Изолацията заради пандемията от коронавирус ни остави у дома и

Изолацията заради пандемията от коронавирус ни остави у дома и ...

......... съвест, упорство и вяра, че хубавото предстои. Имате ли спасителен стих за трудни моменти като този? Мисля, че последният куплет от стихотворението, което написах преди дни, върши работа: Една въздишка нежност ни дели от синьото на лятото горещо. Най-чаканата пролет! Сняг вали. А с теб тепърва има да се срещаме!


Днес президентът Радев направи обръщение към нацията. В него той

Днес президентът Радев направи обръщение към нацията. В него той ...

......... не е само политическо говорене. Политиката е и действие, а политическото бездействие унищожава всички красиви думи, които ти измислят съветниците. Ако не произвеждаш политически действия и то във важни за страната моменти, тези думички нямат никакъв смисъл.Така че, аз смятам, че ако това е неговата кампания, той ще загуби изборите.


Проф. Николай Витанов от Института по механика към Българската академия

Проф. Николай Витанов от Института по механика към Българската академия ...

......... новини...- Но ако карантината се спазва.Това значи ли, че ако карантината се спазва, през юни ще сме минали голямата опасност?- Точно така. Ще сме прескочили медицинската част на кризата и ще се разправяме с икономическата част. Но най-важното е да сме живи и здрави.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1452)


България трябва да промени виждането си към Македония за настоящето.

България трябва да промени виждането си към Македония за настоящето. ...

......... променя в някои отношения. Все още съм оптимист и вярвам, че може да се постигне решение по тези въпроси. В крайна сметка българският и македонският народ са най-близки народи. Ако ние не можем да намерим между нас решение, то това би било една голяма трагедия за тези наши отношения. /БГНЕС


Наложителното заради коронавируса често и щателно миене на ръце и

Наложителното заради коронавируса често и щателно миене на ръце и ...

......... такова зачестяване, но като цяло не. Вашият съвет към хората в извънредното положение? Не трябва възрастните хора да се обръщат без наложителна причина към лекарите, включително дерматолозите. . Това е много важно, изключително важно и според мен това е ключът за по-бързото преминаване на цялата епидемия. Интервю на Ива Иванова


Д-р Марина Иванова е завършила ветеринарна медицина в Тракийския университет

Д-р Марина Иванова е завършила ветеринарна медицина в Тракийския университет ...

......... трябва да са въведени в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните. И може би най-важното, което трябва да направим, е да си изберем ветеринарен лекар и да заведем животното при него за първоначален контролен преглед. Психолог: Ние сме в непозната ситуация и трябва да я приемемПроф. Николай Младенов е специалист по анестезиология и интензивни грижи

Проф. Николай Младенов е специалист по анестезиология и интензивни грижи ...

......... ограничен режим". Някои правят ремонти, други рисуват онлайн, трети четат книги, пети намират начин да бъдат по-близки със съпругите или съпрузите и децата си. Тоест, хората трябва да търсят и позитивното в тази ситуация, защото вглеждането в позитивното дава възможност по-лесно да преодолеем негативното.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1298)


Заради пандемията от коронавирус културните институти в цялата страна бяха

Заради пандемията от коронавирус културните институти в цялата страна бяха ...

......... живот. И отново ще се върна към промяната на мисленето и връщане към корените ни. Ние сме наследници на една духовно извисена и културна нация, която е в основата на европейския ренесанс. Именно по тази причина днес имаме уникален шанс да се възродим, но за това са нужни сериозни инвестиции.


28-годишната българка Микаела Мокка е дизайн мениджър. От 4 г.

28-годишната българка Микаела Мокка е дизайн мениджър. От 4 г. ...

......... тежък ден - с Бергамо. След това говореха, че ще започне да спада, но не стана така. Един ден 600 са починалите, друг ден - 700, третия  ден пак са 600 - ту намаляват, ту се увеличават. И за жалост още няма прогнози кога бихме могли да излезем навън.     


