През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно,

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно, ...

......... на морската вода ще е 9-10°.На 07.04.2020 слънцето ще изгрее в 06:59 часа и ще залезе в 19:58 часа. Продължителност на деня 12:59 часа. На 07.04.2020 луната ще изгрее в 19:15 часа и ще залезе в 06:57 часа. Осветеност на диска в 0h UT 98 %. Фаза на луната: пълнолуние.


Две обръщения към нацията, чийто повод е кризата с коронавируса,

Две обръщения към нацията, чийто повод е кризата с коронавируса, ...

......... на жена му, или до параноичната му страст да командва. Когато Радев се обърне към нацията, разбираме, че катастрофата е неизбежна, ако решенията трябва да са в неговите ръце. Бог да пази кралицата, казват англичаните.  Какво казват българите, ще стане ясно след година и половина, когото старшина Радев  поиска втори мандат.


Здравният министър на страната ни Кирил Ананиев издаде заповед, с

Здравният министър на страната ни Кирил Ананиев издаде заповед, с ...

......... Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвежда временна забрана за влизането на територията на Република България. Със заповедта се въвежда и ред за поставяне под карантина. Въвеждат се и специални правила по отношение на лицата, осъществяващи предоставянето на стоки и услуги.Целия текст на най-новата заповед можете да видите тук!


Свалихме короната от главата на краля, но коронавирусът продължава да

Свалихме короната от главата на краля, но коронавирусът продължава да ...

......... медикаменти“, призна експертът. "Ние носим китайски ген. Кой знае колко прилепи сме яли преди десетилетия“, пошегува се той. "Предстои Великден, нека изгоним животното от себе си. Любовта е нашата отлика от тях. Пътят от пещерата до катедралата е дълъг, да не допуснем да го скъсим в обратната посока“, призова той.


Единадесет от двустранните търговски камари в България изпратиха съвместна позиция

Единадесет от двустранните търговски камари в България изпратиха съвместна позиция ...

......... гратисен период и препоръка към частните субекти да предоговорят условията на договорите за наем при поискване от наемателя.12. В сектор туризъм да се удължи до 30-ти юни 2020 г. замразяването на внасянето на осигурителни вноски и данъци за туристически агенции, тур оператори и всички компании, които приемат или обслужват туристи.


За днешния ден са извършени 295 проверки в паркове, градини и детски

За днешния ден са извършени 295 проверки в паркове, градини и детски ...

......... За днешния ден са извършени 295 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Не са установени нарушения.ОДМВР – Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.Заповедта на здравния министър гласи: 1. Всяка община да създаде организация

Заповедта на здравния министър гласи: 1. Всяка община да създаде организация ...

......... по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. 6. Заповедта да се съобщи на областните управители и кметовете за изпълнение, както и на МВР, директорите на регионалните здравни инспекции и областните дирекции по безопасност на храните за осъществяване на контрол по изпълнението.


Илюстрация46-годишният Йордан К. ще продължи да пребивава в ареста, след

Илюстрация46-годишният Йордан К. ще продължи да пребивава в ареста, след ...

......... пъти е търпял и ефективни присъди в затвор. Днес по видеоконферентна връзка с ареста, където се намира обвиняемият, пред съдебния състав във Варненския окръжен съд  той заявил, че намерените наркотични вещества са негови, каквото е обяснил и пред разследващите.Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.  


С 50 процента нараства броя на  нарушенията на трудовото законодателство

С 50 процента нараства броя на  нарушенията на трудовото законодателство ...

......... говорим за чести такива случаи в момента“, обясни Дина Христова.Съветът към хората е да внимават дали се спазват сроковете на предизвестието за освобождаване - ако те се нарушават, се дължи обезщетение, но предизвестието може да изтече и в рамките на отпуск на наетия, който се ползва към момента, информира БНР.


Пандемията от коронавирус, която засегна тежко света, има сериозни последици

Пандемията от коронавирус, която засегна тежко света, има сериозни последици ...

......... на обявените вече и удължени извънредни положения в европейските страни. Трябва да помислим за спасяването в дългосрочен план на бизнеса и гражданите и това може да стане като всеки внесе своята лепта и се откаже от егоистичното преследване на собствените си интереси в името на общото спасение, пише още "БГНЕС".


Епидемията от COVID-19 в Белгия е почти овладяна, съобщават здравните

Епидемията от COVID-19 в Белгия е почти овладяна, съобщават здравните ...

