Финалистите в конкруса за млади бизнес лидери Next Generation 2018

Финалистите в конкруса за млади бизнес лидери Next Generation 2018 ...

......... съвети и подкрепа лично от него, както за кариерното си развитие, така и за бизнес проектите си.През следващите няколко седмици ще разкажем кариерните истории на финалистите на страниците на в. "Капитал". А новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation ще бъде обявено в началото на следващата година.


За 30-годишният Константин Джелебов създаването на дигитален портфейл е естествено

За 30-годишният Константин Джелебов създаването на дигитален портфейл е естествено ...

......... ще правите, ако успеете с phyre?Не съм от хората, които правят нещата, за да се пенсионират млади и да отидат на Хаваите. Там бих издържал седмица, максимум две. Винаги съм искал да създавам неща и да водя хората в правилната посока. Така че едва ли бих стоял задълго без работа.


Премиерът Бойко Борисов за поред път представя концепцията си за

Премиерът Бойко Борисов за поред път представя концепцията си за ...

......... ще избегне евентуални съдебни дела с "Булгатрансгаз", с която има договори за пренос до 2030 г. Но дори и това да се случи, за държавната компания в най-добрия случай промяната ще бъде игра с нулев резултат, освен ако не се намерят други компании, които искат да пренасят газ през България.


Президентът Милош Земан му дава нов шанс да сформира правителство

Президентът Милош Земан му дава нов шанс да сформира правителство ...

......... не получи вот на доверие и подаде оставка. Бабиш продължи да управлява, но като служебен премиер. Вчера хиляди чехи излязоха на митинг в Прага, за да протестират срещу Бабиш. Той се готви да състави правителство заедно с Чешката социалдемократическа партия, което ще бъде подкрепяно в парламента и от Комунистическата партия.


Още по темата Седем мита в основите на АЕЦ

Още по темата Седем мита в основите на АЕЦ "Белене" ...

......... предстои да бъде обсъден и в Народното събрание. Сие Дзядзие пък е подчертал, че компанията е наясно с посочените от българска страна параметри за евентуална реализация на проекта – без предоставяне на държавни гаранции или сключване на дългосрочни договори за изкупуване на произведената електроенергия, но въпреки това запазва интереса си.


Вулканът Фуего продължава да изригва и има голяма вероятност от

Вулканът Фуего продължава да изригва и има голяма вероятност от ...

......... 3763 метра. 3100 души са били евакуирани от близките до вулкана населени места. Изхвърляната пепел се разпръсва над район с 1.7 млн. жители при население на страната от 15 млн. Президентът Джими Моралес каза, че ще издаде декларация за обявяване на извънредно положение, която трябва да бъде одобрена от Конгреса.Писмото на Тръмп до Ким Чен Ун © Handout Първата в

Писмото на Тръмп до Ким Чен Ун © Handout Първата в ...

......... Белия дом. Кампанията на максимален натиск над Северна Корея ще продължи, добави той.Южнокорейският президент Мун Дже-ин свика спешно шефа на тайните служби и министъра на обединението, след отмяната на срещата. "Южна Корея се опитва да разбере какви са намеренията на президента Тръмп и какво означават те", заяви говорител на президентството.


Съдия Евгени Георгиев © Велко Ангелов Общото събрание на Софийския градски

Съдия Евгени Георгиев © Велко Ангелов Общото събрание на Софийския градски ...

......... председател на СГС Светлин Михайлов, получи два гласа и изборът се провали. СГС е без постоянно ръководство от есента на 2017 г., след като тогавашният председател Калоян Топалов, избран едва две години по-рано, изненадващо подаде оставка.Крайният срок за номинации в настоящата процедура за нов председател на СГС е 7 юни.


Още по темата Христо Петков: Next Generation лидерът е ориентиран

Още по темата Христо Петков: Next Generation лидерът е ориентиран ...

