Проведе се среща на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър

Проведе се среща на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър ...

......... висят по границата и нашите стоки и товари да вървят бързо. За да не го изговаряме много гласно, казваме, че всички минават през буферния паркинг", допълни още Бойко Борисов. На въпрос дали шофьорите представляват риск за хората от община Хасково, Бойко Борисов отговори: "Никакъв риск! Риск е БСП за държавата".


„Това нещо ще се случи”, каза в предаването „Денят започва

„Това нещо ще се случи”, каза в предаването „Денят започва ...

......... и всичко друго, но светът няма да свърши”, изтъкна банкерът. „Ще се направят необходимите възможни стъпки да се помогне на фирмите. Не може една банка обаче да реши всички проблеми, които са възникнали по една фирма, просто ще се опита да помогне за излизането от трудностите”, каза още Левон Хампарцумян.


От налагането на ограниченията за разпространение на коронавируса на територията

От налагането на ограниченията за разпространение на коронавируса на територията ...

......... на баскетболния отбор "Далас Маверикс" обаче призовава американците да следват указанията на епидемиолозите. И да игнорират всичко, което някой като него може да каже. Защото на карта е поставен животът. <!-- Google Tag Manager --><!-- End Google Tag Manager --><!-- Google Tag Manager (noscript) --><!-- End Google Tag Manager (noscript) -->


- Да, правителствата ще се възползват от пандемията и страховете,

- Да, правителствата ще се възползват от пандемията и страховете, ...

......... задължително условие за постигане на просперитет. Икономическата свобода е задължително условие. А тя не винаги върви ръка за ръка с политическите свободи. И едва след постигането на просперитет, може да се стигне и до либерална демокрация. А какъв ще бъде светът след пандемията, предстои да видим. За съжаление, не всички...


Популярна сред алпийските купонджии песничка определя тиролското селце Ишгъл като

Популярна сред алпийските купонджии песничка определя тиролското селце Ишгъл като ...

......... на бързото разпространение на вируса. В последните дни, правителството спря почти всичкия обществен живот и забрани на хората да напускат домовете си, с малобройни изключения. Дори ски-районите са затворени. Ще мине "много, много дълго време", преди нещата да се върнат към нормалното положение за алпийската държава, каза Курц тази седмица.


Първите случаи на коронавирус в Тайван и Италия са разделени

Първите случаи на коронавирус в Тайван и Италия са разделени ...

......... 2003-а, 2009 (епидемията от свински грип) и сега, ще свършат, щом свърши заплахата. Доказателството – Тайван е напълно отворен към проблема. Всеки ден с много подробни брифинги. С данни и числа. И с прости послания към хората. А преди седмица Джен дори писа във Фейсбук по темата. Автор: Петър ХераковВ разгара на пандемията Каракачанов праща нов контингент! Няма по-опасен

В разгара на пандемията Каракачанов праща нов контингент! Няма по-опасен ...

......... афганска рота и лично я оглави. И плати разходите по нея от субсидията на ВМРО. Но едва ли! За три години министерстване той не посмя да посети нито веднъж мисията ни в Кандахар. Щото животът му е скъп, пък и има по-важна мисия - България на три морета! Велизар Енчев/фейсбук


Да дариш, напоследък се превърна в ПР-акция! Да дариш, означава,

Да дариш, напоследък се превърна в ПР-акция! Да дариш, означава, ...

......... а вие с вашето лицемерие се скрийте! Нам не е нужно да ви ръкопляскаме в 21:00 ч, защото сте ни хвърлили пясък в очите с няколко дребни монетки за вашия джоб! Така ли изкупувате греховете си и измивате лицата си пред обществото?! Помислете за другия! Стига с този ваш популизъм!


Завърналите се от чужбина сезонни работници могат да се включат

Завърналите се от чужбина сезонни работници могат да се включат ...

