Един от големите острови в групата на Бахамите, който в

Един от големите острови в групата на Бахамите, който в ...

......... долара. До острова може да се стигне с лодка или хидроплан. Той разполага с брегова ивица от 12 мили и с 13 плажа с бял пясък. Също така там има няколко сгради, строени от бившата собственичка между 1930 и 1970 година. Снимки на острова можете да видите в нашата галерия.


Средно с 4.6% са поскъпнали недвижимите имоти в държавите членки

Средно с 4.6% са поскъпнали недвижимите имоти в държавите членки ...

......... Исландия 2.50% Германия 3.60% Полша 3.70% Хърватия 3.80% Белгия 3.90% Франция 3.90% Малта 4.10% Дания 4.30% Естония 4.70% Австрия 4.90% Люксембург 5% Великобритания 5% Румъния 6.20% Испания 6.70% Словакия 7.30% Швеция 7.50% Словения 7.90% Литва 8.50% България 9% Латвия 9.50% Унгария 10.20% Холандия 10.20% Португалия 10.40% Ирландия 12% Чехия 12.30%


Първият автоматизиран супермаркет в света вече е факт. Той е

Първият автоматизиран супермаркет в света вече е факт. Той е ...

......... са същите при безпилотните коли: компютърно зрение, съчетание и обработка на данните с различни датчици. Магазинът трябваше да бъде открит още миналата година, но при тестовото му пускане се оказа, че системата блокира, когато пазаруват над 20 души. Това наложи отлагане на пускането му в експлоатация, докато грешката бъде отстранена.


Осъществяването на строителните и ремонтните дейности изисква последователност в няколко

Осъществяването на строителните и ремонтните дейности изисква последователност в няколко ...

......... подово отопление на обществени сгради и пространства, както и каучукови настилки за детски площадки, отличаващи се с удароустойчивите и шумоизолиращи качества, предпазващи от наранявания. Строителството се нуждае от непрестанно вдъхновение. Това е мотото, което организаторите на Българска строителна седмица ще следват от 7 до 10 март в Интер Експо Център.


Първият автоматизиран супермаркет в света вече е факт. Той е

Първият автоматизиран супермаркет в света вече е факт. Той е ...

......... са същите при безпилотните коли: компютърно зрение, съчетание и обработка на данните с различни датчици. Магазинът трябваше да бъде открит още миналата година, но при тестовото му пускане се оказа, че системата блокира, когато пазаруват над 20 души. Това наложи отлагане на пускането му в експлоатация, докато грешката бъде отстранена.


Жителите на големите градове винаги мечтаят за една малка къщичка,

Жителите на големите градове винаги мечтаят за една малка къщичка, ...

......... покрива на търговски център. Отличен пример как да се намери повече жилищна площ в град със силен недостиг на парцели. „Падаща звезда” в Сан Диего Къщата „Падаща звезда” е истински архитектурен шедьовър. Намира се на покрива на училище. Оборудван е с всички удобства, зелена площ, насаждения и е напълно безопасен.Миграцията от по-малки към по-големи градове не е присъща само

Миграцията от по-малки към по-големи градове не е присъща само ...

......... град държава 1 Xoнг Кoнг Xoнг Кoнг 2 Cидни Австралия 3 Baнĸyвъp Kaнaдa 4 Caнтa Kpyз, Kaлифopния САЩ 5 Caн Xoce, Kaлифopния САЩ 6 Meлбъpн Aвcтpaлия 7 Лoc Aнджeлиc САЩ 7 Caнтa Бapбapa, Kaлифopния САЩ 8 Xoнoлyлy Xaвaй 9 Caлинac, Kaлифopния САЩ 9 Caн Фpaнциcĸo САЩ 10 Taypaнгa Hoвa Зeлaндия


Уличната търговия в Слънчев бряг-изток ще бъде преустановена още това

Уличната търговия в Слънчев бряг-изток ще бъде преустановена още това ...

