Университетът Принстън за поредна година заема челната позиция в тазгодишната

Университетът Принстън за поредна година заема челната позиция в тазгодишната ...

......... класацията са, както следва: 1.Принстън 2. Харвард 3. Кълъмбия 3. Масачузецкия технологичен институт (поделя си позицията с Кълъмбия) 5. Йейл 6. Станфорд 6. Чикагския университет 6. Университета на Пенсилвания (поделя си позицията със Станфорд и Чикагския университет) 9. Северозападния университет 10. Дюк 10. Джон Хопкинс (поделя си позицията с Дюк)


Бизнес университетът Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и

Бизнес университетът Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и ...

......... първите частни университети у нас с британска акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път. ВУЗФ е и в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.


В повечето случаи кариера, която да е от полза за

В повечето случаи кариера, която да е от полза за ...

......... по-ориентиращите се към опазване на околната среда градове и малки населени места. Тяхната годишна заплата може да стига до 73 050 долара. Ръст ще има за професията на геолозите, които ще са нужни на строителството, съобразено с опазването на природата. Те могат да получават по 91 130 долара на година.


Конферентни зали, в които има топки за пазене на равновесие,

Конферентни зали, в които има топки за пазене на равновесие, ...

......... разработят свои уелнес програми на работното място. Не е задължително в тях да се включва физическата активност. Може просто да осигуряват по-дълги почивки или съблекални и бани, за да могат служителите, например, да ходят с колело на работа. Според него дори малките промени дават забележителен резултат в работата на служителите.


40% от руснаците биха избрали

40% от руснаците биха избрали "Газпром", в качеството на техен ...

......... управление. Анкетата на ВЦИОМ е проведена на 9 юли, като в нея са всели участие 1600 руски граждани на възраст над 18 години. Изборът им е направен на основата на пълния списък на телефонните номера в Руската федерация, като за такава извадка максималния размер на статистическата грешка не превишава 2,5%.


С бързото развитие на технологиите пазарът на труда също търпи

С бързото развитие на технологиите пазарът на труда също търпи ...

......... проблем", допълва тя. Вергиния обаче вижда и алтернатива за младите хора. Според нея, за да придобият необходимите знания и умения, те трябва да са проактивни, като търсят разнообразни стажове и обучения. По нейните думи добра алтернатива са и частните академии. "Това е начинът да се надгради подготовката в университетите", категорична е тя.Обикновено е доста лесно да разпознаете сигналите, които говорят, че

Обикновено е доста лесно да разпознаете сигналите, които говорят, че ...

......... обяснява за друг такъв сигурен знак е игнорирането от страна на вашия шеф или на някой колега. "Ако той/тя редовно отменя предварително уговорени работни срещи с вас, забравя да ви върне обаждане или да отговори на ваш мейл, това показва, че вие не сте част от приоритетите му/й", посочва експертът.


Маделин Уестерхуд е един от най-дългогодишните служители в Белия дом

Маделин Уестерхуд е един от най-дългогодишните служители в Белия дом ...

......... университета студентката прескочила един семестър от последната година заради стаж в президентската кампания на Мит Ромни през 2012 година. След като е завършила образованието си, тя се мести във Вашингтон и е стажант при Джон Кембъл в Камарата на представителите в Калифорния, преди да стане част от Републиканската национална партия.


Много хора имат негативно мнение за тези, които успяват да

Много хора имат негативно мнение за тези, които успяват да ...

......... което трябва да оползотворят. Сам разказва са себе си, че през първите седем години от пенсионирането си не е правил нищо особено, но след това е започнал да пише за икономически сайт, инвестирал е в недвижими имоти, тренирал е деца, спортуващи тенис и е отделял повече време на семейството си.


Да се разбираш с прекия си ръководител е чудесно. Най-вече

Да се разбираш с прекия си ръководител е чудесно. Най-вече ...

......... е моя. Виновен е този или онзи. Не мога да работя с него/нея. Защо този или онзи се държи/прави винаги това. Нямам решение за проблема. Отчаян съм/Скучно ми е на работа. Много съм зает в момента. Може ли тази задача да изчака? Утре ще си тръгна по-рано, защото съм зает/а.


Няма много гаранции за постигане на сигурен успех. Един от

Няма много гаранции за постигане на сигурен успех. Един от ...

