Само през тази година броят на изгорелите къщи в САЩ

Само през тази година броят на изгорелите къщи в САЩ ...

......... пръв път такова количество площ изгаря през 2004 г. През 8 от последните 14 години са горели над 8 млн. акра земя годишно. През 2018 г. най-много изгорели площи е имало в Калифорния – 1.8 млн. акра. Следват Невада и Орегон, съответно с 1 млн. акра и 897 000 акра.


До края на 2019 г. ще бъде премахната недостроената сграда

До края на 2019 г. ще бъде премахната недостроената сграда ...

......... копка е направена през 1982 г., а през 1987-а печатницата вече е готова. С идването на демокрацията държавата изпада в невъзможност да погасява заема, който е взела за строителството на колосалния обект и той е замразен. Това е и причината три десетилетия двете високи сгради да останат на груб строеж.


Инвеститорите в недвижими имоти в Москва ще започнат да влагат

Инвеститорите в недвижими имоти в Москва ще започнат да влагат ...

......... очаква в най-скоро време изграждането им да започне. Новата тенденция допълнително ще регулира и съществуващия пазар на наеми. Рентата обаче едва ли ще спадне, тъй като търсенето остава високо, а предлагането е силно ограничено, коментират анализатори. Изравняването на тези две стойности едва ли ще е факт в близките 3-4 години.


Жителите на големи европейски градове като Лондон, Манчестър, Глазгоу, Берлин,

Жителите на големи европейски градове като Лондон, Манчестър, Глазгоу, Берлин, ...

......... за покупка. Също така от анкетата става ясно, че 67% от хората във въпросните градове живеят в дълг. Те признават, че спестяването на пари е днес по-трудно от всякога. В изводите от анкетата се посочва, че спестяванията реализирани от бейби бумърите е довело до ръст в социалното неравенство между поколенията.


Девет благоевградски фамилии живеят вече 32 години в напълно незаконна

Девет благоевградски фамилии живеят вече 32 години в напълно незаконна ...

......... апартаменти в нея, който се върнал от Америка, събрал пари от съкооператорите, за да извади на ръба на закона партиди за електричество и вода, та да могат да си плащат редовно поне консумативите. Всичко друго на сградата е незаконно, хората дори нямат актове за собственост на апартаментите си, пише struma.bg.


Чешмата капе, щорите са развалени, а и тоалетното казанче не

Чешмата капе, щорите са развалени, а и тоалетното казанче не ...

......... поема всичко. Горна граница: 120 евро за ремонт Коя повреда е малка? И коя е голяма? Малки са щетите, които не надхвърлят 120 евро. Това е и границата, която е приета от повечето съдилища в Германия (споровете между хазаи и наематели в редица случаи стигат до съда), посочва "Зюддойче Цайтунг".В италианския регион Молизе общинските власти привличат нови жители като

В италианския регион Молизе общинските власти привличат нови жители като ...

......... През 2014 г. в Молизе са живели 304 000 души. Само 5 години по-късно техният брой е намалял с 9000 души. През миналата година във всички региони на областта няма нито едно новородено. Също така през миналата годна за пръв път населението на Ботуша е спаднало под 55 милиона души.


Най-голямата и модерна логистична база в България вече е факт.

Най-голямата и модерна логистична база в България вече е факт. ...

......... заводите се развиват” каза по време на официалната церемония премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че за района на Божурище има още няколко големи инвеститора, но няма да бъдат пуснати, тъй като няма път. Също така на следващото заседание на правителството ще бъдат отпуснати пари за инфраструктурата на „Шишеджам” край Търговище.


С отдаваемата площ от близо 48 хил кв. м Megapark

С отдаваемата площ от близо 48 хил кв. м Megapark ...

......... Office Center, Megapark, и три сгради в Oregon Park в Букурещ.Tide е британска платформа за бизнес банкиране за малки и средни предприятия. Компанията, открита през 2015 г., предлага текуща сметка и свързаните с нея банкови услуги, както и цялостен набор от приложими административни решения, като пълна интеграция на счетоводните системи.


Инвестицията в недвижим имот остава най-сигурният начин за вложение на

Инвестицията в недвижим имот остава най-сигурният начин за вложение на ...

