Българската стартираща компания Payhawk е привлякла инвестиции в размер на

Българската стартираща компания Payhawk е привлякла инвестиции в размер на ...

......... финансов отчет отнема повече от месец да бъде обработен от счетоводния екип", допълва той. Стартиращата Payhawk е основана през 2018 година с цел да помага на малки и средни бизнеси в управлението на разходи. Търговският офис на компанията е базиран в Лондон, а екипът за разработване на продукти в София.


Sky Fort ще бъде най-високата сграда в България, когато бъде

Sky Fort ще бъде най-високата сграда в България, когато бъде ...

......... ще има заведение на две нива, площадка и тераса за наблюдение. Сградата ще има 19 асансьора. Сградата се намира на бул. "Цариградско шосе" и е част от бъдещия комплекс Sofia Capital City. Към момента най-високата сграда е Capital Fort, която се намира в непосредствена близост. Нейната височина е 126 метра.


Търговската верига Lidl продължава устойчивата си експанзия в България и

Търговската верига Lidl продължава устойчивата си експанзия в България и ...

......... кариерно развитие и квалификация в широка гама от професии. Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 94 магазина в 46 града и близо 2700 служители.


Филмовата компания Disney влага над $1 милиард, за да изгради

Филмовата компания Disney влага над $1 милиард, за да изгради ...

......... г. приходите от развлекателните паркове и продукти са нараснали с около 3 процента, а след това са скочили с 7% през изминалата фискална година до $24,7 милиарда. Междувременно, всички други сектори на Disney, включително медийнитe мрежи, студийните забавления и поточното видео са били в застой от 2016 до 2017 година.


Представители на службите за сигурност в Израел бият тревога относно

Представители на службите за сигурност в Израел бият тревога относно ...

......... от сделките с израелски технологични компании през първите три тримесечия на 2018 г. и във всички 17 рунда на финансиране на израелски стартъпи, в които финансирането е било общо над $20 милиона. Най-голямата икономика в Европа има план срещу китайската конкуренция Но критици го сравняват с "призив за планова икономика"


"Теклас България" ще изгради шести завод на територията на България. ...

......... превръща във все по-важен за България. По данни на Министерство на икономиката през 2018 година са направени инвестиции в размер на близо 200 милиона лева и са открити нови 3 200 работни места. Германски производител инвестира 22 млн. лв. в завод във Враца Общинският съвет позволи продажбата на 83 дкаБългарската хранителна компания

Българската хранителна компания "Белла България" стартира 2019 година с мащабна ...

......... след Румъния (2007) и Гърция (2012). Компанията развива експортна дейност от 2006 г. Продуктите на "Белла България" са все по-популярни сред потребителите в Европа, Америка, Близкия Изток, Австралия. Фокусът върху предпочитанията на клиентите и потребителите позволяват на "Белла България" да запазва своето важно място в хранителната индустрия в различните страни.


Германската автомобилна индустрия най-накрая ще получи това, което самата тя

Германската автомобилна индустрия най-накрая ще получи това, което самата тя ...

......... Германия ще бъде построен от китайска компания отразява обстоятелството, че никое местно дружество "не смее да го направи". Първата копка на завода ще бъде тази пролет, а производството ще започне през 2021. Китайски технологичен гигант създаде трима нови милиардери за 2 дни Акциите на компанията не спират да се покачват


Израелската компания за мобилни игри Playtika отвори научноизследователски център в

Израелската компания за мобилни игри Playtika отвори научноизследователски център в ...

......... през януари Playtika придоби австрийската фирма за игри с карти Supertreat, само месец след като купи германския разработчик на пъзели Wooga. Caesars Interactive Entertainment купи Playtika през 2011 г. и я продаде през 2016 г. на китайски консорциум за частен капитал, ръководен от Giant Network Group за 4.4 млрд. долара.


"Бизнес точка" е най-новата поредица от съдържание на Money.bg, която ...

