Силистра. Силистра е град с хилядолетна история, където миналото е

Силистра. Силистра е град с хилядолетна история, където миналото е ...

......... превръща в красив, модерен и удобен за живеене град. "Пред него има много възможности за развитие и аз съм сигурна, че те ще бъдат максимално оползотворени, за да могат младите хора да останат в своя град, да свързват бъдещето и реализацията си с него", допълни още председателят на Народното събрание.


БГНЕС
Туристическите босове от Свети Влас Йордан и Динко Диневи са

БГНЕС Туристическите босове от Свети Влас Йордан и Динко Диневи са ...

......... бившите военни поделения, тъй акто проектите на морските олигарски били, меко казани, скандални."Диневи имат една цел - да сложат свой главен апхитект на София и дамахнат неудобния им Здравко Здравков. Затова и финансират Мая Манолова, тъй като в нейно лице виждат сигурен съмишленик", категорични са посветени в задкулисните политико-икономически игри.


Слави Трофонов отново бе активен в социалните мрежи. Този път

Слави Трофонов отново бе активен в социалните мрежи. Този път ...

......... важно да заглушат и националното радио, да направят Емил Кошлуков директор и на БНР. Я колко добре се справя с БНТ, ще се справи и с БНР. Той толкова добре се справя с националната телевизия, че ако тя спре, както скандално спря БНР, на никого няма да му направи впечатление.


Казанлък. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри втория

Казанлък. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри втория ...

......... проведе Ден на отворените врати и показ на бойна техника във военното формирование на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Казанлък. Ще се проведат и два турнира – по стрелба с пистолет и пневматично оръжие и шахматен турнир. Славяна ГАЙДАРОВА Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Пловдив. Най-важно е да създаваме екологична култура у гражданите. С

Пловдив. Най-важно е да създаваме екологична култура у гражданите. С ...

......... количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират почистването на своята територия. Осигурен е свободен достъп до регионалните депа. В края на деня ще има обобщени данни за количествата събрани и депонирани отпадъци, както и за това на колко места са чистили доброволците и колко незаконни сметища са почистени.


Новини от Варна, региона и светаПроф. Кантарджиев: Сега е времето

Новини от Варна, региона и светаПроф. Кантарджиев: Сега е времето ...

......... поясни, че децата също могат да бъдат ваксинирани, като се спази имунизационният календар.Д-р Николова настоя за ясни медицински стандарти и критерии относно определянето на хората над 65 години, за които ще бъде осигурена безплатна противогрипна ваксина. Причината е, че НЗОК е поставила лимит за имунизация на 10% от това население.Борисов посочи, че е доволен от вида на крайдунавския град и

Борисов посочи, че е доволен от вида на крайдунавския град и ...

......... че е доволен от вида на крайдунавския град и от работата на настоящия кмет Пламен Стоилов. Запитан защо тогава няма да го подкрепи за нов мандат, той обясни, че иска да освежи партията."Никой не е женен за поста си, аз два пъти напусках премиерския, така че и кметът ще си почине", допълни той.


50% от тока в България се произвежда във въглищни централи.

50% от тока в България се произвежда във въглищни централи. ...

......... момента толкова бързо да превключим на атомна централа. Ако говорим само за техничното време, е от порядъка на 3-4 години, но политическото време, икономическите дискусии и реализирането на такива проекти са възможни само когато имаме достатъчно добре организирани екипи, които желаят да реализират това нещо", заключи геологът доц. Кирил Ангелов.


София. На 16 септември (понеделник) от 14.20 ч. в Национална

София. На 16 септември (понеделник) от 14.20 ч. в Национална ...

......... 500. Добрите приятелски отношения между Индонезия и Националната галерия в София могат да бъдат проследени още от 1960, когато президентът Сукарно посещава престижната културна институция. Днес, десетилетия по-късно, благодарение на щедрото дарение, Националната ни галерия вече разполага с артефакти и от Индонезия, страна, известна и с огромното си културно разнообразие.


София. Големите крачки към бъдещето не могат да бъдат в

София. Големите крачки към бъдещето не могат да бъдат в ...