При разразяващата се икономическа криза в следствие на епидемията от

При разразяващата се икономическа криза в следствие на епидемията от ...

......... това икономиката може да е в по-добра позиция и да се възползва пълноценно от фазата на възстановяване. Интервю на Ива Иванова Още: "Навън помагат за заплата на всички, у нас - само на някои и то на осигурителен доход" "НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-ново за коронавируса, 26 март"


Катя Ташева е българка, която живее от петнайсет години в

Катя Ташева е българка, която живее от петнайсет години в ...

......... обяснявам колко ми е зле. Не знаех как да го направя, бях доста тъжна от цялата ситуация, а и изтощена от карантината. И много ми се пееше в този момент, за да изразя емоциите си.Публикацията на Катя Ташева във Фейсбук може да видите тук.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1054)Необходими са мерки срещу фалшивите новини, защото те могат да

Необходими са мерки срещу фалшивите новини, защото те могат да ...

......... живот, да бъдат толерирани – който не би се съгласил да се обедини около тази идея, това означава, че той ги подкрепя. Аз нямам друг отговор на този въпрос. Водещ: Голяма тема, която очевидно трябва да намери своето развитие в следващите дни – колкото по-скоро, толкова по-добре. Боян Томов: Абсолютно.


Евгения Караджова, управител на

Евгения Караджова, управител на "Есри България" © Мария Съботинова "Есри България" ...

......... ако трябва накрая да се върна отново към България, интерактивни карти и приложения се използват през годините и у нас за целите на програмите за превенция на туберкулозата в страната, анти-СПИН кампанията по програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Министерство на здравеопазването и редица други. Въпросите зададе Ивайло Станчев


Оливие Маркет ръководи бизнеса на AES в България и е президент

Оливие Маркет ръководи бизнеса на AES в България и е президент ...

......... За да се запази този интерес, бизнес климатът трябва да продължи да се развива и да дава увереност, че инвестициите в България са добре защитени от постоянните икономически реформи и стабилните перспективи за бизнес развитие. Това, което инвеститорите ценят най-много, е предвидимостта, усещането, че неприкосновеността на договорите е строго защитавана.


Николай Мелемов е за трети мандат кмет на община Смолян.

Николай Мелемов е за трети мандат кмет на община Смолян. ...

......... аз не я виждам, но щом областният щаб е решил, го приемам. Просто няма база, на която да бъде налагано това ограничение, няма и регламент, по който да се налагат санкции. Но наистина е по-добре да се прекали с мерките, отколкото да са недостатъчни. Темата продължава и в нашия блог.


Заради пандемията от коронавирус католическите храмове в много европейски страни

Заради пандемията от коронавирус католическите храмове в много европейски страни ...

......... Света Мария Египетска(VIвек)е християнска светица, живяла 47 години аскетичен живот в пустинята. Преди да приеме Христос, тя в продължение на 17 години живеела като блудница. Петата неделя на Великия пост е посветена на нейния пример за решимост за вътрешна промяна, аскетичен подвиг и покаяние.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (732)От два дни целият град Банско е под карантина. Забранено

От два дни целият град Банско е под карантина. Забранено ...

......... през дежурния, през 112. Отговаряме на всички. Там, където не зависи от нас, ги подаваме по вертикала за решаване от съответния компетентен орган. При специфични проблеми чия е тежката дума - вашата или на шефа на областния щаб? Тежката дума ще е на Националния кризисен щаб.  Интервю на Анита Чолакова


Турция отдава голямо значение на България, която е неин важен

Турция отдава голямо значение на България, която е неин важен ...

......... Турция на Балканите може да се стигне до преразглеждане на някои договори, като Лозанския договор, например. Имат ли основания тези опасения?Айлин Секизкьок: В дневния ред на Турция не съществува такъв въпрос. През 2023 г. смятаме тържествено да отпразнуваме 100-годишнината от подписването на Лозанския договор.БГНЕС: Благодаря Ви за този разговор. /БГНЕС


Тоалетна хартия, варива, сапун, консерви и дезинфектанти - заради епидемията

Тоалетна хартия, варива, сапун, консерви и дезинфектанти - заради епидемията ...

