© Shutterstock Френският президент Еманюел Макрон може да бъде обвиняван в

© Shutterstock Френският президент Еманюел Макрон може да бъде обвиняван в ...

......... си в НАТО да отделя 2% от БВП за отбрана през... 2031 г. Колкото и критики да концентрира френският президент, в момента никой друг европейски лидер не показва способност да гледа напред и нашироко. Дотук обаче Макрон показва повече талант да посочва проблемите, отколкото да намира партньори за решаването им.


© Dado Ruvic Водещата дигитална валута поевтиня до 7400 долара, което

© Dado Ruvic Водещата дигитална валута поевтиня до 7400 долара, което ...

......... на Google за пробив в квантовите изчисления, който е позволил на една от неговите машини да изпълни задачи, които биха отнели 10 000 години на обикновен суперкомпютър. Това е важно, тъй като добивът на биткойни (mining) се извършва с компютри и подобна мощ може да размести значително позициите в сектора.


© Юлия Лазарова Авторът Теодор Славев е политолог, който работи в

© Юлия Лазарова Авторът Теодор Славев е политолог, който работи в ...

......... Подобен акт би бил доказателство доколко той свързва думи и действия. Радев е преполовил мандата си и е крайно време да излезе от сферата на думите и да покаже на така критикуваното от него статукво, че е сериозен играч с решимост да промени системата. Така, че на ход е президентът


© Shutterstock - Обхватът на компаниите, които ще имат задължение за

© Shutterstock - Обхватът на компаниите, които ще имат задължение за ...

......... същото време не добавят съществена икономическа стойност. В тази връзка се наблюдават фокусирани разследвания от Европейската комисия срещу позволяването на подобни структури. Примери са делата за държавна помощ, засягащи Apple, Nike, McDonald`s и други.Светлана Стоилова е мениджър "Трансферно ценообразуване" в EY, a Виктор Борисов, АССА, мениджър "Трансферно ценообразуване" в EY


Казусът с Джок Полфрийман все още не е приключил -

Казусът с Джок Полфрийман все още не е приключил - ...

......... правило нямат квартири и адресна регистрация тук. Един от тези четирима обаче е осъденият за трафик на наркотици черногорец Будимир Куйович, който в края на август бе хванат край Пловдив да шофира с фалшива книжка, докато бе по време на отпуск. И стана повод шефът на затвора да подаде оставка.


Това постанови Върховният съд на Великобритания, след като британският премиер

Това постанови Върховният съд на Великобритания, след като британският премиер ...

......... смята, че депутатите са свободни да се завърнат в него", обобщава анализ на британската ВВС. И допълва, че това е най-драматичният пример досега за независимостта на съдиите чрез механизма за съдебен мониторинг, спиращ правителството. Медията заключава, че ще бъде трудно да се прогнозират конституционните и политическите последици от безпрецедентното решение.© Анелия Николова След като Мая Манолова подаде оставка като омбудсман

© Анелия Николова След като Мая Манолова подаде оставка като омбудсман ...

......... обществен зашитник през следващата година. Мандатът изтича на 20 октомври 2020 г. Ковачева положи клетва днес в Народното събрание. Преди да бъде заместник -омбудсман, Диана Ковачева беше правосъден министър в първия кабинет на Бойко Борисов, а преди това - бе председател на българския клон на неправителствената организация "Прозрачност без граници".


Няма вътрешен министър или главен прокурор, който да не е

Няма вътрешен министър или главен прокурор, който да не е ...

......... под ръководството на Цветлин Йовчев сложи в кошницата с битовата престъпност и шофирането след употребата на алкохол и престъпленията, свързани с наркотици. Резултатът беше, че така съвсем скоро МВР отчете ръст на разкриваемостта на битовата престъпност поради простата причина, че тези две престъпления (почти) винаги са разкрити с регистрирането им.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Bug Coffee е най-новото

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Bug Coffee е най-новото ...

