Как да разпознаем вирусите? За какво трябва да внимаваме? Как

Как да разпознаем вирусите? За какво трябва да внимаваме? Как ...

......... може да е алергично към него и по-скоро ще му навредите). Важно е да кажем, че понякога в желанието си да помогнем, без да искаме по-скоро вредим на децата и е по-добре да не правим нищо, а да наблюдаваме ситуацията, за да я предадем правилно на педиатъра му. И още:


Георги Найденов е роден на 11 септември 1945 г. в

Георги Найденов е роден на 11 септември 1945 г. в ...

......... Докато един ден радиото и телевизията прекъснаха емисиите си, за да научи светът вестта за преждевременната кончина на Висоцки. Бе само на 40. Позвъниха ми от България да напиша нещо за него. Така се роди „Интервю без отговори“ - с информационни справки и изказани по друг повод реплики на актьора-певец.


Велислава Дърева е публицист, есеист, политически анализатор, кинодокументалист; един от

Велислава Дърева е публицист, есеист, политически анализатор, кинодокументалист; един от ...

......... праща депеши до София: Никакви атентати! БКП няма решение за атентата, но се появява личност, която действа на своя глава - човекът, натоварен да съобщи на Коста Янков, че атентатът се отменя, му казва: Действайте! Втрещих се, като разбрах кой е този човек, но името му ще научите в книгата.


Зорница Христова завършва английска филология в СУ

Зорница Христова завършва английска филология в СУ "Св. Климент Охридски" ...

......... да живеем грозно и нещастно - но защо? - Как се разпределят музите във вашето семейство? Визирам и изключителните ви дъщери. Кой на кого е муза? Има ли график или цикличност?  - Сложно! Имаме един-единствен компютър. Ха си станал да си направиш сандвич, ха някоя муза ти е заела мястото.


Маринела Николова е кмет на община Козлодуй от 2015 г.

Маринела Николова е кмет на община Козлодуй от 2015 г. ...

......... реално ще успеем да разтоварим трафика от централна градска част с пътната връзка, която включва реконструкция на тази улица. Имаме целево финансиране в размер на 1 млн. лева за реконструкция на уличната мрежа в квартал ЖК-3-ЮГ, така че има какво да работим и през следващата година. Интервю на Анита Чолакова


Адвокат Станислав Иванов е представител на рода Калпакчиеви. Той защитава

Адвокат Станислав Иванов е представител на рода Калпакчиеви. Той защитава ...

......... и ВиК как са им изкарали партиди в имот, чиито собственици не са давали съгласие да се откриват такива. Ако родът Калпакчиеви искаше, щеше да им спре тока и водата отдавна, но не се търси такава конфронтация. Съвсем нормално обяснихме, че ще изчакаме зимата и през март ще разчистим терена.Марин Бодаков (1971, Велико Търново) е автор на седем стихосбирки,

Марин Бодаков (1971, Велико Търново) е автор на седем стихосбирки, ...

......... за зимния сън на човека. - Как се разпределят музите във Вашето семейство? Визирам и изключителните Ви дъщери. Кой на кого е муза? Има ли график или цикличност?  - Аз съм откъм конюнктурата. Докато Зорница изобщо не ѝ обръща внимание. И това е само една от многото причини тя да е моя муза.


Велислава Дърева е публицист, есеист, политически анализатор, кинодокументалист; един от

Велислава Дърева е публицист, есеист, политически анализатор, кинодокументалист; един от ...

......... праща депеши до София: Никакви атентати! БКП няма решение за атентата, но се появява личност, която действа на своя глава - човекът, натоварен да съобщи на Коста Янков, че атентатът се отменя, му казва: Действайте! Втрещих се, като разбрах кой е този човек, но името му ще научите в книгата.


Проф. Георги Рачев е преподавател в Катедра „Климатология, хидрология и

Проф. Георги Рачев е преподавател в Катедра „Климатология, хидрология и ...

