Американският президент Доналд Тръмп отново заяви, че изборите в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп отново заяви, че изборите в САЩ ...

......... в "изборна измама". Dominion Voting Systems е компания, която продава хардуер и софтуер за електронно гласуване, включително машини за гласуване и табулатори, в САЩ и Канада, информира "Труд".Настоящият президент подчерта, че е спечелил 74 милиона гласа, което е "повече от Роналд Рейгън, когато спечели президентските избори в 49 американски щати".


> Илюстрация20-годишен водач е засечен в ранните часове на 26

> Илюстрация20-годишен водач е засечен в ранните часове на 26 ...

......... наказателно постановление, отново за управление на МПС без съответното свидетелство. За двете деяния, по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, на подсъдимия бе наложено да търпи най-тежкото от определените наказания – 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.  Съдебният акт е окончателен.


АрхивТой коментира, че пада възрастовата граница на заразените, като през

АрхивТой коментира, че пада възрастовата граница на заразените, като през ...

......... още, че кръвна плазма във Варна са дарили едва 22 желаещи, които са отговаряли на всички изисквания за наличие на достатъчно антитела за лечение."Апела ми е към всички от областта, които могат да дарят кръвна плазма, да се включат. Условията са популярни и всеки може да се запознае", допълни .


БСП предлага самоосигуряващите и самонаетите лица да получат по една

БСП предлага самоосигуряващите и самонаетите лица да получат по една ...

......... само за защита и запазване заетостта на наетите работници и служители. То е свързано с неусвоените 110 млн. лева, отпуснати през БРР – да отидат за една по-ефективна мярка за самоосигуряващите се и те да получат подкрепа в месеците, в които не могат да упражняват своята професия“, каза още Клисурска.


"България загуби един от най-добрите си лекари, проф. Чирков. Той ...

......... Чирков да бъде кръстена улица в столицата, за да може всички хора, които минат от там да знаят, че това е един велик лекар ", каза Ангелов.Той заяви категорично, че е пристигнал във Варна само и единствено за да отдаде почит на проф. Чирков и няма да коментира други теми.


Google
> ИлюстрацияОхраняемото лице и служителят на НСО не са пострадали,

Google > ИлюстрацияОхраняемото лице и служителят на НСО не са пострадали, ...

......... Google > ИлюстрацияОхраняемото лице и служителят на НСО не са пострадали, автомобилът е продължил пътуването си. След достигане на крайната точка на пътуването автомобилът е подменен.Пада възрастовата граница на жертвите на COVID-19 във Варна и

Пада възрастовата граница на жертвите на COVID-19 във Варна и ...

......... категоричен е той.Дифузное разпространението на вируса, регистрират се и семейни огнища. Гнездо на заразата има  в дома за възрастни в Провадия, където са установени 5 положителни проби сред обитателите и две - на хора от персонала.Курсанти във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" също са сред новозаразените. Заразени има и в две поделения.


Съдът уважи искането на Апелативна специализирана прокуратура за задържане под

Съдът уважи искането на Апелативна специализирана прокуратура за задържане под ...

......... зали и казина. На загубили предлагали заем, с който да си върнат парите, а когато размерът на поискания кредит бил висок - искали да подпишат запис на заповед с начислена висока лихва или "временно" прехвърляне на недвижим имот.Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Специализираният апелативен наказателен съд измени мярката на Атанас Бобоков от

Специализираният апелативен наказателен съд измени мярката на Атанас Бобоков от ...

......... нас. Заедно с него в ареста беше прибран и тогавашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков.На последното заседание, с което бе потвърдено окончателното му оставане в ареста, съдът сметна, че са налице достатъчно доказателства в подкрепа на обоснованото предположение за участие на Бобоков в престъпленията, за които има повдигнати обвинения.


"Два дни вече парламентът приема бюджета на държавата за следващата ...

......... кадри, бяха предложени 10 млн.лв за специализации на лекарите. Това е срещу краткосрочните популистки бюджетни решения на управляващите. Всяко предложение на левицата беше отхвърлено. Сега настояваме държавата да гарантира, че българските граждани ще бъдат защитени и хората, принудително останали без работа, да бъдат подпомогнати в следващите месеци", обясни Вяра Емилова.


Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията за национален

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията за национален ...

......... за направените констатации, предприетите мерки и действията за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, както и дали са санкционирани нарушители. Ако по време на проверките се установят данни за нарушения от компетентността на други контролни органи или престъпления от компетентността на съответна прокуратура, следва и те да се уведомят.Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма

Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма "Иновации и ...

