Американският производител на автомобилна електроника Amphenol Automotive Technology отвори фабрика

Американският производител на автомобилна електроника Amphenol Automotive Technology отвори фабрика ...

......... свързващи системи, сензори и антени за автомобилната индустрия. Тя е специализирна в производството на електронни и оптични конектори, кабелни и свързващи системи като коаксиални кабели. Компанията е основана през 1932 г., а днес има около 68 000 служители в няколко държави. Приходите на Amphenol Corporation за 2017 г. са 7.1 млрд. долара. 


JYSK България отвори 25-тия си магазин у нас и планира

JYSK България отвори 25-тия си магазин у нас и планира ...

......... има 25 обекта в 17 български града, с общо над 300 служителя. JYSK ще открие и официално своя логистичен център в Божурище през първата половина на следващата година. Базата за 100 милиона евро на JYSK в Божурище ще отвори през пролетта на 2019-а Засега е готова първата част от проекта


Министерският съвет отпусна допълнителни средства в размер до 1 349

Министерският съвет отпусна допълнителни средства в размер до 1 349 ...

......... е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. Ще се съкрати времето за пътуване между столицата и третия по големина български град. Автомагистралата ще осигурява и връзка с пристанище Варна, което е ключово за търговията с Русия, Украйна и Турция.


Производителят на Mercedes-Benz ще похарчи милиарди в поръчка за компоненти

Производителят на Mercedes-Benz ще похарчи милиарди в поръчка за компоненти ...

......... Миналата година Volkswagen заяви, че ще похарчи над €50 милиарда за батерии и електрификация на моделите си, а Audi наскоро реши да задели $14 милиарда за целта. Audi ще инвестира 14 милиарда евро в електромобилност, цифровизация и автономно шофиране до 2023 г. Бъдещето в автомобилните технологии идва по-бързо отколкото очакваме


WPP ще инвестира в увеличаването на криейтив персонал и ще

WPP ще инвестира в увеличаването на криейтив персонал и ще ...

......... компанията работят около 130 000 души. "Имаме нужда от по-семпло WPP, имаме нужда да инвестираме в бъдещето", заяви Ред пред агенцията. "WPP стана твърде тромава, има твърде много повторения в дейностите", допълни той. Акциите на WPP се покачиха рязко с 5 процента, като компанията получи пазарна оценка от £10,8 милиарда.


Сърбия се надява да започне изграждането на своя участък от

Сърбия се надява да започне изграждането на своя участък от ...

......... енергиен пакет и няма никакви юридически или икономически причини за неуспех, отбелязва Баятович. "Затова срокът от 2020 г. за завършване на строителството е реалистичен", казва той. Srbijagas в момента преговаря с редица банки относно възможностите за финансиране на проекта, което най-вероятно ще бъде извършено от обединение от търговски кредитори, посочва Баятович.Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 30 млн.

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 30 млн. ...

......... през последните 12 месеца, като сега наброява над 450 души, повечето от които са заети в научноизследователска и развойна дейност. Rimac ще използва заема и за да ускори научноизследователската си дейност и да увеличи продажбите и маркетинговите си усилия, за да даде възможност за планирано разширяване в Азия и Европа.


Чужденците вече могат да получат гражданство в Турция, купувайки къща

Чужденците вече могат да получат гражданство в Турция, купувайки къща ...

......... чужденци Португалската програма например позволява на чужденците да пребивават и да работят в страната без визи, при условие, че придобият имот на стойност най-малко 500 000 евро. Тя също така им позволява да пътуват свободно в Шенгенското пространство, да поискат да доведат семейството си и им отваря пътя към гражданството.


Пристанището в Хамбург, третото най-голямо в цяла Европа, ще използва

Пристанището в Хамбург, третото най-голямо в цяла Европа, ще използва ...

......... и вече подписа и договор за проучване, за да свърже Братислава с Брно. В най-добрия за пристанището случай, то ще може да лицензира технологията за използване и на други пристанища. Европейската база, в която ще се разработва технологията за свръхзвуковия Hyperloop Това ще е вторият такъв център на Стария континент


Популярният хотелски комплекс SPS в Пловдив ще бъде разширен с

Популярният хотелски комплекс SPS в Пловдив ще бъде разширен с ...