......... резултати. Това е един завършен проект за кръгова икономика. Имаме вече и проект, който позволява реализирането на един нов строителен материал, който е плод на сътрудничеството ни. Оптимисти сме, че през следващите няколко години ще намерим начин този материал да се произвежда в България и да се прилага в Европа.


Foxconn Technology Group обмисля да намали или дори да се

Foxconn Technology Group обмисля да намали или дори да се ...

......... изследователски съоръжения, заедно с дейности по опаковане и сглобяване. Центърът ще произвежда специализирани технологични продукти за промишлени, здравни и професионални приложения, а 3/4 от служителите му ще са изследователи и дизайнери. "В Уисконсин не строим фабрика. Не можете да използвате фабрика, за да схванете инвестицията ни в Уисконсин", посочва Ву.Компанията

Компанията "Захарни заводи"-Горна Оряховица е инвестирала 11,19 милиона лева в ...

......... експлоатация нова инсталация за производство на етанол. Оборудването е базирано на иновативна технология, а процесите в нея са с много високо ниво на автоматизация. За 12-те месеца до края на септември 2018 г. "Захарни заводи" има продажби от над 83 милиона лева и печалба преди данъци от 1,366 милиона лева.


Производителят на чипове Intel Corp ще инвестира 40 милиарда шекела

Производителят на чипове Intel Corp ще инвестира 40 милиарда шекела ...

......... да издадат повече подробности по сделката. От компанията  са съобщили, че ще представят бизнес план на правителството на Израел за продължаване на инвестициите в производствения обект. Основана в Санта Клара, Калифорния, Intel, е един от най-големите работодатели и износители за Израел, където се развиват значима част от най-новите технологии на компанията.


Известният инвеститор Марк Мобиус, ветеран по развиващите се пазари, заяви,

Известният инвеститор Марк Мобиус, ветеран по развиващите се пазари, заяви, ...

......... развиващи се пазари Мобиус отбелязва "потресаващото възстановяване" в много развиващи се страни, като аргумент да се инвестира в техните икономики. Въпреки че, през миналата година акциите и валутите на emerging markets преживяха силен спад на фона на втвърдената паричнокредитната политика на Федералния резерв и търговската война между САЩ и Китай.


Uber ще разшири центъра си за бизнес услуги в Краков

Uber ще разшири центъра си за бизнес услуги в Краков ...

......... инвестицията ще даде възможност на повече талантливи полски инженери да си намерят работа и да останат в страната. Междувременно офисът на Uber във Варшава ще стане основният бизнес център на Централна и Източна Европа, който ще отговаря за развитието на платформите Uber и Uber Eats на всички пазари в региона.


Заводът за производство на осветление за автомобили на азиатската Varroc

Заводът за производство на осветление за автомобили на азиатската Varroc ...

......... на официалната церемония министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че през 2018 година инвестициите в автомобилния сектор в страната са били близо 200 милиона лева, а отворените работни места - 3200. Тези два инвеститора позлатяват Димитровград със 100 милиона лева След две години икономиката на региона няма да бъде същатаMercedes-Benz ще изгради нов завод за батерии за електромобили в

Mercedes-Benz ще изгради нов завод за батерии за електромобили в ...

......... долара Автомобилната индустрия в момента разполага с редица различни технологии за батерии, които се конкурират помежду си. Panasonic и Tesla използват батерии на основата на литий и кобалт, Nissan и LG Chem - базирани на литий и манган, а китайските производители създават батерии с по-ниска енергийна плътност, но без кобалт.


Добивът на шистов петрол в САЩ регистрира признаци на рязко

Добивът на шистов петрол в САЩ регистрира признаци на рязко ...

......... сеизмични рискове. А освен тези проблеми, повторното използването на водата влияе на стойността на добива. Миналата година от Wood Mackenzie, припомня vestifinance.ru, посочиха, че само повишаването на разходите за утилизацията на водата в Пермския басейн ще увеличи себестойността на добива в Пермския басейн с 3 - 6 долара за барел.


Вторият по големина автомобилен производител в Европа - PSA Group

Вторият по големина автомобилен производител в Европа - PSA Group ...

