В условията на пандемия икономиката е изправена пред едно доста

В условията на пандемия икономиката е изправена пред едно доста ...

......... обезщетение за вреди и неустойки по договора); • ако договорът бъде прекратен поради непреодолима сила, задълженията на страните по него отпадат и те се освобождават от тях. При прекратения договор следва да се има предвид, че прекратеният договор има действие занапред, за разлика от развалянето, което има обратно действие, т.е. биха се дължали неустойки.

Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина

Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина ...

......... федералното правителство може, тъй като само така би могло да се осигури масово производство на ваксина, допълни той. Фондация "Гейтс", която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била една пандемия.


„Трудно ни е да преценим какво вижда правителството – няма

„Трудно ни е да преценим какво вижда правителството – няма ...

......... категорични мерки по отношения на икономиката. Търпението на хората се изчерпва, много от тях няма да могат да си останат вкъщи, защото нямат доходи. Затова ние ще направим нашите алтернативни предложения. На хората трябва да им се даде кураж, а не да бъдат сплашвани с огромни санкции“, категоричен е Вигенин.


ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ е роден в с. Кутово, община Видин. Завършил

ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ е роден в с. Кутово, община Видин. Завършил ...

......... води фирмите към фалит и да не застрашава сигурността на страната, да осигури възможности за подпомагане на потребителите, без да ги превръща в клиенти на фирмите за бързи кредити. Помощта на държавата трябва да е насочена към тези, които имат затруднения, а не към всички, за да не се обезцени.


Две трети от хората България смятат, че въведените ограничителни мерки

Две трети от хората България смятат, че въведените ограничителни мерки ...

......... че работното им място е застрашено. Като цяло българите търпеливо понасят сполетелите ги ограничения и не се вижда необходимост от краткосрочни корекции на извънредния режим. С изключение на икономическата ситуация, където се струпват тъмни облаци, посочват от „Галъп". Експресният сондаж е проведен сред 850 души на 30 и 31 март.


Има ли опасност коронавирус да се предаде от животно на

Има ли опасност коронавирус да се предаде от животно на ...

......... обезпаразитено и ваксинирано, разполага ли с паспорт и микрочип, чиито данни трябва да са въведени в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните. И може би най-важното, което трябва да направим, е да си изберем ветеринарен лекар и да заведем животното при него за първоначален контролен преглед.Да спре финансирането на ремонта на площад

Да спре финансирането на ремонта на площад "Св.Александър Невски" и ...

......... за участие в тях. "Трябва да стартира програма за мониторинг на бизнеса в София, за да се установяват навреме променящите се нужди", препоръчва той, като посочва и мерки за подпомагане на туристическия и културния бранш с предоставяне на безплатни общински зали за сценични и визуални изяви. *Снимка: Цветелина Белутова, https://www.dnevnik.bg/


- „Тази сутрин

- „Тази сутрин" продължава с интервю заедно с Екатерина Захариева, ...

......... бюджета и вероятно още...- Най-вероятно за съжаление. Дано да се случи чудо и целия блокаж да бъде по-кратко време, така че да може да се възстанови и по-бързо световната икономика и българската също. - Благодарим за това участие на Екатерина Захариева, министър на външните работи. Интервю за БТВ, "Тази сутрин"


Напоследък се нагледахме на какви ли не фалшификации в медийното

Напоследък се нагледахме на какви ли не фалшификации в медийното ...

......... на чиито собственици са прикрити и са регистрирани на адреси, които са никому неизвестни. За съжаление, те успяват да влияят на обикновения читател с "фантасмагориите", които си позволяват да "списват". Много често някои от хората напоследък дори не четат съдържанието, а се предоверяват на заглавията, които са повече от красноречиви.


Заради пандемията от коронавирус културните институти в цялата страна бяха

Заради пандемията от коронавирус културните институти в цялата страна бяха ...

