бТВ
В момента се извършва претърсване в офиса на фирмата. Това

бТВ В момента се извършва претърсване в офиса на фирмата. Това ...

......... 3 дни преди изтичането на базите данни на НАП в публичното пространство Кристиян Бойков е разполагал с тях“, поясни той. Цацаров каза още, че Бойков е автор на имейлите, които са изпратени по медиите. "Търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги намерим за съпричастност на други лица“, заяви той.


София. Нови 10 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния

София. Нови 10 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния ...

......... – ИПП България – Турция 2014-2020, насочена към укрепване на капацитета на капацитета за трансгранично сътрудничество, обхваща областите Бургас, Ямбол и Хасково за територията на Република България и провинциите Одрин и Къркларели на територията на Република Турция. Общият размер на средствата в настоящия програмен период е почти 30 млн. евро.


Увеличението на заплатите може да стане с приемане на тригодишна

Увеличението на заплатите може да стане с приемане на тригодишна ...

......... на медсестрите, които  в момента са около 750-800 лева, може да стане на две стъпки - веднъж през есента и втори път от 1 януари догодина. От КНСБ настояват и за увеличаване със 100 лева на заплатите в сферата на културата във Варна. Искането им е това да стане до края на годината.


Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на ...

......... на Република България в Република Северна Македония. По време на посещението бе проведена и среща с делегацията на Република Северна Македония, водена от Оливер Спасовски – заместник министър-председател и министър на вътрешните работи. В нея бяха включени държавният секретар Магдалена Несторовска, Сашо Тасевски – директор на Бюрото по обществена сигурност.  


bTV
Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group,

bTV Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, ...

......... открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.Според прокуратурата няма съмнение, че Бойков е извършил кибератаката, ала освен това е възможно и други лица да бъдат обвинени.


Охрид. Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър

Охрид. Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър ...

......... на Република България в Република Северна Македония. По време на посещението бе проведена и среща с делегацията на Република Северна Македония, водена от Оливер Спасовски – заместник министър-председател и министър на вътрешните работи. В нея бяха включени държавният секретар Магдалена Несторовска, Сашо Тасевски – директор на Бюрото по обществена сигурност.Премиерът Бойко Борисов поздрави Борис Джонсън по повод избирането му

Премиерът Бойко Борисов поздрави Борис Джонсън по повод избирането му ...

......... Обединеното кралство имат вековни традиции и тази година отбелязваме 140-годишен юбилей от тяхното установяване. "Уверен съм, че независимо от предизвикателствата, ще съхраним и развиваме успешното сътрудничество в  интерес на нашите народи и като принос за по-сигурна и просперираща Европа“, отбелязва още министър-председателят Бойко Борисов в поздравлението си до Борис Джонсън.


Бойко Борисов, научи “24 часа

Бойко Борисов, научи “24 часа". В момента ГЕРБ имат 21 от ...

......... за общински съветници. От централата очакват по три номинации от всяка община, за да утвърдят коя от тях е най-достойната, казват запознати. И докато в столицата почти всички районни кметове ще получат доверието на централата за нов мандат, това съвсем не е сигурно за тези във втория по големина град.


Загреб. Във време на непредвидими предизвикателства България и Хърватия ще

Загреб. Във време на непредвидими предизвикателства България и Хърватия ще ...

......... развитие на двустранното партньорство в областта на сигурността и отбраната, присъединяването на България и Хърватия към Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. По-късно днес държавният глава ще разговаря с представители на българската общност в страната. Утре българският президент ще посети 93-а военно-въздушна база „Земуник“ в град Задар.


София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди

София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди ...

......... фалшивите новини и тази тема ще продължи да бъде във фокуса на вниманието на европейските страни. От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров предложи експертно участие на прокурори във връзка с изменения в чл. 278 б в Наказателния кодекс с оглед предизвикателствата при разследването на престъпленията, свързани с културните ценности.


Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за ратифициране

Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за ратифициране ...

