Дебатите около сделката за покупката на самолетите F-16 Block 70,

Дебатите около сделката за покупката на самолетите F-16 Block 70, ...

......... или са във фалит, или са в нестабилно финансово положение, или към които няма никакво доверие. Всички тези детайли оставят впечатлението, че при договарянето на сделката се е действало непрофесионално и е липсвал държавническия подход. Другото възможно обяснение е, че около въпросната покупко-продажба има детайли, които не ни се казват.


При автентичния Чернобил държавата го хакна на другарите-поданици с мълчание

При автентичния Чернобил държавата го хакна на другарите-поданици с мълчание ...

......... ще го отнесат първо свинете. И Валери Симеонов каза, че "в България най-влиятелните и богати хора всъщност са тези, които управляват държавата", но проблемът си е за бедните. Въобще нужно ли е да се вдига толкова шум, при положение че става дума просто за пари, оскотял човешки материал и липса на държавност?!    


Начело с Урсула фон дер Лайен като президент на Европейската

Начело с Урсула фон дер Лайен като президент на Европейската ...

......... сложна ситуация: липсата на стабилно мнозинство в ЕП и дефицита на лидерство, което можеше да преодолее ефекта от раздробения Парламент. Разбира се, от всеобщ интерес за ЕС е песимизмът спрямо новия президент на ЕК да не се оправдае напред във времето. Дотогава обаче е логично да останем реалисти по германски.


Русофобията като агресивна диващина и войнстващо невежество, които въстават против

Русофобията като агресивна диващина и войнстващо невежество, които въстават против ...

......... Затова борбата им със САЩ винаги е била борба за унищожаване. Авторитетното списание Foreign Affairs нагледно илюстрира каква Русия искат да видят Бжежински и неговите кукловоди: Русия да обхване само Европейската част, а зад Урал - република Сибир и Далекоизточния край да се контролират от САЩ. Издателство „Распер" Източник pan.bg


Лекарският съюз, пациентски организации и дори застрахователи разкритикуваха идеите на

Лекарският съюз, пациентски организации и дори застрахователи разкритикуваха идеите на ...

......... защото той е много по-сериозен. По начина, по който нашите политици се отнасят към него, той е нерешим... Политиците имат интерес да има хаос в здравеопазването, защото тогава властимащите продължават да плащат по-малко пари, а ние като пациенти продължаваме да плащаме все повече, тоест държавата краде от здравето на нацията".


Цветан Цветанов може да е сдал всички партийни постове, но

Цветан Цветанов може да е сдал всички партийни постове, но ...

......... сътворяват гафове. Бедата е, че моралното удовлетворение, което получаваме след справедливите решения на ЕСПЧ, ни излиза прескъпо. Да струваше колкото един апартамент с асансьор, да махнеш с ръка и да забравиш за парите. Ама не е така, а и простотията у нас като че ли се развива в геометрична прогресия...„Данъчната система у нас е безнадеждно остаряла, архаична. Тя е

„Данъчната система у нас е безнадеждно остаряла, архаична. Тя е ...

......... правят нещо друго и те няма да имат проблем да го правят. Много често се говори за това, че преките и косвените данъци в България не били равни като източници на приход към бюджета. Когато към преките данъци сложите и т.нар. осигурителни вноски, тогава са си точно 50 на 50".


Демокрацията е много весело нещо. Вижте какво става: идват избори,

Демокрацията е много весело нещо. Вижте какво става: идват избори, ...

......... а не при сеното, защото някои неща са по-силни от други. Патерицата ще дотропка до следващите редовни избори, пък там: каквото сабя покаже и честта, майко, юнашка! Абе, защо юнакът винаги занимава точно майка си със своите юнашки проблеми? Все едно. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Както разбрахме в последните дни, през 2016 година стартира кампания,

Както разбрахме в последните дни, през 2016 година стартира кампания, ...

