Предлагането в България в силно ограничено, вторичен пазар няма. В

Предлагането в България в силно ограничено, вторичен пазар няма. В ...

......... в началото на март достигна 7-годишен връх 1680 долара за унция, последва рязък спад заради търсене на парична ликвидност по света. Последва нов ръст и в момента цената му е около 1600 долара. Доходността на един от най-големите борсово търгувани фондове върху злато - SPDR Gold, е 3.8% след таксите.


[Shutterstock] Темата накратко Финтех компаниите са изправени пред нови предизвикателства

[Shutterstock] Темата накратко Финтех компаниите са изправени пред нови предизвикателства ...

......... инфраструктура. От друга страна, блокажът ще подчертае предимствата на дигиталното банкиране. Партньорът в Speedinvest Стефан Клестил коментира пред германската медия Finance Forward, че "съществуващите инвеститори ще продължат да подкрепят добрите си компании като N26". В този смисъл кризата ще представлява и своеобразна възможност за тези компании, които разполагат с кеш.


[Shutterstock] Темата накратко Кризата по фондовите пазари удари и дохода

[Shutterstock] Темата накратко Кризата по фондовите пазари удари и дохода ...

......... средата на миналата година в България, балансират активно риска, използвайки иновативна мултисигнална стратегия, докато същевременно се стремят да омекотят ефекта на сериозни спадове, така че клиентът да бъде в своята комфортна зона и да е спокоен в периоди на повишена динамика на пазарите като този, който наблюдаваме през последните седмици.


Пазарите се сриват, но има акции, които се движат срещу

Пазарите се сриват, но има акции, които се движат срещу ...

......... JP Morgan сред тези с потенциал за растеж след резкия спад от последния месец. Пазарна капитализация: 28.7 млрд. USD Акции след 19 февруари: (-9.6%) *Материалът е актуализиран с данни до 27 март. В харитеното издание е с данни към 25 март Материалът не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа


В България търсенето се увеличава, но предлагането е доста ограничено

В България търсенето се увеличава, но предлагането е доста ограничено ...

......... в сайта на ПИБ показва, че количествата са изчерпани. "Тавекс" предлагат, но със завишени спредове, както самите те посочват. Например 1 грам златно кюлче Vacambi се купува за 93 лв., а се продава за 157 лв. Унция "Австралийски лунар година на мишката 2020 "е с цени купува/продава от 2980/3964 лв.


Управляващите компанията Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери

Управляващите компанията Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери ...

......... публичното предлагане средства ще са много важни, за да може да ги подкрепим в такъв тежък момент. Като цяло очакваме светът да стане още по-дигитален и да изнесе още по-голяма част от бизнеса си онлайн след тази криза, а нашият портфейл идеално се вписва в подобна среда", коментира Ивайло Симов.Без паника и търпение, съветват преживелите няколко борсови краха COVID-19

Без паника и търпение, съветват преживелите няколко борсови краха COVID-19 ...

......... на спортните събития, конференции и полупразните ресторанти повдигнаха страховете - не дали най-дългият икономически възход е към края си, а колко дълго и дълбока ще е предстоящата рецесия. "Малко е като на военно учение, минал си през всичко това, но не е като когато започват да летят куршумите", казва Круз.


1234 © Капитал 1234 © LUCAS JACKSON 1234 1234 Темата накратко Мерките

1234 © Капитал 1234 © LUCAS JACKSON 1234 1234 Темата накратко Мерките ...

......... да не се действа панически, особено ако няма нужда от спешни пари. От една страна, инвестицията във взаимен фонд се приема за дългосрочна и при възстановяване на пазарите загубите ще се компенсират. От друга, самата загуба се реализира реално само при продажба, когато се получат парите от по-ниската продажна цена.


За поредна година движението и доходността на акциите почти няма

За поредна година движението и доходността на акциите почти няма ...

......... проблем с местния пазар и липсата на ликвидност - оферти продава имаше, но по много позиции просто липсват купувачи. Още един фактор за спад. Така, докато българската борса през последните години стоеше далеч от световните рекорди на глобалните борси, сега реши да се включи в синхрон, но с техния спад.


