През последните дни се разгаря неимоверно скандалът с осъдените журналисти

През последните дни се разгаря неимоверно скандалът с осъдените журналисти ...

......... са дръзнали да търсят справедливост. Това се нарича мафия! И, в момента нейното съдаване в  Бургас протича под мотото за спасяване на свободата на словото! - Не назовавате имена, защо? .- Не искам да им правя безплатна реклама, но най-отговорно заявявам, че мога да защитя думите си с документи.  


В последно време постоянно се говори, че България е „мост

В последно време постоянно се говори, че България е „мост" ...

......... и методично своите геополитически цели. В този смисъл водената политика от правителството в София от доста години и особено по време на европредседателството маргинализира нашата страна, натрапва й ролята на „обслужващ персонал" и я превръща в пасивен обект в ЕС, на Балканите и в света. Източник: Фейсбук - Боян Чуков


България правилно избра за свой приоритет европейската перспектива на Западните

България правилно избра за свой приоритет европейската перспектива на Западните ...

......... тъй че от нея самата зависи да се сближи отново с Европа. Като неин съсед, България може да използва своята особено близка връзка с Турция, за да се оживи диалогът, тя може да действа като посредник и преводач. Винаги е по-добре да говорим едни с други, отколкото едни за други.


Начело на Eвропа, но все още на дъното по борба

Начело на Eвропа, но все още на дъното по борба ...

......... "Българите са много прагматични хора, особено когато става дума за Европа. Общуват с лекота, имам предвид, че стигат лесно до разговор, от който да излязат решения. Говорила съм с премиера Борисов и той много настоява да се работи за отношения, които да устройват и Европейския съюз, и Великобритания", допълни Хопкинс.


ЛУДИ ЛИ СМЕ НАИСТИНА? Долу един умник е написал текст

ЛУДИ ЛИ СМЕ НАИСТИНА? Долу един умник е написал текст ...

......... нагли и крадливи управници ("ходимЕ", "строимЕ", "можемЕ", Пекин, Индир Ганди, Левски прескачал огради, "всички са парле ву франсе" и др.),. Не ги ли виждаме и не ги ли знаем тези неща? Значи сме луди. Акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ) Фейсбук


България няма да загине, но ще преживее много тежък период

България няма да загине, но ще преживее много тежък период ...

......... на Бога, както тогава да ме спаси. За трети път боледувах от пневмония. Беше точно 1944 г. Съветските войски вече бяха влезли в България. Училището беше лазаретът, извикаха лекари, биха ми пеницилин, може би съм първият българин, на когото са били пеницилин, и това ме спаси", разказа още Стефан Цанев.От своето създаване като гарнизонна болница през далечната 1891г. Военномедицинска

От своето създаване като гарнизонна болница през далечната 1891г. Военномедицинска ...

......... Имаме и един лекар в Босна и Херцеговина, а в момента се готви друг екип, който ще замине за Афганистан в началото на следващата година. Искам да подчертая, че български военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.


Доган достатъчно ясно казва, че ДПС е много по-голям приятел

Доган достатъчно ясно казва, че ДПС е много по-голям приятел ...

......... партия, която може да поеме отговорността за управлението на страната в този момент. Според него властта като самоцел може да вкара страната в опасна спирала на предсрочни избори. И още - че езикът на омразата и агресията разделят и противопоставят обществото и нацията и застрашават сигурността и стабилността на държавата.


Утре ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т

Утре ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т ...

......... безопасност ще бъдат осигурени две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79) през Владая. В последния почивен ден 27 декември от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин".


Европа е изправена пред най-голямата терористична заплаха от може би

Европа е изправена пред най-голямата терористична заплаха от може би ...

......... това да се случи. Ето как Уейнрайт определи изминалата година: "Тази година видяхме 25 терористични атаки в Европа, извършени от хора, които са само част от десетките радикализирани." Уейнрайт подчерта, че радикалните идеи се разпространяват масово по интернет. Също така киберсигурността се очертава като едно от големите предизвикателства пред Европа.


Гражданската война или така наречената

Гражданската война или така наречената "Антитерористична операция" в Източна Украйна ...

......... Ще видите интервюта със Сергей Наумец, министъра на Министерството на строителството и жилищно-комуналното стопанство на ДНР и Анатоли Стоянов, бивш председател на българската общност „Възраждане" в Донбас. Стоянов разказа за живота на хората в Донбас и за това как българското правителство игнорира молбите за помощ на етническите българи в там.Димитър Димитров, политолог, „Посланик на свободното разпространение на знание

Димитър Димитров, политолог, „Посланик на свободното разпространение на знание" и ...