......... и сухо време, с температури минус 3-4 градуса сутрин, 1-2 градуса над нулата на обяд. Празнуващите в Гърция ще се радват на пролет - до 17 градуса. Задава се средиземноморски циклон, който може да донесе валеж в Южна България точно на Нова година - дъжд в ниското, сняг на високото.


Янис Пантазис е роден в град Гревена, Северозападна Гърция. Баща

Янис Пантазис е роден в град Гревена, Северозападна Гърция. Баща ...

......... е и преди 3000 години - споменава се в различни документи. Прометей е носил огъня с факла от този вид бамбук”, уточни Пантазис. Гръцкият бамбук е по-близък до захарната тръстика, а не толкова до тайландския. Расте в крайбрежни области на Средиземноморието. „Може да го имате и по Черноморието”, предполага Пантазис.


Проф. Георги Рачев е преподавател в Катедра „Климатология, хидрология и

Проф. Георги Рачев е преподавател в Катедра „Климатология, хидрология и ...

......... и сухо време, с температури минус 3-4 градуса сутрин, 1-2 градуса над нулата на обяд. Празнуващите в Гърция ще се радват на пролет - до 17 градуса. Задава се средиземноморски циклон, който може да донесе валеж в Южна България точно на Нова година - дъжд в ниското, сняг на високото.Теодосий Спасов и Валя Балканска откриват Пловдив 2019 Свен Сьорен

Теодосий Спасов и Валя Балканска откриват Пловдив 2019 Свен Сьорен ...

......... събитие - останалите открити пространства в града са в ремонт или заети от антични разкопки. Ще бъдете изненадани колко много хора ще дойдат на събитието. Избрахме мястото заради опита, който имаме с такива събития. Ще опитаме поне да затворим булеварда максимално късно и да го отворим колкото е възможно по-рано.


- Проф. Пеев, вие самият сте вапцаровец и 33 години

- Проф. Пеев, вие самият сте вапцаровец и 33 години ...

......... моряка води сред морето." Тази звездица астрономите не я познават, няма я в звездните карти, но още древните мореплаватели са я използвали за ориентир към любимите хора на брега. И великите поети са я възпявали в песните си. Тя е най-ярката звезда над Океана и се нарича Моряшката любов! duma.bg


Драматургът на Драматичен театър-Пловдив Александър Секулов е автор на текста

Драматургът на Драматичен театър-Пловдив Александър Секулов е автор на текста ...

......... започва един спектакъл, текстът обикновено е готов на 50%. Той ще претърпи големи промени, защото самите сценични решения го изискват. Крайният вариант на спектакъла е решение на режисьора. Но и в течение на репетициите се появяват нови сцени, които трябва да бъдат уплътнени или пък се предлагат от самите актьори.


Г-жо Русинова, през месец октомври стартирахте кампанията „Мисията е възможна“,

Г-жо Русинова, през месец октомври стартирахте кампанията „Мисията е възможна“, ...

......... голям дамски екип, включващ председателя на Народното събрание, кмета на София, жени – посланички и децата от 2-ро СУ в София и деца – ползватели на услуги на територията на Столична община, ще изработим картички по повод предстоящите празници. На 10 декември, съвместно с район „Студентски“, организираме детски коледен концерт.


Менда Стоянова е един от най-активните депутати на ГЕРБ, избирана

Менда Стоянова е един от най-активните депутати на ГЕРБ, избирана ...

......... дружеството на община Пловдив. Министерството на транспорта може да обяви нова концесия. Що се отнася за Колодрума, тъй като положих много усилия Пловдив да има своя спортна зала, ми е много болно да отговарям на въпрос защо не се използва пълноценно. Това е бизнес, който трябва да се развива. /Марица.бгSGS, водеща в света компания за проверка, верификация, изпитване и

SGS, водеща в света компания за проверка, верификация, изпитване и ...

......... качество” показан на бензиностанция, можете да сте сигурни, че търговецът на горива е надежден и горивото, което купувате е в съответствие с европейските стандарти. Наличието на „Знак за качество” в съответния търговски комплекс потвърждава, че този търговски комплекс предлага горива, които отговарят на БДС и европейските стандарти за високо качество.