......... (MIDS JTRS) (5) and related support and equipment), приет от 44-то Народно събрание на 19 юли 2019 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Поради голямата обществена значимост на този въпрос президентът ще направи изявление след държавното си посещение в Хърватия на 24 юли в 18.00 часа на "Дондуков“ 2.БГНЕС
Борис Джонсън спечели надпреварата за лидерския пост на Консервативната партия

БГНЕС Борис Джонсън спечели надпреварата за лидерския пост на Консервативната партия ...

......... БГНЕС Борис Джонсън спечели надпреварата за лидерския пост на Консервативната партия на Великобритания и ще бъде следващият премиер, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Общо 160 хил. членове на партията гласуваха. Джонсън получи подкрепата на 92,153 от тях. Втори остана външният министър на страната Джереми Хънт с 46,656 гласа.


София. Да се подобрят знанията и уменията на служителите от

София. Да се подобрят знанията и уменията на служителите от ...

......... „Добро управление“. В него са предвидени четири дейности за провеждане на обучение на 164 служители за работа със системата за ранно предупреждаване и за ползване на информацията от Геоинформационния портал на Центъра за космически наблюдение, както и за работа със специализираните софтуери, свързани с наблюдение и прогнозиране на опасни явления.


Пресслужбата на Варненския апелативен съд припомня, че в началото на

Пресслужбата на Варненския апелативен съд припомня, че в началото на ...

......... от двамата обвиняеми може да се укрие, за да избегне правосъдие или да извърши престъпление като се опита да повлияе върху свидетели на разследването.Определенията, с които Апелативен съд – Варна потвърди първоначалния арест на Юлиян и на Сергей М., разследвани за придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества  са окончателни.


ИлюстрацияНа 11 юли миналата година Антонио управлявал автомобил, собственост на

ИлюстрацияНа 11 юли миналата година Антонио управлявал автомобил, собственост на ...

......... Към момента на извършване на трите престъпления, Антонио се счита за неосъждан, тъй като е бил реабилитиран през 2012 г., а по друго наказателно дело е бил освободен от наказателна отговорност по член 78а от НК. Предстои делото срещу 24-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


София. Да убиеш Вапцаров, означава да убиеш вярата в доброто

София. Да убиеш Вапцаров, означава да убиеш вярата в доброто ...

......... отдалечат младите хора от идеите му. „Не успяха, защото неговата вяра е много по-силна. За да убиеш Вапцаров, означава да убиеш вярата в доброто и в човечността. Поклон пред тази светла личност. Никога изтрелите, забравата и палачите не могат да бъдат по-силни от героите“, завърши словото си Йотова. Деница КИТАНОВАФейсбук
По повод изявления пред медии на обвиняемия Кристиян Бойков и

Фейсбук По повод изявления пред медии на обвиняемия Кристиян Бойков и ...

......... За разследването на този етап няма съмнение, че Кристиян Бойков е автор и разпространител на писмото до медиите, чийто автор се представя за “анонимен руски хакер". Продължава работата по декриптиране на иззетите веществени доказателства. Предстоят действия по разследването, свързани и с възможното ангажиране на наказателната отговорност и на други лица.


Поради запалил се в движение лек автомобил с газова уредба

Поради запалил се в движение лек автомобил с газова уредба ...

......... в една лента.Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Шест електронни услуги, които НАП предоставя, ще бъдат спрени. Сред

Шест електронни услуги, които НАП предоставя, ще бъдат спрени. Сред ...

......... Комисията за защита на личните данни е била насочена нова хакерска атака от тази сутрин. Опитът да се достигне до системите на комисията е бил през безжичната мрежа.Според председателя на комисията Венцислав Караджов най-вероятно "злосторникът" е спрял на паркинга. По думите на Караджов, някой се опитва да компрометира работата им.


> Борис ДжонсънВсички очакват да бъде обявено името на Борис

> Борис ДжонсънВсички очакват да бъде обявено името на Борис ...

