Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през второто тримесечие

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през второто тримесечие ...

......... София? И с колко растат цените у нас? Общата полезна площ на новопостроените жилища през второто тримесечие на 2020 г. е 318,2 хил. кв. м, или с 51,5% повече в сравнение със същото тримесечие на 2019 г., а жилищната площ се увеличава с 52,5% и достига 232,1 хил. кв. м.


В началото на месеца започна изграждането на най-мащабния golf &

В началото на месеца започна изграждането на най-мащабния golf & ...

......... се справя толкова добре и опровергава мнението, че у нас има добри инвеститори, но администрацията не е подготвена, за да им съдейства." Николай Йовев допълни: "С проекта OKOL Lake Park заставаме зад идеята, че у нас трябва да се случват такива хубави неща, за да задържаме нашите деца в България".


Покупките на частни бункери в САЩ са нараснали с 600%

Покупките на частни бункери в САЩ са нараснали с 600% ...

......... че жителите на Европа и Азия също се готвят за защита с луксозни бункери, произведени от руската Modern House и инспирирани от пикапа Cybertrunk на Tesla, за които производителят им твърди, че могат да защитят обитателите си от всякакви външни заплахи - от пандемия до зомби апокалипсис и атомна война.


Компанията Cloud Architects е проектирала сглобяема сферична къща с площ 515

Компанията Cloud Architects е проектирала сглобяема сферична къща с площ 515 ...

......... Могат да се добавят и допълнителни изолационни панели, планирани от дизайнерите. Къщите ще бъдат оборудвани с водопровод и по тях ще бъдат извършвани довършителни работи. Когато влезе в продажба по-късно тази година, клиентите ще могат да платят депозит и да дадат информация за местоположението си, преди да получат новия си дом.


„Еднорогът“* на пазара на краткосрочното наемане на жилища Airbnb започна

„Еднорогът“* на пазара на краткосрочното наемане на жилища Airbnb започна ...

......... предскажа как ще изглежда светът днес“, каза той. „Така че най-доброто, което можем да направим, е да сме готови“.*Еднорог се нарича стартъп, оценен на поне 1 млрд. долараПовече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 15   Още видео0 гласа P { margin-bottom: 0.08in }


Две български компании притежават и управляват земеделска земя с обща

Две български компании притежават и управляват земеделска земя с обща ...

......... 30 хиляди декара и 50 хиляди декара земеделска земя притежават 5 физически и 6 юридически лица. 12 юридически лица са собственици на земеделска земя с площ от 50 хиляди до 100 хиляди декара. Данните показват още, че няма физически или юридически лица, които да притежават над 500 хиляди декара земеделска земя.Има сгради, които подчертават емблематичната архитектура от годините на Източния

Има сгради, които подчертават емблематичната архитектура от годините на Източния ...

......... години обаче, хотелът е оставен на ръба на фалита и възстановен като офис. Днес това, което някога е било най-луксозният хотел в Молдова, се превърна в остарял бюджетен хотел с 3 звезди. И все пак по някакъв начин хотел "Космос" все още работи, като стаите започват от 25 британски лири.


Най-скъпият дом, публично обявен за продажба в Ню Йорк е

Най-скъпият дом, публично обявен за продажба в Ню Йорк е ...

......... кадифени стола. Апартаментът се простира на шест етажа, завършвайки с 2650-метров покрив, който има градина - и гледка към Central Park. Миналата есен къща на стойност 98 милиона долара на Медисън Авеню носеше титлата най-скъп дом за продажба в града, но оттогава цената му е намалена до 72 милиона долара.


Една от най-внушителните къщи, предлагана на пазара на имоти в

Една от най-внушителните къщи, предлагана на пазара на имоти в ...

......... могло да се добави пети етаж. Въпреки цялото величие на жилището, тази пищност може да не се хареса на купувачите, които търсят по-модерни жилища. Имението, в което е почивала принцеса Даяна, се продава за 12,5 милиона долара Имотът е проектиран през 1969 и е с площ 5 хил. кв. м.