Има порода инвеститори, за които спадът в стойността на активите

Има порода инвеститори, за които спадът в стойността на активите ...

......... с колко случайности е изпълнен животът. Сдържаният Сам Спейд вече разбира това. Инвеститорите от вида "Спейд" знаят, че цените на предпочитаните акции падат и се приспособяват към това. Те също знаят, че в някакъв момент те спират да падат. Именно това им позволява да купуват акции, когато цените ударят тротоара.


Темата накратко Притесненията около епидемията потопиха борсите по целия свят

Темата накратко Притесненията около епидемията потопиха борсите по целия свят ...

......... се изключи спад и там. В САЩ вече прогнозират като непосредствен ефект от колебанията на финансовите пазарите тласък за пазара на имоти, но там има друг проблем. Заради спирането на производство в някои фабрики в Китай не може да се отговори на търсенето в строителния сектор на суровини и материали.Samsung започна изграждането на център за научноизследователска и развойна дейност

Samsung започна изграждането на център за научноизследователска и развойна дейност ...

......... туристите от засегнатите от коронавирус райони на Южна Корея да ходят в страната. Миналата година във Виетнам са отишли 18 милиона туристи от Южна Корея, която е втората по големина туристическа група след китайската такава. Как коронавирусът повлия на световния туризъм? 25 000 полета до Китай са отменени за седмица


[Shutterstock] В България сумата намалява заради по-малко преводи от Турция.

[Shutterstock] В България сумата намалява заради по-малко преводи от Турция. ...

......... същото време обаче, ако тези емигранти работеха за българската икономика (при положение че имаше и насрещното предлагане на работни места за тях), това би означавало, че потенциалът на икономиката би бил по-висок, а оттам - и шансът за по-бързо приближаване на местния стандарт на живот към средноевропейските нива", пише Николова.


Моделът на традиционното финансово консултиране се нарушава от нова вълна

Моделът на традиционното финансово консултиране се нарушава от нова вълна ...

......... голям пробив в индустрията", коментира ръководителят на организацията Personal Finance Society Кийт Ричардс. Услугите, които чатботовете никога няма да успеят да доставят на потребителите са тези, за които по-богатите клиенти са готови да платят - "разбиране в дълбочина на дългосрочните финансови цели на клиента и управлението на различните видове рискове".


Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери Петров управляват

Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери Петров управляват ...

......... "Корс дот", "3 ЕН 3", "Аппизо", "Артери", "Майстер плюс", "Адормо" Инвестиции под 100 хил. лв. А4Е, "АйГрийт", "Ангон", "Слоу фууд", "КоКичън", "Модулар", "Карет.ио". Източник: Проспект, при някои компании сумата на инвестицията е различна от оценката Материалът не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и за взимане на инвестиционно решение.


Ръководителят на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет нарече разпространението

Ръководителят на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет нарече разпространението ...

......... спад на потребителските разходи и промишленото производство. Уорън Бъфет говори два дни, след като неговият фонд заяви, че оперативната печалба е спаднала с 3% през 2019 г. до 23,97 милиарда долара от застрахователни загуби, докато растежът на Apple и други инвестиции увеличи са нетните приходи до рекордните 81,42 милиарда долара.Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията ще

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията ще ...

......... гигант предупреди инвеститорите в началото на този месец, че очаква да пропусне своята тримесечна оценка на печалбата заради избухването на вируса.  Много от китайските фабрики, произвеждат компоненти за продукти на Apple - като iPhones и лаптопи MacBook - са затворени или работят с ограничен капацитет, за да намалят разпространението на болестта.


Huawei ще изгради първия си завод в Европа. Китайската компания

Huawei ще изгради първия си завод в Европа. Китайската компания ...