......... намиране на работа за пострадали от трафик на хора. "Може би най-хубавото на това да отвориш собствено място за собствената си марка е, че така стигаш непостредствено до крайния потребител. Виждаме какви са неговите знания, какви асоциации прави и с какво може да допринесем." Повече за дейността им на bugcoffee.com


Илюстрация Увеличаване Смаляване Четиридесет и седем годишната японска артистка Чихару

Илюстрация Увеличаване Смаляване Четиридесет и седем годишната японска артистка Чихару ...

......... върнах отново там, откъдето започна всичко за мен като артист – напускането на зоната на комфорт. Сблъсъкът със смъртта прави човека по-честен, а когато се случи с артисти, това се отразява и върху работата му. За мен тази изложба е диалог със самата мен, срещата ми с моята гола душа."


© Russell Boyce Доходността на 2-годишните държавни облигации на САЩ и

© Russell Boyce Доходността на 2-годишните държавни облигации на САЩ и ...

......... още един косвен индикатор за икономическите очаквания - инвеститорите продават акции и се запасяват със сигурните краткосрочни държавни облигации, но и с дългосрочни.В края на март тази година имаше подобна ситуация - тогава лихвите по 3-месечните облигации се повишиха над тези по 10-годишните, което натисна и фондовите пазари на акции.© Цветелина Белутова Транзакцията на сумата от 1,2 милиарда щатски долара

© Цветелина Белутова Транзакцията на сумата от 1,2 милиарда щатски долара ...

......... по сметка на Република България. Това е последната формална стъпка, преди да започне производството на 8-те изтребителя F-16 Block 70/72 за нуждите на военно-въздушните сили на страната ни. Очаква се първият самолет да е готов през декември 2022 г., а първите машини да бъдат приети на въоръжение през 2023 г.


© Jason Lee Китай девалвира юана до най-ниското му ниво спрямо

© Jason Lee Китай девалвира юана до най-ниското му ниво спрямо ...

......... на финансите през май обвини Пекин във валутни манипулации и заяви, че следи внимателно действията му. Китайските лидери обещаха да избягват обезценяване с цел по-добри конкурентни позиции. Регулаторните органи обаче се опитват да направят контролирания от държавата курс по-податлив на пазарните сили, които в момента оказват натиск върху китайската валута.


Разследващият намесата на Русия в изборите по време на изборите

Разследващият намесата на Русия в изборите по време на изборите ...

......... Тръмп главен прокурор Уилям Бар, който оневини президента, но от Демократическата партия не сметнаха въпросът за приключен, а от Републиканската искаха ново разследване, този път по отношение на материалите, на които се базира първоначалното разследване.По-късно в сряда Мълър трябва да участва в още едно изслушване, пред друг комитет в Конгреса.


["Теленор България"] Мобилният оператор представи технологията си чрез медицински преглед.

["Теленор България"] Мобилният оператор представи технологията си чрез медицински преглед. ...

......... трябва да доведе до многократно по-висока скорост на интернет връзката, а заедно с това и големи промени от икономическа гледна точка. В България обаче остава проблема, че голяма част от честотите, нужни за развитието на технологията, са заети. За момента от КРС дават на телекомите честоти само за тестово ползване.


Красимир Ципов © Анелия Николова Заместник министърът на вътрешните работи Красимир

Красимир Ципов © Анелия Николова Заместник министърът на вътрешните работи Красимир ...

......... 2014 г. до момента е зам. министър на вътрешните работи. Очакванията са, че той ще заеме поста на председател на парламентарната правна комисия, която сега се оглавява от Анна Александрова. Преди това начело на правната комисия, която е особено важна за управлението, бе Данаил Кирилов, който стана министър на правосъдието.© Цветелина Белутова След като вчера Министерски съвет прие доклада за

© Цветелина Белутова След като вчера Министерски съвет прие доклада за ...

