Много успешна е първата година на президента Румен Радев и

Много успешна е първата година на президента Румен Радев и ...

......... да доведе до нищо. Юлий Павлов изказа мнение, че острото противопоставяне между Цветан Цветанов и Румен Радев не е добро. Премиерът Бойко Борисов не иска такова противопоставяне и той се опитва да пази добрия тон между институциите, добави той. Според социолога тясното взаимодействие на президента с БСП е в повече.


Липсата на журналистически разследвания и истински новини предизвика горещия и точен коментар

Липсата на журналистически разследвания и истински новини предизвика горещия и точен коментар ...

......... първа линия на морето на олигарсите....вместо това по-лесно е да се плъзгат по баджаци и да отразяват "на живо" измислени протести. За по-яки разследвания даже и не искам да питам....Ум-море, красота-баджак! Новини-тюрлюгювеч без нито една новина. Утре сутрин - темата продължава. Водещ по двете телевизии Джамбазки и който още дойде."


Миналата седмица френската евродепутатка от

Миналата седмица френската евродепутатка от "Зелените" Карима Дели поиска сваляне ...

......... е техен проблем. Клипът е хубав, затова нека да му се радваме. А хейтърите ще трябва да се примирят с няколко простички факта. Че огромното мнозинство от жените в България са бели. И много от тях са красиви. И хетеросексуални. А огромното мнозинство от българските мъже харесваме точно такива жени...


Биха отбой! Проблемът бил в превода, разбрахте ли? Не бил

Биха отбой! Проблемът бил в превода, разбрахте ли? Не бил ...

......... подписвали нещо, без да знаят какво. Бутнали им листа, погалили ги по главата, нашите подписали и казали тенкю. Кой знае колко пъти Министерският съвет е вземал съдбоносни решения ей-така, без да четат, на доверие, за потупване по рамото или за някой скришом бутнат милион. Май се насадиха на пачи яйца.


Току-що Бойко Борисов заяви в Европейския парламент, че лично той

Току-що Бойко Борисов заяви в Европейския парламент, че лично той ...

......... бившият депутат Велизар Енчев. И допълва: Сега ще гледаме чудно театро, ще гледаме как Опитомени патриоти /ОП/ сладко преглъщат третия пол, как Сидеров, Каракачанов и Симеонов радостно пърхат около господаря си Борисов и тихо ридаят за обладаната от гейове клета Майка България. Да живей България на три морета и три мюрета!


В началото на януари саудитският крал Салман бин Абдул Aзиз

В началото на януари саудитският крал Салман бин Абдул Aзиз ...

......... дворец в Рияд, за да протестират срещу орязването на конкретни безвъзмездни субсидии за членовете на кралското семейство. Те бяха арестувани и после изпратени в затвора Ал-Хайер, който има зловеща репутация. Което означава, че режимът приема на сериозно риска, че всяка проява на недоволство може да има ефекта на снежната топка.Безхаберието на управляваното от агент Иван военно министерство продължава с

Безхаберието на управляваното от агент Иван военно министерство продължава с ...

......... са забравили желанието му тези казарми да бъдат преустроени в лагери за бежанци. Някои от тях дори споделят, че псевдо патриотите умишлено отвличат вниманието на обществото разгаряйки скандала с "Истанбулската конвенция" и "третия пол". В същото време се водели усилени преговори за европейско финансиране за изграждане на въпросните бежански лагери.


Ветото на президента върху т.нар. антикорупционен закон не мина. Но

Ветото на президента върху т.нар. антикорупционен закон не мина. Но ...

......... ако посланието на президента Радев, че новата година ще е изпитание за демокрацията, подплатено с аргументите на БСП за вот на недоверие, достигне до повече хора - това ще е вече успех. И на следващите избори ГЕРБ ще трябва да си задава въпроса: сами ли паднахме или някой ни бутна...


Втора тръба на газопровода „Турски поток

Втора тръба на газопровода „Турски поток", която да захранва Европа, ...