......... Съвета на ЕС ще трябва да изработи и предложи текста на новия закон. От нас ще зависи дали споделянето на линкове ще стане отчасти платено и дали проекти като Уикипедия ще бъдат задължени да цензурират съдържание. От нас зависи развитието на интернет и ИТ индустрията в Европа през следващото десетилетие.


Коментар за френското издание

Коментар за френското издание "Le Monde" на Жан-Пиер Филиу - ...

......... вече изправен пред нарастването на многобройните заселници. Той също така подкопава позицията на източните християни на родната им земя. Тръмп най-накрая предлага неочакван дар на Даеш, които, отстъпвайки на толкова много фронтове, ще могат да подновят своята пропаганда и привличане в името на предполагаемата защита на святото място на исляма.


„Корнелия Нинова даде на БСП втори живот. БСП удвои електората

„Корнелия Нинова даде на БСП втори живот. БСП удвои електората ...

......... икономика към модерна. Ако теглим чертата, трябва да кажем какво се случи. Страните, ангажирани в СИВ, не водеха нормален икономически живот. Тази истина трябва да бъде чута. Голямото изнасяне на капитали предшестваше приватизацията от добре подготвени хора. Струва ми се обаче, че този разговор не може да стане през скандала."


По повод 140-ата годишнина от Плевенската епопея Румен Петков, член

По повод 140-ата годишнина от Плевенската епопея Румен Петков, член ...

......... на плевналии и на всички българи по повод празника? - Гордост, самочувствие, сила на българския дух, поклон и дълбока вяра в Светата ни православна църква и поклон пред нашите освободители със съзнанието, че имаме общо бъдеще, което без енергични действия от страна на всички ни, няма как да се случи.


"Петър Богдан има висше образование и директно работи с изворите, ...

......... Ще ми се да вярвам, че и патриотите, и непатриотите не искат да загасне светликът на българското, светликът на паметта ни. Само че как да го раздухваме. Къде е мярката? Щото, ако духнеш прекалено силно, ще потрепне, ще потрепне и ще ни обхване здрач. Източник: Проф. Иван Илчев, в. "Сега"Росен Карадимов, юрист, бивш депутат от ПГ на БСП, функционер

Росен Карадимов, юрист, бивш депутат от ПГ на БСП, функционер ...

......... на нея (Корнелия Нинова - бел.авт.) още са й необходими, за да може да мотивира и да консолидира БСП така че да е готова да отиде на парламентарни избори", завърши Росен Карадимов разговора си с Илиана Беновска в ефира на „Радио К2" и „Канал 3" на 3 декември 2017 година.


Нужен е фонд, в който общините да имат средства за

Нужен е фонд, в който общините да имат средства за ...

......... проявят повече човешка солидарност и взаимопомощ един към друг. Янкова коментира, че е нужно създаване на фонд, в който общините да имат средства за почистване на реките и да ги подготвят за подобни тежки ситуации. Тя добави, че е правила такова предложение в парламента, но то не е било прието.


„Снощи ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората.

„Снощи ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората. ...

......... ПГ на „БСП за България" Стоян Мирчев. Той обясни, че никой от ГЕРБ не е проявил разбиране - да бъде подкрепена науката в България. „Няма място за знанието в държавата на Борисов. Както няма равенство между Винету и науката. За Борисов думите знание и наука са непонятни", добави народният представител.


Само преди броени дни Михаела Филева представи своя нов сингъл

Само преди броени дни Михаела Филева представи своя нов сингъл ...

......... съм по-уравновесена, по-зряла, работата ми с Графа и Монте, с всеки ден ме учи на професионализъм и човещина. И ето ме днес - на 26 - not a girl, not yet a woman, мечтаеща все по-смело, работеща все повече и определено вярваща, че най-доброто предстои!  По публикацията работи: Александър Попов


Внучките на народната певица Гуна Иванова бяха сред най-аплодираните изпълнители

Внучките на народната певица Гуна Иванова бяха сред най-аплодираните изпълнители ...

......... защото искаме да прекараме време с всички от семейството. А Нова година? Велислава: На Нова година ще пеем в Сандански, както и в Петрич. Това за нас е най-приятното прекарване на новогодишните празници. Близките ни хора ценят това, което правим, и не ни оставят на празниците.По публикацията работи: Александър Попов


"Американците описват по свой начин Путин като студен, циничен, безмилостен ...

