Водещата компания в областта на транспорта и логистиката у нас

Водещата компания в областта на транспорта и логистиката у нас ...

......... на 5 години. Тогава от ръководството на дружеството обявиха, че очакват приходите от бизнеса им да надхвърлят 177 милиона евро или 346 милиона лева до края на 2022 година. Компанията е основана през 1992 година, а днес развива дейност на над 20 пазара, като основните ѝ пазари са в Европа.


Китайската група Liting Universal ще инвестира 17 милиона евро в

Китайската група Liting Universal ще инвестира 17 милиона евро в ...

......... производството на електрически крушки и други осветителни тела. С новата база Браила ще стане основният производствен център за китайската компания в Европа. Продуктите от там ще бъдат реализирани на вътрешния и на европейския пазар. Компанията Liting Universal е базирана в Шанхай, а годишният ѝ оборот възлиза на 80 милиона долара.


Технологичният гигант Google ще удвои екипа си от експерти по

Технологичният гигант Google ще удвои екипа си от експерти по ...

......... Apple и Facebook могат да съхраняват. През последните месеци в Австралия и ЕС бяха приети и предложени закони, насочени към справяне с вредното съдържание на социалните медии. Междувременно британските законодатели призоваха за правила, които да държат технологичните лидери  лично отговорни, ако не изпълнят задължението си да опазят съхраняваната персонална информация.


Hyundai и Kia обявиха съвместна инвестиция от 80 милиона евро

Hyundai и Kia обявиха съвместна инвестиция от 80 милиона евро ...

......... целта да произвежда луксозни електрически суперавтомобили. Първата такава - с кодово наименование PF0 - ще бъде показана през 2019 година. През 2018 година Rimac пусна следващата си генерация суперколи - C_Two. Сред партньорите на компанията са Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA и други, на които доставя и ключови технологии.


Philip Morris International, производителят на устройството за нагряване на тютюн

Philip Morris International, производителят на устройството за нагряване на тютюн ...

......... Гърция. През миналата година от Philip Morris International обявиха, че ще вложат 300 милиона евро във фабриката си в град Аспропиргос, където преди се правеха цигари, а сега се произвеждат бездимните тютюневи изделия HEETS. Същият продукт се прави и в базата на компанията в Италия. Тя има още производства в Румъния.


Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си

Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си ...

......... лекарства със спешните контакти при настъпване на извънреден случай", разясни Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ. Кристоф Де Мил, иновационен лидер на КВС Груп в България, разкри и някои от предстоящите проекти на лабораторията като пускането роботи, които ще автоматизират рутинните процеси в работата на няколко дирекции в ОББ.Софтуерната компания за видеонаблюдение Milestone System разширява дейността си. Част

Софтуерната компания за видеонаблюдение Milestone System разширява дейността си. Част ...

......... Milestone Systems, основана през 1998 година като част от групата на Canon, е компания, специализирана в изграждането на софтуери за видеонаблюдение. Нейната мисия е да осигури сигурност и защита в бизнеса чрез мрежови видео технологии. Тя предлага надеждни и мащабни решения в повече от 150 000 обекта по целия свят.


Една от най-бедните германски провинции - Саксония-Анхалт, е на път

Една от най-бедните германски провинции - Саксония-Анхалт, е на път ...

......... нея са се състезавали общо 80 града. Общата площ, на която ще бъде разположено производството, е 30 хектара. Farasis е американска компания, създадена през 2002 година в Калифорния и до момента с развойна дейност там. Седалището на концерна обаче е в китайският град Ганджоу. Производителят има към момента 3500 служители.


Американският автомобилен производител Ford заяви, че ще вложи 500 милиона

Американският автомобилен производител Ford заяви, че ще вложи 500 милиона ...

......... електрически превозни средства. Базираният в Детройт производител вече потвърди успеха на два модела, които са изцяло електрически - вдъхновен от Mustang кросоувър, който ще бъде на пазара от 2020 година и версията с нулеви вредни емисии на най-продавания модел - пикапът F-150. Компанията е инвестирала в тях 11 милиарда долара.