......... това е факт, поясни министърът. Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров съобщи, че в схемата ще бъдат заложени не само търговски обекти, но и места за атракциони – велорикши, детски кътове, места за триколки и други, като разположението им ще бъде съгласувано с институциите и граничещите частни собственици.


Близо 25% от сделките с жилища в София са с

Близо 25% от сделките с жилища в София са с ...

......... и от 30 000 EUR до 90 000 EUR. При купувачите на жилище за лично ползване най-атрактивни са кварталите Гео Милев, Младост, Изток, Гоце Делчев и Дианабад. През следващите години се очаква активизиране на продавачите от вторичния пазар най-вече с имоти в кварталите Дружба, Младост и централните райони на София.


Ежегодното проучване Demographia International Housing Affordability Survey отново подреди в

Ежегодното проучване Demographia International Housing Affordability Survey отново подреди в ...

......... обаче не е на територията на Страната на неограничените възможности, а на Китай.Ето и как изглежда подреждането:10. Сан Франциско, САЩ9. Хонолулу, САЩ8. Лос Анджелис, САЩ7. Санта Барбара, САЩ 6. Мелбърн, Австралия5. Сан Хосе, САЩ4. Санта Круз, САЩ3. Ванкувър, Канада2. Сидни, Австралия1. Хонконг, Китай (на водещата снимка)Снимки: iStock.com Редактор: Деница Райкова


Близо една седма от населението на София активно се интересува

Близо една седма от населението на София активно се интересува ...

......... жилища до 80 кв.м.Прогнозите са динамиката на пазара да се запази поне до 2020 г. като дори постигне ръст с около 15%, в случай че се запази тенденцията за ръст на населението, спад на безработицата, ръст на заетостта и задържане на лихвените нива по кредитите, показват данните. Редактор: Деница РайковаВарна продължава да е притегателен център за покупка на жилища,

Варна продължава да е притегателен център за покупка на жилища, ...

......... с пазара като цяло. Благодарение на динамичния пазар, който наблюдавахме през 2017 г., очакваме инвеститорският интерес да се задържи и през 2018 г. и броят на новите проекти да се повиши. Големият брой издадени нови разрешителни за строителство предполага конкуренция и също ще доведе до ограничаване на ръста на цените.


Студената война може да се определи като сложен период за

Студената война може да се определи като сложен период за ...

......... съветските военни буквално са можели да гледат „зад хоризонта”. Стената в Чернобил е била с височина 135-150 метра. Дължината на мачтата е била между 300 и 500 метра. Най-високата антена е с височина 250 метра. С подобни габарити „стената” на обекта „Дъга” се вижда от всяка точка на Чернобилската зона.


В изграждането на новата си централа Delta Holding ще вложи

В изграждането на новата си централа Delta Holding ще вложи ...

......... Design).През 2017 г. общите приходи на Delta Holding са 55.8 млрд. динара (470 млн. евро), като са се увеличили с 11.3% спрямо година по-рано. Печалбата преди лихви, данъци и амортицазия (EBITDA) за периода е 4.75 млрд. динара (40.1 млн. евро), което е с 33.9% повече в сравнение с 2016 г.


През последните няколко десетилетия на мода са т.нар. офис площи

През последните няколко десетилетия на мода са т.нар. офис площи ...

......... на служителите. Те стават по-нещастни, а производителността им спада. „Колкото повече хора са струпани на едно място, толкова по-ниска е тяхната удовлетвореност от това, което вършат”, заключават те. При малки и средни работни колективи, съответно с 3-9 и 10-20 служители, комуникацията е слаба, а неудовлетвореността от свършената работа – ниска.


Търсенето и предлагането на складови площи през 2017 г. може

Търсенето и предлагането на складови площи през 2017 г. може ...

......... като цените са в пряко взаимоотношение с локацията и прилежащата инфраструктура. Варират от 25 до 100 EUR/кв.м. Има търсене на терени, като в определени райони, поради изчерпването им, цените са по-високи. Бумът в сектора, който е бил налице през миналата година ще продължи и през новата е мнението на анализатори.Близката до нула доходност по депозитите и ниските лихви по

Близката до нула доходност по депозитите и ниските лихви по ...