......... отново ще се върна към промяната на мисленето и връщане към корените ни. Ние сме наследници на една духовно извисена и културна нация, която е в основата на европейския ренесанс. Именно по тази причина днес имаме уникален шанс да се възродим, но за това са нужни сериозни инвестиции. *Източник: https://novapress.bg/


"Кризите винаги изискват смирение, нещо на което изобщо не сме ...

......... използват като атракция. Филми за страха, за объркването, за катарзиса“ „Много от моето поколение, а и това преди него не са преживявали подобни кризи, а те винаги намират място в сериозното изкуство, но искат малко дистанция. След големи кризи всички знаят, че идват едни от най-големите достижения, и в културата“.- Г-н Иванов, как оценявате мерките на правителството по кризата

- Г-н Иванов, как оценявате мерките на правителството по кризата ...

......... Всяка помощ, всяко общо усилие като народ е изключително ценно в този момент. И разбира се и по възможност всеки да стои в къщи и да се пази. Ако успеем със всичко изброено дотук по-строги мерки няма да има и скоро всичко това ще приключи. Вярвам в това! *Източник: https://www.actualno.com/


- Тук вече е външният министър Екатерина Захариева. Здравейте и

- Тук вече е външният министър Екатерина Захариева. Здравейте и ...

......... на път, виждате колко бавно е придвижването. Моят съвет е от България в момента да пътуват наистина при животозастрашаващи нужди или при болен роднина. Възможно най-малко да се пътува в държавата и извън нея. Това е начинът да преодолеем тази криза, това е истината. Интервю за БНТ, "Още от деня"


Во. Открийте това градче на картата на Италия. Почти незабележима

Во. Открийте това градче на картата на Италия. Почти незабележима ...

......... философия „за сладостта на живота“, която италианците изповядват от векове. С огромна болка, но с несломен дух, те посрещат всяка горчивина, която кривата на епидемията им предлага през последните седмици. Следят пиковете, спадовете, всички криволици на коронаривуса и не спират да вярват, че утрешния ден ще бъде по-добър от днешния.


МВР ще може да следи телефоните и интернет достъпа на

МВР ще може да следи телефоните и интернет достъпа на ...

......... туберкулоза с бацилоотделяне. С извънредния закон беше дописано, че "когато съществува заплаха за здравето на гражданите от болести извън посочените, министърът на здравеопазването може да разпореди задължителна изолация на болни, на заразоносители, на контактни лица и на лица, които са влезли на територията на страната от други държави". източник Сега


Президентът на Чeрноморската банка за търговия и развитие коментира коронавирус

Президентът на Чeрноморската банка за търговия и развитие коментира коронавирус ...

......... доставена, преди да се случи най-лошото,Да се надяваме, че преди рецесията да се превърне в депресия, както вече споменах, всяка страна и световната икономика ще се върнат към нормалното си състояние, включвайки се в този нов цикъл на възстановяване, растеж и развитие, оставяйки щетите, нанесени от пандемията зад себе си.Покрай извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса в България управляващите

Покрай извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса в България управляващите ...

......... какво става дума.“ Народното събрание все още не е разгледало законопроекта на ВМРО заради работата по Закона за извънредното положение. Очаква се депутатите да се заемат с идеите на Искрен Веселинов, Александър Сиди и колегите им, след като прегласуват върнатите от президента Румен Радев текстове. Автор Борис Митов, Свободна Европа


Може ли морът коронавирус да има положителен ефект върху поне

Може ли морът коронавирус да има положителен ефект върху поне ...

......... тези послания на президента, особено неговите поддръжници“. „Сегашните мерки идват късно и не са достатъчни. А Тръмп все още не вярва на специалистите да поведат във вземането на решения как да се спре вирусът. Той все още е мисли предимно за себе си и за своя имидж“, отбеляза още политоложката.


- Г-н Матев, какви са сроковете за плащане на сметките

- Г-н Матев, какви са сроковете за плащане на сметките ...