Швейцарският производител на какаови и шоколадови продукти Barry Callebaut ще

Швейцарският производител на какаови и шоколадови продукти Barry Callebaut ще ...

......... 000 тона на година. Базираната в Цюрих компания ще изгради и център за проучване и разработка. Компанията има 60 завода по света и дава работа на над 11 500 души. Gorenje мести цялото си производство на хладилници в Сърбия от 1 април Компанията вече е инвестирала €4 милиона в проекта


Нов самолет, който не е нито на Boeing, нито на

Нов самолет, който не е нито на Boeing, нито на ...

......... големи, за регионален превозвач. В следствие на това Mitsubishi Heavy планира и стартирането на по-малка версия през 2021 година. Като част от плана си да разшири доставките и ускори производствения процес, японската компания е разделила отдела си по продажби и маркетинг и е преместила американската си централа в Рентън, Вашингтон.Новооткритите търговски центрове в Европа достигнаха най-ниското си ниво за

Новооткритите търговски центрове в Европа достигнаха най-ниското си ниво за ...

......... центрове. На по-развитите пазари в Западна Европа обемът е наполовина с едва 2.1 млн. кв. м нови проекти за периода. Рекордните €1,75 трилиона са инвестирани в бизнес имоти само през 2018 година Хотели, апартаментни сгради, студентски общежития все по-често влизат в полезрението на инвеститорите в бизнес имоти в установените пазари


Британският производител на премиум клас алкохолни напитки Diageo заяви, че

Британският производител на премиум клас алкохолни напитки Diageo заяви, че ...

......... "Управлението на въздействието ни върху околното среда е важно за планетата и финансовата устойчивост на нашия бизнес. Вече имаме една от най-устойчивите пивоварни в света, а отскоро ще имаме и най-устойчивите опаковки. Това са добри новини за планетата и за нашия бизнес", казва Оливър Лумс, директор на Diageo в Ирландия.


Тъй като глобалното затопляне води до създаване на нови и

Тъй като глобалното затопляне води до създаване на нови и ...

......... център за износ на стоки от Гренландия, както и на водород от Исландия. Очаква се времето по изграждането на инфраструктурното съоръжение да отнеме от 3 до 5 години. Съвместният проект между Германия и Исландия, наречен Finnafjord Port Development включва и превличането на инвеститори. Двете страни вече водят преговори с вложители.


Водещата в Източна Европа хотелска верига Orbis, която има два

Водещата в Източна Европа хотелска верига Orbis, която има два ...

......... Ibis Styles е бранд от групата на Accor, като от него има близо 470 обекта в глобален мащаб. Групата AccorHotels работи в региона на Централна и Източна Европа с Orbis Hotel Group, която оперира 133 хотела на 16 различни пазара, включително в Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Полша, Сърбия и други.


Equinix официално откри втория си център за данни в България,

Equinix официално откри втория си център за данни в България, ...

......... част от управленския екип. През 2013 г. компанията бе закупена от британската Telecity, а през 2015 г.от Equinix. Equinix е американска мултинационална компания с централа в Калифорния. Към 2017 година за нея работят около 6200 души в глобален мащаб, а приходите й за 2016 година възлизат на 3,61 милиарда долара.Volkswagen Group обяви, че компанията е дългосрочно споразумение за разбирателство

Volkswagen Group обяви, че компанията е дългосрочно споразумение за разбирателство ...

......... литият ще бъде един от най-търсените суровини на земята. Според прогнозите, търсенето на литий в световен мащаб ще се удвои до 2023 г. - до голяма степен благодарение на преработката в автомобилните батерии, пише още volkswagen-newsroom.com. Фокусът на Volkswagen е върху синергиите по цялата верига на стойността на батерията Източник:


Гърция постави прът в колелата на една от най-големите инвестиции

Гърция постави прът в колелата на една от най-големите инвестиции ...

