През изминалата седмица заместник-министърът на външните работи на Иран д-р

През изминалата седмица заместник-министърът на външните работи на Иран д-р ...

......... Ако не беше "Хизбула", сега още щяхме да сме свидетели на един Южен Ливан под окупацията на Израел. Израел е окупационен режим. Извършил е безброй престъпления срещу Палестина, Ливан и други държави. Обвиненията, които Израел отправя към Иран, имат за цел да избягат от отговорността, която имат за своите престъпления.


Целта ни на европейско ниво е на основата на Консервативния

Целта ни на европейско ниво е на основата на Консервативния ...

......... директорите бе съобщено, че тя няма да се финансира от нас и телевизията не е плащала и купувала филмите, които прави. Нямам представа откъде е идвало финансирането. ТВ7 не трябва да се намесва в тази история, защото стотици хора там си изкарваха честно парите с трудови договори”, отсече той.  


- Г-жо Апостолова, откриващото събитие на европейската столица на културата

- Г-жо Апостолова, откриващото събитие на европейската столица на културата ...

......... в разкопания Пловдив, вече се е разочаровал и няма да иска да обикаля като гламав. Така си мисля поне. На самото откриване нямаше повече от 10 000 души, ако и кметът да се бие в гърдите, че били 50 хиляди. Къде ги видя? Пълна самонадеяност! Източник: В-к "24 часа"  


Преди няколко седмици доц. д-р Евген Магда беше гост в

Преди няколко седмици доц. д-р Евген Магда беше гост в ...

......... ще получим нов шанс за нейното възстановяване. Украйна получава такъв шанс само когато стават титанични изменения на политическата карта на света. Какви са мащабите на руските амбиции - европейско или световно господство?Мисля, че Русия би се примирила с конкуренцията на САЩ или Китай, но не и с тази на Европа.


Камерна опера Благоевград е пред закриване, както вече news.bg съобщи.

Камерна опера Благоевград е пред закриване, както вече news.bg съобщи. ...

......... Благоевград като опера и отстояването на оперното изкуство в България. Въпреки всички тези умишлени действия за закриването на операта, ние сме категорични, че с подходящо ръководство, план и финансиране Камерна опера може отново да поставя собствени оперни заглавия и да допринася за духовното и културно ограмотяване и възпитаване на обществото.


В началото на следващата година предстои гласуването на предложението за

В началото на следващата година предстои гласуването на предложението за ...

......... директивата бъде приета, платформите ще адаптират общите си условия съобразно новите правила и ще изключат всяка отговорност спрямо потребителите си заради невъзможността на последните да споделят съдържание по свой избор. Свободен ли ще бъде интернет след приемането на текстовете?Ще бъде много по-малко свободен, отколкото е сега. В това съм категоричен.След няколко бурни седмици на протести, тази седмица Народното събрание

След няколко бурни седмици на протести, тази седмица Народното събрание ...

......... като организационни метоприятия по всяко време. Друг е въпросът за тази кампания дали ще са достатъчни акционни действия, или ще има дефицит на трайни нагласи и позитивно възприемане на БСП, като носител на по-добро управлението за страната. За това е нужна дългосрочност и последователност, а не набързо скалъпени предизборни лозунги.


В последните дни темата за АЕЦ

В последните дни темата за АЕЦ "Белене" отново стана актуална, ...

......... АЕЦ е в периферията на страната, електроенергията от нея се доставя по електропроводи, а те лесно могат да бъдат извадени от строя. Има много други сценарии, включително и за причиняване на аварии с катастрофални радиологични последици, но не искам да ги излагам, за да не правим школа за ядрени терористи.


През последните дни обстановката около Обединените патриоти стана отново напечена.

През последните дни обстановката около Обединените патриоти стана отново напечена. ...

......... от МО за нощувки на военни в хотела на Валери Симеонов? Димитър Байрактаров: Аз само питам, а те са длъжни да отговорят, защото документите са повече от любопитни! Моля ви да публикувате точно моите въпроси, а и се надявам, че вече разбрахте защо Сидеров прави джентълменска услуга на Каракачанов?   