......... и се извършва до 20 работни дни, посочва Росица Благоева, управител на офис центъра. От екипа изтъкват, че SPS е един от малкото хотели в България, който разполага със зарядна станция за електромобили. Паркингът, закрит и открит, е със 140 паркоместа, като е подходящ и за маневриране на големи автобуси.


През пролетта на 2019 година Варна ще има нов търговски

През пролетта на 2019 година Варна ще има нов търговски ...

......... евро. "Силно вярваме в България. Смятаме, че страната ще бъде бъдещата звезда в региона на Югоизточна Европа. Благодарение на добрия растеж и ниска безработица, пред страната има много добри перспективи и мисля, че сме на правилното място в точното време", заяви Зорана Ждрале Бурлич, изпълнителен директор на Delta Real Estate.Американският производител на проводници Superior Essex откри фабрика за 30

Американският производител на проводници Superior Essex откри фабрика за 30 ...

......... в Атланта, Джорджия американска компания е най-големият световен производител на магнитни проводници и намотки, като има производства в 9 държави - САЩ, Канада, Мексико, Китай, Малайзия, Германия, Италия, Великобритания и Франция и над 3100 служители. Фирмата е дъщерно дружество на южнокорейския конгломерат LS Group, която има годишен оборот от 19 млрд. долара.


Сърбия е в пълна готовност да започне изграждането на своята

Сърбия е в пълна готовност да започне изграждането на своята ...

......... следва правилата на Третия енергиен пакет (на ЕС)", обясни Баятович, цитиран от Sputnik News. По-рано сръбският министър на външните работи Ивица Дачич заяви, че страната "разчита на Турски поток", защото проектът ще осигури постоянно снабдяване с газ и ще позволи на Сърбия да стане транзитна държава за логистиката на газа.


Германският автомобилен производител BMW обмисля да отвори втори завод в

Германският автомобилен производител BMW обмисля да отвори втори завод в ...

......... завод за сглобяване в Южна Каролина, а през следващата година предстои да отвори такъв и в Мексико. Също така BMW обмисля промяна в схемата за внос на двигатели. "Ние се намираме в позиция, в която бихме могли да помислим за отварянето на база на нова локация в САЩ", смята Крюгер.


Сръбската компания Belgrade Waterfront, която изгражда едноименния проектa за недвижими

Сръбската компания Belgrade Waterfront, която изгражда едноименния проектa за недвижими ...

......... превозва 3000 души на час Проектът на Belgrade Waterfront предвижда благоустрояването на 1770 декара земя на десния бряг на река Сава и превръщането им в комплекс със смесено жилищно, офисно и търговско предназначение. Комплексът ще включва 5700 жилища, 2200 хотелски стаи и офисен капацитет за настаняване на 12 700 души.


Британската столица Лондон е известна със своите небостъргачи, които са

Британската столица Лондон е известна със своите небостъргачи, които са ...

......... и се гордеем да предложим на своите ученици най-съвременна класна стая в небето, за да оценят историята и динамиката на Лондон", заяви Сафра. Проектантското предложение за сградата вече е подадено. Ако кулата получи разрешение за строеж, строителството се очаква да започне през 2020 г. и да приключи през 2025 г.Алжир и Китай ще си партнират в изграждането на голям

Алжир и Китай ще си партнират в изграждането на голям ...

......... до 2020 г., пише The Arab Weekly. Това може да помогне за посрещане на нарастващото търсене на фосфати в световен мащаб, което се очаква да достигне 49 млн. тона в края на това десетилетие, сочат данни от Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО) и Геологическият топографски институт на САЩ.


Турската Генерална дирекция на фондациите ще открие студентско общежитие, както

Турската Генерална дирекция на фондациите ще открие студентско общежитие, както ...

......... съобщава вестник Hurriyet. Междувременно ще бъде открито и Студентското общежитие на Ислямския съюз на Сараево, което е построено за 2 години и има за цел да осигури по-добра среда за студентите. Сградата се състои от 59 стаи, може да приеме 202 студенти и включва кухня, учебна стая, хоби зала и баскетболно игрище.


