Една от най-големите компании в света - Apple, поведе експанзията

Една от най-големите компании в света - Apple, поведе експанзията ...

......... около нас в периферията. Може би тази оценка няма да ви хареса ... но всичко това са акции, които с течение на времето всеки сериозен инвеститор в технологии трябва да притежава." SoftBank обмисля продажба на гиганта в чиповете ARM Преди 4 години японският гигант придоби британската компания за $32 млрд.


През миналата седмица Schneider Electric, които са лидерът в дигиталната

През миналата седмица Schneider Electric, които са лидерът в дигиталната ...

......... че инвестициите в технологии се отплащат с устойчивост и нови възможности", казва Топчийска. "Ние искаме да продължим в този дух и на наша територия. Внедряването на нови решения и усвояването на нови технологии при нас няма да спре, защото това е начин на работа, а не неща, които правиш еднократно."


Германската семейна компания VolaPlast направи първа копка на новия си

Германската семейна компания VolaPlast направи първа копка на новия си ...

......... нас са работели над 250 компании в сектора с над 65 хил. заети. По данни на Иван Михайлов, председател на борда на "Аутомотив клъстер България", оборотът е на стойност 10 млрд. лв. "Алкомет" ще произвежда части за електромобили на немски автомобилен гигант Двете компании са сключили договор за 10 години


Coca-Cola ще актуализира на своята машина Freestyle, която позволява на

Coca-Cola ще актуализира на своята машина Freestyle, която позволява на ...

......... машината с новата технология", каза Хелман. "И аз нямам проблем с това." "За Потребителите може да е много удобно и да искат да го използват непрекъснато или може да бъде само малка част от нашия бизнес", добави Хелман. "Ще видим какво ще стане, в резултат на потребителското поведение", каза той.


Екип от близо 15 българи работи повече от година над

Екип от близо 15 българи работи повече от година над ...

......... и нови, с които компанията си съдейства за първи път. "Брей!" е продължение на стремежа на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. По този начин компанията подкрепя произведените у нас стоки и предлага качествени български продукти, които родният потребител цени и търси.


BSM Balkan Service Management, част от основаната в Италия Mac

BSM Balkan Service Management, част от основаната в Италия Mac ...

......... ремонтно хале, което ще разполага с 10-тонен мостов едногредов кран. Основната дейност на компанията включва обслужване, ремонт, продажба на резервни части и всякакво техническо съдействие, свързано с експлоатацията на пристанищна техника с марката Liebher. Очакванията са строително-монтажните работи да приключат до края на месец август тази година, казват от общината.Пандемията от COVID-19 причини големи щети на икономиката, но в

Пандемията от COVID-19 причини големи щети на икономиката, но в ...

......... часа може да проследите и втория панел. Събитието се осъществи с генералната подкрепа на Пощенска банка, както и с подкрепата на Индустриален Холдинг България и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия. Институционални партньор са ABLE и "Тук-Там", а медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg и Smartmoney.bg.


Норвежката Statkraft вероятно ще започне изграждането на плаваща соларна централа

Норвежката Statkraft вероятно ще започне изграждането на плаваща соларна централа ...

......... пратки с панели, като се очаква това да стане през 2021 година. Statkraft е водеща компания в областта на хидроенергията в международен план и най-големият производител на енергия от възобновяеми източници в Европа. Компанията присъства в Албания чрез изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества Devoll Hydropower и Statkraft ВЕИ Албания.


Инвеститори в приложението Robinhood, което позволява търговията с акции, борсово

Инвеститори в приложението Robinhood, което позволява търговията с акции, борсово ...

......... е изправен пред съдебно дело за $5 милиарда в САЩ за проследяване на потребителите в инкогнито режим Компанията отрече действията им да са незаконни Акциите на четирите компании от FANG, същевременно, в които инвеститорите са искали да влагат средствата си, отбелязаха покачване от 1,2% по време на търговията във вторник.


