Сложен сезон. Това е учтивата форма, с която обличат очакванията

Сложен сезон. Това е учтивата форма, с която обличат очакванията ...

......... казва Лъчезар Тодоров. "Така може да се реши и зонирането (жилищна и хотелска част, шумна и спокойна), но също така и по-непосредствените проблеми – като достъп, задръствания и други. Недопустимо е след всеки дъжд улиците да се превръщат в реки и гостите на курорта да газят в локви дни наред."


Илюстрация Увеличаване Автор: Дневник Смаляване Връзката Бургас - Александруполис винаги

Илюстрация Увеличаване Автор: Дневник Смаляване Връзката Бургас - Александруполис винаги ...

......... кораба в региона. "Чакаме нов кораб, който ще бъде снабден с доплерни системи за успокояване на вълните. Черно море е бурно и държим да работим с най-модерните технологии", казва директорът на "Пристанище Бургас" Диян Димов.От българска страна вече има туроператори и корабни агенти, които са готови и участват в проекта.


© Надежда Чипева Две неща не достигат на Бургас. Университети и

© Надежда Чипева Две неща не достигат на Бургас. Университети и ...

......... в посока Поморие.- През 2024 - 2026 г. се планира разширение в зоната на пристигащи пътници - т.нар. фаза 3. Пистата пък ще се рехабилитира 2024 – 2026 г., като за нея са предвидени 37 млн. лв.- През тази година ще има още едно разширение на паркинга за 120 автомобила.


Тук се намиа най-богатата колекция от пауни не само в

Тук се намиа най-богатата колекция от пауни не само в ...

......... - частните зоопаркове също да могат да получават субсидия, тъй като това е начинание, което има голям социален ефект и носи редица ползи за региона", споделя Дъбов. Ако това се случи, несъмнено ще има и други ентусиасти като него. Защото парите не са основното, но са важни, дори за зоопарка.


Жасмин Десков, Николай Патъров и Валентин Василев, собственици на компанията

Жасмин Десков, Николай Патъров и Валентин Василев, собственици на компанията ...

......... 2017 г. българските инженери правят проект за подмяна и реконструкция на инсталация за подобряване качеството на горивата в рафинерията. Изработват базов идеен, а след това и работен проект. Това, според тях е подобрило значително качеството на дизеловото и котелното гориво, което излиза от "Лукойл", и е намалило и вредните емисии.


Управителят на общинското предприятие

Управителят на общинското предприятие "Транспорт" Андрей Рунчев се надява скоро ...

......... места по Южното Черноморие", обяснява Рунчев и посочва, че при всеки ремонт на вътрешните улици в Бургас също се обособяват велоалеи.ЦенитеС SMS или банкова карта - 1 лв./часПолзване на велосипед с велокарта - 80 ст./часПакет "Семейство" с велокарта - 50 ст./часЗа ученици, учещи и пенсионери с велокарта - 50 ст./час© Надежда Чипева Think outside the box*. Това не е надпис,

© Надежда Чипева Think outside the box*. Това не е надпис, ...

......... и на практика позволяват да се правят електронни проекти с множество сензори, двигатели и електромеханични елементи. С "Ардуино" например може да се направи устройство за измерване на температура, влажност, въглероден диоксид или пък за управлявате на различни релета, лампи и уреди. Много от съвременните електроуреди се управляват от такива контролери.


© Надежда Чипева От небето те изглеждат като гигантска абстрактна картина

© Надежда Чипева От небето те изглеждат като гигантска абстрактна картина ...

......... до черен цвят и мирис на сероводород от множеството гниещи микроорганизми, обяснява в специализирана статия сайтът agronovinite.com. Тя съдържа неорганични съставки като силикати, пясъци, гипс, железни и алуминиеви съединения, различни хидроокиси и соли. Този състав се е образувал с хилядолетия. Един сантиметър лечебна кал се образува за минимум една година.


Николай Кожев © Надежда Чипева Профил

Николай Кожев © Надежда Чипева Профил"Инициатива за Бургас" е създадено през ...