......... това започват да липсват в магазините. Такива гледки и друг път са пораждали истерично пазаруване по целия свят. По време на епидемията от ТОРС, която представлява подобна вирусна инфекция, нямаше чак такава истерия. Хората пазаруваха по-умерено, защото тогава все още не съществуваха тези ехо-стаи и хората не бяха нахлули масово в тях.


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако ...

......... По време на епидемията от ТОРС, която представлява подобна вирусна инфекция, нямаше чак такава истерия. Хората пазаруваха по-умерено, защото тогава все още не съществуваха тези ехо-стаи и хората не бяха нахлули масово в тях.* Професор Анди Яп е социален психолог в INSEAD в Сингапур.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (453)


Професор д.с.н. Цветан Давидков е преподавател в Софийския университет

Професор д.с.н. Цветан Давидков е преподавател в Софийския университет "Свети ...

......... бъдат организационните правила (независимо кой какво мисли за тях). Спазването на правилата е цената, която всеки от нас плаща, за да бъде част от конкретна организация или екип. Известно адаптиране на правилата по мярката на отделните култури е възможно, но водещо е общото - "При нас нещата се правят така".


Д-р Маджаров, има информации, че домашните любимци като котки например

Д-р Маджаров, има информации, че домашните любимци като котки например ...

......... Симеон Маджаров е основател и главен лекар във ветеринарен център Vet Family. Научните му интереси са в областта на вътрешните болести, кардиологията, спешната медицина, образната и лабораторната диагностика, хирургията и други. Д-р Маджаров е участник в редица специализирани семинари, конгреси и стажове по ветеринарна медицина у нас и в Европа.


Д-р Бояна Петкова завършва медицина в Берлин, специализира педиатрия в

Д-р Бояна Петкова завършва медицина в Берлин, специализира педиатрия в ...

......... покана за среща в министерството за понеделник, 9 март. Трябва да отбележим, че отвореното ни писмо към момента е подписано от над 60 граждански организации и 11 500 граждани. Вярваме, че ще успеем да убедим министър Ананиев, че е необходимо да преосмисли следващите крачки по пътя към болницата, която искаме.


Причината да има проблеми с вноса на боклуци от последните

Причината да има проблеми с вноса на боклуци от последните ...

......... доста скъпо на данъкоплатеца. Михайлов е категоричен обаче, че у нас вече има добри примери по отношение на третирането на отпадъците, тъй като мощностите се разширяват. Какво е бъдещето на отпадъците и защо България може да е печеливш играч в оползотворяването им, гледайте във видеото: Сподели с твоите приятели  


"Дневник" разговаря с Йонко Грозев - българския съдия в Европейския ...

......... което бях поканен да участвам в дискусията. Как да не направя коментар?! Нали затова ме бяха поканили официално организаторите. Нали тогава в правителството непрекъснато си сменяха позицията за необходимите промени по отношение на главния прокурор. Пак стигаме до решението по делото "Колеви" - това е проблемът. Пълни абсурди се случват.


Не само в България, но и в Европа – има

Не само в България, но и в Европа – има ...

......... "Лозенец". Между 2015 и 2016 година е хоноруван като професор и преподавател по дерматология в университета Gugliemo Marconi в Рим. Основател и председател е на БДДХ – Българското дружество по дерматологична хирургия. От 20 години се занимава с патогенезата и лечението на меланома и кожните тумори. Сподели с твоите приятели


Костадин Каневски е от Смолян. Той е брокер от 1994

Костадин Каневски е от Смолян. Той е брокер от 1994 ...

