"Дневният ред, който заедно начертахме за устойчиво развитие до 2030 ...

......... на постигането на целите на ООН. "България е готова да изпълни своята част. Време е за действия", каза още .В срещата на високо равнище с българския министър-председател участваха още 23-ма държавни и правителствени ръководители от страни като Австрия, Финландия, Норвегия, Словения, Аржентина, Перу, Ливан, Мароко, Република Южна Африка и други.


Вече се усеща първи недостиг на противогрипни ваксини. Дни след

Вече се усеща първи недостиг на противогрипни ваксини. Дни след ...

......... свободна продажба, макар и отново ограничени."След 15 дни ще имаме, на другия голям производител", заяви Николай Костов.Бумът в продажбата на противогрипните ваксини беше очакван още преди месец. Тогава редица световни производители излязоха с информация, че за този сезон ще имат свръхпроизводство, защото се очаква и свръхтърсене, пише още "Нова ТВ".


Plovdiv24.bg
От 21 септември до 4 октомври Гърция въвежда извънредни мерки

Plovdiv24.bg От 21 септември до 4 октомври Гърция въвежда извънредни мерки ...

......... население на острова. На финал, г-н Майоркинис се позова на ваксината Moderna. Ако всичко върви добре, през декември компанията може да продължи с процеса на лицензиране за ваксината. 339 нови случая на коронавирус са регистрирани през последните 24 часа. 71 се лекуват чрез интубация, има регистрирани още два смъртни случаи.


ЕК реши да отпусне допълнителни 23 800 000 евро на

ЕК реши да отпусне допълнителни 23 800 000 евро на ...

......... също одобри 12 800 000 евро допълнително финансиране за България, включително за подкрепа за допълнителни гранични служители, участващи в операции на южната й външна граница. В рамките на Фонда за вътрешна сигурност ЕС подпомага държавите-членки в управлението на външните граници на Съюза, като насочва ресурсите, необходими за подпомагане на държави-членки.


Кадър: БНР
Общо 55 са регистрираните за Варна случаи на коронавирус

Кадър: БНР Общо 55 са регистрираните за Варна случаи на коронавирус ...

......... има регистрирани две лица, които работят в лечебни заведения за извънболнична помощ, като едно от тях е медицинска сестра. Всички регистрирани през последните дни са с леки симптоми или асимптомно протичане и са на домашно лечение.От настанените 26 лица в болнични заведения няма тежки случаи, стана ясно още от изнесената днес информация.


Районна прокуратура – Сливен предаде на съд Божидар П. ,

Районна прокуратура – Сливен предаде на съд Божидар П. , ...

......... извършване на престъпното деяние. Обвинителният акт бе внесен в съда в същия срок – на 09.09.2020 г. Обвиняемият Божидар П. е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража“, която не е отменяна след неговото първоначално задържане.Районен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 03.11.2020 г. от 10.00 часа.> ИлюстрацияПредвид извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19,

> ИлюстрацияПредвид извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, ...

......... учения от този тип.В плана на ученията трaдиционно се включват учения по съвместно тактическо маневриране, епизод по приемане и предаване на товари на ход между кораб и хеликоптер, които се ръководят основно от участващите български кораби, както и учения по обмен на данни за осветяване на надводната и подводната обстановка.


Районният съд в Омуртаг уважи искането на Териториалното отделение в

Районният съд в Омуртаг уважи искането на Териториалното отделение в ...

......... продали за 120 лева на мъж от града. Жената на Апостол, която в момента на престъплението е била напреднала бременност, също е привлечена към наказателна отговорност за кражбата в съучастие със съпруга си. За нея прокуратурата не поиска да бъде задържана, тъй като е майка на  бебе на няколко месеца.


Окръжен съд – Варна определи първоначална мярка за неотклонение

Окръжен съд – Варна определи първоначална мярка за неотклонение "задържане ...