......... наградите, както и истории на финалисти през годините можете да намерите на capital.bg/next.Кой влиза в журито тази година и как си представя профила на успешния кандидат, кои са някои от финалистите през годините и защо има смисъл да влезете в клуба на Next Generation бизнес лидерите, вижте във видеото: Видео


Между осем и десет души са били убити при стрелба

Между осем и десет души са били убити при стрелба ...

......... стрелци". Според репортаж на Reuters от 14 февруари тази година, когато 17 души бяха убити по време на стрелба в гимназия във Флорида, училища от района са закупили застраховки за 3 млн. долара срещу стрелци. Вижте повече в този текст: Застрахователите в САЩ с нов бизнес: застраховка срещу "активни стрелци"


Двустранният разговор се проведе в рамките на срещата за Западните

Двустранният разговор се проведе в рамките на срещата за Западните ...

......... Заев потвърди желанието за членство на Македония в ЕС и коментира, че 2018 г. ще е година на големи реформи за страната.Досега Гърция блокира опитите на Македония за присъединяване към НАТО и ЕС, тъй като според Атина името на Македония съдържа териториални претенции към северната гръцка провинция, носеща същото име.Мандатът на Мария Стоянова, която влезе в СЕМ от квотата

Мандатът на Мария Стоянова, която влезе в СЕМ от квотата ...

......... е изтичащият мандат на Мария Стоянова, която беше избрана от квотата на президента Росен Плевнелиев. В случай че правилото за едновременно обновяване на квотите бе останало, дори президентът да назначи човек на нейно място, той трябваше да изчака една година, докато и НС подмени членовете на регулатора от квотата си.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Има ли живот след

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Има ли живот след ...

......... умряло и има шанс- Културна столица не винаги значи културни разговори- Нощният живот на Пловдив се раздвижва и това е добреА, да. И роботите вече са тук.Изданието се разпространява с вестник "Капитал" в периода 11 - 17 май (пакетна цена 4 лв.) или самостоятелно (7 лв.) като пишете на [email protected]


Новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation

Новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation ...

......... бизнес казуси, предназначен за хора, които искат да "продадат" идеите си на своите ръководители, колеги или клиенти 25 апр 2018 "Капитал" и "Кариери" търсят новите Next Generation бизнес лидери Кандидатури и номинации за новото издание на конкурса за млади мениджъри и предприемачи се приемат до 27 май 11 апр 2018


1 май 1986. Неестествено весели хора участват в казионната манифестация

1 май 1986. Неестествено весели хора участват в казионната манифестация ...

......... ли се? Нека ви ядосам още малко. В началото на май, докато българите ядат своите радиоактивни салати, а децата тичат в прахта, из страната лети специален правителствен хеликоптер с хипертайна мисия. Той е снабден със свръхчувствителна апаратура и разузнава къде има по-чисти райони, където да се разположат безопасно ръководните кадри.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Регал: Ритейлът на бъдещето

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Регал: Ритейлът на бъдещето ...

......... български анализатори.И понеже основният канал, през който потребителите Millennial пазаруват или най-малкото се информират, е онлайн, разглеждаме най-новите тенденции в електронната търговия в България и по света.Изданието е подарък за всички абонати Капитал PRO. Абонирайте се ТУК.Всички останали абонати ще могат да го намерят онлайн на: regal.bg/millennial след 27 април© Stringer Решението идва след повече от десет дни протести, с

© Stringer Решението идва след повече от десет дни протести, с ...

......... Никол Пашинян. В понеделник към тях се присъединиха и стотици военни. Поводът за протестите бе арогантният ход на Саркисян да остане на власт като премиер след два мандата като президент. Причината за недоволството обаче се корени в бедността и корупцията и неуспеха на Саркисян в борбата срещу тях.Подробности очаквайте по-късно


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Плащанията с

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Плащанията с ...

......... само от международните картови схеми, което е по-скъпо. Затова банките решиха да създадем национална картова схема, по която ще има възможност да се реализират по-атрактивни местни продукти. Миналата година създадохме нормативната уредба за Bcard, вече има реализирани няколко затворени схеми за разплащане на петролни продукти. Ще видим как ще работи.


