За първи път в България Стопанският факултет на Софийския университет

За първи път в България Стопанският факултет на Софийския университет ...

......... технологии за решаване на този казус по модерен и приемлив за бизнеса, а и за държавата начин. Имаме и конкретни предложения, които сме споделяли публично и се надяваме да бъдат обмислени. Към момента обаче, готовността ни за диалог относно виртуалния POS и всички други предложения, които имаме, са по-скоро игнорирани.


Емоционален, взискателен, и

Емоционален, взискателен, и "горящ" в професията си. Такова усещане създава ...

......... разтопите сърцето на най-взискателния кулинарен критик? Всяко класическо ястие, сготвено с прецизност и съвършеност.Кой ще отпадне и кой ще продължи, предстои да разберем в идните месеци – вторият сезон на Hell’s Kitchen стартира на 26 февруари в 21.00 ч. само по NOVA. Актуални новини ще откриете на , както и на .


Любо Нейков е един от най-обичаните съвременни български актьори. Комедийният

Любо Нейков е един от най-обичаните съвременни български актьори. Комедийният ...

......... началото на година искам да пожелая на всички читатели на да са много здрави, много щастливи, много усмихнати, много позитивни, да бъдат много обичани и да обичат, защото сила се иска, за да набиеш някой и да счупиш нещо, за всичко останало е необходима само любов. Интервю на Милена Славкова


В центъра на проекта за „Национална стратегия за детето 2019-2030“

В центъра на проекта за „Национална стратегия за детето 2019-2030“ ...

......... да вземем. Жълтата – да вземем всички предвид, а когато светне зелената вече да сме позитивно надстроени и да се обединим всички и да бъдем заедно до детето, защото те го заслужават. Нашите деца трябва да имат щастливо детство и ние да сме адекватни до тях в нашата подкрепа. /БГНЕС


Все повече бизнеси в Европа започват да разбират, че онлайн

Все повече бизнеси в Европа започват да разбират, че онлайн ...

......... гарантирам, че процентът е сравнително нисък. Много компании тепърва започват да навлизат в онлайн търговията, а има и много, които започват и бързо се предават, защото силно подценяват този тип бизнес. Трябва да е ясно, че продажбите онлайн са специфично нещо и за него се изискват познания, ресурси и търпение.


За четвърта поредна година програмата Регионален грант на Виваком дава

За четвърта поредна година програмата Регионален грант на Виваком дава ...

......... 9 природни забележителности и местности; създадени условия за развитие на екосъобразен туризъм в 4 места; спасени кестени в 3 града. Примерите са много, но и тези показват, че програмата е успяла да постигне една от основните си цели, а именно да даде скорост на идеи в полза на малките общности.Преформатирането на изборния кодекс от Народното събрание изкара представители на

Преформатирането на изборния кодекс от Народното събрание изкара представители на ...

......... Атанасов вариантите в тази ситуация са два: "Или Цветанов съзнава неспособността на българската система за сигурност да ни защити от руски хибридни атаки, или се притеснява, че могат да загубят изборите (ГЕРБ - бел. ред.) и да се опитат да прехвърлят на хибридни атаки тази загуба". Сподели с твоите приятели


Интервю с Вержиния Джевелекова, мениджър връзки с обществеността във Филип

Интервю с Вержиния Джевелекова, мениджър връзки с обществеността във Филип ...

......... би трябвало да насочи регулаторните органи, че е нужен нов алтернативен път, които да допълни стратегиите за отказ и превенция. Този път вече се прокарва и строи с помощта на новите технологии и науката, и това е новият път без дим.  Интервюто се публикува с подкрепата на Филип Морис България.


Случвало ли ви се е някой, докато ви говори или

Случвало ли ви се е някой, докато ви говори или ...

......... не само го имам, но и го осъзнавам. Нося го достойно на раменете си, раздавам. Абсолютно без умора, безвъзмездно... Любовта за мен не е на 14-и февруари. Тя за мен е моята съдба. Радвам се, че съм посланик на любовта толкова години. Хората това виждам в мен, в моите песни.


