В следващите няколко седмици Money.bg в съвместна поредица с Modis

В следващите няколко седмици Money.bg в съвместна поредица с Modis ...

......... език ме научи да бъда много упорита в живота и работата си. Постоянно се опитвам да се развивам. Гледам да не е прекалено рязко и да не скачам към нещо ново, което не е обмислено, но също така гледам да не се застоявам в зоната си на комфорт", обобщава Ивелина.


В следващите няколко седмици Money.bg в съвместна поредица с Modis

В следващите няколко седмици Money.bg в съвместна поредица с Modis ...

......... не е вярно. Например, ако майка ти и баща ти не те подтикнат, няма как да стане. После в училище, ако не научиш нещо, няма как да стъпиш в университета. Оттам пък ти се отваря вратата за контакти, а след това те ти дават и възможностите за развитие", завършва той.


Новото издание на изследването State of Remote Work, проведено от

Новото издание на изследването State of Remote Work, проведено от ...

......... че дистанционната работа причинява самотата." Според изследователите, този проблем се проявява особено остро при хора, които и без дистанционната работа се чувстват самотни. От двете компании припомнят, че в САЩ това състояние вече е обявено за епидемия, а във Великобритания 20% от населението посочват, че са "често или винаги самотни".


Въпреки социалната изолация, занятията и активностите на Висшето училище по

Въпреки социалната изолация, занятията и активностите на Висшето училище по ...

......... ниво. Висшето училище по застраховане и финанси e първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството и e сред водещите университети в професионалното направление "Икономика". Негов приоритет винаги е било предоставянето на богато учебно съдържание на обучаващите се чрез атрактивна и иновативна образователна система.


Най-високите заплати в Русия през 2019 г. са получавали специалистите

Най-високите заплати в Русия през 2019 г. са получавали специалистите ...

......... 2,7%, а средните месечни начислени заплати на служители са се увеличили с 6,5% до 46,285 хиляди рубли. Половината от населението на Русия получава по-малко от 34,5 хиляди рубли заплата на месец. Референтен к валутен курс на централната банка за 11 март: $1 =71,47 рубли, 1€ = 81,02 рубли, бел. ред.


Най-общо казано предприемачите са хора, които създават бизнес или предприятие

Най-общо казано предприемачите са хора, които създават бизнес или предприятие ...

......... прави от време на време. 8. Не се страхувате да се провалите Поемането на премерени рискове, влагане на цялото си старание без страх от резултата, доставя на предприемачите неописуемо удоволствие и демонстрира увереност както в себе си, така и в тяхната организация. И това, в повечето случаи води до успех.Художествената галерия Tate Britain в Лондон търси да наеме директор,

Художествената галерия Tate Britain в Лондон търси да наеме директор, ...

......... директорът за кафето ще заема мениджърска позиция. "Всички отдели имат различни роли с различни отговорности и заплати, включително кураторите. По-точно сравнение на новата длъжност би било с тази на ръководител на кураторския екип", посочват от галерията. "Ние ценим целия си персонал и се стремим да възнаграждаваме подобаващо работата им в Tate."


Една от тенденциите, които ще се преследват в работата в

Една от тенденциите, които ще се преследват в работата в ...

......... адаптивност или управление на времето, могат да поддържат работната сила и да насърчават иновациите отвътре в компанията. Освен това през последната година образователните компании също увеличиха работна си сила: две компании за електронно обучение, VIPKid и EF Education First, бяха най-големите работодатели на дистанционни работници през FlexJobs през 2019 г.


Идеята да прекарат целия си живот на едно работно място

Идеята да прекарат целия си живот на едно работно място ...

......... съответно. Извън Европа, служителите сменят работата си още по-често. В Бразилия на средно 7,2 години, а в Южна Корея - на едва шест години, най-често сред ОИСР. Намирането на нова работа е сред 10-те най-чести новогодишни обещания в страната, пише Statista. В изследването няма скорошни данни за Япония и САЩ.


При управлението на баща си, Изабел душ Сантуш се превърна

При управлението на баща си, Изабел душ Сантуш се превърна ...

......... е облагодетелствала от компанията. Unitel е използвана за кредитор за учредяването на Unitel International Holdings - компания, притежавана от душ Сантуш, която обаче няма нищо общо с телекома. Кредитът е на стойност 350 млн. долара, а самата душ Сантуш се е подписала и като кредитор, и като кредитополучател в договора.