......... които ни поставят. Заводът е напълно модернизиран с правилното ниво на инвестиции, за да се гарантира най-доброто ниво на ефективност и вече е сред най-модерните производствени обекти в Европа. Горди сме да допринесем за преминаването към ниско емисионни бензинови двигатели PureTech ", казва Аркадиуш Сулига, директор на завода в Тихи.


Украинският производител на самолети

Украинският производител на самолети "Антонов" възнамерява през 2019 година да ...

......... и Ан-225 "Мрия" През юни 2018 г. вицепрезидентът по транспортната авиация на руския ОАК, генерален директор на ПАО "Ил", Алексей Рогозин заяви, че производство на самолетите Ан-124 "Руслан" може да се възобнови. През ноември м.г. Рогозин съобщи, че авиоконцерна "Илюшин" е започнал разработката на самолет, който да замени Ан-124 "Руслан".


Датският търговец на мебели и стоки за дома JYSK ще

Датският търговец на мебели и стоки за дома JYSK ще ...

......... всички градове с население от над 20 000 жители", казва мениджърът за развитие на JYSK Romania Христу Георге. Компанията е един от големите играчи при търговията с мебели и продукти за дома, като има глобални годишни приходи от над 4 млрд. евро и около 20 000 служители в 50 държави.


ГД

ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" разглежда проект на инвестиционен план за ...

......... казват от ведомството. Минималните инвестиции в обекта са в размер на 600 млн. евро за срока на концесията. Задължителна инвестиция е изграждането на нов Терминал 3 до 10-та година от началото на договора, както и строителство на нова писта, ако проучването на трафика до петата година покаже необходимост от такава.


След като премина през строителни проблеми, финансови препятствия и грандиозно

След като премина през строителни проблеми, финансови препятствия и грандиозно ...

......... Glаѕѕ, и за нашия завод в Търговище. Той е постижение и за българската индустрия - тъй като стъклото е не само разработено и произведено в България - от български специалисти, с български пясък сода и каолин, но и с помощта на редица наши доставчици, подизпълнители и партньори", казват от компанията.


Великобритания се олюлява на ръба на стръмна скала. Очертаващата се

Великобритания се олюлява на ръба на стръмна скала. Очертаващата се ...

......... база през януари, а Хауърд очаква още повече британски клиенти да търсят злато в предстоящите несигурни месеци. По този начин обаче те се противопоставят на глобална тенденция: цените на златото през декември бяха най-ниските си от август 2017 г., тъй като инвеститорите искаха да вложат средствата си на друго място.


Финансовата компания

Финансовата компания "БНП Париба Лични Финанси" инвестира 3,5 милиона евро ...

......... по-голяма", допълни Максимова. Новият офис на "БНП Париба Лични Финанси" в Пловдив е разположен на два етажа в бизнес сградата "Лайм Трий" в квартал "Каменица". "Почти половината от инвестицията от 3,5 милиона евро се осъществява в Пловдив. Целта е да направим същото в София", коментира управителят на дружеството Жозе Салойо.


Германският инженерен гигант Bosch инвестира около 45 млн. евро в

Германският инженерен гигант Bosch инвестира около 45 млн. евро в ...

......... ще разработва автомобилен софтуер в нов център в София В офиса в "София Тех Парк" вече работят около 100 души Високотехнологичните продукти изискват и висококвалифицирани работници. Заводът ще работи и върху разработването и производството на електрически велосипед от ново поколение, за който Мишколц в момента е единствената производствена база на Bosch в света.


Има инфраструктурни начинания, струващи десетки милиарди долари. Инвеститорите и инженерите,

Има инфраструктурни начинания, струващи десетки милиарди долари. Инвеститорите и инженерите, ...

......... могат да се използват едновременно. Източник: Международна космическа станция Разходи: 150 милиарда долара  Предложеното разширение, официално завършено през 2011 г., включва добавянето на 4 нови модула през 2018-а и 2019 година. МКС е най-голямото изкуствено тяло в околоземна орбита и често може да се види с невъоръжено око от Земята.