......... в местния парламент, тъй като партиите от статуквото изобщо не реагираха на проблемите, които гражданите поставят за по-добрата среда за живеене. Защото е явно, че сме изчерпали инструментите си за граждански протест, които освен това и не са особено ефективни срещу една затлъстяла и нагла политическа класа.Интервюто взе Йово Николов


123 123 © Надежда Чипева 123 © Надежда Чипева Проектът е уникален

123 123 © Надежда Чипева 123 © Надежда Чипева Проектът е уникален ...

......... метал на Центъра за съвременно изкуство, от който ще може да се излиза и в градината, където ще се провеждат различни културни събития и изложения на открито. Ще има и панорамен стъклен асансьор, с който посетителите ще могат да стигат до многофункционалната зала на третия етаж и откритата покривна тераса.


Емил Ованесов Всичко започва по идея на Емил Ованесов.

Емил Ованесов Всичко започва по идея на Емил Ованесов. "Когато ...

......... прожекциите. Програмата отново предвижда чуждестранни гости, както и работилници по режисура и сценаристика. Програмата предвижда редица чуждестранни гости, мастър клас с номинирания за Оскар Теодор Ушев, изложба на младия фотограф Кирил Пейчев.В рамките на платформата Burgas Film Lab ентусиасти между 14- и 18-годишна възраст правят първите си стъпки в киното.Антон Пенчев и Калоян Коев (вляво) за няколко години успяха

Антон Пенчев и Калоян Коев (вляво) за няколко години успяха ...

......... крафт културата. Калоян и Антон сега подготвят "Баси кефа фест" в Бургас, който ще наподобява "Капана" от ранните му години, като на 15 и 16 юни няколко улици ще бъдат затворени, за да се напълнят със занаятчии, алтернативна храна и пивовари. Защото, за да е кеф, бирата върви с приятели.


Роби Уилямс на финалния Spirit of Burgas В продължение на

Роби Уилямс на финалния Spirit of Burgas В продължение на ...

......... различни елементи от съвременната градска култура - музика, изкуства, храна, напитки, забавления. Слоганът ни също е тематичен - "Опитай вкуса на музиката". Или с други думи, комбинацията на музикален формат със street food фестивал на брега на морето в разгара на лятото е предпоставка за готино преживяване." Звучи като рецепта.


"Лукойл Нефтохим Бургас" инвестира около 400 млн. долара в производството ...

......... работил в САЩ, там няма много фирми, които снабдяват с горива. Тук, в България, имаме хиляди фирми, които пласират горива. На практика това не са реални играчи на пазара, а са по-скоро препродавачи. Всяко препродаване обаче трябва да се плати от крайния потребител. Това рефлектира негативно върху цената на горивата.


12 Това е единствената подобна покривна конструкция в България. © Надежда

12 Това е единствената подобна покривна конструкция в България. © Надежда ...

......... той, ще работи неравномерно. ФАКТИИнвecтитop: Oбщинa Бypгac, "Aĸaдeмиĸa 2011" EAДΠpoeĸтaнт: "10 apxитeĸти"Изпълнитeл: ДЗЗД "Двopaнa", съставено от "Билдникс" и "Водстрой 98".Oбщa PЗΠ нa oбeĸтa: 54 хил. ĸв.мPЗΠ cгpaдa: 29 хил. ĸв.мPЗΠ eтaжен oтĸpит пapĸинг: 25 хил. ĸв.мCтpoитeлeн нaдзop в пpoeĸтиpaнeтo: "Kocтoви и cинoвe" OOДCтpoитeлeн нaдзop в cтpoитeлcтвoтo: "Baccтpoй - ĸoнcyлт" OOД


Илюстрация Увеличаване Автор: Мария Съботинова Смаляване Жана ПенчевахореографКогато Жана говори

Илюстрация Увеличаване Автор: Мария Съботинова Смаляване Жана ПенчевахореографКогато Жана говори ...

......... млади хора, докато в центъра няма жива душа нощем. Забелязвам и че има повече чужденци, които започват да живеят в града."Това, което донякъде му липсва, е типично за по-малките градове: общество с хора с подобна професия и интереси. "Ако правиш нещо добре, трудно говориш за опита си на локално ниво."Профил: Образование: висше икономическо – Икономически университет – МоскваПрофесионална диплома

Профил: Образование: висше икономическо – Икономически университет – МоскваПрофесионална диплома ...