Германия изпревари Великобритания. За първи път от десет години насам

Германия изпревари Великобритания. За първи път от десет години насам ...

......... за медицински сестри в Лондон е загрижен от хроническия недостиг на медицински сестри във Великобритания. Само в Англия има 41 000 незаети места за медицински сестри, а след референдума за Брекзит през юни 2016 година над 10 000 медицински сестри и акушерки от страни-членки на ЕС са напуснали Обединеното кралство.Половината компании в България се готвят да дадат на служителите

Половината компании в България се готвят да дадат на служителите ...

......... да изграждат и позитивна офис среда. Това може да включва стаи за игра и почивка, които се наблюдават при повече от половината от компаниите и особено в ИТ сектора. В 2/3 от компаниите се предлагат безплатни напитки например: минерална вода, кафе, чай, а често и храна: ядки, плодове и др.


Имали ли сте чувството, че когато става въпрос за пари

Имали ли сте чувството, че когато става въпрос за пари ...

......... Robert Half смятат, че това ще помогне на техния потенциал да печелят повече. Докато все още не се е появила следващата рецесия, сега е моментът да си намерите компания, в която заплащането е по-високо. По-висока заплата: 9 грешки при преговорите За да не тръгне разговора в неизгодна за вас посока


Илън Мъск е самоизграден милиардер, инженер, научен визионер и инвеститор,

Илън Мъск е самоизграден милиардер, инженер, научен визионер и инвеститор, ...

......... който трябва да покрие света със сателити, чрез които населението на Земята да има бърз и сигурен достъп до интернет. Недвижимо имущество Не е напълно ясно колко имота притежава Мъск. Със сигурност се знае, че разполага с няколко къщи в Лос Анджелис, които са закупени за около 55 млн. долара.


Четирима нови служители започват работа в Telenor по програмата за

Четирима нови служители започват работа в Telenor по програмата за ...

......... компанията", казват от Telenor. Новите участници в програмата ще се включат в екипите на дирекциите "Маркетинг", "Финанси" и "Хора и стратегия". В рамките на следващите две години те ще работят по конкретни проекти, а компанията ще им осигури отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение.


Голямата рецесия и финансовата криза през 2007-2009 г. поставиха световната

Голямата рецесия и финансовата криза през 2007-2009 г. поставиха световната ...

......... 549 през 2017 г. (спад от 52%). 1. Производство на космически продукти и части - през 2007 г. са били заети 296 599 души и са намалели до 66 921 през 2017 г. (спад от 77%). 4 забравени или напълно изчезнали професии Новите технологии сложиха край на някои от тяхУниверситетът Принстън за поредна година заема челната позиция в тазгодишната

Университетът Принстън за поредна година заема челната позиция в тазгодишната ...

......... класацията са, както следва: 1.Принстън 2. Харвард 3. Кълъмбия 3. Масачузецкия технологичен институт (поделя си позицията с Кълъмбия) 5. Йейл 6. Станфорд 6. Чикагския университет 6. Университета на Пенсилвания (поделя си позицията със Станфорд и Чикагския университет) 9. Северозападния университет 10. Дюк 10. Джон Хопкинс (поделя си позицията с Дюк)


Бизнес университетът Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и

Бизнес университетът Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и ...

......... първите частни университети у нас с британска акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път. ВУЗФ е и в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.


В повечето случаи кариера, която да е от полза за

В повечето случаи кариера, която да е от полза за ...

......... по-ориентиращите се към опазване на околната среда градове и малки населени места. Тяхната годишна заплата може да стига до 73 050 долара. Ръст ще има за професията на геолозите, които ще са нужни на строителството, съобразено с опазването на природата. Те могат да получават по 91 130 долара на година.


Конферентни зали, в които има топки за пазене на равновесие,

Конферентни зали, в които има топки за пазене на равновесие, ...

......... разработят свои уелнес програми на работното място. Не е задължително в тях да се включва физическата активност. Може просто да осигуряват по-дълги почивки или съблекални и бани, за да могат служителите, например, да ходят с колело на работа. Според него дори малките промени дават забележителен резултат в работата на служителите.


40% от руснаците биха избрали

40% от руснаците биха избрали "Газпром", в качеството на техен ...

......... управление. Анкетата на ВЦИОМ е проведена на 9 юли, като в нея са всели участие 1600 руски граждани на възраст над 18 години. Изборът им е направен на основата на пълния списък на телефонните номера в Руската федерация, като за такава извадка максималния размер на статистическата грешка не превишава 2,5%.