......... промените, които изисква може да се окажат много трудни или невъзможни за изпълнение, според компанията. Cosco заяви още, че в следващите седмици ще представи за одобрение обновения си план. Китай е един от важните инвестиции за закъсала Гърция, която не успява да привлече западни компании заради финансовата ситуация в страната.


След като наскоро най-голямата компания , предлагаща услуги за споделяне

След като наскоро най-голямата компания , предлагаща услуги за споделяне ...

......... e привлякла над $1 милиард инвестиции, от които SoftBank. Очаква се възвръщаемостта за инвеститорите да се утрои в рамките на година, тъй като компанията се разраства, както на местно, така и на международно ниво. А влиянието и популярността на Airbnb и достъпът до местни общности откриват нови възможности за OYO.


Българският вносител и представител на редица световни марки в земеделската,

Българският вносител и представител на редица световни марки в земеделската, ...

......... парцел от 15 000 кв. м и включва 2 000 кв. м разгъната застроена площ с шоурум, офиси, конферентна зала, голям склад за части и сервиз. "Мегатрон", основана през 1998 година, отчита годишен оборот от €68 милиона за миналата година. Компанията е създала 220 работни места в страната.в цялата страна.


Хедж фондът Amber Capital, с фокус върху Европа е в

Хедж фондът Amber Capital, с фокус върху Европа е в ...

......... че възстановяването се случва по-бавно от очакваното. Международният валутен фонд е обявил, че банките в страната имат нужда от по-голям капитал, а рисковете от спад са се увеличили. Според Оугърлин спекулациите и погрешното схващане идват от нестабилното състояние на ЕС. Той смята, че Брекзит е началото на разпадането на региона.


Веригата за търговия с бързооборотни стоки Kaufland откри официално разширението

Веригата за търговия с бързооборотни стоки Kaufland откри официално разширението ...

......... заяви Чернев по време на официалното откриване на новата логистична база. "Настоящата инвестиция от 64 милиона лева е само част от мащабните инвестиции над 1 милиард лева. Kaufland е не само лоялен партньор на българския бизнес, но и на българските производители", коментира от своя страна министърът на икономиката Емил Караниколов.


Западащата железопътна инфраструктура на Германия може да получи €50 милиарда

Западащата железопътна инфраструктура на Германия може да получи €50 милиарда ...

......... закъснения на влаковете. Миналата година компанията започна проект за модернизация на стойност €10,7 милиарда. В рамките му ще бъдат обновени 1 500 километра жп линии, както и 650 гари и 300 моста. Китайска компания ще плати най-дългия подводен жп тунел в Европа Дружеството, което изгражда проекта, е осигурило €15 милиарда


Словенският производител на уреди за дома Gorenje, притежаван от китайската

Словенският производител на уреди за дома Gorenje, притежаван от китайската ...

......... бъде открити до 400 нови работни места на първия етап и до 1 000 общо. Инвестицията ще бъде в размер на "няколко дузини милиони евро", казват от компанията. Основният пазар за телевизорите ще бъде Европа. Във Валево компанията ще изгради допълнителен завод, в който работа ще намерят 1 000 души.


Prime Kapital планира през следващите шест месеца обширно обновление на

Prime Kapital планира през следващите шест месеца обширно обновление на ...

......... успешно своята дейност и ще бъде отворен за своите посетители през целия период на обновяването. Prime Capital притежава и Galleria Бургас заедно с MAS Real Estate. Собственикът на молове в Бургас и Стара Загора купува 9 аутлета в Румъния за €128 милиона Сделката е била сключена в края на февруари


Software Group ще открие 200 нови работни места в България

Software Group ще открие 200 нови работни места в България ...

......... Сред клиентите на компанията са организации като Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, MasterCard & MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), World Bank, Asia Development Bank, 7 от 10-те най-големи микрофинансиращи мрежи в света, Allianz Bank Bulgaria, Atlantic Bank, Bank South Pacific, Asia Confederation of Credit Unions (ACCU) и др.


Словенският производител на бяла техника Gorenje ще премести цялото си

Словенският производител на бяла техника Gorenje ще премести цялото си ...

