От инспекцията по труда напомнят на работещите, че не могат

От инспекцията по труда напомнят на работещите, че не могат ...

......... след напускане на работните места, най-често поради факта, че работодателят не е изплатил последното възнаграждение. Други често подавани сигнали, свързани с нарушения в рамките на сезонната заетост, са за неизплатени суми, договорени устно, за размера на които събирането на безспорни доказателства е силно затруднено поради липсата на официална документация за плащанията.


БГНЕС

БГНЕС "Не знам дали протестите ще увеличат избирателната активност, но със ...

......... Очакват в България същия подреден свят. Няма как да стане за една държава, която само преди 30 години излезе като най-бедната от социалистическия лагер", коментира министърът.  "Има справедливи искания, има и искания, които целят създаването на хаос, има и неадресирани искания. Всяко едно от тях заслужава внимание", смята Росен Желязков.


Правителството вдига заплатите на администрацията в 28 държавни институции с

Правителството вдига заплатите на администрацията в 28 държавни институции с ...

......... наредбата.Обществени консултации ще са с продължителност 14 дни. Съкратеният срок е обусловен от необходимостта положителните въздействия от нормативната намеса да бъдат постигнати по най-бързия начин.От формуляра за частична предварителна оценка на въздействието, както и от доклада за приемане на наредбата, не става ясно колко ще струва на бюджета това увеличение.


Coфийcкaтa грaдcкa прoкурaтурaтa зaпoчнa рaзcлeдвaнe нa вcички aудиoзaпиcи и cнимки,

Coфийcкaтa грaдcкa прoкурaтурaтa зaпoчнa рaзcлeдвaнe нa вcички aудиoзaпиcи и cнимки, ...

......... влияниe, извършвaнo върху дeйcтвиятa нa НAП, aкo cи cпoмнятe зaпиca oт Бaнкя, cтaвaшe думa зa кaриeрни рeшeния кoй щe cпeчeли, щe cтaнe aпeлaтивeн прoкурoр нa Coфия. Тoвa e вce eднo някoй дa e нaпрaвил грaбeж, a ти дa прoвeриш кoй e зaбрaвил oтвoрeн прoзoрeцa", cмятa Ивaнoв.Зaceгa кoмeнтaр oт прeмиeрa нямa.


Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR

Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR ...

......... задължително вече и на откритите пространства на корабите - палубите. Морските и въздушните връзки на Гърция с Турция, Албания и Република Северна Македония ще останат прекратени до 15 август.От посолството ни в Атина обръщат внимание, че в момента в Гърция се извършват масирани проверки за спазване на всички ограничителни мерки.


БГНЕС
Висока вероятност от политическа криза преди редовните избори. Това прогнозира

БГНЕС Висока вероятност от политическа криза преди редовните избори. Това прогнозира ...

......... в Министерството на здравеопазването по повод справянето с кризата."Аз съм критичен срещу цялото правителство, срещу Националния оперативен щаб“.По думите му главният санитарен здравен инспектор и заместник-председател на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев трябва да си подаде оставката, след като казва, че не знае как страната ни ще посрещне следващата вълна от коронавируса.БНР
От началото на годината 44-ото Народно събрание е приело 72

БНР От началото на годината 44-ото Народно събрание е приело 72 ...

......... са отправили 60 въпроса и 1 питане; от ПГ на ПП ГЕРБ – 40 въпроса и 1 питане; от ПГ "Обединени патриоти" – 20 въпроса и 1 питане; от ПГ на ДПС – 18 въпроса. Депутатите, нечленуващи в парламентарни групи, са внесли 13 въпроса и 1 питане, пише още "БГНЕС".


Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Германия

Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Германия ...

......... бил в Белослав. Съдебният състав на Окръжен съд – Варна прецени, че следва да признае изпълнението на наложената финансова санкция, тъй като не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже на германските власти. Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.         


"Ще ви подкрепим с 56,5 милиона лева, имаме такъв инструмент, ...

......... настоятелно да търсят национално съгласие как да преодолеем зимата, приказват", каза министър-председателят. По време на срещата животновъдите изразиха удовлетворение от бързото изплащане на средства от "Фонд Земеделие" въпреки трудностите, породени от кризата с COVID-19. Премиерът Борисов отбеляза, че правителството ще продължи да работи в подкрепа на всички браншове в сектора.


