Собственичката на мрежата за пазаруване в интернет Wildberries Татяна Бакалчук

Собственичката на мрежата за пазаруване в интернет Wildberries Татяна Бакалчук ...

......... нарасна със 72% и достигна 118,7 млрд. рубли. Компанията извършва онлайн търговия в Русия, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Армения. Към днешна дата c oĸoлo 7% дял oт oнлaйн пaзapa в Pycия, изчиcлявaн нa 14 милиapдa дoлapa, cпopeд дaннитe нa Dаtа Іnѕіght Wіldbеrrіеѕ e нaй-гoлямaтa ĸoмпaния зa интepнeт тъpгoвия в cтpaнaтa.


Първият китайски космически блокбастър е на път да се превърне

Първият китайски космически блокбастър е на път да се превърне ...

......... се изравнят с високите стандарти на Холивуд, но той е обнадежден. "Научната фантастика е барометър на една нация.... Ако тази нация иска да прегърне света и да мечтае за бъдещето, тогава пътуването на китайската научна фантастика ще бъде океан от звезди и (има) светло бъдеще" каза той за държавната телевизия.


Бащата на една от най-красивите холивудски актриси Чарлийз Терон бил

Бащата на една от най-красивите холивудски актриси Чарлийз Терон бил ...

......... че ще убие съпругата си Герда и дъщеря си. За съжаление, това не са били само празни приказки. Той взел пушката си и започнал да стреля в стаята на Чарлйз. Ужасена за живота си и за живота на дъщеря си, Герда отнела оръжието му и убила съпруга си в самозащита.


Бащата на една от най-красивите холивудски актриси Чарлийз Терон бил

Бащата на една от най-красивите холивудски актриси Чарлийз Терон бил ...

......... че ще убие съпругата си Герда и дъщеря си. За съжаление, това не са били само празни приказки. Той взел пушката си и започнал да стреля в стаята на Чарлйз. Ужасена за живота си и за живота на дъщеря си, Герда отнела оръжието му и убила съпруга си в самозащита.


Тодор Андреев, българинът, решил да премине от Берлин до връх

Тодор Андреев, българинът, решил да премине от Берлин до връх ...

......... на каската той ще запише велопрехода си, за да го предостави на екипа на Книгата на рекордите на Гинес. Тодор Андреев е от Каспичан, завършил е живопис в Националната художествена гимназия за пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов” в Казанлък и от четири години живее и работи в Германия.


В Уфа, столицата на Република Башкирия, пияна жена се обадила

В Уфа, столицата на Република Башкирия, пияна жена се обадила ...

......... В социалните мрежи се появи видео, заснето от пожарникари, от което се вижда как пристигналите на адреса огнеборци откриват жена, в неадекватно състояние поради прекалената употреба на „огнена вода“. „Бедстващата“ пеела и твърдяла, че „душата ѝ гори“. Върви проверка, в резултат на която алармиралата пожарната служба вероятно ще бъде глобена.В Уфа, столицата на Република Башкирия, пияна жена се обадила

В Уфа, столицата на Република Башкирия, пияна жена се обадила ...

......... В социалните мрежи се появи видео, заснето от пожарникари, от което се вижда как пристигналите на адреса огнеборци откриват жена, в неадекватно състояние поради прекалената употреба на „огнена вода“. „Бедстващата“ пеела и твърдяла, че „душата ѝ гори“. Върви проверка, в резултат на която алармиралата пожарната служба вероятно ще бъде глобена.


Изчезването на човешкия род може да присъства само в кошмарите,

Изчезването на човешкия род може да присъства само в кошмарите, ...

......... системи. Именно потенциалът е основното в последните примери за каскадни ефекти. Изригването на исландския вулкан Eyjafjallajökull през 2010 г. не уби никого, но затвори въздушния трафик над Европа за шест дни. През 2017 г. злонамерена атака на сравнително необиграния WannaCry изключи части от NHS и други организации по целия свят.