......... още не знае точно каква цел има или пък ако има прекалено много препятствия по пътя към постигането ѝ. "Има много тънка граница между успеха и провала. Само защото някой е успял, това не означава, че е толкова различен от останалите. Провалът също е много важен в израстването на всеки."Броят на хората, които работят на световните капиталови пазари, ще

Броят на хората, които работят на световните капиталови пазари, ще ...

......... върху изкуствения интелект и машинното обучение, благодарение на които компютрите ще могат да изследват огромни по обем данни и да взимат по-добри решения за инвестиции. Заговорът на роботите: Изкуственият интелект може да вдига цените в магазините Машините са в състояние да сключат картелно споразумение, без дори да общуват помежду си


Броят на работещите на или над 70-годишна възраст във Великобритания

Броят на работещите на или над 70-годишна възраст във Великобритания ...

......... време и възможности за преквалификация. Според експерти това е неуместно от страна на работодателите, тъй като така британският бизнес губи уменията и опита на по-възрастните работници. Те твърдят още, че увеличаването на дълголетието трябва да е знак за компаниите да направят повече, за да насърчат възрастните хора да работят по-дълго.


Изпълнителният директор на Facebook Джули Жуо е отпратила стотици кандидати

Изпълнителният директор на Facebook Джули Жуо е отпратила стотици кандидати ...

......... не е спирал да опитва и да говори, анализирайки я. Това е показало решителността му да намери отговора. В крайна сметка кандидатът не успява да реши задачата, но получава мястото. Тя призовава мениджърите да подбират внимателно персонала си, колкото и да са притиснати от странични обстоятелства, като дефицита на хора.


Джули Зуо е само на 25 години, когато става мениджър

Джули Зуо е само на 25 години, когато става мениджър ...

......... казва тя, е да гледате на кариерата си в перспектива - да решите къде искате да стигнете и да определите малките стъпки, които ще ви заведат там. Защо е важно да говорите с колегите и приятелите си за своята заплата? Тези разговори могат да бъдат полезни и за двете страни


Разговорите за размера на заплатата често е трудна тема, а

Разговорите за размера на заплатата често е трудна тема, а ...

......... важна", казва още О"Лиъри. По неговите думи често служителите се притесняват да разговарят за заплатите си, тъй като се опасяват, че това ще се изтълкува като лошо решение от шефовете им. Експертът посочва, че това е грешно и че размерът на заплатите не трябва да бъде табу в една компания.Забавянето на технологичния сектор в Китай след години на усилен

Забавянето на технологичния сектор в Китай след години на усилен ...

......... случилото се. "Очакваме, че Microsoft и GitHub също ще са под натиск да свалят писмото", се казва в него. Затова подписалите го призовават двете компании да не го премахват. Знак за широката подкрепа е прочитането на материала над 230 000 пъти, което го направи едно от най-популярните съдържания в сайта.


Легалната канабис индустрия реализира милиарди долари от продажби и стотици

Легалната канабис индустрия реализира милиарди долари от продажби и стотици ...

......... средно около 34 320 долара. Работниците, които се грижат за растенията Подрязването е много важна стъпка при отглеждането на марихуана. Това не е лесна работа, но не изисква и специални умения. Човекът, който подрязва растенията взима $29 000. Най-високоплатените места за тази позиция са в Колорадо, Калифорния и Вашингтон.  


Робин Хътсън е известен с веригите хотели Home Grown Hotels

Робин Хътсън е известен с веригите хотели Home Grown Hotels ...

......... нов пет звезден хотел в Хемпшир, наречен LimeWood. Първият хотел Pig от другата верига на Робърт - Home Grown Hotels отваря врати през 2011 година. Приятелят му Джерад стои зад дизайна на сградите. Според специалисти Хътсън дължи успеха си на това, че създава преживявания, които липсват на основния пазар. Източник:


Изпълнителният директор на софтуерния гигант Oracle - Сафра Кац, е

Изпълнителният директор на софтуерния гигант Oracle - Сафра Кац, е ...

......... инкубатор в света, тя изрази мнението си, че в бъдеще ще успяват компании, които могат да създават машини, базирани на потребителски данни, за да намират и решават проблемите, преди да възникнат усложнения. По думите й истинската сила на изкуствения интелект е в това да бъде използван във всичко, което правим. 


Един от всеки пет жители на Острова се занимава със

Един от всеки пет жители на Острова се занимава със ...

