Грипът настъпва. Ето доказателствата: От 24 януари, сряда, област Стара

Грипът настъпва. Ето доказателствата: От 24 януари, сряда, област Стара ...

......... на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни и запазващата се тенденция за достигане на епидемични стойности, както и доказаните положителни проби на грипни щамове от лица с вирусни инфекции. Най-висока заболяемост е регистрирана сред възрастовите групи от 0 - 4 и от 5 до 14 години.


Съветът за електронни медии започва мониторинг на гостите и гледните

Съветът за електронни медии започва мониторинг на гостите и гледните ...

......... стане спортен канал, но това не означава, че някои от значимите спортни събития няма да се излъчват и по основния канал БНТ1. А в БНТ Свят не предстои нищо генерално ново - само препрограмиране на настоящото съдържание и подобряване на качеството му, обещаха от екипа на Константин Каменаров, пише "24 часа".


София. Студентите на ADA University са повече от бъдещи успешни

София. Студентите на ADA University са повече от бъдещи успешни ...

......... в някой от факултетите на ADA University. Стипендията може да се подновява всеки семестър по време на курса на обучение, ако са изпълнени определени критерии за среден успех, и обхваща само таксата за обучение. Очаква се стипендиантите да покрият всички други разходи, включително настаняване, учебници, студентски такси и комунални услуги.


Брюксел. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи

Брюксел. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи ...

......... миграцията, енергийната сигурност, тероризма и радикализацията, корупцията и организираната престъпност, като същевременно се укрепи гражданското общество”, изтъкна още министър Захариева. “Няма вакуум на Западните Балкани, ако ние не сме там, някой друг, който не е част от нашето европейско семейство и от НАТО, ще заеме тази ниша”, увери евродепутатите тя.


Поради авариен ремонт на магистрален водопровод утре от 09:00 ч.

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод утре от 09:00 ч. ...

......... 1015 /последна/.  В обратна посока: спирка №1015, надясно по ул. "Коматевско шосе" - спирка №345, надясно по бул. "Никола Вапцаров" - спирка №191 - кафе "Мираж", спирка №192 - срещу "Белия дом", спирка №193 - "Камела", спирка №194 - срещу баня "Русалка", и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.


"Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с

"Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с ...

......... "Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП. И вместо в една българска Тереза Мей, вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер", обърна се вицепремиерът Валери Симеонов към соцлидерката Корнелия Нинова и взриви залата.Скандал се разгоря в парламента заради изказване на Валери Симеонов

Скандал се разгоря в парламента заради изказване на Валери Симеонов ...

......... време на дебатите по вота на недоверие. "Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП. И вместо в една българска Тереза Мей, вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер", обърна се вицепремиерът Валери Симеонов към соцлидерката Корнелия Нинова и взриви залата.


Брюксел. Постигането на баланс между позициите на държавите членки от

Брюксел. Постигането на баланс между позициите на държавите членки от ...

......... пред комисията ITRE предизвика широк интерес сред европейските депутати и бе последвано от редица въпроси – по отношение на целите за енергийна ефективност, управлението на енергийния съюз, газовата директива, отчитането на спецификите на всяка държава при преговорите, очакванията за това кога могат да започнат преговорите с Европейския парламент и други.


Брюксел. Зам.-министърът на културата Амелия Гешева откри изложба на съвременно

Брюксел. Зам.-министърът на културата Амелия Гешева откри изложба на съвременно ...

......... Божидар Бояджиев, Андрей Даниел, Любен Генов, Борис Мисирков, Надежда Олег Ляхова, Станислав Памукчиев, Георги Трифонов и др. В каталога към изложбата под мотото „Синергия” се проследява развитието на българските културни традиции през вековете. Тя ще може да се разглежда в централната част на ниво три до края на Българското председателство.


На 13 юли 2017 год. в гр. Суворово, Варненска област,

На 13 юли 2017 год. в гр. Суворово, Варненска област, ...

......... предприел маневра на заден ход, без да се убеди, че пътят зад превозното средство е свободен. При маневрата Антон К. затиснал своя колега Хр. П. и така причинил по непредпазливост неговата смърт - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "в", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.


