Надежда за ефективен метод за лечение на тежки случаи на

Надежда за ефективен метод за лечение на тежки случаи на ...

......... Евангелос Ямарелос е професор по патология на инфекциозни заболявания в Атинския национален и каподистрийски университет (EKPA), президент на Европейското общество на инсулт (Европейско шоково общество) и на Европейския съюз за сепсис, ръководител на EOMS. Още: "Кога ще има ваксина срещу коронавируса, колко пазят маските и ще го унищожи ли Слънцето?"


Историята на човечеството е пълна с интересни и изумителни факти,

Историята на човечеството е пълна с интересни и изумителни факти, ...

......... Ир през далечната 1942 г. в севернокорейската планина. Най-интересният факт обаче e, че Ким Че Ир е написал шест опери. Парламентът на Исландия е най-старият действащ в света. Той бил създаден през 930г. Роналд Рейгън работил като спасител, докато бил в гимназията. За това време спасил животите на 77 души.


Кога може да има ваксина срещу коронавируса (COVID-19) и какви

Кога може да има ваксина срещу коронавируса (COVID-19) и какви ...

......... и началникът на щаба генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски говориха и по други теми - защо е добре да се носи маска, дори да е най-нисък клас и как помага това срещу коронавируса, както и дали Слънцето ще успее да се справи с COVID-19. Можете да видите в това ВИДЕО:


Щам на COVID-19 на хиляди години е открит при разкопки

Щам на COVID-19 на хиляди години е открит при разкопки ...

......... Според него не Ухан ще се окаже първото място на заразата, а Северна Македония. Припомняме обаче, че в България се пази щам на коронавирус от 80-те години, така че може би бащата на COVID-19 е в България, а не в Северна Македония. Европейските домове за възрастни: В мъглата на COVID-19


Тревогата около новия коронавирус продължава да ангажира вниманието на човечеството.

Тревогата около новия коронавирус продължава да ангажира вниманието на човечеството. ...

......... способни да разпознават симптоми на COVID-19 като висока температура сред големи групи от хората. В този момент е далеч по-разумно човечеството да се фокусира както върху ограничаването на пандемията и рационалното използване на технологиите, така и върху опровергаването на откровени неистини, които също оказват съществено влияние върху ежедневието на обществата.


Агенцията по храните и лекарствата (FDA) даде разрешение на американската

Агенцията по храните и лекарствата (FDA) даде разрешение на американската ...

......... машина може да се инсталира дори в кабинетите на общопрактикуващите лекари, защото тежи приблизително 3 килограма и е с размерите на тостер.  От компанията вече обявиха, че ще ускорят производството на устройството, което може да се използва и за тестване на респираторен синцитиален вирус, както и грип А и Б.Съвременните тестови системи могат да открият коронавируса два до три

Съвременните тестови системи могат да открият коронавируса два до три ...

......... до 100%, уточнява БГНЕС. Според думите му, преболедувалите успешно изграждат имунитет, но вероятно той е временен, т.е. до няколко години, а не доживотен. Щелканов е уверен, че е възможно още това лято в Русия да има ваксина срещу COVID-19. Още: "Противоречиви данни за болните от коронавирус в Китай повдигат въпроси"


След като коронавирусът COVID-19 (SARS-CoV-2) се разпространи в целия свят,

След като коронавирусът COVID-19 (SARS-CoV-2) се разпространи в целия свят, ...

......... още не знаем коя от двете хипотези е правилна, изследователите смятат, че повече доказателства могат да насочат скалата в полза на едната или другата - но ще трябва да изчакаме да приключи това изследване. Изследването е публикувано в Nature Medicine. Още: "Между сълзи и радостни новини - светът и коронавирусът"


Ще изпържите хората – така Дан Арнолд, служител на UV

Ще изпържите хората – така Дан Арнолд, служител на UV ...

......... – UVA и UVB, то най-вероятно излагането на слънце помага срещу COVID-19, но не можеш да разчиташ на това. При проучвания на SARS стана ясно, че той издържа на 15 минути лъчение от UVA, но не е имало изследвания за по-дълги периоди на облъчване. Темата продължава и в нашия блог.


