© Toby Melville Темата накратко - Нито една от двете големи

© Toby Melville Темата накратко - Нито една от двете големи ...

......... представени повече интереси, тя по-трудно ще може да формулира политика, с която да лавира между страните членки. Заради очакваната липса на единна позиция това може да засили влиянието на страните членки. Последното може да се окаже неприятно за страна като България, която често разчита Европейската комисия да защитава нейните интереси.


© Цветелина Белутова Темата накратко - Готов е финалният вариант на

© Цветелина Белутова Темата накратко - Готов е финалният вариант на ...

......... ще могат да ползват новия паркинг към метростанция "Васил Левски" за 420 автомобила, предвидения нов паркинг под "Капитолия" (100 автомобила). Ще бъде позволено паркирането от двете страни на ул. "Кирил Видински" (от Семинарията към "Драган Цанков"). Събота и неделя ще бъде позволено и паркирането по "Драган Цанков" зад Телевизионната кула.


© Агенция по горите Досегашният директор на регионалната дирекция по горите

© Агенция по горите Досегашният директор на регионалната дирекция по горите ...

......... назначен нов заместник- директор във фонд "Земеделие"- Евдокия Кръстева, която смени Иванка Багдатова- Мизова, а в понеделник във ведомството влезе и нов заместник-министър- Чавдар Маринов, който ще отговаря за секторите плодове, зеленчуци, биопроизводство и управление на риска. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив


Посещението на папата показа ясно, че в сегашния си вид

Посещението на папата показа ясно, че в сегашния си вид ...

......... си вид БПЦ едва ли е спечелила от сравнението, което обществото неизбежно е направило. И че трябва да се реформира. Но както и при други важни за него системи, това няма да дойде "отгоре". Изисква се личната отговорност на почтените хора - каквито има и сред свещениците, и сред енориашите.


© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение БОЕЦ

© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение БОЕЦ ...

......... по същността си е охранително производство, при което кандидатите трябва да отговарят формално на изискванията на Изборния кодекс", което е установено с проверка на Главна дирекция ГРАО, се казва в мотивите на съда. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Решението е окончателно.Очаквайте подробности


Основната опасност за сектора идва покрай

Основната опасност за сектора идва покрай "Плана Макрон" за тежкотоварния ...

......... периодично връщане на камионите за почивка в България, има опасност компании да потърсят регистрации в други държави или дори да излязат от бизнеса. За лизинговите компании това би бил сериозен удар, тъй като те няма как да финансират чужди дружества, а международния транспорт допринася с над 35% от бизнеса им.В Европа се продават по 3.3 млн. електрически велосипеда годишно

В Европа се продават по 3.3 млн. електрически велосипеда годишно ...

......... хил. конвенционални). За изпълнението на тази цел е планирано наемането на още 80 служители.В средносрочен план (сезон 2023-2024) "Лидер 96" планира добавяне на още една производствена линия в новата си производствена база, с което да достигне общ капацитет от 400 000 велосипеда, от които 300 хил. електрически, 100 хил. конвенционални.


Десислава Иванчева © Георги Кожухаров Бившата кметица на

Десислава Иванчева © Георги Кожухаров Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева ...

......... на задържаните лица", пише съдът по повод ендокринологичното забовяне на Иванчева. И изброява - имало медицински центрове и специализирани болници за активно лечение, където са изградени диагностично-консултативен блок, лаборатории и др. Имало и възможност да се изпрати и във външна болница за лечение и за привличане на външни консултанти.Очаквайте подробности


© Цветелина Белутова Димитрис Лицикакис е кънтри мениджър на финтех компанията

© Цветелина Белутова Димитрис Лицикакис е кънтри мениджър на финтех компанията ...

......... в банките. Тези събития имаха отражение върху потребителите в тази страни и ние видяхме ръст на клиентите на финтех услуги. Според мен обаче влияят и върху потребителите в другите държави, защото те виждат какво може да се случи и при тях, ако не си подсигурят поне една алтернатива от наличните.


© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване

© Надежда Чипева Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване ...

......... Белгия, водещи до висок процент рециклиране", се казва в позиция на "За земята".При всички положения изглежда, че администрацията има всички необходими инструменти да убеди столичани в правотата си. Вместо това тя е ангажирана във война с граждански сдружения. Този подход може да струва скъпо. И на нея, и на нас.


© Надежда Чипева Още по темата Правителството одобри инсталацията за изгаряне

© Надежда Чипева Още по темата Правителството одобри инсталацията за изгаряне ...

......... захрани инсталацията?Прогнозите за поетапното натоварване на МБТ са базирани на различни фактори: от една страна, нарастване на населението, от друга страна, повишаване на благосъстоянието на това население, така че през определена година RDF да стигне тези 180 хил. тона, за които говорим. Всички разработени модели ни водят към тези цифри.Валери Симеонов беше вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов.

Валери Симеонов беше вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов. ...

......... е стигнало дотук: Не съм добре приет, защото не съм стандартен политик, смятам, че човек трябва да е честен, последователен, деен и ефективен във всяко нещо.Краткото му изявление минути преди 20 часа завърши с думите "Борбата продължава!". Въпроси не бяха допуснати.Премиерът е приел оставката на Валери Симеонов, съобщиха от МС.


12 12 Реклама Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено

12 12 Реклама Тази статия е с рекламно съдържание, предоставено ...

......... пазара. Картината му е точно това, което може да очаквате от топ модел с QLED панел, но в 8K резолюция – сигурното бъдеще в развитието на тези технологии. Затова и Q900R е един от най-лесните начини да се докоснете до бъдещето на технологиите още днес.Още подробности може да видите тук.


Въздържаният Манфред Вебер (вляво) е пълна противоположност на екстровертния си

Въздържаният Манфред Вебер (вляво) е пълна противоположност на екстровертния си ...

......... на германския или холандския данъкоплатец. Засега тези опити изглеждат наивни. ЕС си остава все още основно междуправителствена организация. И докато не се появи истински "европейски избирател", изборът на шеф на ЕК ще продължи да е нещо като политическа евровизия – не печели най-добрият, а този, който дразни най-малко политическите елити.


123 Клиентите по

123 Клиентите по "Граф Игнатиев" са рядкост. © Надежда Чипева 123 ...

......... сигнали за нетърпимост на всяко ниво. Столичната администрация не харесва този процес, но той е естествено следствие от много години на власт, все така немарливо планиране, повишени нива на доходи и критична маса от активни хора. Което обещава само проблеми за хората на Фандъкова, ако нещо бързо не се промени.


Още по темата Кой поръчва музиката Интернет промени българския музикален

Още по темата Кой поръчва музиката Интернет промени българския музикален ...

......... като най-големият й плюс е, че успешно премахва "излишния шум" и накрая взимането на решение е бързо и просто. "Ние получаваме информация от много места, не само от източници на финансова данни, даваме приоритет на важното за бизнеса ви и оставяме сами да вземете едно по-лесно решение", коментират от фирмата.Строителният министър Петя Аврамова обяви, че до края на годината

Строителният министър Петя Аврамова обяви, че до края на годината ...

......... да се предотврати събирането на вода и опасността от "аквапланинг". Зоната за безопасност пък вече ще зависи от класа на пътя, като при автомагистралите тя ще е 16 метра, а при първокласните пътища - 12 метра. Сред новостите е и удължаване на гаранционните срокове за ремонти и изграждане на пътищата.


Още по темата Идва ли

Още по темата Идва ли "враждебен развод" между ЕС и ...

......... Обединеното кралство като трета страна, включително проверки и контрол на митническите, санитарните и фитосанитарните стандарти и проверката на съответствието с нормите на ЕС. Транспортът между Обединеното кралство и ЕС би бил сериозно засегнат. Проверките на границите могат да доведат до значително забавяне, например в автомобилния транспорт и трудности за пристанищата.