......... британец споделя, че е мотивирал поне още един човек да започне да се занимава със страничен бизнес. Пред много жители на Острова стои и притеснението, че нямат достатъчно средства, за да започнат собствен бизнес. В това отношение жените имат повече опасения, което обяснява и по-бавното нарастване на дамите в бизнеса.


Kaйли Джeнъp ocвeн мoдeл e и ocнoвaтeл нa ĸoзмeтичнaтa ĸoмпaния

Kaйли Джeнъp ocвeн мoдeл e и ocнoвaтeл нa ĸoзмeтичнaтa ĸoмпaния ...

......... така и платено премиум съдържание. Спорно е дали Дженър е спечелила или наследила богатството си. По въпроса тя казва, че въпреки че е родена в богато семейство, родителите ѝ спират да я издържат на 15 години. Кайли успя да изпревари Марк Зукърбърг, който придоби статут на милиардер на 23-годишна възраст.


Австралиецът Скот Фаркуар е на път да влезне в Австралийската

Австралиецът Скот Фаркуар е на път да влезне в Австралийската ...

......... отне 17 години и половина", допълва той, като подчертава, че успехът не идва бързо. Според технологичния анализатор Рей Ванг от Constellation Research, близките приятелства на Скот и Майк са ключови за успеха на Atlassian. Освен че управляват компания от 3000 служители те са и съседи в двата най-скъпи австралийски имота.


Някои хора толкова много обичат шоколада, че не биха могли

Някои хора толкова много обичат шоколада, че не биха могли ...

......... за работа и само за първите 24 часа успяха да съберат близо 1500 автобиографии. Общо за нея бяха кандидатствали 6000 души, а обявата се превърна в петата най-популярна на платформата LinkedIn. Новата обява вече е активна и можете да я видите тук. Документи могат да бъдат подавани до 8-ми март.


Българската екзекютив сърч асоциация (BESA) публикува годишното си проучване на

Българската екзекютив сърч асоциация (BESA) публикува годишното си проучване на ...

......... който трябва да бъде ръководен, както обхвата и мащаба на работната позиция", казват от асоциацията. Сред първите пет остава позицията плант мениджър, което е резултат от голямата активност и конкурентоспособност в промишления сектор. Въпреки това, BESA очаква тази тенденцията да не е водеща заради забавянето на откриването на нови производства.


Китайката Уи Яджън е работила във фабрика за 16 долара

Китайката Уи Яджън е работила във фабрика за 16 долара ...

......... останалите 6 имена в класацията. През 2003 г., поради липсва на публична информация за нея, името ѝ се бърка с мъжко в списъка на най-богатите хора в Китай. На въпроса защо избягва публичността, тя отговаря: "Ами, нямам какво да кажа. Просто съм човек, който се е концентрирал върху целите си."


Законите в една държава отразяват ценностите и стремежите на обществото

Законите в една държава отразяват ценностите и стремежите на обществото ...

......... предпоставка за това, жените по-трудно да си намират работа, да започват собствен бизнес и да вземат независими от икономиката решения за техните семейства. Тази статистика е не само обезсърчаваща за милиардите жени, които работят без да имат правомощията на мъжете. Но според доклада в такива държави икономиката не функционира оптимално.


През 80-е години във Виетнам се премахват ограниченията за частна

През 80-е години във Виетнам се премахват ограниченията за частна ...

......... Гладът през 90-е години убива хиляди хора и налага нуждата от търсене на допълнително препитание. Жените намират начин да оцеляват и изкарват средства благодарение на домакинските умения и познанията им за различни растителни култури. Сега техните дейности са се превърнали в печеливши бизнес предприятия, които движат икономиката на Виетнам. Източник:


Прекарвайки повече от две десетилетия в Microsoft, което му донесе

Прекарвайки повече от две десетилетия в Microsoft, което му донесе ...

......... за лидерството на Сатя Надела. Роденият в Индия лидер е изнасял лекции на тази тема в Университета Чикаго, където получава магистърска степен по бизнес администрация през 1997 година. Той допълва, още че освен тези три качества, е важно човек да бъде съпричастен и в професията, и в личния си живот.


Тестването на скъпи коли, яхти и отсядането на частни острови

Тестването на скъпи коли, яхти и отсядането на частни острови ...

......... Великобритания, то интервютата ще се провеждат в Лондон. Желаещите за работния пост, които не са на територията на Острова, ще трябва да пътуват дотам. От компанията се надяват да намерят подходящия служител до края на месеца. Той трябва да е над 18 години и да има необходимите умения и опит.