......... правителства текстове, които да бъдат основание за общо честване на видни събития и личности от общата история. В предишните срещи бяха направени крачки напред, но от миналата среща насам, като че ли усетихме липса на готовност да се правят крачки след повее от година работа“, добави още той. Теодора ПАВЛОВА


Румъния е на първо място в ЕС по темп на

Румъния е на първо място в ЕС по темп на ...

......... цяло за Европейския съюз почасовата работна ставка се е повишила със средно 3.1%, а в страните от Еврозоната със средно 2.7%. Ръстът е спрямо второто тримесечие на 2018 г. Това е ускоряване на годишния растеж, тъй като през първото тримесечие той е бил 2.7% за ЕС и 2.5% за Еврозоната.Бяла. Министър-председателят Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ

Бяла. Министър-председателят Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ ...

......... учат 305 деца в 14 паралелки от V до XII клас в специалности като информационни технологии, софтуерни и хардуерни науки и за професия „системен програмист“. За учебната 2019/2020 г. училището е в списъка на средищните училища и списъка на иновативните училища. Иновацията е обучение по природни науки чрез информационни технологии.


Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна

Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна ...

......... както и че е налице валидна заповед за арест. ВОС определи мярка за неотклонение "задържане под стража“, за да бъде гарантирано явяването на лицето на делото, на което ще се разглежда по същество искането на румънските власти за екстрадицията му.Определението на съда може да се обжалва пред Апелативен съд Варна.


Русе. Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ „Христо Ботев“

Русе. Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ „Христо Ботев“ ...

......... 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в самостоятелна. Училището обучава в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“, „Организация и технология на фризьорските услуги“. В две паралелки в специалност „Шивачество“ се обучават и деца със специални образователни потребности.


С цел създаване на безопасен маршрут за пешеходци, които се

С цел създаване на безопасен маршрут за пешеходци, които се ...

......... са ремонтирани подземните комуникации, подменено е уличното осветление и бяха обособени нови места за паркиране. Дейностите са част от проект за благоустрояване на междублокови пространства в "Младост“ - пространството, заключено между ул. "Ана Феликсова“, ул. "Петър Алипиев“, улицата западно от бл. 17 и локалното на платно на бул. "Трети март“.


С обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е предала на

С обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е предала на ...

......... и саморъчна направена цигара. Общото количество марихуана, открита при претърсването на колата и обиска на Димитър П., е близо 50 грама. Стойността й се изчислява на около 300 лева. Подсъдимият Димитър П. е с чисто съдебно минало. Делото срещу него предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.Глобите за некоректен работодател са от 5000 до 15 000

Глобите за некоректен работодател са от 5000 до 15 000 ...

......... трудов договор. Практиката е показала, че над 90% от сигналите са действителни, а при проверките на трудовите инспектори на място се констатират и други нарушения. Най-опасните сектори, включително по линия на трудови злополуки и безопасни условия на труд, са строителство, търговия, ресторантьорство. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


15.9% е неформалната заетост в България при 11.6% средно в

15.9% е неформалната заетост в България при 11.6% средно в ...

......... по труда, предаде Plovdiv24.bg.Сивият сектор у нас е в размер на около 23 млрд.лв., т.е. почти 21% от българската икономика може да бъде окачествена като "сива", съобщи националният секретар на КНСБ в отдел "Защита на синдикалните права и трудови конфликти" Тодор Капитанов. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


46 души ще бъдат подпомогнати от Община Варна за задоволяване

46 души ще бъдат подпомогнати от Община Варна за задоволяване ...

......... 14 150 лв. По това перо остават 33 444 лв. от общо 114 094 лв., какъвто е бюджетът на социалната програма  на Община Варна за 2019 г.На двама души беше отказана помощ. Единият тази година вече е бил подпомогнат от Общината, а другият има по-висок доход и няма основания за отпускане на средствата.


Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реализираните инфраструктурни обекти в град Русе.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реализираните инфраструктурни обекти в град Русе. ...

......... от работата на Пламен Стоилов. Въпреки това няма да го подкрепя за нов мандат, защото искам да освежа партията. Никой от нас не е женен за поста си. Аз лично два пъти съм си ходил. Ние имаме кауза и се надявам че Стоилов ще стои до мен", посочи Бойко Борисов.


Прокуратурата в Сливен повдигна обвинение за блудство на английския пастор

Прокуратурата в Сливен повдигна обвинение за блудство на английския пастор ...