С бързото развитие на технологиите пазарът на труда също търпи

С бързото развитие на технологиите пазарът на труда също търпи ...

......... проблем", допълва тя. Вергиния обаче вижда и алтернатива за младите хора. Според нея, за да придобият необходимите знания и умения, те трябва да са проактивни, като търсят разнообразни стажове и обучения. По нейните думи добра алтернатива са и частните академии. "Това е начинът да се надгради подготовката в университетите", категорична е тя.


Обикновено е доста лесно да разпознаете сигналите, които говорят, че

Обикновено е доста лесно да разпознаете сигналите, които говорят, че ...

......... обяснява за друг такъв сигурен знак е игнорирането от страна на вашия шеф или на някой колега. "Ако той/тя редовно отменя предварително уговорени работни срещи с вас, забравя да ви върне обаждане или да отговори на ваш мейл, това показва, че вие не сте част от приоритетите му/й", посочва експертът.


Маделин Уестерхуд е един от най-дългогодишните служители в Белия дом

Маделин Уестерхуд е един от най-дългогодишните служители в Белия дом ...

......... университета студентката прескочила един семестър от последната година заради стаж в президентската кампания на Мит Ромни през 2012 година. След като е завършила образованието си, тя се мести във Вашингтон и е стажант при Джон Кембъл в Камарата на представителите в Калифорния, преди да стане част от Републиканската национална партия.


Много хора имат негативно мнение за тези, които успяват да

Много хора имат негативно мнение за тези, които успяват да ...

......... което трябва да оползотворят. Сам разказва са себе си, че през първите седем години от пенсионирането си не е правил нищо особено, но след това е започнал да пише за икономически сайт, инвестирал е в недвижими имоти, тренирал е деца, спортуващи тенис и е отделял повече време на семейството си.


Да се разбираш с прекия си ръководител е чудесно. Най-вече

Да се разбираш с прекия си ръководител е чудесно. Най-вече ...

......... е моя. Виновен е този или онзи. Не мога да работя с него/нея. Защо този или онзи се държи/прави винаги това. Нямам решение за проблема. Отчаян съм/Скучно ми е на работа. Много съм зает в момента. Може ли тази задача да изчака? Утре ще си тръгна по-рано, защото съм зает/а.


Няма много гаранции за постигане на сигурен успех. Един от

Няма много гаранции за постигане на сигурен успех. Един от ...

......... още не знае точно каква цел има или пък ако има прекалено много препятствия по пътя към постигането ѝ. "Има много тънка граница между успеха и провала. Само защото някой е успял, това не означава, че е толкова различен от останалите. Провалът също е много важен в израстването на всеки."


Броят на хората, които работят на световните капиталови пазари, ще

Броят на хората, които работят на световните капиталови пазари, ще ...

......... върху изкуствения интелект и машинното обучение, благодарение на които компютрите ще могат да изследват огромни по обем данни и да взимат по-добри решения за инвестиции. Заговорът на роботите: Изкуственият интелект може да вдига цените в магазините Машините са в състояние да сключат картелно споразумение, без дори да общуват помежду си


Броят на работещите на или над 70-годишна възраст във Великобритания

Броят на работещите на или над 70-годишна възраст във Великобритания ...

......... време и възможности за преквалификация. Според експерти това е неуместно от страна на работодателите, тъй като така британският бизнес губи уменията и опита на по-възрастните работници. Те твърдят още, че увеличаването на дълголетието трябва да е знак за компаниите да направят повече, за да насърчат възрастните хора да работят по-дълго.


Изпълнителният директор на Facebook Джули Жуо е отпратила стотици кандидати

Изпълнителният директор на Facebook Джули Жуо е отпратила стотици кандидати ...

......... не е спирал да опитва и да говори, анализирайки я. Това е показало решителността му да намери отговора. В крайна сметка кандидатът не успява да реши задачата, но получава мястото. Тя призовава мениджърите да подбират внимателно персонала си, колкото и да са притиснати от странични обстоятелства, като дефицита на хора.


Джули Зуо е само на 25 години, когато става мениджър

Джули Зуо е само на 25 години, когато става мениджър ...