......... от имот, който не притежавате. Единият е да участвате в покупката на жилище, което ще се ремонтира и след това ще се продаде на по-висока цена. Вторият е да участвате в покупката на имот, той да се отдава на краткосрочен принцип под наем и от там да ви идват доходите.


Правителството предостави безвъзмездно правото на собственост върху имот - частна

Правителството предостави безвъзмездно правото на собственост върху имот - частна ...

......... ЗПСК, какъвто е настоящият случай, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на собственост в капитала на търговското дружество. Паричният ресурс, получен от продажбата на имота, ще остане в лечебното заведение и ще се използва в съответствие с чл. 105 от ЗЛЗ.© Николай Дойчинов Ефтим Ефтимов, основател и управляващ директор на PropertyClub.eu.

© Николай Дойчинов Ефтим Ефтимов, основател и управляващ директор на PropertyClub.eu. ...

......... срок, самоучастие, очаквана доходност и др.), както и заявка за записване.Дълговият инструмент, който се използва, е облигационна емисия. За емитирането й PropertyClub.eu работи с банка платежен агент, и се преминава през публикуване в Търговския регистър.Комисионата на компанията е 1.2% с ДДС от първоначално набраната сума и 20% от постигнатата доходност.


Най-известната сграда в Сан Франциско, която е на най-много туристически

Най-известната сграда в Сан Франциско, която е на най-много туристически ...

......... До 2018 г. това беше най-високата постройка в Сан Франциско, когато беше открита Salesforce Tower. Transamerica е собственик на сградата откакто е построена. Според нейни анализатори, в момента на местния пазар се наблюдава силен интерес към придобиването на офис сгради, така че шансът да бъде реализирана добра сделка е висок.


В района на Патриаршеските езера в Москва срещу 1 млн.

В района на Патриаршеските езера в Москва срещу 1 млн. ...

......... площ. Най-малкият апартамент, който се оферира на пазара, е с площ 55.2 кв.м. На практика във всички райони на руската столица се наблюдава спад в броя квадратни метри, които могат да се купят срещу 1 млн. USD. Единствено тази тенденция не е засегнала районите Якиманки, Чистите езера, Раменок и Пресненски.


Един от символите на света продължава да държи рекорд 6

Един от символите на света продължава да държи рекорд 6 ...

......... антената на върха на сградата, която е с височина 124 метра, тежи 758 тона. И към днешна дата Бурж Халива в Дубай, чиято височина е 829 метра и хотел „Маках ройъл клок тауър” в Саудитска Арабия с височина 601 метра са единствените два небостъргача, по-високи от One World Trade Center.


През последното десетилетие наравно с технологиите се разви и архитектурата.

През последното десетилетие наравно с технологиите се разви и архитектурата. ...

......... и степента на вентилация. Самият кампус се състои от 5 етажа – два подземни и три надземни. На партера е организирано открито обществено пространство с кафене, от което благодарение на стъклените стени, се разкрива страхотна гледка. Сградата е проектирана от японския арх. Кенго Кума, който също е завършил Токийския университет.В зависимост от развитието на икономиката, нивото на заплащане и

В зависимост от развитието на икономиката, нивото на заплащане и ...

......... като в момента се налагало те да изчакват с години. Целта е да могат да бъдат развитие и останалите зони подобно на „Тракия икономическа зона”, в която има над 180 фирми. За последните 23 години там са инвестирани 2 млрд. EUR. Вложенията за 2018 г. възлизат на 150 млн. лв.


Цената на квадратен метър жилищна площ в Париж премина психологичната

Цената на квадратен метър жилищна площ в Париж премина психологичната ...

......... идвa oт двa фaктa. Първият ca ниcкитe лихви пo ипoтeчнитe зaeми, a втoрият – излизaнeтo нa Вeликoбритaния oт Eврoпeйcкия cъюз. Cъщo тaкa aктивнocт ce нaблюдaвa и oт бритaнци, кoитo живeят в Пaриж. Мнoгo ce oпacявaт oт oбeзцeнявaнe нa бритaнcкия пaунд или дeпoртaция oт Вeликoбритaния cлeд излизaнeтo нa cтрaнaтa oт Cъюзa.


