Чували сте да казват за много скрънзав човек, че „цепи

Чували сте да казват за много скрънзав човек, че „цепи ...

......... че това количество се поддържало заради пенсионерите, които държали да получават дохода си до стотинка. А след това да отделят жълтите монети, великодушно оставяйки бакшиш на касиерката в пощата.Като спомен от времената, когато едната стотинка беше нещо, а те - нещо ехе-е-ей – младо, здраво, стабилно, спокойно..И пълно с надежди.


„Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли.

„Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли. ...

......... и увеличаване на търговския обмен", подчерта Заев. "Имам информация за много инициативи, които в момента вървят. Сътрудничеството ни тепърва ще нараства. Ние сме част от НАТО. Вървим към ЕС. Имаме договор за сътрудничество и той може само да ни тласка напред, няма връщане назад", казва още Зоран Заев пред МКД.


Днес е Денят на българската просвета и култура и на

Днес е Денят на българската просвета и култура и на ...

......... българи, които допринасят за развитието на българската просвета и култура! Да сте живи и здрави и да продължавате да пренасяте и предавате на следващите български поколения делото на Светите братя Кирил и Методий! Дълбок поклон пред делото на Светите братя Кирил и Методий! Честит Национален празник, приятели! Да живее България!


Броени дни преди евровота "съвместно национално-представително проучване на "Маркет Линкс"

Броени дни преди евровота "съвместно национално-представително проучване на "Маркет Линкс" ...

......... Банкя, но първо никой не ще да ги проверява, а после започват да разследват единствено кой е авторът. Така че нещата настина са под контрол, пък доколко се е успокоил народът, той да си каже. Нали затова са изборите - дават възможност да гласуваш за бъдещето си дори когато нямаш избор. 


В разгара на скандалите около "Апартаментгейт" и къщите за гости,

В разгара на скандалите около "Апартаментгейт" и къщите за гости, ...

......... измамите". А твърдението на кабинета, че "отчетът за изпълнение на задачите, заложени в Плана за действие за 2018 г., отразява достигнатите стойности на заложените индикатори за наблюдение, като неговото изпълнение е 81%", е типичен пример за шмекерския новоговор, зад който всъщност се крие държавното управление със широко затворени очи .


Европейските избори вече не само чукат на вратата, те са

Европейските избори вече не само чукат на вратата, те са ...

......... отново да бъде социална, справедлива и правова. Такава, каквато привличаше останалите извън ЕС държави, които дори и при невъзможност за пълноправно членство, ставаха асоцииран такъви. Европейският съюз има възможността да бъде истински субект на глобалната икономика. На реалната геополитика също. Необходими са политическа воля и управленски решения на неговото ръководство.Забавянето на икономиката на еврозоната може да се окаже временно,

Забавянето на икономиката на еврозоната може да се окаже временно, ...

......... е на мнение, че в България обществената и политическата подкрепа за по-нататъшно задълбочаване на процеса на европейска интеграция „остава над средните нива за ЕС, въпреки, и навярно донякъде поради, развитието на текущата ситуация”. „Това вече става по-скоро рационален, а не емоционален избор, и това е добра новина”, убеден е той.


Знаете го вица дето двама луди си говорят. - Защо

Знаете го вица дето двама луди си говорят. - Защо ...

......... стратегия за децата, трябва да приемат един нов и коренно различен документ, който да започва преди всичко с визия за духовно-нравственото възпитание. Но пък ние самите не сме наясно с ценностите си - къде ще вървим да ги преподаваме на децата! Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Що му трябва да премиера Бойко Борисов да коментира независимостта

Що му трябва да премиера Бойко Борисов да коментира независимостта ...

......... въобще не коментира очевидни факти, доказващи, че много отдавна съдебната власт е приватизирана и управлявана от Пеевски и компания. Компания, която както сочи народната мъдрост, държи и хляба, и ножа.А мълчанието на премиера навежда на мисълта , че той май много добре знае смисъла на българската поговорка "страх лозе пази".


Журналистът Христо Гешов е в неизвестност повече от денонощие и

Журналистът Христо Гешов е в неизвестност повече от денонощие и ...