Международната компания Everty, която управлява портфолио от офис сгради на

Международната компания Everty, която управлява портфолио от офис сгради на ...

......... Рика, България и САЩ, включително ваканционни имоти в Гърция и Коста Рика. YNV е международна група от компании, която специализира и инвестира в разрастващ се брой сектори - технологичен, недвижими имоти и образователен. Компанията постоянно търси нови възможности, които добавят стойност за хората, акционерите и държавите, в които присъства групата.


[Shutterstock] Темата накратко Поредна зелена вълна започна да залива борсите,

[Shutterstock] Темата накратко Поредна зелена вълна започна да залива борсите, ...

......... "Промяната в посоката на паричните потоци е положителен знак за фондовия пазар и показва изместване на фокуса от акции, за които е вероятно да имат забавяне на инерцията в печалбите към такива, за които има вероятност за ускорение след рестарта", казва Нигам Арора. Тя отразява надеждите за възстановяване на икономиките.Най-заможният европеец Бернар Арно е поредният милиардер, който се включва

Най-заможният европеец Бернар Арно е поредният милиардер, който се включва ...

......... едни от големите медии във Франция, сред които Journal du Dimanche, радиото Europe 1 и популярното списание Paris Match. С новата си инвестиция Бернар Арно ще увеличи присъствието си на медийния пазар в страната, като до момента той притежава Radio Classique, както и двата вестника Le Parisien и Les Echos.


Samsung Electronics Co., Ltd. ще увеличи капацитета на леярните си

Samsung Electronics Co., Ltd. ще увеличи капацитета на леярните си ...

......... увеличи. Samsung планира да започне с масовото производство при 5-нанометровите EUV-процеси във фабриката в Хансео през втората половина на тази година. С добавянето на Пьонгтее към производствените мощности, Samsung ще има общо седем леярски звена, разположени в Южна Корея и САЩ, които обхващат шест 12-инчови производствени линии и една 8-инчова.


131-вият магазин на BILLA в България е по-различен - това

131-вият магазин на BILLA в България е по-различен - това ...

......... строителни материали toom. BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. Колко български продукти продават Billa, Kaufland, Lidl и T Market? Четирите вериги държат около 30% от търговията с бързооборотни стоки у нас


Българската компания

Българската компания "Атаро клима", която е специализирана в производството на ...

......... някои пазари там, сред които Англия, Нидерландия и Франция, както и в съседна Румъния. Българският производител започва работа през 1990 година, като за нея работят около 650 души в страната. Към момента тя има 7 офиса в България, а производствената ѝ база е с обща площ над 40 000 квадратни метра.


Заради финансовите затруднения, през които автомобилният свят преминава в момента,

Заради финансовите затруднения, през които автомобилният свят преминава в момента, ...

......... е единственият производител на супербързи коли, който е в тежко финансово положение. Подобна сделка беше направена и от отбора на Williams, който също се състезава във Формула 1, като те използваха централата си в Гроув и колекцията си от болиди, за да получат заем в размер на 50 млн. долара.[Shutterstock] За автора Стойне Василев е независим личен финансов консултант,

[Shutterstock] За автора Стойне Василев е независим личен финансов консултант, ...

......... от нея) имотите ще станат атрактивни като защита при повишаване на инфлацията. Когато това се случи, цените на борсово търгуваните инструменти в недвижими имоти и на тези, които пряко инвестират в тях, ще започнат да се повишават. Този материал не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и финансови активи.


Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TMSC) съобщи в петък, че ще

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TMSC) съобщи в петък, че ще ...

......... колкото и през 2015 г. В същото време Китай повишава своя дял с 4 пр. п. до 12%. Вашингтон и Intel в борба срещу зависимостта от Азия Политици, бюрократи и мениджъри мислят как да преобърнат тенденцията и да зависят по-малко от Тайван, Китай и Корея за най-мощните и модерни чипове


Бързооборотните стоки се оказаха една от най-търсените категории по време

Бързооборотните стоки се оказаха една от най-търсените категории по време ...