Заради опашките от граждани, подменящи лични документи, паспортните служби във

Заради опашките от граждани, подменящи лични документи, паспортните служби във ...

......... работят с удължено работно време. През делничните дни работното време ще бъде от 8:30 ч. до 18:30 ч. По график ще работят и няколко РУ в събота до 14:30 ч.Това стана ясно на брифинг на Дирекция "Български документи за самоличност". Документите могат да бъдат сменени във всяко едно Районно управление.


Народният представител от ГЕРБ Владимир Вълев проведе приемен ден във

Народният представител от ГЕРБ Владимир Вълев проведе приемен ден във ...

......... земеделие, озеленяване, аварийни дейности с елзахранването в малки населени места и др., която иска да патентова в България. Възрастният мъж е подал заявление и поиска съдействие от Владимир Вълев за по-бърза комуникация с патентното ведомство.Приемната се проведе при спазване на задължителните епидемични мерки във връзка с извънредното положение заради COVID-19.Varna24.bg

Varna24.bg "По време на проведенарта в петък в Бургас полицейска ...

......... даден от прокурор Иван Кирков - административен ръководител на РП - Бургас и комисар Емил Павлов - зам. - директор на ОД на МВР – Бургас. Поводът за него е обявяване на резултатите от проведената в петък в Бургас специализирана полицейска операция. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите за август

Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите за август ...

......... помощ на лицата с такива експертни решения ще продължат да се изплащат през август 2020 г. и до 30 ноември 2020 г. включително. При постъпване в териториалното поделение на НОИ, което изплаща пенсията, на ново експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК след извършено преосвидетелстване, то подлежи на изпълнение от компетентните пенсионни органи.


Стоян Пасев. Както медията ни съобщи, по данни на РЗИ-Варна други

Стоян Пасев. Както медията ни съобщи, по данни на РЗИ-Варна други ...

......... още, че е отворено инфекциозно отделение и към болницата в Добрич, така че пациентите от там, които до сега бяха приемани и лекувани от коронавирус във Варна, ще бъдат настанявани там.Очаква се по-късно днес на брифинг да бъдат дадени повече подробности за ситуацията с разпространението на заразата в морската столица.


> ИлюстрацияЕто и официалната информация на здравната инспекция във Варна

> ИлюстрацияЕто и официалната информация на здравната инспекция във Варна ...

......... COVID-19 в информационната система достигнаха 791. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна са 43 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 560 лица, излекувани са 179 лица.Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.


Продължават действията по разследването в сградата на

Продължават действията по разследването в сградата на "Нове Интернал“ ЕООД ...

......... обвиняемия Васил Божков по реда на Закона за културното наследство общо 212 артефакта.   Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.Във връзка с множеството запитвания от медии и с оглед

Във връзка с множеството запитвания от медии и с оглед ...

......... на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.   След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи.   Софийска градска прокуратура ще продължи да информира българската общественост за хода на досъдебното производство.


Световната здравна организация (СЗО) призова страните да се откажат от

Световната здравна организация (СЗО) призова страните да се откажат от ...

......... предотвратят предаването на болестта и да спасят човешки животи“, каза епидемиологът, визирайки мерки като проследяване на контакти, мащабно тестване, оборудване на медицински заведения, физическо дистанциране и носенето на маски. В същото време в интервюто за британския The Daily Telegraph Керхов подчерта, че всички тези мерки трябва да се използват заедно.


Процентът на положителните сред изследваните стационира грубо на около 5,

Процентът на положителните сред изследваните стационира грубо на около 5, ...

......... децата да учат дистанционно, няма как то на 100% да даде същите резултати, както нормалното обучение. Честно казано, ако продължи разпространението на вируса с такива темпове, дали ще бъдат на училище или извън училище, особено за по-големите класове, контактите са налице и разпространението ще продължи“, коментира главният санитарен здравен инспектор.


Не само, че подобно блокиране на пътища създава неудобство, но

Не само, че подобно блокиране на пътища създава неудобство, но ...

......... жертви, която стана на АМ "Тракия“ през миналия месец, Терзийски посочи, че не може да твърди категорично кой носи вина за инцидента."Според експертите, ако мантинелата на място беше нова, най-вероятно биха били ограничени част от последствията от тежката катастрофа. Мантинелата на мястото на инцидента е сложена през 1997 г.", коментира Георги Терзийски.