Най-скъпият дом в света е пуснат за продажба в южната

Най-скъпият дом в света е пуснат за продажба в южната ...

......... който има плувен басейн с олимпийски размери, е Сузан Марниер-Лапостол. Тя търсела нещо „по-малко“. Къщата принадлежи на семейството, известно с коняците и ликьорите си, от 20-те години на миналия век. Имотът се гордее със 120 дка грижливо поддържани тревни площи, бална зала и конюшни за до 30 коне, предава БГНЕС. 


Двойно повече жени страдат от депресия, в сравнение с мъжете.

Двойно повече жени страдат от депресия, в сравнение с мъжете. ...

......... и да започнат да се грижат за себе си. Вместо да се принасят в жертва жените трябва да развият съчувствие към самите себе си. Без да игнорира страданието Нубер намира положителни страни в този аспект – депресията е шанс да се простиш с лъжливите илюзии и да промениш живота си.


Научен преглед на броя на насекомите показва, че 40% от

Научен преглед на броя на насекомите показва, че 40% от ...

......... се превърнали в нови видове," каза проф. Гоулсън. „Така че, дайте им милион години и аз не се съмнявам, че ще има цяло разнообразие от нови същества, които ще се появят, за да заменят унищожените през 20 и 21 век. Което, страхувам се, не е голяма утеха за нашите деца.“Индонезийските власти започнаха разследване, след като шеф на полицията призна,

Индонезийските власти започнаха разследване, след като шеф на полицията призна, ...

......... била използвана. Индонезийските сили за сигурност многократно са обвинявани, че използват прекомерна сила и извършват нарушения на правата върху етническото население на Папуа, включително извънсъдебните убийства на активисти и мирни протестиращи. Адвокатът по правата на човека Вероника Коман заяви, че видеоклипът потвърждава информации, давани от задържани папуански активисти в миналото.


Здравословният скептицизъм е за препоръчване, ако човек иска да си

Здравословният скептицизъм е за препоръчване, ако човек иска да си ...

......... имало. И реклами от едно време насам е имало, какви ли не. Ако запази човек в себе си здравословен скептицизъм и не се оставя да бъде повлиян от явни глупости, има шанс. Краят на света е обявяван десетки пъти. Лесно е, още има да се мъчим. Ще оцелеем и сега.


Британският в. „Дейли мейл” публикува списък на постъпки на авиопътници,

Британският в. „Дейли мейл” публикува списък на постъпки на авиопътници, ...

......... за пилотите при приземяването. През декември 2018 г. експертът по етикета Джон Брайънт проведе допитване сред 2000 британци за най-раздразнителното поведение на пътниците по летищата. Най-много недоволство предизвикали пътниците, които се опитвали да се качат в самолета, без да си изчакат реда. Това не се харесало на 6.57% от анкетираните.


София. Още в началото се научихме да надхитряваме системата. Това

София. Още в началото се научихме да надхитряваме системата. Това ...

......... хонорарите на групата са възлизали на около 200 лв., а приходите от един концерт на близо 2 000 лв., разказа Маричков и уточни, че почти не се е налагало да правят компромиси на концертите си. „Радващо е, че младите хора продължават да слушат наши парчета“, каза още той. Росица АНГЕЛОВА


Огромни парчета лед са се откъснали от Тасманския глетчер, който

Огромни парчета лед са се откъснали от Тасманския глетчер, който ...

......... е едно от най-зрелищните събития, на които съм присъствал в последните пет години в Тасмания”, казва Хийрър Пюрди - учен, изучаващ глетчерите. В интерес на истината глетчера в Тасмания се отдръпва и става все по-малък в последните няколко години, което се дължи до голяма степен на глобалното затопляне, твърди Пюрди.Пчелите имат способността да извършват основни математически операции. Това показва

Пчелите имат способността да извършват основни математически операции. Това показва ...