......... си.Приключвате трети кметски мандат. Каква е равносметката за изминалите години?- Удовлетворен съм от реализираните успешни проекти, насочени към по-доброто настояще и бъдеще на моя град. И занапред ще правя всичко по силите си, за да бъде Бургас перспективен и конкурентен град с много млади хора и добри възможности за развитие.


12 През последното десетилетие делът на услугите в икономиката на

12 През последното десетилетие делът на услугите в икономиката на ...

......... пък "Лукойл Европа холдингс" Б.В. - Холандия, предоставя на бургаското си дъщерно дружество кредит от 325.8 млн. щатски долара. Активността на компанията обикновено води до големи изменения в числата за чуждите инвестиции на национално ниво и вероятно в още по-голяма степен е отговорна и за резки промени в бургаската статистика.


Илюстрация С филма

Илюстрация С филма "Петя на моята Петя" дебют като режисьор ...

......... роли ще са Александра Костова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев.Снимките започват на 15 юни в Бургас. Урумов се надява "Петя на моята Петя" да направи премиера на 4 декември, когато ще се отбележат 40 години от смъртта на Дубарова.Екипът на "Петя на моята Петя" наскоро започна краудфъндинг кампания в платформата Indiegogo.


Илюстрация Увеличаване Автор: Белин Моллов Смаляване Казват за Ванкувър, че

Илюстрация Увеличаване Автор: Белин Моллов Смаляване Казват за Ванкувър, че ...

......... задави сериозно. Ако не вярвате колко спешно трябва да се мисли за алтернативи, вижте Ryanair. Авиогигантът дойде, видя и си отиде. На далечния ръб на Европа, за Бургас е важно да има въздушни връзки целогодишно. Защото първо трябва да има начин да стигнеш някъде, а после и причина да останеш.


[Фондация “Съвременна плевенска медия”] Статията е част от специалното издание

[Фондация “Съвременна плевенска медия”] Статията е част от специалното издание ...

......... снимки на сградите по тях. Информацията е достъпна и в създадения блог на инициативата, а най-ентусиазираните измежду младите екскурзоводи, участвали в проекта, вече са планирали да проведат обиколки по познатите им маршрути за всички желаещи и по повод деня на освобождението на Плевен - 10 декември. [Фондация “Съвременна плевенска медия”]


© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание

© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... в специална "детска градина" за известен период, след което и в оградено парково пространство, засято с бяла детелина, която задържа необходимата за охлювите влага. Въпросните паркове разполагат и с дървени скари, които през деня служат за подслон за охлювите, а вечер - за хранилка. Най-големият риск за охлювъдството са жегите.


© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание

© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... парламентарната комисия по отбрана след въпрос на председателя й Константин Попов (ГЕРБ), като бе предложен вариант и факултетът да бъде отделен като самостоятелно учебно заведение. Дали обаче това ще се случи предстои да се разбере. А междувременно България изпуска шанса си да участва в сектор, в който има добра основа.


© Капитал Още по темата Когато германците дойдат Заводът на Leoni

© Капитал Още по темата Когато германците дойдат Заводът на Leoni ...

......... има за цел дългосрочно развитие на регион Ловеч и обособяването му като индустриален клъстер. "Нашата амбиция е той да се превърне в притегателен център за местни и чуждестранни инвеститори, както и за други производители на автомобилни части и компоненти, каквито в България понастоящем има над 150", каза той пред "Капитал".


[Shutterstock] 1174лв. е брутната работната заплата в производството. През следващата

[Shutterstock] 1174лв. е брутната работната заплата в производството. През следващата ...

......... амбициран да я постигнеш, да вложиш всичките си усилия и да можеш да убедиш и другите около теб, да работиш в името на осъществяването й. Няма друга формула. Контактувал съм с хора, които са създали марки преди 100 години, за всички е така. Нещата не се получават случайно и наготово.


© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание

© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... за конкурса за млади оперни таланти "Гена Димитрова", който е имал само две издания - през 2006 г и 2009 г., но впоследствие не се е провеждал. Самият конкурс е създаден от легендарната Гена Димитрова, като ще се провежда по изготвените от нея правила съвместно от общината и Плевенската филхармония.


12 В разчистването на т.нар. Площадка на целувките се включват

12 В разчистването на т.нар. Площадка на целувките се включват ...