......... свят. От онлайн супермаркета всеки може да поръча още и продукти за най-малките - бебешки храни и напити, пелени и влажни кърпи, както и детска козметика и препарати. Създадена е и специална категория за поръчка на био продукти, както и за друга важна част от много домакинства - домашните любимци.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Когато мечката реве, нормално

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Когато мечката реве, нормално ...

......... а инвеститорите да загубят ентусиазма си за рискови финансови активи за продължителен период. В природата е вероятно мечките да избягат, когато чуят много шум. Може би властите направиха достатъчно, за да ги изплашат и сега. С толкова много държави под карантина обаче е малко вероятно скоро да излезем от гората.


[Shutterstock] Движение на индекса Nasdaq Biotechnology Увеличаване Движение на индекса

[Shutterstock] Движение на индекса Nasdaq Biotechnology Увеличаване Движение на индекса ...

......... някои лекарства все още не е доказан напълно ефектът им. Често акциите на биотехнологичните производители попадат в категорията penny stock, някои от тях се търгуват на OTC пазар - извънборсов, което носи риск да не се постигне най-справедливата цена за тях или да се увеличат разходите за такси и комисиони.


Политиката за трилиони на Федералния резерв на САЩ налива дозата

Политиката за трилиони на Федералния резерв на САЩ налива дозата ...

......... S&P500 до края на годината при 2700 търгувани в момента. "Фед и Конгресът изключиха перспективата за пълен икономически крах", пишат анализаторите на инвестиционната банка. И допълват: "Многобройните и все по-мощни политически действия подтикват инвеститорите в акции да възприемат рискова гледна точка. Те са окуражени от подхода на Фед." Поне засега.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Основният мотив

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Основният мотив ...

......... компании ги намалиха значително - първа такава мярка от тяхна страна след войната в Залива преди 30 години. Големите американски банки обаче заявиха, че нямат намерение да го правят, тъй като изплащането на дивидент е сигнал за финансова стабилност. Според анализатори всичко това ще направи акциите по-малко атрактивни. Поне временно.


В разгара на епидемията от коронавируса, заради която българската икономика

В разгара на епидемията от коронавируса, заради която българската икономика ...

......... България. Общият брой на магазините с новия обект в Пловдив е 87. Литовската компания оперира още в Балтийските страни и Полша. Към момента тя има над 1 200 обекта, а за нея работят около 40 хил. души. От тази седмица групата има и нов главен изпълнителен директор - Юргита Слеките.


Българската компания за електрически велосипеди Eljoy получи финансиране от €630

Българската компания за електрически велосипеди Eljoy получи финансиране от €630 ...

......... 2018 г. и продължава да работи и функционира успешно на територията на София. Наред с достъпа до обучения и експертиза в сферата на бизнес развитието и др., "Клийнтех България" осигури финансиране в размер на 112 хиляди евро, което подпомогна компанията да създаде, валидира и развие основните компоненти на бизнеса си.


Предлагането в България в силно ограничено, вторичен пазар няма. В

Предлагането в България в силно ограничено, вторичен пазар няма. В ...

......... в началото на март достигна 7-годишен връх 1680 долара за унция, последва рязък спад заради търсене на парична ликвидност по света. Последва нов ръст и в момента цената му е около 1600 долара. Доходността на един от най-големите борсово търгувани фондове върху злато - SPDR Gold, е 3.8% след таксите.


[Shutterstock] Темата накратко Финтех компаниите са изправени пред нови предизвикателства

[Shutterstock] Темата накратко Финтех компаниите са изправени пред нови предизвикателства ...

......... инфраструктура. От друга страна, блокажът ще подчертае предимствата на дигиталното банкиране. Партньорът в Speedinvest Стефан Клестил коментира пред германската медия Finance Forward, че "съществуващите инвеститори ще продължат да подкрепят добрите си компании като N26". В този смисъл кризата ще представлява и своеобразна възможност за тези компании, които разполагат с кеш.