......... стана ясно, че компанията готви нови инвестиции в града, за да увеличи производството. До 2020 г. Gorenje иска 26% от всички нейни продукти да бъдат произведени в Сърбия. Компанията има 2 540 служители в Сърбия, от които 1 780 във Валео. Gorenje има заводи и в Стара Пазова и Зайчар.


Volkswagen отново е в конфликт със синдикатите. Работническият съюз отказва

Volkswagen отново е в конфликт със синдикатите. Работническият съюз отказва ...

......... бе случвало досега. Работниците, които са силно представени в борда на директорите, настояват за преструктуриране на съществуващ, но не използван на пълния си капаците завод. Според тях това ще реши проблема, ще премахне нуждата от изграждането на нова фабрика в Източна Европа и ще струва на компаняита едва €200 милиона.


Българската финтех компания phyre отваря офис и в Румъния, съобщиха

Българската финтех компания phyre отваря офис и в Румъния, съобщиха ...

......... Константин Джелебов, CEO на phyre. Компанията е сключила партньорство с най-големия търговец на техника в Румъния - Altex. Компанията има над 100 физически обекта в страната, над 4 000 служители и стотици хиляди клиенти месечно. Освен технологични продукти, веригата предлага все по-широка гама стоки - от козметика до автомобилни гуми.


International Airlines Groups (IAG), която е компанията майка на British

International Airlines Groups (IAG), която е компанията майка на British ...

......... характеризира с най-дългите крила, произведени някога и може да побере над 400 пътници, но не е ясна неговата икномическа рентабилонст. Поръчката бе обявена след като IAG съобщи за коригирана оперативна печалба с 9,5% до 3,23 милиарда евро. През 2018 г. приходите на компанията нарастват с 6,7% до 24,4 милиарда евро.


Производителят на първата българска суперкола Sin Cars планира да изгради

Производителят на първата българска суперкола Sin Cars планира да изгради ...

......... бъдат използвани за транспорт, от таксиметрови компании и за доставки", коментира собственикът на Sin Cars Росен Даскалов в интервю пред Bloomberg. Продажбите на компанията се изчисляват на около 2,3 милиона долара годишно, като тя прави около 50 състезателни коли за 12 месеца за клиенти от САЩ, Южна Америка и Австралия.


Датската мебелна верига JYSK постигна 68,6% ръст на оборота в

Датската мебелна верига JYSK постигна 68,6% ръст на оборота в ...

......... 300 нови работни места за служители в администрацията и складовата част. Това е и четвъртата за JYSK подобна база в света, която ще обслужва България и държавите в региона: Гърция, Румъния, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, Хърватска. JYSK стъпи и в Русе Това е 25-тият магазин на веригата у нас


Търговската верига Kaufland България откри първия си хипермаркет във Велико

Търговската верига Kaufland България откри първия си хипермаркет във Велико ...

......... г. предстои търговската верига да разшири логистичната си база в с. Стряма и да работи по изграждане на своя пети хипермаркет във Варна. Междувременно Kaufland ще продължи с модернизацията на обектите си в цялата страна. От стъпването си на българския пазар до момента компанията е инвестирала близо 1,4 млрд. лева.


Италианският производител на части за автомобили Sigit планира да започне

Италианският производител на части за автомобили Sigit планира да започне ...

......... Fiat също се очкава да се увеличи, казва още Величковски. Sigit е основен доставчик на пластмасови части за италианската марка. Компанията работи и с Mercedes, BMW, Audi и Land Rover. В завода в Сърбия работят около 220 души. Porsche показа новото 911 (снимки и видео) Ще има ли хибриден модел?


Българската стартираща компания Payhawk е привлякла инвестиции в размер на

Българската стартираща компания Payhawk е привлякла инвестиции в размер на ...

......... финансов отчет отнема повече от месец да бъде обработен от счетоводния екип", допълва той. Стартиращата Payhawk е основана през 2018 година с цел да помага на малки и средни бизнеси в управлението на разходи. Търговският офис на компанията е базиран в Лондон, а екипът за разработване на продукти в София.