......... момента е 3-4%. Икономическата среда сега е много по-различна в България – има минимален ръст на инфлацията, ръст на доходите (бел. авт. - 10.5% ръст на заплатите за второто тримесечие на 2017 г. в София), повишен износ, а и самите купувачи са много по-отговорни сега", обобщава Младен Митов от "Явлена".


Със 7% са се понижили цените на жилищата в Швеция

Със 7% са се понижили цените на жилищата в Швеция ...

......... могат да бъдат тълкувани по различен начин. Според някой сегашната тенденция е временна, а за други – начало на дългосрочно поевтиняване и дори опасност от повтаряне на краха от 90-те години на миналия век”, казва Клаудиа Вормън от държавната агенция SBAB, която предлага заеми и спестовни продукти за частни лица.


Цените на жилищата у нас са се повишили с 9%

Цените на жилищата у нас са се повишили с 9% ...

......... третото тримесечие на 2015.През третото тримесечие на миналата година цените на жилищата в еврозоната и ЕС са се повишили съответно с 4,1% и 4,6% спрямо същото тримесечие на предходната година.В сравнение с второто тримесечие на 2017 г. еврозоната и ЕС отчитат нарастване на цените от 1,7 процента. Редактор: Деница Райкова


В община Велинград беше проведена пресконференция, на която беше представен

В община Велинград беше проведена пресконференция, на която беше представен ...

......... които са предписани, като задължителни в техническото и енергийно обследване на сградата. Той е на обща стойност 933 471.52 лв.,от които 779 238,11 лв. (85 %) предоставени от Европейски фонд за регионално развитие и 137 512,61 лв. (15 %) от национално съфинансиране. Срока за изпълнение на проекта е 24 месеца.


Отпада изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на

Отпада изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на ...

......... началника на ДНСК на удостоверение за извършване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ да се представя на хартиен носител документ за признаване на придобито висше образование в чуждестранни висши училища, издаван от Националния център за информация и документация. Удостоверението ще се набавя по служебен път.


Инициативен комитет настоява за провеждането на референдум, който да реши

Инициативен комитет настоява за провеждането на референдум, който да реши ...

......... съд, който задължи председателя да внесе за разглеждане подписката в местния парламент, да свика водеща комисия за обсъждането й и да насрочи заседание на съвета. Административното дело беше образувано през 2013 г. по жалба на инициативен комитет относно подписка за провеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната алея.


Дву- и тристайните жилища продължиха да бъдат акцента при покупката

Дву- и тристайните жилища продължиха да бъдат акцента при покупката ...

......... Пловдив се позиционира все повече като алтернативна на столицата бизнес дестинация. Увеличават се жителите от Северна и Южна България, които избират да работят и да се установят в града. Пловдив се радва на голям интерес и от чужденците, налагайки се като предпочитано място за купуване на имоти от чужди граждани.


С 3.7% са поскъпнали имотите в ЮАР през 2017 г.

С 3.7% са поскъпнали имотите в ЮАР през 2017 г. ...

......... лихвените проценти към края на 2018-а, макар това да няма да се отрази на икономиката и на пазара на недвижими имоти като цяло. Средно 90 000 USD е цената на жилище в ЮАР. През последните години търсенето отчита ръст. В региона, както и преди, съществуват редица икономически и социални проблеми.


Пет обекта от Смиховската гара в Прага, които преди са

Пет обекта от Смиховската гара в Прага, които преди са ...

......... ще предложи 4000 жилища и близо 10 000 кв.м. офис площи. Кварталът е част от по-голям проект. Неговото име е Smíchov City. Той ще разполага с 3500 жилища и 140 000 кв.м. търговски и офис площи. Също така на разположение на новите собственици и наематели ще са училище и поликлиника.