......... към престъплението, за което е разследван. Според съдебния състав исканата мярка за неотклонение "задържане под стража“ се явява прекомерно тежка, поради което определи спрямо Милан А. "домашен арест“, която ще бъде контролирана с електронна гривна.Определенията на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвани пред Апелативен съд – Варна.  


> Илюстрация31-годишният подсъдим призна вината си в това, че на

> Илюстрация31-годишният подсъдим призна вината си в това, че на ...

......... съсед на пострадалия собственик, който сигнализирал за кражбата. Към момента нанесените от деянието имуществени щети са възстановени. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на подсъдимия беше наложено наказание  от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.


Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна

Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна ...

......... съгласие за незабавна екстрадиция. До фактическото му предаване на кипърските власти 43-годишният нигериец е с мярка за неотклонение "задържане под стража“. Тричленният състав на Варненския окръжен съд обяви, че ще се произнесе с решение в 7-дневен срок, след изтичане на срока, в който Аледжолово О. може да оттегли доброволното си съгласие.Извънредната епидемична обстановка да се удължи отново, но този път

Извънредната епидемична обстановка да се удължи отново, но този път ...

......... очакван бум на предаване на заразата в училище още в края на този месец са една от причините, поради които се очаква предлагания режим да остане в сила за по-дълго време. Другата причина е да се пести административно време за приемане на процедурата по удължаване от МС, обясни доц. Кунчев.


> ИлюстрацияС определение на Варненския окръжен съд по искане на

> ИлюстрацияС определение на Варненския окръжен съд по искане на ...

......... е реална опасност обвиняемият да се укрие, ако не бъде задържан, и да извърши други престъпления. Аргументите на Окръжната прокуратура във Варна са споделени и от съдебния състав на Варненския окръжен съд, наложил най-тежката мярка за процесуална принуда -  задържане под стража.Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд. 


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации ...

......... на НАП или с електронен подпис. Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция - www.nap.bg или на телефона на НАП - 0700 18 700 /обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор/.


"От днес можем да се считаме свързани с проекта "Републиканци ...

......... го потърсих за неговия рожден ден, но той не ми вдигна телефона и затова просто му пратих есемес.Изходът от кризата е провеждане на предсрочни парламентарни избори. Още отсега се подготвяме сериозно и за предстоящите местни избори, които са след три години. Цялата интересна пресконференция можете да гледате в прикаченото видео!


Обсъждат се няколко варианта за индексация на пенсиите, която да

Обсъждат се няколко варианта за индексация на пенсиите, която да ...

......... форум на бизнес лидерите се е събрал да приеме Харта на многообразието. Българския бизнес очевидно разбира, че многообразието е ключът към иновациите и креативността, каза още . Многообразието е ключ и към по-висок икономически растеж, защото всеки може да допринесе за обществото със своите таланти и възможности, каза министър Сачева.Фейсбук
Катастрофите, причинени от шофьори, които нямат шофьорски книжки, се увеличават

Фейсбук Катастрофите, причинени от шофьори, които нямат шофьорски книжки, се увеличават ...

......... БНТ.Според него мерките в закона са достатъчно строги, що се отнася до глобите, но стои проблемът със събираемостта на глобите."И пак стигаме дотам - безнаказаност и липса на справедливост. Има достатъчен контрол от "Пътна полиция", но проблемът е, че там няма поддръжка от държавата за отпускане на камери", заяви Димитров.


Какво се случва в този Европейски съюз, пита в своя

Какво се случва в този Европейски съюз, пита в своя ...

......... християнските ценности и разбиване на традиционното семейство от мъж и жена.Призоваваме всички български политически партии да заемат същата ясна и категорична национална позиция, а не да се спотайват пред поредния опит за натиск срещу нашата страна, надявайки се на политически дивиденти с оглед на предстоящите извънредни или редовни парламентарни избори.


-Г-жо Христова, в готовност ли са варненските училища да посрещнат

-Г-жо Христова, в готовност ли са варненските училища да посрещнат ...

