести резултатите в най-кратък срок. Често проблемни не са само сумите, които общините заделят за „информационно обслужване", а условията в самите договори, включително клаузи за задължително позитивно отразяване работата на общинската администрация. Очаквайте продължение по темата.Тези дни завърши трансатлантическото плаване на Грета Тунберг. 16-годишната знаменитост

Тези дни завърши трансатлантическото плаване на Грета Тунберг. 16-годишната знаменитост ...

......... животът ги поочука и започнат да плащат данъци, наеми и сметки. Дано тогава и на възрастните им дойде акълът и се върнат в реалността. А до тогава да се молим световните лидери да не се огънат пред масовата лудост и да не вземат решения, които биха били пагубни за икономиката.


Българският политически елит може да си отдъхне : който и

Българският политически елит може да си отдъхне : който и ...

......... подкрепа от стотици работническо-селски колективи, браншови низови организации, квартални събрания и прочие?!Ако съдим от практиката в страната ни - И ще потекат едни доклади, една статистика на успешното противодействие на корупцията, едни отчети за справяне с престъпността и трайно установяване на върховенството на закона по света и у нас...А дано!


Възходът на

Възходът на "силоваците" в Русия буди тревога. Тези представители на ...

......... но в крайна сметка за да я използват по-добре и да забогатеят. Сами по себе си действията на силоваците не са двигател на растежа. Точно обратното. Тъй като икономиката застоява поради липса на реформи и диверсификация, апетитът им се превърна в рисков фактор. И следователно спирачка за развитието на Русия.


Премиерът Борисов взе поредният рязък завой. Впрочем, засега само влезе

Премиерът Борисов взе поредният рязък завой. Впрочем, засега само влезе ...

......... послание към партньори, освен да го направиш с ориенталска артикулация.Че шенгенското грозде е кисело, кисело е. Че се търсят Орбанистични заемки, това не е ново. Но когато се опитваш да прикриеш най-мащабната корупция в ЕС с жива стена от мигранти, това е карикатура. На която няма да се смеем ние.


ТЕРЗАНИЯТА НА шарже д`афер Захариева, Екатерина Спасовна... ПРЕДИСЛОВИЕ: във връзка

ТЕРЗАНИЯТА НА шарже д`афер Захариева, Екатерина Спасовна... ПРЕДИСЛОВИЕ: във връзка ...

......... но не нарушавай чудното блаженство, о моля те – мълчи... мълчи... мълчи (Давид Овадия) Доста трудно ще е на хроникьорите на преходната ни, от един към друг Господар, българска дипломация при описанието на антидипломатичността на всички шарже д`афер разпоредители с външната политика на разпнатата между Изтока и Запада многострадална България.Премиерът Бойко Борисов днес изложи на пресконференция възгледите си за

Премиерът Бойко Борисов днес изложи на пресконференция възгледите си за ...

......... е уважение и към себе си и към другите хора", каза той. "Убеден съм вече от моите жени в партията колко е важна прическата, извиних се на Менда и си я върнах. И вие така правите репортерките. Като чакахме папата репортерките се оправяха косите", добави премиерът, развил чувствителност към темата.


Агенция "Пътна инфраструктура", Община Дупница и фирмата "Феникс" са вкопчени

Агенция "Пътна инфраструктура", Община Дупница и фирмата "Феникс" са вкопчени ...

......... среда и предумишлен палеж.Покрай приключването на лятото и края на жегите се надяваме, че до подобни пожари няма да се стига отново, въпреки че предпоставките са на лице. Междувременно проверка на АПИ установи 120 нерегламентирани сметища под пътни съоръжения в страната. Имаше фрапантни случаи като земеделски стопани, отглеждащи под тях кокошки и съхраняващи сено.  


Бомбите, заложени от НАПлийкс, продължават да гърмят, пише Сега. Най-малко

Бомбите, заложени от НАПлийкс, продължават да гърмят, пише Сега. Най-малко ...

