Заразени със spyware

Заразени със spyware "разреширения" за интернет браузъра Chrome на Google ...

......... в Израел. Според Awake компанията Galcomm би трябвало да бъде наясно какво се случва. Galcomm обаче твърди, че не е направила "нищо лошо". Проблемът с разширенията не е нов, но става все по-тежък. Първоначално те показваха нежелани реклами, но сега е все по-вероятно да инсталират допълнителни програми, които следят потребителите.


Българският мобилен портфейл phyre подарява Huawei P40 Pro. Бързото и

Българският мобилен портфейл phyre подарява Huawei P40 Pro. Бързото и ...

......... преводи към приятели мигновено и без такси; изпращане и получаване на преводи по IBAN; оптимизиране на разходите и други полезни функционалности за улеснение на ежедневието. phyre е сред най-популярните приложения от български потребители в бързо разрастващия се магазин на Huawei - AppGallery.  Пълните условия за участие може да прочетете тук.


Google Maps скоро ще предоставя сигнали за ограничителните мерки, въведени

Google Maps скоро ще предоставя сигнали за ограничителните мерки, въведени ...

......... имат границите между САЩ, Канада и Мексико. По същия начин приложението ще уведомява дали общественият транспорт е бил засегнат от ограниченията и дали линии се движат по различен график. Тези сигнали първоначално ще се появяват в САЩ, Аржентина, Австралия, Бразилия, Колумбия, Франция, Индия, Мексико, Тайланд, Холандия, Испания, Белгия, и Великобритания.


адв. Яна Тодорова и адв. Марио Арабистанов, адвокатско дружество

адв. Яна Тодорова и адв. Марио Арабистанов, адвокатско дружество "Камбуров ...

......... от 6.04.2009 г. на ВКС по т. д. № 605/2008 г., II т. о. (2) Решение № 343 от 29.03.2018 г. на КЗК по преписка, вх. № КЗК-655/2017 (3) Напр. Решения на Центъра по арбитраж и медиация на СОИС относно домейн имена "amazondutch.nl" (30.04.2020 г.); "calvinkleinapp.com" (04.05.2020 г.) (4) https://domainnamestat.com/


Messenger на Facebook Inc. вече има и настолна версия, съобщиха

Messenger на Facebook Inc. вече има и настолна версия, съобщиха ...

......... от когато и да било, хората използват технологии, за да останат свързани с хората, за които ги е грижа, дори и физически да са разделени. През последния месец отчитаме над 100 процента увеличение на хората, които използват настолния си браузър за аудио и видео разговори през Messenger", посочват от компанията.


Затварянето на огромен брой хора вкъщи, дистанционната работа, съкращенията на

Затварянето на огромен брой хора вкъщи, дистанционната работа, съкращенията на ...

......... с 400% от 15 март насам. Интересното е, че в България онлайн магазините (за нехранителни продукти) по-скоро нямат съществени промени в трафика, а тези за доставка на храна от ресторанти имат незначителен ръст след обявяването на извънредното положение в страната. Сериозен ръст се наблюдава и в новинарските сайтове в България.Ако можете да създавате приложения за смартфони, китайският гигант Huawei

Ако можете да създавате приложения за смартфони, китайският гигант Huawei ...

......... от най-големите бюджети за развойна дейност в света. През миналата година китайският гигант е вложил $15 милиарда - повече от Apple и Microsoft. През изминалото десетилетие сумата възлиза на $65 милиарда. Анализатори казват, че благодарение на това, компанията вече може да сама да произвежда нужните си чипове и други компоненти.


С все по-масивното разпространение на устройства, способни да идентифицират биологичните

С все по-масивното разпространение на устройства, способни да идентифицират биологичните ...

......... всеки да предостави биометрични данни при влизане в САЩ, не са взети предвид от Comparitech. "Ако бяха, САЩ щеше да е на второ място, единствено след Китай." Сред останалите представители на челната десетка са страни, които едва ли биха изненадали някого. Те включват Индия, Южна Африка, Бразилия, Нигерия и Аржентина.