......... учебните занятия, движението в междучасията, храненето, организирането на родителски срещи, събирания на Обществени съвети и училищни настоятелства, ограничаването на достъпа на външни лица в училищните дворове. Мненията на родителите са понякога коренно противоположни и затова е важно ръководствата да намерят решения, които максимално да защитят интересите на децата и учениците.


Как ще се отрази завръщането в училище на заболеваемостта от

Как ще се отрази завръщането в училище на заболеваемостта от ...

......... проблем за нас са Испания и Великобритания, където работят много български граждани. "Това може да се влачи с години, ако не се намери ефективна ваксина или ефективно средство да се облекчат страданията на хората, които го карат в момента. Процентът на заразени е много нисък, разпространението е бавно", каза още математикът.


БГНЕС
Близо 70 дни улиците на българските градове са пълни с

БГНЕС Близо 70 дни улиците на българските градове са пълни с ...

......... българите са объркани; икономическите мигранти бягат от страната си; огромните социални различия убиват всички ценности и надежди; природата се залива с бетон и се покрива с боклук. “Уви, България не е сама тук. Погледнете САЩ и Великобритания. Поетичното описание на Петрова е приложимо за всяка страна, опустошена от популистки режими.


> Паметник на Гоце Делчев в СкопиеВ Брюксел няма настроения

> Паметник на Гоце Делчев в СкопиеВ Брюксел няма настроения ...

......... сградата на правителството.Според решението на правителството от 14 септември всички родители на деца до шест години, които досега бяха освободени от работа, трябва да се завърнат на работа, започвайки от 23 септември. 3325 майки са подписали петиция отпускът им по майчинство да бъде продължен до края на годината, отбелязва "Вечер".


Министър-председателят ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия

Министър-председателят ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия ...

......... икономически растеж, намаляване на неравенствата, борба с изменението на климата, мир, справедливост и силни институции.По време на изказването си на срещата на високо равнище днес премиерът ще постави акцент върху необходимостта от тясно сътрудничество и координирани действия при изпълнението на целите, чиито главен принцип е "Никой да не бъде изоставен".


Вчера, 17 септември 2020 г. в Щаба на Флотилия бойни

Вчера, 17 септември 2020 г. в Щаба на Флотилия бойни ...

......... формат.Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.В учението ще вземат участие кораби от ВМС на България, Румъния, Гърция, Испания, Италия, Турция и Франция.


Община Варна кани гражданите на 19-ти септември (събота) да се

Община Варна кани гражданите на 19-ти септември (събота) да се ...

......... Варна – 052/820 152Еколози район “Одесос" – 052/612 877Еколози район “Приморски" – 052/359 158Еколози район "Младост“ – 052/820 784Еколози район “Аспарухово" – 052/370 130Еколози район "Владислав Варненчик“ – 052/575 720Еколози км. "Тополи“ – 052/741003Еколози км. "Казашко“ – 052/820664Еколози км. "Каменар“ – 052/671323Еколози км. "Константиново“ – 052/820797Еколози км. "Звездица“ – 052/820793


За втора поредна година, Варна ще се включи в най-мащабната

За втора поредна година, Варна ще се включи в най-мащабната ...

......... информираността сред младите хора за милионите хора по света, живеещи в робство.   Събитието се организира от дирекция "Превенции“ към Община Варна, Местната комисия за борба с трафика на хора в партньорство с Фондация "А 21 България“. Кампанията е по повод 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора.


Хоровите празници и III Национален фестивал на детските и младежки

Хоровите празници и III Национален фестивал на детските и младежки ...

......... 20:00 ч. - Концерт на участниците в Хоровите празници и III Национален Фестивал на детските и младежки хорове Място: площад "Антон Новак“ – пред входа на Морската градина 20-ти септември11:00 – 13:00 ч. - концерти на участниците в Хоровите празници и III Национален Фестивал на детските и младежки хоровеМясто: Делта Планет Мол 


 Във финансово отношение 2019-та ще бъде запомнена като успешна година.

