Ръстът на цените на жилищата в световен мащаб не е

Ръстът на цените на жилищата в световен мащаб не е ...

......... тримесечие на тази година спрямо същото на миналата. Постоянното повишаване на лихвите по ипотечните заеми доведе до ограничение на евтини жилища. Продажбите на апартаменти от вторичния пазар отчетоха спад от 9.3%, като в същото време строителството на нови отчита спад от 8.7% от ноември 2017 г. до ноември на текущата.


Предприемачът с йордански произход Таха Рахман планира да вдигне поредния

Предприемачът с йордански произход Таха Рахман планира да вдигне поредния ...

......... управляван няколко години. Настоящият собственик „Торос - 13” купува имота от фирма „Амфора риал естейтс”. Неин представител при сделката е Алфредо Салвадор Алапонт Кодонер, гражданин на Испания, роден в Катароха, Валенсия. Вероятно става въпрос за чуждо юридическо лице, чиято собственост в Испания не можем да проверим, коментира известен пловдивски адвокат.


Arte Spa & Park Hotel - Велинград за втора поредна

Arte Spa & Park Hotel - Велинград за втора поредна ...

......... Турция и Македония. Едно от най-големите предимства на Arte Spa&Park Hotel е балансът между заобикалящата го природа и изтънчената дизайнерска атмосфера вътре в хотела, която бързо покорява неговите гости. Разположен сред свежите елхови гори на Велинград, 5-звездният комплекс покорява неземната си панорама, но най-вече с чистия въздух и високата йонизация.


Стартира ремонтът на яслата

Стартира ремонтът на яслата "Детски смях" в Пловдив, който е ...

......... работещи на смени. Към детската ясла функционира и детска кухня, в която се приготвя храна. След реконструкцията в яслата ще бъдат открити две нови групи. Те ще бъдат настанени в източното крило на детското заведение, което през последните десет години бе дадено под наем на организацията на сляпо-глухите в Пловдив.


Могат ли нано апартаментите - смятани за един от начините

Могат ли нано апартаментите - смятани за един от начините ...

......... миналата година. Jones Lang LaSalle прогнозира, че е между 2018 г. и 2020 г. ще бъдат завършени 3300 нови нано апартамента с площ от 19 кв. м или по-малко, което е с 35% повече от предходния тригодишен период. Недостъпният имотен пазар, който кара младите да живеят извън закона Сериозен проблем


Тотален ремонт променя визията на един от знаковите хотели в

Тотален ремонт променя визията на един от знаковите хотели в ...

......... голям СПА център с басейн, фитнес и релакс зона. Инвестицията е на стойност 6 милиона евро, уточняват от екипа. SPS е един от малкото хотели в България, в който има зарядна станция за електромобили. Паркингът, закрит и открит, е със 140 паркоместа и е приспособен за маневриране на големи автобуси.Имотни посредници у нас успяват да прилъжат продавачи или наемодатели

Имотни посредници у нас успяват да прилъжат продавачи или наемодатели ...

......... с двегодишен период, в който трябва да се работите като стажант, преди да се стане брокер”, обясни той. Според него това е начинът на функциониране на един регулиран пазар, при който потребителите използват услугата на посредниците много малко пъти в живота и правата им са добре защитени. Редактор: Деница Райкова


По предварителни данни през октомври 2018 г. индексът на продукцията

По предварителни данни през октомври 2018 г. индексът на продукцията ...

......... производството на лекарствени вещества и продукти - с 16.8%. Намаление е отчетено при: производството на основни метали - с 16.7%, производството на облекло - с 11.8%, производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 8.9%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - със 7.8%.


Най-новият магазин на Apple, създаден от Foster + Partners, отвори

Най-новият магазин на Apple, създаден от Foster + Partners, отвори ...

......... първите хора, които летят със самолет - Сантос-Дюмон е бил визионер, чиято иновация и креативност е допринесла значително за развитието на авиационната индустрия, такава каквато я познаваме днес. Новооткритият магазин ознаменува визията и прозрението на такива пионери, като създава пространство, което насърчава творчеството и иновациите във всички сфери на живота.


