Хроникьорът на човешката душа Никълъс Спаркс е ненадминат в умението

Хроникьорът на човешката душа Никълъс Спаркс е ненадминат в умението ...

......... Хоуп и Тру се пресичат, привличането между тях е непонятно и наелектризиращо. Чувствата им обаче ще предизвикат буря, която ще помрачи надеждите за безоблачно щастие. Никълъс Спаркс е автор на "Един ден, един живот", "Виж ме", "С дъх на канела", "Последна песен". Много от книгите му са адаптирани за филми.


В едно далечно второкласно съчетание на измеренията, в една астрална

В едно далечно второкласно съчетание на измеренията, в една астрална ...

......... студ и сняг нямаше как да завали. В такова време вълците слизаха към селата и дърветата вдън гората се цепеха от мраз. Само дето вълци имаше все по-малко, и все по-малко и по- малко гори. В такова време здравомислещите хора си седяха вкъщи пред ог­нището. И редяха сказания за герои.


Добре дошли в непознатата страна на Светът на диска! В

Добре дошли в непознатата страна на Светът на диска! В ...

......... на 37 езика. От тях са продадени повече от 80 милиона екземпляра. „Леле-мале! Това беше страшно отдавна! Много се радвам, че този разказ никога не съм се опитал да го продам, обаче пак съм си поиграл с думите, да видя какво ще стане. Те, писателите, понякога тъй правят.” Тери Пратчет


„Дневникът на един книжар“, вдъхновен от Джордж Оруел, който също

„Дневникът на един книжар“, вдъхновен от Джордж Оруел, който също ...

......... най-голямата независима книжарница за книги втора ръка в Шотландия, намираща се в града на книгите Уигтаун. Когато не работи сред 100 000 книги в своята книжарница, той обича да се отдава на хобитата си - подслушване на клиенти, качване на забавни видеа в YouTube и стрелба по Киндъли на открито. 


История, която пречиства, предлага Ян Балабан. Мотивът да я напише

История, която пречиства, предлага Ян Балабан. Мотивът да я напише ...

......... описва Ян Балабан. Но го прави толкова топло, че книгата му изчиства, пречиства – дори и на цената на сълза. Като коледна светлинка е в този наш свят, толкова отчужден, че служим само на предметите. Като докосване от ангел, което разтърсва и ни кара да си спомним кои сме. Човеци.


„Голяма книга на духовете“ е разкошно цветно издание За 6-ия

„Голяма книга на духовете“ е разкошно цветно издание За 6-ия ...

......... бестселъра на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“. Заради удивителните прилики световните медии тиражират обвинението в плагиатство към Дан Браун и наричат Том Егеланд „авторът, по чиито дири върви Дан Браун“. Книгите на Том Егеланд са неизменно в списъците на бестселъри и са преведени на повече от 25 езика по света.Танцува и ухае дебютът на чешката писателка Анна Болава –

Танцува и ухае дебютът на чешката писателка Анна Болава – ...

......... в най-добрия роман на 2016-а. … а когато късно вечерта оставите настрана „Към тъмнината“, ще дочуете като главната героиня как билките оживяват. Но за нея залогът ще е на живот и смърт. Защото разпознаеш ли гласа им, пътуването към тъмнината вече е започнало. А връщане в света на хората няма.


Мортина е момиченце, но различно от останалите – тя е

Мортина е момиченце, но различно от останалите – тя е ...

......... серии на италианската телевизия РАИ до 2011, когато печели конкурса „Илюстратор на годината“. Оттогава се посвещава на илюстрацията, като работи за американски, английски и италиански издателства. „Мортина“ е нейната първа изцяло авторска книга. Живее в околностите на Флоренция със съпруга си, двете си дъщери, три котки и един палав хамстер.


Атракции и незабравими изживявания предлага започващото утре шестото издание на

Атракции и незабравими изживявания предлага започващото утре шестото издание на ...

