Макар и само на 27 години, той вече е бил

Макар и само на 27 години, той вече е бил ...

......... повече", категоричен е писателят пред телевизия Bulgaria ON AIR. За него времето е ресурс, който се използва за пътуване. Уползотворява и финансите си чрез пътуването. В момента живее на Острова, където е учител по испански до обяд, а след това влиза в ролята на психотерапевт.  По публикацията работи: Красимир Ангелов


Дванадесетгодишната Мая ще открие света на магията, далеч от своето

Дванадесетгодишната Мая ще открие света на магията, далеч от своето ...

......... на махагонова плочка имаше вградени много различни скъпоценни камъни. Около един от тях – бял кристал – имаше жълта светлина, а под него пишеше „Кристален свят“. Мая прекара длан под или над глобуса, но не откри опори или въженца. – „Много интересно. Това е истинска магия.“ – възкликна наум Мая.


Крими суперзвездата на Дания ни поднася най-заплетения си случай досега

Крими суперзвездата на Дания ни поднася най-заплетения си случай досега ...

......... на върховете на класациите. Откакто Отдел „Q” е стъпил в САЩ, всеки том става бестселър на „Ню Йорк Таймс”, а продажбите му вече минават 20 милиона екземпляра в повече от 40 държави. Сред множеството му престижни награди е и „Стъклен ключ”, връчван на автори като Стиг Ларшон и Ю Несбьо.


Емил Зола (1840-1902) е сред най-ярките представители на френската литература.

Емил Зола (1840-1902) е сред най-ярките представители на френската литература. ...

......... младата жена е потънала във вцепеняваща празнота. Когато среща Лоран, пред Терез се отваря нов хоризонт. Всички чувства, които е таила в себе си, пропукват маската на безразличието. Страстта, отприщена от Лоран, тласка Терез към немислимото и повежда и двама им във водовъртеж от гибелни желания, престъпни деяния и самоунищожение.


Дванайсетгодишният Феликс живее безметежно с майка си - прекрасната Фату,

Дванайсетгодишният Феликс живее безметежно с майка си - прекрасната Фату, ...

......... сценарист, драматург и режисьор, Ерик-Еманюел Шмит е обявен за един от петнадесетте най-четени автори в световен мащаб. Произведенията му са преведени на повече от 40 езика, а книгите му са публикувани в над 50 страни. Носител е на редица награди, като една от най-престижните сред тях е призът "Гонкур" (2010).


Добре дошли! Все пак се осмелихте и пренебрегнахте първото, най-важно

Добре дошли! Все пак се осмелихте и пренебрегнахте първото, най-важно ...

......... на Острова, включително място в краткия списък на медала „Карнеги“, награда „Блу Питър“, гласувана от деца, златен медал на „Нестле“ за детска книга... Българските читатели ще я открият като част от поредицата на издателство „Емас“ „Европейски разказвачи“, в която намират място най-обичаните романи за деца и юноши от целия континент.1300 тома книги получи като дарение Централната библиотека на Българската

1300 тома книги получи като дарение Централната библиотека на Българската ...

......... ние издадохме много ценни исторически съчинения и сборници с книги от публицистиката на най-големите учени и академици“, обясни Коруев и каза, че техният завет е „Четете книгите, които ви подаряваме“. Той подчерта, че за това дарение са получили награда от Асоциацията на библиотеките за най-голямо дарение, което е направило издателство.


В навечерието на 24 май от сдружение

В навечерието на 24 май от сдружение "Българска история" започват ...

......... Марио. От "Българска история" са си поставили за цел да разкажат за богатството на българската средновековна история по увлекателен начин, така че да спечелят интереса на младите читатели.  Първата книга от поредицата с автор Ивомир Колев ще бъде налична в края на тази седмица в онлайн магазина на Сдружението.  


Днес всеки родител се стреми да се държи като приятел,

Днес всеки родител се стреми да се държи като приятел, ...

......... колко несъстоятелни са по-разпространените родителски опасения. Не е вредно нито да хвалим децата си, нито да ги наказваме – разбира се, с мярка. Написана на разбираем език, книгата на Давид Еберхард има потенциала да се превърне в библия за мислещия съвременен родител, който не иска да абдикира от отговорността си.


