„Не обичам думите

„Не обичам думите "независим кандидат". Ще бъда зависим, но зависим ...

......... с разбиране, въпреки, че им липсвам и имат нужда от повече внимание, но мисля, че вече свикнаха с голямата ми заетост. Пак ще кажа – отдавна не съм ходил на почивка, просто не мога да си позволя дълги отсъствия от работа. Но, както е казал народът, всеки си носи кръста! 


Представяме ви едно интервю за любовта към музиката и френската

Представяме ви едно интервю за любовта към музиката и френската ...

......... И всъщност, за много кратко се оказа, че съм бил роден за това нещо. По-късно времето ми показа, че колкото и тривиално да звучи, един преподавател трябва да носи у себе си призванието. А аз мисля, че е много важно, ако сме научили нещо, да можем да го предадем нататък.


„Македонска концепция“ е най-прогресивната политическа платформа в страната. България и

„Македонска концепция“ е най-прогресивната политическа платформа в страната. България и ...

......... и процеси в нашата страна. Убеден съм, че Македония и България са обречени да бъдат заедно в рамките на Европейския съюз. Нещо като Германия и Австрия. Заедно сме по-силни! Вярваме в обединена Европа!Искам да използвам възможността да поздравя Македония с Деня на независимостта, който се празнува днес, 8 септември. /БГНЕС


Антон Георгиев е собственик на фирма

Антон Георгиев е собственик на фирма "Полюс ТМ" ЕООД, която ...

......... по труда да искам хора да ги назнача при мен – отговарят ми, че нямат такива, каквито търся. И роми съм назначавал. Като дойдат, ми се кълнат, че ще работят и няма да "пипат". Още на третия ден ги хванаха, че се опитали да откраднат нещо. Интервю на Ангел Атанасов


По повод 75 години от обявяването на война от СССР

По повод 75 години от обявяването на война от СССР ...

......... хиляди.След няколко десетилетия какво бихте написали като историк за днешния феномен цар-премиер?- Нистина е феномен в европейската история и това се признава не само у нас, но и в чужбина. Според мен това е историческият парадокс, който трудно може да бъде обяснен в момента на случването му. Кой преди двайсети


Председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира актуални теми от политическия

Председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира актуални теми от политическия ...

......... това напускане?  - И да, и не. То си е тяхно право. За едни хора, пълнолетни. Ние протегнахме ръка към тях, оставихме ги в групата с оглед на техните професионални качества и възможности, те решиха да излязат от групата, тяхно право е. * В интервюто са използвани въпроси на други медииСлед като официално инициативен комитет днес издигна кандидатурата й за

След като официално инициативен комитет днес издигна кандидатурата й за ...

......... докажем, че София може да се управлява по друг начин; че моделът може да бъде разграден; че може да се управлява за и с гражданите. Нямам абсолютно никакво намерение да се занимавам с каквито и да било проекти. Това е лъжлива новина.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (62)


На прага на новия политически сезон започваме поредица от интервюта

На прага на новия политически сезон започваме поредица от интервюта ...

......... сесия? - Това, за което със сигурност ще настояваме, ще го чуете в декларацията на председателя. Но ние имаме предизборна програма, която представихме в кампанията за европейски представители на България в Европарламента, така че ще следваме тази наша програма. Ще внасяме законопроекти, които да допринесат за ускореното развитие на България.


„Странстващият албатрос“ е дебютният роман на Деметра Дулева. Историята започва

„Странстващият албатрос“ е дебютният роман на Деметра Дулева. Историята започва ...

......... стремеж, който само донякъде зависи от обстоятелствата. А вдъхновение намирам всеки ден в хората, които ме заобикалят. Все пак, дори измислени, героите ми са личности като тези от реалния живот около мен. Гледам внимателно и осветявам видяното, като прожектора от върха на Айфеловата кула. Мисля си, че това работят писателите.


Все повече чужди думи навлизат в речта ни, а това

Все повече чужди думи навлизат в речта ни, а това ...