......... правителството си и почти по всеки въпрос не взе правилните решения. Не успя да постигне и най-малкото сближаване с Русия. Но, за съжаление, този провал за пореден път произтича от безизходицата, създадена от разузнавателните служби и дълбоката държава в сферата на външната политика. Източник: glasove.com; превод от френски: Галя Дачкова


Предлагаме Ви интервю с Пламен Пешаров, управител на

Предлагаме Ви интервю с Пламен Пешаров, управител на "БДЖ - ...

......... на професионалното образование и обучение в областта на железопътния транспорт. За нас е особено важно сътрудничеството с учебните заведения, които предлагат не само железничарски, но и технически специалности, защото ние се нуждаем от квалифицирани кадри. Вярваме, че бъдещето е в младите специалисти, които да доразвият и модернизират облика на железницата


Бившият министър на културата Георги Йорданов представи книгата „Откровения

Бившият министър на културата Георги Йорданов представи книгата „Откровения" - ...

......... да го устоиш на международната сцена, за което се изисква и знание, и задълбоченост, и талант, и много политическа подготовка. Нещо, което не се прави, особено в последните 28 години, когато много лаици, както самият той казва - цитирам го директно, се занимават с неща, които не са им присъщи.


Депутатът от ГЕРБ Георги Марков не одобри действията на своите

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков не одобри действията на своите ...

......... на парламента, защото някакъв европейски лидер, е, той не е някакъв, на Европейския парламент. Но работа на БСП си е ще влизат ли, няма ли и ако не бяха влезли като дойде Таяни, си е за тяхна сметка. Те не са малолетни, а пълнолетни. Не приемам това обяснение", допълни Марков.


С обвиненията към Русия в рушене на световния ред Тераза

С обвиненията към Русия в рушене на световния ред Тераза ...

......... опора", допълни още Перенджиев.„За да се покаже по-силна най-вече пред британското общество, тя се опитва да отклони погледа на това общество от вътрешните проблеми навън. Русия е враг и хайде да се борим с нея. Не обръщайте внимание на негативните процеси в самата Великобритания. Вижте, че се руши световният ред".


"Така може да се говори, само ако има осъдени лица ...

......... понеже окачествява тези лица като престъпници, без да има в сила присъди. Не могат и да се предяват искове на премиера, тъй като не им споменава имената и след като не знаем кого визира, ако има претенции към думите му, ще изглежда, че тези хора сами се разпознават", допълни адвокатът.


Калоян Паргов, председател на БСП-София, в интервю за предаването „Това

Калоян Паргов, председател на БСП-София, в интервю за предаването „Това ...

......... БСП, всъщност подкрепя и предложението за промени на Конституция на ГЕРБ за приватизацията. - Да, това е позиция на ДПС. Движението си има свое политическо решение. Ние утре ще обсъждаме нашето и ще стане достояние на пресконференцията като насока. И вече съответно след санкциите на Националния съвет вече в събота.


Представяме ви репортаж на Дойче веле за децата, останали с

Представяме ви репортаж на Дойче веле за децата, останали с ...

......... е свръхнатоварен, но просто нямам друг избор, защото мъжът ми е с парализиран крак и затова не може да работи", разказва майката през сълзи. Дъщеря ѝ Габи също плаче. Поглежда майка си и казва: "Искам само едно - да сме си всички у дома. И да сме едно щастливо семейство".


Дарина Григорова е родена през 1973 г. в град София.

Дарина Григорова е родена през 1973 г. в град София. ...

......... съзнание (без парвенюшки мечтици) и жертвоготовност. Но понеже ме питаш - прав си в най-важното - българите правят България, докато ни има, има и надежда. Малко сме, от малко можем да се удавим, но и с малко можем да се възродим, стига да поискаме. Автор: Патрик Смитьойс, Наталия Петрова, svobodni.bg


На 7,8 и 9 ноември в София се провежда 17-ят

На 7,8 и 9 ноември в София се провежда 17-ят ...

......... се стараем да убедим и останалите, че това е така. Галина Вълчева: Нека просто наблегнем на позитивните практики. Съветът на децата заседава четири пъти годишно, както беше казано, но ние непрестанно работим в нашите общи чатове. Нека търсим позитивното в медиите и нека ги използваме така, че да се развиваме.