По-кратна работна седмица може да помогне на изморените британци и

По-кратна работна седмица може да помогне на изморените британци и ...

......... икономика и новия договор с работеща Великобритания". "От ефектите от преработването върху нашето физическо и психическо здраве, до щетите, които този цикъл нанася на природата, правителствата трябва да разберат, че ключът към устойчиво бъдеще не е повече работа, а по-малко". Предимствата на 4-дневната работна седмица По-дългият уикенд подобрява здравето ни


В интернет има отговори за всичко и правим запитвания в

В интернет има отговори за всичко и правим запитвания в ...

......... година: Каква работа да търся? Коя е най-високоплатената професия? Как да откажа оферта за работа? Как да получа желаната работна позиция? Как да си намеря работа? Как да приема работна оферта? Каква професия е подходяща за мен? Какво да облека на интервю за работа? Как да си намеря работа спешно?


Агенцията по заетостта стартира тазгодишния прием на документи за ваканционна

Агенцията по заетостта стартира тазгодишния прием на документи за ваканционна ...

......... директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество - град Бон. Информация относно пълните условия и документи за кандидатстване желаещите могат да получат в Информационния център на Агенцията по заетостта на тел. 02/980 87 19, на електронен адрес, както и и в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.


Всяка година влиятелни лидери от цял ​​свят се събират в

Всяка година влиятелни лидери от цял ​​свят се събират в ...

......... дисциплина, защото нека си го кажем, всички сме пристрастени към нашите устройства, всички сме пристрастени към това да бъдем "винаги свързани", казва медийния магнат Ариана Хъфингтън. Определяне на лидерството "Има четири съставки за истинско лидерство: мозък, душа, сърце и здрави нерви", казва Клаус Шваб, изпълнителен председател на Световния икономически форум.


Множество от днешните милиардери и мултимилионери, които са натрупали със

Множество от днешните милиардери и мултимилионери, които са натрупали със ...

......... Дори и да не планирате да управлявате компания, опитът от продажбите е изключително важен. "Всеки има нужда от основно разбиране на техните силни страни и как да ги "продадат", казва Рандалин Хил от Ama La Vida. Как да получите този опит? Кандидатствайте за позиции, където заплащането се базира на комисионна.


Все повече компании в Япония се включват в нова инициатива,

Все повече компании в Япония се включват в нова инициатива, ...

......... подкрепя новите мерки на компаниите. Министерството на здравеопазването на страната обяви, че подкрепя всички служители да имат удобна 30-минутна следобедна почивка за сън, която да е от лична и професионална полза на работната сила. Япония иска преуморените от работа граждани да започват уикенда по-рано За всеки последен петък от месеца


Много често се подценяваме. Завиждаме на лидерите на големи компании,

Много често се подценяваме. Завиждаме на лидерите на големи компании, ...

......... че състраданието към себе си има три компонента: позитивен вътрешен диалог, разбиране, че всеки прави грешки, разбиране на своите чувства и мисли, без да ги потискате.  Психолозите предлагат един прост съвет, за да развиете състрадание: отнасяйте се към себе си по начина, по който се отнасяте към приятел, претърпял неуспех.


Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и

Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и ...

......... "Може ли хората скоро да имат 3- или 4-дневни уикенди? Разбира се", казва той. Според съоснователя на Microsoft Бил Гейтс новите технологии ще означават повече свободно време. "Целта на човечеството не е просто да стои зад бюро или да продава нещо. Повече свободно време не е лошо нещо", казва той.


Агенцията по заетостта връчи вчера за 15-та поредна година своите

Агенцията по заетостта връчи вчера за 15-та поредна година своите ...

......... България за производство на автомобилни кабелни комплекти. Броят на работещите в завода в Казанлък е 1100. Общият брой на наетите на първичния пазар е 106, като 54 безработни лица са от общини с висока безработица. Осигурен е и безплатен служебен транспорт до 41 населени места, различни от местонахождението на обекта.


Ако работите 40 часа от 168-часовата седмица, четвърт от времето

Ако работите 40 часа от 168-часовата седмица, четвърт от времето ...

......... помогне да откриете още възможности и фактори, които повлияват положително на съвместната ви работа. Изключете крайностите "правилно" и "грешно" Вашите емоции и мнение са важни за вас, но това важи и за тези на опонента ви. Затова оставете егото настрана и проявете търпение към тези, които мислят различно от вас.