[Shutterstock] Темата накратко Кризата по фондовите пазари удари и дохода

[Shutterstock] Темата накратко Кризата по фондовите пазари удари и дохода ...

......... средата на миналата година в България, балансират активно риска, използвайки иновативна мултисигнална стратегия, докато същевременно се стремят да омекотят ефекта на сериозни спадове, така че клиентът да бъде в своята комфортна зона и да е спокоен в периоди на повишена динамика на пазарите като този, който наблюдаваме през последните седмици.


Пазарите се сриват, но има акции, които се движат срещу

Пазарите се сриват, но има акции, които се движат срещу ...

......... JP Morgan сред тези с потенциал за растеж след резкия спад от последния месец. Пазарна капитализация: 28.7 млрд. USD Акции след 19 февруари: (-9.6%) *Материалът е актуализиран с данни до 27 март. В харитеното издание е с данни към 25 март Материалът не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа


В България търсенето се увеличава, но предлагането е доста ограничено

В България търсенето се увеличава, но предлагането е доста ограничено ...

......... в сайта на ПИБ показва, че количествата са изчерпани. "Тавекс" предлагат, но със завишени спредове, както самите те посочват. Например 1 грам златно кюлче Vacambi се купува за 93 лв., а се продава за 157 лв. Унция "Австралийски лунар година на мишката 2020 "е с цени купува/продава от 2980/3964 лв.


Управляващите компанията Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери

Управляващите компанията Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери ...

......... публичното предлагане средства ще са много важни, за да може да ги подкрепим в такъв тежък момент. Като цяло очакваме светът да стане още по-дигитален и да изнесе още по-голяма част от бизнеса си онлайн след тази криза, а нашият портфейл идеално се вписва в подобна среда", коментира Ивайло Симов.


Без паника и търпение, съветват преживелите няколко борсови краха COVID-19

Без паника и търпение, съветват преживелите няколко борсови краха COVID-19 ...

......... на спортните събития, конференции и полупразните ресторанти повдигнаха страховете - не дали най-дългият икономически възход е към края си, а колко дълго и дълбока ще е предстоящата рецесия. "Малко е като на военно учение, минал си през всичко това, но не е като когато започват да летят куршумите", казва Круз.


1234 © Капитал 1234 © LUCAS JACKSON 1234 1234 Темата накратко Мерките

1234 © Капитал 1234 © LUCAS JACKSON 1234 1234 Темата накратко Мерките ...

......... да не се действа панически, особено ако няма нужда от спешни пари. От една страна, инвестицията във взаимен фонд се приема за дългосрочна и при възстановяване на пазарите загубите ще се компенсират. От друга, самата загуба се реализира реално само при продажба, когато се получат парите от по-ниската продажна цена.


За поредна година движението и доходността на акциите почти няма

За поредна година движението и доходността на акциите почти няма ...

......... проблем с местния пазар и липсата на ликвидност - оферти продава имаше, но по много позиции просто липсват купувачи. Още един фактор за спад. Така, докато българската борса през последните години стоеше далеч от световните рекорди на глобалните борси, сега реши да се включи в синхрон, но с техния спад.


Има порода инвеститори, за които спадът в стойността на активите

Има порода инвеститори, за които спадът в стойността на активите ...

......... с колко случайности е изпълнен животът. Сдържаният Сам Спейд вече разбира това. Инвеститорите от вида "Спейд" знаят, че цените на предпочитаните акции падат и се приспособяват към това. Те също знаят, че в някакъв момент те спират да падат. Именно това им позволява да купуват акции, когато цените ударят тротоара.


Темата накратко Притесненията около епидемията потопиха борсите по целия свят

Темата накратко Притесненията около епидемията потопиха борсите по целия свят ...

......... се изключи спад и там. В САЩ вече прогнозират като непосредствен ефект от колебанията на финансовите пазарите тласък за пазара на имоти, но там има друг проблем. Заради спирането на производство в някои фабрики в Китай не може да се отговори на търсенето в строителния сектор на суровини и материали.


