В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Осем години в ...

......... - Харер и Коп, Трайпел и аз. На 17 май 1944 г. бяхме поздравени от молитвените знаменца на граничния проход Цангчокла (5030 м). За първи път пред нас се ширна високопланинското тибетско плато - събитие, за което често след това щях да се сещам.Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1231)


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Жажда" с авторЕстер ...

......... е добра. - Каква е? - Но не искам да се тревожиш прекалено... - Тя бавно повдига найлоновата торбичка от аптеката. Изпъва я с две ръце пред гърдите си, за да се види логото. - Сигурно се чудиш защо не съм на работа, нали?Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1231)


Дима Петева е бранд и креативен директор на родената в

Дима Петева е бранд и креативен директор на родената в ...

......... Harold Morris, Including Books, Street Fashion, and Jewelry от Leanne Shapton"Нормални хора", Сали РуниA Little Life, Hanya Yanagihara"Натюрморт с кълвач", Том РобинсA *New* Program for Graphic Design, David ReinfurtCrudo, Olivia LaingYou Were Born for This, Chani NicholasMr. Penumbra`s 24-Hour Bookstore; Sourdough, Robin SloanВсичко, което трябва да знаете за:Книжен плъх (5)


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Сънища" с авторВиктор ...

......... да поливат цветята, които предвидливо бяха изкарани на площадката пред апартамента им, и отлетяха.Петнадесет дни по-късно на летището Мария Арнаудова кацна сама. С подпухнали от плач очи, отслабнала и съсухрена като запечен чироз, прегърбена, тя едва довлече до таксито голям куфар и пътна чанта.Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1231)


Карол Джордан и Тони Хил, любимата разследваща двойка на почитателите

Карол Джордан и Тони Хил, любимата разследваща двойка на почитателите ...

......... и Тони Хил се радва на изключителна популярност в целия свят и включва общо 11 бестселъра. През 2002 г. се появява сериала „Струна в кръвта“, вдъхновен от нея и излъчван в продължение на шест години. Предстои заснемането на нов сериал за друга прочута героиня на Макдърмид – инспектор Карен Пири.


Този месец на български език излиза

Този месец на български език излиза "Кварталът" на един от ...

......... езика, а част от тях са адаптирани като театрални постановки, радиопиеси, късометражни филми и дори архитектурни проекти. Тавареш е спряган за бъдещия Нобелов лауреат на Португалия след Жозе Сарамаго."Кварталът" е с интересните илюстрации на Рашел КайаноИздателство "Ерго", превод на Даринка Кирчева, цена 19 лв.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (133)



Във връзка с мерките за сигурност и обществено поведение по

Във връзка с мерките за сигурност и обществено поведение по ...

......... НАИМ БАН, Държавна агенция архиви, КМНЦ БАН, СУ "Св. Климент Охридски" и др. Институтът предлага помощ и осмисля по този начин всекидневието не само на всички българи, но и на много германски и чуждестранни граждани, живеещи или по принуда пребиваващи в този труден момент в Германия.По публикацията работи: Петя Славова


Широко коментираният роман

Широко коментираният роман "Изхвърлени в Америка" на писателката Джанин Къмингс ...

......... тапет на компютъра. Всеки път, когато се почувствах разколебана или обезсърчена, събуждах екрана на компютъра си и поглеждах снимката: También de este lado hay sueños.И от тази страна има мечти."Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата тук.


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Кървавият портокал" с ...

......... Опитвам се неуспешно да скрия негодуванието си. - Хей, няма защо да се впрягаш. Давах на Алексия съвети за кариерата ѝ. - О, не се и съмнявам. - Вече е твърде късно, всичката ми ревност е бликнала неудържимо. Защо той винаги ми причинява това?Всичко, което трябва да знаете за:Четиво (1231)


Маргарита Асадурова е експерт по визуална и интерперсонална комуникация, създателка

Маргарита Асадурова е експерт по визуална и интерперсонална комуникация, създателка ...

