Ако имате навик да преглеждате криминалните хроники, вероятно вече ви

Ако имате навик да преглеждате криминалните хроники, вероятно вече ви ...

......... да се локализира и идентифицира самият клиент. След това на мобилния телефон се отваря меню за поръчка от заведенията и в последствие пратката се доставя от куриер.Приложението съдържа и модул с културен афиш, в който се публикува всичко ново и атрактивно като събития, прояви и промоции на територията на комплекса.


12 12 И Имаше ли Варна нужда от още един

12 12 И Имаше ли Варна нужда от още един ...

......... телефони, безплатен wi-fi и възможност за ползване на полезна информация. С условията за първокласен шопинг, забавление и общуване, които предлага, новият варненски мол има всички шансове да се превърне в любимата и неотменима спирка в маршрута на всеки турист, пожелал да се докосне до морската столица на България - Варна.


С увеличаването на световното население нараства и необходимостта от бързото

С увеличаването на световното население нараства и необходимостта от бързото ...

......... за достъп до жилище и жилищни права, работеща в над 30 страни по света."Хабитат България"е националната организация на Habitat for Humanity International - глобална организация, работеща в над 70 страни в целия свят по жилищната проблематика и реакция по време на криза.*от Миглена Иванова гост-автор по проект Build Solid Ground


Когато има търсене, идва и предлагането. Този принцип работи във

Когато има търсене, идва и предлагането. Този принцип работи във ...

......... че ние нищо ново не измисляме, казва Янина Христова. То вече е измислено и работи. Нужни са свобода, отговорност и доверие - на нас ни ги дават родителите. Държавата трябва да ги даде на училищата. Да - при определени правила и дисциплина, които да се спазват. Винаги стигаме дотам, нали?"


Ветроходството учи на дисциплина, отговорност, уважение и работа в екип,

Ветроходството учи на дисциплина, отговорност, уважение и работа в екип, ...

......... в края на същата година. Преминава през Панамския канал и Маркизките острови, Самоа, Фиджи, Нова Гвинея и Австралия и стига до Кейптаун, от другата страна на Индийския океан. Капитан Георгиев достига Хавана на 20 декември 1977 г., изминавайки 23 хил. морски мили. Яхтата е 9-метрова и е построена в Полша.


© Цветелина Белутова Привечер е. В една малка триетажна къща на

© Цветелина Белутова Привечер е. В една малка триетажна къща на ...

......... и Лиеж например. "Много често получаваме обратна връзка на международни събития, че Чайната би била добър инструмент за приобщаване на мигранти", казва Мая. Вече са кандидатствали по проект на Voices of Young Refugees in Europe, а ако начинанието се окаже успешно, форматът може да бъде пренесен в Страсбург и Брюксел.123 123 123 Тя е част от годишната инвестиционна програма

123 123 123 Тя е част от годишната инвестиционна програма ...

......... представители Лиляна Павлова и Нигяр Джафер, кметът на Шумен Любомир Христов, генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев, председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, д-р Хансйорг Хопе – директрор продажби "Преси" в SMS group GmbH, партньори и клиенти на "Алкомет".


Габриела Колчева, 24бакалавърска степен по бизнес мениджмънт от King’s College

Габриела Колчева, 24бакалавърска степен по бизнес мениджмънт от King’s College ...

......... професионално развитие за себе си във Варна?- Моето професионално развитие е до голяма степен гарантирано, но човек с добро образование може да намери прилична реализация на много места по света. Истинското ми желание е да допринеса за развитието на една динамична и компетентна общност от прогресивно мислещи хора във Варна.


Ако попитате приятелите си къде ще прекарат лятната почивка или

Ако попитате приятелите си къде ще прекарат лятната почивка или ...

......... селата в околността, можете на практика всеки ден да избирате различен плаж, до който да стигате лесно и бързо. Освен Болата особено препоръчваме плажовете в Крапец и Дуранкулак, където е гарантирано, че няма да се надпреварвате за място с други туристи. Широките пространства на Шабла също не са за изпускане.


