Рекорден е броят на участниците в VI Национален конкурс за

Рекорден е броят на участниците в VI Национален конкурс за ...

......... осигурени от партньорите на конкурса. Отличието за най-добро изпълнение на творба от френски композитор е осигурена от фондация "Мила Михайлова“ в лицето на дъщерята на педагожката – Марина Михайлова. Председател на журито, което ще оценява кандидатите, тази година е световнопризнатият български пианист Людмил Ангелов, почетен професор в Нов български университет.


бе решено от 00.00 часа тази нощ посещенията в дискотеки

бе решено от 00.00 часа тази нощ посещенията в дискотеки ...

......... седмичен брифинг за разпространението на COVID-19 в страната, министърът анонсира срещата, като поясни, че ще се търсят решения, които да дадат резултат. "Единствената възможност да намалим натиска върху здравната система е да спазваме мерките и да търсим решения как да намалим хората, които да се заразят с вируса“, посочи министърът.


Случаят е от сутринта на 20 октомври т.год. 39-годишен мъж

Случаят е от сутринта на 20 октомври т.год. 39-годишен мъж ...

......... кодекс, а е непристойна проява. На 39-годишния мъж беше наложена глоба в размер на 150 лева, което е под средния размер наказание за проява на дребно хулиганство. Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба, производството пред ВОС бе насрочено за 27 октомври т.год.


> ИлюстрацияНа 09.05.2020 г., на Аерогара Варна, обвиняемата направила опит

> ИлюстрацияНа 09.05.2020 г., на Аерогара Варна, обвиняемата направила опит ...

......... изработени е нискокачествена, не притежават водни знаци и осигурителни нишки, а надпис на турски език GECERSIZDIR, което в превод означава НЕВАЛИДЕН.Прокуратурата е отчела като смекчаващо вината обстоятелство чистото съдебно минало на В. А.Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание лишаване от свобода от две до осем години.


Виждам те КАТ-Варна
Спукана гума е довела до фаталната злополука с

Виждам те КАТ-Варна Спукана гума е довела до фаталната злополука с ...

......... е карал бързо, защото, заклевам се, карахме точно с 50 км в час зад двата камиона, а с тежкотоварен автомобил и дори с 30 км да беше, пак щеше да се случи. Звъннах моменално на тел.112. В тази ситуация няма как да се направи каквото й да било за съжаление".


В отговор на двойните стандарти по отношение на визите, изисквани

В отговор на двойните стандарти по отношение на визите, изисквани ...

......... който приближава страните-членки до изпълнението на критериите за падане на американските визи. Въпреки позицията й евродепутатите ясно показаха с вота си, че очакват по-решителни действия. Те за втори път настояват ЕК да спазва правилата за визовата реципрочност, тъй като резолюция със същия призив бе приета и през март 2017 г.bTV
За втори път Варненският апелативен съд ще разглежда казуса

bTV За втори път Варненският апелативен съд ще разглежда казуса "хотел ...

......... Подсъдимите Валентин Т. и Мехнур М. и един свидетел били единствените, опитали да спрат опасната дейност, но без успех. Според вещите лица, поредността на разрушаване не е била спазена: започнато е изпълнение отдолу нагоре, вместо обратното. В мотивите си Окръжният съд определя предприетото събаряне като "действително лишено от здрав разум“.


Аспаруховият мост във Варна е в добро общо състояние. Заключението

Аспаруховият мост във Варна е в добро общо състояние. Заключението ...

......... е защитно покритие на армировката, както и на видимите бетонни покрития за повишаване на устойчивостта при външни въздействия. Подобрено е отводняването на съоръженията. Положен е нов асфалтобетон, монтирани са нови ограничителни системи, отговарящи на изискванията и стандартите за ограничителни системи за пътища. Положена е нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.


Специализираният наказателен съд определи най-леката мярка за неотклонение -

Специализираният наказателен съд определи най-леката мярка за неотклонение - "Подписка", ...

......... от разпити на служители от АПИ по делото срещу нея. През август ЛиЛана беше пусната под домашен арест. При спецакция на СДВР и ДАНС бяха арестувани общо 7 души, сред които Мартин Димитров, Лилана и братът на певицата - бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR. Появи се информация, че операцията е свързана с делото срещу бизнесмена Васил Божков.


