Бъдещите пенсионери, задължени от държавата да се осигуряват допълнително в

Бъдещите пенсионери, задължени от държавата да се осигуряват допълнително в ...

......... в отделен закон. Това е чист популизъм, категорична е тя. Според Григорова депутатите реално нищо не искат да направят. По думите ѝ отделянето на различни групи български граждани в отделни закони е изключително порочно. Ваня Григорова смята, че е възможно депутатите да се договорят за минимална пенсия от 250 лева.


Гледната точка на инж. Емил Георгиев - председател на ФПБ

Гледната точка на инж. Емил Георгиев - председател на ФПБ ...

......... нарушения първата санкция е от порядъка на 100 хил. евро, а следващата е прекратяване дейността на фирмата –доставчик . За още по-голямо съжаление новия Закон за храните все още събира прах в НС между първо и второ четене заради лобистките интереси на две външни бутилиращи минерални води компании. Източник: sofiapress


Президентът на Сирия Башар Асад даде първото си интервю за

Президентът на Сирия Башар Асад даде първото си интервю за ...

......... бяха нанесени многократни удари. „Що се отнася до източната част на Алепо, хората все още живеят в тези райони, които сега са контролирани от правителството … Защо не ги убихме тогава? Защо не избягаха в Турция? Това само по себе си служи като опровержение на казаното от Запада“, добави Асад.


Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански

Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански ...

......... реакция. Пък и знаете колко от "елита" имат познания по чужди езици. Някой изненадан? Поредната чалга, жалкото е че засяга достойнството ни като страна, както и професионалната чест на моите колеги от дипломатическата служба, защото и те не могат да се справят с калинки и партийни комисари. Излагация. *Източник: https://www.dnevnik.bg/


Опасни храни по търговските обекти не трябва да бъдат предлагани

Опасни храни по търговските обекти не трябва да бъдат предлагани ...

......... да бъде причина за смъртта. Аз мисля, че това е някакво натравяне - може да бъде препарат за растителна защита, пестициди или наистина някакви субстанции от страна на бързо действащи токсикологични агенти. Не може от каквато и да е комбинация от колбас или вафли да има фатален изход, смята експертът.


Вчера стана известно, че България е изгонила руски дипломат, по

Вчера стана известно, че България е изгонила руски дипломат, по ...

......... казвали толкова много пъти, че се чувстват добре в Турция, а „лошите“ руснаци идват и им налагат свобода и независимост. Но по този повод те няма да се бият. А елементът на слугинството винаги е бил характерен за малките страни. Няма да сме приятели, но партньори ще останем“. *Източник: http://epicenter.bg/"На много места вотът показа очакване и желание за промяна, ...

......... продължава да е водеща сила, там, където има балотажи почти навсякъде единият кандидат е от ГЕРБ и няма политическа сила, която да консолидира по-голяма част от очакванията за промяна. И да има промени в управляващата коалиция, те няма да са драстични, допълни тя. Не очаква цялостна промяна на управленската формула.


„Национална кампания липсваше

„Национална кампания липсваше". Това каза в интервю за предаването „Събуди ...

......... участие", коментира още Татяна Буруджиева. „Кампанията имаше ефекти и дефекти. Всяка партия трябваше да се обърне към собствените си проблеми". Това мнение изказа политическият психолог проф. Антоанета Христова. Тя намира, че има умора у избирателите. „Интригата в този вот е промяната на статуквото по региони", каза още проф. Антоанета Христова.


Д-р Илияна Стефанова е лабораторен лекар в МДЛ ЦибаЛаб, София.

Д-р Илияна Стефанова е лабораторен лекар в МДЛ ЦибаЛаб, София. ...

......... зърнените храни, жълтъка, зелените листни зеленчуци не се абсорбира така ефективно. Витамин С подобрява абсорбцията и може да се добави към диетата, като дъпълнение към цитрусовите плодове. Чаят е подтискащ фактор и пациентите с подобна анемия е добре да изчакат 1-2 часа след хранене, преди приема на чай. Източник Пулс


Реформите в здравеопазването трябва да има. Ще видим дали пак

Реформите в здравеопазването трябва да има. Ще видим дали пак ...