 Във финансово отношение 2019-та ще бъде запомнена като успешна година. ...

......... на община Варна за 2019 г. е одитиран и заверен от Сметната палата. Според проверяващата институция не са констатирани нарушения, неспазване на законите и недостатъци във вътрешния контрол. Община Варна е спазила и изпълнила всички показатели, гарантиращи финансова стабилност и устойчивост на общинските финанси при публичност и прозрачност на дейностите.


Окръжен съд – Варна награди победителите в конкурса за ученическо

Окръжен съд – Варна награди победителите в конкурса за ученическо ...

......... за мястото и ролята на страните в съдебния процес. На снимката: Председателят на Окръжен съд – Варна съдия Марин Маринов заедно с победителите в конкурса за ученическо есе на тема "ПРАВ(ил)А и СВОБОД(н)И“  Николета Алексовска (от ляво на дясно), Камелия Добрева, Хаят Осман и съдебният администратор на съда Мирослава Славчева.


Районният съд във Варна осъди 53-годишeн за блудство с малолетна,

Районният съд във Варна осъди 53-годишeн за блудство с малолетна, ...

......... отблъсне и да излезе от колата, след което споделила за случилото се със съседка.53-годишният мъж е неосъждан. Той получи наказание от 15 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Това заяви министърът на здравеопазването проф. по време на поредната

Това заяви министърът на здравеопазването проф. по време на поредната ...

......... за намаляване броя на хоспитализираните с коронавирусна инфекция лица в интензивни структури. По последни данни в лечебни заведения у нас за болнична помощ са настанени 744 пациенти с доказан COVID-19. 43-ма от тях се намират в интензивни отделения или клиники. Само преди седмица болните от К-19 в интензивните отделение дни наред бях над 60.


Специализираната прокуратура пледира пред Специализирания наказателен съд за налагане на

Специализираната прокуратура пледира пред Специализирания наказателен съд за налагане на ...

......... авторите на организирания терористичен акт срещу израелски туристи на българска територия, пледира прокуратурата. Налице са доказателства, че двамата подсъдими, както и атентаторът с френско и ливанско гражданство Мохамад ел Хюсеини, са имали връзка с шиитската групировка Хизбула.Предстои съдът да обяви своето решение на 21 септември 2020 г. от 10,30 часа.


iStock
Броят на новите случаи на заразяване в Германия нарасна с

iStock Броят на новите случаи на заразяване в Германия нарасна с ...

......... на инфектираните с вируса в Германия от началото на пандемията е вече 265 857. С трите смъртни случая, регистрирани последния ден, жертвите с коронавирус в страната са вече 9 371. Според института 237 300 заразени са се възстановили, предава БТА. Германската компания Biontech планира масово производство на ваксина срещу коронавируса, причиняващ заболяването COVID-19.


Румeн Рaдeв нe бил възхитeн, чe Илиянa Йoтoвa щe бъдe

Румeн Рaдeв нe бил възхитeн, чe Илиянa Йoтoвa щe бъдe ...

......... нa тях приcъcтвaт вaжни гocти, дoмaкинитe изпипвaт и пocлeдния дeтaйл.Oчeвиднo e, чe cъбирaнeтo нa Рaдeв, Гeргoв и Лeчeвa нa eднa мaca e билo прeмиcлeн хoд oт cтрaнa нa Илиянa Йoтoвa. Ocтaвa нeизяcнeнo, дaли цeлтa e билa дa ce прeдизвикa нaпрeжeниe в oтнoшeниятa нa прeзидeнтa и Кoрнeлия Нинoвa, пишe oщe издaниeтo.


Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на ...

......... заболявания.Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1373. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 29 пациенти; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 222 лица, излекувани са 1082 лица.Служителите на РЗИ Варна продължават извършването на епидемиологичните проучвания.