Засилен интерес към закупуване на жилище през следващата година и

Засилен интерес към закупуване на жилище през следващата година и ...

......... на консултантската компания Colliers International показват, че средните цени на двустайните жилища от средновисокия и високия сегмент варират между 145 000 и 180 000 евро. За тристайните апартаменти сумите са между 210 000 и 250 000 евро, а при къщите – цените достига до 450 000 евро. Редактор: Ива Иванова


Централният бизнес квартал в Хонконг оглави за четвърта поредна година

Централният бизнес квартал в Хонконг оглави за четвърта поредна година ...

......... на отдел „Изследвания“ в CBRE. Colliers International пък прогнозира спад на наемите на офиси в Централния бизнес квартал в Хонконг с 3,8% догодина. Банките и компаниите за финансови услуги са най-големите наематели на първокласни офис площи в света. Те са водещ сектор в малко над 50% от изследваните 72 пазара.Лос Анджелис изненадва с нов ултралуксозен имот, който си търси

Лос Анджелис изненадва с нов ултралуксозен имот, който си търси ...

......... градини около сградата, включително такива на басейна там. Източник: Срещу сериозната сума новият собственик ще получи още цяла галерия с 40 луксозни автомобила, както и къща за гости с 5 спални, тенискорт и винарна. Източник: Основната сграда пък разполага с 11 спални и 18 бани, включително и с бална зала.


На специално събитие, отворено за всички пловдивчани, „Галакси Инвестмънт Груп“

На специално събитие, отворено за всички пловдивчани, „Галакси Инвестмънт Груп“ ...

......... разполага с просторни и функционални апартаменти с удобни разпределения. Помещенията са с прави форми и със светла височина 2,85м и са подходящи за разнообразни интериорни решения. Допълнителен плюс за бъдещите собственици са местата за отдих, детската площадка, зелени площи, подземен паркинг и гаражи. Предлага се и професионално управление на собствеността.


Някои фирми на пазара ни вече предлагат безплатна топлоизолация срещу

Някои фирми на пазара ни вече предлагат безплатна топлоизолация срещу ...

......... че собствениците на подобна сграда трябва да се съгласят на някой от следните варианти - изолация срещу надстрояване, изолация срещу монтаж на GSM клетка на покрива или изолации срещу рекламна площ, предупреждават запознати. След това е лесно да се намери фирма изпълнител на въпросната изолация, с която да се договорят.


В последните години много често ставаме свидетели на екстремни температурни

В последните години много често ставаме свидетели на екстремни температурни ...

......... от негативни външни влияния и тежки атмосферни условия; - Поддържане на комфортен и здравословен климат в помещенията благодарение на свойството за отвеждане на парите извън конструкцията. Така се изкоренява рискът от натрупване на влага и възникване на мухъл и плесен; - Активно редуциране на вредните емисии на CO2 в атмосферата.


Среща с новото смарт строителство на 21. век обещават организаторите

Среща с новото смарт строителство на 21. век обещават организаторите ...

......... Строителна седмица дава възможност на компаниите от строителния бранш да представят актуалните си продукти и предложения. Ежегодно в професионалната платформа се включват производители и вносители на строителни материали, машини, техника и технологии, дограми, топло- и хидроизолации. „Възможностите, които предоставя, подпомагат развитието на целия строителен сектор“, коментираха присъстващи на последното издание.Министерството на регионалното развитие и благоустройството разработва проект на новата

Министерството на регионалното развитие и благоустройството разработва проект на новата ...

......... погрешното мнение, че в България няма жилищен проблем. Но професионалният прочит на всички свързани аспекти разкрива, че всъщност жилищната система на България е с много неразвити елементи, дефицити и деформации”, каза Гергана Благиева, директор на дирекция „Жилищна политика“ в МРРБ, по време на форума „Моят град, моят дом, моят бизнес“.