......... от ЧЕЗ Електро България. Услугата може да се заяви и онлайн на www.cez.bg. Вече се чуват твърдения, че ситуацията с коронавируса променя нашия живот. Нека всички действаме разумно, солидарно и отговорно, за да го променим в правилната посока, като улесним живота си, когато той се върне към своя нормален ход.


Акценти: - Екипи на ЧЕЗ Разпределение извършиха извънредни проверки на

Акценти: - Екипи на ЧЕЗ Разпределение извършиха извънредни проверки на ...

......... ние, служителите на ЧЕЗ, продължаваме да изпълняваме нашия обществен и професионален дълг да гарантираме сигурно електричество на нашите клиенти. Същото важи и за служителите в магазините за хранителни стоки, в аптеките, в болничните заведения, които продължават да изпълняват своя професионален и граждански дълг въпреки рисковете. Всички те заслужават нашите аплодисменти.


До края на седмицата върви обсъждането на Закона за извънредното

До края на седмицата върви обсъждането на Закона за извънредното ...

......... стихийно, бързо. Законът за извънредното положение има редица недостатъци, но както казах неговите последици ще бъдат много дългосрочни. Трябва да се прецизират текстовете и предложенията, но трябва да се направи анализ на ефекта на тези текстове, защото това е рамка и норма за всеки един български гражданин, за цялото общество.


В изготвянето на този текст са използвани данни от достъпни

В изготвянето на този текст са използвани данни от достъпни ...

......... съкращения: ДП – дихателни пътища КТ – компютърна томография COVID-19 – болест, причинена от вируса SARS-CoV-2 PCR – polymerase chain reaction, амплификационен метод от молекулярната биология, който се използва за доказване на инфекцията с новия коронавирус. SARS-CoV-2 – вирус, от групата „коронавируси“, който е причина за настоящата пандемия. Източник inspiro.bg


Димчо Станев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България

Димчо Станев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България" АД и ...

......... могат да получават информация, свързана с дейността на дружествата на ЧЕЗ в България или да заявят услуга, на информационна телефонна линия 0700 10 010; уеб сайтовете на компаниите www.cez.bg, www.cez-rp.bg; имейл [email protected] – за услуги на „ЧЕЗ Електро България“ АД, имейл [email protected] – за услуги на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.


Дружеството продължава работа за гарантиране на сигурността на електрозахранването Г-н

Дружеството продължава работа за гарантиране на сигурността на електрозахранването Г-н ...

......... сблъскваме за първи път. И искам изрично да благодаря на всички служители, които няма как да останат вкъщи, но изпълняват съвестно служебните си задължения. Изключително горд съм с тях. Благодаря им, че се борим заедно. Защото сега, повече от всякога, обществото се нуждае от нас. И ние трябва да продължим.


Да поговорим за корпоративната отговорност. Извинете, общественици, обаче с кол

Да поговорим за корпоративната отговорност. Извинете, общественици, обаче с кол ...

......... част от дейностите, които извършват служителите в корпоративни офиси, дилърства на продукти и кол центрове е животоспасяваща, обаче определено носи много кинти на много звена. И когато става дума за големи пари ? Вече не сме едно семейство, една кауза и се бачка по празници и по епидемии. Източник http://socbg.com


„Всяка една дейност, свързана с неразпространяване на епидемията, ще бъде

„Всяка една дейност, свързана с неразпространяване на епидемията, ще бъде ...

......... етиологично. До този момент лечението е чисто симптоматично, както при други вирусни заболявания", поясни Брънзалов. Той подчерта, че всички посещения при лекар или зъболекар за неспешни състояния трябва да бъдат ограничени. „В скоро време проблемът с маските в аптечната мрежа ще бъде решен. Етиловият алкохол е прекрасен дезинфектант", добави Брънзалов.


Ако се потвърдят всички руски изследвания, че нашата ваксина влияе

Ако се потвърдят всички руски изследвания, че нашата ваксина влияе ...