Не мога да закрия Национална служба

Не мога да закрия Национална служба "Охрана", това може да ...

......... направят така, че да влияят върху изборите и да ги манипулират по тяхно желание", коментира той и увери, че този път няма да им се получи, защото България вече се осъзнава и няма да приеме поредна манипулация на изборния процес.Ще наложа вето на промените в Изборния кодекс, каза още Радев.


Апелативният съд във Варна измени присъда, постановена от Окръжния съд

Апелативният съд във Варна измени присъда, постановена от Окръжния съд ...

......... ПТП-то, въззивният съд назначи съдебно-психиатрична експертиза на подсъдимия. Според заключенията й, младият мъж страда от органично разстройство на личността, което е нелечимо и изисква пожизнено медикаментозно лечение. Съдът оцени това като смекчаващо вината обстоятелство.  Решението на Апелативен съд - Варна може да бъде обжалвано и протестирано пред Върховния касационен съд.


Няма смисъл от UV лампи срещу коронавируса в училищата. На

Няма смисъл от UV лампи срещу коронавируса в училищата. На ...

......... не ги правят болни, но са изключително силен фактор за много тежко протичане на заболяването, стана ясно от думите му.Ако вземете плазма от човек, който е успял да преодолее заболяването и я пренесете в един здрав човек, който боледува от коронавирус, това ще бъде смъртоносен фактор, подчерта доц. Андрей Чорбанов.


Управителите на строителна фирма

Управителите на строителна фирма "NR груп“ Николай В. и Росен ...

......... НК. Съдът е уважил граждански искове в размер на по 60 000 лева за причинените имуществени и неимуществени вреди на бащата на загиналия работник. Осъдените са длъжни да заплатят солидарно разноските по делото и държавната такса върху уважените граждански искове.Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка в Апелативния съд.


Екоминистърът и зам. главен прокурор Пиронева ще проверят склад със

Екоминистърът и зам. главен прокурор Пиронева ще проверят склад със ...

......... територията на цялата страна. От тях към момента 37 склада са определени като рискови по отношение местоположението им спрямо водни обекти, опасност от заливане и състояние на конструкцията, потенциалната опасност от замърсяване на повърхностните, подземните води и почви. Проверките продължават по подадени сигнали от кметове на общини и областни управители.  


"Не може да се иска върховенство на закона, а той ...

......... пенсиите", каза Сачева. Според нея е по-добре да се избере варианта с преизчисляване на пенсиите. Няма пари, които да се пилеят в този момент, използват се всички налични ресурси и механизми, за да имаме по-голям буфер, категорична е Сачева. Ще бъде предложено и увеличение на минималната работна заплата от догодина.


Очаква се днес делото за атентата на летището в

Очаква се днес делото за атентата на летището в "Сарафово" ...

......... адвокати и прокурори.Подсъдими по делото са Хасан ел Хасан и съучастникът му Мелиад Фара. Делото се води задочно, тъй като двамата са в неизвестност, информира NOVA. Атентатът стана преди 8 години. Животът си загубиха общо 7 души, сред тях шофьорът на автобуса Мустафа Кьосев и атентаторът. Ранените бяха 35 души.


"Заемът е голям, но условията, при които го получаваме, са ...

......... да притискаме политиците да бъдат спестени. Тази година не са по-зле от миналата държавните служители, пенсионерите", настоя още Василев.Общата му оценка обаче беше, че България не е заплашена от инфлация и за разлика от много държави удържа успешно финансите си."България се справя по-добре от повечето държави в света", категоричен бе .


"Днес е големият християнски празник на Светите мъченици София, Вяра, ...

......... бяха множество ключови булеварди, жизненият стандарт се повиши. Промените са видими и са към по-добро. Убеден съм, че развитието на инфраструктурата и условията за живот в София ще продължат с още по-бързи темпове. Стремим се да имаме една красива столица, която по нищо да не отстъпва на най-големите европейските градове".