Искате ли да сте на мястото на миналогодишните финалисти в

Искате ли да сте на мястото на миналогодишните финалисти в ...

......... мениджмънт, човешки ресурси.EMBA програмата на City College - международния факултет на The University of Sheffield, e акредитирана от AMBA, AACSB, CMI. Тя се провежда в България, като се предвидени и посещения в кампуса на университета в Солун и Шефилд.Повече информация за конкурса, журито и наградите можете да намерите на capital.bg/next.


© shutterstock Още по темата Началник на отдел

© shutterstock Още по темата Началник на отдел "Фискален контрол" в ...

......... стопанска дейност, не притежават персонал или активи. По този начин масово се занижаваше, укриваше или присвояваше неправомерно ДДС, като данъчните задължения се оставяха на кухи, в повечето случаи еднолични търговски дружества. Техният единствен собственик обикновено е някое малоимотно лице, което не може или не желае да съдейства на данъчната администрация.


Според генералния директор на БНТ, телевизията е станала безпощадна говорилня

Според генералния директор на БНТ, телевизията е станала безпощадна говорилня ...

......... искане за промяна на лицензията на БНТ2. "Каквито и промени да бъдат предприети, СЕМ трябва да бъде уведомен по закон. Намерението да се промени БНТ2 не ме изненадва, защото то бе декларирано от г-н Каменаров още когато представяше концепцията си за развитието на тевизията по време на конкурса", коментира Владимирова.


През този вход на Софийския централен затвор са излезли двамата

През този вход на Софийския централен затвор са излезли двамата ...

......... затвор, тежки мерки и пр. познати и неводещи до резултат неща. А всъщност проблемът е другаде - не трябва да има толкова много затворници, защото държавата няма ресурс да работи за ресоциализацията и превъзпитането им, а както разбираме от случай като този - и да охранява ефикасно най-опасните от тях.


Лавров коментира, че Русия ще предприеме реципрочни действия срещу всяка

Лавров коментира, че Русия ще предприеме реципрочни действия срещу всяка ...

......... президентът Доналд Тръмп нареди изгонването на 60 руски дипломати от страната и закриването на консулството на Русия в Сиатъл. До момента над 20 държави са изтеглили дипломати от представителствата си на територията на страната като знак на солидарност с Великобритания по повод атаката над бившия шпионин Скрипал и неговата дъщеря.


Вчера Китай потвърди срещата между президента Си Дзинпин и Ким

Вчера Китай потвърди срещата между президента Си Дзинпин и Ким ...

......... върха е да успокои предизвиканото от ядрената програма на Пхенян напрежение на полуострова. Срещата е част от дипломатическия поход на Ким Чен Ун - миналата седмица той се срещна с президента на Китай Си Дзинпин, а до края на май се очаква и среща с президента на САЩ Доналд Тръмп.


© Юлия Лазарова Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с

© Юлия Лазарова Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с ...

......... прибере в София за консултации с правителството. Съобщението идва ден след като 17 държави от ЕС, Македония, Украйна, Албания, Норвегия, Канада и САЩ обявиха, че гонят руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания. За мястото на Коцев в Москва вече е номиниран Атанас Кръстин, съветник на президента Румен Радев.


Едно от халетата на бившата цигарена фабрика

Едно от халетата на бившата цигарена фабрика "Папастратос" на "Филип ...

......... също в скоро време трябва да отговори дали ще разреши продажбата на тютюневите стикове в САЩ, където ще са под името "Алтриа". За целта компанията е предоставила на агенцията научно досие с 2 млн. страници документация - знак, че според властите иновацията е важна за 40-те милиона американци, които пушат.


Саркози беше на власт между 2007 и 2012 г. © Vincent

Саркози беше на власт между 2007 и 2012 г. © Vincent ...

......... няколко седмици полицията арестува бившия съдружник на Саркози Александър Джури, който по-късно беше освободен под гаранция. Задържането на Саркози може да продължи до 48 часа, след което да бъде образувана официална процедура - знак за наличието на конкретни доказателства срещу бившия президент на Франция, пише Financial Times.Очаквайте повече информация скоро.