Google планира да ограничи употребата на

Google планира да ограничи употребата на "бисквитки" от трети страни ...

......... дружеството може да заяви, че следи потребителите именно като първа страна. И следенето да остане. Chrome е най-използваният браузър в света с дял от 56% през декември. На втора позиция е Safari на Apple с 18%. И Google на крачка от заветния $1 трилион капитализация Акциите на компанията поскъпнаха значително


Онлайн платформата Wikipedia отново е достъпна в Турция. След близо

Онлайн платформата Wikipedia отново е достъпна в Турция. След близо ...

......... на Wikipedia. Уебсайтът беше блокиран през април 2017 година, след като от платформата отказаха да премахнат от информация, която обвинява правителството в Анкара, че работи с терористични организации. В миналото властите в Турция са спирали достъпа и до други популярни интернет страници като Twitter, YouTube и Facebook след същите обвинения.


Много от премиум приложенията за мобилни телефони могат да се

Много от премиум приложенията за мобилни телефони могат да се ...

......... изтеглите приложенията и ги инсталирате, на екрана на телефона ви се появява снимка със скъпоценни камъни. Taка ще може да покажете, че имате достатъчно пари за харчене за виртуални бижута. Запознайте се с милиардера, основател на едно от най-теглените приложения в света Нетното му богатство възлиза на 16,2 млрд. долараТри от най-големите ИТ компании в света, наред с други

Три от най-големите ИТ компании в света, наред с други ...

......... частна и сигурна комуникация между умни устройства, мобилни приложения и облачни услуги. И разработчици, и потребители ще се възползват от новия универсален стандарт за умен дом. За първите стандартът ще опрости разработката и ще намали разходите, а за вторите - ще улесни избора и използването на компоненти за интелигентния дом.


Ако не живеете в Чехия, вероятно никога не сте чували

Ако не живеете в Чехия, вероятно никога не сте чували ...

......... за тях става още по-трудно да задържат лидерската си позиция. "Това беше моментът, в който хората започнаха да променят навиците си и преминаха от десктоп към мобилни устройства, където Google беше предварително инсталиран. За потребителите стана по-трудно да използват Seznam и така те постепенно изчезнаха от нашия радар", казва той.


Един от важните уроци, който научаваме, когато работим с отдалечени

Един от важните уроци, който научаваме, когато работим с отдалечени ...

......... обикновените африканци и относителната цена за достъп до интернет. "Наистина се наслаждавам на цитираните числа, 30% от африканците са вече онлайн. Но това дали наистина е така", пита той. Африка ще изпревари Азия по брой на работната ръка до края на века Населението в държавите с висок доход ще застарява


Германските депутати и лидери от индустрията предупреждават, че страната им

Германските депутати и лидери от индустрията предупреждават, че страната им ...

......... на такива услуги не е базиран в Европа. И когато се заговори за подобна облачна инфраструктура, "слонът в стаята" е дали континентът може да се справи сам с такава задача. "Ако трябва да сме искрени, трябва да кажем, че технологично други региони по света за километри пред нас", казва Щрасер.


Да запазите поверителността си онлайн понякога може да е доста

Да запазите поверителността си онлайн понякога може да е доста ...

......... настроени, но и са наясно с препятствията пред програмата, защото ако проработи ще създаде интернет инфраструктура, с която да се прекрати онлайн преследването и проблема със защита на поверителността, което може да не се хареса на големите играчи в индустрията. Колко са уебсайтовете в интернет? От 1991 година до днесСлед като случая с изтеклите данни от НАП у нас

След като случая с изтеклите данни от НАП у нас ...

......... занимават със случая от няколко седмици насам, посочват, че атаката е била насочена към недостатъчно сигурен сървър, намиращ се в Маями. Той е собственост на еквадорската фирма Novaestrat. Изтичането на информацията е било прекратено, но експертите от компанията предупреждават, че тя вече може да е попаднала в ръцете на недоброжелатели.