......... сме хора с много различни интереси, но по принцип, като има една идея, ползваме този импулс, за да действаме. И макар и да е непрофесионално, искаме бързо да стават нещата. Според мен това трябва на хората - мисля, че е хубаво да има повече действия и по-малко думи", казва той.


Проектът за завода на Leoni в Плевен е изготвен от

Проектът за завода на Leoni в Плевен е изготвен от ...

......... опитваме се да помагаме и да сме максимално полезни на инвеститорите с каквото можем, за да бъде страната ни и в частност Северна България атрактивна инвестиционна дестинация - осигуряваме безплатен анализ и консултации за терени, подсигуряваме информация по отношение на население, работна ръка, традиции за дадена индустрия в съответния регион.


"В началото на 2019 г. ще имаме Общ устройствен план ...

......... работещият екип трябва да разгледа техните предложения и да се съобрази доколко те ще се впишат в общия устройствен план, и следва окончателната процедура. Смятам, че в сроковете, които имаме поставени - в началото на 2019 г., ние ще имаме готов Общ устройствен план на община Ловеч.Интервюто взе Деница Ватева


"Илюзия е някой да си мисли, че една община може ...

......... С 10 лв. не знам дали може да смениш една или две тротоарни плочки.Отдавна говорим, че 10% от данъка, който се събира, трябва да остава там, където се генерира, за да може да имаме достатъчно собствени приходи, за да можем елементарни нужди да поемем.Интервюто взеха Силвия Златкова и Мария Иванова


12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов Увеличаване Преглед на оригинала

12 © Велко Ангелов 12 © Велко Ангелов Увеличаване Преглед на оригинала ...

......... на очакванията ми.3. Комфортен начин на живот.4. Развива се много бавно, заради закостенялото мислене на гражданите, които никога не са напускали страната и не са отворени към нови хора и идеи.5. Не, не бих. В Плевен се чувствам комфортно заради останалите студенти, а в крайна сметка всички ще си тръгнат.


Директорът на

Директорът на "Сентро - България" Емил Янков до първото камионче. ...

......... след пет години ще има други производители на пазара. Ние трябва да сме от първите", казва инженерът.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


"Агроден" ще удвои производството до 7 хил. тона индустриално лепило ...

......... подобна фабрика. Това е първата инвестиция в бранша производство на индустриални лепила от 50 години", казва управителят.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


12 Летящите мишени на фирма

12 Летящите мишени на фирма "Телесис" ООД се сражават с ...

......... апарати до реактивна платформа за борба с градоносни облаци. Но клиентите на тези идеи засега нямат интерес.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


12 Служителите на ПИМК купуват жилища на преференциална цена от

12 Служителите на ПИМК купуват жилища на преференциална цена от ...

......... концесията на летище Пловдив, като местното обединение се класира на второ място след отказалия се китайски победител.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


[Shutterstock] Още по темата Семената ви пазим В Садово, на

[Shutterstock] Още по темата Семената ви пазим В Садово, на ...

......... – страни извън ЕС, с българско малцинство. Това обаче ще е доста по-труден въпрос, когато засяга Турция.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


Перуанката Мелиса Куроиуа и пловдивчанинът Тодор Танчев, които отвориха фюжън

Перуанката Мелиса Куроиуа и пловдивчанинът Тодор Танчев, които отвориха фюжън ...

......... предпочитаме хората без опит, защото те са като бял лист – обучаваш ги от нулата", завършва Тодор.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


Пловдив, Институт по растителни генетични ресурси, банка за семена © Цветелина

Пловдив, Институт по растителни генетични ресурси, банка за семена © Цветелина ...

......... трябва да бъдем насреща. Ако някой сорт изчезне, можем да го върнем", казва не без гордост зам.-директорът.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


123 Докато е Европейска столица на културата Пловдив ще привлече

123 Докато е Европейска столица на културата Пловдив ще привлече ...

......... които се купуват още на първа копка с надеждата да се отдават под наем през 2019 г.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


123 © Михаил Ванчев 123 © Михаил Ванчев 123 © Михаил Ванчев ИметоДжума

123 © Михаил Ванчев 123 © Михаил Ванчев 123 © Михаил Ванчев ИметоДжума ...