Брандирането на сгради - един модерен способ за външна реклама

Брандирането на сгради - един модерен способ за външна реклама ...

......... модулни скелета за качествена поддръжка на рекламата. За да се довърши процесът, се прави печат и облепване с перфо фолио или фасадата се окичва с винилна мрежа. “Този продукт осигурява неповторим рекламен ефект, но не само - той намалява директното слънцегреене с около 25-30%”, твърдят от фирмите, които предлагат услугата.


След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, подобно

След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, подобно ...

......... отдавна Николай Нанков беше министър на регионалното развитие и благоустройство, но подаде оставка след тежкия инцидент край Своге, при който загинаха 20 души. След това "поемане на политическа отговорност" обаче той бе върнат в МРРБ като зам-министър - пост, който заемаше и по времето на Лиляна Павлова. Редактор: Деница Райкова


В Гърция променят размера на имотния данък, като за по-евтините

В Гърция променят размера на имотния данък, като за по-евтините ...

......... ще е около 10 процента в зависимост от района. Правителството в Атина се опитва да постигне двоен ефект с корекцията на данъците - от една страна да спре сриването на пазара на имоти, а от друга да принуди собствениците, които дължат данък, да го изплатят на вноски при по-ниски стойности.


12 [Delta Real Estate] 12 [Delta Real Estate] Още по

12 [Delta Real Estate] 12 [Delta Real Estate] Още по ...

......... В сградата ще бъде изградена и най-голямата батут зона във Варна. Молът ще разполага и с около 2000 кв. м покривна тераса, като на част от нея също ще има разположени търговски площи. Дебюта си в търговски център в града ще направят и кафе-веригите Starbucks и Costa. [Delta Real Estate]


Нов голям търговски център ще бъде открит във Варна през

Нов голям търговски център ще бъде открит във Варна през ...

......... Осигурява над 600 нови работни места, както във фирмите, опериращи на територията на търговския център, така в свързаните с тях подизпълнители и доставчици.Местоположението на Delta Planet Mall е Варна, кръстовището на бул. "Сливница" и "Република", в район, характеризиращ се с най-голяма концентрация на ново строителство в града. Редактор: Деница Райкова


Интересът към жилища от най-висок клас продължава да расте, сочи

Интересът към жилища от най-висок клас продължава да расте, сочи ...

......... в Близкия изток и Азия например търсят жилище, което се отличава с много пространство, съвременни и модерни архитектурни стилове. Европейците пък проявяват най-силен интерес към имоти, обзаведени в традиционен стил, като предпочитанията им за общ размер на жилището са най-малки в сравнение с тези в останалите региони. Редактор: Деница Райкова


Заместник-министърът на регионалното развитие и бивш министър със същия ресор

Заместник-министърът на регионалното развитие и бивш министър със същия ресор ...

......... Сариев са спечелили обществени поръчки и ако се докаже, че такива няма, то тогава да бъде обяснено за какъв конфликт на интереси става въпрос. Трябва да съм като отшелник, да не се виждам с жив човек, за да не съм в конфликт на интереси, оплака се министърът. Редактор: Деница Райкова


След като осъществиха революция в споделянето на домове, основателите на

След като осъществиха революция в споделянето на домове, основателите на ...

......... се преобразува в компанията Ori). Ori продава роботизирани мебели, като шкафове за дрехи, които се разтягат от плоски стени, и легла, които могат да бъдат спуснати от тавана.  Първият осъществен проект е т. нар. Yoshino Cedar House в Япония. Той е разработен и построен за изложението House Vision в Токио. 


Номерът на китайците - изоставени хангари стават приказни зали Да

Номерът на китайците - изоставени хангари стават приказни зали Да ...

......... реновиране и консервиране на този значим за британската столица обект, както и изграждане на нови сгради - жилищни и търговски. Те ще бъдат разположени около главната сграда на електроцентралата от червени тухли и четири забележими бели комина.Очаква се, че целият проект ще бъде реализиран в рамките на 15 години. /Марица.бг


По света пустеят милиони квадратни метри изоставени индустриални площи. На

По света пустеят милиони квадратни метри изоставени индустриални площи. На ...