- Г-н Белчев, имахте много напрегната година. Какво отчитате като

- Г-н Белчев, имахте много напрегната година. Какво отчитате като ...

......... този опит може да бъде предаден на място не само с теория, но и практика. Следващата година се планира да се открият и паралелки за готвачи и бармани. Тези специалности са търсени в туризма и се надявам училището да привлече в тях желаещи ученици и от другите общини в региона.


За предизвикателствата пред кметовете на неголеми български общини разговаряме с

За предизвикателствата пред кметовете на неголеми български общини разговаряме с ...

......... с деца, станали жертва или свидетели на престъпление, домашно насилие и т. н. Искаме да укрепим и една сграда към Историческия музей, да направим изложбена и с конферентна зала. Съвсем малък процент е за повишаване на възнагражденията, заради увеличената от 1 януари минимална работна заплата. Интервю на Анита Чолакова   


Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов е роден през 1978 г.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов е роден през 1978 г. ...

......... схеми за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари“, като стойността на предоставяния ваучер е 50 000 лв. По тази процедура очакваме да се разшири обхватът от съществуващи възможности за финансиране на предприятията на различни етапи от техния растеж, като се подкрепи развитието на капиталовите пазари.


Симеон Николов е дипломат, директор е на Центъра за стратегически

Симеон Николов е дипломат, директор е на Центъра за стратегически ...

......... в конфликта, но точно те вече се провалиха, като не успяха да използват влиянието си за изпълнение на Минските споразумения. Големият играч в Украйна си остават САЩ. Има дори спекулации, че от дузината кандидат-президенти има двама, които се ползват от подкрепата на САЩ. Порошенко категорично не е в тази двойка.


Работници от изток заменят пловдивчаните на запад Проф. Марта Сугарева

Работници от изток заменят пловдивчаните на запад Проф. Марта Сугарева ...

......... е наука за описание на населението - не трябва да се размахват катастрофични сценарии, а да се анализират внимателно данните. Да, нещата не са съвсем розови, но не са и черни. Приемам ги като нормални, движещи се в добра посока. Със сигурност България няма да изчезне. Няма да закриваме държавата!


Вижте защо затварят бул. "Цар Борис III" за 20 дни

Вижте защо затварят бул. "Цар Борис III" за 20 дни ...

......... че някои неща не се съгласуват предварително с нас. Нашето становище не е толкова меродавно дали да се затваря един булевард или улица във връзка с такива мащабни мероприятия. - А вие имате ли власт да кажете „Не, не може да се затвори“? -По принцип можем да го кажем, но...


На 30 ноември в Mixtape 5 обичаната българска група

На 30 ноември в Mixtape 5 обичаната българска група "Оратница" ...

......... сме страхотни и незабравими концерти там, както по фестивали така и в клубове. Определено приемат с радост там нашата музика, но и на доста други места извън БГ сме имали невероятно концерти, музиката няма граници, хората танцуват и се радват дори и да не разбират текста. Интервю на Милена Славкова


На 30 ноември в Mixtape 5 обичаната българска група

На 30 ноември в Mixtape 5 обичаната българска група "Оратница" ...

......... сме страхотни и незабравими концерти там, както по фестивали така и в клубове. Определено приемат с радост там нашата музика, но и на доста други места извън БГ сме имали невероятно концерти, музиката няма граници, хората танцуват и се радват дори и да не разбират текста. Интервю на Милена Славкова


Човекът, който подаде сигнала за изтичащото гориво от потъналия край

Човекът, който подаде сигнала за изтичащото гориво от потъналия край ...

......... морето и помагат на хора в беда и не само. В България също, както в случая с кораба "Мопанг". Получи се много добра синергия между обществения интерес, доброволците и държавната администрация. Прекрасна синергия. Това трябва да се дава за пример, че така трябва да се работи. Интервю на Ива Иванова


Мария Ванкова е един от най-изявените журналисти в ресор здравеопазване

Мария Ванкова е един от най-изявените журналисти в ресор здравеопазване ...