Класиката "Пилето" от Уилям Уортън ("Татко", "Отбой в полунощ", "Последна

Класиката "Пилето" от Уилям Уортън ("Татко", "Отбой в полунощ", "Последна ...

......... блестящо продължение на "Пилето", но и история със свое собствено очарование и страст към живота извън ограничаващия кафез на обществото. Книга, след която се лети по-лесно."Надявам се, че ще можем възможно най-дълго да се защитим от онова, което хората наричат реалност, и просто да се обичаме."По публикацията работи: Петя Славова


Италианският журналист Якопо Сторни, кореспондент на Corriere Fiorentino и Corriere

Италианският журналист Якопо Сторни, кореспондент на Corriere Fiorentino и Corriere ...

......... на повече и повече пари, контрол и власт. Колекцията от писма, в които споделя своите размисли, е провокирана от статия на Ориана Фалачи и е отговор на нейната антиислямистка позиция. Всъщност именно писмото е една от любимите му форми за изразяване и споделяне на идеи, опит, мисли и добри намерения.През последните двайсет години Мелинда Гейтс се стреми да помага

През последните двайсет години Мелинда Гейтс се стреми да помага ...

......... факти – от стряскащите данни за детски бракове и липса на контрацептиви до неравенството на работното място. За пръв път Мелинда говори откровено за личния си живот и за отношенията си със своя съпруг Бил Гейтс. И убедително показва, че именно сега имаме възможност да променим света. И себе си.


Ким Стоун разследва убийството на мъж, лежал в затвора за

Ким Стоун разследва убийството на мъж, лежал в затвора за ...

......... пето място в класацията за най-продавани артикули на Amazon UK за 2015 г. Световното признание идва след заемането на челни места по продажби в САЩ, Канада, Австралия, Франция и Испания. Успехът на първата книга, преведена на повече от двайсет езика, се повтаря от появилите се междувременно нови заглавия от поредицата.


За осми пореден път България се включва в международната Нощ

За осми пореден път България се включва в международната Нощ ...

......... Организират се интересни места за четене, където в ролята на четци ще влязат популярни личности - актьори, музиканти, радио- и телевизионни водещи. За първи път тази година събитието се обръща и към по-младата аудитория с покана към гимназистите от столичните училища да се включат в него.По публикацията работи: Павел Гълъбов


С морско настроение ще ни вдъхнови новата книжка от поредицата

С морско настроение ще ни вдъхнови новата книжка от поредицата ...

......... опасности.Поредицата е за най-малките деца, създадена като комикс с много хумор и красиви илюстрации.Покрай историята ще усетим безмълвната възхита от шума на вълните, ще видим и еуфорията при сблъскването с тях. Героите без грам съмнение ще изживеят силни емоции, с които могат да заредят и читателите.  По публикацията работи: Петя Славова


На 28-ти май (вторник), по случай Деня на българската просвета

На 28-ти май (вторник), по случай Деня на българската просвета ...

......... Често определян като създател на модерното течение в илюстрацията за деца у нас, с голяма доза вероятност, в момента Любен Зидаров е най-възрастният действащ илюстратор на планетата. За подробна информация за съпътстващите събития и участващите изложители следете сайта на Асоциация „Българска книга“, а също и страницата на събитието във Фейсбук. Форумът се открива на 28.05. и ще продължи до 02.06.

Форумът се открива на 28.05. и ще продължи до 02.06. ...

......... тинейджъри (30-ти май, 10.30), Макис Цитас от Гърция, признат като автор на една от най-добрите гръцки книги за деца – „Бездомният Костас” (28-ми май, 13.00); Гюдрюн Скретинг от Норвегия, отличена с наградата за дебют в областта на литературата за деца и юноши на норвежкото Министерство на културата (31-ви май, 11.30).


Един разказ, който се развива около ръба на реалността. Предимно

Един разказ, който се развива около ръба на реалността. Предимно ...