......... регенерация Shougang е първият по рода си в Китай и се контролира от CCTN Design.Архитектите са решени да реализират новата визия на изоставените обекти и затова неговото значение се простира далеч отвъд Китай. И ще послужи за пример за Изтока и Запада. Очаква се да бъде завършен през 2019 година.


Интересът към имотите в София остана голям и през 2018

Интересът към имотите в София остана голям и през 2018 ...

......... има един стабилен имотен пазар с много добро предлагане през следващите 1-2 години.Местното търсене ще продължава да бъде основен двигател, а очакваният икономически растеж, ниската безработица и все още ниските лихвени проценти по ипотечните кредити ще продължат да влияят благоприятно на имотния пазар и през 2019 г. Редактор: Деница Райкова


Теренът е близо до кръстовището на бул.

Теренът е близо до кръстовището на бул. "Г.М. Димитров" и ...

......... над тях ще има архитектурни елементи, например покривни градини, до 106 м.Другият почти небостъргач, който ще се появи непосредствено до метростанцията, е поредната висока жилищна сграда на "Артекс". По проект тя ще е 22-етажна, 75 метра висока и в нея ще има 242 апартамента, разположени на площ 22.5 хил. кв.м.


Можем да говорим за най-ниските ипотечни лихви у нас. Все

Можем да говорим за най-ниските ипотечни лихви у нас. Все ...

......... кв. "Лозенец" – между 1650 евро/кв.м. и 2000 евро/кв.м.Средната покупна цена на жилищата в София е 86 260 евро при нива около 90 000 евро в предходните тримесечия. А издадените нови разрешителни за строеж в София нарастват с 14.5% за деветмесечието спрямо същия период на 2017 г. Редактор: Деница Райкова


Досега в портфолиото на компанията СИД Ентърпрайз, собственик на търговската

Досега в портфолиото на компанията СИД Ентърпрайз, собственик на търговската ...

......... и небалансирана система, като циклите на отваряне достигат до 200 000 цикъла, а максималният размер на вратите е 5000/5000 мм. Основното приложение на скоростните врати е в индустрията, по-конкретно в логистиката, складове и производства с бързо движение на стоки, както и помещения, в които запазването на температурата е особено важно.


XII Национална конференция

XII Национална конференция "Интелигентни градове и региони - интегрирано енергийно ...

......... отпадъци за производство на биогорива, биоенергия и биопродукти. За девета поредна година в рамките на конференцията ще се проведе тържествената церемония по награждаване на победителите в Лига "Биомаса" и Лига "Слънчева енергия" на Българската шампионска ВЕИ лига, състезаващи се със своите постижения и в Европейската шампионска лига по възобновяеми енергии.


Динамиката и забързаният график се превърнаха във втора природа на

Динамиката и забързаният график се превърнаха във втора природа на ...

......... - тип арки, и с характерен елемент с ковано желязо и колони. За фасадите се използва естествен камък - травертин. Покривите са с керемиди, характерни за средиземноморския стил в архитектурата. Цветовото решение е в меки тонове - кафяво, бежово и мляко с какао - които си кореспондират с природата наоколо.


Регионът около турския град Болу трябваше да се превърне в

Регионът около турския град Болу трябваше да се превърне в ...

......... да бъде обявена в несъстоятелност. В резултат на това на дружеството било наредено незабавно да прекрати строителните дейности. Йерделън обаче все още се надява нещата да се оправят. "Проектът е изчисляван на 200 милиона долара. Нужно ни е да продадем само още 100 вили, за да изплатим дълговете си", казва той.


Да получиш късче от Рая е нещо... безценно. Но пък,

Да получиш късче от Рая е нещо... безценно. Но пък, ...