......... изключителната гъвкавост, предоставена в рамките на Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса (CRII) и Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса плюс (CRII +), която позволява на държавите членки да използват финансирането по линия на политиката на сближаване за подпомагане на най-изложените на пандемията сектори, като здравеопазването, малките и средни предприятия и пазарите на труда.


Върховният административен съд (ВАС) няма да разглежда производства по жалби

Върховният административен съд (ВАС) няма да разглежда производства по жалби ...

......... урежда възможността за претендиране в съдебното производство по оспорване на отказа за вписване, заличаване или обявяване, а не както е досега – провеждане на отделно исково производство, свързано с допълнителни разходи за страните.От ГЕРБ смятат, че с тази промяна ще се осигури финансова и процесуална икономия на участниците в производствата.


България и Македония имат обща история до 1944 година, но

България и Македония имат обща история до 1944 година, но ...

......... към момента няма нужда от разкриване на военно полеви болници, защото проблемът не е в липсата на болнични легла, а на специалисти. По този повод призова и всеки, който има възможност, да се отзовава на призивите за помощ. Според него кризата няма да повлияе негативно на реформите в Българската армия.


Първи в страната модел за обучение и практикуване на спорт

Първи в страната модел за обучение и практикуване на спорт ...

......... "Образование и младежки дейности“ към Община Варна и Регионалното управление по образование, видеата ще достигнат до директорите на всички училища, които могат да ги използват и приложат в спортната дейност по време на дистанционното обучение. Освен това клиповете  ще бъдат налични и в интернет. Първите видеа могат да се намерят тук:


Тъжна статистика в навечерието на Деня на благодарността. Съединените щати

Тъжна статистика в навечерието на Деня на благодарността. Съединените щати ...

......... проявят разум. "Близо година водихме битка с вируса, който опустоши страната, донесе ни болка и разочарование и взе толкова много жертви. Трябва да помним - воюваме с вируса. Не един с друг. Това е моментът, в който трябва да удвоим усилията си и да се отдадем отново на борбата", каза Байдън.По време на управлението на Владимир Путин Русия се превърна

По време на управлението на Владимир Путин Русия се превърна ...

......... частни лица се оценяват на около 1 трилион долара. Обикновено пристигат зад граница чрез различни офшорни фирми и в крайна сметка попадат в анонимни компании на два основни национални пазара – в САЩ и във Великобритания. Тези два основни западни финансови пазара са големи и допускат анонимна собственост на активи.


"Легла има достатъчно в болниците, хотелиерите също могат да предложат ...

......... на плазма.  Мерките, които се въвеждат със заповед на здравния министър от 23:30 ч. на 27 ноември до 21 декември, на местно ниво могат да бъдат затегнати, но не и отхлабени, каза още . Засега не е обсъждан вариант Синята зона във Варна да стане безплатна по време на извънредната обстановка


Бургаски лекар показа трупните чували на невярващите в коронавируса и

Бургаски лекар показа трупните чували на невярващите в коронавируса и ...

......... съм и физически, и психически! Яд ме и ми е болно, че съм свидетел на всичко това!Нека е светъл пътят на всички, загубили битката с ковид 19, каквито са последните им одежди - жълтите чували!До всички останали: Желая здраве! Аз продължавам да се боря, въпреки всичко и всички! Но докога?


"Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. Гоце Делчев е ...

......... националности, освен македонците – албанци, турци, власи, бошняци, роми, имаме и българи, които живеят в страната. Те са наши граждани и са добър мост за сътрудничество между двете държави и вярвам, че в бъдеще онова, което трябва да изясним преди всичко, е онзи исторически момент, но през призмата на приятелството".


Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха за по-малко от 48 часа

Криминалисти от ОДМВР- Шумен разкриха за по-малко от 48 часа ...

......... срок до 24 часа в РУ- Шумен, направил е пълни самопризнания. Не е криминално проявен.  С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Приведен е в ОС "Изпълнение на наказанията". Работата по документиране на престъплението продължава.


След проведени активни и успешни оперативно издирвателни и следствено издирвателни

След проведени активни и успешни оперативно издирвателни и следствено издирвателни ...