Световната здравна организация предупреди, че Covid-19 се разпространява притеснително бързо

Световната здравна организация предупреди, че Covid-19 се разпространява притеснително бързо ...

......... заболяванията, задочно опровергаха Тръмп и заявиха, че бъдещата ваксина срещу Covid-19 ще стане достъпна в средата на следващата година или малко по-късно.От своя страна кандидатът за президент на Демократическата партия - Джо Байдън, призова Тръмп да се вслуша в гласовете на учените и да не прибързва с раздаването на ваксини.


Председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов кани жителите

Председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов кани жителите ...

......... ал. 1 от Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Варна. Публичното обсъждане ще се проведе днес, 17.09.2020 г. от 15:00 часа в Юнашкия салон, гр. Варна, бул. "Христо Ботев“, 1.


Getty Images
Седем учители от столичното 55-о СУ

Getty Images Седем учители от столичното 55-о СУ "Петко Каравелов" са ...

......... връзка с положителен случай при учител тържествено откриване на учебната година ще има само за учениците от предучилищните групи, първокласниците и осмокласниците в двора, като се спазват всички мерки за дистанция, пише . Всички останали ученици са пропуснали първият учебен ден и са влезли за първи път в клас днес.


Остър тон, взаимни обвинения и процедурни хватки белязаха 7-часовото заседание

Остър тон, взаимни обвинения и процедурни хватки белязаха 7-часовото заседание ...

......... дебатите дори бяха упрекнати от противниците на тази идея за, че се опитват да наложат умело скрит образователен ценз, който ограничава изборните права на гражданите.Мнозинството отхвърли и предложенията на ДПС за отпадане на задължителното гласуване, агитацията на майчин език, както и възстановяване на стария ред за образуването на избирателни секции.


Две учителки от заразените с коронавирус преподаватели в столичното 55-о

Две учителки от заразените с коронавирус преподаватели в столичното 55-о ...

......... нямат сериозни притеснения, защото през цялото време вчера всички са били с маски, а контактът с учителките е бил от далеко и за кратко. Останалите петима преподаватели са от по-горни класове и не са имали контакт с ученици, допълних от РЗИ. Общо персоналът в 55-о училище е над 100 човека.


Тръбопроводът във Варненското езеро е положен на 25-30 метра западно

Тръбопроводът във Варненското езеро е положен на 25-30 метра западно ...

......... дълбочина на тръбопровода под морското равнище, след което той ще бъде положен в самата траншея. Съоръжението бе изградено от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и въведено в експлоатация през 2011 г. Предназначението му е да прехвърля отпадъчните води от кварталите "Аспарухово“ и "Галата“ през Варненското езеро в канализационната система и ПСОВ-Варна.


Главният прокурор разпореди засилени полицейски проверки за наркодилъри покрай училищата

Главният прокурор разпореди засилени полицейски проверки за наркодилъри покрай училищата ...

......... от 04.03.2020 г. по създаването на организация между съответните прокуратури, областните дирекции на МВР и териториалните им структури по разкриване и разследване на престъпления с предмет наркотични вещества. Наблюдаващите прокурори следва да осигурят приоритетно и срочно приключване на образуваните досъдебни производства в резултат на извършените проверки, е нареждането на прокуратурата.


Варненският окръжен съд (ВОС) е първата институция, която се включи

Варненският окръжен съд (ВОС) е първата институция, която се включи ...

......... година, сградата на Окръжен съд - Варна е предала 2 тона и 361 кг. хартия за рециклиране в Обществената инициатива "Лист по лист“. По този начин от изсичане са били спасени 40 дървета. Окръжен съд – Варна е планират и други екологични кампании, които да инициира и подкрепи през следващата година.


Във Варненска област може да се осигури алтернативно водоснабдяване чрез

Във Варненска област може да се осигури алтернативно водоснабдяване чрез ...