......... Дълго време се смяташе, че математиката е разбираема само за човеците, но в последните години експерименти показаха, че и други представители на животинското царство могат да извършват елементарни математически операции. Шимпанзетата, папагалите и гълъбите например също са показвали възможности за събиране и изваждане. Как точно смятат пчелите вижте в expert.bg


Жените успяват да надживеят мъжете и да запазят психиката си

Жените успяват да надживеят мъжете и да запазят психиката си ...

......... за разум, памет и решаване на проблеми в напреднала възраст. Това може да означава, че причината, поради която жените не преживяват толкова голям когнитивен упадък в по-късните години, е, че мозъкът им е по-млад, казва Гоял. В ход е допълнителна работа за потвърждаване и по-тясно разбиране на последиците от изследването.


Две трети от хималайските ледници, „Третия полюс” в света, могат

Две трети от хималайските ледници, „Третия полюс” в света, могат ...

......... изработването на доклада. „ Това е кризата с климата, за която не сте чували.“ Регионът ще изисква до 4,6 милиарда долара годишно до 2030 г., за да се адаптира към изменението на климата, като разходите трябва да достигнат до 7,8 милиарда долара годишно до 2050 г., сочи оценка в доклада


"Прекалено честото измиване на ръцете и използването на мокри кърпи ...

......... гипсокартони или катран и асфалт, по същия начин много често правят дерматити", каза още д-р Лили Дикманова. Тя добави, че подобен род кожни раздразнения развиват и заварчиците, които не спазват наредбите са безопасност при работа. "При заварчиците работата без маска може да доведе до сериозен дерматит по лицето", каза специалистът.


София. Петльовден е празник на мъжката плодовитост и сила. Това

София. Петльовден е празник на мъжката плодовитост и сила. Това ...

......... женитба и те ще отлетят от този дом“, поясни тя. Доц. Веселка Тончева каза още, че на празничната трапеза петелът заема централно място, но разбира се има зелник, питка или баница. „На този ден не са дават пари, защото така ще бъде през цялата година“, поясни доц. Тончева Росица АНГЕЛОВА


Хавана. Метеорит се е взривил и разпаднал над Куба, като

Хавана. Метеорит се е взривил и разпаднал над Куба, като ...

......... хората в района. Съобщава се, че метеоритът е паднал в областта на праисторическо селище.Снимките показват че отломките са приблизително с размерите на мобилен телефон или човешка длан Националната метеорологична служба в Кий Уест, Флорида, съобщи, че над небето е наблюдаван метеор от територията на щата. Превод и редакция: Юлиян Марков


От днес до 28 февруари 2019 г. 15 дървета от

От днес до 28 февруари 2019 г. 15 дървета от ...

......... на конкурса няма да виждат актуалното класиране. За да гласувате, както и миналата година, ще трябва да изберете две дървета и да потвърдите избора си чрез активиране на връзка, получена на посочен от вас електронен адрес. Победителите ще бъдат обявени на Церемонията по награждаване на 19 март 2019 в Брюксел.


Facebook закри стотици акаунти на група за разпространение на фалшиви

Facebook закри стотици акаунти на група за разпространение на фалшиви ...

......... достигнали 170 хиляди души във Facebook и 65 хиляди в Instagram. Отделът на индонезийската полиция, който се бори с престъпленията в интернет, каза за Ройтерс, че групата публикувала предимно постове за религиозното и етнически напрежение в Индонезия. Разследване показало банкови преводи до 5 хиляди щатски долара за членове на групата.


Анкара. Хиляди мюсюлмани са подписали петиция с искане Nike да

Анкара. Хиляди мюсюлмани са подписали петиция с искане Nike да ...

......... стоки с модели, наподобяващи думата „Аллах" - по целия свят". Nike вече съобщи, че се запознава с петиция. През 1997 г. компанията бе изправена пред подобни претенции и бе принудена да изтегли от продажба всички продукти с модел, наподобяващ изписването на думата „Аллах" на арабски. Превод и редакция: Тереза Герова


Споровете в семейството не трябва да се водят пред децата.

Споровете в семейството не трябва да се водят пред децата. ...