Дейвид Кей Джонстън с унищожителна критика към стопанина на Белия

Дейвид Кей Джонстън с унищожителна критика към стопанина на Белия ...

......... разпространяват Fake News (лъжливи новини), а хората масово се ловят на въдицата им. Докато повече от половината републикаци вярват на Тръмп и не прозират триковете и лъжите му, дотогава републиканците в Конгреса няма да могат да се възправят срещу него, без да разрушат собствената си политическа кариера. Превод: Клуб Z


- Д-р Кунчев, възможно ли е месо с антибиотици да

- Д-р Кунчев, възможно ли е месо с антибиотици да ...

......... което укрепва имунитета - витамин C, микроелементи. При един нормален здрав организъм и при едно добро хранене нищо допълнително не е необходимо. Ако има вече някакви хронични заболявания или пък е увреден организмът, тогава има нужда от такава помощ. И задължително избягване на контакти с болни хора, доколкото е възможно.


Бившият служебен премиер Георги Близнашки нарече популистики ход идеята за

Бившият служебен премиер Георги Близнашки нарече популистики ход идеята за ...

......... да атакува 300 сделки, най-тежките случаи на корупция. Всичко това беше забравено и за това е толкова трудна у нас борбата с корупцията, защото времето покрива. Много трудно сега ще се съберат факти и доказателства, за да се стигне до съдебни процеси. Но нека се опитат", коментира Близнашки пред БНТ.


Най-сетне опозиция, журналисти и гражданско общество напипаха слабото място на

Най-сетне опозиция, журналисти и гражданско общество напипаха слабото място на ...

......... За бизнеса да не говорим, нелепо е да съществуват фирми на едните и фирми на другите. Може пък след задаващия се край на еврофондовете най-сетне да навлязат истински (не офшорни) чужди инвеститори и така поне този проблем да започне да се решава от само себе си. Ивайло Дичев, Дойче веле


Днес се състоя медийната прожекция на българския филм „Възвишение

Днес се състоя медийната прожекция на българския филм „Възвишение". След ...

......... очаквания за общият дух на този герой, духът, който трябва да предава. Искам това внушение да бъде предадено и на екрана от актьорите. Кой от романите си бихте искали да видите на големия екран, освен „Възвишение"? „Чамкория" искам да видя филмирана, защото според мен от нея ще излезе страхотен филм.


Филип Попов, народен представител от ПГ на „БСП за България

Филип Попов, народен представител от ПГ на „БСП за България", ...

......... лични. Не очаквам противоречията да доведат до някакви разломи. аистина се видя, че липсват принципни критики по отношение ръководството на партията, на парламентарната ни група. Факт е, че с председателството на Корнелия Нинова БСП спечели президентските избори, БСП удвои народните си представители в Народното събрание, БСП стана алтернатива на управлението.


Политологът Иван Кръстев, който от години живее и работи в

Политологът Иван Кръстев, който от години живее и работи в ...

......... ислямски организации са второ или трето поколение мигранти. За техните родители Европа е място, което им е дало спасение. Техните деца обаче започват да гледат на себе си като на второ поколение европейци и са гневни на начина, по който европейците се държат с тях", каза още политологът Иван Кръстев.


БСП се кани да играе по нервите на Борисов в

БСП се кани да играе по нервите на Борисов в ...

......... не е ясно с какво точно не са съгласни опонентите ѝ вътре в партията. Истината е, че в БСП нещата вървят по-добре в сравнение с много години насам. Третият успех на Нинова е, че срещу нея говорят хора, които трудно могат да докажат политическа яркост, чистота и кристален морален облик."


Армия като днешната българска армия няма начин да бъде изхранена

Армия като днешната българска армия няма начин да бъде изхранена ...

......... да продължава, но имам и несъгласие с начина, по който те направиха своя протест. Те трябваше по официален път с докладни записки, както и техният командир по команден път, да сезират своите началници по командната линия, че базата не може да продължава да изпълнява своите задачи", коментира бившият военен министър.


Най-важно е да запознаем с това рядко заболяване педиатрите, защото

Най-важно е да запознаем с това рядко заболяване педиатрите, защото ...

......... март започна лечението му при нас. От този месец инфузиите вече са в болницата в родния град на детето. Правим всичко възможно да спестим пътуването до София, защото това допълнително стресира децата и семействата им. Независимо къде се провеждат инфузиите обаче, лечението се проследява при нас на всеки 6 месеца.


