В Хонконг има жилищна криза и няма терени, където да

В Хонконг има жилищна криза и няма терени, където да ...

......... земеделски площи, изоставени селски парцели, места за отдих и прибягването до подземно строителство. Хонконг е най-малко достъпния пазар на жилища в света и отдавна има недостиг от над 1200 хектара земя за изграждане на жилища. Този проблем съществува от 8 години, като вместо да има подобрение, се задълбочава все повече.


Всяко нещо има своето начало, дори гигантът за онлайн търговия

Всяко нещо има своето начало, дори гигантът за онлайн търговия ...

......... пространство за партита и джакузи. Източник: Безос никога не е притежавал къщата, а само я е използвал за работата си. Сега е собственик на имоти из цялата страна, включително и къща край езерото в Медина, щата Вашингтон на стойност $25 милиона. Богатството му възлиза на $136 милиарда, според информация на Forbes.


Банан, надписан от Меган Маркъл, бе пуснат за продажба в

Банан, надписан от Меган Маркъл, бе пуснат за продажба в ...

......... вече да е почернял, а този в интернет изглежда свеж.Принц Хари и съпругата му Меган посетиха благотворително дружество, подкрепящо жени в нужда, които проституирали. Докато помага за опаковането на различни храни в пакети, херцогинята реши да остави послания върху бананите и написа: „Ти си смела!“, „Ти си силна!“ пише тялото.бг.


Тази събота, 16 февруари 2019 г. от 11:00 до 15:00

Тази събота, 16 февруари 2019 г. от 11:00 до 15:00 ...

......... с новоизградена инфраструктура и паркови зони. В съседство с жилищния парк е разположен Mall Plovdiv, а Гребната база и модерни спортни съоръжения са само на 10 минути пешеходно разстояние. Удобство добавят и разположените в близост хипермаркети, детски градини и училища, а на пешеходно разстояние могат да бъдат открити разнообразни ресторанти.


Илън Мъск, милиардерът зад Tesla и SpaceX, продава своята къща

Илън Мъск, милиардерът зад Tesla и SpaceX, продава своята къща ...

......... на Мъск в Лос Анджелис. Жилището е с формата на бумеранг, има четири спални и френски прозорци. Освен това има редица "умни" джаджи за сигурност, а самата система за сигурност, завесите, говорителите и осветлението могат да бъдат контролирани от мобилен телефон. В задния двор има и басейн със солена вода.


През четвъртото тримесечие на 2018 г. в област Пловдив са

През четвъртото тримесечие на 2018 г. в област Пловдив са ...

......... г. в областта е започнал строежът на 159 жилищни сгради и на 84 други сгради с 85 690 кв. м РЗП. Спрямо предходното тримесечие се наблюдава спад на броя на започнатите жилищни сгради с 12.6%, на жилищата в тях - с 14.5%, докато общата им застроена площ нараства с 13.8%.Сграда във форма „торус“, който елегантно е кацнал на V-образни

Сграда във форма „торус“, който елегантно е кацнал на V-образни ...

......... shingles/, за да се постигне тази характерна визия. Освен това студентът лансира идеята да се прокара нов пешеходен мост за връзка на южния бряг на реката с панаира през сградата. „По този начин хората преминаващи през стъкления мост, прорязващ водното огледало, успяват да възприемат сградата от интересни ъгли и отражения”.


Знаков проект за Марково тепе остана на хартия Кризата "отнесе"

Знаков проект за Марково тепе остана на хартия Кризата "отнесе" ...

......... практика е утвърдена в Европа и Израел. “В тези страни клиентите отдавна не се доверяват единствено на чертежите, а сами на място измерват квадратурите на жилищата, които купуват”, коментираше навремето Димитър Язов. Според него, точно това е правилният подход при продажбите и той трябва да се наложи и у нас.


Radio House или известна още като Casa Radio - една

Radio House или известна още като Casa Radio - една ...

......... няколко проекта за сградата, тя е изоставена. През 2006 година е купена от Plaza Centers, която първоначално иска да отвори там офиси и мол, както и хотел с обща стойност от около 1 милиард евро. Работата по обновяването на Casa Radio започва, но е преустановена с началото на финансовата криза.