Няма да има анкетна комисия за санирането. Това реши Народното

Няма да има анкетна комисия за санирането. Това реши Народното ...

......... 2016 година, оповестен преди месец, който констатира, че няколко първостепенни разпоредители с бюджетни средства не са спазили изискванията на Закона за публичните финанси.Вносителите от „БСП за България” твърдят още, че липсата на контрол и харченето без предварително ясни критерии са довели до некачествено строителство и ограничена конкуренция. Редактор: Деница РайковаДа имаш басейн в двора на къщата е нещо повече

Да имаш басейн в двора на къщата е нещо повече ...

......... дълго 200 метра и широко около 50 метра. След като издълбал дупката за езерото, той я е покрил със специален непропусклив материал. После голямо количество пясък е било равномерно разпределено на дъното на изкуственото езеро. След това са положени голям брой речни камъни. Следващата стъпка е било аранжирането на езерото.


Най-амбициозният проект на Турция ще бъде реализиран в мегаполиса Истанбул.

Най-амбициозният проект на Турция ще бъде реализиран в мегаполиса Истанбул. ...

......... г. Проектът също така предвижда какво ще по крайбрежието около канала. Това ще са жилищни и офис сгради, логистични центрове. Особено важно е да се знае, че преминаването през новия канал ще е платен. Причината е, че той няма да бъде под юрисдикцията на Конвенцията от Монтрьо, както е Босфора.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов се отказа

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се отказа ...

......... решенията на Върховния административен съд, компетентният орган е трябвало да извърши нарочна проверка дали описаните имоти имат характеристиките на защитени територии. С оглед максималната защита на обществения интерес и на природен парк "Витоша", министърът е решил да назначи повторна проверка за изясняване на случая, обясняват от МОСВ. Редактор: Деница Райкова


Още 200 000 кв.м. офис площи трябва да бъдат завършени

Още 200 000 кв.м. офис площи трябва да бъдат завършени ...

......... разширяват или обмислят преместване на по-добра локация и в сграда с по-добри характеристики. Наемните нива за момента остават стабилни, но има вероятност увеличаващите се обеми на ново строителство да окажат натиск върху тях в дългосрочен план, ако нивото на търсене започне да спада", обобщават перспективите в сектора от консултантската компания.


За трета поредна година Лондон е най-скъпият град в Европа

За трета поредна година Лондон е най-скъпият град в Европа ...

......... от Цюрих, Женева, Истанбул, Киев, Париж, Амстердам и Дъблин. В световен мащаб най-скъп е Хонконг, като месечният наем за необзаведен, тристаен апартамент на първокласни места е средно около 10 461 долара (7586 паунда). Високите наеми в града се дължат на пренаселеността и "постоянно ограниченото предлагане на имоти", смятат от ECA.


Всеки сам за себе си решава жилищния си проблем. Някои

Всеки сам за себе си решава жилищния си проблем. Някои ...

......... така разположени, че да не заемат пространство. Може да звучи невероятно, на тази малка площ има баня и душ кабина. Интересен е фактът, че преди време собственик на подобен имот го е обявил на търг с първоначална цена от 99 цента. Стойността на подобен имот е средно 50 000 USD.


След като няколко години големите вериги хипермакрети не бяха активни

След като няколко години големите вериги хипермакрети не бяха активни ...

......... а рафтовете – по-ниски. Очаква се да бъдат разкрити 150 работни места. Това не е единственият магазин, който Kaufland ще построи през текущата година. Нов пети магазин се очаква да има и във Варна на ул. „Девня” в квартал „Одесос”. Началото на строежа ще започне през пролетта на 2018 г.


Недвижимите имоти в една от най-скъпите държави в Европа ще

Недвижимите имоти в една от най-скъпите държави в Европа ще ...

......... – до 2.8%. Причините са спад в нивото на миграция и увеличения обем строителство. С цел развиване на пазара швейцарските власти са готови да субсидират част от наемателите. Така например, в кантона Вале всяко семейство, което реши да се установи там, получава еднократна помощ в размер на 70 000 USD.