За периода 24.07.2020г. – 30.07.2020г. регистрираната в РЗИ - Варна

За периода 24.07.2020г. – 30.07.2020г. регистрираната в РЗИ - Варна ...

......... пристанище Варна – 24. Брой екипаж на кораби- 393. Брой връчени предписания за поставяне под карантина на членове на екипажи, пристигнали от страни с епидемично разпространение на COVID–19 – 16. Брой декларации- 28. Проведени инспекции за издаване на сертификати за освобождаване от здравен контрол – 4. Няма наложени административни санкции.


ИлюстрацияПо информация на

ИлюстрацияПо информация на "Нова ТВ" преди няколко дни Министерството на правосъдието ...

......... ИлюстрацияПо информация на "Нова ТВ" преди няколко дни Министерството на правосъдието и синдикатите отново са седнали на масата на преговорите. Предложенията на властта обаче са били отхвърлени с мотив, че са опит да се тушира напрежението, без да се реши проблемът.


В края на миналата седмица започна рехабилитацията на над 33

В края на миналата седмица започна рехабилитацията на над 33 ...

......... ДДС.Общата стойност на проекта BG16RFOP001-7.001-0030 Лот 30 "Път III-208 Дъскотна - Айтос от км 65+933 до км 82+749, с обща дължина 16,816 км, област Бургас“ е 10 070 432.20 лева. Финансирането от Европейския съюз е 2 077 881,95 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 366 685,05 лв. с ДДС. Съфинансирането със собствен принос от бенефициента - Агенция "Пътна инфраструктура“, е 7 625 865,20 лв. с ДДС.


Стоян Пасев. Той обясни:

Стоян Пасев. Той обясни:"Около 80 човека от обитателите на дома ...

......... във Варна. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Проверки ще бъдат извършени във всички специализирани институции за социални услуги и старчески домове на територията на окръжните прокуратури във Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Силистра.


Канал 3
Във връзка с инцидента с Ренета Инджова е образувано

Канал 3 Във връзка с инцидента с Ренета Инджова е образувано ...

......... че г-жа Ренета Инджова, живуща в гр. София, ж.к. "Хаджи Димитър“, е претърпяла инцидент, при който си е счупила китката на лявата ръка. От видеозаписите, установени до момента, в района на местопроизшествието не е установено лице с подаденото описание. Не са установени свидетели очевидци на деянието. Работата по случая продължава.


Утре ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност над

Утре ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност над ...

......... до слънчево. В четвъртък след обяд в отделни райони в Югозападна, а през следващите дни - на повече места в Западна България, ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. В Западна България температурите ще са малко под 30°, в Горнотракийската низина и източната част на Дунавската равнина - до 34°-36°.


Словения добави България, Румъния, Бахамските острови, Индия и пет испански

Словения добави България, Румъния, Бахамските острови, Индия и пет испански ...

......... Индия и пет испански административни единици в своя червен списък от страни, съобщава словенската агенция СТА.От тях след пристигането си словенските граждани са задължени да излязат в задължителна двуседмична карантина поради коронавируса.Испания, Белгия, Австралия, Мароко, Андора и Канада бяха премахнати от зеления списък на безопасните страни и поставени в жълтия.


1. Положителни проби за Covid-19 - 9012. Починали - 19

1. Положителни проби за Covid-19 - 9012. Починали - 19 ...

......... 11, Кърджали - 6, Кюстендил - 8, Ловеч - 2, Пазарджик - 5, Перник - 5, Плевен - 2,  Пловдив - 24, Русе - 34, Силистра - 5, Сливен - 3, Смолян - 8, София - 8, София (столица) - 29, Стара Загора - 4,Търговище - 1, Хасково - 2, Шумен - 1, Ямбол - 3.


Преди 3 години Република България и Република Северна Македония отвориха

Преди 3 години Република България и Република Северна Македония отвориха ...

......... основата на обективното тълкуване, основаващо се на автентични и основани на доказателства исторически извори. Днес пред политиците от двете страни стои задачата да проявят отговорност и да потвърдят избора, който направиха пред 3 години и като се опираме на общото ни минало да изградим нашето общо европейско и евроатлантическо бъдеще".


"Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички доброволци". Това съобщи в интервю ...