......... баща ми – за възпитанието, което са ми дали, за подкрепата, хармонията и примера. Имам двама племенници, които обичам много. Веднъж бяха нарисували сърце на плочките на тротоара пред къщата, а до него по-малкият беше написал „Добре дошла, лелЮ“. „Ю“ – то е умишлена грешка, която препраща към думата „лЮбов“


Психолог разкрива каква е тайната на щастливото семейство. Наталия Маламова

Психолог разкрива каква е тайната на щастливото семейство. Наталия Маламова ...

......... е посланието на книгата "Щастливи отношения - как да ги постигнем"? С книгата си искам да кажа на всички двойки и семейства в България да вярват в любовта. Да вярват, че тя е завинаги. И че човек трябва да започне първо от любовта към себе си. Интервю на Атанаска Маркова


Андрей Новаков е най-младият депутат в Европейския парламент. Роден е

Андрей Новаков е най-младият депутат в Европейския парламент. Роден е ...

......... За всякакви хора, ще преведем на английски и ще промотираме най-вече в социалните мрежи и в цял свят. На първо място в Европа и Щатите, където знаем, че има най-силен интерес. Има интерес и от Япония, но предполагам, че ще ни отнеме малко повече време да преведем на японски платформата.


Бизнесът удря рамо на държавата за Околовръстното Напролет строят локалните

Бизнесът удря рамо на държавата за Околовръстното Напролет строят локалните ...

......... почти не са направени, но пък те отново влизат в плановете за местната власт за следващия мандат. Подобна е ситуацията и с терените около Околовръстното шосе. Твърдението, че има "и проект и средства" за връзката между надлез Скобелева майка и Асеновградско шосе към онзи момент също се оказа силно преувеличено.


Стефан Аврамов, експерт биоразнообразие във фондация “По-диви Родопи” Интервю на

Стефан Аврамов, експерт биоразнообразие във фондация “По-диви Родопи” Интервю на ...

......... достатъчни храна за вълците в гората се намаляват и конфликтите с хората. Елените, които са убивани от вълци пък, стават плячка за лешоядите. Системата работи и още повече ще заработи, като станат елените няколко хиляди, но след няколко десетилетия. Елените са прекрасни и България ще е по-красива с тяхното завръщане.


Андрей Новаков е най-младият депутат в Европейския парламент. Роден е

Андрей Новаков е най-младият депутат в Европейския парламент. Роден е ...

......... За всякакви хора, ще преведем на английски и ще промотираме най-вече в социалните мрежи и в цял свят. На първо място в Европа и Щатите, където знаем, че има най-силен интерес. Има интерес и от Япония, но предполагам, че ще ни отнеме малко повече време да преведем на японски платформата.


Събитието-коктейл „Вечеря Натюрморт“, организирано в Националната художествена галерия от българската

Събитието-коктейл „Вечеря Натюрморт“, организирано в Националната художествена галерия от българската ...

......... галерия, обикновено поради финансови обстоятелства, участва в такива изложби с характерни дейности – отпечатваме покани, правим плакати и разпространяваме информацията в медиите. Не мога да кажа колко точно струва, мога да кажа само, че обикновено приетата практика е гостите от чужбина да дойдат на свои разноски. Интервю на Ивайло Ачев


Инженерингът - злини и благини Арх. Величко Куртев за инженеринга:

Инженерингът - злини и благини Арх. Величко Куртев за инженеринга: ...

......... решение. Затова бъдете внимателни в Пловдив към инженеринга, следете качеството му и бъдете критични към всичко, което се случва. Това са нашите пари. Дойде време, в което политиците трябва да поемат отговорността си. Да признаят, че тази форма на инженеринг помпа българската гранд корупция и да вземат своето политическо решение.


Мирослав Колев е роден в Столетово през 1982 година. Той

Мирослав Колев е роден в Столетово през 1982 година. Той ...

