Националната служба за охрана е оттеглила искането си за допълнителна

Националната служба за охрана е оттеглила искането си за допълнителна ...

......... до района на парк "Росенец"."Ще излезе, че държавата пази имот на Доган", заяви Борисов. Той определи писмото на НСО като провокация.По-късно президентът Румен Радев поиска оставката на началника на НСО ген. Красимир Станчев и той я подаде.За утре е предвидена акция в района, при която хората да слязат до крайбрежието.


На специален брифинг днес директорът на Българска народна банка Димитър

На специален брифинг днес директорът на Българска народна банка Димитър ...

......... времена се задават. Виждате, че прокуратурата всеки ден навестява някое наше министерство. Не се бъркам в работата на прокурорите, не им давам и оценка. Когато сме единни, когато не си правим ние мръсотиите един на друг, България ще дръпне напред! Истински щях да бъда щастлив, и президента да седеше тук."


До момента по схемата 60/40 са изплатени компенсации на 8

До момента по схемата 60/40 са изплатени компенсации на 8 ...

......... безработица е нараснал над два пъти до близо 147,5 хиляди души. Същевременно, след април, когато бе получен рекорден брой заявления (над 68 хиляди), безработица намалява с бързи темпове. Това дава основание да се прогнозира, че до края на годината входящият поток на безработните ще започне да намалява, пише още "Монитор".


Главният административен съд на Турция в петък отмени правителствения указ

Главният административен съд на Турция в петък отмени правителствения указ ...

......... 85 години. На следващата година религиозните власти в Турция започнаха провеждането и излъчването на религиозни четения по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.Друг източник на критика е Агина, по отношение на която Турция заяви, че Гърция е единствената останала европейска държава без джамия в столицата си, пише още "БГНЕС".


Вижте само как звучи - финансовите министри на държавите-членки на

Вижте само как звучи - финансовите министри на държавите-членки на ...

......... просперираща, силна, единна, яка държава. И ако аз съм причината - ходил съм си два пъти, просперитета на държавата е важен. Считате ли, че да си премиер е много приятно днес?! Това ли е животът, който искаме, ние, политиците - да се плашим всеки ден със затвор", попита Бойко Борисов.


Plovdiv24.bg
Гърция въвежда нови изисквания към всички туристи, които влизат на

Plovdiv24.bg Гърция въвежда нови изисквания към всички туристи, които влизат на ...

......... надвишаване на този брой, тестове не се правят на всички граждани.Този следобед гръцките власти съобщиха за нови 29 случая на румънски и български туристи, които са дали положителна проба за коронавирус вчера на границата.  Гърция по-рано тази седмица затвори границите си за сръбските туристи заради големият брой на новозаразени в страната.> Архивна снимкаВърху автобусите беше извършен истински погром. Стъклата им

> Архивна снимкаВърху автобусите беше извършен истински погром. Стъклата им ...

......... Радев е длъжен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата. Ако не го направи, то ще считаме, че той е основния подбудител за тези умишлени действия. Той беше този, който излезе и вдигна юмрук срещу народа. Призоваваме органите на реда да защитят мирно протестиращите.


Няма да има прекъсване на изплащането на инвалидните пенсии. Това увериха

Няма да има прекъсване на изплащането на инвалидните пенсии. Това увериха ...

......... тъй като в закона бе записано, че ТЕЛК решенията се удължават с 2 месеца след края на извънредното положение 13 май - съответно 13 юли.Сега обаче се предлага ново удължаване - с още два месеца, от края на извънредната епидемична обстановка, която за момента е в сила до 31 юли.


Илия Милушев е с мярка за неотклонение 20 000 лева

Илия Милушев е с мярка за неотклонение 20 000 лева ...

......... каква информация на националната медия става дума. Действията на разследващите предизвикаха гневна реакция както на държавния глава Румен Радев, така и на граждани и политически партии, които видяха връзка между случилото се и по-ранното изказване на държавния глава по темата с НСО и охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски.


Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона

Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона ...

......... декларативният отказ от сътрудничество, което приемам за акт на снемане на доверието към себе си от страна на структури партньори в оперативната работа на НСО, както и от страна на държавния глава, заявих пред Президента на Републиката волята си да се оттегля от длъжността Началник на Националната служба за охрана.