Sky Fort ще бъде най-високата сграда в България, когато бъде

Sky Fort ще бъде най-високата сграда в България, когато бъде ...

......... ще има заведение на две нива, площадка и тераса за наблюдение. Сградата ще има 19 асансьора. Сградата се намира на бул. "Цариградско шосе" и е част от бъдещия комплекс Sofia Capital City. Към момента най-високата сграда е Capital Fort, която се намира в непосредствена близост. Нейната височина е 126 метра.


Търговската верига Lidl продължава устойчивата си експанзия в България и

Търговската верига Lidl продължава устойчивата си експанзия в България и ...

......... кариерно развитие и квалификация в широка гама от професии. Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 94 магазина в 46 града и близо 2700 служители.


Филмовата компания Disney влага над $1 милиард, за да изгради

Филмовата компания Disney влага над $1 милиард, за да изгради ...

......... г. приходите от развлекателните паркове и продукти са нараснали с около 3 процента, а след това са скочили с 7% през изминалата фискална година до $24,7 милиарда. Междувременно, всички други сектори на Disney, включително медийнитe мрежи, студийните забавления и поточното видео са били в застой от 2016 до 2017 година.


Представители на службите за сигурност в Израел бият тревога относно

Представители на службите за сигурност в Израел бият тревога относно ...

......... от сделките с израелски технологични компании през първите три тримесечия на 2018 г. и във всички 17 рунда на финансиране на израелски стартъпи, в които финансирането е било общо над $20 милиона. Най-голямата икономика в Европа има план срещу китайската конкуренция Но критици го сравняват с "призив за планова икономика"


"Теклас България" ще изгради шести завод на територията на България. ...

......... превръща във все по-важен за България. По данни на Министерство на икономиката през 2018 година са направени инвестиции в размер на близо 200 милиона лева и са открити нови 3 200 работни места. Германски производител инвестира 22 млн. лв. в завод във Враца Общинският съвет позволи продажбата на 83 дка


Българската хранителна компания

Българската хранителна компания "Белла България" стартира 2019 година с мащабна ...

......... след Румъния (2007) и Гърция (2012). Компанията развива експортна дейност от 2006 г. Продуктите на "Белла България" са все по-популярни сред потребителите в Европа, Америка, Близкия Изток, Австралия. Фокусът върху предпочитанията на клиентите и потребителите позволяват на "Белла България" да запазва своето важно място в хранителната индустрия в различните страни.


Германската автомобилна индустрия най-накрая ще получи това, което самата тя

Германската автомобилна индустрия най-накрая ще получи това, което самата тя ...

......... Германия ще бъде построен от китайска компания отразява обстоятелството, че никое местно дружество "не смее да го направи". Първата копка на завода ще бъде тази пролет, а производството ще започне през 2021. Китайски технологичен гигант създаде трима нови милиардери за 2 дни Акциите на компанията не спират да се покачват


Израелската компания за мобилни игри Playtika отвори научноизследователски център в

Израелската компания за мобилни игри Playtika отвори научноизследователски център в ...

......... през януари Playtika придоби австрийската фирма за игри с карти Supertreat, само месец след като купи германския разработчик на пъзели Wooga. Caesars Interactive Entertainment купи Playtika през 2011 г. и я продаде през 2016 г. на китайски консорциум за частен капитал, ръководен от Giant Network Group за 4.4 млрд. долара.


"Бизнес точка" е най-новата поредица от съдържание на Money.bg, която ...

......... резултати. Това е един завършен проект за кръгова икономика. Имаме вече и проект, който позволява реализирането на един нов строителен материал, който е плод на сътрудничеството ни. Оптимисти сме, че през следващите няколко години ще намерим начин този материал да се произвежда в България и да се прилага в Европа.


Foxconn Technology Group обмисля да намали или дори да се

Foxconn Technology Group обмисля да намали или дори да се ...