......... връстник?- Младите хора се отнасят с доверие и са готови да помагат и затова получих тяхната подкрепа. Освен младежкия клуб, за който споменах, е нужно още едно място, което да бъде оборудвано със спортни уреди на закрито. Младежите очакват подобряване на средата на живот за младите семейства и техните деца.


Промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите

Промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите ...

......... със законно придобито оръжие се правят терористичните актове. Тези, които правят терористични актове, си набавят по някакъв друг ред оръжия. Оръжията, с които се правят терористични актове обикновено, са автоматични и са незаконни. Да припомним и, че има държави като Чехия, които отказаха да въведат директивата. Интервю на Ива Иванова


Девет хиляди лева обезщетение за морални щети присъди наскоро Административният

Девет хиляди лева обезщетение за морални щети присъди наскоро Административният ...

......... излезе пред пловдивчани и да каже: „Сгрешил съм”. Изживява се като божествено създание. -Как си обяснявате, че кметът се ползва с голяма подкрепа в пловдивската структура на ГЕРБ? -Всеки, който е верен на кмета, е получил по нещо - я за себе си, я за родата. Затова са му верни.


Интервю с Владимир Иванов Управител на ЕТ

Интервю с Владимир Иванов Управител на ЕТ "ЛИНА07-ВЛАДИМИР ИВАНОВ" Официален ...

......... на отоплителната си система; След това допринасят за опазване на околната среда; И не на последно място – намалява се в пъти необходимостта от почистване на пепелта. Пелетите MAXPEL може да намерите при всеки един от нашите дистрибутори в страната. Дистрибуторската ни мрежа е подробно изложена в сайта ни: https://maxpel.bg/.


„Небето не е място, нито време. Небето – това е

„Небето не е място, нито време. Небето – това е ...

......... една иначе сравнително технически ориентирана професия. Личен архивБил си по много точки на света, но кой е твоят „център“? Къде е твоето вкъщи? Моето вкъщи е определено във Франкфурт, където съм и базиран. София чувствам като второ вкъщи. Тук съм прекарал детството си, тук са голяма част от моите близки.


Внимание, фенове на Винсънт Картайзър! Звездата от 

Внимание, фенове на Винсънт Картайзър! Звездата от "Момчетата на Мадисън Авеню“/Mad ...

......... - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал. Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.


Министърът на туризма Николина Ангелкова откри вчера в

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри вчера в "Парк и ...

......... места това да става през специален уеб базиран сървър. Ще обучим и служители в общините, които да подпомагат хората, а това няма да струва нищо допълнително на бизнеса. Туризмът е един от основните сектори на икономиката и смятам, че наистина можем да насочим по-голям инвеститорски интерес, когато имаме реални данни.


Д-р Илияна Матеева е началник на отделение по физикална и

Д-р Илияна Матеева е началник на отделение по физикална и ...

......... тези състояния са хронични и обикновено се налага курсът на лечение да се повтаря периодично през определени интервали. След първия курс на терапия пациентът може да бъде насочен и към санаториум за следващия. Но както вече споменах, подходът е индивидуален и е редно всеки пациент да се консултира със специалист.


От 5 години Хасково има свой виден и лицезиран представител

От 5 години Хасково има свой виден и лицезиран представител ...

......... са посетили австрийската столица, защо си струва да го направят? Тук ще пият най-хубавото виенско кафе, ще опитат виенски шницел, ще се повозят на виенското колело. Шегата настрана, Виена е прекрасен бароков град, с една величествена готическа катедрала - Св. Стефан, с много интересни музеи, кафенета и невероятни коледни базари.


С Момчил Марчев разговаряме за ролята на агенциите по дигитален маркетинг

С Момчил Марчев разговаряме за ролята на агенциите по дигитален маркетинг ...

......... и в управлението на онлайн репутация – помнете / повтарям, днес хора „борбата е за Вашият мозък“. Внимавайте за идеи и ценности вменявани Ви от информационни извори / брандове / инфо и новинарски сайтове тип „преоблякъл се Илия пак в тия“ - фалшиви нюз-потоци и ментални интернет манипулации „на килограм“.