......... по определяне на мярката му за неотклонение. Окръжна прокуратура Варна е внесла искане за задържането му под стража. На 25.11.2020 г. Окръжен съд Варна уважи искането на наблюдаващия прокурор и задържа под стража останалите двама съизвършители в грабежа – Г. И. и М. И., на по 19 години.Разследването по делото продължава. 


На работа в област Варна през октомври 2020 г. са

На работа в област Варна през октомври 2020 г. са ...

......... Варна броят на регистрираните безработни в края на месец октомври 2020 г. е 6871. Равнището на безработица в града е 4,0% при 3,7% през предходния месец. На годишна база, спрямо октомври 2019 г., се отчита ръст с 1,6 процентни пункта на равнище на безработица и с 2717 безработни лица повече.


tg24.sky.it
За да намалим натиска към болниците във Варна и да

tg24.sky.it За да намалим натиска към болниците във Варна и да ...

......... по телефона, поради неосъществена връзка с личните им лекари.Към дирекция "Превенции“в Община Варна е открита телефонна линия за оказване на психологическа подкрепа на хора, засегнати от COVID-19 и техни близки. Нуждаещите се могат да потърсят помощ на телефон 052/985-099 от понеделник до петък от 09:00 до 16:00 ч.", написа .


Хората, които излизат в неплатен отпуск за периода на въведения

Хората, които излизат в неплатен отпуск за периода на въведения ...

......... заеми и кредити ще е проблемно. Данъци и осигуровки следва да се разсрочват за втората половина на 2021 година – иначе ще се натрупат дългове. Движение на пари трябва да има, защото после ще питаме откъде да платим пенсии, детски", поясни Сачева. Относно COVID хотелите, Сачева заяви, че идеята стои като резерв.


При телефонна консултация ще бъде правен амбулаторен лист и ще

При телефонна консултация ще бъде правен амбулаторен лист и ще ...

......... няма да бъдат регулирани с обикновения стандарт“, обясни д-р Брънзалов.Той добави, че тези PCR изследвания не са част от пакет с други, като рентгенова снимка и кръвни проби."Всеки от нас се старае процесът пред кабинетите на общопрактикуващите лекари да бъде максимално лесен. Опашки обаче може да има винаги“, каза специалистът.


"От самото начало на започване на епидемията ние насърчаваме хората ...

......... за това.На въпрос проспали ли сме лятото, както мнозина твърдят, Ангелов бе категоричен, че нито един ден от летните месеци не е проспан."Два дни, след като дойдох като министър, пуснах заповед за следващите мерки. Срещах се с щабовете, организацията бе направена така, както имаше възможност в съответната област", припомни здравният министър.


Когато нещо започне като порнография, приключва като порнография. Това, което

Когато нещо започне като порнография, приключва като порнография. Това, което ...

......... сериозни проблеми", коментира още експертът."Може би в някоя бананова република - да, но в Европа - не", категоричен бе той. Пламен Киров напомни, че Венецианската комисия е имала критики към проекта. Той беше категоричен, че по начина, по който ГЕРБ са подходили към промяна на Конституцията - не се прави.


Всички възрастни имат нужда от най-малко 150 минути физическа активност

Всички възрастни имат нужда от най-малко 150 минути физическа активност ...

......... живот с физически дейности, за да се предпазят от болести и да си осигурят по-дълъг живот. Това ще ги предпази от сърдечни болести, диабет тип 2 и рак, а също така ще намали симптомите на депресия и тревожност, каза на брифинг директорът на СЗО за насърчаване на здравето Рюдигер Крех.


Категорично парламентарната група на

Категорично парламентарната група на "БСП за България“ няма да подкрепи ...

......... и ви пазят от протестиращите“, мотивира се народният представител.Въпроса дали управляващите имат представа за потребностите на полицаите зададе управляващите народният представител от левицата Смиляна Нитова: "Разговаряли ли сте с редовите полицаи, да видите с какви униформи ходят и как сами си купуват обувки и екипировка?“, който въпрос се оказа реторичен.


Депутатите одобриха обещания ръст на заплатите в системата на МВР.

Депутатите одобриха обещания ръст на заплатите в системата на МВР. ...

......... заделят за пожарна безопасност. За развитието на системата на вътрешното министерство сумата се увеличава с 5.6 млн. лв.До този момент депутатите са одобрили финансовата рамка на бюджета, както и бюджетите на Народното събрание, Министерски съвет, Омбудсмана, Сметната палата, Администрацията на президента, Конституционния съд и други институции. Обсъждането и гласуването продължава.