Нови данни показват, че жените много по-рядко умират от новия

Нови данни показват, че жените много по-рядко умират от новия ...

......... употребяват вещества, водещи към зависимост. Мъжете все още пушат повече от жените, затова и повече страдат от сърдечно-съдови заболявания. Възпалението на белите дробове допълнително натоварва сърцето.  Аналогични изследвания, проведени за вируса SARS и MERS са показали подобни резултати.  Експерт: Всяко овладяване на криза изисква мерки на психично ниво, ние не правим нищо


COVID-19 (новият коронавирус) може да доведе до увреда на сърцето.

COVID-19 (новият коронавирус) може да доведе до увреда на сърцето. ...

......... „Ще бъде отговорно те да бъдат пуснати навън”, смята той и вижда това като начин по-бързо да се изгради обществен имунитет. Целият свят не може да бъде затворен – трябва да функционира и здравето, и икономиката, с балансирани мерки, завърши той. Още: "Последна информация и всичко за коронавируса, 29 март"Както вероятно достатъчно от нас си припомнят заради епидемията от

Както вероятно достатъчно от нас си припомнят заради епидемията от ...

......... вируса. Имуноглобулин М (IgM) е първият отговор на телата ни срещу инфекцията, която се проявява след срещата с нов вирус или бактерия. Наличието на IgG в пробите пък показват, че тялото се е сблъскало в миналото с въпросните "нападатели". Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 28 март"


Най-големият световен производител на презервативи предупреди за глобален недостиг на

Най-големият световен производител на презервативи предупреди за глобален недостиг на ...

......... „Хубавото е, че търсенето на презервативи все още е много силно, защото харесва ли ви или не, това все още е от съществено значение,“ каза Го. "Все пак в този момент на хората вероятно не им е до правене на деца. Не е време за това, с толкова голяма несигурност."


В светлината на пандемията от коронавируса, отдадените християни в социалните

В светлината на пандемията от коронавируса, отдадените християни в социалните ...

......... свят. Хипотези, включващи създаване на вируса в лаборатория, където той е разработен като биологично оръжие, като и че е проектиран от хората с някаква неизвестна към момента цел. Редица авторитетни здравни институции вече опровергаха подобни твърдения, като уточниха, че COVID-19 има естествен произход. Темата продължава и в нашия Live блог.


През последните седмици думата

През последните седмици думата "коронавирус" най-често е последвана от думата ...

......... в Рим - 1885 и последната в Дрезден през 1893 година. Всички те са били свикани с цел да се спре разпространението на холерата. Как ще разберем, че епидемията от коронавируса затихва – обяснението на ген. Мутафчийски Останете близо, но не в близост или как да преборим страховете си днес


Могат ли кучетата да бъдат обучени да помагат в откриване

Могат ли кучетата да бъдат обучени да помагат в откриване ...

......... (LSHTM) и университета в Дърам в североизточна Англия, за да се прецени дали четириногите могат да помогнат за диагностициране на заразените. Същата благотворителната организация преди това е обучавала кучета за откриване на заболявания като рак, Паркинсон и бактериални инфекции, като кучетата са били обучавани да подушват проби, взети от пациенти.Специален хъб почва да набира научни публикации и идеи за

Специален хъб почва да набира научни публикации и идеи за ...

......... „Шарите“ (Charité). В него ще участват известни германски университети и университетски клиники в Германия, които ще имат за задача да създадат обща база от пациенти. Това ще позволи на учените да ускорят разработването на лекарства и ваксина срещу коронавируса. "НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-ново за коронавируса, 26 март"


Световната здравна организация не отбелязва промени във вирулентността или затихването

Световната здравна организация не отбелязва промени във вирулентността или затихването ...