Пловдивската полиция вече ще лови дирите на всяка една открадната

Пловдивската полиция вече ще лови дирите на всяка една открадната ...

......... вкарат в системата всяка една кола от България, която се издирва. Хубавото на системата също е, че може да бъде разширена, може да бъдат поставени допълнително камери, които да следят движението на автомобила в рамките на самия град", описа бъдещите възможности Тотев.  За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.София. Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу Елена Йончева

София. Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу Елена Йончева ...

......... и да давам лично обяснение, а за да защитя Елена Йончева, а да ви кажа, че вие оправдахте тезата ми в началото на изказването. Когато посочи корупцията, върху него се хвърля цялата система на манипулации, лъжи, обиди, груби думи, на цинизъм, но отговорът е само един“, допълни Нинова. Деница КИТАНОВА


София. Св. Синод реши всекидневно във всички храмове и манастири

София. Св. Синод реши всекидневно във всички храмове и манастири ...

......... във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна църква – Българска Патриаршия да се отслужва молебния канон към Св. Богородица. Обръщението на Св. Синод, относно ратифицирането на Истанбулската конвенция, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея.


Те бяха предадени на съд за това, че в условията

Те бяха предадени на съд за това, че в условията ...

......... с чл. 26 ал. 1 от НК.На 7 декември на българо-румънската граница гранични наряди установили множество следи, оставени от хора с посока на движение към Румъния. Чуждите граждани били задържани от румънски патрул в землището на с. Думбравене и предадени на българските власти.Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.


Делото за определяне на мярката за неотклонение ще се гледа

Делото за определяне на мярката за неотклонение ще се гледа ...

......... определяне на мярката за неотклонение ще се гледа във Варненския окръжен съд. Текстът на обвинението срещу Д.Ж. е по член 116, ал. 1, т. 6, предложение 2 и 3, и т. 11, предл. 1, във връзка с член 20, ал. 2, във връзка с член 63, ал. 1 от НК.


Брюксел. Европейският проект се нуждае от обединяващи връзки, споделени ценности

Брюксел. Европейският проект се нуждае от обединяващи връзки, споделени ценности ...

......... предстои домакинство на неформална среща на министрите на културата от ЕС. Темата е „Културата – приобщаваща ценност за ЕС”. Предстои и конференция на Председателството, посветена на културното наследство, която ще се проведе в края на м. март в град Пловдив - домакин на Европейска столица на културата през 2019 г.Инцидентът, при който ден по-късно в болницата починал Ив. Н.,

Инцидентът, при който ден по-късно в болницата починал Ив. Н., ...

......... станал на пешеходната пътека срещу блок 131 във варненския квартал "Младост". Подсъдимият управлявал автомобила си със скорост над 61 км в час. Въпреки че пътеката била сигнализирана с видима хоризонтална маркировка, Пламен Ив. не възприел преминаващия на бърз ход по пътеката мъж, който бутал пред себе си количка със чували.


София. Българинът има точка на търпимост и смятам, че ние

София. Българинът има точка на търпимост и смятам, че ние ...

......... на корупцията. Йончева даде друг пример и със строителството на оградата по границата с Турция. „Как ще обясните на обществото, че при изхарчени 180 млн. лв. за оградата по турската граница още преди настъпването на зимата тя започна да пада?“, зададе въпрос на министър-председателя Бойко Борисов Елена Йончева. Деница КИТАНОВА


Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов събра на уточняваща

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов събра на уточняваща ...

......... представяне на медицински документ или болничен лист", уточни кметът д-р Атанас Камбитов. Той изслуша направените от директорите предложения, като пое ангажимент, те да бъдат разгледани и да бъде намерено решение. Кметът Камбитов апелира към директорите да сведат до знанието на родители, персонал Заповедта и да стане ясно нейната конкретна целенасоченост.


София. ПП ГЕРБ е на терен от 2009 г., но

София. ПП ГЕРБ е на терен от 2009 г., но ...

......... нищо да допринесе за просперитета на държавата, още по-малко за борбата с корупцията. Обръщам се към вас, колеги от БСП, с думите смирение, разум, анализ и диалог, това е пътят за укрепване на държавата, а оттам и на вашата политическа сила, загубила своя облик и идеология“, заяви Иванов. Деница КИТАНОВА


Нови мощни камери ще наблюдават денонощно "Капана". Новината съобщи кметът

Нови мощни камери ще наблюдават денонощно "Капана". Новината съобщи кметът ...

