С 4.4% са се обезценили жилищата в Лондон през месец

С 4.4% са се обезценили жилищата в Лондон през месец ...

......... си през месец май. Така например, в северозападна Англия, включително Манчестър, те са поскъпнали с 3.4% спрямо същия месец на 2018 г., като по този начин значително са изпреварили инфлацията, която е 1.9%. В Уелс ръстът е 3%, а в Шотландия и Англия като цяло е съответно 2.8% и 1%.


Близо 20 000 нерегистрирани обекти за краткосрочно отдаване под наем

Близо 20 000 нерегистрирани обекти за краткосрочно отдаване под наем ...

......... за отдаване под наем и със същия собственикът се отчита пред държавата и плаща съответния данък върху придобитите доходи от наем. Гръцките власти са направили официално запитване до Airbnb с молба да им бъдат предоставени адресите на нарушителите. Те също така извършват проверка със специален софтуер и на други платформи.


Столична община ще участва в търга за къщата на поета

Столична община ще участва в търга за къщата на поета ...

......... само и единствено за това. Поради тази причина падна и интереса на големи инвеститори към дома на Яворов. Очакваме, че на търга няма да има голямо наддаване над цената, която е обявена", заяви Малина Едрева. Двама общински съветници ще бъдат част от комисията, която отваря и процедира документите, уточни тя.


През първото полугодие на текущата година сегментът на офис площи

През първото полугодие на текущата година сегментът на офис площи ...

......... досега. Според анализатори това се дължи на силния чуждестранен инвестиционен интерес. За първите шест месеца в сегмента са вложени 600 млн. EUR. За сравнение, през същия период на миналата година сумата е била 130 млн. EUR. От общия обем инвестиции само 8% са местни вложители. Останалите 92% са чуждестранни вложители.Близо 15 000 жилищни единици ще бъдат построени в северните

Близо 15 000 жилищни единици ще бъдат построени в северните ...

......... се отбележи, че граждани на държави, които граничат с региона, нямат право да купуват имоти там. С 21.7% са се понижи продажбите на жилища през първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на миналата. Броят на сделките с чужденци за разглеждания период обаче отчита ръст от 68.8%.Близо две трети от британците на възраст над 65 години,

Близо две трети от британците на възраст над 65 години, ...

......... възрастните собственици са започнали по различен начин да гледат на своето недвижимо имущество, отчитат анализатори. 64% от тях смятат, че собствеността играе важна роля за техния финансов комфорт в по нататъшния им живот и много от тях планират да я използват за поддръжка на своя и на младото поколение живот.


На първо място в класацията е Каракас, сочат данните на

На първо място в класацията е Каракас, сочат данните на ...

......... ЮАР 8 Форталеза Бразилия 9 Салвадор Бразилия 10 Рио де Жанейро Бразилия Най-сигурните градове в света № град държава 1 Абу Даби ОАЕ 2 Доха Катар 3 Квебек Канада 4 Тайпе Тайван 5 Мюнхен Германия 6 Дубай ОАЕ 7 Цюрих Швейцария 8 Берн Швейцария 9 Хонг Конг 10 Ескишехир Турция


Arabian Ranches III е името на първия 3D проект, който

Arabian Ranches III е името на първия 3D проект, който ...

......... се намалят разходите на работна ръка в сферата на строителството с 50-80% и сроковете на изграждане с 50-70%. Разработчиците все още търсят ефективен начин за преминаване от класическото строителство към 3D принтирането. Финансовата икономия е достатъчен стимул за водещите играчи на пазара, за да започнат по-активна работа в тази насока.


Институционалните инвеститори в Ирландия са похарчили през 2018 г. 1.1

Институционалните инвеститори в Ирландия са похарчили през 2018 г. 1.1 ...