ББПД ще инвестира 18 млн. лв. в новата си сграда

ББПД ще инвестира 18 млн. лв. в новата си сграда ...

......... от - 5 C° до +5 C° ; + 4 C° до +8 C°; -18 4 C° до -24 C°. Темперираният склад е с температура от +18 C° до + 24 C°.Енергоефективност и устойчивост: При изграждането ще се използват съвременни строителниматериали и технологии, осигуряващи ниски експлоатационни разходи и безаварийно ползване.


Идеята за строителството на втори Аспарухов мост във Варна е

Идеята за строителството на втори Аспарухов мост във Варна е ...

......... 2015 г. Вместо това с около две години напред беше изтеглена реконструкцията на бул. "Васил Левски" с всички недомислици, произтекли от пришпорването на проекта и пренебрегването на предвидени в закона процедури". С други думи, във Варна нещата не се случват по план. Така че и от планирането няма много смисъл.Фирма

Фирма "Cordeel" започва дейността си в България през 1999 година ...

......... СГРАДА ЗА ЕКСТРУДИРАНЕ НА ПОЛИЕТИЛЕНОВИ ФИЛМИОписание на дейността: Проектиране и строителство до ключПлощ: 1 343 м²Започване на строителството: 2014Завършване на строителството: 2015 • 4. "ЕНПАЙ Трансформър Компонентс България" ЕООДПРОИЗВОДСТВЕНA СГРАДА ЗА КОМПОНЕНТИ НА ТРАНСФОРМАТОРИОписание на дейността: Проектиране и строителство до ключПлощ: 8 882 м²Започване на строителството: 2016Завършване на строителството: 2017


1234

1234 "Азимут" жилищен комплекс 1234 Сграда "Младост" 1234 Жилищен комплекс ...

......... от една пететажна жилищна сграда, редови къщи с обособено дворно място към всяка от тях, басейн за целогодишно ползване и детски площадки. Гледката, която се открива към морето, ще впечатли и най-претенциозните. "Манастирски рид" предлага първокласен дом сред горската красота и тишина. Продажбите на жилищата ще започнат през следващата година.


123 123 123 Девет години. Толкова прекара в сън Delta

123 123 123 Девет години. Толкова прекара в сън Delta ...

......... На въпрос дали това е рискова инвестиция оттам отговориха: "В годината, в която Варна отчита над 20% ръст в броя на туристите и връщането на интереса на световни инвеститори, "Делта холдинг" и "АП инвестмънт" избират да отворят най-големия новооткриващ се търговско-развлекателен център в отговор на икономическото съживяване на българския Североизток."


[Алкомет] За град без магистрала до столицата Шумен е учудващо

[Алкомет] За град без магистрала до столицата Шумен е учудващо ...

......... за допълнителна обработка във валцовия и пресовия цех. "Стратегията ни е да запазим пазарния си дял в традиционните си продукти и да насочим допълнителния си производствен капацитет от инвестициите към диверсификация на продуктовото портфолио с нови високотехнологични продукти", казаха от "Алкомет". Първите ефекти от проекта ще се усетят още догодина.


© Цветелина Белутова Urban Tapes вече има записани 44 акустични сесии

© Цветелина Белутова Urban Tapes вече има записани 44 акустични сесии ...

......... вече получават признание от музикалните среди. "Последните ни сесии идват по желание от изпълнителите, а не ние да се свързваме с тях и тепърва да им обясняваме кои сме и какво правим", разказват двамата. А планът за лятото вече е готов с пет организирани сесии, които чакат да бъдат записани.[Shutterstock] Ако съдим по средните стойности за страната, Варна, Шумен

[Shutterstock] Ако съдим по средните стойности за страната, Варна, Шумен ...

......... си за добив на каолинови и кварцови пясъци в Каолиново, обл. Шумен. А "Артемис" се включва с два проекта - единият за внедряване на иновативна производствена линия за лакиране на алуминиеви и метални листи (1.5 млн. лв. БФП), а другият за машини за разширяване на производствения капацитет (1 млн. лв.).


Двете мощности осигуряват на

Двете мощности осигуряват на "Есетере България" 210 куб.м общ капацитет ...