......... са различни и няма нищо страшно в това, дори напротив. Той допълни, че колкото по-различни виждания имат към даден въпрос, по-многообразна представа може да изградят, когато общуват, когато са добронамерени и търсят приемливото решение, участвайки в един спокоен и конструктивен разговор, който да завърши с решение, което да удовлетворява всички.


Мадрид. Електронното издание на белградския ежедневник Danas публикува любопитна статия

Мадрид. Електронното издание на белградския ежедневник Danas публикува любопитна статия ...

......... правят любов, скрити зад дюните, е толкова голям, че се е стигнало до унищожаването на редица чувствителни растителни видове. От години се води кампания за забрана на секса на този плаж, но изглежда туристите пренебрегват препоръките и поради тази причина властите обмислят налагането на глоби. Превод и редакция: Тереза Герова


Ново проучване на психолози и лекари в Канада установи, че

Ново проучване на психолози и лекари в Канада установи, че ...

......... ходят на училище, а тенденцията е паралелна с увеличаването на времето за използване на екрана от деца. Изследователите твърдят, че констатациите показват, че педиатрите и родителите трябва да дават насоки и да разполагат с планове за създаване на по-здравословен баланс в живота на децата и намаляване на времето на екрана.


Получаването на 119 елемента от Периодичната таблица на Менделеев, което

Получаването на 119 елемента от Периодичната таблица на Менделеев, което ...

......... в края на тази година. Всички химични елементи, по-тежки от уран, се получават в ядрени реактори или се синтезират с помощта на ускорители при сблъсък на ядра с други елементи. Елемент 119, предполагаемото име на който е „унунений”, след неговия синтез ще бъде първи в осмия период на Менделеевата таблица.


"По Северното Черноморие има няколко вида птици, застрашени да изчезнат ...

......... и има ясна представа накъде отиват техните популации, каза д-р Петър Янков. "Целта на тази информация е да ни даде научна основа за конкретни природозащитни мерки както от страна на организацията на Българското дружество за защита на птиците, така и от страна на държавата, за да бъдат опазени", обясни той.


През 1971 година астронавтите от мисията „Аполо 14“ са донесли

През 1971 година астронавтите от мисията „Аполо 14“ са донесли ...

......... с нива на кислород, които значително са надвишавали тези в лунната мантия отпреди 4 милиарда години. Възможно е ситуацията да се проясни в бъдеще, когато нови експедиции донесат повече образци. А засега учените остава само да градят теории и да гадаят как камъкът от Земята се е озовал на Луната.


Някои проучвания показват, че психичното заболяване често може да се

Някои проучвания показват, че психичното заболяване често може да се ...

......... болница и Харвардското медицинско училище документира болезнеността на шията като общ симптом на ПТСВ сред камбоджанците в Америка. Изследователите предполагат, че това е свързано с психичната травма на хората по време на геноцида, принудени да носят тежки товари от пръст, окачени от двете страни на прът, балансирани на вратовете им.


Напоследък все повече хора страдат от т. нар.

Напоследък все повече хора страдат от т. нар. "паник атаки". ...

......... както казах, нормалното функциониране на човека. "Но лекарствата могат само да облекчат симптомите", уточни психологът. По думите й психологическите методи са тези, които дават възможност на човека да изследва дълбоките причини за това състояние и да открие поведенческите модели, които така да се каже го саботират и отключват това състояние.


Националната здравна агенция на Франция

Националната здравна агенция на Франция "Ансес" съобщи, че е открила ...

......... бебешките пелени за еднократна употреба или да се намалят възможно най-много", се казва в изявление на агенцията. Това включва спиране на използването на всички парфюми и ароматични вещества. Агенцията също така призовава за по-строги регулаторни мерки на равнище ЕС - нещо, което френското правителство заяви, че предприема вследствие на доклада.


Учените се опитват да създадат човешки мозък или такъв на

Учените се опитват да създадат човешки мозък или такъв на ...