Служебните взаимоотношения могат да преобразят кариерата - особено когато колегите

Служебните взаимоотношения могат да преобразят кариерата - особено когато колегите ...

......... от съответния офис, така че да има "по-целенасочена аудитория". 39 от 41-те искания за повишаване на възнаграждението са одобрени от 2010 г. насам, въпреки че понякога полученото е по-малко от заявеното. Други допълнителни придобивки в Squaremouth включват неограничен платен отпуск, бонус от 200 долара за рождения ден и безплатна бира.


Всички мечтаем като малки, дори и като по-големи продължаваме да

Всички мечтаем като малки, дори и като по-големи продължаваме да ...

......... като по-големи продължаваме да искаме нещата, които ни вдъхновяват. От някои мечти разбираме, че трябва а се откажем, но други остават трайно в съзнанието ни дори като възрастни. Винаги имаме една останала мечта, която разбираме с времето, че обстоятелствата няма да са най-благоприятни и не винаги се развиват по план.


Едва ли ще срещнете успял човек, който сутрин става много

Едва ли ще срещнете успял човек, който сутрин става много ...

......... разпределят времето си много добре и си поставят определени цели. Те знаят какво искат и се стремят към това нещо с всяко свое действие. Далеч сме от мисълта, че тези хора са безгрешни, но те определено имат добри навици, които играят значителна роля в стремежа им да останат на върха.


Търсенето на приключения и пътувания доведе до нарастване на броя

Търсенето на приключения и пътувания доведе до нарастване на броя ...

......... Кети Мъклоу, председател на Асоциацията на жените пилоти, в Индия твърде настоятелно карат жените да избират тази професия заради недостига на пилоти. Доклад на Boeing сочи, че броят на средната класа в държавата нараства, откъдето следва да се увеличи и броят на полетите. Това ще наложи наемане на още кадри.


Предполага се, че на работното място не може да се

Предполага се, че на работното място не може да се ...

......... показваме по-малко от "неофициалното си аз" и повече от професионалното. Например, ако закъснеем за среща с приятел можем да му обясним какво се е случило и защо сме се забавили, но ако закъснеем на работното място е друго нещо. Приема се като знак за неорганизираност и прави много лошо впечатление. 


Щастливи сме да ви запознаем с един интересен проект, който

Щастливи сме да ви запознаем с един интересен проект, който ...

......... програмата тази година "Джуниър Ачийвмънт България” организира и четвъртото издание на Младежкия кариерен форум "Професиите на бъдещето”, където водещи специалисти и вдъхновяващи презентатори говориха с младежите на теми, свързани с дигитализацията на професиите. Форумът се проведе на 30 октомври, в зала "Джон Атанасов" на София тех парк.  Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Срещали ли сте някого, който е толкова очарователен и изискан?

Срещали ли сте някого, който е толкова очарователен и изискан? ...

......... "Благодаря!" променя всичко. Страхотен навик е да се научим да сме благодарни дори за малките неща. Кимане, усмивка, всеки жест на признателност говори много повече за нас от хиляди думи. Помнете, че да бъдеш учтив, мил и добре възпитан никога няма да спре да бъде актуално. Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Случвало ли ви се е да изпаднете в паника, защото

Случвало ли ви се е да изпаднете в паника, защото ...

......... джоб. Няма да бъде голяма трагедия, ако го загубите, просто когато презервативът се нагрява, латексът става по-слаб и има по-голям шанс да се скъса. Също така, ако влезе в контакт с нещо остро, като ключовете ви например, може да се скъса, а вие да не разберете.  Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Ако вярвате, че връзката с колегите ви не е най-важната

Ако вярвате, че връзката с колегите ви не е най-важната ...

......... са най-близо до вас. Освен това трябва да намерите подходящия начин за комуникация с всеки от тях, тъй като хората са различни и някои обичат да говорят много, докато други са по-малко комуникативни. Също така не споделяйте твърде много лична информация и не задавайте твърде лични въпроси.  5. Не правите комплименти


Трудно е сами за себе си да преценим кога точно

Трудно е сами за себе си да преценим кога точно ...

......... думи, ако подобна промяна не е имало през последните няколко месеца или дори години, това е ясен сигнал, че е добре да започнете да търсите нова работа. "Вие буксувате на работното си място и сте в своята зона на комфорт, но това е рисково за вашето емоционално състояние", смята Уелш.


За да постигнем успех в живота, трябва да можем да

За да постигнем успех в живота, трябва да можем да ...