......... родина се грижи за децата и въпреки това едва ли ще родят повече от две. Защото и там многодетните семейства не са на мода. Време е да спрем с нелепите агитации и истериите около ниската раждаемост, за да не откажем и малкото разумни ентусиасти, за които възпроизводството е отговорно занимание.


Руският президент Владимир Путин проведе първи телефонен разговор с президента

Руският президент Владимир Путин проведе първи телефонен разговор с президента ...

......... се срещнат в Минск с посредничеството на САЩ, Великобритания, Германия и Франция, за да обсъдят конфликта в Донбас и Крим. Както каза Зеленски, той предлага "създаване на компания за разговор" в лицето на американския президент Доналд Тръмп, британския премиер Тереза Мей, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон.


Той е Хасан Хомейни и е шиитски молла. Има обаче

Той е Хасан Хомейни и е шиитски молла. Има обаче ...

......... голям. Но късметът очевидно има думата, когато носиш дънки, виждаш се с американци и въпреки това си още жив, понеже като малък си имал свободата да подръпваш безнаказано брадата на създателя на ислямската република. Знаем максимата, че революцията изяжда децата си. Но нищо не е казано за внуците на революцията.Една новина от артистичните среди тези дни предизвика полемика: филмовата

Една новина от артистичните среди тези дни предизвика полемика: филмовата ...

......... които искат да има повече "етническо разнообразие" и по-малко бели лица на екрана и на сцената, препоръчвам следното: започнете да настоявате театралната и кино индустрия да се интересува повече от историята и културата на предколониална Африка. Доколкото си спомням, в сериала, посветен на легендарния Шака Зулу, почти нямаше бели актьори.


Пишат се разни глупости, че съзнанието ни е промивано по

Пишат се разни глупости, че съзнанието ни е промивано по ...

......... да разположат военните си бази за без пари /НАТО/. Та не знам кой е с промитите мозъци.А сеге пийнете си кафенцето, плиснете си на очичките и започвайте да смятате тази година за 3 дена ли ще ви стигнат парите за море или за седмица. Николай Желязков - Фейсбук Снимка socbg.com


Просто ни писна Тези дни се нагледахме и начетохме за

Просто ни писна Тези дни се нагледахме и начетохме за ...

......... от бетонните плажове и необосновано високите цени; писна ни от въпиющата некомпетентност в управлението на този толкова важен за икономиката отрасъл - туризма. И ни писна най - вече от абсолютната нелогичност, както на съотношението цена - качество, така и от посредствената политика в (не)защита на нашите собствени български интереси.


В устата на някой заклет републиканец това може и да

В устата на някой заклет републиканец това може и да ...

......... за да не изпаднат от софрата, тогава обикновените хора сякаш все повече предпочитат монархическото мислене, макар и наметнато с републиканско-демократичен плащ. И ще продължат да го предпочитат, докато властта уж произтича от тях, докато някой все още ги пита за нещо. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Кариера за добив на скални материали от години трови с

Кариера за добив на скални материали от години трови с ...

......... ефекта от нея, се казва още в писмото от консеционера. В становището се казва още, че до момента няма установени превишения от контролните органи или при извършения от „Холсим" собствен мониторинг на замърсяване на въздух, шум в населеното място или сеизмично въздействие, като измервания се извършват при всяко взривяване.Източник МониторМойра Гилкрист, ръководител на научните и стратегически комуникации във Филип

Мойра Гилкрист, ръководител на научните и стратегически комуникации във Филип ...

......... като професионалист: да предоставим по-добър избор на мъжете и жените, които в противен случай биха продължили да пушат. Повече за научните изследвания, свързани с изграждането на бъдеще без дим, може да научите на: pmiscience.com Материалът е публикуван в онлайн изданието на Politico и е с подкрепата на Филип Морис България.


Ако МВР беше гражданска организация или партия, навярно щеше да

Ако МВР беше гражданска организация или партия, навярно щеше да ...