......... собствеността е в частни ръце. През последните месеци в Ирландия се активизира покупката на жилища от страна на фондове. Те се занимават с покупката и последващото отдаване под наем на апартаментите. Тези инвестиционни фондове най-често се поддържат от пенсионни такива, които, от своя страна, са ги изкупили от частни лица.


От началото на юли няколко големи беларуски банки обявиха по-ниски

От началото на юли няколко големи беларуски банки обявиха по-ниски ...

......... е довело до ръст на запитванията за този вид банков заем, отчитат анализатори. Средната сума, която искат да вземат като заем кредитоискателите, е 26 870 USD. Това прави месечна вносна под 350 USD. Често кредитополучателите плащат половината от имота с пари в брой, а за останалата половина вземат банков заем.Жилищата във Великобритания от януари до май тази година отчетоха

Жилищата във Великобритания от януари до май тази година отчетоха ...

......... Прогнозата на компанията Really Moving е, че към август увеличението ще е 3.2%. Темпът на увеличение ще се забави още през септември. Все повече клиенти се стремят да се възползват от възможността за изгодна покупка на жилище на Острова преди излизането на страната от ЕС планирано за октомври 2019 г.


Илюстрация По замисъл бъдещият небостъргач е по протежението на бул.

Илюстрация По замисъл бъдещият небостъргач е по протежението на бул. ...

......... което включва апартхотели и ваканционни комплекси в Керамоти. През годините "Герт груп" се налага като основен изпълнител на обществени поръчки в строителството в района на Кърджали. Според статия във в. "Капитал" от 2016 г. особено силни години има "Герт груп" след 2013 г., когато председател на ДПС става Лютви Местан.


Над 15 проекта за строителството на жилищни комплекси в южните

Над 15 проекта за строителството на жилищни комплекси в южните ...

......... сила собствениците ще могат много по-лесно да реализират проектите си. Също така след влизането му в сила земеделската земя ще може да се преобразува с подаването само на едно заявление. За последните три месеца има над 20 заявления, входирани в Община Пловдив и РИОСВ за промяна на предназначението на терените.


Едва 3% от офис площите във Вилнюс са свободни, което

Едва 3% от офис площите във Вилнюс са свободни, което ...

......... ни е, че на пазара годишно ще излизат по 100 000 кв.м нови офис площи. Като се има предвид, че на година се търсят между 70 000 и 80 000 км.м площи, то очакванията са между 20 000 и 25 000 кв.м да остават незаети, казва Гинтарас Толочка от Newsec.


По всички белези пазарът на имоти в София, който е

По всички белези пазарът на имоти в София, който е ...

......... строеж. Днес тези имоти станаха факт, повечето получиха Акт 16, което позволи на сделките с тях да бъдат вписани официално, както и да се сключат нови, разбира се. В същото време вторичният пазар е активен, доходите са стабилни, т.е. няма фактори, които да стопират активния пазар в София", допълни тя.Шведската компания за производство на мебели IKEA прекратява дейността на

Шведската компания за производство на мебели IKEA прекратява дейността на ...

......... открит през 2008 година и произвежда дървени рафтове и шкафове за американския и канадския пазар. IKEA, за която работят 20 000 души и която има заводи на 24 места в 9 страни, съобщи, че ще работи със синдикатите и американските агенции, за да помогне с търсенето на работа на освободените.


Галакси Инвестмънт Груп даде началото на втория етап на изграждането

Галакси Инвестмънт Груп даде началото на втория етап на изграждането ...

......... гледка към бул. Свобода и зелените площи на район Запад и Младежки хълм. Седем линии на градския транспорт имат спирки в радиус 500 метра. В момента сред наемателите на офис билдинга са утвърдени родни и чуждестранни компании, сред които SiteGround, Bulpros, Football Radar, Codenest, Delasport, Accenture, VSG, ОББ и др.


Стотици прекрасни сгради - паметници на културата от национално и

Стотици прекрасни сгради - паметници на културата от национално и ...