© Юлия Лазарова Оперната прима Монсерат Кабайе е починала на 85

© Юлия Лазарова Оперната прима Монсерат Кабайе е починала на 85 ...

......... Йорк пее в полусценичен вариант на операта "Лукреция Борджия" от Доницети. Прочута е със своето бел канто и интерпретациите си на роли от Росини, Белини и Доницети. Заедно с Фреди Меркюри влезе в сърцата на много фенове с дуетната песен "Барселона", химн на Летните олимпийски игри там през 1992 г.


Властите във Франция са започнали разследване за местонахождението на ръководителя

Властите във Франция са започнали разследване за местонахождението на ръководителя ...

......... президента "е въпрос от компетенцията на съответните власти във Франция и Китай" се казва в първата официална реакция на пресслужбата на Интерпол. В текста се казва, че не президентът, а генералният секретар е този, който е оперативният ръководител на организацията, координираща международните усилия на органите на реда на страните членки.


Красимир Влахов © Надежда Чипева Очаквано депутатите избраха доскорошния зам. председател

Красимир Влахов © Надежда Чипева Очаквано депутатите избраха доскорошния зам. председател ...

......... за конституиционен съдия, а за прозрачността на процедурата и смисъла от нея.През ноември предстои рокада на четирима членове на Конституционния съд, като само един от тях е квотата на праламента, двама трябва да бъдат избрани от съдебната квота и един - от президента. До момента Красимир Влахов е първият избран.


Родриго Рато © Andrea Comas Върховният съд на Испания потвърди присъдата

Родриго Рато © Andrea Comas Върховният съд на Испания потвърди присъдата ...

......... той пое управлението на една от испанските спестовни каси – Caja Madrid, която впоследствие беше обединена с още шест такива финансови институции. Рато застана начело на новата група, наречена Bankia, и беше председател на борда на директорите й до 2012 г., малко преди банката да бъде спасена с държавни средства.


Главният изпълнителен директор Томас Борген подаде оставка, но ще остане

Главният изпълнителен директор Томас Борген подаде оставка, но ще остане ...

......... направи екипа съпоставим с 14-те прокурори, които заедно разследват случаи за пране на пари в Министерството на правосъдието на САЩ. Въпросната мярка обаче не обръща внимание на другите системни проблеми – прекалено ниските глоби, неравното прилагане на регулации и ниският национален капацитет за борба с прането на пари в ЕС.


Първият фестивал за качествена храна и напитки на открито -

Първият фестивал за качествена храна и напитки на открито - ...

......... стилНе. Всички стотици познати стилове бира могат да бъдат и крафт. Все пак повечето са в ale стилистиката, тъй като за разлика от по-масовия lager тя позволява много повече експерименти с охмеляване, плътност, вкус и т.н. Може би най-разпространеният стил е Indian Pale Ale (IPA), който е характерно силно охмелен.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата четете

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата четете ...

......... опит, за комуникация. Асоциацията на домашните пивовари например е много ценна общност в това отношение, като спорадично организира и майсторски класове по домашно пивоварство. По две обучения седмично за групи правят и от "Направи си бира", които се водят от собственика Робърт Хенри, който има дългогодишен опит в хранително-вкусовата промишленост.


Росен Желязков © Анелия Николова За номинацията първи съобщи Волен Сидеров

Росен Желязков © Анелия Николова За номинацията първи съобщи Волен Сидеров ...

......... бе отменена - уж за това, че президентът не е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да може той да заеме поста на подалия оставка вътрешен министър Валентир Радев. Номинацията за мястото на регионалния министър в оставка Николай Нанков е Петя Аврамова.Очаквайте подробности


"Има една пропаст между образователните политики и класната стая. Ние ...