......... че общинските болници изпълняват и социална политика. "Те издъхват, защото с техният малък ресурс трябва да покрият голям обем от дейности", добави още ексздравният министър. "Не виждам какво още можем да очакваме от НЗОК. Трябва да подчертаем, че качеството на нашето здравеопазване не е никак лошо", категорична е д-р Андреева.


Намаляват поръчките в индустриалните предприятия, казва в интервю за

Намаляват поръчките в индустриалните предприятия, казва в интервю за "Монитор" ...

......... тенденция надолу. Другото, което наблюдаваме, е намаляване на поръчките в индустриалните предприятия, главно заради кризата в Европа. Надяваме се намаляването на растежа да бъде ограничено по размер и време и това да е само временно явление, което да бъде преодоляно, и икономиката да се върне отново на ниво интензивен растеж.На съвременното будителство е посветена тази седмица в предаването „Радиоприемница“.

На съвременното будителство е посветена тази седмица в предаването „Радиоприемница“. ...

......... училище, разговарял с децата за книги и герои… Наскоро беше създаден и спектакъл („По-полека“) по и с негови песни, но изпълнени от други актьори под режисурата на Владимир Люцканов. На 11 ноември пък Стефан Вълдобрев и групата му „Обичайните заподозрени“ канят публика на голям концерт в Зала 1 на НДК.


Кинорежисьорът Раду Михайляну е роден в Румъния, но още през

Кинорежисьорът Раду Михайляну е роден в Румъния, но още през ...

......... да преведеш този сюжет на езика на киното. Което, съвсем естествено, е предателство спрямо литературата. Какво ви занимава в момента? - Това, което винаги ме е вълнувало в изкуството, е свободата. Така че ще продължавам да водя битка срещу парите и глобализацията. А тази битка става все по-ожесточена. *Източник: https://www.dnevnik.bg/


Вяра Емилова е родена през 1978 г. Член е на

Вяра Емилова е родена през 1978 г. Член е на ...

......... гласуват! Да гласуват с разум и сърце, без страх! Защото хората, за които ще дадат гласа си, ще трябва да решават техните проблеми в следващите 4 години. Да изберат кметове, които не са кукли на конци, а такива, които имат реална визия за общината и ще работят за своите съграждани!


Докладът на Европейската комисия за България и евентуалното отпадане на

Докладът на Европейската комисия за България и евентуалното отпадане на ...

......... окаже, че хърватите са се изравнили с нас само след 5 години еврочленство, и бъдат приети в Шенген дори преди нас, които от 10 години чакаме на вратата. Постигането на тази голяма национална цел изисква да работим заедно с румънците и хърватите срещу двойните стандарти и националния егоизъм в ЕС.


Владимир Москов е роден на 23 януари 1960 г. в

Владимир Москов е роден на 23 януари 1960 г. в ...

......... и пешеходни алеи, благоустрояване на квартали и площадни пространства. Във всички села сме заложили конкретни ангажименти, свързани основно с подобряване на инфраструктурата - подмяна и полагане на ВиК мрежа, ремонтиране и асфалтиране на улици, благоустрояване на площади и детски и спортни площадки, повече кътове за отдих и спорт. *Източник: https://duma.bgНиколай Радев е роден на 12 ноември 1963 г. в

Николай Радев е роден на 12 ноември 1963 г. в ...

......... Какво пожелавате на себе си, на хората от листата, а и на пловдивчани след вота? - Пожелавам им да бъдат здрави и образовани хора. И така, както през този месец се срещахме, обменяхме десетки идеи за прекрасния ни Пловдив, това да продължи. За да бъде Пловдив на хората! *Източник: https://duma.bg


Глоба от 3000 до 15 000 лв. предвижда законът за

Глоба от 3000 до 15 000 лв. предвижда законът за ...