Ако през последните 2-3 години сте се интересували от покупка

Ако през последните 2-3 години сте се интересували от покупка ...

......... че преди 2-3 години сделки се случваха масово за под 3 месеца. Така че видимо пазарът върви към своя моментен пик, което далеч не означава, че предстои драстичен спад. По-скоро е вероятно да станем свидетели на корекции при силно надценени имоти и райони, както и на по-голям избор за купувача.


Жилищностроителните кооперации (ЖСК) вече не се ползват с привилегии, каквито

Жилищностроителните кооперации (ЖСК) вече не се ползват с привилегии, каквито ...

......... кооперации е от 1992 г. В последните години е въведено правило ЖСК-та, които искат да закупят общински терен, да се явяват на търг на равни начала с останалите кандидати. Според специалисти по недвижими имоти тази форма ЖСК се използва за по-голям начален капитал за строителство, който се внася от член-съкооператори.Новото летище в Истанбул е изпълнено със стъкло, разработено и

Новото летище в Истанбул е изпълнено със стъкло, разработено и ...

......... пpeмиep Peджeп Epдoгaн го oткpи пpeз oктoмвpи 2018 г. и още тогава стана ясно, че това ще е нaй-гoлямoтo лeтищe в cвeтa. Щoм бъдe нaпълнo зaвъpшeнo, тo щe пpeдcтaвлявa кoмплeкc oт тepминaли и пиcти въpxy мнoжecтвo бивши въглищни мини нa тepeн, пo-гoлям oт тoзи нa ocтpoв Maнxaтън в Hю Йopк.


Близо една пета от топ 100 на най-богатите хора в

Близо една пета от топ 100 на най-богатите хора в ...

......... Калифорния. Той я купува за по-малко от 2 милиона долара през 2010 година. Значително по-нашироко живеят създателят на мрежата Snapchat Евън Шпийгел и съпругата му - моделът Миранда Кер. Те разполагат с къща с площ от 665 квадратни метра, която е струвала на Евън 12 милиона долара през 2016 година.


Архитектурните системи на “Етем България

Архитектурните системи на “Етем България", която е част от гръцката ...

......... и в България. Компанията е директен доставчик на международни автомобилни гиганти като BMW, PORSCHE , Mercedes, Jaguar и Daimler. Техни архитектурни решения бяха избрани за реализирането на поредното архитектурно предизвикателство в София и бъдещата най-висока сграда в България - Sky Fort. Небостъргачът е вторият обект от комплекса Sofia Capital City.


Проектантите сътворяват своите архитектурни чудеса навсякъде по света. Само че

Проектантите сътворяват своите архитектурни чудеса навсякъде по света. Само че ...

......... да отговаря на всички конкретни изисквания и може да се използва директно на място. Новата мрежа за метро в Рияд, която ще бъде открита през тази година, ще се състои от шест линии с обща дължина 176 километра и 85 станции. Общата стойност на разходите е над 22 милиарда долара.


Американският милиардер Кен Грифин похарчи 95 млн. паунда (122 млн.

Американският милиардер Кен Грифин похарчи 95 млн. паунда (122 млн. ...

......... 4500 за 10 месеца от януари до октомври 2009 г. Напоследък се наблюдава дори още по-голям спад в търсенето на домове от висок клас, който продължава 23 месеца. Цените в най-добрите райони на Лондон са с около 19% по-ниски от пиковите стойности през 2014 г., според данни на брокера Savills.Американският милиардер Кен Грифин, който е един от големи инвеститори

Американският милиардер Кен Грифин, който е един от големи инвеститори ...

......... не е първата мащабна сделка за Грифин. През миналата седмица от Forbes посочиха, че той е придобил един от най-скъпите жилища в Лондон срещу 122 милиона долара. По-рано той купи имот за 58,75 милиона долара в Чикаго, а през 2015 година и още един за 60 милиона долара в Маями.


Най-модерната българска арт зала отваря врати в сградата на Държавен

Най-модерната българска арт зала отваря врати в сградата на Държавен ...

......... бе договорен преди време от община Пловдив и тогавашния министър на културата Рашко Младенов. Той е за около 1,5 милиона лева. „Борих се откриването на реконструираната сграда да стане за Европейска столица на културата, но майсторите ни забавиха. Още през ноември месец всичко трябваше да е готово”, припомни Виктор Бойчев.