Специалният съветник Робърт Мълър ръководи следствието за опитите за руска

Специалният съветник Робърт Мълър ръководи следствието за опитите за руска ...

......... служба за сигурност, Главното разузнавателно управление и руската пропагандна организация Internet research agency (IRA), свързана с Евгений Пригожин, познат още като "готвача на Путин". Наказателните мерки срещу тях включват забрана за пътуване до САЩ, замразяване на активи в страната, както и забрана за бизнес отношения с американски граждани и компании.


Британският учен е определян от някои като най-ярка звезда в

Британският учен е определян от някои като най-ярка звезда в ...

......... "Кратка история на времето". Приживе роденият през 1942 г. британец се смяташе за един от най-големите умове в света, а според някои - за наи-известния учен в съвременния свят. Както за близките му, така и за друи други учени той беше символ на неограничените възможности на човешкия ум, отбелязва Guardian.


Двамата кандидати за председател на Софийския градски съд Светлин Михайлов

Двамата кандидати за председател на Софийския градски съд Светлин Михайлов ...

......... Калоян Топалов, избран едва две години по-рано, изненадващо подаде оставка. Топалов успя да нормализира работата на съда след оттеглянето на скандалната предишна председателка Владимира Янева, станала обект на дисциплинарни и наказателни производства заради работата си. Той обаче стана обект на постоянни атаки от медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски.


© Reuters - Агресивната политика на китайското правителство направи възможно чудото

© Reuters - Агресивната политика на китайското правителство направи възможно чудото ...

......... в този сектор е базираната в САЩ, но управлявана от китайци компания Vogmask, която е със сравнително високи цени, заради интересния дизайн на маските. Около 45 лв. е средната цена на предлаганите аксесоари, докато в набиращата голяма популярност в Китай японска верига MINIso се намират маски и за 5-10 лв.


© Юлия Лазарова Още по темата Синята и зелената зона в

© Юлия Лазарова Още по темата Синята и зелената зона в ...

......... в съобщението. Отправя се призив към гражданите да се съобразят с тежките зимни условия и по възможност да не използват личните си автомобили.Над 160 машиниработят за почистването на София, започва чистенето на подлези и тротоари, обяви сутринта кметът Йорданка Фандъкова.Очаква се днес постепенно валежите да отслабнат, първо в Източна България.


© Цветелина Белутова Още по темата Адвокатското airbnb Платформата, която свързва

© Цветелина Белутова Още по темата Адвокатското airbnb Платформата, която свързва ...

......... и/или трудности при изпълнение на текущи задачи и да комуникира с органите на управление на дружеството за предприемане на необходимите действия.------Румяна Йорданова е адвокат, част от екип "Защита на лични данни" на Адвокатско дружество "Пенков, Марков и партньори" и лектор на специализирани обучения, свързани с правната рамка на Регламент 679/2016.


[Pixabay] Още по темата 332 българи са получили отказ от

[Pixabay] Още по темата 332 българи са получили отказ от ...

......... бързо, защото стига до сърцето на управлението. България поддържа стабилни публични финанси, с които се надява да влезе в еврозоната, но всеки по-задълбочен поглед показва, че зад тях прозират дълго стаявани проблеми. Но някой ден те ще трябва да бъдат решени, защото няма да могат да бъдат замитани под килима.


© Цветелина Белутова Още по темата Държавни коли за шофьорските изпити

© Цветелина Белутова Още по темата Държавни коли за шофьорските изпити ...

......... който е подал сигнали за продажба на шофьорски книжки и други нарушения, в резултата на което през лятото на 2017 г. бяха арестувани 12 служители на ДАИ. Повечето от тях обаче продължават да работят в инспекцията.Брифингът на БСП провокира извънреден брифинг на транспортния министър Ивайло Московски в понеделник следобед.Очаквайте подробности.


Още по темата ЕК: Икономическата криза вече е твърдо в

Още по темата ЕК: Икономическата криза вече е твърдо в ...