Със символичната първа копка започна осъществяването на най-мащабния жилищен проект

Със символичната първа копка започна осъществяването на най-мащабния жилищен проект ...

......... с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти и инвестиции в милиарди евро в мащабни проекти по цял свят. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи. Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество - Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.


Пазарът на жилища възвръща активността и обемите си отпреди обявяването

Пазарът на жилища възвръща активността и обемите си отпреди обявяването ...

......... обекти. Банките не са спирали финансирането на ипотечните кредити, нито се наблюдава драстично намаляване на доходите. Въпреки че епидемията от COVID - 19 наложи промени в различни отрасли от икономиката, пазарът на недвижими имоти не е от тях. Все още най-сигурната инвестиция за парите, които влагат хората, остава качественото строителство.Дори пандемията не може да спре най-големият балон в света

Дори пандемията не може да спре най-големият балон в света ...

......... заеми от банките. Той създава и огромна дългова тежест за домакинствата. Китай отговаря за 57% от световното увеличение на заемите за жилище, което възлиза на $11,6 трлн. от 2010 до 2019 г.Изследвания показват още, че 78% от богатството на китайците в градовете е свързано с имот, срещу 35% в САЩ.


Продажбите на недвижими имоти в Ню Йорк са се сринали

Продажбите на недвижими имоти в Ню Йорк са се сринали ...

......... април, когато в Ню Йорк продажбите спадат с впечатляващите 61%, преди темпът да се започне да се обръща на месечна основа през юни. Все пак, през миналия месец продажбите са надолу с 41% спрямо юни 2019 г., което означава, че пазарът все още е много далеч от предкризисните си нива.


Активността на пазара на луксозни имоти през юни възвръща близо

Активността на пазара на луксозни имоти през юни възвръща близо ...

......... "червени зони" във Франция и смесица от поетапни предпазни мерки, като например ограничаване на броя на хората при групови събирания. В това отношение, държавите от Европа, Близкия Изток и Африка са почти в крак с тези от Азиатско-тихоокеанския регион по отношение на разхлабването на ограниченията и напредъка към пълно възстановяване.


Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) издаде акт за спиране на

Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) издаде акт за спиране на ...

......... а проектът трябваше да бъде завършен до 2022 г. По-рано ДНСК издаде забрана за продължаване на дейностите и на небостъргача I Tower в центъра на София. ДНСК спря строежа на най-високия хотел в България В сградата I Tower до Министерство на земеделието трябва да се помещава хотел от веригата Marriott


Строежът на най-високия хотел в България е спрян. Разпореждането идва

Строежът на най-високия хотел в България е спрян. Разпореждането идва ...

......... присъствието на министъра на финансите Владислав Горанов. През май, когато ВАП сезира ДНСК, от компанията съобщиха още, че имат всички необходими разрешителни за строеж. Най-високият хотел в София ще струва повече от 110 милиона лева Част от него ще бъде и жилищен комплекс, а отворените работни места ще бъдат 250Испанецът Амансио Ортега е един от най-заможните хора в Европа

Испанецът Амансио Ортега е един от най-заможните хора в Европа ...

......... се намира в Сиатъл Някога най-богатият европеец, през тази година Амансио Ортега се оказа сред големите губещи в резултат на пандемията. Той е на трето място по нетно състояние в Европа след Бернар Арно и Франзоаз Бетанкур-Майерс. Ортега е на 14-то място в Bloomberg Billionaires Index с 58,5 милиарда долара. 


Частна къща, разположена на границата на калифорнийския национален парк Joshua

Частна къща, разположена на границата на калифорнийския национален парк Joshua ...

......... синьо, червено, зелено, тюркоазено и виолетово. "Ако плувате или гледате новините по телевизията, докато плувате, и светлините се променят е много красиво", каза той. Имението, в което е почивала принцеса Даяна, се продава за 12,5 милиона долара Имотът е проектиран през 1969 и е с площ 5 хил. кв. м.