......... накара да повярвате в чудеса! Вече никога и нищо няма да бъде същото... Яна Станкова е родена през 1980 г. във Враца. Завършва славянска филология във Великотърновския университет. След дипломирането си се премества в София, където работи дванадесет години. Понастоящем живее със съпруга и децата си в едно търновско село.


Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) организира 14-та поред застъпническа кампания „Национална

Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) организира 14-та поред застъпническа кампания „Национална ...

......... образование по отношение на създаването и функционирането на училищните библиотеки – важен елемент в образователния процес.; Научните и академични библиотеки да бъдат признати за портал за достъп до научна информация с важна роля в процеса на научноизследователската и академична дейност. Българското общество има право на по-добри, съвременни и модерни библиотеки!


Проф. Вили Лилков и разследващият журналист Христо Христoв ще разгледат

Проф. Вили Лилков и разследващият журналист Христо Христoв ще разгледат ...

......... е на 13 документални разследвания върху различни престъпления на комунистическия режим и корупцията през прехода, както и сценарист на 15 документални филми, посветени на жертви на тоталитарното управление на БКП. Носител е на всички престижни награди за разследващата журналистика в България. Лауреат е на Гражданската награда на Европейския парламент (2014).


Близо двеста лирични, смешни, мъдри и страшни приказки от цял

Близо двеста лирични, смешни, мъдри и страшни приказки от цял ...

......... как си е представял сътворението на света, ще научите магически заклинания, ще срещнете летящи жени и вълшебни дървета, хитри селяни, храбри рицари, непобедима любов, говорещи животни и птици, демони и верни приятели. „На изток от Слънцето, на запад от Луната. Приказки от цял свят“, издателство "Изток-Запад", съставителство и превод: Огняна Иванова.


Романът на Елена Алексиева

Романът на Елена Алексиева "Свети Вълк" е победителят в тазгодишния ...

......... председател проф. Амелия Личева от СУ са допуснали до финала 6 автори от общо 29 творби. Победителят получава парична награда. Осмата поредна церемония проследи министърът на културата Боил Банов. Сред останалите финалисти са Стефан Коспартов "Когато капят кестените", Румяна Захариева "Ръкавици за студената война", Христо Карастоянов "Животът няма втора половина".


Освен Дмитрий Глуховски и „арменският Маркес” ще бъде част от

Освен Дмитрий Глуховски и „арменският Маркес” ще бъде част от ...

......... първа година във фестивала ще бъде включено и късометражно кино, а планираните работилници, пленери, срещи в класните стаи, постановки за малки и големи, както и концерт на плажа ще бъдат само малка част от външните събития, които ще дадат старта на едно незабравимо лято. Очаквайте скоро цялата програма на: http://www.varnalit.com/


Тази книга разтваря пред малкия читател вратите на сияйните палати

Тази книга разтваря пред малкия читател вратите на сияйните палати ...

......... Лиана Даскалова, Михаил Кочев, Младен Исаев, Никола Вапцаров, Петко Р. Славейков, Ран Босилек, Сава Попов, Стилиян Чилингиров, Стоян Дринов, Трайко Симеонов, Цани Гинчев, Цанко Церковски, Цоньо Калчев, Чичо Стоян, Яна Язова С оригиналните илюстрации от миналия век на художниците:Георги Атанасов, Минчо Никифоров, Донка Константинова, Михаил Блек, Владимир Коренев, Кирил Буюклийски


Френският писател Никола Бьогле прави своя дебют у нас с

Френският писател Никола Бьогле прави своя дебют у нас с ...

......... си роман „Първият череп“ под псевдонима Никола Скер. След излизането на обявения за бестселър „Пациент 488“ Бьогле печели няколко престижни френски литературни награди: Наградата за криминален роман на библиотекарите; Наградата за популярен роман; Наградата за нов глас в криминалната литература. Книгата е преведена на няколко езика: словашки, чешки и полски.


Науката не може категорично да отговори на въпроса дали животните

Науката не може категорично да отговори на въпроса дали животните ...