......... сто от хората у нас живеят на ръба на бедността, всеки трети е задлъжнял и живее на кредит, а минималната заплата е 560 лева. Но не протестират!Явно има нещо сбъркано в системата. И изходът е един - при следващата реформа върху МВР-темелите да се изгради партия. Или поне гражданско сдружение.


Животът често си прави шеги. Такава е и съвпадението по

Животът често си прави шеги. Такава е и съвпадението по ...

......... проекта, би трябвало отдавна да са известни на десетките органи, звена, инспекторати, комисии и прочие структури за борба с корупцията. Но щом правителството е казало, че новата методология отговаря на духа на изискванията и препоръките на Европейската комисия, не ни остава нищо друго, освен да чакаме резултатите от прилагането й. 


„Ако сравняваме с увеличението на цените, да достатъчно е

„Ако сравняваме с увеличението на цените, да достатъчно е". Това ...

......... ако може да ни се размине, в резултат на което изоставаме с темпото на промените. И затова сега, наистина 40 процента от разходите, които прави Солидарният фонд, всъщност идват от бюджета, не идват от вноски. Да, това е тежък проблем, но има тенденция на известно намаляване", каза още Иван Нейков.


"Крайно време е да има сериозна ревизия в законността на

"Крайно време е да има сериозна ревизия в законността на ...

......... Виж, тук сме твърдо "за", както бяхме и за пълната ревизия на прехода. Някой трябва обаче да плати обяда, който протестиращите виждат единствено като безплатен. Като пропускат впрочем да коментират дали би имало бетонни гета, като "Манастирски ливади", в което живее и кметицата Йорданка Фандъкова, ако нямаше купувачи за тях.  


Първото официално посещение на шефа на Европейската служба за борба

Първото официално посещение на шефа на Европейската служба за борба ...

......... успял да завъди клиенти.Важното е, че ще има резултат от проверката. А това ще даде основание на законодателната, изпълнителна и съдебна власт отново да очароват ОЛАФ и ръководството му със стратегии, планове, програми и доклади, доказващи непоколебимото им желание да се борят и защитават интересите на ЕС. И особено своите... 


Партийната субсидия не значи нищо - тя е една гаранция

Партийната субсидия не значи нищо - тя е една гаранция ...

......... казва, ама те нямат опит. ЧЕЗ си носи вътре управленската сила, вътре в нея се съдържа, така че няма нужда някой отвънка, че да се управлява добре дружеството. Отвънка е нужно и е достатъчно да бъде финансово мощен собственика - отвътре ЧЕЗ си има всичко необходимо, коментира още Красимир Дачев.


Така-а-а! Списъкът с партиите, които трябва да връщат надвзети субсидии

Така-а-а! Списъкът с партиите, които трябва да връщат надвзети субсидии ...

......... за предизвестената смърт на малките политически субекти. Щом има мъртва хватка, и мъртви души за оцеляването им ще се намерят. Като се изредиха дузина БКП-та и СДС-та, партийният живот умря ли? Хайде без излишни драми по темата, която е непреходна - каквито и платформи да пробутват, става дума за... пари.    


На 20 юни председателят на Международната асамблея на православието Сергей

На 20 юни председателят на Международната асамблея на православието Сергей ...

......... сочат САЩ. Та стана дума за православието. църква Цминда-Самеба Може би това е последният бастион срещу евроатлантическото абсорбиране. Последният бастион, който брани авторитета, влиянието и духовната сила на Русия пред украинци, грузинци, молдовци, беларуси, арменци, българи... Ударът срещу Междупарламентарната асамблея на православието е добре премислен и разработен. коментар: Николай Малинов


Конфликт на интереси при имотите на властта, разбира се няма.

Конфликт на интереси при имотите на властта, разбира се няма. ...

......... И с къщите за гости такива се очертават резултатите от проверката. Засега всичко е наред, дано не тормозят дълго печелившите. Въобще стига с това завистливо черногледство, радвайте се на успеха. Пестете, умножавайте наследеното, купувайте от когото трябва, по възможност когато е "на дупка" - и дерзайте по пътя към успеха.    