......... става в различните държави и навлизането на темата в литературата. Фестивалът е съпътстван и от изложби BUCHSCHMUCK, например включва селекция от визуални интерпретации на произведения на немскоезични автори като Франц Кафка, Патрик Зюскинд, Гьоте, Херман Хесе и Е.Т.А. Хофман. Пълната програма на фестивала включва над 80 участници и 40 събития.


Нов туристически наръчник предлага интригуващи идеи за пътешествия из слабо

Нов туристически наръчник предлага интригуващи идеи за пътешествия из слабо ...

......... академия в Свищов Гавраилов и Николаева ще изнесат лекция, която ще бъде и предпремиера на книгата. Официалната премиера на „От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” е на 20 декември от 18:00 часа в регионална библиотека „Любен Каравелов” в Русе. Входът и за двете събития е свободен!


По покана на Международно дружество „Елиас Канети“ писателят, културолог и

По покана на Международно дружество „Елиас Канети“ писателят, културолог и ...

......... на свободата“ разглежда също и връзката между анархизъм и феминизъм, като показва анархистки мрежови активистки във Виена или заедно с Дилар Дирик, която говори за борбата на кюрдските жени в северна Сирия. Филмът ще може да се види в същия ден от 17:00 часа  в камерната зала на Доходно здание.Александър Батенберг остава в историческата памет като първия владетел на

Александър Батенберг остава в историческата памет като първия владетел на ...

......... за България. Нека след това споменът за мен не им дава мира, докато не обединят родината си", казва за себе си князът. „Княз Александър Батенберг. Истината за царуването му" може да бъда открита в търговската мрежа, на www.bulgarianhistory.shop или на щанда на сдружение „Българска история" на Коледния панаир на книгата.


Александър Батенберг остава в историческата памет като първия владетел на

Александър Батенберг остава в историческата памет като първия владетел на ...

......... от моята смърт последва някоя полза за България. Нека след това споменът за мен не им дава мира, докато не обединят родината си. „Княз Александър Батенберг. Истината за царуването му" може да бъда открита в търговската мрежа, на www.bulgarianhistory.shop или на щанда на сдружение „Българска история" на Коледния панаир на книгата.


На 11 декември започва шестият „Софийски международен литературен фестивал“. Дните

На 11 декември започва шестият „Софийски международен литературен фестивал“. Дните ...

......... на Министерство на външните работи на Германия. Партньори на Почетната програма са Посолство на Федерална република Германия, Княжество Лихтенщайн, Посолството на Република Австрия, швейцарската културна фондация „Про Хелвеция“, Посолство на Швейцария в България, „Традуки” и Фондация „Курт Волф”. Събитията са част от Културния календар на Столична община за 2018 г.


Този декември на български излиза едно от най-очакваните заглавия на

Този декември на български излиза едно от най-очакваните заглавия на ...

......... пиеси, според Несбьо любовта е централна тема. Лейди и Макбет си остават влюбени – въпреки зловещите престъпления, които извършват заедно, и въпреки драматичните епизоди в отношенията им. У всеки от нас дреме един потенциален убиец, който може да се събуди, ако се поддадем на низките си инстинкти – обобщава Несбьо.


Как един неочакван инцидент може да преобърне живота ни за

Как един неочакван инцидент може да преобърне живота ни за ...

......... литературната сцена в родината си през март 2018 г. със „Стаята на чудесата”. По-малко от година след излизането на романа правата за книгата са продадени в 20 държави по света. Преводът на „Стаята на чудесата” от френски език е на Валентина Бояджиева, а дизайнът на корицата е на Фиделия Косева.Новата звезда на френската литература Грегоар Делакур е роден през

Новата звезда на френската литература Грегоар Делакур е роден през ...

......... произведения на изкуството и галерист Еме Майт близо да Сен Пол дьо Ванс през 1964 г., фондацията „Майт“ (Maeght) притежава една от най-големите колекции на изкуство на ХХ в. и организира периодично тематични и ретроспективни изложби на изтъкнати художници от миналия век. – Б. пр. Превод от френски Александра Велева


Издателство

Издателство "Ентусиаст" издава новия роман на Розамънд Лъптън „Тишина“ Британската ...