Крайни мнения, ожесточени дискусии и множество честитки и снимки ни

Крайни мнения, ожесточени дискусии и множество честитки и снимки ни ...

......... си за любовта и да осъзнаем, че можем да изпитваме любов във всеки един момент от живота си, независимо от обстоятелствата, като започнем от любовта към себе си. Ако успеем да го направим, всичко около нас започва да се променя към добро, защото когато излъчваме любов постигаме хармония с Вселената.


Инж. МSc. Александър Чобанов ръководи екип от ИТ специалисти, които

Инж. МSc. Александър Чобанов ръководи екип от ИТ специалисти, които ...

......... като у нас до момента няма производство на машини!?Ако не за тези избори, то за следващите би трябвало чрез въвеждането на машини да се прекрати историята със съмнителния вот. Това ще помогне на България не само да гарантира честни избори, а да нямат мотив чужденците да не инвестират у нас.Интервю, специално за българските читатели с Алекс Банаян, авторът на

Интервю, специално за българските читатели с Алекс Банаян, авторът на ...

......... знаеш кое е добре за тях. 4. Недей да прекаляваш с имейлите. Това наистина дразни хората. Какво следва за Алекс Банаян? За мен публикуването на „Третата врата“ е първата стъпки към вдъхновяването на младите да повярват във възможностите си и ще се отдам на тази мисия и през следващите години.


Проф. Лазар Копринаров е университетски преподавател, философ и дипломат. Посланик

Проф. Лазар Копринаров е университетски преподавател, философ и дипломат. Посланик ...

......... е жалко, че от няколко години няма българско посолство в Каракас. Българинът Теодоро Петков с корени от Пазарджишко е забележителна фигура. Имах 2-3 срещи с него. През 1998 г. Теодоро Петков беше вторият човек в управлението на Венесуела - вицепремиер, отговарящ за икономиката. Имах отлични впечатления от този далновиден политик.


Какво накара Шефкет Чападжиев да дари 1 млн. лева на

Какво накара Шефкет Чападжиев да дари 1 млн. лева на ...

......... се движил от мисълта, ако дам и един долар, да бъде полезен за всички в България, независимо какви хора са - бедни или богати, бели или черни, християни или мюсюлмани. Всички те за мен са под общ знаменател.  Цялото интервю с Шефкет Чападжиев слушайте тази вечер в "Денят на Дарик"


Деян Каменов или просто Дидо и е един от съвременните

Деян Каменов или просто Дидо и е един от съвременните ...

......... забравям скоро това усещане, да го държа в едно ълълче в съзнанието ми. Трябва да сме благодарни за това, което имаме и да сме наясно, че е възможно да живеем в много по-сурови условия и пак да правим това, което обичаме и всичко да е наред. Интервю на Милена Славкова


Г-жо Джинева, как установихте, че липсват пенсионни досиета? През 2013

Г-жо Джинева, как установихте, че липсват пенсионни досиета? През 2013 ...

......... момент показва движението на едно пенсионно дело и кой отговаря за него. Така че през 2019 г. това не може да се случи или вероятността е силно ограничена. %%%%%%%%% АКЦЕНТ: Бе изтекъл срокът за налагане на дисциплинарна отговорност. Служителят е бил от по-горните нива - контрольор по отпускане на пенсии.Вяра Церовска е кмет на община Перник от 2015 г.

Вяра Церовска е кмет на община Перник от 2015 г. ...

......... нови камери, подобрихме графика. Тази година ни предстои да реализираме два великолепни проекта по ОПРР, най-големият от които е "Интегриран градски транспорт" с цялостна промяна в транспорта с нови тролейбуси по основните линии. Ще направим два блока за социални жилища. Така, че най-хубавото за Перник предстои. Интервю на Анита Чолакова


Животът на Тасула Зисаки-Хили е достоен за филм. Гъркиня с

Животът на Тасула Зисаки-Хили е достоен за филм. Гъркиня с ...