Сумата от 1 млн. EUR искат днешните собственици на френски

Сумата от 1 млн. EUR искат днешните собственици на френски ...

......... атрактивна цена е, че той се нуждае от основен ремонт. Сегашните собственици са трима холандци. До момента по-сериозен интерес е имало от страна на двама французи, но сделка все още няма. Кметът на селото се надява бъдещите собственици да са склонни да превърнат замъка в търговски, икономически и туристически проект.


Допълнителни указания до всички кметове на общини и областни управители

Допълнителни указания до всички кметове на общини и областни управители ...

......... които са основен участник в изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност, са задължени да изпълняват функциите си на възложител със съответните механизми за контрол и гарантиране изпълнението на допустимите дейности, да следят за законосъобразното разходване на публичните средства и да защитават интересите на сдруженията на собствениците като техни представители.


Големи разходи с поддържането на гара „Пионер” е основната причина

Големи разходи с поддържането на гара „Пионер” е основната причина ...

......... редно в част от Борисовата градина да се продават материали. Важно е да се отбележи, че бъдещият собственик на имота може да промени предназначението му. „Мястото е важно и най-правилно е да бъде прехвърлено на Столична община, която да прецени какво ще е полезно да се случи там”, казва Марков.


Основният проблем, който стои пред пазара на недвижими имоти в

Основният проблем, който стои пред пазара на недвижими имоти в ...

......... 25% и тази тенденция продължава, коментират специалисти. Зимните курорти са застрашени от факта, че ще изгубят много туристи, които посещават зимните курорти именно с цел упражняване на ски спускания. Липсата на сняг ще отблъсне част от потенциалните туристи, респективно това ще повлияе отрицателно на пазара на продажбите на зимни курорти.


Преглед на оригинала Автор: Капитал Още по темата Големият шопинг

Преглед на оригинала Автор: Капитал Още по темата Големият шопинг ...

......... Георги Гергов, но общото им участие е пропаднало. В момента собственици на "Прайм - ДС" са три дружества - свързаната с "Винпром Пещера" "Галакси пропърти груп", "Красива Марица" на Ветко Арабаджиев и "АВЦ консулт" на Диляна Борисова, която е партньор на Праматарова и Христов в управлението на някои други фирми.


Сагата около парцела в кв. „Стрелбище”, който се намира на

Сагата около парцела в кв. „Стрелбище”, който се намира на ...

......... заповед беше уважена. При второто решение съдът посочи, че ако „общината е искала да запази свободния достъп на гражданите до имота, не е трябвало да прави заменка. Неколкократно главният архитект на София заявяваше, че Столична община готви жалба за разваляне на заменката. До момента няма информация какво стана с жалбата.


Районът около бул. „Черни връх” е атракцията сред строителните предприемачи

Районът около бул. „Черни връх” е атракцията сред строителните предприемачи ...

......... строителството на подобна сграда. Височината й се предвижда да бъде 202 метра на 44 етажа. Мястото е на бул. „Цариградско шосе” до Интер Експо Център. След дълги години на уреждане на документи е на път да започне строителството на „Гранд Каньон” на турската компания „Гаранти коза” в столичния квартал „Младост”.


За последните 10 години чужденците, които са купили най-много недвижими

За последните 10 години чужденците, които са купили най-много недвижими ...

......... и швейцарците са предпочитали покупката на имоти в пограничните територии на Франция. Белгийците са купували имоти главно в северна Франция, италианците – в Алпите, а швейцарците – в горен Савой. Общият обем на продажбите на чужденци през 2017-а е 17 000 имота. От тях над 5000 са купени от британци.


При споменаването на „малко жилище” първата асоциация е, че става

При споменаването на „малко жилище” първата асоциация е, че става ...