......... 60 млн. щатски долара посредством искане от Конгреса на САЩ за допълнително финансиране", съобщават от военното министерство. Парите трябва да бъдат използвани за доизграждане на наземната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево, където ще бъдат базирани новите изтребители. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Сашо Йовков поема новата дирекция

Сашо Йовков поема новата дирекция "Спорт" в БНТ. За поста ...

......... свали от ефир именно "Спортисимо", като се аргументира с високия бюджет на предаването и съмнителното качество на съдържанието. По време на конкурса и друг конкурент на Кошлуков даде негативна оценка - Сашо Диков, който е бивш спортен журналист, го нарече "Тъписимо" и го даде като пример за лоша телевизионна продукция.


© ERIC VIDAL

© ERIC VIDAL "Газовият хъб, механизмът [мониторингът на ЕК върху българската ...

......... А вече е почти сигурно, че срокът от юли 2019 г., който българските власти сами си бяха поставили за присъединяване на страната към Банковия съюз и ERM II, няма да се спази и вероятно кандидатурата ни ще се измести към есента, т.е. в мандата на новите лица начело на евроинституциите.


© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Едно словосъчетание беляза целия мандат дотук на новия

© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА Едно словосъчетание беляза целия мандат дотук на новия ...

......... участници изказаха съмнения за възможността в рамките на сегашната конституционна рамка да бъдат предвидени гаранции, съответни на изискванията на практиката на Съда в Страсбург, заместник-ръководителката на Отдела (по изпълнение на решенията - бел. ред.) припомни, че конституционна реформа също може да представлява адекватна мярка за изпълнение на решение на ЕСПЧ".


Емил Кошлуков © Юлия Лазарова Емил Кошлуков ще управлява БНТ, след

Емил Кошлуков © Юлия Лазарова Емил Кошлуков ще управлява БНТ, след ...

......... и Розита Еленова (парламентарна квота, предложена от Български демократичен център на Христо Ковачки). Останалите двама членове на регулатора - Иво Атанасов (парламентарна квота БСП) и Ивелина Димитрова (от квотата на президента Румен Радев), подкрепиха Сашо Йовков.Очаквайте подробности Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Елица Панайотова е координатор на инициативата на Столичната община

Елица Панайотова е координатор на инициативата на Столичната община "Зелена ...

......... трябва да са инвестиционен приоритет.Любо Георгиев: Приоритет би трябвало да е вътрешната организация. Бих го нарекъл административна реформа, макар че звучи изтъркано. В общината няма един отдел, който да се занимава с комуникацията на цялата община, а след като огромни корпорации могат да имат успешна комуникация, значи и София може.


© Shutterstock Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Темата накратко Мащабното проучване

© Shutterstock Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Темата накратко Мащабното проучване ...

......... млади/в трудоспособна възраст (77% под 60 г. спрямо 68% за страната), по-образовани (относителният дял на висшистите в столицата е почти двойно по-голям от този за страната) и с по-висок икономически статус хора (средна нетна заплата на човек от 1222 лв. спрямо 908 за страната за четвъртото тримесечие на 2018 г.).


[А1] Мобилният оператор

[А1] Мобилният оператор "А1 България" постави върху покрива на НДК ...

......... стъпките на компанията майка - австрийската A1 Group, която е сред пионерите на технологията в Европа и наскоро начерта времева линия, според която 5G мрежата трябва да бъде напълно функционална и разкрила потенциала си до 2025 г. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


© Капитал Абонамент iTunes RSS feed Всички говорят за подкасти. Аудио

© Капитал Абонамент iTunes RSS feed Всички говорят за подкасти. Аудио ...

......... вас подкаст. Например "Капитал подкаст". Кликът ще ви отведе в началната страница на подкаста и ще ви предложи списък с епизоди за слушане. Изберете този, който искате да чуете и натиснете "Play".Ако имате допълнителни въпроси, пишете ни на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.


Обратно на твърденията на Пламен Георгиев, шефът на строителния контрол

Обратно на твърденията на Пламен Георгиев, шефът на строителния контрол ...