......... била табу в Гърция, после пък я преиначават грубо. Днес имаме истински обективна история на гражданската война благодарение на проф. Гьоргос Маргаритис от Солунския университет. Всеки народ трябва да знае историята си - за съжаление още не сме научили тази азбучна истина и допускаме същите грешки. Особено ние на Балканите!


Мис България 1998 Наталия Гуркова се запознава с бъдещия си

Мис България 1998 Наталия Гуркова се запознава с бъдещия си ...

......... Първият конкурс беше на шест години, едва ли като порасне ще иска това. Предстои да видим. - Кои спомени Ви нараняват дълбоко? А кои Ви правят щастлива? - Човешката несправедливост и алчност са непоносими. Щастлива ме правят децата ми, нищо не може да се сравни с щастието да бъдеш майка.


Визитка: Зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов е роден в

Визитка: Зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов е роден в ...

......... търсим нови варианти. Сигурно има още какво да се направи, но пак казвам – добре е всеки вкъщи да разговаря по темата с възрастните си близки. Деца, внуци, роднини – нека обясняват, за да предпазват бъдещи жертви, да се предотвратяват следващи успешни опити. Ние сами няма как да се преборим.


На 5 май българите във Великобритания ще се включат в

На 5 май българите във Великобритания ще се включат в ...

......... че всички живеем във взаимно-обвързан свят и имаме еднакви проблеми. Този възход на крайно-десните в Европа и този тон на нетърпимост към бежанци, чужденци, гей-обществото, мюсюлманите е изключително тревожен. В България всички тези общности присъстват, имаме голяма мюсюлманска общност у нас. Толерантност, търпимост и разбиране се възпитават. Това е бъдещето.


Доц. Антоний Гълъбов е един от най-авторитетните социолози и политолози.

Доц. Антоний Гълъбов е един от най-авторитетните социолози и политолози. ...

......... да вдигнат хоризонта нагоре. За да не пропуснем шанса да проектираме собствените си очаквания за развитието на България в контекста на бъдещия ЕС. Все пак имаме основание за крехък оптимизъм за бъдещето на ЕС - изглежда, че популистката вълна започва да спада, но това не означава, че е окончателно преодоляна.


Доц. Стефан Шилев е директор на РИОСВ - Пловдив от

Доц. Стефан Шилев е директор на РИОСВ - Пловдив от ...

......... - Какъв процент от наложените санкции от РИОСВ - Пловдив се обжалват в съда и наказанията падат? - През последната година като директор на РИОСВ - Пловдив съм издал 84 наказателни постановления, от които са обжалвани около 30%. Само две от тях са отменени на последна инстанция от българския съд.


Проф. Лазар Копринаров е университетски преподавател, философ и дипломат. Посланик

Проф. Лазар Копринаров е университетски преподавател, философ и дипломат. Посланик ...

......... е жалко, че от няколко години няма българско посолство в Каракас. Българинът Теодоро Петков с корени от Пазарджишко е забележителна фигура. Имах 2-3 срещи с него. През 1998 г. Теодоро Петков беше вторият човек в управлението на Венесуела - вицепремиер, отговарящ за икономиката. Имах отлични впечатления от този далновиден политик.


Доц. д-р инж. Румен Драганов е член на контролния съвет

Доц. д-р инж. Румен Драганов е член на контролния съвет ...

......... реформа. И смятам, че много скоро ще се случи. До 2022 година вие ще плащате всичко с телефона си. Не е толкова фантастично. Сега като тръгнете за Германия и се качите на самолета, какво правите - изваждате си телефона и показвате кода. Същото ще се случва в таксито, в магазина.


Красимир Гаджоков е инженер по компютърни технологии. Старши консултант е

Красимир Гаджоков е инженер по компютърни технологии. Старши консултант е ...

......... Дали има видими организирани "вериги" от издания, чиято цел с това "препечатване" е да повторят фалшиви новини, клевети или други неетични твърдения толкова много и "нашироко", че да създадат фалшиво усещане за "истинност". Защото, особено днес, се потвърждава мисълта, че повторената многократно лъжа започва неусетно да се приема за истина...