Всички регистрирани с болест на Гоше пациенти у нас имат

Всички регистрирани с болест на Гоше пациенти у нас имат ...

......... драматичен, но положителен процес на развитие. Много редки заболявания вече са обхванати от здравната ни система, лечението им се покрива от държавата. Очаквам този процес да продължи, за да стигнем до ниво на комплексно обгрижване на пациентите, което действително ще им помогне да се чувстват по-добре. Да се чувстват пълноценни.


Борис Цветков, общински съветник от БСП в СОС, в интервю

Борис Цветков, общински съветник от БСП в СОС, в интервю ...

......... разбиране от общинските власти ще принуди рано или късно - аз съм оптимист, ще принуди управляващите в София да се съобразяват, защото сега какво се оказа? Последно се дадоха още няколко разрешения за небостъргачи, знаейки, че се вкарва закон, който ще забрани оттук нататък това да се прави толкова лесно.


Тодор Матев, Директор „Продажби на дребно“, „ЧЕЗ Електро България“ АД.

Тодор Матев, Директор „Продажби на дребно“, „ЧЕЗ Електро България“ АД. ...

......... Дружеството е свързана с осигуряване на оптимални условия за обслужване на клиентите ни в новите пазарни условия. Преструктурирането се осъществява след обстоен анализ, в пълно съответствие с изискванията на българското законодателство и в изпълнение на Директива 2003/54/ЕС на Европейския съюз, формулираща правилата, свързани с организацията и функционирането на електроенергийния сектор.


Днес се навършват 105 години от първия боен полет, а

Днес се навършват 105 години от първия боен полет, а ...

......... сме запазвали възможностите, състоянието, мотивацията да продължи. Една авиация с 105 години история трудно може да бъде спряна и приземена. Една изтребителна авиация, която отбелязва 100 години история трудно ще приеме чужди самолети да носят бойното дежурство по осигуряване на въздушния суверенитет, според мен, и нас трудно ще ни приземят.


Срещаме се с председателя на сдружение

Срещаме се с председателя на сдружение "Просперитет Голо Бърдо"* Хаджи ...

......... българи, разпръснати из цяла Албания и чужбина. Друга цел на дружеството е да развива връзките с България и да съдейства на младежите да учат у нас, също и на кандидатите за получаване на българско гражданство. Председател на сдружение "Просперитет Голо Бърдо" от 2001 г. е г-н Хаджи Пируши. Радина Христова


Медийният експерт и бивш председател на Съвета за електронни медии

Медийният експерт и бивш председател на Съвета за електронни медии ...

......... нещо отдавна трябва да се излезе и тези пари да се раздават не конкретно от министерството и от държавата, а да има друг начин, по който те да стигат на базата на проекти до самите медии. После да има много голяма степен на отчетност по какъв начин те са реализирани".


Рок легендите от БТР представиха първия сингъл - „Моята сила

Рок легендите от БТР представиха първия сингъл - „Моята сила" ...

......... едно нещо силно, то непременно ще се случи. - Кое е най-важното послание, което искате да достигне до вашата аудитория?- Ние няма да спрем да правим българска музика, рок музика и се надяваме новите неща, които ще излязат да ви харесат, защото ние ги правим с голяма любов. Радина Христова


„Бих изчакал хладнокръвно да минат 24 часа, за да видя

„Бих изчакал хладнокръвно да минат 24 часа, за да видя ...

......... категоричен е той. По думите му, трябва да чуем думите на премиера. „Това го касае пряко, а той мълчи. Може би обмисля готин лаф", допълни журналистът. Според него, за случилото се обаче имат вина и журналистите. „След като ядем лоша храна, нормално е да получим и инфаркт", заяви още той.


„Върви процес на декомпозиране на националната държава и превръщането на

„Върви процес на декомпозиране на националната държава и превръщането на ...

......... система за „претакане" на обществен ресурс. „България в сегашния й вид не може да създаде висок политически проект с висока идеология", заяви проф. Иво Христов в отговор на въпрос за българската политическа система и завърши: „Икономически, социална и политически дефицити се поправят, но на културно ниво са с дълготрайни последици".


Има ли война между институциите? Този въпрос обсъждаха в сутрешния

Има ли война между институциите? Този въпрос обсъждаха в сутрешния ...