......... изследователски съоръжения, заедно с дейности по опаковане и сглобяване. Центърът ще произвежда специализирани технологични продукти за промишлени, здравни и професионални приложения, а 3/4 от служителите му ще са изследователи и дизайнери. "В Уисконсин не строим фабрика. Не можете да използвате фабрика, за да схванете инвестицията ни в Уисконсин", посочва Ву.


Компанията

Компанията "Захарни заводи"-Горна Оряховица е инвестирала 11,19 милиона лева в ...

......... експлоатация нова инсталация за производство на етанол. Оборудването е базирано на иновативна технология, а процесите в нея са с много високо ниво на автоматизация. За 12-те месеца до края на септември 2018 г. "Захарни заводи" има продажби от над 83 милиона лева и печалба преди данъци от 1,366 милиона лева.


Производителят на чипове Intel Corp ще инвестира 40 милиарда шекела

Производителят на чипове Intel Corp ще инвестира 40 милиарда шекела ...

......... да издадат повече подробности по сделката. От компанията  са съобщили, че ще представят бизнес план на правителството на Израел за продължаване на инвестициите в производствения обект. Основана в Санта Клара, Калифорния, Intel, е един от най-големите работодатели и износители за Израел, където се развиват значима част от най-новите технологии на компанията.


Известният инвеститор Марк Мобиус, ветеран по развиващите се пазари, заяви,

Известният инвеститор Марк Мобиус, ветеран по развиващите се пазари, заяви, ...

......... развиващи се пазари Мобиус отбелязва "потресаващото възстановяване" в много развиващи се страни, като аргумент да се инвестира в техните икономики. Въпреки че, през миналата година акциите и валутите на emerging markets преживяха силен спад на фона на втвърдената паричнокредитната политика на Федералния резерв и търговската война между САЩ и Китай.


Uber ще разшири центъра си за бизнес услуги в Краков

Uber ще разшири центъра си за бизнес услуги в Краков ...

......... инвестицията ще даде възможност на повече талантливи полски инженери да си намерят работа и да останат в страната. Междувременно офисът на Uber във Варшава ще стане основният бизнес център на Централна и Източна Европа, който ще отговаря за развитието на платформите Uber и Uber Eats на всички пазари в региона.


Заводът за производство на осветление за автомобили на азиатската Varroc

Заводът за производство на осветление за автомобили на азиатската Varroc ...

......... на официалната церемония министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че през 2018 година инвестициите в автомобилния сектор в страната са били близо 200 милиона лева, а отворените работни места - 3200. Тези два инвеститора позлатяват Димитровград със 100 милиона лева След две години икономиката на региона няма да бъде същата


Mercedes-Benz ще изгради нов завод за батерии за електромобили в

Mercedes-Benz ще изгради нов завод за батерии за електромобили в ...

......... долара Автомобилната индустрия в момента разполага с редица различни технологии за батерии, които се конкурират помежду си. Panasonic и Tesla използват батерии на основата на литий и кобалт, Nissan и LG Chem - базирани на литий и манган, а китайските производители създават батерии с по-ниска енергийна плътност, но без кобалт.


Добивът на шистов петрол в САЩ регистрира признаци на рязко

Добивът на шистов петрол в САЩ регистрира признаци на рязко ...

......... сеизмични рискове. А освен тези проблеми, повторното използването на водата влияе на стойността на добива. Миналата година от Wood Mackenzie, припомня vestifinance.ru, посочиха, че само повишаването на разходите за утилизацията на водата в Пермския басейн ще увеличи себестойността на добива в Пермския басейн с 3 - 6 долара за барел.


Вторият по големина автомобилен производител в Европа - PSA Group

Вторият по големина автомобилен производител в Европа - PSA Group ...

......... които ни поставят. Заводът е напълно модернизиран с правилното ниво на инвестиции, за да се гарантира най-доброто ниво на ефективност и вече е сред най-модерните производствени обекти в Европа. Горди сме да допринесем за преминаването към ниско емисионни бензинови двигатели PureTech ", казва Аркадиуш Сулига, директор на завода в Тихи.