Перспективите за големите жилищни пазари по света не изглеждат положителни.

Перспективите за големите жилищни пазари по света не изглеждат положителни. ...

......... градове в средносрочен и дългосрочен план. "Това ще бъде по-скоро настройване, а не масово изселване", заяви Майлс Шипсайд, директор на уебсайта на Великобритания Rightmove. "Градовете са удобни, поради по-малкото пътуването", каза той. Как продажбите на жилища в Сингапур скочиха със 75% през май? Виртуалните огледи вече са много популярни в страната


Испанският пазар на недвижими имоти, на стойност 6 трилиона долара,

Испанският пазар на недвижими имоти, на стойност 6 трилиона долара, ...

......... население - Андалусия, Балеарските острови и Мурсия - цените на жилищата се покачват с 3,8% на 6%. Все пак има някои признаци, че сривът на жилищния пазар няма да бъде толкова тежък, колкото при предишната криза. Цените на вторичния пазар в Испания ще паднат с 6% до 7% тази година.


Почти два пъти се увеличава загубата на „София Хотел Балкан“

Почти два пъти се увеличава загубата на „София Хотел Балкан“ ...

......... огромен спад на броя гости, което ще доведе и до влошаване на финансовите резултати. Друг фактор с негативно влияние е разширяващата се конкуренция в сегмента на 5-звездните хотели в София, както и навлизането на нови 4-звездни оператори на пазара, които също привличат част от клиентите на „София Хотел Балкан“.  


Сред шестте големи града у нас, в Стара Загора възстановяването

Сред шестте големи града у нас, в Стара Загора възстановяването ...

......... и Стара Загора при покупко-продажбите се движи около 36% от всички. За трите месеца в извънредно положение той е средно 41%. Толкова е и през март. През април нараства до 45%. А през май вече пада на 37.5%, което е по-близко до нормалните нива за съответните месеци през предходната година.


Въздействието на Covid-19 на пръв поглед предизвика внезапна тенденция на

Въздействието на Covid-19 на пръв поглед предизвика внезапна тенденция на ...

......... настоящите собственици на жилища от най-висок клас имоти, че обявяването на космически цени не гарантира продажба, дори ако имотът се радва на висока популярност, заради исканата цена. "Ерата на амбициозните цени е отдавна приключила. Това беше историческа аномалия и е време да се преодолее", заяви друг експер в недвижимите имоти.


Коронакризата изглежда не спира Amazon.com Inc., която води преговори за

Коронакризата изглежда не спира Amazon.com Inc., която води преговори за ...

......... Ирландия към края на 2018 г., показват последните достъпни данни на компанията за ирландския й бизнес. Търговецът на дребно вече има офиси в намиращия се в близост комплекс „Бърлингтън плаза“ и е в процес по отваряне на първия си център за дистрибуция и изпълнение на поръчки в покрайнините на града.


Селцето Сатра Брун в Швеция беше обявено за продажба, предаде

Селцето Сатра Брун в Швеция беше обявено за продажба, предаде ...

......... International Real Estate, които управляват сделката. По данните на компанията за луксозно недвижимо имущество, оборотът на Сатра Брун за миналата финансова година е приблизително 34 млн. крони или 3,6 млн. долара. Желаещите да станат неговите нови собственици ще участват в наддаване, което ще се проведе на 31 май тази година.


Кризата и правителствените мерки, с които шопинг центрове, ресторанти и

Кризата и правителствените мерки, с които шопинг центрове, ресторанти и ...

......... здраве и красота, мода и обувки се фокусираха върху своите онлайн магазини, опитвайки се да компенсират затруднените физически продажби. Доставките на храна също нарастват, тъй като ресторантите, кафенетата и баровете бяха затворени. Макар и със сериозен ръст, поръчките онлайн не могат обаче да компенсират загубите от затварянето на физическите обекти.