......... след като ЕК поиска проектът да съответства на европейските разпоредби. Отново по газовата тема Лавров днес заяви, че САЩ „не издържат на честната конкуренция на Русия" и именно поради тази причина притискат политически европейските страни да строят съоръжения за получаване на втечнен газ, който, по думите му, ще е по-скъп.


Днес почина данъчният шеф Иво Стаменов. Със смъртта си  той съвсем

Днес почина данъчният шеф Иво Стаменов. Със смъртта си  той съвсем ...

......... за фирмите тук." Разбира се, защото няма да им плаща нищо, както е добре известно. Същата практика има и в заводите си в Разград, Пещера и корабните си компании, където високи заплати получават само, така наречените чужди експерти, а служителите с български произход, получават в пъти по ниски заплати!    


Баща ми, светла му памет, ми е разказвал, че до

Баща ми, светла му памет, ми е разказвал, че до ...

......... деликатните намеци на адвокат Марковски, които прочетох тия дни в сайта на ПИК. И наистина, докато съответните държавни органи не покажат убедителни доказателства за противното, обществото като цяло няма да се отърве от подозренията си, че иде реч за някаква огромна лъжа, сътворена от тях.. Проф. Драгомир Драганов, Свободно словоНа 8 януари 2018 екзекутираха в центъра на столицата "касичката"

На 8 януари 2018 екзекутираха в центъра на столицата "касичката" ...

......... ... Към затвора или към забвението при офшорките. Въпросът е кой от ГЕРБ ще го последва. Разбира се, ако има воля, прокуратурата може да ускори и приключи този процес за седмици. Дали Бойко ще натисне спусъка? А дали тези над него ще му дадат още време за взимане на решение...?


Няма да бъде разкрит нито убиецът на бизнесмена Петър Христов,

Няма да бъде разкрит нито убиецът на бизнесмена Петър Христов, ...

......... гледна точка ген. Димо Гяуров.  Той допусна, че извършителят не е бил сам и "нищо чудно лицето да е самоубито". "Не твърдя, че това е извършено от МВР, а от съучастника му. Зам.-главният прокурор Сарафов не е наясно как се правят тези експертизи", каза още бившият шеф на НРС.   


Биг босът не се е върнал, но е в състояние

Биг босът не се е върнал, но е в състояние ...

......... Пировите победи срещу ИС, за сметка на унищожаването на градовете и бягството на населението, не решават основните проблеми, пред които са изправени Ирак и Сирия. По този начин, ако 2017 г. ясно маркира края на един цикъл в региона, няма причина днес да кажем, че следващият ще бъде по-малко конфронтационен.


От 1 януари България е председател на Съвета на Европейския

От 1 януари България е председател на Съвета на Европейския ...

......... и провеждане на голямо ежегодно събитие, което след време да се превърне в символ на столицата. А също и като цяло да започнем да мислим по мащабно... Така че, да си пожелаем успешно председателстване! Следващото няма да е преди 2031-а година... *Препратка към песента, посветена на асамблеята "Знаме на мира"


"Държавата ни е прогнила от корупция и хората вече го ...

......... състои дебатът по този случай в парламентарна зала. Ние изложихме нашите аргументи при гласуването на закона на второ четене. Сега, в пленарна зала, ще се постараем да бъдем още по-убедителни. Въпреки че сигналите, които подават управляващите ме карат да съм много скептичен. И най-вероятно ветото на президента ще бъде отхвърлено".Както очаквах, нито ред в пресата за връзките с Цв.Цв.

Както очаквах, нито ред в пресата за връзките с Цв.Цв. ...

......... на свобода и сеят смърт и нови отвличания. А с това се заличава уж най-големият актив от злополучния първи мандат на ГЕРБ и Борисов.....а ако е вярно, че убитият е бил информатор на МВР и почти сам е разкрил Килърите и Наглите, значи вчера са екзекутирали МВР - то направо....


Това май не го бяхме предвидили. Когато се прави рекламен

Това май не го бяхме предвидили. Когато се прави рекламен ...