......... който си създаваме, управлява живота ни. Толкова съм влюбена в работата си, че почти не чета художествена литература, но все пак последното нещо, което прочетох като художествена литература, е "Любов" на Елиф Шафак.Коя е храната на мозъка за вас?- Шоколад... шоколад и вино... Шоколад и бяло вино!Интервюто взе Тихомира Дончева


Последните месеци страстите в БАН се нажежиха до червено, като

Последните месеци страстите в БАН се нажежиха до червено, като ...

......... има увеличение за парите. Това предизвика открит протест, като пълният разрив се случи в края на август, когато БАН уволни директора на института. В отговор директорите на местните структури на НИМХ подадоха оставки в знак на протест.Днешното решение най-вероятно няма да бъде одобрено от синоптиците, които изискваха пълно отделяне.Очаквайте подробности


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Нагоре

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Нагоре ...

......... се колебаят дали да започнат собствен бизнес? Трябва много бързо да се проваляш и това не трябва да носи негативни конотации. Провалът трябва да бъде резултат от провален експеримент и най-важното е да научиш нещо от него. Затова правете неща, които "гърмят", за да може да разбирате след това защо.


Действащата система стимулира младите хора към лесно придобиване на диплома,

Действащата система стимулира младите хора към лесно придобиване на диплома, ...

......... поносими за стандарта на живот тук, не исках да започвам живота си с кредит за образование. Смятам, че нивото на обучение тук и в чужбина за конкретните три специалности е идентично, много чужденци идват тук за да вземат диплома, защо тогава ние да напускаме?Интервютата взеха Анина Сантова и Деян Димитров


Огромен пожар обхвана сградата в Рио де Жанейро, която съхраняваше

Огромен пожар обхвана сградата в Рио де Жанейро, която съхраняваше ...

......... в Бразилия и наречен Лузия.Кадри на бразилската телевизия "Глобо" показаха огромни пламъци да поглъщат сградата с площ 13 хил. кв. метра в северната част на Рио. Някои от залите са напълно разрушени. Причината за пожара, който е започнал след затваряне на музея, не е известна, засега няма информация за пострадали.


Диян Михайлов е съосновател на ProductTank Bulgaria и мечтае да

Диян Михайлов е съосновател на ProductTank Bulgaria и мечтае да ...

......... блогове и публикации, 20% snippets (информация на малки дози като интересни факти, мисли и т.н. - бел. ред.). Чета професионални книги постоянно, но не само. Азиатските култури от много дълго време ме привличат и сега съм се потопил в японски къси разкази от началото на ХХ век.Интервюто взе Тихомира Дончева


Хотел

Хотел "Маринела" © Юлия Лазарова Специализираната прокуратура извършва следствени действия в ...

......... четири хотела в "Слънчев бряг" и шест в "Елените", където има и над 250 вили. Част от веригата "Виктория" са още хотел "Пампорово" в едноименния курорт и хотел "Марица" в Пловдив. Преди години той придоби и софийския "Амбасадор", но сградата е съборена и строителство на нов обект не е предприет.


Премиерът е пискал оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на

Премиерът е пискал оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на ...

......... Премиерът е пискал оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния Ивайло Московски и на регионалния Николай Нанков на извънредно заседание на Министерския съвет днес, потвърждава пресцентърът на Министерския съвет, съобщи "Фокус". Причината е катастрофата в Своге в събота, при която загинаха 17 души.


© Dado Ruvic Общата пазарна капитализация на дигиталните валути се понижи

© Dado Ruvic Общата пазарна капитализация на дигиталните валути се понижи ...

......... стойност падна с 16 долара до 270 долара, а след това се възстанови леко до 276 долара.Въпреки понижението през последните дни, погледнато на седмична база Ripple е по-скъп с цели 25%. Към 17 часа тази монета се продава срещу 32.7 цента, докато на 14 август се търгуваше срещу 25.7 цента.


© Надежда Чипева ПрофилВладимир Стоилов е сред 11-те финалисти в тазгодишното

© Надежда Чипева ПрофилВладимир Стоилов е сред 11-те финалисти в тазгодишното ...