Китайската Norinco International Corporation планира да инвестира 160 млн. евро

Китайската Norinco International Corporation планира да инвестира 160 млн. евро ...

......... миналата година. Norinco International е инженерингов филиал на китайския държавен отбранителен конгломерат Norinco. Тя е сред фирмите, ангажирани в инициативата "Един пояс, един път". Един от големите й проекти е изграждането на рафинерия с капацитет 300 000 барела в Ирак. Norinco строи и вятърен парк в провинция Синд в Пакистан.


Китай одобри разширяването на летището в Урумчи, столицата на автономния

Китай одобри разширяването на летището в Урумчи, столицата на автономния ...

......... И да даде възможност на Китай да придобие контрол над тях Много вътрешни летища в градове като Женгжу и Чангша също се разшириха, за да обслужват междуконтинентални маршрути. Урумчи вече обслужва полети до Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Русия и Обединените арабски емирства. Авиокомпанията China Southern Airlines има база в Урумчи.


В индустриален парк край Кьолн германският търговец на бързооборотни стоки

В индустриален парк край Кьолн германският търговец на бързооборотни стоки ...

......... както офлайн, така и онлайн", каза Франциска Шмид, анализатор в PlanetRetail RNG във Франкфурт. Но германците ще купят хранителни стоки на стойност 205 млрд. евро през тази година. Дори ако само 10% от това в крайна сметка са поръчани онлайн, можете да видите, че страната е спящ гигант", посочва тя.


Бърз и широкоразпространен интернет за Африка е задача, с която

Бърз и широкоразпространен интернет за Африка е задача, с която ...

......... ще се превърне в бизнес за милиарди. Миналата година обаче Alphabet реши да отложи плановете за световна мрежа, фокусирайки се първо в определени региони. SpaceX, компанията на Илън Мъск, пък работи по план да изпрати в ниска орбита над 4 000 сателита, които да направят интернет достъпен навсякъде по света.


Швейцарският доставчик на конектори и сензори TE Connectivity откри нова

Швейцарският доставчик на конектори и сензори TE Connectivity откри нова ...

......... Мичъл, вицепрезидент на отдела за сензорни решения на TE Connectivity. TE Connectivity има 80 000 служители в над 100 производствени и инженерни центрове по цял свят. Сред тях са и над 8000 инженери, работещи заедно с клиенти в около 140 държави. Дружеството има общо 14 млрд. долара приходи за фискалната на 2018 г. 


Най-голямата хотелска верига в Източна Европа - групата Orbisq ,

Най-голямата хотелска верига в Източна Европа - групата Orbisq , ...

......... под бранда на MGallery, включително Molitor в Париж, INK в Амстердам, Queens Hotel Cheltenham в Англия, Santa Teresa в Рио де Жанейро. Групата на Orbis има 130 хотела в 16 държави, намиращи се в Източна Европа. Компанията присъства на пазарите в Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия и други.


Една от най-големите вериги на западноевропейския пазар за търговия с

Една от най-големите вериги на западноевропейския пазар за търговия с ...

......... година, като до края на 2021 година очаква да има 60 обекта в страната. Дружеството е лидер в продажбите на облекла и домашни потреби на ниски цени. Лидер в търговията с евтини облекла навлиза в България и отваря 60 магазина до 2021-а Компанията ще наеме над 500 души в страната


Британската компания Liberty House смята да инвестира 300 млн. евро

Британската компания Liberty House смята да инвестира 300 млн. евро ...

......... от сделка между Liberty House и ArcelorMittal за продажба на активи в Източна Европа. Част от нея е и стоманодобивен завод в македонската столица Скопие. Сделката се очаква да бъде финализирана в началото на следващата година. ArcelorMittal Галац има около 6200 служители и е най-голямото интегрирано стоманодобивно предприятие в Румъния.


Германската компания за автомобилни компоненти BADER ще отвори 700 нови работни

Германската компания за автомобилни компоненти BADER ще отвори 700 нови работни ...