......... нелицеприятни кадри на изкъртените и премазани колчета и антипаркинг елементи, които остават след себе си недобросъвестните шофьори в Капана. Увеличение броя на камерите ще промени тази реалност, тъй като - по думите на кмета, наблюдението в реално време ще дава възможност за моментална реакция.  За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Брюксел. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред

Брюксел. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред ...

......... демократите в ЕП. Въпросите бяха свързани с двете най-важни теми в сектор “Младеж” - Корпуса за солидарност и изработването на Европейската стратегия за младежта, както и системата за валидиране на умения, борбата с агресията в спорта, казуса с ФИБА и Евролигата и мерките срещу манипулирането на резултатите от спортни срещи.


Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма

Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма ...

......... Средец, и ОУ "Антон Страшимиров" - с. Дебелт.В Софийска област няма да има учебни занятия в СОУ "Хр. Ботев" - с. Горна Малина, поради ремонт на отоплителната инсталация от 23 до 25 януари.В ОУ "Хр.Ботев" - с. Кукорево, област Ямбол, също няма де се учи на 23 до 24 януари.


София. Министър-председателят Бойко Борисов и посланикът на Руската федерация Анатолий

София. Министър-председателят Бойко Борисов и посланикът на Руската федерация Анатолий ...

......... интерес бяха посочени енергетиката и туризма. Това съобщиха от правителствената информационна служба Руският дипломат поздрави премиера за началото на ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз и убедителната защита на приоритетите му пред Европейския парламент. Той изрази надежда, че България ще работи за подобряване на диалога между държавите-членки и Русия.


Blagoevgrad24.bg
Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма

Blagoevgrad24.bg Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма ...

......... Средец, и ОУ "Антон Страшимиров" - с. Дебелт.В Софийска област няма да има учебни занятия в СОУ "Хр. Ботев" - с. Горна Малина, поради ремонт на отоплителната инсталация от 23 до 25 януари.В ОУ "Хр.Ботев" - с. Кукорево, област Ямбол, също няма де се учи на 23 до 24 януари.


В 17 училища в община Благоевград, поради висока заболеваемост на

В 17 училища в община Благоевград, поради висока заболеваемост на ...

......... Средец, и ОУ "Антон Страшимиров" - с. Дебелт.В Софийска област няма да има учебни занятия в СОУ "Хр. Ботев" - с. Горна Малина, поради ремонт на отоплителната инсталация от 23 до 25 януари.В ОУ "Хр.Ботев" - с. Кукорево, област Ямбол, също няма де се учи на 23 до 24 януари.


На 31 януари от 11.00 часа в Пловдив ще бъде

На 31 януари от 11.00 часа в Пловдив ще бъде ...

......... цветя за почитане на паметта на Стамболов са поканени Областният управител, Кметът на Община Пловдив, Председателят на Общинския съвет-Пловдив, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони,Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, политически и обществени организации, граждани и медии.


Втори неуспешен опит за начало на мегаделото КТБ. Специализираният съд

Втори неуспешен опит за начало на мегаделото КТБ. Специализираният съд ...

......... че не е ясно дали Цветан Василев е получил материалите по делото, пише в отговора до специализирания съд от Белград. Всички други 17 подсъдими влязоха в съдебна зала. Съдът отложи делото за 14 февруари по настояване на обвинението да се получи отговор от Белград и Цветан Василев да бъде призован.


БГНЕС
Втори неуспешен опит за начало на мегаделото КТБ. Специализираният съд

БГНЕС Втори неуспешен опит за начало на мегаделото КТБ. Специализираният съд ...

......... път, че не е ясно дали Цветан Василев е получил материалите по делото, пише в отговора до специализирания съд от Белград.Всички други 17 подсъдими влязоха в съдебна зала. Съдът отложи делото за 14 февруари по настояване на обвинението да се получи отговор от Белград и Цветан Василев да бъде призован.