......... от болница с подобрено здраве превиши броя на новоприетите болни. За последното денонощие в страната от заболяването са починали още 185 души, с което бройката на жертвите достига 1632, показват данните.В болница в неделя са приети 420 човека, а 235 са изписани. Досега в Белгия са установени 20 814 заразени.Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки ...

......... внимание се обръща на записите по Системата за управление на безопасността на храните, по-конкретно за хигиена и дезинфекция на помещения, инвентар и технологично оборудване, и хигиена и здравен статус на персонала.БАБХ припомня, че сигнали за нередности приема на "горещия телефон" – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.


БГНЕС
Остър спор се разрази в пленарната зала по време на

БГНЕС Остър спор се разрази в пленарната зала по време на ...

......... заплати да бъдат орязани с 50% до края на извънредното положение, а занапред да се индексират само по веднъж в годината, както се прави при пенсиите.Най-радикалното предложение бе на ВОЛЯ. От партията на Веселин Марешки настояха депутатите да получават единствено минимална работна заплата, която в момента е 610 лева за страната.


БГНЕС
Бившият преподавател по социология в Пловдивския Университет 

БГНЕС Бившият преподавател по социология в Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски“  Цветозар Томов публикува ...

......... на нейното развитие е в рамките на 2 месеца. Извървяли сме една трета от този път. Правителството, както и да се отнасяме към него, засега се справя по-добре от почти всички правителства в Европа. Здравната система – също. Ние като граждани – също. Просто трябва да издържим още 6 седмици.


Седем медиатори към дирекция “Здравеопазване

Седем медиатори към дирекция “Здравеопазване" на Община Варна работят на ...

......... съдействие на органите на ОД на МВР, като предоставят информация за лицата, завърнали се от чужбина, помагат за контрола и спазването на задължителната домашна карантина от лица, за които това е предписано. Успоредно с това екипи от общинското предприятие "ДДД" продължават да извършват регулярно дезинфекции на откритите пространства в тези райони.


Сюрреалистичната атмосфера на пандемията Covid-19 върна в съзнанието ми това

Сюрреалистичната атмосфера на пандемията Covid-19 върна в съзнанието ми това ...

......... - както във вътрешната политика, така и в международната дипломация. Трябва да се определят приоритети.От Битката при Булж преминахме към свят на нарастващ просперитет и засилено човешко достойнство. Сега живеем в епохален период. Историческото предизвикателство за лидерите е да управляват кризата, като същевременно изграждат бъдещето. Провалът може да подпали света.EPA/БГНЕС
Британският премиер Борис Джонсън все още е в болница с продължаващи упорити

EPA/БГНЕС Британският премиер Борис Джонсън все още е в болница с продължаващи упорити ...

......... че е заразен. В петък той каза, че все още има висока температура.От канцеларията му подчертаха, че приемането му в болница не е по спешност и той продължава да изпълнява задълженията си като премиер. Външният министър Доминик Рааб ще председателства днешното спешно заседание на правителството, посветено на борбата с епидемията.


До днес, 6 април, на специален надзор в Апелативната прокуратура

До днес, 6 април, на специален надзор в Апелативната прокуратура ...

......... с  коронавирусната инфекция – по член 326 от НК. Само днес са постъпили общо девет досъдебни производства от апелативния район. Четири от тях са били образувани от Районната прокуратура в Силистра, по две - от районните прокуратури в Добрич и Разград, и едно – от Районната прокуратура във Варна.     


>През последните години необходимостта от поставянето на пластмасови изолации за

>През последните години необходимостта от поставянето на пластмасови изолации за ...

......... околната среда" в ЕНЕРГО-ПРО Варна – Пламен Петров.През 2019 година за осигуряване на дългосрочно жизнени птичи популации и комфорт при гнездене и прелет, компанията е монтирала 4100 броя птицезащитни устройства в размер на 232 хил. лева и близо 100 броя платформи за гнезда в размер на над 11 хиляди лева.


> Илюстрация57-годишният Иван Д. е с мярка за неотклонение

> Илюстрация57-годишният Иван Д. е с мярка за неотклонение "Домашен ...

......... лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 10 000 до 50 000 лева. Определението на Варненския районен съд, с което е наложена мярка за неотклонение "Домашен арест“ на Иван Д., подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд. Делото срещу него взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.