......... Септемврийското въстание и винаги се е борил за демокрация. Тази на практика веселяшка новина е на теория най-сериозното нещо, което се е случвало в последно време - когато държавата не си изпълнява задълженията по обществения договор, другата страна в договора (гражданите) има право да се оттегли. Източник: Веселина Седларска, reduta.bg


Премиерът бленуваше българското председателство като плаване на

Премиерът бленуваше българското председателство като плаване на "Титаник". Корабът потъва ...

......... Някога хората изразяваха недоволството си, замеряйки парламента с яйца и домати. Отиващата си ера "Борисов 3" направи тези хранителни продукти труднодостъпен за мнозина лукс и на трапезата, и на площада. Остават все още безплатните павета. Защото не всички могат да свирят на бял роял и имат прилични гърди за показване...


„Ние имаме проблем с корупцията. Нашият проблем не е, че

„Ние имаме проблем с корупцията. Нашият проблем не е, че ...

......... онези възможности законът да бъде използван за политическа разправа по чисто субективни причини. И третото, липсата на защита на хората, които ще подават сигналите. Това показва, че тези хора, които искат Антикорпционният закон да мине в тази му форма, нямат никакво намерение да се борят с корупцията", коментира Кънчо Стойчев.


България, най-бедната страна-членка, пое 6-месечното председателство на Съюза с продължаващата

България, най-бедната страна-членка, пое 6-месечното председателство на Съюза с продължаващата ...

......... Брекзит, съставянето на обща позиция по мигрантската криза, подготовката на нов бюджет на съюза след 2020 година. Медията цитира министър Лиляна Павлова, че България ще положи усилия, за да се запази единството и стабилността в съюза, а допълнителна задача е да се осигурят повече възможности за бъдещето на младите хора.


Покрай основните външнополитически новини (местенето на израелската столица в Йерусалим,

Покрай основните външнополитически новини (местенето на израелската столица в Йерусалим, ...

......... Black Live Matters) са концентрирани основно в САЩ и Канада, но имат немалко последователи и в Западна Европа. В бившия Източен блок обаче (включително и в България) са малобройни и маргинални. ** "Make America Great Again" ("Да направим Америка отново велика") бе основният предизборен слоган в кампанията на Доналд Тръмп


От Динково време насам гражданските арести се възродиха. Самозваният български

От Динково време насам гражданските арести се възродиха. Самозваният български ...

......... Предвид всичко това можем да прогнозираме ръст на гражданските арести. Те няма да променят картината на престъпността, както и Динко не спря притока на нелегални емигранти, пък и не му е работа. Но носят вътрешното удовлетворение, че когато този, който трябва, не прави нищо, ти поне си направил - как


И през 2017-а България не е парламентарна демокрация, а е

И през 2017-а България не е парламентарна демокрация, а е ...

......... национално сигурна?" „Над 600 000 са неграмотните хора у нас", акцентира още проф. Вучков. „От неграмотни хора може да очакваш всичко", ззаяви той и посочи това като още един показател за липсата на национална сигурност. Има много неизвестни пред България и все по-малко неща зависят от народа, смята още Вучков.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че хората казват отново

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че хората казват отново ...

......... ви казват „Весели празници" или „Честита Нова година" и ако нещо е червено, то го боядисват. Но знаете ли какво? Ще казваме „Весела Коледа" отново", заяви по-рано тази година президентът пред последователи. Той също така често критикува своя предшественик в Белия дом Барак Обама, че предпочита за казва „Весели празници".


"Рамото, което Доган даде на кабинета „Борисов 3", е най-големият ...

......... на ДПС декларира, че това правителство няма алтернатива, показва, че все пак и в тази партия, която най-крайно ни критикува, има хора, и то умни хора, които мислят правилно..." Наистина, умен човек е Доган! Знае кога и на кого ръка да подаде и кинжал да забоде!", пишe бившият народен представител.