БГНЕС
Втори неуспешен опит за начало на мегаделото КТБ. Специализираният съд

БГНЕС Втори неуспешен опит за начало на мегаделото КТБ. Специализираният съд ...

......... път, че не е ясно дали Цветан Василев е получил материалите по делото, пише в отговора до специализирания съд от Белград.Всички други 17 подсъдими влязоха в съдебна зала. Съдът отложи делото за 14 февруари по настояване на обвинението да се получи отговор от Белград и Цветан Василев да бъде призован.


БГНЕС
Втори неуспешен опит за начало на мегаделото КТБ. Специализираният съд

БГНЕС Втори неуспешен опит за начало на мегаделото КТБ. Специализираният съд ...

......... път, че не е ясно дали Цветан Василев е получил материалите по делото, пише в отговора до специализирания съд от Белград.Всички други 17 подсъдими влязоха в съдебна зала. Съдът отложи делото за 14 февруари по настояване на обвинението да се получи отговор от Белград и Цветан Василев да бъде призован.


Да, покачва се цената на "синя зона", но това става

Да, покачва се цената на "синя зона", но това става ...

......... 4 часа. А и близо 30% от територията на града е ориентирана към колите, трябва да направим нещо. Цената от 2 лева реално е малка, факт е, че хората имат пари и могат да си я позволят, но никой от съветниците политически няма да подкрепи по-висока сума", коментира още Тотев.


Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Хюсмен

Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Хюсмен ...

......... факти, доказателства и обстоятелства мотивираха Варненския апелативен съд да потвърди първоначалния арест на Хюсмен Реджеб, привлечен като обвиняем, заедно с други 3 лица затова, че в съучастие през м.март 2016 година отвлекли лице, ненавършило пълнолетие и поискали откуп за него. Това определение на втората съдебна инстанция не подлежи на обжалване.


В салоните за обслужване на клиенти на НАП предстои въвеждането

В салоните за обслужване на клиенти на НАП предстои въвеждането ...

......... г., се подават единствено по електронен път (чрез интернет с електронен подпис). От тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък. Отпадна и задължението за подаване на годишни данъчни декларации от юридически лица, които не са извършвали дейност през 2017 година.


Тежкият пътен инцидент станал на 3 септември 2017 г. на

Тежкият пътен инцидент станал на 3 септември 2017 г. на ...

......... младия велосипедист. Заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза установила, съчетана черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма, несъвместима с живота. Предстои делото срещу 19-годишния Селим А. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.


Благоевград. В разгара на зимния сезон Комисията за защита на

Благоевград. В разгара на зимния сезон Комисията за защита на ...

......... спор да търсят решение на въпроса с наше съдействие, което удовлетворява и двете страни. И, надявам се, все по-редки ще бъдат случаите, в които ще се стига до намесата и на съда, когато говорим вече за обезщетение за неизпълнени ангажименти от страна на хотелиери към туристи”, завърши председателят на КЗП.


Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в предприятията от нефинансовия сектор в

Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в предприятията от нефинансовия сектор в ...

......... през 2016 г. с най-голям обем на направените преки чуждестранни инвестиции е община Варна с 827.5 млн. евро, следвана от община Девня със 729.9 млн. евро. Двете общини заедно формират 87.2% от общия обем на ПЧИ в областта, а относителният им дял нараства общо с 0.8 пункта спрямо предходната година.


С 28 гласа "за" и 17 "против" общинските съветници вдигнаха

С 28 гласа "за" и 17 "против" общинските съветници вдигнаха ...

......... на "синя зона" в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Нашата политика е, ако пловдивчани искат да отидат до Центъра, да се замислят дали да го направят с колата", заяви кметът. Новата цена за един час престой е 2 лева и тя ще влезе в сила от 1 април. Очаквайте подробности! 


София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Турция

София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Турция ...

......... български храм „Свети Стефан“. Българският министър-председател Бойко Борисов и посланикът на Турция обобщиха по време на срещата си, че България и Турция ще продължат да поддържат активно двустранно сътрудничество, защото освен непосредствен наш съсед, турската държава е и важен партньор в областта на миграцията, борбата с тероризма, земеделието и енергетиката.