БГНЕС
> Архивна снимкаА от другата седмица направо ще искат готов

БГНЕС > Архивна снимкаА от другата седмица направо ще искат готов ...

......... коя държава идва и с каква степен на опасност е ситуацията там.Хубаво приложихме чуждия опит в началото на пандемията. Нека и сега да сложим санитарен филтър по границите, за да намалим опасностите и бъдещите щети. Гърците са го измислили. А ние просто трябва да приложим техния опит, пише "24 часа".Акцията, която се провежда на територията на цялата  страна, ще

Акцията, която се провежда на територията на цялата  страна, ще ...

......... на 558 са съставени административни акта и 981 фиша.  За неизползване на защитни каски са санкционирани 87 водачи, 11 – за управление след употреба на алкохол, а 4-ма – под въздействието на наркотични вещества.  В рамките на акцията са установени и 84 неправоспособни лица, управлявали три и четириколесни моторни превозни средства.


Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба ...

......... началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк "Росенец" и настоя за отмяна на тези писма.Държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО.


Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията ...

......... Желязков Морска администрация е осигурила координатите на поисканото и ги е изпратила."Интересните въпроси, които стоят са следните. Защо точно вчера НСО и въз основа на какви данни, реши да наложи ограничения върху тази акватория. Дали това не е показател опит за въвличане на държавни органи в политически контекст?, попита Желязков.


Министерство на околната среда и водите организира провеждането на официални

Министерство на околната среда и водите организира провеждането на официални ...

......... проекта в Благоевград освен експерти от Дирекция "Управление на водите" и представители на Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион", в събитието са поканени за участие и представители на: общинските и областните администрации, РД "Пожарна безопасност и защита на населението", РЗИ, от местните клонове на "Напоителни системи", регионални структури на МЗХГ и др.


Довечера в 19,00 часа пред сградата на министерския съвет ще

Довечера в 19,00 часа пред сградата на министерския съвет ще ...

......... мрежи на пиара на ГЕРБ Никола Николов."Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!"...Главният прокурор Иван Гешев даде изявление преди минути, вбесен от

Главният прокурор Иван Гешев даде изявление преди минути, вбесен от ...

......... от МОСВ и го задържахме под стража. Сега е репресия, защото са президентски служители.Хората искат справедливост. Прокуратурата е готова да постигне чрез правосъдие тази справедливост. Ние сме зад българските граждани и против олигарсите и политиците, които тровят бъдещето на нашите деца. Горд съм че съм главен прокурор на република България“.


Отлагане на плащането на туристическия данък до 15.11.2020 г.; Осигуряване

Отлагане на плащането на туристическия данък до 15.11.2020 г.; Осигуряване ...

......... част от поредицата решения, предприети от местната власт във Варна. Още в началото на пандемията, заради строгите карантинни мерки, гражданите бяха освободени от редица такси - за детски градини и ясли, за кратковременно паркиране в "Синя зона", от пазари, тържища, тротоарна площ, улично платно, вендинг автомати на открито и др.


Община Варна иска да изгради нова детска градина в централната

Община Варна иска да изгради нова детска градина в централната ...

......... на общинските бази от спортни клубове. Договорите на 55 клуба, които изтекоха през юни, ще бъдат удължени до края на годината, за да се избегнат евентуални проблеми с акредитациите на федерациите.На днешното заседание беше одобрен и застраховател на имуществото на "Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания д-р Марко Марков".


Приключи електронният прием в първи клас в общинските училища за

Приключи електронният прием в първи клас в общинските училища за ...

......... 10; ОУ "Добри Войников" – 5; ОУ "Св. Климент Охридски“ – 10; ОУ "Христо Смирненски“ – 5. 31 са децата, останали незаписани след трето класиране на електронния прием. Съгласно Закона за предучилищното и училищното образование родителите им имат задължение да ги запишат до началото на учебната година – 14.09.2020 г.


Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министъра на културата Боил

Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министъра на културата Боил ...