Окръжна прокуратура Варна предаде на съд С. М., на 41

Окръжна прокуратура Варна предаде на съд С. М., на 41 ...

......... б ал.1 т.3 от НК, наказуеми съответно с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба до две хиляди лева и с лишаване от свобода до пет години и с глоба до две хиляди лева. За тези престъпления той е предаден на съд.Предстои разпоредително заседание по делото.


В бързо производство, по внесено от прокуратурата постановление с предложение

В бързо производство, по внесено от прокуратурата постановление с предложение ...

......... поради което случаят се явява маловажен. 18-годишният младеж е неосъждан. В негова тежест са направените разноски на досъдебното производство. Вещественото доказателство – остатъкът от марихуаната, се отнема в полза на държавата и следва да се унищожи след влизане в сила на решението. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и

Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и ...

......... възраст от 40 години през 2021 г. могат да се обръщат към длъжностното лице, приемащо заявленията, за допълнителна информация за сключването на договорите за военна служба.Информация за всички обявени вакантни длъжности във Военноморските сили, условията и сроковете за кандидатстване може да намерите в интернет страницата на Министерството на отбраната тук:  


БГНЕС/ЕРА
Европейската комисия съобщи, че е одобрила договор за доставка на

БГНЕС/ЕРА Европейската комисия съобщи, че е одобрила договор за доставка на ...

......... стратегия за осигуряване на достъпни лекарства, в която се предвиждат защита на веригата за доставки и помощ за разработване на нови и безвредни медикаменти. ЕК предлага да бъде създадена европейска служба за действия при извънредна здравна обстановка, както и да се оценят производството и снабдяването с жизненоважни лекарства, съобщи БТА.


Декларация от името на цялата парламентарна група на

Декларация от името на цялата парламентарна група на "БСП за ...

......... с гласуването“. се обърна към народните представители: "Моментът изисква висока отговорност на държавници. Сега ще проличи кой гледа с хоризонт – изборите през март и цел лично и партийно оцеляване, и кой – с хоризонт години наред и с цел – превеждане на България през кризата с грижа към хората“.


"Другото, от което сме удовлетворени, е, че не се спират ...

......... групите са доста по-малко, наврени сме в по-малки помещения“, обясни ситуацията той. Симеонов подчерта, че основно БСП не спазват мерките. "5-10 човека трайно не носят маски, на 1/3 носът им е отвънка. Нивото на дисциплината не е такова, каквото трябва да е, не искаме да даваме повече жертви“, каза той.


Президентът  наложи вето на параграф 93 от Закона за изменение и

Президентът  наложи вето на параграф 93 от Закона за изменение и ...

......... се въвеждат нови положения в Закона за потребителския кредит, които са недопустими в една правова държава с разделение на властите.Те ограничават правото на защита и достъпа на гражданите до съд, както и налагат правно нетърпимо ограничение на правомощието на българския съд да преценява дали договорите съответстват на закона и морала.


БГНЕС
Близо 103 млн. лв. е индикативният бюджет, предвиден за мерки

БГНЕС Близо 103 млн. лв. е индикативният бюджет, предвиден за мерки ...

......... рамките на интегрираната програма за енергийна ефективност, включена в проекта на Национален план за възстановяване и устойчивост. За първи път собствениците на къщи ще имат достъп до безвъзмездни средства за саниране. Предстои след одобрение на плана от ЕК да се изготвят изискванията, с които ще се подават заявления пред общините.


Окръжен съд – Варна определи мерки

Окръжен съд – Варна определи мерки "задържане под стража“ на ...

......... я избегнат Митко Ив. и Георги Ив. могат да се укрият или да извършат престъпление. Поради изложените съображения, съдът прецени, че единствените целесъобразни мерки за неотклонение спрямо двамата към момента са най- тежките - "задържане под стража“.  Определенията на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Варна.


"Въпреки че официалните данни сочат, че около 40% от изследващите ...

......... че GP-тата не вдигат телефоните си. Според д-р Маджаров няма как всеки лекар да говори по телефона, докато пред кабинета му се вие опашка и при положение, че е обллечен в защитно облекло. "Постоянното пипане на телефона е пряк път към заразяване", подчерта д-р Маджаров. Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/sheft-na-bls-obyavi-realniyat-protsent-na-zabolelite-s-covid-19-u-nas_news783484.html


Държавата ще отпусне 156 милиона лева за подпомагане на бизнесите,

Държавата ще отпусне 156 милиона лева за подпомагане на бизнесите, ...