......... има фабрика завод в Русе. "BИTTE Ayтoмoтив" успешно оперира в дунавския град от 2014 г. Предприятието произвежда ключалки, панти и дръжки за врати, които доставя на автомобилни гиганти като Volkswagen, BMW и др. Компанията има над 700 служители у нас, които ще се увеличат до 1200 през следващите 5 години.


Италианската Enel Group на соларен фотоволтаичен парк с капацитет от

Италианската Enel Group на соларен фотоволтаичен парк с капацитет от ...

......... тона въглероден диоксид в атмосферата, според Enel Green Power. "Магдалена II" е планирана да започне да функционира през втората половина на 2019 г. и ще произвежда около 600 гигаватчаса енергия годишно. Това ще предотврати ежегодно изхвърлянето на повече от 330 000 тона въглероден диоксид в атмосферата, според Enel Green Power.


МБАЛ

МБАЛ "Хигия" АД - първата частна болница в България - ...

......... резултати за 2017 г. сочат, че приходите достигат 6,2 милиона, но печалбата е едва 22 000 лева. Компанията има дългове от 8,2 милиона лева. Производителят на първата българска суперкола иска да набере 20 милиона лева от фондовия пазар Капиталът ще бъде насочен в нова линия за малки напълно електрически коли


През 2018 г. блокчейн компанията LLC придоби над 67 000

През 2018 г. блокчейн компанията LLC придоби над 67 000 ...

......... свободни зелени площи. Новият тип селище ще даде възможност на гражданите, които заживяват заедно или създават семейства да имат по-големи домове и необходимите условия за нормалено социално общуване. Следващите иновации, които Бърнс иска да осъщстви чрез блокчейн проекти, са свързани с използването на слънчевата енергия и вторичната употреба на водата.


Пакистан пoкани Турция да се присъедини към многомилиардния проект Китайско-пакистански

Пакистан пoкани Турция да се присъедини към многомилиардния проект Китайско-пакистански ...

......... втори дом и искаме тази страна да бъде винаги силна и просперираща", каза Юрдакул. Той покани председателя на пакистанския парламент на официално събитие в начало на декември. Решението за участието на Турция в грандиозния проект зависи най-вече от човека, който обикновено взема най-важните решения в страната - президента Реджеп Ердоган.


Prometeon, един от най-големите производители на индустриални гуми в света

Prometeon, един от най-големите производители на индустриални гуми в света ...

......... Новата инвестиция ще добави още 150 към нейните 2000 служители в страната. След като повече от 45% от акциите на Pirelli бяха закупени от ChemChina при придобиване през 2015 г., производствата на гуми за промишлени и леки автомобили бяха разделени. Заводът в Коджаели е придобит от Prometeon през 2017 г.


Африка най-накрая усеща ползите от възстановяването на цените на суровия

Африка най-накрая усеща ползите от възстановяването на цените на суровия ...

......... и регулаторите, които да контролират как се изразходва капиталът. "Трябва да сте в състояние да вземете тези пари от петрола и да пренасочите част от голямата печалба към други сектори. Импулсът е там, а чрез развитието на новооткритите полета, можете да видите появата на редица нови петролни провинции", обясни Йеви.


Siemens България откри свой инжeнерен център във Варна. Той ще

Siemens България откри свой инжeнерен център във Варна. Той ще ...

......... роботно програмиране. Варна е избрана като местоположение за новия хъб при сериозна конкуренция със съседни държави. Важна роля за това играят предимствата на града, сред които значението му като важен транспортен център, стабилното развитие на инвестициите в региона, както и високото ниво на образователните институции, което създава добър кадрови потенциал.


Британският туроператор Thomas Cook ще отвори собствени хотели в Гърция

Британският туроператор Thomas Cook ще отвори собствени хотели в Гърция ...

......... на нашето портфолио от хотели под собствена марка е от ключово значение за успеха на целия бизнес. Последните обявления показват допълнителен напредък в развитието на подразделението ни за хотели и курорти до хотелска компания в рамките на Thomas Cook", заяви ръководителят на хотелиерския и курортен бизнес на компанията Енрик Ногер.