......... е, че Мариу Сентину е получил билетите за срещата на двата отбора, но това не е в нарушение на закона, тъй като политици имат право да получават подаръци в рамките на 150 евро. Самият министър, който беше избран наскоро и за председател на еврогрупата, все още не е коментирал обвиненията.


Министърът на екологията Нено Димов беше основната мишена на евродепутатите

Министърът на екологията Нено Димов беше основната мишена на евродепутатите ...

......... коментира последният български глас в парламентарната група на ЕНП, който не е на ГЕРБ - Светослав Малинов, те показваха компетентност. За разлика от своя премиер, който преди две седмици демонстрира в Страсбург "липса на политическа класа и повърхностно разбиране на европейските проблеми", написа преди това Малинов във facebook профила си.


© Николай Дойчинов Днес и утре нивата на фини прахови частици

© Николай Дойчинов Днес и утре нивата на фини прахови частици ...

......... се очакват и в квартал "Надежда", но там прогнозата сочи, че ще са до 100 µg/куб.м.От Столичната община отправят призив към гражданите да не използват личните си автомобили и да се придвижват с градския транспорт. Това е част от мерките срещу мръсния въздух, които днес ще гласува Столичният общински съвет.


[Coca-Cola] Още по темата

[Coca-Cola] Още по темата "Кока-Кола ХБК" разширява производствения си център ...

......... пазара и за по-малко от три години надхвърлят 1 млрд. долара. В България напитката ще се предлага в пет вкуса: черен чай с праскова и хибискус, зелен чай с манго и лайка, черен чай с лимон и лимонена трева, черен чай с манго и ананас, черен чай с горски плодове.


© Inquam Photos Поредният политически трус дойде късно вечерта в понеделник,

© Inquam Photos Поредният политически трус дойде късно вечерта в понеделник, ...

......... вот на недоверие по-малко от половин година, след като стана премиер. Сблъсъкът между Тудосе и лидера на СДП стана публично достояние миналата седмица, когато премиерът призова вътрешния министър Кармен Дан да подаде оставка и я обвини, че го е лъгала. Дан, която е близка до Драгня, отказа да се оттегли.


123 © Капитал 123 © Капитал 123 © Капитал Още по темата Grand

123 © Капитал 123 © Капитал 123 © Капитал Още по темата Grand ...

......... поставена на тениски на райета, част от детската й колекция. Блузите бяха оприличени на униформите на евреите в концлагерите на смъртта. Производителят на облекло трябваше да се извини за модното си решение, въпреки че концепцията му е била търсене на прилика с щатските шерифи от миналото, а не с нацизма.


© Edgar Su Според френското законодателство умишленото скъсяване на живота на

© Edgar Su Според френското законодателство умишленото скъсяване на живота на ...

......... това, че батериите на телефоните се изтощават с времето. Според потребителската организация Стоп на планираната амортизация (Hop) Франция е третата държава, която започва разследване срещу Apple по тази причина (след САЩ и Израел), но единствената, в която това е престъпление, наказуемо глоба до 5% от годишния оборот и дори затвор.


© Георги Кожухаров Още по темата Опит за убийство на висш

© Георги Кожухаров Още по темата Опит за убийство на висш ...

......... първия ден и колко глупости са изтекли в ефира, докато уцелят.Това, което ще остане е натрапчивата човеконенавист.Защото шестима бяха убити на Нова година. С тях и едно куче. Хора, които са обичали и са имали мечти (и кучето сигурно). Вероятно са си пожелали нещо в полунощ. Не, не е смешно.


FILE PHOTO: North Korea`s leader Kim Jong Un speaks during

FILE PHOTO: North Korea`s leader Kim Jong Un speaks during ...

......... въпроси за подобряване на отношенията между държавите. Ден след предложението режимът на Ким Чен Ун възстанови "горещата линия" с Южна Корея в демилитализираната зона на полуострова. Според мнозина това е положителен знак за отношенията между Пхенян и Сеул, които не са водили преговори на високо равнище от декември 2015 г.