......... Момчилов. Илюстраторът Стен Дамянов добави, че било предизвикателство да рисува животните, защото е решил да използва нов стил и да избяга от анимационния. В книгата има около 50 илюстрации. "Историите са доста интересни, трябваше да изберем най-точните моменти", посочи той в студиото на Bulgaria ON AIR.По публикацията работи: Красимир Ангелов


С над 55 милиона продадени книги по света и преводи

С над 55 милиона продадени книги по света и преводи ...

......... на улицата. С неуморно чувство за хумор Тери Пратчет – любител на шапки, книги и орангутани – говори за призванието си на писател и за каузите, изградили го като човек. И ни припомня, че понякога бесът и чувството за справедливост могат да те спасят дори и от лапите на смъртта.


Българският писател Алек Попов е тазгодишният носител на наградата за

Българският писател Алек Попов е тазгодишният носител на наградата за ...

......... България в Лондон и е преведен на 16 езика. По книгата българският режисьор Димитър Митовски прави филм през 2010 година, който се превръща в един от най-популярните филми в новата българска кинематография. През 2012 година Алек Попов е избран за член-кореспондент на Българската академия на науките в областта на изкуството.


В чисто ново амплоа – като поет, журналистът и телевизионен

В чисто ново амплоа – като поет, журналистът и телевизионен ...

......... Александър Райчев, Ивета Шилигарова, Антон Стефанов, Деляна Маринова, Стефи Стаменова, преводачът Мариана Хил и нейното семейство, поетът Добромир Банев, актьорите Петър Антонов и Симеон Владов, водещите Неделя Щонова, Живка Попатанасова, Лили Стефанова и много други. На премиерата присъстваха родителите на Костадин Филипов, бившата му съпруга Божана и дъщеря им Елия.


Д-р Мехмет Оз е специалист по кардиоторакална хирургия, професор по

Д-р Мехмет Оз е специалист по кардиоторакална хирургия, професор по ...

......... ще променят из основи отношението ви към храната. В „Храната може да ви излекува“ ще намерите и множество работещи стратегии как да се придържате към здравословен начин на живот – какво да избирате, когато се храните навън, как да планирате семейното меню, как да се справяте със стреса и др.


Неизвестно продължение на антиутопичната класика „Портокал с часовников механизъм“ е

Неизвестно продължение на антиутопичната класика „Портокал с часовников механизъм“ е ...

......... от любимите поеми на Бърджес – „Божествена комедия“ на Данте. Бърджес е автор на множество книги и комикси, но никоя от другите му творби не намира такъв обществен отзвук като „Портокал с часовников механизъм“. Списание Time посочва романа за една от най-добрите английски книги, написани между 1923 и 2005 г.


Тя е млада, красива, с фигура, подходяща да дефилира по

Тя е млада, красива, с фигура, подходяща да дефилира по ...

......... за мен бяха срещите с хората - много мило и с голямо внимание ме посрещнаха в Ловеч, Троян, Велико Търново и Пловдив. А от прозореца ми в хотела във Велико Търново се откриваше страхотна гледка към съседните хълмове и крепостта Царевец. Ловеч е очарователен, а Пловдив е наистина забележителен град.“


В студиото на "България сутрин" поетът и журналист Румен Леонидов

В студиото на "България сутрин" поетът и журналист Румен Леонидов ...

......... познати и непознати хора. "Така през годините успях да запиша около 100 страници. Много внимателно наблюдавам какво сънувам. И често се оказва, че това са различни рефлекси от деня - това което съм прочел, срещнал или нещо, за което съм си мислил", допълни още Румен Леонидов.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Живеем 200 години, в свят без шофьори, с безплатна възобновяема

Живеем 200 години, в свят без шофьори, с безплатна възобновяема ...

......... възраст, пол и професия, споделя Ван Хойдонк – за бащи и майки, работници и мениджъри, преподаватели и студенти, изпълнителни директори, министри, спортисти, съдии, чиновници и анализатори. Защото този бъдещ свят ще го създаваме заедно. Затова отсега трябва да се настроим за големи промени и да сме готови да ги приемем.“


Манал ал-Шариф е родена в Мека и е активист за

Манал ал-Шариф е родена в Мека и е активист за ...