Нови инвеститори вече изпълняват и продават имоти с чиста жилищна

Нови инвеститори вече изпълняват и продават имоти с чиста жилищна ...

......... за отводняването на мокрите помещения и кухненската част. Помислено е и за добрата вентилацията на домовете - всяка баня е с отваряем прозорец и специална (вентилационна) тръба, която изхвърля влажния въздух от мокрото помещение. В имота с площ от 1859 кв. м са предвидени 24 паркоместа (по две на жилище).


София ще се сдобие с нов жилищен комплекс в района

София ще се сдобие с нов жилищен комплекс в района ...

......... достигат до 1400 евро на кв. м, по данни на агенция Luximmo Finest Estates, която предлага имотите. Комплексът е с отлично мecтoпoлoжeниe - oгpaдeн e oт гoлям бyлeвapд и шиpoĸа yлица, ocигypявaщи бъpз дocтъп дo цeнтъpa, а наблизо ще има и метростанция. Гледката към планината Витоша е отличен бонус. Източник:


Десетки къщи в селището Самбука в Сицилия са пуснати за

Десетки къщи в селището Самбука в Сицилия са пуснати за ...

......... сицилианска уловка - всеки собственик, платил 1 евро за къща, е длъжен да депозира 5000 евро в кметството. Парите ще му се върнат до последния цент до 3 г., ако през този период той вложи поне 15 000 евро за ремонта на рухналите постройки (между 40 и 150 кв. м).


Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle, собственик на терена на Сточна гара,

Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle, собственик на терена на Сточна гара, ...

......... проект ще бъде разположен върху 66 дка, където ще бъде изграден най-големият търговски център в Пловдив с обща площ над 200 000 кв. м РЗП. Най-мащабният строеж в модерната история на Пловдив се очаква да бъде завършен и заработи през третото тримесечие на 2020 г. Целият проект се оценява н?%


През изминалата година продажбите на жилища на чужденци в Турция

През изминалата година продажбите на жилища на чужденци в Турция ...

......... 650 000 от продадените жилищни имоти са ново строителство, а останалите са вече използвани.  20% от общите продажби са финансирани с ипотека, което е спад от 34% през 2017 г. Среднопретеглената лихва по жилищните кредити почти се е удвоила от началото на годината до 27.4% в края на 2018 година.


Пловдивският лидер в транспорта ПИМК стартира втори жилищен проект в

Пловдивският лидер в транспорта ПИМК стартира втори жилищен проект в ...

......... е на 6 етажа, като общият брой на входовете е три, всеки със собствен асансьор. Изпълнението ще е луксозно, предвидени са паркоместа за всички апартаменти. Сградата ще бъде с контролиран достъп и видеонаблюдение. Цените на жилищата в момента също са преференциални - 500 евро/кв.м, докато проектът се продава на зелено.


През последните години се наблюдават нови тенденции в строителството в

През последните години се наблюдават нови тенденции в строителството в ...

......... залагат на многофункционален комплекс, който включва жилищни единици, търговски площи, офиси и паркоместа. Сградите са позиционирани по най-добрия начин, осигуряващ на живеещите в него добро изложение и комфорт. Предлагат се просторни апартаменти с една и две спални. Телефон за връзка с инвеститора на „Олимпия Сити” - 0886 00 90 30.


Ултралуксозен апартамент с една спалня, намиращ се в емблематичната сграда

Ултралуксозен апартамент с една спалня, намиращ се в емблематичната сграда ...

......... 1999 година там се помещава хотелът St.Moritz. След мащабен ремонт хотелът отваря отново през 2002 година под бранда Ritz Carlton. Апартаментът, който е обявен за продажба, заема целият 27-ми етаж на сградата. Той е с обща площ над 740 квадратни метра. Огромните тераси разкриват чудесна гледка към Сентръл парк. Източник:


Огромен ръст се наблюдава в цените на жилищата в Пловдив

Огромен ръст се наблюдава в цените на жилищата в Пловдив ...

......... София, сочат данните на НСИ. За период от 3 години старото строителство в София е поскъпнало с 37,13%, докато при новите апартаменти увеличението на цените е значително по-малко – с 23,49%. Оказва се, че в Пловдив и Стара Загора повишението на цените на новото строителство е по-голямо отколкото в София.