Лидерите на страните членки на ЕС не успяха да постигнат

Лидерите на страните членки на ЕС не успяха да постигнат ...

......... Вероятно в крайна сметка ще се стигне до съгласие, като за всяка от четирите политически групи ще има по един важен пост. Но не е без значение на каква цена ще бъде постигнатото съгласие - дали на цената на "разумния компромис" или на отказ от самите принципи на Обединена Европа...


"Продължавайте да строите мостове и магистрали на Балканите!" Това казал

"Продължавайте да строите мостове и магистрали на Балканите!" Това казал ...

......... комисиони.Така  че нищо ново всъщност няма - важното при всяка управленска дейност в днешна България е не какво ще се направи, а колко ще се открадне. Затова парите ги има, но все не стигат да се свърши работата като хората. Друг вариант няма, независимо дали става преди, или след избори.


Парламентарната група на ГЕРБ остана без доскорошния си председател Цветан

Парламентарната група на ГЕРБ остана без доскорошния си председател Цветан ...

......... това успя да се срасне с централната и местна администрация, т.е. с държавата. Така че най-логичното ще е в основния закон да се запише, че България се управлява от ГЕРБ, докато на Бойко Борисов му омръзне. Това предсказа и бившият конституционен съдия Георги Марков, а той разбира от тези неща.


Едва ли светът на изкуството в България е изглеждал толкова

Едва ли светът на изкуството в България е изглеждал толкова ...

......... скандал може да отмине за три дни, то в сферата на изкуствознанието това може да нанесе тежки поражения в дългосрочен план. А ако за окрадената художничката Малика Фавър, прекръстена в изложбата на Сирак Скитник, случващото се в София е сюрреалистична ситуация, за нас „сюр" вече е излишна представка. Източник www.webcafe.bg


Уважаеми г-жи и г-да магистрати, и вие простосмъртни, средностатистически граждани

Уважаеми г-жи и г-да магистрати, и вие простосмъртни, средностатистически граждани ...

......... РУ на МВР - Созопол, в което преди години работеше като милиционер и самият „граф" Тумпалов, преди да оглави силовите групировки ВИС и Първа частна милиция за Черноморието и да изгради феодалното си имение в Созопол... Не е трудно да се досетим какъв би бил резултатът от нея...? Силвия Монова


"Даваме пълния си вот на доверие към теб и те ...

......... социалдемокрация, за да продължи да бъде адекватна и силна опозиция. Не бойте се, тялото ще продължи да върши важните неща с дясната ръка, а пък лявата - с нея... хайде, друг път ще ви кажа какво човек прави с лявата ръка. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Ако Борис Джонсън още не ви е обидил, това е

Ако Борис Джонсън още не ви е обидил, това е ...

......... буйните емоции на клуба Бълингдън, Борис Джонсън е споделял със състудентите си, че един ден той ще бъде министър-председател на Великобритания. За БоДжо, разбира се, отношенията му с истината са идентични на тези с жените: сложни са. Но никога досега той не е бил толкова близо до това, което казва.


Точно преди седмица гръмна бомба в Пловдив и ударната вълна

Точно преди седмица гръмна бомба в Пловдив и ударната вълна ...

......... всеки от нас има шофьор, който пие; агресивен тип, който е готов да пребие жена си, тийнейджър с потенциал за самоубийство или кандидат за психиатрична клиника. А защо не и терорист - може още бомби да са заложени. А за тази в Пловдив - макар и неизбухнала, взриви едно семейство.


Темите за околната среда и климата набират все по-голяма популярност

Темите за околната среда и климата набират все по-голяма популярност ...

......... синдром на Аспергер. И да я номинират за Нобелова награда за мир. Впрочем, Грета Тунберг наистина ще ми се издигне в очите, ако насочи "Марша за климата" към площад "Тянанмън" (което би било логично с оглед на факта, че Китай е основен замърсител на атмосферата). Ама надали ще се случи...