„Очертава се едно много трудно сформиране на регионално правителство в

„Очертава се едно много трудно сформиране на регионално правителство в ...

......... нов предсрочен вот, вероятно през април. Това може да е само спекулация, защото предстоят тежки преговори между седемте партии, които ще бъдат представени в парламента. Този парламент трябва да бъде конституиран най-късно до 23 януари. Тепърва ще трябва да се предложи премиер и не е ясно кой ще е той".


Как ще изглежда 2018 г. от гледна точка на международните

Как ще изглежда 2018 г. от гледна точка на международните ...

......... образцовост, мир и демократично, социално, екологично и човешко съвършенство, което никъде другаде не е в челните редици на дневния ред. Но най-напред е необходимо тя да иска народите й да го приемат. Това трябва да бъде отиграно през 2018 г., защото прозорецът на възможностите вероятно няма да се отвори скоро.


"По онова време в нашите представи всичко произтичаше от него ...

......... Колкото и силни да са те. И ако се върнем към началото: "по онова време в нашите представи всичко произтичаше от него и се препокриваше с неговото име". Краят на диктаторите обикновено е самотен и тъжен. А след него най-приближените им свикват 20-и конгрес и ги свалят и от пиедестала...


Когато преди две години Русия се намеси в подкрепа на

Когато преди две години Русия се намеси в подкрепа на ...

......... в Египет, било в Либия, ще увеличи тежестта и ролята на Москва спрямо Средиземноморието. Ако приемем, че Близкия изток и Северна Африка са шахматна дъска, то руският играч сменя дългогодишната си дефанзивна система с атакуваща. Владимир Путин не е Гари Гаспаров. Но въпросът е какви са качествата на опонентите му.


Мораториумът върху новите лекарства е „абсолютен автогол, който е пробутан

Мораториумът върху новите лекарства е „абсолютен автогол, който е пробутан ...

......... не съм много убеден какво отива при него и какво подписва". Отстрани се вижда, че Касата оперативно се управлява от зам.-министъра Жени Начева. Това не е редно, но от части вероятно е предизвикано от това, че проф. Плочев трудно може да се справи с управлението на Касата, каза още Петров.


Миналата седмица председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че

Миналата седмица председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че ...

......... вероятно, но не изключено, особено като се има пред вид опасността от шотландски и северноирландски сепаратизъм). Що се отнася до интересите на България, в случая те са ясни - максимална защита на 200-хилядната българска диаспора в Обединеното кралство и недопускане престижът на ЕС да пострада. Както и да завършат преговорите.


Мораториумът срещу лекарствата е несправедлив, незаконен, противоконституционен, защото лишава българските

Мораториумът срещу лекарствата е несправедлив, незаконен, противоконституционен, защото лишава българските ...

......... да се възприемат като начин за печелене на пари и отбеляза, че не всчики лекари взимат пари под масата. Но има много нерегламентирани плащания в системата, коментира Клисарова. За да няма нарушения, трябва да има контрол, необходими са здравна карта и електронно здравеопазване, но има липса на приемственост, допълни тя.


Ave, Imperator, moritori(um) te salutant! * Сигурно след днешното потвърждение

Ave, Imperator, moritori(um) te salutant! * Сигурно след днешното потвърждение ...

......... живот. Отново ли ще забравим и ще простим погребаното под финансовата целесъобразност Primum non nocere? Или вместо мъртвите сметка ще потърсят живите... *Здравей, Цезаре, тези, които ще умрат, те поздравяват! - латински израз, с който гладиаторите в Рим се обръщат към императора, минавайки под неговата трибуна преди започването на боя.


Путин обясни, че пари за руската армия винаги ще има

Путин обясни, че пари за руската армия винаги ще има ...

......... за един часовник със съседското момче - отговорил синът. - Дай да го видя този часовник. Ами, хубав е. Но, ако утре у дома влязат бандити, убият мен и майка ти, изнасилят сестра ти. Ти какво ще им кажеш? Добър вечер! В Москва часът е 12.30. Залата избухна в смях.