......... че задачата ви е непосилна, не се отчайвайте. В такива ситуации продължете да работите с вяра в успеха си. Спрете за момент, починете си, прочетете книга, за да съберете нови идеи и да продължите напред. Постигайте целта си стъпка, по стъпка, така ще намерите мотивация да се движите напред. Търсете информация


За да постигнем успех в живота, трябва да можем да

За да постигнем успех в живота, трябва да можем да ...

......... че задачата ви е непосилна, не се отчайвайте. В такива ситуации продължете да работите с вяра в успеха си. Спрете за момент, починете си, прочетете книга, за да съберете нови идеи и да продължите напред. Постигайте целта си стъпка, по стъпка, така ще намерите мотивация да се движите напред. Търсете информация


Грешките не са само мит, те са нещо човешко и

Грешките не са само мит, те са нещо човешко и ...

......... знаят, че вие сте отговорен човек, на когото може да се вярва, който държи на работата си. Така вие ще добиете необходимата самоувереност, че сте способен да се справите с проблемите. Дори вашето предложение за действие да не бъде прието, усилията ви няма да са напразни. Извинете се и поемете отговорност


Грешките не са само мит, те са нещо човешко и

Грешките не са само мит, те са нещо човешко и ...

......... знаят, че вие сте отговорен човек, на когото може да се вярва, който държи на работата си. Така вие ще добиете необходимата самоувереност, че сте способен да се справите с проблемите. Дори вашето предложение за действие да не бъде прието, усилията ви няма да са напразни. Извинете се и поемете отговорност


Есента тъкмо се кани да почука на вратата и да

Есента тъкмо се кани да почука на вратата и да ...

......... него ще се иска да създава интересно съдържание и да вдъхновява пътуващи хора от различни кътчета на Земята да посетят обектите на Vidanta. А късметлията ще може да се наслади на това. Източник: Източник: Източник: Източник: Всички желаещи трябва да подадат автобиография и 60-секундно видео до 21 октомври на платформата.


Най-бързият начин да се харесате на шефа си е просто

Най-бързият начин да се харесате на шефа си е просто ...

......... да покажете, че имате най-добри намерения към всички останали, както и към работодателя. "Това означава, че на работна среща, например, трябва да стане ясно, че вярвате на хората около вас и че сте сигурни, че всичко, което предлагат те, е за ваше добро и за доброто на компанията", обяснява експертът.


Все още разбиранията на много работодатели за подходящият кандидат задължително

Все още разбиранията на много работодатели за подходящият кандидат задължително ...

......... от колеж и добро представяне в работата на служителите им. В същото време 15% от новонаетите в IBM в Щатите не са завършили колеж, коментира сама главният изпълнителен директор на компанията Джани Ромети преди време. По нейните думи курсовете за квалификация предлагат по-актуални знания в техническата сфера, отколкото учебните заведения.


Недоспиването причинява над $400 милиарда икономически щети годишно в Съединените

Недоспиването причинява над $400 милиарда икономически щети годишно в Съединените ...

......... като този със совалката Challenger с човешки грешки, причинени от липсата на сън. "Това е огромен проблем, който създава още по-огромни щети", заявява д-р Хилман. По думите му, работодателите трябва да признаят проблема и да го възприемат като заплаха за продуктивността на компанията. Добре отпочиналите служители са по-ефективни, и по-здрави.


Ако медицината гарантира едни от най-добрите заплати за специалистите в

Ако медицината гарантира едни от най-добрите заплати за специалистите в ...

......... - средно 115 580 долара годишно; Мениджър разработка на софтуер - средно 108 879 долара годишно; Асистент на доктор - средно 108 761 долара годишно; Мениджър софтуерно инженерство - средно 107 479 долара годишно; Медицинска сестра - средно 106 962 долара годишно; Софтуерен ахритект - средно 105 329 долара годишно.


Много пъти сме говорили за ранното пенсиониране, но постигането му

Много пъти сме говорили за ранното пенсиониране, но постигането му ...

......... които работят по-дълго, често са по-здрави - макар и понякога причинно-следствената връзка да е наобратно. Така че, ако не можете да се пенсионирате охолно - а дори и да можете - не чувствайте напрежение да се пенсионирате рано. "Тревата" при ранното пенсиониране не винаги е толкова "зелена", колкото си мислим.