Управителят на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев сподели пред БНТ

Управителят на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев сподели пред БНТ ...

......... какво трябва да се случи и е ясно, че няма да се случи", каза Дечев. Той нарече идеята на Делян Пеевски от ДПС за намаляване на ДДС върху лекарствата нелепа, защото ще намалеят приходите на държавата от данъци, а оттук - и възможностите за финансиране на лечението на хората. .


Наскоро освободеният от

Наскоро освободеният от "Нова телевизия" разследващ журналист Миролюба Бенатова намекна, ...

......... си с "въпроси", но явно толкова могат. Да "рисуват" тайно образи и да подкрепят лъжата с бунт наужким. Всъщност нямат дефицит на акъл. Не достига душа. До скоро! Договорът на Миролюба Бенатова беше прекратен в края на миналата седмица. Заедно с нея Нова тв се раделя и с Генка Шикерова.


Помните ли Юнабомбър? Ако не, отворете на търсачка и ще

Помните ли Юнабомбър? Ако не, отворете на търсачка и ще ...

......... довърши започнатото. Ако пък успее да реализира пъкления си замисъл, тогава ще му мислим с онова, което го няма в главите. Забраната за оповестяване на личните данни обаче остава и дори да избие цяло училище, продължаваме с глобите. След което му даваме нова възможност на радикализирания да се социализира.      


Скрити зад благовидния предлог за преодоляване на демографската криза в

Скрити зад благовидния предлог за преодоляване на демографската криза в ...

......... наясно с подхода ни към трафика на хора и борбата с корупцията. По думите му, в тези области държавата ни има нужда от прогрес, а с продънена от корупция система за получаване на българско гражданство, после и на документи за самоличност на страна-членка на ЕС, няма как са се получи.


Точно преди един месец (на 07 май 2019 година) Money.bg

Точно преди един месец (на 07 май 2019 година) Money.bg ...

......... Когато се погледне картатаq на която са отбелязани потенциалните 16 наследници на Китай, се вижда, че основната част от новата предприемаческа активност се извършва по брега на басейна на Индийския океан. Най-интересните "образци" са точно в източния край на Суб-Сахарска Африка - става дума за Танзания, Кения, Уганда и Етиопия.


Ако човек, навършил 30 години, за първи път попадне във

Ако човек, навършил 30 години, за първи път попадне във ...

......... на някоя улична сергийка или в малко магазинче се опита да изкара някой лев без необходимите разрешителни? - Контролните и правоохранителни органи биха били светкавично бързи и безкомпромисни. Дори може и в затвора да попадне. Но замакът-кравеферма е свещена крава, от чието виме текат милиони в нечии джобове... Силвия Монова


Едно от най-важните геополитически събития не само за изминалата седмица,

Едно от най-важните геополитически събития не само за изминалата седмица, ...

......... Китай Владимир Путин и Си Дзинпин, Която даде два резултата: Москва и Пекин се разбраха да използват местните си валути, вместо долара, в двустранната търговия и китайската Huawei да участва в разработването на 5G мрежата в Русия. По всичко личи, че настъпват интересни времена. Впрочем, те май не са преставали...


Преструктурирането на Европа около един суверенистки и ксенофобски полюс не

Преструктурирането на Европа около един суверенистки и ксенофобски полюс не ...

......... Пен, Фараж, вече не можем да даваме уроци на Източна Европа на Качински и Орбан. Това е по-скоро покана за трансевропейски размисъл за Европа, която тридесет години след падането на Стената е загубила илюзиите си за неустоим триумф на либералната демокрация и трябва да намери отговор на последователите на деконструкцията.


Ако някой е имал нагласата, че замерянето с популизъм ще

Ако някой е имал нагласата, че замерянето с популизъм ще ...

