Нова тв
Няма да има промяна в данъчната политика, заяви премиерът

Нова тв Няма да има промяна в данъчната политика, заяви премиерът ...

......... обеща на предприемачите от името на правителството: "Това мога да ви гарантирам – образованието, дуалното обучение, инфраструктурата“. После отново вкара чувството си за хумор, като си взе довиждане с бизнеса, но остави да го заместват на церемонията "моя мистър и мисис – Мариана и Влади“, визирайки министрите си на тържеството.


София. Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки

София. Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки ...

......... професия на все по-високо ниво и да бъдат отличници в скалата на доверието на своите пациенти. На събитието присъстваха още председателят на парламентарната Комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, народни представители, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, Тивериополският епископ Тихон, председателят на Българският червен кръст акад. Христо Григоров, лекари и общественици.


София. Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване,

София. Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване, ...

......... пълни обороти, с хиляди машини“, категоричен беше министър-председателят и добави, че става дума за огромни обекти, каквито не са правени никога. Премиерът Борисов специално акцентира и на енергийната тема. „30 години не се направи газопровод за диверсификация“, заяви министър-председателят и посочи газовите магистрали, в чието изграждане се инвестира в момента.


София. Предстои да обявим специален механизъм за насърчаване на организирания

София. Предстои да обявим специален механизъм за насърчаване на организирания ...

......... на премиера Бойко Борисов за това, че подкрепят сектор „Туризъм“ да се развива, защото той е хоризонтален и без тяхната подкрепа няма да имаме положителните резултати, които секторът постига. Откакто има Министерство на туризма, ние успяхме да устоим и да запазим постигнато през последните години“, допълни още тя. Теодора ПАВЛОВА


София. Това, което бизнесът и правителството прогнозираха – ръст на

София. Това, което бизнесът и правителството прогнозираха – ръст на ...

......... нещо го има. Надявам се, че всички вие ще оцените критериите на журито при избора на победителите в конкурса, това са все доказали се бизнесмени и фирми. Надявам се, че през следващата година ще има повече номинирани, което означава, че бизнесът расте и се развива“, добави още Домусичев. Теодора ПАВЛОВА


София. Събитието „Мистър и Мисис Икономика“ е мероприятие за добри

София. Събитието „Мистър и Мисис Икономика“ е мероприятие за добри ...

......... такава задлъжнялост в историята на света, каквато има днес в световен мащаб. Това представлява огромен риск, особено за малки държави. Затова ние харчим внимателно и пестеливо: за образованието на първо място. Дуалното обучение все повече се развива и благодаря на всички вас, които издържате паралелки“, добави още премиерът. Теодора ПАВЛОВАСофия. Вицепрезидентът Илияна Йотова откри изложба с фотографии детски рисунки

София. Вицепрезидентът Илияна Йотова откри изложба с фотографии детски рисунки ...

......... Какво им предлагаме ние възрастните от 21 век ? Вместо мечти, детство игри и приятелство, войни, бедност и заличено бъдеще. Дами и господа за мен е чест да бъда избрана за патрон на честването на 40-годишнината от провеждането на асамблея на фонда „Знаме на мира“, коментира още Йотова. Бояна МАРКОВА


София. Между 17 и 18% ще нараснат работните заплати на

София. Между 17 и 18% ще нараснат работните заплати на ...

......... детските градини и училищата да бъдат използвани за вътрешни или междуинституционални обучения под формата на методически семинари, дискусионни форуми, открити практики, презентации на творчески проекти, резултати и анализи на проведени педагогически изследвания и други. Целта е учителите да обменят добри практики, да се учат взаимно, да споделят и насърчават иновации.


МВнР препоръчва временно да не се пътува в Израел заради

МВнР препоръчва временно да не се пътува в Израел заради ...

......... необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.


София. КНСБ има няколко позитивни коментара по отношение на предложената

София. КНСБ има няколко позитивни коментара по отношение на предложената ...