......... най-добър дебютен роман на годината Waverton Good Read Award и е избран от Радио 4 за „Книга преди лягане“. Вторият ѝ роман „После“ „После“ също влиза директно в списъка с бестселъри на „Sunday Times“, като само в Обединеното кралство са продадени над 200 000 копия. „Тишина“ е третият ѝ роман.


В „Дневникът на Чакала“ Сивият дом в покрайнините на града

В „Дневникът на Чакала“ Сивият дом в покрайнините на града ...

......... в категория „Награда на публиката“ (2009) „Портал“ – победител в категория „Открытие себя (имени В. И. Савченко)“ (2010) „Странник“ – победител в категория „Необичайна идея“ (2010) „Студенческий Букер“ – за умелото преплитане на жанрове, стил и необичайност на артистичните средства (2010) „Звёздный мост“ – Сребърен кадуцей за дебютна книга (2010)


Какво търси Русия тук? Как в Москва виждат Балканите? Своите

Какво търси Русия тук? Как в Москва виждат Балканите? Своите ...

......... тази случка и къде стига по-нататък. Как три месеца преди това Путин и Ердоган заедно откриват най-голямата джамия в Европа в Москва, а след 3 месеца стават най-големите врагове. И как след 6 месеца отново са най-добрите приятели." "Русия се завръща на Балканите" вече е на книжния пазар. Издателството е "Изток-Запад".


Книгата

Книгата "Посока юг - пътуване към Антарктида" на Гергана Лаптева ...

......... и все повече туристи. Данните за географското местоположение на описаните обекти са преплетени с исторически факти за плаванията до Ледения континент, за да може читателят изцяло да се потопи в атмосферата на едно такова пътуване. Местата, хората и събитията са действителни и са сбор от седем последователни експедиции до Антарктида.


"Тиха нощ! Свята нощ!" – прозвучи ли тази мелодия, всички благоговейно притихваме. Милиони ...

......... с това изпълнение започнал шеметният път на тази велика песен. Път, извел я по села и градове на цяла Европа и на света във време без интернет, без телефони, грамофони и дори без автомобили. За да стане днес символ на Рождеството и на мира в душите в този светъл ден.    


Авторът на „Да четеш „Лолита“ в Техеран“ ще зарадва почитателите

Авторът на „Да четеш „Лолита“ в Техеран“ ще зарадва почитателите ...

......... Нафизи разглежда образователната система в САЩ, осъжда остро цензурата в Иран и размива границите между континенти и векове. По думите на Набоков, „Читателите се раждат свободни и трябва да останат свободни.” Независимо дали във време на война или мир, нуждата от книгите и тяхната „Република” е еднаква навсякъде по света.


Тази вечер в столичният хотел София Балкан е представянето на

Тази вечер в столичният хотел София Балкан е представянето на ...

......... води на това съперничество – вървейки на Запад, но гледайки на Изток. Основните тези застъпени в книгата ще бъдат представени от уважавани експерти и публицисти, които имат активна позиция и професионален опит в близкоизточната тематика. В дискусията ще се включат още дипломати, политици, политолози, анализатори и представители на гражданското общество.


По неповторим начин и с лекота тя умее да говори

По неповторим начин и с лекота тя умее да говори ...

......... е подготвила и специални изненади за почитателите си. Така че, ако досега си се чудил какво да правиш на 29 ноември, то вече знаеш – ще бъдеш пренесен в един нов свят. Този на култа към Живота с всички прекрасни неща, които тепърва ще се случват. Защото най-хубавото тепърва предстои!


Предлагаме ви откъс от новото издание на романа Винету 2

Предлагаме ви откъс от новото издание на романа Винету 2 ...

......... споделя възгледите за робството на разбунтувалия се Юг, нямах намерение излишно да си навличам подозрението на робовладелците и да се излагам на усложнения, чийто изход не можеше да се предвиди. Да се върна при родителите си в моето отечество, които се нуждаеха от подкрепа? Това беше може би най-разумното. Но...