......... Хъл, а той е предаден на страната си. Там излежава 15-месечна присъда за педофилия. След това се връща у нас и е открит от екип на BBC.А през 2018 година българските власти получават втора заповед за арест. Съдът обаче решава, че този път няма да върне англичанина в страната му.


> ИлюстрацияВ единия от случаите, подсъдимият пред свидетели заплашил потърпевшата

> ИлюстрацияВ единия от случаите, подсъдимият пред свидетели заплашил потърпевшата ...

......... заради което била сигнализирана полицията. Деянието, извършено от подсъдимия представлява престъпление против личността. 36-годишният мъж е неосъждан досега. Той получи наказание от една година лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с три години изпитателен срок. Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


Избирателите в Северна Ирландия биха подкрепили с минимална преднина (51

Избирателите в Северна Ирландия биха подкрепили с минимална преднина (51 ...

......... 1,8 милиона души, живеят протестанти, които държат на съюза с Великобритания, и католици, които пък искат обединение с Република Ирландия.В провинцията обаче настъпват демографски промени, тъй като католиците, които са 45 процента срещу 48 процента протестанти според последното преброяване от 2011 г., постепенно стават мнозинство в Северна Ирландия, отбелязва АФП.


Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) адмирира действията на институциите около т.нар.

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) адмирира действията на институциите около т.нар. ...

......... промяна на геополитическите процеси.Той свърза и настоящия президент Румен Радев с изместването на обществените ценности в България заради руска дезинформация."Дотам сме я докарали, че президентът, в реч за 6 септември, излиза и казва, че отдавна нямаме идеал и сме загубили нашата посока и цел. Нима това е така?", запита Плевнелиев.


В момента собственик на

В момента собственик на "Дунарит" е една офшорка. Говори се, ...

......... на стратегическия инвеститор. Всички други неща са спекулации. Българската държава даде най-добрите условия за това", коментира министърът на икономиката във връзка с това къде германският автомобилен производител Volkswagen ще построи завод."Докато ние не чуем, ние сме в състезанието. В момента автомобилният сектор е много чувствителна тема в Европа", заключи той.


София. В Централния военен клуб в София бе връчена награда

София. В Централния военен клуб в София бе връчена награда ...

......... посетители от страната и чужбина с надежда за изцерение от различни болести. На територията на общината, в пределите на Бойник планина се намира също Резерват и дивечовъдно стопанство “Студен кладенец”, който е обект на международен ловен туризъм, богат на елени лопатари, благородни елени, бизони и диви коне „тарпани“. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Красимир Вълчев на семинар в Правец. През 2021 година тя

Красимир Вълчев на семинар в Правец. През 2021 година тя ...

......... училище на 16 септември. Близо 60 хиляди от тях се очаква да бъдат първокласници, но окончателната бройка ще бъде ясна едва след началото на учебната година. Между 50 и 60 училища ще продължат ремонтите си и след 16 септември, а 7 ще започнат в други сгради заради проточили се ремонти.


София. Задълбочаване на сътрудничеството в областта на чистата енергия, дигиталната

София. Задълбочаване на сътрудничеството в областта на чистата енергия, дигиталната ...

......... и е втора по населеност след Виена. Над 20 компании от провинцията развиват дейност в България – в областта на енергетиката, строителството, търговията, хранително-вкусовата промишленост. За 2018 г. размерът на износа на стоки от Долна Австрия за България възлиза на 127 млн. евро, а вносът - на 75 млн. евро.


Новата 2019/2020 учебна година ще започне нормално в над 2400

Новата 2019/2020 учебна година ще започне нормално в над 2400 ...

......... на учениците и с мотивирането им да посещават редовно училище, обясни министър Вълчев. Той изведе като приоритет на МОН и подобряването на възпитателната работа, на дисциплината и на реда в училищата. Заедно със социалните партньори ще предложим да има споразумение с родителите за правилата и реда в училище, каза министърът.


Бургас. Партньорството е изключително важно във всичките ни действия за

Бургас. Партньорството е изключително важно във всичките ни действия за ...

......... в институциите, които се занимават с опазването и представянето на културното наследство пред обществеността“, поясни зам.-министър Амелия Гешева. Според нея това е много важно и изисква обединение на много ресурси, за да може музеите и галериите да се превърнат в по-привлекателни и гарантиращи опазване на културното наследство места. Мария КУРТЕВА


Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във ...