......... проведат този сеитбен процес. Ние все пак трябва да заложим в земята, за да получим необходимите доходи.” Завръщащите се от рискови страни сезонни работници са подложени на риск за здравето, допълни Василева. „При тях трябва да се спазват доста сериозни мерки, защото тази зараза трябва да бъда предотвратена”, коментира тя.


След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер. Това

След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер. Това ...

......... е заложен в основата „колективния Запад", ще бъде подложен на преразглеждане. „Погледнете само по какъв начин деволюира френския президент Макрон, който преди няколко месеца говореше срещу националистите, говореше срещу традиционалистите, а в момента заявява, че нацията е единствената основа, на която да се защитят правата на френските граждани", допълни той.


На 11 септември 1995, шест години преди терористичното нападение със

На 11 септември 1995, шест години преди терористичното нападение със ...

......... бъде единствено човекът, защото само той е получил душата си лично от Твореца (Бит. 2:7), а не чрез посредник. Забравяйки това, човекът наистина не е нещо повече от "средноголям бозайник" и "ходещ изправен примат". Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен и посипан с хлорна вар за дезинфекция.
Асоциацията на европейските журналисти - България призовава работодателите да осигурят

Асоциацията на европейските журналисти - България призовава работодателите да осигурят ...

......... време за солидарност. Обществото трябва да е солидарно с медицинските специалисти, както и с всички онези професии, които заради естеството на работата си, са изложени на по-голям риск. Журналистите са представители на такава професия. Благодарение на тях милиони хора получават навременна и точна информация за рисковете и начините за предпазване.


От няколко дни по улиците се виждат щастливи хора, натоварени

От няколко дни по улиците се виждат щастливи хора, натоварени ...

......... тази първа вълна на страх отмине, може да се прояви и алтруизъм и съпричастност. Но дотогава ще трябва да почакаме и да свикнем с празните рафтове в магазините. И ще гадаем дали, когато дълго чаканата ваксина бъде открита, интересът към нея ще бъде така стихиен както към рулата тоалетна хартия....


В края на 1999 г. един 47-годишен млад мъж пое

В края на 1999 г. един 47-годишен млад мъж пое ...

......... "водач". Всички украински ръководители, казаци, бяха избрани преди пристигането на руските царе в част от страната през 18 век. Тази силно централизирана сила в ръцете на един-единствен човек отдалечава Русия от западните й съседи, но и от Европа. Поне докато не намери "вожда", който ще я поведе към европейската демокрация.


С годините усещането за дежавю се усилва, учестява се. Това

С годините усещането за дежавю се усилва, учестява се. Това ...

......... утехи", все ще измислим как да я подкрепим. _____________________ *Не успях да разчета инициалите. За разлика от емблематичния и продължаващ да набира популярност в наши дни Ат. Буров, Велинов е неизвестен на днешния читател, без преувеличение, забравен. Но да бъдеш в страниците на "Философски преглед" едва ли е точно забрава."Върху бизнеса у нас влияе повече паниката от коронавируса, не ...

......... като обаче добави, че това повишава цената. “Въпросът е кой ще плати сметката - дали държавата ще поеме част от нея, бизнесът или всичко ще се прехвърли към потребителите”. “Енергията на държавата сега трябва да се насочи към създаването на електронно правителство”, заяви Тошев. Според него това би помогнало съществено.


Свободата на словото стана жертва на коронавируса. Колко удобно, нали?

Свободата на словото стана жертва на коронавируса. Колко удобно, нали? ...

......... чак забранява свободния достъп на медиите до зоните, в които се движат депутатите. Пази ги от законотворците, ли? Странно, че никой не го възприема така. Край на свободата на словото! Тя вдигна температура, закашля се и предаде Богу дух! Окончателно! Колко символично, че демокрацията умря в седмицата на великите пости!


Начинът, по който получаваме информация, се променя. Медиите и пазарът

Начинът, по който получаваме информация, се променя. Медиите и пазарът ...