Още по темата Eвтините пари свършват, ами сега? Как краят

Още по темата Eвтините пари свършват, ами сега? Как краят ...

......... и екипа й. Освен това повече членове на Фед подкрепят по-сериозно затягане на монетарната политика. Това стана причина в сряда индексите на Уолстрийт да достигнат нови исторически рекорди – Dow Jones се повиши с 0.4% до 24 924 пункта, S&P500 с 0.6% до 2713, a Nasdaq с 0.8% до 7066.


© Цветелина Белутова Още по темата Христо Христов: Транспортът е носител

© Цветелина Белутова Още по темата Христо Христов: Транспортът е носител ...

......... защитата на личните данни. През май 2018 г. започва да се прилага нова директива, по която ние имаме изключителна специализация и много говорим с предприятията, но де факто се оказва, че тя е още непозната. Така че се надяваме нещата да се развиват по ефикасен и полезен за икономиката начин.


Световните фондови пазари изпращат една добра година Още по темата

Световните фондови пазари изпращат една добра година Още по темата ...

......... денонощието, 7 дни в седмицата. В сряда по обед цената му се повиши с около 4% до 15 600 долара, като трябва да се има предвид, че е силно волатилна. За година тя се е повишила с 1500% и предизвика един от най-големите спекулативни интереси в търсене на новия Клондайк.


На една от най-големите борси в света вече ще се

На една от най-големите борси в света вече ще се ...

......... е добре и за развитието му. "Паралелният листинг във Франкфурт има за цел да улесни достъпа на чуждестранни инвеститори до българската борса. По този начин Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF ще се превърне в трансмисията за капиталови потоци от цял свят към българския капиталов пазар.", посочват и от управляващото дружество.


© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Още по темата Чавдар Кенаров: Ценното в дигиталната

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Още по темата Чавдар Кенаров: Ценното в дигиталната ...

......... се изпълняват от анализатори, но тенденцията е голяма част от процесите да се автоматизират. Има тренд и в начина, по по който се събира информация, начина, по който се визуализира и подлага на обработка за анализ. Ето защо смятаме, че нашият продукт върви точно в трендовете на бизнес интелигентните решения.


Властта продължава да обгрижва спецправосъдието, на което бяха прехвърлени делата

Властта продължава да обгрижва спецправосъдието, на което бяха прехвърлени делата ...

......... на СУ "СВ. Климент Охридски". Точно преди година правата върху тази сграда станаха повод за напрежение, след като се оказа, че МС с решение я е прехвърлил от СУ на Правителствена болница, защото за СУ тя била с отпаднала нужда. Сега тя се оказва "отпаднала необходимост" и за Правителствена болница.


© Agencja Gazeta Вицепрезидентът на ЕК Франс Тимерманс обяви, че започва

© Agencja Gazeta Вицепрезидентът на ЕК Франс Тимерманс обяви, че започва ...

......... това да се случи е малка, защото е нужно единодушие от страна на останалите държави на Съвета, а Унгария не крие намеренията си да бойкотира подобно решение. ЕК дава на Варшава три месеца да приведе в действие препоръките ѝ, които целят да ограничат политическото вмешателство в съдебната система на страната.


Очаква се това да бъде официално потвърдено от говорители на

Очаква се това да бъде официално потвърдено от говорители на ...

......... дейност чрез клонове, които остават под надзора на държавата на произход. Преди решението на BoE банките се опасяваха, че ще трябва да регистрират дъщерни дружества - процес, който изисква от тях да изградят капиталови и кешови буфери на локално ниво. Ако обаче BoE изпълни намеренията си, банките биха спестили милиони.


© Капитал Още по темата Седмични новини за ритейл 11 дек

© Капитал Още по темата Седмични новини за ритейл 11 дек ...

......... сочат данни на дружеството "Униредит кънсюмър файненсинг", поделението за потребителско кредитиране на Уникредит Булбанк. Според тях най-предпочитани по време на Черния петък продължават да са телевизорите, като една четвърт от покупките на този ден са именно такива. След тях потребителите най-често си избират нов смартфон, следван от пералните и сушилните.