......... условие че акцентът пада върху активна научна и изследователска дейност.Какво включва средносрочната стратегия за развитие на компанията?- Да обхванем пълноценно и отговорно всички дестилационни практики, процеси и стандарти в бранша, за да успява той да излезе от лоното на доставчик на суровини и да добави стойност към крайния си продукт.


Историята на Юнашкия салон е обвързана със спорта от построяването

Историята на Юнашкия салон е обвързана със спорта от построяването ...

......... сградата е фактът, че дори кафето в нея още не е напълно разработено въпреки чудесната му локация. Както заключава Магърдичян: "Никой не може да предвиди дали един обект ще стане популярен." Но най-добрият показател за това дали нещо се управлява добре е частният интерес към него. Такъв в момента липсва.


Заради университетите, климата и морето младите виждат в града едно

Заради университетите, климата и морето младите виждат в града едно ...

......... е все по-трудно. Проблемът е видим във всички браншове и сектори", подчертава Германов. Въпреки че е ограничена от собствения си бюджет, местната власт помага, доколкото може - примери са формирането на фонд за подкрепа на млади лекари и мерки с фокус върху професионалното обучение и дуалното образование. Илюстрация Увеличаване Смаляване


12 © Цветелина Белутова 12 © Цветелина Белутова Варна има проблем с

12 © Цветелина Белутова 12 © Цветелина Белутова Варна има проблем с ...

......... 23 хил. места.Това означава, че при липсващи разчети за това колко и на каква цена е построено до момента идеята на спортния министър за държавна инвестиция в довършването на стадиона и добавяне на още 7 хил. места по трибуните му действително може да се окаже "инвестиция" в поредната варненска "дупка".


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Основната ни цел беше да направим превозно средство, ...

......... от по-честа смяна на спирачните накладки, които са се износили заради голямата денивелация.РезултатитеОт отчета на "Елджой" се вижда, че 2017 г. е първата година на печалба с 228 хил. лв. разходи и 262 лв. приходи. Пред "Капитал" Бонев казва, че и през изминалата 2018 г. предприятието е работило на печалба.


Надявам се идеята да ми позволи да събера първична база

Надявам се идеята да ми позволи да събера първична база ...

......... на местно ниво. Обикновено за набирането на подобни първични данни се изисква доста време, твърде сложно е, а и никак не е евтино. Аз съм готова да "платя" цената, като предоставям безплатни маркетингови съвети срещу споделената информация от всеки от участниците в училището", казва тя. Което изглежда като честна сделка.


© Цветелина Белутова Компанията

© Цветелина Белутова Компанията"Явор" АД е инвестиционна компания във Варна, която ...

......... така че излизаха подготвени как точно да свършат една работа.Колко време отнема завършването на един проект от начало до край?- В някои случаи година и половина, в други – три години. При по-сложните проекти се изисква повече време. Времето си върви, има технологични процеси, които няма как да бъдат забързани.


Управляваната от Варна Fantastic Services е основана от датчанина Рун

Управляваната от Варна Fantastic Services е основана от датчанина Рун ...

......... на пазара. Совндал добавя, че вече от години пред фирмата има пречки, когато става дума за партньорства, защото отговорът винаги е "нека видим какво ще стане с Brexit". Те самите нямат опасения за бизнеса си. "Тази компания, припомня Скарлатов, е създадена през икономическа зима и не се страхува от нищо."


Входът на парка. Снимките са направени на 4 май. © Цветелина

Входът на парка. Снимките са направени на 4 май. © Цветелина ...

......... млн. лв., както и колко от тях са инвестирани, не е ясно колко пари ще губи дружеството от облигационните емисии с лихви между 20 и 40%, изкупени от свързани дружества. На този фон Михайлов все пак е учудващо искрен. Като своя професия във Facebook той е записал "продавач на мечти".


© Цветелина Белутова ВизиткаИвелин Михайлов е изпълнителен директор на

© Цветелина Белутова ВизиткаИвелин Михайлов е изпълнителен директор на "Исторически парк", ...