......... да благодарим на всички наши начални учители, които са ни ограмотили, но оттам нататък трябва много четене. Както с ученето на чужд език. За да станем по-добри в него, трябва да гледаме филми, да четем книги, да си записваме нови думи. Защо да не е така и с българския език.


Свилен Шитов е кмет на община Девня от 2015 г.

Свилен Шитов е кмет на община Девня от 2015 г. ...

......... с подписан договор с ДФ "Земеделие". Предстои ремонт на две читалища и едно пълномощничество. Предвиждаме изграждане на един пазарен център с доста помещения - павилиони, за отдаване под наем. Много са проектите, работим по тях един след друг. Има доста работа. До края на годината всички трябва да се реализират.На 1 септември 2019 в Пловдив започват празненствата за петата

На 1 септември 2019 в Пловдив започват празненствата за петата ...

......... Европейска столица на културата, това което успя тя да направи. Каним всички на 1 септември да се докоснат до този хубав празник, да продължават да следят програмата със събития през сайта и печатните издания. Предстоят още акценти и хубави фестивали, заповядайте и се насладете на програмата. Интервю на Милена Славкова


Световноизвестният шеф готвач и първият шотландец със звезда „Мишлен“Гордън Рамзи

Световноизвестният шеф готвач и първият шотландец със звезда „Мишлен“Гордън Рамзи ...

......... път, когато усвоя нещо, искам да се върна към чертожната дъска. Така че, културното проникване, разбирането на тяхната ДНК за мен беше от полза. Това, което отстоявам, е обединяването на културите чрез разговора за храната и приготвянето й. Всичко това е важно за моя опит и се уча непрекъснато. Благодаря!


Областната епизоотична комисия в Перник реши цялата територия на област

Областната епизоотична комисия в Перник реши цялата територия на област ...

......... Но колкото по-бързо впрегнем общите усилия – на държавата, ветеринари, местни власти, стопани и ловци, ако всички заедно участваме в този процес, толкова по-лесно това ще се случи. В крайна сметка хората трябва да знаят, че кризата е преодолима с общи усилия.Всичко, което трябва да знаете за:Чумата по животните (114)


В съзнанието на много българи името на Красимира Обретенова остана

В съзнанието на много българи името на Красимира Обретенова остана ...

......... както безброй пъти се е връщала от оня свят, досега щях да съм сбъднала мечтата си. Категорично! Но сега... имам застраховка кремация за нея и за мен, и  ако, като се случи, големите ми деца да ни приберат в красив керамичен буркан, както се шегуваме с тях... Интервю: Йорданка Калчева


Вълни с височина три метра, морски ями и силен вятър

Вълни с височина три метра, морски ями и силен вятър ...

......... и силният вятър няма да стихнат. И днес, вълнението е 4-5 бала, малко по-малко слабо от вчера, но отново много опасно. „Позволяваме на хората да се намокрят само да коленете. Най-опасно е за децата, защото морето може да ги дръпне от брега “, казва със загриженост, спасителят с дългогодишен опит.България ще отгледа и прибере с 99% вероятност най-добрата си

България ще отгледа и прибере с 99% вероятност най-добрата си ...

......... топъл. Вярно е, че слънчевото греене намалява. Продължителността на деня също намалява, но продължаваме и ще имаме една прекрасна златна есен. /tribune.bgВизитка:Проф. Георги Рачев е преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специалист е в областите възобновяеми енергийни източници и качество на атмосферния въздух.


Късно майчинство, родителски страхове, модели на възпитание и типични грешки

Късно майчинство, родителски страхове, модели на възпитание и типични грешки ...

......... развият любов към себе си и могат да разчитат на разбирането, безусловната любов и подкрепата на родителите си, ще могат да се справят с всяко предизвикателство в живота си. В същото време силната емоционална връзка с децата помага и на родителите, вдъхновявайки ги да израстват духовно заедно с децата си.


Джейми Кат Калън е американска писателка. От дете тя е

Джейми Кат Калън е американска писателка. От дете тя е ...