Блокирането на икономическите дейности заради пандемията от коронавирус ще има

Блокирането на икономическите дейности заради пандемията от коронавирус ще има ...

......... възможности, които предлагат добро и достъпно качество на живот и относителна безопасност от нова пандемия. Възможността за поредната криза на COVID-19 ще остане в съзнанието ни дълго време, а малките градове и селските райони, предлагащи възможност за привлекателен и отдалечен от големите градове живот, ще се радват на нарастващо търсене.


С над 20% по-малко са наетите офис площи през първото

С над 20% по-малко са наетите офис площи през първото ...

......... бизнес и да доведат до нов ръст на аутсорсинг и BPO компаниите. Най-добрите посланици на България са местните центрове на фирми, които имат такива и в други точки на света, например в Югоизточна Азия, и успяха бързо да организират home-office за служителите си, като запазят качеството на услугите и производителността.


Смолян е областният град в България, в който за първото

Смолян е областният град в България, в който за първото ...

......... тази година в столицата са отчетени 5 285 сделки спрямо 5 641 такива за същия период на 2019 година, или спад с 6,5% на годишна база. Областен град Януари-март 2020 г. Януари-март 2019 г. Стара Загора 1062 953 Бургас 1265 1391 Варна 2555 2418 Пловдив 2716 3004 София 5285 5641


Една от високите и най-знакови сгради в София, и символ

Една от високите и най-знакови сгради в София, и символ ...

......... проект с комплекс от сгради и нещо красиво за града- за живущите в столицата и нейните посетители. Проект, който ще прoмени съвременния архитектурен облик на столицата. Когато сме готови, ще представим пред обществеността идеята и конкретния проект, който ще реализираме", коментира ръководството на Фирма „Изток плаза Инвест“, собственик на терена.


17-етажната сграда на ИПК “Родина” бе взривена и вече е

17-етажната сграда на ИПК “Родина” бе взривена и вече е ...

......... на фирмата „Изток Плаза“ на д-р Михаил Тиков, който е собственик и на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „Булфарма“. Все още няма яснота за какво ще се използва разчистеният терен. В момента международна компания изготвя проучване и доклад, на базата на който ще се прецизират инвестиционните намерения.   


Както всеки друг отрасъл, така и строителният е засегнат от

Както всеки друг отрасъл, така и строителният е засегнат от ...

......... предложила решение - електронно разрешително за строеж. То работи успешно в наши съседки като Македония и ще позволи и у нас, администрацията да работи по-лесно. На фона на подобно извънредно положение, това ще помогне и за отстраняване на контактите между хората, за който в момента трябва да се съобразяваме всички.


Със сигурност имотът в Лифорд Кей, част от Бахамските острови

Със сигурност имотът в Лифорд Кей, част от Бахамските острови ...

......... на шест години е на служба в кралското семейство. Книгата е от 2017 г.- Guarding Diana: Protecting the Princess Around the World." Кралските особи са отсядали там като гости на Кейт Мензиес, от милионерско семейство Мензиес. Уорф описва мястото като огромен луксозен комплекс, който е безупречно поддържан и осигурява поверителност.


Американските ипотечни кредитори се готвят за най-голямата вълна от спиране

Американските ипотечни кредитори се готвят за най-голямата вълна от спиране ...

......... на ипотечни кредити. Хаберщад се готвела за големи тълпи от хора в бирената градина, но тогава дойде коронавирусът. Сега тя е зависима от помощите си при безработица от 440 долара на седмица. „Всички искат да работят, но ни молят да не го правим в името на по-голямо добро“, казва тя.


Заради въведеното извънредно положение у нас, в последните седмици огледите

Заради въведеното извънредно положение у нас, в последните седмици огледите ...

......... ще стане в следващите 3, 6 или 12 месеца“, каза икономистът от Института за пазарна икономика (ИПИ) Калоян Стайков. В създалата се ситуация се променя и поведението на самите потребителите, които са склонни да рискуват по-малко. За някои покупката на имот изобщо е спряла да бъде на дневен ред.  