Американският президент Доналд Тръмп разклати лодката с решението да признае

Американският президент Доналд Тръмп разклати лодката с решението да признае ...

......... направят бързо, те могат да сложат табела „посолство" на сградата на консулството им, но това няма да стане. Този лесен вариант няма да бъде избран", прогнозира Елена Поптодорова. Според нея около предстоящите коледни празници ще има максимално изливане на негативна енергия и сблъсъци и конфликтът ще премине на религиозна основа.


Има нещо, което всеки, независимо дали харесва или не американския

Има нещо, което всеки, независимо дали харесва или не американския ...

......... бе ходът на Тръмп? Консенсусът по толкова деликатна тема едва ли е възможен. Със сигурност обаче би било полезно, ако казусът с Йерусалим се мисли предимно експертно, а не политически. Ако се доверим на подобен подход, ходът на Тръмп изглежда рисков. Посоката е вярна, но времето не бе преценено правилно.


Детска учителка, майка на четири деца от Варна, изпрати трогателно

Детска учителка, майка на четири деца от Варна, изпрати трогателно ...

......... у тях представи за ДОСТОЕН ЖИВОТ в ПРАВОВА ДЪРЖАВА?! На финала искам да Ви уведомя, че настоящото писмо ще бъде "открито" и моят апел ще бъде публикуван във всички истински свободни медии, защото не аз съм тази, която трябва да се срамува от действията си и начина си на живот!"


Двама министри и един прокурор ще търсят неизгодни договори за

Двама министри и един прокурор ще търсят неизгодни договори за ...

......... на корупционните практики в нея. Защо е необходимо да организират показни акции в края на годината, след гласуването на бюджета за следващата, в който очевидно няма предвидени средства за реанимация на мъртви болници? Ами да се поогледат. И да не ни подхвърлят медийни коледни "бонуси" под формата на медийни пасти.


По-малко от месец остава до председателството на страната ни на

По-малко от месец остава до председателството на страната ни на ...

......... между отделните държави. "Най-бедните региони са именно у нас. А България е първата държава, която ще председателства под мониторинг. Затова трябва да благодарим на изключително добронамерените хора в Европейската комисия, които извадиха доклада ни сега, а не както трябваше да се случи - през месец януари догодина", допълни още евродепутатът.


В Бюджет 2018 за пореден път се дават допълнителни пари

В Бюджет 2018 за пореден път се дават допълнителни пари ...

......... години с добър икономически растеж между 3 и 5 %. Но те се изработват основно в София, Бургас, Стара Загора, в Южна България. Какво трябва да се направи? Да се гледа област по област", допълни Дянков, като уточни, че този предстоящ растеж се дължи и на растежа на Европейския съюз.


Този месец Алейда Гевара Марч, дъщеря на световноизвестния революционер Ернесто

Този месец Алейда Гевара Марч, дъщеря на световноизвестния революционер Ернесто ...

......... успях да се снабдя с тениска, върху която има символи на управлението на хунтата в Чили. Надписът е "Mi General Pinochet`s Helicopter Tours. Since 1973". И смятам да си я нося без угризения. Поне докато не се наложи забрана върху символиката, свързана с Че Гевара и другите комунистически масови убийци.


Посещението на българския премиер Бойко Борисов в Саудитска Арабия наистина

Посещението на българския премиер Бойко Борисов в Саудитска Арабия наистина ...

......... Да припомним, че в първия си мандат Борисов посети Дубай и пак четохме такива подмазвачески дописки. "Къпем шейхове", т.е. ще идват на минерални бани у нас. Е, останахме си само с бомбастичните заглавия. Дано и след "историческото" посещение на Бойко в Саудитска Арабия през третия му мандат не стане същото.


Андрей Райчев представи в

Андрей Райчев представи в "12+3" новата си книга "Време и ...

......... Главното, с което съм горд, е с моята нация в следния пункт: повечето нации развиват хуманизъм, а ние сме развили човещина. Хуманизмът е вид ред, изискване. Човещината е нарушение на реда. Не си прав, ама човещина е. Оцеляващото същество е над реда и това е всичко", каза още Андрей Райчев.