......... ако усетя, че съм развълнувана, че пулсът ми се забързва и се чувствам заинтригувана, знам, че наистина ще е забавно, и това е достатъчно да кажа: „Да!“. Кой е най-важният урок, който сте научили досега? Научих се да си давам време, да не бързам и да се наслаждавам на пътуването.


Разговаряме с д-р Сергей Иванов - молекулярен биолог и експерт по

Разговаряме с д-р Сергей Иванов - молекулярен биолог и експерт по ...

......... същото и там. Каза го комисарят - "Като ходя при животните, вземам душ преди това" и слагам други, чисти дрехи.  Нищо ново не е това. Нашите стопани, които отглеждат прасета, трябва да се научат на хигиена - това е решението. И, както показва практиката в другите страни, това решение работи.


Днес (6 август) представители на американската компания Lockheed Martin представиха

Днес (6 август) представители на американската компания Lockheed Martin представиха ...

......... към членство в Европейския съюз. Поптодорова е българският посланик в САЩ в периода 2010 - 2016 г. Тя е автор на редица публикации по въпросите на външната политика и сигурността, правата на човека, теми, касаещи малцинствата, и други. Владее български, английски, италиански, руски и френски език. Омъжена, с едно дете.


Доц. Д-р Добрин Василев завършва медицина през 1998 година. Защитава

Доц. Д-р Добрин Василев завършва медицина през 1998 година. Защитава ...

......... все пак да се справим с това? Нямаме много опции. Разнообразна храна, достатъчно богата на витамини, растителна храна, плодове, зеленчуци. С умерена консумация на меса. Избягването на всякакъв вид junk food. Това е единственото, което като храна казвам, че трябва да се избягва. Трябва да приемаме от всичко по малко.


Иво Казасов е тромпетист и вокалист на група

Иво Казасов е тромпетист и вокалист на група "Акага".Първата му ...

......... има песни от началото на 80-е. Ще направим нови аранжименти, ще участват трио "Тринити" като беквокалисти – млади момичета с много модерно звучене. Подготвили сме и изненади. Цветан Недялков ще се включи. В момента сме в процес на избистряне точно как да протече, но замисляме да е мащабно мултимедийно шоу.


Д-р Калин Василев е заразяващ пример за здравословен и общественополезен

Д-р Калин Василев е заразяващ пример за здравословен и общественополезен ...

......... стоиш сам вкъщи и да се депресираш, като си мислиш „аз не съм за там“. Страхът е излишен, бъдете смели и се възползвайте от инициативите на Tarnovo Runs, за да изградим една среда, позитивна за всеки. Снимките в публикацията са от личния архив на Калин Василев. Интервю на Камелия Джанабетска


С изключителен успех протече лятната част от литературното турне на

С изключителен успех протече лятната част от литературното турне на ...

......... да е вдъхновение. Любовта заема водещо място в поезията ти. Съществува ли, според теб голямата истинската любов? Има я, разбира се. Твърде често в живота на всеки човек голямата любов се среща веднъж. И ако бъде изгубена, тогава се ражда най-красивата, но и тъжна поезия. Лириката е огледало на любовта.


Неотдавна договорът на канадския илюстратор Майкъл де Адър с издателската

Неотдавна договорът на канадския илюстратор Майкъл де Адър с издателската ...

......... „Св. св. Кирил и Методий“. Интервюто е взето по негова инициатива и e предоставено на OFFNews. Всички права върху интервюто и карикатурата са запазени и са изключителна интелектуална собственост на авторите им. Нерегламентираното им използване представлява закононарушение и води до гражданска, административнонаказателна и наказателна отговорност в съответствие с действащото българско законодателство.


Здравка Калайджиева е съдия в Европейския съд по правата на

Здравка Калайджиева е съдия в Европейския съд по правата на ...