......... широкият ѝ отзвук в самия арабско-мюсюлмански ареал отреждат на книгата специално място не само в арабската, но и в световната литература и мемоаристика. Книгата ще заинтригува широк кръг читатели и ще е особено полезна за онези от тях, които имат специален интерес към арабския свят и ислямската религия." Емил Ценков


Оригинален, проницателен и мотивиращ!  Ема води сутрешния блок в популярно

Оригинален, проницателен и мотивиращ!  Ема води сутрешния блок в популярно ...

......... три деца Вероник Масиежак се посвещава и на активна дейност в областта на детското възпитание чрез методите на позитивното родителство, ненасилственото общуване и др. Организира курсове и ателиета, посветени на тези актуални практики, авторка е на няколко популярни книги на тема детско възпитание и е създателка на сайта "Позитивна майка".


Той е... зло в човешка форма

Той е... зло в човешка форма "Гарсия никога не беше ...

......... неочаквани обрати, доказвайки, че освен даровит писател, е и особено умел познавач на човешката психика и престъпна природа. Крис Картър е автор на бестселърите, покорили почитателите на трилър жанра по целия свят "Галерия на мъртвите", "Екзекуторът", "Хамелеонът се завръща", "Хищникът", "Скулптора", "Един по един", "Престъпен ум", "Отмъстителят" и "Смъртоносно обаждане".


Журналистът Костадин Филипов ще представи първата си стихосбирка. Тя носи

Журналистът Костадин Филипов ще представи първата си стихосбирка. Тя носи ...

......... иска в душите на хората да съществува друг сезон освен лятото. Това е ново поприще за мен, но чувствата, които съм вложил в стиховете категорично не са нови. Това, което съм таял през годините, съм го излял в една книга", каза пред Bulgaria ON AIR Филипов.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Пейчо Кънев е най-публикуваният съвременен български поет в английски литературни

Пейчо Кънев е най-публикуваният съвременен български поет в английски литературни ...

......... да разтварят портите си. Реката няма да спре да тече, дъждът ще продължи да вали.Мъдрите хора пак ще казват изключително мъдри неща,надявайки се,че раят там ще е по-различенот този, който имаме тук.По дяволите,какво значение ще има разрушеният храм, в който Богживее самотен?Никакво,но когато времето свърши – ще се срещнем там.


Убийството на шведския министър-председател остава неразкрито и до днес. На

Убийството на шведския министър-председател остава неразкрито и до днес. На ...

......... с хора и събития, които сякаш бяха извадени от романите на Стиг. Персонажите бяха също толкова крайни, колкото Лисбет Саландер и Александър Залаченко. Само че истински. Убийци и жертви. Шпиони, които шпионират други шпиони. Убити жени и деца. Хакнати компютри, тайни записи, мисии под прикритие. И смърт. Зла, внезапна смърт.”


Новото заглавие на издателство

Новото заглавие на издателство "Лексикон" е "След цветята" от Мина ...

......... иска. Времето. Имах го цялото. Сега щеше да бъде мое – цяла нощ. Лудото, неуправляемо време. Студът беше само част от играта. А страхът и носталгията – моите малки нощни приятелчета. Нощ като миг от благодатната свобода, изтекла като хлъзгавото минало, студена и влажна като суровото днес, вярна на утрето.


"Моята история" – превърналата се в световен бестселър автобиография на ...

......... по своите собствени правила. Топла, мъдра и откровена, "Моята история" е необикновено личната равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания и чиято история ни вдъхновява да направим същото. "Софтпрес" ще е българският издател и на предстоящата книга на президента на САЩ Барак Обама.


Телевизионният журналист Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване

Телевизионният журналист Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване ...

......... „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по BTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по BTV. Главен редактор е и на информационния сайт delo.bg. Премиерата на "На дъх от лятото" е на 24 април, сряда, от 18:30 ч. в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", София.


25 от най-добрите истории на голямата детска писателка Инид Блайтън

25 от най-добрите истории на голямата детска писателка Инид Блайтън ...