Писателската академия „Заешка Дупка“ обяви, че стартира нов прием за

Писателската академия „Заешка Дупка“ обяви, че стартира нов прием за ...

......... цена за обучението, а от Академията предлагат и изплащане на таксата на равни вноски. Приемът ще продължи до 20-ти януари, 2019 година. Още подробности и информация за необходимите документи за прием може да научите от официалния сайт на „Заешката Дупка“: http://www.zaeshkadupka-academy.com/ от Facebook: https://www.facebook.com/zaeshkadupka.academy/ и на GSM: 0883 402 747.


През 2016 г. по книжарниците се появи ново издание на

През 2016 г. по книжарниците се появи ново издание на ...

......... там за първи път едва през 1908 г. – цели 15 години след публикуването на трилогията „Винету” – и не стига по-далеч от Бъфало, щата Ню Йорк. Темата за християнските ценности и човешките добродетели е широко застъпена в творбите му, които и до днес вълнуват малки и големи по света.


Когато снежинките навън отброяват оставащите минути до Коледа и ароматът

Когато снежинките навън отброяват оставащите минути до Коледа и ароматът ...

......... чудеса, а усещането ще остане с вас дълго след като сте затворили последната страница. Колекцията "Класически коледни истории" включва най-прочутите коледни творби на именити писатели, сред които Робърт Луис Стивънсън, Луиза Мей Олкът, Антон Чехов, Фьодор Достоевски, Лев Толстой, Оскар Уайлд, Братя Грим, О. Хенри, Чарлс Дикенс и други.  


Новият сборник с разкази на нашия автор Николай Фенерски ще

Новият сборник с разкази на нашия автор Николай Фенерски ще ...

......... първи път в offnews.bg, други са чисти, неопетнени и неосквернени от интернет. И понеже традиционният формат за представяне на книги в стил "говорещи глави" вече е прекалено скучен, се предвижда Фенерски и Бат Невен, твърде известен бургаски бард, да организират една образцова литературно-музикална вечеринка. Поканени са всички приятели и врагове.


Ричър отново e на път. Пак на автостоп. Решил е

Ричър отново e на път. Пак на автостоп. Решил е ...

......... си минало, канадците са изправени пред неочаквана опасност – те стават пленници на мотела. Разследването на Ричър води до шокиращо откритие: настоящето може да е сурово, но миналото може да бъде наистина смъртоносно. „Джак Ричър е като съвременен Джеймс Бонд, герой, който никога няма да ви омръзне.“ – Кен Фолет


Сборникът с разкази „Десет женски изневери“ от Катя Антонова е

Сборникът с разкази „Десет женски изневери“ от Катя Антонова е ...

......... Издателство „Будлея“ е импринт на „Рибка“ и е насочено към дамската аудитория, като книгите му се обръщат към теми, по които, поради една или друга причина, обществото ни не успява да проведе активен дебат. Редактор на „Десет женски изневери“ е Габриела Кожухарова, а графичното оформление е дело на Евгения Николова.


Илюстрираната автобиографична книга на Орлин Горанов

Илюстрираната автобиографична книга на Орлин Горанов "Да започнем отначало" излиза ...

......... за приятел е страхотна привилегия. Предугажда и леко, без грам демонстрация прави така, че да се чувстваш спокоен, обгрижен и обичан. Безупречно е коректен и всеотдаен, роднина да ми е, не би се държал така с мен. Рядко се среща такова безоблачно и ценно приятелство. Късметлия съм!" – Орлин Павлов


Новата обемна биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на

Новата обемна биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на ...

......... е безспорна. Но по-важно е, че читателят инстинктивно изгражда доверие към неприсъстващия разказвач", категорична е още Недкова. “Животът и смъртта на Людмила Живкова. Биография” с автор Иво Милев излиза на 5 декември под логото на издателство СЕНС. Книгата е с обем 736 страници и представлява луксозно издание с твърди корици.


Фондация „Цанко Лавренов“ и Книгоиздателска къща „Труд“ в партньорство със

Фондация „Цанко Лавренов“ и Книгоиздателска къща „Труд“ в партньорство със ...