В деня, в който news.bg отбелязва своя 20-годишен юбилей, разговаряме

В деня, в който news.bg отбелязва своя 20-годишен юбилей, разговаряме ...

......... медия от друг тип. За България е хубаво да има повече такива медии, защото като че ли повечето медии са други медии. Така че, страхотно съм доволен, това е кауза за мен, ще продължавам да го следя, ще идвам при вас, вие ще идвате при мен. Успех желая на news.bg!


Стефан Цанев и Доротея Тончева ще се поклонят заедно пред

Стефан Цанев и Доротея Тончева ще се поклонят заедно пред ...

......... горчивия хап на подарената свобода?Тук, днес и сега, мога само да добавя предупреждението на Макиавели, изречено преди 500 години, което не трябва да ни дава покой нито ден, нито час: „Народ, привикнал да живее под властта на владетел, и благодарение на случая станал свободен, трудно може да запази свободата си."Управляващите рисуват в розово, че всички ще живеят по-добре, но

Управляващите рисуват в розово, че всички ще живеят по-добре, но ...

......... издържи.- Много или малко са 1,3 млрд. лв. за социални разходи през 2019-та?- Свръхочакванията идват от общия розов фон, който рисуват управляващите. И изводът е, че едва ли не всеки човек ще усети по-доброто качество на живот. Боя се, че много хора няма да усетят това и ще бъдат разочаровани.


Не трябва да събираме родители във време, което им е

Не трябва да събираме родители във време, което им е ...

......... със здравето. Радвам се, че в новите учебници са записани уроци, свързани както с наднорменото тегло, което е значителен проблем за голяма част от децата, така и с анорексията и булимията, включително и със стреса. Учениците, които искат да кандидатстват с биология, трябва да познават най-новите открития в тази област.


Вчера общинският съветник в СОС и лидер на БСП-София Калоян

Вчера общинският съветник в СОС и лидер на БСП-София Калоян ...

......... дела, това може да блокира целия процес, защото въпросът за справедливото им обезщетяване досега не е обсъждан в СОС. Разбира се, ключов е и въпросът кой ще бъде избран за изпълнител на тази отсечка и ще "усвои" милионите. Обещавам на софиянци, че ще търся публични отговори на всички тези въпроси.


 * Ограничение на търговската печалба има само във Венецуела и

 * Ограничение на търговската печалба има само във Венецуела и ...

......... на бъдещето. Надявам се, че до следващата пролет ще бъде в издателствата. С новите технологии, с автоматизацията и отношенията хора - роботи в много сектори се променя изцяло начинът на производство. Книгата ми поставя въпроса как изглежда икономиката на бъдещето, кои държави ще спечелят от нея и в кои сектори.


Защо системата убива хората с увреждания, защо държавата се е

Защо системата убива хората с увреждания, защо държавата се е ...

......... коалиция, ще бъде нещо уникално. Ние ще тръгнем по друг път, България ще тръгне, друг избор няма. Омръзна ми от едни и същи партии и правителства - от корумпирани по-корумпирани. Двамата трябва да си стиснат ръцете и да направят това, от което има нужда България.          Миналата седмица Министерство на здравеопазването изложи идеите си за реформа

Миналата седмица Министерство на здравеопазването изложи идеите си за реформа ...

......... партньори. Как застрахователят може да гарантира здравни грижи за пациенти с хронични заболявания?Всеки ще бъде застрахован според предвидените лимити, независимо от заболяванията, които има. Принципът на равнопоставеност при новия модел всъщност означава, че един болен и един здрав човек "влизат" при равни условия по отношение на достъпа им до услуги.


Не за първи път участвате в Празници на изкуствата Аполония.

Не за първи път участвате в Празници на изкуствата Аполония. ...