......... отделил на раздвижване на проекта. Тази година ще имаме над 200 хил. посетители при всички положения, дори за половин година. С тези 200 хил. посетители основният акцент е да сработим екипа, да довършим софтуерната система, през която ще се управлява парка и ще работим върху външните пазари.Интервюто взе Йоан Запрянов


Ако имате навик да преглеждате криминалните хроники, вероятно вече ви

Ако имате навик да преглеждате криминалните хроники, вероятно вече ви ...

......... да се локализира и идентифицира самият клиент. След това на мобилния телефон се отваря меню за поръчка от заведенията и в последствие пратката се доставя от куриер.Приложението съдържа и модул с културен афиш, в който се публикува всичко ново и атрактивно като събития, прояви и промоции на територията на комплекса


© ПП ГЕРБ Визитка Иван Портних има магистърски степени по международни

© ПП ГЕРБ Визитка Иван Портних има магистърски степени по международни ...

......... и усилия за привличане на цифрово предприемачество, защото Варна е привлекателна с кадрите, които осигуряват нашите университети и гимназии. Не случайно морската столица бе избрана от Европейската комисия за дигитален хъб, в който освен общината са включени IT и аутсорсинг компании, стартъпи, представители на туристически компании, на висшите учебни заведения.


© Цветелина Белутова Ключовите места в града са познати от години:

© Цветелина Белутова Ключовите места в града са познати от години: ...

......... и метъл групи, се премести на бул. "Княз Борис I", до Двореца на културата и спорта, където до неотдавна беше затворилият Vintage 33. За слушалите на по-експериментална музика опция е "Хале 3", а партита и малки концерти се случват от време на време в галерията за съвременно изкуство contemporary space.


Семейство Петкови се занимава с този бизнес от 2010 г.

Семейство Петкови се занимава с този бизнес от 2010 г. ...

......... разрастване. И двамата са убедени, че могат да правят бизнес и на други места, но така биха загубили двете си най-ценни конкурентни предимства - качеството на продукта и директния контакт с клиентите. "Искаме да запазим лицето си, да сме различни и разпознаваеми - това е важното за нас", разказват те.


Илюстрация Работа от изложбата

Илюстрация Работа от изложбата "Морско бягство от действителността" на Кокимото ...

......... и чуждата, а да приемем, че при нас някои неща са се случили по различен начин, казва Виктория. Мисля, че публиката в известен смисъл става все по-приемаща – все пак хората все повече пътуват, докосват се до свободата. За да приемем нещо по-различно, трябва и да сме готови за него."


© Надежда Чипева Летище Варна, което през 2018 г. обслужи полети

© Надежда Чипева Летище Варна, което през 2018 г. обслужи полети ...

......... "Фрапорт България" се грижи за повишаване качеството на обслужване и цялостното изживяване на пътниците, обучението и повишаване квалификацията на служителите, обновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширяване и модернизиране на инфраструктурата. В компанията във Варна и Бургас работят повече от 600 постоянни и около 1200 сезонни служители.


© Цветелина Белутова [Капитал] 84 хил. кв.м е площта на

© Цветелина Белутова [Капитал] 84 хил. кв.м е площта на "Таляна"Талянът ...

......... април т.г. беше подписано споразумение за партньорство между фондация "Пловдив 2019", фондация "Иноватор" и сдружение "Таляна". Сред важните цели на споразумението са подпомагането и на други градове в България, които желаят да възобновяват и развиват творчески квартали, да обменят информация и полезни практики относно развитието и обновяването на градски зони.


Илюстрация Шведският барабанист Антон Егер е част от програмата на

Илюстрация Шведският барабанист Антон Егер е част от програмата на ...

......... за 29-и път.2-11.08Новото издание на "Алея на книгата" за пореден път ще обедини читатели, издатели и писатели, част от които ще гостуват в града.до 20.12До края на годината може да се види актуалната постоянна експозиция на Градската художествена галерия с българско изкуство от края на XIX век до наши дни.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Слънцето има този ефект върху човешките същества,

Илюстрация Увеличаване Смаляване Слънцето има този ефект върху човешките същества, ...