......... Жанет Митева. Художник е Людмил Веселинов, а технически редактор Стефка Иванова. Фотограф на повечето живописните произведения е Анатоли Михайлов. Книгата е произведена в печатница „Симолини 94“. Изданието се представя в Софийска градска художествена галерия на 20 ноември 2018 г, от 18:30 ч., в няколко дни преди рождената дата на художника. 


"Тайните учения на спиритистите" от Харви Мартин представлява първият изчерпателен ...

......... да напише книга за духовното лечение. През 1977 г. Мартин създава център за холистично лечение в Хавай. През 1983 г. заминава за Филипините и прекарва шест години в средите на християнските спиритисти, където изучава практиките им за паранормално лечение. Даровит оратор и лечител, в момента Мартин живее в Савана, Джорджия.


Повишеният интерес към темата за чревната микрофлора през последните години

Повишеният интерес към темата за чревната микрофлора през последните години ...

......... от 60 готварски книги. Работи и като консултант по хранене за няколко лайфстайл списания и здравословен начин на живот. Тя специализира по темата за здравословното хранене, като някои от наскоро публикуваните й книги са: „Кокосова вода и кокосово масло“, „Ядкови млека и масла“ и „Смутита и каши за сила“.  


Дов Алфон, писател, журналист и бивш офицер от най-секретното звено

Дов Алфон, писател, журналист и бивш офицер от най-секретното звено ...

......... Тел Авив Ориана Талмор, която трябва да идентифицира жертвите. Но всяка тяхна стъпка се следи от китайски командоси, които провеждат невероятна по мащабите и жестокостта си тайна операция във френската столица. Убийствата следват едно след друго. Напрежението в кабинетите на властта расте. Очертава се дълга нощ в Града на светлината...


Остава по малко от месец до началото на шестото издание

Остава по малко от месец до началото на шестото издание ...

......... община. Събитията се провеждат в партньорство с Франкфуртския панаир на книгата, Гьоте-институт България и с финансовата подкрепа на Министерство на външните работи на Германия. Партньори на Почетната програма са Княжество Лихтенщайн, Посолството на Република Австрия, швейцарската културна фондация „Про Хелвеция“, Посолство на Швейцария в България, „Традуки” и Фондация „Курт Волф”.


Каролина Шути, една от най-интересните съвременни немскоезични писателки, пристигна в

Каролина Шути, една от най-интересните съвременни немскоезични писателки, пристигна в ...

......... хора, които са били принудени да напуснат дома си и да се приспособят към новата и понякога неприятелска среда. Романът й е пропит от идеята за изгубената памет и непрестанното търсене на идентичността, благодарение на която можем да намерим мястото си в живота и да постигнем вътрешна хармония и спокойствие.


Накъде отива човешката цивилизация 100 години по-късно В дните, когато

Накъде отива човешката цивилизация 100 години по-късно В дните, когато ...

......... руските войници бълнуват на немски език, тоест рецитират стиховете на Гьоте. Заличават се езиковите и културните бариери, защото човекът е просто от плът и кръв и страда еднакво: „На един и същ език се ридае и на един и същ език се умира – и на изток, и на запад.“


През ноември излезе

През ноември излезе "Голямата битка за Космоса" - книга за ...

......... вдъхновението си. Единият от тях е Джеф Безос, собственик на моя работодател - вестник Washington Post. Ще го кажа направо. Признавам си, че беше доста странно да пиша книга за някого, който може да ме уволни.“ В резултат журналистът създава увлекателна и информативна книга, изпълнена с ярки и провокативни детайли.


В луксозното издание с твърди корици за първи път се

В луксозното издание с твърди корици за първи път се ...

......... Фондация „Ане Франк“ текст е с една четвърт по-обемен от досегашната версия и представя много по-задълбочен поглед върху света на едно смело момиче, което умее да вижда красотата и в най-тъмните си мигове. „Задната къща. Дневникът на Ане Франк“ е историята на всеки тийнейджър… в условия, които малко тийнейджъри познават.