......... региона, включително дали той отслабва, докато се разпространява по целия свят. Световната здравна организация на 11 март COVID-19 за пандемия. Според последните данни в света вече са заразени 475 000 души, почти 21 500 са починали. Още: "Италия скоро ще задмине Китай по болни от коронавирус, Испания удължи извънредното положение"


Има голям шанс новият коронавирус да се превърне в сезонен,

Има голям шанс новият коронавирус да се превърне в сезонен, ...

......... взрив развитие, най-важното е да се осигури помощ именно на тези, които се нуждаят от нея", добави професорът. Той предположи, че в бъдеще "огромен брой хора ще се разболеят и ще се нуждаят от медицинска помощ“. Още: "Италия скоро ще задмине Китай по болни от коронавирус, Испания удължи извънредното положение"


Ако вчера си се заразил, не може на другия ден

Ако вчера си се заразил, не може на другия ден ...

......... е неясен. За изработване на ваксина, ще трябва поне година-година и половина, даже повече, смята професорът. За финал ! Още: "Кой се очертава да вземе държавни пари за заплатите на служителите си заради коронавируса" "Румъния вече е номер две по зараза с коронавирус на Балканите, в САЩ нещата ескалират"  


В Ню Йорк днес, 24 март, започнат клиничните изпитания на

В Ню Йорк днес, 24 март, започнат клиничните изпитания на ...

......... им реагира на препарата. 35 компании и научни екипи работят да намерят ваксина, като 4 от тях вече имат успешни опити върху животни. Независимо от това най-оптимистичните срокове за широко приложение на предпазен препарат са след година, че и повече. Още: "Заразата с коронавирус настъпва все по-бързо в глобален мащаб"


Разпространението на заразата от коронавирус продължава да държи света здраво

Разпространението на заразата от коронавирус продължава да държи света здраво ...

......... резултатите са все още само предварителни и не са потвърдени окончателно. Припомняме, че на 23 март ген. Мутафчийски коментира, че няма още научно потвърждение, че по-податливи на COVID-19 са хора с кръвна група А, каквато информация имало от Китай. Проф. Петров: Най-големи надежди за лекарство се възлагат на хининовите производни


Лекарство срещу коронавируса е тествано успешно във Франция. Френските учени

Лекарство срещу коронавируса е тествано успешно във Франция. Френските учени ...

......... не се е излекувала. На осмия ден от изследване е започнала да приема азитромицин, а на деветия ден нейните проби са били вече отрицателни. Учените отбелязват, че, макар тестваната група да е била много малка, резултатите са много обнадеждаващи.  Проф. Петров: Най-големи надежди за лекарство се възлагат на хининовите производни


"Когато една врата се затваря, друга се отваря". Това е ...

......... през мобилното приложение My VIVACOM или презаредил предплатена карта ще получи допълнителен пакет от 2 000MB на максимална скорост, който може да използва със своя услуга или да подари на близки и приятели Изтегли мобилното приложение My VIVACOM от Google PlayApp Store, за да се възползваш от нашите специални пакети.


Световният ден на метеоролога се чества в деня на влизането

Световният ден на метеоролога се чества в деня на влизането ...

......... Но….виновни сме пак ние, метеоролозите, а не врачката", смее се ученият. "Гледайте прогнозата за времето не по-рано от три или четири дни преди събитието, което планирате на открито. Не забравяйте, че най-добрата прогноза е тази, направена три дни предварително – тя се сбъдва в девет от десет случая", смята Константинов.


Днес редица изследователи смятат, че всъщност унищожаването на биоразнообразието от

Днес редица изследователи смятат, че всъщност унищожаването на биоразнообразието от ...

......... Първата линия на битката със заразите, казва Бърд, трябва да бъде подготвена. "Не можем да прогнозираме откъде ще дойде следващата пандемия, така че имаме нужда от планове за смекчаване и ограничаване, като вземем предвид най-лошите възможни сценарии", казва той. "Единственото сигурно нещо е, че следващата зараза със сигурност ще дойде."


Оксфордският университет е разработил метод за бърз анализ на пробите

Оксфордският университет е разработил метод за бърз анализ на пробите ...