......... министър Джереми Хънт.В четвъртък победителят ще замести Тереза Мей на премиерския пост. Няколко от министрите в правителството на Мей вече заявиха, че ще подадат оставка, преди да бъдат уволнени от Джонсън. Те не са съгласни с позицията му, че Brexit трябва да се случи, дори да няма сделка с Европейския съюз.


Отчитайки случващото се в сектора и голямата международна конкуренция, за

Отчитайки случващото се в сектора и голямата международна конкуренция, за ...

......... и открои значението на СПА туризма това да се случи.  По-рано вчера министър Ангелкова се срещна с ръководители и членове на Съюза на хотелиерите-кк Златни пясъци и на Съюза на собствениците за развитие на кк  Златни пясъци.  В програмата й са включени също срещи за туристическите  пазари Германия и Русия.


61-годишният Мустафа Х. бе осъден днес от Търговищкия окръжен съд

61-годишният Мустафа Х. бе осъден днес от Търговищкия окръжен съд ...

......... регистрирани и нерегистрирани търговци. Деянието е извършено с потвърждаване на неистини в подаваните пред НАП справки-декларации. С престъпната си дейност Мустафа причинил на държавата щети в размер на 96 939 лева, които не са възстановени. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.


От 1 юли до момента служители на приходната агенция в

От 1 юли до момента служители на приходната агенция в ...

......... От приходната агенция смятат, че това се налага, тъй като се отделя голям ресурс за проверки именно на тези обекти. Според Валери Семонов до такава мярка не би следвало да се прибягва, но предстои да бъде променен режима за поставянето на преместваемите обекти, като контролът ще бъде поверен вече на РДНСК.


Хелзинки. Настояваме за запазване на ролята и мястото на традиционните

Хелзинки. Настояваме за запазване на ролята и мястото на традиционните ...

......... каза тя. Заместник-председателят на КЕВКЕФ отбеляза, че преминаването към климатично неутрално общество е свързано със значителни финансови ресурси. „Затова е важно европейските политики максимално да отчитат принципа за солидарност при постигане на общите цели на ЕС и да има справедливо разпределение на разходите и ползите от този преход“, подчерта Василева.


Бат. С пет сребърни и един бронзов медал се завръща

Бат. С пет сребърни и един бронзов медал се завръща ...

......... 112 страни решаваха по 6 задачи. В отборното класиране България е в световния топ 20, заемайки 19-то място със 152 точки. Българските ученици запазиха и лидерските си позиции в рамките на ЕС, където са четвърти. Отборът се завръща в 22.45 ч. на 22 юли с редовен полет от Лондон (Хийтроу).


> Илюстрация15-годишният подсъдим беше признат за виновен, че на 14

> Илюстрация15-годишният подсъдим беше признат за виновен, че на 14 ...

......... прояви на малолетни и непълнолетни, включително и настаняване във възпитателен интернат. За извършената кражба и след редуциране с 1/3 на определеното наказание, съдът наложи на непълнолетния наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Париж. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и

Париж. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и ...

......... (намаление с 5 000). В резултат на сътрудничеството на Италия с либийските власти и новата политика на страната да не допуска в Италия спасени мигранти, пристиганията там са едва 2800 (спрямо 16500 през същия период на 2018 г.). В Централното Средиземноморие увеличение регистрира само Малта с 1200 случая (спрямо 235).


> ИлюстрацияНа 12 април тази година след полунощ Добрин, който

> ИлюстрацияНа 12 април тази година след полунощ Добрин, който ...

......... 73,50 лева, и мобилния телефон запазил за себе си. Общата стойност на отнетото със сила от възрастната пациентка е 164 лева. Подсъдимият е осъждан многократно и ефективно за престъпления от общ характер. Преведен е в затвора, където ще чака произнасянето на Варненския окръжен съд за извършения грабеж, представляващ опасен рецидив. 


БГНЕС
Цялата прокурорска колегия издигна кандидатурата на Иван Гешев за нов

БГНЕС Цялата прокурорска колегия издигна кандидатурата на Иван Гешев за нов ...

