Фигурата на бащата е една от най-важните в живота на

Фигурата на бащата е една от най-важните в живота на ...

......... в ранчото. Едно от нещата, които са толкова интересни за този начин на живот и за дядо ми, е, че той сам правеше всичко", спомня си Безос. Най-добрият урок, който научава от дядо си, е "да бъде изобретателен". Неговото мото, както Безос си спомня, е: "Ако има проблем, има решение."


Доверието и лоялността е трудно да бъдат пренебрегнати в корпоративния

Доверието и лоялността е трудно да бъдат пренебрегнати в корпоративния ...

......... мога да работя с..." Никой не обича интригите. Освен това се предполага, че сте на работа, за да си вършите задълженията, а не за да сте приятел с колегите си. "Не е моя вина" Хората, които вечно се оправдават или постоянно си търсят извинения, също не са на особена почит.


Професионалното отношение винаги включва комуникация, която кара околните да се

Професионалното отношение винаги включва комуникация, която кара околните да се ...

......... ви помогнат да придобиете още по-професионално отношение: Изграждане на характера Успешните хора са елегантни умерени. Не бива да изтъквате опита и уменията си постоянно. Трябва да имате самочувствие, но оставете действията и постиженията ви да говорят сами за себе си. Да бъдете ценен професионалист изисква кален характер и сериозно отношение.  Увереност и умения


Професионалното отношение винаги включва комуникация, която кара околните да се

Професионалното отношение винаги включва комуникация, която кара околните да се ...

......... ви помогнат да придобиете още по-професионално отношение: Изграждане на характера Успешните хора са елегантни умерени. Не бива да изтъквате опита и уменията си постоянно. Трябва да имате самочувствие, но оставете действията и постиженията ви да говорят сами за себе си. Да бъдете ценен професионалист изисква кален характер и сериозно отношение.  Увереност и умения


Понякога всичко около нас губи значение и ние попадаме в

Понякога всичко около нас губи значение и ние попадаме в ...

......... отговорност за действията си Не всичко, което се случва в живота ни е по наша вина, но винаги отговорността е наша. Обвинението на другите хора или на обстоятелствата не ни помага и ни дърпа назад, по-далече от успеха. Способността да признавате грешките си е изключително важна.  5. Липсата на подкрепа от близките


Когато милиардерът Джордж Робъртс натрупва богатството си през 80-те години

Когато милиардерът Джордж Робъртс натрупва богатството си през 80-те години ...

......... заради ниски доходи, започването на работа понякога не е очевидният избор, който изглежда. "Точно сега много хора, които ходят на работа, се изправят пред този вид хобсиански избор - да получавам ли някаква (социална) субсидия, за да покривам основните си нужди, или мога да се издържам изцяло работейки?", отбелязва Джавитс.Първият работен ден в нова компания обикновено е един от

Първият работен ден в нова компания обикновено е един от ...

......... научат повече за вас.  Но вие също трябва да се поинтересувате и да се опитате да научите нещо за тях.  Интересувайте се от работния процес и правилата за работа, изяснявайте и задайте въпроси, които улесняват адаптацията ви в новия екип.  И не забравяйте да благодарите за всяка помощ и информация.


Младите хора в България най-желаните работодатели у нас са Hewlett

Младите хора в България най-желаните работодатели у нас са Hewlett ...

......... като те са били анкетирани през периода 15 февруари - 15 май 2018 година. Всички те са отговорили на въпроса къде биха искали да работят и какви са мотивите им да изберат съответната компания. Ето и кои са всички, попаднали в списъка за най-желаните работодатели в България за 2018 година:


Финландия спешно търси около 30 финансови специалисти, които са добре

Финландия спешно търси около 30 финансови специалисти, които са добре ...

......... и други скандинавски държави, заедно с Германия и Централна Европа, посочва Туоминен. Финландските власти се надяват да се сдобият с нужните кадри до началото на есента. Преместването на Nordea е насрочено за октомври. Финландският финансов регулатор в момента има около 200 служители, сред които около 40 експерти по финансовата стабилност.