......... прави да повтарят че играта с ДДС-ставките не бива да е инструмент за правене на политика. Другаде е заровено кучето и всички го знаят. Понеже из всички властовите етажи продължава да се носи непоносима корупционна смрад, търгашеството и печалбарството нямат задръжки. Както по отношение на бюджета, така и на потребителите.       


Година на местни избори е. Време е да се припомни

Година на местни избори е. Време е да се припомни ...

......... Шенген и корпуцията също е проблем. Явно властта е решила да се доказва в очите на ЕК чрез арести, за някои от които и днес няма категорични доказателства за престъпления. В плюс идва това, че е година на местни избори - да си знаят кметовете, че нещо не слушат много...


Отдавна сме свикнали с непрестанните разпри между политическите сили. Ежедневни

Отдавна сме свикнали с непрестанните разпри между политическите сили. Ежедневни ...

......... звучи крайно несериозно – днес България не само няма нужда от нови мощности, но и изнася за региона около 40% от произведената у нас електроенергия.Във всеки случай днес е пределно ясно едно: поне още една година ще въртим в омагьосан кръг, което на фона на 30-годишно лутане, не е голям проблем.


В неотдавнашен епизод на „Carpool Karaoke

В неотдавнашен епизод на „Carpool Karaoke" домакинът Джеймс Кордън попита ...

......... с нито един чифт от колекцията си от обувки. Всяка от тях ме доведе до мястото, където съм сега. Моите обувки са част от всяка стъпка, която съм направила. Можете да решите, че съм луда, но наистина не хвърлям нищо. Просто купувам по-големи пространства, за да ги съхранявам", каза певицата.


Миналата седмица папата се помоли заедно с румънския патриарх. Това

Миналата седмица папата се помоли заедно с румънския патриарх. Това ...

......... в определенията на VI Вселенски събор). Една от най-типичните отличителни черти на християнина е, че уважава църковната йерархия и през ум не му минава да редактира догмите и каноните, защото подложени на редакция, те вече няма да са догми и канони. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Два основни извода могат да се изведат след проведените избори

Два основни извода могат да се изведат след проведените избори ...

......... гореописаните процеси при европейската десница. По време на предишния си мандат, Ангел Джамбазки натрупа не само опит, а и уважение от колегите си в ЕКР. След като успя да влезе в десетката на най-активните евродепутати, защо през втория си мандат да не се превърне в един от новите европейски лидери?


Като теглим чертата след евроизборите излиза, че всички печелят, а

Като теглим чертата след евроизборите излиза, че всички печелят, а ...

......... предизборния щаб Цветан Цветанов.Що се отнася до представителите на ВМРО Ангел Джамбазки и изненадата на вота Андрей Слабаков, тепърва ще видим с какво ще променят Евросъюза. Във всеки случай ще е интересно, ако в Брюксел всички пропушат...Колкото до нас, няма смисъл да говорим - нас ни чака джипът на Борисов... 


За първи път в последните години лидерът на БСП не

За първи път в последните години лидерът на БСП не ...

......... партията. В крайна сметка пред Нинова остават два варианта - или да поиска вот на доверие от Националния съвет, което ще накърни авторитета й сред партийните членове, или да опита да подмени опозиционните структури в страната и да опита да бъде пряко избрана от членовете на БСП.Полина Паунова, Свободна Европа


* Родителите ми не вярваха, че изкуството ще ме храни,

* Родителите ми не вярваха, че изкуството ще ме храни, ...

......... ви хареса в България? - Невероятна страна! Вие сте щастливи да живеете сред тази прекрасна природа, да сте част от нация с толкова богата история. Влюбен съм в морето и планините ви. Минах и покрай Рилския манастир - невероятно, магическо място с толкова позитивна енергия. Интервю на Оля Ал-Ахмед, standartnews.com


Този път има бонус - викторина. Всеки кандидат излиза с

Този път има бонус - викторина. Всеки кандидат излиза с ...