......... защото там 4 или 5 пъти започват да пускат пътя за Гърция. Хората тръгват да купуват, в един момент остават излъгани, така че към момента са доста предпазливи. С какво да внимаваме, ако купуваме жилище от ЧСИ и защо все повече българи купуват имоти по гръцкото море, четете в Expert.bg.


Да работят рамо до рамо с жени посланици - тази

Да работят рамо до рамо с жени посланици - тази ...

......... най-важното, защото ние не се различаваме само по пол, но и по вероизповедание, цвят на кожата и по още много други признаци. Така че този процес представлява само една малка част от онова, което трябва да направим, за да се научим да приемаме различията и да ги използваме като богатство.


От вчера (2 март) Адриана Стоименова е назначена за зам.-министър

От вчера (2 март) Адриана Стоименова е назначена за зам.-министър ...

......... оставката на социалния министър? В този смисъл готова ли сте и с вашата оставка?- Това предложение е много добре обмислено. Мотивира ме подкрепата на организациите, които са в тази сфера и с които имам дългогодишно партньорство и подкрепа.А за оставката, разбира се, ако тя ми бъде поискана, ще я дам.


По темата

По темата "правосъдие" Actualno.com разговаряме с адвокат Петьо Славов. Г-н ...

......... и за повишена активност в преследването на престъпления от различен характер. Тази активност обаче трябва да е съобразена с установената нормативна рамка и да не създава впечатлението, че се стреля по врабче с топ. Резултатите ще се видят при постановяването на съдебните решения по повдигнатите обвинения. Интервю на Ивайло Ачев


Съвсем наскоро Христина Нешева от град Дупница положи Хипократова клетва.

Съвсем наскоро Христина Нешева от град Дупница положи Хипократова клетва. ...

......... спокоен и допълващ усилията на специалиста. Хубав въпрос! Определено виждам един дълъг ден, но пък изпъстрен с интригуващи случаи и интересни пациенти, динамичен, гарниран с доза кафе, и не на последно място - огрян от усмивките на излекувани хора. По-ценена от пациентите. По-малко подлагана на съмнения и една идея по-благодарна.


Тони Димов е юрист, дипломиран в ЮФ на СУ „Св.

Тони Димов е юрист, дипломиран в ЮФ на СУ „Св. ...

......... да остане малко по-консервативно, за да продължи трайната уредба на регулиране на отношенията. Дори само ако от тази гледна точка осмислим законодателния процес, то ще видим, че деветия, мълчаливия принцип на бързината, който е всъщност принцип на тъмнината, е най-неподходящият да бъде прилаган от Народното събрание. Интервю на Спасиана Кирилова


Тони Димов е юрист, дипломиран в ЮФ на СУ „Св.

Тони Димов е юрист, дипломиран в ЮФ на СУ „Св. ...

......... да остане малко по-консервативно, за да продължи трайната уредба на регулиране на отношенията. Дори само ако от тази гледна точка осмислим законодателния процес, то ще видим, че деветия, мълчаливия принцип на бързината, който е всъщност принцип на тъмнината, е най-неподходящият да бъде прилаган от Народното събрание. Интервю на Спасиана Кирилова


Една двойка ще сключи граждански брак в Асеновград на 14.02.20

Една двойка ще сключи граждански брак в Асеновград на 14.02.20 ...

......... този дълъг преход ценностната ни система се промени много. Измениха се и приоритетите ни. Но що се отнася до брака - ценностите си остават едни и същи. За всички нас семейството е свято! Ние винаги ще имаме нуждата от емоционалната сила на българската традиция, която ни връща към нашите корени!


Интервюто е препечатано от

Интервюто е препечатано от "Дойче веле". Нобеловата лауреатка за литература ...

......... "Майдан". В Украйна изобщо има богата демократична традиция - да си припомним само за казашката държава. В Беларус такава традиция няма, там има мълчалива търпеливост. А в Русия пък начаса се включва "сталинската машина": механизмът на страха кара хората винаги и с дълбока убеденост да застават на страната на силните.


Трайко Младенов е кмет на община Костинброд от 2015 година.