Xiaomi Corp. ще инвестира най-малко 10 млрд. юана (1.5 млрд.

Xiaomi Corp. ще инвестира най-малко 10 млрд. юана (1.5 млрд. ...

......... очаква търсенето отново да се повиши с появата на супер-бързото пето поколение безжична връзка (5G). Някога смятана за интернет компания, която може да има пазарна стойност от 100 млрд. долара, сега Xiaomi струва приблизително 1/3 от това. Ациите й поевтиняха с около 40% от първоначалното им публично предлагане през юли.


AES - компанията, която оперира ТЕЦ

AES - компанията, която оперира ТЕЦ "Гълъбово в България - ...

......... и за съседния военно-морски комплекс. Любопитен факт е, че поддръжката на площите около хибридния парк за производство и съхранение на слънчева енергия се извършва от около 300 овце, които по природосъобразен начин се грижат растителността да бъде ниска, без да се използват хербициди или енергия от фосилни горива за косене.


Черна гора стартира програмата си за развитие, която предлага възможност

Черна гора стартира програмата си за развитие, която предлага възможност ...

......... критерии от нашата европейска програма", казва Симович. "Вътрешните ни нужди се отразяват най-добре от факта, че Черна гора по това време е на ниво от 46% от средното развитие на ЕС. Трябва да подобрим жизнения стандарт на нашите граждани възможно най-бързо и да ги приближим до европейските нива", добавя той.


Китай ще инвестира 85 милиарда юана (12,41 милиарда долара) в

Китай ще инвестира 85 милиарда юана (12,41 милиарда долара) в ...

......... във фиксиран актив, който е основен двигател на китайската икономика, бележи около рекордно ниски стойности, след като Пекин сложи много проекти на изчакване поради опасения за нарастващия дълг. Авиационният регулатор също заяви края на декември, че очаква въздушният пътнически трафик да представлява над една трета от общия трафик в страната.


Гигантът в производството на напитки и храни Pepsi откри фабрика

Гигантът в производството на напитки и храни Pepsi откри фабрика ...

......... фабриката ще работи в съответствие със стандартите на Индустрия 4.0, Юксел добави, че възприемането на нови технологии е важно както за компанията, така и за Турция. "Организираната индустриална зона на Маниса осигурява перфектната среда и ресурси за новата ни фабрика. Заводът ще работи в съответствие с Индустрия 4.0", казва ръководителят.


Китай планира да инвестира в изграждането на 6800 км нови

Китай планира да инвестира в изграждането на 6800 км нови ...

......... за съкращаване на дълга на местните власти. Целта за инвестиции за 2018 г. беше най-ниската от 2013 г. насам. Правителството обаче започна да ускорява инвестиционните разходи през втората половина на миналата година, за да стимулира растежа в забавящата се икономика на страната, като одобри нови железопътни проекти и съживи спрените.


Никой в ​​Пентагона не може да проумее защо американските данъкоплатци

Никой в ​​Пентагона не може да проумее защо американските данъкоплатци ...

......... предназначена да прихване ирански ракети, потенциално изстреляни към Европа. Според американското военноморско командване в Европа "ограждащият път ще помогне на румънските сили да осигурят по-добра външна сигурност" на базата. За да получат дължимите суми, румънските строителни фирми, които изпълняват проекта, вече са предприели правни действия спрямо румънското министерство на отбраната.


Британският разработчик на търговски и жилищни имоти Poseidon Group ще

Британският разработчик на търговски и жилищни имоти Poseidon Group ще ...

......... международни марки, сред които JYSK, Nefa, Studio Moderna, Extreme Intimo, Opposite shoes, Djak sport, Lilly, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Sinsay и N Sport. Британският инвеститор оперира в Сърбия от 2014 г. Компанията планира да управлява общо 10 обекта под марката Capitol Park в страната до края на 2020 г.


Преди години концесията за златното находище на Ада тепе край

Преди години концесията за златното находище на Ада тепе край ...