......... казва тя, е да гледате на кариерата си в перспектива - да решите къде искате да стигнете и да определите малките стъпки, които ще ви заведат там. Защо е важно да говорите с колегите и приятелите си за своята заплата? Тези разговори могат да бъдат полезни и за двете страни


Разговорите за размера на заплатата често е трудна тема, а

Разговорите за размера на заплатата често е трудна тема, а ...

......... важна", казва още О"Лиъри. По неговите думи често служителите се притесняват да разговарят за заплатите си, тъй като се опасяват, че това ще се изтълкува като лошо решение от шефовете им. Експертът посочва, че това е грешно и че размерът на заплатите не трябва да бъде табу в една компания.


Забавянето на технологичния сектор в Китай след години на усилен

Забавянето на технологичния сектор в Китай след години на усилен ...

......... случилото се. "Очакваме, че Microsoft и GitHub също ще са под натиск да свалят писмото", се казва в него. Затова подписалите го призовават двете компании да не го премахват. Знак за широката подкрепа е прочитането на материала над 230 000 пъти, което го направи едно от най-популярните съдържания в сайта.


Легалната канабис индустрия реализира милиарди долари от продажби и стотици

Легалната канабис индустрия реализира милиарди долари от продажби и стотици ...

......... средно около 34 320 долара. Работниците, които се грижат за растенията Подрязването е много важна стъпка при отглеждането на марихуана. Това не е лесна работа, но не изисква и специални умения. Човекът, който подрязва растенията взима $29 000. Най-високоплатените места за тази позиция са в Колорадо, Калифорния и Вашингтон.  


Робин Хътсън е известен с веригите хотели Home Grown Hotels

Робин Хътсън е известен с веригите хотели Home Grown Hotels ...

......... нов пет звезден хотел в Хемпшир, наречен LimeWood. Първият хотел Pig от другата верига на Робърт - Home Grown Hotels отваря врати през 2011 година. Приятелят му Джерад стои зад дизайна на сградите. Според специалисти Хътсън дължи успеха си на това, че създава преживявания, които липсват на основния пазар. Източник:


Изпълнителният директор на софтуерния гигант Oracle - Сафра Кац, е

Изпълнителният директор на софтуерния гигант Oracle - Сафра Кац, е ...

......... инкубатор в света, тя изрази мнението си, че в бъдеще ще успяват компании, които могат да създават машини, базирани на потребителски данни, за да намират и решават проблемите, преди да възникнат усложнения. По думите й истинската сила на изкуствения интелект е в това да бъде използван във всичко, което правим. 


Един от всеки пет жители на Острова се занимава със

Един от всеки пет жители на Острова се занимава със ...

......... британец споделя, че е мотивирал поне още един човек да започне да се занимава със страничен бизнес. Пред много жители на Острова стои и притеснението, че нямат достатъчно средства, за да започнат собствен бизнес. В това отношение жените имат повече опасения, което обяснява и по-бавното нарастване на дамите в бизнеса.


Kaйли Джeнъp ocвeн мoдeл e и ocнoвaтeл нa ĸoзмeтичнaтa ĸoмпaния

Kaйли Джeнъp ocвeн мoдeл e и ocнoвaтeл нa ĸoзмeтичнaтa ĸoмпaния ...

......... така и платено премиум съдържание. Спорно е дали Дженър е спечелила или наследила богатството си. По въпроса тя казва, че въпреки че е родена в богато семейство, родителите ѝ спират да я издържат на 15 години. Кайли успя да изпревари Марк Зукърбърг, който придоби статут на милиардер на 23-годишна възраст.


Австралиецът Скот Фаркуар е на път да влезне в Австралийската

Австралиецът Скот Фаркуар е на път да влезне в Австралийската ...

......... отне 17 години и половина", допълва той, като подчертава, че успехът не идва бързо. Според технологичния анализатор Рей Ванг от Constellation Research, близките приятелства на Скот и Майк са ключови за успеха на Atlassian. Освен че управляват компания от 3000 служители те са и съседи в двата най-скъпи австралийски имота.


Някои хора толкова много обичат шоколада, че не биха могли

Някои хора толкова много обичат шоколада, че не биха могли ...

......... за работа и само за първите 24 часа успяха да съберат близо 1500 автобиографии. Общо за нея бяха кандидатствали 6000 души, а обявата се превърна в петата най-популярна на платформата LinkedIn. Новата обява вече е активна и можете да я видите тук. Документи могат да бъдат подавани до 8-ми март.