Трайко Младенов е кмет на община Костинброд от 2015 година. ...

......... рекорд за новородени деца - 147 дечица имаме родени миналата година. Все повече млади семейства идват в общината и все повече от тях се регистрират тук, защото при нас няма върнато от детска градина дете. В същото време сме на 20 км от центъра на София. Интервю на Анита Чолакова


Джонатан Бойрия © Цветелина Белутова Визитка Джонатан Бойрия е ръководител на

Джонатан Бойрия © Цветелина Белутова Визитка Джонатан Бойрия е ръководител на ...

......... да се ползва на железопътни гари, на летища, в общини и т.н. Смятам, че потенциалът на Pepper в ритейла е много голям, защото той се справя много по-добре, отколкото таблетите, които в момента се налагат. Банковият сектор също е възможност за развитие поради почти същите причини. Интервюто взе Йоан Запрянов


Георги Димитров е кмет на Карнобат за четвърти пореден мандат.

Георги Димитров е кмет на Карнобат за четвърти пореден мандат. ...

......... и на връщане. Да не говорим, че машинните ни са стари, налагат се разходи за ремонти и консумативи, но трябва да издържим. Защо не бе прието увеличението всъщност? Не искам да давам отговори от името на хора, които са гласували против, аз само съм бил вносител. Интервю на Анита Чолакова


Кураторът Яра Бубнова беше назначена за директор на Националната галерия

Кураторът Яра Бубнова беше назначена за директор на Националната галерия ...

......... до автоцензура, което не е здравословно за никоя дейност.В сферата на изкуството, може би по-често от другите, хората близко се познават, събират се, дружат, заедно са по работа и на почивки... Това е нормално - нарича се среда. И ако няма финансови и други доказани злоупотреби, всичко останало е клевета.


Днес, когато избират професия, младите или слушат сърцето си, или

Днес, когато избират професия, младите или слушат сърцето си, или ...

......... Днес нашата историческа емпатия е заменена от историческа омраза. Липсата на памет се нарича амнезия, а амнезията означава липса на живот. Тук също нашата Църква е в дълг към обществото, защото когато пеем "вечная памят", трябва да изпълваме тези думи със смисъл.Всичко, което трябва да знаете за:Прочит на историята (240)


Стратегията за детето урежда защитата на децата в риск, но

Стратегията за детето урежда защитата на децата в риск, но ...

......... държавата. Пак ли трябва да почваме да разясняваме ролята на гражданското общество като гарант срещу държавни злоупотреби, в коя година живеем?Има ли нужда от законодателни промени и в каква насока?- Да, има. Те са в Закона за социалните услуги. Надявам се разумът да победи и законът да влезе в сила.


В навечерието на Деня на влюбените един от най-обичаните съвременни

В навечерието на Деня на влюбените един от най-обичаните съвременни ...

......... на своите читатели? Не бих казал, че имам любимо стихотворение. Всяко едно е част от мен. А на читателите ще кажа, че всеки е добре дошъл на премиерата на „Обичай ме бавно“. Тя ще се състои на 6 февруари от 18.30 часа в Националната библиотека. Обещавам им много хубави емоции.


Владимир Шопов е политолог, възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“

Владимир Шопов е политолог, възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“ ...

......... търговия. Ето едно фундаментално противоречие или поне напрежение, с което също трябва да се справят през идните години. Но аз наистина не съм оптимистично настроен по отношение на неговата способност да повлияе фундаментално на готовността на останалите в световната политика да споделят тези амбициозни зелени политики. Интервю на Спасиана Кирилова


Преди няколко дни председателят на парламентарната комисия по бюджет и

Преди няколко дни председателят на парламентарната комисия по бюджет и ...