......... с други текущи намаления."Кодът на душата", Джеймс Хилман"Мозъкът. Това си ти", Дейвид Игълман"Сянката на планината", Грегъри Дейвид РобъртсSapiens и Homo Deus, Ювал Харари"Езикът на модата", Ролан Барт"Идиот", Фьодор М. Достоевски"Синята брада", Кърт Вонегът"Златният телец", Илф и Петров"Шантарам", Грегъри Дейвид Робъртс"Факторът Чърчил", Борис ДжонсънВсичко, което трябва да знаете за:Книжен плъх (4)


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Лично досие" с ...

......... агенции към различни департаменти (министерства) и структури, но обединени в една Разузнавателна общност (Intelligence Community - IC) - бел. прев.Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата с безплатна доставка тукВсичко, което трябва да знаете за:Четиво (1231)



Лий Чайлд, Дийн Кунц, Джефри Дивър и Джон Конъли в

Лий Чайлд, Дийн Кунц, Джефри Дивър и Джон Конъли в ...

......... на всичко, една определена знаменита картина в разказа на Джон Конъли и първия публикуван някога разказ на Дийн Кунц – шокиращия „Котета“. И всичко ще започне с продажбата на една къща в разказа на Лий Чайлд. Брилянтен и безмилостно пристрастяващ,„Изходни рани“ е задължително четиво за всички любители на криминалната литература.


От издателство

От издателство "Колибри" смятат, че моментът е подходящ за преиздаване ...

......... съжаление се оказва, че през XXI в. той отново е болезнено актуален и нужен. Изд. "Колибри", превод: Евгения Грекова, 936 стр., цена: 40 лв.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (132)


Картинната книга на Милена Радева разказва историята на момиченце с

Картинната книга на Милена Радева разказва историята на момиченце с ...

......... нейни концепции са включени в изложби по света и у нас. "Приятели" е първата й самостоятелна авторска картинна книга. Издателство "Потайниче", цена 20 лв.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (131)


Излиза ново издание на романа „Лили” от класиците на българската

Излиза ново издание на романа „Лили” от класиците на българската ...

......... сложна работа, когато си на девет. „Лили” – шеметна история с цяла лавина от приключения от класическия тандем Братя Мормареви, излиза в ново издание с твърди корици за децата на някогашните деца.Несъмнено някои таралежи се раждат с повече бодли от други – но дяволитото непокорство винаги побеждава над всяко зло.


Датчанинът Сьорен Свайструп отдавна е получил световно признание – той

Датчанинът Сьорен Свайструп отдавна е получил световно признание – той ...

......... убийство на млада жена нещата започват да изглеждат още по-сериозни. И до нея е открито кестеново човече – явно визитка на убиеца. Тулин и Хес усилено търсят връзка между убитите жени и дъщерята на министър Хартунг, усещайки, че се надпреварват с времето. Мистериозният психопат още не е приключил мисията си...



В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Червеният тефтер" с ...

......... по-леко, а тялото ми се изпълни с живот. Щеше ми се да можех да остана завинаги там. В прегръдките му.Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата с безплатна доставка тукВсичко, което трябва да знаете за:Четиво (1231)


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Изкуството да воюваш", ...

......... да остави знаменателна диря в историята в мирни времена. Може да е печална констатация за човешката природа, но е истина.Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата с безплатна доставка тукВсичко, което трябва да знаете за:Четиво (1231)


Постиженията и личните борби на астрофизика Стивън Хокинг (1942-2018) са

Постиженията и личните борби на астрофизика Стивън Хокинг (1942-2018) са ...

......... астрономия."Заглавието е игра на думи с един от известните му трудове - "Кратка история на времето" от 1988 г.От издателство "Бард", цена: 16,99 лв.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (130)


Любомир Аламанов е управляващ партньор в агенцията за класически и

Любомир Аламанов е управляващ партньор в агенцията за класически и ...

......... the Game, Насим Талеб"Периферни тела", Уилям Гибсън"Марсианец", Анди Уеър"Тангото на старата гвардия", Артуро Перес-Реверте"Властелинът на пръстените", Дж. Р. Р. Толкин"Фондация 1", Айзък Азимов"Фондация 2", Айзък Азимов"Игра на тронове", Джордж Р.Р. Мартин"Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет", Робърт М. Пърсиг"Платон и птицечовката влизат в бара", Даниъл Клайн"Клавиатурна грешка", Тери Пратчет


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Приспивна песен в ...