Петима души са пострадали при верижна катастрофа, близо до тунел

Петима души са пострадали при верижна катастрофа, близо до тунел ...

......... Петима души са пострадали при верижна катастрофа, близо до тунел "Топли дол" на автомагистрала "Хемус". Инцидентът е станал тази сутрин. За момента не се налага затваряне на магистралата.


На първата си за годината сесия днес Пловдивският общински съвет

На първата си за годината сесия днес Пловдивският общински съвет ...

......... река "Марица", над "Марица север", покрай стадион "Марица" и излиза на бул. България", описа моста кметът преди дни. По думите му целият проект е направен така, че да позволява надграждане, като следващият етап е изграждането на още 3-километров път, излизащ при разсадника на "Голямоконарско шосе" в землището на община "Марица".


София. Министерството на младежта и спорта организира международен семинар „Предотвратяване

София. Министерството на младежта и спорта организира международен семинар „Предотвратяване ...

......... към намаляване на производството, трафика и използването на забранени средства и методи. Ще бъде представен опитът на антидопинговите агенции и сътрудничеството им с Интерпол. Семинарът „Предотвратяване на употребата на допинг в професионалния и в спорта за всички чрез обучение и разследване“ се съфинансира по програма Еразъм + на Европейския съюз.


Нова тв
Спецсъдът с втори опит да даде старт на мегаделото

Нова тв Спецсъдът с втори опит да даде старт на мегаделото ...

......... На съд прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души.След като делото беше внесено в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.


Грипната епидемия се разраства, а пикът ѝ се очаква да

Грипната епидемия се разраства, а пикът ѝ се очаква да ...

......... за епидемия, когато заболеваемостта е достигнала своя връх, но отбеляза, че човек може да се ваксинира и по време на грипната епидемия."Който може да си позволи да намали контактите с хора, трябва да го направи. Грипните ваканции не могат да спрат епидемията, но намаляват броя на заболелите", каза още епидемиологът.


С 39 гласа "за" пловдивските общински съветници днес гласуваха предложението

С 39 гласа "за" пловдивските общински съветници днес гласуваха предложението ...

......... АПИ се ангажират с изпълнението му.Като цяло кръговото кръстовище е част от големия проект за Югоизточния обход на Пловдив. То обаче е ключов елемент и в проекта за пътя Пловдив - Асеновград, който пък е напреднал до етап, в който строителството на това кръгово кръстовище да е от ключово значение.


Община Пловдив дари на МВР напълно изградена и внедрена система

Община Пловдив дари на МВР напълно изградена и внедрена система ...

......... на кръстовището при изхода за село Марково, на кръстовище на "Коматевско шосе", на кръстовище на "Пещерско шосе", както и при надлезите на "Цариградско шосе" и "Асеновградско шосе". От Общината посочват, че информацията може да се използва само за превенция и разкриване на престъпления, а целта е повишаване сигурността на пловдивчани. 


"АМ "Тракия" е най-натоварена в участъка от София до Пловдив,

"АМ "Тракия" е най-натоварена в участъка от София до Пловдив, ...

......... 000 автомобила, а общо за деня през всички изходи на София към магистрали са напуснали 80 000 автомобила", подчерта министър Нанков и допълни, че през лятото по "Тракия" има дни с двойно по-висок трафик.Министърът отбеляза, че средствата за реализацията на проекта за удвояване на платната ще дойдат от тол системата. 


Спецсъдът с втори опит да даде старт на мегаделото КТБ.

Спецсъдът с втори опит да даде старт на мегаделото КТБ. ...

......... На съд прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души.След като делото беше внесено в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.


Нова тв
Спецсъдът с втори опит да даде старт на мегаделото

Нова тв Спецсъдът с втори опит да даде старт на мегаделото ...

......... На съд прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души.След като делото беше внесено в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.


Пловдивският квартал "Гладно поле" се "освободи" от 700 грозни гаражни

Пловдивският квартал "Гладно поле" се "освободи" от 700 грозни гаражни ...

......... може да се отдават места по наредбата на Общината срещу 20 лева, разказа още той. По думите му в районната администрация са постъпили около 150 заявления на желаещи (основно от "Гладно поле") да се възползват от тази услуга на Общината. Като цяло още 1400 ламаринени гаража чакат да бъдат премахнати в "Източен". 