......... съдружник е бил строителният предприемач Николай Николаев, чието име нашумя покрай скандал и протести заради застрояване на зелени площи в "Младост".* Котката на Шрьодингер, която може едновременно да е жива и мъртва, се отнася за квантовата физика и т.нар. суперпозиция на частиците, при която те съществуват едновременно в две състояния.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Преди 20

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Преди 20 ...

......... извлича и допълнителна стойност. Например, когато имаш на едно място събрана статистика за извършените плащания по видове разходи, би могъл да видиш назад във времето история на плащанията по видове и по този начин да си оптимизираш разходите. На тази база могат да се предлагат и персонализирани оферти на клиента."


Лейтенантите на Пеевски - Сотир Цацаров и Иван Гешев © Велко

Лейтенантите на Пеевски - Сотир Цацаров и Иван Гешев © Велко ...

......... държавно ниво - Върховна касационна прокуратура.Сотир Цацаров никога не е реагирал, още по-малко с такъв замах, на десетките сигнали за посегателство над свободата на словото, както направи в гражданско-правния случай с марката на "Телеграф".Или ако трябва да перифризираме думите на Иван Татарчев - над главния прокурор е само... Делян Пеевски.


Лорна Долан © Jonathan Cole След като завършва Английски език в

Лорна Долан © Jonathan Cole След като завършва Английски език в ...

......... ние знаем, че българските родители много ценят образованието и вярваме, че те са от нашия тип семейства.Лорна Долан ще представи училище "Севъмоукс" и ще бъде на разположение за персонални срещи със заинтересовани семейства в София между 22 и 24 юни в хотел Sense . За повече информация - вижте тук.


По отработената схема за апорт на апетитни общински терени в

По отработената схема за апорт на апетитни общински терени в ...

......... Гайтански-Вълка "Волф" АД."София ленд" ЕАД е с едноличен собственик офшорното "Лорета Холдингс Лимитед". За краен собственик на офшорната компания е посочен Владимир Бонев, който е бил в ръководството на "Баранко", акционер в пловдивската "Юрий Гагарин" по времето, когато фабриката се контролираше от акционерите в ПИБ.По темата работи и Росен Босев


© Ints Kalnins Страната ни може да плати над 2 милиарда

© Ints Kalnins Страната ни може да плати над 2 милиарда ...

......... трябва да влязат в решителната си фаза през следващите 10-тина дни, когато трябва да дойде официалната американска оферта Вчера министърът на отбраната Красимир Каракачанов оцени риска да не се стигне до договор на не повече от 25%. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


© Надежда Чипева Визитка: Жозе Салойо е управител на българския клон

© Надежда Чипева Визитка: Жозе Салойо е управител на българския клон ...

......... се чувствате в България? Имате ли си среда?Родителите ми са португалци и за нас е много важно топлото, човешко отношение, което откриваме тук, в България. Не усещам разлика. Имам приятели тук, намирам прием във франкофонските среди, работя с прекрасни хора и имам свободата да правя това, което ми доставя удоволствие.


© Надежда Чипева Спад на световната търговия с 0.7% очаква компанията

© Надежда Чипева Спад на световната търговия с 0.7% очаква компанията ...

......... се развиват нещата, трябва да имаш хора, които говорят местния език, познават хората, които ръководят компаниите. Така че това е нашата философия и вярвам, че тя ни дава конкурентно предимство. Резултатите ни показват, че тази стратегия работи. За първото тримесечие имаме над 6% ръст на приходите до 36 млн. евро.


Галя Йорданова и Боян Бонев планират до шест месеца да

Галя Йорданова и Боян Бонев планират до шест месеца да ...

......... тях идват през дигиталния канал. За тези хора агентите трудно събират данни. Купувачите пък нямат време, което да отделят за разговори с агента, а искат директно конкретни предложения. "Няколко стартъпа в САЩ също работят за решаването на тези проблеми, но все още няма готов продукт, приложим за всички", казва Йорданова.


© Георги Кожухаров

© Георги Кожухаров "Мислиме да внесеме проект за свалянето на ДДС-то ...