......... не е имало. Затова учените са стигнали до извода, че мозъкът е жив, но се намира в състояние на кома, следователно – няма съзнание. Според специалистите откритието може да се разглежда, като начин да се запази жив орган, подготвян за трансплантация или да заработи мозък, създаден в лабораторни условия.  


Учените се опитват да създадат човешки мозък или такъв на

Учените се опитват да създадат човешки мозък или такъв на ...

......... не е имало. Затова учените са стигнали до извода, че мозъкът е жив, но се намира в състояние на кома, следователно – няма съзнание. Според специалистите откритието може да се разглежда, като начин да се запази жив орган, подготвян за трансплантация или да заработи мозък, създаден в лабораторни условия.  


Русия ще смени легендарните пистолети

Русия ще смени легендарните пистолети "Макаров", с които руската милциия ...

......... от 50-те години на миналия век. Освен в армията и при военните в Русия, пистолетът е бил и част от екипировката на космонавтите в руските космически капсули "Союз", за да могат да се защитават от диви животни, ако се приземят погрешка в отдалечена гориста местност след края на мисията си.


Facebook премахна 500 страници и акаунти, които са обвинени, че

Facebook премахна 500 страници и акаунти, които са обвинени, че ...

......... зад тези акаунти са работели за руската новинарска агенция Спутник. Другата група от страници също е била разположена в Русия, но цялото съдържание е било насочено към Украйна. От Facebook обясниха, че са свалили страниците и акаунтите не на база на това, което разпространяват, а на базата как го разпространяват.


Най-самотната жаба, която се смяташе, че е последната от вида

Най-самотната жаба, която се смяташе, че е последната от вида ...

......... е бил заловен преди 10 години и биолозите са знаели, че видът е застрашен, но не са очаквали той да остане сам толкова дълго време, предаде БГНЕС. Той привлече международно внимание преди година, когато в неговото търсене на половинка, учените дори му направиха профил в сайт за запознанства. Снимка: архив


Френските власти забраниха продажбата на форма на будещия спорове убиец

Френските власти забраниха продажбата на форма на будещия спорове убиец ...

......... продукти с глифозат вероятно са канцерогени," каза Корин Лепаж, адвокат на института за изследване на генетиката CRIIGEN. Европейският съюз поднови издаването на разрешение за глифозат в продължение на пет години през ноември 2017 г., но президентът на Франция Еманюел Макрон обеща да забрани използването му във Франция до 2021 г.


Почетните титли на американския учен и Нобелов лауреат д-р Джеймс

Почетните титли на американския учен и Нобелов лауреат д-р Джеймс ...

......... катастрофа, уточнява БГНЕС. Заради забележките си ученият загуби работата си в престижната лаборатория „Кавендиш“ в университета в Кеймбридж през 2007 година. Но след настоящите му изказвания, направени по време на заснемането на документален филм, д-р Уотсън ще се раздели с почетните си титли, включително „професор хонорис кауза“ към престижния университет.


Инж. Хамид Имамски е от родопското село Триград. Магистър е

Инж. Хамид Имамски е от родопското село Триград. Магистър е ...

......... време да я осмисля. И да напомня отново - няма как да се обясни чувство. Ти кога не пееш? Като се замисля, само на погребение. Иначе винаги нещо тананикам - и в труден, и в хубав момент. За мен родопската песен е като молитва към Бога. Това е.       


"Предстои в българската полярна база да изградим съвременна научна лаборатория" ...

......... две министерства са основни. Това е Министерство на външните работи и Министерство на образованието и науката. Ние работим отлично с тях, специално с министър Вълчев и дирекция „Наука“, каза още проф. Пимпирев. Според него се очакват успехи през тази година в антарктическата експедиция, защото сътрудничеството с институциите е много ефективно.


София. София. На 13-ти срещу 14-ти януари в Перник ще

София. София. На 13-ти срещу 14-ти януари в Перник ще ...