......... русенец, който ще върне първоначалния ѝ блясък. С години обаче чака реставрация сградата, в която се е помещавало първото застрахователно дружество в България, намираща се на „Александровска“. Общината преди време „опакова“ постройката, за да не пострада минувач. Паното предпазва и показва как е изглеждала някога сградата, но е временно решение.


Правителството одобри отчуждаването на имоти и части от имоти -

Правителството одобри отчуждаването на имоти и части от имоти - ...

......... начални цени не по-ниски от пазарната стойност, определени от независим оценител, сертифициран от Камарата на независимите оценители в България. „Земинвест“ ЕАД е търговско дружество със сто процента държавно участие, в което правата на държавата, като едноличен собственик на капитала на дружеството, се упражняват от министъра на земеделието, храните и горите.


Внесените през септември 2018 г. законодателни промени за получаване на

Внесените през септември 2018 г. законодателни промени за получаване на ...

......... инвеститорите в имоти, които получават турско гражданство от момента на внесените промени - 253 души. На второ място са жителите на Ирак - 143 души са получили вече гражданство от южната ни съседка. Третото място с 97 души е за Йемен. Турски паспорти са получили 94 афганистанци и 59 сирийци.


Икономисти са анализирали цените в 377 града в целия свят

Икономисти са анализирали цените в 377 града в целия свят ...

......... внимание цените на потребителските и хранителни стоки, напитки, обяд и вечеря в ресторант, цените на транспорта и комуналните услуги. В основата са наемите на жилищата и покупателната способност на населението. Най-евтино е да се живее в Индия и Пакистан. Последните 23 позиции са заети от градове от въпросните две държави.


В периода март-юни 2019 г. в Израел са продадени 5300

В периода март-юни 2019 г. в Израел са продадени 5300 ...

......... се наблюдава в Херцлия, Петах Тиква, Рамат Ган и Нетивот. Що се отнася до цените, то най-високи остават те в тел Авив. Средните цени там в момента са 740 000 USD или с един път и половина повече спрямо Йерусалим и два пъти и половина повече в сравнение с Хайфе.


Чужденците се грижат за доброто развитие на пазара на недвижими

Чужденците се грижат за доброто развитие на пазара на недвижими ...

......... на квадратен метър е 1820 EUR, което е с 2.45% повече спрямо миналата година. В Кеа и на Миконос цените са се увеличили с над 2% спрямо 2018 г., съответно до 1665 и 2220 EUR/кв.м. На Парос и Китнос ръстът е с 1.35% и 1.15%, до 1800 и 1340 EUR/кв.м.


Наемането на луксозен апартамент в Подгорица, която се намира в

Наемането на луксозен апартамент в Подгорица, която се намира в ...

......... на годишна база. Това е добре за тези, които купуват с цел инвестиция, тъй като по-бързо ще успеят да си възвърнат вложението и по-скоро ще започнат да печелят от имота си. В края на първото тримесечие та текущата година средната цена на квадратен метър при новото строителство е 1020 EUR.


Общината в Берлин е придобила обратно 670 апартамента на историческата

Общината в Берлин е придобила обратно 670 апартамента на историческата ...

......... управляват. В последните седмици стана ясно, че Берлин обмисля мораториум върху цената на жилищата за 5-годишен период, с което градската управа се надяваше да потуши недоволството. Берлин налага 5-годишен мораториум на наемите, за да се спаси от исканията за национализация Мярката на социалдемократическото управление обаче няма да реши дългосрочно проблема


Пазарът на логистични площи беше един от малкото сегменти от

Пазарът на логистични площи беше един от малкото сегменти от ...

......... аз за по-ниска цена няма да го дам!). Забелязва се липса на проактивна печеливша стратегия за управление на тези имоти, което се подпомага от неадекватна данъчна политика и незаинтересуваноста на общинските власти от динамизиране на пазара на земя и индустриални парцели и сгради”, казва собственикът на „БГ Склад” Симеон Митев.