Започна обсъждането на личността на главния прокурор в Пленума на

Започна обсъждането на личността на главния прокурор в Пленума на ...

......... и това е целта на тези срещи с пострадалите от престъпления лица. Трябва да е ясно - държавата, в лицето на прокуратурата, е променила отношението си към тези хора и те вече не са изоставени. Не се срамувам, че прокуратурата си върши работата и тя ще продължи да го прави.


Канал 3
ДПС поблукува на сайта си реакция

Канал 3 ДПС поблукува на сайта си реакция "по повод (зло)употребата ...

......... от страна на БТВ и Канна Рачева. Обръщаме се с призив към всички журналисти, редактори, продуценти – честността и доверието в медиите ви превръщат в Четвърта власт. А властта задължително означава отговорност. И тази отговорност е прекалено голяма, за да се допусне да бъде разяждана от  червея на съмнението и недоверието".Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на ...

......... случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 2110. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 56 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 619 лица, излекувани са 1384 лица.Продължава епидемиологичното проучване на новите положителни за установяване на контактните с тях лица.


> АрхивОрганизатор на конкурса е

> АрхивОрганизатор на конкурса е "Камара на строителите в България ...

......... отвес 2020" ще се състои на 26 октомври 2020 г. от 16 часа в "Гранд мол Варна" - на второ ниво пред ресторант "Годзила". Там ще бъде експонирана и традиционната вече "Строителна изложба Варна 2020". Тя  ще може да се види от всички гости на Гранд Мол Варна до 30.10.2020 г.


БГНЕС
От днес е задължително носенето на предпазна маска на открито

БГНЕС От днес е задължително носенето на предпазна маска на открито ...

......... му правилният начин е максимален ефект с минимални усилия - да спазваме хигиена и дистанция, да не отиваме при родителите ни без тест."Пазиш себе си, пазиш другите, но отговорността винаги е персонална. Но когато логиката в носенето на маска на открито се загуби, тогава тези мерки са неадекватни", настоя музикантът.


На 17.10. т.г., около 22:00 часа, на телефон 112 е

На 17.10. т.г., около 22:00 часа, на телефон 112 е ...

......... разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е задържан извършителят на злоумишленото обаждане – на 44 г. от с. Видно, обл. Добрич, неизвестен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


След диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС

След диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС ...

......... съгласно националните и ведомствени процедури. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната по повод многобройни въпроси от медиите, постъпили в Пресцентъра на Министерството на отбраната. Припомняме, че президентът се върна преждевременно от посещението си в Естония, което бе прекратено поради съмнение, че той е контактувал със заразен с COVID-19.Противогрипните ваксини в търговската мрежа свършиха за часове. За тази

Противогрипните ваксини в търговската мрежа свършиха за часове. За тази ...

......... ще се разпространяват от личните лекари – по списък, за хора над 65-годишна възраст."Най-дълго може да се ползва маската KM95 или FFP2  за предпазване от COVID-19", заяви Николай Костов. По думите му тези маски, могат да се стерилизират и да се носят до 5-6 пъти.Вижте повече по темата във видеото!


Седмичната положителност на тестовете показва, че в последните дни има

Седмичната положителност на тестовете показва, че в последните дни има ...

......... отстоянието. Ако ходите сам -  няма да носите маска, ако се разхождате в парка - няма да носите маска. Ако си разхождате кучето  - няма да носите маска. Но, ако няма 1,6 м. от друго лице - маската е задължителна, за да се пазим един друг", категоричен е доц. Кунчев.


Пролетта казахме трите д-та - дисциплина за маските, дезинфекция, дистанция.

Пролетта казахме трите д-та - дисциплина за маските, дезинфекция, дистанция. ...

......... са частни, просто МЗ направи така, че дейността им се контролира качествено и държавата ги задължи да внасят данните за резултатите. Ако бързият тест за антиген е положителен, той може да зарази. PCR може да хване и няколко дни преди да се появят симптомите. Бързите антигенни тестове ще спасят системата!"


"Носенето на маски на открито трябва да бъде обнародвано в ...