......... видят заложени мерки за справяне с очаквания проблем за затваряне на мините? които са подложени на натиск. "Преди да бъде започната програмата "България 2030" трябваше да направим анализ на това какво успяхме да постигнем по програма "България 2020", какво не успяхме да постигнем и защо", каза още Григорова. Зорница КОСТАДИНОВА


София. Разкрити са две нелегални фабрики за производство на цигари

София. Разкрити са две нелегални фабрики за производство на цигари ...

......... е резултат на проведени международни разследвания от служители на отдел „Митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система“ при ГДБОП, служители на Криминалната служба на Финансовата администрация на Словакия и колегите им от Националната Данъчна и Митническа администрация на Унгария, координирани от Европол и Европейската служба за борба с измамите (OLAF).64-годишният управител на строителна фирма Росен Р. е предаден на

64-годишният управител на строителна фирма Росен Р. е предаден на ...

......... една от посочените дати. Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, Росен Р. може да получи наказание от 2 до 8 години затвор, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото. 64-годишният Росен Р. е осъждан два пъти за измами с имоти по същата схема.


София. Омбудсманът Диана Ковачева изпрати днес препоръка до НАП, за

София. Омбудсманът Диана Ковачева изпрати днес препоръка до НАП, за ...

......... действия в защита на гражданите. Като омбудсман, призван да защитава правата на гражданите смятам, че казусът може да бъде решен така, че засегнатите работници и техните семейства да не останат в несигурност и без жилища, особено в контекста на предстоящия зимен сезон“, завършва препоръката си омбудсманът. Препоръката е публикувана тук.


Хановер. „България настоява за справедливи нива на обвързаната подкрепа в

Хановер. „България настоява за справедливи нива на обвързаната подкрепа в ...

......... се представят на най-голямото изложение за селскостопанска техника в света – „Агритехника 2019“. По време на събитието, производители на трактори, комбайни и агротехника представят всички нови модели машини, както и технически иновации. Очаква се изложението да бъде посетено от около 460 000 посетители и 3 000 изложители от 52 страни.


Ловеч. Ловеч е пример за добро взаимодействие между институциите. Това

Ловеч. Ловеч е пример за добро взаимодействие между институциите. Това ...

......... управител на Ловеч Ваня Събчева, ръководителите на окръжна и районна прокуратура, както и представители на общинската администрация. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., като стойността му е в размер на 722 396.51 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 699 596.51 лв.


Брюксел. Омбудсманът Диана Ковачева ще участва в Годишното общо събрание

Брюксел. Омбудсманът Диана Ковачева ще участва в Годишното общо събрание ...

......... среща на европейската мрежа е изключително важна, защото е форма за обмен на опит и добри практики между националните институции за защита правата на човека. Тя е утвърден и ефикасен механизъм при разглеждането на жалби, трансгранично сътрудничество и съвместна дейност между омбудсманите и екипите им от страните в Европейския съюз.София. Президентът Румен Радев проведе днес работна среща на „Дондуков“

София. Президентът Румен Радев проведе днес работна среща на „Дондуков“ ...

......... с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В срещата се включиха и ръководните екипи на двете институции. По време на разговора бяха обсъдени актуални теми от взаимен интерес в сферите на енергетиката, икономиката, върховенството на закона, сигурността, търговия, инвестиционни програми и образование.


За трета поредна година бюджетът за отбраната и въоръжените сили нараства. Министерство

За трета поредна година бюджетът за отбраната и въоръжените сили нараства. Министерство ...

......... гето в Париж с мигранти от Африка", коментира вицепремиерът."Имаме повече общински съветници в Столичния общински съвет в сравнение с предишните местни избори. Имаме заложена програма по важни теми за сигурност, осветление, детски градини и крайни квартали. Ако управляващите се ангажират с тези теми, то ние ще ги подкрепяме", завърши Красимир Каракачанов.