......... науки". Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник. Президент на Националния проект "Здраве на нацията". Член е на съвета на Руската обществена организация "Руско екологично общество". Куратор е на програмата "конвергентно лидерство". Водещ е на постоянното предаване "Здравословно хранене с доктор Еделев" на Медиаметрикс.


Доц. д-р Огнян Боюклиев е доцент и доктор по икономика

Доц. д-р Огнян Боюклиев е доцент и доктор по икономика ...

......... хора, но те са извън кръга на управляващите приватизатори. Не всички богати хора, а и не всички участници в приватизацията са мошеници. Но тези, за които говоря са политически назначения в „капиталистическата класа“! Тежко е състоянието на БСП – омраза и бой един срещу друг вътре в партията… *Източник: https://novapress.bg


Светът отдавна е на прага на нова глобална рецесия, a

Светът отдавна е на прага на нова глобална рецесия, a ...

......... кораб - Еврозоната. Въпросът е дали искаме да вървим след кораба, теглени от въжето, или да се качим и да участваме в неговото управление", каза Милен Велчев и поясни, че именно това, че се движим заедно, гарантира, че курсът на лева ще се запази дори и при сложни световни обстоятелства.


"До най-големия срив на цената на петрола от 1991 г. ...

......... които добиват сравнително по-скъпо. Но може да се каже, че Русия ще запази добивите си на много високо ниво при тези цени". Той отбеляза, че при американските шистови производители ситуацията не е розова. Гостът допълни, че основните новини, които продължават да бутат пазарите са притесненията около икономическия растеж и коронавируса.


„Корнелия Нинова изведе БСП от 14% на 24% доверие. Тя

„Корнелия Нинова изведе БСП от 14% на 24% доверие. Тя ...

......... сестри не са излъгани за пръв път от правителството на ГЕРБ“. Той подчерта, че БСП подкрепя реформа в здравеопазването, като тя трябва да започне с това, че търговията със здраве не бива да съществува. Стойнев поиска оставката на здравния министър и на председателя на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова.


До дни ЕС трябва да сключи ново споразумение за бежанците

До дни ЕС трябва да сключи ново споразумение за бежанците ...

......... допускаме човешките права да се отменят от днес за утре, както стана сега. Това е съществен проблем за същността на ЕС. Правото на закрила е конституционно право, записано е във всички основополагащи договори на нашето съвремие. Трябва да намерим начин да охраняваме границите си, без да нарушаваме фундаменталните човешки права.


Блаженият Киевски и на цяла Украйна митрополит Онуфрий: Автокефалията трябва

Блаженият Киевски и на цяла Украйна митрополит Онуфрий: Автокефалията трябва ...

......... бъде по-усилена, по-активна, когато трябва да даваме на Бога повече, отколкото даваме всеки ден. За да работим по-интензивно над себе си, за очистване на своята плът и душа ни се дава Великият пост, който завършва с радост, със Светлото Христото Възкресение. Интервюто е със съкращения. Линк към оригинала : https://news.church.ua/2020/03/01/eksklyuzivnoe-intervyu-blazhennejshego-mitropolita-onufriya-dlya-chernogorskix-smi/?lang=ru


„Това е едно от поредните споразумения, опитващо се да реши

„Това е едно от поредните споразумения, опитващо се да реши ...

......... на напрежението в северна Сирия, което обаче е един разговор, в който Европа за съжаление не участва. И ние видяхме един показателен отказ на президентът Реджеп Тайип Ердоган да се срещне с представителите на Европейската общност извън Турция". "Анкара изглежда не вижда Европа като участник в тези процеси", допълни анализаторът.


- Ваше Високопреосвещенство, каква е целта на визитата Ви в

- Ваше Високопреосвещенство, каква е целта на визитата Ви в ...