Д-р Димитър Петров © Юлия Лазарова Още по темата Д-р Димитър

Д-р Димитър Петров © Юлия Лазарова Още по темата Д-р Димитър ...

......... управляваш 3.5 млрд. лв. В касата цари хаос, не са започнати преговорите с лекарския съюз за рамков договор, а освен това бяха пропуснати възможности да се договорят по-големи отстъпки от цените с фармакомпаниите. При договорени 170 млн. лв. отстъпки за тази година през следващата се очакват 140 млн.", отбеляза Петров.


© Peter Andrews В 14 ч. брюкселско време започва последният за

© Peter Andrews В 14 ч. брюкселско време започва последният за ...

......... Съвета Доналд Туск. Ще се реши също дали да се премине към втората фаза от преговорите за излизане на Великобритания от ЕС. Темата за реформата в еврозоната и потенциалното създаване на пост за финансов министър и общ бюджет ще бъде изтикана по-назад, пише Politico.Изводите от срещата четете утре в "Капитал"


[Shutterstock] Евродепутатите не успяха да постигнат абсолютно мнозинство от 376

[Shutterstock] Евродепутатите не успяха да постигнат абсолютно мнозинство от 376 ...

......... на ЕС не разрешават използването на фосфатни добавки в приготвянето на месото, но поради натрупването на изключения те все по-често се употребяват. Резолюцията беше внесена от Комисията по обществено здраве и безопасност на храните за отхвърляне на предложението на Европейската комисия, но получи едва 373 гласа "за" при необходими 376.


© Ognen Teofilovski След тригодишно блокиране заради политическата криза в бившата

© Ognen Teofilovski След тригодишно блокиране заради политическата криза в бившата ...

......... в ЕС и НАТО. Предложените от посредника на ООН компромисни имена за югоизточната съседка на България включват "Горна Македония", "Северна Македония" и "Република Македония (Скопие)". До размразяването в преговора за името се стигна след падането от власт на Никола Груевски и затоплянето на отношенията между Скопие и европейските му съседи.


Районът близо до

Районът близо до "Таймс скуеър" е отцепен. Цитира се полицейски ...

......... който твърди, че вероятно е било детонирано взривно устройство. Един мъж е задържан, няма други ранени освен него, съобщиха силите за сигурност. Според източници на CNN той е имал самоделна бомба, която обаче е била дефектна. Говорител на Белия дом заяви, че президентът Доналд Тръмп е информиран за случилото се.


Още по темата Откъс:

Още по темата Откъс: "Как малкият Клаус стана Дядо Коледа" ...

......... стол. "Тя е! Идва!", прошепна момичето и се затича към стаята си, където се скри под одеялото до майка си.Аз също побягнах. Бягал съм цял живот. Защото по болничните коридори всяка нощ минава една жена, облечена с дебел сив плетен пуловер. Носи папка. Вътре са записани имената на всички ни.


Боряна Герасимова се нареди сред 12-те финалисти в националния конкурс

Боряна Герасимова се нареди сред 12-те финалисти в националния конкурс ...

......... ви развитие?На първата част от кариерното ми развитие повлия много баща ми, понеже е програмист. На втората част от кариерата ми много повлиях аз и това, което преживях. А книгата, която ми е въздействала в този период, е на Виктор Франкъл - "Човекът в търсене на смисъл".Интервюто взе Димитър Пижев


Трима еврокомисари - Валдис Домбровскис, Гюнтер Йотингер и Пиер Московиси,

Трима еврокомисари - Валдис Домбровскис, Гюнтер Йотингер и Пиер Московиси, ...

......... инструмента за фискална стабилизация и са платили таксата за това, то стъпката към еврозоната след това би била неизбежна. Но това е перспектива за след поне пет години. За България сега е важно да убеди страните от еврозоната, че ERM II e добър както за нея, така и за тях.


© Dado Ruvic Още по темата Bitcoin прескочи 12 хил. долара,

© Dado Ruvic Още по темата Bitcoin прескочи 12 хил. долара, ...