Свидетели сме на зачестили пътни инциденти с кортежа на президента

Свидетели сме на зачестили пътни инциденти с кортежа на президента ...

......... на светофари. Ако не се налага нещо свръх екстремно – да се спазват правилата. Вярвам, че всеки един гражданин уважава работата на НСО, но е възможно самите ВИП-персони в тези коли да имат малко по-висок праг на морал и да не поставят останалите граждани в риск.Интервю на Моника Гаджанова, tribune.bg


Стефан Аврамов, експерт биоразнообразие във фондация “По-диви Родопи” Интервю на

Стефан Аврамов, експерт биоразнообразие във фондация “По-диви Родопи” Интервю на ...

......... достатъчни храна за вълците в гората се намаляват и конфликтите с хората. Елените, които са убивани от вълци пък, стават плячка за лешоядите. Системата работи и още повече ще заработи, като станат елените няколко хиляди, но след няколко десетилетия. Елените са прекрасни и България ще е по-красива с тяхното завръщане.


Министърът на туризма Николина Ангелкова откри вчера в

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри вчера в "Парк и ...

......... места това да става през специален уеб базиран сървър. Ще обучим и служители в общините, които да подпомагат хората, а това няма да струва нищо допълнително на бизнеса. Туризмът е един от основните сектори на икономиката и смятам, че наистина можем да насочим по-голям инвеститорски интерес, когато имаме реални данни.


Министърът на туризма Николина Ангелкова откри вчера в

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри вчера в "Парк и ...

......... места това да става през специален уеб базиран сървър. Ще обучим и служители в общините, които да подпомагат хората, а това няма да струва нищо допълнително на бизнеса. Туризмът е един от основните сектори на икономиката и смятам, че наистина можем да насочим по-голям инвеститорски интерес, когато имаме реални данни.


Зам.-председателят на парламента Явор Нотев с ексклузивно интервю за Tribune.bg.

Зам.-председателят на парламента Явор Нотев с ексклузивно интервю за Tribune.bg. ...

......... наши пари, на всички нас. Някой го е заболяло, той вади едни документи и се мъчи да ни конфронтира и да ни противопостави. Уверявам ви, че няма никакво основание, защото адвокатските хонорари, които получавам, съм ги декларирал на 100 места и пак съм готов да ги декларирам.Автор: Моника Гаджанова, tribune.bg


Срещнахме се с кмета на с. Челопеч инж. Алекси Кесяков

Срещнахме се с кмета на с. Челопеч инж. Алекси Кесяков ...

......... заяви инж. Кесяков.И още любопитни неща във втората част от интервото:     Той поясни, че през всички години на своето управление е полагал усилия за това в общината да се създаде активно гражданско общество, което в партньорство с общинските власти и бизнеса в района, да решава проблемите на хората.


Д-р Илияна Матеева е началник на отделение по физикална и

Д-р Илияна Матеева е началник на отделение по физикална и ...

......... тези състояния са хронични и обикновено се налага курсът на лечение да се повтаря периодично през определени интервали. След първия курс на терапия пациентът може да бъде насочен и към санаториум за следващия. Но както вече споменах, подходът е индивидуален и е редно всеки пациент да се консултира със специалист.


На 24 ноември в комплекс СИ²ЛА етнодивата ИЩАР ще направи

На 24 ноември в комплекс СИ²ЛА етнодивата ИЩАР ще направи ...

......... лице - практикуваща йога на 23 ноември и обещава много настроение и емоции с концерта на 24 ноември в комплекс СИ²ЛА. Билети все още можете да закупите на касите на Ивентим – пред общината, в Дома на културата, Античен театър, туристически център на пл. Римски стадион, Музикален магазин и онлайн.


Михал Карапуда е роден през 1976 г. в Краснистав, Полша.

Михал Карапуда е роден през 1976 г. в Краснистав, Полша. ...