......... вниманието. За да разберете колко добре под тях може да се скрие нещо съвсем друго, вижте зашеметителната история на "Исторически парк" до Варна.С две думи, лятото е чудесен повод да отделим повече мисъл за смислените неща, които можем да правим, заедно и поотделно. Защото след него ще дойде пак дъждът.123 © Дневник 123 © Дневник 123 © Дневник 2.25 млн. лв. е

123 © Дневник 123 © Дневник 123 © Дневник 2.25 млн. лв. е ...

......... биоенергоизточниците. В Бургас немалко училища са преминали на отопление с биомаса. В кв. "Меден рудник" работи регионална отоплителна централа с мощност 1 мегават и 650 киловата, която е на пелети и захранва с топлоенергия две училища и една детска градина. Това спестява сериозна част от разходите за енергия на общината.


123 © Дневник 123 © Дневник 123 © Дневник Когато в България се

123 © Дневник 123 © Дневник 123 © Дневник Когато в България се ...

......... предприятието са равностранни винкели, квадратен и кръгъл прокат, шини, а също така арматурни детайли.Предприятието включва секция за производство на детайли за армировка на стоманобетонни конструкции (машини за изправяне и рязане, оборудване за огъване). "Промет Стиил" работи със стоманени заготовки от Украйна, които се внасят с кораби през БМФ Порт Бургас.


Чавдар Ченков от

Чавдар Ченков от "Бургас рециклира" (вляво) и управителят на "Хамалогика" ...

......... за ремонт на електрически уреди и т.н. - все места, където можеш да удължиш живота на дадена вещ, вместо директно да я изхвърлиш. А всички тези места заедно с локациите на контейнерите за разделно изхвърляне на отпадъците и временните пунктове ще бъдат поставени на обща карта за удобство на ползвателите.


123 © Дневник 123 © Дневник 123 © Дневник През 2002 г. Павел

123 © Дневник 123 © Дневник 123 © Дневник През 2002 г. Павел ...

......... на служителите са продуктови и търговски. Продуктовите обучения се провеждат от производителите, а търговските - от аутсорсинг компании.Бошнаков се старае да помага и на града, в който развива своята дейност. Той от години спонсорира футболния отбор "Нефтохимик" в Бургас, участва активно в неговото управление и финансира волейболния отбор на града.


Скандинавският пазар е новата надежда на България за летния сезон.

Скандинавският пазар е новата надежда на България за летния сезон. ...

......... има предвид продължаващото увеличаване на легловата база. "Независимо от многото трудности обаче, следва да се отбележи, че Слънчев бряг е най-разпознаваемото име, свързващо се с летен морски туризъм в България в международен план. И това е резултат от работата на много хора за много години", казват собствениците на хотел "Степ".


"Понякога бъркат строителите с предприемачи. Ние сме само строители и ...

......... завърши в близките две години. "През последните няколко години се търсят повече луксозни имоти в центъра на града, търсенето е значително по-голямо, отколкото преди 2009 г.", казва инж. Николов. Купуват както бургазлии, така и хора от вътрешността на страната. Най-вече обаче, смята строителят, идват руснаци с цел заселване в града.


Всеки петък корабът

Всеки петък корабът "Дружба" отплава от Бургас за Батуми. Обратният ...

......... вноса от Кавказ", казва директорът на "Порт България Уест". Все още износът на Кавказ към Европа е малък, поради което на връщане корабът е с малко натоварване. "Когато цифрите покажат перспектива, ще стартираме инвестицията", допълва Райчев. "Искаме да видим потенциалните възможности за повишаване на стокообмена от Армения и Кавказкия регион."


Сложен сезон. Това е учтивата форма, с която обличат очакванията

Сложен сезон. Това е учтивата форма, с която обличат очакванията ...

......... казва Лъчезар Тодоров. "Така може да се реши и зонирането (жилищна и хотелска част, шумна и спокойна), но също така и по-непосредствените проблеми – като достъп, задръствания и други. Недопустимо е след всеки дъжд улиците да се превръщат в реки и гостите на курорта да газят в локви дни наред."