......... най-различни материали, като дърво, пера или кожа, каза Севдалина Ковачева и допълни, че често маските са доста високи, а някои от тях достигат до 2 метра и изобразяват фантастични животни. . Смята се, че колкото по-страшни са маските, толкова по-голяма е тяхната сила срещу злото, каза още Ковачева. Симона ПЕТРОВА


Индийската организация за космически изследвания (ISRO) възнамерява да пусне в

Индийската организация за космически изследвания (ISRO) възнамерява да пусне в ...

......... да бъде неподвижна спрямо Земята и Слънцето, никога няма слънчеви затъмнения, може свободно да се наблюдава звездата и да зсе фиксира слънчевата радиация. Проектът Aditya-L1 ще бъде втората високотехнологична мисия за изследване на далечния космос, която Индия организира, след като ISRO изпрати орбиталната станция Mangalyan на Марс през 2013 г.


Силно отровни медузи са ужилили над три хиляди души в

Силно отровни медузи са ужилили над три хиляди души в ...

......... и остра възпалителна реакция на кожата". "Интензивната болка на кожата може да продължи от минути до много часове ... Ужилването може да предизвика системни признаци като гадене, повръщане и общо чувство на неразположение." Лечението включва изплакване на раната с вода при 45 градуса по Целзий или чрез използване на лед.


През 2018 година учените направиха няколко изумителни открития: Инженерите от

През 2018 година учените направиха няколко изумителни открития: Инженерите от ...

......... се, че той губи маса. Затова учени се събраха на конференция в Париж през ноември и решиха –цилиндърът да бъде заменен от научна формула, която ще е базирана на това каква сила оказва електромагнитна вълна в единия край на една везна, в чиито друг край има тежест от един килограм.


Немски учени от Института за изследване на метаболизма „Макс Планк“

Немски учени от Института за изследване на метаболизма „Макс Планк“ ...

......... на елемента е потиснало следващото, което е довело до увеличаване на интервала между двете фази - и това от своя страна е притъпило усещането за засищане. Според експертите, прекъсването в освобождаването на хормоните може да предизвика преяждане и затлъстяване. Учените съветват да ограничим порциите вкусна, но не особено питателна храна.


Вече е ясно какво точно представлява природното бедствие, което стана

Вече е ясно какво точно представлява природното бедствие, което стана ...

......... мястото на изригналия през 1883 година вулкан Кракатау, има ново изригване и над морето се появява малък вулканичен конус. Следват нови изригвания и те увеличават площта му. Образува се малък остров, наречен Анак Кракатау – Детето на Кракатау. От тази година досега Анак Кракатау растеше с няколко метра всяка година.


Хабаровск. Преди няколко дни в Хабаровския край е паднал огромен

Хабаровск. Преди няколко дни в Хабаровския край е паднал огромен ...

......... на извънредните ситуации, а космически спътници са включени в оценката на ситуацията. В мрежата са публикувани и кадри от мястото, където е паднал метеоритът. Според автора на видеото небесното тяло е образувало на земята гигантски кратер, който може да блокира движението на вода в реката. Превод и редакция: Юлиян Марков


В продължение на години заслугата за невероятното откритие на останките

В продължение на години заслугата за невероятното откритие на останките ...

......... начин. „Нямаше нищо класифицирано“, заявява д-р Робърт Спиндел, ръководителят на инженерния департамент на „Уудс хол“, пред „Таймс“. „Това не е така“, признава Балард и допълва: “Това не беше и единствената ни мисия“. „Не мога да говоря за другите си мисии с флота. Те все още са класифицирани“, категоричен е той.


Защо когато напишеш

Защо когато напишеш "идиот" (на английски език) в търсачката на ...

......... неприрязън към Доналд Тръмп. Изслушването беше широко коментирано в Twitter, като един от потребителите иронизира, че конгресмените не са питали Пичай нито веднъж защо Google участва в разработка на военни дронове за американската армия, но са задали 1 трилион въпроса защо има "зли неща" в Google, когато си напишат името.