Епидемията от Covid-19 ще се отрази негативно на бизнеса както

Епидемията от Covid-19 ще се отрази негативно на бизнеса както ...

......... на ограничено потребление да доведе до трайно преосмисляне на потребителските навици в бъдеще; По-ограниченото движение на стоки в глобален план ще даде шанс за възраждането на по-малки местни производства. Кои са най-бързо развиващите се офис зони в София? Средната цена за наем там е около 13-14 евро на кв. м.


Липсата на предлагане, както и проблемите с жилищните сгради в

Липсата на предлагане, както и проблемите с жилищните сгради в ...

......... София са 8 евро/кв. м. Най-високи нива запазват Докторски паметник, Център и елитните квартали, като Изток, Лозенец, Иван Вазов. Остава силно търсенето на апартаменти и къщи под наем в затворени комплекси в София. Луксозните имоти в София: Пазарът вече принадлежи на купувача Купувачите вече са по-образовани, а продавачите се отрезвяват


Най-евтините наеми в София са в квартал

Най-евтините наеми в София са в квартал "Военна рампа", където ...

......... предлагането има през летния сезон и засилване на пазара през есента. Вече официално: Берлин замрази наемите Глобата е €500 хил. Половината от предлаганите жилища на пазара са двустайни, следват тристайните (31%). Времето за отдаване на този тип апартаменти е средно 35 дни. Най-малко са предлаганите многостайни апартаменти - само 6%.


Уплахът от разпространението на епидемията от коронавирус е предизвикал изненадващ

Уплахът от разпространението на епидемията от коронавирус е предизвикал изненадващ ...

......... нефилтриран въздух от заобикалящата среда. Автономността на Cyberhouse се осигурява чрез слънчеви панели и вятърни турбини, система за пречистване на водата и въздуха, самостоятелна система за пречистване на отпадните води и топлинна помпа. Последното звучи полезно в условията на ядрена зима, което, естествено, се очаква в случай на атомен конфликт.


Трите най-динамично развиващи се офис зони през 2019 г. са

Трите най-динамично развиващи се офис зони през 2019 г. са ...

......... Варна. До края на годината ще излязат 132 000 кв.м. офис площи клас А и В, от които значителен дял се концентрира в зоната на Sofia Tech Park (23%). Активното строителство ще доведе до продължаване на тренда за усвояване на етап "в строеж" и до формирането на нови бизнес локации.


Жилището е ваше, но земята под него - не. В

Жилището е ваше, но земята под него - не. В ...

......... тях, казват още от службата. Когато те разбират, отказът от сделка е или невъзможен, или изключително труден. За проблема се заговори миналата година, като темата бе повдигната от потребителски групи и депутати. Това накара службата да започне собствено разследване. На Острова се надигнаха и гласове практиката да бъде преустановена изцяло.


Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос е закупил имението Warner

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос е закупил имението Warner ...

......... по недвижими имоти да са участвали в сделката. Гефен купи имота за 47,5 милиона долара през 1990 година, поставяйки тогава рекорда в района на Лос Анджелис. Семейство Обама си купи имот за близо 12 млн. долара (ГАЛЕРИЯ) Част от нещата, с които разполага са басейн, големи веранди и частен плаж


Имот на брега на океана, оценен за 24,5 милиона долара, е

Имот на брега на океана, оценен за 24,5 милиона долара, е ...

......... е построено като място за отдих и развлечение. Терасата води директно към плажа и разполага с алпинеум.  Освен плажната ивици и къщите на брега на океана, по-голямата част от имотът представлява гора с лабиринт от пътеки, обрамчени с множество орхидеи от бившия собственик. След неговата смърт имотът е обявен за продажба.


Гръцкият търговец на играчки Jumbo е решил да намали регистрирания

Гръцкият търговец на играчки Jumbo е решил да намали регистрирания ...