......... писателя. Затова се отнасям сериозно към писането, но не се взимам на сериозно като писател. Дори предпочитам да ме наричат фейлетонист. Това не е самоподценяване - напротив, надценявам се. Даже твърде нескромно. Да не забравяме, че и Алеко беше фейлетонист, а написа най-важната книга за българите, по-актуална днес, отколкото навремето...


На 14 юли

На 14 юли "ЧЕЗ Електро България" АД и 5kmrun.bg проведоха ...

......... и от възможността да се снимат на специална фото-стена и да споделят снимката си публично във фейсбук с #We do Green. Весела Кучева получи за своята снимка най-много одобрения и предизвика оживена дискусия по темата, което бе и причината да бъде изненадана с награда от "ЧЕЗ Електро България" АД. Източник:


Само след броени дни ще бъде открито 34-то издание на

Само след броени дни ще бъде открито 34-то издание на ...

......... българската култура, което всяка година представяме, е свързано винаги с бъдещето. Тази година започваме с младите музиканти от Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. Следват студентите от НАТФИЗ, изпълнителите от Музикалната академия, младите писатели, както и майсторските класове по различни специалности, които провеждаме всяка година. Ето, това е бъдещето! Източник:


Баба Дора от с. Шарково, ден след като евтаназираха животните

Баба Дора от с. Шарково, ден след като евтаназираха животните ...

......... "Достойните и честни българи трябва да въстанат, за да се оправи тази държава. Бъдете единни! Борбата за мен не е свършила. Мечтая..никой да не тормози българския народ.`` сподели пред радио 999 за всички Тодорка Сакалиева позната още като Баба Дора. Вижте какво сподели още пред Радио 999 Баба Дора :


Господин Мирчев, в събота БСП представи проекта си „Визия за

Господин Мирчев, в събота БСП представи проекта си „Визия за ...

......... доведе до негативен резултат, подобен на този при здравеопазването. Чрез „Визия за България“ представяме своята алтернатива на тези проблеми, както и да покажем един нов и различен опит за промяна в позитивна насока. Подобна е ситуацията и в икономиката – има региони, в които няма инвестиции и просто... няма държава.


Болклукът отдавна се е превърнал в индустрия за милиарди. Енергоизточник,

Болклукът отдавна се е превърнал в индустрия за милиарди. Енергоизточник, ...

......... в определението кръгова икономика, но няма да се учудя, ако лобито измисли начини и механизми да се впише в тази нова за тях ситуация. Нека не забравяме, че в началото беше "инсинерациятa" (унищожаване на боклука) и в последствие, за да се подобри имиджа се наложи да се преименува в Waste-to-Energy.


Как антимонополният орган вижда концентрация, след като купувач и продавач

Как антимонополният орган вижда концентрация, след като купувач и продавач ...

......... в ЕС и у нас. Като общ принцип КЗК трябва да защитава правата на потребители (клиенти на ел. енергия в случая), но на стр.27 изразява притеснението, че тези клиенти биха се възползвали от по-добрите условия, поради предимството, което КЗК вижда, заради евентуален конкурентен натиск върху други търговци на ел. енергия.


САЩ и ЕС насърчават разработването на продукти без горене на

САЩ и ЕС насърчават разработването на продукти без горене на ...

......... в сравнение с тютюневия дим. В много доклади се добавя, че тази намалена токсичност вероятно води до намалена вреда от употребата на системата IQOS в сравнение с цигарите. Ние също сме публикували над 250 статии и глави от книги в издания с взаимен научен контрол. Източник: Интервю за вк.24 часа


„Метафорично казано, срещата в Хелзинки между президентите Путин и Тръмп

„Метафорично казано, срещата в Хелзинки между президентите Путин и Тръмп ...

......... икономическа сила е най-ефикасната. „Русия на Путин е с една десета от силата на СССР, но водейки далеч по-умна политика и балансирайки върху противоречията на световните политически врагове, се върна като ключов и незаобиколим играч на световната сцена. Путин, метафорично казано, “държи златната акция на световното казино”, смята геополитическият анализатор.