......... се бях надявала, че просто няма да ни забележат. Най-добрият начин да оцелееш в новата Германия, беше да си невидим.Читателите на "Дневник могат" да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата с безплатна доставка тукВсичко, което трябва да знаете за:Четиво (1231)


Илюстрованата адаптация на еволюционната теория на Чарлз Дарвин предизвика сензация

Илюстрованата адаптация на еволюционната теория на Чарлз Дарвин предизвика сензация ...

......... което се мести в Лондон, където и до днес работи като графичен дизайнер и илюстратор. „Много важен проект, реализиран по най-красивия начин. Задълбоченият текст на Сабина Радева и великолепните ѝ картинки заедно разказват историята за произхода на видовете и за самата еволюция с яснота, хумор и голямо очарование“. Ема Дарвин


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Пеша из Хималаите" ...

......... от ежедневното ходене, пришките и мехурите, изолацията и горчивината от разправиите с досадни полицаи, страхът, че някоя нощ ще се събудя и ще видя над мен ухиленото лице на някой луд, стиснал мачете. Внезапно възможността да остана във Фулъм ми се стори далеч по-разумна.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (129)


Британския професор по история Андрю Робъртс изследва какво формира лидерите

Британския професор по история Андрю Робъртс изследва какво формира лидерите ...

......... да бъдат водени от един човек", пише Робъртс.Изданието е на "Сиела", преводът е на Деян Кючуков, цената е 15,90 лв. Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (128)


"Немислимото" на американската журналистка Хелън Томсън е резултат от двегодишно ...

......... - превръщат се в медийна сензация.Изданието е на "Сиела", преводът от английски е на Елена Филипова, цената е 16,90 лв. Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (128)


Хосе Силва-младши (известен сред приятелите си като Джо) е роден

Хосе Силва-младши (известен сред приятелите си като Джо) е роден ...

......... нужди на другите, за да можете да реагирате правилно, когато преговаряте, управлявате подчинени или докладвате на висшестоящи, както и да подобрите личните си взаимоотношения и здравето си. Развийте умението да получавате информацията чрез собствения си ум, да вземате по-подходящи решения и да привличате късмета и щастливите съвпадения на своя страна!


Излезе сборник с лирика на една от най-обичаните български поетеси

Излезе сборник с лирика на една от най-обичаните български поетеси ...

......... Италия, Швеция, Полша и други страни. През 1969 г. Багряна получава златен медал от асоциацията на поетите в Рим.Издателство "Колибри", цена 25 лв.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата от тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (128)


Докато опасността от коронаепидемия отмине, а публичните форми на забавление

Докато опасността от коронаепидемия отмине, а публичните форми на забавление ...

......... изолирано явление, а е част от тенденцията все повече известни хора, музиканти, актьори, но и тесни експерти в съвсем други области като биолози и физици да пишат детски книги.изд. "Сиела"Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата тук.


Ако сте израснали с емоционално незрял и егоцентричен родител, вероятно

Ако сте израснали с емоционално незрял и егоцентричен родител, вероятно ...

......... родителите си, помага им да установят контрол над реакциите си спрямо тях и да се опитат да избягват нови разочарования.Издателство "Изток-Запад", превод от английски език Ина Димитрова, цена 17 лв. Читателите на "Дневник" могат да поръчат книгата с 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10 тук.


Чувствате се уморени „без причина“? Трудно ставате сутрин? Нуждаете се

Чувствате се уморени „без причина“? Трудно ставате сутрин? Нуждаете се ...

......... да възстановят нарушенията във функциите на адреналната жлеза и да се спасят от надбъбречната умора, за да си възвърнат енергията, защитните сили на организма, жизнеността и радостта от живота. В книгата ще намерите въпросник, с който сами да определите дали страдате от надбъбречна умора и ако да, в каква степен.


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Уважавай себе си", ...

......... затворих си очите и веднага заспах. Тя беше права. Тялото ми не беше съвсем готово да започне отново да дава.Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата с безплатна доставка тукВсичко, което трябва да знаете за:Четиво (1227)


В края на февруари на български език излезе полезна и

В края на февруари на български език излезе полезна и ...