......... ги е заболяло местните големи риби в Хасково - не само че обществените поръчки се вземат от новите, но и на цени, които подбиват пазара общо за България", обясни тя. „Президентските избори бяха първата загуба на ГЕРБ, като че ли още не могат да я преглътнат", отбеляза още Юрий Асланов.


Социологът Андрей Райчев в интервю по актуалните теми като войната

Социологът Андрей Райчев в интервю по актуалните теми като войната ...

......... може да е поводът за същинската война между институциите? - Да. Може. И няма лошо. Трябва да се хвърли камък в блатото. Много блато стана. Много! Когато стане такова блато, гръмва като в Гърция. Дълго време не гръмва, дълго време всички са наясно, че е отвратително. И накрая казва: Бум!


Всички мерки, което испанският премиер Мариано Рахой взе през последните

Всички мерки, което испанският премиер Мариано Рахой взе през последните ...

......... един срещу друг. За да се избегне катастрофата обаче, след референдума те трябва да преговарят: за справедливо разпределяне на финансовото бреме, за автономните права, за превръщането на Испания от централизирана във федерална държава. Само дето не е ясно дали тъкмо Пучдемон и Рахой са способни на това. Източник: Дойче Веле


Космонавтът Михаил Корниенко прекара 340 дни без прекъсване в Международната

Космонавтът Михаил Корниенко прекара 340 дни без прекъсване в Международната ...

......... Бог има. Преди три месеца Михаил Корниенко получи зелена светлина за нови полети. Готов е за поредна мисия, но казва, че най-важното е да има кой да го чака на Земята. Това му помага да надделее над несигурността, че може да се случи и така, че да не се върне.


За новия световен ред, за ерата на Тръмп, който раздава

За новия световен ред, за ерата на Тръмп, който раздава ...

......... и президента. Конфликтът между Бойко Борисов и Румен Радев „Бойко Борисов се подготвя да бъде следващият президент и отсега се работи върху свалянето на част от репутацията на Радев, за да може той да се яви на изборите, когато му дойде времето, с някакъв аванс", на мнение е Иван Гарелов.


Народното събрание обсъди Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените

Народното събрание обсъди Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените ...

......... 2015 е кмет на Сливен. В 44-ото Народно събрание е член на комисиите по отбрана и наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, както и на групите за приятелство на България с Русия и САЩ. Като член на СОСЗР бе делегат на Деветия конгрес на Съюза.


През 2016 г. Звездин Бесарабов, тогава ученик в 10-ти клас,

През 2016 г. Звездин Бесарабов, тогава ученик в 10-ти клас, ...

......... на всеки човек и после автоматично превръща компютърен текст или глас в съответния ръкописен почерк, с химикалка върху лист хартия. В Берлин демонстрирах моята разработка пред 120 лидери в индустрията, шефове на компании и свързани личности със света на дигиталното мастило, което е сферата на Wacom. Интервюто взе: Сияна Синева


"Преди една-две години 12 чужди посланици започнаха да ни изпращат ...

......... можел да си спести целия този конфликт. "Скандалът с изтребителите е буря в чаша вода и е излишен. Всичко това няма да доведе до краен резултат, единствено разклаща основите на държавността. По-скоро трябва да се води дебат по текущата политика, а не по големите стратегически процеси", заключи гостът на телевизията.


Изгубихме инициативата по всички направления Отдавна исках да пия кафе

Изгубихме инициативата по всички направления Отдавна исках да пия кафе ...

......... отглеждат послушковци, а да реализират победи. Затова обаче трябва да търсиш баланса в политиката. И да имаш отговора на въпроса: Как и с кого да победиш? Кафето отдавна е изпито. Домакинът пита искам ли второ. Отказах. Стори ми се, че ще стане твърде горчиво за „Позитано". Петьо Блъсков, в. "Труд"


Русия не е заплаха за България, коментира в сутрешния блок

Русия не е заплаха за България, коментира в сутрешния блок ...

......... на всички заседания на Националния съвет. Когато човек има достойнство, той може и да се обижда. Приеха се много нови правила в партията, които са популистки и недопустими. Някои от тях предизвикват и правни абсурди. Всички тези неща съм ги казвал на заседанията на Националния съвет, разкри още Михаил Миков.


ЧЕЗ Разпределение България откри официално своя нов технически учебен център,

ЧЕЗ Разпределение България откри официално своя нов технически учебен център, ...