......... се слага захар на вкус." После ме премерва като опитен сладкар и отгатва: "За Вас шекерлия, нали."Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


12 Над 900 участници от 62 страни взеха участие в

12 Над 900 участници от 62 страни взеха участие в ...

......... есента със сигурност остави добри спомени за мнозина. Това е ценна инвестиция, която дълго се отплаща. Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


На Пловдив му предстои изпълнена с културни събития година © Цветелина

На Пловдив му предстои изпълнена с културни събития година © Цветелина ...

......... Фестивалът представя в Пловдив най-значимите изпълнители в областта на съвременните танцови практики от Европа, Азия и Америка.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


Хората от Пловдив вече обучават нови работници в други места

Хората от Пловдив вече обучават нови работници в други места ...

......... лева." Ръстът им досега е около 15 процента, но плановете, казва Емин, са това да се засили.Изданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври (пакетна цена 4 лв.). Можете да го поръчате и самостоятелно (7 лв.), като пишете на [email protected] Всички текстове по темата вижте тук.


© Дневник Още по темата

© Дневник Още по темата "Пентакс медикъл България" инвестира 8 млн. ...

......... Идеята ни е до 3 години да станем лидер във винотерапиите в България и на Балканите", заключи Димитър Димитров. До новия хотел "Тракийска резиденция" ще могат да кацат и хеликоптери.Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: Пловдив", което е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 19-25 октомври.


Министерството на културата ще реши съдбата на емблематичната сграда

Министерството на културата ще реши съдбата на емблематичната сграда "Парахода" ...

......... въздействие ще се срути." В неговата симулация на компютър той е доказал, че сградата може да издържи до 4-та степен на земетресение, а Ямбол е 8-ма степен. Заключението му е, че сградата е самосрутваща се, което е опасно за хората, а част от помещенията в "Безистена" се дават под наем.


Още по темата Стефан Радев: Искам бюджетът да е инструмент

Още по темата Стефан Радев: Искам бюджетът да е инструмент ...

......... стигат цени от 450 до 500 евро/кв.м. Панелните апартаменти държат цени от около 330 евро/кв.м. Според брокерите една от причините, която засега отблъсква хората от покупка на жилища в затворените комплекси в Сливен и Ямбол, е необходимостта от ежемесечно плащане за поддръжка на общите площи от порядъка на 50 лева.


Директорът на предприятието в Ямбол Атанас Атанасов казва, че планираните

Директорът на предприятието в Ямбол Атанас Атанасов казва, че планираните ...

......... бутилирано олио. Около 80% от продукцията ѝ заминават предимно за европейските пазари – Испания, Великобритания, Холандия и Гърция. "Българското олио е с много добри показатели, то е предпочитано на международните пазари", казва Атанасов. Продукцията на завода ще остане ориентирана предимно за експорт към страните от Европейската общност и Близкия изток.


[Shutterstock] От БАСЗЗ очакват ръст на първичния пазар на земя

[Shutterstock] От БАСЗЗ очакват ръст на първичния пазар на земя ...

......... места.Няма ли капитал, няма да има интензивно земеделие. Би могло в бъдеще да се окаже удачно и кооперирането на български земеделци с чужденци. Трябва ясно да се регламентират правилата и изискванията към чужденците - какво се изисква от тях и какви правила трябва да спазват, ако купят българска земеделска земя.


© Надежда Чипева Промените ще доведат до намаляване на разходите за

© Надежда Чипева Промените ще доведат до намаляване на разходите за ...

......... фабриката на Едоардо Миролио в Сливен. През зимата този стопански субект стига до потребление на 5000 до 7000 мегаватчаса топлинна енергия. Сливенското топлофикационно дружество търси възможности за директни продажби на електроенергия към големите стопански обекти. Разполага с преки връзки към тях и така спестява разходи за електропреносна и електроразпределителна мрежа.


12 Сградата на МБАЛ

12 Сградата на МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол е в ...

......... бъдем конкурентни въпреки нашето старание.Три пъти е започван и три пъти спиран строежът. Крайната цена по строежа ще бъде 12.4 млн. лв. Много бихме искали да преструктурираме клиниката, но в момента това е невъзможно – имаме например три вътрешни отделения, а би било чудесно да бъде едно, на един етаж.