Доц. Юлиян Станчев е председател на Областния пчеларски съюз в

Доц. Юлиян Станчев е председател на Областния пчеларски съюз в ...

......... от много пчелари от България и от целия Балкански полуостров. Както винаги, ще бъдат представени технологични новости, различни видове оборудване за пчеларството и др. Проблемът на изложението е, че в града няма подходяща сграда за него. Ако имаше по-голяма сграда, можехме да поканим много повече участници. Интервю на Ангел Атанасов


Визитка Георги Коритаров е един от най-ерудираните български журналисти аналитици.

Визитка Георги Коритаров е един от най-ерудираните български журналисти аналитици. ...

......... параметрите на тази инициатива можем да покажем европейски модели. Не се притеснявайте за изписаните критики по откриването. Само си представете как птичките украсяват паметниците с естествен полет, но тази украса не отнема от яркостта и величието на мемориалите. А шансът да имаме първа европейска столица на културата е безспорно обнадеждаващ.


Петър Стоянов е един от създателите на СДС в Пловдив

Петър Стоянов е един от създателите на СДС в Пловдив ...

......... на нашето рок поколение: Личо Стоунса, Тето, Наско Куфара, Гого Алаина, Ванко Филибето, Ванкиша, Чоко… Но годината на културата е в началото си и имаме време за всичко. Ако младите организатори не ги познават, да ми се обадят - ще ги свържа лично с тях. Снимка на Руслан Донев, БТА


Най-после! Ловци на фалшиви новини в нета Красимир Гаджоков е

Най-после! Ловци на фалшиви новини в нета Красимир Гаджоков е ...

......... Дали има видими организирани "вериги" от издания, чиято цел с това "препечатване" е да повторят фалшиви новини, клевети или други неетични твърдения толкова много и "нашироко", че да създадат фалшиво усещане за "истинност". Защото, особено днес, се потвърждава мисълта, че повторената многократно лъжа започва неусетно да се приема за истина...


Съчувствието е като извор сред пустинята на тъгата. Съчувствието не

Съчувствието е като извор сред пустинята на тъгата. Съчувствието не ...

......... оплаквате, тъй човекът срещу вас може да е дори по-зле от вас. Ако пък решите да изслушате приятел за пореден път, опитайте се после и вие да вземете думата. Ако от това последват пълна апатия и липса на интерес… следващия път без угризения си догледайте сериала. Автор: Здравка Миткова /woman.bg


Добри резултати и успех в житейските пътища се достига чрез

Добри резултати и успех в житейските пътища се достига чрез ...

......... изборите, за да се манипулират българските избиратели. Асеновградчанинът твърди, че ромските къщи там са били разрушени без да се спазват съответните процедури, "и то в зимен период, а в същото време, съгласно Конституцията на Република България тези граждани са защитени от закона за периода от 1-ви ноември до 1-ви април".


"Ръстът на инвестициите надхвърля 1 млрд. евро.""Трябва да се отчита,

"Ръстът на инвестициите надхвърля 1 млрд. евро.""Трябва да се отчита, ...

......... през 2017 година. В момента е член и  на управителния съвет на Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници. Има богат натрупан опит в сферата на корпоративното управление, като е бил и в ръководните органи на редица частни и държавни компании от сферата на промишлеността, енергетиката и финансовото управление.


Петър Стоянов е един от създателите на СДС в Пловдив

Петър Стоянов е един от създателите на СДС в Пловдив ...

......... на нашето рок поколение: Личо Стоунса, Тето, Наско Куфара, Гого Алаина, Ванко Филибето, Ванкиша, Чоко… Но годината на културата е в началото си и имаме време за всичко. Ако младите организатори не ги познават, да ми се обадят - ще ги свържа лично с тях. Снимка на Руслан Донев, БТА


ВизиткаПетър Стоянов е един от създателите на СДС в Пловдив

ВизиткаПетър Стоянов е един от създателите на СДС в Пловдив ...