......... за това ще бъдат приходите на въпросния бизнес от предишни периоди. Очаква се и Българската банка за развитие да започне отпускането на нисколихвени кредити за бизнеса по облекчена процедура.Припомняме, че спрямо новите мерки ще затворят само магазините в моловете и големите търговки обекти. Остават да работят всички квартални магазини и малки обекти.


Въпреки че официалните данни сочат, че около 40% от изследващите

Въпреки че официалните данни сочат, че около 40% от изследващите ...

......... се вие опашка и при положение, че е обллечен в защитно облекло. "Постоянното пипане на телефона е пряк път към заразяване", подчерта д-р Маджаров.От Лекарския съюз имат уверение, че на този етап фармацевтите няма да бъдат глобявани за това, че дават лекарства по рецепта, изпратена по телефона, допълва още "Нова".


"Когато вчера привечер изневиделица разбрахме, че първата тема на днешното ...

......... своя проект на конституция – най-неочаквано го сбутват в рамките на дискусията за държавния бюджет. Предлагат свикване на Велико Народно събрание в деня, в който приемат мерки за затваряне на държавата. Те самите се надяват да не се разбере много за този срам, който те самите си докараха“, заключи Вигенин.


МОН обмисля удължаване на учебната година за учениците от 1

МОН обмисля удължаване на учебната година за учениците от 1 ...

......... МОН обмисля удължаване на учебната година за учениците от 1 до 6 клас с две седмици през юни. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, предаде БГНЕС.Очаквайте подробности!


Със 111 гласа

Със 111 гласа "за“, 93 "против“ и 8 "въздържали се" ...

......... събрание с подписите на ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" и част от независимите депутати. Предложението дойде в отговор на антиправителствените протести. Сред предложенията на ГЕРБ бяха намаляване на народните представители от 240 на 120 и при Великото народно събрание броят на народните представители да бъде намален - от 400 на 280.


На 25.11.2020 г. съдът одобри споразумение между Окръжната прокуратура във

На 25.11.2020 г. съдът одобри споразумение между Окръжната прокуратура във ...

......... глоба в размер на 50 000 лв.Подсъдимите ще заплатят и разноските по делото в общ размер на 6147.99 лева.Предметът на престъплението и куфарите, в които той е бил транспортиран са отнети в полза на държавата и ще бъдат унищожени.Одобреното от съда споразумение има правната стойност на влязла в сила присъда. 


На 21.11.2020 г. 43 годишен гражданин изтеглил 400 лева от

На 21.11.2020 г. 43 годишен гражданин изтеглил 400 лева от ...

......... до една втора от имуществото на виновния. Обвиняемите са задържани до 72 часа.Третият съучастник е установен, укрива се и се издирва от органите на МВР.Днес, 25.11.2020 г., наблюдаващият прокурор внесе в окръжен съд Варна искания за задържането под стража на обвиняемите лица. Предстои произнасяне на съда по мерките за неотклонение.


Гражданите, които работят в засегнатите от мерките бизнеси и ще

Гражданите, които работят в засегнатите от мерките бизнеси и ще ...

......... пълен работен ден. За въвеждането на новата мярка, която засяга около 50 хиляди души са осигурени 50 милиона лева от ОП "Развитие на човешките ресурси". Приемането на документи ще стартира в понеделник.Продължава действието на мерките "60 на 40“, "80 на 20“ и патронажната грижа за засегнатите и хората под карантина.


Българската банка за развитие дава облекчени условия за кредитите до 1 млн.

Българската банка за развитие дава облекчени условия за кредитите до 1 млн. ...

......... фирмите - до 1 млн. лв. за малките и средни предприятия и до 2 млн. лв. за големите. Разработваме схема за ликвидна подкрепа на бизнеса с различни индикатори. Единият индикатор са фиксираните разходи, но процентът от оборота който са загубили през 3-те седмици също е важен такъв", обяви министърът на икономиката .


До 3000 лева глоба могат да отнесат потребители, които се

До 3000 лева глоба могат да отнесат потребители, които се ...

......... налага на физически лица, които товарят, транспортират, разтоварват, придобиват, съхраняват, преработват или се разпореждат с дървесина, добита нелегално. В случай че нарушението е извършено от юридическо лице или едноличен търговец, имуществената санкция е в размер до 5000 лв. При залавяне на нарушители се конфискуват добитата дървесина и средствата на дърводобив.


Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на

Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на ...

......... да се прави противопоставяне между здравеопазването и икономиката. "Защото няма процъфтяваща икономика с болни или заразени с COVID-19 хора. Но няма и здравна система, която да може да функционира без силна икономика. Затова е необходим баланс, който ще ни преведе и през втората вълна на пандемията“, категоричен бе премиерът Борисов.


. Считаме, че въведените мерки са навременни.Въвеждат се следните мерки

. Считаме, че въведените мерки са навременни.Въвеждат се следните мерки ...

......... оптики, зоомагазини, застрахователи, офиси на телекомуникационни оператори. Магазините, които са малки по кварталите, продължават да работятПреустановяват се посещенията във фитнес центроветеПреустановяват се екскурзиите и групови посещения на туристически обектиПарковете и градинките остават отворени, няма да бъде налаган и вечерен час. Остават отворени църквите, джамиите и другите религиозни храмове у нас.


Фитнес тренировките да не се смятат за спортни мероприятия, а

Фитнес тренировките да не се смятат за спортни мероприятия, а ...

......... носители на Ковид", заявява Ангелов.Ако се стигне до локдаун за фитнесите, от Асоциацията искат мерки за запазване на бизнеса."Хората, които са принудени да затворят бизнеса или имат намаление над 30%, получават между 80-90% за компенсиране на приходите, които са през същия период миналата година", предлага Петър Ангелов, цитиран от "Монитор"


Главният държавен здравен инспектор обясни защо се налагат точно тези

Главният държавен здравен инспектор обясни защо се налагат точно тези ...

......... – Гърция и Румъния."Има изследвания, които показват къде се заразяваме най-много. Тов са социалните събития и празненства, където хората са на маса и са пийнали. Още най-много се заразяват децата, които стоят близко едно до друго с часове. Във фитнесите има много голяма физическа активност и излъчваме много“, обясни Кунчев.


Сложна задача е ефикасното, достъпно и всеобхаватно образование. Възможно ли

Сложна задача е ефикасното, достъпно и всеобхаватно образование. Възможно ли ...

......... как учебният материал достига до учениците. Изпуснахме ценно време, можеше да се разработят модели, например за хибридно обучение - онлайн и присъствено в училищата", заяви още програмният директор на Тръста за социална алтернатива. Децата на семействата с ниски доходи и с ниско образование изпитват трудности при адаптацията и приобщаването в онлайн процеса на обучение, отбеляза Исаев.


Новите мерки влизат в сила от петък вечерта, а не

Новите мерки влизат в сила от петък вечерта, а не ...

......... се посещенията в игралните зали и казина, търговските центрове и молове с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки, банки, дрогерии, оптики, зоомагазини, застрахователи офиси на телекомуникационни оператори. Магазините, които са малки по кварталите, продължават да работятПреустановяват се посещенията във фитнес центроветеПреустановяват се екскурзиите и групови посещения на туристически обекти.


Няма засилване или охлабване в конспиративните теории относно коронавируса. Все

Няма засилване или охлабване в конспиративните теории относно коронавируса. Все ...

......... Стана ясно, че социалните мрежи засилват конспиративното мислене, те са инкубатор на фалшиви новини", поясни той.Ганев коментира и мнението на хората относно ваксините."Немалка част от обществото няма да си сложи ваксина. Има голям проблем с имунизационния календар у нас. Има майки, които не желаят да ваксинират децата си", заключи политологът.


Взехме решение за удължаване на епидемичната обстановка от 1 декември

Взехме решение за удължаване на епидемичната обстановка от 1 декември ...

......... мероприятия с изключения на театрите - до 30 процента от капацитета имНе се допуска събирания и тържества от частен характер с повече от 15 човекаПреустановяват се посещенията във фитнес центроветеПреустановяват се посещенията в заведенията за хранене, търговски центрове, игрални зали и казинаПреустановяват се екскурзиите и групови посещения на туристически обекти.


"Във времена, в които едни вярват, а други не, в ...

......... можем всички ние, които или вярваме, или не - да сме добре, да сме здрави, да ни има! За да можем ние да прегърнем децата си, да кажем “Обичам те" на любим човек!Не е време за разделение, противопоставяне на хората. Време е да си помогнем и заедно да спечелим битката!"


Страната ни винаги е подкрепяла Северна Македония за членството й

Страната ни винаги е подкрепяла Северна Македония за членството й ...