Вокалистът на Godsmack разказва за своя труден път към славата,

Вокалистът на Godsmack разказва за своя труден път към славата, ...

......... получили своя изключително рядък шанс да се измъкнат от локалната бостънска сцена. „Пътищата, които избираме“ е едновременно книга за феновете на Съли Ерна и Godsmack, но и невероятна история сама по себе си – изпълнена с неочаквани обрати, невероятни, но съвсем действителни случки и екшън, достатъчен за няколко холивудски филма.


С безпрецедентен интерес още преди публикуването си и дебют в

С безпрецедентен интерес още преди публикуването си и дебют в ...

......... Но с какъв въпрос и отговор ще затвори книгата, с какво усещане за нея, за света и за себе си, е негов избор. Там аз нямам думата", убедена е Мария Лалева, която през последните седмици обиколи почти цяла България, за да разказва `има ли живот в скалите` на своите почитатели.


Един от най-добрите български журналисти с невероятна амалгама от поезия,

Един от най-добрите български журналисти с невероятна амалгама от поезия, ...

......... красив поетичен език, ярки герои, остри ситуации.. Не е публицистика, макар че поставя личното страдание, разболяване и излекуване в контекста на живото съвременно българско общество. Тя е всичко това, но и нещо различно, нещо повече. Не е наръчник за самопомощ, но вярвам, че ще помогне на много хора. Мария Донева


Носителят на наградата за най-добра книга на годината в категория

Носителят на наградата за най-добра книга на годината в категория ...

......... години преди 11 септември прави „Малки пожари навсякъде“ роман от ранга на „Непорочните самоубийства“ на Джефри Юдженидис. Актуална – и същевременно безвременна – Инг ще ви накара да се запитате: Възможно ли е човек да се пребори с несправедливостите на живота и да „запали пожар“ в света и на другите?


Една нощ от влака насред полето слиза самотен пътник. Вместо

Една нощ от влака насред полето слиза самотен пътник. Вместо ...

......... коня понамаля и той отстъпи от престъпното си желание. Странникът ясно виждаше как дяволът прелива от единия в другия и още повече ги съединява. Това момче никога няма да стане старец, помисли си той. Явно бърза да иде при майка си и баща си. Дотегнало му е да е сираче.


Новата книга на Хули Леонис разкрива важните аспекти на кармичната

Новата книга на Хули Леонис разкрива важните аспекти на кармичната ...

......... По един достъпен и разбираем начин той помага на човек да опознае себе си на базата на астрологията. Това е първата му книга, която повдига завесата за кармата и дава информация за пътя на душата през зодиака – ключова тема в неговото творчество, която изследва още от първата си книга.


В началото на ноември на български език излиза книгата „Манчестър

В началото на ноември на български език излиза книгата „Манчестър ...

......... Търново – по време на официалната годишна среща на фен клуба на Манчестър Юнайтед в България. Специален гост на събитието ще бъде легендата на „Червените дяволи” Лий Мартин, който е и герой в изданието. Преводът от английски език е на Христо Димитров, а оформлението на корицата – на Дамян Дамянов.


"Совата" последва криминалния дебют на норвежеца Самюел Бьорк „Пътувам сама“ ...

......... правилните избори – да бъде вярната половинка на лекар работохолик и вечно нагърбената с отговорности майка. Къде отидоха страстта, политическата ангажираност от младостта ѝ? В своята несигурност тя допуска в живота си млад мъж, чиито идеали я увличат, но връзката им ще я отведе на пътя на много болен ум...


Още преди да се е появила като книга, „Тъй рече

Още преди да се е появила като книга, „Тъй рече ...

......... Тя самата никога не е била еднаква, стереотипна, винаги е била различна, изненадваща, но и винаги разпознаваема. В новата й книга има стихове, от които човек може да го заболи, но и да се пречисти. Именно в това е силата на голямата литература, която остава и за тези след нас.


„Тази награда ме успокои, че десетилетните ми усили не са

„Тази награда ме успокои, че десетилетните ми усили не са ...