„Избиването на животни без доказателства за здравния им статус е

„Избиването на животни без доказателства за здравния им статус е ...

......... за да проследи 700 огнища в Турция на болестта. Петков подчерта, че обезщетенията са обидно малки и трябва да се намери решение, но и Европа солидарно да участва в него. Той призова президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност, на който да се обсъди ситуацията с чумата.


Основният въпрос за България е дали ще я има, казва

Основният въпрос за България е дали ще я има, казва ...

......... пътувам в страната и да ви кажа честно България все повече заприличва на лошите образци на страна от третия свят. Вижте запустелите села. Вижте т.нар. туристически градове, в които няма нито един надпис на български език, всичките са на лош неграмотен английски. Какво бъдеще можем да имаме така? Източник: epicenter.bg


Ердоган в момента е властелин на всички власти. Това каза

Ердоган в момента е властелин на всички власти. Това каза ...

......... от старата Турция по това, че ще има мощна икономика, ще има нарастващо население, нарастващ пазар. Това обуславя едно голямо развитие на икономиката". Воденски добави още, че Ердоган започва да става един незаобиколим фактор в Близкия Изток: "Той сега е регионален фактор и има амбиции да стане и глобален фактор".


Не може с подменени клакьори, с подменен електорат да отиваш

Не може с подменени клакьори, с подменен електорат да отиваш ...

......... отиваш срещу закон, който осигурява помощите на бедните хора и пенсионерите. Не можеш да саботираш премиера! Но когато става въпрос за оцеляването ан държавата и върховенството на закона, когато става въпрос мафията да не взима 1 милиард от нашия бюджет, ние всички трябва да се обединим", заяви Ревизоро. Източник: Епицентър.БГ


В последната година има повече постъпващи на работа полицаи, отколкото

В последната година има повече постъпващи на работа полицаи, отколкото ...

......... малтретирани. /.../ Всичките са си вършили перфектно работата по определени досъдебни производства, прокурорите са си поддържали обвиненията и са работили в посока доказване на престъпленията. Най-вероятно това е породило тези действия". И тази година има много катастрофи по магистралите, но загиналите са по-малко спрямо същия период на миналата, отчете Маринов.


На фона на куп изказвания за ролята на България като

На фона на куп изказвания за ролята на България като ...

......... хората от Западните покрайнини и особено от района на Босилеград. Наши медици не могат да организират акции там, Белград изпраща военни лекари за по ден-два, а пътят както до по-големите сръбски градове и болници, така и до Кюстендил е труден през зимата. Има и спешни пациенти, които умират по пътя.


Кристиан Гьошев е адвокат. Още от ученик той се впуска

Кристиан Гьошев е адвокат. Още от ученик той се впуска ...

......... в неговата ситуация. Отрича да води съдебните процеси заради финансов интерес, тъй като сумите от тях са прекалено малки, а продължителността на делата дълга. Нарича победите си част от „романтиката в правото“ и съветва хората да се борят за правата си. Цялото интервю гледайте тук или в сайта на Нова телевизия.  


Време е Европейският съюз да се запита дали дългосрочният договор,

Време е Европейският съюз да се запита дали дългосрочният договор, ...

......... обаче Австрия е значително по-близо до западноевропейските държави и има общи интереси с тях, като един от нетните платци в бюджета на Европейския съюз. Така че сме свикнали да хвърляме мостове. Въпросът е дали това може да е успешно и трайно по време на едно шестмесечно председателство", допълни проф. Филцмайер.


Често днес се изисква т. нар. политическа коректност – историята

Често днес се изисква т. нар. политическа коректност – историята ...

......... не защитават интерес на държавата ни в спора за името на Македония. По думите му настоящият македонски премиер Зоран Заев също е македонист, но „от друго котило”. „Македонската нация е създадена от Тито и Коминтерна. Ние отчетохме това национално престъпление на Георги Димитров и Коминтерна около него.”, коментира още историкът.


Вечно нахилената Захариева, във вторник предаде Председателството на ЕС на

Вечно нахилената Захариева, във вторник предаде Председателството на ЕС на ...