Българската екзекютив сърч асоциация (BESA) публикува годишното си проучване на

Българската екзекютив сърч асоциация (BESA) публикува годишното си проучване на ...

......... който трябва да бъде ръководен, както обхвата и мащаба на работната позиция", казват от асоциацията. Сред първите пет остава позицията плант мениджър, което е резултат от голямата активност и конкурентоспособност в промишления сектор. Въпреки това, BESA очаква тази тенденцията да не е водеща заради забавянето на откриването на нови производства.


Китайката Уи Яджън е работила във фабрика за 16 долара

Китайката Уи Яджън е работила във фабрика за 16 долара ...

......... останалите 6 имена в класацията. През 2003 г., поради липсва на публична информация за нея, името ѝ се бърка с мъжко в списъка на най-богатите хора в Китай. На въпроса защо избягва публичността, тя отговаря: "Ами, нямам какво да кажа. Просто съм човек, който се е концентрирал върху целите си."


Законите в една държава отразяват ценностите и стремежите на обществото

Законите в една държава отразяват ценностите и стремежите на обществото ...

......... предпоставка за това, жените по-трудно да си намират работа, да започват собствен бизнес и да вземат независими от икономиката решения за техните семейства. Тази статистика е не само обезсърчаваща за милиардите жени, които работят без да имат правомощията на мъжете. Но според доклада в такива държави икономиката не функционира оптимално.


През 80-е години във Виетнам се премахват ограниченията за частна

През 80-е години във Виетнам се премахват ограниченията за частна ...

......... Гладът през 90-е години убива хиляди хора и налага нуждата от търсене на допълнително препитание. Жените намират начин да оцеляват и изкарват средства благодарение на домакинските умения и познанията им за различни растителни култури. Сега техните дейности са се превърнали в печеливши бизнес предприятия, които движат икономиката на Виетнам. Източник:


Прекарвайки повече от две десетилетия в Microsoft, което му донесе

Прекарвайки повече от две десетилетия в Microsoft, което му донесе ...

......... за лидерството на Сатя Надела. Роденият в Индия лидер е изнасял лекции на тази тема в Университета Чикаго, където получава магистърска степен по бизнес администрация през 1997 година. Той допълва, още че освен тези три качества, е важно човек да бъде съпричастен и в професията, и в личния си живот.


Тестването на скъпи коли, яхти и отсядането на частни острови

Тестването на скъпи коли, яхти и отсядането на частни острови ...

......... Великобритания, то интервютата ще се провеждат в Лондон. Желаещите за работния пост, които не са на територията на Острова, ще трябва да пътуват дотам. От компанията се надяват да намерят подходящия служител до края на месеца. Той трябва да е над 18 години и да има необходимите умения и опит.


По-кратна работна седмица може да помогне на изморените британци и

По-кратна работна седмица може да помогне на изморените британци и ...

......... икономика и новия договор с работеща Великобритания". "От ефектите от преработването върху нашето физическо и психическо здраве, до щетите, които този цикъл нанася на природата, правителствата трябва да разберат, че ключът към устойчиво бъдеще не е повече работа, а по-малко". Предимствата на 4-дневната работна седмица По-дългият уикенд подобрява здравето ни


В интернет има отговори за всичко и правим запитвания в

В интернет има отговори за всичко и правим запитвания в ...

......... година: Каква работа да търся? Коя е най-високоплатената професия? Как да откажа оферта за работа? Как да получа желаната работна позиция? Как да си намеря работа? Как да приема работна оферта? Каква професия е подходяща за мен? Какво да облека на интервю за работа? Как да си намеря работа спешно?


Агенцията по заетостта стартира тазгодишния прием на документи за ваканционна

Агенцията по заетостта стартира тазгодишния прием на документи за ваканционна ...

......... директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество - град Бон. Информация относно пълните условия и документи за кандидатстване желаещите могат да получат в Информационния център на Агенцията по заетостта на тел. 02/980 87 19, на електронен адрес, както и и в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище.


Всяка година влиятелни лидери от цял ​​свят се събират в

Всяка година влиятелни лидери от цял ​​свят се събират в ...

......... дисциплина, защото нека си го кажем, всички сме пристрастени към нашите устройства, всички сме пристрастени към това да бъдем "винаги свързани", казва медийния магнат Ариана Хъфингтън. Определяне на лидерството "Има четири съставки за истинско лидерство: мозък, душа, сърце и здрави нерви", казва Клаус Шваб, изпълнителен председател на Световния икономически форум.