......... за липса на психично равновесие или за състоянието на вътрешните органи и хранителните ни навици. Издателство "Колибри", превод Лазарина Чернокожева, цена: 18 лв.Читателите на "Дневник" могат да поръчат книгата с 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (123)


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Мефистофел", с автор ...

......... ред.[2] * О, о, мой драги, драги приятелю! Възхитен съм, очарован съм, че ви виждам отново (фр.). - Бел. прев.Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата с безплатна доставка тукВсичко, което трябва да знаете за:Четиво (1227)


Сборникът

Сборникът "Югославия. Мир, война, разпадане" събира всички есета и анализи ...

......... които през 2017 г. представиха и българско издание на друг труд на Чомски - "За западния тероризъм. От Хирошима до дроновете".Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (122)


Катя Антонова, позната на деца и родители с

Катя Антонова, позната на деца и родители с "Феята от ...

......... нейно е издателството "Рибка", а от лятото на 2019 г. има и собствена книжарница за качествена детска литература (ул. "6-и септември" 37, на Малките пет кьошета). Илюстрациите към поредицата са на Кремена Ягодина.Всяка една от книгите е 14 лв.; излизат под знака на "Рибка"Всичко, което трябва да знаете за:Книги (122)


Не е случайно, че книгата на Асен Агов предизвика интерес

Не е случайно, че книгата на Асен Агов предизвика интерес ...

......... майка. В същия жилищен блок живеели и двама от обвинителите на народния съд. И бивша прислужница в Двореца, оцеляла от репресиите. И високопоставени служители на новото МВР, настанени в жилища на изселени. Един жилищен блок като снимка на печалната българска реалност на прага на укрепването на тоталитарната държава, обобщи Агов.


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Суперфокус",с автор Майкъл ...

......... на отделните инструменти. Затова е важно да се съсредоточите над типа инструмент, който ви трябва, а не над конкретния софтуер...Читателите на "Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата с безплатна доставка тукВсичко, което трябва да знаете за:Четиво (1221)


А след тях и децата им

А след тях и децата им" е вторият роман на ...

......... на Владимир Сунгарски. Изданието е на "Парадокс", цената е 22 лв. Следващата седмица очаквайте разговор с Матийо на страниците на "Капитал".Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (121)


„Произход на видовете” от Сабина Радева – наука за деца

„Произход на видовете” от Сабина Радева – наука за деца ...

......... днес  работи като графичен дизайнер и илюстратор. "Много важен проект, реализиран по най-красивия начин. Задълбоченият текст на Сабина Радева и великолепните ѝ картинки заедно разказват историята за произхода на видовете и за самата еволюция с яснота, хумор и голямо очарование", пише за книгата Ема Дарвин.  По публикацията работи: Петя Славова


Делфин дьо Виган е сред най-популярните имена в съвременната френска

Делфин дьо Виган е сред най-популярните имена в съвременната френска ...

......... от Роман Полански във филм с Ева Грийн и Еманюел Сене. Дьо Виган, родена в предградията на Париж през 1966 г., е автор на общо девет романа.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.


Eстер Херитсен е обещаващото име на новата нидерландска литература, особено

Eстер Херитсен е обещаващото име на новата нидерландска литература, особено ...

......... на "Инстинкт" (2019) откри Нидерландския национален филмов фестивал, той беше и нидерландската кандидатура за "Оскар" през 2019 г.Издателство ICU, превод от нидерландски Мария Енчева, цена 14.90 лв.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.


Американски журналист и учен поема на околосветско пътешествие в търсене

Американски журналист и учен поема на околосветско пътешествие в търсене ...

......... срещи на тези хора със света. Онова, което открих, бе, че поставяйки живота на всеки от тях редом с други¬те, можех да създам картина на начина, по който работи мозъкът във всички нас. Чрез техните истории разкрих загадъчния път, по който мозъкът може да формира живота ни по неочаквани начини.”


За първи път на български език излиза книгата

За първи път на български език излиза книгата "Европа в ...

......... е над 700 страници) е посветена на България и българите в тогавашна Европа, като Кинг отразява от името на очевидец военните действия – от стъпването на българския бряг до подписването на Берлинския мирен договор. Книгата се издава у нас от "Книгомания", като преводът от английски език е на Даниела Константинова.


Сборникът

Сборникът "Огнената тайна" и други новели" на австрийския автор от ...