Кралица Елизабет II благодари на хората, лекуващи болни от COVID-19 и

Кралица Елизабет II благодари на хората, лекуващи болни от COVID-19 и ...

......... всички, които следват напътствията да останат вкъщи, "помагат да се защитят уязвимите и щадят много семейства в болката, която вече изпитват тези, които са загубили близки“.Това бе едва петият път, когато кралица Елизабет Втора прави специално телевизионно обръщение, откакто е заела престола на Обединеното кралство в средата на миналия век.


Сектор

Сектор "Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Варна Ви уведомява, ...

......... подадени заявленията.Притежателите на валидно удостоверение за квалифициран електронен подпис (КЕП), издаден в Република България и съдържащ данни за ЕГН на лицето,  могат  да  се възползват от  "Портал  за  електронни  административни  услуги  на   Министерството  на  вътрешните работи“, достъпен на интернет адрес: https://e-uslugi.mvr.bg, за издаване на лична карта и/или паспорт с обикновена услуга.


Както Varna24.bg съобщи, Община Варна предоставя за временно ползване на

Както Varna24.bg съобщи, Община Варна предоставя за временно ползване на ...

......... - 6-ти април. Там ще остане да работи само една каса за плащане на местни данъци и такси. Продължават работа другите офиси на дирекция "Местни данъци“ - в сградата на Изчислителния център на бул.“Сливница“ №191, и в сградата на кметство "Приморски“, с адрес  кв.“Виница“, ул.“Цар Борис III" №35 Б, ет.1


"Благодарни сме, че парламентарните комисии прецизираха мярката 60/40. Виждаме какво ...

......... заплаха за икономиката. Да се върнем в годините, когато междуфирмената задлъжнялост беше няколко пъти по-голяма, отколкото БВП означава криза. Второто предложение беше свързано с отпушването на сектор "строителство“.  До момента оборотът беше спрян, което означава, че строителите не могат да работят. Тази мярка също беше приета“, обясни директорът на КРИБ.


Както по критериите за епидемиите, така и по критериите на

Както по критериите за епидемиите, така и по критериите на ...

......... първата страна, която взе строги мерки, и това се отчита като положителен момент. Хората не бива да се притесняват. И китайски, и европейки имунолози съобщават, че около 80% от заразените с COVID-19 нямат или имат много леки симптоми на заболяването, което е въпрос на създаден имунитет“, казва професор Иво Петров.


Красимир Вълчев.Учениците в страната започнаха дистанционното си обучение на 16

Красимир Вълчев.Учениците в страната започнаха дистанционното си обучение на 16 ...

......... въведен облекчен, разтоварващ за учениците, дистанционен учебен режим. В зависимост от спецификата на училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се акцентира върху занимания по интереси /за физически дейности, изобразително изкуство и музика/, за занимания с педагогическите съветници или за дискусии по темите за часа на класа.


Иван Портних припомни на онези варненци, които са решили да

Иван Портних припомни на онези варненци, които са решили да ...

......... която Община Варна има сключен договор, чрез подаване на заявка на тел. 080014100. След включване в графика отпадъкът ще бъде взет от дома на гражданите.Повече информация тук: https://www.varna.bg/bg/452Категорично е забранено да се изхвърлят строителни отпадъци до контейнерите – този вид отпадък задължително трябва да се предаде на лицензирана фирма!", написа кметът.


БГНЕС
БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари

БГНЕС БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари ...

......... изолация, което е невъзможно, затова ще тръгнем към третия изход от ситуацията, и това е промяна в социално-икономическия модел - България на две скорости, което представлява България на рисковата и България на активната група. Тези 500 млн., които отпуска правителството, не е много ясно как ще се разходват", допълни Плевнелиев.


Германски кмет, признал, че нарочно се е заразил с коронавирус,

Германски кмет, признал, че нарочно се е заразил с коронавирус, ...

......... трудно да се избегне, и затова приех, че това ще се случи и се уверих, че съм заразен възможно най-бързо, за да го преодолея." Някои потребители на социални медии критикуваха действията му в "Туитър“, като потребители са заявили, че поведението му е "разочароващо и той е лош модел за подражание".


> ИлюстрацияНа същия е повдигнато обвинение по член 355, ал.

> ИлюстрацияНа същия е повдигнато обвинение по член 355, ал. ...