......... 2017-2018 г. беше отчетена печалба от 21 млн. евро. Търговецът на играчки навлезе на българския пазар през 2005 г. и в момента има девет магазина в страната - четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. Jumbo има магазини и в Румъния и Кипър.


Приходите от пазара на умните домове (smart home) в световен

Приходите от пазара на умните домове (smart home) в световен ...

......... собствениците на къщи по целия свят ще похарчат 19,4 млрд. долара за системи за сигурност през настоящата година. Покупките ще са най-вече на интелигентни охранителни камери и умни ключалки. През следващите четири години тази сума се очаква да се удвои и да достигне стойност от 35,6 млрд. долара през следващите четири години.


Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента прие на

Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента прие на ...

......... Airbnb за имотния пазар във Виена?Осем европейски града призоваха ЕС за спешни действия заради Airbnb Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


Предлагащото нощен клуб, четири басейна, боулинг и 360-градусови гледки към

Предлагащото нощен клуб, четири басейна, боулинг и 360-градусови гледки към ...

......... милиона с голяма отстъпка Въпреки че много малко супер луксозни домове се продават всяка година, през 2019 г. се наблюдаваше подобрение, като миналата година 23 жилища бяха продадени за 50 и над милиона долара САЩ, най-много от 2014 г. насам, според Милър. Шест от продадените са за най-малко 100 милиона долара.


След като четвъртото тримесечие на 2019 г. (а и цялата

След като четвъртото тримесечие на 2019 г. (а и цялата ...

......... през следващите години", заключва Станимира Пашова. Офертите за първокласните офис площи в столицата остават стабилни - 15 евро/кв. м за централната градска част и 12-14 евро/кв. м за висок клас офиси по големите булеварди. 75% срив на пазара на бизнес имоти в България Най-слабата година от 2013 отчитат от бранша


София Офис Център на бул. "Цариградско шосе" е новата офис

София Офис Център на бул. "Цариградско шосе" е новата офис ...

......... индивидуално разпределен офис. За комфорта на обитателите са предвидени заведение за хранене и кафене. Рентабилността и устойчивостта са основни бизнес цели на инвестиционна компания Europroperty през годините. Те вървят ръка за ръка при реализацията на всеки един проект, защото устойчивата среда помага за развитието и дълготрайния успех на всеки бизнес.


Пазарите на жилища по света - от Великобритания до Китай

Пазарите на жилища по света - от Великобритания до Китай ...

......... обърне към централните банки, много от които намалиха лихвите през миналата година, за да подкрепят икономиките. На теория, намаленията на лихвите трябва да създадат търсене за жилища, като направят кредитите по-евтини. Икономисти смятат, че сме достигнали момента, в който по-ниски лихви от настоящите няма да могат вече да увеличат търсенето.


Търсенето на място за живот в близост до природата, което

Търсенето на място за живот в близост до природата, което ...

......... редови къщи (120-220 кв.м.), самостоятелни къщи (250-500 кв.м.), брандирани къщи (150-180 кв.м.), както и закупуване на парцели и къщи по индивидуален проект, в рамките на цялостната архитектурна концепция. Проектът е оригинален и автентичен, като се явява същинска кулминация на професионализма и експертното знание на Маркан Холдинг АД, натрупани във времето.


Представяте ли си как просто

Представяте ли си как просто "напускате" стария си живот, местите ...

......... гарантира, че процесът ще минава бързо и гладко, като няма да е необходимо да се търсят старите напуснали собственици и да се сключват споразумения с трети страни", обяснява още Франческо Тарталия. В италиански град се продават имоти за 1 евро Местната власт иска да реши проблема с обезлюдяването на региона


Световната банка е подписала споразумение за наем в изграждащата се

Световната банка е подписала споразумение за наем в изграждащата се ...