След като в края на май т.г. уважаваното британско финансово

След като в края на май т.г. уважаваното британско финансово ...

......... в България. Имаме големи амбиции да променим процесите си по създаване, тестване и предоставяне на изключителни дигитални продукти и услуги за нашите потребители чрез революционни технологии" сподели Пол Уилсън, Програмен и портфолио директор на News UK. Технологичният център ще разкрие още нови работни места, а Questers вече търси квалифицирани кадри.


Две от най-големите марки в областта на търговията с бързооборотни

Две от най-големите марки в областта на търговията с бързооборотни ...

......... Mega Mall. Веригата е част от REWE Group на пазарите в Централна и Източна Европа, като тя е представена още в Русия, Словакия, Чехия и Украйна. У нас към момента Billa е сред най-големите работодатели с персонал от 4500 души. Общо продажбите й възлизат на повече от 854 милиона лева.


Германският индустриален гигант Siemens се завръща към корените си. Компанията

Германският индустриален гигант Siemens се завръща към корените си. Компанията ...

......... текущата собственост на Siemens в "Шпандау" ще бъде развита в технологичен парк и бизнес инкубатор до края на 2030 г. Дейностите в области като разпределени енергийни системи и управление на енергията, технологии за електрически превозни средства, машинно обучение, изкуствен интелект, анализи на данни и блокчейн, ще бъдат базирани в Сименсщад.


Мексиканците, които участваха в публичната консултация за бъдещето на летището

Мексиканците, които участваха в публичната консултация за бъдещето на летището ...

......... около начина, по който бъдещото правителство ще изпълнява икономическите политики", заяви Габриела Силер, директор анализи в мексиканската Banco Base. Мексикански бизнес групи от компании в туризма, авиопревозите и строителството настояха Обрадор да продължи изграждането на новото летище, тъй като спирането на проекта ще излезе твърде солено заради вече направените разходи.


Турската строителна компания Tasyapi (

Турската строителна компания Tasyapi ("Ташяпъ", б.р.) ще ремонтира пътя между Нови ...

......... в района и смята да финансира още много проекти. Миналия месец Tasyapi подписа споразумение за изграждането на сръбския участък от магистралата Белград-Сараево. Той вероятно ще струва над 1 млрд. евро, като се очаква то да бъде завършен до края на 2019 г. или началото на 2020 г., разкри Михайлович в предишни изказвания.


"Волво Груп България" откри още един център за сервизиране на ...

......... и новият център на "Волво Груп България" в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През пролетта на 2018 година бе направена и първата копка на нов модерен сервизен център в Пловдив, който ще заработи през 2019 година, а компанията продължава да работи по проекта за по-нататъшно разширяване на мрежата.


Германският химически гигант BASF ще изгради нова производствена мощност в

Германският химически гигант BASF ще изгради нова производствена мощност в ...

......... бизнес в бързо развиващия се пазар на батерии на Китай. Основаната през 2000 г. BASF-YPC е инвестирала около 5.2 млрд. долара в страната. Американският енергиен гигант Exxon Mobil последва примера на BASF и подписа сделка за изграждане на нефтохимичен комплекс в град Хуйджоу, който също ще бъде изцяло чуждестранна собственост.


Fibank (Първа инвестиционна банка) откри нов офис в София, който

Fibank (Първа инвестиционна банка) откри нов офис в София, който ...

......... от Fibank. До 31 декември 2018 г. (включително) кандидатствалите за бизнес кредитна карта могат да се възползват от специалните юбилейни условия на банката по повод нейната 25-годишнина. Повече информация можете да намерите на сайта на банката - www.fibank.bg, във всеки клон или офис на Fibank и на телефон: *bank (*2265).


Високоскоростната жп линия, която ще свързва Лос Анджелис и Сан

Високоскоростната жп линия, която ще свързва Лос Анджелис и Сан ...

......... "Проектът изглежда още по-безсмислен днес", казва Джо Нати, професор по обществена политика в университета в Станфорд. "Целият проект остава под съмнение, тъй като разходите се увеличават и дупката във финансирането се увеличава", заяви Стивън Леви, изпълнителен директор и старши икономист в Центъра за продължаващо изследване на изследователската група California Economy.


Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover откри новия си високотехнологичен

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover откри новия си високотехнологичен ...

......... и в Австрия през 2017 г. Заводът може да се окаже ключов за бизнеса на компанията в Европа предвид несигурността около предстоящия Brexit. В случай, че Лондон и Брюксел не успеят да постигнат споразумение, фабриката в Нитра може да поеме част от производството на JLR, което в момента се извършва на Острова.


Американският авиогигант Boeing откри първия си завод в Европа. Фабриката

Американският авиогигант Boeing откри първия си завод в Европа. Фабриката ...

......... се ангажирахме да инвестираме 3.9 млрд. паунда в авиокосмическата промишленост", заяви британският министър на бизнеса, енергетиката и промишлените стратегии Грег Кларк. Новият завод е разположен до Фабрика 2050 на Университета в Шефийлд, част от Изследователския център за усъвършенствано производство се основава на 17-годишнo сътрудничество между авиокосмическия гигант и учебното заведение.


Шведската верига за мебели и домашно обзавеждане IKEA отложи откриването

Шведската верига за мебели и домашно обзавеждане IKEA отложи откриването ...

......... Румъния отчита продажби в размер на 131 млн. евро без ДДС за финансовата година, приключваща на 31 август 2018 г., което е с 10.6% повече в сравнение с предходната година. Около 3.2 млн. души посетиха другия магазин на шведската верига в Букурещ, а компанията продаде повече от 18.6 млн. продукти.


Собственикът на веригата за търговия на дребно Office 1 Superstore

Собственикът на веригата за търговия на дребно Office 1 Superstore ...

......... фирмата. През лятото на 2017 година обявиха, че ще изградят центъра на два етапа. Тогава стана ясно, че там ще бъдат наети 80 души персонал. Марката Office 1 оперира на над 21 различни пазара, като у нас тя присъства от близо две десетилетия. В България тя има 40% пазарен дял.


Kaufland България от години е лидер на пазара на бързооборотни

Kaufland България от години е лидер на пазара на бързооборотни ...

......... сложността на работата им. "При нас има много модерни технологии", заяви ръководителят на склада Румен Витанов - опитен кадър с 14-годишен стаж в компанията, започвайки да работи в нея още като студент. Той управлява логистичния център от 3 години, като е преминал едногодишно обучение в Германия, преди да заеме позицията.


Веригата за търговия с бързооборотни стоки T MARKET инвестира близо

Веригата за търговия с бързооборотни стоки T MARKET инвестира близо ...

......... 2005 година, като към момента има 72 обекта в 36 града. За компанията в страната работят повече от 1500 души. Т MARKET откри два нови магазина в страната, планира още два обекта до края на 2018-а Веригата вложи над 2,5 милиона лева в два обекта във Велико Търново и Несебър


Завод за производство и ремонт и рециклиране на компоненти за

Завод за производство и ремонт и рециклиране на компоненти за ...

......... в края на 2019 година, когато трябва да бъдат завършени и построени производствено-административните сгради и съоръжения. Компанията инвеститор ще осигури опитни чуждестранни специалисти, което ще позволи в кратък срок да се организира система за управление на сложните производствени процеси, система за качество на предприятието и управление на ресурсите на дружеството.


Българската технологична компания ScaleFocus продължава разрастването си. След като през

Българската технологична компания ScaleFocus продължава разрастването си. След като през ...

......... и вече натрупан опит. Затова се търсят софтуерни инженери с разнороден опит и умения. В основата на дейността ѝ научноизследователската и развойна дейност. ScaleFocus работи по модерни инженерни методи и е доставчик за внедряване на IT услуги и иновации. Над 400 специалисти работят за около 200 проекта от цял свят.


Най-големият производител на химикали в света - германската BASF се

Най-големият производител на химикали в света - германската BASF се ...

......... катодни материали от никело-манганов кобалтов оксид в Елирия, Охайо и катодни материали от литиево-никелов кобалтов алуминиев оксид, използвани в автомобилите Tesla, в предприятие в Япония. Само катодните материали могат да представляват около 25% от общите разходи за батерии, в зависимост от цената на кобалта и никела, според брокерската компания Liberum.