......... свързани с реда за достъп до обществена информация. "Няма бързо производство за достъп до обществена информация. Няма закон за печата. Онлайн и печатните медии са под съвсем различен режим спрямо радиото и телевизията". Тя отбеляза, че въпросът при големи платформи като Facebook е дали трябва да се регулират обществените отношения.


"Театри и кина могат да бъдат отворени, като препоръка ще ...

......... кина се възпротивиха, защото ще фалират. Всички училища в страната ще се дезинфектират. Министерството на здравеопазването ще закупи маски и ще ги раздава по институции. Предотвратен е опит за нелегално изнасяне на 7500 маски. Учебните занятия ще се възстановят на места, където няма повишение на болни от грип тип Б.


Добре че вече не наричат медицинските сестри

Добре че вече не наричат медицинските сестри "милосърдни", както в ...

......... си кажете "искаме да свалим правителството", а не "искаме болниците да не са търговски дружества". Пак ще намерите последователи, защото едно правителство винаги има за какво да бъде свалено. Иначе е лицемерно, а лицемерието дразни. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен въпреки евентуалните протести от негова страна.


"Ако човек е в паника, вероятността да се зарази с ...

......... имаме първите мостри, които трябва да бъдат тествани от специалисти днес или утре, за да може да започне производство и снабдяване там, където е необходимо", каза вицепремиерът. По-рано през деня здравният министър Кирил Ананиев уточни, че ще са нужни месеци, за да се произведат всички необходими артикули от този тип.


В света на домораслия интернационалист българите са малък, но много

В света на домораслия интернационалист българите са малък, но много ...

......... няма да получите отговор от специалисти, защото тук и докторите слушат Борисов, който разбира от коронавирус, колкото от бубонна чума. Затова в България пожарите се гасят с дъжд, язовирите се пълнят с топенето на снеговете, а грипът отшумява с идването на лятото... Това е положението. Автор Петьо Цеков, вестник Сега


Приватизацията е болното място на българския преход - хронично заболяване,

Приватизацията е болното място на българския преход - хронично заболяване, ...

......... на моторна шейна от предходния министър на транспорта в това правителство на Борисов? На прокуратурата някак все не ѝ спори да разследва и обвинява силните на деня лица, Затова се опитва да имитира дейност, като претопля казус, който отдавна е затворен. ИВАН БРЕГОВ, Институт за пазарна икономика Източник в-к Сега


И той, и съдружникът му Георги Попов са се ползвали

И той, и съдружникът му Георги Попов са се ползвали ...

......... на служебните паспорти не е автоматично и трябва да е налице основание за това. Никъде в Наредбата няма опция за автоматично подновяване, напротив - специално е указано, че лица от ограничен кръг имат право на такива привилегировани документи след извършване на проверка за наличието на законово основание за тяхното издаване.


Темите за патриотизма и вирусите в едно изречение и една

Темите за патриотизма и вирусите в едно изречение и една ...

......... малко повече от политическа конюнктура, президентска реч и всякаква реч, малко повече, например малко смълчаване, смирение и респект от своите наследници, които са устояли само на един вирус. И за да завърша в стилистиката на президентството: Вирусът, който аз установих на Шипка, е много опасен и с много сериозни последици.


Тази година Сирни заговезни съвпадна с Баба Марта и Баба

Тази година Сирни заговезни съвпадна с Баба Марта и Баба ...

......... мнозина казаното по-горе вероятно ще изглежда досадно и ненужно, някои от тях даже ще се разсърдят, че съм им изгубил времето. Моля ги да ми простят. Както и аз предварително им прощавам всичко, което ще изрекат и напишат по мой адрес. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Истерията стигна дотам, че когато някой наблизо каже коронавирус, вече

Истерията стигна дотам, че когато някой наблизо каже коронавирус, вече ...