......... отдадена под наем на 55%. Тя ще се състои от 10 офисни етажа, партер с търговски обекти, 3 подземни парконива и ще бъде завършена през декември 2020. 4 000 кв. м ще бъдат наети от Световната банка. Очаква се втората сграда да бъде открита през последното тримесечие на 2020 г.


Коледните празници са най-светлите дни в календара всяка година. Освен

Коледните празници са най-светлите дни в календара всяка година. Освен ...

......... идеята за бягство от забързаното ежедневие. Комплексът ще предлага всички удобства и възможности за живот, работа и отдих, в непосредствена близост до природата, на не голямо разстояние от големия град, в района на язовир Искър - международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти.


Пазарът на офис площи и на жилища на пръв поглед

Пазарът на офис площи и на жилища на пръв поглед ...

......... столицата са били пуснати в експлоатация между 150 000 и 160 000 кв.м офис площи. Повечето от тях са клас „А“. Очакванията са през следващата година на пазара да се появят още толкова площи в сегмента. Най-важното е, че процентът на усвояване е висок, което прави сегмента стабилен, коментират анализатори.


NOMAD Cube предизвика истински фурор сред тези, които мечтаят да

NOMAD Cube предизвика истински фурор сред тези, които мечтаят да ...

......... ипотечен кредит. По думите на собствениците на компанията производител – NOMAD Micro Homes, тя иска да извърши истинска революция на пазара на недвижими имоти и да създаде привлекателна среда за придобиването на обикновено, но удобно и многофункционално жилище. Къщите са разработени от екологично чисти материали, които осигуряват максимално естествена светлина.


Три проекта за многоетажни паркинги има в Пловдив. Този, който

Три проекта за многоетажни паркинги има в Пловдив. Този, който ...

......... провеждането му градските власти трябва да променят заданието съобразно техните изисквания. Също така замразява се и строителството на паркинг в жк „Тракия”. Там той трябваше да бъде отново в непосредствена близост до училище „Димитър Матевски”. Кметът на Пловдив, че за момента не е целесъобразно изграждането на паркинг в жилищната зона.


По данни на кредитната агенция Moody's, Испания ще е начело

По данни на кредитната агенция Moody's, Испания ще е начело ...

......... и Италия – 10%. Що се отнася до икономическия ръст, то Ирландия е държавата с най-добри перспективи по отношение ръст на БВП на глава от населението – до 3.2% за 2020 г. Втора ще е Испания – до 2%, а третото място си разделят Германия и Великобритания – до 1%.


"Евро Дом Дизайн" проектира и изгражда къщи с метална конструкция ...

......... и по Черноморието. - Планирате разширяване извън България в съседните страни, например? - Извън страната имаме много запитвания - през миналата година имаме повече запитвания от други европейски страни, отколкото от България. Засега обаче не планираме да излизаме от страната, защото искаме да наложим този тип модерно строителство в България.


Камериерка робот. Това словосъчетание за нашата държава все още е

Камериерка робот. Това словосъчетание за нашата държава все още е ...

......... – хора. Роботът е китайски и е в столицата ни едва от три месеца. За това време е изминал 53 км и е реализирал 520 задачи. Интересно е да се отбележи, че това е и първата камериерка робот не само в София и на Балканите, но и в цяла Европа.


От 2012 г. досега изпълнителният директор на Теѕlа Илон Мъск

От 2012 г. досега изпълнителният директор на Теѕlа Илон Мъск ...

......... е архитектурата – направена е от геометрични фигури, а цената е 27.3 млн. USD. Последните два имота са колониална къща за 4.2 млн. USD и „черешката на тортата“ – 100-годишно имение с цена 27.2 млн. USD. Разполага с бална зала и специален кът, украсен със специални тапети от XVIII в.


Поземлен имот с идентификатор 51500.510.87 – Несебър по кадастралната карта

Поземлен имот с идентификатор 51500.510.87 – Несебър по кадастралната карта ...