......... като очевидци" на собствените си подвизи. Юрий Борев, в своята „Сталиниада", разказваше следното: когато излиза филма „Чапаев", неговите близки и съратници никак не го харесали. Според тях, нищо не било показано така, както е било. Накрая спорът стигнал до Сталин и той отсъдил за критиците на филма: „Лъжат като очевидци"


Ескалиращият проблем с опитите за политическо влияние върху КЕВР трябва

Ескалиращият проблем с опитите за политическо влияние върху КЕВР трябва ...

......... в ущърб и на страната, и на бизнеса, и на гражданите. Всички тези стъпки не само ще създадат повече формална яснота, но ще допринесат за така необходимата стабилност на КЕВР и респ. за развитието на енергийния пазар, като го разграничат от обикновеното пазарене, проблясващо от време на време в Парламента.


Индулгенция е опрощение на греховете, минали и бъдещи раздавани от

Индулгенция е опрощение на греховете, минали и бъдещи раздавани от ...

......... Чудно защо възпълничкия министър, не му даде „оскар” от името на „строителни войски”? Такава награда ще му приляга по-вече. Най-вероятно Динев освен от „Индулгенция” има нужда и от орден за промяна на имиджа! На ход е президента! Указът за награждаването трябва да бъде подписан от държавния глава Румен Радев. Източник:sofiapress.com


„Социалната система, освен от пари, има нужда и от реформа

„Социалната система, освен от пари, има нужда и от реформа ...

......... трябва да бъде предоставена на всеки човек с увреждане. Трябва да имат и тази услуга – с какво нейното регламентиране е проблем?”, каза още Манолова. Тя призова законите за хората с увреждания да бъдат приети. Проектът за личната помощ ще бъде внесен в парламента, като Манолова организира и публично обсъждане.


Меркел разруши представата за европейската законност! Думите „Елате всички“ са

Меркел разруши представата за европейската законност! Думите „Елате всички“ са ...

......... главата. Продължаваме да следим темата. На 28 юни ще се състои среща на ЕС, на която ще се обсъждат нови мерки срещу мигрантската криза в Европа. На нея също ще присъства премиерът Борисов, а част от обмисляните предложения са мигрантите да остават в държавата, в която са влезли в ЕС.


За България е опасно името „Северна Македония

За България е опасно името „Северна Македония", но българският псевдоелит ...

......... Балканите във военен протекторат и близка зона за военни действия срещу Русия. Въпрос на време е и Сърбия да поддаде..." Още за Вишеградския проект, за историческия край на ЕС в този му вид и за Европа на две скорости в първата част от интервюто на Александър Симов с проф. Христов:


Където е стъпил онзи сикаджийски плевел Плевнелиев, трева не расте.

Където е стъпил онзи сикаджийски плевел Плевнелиев, трева не расте. ...

......... автори и ги превърнаха в маргинали. По стар агентурен обичай! Направо ги прокудиха и им съсипаха живота, в уж демократичната ни республика. Е, няма да ви чета! Никога. Нещастници и некадърници долни. Кога и в тази държава ще има справедливост бе, Господи!? Докога изкуствена, а не слънчева светлина... Николай Марков


С Али Абделла Алахмад, политически съветник на министъра на информацията

С Али Абделла Алахмад, политически съветник на министъра на информацията ...

......... присъствие на САЩ, които не воюват срещу ИДИЛ, а ги използват срещу сирийската държавност. Хората не избягаха от хубаво, затова отново и отново ще заявявам - само спирането на войната в Сирия ще спре притока на бежанци към Европа. Нима Европа не го осъзнава? Или не иска да го осъзнае?


Най-тежката битка пред нас е за душите на младите хора,

Най-тежката битка пред нас е за душите на младите хора, ...

......... права. До това доведе девалвацията на политиката, която залага на гръмкото и скандалното, за да привлича симпатизанти, но без да предлага реални и работещи решения за по-добър живот“, отбеляза вицепрезидентът. По думите на Илияна Йотова битката за права е най-трудната, но в нея е смисълът на политическото и общественото лидерство.