Според някои етикета е отживелица и вече всичко е позволено,

Според някои етикета е отживелица и вече всичко е позволено, ...

......... за начина, по който ви възприемат околните е полезно и за вашето здраве. С регулярни упражнения ще стегнете мускулите си на гърба и лесно ще имате правилна стойка в седнала и изправена позиция. Препоръчваме йога за целта. Освен, че е много женски спорт, влияе добре на емоционалното и физическото състояние. Pinterest


Според някои етикета е отживелица и вече всичко е позволено,

Според някои етикета е отживелица и вече всичко е позволено, ...

......... за начина, по който ви възприемат околните е полезно и за вашето здраве. С регулярни упражнения ще стегнете мускулите си на гърба и лесно ще имате правилна стойка в седнала и изправена позиция. Препоръчваме йога за целта. Освен, че е много женски спорт, влияе добре на емоционалното и физическото състояние. PinterestМилиардерът Чарли Мънгър, вицепрезидент на инвестиционната компания Berkshire Hathaway отдавна

Милиардерът Чарли Мънгър, вицепрезидент на инвестиционната компания Berkshire Hathaway отдавна ...

......... милиардерът съветва да се образовате, колкото можете по-добре. Мънгър дава за пример великия физик сър Исак Нютон, който получава огромно признание за работата си, усвоявайки откритията на своите предшественици. "Ако съм успял да видя малко по-далеч от другите хора, то е защото стъпих на раменете на гиганти", признава самият Нютон.


На интервюто за работа всичко има значение - от това

На интервюто за работа всичко има значение - от това ...

......... на всички опции от този род. 11. Бельо, което се вижда под дрехите Това означава, че цвета на бельото в никакъв случай не трябва да е по-тъмно от този на дрехите ви. 12. Прекалено тежък парфюм Едно пръскане е достатъчно. Не прекалявайте с ароматите, да миришете на чисто е достатъчно.


Голяма част от нас прекарват средно по 1/3 от ежедневието

Голяма част от нас прекарват средно по 1/3 от ежедневието ...

......... работа; Обсъждате външния вид на някой колега; Говорите прекалено високо; Водите лични разговори по телефона по цял ден; Държите се недружелюбно с повечето хора; Навлизате в личното пространство на колегите си; Псувате; Нервничите, като играете с ключовете си, тактувате с крак или дъвчете шумно дъвка; Избягвате общите събирания с колеги.


Парите играят важна роля във всекидневието ни. Те могат да

Парите играят важна роля във всекидневието ни. Те могат да ...

......... Няма пряк път към постигането на вашите цели, всичко се гради с упорите работа и саморазвитие. Трябва да градите умения, да четете, да учите и да полагате много допълнителни усилия. Никой няма да е доволен от посредствени качества, особено ако се стремите към високи позиции. Парите не растат по дърветата.


Може да ви са наложи да говорите пред хора по

Може да ви са наложи да говорите пред хора по ...

......... като се опитвате да поглеждате записките си рядко. Така ще наблюдавате езика на тялото си, който от своя страна не бива да бъде подценяван. Прочетете записките, които сте подготвили да презентирате пред приятел, за да може  той да ви посочи грешките, които правите. 2. Тествайте техниката и мястото, където ще говорите.С процъфтяващ бизнес и 14 деца, за които да се

С процъфтяващ бизнес и 14 деца, за които да се ...

......... един начин. "Не искам непременно да следват кариерата ми. Искам да бъдат най-добрите в това, което ги интересува", казва жената. "Въпреки това се надявам, че всеки от тях ще се бори за опазване на дивата природа и ще подаде ръка за помощ на онези, които изживяват труден момент", споделя тя.


Искате ли да водите живот, изпълнен с щастие и удовлетвореност?