......... от книгите ѝ са продадени над 500 милиона екземпляра. Според статистиката на „Nielsen“ във Великобритания всяка минута се продава една нейна книга, а според класацията на ЮНЕСКО Блайтън е най-превежданата авторка на книги за деца в целия свят. Преводът на „Вещици и магьосници“ от английски език е на Явор Неде


В България за първи път ще бъде честван Международният ден

В България за първи път ще бъде честван Международният ден ...

......... подготвен от Зорница Харизанова, в изпълнение на членове на Съюза, а също и изложба-базар на хайку книги, тематични списания, сумие, класически и фото хайги, както и ръчно изработени предмети с декоративна цел. Заповядайте на 17 април 2019 г. от 18:00 ч. в Литературния клуб на Библиотеката на София. Вход свободен!


Преподавателят по английски език в Англо-американското училище в София с

Преподавателят по английски език в Англо-американското училище в София с ...

......... премиерата на „Необичайните заподозрени“ ще говорим за пътешестването, силата на книгите, музиката и любовта, мъничко за „Граф Монте Кристо“ и повече за истинския смисъл на приятелството. Приготвили сме ви незабравима вечер, стига да сте готови да смените дестинацията в последния момент. И да не ви е страх от истински rock‘n’roll.


Представянето на новата книга на Братислав Иванов - „Япония. Векът на

Представянето на новата книга на Братислав Иванов - „Япония. Векът на ...

......... школи, станал причина да му се забрани да проповядва. Утвърждаването на чистия дзен обхваща времето от 1191 г., когато китайският наставник Жуан Дегуан (1121–1203) предава учението на Нонин, до дебата в началото на 1325 г. Това време, наречено в книгата векът на дзен, се вмества в историческия периода Камакура (1185–1333).


Една от най-обичаните и четени съвременни руски авторки на криминални

Една от най-обичаните и четени съвременни руски авторки на криминални ...

......... забавление на близките си. Когато получава предложение от едно издателство, се оказва, че майка й е разпратила ръкописите за прочит. Скоро романите на Михалкова стават изключително търсени и обичани, надхвърлят милионен тираж, а някои заглавия от поредицата, чийто главен герой е детективът Макар Илюшин, вече са екранизирани.      


Една зловеща история в стил „Туин Пийкс“ достига за първи

Една зловеща история в стил „Туин Пийкс“ достига за първи ...

......... живот. Мехия пише предимно романи, но създава и къси разкази, които са публикувани в няколко антологии и литературни списания. Дебютният ѝ роман е „Пазачът на драконите“. Втората ѝ книга – трилърът „Всичко, което искаш да бъда“ – бързо се превръща в бестселър не само в САЩ, но и отвъд океана.


На 11 април се отбелязва Денят на унгарската поезия с

На 11 април се отбелязва Денят на унгарската поезия с ...

......... поезия! Споделете своето любимо стихотворение в социалните медии чрез хаштага #postitpoetry! Откъсите са от стихотворения на Атила Йожеф, Ендре Ади, Шандор Петьофи, Янош Аран, Дежьо Костолани, Милан Фющ, Кристина Тот, Имре Оравец и на още много класически и съвременни унгарски поети. Инициатор на проявата е Унгарският културен център в Лондон.


Новото издание „Аз съм писател“ помага на децата, които мечтаят

Новото издание „Аз съм писател“ помага на децата, които мечтаят ...

......... в кърпа вързан. Част от предизвикателствата в книгата ще бъдат част от специална творческа работилница по време на второто издание на кампанията „Национална седмица на детската книга“, която е предназначена за деца, които обичат да четат и мечтаят да пишат. Инициативата ще се проведе през юни 2019 г. в НДК.


Осъзнах, че животът е единствената ни възможност да бъдем себе

Осъзнах, че животът е единствената ни възможност да бъдем себе ...

......... за израстване са го отвели в повече от осемнадесет държави за срещи с духовни учители от различни традиции. Той е последовател на ученията на Ошо и основател на центъра Вижън Куест във Вале де Браво, Мексико – медитационен център, в който от над петнадесет години провежда ретрити, семинари и конференции.