......... разрушено доверието и защото поведението на властта не кореспондира с мерките, които налага."Очаквам с нетърпение да видя как министерството на здравеопазването ще опази общественото здраве с маските на открито, в какъв акт ще го обективира и как ще гарантира правата на нас пълнолетните така и на всички деца“, категорична е Мария Петрова.


Онлайн обучението повиши качеството на образователния процес, тъй като имахме

Онлайн обучението повиши качеството на образователния процес, тъй като имахме ...

......... нещо. Сега това го няма“, уточни Игнатов.Трябва да свикнем със съществуването на този коронавирус, чието разпространение съвпадна с различни политически и финансови интереси в глобален план. Смятам, че през пролетта нещата ще започнат бавно да се изясняват, защото сега държат целия свят като в условията на комунистическо общество, посочи той.


Някое от бившите военни поделения във Варненско може да бъде

Някое от бившите военни поделения във Варненско може да бъде ...

......... шума, който действа. Контролът е изцяло и само на МВР. Контролните функции на общините са пожелателни, въпреки че те също имат право да налагат санкции. От МВР се оплакали, че жалбите срещу актовете за висок шум падали в съда, тъй като шумомерите им не били калибровани, разкри още Пасев.  


САЩ възнамеряват да подарят на България два изтребителя F-16, става

САЩ възнамеряват да подарят на България два изтребителя F-16, става ...

......... че сме по-сигурни и по-силни, когато действаме заедно, пишат още посолството.По-рано днес помощник-държавният секретар на САЩ по политико-военните въпроси Р. Кларк Купър посети авиационните бази в Граф Игнатиево и Безмер, както и Учебния полигон "Ново село“. В посещението участваха посланикът на САЩ Херо Мустафа и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.


"Бюджетът за 2021 г. е разхитителен и се прави от ...

......... хазна, има три решения пред себе си. Едното е да продължи с невероятните дефиците и да се пуска по пързалката, за да стигнем някои южни страни. Другият вариант, който препоръчвам, е да се намалят придобивките. Най-лошият сценарий е да се увеличат данъците, за да се се запълват дупки", коментира Василев.


"Шокиран съм от това, което става в нашето общество, от ...

......... потоците – тук се смесват потоците – ако не се направи, ще се стигне до масово заразяване с коронавируса!"Решението е в големите градове да има медицински центрове, в които да се преглеждат само хора с грипоподобни симптоми. И само там  да се преглеждат. Но това за съжаление не стана“, заяви още лекарят.


Проектът на държавния бюджет за следващата година вече е публикуван.

Проектът на държавния бюджет за следващата година вече е публикуван. ...

......... плащания.Минималната заплата остава 650 лева. Възрастта за пенсиониране няма да расте, както и размерът на осигуровките. Не се предвижда и увеличение на максималния осигурителен доход – той остава 3000 лева.Замразяват се и парите за майчинство. Тези прогнози обаче, често търпят промени, така че изнесените данни са валидни към този момент.


Така нар.

Така нар. "Отровно трио", което се самоназначи да води гражданския ...

......... Трябват политическо лидерство и позиции, действия и програма (каквато днес има само БСП). А на изборите българският народ ще реши кому да повери управлението на държавата. Затова, ако искаме да отстраним корумпираната мафиотско-мутренска власт, трябва всички да се обединим срещу ГЕРБ, ама наистина всички! Иначе Борисов ще ни управлява безкрай...


Със заповед на вицепремиера и министър на туризма се въвеждат

Със заповед на вицепремиера и министър на туризма се въвеждат ...

......... антикризисна реклама както към вътрешния пазар, така и към балканските страни. Факт са 20 телевизионни клипа, изработени с екскурзоводи от страната за българските телевизии и социалните мрежи в балканските страни. Предстои да излезе национален имиджов клип за България, кадрите за който бяха предоставени безвъзмездно от ски курортите ни, допълни тя.


Plovdiv24.bg
Днес с всички присъстващи директори на лечебни заведения в София

Plovdiv24.bg Днес с всички присъстващи директори на лечебни заведения в София ...

......... цялата страна е персоналът. Лекарите и сестрите са изключително уморени. Голяма част от тях са позитивни или под карантина. Легла и апарати ще намерим, хора обаче трудно ще намерим", призна здравният министър.  "Затова призоваваме всички граждани да спазват мерките, затова въвеждаме и нови мерки - маски на открито", завърши той.