Строежът на българския вариант на Силициевата долина се бави, тъй

Строежът на българския вариант на Силициевата долина се бави, тъй ...

......... сградата си към регулацията. „Имаме един инвеститор там (бел.ред. SIBIZ), който чака. Знам за проблема, но не може да стартираме дейностите, тъй като имотът все още не е общински. Истината е, че той може да вкара сградата си в регулация, но ще му струва повече пари”, казва кметът Иван Тотев.


Ако сте търсили през последните години жилище за покупка, най-вероятно

Ако сте търсили през последните години жилище за покупка, най-вероятно ...

......... остане клиентът с впечатление, че даденият имот е на добра цена. Ето защо една подобна лесна сметка може да улесни купувачите при търсенето на жилище. Защото в крайна сметка реалната платена цена на жилищете не е тази, която често е посочена в обявата, а тази, която излезе от джоба ви.


Предлагането на жилища в Дубай продължава да изпреварва търсенето. Поради

Предлагането на жилища в Дубай продължава да изпреварва търсенето. Поради ...

......... поне още една година. Статистиката сочи, че през тази година ще бъдат построени и пуснати в експлоатация 47 500 нови жилища и къщи, което е двойно повече спрямо 2018-а. С въвеждането на програмата “Златна виза” 79% от инвеститорите обмислят увеличение на вложенията си в недвижими имоти и търговия в емирството.


Първите обещания след изборите в Гърция вече започват да се

Първите обещания след изборите в Гърция вече започват да се ...

......... на страната през следващата година 565 млн. EUR, а през 2021-а - 285 млн. EUR. Властите също така планират намаляване на данъка за юридически лица от 28% на 24% и данъкът върху дивидентите от 10% на 5%. ДДС трябва да спадне до 2023 г. до 22%. В момента е 24%.


Проект за многоетажен паркинг на улица „Любен Каравелов” спечели първото

Проект за многоетажен паркинг на улица „Любен Каравелов” спечели първото ...

......... Rotary Parking. Това е съоръжение, оприличавано на виенско колело. Автомобилите се паркират в гондолите само на приземно ниво. На останалите нива при заявка за паркиране или депаркиране, подадена на обичайната и позната колонка с магнитни карти, съоръжението се завърта и предоставя празна гондола, респективно гондолата с колата, която напуска паркинга.


В някои райони на страната предлагането на модерни складови и

В някои райони на страната предлагането на модерни складови и ...

......... Загора отбелязват, че усилията на инвеститорите и строители се насочиха предимно в сектора на жилищното строителство, където се забеляза огромен ръст в сравнение с предишните две-три години - както на застроените площи, така и на цените, които се повишиха средно с 18-20%. Бум на жилищното строителство регистрират и в Разград.


Колкото повече милиардери има в един град, толкова по-скъпи са

Колкото повече милиардери има в един град, толкова по-скъпи са ...

......... столица Пекин е изключение - тук цената на квадратен метър луксозна площ не съответства на броя на милиардерите. В този град те са едва 61, а цените на лукс имотите са едни от най-високите за страната - 19 160 USD/кв.м. Това е двойно повече в сравнение с преди 5 години.


Ако жилището ви се намира в близост до университет и

Ако жилището ви се намира в близост до университет и ...

......... след завършване на висшето си образование ще бъдат принуждавани да напускат университетските градове в търсене на по-бюджетни жилища. Според експерти, Оксфорд и Кеймбридж няма да ги спаси дори фактът, че и двата града са процъфтяващи сектори на науката и техниката и там се развиват стартъпи на стойност милиарди британски лири.


Индонезия възнамерява да построи най-дългия мост в страната. Началото на

Индонезия възнамерява да построи най-дългия мост в страната. Началото на ...