......... едно общество , те трява да бъдат обяснявани. Живеем вече в такова време, в което не може да нямаш активна позиция в социалните медии и да не информираш обществото. Още повече, че има фаршиви новини, които ни заливат. Човек трудно започва да различава коя е иставята. Интрвю на Спасиана Кирилова


Тази година българска компания е сред носителите на престижното международно

Тази година българска компания е сред носителите на престижното международно ...

......... на града си, създават работни места на относително ограничена теренна площ, което пък освобождава пространство около себе си за паркова среда и озеленяване. А що се отнася за гледката ни към Витоша – често забравяме, че и обикновената 5 етажна сграда може да засенчи двуетажна къща. Интервю на Ивайло Ачев


“Атака” все още са в управляващото мнозинство, няма причина да

“Атака” все още са в управляващото мнозинство, няма причина да ...

......... до такива случаи. /24chasa.bgCVРоден на 5.5.1975 г. в РусеИкономист по образованиеОрганизационен секретар на ВМРО - БНД, чийто член е от 1997 г.Депутат в 43-ото НС от “Патриотичен фронт” и от “Обединени патриоти” в настоящото 44-ото НСПредседател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабанда


Препубликуваме интервюто на собственика на

Препубликуваме интервюто на собственика на "Националната лотария" Васил Божков пред ...

......... могъл да има евентуален интерес от това?- Мисля, че не. Честно ви казвам – не мисля. Мисля, че Пеевски е демонизиран. Не е чак такъв злодей. Все пак слухове.В какво, според вас, е демонизиран?- Ами – случи ли се нещо и все Пеевски виновен. Според мен не е чак така.


Мариета Григорова е зам.-председател на Управителния съвет на Националното сдружение

Мариета Григорова е зам.-председател на Управителния съвет на Националното сдружение ...

......... вашият бранш се нуждае? Те по принцип са активни, имат желание. Ние от години работим с УНСС, с ВТУ "Тодор Каблешков". Изнасяме лекции. Имат интерес и много биха искали да направят обучението си по-атрактивно, по-приложимо, по-прагматично. Ние ги подпомагаме по всякакъв начин, но това е бавен и сложен процес.  


Антоан Петров е роден на 15 декември 1995 в София.

Антоан Петров е роден на 15 декември 1995 в София. ...

......... нещо от себе си, за да се откроиш. Не можеш да копираш 100%. Наскоро гледах как Джим Кери имитира Джак Никълсън. Абсолютно достоверно е като мимики, кадър, прическа – едно към едно. Въпреки това обаче пак виждаш разликата между двамата! Винаги влагаш собствен нюанс.    Интервю на Велина Велинова  


Антон Петров работи в Националния институт по метеорология и хидрология,

Антон Петров работи в Националния институт по метеорология и хидрология, ...

......... работата, и родината. Но главната причина да остана в НИМХ са хората, с които работя. Това са едни прекрасни, отзивчиви и ерудирани хора! Винаги, когато имаш нужда от помощ, съвет или насока - получаваш ги. Непрекъснато се стремят да стимулират развитието ни - на мен и на другите млади колеги.


Медиите и липсата на единна държавна политика са виновници за

Медиите и липсата на единна държавна политика са виновници за ...

......... групи са и лесно управляеми такива. А когато държим едно парче пластилин в ръката си, освен че можем да сътворим цяла вселена по свой образ и подобие, то ние можем във всеки един момент да я моделираме и променяме чрез моментно благоденствие или потоп, с оглед на поставените цели. /БГНЕС


Дейвид Калхун е работил за индустриалния конгломерат General Electric от

Дейвид Калхун е работил за индустриалния конгломерат General Electric от ...

......... наблюдател на GE, "бизнесът е много по-сложен, отколкото по времето на Уелч – веригите за доставки и клиентите са по целия свят, а технологията е буквално във всичко". Но преди легендата за кадрите на GE да остане в историята, той ще трябва да се изправи пред най-тежкото си предизвикателство досега.


На 24 януари по българските кина тръгва вторият филм на

На 24 януари по българските кина тръгва вторият филм на ...