......... тяло политнало и се спряло на 27 метра от мястото на сблъсъка. Смъртта на велосипедиста настъпила веднага от причинените несъвместими с живота множество травми. Подсъдимият Иван И. е с чисто съдебно минало и е оказал съдействие на досъдебното производство. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


София. До края на 2020 г. в България трябва да

София. До края на 2020 г. в България трябва да ...

......... да се изгражда като интегрирано съоръжение, като компонент на територията на съществуваща или новоизграждаща се бензиностанция и/или газостанция, или автономно – като самостоятелно съоръжение. Водородните зарядни станции, обхванати от наредбата, са строежи първа категория съгласно Закона за устройство на територията и се въвеждат в експлоатация съгласно определения в него ред.


Иван Портних. Той е внесъл в Общинския съвет предложение за изменения

Иван Портних. Той е внесъл в Общинския съвет предложение за изменения ...

......... г. и новия Закон за хората с увреждания, влязъл в сила на 1 януари тази година, лицата, получаващи пенсия по здравословни причини също ще пътуват с нови цени на абонаментните карти.Новите цени на абонаментните карти ще влязат в сила след като бъдат гласувани на заседание на Общинския съвет във Варна.


Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за

Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за ...

......... по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите. Процесуално-следствените действия продължават. Част от данните можете да видите тук.


София. Партньорството ни с Узбекистан е на добро равнище, но

София. Партньорството ни с Узбекистан е на добро равнище, но ...

......... различни сфери на икономиката. В резултат бяха подписани споразумения за реализация на проекти в сферата на фармацевтиката, хранително-вкусовата и кожарската промишленост и на енергетиката. Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и зам.-председателят на Търговско-промишлената палата на Узбекистан Джахонгир Мамаджанов подписаха Споразумение за създаване на делови форум между двете организации.


Ето как е достигнато и до добрия финал на този

Ето как е достигнато и до добрия финал на този ...

......... с двата автомобила предприели обход по главен път София – Варна. На земен път край главния път забелязали лек автомобил "Фиат“, с търговищка регистрация, а край него възрастен мъж. Установили самоличността му  - 83-годишен от град Търговище. Младши инспектор Симеон Кръстев останал на място, докато бъде взет от близките си.


София. Активизиране и установяване на устойчиви търговско-икономически връзки България–Ирак, както

София. Активизиране и установяване на устойчиви търговско-икономически връзки България–Ирак, както ...

......... промишленост, електроника и електро машиностроителна промишленост, химическа и нефтопреработвателна индустрия, селско и горско стопанство, енергетика, научно-изследователска и развойна дейност, строителство и строителна индустрия, телекомуникации, изчислителна техника и информатика, транспорт и логистика, туризъм, насърчаване на инвестициите, сътрудничество в областта на малките и средните предприятия, управление на качеството и стандартизация, и др.


София. В Народното събрание беше представена книгата на народния представител

София. В Народното събрание беше представена книгата на народния представител ...

......... мигрантите. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза, че е много развълнувана от разказаното за случилото се преди 30 години. Георги Марков е една енциклопедия не само от знания, но и от емоции, подчерта тя и пожела на автора да бъде здрав и да продължава да записва историята на Прехода.


София. Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на новия

София. Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на новия ...

......... (42,5 м), което ги прави най-високите складови помещения в България. Парцелът на „Юск Бул“ ЕООД в индустриалната зона е върху площ от 300 дка, а застроената площ е малко над 90 хил. кв. м. Освен високите тела, базата включва и транспортен коридор, приемна зона, зона за интернет търговия, административни сгради.


КЗП със съвети за капаните на летните разпродажби:Тази рокля наистина

КЗП със съвети за капаните на летните разпродажби:Тази рокля наистина ...

......... колко – с днешна дата. Често не само на витрината, но и на етикета – освен старата и новата цена – ще видите и процента отстъпка. Съветът на експертите е да не се водите само по него при вземането на решение дали да купите или не дадена стока в намаление.


АрхивВъв фаталния ден подсъдимият, негов братовчед и 29-годишната тяхна позната

АрхивВъв фаталния ден подсъдимият, негов братовчед и 29-годишната тяхна позната ...