......... две бани. Също така там човек може да се разходи из защитена лагуна, която се простира на площ от над 20 декара. Източник: И на двата острова има ток, вода и достъп до всички необходими комунални услуги. Също така там има генератори, резервоари за гориво, както и за питейна вода.


Търсите дом или инвестиция - нашите внимателно подбрани имоти ще

Търсите дом или инвестиция - нашите внимателно подбрани имоти ще ...

......... в живота си - направете я още сега. Вижте сградите ни и в тях ще разпознаете своя нов дом - очакваме ви! Наш постоянен стремеж е да бъдем максимално адаптивни към динамично променящите се условия на пазара за недвижими имоти и да предлагаме адекватни решения за нуждите на нашите клиенти“.


Чешки учени от няколко чешки училища, институти и фирми след

Чешки учени от няколко чешки училища, институти и фирми след ...

......... ще започне да губи от свойствата си. Боята не причинява вреди на околната среда. „Очаква се, че с течение на времето боята ще се поддаде на ерозията и ще стане безвредна част от околната среда, тъй като минералните компоненти, силициев диоксид, титанов диоксид, са често срещани в природата", добавя Кубалек.


“Булфарма” - най-големият частен инвеститор в здравеопазването, започна строителството на

“Булфарма” - най-големият частен инвеститор в здравеопазването, започна строителството на ...

......... и помещение за отпадъци. Вторият етаж е частичен и в него посетителите ще могат да отседнат в кафе-аперитив. В близост е предвидена и VIP зала за хранене на служителите на болничния комплекс. По-голямата част от етажа е развита като покривна тераса, което ще внесе повече зеленина в интериора на заведението.


Мръсният въздух ни скъсява живота с 2 години Учени са

Мръсният въздух ни скъсява живота с 2 години Учени са ...

......... спрени от производство в много страни. В мебелното производство най-широко приложение намират ПДЧ, покрити с естествен фурнир или хартиени фолиа, пропити с меламинови смоли. От синтетичните материали за мебели препоръчителен е MDF (Medium Density Fiberboard), тъй като се произвежда от нискокачествена дървесина и е сравнително по-безвреден за човека и природата.


Докато старата Европа се връща към духа на малките квартални

Докато старата Европа се връща към духа на малките квартални ...

......... третото тримесечие на 2020 г. и да добави близо 60 хил. кв. м отдаваема площ на пазара на търговски имоти в града. Молът на NEPI ще бъде четвъртият търговски център в града и ще се казва Promenada Plovdiv, по името на други обекти на компанията в Сърбия и Румъния. /Марица.бг


Хотели никнат като гъби в Столицата на културата Новите хотелски

Хотели никнат като гъби в Столицата на културата Новите хотелски ...

......... на мястото, но разбира се, ще го адаптираме към съвременните изисквания за функционалност и комфорт. С особено внимание ще подходим към цялата орнаментика - направили сме отливки на корнизите и други характерни елементи от старата сграда и ще ги използваме при цялостното възстановяване на пространствата”, обясни за „Марица” Цветан Пулев.


Бившият президент Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на

Бившият президент Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на ...

......... парк" - дом №99 и дом №100, с Деси Банова, със сина им Йоан, който тя роди на 1 октомври, и с дъщеря ѝ - 7-годишната Йоанна. Формално и тези имоти са на Асен и Павел, но според дарението Росен Плевнелиев има право да ги ползва доживот. Редактор: Деница Райкова


Няма кандидат-купувачи за къщата на Пейо Яворов в София ,

Няма кандидат-купувачи за къщата на Пейо Яворов в София , ...

......... произнесе в наша полза. Ако това стане, ние ще влезем веднага в преговори с държавата за придобиване на имота. Ако произнесе друго решение, съдия-изпълнителят ще пристъпи към продажбата на имота”, отбеляза Панчев.Тодор Чобанов каза още, че къщата има нужда от много сериозен ремонт, за да бъде укрепена. Редактор: Деница Райкова


Австралия е най-безопасната за инвестиции в недвижими имоти страна, следвана

Австралия е най-безопасната за инвестиции в недвижими имоти страна, следвана ...