......... кампания и с неизпълнението на споразумението между БНТ и партиите. По думите й ЦИК е готова за местните избори, а този път обучението на членовете на комисии е било изключително сериозно. Стоева очаква в изборния ден да има проблеми и нарушения, но не от такова естество, че да касират вота.


Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на

Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на ...

......... и да започнат преговори за членство, страната ни разполага с механизми на вето за отваряне на отделните глави при преговори, които може да използва, за да регулира правилно отношенията. Въпросът е да калкулираме ползите от преговорите и бъдещото членство в ЕС на западната ни съседка, настоя бившият ни външен министър.


Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на

Да мислим прагматично и да се опитаме да повлияем на ...

......... и да започнат преговори за членство, страната ни разполага с механизми на вето за отваряне на отделните глави при преговори, които може да използва, за да регулира правилно отношенията. Въпросът е да калкулираме ползите от преговорите и бъдещото членство в ЕС на западната ни съседка, настоя бившият ни външен министър.


„ Работя и с леви, и с десни и то

„ Работя и с леви, и с десни и то ...

......... прекарам много важни за хората закони. Успях да накарам институциите да слушат гражданите. Но в момента, в който властта, притеснена от енергията, която се събира в институцията омбудсман, започна да блокира работата ми, аз нямах право да превърна поста на омбудсман в един обикновен административен пост", каза още Мая Манолова.


Първан Дангов е роден през 1970 г. в Дупница. Завършил

Първан Дангов е роден през 1970 г. в Дупница. Завършил ...

......... справедливи доходи и заплащане. Справедливостта обаче може да дойде само и единствено с промяна на статуквото в момента не само в Дупница, но и в държавата. За да можем да бъдем добра алтернатива на лошото. Смятаме да предложим визия за добро управление в близките 10-15 години оттук нататък. *Източник: https://duma.bg/


Общинска фирма ще свие с 50 процента разхода за сметосъбиране,

Общинска фирма ще свие с 50 процента разхода за сметосъбиране, ...

......... по-ефективен. Работим по приемане на общ устройствен план, продължаваме работа по разработване и приемане на подробни устройствени планове, които не допускат презастрояване в общината. Необходимо е и запазване на всички зелени зони, предвидени в устройствените планове и увеличаването им. Продължаваме да изграждаме и поддържаме съвременна пътна, улична и тротоарна мрежа.


Кирил Добрев е роден през 1972 г. в София. Завършил

Кирил Добрев е роден през 1972 г. в София. Завършил ...

......... има своята специфика, а нашите кандидати със сигурност я познават много добре. Във всяка община БСП излезе със своя визия за нейното развитие - визия, която е стъпила на основите на "Визия за България", но обръща специално внимание на специфичната обстановка в общината и проблемите на нейните граждани. *Източник: https://duma.bg


Милко Багдасаров е завършил математика в Пловдивския университет

Милко Багдасаров е завършил математика в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски ...

......... финансов ресурс от управляващите на местно и държавно ниво, но с умора при жителите на общината от техните обещания. Очаквам сериозна подкрепа на 27 октомври за "БСП за България", а лично за мен като кандидат за кмет - трепетни дни след изборния 27 октомври в подготовка за балотаж. *Източник: https://duma.bg


- Г-н Йончев, защо избрахте за мото на своята кампания

- Г-н Йончев, защо избрахте за мото на своята кампания ...

......... година работи в МУ-Плевен, като в момента е ръководител „Секретариат, европейски програми и проекти". Два мандата е общински съветник, областен управител на област Плевен за периода 06.2013-08.2014 г. и три мандата заместник председател на Общинската организация на БСП-Плевен. Президент на Ротари клуб Плевен Центрум 2016-2017. Владее четири езика. Източник: plevenzapleven.bg


Теорията за джендъра е продукт на едно общество, чиято цел

Теорията за джендъра е продукт на едно общество, чиято цел ...