......... този месец Кремъл отрече обвиненията, че руски шпиони са проникнали в американски, канадски и британски научно-изследователски лаборатории, за да откраднат тайни за разработване на ваксини. Руски официални представители отрекоха също сведения, че членовете на политическия и бизнес елит на страната, включително руския президент Владимир Путин, са получили ранен достъп до ваксината.


"Имаме проблем с доста случаи на служители с ковид-19, затова ...

......... и да зачитаме правата и свободите на тези, които не са съпричастни към този процес, обръщам се и към жителите и гостите на столицата да не се придвижват в по-късните часове с лични автомобили, защото е възможно да попаднат в задръствания, а ако попаднат в такава ситуация, да проявят търпение".


През нощта над повечето райони в Западна България ще е

През нощта над повечето райони в Западна България ще е ...

......... на морето ще е 2-3 бала.На 02.08.2020 слънцето ще изгрее в 06:20 часа и ще залезе в 20:44 часа. Продължителност на деня 14:23 часа. На 02.08.2020 луната ще изгрее в 20:21 часа и ще залезе в 04:37 часа. Осветеност на диска в 0h UT 97 %. Фаза на луната: пълнолуние.


ОД МВР издирва самоличността на жена, открита в района на

ОД МВР издирва самоличността на жена, открита в района на ...

......... издирва самоличността на жена, открита в района на Морска гара - Бургас. Същата не е контактна и явно не е добре психически.ОД МВР Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно самоличността на жената или нейни близки, да позвънят на телефон 112 или да отидат в най-близкото поделение на МВР!


Нова тв
Бум на заразени с коронавирус в

Нова тв Бум на заразени с коронавирус в "Охранителна полиция". Основният ...

......... Нова тв Бум на заразени с коронавирус в "Охранителна полиция". Основният проблем идва от това, че полицаите се движат на групички и се возят заедно в служебните автомобили. Очаква се в следващите часове да стане ясно как ще бъдат карантинирани болните униформени, както и техните контактни лица.


19-годишното момче, което почина от коронавирус във Велико Търново, се

19-годишното момче, което почина от коронавирус във Велико Търново, се ...

......... извънредните мерки за ограничаваме на коронавируса да се включи и забрана на използването на наргилета в затворени помещения на дискотеки и ресторанти, пише "24 часа". Още през март общинският съвет в Благоевград официално настоя пред Министерство на здравеопазването да се забранят наргилетата, което до този момент не е станало официално.


> ИлюстрацияПроверките ще бъдат извършени във всички специализирани институции за

> ИлюстрацияПроверките ще бъдат извършени във всички специализирани институции за ...

......... хората, като деянието е извършено по време на пандемия, свързано със смъртни случаи. Започнато е досъдебно производство по член 355, ал. 2 от НК под надзора на Районната прокуратура във Варна. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.


Една от причините за големия брой новозаразени вероятно е свързана

Една от причините за големия брой новозаразени вероятно е свързана ...

......... че вирусът няма интерес да е много патогенен. "В природата му е, щом се разпространява лесно, да оцелеят вариантите, които лесно заразяват, без да причиняват тежко заразяване", каза проф. Хайрабедян. "Засега няма убедителни доказателства за траен имунитет към К-19. Когато човекът се зарази, антителата не остават дълго в организма", заяви той.


19-годишният младеж, починал след заразяване с COVID-19, е от Велико

19-годишният младеж, починал след заразяване с COVID-19, е от Велико ...

......... е 240. 270 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица за изминалите 24 часа. Направените PCR тестове през последното денонощие са 5582. Потвърдените у нас случаи на новия коронавирус са общо 11690. Активните случаи към момента са 4988. Излекуваните лица са 6319. 383 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус.


Специализираният наказателен съд наложи наказание

Специализираният наказателен съд наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок ...

......... ЕАД Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери - 22 775 574,35 лева. Съдът уважи гражданския иск в този размер, Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.


Парламентът излезе във ваканция до 2 септември. Денят вчера бе

Парламентът излезе във ваканция до 2 септември. Денят вчера бе ...

......... министри.Емил Димитров благодари и заяви, че за него е било чест. "Да живее, България", бяха последните думи на депутата, след което Валери Симеонов закри заседанието и удари звънеца на председателското място. В настоящата сграда депутатите работят от 28 май 1885 г. Идеята за преместването пък е на повече от 20 години.