София. Работим съвместно с Турция по общи туристически продукти за

София. Работим съвместно с Турция по общи туристически продукти за ...

......... да се привличат инвестиции от турски компании в българските летни и зимни курорти. Н Пр Улосой заяви готовността си за сътрудничество и подкрепа при реализацията на бъдещи съвместни инициативни. Той изрази надежда, че партньорството между двете страни ще се развива все по-успешно, което да подпомага туризма в двете съседни държави.


През нощта снеговалежите ще спрат и над много райони облачността

През нощта снеговалежите ще спрат и над много райони облачността ...

......... Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°. Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 2-3°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.


Брюксел. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева

Брюксел. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ...

......... отново потвърдиха позицията на Съюза в подкрепа на изпълнението на Споразумението по ядрената програма на Иран (JCPOA). Преди началото на заседанието министрите проведоха работна закуска с президента на Европейската инвестиционна банка. Основна тема на разговора бе създаването на Банка за развитие, която да финансира проекти за развитие в трети страни.


София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна

София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна ...

......... сподели, че е разчита страната да подкрепи Конвенцията, която е изключително важен инструмент за равенството между мъжете и жените и за защитата от домашно насилие. Еврокомисарят представи целите и задачите пред работната група за Бъдещето на ЕС, която беше създадена на 18 януари от председателя на ЕК Жан Клод Юнкер.


През нощта снеговалежите ще спрат и над много райони облачността

През нощта снеговалежите ще спрат и над много райони облачността ...

......... Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°. Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 2-3°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.


София. Няма да има повишение на цената на тока, битовите

София. Няма да има повишение на цената на тока, битовите ...

......... от 2018 г. цялото произведено количество енергия ще минава през Българската независима енергийна борса. "До броени дни те ще бъдат качени на сайта за обществено обсъждане. КЕВР също трябва да даде становище по тях, тъй като това е органът, който ще изпълнява този тип дейност“, каза още тя. Цветилена СИМЕОНОВА


Бивши и настоящи ученици отСОУ

Бивши и настоящи ученици отСОУ "Пейо Кр. Яворов":виж ощеБивши и ...

......... и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване на по-добри, съвременни условия за обучение на децата и младежите. Освен реконструкция на сградния фонд в посочените обекти ще бъде подобрена енергийната характеристика  на сградите, както и модернизация и осъвременяване на дворните пространства.Предвидени са и мероприятия за осигуряването на достъпна среда за деца с увреждания. 


>Той е бил привлечен като обвиняем с постановление на наблюдаващия

>Той е бил привлечен като обвиняем с постановление на наблюдаващия ...

......... взел пакета и хукнал да бяга. След преследване момчето било задържано. Пред разследващите то развило версията, че то и семейството му били заплашени със саморазправа, ако не участва във вземането на парите.Разследването на случая продължава, като се установява дали обвиняемият не е участвал като муле и в други телефонни измами.


Кюстендил. Омбудсманът Мая Манолова ще открие гореща телефонна линия за

Кюстендил. Омбудсманът Мая Манолова ще открие гореща телефонна линия за ...

......... от обувна фирма „А. М. shoes” в гр. Дупница, които от два месеца не са получавали заплати. Двамата на място разясниха какви действия трябва да предприемат жените, за да си получат трудовите си възнаграждения от фонда. На срещата присъства и директорът на Дирекция „Инспекция по труда“ – Кюстендил Валентин Златински.


София. Дунавският регион има редица възможности за териториалното сближаване и

София. Дунавският регион има редица възможности за териториалното сближаване и ...

......... ред на ЕС. Дискусиите относно политиката на сближаване след 2020 г. са в напреднал етап и бъдещето на макрорегионалните стратегии също следва да бъде отчетено в този дебат с цел постигане на по-голяма ориентираност към резултати и подобряване на синергиите между отделните програми и инструменти на ЕС“, отбеляза още тя.


София. Президентът Румен Радев и премиерът на Чешката република разговаряха

София. Президентът Румен Радев и премиерът на Чешката република разговаряха ...