Илюстрация Увеличаване Автор: Дневник Смаляване Връзката Бургас - Александруполис винаги

Илюстрация Увеличаване Автор: Дневник Смаляване Връзката Бургас - Александруполис винаги ...

......... кораба в региона. "Чакаме нов кораб, който ще бъде снабден с доплерни системи за успокояване на вълните. Черно море е бурно и държим да работим с най-модерните технологии", казва директорът на "Пристанище Бургас" Диян Димов.От българска страна вече има туроператори и корабни агенти, които са готови и участват в проекта.


© Надежда Чипева Две неща не достигат на Бургас. Университети и

© Надежда Чипева Две неща не достигат на Бургас. Университети и ...

......... в посока Поморие.- През 2024 - 2026 г. се планира разширение в зоната на пристигащи пътници - т.нар. фаза 3. Пистата пък ще се рехабилитира 2024 – 2026 г., като за нея са предвидени 37 млн. лв.- През тази година ще има още едно разширение на паркинга за 120 автомобила.


Тук се намиа най-богатата колекция от пауни не само в

Тук се намиа най-богатата колекция от пауни не само в ...

......... - частните зоопаркове също да могат да получават субсидия, тъй като това е начинание, което има голям социален ефект и носи редица ползи за региона", споделя Дъбов. Ако това се случи, несъмнено ще има и други ентусиасти като него. Защото парите не са основното, но са важни, дори за зоопарка.


Жасмин Десков, Николай Патъров и Валентин Василев, собственици на компанията

Жасмин Десков, Николай Патъров и Валентин Василев, собственици на компанията ...

......... 2017 г. българските инженери правят проект за подмяна и реконструкция на инсталация за подобряване качеството на горивата в рафинерията. Изработват базов идеен, а след това и работен проект. Това, според тях е подобрило значително качеството на дизеловото и котелното гориво, което излиза от "Лукойл", и е намалило и вредните емисии.


Управителят на общинското предприятие

Управителят на общинското предприятие "Транспорт" Андрей Рунчев се надява скоро ...

......... места по Южното Черноморие", обяснява Рунчев и посочва, че при всеки ремонт на вътрешните улици в Бургас също се обособяват велоалеи.ЦенитеС SMS или банкова карта - 1 лв./часПолзване на велосипед с велокарта - 80 ст./часПакет "Семейство" с велокарта - 50 ст./часЗа ученици, учещи и пенсионери с велокарта - 50 ст./час


© Надежда Чипева Think outside the box*. Това не е надпис,

© Надежда Чипева Think outside the box*. Това не е надпис, ...

......... и на практика позволяват да се правят електронни проекти с множество сензори, двигатели и електромеханични елементи. С "Ардуино" например може да се направи устройство за измерване на температура, влажност, въглероден диоксид или пък за управлявате на различни релета, лампи и уреди. Много от съвременните електроуреди се управляват от такива контролери.


© Надежда Чипева От небето те изглеждат като гигантска абстрактна картина

© Надежда Чипева От небето те изглеждат като гигантска абстрактна картина ...

......... до черен цвят и мирис на сероводород от множеството гниещи микроорганизми, обяснява в специализирана статия сайтът agronovinite.com. Тя съдържа неорганични съставки като силикати, пясъци, гипс, железни и алуминиеви съединения, различни хидроокиси и соли. Този състав се е образувал с хилядолетия. Един сантиметър лечебна кал се образува за минимум една година.


Николай Кожев © Надежда Чипева Профил

Николай Кожев © Надежда Чипева Профил"Инициатива за Бургас" е създадено през ...

......... в местния парламент, тъй като партиите от статуквото изобщо не реагираха на проблемите, които гражданите поставят за по-добрата среда за живеене. Защото е явно, че сме изчерпали инструментите си за граждански протест, които освен това и не са особено ефективни срещу една затлъстяла и нагла политическа класа.Интервюто взе Йово Николов


123 123 © Надежда Чипева 123 © Надежда Чипева Проектът е уникален

123 123 © Надежда Чипева 123 © Надежда Чипева Проектът е уникален ...