......... киберсигурност. Самата "жертва" НАП вече обяви, че ще обжалва наказанието, а освен това смята да заведе дело срещу "ТАД груп" с идеята евентуално със спечеленото обезщетение да покрие плащането на санкцията за теча. Глобата най-вероятно ще бъде платена от бюджета, т.е. от данъкоплатците, чиито данни НАП не опази. Снимка: Капитал


С демонтирани микрофони за журналистите премина пресконференцията на премиера Бойко

С демонтирани микрофони за журналистите премина пресконференцията на премиера Бойко ...

......... Урсула фон дер Лайен. Няма да има въпроси, за да не я поставяме в неудобно положение да отговаря за нещо, което все още не е решено окончателно, отсече министър- председателят. Борисов обясни това като любезност. Част от журналистите обаче го приеха като неуважение към тях. *Маргарита Колева по темата, https://darikradio.bg


"Ако съм на варненци ще кажа, че ще търпя ГЕРБ, ...

......... младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев. Премиерът посочи изграждането на магистралите "Хемус" и "Струма" като фактор за икономически растеж. Той спомена и доклада на агенция Moody’s, която повиши перспективата на кредитния рейтинг на България на положителна. По думите му "на тия агенции няма как да им кажеш какво да напишат".


Носителят на 17 награди

Носителят на 17 награди "Грами" Стинг призова правителството на Бразилия ...

......... край на необходимостта от изсичането на гори в Бразилия. Със сигурност е в личен интерес на г-н Болсонаро да разбере и приеме това. Призоваваме го да преосмисли политиката си и да промени действията си и разпалената си реторика преди да е станало твърде късно. Няма време за свирене. Светът гори."


Британската филмова звезда Хю Грант изригна в туитър с твърде

Британската филмова звезда Хю Грант изригна в туитър с твърде ...

......... няма да унищожиш свободите, за които дядо ми се е борил в две световни войни. Изчезни, твърде рекламирано гумено пате за баня! Великобритания е отвратена от теб и малката ти свита от масртубиращи префекти“, написа Грант. Драмата във Великобритания продължава с оставки, петиции, и пълна неяснота какво ще се случва…


"Аз мисля, че изборът на нов главен прокурор е по-важен ...

......... отговор на въпрос за това кое е по-важно - изборът на нов главен прокурор или местните избори. Подчерта, че досега не е имало такъв главен прокурор, който да прегърне идеята за реформа на съдебната власт, да я отстоява, така че България да получи прокуратура, която да отговаря на европейските изисквания.


Все едно си в кръчма и тъкмо искаш да възнаградиш

Все едно си в кръчма и тъкмо искаш да възнаградиш ...

......... да пие различни концентрати и да постига еднакъв ефект, то в политиката това разпадане на вкусовете трудно може да доведе до нещо продуктивно. Все пак това е идеята на кръчмите. Те са възможност за сглобяване на мирогледи, а и предоставят алиби: алкохолици биват наричани само тези, които пият сами вкъщи.


В държава, в която е по-срамно да си дебел, отколкото

В държава, в която е по-срамно да си дебел, отколкото ...

......... променят закони на коляно в интерес на някое лоби. С други думи – неспазването на правилата и на законите се е превърнало в норма, в държавна политика. А играта по правила е изключение, даже екзотика. Та какво да говорим за някаква директорка или за някаква учителка, па макар и...световно известна....


Авторът на този текст е убеден, че не всичко на

Авторът на този текст е убеден, че не всичко на ...

......... на спешно посещение в Туркменистан и се водят разисквания по възможностите за осъществяване на проекта. Когато се анализират тези събития, винаги трябва да се има пред вид, че преговорите се водят на фона на едно не особено добро наследство от близкото минало - държавният глава на Туркменистан, управлявал преди Бердимухамедов


Основната причина за тежките екологични проблеми е в безхаберието на

Основната причина за тежките екологични проблеми е в безхаберието на ...