......... други технологии, защото са твърде обсебващи.Коя любима книга бихте препоръчали?"Пусни народа ми да кара сърф" на Ивон Шуинар, създателят на бранда за спортна екипировка Patagonia. Тя е наполовина биографична, наполовина бизнес изповед на вдъхновяващ човек за създаването на компанията, марката, ценностите й, и съхранението им през годините.Интервюто взе Сирма Пенкова


За първи път от 12 ноември 2017-а общата пазарна капитализация

За първи път от 12 ноември 2017-а общата пазарна капитализация ...

......... само през октомври миналата година.Няма ясно изразена причина за драстичното поевтиняване на криптовалутите, като световните експерти го отдават най-вече на паника и обезверяване сред инвеститорите. Ако спадът на цените продължи, съвсем скоро дигиталните валути ще са на нива отпреди масовата истерия по тях, която започна през есента на 2017 г.


Италианските информационни агенции цитират ръководителя на местното спешно звено, който

Италианските информационни агенции цитират ръководителя на местното спешно звено, който ...

......... по транспорта Данило Тонинели заяви, че инцидентът е "огромна трагедия". Кадри от мястото показват срутване на огромни секции от средата на моста. AFP пише, че отломките са паднали предимно върху жп линии отдолу. Мостът е строен през 60-те години на миналия век, а през 2016 г. е била извършена реконструкция.


Илюстрация Увеличаване Автор: Shutterstock Смаляване Още по темата Това е

Илюстрация Увеличаване Автор: Shutterstock Смаляване Още по темата Това е ...

......... други метеорологични служби, които се нуждаят от данни от България. Прогноза за България също би могло да се намира из различни места на интернет, но вероятно ще бъде крайно неточна. Все части от сценарий, който никой не желае да се случва. А дали ще се сбъдне само времето ще покаже.


"Успехът е нещо, което постоянно трябва да се гради, не ...

......... донесеш промяна, ако само си мислиш колко е лошо тука. По-добре помисли как да го промениш. Това се стремим да правим – да даваме нашия пример, да обучим хора, които да са доволни. Обикновено който е бил при нас, продължава на по-висока позиция, с още повече възможности.Интервюто взе Николай Нейчев


© Dado Ruvic Още по темата Собственикът на NYSE пуска платформа

© Dado Ruvic Още по темата Собственикът на NYSE пуска платформа ...

......... са финансови инструменти, структурирани като взаимните фондове, чиито акции се търгуват на фондовите борси подобно на валутната търговия. Разликата е, че те следват представянето на определен индекс от ценни книжа, цените на даден пазарен сектор или цените на стоки като петрол, злато и др. В случая това ще бъдат криптовалутите.


Димитър Желязков през 2010 г. Още по темата Това по-добре

Димитър Желязков през 2010 г. Още по темата Това по-добре ...

......... при конвоирането им днес от полицията не се видя задържаните да са били с вързани крака и ръце за кръста, какъвто беше случаят с отвеждането на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева до болнично заведение вчера.През 2010 г. Митьо Очите получи 4 г. и 10 м. присъда по сходни обвинения.


Положителните промени, които правят по-нормален живота на гей хората в

Положителните промени, които правят по-нормален живота на гей хората в ...

......... е рецептата?Да говориш с другия. Толкова често премълчаваме неща, които след това ескалират в най-неподходящия момент като една тръба, която се спукала и всичко се излива. Нужна е и смелост - да говориш по трудните теми и да погледнеш към себе си. Трябва да познаваш себе си.Интервюто взе Гергана Михайлова


"Винаги съм казвала, че ако правиш нещо хубаво, в един ...

......... и понякога имам нужда да разнообразя с различен стил на писане.Една мечта, която все още не сте реализирали?Мечтая си до всяко от децата в домовете да има по един човек, по един приятел. А най-хубавото е тези домове да ги няма и да няма нужда от нас.Интервюто взе Димитър Пижев


© Reuters Още по темата Тръмп допусна, че срещата с Путин

© Reuters Още по темата Тръмп допусна, че срещата с Путин ...