Китайският президент Си Дзинпин официално откри най-дългият мост над море

Китайският президент Си Дзинпин официално откри най-дългият мост над море ...

......... икономиката, но депутати от Хонконг поставят под съмнение тази прогноза.По изчисления на BBC Chinese мостът ще "печели" по около $86 милиона от тол-такси за година. И разходите по поддържка ще бъдат около една трета от тази сума. Политически обаче, проектът е важен, тъй като свързва Хонконг физически с континентален Китай.


Първата нова нефтена рафинерия в Турция за последните 30 години

Първата нова нефтена рафинерия в Турция за последните 30 години ...

......... но разчита на вноса на дизел, като потреблението на гориво нараства с около 7% годишно и се очаква да достигне 25 млн. тона през 2019 г. Tüpraş, единствената фирма за рафиниране в Турция, разполага с четири завода в страната с общ производствен капацитет от 28 млн. тона (560 000 барела).


Очаква се веригата дрогерии да открие поне още 6 магазина

Очаква се веригата дрогерии да открие поне още 6 магазина ...

......... прави за трета поредна година. Най-продаваните са гримовете за очи, като от тях продуктът лидер е спирала за мигли. Тонев отбеляза разликата в средствата, които за похарчени за такъв вид продукт. През 2017 година дамите средно са отделяли 14-16 лева, а през 2018 са харчели между 17 и 23 лева.


Най-известна с големите си магазини за търговия на дребно, които

Най-известна с големите си магазини за търговия на дребно, които ...

......... предлагат напълно нов хранителен формат на IKEA. Менюто ще се основава на сезонни продукти и разнообразие. Ще има топли, сезонни месни и вегетариански ястия, както и класики като традиционните шведски кюфтета. IKEA се надява, че новите по-малки магазини в градските центрове ще помогнат на компанията да намали въглеродния си отпечатък.


Лидерът на логистичния пазар в Европа DHL отвори нова база

Лидерът на логистичния пазар в Европа DHL отвори нова база ...

......... - "България Ер Меинтенас". Тя е с обща площ от 10 000 квадратни метра. DHL развива бизнес в повече от 220 държави по света, като за нея ряботат повече от 360 000 служители. У нас тя присъства на пазара от 1981 година, като има повече от 50 офиса в цяла България.


Tesla е закупила земя за новия си завод в Китай,

Tesla е закупила земя за новия си завод в Китай, ...

......... Производството на коли в Китай ще намали значително разходите на Tesla.Заради разходите за транспорт и митата в момента моделите на компанията се продават с около 60% по-скъпо от местните модели. Tesla изпревари Mercedes по продажби в САЩ и гледа към BMW Компанията е доставила 69 925 автомобила за три месеца


Международната компания Visteon, която произвежда компоненти за автомобилната индустрия, обяви,

Международната компания Visteon, която произвежда компоненти за автомобилната индустрия, обяви, ...

......... очите на шофьорите. Там ще се работи по проекти за клиенти, като BMW, Mercedes, Porshe и Jaguar Land Rover. Базираната в Мичиган Visteon има 10 000 служители в глобален мащаб, които работя в повече от 40 бази по света. Продажбите на компанията за миналата година възлизат на 3,15 милиарда долара.


Европа има нужда от свежи капитали и нови инвестиции, но

Европа има нужда от свежи капитали и нови инвестиции, но ...

......... и приемат твърде много неща, твърдят експертите. Те призовават ЕС да хармонизира правилата за такива практики. Кандидатите и техният източник на средства изискват внимателно проучване. Държавите членки трябва да обменят информация за кандидатите, които са отхвърлени. Трябва да има санкции срещу страните-членки, които не спазват тези правила, призовават двете организации.


Турската компания Feka Automotive, която произвежда автомобилни части, ще започне

Турската компания Feka Automotive, която произвежда автомобилни части, ще започне ...