......... свикване на Велико народно събрание. Законодателят обаче не свикваше този орган и забравяше за тази "необходимост", щом пожелаеше да въведе поредните промени на Глава седма от Конституцията. Все в посока поставянето на съдебната власт в зависимост от своята политическа воля.Всичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (36)


Популярният радиоводещ Михаил Дюзев разказва за дигиталните си навици, има

Популярният радиоводещ Михаил Дюзев разказва за дигиталните си навици, има ...

......... спомените си по един преподавател, който е бил неговата „светлина” в прашната библиотека. Мисля че ние, като „служители ” на живите думи и радио говорители, можем да помогнем в това начинание!Статията е създадена с подкрепата на Депозити с бъдеще от БНП Париба. Първокласна грижа за вашите спестявания. Научете повече на 


Фънк музиката ще доминира на 22-то издание на Международния джаз

Фънк музиката ще доминира на 22-то издание на Международния джаз ...

......... бихте дали на зрителите, които ще посетят за първи път фестивала? Да обикнат хубавата музика и прекарват своята джаз ваканция в Банско колкото е възможно по-често. Нека всеки наш зрител стане посланик на фестивала и „зарази“ колкото е възможно повече хора с любовта към това събитие. Добре дошли в Банско!


Борис Бонев от неправителствената организация “Спаси София” бе издигнат за

Борис Бонев от неправителствената организация “Спаси София” бе издигнат за ...

......... достатъчно близо до "Московска" 33 и смятам да използвам, както съм го правил досега, велосипед, пеша или метро. Но пък бих призовал госпожа Фандъкова в оставащите ѝ месеци като кмет на София да се възползва от пусната тролейбусна линия №7, която минава от нейния апартамент - на практика до общината.


Цанко Цанков стана първият човек преплувал Бургаския залив от край

Цанко Цанков стана първият човек преплувал Бургаския залив от край ...

......... че, спортът, за разлика от много други сфери е свързан с повече идеализъм. Това, което съм постигнал като резултат не съм го направил, защото съм очаквал да спечеля пари или нещо такова. Воден съм от идеални цели, които са в основата въобще на спорта като цяло. Интервю на Гергана Цонева


Живко Коевски е от хората, които спокойно можем да наречем

Живко Коевски е от хората, които спокойно можем да наречем ...

......... и водата – от къде духа, какво е времето – все истински неща. Като капитан трябва доста да обмислям ситуацията, малко е като в шаха, да предвидиш какво може да се случи. Но като си преживял по-тежки ситуации, си спомняш и разказваш с гордост преодоляването им. Интервю на Милена Славкова


Министерството на земеделието, храните и горите и Европейския институт за

Министерството на земеделието, храните и горите и Европейския институт за ...

......... 22000, FSSC 22000 и др.) е доброволно, по решение на дадената организация, като проверките за съответствие с изискванията се извършват ежегодно от страна на акредитирани сертифициращи организации. Наличието на Сертификат за съответствие с изискванията на даден стандарт служи като гарант за спазване на по-високите изисквания пред клиентите и партньорските организации.


Едно от световните имена в репродуктивната медицина проф. Тимур Гюрган

Едно от световните имена в репродуктивната медицина проф. Тимур Гюрган ...

......... с тризнаците и не става въпрос само за решение на родителите, а за фактори като раждане на недоносени деца, за цената на лечението впоследствие. Отново трябва да се намери баланс. Затова нека обобщя, че за нас целият процес е отговорност. Въпросът не е в парите, а в отговорността. Основана на науката и опита.


Кандидатурата на следователя Бойко Атанасов за поста главен прокурор беше

Кандидатурата на следователя Бойко Атанасов за поста главен прокурор беше ...

......... Специализираната прокуратура. Лично мен това ме смущава, защото мирише много силно на корупция… Разбира се, случиха се и много други скандални неща у нас. Очевидно е, че този скандален шум цели отклоняване на общественото внимание от важните и тежки проблеми в държавата. А те са много. Интервю на Мариана Иванова


Тези дни община Златоград обяви началото на строителните дейности по

Тези дни община Златоград обяви началото на строителните дейности по ...