На тържествена сесия, с участието на областния управител Стоян Пасев,

На тържествена сесия, с участието на областния управител Стоян Пасев, ...

......... летищен комплекс и две магистрали". Така новоизбраният за кмет на община Аксаково инж. Стоилов маркира основните приоритети за развитие на общината в следващите четири години.Веднага след клетвата на кмета, кметовете на населените места и общинските съветници, новите 21 избраници избраха за председател на ОбС - Аксаково Светла Добрева от ГЕРБ. 


София. Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и

София. Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и ...

......... не само в България, но и по световните терени. Държавният глава Румен Радев получи от президента на Българска федерация по баскетбол Георги Глушков почетна значка „100 години баскетбол“. На церемонията присъстваха Андреас Заклис, генерален секретар на ФИБА, и Тургай Демирел, президент на ФИБА Европа и член на Борда на ФИБА.


Пуснаха за обществено обсъждане предложенията за промени в Закона за

Пуснаха за обществено обсъждане предложенията за промени в Закона за ...

......... по-ниски максимално допустими скорости за движение на територията на съответната община. С наредба ще може и да се определят ред и условия за използване на индивидуални електрически превозни средства под формата на споделено ползване, включително максимално допустим брой превозни средства и задължителни зони за тяхното паркиране, както и други ограничения.


Брюксел. Афганистан, Судан и регионалната сигурност в Залива и Иран

Брюксел. Афганистан, Судан и регионалната сигурност в Залива и Иран ...

......... новото правителство от дами - те оглавяват министерствата на финансите, на външните работи, на висшето образование и на труда. Захариева припомни, че се е срещнала с новия външен министър на Судан г-жа Асма Абдала и е предложила Дипломическият институт в МВнР на България да обучава млади жени дипломати от Судан.


София. Училища по изкуствата се включват в Националната кампания в

София. Училища по изкуствата се включват в Националната кампания в ...

......... целите на информационната кампания символични „Донорски карти“, чрез които всеки може да заяви своята воля, да стане донор при настъпило нещастно събитие. Картите могат да бъдат отпечатани от всеки от сайта на кампанията или да бъдат получени от доброволците на Българския червен кръст във всички 27 областни града на страната.


Чрез тайно гласуване днес по време на първата официална сесия

Чрез тайно гласуване днес по време на първата официална сесия ...

......... “Възраждане" Николай Костадинов. Той получи 4 от гласовете на новите си колеги. Една от бюлетините се оказа празна, а 6 от новоизбраните съветници не са подкрепили никого. Тодор Иванов Балабанов е завършил “Финанси" и “Право" във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий". Адвокат е във Варненската адвокатска колегия. Семеен, с две деца. Трети мандат общински съветник.


Благоевград. „Корупцията нарушава основните права на човека – и голямата,

Благоевград. „Корупцията нарушава основните права на човека – и голямата, ...

......... на корупция. Защото подкупът винаги има две страни. И в сърцевината на такава политика би следвало да стои устойчивата и почтена институционална среда. Всяка държава трябва да изгради своята национална система за почтеност и да гарантира еднакво високо ниво на почтеност на всяка институция в нея”, заключи доц. Диана Ковачева.


София. Министърът на културата Боил Банов връчи най-високото отличие „Златен

София. Министърът на културата Боил Банов връчи най-високото отличие „Златен ...

......... Минкин благодари за високото отличие и заяви, че приема наградата „Златен век“ – звезда и грамота и от името на всички български композитори и творци, „работещи на духовната нива на България”. „Наградата е и за всички онези хора, които всеки ден вдигат духа на нашия прекрасен народ”, допълни г-н Минкин.


Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg. След като положи клетва градоначалникът

Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg. След като положи клетва градоначалникът ...