......... Гешев обяви, че няма да участва в процедурата.  До 29 юли трябва да станат ясни имената на претендентите за поста, съобщава bTV. Предложения могат да се правят от най-малко трима членове на прокурорската колегия, както и от министъра на правосъдието. Наследникът на Сотир Цацаров ще бъде избран на 24 октомври.


Поморие. Към настоящия момент по Програмата за морско дело и

Поморие. Към настоящия момент по Програмата за морско дело и ...

......... Информационната кампания ще продължи в Царево. Събитието ще се проведе на 23 юли 2019 г. от 13.00 часа в залата на Общинския съвет, читалище „Георги Кондолов“. В Стара Загора ще се проведе следващата среща. Тя ще се състои на 30 юли от 13.00 часа в залата на хотел „Мериан Палас“.


Служители на МВР поемат изцяло контрола върху шума в заведенията

Служители на МВР поемат изцяло контрола върху шума в заведенията ...

......... отдалечеността на последното от центъра на Варна, срещу шума от него се жалвали живеещи в близост до басейн "Приморски". От РЗИ допълниха в отчета си, че тази година пробите от началото на сезона показали, че състоянието на морската вода по варненските плажове е добро и няма повод за притеснения сред плажуващите.


Делата за 22 престъпления са били прекратени, за 59 са

Делата за 22 престъпления са били прекратени, за 59 са ...

......... на лишените от свобода за срок до 6 месеца (55.1%) и от 6 месеца до 1 година - 22.4% от всички осъдени на лишаване от свобода. Наказанието пробация е наложено на 162 лица (13.1% от всички осъдени), глоба - на 88 лица (7.1%), а обществено порицание - на 2 лица.


Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния съвет по туризъм,

Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния съвет по туризъм, ...

......... и на туристически сдружения и националните курорти. В съвета участват също работодателски организации, членове на Националното сдружение на общините в Република България и национално представените сдружения на потребителите в страната. Заседанието на съвета ще се проведе на 22 юли (понеделник) от 14 часа в хотел РИУ Астория, к.к. Златни пясъци.


През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще ...

......... облачност, по-значителна над източните райони, където, на отделни места е възможно слабо и за кратко да превали. Там и вятърът ще остане слаб до умерен, от север-североизток. Повишението на температурите ще продължи. В неделя вероятността за валежи е малка. Ще бъде горещо, максималните температури ще достигат на места до 35°-37°.


Корозирали парапети и изронена настилка излагат на риск жителите и

Корозирали парапети и изронена настилка излагат на риск жителите и ...

......... настилката - също. Вълноломът е построен през 1906 г. и заради метеорологичните условия има нужда от поддръжка", коментира Димитър Николов от ДП "Пристанищна инфраструктура" за Нова тв. Срок за започване на ремонта няма. Достъпът на туристи няма да бъде спрян, защото това би предизвикало недоволство сред хората, казват отговорните институции.


Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни ...

......... 1-2 бала.На 21.07.2019 слънцето ще изгрее в 06:07 часа и ще залезе в 20:59 часа. Продължителност на деня 14:52 часа. На 21.07.2019 луната ще изгрее в 23:39 часа и ще залезе в 10:14 часа. Осветеност на диска в 0h UT 85 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.


Рим е обявено максимално равнище на терористична заплаха, след като

Рим е обявено максимално равнище на терористична заплаха, след като ...

......... акт тунизиецът Анис Амри, който впоследствие бе убит от полицията в Милано.Полицейското управление на Рим е предало на всичките патрули изображения с външността на сириеца.Името му остава неуточнено, защото се смята, че има три различни страници във Фейсбук. При откриването му полицията трябва да съобщи на отдела за специални операции.


БНТ
Граничните пунктове на страната ни са затворени заради срив в

БНТ Граничните пунктове на страната ни са затворени заради срив в ...

......... пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв). Изисква се още оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител.С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.


Премиерът Бойко Борисов потвърди пред

Премиерът Бойко Борисов потвърди пред "24 часа", че България ще ...