......... връзката, може да има и по-лошо качество на захранването - по-нисък волтаж и т.н., което води до жалби и недоволството на клиентите ни. Затова искаме всички - наши служители и подизпълнители, да изпълняват по една и съща методика работата си, за да сме сигурни, че качеството е запазено. Радина Христова


Имаме интерес от добри отношения с Русия. Докладът на правителството

Имаме интерес от добри отношения с Русия. Докладът на правителството ...

......... производители също щели да пострадат, квотите заложени от БСП за български стоки не били изпълними, което не е вярно. „Трябва да осигурим пазар за българските стоки, за да може да увеличим българското производството, за да развием икономиката си. Предлаганите от нас промени щяха да постигнат точно това", заключи Антон Кутев.


Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна и

Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна и ...

......... нещо е как го регулират чиновниците. В тази посоки има големи въпроси. Но ние сме достойни граждани на Украйна, ние тук ще поставяме тези въпроси, ще настояваме за разяснения. Ние разчитаме на своите сили, защото ние сме граждани тук и трябва да си отстояваме правата. Автор: Росица Ангелова, Радио „Фокус"


Бъз Олдрин, легендарен бивш астронавт, един от първите двама души,

Бъз Олдрин, легендарен бивш астронавт, един от първите двама души, ...

......... Сибрел е провокирал Олдрин, бутайки го с Библията си. Бъз Олдрин, прекарал повече от 300 часа в Космоса, е един от най-популярните астронавти в историята. Преди да стане вторият човек, разходил се по Луната, той е военен пилот, изпълнил 66 бойни мисии в Корейската война. Емил Л. Георгиев, "Площад Славейков"


Решението на българското правителство да нарече Русия

Решението на българското правителство да нарече Русия "основна заплаха за ...

......... са с промити от американската пропаганда мозъци. И правят същото с мозъците на зрителите, слушателите, читателите. Именно това е влиянието, което е наистина опасно за България. Но на него никой да противодейства. И как да противодейства, когато цялата администрация и т.нар. "гражданско общество" са на доларова хранилка. Петър Волгин, Фейсбук


Дали

Дали "Харви" и "Ирма" са само едно предупреждение за това, ...

......... се увеличи осемкратно през следващите 60 години", пише той в списанието "Ecological Economics". "Това, което преживяваме понастоящем, е само предвестник на това, което ни очаква според климатичните симулации. Може би е крайно време да се подготвим за бъдещите мега-урагани, вместо да водим дискусии за климатичните модели", заключава метеорологът Андреас Фридрих.


Европейският съд в Люксембург отхвърли иска на Словакия и Унгария

Европейският съд в Люксембург отхвърли иска на Словакия и Унгария ...

......... техните граници, които са едновременно и външна граница на ЕС. Брюксел обаче отхвърля искането на Унгария ЕС да осигури половината от средствата, вложени от Будапеща в изграждането на скъпоструващите гранични заграждения. Във вторник председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер припомни на унгарския премиер Орбан, че "солидарността не е еднопосочна улица".


Проф. Пантев отбелязваме 132 години от Съединението на Княжество България

Проф. Пантев отбелязваме 132 години от Съединението на Княжество България ...

......... се ражда беден, умира глупав. Изключенията са впечатляващи и само потвърждават всеобщото право. Та същите дечица не ходят ли едните с маратонки за 20, другите - за 200 лева. Не следва да одобряваме това учебно различие, но това ли е единствената социална пропаст в нашето образование? Най-вече общество! Източник: Епицентър


Изречението „Цветан Цветанов държи местните структури на ГЕРБ

Изречението „Цветан Цветанов държи местните структури на ГЕРБ" е станало ...

......... се, е скоропостижно отстранен от ГЕРБ. Което изобщо не е толкова почтена реакция, колкото ГЕРБ си въобразява. Само те кара да се запиташ дали пък Цветан Цветанов не ги държи с предупреждението, че всичко им е позволено, но само докато се издънят. Източник: Веселина Седларска, reduta.bg Заб. Снимката е илюстративна


Случайно да сте показвали „Козият рог

Случайно да сте показвали „Козият рог" на чужденец? Е, аз ...

......... в сантиметри и т.н. Само не ни интересуваше защо Макрон дойде в България. И защо се засили да напада Полша, като че ли някой му беше пуснал Вагнер (по Уди Алън). И какво спечелихме или загубихме не разбрахме. Но то и няма значение...виж по-горе Иван Вазов. Източник: Веселина Седларска, reduta.bg