......... българския преход особено мъчителен и остави тежкото чувство за несправедливост. Където има чувство за несправедливост, отсъстват обществената солидарност и съпричастност, а без тях трудно се излиза от национална криза. Но независимо от всичко, следвайки нашите лъкатушения и грешки, България се промени категорично и продължава да се променя в положителна посока.


Гари Стейджър е американски образователен експерт, консултант, учител. Поддръжник е

Гари Стейджър е американски образователен експерт, консултант, учител. Поддръжник е ...

......... след това моята очевидна липса на талант ме застигна и си промених мнението. Което също е окей. Мисля, че светът е малко по-прощаваш и гъвкав, отколкото си мислим. И че това да се научиш да бъдеш добър в нещо има склонност да продължава и в други сфери. Източник: В. Капитал


Уроци в музея - мисия (не)възможна Мария Карадечева е главен

Уроци в музея - мисия (не)възможна Мария Карадечева е главен ...

......... ние сме локализирали зали за образователни програми. -Бариера ли е входният билет? - И това трябва да е част от по-дългосрочна подкрепа, не само по проекти. Повечето музеи вече имат образователна дейност. Като започнат в 1. клас, трябва децата в следващите година да минат през музея по няколко различни теми.


Тревога! Идва опасност от наводнения Здравко Димитров, областен управител на

Тревога! Идва опасност от наводнения Здравко Димитров, областен управител на ...

......... знаят какво трябва да се направи. За съжаление всичко пак опира до финансиране. Да се надяваме, че няма да има наводнения, с този сняг и тези дъждове, които валят, да бъде всичко нормално. От една страна, е добре за реколтата, от друга страна - не може да се контролира природата.


Двата циклостилни тома с над хиляда страници общо бяха оставени

Двата циклостилни тома с над хиляда страници общо бяха оставени ...

......... извод - извън възможната носталгия, прагматично? Дали е възможно да бъдем пак световен фактор в производството на храни? Не само е възможно. Задължително е. Вече казах - нужна е нова аграрна политика. Нужни са хора - визионери, които могат да я разработят и да я осъществят. Интервю на Веселина Божилова


Новият изпълнителен директор на сдружение

Новият изпълнителен директор на сдружение "Бизнесът за Пловдив" Александър Стайков ...

......... вандалски прояви няма. Видеокамери ще бъдат поставени на Сахат тепе, а след ремонта - и на Бунарджика. Благодарение на Центъра за видеонаблюдение към "Общинска охрана" помогнахме на полицията за разследване на кражба на автомобили. От видеонаблюдението има голяма полза и се надявам, че Община Пловдив ще продължи да го разширява.


Елин Радев е кмет на община Доспат за втори мандат.

Елин Радев е кмет на община Доспат за втори мандат. ...

......... година финансиране от 2 млн. лв. град Доспат и селата Бръщен, Црънча и Барутин на 100% ще бъдат асфалтирани. Остават за близо 2 млн. лева, които трябва да осигурим за селата Касъка, Любча и Змейца - това са. Направим ли и тях, на 100% улиците в общината ще бъдат асфалтирани.


Един от най-обичаните съвременни автори – Добромир Банев, ще отпразнува

Един от най-обичаните съвременни автори – Добромир Банев, ще отпразнува ...

......... не спира да се надява на споделеност. Кои са Вашите вдъхновители и учители в творчеството? Ще спомена само част от мъртвите, за да не обидя някои от живите: Яворов, Вапцаров, Дебелянов, Емили Дикинсън, Шекспир, Марина Цветаева… Не мога да изброя всички, но съм им благодарен за това, което ми дадоха.


Георги Димов е кмет на община Божурище четвърта година. Той

Георги Димов е кмет на община Божурище четвърта година. Той ...

......... Имаме безплатен фитнес за отличниците, даваме по 500 лв. за всяко новородено дете. Имаме социална програма с 80 лични асистенти, които по европрограма се грижат за болни и получават възнаграждение. Във всяко село сме направили по една улица, тази година ще направим по още една. Интервю на Анита Чолакова    


Вратите на нашите служби са винаги отворени, всеки гражданин може

Вратите на нашите служби са винаги отворени, всеки гражданин може ...