......... тypизмът в paйoнa. Cъopъжeниeтo cъщo тaĸa щe дoпълни ycилиятa нa Cингaпyp зa yвeличaвaнe нa въздyшния пътничecĸи тpaфиĸ. Ще бъде построен пети терминал на едно най-големите летища в света - Чанги. Най-вероятно средствата за него ще дойдат от държавата, която има стратегически план за развитие с бюджет от 412 млрд. долара.


Брекзит и политическата нестабилност посяха нотки на съмнение у потенциалните

Брекзит и политическата нестабилност посяха нотки на съмнение у потенциалните ...

......... е понижил с 15% през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на 2018-а и с 20% по-надолу спрямо 2017-а. Тенденцията е още е по-ясно изразена при луксозния сегмент. За имотите на стойност над 500 000 паунда ново строителство, предложенията за изминалите 12 месеца са се понижили с 12%.


При спирането на строежа на сградата

При спирането на строежа на сградата "Златен век" на "Артекс" ...

......... това разрешение губи валидността си в края на 2017 година. На въпроса дали може да се променя и допълва разрешение за строеж, Хрусанов коментира, че "не е възможно държавен орган да приема, че един правен акт е загубил правното си действие и едновременно с това да го допълва и променя".


12 С 289 апартамента и обща разгъната застроена площ от

12 С 289 апартамента и обща разгъната застроена площ от ...

......... важно не само за бъдещите ни клиенти, но и за нас, защото смятаме да имаме доста собственост в тази сграда. Ние лично, инвеститорът ще си остави, а имаме познати, приятели, партньори, които искат да купят жилища с лична цел и с цел инвестиция, Искаме да си запазим инвестицията", обяснява той.


Към началото на 2019 г. в Чехия живеят 564 000

Към началото на 2019 г. в Чехия живеят 564 000 ...

......... страда от дефицит на жилища ново строителство. Причината за малкото нови проекти е сложната процедура по получаване на разрешително за строеж. Единствено в случай, че на пазара се появят няколко крупни проекта в средния ценови сегмент, може да се задоволи търсенето и да се спре поскъпването на имотите, смятат експерти.


Ситуацията с частния имот зад хотел „Санкт Петербург” е деликатна,

Ситуацията с частния имот зад хотел „Санкт Петербург” е деликатна, ...

......... са взети конкретни мерки за опазването на площта от застрояване . Според тях все още в проекта за ПУП-ПР на Пета градска част не е заложен целият парцел за озеленяване, а продължава да има застрояване. Те питат и защо безстопанствените подземни постройки все още не са актувани с публична собственост.


Хотелски комплекс в полите на Родопите продадоха публичните изпълнители от

Хотелски комплекс в полите на Родопите продадоха публичните изпълнители от ...

......... Брацигово. Състои се от разработени хотел, механа и лятна градина за гости. Разполага с 4 отделни жилищни сгради с общо 13 стаи и състоянието му позволява веднага да бъде използван по предназначение. 343 500 лв. са постъпили в бюджета от продажбата на имота, съобщават от офиса на НАП в Хасково.


"Имотният пазар се преобръща. Този път не бива да следваме ...

......... своите потребности. Друга линия на активност са връзките с инвеститори - български и международни, за целите на стартъпите.Тази година Павлов не очаква бизнес от proptech.bg. Но се оглежда за подходящи инвестиции. "Когато видя, че някои се развива много добре, бих могъл да инвестирам на две - три места", добавя той.


Високата цена на парцелите в Ирландия стопира местните строителни предприемачи,

Високата цена на парцелите в Ирландия стопира местните строителни предприемачи, ...

......... икономисти за стагнация", казва генералният директор на O'Flynn Group Майкъл О`Флин. Редица от колегите му споделят неговото мнение. Статистиката показва, че през 2017 г. са пуснати в експлоатация 14 400 жилища, а през миналата година - 18 000. За текущата година се очаква техният брой да е 22 500 единици.


Вкарването на технологиите в сферата на недвижимите имоти може да

Вкарването на технологиите в сферата на недвижимите имоти може да ...