......... масови протести и традиционната оставка на правителството. Депутатите няма да се крият когато си пишат законите, задкулисието ще излезе на светло. И приказките за пълзяща или прокурорска  диктатура ще секнат...Въобще предимствата на карантината пред диктатурата са повече. Особено когато не се налага да ни лъжат, че е в наша полза.  


Британският премиер Борис Джонсън предупреди, че ще бъде твърд в

Британският премиер Борис Джонсън предупреди, че ще бъде твърд в ...

......... със САЩ. И двете страни се надяват, че може да бъде сключена сделка още тази година. Джонсън заяви още, че Националната здравна служба "не е за продан". Така той отговори на критиките, че търговска сделка може да допусне частни здравни застрахователи от САЩ във финансираната от държавата британска здравна система.


"Основният проблем в старта на тол системата е свързан с ...

......... продажба са продадени 1764 карти, а в терминалите за обслужване на ГКПП са продадени 4983 карти“, каза още той.По думите му всеки, който не е сложил бордово устройство, когато премине през тол контрола на терен, бива спиран и тол контролът му асистира и го насочва да си закупи маршрутна карта.


"Сирни заговезни е - искаме и даваме прошка. Ден за ...

......... "Сирни заговезни е - искаме и даваме прошка. Ден за равносметка. Простете за нещата, които съм сбъркал или съм могъл да направя по-добре!". Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Facebook. Министър-председателят честити и първия ден на месеца - Баба Марта и пожелава здраве и плодородие.


Преди няколко дни Красимир Каракачанов се опита да понатисне премиера

Преди няколко дни Красимир Каракачанов се опита да понатисне премиера ...

......... и други имена или Каракачанов ще спре овреме да говори за опънати ластици и за някакви обещания, времето ще покаже. Така че на случилото се в Пловдив може да се гледа като на „показно".Сложно нещо са коалиционните отношения... Коментар на журналиста Евгений Тодоров, публикуван в личния му профил във Фейсбук


Вицепремиерът Томислав Дончев се обзаложи, че растежът на икономиката ще

Вицепремиерът Томислав Дончев се обзаложи, че растежът на икономиката ще ...

......... масовия скептицизъм е липсата на усещане за тях - дори само психологически, индивидуално и на битово равнище. Та нали за това е статистиката - да отдели фактите и количествата от емоциите. Но пък щом като властта въздигна почти в норма безкритичното премятане на милиони и милиарди в публичното пространство, как да не подозираш манипулации?!


"Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде ...

......... представляващи интерес за криминалистите. Образувани са пет досъдебни производства за незаконно придобиване на дървесен материал, едно за установено разпространение на контрабандни акцизни стоки и едно по смисъла на чл. 244 от НК /подправени парични средства/. Проверени са също 185 моторни превозни средства и са наложени съответни санкции за констатирани нарушения.


"България има споразумение за присъединяване с Европейския съюз и Народното ...

......... държавите в еврозоната, независимо кога ще въведем еврото. По думите му този ефект е свързан с това, че цените на нетъргуемите стоки и услуги ще растат, докато те конвергират до общите в зоната. Петров обясни, че разликата ще е около 1%. "Това е пътят и на Балтийските страни", посочи той.


Имаме дете в трети клас, което системно тормози другите, закъснява

Имаме дете в трети клас, което системно тормози другите, закъснява ...

......... който организира колективно плюене например. Други може и пред камера да застанат да изконсумират 30-те си секунди популярност, за да видят всички колко са загрижени за децата си, докато с тях работят психолозите. Защото учител може да се плюе. Последствия няма. Виж дете е друго - веднага се сезира прокуратурата.


Председателят на комисията по култура в парламента Вежди Рашидов ще

Председателят на комисията по култура в парламента Вежди Рашидов ще ...