......... при първа транзакция тя да се отложи с 2 дни, за да може ако преводът е бил направен от трето лице, без знанието на титуляра, той да реагира и да блокира транзакцията. В противен случай не може да се проследи при кой са попаднали биткойните.", коментираха за "Капитал" от crypto.bg.


Това доведе до сблъсъци между поддръжници на бившия грузински президент

Това доведе до сблъсъци между поддръжници на бившия грузински президент ...

......... бившият грузински президент се обърна към тълпата от покрива на къщата и обвини държавния глава Петро Порошенко, че е крадец и национален предател. Това е пореден епизод от драмата между украинските власти и Саакашвили, който беше поканен от Порошенко да стане регионален губернатор, но бързо настъпи разрив в отношенията им.


[Kimbo] Още по темата Lavazza ще се продава от

[Kimbo] Още по темата Lavazza ще се продава от "Кока-Кола" ...

......... четири центъра за обучение – в Неапол, Лондон и Париж, а в резултат на партньорството със "Софсток" - вече и в София. "Засега ще се съсредоточим върху обучението на бармани от България, но в бъдеще центърът ще бъде отворен и за кандидати от съседни държави", уточни за "Капитал" Лиляна Лазарова.


Според Пхенян тя може да достигне цяла континентална Америка и

Според Пхенян тя може да достигне цяла континентална Америка и ...

......... си да стане ядрена сила. Ракетата се е приземила в японски води, но преди това се е издигнала по-високо от всяка друга, тествана от Северна Корея. Действията на Пхенян, които нарушават санкциите, наложени над оръжейната му програма, предизвикаха остра международна критика. Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредна сесия.


Още по темата Bitcoin марширува към кота 10 000 долара

Още по темата Bitcoin марширува към кота 10 000 долара ...

......... граница от 10 хил. долара и отприщи нова вълна от търсене към себе си, като в момента цената е на 10 600 долара и е по-близо до 11 хил., отколкото предишната цел.Bloomberg отбелязва, че въпреки огромните скокове в цената на bitcoin, предупрежденията, че става дума за балон стават все по-чести.


Новият председател на ВАС Георги Чолаков (вдясно) бе приветстван от

Новият председател на ВАС Георги Чолаков (вдясно) бе приветстван от ...

......... публично обявените възражения срещу нея - съмнения в интегритета заради спорни имотни сделки, оповестени данни за конфликт на интереси по дела, по-голям стаж и професионални постижения на другия кандидат за поста - съдия Соня Янкулова, и т.н. Президентът се позова единствено на необходимостта изборът да бъде потвърден от новия ВСС.


© Andrew Yates Според непотвърдена официално информация на няколко британски медии,

© Andrew Yates Според непотвърдена официално информация на няколко британски медии, ...

......... Дейвис му предстои среща в Брюксел преди предстоящия Съвет на министрите в началото на декември и отстъпките могат да се считат за опит от страна на британците да направят пробив в преговорите. Без такъв се рискува забавяне на процеса и несигурност относно започването на преговори за търговското споразумение след Brexit.


© Kcna Решението на американския президент Доналд Тръмп беше приветствано в

© Kcna Решението на американския президент Доналд Тръмп беше приветствано в ...

......... на САЩ Рекс Тилърсън добави, че мерките "могат да разубедят трети страни" от това да си взаимодействат с режима на Ким Чен Ун. Страната беше в списъка на страни, подкрепящи тероризма до 2008 г., когато беше извадена в опит да бъде постигнат дипломатически диалог за спиране на ядрената ѝ програма.


© Георги Кожухаров Директорът на дирекция

© Георги Кожухаров Директорът на дирекция "Миграция и защита на ЕК" ...

......... индивидуално.От ЕК изброяват 11 конкретни точки, по които Държавната агенция за бежанците (ДАБ) трябва да отговори. Писмото е с дата от началото на юли месец 2017 г. Нито българското представителство на ЕК, нито ДАБ са отговорили на запитването на Balkan Insight за коментар или за потвърждаване на автентичността на писмото.