Е, ами открили хората санитарен възел на Калотина. Какво толкова

Е, ами открили хората санитарен възел на Калотина. Какво толкова ...

......... направи, за да има модерно светлинно шоу за чужденците. По-маловажните гости, за да спестим пътни разноски, можем да впечатлим с поставянето на нови електрически крушки на светофара на "Раковски" и "Козлодуй", хем ще им разкажем в тази връзка и за Ботев и "Радецки" на козлодуйския бряг:-) Източник: Борислав Цеков, pogled.info


Вежди Рашидов смята, че България изнася потенциала си в чужбина,

Вежди Рашидов смята, че България изнася потенциала си в чужбина, ...

......... роля в решението му, но сподели, че сега се чувства много по-добре. Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини. Специално място ще намери платно на Рембранд.


„Министър председателят Бойко Борисов трябва да отговори на изнесените факти,

„Министър председателят Бойко Борисов трябва да отговори на изнесените факти, ...

......... че е внесен сигнал в прокуратурата и ДАНС на 9-ти юни и той се разглежда. В момента се разследва тази афера. „Друг е въпросът дали ще има политическа воля, за да се огласи кой е откраднал парите от всички нас, за сметка на нашата национална сигурност" - коментира още Йончева.


"За ансамбъла ви съветвам да идвате с валидол и валериан ...

......... композиции и започваме изчистването им. Надявам се, когато трябва да сме подготвени", допълни Раева. Подобна открита тренировка бе направена за първи път от федерацията по художествена гимнастика. На нея присъстваха десетки хора, включително и много малки момичета, също гимнастички, които дойдоха с родителите си, за да се докоснат до грациите.


БСП влезе в ролята на остра и търсеща линията на

БСП влезе в ролята на остра и търсеща линията на ...

......... изказването си, заради което беше изгонена, Корнелия Нинова не е направила обида, а едно опозиционно, категорично, остро твърдение. „Струва ми се, че ситуацията беше изкуствено създадена. Димитър Главчев не прецени последствията от една за момента несправедлива санкция от негова страна. Опозицията яхна грешката и поиска неговата оставка", каза проф. Христова.


Турската преса хвали до небесата Бойко Борисов за лекцията му

Турската преса хвали до небесата Бойко Борисов за лекцията му ...

......... Тоя и Оня, та дружбата с Ердоган ли ще му се опре. Като вице няма да блъска бабички по граници, няма да ляга пред автобуси на „Калотина“, ще възцари мир и любов, поляти с евроатлантически шербет. Патриотична идилия значи! Ама, нейсе! Да живей България на три морета и три мюрета!


Знаете ли какво каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни

Знаете ли какво каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ...

......... се постигне консенсус по актуалните теми на ЕС, посочи председателят на Народното събрание.Гости на пленарното заседание бяха посланици на държавите-членки на ЕС и на страните от Западните Балкани, членовете на Председателския съвет на Европейския парламент.Преди изказването си в пленарната зала Антонио Таяни разговаря с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.


Само ден след спешното заседание при премиера Борисов, на което

Само ден след спешното заседание при премиера Борисов, на което ...

......... повече от рисунки по асфалта. Потвърждава го и последният случай, при който момче беше блъснато на пешеходна пътека от джип, който не е оставил спирачен път. Въпреки знаците за ограничение на скоростта и камерата, която е разположена на кръстовището. Никакви мерки не могат да проработят там, където функционира наглата самоувереност.


В България пощенските услуги са сравнително конкурентен бизнес. Частните куриерски

В България пощенските услуги са сравнително конкурентен бизнес. Частните куриерски ...

......... Затова г-н Московски, продайте "Български пощи", при това бързо, макар да е вече късно. А едно добро начало би било да назначите проверка за работата на компанията с клиентите й, като в частност можете да започнете с "любезните" служители от "клон 13", който е известен още като "клонът на Цариградско".