Искате ли да водите живот, изпълнен с щастие и удовлетвореност? ...

......... зависимостта на щастието в живота ни и всички други негови компоненти, Радж Рагунатан излага в своята книга "Ти си умен, успешен, но дали си ЩАСТЛИВ?". Той ще я представи официално пред родната публика на 11 май, петък, в Американския център на Столичната библиотека, от 17:30 ч. Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Повечето от нас искат да бъдат харесвани от хората наоколо,

Повечето от нас искат да бъдат харесвани от хората наоколо, ...

......... първите няколко минути след запознанството. За това, не губете време в мисли как ще се представите, а направете първо тези неща. 3. Обръщайте се към хората по име Адресираното обръщение създава чувство за уважение и би впечатлила новите ви познати. Приема се като знак за признателност и така бихте изградили взаимен респект.


Случва ли ви се да се чувствате разтревожени или да

Случва ли ви се да се чувствате разтревожени или да ...

......... преследваме и не бива тя да ни отклонява от щастието ни. Опитайте се да не обвързвате щастието си с определено събитие, защото в противен случай удоволствието ви винаги ще е част от краткотрайно събитие и нов стремеж с всяка следваща задача. Открийте щастието е малките неща и в самите вас!


Завършвате образование, получавате диплома, започвате работа и си я вършихте

Завършвате образование, получавате диплома, започвате работа и си я вършихте ...

......... вероятно такъв разговор да доведе до сериозни положителни промени за вас.  Ако смятате, че възлаганата ви работа не отговаря на вашата квалификации, то и тогава не си струва да мислете за напускане. Може би трябва да разговаряте с вашите мениджъри и да решавате този проблем по не толкова радикален начин.


При интервютата за работа често се задават еднотипни въпроси независимо

При интервютата за работа често се задават еднотипни въпроси независимо ...

......... си работа? Това е задължителен въпрос особено, ако предишният опит на човека е свързан с преминаването за кратко време през няколко работни места. Интервюиращият иска да разбере дали кандидатът губи бързо мотивация и си търси ново място, както и дали няма проблем с ръководството или колегите си в настоящата фирма.


Какво е нужно, за да бъдем успешни? Какво трябва да

Какво е нужно, за да бъдем успешни? Какво трябва да ...

......... на KFC 3. "Опитът ме научи на няколко неща. Едното е да слушаш инстинктите си, без значение колко добре звучи нещо, написано на хартия. Второто е, че си най-вече добър, когато се придържаш към нещо, което вече знаеш. И третото е, че някои от най-добрите инвестиции са тези, които не сме направили."


В Щатите цели 4,7 милиона души са заети в индустрията

В Щатите цели 4,7 милиона души са заети в индустрията ...

......... Щатите липсата на специалисти надхвърля 270 хиляди. След Калифорния най-много свободни работни места има в Тексас - близо 37 хиляди. В Ню Йорк търсят още 31 хиляди души. Сред останалите места, където ИТ специалистите не достигат са още, Пенсилвания, Илинойс, Охайо и Флорида. You will find more infographics at Statista


Главният изпълнителен директор на най-голямата верига ресторанти в Китай не

Главният изпълнителен директор на най-голямата верига ресторанти в Китай не ...

......... рисковано, това е нещо, което е искала да пробва. "Това беше нещо, което исках да направя. Беше много предизвикателно, имаше голяма вероятност да не мога да го направя, но беше правилното нещо, което да направя за себе си и за няколкото хиляди служители, така че реших да опитам", признава тя.


Когато не знаете как да отговорите на въпрос по време

Когато не знаете как да отговорите на въпрос по време ...

......... намерите правилния отговор. 2. Не казвайте веднага "Не знам" Не трябва да казвате на интервюиращия, че не знаете отговора, без да го обмисляте.  3. Задавайте въпроси Може да има въпрос, който не разбирате. Помолете интервюиращия да изясни какво е казал. По този начин може да получите повече детайли.  4. Кажете на интервюиращия това, което знаете


Средният американец, притежаващ дом, печели допълнителни 50 долара на ден.