Законопроектът, който написахме заедно с майките, не получи подкрепа от

Законопроектът, който написахме заедно с майките, не получи подкрепа от ...

......... предложа успокоителна размяна - те да застанат зад законопроекта, който искат майките, да осигурят подкрепа за този законопроект, да бъде приет по най-бързия начин, след това да застанат зад други закони, които уж подкрепят срещу свръх правомощията на банките и личния фалит - и в замяна ще получат моята оставка.


Южнокорейският президент Мун Дже-ин е на мнение, че двамата с

Южнокорейският президент Мун Дже-ин е на мнение, че двамата с ...

......... стъпки, а САЩ трябва да предоставят всеобхватни гаранции за сигурност", добави Мун. Той разказа за срещата си с Ким на 27 април, на която по думите му севернокорейският лидер е демонстрирал решимост по въпроса за денуклеаризацията и готовност да се откаже от ядрената си програма, ако получи гаранции за сигурност.


„Аз съм последният човек, който ще каже, че Бисер Петков

„Аз съм последният човек, който ще каже, че Бисер Петков ...

......... „Ако приемем, че няма да мине, което е по-вероятното към момента, това не означава обаче, че механизмът на вота на недоверие не работи. Напротив, той работи и той има за цел да фокусира определени проблеми на обществото, за да почнат да бъдат решавани", заяви още Антон Кутев. БНР, „Неделя 150"


Проф. д-р Николина Попова е заместник-ректор на Международното висше бизнес

Проф. д-р Николина Попова е заместник-ректор на Международното висше бизнес ...

......... учебната програма. И не бива да се разчита единствено и само на стажовете. Стажовете имат все по-малък относителен дял в подготовката на студентите, това е мое лично виждане, поради обстоятелството, че в България повечето от младите хора работят и не могат отделят достатъчно време, за да изкарат производствените си стажове.


Проф. д-р инж. Щефан Кашай преподава в Университета в Жилина,

Проф. д-р инж. Щефан Кашай преподава в Университета в Жилина, ...

......... но всички контакти все пак допринасят за бизнеса. Говорихме с един МАГ по рекламата, който каза: половината пари които се дават за реклама се изхвърлят. И един философски въпрос - имаш малка купчинка с пясък и постоянно добавяш песъчинка по песъчинка към нея - кога от малка тя става голяма?


Балканската новина от седмицата – постигнатата договореност между премиерите на

Балканската новина от седмицата – постигнатата договореност между премиерите на ...

......... правителството на Ципрас – тогава споразумението няма да бъде подписано, но смятам че няма да се стигне до това, или при изключително затрудняване на процеса по ратификация и влизане в сила на споразумението, което на практика би го обезсмислило. Реални са и двата варианта от гледна точка на днешния ден.


Нужни са умни и смели хора в управлението… иначе ще

Нужни са умни и смели хора в управлението… иначе ще ...

......... защото именно милицинерите, качени на върха на държавата, направиха в МВР това, което е сега”, коментира Дончева. Тя даде пример с казуса „Пелов” и обяви, че една от най-тежките дирекции – управлението на Област София, е било поверено на човек от Плевен, който не е наясно с обстановката в района.


Премиерът Бойко Борисов сбърка, като прие оставката на социалния министър

Премиерът Бойко Борисов сбърка, като прие оставката на социалния министър ...

......... деца с увреждания не искат оставката на социалния министър, а решение на проблема. „Все още има възможности министърът в оставка да стане отново действащ министър. Премиерът може да я върне обратно”, смята Пламен Димитров. Той изтъкна, че Бисер Петков е успял да намери диалога и с бизнеса, и със синдикатите.


За трите законопроекта за хората с увреждания, чието изготвяне се

За трите законопроекта за хората с увреждания, чието изготвяне се ...