Facebook обмисля да предприеме тест за спиране показването на броя

Facebook обмисля да предприеме тест за спиране показването на броя ...

......... на Facebook. Тестът в Instagram първоначално започна само в Канада по-рано тази година. Сега експериментът се провежда в седем държави. От Facebook потвърдиха, че такъв тест ще има. Твърде е рано обаче да се каже дали идеята ще се тества и прилага широко, допълват от най-голямата социална мрежа в света.


Според последната информация на Samsung сгъваемият смартфон на марката, който

Според последната информация на Samsung сгъваемият смартфон на марката, който ...

......... пантите са били подсилени с добавяне на защитни капачки и, че разстоянието между пантите и самия телефон е намалено. Очаква се цената за него да бъде 1800 паунда или 2193 долара. Сгъваемият Samsung Fold вече е готов за производство Все още обаче не е ясно кога ще излезе на пазара


Стъртъп от Калифорния изобрети най-големия компютърен чип в света. Компанията

Стъртъп от Калифорния изобрети най-големия компютърен чип в света. Компанията ...

......... операции. Още през началото на 80-е години на 20-и век американската компания Trilogy e получила стотици милиони долари, за да създаде собствен компютърен чип. Процесорите обаче не са били достатъчно мощни и са загрявали изключително бързо. По още ред причини компанията се отказва от намерението си да създаде компютърен чип.


На 6 август 1991 година английският физик и компютърен специалист

На 6 август 1991 година английският физик и компютърен специалист ...

......... интернет пространството вече има два милиона уебсайта. От онлайн платформата Statista разглеждат как се е развил World Wide Web от 1991 година до днес. За целта те използват данни на Internet Live Stats. Според тях към август 2019 година съществуват 1,71 милиарда уебсайта. You will find more infographics at Statista


Alibaba Group Holding Ltd. успешно разработи свой собствен чип, навлизайки

Alibaba Group Holding Ltd. успешно разработи свой собствен чип, навлизайки ...

......... чужди продукти, включително чипове. Държавата внася грубо около 3 пъти повече чипове, отколкото произвежда. Крайната равносметка е, че Китай отделя повече средства за полупроводници, отколкото за петрол. Може ли Apple да купи 5G чипове за iPhone от Huawei? Основателят и CEO на китайската компания заяви, че е "отворен" към подобна възможност


Системата за изкуствен интелект решава известният на всички куб на

Системата за изкуствен интелект решава известният на всички куб на ...

......... създателят. Проф. Балди: "Как можем да създадем усъвършенстван изкуствен интелект, който е по-умен и способен да мисли, разбира и планира? Този алгоритъм всъщност е стъпка към тази тежка цел." Могат ли инвеститорите да разчитат на машинното обучение? Проблемите - внедряването на технологията е трудно, скъпо и може да донесе провал


Новите поколения смартфони са с все по-добри параметри от предходните,

Новите поколения смартфони са с все по-добри параметри от предходните, ...

......... оборудвани с него. Производителите на смартфони Realme и Xiaomi са показвали снимки, направени с 64-мегапикселова камера, затова няма яснота коя компания първа ще използва технологията в свое мобилно устройство. Първата 64-мегапикселови камери за смартфон идват Samsung представи два нови модела в тази посока, които ще влязат в производство тази година


България със своя силен ИТ сектор има потенциал да се

България със своя силен ИТ сектор има потенциал да се ...

......... Киряков. "Секторът е нараснал над 5 пъти от 2007 година насам, както по отношение на приходите, така и по брой заети. Много от световните ИТ лидери отвориха свои R&D офиси в София. Това създаде работа за много инженери в ИТ проекти, включително в областта на анализирането на данни", допълва той.


Над $40 милиарда са похарчили потребителите за приложения за мобилни

Над $40 милиарда са похарчили потребителите за приложения за мобилни ...