Най-интересните разговори с автора Йордан Радичков, събрани в специалното издание

Най-интересните разговори с автора Йордан Радичков, събрани в специалното издание ...

......... в очите... И да внимаваме, ако това лице почне да се загрозява. Защото, ако загрозяваме него, то всъщност ние собственото си лице загрозяваме и ще осъмнем един ден всичките сипаничави.“ „Йордан Радичков. Интервюта“ се издава с финансовата подкрепа на Министерство на културата по повод 90 години от рождението на автора.


Михай Чиксентмихай е професор по психология в Клеърмонтския университет, дългогодишен

Михай Чиксентмихай е професор по психология в Клеърмонтския университет, дългогодишен ...

......... процес, разглежда работата и живота на творческите личности и завършва с предложения как да внесем повече креативност в живота си. Целта на автора е да покаже, че творческите постижения са резултат на синергия между дългогодишен упорит труд и много други фактори, а не просто плод на въображението или внезапно просветление.


В края на пролетната ваканция малките читатели могат да очакват

В края на пролетната ваканция малките читатели могат да очакват ...

......... пише първата си история в осми клас. Почитател е на комиксите, видеоигрите и научнофантастичните филми. Има бакалавърска степен по графичен дизайн. Маркъс Емерсън е псевдоним, който самият той споделя, че използва: за да заблудя хората, че съм писател, когато в действителност съм просто едно дете, което не иска да порасне.


От Австралия до Уелс, през Бразилия, Финландия, Тайланд, Япония, Холандия,

От Австралия до Уелс, през Бразилия, Финландия, Тайланд, Япония, Холандия, ...

......... да сложите нещо в килера за следващия уикенд, да запишете на лист целите в кариерата си и да определите какви стъпки са необходими, за да ги постигнете. 3. Потъвайте в момента – когато сте добре подготвени, може да играете играта с умение и страст, без страх, че нещата ще се объркат.


Вероника, като много други тийнейджърки мечтае за идеалната любов, но

Вероника, като много други тийнейджърки мечтае за идеалната любов, но ...

......... филмов режисьор). Изпълнена с топлота и спонтанност, с чувство за хумор, със здравословна дистанция към самата себе си и любопитство към хората. Колекционира странни фамилии и чашки за кафе, цени добрата кухня, любител градинар. Обожава кучетата и книгите. Купува по много книги наведнъж и вечно смята, че чете прекалено малко.


"На пост" е новата книга на Николай Фенерски, роман, който ...

......... живота си са опитвали да внимават във всичко, което изричат и вършат, които се стремят да се променят. Онези, за които думите "спасение на душата" имат само един християнски смисъл. Премиерата на романа ще бъде на 9. 4. от 19 ч. в "Къща за птици", ул. „Проф. Асен Златаров“ 22.


"На пост" е новата книга на Николай Фенерски, роман, който ...

......... през живота си са опитвали да внимават във всичко, което изричат и вършат, които се стремят да се променят. Онези, за които думите "спасение на душата" имат само един християнски смисъл. Премиерата на романа ще бъде на 9. 4. от 19 ч. в "Къща за птици", ул. „Проф. Асен Златаров“ 22.


„Лагер на смъртта“ е роман за концлагера край Ловеч, формиран

„Лагер на смъртта“ е роман за концлагера край Ловеч, формиран ...

......... да се интересува от темата за концлагерите в България.Твърди, че работата му по този проект е била не само отговорна, но и много интересна, и го е обогатила като личност и като автор. Работи в сферата на услугите. Освен книгите, обича да гледа филми и тенис, кулинарията и кучето си.


На 7 октомври 2006 г. светът губи един от най-ярките умове

На 7 октомври 2006 г. светът губи един от най-ярките умове ...

......... в преговори за освобождаване на заложници, включително и в кризата "Норд-Ост" през октомври 2002, когато чеченски бунтовници взимат заложници в Московския театър. Политковская е била активен застъпник за правата на семействата на загиналите войници, прави разследвания на корупцията във военното министерство и в командването на руските федерални войски в Чечения.


„Прозорецът“ – сборник с разкази, през който ще надникнем в

„Прозорецът“ – сборник с разкази, през който ще надникнем в ...