......... на кухня. Използван е изкуствен мрамор, както и компактна техника. Всички предмети са „скрити” в елегантни мини шкафове. Трапезарията заема малко пространство. Жилището не изглежда тясно или малко. Всичко е измислено до последния детайл – цвят, разположение на мебелите, удобна система за съхранение на вещите, както и други компактни решения.


Детайлна проверка на имотното състояние на един от групата на

Детайлна проверка на имотното състояние на един от групата на ...

......... Христов и брат му Димитър Манолов. Смята се, че след задържането на Вълев, собственикът на „Лактима” е заел свободните ниши във всички бизнес сфери, уточнява в свои материал в-к „Труд”.. Според други обаче въпросните имоти отдавна са били прехвърлени на други лица и не са вече на името на Вълев.


Общата отдаваема площ в българските търговски центрове е 779 500

Общата отдаваема площ в българските търговски центрове е 779 500 ...

......... името Plovdiv Plaza. Търговският център е разположен на три етажа с 34 500 кв. м отдаваема площ и преустроена западна част на сградата, състояща се от 12 000 кв.м. офис площи. През май е планирано завършването на търговския център Delta Planet във Варна с отдаваема площ от 38 000 кв.м.


Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за ...

......... взе думата.След него се изказа Искрен Веселинов от "Обединени патриоти", който беше категоричен, че проблемът с високото строителство трябва да се реши в цялата страна, не само в столицата. "Решението за обособяване на специални зони е добра идея, която би следвало да има по-общ обхват", каза той. Редактор: Деница Райкова


Нямо достатъчно ново строителство, въпреки новите проекти. Това донякъде, в

Нямо достатъчно ново строителство, въпреки новите проекти. Това донякъде, в ...

......... външен вид е по-лъскав. Но това не означава, че икономиката му е по-стабилна. Външният вид на Бургас не се дължи на данъците събрани от местната икономика, а от парите привлечени от Европа. И затова цените на имотите продължават да са по-ниски от тези във Варна. Просто Варна е по-лошо управлявана.


„Тютюневият град ще бъде възроден като феникс от пепелта”, каза

„Тютюневият град ще бъде възроден като феникс от пепелта”, каза ...

......... режим на преминаване, както и дали да има и ако „да” къде площадни пространства. „Това са все неща, които трябва да свършим в рамките на месец, за да може да отпушим инвестиционния поток в Тютюневия град. За мен 2018-та ще е година, в която там ще се работи", каза Тотев.


Близо 10% от швейцарците биха вложили пари в криптовалута през

Близо 10% от швейцарците биха вложили пари в криптовалута през ...

......... която ще бъде обсъдена темата за перспективите и въпросът за инвестиции в криптовалута. За Швейцария биткоин се явява иновация. Към момента с тази виртуална валута могат да се реализират плащания в 200 учреждения. Биткоин може да бъде купуван на автомати или обменян срещу швейцарски франкове на терминалите на Bitcoin Suisse.


Тренировъчният център „Гнездо на акули”, построен по време на управлението

Тренировъчният център „Гнездо на акули”, построен по време на управлението ...

......... част. Сградата е с Акт 14 а, прилежащите терени с Акт 16. Фирма „Дорослава” продава и друг атрактивен имот сочи справка в imot.bg. Става дума за бивш текстилен завод в Долна Митрополия, област Плевен. Цената му е 1 231 665 лв. Имотът разполага със самостоятелен трафопост и З каптажни кладенци.


С 12% са поевтинели имотите в Манхатън през четвъртото тримесечие

С 12% са поевтинели имотите в Манхатън през четвъртото тримесечие ...

......... на компанията Miller Samuel Джонатан Милър. През 2018 и 2019 гг. броят на новите проекти ще продължи да нараства. Търсенето на „евтини” луксозни имоти на стойност между 1 и 2 млн. USD ще остане стабилно, а продажбите на апартаменти и къщи на цени над 5 млн. USD ще се понижи.


С 1.4% се е повишил индексът продукцията в сектор „Строителство“,

С 1.4% се е повишил индексът продукцията в сектор „Строителство“, ...