......... г., показва, че всяко евро, вложено от общината, може да донесе няколко евро под формата на външни инвестиции. Печелят всички - хотели, търговски центрове, квартални магазинчета и сервизи, малки и големи. По този начин стойността на културата се повишава, тъй като тя има директно въздействие върху качеството ни на живот.


Арх. Радо Тодоров ръководи една от най-бързо развиващите се проектантски

Арх. Радо Тодоров ръководи една от най-бързо развиващите се проектантски ...

......... до удобство и нови технологии. За да бъде успешен дизайнът на един модерен хотел, той трябва да излезе от стереотипите и наложените норми и да обследва отблизо поведението на потенциалния клиент. При това да го направи в много направления - от начина на забавление и почивка до начина на работа.


Михал Карапуда е роден през 1976 г. в Краснистав, Полша.

Михал Карапуда е роден през 1976 г. в Краснистав, Полша. ...

......... г., показва, че всяко евро, вложено от общината, може да донесе няколко евро под формата на външни инвестиции. Печелят всички - хотели, търговски центрове, квартални магазинчета и сервизи, малки и големи. По този начин стойността на културата се повишава, тъй като тя има директно въздействие върху качеството ни на живот.


Иван Шопов и Теодосий Спасов са повече от двама талантливи

Иван Шопов и Теодосий Спасов са повече от двама талантливи ...

......... гласове на момичетата от Авигея и талантливия джаз пианист Димитър Бодуров, който идва за концерта от Амстердам. А за да е пълно вливането в атмосферата, сме подготвили и визуална среда, дело на Лора Шопова (прочетете интервю с нея). Теодосий: Едно пътуване в неочакваното и същевременно толкова близко да всички нас.


През 1987 г. американката Бети Махтоби пише биографичната си книга

През 1987 г. американката Бети Махтоби пише биографичната си книга ...

......... Алексей, но за това трябва да отида в Украйна и да получа виза. И после да се завърнем и да можем да останем тук. Има и опция, при която, ако се върна в Украйна, може да ме чака затвор, затова няма как да се върна там. Интервю на Костадин Костов


На 24 ноември в комплекс СИ²ЛА етнодивата ИЩАР ще направи

На 24 ноември в комплекс СИ²ЛА етнодивата ИЩАР ще направи ...

......... обещава много настроение и емоции с концерта на 24 ноември в комплекс СИ²ЛА. Билети все още можете да закупите на касите на Ивентим – пред общината, в Дома на културата, Античен театър, туристически център на пл. Римски стадион, Музикален магазин и онлайн. Предоставените снимки са от личния архив на певицата.


Предложението на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) през зимния

Предложението на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) през зимния ...

......... посочват акциза, ДДС и търговската надценка? Идеята за "прозрачната" касова бележка не е лоша, защото това ще внесе малко спокойствие у хората и яснота как се формира цената и от какво и кого зависи тя и ще им помогне да се ориентират пред кого да протестират. Интервю на Ива Иванова


Предложението на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) през зимния

Предложението на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) през зимния ...

......... посочват акциза, ДДС и търговската надценка? Идеята за "прозрачната" касова бележка не е лоша, защото това ще внесе малко спокойствие у хората и яснота как се формира цената и от какво и кого зависи тя и ще им помогне да се ориентират пред кого да протестират. Интервю на Ива Иванова


Бившият депутат от

Бившият депутат от "Реформаторския блок" Настимир Ананиев в интервю пред OFFNews за новия ...

......... за движение по пътищата. Тогава направихме над сто промени на самия закон и то доста тежки. Имаше основни промени, които бяха важни и в момента започват да се прилагат. За мен беше важно да довърша този закон. Той беше приет на 21 януари, а на 27-ми президентът разпусна Народното събрание.


На 24 ноември в комплекс СИ²ЛА етнодивата ИЩАР ще направи

На 24 ноември в комплекс СИ²ЛА етнодивата ИЩАР ще направи ...