......... на Тръмп.Сделки ще искат да сключат и други държави, но този път с Русия. От една страна, защото вече липсва единството, гарантирано от НАТО, а от друга - като презастраховка. Което е ще бъде поредният удар срещу ЕС и парче от пъзела на Русия, целящ оттеглянето на САЩ от Европа.


Въпреки че не бяха вносители на вота, депутатите от ДПС

Въпреки че не бяха вносители на вота, депутатите от ДПС ...

......... - общо 131 депутати, към които се присъедини вторият независим - Ангел Исаев (бивш депутат от ДПС). Двама от ГЕРБ и двама от патриотичните формации отсъстваха.Дебатите бяха във вторник, по време на извънредно заседание на Народното събрание, за рекордно кратко време от час и половина и много малко по същество.


© Надежда Чипева Още по темата СЕМ освободи от състава си

© Надежда Чипева Още по темата СЕМ освободи от състава си ...

......... водеща на здрвното предаване.Димитрова влиза в медийния регулатор на мястото на назначената от предишния президент Росен Плевнелиев Мария Стоянова, чийто мандат изтече и тя се върна на работа също в БНТ.За Ивелина Димитрова коментарите от нейни колеги са положителни. Определят я като трудолюбив и почтен човек. Кандидатурата й е непартийна.


Кастория © Антони Георгиев Още по темата Ново море много е

Кастория © Антони Георгиев Още по темата Ново море много е ...

......... патладжан цаконики (лилав на бели ивици), а целият полуостров – с козето месо и аспержите. Ако надделеете над себе си и се възпрете да не погълнете обяда си на три хапки, ще установите, че пелопонесците използват разкошните местни лимони, портокали, смокини и стафиди и в сладкишите, и в основните ястия.


Екипът на

Екипът на "БрайтКап венчърс" има амбиция до края на годината ...

......... г. Дълги години работи в Израел, Белгия и Швейцария.Диана Стефанова е управляващ директор на развойните центрове на VMware за Европа и Близкия изток. Заемала е управленски позиции в технологични стартъпи в Силициевата долина. В "БрайтКап венчърс" участието й е като венчър партньор, което означава, че ще продължи да ръководи VMware.


Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел демонстрираха

Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел демонстрираха ...

......... ще изолира малките страни, които ще загубят правото си на вето.- Европейска интервенционна инициатива, предложена от Франция. Въпреки че звучи като създаването на обща експедиционна сила, идеята е по-скоро за обмен на военни, така че страните членки да сближат стратегическите отбранителни виждания. Шеговито идеята е вече наричана "Еразмус" за военни.


Финалистите в конкруса за млади бизнес лидери Next Generation 2018

Финалистите в конкруса за млади бизнес лидери Next Generation 2018 ...

......... съвети и подкрепа лично от него, както за кариерното си развитие, така и за бизнес проектите си.През следващите няколко седмици ще разкажем кариерните истории на финалистите на страниците на в. "Капитал". А новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation ще бъде обявено в началото на следващата година.


За 30-годишният Константин Джелебов създаването на дигитален портфейл е естествено

За 30-годишният Константин Джелебов създаването на дигитален портфейл е естествено ...

......... ще правите, ако успеете с phyre?Не съм от хората, които правят нещата, за да се пенсионират млади и да отидат на Хаваите. Там бих издържал седмица, максимум две. Винаги съм искал да създавам неща и да водя хората в правилната посока. Така че едва ли бих стоял задълго без работа.


Премиерът Бойко Борисов за поред път представя концепцията си за

Премиерът Бойко Борисов за поред път представя концепцията си за ...