......... език.Ние не им отнемаме правото на самоопределяне. Имаме проблем само с интерпретацията на историята, коментира Андрей Ковачев.От думите на Андрей Ковачев стана ясно, че Северна Македония не иска да изпълнява и икономическите свързаности с България. Той обаче не коментира защо западната ни съседка е обявила оттеглянето от проекта АЕЦ "Белене.


Министърът на здравеопазването , министърът на икономиката , министърът на

Министърът на здравеопазването , министърът на икономиката , министърът на ...

......... правителствената пресслужба, без да уточняват за какво по-точно ще стане дума на въпросната пресконференция и дали мерките срещу разпространението на коронавируса в България ще бъдат затегнати.Припомняме, че редовната среща на представители на Националния оперативен щаб с журналисти се провежда всеки четвъртък от 10,00 часа.Очаквайте новини от извънредния брифинг във Varna24.bg.


След два отказа на телефон 112, снощи тя е транспортирана

След два отказа на телефон 112, снощи тя е транспортирана ...

......... я вътре, никой не й обръща внимание, докато не се развиках. Сложиха я на един стол и и включиха системи, след това казаха: Ще чакате. Чакахме около 3 часа някъде", каза още той. Шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен доктор Василиса Симеонова заяви, че започват проверка по случая.


Лично като лекар смятам, че по-сериозни мерки трябва да бъдат

Лично като лекар смятам, че по-сериозни мерки трябва да бъдат ...

......... по-голям. В болницата мерките се спазвали и там рискът от зараза е относително нисък. Трябва да бъдат въведени по-строги мерки, но причината е най-вече, че въведените сега не се спазват. От медицинска гледна точка това е абсолютно задължително, за да се въведе контрол в хода на това заболяване", обясни професорът.


Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че

Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че ...

......... Биков.Биков коментира и "Бюджет 2021“. Той обясни, че мерки във връзка с икономическата кризата са взети."Има готовност самият бюджет да е в тази посока. Освен него очакваме и европейската помощ. Готови сме да подпомогнем хората извънредно, ако това се наложи. Всеки министър изчислява и работи в тази посока“ каза той.


Джо Байдън официално показа кабинета, с който ще управлява! Избраният

Джо Байдън официално показа кабинета, с който ще управлява! Избраният ...

......... народа ни безопасност. Екип, който е отражение на факта, че Америка се завърна. Готова да води света, а не да се отдръпва от него. Отново да седне начело на масата. Готова да се опълчи на враговете си и да не отхвърля съюзниците си. Готова да защитава ценностите ни", каза Байдън.


Иван Димов
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор определи 540

Иван Димов Държавната агенция за метрологичен и технически надзор определи 540 ...

......... се както предвидените визуални проверки на терен, така и последващите ги съвместни заседания на комисиите.Служителите на ДАМТН продължават да извършват проверки, във връзка с промяна на собствеността на язовири, дарени безвъзмездно от общините на държавата, за които са предоставени права за управление на Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири" (ДПУСЯ).


150 000 лева без ДДС е определила шефката на Народното

150 000 лева без ДДС е определила шефката на Народното ...

......... литър у нас се продава за минимум 5 лева. Не по-различно е положението и с минералните води - депутатите не се задоволяват с една конкретна българска марка, а са зажаднели за френска газировка. Бонбоните трябва да са с определен процент млечно и какаово съдържание, което също вдига цената на обществената поръчка


Във Франция строгата карантина вече дава резултат. Новозаразените са по-малко.

Във Франция строгата карантина вече дава резултат. Новозаразените са по-малко. ...

......... ще се наложи да мобилизираме всички сили, но с бдителност и единство ще успеем“, заяви Оливие Веран.В Париж полицаи влязоха в класните стаи в ролята на възпитатели. Пазителите на реда припомниха на децата не само основните предпазни жестове, но и обясниха защо е важно в този период да останем вкъщи.


Страната отбеляза нов, черен рекорд! За последното денонощие у нас

Страната отбеляза нов, черен рекорд! За последното денонощие у нас ...

......... е болните да следят  температурата, кашлицата и при поява на задух, веднага да се допитат до лекар. Лекарите обаче изнемогват, признаха от Българския лекарски съюз. Много от тях вече са болни, или повторно заразени с COVID. Затова подкрепиха затягането на мерките и отправиха апел към хората - да спазват настоящите.