......... изненади за зрители и спортисти. Смятам, че това мероприятие има голям потенциал за в бъдеще и ще стане не само традиционно, а и международно, убеден съм. Ние сме партньор на една неправителствена организация, която го организира. Замисълът на събитието е много хубав и ще го развием. Интервю на Анита Чолакова


Преди дни здравният министър Кирил Ананиев представи нова порция идеи

Преди дни здравният министър Кирил Ананиев представи нова порция идеи ...

......... реформите отнемат време. Ако касата изчезне изведнъж например догодина, естествено, че ще настъпи хаос. Ако се направи стъпка по стъпка, ще е различно. Така например при създаването на НЗОК тя не иззе всички функции на централната и местната власти, а това стана плавно. Същият следва да е подходът и сега.


Неотдавнаизлезе книгата

Неотдавнаизлезе книгата "Какво е сбъркано с политиките за "интеграция на ...

......... липсата на интерес от страна на държавни и местни институции към проблемите на уязвимите групи. С което не твърдя, че няма и НПО, които по-скоро усвояват средства, отколкото извършват смислена работа на терен. Мисля обаче, че това не е учудващо на фона на симулирането на интеграционна дейност на държавно равнище.


Доц. Златогор Минчев е директор на Съвместния център по обучение,

Доц. Златогор Минчев е директор на Съвместния център по обучение, ...

......... желае. - Днес има второ писмо от въпросния хакер? - Току-що го прочетох. Това е много странно и нетипично поведение. Прилича на неуравесеност и личен мотив. Възможно е целият сценарий да цели отклоняване на общественото влияние и докато то се занимава с теча в НАП, да бъде ударено нещо друго. 


През настоящата година едно от най-известните културни учреждения на чужди

През настоящата година едно от най-известните културни учреждения на чужди ...

......... темата за миналото, за тайните служби, за смесването на обществени промени и националистически идеи, но и от време на време във връзка със съвременните изкуство, музика и танц: когато артисти от нашите две страни се срещат и намират нещо общо, по което да работят. Интервю на Елисавета Станчева Снимки: Фото-Корпус


През последните няколко дни в българското общество се вихри дискусия

През последните няколко дни в българското общество се вихри дискусия ...

......... на националните ни кръщенета в цялата страна. Това също е пожелателно и е само за тези, които искат да го направят. Цялата есен ще продължим с лекциите из страната: в Бургас, Велико Търново, Русе, София, където ще присъстват специалисти, които изброих по-рано: акушер-гинеколог, демограф, психолог, за да разговарят с хората.


Темата с туризма на Черноморието стана особено гореща тази година,

Темата с туризма на Черноморието стана особено гореща тази година, ...

......... не чадър и шезлонг. Но нашата работа не е никак лесна. Знаете поговорката "От всяко дърво свирка не става". С тази работа се нагърбват и хора, които са добри мениджъри, но в други области. Тази сфера е много специфична и не е лесно да се управлява. Интервю на Гергана Цонева


Мисля, че отговорността към читателите ни е по-голяма отвсякога. Новините

Мисля, че отговорността към читателите ни е по-голяма отвсякога. Новините ...

......... вменява дори още повече отговорност на качествените медии, които се ползват с доверие. Те трябва да си осигурят достоверни източници на информация, такива, на които техните слушатели или зрители да могат да се доверят напълно! Устойчивостта на една медия, изградена с времето гарантира това доверие между журналисти и публика. /24chasa.bg


Петя Кокудева отдавна е познато име от рафтовете на книжарниците

Петя Кокудева отдавна е познато име от рафтовете на книжарниците ...

......... кулинарка, можеше да приготвя и плодови палачинки, каквито правят във Виетнам.Първото представяне на книгата "Поздрави от синята палатка" предстои на 3 август от 19 ч. в Литературния кът на "Алея на книгата" във Варна.Откъс от книгата очаквайте и в рубриката "Четиво" на "Дневник".Всичко, което трябва да знаете за:На път (1477)


Глоба в размер на 300 лева заплашва всеки собственик на

Глоба в размер на 300 лева заплашва всеки собственик на ...