......... решения, не да му казва кое полезно, кое е вредно, не да го води на рехабилитации и да го мачкат - а да има възможност да каже: искам да отида на купон - асистентът да го заведе на купон, искам да отида на жена - да го заведе на жена.


Вероятно всеки разумен човек е озадачен от пандемията на ало

Вероятно всеки разумен човек е озадачен от пандемията на ало ...

......... терористи! Ясно? Затлъстелите депутати пък трябва да помислят за много по-строг закон срещу този бизнес, изпреварващ по ефективност наркобизнеса, контрабандата, проституцията, че даже и лекарския бизнес в частните болници.Накрая да попитам ядосано: колко "ало измамници" има в затвора ве, кьопоолар?Все тъй ли ще дремете? Събудете се ве! акад. Петър Иванов


- Господин Димитров, защо регистрираната преди два дни в съда

- Господин Димитров, защо регистрираната преди два дни в съда ...

......... казваше, но не е Меркел. - Ще попречи ли партийната дейност на вашата научна дейност като историк? Надявам се да не попречи. Плановете ми за лятото, понеже се заемам с много голяма работа, ще бъдат намалени. Ще продължавам да проучвам историята на родния край Интервю на Антония Кюмюрджиева в. Стандарт


Новинарските емисии на телевизиите проявяват трогателна грижа за кравата Пенка,

Новинарските емисии на телевизиите проявяват трогателна грижа за кравата Пенка, ...

......... ниво на конкретикаКак да не спечели проект за 453 хиляди лева. Дамата казва за себе си: „Аз съм човек, който разбира от отношения в политиката и от преговори".Вярваме й. Пазете се шофьори. Дайте й половин милион и за един проект за изследване на психологията на избягалите крави. Източник: Поглед Инфо


Тази година е юбилейна за ансамбъл

Тази година е юбилейна за ансамбъл "Александров", който навършва точно ...

......... хората, които ще дойдат на концертите ни, прибирайки се в къщи, ще бъдат заредени с онова, което са искали да чуят и да видят", каза още Вадим Ананиев и поздрави българските почитатели на ансамбъла с изпълнение на живо на емблематичната песен "Калинка". Автор и снимки : Оля Ал-Ахмед - БТА


Човек, който е поставил пред себе си само един избор-

Човек, който е поставил пред себе си само един избор- ...

......... Днешното вдъхновение за смелите, дръзнали да се опълчат на всяко потисничество, страх и примирение”, каза още Нинова. Тя бе категорична, че най-голямото признание за неговата саможертва би било да опровергаем думите му, че свестните у нас считат за луди и да постигнем мечтата му за свободен, смел и независим народ.


За резултатите от национално представително изследване, от което България е

За резултатите от национално представително изследване, от което България е ...

......... по-бавно сили в българското общество. Ние регистрираме един интересен ръст по отношение на доброволното участие. Така че от една страна като ценност, формирана от семейството, алтруизмът спада - от друга страна като младежки тип поведение - доброволчеството набира скорост. Предполагам, че това ще промени отношението и към алтруизмът като цяло.


Поредният материал от рубриката „Сутрешното руско зло”. Американското водещо издание

Поредният материал от рубриката „Сутрешното руско зло”. Американското водещо издание ...

......... военен, политически, или информационен план. Това не предизвиква нито завист, нито горделивост, а защитен инстинкт. Изглежда е самозащита – твърде банално нещо, но както виждаме, от другата страна, където в мозъците е нарисувана „страната на справедливите светли елфове” и „някаква територия, която трябва да се цивилизова”, азбучни истини са невалидни.


Президентът Румен Радев изрази надежда, че посещението на премиера Бойко

Президентът Румен Радев изрази надежда, че посещението на премиера Бойко ...

......... и „Газпром". Аз поставих много ясни въпроси, по време на моята визита, за възможностите за оптимизация на цени и на условия за доставки на руски енергийни ресурси, а също така и за по-добри условия на присъствието на нашия бизнес в Русия. Много се надявам правителството да оползотвори всички тези възможности".