Над 6400 чуждестранни пенсионери са участвали в програмата „Златна виза”

Над 6400 чуждестранни пенсионери са участвали в програмата „Златна виза” ...

......... внесат между 10 000 USD и 50 000 USD във филипинска банка. Точната сума се определя от възрастта. Повечето пенсионери във Филипините идват от Китай (40%). Следва Южна Корея – 21%. Американците също са в ТОП 10 на нациите, които желаят да придобият жилище или къща във Филипините – 4.7%.


Московските жилища на първичния пазар продължават да поскъпват. Средната цена

Московските жилища на първичния пазар продължават да поскъпват. Средната цена ...

......... квартала, в които се строят почти 17 000 жилищни единици. Увеличава се делът на жилищата, които се предлагат в начален етап на строителство – от 14% на 22.6%. Независимо от това, че цените се повишават, строителните предприемачи не променят процента отстъпка, който са готови да направят и той остава 5%.


Цените на жилищата в САЩ продължават да растат. С 3.1%

Цените на жилищата в САЩ продължават да растат. С 3.1% ...

......... е между 4.7% и 5.8%. Търсенето остава високо, а клиентите са подтикнати към покупка поради по-високите заплати и евтините ипотечни заеми. Също така растящите цени и ограниченото предлагане карат хората да правят компромиси и да купуват това, което е на пазара, макар и не напълно да отговаря на техните искания.


Международното летище на Букурещ „Анри Коанда” ще бъде разширено с

Международното летище на Букурещ „Анри Коанда” ще бъде разширено с ...

......... млн. души. Те ползват услугите на 57 авиокомпании, които осъществяват полети на него до 128 дестинации. С 8.5%, до 3 млн. души, е нараснал броят на пътниците на летище „Анри Коанда” през първото тримесечие на текущата година. За същия период потокът на преминалите през него самолети е нараснал с 3.6%.


Един от най-динамично развиващите се жилищни комплекси в София е

Един от най-динамично развиващите се жилищни комплекси в София е ...

......... от 31% до 48%. Между 31% и 41% са се увеличили средните стойности на гарсониерите. Предлагането им остава силно ограничено. Малко над 50 е броят на оферираните подобни имоти. Над 1000 EUR е цената на квадратен метър във втора и трета част. Най-евтино е в Младост 4 – 697 EUR/кв.м.


Може ли да придобиете луксозна къща и супермодерна кола само

Може ли да придобиете луксозна къща и супермодерна кола само ...

......... услуги са похарчени 780 000 USD. Така на практика собствениците, ако реализират своя замисъл ще получат за имота си чисто 120 000 USD, което е изключително малко. Не само собствениците, но и участниците в лотарията са недоволни, тъй като до последно им е било обещавано, че ще спечелят луксозния имот.


В местностите около две магистрали, които се намират в покрайнините

В местностите около две магистрали, които се намират в покрайнините ...

......... но са доста по-видими от тях. Цените за жилищата в Novorizhskoye почти догонват тези в Rublyovka, като започват от 1 милион долара и стигат до 40 или 50 милиона долара. Имот с 10 спални, закрит басейн и градина с пауни в Novorizhskoye може да се купи за 25 милиона долара.


IKEA винаги е била доста екстравагантна, както по отношение на

IKEA винаги е била доста екстравагантна, както по отношение на ...

......... веригата са разположени в централните части на големите градове. Целта е бизнес клиентите, които са основният контингент, да могат лесно да достигат до всяка ключова точка на съответния град. IKEA ще предостави на своите клиенти привлекателна среда, която ще обедини всички актуални тенденции в начина на живот на поколението „милениуми”.


Носталгията е един от основните фактори, които играят роля при

Носталгията е един от основните фактори, които играят роля при ...

......... на последното десетилетие на миналия век е отлично запазен. Подовете и стените са покрити с килими. Меката мебел, също от онова време, е напълно запазена. В дневната има грамофон, а в близост до прозореца е телевизорът. Разгънатата застроена площ на имота е 47 кв.м и е разположен в панелен блок.