Пра-прабаба на 102 г. стана най-възрастния парашутист в света, след

Пра-прабаба на 102 г. стана най-възрастния парашутист в света, след ...

......... отбележи 100-годишнината си. "Беше много ясно там и времето беше добро, но беше много студено", каза О`Шей, предават австралийски медии. О`Шей предприе скока, за да набере средства за благотворителност, които да бъдат насочени към търсенето на решение за моторно невронно заболяване, тъй като дъщеря ѝ е починала от тази болест.


София. Дори в най-тежките времена, българинът не е забравил своите

София. Дори в най-тежките времена, българинът не е забравил своите ...

......... допълни, че тази година Духовият оркестър на Перник е спечелил отличието „Кристална лира“ на Съюза на музикантите и танцовите дейци в България и както всяка година ще изнесе няколко коледни концерта в Двореца на културата. Тя поясни, че всяка година Община инициира нови събития, с които цели да надгражда постигнатото.


Ужасяваща болест, известна само като

Ужасяваща болест, известна само като "чумата" може да помогне при ...

......... чрез търговските пътища, които се разширили благодарение на развитието на технологиите – появата на колелото, отколкото на масовата миграция. С измирането на неолитните общности, благодарение на чумата, за евразийските племена било относително лесно да се заселят в Европа, като по този начин променят завинаги генетичния код на хората на континента.


Ако искате да знаете колко вредни емисии отделя автомобила ви

Ако искате да знаете колко вредни емисии отделя автомобила ви ...

......... България е, че електричеството се добива до голяма степен от кафяви въглища, които са най-големият замърсител и съответно електрическите автомобили в България генерират по-големи емисии в сравнение със Северна Европа”, казва Протогеров. Засега калкулаторът работи само на английски, но авторите му мислят да го развият още, с фокус главно България.


Учени от Харвард също ще започнат свои експерименти с редакция

Учени от Харвард също ще започнат свои експерименти с редакция ...

......... в правилната посока”. Според него технологията за редактиране на човешкия ген е важна за цялата цивилизация и е хубаво да се развива, дори и да не доведе до масово използване. "Хората като биологичен вид трябва да бъдат гъвкави и да са готови да посрещнат бъдещите заплахи", категоричен е той.  


В Чечня 5-годишно дете смая света като успя да изпълни

В Чечня 5-годишно дете смая света като успя да изпълни ...

......... за пазаруване в един от най-големите магазини за играчки в Русия. Съдия на надпреварата беше чеченският лидер Рамзан Кадиров, който лично поздрави Рахим. Той изрази съжаление, че постижението му не е било направено пред представител на Книгата на рекордите на Гинес, за да може постижението му да бъде официално признато.


Китайският изследовател Хо Джианкуи, който с екипа си създаде първите

Китайският изследовател Хо Джианкуи, който с екипа си създаде първите ...

......... клетката. Според лекаря момичетата са се родили преди няколко седмици "напълно здрави" и са получили имената на Лулу и Нана. Експериментът предизвиква вълна от критики сред научната общност. Според учените такова изледване е нарушение на етичните стандарти и в бъдеще може да доведе до непредвидими последици, рискове и странични ефекти.


Ираклион. Необичаен пътник бе качен на борда на редовния полет

Ираклион. Необичаен пътник бе качен на борда на редовния полет ...

......... е изоставило. Влачеше се сама по замръзналия път и реших да я кача в автомобила“, разказва Георгопулос. След това заедно с приятелката си приели овцата в дома си, където прекарала две години в очакване на финализиране на всички бюрократични процедури за изпращането й в Холандия. Превод и редакция: Тереза Герова


Две бебета - близнаци се родиха в Китай в резултат

Две бебета - близнаци се родиха в Китай в резултат ...

......... на световна научна среща на върха, посветена на отговорното поведение в научните изследвания", посочва Дъброк. Той настоява глобалната политика да се справи с тази тема възможно най-скоро. "Предвид подобни намерения е необходимо да се мисли за създаването на услуга за контрол, аналогична на Международната организация за атомна енергия", смята Дъброк.