......... оценяваните писатели и драматурзи в Европа през 20-те и 30-те години на ХХ век. През 1934 г. заминава за Лондон покрай гоненията на евреи в нацистка Германия, а по-късно намира подслон в Бразилия. Умира през 1942 г. в Рио де Жанейро след двойно самоубийство, което извършва заедно със съпругата си.


Доклади и писма на католически свещеници, пътували из българските земи

Доклади и писма на католически свещеници, пътували из българските земи ...

......... в сборника на Държавна агенция "Архиви", апостолическият нунций във Виена кардинал Франческо Буонвизи пише на 10 април 1689 г. за Софийския архиепископ (Стефан Кнежевич), който се оттеглил във Влашко с някои мисионери и с 3000 католици "от неговия народ" след Чипровското въстание.Всичко, което трябва да знаете за:Прочит на историята (242)


Есета на един от най-уважаваните съвременни италиански философи Джорджо Агамбен

Есета на един от най-уважаваните съвременни италиански философи Джорджо Агамбен ...

......... от издателство "Критика и хуманизъм".Издателство "Критика и хуманизъм", преводът от италиански е на доктора по философия Валнтин Калинов, цена 20 лв.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (117)


В края на февруари за пръв път на български излезе

В края на февруари за пръв път на български излезе ...

......... през погледа на един американски журналист" може да се усети и неподправената радост от освобождението и надеждата за по-добро бъдеще в една независима държава.Издателство: "Книгомания", цена 14 лв.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% вOzone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.


Първата ни работа, когато пътуваме, е да проучим важните културни

Първата ни работа, когато пътуваме, е да проучим важните културни ...

......... я доразвива и прави актуална по темите днес, като създава литературна програма, в която на фокус са жените. В поредица от литературни четения кани писателки да представят книгите си. Shakespeare and Company и днес продължава да е специално място за всички, които обичат книгите.Всичко, което трябва да знаете за:Книги (117)


Един от големите загадки на човешкото тяло остава функцията на

Един от големите загадки на човешкото тяло остава функцията на ...

......... света. Онова, което открих, бе, че поставяйки живота на всеки от тях редом с други­те, можех да създам картина на начина, по който работи мозъкът във всички нас. Чрез техните истории разкрих загадъчния път, по който мозъкът може да формира живота ни по неочаквани начини."  По публикацията работи: Петя Славова


Френският чар няма нищо общо с това колко пари имате

Френският чар няма нищо общо с това колко пари имате ...

......... са „Бонжур, щастие!“, „Парижката школа по чар“ и „Французойките не спят сами“, която излезе на българския книжен пазар миналата година и се радва на огромен интерес от страна на читателите. Джейми списва и лайфстайл рубрики в популярни списания. За себе си твърди, че е безнадежден романтик и обича всичко френско.


Калина Гарелова е лингвист, професионален редактор и критик. Завършила е

Калина Гарелова е лингвист, професионален редактор и критик. Завършила е ...

......... Way: Magic and Mind in Late Iron Age Scandinavia, Neil PriceMeetings with Remarkable Manuscripts, Christopher De HamelMother Nature: Natural Selection and the Female of the Species, Sarah Blaffer HrdyClean Sweep (Innkeeper Chronicles), Ilona AndrewsSlouching Towards Bethlehem; The Year of Magical Thinking, Joan DidionВсичко, което трябва да знаете за:Книжен плъх (2)


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Добър вечер, дами ...

......... Георги Коев, който укривал Иван Минков, самоубил се при ареста му. Присъдата била изпълнена веднага. Останалите получили различни години затвор.Читателите на "Дневник" могат да купят книгата с 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчайте книгата с безплатна доставка тукВсичко, което трябва да знаете за:Четиво (1219)


Броени дни преди дългоочакваната си филмова премиера любимият роман на

Броени дни преди дългоочакваната си филмова премиера любимият роман на ...

......... си в училищен проект, който търси забележителностите в родния им щат, младите хора поемат на пътешествие, което ги отвежда на невероятни места – величествени, обикновени, красиви, грозни, странни, изненадващи. Също като живота! И както често се случва, се оказва, че най-ценните уроци се научават по най-необичайния начин.      