......... Симеон Маджаров е основател и главен лекар във ветеринарен център Vet Family. Научните му интереси са в областта на вътрешните болести, кардиологията, спешната медицина, образната и лабораторната диагностика, хирургията и други. Д-р Маджаров е участник в редица специализирани семинари, конгреси и стажове по ветеринарна медицина у нас и в Европа.


Навръх 140-годишнината от създаването на МВР, полицаи, надзиратели и огнеборци

Навръх 140-годишнината от създаването на МВР, полицаи, надзиратели и огнеборци ...

......... забележки. Оптимистично настроени сме, че до 2 години, но той, процесът, не може да бъде по-къс, най-после МВР ще бъде окомплектовано с европейска униформа. В момента е рано да се дават оценки, но по-скоро надежда има, защото при предишните министри много бързо се разбираше, че трябва да оставим всякаква надежда.


Включеният в официалния конкурс на 54-ото издание на международния кинофестивал

Включеният в официалния конкурс на 54-ото издание на международния кинофестивал ...

......... има глобалния ефект от филма.ПВ : Така е. Жалко, че навънка филмите ни имат повече публика, отколкото у нас. КГ: Типично за българина е да вика на хубавото лошо и така да обърква ценностите. ПВ : Фестивалите са прекрасни места, на които можеш да видиш различна публика и качествени филми.


21 век е, нови и нови технологии излизат буквално всеки

21 век е, нови и нови технологии излизат буквално всеки ...

......... книги? Защото снимките в тях пресъздават всички моменти от денонощието.Къде могат да бъдат видени и разгледани книгите в „Библиотека на BNP Paribas” и кога? Съвсем скоро.Ще убият ли технологиите книгите или все пак ще съумеем да лавираме между двете? Технологиите винаги ще бъдат в помощ на книгите. Прогресът не убива.


Евгени Будинов е роден на 20 юни 1981 г. в

Евгени Будинов е роден на 20 юни 1981 г. в ...

......... ни правителство. Народната ни памет е къса и често трябва да си припомняме до какво ни доведоха комунистите и колко невинни хора избиха. Забележете, че днес те не могат да върнат надвзетите субсидии, защото „парите трябвало да се харчат“. Представете в такъв случай, ако дойдат на власт, какво ни очаква.


Обществена поръчка за ремонт на училище „Христо Ботев“ в село

Обществена поръчка за ремонт на училище „Христо Ботев“ в село ...

......... бюджет. Ние две-три години работим по този механизъм. И виждаме, че много дейности трябва да извършим още на следващия ден след бедствието, тъй като трябва да разчистваме, но ние не наемаме частна техника. Справяме се с техниката от общинското БКС и от тази гледна точка нямаме право на допълнително финансиране.  


"При отварянето на някои от новите детски градини и здравни ...

......... специално обучени учители, подготвени да работят с толкова различни деца. В другата половина от деня децата посещават нормалните уроци с другите деца. И обикновено след една, максимум две години, те са напълно интегрирани. Но е съществено да имаме този специален фокус върху интеграцията и да отделим достатъчно усилия за това.


Clutch са американска стоунър рок банда с почти тридесетгодишна история,

Clutch са американска стоунър рок банда с почти тридесетгодишна история, ...

......... който е хлапе, е гледал Black Sabbath! Те имат такова голямо влияние върху бандата, че би било хубаво да ги видим в оригиналния им състав. Но винаги сме били на турне или сме били на фестивали, на които и те са били предишния или следващия ден. Това би било приятно.


Министър Кирил Ананиев излъга медицинските сестри. Така омбудсманът Мая Манолова

Министър Кирил Ананиев излъга медицинските сестри. Така омбудсманът Мая Манолова ...

......... транспорт, но няма да ставам ватман, допълни още тя. Когато реша, ще ви кажа. При всички случаи, ако реша да се кандидатирам за друга позиция, то ще бъде от позиция на гражданите, в защита на гражданите", заяви омбудсманът на Републиката. Повече по тези и други теми гледайте в прикачените видеа.