......... метал на Центъра за съвременно изкуство, от който ще може да се излиза и в градината, където ще се провеждат различни културни събития и изложения на открито. Ще има и панорамен стъклен асансьор, с който посетителите ще могат да стигат до многофункционалната зала на третия етаж и откритата покривна тераса.


Емил Ованесов Всичко започва по идея на Емил Ованесов.

Емил Ованесов Всичко започва по идея на Емил Ованесов. "Когато ...

......... прожекциите. Програмата отново предвижда чуждестранни гости, както и работилници по режисура и сценаристика. Програмата предвижда редица чуждестранни гости, мастър клас с номинирания за Оскар Теодор Ушев, изложба на младия фотограф Кирил Пейчев.В рамките на платформата Burgas Film Lab ентусиасти между 14- и 18-годишна възраст правят първите си стъпки в киното.


Антон Пенчев и Калоян Коев (вляво) за няколко години успяха

Антон Пенчев и Калоян Коев (вляво) за няколко години успяха ...

......... крафт културата. Калоян и Антон сега подготвят "Баси кефа фест" в Бургас, който ще наподобява "Капана" от ранните му години, като на 15 и 16 юни няколко улици ще бъдат затворени, за да се напълнят със занаятчии, алтернативна храна и пивовари. Защото, за да е кеф, бирата върви с приятели.


Роби Уилямс на финалния Spirit of Burgas В продължение на

Роби Уилямс на финалния Spirit of Burgas В продължение на ...

......... различни елементи от съвременната градска култура - музика, изкуства, храна, напитки, забавления. Слоганът ни също е тематичен - "Опитай вкуса на музиката". Или с други думи, комбинацията на музикален формат със street food фестивал на брега на морето в разгара на лятото е предпоставка за готино преживяване." Звучи като рецепта.


"Лукойл Нефтохим Бургас" инвестира около 400 млн. долара в производството ...

......... работил в САЩ, там няма много фирми, които снабдяват с горива. Тук, в България, имаме хиляди фирми, които пласират горива. На практика това не са реални играчи на пазара, а са по-скоро препродавачи. Всяко препродаване обаче трябва да се плати от крайния потребител. Това рефлектира негативно върху цената на горивата.


12 Това е единствената подобна покривна конструкция в България. © Надежда

12 Това е единствената подобна покривна конструкция в България. © Надежда ...

......... той, ще работи неравномерно. ФАКТИИнвecтитop: Oбщинa Бypгac, "Aĸaдeмиĸa 2011" EAДΠpoeĸтaнт: "10 apxитeĸти"Изпълнитeл: ДЗЗД "Двopaнa", съставено от "Билдникс" и "Водстрой 98".Oбщa PЗΠ нa oбeĸтa: 54 хил. ĸв.мPЗΠ cгpaдa: 29 хил. ĸв.мPЗΠ eтaжен oтĸpит пapĸинг: 25 хил. ĸв.мCтpoитeлeн нaдзop в пpoeĸтиpaнeтo: "Kocтoви и cинoвe" OOДCтpoитeлeн нaдзop в cтpoитeлcтвoтo: "Baccтpoй - ĸoнcyлт" OOД


Илюстрация Увеличаване Автор: Мария Съботинова Смаляване Жана ПенчевахореографКогато Жана говори

Илюстрация Увеличаване Автор: Мария Съботинова Смаляване Жана ПенчевахореографКогато Жана говори ...

......... млади хора, докато в центъра няма жива душа нощем. Забелязвам и че има повече чужденци, които започват да живеят в града."Това, което донякъде му липсва, е типично за по-малките градове: общество с хора с подобна професия и интереси. "Ако правиш нещо добре, трудно говориш за опита си на локално ниво."


Профил: Образование: висше икономическо – Икономически университет – МоскваПрофесионална диплома

Профил: Образование: висше икономическо – Икономически университет – МоскваПрофесионална диплома ...

......... си.Приключвате трети кметски мандат. Каква е равносметката за изминалите години?- Удовлетворен съм от реализираните успешни проекти, насочени към по-доброто настояще и бъдеще на моя град. И занапред ще правя всичко по силите си, за да бъде Бургас перспективен и конкурентен град с много млади хора и добри възможности за развитие.