Украинският производител на самолети

Украинският производител на самолети "Антонов" възнамерява през 2019 година да ...

......... и Ан-225 "Мрия" През юни 2018 г. вицепрезидентът по транспортната авиация на руския ОАК, генерален директор на ПАО "Ил", Алексей Рогозин заяви, че производство на самолетите Ан-124 "Руслан" може да се възобнови. През ноември м.г. Рогозин съобщи, че авиоконцерна "Илюшин" е започнал разработката на самолет, който да замени Ан-124 "Руслан".


Датският търговец на мебели и стоки за дома JYSK ще

Датският търговец на мебели и стоки за дома JYSK ще ...

......... всички градове с население от над 20 000 жители", казва мениджърът за развитие на JYSK Romania Христу Георге. Компанията е един от големите играчи при търговията с мебели и продукти за дома, като има глобални годишни приходи от над 4 млрд. евро и около 20 000 служители в 50 държави.


ГД

ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" разглежда проект на инвестиционен план за ...

......... казват от ведомството. Минималните инвестиции в обекта са в размер на 600 млн. евро за срока на концесията. Задължителна инвестиция е изграждането на нов Терминал 3 до 10-та година от началото на договора, както и строителство на нова писта, ако проучването на трафика до петата година покаже необходимост от такава.


След като премина през строителни проблеми, финансови препятствия и грандиозно

След като премина през строителни проблеми, финансови препятствия и грандиозно ...

......... Glаѕѕ, и за нашия завод в Търговище. Той е постижение и за българската индустрия - тъй като стъклото е не само разработено и произведено в България - от български специалисти, с български пясък сода и каолин, но и с помощта на редица наши доставчици, подизпълнители и партньори", казват от компанията.


Великобритания се олюлява на ръба на стръмна скала. Очертаващата се

Великобритания се олюлява на ръба на стръмна скала. Очертаващата се ...

......... база през януари, а Хауърд очаква още повече британски клиенти да търсят злато в предстоящите несигурни месеци. По този начин обаче те се противопоставят на глобална тенденция: цените на златото през декември бяха най-ниските си от август 2017 г., тъй като инвеститорите искаха да вложат средствата си на друго място.


Финансовата компания

Финансовата компания "БНП Париба Лични Финанси" инвестира 3,5 милиона евро ...

......... по-голяма", допълни Максимова. Новият офис на "БНП Париба Лични Финанси" в Пловдив е разположен на два етажа в бизнес сградата "Лайм Трий" в квартал "Каменица". "Почти половината от инвестицията от 3,5 милиона евро се осъществява в Пловдив. Целта е да направим същото в София", коментира управителят на дружеството Жозе Салойо.


Германският инженерен гигант Bosch инвестира около 45 млн. евро в

Германският инженерен гигант Bosch инвестира около 45 млн. евро в ...

......... ще разработва автомобилен софтуер в нов център в София В офиса в "София Тех Парк" вече работят около 100 души Високотехнологичните продукти изискват и висококвалифицирани работници. Заводът ще работи и върху разработването и производството на електрически велосипед от ново поколение, за който Мишколц в момента е единствената производствена база на Bosch в света.


Има инфраструктурни начинания, струващи десетки милиарди долари. Инвеститорите и инженерите,

Има инфраструктурни начинания, струващи десетки милиарди долари. Инвеститорите и инженерите, ...

......... могат да се използват едновременно. Източник: Международна космическа станция Разходи: 150 милиарда долара  Предложеното разширение, официално завършено през 2011 г., включва добавянето на 4 нови модула през 2018-а и 2019 година. МКС е най-голямото изкуствено тяло в околоземна орбита и често може да се види с невъоръжено око от Земята.


Xiaomi Corp. ще инвестира най-малко 10 млрд. юана (1.5 млрд.

Xiaomi Corp. ще инвестира най-малко 10 млрд. юана (1.5 млрд. ...