Заради общественото напрежение във Враца дали има или няма договор

Заради общественото напрежение във Враца дали има или няма договор ...

......... го има. Пробите са взети. Въпрос е наистина на време. А паника дали се всява, или не, ние няма как да го извозим по-рано, преди да дойдат цистерните. Не е като да стоят някъде до Враца, а ние да нехаем. Просто паниката и истерията не помагат.  Интервю на Анита Чолакова


Малко преди официалното откриване на художественото произведение „Мечти за бъдещето“,

Малко преди официалното откриване на художественото произведение „Мечти за бъдещето“, ...

......... мечтата за летене. Малкото дете открива и проучва света: още преди да проходи, то мечтае. Неговата играчка – въртележка с летящи небесни тела, която може да се види от другата страна на „Рингтурм“, подсказва промяна на перспективата: погледната отдалече, планетата Земя – бъдещият свят на нашите деца – е крехка.


Vivid Harmony е иновативно приложение за конвертиране на изображения с

Vivid Harmony е иновативно приложение за конвертиране на изображения с ...

......... картини, е просто прекрасна. Интересно е и това,че така както можем да преливаме цветовете в живописта, по абсолютно същия начин можем да преливаме музикалните стойности използвайки смесени - сплит акорди. Когато извличах музикалните стойности от акварели, ми достави огромно удоволствие точно този процес на преплетени стойности, които наистина звучат прекрасно.


Петър Русев е спасител и заместник-началник на плаж

Петър Русев е спасител и заместник-началник на плаж "Бургас-север". По ...

......... подходи, да  действа бързо, за 20 секунди трябва да вземе правилното решение. Затова всяка година се явяваме на изпити. Имаме колеги спасители на 75-80 години, тази професия е вечна. Щом си здрав и си покрил нормативите, можеш да се работиш, ако обичаш морето, обичаш да спасяваш и помагаш на хората.


Разговаряме със зъболекарите д-р Бранимир Кирилов и д-р Венцеслав Станков

Разговаряме със зъболекарите д-р Бранимир Кирилов и д-р Венцеслав Станков ...

......... от 6-и до 10-и, при два почивни, да съберем толкова много зъболекари, които отхвърлят тези правила. Тези правила бяха силно ограничаващи и защитаващи някакви интереси, които засега остават в сянка. Това не са правила, които могат да бъдат актуални нито юридически, нито политически и не обслужват нито населението, нито съсловието.


Катрин Тейлър е немска авторка, добила известност в родината си

Катрин Тейлър е немска авторка, добила известност в родината си ...

......... бъдеще. В писането, както във всичко останало, съвършенството идва с практиката. И винаги трябва да търсите съвет от хората, които имат умения в областта. Приятелите и семейството ще ви кажат, че всичко е фантастично, но вие трябва да търсите конструктивната критика. Не спирайте да задавате въпроси и продължавайте смело напред.


Херакъл: Виждате ли, Хермесе и Философийо, тези две великолепни планини,

Херакъл: Виждате ли, Хермесе и Философийо, тези две великолепни планини, ...

......... Пловдивска дружина за средновековни възстановки „Щитъ“, „MODVS VIVENDI – средновековно общество в България“ (София), Сдружение „Чигот“ (Варна), Наемна дружина „Барадж“ (Пазарджик), Група „Верени“ (София), Школа за средновековна фехтовка „МОТУС”, Витешка дружина „Св. Теодор Стратилат“ (Сърбия), Витешка дружина „Златно Буренце“ (Сърбия), „Ogary Pogoni“ (Чехия) и свободни възстановчици от страната и чужбина.


През новата учебна 2019/2020 година десетокласниците ще изучават тоталитарния режим

През новата учебна 2019/2020 година десетокласниците ще изучават тоталитарния режим ...

......... които са били унищожавани и душевно, и физически по време на режима? Къде са тези, които настояват за политическа справедливост и истина? Къде е онази част от българското общество, която знае истината за престъпленията на комунизма? Това са хората, които могат да участват в този дебат, в създаването на памет.