Публичното излъчване на телевизионна или радио програма няма да е

Публичното излъчване на телевизионна или радио програма няма да е ...

......... текст вече всякакви заведения - дори такива, при които не се иска входна такса, могат да се окажат със спрени телевизионни програми, ако не си платят. Появява се и друга хипотеза - ако пътувате в автобус, може да е на тихо, защото радиото е забранило на превозвача да го излъчва.


"Г-н Караниколов, вие не решавате проблеми, вие ги създавате" - ...

......... Народното събрание беше свален. Сайтът на парламента беше отново свален миналата вечер, а такава беше съдбата и на сайта на КФН - също през почивните дни. След първата хакерска атака обаче сайтовете на атакуваните институции бяха сравнително бързо възстановявани - сега този на икономическото министерство беше върнат онлайн за минути.


Три от метеорологичните станции на Националния институт по метеорология и

Три от метеорологичните станции на Националния институт по метеорология и ...

......... и метална плочка. Прогнозирането на времето и анализите на климатичните промени днес са невъзможни без статистика за измерванията от близкото минало. Поддържането на постоянна и непрекъсната база данни със стойности на температурите, валежите, ветровете и атмосферното налягане позволява на математическите модели днес да определят прецизно времето и всеки негов каприз.


Редица потребители на най-популярната в световен мащаб социална мрежа Facebook

Редица потребители на най-популярната в световен мащаб социална мрежа Facebook ...

......... не работи. Интересен нов момент в технологичните проблеми е, че подобни проблеми тормозят потребителите на Instagram, пише The Independent. Британското издание уточнява, че не е ясно дали сходните проблеми са причинени от едно и също нещо, след като и Facebook, и Instagram на практика са в едни и същи ръце.


Редица потребители на най-популярната в световен мащаб социална мрежа Facebook

Редица потребители на най-популярната в световен мащаб социална мрежа Facebook ...

......... не работи. Интересен нов момент в технологичните проблеми е, че подобни проблеми тормозят потребителите на Instagram, пише The Independent. Британското издание уточнява, че не е ясно дали сходните проблеми са причинени от едно и също нещо, след като и Facebook, и Instagram на практика са в едни и същи ръце.


Мръсният въздух съкращава живота на хората средно с почти 2

Мръсният въздух съкращава живота на хората средно с почти 2 ...

......... в час. Ако това количество бъде надвишено, тогава се нарушава натриевият баланс в организма. "Опиянението" с вода затруднява регулирането на кръвното налягане, което може да доведе до увреждане на функциите на мозъка, кома и дори смърт. Възрастните хора трябва да пият не повече от три-четири литра вода дневно, съветват лекари.


Мъжете и жените са

Мъжете и жените са "две различни планети", което често води ...

......... се изрази вербално и невербално, докато при мъжа всичко е много по-конкретно и ясно, защото умее да мисли пространствено и схематично. "Мъжете могат да обобщят всичко много бързо, а за жената, за да направи такова обобщение, й трябва много повече многословност, за да стигне до определени изводи", посочи още психологът.


Хората, които живеят при студен климат и с по-малко слънце,

Хората, които живеят при студен климат и с по-малко слънце, ...

......... закони трябва да се решават с ограничения през зимните месеци, които да се вземат под внимание.", допълни още Маккан. Доказателство за връзката с климата предостави и Световната здравна организация (СЗО) при представянето на нови данни за консумацията на алкохол в Европа на срещата на върха в Единбург на 19 октомври.


На 19 ноември се отбелязва Световният ден на тоалетната. Той

На 19 ноември се отбелязва Световният ден на тоалетната. Той ...

......... стопанисване на водоснабдяването и канализацията за всички". Целта е да се осигури канализация за цялото население на планетата, намаляване наполовина на нетретираните води и увеличаване на повторното им използване. Това са цели за които работи и Фондация We Are Water. За съжаление, изглежда пътят до реализацията е все още дълъг.