......... на които то има право. Доста се борих срещу метапсихологията на фройдистката психоанализа, за да мога да кажа, че се оказах в битката на някои психоаналитици, които се противопоставят на изчезването на бащата, било то за сметка на двама бащи или на две майки. Превод от френски: Галя Дачкова /glasove.com/


Георги Томов е кандидатът на „БСП за България

Георги Томов е кандидатът на „БСП за България" за кмет ...

......... зарежда с енергия. Какво е Вашето послание към хората от Илинден? Желанието ми да променим към по-добро „Илинден" е огромно и вярвам, че с общи усилия ще успеем. На всички, които ще ме подкрепят на тези избори искам да кажа: „Аз съм един от Вас и ще оправдая доверието Ви".


- Госпожо Александрова за първи път се кандидатирате за кмет

- Госпожо Александрова за първи път се кандидатирате за кмет ...

......... и организация на труда от УНСС. Щастливо омъжена с две деца. Членува в БСП от 2002г. Работила е в ГС на БСП като политически сътрудник. Член на Изпълнителното бюро на РС на БСП в Люлин. През останалото време е работила в частния сектор - управител на малко кафене в София.


Всички управници по един или друг начин са се учили

Всички управници по един или друг начин са се учили ...

......... така и магистратите. Да не забравим, че основен катализатор на публичността в тези действия играят голяма част от жълтокафявите медии, кукловодите са едни и същи. За да съществува и процъфтява, властта ще изобретява нови и нови врагове. За да живеем нормално, ние трябва да се противопоставим. Как? Автор: Калин Илиев/actualno.com


Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП - София

Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП - София ...

......... така че да стигат до повече хора до знанието какво ще прави общината или какво иска да прави общината, и хората да санаясно с това. Водещ: Финална дума, г-н Паргов. Калоян Паргов: На 27 октомври 56-ти номер в интегралната бюлетина и в 75-ти в интегралната бюлетина за кмет на София


Проф. Никола Филчев, бивш главен прокурор, в ефира на БНТ

Проф. Никола Филчев, бивш главен прокурор, в ефира на БНТ ...

......... Не Вътьо, Гатьо, Митьо, Кътьо и т. н., нашите олигарси. Ние не можем да чакаме, те да си продадат дворците на френската Ривиера, да ги подарят и да си вземат карта за почивния дом на профсъюзите на Нареченските бани. Само държавата. Държавата се грижи за гражданите си и осигурява справедливост.


 Бившия главен прокурор направи убийствен анализ по актуалните теми свързани

 Бившия главен прокурор направи убийствен анализ по актуалните теми свързани ...

......... Никола Филчев да не разследва престъпната приватизация. Филчев отказа да да каже как е отговорил на Костов с мотив, че не е за пред публика, но даде да се разбере, че в отговорът си е използвал хубава българска благословия, каквато често използваше великия Христо Стоичков по световните футболни терени.   


Английският върховен съд ще разгледа дело свързано със скандалната сделка

Английският върховен съд ще разгледа дело свързано със скандалната сделка ...

......... институция не са отговорили на сигнала, твърдят адвокатите. Припомняме, че сделката с „Виваком" предизвика много коментари, реакции и противоречиви анализи, но нито една държавна институция не реагира, въпреки значението на компанията за националната сигурност. Преди няколко дни БТК и VTB отново влязоха в центъра на медийния фокус, покрай шпионския скандал.


Президентът Румен Радев проведе официална среща с главния редактор на

Президентът Румен Радев проведе официална среща с главния редактор на ...

......... и Зани Бедос се обединиха около мнението, че демографията е изключителен проблем за българското общество и следва да е основен приоритет в контекста на икономическото развитие. Успоредно с това българският държавен глава участва и на форум на високо равнище, организиран от ЮНЕСКО и посветен на темата за бъдещето на образованието


В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" адвокат Владислав Янев

В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" адвокат Владислав Янев ...