......... ниво, много са ограничени, трудно доказуеми и ако ги имате, са от началото на XIX век", смята доц. д-р Емануел Мутафов, директор на Институт за изследване на изкуства към БАН. Това, което предизвиква недоволство, е фактът, че сред изложените артефакти ще има православни икони, показани в секцията за ислямско изкуство.


Това за мисирките в журналистиката не е далече от истината.

Това за мисирките в журналистиката не е далече от истината. ...

......... Василев! Няма влизане! И защитете тази позиция, ако сте демократи и журналисти, а не дребни провокаторчета! Как не ви е срам! Заради такива като вас ли правихме демокрацията? Дребни провокатори!"Можело, значи, и в Брюксел! При това - без много обич, ако властовите криле, пера и перки са достатъчно надути. Без докачане...


Защо на всяка цена трябва да се делим на

Защо на всяка цена трябва да се делим на "наши" ...

......... представете колко по-различно би било, ако, коментирайки публичните личности, търсим в тях доброто, а не лошото, гледаме добрите им дела, а не злите. Всеки човек върши и добри, и зли дела. Остава да решиш по кои от тях ще го познаеш. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Немалка част от замърсяването на общественото пространство с фини прахови

Немалка част от замърсяването на общественото пространство с фини прахови ...

......... оборотът му да достигне стотици милиони левове.От данните на комисията по хазарта се вижда, че общите данъчни приходи, които тя събира, са скочили с 56% до 94 млн. лв. през 2015-а. Ако обаче от тях се извадят споменатите 37 млн. от моментните лотарии, е имало общ спад от 4 процента.


Имам малък бизнес в Англия, имах и същия в България.

Имам малък бизнес в Англия, имах и същия в България. ...

......... Всичко се прави някой да се напапа. Без изобщо да осъзнават тия горе, че малкия и среден бизнес пълни хазната и ако го съсипят, няма да има ни за пенсии ни за заплатите им, ни за бонусите им. Ама нищо, те ще теглят кредити държавни, а после ние ще плащаме.


Политиката на администрацията на Доналд Тръмп спрямо Близкоизточния мирен процес

Политиката на администрацията на Доналд Тръмп спрямо Близкоизточния мирен процес ...

......... компромис и консенсус. А това е по-вероятно да доведе до нови конфликти, отколкото до мир. Да се подценяват възможностите за реализация на плана обаче не би било редно, защото чрез него Доналд Тръмп даде в ръцете на Бенямин Нетаняху и ножа, и хляба. А Биби обикновено не изпуска такива възможности.


„Би било много жалко, ако мъже, оглавяващи едни от най-важните

„Би било много жалко, ако мъже, оглавяващи едни от най-важните ...

......... доволно далечно отстояние от настоящия момент. Силно се съмнявам главният прокурор да не си дава сметка каква услуга прави на президента – онази българска приказка за изписването на вежди и изваждането на очи. Не смятам, че целта му е тази. Може би има някоя, която на нас ни остава неясна."


По време на Световния икономически форум в Давос без съмнение

По време на Световния икономически форум в Давос без съмнение ...

......... Бехар подчерта, че капитализмът е твърде широко понятие и направи уточнението, че ако той се осъществява с демокрацията, то да - хората са по-разочаровани от него. "Смятам, че в не толкова далечно бъдеще правителствата ще приличат на един борд на директорите в една компания. Електронното управление също ще оказва въздействие".


България очевадно се превръща в държава на чиновниците, като растат

България очевадно се превръща в държава на чиновниците, като растат ...

......... остане нито един държавен служител без възможност за охрана.А всички останали - кучета ни яли. За нас ще се грижи полицията. Същата, на която от години й набиват в главата стратегията "Полиция в  близост до обществото", но когато не дай си боже ти потрябва, от нея ни вест, ни кост... 


Помощ в размер до 1200 лв., бавачка за няколко месеца,

Помощ в размер до 1200 лв., бавачка за няколко месеца, ...