......... морската ни столица, ще сме толерантни и креативни в работата ни. И най-вече резултатни. На добър час!", каза Иван Портних. С мъдри думи за обединението благословията си за работата на новия общински съвет даде и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


В залата присъстваха новоизбраните общински съветници, новите кметове на райони

В залата присъстваха новоизбраните общински съветници, новите кметове на райони ...

......... на Варна и просперитета на морската столица. От първото заседание по неизвестни причини отсъства само един от новите общински съветници. След това клетва положиха новоизбраните кметове на кметства и райони, както и новият градоначалник, избран за трети мандат Иван Портних.Цялата церемония вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


София. През 2020 г. ще стартират приеми по 11 мерки

София. През 2020 г. ще стартират приеми по 11 мерки ...

......... Комитетът за наблюдение одобри УО на ПРСР 2014-2020 г. да разработи финансов инструмент за кредитиране на по-ниски лихвени проценти за земеделски стопани, млади фермери, микропредприятия, както и за ползватели на финансова помощ по отделни мерки от ПРСР. Повече информация за предстоящите приеми по мерките от ПРСР може да намерите тук.


София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес с

София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес с ...

......... включен в общото споразумение с останалите синдикални организации – Синдикат на служителите в затворите в България и Синдикат „Охрана“, което министърът на правосъдието ще подпише скоро. Със споразумението се уреждат формите за сътрудничеството между министъра на правосъдието и синдикатите, начините за взаимодействие, както и условията за осъществяване на социална дейност.


Хасково. „Първите тръби за изграждането на интерконектора Гърция-България са доставени.

Хасково. „Първите тръби за изграждането на интерконектора Гърция-България са доставени. ...

......... 182 км, от които – 150 км на българска територия. Техническият му капацитет е от 3 до 5 млрд. куб. м/годишно, с възможност за увеличаване до 10 млрд. куб. м/годишно при наличие на търговски интерес. Очаква се той да бъде въведен в търговска експлоатация през втората половина на 2020 г.


Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание на 14

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание на 14 ...

......... Цацаров.Той припомни, че при нови 17 и повече гласа в подкрепа на единствения кандидат държавният глава ще е длъжен да подпише указа за назначаването му. "Президентът показа, че действа в обозрим срок. Протакането на нещата не е решение, а и този президент няма склонността да протака нещата", отбеляза главният прокурор.


София. Интерконекторът България-Гърция е много важен за диверсификацията и енергийната

София. Интерконекторът България-Гърция е много важен за диверсификацията и енергийната ...

......... и това, което се прави като газова борса, ще даде възможност не да подменяме един с друг източниците, а ще установи конкуренция. „Този, който докара, именно за българските граждани, българската икономика и индустрия по-евтин газ, да можеш да си купиш по-евтиния газ, нека да има конкуренция“, посочи той. Теодора ПАВЛОВА


София. За да се изгради интерконекторната връзка, първо трябва да

София. За да се изгради интерконекторната връзка, първо трябва да ...

......... да се пренася. За нея трябват газопроводи. Затова българската държава с банкова гаранция изтегли заем и това, което виждате, струва близо половин милиард, след една изключително прозрачна процедура. Гръцкият посланик каза, че това е пример за Европа, финансирането на огромната част е българско – половин милиард“, добави той. Теодора ПАВЛОВА


София. Най-късно по това време догодина България ще може да

София. Най-късно по това време догодина България ще може да ...

......... на газопровода са сериозни. „Този газопровод се свързва с TAP, те са работили и по него, защото тук имаме едно предизвикателство на язовир Студен кладенец, защото трябва да минем на 16 метра под водата, за да е стабилно, но те имат опит, а и ние ще им помогнем. Теодора ПАВЛОВА


София. Тази година е особена, тя е много важна, защото

София. Тази година е особена, тя е много важна, защото ...