Бурното развитие на високите технологии несъмнено се отразява на процеса

Бурното развитие на високите технологии несъмнено се отразява на процеса ...

......... етаж нагоре. Превес има на купувачите, които търсят жилище за себе си. На второ място остават тези, чиято цел на придобиване е инвестиционна. Всеки десети купува имот за роднина. Най-важният фактор при покупката за всички анкетирани е цената. На второ място остава състоянието на имота, а на трето – локацията.


13 милиона пътници на година щеше да приема международното летище

13 милиона пътници на година щеше да приема международното летище ...

......... на Африка", посочва за ДВ разследващият журналист Рафаел Маркес. "Проектът трябваше да струва първоначално 300 млн. долара, а междувременно цената му скочи до 9 милиарда долара. И краят не се вижда, строителните разноски растат неудържимо." Според Маркес, проектът няма скоро да бъде завършен и само ще увеличава дълговете на Ангола.


С близо 20% ще се обезцени стойността на жилищата във

С близо 20% ще се обезцени стойността на жилищата във ...

......... ще бъдат засегнати пазарите в Лондон и Северна Ирландия. Средната цена на апартаментите в британската столица може да спадне от 505 000 EUR до 470 000 EUR през 2020 г. в случай на неуспешен Брекзит. Ако излизането от Съюза се реализира относително гладко не се предвижда рязко поскъпване на имотите.


Кипърският бизнесмес Теодорос Аристодему е купил и окрупнил 140 хектара

Кипърският бизнесмес Теодорос Аристодему е купил и окрупнил 140 хектара ...

......... на купувачи от Китай, 15% - на жители на други азиатски страни, и 12% - на инвеститори от Близкия изток и Северна Африка, а купувачите от Русия нараснаха до 6%. Продажбите на кипърци и жители на други страни от ЕС представляват едва 4% от общата сума, според данни на Dolphin.


Земята, предвидена за проекта, в момента е отдадена под аренда.

Земята, предвидена за проекта, в момента е отдадена под аренда. ...

......... града, се вдигат – "там, където са направили канализация, а има и метро". По краищата на селата никнат халета за производство, но основното производство е концентрирано по пътя за Калотина. "Връбница" попада в рамките на Столичната община. Съседното Божурище е извън, самостоятелна община е и разликата в развитието е видима.


Редицата проекти в района на Колодрума в Пловдив няма да

Редицата проекти в района на Колодрума в Пловдив няма да ...

......... проектирането и изграждането на съоръжението. Това не е първи опит градските власти да изградят подобно съоръжение, но предишните процедури бяха прекратени. Причината – цената от 200 хил. лева за проектирането и изпълнението, била твърде занижена. Въпреки че се проведоха пазарни проучвания, нито една фирма не се е явила на конкурса.


Британската банка Llоуdѕ Ваnkіng Grоuр ще изкупи ипотечния портфейл на

Британската банка Llоуdѕ Ваnkіng Grоuр ще изкупи ипотечния портфейл на ...

......... Llоуdѕ се реализира на фона на предупреждения, че британските банки ще намалят печалбите си в резултат на завишения риск предизвикан от твърд Брекзит. В случай, че последния сценарии бъде осъществен, печалбата на британските банки ще се свие до 25%, а имотите ще поевтинят заради развода и по-високите данъци на недвижимостите.


Правителството одобри продажба на недвижим имот в Икономическа зона София

Правителството одобри продажба на недвижим имот в Икономическа зона София ...

......... управлението на имота се явява икономически нерентабилно за предприятието. Чрез евентуално разпореждане с него би се осигурил сериозен финансов ресурс за реализиране на други инвестиционни намерения на държавното предприятие. Промяната на статута ще създаде възможност за по-ефективното ползване на имота в бъдеще и за извършване на разпоредителни действия с него.


Меtrо Рrореrtіеѕ, което е дъщерното дружество на веригата хипермаркети Меtrо

Меtrо Рrореrtіеѕ, което е дъщерното дружество на веригата хипермаркети Меtrо ...