......... появи в парламента за пръв път от официалното откриване на това Народно събрание през април 2017 г. насам. Изказването му бе в отговор на журналистически въпрос от вчера за това какви законопроекти ще внесе, но не отговори дали ще идва на работа занапред. "От всички ще търсиме подкрепа", каза Пеевски.


© Toby Melville Темата накратко - Нито една от двете големи

© Toby Melville Темата накратко - Нито една от двете големи ...

......... представени повече интереси, тя по-трудно ще може да формулира политика, с която да лавира между страните членки. Заради очакваната липса на единна позиция това може да засили влиянието на страните членки. Последното може да се окаже неприятно за страна като България, която често разчита Европейската комисия да защитава нейните интереси.


© Цветелина Белутова Темата накратко - Готов е финалният вариант на

© Цветелина Белутова Темата накратко - Готов е финалният вариант на ...

......... ще могат да ползват новия паркинг към метростанция "Васил Левски" за 420 автомобила, предвидения нов паркинг под "Капитолия" (100 автомобила). Ще бъде позволено паркирането от двете страни на ул. "Кирил Видински" (от Семинарията към "Драган Цанков"). Събота и неделя ще бъде позволено и паркирането по "Драган Цанков" зад Телевизионната кула.


© Агенция по горите Досегашният директор на регионалната дирекция по горите

© Агенция по горите Досегашният директор на регионалната дирекция по горите ...

......... назначен нов заместник- директор във фонд "Земеделие"- Евдокия Кръстева, която смени Иванка Багдатова- Мизова, а в понеделник във ведомството влезе и нов заместник-министър- Чавдар Маринов, който ще отговаря за секторите плодове, зеленчуци, биопроизводство и управление на риска. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Посещението на папата показа ясно, че в сегашния си вид

Посещението на папата показа ясно, че в сегашния си вид ...

......... си вид БПЦ едва ли е спечелила от сравнението, което обществото неизбежно е направило. И че трябва да се реформира. Но както и при други важни за него системи, това няма да дойде "отгоре". Изисква се личната отговорност на почтените хора - каквито има и сред свещениците, и сред енориашите.


© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение БОЕЦ

© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение БОЕЦ ...

......... по същността си е охранително производство, при което кандидатите трябва да отговарят формално на изискванията на Изборния кодекс", което е установено с проверка на Главна дирекция ГРАО, се казва в мотивите на съда. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Решението е окончателно.Очаквайте подробности


Основната опасност за сектора идва покрай

Основната опасност за сектора идва покрай "Плана Макрон" за тежкотоварния ...

......... периодично връщане на камионите за почивка в България, има опасност компании да потърсят регистрации в други държави или дори да излязат от бизнеса. За лизинговите компании това би бил сериозен удар, тъй като те няма как да финансират чужди дружества, а международния транспорт допринася с над 35% от бизнеса им.


В Европа се продават по 3.3 млн. електрически велосипеда годишно

В Европа се продават по 3.3 млн. електрически велосипеда годишно ...

......... хил. конвенционални). За изпълнението на тази цел е планирано наемането на още 80 служители.В средносрочен план (сезон 2023-2024) "Лидер 96" планира добавяне на още една производствена линия в новата си производствена база, с което да достигне общ капацитет от 400 000 велосипеда, от които 300 хил. електрически, 100 хил. конвенционални.


Десислава Иванчева © Георги Кожухаров Бившата кметица на

Десислава Иванчева © Георги Кожухаров Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева ...

......... на задържаните лица", пише съдът по повод ендокринологичното забовяне на Иванчева. И изброява - имало медицински центрове и специализирани болници за активно лечение, където са изградени диагностично-консултативен блок, лаборатории и др. Имало и възможност да се изпрати и във външна болница за лечение и за привличане на външни консултанти.Очаквайте подробности


© Цветелина Белутова Димитрис Лицикакис е кънтри мениджър на финтех компанията

© Цветелина Белутова Димитрис Лицикакис е кънтри мениджър на финтех компанията ...