Samsung започна изграждането на център за научноизследователска и развойна дейност

Samsung започна изграждането на център за научноизследователска и развойна дейност ...

......... туристите от засегнатите от коронавирус райони на Южна Корея да ходят в страната. Миналата година във Виетнам са отишли 18 милиона туристи от Южна Корея, която е втората по големина туристическа група след китайската такава. Как коронавирусът повлия на световния туризъм? 25 000 полета до Китай са отменени за седмица


[Shutterstock] В България сумата намалява заради по-малко преводи от Турция.

[Shutterstock] В България сумата намалява заради по-малко преводи от Турция. ...

......... същото време обаче, ако тези емигранти работеха за българската икономика (при положение че имаше и насрещното предлагане на работни места за тях), това би означавало, че потенциалът на икономиката би бил по-висок, а оттам - и шансът за по-бързо приближаване на местния стандарт на живот към средноевропейските нива", пише Николова.


Моделът на традиционното финансово консултиране се нарушава от нова вълна

Моделът на традиционното финансово консултиране се нарушава от нова вълна ...

......... голям пробив в индустрията", коментира ръководителят на организацията Personal Finance Society Кийт Ричардс. Услугите, които чатботовете никога няма да успеят да доставят на потребителите са тези, за които по-богатите клиенти са готови да платят - "разбиране в дълбочина на дългосрочните финансови цели на клиента и управлението на различните видове рискове".


Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери Петров управляват

Васил Терзиев, Ивайло Симов, Даниел Томов и Валери Петров управляват ...

......... "Корс дот", "3 ЕН 3", "Аппизо", "Артери", "Майстер плюс", "Адормо" Инвестиции под 100 хил. лв. А4Е, "АйГрийт", "Ангон", "Слоу фууд", "КоКичън", "Модулар", "Карет.ио". Източник: Проспект, при някои компании сумата на инвестицията е различна от оценката Материалът не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и за взимане на инвестиционно решение.


Ръководителят на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет нарече разпространението

Ръководителят на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет нарече разпространението ...

......... спад на потребителските разходи и промишленото производство. Уорън Бъфет говори два дни, след като неговият фонд заяви, че оперативната печалба е спаднала с 3% през 2019 г. до 23,97 милиарда долара от застрахователни загуби, докато растежът на Apple и други инвестиции увеличи са нетните приходи до рекордните 81,42 милиарда долара.


Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията ще

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията ще ...

......... гигант предупреди инвеститорите в началото на този месец, че очаква да пропусне своята тримесечна оценка на печалбата заради избухването на вируса.  Много от китайските фабрики, произвеждат компоненти за продукти на Apple - като iPhones и лаптопи MacBook - са затворени или работят с ограничен капацитет, за да намалят разпространението на болестта.


Huawei ще изгради първия си завод в Европа. Китайската компания

Huawei ще изгради първия си завод в Европа. Китайската компания ...

......... но в крайна сметка Брюксел не издаде подобна забрана. Редица страни обаче няма да позволят на китайската компания да достави най-важните компоненти, които дават и достъп до потока от данни. Huawei открехна вратата към визията за бъдещето си Компанията търси независимост от Google и начин да задържи настоящите си потребители


Hyundai Motor и дъщерните ѝ компании са готови да определят

Hyundai Motor и дъщерните ѝ компании са готови да определят ...

......... на Hyundai е отказал всякакъв коментар относно бъдещите планове на компанията относно развитието на водородните клетки, но е потвърдил, че компанията е в процес на разработване на нов екологичен завод. Hyundai показа новия i20 Третото поколение на модела се отличава с по-агресивен дизайн, с повече умни технологии и повече сигурност.


Летището край Русе може да възобнови отново дейността си след

Летището край Русе може да възобнови отново дейността си след ...