......... предходния месец, като продукцията от сградното строителство нараства с 1.9%, a от гражданското/инженерното отчита спад от -с 0.6%. Разглеждайки данните на годишна база ноември 2016 г.-ноември 2017 г. увеличението е 7.9%. Ръстът се дължи на положителния темп при сградното строителство, където увеличението е с 12.2%,а при гражданското/инженерното строителство - 2.8%.Египет възнамерява да изгради 4000 фабрики. Те ще работят в

Египет възнамерява да изгради 4000 фабрики. Те ще работят в ...

......... строителство и строителни войски. Плановете са да бъдат създадени близо 40 000 нови работни места. В края на 2017 г. властите обявиха реализирането на нaциoнaлeн пpoeĸт зa вceoбxвaтнo гpaдcĸo плaниpaнe на стойност 5.65 млрд. USD на полуостров Синай. Той също ще бъде осъществен от Министерството на жилищното строителство и военните.


От 2 януари 2018 г. всички сделки, които се входират

От 2 януари 2018 г. всички сделки, които се входират ...

......... на разположение на нотариусите. За издаване на удостоверение по чл. 47 от Правилника за вписванията за извършени вписвания, отбелязвания и заличавания за един имот се събират следните такси: За издаване в срок до 7 работни дни – 10лв., а за издаване в срок до 3 работни дни – 30 лв.


Рекордна площ от 198 000 кв.м. са наетите офиси през

Рекордна площ от 198 000 кв.м. са наетите офиси през ...

......... общо сделките са за 198 000 кв.м за 2017 г.Още 178 000 кв.м офис площи се очаква да бъдат завършени през тази година, като 40% от тях вече са отдадени според прессъобщението на Cushman&Wakefield Forton. Цената за наем на първокласен офис ще остане стабилна и ще бъде около 13.5 евро/кв.м.


Берлин, Копенхаген и Франкфурт образуват ТОП 3 на градовете, в

Берлин, Копенхаген и Франкфурт образуват ТОП 3 на градовете, в ...

......... ТОП 10 влиза Люксембург. Този малък пазар привлича все повече внимание благодарение на благоприятната бизнес среда. Амстердам и Дъблин също спечелиха от Брекзит. Двата града са притегателен център в момента за банковия сектор и финансовите институции. Там те вече прехвърлят сътрудници. Привличат с високо качество на живот и отлична репутация.


Вложенията през 2018 г. ще бъдат в сектора на офис

Вложенията през 2018 г. ще бъдат в сектора на офис ...

......... Доходността по сделките ще продължи плавно да намалява през следващите месеци като към момента тя се движи около 7% за търговските площи и между 7.5% и 8% за офис площите. В по-дългосрочен план обаче тази тенденция едва ли ще се запази предвид покачването на лихвите и поскъпването на финансовия ресурс.


След продажбите на големи търговски центрове през миналата година през

След продажбите на големи търговски центрове през миналата година през ...

......... с добро изложение е 48 евро/кв. м.През 2018 г. се очаква завършването на нови етапи от няколко големи логистични проекта, които ще извадят на пазара близо 50 000 кв.м площи и определено ще раздвижат наемната активност. Нивата на наемите остават стабилни около 4.5 евро/кв.м за столицата и близките индустриални зони.


Близо 80% от клиентите купуват жилища за задоволяване на собствените

Близо 80% от клиентите купуват жилища за задоволяване на собствените ...

......... които пробват пазара с високи цени, но те са временно явление – влизат и излизат. Нека да приемем, че нещо подобно на 2017 г. ще се случи и през 2018-а, но в малко по-малки граници. Няма да е 10-15% в никакъв случай, защото купувачите няма да се „хвърлят” да купуват.


Фондовете за инвестиции в недвижими имоти по света отчитат най-лошата

Фондовете за инвестиции в недвижими имоти по света отчитат най-лошата ...