......... е нетоксично и напълно безопасно за хората и околната среда. Цената на стикера на термометъра ще бъде сравнима с цената на инфрачервените термометри, а точността на измерването ще съответства на тази на обичайния живачен термометър. Още: "Още по-крути мерки на Балканите заради коронавируса, ето как се развива епидемията по света"


Т.нар. първи пациент в епидемията от коронавирус в италианската област

Т.нар. първи пациент в епидемията от коронавирус в италианската област ...

......... с коронавирус в Италия са лекари, сестри и санитари и това е двойно повече от Китай по време на най-критичната фаза от епидемията там. Така пише в. "Република", позовавайки се на изследване на фондацията GIMBE. Още: "Още по-крути мерки на Балканите заради коронавируса, ето как се развива епидемията по света"


От утре, 19 март, в Италия започват тестове за лечение

От утре, 19 март, в Италия започват тестове за лечение ...

......... ръководителя на службата за гражданска защита Анджело Борели, понастоящем на Апенините са регистрирани 31,5 хиляди случая на зараза с новия тип вирус, 2 941 души са се възстановили, а броят на жертвите е достигнал 2 503. Още: "Нови и нови ограничения в Европа заради коронавируса, който се проявява все повече"


Австралийски учени описаха начина, по който човешкият организъм отговаря на

Австралийски учени описаха начина, по който човешкият организъм отговаря на ...

......... на болестта. Описанието на имунната реакция при пациенти с по-леки симптоми ще покаже какво липсва в тялото на пациенти с тежки симптоми, доплва още АВС. Още: "Как се лекува коронавирус - описанието на началника на инфекциозната клиника на ВМА" "НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-важно за коронавируса, 17 март"


Китайски учени разглеждат използването на вит. С при лечението на

Китайски учени разглеждат използването на вит. С при лечението на ...

......... след приемането им. Според тях правилното приложение на големи дози витамин С може да има силен ефект антиоксидантен ефект и намалява възпалителните реакции. Ефектът на лечението е наблюдаван при 43 пациенти, 13, от които в тежко състояние. Повече за проучването на учените може да видите ТУК ОЩЕ: Оптимистично за коронавируса


Учени откриха най-малкия известен до сега динозавър, съобщава

Учени откриха най-малкия известен до сега динозавър, съобщава "Би Би ...

......... находката може да има нещо общо с процеса на миниатюризация, казват учените. Изолацията често оказва влияние при животни, които развиват по-малък размер на тялото, като някои забележителни примери се срещат на острови. Интересното е, че кехлибарът от Мианмар се смята, че се е образувал върху древна островна дъга. Източник: БГНЕС


Коронавирусите се размножават при по-ниска температура, от 32-33 градуса. Това

Коронавирусите се размножават при по-ниска температура, от 32-33 градуса. Това ...

......... изкарват без никакви хронични проблеми. Гълъбов е категоричен, че болестта не повтаря, но е сигурен и, че затоплянето на времето няма да унищожи COVID-19! Още: "Коронавирус: Болните в цял свят са над 119 000, Италия иска помощ от Китай" "Коронавирус: Нови медицински данни за заразността, симптомите и животът на вируса"


Средно след 5 дни се появяват симптомите на коронавирус при

Средно след 5 дни се появяват симптомите на коронавирус при ...

......... вирусът извън жив организъм, зависи от фактори като температура и вида на покритието, върху което се намира. COVID-19 може да оцелее 2-3 дни върху стъкло, плат, метал, пластмаса или хартия при температура около 37 градуса. Още: "Коронавирус: Болните в цял свят са над 119 000, Италия иска помощ от Китай"


Способността на хората за съвместна дейност е ключова за оцеляването

Способността на хората за съвместна дейност е ключова за оцеляването ...

......... напред в света на недоверието трябва да се намери крехкият баланс между вярата, критиката и скептицизмът. Необходимо е да се преодолеят собствените страхове и да се действа, но при това да бъдем достатъчно внимателни, за да не попаднем в лоша ситуация.  ОЩЕ: Детската самота е новият социален проблем у нас


Заразата с новия коронавирус продължава да настъпва в цял свят,

Заразата с новия коронавирус продължава да настъпва в цял свят, ...