......... Гешов. "По наша информация Христо е преживял много тежко тези клевети. Заблудил е полицая, зачислен за защитата му и е изчезнал по собствено желание. Възможно е да е напуснал страната. Или по-лошо...Молим, ако някой има информация за местонахождението му, да сигнализира на МВР.", написаха колегите на журналиста от сайта "Бивол".


Владимир Путин приема във вторник ръководителя на американската дипломация Майк

Владимир Путин приема във вторник ръководителя на американската дипломация Майк ...

......... "произволна", като заяви, че не разбира защо е била осъдена. Междувременно американецът с британско гражданство Пол Уилън е задържан временно в Русия, където е обвинен в шпионаж. Бившият морски пехотинец беше арестуван в края на декември в Москва. Москва отхвърли идеята Уилън да бъде заменен с друг затворник в САЩ.Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка. Вероятно това е най-дългоочакваната

Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка. Вероятно това е най-дългоочакваната ...

......... Само Борисов си мисли, че е замазал проблема и е разсеял облаците над главата си. А самите оставчици няма да останат на улицата, ако някой си е помислил такова нещо. Те ще бъдат тихомълком надеждно трудоустроени в някоя "наша" фирма в частния бизнес на хубава работа и с добра заплата.


Очевидно с приближаването на изборите за европейския парламент истерията в

Очевидно с приближаването на изборите за европейския парламент истерията в ...

......... за данъкоплатците няма бракоразводен процес, след който да не видят нивгаш бившите си благоверни избраници.И докато не прекратим този очевидно провален брак, законно избрани депутати, политици, министри, шефове на комисии, самите им министерства, комисии и прочие институции ще продължат да ни клатят, с лъстливи приказки за доверие и вечна любов. 


Изявлението на Слави Трифонов, че в края на юли шоуто

Изявлението на Слави Трифонов, че в края на юли шоуто ...

......... сили с Манолова, която също като него се радва на високо одобрение. Колко обаче е рейтингът на Трифонов? За момента няма отговор на този въпрос. Причината е, че социологическите агенции преди измерваха евентуалната подкрепа за политически проект на Трифонов, но напоследък вече не го правят. Автор: Полина Паунова, "Свободна Европа"


БСП с нова жалба в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов.

БСП с нова жалба в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов. ...

......... БСП с нова жалба в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов. В сигнала се посочва, че премиерът нарушава закона, изпълнявайки ролята на председател на Предизборен щаб по време на кампанията за евроизборите. При предишната подобна жалба на БСП ЦИК се произнесе, че няма нарушение. Снимка Олег Попов, NOVA


Когато социолозите питат руснаците с какво от историята на страната

Когато социолозите питат руснаците с какво от историята на страната ...

......... пак им харесва. "Още от дете с родителите ми всяка година гледахме парада", спомня си 24-годишната московчанка Юлия Ковальова. "Приятно е да видиш как момчетата маршируват в такъв синхрон, мощната техника, да чуеш виковете "Ура!". Усещаш гордост и чувство, че си защитен. Хубава традиция, която си струва да се продължи".Както всяка година у нас, така и сега около паметната

Както всяка година у нас, така и сега около паметната ...

......... празника. Нека и не опорочаваме идеала за мирна, просперираща и обединена Европа. Източници: Баева., И., Преди и след "желязната завеса", С. 1998 В ссъавторство със Зоя Иванова, Христина Мирчева, Костадин Грозев, Драгомир Драганов; Калинова, Е., Антихитлеристката коалиция и съдбата на България (1939 - 1945)*; списание NationalGeographic, бр. от 09.05.2017 г.


Посещението на папа Франциск I у нас е събитие, което

Посещението на папа Франциск I у нас е събитие, което ...

......... на базиликата "Св. Петър" в Рим, на Рождество и Възкресение Христово, както и в други редки случаи **униатите са последователи на Църквата на съединените с Рим българи, известна още като Българска униатска църква, една от Източнокатолическите църкви, които признават върховенството на римския папа и католическите догми, но ползват православни обреди


Слушах днес речта на председателя на парламента Цвета Караянчева за

Слушах днес речта на председателя на парламента Цвета Караянчева за ...