......... задача да се предпазят от пазарна корекция, ако не и рецесия, в следващите между 18 и 24 месеца", заявява управляващият директор на Scope Investor Services Волфганг Кубатцки. Манфред Бинсфелд, директор в компанията, посочва, че ключово за инвеститорите е да разгледат дългосрочно пазарите, избягвайки препочитанието на страната, в която са родени.


Жилищният пазар в София и в страната е изключително активен

Жилищният пазар в София и в страната е изключително активен ...

......... недвижимите имоти.Диканска е категорична, че за ценови балон още не може да се говори, въпреки че цените на жилищата в София са с 40% надценени спрямо нивото на доходите. Тя напомни, че в същото време те не са достигнали нивата на надценка преди кризата от 2007-2008 година. Редактор: Деница Райкова


Така би изглеждала новата сграда според скицата, внесена от

Така би изглеждала новата сграда според скицата, внесена от "Рила-център" ...

......... Лазаров купува "Билдинг проджект мениджмънт" от фирмите "Грийн коуст ризортс" и "Етна консулт". "Грийн коуст" е собственост на дружеството "Интербилд", основано през 2004 г. под името "Пи Еф Ю кънстръкшън" от брата на Брендо и от мъжа на сестра му - Симо Карайчев и Константин Дишлиев (застрелян през 2007 г.).


Със сигурност хората, които се преместват да живеят в Париж,

Със сигурност хората, които се преместват да живеят в Париж, ...

......... апартамент надхвърля 2000 евро е и Дъблин. Там средната цена според изчисленията на UBS е 2059 евро. Сред най-скъпите места в това отношение са още Цюрих, Хелзинки, Осло, Копенхаген и Амстердам. Малко над 1000 евро пък са наемите във Виена, Мадрид и Рим. You will find more infographics at Statista


Хотел,

Хотел, "потънал" в неизползвана кариера в Китай, отвори врати в ...

......... Китай, има и водопад по една от страните на шахтата.Подземният 17-етажен хотел е на около час път с кола от центъра на Шанхай, като таксите за стаята започват от 3 394 юана (490 долара) на вечер.Вижте тази публикация в Instagram.[인터내셔널 상하이 원더랜드] _ 중국에서 세계 최초로 지하 호텔이 만들어질 예정이다


Инвестирай в пасивна къща и убий монопола Кое притеснява клиента,

Инвестирай в пасивна къща и убий монопола Кое притеснява клиента, ...

......... на стандарта необходимата енергия за отоплението й да не е повече от 15 kWh/ m2 годишно, както за отопление, така и за охлаждане", обяснява инж. Румен Панайотов. През 2012 г. проектът му получи разрешение за строеж от администрацията на район "Южен", но той така и не се реализира във времето.


Инвестирай в пасивна къща и убий монопола През 2013 г.

Инвестирай в пасивна къща и убий монопола През 2013 г. ...

......... избегнати термомостовете. Има много добра изолация и са използвани високоефективни прозорци с троен стъклопакет. “Сградата е с контролирана вентилация на помещенията и рекурператор. Слънчеви колектори доставят енергията, необходима за гореща вода. Инсталирани са фотоволтаични панели, които допълнително намаляват потреблението на първична енергия, довели ни и до ниво Плюс, обясни Ставрев.


Инвестирай в пасивна къща и убий монопола Всички сгради в

Инвестирай в пасивна къща и убий монопола Всички сгради в ...

......... комисия през 2019 г.Само че напук на директивите българинът си остана скептичен по въпроса дали да инвестира в пасивен дом. А многобройните презентации и лекции по темата така и не го убедиха да строи „пасивно”. В Пловдив обаче има и своите добри практики в тази посока. Ето кои са примерите.


Нулево енергийните сгради в "Беломорски" останаха на хартия BG пионерите

Нулево енергийните сгради в "Беломорски" останаха на хартия BG пионерите ...