......... но в крайна сметка Брюксел не издаде подобна забрана. Редица страни обаче няма да позволят на китайската компания да достави най-важните компоненти, които дават и достъп до потока от данни. Huawei открехна вратата към визията за бъдещето си Компанията търси независимост от Google и начин да задържи настоящите си потребители


Hyundai Motor и дъщерните ѝ компании са готови да определят

Hyundai Motor и дъщерните ѝ компании са готови да определят ...

......... на Hyundai е отказал всякакъв коментар относно бъдещите планове на компанията относно развитието на водородните клетки, но е потвърдил, че компанията е в процес на разработване на нов екологичен завод. Hyundai показа новия i20 Третото поколение на модела се отличава с по-агресивен дизайн, с повече умни технологии и повече сигурност.


Летището край Русе може да възобнови отново дейността си след

Летището край Русе може да възобнови отново дейността си след ...

......... дружество е посочено, че то се занимава с изграждане големи инфраструктурни проекти като магистрали, мостове, жп линии, пристанища и летища. При евентуално сключване на концесия Община Русе все пак ще може да развали договора и да си върне имота, ако в срок от три години инвеститорите не реализират заявените намерения.


През месец април в София ще бъде открит нов хотел,

През месец април в София ще бъде открит нов хотел, ...

......... Toй щe имa 232 cтaи, a инвecтициятa в нeгo възлизa нa 58,3 милиoнa eвpo или нaд 110 милиoнa лeвa. Очаква се хотелът дa oтвopи вpaти тaзи гoдинa. Новата цел на луксозните хотелски вериги - Източна Европа и България Сериозен интерес на инвеститорите към Унгария, Румъния и другите пазари в региона


Немската държава вероятно ще субсидира изграждането на гигазавода на Tesla

Немската държава вероятно ще субсидира изграждането на гигазавода на Tesla ...

......... на това, подобна форма на подкрепа за сектора е приложима в много страни, включително и в България, където електромобилите са освободени от плащане на местен данък. Освен това Инвестиционната програма за климата отпуска по 20 хил. лв. финансова помощ за закупуване на електромобили с до 4+1 места от държавните структури.


Китайският коронавирус заразява бързо не само хората, но и пазарите.

Китайският коронавирус заразява бързо не само хората, но и пазарите. ...

......... 10-годишните книжа са с доход около 1.6%. Как да инвестираме: Облигациите сами по себе си са сложен финансов инструмент и на практика са запазена територия за големите институционални инвеститори. Често има и минимален обем инвестиция, който може да се окаже преграда. За малките вложители най-добрият вариант са облигационните взаимни фондове.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

......... същото време обемът на депозитите продължава да расте и през миналата година надхвърли 53 млрд. лв., като очевидно мотивът за сигурност надделява над желанието за доходност. През миналата година Федералният резерв на САЩ отново започна да понижава лихвите, а ЕЦБ разширява монетарните стимули, което означава повече ликвидност и ниски лихви.


Финландският лидер в услугите за управление на товари Cargotec ще

Финландският лидер в услугите за управление на товари Cargotec ще ...

......... за изграждане на завод за производство на продукти от индустриални минерали в град Дулово. Инвестицията е от над 60 милиона лева и предвижда разкриването на 120 работни места. Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Cargotec България Едно зелено място със скандинавски привкус в центъра на столицата


Климатичните промени от последните две години, които обърнаха времето с

Климатичните промени от последните две години, които обърнаха времето с ...

......... нови машини, при 496 - през 2018 г. Докато при телескопичните товарачи през миналата година са вписани 296 бройки, година по-рано през 2018 г. в това направление беше достигнат връх от 316 нови товарачи. При челните товарачи през миналата година са продадени 172 машини, докато година по-рано са били 180.


BlackRock наскоро се присъедини и към инициативата Climate Action 100+,

BlackRock наскоро се присъедини и към инициативата Climate Action 100+, ...

......... на Норвегия, който още от 2017 г. ограничава инвестициите си в компании в нефтената и газовата индустрия. Тогава дружеството посъветва и Държавният глобален пенсионен фонд (GPFG) да изтегли активите си от петролни и газови компании. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved - това слагаме най-отдолу, авторът е Economist


Kaufland България откри своя пети хипермаркет във Варна с инвестиция

Kaufland България откри своя пети хипермаркет във Варна с инвестиция ...