......... одитът на Европейската сметна палата ще е само част от поредицата проверки. Пред одит са магистралите, апартаментите с асансьори, тераси, къщи за гости, удобни властови назначения, задкулисни политически отношения, лъстивостта на Темида. Всичко, случило се докато творците в Народното събрание ваят собствения си лирично-романтичен образ на строители на съвременна България. 


Първата фаза на пиеската бе гарнирана с оставки, но и

Първата фаза на пиеската бе гарнирана с оставки, но и ...

......... Цветанов, този човек с "изключителен авторитет", е "заличил всичко добро с това, което е направил"? В резюме, като оставим патетиката настрани, важното е, че Борисов – това "дете на народа" (както сам се нарече) – не мисли да подава оставка. Информационна агенция "КРОСС" публикува текста от "Дойче веле" със съкращения.


Българската православна църква, която е един от най-големите опоненти на

Българската православна църква, която е един от най-големите опоненти на ...

......... нито една Православна църква. Срещайки се с папа Франциск, Православната църква на Северна Македония, начело с патриарх Стефан, търси международна видимост и легитимност. Но този жест ще ядоса много Православните църкви. Така че нищо никога не е лесно на Балканите. Жан-Мари Геноа “Фигаро” изт. Гласове, превод от френски: Галя Дачкова


"Има един факт - когато папата отиде в една държава, ...

......... пример", каза още премиерът. Допълни, че двямата с президента Румен Радев ще направят всичко необходимо това посещение да е добра реклама. "Целият свят ще ни види. Мисля, че ефектът и фактът, че прие и за втори път папа ще идва в България, е много добър за страната", заяви премиерът Борисов.


Ядат ли баварците доматите с колците - това е въпросът,

Ядат ли баварците доматите с колците - това е въпросът, ...

......... ни райони, а изхарчени за лични палати на хора от властта. Когато в съюза разберат как са харчени европарите, логично ще спрат програмите и ще поискат сметката. Може би тогава Борисов и компания най-накрая ще разберат, че в Европа никой не яде доматите с колците. Както впрочем и ние тук... 


Защо не е поканен Бойко Борисов? Такъв въпрос зададе сръбският

Защо не е поканен Бойко Борисов? Такъв въпрос зададе сръбският ...

......... Берлин сватба нямаше, та да се кани сватовникът. Едва замаскираната истинска цел на събитието бе да се постигне пробив в преговорите между Сърбия и Косово, а представителите на другите страни служеха по-скоро за фон. И срещата не постигна нищо. Едва ли и присъствието на Борисов щеше да помогне с нещо.


Каква е стойността на Европа? Провокативен въпрос, за който пазарите

Каква е стойността на Европа? Провокативен въпрос, за който пазарите ...

......... ограничения. Всъщност то почива на нивото на европейските пазари, а не на декомпозирано четене, което се фокусира върху всички държави, които съставляват Европа: в случая с лихвените проценти, ние настоявахме за все още важната дисперсия, която съществува между различните пазари, дори ако тази дисперсия се е понижила след суверенните кризи.


Безмилостните езици на огъня погълнаха един от символите на Франция

Безмилостните езици на огъня погълнаха един от символите на Франция ...

......... не го направи? Три емблематични случая на български Нотр - Дам. Но тук няма да се съберат столици милиони евро само за два дни и то от частни лица. Ако държавата, евентуално, реши да ги възстанови, или ще бъде парче по парче, или ще се проточи като "Гафа", простете "Графа".


Множество прилики може да бъдат отрити дори от обикновената публика между кмета

Множество прилики може да бъдат отрити дори от обикновената публика между кмета ...

......... депутатката от БСП Елена Йончева дължат, както се оказва, имотната си благодат най вече на близките си.В същото време Цацаров назначава проверки. Въпреки че вече се прокарват мнения, че множеството сигнали за имотното състояние на водещи политици ще поотлежат до приключването на избори, а после ще потънат в някое чекмедже.