......... се ходи до общината, агенцията по кадастър, имотния регистър и т.н.За момента обаче Георги Павлов се е фокусирал в търсенето на добри идеи и представянето им пред бизнеса. Той уточнява, че често бъдещите технологични решения се раждат от сблъсъка на IT специалистите с реалните проблеми в областта на недвижимите имоти.


През април 2019 г. властите на Обединените арабски емирства разрешиха

През април 2019 г. властите на Обединените арабски емирства разрешиха ...

......... оферира с 6.7% повече в сравнение с началото на годината. В отчета се посочва, че подобен ръст може да се дължи на започналото наскоро строителство на по-големи обекти в съседство, което води до високо колебание на цените. Що се касае до наемните нива понижението достига в някои райони до 10.7%.


Брекзит определено не е факторът, който може да охлади пазара

Брекзит определено не е факторът, който може да охлади пазара ...

......... на одобрените ипотечни заеми е над средните показатели. "Основният сдържащ фактор за ръст на броя сделки продължава да е ограниченото предлагане. Съчетаването на този фактор с неяснотата, която внася Брекзит, кара значителна част от собствениците да се въздържат от продажба в този момент", коментира управляващият директор на Halifax Ръсел Гали.


Правителството предоставя безвъзмездно за управление част от имот - публична

Правителството предоставя безвъзмездно за управление част от имот - публична ...

......... на свое Решение № 836 от 2015 г. за приватизация на имот - частна държавна собственост. Промяната се налага поради липсата на инвеститорски интерес към продажба на почивен комплекс „Мальовица“, намиращ се в с. Кранево. Очаква се облекчаването на условията за приватизацията на имота да повиши инвеститорския интерес към него.


Украйна отмени няколко ограничения за посещение на покритата с много

Украйна отмени няколко ограничения за посещение на покритата с много ...

......... цитиран от news.bg. Според Зеленски Украйна трябвало да покаже Чернобил на учени, еколози, историци и туристи. "За съжаление, зоната на изключване е все още символ на корупция - служители на правоприлагащите органи събират подкупи от туристи, пренасят незаконно скрап и използват природни ресурси. Скоро ще прекратим всичко това", каза той.


Няма нищо по-лесно и бързо от това да си купите

Няма нищо по-лесно и бързо от това да си купите ...

......... пазар „проптех”, вплитаща технологиите с търговията на недвижими имоти. Бихте ли разкрили малко повече подробности? Да кажем, че засега това е ново движение за дигитализация на целия имотен бранш, т.е. всички модерни технологии да подпомогнат участниците на пазара - хората, фирмите. Да правят всичко по-лесно, като използват много повече информация.


В крайбрежните зони, които имат стратегическо значение за развитието на

В крайбрежните зони, които имат стратегическо значение за развитието на ...

......... шанс за чуждестранните купувачи, които биха желали изгодно да инвестират във ваканционни имоти. Но те трябва да побързат. Забраната за ново строителство ще е основният фактор за ръст на цените на вече съществуващите имоти, които са обект на продажба в средносрочен план”, коментира брокерът Таня Балиу от агенция Albania Servise.


Надпреварата за най-висока сграда в Европа продължава, като в момента

Надпреварата за най-висока сграда в Европа продължава, като в момента ...

......... тя да стане седалище на газовия гигант "Газпром". Тя ще бъде отворена през второто полугодие на 2019 г. след края на довършителните дейности. Новата най-висока сграда в Западна Европа ще се намира в почти непознат град с едва 7000 жители Тя ще бъде построена от гиганта в модната индустрия Bestseller


Като дете Биргит Кулмер често идвала със сестра си в

Като дете Биргит Кулмер често идвала със сестра си в ...

......... Последвали дълги преговори, но в крайна сметка Биргит успяла да събдне детската си мечта. Работа за цял живот От средата на юни 2019 замъкът е отворен и за посетители. На мястото на някогашния парк, издържан в традициите на английското парково изкуство, днес има гъста гора, градина и просторни тревни площи.