......... притиснали седящата на задната седалка 29-годишна жена, която починала. Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта на младата жена тежка гръдна травма. Причина за пътния инцидент според обвинителния акт на прокуратурата е самонадеяността на младия шофьор.Предстои делото срещу 20-годишния Галин Р. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


София. Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия

София. Не си представям по-добри приятелски отношения между Долна Австрия ...

......... сътрудничество с Австрия и близките позиции по важни въпроси от дневния ред на Европейския съюз като европейската перспектива на Западните Балкани, миграцията, сигурността, Дунавската стратегия. Отношенията ни с Австрия са близки и приятелски, заяви премиерът Бойко Борисов и подчерта, че Австрия е традиционно важен политически и икономически партньор на България.


София. Пожарникарите ще отбележат професионалния си празник утре. Това съобщиха

София. Пожарникарите ще отбележат професионалния си празник утре. Това съобщиха ...

......... професионалния си празник. Церемонията, в рамките на която ще бъде отслужен водосвет и ще бъдат поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители на ГДПБЗН, ще започне в 11 часа. На нея ще присъстват ръководствата на вътрешното министерство и на главната дирекция.


Раздиращата се от жестоки скандали структура на БСП – Варна

Раздиращата се от жестоки скандали структура на БСП – Варна ...

......... като не иска. Към момента БСП – Варна няма свой партиен кандидат. На заседанието са се чули и предложения партията въобще никой да не издига.Както винаги през последните месеци, делегатите са обсъждали и темата “Защо стигнахме до тук". Тя е преминала на изключително висок тон. Добрев е бил бурно освиркан.


Волен Сидеров. Това заяви депутатът от групата Славчо Атанасов пред

Волен Сидеров. Това заяви депутатът от групата Славчо Атанасов пред ...

......... бившият кмет на града, който на два пъти губи с минимална преднина от настоящия Тотев. Той лично сам си признава за манипулацията на изборите в един скандален филм, който си направи, заказа Атанасов. Например там ясно се посочвало как се правят недействителни бюлетини и кампания в изборния ден, каза той.


Изпълнителната комисия на ГЕРБ стартира процедурата по утвърждаване на кандидатите

Изпълнителната комисия на ГЕРБ стартира процедурата по утвърждаване на кандидатите ...

......... ДечевШумен – Любомир ХристовЯмбол – Димитър Иванов На заседанието ИК на ГЕРБ реши още, че ще финансира предизборната си кампания със средства от партийната субсидия. По време на кампанията няма да се приемат дарения, доброволни вноски от членове на партията, както и участие с лични средства на кандидатите за местна власт.


Броят на хората, които работят в БНТ, винаги през последните

Броят на хората, които работят в БНТ, винаги през последните ...

......... коли, микробуси и т.н.). В отдел "Маркетинг и продажби" работят 30 души и те докарват на БНТ годишно продажби на рекламно време между 5 и 7 млн. лв. (Близо 200 млн. лв. са приходите от реклама на годишна база на частната bTV без ограниченията, които има БНТ - бел. ред.)


София. България и Гърция са външни граници на Европейския съюз

София. България и Гърция са външни граници на Европейския съюз ...

......... глава от неговия колега президента Прокопис Павлопулос, както и от министър-председателя Кириакос Мицотакис. Българският държавен глава посочи, че предстоящото през 2020 г. отбелязване на 140-годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете страни е повод за нови срещи и последващо задълбочаване на диалога на най-високо равнище между България и Гърция.


Варна. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева откри информационно събитие във

Варна. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева откри информационно събитие във ...

......... 100 % безвъзмездно, а за неправителствения сектор се изисква самоучастие в размер до 10 %. Фокусът на програмата е да се достигне до публики в места с ограничен достъп до култура. Целта е да се създават нови събития. Ще бъдат подкрепяни и така наречените турнета и пътуващи събития. Диана СТОЕВА


София. България разглежда Узбекистан като свой дългосрочен партньор в Централна

София. България разглежда Узбекистан като свой дългосрочен партньор в Централна ...

......... да бъде по-активен на узбекистанския пазар и отправи покана за участие на Международния инвестиционен форум през март 2020г. в Ташкент. Вицепремиер Ельор Ганиев е на посещение в България в качеството си на съпредседател на Съвместната узбекско-българска междуведомствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество, която провежда 5-то си заседание в София.