......... дори обвиниха Борисов, че е гласувал срещу нея и в подкрепа на френския кандидат Жан-Франсоа Банер. В последните седмици французинът се отказа от поста европейски главен прокурор.България е изчаквала общо решение на ЕНП кой да е фаворитът на десните за поста и заради това не е обявявала гласно своя фаворит.


Кърджали. Пожарните служби в страната са в пълна готовност за

Кърджали. Пожарните служби в страната са в пълна готовност за ...

......... допълни, че кадровият дефицит е преодолян. Главен комисар Николай Николов уточни, че са назначени с конкурс 79 нови служители и на практика е постигнато пълно кадрово обезпечаване на пожарните служби в страната. Той каза още, че е наложително създаването на доброволни формирования в общините, в които няма такива. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Смолян. Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е

Смолян. Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е ...

......... на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова и народни представители. Над 3500 изпълнители от всички фолклорни области в страната пеят, танцуват и свирят на четири сцени на Роженските поляни в трите дни на събора. Изложения на продукти от български ферми, занаятчийски произведения, етнографски и музейни изложби са включени в програмата.


Приложението, чрез което ще можем да проверим дали наши данни

Приложението, чрез което ще можем да проверим дали наши данни ...

......... плащания на данъци и осигурителни задължения през Български пощи АД; Данни за поискан и възстановен ДДС, платен в чужбина; Данни от международния обмен на данъчна информация за български местни лица;Служебни данни, получени от други институции в НАП, като Агенция Митници, Агенция по заетостта, Агенция за социално подпомагане, НЗОК, и други.


София. Министърът на културата Боил Банов се срещна с генералния

София. Министърът на културата Боил Банов се срещна с генералния ...

......... право, което произтича от Конвенцията на ЮНЕСКО за средствата за забрана и предотвратяване на незаконния внос, износ и прехвърляне на собственост върху културни ценности от 1970 г., по която България е страна, но и на частното, като се разширяват възможностите за публично-частно партньорство в процеса на опазване на историческото наследство.


Варна. Правителството на Бойко Борисов е можело да купи повече

Варна. Правителството на Бойко Борисов е можело да купи повече ...

......... учения дават възможност на военните сили в страната да подобряват бойната си готовност и възможността да се справят с мигрантски атаки и навлизането на трафиканти. Министър-председателят добави, че досега правителството му не е сгрешило с назначенията в армията, визирайки и назначението на контраадмирал Владимир Михайлов за командващ на Военноморските сили.


За периода 12.07.2019г. – 18.07.2019г. регистрираната в РЗИ - Варна

За периода 12.07.2019г. – 18.07.2019г. регистрираната в РЗИ - Варна ...

......... лица. Проведени са 27 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 6 лица. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 15 лица. Има регистрирани 26 случая на ухапани от кърлежи. Извършени са 33 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).


София. Считам, че трябва да продължим и занапред в този

София. Считам, че трябва да продължим и занапред в този ...

......... на прозрачността в комуникацията и във всички действия на служителите в Държавен фонд „Земеделие“, обясни той. „Подобен тип акции внасят стрес в системата, но това от друга страна показва, че има неща, които могат да бъдат променени. Мотото ми на този етап ще бъде: „Спокойствие и прозрачност“, каза още той.


Бойко Борисов коментира днес във Варна случая с арестувания за

Бойко Борисов коментира днес във Варна случая с арестувания за ...

......... оневинят. Експертите си говорят на техен език и не бих искал да се вкарвам в него. Щом е невинен нека отвори машините, да покаже сърварите на колегите, да му се извинят и да се приключва!"Какво още каза Бойко Борисов вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Специализираният наказателен съд пусна под гаранция петима от задържаните служители

Специализираният наказателен съд пусна под гаранция петима от задържаните служители ...

......... задържаните служители на Държавен фонд "Земеделие", предаде БГНЕС. В петък на двама от обвинените служители са наложени парични гаранции от по 6000 лева.Решението на Специализирания съд е окончателно. Вчера на трима от обвинените по делото бяха наложени гаранции съответно от 26 000 лв, 10 000 лв. и 7 000 лв."Ще увеличим заплатите с 10%, вие си ги делете на ...