По проект Кораловият небостъргач в Саудитска Арабия трябва да се

По проект Кораловият небостъргач в Саудитска Арабия трябва да се ...

......... ще бъдат разположени апартаменти, офиси, хотел Four Seasons. От прозорците ще има зашеметяващи гледки към Червено море. Кулата ще бъде част от сложен комплекс, наречен Kingdom City. Бюджетът за изграждането на този район е около 20 млрд. долара. Според прогнозите годишно кулата ще бъде посетена от около 3 млн. туристи.


В Израел започна строителството на спираловидна кула на мястото на

В Израел започна строителството на спираловидна кула на мястото на ...

......... кв. м жилищна част - нещо, което е много актуално, като се има предвид, че Тел Авив е все по-привлекателен за чуждестранни инвеститори. Архитектите на небостъргача са се вдъхновили за неговата визия от кривите на черупката на охлюва, а също така и от древните библейски свитъци, които се разгръщат нагоре


Построяването на Emerald Palace Kempinski в Дубай струва близо 700

Построяването на Emerald Palace Kempinski в Дубай струва близо 700 ...

......... най-дългият вътрешен басейн в Дубай са също част от екстрите в това място, излязло сякаш от приказките. Хотелът разполага с бална зала, достойна за всеки кралски дворец, както и с киносалон, който предлага на посетителите гурме пуканки и различни кулинарни изкушения. На покрива пък има луксозен бар със страхотна гледка.


Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на ...

......... ипотечни заеми” - коментира Горян Върбанов от Newestate.bg. New Estate e бизнес проект, основан през 2005 г. в Лондон от четирима предприемачи. Постепенно фирмата се установява като основна организация, обслужваща чуждестранни собтвеници на имоти в България. Днес в нея работят над 30 човека от България, Великобритания, Русия, Гърция и Украйна.


Предстоящите промени в ЗУТ ще засилят административния контрол върху всички

Предстоящите промени в ЗУТ ще засилят административния контрол върху всички ...

......... изисква и по-голям професионален стаж на наеманите в консултантските фирми специалисти. Промените ще касаят и комплексните доклади, административнонаказателните състави и други. Арх. Несторов съобщи, че предвид многото подадени сигнали за забавяне на назначаване на приемателните комисии е разпоредил със своя Заповед срокът за назначаване на ДПК да бъде 1 седмица.


Въздухът в дома често е наситен от стотици миниатюрни бактерии

Въздухът в дома често е наситен от стотици миниатюрни бактерии ...

......... струва отоплението с климатик? Този разход се пресмята трудно, но е ясно едно - с един и същи климатик може да имате различни сметки. Ако домът ви е изолиран и с хубава дограма, разходите за отопление/охлаждане ще са по-ниски, отколкото, ако помещението не е изолирано и е със стара дограма.


Инвестиции в ритейл паркове и нови марки ще движат пазара

Инвестиции в ритейл паркове и нови марки ще движат пазара ...

......... усвояване (разликата между наети и освободени площи) е под 90 000 кв. м годишно, очакванията са за плавен ръст на незаетите площи през следващите години. Към края на 2018 г. дялът на свободните офиси се движи в рамките на 9.5-9.6%, като и през следващата година не се очертава рязко покачване.


На днешната дата през 1912 г. на жп гарите в

На днешната дата през 1912 г. на жп гарите в ...

......... г. е осъществена и първата междуградска телефонна връзка между София и Пловдив. Нейното официално откриване става на 13 януари 1892 г. Първата междуградска телефонна мрежа е изградена по случай откриването на първата индустриална изложба в Пловдив, като в столицата и в града под тепетата са монтирани и първите телефонни кабини.


Изстреляхме 2 милиона в небето за ЧНГПловдивчани за изстреляли в

Изстреляхме 2 милиона в небето за ЧНГПловдивчани за изстреляли в ...

......... новата 2019-а година на Пампорово. Компанията от 15 приятели избра за празника реновирания петзвезден хотел "Перелик" в центъра на курорта. В навечерието на дванадесетия час най-добрият ни боксьор получи от кмета Славка Чакърова подаръци от името на всички чепеларци - календар, албум на общината и две книги за родопското градче.