......... страна. Посочил, че ще пребивава по време на ограничението на адреса на своя приятел. Вместо домашна изолация 21-годишният обвиняем напуснал дома на приятеля си. По време на отклоняването от карантинните мерки Золфи В. прикачвал снимки в профила си във фейсбук, които доказват, че не е на посочения в предписанието адрес.


През неделния ден, служителите на ОД на МВР – Варна

През неделния ден, служителите на ОД на МВР – Варна ...

......... взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.Вчера са извършени също 277 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставени са 2 АУАН за установени нарушения.ОДМВР – Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.


Фейсбук
Предпазни маски за лице ще получат по пощата пенсионерите във

Фейсбук Предпазни маски за лице ще получат по пощата пенсионерите във ...

......... за осигуряване на предпазни средства и препарати за дезинфекция.Благодаря на екипите на детските ясли "Приказка", "Щурче", "Русалка" и "Зайо Байо" - на всички директори, медицински сестри, детегледачки, счетоводители, общи работници и огняри, които опаковаха писмата през уикенда, на всички колеги от общината, ангажирани с акцията!Пазете се! Бъдете здрави!", написа кметът.


Ген. Венцислав Мутафчийски даде нова информация относно заразените с коронавирус

Ген. Венцислав Мутафчийски даде нова информация относно заразените с коронавирус ...

......... страната", заяви ген. Мутафчийски.  "Двама починали имаме за денонощието, плюс един, който преди 5 минути е обявен - 75-годишен от Пещера с много придружаващи заболявания", каза той.Починалите вчера са две жени на 60 и 75 години в "Пирогов". Най-младият пациент у нас е на 1 година, а най-възрастният- на 86.


"Работим с аналог на коронавируса, който е изолиран през 60-те ...

......... да не се прояви, ако вече сме ваксинирани. Но също така бе категорична, че в никакъв случай БЦЖ ваксината не трябва да се поставя сега при хора, които са пропуснали да се ваксинират, тъй като, ако попаднат в ситуация да се заразят с COVID-19, може да има много по-големи усложнения.


531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни ...

......... на 75 г. е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония. Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.


От днес кметът на Пещера прилага драконовски мерки за сигурност.

От днес кметът на Пещера прилага драконовски мерки за сигурност. ...

......... Пещера Йордан Младенов."Мерките се спазват, но има и изключения. Към този момент блокадата ще бъде 12 часа в денонощието. Имам информация за нарушаване на карантината на територията на квартала. Ако мерките не дадат резултат имаме готовност да ги променим и те да станат 24-часови", допълни той, цитиран от "Нова ТВ".


Държавата поема и част от осигуровките по схемата 60:40. ГЕРБ

Държавата поема и част от осигуровките по схемата 60:40. ГЕРБ ...

......... на 40" за бизнеса, държавата, освен тези 60%, ще заплати и осигуровките, които се дължат от работодателя. Т.е. схемата няма да е "70 на 30", а ще бъде наистина "60 на 40". Смятам, че можем да поемем този допълнителен разход". Това заяви след заседание на бюджетната комисия нейният председател Менда Стоянова.


Главният прокурор Иван Гешев обеща всички доказателства по досъдебното производство, което

Главният прокурор Иван Гешев обеща всички доказателства по досъдебното производство, което ...

......... води до скок на цените. На Агенция "Митници" и МВР е възложено да проверят данъчните складове за спирт. Гешев подкрепи идеята магистратите да си замразят заплатите, за да бъдат солидарни с хората в сегашната криза и призна, че преди две седмици си е правил проба за коронавирус, която е отрицателна.


Всички хора в неплатен отпуск и всички самоосигуряващи се лица

Всички хора в неплатен отпуск и всички самоосигуряващи се лица ...

......... бизнеси и предприятия - отново безлихвен кредит до 100 000лв. , за да успеят те да възстановят дейността си успешно. "Приехме и текст всички общини да редуцират или освободят от наеми или такси за ползване - тротоарно и т. н., своите наематели за срока на извънредното положение", каза още Менда Стоянова.


"То ще се отнася за другите мерки извън нарушението на ...

......... "То ще се отнася за другите мерки извън нарушението на мярката за карантина. Там глобата остава 5 000 лв. Една разходка в парка ще струва на този, който бъде хванат, 300лв. При повторно нарушение глобата ще бъде 1 000 лв.“, каза още Стоянова.Очаквайте подробности!