Листа на Движението за права и свободи за европейските избори

Листа на Движението за права и свободи за европейските избори ...

......... сферата на обществените поръчки. И ВДХ (бившата "Водстрой") със сигурност ще започне да печели апетитни търгове на територията на общността.А в административното сърце на съюза може би ще започне работа нова тютюнева компания "Брюксел-табак". Регистрирана за всеки случай на Вирджинските острови...Въобще, очертава се много широко поле за реформа на ЕС.  


Има ли новина или няма в класирането ни на 111-о

Има ли новина или няма в класирането ни на 111-о ...

......... армията, а от "онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават". Точно като в Африка.Добре, че генералитетът спи демократичен сън, а гражданското общество е в будна кома, та да се дърляме за класации, които не казват нищо повече от онова, което знаем.   


Ако търсите най-тежката длъжност на планетата, не отивайте по-далеч от

Ако търсите най-тежката длъжност на планетата, не отивайте по-далеч от ...

......... мозайката. Не е тайна също, че политиците ще се изкушат да посочат слаб председател на ЕЦБ с надеждата, че той или тя ще се поддават по-лесно на политически натиск - подход, който би бил катастрофален след успеха на Драги да се издигне над националните интереси и да прокара европейския проект.


Публикуването на доклада на специален прокурор Робърт Мълър, който разследваше

Публикуването на доклада на специален прокурор Робърт Мълър, който разследваше ...

......... от инструментите на партиите. А вместо да ги посочат и санкционират с мълчанието си, американските медии предоставяха трибуна на тези фалшиви новини, като дори участваха в тяхното допълнително разгръщане. Филмът обаче не оправда очакванията, а загубата от него тепърва ще се изчислява в средите на спонсорите му от американската левица.


Очевидно е, че светът е на вълна "Нотр Дам". На

Очевидно е, че светът е на вълна "Нотр Дам". На ...

......... живописци и реставратори, защо да не пратим и доказани по столичните улици български строители? Имената им се знаят, а кметът на София може да гарантира за тях. Да не говорим, че Баце и Макрон си имат приказката. Няма какво да чакаме - строителите на "Графа" да стягат багажа за "Нотр Дам"...   


Лятото стана още по-горещо по Северното Черноморие, след като в

Лятото стана още по-горещо по Северното Черноморие, след като в ...

......... Емил Георгиев от дълги години е председател на ПК „Екогласност”. Бил е депутат от БСП в 42-ро Народно събрание. Завършил е Висшия институт по хранително-вкусова промишленост в Пловдив. Специализирал е във Великобритания „Защита правата на потребителите”. Има специализации в САЩ в областта на местното сампоуправление. изт: trud.bg, авт. Румен Боянов


По повод новото амплоа на лидера на ГЕРБ и премиер

По повод новото амплоа на лидера на ГЕРБ и премиер ...

......... крилатия ветрец подзето,ехото от чука страховит гърми. Точен удар удара ритмично гони,екнат вили и тераси в дън гори;а бетонът пука, цепи се и ронистроителят незнаен ред сълзи… — Хей, Борисов, ти какво решил си с чука!С тоя трясък и искри?— Аз ли? Искам шум да вдигна, друже, тука,че вече идат нови евроизбори!


Г-н Христов, ще прерасне ли

Г-н Христов, ще прерасне ли "апартаментгейт" в "имотгейт" , в ...

......... трябва да се променят, защото хората няма да търпят още дълго. Длъжни сме да се организираме по някакъв начин и това е голямото предизвикателство на тези избори. Ако хората предпочетат личности вместо партии на изборите, това значи, че вече има промяна. И в българския парламент ще влязат нормално мислещи хора.


Бенямин Нетаняху спечели още едни парламентарни избори в Израел и

Бенямин Нетаняху спечели още едни парламентарни избори в Израел и ...