......... бутилка в съд с вода и я загрявал с нагревател, без да ползва газ от нея. При пълна бутилка с пропан-бутан, когато температурата се повиши с 1 градус, налягането се повишава с 4 атмосфери. При последвалия взрив прозорците станаха на сол, а работниците оцеляха просто защото бяха отишли за цигари.


Швейцарският драматург и белетрист Макс Фриш (1911-1991) има необикновена творческа

Швейцарският драматург и белетрист Макс Фриш (1911-1991) има необикновена творческа ...

......... чакам да се отвържа. Знам, че трябва да го направя сама. Няма кой друг да ме отвърже. Няма кой да ме пришпори в галоп. Аз съм и конят, и ездачът. Юздите са в ръцете ми и е време отново да усетя как вятърът диша в лицето ми и разлюлява гривата.


Предприемачеството в България се развива динамично в последните години и

Предприемачеството в България се развива динамично в последните години и ...

......... компаниите към растеж. Търсим предприемачи, които са проактивни в личната си промяна и в развитието си. Тези, които стоят в зоната си на комфорт, не са нашите хора, защото не са готови да приемат знания, промяна и инвеститори. Целта ни е да влагаме в растящи компании с малко по-големи размери.


Швейцарската компания „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД има завод

Швейцарската компания „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД има завод ...

......... от евентуално излизане на Великобритания от ЕС. Това означава, че клиентите ни вече имат стратегия, как да се справят с това, което улеснява нашата задача. Но има известен риск, че неконтролираният Brexit може да отслаби икономиката на Европа. Надявам се, че и двете страни ще стигнат до общо решение накрая.


Гари Стейджър е американски образователен експерт, консултант, учител. Поддръжник е

Гари Стейджър е американски образователен експерт, консултант, учител. Поддръжник е ...

......... но след това моята очевидна липса на талант ме застигна и си промених мнението. Което също е окей. Мисля, че светът е малко по-прощаваш и гъвкав, отколкото си мислим. И че това да се научиш да бъдеш добър в нещо има склонност да продължава и в други сфери.Източник: В. Капитал


ВизиткаПрофесор д-р Мирослава Кортенска е театрален критик, културолог и медиен

ВизиткаПрофесор д-р Мирослава Кортенска е театрален критик, културолог и медиен ...

......... тоталитарно време?! Трябва да забравим тази криворазбрана цивилизация, ако наистина искаме да сме европейци. И въобще цялото това чуждопоклонничество! Време е да развием духа, който има нашият град - това е нормалното европейско поведение. Тогава емблеми на Европейска столица на културата ще са събития с друг вкус, с друго звучене!


Йоана Буковска-Давидова е една от най-талантливите и красиви български съвременни

Йоана Буковска-Давидова е една от най-талантливите и красиви български съвременни ...

......... щастлива в любимата си професия". Когато спреш да се самообвиняваш, се учиш да живееш тук и сега, да се наслаждаваш на пълно на всеки момент с любимите си хора. Това е един от най-големите уроци на „Променяне" - как да се научиш да живееш смислено и пълноценно тук и сега.


Ръководителят на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) към

Ръководителят на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) към ...

......... 19 деца са починали от грип? -Както ви казах, всяка година загиват хора от грип, независимо в коя държава живеят или каква е здравната им система. Все пак колкото една държава е по-богата и с по-съвършено и достъпно здравеопазване, толкова по-добре тя се справя с профилактиката и лечението на пациентите.


Сезонът на грипа и настинките е. По този повод разговаря

Сезонът на грипа и настинките е. По този повод разговаря ...

......... да му имаш доверие, а не да четеш от интернет и да се самолекуваш. Това не е рецепта да сготвиш ядене, а човешки организъм. Говорим за здравето на човека и всеки трябва да се отнася много отговорно към здравето си и да вярва на реални лекари и на реални източници.


Здравка Евтимова: За да оцелеем, правим сърцата на камъни. Но

Здравка Евтимова: За да оцелеем, правим сърцата на камъни. Но ...