......... предлага нова политическа сила, нова визия и нов до девственост подход? - Александър Томов - Лупи Няма да коментирам отговорите, за да не обидя интелигентността ви. Забелязвате, че не споменаваме никакви резултати, но и това ще стане до края на седмицата. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Чували сте да казват за много скрънзав човек, че „цепи

Чували сте да казват за много скрънзав човек, че „цепи ...

......... че това количество се поддържало заради пенсионерите, които държали да получават дохода си до стотинка. А след това да отделят жълтите монети, великодушно оставяйки бакшиш на касиерката в пощата.Като спомен от времената, когато едната стотинка беше нещо, а те - нещо ехе-е-ей – младо, здраво, стабилно, спокойно..И пълно с надежди.


„Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли.

„Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли. ...

......... и увеличаване на търговския обмен", подчерта Заев. "Имам информация за много инициативи, които в момента вървят. Сътрудничеството ни тепърва ще нараства. Ние сме част от НАТО. Вървим към ЕС. Имаме договор за сътрудничество и той може само да ни тласка напред, няма връщане назад", казва още Зоран Заев пред МКД.


Днес е Денят на българската просвета и култура и на

Днес е Денят на българската просвета и култура и на ...

......... българи, които допринасят за развитието на българската просвета и култура! Да сте живи и здрави и да продължавате да пренасяте и предавате на следващите български поколения делото на Светите братя Кирил и Методий! Дълбок поклон пред делото на Светите братя Кирил и Методий! Честит Национален празник, приятели! Да живее България!


Броени дни преди евровота "съвместно национално-представително проучване на "Маркет Линкс"

Броени дни преди евровота "съвместно национално-представително проучване на "Маркет Линкс" ...

......... Банкя, но първо никой не ще да ги проверява, а после започват да разследват единствено кой е авторът. Така че нещата настина са под контрол, пък доколко се е успокоил народът, той да си каже. Нали затова са изборите - дават възможност да гласуваш за бъдещето си дори когато нямаш избор. 


В разгара на скандалите около "Апартаментгейт" и къщите за гости,

В разгара на скандалите около "Апартаментгейт" и къщите за гости, ...

......... измамите". А твърдението на кабинета, че "отчетът за изпълнение на задачите, заложени в Плана за действие за 2018 г., отразява достигнатите стойности на заложените индикатори за наблюдение, като неговото изпълнение е 81%", е типичен пример за шмекерския новоговор, зад който всъщност се крие държавното управление със широко затворени очи .


Европейските избори вече не само чукат на вратата, те са

Европейските избори вече не само чукат на вратата, те са ...

......... отново да бъде социална, справедлива и правова. Такава, каквато привличаше останалите извън ЕС държави, които дори и при невъзможност за пълноправно членство, ставаха асоцииран такъви. Европейският съюз има възможността да бъде истински субект на глобалната икономика. На реалната геополитика също. Необходими са политическа воля и управленски решения на неговото ръководство.


Забавянето на икономиката на еврозоната може да се окаже временно,

Забавянето на икономиката на еврозоната може да се окаже временно, ...

......... е на мнение, че в България обществената и политическата подкрепа за по-нататъшно задълбочаване на процеса на европейска интеграция „остава над средните нива за ЕС, въпреки, и навярно донякъде поради, развитието на текущата ситуация”. „Това вече става по-скоро рационален, а не емоционален избор, и това е добра новина”, убеден е той.


Знаете го вица дето двама луди си говорят. - Защо

Знаете го вица дето двама луди си говорят. - Защо ...

......... стратегия за децата, трябва да приемат един нов и коренно различен документ, който да започва преди всичко с визия за духовно-нравственото възпитание. Но пък ние самите не сме наясно с ценностите си - къде ще вървим да ги преподаваме на децата! Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Що му трябва да премиера Бойко Борисов да коментира независимостта

Що му трябва да премиера Бойко Борисов да коментира независимостта ...