......... "Единственият недосегаем човек в България е президентът, докато Конституционният съд не се произнесе".Прокуратурата ще поеме своята лична отговорност за борбата с престъпността. Но и други инситуции трябва да си свършат работата. Ще дадем всичко от себе си, защото това е в името на нашите деца", категоричен бе обвинител номер 1.


Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи

Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи ...

......... Очаква се да му бъде повдигнато обвинение, каза адвокатът му Атанаска Каракашева. Тя обясни, че в искането за отнемане на допуска до класифицирана информация било записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадеждност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за изнудване на лицето, предаде БТА.


Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус заяви,

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус заяви, ...

......... големи средства.Според Worldometer, вечерта на 9 юли в света са регистрирани 12257497 случая на COVID-19, 554099 от тях са фатални, 7127259 души са се възстановили. Припомняме, че СЗО създава независима експертна група, която ще проучи действията й, както и мерките, предприети от други държави в отговор на пандемията от коронавирус.


Съветниците от БСП във Варна изразиха несъгласието си с начина,

Съветниците от БСП във Варна изразиха несъгласието си с начина, ...

......... за разпускане на Съвета. Прокарването в спешен порядък на толкова специфични сделки и решения в горещото юлско време без възможност за обективен, професионален и квалифициран анализ, но все пак в законовите срокове и съгласно законовите процедури, в областта на правото  се нарича злоупотреба с права", се посочва в становището на БСП.


Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министъра на културата Боил

Върховната административна прокуратура ще назначи проверка на министъра на културата Боил ...

......... "Единственият недосегаем човек в България е президентът, докато Конституционният съд не се произнесе".Прокуратурата ще поеме своята лична отговорност за борбата с престъпността. Но и други инситуции трябва да си свършат работата. Ще дадем всичко от себе си, защото това е в името на нашите деца", категоричен бе обвинител номер 1.


Гърция иска да запази туризма си, не само здравето на

Гърция иска да запази туризма си, не само здравето на ...

......... се завърнеш и в България транзитно през Гърция, допълни гръцкият икономист, който увери, че контролът в родината му е строг. ,,В Гърция очакваме да спасим годината с 50% спад, т.е. с около 8-9 милиарда евро, което е огромна загуба. Затова се опитваме да намалим щетите наполовина``, обясни в заключение той.


В извънреден брифинг Бойко Борисов говори за динамичните събития в

В извънреден брифинг Бойко Борисов говори за динамичните събития в ...

......... Дано не отвратим инвеститорите.""Четири години Радев подкрепя ДПС. Няма разлика от събиране в една дискотека от вчерашния протест на Румен Радев.""40% от българите смятат, че коронавирусът е безобиден вирус. Случаите се увеличава, защото 5000 души на едно място са без маски. С поведението си Радев е допринася за разрастването на пандемията."


"Пред президентството сме, за да защитим Конституцията и върховенството на ...

......... по този начин.Затова сме тук, пред президенството, с цялата парламентарна група и  младежите от партията, за да заявим категорично: Вярваме в почтеността на Румен Радев, вярваме в неговото достойнство, искаме да се спазват Конституцията и върховенството на закона. Да си пазим институциите като темелите на българската държава.", допълни още соцлидерката.


На първо четене - депутатите приеха задължителната детска градина за

На първо четене - депутатите приеха задължителната детска градина за ...

......... означава учебници и изпити за най-малките."Това, което детето учи, то го учи под формата на игра и това не е нещо различно от преподаване на материала досега. Ние следваме образователно съдържание, което се поднася с помощта на познавателни книжки - тези книжки за 4-годишните ще бъдат безплатни", каза Иванка Харбалиева.


Четирима души са арестувани след претърсванията в президентството тази сутрин.

Четирима души са арестувани след претърсванията в президентството тази сутрин. ...

......... още сутринта главният прокурор Иван Гешев от Габрово. "По едно от делата на Военно-окръжната прокуратура, съветник на президента предоставя доброволно материали с гриф по Закона за защита на квалифицираната информация и твърди, че си ги е намерил в касата. Логично е разследващите да видят какво има още в тази каса", каза Гешев.


КАТ съставя актове на хора с увреждания за нарушения, които

КАТ съставя актове на хора с увреждания за нарушения, които ...