......... нови вложения и да се насочим към нови проекти”, казва финансовият директор на Меtrо Рrореrtіеѕ Юpгeн Швapцe. В България Меtrо навлезе през 1999 г. Към днешна дата разполага с по два магазина в София и Пловдив и по един в Благоевград, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново.


Една от емблематичните за София къщи, намираща се ул. „Оборище”,

Една от емблематичните за София къщи, намираща се ул. „Оборище”, ...

......... на културата с местно значение през 1978 г. След 1944 г. е национализирана и в нея за кратко живее Тодор Живков преди построяването на резиденция „Бояна“. До 30 септември се приемат предложения за участие в наддаването, а офертите ще бъдат отворени на 1 октомври в сградата на Софийския районен съд.


Наскоро се прокрадна информация, че една от емблематичните за София

Наскоро се прокрадна информация, че една от емблематичните за София ...

......... cгpaдaтa, a тoчнo oбpaтнoтo - дa ce възcтaнoви и зaпaзи aвтeнтичния ѝ вид oт 1912 г., ĸoгaтo e билa cъздaдeнa. Надграждане с два нови етажа е извършено през 1928 г. и е покрит с нов покрив, който обаче е съобразен с всички елементи от оригиналния, дело на арх. Hиĸoлa Лaзapoв.


Цените на жилищата в Атина отчитат ръст през изминалите 12

Цените на жилищата в Атина отчитат ръст през изминалите 12 ...

......... Атина регистрира най-висок скок в цените – 11.1%. В Солун поскъпването е 7% на годишна база. За цялата 2018 г. увеличението в гръцката столица се изчислява на 2.7%, а в Солун на 1%. Това означава, че голяма част от процента на поскъпване е натрупан през първото полугодие на текущата година.


Фирми, свързани със семейството на адвокат Румен Исов, използват неправомерно

Фирми, свързани със семейството на адвокат Румен Исов, използват неправомерно ...

......... от тях са подписвани от Румен Исов в качеството му на юрист на институцията, уточнява изданието marica.bg. В същото време разследване на "Марица" показва, че семейството на Исов има бизнес интереси, които реализира в спорния имот, стопанисвайки без правно основание футболното игрище и тенис кортовете в западната част на терена.


Нов прием за саниране на жилищни сгради по ОП „Региони

Нов прием за саниране на жилищни сгради по ОП „Региони ...

......... Луиза”, предгаровия площад и квартал „Гладно поле”. В проекта е заложено, че освен тези проекти, трябва да се санират сгради за 18 млн. лв., тъй като са неизменна част от „Региони в растеж”, уточнява TrafficNews. Ако парите не бъдат усвоени, има опасност Община Пловдив да връща средства на управляващия орган.


Четиригодишен максимум достигна пазарът на новоотпуснати ипотечни заеми в Израел

Четиригодишен максимум достигна пазарът на новоотпуснати ипотечни заеми в Израел ...

......... също се отчита ръст от 14%. Сред основните причини за увеличение на броя отпуснати ипотечни заеми е интересът на купувачите към новопостроени жилища. Също така се увеличава делът на младите семейства, решили да си купят дом. Последните плащат 40% от цената на имота, а останалата вземат под формата на ипотека.


Чуждестранният интерес към придобиването на жилища в Париж нараства. Най-активни

Чуждестранният интерес към придобиването на жилища в Париж нараства. Най-активни ...

......... много французи, които от години живеят на Острова. И все пак – причината за повечето сделки е фактът, че много от жителите на Великобритания не са сигурни в своето благосъстояние след влизането в сила на Брекзит. Процесът по излизането на страната от Съюза може да приключи още през октомври т.г.


За 10 години цените на недвижимите имоти в баварската и

За 10 години цените на недвижимите имоти в баварската и ...

......... EUR/кв.м) Изменение в % Мюнхен 2970 7500 153% Берлин 1600 4030 152% Щутгард 2030 4300 112% Хамбург 2050 4280 109% Нюрнберг 1620 3320 105% Дюселдорх 1870 3610 93% Франкфурт на Майн 2270 4380 93% Хановер 1320 2530 92% Бремен 1130 2150 90% Дрезден 1250 2260 81% Лайпциг 1130 2040 81%


Ново хазартно градче ще бъде построено в близост до ГКПП

Ново хазартно градче ще бъде построено в близост до ГКПП ...