......... лице - практикуваща йога на 23 ноември и обещава много настроение и емоции с концерта на 24 ноември в комплекс СИ²ЛА. Билети все още можете да закупите на касите на Ивентим – пред общината, в Дома на културата, Античен театър, туристически център на пл. Римски стадион, Музикален магазин и онлайн.


Доц. д-р Юлия Добрева – директор на направление „Икономика“ към

Доц. д-р Юлия Добрева – директор на направление „Икономика“ към ...

......... предприятия и ще се обръща внимание и на предприемаческия бизнес, наред с този на корпорациите за добив на петрол и газ. Хубавото е, че катарците са добронамерено настроени към съвместни инвестиции, т,нар, джойнт венчъри, и България би могла да се възползва от такива общи проекти в краткосрочен и дългосрочен план.


ВИЗИТКА Ангел Рашев е роден в Първомай през 1951 г.

ВИЗИТКА Ангел Рашев е роден в Първомай през 1951 г. ...

......... неща в професионален план. Гледах скулптурите на Величко Минеков, снимах ги, изучавах ги. После така изучавах Хенри Мур. Промени се и светогледът ми, придобих един по-изчистен възглед за нещата и така дойде времето за самостоятелните изложби. А напоследък съм така продуктивен, че бих могъл всяка година да подреждам по две…


Евродепутатът Ангел Джамбазки дойде в Пловдив по покана на Съюза

Евродепутатът Ангел Джамбазки дойде в Пловдив по покана на Съюза ...

......... каза, че това не е много наложително. - Ние - не! Първо трябва да проверят своите разговори в Национален фронт за спасение на България, после те трябва да бъдат обсъдени в коалицията Обединени патриоти и след това - в Коалиционния съвет. Когато колегите от НФСБ обсъдят положението, ще ни уведомят.


Мариана Шотева е председател на Административния съд в Пазарджик. Професионалната

Мариана Шотева е председател на Административния съд в Пазарджик. Професионалната ...

......... основата те я имат и това също е радващо. -Възрастни идват ли при вас през тези специални дни? -Да, те също проявяват интерес. Миналата година дори от неправителствена организация дойдоха над 15 човека, разглеждаха, питаха, видяха деловодството, кабинети, зали. За възрастните също е полезно да знаят повече за съдебната система.


Председателят на партия

Председателят на партия "Движение България на гражданите" (ДБГ) Димитър Делчев ...

......... за местните избори, а знаете - готвейки се за тях, една партия винаги е готова за предсрочни. Така че, не, ние нямаме проблем. Ние не сме БСП, които не искат предсрочни избори в момента и заради това хем са с протестите, хем са извън парламента и не си вършат работата.


Владимир Зарев е роден през 1947 г. в София. Завършил

Владимир Зарев е роден през 1947 г. в София. Завършил ...

......... се духовност. Помня още, че когато дочете „Битието“, той ме повика в хола, беше седнал във фатерщула и се беше увил с одеяло, очите му бяха мокри, беше плакал. Не спомена нито дума дали романът му е харесал, каза само: „Облечи бяла риза, днес ти трябва да облечеш бяла риза!“.


Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Данита Заричинова

Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Данита Заричинова ...

......... - Интересен казус има в детските градини. Той е следствие от една неразбрана наредба, в която се казва, че всяко дете трябва да пие от индивидуална чаша. Някои тълкуват това решение като „чаши за еднократна употреба“. Така се стига до събиране на пари от родители за закупуване на пластмасови чаши.


Милена Коцева е завършила Медицинския университет в София. След пет

Милена Коцева е завършила Медицинския университет в София. След пет ...

......... проблеми в детството си: Известни личности с аутизъм: Дарил Хана, Сюзан Бойл, Лео Меси, Стивън Спилбърг, Джим Кери, Стив Джобс.Деца аутисти отглеждат Робърт де Ниро, Тони Бракстън, Силвестър Сталоун. Успели хора с дислексия: Шер, Том Круз, Упи Голдбърг, Антъни Хопкинс, Тед Търнър. Актьорът Даниел Радклиф пък е страдал от диспраксия.