Джим Харисън е губил пръсти, изпадал е в кома, а

Джим Харисън е губил пръсти, изпадал е в кома, а ...

......... "Има причина да не вземам заплата - правя го само за да спасявам животи", споделя той. "Когато си помислят за отрова, повечето хора си мислят за смъртта. Когато си мисля за отрова, аз мисля за живота. Всъщност доброволно давам живота си, за да спасявам животите на другите", уверен е зоологът.


Според специалистите, които изследват езика на тялото, нашата стойка и

Според специалистите, които изследват езика на тялото, нашата стойка и ...

......... по душа. Имат идеи и знаят какво искат да постигнат. Те обикновено са "душата на компанията" и с тях никога не е скучно. Обичат да пътуват и създават приятелства лесно. Те са от хората, които биха си представили как започват нова страница от живота си първият понеделник след Нова Година. Pinterest


Според специалистите, които изследват езика на тялото, нашата стойка и

Според специалистите, които изследват езика на тялото, нашата стойка и ...

......... по душа. Имат идеи и знаят какво искат да постигнат. Те обикновено са "душата на компанията" и с тях никога не е скучно. Обичат да пътуват и създават приятелства лесно. Те са от хората, които биха си представили как започват нова страница от живота си първият понеделник след Нова Година. Pinterest


Да търсите самостоятелност и да искате да сте независими е

Да търсите самостоятелност и да искате да сте независими е ...

......... финансова независимост Планирането на бюджета е много важна част, за която трябва да помислите. Бъдете разумни при разпределянето на доходите си. Преди началото на всеки месец правете план на разходите си и се опитайте да се придържате към него. Сравнете разпределението за предишните месеци, за да ви бъде по-лесно. 3. Бъдете организирани


"Уволнен си!". Със сигурност поднесена по този начин такава новина ...

......... Това е и причината, поради която всички разговори в тази посока могат да бъдат знак за бъдещето ви уволнение. "Всъщност обяснението, че не се вписваш, може да бъде друг начин да се каже, че носиш прекалено много проблеми или останалите хора просто не искат да работят с теб", казва Уелш.


Доверието на американците в перспективите за заетост се увеличава с

Доверието на американците в перспективите за заетост се увеличава с ...

......... резерв, тъй като те следят за признаци на натиск за повишаване на заплатите на работниците, които могат да подхранят обща инфлация. Разликата между свободните работни места и броя на безработните се е увеличила до 573 000 през май, което е знак, че има потенциална работа за всеки безработен в Америка.


Имате ли проблеми с вземането на важни решения, когато сте

Имате ли проблеми с вземането на важни решения, когато сте ...

......... арт терапия 15. Медицинска сестра в психиатрия 14. Флеботомист 13. Организатор на събития 12. Здравен социален работник 11. Летец-пилот 10. Катаджия 9. Хирург 8. Диспечер в полицията, пожарната или в спешна помощ 7. Гинеколог 6. Танцьор 5. Реанимационна медицинска сестра 4. Телефонен оператор 3. Медицинска сестра-анестезист 2. Анестезиолог 1. Уролог


Да бъдеш стюардеса е една от най-прекрасните професии в света.

Да бъдеш стюардеса е една от най-прекрасните професии в света. ...

......... моменти за спане Много хора обичат да заспиват веднага след като седнат в самолета. Но стюардите препоръчват да не се прави това. Те често трябва да помагат на такива хора, защото получават кръвотечение от промените в налягането. По-добре е да дъвчете дъвка при излитането и кацането. 5. Сънят е ключът към комфортния полет


Много хора, които работят от 9:00 до 17:00 часа, се

Много хора, които работят от 9:00 до 17:00 часа, се ...

......... 2-3 часа. Тези професии вероятно изглеждат привлекателни за работещите със стандартно работно време. Те обаче имат и значителни недостатъци, като прекарване на малко време със семейството, тежки нощни смени и работа в стресова среда. Ето защо работата по стандартен график от 9:00 до 17:00 часа всъщност не звучи толкова зле.


Хелена Мориси е сред най-могъщите ръководители във финансовата индустрия в

Хелена Мориси е сред най-могъщите ръководители във финансовата индустрия в ...

......... съюзници, готови да ви подкрепят. Още повече в случай, че те са на по-висока позиция от вас. Мориси посочва, че човек трябва да има добри отношения с хората, които са готови да използват собствената си позиция, за да спомогнат за положителните промени и за подобряване на резултатите в работния процес.