......... като „зелените", и заради които думата „еколог" се възприема вече като мръсна дума. Ние от ПК "Екогласност" с години доказваме, че сме се посветили безрезервно на каузата по опазване на природата и здравето на хората и никой не е в състояние да ни прекърши! Емил Георгиев, Председател на ПК "Екогласност"


Последните назначения на управляващите, които шокираха, възмутиха или оставиха без

Последните назначения на управляващите, които шокираха, възмутиха или оставиха без ...

......... е готова на всички подлости и продажничества и дава картината на най-отвратителната безгръбначност и безнравственост. Тя е готова да продаде брат и приятел, идеи и минало, да търгува с живи хора, да залага и предлага жени и деца. В това отношение най-интересни прояви дават маниаците писатели и политици. Източник "Сега"


Феминистките атаки срещу известни личности от световния шоубизнес продължават. Миналата

Феминистките атаки срещу известни личности от световния шоубизнес продължават. Миналата ...

......... заплашва да срине кариерата му. Ще позволим ли това да се случи? *групи (groupie - en.) е жена, която търси сексуални отношения с певци и музиканти, именно защото са певци и музиканти. Нейната цел е да натрупа на сметката си колкото се може повече и по-известни имена от музикалния бизнес.


Нека не се крием зад „дълбока политика

Нека не се крием зад „дълбока политика" на „благоразумие", защото ...

......... представителните роти на Българската армия и присъства на отслужването на заупокойна молитва в храма "Света Петка". В тържественото отбелязване на 116-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание участваха кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев, председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, народни представители, представители на изпълнителната власт и хиляди граждани.


Случващото се около  терасата на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен

Случващото се около  терасата на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен ...

......... водите на Дунава върху дорестия си жребец. Не, родоначалникът е Бойко Борисов, яхнал своя черен джип.И докле е ГЕРБ на власт, този свят образ трябва да стане новият държавен герб. Не е прав Слави Трифонов... И ако е решил да преименува партията си, най-добре е да я нарече "Има такава държава". 


И какво се оказа? За провала на туристическия сезон, който

И какво се оказа? За провала на туристическия сезон, който ...

......... инициативи. Когато министри се карат кой е по-корумпиран (разбирай Ангелкова и Валери Симеонов). Когато парите за реклама уж се увеличават, а резултатът е нулев. Когато снимки с бетонови строежи на метри от водата заливат социалните мрежи, явно нещо не е наред. И липсата на самолети е най-малкият проблем. В-к Дума


Асоциацията на европейските журналисти - България смята, че опитите на

Асоциацията на европейските журналисти - България смята, че опитите на ...

......... които участниците се запознават с ролята на медиите, проверка на достоверността на информацията, разбиране на начина на журналистическата работа с източници и т.н. Смятаме, че това знание ще бъдe полезно за представители на Прокуратурата на Република България и сме готови да го споделим с тях, в името на обществения интерес.


В края на миналия месец и без това вече побелялата

В края на миналия месец и без това вече побелялата ...

......... Или пък Пекин да реши да приложи концепцията "две системи, една държава" спрямо Тайван? Примерите далеч не са идентични, но създават възможност за изграждане на алиби. Сега трябва нечии други емблематични коси, които така или иначе отразяват слънцето, да репликират не само модата, но и физиката. И да се изправят.


Kритиците на демокрацията трябва да четат вестници през лятото. Старата

Kритиците на демокрацията трябва да четат вестници през лятото. Старата ...

......... не може да си представи ръст до 6%, както днес. Си също е крехък. Сега не е моментът да се надига протест в Хонконг. Си и Путин няма да бъдат "изчистени" утре. Но демокрацията запали жаравата, която ще бъде невъзможно да се потуши. Силният режим е по-крехък от старата демокрация.