44-годишният Димитър Г. е задържан под стража с определение на

44-годишният Димитър Г. е задържан под стража с определение на ...

......... управлява МПС за срок от 2 години и глоба от 2000 лева. Престъплението по член 304а от НК, по което е привлечен Димитър Г. като обвиняем, се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба от 15 000 лева.Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване през Апелативния съд.


София. Семейството е най-добрата и незаменима среда за отглеждане и

София. Семейството е най-добрата и незаменима среда за отглеждане и ...

......... лишени от родителска грижа. Държавният глава подчерта, че при предстоящото си участие в 74-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк ще отбележи значението на международната мисия на УНИЦЕФ, както и необходимостта от по-активна подкрепа за работата на институциите, които работят за подобряването на социалната среда за децата.


Районен съд – Варна осъди шофьор за причиняване  на телесна

Районен съд – Варна осъди шофьор за причиняване  на телесна ...

......... предимство на стъпила на пешеходна пътека жена и по непредпазливост я блъснал с автомобила си. В резултат на пътнотранспортното произшествие пострадалата получила средна телесна повреда, изразяваща се в многофрагментарно счупване на крака.45-год. водач е с чисто съдебно минало. Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок. 


> ИлюстрацияПодсъдимият Илиян П. е бил предаден на съд за

> ИлюстрацияПодсъдимият Илиян П. е бил предаден на съд за ...

......... го в земята и го счупил, а на нея успял да удари няколко пъти в главата. Намесата на друг човек предотвратила по-нататъшните действия на подсъдимия. Стойността на увреденото имущество възлиза на 1400 лева.Районната прокуратура във Варна настоява в протеста си за завишаване на наказанието на Илиян П.  около средния размер.


София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се

София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се ...

......... да нарушава международното право с това, че извършва незаконни дейности в териториалните води и в Република Кипър, която е член на Европейския съюз. Гръцкият външен министър благодари на колегата си от българска страна за топлото гостоприемство и заяви, че очаква в скоро време да отвърне на тази покана. Виолета СИМЕОНОВА


София. Омбудсманът Диана Ковачева организира среща с експерти и граждани,

София. Омбудсманът Диана Ковачева организира среща с експерти и граждани, ...

......... – Столичната община, министерствата на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието, храните и горите, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, Национален институт по метеорология и хидрология, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Химикотехнологичен и металургичен университет, неправителствени организации и заинтересовани граждани.


БЛИЦ
Народното събрание не може да иска доклад относно дейността на

БЛИЦ Народното събрание не може да иска доклад относно дейността на ...

......... определени цели, но ние няма да преследваме членовете му. Това не е разделение на българското общество на русофили и русофоби. В случая става въпрос не на чии чужди национални интереси симпатизираш, а че вредиш на българските национални интереси", каза Цацаров. "Арестите са извършени в стриктно спазване на закона", завърши Цацаров.


София. България и Гърция работят за регионалната стабилност и развитието.

София. България и Гърция работят за регионалната стабилност и развитието. ...

......... възможност да поставим основите за още по-взаимно изгодно сътрудничество", обясни още гръцкият външен министър. "Както знаем ние сме един от най-големите инвеститори в България и винаги насърчаваме гръцките инвеститори да идват тук, да инвестират в тази приятелска страна. Същевременно приканваме потенциални български инвеститори в Гърция", допълни Николаос Дендиас. Виолета СИМЕОНОВА


София. С Гърция сме стратегически партньори. Четиристранният формат на разговори

София. С Гърция сме стратегически партньори. Четиристранният формат на разговори ...

......... единодушни, че между България и Гърция съществуват отлични двустранни отношения, които ще продължат да бъдат насърчавани във всички сфери от взаимен интерес. По време на срещата беше посочено, че икономическото сътрудничество остава приоритет в двустранното партньорство и двете страни подкрепят всяка инициатива, която би допринесла за активизиране на търговско-икономическите връзки.


София. „Ватия кварц“ АД, гр. София, ще добива индустриални минерали

София. „Ватия кварц“ АД, гр. София, ще добива индустриални минерали ...

......... 35 години, като през този период концесионерът ще вложи 24.5 млн. лв. инвестиции в добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 15.6 млн. лв. без ДДС. По закон 50% от тях постъпват в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ - в случая това е община Ветово.