......... страхотно се съкрушава и пада. Затова си мисля, че ако нещо съм написала и ако съм благодарна, е когато човек го прочете и каже: "Абе, гледай, няма смисъл да се мазня на този. Няма смисъл да съм такъв човек - легнал. Аз съм много по-силен и достоен, като се изправя".


Интервю с Евелина Славкова, социолог, съосновател на Изследователски център „Тренд“

Интервю с Евелина Славкова, социолог, съосновател на Изследователски център „Тренд“ ...

......... може да се наблюдава - да кажем така - „феноменът 15/15“. Нека припомним още един факт, който мисля, че ще наблюдаваме и при тези избори, например ДПС не толерират преференциите. През 2014 г. изключиха двама депутати, които са водили кампания чрез преференции. Да кажем, че и това ще е интересно.


Защитата на личните данни ще продължи да бъде голям проблем

Защитата на личните данни ще продължи да бъде голям проблем ...

......... това идва и енергетиката – няма да избегнем големите проблеми с промените в климата без масови иновации в много части на реалната икономика. Така че иновациите са това, което променя правилата на играта и много директори се оказват изненадани, след като осъзнават, че не ги вкарват достатъчно в компаниите си.


Разпространението на грипната епидемия в България достигна връхната си точка

Разпространението на грипната епидемия в България достигна връхната си точка ...

......... 21-22 градуса по Целзий. Температурата, при която се къпят новородените е 24 градуса. Всяко преминаване на тези граници изнежва организма и разликата с външните отрицателни температури води да заболявания. Каляването, естествено е важно. Зимните спортове и чистият въздух укрепват организма, но след изпотяване трябва дрехите да се сменят със сухи.


Доц. Тонев завършва Медицински университет, София, през 1994г. През 1995

Доц. Тонев завършва Медицински университет, София, през 1994г. През 1995 ...

......... лечение. Затова е възможно с развитието на медицината да се появят нови методики и практики за лечение, не само на венозните заболявания, но и на съдовите проблеми като цяло. Но ние сме отворени за нововъденията и модерна болница като нашата, съм сигурен, може да бъде сред лидерите в тази сфера.


Ръководителят на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) към

Ръководителят на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) към ...

......... САЩ 19 деца са починали от грип?-Както ви казах, всяка година загиват хора от грип, независимо в коя държава живеят или каква е здравната им система. Все пак колкото една държава е по-богата и с по-съвършено и достъпно здравеопазване, толкова по-добре тя се справя с профилактиката и лечението на пациентите.


Димитър Аврамов е политолог и публицист. Кореняк пловдивчанин, завършил политология

Димитър Аврамов е политолог и публицист. Кореняк пловдивчанин, завършил политология ...

......... реформи, все по-малко страни ще вярват в ЕС и вероятно в десетилетието между 2020-а и 2030-а ще има доста промени в структурата на Съюза. Не бива да бъркаме ЕС с ресторант, в който всички се веселят до безкрай - след веселието всеки трябва да излезе и да отиде на работа.


По неофициална информация българите във Великобритания са над 250 000

По неофициална информация българите във Великобритания са над 250 000 ...

......... ни в Лондон особено сега, там служителите нямат капацитета да се заемат с голямата ни общност, пръсната из цяла Великобритания – в Шотландия, Ирландия и т.н. Наложителна е широка разяснителна кампания от тяхна страна. Темата за българите в чужбина трябва да бъде в центъра на политическия дебат. А не е.


Боряна Узунова е управител на Кризисния център за жени, жертви

Боряна Узунова е управител на Кризисния център за жени, жертви ...

......... и напълно обзаведена кухня, спалните също са комфортни и приятни. Създават се необходимите условия и нещата вървят в правилната посока. Остава един проблем - няма достатъчно програми и работа с насилниците. Колкото и да се работи с жертвите, насилниците си остават същите и в бъдеще могат да открият друга жертва.


Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 г. Завършила

Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 г. Завършила ...