До няколко месеца ще бъде окончателно завършен проектът за производство

До няколко месеца ще бъде окончателно завършен проектът за производство ...

......... отделна зала за производство, с която може да постигнем дори 50% ръст, но въпреки тези подобрения днес произвеждаме дори по-малко от 2016 г. Същата е ситуацията и в предачеството, където сме направили крупни инвестиции с цел увеличаване на производството, но и там произвеждаме по-малко заради липсата на работници", казва Миролио.


Статията е част от специалното издание

Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: Сливен, Ямбол", ...

......... защото не са много хората, които са готови да похарчат повече пари за високото качество, признава Миролио. Организацията е трудна. Според него българите стават все по-големи ценители на автентичната италианска кухня, а в хотела често отсядат много италианци, бизнес партньори и американски служители от военната база в близкото Ново село.


12 [Shutterstock] 12 Още по темата Стефан Радев: Искам бюджетът

12 [Shutterstock] 12 Още по темата Стефан Радев: Искам бюджетът ...

......... София и Габрово, но са крайно недостатъчни. През следващите години "Аглика трейд" ще инвестира и в хотелиерския си бизнес. Компанията има хотел на язовир "Жребчево" със 130 места. В момента изгражда СПА център към хотела си, а в скоро време планира да изгради още един хотел на това живописно място.


12 През 1949г. дървото е обявено за защитен обект с

12 През 1949г. дървото е обявено за защитен обект с ...

......... от мен, бих използвал и двете възможности", казва Рашид от "Фортис Визио". От сливенската фондация "Старият бряст" обявиха, че са готови да предоставят фиданка, отгледана от семе на дървото, която да го наследи. Желанието на хората е да се създаде в бъдеще алея в града, наречена "Поколението на Стария бряст".


Един от символите на Сливен - Стария бряст, умира. © Надежда

Един от символите на Сливен - Стария бряст, умира. © Надежда ...

......... за "политически цели". "Срещу мен имаше 6 ефективни дела. 7-години съдебни саги и всичко приключи. Но тези хора не желаят да приемат реалността и продължават да пускат сигнали. Станахме любимци на Сметната палата, на АДФИ, на специализираната прокуратура, на когото се сетите. Нас всяка седмица някой ни проверява", казва Славов.


През 2015 г. Байчев изгражда една от най-модерните свинеферми в

През 2015 г. Байчев изгражда една от най-модерните свинеферми в ...

......... дали се смята за заможен. И дава пример, който звучи леко шокиращо: Байчев не е ходил на почивка от 1989 г. "Как да отида на почивка през лятото, когато зная, че се жъне и съм очаквал този момент цяла година!", чуди се той. Въпреки това, казва той, е щастлив човек.


На Сливен и Ямбол трябва да гледаме като на общо

На Сливен и Ямбол трябва да гледаме като на общо ...

......... официална статистика ромското население в община Сливен е от порядъка на 14-15%.За мен по-скоро проблемите касаят група от хора, които трудно завършват образованието си, проблемът не е етнически. Нашата цел е да създадем инфраструктура, да работим с децата, за да имат те шанса да се развиват успешно.Интервюто взе Сашка Панайотова


12 До момента в завода в Ямбол работят 3400 души.

12 До момента в завода в Ямбол работят 3400 души. ...

......... 85% от продажбите на "Язаки България" са в Европа, а останалите – в Русия и Азия. Очакванията на ръководството за тази година са за увеличение на поръчките с от 6 до 8%. Част от увеличението идва от сегашния клиент на компанията – "Форд", а останалите от производството на високоволтови инсталации.


"Двата областни града са само на километри отстояние един от ...

......... на всички. Но подобен тормоз си има и положителна страна - карат ни постоянно да сме в рамките на закона и да не си помисляме да се отклоним, защото знаем, че денонощно някой ни следи и при най-малкия проблем веднага ще се подаде сигнал.Интервюто взеха Велина Господинова и Десислава Николова


123456 Общинският плаж в курорта е с площ 17 873

123456 Общинският плаж в курорта е с площ 17 873 ...

......... от собствениците им започват да изкупуват земята, върху която е построен имотът им, от държавата на пазарни цени. Собствениците на възстановени имоти в западната част на селото по пътя за с. Сулица предвиждат да изградят в близко бъдеще квартал, който трябва да бъде разположен на запад от т.нар. Рокерска поляна.