......... д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“, който сподели, че след години на колебание и затишие словото е заживяло в НДК по един уникален начин. Зам.-кметът благодари на хората, направили това възможно, така че и българските писатели да са на световната литературна сцена.


Коледната украса още е прибрана, градските елхи и площади чакат

Коледната украса още е прибрана, градските елхи и площади чакат ...

......... които бързо намират своето място в сърцата на читателите. Още с първите страници „Винаги ще има Коледа“ ви изкушава да се настаните в любимото си място за четене с чаша горещ шоколад и приятна коледна музика за фон и да се потопите в атмосферата на най-уютния и романтичен сезон!  


Издателска къща „Хермес“ има удоволствието да обяви Девети национален литературен

Издателска къща „Хермес“ има удоволствието да обяви Девети национален литературен ...

......... - резултатите от Деветия национален литературен конкурс „Хермес“ ще бъдат обявени на 3 март 2019 г. - отличените книги в конкурса ще бъдат издадени в навечерието на 24 май 2019 г. Изпращайте ръкописите на имейл адрес: [email protected] В темата на електронното писмо да се добави За Девети национален литературен конкурс „Хермес“.


30 книги от български автори с отстъпка 50% очакват читателите

30 книги от български автори с отстъпка 50% очакват читателите ...

......... Емил Андреев, Александър Секулов и много други. В кампанията се включва и електронна книжарница „Хермес“ (www.hermesbooks.com), където заглавията и отстъпките са същите. Денят на народните будители е чудесен повод да зарадвате себе си или свой близък с книга от български автор. Присъединете се към нас в Дните на българската книга.


Книгата

Книгата "Годината на осемте химии" съдържа истинските истории на жени ...

......... четвърта жена, двайсет и пет години по-млада от него. Моят приятел е с петнайсет години по-млад от мен. Родата заклеймява братовчед ми за N-ти път. А на мен ми казват: – Няма значение с колко години е по-малък от теб. Само да си добре! Има полза да си раково болен."


Изданието допълва поредицата „Събрани приказки и разкази“ от датския писател

Изданието допълва поредицата „Събрани приказки и разкази“ от датския писател ...

......... смъртта на поета през 1875 г., други са просто недовършени, а трети сам Андерсен е дал за издаване на различни места, а не в собствените си сборници с приказки. Няколко от тези произведения като „Потъналият манастир“, „Тази басня се отнася за теб“ и „Картите с картинки“ излизат за първи път.


„Ентусиаст“ издава за първи път на български език световния бестселър

„Ентусиаст“ издава за първи път на български език световния бестселър ...

......... до полуда“ издадена от „Ходър eнд Стофтън“ през 2014 г. и още осем други издателства. Следва я „Фермата на края на света“ през 2016 г. „Анатомия на един скандал“ е публикувана във Великобритания, САЩ и преведена на четиринайсет езика. Сара живее близо до Кеймбридж със съпруга и двете си деца.


"Градът на салкъмите" (издание на „Персей“, превод Христо Боев) е ...

......... Критерион, който включва такива светила като Емил Чоран, Мирча Елиаде и Йожен Йонеско.В началото на 40-те години на миналия век му е забранено да работи като журналист и му е отнет лицензът на пледиращ адвокат поради факта, че е евреин. У нас е познат с романите си "Жени" и "Произшествието".


Пълното издание на „Задната къща. Дневникът на Ане Франк“ излиза

Пълното издание на „Задната къща. Дневникът на Ане Франк“ излиза ...

......... губи надежда въпреки лишенията и страха от надвисналата смърт. Настоящият преработен от Мирям Преслер и одобрен от Фондация „Ане Франк“ текст е с една четвърт по-обемен от досегашната версия и представя много по-задълбочен поглед върху света на едно смело момиче, което умее да вижда красотата и в най-тъмните си мигове.


Книгата на най-четения албански писател Бен Блуши ще бъде представена

Книгата на най-четения албански писател Бен Блуши ще бъде представена ...