Пропуски във федералното законодателство на Русия и чиновническа немарливост са

Пропуски във федералното законодателство на Русия и чиновническа немарливост са ...

......... именно този законодателен акт на Руското министерство на природните ресурси и екологията, който е в сила от 2015-а година, е причината горските пожари да не бъдат изгасени още в начална фаза, а са оставени да се разраснат и така да обхванат, конкретно в района на Краснаярск, повече от милион хектара".


Електронните медии - особено телевизията и социалните мрежи - развращават

Електронните медии - особено телевизията и социалните мрежи - развращават ...

......... за певеца. Иначе Азис отдавна щеше да е президент. Медийните звезди в политиката не са феномен. Феномен са избирателите. Феномен е това, в което се е превърнала демокрацията. И слава Богу, че все още поне хирурзите не избираме по телевизионен рейтинг. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Обичам те, когато караш бързо към Пловдив, защото едно глухо

Обичам те, когато караш бързо към Пловдив, защото едно глухо ...

......... пели без стотинка цяла нощ. Обичам те, че никога не се похвали с тези хиляди добрини. И прости, че разказвам за една мъничка част от тях. За мен е чест да те обичам, Слави Трифонов. И много, много искам да си здрав и щастлив. От фейсбук профила на Нери Терзиева


От момента на обявяване от украинската власт на началото на

От момента на обявяване от украинската власт на началото на ...

......... Именно в него се стремят да попаднат чуждестранните неонацисти, желаещи да получат боен опит в Донбас. Публикацията във "Vice News" предизвика негодувание сред украинските дипломати, но не за откровенията за "тренировъчния полигон" за неонацистите от целия свят, а за това, че въоръженият конфликт в Донбас е наречен от авторите граждански.


В опит да защити тезата си за хакерската атака срещу

В опит да защити тезата си за хакерската атака срещу ...

......... да става комична и това е благодарение на прокуратурата. Неприятното е, че по този начин общественото мнение върви единствено в посока да осмива  гафовете, а фокусът изобщо не е насочен към същината на процеса.  Симптоматична изглежда лекотата, с която прокурори хвърлят в публичното пространство твърдения без доказателства, дори откровени небивалици като тезата за пръскачките. 


Вярвам, че авторите на вицове са много специални хора -

Вярвам, че авторите на вицове са много специални хора - ...

......... днес трябва да си отваряме очите на четири, както ни учи прокурор Станкова, защото има и по-страшно. Въобще налага се да станем бдителни и безмилостно да разобличаваме врага. Дори когато сме изправени пред дулото на градинското пръскало. Защото днес може да е то, но утре - о, ужас - цял аква-парк! 


Странна работа! Даже абсурдна. Две седмици държавата се тресе след

Странна работа! Даже абсурдна. Две седмици държавата се тресе след ...

......... изкоп и биха дузпата... Впрочем и предишната ръководителка на Агенцията по вписванията се водеше професионалист, само че след гафа със  "замрелия" Търговския регистър не само и поискаха оставката, а и същата Цецка Цачева я прие. Интересно, дали на ГЕРБ им свършиха чиновниците, или сменят курса и в професионален, и в личен план?


Ако не мразиш някого, не означава автоматично, че го обичаш,

Ако не мразиш някого, не означава автоматично, че го обичаш, ...

......... да помислим всъщност "за" ли сме или "против" него самото. То е все едно да ви кажат: "Кой, Марк Порций Катон ли? Я не ми го хвалете, той е същият като Луций Валерий Флак! Изобщо не го слушайте като ви казва: "Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен".


Изборът на нов главен прокурор не е предизвестен. Може да

Изборът на нов главен прокурор не е предизвестен. Може да ...

......... множеството сключени споразумения по обвинения за организирана престъпност говорят, че няма действителен резултат от работата им. При отсъствие на присъди на ОПГ резултатите ще бъдат предопределени, отсече Бойко Атанасов и заяви: "Съдебната реформа трябва да започне, а срастването на властите не трябва да го има, както е записано в Конституцията."