Печален рекорд отбеляза Великобритания. За едно денонощие там са починали

Печален рекорд отбеляза Великобритания. За едно денонощие там са починали ...

......... кабинета на Борис Джонсън."Историите за 5G мрежата са пълни глупости. Безсмислица, която представлява най-лошия вид фалшиви новини. Възмутен съм от това, че телефонната мрежа, на която разчита Бърза помощ и гражданите в изолация, може да бъда атакувана в такъв критичен период. Осъждам го решително" каза професорът по нефрология Стивън Пауис.


Близо 7 000 души са се възползвали от електронните услуги,

Близо 7 000 души са се възползвали от електронните услуги, ...

......... въпроси. ДАЗД също помага на хората и чрез обработване на сигналите, постъпили на електронната им поща, които са 99, както и в секцията "Попитай тук COVID-19" на уеб страницата на агенцията – над 35. Повечето от тях са свързани с въпроси за вируса и конфликти в семействата заради социалната изолация.


Ресорната комисия в парламента одобри актуализацията на бюджета и на

Ресорната комисия в парламента одобри актуализацията на бюджета и на ...

......... ред излезе обсъждането на мярката "60/40", която трябва да помогне на бизнеса. В събота четири работодателски организации поискаха тя да бъде преразгледана. Депутати от ДПС също изразиха мнение, че мярката може да бъде преразгледана, така че да се приеме осигуровките на работещите да се поемат от държавата, вместо от работодателите.


Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени в лабораториите

Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени в лабораториите ...

......... както следва: в Националната референтна лаборатория към НЦЗПБ – 5037, във Военномедицинска академия – 2767 и 1250 бързи, в Стара Загора – 1400, в болница "Токуда" – 470, в Бургас – 300, във  Варна – 825, в УМБАЛ "Софиямед" – 750 и в лаборатория "РАМУС" – 3100, пише още "Дарик".


БГНЕС
Рано е България да мисли за финансиране от Международния валутен

БГНЕС Рано е България да мисли за финансиране от Международния валутен ...

......... че има реакция негативна срещу това предложение, а то не е лошо предложение - това предложение е анонс на правителството и за съпричастност на бизнеса към този процес. Но мисля, че така ще бъде още по-справедливо".ДПС настоява и за промени в схемата за подпомагане на бизнеса през Българската банка за развитие.


Броят на регистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен

Броят на регистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен ...

......... души са били заразени с новия тип коронавирус на един ден. От началото на пандемията, са починали 56 985 души, а за последните 24 часа в света броят на жертвите е 6 664 души.Според организацията, в момента най-много случаи на зараза все още са регистрирани в европейския регион – 583,141.


iStock
Днес ще остане предимно облачно и с валежи от дъжд,

iStock Днес ще остане предимно облачно и с валежи от дъжд, ...

......... облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 10° и 12°, близки до температурата на морската вода°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.На 05.04.2020 слънцето ще изгрее в 07:02 часа и ще залезе в 19:56 часа. Продължителност на деня 12:53 часа.


Европейският самолетоконструктор Еърбъс достави милиони маски в Европа от Китай,

Европейският самолетоконструктор Еърбъс достави милиони маски в Европа от Китай, ...

......... и в други здравни заведения в Испания, във Франция и във Великобритания.Еърбъс вече организира миналата седмица няколко полета между Европа и Китай с цел снабдяване на европейските болници с около 6 милиона маски. Филиалът на Еърбъс в Испания освен това използва заводите си за 3D печатане на стотици защитни маски.


Бюджетната комисия ще разгледа на второ четене Законопроекта за изменение

Бюджетната комисия ще разгледа на второ четене Законопроекта за изменение ...

......... се въздържаха и обявиха, че ще внесат свои предложения преди второто четене. И ГЕРБ ще внесат промени в закона. Една от тях е да бъдат замразени партийните субсидии по време на извънредното положение.Народното събрание гласува в петък "за" удължаване срока на извънредното положение до 13 май 2020, пише още "БГНЕС".


От началото на кризата с коронавируса около 40 000 са

От началото на кризата с коронавируса около 40 000 са ...

......... да подават документите си за кандидатстване за помощи онлайн или по пощата. В следващите седмици ще бъдат разкрити и допълнителни офиси в общините, каза още Сачева."Свиваме всички излишни разходи. На този етап с бюджета, с който разполагаме, ще можем да покрием разходите на социалната система за следващите месеци", увери министърът.