......... да достигнем тази духовна висота на любовта, към която ни призовава Бог. Моето пожелание за това е всеки да изживее това време достойно, благодатно, за да бъде времето на поста наистина радостно за нас. Ние не бива да показваме печал. Постът е пролетта на душата. &feature=youtu.be&fbclid=IwAR1itq1ZK8wFmPZDRNSPggyRWnJCdU5lPn1JgElrYKRavg5EI1c1hnIhnuQ *Източник: Оля Ал-Ахмед, БТА


В историята на пушенето не е имало подобна инициатива за

В историята на пушенето не е имало подобна инициатива за ...

......... Просто защото са доказали на самите себе си, че могат да го направят. Те си казват: “Успях! По-силен съм, отколкото предполагах”. И започват да надграждат постигнатото. Това е феноменално откритие за нас, но то създава и възможности, от които искаме да се възползваме в бъдещото развитие на компанията. *Източник: https://www.24chasa.bg/


Националният оперативен щаб препоръча отмяна на тържествата на връх Шипка.

Националният оперативен щаб препоръча отмяна на тържествата на връх Шипка. ...

......... щаб не препоръчва отмяна на шествия, на митинги, на протести. Защо ли? Явно е, че вирусологията и политиката вървят ръка за ръка.3-ти март е свята дата, народът сам ще избере къде да бъде за да се преклони пред тези които отдадоха живота си за нашата свобода.Аз ще съм на Шипка!


80% от българите смятат, че трябва да има точна информация

80% от българите смятат, че трябва да има точна информация ...

......... се образува дим, а той е главната причина за заболявания, свързани с пушенето, че няма твърди частици, или т.нар. катрани, и че няма негативно въздействие върху качеството на въздуха на закрито, виждаме че относителните ползи за общественото здраве в сравнение с пушенето не могат да бъдат обективно оспорени. *Източник: https://www.flagman.bg/


"За четирите години от сключване на споразумението с Турция Европа ...

......... мигрантите ще се насочат към България. Няма никакво основание тези хора да бъдат приемани у нас, категоричен е Мажд Алгафари. Той също призова за политически мерки и сериозни стъпки, защото освен опасността на границата с Гърция, съществува и Африка, а се оказа, че бедността на Африка е проблем на Европа.


”Простете за нещата които СЪМ СБЪРКАЛ и за нещата които

”Простете за нещата които СЪМ СБЪРКАЛ и за нещата които ...

......... дълг. Тя е началото и края ни, невидимата връзка между нас, която ни прави народ, усещането за дом и представата ни за чест. Предателите нямат място в нашия дом, в мислите и бъдещето ни.Техният край е краят на Юда - презряни, самотни, мразени....по пътя към онова дърво... Румяна Ченалова, Фейсбук


Японската икономика ще се свие с 2% на годишна база

Японската икономика ще се свие с 2% на годишна база ...

......... той. Министър-председателят Шиндзо Абе през тази седмица обяви, че училищата в страната ще бъдат затворени и призова всички големи събития да бъдат отменени. „Ако сегашната ситуация продължи да се развива така, японската икономика ще се свие с над 2% на годишна база през първото тримесечие на тази година“, прогнозира Коно.


Драгомир Иванов е журналист, работил е в

Драгомир Иванов е журналист, работил е в "Дневник". Коментарът му ...

......... (а пропо, жертвоприношение в исляма; в арабския така се обозначава жертвата, в тур. - просто "празник"), се закахърил, видиш ли, за някаква си изложба в Париж - да не би, сакън, църковните му вещи да бъдат омърсени от поставянето им редом с предмети и артефакти от друга религия. *Източник: https://www.dnevnik.bg/


Италиански прокурори: Кокаинът, който преди време изплува край Шабла е

Италиански прокурори: Кокаинът, който преди време изплува край Шабла е ...

......... “невежеството” и затварянето на очите на българските власти. Припомняме, че само преди няколко месеца край Шабла плуваше кокаин на стойност близо 80 милиона лева с инициалите Б.Б, който беше случайно забелязан от рибари, които сигнализираха на българските власти, след което случаят беше набързо претупан и забравен. Кокаин с инициали ББ


"До края на светлата част на деня ще бъде възстановено ...