Софийска градска прокуратура (СГП) претърсва две нотариални кантори в столицата.

Софийска градска прокуратура (СГП) претърсва две нотариални кантори в столицата. ...

......... престъпления, документни измами и пране на пари, уточняват от прокуратурата. Следствените действия датират от 18 юни и са в резултат на жалба подадена от митрополит Антоний, представляващ Българска епархия в Западна и Средна Европа към Българска източноправославна църква. Става дума за разпоредителни сделки с имоти, собственост на Българската Православна църква.


12 Една от сградите на Daramis в България - сградата

12 Една от сградите на Daramis в България - сградата ...

......... целим да доставим и удобства като ресторанти с румсервиз, детски площадки и много други", коментира Ненад Костадинов, представен в прессъобщението освен като управител и като партньор на "Дарамис България".По мнението на специалисти влизането на инвеститор в недвижими имоти от подобен мащаб е показател за зрялост на имотния пазар у нас.


Градските власти ще пуснат на търг 5 декара в пловдивския

Градските власти ще пуснат на търг 5 декара в пловдивския ...

......... между Пещерско шосе, „Копривщица”, „Свобода” и „Перущица” се строят редица жилищни комплекси. Най-близката детска градина е новата сграда на ЦДГ „Мир”, която обаче и в момента обслужва голяма територия. Поради това останалите 5 декара ще останат отново с функция за образование, като там в бъдеще ще бъде изградена детска градина.


Една от най-честите теми, която всяка раздор между наемателите и

Една от най-честите теми, която всяка раздор между наемателите и ...

......... бъде сключен нотариално заверен договор между собственика и наемателя и в него точно да е описано кой какво плаща. Това обаче все още не е широко разпространена практика у нас, тъй като част от наемодателите не желаят да плащат данък върху приходите от наем, който е в размер на 10%.


До 31 юли собствениците на ниви са длъжни да кажат

До 31 юли собствениците на ниви са длъжни да кажат ...

......... преди да ги работи, да плати по сметка в общината необходимия наем за това. Той се формира въз основа на средната аренда за района. Ако до три години собственикът на бялото петно не си потърси тези пари, те остават за общината, коментираха от Българската асоциация на собствениците на земеделски земи.


Чешката инвестиционна компания в областта на недвижимите имоти Daramis навлиза

Чешката инвестиционна компания в областта на недвижимите имоти Daramis навлиза ...

......... "Дарамис България". Чешката фирма работи от 2000 година, като тя е специализирана във високия клас жилищни имоти. Досега тя има 25 големи проекта с над 3000 апартамента в тях. Също така портфолиото ѝ включва хотели, бизнес и офис сгради. Освен в Чехия тя е представена и на пазара в Румъния.


Малко над 2% от работния пазар в България се формира

Малко над 2% от работния пазар в България се формира ...

......... на своите служители, както и премия за довеждане на нов колега. Две трети от фирмите дават на своите служители си безплатни или на символична цена карти за спорт, както и осигуряват безплатна храна в офиса. Нараства и процентът на фирмите, които дават опция на своите служители да работят от дома.


Със 17% са спаднали продажбите на жилища през юни т.г.

Със 17% са спаднали продажбите на жилища през юни т.г. ...

......... сключени от кипърци, а 45% - от чуждестранни предприемачи. 17% от последните са сключени с граждани от държави членки на Европейския Съюз. Продажбите на кипърци през юни тази година в сравнение с юни миналата са спаднали с 16%. Единствено ръст е отчетен в Пафос, където е отчетен ръст от 25%.


Общата стойност на най-големите 960 проекта, които в момента се

Общата стойност на най-големите 960 проекта, които в момента се ...