Потвърдените у нас случаи на новия коронавирус са общо 11690.

Потвърдените у нас случаи на новия коронавирус са общо 11690. ...

......... придружаващи заболявания, жена на 50 г. със сърдечно заболяване, мъж на 79 г. със сърдечно заболяване и  хронично неврологично заболяване, мъж на 82 г. със сърдечно заболяване, мъж на 19 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания.Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.


"Общо взето тези, които са чувствителни, са възрастни хора, дамите ...

......... по-малък с 3 минути, Слънчо отива към екватора. Това не значи, че няма да превали и прегърми, но това са естествени неща, които може да се случат, което е добре за агробизнеса", каза проф. Рачев. "Очаква ни хубаво време и за море, и за планина. Няма никакъв проблем", заключи климатологът.


БНР
Новата учебна година ще стартира присъствено, но всяко училище ще

БНР Новата учебна година ще стартира присъствено, но всяко училище ще ...

......... в предаването "Събуди се" по Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев. "Ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн", обясни още министърът. Той обеща училищата да са максимално дезинфекцирани.


Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ...

......... е 23°, на 2000 метра - около 17°.Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 27° - 29°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.


През последното денонощие у нас са регистрирани 270 нови случая на заразени

През последното денонощие у нас са регистрирани 270 нови случая на заразени ...

......... 11, Кърджали - 6, Кюстендил - 8, Ловеч - 2, Пазарджик - 5, Перник - 5, Плевен - 2,  Пловдив - 24, Русе - 34, Силистра - 5, Сливен - 3, Смолян - 8, София - 8, София (столица) - 29, Стара Загора - 4,Търговище - 1, Хасково - 2, Шумен - 1, Ямбол - 3.


По информация на посолството ни в Рим италианските власти удължават

По информация на посолството ни в Рим италианските власти удължават ...

......... на 31 юли 2020 г. 14-дневната карантина важи и за граждани, преминали транзитно през България и Румъния в предходните две седмици. Не са предвидени изключения, включително при преминаване транзит на частни превозни средства.Изключения от карантината има единствено за екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби.


Гореща телефонна линия и електронен адрес към Министерството на икономиката

Гореща телефонна линия и електронен адрес към Министерството на икономиката ...

......... към министерството. "Имаме получен сигнал, който заедно с господин главния секретар сме изпратили в ДАНС за проверка. Така, че тази работа вече започна. Сега я конкретизираме и доразвиваме заедно с този имейл и с тази гореща телефонна линия, която ще бъде отворена през всеки един работен ден", обясни министър Лъчезар Борисов.


Френският здравен министър Оливие Веран заяви, че местните власти в

Френският здравен министър Оливие Веран заяви, че местните власти в ...

......... район", написа Веран в Туитър. Вчера френските здравни власти съобщиха за нови 1377 случая на заразяване с коронавируса, с което общият им брой в страната става 186 573. Седемдневният среден брой преминава прага на 1000 души за пръв път от първата половина на май, когато Франция облекчи ограничителните си мерки.


Социалният министър - Деница Сачева, разпореди спешна проверка в старческия

Социалният министър - Деница Сачева, разпореди спешна проверка в старческия ...

......... бъдат заразени с коронавирус близо 50 възрастни обитатели. Жертвите на коронавируса там вече са две. "Знаете, че до момента имаме общо 16 000 души, които са в институции. До преди 1 седмица поддържахме изключително ниски нива на заразени в домове за възрастни", каза министърът. Всички обитатели на дома са изследвани с PCR тестове.


На 10.07.1958 г. със заповед №00169 на командващия Военноморски флот

На 10.07.1958 г. със заповед №00169 на командващия Военноморски флот ...

......... и старшини  служили в дивизиона. За постигнати отлични резултати и висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения военнослужещи от дивизиона бяха наградени от командира на формированието капитан I ранг Божидар Иванов.Удостоверение за самостоятелно управление на кораб пр.1142.2 бе връчено на командирът на корвета "Бодри"  - капитан III ранг Николай Викторов.


Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова

Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ...