......... ще избегне евентуални съдебни дела с "Булгатрансгаз", с която има договори за пренос до 2030 г. Но дори и това да се случи, за държавната компания в най-добрия случай промяната ще бъде игра с нулев резултат, освен ако не се намерят други компании, които искат да пренасят газ през България.


Президентът Милош Земан му дава нов шанс да сформира правителство

Президентът Милош Земан му дава нов шанс да сформира правителство ...

......... не получи вот на доверие и подаде оставка. Бабиш продължи да управлява, но като служебен премиер. Вчера хиляди чехи излязоха на митинг в Прага, за да протестират срещу Бабиш. Той се готви да състави правителство заедно с Чешката социалдемократическа партия, което ще бъде подкрепяно в парламента и от Комунистическата партия.


Още по темата Седем мита в основите на АЕЦ

Още по темата Седем мита в основите на АЕЦ "Белене" ...

......... предстои да бъде обсъден и в Народното събрание. Сие Дзядзие пък е подчертал, че компанията е наясно с посочените от българска страна параметри за евентуална реализация на проекта – без предоставяне на държавни гаранции или сключване на дългосрочни договори за изкупуване на произведената електроенергия, но въпреки това запазва интереса си.


Вулканът Фуего продължава да изригва и има голяма вероятност от

Вулканът Фуего продължава да изригва и има голяма вероятност от ...

......... 3763 метра. 3100 души са били евакуирани от близките до вулкана населени места. Изхвърляната пепел се разпръсва над район с 1.7 млн. жители при население на страната от 15 млн. Президентът Джими Моралес каза, че ще издаде декларация за обявяване на извънредно положение, която трябва да бъде одобрена от Конгреса.


Писмото на Тръмп до Ким Чен Ун © Handout Първата в

Писмото на Тръмп до Ким Чен Ун © Handout Първата в ...

......... Белия дом. Кампанията на максимален натиск над Северна Корея ще продължи, добави той.Южнокорейският президент Мун Дже-ин свика спешно шефа на тайните служби и министъра на обединението, след отмяната на срещата. "Южна Корея се опитва да разбере какви са намеренията на президента Тръмп и какво означават те", заяви говорител на президентството.


Съдия Евгени Георгиев © Велко Ангелов Общото събрание на Софийския градски

Съдия Евгени Георгиев © Велко Ангелов Общото събрание на Софийския градски ...

......... председател на СГС Светлин Михайлов, получи два гласа и изборът се провали. СГС е без постоянно ръководство от есента на 2017 г., след като тогавашният председател Калоян Топалов, избран едва две години по-рано, изненадващо подаде оставка.Крайният срок за номинации в настоящата процедура за нов председател на СГС е 7 юни.


Още по темата Христо Петков: Next Generation лидерът е ориентиран

Още по темата Христо Петков: Next Generation лидерът е ориентиран ...

......... наградите, както и истории на финалисти през годините можете да намерите на capital.bg/next.Кой влиза в журито тази година и как си представя профила на успешния кандидат, кои са някои от финалистите през годините и защо има смисъл да влезете в клуба на Next Generation бизнес лидерите, вижте във видеото: Видео


Между осем и десет души са били убити при стрелба

Между осем и десет души са били убити при стрелба ...

......... стрелци". Според репортаж на Reuters от 14 февруари тази година, когато 17 души бяха убити по време на стрелба в гимназия във Флорида, училища от района са закупили застраховки за 3 млн. долара срещу стрелци. Вижте повече в този текст: Застрахователите в САЩ с нов бизнес: застраховка срещу "активни стрелци"


Двустранният разговор се проведе в рамките на срещата за Западните

Двустранният разговор се проведе в рамките на срещата за Западните ...

......... Заев потвърди желанието за членство на Македония в ЕС и коментира, че 2018 г. ще е година на големи реформи за страната.Досега Гърция блокира опитите на Македония за присъединяване към НАТО и ЕС, тъй като според Атина името на Македония съдържа териториални претенции към северната гръцка провинция, носеща същото име.