......... помещения, за да се отоплява през зимата и разхлажда през лятото, пишат още от Kaufland България. Хипермаркетът има и последно поколение LED осветление, което води до по-големи икономии. Колко български продукти продават Billa, Kaufland, Lidl и T Market? Четирите вериги държат около 30% от търговията с бързооборотни стоки у нас


Две китайски компании са изразили намерение за създаването на производствена

Две китайски компании са изразили намерение за създаването на производствена ...

......... квалифицирани кадри в тази сфера, като водещи световни компании произвеждат у нас високотехнологично автомобилно оборудване", увери Николова. "Джангсу Алфа Автобуси" е сред първите производители на електромобили в Китай, като през 2012г. пуска първия си модел автобуси със собствено оборудване и модерни технологии. Фирмата работи в сътрудничество със световни автомобилни компании.


Летище Шереметиево в Москва отвори първата част от най-новия си

Летище Шереметиево в Москва отвори първата част от най-новия си ...

......... каза Александър Пономаренко, председател на борда на директорите на летището. Втората част от новия терминал, която ще бъде открита след 2026 г., ще увеличи капацитета с още 10 милиона пътници годишно. Кои бяха най-големите летища за 2018 година? Русия влиза в Топ 10, а четири се борят за втората позиция


ScaleFocus, една от най-големите български IT компании, откри нов офис

ScaleFocus, една от най-големите български IT компании, откри нов офис ...

......... технологии, изкуствен интелект и машинно обучение и е обявена за "Технологичен стартъп на годината". През 2018 г. IT компанията придоби и 100% от софийското дружество Upnetix - една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения.


Китайската Zijin Mining Group е посочила, че ще увеличи инвеститцията

Китайската Zijin Mining Group е посочила, че ще увеличи инвеститцията ...

......... обаче планира да изкупи и останалия дял от американската Freeport McMoran за около 400 мнлн. Долара. Освен в мините, гигантът ще вложи и в два завода - за електролиза и за сяра. В бъдеще се очаква да инжектира и почти 1,3 млрд. долара в притежаваната от нея местна RTB Bor.


След неуспешното си публично предлагане, WeWork се превърна във финансовата

След неуспешното си публично предлагане, WeWork се превърна във финансовата ...

......... японската банка трябва да инжектира над 200 млн. долара. Такъв е случаят с инвестицията в стартъпа за доставки на лекарства Alto Pharmacy, при който Vision Fund настояваше за ценови защити и повече контрол върху управлението на компанията, посочва източник на Reuters, макар че и двете организации са отказали да коментират.


© Цветелина Белутова Темата накратко -

© Цветелина Белутова Темата накратко - "Фонд за недвижими имоти България" ...

......... курорт. Сделката за продажбата на 50-те декара в София (чрез акциите на дружеството "България 29" - бел. ред) ще даде повече яснота за стратегията. Божидар Тодоров, "Алфа асет мениджмънт""Очаквам продажбата на нестратегически активи на дружеството да се отрази позитивно на финансовите резултати на групата от туристически дружества." Тихомир Каунджиев, "Карол"


Ineos Ltd., една от най-големите петрохимически компании в света, се

Ineos Ltd., една от най-големите петрохимически компании в света, се ...

......... повече мултинационални компании в страната, като премахна част от ограниченията в автомобилната индустрия, финансовите услуги и други сектори и обеща по-добър достъп на чуждестранните компании до местния пазар. През първите 11 месеца на 2019 г. преките чуждестранни инвестиции в Китай възлизат на $124,4 милиарда, ръст от 2,6% спрямо година по-рано.


България е напът да се сдобие с най-голямата частна дентална

България е напът да се сдобие с най-голямата частна дентална ...