......... е направената стената, на която да му бъде закачен портретът. Генералът, който иска да седне в стола на Нетаняху Началникът на Генералния щаб на Израел Бени Ганц влиза в битка на територия, която не познава - политиката. Какъв ще е резултатът от сблъсъка Бени - Биби се пита Мартин Табаков


Главният герой в "Апартаментгейт" Цветан Цветанов се закани да съди

Главният герой в "Апартаментгейт" Цветан Цветанов се закани да съди ...

......... колко нахално е да плашиш със съд и дела. Кого ще съдиш – журналистите, Антикорупционния фонд, граждански организации, отделни граждани, които вече седмици коментират безобразието с евтините луксозни имоти? И кой определя къде е границата на нормалното и кога е премината? Бойко Борисов? Цветан Цветанов? Сотир Цацаров? Или Пацо Терасата?


Хомофоби и закостенели задръстеняци или разкрепостени и идейно напредничави европейци

Хомофоби и закостенели задръстеняци или разкрепостени и идейно напредничави европейци ...

......... не навираме на хората в очите нашата нормалност.". И един виц вместо заключение: Какъв е този шум, Джеймс? - Гей парад, милорд! - И какво искат? - Еднополова любов, милорд! - Някой забранява ли им? - ...Не, милорд! - Е, тогава защо вдигат този шум? - Еми, педерасти, милорд! http://reporter.blog.bg


Бенямин Нетаняху не може да се оплаче от липсата на

Бенямин Нетаняху не може да се оплаче от липсата на ...

......... въпроса за Голанските възвишения, където според Израел ще се разположи Хизбулла. Макар че това може да се тълкува като по-нататъшна стъпка на Москва да спре влиянието на Иран в Сирия, все още е твърде рано да се твърди подобно нещо, като се има предвид двусмислената позиция на Русия по въпроса.


Адмирации!!! Върховният касационен съд (ВКС) , макар и трудно, удържа

Адмирации!!! Върховният касационен съд (ВКС) , макар и трудно, удържа ...

......... нужда от имоти у нас, да си ги купи. В добавка към палата в с. Баня, който искала да продаде за милиони. Не се съмняваме, че ще се намери някой  арт предприемач, който ще  ги продаде на преференциални цени с царско лого на фасадата и с гарантирана енергийна защита.    


След като оправи тютюнопроизводителите, премиерът Бойко Борисов реши да възроди

След като оправи тютюнопроизводителите, премиерът Бойко Борисов реши да възроди ...

......... си акредитация! Каже ли Борисов, не само военновъздушното училище, но и Горнобанската 9-танкова бригада ще възстановим, и жълтите павета на прощад "Независимост" ще стенат под веригите на Т-72. А над главите на простолюдието по заповед на този антроподемон ще разперят крила чисто новенички Ф-15!Само магистрали, мир и берекет да има!   


Обсъжданията на предложенията на омбудсмана Мая Манолова за промени в

Обсъжданията на предложенията на омбудсмана Мая Манолова за промени в ...

......... на ЕЦБ постоянно се посочва, че размерът на проблемните кредити у нас, макар и да намалява, все още е прекалено висок. Приемането на предложените от Мая Манолова законови промени ще ескалират този проблем и могат да се превърнат в сериозна заплаха за задълбочаването на интеграцията на България в Европейския съюз.


Преди още самите те да започнат, едва ли е имало

Преди още самите те да започнат, едва ли е имало ...

......... сила и в коалиционен формат да се радва на подкрепата на мнозинството от турските избиратели. От друга обаче, най-важните турски центрове - Истанбул и Анкара, отиват в ръцете на опозицията. Ако всичко това остане така, то спокойно ще можем да кажем, че Ердоган изпи кафето, но каймакът остана за опозицията.


"Варвари, какво правите?!- Грешка, ще я оправим."Репликите са от соцкомедията

"Варвари, какво правите?!- Грешка, ще я оправим."Репликите са от соцкомедията ...

......... е намислено кои доставчици да намажат от програмата, не се съмняваме. Поне като ще се лапа, нека да е с мярка. Нито въздухът ще стане по-чист след "усвояването" на парите, нито ромското включване ще приключи това хилядолетие. Но пък ще пукат поредните предизборни кьорфишеци при поредната варварска грешка, която после да бъде поправяна. 