......... тихо се пресели някъде другаде. Хората от града помнят и мъртвилото с празните магазини и улици, както и бусовете с млади мъже, тръгнали на гурбет в Европа. Но днес е друго - те вече гледат уверено напред и посрещат нови и нови завръщащи се у дома. Вилдан Байрямова, Deutsche Welle


Новото летище в Истанбул ще заработи на пълни обороти на

Новото летище в Истанбул ще заработи на пълни обороти на ...

......... като може да бъде разширено, за да обслужва до 200 млн. души. В последните седмици клипове в социалните мрежи обаче показаха, че се събират сериозни количества вода в пътническия терминал и паркинга на летището. Бъдещото най-голямо летище в света има сериозен финансов проблем Който може да промени плановете за изпълнение


Властите в Еквадор подготвят амбициозен проект - нов кабинков лифт,

Властите в Еквадор подготвят амбициозен проект - нов кабинков лифт, ...

......... ще съкрати времето за придвижване, но и ще намали емисиите от въглероден диоксид със 70 000 тона годишно. Metroférico de Quito не е единственият градски кабинков лифт в региона. С такива се гордеят и главният град на Боливия - Ла Пас, столицата на Венецуела - Каракас и Меделин в Колумбия.


"Това, което прави Панама, е Панамският канал. Суец е най-големият ...

......... годишно. Но защо корабните компании да плащат, щом могат да минат безплатно през Босфора, който е само на 30-тина километра? "За разлика от Египет и Панама, Турция вече има естествен морски път, така че защо да се харчат милиарди долари за такава фантазия?", пише Серкан Демирташ в Hurriyet Daily News.


Германският гигант Volkswagen вече проучва на място условията за нов

Германският гигант Volkswagen вече проучва на място условията за нов ...

......... на автомобилните заводи на Балканите е незначителен, а производствените мощности в Турция са много повече от тези на съседите й от региона", пише вестникът. Страната разполага с най-подходящите условия за автомобилно производство, а развиващата се транспортна и потенциала на вътрешния пазар правят Турция по-привлекателна за инвестиции от преди, пише вестникът.


Европейският авиокосмически гигант Airbus ще отвори завод за хеликоптери в

Европейският авиокосмически гигант Airbus ще отвори завод за хеликоптери в ...

......... на Airbus Helicopters. "Нашите екипи са свидетели на професионализма и ентусиазма на унгарските експерти и пилоти, чиито принос е ключов фактор за успеха на този проект. Унгарските въоръжени сили ще могат да разчитат на икономически ефективния тандем H145M/H225M, който ще им позволи да покрият всички важни военни мисии", увери Евен.


Руският енергиен гигант

Руският енергиен гигант "Лукойл" ще инвестира 101 млн. долара в ...

......... бюджета на страната със 7.6 млрд. леи (1.76 млрд. евро). По време на разследването прокурорите конфискуваха акции и банкови сметки на компании, принадлежащи на групата "Лукойл", на стойност 2 млрд. евро. По друго дело компанията бе задължена да плати 17.1 млн. долара обезщетение на един от доставчиците си в страната.


Американският производител на автомобилна електроника Amphenol Automotive Technology отвори фабрика

Американският производител на автомобилна електроника Amphenol Automotive Technology отвори фабрика ...

......... свързващи системи, сензори и антени за автомобилната индустрия. Тя е специализирна в производството на електронни и оптични конектори, кабелни и свързващи системи като коаксиални кабели. Компанията е основана през 1932 г., а днес има около 68 000 служители в няколко държави. Приходите на Amphenol Corporation за 2017 г. са 7.1 млрд. долара. 


JYSK България отвори 25-тия си магазин у нас и планира

JYSK България отвори 25-тия си магазин у нас и планира ...

......... има 25 обекта в 17 български града, с общо над 300 служителя. JYSK ще открие и официално своя логистичен център в Божурище през първата половина на следващата година. Базата за 100 милиона евро на JYSK в Божурище ще отвори през пролетта на 2019-а Засега е готова първата част от проекта


Министерският съвет отпусна допълнителни средства в размер до 1 349

Министерският съвет отпусна допълнителни средства в размер до 1 349 ...