......... дружество е посочено, че то се занимава с изграждане големи инфраструктурни проекти като магистрали, мостове, жп линии, пристанища и летища. При евентуално сключване на концесия Община Русе все пак ще може да развали договора и да си върне имота, ако в срок от три години инвеститорите не реализират заявените намерения.


През месец април в София ще бъде открит нов хотел,

През месец април в София ще бъде открит нов хотел, ...

......... Toй щe имa 232 cтaи, a инвecтициятa в нeгo възлизa нa 58,3 милиoнa eвpo или нaд 110 милиoнa лeвa. Очаква се хотелът дa oтвopи вpaти тaзи гoдинa. Новата цел на луксозните хотелски вериги - Източна Европа и България Сериозен интерес на инвеститорите към Унгария, Румъния и другите пазари в региона


Немската държава вероятно ще субсидира изграждането на гигазавода на Tesla

Немската държава вероятно ще субсидира изграждането на гигазавода на Tesla ...

......... на това, подобна форма на подкрепа за сектора е приложима в много страни, включително и в България, където електромобилите са освободени от плащане на местен данък. Освен това Инвестиционната програма за климата отпуска по 20 хил. лв. финансова помощ за закупуване на електромобили с до 4+1 места от държавните структури.


Китайският коронавирус заразява бързо не само хората, но и пазарите.

Китайският коронавирус заразява бързо не само хората, но и пазарите. ...

......... 10-годишните книжа са с доход около 1.6%. Как да инвестираме: Облигациите сами по себе си са сложен финансов инструмент и на практика са запазена територия за големите институционални инвеститори. Често има и минимален обем инвестиция, който може да се окаже преграда. За малките вложители най-добрият вариант са облигационните взаимни фондове.


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Увеличаване Преглед ...

......... същото време обемът на депозитите продължава да расте и през миналата година надхвърли 53 млрд. лв., като очевидно мотивът за сигурност надделява над желанието за доходност. През миналата година Федералният резерв на САЩ отново започна да понижава лихвите, а ЕЦБ разширява монетарните стимули, което означава повече ликвидност и ниски лихви.


Финландският лидер в услугите за управление на товари Cargotec ще

Финландският лидер в услугите за управление на товари Cargotec ще ...

......... за изграждане на завод за производство на продукти от индустриални минерали в град Дулово. Инвестицията е от над 60 милиона лева и предвижда разкриването на 120 работни места. Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Cargotec България Едно зелено място със скандинавски привкус в центъра на столицата


Климатичните промени от последните две години, които обърнаха времето с

Климатичните промени от последните две години, които обърнаха времето с ...

......... нови машини, при 496 - през 2018 г. Докато при телескопичните товарачи през миналата година са вписани 296 бройки, година по-рано през 2018 г. в това направление беше достигнат връх от 316 нови товарачи. При челните товарачи през миналата година са продадени 172 машини, докато година по-рано са били 180.


BlackRock наскоро се присъедини и към инициативата Climate Action 100+,

BlackRock наскоро се присъедини и към инициативата Climate Action 100+, ...

......... на Норвегия, който още от 2017 г. ограничава инвестициите си в компании в нефтената и газовата индустрия. Тогава дружеството посъветва и Държавният глобален пенсионен фонд (GPFG) да изтегли активите си от петролни и газови компании. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved - това слагаме най-отдолу, авторът е Economist


Kaufland България откри своя пети хипермаркет във Варна с инвестиция

Kaufland България откри своя пети хипермаркет във Варна с инвестиция ...

......... помещения, за да се отоплява през зимата и разхлажда през лятото, пишат още от Kaufland България. Хипермаркетът има и последно поколение LED осветление, което води до по-големи икономии. Колко български продукти продават Billa, Kaufland, Lidl и T Market? Четирите вериги държат около 30% от търговията с бързооборотни стоки у нас


Две китайски компании са изразили намерение за създаването на производствена

Две китайски компании са изразили намерение за създаването на производствена ...