Изводите от мащабно проучване на "Фронтекс Интернешънъл" - водеща компания

Изводите от мащабно проучване на "Фронтекс Интернешънъл" - водеща компания ...

......... ранна възраст си остава масово неук по "а-то" и "бе-то" на личните финанси и често пъти се сблъсква поради незнание, немърливост или безхаберие с ударите под кръста, нанасяни му от живота. С една дума, и образователната система е длъжник за финансовото благосъстояние на хората. Нещо, по което сега се мълчи.


В сърцето на редица разделителни линии в региона, между Сирия

В сърцето на редица разделителни линии в региона, между Сирия ...

......... за значението на шиитските милиции, подкрепяни от Техеран в политическия живот на страната. Конфесионалният въпрос, без съмнение най-трънливият, остава най-големият проблем в настоящата ситуация. В страна с преобладаващо шиитско население, сунитите остават маргинализирани и почти лишени от политическо представителство, което съществено допринесе за успеха на Ислямска държава. Превод: Петя Михайлова


Възмутително, но факт! Върховният касационен съд (ВКС) захрани подозрението за

Възмутително, но факт! Върховният касационен съд (ВКС) захрани подозрението за ...

......... не можело "Царят да бъде единственият човек в България, който да няма собственост в България". Не каза обаче защо забърканата във финансово-консултантски схеми царска фамилия не си купи имоти у нас, ако има нужда от такива. Нима всеки безимотен българин бяга в изгнание, ако не получи царско наследство, за което съди държавата си?!    


Вече разбирам защо в българската литература липсва ярко  изразено абсурдистко

Вече разбирам защо в българската литература липсва ярко  изразено абсурдистко ...

......... е република на политиците. Цялата държавна власт произтича от тях. Тя се осъществява от тях непосредствено и чрез органите, предвидени в тази конституция. Никоя част от народа или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на политическия суверенитет.Крайно време е нещата да си дойдат по местата. Аман от абсурди! 


От решението на Европейската народна партия (ЕНП) да

От решението на Европейската народна партия (ЕНП) да "замрази" участието ...

......... един и същи начин. Скоростта, с която те се отметнаха от предишните си позиции, бе забележителна. Но така е в европейската политика. Рано или късно се появява германският горски и пушката се превръща в патерица. Кризата между ЕНП и Фидес обаче подсказва, че в Европа патериците стават повече от пушките.


По предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова Националният съвет

По предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова Националният съвет ...

......... притискан от нас, една партия, да изразява само позицията на БСП", обърна се тя към членовете на Националния съвет.Така че въпросът май вече не е за второто място и дори за третото в листата, а за неприсъствието на Станишев в нея. Но тази битка ще я видим след две седмици.


По някаква извратена ирония, точно на 8 март, в Ловеч

По някаква извратена ирония, точно на 8 март, в Ловеч ...

......... ритници, и публикува подвизите си в интернет. Също с възпитателна цел - да знаят съучениците й къде стои в училищната йерархия. Източници:– "Агресията сред подрастващите, през погледа на социалния работник", Тамара Цветкова, Медицински университет "Проф. д-р П. Стоянов", Варна, 2012г.– Национална програма за превенция на насилието сред децата 2017-2020 г.


Не искаме сделката за Брекзит, предложена от Тереза Мей.Не искаме

Не искаме сделката за Брекзит, предложена от Тереза Мей.Не искаме ...

......... до Джони Ротън и Сид Вишъс (последните двама са музиканти от групата Sex Pistols, чийто рефрен бе цитиран в началото)... *Заглавието е препратка към едноименната песен на Sex Pistols Авторът благодари на д-р Милена Бордън, журналист и писател, член на британската Консервативна партия, за помощта при изготвянето на този материал


Около 20% от българите се колебаят относно формата на Земята,

Около 20% от българите се колебаят относно формата на Земята, ...