......... е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. Ще се съкрати времето за пътуване между столицата и третия по големина български град. Автомагистралата ще осигурява и връзка с пристанище Варна, което е ключово за търговията с Русия, Украйна и Турция.


Производителят на Mercedes-Benz ще похарчи милиарди в поръчка за компоненти

Производителят на Mercedes-Benz ще похарчи милиарди в поръчка за компоненти ...

......... Миналата година Volkswagen заяви, че ще похарчи над €50 милиарда за батерии и електрификация на моделите си, а Audi наскоро реши да задели $14 милиарда за целта. Audi ще инвестира 14 милиарда евро в електромобилност, цифровизация и автономно шофиране до 2023 г. Бъдещето в автомобилните технологии идва по-бързо отколкото очакваме


WPP ще инвестира в увеличаването на криейтив персонал и ще

WPP ще инвестира в увеличаването на криейтив персонал и ще ...

......... компанията работят около 130 000 души. "Имаме нужда от по-семпло WPP, имаме нужда да инвестираме в бъдещето", заяви Ред пред агенцията. "WPP стана твърде тромава, има твърде много повторения в дейностите", допълни той. Акциите на WPP се покачиха рязко с 5 процента, като компанията получи пазарна оценка от £10,8 милиарда.


Сърбия се надява да започне изграждането на своя участък от

Сърбия се надява да започне изграждането на своя участък от ...

......... енергиен пакет и няма никакви юридически или икономически причини за неуспех, отбелязва Баятович. "Затова срокът от 2020 г. за завършване на строителството е реалистичен", казва той. Srbijagas в момента преговаря с редица банки относно възможностите за финансиране на проекта, което най-вероятно ще бъде извършено от обединение от търговски кредитори, посочва Баятович.


Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 30 млн.

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 30 млн. ...

......... през последните 12 месеца, като сега наброява над 450 души, повечето от които са заети в научноизследователска и развойна дейност. Rimac ще използва заема и за да ускори научноизследователската си дейност и да увеличи продажбите и маркетинговите си усилия, за да даде възможност за планирано разширяване в Азия и Европа.


Чужденците вече могат да получат гражданство в Турция, купувайки къща

Чужденците вече могат да получат гражданство в Турция, купувайки къща ...

......... чужденци Португалската програма например позволява на чужденците да пребивават и да работят в страната без визи, при условие, че придобият имот на стойност най-малко 500 000 евро. Тя също така им позволява да пътуват свободно в Шенгенското пространство, да поискат да доведат семейството си и им отваря пътя към гражданството.


Пристанището в Хамбург, третото най-голямо в цяла Европа, ще използва

Пристанището в Хамбург, третото най-голямо в цяла Европа, ще използва ...

......... и вече подписа и договор за проучване, за да свърже Братислава с Брно. В най-добрия за пристанището случай, то ще може да лицензира технологията за използване и на други пристанища. Европейската база, в която ще се разработва технологията за свръхзвуковия Hyperloop Това ще е вторият такъв център на Стария континент


Популярният хотелски комплекс SPS в Пловдив ще бъде разширен с

Популярният хотелски комплекс SPS в Пловдив ще бъде разширен с ...

......... и се извършва до 20 работни дни, посочва Росица Благоева, управител на офис центъра. От екипа изтъкват, че SPS е един от малкото хотели в България, който разполага със зарядна станция за електромобили. Паркингът, закрит и открит, е със 140 паркоместа, като е подходящ и за маневриране на големи автобуси.


През пролетта на 2019 година Варна ще има нов търговски

През пролетта на 2019 година Варна ще има нов търговски ...

......... евро. "Силно вярваме в България. Смятаме, че страната ще бъде бъдещата звезда в региона на Югоизточна Европа. Благодарение на добрия растеж и ниска безработица, пред страната има много добри перспективи и мисля, че сме на правилното място в точното време", заяви Зорана Ждрале Бурлич, изпълнителен директор на Delta Real Estate.