Вещият познавач на човешката душа Стефан Цвайг отново провокира с

Вещият познавач на човешката душа Стефан Цвайг отново провокира с ...

......... блестящи биографични романи като "Мария Стюарт", "Мария Антоанета" и "Триумф и трагедия на Еразъм Ротердамски" се самоубива заедно със съпругата си Лоте в Бразилия на 22 февруари, 1942 година. Същият човек ни завеща прозрението, че само моментите на криза имат значение в историята на един живот.По публикацията работи: Петя Славова


Балканите и бурната история на бивша Югославия са сред основните

Балканите и бурната история на бивша Югославия са сред основните ...

......... не на противопоставянето на Изтока срещу Запада, а на човешките права и прогреса.Нещо повече, тази книга е насочена към всички, които биха искали да разберат сложните процеси, определили съдбата на Балканите през последните няколко десетилетия, както и за онези, които се стремят да ги променят.  По публикацията работи: Петя Славова


В навечерието на най-романтичния ден от годината издателство „Ентусиаст“ публикува

В навечерието на най-романтичния ден от годината издателство „Ентусиаст“ публикува ...

......... животът не е романтична комедия с щастлив край. Особено когато тази годеница е най-добрата приятелка на Алис. Оказва се, че съдбата понякога има извратено чувство за хумор. Премиерата на „Танц на вселени“ ще се състои на 11 февруари от 19:00 ч. в „Книгата“, гр. София, ул. „Г. С. Раковски“ 193.


Мила Историите на живота си селектира Мила Иванова в книгата

Мила Историите на живота си селектира Мила Иванова в книгата ...

......... и се надявам, че тя ще ми даде силата да преодолявам вълненията в открито море по-леко. Че ще ме изведе на онова пристанище, което търся от малка. Там кислородът няма да бъде само за мен, а котвата ще държи здраво вярата ми в добротата на Синьото..."По публикацията работи: Петя Славова


Малката Дорис получава от баща си тефтер с червени кожени

Малката Дорис получава от баща си тефтер с червени кожени ...

......... – спомените. София Лундберг е работила като журналист и редактор на списание. Дебютният й роман „Червеният тефтер“ се превръща в световна сензация. Критиците оценяват високо умението на Лундберг да отвежда читателите на пътешествие през времето и пространството, любовта и загубата, и определят писателката като блестяща нова звезда в скандинавската литература.


Вечната битка между Тъмнината и Светлината е отново описана от

Вечната битка между Тъмнината и Светлината е отново описана от ...

......... познатите граници.Сергей Лукяненко е един от майсторите на руската фантастика. Носител е на наградите "Старт" (1993), "Меч Руматы" (1995 и 1997), "Интерпресскон" (1995 и 1996), "Аелита" (1999), а творбите му, сред които и филмираната "Нощен патрул", "Чернова", "Белова", "Геном", се превръщат в едни от знаковите творби на миналия век.По публикацията работи: Петя Славова


В нова книга събира малко познати исторически факти изследователят на

В нова книга събира малко познати исторически факти изследователят на ...

......... печати, с помощта на които Апостола се е сдобивал с документи, позволяващи му да обикаля свободно и вън от подозрение страната. „Васил Левски – отвъд митовете, легендите и заблудите“ е книга, която исторически уплътнява образа на Апостола с неизвестни факти, но и с дължимото уважение към личността и делото му.


Българският писател Георги Господинов заедно с аниматора Тео Ушев получиха

Българският писател Георги Господинов заедно с аниматора Тео Ушев получиха ...

......... които ще бъдат избрани петте номинирани за престижната награда „Оскар“ в категория - късометражна анимация.За Георги Господинов това е втора номинация в конкурса "Мъж на годината". През 2016 той беше номиниран редом с Боян Петров и Ружди Ружди.Гласуването е валидно до 20-и януари тази година.  По публикацията работи: Петя Славова


Бившият конституционен съдия и преподавател търси отговор на въпроса „Какъв

Бившият конституционен съдия и преподавател търси отговор на въпроса „Какъв ...

......... цел“ (с две издания), монографията „Процесът за отмяна на решенията на общото събрание на корпоративни общности“ и учебника „Международен граждански процес“. Участва в авторски колектив на „Граждански процесуален кодекс – приложен коментар“, автор е на сборници и на десетки научни статии в областта на дружественото, нестопанското право и гражданския процес.