......... удостоверение за чисто съдебно минали. Според адвокат Янев само активно гражданско общество може да се справи с корупцията в съда и със соросоидите, които се опитват да преспят народа. В предаването чрез директна телефонна връзка се включиха зрители от цял свят. Цялото интервю с адвокат Владислав Янев гледайте във видеото:


В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" гостува семейство Ваня

В предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" гостува семейство Ваня ...

......... тъй като съдебната система сякаш е разперила чадър над този жесток изверг, който дори бил изпратен от съда да лекува нервите си. Семейство Министерски показаха документ, чрез който министерството на правосъдието буквално се е подиграло с мъката на почернените семейства. Какви са справедливите искания на почернените родители вижте във видеото:


Николай Бареков разкри мръсната схема за освобождаването на убиецът Джок

Николай Бареков разкри мръсната схема за освобождаването на убиецът Джок ...

......... поразяващи подробности, за които никой не смее да говори. Оказава се, че всичко е било предварително подготвено чрез тайна среща на убиецът с бившия министър на правосъдието Христо Иванов, който изработил и прокарал законодателна поправка, чрез която в последствие станало и освобождаването на Джок Полфрийман! Вижте цялото интервю във видеото:


Ивайло Савов бе изненадващо пенсиониран от БНР и така -

Ивайло Савов бе изненадващо пенсиониран от БНР и така - ...

......... директор по „Хоризонт", трябва да вляза в изразните средства на водевила. Всъщност съгласих се на това интервю и поради това, че като слушах това интервю, останах с впечатлението, че в Радиото не се е случило нищо особено. Какво правите сега, откакто вече не сте в БНР? Слушам го. Източник offnews


Смазващ коментар направи юриста Борислав Цеков пред журналиста и водещ

Смазващ коментар направи юриста Борислав Цеков пред журналиста и водещ ...

......... заинтересовани Гешев да не бъде избран за главен прокурор, тъй като са подсъдими именно по негови обвинения. Борислав Цеков за първи път разкри и друга смразяваща истина, чрез която буквално взриви обществеността. Какво точно заяви Борислав Цеков и предотвратена ли заверата за нова диктатура в България гледайте във видеото по-долу:


За първи път в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура"

За първи път в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" ...

......... да бъде шантажиран и изнудван в бъдеще време чрез тези снимки. Хлевоустата журналистка коментира още поръчковата социология и присъдружната журналистика на олигархията. Николова запозна зрителите и незнайни до сега факти за образованието на бившия омбудсман и кандидат за кмет на София Мая Манолова. Цялото интервю с Ива Николова гледайте по-долу:


Не може оптичният кабел да е причина за спирането на

Не може оптичният кабел да е причина за спирането на ...

......... наистина ? И изведнъж го приписаха на Силвия, била захванала тая тема, някой се бил обадил , и аз съм абсолютно сигурен, че някой се е обадил. Въпросът е кой е той. Въпрос от 2013г., оттогава не са се сменили кой знае колко неща в задукилсното влияние в медийното пространство.


Би Нюз- Г-н Байрактаров, как ще коментирате организираните протести срещу

Би Нюз- Г-н Байрактаров, как ще коментирате организираните протести срещу ...

......... Д.Б.- Имам сериозни подозрения, че е точно така, но най-ужасното е, че един журналист даде възможност да бъде опозорена една медия като БНР, която сме считали за остров на свободното слово, но се оказа, че инакомислещи като мен сме просто обикновени ГЛАВАНАЦИ, а другите са УМНИ И КРАСИВИ!    


Победата на Мая Манолова над Йорданка Фандъкова ще е успех

Победата на Мая Манолова над Йорданка Фандъкова ще е успех ...

......... случвала консолидация на лявото, коментира той. - Първата стъпка беше АБВ, Д21 и други леви партии да подкрепят кандидатурата на Мая Манолова. Втората ни предстои - да консолидираме обществото. Кандидатурата на Мая Манолова има всички шансове да го направи. Но най-важното от всичко е софиянци да гласуват на 27-ми октомври".