......... за човешкия прогрес дело. Развейте гордо българския трибагреник над нашата база и продължавайте със същия успех да работите за тази важна национална кауза и за бъдещето на човечеството. Най-важното, пожелавам ви да се върнете живи и здрави и с нови научни открития“, обърна се към антарктическия екип Радев. Теодора ПАТРОНОВА


София. Тази година отбелязваме 30-годишното присъствие на българската наука в

София. Тази година отбелязваме 30-годишното присъствие на българската наука в ...

......... се утвърди през тези години като един от водещите изследователи заедно с водещите световни сили в проучването и изследването на Антарктика. За тези 30 години с много любов и всеотдайност българските полярници създадоха една малка България на ледения континент. Всяка следваща експедиция надграждаше, добавяше нещо ново“, допълни президентът. Теодора ПАТРОНОВА


България трябва да успее да договори визита на американския президент

България трябва да успее да договори визита на американския президент ...

......... на инвестиции от САЩ е много трудна работа, защото не американският президент решава къде да инвестират големите компании. Ако искаме наистина американският бизнес да влезе в България, има една единствена мярка, която е 100% гарантирана - това е визита на американския президент в България", каза Соломон Паси пред БНТ .


Росен Желязков в предаването

Росен Желязков в предаването "Тази сутрин" по bTV."Това не се ...

......... на водачите. Много от школите експериментално вече го използват. Важно е да се преценяват уменията на младите водачи, от една страна тяхната подготовка,  а от друга страна – честността на изпита. А косвеният ефект е пресичане на корупцията", каза Росен Желязков. По думите му честността на изпита ще бъде гарантирана.


Стоян Пасев съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.Преди

Стоян Пасев съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.Преди ...

......... ръководи от най-възрастния общински съветник, който през този мандат е Димитър Чутурков.В дневния ред е включена само една точка – избор на председател на местния парламент. Изборът се провежда с тайно гласуване, като за избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой съветници.


Министър-председателят провери строителните дейности по изграждането на магистрала

Министър-председателят провери строителните дейности по изграждането на магистрала "Хемус" в ...

......... се откриват селища от бронзовата, римската епоха и Средновековието.Изграждането на магистрала "Хемус" е приоритет за правителството. Заради релефа е предвидено изграждането на редица пътни съоръжения, които ще се свържат с изградения вече пътен възел Белокопитово.Преди месец беше открит най-новият участък между Ябланица и пътен възел Боаза с дължина 9,3 км. 


Брюксел. Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, взе участие в

Брюксел. Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, взе участие в ...

......... момента Съюзът функционира в условия на несигурност, в условията на Брекзит. Надявам се, че догодина ще има по-ясни и позитивни сигнали по този въпрос". „Най-важно е да продължим политиката за младите хора. Нашата насока трябва да е в три основни елемента, а именно споделена отговорност, растеж и равенство", заяви евродепутатът.


умъния гласува днес на първи кръг за избор на президент

умъния гласува днес на първи кръг за избор на президент ...

......... неделя, но на територията на Румъния гласуването започва днес. Ако никой от кандидатите не събере над 50 процента, следващият кръг ще бъде на 24 ноември.Над 18 милиона души имат право на глас. Това са най-скъпите избори в историята на Румъния - вотът ще струва на данъкоплатците около 35 милиона долара.


Мисля, че и ние като германците можем да кажем, че

Мисля, че и ние като германците можем да кажем, че ...

......... означава само километри, а и свързване, нови инвестиции, нови работни места. Това е бъдещето, което желаем да оставим на нашите деца", написа Вучич в Инстаграм, предава БТА.Заедно с текста Вучич публикува и снимка на автомагистралата и на тунела Банцарево. Изграждането на източното разклонение на Коридор 10 започна през 2010 г.


Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път.

Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. ...

......... срещу всеки опит за подмяна. Изисква да отхвърлим апатията и отчуждението, които откъсват хората от собствената им държава и оставят малцина да решават на тъмно нейното бъдеще. Няма сила, която да устои на сплотения около каузата да възроди държавата си и да отстоява достойнството си български народ", написа още Радев. 