Дори да спре дотук, Корнелия Нинова постигна повече от всеки

Дори да спре дотук, Корнелия Нинова постигна повече от всеки ...

......... на антифашистите пред партийната централа. Ако загуби - контрата остава не само у нея, но и в БСП. Което на практика ще анулира всичко направено досега. Залогът е висок, за да може да си позволи прекалено хазартни ходове. Това, че с Главчев успя, не означава, че късметът винаги ще работи.


Предложението на ГЕРБ противоречи на принципа на правовата държава и

Предложението на ГЕРБ противоречи на принципа на правовата държава и ...

......... висока доза лицемерие, защото за предложението за отпадане на давността за престъпление при приватизацията, ще се подпишат хора, приемали закони в този период за съдебната власт и такива, които са купували на безценица държавни жилища. "Българската политика, въпреки промените, бележи тенденция към деградация, към все по-ниско ниво", заключи Янаки Стоилов.


Любимецът на хиляди български жени Стефан Данаилов разкри коя е

Любимецът на хиляди български жени Стефан Данаилов разкри коя е ...

......... определи като абсолютен успех предизвиканата оставка на Димитър Главчев, но допълни, че той сам си го е направил. "Защо трябваше да го прави това Главчев? Умен човек, а какво направи? Сега не знам дали някой го подтикна да направи тази глупост, но това си беше пълна глупост. Той го предизвика".


Оставката на председателя на парламента Димитър Главчев спаси европредседателството ни.

Оставката на председателя на парламента Димитър Главчев спаси европредседателството ни. ...

......... та да се стигне до експлозия. И да посрещнем брюкселските "началници" в предизборна обстановка.Така чрез "саможертвата" на Главчев спокойствието в парламента беше възстановено и опозицията се върна на депутатските банки. И стабилността, която Борисов много държи да демонстрира пред европейските ни партньори, възтържествува. Разминахме се с излагането пред чужденците. Засега.


Китайският президент Си Цзинпин едва ли чете немски детски книжки.

Китайският президент Си Цзинпин едва ли чете немски детски книжки. ...

......... от което Америка все повече се самозатваря. В същото време САЩ и в обозримото бъдеще ще си останат най-голямата военна сила в света. В предизборната борба Доналд Тръмп обещаваше да върне величието на Америка. На световната сцена обаче той постепенно я превръща във фалшив великан. Източник: Томас Лачан, „Дойче веле"


Американският президент Доналд Тръмп приключи своята 12-дневна визита в региона

Американският президент Доналд Тръмп приключи своята 12-дневна визита в региона ...

......... в критичния Вашингтон. Американският президент бе по-монолитен и по-успешен в Азия за няколко дни, отколкото е бил в Америка за седмици. И успя да стигне до по-голямо разбирателство и до по-добри сделки с тоталитарните ръководители на Китай и Виетнам, отколкото е реализирал на този етап с демократичния Конгрес на САЩ.


"Идеята за конституционни промени, с които да отпадне давността за ...

......... да се промени конституционния текст, допълни политическият психолог. Той сподели и свое изследване върху психичните характеристики на българите от създаването на Дунавска България. За съжаление, фундаменталната българска културна представа е тази за оцеляването -индивидуалното и семейно-родовото. За вековното справяне с тази цел изглежда, че отчуждението от държавата преобладава", допълни Георгиев.


Превземането на Деир аз-Зор от сирийските сили в петък, подпомогнати

Превземането на Деир аз-Зор от сирийските сили в петък, подпомогнати ...

......... властта става все по-колеблива. И знаейки склонността на ливанците към нескончаеми пазарлъци, саудитците могат да се надяват, че Хизбулла и нейните съюзници няма да затънат в търсенето на някакъв невероятен правителствен баланс. Освен ако не решат да преминат към сила. И тогава вероятно ще има нова война. Превод: Петя Михайлова


„Българинът не е скептичен, той винаги гледа да не се

„Българинът не е скептичен, той винаги гледа да не се ...