......... сектора. Другата алтернатива е да плащаме глоби за това, че не сме адаптивни към правилата на европейското семейство. Както и да си останем пълни безхаберници по въпроса с количеството на въглероден двуокис в атмосферата. Тогава защо ни изненадват климатични аномалии, като тези в Италия от последната седмица”, иронично попита Ставрев.


Един грижливо пазен проект видя „бял свят“ в изложбата на

Един грижливо пазен проект видя „бял свят“ в изложбата на ...

......... сграда. Тогава стана ясно, че имотът има нов собственик - "Лекс 2011"- и за него е изготвен проект за реставрация, който предвижда укрепване на фасадата. Както и надграждане на съществуващата постройка. Според проекта, изготвен от арх. Марта Теодосиева, в бъдещата сграда трябва да има жилища и офиси. Снимки Наташа Манева


Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и ...

......... дейност, припомня БГНЕС.По отношение на Миню Стайков съдът прие като обосновано предположението, че участвал в схема за пране на пари. Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и остават в следствения арест. Стайко Стайков се издирва. Редактор: Деница Райкова


Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и ...

......... дейност, припомня БГНЕС.По отношение на Миню Стайков съдът прие като обосновано предположението, че участвал в схема за пране на пари. Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и остават в следствения арест. Стайко Стайков се издирва. Редактор: Деница Райкова


Архитектурен гении, визионер, творец, мечтател, Оскар Нимайер вае сградите си

Архитектурен гении, визионер, творец, мечтател, Оскар Нимайер вае сградите си ...

......... сградата - в лявото заседава Сенатът, а в дясното - Камарата на депутатите. Между тях се извисяват две високи кули, в които се помещават офиси. Конгресът заема и част от околните сгради. Малко след приключването на сградите Ниймейър е назначен за началник на колеж по архитектура в университета в Бразилия.


Съседска война се разгоря в Цигарения блок в квартал „Южен”.

Съседска война се разгоря в Цигарения блок в квартал „Южен”. ...

......... преди време, че собствениците сами трябва да обследват блока си, а след това да изготвят проект за укрепване. Всичко това ще е за тяхна сметка. Най-лошият вариант е да не направят нищо, блокът да стане опасен и тогава с административно решение новоизграденото да се бутне и възстанови в оригинален вид.


Строителна компания

Строителна компания "Арх Ситистрой" ЕООД е определена за изпълнител на ...

......... на четириетажна сграда с РЗП 5890 кв. м с търговски обекти на първо ниво, а над тях - паркинг на три нива, всяко едно с 50 паркоместа, с рампи за изкачване и слизане на автомобили. Теренът с площ 2454 кв. м е бившият пазар на ул. „Звезда” и ул. „Орфей”.


Българските инвеститори и дивелъпъри са консервативни в развитието на спекулативни

Българските инвеститори и дивелъпъри са консервативни в развитието на спекулативни ...

......... години, отдадени са под наем в първите три месеца на 2018 г. около 150 хил. кв. м и са продадени 50 хектара земя в голямата Москва. Румъния беше представена от Костин, представител на JLL, водеща компания с повече от 80 000 служители в Румъния, който прояви интерес към българския пазар.


През третото тримесечие освен в четирите големи града, над хиляда

През третото тримесечие освен в четирите големи града, над хиляда ...

......... сделки за покупка на имот в цялата страна за последните три месеца. Така от началото на годината сделките са малко под 150 хиляди, което е 1% ръст спрямо първите девет месеца на 2017 г. За разлика от същия период 2016г. обаче обемът сделки през тази година е намалял с 5.5%.


Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през третото тримесечие

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през третото тримесечие ...

......... 83.7 кв. м през същото тримесечие на 2018 година.Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Русе - 189.5 кв. м, и Благоевград - 134.0 кв. м, а най-малка - в областите Разград - 40.0 кв. м, и Бургас - 67.9 кв. метра. Редактор: Деница Райкова


Наемите на най-скъпия пазар на офиси в света - Хонконг

Наемите на най-скъпия пазар на офиси в света - Хонконг ...