......... да бъде сатира. Обичам сатиричните комедии и бих се радвал, ако има такива, защото това е добър начин да показваш много сериозни неща от живота. Лично аз бих направил сатира или комедия. А може би нещо между тях двете и драмата. Дори в последно време съм си мислил за това.


Здравка Евтимова е българска писателка, родена в Перник през 1959 г.

Здравка Евтимова е българска писателка, родена в Перник през 1959 г. ...

......... две деца, сега е главен лекар в Олница недалеч от Дюселдорф. Вярата тогава много ми помогна, имам я и до днес. Именно тя ме подсеща да правя малки добрини като това, да станеш и да отстъпиш място на уморен човек във влака. Малкото добро озарява деня. Интервю на Велина Велинова


Дейвид Бордман е председател на Solutions Journalism Network и декан

Дейвид Бордман е председател на Solutions Journalism Network и декан ...

......... общественото отвръща позитивно. Има проучвания в новинарски организации, включително "Сиатъл таймс", където работех, които показват, че читателите са по-активни спрямо този тип журналистика. Те споделят в социалните мрежи, прекарват повече време онлайн, а това потенциално води до повече печалби и по-добри журналистически резултати.Всичко, което трябва да знаете за:Годината 2020 (69)


Защо служители на МВР съдят системата, кога нощният труд ще

Защо служители на МВР съдят системата, кога нощният труд ще ...

......... ходим на съвместни обучения с тях. И ако МВР няма възможност да ги плати, явно ще трябва да ги плащаме ние. Но не е нормално да имаме добро партньорство с политическото ръководство, а в основна пречка в нашите отношения да се явяват дирекции, които са подчинени на това политическо ръководство.


Васил Терзиев © Надежда Чипева Защо Европа няма свой Google или

Васил Терзиев © Надежда Чипева Защо Европа няма свой Google или ...

......... да се подкрепи – и имаш една френска или германска – това веднага ще раздели всички. Много стъпки са направени към това да сме по-обединена Европа, което е хубаво, но различните езици, различните култури, предразсъдъците, историята правят нещата много трудни да се случат – дори и чисто на бизнес ниво.


Богомил Балкански © Надежда Чипева Защо Европа няма свой Google или

Богомил Балкански © Надежда Чипева Защо Европа няма свой Google или ...

......... не е родила Facebook или Google, но броят и значимостта на технологичните фирми, които са тръгнали от там, като Skype и Transferwise, е много по-голям, отколкото би бил статистическият дял на страна с 1 млн. души население. Така че други европейски страни и ЕС могат да почерпят от техния опит.


[EIT] Защо Европа няма свой Google или Amazon? Каква е

[EIT] Защо Европа няма свой Google или Amazon? Каква е ...

......... Ще бъде много трудно за бъдещите служители да продължат да имат висока стойност без дигитални качества. Накратко, ще ни трябва това, което ние наричаме "умението да продължиш да се развиваш". Всичко е свързано, всичко се развива и изисква все повече умения – това е, което ние наричаме Четвъртата индустриална революция.


[EIT] Защо Европа няма свой Google или Amazon? Каква е

[EIT] Защо Европа няма свой Google или Amazon? Каква е ...

......... които казват, че трябва да е точно обратното, и в крайна сметка това е по-скоро въпрос на политически мнения. Мисля, че правителствата трябва да имат роля. Един изцяло свободен пазар не би бил нещо добро и правителството, което "формира", трябва да бъде там. Но инициативата винаги ще остава в "правещите".


- Четвърт век там е дупка, в която са заровени

- Четвърт век там е дупка, в която са заровени ...

......... терен такъв огромен дълг. Това помогна на общината да почне на чисто и да се развива. В следващите години успяхме да закупим нови автобуси за градския транспорт, построихме надлез и нови булеварди, които вече 20 г. не са мръднали и не им е правен ремонт, защото не се налага. /24chasa.bg


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване ВизиткаКейт Фицджералд е президент,

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване ВизиткаКейт Фицджералд е президент, ...