......... прозореца си, не виждаш хора, ровещи по кофите, улици с дупки, тъмни тротоари и озверелили глутници кучета. Държава на нормалността. Това ще завърне българите от чужбина. И ние сме длъжни да им я осигурим, защото за тях все още имаме шанс. След едно поколение обаче, той ще е безвръзватно загубен.


Докато съдът претегля няма ли такава държава и има ли

Докато съдът претегля няма ли такава държава и има ли ...

......... ефект върху финансите на търкащите талончета, чудесата са само в рекламите. Парите за лотарийни надежди нито ще бъдат дадени за по-добра храна, нито за създаване и отглеждане на деца, нито ще бъдат инвестирани в нещо смислено. А разликата между частната лотария и държавното е основно в имената на хазартните босове.   


Дори и на откриването на 50 годишното юбилейно събиране на

Дори и на откриването на 50 годишното юбилейно събиране на ...

......... всички Грета Тунберг и към подкрепящите хората с различна сексуална ориентация. И същевременно, като любезен домакин, се опитва да не дразни гостите. Пък и ако достъпът до форума е ограничен до онези, които могат да си позволят цената или да спонсорират поканите си, гласовете на семинарите ще са доста хомогенни.


На 22 януари вечерта в Драгоманското блато горя най-големият пожар

На 22 януари вечерта в Драгоманското блато горя най-големият пожар ...

......... гледна точка на биоразнообразието от особено значение ще са следващите два месеца и нивата на валежите. Липсата на вода в комбинация с изгорялата растителност означава, че водолюбивите птици няма да имат подходящи условия за гнездене и размножаване. Възможно най-скоро ще пуснем повече информация за последствията върху природата. Снимки Сдружение БАЛКАНИ


Митът за войнствения характер на перничани май е пълна измислица.

Митът за войнствения характер на перничани май е пълна измислица. ...

......... робство, 45 години развит социализъм, 31 години преход... Тровиха ни с ДДТ, поразиха ни с Чернобил, дишаме фини прахови частици и диоксид, връхлитат ни вълни популизъм, но ние сме тук, живи и неизследвани, защото личните лекари трудно дават направления...Така че да върнем винкело на вторични суровини и да гледаме напред.


След тридневни умувания ВМРО предложи на коалиционните си партньори мястото

След тридневни умувания ВМРО предложи на коалиционните си партньори мястото ...

......... работа! Премислена и пресметната.Същият онзи работлив и проверяващ вицепремиер от началото на 90-те - Неев, не беше запомнен с нищо друго, освен с крилатата си фраза: "Ега ти държавата, щом аз съм й вицепремиер". Да не си повтаряме след време: "Ега ти държавата, щом Ревизоро й е министър на екологията!"


Докато работи в Софийската градска прокуратура главният прокурор Иван Гешев

Докато работи в Софийската градска прокуратура главният прокурор Иван Гешев ...

......... свързана с финансиране на тероризъм извън България и използвала метода "хавала", чрез който парите не се преместват физически. Това беше едно от разследванията, с които Гешев се хвалеше като отговарящ за спецпрокуратурата. Две съдебни инстанции обаче намират, че обвинителният акт има пороци, заради които трябва да бъде върнат на прокуратурата.


"Корупцията в обществото ни започва тук, от децата. Те търсят ...

......... ѝ е в младите хървати, отиващи по други държави, да се върнат и да донесат различен морал и работни обичаи. Проучване на Евробарометър показва, че 59% от хърватите казват, че са засегнати от корупция във всекидневието си, а 16% - че лично са участвали в даване или искане на подкуп.


Ей, тоя Гешев взе, че ни изненада! След толкова протести

Ей, тоя Гешев взе, че ни изненада! След толкова протести ...

......... не е никакво "показно убийство", както твърди коалиционният лидер Каракачанов. Едва ли ще се намерят много хора по тези земи, които да откажат ролята на такава жертва, чийто летален изход е просто една терапия за управлението. Да бъдеш министър, па макар и арестуван - у нас е мечта за милиони!    