Пентхаус - от жилище за бедни до суперлукс В началото

Пентхаус - от жилище за бедни до суперлукс В началото ...

......... винтидж диван, решен в розово и кремаво. Имотът се намира в район Трибека, Манхатън, и е предложен за продан на цена 24,6 млн. долара. Заедно със своя съпруг Дон Хамър, известен скулптор, Стрийп купува пентхауса с площ 366 кв. метра през 2006 г. за 10,13 млн. долара, припомня изданието Variety.


През 1925 година издателят на „Вог“ и „Венити Феър“ Конде

През 1925 година издателят на „Вог“ и „Венити Феър“ Конде ...

......... квадрата скоро се очаква да бъде завършен и в Пловдив - в най-високата част на “Корона”. Собственикът на комплекса Христо Томов вече обзавежда бижуто по специален дизайнерски проект. Вътре ефирни стъклени стени ще разделят пространствата. А купувачът му ще се наслаждава на неповторима гледка към целия град на 360 градуса.


Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще извърши инвентаризация в

Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще извърши инвентаризация в ...

......... е съобразен с това, че по същото време инвентаризация се провежда и в съдилищата и службите по вписвания при Агенция по вписванията, а като резултат от това, частните и държавни съдебни изпълнители, и нотариусите, също ограничават своята дейност. В този период данъчните служби също намаляват обема на работата по издаване на данъчни оценки за недвижимите имоти.


Представете си за миг, че живеете в софийски квартал, в

Представете си за миг, че живеете в софийски квартал, в ...

......... В комплекса ще бъде изградена голяма обща градина, както и частни такива за всички жилища на партерния етаж. И тъй като до него достъп ще имат малцина, компанията си поставя за цел да пренесе част от усещането и в заобикалящата го градска среда - като задвижи процеса по нейното облагородяване.


Комисията за защита на конкуренцията уличи 13 български дружества в

Комисията за защита на конкуренцията уличи 13 български дружества в ...

......... още 25 дружества и обединения, участници в обществени поръчки по Националната програма за енергийна ефективност в общините Пловдив и Гоце Делчев.Междувременно постъпили искания за освобождаване от санкция /намаляване на санкции в случай на участие на предприятие в таен картел от участници в обществената поръчка на Община Търговище. Редактор: Деница Райкова


В края на 2018 година около и в Пловдив се

В края на 2018 година около и в Пловдив се ...

......... във вид на парк. „Тоскана Резиденс” пък е замислен като препратка към неповторимия стил на слънчева Тоскана - едно уникално място в цяла Италия. Проектът, ситуиран сред много зеленина, тишина и уют, залага на висококачествен дизайн - класически архитектурен ансамбъл, който отговаря на съвременните норми за функционалност, естетика и простор.


ОБЗОР 2018 Пловдив - отличник по ръст в цените на

ОБЗОР 2018 Пловдив - отличник по ръст в цените на ...

......... разположени на 3-те му търговски нива с обща площ от 35 000 кв. м. С отварянето на Plovdiv Plaza заработи и най-големият LED екран в България - той се издига в атриума и е изграден по най-новите HD технологии, с впечатляващите височина 16.3 м и площ от 175 кв. м.


ОБЗОР 2018 Пловдив - отличник по ръст в цените на

ОБЗОР 2018 Пловдив - отличник по ръст в цените на ...

......... за ново логистично хале.Дистрибуторът на лекарства фирма “Стинг” прави свои складове. Традиционно се запазва интересът към „Тракия икономическа зона“ от страна на немската компания Humanita, която вече завършва своя завод за сортиране и рециклиране на текстил. Своите бази тук разширяват и компании като Kaufland, WilliElbeGelenkwellen, Mecalit и английската William Hughes.


Нов квартал ще бъде изграден в столицата. Той ще се

Нов квартал ще бъде изграден в столицата. Той ще се ...

......... за улиците "Граф Игнатиев", "Цар Шишман", "6-ти септември" и "Солунска".Подробните устройствени планове на кварталите "Дружба" 2, "Мусагеница", "Люлин" 1 и на булевард "Сливница" също ще бъдат завършени догодина. Ще бъде готов и планът за велосипедна и пешеходна връзка по трасето на бившата жп линия от гара "Пионер". Редактор: Деница Райкова


През 2018 година Пловдив се оказва лидер по ръст на

През 2018 година Пловдив се оказва лидер по ръст на ...