Средният американец, притежаващ дом, печели допълнителни 50 долара на ден. ...

......... собствениците на жилище натрупват 337 долара към богатството си всеки работен ден заради това, че притежават дом. Аарон Теразас, старши икономист в Zillow, посочва, че "за собствениците, които вече са изплатили или са близо до изплащане на ипотеката си, този допълнителен "доход" може да случи като нещо като втора работа".


Трудните разговори са част от работния ден. От искането на

Трудните разговори са част от работния ден. От искането на ...

......... в обувките на човека, с който разговаряте. Не говорете се себе си и своите преживявания, а се фокусирайте в настоящата ситуация. Опитайте се да подходите към разговора без да сте предубедени. Ако таите негативни чувства, е много по-малко вероятно разговорът да приключи добре. А и винаги има шанс да грешите.


Противно на общоприетото схващане, не е нужно да притежавате свръхчовешка

Противно на общоприетото схващане, не е нужно да притежавате свръхчовешка ...

......... следването на ангажиментите е отличителен белег за надеждност и кара хората да вярват, че могат да разчитат на вашето продължително силно представяне в бъдеще. "В бизнеса се ценят надеждните и компетентни хора. Работодателите и клиентите са по-склонни да поемат рискове и да им дадат повече възможности", отбелязват Ботельо и Пауъл.


Срещаме се с Анлия Петкова, която ще ни разкаже за

Срещаме се с Анлия Петкова, която ще ни разкаже за ...

......... жалост вече не е сред нас, беше изключително вдъхновяваща личност. Един голям творец, който всяка година ни е изненадвал с нови колекции, с абсолютно нови неща, колекциите никога не са си приличали. Винаги имаше нови елементи, дори в булчинските колекции, за това беше един от най-добрите дизайнери в световен мащаб.


Повечето адвокати и счетоводители извън Европейския съюз спечелят твърде малко,

Повечето адвокати и счетоводители извън Европейския съюз спечелят твърде малко, ...

......... да доведе до увеличаване на търсенето на работници извън блока, но засега няма подробни данни, за да се определи дали това се случва. Причината за липсата им е, че изчисленията на имиграционните потоци между Великобритания и ЕС се основават на проучвания, които не улавят точно по-подробната информация за конкретните професии.


За да впечатлите нов човек, имате нужда само от няколко

За да впечатлите нов човек, имате нужда само от няколко ...

......... има реципрочност при взаимната симпатия и антипатия. Ако някой ни харесва, тогава е напълно вероятно този човек да бъде симпатичен и на нас. Това се дължи на факта, че ако някой ни харесва, тогава ние се държим с него по-дружелюбно и открито, което предизвиква и у него ответна положителна реакция.


Израствайки в кариерата, ежедневието ни тотално се променя и се

Израствайки в кариерата, ежедневието ни тотално се променя и се ...

......... че е завоювал доминираща пазарна позиция и се е научил да се възползва от нея. Дайсън работи на висококонкурентен пазар, но много от конкурентите му са се провалили поради нереалистични очаквания. Нужно е време, за да спечелите значителен пазарен дял в дадена индустрия. Ако сте последователни, ще постигнете огромни победи.


Често се случва да чуем за популярни професионалисти, които са

Често се случва да чуем за популярни професионалисти, които са ...

......... довело до увеличаване на цените на храните, заедно с урбанизацията и повишаващият се стандарт на живот. Никой от семейството му не се е занимавал със земеделие. За да се справи и за да изкарва добри пари, той прилага съвременната наука - например сателитни снимки, за да прецени къде да натори.


По време на интервю за работа е важно не само

По време на интервю за работа е важно не само ...