......... неведнъж от Германо-българската индустриално-търговска камара у нас, която неведнъж е отбелязвала ползите за страната. В интервю пред Money.bg миналата година председателят й д-р Митко Василев обясни, че за целта е нужно да се сключи междуправителствено споразумение, което да позволи признаването на разходите за лечение у нас от германските здравни каси.


През последното десетилетие акциите в САЩ се представяха повече от

През последното десетилетие акциите в САЩ се представяха повече от ...

......... в САЩ". А ето как се представят единадесетте подсектора на S&P 500 през същия период: Подсектор на чS&P 500 Обща възвръщаемост Информационни технологии 390% Потребителски стоки 381% Здравеопазване 287% Индустриални продукти 242% Стоки от първа необходимост 205% Финансови продукти 204% Комунални услуги 204% Комуникационни услуги 151% Материали 134% Енергетика 31%


Преговорите на SoftBank с трите най-големи банки в Япония за

Преговорите на SoftBank с трите най-големи банки в Япония за ...

......... договориха $1,75 милиарда кредит от Goldman Sachs Поредната спасителна финансова инжекция за стартъпа Заради блокажа на средства SoftBank получи кредитна линия на стойност 1,75 млрд. долара от Goldman Sachs. В момента средната претеглена цена на нейния дълг е 3,7%, което е седмата най-висока сред компаниите, листнати на индекса Nikkei 225.


Хърватският диверсифициран холдинг Adris Grupa възнамерява да инвестира най-малко 456

Хърватският диверсифициран холдинг Adris Grupa възнамерява да инвестира най-малко 456 ...

......... години Adris е инвестирала повече от 10 милиарда куни в своите бизнеси, или около 1 милиард евро. За първите девет месеца на годината Adris Grupa записа нетна печалба от 663 милиона куни. Европа дава 36 милиона евро за проекти в Румъния и Хърватска Пристанището на остров Лошин ще бъде разширено


Volkswagen Group все още не е взела окончателно решение за

Volkswagen Group все още не е взела окончателно решение за ...

......... решението си за новия завод, в който ще инвестира €1,3 милиарда. Дори и VW да се откаже от производство в Турция, вторият най-вероятен вариант е преместване на производството на Passat в съществуващата фабрика в Братислава, Словакия. Тези думи издават решението на "Фолксваген" за новия завод Идва ли краят на сагата?


© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване От

© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване От ...

......... акции. Предстои да видим колко трудно ще бъде намирането им обратно от пазара, за да затворим позициите. Ако опитът е успешен, най-вероятно ще направим къси индексни фондове и за другите капиталови пазари, които покриваме. Така ще предложим на инвеститорите и двата инструмента за спекулации - дълъг и къс индексен фонд".


Samsung ще увеличи инвестициите в своята фабрика за чипове в Китай

Samsung ще увеличи инвестициите в своята фабрика за чипове в Китай ...

......... чуждестранните играчи. Миналата есен базираната в Ухан, Китай, Yangtze Memory Technologies Company обяви, че ще започне масово производство на 64-слойни 3D NAND чипове, които са еталон за повечето водещи фирми в сектора. Samsung закрива изследователски отдел за разработка на процесори в САЩ Ходът поставя под въпрос бъдещето на процесорите Exynos


На официална церемония днес Cordeel България направи първа копка на

На официална церемония днес Cordeel България направи първа копка на ...

......... хиляди квадратни метра "Ние гарантираме, че центърът ще отговаря на европейските стандарти за съвременно строителство", каза управляващият директор на Cordeel България Владимир Андреев. "Изграждаме проекта върху собствен терен, прилагайки познанията ни за спецификите на местния пазар, в комбинация с ноу-хауто и дългогодишния опит на компаниите от групата Cordeel в Европа."


Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 65 милиона

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 65 милиона ...

......... за постигане на устойчиви цели на развитие. В комбината се произвежда близо 1% от световната продукция на цинк и олово. Като говорим за производството на европейско ниво, този процент е между 3 и 4%. КЦМ е единственият подобен завод в Югоизточна Европа. Най-близките му конкуренти са в Полша и Италия.