Множество от днешните милиардери и мултимилионери, които са натрупали със

Множество от днешните милиардери и мултимилионери, които са натрупали със ...

......... Дори и да не планирате да управлявате компания, опитът от продажбите е изключително важен. "Всеки има нужда от основно разбиране на техните силни страни и как да ги "продадат", казва Рандалин Хил от Ama La Vida. Как да получите този опит? Кандидатствайте за позиции, където заплащането се базира на комисионна.


Все повече компании в Япония се включват в нова инициатива,

Все повече компании в Япония се включват в нова инициатива, ...

......... подкрепя новите мерки на компаниите. Министерството на здравеопазването на страната обяви, че подкрепя всички служители да имат удобна 30-минутна следобедна почивка за сън, която да е от лична и професионална полза на работната сила. Япония иска преуморените от работа граждани да започват уикенда по-рано За всеки последен петък от месеца


Много често се подценяваме. Завиждаме на лидерите на големи компании,

Много често се подценяваме. Завиждаме на лидерите на големи компании, ...

......... че състраданието към себе си има три компонента: позитивен вътрешен диалог, разбиране, че всеки прави грешки, разбиране на своите чувства и мисли, без да ги потискате.  Психолозите предлагат един прост съвет, за да развиете състрадание: отнасяйте се към себе си по начина, по който се отнасяте към приятел, претърпял неуспех.


Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и

Мъчи ли ви работното време от 9 до 5 и ...

......... "Може ли хората скоро да имат 3- или 4-дневни уикенди? Разбира се", казва той. Според съоснователя на Microsoft Бил Гейтс новите технологии ще означават повече свободно време. "Целта на човечеството не е просто да стои зад бюро или да продава нещо. Повече свободно време не е лошо нещо", казва той.


Агенцията по заетостта връчи вчера за 15-та поредна година своите

Агенцията по заетостта връчи вчера за 15-та поредна година своите ...

......... България за производство на автомобилни кабелни комплекти. Броят на работещите в завода в Казанлък е 1100. Общият брой на наетите на първичния пазар е 106, като 54 безработни лица са от общини с висока безработица. Осигурен е и безплатен служебен транспорт до 41 населени места, различни от местонахождението на обекта.


Ако работите 40 часа от 168-часовата седмица, четвърт от времето

Ако работите 40 часа от 168-часовата седмица, четвърт от времето ...

......... помогне да откриете още възможности и фактори, които повлияват положително на съвместната ви работа. Изключете крайностите "правилно" и "грешно" Вашите емоции и мнение са важни за вас, но това важи и за тези на опонента ви. Затова оставете егото настрана и проявете търпение към тези, които мислят различно от вас.


Служебните взаимоотношения могат да преобразят кариерата - особено когато колегите

Служебните взаимоотношения могат да преобразят кариерата - особено когато колегите ...

......... от съответния офис, така че да има "по-целенасочена аудитория". 39 от 41-те искания за повишаване на възнаграждението са одобрени от 2010 г. насам, въпреки че понякога полученото е по-малко от заявеното. Други допълнителни придобивки в Squaremouth включват неограничен платен отпуск, бонус от 200 долара за рождения ден и безплатна бира.


Всички мечтаем като малки, дори и като по-големи продължаваме да

Всички мечтаем като малки, дори и като по-големи продължаваме да ...

......... като по-големи продължаваме да искаме нещата, които ни вдъхновяват. От някои мечти разбираме, че трябва а се откажем, но други остават трайно в съзнанието ни дори като възрастни. Винаги имаме една останала мечта, която разбираме с времето, че обстоятелствата няма да са най-благоприятни и не винаги се развиват по план.


Едва ли ще срещнете успял човек, който сутрин става много

Едва ли ще срещнете успял човек, който сутрин става много ...

......... разпределят времето си много добре и си поставят определени цели. Те знаят какво искат и се стремят към това нещо с всяко свое действие. Далеч сме от мисълта, че тези хора са безгрешни, но те определено имат добри навици, които играят значителна роля в стремежа им да останат на върха.


Търсенето на приключения и пътувания доведе до нарастване на броя

Търсенето на приключения и пътувания доведе до нарастване на броя ...