В сайтовете на няколко общини вече работят чатботове, които отговарят

В сайтовете на няколко общини вече работят чатботове, които отговарят ...

......... които всеки може да си направи и дори информация за това къде са местните полицейски КПП-та и как може да се плати сметка в съответното населено място.Дори и след извънредното положение чатбот приложенията ще запазят своята популярност в обществения сектор - най-малкото, защото са удобни и полезни, пише още "Нова ТВ".


Положителните проби за COVID-19 за последното денонощие са 24. Така

Положителните проби за COVID-19 за последното денонощие са 24. Така ...

......... нова област за изминалото денонощие. 192 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 26 от тях са в интензивни структури. От всички 522 диагностицирани – 299 (57%) са мъже и 223 (43%) жени.Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-малкият – на 1 година.


Регистрираните случаи на заболели от коронавирус по административни области са

Регистрираните случаи на заболели от коронавирус по административни области са ...

......... съобщи проф. Тодор Кантарджиев."Очакваме увеличение на болните, които ще трябва да се изследват, хората с пневмонии. Първите случаи на прояви на заболявания в сестри, санитари, лекари, гърло, запушен нос, температура, веднага се изследват, за да се вземат мерки. Изследваме само тези, които са били в контакт с болния", добави Кантарджиев.Интересно искане от Асоциацията на земеделските производители. Те настояват всички

Интересно искане от Асоциацията на земеделските производители. Те настояват всички ...

......... са възнагражденията за новите им служители."Говорим за 800-1000-1200 лева може, но повече не може“, казва Димитър Димитров."Вършил съм тази работа в друга държава, но срещу много по-голямо заплащане. В България и да има такава работа не мисля, че заплащането ще е конкуретно и спрямо нуждите на хората“, коментира Петьо Страхилов.


> Илюстрация46-годишния Йордан К. и го задържа до 72 часа,

> Илюстрация46-годишния Йордан К. и го задържа до 72 часа, ...

......... му е повдигнала обвинение за престъпление по член 354а, ал. 2 от НК, извършено в условията на опасен рецидив. Йордан К. е осъждан неколкократно, включително и за държане на високорискови наркотични вещества.Прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд да му определи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.


Община Варна предоставя за временно ползване на Бюрото по труда

Община Варна предоставя за временно ползване на Бюрото по труда ...

......... - 6-ти април. Там ще остане да работи само една каса за плащане на местни данъци и такси. Продължават работа другите офиси на дирекция "Местни данъци“ - в сградата на Изчислителния център на бул.“Сливница“ №191, и в сградата на кметство "Приморски“, с адрес  кв.“Виница“, ул.“Цар Борис III" №35 Б, ет.1


Илюстрация35-годишният Стоян Ст. от днес е с мярка за неотклонение

Илюстрация35-годишният Стоян Ст. от днес е с мярка за неотклонение ...

......... увита, преди да бъде заровена. Днес в съдебната зала на Варненския окръжен съд обвиняемият е бил разпитан чрез видеоконферентна връзка от ареста. Единственото, което казал, било да се поинтересува за датата на наказателното дело, което се води срещу него. Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Нова тв
Пробита ли е системата за случайно разпределение на делата?

Нова тв Пробита ли е системата за случайно разпределение на делата? ...

......... разкри и какви ще са бъдещите действия на прокуратурата. "И понеже това се е случвало 5 г., докато ние сме били под мониторинг от ЕК – българската прокуратура ще уведоми ЕК за резултатите от досъдебното производство", заяви Гешев.Висшият съдебен съвет ще обсъжда темата със случайното разпределение на делата следващата седмица.


"Реализирали сме мобилна апликация, която е насочена проактивино за това ...

......... РЗИ-тата, с лекари, с пожарната и с полицията. Доброволците също са включени. Целта е да може информация, която е въведена веднъж да се На представянето присъстват и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и представители на "Информационно обслужване“.


Световната икономика е навлязла в период на рецесия заради пандемията

Световната икономика е навлязла в период на рецесия заради пандемията ...

......... от Ройтерс.Близо 90 милиарда долара са изтеглени от нововъзникващите пазарни икономики, изтъкна тя и изрази твърдата си решимост да използва "военния си резерв" от 1 трилион долара ако е необходимо в отговор на пандемията.Според Георгиева най-голямата опасност е вълна от фалити и уволнения, които ще направят по-трудно възстановяването на икономиката.