......... върху закупуването на евтини активи. Все пак и секторът на имотите може да се отчете с малко оптимизъм - дълговите фондове за недвижими имоти са успели да привлекат 28 млрд. долара през миналата година. „Инвеститорите се интересуват от доходността, но и от ръста на капитала“, казва Юнус в тази връзка. 


На фона на непрекъснато повишаващото се търсене жилищата в Сингапур

На фона на непрекъснато повишаващото се търсене жилищата в Сингапур ...

......... конкуренцията от страна на чуждестранните разработчици, а също така и силната активност на инвеститорите. На фона на острата конкуренция цената на земята се повишава значително. Това обаче може да ограничи печалбата на строителите, тъй като досегашната рентабилност би могла да бъде постигната само при повишаване цената на жилищата с 20%-30%.


Новината в сферата на недвижимите имоти, която разбуни духовете дойде

Новината в сферата на недвижимите имоти, която разбуни духовете дойде ...

......... подобна цел в централни райони, ще го правят с цел краткосрочно отдаване под наем чрез популярни онлайн платформи. В този сегмент има база за развитие, особено като се има предвид увеличаващият се брой полети на нискотарифните авиокомпании, респективно брой туристи. Цени на жилища в някои квартали на София (в EUR/кв.м)


Какво трябва да представлява къщата на колела? На първо място

Какво трябва да представлява къщата на колела? На първо място ...

......... телевизор с внушителни размери. Кухненският кът изглежда съвсем като този в обикновено жилище. Подобна е ситуацията и с банята. Pacific Harmony е създаден да се използва от двама души, но в действителност спокойно може да задоволи нуждите на 3- или 4-членно семейство. Възможно е да бъдат обособени допълнителни спални места.


Всяка по-голяма община поддържа свой фонд от апартаменти, който служи

Всяка по-голяма община поддържа свой фонд от апартаменти, който служи ...

......... Б. ред. - Този текст е от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2017", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман" със съдействието на Института за пазарна икономика. Всички публикации в книгата са напълно свободни за препубликуване като идеята е да достигнат до възможно най-широк кръг читатели.


Над 3.5 млн. EUR струва реставрацията на една от емблематичните

Над 3.5 млн. EUR струва реставрацията на една от емблематичните ...

......... 2011 г. От тогава до 6 януари 2018 г. църквата е затворена за богомолци, тъй като имаше сериозни нарушения на носещата конструкция, вследствие на корозия. Официалното откриване на Желязната църква е на 7 януари 2018 г. На церемонията ще присъстват премиерът на България Бойко Борисов и турският президент Реджеп Ердоган.


Евелин Банев – Брендо е новият собственик на столичния хотел

Евелин Банев – Брендо е новият собственик на столичния хотел ...

......... чрез кредит в размер на 10 млн. EUR взет от БАКБ, сочи справка в Имотния регистър. Изданието проследява връзката с Банев чрез фирмата купувач „Рила център” ЕООД, собствеността в която от 2017 г. се поделя между 36-годишната модна дизайнерка Яна Хадам, която има 15% и неясна собственост на останалите 85%.


© Надежда Чипева - Връзките на купувача с осъдения за наркотрафик

© Надежда Чипева - Връзките на купувача с осъдения за наркотрафик ...

......... и Румъния, и не отговориха на въпроса дали сами са се обърнали към тези институции да потърсят повече информация за делата срещу Банев.В Търговския регистър не е посочен електронен адрес или телефон нито на "Рила център", нито на "Пропърти груп България", за да може "Капитал" да потърси коментар от тях.


Да си купиш жилище в Лондон е много скъпо, особено

Да си купиш жилище в Лондон е много скъпо, особено ...

......... един, ще бъде избран победител на случаен принцип. Останалите ще си разделят по 10 хиляди паунда. Голямата награда включва цялата къща, платени данъци и такси по нея за една година напред, автомобила със сплатена застраховка, винетки и паркинг. Снимки на апартамента и на автомобила можете да видите в нашата галерия.