Германският лидер в производството на окабеляване за автомобили Leoni за

Германският лидер в производството на окабеляване за автомобили Leoni за ...

......... ново поколение. "Автономните автомобили ще променят дългосрочно автомобилния отрасъл", казва Амброзяк. "Те разкриват изцяло нови бизнес модели заради технологичния пазар и поведението на потребителите. Това е много сериозно предизвикателство и много интересна възможност за нас, защото ни позволява да се включим в изграждането на автомобилите, системите и процесите на бъдещето."


Базираният в Лондон хедж фонд CQS е определян като организация

Базираният в Лондон хедж фонд CQS е определян като организация ...

......... нейния фонд CQS Directional Opportunities нарасна с 550% от лансирането си през август 2005 г., което е два пъти повече от индекса S&P 500 и около седемкратно по-високо от средностатическия хедж фонд. На снимката: Майъкл Хинце (вторият вдясно), Гарик Израелян и Брайън Мей връчват медал "Стивън Хокинг" на Бъз Олдрин


[Shutterstock] Нулевите лихви по депозитите в съчетание с по-висока инфлация

[Shutterstock] Нулевите лихви по депозитите в съчетание с по-висока инфлация ...

......... десет години нарастването е с внушителните 10 трлн. евро. Най-големи вложители в тях са институционалните инвеститори - пенсионни и други фондове, като така е и в България. Общо в Европейския съюз се предлагат над 60 хил. фонда.По темата работи и Пламена КацароваМатериалът не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа


На церемония вчера лидерът в дигиталната трансформация и производител на

На церемония вчера лидерът в дигиталната трансформация и производител на ...

......... помагаме през цялото време като изпълнител на клиента, имаме и сервизно звено, което може да съдейства", каза Георгиев. "Това ни отличава - че сме във връзка с клиента от край до край и имаме експертизата. Създаваме общност, която споделя информация и идеята е да сме все по-полезни на потребителите ни."


Южнокорейският концерн Hyundai Motor Company анонсира нов бизнес план -

Южнокорейският концерн Hyundai Motor Company анонсира нов бизнес план - ...

......... печалба до 8% до 2025 г. в сравнение с предишната цел от 7% до 2022 г. Освен това през февруари 2020 г. Hyundai възнамерява да направи обратно изкупуване на акции за около 300 милиарда вона (252 милиона долара). На този фон цената на акциите на компанията се покачиха с 2%.


Румънската компания Rockwool Group открива фабрика за базалтова минерална вата в Румъния.

Румънската компания Rockwool Group открива фабрика за базалтова минерална вата в Румъния. ...

......... продукти от минерална вата със седалище в Копенхаген, Дания. Компанията има развива дейност в 39 страни, като за нея работят над 11 500 служители. Правят мащабен жилищен и бизнес комплекс за €100 милиона в Букурещ В Crown Towers ще има 230 луксозни апартамента, офиси, търговски помещения и зони за отдих


© Надежда Чипева

© Надежда Чипева "Фондът демократизира инвестирането в изкуство, като дава достъп ...

......... и млади автори като 23-годишната варненска художничка Петра Димитрова. Сред картините има и портрет на лидера на Коминтерна Георги Димитров от Васил Стоилов. Най-скъпото платно е "Окови" на Атанас Яранов - 48 хил. лв., а най-евтините са на млади автори от около 1500 - 2000 лв., показва сайтът на фонда.


"Идеал Стандарт - Видима" отбеляза 85 години от своето създаване ...

......... срокове, в които тя ще постигне този таргет. "Това и пазарът не го знае", смее се той. "Казвам, че това трябва да ни бъде мечта, защото неслучайно компанията майка инвестира тези пари тук - това означава, че тя в бъдеще иска да бъде тук и ние трябва да бъдем подготвени."


Президентът на Руската федерация Владимир Путин фактически е одобрил проекта

Президентът на Руската федерация Владимир Путин фактически е одобрил проекта ...