......... бъдат разположени няколко казина, оборудвани с ротативки на ниво Лас Вегас и Монако, както и пространства за живи игри, уточняват от TrafficNews. Освен обикновени игрални зали, ще има и vip казино от премиум клас, предназначен за специални гости и високи залагания. Заложено е залите да побират 1200 любители на риска.


Въвеждането на отрицателни лихви по ипотечните заеми е нещо ново

Въвеждането на отрицателни лихви по ипотечните заеми е нещо ново ...

......... 0.4% върху сумата, която съхраняват там”, уточнява Йoaxим Bюpмeлинг, член на борда на Вundеѕbаnk. При даването на ипотечни заеми с отрицателна лихва е важно банките да правят добре подбора на клиентите си. От ключово значение е финансовите институции да се понижават критериите си за отпускане на заем въпреки евтините пари.


Първите три села, в които цялото осветление ще бъде подменено

Първите три села, в които цялото осветление ще бъде подменено ...

......... на инфраструктура във „Високотехнологичен парк – Пловдив” в Община „Марица”. Бъдещият високотехнологичен парк е в рамките на „Тракия икономическа зона” и изцяло в пределите на Община „Марица”. Той ще се намира в землищата на три пловдивски села – Калековец, Войводиново и Скутаре, макар най-близо да е до първото населено място.


Строителството на едно от най-големите летища в света – Аl

Строителството на едно от най-големите летища в света – Аl ...

......... на десетилетието. Геополитическото напрежение в района също не е за пренебрегване, както и поевтиняването на петрола. От 2017 г. се наблюдава и застой в туризма. Целта на новото летище беше да изиграе ключова роля при оптимизирането на националния превозвач Еmіrаtеѕ. Компанията изпитва все повече трудности при разработването на печеливши маршрути.


Прекратена е процедурата за провеждане на търга за продажба на

Прекратена е процедурата за провеждане на търга за продажба на ...

......... разреши имотите, които се намират на първа линия на морето, да бъдат продадени, тъй като са с отпаднала необходимост за ведомството. Кметовете на Черноморец и Поморие обаче възроптаха срещу това действие, а местните заявиха, че въпросните имоти са частни и възстановени на собствениците им от областна дирекция „Земеделие и гори”.


Колко дълго ще продължи идилията на жилищния пазар в София

Колко дълго ще продължи идилията на жилищния пазар в София ...

......... евро. Във Варна цените на имотите се променят най-плавно – към края на полугодието цената на кв.м е 837 евро - 7.6% общ растеж за последните три години. В Бургас цените на имотите нарастват с 19.5% от 2016 г. насам. Средната цена на кв.м през тази година достига 863 евро.


Ако ви се наложи поради една или друга причина да

Ако ви се наложи поради една или друга причина да ...

......... влизат още Амстердам и Сидни. През тази година от ТОП 10 на класацията отпаднаха шест американски града: Чикаго, Вашингтон, Лос Анджелис, Сан Франциско, Далас и Ню Йорк. В другияк рай на класацията са Янгон (Мианмар), Каракас (Венецуела) и Лагос (Нигерия). Там определено не е сигурно място за живеене и работа.


Строително-инвестиционният конгломерат

Строително-инвестиционният конгломерат "Сиенит", който беше изправен пред заплахата да загуби ...

......... Според информацията на Приходната агенция дружеството е имало над 350 хиляди лева неизплатените дългове. През 2017 заради множество запори от банки, контрагенти по изпълнителни дела и данъчни неуредици, "Сиенит инвест" ООД е преобразувана на акционерно дружество със същото име, ала част от имотите остават запорирани в дружеството с ограничена отговорност.


Идилия край морето: вилата на Томас Ман Томас Ман бил

Идилия край морето: вилата на Томас Ман Томас Ман бил ...

......... Хауптман също прекарвал летните месеци край Балтийско море - на остров Хидензее, западно от остров Рюген. Там той се отдавал на отдих и след идването на нацистите на власт. По онова време остров Хидензее привличал редица художници и интелектуалци, а Хауптман толкова го харесвал, че пожелал да бъде погребан там.