Стана ясно, че 22 болни с коронавирус от Добрич, Бургас,

Стана ясно, че 22 болни с коронавирус от Добрич, Бургас, ...

......... щаб. Той обясни, че институциите ще бъдат в непрекъснато взаимодействие.Като пример посочи акция на Инспекцията по труда в офис с повече от 25 служители.  При проверката е установено, че мерките не се спазват, служителите не са носили маски. В този случай според правомощията на инспекторите, санкциониран може да бъде само работодателят.


Образователна кампания

Образователна кампания "Еко Училище“ ще се проведе в училища и ...

......... защо и как да се изхвърлят разделно, какво се случва с тях , след като бъдат събрани, и в какво могат да се превърнат, след като бъдат рециклирани. Организатори на кампанията са дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна и организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки "Еко Партнърс“.


"След като е неработен за учителите, този ден е и ...

......... Диян Стаматов, директор на 119. СУ в София и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България. Засега не се предвижда по-дълга коледна ваканция, каза още министърът на образованието. По план почивката на учениците за Коледа е 11 дни – от 24 декември до 3 януари.


Продължава участието на минен ловец

Продължава участието на минен ловец "Цибър" в учението на противоминните ...

......... на плаването екип на българските ВМС оценява подготовката на екипажа на минен ловец "Цибър“ съгласно методиката на НАТО – MAREVAL.  На 24 октомври корабите ще застанат в пристанище Измир, където до 27 октомври 2020 г. ще бъде извършен разбор на учението и попълване на запасите с продоволствие и гориво-смазочни материали.


Районен съд - Варна наложи глоба за управление на нерегистриран

Районен съд - Варна наложи глоба за управление на нерегистриран ...

......... от дежурен автопатрул. Тогава се установява, че лекия автомобил "Ситроен“ е бил спрян от движение, а поставените му табели са от други два автомобила и са обявени за издирване. Постигнатото в съдебна зала споразумение е окончателно и влиза в сила веднага. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски.


“Демократична България

“Демократична България" внася прокуратурата сигнал за нерегламентирана държавна помощ при ...

......... 3 млн. куб. метра, а по план при удълбочаването ще бъдат извадени между 7 и 8 млн. куб. метра и не е известно къде ще бъдат депонирани оставащите", каза Иванов.Той посочи и че при проследяване на дейността на дълбачките във Варненското езеро се вижда, че те обслужват основно ТЕЦ Варна.


Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Варна д-р Николай Георгиев,

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Варна д-р Николай Георгиев, ...

......... Иванов, председател на Вр.К "Опазване и възпроизводство на околната среда", от ПК "Финанси и бюджет" е на 30 октомври/ петък/ в офиса на ПП ГЕРБ в район "Младост", читалище "Елин Пелин"57А. Приемните са от 13 ч. и се извършват при всички санитарно-епидемични мерки в условията на извънредно положение заради COVID-19.


>Той ще отговаря на въпроси на варненци от 10 ч.

>Той ще отговаря на въпроси на варненци от 10 ч. ...

......... >Той ще отговаря на въпроси на варненци от 10 ч. в клуба на ПП ГЕРБ на ул."Г.Бенковски "№1 в морската столица. Записвания могат да се направят на място или на тел. 052/ 600 015.Приемната ще се проведе при спазване на всички хигиенно-епидемични мерки в условията на COVID- 19.


Народните представители от ПГ на ГЕРБ Таня Петрова и д-р

Народните представители от ПГ на ГЕРБ Таня Петрова и д-р ...

......... обсъждане на въпросите на образованието и културата, когато се решават законопроекти и нормативни актове както в съответните парламентарни комисии, така и в министерствата. На срещите, които се проведоха при пълно спазване на хигиенно-епидемичните мерки в извънредно положение, присъстваха председателите на общинските съвети в Провадия и Девня, кметове и ресорни зам.-кметове.


"Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. ...

......... достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!", пише още премиерът. "Отпускаме и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП Златарево, ГКПП Калотина и ГКПП Кулата. Целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях".


"Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на ...