......... пред народа си. „Виждам постоянно, управляващите как легитимират сайтове и издания, които произвеждат фалшиви новини", посочи журналистът от „Капитал" Росен Босев. Той припомни, че европредседателството е било рекламирано „през откровено жълти сайтове", в които в единия момент четеш абсолютно превратно „разкрасена" информация, а в другия се публикува интервю с министър.


Незнайно защо винаги около 10 ноември се създава един ентусиазъм

Незнайно защо винаги около 10 ноември се създава един ентусиазъм ...

......... - подобно на евреите, водени от Мойсей след 40 години скитане в пустинята, да намеря своя край. И най-накрая да се лиша от бремето на спомените и горчивината на разочарованието от това, което лъжливите политици наричат "преход". А децата ни да намерят своята обетована земя някъде другаде, не и тук. 


„Не са много престъпните групи, които могат да взривяват банкомати

„Не са много престъпните групи, които могат да взривяват банкомати", ...

......... са хибридни полицаи и за тези, които искат да работят наистина, са останали без пространство. Моралният им компас се уврежда и минават на директно разпределение на печалбите", каза психологът. Йорданов допълни, че топката „не е само в двора на МВР", а в цялото правораздаване, тъй като става въпрос за рецидивисти.


30 март 2014г. В YouTube се появява запис на телефонен

30 март 2014г. В YouTube се появява запис на телефонен ...

......... гледна точка. Правилният поглед е българоцентричния (България first, а всичко останало second). Отпорът срещу руските провокации е нужен, за да подобрим двустранните си отношения (бий, за да те уважават). А истинският ни проблем не е в Кремъл, той е сред българското общество - както русофилството, така и всякакво друго чуждофилство.


Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лв. Мярката

Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лв. Мярката ...

......... изпълнят водния цикъл на града. Стигна се дотам, че проектът е трябвало да се прекрати, но е прекратен по несъществуващи клаузи. „Договорът е прекратен заради корупционни схеми, а такава точка по това време в договорите няма", каза Милев. Той смята, че общината не е защитавала достатъчно интересите си през годините.


За 6 години война режимът на Башар ал-Асад успя да

За 6 години война режимът на Башар ал-Асад успя да ...

......... изглежда отворен за дискусия, е трудно да си представим, че ще приеме автономия. "Децентрализацията (...) ще бъде невъзможно да се приложи (...), защото ще изисква дългосрочни преговори по технически и икономически въпроси като петролните ресурси", каза Карим Битар и добавя: "Тези дискусии не могат да постигнат успех без взаимно доверие."


Тези дни ме посъветваха да не пиша за това -

Тези дни ме посъветваха да не пиша за това - ...

......... имат възможност, че „няма неоцапани хора", както казваше навремето днешният премиер. Затова тук смятат за луди хората, които държат на принципите си и не правят компромиси с тях. А всичко можеше да е толкова лесно и различно - едно простичко извинение щеше да свърши работа. Източник: Ясен Бояджиев, "Дойче Веле"


Халифатът на ДАЕШ в Ирак и Сирия е вече в

Халифатът на ДАЕШ в Ирак и Сирия е вече в ...

......... консенсус за неговата смърт, главата му е оценена от Държавния департамент на САЩ на 25 милиона долара. Също толкова е наградата и за главата на лидера на ал-Кайда, Айман ал Зауахири. Еднакви суми за собствениците на близки "фирми" със сходен "бизнес-план". А 25 милиона долара са издръжката на бая съпруги.


„Трябва да дадем отпор на антисоциалната политика, която кабинетът на

„Трябва да дадем отпор на антисоциалната политика, която кабинетът на ...

......... Борисов, че в България хората живеят добре, ходели на ваканции и на почивки. „Колко от вас са ходили на такива почивки наскоро? Сега е времето за съпротива. Сега е времето да спрем това. Уверявам ви, че ние от БСП ще се борим да разградим този антисоциален модел", заключи Александър Симов.