Вчера вечерта БСП-София окончателно взе решение да подкрепи кандидатурата на

Вчера вечерта БСП-София окончателно взе решение да подкрепи кандидатурата на ...

......... Бойко Борисов и ГЕРБ управляват 4 месеца могат да бъдат страшно много време. Очертава се ГЕРБ да загубят едновременно София и Пловдив. Това е сценарий с по-тежки последици от президентските избори през 2016 година. Борисов ще хвърли всички ресурси да го предотврати. Предстои да видим. Мисля, че ще бъде интересно.


Юрий Борисов е роден на 12.08.1956 г. Завършил е философия

Юрий Борисов е роден на 12.08.1956 г. Завършил е философия ...

......... веднага да ги даде на Путин. - Надявам се да си пазиш здравето, понеже то не е блестящо... - Добре съм за човек, който не е спал повече от 24 часа. Обичам си вестника, обичам си колегите, обичам си читателите на вестника, обичам си българите. И това е. в-к Дума


Обвиненият в шпионска дейност бивш генерал от КГБ Леонид Решетников

Обвиненият в шпионска дейност бивш генерал от КГБ Леонид Решетников ...

......... мен, това са само марионетките на истинските собственици на сегашната българска държава. БЛАГОДАРЯ, скъпи български приятели, за подкрепата, помагайте на Николай Малинов. Той е истински български патриот, ние всички много го обичаме. На всички вас само добро и сила за възраждането на тази България, която сте загубили. И аз също."


Нео-колониалната политика на Швейцария поставя в риск здравето на децата

Нео-колониалната политика на Швейцария поставя в риск здравето на децата ...

......... трябва да се брани, връх Калоян не бива да бъде унищожен! Концесионерът не само, че не върши нищо за опазване на околната среда и рекултивацията на почвата, но и към настоящия момент иска да му бъде разрешено да добива камъни на още по-голяма площ, създавайки предпоставки за истинска екологична разруха!"


Френският президент Еманюел Макрон на теория може да не е

Френският президент Еманюел Макрон на теория може да не е ...

......... в последните няколко седмици. Най-пламенните поддръжници на климатичните промени реално не искат научни факти, независимо колко често прибягват до тази дума; те искат драма и запомнящи се медийни кадри, вярвайки, че те ще катализират действия по начин, който правилно балансираното представяне на добросъвестно извършени изследвания няма не осигурява. Източник https://www.politico.com/


Фактът, че изборите за местна власт са на по-малко от

Фактът, че изборите за местна власт са на по-малко от ...

......... предизборни щабове - едни да проверят как евентуално бива приет кандидатът им (ако нямат пари за собствено проучване), други - просто да се похвалят във Facebook. В тази ситуация, подобно футбола, сериозна социология няма как да има през август, ако ще и да е 2 месеца преди избори. Източник: webcafe.bg


"Холсим" унищожава българската природа Днес бе организиран поредния протест срещу ...

......... хората и да съдейства в диалога по разрешаването им. Повече от половин година след срещата в посолството нищо не се е променило, освен признанието на Министерство на енергетиката, че концесионерът „Холсим" добива природни богатства извън разрешените граници, което става ясно от наказателно постановление на Министъра на енергетиката от 21.05.2019 .


Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев има професионална кариера и

Кандидатът за главен прокурор Иван Гешев има професионална кариера и ...

......... заяви в ефира на Би Ти Ви Татяна Дончева, председател на "Движение 21". "Човекът ходи с пистолет на кръста, няма нито интелект, нито задръжки. Ако още плащаме арестите на Цветанов, тепърва ще започват незаконните арести, които ще трябва да плащаме (в Страсбург - бел. ред.) заради Гешев", каза още Дончева.


Само след месец предизборната кампания стартира официално, но все още

Само след месец предизборната кампания стартира официално, но все още ...