......... строителството на стойност над 24 млрд. евро, са Мазоведско (Варшава) и Поморско (Гданск). Прогнозата е, че до 2025 г. ще се наблюдава висока активност в изгражда на жилищни и офисни обекти. В отчета също така се посочва, че най-големи шансове имат тези проекти, които ще бъдат реализирани от частни инвеститори.


Търговският спор между САЩ и Китай се отразява негативно не

Търговският спор между САЩ и Китай се отразява негативно не ...

......... тримесечие на текущата година на годишна база, по данни на Global Property Guide. Това е най-ниският темп на увеличение от третото тримесечие на 2016 г., когато цените са отчели спад от 2%. Ако се направи сравнение с края на 2018 г. то жилищата в китайската провинция са поевтинели с 2.4%.


Едва ли някога сте се замисляли кое е най-охраняваното място

Едва ли някога сте се замисляли кое е най-охраняваното място ...

......... в действие влиза картечница, като радар следи периметъра. Входната врата на сградата е изградена от бетон и стомана и е с тежест над 20 тона. Единствените, които знаят как се влиза през нея са отговорните по сигурността лица, като един от тях знае само една от няколкото комбинации за отключване.


От началото на 60-те години, поради масовата миграция от селата

От началото на 60-те години, поради масовата миграция от селата ...

......... тристаен апартамент. През 1969 г. при средна месечна заплата 117,17 лева една гарсониера в София се продава за 5000 лв., т.е. 42,67 месечни заплати. До края на 60-те, според комунистическото законодателство, притежаването на повече от един апартамент носи риск държавата да настани в него принудително наематели на държавен, символичен наем.


Вдовицата на застреляния в Слънчев бряг бос на ВИС Георги

Вдовицата на застреляния в Слънчев бряг бос на ВИС Георги ...

......... в близост до олимпийското селище, построено за лятната олимпиада в Барселона през 1992 г. Запознати разкриват, че през есента на 2014 г. Мая Илиева става собственичка на престижна къща в баровския квартал „Монтжуик”, която ѝ е продадена от украински милионер, който е бил в управата на испанския футболен клуб „Алавес”.


До 28 юни 2019 г. по Националната програма за енергийна

До 28 юни 2019 г. по Националната програма за енергийна ...

......... други 7 – на техническо и енергийно обследване. По 16 сгради няма започнати дейности. С въведени мерки за енергийна ефективност са всички сгради със сключени договори по програмата в Бургас, Благоевград, Пазарджик, Перник. В Бургас те са 205, в Благоевград – 143, а в Пазарджик и Перник – по 41.


Проблемът на малките, но богати държави, в които имотите са

Проблемът на малките, но богати държави, в които имотите са ...

......... пясък се гледа със сериозно око навсякъде по света. Причината е, че преместването му уврежда екосистемата. Води до ерозия и по-чести наводнения на сушата. Именно Малайзия беше досега най-големият доставчик на пясък за Сингапур като през 2018-а е внесла 64 милиона тона от Малайзия, което е 97% от общия внос.


R Durtnеll аnd Ѕоnѕ е основана през далечната 1591 г.

R Durtnеll аnd Ѕоnѕ е основана през далечната 1591 г. ...

......... царуването на Елизабет I. В началото е строяла къщи с дървени конструкции и не е използвала нито тухли, нито камъни. R Durtnеll аnd Ѕоnѕ е известна с изграждането на къщата Роundѕbrіdgе Маnоr пpeз 1593 г. И днес имотът е в отлично състояние, което е най-добрата реклама за една строителна компания.


One Tower ще е висок 405 метра. „В момента теренът

One Tower ще е висок 405 метра. „В момента теренът ...

......... от строителната компания „Мосинжпроект. Сградата ще представлява скосена пирамида с подземен паркинг. Фасадата ще е стъклена. Надземните етажи ще са 101, а подземните – 3. „Това е уникална по функционалност, визуалност и технически параметри обект, чийто аналог няма не само в Русия, но и в Европа”, допълват от строителната компания.