София. Министерство на земеделието, храните и горите в партньорство с

София. Министерство на земеделието, храните и горите в партньорство с ...

......... в който участниците ще представят своята идея за стартиране на бизнес. Писмените проектите ще бъдат оценявани от жури. На 11 ноември 2019 г. (понеделник), от 10:00 часа, ученици от Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ - Павликени ще посетят стопанството на ЗППК "Напредък - Батак", с. Батак, Община Павликени.


Ниш. И ние като германците можем да кажем, че Берлинската

Ниш. И ние като германците можем да кажем, че Берлинската ...

......... около 450 000 души, и ще осигури по-лесна връзка на Източна Сърбия с най-близкото летище „Константин Велики“ в Ниш. С пускането в експлоатация на трасето от българската граница до Ниш или на т.нар. „източно разклонение” се завършва изграждането на целия участък на транспортния коридор № 10 през територията на Сърбия.


"Държaвният глaвa извърши eднo прaвилнo дeйcтвиe. Нo нe e прaв ...

......... нe бeшe прoблeм зa мeн дa пoдпишa укaзa. Държaвният глaвa мълчa мeceци нaрeд, ceгa рeши дa дeйcтвa", кaзa Плeвнeлиeв.Пo думитe му, Кoнcтитуциятa e рaзпиcaлa мнoгo яcнo cлeдвaщитe дeйcтвия и ВCC e нa хoд. И aкo тoй прeпoтвърди избoрa, държaвният глaвa Румeн Рaдeв нямa никaкъв друг изхoд, ocвeн дa пoдпишe укaзa.


Младият кардиолог д-р Владимир Иванов от МБАЛ-Пазарджик е спасил петима

Младият кардиолог д-р Владимир Иванов от МБАЛ-Пазарджик е спасил петима ...

......... по вътрешни болести и кардиология през 2014 г. също в Германия, а през 2017 г. защитава докторска дисертация към университета в град Бохум, Германия.През 2018 г. д-р Владимир Иванов се връща в България и по покана на изпълнителния директор д-р Васил Вълчев от тогава работи в областната болница в Пазарджик.


София. Като постоянен член на Съвместния комитет по наблюдение, областният

София. Като постоянен член на Съвместния комитет по наблюдение, областният ...

......... на обща стойност от почти 7,45 млн. евро. Към момента е спестен ресурс от 4 млн. евро, които ще бъдат разпределени за изпълнението на допълнителни проекти с фокус в инвестициите за околна среда. С най-много реализирани проекти се отличават сръбските общини Ниш и Зайчар и община Монтана от българска страна.


Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори.

Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори. ...

......... със случая. Съпругата на Светлин е с условна присъда. Двамата имат четири деца и живеят в крайна бедност."Нито ги познавам тези хора, нито се занимавам с такива неща. По гласовете е видно. Някой може да им е дал 50 лева или 30 лева да го кажат това нещо", каза Лечков.


> Бойко Борисов и Александър ВучичТова заяви министър-председателят Бойко Борисов,

> Бойко Борисов и Александър ВучичТова заяви министър-председателят Бойко Борисов, ...

......... част от трасето на АМ "Европа“ остават само по-лесните дейности. "Не е ли красота?! На места вече поставят маркировката, остава да сложат мантинели. По тези платна движението ще е със 120-130 км/ч, колкото и с хеликоптера. Правим така, че сърбите да имат пристанища във Варна и Бургас“, акцентира премиерът Борисов.


Ниш. Новото трасе на автомагистрала (АМ) „Европа“ вече се асфалтира.

Ниш. Новото трасе на автомагистрала (АМ) „Европа“ вече се асфалтира. ...

......... се асфалтира. Догодина по това време участъкът от Драгоман до Сливница ще е готов. Това написа в страницата си във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов. „Това е едно уникално съоръжение. Българските работници работят активно и в събота. Съобразихме се с реколтата, като изчакахме хората да си я съберат“, посочва още министър-председателят.