Венеция. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети българската изложба на 58-ото Венецианско

Венеция. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети българската изложба на 58-ото Венецианско ...

......... разгледана от десетки хиляди посетители и ценители на изкуството. Тази година България се завърна на биеналето за първи път след 2011 г. Първото участие на българската страна е през 1912 г. Изложбата може да бъде разгледана до 24 ноември в сградата Палацо Джустиниан Лолин, построена през XVII век, във Венеция.


Община Варна публикува три проектодокумента, свързани с въвеждането на нови

Община Варна публикува три проектодокумента, свързани с въвеждането на нови ...

......... акта, на основание чл. 69, ал. 1, т. 1 от АПК, чрез представяне на писмени предложения и възражения, които могат да изпращат в срок до 17:30ч. на 14.10.2019г. (включително) на следния адрес: Община Варна на адрес: гр. Варна, бул. "Осми приморски полк“ 43 или на електронен адрес [email protected]Повече информация на http://www.varna.bg/bg/articles/15626/Правила_Р·Р°_достъп_РґРѕ__РџСЂРёРјРѕСЂСЃРєРё_парк.html


Проверката цели да потвърди изправността на електрическите касети и трафопостове,

Проверката цели да потвърди изправността на електрическите касети и трафопостове, ...

......... на Електроразпределение Север са в готовност да реагират незабавно при непредвидени повреди по мрежата на дружеството и на сигнали за вандалски прояви по електрическите съоръжения, каквито често се случват. Телефон 0700 1 61 61 остава денонощно на разположение на клиентите по всички въпроси, касаещи електрозахранването на територията на Североизточна България.


4, 20 пространствени кубически метра дърва за огрев и моторен

4, 20 пространствени кубически метра дърва за огрев и моторен ...

......... по два акта.Общо 677 са проверките на територията на СИДП за периода 2-9 септември. 207 от тях са в ДГС-Търговище, 65 в ДЛС-Паламара, 63 в ДГС-Добрич, 54 в ДГС-Шумен, 45 в ДГС-Провадия и т.н. На територията на предприятието продължават и обходите, с наблюдение за болни от африканска чума диви свине.


Подсъдимият водач управлявал автомобила си от Айтос към Провадия. Около

Подсъдимият водач управлявал автомобила си от Айтос към Провадия. Около ...

......... 2 банкноти по 10 лева. След това казал "Айде, готово!“ и тръгнал към колата си. Бил настигнат от полицаите, които му поставили белезници и уведомили дежурната част за случилото се. Предстои делото срещу 39-годишния подсъдим, който е с чисто съдебно минало, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава

Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава ...

......... НСА, борбата с контрабандата, корупцията. И във всяка една сфера. БВП никога тази държава не е имала по-голям. Най-голямата компания в Европа ни остави да спорим с Турция и съревнованието още не е приключило. Отесняха магистралите. Откакто сме ние на власт, София стана по-чиста и от Берлин“, коментира още министър-председателят.


"Стопаните, които искат да продължат да отглеждат свине, ще трябва ...

......... страна, Моник Елоит изтъкна, важността на стриктното спазване на мерките за борба със заболяването, предвид липсата на ваксина. Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев също подчерта, че прилагането на мерките и подкрепата на цялата общественост са единственият начин да се пребори страната ни със заболяването.


Автоинструктори се обединиха срещу Агенция

Автоинструктори се обединиха срещу Агенция "Автомобилна администрация", бившата Държавна автомобилна ...

......... вече е влязъл в сила", обясни Йонко Иванов.Той настоява от името на неговите колеги да се въведе нова методика за изпитите за шофьори и "да бъдат назначени хора, които да осигуряват нормален изпитен процес". "Не хората да закъсняват и да се явяват месеци след завършване на обучението", категоричен е Иванов.


Брюксел. Председателят на парламента Цвета Караянчева откри изложба в ЕП,

Брюксел. Председателят на парламента Цвета Караянчева откри изложба в ЕП, ...

......... в Северна и Южна България. В пътуващата изложба са представени исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.


София. Обявяването на Поканата и реализацията на настоящата информационна кампания

София. Обявяването на Поканата и реализацията на настоящата информационна кампания ...

......... пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните донори и страните бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които култура, гражданско общество, добро управление, основни пра