На 92 години почина американската авторка на криминални романи Мери

На 92 години почина американската авторка на криминални романи Мери ...

......... семейството, тя напуска работа и започва да издава кратки разкази. Става сценарист и постепенно започва да пише и романи. Сред най-полулярните й са "Момиченцето на татко", "Къщата на спомените", "Някои дебне в нощта", "Нежни убийства" и др. Дъщеря й Керъл също е пише криминални романи.  По публикацията работи: Петя Славова


Георги Константинов е роден през 1943 г. в гр. Плевен.

Георги Константинов е роден през 1943 г. в гр. Плевен. ...

......... „Непадаща звезда“ са събрани съвременни негови стихове, писани през последните години.   Из „Непадаща звезда“ ЗВЕЗДНА ЛОТАРИЯ И пак не спя в нощта на Персеидите. Звезди се ронят тихо над сънищата на града. Освен една, която за късмет избирам... Улучил съм! Стои си тя в небето! Не пада моята звезда!


"Обичай ме бавно" е заглавието на новата стихосбирка на поета

"Обичай ме бавно" е заглавието на новата стихосбирка на поета ...

......... нищо. Има креативна самота, в която се чувстваш самодостатъчен, но повечето хора изпадат в самота, която не е градивна за тях и единственото спасение е да бъдат влюбени", каза Банев пред Bulgaria ON AIR. " Той сподели, че с годините стихотворенията му са станали по-дълбоки, по-философски.По публикацията работи: Анисия Иванова


Той е художник, карикатурист, режисьор и продуцент на анимационни, игрални

Той е художник, карикатурист, режисьор и продуцент на анимационни, игрални ...

......... Аврамов, Самуел Финци, Цветан Алексиев, Емил Котев, Здравко Москов. Във филма участват и много чуждестранни актьори, сред които и Бен Крос. Наградата на София на Столичната община ще бъде връчена на Анри КУЛЕВ на церемонията по откриване на 24-тия София Филм Фест на 12 март, в зала 1 на НДК.


Болезнено актуален роман на британския писател, общественик и интелектуалец Иън

Болезнено актуален роман на британския писател, общественик и интелектуалец Иън ...

......... романът мистификация "Операция "Сладкоугодник" и безподобният римейк на "Хамлет", озаглавен "В черупката".Освен че е един от най-интересните съвременни разказвачи, Иън Макюън е известен и с непримиримостта си към всякакви форми на дискриминация, екстремизъм и ограничаване на човешките свободи."Хлебарката" излиза у нас в превод на Иглика Василева.По публикацията работи: Петя Славова


Това е роман за една млада жена, преподавателка в провинциален

Това е роман за една млада жена, преподавателка в провинциален ...

......... Амалтея двадесет години по-късно”, на оригинални сборници с разкази и новели – от „Малка е Троя” до „Добри момчета, лоши момичета”. Превеждал е книги на Лорънс Стърн, Норман Мейлър, Гор Видал, Джером К. Джером, Агата Кристи, Джон Ървинг, Елизабет Костова и др. Носител на множество награди като автор и преводач.


Любим на няколко поколения, едновременно избухлив, доминиращ и с брилянтен

Любим на няколко поколения, едновременно избухлив, доминиращ и с брилянтен ...

......... сам размива линиите между познатите жанрове."Отровният пояс" е майсторски полет на човешката фантазия и предупреждение „колко точно тесен е пътят на нашето материално съществуване и какви бездни може би зеят от двете му страни"… и че те може да се отворят пред нас всеки един миг.По публикацията работи: Петя Славова


Тибетската система Бьон е една от най-древните лечителски системи в

Тибетската система Бьон е една от най-древните лечителски системи в ...

......... възраст Кристофър Хансард е обучаван в тибетската духовна и медицинска традиция Бьон. Образованието му продължава 23 години и включва хирургия, акупунктура, физиотерапия, психологическа терапия и усвояването на 11 хиляди билкови комбинации. Понастоящем Кристофър Хансард живее в Англия и е считан за един от водещите западни познавачи на древната тибетска мъдрост.