Ниш. Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Сърбия, където ще участва

Ниш. Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Сърбия, където ще участва ...

......... сръбския президент Александър Вучич. На събитието ще присъстват също българският министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, сръбският вицепремиер и министър на строителството, инфраструктурата и транспорта Зорана Михайлович, членът на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик, както и много представители на държавното и местно ръководство на Сърбия.


Ниш. Допреди един месец хората тук чакаха реколтата да се

Ниш. Допреди един месец хората тук чакаха реколтата да се ...

......... част от трасето на АМ „Европа“ остават само по-лесните дейности. „Не е ли красота?! На места вече поставят маркировката, остава да сложат мантинели. По тези платна движението ще е със 120-130 км/ч, колкото и с хеликоптера. Правим така, че сърбите да имат пристанища във Варна и Бургас“, акцентира премиерът Борисов.


Стотици сигнали от недоволни пациенти са постъпили в агенция

Стотици сигнали от недоволни пациенти са постъпили в агенция "Медицински ...

......... вървят в пакет и с други проблеми, съобщава още Нова ТВ."Често  тези оплаквания са съчетани с лошо отношение",  заяви адвокат Мария Шаркова. Според проучване на адвокатката, от 2017-та досега близо 40% от наказателните постановления са били обжалвани.  От тях се отменят около 65%, които са на обща стойност 900 хил.лв.


Българският боксьор Тервел Пулев постигна 14-ата си поредна победа на професионалния

Българският боксьор Тервел Пулев постигна 14-ата си поредна победа на професионалния ...

......... първия рунд далеч по-опитния от него Каи Курзава (38-9) на галавечер край германския град Кьолн, предаде Нова.Въпреки че заради тежка контузия Тервел отсъства от ринга в продължение на цели 7 месеца, българинът показа обичайния си професионален вид и смаза противника за броени секунди.Срещата се проведе в театър "Бергишер Льове" в Бергиш Гладбах.


Новата посланичка на САЩ Херо Мустафа се представи за първи

Новата посланичка на САЩ Херо Мустафа се представи за първи ...

......... българи от всички краища на България. Впечатлена съм от хилядолетната история на България, от магията на фолклора, от силата на българския дух", казва Херо Мустафа.През цялата си кариера тя се е занимавала с енергийна сигурност. С какво още - вижте във видеото:Новият посланик на САЩ Херо Мустафа проговори на български


Ноемврийският пленум на ЦК на БКП, наричан по-точно Десетоноемврийски пленум, е

Ноемврийският пленум на ЦК на БКП, наричан по-точно Десетоноемврийски пленум, е ...

......... Берлинската стена, източните държави и досега трудно догонваме западните. Все още носим белезите му, все още имаме много работа, но посоката е вярна. България направи своя цивилизационен избор. Убеден съм, че трябва да отстояваме демокрацията и правото на свободен избор. Длъжни сме да не допускаме тоталитарните режими да ни разделят!"


За периода 01.11.2019г. – 07.11.2019г. регистрираната в РЗИ - Варна

За периода 01.11.2019г. – 07.11.2019г. регистрираната в РЗИ - Варна ...

......... лица. Проведени са 18 имунизации. С ваксина против жълта треска е обхванато 1 лице. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 10 лица. Регистрирани са 4 случая на ухапани от кърлежи. Извършени са 35 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).


Банско. Отново МВР ще има съвместни екипи с румънски и

Банско. Отново МВР ще има съвместни екипи с румънски и ...

......... на техническата обезпеченост и ски патрулите, за да може да сме сигурни в условията, които се предоставят на различните категории писти", каза още министър Ангелкова. Тя добави, че изцяло имат подкрепата на Община Банско и избрания за кмет Иван Кадев, независимо, че днес е първият му работен ден. Ливия НИНОВА


София. 20 925 граждани са потърсили съдействието на омбудсмана само

София. 20 925 граждани са потърсили съдействието на омбудсмана само ...