......... град Якутск, с население над 300 хиляди жители е единственият от най-големите градове в Русия, който няма целогодишен транспортен достъп до федералната пътна мрежа. През зимата колите отиват в града по зимен път, през лятото - чрез ферибот. 152 дни в годината няма стабилна комуникация между източна и западна Якутия.


Руската фондова борса тази година се превърна в лидер по

Руската фондова борса тази година се превърна в лидер по ...

......... компании в индекса на MSCI Emerging Markets, 15 предоставиха на инвеститорите обща възвръщаемост над средните за този индекс 14% през тази година, сочат данните, анализирани от Bloomberg. От началото на годината анализаторите повишават прогнозите за печалбите на руските компании и понижават оценките за компаниите в развиващите се страни като цяло.


Британската организация за научни изследвания и иновации (UKRI) отпусна средства

Британската организация за научни изследвания и иновации (UKRI) отпусна средства ...

......... държавата континент за справяне на сериозните проблеми с достъпа до електроенергия. "Koмпaĸтнитe ядpeни цeнтpaли биxa били идeaлнa oпция зa Aвcтpaлия, ĸъдeтo гoлeмитe paзcтoяния мeждy гpaдoвeтe yвeличaвaт paзxoдитe зa пpeнoc нa eлeĸтpoeнepгия", посочиха тогава от Rolls-Royce. Кои са страните с най-много ядрени мощности в света? Какво е бъдещето на ядрената енергетика?


Японската префектура Фукушима, сериозно пострадала от аварията в атомната електроцентрала

Японската префектура Фукушима, сериозно пострадала от аварията в атомната електроцентрала ...

......... северната част на префектура Фукушима. АЕЦ Фукушима 1 затворена завинаги Излятата морска вода, която аварийните екипи използват за охлаждането на реакторите, има разяждащо действие и е направила ключови части от комплекса неизползваеми Аварията в атомната електроцентрала Фукушима-1  стана в резултат на опустошително земетресение и последвалото цунами през март 2011 г. 


Компаниите от FAANG и Microsoft отново са в основата на

Компаниите от FAANG и Microsoft отново са в основата на ...

......... Капитал Смаляване След края на корпоративния сезон основният въпрос вече е дали компаниите ще могат да държат високите си маржове на печалба и през следващите периоди, тъй като и в момента те са на рекордни нива. Или както казва Далио: "Няма много неща, които да могат да ги повишат още".


Румънският предприемач Metropolitan Residence планира инвестиция в Букурещ за 100

Румънският предприемач Metropolitan Residence планира инвестиция в Букурещ за 100 ...

......... хектара земя, която притежава в тази област. Metropolitan Residence е една от най-големите строителни фирми в Румъния със 100% вътрешен капитал. Дебютира на пазара на недвижими имоти през 2010 година и оттогава разработва 17 жилищни проекта с общо 3 000 апартамента. Стойността на инвестициите на компанията надхвърля 200 милиона евро.


Остана в миналото времето, когато строителни проекти на стойност 50-100

Остана в миналото времето, когато строителни проекти на стойност 50-100 ...

......... тъй като наистина реалистичен и адекватен с необходимото финансиране план не е представен. Според изчисленията, изграждането на такъв мост ще отнеме 15 години, а цената му може да достигне 25 милиарда долара. Подводен тунел за €20 милиарда свързва две европейски столици Ще съкрати времето за пътуване с поне една трета


Водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване BTL Industries изгражда

Водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване BTL Industries изгражда ...

......... компания, създадена в началото на 90-те години на миналия век. Фирмата е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб, най-вече в областите на физиотерапията, кардиологията и естетичната медицина. Групата има търговски компании в над 50 държави, а в още толкова работи чрез дистрибутори.


Водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване BTL Industries изгражда

Водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване BTL Industries изгражда ...

......... компания, създадена в началото на 90-те години на миналия век. Фирмата е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб, най-вече в областите на физиотерапията, кардиологията и естетичната медицина. Групата има търговски компании в над 50 държави, а в още толкова работи чрез дистрибутори.


Започна строителството на тунел

Започна строителството на тунел "Железница" от автомагистрала "Струма", както и ...