......... милиона. Общо свалените приложения (включително и безплатни) са 56,7 милиарда, увеличение от 11%. От тях почти 42 милиарда са на платформата Android, а 14,2 милиарда - при iOS. Така AppStore на Apple остава предпочитана платформа за разработчиците, като записва два пъти повече приходи при една трета свалени приложения спрямо Android.


Вече стана ясно, че не е никак лесно да се

Вече стана ясно, че не е никак лесно да се ...

......... да се стартират и двата смартфона е сериозно предизвикателство за двете компании, като все още няма дата за пускането на устройствата на пазара. Samsung все още не знае кога ще може да започне доставките на модела Galaxy Fold Кампанията отложи старта на продажбите заради открит дефект с дисплея на телефона


Интернет гигантът Facebook вече няма да позволява автоматичното инсталиране на

Интернет гигантът Facebook вече няма да позволява автоматичното инсталиране на ...

......... могат да ги изтеглят от Google Play, но тук въпросът е дали те ще имат достъп до последното приложение. Преди време стана ясно, че Google няма да поддържа Android за устройствата на Huawei след август тази година. До тогава от властите в САЩ дадоха облекчение на санкциите срещу китайския производител.


През 1987 година компютър Apple1 e струвал няколкостотин долара. Тази

През 1987 година компютър Apple1 e струвал няколкостотин долара. Тази ...

......... Apple-1 е бил собственост на технологичния ентусиаст Рик Конте. Той го купува през 1977 година, за да се научи да програмира на езика BASIC. По-късно го дарява на Музея за персонални компютри в Канада през 2009 година. Оттогава компютърът сменя собствениците си многократно преди да попадне в аукционната къща Christie`s.


Близо десетилетие новите технологии и особено смартфоните заемат все по-голяма

Близо десетилетие новите технологии и особено смартфоните заемат все по-голяма ...

......... за излизане от определено приложение или блокиране. Те обаче споделят, че не се чувстват толкова зле, че да прибягнат до нарисуваните опции. Вместо това интервюиращите са забелязали, че попитаните потребители имат доста положителни отзиви за някои приложения и не са готови да ги деинсталират или пък да закрият профилите си.


Гласовият асистент на Amazon не само може да контролира вашият

Гласовият асистент на Amazon не само може да контролира вашият ...

......... Тя използва софтуерни данни, за да изчисли правилното осветление за конкретния дом въз основа на осветлението на други потребители през това време. Въпреки редицата полезни функции, Guard не е заместител на стандартната система за домашна сигурност. Но пък предлага безплатен начин потребителите да получат допълнително спокойствие докато не са вкъщи.


Технологичният гигант Facebook има намерение да въведе ограничение за функцията

Технологичният гигант Facebook има намерение да въведе ограничение за функцията ...

......... стъпки от правилната политика на компанията са направени. Министър-председателят на Нова Зеландия трябва да се срещне с френският презцидент Еманюел Макрон и технологичните лидери, за да се обсъдят по-нататъчни действия. На нея ще има представители на гигантите Google, Twitter и Facebook, но главният изпълнителен директор на последната няма да присъства.


Русия, Китай, Виетнам, Куба, Северна Корея. Списъкът на страните с

Русия, Китай, Виетнам, Куба, Северна Корея. Списъкът на страните с ...

......... Пакистан и Китай. Въпреки нарастващия контрол върху интернет, Табеа Рьоснер съзира и надежда. "Винаги ще се намерят способни и умни хора, които ще намират път да заобикалят контрола в мрежата", казва тя. Само че това не е никак лесно. Именно в автократичните системи информационната мрежа ще се контролира все по-строго.


Протестите през ноември срещу отношението на Google към заетите жени

Протестите през ноември срещу отношението на Google към заетите жени ...

......... използва, за да не позволи на дамите, афроамериканците и половите малцинства да говорят срещу компанията. "Ако искаме да спрем дискриминацията, тормоза и неетичното вземане на решения, трябва да сложим край на отмъщението срещу хората", пише в писмото. От Google отричат за подобни практики и казват, че ще разследват всеки случай.