Американският производител на проводници Superior Essex откри фабрика за 30

Американският производител на проводници Superior Essex откри фабрика за 30 ...

......... в Атланта, Джорджия американска компания е най-големият световен производител на магнитни проводници и намотки, като има производства в 9 държави - САЩ, Канада, Мексико, Китай, Малайзия, Германия, Италия, Великобритания и Франция и над 3100 служители. Фирмата е дъщерно дружество на южнокорейския конгломерат LS Group, която има годишен оборот от 19 млрд. долара.


Сърбия е в пълна готовност да започне изграждането на своята

Сърбия е в пълна готовност да започне изграждането на своята ...

......... следва правилата на Третия енергиен пакет (на ЕС)", обясни Баятович, цитиран от Sputnik News. По-рано сръбският министър на външните работи Ивица Дачич заяви, че страната "разчита на Турски поток", защото проектът ще осигури постоянно снабдяване с газ и ще позволи на Сърбия да стане транзитна държава за логистиката на газа.


Германският автомобилен производител BMW обмисля да отвори втори завод в

Германският автомобилен производител BMW обмисля да отвори втори завод в ...

......... завод за сглобяване в Южна Каролина, а през следващата година предстои да отвори такъв и в Мексико. Също така BMW обмисля промяна в схемата за внос на двигатели. "Ние се намираме в позиция, в която бихме могли да помислим за отварянето на база на нова локация в САЩ", смята Крюгер.


Сръбската компания Belgrade Waterfront, която изгражда едноименния проектa за недвижими

Сръбската компания Belgrade Waterfront, която изгражда едноименния проектa за недвижими ...

......... превозва 3000 души на час Проектът на Belgrade Waterfront предвижда благоустрояването на 1770 декара земя на десния бряг на река Сава и превръщането им в комплекс със смесено жилищно, офисно и търговско предназначение. Комплексът ще включва 5700 жилища, 2200 хотелски стаи и офисен капацитет за настаняване на 12 700 души.


Британската столица Лондон е известна със своите небостъргачи, които са

Британската столица Лондон е известна със своите небостъргачи, които са ...

......... и се гордеем да предложим на своите ученици най-съвременна класна стая в небето, за да оценят историята и динамиката на Лондон", заяви Сафра. Проектантското предложение за сградата вече е подадено. Ако кулата получи разрешение за строеж, строителството се очаква да започне през 2020 г. и да приключи през 2025 г.


Алжир и Китай ще си партнират в изграждането на голям

Алжир и Китай ще си партнират в изграждането на голям ...

......... до 2020 г., пише The Arab Weekly. Това може да помогне за посрещане на нарастващото търсене на фосфати в световен мащаб, което се очаква да достигне 49 млн. тона в края на това десетилетие, сочат данни от Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО) и Геологическият топографски институт на САЩ.


Турската Генерална дирекция на фондациите ще открие студентско общежитие, както

Турската Генерална дирекция на фондациите ще открие студентско общежитие, както ...

......... съобщава вестник Hurriyet. Междувременно ще бъде открито и Студентското общежитие на Ислямския съюз на Сараево, което е построено за 2 години и има за цел да осигури по-добра среда за студентите. Сградата се състои от 59 стаи, може да приеме 202 студенти и включва кухня, учебна стая, хоби зала и баскетболно игрище.


Китайската Norinco International Corporation планира да инвестира 160 млн. евро

Китайската Norinco International Corporation планира да инвестира 160 млн. евро ...

......... миналата година. Norinco International е инженерингов филиал на китайския държавен отбранителен конгломерат Norinco. Тя е сред фирмите, ангажирани в инициативата "Един пояс, един път". Един от големите й проекти е изграждането на рафинерия с капацитет 300 000 барела в Ирак. Norinco строи и вятърен парк в провинция Синд в Пакистан.


Китай одобри разширяването на летището в Урумчи, столицата на автономния

Китай одобри разширяването на летището в Урумчи, столицата на автономния ...