......... на местните полиция и прокуратура."Върши се проверка. Материалите ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура, в случая - Районна прокуратура в Лом. Те ще преценят, ще вземат отношение, ще ни кажат ред за действие", обясни началникът на районно управление в Лом Огнян Иванов, цитиран от "Нова ТВ".Проверката ще продължи поне месец.


Гърците са готови да наложат отново ограниченията на обществеността и пътуванията през

Гърците са готови да наложат отново ограниченията на обществеността и пътуванията през ...

......... започнаха да се увеличават след отмяната на ограниченията и възобновяването на международни пътувания през последните седмици. Пецас заяви, че правителството е фокусирано върху нарастващия брой случаи в близките, балканските страни и туристите, пътували до Гърция през сухопътната граница с България, на единния пропускателен пункт, който е отворен за несъществени пътувания.


Увеличаването на броя на новозаразените наложи връщане на някакви мерки.

Увеличаването на броя на новозаразените наложи връщане на някакви мерки. ...

......... дадено семейство, то дори и тестовете на останалите да са отрицателни, всички са карантинирани. "Задължителен е тестът за К-19 в много малко случаи. Това е само, ако си контактен на човек с коронавирус или рисков. Всички други случаи - за влизане в болница, по собствено желание и т.н.", каза той.


Във връзка с масовото тестване за коронавирус при влизане в

Във връзка с масовото тестване за коронавирус при влизане в ...

......... Гърция в случай, че:- имам симптоми на COVID-19;- бил съм в контакт с лице, което е дало положителна проба за на COVID-19;- в случай че съм поставен под карантина, кой ще покрие разходите.4. Формуляр за локализиране на пътниците (PLF), чието предварително попълване и съответно получаването на QR код е задължително.


Иван Гешев посети днес землищата, находящи се  в района на

Иван Гешев посети днес землищата, находящи се  в района на ...

......... действия по претърсване и изземване в Администрацията на президента, по същия начин извършихме действия и в Министерството на околната среда и водите и в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Имаме еднакви стандарти и не ги прилагаме в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, за Доган, за Пеевски".


Нощните заведения могат да работят на открито при 50% от

Нощните заведения могат да работят на открито при 50% от ...

......... територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места. С пълния текст на Заповед № РД-01-393/09.07.2020 г., която влиза в сила от 10 юли, можете да се запознаете в официалния сайт на Министерство на здравеопазването.


бТВ
Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов е бил

бТВ Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов е бил ...

......... 24 часа по Закона за МВР.Неофициално арестът е свързан с разследването за търговия с влияние, в рамките на което по-рано днес беше задържан и бизнесменът Пламен Бобоков. Чатове между двамата бяха показани от прокуратурата, а по-рано днес спецпрокурори влязоха в президентството, за да обискират кабинета на Узунов, допълват от "бТВ".


Д-р Сибила Маринова сезира Етичната комисия на Българския лекарски съюз за

Д-р Сибила Маринова сезира Етичната комисия на Българския лекарски съюз за ...

......... хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК.Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо! С уважение:д-р Сибила Маринова


Getty Images
България ще получи одобрение да влезе в чакалнята на

Getty Images България ще получи одобрение да влезе в чакалнята на ...

......... министри на ЕС. Според източниците, решението ще бъде обявено след затварянето на пазарите в петък, за да се предотвратят спекулациите.След като страните се присъединят към ERM-2, те остават в механизма за около две години, преди да започнат практическата подготовка за присъединяване към Еврозоната, процес, който отнема приблизително още една година.


На видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб

На видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб ...

......... предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права“, категоричен бе министър-председателят. По време на срещата премиерът изрази увереност, че промените в противоепидемичните мерки ще изиграят роля и обстановката ще се нормализира. Положителен факт е и че броят на оздравелите от новия вирус се увеличава.


Забраната да има публика на стадионите ще бъде върната. Това

Забраната да има публика на стадионите ще бъде върната. Това ...

......... за това.Търговските работници, които обслужват клиенти без да носят маски, също ще бъдат глобявани, е друга мярка, приета по настояване на НФСБ.Ще се засилят и мерките за посещения на ресторанти на открито.Част от мерките ще бъдат върнати, защото обществото не се пази, а тогава държавата е длъжна да го прави.