......... юли 2019 г., е организиран от СФСМВР и ССЗБ и е подкрепен от КТ "Подкрепа“, Български лекарски съюз и Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.Основните искания на протестиращите бе да се актуализира размерът на допълнителното заплащане за нощен труд и да стане определен процент от социално измерим променлив критерий.


Директорът на Фонд

Директорът на Фонд "Земеделие" Живко Живков е депозирал своята оставка. ...

......... важния държавен пост. Рокадата идва дни след като в ДФ "Земеделие" бе проведена специализирана операция на Прокуратурата. Тогава стана ясно, че основен предмет на действията на магистратите са договори, които са били сключвани по времето на предишния директор на Фонда Румен Порожанов, който след това бе и министър на земеделието.


Varna24.bg Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата

Varna24.bg Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата ...

......... хидромоторни помпи, 22 броя спасителни автомобили, 47 броя инженерна техника. Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Варна. Присъствието на руските кораби в Черно море по време

Варна. Присъствието на руските кораби в Черно море по време ...

......... коментира, че е съвсем нормално присъствието на руски кораби по време на учението. "Споделяме общо море, както ние, така и те имат право да се възползват от морската среда. Това, че те присъстват близо до нас не ни пречи да си изпълним задълженията, както е необходимо" коментира той. Диана СТОЕВА


За максимално удобство на всички пътуващи, разписанието на БДЖ вече

За максимално удобство на всички пътуващи, разписанието на БДЖ вече ...

......... крайна точка, обект или гара.Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата.


Фейсбук
Премиерът Бойко Борисов започна инспекция по морето. Той се качи

Фейсбук Премиерът Бойко Борисов започна инспекция по морето. Той се качи ...

......... Има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника", отбеляза министър-председателят Бойко Борисов във Варна, отбеляза репортер на Varna24.bg.В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили от различни държави.


Смолян. Мисията на Роженския събор е да ни напомня, че

Смолян. Мисията на Роженския събор е да ни напомня, че ...

......... един светилник, който отнася със себе си не само мъдростта на старците, но и надеждите ни за още неродените“, посочи президентът Румен Радев. Той пожела на всички участници, организатори и гости да запомнят това събитие като празник на българската родова памет и като жив извор на българското единство. Нели ГЕРГЬОВСКА


Смолян. Под звуците на родопски чанове президентът Румен Радев откри

Смолян. Под звуците на родопски чанове президентът Румен Радев откри ...

......... За пръв път ще участват и фолклорни групи на бесарабски българи от Украйна. С различни прояви, изложби, музейни експозиции и атракции съборът в Рожен ще представи народната ни музика, обичаи, обредност, фолклор, танци и носии. Организатори са община Смолян, община Чепеларе и сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“. Нели ГЕРГЬОВСКА


София. „С активни хора като Вас България не е страничен

София. „С активни хора като Вас България не е страничен ...

......... българските граждани в чужбина и посочи, че в лицето на президентската институция имат верни съюзници в решаването на техните проблеми. „Вие и нашите сънародници сте посланиците на България по света. А всяка задгранична мисия е визитна картичка на страната ни и трябва да изглежда достойно и красиво“, подчерта Илияна Йотова


Рим. България и Италия ще работят за засилване на музейния

Рим. България и Италия ще работят за засилване на музейния ...

......... и среща с генералния секретар на Международния институт за унифициране на частното право (УНИДРОА) проф. Игнацио Тирадо. На нея ще бъде потвърдено желанието на България да стане страна по Конвенцията на Международния институт относно връщането на откраднати или незаконно изнесени културни ценности и ще бъде обсъдено бъдещото сътрудничество с организацията.


Варна. Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в

Варна. Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в ...

......... кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации. Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни.


След скандалите с цената на промишления ток сменят ръководството на

След скандалите с цената на промишления ток сменят ръководството на ...