Петър Москов се изказа доста иронично относно извънредното положение в

Петър Москов се изказа доста иронично относно извънредното положение в ...

......... сериозно и ако не го приемете, значи сте лъжливи страхливци.Г-н Президент, Вие сте български генерал и като смел и отговорен човек, трябва да сте пръв. Знам, че няма да се поколебаете! За доброволно заразяване, което да ни направи свободни: София, бул. Евг. Павловски 1, УМБАЛ "Св.Анна", КАИЛ-изток, търсете дежурният лекар."


БГНЕС

БГНЕС "Май Господ ни е помагал! Бяхме много критикувани от света, ...

......... се окаже, че това наистина помага срещу коронавируса? Всички, които имат двойна бронхопневмония, трябва да бъдат задължително тестувани. Мисля, че трябва малко търпение и стоицизъм. Здравето на нацията е на първо място".Това каза шефът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. Кантарджиев в "Панорама" по БНТ преди минути.


Коронавирусът предизвика вече появата на нови граници в света. Положението

Коронавирусът предизвика вече появата на нови граници в света. Положението ...

......... Същевременно, припомни Бистрицки, в някои области, например във военната - и по-точно в Сирия, Москва и Вашингтон вече са развили добро взаимодействие. Същото важи за медицината и космонавтиката. Прочее базата за подновяване на отношенията е налице, но засега не бива да се надценява, предупреди шефът на Фонда на клуб "Валдай".


БНТ
Ако се окаже, че това е истина, това ще е

БНТ Ако се окаже, че това е истина, това ще е ...

......... тази система. Сега сигурнотта се оказва нулева", каза той. "Защо миналата година Лозан Панов и две-три дами, гравитиращи около него, се хвърлиха като Матросов на амбразурата да не се извърши IT одит за случайно разпределение на делата? Нямам отговор - може би зрителите трябва да си отговорят сами", заяви Гешев.


Всички договорени трудови възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на

Всички договорени трудови възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на ...

......... бъде въведен облекчен (разтоварващ за учениците) дистанционен учебен режим.  В зависимост от спецификата на училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се акцентира върху занимания по интереси (за физически дейности, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или дискусии по темите за часа на класа.


БГНЕС
Извънредното положение в България официално бе удължено до 13 май

БГНЕС Извънредното положение в България официално бе удължено до 13 май ...

......... намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация  и за  борба с пандемията за да бъде ефективно овладяна. Тези действия се потвърждават и от данните и препоръките на Националния оперативен щаб, създаден със заповед на министър-председателя", се казва в мотивировката на Министерския съвет от средата на седмицата.


Асоциацията на организациите на българските работодатели - АИКБ, БСК, БТПП

Асоциацията на организациите на българските работодатели - АИКБ, БСК, БТПП ...

......... 5 август 2019 г. – 31 декември 2019 г.Така ще се постигне справедливо компенсиране на всички потребители, закупили природен газ от "Булгаргаз“ ЕАД по доказано надпазарни цени.Настояваме час по-скоро да бъдат възстановени парите на предприятията, т.е. на работещите хора!Настояваме час по-скоро министър Петкова да си подаде оставката!", съобщават от АОБР.


> Ръководителят на СЗО Д-р Тедрос ГебрейесусИзлагането на слънцеСлънчевите бани

> Ръководителят на СЗО Д-р Тедрос ГебрейесусИзлагането на слънцеСлънчевите бани ...

......... яденето на чесън се смята като един от най-добрите имуностимулатори. Освен в България, в много други държави се пазят от грип и настинки с честата му консумация.За съжаление, няма доказателство, че той ще ви предпази от новия коронавирус. Със сигурност обаче няма да навреди на здравето ви в умерени количества.


По поръчка на Община Варна Институтът за пазарна икономика (ИПИ)

По поръчка на Община Варна Институтът за пазарна икономика (ИПИ) ...

......... са процеси, които няма да спрат в резултат на коронавируса. Трансформацията на Варна към надграждане на икономическия модел на града и по-слаба зависимост от летния туризъм, може да бъде допълнително усилена от настоящата криза. Краткосрочният удар ще е дълбок, но последващото възстановяване има всички предпоставки да бъде бързо и в правилната посока.