ДАНС отне допуска до класифицирана информация

ДАНС отне допуска до класифицирана информация "строго секретно" на секретар ...

......... и отбрана Илия Милушев) и се отказва достъпът до класифицирана информация на П.У. (вероятно Пламен Узунов - секретар по правните въпроси и антикорупцията). Причината и за двамата са придобити данни за ненадежност от гледна точка на сигурността и опазване на тайната по смисъла на Закона за защита на класифицирана информация.


Обществените поръчки да се възлагат само онлайн. Това предвижда проект

Обществените поръчки да се възлагат само онлайн. Това предвижда проект ...

......... от 5 до 10% от стойността на договора. Промените предвиждат още, формално основание за заличаване на стопански субекти от списъка, в който са вписани за нарушения.Законопроектът предвижда още частните болници, които се финансират с публичен ресурс, също ще бъдат задължени да правят обществени поръчки за лекарства, консумативи и други дейности.


БГНЕС
Прокурори влязоха в президентската институция. Една полицейска кола и два

БГНЕС Прокурори влязоха в президентската институция. Една полицейска кола и два ...

......... БГНЕС Прокурори влязоха в президентската институция. Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция. Автомобилите са спрени точно срещу сградата на Министерски съвет, предава БГНЕС. На място пристигна и бус на "Бюро по защита" към прокуратурата. Очаквайте подробности!


Относно програмата за морско дело и рибарство ние сме първата

Относно програмата за морско дело и рибарство ние сме първата ...

......... направи така, че жътвата да се движи с порядъка на 81% по-ниско от миналата година. Добрич държи печалния рекорд на тазгодишната жътва. Средно между 45 и 50 процента спад има в Силистра, Варна, Бургас, Сливен и частично Ямбол. Това са областите с най-тежък изход за прибиране на пшеницата", каза тя. 


"Истината няма нюанси и бързо се установява. Очаквам т. нар. ...

......... нюанси и бързо се установява. Очаквам т. нар. "Антикорупционен фонд" да се извини на институцията Прокуратура на Република България, въпреки че това изисква достойнство. Знаем откъде идват хибридните атаки, те няма да спрат нашата работа в името на българските граждани".Това написа в профила си в "Туитър" главният прокурор Иван Гешев.


"Днес имах разговор с директора на НСО ген. Красимир Станчев. Участвалите ...

......... Охраната на обекта не допусна Христо Иванов да слезе на брега. Според политика, мъжете отказали да се легитимират и да му отговорят защо не го пускат на крайбрежието, което е публична държавна собственост. По-късно Иванов е подал сигнал в полицията в Бургас. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


След увеличения брой заразени у нас - три сценария за

След увеличения брой заразени у нас - три сценария за ...

......... имат нагласата и готовността, включително се правят обучения онлайн и тук в училище, за да могат да се подпомагат колегите, които по-трудно се справят", посочва Нина Чанева.И учители, и ученици обаче се надяват наесен да могат отново да се видят - очи в очи, а не през екрана на телефона.


БГНЕС
>Така при подобни обстоятелства се налага директно да се изкарат

БГНЕС >Така при подобни обстоятелства се налага директно да се изкарат ...

......... документи за самоличност. По този начин се постигало съответствие на информацията, налична както в системата на МВР, така и на Интерпол, и на Шенгенската информационна система.Дава се и възможност по искане на гражданите документите за самоличност да бъдат обявявани за невалидни в случай на съмнения за злоупотреби с лични данни.


Бeрeм плoдoвeтe нa мacoвитe cъбирaния и aбитуриeнтcкитe бaлoвe. Тoвa зaяви

Бeрeм плoдoвeтe нa мacoвитe cъбирaния и aбитуриeнтcкитe бaлoвe. Тoвa зaяви ...