......... е най-скъпият в целия ЕС. Бизнесът настоя държавата да се намеси, а енергийният министър разпореди проверки на КЕВР и КЗК.Другите двама освободени от БЕХ са Петьо Иванов и Живко Динчев.Назначен е нов директорски съвет, който се оглавява от Жаклен Коен, който е председател на съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй".


Във Варна днес гостува и председателят на Народното събрание Цвета

Във Варна днес гостува и председателят на Народното събрание Цвета ...

......... асиметрични атаки от малка бързоходна лодка"(FIAC)."Отразяване на атаката на въздушен противник (ПВО на кораба)"."Артилерийска стрелба по въздушна цел"."Стрелба с преносим зенитно-ракетен комплекс от два бойни поста по една въздушна цел"."Артилерийска стрелба от вертолет по морска цел"."Бординг на кораб представляващ особен интерес"."Отдаване на чест при среща на военни кораби на море".


Варна. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на националното

Варна. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на националното ...

......... държавни организации, институции и ведомства към 4 министерства, местни органи на управлението, неправителствени организации и други. Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействие между Военноморските сили на участващите страни чрез отработване на различни епизоди. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Най-вероятно ще се окаже, че не е той. Не вярвам,

Най-вероятно ще се окаже, че не е той. Не вярвам, ...

......... търгуват с тях. При положение, че ги качват някъде безплатно, за мен лично е интересно, кой има изгода от цялото това нещо, защо се случва сега?", заяви Желев. "Буквално си е сценарий за филм".По думите му освен ЕГН-та и имена на хора, в изтеклите файлове има "страшно много критична информация".


Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до японския премиер Шиндзо

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до японския премиер Шиндзо ...

......... причинил многобройни човешки жертви. Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата и близките на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите. "Уверявам Ви в съпричастността ни към мъката и страданието на засегнатите от трагедията в този труден момент“, отбелязва още българският министър-председател в съболезнователната телеграма до японския премиер Шиндзо Абе.


Седем години след кървавия атентат на бургаското летището в

Седем години след кървавия атентат на бургаското летището в "Сарафово" ...

......... и българинът Мустафа Кьосов - шофьор на автобуса. Самият атентатор бе седмият загинал. Ранени бяха 35 души.Самоличността на атентатора бе установена по-късно след ДНК експертиза. Хасан Ел Хадж Хасан и Мелиад Фара са привлечени задочно в наказателния процес и са обвинени като помагачи на самовзривилия се Мохамед Хасан ел Хюсейни.


Фейсбук

Фейсбук "Кристиян е невинен. Докато не влезе присъда в сила, той ...

......... за киберсигурност, където работи 20-годишният Кристиян заяви, че Кристиян със сигурност ще се върне на работа при тях. "Не мога единствено да кажа кога. Засега сме щастливи, че сме заедно и че не е в ареста. Никой от нас не чувства справедливо това, той да бъде обвинен", каза още той.


Фейсбук
Вчера Софийска градска прокуратура взе мярка за неотклонение

Фейсбук Вчера Софийска градска прокуратура взе мярка за неотклонение "Подписка“ спрямо ...

......... от НК/ лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5000 лева/, както и задължителното прилагате на института на освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по реда на чл. 78А от НК.К.Б. е освободен от следствения арест в изпълнение на разпореждането на СГП.Разследването по делото продължава.


София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с управителния

София. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с управителния ...

......... становището, че диалогът между Министерството на правосъдието и организацията ще продължи в дух на приемственост и конструктивност. На двучасовата среща бе възприет и подходът за продължаване на работата върху консенсусни варианти за разрешаване на поставени проблеми в системата, които водят до неравнопоставеност и демотивиране на служители в Главна дирекция „Охрана“.


Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите

Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите ...

......... при реализацията и/или конфигурацията им.В Агенцията се извършва и одит на уязвимостите на публични и вътрешни ресурси, въпроси, свързани с аутентикацията, управление на идентификацията, ограничения и управление на достъпа, криптография, дизайна на системите и др.В зависимост от откритите проблеми и предложените решения, ще бъдат разработени процедури за коригиращи действия.