......... пиша, за да разбера окончателното решение за моята кандидатура?"  Не се колебайте да попитате за по-нататъшни стъпки в съответния конкурс за дадената длъжност. Този въпрос е практически задължителен за всички, които искат да получат желаната работа.  Никога не приключвайте интервю, без попитате кога ще бъде взето решението за вашата кандидатура.


Да напуснете работа в момент, в който се справяте чудесно

Да напуснете работа в момент, в който се справяте чудесно ...

......... другаде. Някои работни позиции са само трамплин към други. Например, ако се справяте чудесно в някоя малка стартираща компания и колкото повече работите там, толкова по-силно знаете, че вашия личен стартъп ще се справи по-добре, може би е време да се запознаете с инвеститори и да проучите по-сериозно тази идея.


В повечето сутрини Закари Рап се събужда на разсъмване, отива

В повечето сутрини Закари Рап се събужда на разсъмване, отива ...

......... принципа, че се нуждаем от разнообразие, защото зрението, слухът или способността да се върнем в ритъм, постепенно се износват, докато стареем. Той ще работи с екип от изследователи в Калифорнийския университет в Сан Франциско, за да проучи темата. "Точно това е здравето - способността да понасяме стреса", убеден е Юн.


Търсенето на повече ефективност на работното място създаде редица погрешни

Търсенето на повече ефективност на работното място създаде редица погрешни ...

......... лошо да си записвате бележки за следващ потенциален проект, докато чакате да започне работна среща. Заетите хора са като залепени за бюрата си, а продуктивните знаят кога да си починат. Все пак почивката ще ви помогне да си починете и ще освежи мозъка ви, подготвяйки го за следващите важни задачи.


Поколението Z са тези хора, родени (ориентировъчно) след 1995 година

Поколението Z са тези хора, родени (ориентировъчно) след 1995 година ...

......... у служителите и бъдещата работна сила е от ключово значение. Ако младите хора ясно виждат собствения си принос за цялостните бизнес резултати, те ще бъдат по-уверени в интегритета на организацията, за която работят, което от своя страна ще увеличи ангажираността им към постигането на бизнес целите", пише още в изследването.


През миналата седмица европейската статистическа служба Евростат излезе с доклад

През миналата седмица европейската статистическа служба Евростат излезе с доклад ...

......... Единствената държава от Централна и Източна Европа в топ 12 на ОИСР е Полша, където средното годишно възнаграждение е 25 921 долара или по 2100 долара месечно. Преди нея е Испания с 37 333 долара, а след нея е Мексико с 15 311 долара. You will find more infographics at Statista


Да станеш милионер не е просто някакъв нереалистичен сън. Статистиката

Да станеш милионер не е просто някакъв нереалистичен сън. Статистиката ...

......... заобиколени с успешни хора Хората около вас влияят върху живота и мисленето ви. Ако сте заобиколени с талантливи хора, които споделят вашето виждане, е по-лесно да генерирате творчески идеи и да ги съживите. Бъдете около хора, които не само ви вдъхновяват, но и ви насърчават да предприемате действия. 8. Парите не са всичко!


Милениалите, които вече са критикувани за всичко - от правата

Милениалите, които вече са критикувани за всичко - от правата ...

......... Великобритания, които често се бореха да намерят сигурни работни места в годините след финансовата криза. "Днешните млади хора растат във време на силна заетост. Това разбира се може да означава, че те не се чувстват задължени да се занимават със стажуване или ново образование веднага след дипломирането си", казва Холсбоер.


Датска компания за куриерски услуги е пуснала 30 нови работни места

Датска компания за куриерски услуги е пуснала 30 нови работни места ...

......... е структурирано по държави от ЕС и ЕИП и са публикувани контакти на местните институции, които извършват проверка на условията на трудова заетост. Допълнителна информация за обявата за работа и провеждането на интервютата може да бъде получена на тел. 032/960 128 и 0882 825 004, лице за контакт: Даниела Пирянкова.