Екологичният министър Нено Димов замръкна в ареста, а дните му в

Екологичният министър Нено Димов замръкна в ареста, а дните му в ...

......... да шокира никой. За две и половина години Бойко Борисов смени девет от министрите си, което прави почти половината кабинет. По-лошото е, че тя няма и да промени нищо в нашата държава на некомпетентните и безотговорни чиновници. Перничани още дълго ще са на сухо, а заедно с тях и всички ние.


Интервю за Nbox.bg на Оля Ал-Ахмед с известния руски изпълнител

Интервю за Nbox.bg на Оля Ал-Ахмед с известния руски изпълнител ...

......... съхраняваме в себе си човещината и добродетелите, независимо от ситуацията. Известния изпълнител Руслан Вега ще изнесат концерт на 13 януари 2020 година в комфортния и модерен Sasa fashion food в Парадайс център, където със своите почитатели заедно да посрещне „Старый Новый Год” или т.н. Руска Нова Година по стар стил.


Касем Солеймани е архитектът на всички граждански войни в Близкия

Касем Солеймани е архитектът на всички граждански войни в Близкия ...

......... да напуснат Ирак и Тръмп да бъде унижен, което да помогне на демократите при импийчмънта му. „Иранците знаят, че след като демократите дойдат на власт, те ще вдигнат санкциите и ще се върнат към ядреното споразумение“, отбеляза Халаф. Според госта няма опция Иран да влезе в директен сблъсък със САЩ.


С черен хумор и груби шеги засипа филмовите звезди и

С черен хумор и груби шеги засипа филмовите звезди и ...

......... от вас са прекарали в училище по-малко време и от Грета Тунберг. Затова, ако спечелите, елате, вземете малката си награда, благодарете на вашия агент и на вашия Бог и вървете по дяволите. Окей?", завърши комикът. В "Туитър" голяма популярност придоби реакцията на Том Ханкс на част от монолога на Джървейс.


Общинската и областната организация на БСП-Перник подкрепят ръководството да се

Общинската и областната организация на БСП-Перник подкрепят ръководството да се ...

......... на недоверие не е необходим- изразяват само едно: страх и притеснение от създалата се ситуация и опит да се потушава напрежението. Благодаря на общинската и областната организация на БСП и на общинските съветници за подкрепата им в усилията ни да търсим политическа и наказателна отговорност от виновните за това състояние.


Рядко глупостта са е материализирала в толкова ярки и детайлни

Рядко глупостта са е материализирала в толкова ярки и детайлни ...

......... Арабски Емирства (главно танкери). **** Според тази концепция отбраната на Иран не започва от собствените територии на страната, а от буферните зони, които тя е изградила в своето геополитическо съседства. Целта е Техеран да не води бойни действия на територията си (за да не се повтори ужасът от иракско-иранската война).


Тези дни гледаме рекламни клипове по ТВ, четем платени публикации

Тези дни гледаме рекламни клипове по ТВ, четем платени публикации ...

......... потребителите със скъп ток. А не да способства за влошаване конкурентоспособността на почтения бизнес и да потиска икономическия растеж и доходите на хората. И понеже държавата няма свои пари (тя ги събира от нас данъкоплатците), може да ги набави, като посъкрати малко раздутата държавна и общинска администрация и ограничи кражбите.


"Държавата призна, че има проблеми с управлението на язовирите в ...

......... но държавата не ги приема. Иванов цитира министъра на икономиката Емил Караниколов, който преди месец е заявил, че в предприятието "Управление и стопанисване на язовири" няма нито един прехвърлен водоем. Според Йордан Иванов най-добре могат да бъдат стопанисвани язовирите от общините, защото са най-близо до тях и най-добре познават проблемите.


"До този момент има съгласие по четири неща относно сделката ...