......... през 2014 г. печели Наградата за литература на Европейския съюз. През следващите години публикува още три романа и един сборник с есета.Произведенията на Блуши разтърсват албанската литературна сцена и се превръщат в своеобразен феномен. Те разглеждат исторически събития, преплитат различни човешки съдби и житейски теми. Преведени са на много езици.


Шедьовърът му „Щастливеца Пер“е вече екранизиран и посяга към „Оскар“

Шедьовърът му „Щастливеца Пер“е вече екранизиран и посяга към „Оскар“ ...

......... Понтопидан така и не получава инженерска диплома, а се насочва към естествените науки. Той започва да пише разкази и романи, в които изобличава нравите на съвремието си. Удостоен е с Нобелова награда за литература „за автентичните описания на съвремието в Дания“, а Томас Ман го нарича „поет епик по рождение“.


Книгата на Ерик Бертран Ларсен промени литературата за лична мотивация

Книгата на Ерик Бертран Ларсен промени литературата за лична мотивация ...

......... професионални атлети, олимпийски медалисти. Популярността му прекрачва границите на родината му Норвегия, а сред клиентите му са Microsoft, Бостънската консултантска група, енергийният гигант „Статойл“. Освен военната подготовка като военноморски тюлен, той има и магистърска степен по бизнес и икономика. С книгата му животът ви действително може да се промени кардинално.


"Искам да разбера какво мисли Бог" - Алберт Айнщайн Световнопризнатият ...

......... е обявен за една от стоте най-видни личности на XX век. Д-р Менас Кафатос има близо 40-годишен опит като университетски преподавател по физика. Работил е като научен сътрудник в НАСА и е автор на няколко книги и множество статии в областта на астрофизиката, космологията, глобалните климатични промени и др.  


Безспорно талантливият актьор Уилям Дефо, като прочутия художник Ван Гог,

Безспорно талантливият актьор Уилям Дефо, като прочутия художник Ван Гог, ...

......... Мадс Микелсен, Матийо Амалрик, Еманюел Сение, Нилс Ареструп и др. Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg. Гледайте селекцията на Киномания 2018, за да видите големите филми преди големите награди! Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.


След трийсет години Уилсън Луис осъзнава, че романтиката отдавна отсъства

След трийсет години Уилсън Луис осъзнава, че романтиката отдавна отсъства ...

......... на човешката душа Никълъс Спаркс е ненадминат в умението си да разказва необикновените истории на обикновените хора. Той е автор на бестселърите„Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Моят път към теб”, „Най-дългото пътуване”, „Изборът”, „Виж ме”. С шумен успех са приети и филмите по незабравимите му романи.


Ервин Ласло и Антъни Пийк описват десетки конкретни примери, подкрепени

Ервин Ласло и Антъни Пийк описват десетки конкретни примери, подкрепени ...

......... все още невидими за нас. Светът е неимоверно по-сложен от традиционните ни представи и вече е необходима нова научна парадигма, основана на последните открития в квантовата физика, неврологията и ред други сфери на познанието. Само по този начин хипотезата, че в определен смисъл човечеството е безсмъртно, придобива реални контури.  


Излезе романът „Ръкавици за студената война“ от Румяна Захариева. Преди

Излезе романът „Ръкавици за студената война“ от Румяна Захариева. Преди ...

......... която осем години по-късно излиза от печат и в България. Следват на немски романите „Имало едно време сега“, „Ръкавици за студената война“ (в оригинал 7 Kilo Zeit) – претърпял 5 издания, „Меча кожа“, „Транзитна виза за живота“ и др. Носител е на литературните награди на Северен Рейн-Вестфалия и Die LESE.


"Празникът на Вси светии" е посветен на П. Г. Удхаус, ...

......... неподозирания извършител. Но разследването се оказва много по-трудно, отколкото Поаро е очаквал. Агата Кристи е най-популярният криминален автор в света. Нейните произведения са преведени на над сто езика, продадени в повече от два милиарда екземпляра. Ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща, Агата Кристи е обявена за "Първата дама на криминалния жанр".