......... договор е за 465 222 лв. без ДДС. Автомагистрала "Струма" е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", свързващ Видин с Кулата, и по нея преминава пътният трафик за Гърция. Направлението се използва като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.


Германският автомобилен производител Volkswagen засега не търси алтернатива за изграждането

Германският автомобилен производител Volkswagen засега не търси алтернатива за изграждането ...

......... като Турция предприе военни действия в Сирия, Volkswagen спря процедурата. В тесния кръг кандидати за изграждане на завода беше и България, която междувременно отново се намеси в играта, внасяйки подобрена оферта, отбелязва Deutsce Welle. И Хърватия се нареди за завода на Volkswagen В Румъния бесни заради подкрепа на ЕНП за България


Нов завод за €40 милиона отвори врати днес край Пловдив.

Нов завод за €40 милиона отвори врати днес край Пловдив. ...

......... сме, че бизнесът ни в България ще бъде ползотворен и ще продължим да се развиваме", коментира тогава президентът на групата Ахмет Байрактар. Компанията, която избра да вложи €40 милиона в завод за фарове на Mercedes в Пловдив Международният лидер отваря и развоен център в София, където ще наеме 40 инженери


Най-голямата верига магазини за офис консумативи и офис мебели в

Най-голямата верига магазини за офис консумативи и офис мебели в ...

......... за цялостни офис решения. Каменова съобщи още, че компанията гледа напред в бъдещето и планира разширяване в нови пазари - на първо време към Балканите и Европа, а след това потенциално и към Африка и Азия. По думите ѝ Кооперация "Панда" вече преговаря с евентуални партньори в съседни страни. Източник:


Кандидатите за новия завод на Volkswagen се увеличиха с още

Кандидатите за новия завод на Volkswagen се увеличиха с още ...

......... социалдемократическото правителство на Данцила загуби вот на недоверие, поискано от ПНЛ. Пет дни по-късно президентът Клаус Йоханис заяви, че е назначил Людовик Орбан за министър-председател, който е натоварен със задачата да сформира временно правителство. Политическата крижа може да изиграе лоша шега на северната ни съседка в тази надпревара, коментират анализатори.


Първият хотел под бранда Radisson в Русия ще бъде в

Първият хотел под бранда Radisson в Русия ще бъде в ...

......... за продължаващ растеж". "Като първият в история Radisson хотел в Русия и първият международен луксозен хотел в Перм, тази сграда ще подкрепи репутацията ни сред гостите като водещата международна хотелска група в Русия", казва Ели Йонс, изпълнителен вицепрезидент в Radission Hotel Group. Сградата ще бъде построена от руската Prospect Group.


"Овергаз Мрежи" планира да изгради 398 километра газоразпределителни мрежи и ...

......... източник на енергия. В битовия сектор, където се използва предимно електричество, газифицираните потребители ще пестят между 102 лева на всеки мегаватчас потребена енергия. Икономията в стопанския сектор ще бъде 75 лева на мегаватчас при замяна на мазут и цели 141 лева на мегаватчас при преминаването от нафта към синьо гориво.


Регулаторите в Гърция дадоха зелена светлина на мащабния план за

Регулаторите в Гърция дадоха зелена светлина на мащабния план за ...

......... времето за разглеждане на предложението е било ограничено. "Въпреки това всички останали инвестиции бяха одобрени и работата по тях може да започне", казва той. Инвестират €800 000 000 в Пирея, за да я направят третото най-голямо пристанище в Европа Там ще бъдат изградени четвърти терминал за контейнери и търговски център


Фондът NEPI Rockcastle, който има силно присъствие в България, ще

Фондът NEPI Rockcastle, който има силно присъствие в България, ще ...

......... и ще разполага с отдаваема площ от почти 60 000 квадратни метра. До момента е изграждането му са инвестирани над 20 милиона евро, а общата стойност на инвестицията може да достигне до 150 милиона евро. Как българските молове станаха южноафрикански? Поредната покупка на фонд от далечната страна е "Парадайз Център"