......... и прaзнeнcтвa``, дoпълни прoф. Кaнтaрджиeв.Вaжнo e в бoлницитe дa нe ce дoпуcкa рaзпрocтрaнeниe нa зaбoлявaнeтo. Нeoбхoдимo e cтриктнo cпaзвaнe нa прaвилaтa зa рaбoтa и вce пoвeчe бoлници дa ce включвaт, зa дa ce пoeмaт нoвитe cлучaи. Вaжeн e и кoнтрoлът нa рaбoтoдaтeлитe в гoлeмитe рaбoтeщи кoлeктиви, пoдчeртa прoфecoрът пред "Фокус".


Огромен брой жалби по Закона за обществените поръчки са постъпили

Огромен брой жалби по Закона за обществените поръчки са постъпили ...

......... за защита на конкуренцията. Комисията е постановила 1371 акта. Запазва се броят на актовете, с които комисията се произнася ежегодно", отчете Ненкова.През 2019 комисията е постигнала и висока събираемост на своите вземания. Събрани са над 4,6 млн. лв., което е с 300 000 повече от 2018 г., пише още "БГНЕС".


На 09.07.2020 г. една от групите в детска ясла №5

На 09.07.2020 г. една от групите в детска ясла №5 ...

......... "Приказен свят“ ще бъде затворена заради положителна проба за коронавирус на дете от групата, съобщават от дирекция "Здравеопазване“ към Община Варна. Родителите са уведомени. По предписание на РЗИ-Варна ще бъде извършена дезинфекция на цялата сграда, ще бъдат изследвани децата и персоналът. През деня останалите групи в детската ясла ще работят.


"Искам да ви поздравя за това как се справихте с ...

......... маски, очила, шлемове.По време на срещата бе подчертано, че изключително балансиран и добра основа за преговорите е предложеният от ЕК План за възстановяване на Европа. Той включва два компонента - Многогодишната финансова рамка (МФР) за периода 2021-2027 и новият инструмент "Следващо поколение ЕС“, създаден от ЕК за възстановяване след коронавируса.


Getty Images
Рекорд: За първи път толкова много новозаразени с коронавирус

Getty Images Рекорд: За първи път толкова много новозаразени с коронавирус ...

......... – 68; Стара Загора – 5; Шумен – 2; Ямбол – 2. Хоспитализираните лица са 483, от които 32 се намират в интензивното отделение. Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 254. 4 от случаите са от последните 24 часа. Общият брой на заразените медицински лица у нас е 465.


БГНЕС

БГНЕС "По процент на преминали през вируса България е колкото Европа ...

......... вкарва. Ако някой вкара стари или неточни данни, това трудно може да се проконтролира", заяви проф. Константинов и подчерта, че никой не може да промени общата бройка. Той припомни случая с 12-те смътни случаи, които бяха забравени. Това не е грешка на система, а подадените данни не са били коректни.


думите му в едно интервю, че много хора яко ще

думите му в едно интервю, че много хора яко ще ...

......... и на съдържателите на нощни клубове? Те ли са движещата сила на икономиката?Здравето на децата ни по-важно ли е от финансовото състояние на гореспоменатите? Случаите на заразени в дискотеките абитуриенти вече са ежедневие.Не говорим за тотален локдаун и карантиниране на градовете. Призоваваме за проява на минимален разум и адекватни мерки.


БГНЕС
Много по-развити държави от нас продължават да се лутат и

БГНЕС Много по-развити държави от нас продължават да се лутат и ...

......... и е фашизъм - окей, съгласни сме. Но когато трябва сами да си го изпълняваме, тогава ни е сложно. Кое е сложното", попита Борисов."Актуализираните данни за приходите вървят с добри темпове. Истинската криза обаче ще дойде догодина. В тази ситуация всяка нация трябва да бъде мобилизирана. Тежките времена предстоят", подчерта Борисов.


Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Варна ...

......... бъде отложено с изпитателен срок от 3 години и наказание "глоба“ в размер на 10 000 лева.В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 461,22 лева. Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.


БГНЕС
Властите в една от европейските държави предупредиха да не се

БГНЕС Властите в една от европейските държави предупредиха да не се ...

......... На всички пристигащи от трите страни се налага 14-дневна карантина. Става дума за Австрия.На границите с Унгария и Словения ще се засилят проверките на пристигащите от Балканите, както и на всички автобуси.  Причина за крайната мярка е големият брой новозаразени в тези страни, каза министърът на външните работи Александър Шаленберг.