......... разказва - при контрола по издаването на касови бележки за услуги като подводно гмуркане, скокове с парапланер, парашут и бънджи, еротични масажи и прочее извънбюджетни дейности. В секторите на контрабандата, акциза, ДДС-то и прането на пари нещата са вече толкова ошлайфани, че да се готвят бабите с китки и марули по тротоарите!    


Вчера сутринта, докато чаках да сменят маслото на колата ми,

Вчера сутринта, докато чаках да сменят маслото на колата ми, ...

......... ромите като широкообхватен процес, нямаше да му повярвам. Защото политически коректната реч е само заблуда, ако не е обживяна.Както всъщност и всички лъстливи приказки, с които ни заливат политиците. Защото не се ли изправят честно и безкомпромисно пред въпроса "за какво съм готов", значи всичко е лъжа. Простичко, но трудно. 


Обичам да слушам разсъждения за хибридната война като корупция или

Обичам да слушам разсъждения за хибридната война като корупция или ...

......... на което седят, счупиха само тази година. И всеки счупен клон ги изпраща все по-надолу!Но това е друг тип хибридна война, в която властта се само дискредитира всеки ден, за да не вижда как чужда сила плаща на наше вероизповедание и да намира утеха в нейната плът като безпътна жена.


Бойко Борисов окачестви външнополитическата си стратегия като минаване през „иглени уши“,

Бойко Борисов окачестви външнополитическата си стратегия като минаване през „иглени уши“, ...

......... но въобще не е сигурно, че на ГЕРБ ще са му нужни.  Вероятно това диктува и неяснотата в това пространство – засега ДБ явно предпочита да държи останалите десни партии на изчакване. Но в ситуации като днешната малките рязко повишават цената си. Защото могат да наклонят везните в една или друга посока. 


Депутатите от ГЕРБ и ДПС опростиха в петък над 8

Депутатите от ГЕРБ и ДПС опростиха в петък над 8 ...

......... да продаде и да си плати дълговете към държавата, но според него това е „изключително чувствителна тема“.Дали обаче данъколатците, които му пълнят бюджета, мислят така? Още повече на фон на подопечните на Горанов нападжии, които ходят по селата да глобяват играещи хоро баби за неиздаден касов бон за 1.50 лева.


  В началото на седмицата френският президент Емануел Макрон представи

  В началото на седмицата френският президент Емануел Макрон представи ...

......... по-кресливо, а политици от европейския либерален консенсус да "клякат" пред исканията им. Твърде вероятно е обаче зад учениците-активисти, водени от Грета Тунберг, да стоят мощни икономически кръгове, които да прокарват свои интереси покрай политиките за грижа за климата (например, ликвидирането на националните въгледобивни индустрии и замяната им "екологично" коректни бизнеси).


Братя българи от Северозапада, доживяхме, ей! Случи се така, щото

Братя българи от Северозапада, доживяхме, ей! Случи се така, щото ...

......... Иванов и Йордан Младенов в Залцбург. Те посетили ловно-рибарско изложение и старателно изслушали лекции, свързани с риболов на сьомга, костур, лов на диви свине и разфасоване на дивеч. Очевидно и червените имат визия за Северозапада. Даже да не е риболов на сьомга, цаца да е, пак добре.Цаца, ама риба, нали! 


Румънката Лаура Кьовеши може да не стане първият Европейски прокурор,

Румънката Лаура Кьовеши може да не стане първият Европейски прокурор, ...

......... местни политически фигури, но това остава недоказано. А как да бъде доказано, щом като в същия доклад се твърди, че властите не реагират на тези сигнали?! В крайна сметка силните в Брюксел си имат свои съображения, компромис ще бъде постигнат. А ние с българския антикорупционен модел продължаваме нататък, докато грабежът си върви.     


Свидетели сме на един спонтанен протест, който се организира от медицинските

Свидетели сме на един спонтанен протест, който се организира от медицинските ...

......... колективните трудови договори и възнагражденията, които получават нашите колеги, са изключително ниски. При ниво между 900 и 950 лв., нетната заплата много често не достига и 700 лв. Това са проблеми, които задълбочават хаоса в здравеопазването и не могат да бъдат решени само с пожелание за преговори”, заключи проф. Михайлов. 