......... исторически план електропроводите са изграждани по възможно най-кратката линия от захранващите подстанции до населените места. Знаете, че на много места електропроводите не са покрай пътищата, за да се обслужват лесно. Но това е в исторически план. Така са изградени и в момента можем единствено да поддържаме тези съоръжения. *Източник: www.focus-news.net


Чували с трупове пред болницата, а вътре - плачещи хора

Чували с трупове пред болницата, а вътре - плачещи хора ...

......... в тестовете участват 761 души. А фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отпусна 100 милиона долара за борбата срещу коронавируса. Междувременно блогърът Фанг Бин отново е на свобода, но трябва да прекара две седмици под карантина в жилището си в Ухан. А службите продължават всекидневно да го държат под око.


Във всеки един пазар има нарушения и дори опити за

Във всеки един пазар има нарушения и дори опити за ...

......... се нарушават правилата на потребителското законодателство, провели сме серия от обучения, регулярни срещи и мисля, че всичко това се възприе добре, защото и търговците си дадоха сметка, че спазването на правилата е нещо важно и освен чисто формалната страна, то е и краткият път до сърцето и джоба на потребителите.


От измерваните институции Народното събрание е с най-нисък рейтинг На

От измерваните институции Народното събрание е с най-нисък рейтинг На ...

......... миналото президентът е играл ролята на дълбок резерв на политическата система, когато е бил нужен неизхабен авторитет или най-малкото „рефер" между принципно непримиримите групи в обществото. Така беше в началото на 1997 г. Случайно или по съвпадение на датата, която сегашният президент на България Румен Радев избра за своето обръщение.


Ако искаме да сме там, но сме неподготвени, ще се

Ако искаме да сме там, но сме неподготвени, ще се ...

......... пазара на труда. Разтвори се много съотношението между хората, които са с много висока квалификация, и хората с функционална неграмотност, които не могат да се включат на пазара на труда. А това също е обусловено от разликата в доходите. Трябва да се стремим към намаляване на тази разлика. *Източник: https://duma.bg/


На 1 февруари 2020 г. се навършват 75 години от

На 1 февруари 2020 г. се навършват 75 години от ...

......... на диктатора Тито. По същото време в България се ликвидира ВМРО. Историците определят днес така наречения „Народен съд" като политически процес за разправа с неудобните противници. Неговите престъпления не могат да бъдат оправдани. Те нанасят жесток удар по България, от който тя не може да се съвземе и днес. /БГНЕС


- Адвокат Екимджиев, има ли право прокуратурата да разпространява СРС-та,

- Адвокат Екимджиев, има ли право прокуратурата да разпространява СРС-та, ...

......... дело за осуетяване на проверката на конфликт на интереси? - Всичко зависи от това доколко тези СРС-та имат решаваща роля като доказателства. Те са компрометирани като доказателства. Тяхното престъпно разгласяване показва предубеденост на прокурорите, които работят по разследването. Това е основание да им се иска отвод. Процесуалните усложнения са неизбежни.


Ако днес се страхуваме и мълчим, ставаме съучастници на разграждането

Ако днес се страхуваме и мълчим, ставаме съучастници на разграждането ...

......... се страхуваме, ставаме съучастници на този процес. Ние, от „БСП за България“ не се страхуваме. Нека с всеки, който милее за България, за семейството, за себе си, за децата си, да се обединим и да продължим волята си за промяна. Бъдете смели. Тази промяна е възможна и зависи от нас.


"Начина, по който се прави промяната в закона, която е ...

......... ни доверие", каза още Калфин. "Има тотално сбъркана комуникация във властта по отношение на това какво представлява възприемането на еврото, как ще се отрази на икономиката, какво ще значи за спестяванията на хората, какво ще значи за гражданите и не може да очакваме хората да са информирани предварително", допълни той.