......... квалифицирани кадри в тази сфера, като водещи световни компании произвеждат у нас високотехнологично автомобилно оборудване", увери Николова. "Джангсу Алфа Автобуси" е сред първите производители на електромобили в Китай, като през 2012г. пуска първия си модел автобуси със собствено оборудване и модерни технологии. Фирмата работи в сътрудничество със световни автомобилни компании.


Летище Шереметиево в Москва отвори първата част от най-новия си

Летище Шереметиево в Москва отвори първата част от най-новия си ...

......... каза Александър Пономаренко, председател на борда на директорите на летището. Втората част от новия терминал, която ще бъде открита след 2026 г., ще увеличи капацитета с още 10 милиона пътници годишно. Кои бяха най-големите летища за 2018 година? Русия влиза в Топ 10, а четири се борят за втората позиция


ScaleFocus, една от най-големите български IT компании, откри нов офис

ScaleFocus, една от най-големите български IT компании, откри нов офис ...

......... технологии, изкуствен интелект и машинно обучение и е обявена за "Технологичен стартъп на годината". През 2018 г. IT компанията придоби и 100% от софийското дружество Upnetix - една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения.


Китайската Zijin Mining Group е посочила, че ще увеличи инвеститцията

Китайската Zijin Mining Group е посочила, че ще увеличи инвеститцията ...

......... обаче планира да изкупи и останалия дял от американската Freeport McMoran за около 400 мнлн. Долара. Освен в мините, гигантът ще вложи и в два завода - за електролиза и за сяра. В бъдеще се очаква да инжектира и почти 1,3 млрд. долара в притежаваната от нея местна RTB Bor.


След неуспешното си публично предлагане, WeWork се превърна във финансовата

След неуспешното си публично предлагане, WeWork се превърна във финансовата ...

......... японската банка трябва да инжектира над 200 млн. долара. Такъв е случаят с инвестицията в стартъпа за доставки на лекарства Alto Pharmacy, при който Vision Fund настояваше за ценови защити и повече контрол върху управлението на компанията, посочва източник на Reuters, макар че и двете организации са отказали да коментират.


© Цветелина Белутова Темата накратко -

© Цветелина Белутова Темата накратко - "Фонд за недвижими имоти България" ...

......... курорт. Сделката за продажбата на 50-те декара в София (чрез акциите на дружеството "България 29" - бел. ред) ще даде повече яснота за стратегията. Божидар Тодоров, "Алфа асет мениджмънт""Очаквам продажбата на нестратегически активи на дружеството да се отрази позитивно на финансовите резултати на групата от туристически дружества." Тихомир Каунджиев, "Карол"


Ineos Ltd., една от най-големите петрохимически компании в света, се

Ineos Ltd., една от най-големите петрохимически компании в света, се ...

......... повече мултинационални компании в страната, като премахна част от ограниченията в автомобилната индустрия, финансовите услуги и други сектори и обеща по-добър достъп на чуждестранните компании до местния пазар. През първите 11 месеца на 2019 г. преките чуждестранни инвестиции в Китай възлизат на $124,4 милиарда, ръст от 2,6% спрямо година по-рано.


България е напът да се сдобие с най-голямата частна дентална

България е напът да се сдобие с най-голямата частна дентална ...

......... неведнъж от Германо-българската индустриално-търговска камара у нас, която неведнъж е отбелязвала ползите за страната. В интервю пред Money.bg миналата година председателят й д-р Митко Василев обясни, че за целта е нужно да се сключи междуправителствено споразумение, което да позволи признаването на разходите за лечение у нас от германските здравни каси.


През последното десетилетие акциите в САЩ се представяха повече от

През последното десетилетие акциите в САЩ се представяха повече от ...