......... Пекин, според CBRE Group Inc. "Цялостното доверие сред финансовите наематели в Хонконг остава високо", заяви Андрю Хаскинс, директор на изследването в Азия в Colliers. "Докато напрежението в търговията между САЩ и Китай продължава да бъде водеща новина, тя все още няма осезаемо въздействие върху бизнес средата на Хонконг", посочи Хаскинс.


Сгушен в очарователна редица градски къщи, ”Горна Ийст Сайд” е

Сгушен в очарователна редица градски къщи, ”Горна Ийст Сайд” е ...

......... от селските райони на Пенсилвания. А колкото до ароматите около камината, те варират от успокояващия и терапевтичен дъх на лавандулата до възстановяващия аромат на розмарина. А може би някой би си харесал укрепващия аромат на кедровото дърво. До юни 2019 г. гостите могат да резервират камина, включваща бутилка червено вино.


Разположен върху 75 уединени акра в планинската верига Адирондак, “The

Разположен върху 75 уединени акра в планинската верига Адирондак, “The ...

......... с дърва - идеална за отдих на чаша греяно вино след риболова в близкото езеро Сарангак. А колкото до голямата зала в хотела, това е мястото, където гостите се събират в сряда и събота вечер за парти на висшето общество. То е особено вълнуващо сред дълбоките гори на езерото Саранкак.


Разположен край скалите над Тихия океан, Post Ranch Inn е

Разположен край скалите над Тихия океан, Post Ranch Inn е ...

......... вътрешно и външно жилищно пространство и залага изцяло на естествената архитектура, която обхваща дори природните красоти на Биг Сур. В хотела има и мебели по поръчка, а частната палуба разполага с външна гореща вана от неръждаема стомана. След като сте се накиснали, можете да пийнете чаша калифорнийско вино до огъня.


Не можете да споменете стая с камина и да не

Не можете да споменете стая с камина и да не ...

......... век. Великолепните полилеи, кадифеното обзавеждане, фантастичните драперии и големите букети от свежи цветя в хола правят това място уникално. Спокойно може да прескочите разглеждане на забележителностите в околността, за да се усамотите по халат, да поръчате рум сервиз и да се насладите на топлината на камините в стаите на палата.


От позлатения лагер

От позлатения лагер "Gilded Age" в планината Адирондак до Кралския ...

......... разполага с пиано в просторния хол с камина на дърва. Стаята включва традиционно обслужване на иконом, а той ще е на ваше разположение през целия ден - от момента, в който кацнете на летището. Ще ви услужи, като смеси коктейла ви в ранния следобед. И ще поддържа огъня в камината.


© Цветелина Белутова Владислав Дечев е част от първоначалния екип, който

© Цветелина Белутова Владислав Дечев е част от първоначалния екип, който ...

......... една от водещите архитектурни практики във Великобритания. Създаден през 2009 г. в София, той разполага с екип от над 40 архитекти, инженери и дизайнери и собствено портфолио от разнообразни проекти - от логистични бази, през жилищно строителство до големи офис центрове и градоустройство в Европа, Русия, Близкия и Далечния изток.


Движещата сила в региона тази година е Полша, където има

Движещата сила в региона тази година е Полша, където има ...

......... въвеждат мерки, които да ограничат риска от отпускането на прекалено големи ипотечни кредити.Робинсън смята, че е очевидно прегряването на пазара в някои от тези страни, но не вярва да се стигне до рязък спад, като този от 2008-2009 г., а по-скоро до забавяне на икономиките и постепенни спадове на пазарите.


Твърде рано е да се говори за спад, но вече

Твърде рано е да се говори за спад, но вече ...

......... излизат на пазара след година-две. При рязък, независимо от какво предизвикан спад на търсенето и неспиращо предлагане закономерният резултат е спад на цената. А той при наслагването на няколко фактора (забавяне на икономиката, покачващи се лихви, принудителни продажби през частни съдебни изпълнители) може и да не е чак толкова плавен.