Аристодемус е създател на The International School of Paphos, частно

Аристодемус е създател на The International School of Paphos, частно ...

......... с 30-годишна история в Кипър.В миналото Теодорос Аристодему е бил председател на частната Bank of Cyprus и член на съвета на директорите на Cyprus Telecom Authority – позиция, назначавана от правителството. Бил е и член на съвета на директорите на Cyprus Airways. Има множество проекти в сферата не недвижимите имоти.


Жилищна сграда от 22 етажа в столичния квартал „Света Троица”

Жилищна сграда от 22 етажа в столичния квартал „Света Троица” ...

......... отпуската си 2-3 дни, колкото имам възможност, за да стане по-приветливо. С надеждата като е чисто и боядисано хората да са по-добри и да пазят по-чисто. Това беше нашата идея", заяви Елена Гюзелева, цитирана от dariknews която с още трима ентусиасти се захващат с обновяването на входа при това безвъзмездно.


Най-силно изразени са отстъпките при сделките за къщи, съобщават от

Най-силно изразени са отстъпките при сделките за къщи, съобщават от ...

......... пазарът на висок клас имоти в България ще бъде строго селектиран и регламентиран от самите купувачи и наематели. "Лукс" скоро няма да бъде разтегливото понятие, с което бяхме свикнали да боравим в маркетинга и рекламата, добавя тя.Повече за пазара на жилища четете в броя на "Капитал", който излиза този петък.


Жилищата във Финландия са все по-малки. Последното десетилетие площта на

Жилищата във Финландия са все по-малки. Последното десетилетие площта на ...

......... ceвeрнaтa eврoпeйcкa държaвa e 614 000, кoитo ca пocтрoeни cлeд 1999 г. Мaлкo нaд eднa трeтa oт oбeктитe, пocтрoeни прeз тeкущoтo дeceтилeтиe, ca рaзпoлoжeни в Ууcимaa. Други грaдoвe, в кoитo ce нaблюдaвa aктивнo жилищнo cтрoитeлcтвo ca Пиркaнмaa, Ceвeрнaя Ocтрoбoтния и югoзaпaднa Финлaндия, coчaт дaннитe нa Нaциoнaлния cтaтиcтичecки инcтитут нa cтрaнaтa.


Многоетажна жилищна сграда в Шънджън в провинция Гуандун се срути.

Многоетажна жилищна сграда в Шънджън в провинция Гуандун се срути. ...

......... съжаление, срутването на сгради и то предимно жилищни, не е рядкост в Китай. Основната причина е лошото строителство. Също така много от обитателите на подобни постройки няма къде да отидат да живеят, тъй като държавата не може да осигури на всички покрив и поради това отказват да напуснат опасните постройки.


Преди повече от 15 години първата асоциация, която се правеше

Преди повече от 15 години първата асоциация, която се правеше ...

......... Къде, какво и за колко купуват? Отговори на тези въпроси специално за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg дава Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties. Госпожо Стойкова, кои са факторите, които водят до това именно през тази година да се наблюдава ръст на британските купувачи на имоти в България?


По отношение на казус, създаден изкуствено от Инициативен комитет

По отношение на казус, създаден изкуствено от Инициативен комитет "Лозенец", ...

......... вниманието от реалните скандали с изкуствено създаден такъв. Това не стана без активното участие на ИК Лозенец и съмнителните фигури, режисирали процеса. Искаме да обърнем внимание не толкова на лицата, симулиращи обществено недоволство по медиите, а на законовата рамка, на която нито медии, нито общественици обръщат компетентно внимание до момента.


Израелската строителна компания May-Tal ще трябва да плати на арабско

Израелската строителна компания May-Tal ще трябва да плати на арабско ...

......... По време на телефонен разговор между представител на компанията и семейството, първите дават да се разбере, че не продават новостроящите имоти на араби. Този факт принуждава семейството да заведе съдебен иска срещу May-Tal. Решението на властите е, че всеки от съпрузите трябва да получи 5620 USD компенсация заради оказана дискриминация.


В района на Самарска област са готови с проекта за

В района на Самарска област са готови с проекта за ...