За много хора по света петък не бележи края на

За много хора по света петък не бележи края на ...

......... отколкото тези в Южна Корея - около 9,2% от всички на пазара на труда. Според данните на ОИСР след Турция и Южна Корея най-много хора имат такава продължителна работна седмица в Индонезия, Индия и може би учудващо за някои, но и в Гърция. You will find more infographics at Statista


С бързото развитие на икономиките от Югоизточна Азия и със

С бързото развитие на икономиките от Югоизточна Азия и със ...

......... пилоти в следващите две десетилетия, приключващи през 2036 година. Най-голямо търсене на такива ще има в Азия, която ще отговаря за наемането на около 40% от тях. С 18% се очаква да се увеличат пилотите, работещи за авиолиниите в САЩ през този период и със 17% тези в Европа. Източник:


Човешкият живот е низ от предизвикателства, а силата на духа

Човешкият живот е низ от предизвикателства, а силата на духа ...

......... най-добрият учител." - Гай Юлий Цезар "Изберете работа, която обичате и няма да ви се наложи да работите и един ден през живота ви." - Конфуций Източник: "Със сигурност може да се каже, че никога не съм се подценявала. Няма нищо лошо в това да бъдеш амбициозен." - Ангела Меркел


Често ни се иска да променим по някаква причина работното

Често ни се иска да променим по някаква причина работното ...

......... на изискванията, които има новият ви работодател. Необходимо е да промените CV-то си по начин, даващ възможност работодателят да оцени вашите качества, умения и заслуги на предишното място на работа. Както да подчертаете уменията и предимствата, които имате, за да заемате желаната от вас позиция в новата сфера на дейност.


През 2017 г. средномесечното равнище на безработицата у нас е

През 2017 г. средномесечното равнище на безработицата у нас е ...

......... са в сферата на персоналните услуги (бармани, сервитьори, готвачи и т.н.); квалифицираните работници по производство на храни, облекло, дървени изделия и сродните на тях; продавачите; операторите на стационарни машини и съоръжения; работниците в добивната и преработващата промишленост, строителство и транспорта; работниците по събиране на отпадъци и сродни на тях; преподаватели.


По-добър хранителен режим и повече спортуване са две от най-популярните

По-добър хранителен режим и повече спортуване са две от най-популярните ...

......... с енергия, способни и уверени в дневните си задачи. Ще си взимате по-малко болнични. Ползите за здравето от упражненията включват и по-здрава имунна система и намален риск от сърдечни атаки, диабет и много видове рак, така че намалите и дните, в които няма да бъдете на работа заради здравословен проблем.


Срамежливите хора често са изложени на риск да бъдат тормозени

Срамежливите хора често са изложени на риск да бъдат тормозени ...

......... хардуер изследват, проектират, разработват или тестват компютри или компютърно оборудване за търговски, промишлени, военни или научни цели. Специалисти по водните ресурси Средна годишна заплата: 119 850 долара Специалистите по водни ресурси проектират или изпълняват програми и стратегии, свързани с водните ресурси, като въпроси, свързани с доставките, качеството и регулаторните изисквания.


Работа от вкъщи има лоша слава. Много хора смятат, че

Работа от вкъщи има лоша слава. Много хора смятат, че ...

......... са много по-склонни да се чувстват ангажирани, отколкото хората, ходещи в офиса всеки ден. Изводът е само един: компаниите, които принуждават служителите си да ходят в техните лъскави, но шумни и разсейващи отворени офиси, ще постигнат много по-добри резултати, ако оставят служителите си да работят от вкъщи през повечето време.


Това е една съвременна притча за работата и мотивацията, която

Това е една съвременна притча за работата и мотивацията, която ...

......... известен консултант – да осъществи одит и да предложи решения. Бухалът изкара три месеца в офисите и направи огромен доклад, в няколко тома, със заключението: "Има много персонал в това предприятие." Познайте първо кого уволни Лъвът? Мравката, естествено, защото тя "проявява липса на мотивация и конфликтно поведение". Станете част от Jenite.bg във Facebook!