......... поземлен имот с идентификатор 51500.510.88 с площ от 7, 981 дка. Този имот е със статут на публична държавна собственост и не подлежи на разпоредителни действия от страна на Министерството на отбраната. Посочените два имота са приети в управление на Министерството на отбраната през 2010 г. като освободен войскови район.


Туристическият магнат и милионер Стивън Шалсън е купил луксозен апартамент

Туристическият магнат и милионер Стивън Шалсън е купил луксозен апартамент ...

......... на работата, тъй като не е имал необходимата скорост дори за изпращане и получаване на писма. В резултат, до 14 октомври 2016 г., той е трябвало да пътува до дома ва брат си, да ходи в близката библиотека или да отсяда в кафене, за да може да има интернет достъп.


Кадастрално – административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография

Кадастрално – административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография ...

......... затрудни потребителите, специален видео урок “Търсене на имоти по кадастрална карта” в продължение на 5 минути показва подробно начините на търсене на имоти по кадастрална карта - https://kais.cadastre.bg/bg/Home/GetVideoTutorialById?id=42, кое меню за какво служи, по какви параметри може да се зададе търсене на имот и каква информация може да се извлече.


Лихвите по ипотечните заеми в САЩ ще останат ниски и

Лихвите по ипотечните заеми в САЩ ще останат ниски и ...

......... American. Американската агенция за ипотечно кредитиране Freddie Mac прогнозира спад на лихвите до 3.5%-3.6% в течение на следващите 12 месеца. Благодарение на ниските лихви рефинансирането остава популярен метод за намаляване цената на кредита. Тези, които искат да преминат от наем към заем също ще са в по-изгодна позиция, коментират анализатори.


На специална церемония, в присъствието на еврокомисаря Мария Габриел, на

На специална церемония, в присъствието на еврокомисаря Мария Габриел, на ...

......... много предизвикателства, и следователно се е научила да ги предвижда и постоянно да се адаптира", каза той. Това не е първият офис на „Главболгарстрой“ извън пределите на България. В своя 50-годишен опит компанията изпълнява проекти в различни държави от региона на Източна, Югоизточна и Западна Европа, Близкия Изток и Африка.


Услугите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър са достъпни

Услугите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър са достъпни ...

......... са регистрирани в поддържания от агенцията регистър на оправомощените лица с право да издават документи. Изваждането на самата скица се прави по електронен път чрез КАИС, която е интегрирана в сайта на АГКК. Всеки ден в страната нотариуси заявяват и получават по електронен път между 15 и 20 имотни скици.


Докосвайки асфалта всяка снежинка се топи. Как става това? Отговор

Докосвайки асфалта всяка снежинка се топи. Как става това? Отговор ...

......... евтин. Също така е важно да се отбележи, че исландците са го копирали от японците, които първи са го измислили, независимо, че зимата там е по-мека. Основното предимство на системата, разбира се, е че не предпазва пешеходците от падане, но също така и удължава срока на експлоатация на уличната настилка.


Едно от най-луксозните имения в Егъртаун (Масачузец) – Martha’s Vineyard,

Едно от най-луксозните имения в Егъртаун (Масачузец) – Martha’s Vineyard, ...

......... Клинтън и Джон Кери. Martha’s Vineyard е проектирана от архитектурното бюро от Сан Франциско Brandenburger Taylor Lombardo. Разполага със 7 спални и 9 бани. Гостната е със сводест таван, френски прозорци и каменна камина. Към кухнята има голям килер за съхранение на продукти с огромна маса и гледка към градината.


Едва три други действащи програми „Златна виза” са събрали повече

Едва три други действащи програми „Златна виза” са събрали повече ...

......... чрез програмата „Златна виза” е достигнал 4.95 млрд. EUR, което е исторически връх. Прагът от 5 млрд. EUR Португалия възнамерява да премине през следващите 4-8 седмици. Най-голямата група инвеститори са китайците. На второ място са бразилците, а „бронзовият медал” е за турците. В ТОП 5 влизат още южноафриканците и руснаците.