......... кои са тези "доброжелатели“, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България“, изтъкна премиерът Борисов. "Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем“, добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.


При 20% учeници cъc cимптoми, cхoдни нa СОVID-19 или грип,

При 20% учeници cъc cимптoми, cхoдни нa СОVID-19 или грип, ...

......... избeгнaт cмъртнитe cлучaи при учитeлитe, зaщoтo вceки oceмдeceти житeл нa Бългaрия e учитeл. Тoвa oбяcни миниcтърът нa oбрaзoвaниeтo Крacимир Вълчeв прeд Би Ти Ви.Тoй дoпълни, чe oт тoзи мoмeнт нaтaтък при грипнa вaкaнция или вaкaнция зaрaди кoрoнaвируca учeбният прoцec щe прoдължaвa диcтaнциoннo.Cпoрeд нeгo oбрaзoвaтeлнaтa cиcтeмa e пoдгoтвeнa зa пoдoбнa cтъпкa


САЩ обмислят варианти за прехвърляне на част от своите войски

САЩ обмислят варианти за прехвърляне на част от своите войски ...

......... нашите въоръжени сили в тези страни", отбеляза събеседникът на ТАСС. Според информацията, която той предостави, все още няма окончателни решения за тези действия. "Процесът на планиране на предложените стъпки продължава. Това включва консултации с нашите съюзници и партньори в региона, както и с членове на Конгреса [САЩ]", заяви военният представител.


От БСП се обявиха против преименуването на празника 24 май.

От БСП се обявиха против преименуването на празника 24 май. ...

......... предаде "Дарик"."Тази промяна има широк международен отзвук и тази тема трябва да бъде предмет на широко обсъждане", посочи Анастасова и призова законопроектът да бъде оттеглен.Според нея с това предложение се отменя общославянската и общоевропейска значимост делото на Светите братя Кирил и Методий."Призоваваме законпроектът да бъде оттеглен", заяви още Ирена Анастасова.


Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава ...

......... от теста за коронавирус на държавния глава , направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин. Отрицателният резултат от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория. Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица.


Задължително трябва да носим маски на открито и закрито, маските

Задължително трябва да носим маски на открито и закрито, маските ...

......... нашето съзнание малко не е достатъчно да се пазим самите ние, допълни доц. Узунов. Има колеги, които мислят, че този вирус не съществува. Колегите, които не вярват в този вирус, естествено, се стараем да ги убедим и да спазват противоепидемичните мерки и те ги спазват, каза още доц. Стефан Узунов.


Президентът пристигна на Летище София, като самолетът с държавния глава

Президентът пристигна на Летище София, като самолетът с държавния глава ...

......... че президентът е бил уведомен от началника на отбраната, че е бил контактен. Какво се случва? Мерките са еднакви - той ще кацне в България, на летището ще му бъде предложен тест, докато излязат резултатите, той ще бъде поставен под карантина", обясни по-рано на брифинг в Ловеч здравният министър .


"Запазва се досегашният режим на обучение. Към днешна дата имаме ...

......... решение и одобрих 5 и 12 клас временно да се обучават в електронна среда. Няколко области са на прага на червените стойности, така да го кажем. Така че и там следим ситуацията. Но като цяло няма да се вземат по-рестриктивни мерки. Трябва да се спазват сегашните. Призоваваме за по-стриктното им спазване".


Състав на Варненския окръжен съд уважи искането за условно предсрочно

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането за условно предсрочно ...

......... 2000 г. На 20 февруари 2019 г. Апелативен съд – Варна потвърди определение на Окръжния съд за условно предсрочно освобождаване на другия осъден по същото дело - Стоян С., като установи изпитателен срок от 5 години.  Определението на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.


Plovdiv24.bg
Маските и на открито стават задължителни от четвъртък. Това заяви

Plovdiv24.bg Маските и на открито стават задължителни от четвъртък. Това заяви ...

......... още, че карантината ще бъде намалена от 14 на 10 дни при липса на симптоми за зараза с коронавирус. Това ще бъде вписано в заповедта, която ще бъда издадена утре и ще влезе в сила в четвъртък. По думите му маските ще бъдат задължителни поне до края на месец ноември.


Бекиян е привлечен като обвиняем за катастрофа и причинена смърт

Бекиян е привлечен като обвиняем за катастрофа и причинена смърт ...