Мандатът на Мария Стоянова, която влезе в СЕМ от квотата

Мандатът на Мария Стоянова, която влезе в СЕМ от квотата ...

......... е изтичащият мандат на Мария Стоянова, която беше избрана от квотата на президента Росен Плевнелиев. В случай че правилото за едновременно обновяване на квотите бе останало, дори президентът да назначи човек на нейно място, той трябваше да изчака една година, докато и НС подмени членовете на регулатора от квотата си.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Има ли живот след

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Има ли живот след ...

......... умряло и има шанс- Културна столица не винаги значи културни разговори- Нощният живот на Пловдив се раздвижва и това е добреА, да. И роботите вече са тук.Изданието се разпространява с вестник "Капитал" в периода 11 - 17 май (пакетна цена 4 лв.) или самостоятелно (7 лв.) като пишете на [email protected]


Новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation

Новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation ...

......... бизнес казуси, предназначен за хора, които искат да "продадат" идеите си на своите ръководители, колеги или клиенти 25 апр 2018 "Капитал" и "Кариери" търсят новите Next Generation бизнес лидери Кандидатури и номинации за новото издание на конкурса за млади мениджъри и предприемачи се приемат до 27 май 11 апр 2018


1 май 1986. Неестествено весели хора участват в казионната манифестация

1 май 1986. Неестествено весели хора участват в казионната манифестация ...

......... ли се? Нека ви ядосам още малко. В началото на май, докато българите ядат своите радиоактивни салати, а децата тичат в прахта, из страната лети специален правителствен хеликоптер с хипертайна мисия. Той е снабден със свръхчувствителна апаратура и разузнава къде има по-чисти райони, където да се разположат безопасно ръководните кадри.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Регал: Ритейлът на бъдещето

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Регал: Ритейлът на бъдещето ...

......... български анализатори.И понеже основният канал, през който потребителите Millennial пазаруват или най-малкото се информират, е онлайн, разглеждаме най-новите тенденции в електронната търговия в България и по света.Изданието е подарък за всички абонати Капитал PRO. Абонирайте се ТУК.Всички останали абонати ще могат да го намерят онлайн на: regal.bg/millennial след 27 април


© Stringer Решението идва след повече от десет дни протести, с

© Stringer Решението идва след повече от десет дни протести, с ...

......... Никол Пашинян. В понеделник към тях се присъединиха и стотици военни. Поводът за протестите бе арогантният ход на Саркисян да остане на власт като премиер след два мандата като президент. Причината за недоволството обаче се корени в бедността и корупцията и неуспеха на Саркисян в борбата срещу тях.Подробности очаквайте по-късно


Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Плащанията с

Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по темата Плащанията с ...

......... само от международните картови схеми, което е по-скъпо. Затова банките решиха да създадем национална картова схема, по която ще има възможност да се реализират по-атрактивни местни продукти. Миналата година създадохме нормативната уредба за Bcard, вече има реализирани няколко затворени схеми за разплащане на петролни продукти. Ще видим как ще работи.


Искате ли да сте на мястото на миналогодишните финалисти в

Искате ли да сте на мястото на миналогодишните финалисти в ...

......... мениджмънт, човешки ресурси.EMBA програмата на City College - международния факултет на The University of Sheffield, e акредитирана от AMBA, AACSB, CMI. Тя се провежда в България, като се предвидени и посещения в кампуса на университета в Солун и Шефилд.Повече информация за конкурса, журито и наградите можете да намерите на capital.bg/next.


© shutterstock Още по темата Началник на отдел

© shutterstock Още по темата Началник на отдел "Фискален контрол" в ...

......... стопанска дейност, не притежават персонал или активи. По този начин масово се занижаваше, укриваше или присвояваше неправомерно ДДС, като данъчните задължения се оставяха на кухи, в повечето случаи еднолични търговски дружества. Техният единствен собственик обикновено е някое малоимотно лице, което не може или не желае да съдейства на данъчната администрация.