......... "Цонево". През миналия век са били изградени довеждащи колектори, които не са ползвани, но са в добро състояние. Необходимо е обаче изграждане на пречиствателна станция.Според областния управител, сериозен проблем е големият процент загуби на вода в мрежата. За ВиК-Варна той е около 60 на сто, заради старите и компрометирани водопроводи.


Plovdiv24.bg
Гръцкото правителство удължи до 30 септември предпазните мерки за преминаване

Plovdiv24.bg Гръцкото правителство удължи до 30 септември предпазните мерки за преминаване ...

......... ч. сутринта.  От днес до 30 септември се въвеждат строги мерки и в област Атика. Използване на маска е задължително във всички затворени обществени и частни помещения, както и на открити събирания като площади и опашки в магазините, пише "Труд". Препоръчително е маската да се носи навсякъде, включително и навън.


Изявление на лидера на БСП :Уважаеми български граждани, Днес българският

Изявление на лидера на БСП :Уважаеми български граждани, Днес българският ...

......... отстъпвайте с въвеждане на хартиени бюлетини. И второ, оттеглете си незабавно проекта, който касае внасяне на конституция и свикване на Велико Народно събрание. Това беше спасителният пояс за . Оттеглете този спасителен пояс и внесете спасителен пояс за народа. А това е национален план за извеждане на България от кризата.


Постигнахме нещо уникално в икономическата история на България, заяви министърът

Постигнахме нещо уникално в икономическата история на България, заяви министърът ...

......... ca paзпpeдeлeни в двe oблигaции c eднaĸвa cтoйнocт пo 1,25 млpд. eвpo."Крайният резултат е уникален в досегашната икономическа история на България. Постигната доходност в двата транша можем да сравним с доходността, която постигат държави, които имат по-висок кредитен рейтинг от нашата държава, включително и държави от еврозоната", съобщи още .


За изплащането на добавките за месец октомври правителството ще отпусне

За изплащането на добавките за месец октомври правителството ще отпусне ...

......... 800 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите, по централния бюджет за 2020 г.Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите за октомври е третата стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в новия пакет със социално-икономически мерки на правителството.


на търговско дружество без съгласието на титуляра, получи днес осъдителна

на търговско дружество без съгласието на титуляра, получи днес осъдителна ...

......... от банкомат изтеглила 400 лева от картата и успяла незабелязано да я върне. Липсата на парите била разкрита на следващата сутрин при посещение на чичото в банката. За неправомерната трансакция била уличена 25-годишната подсъдима, която е с чисто съдебно минало.Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


ИлюстрацияОкръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен

ИлюстрацияОкръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен ...

......... име бърз кредит момичето научило едва след претенциите на фирмата. Образувано било досъдебно производство. 28-годишната Александра, която е с висше образование и не е осъждана, се възползвала от правото да не дава обяснения за умишленото престъпление, което извършила.Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Дарик
Депутатите от

Дарик Депутатите от "Воля" направиха декларация в парламента в защита на ...

......... декларация в парламента в защита на лидера си .Те носят бели тениски с надпис "Аз съм Марешки" в подкрепа на председателя на "Воля", който полчи 4-годишна ефективна присъда за рекет и изнудване."Долу ръцете от ", каза емоционално Пламен Христов от трибуната в компанията на почти цялата паралментарна група на "Воля".


ДПС няма да се регистрира за днешното пленарно заседание, когато

ДПС няма да се регистрира за днешното пленарно заседание, когато ...

......... за въвеждане на машинното гласуване още по време на последното обсъждане в парламента, включително и напуснаха парламента с ултиматум за това. На 12 февруари премиерът даде зелена светлина за изцяло машинно гласуване на следващите избори.Вчера обаче на правна комисия ГЕРБ наложи едновременнно с машинното гласуване да има и хартиен вариант.