......... хората взимат решения по ирационални причини. Всички, които се занимават с продажби, знаят това. Друго важно в нея е, че Чалдини структурира мисленето на хората в шест категории. Чела съм я три пъти.За какво използвате смартфона си най-често?- Съобщения, имейли и четене – вестници, списания, отделни статии.Интервюто взе Йоан Запрянов


Валентин Гаджев е директор на Териториалното поделение на Националния осигурителен

Валентин Гаджев е директор на Териториалното поделение на Националния осигурителен ...

......... ще изчакаме и потвърждаване от съответните институции в Испания. Води се и досъдебно производство от прокуратурата срещу тези действия за източване на системата на държавното обществено осигуряване. Тоест, още няма върнати от тези 280 000 лева? Не. Действително още не е започнал процесът по връщане на парите. Интервю на Анита Чолакова


Три години след учредяването на

Три години след учредяването на "Да, България" партията има представителство ...

......... се вижда, нито ще е бързо, нито ще е славно, нито ще е лесно, но трябва да устоим. И първото, което трябва да научим, е на повече търпение едни към други и към различията си в името на това, което ни обединява - волята за свободна и модернизираща се България.


Електронните устройства са част от живота ни, но е важно

Електронните устройства са част от живота ни, но е важно ...

......... трябва да следваме такава рутина всеки ден в училище, но и вкъщи. Мога съвсем ясно да видя, че повечето деца не се учат на това вкъщи и после се учудваме защо не искат да изпълнят дадена задача в час. Вие, родителите, носите отговорност децата ви да са работливи, последователни, организирани.


През последните години в България излязоха доста филми, попадащи в

През последните години в България излязоха доста филми, попадащи в ...

......... насочил основно филмът? Максимално широка или "таргетирана"? Мисля, че всеки с чувство за хумор ще оцени филма. Особено, ако има отношение към киното като явление. Надявам се пубиката да остави настрана предразсъдицте и да даде шанс на филма, вместо да си формира мнение на база предишни провали на други творци.


Вдовицата, която вдъхнови основния персонаж в серила на HBO “Чернобил“,

Вдовицата, която вдъхнови основния персонаж в серила на HBO “Чернобил“, ...

......... се свържат с мен, но не са успели. Казаха още, че искат да ми платят 3 000 долара, а когато попитах защо искат да ми дадат тези пари, казаха „Просто защото съществуваш“. Отговорих, че никой не дава пари за нищо. Реших, че е измама.“, разкри още Людмила Игнатенко.    


Джейми Бартлет © Pelle Sjoden ВизиткаДжейми Бартлет е директор на Центъра

Джейми Бартлет © Pelle Sjoden ВизиткаДжейми Бартлет е директор на Центъра ...

......... разговарял с нея от изчезването й, но някак не ми се вярва. Може би следващите месеци ще са ключови. Но със сигурност ако сега я заловят и има дело в САЩ, залата ще е пълна. Докато ако беше преди година, не знам дали щеше да е така.Интервюто взе Николай Стоянов


Според Вълев в едно все по-технологизирано общество науката и критичното

Според Вълев в едно все по-технологизирано общество науката и критичното ...

......... да намерят практическо приложение. "Целта ми е да разполагам с най-модерните лазери и да продължавам да обикалям света в търсене на най-новите материали, чиито тайни да разгадая. Всеки ден научната фантастика се превръща в реалност около нас. За всеки, който е фен на жанра като мен, това е сбъдната мечта".


Наков предпочита термина дезинформация пред

Наков предпочита термина дезинформация пред "фалшиви новини", тъй като дори ...

......... е невярна, особено ако тя подкрепя нещо, в което този човек вече вярва. Но ако му покажем самата манипулация и пропагандни техники, един интелигентен човек ще започне сам да си прави изводи. Няма нужда да натиснем главата на коня, за да пие вода, достатъчно е да го заведем до реката..."