22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април уби с джипа

22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април уби с джипа ...

......... които пресичат. След час и половина заседание съдия Николай Младенов реши, че няма основание Кристиан Николов да излезе от ареста. Магистратът посочи, че са налице всички предпоставки за продължаване на неговото задържане - обоснованото предположение, че той извършва престъплението, опасност да се укрие и да извърши престъпление, пише "24 часа".


БГНЕС
Властите в една от европейските държави предупредиха да не се

БГНЕС Властите в една от европейските държави предупредиха да не се ...

......... На всички пристигащи от трите страни се налага 14-дневна карантина. Става дума за Австрия.На границите с Унгария и Словения ще се засилят проверките на пристигащите от Балканите, както и на всички автобуси.  Причина за крайната мярка е големият брой новозаразени в тези страни, каза министърът на външните работи Александър Шаленберг.


22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април уби с джипа

22-годишният Кристиан Николов, който на 19 април уби с джипа ...

......... е имало хора които пресичат. След час и половина заседание съдия Николай Младенов реши, че няма основание Кристиан Николов да излезе от ареста. Магистратът посочи, че са налице всички предпоставки за продължаване на неговото задържане - обоснованото предположение, че той извършва престъплението, опасност да се укрие и да извърши престъпление.


"Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от ...

......... няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого", смята кметът на Каварна Елена Балтаджиева."Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството", заяви кметът на Българево Георги Янев. Според него е необходим диалог с всички компетентните институции.


Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Варна ...

......... бъде отложено с изпитателен срок от 3 години и наказание "глоба“ в размер на 10 000 лева.В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 461,22 лева. Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.


БГНЕС
Много по-развити държави от нас продължават да се лутат и

БГНЕС Много по-развити държави от нас продължават да се лутат и ...

......... и е фашизъм - окей, съгласни сме. Но когато трябва сами да си го изпълняваме, тогава ни е сложно. Кое е сложното", попита Борисов."Актуализираните данни за приходите вървят с добри темпове. Истинската криза обаче ще дойде догодина. В тази ситуация всяка нация трябва да бъде мобилизирана. Тежките времена предстоят", подчерта Борисов.


БГНЕС

БГНЕС "По процент на преминали през вируса България е колкото Европа ...

......... вкарва. Ако някой вкара стари или неточни данни, това трудно може да се проконтролира", заяви проф. Константинов и подчерта, че никой не може да промени общата бройка. Той припомни случая с 12-те смътни случаи, които бяха забравени. Това не е грешка на система, а подадените данни не са били коректни.


думите му в едно интервю, че много хора яко ще

думите му в едно интервю, че много хора яко ще ...

......... и на съдържателите на нощни клубове? Те ли са движещата сила на икономиката?Здравето на децата ни по-важно ли е от финансовото състояние на гореспоменатите? Случаите на заразени в дискотеките абитуриенти вече са ежедневие.Не говорим за тотален локдаун и карантиниране на градовете. Призоваваме за проява на минимален разум и адекватни мерки.


Getty Images
Рекорд: За първи път толкова много новозаразени с коронавирус

Getty Images Рекорд: За първи път толкова много новозаразени с коронавирус ...

......... – 68; Стара Загора – 5; Шумен – 2; Ямбол – 2. Хоспитализираните лица са 483, от които 32 се намират в интензивното отделение. Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 254. 4 от случаите са от последните 24 часа. Общият брой на заразените медицински лица у нас е 465.


"Искам да ви поздравя за това как се справихте с ...

......... маски, очила, шлемове.По време на срещата бе подчертано, че изключително балансиран и добра основа за преговорите е предложеният от ЕК План за възстановяване на Европа. Той включва два компонента - Многогодишната финансова рамка (МФР) за периода 2021-2027 и новият инструмент "Следващо поколение ЕС“, създаден от ЕК за възстановяване след коронавируса.


Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на ...

......... система за COVID-19 след приключване на регистрацията на случаите в края на 6 юли, са регистрирани 17 нови случаи на лица от област Варна с положителна проба за COVID-19. От тях 7 са спортисти от футболен клуб. Епидемиологичното проучване продължава за установяването на нови положителни и на всички контактни лица.