......... сделка. Като по този начин на британските институции да бъдат предоставени така наречените паспортни права, чрез които те ще могат да продават своите продукти в Европа“. Димитър Баларев обясни, че дори и при наличието на подобни паспортни права, достъпът на британски финансови институции до европейския пазар ще бъде много по-ограничен.


"Да ни тръгне Новата година с Божията помощ, защото без ...

......... на Славянобългарския манастир "Св. Великомъченик Георги Зограф" на Света гора, Атон, добавиха от МС. През 2018 г. за ремонт и възстановяване на храмове и манастири Министерският съвет е отпуснал на БПЦ 4,35 милиона лева. Средствата за тази цел за изминалата 2019 година са с 600 000 лева повече спрямо 2018-а.


Войнстващият атеизъм е сред най-уродливите рожби на комунизма. Комунистите, както

Войнстващият атеизъм е сред най-уродливите рожби на комунизма. Комунистите, както ...

......... не съществува, не са гладните и онеправданите, а преситените и привилегированите. В такава революция нормалните граждани, от чието име революционерите говорят с такава пламенна загриженост, могат да получат ролята единствено на жертви, както се е случвало неведнъж. Затова мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен и то в разумни срокове.


Hoвaтa Eвpoпeйcĸa зeлeнa cдeлĸa пpeдвиждa нaмaлявaнe нa въглepoднитe eмиcии c

Hoвaтa Eвpoпeйcĸa зeлeнa cдeлĸa пpeдвиждa нaмaлявaнe нa въглepoднитe eмиcии c ...

......... изгpaждaнeтo нa двe нoви AEЦ в Бeлapyc и eднa в Унгapия. Mapгeлoв дoпълвa, чe нoви пpoeĸти ce oчaĸвaт и в Бългapия, ĸaĸтo и в Чexия. "Hиe пoтвъpдиxмe интepeca cи зa cъживявaнeтo нa пpoeĸтa "Бeлeнe" в Бългapия. Bepoятнo щe ĸaндидaтcтвaмe зa yчacтиe и в нoв ядpeн пpoeĸт в Чexия", зaвъpшвa тoй.


Ей, голяма самохвалба, голямо нещо на туй правителствено заседание. А

Ей, голяма самохвалба, голямо нещо на туй правителствено заседание. А ...

......... биологичния вид човек. Заради мизерията на нашите родители, заради отнетата надежда на болните деца, заради жалкото ни съществуване и смачканата ни гордост и човешко достойнство. Но, поетът е казал "Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв - величав" Не го забравяйте! Психиатърът Цветеслава Гълъбова, Фейсбук


Ваши високоблагородия политици,От години ви гледам как си карате луксозните

Ваши високоблагородия политици,От години ви гледам как си карате луксозните ...

......... умния, така и на идиота. Но понеже в глобален мащаб умните и образованите са едва няколко процента от населението, е закономерно съдбата им да е в ръцете на простаците. И така ще бъде, за беда.Така че останете си със здраве, Ваши високоблагородия.На вас и на всички останали - Честито Рождество!       


2020 година е година на политическите лидери. Успех ще имат

2020 година е година на политическите лидери. Успех ще имат ...

......... Промяната е стрес, само когато очакванията към живота са примитивни. обикновено хората, които смятат, че живота е място, където сме дошли да ядем и да пием, те ще бъдат стресирани от промените. Но хората, които мислят отвъд материалното, знаят, че промяната е нещо, през което трябва да минем, коментира астрологът.


Откъде ме сполетя този банален въпрос? Сигурно край ушите ми

Откъде ме сполетя този банален въпрос? Сигурно край ушите ми ...

......... векове наред учени с големи мозъци щурмуват стръмните урви на вселенските тайни и когато накрая с изранени и окървавени ръце се доберат до върха, заварват там неколцина богослови, които кротко си пият кафето". Аз не обичам екстремните спортове, но обичам кафе. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.