© НАДЕЖДА ЧИПЕВА

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА "Мел инвест" осигурява работа на 1000 души в ...

......... най-стабилни?- Имаме стабилно присъствие на пазара на земеделска земя, добре се развиват търговските центрове. Отдаваме под наем търговски зони в 9 български града. Добре се развиват мелничарството и хлебопроизводството. Ние работим в изключително конкурентна среда и ако един продукт не се развива добре, не може да продължи дълготрайно да съществува.


[Shutterstock] Статията е част от специалното издание

[Shutterstock] Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: Северозапад", ...

......... Враца и Монтана в числа➤ Технологичен парк... в Монтана - една добра идея вече е събрала вложения за 15 млн. лв.➤ "Враца софтуер общество" продължава да се разраства➤ Интересът към региона расте основно заради круизни туристи и оперните фестивалиИзданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 17-23 август.


Илюстрация

Илюстрация "Кармен" от Жорж Бизе, изиграна на сцената в "Калето" ...

......... Враца и Монтана в числа➤ Технологичен парк... в Монтана - една добра идея вече е събрала вложения за 15 млн. лв.➤ "Враца софтуер общество" продължава да се разраства➤ Интересът към региона расте основно заради круизни туристи и оперните фестивалиИзданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 17-23 август.


© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Статията е част от специалното издание

© НАДЕЖДА ЧИПЕВА Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... Враца и Монтана в числа➤ Технологичен парк... в Монтана - една добра идея вече е събрала вложения за 15 млн. лв.➤ "Враца софтуер общество" продължава да се разраства➤ Интересът към региона расте основно заради круизни туристи и оперните фестивалиИзданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 17-23 август.


Михаил Стефанов е душата на фестивала The Bridge, който раздвижва

Михаил Стефанов е душата на фестивала The Bridge, който раздвижва ...

......... Враца и Монтана в числа➤ Технологичен парк... в Монтана - една добра идея вече е събрала вложения за 15 млн. лв.➤ "Враца софтуер общество" продължава да се разраства➤ Интересът към региона расте основно заради круизни туристи и оперните фестивалиИзданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 17-23 август.


© Цветелина Белутова Статията е част от специалното издание

© Цветелина Белутова Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... Враца и Монтана в числа➤ Технологичен парк... в Монтана - една добра идея вече е събрала вложения за 15 млн. лв.➤ "Враца софтуер общество" продължава да се разраства➤ Интересът към региона расте основно заради круизни туристи и оперните фестивалиИзданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 17-23 август.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата За калта и новите

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата За калта и новите ...

......... държат за миналото, сякаш се надяват да го възстановят. Истината е, че бъдещето на никой от българските градове няма да прилича на миналото му. А какво ще е това бъдеще зависи от самите тях.Разпространява с като подарък с вестник "Капитал" в периода 7-13 септември или самостоятелно като пишете на [email protected]


© Николай Дойчинов Статията е част от специалното издание

© Николай Дойчинов Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... Враца и Монтана в числа➤ Технологичен парк... в Монтана - една добра идея вече е събрала вложения за 15 млн. лв.➤ "Враца софтуер общество" продължава да се разраства➤ Интересът към региона расте основно заради круизни туристи и оперните фестивалиИзданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 17-23 август.


© Цветелина Белутова Статията е част от специалното издание

© Цветелина Белутова Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... Враца и Монтана в числа➤ Технологичен парк... в Монтана - една добра идея вече е събрала вложения за 15 млн. лв.➤ "Враца софтуер общество" продължава да се разраства➤ Интересът към региона расте основно заради круизни туристи и оперните фестивалиИзданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 17-23 август.


Тихомир Кръстев е сред първите завършили

Тихомир Кръстев е сред първите завършили "Враца софтуер общество", а ...

......... Враца и Монтана в числа➤ Технологичен парк... в Монтана - една добра идея вече е събрала вложения за 15 млн. лв.➤ "Враца софтуер общество" продължава да се разраства➤ Интересът към региона расте основно заради круизни туристи и оперните фестивалиИзданието е подарък за всички, закупили вестник "Капитал" в периода 17-23 август.