......... на политическа партия. Другите етнически образувания също ще застанат по-скоро вляво заради спецификата на електората си, който по същество е електоратът на ДПС, но въвлечен в различна конюнктура. Кой ще бъде печелившият проект? Полезният проект. А полезен е онзи проект, чиято идеология не поставя непременно личния интерес на първо място.


ПЕТЪР ВИТАНОВ е ръководител на делегацията на българските социалисти в

ПЕТЪР ВИТАНОВ е ръководител на делегацията на българските социалисти в ...

......... е най-близко до хората. С "Визия за България" показваме, че може да има и друг вид управление на общините. Левицата номинира на много места кандидати с изключителни качества. Прекрасно е, че се дава шанс на млади хора, които са високообразовани и подготвени да бъдат кметове и общински съветници. източник: https://duma.bg


Когато си член на партия, когато споделяш идеите й, няма

Когато си член на партия, когато споделяш идеите й, няма ...

......... Трябва да застанеш с лицето си, да се заявиш и да не се притесняваш от това. Както казваше дядо ми - винаги прави в живота си така, че ако утре видиш онова, което си направил или казал на първа страница на всички вестници, да не те е срам от него.


Ако някой иска да знае как мирише България това лято,

Ако някой иска да знае как мирише България това лято, ...

......... за рекултивация, сметището край Ихтиман например на няколко пъти горя, като при един от пожарите димът предизвика верижна катастрофа по магистрала "Тракия", при която сериозно пострадаха хора. Кого трябваше да осъдят ранените: държавата, екоминистерството, управата в Ихтиман, АПИ - или всички накуп? Боклукът превзема България. DW, Емилия Милчева Снимка БГНЕС


Възраженията срещу кандидатурата за главен прокурор на Иван Гешев може

Възраженията срещу кандидатурата за главен прокурор на Иван Гешев може ...

......... ден всичко ще свърши катастрофално, ще се срути като къща от карти. Още на първите избори, които ще загуби Борисов. Той затова ще се опита да стане президент, изборът на главен прокурор не му е достатъчен като гаранция, че няма да бъде преследван. Защото има за какво. Иван Бакалов, e-vestnik


След 15 октомври влиза в сила най-драстичната промяна в имиграционната

След 15 октомври влиза в сила най-драстичната промяна в имиграционната ...

......... американски обществени средства. През 2018 г. броят на отказаните на това основание визи се е увеличил 4 пъти спрямо предходната година. Министерството на правосъдието в САЩ обмисля и регламент, който драстично да разшири категорията на хората, които биха могли да бъдат обект на депортиране с мотива, че използват обществени облаги.


*При производството и контрола на качеството във всички фабрики се

*При производството и контрола на качеството във всички фабрики се ...

......... за България, Холандия, Франция, Испания, Швеция и други държави, както и за гръцкия пазар. "Папастратос" е една отнай-уважаваните компании в Гърция и аз съм горда, че наскоро получихме наградата "Компания на годината", връчвана от една от най-надеждните бизнес организации в Гърция. *Интервюто се публикува с подкрепата на "Филип Морис България".*


Пиар експертът Арман Бабикян и социологът проф. Михаил Мирчев коментираха

Пиар експертът Арман Бабикян и социологът проф. Михаил Мирчев коментираха ...

......... се окаже реален политически субект, който има намерение "да обърне палачинката". Да, такава е заявката, но не съм склонен да бързам. Слави Трифонов не е бил еднозначен през годините. Затова очаквам делата", категоричен е Бабикян. Трифонов ще се опита да предприеме едно мажоратирно начало на местните избори, смята проф. Мирчев.На 6 август преди 74 години американската авиация за първи

На 6 август преди 74 години американската авиация за първи ...

......... проблеми с чужди ръце, оставайки в безопасност на друг континент", "F-16 - стъпка в ядрената пропаст", „Ядреното оръжие ще доведе до екологична катастрофа", „Няма да допуснем втора „Хирошима" в Източна Европа", „Бомбите няма да решат проблемите", „САЩ - ядрената заплаха за Европа" и „България е заложник на интересите на НАТО".