Страните, които влизат в ERM II получават гаранция от ЕЦБ,

Страните, които влизат в ERM II получават гаранция от ЕЦБ, ...

......... години виждаме, че обясняването на внесени промени не е практика, която се спазва и това нарушава целия законодателен процес. Това е порочна практика, която би трябвало да бъде прекратена. Ако има нещо положително, това е дебатът защо се правят законодателни промени по никое време без обсъждане. Всичко е по-скоро спекулации".


Липсва публичен дебат каква е перспективата в България в началото

Липсва публичен дебат каква е перспективата в България в началото ...

......... някоя глоба от страна на Европейската комисия. Не сме регулирали кои язовири ще се ремонтират и кои не. В България има много странно усещане що е спешна мярка, след като една спешна мярка може да има давност повече от две години и пак да не е решен въпросът", коментира Йотова.


Законопроектът ни ще спаси генералните директори от постоянните преговори за

Законопроектът ни ще спаси генералните директори от постоянните преговори за ...

......... осъществи по този начин. Категорично съм "за" подобно решение да се приложи и в телевизиите, да има и възможност през този механизъм да се финансира и на кино, само че това трябва да стане, след като механизмът заработи и след като сме сигурни, че постига целта си. * Източник: https://duma.bg/


Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който е в Скопие,

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който е в Скопие, ...

......... да приеме стратегия за инвестиции и растеж на Западните Балкани. Надеждите на Албания и съседката ѝ Северна Македония да започнат преговори за присъединяване към ЕС миналата година бяха блокирани от френския президент Еманюел Макрон през октомври, когато той поиска реформиране на процеса за приемане на нови страни в 28-членния съюз.


"На кризата не трябва да гледаме като на нещо неизбжно, ...

......... и то мисля, не зле”. „Сега бих подкрепил вота в парламента, защото действително това е символ. И това не е само Перник, и това не е само този сектор, по какъв начин въобще се управлява държавата, с основни нейни артерии, които би трябвало да бъдат жизнени”, каза още Ивайло Калфин.


Скандалът с унижаваните болни възрастни хора в центъра за хора

Скандалът с унижаваните болни възрастни хора в центъра за хора ...

......... между 2 и 7 години. Затова и в тези домове смъртността не само неизбежна, но и доста висока. Затова са важни качеството на живот, което обществото ни може да осигури на болните, както и достойният завършек на дните им. За всичко останало има прокуратура и полиция! Автор Парашкева ИвановаТрафик нюз


Заплатите на педагозите от кварталните училища може да скочат с

Заплатите на педагозите от кварталните училища може да скочат с ...

......... от доставчиците на вода, за да ни асистира с логистиката и да я занесат в някои от училища в Перник. Все още не семе избрали в кое. Тази инициатива може да се разрасне и в други училища. Всяко дете пие вода и една такава подкрепа е добре дошла. *Източник: https://www.monitor.bg/bg


"Три фактора - екологията, проблематиката с "Турски" или "Балкански поток", ...

......... БСП ще трябва да каже с кого ще се коалира". Това е четвъртият вот на недоверие за кабинета на Бойко Борисов. По думите му трябва да се понесе политическа отговорност не само от подалия оставка Нено Димов, а наказателна отговорност ще има ли и за кого, трябва да реши съдът.


Режисьорът Андрей Кончаловски разказва за Ренесанса, Сталин, свободата на твореца

Режисьорът Андрей Кончаловски разказва за Ренесанса, Сталин, свободата на твореца ...

......... кино ходят тийнейджърите. И той заложи изцяло на тях, практически родителите вече не ходят на кино, а аз исках да правя филми за тях. А сега вече всички таланти от Холивуд отидоха в телевизията. И телевизионните сериали станаха много високо качество. Всички американски автори отидоха в телевизията. Източник в-к Сега


Посланикът на Косово в България Едон Цана се изказа остро

Посланикът на Косово в България Едон Цана се изказа остро ...