12 През последното десетилетие делът на услугите в икономиката на

12 През последното десетилетие делът на услугите в икономиката на ...

......... пък "Лукойл Европа холдингс" Б.В. - Холандия, предоставя на бургаското си дъщерно дружество кредит от 325.8 млн. щатски долара. Активността на компанията обикновено води до големи изменения в числата за чуждите инвестиции на национално ниво и вероятно в още по-голяма степен е отговорна и за резки промени в бургаската статистика.


Илюстрация С филма

Илюстрация С филма "Петя на моята Петя" дебют като режисьор ...

......... роли ще са Александра Костова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев.Снимките започват на 15 юни в Бургас. Урумов се надява "Петя на моята Петя" да направи премиера на 4 декември, когато ще се отбележат 40 години от смъртта на Дубарова.Екипът на "Петя на моята Петя" наскоро започна краудфъндинг кампания в платформата Indiegogo.


Илюстрация Увеличаване Автор: Белин Моллов Смаляване Казват за Ванкувър, че

Илюстрация Увеличаване Автор: Белин Моллов Смаляване Казват за Ванкувър, че ...

......... задави сериозно. Ако не вярвате колко спешно трябва да се мисли за алтернативи, вижте Ryanair. Авиогигантът дойде, видя и си отиде. На далечния ръб на Европа, за Бургас е важно да има въздушни връзки целогодишно. Защото първо трябва да има начин да стигнеш някъде, а после и причина да останеш.


[Фондация “Съвременна плевенска медия”] Статията е част от специалното издание

[Фондация “Съвременна плевенска медия”] Статията е част от специалното издание ...

......... снимки на сградите по тях. Информацията е достъпна и в създадения блог на инициативата, а най-ентусиазираните измежду младите екскурзоводи, участвали в проекта, вече са планирали да проведат обиколки по познатите им маршрути за всички желаещи и по повод деня на освобождението на Плевен - 10 декември. [Фондация “Съвременна плевенска медия”]


© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание

© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... в специална "детска градина" за известен период, след което и в оградено парково пространство, засято с бяла детелина, която задържа необходимата за охлювите влага. Въпросните паркове разполагат и с дървени скари, които през деня служат за подслон за охлювите, а вечер - за хранилка. Най-големият риск за охлювъдството са жегите.


© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание

© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... парламентарната комисия по отбрана след въпрос на председателя й Константин Попов (ГЕРБ), като бе предложен вариант и факултетът да бъде отделен като самостоятелно учебно заведение. Дали обаче това ще се случи предстои да се разбере. А междувременно България изпуска шанса си да участва в сектор, в който има добра основа.


© Капитал Още по темата Когато германците дойдат Заводът на Leoni

© Капитал Още по темата Когато германците дойдат Заводът на Leoni ...

......... има за цел дългосрочно развитие на регион Ловеч и обособяването му като индустриален клъстер. "Нашата амбиция е той да се превърне в притегателен център за местни и чуждестранни инвеститори, както и за други производители на автомобилни части и компоненти, каквито в България понастоящем има над 150", каза той пред "Капитал".


[Shutterstock] 1174лв. е брутната работната заплата в производството. През следващата

[Shutterstock] 1174лв. е брутната работната заплата в производството. През следващата ...

......... амбициран да я постигнеш, да вложиш всичките си усилия и да можеш да убедиш и другите около теб, да работиш в името на осъществяването й. Няма друга формула. Контактувал съм с хора, които са създали марки преди 100 години, за всички е така. Нещата не се получават случайно и наготово.


© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание

© Велко Ангелов Статията е част от специалното издание "Капитал Градове: ...

......... за конкурса за млади оперни таланти "Гена Димитрова", който е имал само две издания - през 2006 г и 2009 г., но впоследствие не се е провеждал. Самият конкурс е създаден от легендарната Гена Димитрова, като ще се провежда по изготвените от нея правила съвместно от общината и Плевенската филхармония.