На теория заговорите може и да са измислени, но на

На теория заговорите може и да са измислени, но на ...

......... че прехваленият ни IT сектор е целият в бяло в море от задкулисна кал, спешно да изчисти грешката в софтуера. Междувременно милиардните разходи за изтребителите и милиардните загуби от африканската чума по свинете стават по-поносими поне в емоционално отношение. А размерът на бъдещите вреди от възпроизводството на модела в прокуратурата е просто неизчислим.    


Дълбоки ровове, необезопасени изкопи, непроходими площи, разхвърляни строителни материали, стърчащи

Дълбоки ровове, необезопасени изкопи, непроходими площи, разхвърляни строителни материали, стърчащи ...

......... "Автомагистрали" малко преди кабинетът да й възложи строителството на 134 км. от магистрала "Хемус" за 1.34 млрд. лева. При толкова поръчки как да огреят навсякъде с една шепа работници?! Но при липса на санкции и гарантирана безотговорност защо ли да бързат преди възложителите да надградят поръчките с по още няколко милиона?!  


Очевидно диктатурата на прокуратурата е в ход. И всеки опит

Очевидно диктатурата на прокуратурата е в ход. И всеки опит ...

......... 22-ма шефове във фонд "Земеделие" да си вземем шапките и да излезем в отпуска щом стане  напечено. Не, ние стоим тук и продължаваме са си плащаме данъците, за да издържаме хрантутниците в законодателната, изпълнителната и независимата от всичко и всички съдебна власт.Това ако не е Стокхолмски синдром, здраве му кажи!   


След последните събития в обществената телевизия и въпросите, които се

След последните събития в обществената телевизия и въпросите, които се ...

......... "даде" третия глас за новия генерален директор. Няма и дума за стратегическо планиране и многопрограмно развитие на БНТ. Заявката на Кошлуков БНТ да се конкурира с платформата NETFLIX звучи доста занимателно. Новият директор е изправен пред много предизвикателства - финансови и административни. Но затова в следващата, втора част от текста.


Председателят на варненския административен съд Анелия Цветкова бе задържана с

Председателят на варненския административен съд Анелия Цветкова бе задържана с ...

......... полемика със страните по делото "Анелия Цветкова", заявиха пред БГНЕС от агенцията. ДАНС е свършила работата си по случая със задържаната с белязани пари съдия Анелия Цветкова, допълниха оттам.Източници от полицията във Варна твърдят неофициално, че Георги Стефанов е разследван за изнасилване, хулиганство и шофиране в пияно състояние, пише изданието.


Помните ли фанфарно обявената кампания за подмяна на старите печки на

Помните ли фанфарно обявената кампания за подмяна на старите печки на ...

......... рекламни материали, които да се разпространяват в районите и в обществени сгради. Освен това служители на администрацията щели да хлопат "от врата на врата", за да убеждават хората да се включат в програмата. В резюме - нищо от обещаното не сме свършили, но пък обещаваме да свършим повече някой друг път.   


Дебатите около сделката за покупката на самолетите F-16 Block 70,

Дебатите около сделката за покупката на самолетите F-16 Block 70, ...

......... или са във фалит, или са в нестабилно финансово положение, или към които няма никакво доверие. Всички тези детайли оставят впечатлението, че при договарянето на сделката се е действало непрофесионално и е липсвал държавническия подход. Другото възможно обяснение е, че около въпросната покупко-продажба има детайли, които не ни се казват.


При автентичния Чернобил държавата го хакна на другарите-поданици с мълчание

При автентичния Чернобил държавата го хакна на другарите-поданици с мълчание ...

......... ще го отнесат първо свинете. И Валери Симеонов каза, че "в България най-влиятелните и богати хора всъщност са тези, които управляват държавата", но проблемът си е за бедните. Въобще нужно ли е да се вдига толкова шум, при положение че става дума просто за пари, оскотял човешки материал и липса на държавност?!    