......... че все още не е тестван на Covid-19). Идеята, че "сребърната вода" може да бъде ефективно лечение на коронавируса става все по-широко споделяна напоследък във Facebook, по-специално сред групите за алтернативна медицина, които са дълбоко подозрителни към препоръките на традиционната медицина. Още: "Вече няма балканска държава без болен от коронавирус"


Няма женски и мъжки мозък. Всичко е въпрос на възпитание

Няма женски и мъжки мозък. Всичко е въпрос на възпитание ...

......... установяваме разлики между половете от гледна точка на пространствените способности трябва да си зададем въпроса: какъв вид обучение са получили хората, които наблюдаваме в дадена област? Ако се съсредоточите върху този въпрос, ще установите, че разликите между половете изчезват.", казва още ученият. ОЩЕ: Способни ли сме да променим мозъка си?


Има ли вече собственик на най-популярния вирус в света –

Има ли вече собственик на най-популярния вирус в света – ...

......... може да се патентова вирус с генна последователност, която липсва в "дивия" 2019-nCoV и на тази база да се създаде патентована ваксина, която пък да смекчи вирулетността на уханския коронавирус т.е. той да стане по-малко заразен и да се ограничат ефектите му. OЩЕ: Китайски учени съобщиха за мутации на коронавируса


Около 150 промени в новия вид коронавирус са станали от

Около 150 промени в новия вид коронавирус са станали от ...

......... неизвестна пневмония в град Ухан в централната част на страната. Специалистите установиха, че възбудител на болестта е новият коронавирус. СЗО призна избухването на огнището за извънредна ситуация от международно значение и даде официално наименование на заболяването - COVID-19. Последна информация и всичко за коронавируса може да видите в ТАЗИ СТАТИЯ 


Най-голямата търсачка Google отправи поздрав за Деня на Освобождението на

Най-голямата търсачка Google отправи поздрав за Деня на Освобождението на ...

......... потребители. Сегашният поздрав към България е глобален. Google е творение на Лари Пейдж и Сергей Брин, като вижда бял свят 4 септември 1998 г. Основните си приходи Google получава от главната услуга, която предлага - Google Търсене – генериране на резултатите от търсене на текст в сайтовете от световната мрежа.


Ватиканът ще отвори историческите архиви за най-противоречивите си ръководители на

Ватиканът ще отвори историческите архиви за най-противоречивите си ръководители на ...

......... тома. Но много информация все още липсва, като например отговорите на Пий XII на организациите, опитващи се да защитят евреите.  Волф казва, че съобщенията, изпратени до папата, са били публикувани, но „все още не сме видели неговите отговори“. „Те или не съществуват, или се пазят във Ватикана“, коментира още изследователят.


От научна гледна точка мозъкът на котката е по-съвършен от

От научна гледна точка мозъкът на котката е по-съвършен от ...

......... клетки. Обонянието на котката е по-добро от това на хората, но по-лошо от това на кучетата. Тя спи около 16 часа на ден. Котешкото око е чувствително към светлината, зениците са вертикални и се разширяват силно на тъмно. Животното е в състояние да остане невредимо след падане от големи височини.


От научна гледна точка мозъкът на котката е по-съвършен от

От научна гледна точка мозъкът на котката е по-съвършен от ...

......... клетки. Обонянието на котката е по-добро от това на хората, но по-лошо от това на кучетата. Тя спи около 16 часа на ден. Котешкото око е чувствително към светлината, зениците са вертикални и се разширяват силно на тъмно. Животното е в състояние да остане невредимо след падане от големи височини.


От научна гледна точка мозъкът на котката е по-съвършен от

От научна гледна точка мозъкът на котката е по-съвършен от ...

......... клетки. Обонянието на котката е по-добро от това на хората, но по-лошо от това на кучетата. Тя спи около 16 часа на ден. Котешкото око е чувствително към светлината, зениците са вертикални и се разширяват силно на тъмно. Животното е в състояние да остане невредимо след падане от големи височини.