......... между държавите от Вишеградската четворка и България. Андрей Бабиш изрази удовлетворение от факта, че България поема председателство на Съвета на ЕС в ключов за бъдещето на общността момент и определи двустранните отношения между България и Чехия в сферата на туризма и културния обмен като пример за дълбоко и традиционно сътрудничество.


45-годишният Гриша Чакалов от Шумен, който е бил предаден на

45-годишният Гриша Чакалов от Шумен, който е бил предаден на ...

......... не заспал. Тестван с дрегер от дошлите на местопроизшествието полицейски служители, цифровият индикатор отчел 3,55 промила алкохол. Кръвната проба показала наличие на етилов алкохол в количество 3,48 промила. Днес, 22 януари 2018 г., Гриша Чакалов се призна за виновен и се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред.


Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес няма

Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес няма ...

......... четири училища в Пловдивска област - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий - с. Стрелци, НУ "Св. Св. Кирил и Методий"- с. Борец, СУ "Христо Смирненски"- гр. Брезово, и ПГ "Зл. Бояджиев"- гр. Брезово. До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ "Васил Левски" - гр. Опака, обл. Търговище.


Основните точки залегнали в дневния ред на първата редовна сесия

Основните точки залегнали в дневния ред на първата редовна сесия ...

......... са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 22.01.2018г., и от Председателския съвет към ОбС - Благоевград. Първото редовно заседание за 2018 година на Общински съвет - Благоевград ще се проведе на 26 януари 2018 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала "22-ри септември.


Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес няма

Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес няма ...

......... четири училища в Пловдивска област - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий - с. Стрелци, НУ "Св. Св. Кирил и Методий"- с. Борец, СУ "Христо Смирненски"- гр. Брезово, и ПГ "Зл. Бояджиев"- гр. Брезово. До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ "Васил Левски" - гр. Опака, обл. Търговище.


София. Институциализирането на Европейската прокуратура ще е основна тема в

София. Институциализирането на Европейската прокуратура ще е основна тема в ...

......... въпроси, родителската отговорност, и международното отвличане на дела от родител. В заключение г-н Франс Тимерманс и г-жа Цецка Цачева се обединиха около твърдата си позиция относно необходимостта от прилагането на Истанбулската конвенция, като еврокомисарят заяви, че ще направи необходимото в подкрепа на усилията на българското правителство за ратифициране на конвенцията.


София. „Ролята на европейските макрорегионални стратегии за постигане на устойчиво

София. „Ролята на европейските макрорегионални стратегии за постигане на устойчиво ...

......... изпълнение на Черноморската синергия не е толкова голям, колкото ни се искаше, има съществен, нереализиран потенциал в този регион", посочи Адроне Перкаускине. Общи предизвикателства можем да разрешаваме чрез сътрудничество, подчерта тя и допълни, че трябва да се вземат под внимание поуките от другите стратегии и да се прилагат най-добрите практики.


Кметът на район "Източен" е освободил от длъжност заместника си

Кметът на район "Източен" е освободил от длъжност заместника си ...

......... в опозиция. Много е трудно, когато не може да се идентифицираш, това наистина е трудно, на аз лично имам много хубаво мнение за г-жа Каназирева и смятам, че може да се подкрепяме до края на мандата, което значи, че не би трябвало да очакваме други такива действия", сподели още Тотев. 


Скок в цената на тока между 15 и 30 на

Скок в цената на тока между 15 и 30 на ...

......... намеренията си за протест, само че вместо в края на януари, както беше планирано, това ще се случи в първите дни на февруари.В близките дни бизнесът ще внесе сигнал в Комисията за защита на конкуренцията, която да установи има ли нерегламентирано договаряне между производителите на ток и търговците на електроенергия.


>Припомняме, че според новия закон, основно образование вече се завършва

>Припомняме, че според новия закон, основно образование вече се завършва ...

......... паралелки не могат да се реализират заради тази промяна. За тях няма деца", разясни инж. Илиева.Тя подчерта, че промените ще засегнат всички училища в Бургас - както професионалните гимназии, така и профилираните учебни заведения. До края на януари предстои да бъдат изчислени всички фактори, обсъжда се и преструктуриране на приема.