......... в банките. Тези събития имаха отражение върху потребителите в тази страни и ние видяхме ръст на клиентите на финтех услуги. Според мен обаче влияят и върху потребителите в другите държави, защото те виждат какво може да се случи и при тях, ако не си подсигурят поне една алтернатива от наличните.


© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване

© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване ...

......... Белгия, водещи до висок процент рециклиране", се казва в позиция на "За земята".При всички положения изглежда, че администрацията има всички необходими инструменти да убеди столичани в правотата си. Вместо това тя е ангажирана във война с граждански сдружения. Този подход може да струва скъпо. И на нея, и на нас.


© Надежда Чипева Още по темата Правителството одобри инсталацията за изгаряне

© Надежда Чипева Още по темата Правителството одобри инсталацията за изгаряне ...

......... захрани инсталацията?Прогнозите за поетапното натоварване на МБТ са базирани на различни фактори: от една страна, нарастване на населението, от друга страна, повишаване на благосъстоянието на това население, така че през определена година RDF да стигне тези 180 хил. тона, за които говорим. Всички разработени модели ни водят към тези цифри.


Валери Симеонов беше вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов.

Валери Симеонов беше вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов. ...

......... е стигнало дотук: Не съм добре приет, защото не съм стандартен политик, смятам, че човек трябва да е честен, последователен, деен и ефективен във всяко нещо.Краткото му изявление минути преди 20 часа завърши с думите "Борбата продължава!". Въпроси не бяха допуснати.Премиерът е приел оставката на Валери Симеонов, съобщиха от МС.


12 12 Реклама Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено

12 12 Реклама Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено ...

......... пазара. Картината му е точно това, което може да очаквате от топ модел с QLED панел, но в 8K резолюция – сигурното бъдеще в развитието на тези технологии. Затова и Q900R е един от най-лесните начини да се докоснете до бъдещето на технологиите още днес.Още подробности може да видите тук.


Въздържаният Манфред Вебер (вляво) е пълна противоположност на екстровертния си

Въздържаният Манфред Вебер (вляво) е пълна противоположност на екстровертния си ...

......... на германския или холандския данъкоплатец. Засега тези опити изглеждат наивни. ЕС си остава все още основно междуправителствена организация. И докато не се появи истински "европейски избирател", изборът на шеф на ЕК ще продължи да е нещо като политическа евровизия – не печели най-добрият, а този, който дразни най-малко политическите елити.


123 Клиентите по

123 Клиентите по "Граф Игнатиев" са рядкост. © Надежда Чипева 123 ...

......... сигнали за нетърпимост на всяко ниво. Столичната администрация не харесва този процес, но той е естествено следствие от много години на власт, все така немарливо планиране, повишени нива на доходи и критична маса от активни хора. Което обещава само проблеми за хората на Фандъкова, ако нещо бързо не се промени.


Още по темата Кой поръчва музиката Интернет промени българския музикален

Още по темата Кой поръчва музиката Интернет промени българския музикален ...

......... като най-големият й плюс е, че успешно премахва "излишния шум" и накрая взимането на решение е бързо и просто. "Ние получаваме информация от много места, не само от източници на финансова данни, даваме приоритет на важното за бизнеса ви и оставяме сами да вземете едно по-лесно решение", коментират от фирмата.


Строителният министър Петя Аврамова обяви, че до края на годината

Строителният министър Петя Аврамова обяви, че до края на годината ...

......... да се предотврати събирането на вода и опасността от "аквапланинг". Зоната за безопасност пък вече ще зависи от класа на пътя, като при автомагистралите тя ще е 16 метра, а при първокласните пътища - 12 метра. Сред новостите е и удължаване на гаранционните срокове за ремонти и изграждане на пътищата.


Още по темата Идва ли

Още по темата Идва ли "враждебен развод" между ЕС и ...