Начело с Урсула фон дер Лайен като президент на Европейската

Начело с Урсула фон дер Лайен като президент на Европейската ...

......... сложна ситуация: липсата на стабилно мнозинство в ЕП и дефицита на лидерство, което можеше да преодолее ефекта от раздробения Парламент. Разбира се, от всеобщ интерес за ЕС е песимизмът спрямо новия президент на ЕК да не се оправдае напред във времето. Дотогава обаче е логично да останем реалисти по германски.


Русофобията като агресивна диващина и войнстващо невежество, които въстават против

Русофобията като агресивна диващина и войнстващо невежество, които въстават против ...

......... Затова борбата им със САЩ винаги е била борба за унищожаване. Авторитетното списание Foreign Affairs нагледно илюстрира каква Русия искат да видят Бжежински и неговите кукловоди: Русия да обхване само Европейската част, а зад Урал - република Сибир и Далекоизточния край да се контролират от САЩ. Издателство „Распер" Източник pan.bg


Лекарският съюз, пациентски организации и дори застрахователи разкритикуваха идеите на

Лекарският съюз, пациентски организации и дори застрахователи разкритикуваха идеите на ...

......... защото той е много по-сериозен. По начина, по който нашите политици се отнасят към него, той е нерешим... Политиците имат интерес да има хаос в здравеопазването, защото тогава властимащите продължават да плащат по-малко пари, а ние като пациенти продължаваме да плащаме все повече, тоест държавата краде от здравето на нацията".


Цветан Цветанов може да е сдал всички партийни постове, но

Цветан Цветанов може да е сдал всички партийни постове, но ...

......... сътворяват гафове. Бедата е, че моралното удовлетворение, което получаваме след справедливите решения на ЕСПЧ, ни излиза прескъпо. Да струваше колкото един апартамент с асансьор, да махнеш с ръка и да забравиш за парите. Ама не е така, а и простотията у нас като че ли се развива в геометрична прогресия...


„Данъчната система у нас е безнадеждно остаряла, архаична. Тя е

„Данъчната система у нас е безнадеждно остаряла, архаична. Тя е ...

......... правят нещо друго и те няма да имат проблем да го правят. Много често се говори за това, че преките и косвените данъци в България не били равни като източници на приход към бюджета. Когато към преките данъци сложите и т.нар. осигурителни вноски, тогава са си точно 50 на 50".


Демокрацията е много весело нещо. Вижте какво става: идват избори,

Демокрацията е много весело нещо. Вижте какво става: идват избори, ...

......... а не при сеното, защото някои неща са по-силни от други. Патерицата ще дотропка до следващите редовни избори, пък там: каквото сабя покаже и честта, майко, юнашка! Абе, защо юнакът винаги занимава точно майка си със своите юнашки проблеми? Все едно. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Както разбрахме в последните дни, през 2016 година стартира кампания,

Както разбрахме в последните дни, през 2016 година стартира кампания, ...

......... родина се грижи за децата и въпреки това едва ли ще родят повече от две. Защото и там многодетните семейства не са на мода. Време е да спрем с нелепите агитации и истериите около ниската раждаемост, за да не откажем и малкото разумни ентусиасти, за които възпроизводството е отговорно занимание.


Руският президент Владимир Путин проведе първи телефонен разговор с президента

Руският президент Владимир Путин проведе първи телефонен разговор с президента ...

......... се срещнат в Минск с посредничеството на САЩ, Великобритания, Германия и Франция, за да обсъдят конфликта в Донбас и Крим. Както каза Зеленски, той предлага "създаване на компания за разговор" в лицето на американския президент Доналд Тръмп, британския премиер Тереза Мей, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон.