......... откъсне Косово от душата ми." "След военния марш те продължиха с Косово! Можеш да си шампион в АТП, но дълбоко в себе си оставаш примитивен, изостанал и обикновен балкански националист и шовинист", написа Цана в "Туитър". И добави: "Неслучайно Новак Джокович е най-малко харесваният и обичан тенис шампион в историята."


"Действията на американската страна с убийството на генерал Солеймани се ...

......... Той допълни, че напрежението в Близкия изток е предпоставка за нова мигрантска вълна към Европа. Твърде е възможно и Сирия да бъде зесегната. Влиянието на Иран в шийтските общности е много голямо.Възможно е и други държави в региона в да се дестибилизират. Сигурността на България зависи от НАТО", поясни Йовчев.


Посещението на руския президент Владимир Путин, което е планирано за

Посещението на руския президент Владимир Путин, което е планирано за ...

......... има достатъчно компетентност и опит в боравенето с природни ресурси от Русия и в работата със самата страна. "Вероятно е САЩ да виждат конкурент в лицето на Русия по отношение на доставките на газ". По мнението на експерта реализацията на българската част от проекта „Турски поток“ съвпада с националния интерес.


Големият въпрос е ще имат ли политическата воля да осветлят

Големият въпрос е ще имат ли политическата воля да осветлят ...

......... километра от столицата. Какво става, ако тръгне епидемия от Перник? Трябва да има вода в болниците, в училищата, в детските градини в Перник – това е задача номер едно сега. В Перник се бият за бутилки с вода – нещо, което сме виждали в страни от Третия свят, посочи вицепрезидентът.


Доста странни неща каза Валентин Златев вчера във вашето предаване.

Доста странни неща каза Валентин Златев вчера във вашето предаване. ...

......... поречието на река Бебреш. Те не функционират още от края на 80-те години, когато е построен язовира, заяви Иван Гавалюгов. Той беше категоричен, че работа на веца е една от причините за малкото вода в язовира и дори Напоителни системи го извеждат като един от основните фактори. БТВ, „Тази сутрин"


Докато използваха ултрасите като ударни отряди по избори и протести,

Докато използваха ултрасите като ударни отряди по избори и протести, ...

......... са се предали. Търкалът е щателно заснет от ултрас канал във видеообменна мрежа, собственост на руснака Максим Тук. Същият Тук пристига за двубоя Локо - ЦСКА през есента на 2017 г. Срещата е прекъсната през първото полувреме заради жесток бой, при който окървавеният Максим е пострадал най-сериозно. Източник: в-к Марица


Скоро 100 000 души в Перник няма да имат никаква

Скоро 100 000 души в Перник няма да имат никаква ...

......... той няма как да остане без вода. Но лошото стопанисване и безхаберието ни доведе до бедствието. В момента няма никакво значение дали си червен, син, зелен. Дали си добър или лош човек. Дали си крадец или измамник. Защото сега всички до един сме от страната на губещия. * Източник: https://frognews.bg/


Винаги около новогодишните празници се дават съвети как да предпазим

Винаги около новогодишните празници се дават съвети как да предпазим ...

......... в този волиер, достатъчно време за разходка, за да може кучето да тича, да живее нормално, да има нормален живот. И съответно, ако живее в къщата, трябва да си направим сметка, че това куче вкъщи може да нанесе щети. То трябва да бъде възпитавано от момента, в който го вземем.


Джopдж Mapгoниc e гeнepaлeн мeниджъp нa Филип Морис България oт

Джopдж Mapгoниc e гeнepaлeн мeниджъp нa Филип Морис България oт ...

......... следващата иновация, с която да подобрите устройствата за нагряване на тютюн? За нас е много важно да правим постоянни подобрения на устройството, както и да предлагаме нови варианти, за да бъдем по-близо до потребителите и да отговорим на всички техни нужди. Интервюто е осъществено с подкрепата на Филип Морис България