......... И да даде възможност на Китай да придобие контрол над тях Много вътрешни летища в градове като Женгжу и Чангша също се разшириха, за да обслужват междуконтинентални маршрути. Урумчи вече обслужва полети до Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Русия и Обединените арабски емирства. Авиокомпанията China Southern Airlines има база в Урумчи.


В индустриален парк край Кьолн германският търговец на бързооборотни стоки

В индустриален парк край Кьолн германският търговец на бързооборотни стоки ...

......... както офлайн, така и онлайн", каза Франциска Шмид, анализатор в PlanetRetail RNG във Франкфурт. Но германците ще купят хранителни стоки на стойност 205 млрд. евро през тази година. Дори ако само 10% от това в крайна сметка са поръчани онлайн, можете да видите, че страната е спящ гигант", посочва тя.


Бърз и широкоразпространен интернет за Африка е задача, с която

Бърз и широкоразпространен интернет за Африка е задача, с която ...

......... ще се превърне в бизнес за милиарди. Миналата година обаче Alphabet реши да отложи плановете за световна мрежа, фокусирайки се първо в определени региони. SpaceX, компанията на Илън Мъск, пък работи по план да изпрати в ниска орбита над 4 000 сателита, които да направят интернет достъпен навсякъде по света.


Швейцарският доставчик на конектори и сензори TE Connectivity откри нова

Швейцарският доставчик на конектори и сензори TE Connectivity откри нова ...

......... Мичъл, вицепрезидент на отдела за сензорни решения на TE Connectivity. TE Connectivity има 80 000 служители в над 100 производствени и инженерни центрове по цял свят. Сред тях са и над 8000 инженери, работещи заедно с клиенти в около 140 държави. Дружеството има общо 14 млрд. долара приходи за фискалната на 2018 г. 


Най-голямата хотелска верига в Източна Европа - групата Orbisq ,

Най-голямата хотелска верига в Източна Европа - групата Orbisq , ...

......... под бранда на MGallery, включително Molitor в Париж, INK в Амстердам, Queens Hotel Cheltenham в Англия, Santa Teresa в Рио де Жанейро. Групата на Orbis има 130 хотела в 16 държави, намиращи се в Източна Европа. Компанията присъства на пазарите в Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия и други.


Една от най-големите вериги на западноевропейския пазар за търговия с

Една от най-големите вериги на западноевропейския пазар за търговия с ...

......... година, като до края на 2021 година очаква да има 60 обекта в страната. Дружеството е лидер в продажбите на облекла и домашни потреби на ниски цени. Лидер в търговията с евтини облекла навлиза в България и отваря 60 магазина до 2021-а Компанията ще наеме над 500 души в страната


Британската компания Liberty House смята да инвестира 300 млн. евро

Британската компания Liberty House смята да инвестира 300 млн. евро ...

......... от сделка между Liberty House и ArcelorMittal за продажба на активи в Източна Европа. Част от нея е и стоманодобивен завод в македонската столица Скопие. Сделката се очаква да бъде финализирана в началото на следващата година. ArcelorMittal Галац има около 6200 служители и е най-голямото интегрирано стоманодобивно предприятие в Румъния.


Германската компания за автомобилни компоненти BADER ще отвори 700 нови работни

Германската компания за автомобилни компоненти BADER ще отвори 700 нови работни ...

......... има фабрика завод в Русе. "BИTTE Ayтoмoтив" успешно оперира в дунавския град от 2014 г. Предприятието произвежда ключалки, панти и дръжки за врати, които доставя на автомобилни гиганти като Volkswagen, BMW и др. Компанията има над 700 служители у нас, които ще се увеличат до 1200 през следващите 5 години.


Италианската Enel Group на соларен фотоволтаичен парк с капацитет от

Италианската Enel Group на соларен фотоволтаичен парк с капацитет от ...

......... тона въглероден диоксид в атмосферата, според Enel Green Power. "Магдалена II" е планирана да започне да функционира през втората половина на 2019 г. и ще произвежда около 600 гигаватчаса енергия годишно. Това ще предотврати ежегодно изхвърлянето на повече от 330 000 тона въглероден диоксид в атмосферата, според Enel Green Power.