530 лева. Толкова е струвало на практика прочистване на ухото

530 лева. Толкова е струвало на практика прочистване на ухото ...

......... публикувани цени на услугите. Центърът разполага и със спешна помощ. На позвъняванията ни на единствените оставени телефони - дежурните, първо отговориха, че управителите дават в момента изявления за журналисти и помолиха да се обадим след няколко минути. При повторното обаждане ни бе съобщено, че в момента имали пациенти. Клуб Z


Проф. Дроздстой Стоянов e клиничен психиатър. Ръководи Катедрата по психиатрия

Проф. Дроздстой Стоянов e клиничен психиатър. Ръководи Катедрата по психиатрия ...

......... се печели от хората, които дирижират въпросните новини, с които започна разговорът. Тя се печели брутално. 70% емиграция на висшисти, завършили здравни специалности." Честите психични разстройства зачестяват, а тежките се утежняват, заяви още психиатърът. Тежките водят до инвалидизация, а честите като например паническите разстройства, се отразяват върху качеството на живот.


Проф. д-р Искрен Азманов е агроном, изобретател и откривател. Член

Проф. д-р Искрен Азманов е агроном, изобретател и откривател. Член ...

......... в хладката вода. Т.е. там работи същият принцип. Миналата година при заболяването от чума на овцете в Странджанско предложих съвсем проста мярка - овцете да се изчеткат с четка с белина и щяха да бъдат спасени. Нямаше да бъдат избити над 50 хиляди животни, ако ме бяха чули." в. Марица


ЧЕЗ Разпределение стартира пореден мащабен проект по подмяна на кабел

ЧЕЗ Разпределение стартира пореден мащабен проект по подмяна на кабел ...

......... Какви средства инвестирате в този проект? В проекта ще инвестираме 2,9 млн. лв., това е една от най-големите ни инвестиции за 2019 г. Подменяме 2200 м кабел. Сериозна дължина, но засега всичко се развива съгласно първоначалния график и очакваме в края на септември проектът да е напълно и успешно завършен.


В позицията на ПП МИР относно кандидатурата на Иван Гешев

В позицията на ПП МИР относно кандидатурата на Иван Гешев ...

......... повторен избор. Необходимо е да има нова процедура за избор на главен прокурор, която да се проведе в условия на широк обществен и професионален дебат. Ние членовете на ПП МИР смятаме, че следващия главен прокурор на Република България трябва да притежава освен професионален опит, но и морал, инициативност и родолюбие!"


- Г-н Василев, вие ли сте човекът, който отговаря за

- Г-н Василев, вие ли сте човекът, който отговаря за ...

......... чума. Готов ли сте да обсъдите предложения, постъпили от вашите опоненти? - Разбира се. Ние вече се обърнахме с писма към сдруженията в страната, ако имат конкретни предложения по създалата се ситуация, да ги изпратят, така че всички те да бъдат обсъдени още на 6 август. Интервю на Калин Първанов


Управляващите се страхуват от разбиване на монопола в енергетиката, казва

Управляващите се страхуват от разбиване на монопола в енергетиката, казва ...

......... преструктуриране на ТЕЦ-те.Георги Стефанов е и един от основателите на „Коалиция за климата-България" - неформално обединение от неправителствени организации, учени и представители на бизнеса и медиите. Преподавател е и в Нов български университет в магистърска програма „Управление на околната среда", водещ курс „Устойчиво развитие и Стратегическо управление". Източник Клуб Z


Борисов и Пеевски да не бързат да се радват на

Борисов и Пеевски да не бързат да се радват на ...

......... си го представите разтеглено до седем години от гражданската си съдба - можете да прочетете една друга велика книга на Стругацки - "Град обреченный", там всичко е описано. И не, не става дума за фантастика от съветския период. Става дума за нашия живот в уж европейска България, ако го допуснем...