Той е Хасан Хомейни и е шиитски молла. Има обаче

Той е Хасан Хомейни и е шиитски молла. Има обаче ...

......... голям. Но късметът очевидно има думата, когато носиш дънки, виждаш се с американци и въпреки това си още жив, понеже като малък си имал свободата да подръпваш безнаказано брадата на създателя на ислямската република. Знаем максимата, че революцията изяжда децата си. Но нищо не е казано за внуците на революцията.


Една новина от артистичните среди тези дни предизвика полемика: филмовата

Една новина от артистичните среди тези дни предизвика полемика: филмовата ...

......... които искат да има повече "етническо разнообразие" и по-малко бели лица на екрана и на сцената, препоръчвам следното: започнете да настоявате театралната и кино индустрия да се интересува повече от историята и културата на предколониална Африка. Доколкото си спомням, в сериала, посветен на легендарния Шака Зулу, почти нямаше бели актьори.


Пишат се разни глупости, че съзнанието ни е промивано по

Пишат се разни глупости, че съзнанието ни е промивано по ...

......... да разположат военните си бази за без пари /НАТО/. Та не знам кой е с промитите мозъци.А сеге пийнете си кафенцето, плиснете си на очичките и започвайте да смятате тази година за 3 дена ли ще ви стигнат парите за море или за седмица. Николай Желязков - Фейсбук Снимка socbg.com


Просто ни писна Тези дни се нагледахме и начетохме за

Просто ни писна Тези дни се нагледахме и начетохме за ...

......... от бетонните плажове и необосновано високите цени; писна ни от въпиющата некомпетентност в управлението на този толкова важен за икономиката отрасъл - туризма. И ни писна най - вече от абсолютната нелогичност, както на съотношението цена - качество, така и от посредствената политика в (не)защита на нашите собствени български интереси.


В устата на някой заклет републиканец това може и да

В устата на някой заклет републиканец това може и да ...

......... за да не изпаднат от софрата, тогава обикновените хора сякаш все повече предпочитат монархическото мислене, макар и наметнато с републиканско-демократичен плащ. И ще продължат да го предпочитат, докато властта уж произтича от тях, докато някой все още ги пита за нещо. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Кариера за добив на скални материали от години трови с

Кариера за добив на скални материали от години трови с ...

......... ефекта от нея, се казва още в писмото от консеционера. В становището се казва още, че до момента няма установени превишения от контролните органи или при извършения от „Холсим" собствен мониторинг на замърсяване на въздух, шум в населеното място или сеизмично въздействие, като измервания се извършват при всяко взривяване.Източник Монитор


Мойра Гилкрист, ръководител на научните и стратегически комуникации във Филип

Мойра Гилкрист, ръководител на научните и стратегически комуникации във Филип ...

......... като професионалист: да предоставим по-добър избор на мъжете и жените, които в противен случай биха продължили да пушат. Повече за научните изследвания, свързани с изграждането на бъдеще без дим, може да научите на: pmiscience.com Материалът е публикуван в онлайн изданието на Politico и е с подкрепата на Филип Морис България.


Ако МВР беше гражданска организация или партия, навярно щеше да

Ако МВР беше гражданска организация или партия, навярно щеше да ...

......... сто от хората у нас живеят на ръба на бедността, всеки трети е задлъжнял и живее на кредит, а минималната заплата е 560 лева. Но не протестират!Явно има нещо сбъркано в системата. И изходът е един - при следващата реформа върху МВР-темелите да се изгради партия. Или поне гражданско сдружение.


Животът често си прави шеги. Такава е и съвпадението по

Животът често си прави шеги. Такава е и съвпадението по ...

......... проекта, би трябвало отдавна да са известни на десетките органи, звена, инспекторати, комисии и прочие структури за борба с корупцията. Но щом правителството е казало, че новата методология отговаря на духа на изискванията и препоръките на Европейската комисия, не ни остава нищо друго, освен да чакаме резултатите от прилагането й.