......... Кети Мъклоу, председател на Асоциацията на жените пилоти, в Индия твърде настоятелно карат жените да избират тази професия заради недостига на пилоти. Доклад на Boeing сочи, че броят на средната класа в държавата нараства, откъдето следва да се увеличи и броят на полетите. Това ще наложи наемане на още кадри.


Предполага се, че на работното място не може да се

Предполага се, че на работното място не може да се ...

......... показваме по-малко от "неофициалното си аз" и повече от професионалното. Например, ако закъснеем за среща с приятел можем да му обясним какво се е случило и защо сме се забавили, но ако закъснеем на работното място е друго нещо. Приема се като знак за неорганизираност и прави много лошо впечатление. 


Щастливи сме да ви запознаем с един интересен проект, който

Щастливи сме да ви запознаем с един интересен проект, който ...

......... програмата тази година "Джуниър Ачийвмънт България” организира и четвъртото издание на Младежкия кариерен форум "Професиите на бъдещето”, където водещи специалисти и вдъхновяващи презентатори говориха с младежите на теми, свързани с дигитализацията на професиите. Форумът се проведе на 30 октомври, в зала "Джон Атанасов" на София тех парк.  Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Срещали ли сте някого, който е толкова очарователен и изискан?

Срещали ли сте някого, който е толкова очарователен и изискан? ...

......... "Благодаря!" променя всичко. Страхотен навик е да се научим да сме благодарни дори за малките неща. Кимане, усмивка, всеки жест на признателност говори много повече за нас от хиляди думи. Помнете, че да бъдеш учтив, мил и добре възпитан никога няма да спре да бъде актуално. Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Случвало ли ви се е да изпаднете в паника, защото

Случвало ли ви се е да изпаднете в паника, защото ...

......... джоб. Няма да бъде голяма трагедия, ако го загубите, просто когато презервативът се нагрява, латексът става по-слаб и има по-голям шанс да се скъса. Също така, ако влезе в контакт с нещо остро, като ключовете ви например, може да се скъса, а вие да не разберете.  Станете част от Jenite.bg във Facebook!


Ако вярвате, че връзката с колегите ви не е най-важната

Ако вярвате, че връзката с колегите ви не е най-важната ...

......... са най-близо до вас. Освен това трябва да намерите подходящия начин за комуникация с всеки от тях, тъй като хората са различни и някои обичат да говорят много, докато други са по-малко комуникативни. Също така не споделяйте твърде много лична информация и не задавайте твърде лични въпроси.  5. Не правите комплименти


Трудно е сами за себе си да преценим кога точно

Трудно е сами за себе си да преценим кога точно ...

......... думи, ако подобна промяна не е имало през последните няколко месеца или дори години, това е ясен сигнал, че е добре да започнете да търсите нова работа. "Вие буксувате на работното си място и сте в своята зона на комфорт, но това е рисково за вашето емоционално състояние", смята Уелш.


За да постигнем успех в живота, трябва да можем да

За да постигнем успех в живота, трябва да можем да ...

......... че задачата ви е непосилна, не се отчайвайте. В такива ситуации продължете да работите с вяра в успеха си. Спрете за момент, починете си, прочетете книга, за да съберете нови идеи и да продължите напред. Постигайте целта си стъпка, по стъпка, така ще намерите мотивация да се движите напред. Търсете информация


За да постигнем успех в живота, трябва да можем да

За да постигнем успех в живота, трябва да можем да ...

......... че задачата ви е непосилна, не се отчайвайте. В такива ситуации продължете да работите с вяра в успеха си. Спрете за момент, починете си, прочетете книга, за да съберете нови идеи и да продължите напред. Постигайте целта си стъпка, по стъпка, така ще намерите мотивация да се движите напред. Търсете информация


Грешките не са само мит, те са нещо човешко и

Грешките не са само мит, те са нещо човешко и ...

......... знаят, че вие сте отговорен човек, на когото може да се вярва, който държи на работата си. Така вие ще добиете необходимата самоувереност, че сте способен да се справите с проблемите. Дори вашето предложение за действие да не бъде прието, усилията ви няма да са напразни. Извинете се и поемете отговорност


Грешките не са само мит, те са нещо човешко и

Грешките не са само мит, те са нещо човешко и ...

......... знаят, че вие сте отговорен човек, на когото може да се вярва, който държи на работата си. Така вие ще добиете необходимата самоувереност, че сте способен да се справите с проблемите. Дори вашето предложение за действие да не бъде прието, усилията ви няма да са напразни. Извинете се и поемете отговорност