......... на първата инстанция, че най-адекватната мярка за процесуална принуда би била“задържане под стража“. Тя би попречила на обвинения Октавиан да се укрие и би обезпечила присъствието му по време на предстоящия наказателен процес.Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Министърът на отбраната се е самоизолирал, след като е станало

Министърът на отбраната се е самоизолирал, след като е станало ...

......... министерство.В понеделник Каракачанов си е направил PCR тест, който е дал отрицателен резултат."Чувствам се съвсем нормално. Тестът ми излезе буквално преди час и е отрицателен. Генерал Петров се е почувствал зле в събота. Направили са му тест, като лично ген. Мутафчийски ми съобщи, че той е положителен", заяви министър Каракачанов.


Водач бе осъден от Районен съд – Варна за шофиране

Водач бе осъден от Районен съд – Варна за шофиране ...

......... осъден на 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това той беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от две години. Разноските по делото се възлагат на подсъдимия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


БГНЕС
Вчера в Естония е пристигнала информация, че българският президент Румен

БГНЕС Вчера в Естония е пристигнала информация, че българският президент Румен ...

......... коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен.Кой лъже в случая и коя точно е истината - предстои да разберем!


Президентът на България е бил контактен с болен от COVID-19

Президентът на България е бил контактен с болен от COVID-19 ...

......... президента Радев и се съгласих, че при тези обстоятелства отмяната на посещението е единствената правилна стъпка", написа още Калюлайд. По-рано от пресслужбата на президента обявиха, че визитата да държавния глава в Естония днес се отменя "поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма".


Варненският апелативен съд отново потвърди мярката за неотклонение

Варненският апелативен съд отново потвърди мярката за неотклонение "задържане под ...

......... на защитата да отпадне едномесечната забрана, постановена от Разградския окръжен съд, за ново искане за изменение на мярката за неотклонение. Определението, с което Апелативен съд – Варна потвърди съдебния акт на първоинстанционния съд по отношение на обвиняемия в компютърни престъпления и пране на пари Халид Х., не подлежи на обжалване.


Адвокатите на шофьора представиха декларация, според която, ако мярката му

Адвокатите на шофьора представиха декларация, според която, ако мярката му ...

......... в ареста.Прокуратурата посочи, че от събраните доказателства, че Октавиан е виновен за извършеното престъпления. Установено е, че е бил спрял без осветление, което е предпоставка за катастрофа. Държавното обвинение е на мнение, че шофьорът може да се укрие или да извърши друго престъпление. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, прессекретариатът

В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, прессекретариатът ...

......... с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента е направен тест за коронавирус, който е отрицателен.


"289 учители са заразени, а 264 ученици пък са болни. ...

......... 4 на 1000. Ситуацията все пак е непредвидима, следим я и се надяваме динамиката от последните седмици на увеличение, да бъде пресечена през следващите дни и седмици. Това ще стане само, ако се спазват мерките", заяви Вълчев. "Еднодневните екскурзии няма да бъдат ограничавани за учениците към момента", успокои образователният министър.


Октавиан Бекиян – тираджията, обвинен в касапницата край Лесово на

Октавиан Бекиян – тираджията, обвинен в касапницата край Лесово на ...

......... Престъпното деяние, което представлява особено тежък случай, е осъществено на 09.10.2020 г. на път между град Елхово и ГКПП – Лесово, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. с ал.3, б."б“, вр. ал.1, б."в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.Очаквайте подробности! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Днес сутринта Радев и съпругата му Десислава трябваше да пристигнат в сградата

Днес сутринта Радев и съпругата му Десислава трябваше да пристигнат в сградата ...

......... и с премиера на страната. След това беше планирано и посещение в Центъра за върхови постижения в киберотбраната на НАТО. За късния следобед имаше планувано и участие на държавния глава в конференция.Все още не е ясно дали някой от българската делегация или от естонска страна е дал положителна проба за коронавирус.


Днес се гледа делото на Викторио Александров, който е обвинен

Днес се гледа делото на Викторио Александров, който е обвинен ...