......... похарчени милиони левове. - Ще се кандидатирате ли за кмет на Пловдив? - Все още не сме взели решение по този въпрос. Предстоят избори за Европейския парламент и след това, до края на юни, ще обявим своето решение и кандидатури. „Съюз за Пловдив“ със сигурност ще участва в предстоящия вот.


Димитър Аврамов е политолог и публицист. Кореняк пловдивчанин, завършил политология

Димитър Аврамов е политолог и публицист. Кореняк пловдивчанин, завършил политология ...

......... реформи, все по-малко страни ще вярват в ЕС и вероятно в десетилетието между 2020-а и 2030-а ще има доста промени в структурата на Съюза. Не бива да бъркаме ЕС с ресторант, в който всички се веселят до безкрай - след веселието всеки трябва да излезе и да отиде на работа.


Павлина Герина е председател на Алианс на българските акушерки. Професионалният ѝ

Павлина Герина е председател на Алианс на българските акушерки. Професионалният ѝ ...

......... първите орисници. Думите, изречени от техните уста отварят пътя на новия живот. Ние сме благословени с тази професия. Благославяйте всяка родила се рожба в ръцете ви! На бъдещите майки искам да кажа: потърсете своята акушерка и ѝ се доверете. Тя с любов, като майка ще ви подкрепя през целия живот!


Жертвата на домашно насилие приема съпруга си за господар Семейните

Жертвата на домашно насилие приема съпруга си за господар Семейните ...

......... и напълно обзаведена кухня, спалните също са комфортни и приятни. Създават се необходимите условия и нещата вървят в правилната посока. Остава един проблем - няма достатъчно програми и работа с насилниците. Колкото и да се работи с жертвите, насилниците си остават същите и в бъдеще могат да открият друга жертва.


Проф. д.и.н. Свилен Стефанов е български историк на изкуството, критик,

Проф. д.и.н. Свилен Стефанов е български историк на изкуството, критик, ...

......... нахално. - Абсолютно всичко ли може да си позволи съвременното изкуство? Трябва ли да има допустим праг и цензура за прекалено дръзко артпредизвикателство? - В изкуството вече е правено всичко, за което можете да си помислите. Праг трябва да има само пред откровените тъпотии, дори когато ги преобличат като изкуство.


Темата за ромската интеграция стана отново приоритет след случая

Темата за ромската интеграция стана отново приоритет след случая "Войводиново". ...

......... също настоявали да е с добро образование, макар че те са с основно. Не е усетил дискриминационно отношение към него, дори повече от приятелите му са българи. Спомня си само случая от 8 април.Не се притеснява от произхода си: "Като ме питат, казвам, че съм циганин". Интервю на Йорданка Калчева


Иван Колев Вуцов роден на 11 декември 1939 г. Един

Иван Колев Вуцов роден на 11 декември 1939 г. Един ...

......... - добре, но аз не виждам алтернатива на Боби Михайлов, макар че се спекулира и с името на Васил Божков. - Вие ме подсетихте. А за него какво ще кажете? - Изключително силен играч. Интервюто е правено през 2009 г. по случай 70-годишнината на Иван Вуцов. Мир на праха му!


На 21 януари 2019 е официалното завръщане на емблематичното Радио

На 21 януари 2019 е официалното завръщане на емблематичното Радио ...

......... една от най-модерните медийни организации, която има над 1000 журналисти в над 20 държави. Главен редактор на българската секция е Татяна Ваксберг. Привлякохме още утвърдени имена като Полина Паунова, Борис Митов, Ивайло Везенков. С нас ще работят и по-младите колеги Елица Симеонова и Теодора Бързакова. - Успех на "Свободна Европа"!


Найджъл Фараж е бившият лидер на Партията за независимост на

Найджъл Фараж е бившият лидер на Партията за независимост на ...

......... ако Брекзит се случи, какво ще правите без главната мисия в живота си? - След всичките тези 25 години, през които съм бил в окопите на политиката, ако не ми се налага да съм там, много ще се радвам. Ще прекарвам повече време в пъба и животът ще бъде чудесен. (смее се)