Историята се развива циклично, а събитията, които тя изследва, се

Историята се развива циклично, а събитията, които тя изследва, се ...

......... на населението в следствие на един вече отминал мистериозен вирус! Защото паниката и истерията при една бъдеща (коронавирус или сходна) епидемия ще се отрази най-вече върху зависещите от хранителни продукти и стоки страни – в каквато, за съжаление, днешна България се превърна през отминалите години! Автор: д-р Георги Димов, БАН


Японски лекари предупредиха, че честата употреба на дезинфектанти, антисептици със

Японски лекари предупредиха, че честата употреба на дезинфектанти, антисептици със ...

......... често използване на продукти, съдържащи спирт и сапун се разрушава микрофлората на кожата на ръцете, което също повишавата риска от зараза,  тъй като нормалната микрофлора пречи на бактериите и вирусите да проникнат в организма. Actualno.com следи за вас разпространението на коронавируса и мерките за сигурност у нас в Live блог.


Японски лекари предупредиха, че честата употреба на дезинфектанти, антисептици със

Японски лекари предупредиха, че честата употреба на дезинфектанти, антисептици със ...

......... често използване на продукти, съдържащи спирт и сапун се разрушава микрофлората на кожата на ръцете, което също повишавата риска от зараза,  тъй като нормалната микрофлора пречи на бактериите и вирусите да проникнат в организма. Actualno.com следи за вас разпространението на коронавируса и мерките за сигурност у нас в Live блог.


От вирусната инфекция, която продължава да се разпространява по света

От вирусната инфекция, която продължава да се разпространява по света ...

......... без добро - за последните две седмици отделянето на въглероден диоксид в Китай е намалял с една четвърт, а този  на азотен диоксид с 36% в сравнение с аналогични а период от 2019 година. Actualno.com следи за вас разпространението на коронавируса и мерките за сигурност у нас в Live блог.


Ураганът „Киара” изкара скелета на загадъчно морско същество на североизточния

Ураганът „Киара” изкара скелета на загадъчно морско същество на североизточния ...

......... изхвърлен скелетът. Първият писмен документ за чудовището от Лох Нес е дело на шотландски монах от VI век. В днешно време Неси - същество с масивно тяло и дълга шия, е един от най-харесваните световни феномени. Въпреки многобройните свидетелства на очевидци, уж видели чудовището, няма документално потвърждение за съществуването му.


Химическият факултет на Университета в град Рино, Невада е адресът,

Химическият факултет на Университета в град Рино, Невада е адресът, ...

......... четири дена в разговори и времето не ни стигна. Оформихме работен план за допълнително изследване на най-важните мои съединения – тези субстанции бяха изпратени в Италия от САЩ през 2008 г.. Преди 4 години пък се видяхме в Мюнхен. Липсват ми тези хора, сприятелихме се с тях”, допълва Стефан Бояджиев.


В испанските Пиренеи археолози откриха пещера с останките на хора,

В испанските Пиренеи археолози откриха пещера с останките на хора, ...

......... накарало да стигнат до извода, че групата древни хора са станали жертви на брутално насилие. Археолозите предполагат, че причината за смъртта им е била войната за ресурси. В доклада се посочва, че клането в Ел Трокс няма археологически аналози нито в Испания, нито в останалата част на Европа до момента.


Американски молекулярни биолози разработиха алгоритъм, който може да изчисли възрастта

Американски молекулярни биолози разработиха алгоритъм, който може да изчисли възрастта ...

......... години. Както предполагат учените, тези разлики се дължат на факта, че условията на живот на микробите, живеещи върху кожата и в устната кухина, се променят приблизително по един и същи начин за всички хора, докато животът на бактериите, гъбичките и вирусите в червата зависи от храненето на всеки отделен човек.


11 - февруари е Международният ден на жените и момичетата

11 - февруари е Международният ден на жените и момичетата ...