......... извършването на енцефалограма. Самото изследване следва да бъде извършено в болница на Софийски централен затвор, а ако там е невъзможно - подсъдимият ще бъде транспортиран до лечебно заведение, където има необходимата апаратура.  Резултати от изследването ще бъдат предоставени на вещите лица за запознаване и допълване на извършването на психично-съдебната експертиза.


На 16.10.2020 г. служители от сектор Рибен контрол-Варна установиха в

На 16.10.2020 г. служители от сектор Рибен контрол-Варна установиха в ...

......... което извършва нерегламентиран превоз и продажба на риба от вида сребриста каракуда. Превозното средство не е лицензирано за превоз на риба и други водни организми, а за превозваната риба липсват документи, установяващи произхода й. На превозвача е съставен акт за извършеното административно нарушение. Рибата около 30 кг. е дарена на Зоопарк-гр. Варна.


, зам.-министър Бойко Пенков, експерти от МЗ и членове на

, зам.-министър Бойко Пенков, експерти от МЗ и членове на ...

......... в частта образни данни, за да имат медиците по места по-голяма гъвкавост при оценка на индивидуалното здравословно състояние на пациентите. "Общата ни цел е да намалим разпространението на COVID-19 без да налагаме рестриктивни мерки и да повлияваме върху социалния живот и психическото здраве на българите“, посочи зам.-здравният министър Бойко Пенков.


> ИлюстрацияВ единния информационен портал за COVID-19 за последното денонощие

> ИлюстрацияВ единния информационен портал за COVID-19 за последното денонощие ...

......... случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1965. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 51 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 505 лица, излекувани са 1359 лица.Продължава епидемиологичното проучване на новите положителни за установяване на контактните с тях лица.


Туитър
14-годишната Аника Чебролу от Фриско, щата Тексас, спечели предизвикателството за

Туитър 14-годишната Аника Чебролу от Фриско, щата Тексас, спечели предизвикателството за ...

......... каза д-р Синди Мос, съдия в 3M Young Scientist Challenge, пред CNN.Нейната работа беше изчерпателна и разгледа многобройни бази данни. Тя също така разви разбиране за иновационния процес и е майсторски комуникатор. Нейната готовност да използва времето и таланта си, за да направи света по-добър, дава на всички ни надежда.


Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна ...

......... 2 месеца, при първоначален общ режим. Подсъдимият следва да плати и направените по делото разноски в размер на 470,31 лв. в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР – Варна.  Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.


До месец март 2020 година и през всички предхождащи епидемии,

До месец март 2020 година и през всички предхождащи епидемии, ...

......... Истински болните могат да бъдат хоспитализирани. Сега всеки, който има положителен тест, хуква към болницата, защото непрекъснато се казва, че колкото по-рано влезете в болница, толкова по-големи са шансовете да оцелеете. Това обаче води до препълване на болниците и лекарите и сестрите започват да се разболяват все повече, смята Мангъров.


Носенето на маски може да намали до 30% честотата на

Носенето на маски може да намали до 30% честотата на ...

......... опознахме по-добре вируса. Имаме протоколи, с които го лекуваме много по-ефективно, поради което, въпреки че има повече бройки, част от хората не стигат до болници. Трябва ни повече време, за да изследваме и въздействието на новите медикаменти и ваксините, за които се надяваме да могат да работят", добави д-р Симидчиев.


За следващите три години София няма проблем с водоснабдяването. Язовир

За следващите три години София няма проблем с водоснабдяването. Язовир ...

......... дойде да почисти у вас, какво ще стане след три дни - ще се зарине с отпадъци. Ето това се цели, обясни Димитров. Хем няма виновни, хем се търси криза, заяви той.Пестицидите ще ги изнесем. Ще решим проблемът. Аз даже не искам в България да има пестициди, категоричен е Димитров.


БГНЕС
Все още преобладава тревогата по неизвестното по отношение на коронавируса,

БГНЕС Все още преобладава тревогата по неизвестното по отношение на коронавируса, ...

......... очите си. Трябва да се подхожда много внимателно по време на електронното обучение. Имаме увеличение на миопията, т.е. на късогледството с поне два диоптъра, така че нека да се използват настолни компютри и да има почивка на поне всеки 30 минути, отбеляза в заключение тазгодишният носител на наградата "Лекар на годината".