......... за 2024-а. По непотвърдена информация, строителството е възложено на компанията Моѕtоtrеѕt. Тя е собственост на руския милиардер Аркади Ботенберг. Таксата за ползване на магистралата ще бъде 3 USD за автомобил с височина под 2 метра и 18.20 USD с височина над 2.6 метра, като значение ще имат броя на осите.


Министерството на отбраната обяви за продажба апетитни имоти по Южното

Министерството на отбраната обяви за продажба апетитни имоти по Южното ...

......... предаде БНР. В Поморие изоставените казарми в местността Кротиря се намират на площ от 56 декара. Те са включени в изготвения градоустройствен план, а идеята е крайбрежната зона да се превърне в градски крайморски парк. Кореспонденцията между общината и МО за този имот има дълга история, разказа кметът Иван Алексиев.


Сигурно ви се е случвало, когато въведете за търсене даден

Сигурно ви се е случвало, когато въведете за търсене даден ...

......... наименова локацията с три думи. Получателят може да отвори линкът с друго приложение, като например Gооglе Марѕ или Аррlе Марѕ и съответно потребителят да бъде упътен до съответното място. Първоначално приложението е било само на английски език, но днес вече е достъпно на 36, сред които и няколко китайски диалекта.


Компанията Mori Building Co ще построи най-високата сграда в Япония.

Компанията Mori Building Co ще построи най-високата сграда в Япония. ...

......... 700 ученици от 50 държави. Годишно комплексът ще бъде посещаван от 25-30 млн. души Основната сграда ще е висока 330 метра и ще разполага със 64 етажа. Тя ще е най-високата постройка в японската столица до 2027 г., когато трябва да бъде готов небостъргачът Mitsubishi Estate с височина 390 метра.


Двуетажна сграда в Северната индустриална зона на Пловдив е сред

Двуетажна сграда в Северната индустриална зона на Пловдив е сред ...

......... „Събиране“ при ТД на НАП Пловдив за първите шест месеца на 2019 г. са проведени 428 търга с тайно или явно наддаване, като реализираните продажби са за 3 536 801 лв.,уточнява Trafficnews. Към сумата са включени приходи от продажбите на поземлени имоти, движими вещи, МПС и от възлагане на съсобственик.


Инвестициите в бизнес имоти в държавите от ЦИЕ достигнаха 3.3

Инвестициите в бизнес имоти в държавите от ЦИЕ достигнаха 3.3 ...

......... време миналата година. Притокът на капитали от Азия се увеличава за сметка на фондовете от ЦИЕ. Трансграничните транзакции с Полски капитал и инвестициите от страна на местни компании в Полша са незначителни като размер. Американските фондове остават нетни продавачи, докато тези от Обединеното Кралство и Западна Европа стават нетни купувачи.


Днешната столица на Индонезия – Джакарта, е разположена на остров

Днешната столица на Индонезия – Джакарта, е разположена на остров ...

......... че сегашната е заплашена от наводнения. Поради прекомерното изпомпване на подземни води често се стига до наводнения в града. Също така градът е заплашен и от земетресения. Новото място на столицата е разположено на 2000 км северно от сегашната и е едно от местата с най-малък риск от стихийни бедствия.


Над половината от апартаментите и студиата в SPA хотел

Над половината от апартаментите и студиата в SPA хотел "С ...

......... натрупват и задължения към различни доставчици и партньорски фирми. Според данни на Агенцията по вписванията само три от фирмите от кръга дължат на хазната около 11,5 милиона лева - Сиенит инвест /354 560 лв/, Сиенит - механизация и автотранспорт /5 027 685 лв/ и Сиенит АД /6 142 003 лв/.


Офисите остават във фокуса на инвеститорския интерес, който е основно

Офисите остават във фокуса на инвеститорския интерес, който е основно ...

......... според тях е сигнал, че пазарът се намира във фаза, подходяща за развитие на нови проекти, които впоследствие могат да се превърнат в инвестиционен продукт."Нивата на възвръщаемост запазват стойностите си от 2018 г. - за офиси (8%), за търговски площи - 7.25%, и 9.5% за индустриални", отбелязват още от агенцията.