......... което понятието "традиционен“ туризъм трябва да бъде изпълнено с ново съдържание. Предизвикателството е огромно и с общи усилия трябва да се справим по най-бързия и успешен начин с него. Тя припомни, че правителството вече предприе редица мерки, за да подпомогне на бранша и да намали икономическите последици за сектор туризъм.


Хотелиери предложиха обектите за карантиниране на туристи в Слънчев бряг

Хотелиери предложиха обектите за карантиниране на туристи в Слънчев бряг ...

......... за сметка на държавата, каза още вицепремиерът. Тя поясни, че идеята е от бюджета да се поемат разходите както за нощувки, така и изхранването по време на принудителния престой. Министърът подчерта отново, че към момента в курортите ни няма нито един потвърден случай на турист с положителна проба за COVID-19.


Бивши и настоящи ученици отVІІ СОУ

Бивши и настоящи ученици отVІІ СОУ "Найден Геров":виж ощеНамерете бивши ...

......... миналата година по европейски проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна", обновени бяха и спортните площадки в двора на училището. Дългогодишна мечта на деца и учители обаче бе изграждане на физкултурен салон, тъй като спортните занимания през зимата се провеждат в две пригодени за целта класни стаи.


> ИлюстрацияВ единния информационен портал за COVID-19, към 00 часа

> ИлюстрацияВ единния информационен портал за COVID-19, към 00 часа ...

......... COVID-19 в информационната система достигнаха 674. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна са 42 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 466 лица, излекувани са 158 лица.Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.


Тя коментира още, че резултатите на курортите по Южното Черноморие

Тя коментира още, че резултатите на курортите по Южното Черноморие ...

......... стойност 320 милиарда долара. Това надвишава три пъти загубите, причинени от световната икономическа криза през 2009 г. Броят на туристите е намалял с 300 милиона заради наложените ограничения и практически пълното затваряне на държавите по целия свят", коментира Николова.Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


"Всички в туристическия бранш сме еднакво долу. Трябва да се ...

......... туризъм у нас с над 471 хил. посещения на нейни граждани, реализирали ръст от 24 на сто спрямо 2018-а. Сега коронавирусът ни изправя през сериозни изпитания, но мерките на правителството ще насърчат двустранния обмен на туристи", коментира министър Николова.Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас,

Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас, ...

......... лечебните заведения с 19 млн. лв. за общинските болници, които ще се раздадат по методика за неблагоприятни условия, както и с над 7 млн. лв. за инфекциозните отделения на държавните. Дейността на всички клиники ще се подпомогне от 1 август и с увеличаването на цените на клиничните пътеки с 10%.


Ново покачване на заразените с коронавирус през есента и зимата

Ново покачване на заразените с коронавирус през есента и зимата ...

......... това са новозаразени – това не е брой положителни тестове от общият направен брой тестове. На един пациент може да се направят няколко теста. Може един пациент предварително да се знае, че е положителен и да си прави втори тест", уточни заместник-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.


Работното време в делнични дни е от 9,00 до 19,00

Работното време в делнични дни е от 9,00 до 19,00 ...

......... счита за извършено, когато клиентът получи обратно потвърдително съобщение.Третият начин за плащане е в брой и се извършва в търговски обекти, които са отбелязани със стикер, на който е изписано на български и английски език "Тук можете да платите кратковременно паркиране "Синя зона". Цената е също 1 лв. на час.


Слагането в един кюп на една от слугините на статуквото

Слагането в един кюп на една от слугините на статуквото ...

......... националната идентичност и достойното поведение на България в Европа и света е една от основните идеи в концепцията на този проект, която се разглежда като част от европейските процеси, насочени към опазване на държавния, икономическия, културния и цивилизационния суверенитет на държавите от Стария континент в справедлив за всички геополитичски съюз.


В София се проведе работно съвещание под ръководството на и.ф.

В София се проведе работно съвещание под ръководството на и.ф. ...

......... Република България Иван Гешев.Обсъдени бяха приоритетите в борбата с корупцията по високите етажи на властта и организираната престъпност, както и противодействието на тероризма.Главният прокурор Иван Гешев изказа благодарност към прокурорите, следователите и служителите на Специализираната прокуратура за добрите резултати от работата им и положените усилия в интерес на българските граждани.


Министърът на земеделието на Зимбабве Перанс Шири почина от Ковид-19,

Министърът на земеделието на Зимбабве Перанс Шири почина от Ковид-19, ...