......... Венецианската комисия. След конференцията в гр. Ниш доц. Ковачева и посланик Влайков посетиха Цариброд, където се срещнаха с кмета Владица Димитров, за да затвърдят сътрудничеството си за съвместно решаване на проблемите на българското малцинство. По-късно българският омбудсман и посланик Влайков поднесоха и цветя пред паметника на Васил Левски в града.


18-годишна Виктория от Добрич, която през лятото на миналата година

18-годишна Виктория от Добрич, която през лятото на миналата година ...

......... обща стойност 80.10 лева.Мирослав и неговият защитник са поискали процесът да премине по реда на съкратеното съдебно следствие  – с признаване на всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт. Делото е насрочено за предварително изслушване на страните по реда на съкратената процедура за 29 ноември 2019г., от 9.00 часа.


София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес в

София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес в ...

......... българското правителство да се съобрази със съветите и насоките на Венецианската комисия по темата. От своя страна експертите поканиха министъра на правосъдието на следващото заседание на Венецианската комисия, което още се проведе на 7 и 8 декември 2019 г., за да защити законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.


БГНЕС
Фалитът на туроператора

БГНЕС Фалитът на туроператора "Томас Кук" не попада под контрола на ...

......... обявения фалит "Томас Кук" като търси възможности за увеличаване на туристите до България и сътрудничество за подготовката на следващия летен сезон.За първите девет месеца на тази година над 7,8 млн. са посещенията на чуждестранни туристи в България, което е минимален спад от 0,8 на сто спрямо рекордната 2018 г., допълни Ангелкова.


Хартиен билет, закупен от машината, намираща се  в автобуса или

Хартиен билет, закупен от машината, намираща се  в автобуса или ...

......... закупуване на хартиен билет от машина за продажба на билети, намиращи се на  спирките, е необходимо валидиране във валидиращите устройства, намиращи се в превозното средство, посочи още Биляна Якова.При възникване на въпроси, гражданите, ползващи градския транспорт, могат да се обръщат към ОП "ТАСРУД“ на телефон 0700 20 280 или [email protected]


bTV
Районен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по делото за

bTV Районен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по делото за ...

......... преглед и консултация в държава, която не е членка на ЕС и едно евентуално отклонение от разрешението на съда би удължило разглеждането на делото в неподходящ срок. Съдебната инстанция потвърди мярката за процесуална принуда "Забрана за напускане на пределите на Република България“.Делото продължава по общия ред, с изслушване на свидетели.


Хасково. Църквата „Св. Архангел Михаил“ е символ на непокорството на

Хасково. Църквата „Св. Архангел Михаил“ е символ на непокорството на ...

......... нация е възкръсвала и след най-тъмното робство, но винаги процесът на възраждане е започвал от вярата. Да следваме примера на предците ни – да пазим вярата си, българщината и да следваме техния пример за достойнство и единение“, призова Румен Радев. Държавният глава дари на храма икона на св. Архангел Михаил.


Ирландската полиция започна акция срещу превозвачески фирми, които оперират в

Ирландската полиция започна акция срещу превозвачески фирми, които оперират в ...

......... нов тласък. Органите на реда отдавна имат подозрения към регистрираните в България, много от тях във Варна, превозни средства, които оперират в Ирландия, съобщи БНР.Вчерашните обиски са свързани с дейността на семейство, което има компании в Ирландия, в Северна Ирландия и в България. Властите поддържат връзка с българските органите на реда.


"През 2020 година за изплащане на пенсии са предвидени 10,576 ...

......... разходи през настоящата година. През 2020 година ще продължи активната работа с безработните хора над 50-годишна възраст -  със специален акцент върху тези без квалификация и ниска степен на образование, които са в пенсионна или предпенсионна възраст, или притежават квалификация, която не се търси от работодателите", допълни вицепремиерът Марияна Николова.