......... Обединеното кралство като трета страна, включително проверки и контрол на митническите, санитарните и фитосанитарните стандарти и проверката на съответствието с нормите на ЕС. Транспортът между Обединеното кралство и ЕС би бил сериозно засегнат. Проверките на границите могат да доведат до значително забавяне, например в автомобилния транспорт и трудности за пристанищата.


© Юлия Лазарова Оперната прима Монсерат Кабайе е починала на 85

© Юлия Лазарова Оперната прима Монсерат Кабайе е починала на 85 ...

......... Йорк пее в полусценичен вариант на операта "Лукреция Борджия" от Доницети. Прочута е със своето бел канто и интерпретациите си на роли от Росини, Белини и Доницети. Заедно с Фреди Меркюри влезе в сърцата на много фенове с дуетната песен "Барселона", химн на Летните олимпийски игри там през 1992 г.


Властите във Франция са започнали разследване за местонахождението на ръководителя

Властите във Франция са започнали разследване за местонахождението на ръководителя ...

......... президента "е въпрос от компетенцията на съответните власти във Франция и Китай" се казва в първата официална реакция на пресслужбата на Интерпол. В текста се казва, че не президентът, а генералният секретар е този, който е оперативният ръководител на организацията, координираща международните усилия на органите на реда на страните членки.


Красимир Влахов © Надежда Чипева Очаквано депутатите избраха доскорошния зам. председател

Красимир Влахов © Надежда Чипева Очаквано депутатите избраха доскорошния зам. председател ...

......... за конституиционен съдия, а за прозрачността на процедурата и смисъла от нея.През ноември предстои рокада на четирима членове на Конституционния съд, като само един от тях е квотата на праламента, двама трябва да бъдат избрани от съдебната квота и един - от президента. До момента Красимир Влахов е първият избран.


Родриго Рато © Andrea Comas Върховният съд на Испания потвърди присъдата

Родриго Рато © Andrea Comas Върховният съд на Испания потвърди присъдата ...

......... той пое управлението на една от испанските спестовни каси – Caja Madrid, която впоследствие беше обединена с още шест такива финансови институции. Рато застана начело на новата група, наречена Bankia, и беше председател на борда на директорите й до 2012 г., малко преди банката да бъде спасена с държавни средства.


Главният изпълнителен директор Томас Борген подаде оставка, но ще остане

Главният изпълнителен директор Томас Борген подаде оставка, но ще остане ...

......... направи екипа съпоставим с 14-те прокурори, които заедно разследват случаи за пране на пари в Министерството на правосъдието на САЩ. Въпросната мярка обаче не обръща внимание на другите системни проблеми – прекалено ниските глоби, неравното прилагане на регулации и ниският национален капацитет за борба с прането на пари в ЕС.


Първият фестивал за качествена храна и напитки на открито -

Първият фестивал за качествена храна и напитки на открито - ...

......... стилНе. Всички стотици познати стилове бира могат да бъдат и крафт. Все пак повечето са в ale стилистиката, тъй като за разлика от по-масовия lager тя позволява много повече експерименти с охмеляване, плътност, вкус и т.н. Може би най-разпространеният стил е Indian Pale Ale (IPA), който е характерно силно охмелен.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата четете

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата четете ...

......... опит, за комуникация. Асоциацията на домашните пивовари например е много ценна общност в това отношение, като спорадично организира и майсторски класове по домашно пивоварство. По две обучения седмично за групи правят и от "Направи си бира", които се водят от собственика Робърт Хенри, който има дългогодишен опит в хранително-вкусовата промишленост.


Росен Желязков © Анелия Николова За номинацията първи съобщи Волен Сидеров

Росен Желязков © Анелия Николова За номинацията първи съобщи Волен Сидеров ...

......... бе отменена - уж за това, че президентът не е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да може той да заеме поста на подалия оставка вътрешен министър Валентир Радев. Номинацията за мястото на регионалния министър в оставка Николай Нанков е Петя Аврамова.Очаквайте подробности


"Има една пропаст между образователните политики и класната стая. Ние ...