Вчерашният частичен местен вот не беше избор, а завръщане и

Вчерашният частичен местен вот не беше избор, а завръщане и ...

......... заяви Тушинов. Кирил Добрев подчерта, че от БСП не признават изборния резултат. Ще искаме касиране на вота, добави депутатът от БСП Крум Зарков. Няма да оставим нещата така, няма да се оставим да ни откраднат демокрацията, добави той. Против уговорените въпроси и връщането на мутренската държава сме, допълни Кирил Добрев.


Визитите, които се осъществиха при Путин, след като той формира

Визитите, които се осъществиха при Путин, след като той формира ...

......... Украйна, които дори бяха отнесени до Международния съд, може да постави под въпрос изграждането на тази тръба. От това ще зависи дали въобще има някаква възможност да се реализира така нареченият "Български поток“, за който говори президентът Радев, като обяви, че България би искала да се построи през Черно море".


Времето, когато България трябваше да се намеси в спора за

Времето, когато България трябваше да се намеси в спора за ...

......... като и в двете делегации е имало църковни дейци и това е стъпка към задълбочаване на диалога. По думите му БПЦ е можела да изпрати представител на годишнината на Охридската архиепископия без да влиза в конфликт с останалите църкви отново ако е бил като част от делегация на държавен представител.


Нова формула за икономическия растеж в Европа предлага бившият вицепремиер

Нова формула за икономическия растеж в Европа предлага бившият вицепремиер ...

......... като нас бяха в система на валутен борд, инфлацията беше в рамките на 2 % за първата година. На този етап в България такава инфлация дори ще е положителна, защото заплатите ще се вдигат по-бързо. Те зависят много повече от инфлацията, отколкото цените на продуктите. Ще се повиши и потреблението.


Всяка година посрещаме, празнуваме и изпращаме 24 май с едни

Всяка година посрещаме, празнуваме и изпращаме 24 май с едни ...

......... тези, които са дарили буквите, че възхваляваме българското и го съхраняваме за идните поколения. Нека, преди да е станало късно, се събудим, възмутим и възроптаем срещу ужаса на нашето време и намерим сили да възвърнем смисъла на 24 май! И да спасим отечеството и българския национален дух. Панко Анчев, Поглед,инфо


„Съдът реши, че Бойко Методиев Борисов е клеветник, че той

„Съдът реши, че Бойко Методиев Борисов е клеветник, че той ...

......... миналата седмица. Според народния представител срещата е провал по няколко причини. „В Софийската декларация се говори за перспектива (за евроинтеграция на страните от Западните Балкани – б.р.), докато в Солунската се говори за конкретна дата”, посочи тя. И допълни: „Поставени са условия, които са неизпълними за държавите от Западните Балкани”.


Новият държавен секретар на САЩ Майк Помпео се готви да

Новият държавен секретар на САЩ Майк Помпео се готви да ...

......... режима, а смяна на политиката, защото, според Тръмп, той може чрез тези икономически санкции и с изолацията, в която той опитва да хвърли Иран, може да ги накара да дойдат на масата за преговори и да постигнат споразумение, което да съдържа и тези елементи, които Обама беше забравил и пренебрегнал“.


„Искам Боян да остане в историята като една легенда, като

„Искам Боян да остане в историята като една легенда, като ...

......... да направя една книга”, каза Ненова. Тя е категорична, че след изчезването на Боян, не се сърди на планината, а напротив – обича я. „Със сина ми ще ходим в Тибет като на място, където ще се срещаме с Боян, а не като пред голяма надгробна плоча”, казва още Радослава.


На срещата за Западните Балкани стана ясно, че има остра

На срещата за Западните Балкани стана ясно, че има остра ...

......... на уран и ядрени бомби и не с далекобойните ракети на Иран. Обама държеше сделката да бъде сключена, за да защити своята нобелова награда.Той я получи за нищо и направи редица действия, за да я защити - споразумението с Куба, което беше успех, но и провал като споразумението с Иран."