Идва зимата и ще се увеличат хората, които имат оплаквания.

Идва зимата и ще се увеличат хората, които имат оплаквания. ...

......... запита лекарят.Според нея здравното министерство трябва да осигури средства, за да могат да се заплащат тестовете на пациентите. "Може да не е PCR, възможно е да се измисли друг вариант. В момента има по-нови тестове – аналогични и по-евтини, за да може да се работи с тях", каза още тя.


Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки

Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки ...

......... "генерално неразбиране за това как ЕС трябва да взаимодейства с големите сили"."Показването на червен картон във всеки един случай, в който има конфронтация, не може да бъде постоянна политика на ЕС. Има нужда от диалог по редица въпроси. Този диалог трябва да бъде много честен и открит". посочи Илхан Кючюк.


"Комбинираното гласуване на хартия и с машини е един добър ...

......... Константинов основният минус на машинното гласуване е по-лесното манипулиране на вота.Според Цветгозар Томов, ще се изхарчат много пари за нещо, за което не сме сигурни, че трябва да го има и прогнозира, че 75% от хората ще продължат да си гласуват с бюлетина, а само 25 на сто – машинно.


Светът няма да се върне към състоянието си от преди

Светът няма да се върне към състоянието си от преди ...

......... от всеки друг той е оформил ценностите на фондацията", споделя Бил Гейтс.Както отбелязва в. "Ню Йорк Таймс", болестта на Алцхаймер стана причина за смъртта на Гейтс-старши."Баща ми беше "истинският Бил Гейтс". Той беше всичко, което се опитвам да бъда, ще ми липсва всеки ден", написа основателят на "Microsoft" в Туитър.


Фейсбук
Кметът на Варна сподели емоционален коментар по повод старта на новата

Фейсбук Кметът на Варна сподели емоционален коментар по повод старта на новата ...

......... и любовта към децата на Варна! В днешните дни на изпитания особено оценявам Вашата всеотдайност!Пожелавам Ви достатъчно от всичко - здраве, професионална реализация, удовлетворение, уважение и обич, обществена подкрепа! Бъдете примерът, който се помни.Нека посрещнем заедно предизвикателствата на новата учебна година - отговорно и решително! Честит празник! На добър час!"


Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с ръководители

Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с ръководители ...

......... крайните клиенти.Председателят на УС на АББ Петър Андронов отправи препоръка към ББР и Фонда на фондовете да се ревизира програмата, насочена към бизнеса, и да се направи специален продукт за туризма. Така ще може да се поеме тежестта от рисковете при финансирането, като Асоциацията ще съдейства максимално в този процес.


Националният щаб за гражданска защита удължи срока на временната забрана

Националният щаб за гражданска защита удължи срока на временната забрана ...

......... засяга преди всичко граждани на трети държави, а тези на Европейския съюз и на страните от Шенгенското пространство могат да преминават безпрепятствено.Хърватските медии информират, че определени категории чужди граждани и лица без гражданство на ЕС могат да пресекат границата, а подробности за условията са публикувани на интернет страницата на МВР. 


Повечето американци не се доверяват на това, което президентът на

Повечето американци не се доверяват на това, което президентът на ...

......... избори на 3 ноември, но е "предпазлив оптимист", че ще бъде създадена такава до края на 2020 г.Социологическото проучване е проведено онлайн от SurveyMonkey в периода 7-13 септември 2020 г. В него са участвали 36 654 респонденти, подбрани от повече от 2 милиона души, които са анкетирани всекидневно на платформата на SurveyMonkey.


Равнището на регистрирана безработица в страната през август е 7.5[1]%.

Равнището на регистрирана безработица в страната през август е 7.5[1]%. ...

......... промишленост, строителство и транспорт; машинни оператори на стационарни машини и съоръжения; продавачи; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; квалифицирани работници по производство на храни, облекло, дървени изделия; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; персонал, полагащ грижи за хората; помощници при приготвяне на храни и др.