На 17 юни организаторите на изложбата

На 17 юни организаторите на изложбата"Модернизъм и авангард. Българската перспектива", ...

......... вече не минават през оценка в комисии към музеите. ако преминаваха, ние периодично си взимаме информация, както и експертите в тези комисии проверяват в нашите бази данни за крадени предмети.Още по темата - за изложбата, в която бяха открити фалшиви произведения - тук, интервю с колекционера Николай Неделчев - тук.


На 17 юни организаторите на изложбата

На 17 юни организаторите на изложбата"Модернизъм и авангард. Българската перспектива", ...

......... него до смъртта му, сега го фалшифицират. Отвратително.Не ви ли хрумва, че има органи на реда? И когато ви пратят такива неща, трябва да се обърнете към тях?- Не. Докато не се опариш, както аз... Но в момента започвам този разговор. Това се случи на мен. Хайде да говорим открито.


Преди седмица Actualno.com публикуваха материал със заглавие

Преди седмица Actualno.com публикуваха материал със заглавие "Собственикът на Локо ...

......... милиона оборот на година. Както и да е, оказа се, че е без значение. Затова поисках да се изкажа по проблема, защото аз съм един възрастен наивник. Имам внук на две години и се надявам той като порасне да не ме пита: "Дядо, вие какво направихте?". Интервю на Анита Чолакова


Милена Петрова от Асеновград се занимава с йога от 17-годишна.

Милена Петрова от Асеновград се занимава с йога от 17-годишна. ...

......... дори и по-бавно да се прави, е необходимо много добре да се диша по време на изпълнението му. Относно самото събитие този петък, ще има постелки. Но ако желаещите да се включат имат лични такива, нека си ги носят за по-сигурно, за да можем да осигурим за останалите, които нямат.


Бойте се от Бабиш. Защото като предприемач той смята, че

Бойте се от Бабиш. Защото като предприемач той смята, че ...

......... са убедени, че хората не искат решения, водещи до засилване на политическата интеграция.Това ще удължи непрекъснатото колебаене и съпротива и ще прави възможно единствено най-необходимото. И никой няма да е доволен - нито защитниците на повече интеграция, нито искащите на държавите членки да бъдат върнати част от делегинарите пълномощия.© Reuters


По време на една от дискусиите на първия квалификационен семинар

По време на една от дискусиите на първия квалификационен семинар ...

......... - да приемем като наш кръст. Това не означава всичко да приемаме и нищо да не правим, напротив - с пълно старание да правим това, което зависи от нас - и с лични усилия, и със старание за молитва да го променим. Което не можем да променим, да приемем. /news.bg


Медиите могат да направят много за демократизацията на обществото. Те

Медиите могат да направят много за демократизацията на обществото. Те ...

......... че няма да стане отведнъж. Да, волята е изразена. Искаме да бъдем съвременни, да не се обременяваме от миналото. Нека градим напред.Нека се занимаваме с това, което можем да направим, а другото да оставим за по-добри времена, когато ще имаме по-бистра глава, за да схванем, че бъдещето е по-важно. /БГНЕС


Световно известната рок група Garbage ще оглави третия ден на фестивала

Световно известната рок група Garbage ще оглави третия ден на фестивала ...

......... OffNews? Ще кажа, че ще дойдем и ще дадем най-доброто от себе си. На феновете, които ни следят от самото начало за последните 25 години -  Благодарим Ви, че сте ни чакали толкова време! За нас ще бъде привилегия да дойдем в България и да свирим във вашата красива държава.


Пореден пример на агресия, но този път във влак -

Пореден пример на агресия, но този път във влак - ...

......... редица корпорации, които подпомагат за сигурноста в железопътен транспорт, чиито служители са преминали през обучение постандартите на железопътната индустрия. Разбира се, допълнителната сигурност, освен тази на държавните структури има определена цена. Тази цена се заплаща от железопътните компании, които са загрижени за сигурността на своите клиенти. Интервю на Ивайло Ачев