......... въобще не коментира очевидни факти, доказващи, че много отдавна съдебната власт е приватизирана и управлявана от Пеевски и компания. Компания, която както сочи народната мъдрост, държи и хляба, и ножа.А мълчанието на премиера навежда на мисълта , че той май много добре знае смисъла на българската поговорка "страх лозе пази".


Журналистът Христо Гешов е в неизвестност повече от денонощие и

Журналистът Христо Гешов е в неизвестност повече от денонощие и ...

......... Гешов. "По наша информация Христо е преживял много тежко тези клевети. Заблудил е полицая, зачислен за защитата му и е изчезнал по собствено желание. Възможно е да е напуснал страната. Или по-лошо...Молим, ако някой има информация за местонахождението му, да сигнализира на МВР.", написаха колегите на журналиста от сайта "Бивол".


Владимир Путин приема във вторник ръководителя на американската дипломация Майк

Владимир Путин приема във вторник ръководителя на американската дипломация Майк ...

......... "произволна", като заяви, че не разбира защо е била осъдена. Междувременно американецът с британско гражданство Пол Уилън е задържан временно в Русия, където е обвинен в шпионаж. Бившият морски пехотинец беше арестуван в края на декември в Москва. Москва отхвърли идеята Уилън да бъде заменен с друг затворник в САЩ.


Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка. Вероятно това е най-дългоочакваната

Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка. Вероятно това е най-дългоочакваната ...

......... Само Борисов си мисли, че е замазал проблема и е разсеял облаците над главата си. А самите оставчици няма да останат на улицата, ако някой си е помислил такова нещо. Те ще бъдат тихомълком надеждно трудоустроени в някоя "наша" фирма в частния бизнес на хубава работа и с добра заплата.


Очевидно с приближаването на изборите за европейския парламент истерията в

Очевидно с приближаването на изборите за европейския парламент истерията в ...

......... за данъкоплатците няма бракоразводен процес, след който да не видят нивгаш бившите си благоверни избраници.И докато не прекратим този очевидно провален брак, законно избрани депутати, политици, министри, шефове на комисии, самите им министерства, комисии и прочие институции ще продължат да ни клатят, с лъстливи приказки за доверие и вечна любов. 


Изявлението на Слави Трифонов, че в края на юли шоуто

Изявлението на Слави Трифонов, че в края на юли шоуто ...

......... сили с Манолова, която също като него се радва на високо одобрение. Колко обаче е рейтингът на Трифонов? За момента няма отговор на този въпрос. Причината е, че социологическите агенции преди измерваха евентуалната подкрепа за политически проект на Трифонов, но напоследък вече не го правят. Автор: Полина Паунова, "Свободна Европа"


БСП с нова жалба в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов.

БСП с нова жалба в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов. ...

......... БСП с нова жалба в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов. В сигнала се посочва, че премиерът нарушава закона, изпълнявайки ролята на председател на Предизборен щаб по време на кампанията за евроизборите. При предишната подобна жалба на БСП ЦИК се произнесе, че няма нарушение. Снимка Олег Попов, NOVA


Когато социолозите питат руснаците с какво от историята на страната

Когато социолозите питат руснаците с какво от историята на страната ...

......... пак им харесва. "Още от дете с родителите ми всяка година гледахме парада", спомня си 24-годишната московчанка Юлия Ковальова. "Приятно е да видиш как момчетата маршируват в такъв синхрон, мощната техника, да чуеш виковете "Ура!". Усещаш гордост и чувство, че си защитен. Хубава традиция, която си струва да се продължи".


Както всяка година у нас, така и сега около паметната

Както всяка година у нас, така и сега около паметната ...

......... празника. Нека и не опорочаваме идеала за мирна, просперираща и обединена Европа. Източници: Баева., И., Преди и след "желязната завеса", С. 1998 В ссъавторство със Зоя Иванова, Христина Мирчева, Костадин Грозев, Драгомир Драганов; Калинова, Е., Антихитлеристката коалиция и съдбата на България (1939 - 1945)*; списание NationalGeographic, бр. от 09.05.2017 г.