На работното си място, общувайки с колегите, ние често споделяме

На работното си място, общувайки с колегите, ние често споделяме ...

......... друга работа Когато говорите на своите колеги, че си търсите друга работа, това съвсем не ви помага. Скоро ще напуснете колектива, но защо последните седмици да преминат в напрегната обстановка, тъй като колегите ви смятат вече за външен човек, с който няма да споделят приятелски отношения и деловите си планове.


Харесва ви или не, работното място ще се промени. Тъй

Харесва ви или не, работното място ще се промени. Тъй ...

......... си Не планирайте работното време за социални или семейни задължения. Поставете граници на семейството и приятелите, за да не се окажат пречка за работния процес. Оставянето на семейството и приятелите ви да знаят работния ви график е наложително, за да се избегне всякакъв конфликт или изкушение. Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Днес в по стъпките на красотата ще си поговорим за

Днес в по стъпките на красотата ще си поговорим за ...

......... Днес в по стъпките на красотата ще си поговорим за храните, богати на допамин, и как те могат да подобрят представянето ни на работното място, подобрявайки концентрацията и усещането ни за успех.


Балансът между професионалния и личния живот е голяма работа. Стотици

Балансът между професионалния и личния живот е голяма работа. Стотици ...

......... работили извънредно и са отговаряли на имейли посред нощ. Балансът между професионалния и личния живот е нагла лъжа, защото прикрива истинския проблем - неплатения извънреден труд - и по този начин възпрепятства реалното решение, което е съвсем просто - възстановяване на 40-часовата работна седмица и премахване на неплатения извънреден труд.


Двете компании на американският предприемач Tesla и SpaceX са сред

Двете компании на американският предприемач Tesla и SpaceX са сред ...

......... разделена на две - в Сидни е споменатата Atlassian, а в Мелбърн - разработчикът на счетоводен софтуер Xero. Последният е най-желаният и в Сингапур. В Канада номер 1 е Shopify, заедно с FreshBooks и Klijiji. Класацията е направена на база на отговорите на 2394 специалисти, заети в технологичната сфера. Източник:


Имейлите са неизменна част от работния процес на повечето професии

Имейлите са неизменна част от работния процес на повечето професии ...

......... дава право на работниците там да не отговарят на служебния си телефон и да не отварят електронната си поща, когато не са на работа. Според Ема Ръсел обаче няма основателни доказателства, че работниците държат на това. По-скоро те предпочитат да са гъвкави по отношение на използването на служебните си мейли.


Някога да сте се питали какво правят най-богатите и успели

Някога да сте се питали какво правят най-богатите и успели ...

......... часовника ви и така събуждането всъщност се превръща в най-трудната задача за деня. Взиране в смартфона в леглото Източник: Хората не си дават сметка колко много това влияе на продуктивността им. Силната светлина от екраните нарушава съня и държи дълго време тялото под напрежение. Също така тя вреди на очите.


Дейвид Бекъм дълги години беше една от най-големите звезди на

Дейвид Бекъм дълги години беше една от най-големите звезди на ...

......... Източник: "Това е победа за клиента, това е победа за AIA и в крайна сметка е победа за обществото, тъй като днес в Азиатско-тихоокеанския регион сме свидетели на тревожно повишаване на т.нар. заболявания на начина на живот", казва Спенсър. А Дейвид Бекъм? Той продължава да е здрав и да просперира.


800 кандидати - жени за бране на ягоди търси испански

800 кандидати - жени за бране на ягоди търси испански ...

......... за автобус предварително или стойността на билета се удържа от първата му заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 5 януари 2018 година.


Всеки един човек, дори и много да обича работата си

Всеки един човек, дори и много да обича работата си ...