......... и излетя през този прозорец. Тогава се събудих. На бюрото нямаше нищо друго освен старата ми пишеща машина. През този ден не написах и ред, нямаше нужда. Книгата бе завършена. Затворих прозореца и прибрах машината в калъфа. „Тя ще се върне един ден. – помислих си. – Ще се върне.“


"Слънчеви зайчета и други зайци" е сбирка от импресии, описващи ...

......... ще стане животът му, ако напусне жилището ни, няма да разказвам на всеослушание, тъй като има неща, чието място е само зад семейния дувар. Автор на "Слънчеви зайчета и други зайци" е Васил Стоин. Книгата се състои от 240 страници и може да бъде закупена на цена от 14 лв.


След успеха на „Щастието е чаша чай с теб“, „С

След успеха на „Щастието е чаша чай с теб“, „С ...

......... за него са продадени в редица европейски държави. „Времето на жените без часовник“ е най-новият й роман и е написан в типичния за авторката увлекателен стил. Очарователните персонажи намират място в сърцето на читателя още от първата страница, а оригиналната история забавлява, носи нежност и поддържа любопитството до самия край.


Книгите са различни светове, в които човек преоткрива себе си.

Книгите са различни светове, в които човек преоткрива себе си. ...

......... много, в това число и за несправедливостите на живота – в отношението към децата, към слабите, към тези с друг цвят на кожата. Като резултат ще видим, че не от цвета на кожата, социалното положение или общественото мнение зависи добротата, съчувствието и взаимопомощта. Тези неща зависят от душата на човек.


Излезе романът „Жени в слънчева светлина“ от Франсис Мейс. Авторката

Излезе романът „Жени в слънчева светлина“ от Франсис Мейс. Авторката ...

......... чуждата страна, приключенският им дух ще вдъхне на всяка от тях кураж, вкус към живота и непоколебимо желание да изявят най-доброто от себе си. С помощта и приятелството на Кит трите ще се впуснат в италианския начин на живот, отдавайки се на отдавна забравени страсти. А резултатите ще бъдат поразителни.


Мемоарите на един от „строителите на съвременна България“ излизат на

Мемоарите на един от „строителите на съвременна България“ излизат на ...

......... осигуряването на бъдещето ни в ЕС и НАТО. Всичко това е разказано от автора на тези мемоари без самоизтъкване, но и без да са оставени без отговор нито една инсинуация и клевета, които и до днес следват министър-председателя (1997-2001 г.), оставил най-дълбоката диря в най-новата ни история. Проф. Калин Янакиев


Личните „Свидетелства за прехода

Личните „Свидетелства за прехода" на бившия министър-председател Иван Костов излизат ...

......... си на Русия, осигуряването на бъдещето ни в ЕС и НАТО. Всичко това е разказано от автора на тези мемоари без самоизтъкване, но и без да са оставени без отговор нито една инсинуация и клевета, които и до днес следват министър-председателя (1997-2001 г.), оставил най-дълбоката диря в най-новата ни история.


Историята на Нобеловите лауреати, които доказаха век по-късно идеята за

Историята на Нобеловите лауреати, които доказаха век по-късно идеята за ...

......... дупки, теория на хаоса и др. Преводът на „Черните дупки и други мелодии от Космоса” от английски език е на Милена Боринова, позната с преводите на „Бледа синя точица” и „Дракони в райската градина” на Карл Сейгън, „Вселена от нищото” на Лорънс Краус, „Скритата реалност” от Брайън Грийн и др.


На всеки 21 март, по инициатива на ЮНЕСКО, се отбелязва

На всеки 21 март, по инициатива на ЮНЕСКО, се отбелязва ...

......... разглеждат като поджанрове на драматичната поезия. През Средновековието Аристотел оказва силно влияние върху възгледите за поезията в Ислямския свят,както и в Европа от епохата на Ренесанса. По-късно поетите и естетите често подчертават спецификата на поетичната форма, противопоставена на прозата, обикновено разглеждана като свързана с логични обяснения и линейна наративна структура.