Най-голямата платформа за онлайн пазаруване Amazon изобилства от хиляди фалшиви

Най-голямата платформа за онлайн пазаруване Amazon изобилства от хиляди фалшиви ...

......... същия начин. От Amazon са казали, че компанията инвестира ресурси, за да защити сигурността на платформата. 97% от купувачите разчитат на отзивите, за да направят своя избор за покупка според Which? А по данни на проучване на Университета Нортуестърн ревютата могат да увеличат продажбите на даден продукт с 380 процента.


Планът за сателитен интернет на Amazon все повече изглежда като

Планът за сателитен интернет на Amazon все повече изглежда като ...

......... проекта Starlink през 10-те месеца, след като Байдал е напуснал. Идеята и на Мъск, и на Безос е с развиването на такива мрежи да направят интернет достъпен дори за най-бедните части на земното кълбо. Крайната цел на Starlink и Project Kupier е да предложат широколентови скорости, сравними с оптичните мрежи.


Южна Корея е първата страна, която ще пусне в търговската

Южна Корея е първата страна, която ще пусне в търговската ...

......... Samsung беше първият производител, който представи 5G телефон през февруари, а именно Galaxy S10. По-малката южнокорейска компания LG също планира да пусне своя 5G смартфон по-късно този месец. Очаква се първите 5G услуги за потребителите в САЩ да бъдат достъпни в два града на 11 април, предоставени от телекомуникационния конгломрат Verizon.


Очаква се търговете за честотите за 5G в България да

Очаква се търговете за честотите за 5G в България да ...

......... създава карта и подава реални данни за това колко е пълен даден контейнер за боклук. Това позволява оптимизация на процеса по събиране и позиционирането на самите контейнери. Към момента технологията се използва в "Надежда" и в Пловдив. Как 5G може да направи животът ни по-добър? Новата технология отваря нови възможности


Европейският парламент ще гласува днес правилата за авторско право, което

Европейският парламент ще гласува днес правилата за авторско право, което ...

......... които вероятно ще доведат до блокиране на съдържание в онлайн услугите, за да се ограничи юридическия риск", казва Кент Уокър, вицепрезидент на Google по глобалните въпроси. Експертите смятат, че неяснотата може да доведе до сериозни проблеми по-късно, защото фрази като "много кратки откъси" могат да се тълкуват по различен начин.


Samsung изненадващо пусна по-рано от очакваното Galaxy S10 5G, съобщава

Samsung изненадващо пусна по-рано от очакваното Galaxy S10 5G, съобщава ...

......... Plus - 1 199 долара. Устройството обаче предлага само 8GB RAM памет и 256GB място за съхранение. Последната обаче може да бъде разширена с още 512 GB с microSD карта. Samsung работи по още два сгъваеми телефона Заради проблем с Galaxy Fold компанията може да предлага безплатна замяна на дисплея


Високата цена на Интернет за африканците се повиши още повече

Високата цена на Интернет за африканците се повиши още повече ...

......... е ограничавана или забранявана. Доклад на международната организация ICT Policy за Източна и Южна Африка сочи, че забраните се прилагат в държави с авторитарно управление. Всъщност от 22 африкански държави, които са прекъснали достъпа до Интернет за последните пет години, 77% са с диктаторски режими, а 23% са частични демокрации.


Хакери от Китай са насочили усилията си да измъкнат тайни

Хакери от Китай са насочили усилията си да измъкнат тайни ...

......... до университетите. Друго разследване на фирма за кибер сигурност FireEye също намира доказателства, че китайска група, наречена APT 40 преследва информация, свързана с морските технологии, в продължение на няколко години. Китйските власти са отказали да коментират изследването. Но по-рано страната е отрекла спонсорирането на каквито и да било хакерски атаки.


Изследване на цените, направено от сайта Cable.co.uk, установи, че един

Изследване на цените, направено от сайта Cable.co.uk, установи, че един ...