......... БТА."След като вече е потвърдено, че Шири е починал от Ковид-19, ще следваме правилата на Световната здравна организация за организирането на погребението", каза президентът Мнангагва по време на последното причастие в дома на покойния министър в Хараре.Зимбабве е регистрирало 2879 случая на коронавирус и 40 починали от заразата, отбелязва Ройтерс.


За да се ограничи броят на празнуващи по улиците, в

За да се ограничи броят на празнуващи по улиците, в ...

......... Хамбург ще действа само през предстоящите почивни дни, след което ще бъде направен анализ на резултатите от нея. Уточнява се, че това не означава забрана за пиене на алкохол изобщо, а се отнася единствено до определени локации в града, където има риск от струпване на много хора на едно място.


265 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през последното денонощие. 6639

265 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през последното денонощие. 6639 ...

......... на 61 г. със сърдечно заболяване, мъж на 66 г. със сърдечно заболяване, мъж на 80 г. със сърдечно заболяване и диабет, мъж на 70 г. със сърдечно заболяване и мъж на 60 г. с хронично неврологично и онкологично заболяване.Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.


Очакват се резултатите от изследванията на още 75 души от

Очакват се резултатите от изследванията на още 75 души от ...

......... и за персонала, защото услугата, която предлагаме е денонощна"."Ситуацията е трудна и сме се обърнали към всички институции, за да ни подкрепят с доброволци. Те ще бъдат включени при потребителите с отрицателни проби и ще работят само на тези етажи", каза Катя Петрова от дирекция "Социални дейности" в община Русе.


Архивна снимка

Архивна снимка"Контролът ще бъде засилен най-вече през уикендите. Ще следим ...

......... засилен най-вече през уикендите. Ще следим за употребата на алкохол и наркотици. Преди дни засякохме шофьор, карал с 119 км/ч. в града. Това поведение застрашава живота на хората", заяви пред "Нова ТВ" инспектор Ботьо Гиргинов от "Пътна полиция" - Пловдив. Той призова родителите да возят децата си с колани и детски столчета.


ОДМВР- Шумен издирва по молба на близките му Албен Сашев

ОДМВР- Шумен издирва по молба на близките му Албен Сашев ...

......... очи. Бил е облечен с червена тениска с къс ръкав, сиво долнище на анцуг, бил е обут с черни джапанки. Има татуировки по двете ръце. Страда от психично разстройство. Молим всички, които имат информация за местонахождението му да се обадят на телефон 112 или да съобщят в близкото полицейско управление.


Нови мерки срещу коронавируса в Северна Англия. Манчестър, Лестър и

Нови мерки срещу коронавируса в Северна Англия. Манчестър, Лестър и ...

......... не живеят в едно и също домакинство. Засега посещенията на заведения и ресторанти не са ограничени. А министърът на здравеопазването заяви, че това се налага заради неспазване на социалната дистанция. Мерките, които засягат повече от 4 милиона души, влязоха в сила в полунощ. За спазването им ще бъдат мобилизирани допълнителни полицейски части.


Премиерът Бойко Борисов поздрави мюсюлманите по случай Курбан Байрам.

Премиерът Бойко Борисов поздрави мюсюлманите по случай Курбан Байрам. "Честит Курбан Байрам ...

......... мюcюлмaни. Тoй пoдчeртaвa, чe днитe нa гoлeмия прaзник, кoитo ca cъкрoвeнo изживявaнe зa вceки вярвaщ, припoмнят cмиcълa нa духoвнoтo изрacтвaнe, чoвeшкa cъпричacтнocт и взaимнa тoлeрaнтнocт."Нeкa тeзи цeннocти прoдължaвaт дa ca зaщитa в изпитaниятa, път към личнoтo и oбщecтвeнo блaгoдeнcтвиe“, изтъквa oщe в пoздрaвитeлния cи aдрec към бългaрcкитe мюcюлмaни държaвният глaвa.


БГНЕС

БГНЕС "Всяко едно правителство трябва да бъде винаги готово да подаде ...

......... а да се построи другата", посочи той."Аз не виждам друга възможна политическа конфигурация, която да има нашите идеи. Не мога да си представя управление с БСП или ДПС. Няма как да се случи", каза евродепутатът. Той добави още, че "коментарите по отношение на съдебната власт не са работа на политици".