......... която обявява датата 11 февруари за Международен ден на жените и момичетата в науката. Той е част от Програмата за устойчиво развитие 2030, в която се посочва, че силата на науката е двигател за съхранение на човешките права и достойнства и води до намаляване на бедността и опазване на планетата.


Последните мамути на Планетата, живели на остров Врангел, са страдали

Последните мамути на Планетата, живели на остров Врангел, са страдали ...

......... проверят хипотезата. Учените наистина открили вредни мутации в гените, участващи в редица важни функции, като мъжкия фертилитет, неврологичното развитие и обонянието.  Учените смятат, че изолираната островна среда е помогнала на мамутите на остров Врангел да избягат от хищници и хора, но е причинила натрупването на генетични дефекти, водещи до изчезване.


Учени от Медицинския колеж в Олбани в Съединените щати са

Учени от Медицинския колеж в Олбани в Съединените щати са ...

......... резултат на това резултатите от когнитивните тестове при възрастните гризачи се подобрили значително. По-рано изследователи от Медицинския университет в Харвард откриха, че метаболитният синдром, който се характеризира с отклонения като затлъстяване, хипертония, висока кръвна захар и холестерол, може да доведе до преждевременно стареене на мозъка при хора на средна възраст.


Паладият далеч не е сред най-популярните ценни метали. Но пък

Паладият далеч не е сред най-популярните ценни метали. Но пък ...

......... метали, обикновено платина и никел. Търсенето на паладий изпреварва предлагането и това се случва от известно време. Очаква се произведеното количество от метала през 2019 г. да бъде под глобалното търсене за осма поредна година. Какво е значението му за колите и защо цената му се повишава прочетете в Expert.bg.


Някои случаи в медицината наистина са куриозни. Такъв е този

Някои случаи в медицината наистина са куриозни. Такъв е този ...

......... коригират хормоналния фон през целия й живот. Досега, в историята на медицината, са регистрирани само пет подобни случая и всички при мъже. По-рано стана известно, че на 46-годишен жител на Москва му расте коса в ларинкса и трахеята. Лекарите са извършили електролиза на ларинкса и изписали пациента за домашно лечение.


От бълбукащите горещи извори на Йелоустоун до ултрастерилните помещения, използвани

От бълбукащите горещи извори на Йелоустоун до ултрастерилните помещения, използвани ...

......... се надяваше да разбере как черните гъби са в състояние да понасят такива невероятни нива на радиация. Перспективата на гъбите, които процъфтяват при наличие на радиация, също води до идеята да ги използваме като източник на храна за астронавтите по време на дълги космически полети или когато колонизираме други планети.


Около милион души във Великобритания са доведени до мисли за

Около милион души във Великобритания са доведени до мисли за ...

......... субективен шум от различна честота, чуван само от страдащия. Описван е и като пищене, бучене, щурци в ушите, пулсации, шум от вълни, бръмчене, звънене на телефон и дори музика. Силата на шума може да бъде различна, като при някои хора тинитусът причинява сериозно страдание, което възпрепятства общуването, концентрацията и съня.


Новият китайски вирус (2019-nCov) не е човешко дело. Това твърдят

Новият китайски вирус (2019-nCov) не е човешко дело. Това твърдят ...

......... бил изпуснат от лабораториите на института. Междувременно стана ясно, че в България е изолиран дошъл от Китай пасажер, който е имал грипоподобни симптоми и лека температура, малко над 37 градуса. Има съмнения и за разболял се български моряк. Какви са последните данни за разпространение на вируса - научете в този материал!


Едно от седемте чудеса на света, Голямата пирамида в Египет

Едно от седемте чудеса на света, Голямата пирамида в Египет ...

......... не може да дойде от Нил, тъй като реката е по-ниска от платото Гиза, но езерото Моерис е по-високо от Гиза и много изследователи смятат, че езерото е водоизточник на Гиза. Но за да стигне до там, на разстояние от 80 километра, със сигурност ще е необходима помпа", смята историкът.


Онкологичните заболявания могат да се предават от човек на човек,

Онкологичните заболявания могат да се предават от човек на човек, ...