......... предлагат големи количества данни, което намалява цената на гигабайт. Други, с по-малко напреднали широколентови мрежи са силно зависими от мобилните данни и икономиката", според Дан Хоудъл. Той допълва още, че страните с най-високи цени са тези, в които освен, че инфраструктурата не е достатъчно добра, потреблението също е много малко.


Европа рискува да изостане от останалите региони в пускането на

Европа рискува да изостане от останалите региони в пускането на ...

......... заради опасенията, че компанията е твърде близо до китайското правителство и оборудването му може да се използва за кибершпионаж. "Страните наистина са тези ,които трябва да решат как да управляват своята политика за национална сигурност", казва Екхолм, добавяйки, че това е тревожно за клиентите: "Разбира се, сегашната несигурност им влияе".


В новата версия на приложението на Facebook за Android има

В новата версия на приложението на Facebook за Android има ...

......... се появиха опасения за поверителността и начина, по който Facebook борави с предоставената информация за локацията на хората. От технологичната компания обаче уверяват, че се отнасят напълно конфиденциално и посочват предимство на тази функция. То е, че потребителите могат да получат известия за приятели, които се намират близо до тях.


Технологичният гигант Microsoft обяви, че ще предложи услугата за кибер

Технологичният гигант Microsoft обяви, че ще предложи услугата за кибер ...

......... кибер защита AccountGuard ще се предлага още в Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Словакия. Преди изборите за Европейски парламент през май тази година, германските власти се опитват да засилят кибер сигурността, след като 20 - годишен ученик направи пробив в системата на най-голямата икономика в Европа.


Повече от 60 години след публикуването на теориите за езика

Повече от 60 години след публикуването на теориите за езика ...

......... Въпреки че софтуерът на Google се опитва да работи въз основа на тази теория, все още не може да определя достатъчно добре именно смисъла на думите. За да се промени това не е достатъчно програмата да разглежда определена дума само в контекста на двете предхождащи я или следващи я думи.


Най-богатият човек в света Бил Гейтс, който вероятно ще си

Най-богатият човек в света Бил Гейтс, който вероятно ще си ...

......... цялата тази поляризация... Аз чета каквото искам и слушам радио, което харесвам. Напълно мога да игнорирам Facebook и сам да си направя `филтриран балон`. Но това не включва само Facebook и да си мисля: `Хей, Марк, стани една сутрин и реши проблема с този `филтриран балон`.", категоричен е Бил Гейтс.


В Япония истински са загрижени за сигурността на мобилните устройства

В Япония истински са загрижени за сигурността на мобилните устройства ...

......... на нещата" е две трети от общия брой кибератаки през годината. Критиците на програмата обръщат внимание на факта, че служителите могат да имат достъп до лични данни на гражданите и това нарушава правото на личен живот. Не е ясно и как, къде и колко дълго ще се съхраняват тези данни. 


В следващите 5 години можем да станем свидетели на Интернет,

В следващите 5 години можем да станем свидетели на Интернет, ...

......... упорито, за да се изпреварят, което доведе до конфликти за патентни заявки. Изследване на Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) сочи, че американските компании IBM и Microsoft са с най-много заявки за патенти по роботика. Но сред изследователските екипи и университетите, Китай води по направените патенти, свързани с изкуствения интлект.


От почти година вече гражданите на една страна в Африка

От почти година вече гражданите на една страна в Африка ...

......... достъпът до интернет също беше блокиран заради антиправителствени протести и по време на избори. Потребителите отвръщат с глобална кампания, която има за цел да покаже какъв натиск им оказват правителствата в африканските държави. Те са подкрепени от групата за интернет застъпничество, Internet Sans Frontieres, с която съвместно призовават за всеобщи протести.


Facebook е разкрила личните снимки на до 6,8 милиона потребители

Facebook е разкрила личните снимки на до 6,8 милиона потребители ...

......... на снимките. Общо, около 1 500 приложения на 876 различни разработчици са получили неоторизиран достъп. "Съжаляваме, че това се случи", написа Томер Бар, директор във Facebook. Разкрити тайни и-мейли припомнят: Вие сте продуктът на Facebook Съобщения, които британски депутати направиха публични, разкриват как се отнася компанията с личните ви данни


Британският телеком BT Group ще премахне оборудването на Huawei Technologies

Британският телеком BT Group ще премахне оборудването на Huawei Technologies ...