......... не сте сигурни дали ще се справите сами.   Не пренасяйте работата си вкъщи Веднъж, щом се върнете вкъщи, забравете за работа. Каквото сте свършили, свършили!   Бъдете позитивни Да, бъдете позитивни на работа към всичко и всички. Така ще създадете една приятна и по-лека за работа атмосфера. Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Ако има един ключов урок, който 14-кратният световен шампион на

Ако има един ключов урок, който 14-кратният световен шампион на ...

......... на кадри, животът му се е променил значително. Той подчертава, че упоритата работа и поемането на рискове могат да доведат до развитие, което променя живота. "Преоткрийте себе си. Поемете риска. Заложете на себе си и работете по-здраво от всеки друг и без съмнение можете да успеете във всичко", съветва кечистът.


Ако за пореден ден се събуждате с усещането, че днес

Ако за пореден ден се събуждате с усещането, че днес ...

......... нас резултатите. Тази тема, както и още много интересни такива можете да гледате в "По стъпките на красотата" с Надя Павлова, всеки петък в 11 часа, само по WnessTV.  Повече по темата, както и още любопитни теми на wnesstv.com, както и във фейсбук страницата на WnessTv Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Искате да съчетаете работата с приятното прекарване, при това като

Искате да съчетаете работата с приятното прекарване, при това като ...

......... са се превърнали в приоритет за тях. Заинтересованите могат да се включат в надпреварата на Cancun.com, като до декември ще бъдат избрани 100 от тях. До 4 януари ще бъдат посочени 50 имена, които продължават, а месец по-късно петимата най-добре представили се ще заминат за Мексико за интервюта на живо.


Представяте ли си всички колеги да се събирате и заедно

Представяте ли си всички колеги да се събирате и заедно ...

......... обратна връзка от екипа на два пъти - след първия и след четвъртия месец. Досега е имало и няколко случая, в които наетите нови служители не са успели да се сработят с колегите си. При такава ситуация всичччки членове на екипа разглеждат и обсъждат проблема, а накрая вземат решение заедно.


Независимо дали сте опитен професионалист, или неотдавна завършил, сигурно искате

Независимо дали сте опитен професионалист, или неотдавна завършил, сигурно искате ...

......... във фирмените магазини. Тук ежете да ечелите до Тук можете да ечелите до $20 на час.   Mayo Clinic Тук е рай за всички лекари и медицински лица. Тук има силно насърчаване на подходящ баланс между работа и личен живот. Заплатите са между $53 000 и $440 ooo.   Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Днес стартира нова мярка за насърчаване мобилността на безработните лица,

Днес стартира нова мярка за насърчаване мобилността на безработните лица, ...

......... мобилност и активност на безработните лица, особено на тези с професионални умения, и да отговори на нарасналото търсене от бизнеса на квалифицирана работна сила. Подробна информация може да бъде получена във всяко бюро по труда и на официалната страница на Агенцията по заетостта в рубриката "Насърчителни мерки за безработни лица".


Прекалено разговорливият колега може да е доста досаден, а и

Прекалено разговорливият колега може да е доста досаден, а и ...

......... го връщайте", съветват от сайта. Следващата стъпка е да покажете с езика на тялото си, че не сте склонни да разговаряте. Най-лесният начин е да се върнете обратно към бюрото си, към компютъра и т.н. Не гледайте събеседника си и се опитайте да изглеждате сякаш потъвате в процеса на работа.


Усмихнати, намръщени, намигащи, показващи любов, съгласие, интерес...емотиконите станаха неизменна част

Усмихнати, намръщени, намигащи, показващи любов, съгласие, интерес...емотиконите станаха неизменна част ...

......... възприема като по-малко компетентен по темата. Независимо, че усмихнатото лице в онлайн комуникацията би трябвало да подсказва топлота у отсрещната страна, информацията, която човек споделя в отговор е много по-малко, показват проучванията. По друг начин казано, онлайн усмивката създава усещане за изкуствена топлина и намалява доверието в автора на служебния имейл.