......... който си създаваме, управлява живота ни. Толкова съм влюбена в работата си, че почти не чета художествена литература, но все пак последното нещо, което прочетох като художествена литература, е "Любов" на Елиф Шафак.Коя е храната на мозъка за вас?- Шоколад... шоколад и вино... Шоколад и бяло вино!Интервюто взе Тихомира Дончева


Последните месеци страстите в БАН се нажежиха до червено, като

Последните месеци страстите в БАН се нажежиха до червено, като ...

......... има увеличение за парите. Това предизвика открит протест, като пълният разрив се случи в края на август, когато БАН уволни директора на института. В отговор директорите на местните структури на НИМХ подадоха оставки в знак на протест.Днешното решение най-вероятно няма да бъде одобрено от синоптиците, които изискваха пълно отделяне.Очаквайте подробности


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Нагоре

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Нагоре ...

......... се колебаят дали да започнат собствен бизнес? Трябва много бързо да се проваляш и това не трябва да носи негативни конотации. Провалът трябва да бъде резултат от провален експеримент и най-важното е да научиш нещо от него. Затова правете неща, които "гърмят", за да може да разбирате след това защо.


Действащата система стимулира младите хора към лесно придобиване на диплома,

Действащата система стимулира младите хора към лесно придобиване на диплома, ...

......... поносими за стандарта на живот тук, не исках да започвам живота си с кредит за образование. Смятам, че нивото на обучение тук и в чужбина за конкретните три специалности е идентично, много чужденци идват тук за да вземат диплома, защо тогава ние да напускаме?Интервютата взеха Анина Сантова и Деян Димитров


Огромен пожар обхвана сградата в Рио де Жанейро, която съхраняваше

Огромен пожар обхвана сградата в Рио де Жанейро, която съхраняваше ...

......... в Бразилия и наречен Лузия.Кадри на бразилската телевизия "Глобо" показаха огромни пламъци да поглъщат сградата с площ 13 хил. кв. метра в северната част на Рио. Някои от залите са напълно разрушени. Причината за пожара, който е започнал след затваряне на музея, не е известна, засега няма информация за пострадали.


Диян Михайлов е съосновател на ProductTank Bulgaria и мечтае да

Диян Михайлов е съосновател на ProductTank Bulgaria и мечтае да ...

......... блогове и публикации, 20% snippets (информация на малки дози като интересни факти, мисли и т.н. - бел. ред.). Чета професионални книги постоянно, но не само. Азиатските култури от много дълго време ме привличат и сега съм се потопил в японски къси разкази от началото на ХХ век.Интервюто взе Тихомира Дончева


Хотел

Хотел "Маринела" © Юлия Лазарова Специализираната прокуратура извършва следствени действия в ...

......... четири хотела в "Слънчев бряг" и шест в "Елените", където има и над 250 вили. Част от веригата "Виктория" са още хотел "Пампорово" в едноименния курорт и хотел "Марица" в Пловдив. Преди години той придоби и софийския "Амбасадор", но сградата е съборена и строителство на нов обект не е предприет.


Премиерът е пискал оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на

Премиерът е пискал оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на ...

......... Премиерът е пискал оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния Ивайло Московски и на регионалния Николай Нанков на извънредно заседание на Министерския съвет днес, потвърждава пресцентърът на Министерския съвет, съобщи "Фокус". Причината е катастрофата в Своге в събота, при която загинаха 17 души.


© Dado Ruvic Общата пазарна капитализация на дигиталните валути се понижи

© Dado Ruvic Общата пазарна капитализация на дигиталните валути се понижи ...

......... стойност падна с 16 долара до 270 долара, а след това се възстанови леко до 276 долара.Въпреки понижението през последните дни, погледнато на седмична база Ripple е по-скъп с цели 25%. Към 17 часа тази монета се продава срещу 32.7 цента, докато на 14 август се търгуваше срещу 25.7 цента.