......... в САЩ". А ето как се представят единадесетте подсектора на S&P 500 през същия период: Подсектор на чS&P 500 Обща възвръщаемост Информационни технологии 390% Потребителски стоки 381% Здравеопазване 287% Индустриални продукти 242% Стоки от първа необходимост 205% Финансови продукти 204% Комунални услуги 204% Комуникационни услуги 151% Материали 134% Енергетика 31%


Преговорите на SoftBank с трите най-големи банки в Япония за

Преговорите на SoftBank с трите най-големи банки в Япония за ...

......... договориха $1,75 милиарда кредит от Goldman Sachs Поредната спасителна финансова инжекция за стартъпа Заради блокажа на средства SoftBank получи кредитна линия на стойност 1,75 млрд. долара от Goldman Sachs. В момента средната претеглена цена на нейния дълг е 3,7%, което е седмата най-висока сред компаниите, листнати на индекса Nikkei 225.


Хърватският диверсифициран холдинг Adris Grupa възнамерява да инвестира най-малко 456

Хърватският диверсифициран холдинг Adris Grupa възнамерява да инвестира най-малко 456 ...

......... години Adris е инвестирала повече от 10 милиарда куни в своите бизнеси, или около 1 милиард евро. За първите девет месеца на годината Adris Grupa записа нетна печалба от 663 милиона куни. Европа дава 36 милиона евро за проекти в Румъния и Хърватска Пристанището на остров Лошин ще бъде разширено


Volkswagen Group все още не е взела окончателно решение за

Volkswagen Group все още не е взела окончателно решение за ...

......... решението си за новия завод, в който ще инвестира €1,3 милиарда. Дори и VW да се откаже от производство в Турция, вторият най-вероятен вариант е преместване на производството на Passat в съществуващата фабрика в Братислава, Словакия. Тези думи издават решението на "Фолксваген" за новия завод Идва ли краят на сагата?


© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване От

© Цветелина Белутова Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване От ...

......... акции. Предстои да видим колко трудно ще бъде намирането им обратно от пазара, за да затворим позициите. Ако опитът е успешен, най-вероятно ще направим къси индексни фондове и за другите капиталови пазари, които покриваме. Така ще предложим на инвеститорите и двата инструмента за спекулации - дълъг и къс индексен фонд".


Samsung ще увеличи инвестициите в своята фабрика за чипове в Китай

Samsung ще увеличи инвестициите в своята фабрика за чипове в Китай ...

......... чуждестранните играчи. Миналата есен базираната в Ухан, Китай, Yangtze Memory Technologies Company обяви, че ще започне масово производство на 64-слойни 3D NAND чипове, които са еталон за повечето водещи фирми в сектора. Samsung закрива изследователски отдел за разработка на процесори в САЩ Ходът поставя под въпрос бъдещето на процесорите Exynos


На официална церемония днес Cordeel България направи първа копка на

На официална церемония днес Cordeel България направи първа копка на ...

......... хиляди квадратни метра "Ние гарантираме, че центърът ще отговаря на европейските стандарти за съвременно строителство", каза управляващият директор на Cordeel България Владимир Андреев. "Изграждаме проекта върху собствен терен, прилагайки познанията ни за спецификите на местния пазар, в комбинация с ноу-хауто и дългогодишния опит на компаниите от групата Cordeel в Европа."


Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 65 милиона

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще предостави заем от 65 милиона ...

......... за постигане на устойчиви цели на развитие. В комбината се произвежда близо 1% от световната продукция на цинк и олово. Като говорим за производството на европейско ниво, този процент е между 3 и 4%. КЦМ е единственият подобен завод в Югоизточна Европа. Най-близките му конкуренти са в Полша и Италия.


Германският лидер в производството на окабеляване за автомобили Leoni за

Германският лидер в производството на окабеляване за автомобили Leoni за ...

......... ново поколение. "Автономните автомобили ще променят дългосрочно автомобилния отрасъл", казва Амброзяк. "Те разкриват изцяло нови бизнес модели заради технологичния пазар и поведението на потребителите. Това е много сериозно предизвикателство и много интересна възможност за нас, защото ни позволява да се включим в изграждането на автомобилите, системите и процесите на бъдещето."