......... очаква търсенето отново да се повиши с появата на супер-бързото пето поколение безжична връзка (5G). Някога смятана за интернет компания, която може да има пазарна стойност от 100 млрд. долара, сега Xiaomi струва приблизително 1/3 от това. Ациите й поевтиняха с около 40% от първоначалното им публично предлагане през юли.


AES - компанията, която оперира ТЕЦ

AES - компанията, която оперира ТЕЦ "Гълъбово в България - ...

......... и за съседния военно-морски комплекс. Любопитен факт е, че поддръжката на площите около хибридния парк за производство и съхранение на слънчева енергия се извършва от около 300 овце, които по природосъобразен начин се грижат растителността да бъде ниска, без да се използват хербициди или енергия от фосилни горива за косене.


Черна гора стартира програмата си за развитие, която предлага възможност

Черна гора стартира програмата си за развитие, която предлага възможност ...

......... критерии от нашата европейска програма", казва Симович. "Вътрешните ни нужди се отразяват най-добре от факта, че Черна гора по това време е на ниво от 46% от средното развитие на ЕС. Трябва да подобрим жизнения стандарт на нашите граждани възможно най-бързо и да ги приближим до европейските нива", добавя той.


Китай ще инвестира 85 милиарда юана (12,41 милиарда долара) в

Китай ще инвестира 85 милиарда юана (12,41 милиарда долара) в ...

......... във фиксиран актив, който е основен двигател на китайската икономика, бележи около рекордно ниски стойности, след като Пекин сложи много проекти на изчакване поради опасения за нарастващия дълг. Авиационният регулатор също заяви края на декември, че очаква въздушният пътнически трафик да представлява над една трета от общия трафик в страната.


Гигантът в производството на напитки и храни Pepsi откри фабрика

Гигантът в производството на напитки и храни Pepsi откри фабрика ...

......... фабриката ще работи в съответствие със стандартите на Индустрия 4.0, Юксел добави, че възприемането на нови технологии е важно както за компанията, така и за Турция. "Организираната индустриална зона на Маниса осигурява перфектната среда и ресурси за новата ни фабрика. Заводът ще работи в съответствие с Индустрия 4.0", казва ръководителят.


Китай планира да инвестира в изграждането на 6800 км нови

Китай планира да инвестира в изграждането на 6800 км нови ...

......... за съкращаване на дълга на местните власти. Целта за инвестиции за 2018 г. беше най-ниската от 2013 г. насам. Правителството обаче започна да ускорява инвестиционните разходи през втората половина на миналата година, за да стимулира растежа в забавящата се икономика на страната, като одобри нови железопътни проекти и съживи спрените.


Никой в ​​Пентагона не може да проумее защо американските данъкоплатци

Никой в ​​Пентагона не може да проумее защо американските данъкоплатци ...

......... предназначена да прихване ирански ракети, потенциално изстреляни към Европа. Според американското военноморско командване в Европа "ограждащият път ще помогне на румънските сили да осигурят по-добра външна сигурност" на базата. За да получат дължимите суми, румънските строителни фирми, които изпълняват проекта, вече са предприели правни действия спрямо румънското министерство на отбраната.


Британският разработчик на търговски и жилищни имоти Poseidon Group ще

Британският разработчик на търговски и жилищни имоти Poseidon Group ще ...

......... международни марки, сред които JYSK, Nefa, Studio Moderna, Extreme Intimo, Opposite shoes, Djak sport, Lilly, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Sinsay и N Sport. Британският инвеститор оперира в Сърбия от 2014 г. Компанията планира да управлява общо 10 обекта под марката Capitol Park в страната до края на 2020 г.


Преди години концесията за златното находище на Ада тепе край

Преди години концесията за златното находище на Ада тепе край ...

......... тихо се пресели някъде другаде. Хората от града помнят и мъртвилото с празните магазини и улици, както и бусовете с млади мъже, тръгнали на гурбет в Европа. Но днес е друго - те вече гледат уверено напред и посрещат нови и нови завръщащи се у дома. Вилдан Байрямова, Deutsche Welle