......... столицата Белград, близо до друг индустриален град - Парачин, който е дом на голяма фабрика за производство на стъкло. Доставчик на BMW и Daimler отвори завод за 29 милиона евро в Сърбия и търси 4000 работници 2500 души ще бъдат наети по време на първата фаза на развитие на завода


1000 квалифицирани работници ще бъдат наети в новия завод на

1000 квалифицирани работници ще бъдат наети в новия завод на ...

......... елементи за леки и товарни автомобили, както и компоненти за охлаждане на системите при електромобили и хибридни коли. Германската компания има офиси по цял свят: Европа, САЩ, Мексико, Китай, Индия, Южна Америка, чието производство е съобразено с нуждите на клиентите й. Има над 6000 служители и 600 млн. евро оборот.


Австрийската компания Dunapack Packaging започна изграждането на нова фабрика за

Австрийската компания Dunapack Packaging започна изграждането на нова фабрика за ...

......... качество на продукта и възможности за обслужване. Освен това, благодарение на нашата гъвкава настройка на машините, имаме възможност да реагираме бързо и ефективно на нови индустриални предизвикателства", обяснява Александър Енценберг, изпълнителен директор на Dunapack Packaging Division. В момента Dunapack Rambox доставя опаковки на над 500 клиенти във всички големи индустрии.


Международната компания Equinix, базирана в Щатите, планира да инвестира 19

Международната компания Equinix, базирана в Щатите, планира да инвестира 19 ...

......... Към 2017 година за нея работят около 6200 души в глобален мащаб, а приходите й за 2016 година възлизат на 3,61 милиарда долара. Oткриха IT център за данни на стойност 5 млн. лв 3DC предоставя услуги за колокация - разполагане на ИТ оборудване, чиято работоспособност е критично важна за бизнеса


Първи кандидат заяви официално своето намерение да кандидатства за концесията

Първи кандидат заяви официално своето намерение да кандидатства за концесията ...

......... й себестойност се оценява на близо 3.9 милиарда евро. Едно от условията по нея е бъдещият концесионер да инвестира общо 600 милиона евро, а от MAG споменаха именно такава цифра планирани капиталовложения. На въпрос каква конкуренция очакват за концесията, от оператора посочиха, че интерес има от Турция, Франция и Германия.


Exxon Mobil обмисля инвестиция от няколко милиарда долара в най-голямата

Exxon Mobil обмисля инвестиция от няколко милиарда долара в най-голямата ...

......... инвестиции в редица други рафинерии по света, за да увеличим производствения капацитет на по-чисти горива с по-ниско съдържание на сяра", каза Бержерон. През септември Exxon обяви, че планира да похарчи повече от 650 млн. долара за обновяване на най-голямата нефтена рафинерия във Великобритания - Фаули, на южния бряг на Англия.


Сърбия ще инвестира 15 милиона евро в изграждането на кабинков

Сърбия ще инвестира 15 милиона евро в изграждането на кабинков ...

......... се очаква да се възвърне за по-малко от 6 години, каза министърът на търговията Расим Ляич. Кабинковия лифт ще разполага с 25 кабини, оборудвани с LED осветление, климатик, безжичен интернет и капацитет от 3000 пътници на час, които ще се движат със скорост от 5 до 6 метра в секунда.


Белгийският предприемач в областта на складовите площи Warehouses de Pauw

Белгийският предприемач в областта на складовите площи Warehouses de Pauw ...

......... €22 милиона, а придобиването ще направи компанията собственик на целия парк. Белгийското дружество ще изгради и нов склад с площ 20 000 кв. м. за Ursus Breweries. Новият център за дистрибуция ще се намира до пивоварната и ще бъде отдадена за десет години. Инвестиционният бюджет на WDP е €10 милиона.


Компанията Al Dahra, която е под контрола на емира на

Компанията Al Dahra, която е под контрола на емира на ...

......... на румънския пазар, включително фабрики и места за опаковане, както и други услуги с добавена стойност в зависимост от изискванията на бизнеса. Инвестиционният план на дружеството ще бъде реализиран на няколко етапа през следващите години и ще подкрепи стратегията на правителството на Абу Даби за осигуряване на дългосрочните хранителни нужди.