......... Техническите характеристики на мобилните мрежи от пето поколение дават възможност за достъп до всяка част от мрежата, ако само една част от нея бъде "пробита". През лятото Австралия също се отказа от покупката на 5G оборудване на Huawei поради същата причина - опасения в шпионаж. Япония също обмисля подобна забрана.


Независимо колко дълга и сложна буквено-цифрова комбинация използвате за паролите

Независимо колко дълга и сложна буквено-цифрова комбинация използвате за паролите ...

......... настройки за защита), които ще ви помогнат да получите достъп до заключен профил. В противен случай може да бъдете блокирани с дни, докато не успеете да потвърдите самоличността си и да зададете нова парола. С изключение на този сравнително огромен недостатък ключовете са най-безопасният начин за сърфиране в мрежата. Поне засега.


Потребителите днес използват много по-умерено социалните мрежи с оглед на

Потребителите днес използват много по-умерено социалните мрежи с оглед на ...

......... влизаме в акаунта си. Заради софтуера HealthVault, който изобретиха през 2007 година, Microsoft знае пулсът ни и колко крачки правим на ден. Това са само част от данните, за които технологичните компании си признават, че събират, а с колко още информация боравят, без дори да имаме представа? Courtesy of: Visual Capitalist


Преди 3 седмици изпълнителният директор на Apple Тим Кук нападна свирепо

Преди 3 седмици изпълнителният директор на Apple Тим Кук нападна свирепо ...

......... Apple и нейният пазарен дял се забавиха, тъй като потребителите се стреснаха от цените й. Netflix не доказа, че може да се регистрира достатъчно членове, за да компенсира разточителните си разходи за продукции. Засега обаче те са най-доброто доказателство, че нулевата цена не трябва да остава монолитен модел на интернет.


Японският министър по киберсигурността Йошитака Сакурада направи смайващото признание, че

Японският министър по киберсигурността Йошитака Сакурада направи смайващото признание, че ...

......... е шокиращо, че някой, който дори не е докосвал компютри, е отговорен за справянето с политиките в областта на киберсигурността", каза Масато Имай, независим депутат от Долната камара на парламента. Въпреки това, Сакурада заяви, че киберсигурността е важен въпрос за правителството и той е уверен в способностите си като министър.


Вчера на аукцион бе предложен пълен комплект на работещ един

Вчера на аукцион бе предложен пълен комплект на работещ един ...

......... устройството, се обучавал на него на програмния език Basic и е писал несложни програми. В даден момент е решил да съхрани старото устройството, вярвайки че то ще стане част от историята на компютрите. Компютърът е с напълно запазена функционалност, в хода на тест той без проблеми е работил 8 часа.


Продължаващите с часове видео чатове са страхотен начин да останем

Продължаващите с часове видео чатове са страхотен начин да останем ...

......... услуга). Но това е и признание за социална реалност. Много хора на практика живеят чрез телефоните си и не е необичайно да напуснат чат по време на учебна сесия или мързелив следобед. Това помага на игрите да бъдат там, където са потребителите, вместо да се налага да превключват различни приложения.


Политическата система на Обединеното кралство не може да се справи

Политическата система на Обединеното кралство не може да се справи ...

......... през второто тримесечие и прогнозира, че броят им ще намалее допълнително, тъй като компанията продължава да се бори срещу спама, фалшивите профили и троловете. Акциите на Facebook преживяха тежък спад за първи път в последните 3 години, след тримесечие, в което проблемите с неприкосновеността на личните данни преминаха строга проверка.


Русия работи активно върху създаването на независим интернет, предназначен за

Русия работи активно върху създаването на независим интернет, предназначен за ...

......... Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка. Първоначалната информация за собствена система от сървъри на Русия се появи през 2017 г. Информационна агенция РБК съобщи, че работата по проекта е възложена на министерствата на информацията и на външните работи. Идеята тогава бе критикувана от много експерти като ненужна и твърде скъпа.


Докато нощта се спуска над Тайпе на 10 юли 2016

Докато нощта се спуска над Тайпе на 10 юли 2016 ...

......... - уж от Kaspersky, според които компютрите им нарушават закона. И за да избегнат наказание, трябва да свалят писмо, с което да оспорят твърдението. Когато натискат върху него, версия на Cobalt - подобен малуеър, заразява мрежите им. Изглежда, че киберобирите няма да умрат, дори и с авторите им зад решетките.


Ако имате електронна поща и я проверявате макар и не

Ако имате електронна поща и я проверявате макар и не ...

......... (Completely Automated Public Turning test to tell Computers and Humand Apart). Любопитно е да се отбележи, че Луис вон Ан дава на интернет компанията безплатно тази технология. И днес споделя, че не съжалява за това решение като в момента почти всички онлайн платформи я използват под една или друга форма.


Автомобилите на Google Street View това лято отново ще пътуват

Автомобилите на Google Street View това лято отново ще пътуват ...

......... могат да използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение. Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите тук.


Google разделя своята премиум услуга YouTube Red на две. Едното

Google разделя своята премиум услуга YouTube Red на две. Едното ...

......... Music също се предлагат срещу 9,99 долара на месец. Новата услуга на Google стартира на 22 май, като първоначално ще се предлага в САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Мексико. По-късно тя ще достигне и Европа, като за момента няма точна дата кога и дали въобще ще се предлага в България.


Притежателите на мобилните телефони на Huawei Technologies за първи път

Притежателите на мобилните телефони на Huawei Technologies за първи път ...

......... който да използва базирани на блокчейн приложения, съобщиха от Bloomberg през март. "От нашата лидерска позиция в Китай, пионер в мобилните плащания, очакваме в близко бъдеще да видим огромен ръст в навиците за използване на услугата в световен мащаб", каза в изявление Хайме Гонсало, вицепрезидент на мобилните услуги на Huawei.


Потребителското доверие ще изведе облачния бизнес на Microsoft пред големите

Потребителското доверие ще изведе облачния бизнес на Microsoft пред големите ...

......... търговци на дребно купуват. "Никога не съм виждал бизнес модели, където (когато) има повече търсене, има по-високи цени. Така че се чувствам като всеки клиент, който по същество субсидира собственото си увеличение на данъците и трябва да мисли точно как ще работи това в дългосрочен план", обясни шефът на Microsoft.


Екипът от експерти на BI Intelligence Research Team изготви списък

Екипът от експерти на BI Intelligence Research Team изготви списък ...

......... средства в САЩ, особено за търговски цели, е значително ограничено от закона.  2018-а ще бъде година на рязък растеж на стартиращите фирми в областта на логистиката. Стартъпите в тази сфера привлякоха огромно количество инвестиции през 2017 година.  Логистичните, технологичните и финансовите компании ще се сближат въз основа на блокчейн технологиите.


Facebook Messenger е второто най-популярно приложение за чат в света,

Facebook Messenger е второто най-популярно приложение за чат в света, ...

......... "изчистим историята си" във Facebook - включително кои сайтове сме посетили от социалната мрежа и върху какви реклами сме натиснали. Ще има и възможност такава информация никога да не се пази, което не означава, че Facebook няма да продължи да събира такава за нас и да я продава на рекламодателите.


Съоснователят на Alibaba Джак Ма трябва да разработят собствени технологии

Съоснователят на Alibaba Джак Ма трябва да разработят собствени технологии ...

......... САЩ, тъй като може да навреди на американските интереси. "Влизаме в свят, в който хората не се доверяват един на друг. Ето защо имаме търговски войни и толкова много проблеми. Но не се отказвайте. Доверието не трябва просто да бъде спечелвано, а изграждано. А ние умеем да изграждаме", заяви Ма.