......... колонии в организма може да играят значителна роля при процеси като затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак. От Световната здравна организация предполагат, че определени заболявания могат да се предават по генетичен път, както и заради определени фактори в околната среда. Експертите от СЗО отхвърлят вероятността ракът да бъде заразно заболяване.


Учени са изпълнили желанието на мумифициран египетски свещеник за живот

Учени са изпълнили желанието на мумифициран египетски свещеник за живот ...

......... система на вярвания. "Всъщност това е написано на ковчега му - беше това, което той искаше", каза проф. Флетчър. "По някакъв начин успяхме да сбъднем това желание." Изследването, проведено от учени от Royal Holloway, University of London, University of York and Leeds Museum - е публикувано в списанието Scientific Reports.


Мнозина не разбират еуфорията на любителите на футбола, но сега

Мнозина не разбират еуфорията на любителите на футбола, но сега ...

......... национален отбор. Д-р Нюсън предложи стадионите да намалят светлините и да пускат успокояваща музика след мачове. „Клубовете може също да предлагат сърдечни скрининги или други здравни мерки на място за най-верните фенове, които са изложени на най-голям риск да станат жертва на силен стрес по време на играта“, добави тя.


След 10 години се очаква първото в света изцяло роботизирано

След 10 години се очаква първото в света изцяло роботизирано ...

......... напредък в сравнение с предишните опити, тъй като ще използва материал с твърдостта на мускулната тъкан и ще се движи и изпомпва като истинско човешко сърце. През последните пет години починаха 155 британци, докато чакаха животоспасяваща сърдечна трансплантация, а по света загиналите поради тази причина са хиляди, подчертава „Дейли Мирър“.


През последните години големите вирусни епидемии тръгват от Китай.  И

През последните години големите вирусни епидемии тръгват от Китай.  И ...

......... на грип, също тип А, са установени през февруари 1957 г. в югозападната провинция на Китай Гуйджоу. Вирусът се разпространи из Китай и останалата част от Азия и по света в най-сериозната пандемия след испанския грип от 1918 година. Смята се, че е убил 1,1 милиона души, твърдят от CDC.


Учени от Йейлския университет и университетската клиника в Аугсбург установиха,

Учени от Йейлския университет и университетската клиника в Аугсбург установиха, ...

......... на няколко часа частиците могат лесно да проникнат в кръвта и да предизвикат сериозни сърдечни проблеми. Изследването е потвърдило догадките, че най-ситните частици в замърсения въздух могат да окажат въздействие върху развитието на различни болести на сърцето. Повишеното ниво на ултрамалките частици предизвика безпокойство от гледна точка на общественото здраве.


Британски учени по случайност откриха нов вид клетка, която убива

Британски учени по случайност откриха нов вид клетка, която убива ...

......... за някои типове левкемия. Те освен това не работят срещу по-големи тумори, каквито причиняват повечето видове рак. Новата клетка не само в бъдеще може да лекува различни видове рак, но освен това може да се предава по кръвен път, което означава, че лесно може да бъде разпространявана като масово лекарство.


Много родители имат предпочитания за пола на детето си. Някои,

Много родители имат предпочитания за пола на детето си. Някои, ...

......... праг от момчета или момичета, от който ще бъде разрешен пренаталният подбор? Това не е въпрос на промяна или подобряване на генетичното наследство на нашите деца, а на баланс в семейството. Много обичаме двамата си синове. Липсва ни само малко момиченце, така че семейството да е „пълно“, обяснява още Мари.


На 20 януари с полет за Българската полярна станция „Св.

На 20 януари с полет за Българската полярна станция „Св. ...

......... преодолее с чилийския кораб "Карпух", предава БГНЕС. По вече инсталираната интернет връзка, командирът на базата Драгомир Матеев съобщи, че учените и логистиците, обитаващи базата в момента, успешно изпълняват графика на строителната и научна програма. Всички са в добро здраве и с нетърпение очакват новото попълнение, съобщават от експедицията. Снимка: архив