Ако първата среща между американския президент Доналд Тръмп и северно-корейския

Ако първата среща между американския президент Доналд Тръмп и северно-корейския ...

......... че блъфира за силата на картите, които той държи. Така или иначе, ядрена Северна Корея, управлявана от своеволен диктатор, е като сурова настинка за състоянието на международната сцена. Но в случая със срещата в Ханой Доналд Тръмп просто отказа да участва в заблудата, че пневмонията ще се излекува с чай.


"Толкова ми е трудно да прекарам държавата през иглени уши." ...

......... руски газ към нас. Т.е. българското правителство вместо да се опитва да угоди на всички, трябва да намери съюзници в Европа и да реализира проекта, по начин изгоден на България и нейните съседи, с които живеем отпреди ЕС, а не изхождайки от конюнктурни съображения, които обикновено са в наша вреда.


Досега Алжир беше изключение в арабския свят. Докато целият регион

Досега Алжир беше изключение в арабския свят. Докато целият регион ...

......... му на митингите от последните няколко дни досега е била ограничена, но доколкото такъв е насрочен и на 1 март, два дни преди крайния срок за внасяне на кандидатурите за президент, има основание ситуацията да се следи с голямо внимание. Неговият начин на реагиране ще определи близкото бъдеще на страната.


Ако в по-дълбоката провинция накърниш нечии бизнес интереси, дори да

Ако в по-дълбоката провинция накърниш нечии бизнес интереси, дори да ...

......... не е всичко. Плаща ли въпросният хотелиер дължимите си данъци и ДДС върху приходите на една частна фирма от водоснабдяването? НАП дали е получавала и налоговите декларации, дължими периодично? И по този въпрос има мълчание. Защото така отърва на някой и на онези, който му позволяват това да се случва.


През последните няколко години можем да кажем две неща за

През последните няколко години можем да кажем две неща за ...

......... Но за разлика от балканския вектор на българската външна политика, то арабският такъв не изисква инвестиции, а дава възможност за такива. И ако спрямо Балканите ние можем да водим политическа, то спрямо арабския свят трябва да правим икономическа дипломация. Македонското девойче е хубаво, ама една камила може да носи повече.


Пет  години имахме заложено въвеждането на машинното гласуване. Защо настояваме

Пет  години имахме заложено въвеждането на машинното гласуване. Защо настояваме ...

......... взема решения в ущърб на българските граждани, системно нарушава закона, не спазва разпоредбите и препоръките на редица международни органи, които се занимават с честност и прозрачност на изборния процес, взема решения през нощта, на тъмно. БСП не иска да участва в това, нито да легитимира такива действия", заключи Петър Витанов.


Че с министър като Николина Ангелкова ураган и цунами по

Че с министър като Николина Ангелкова ураган и цунами по ...

......... за бъдещия национален туристически продукт. Но пък впиянчените и нашмъркани дивашки орди "на възраст до 25 години" са добре дошли като част от профилирането на сектора и страната в атрактивна за беснеене дестинация. На който не му изнася, да си почива на село, където шумът, бетонът и хората са на изчезване.    


Въпреки фасадното съгласие, интересите на Москва, Техеран и Анкара в

Въпреки фасадното съгласие, интересите на Москва, Техеран и Анкара в ...

......... на турския президент е окончателно да изкорени СДС и да смаже всяка надежда за кюрдска автономия на територия, която се простира от бреговете на Ефрат до иракската граница. Идлиб и джихадистите за руснаците, Асад и иранците, а Манбидж и кюрдите - за турците... разчленяването на Сирия продължава. Превод: Петя Михайлова


Нови Искър пак прикова вниманието на медиите и на обществото

Нови Искър пак прикова вниманието на медиите и на обществото ...

......... още много други пациенти, които не са получили навременно лечение, но са получили временна известност - за ден-два или няколко месеца са се прочули с престъпленията си. Утре за тях ще си спомнят само близките им и санитарите. А ние, ние евентуално само ще си ги припомним... при следващото убийство.