......... продават заедно с добре поддържан двор (1360 кв. м), лятна кухня и басейн. Първоначалната цена е била дори още по-висока - 1 280 000 евро, и вероятно има защо. Скъпото бижу разполага със собствен СПА център - с инфрачервена сауна, тенис маса, фитнес, място за отдих, хамам и парна баня.


Вече 9 месеца не се работи по подаден от г-жа

Вече 9 месеца не се работи по подаден от г-жа ...

......... над 250 декара земя в парк "Източен" и която е трябвало да бъде актувана още през 2000 година, когато в сила влязла Картата за възстановена собственост в "Горубляне". Колко от тези терени са придобити чрез молба-декларация за придобивна давност никой не знае, каза Каменова.Още подробности прочетете ТУК. Редактор: Деница Райкова


Ръстът на цените на жилищата в световен мащаб не е

Ръстът на цените на жилищата в световен мащаб не е ...

......... тримесечие на тази година спрямо същото на миналата. Постоянното повишаване на лихвите по ипотечните заеми доведе до ограничение на евтини жилища. Продажбите на апартаменти от вторичния пазар отчетоха спад от 9.3%, като в същото време строителството на нови отчита спад от 8.7% от ноември 2017 г. до ноември на текущата.


Предприемачът с йордански произход Таха Рахман планира да вдигне поредния

Предприемачът с йордански произход Таха Рахман планира да вдигне поредния ...

......... управляван няколко години. Настоящият собственик „Торос - 13” купува имота от фирма „Амфора риал естейтс”. Неин представител при сделката е Алфредо Салвадор Алапонт Кодонер, гражданин на Испания, роден в Катароха, Валенсия. Вероятно става въпрос за чуждо юридическо лице, чиято собственост в Испания не можем да проверим, коментира известен пловдивски адвокат.


Arte Spa & Park Hotel - Велинград за втора поредна

Arte Spa & Park Hotel - Велинград за втора поредна ...

......... Турция и Македония. Едно от най-големите предимства на Arte Spa&Park Hotel е балансът между заобикалящата го природа и изтънчената дизайнерска атмосфера вътре в хотела, която бързо покорява неговите гости. Разположен сред свежите елхови гори на Велинград, 5-звездният комплекс покорява неземната си панорама, но най-вече с чистия въздух и високата йонизация.


Стартира ремонтът на яслата

Стартира ремонтът на яслата "Детски смях" в Пловдив, който е ...

......... работещи на смени. Към детската ясла функционира и детска кухня, в която се приготвя храна. След реконструкцията в яслата ще бъдат открити две нови групи. Те ще бъдат настанени в източното крило на детското заведение, което през последните десет години бе дадено под наем на организацията на сляпо-глухите в Пловдив.


Могат ли нано апартаментите - смятани за един от начините

Могат ли нано апартаментите - смятани за един от начините ...

......... миналата година. Jones Lang LaSalle прогнозира, че е между 2018 г. и 2020 г. ще бъдат завършени 3300 нови нано апартамента с площ от 19 кв. м или по-малко, което е с 35% повече от предходния тригодишен период. Недостъпният имотен пазар, който кара младите да живеят извън закона Сериозен проблем


Тотален ремонт променя визията на един от знаковите хотели в

Тотален ремонт променя визията на един от знаковите хотели в ...

......... голям СПА център с басейн, фитнес и релакс зона. Инвестицията е на стойност 6 милиона евро, уточняват от екипа. SPS е един от малкото хотели в България, в който има зарядна станция за електромобили. Паркингът, закрит и открит, е със 140 паркоместа и е приспособен за маневриране на големи автобуси.


Имотни посредници у нас успяват да прилъжат продавачи или наемодатели

Имотни посредници у нас успяват да прилъжат продавачи или наемодатели ...

......... с двегодишен период, в който трябва да се работите като стажант, преди да се стане брокер”, обясни той. Според него това е начинът на функциониране на един регулиран пазар, при който потребителите използват услугата на посредниците много малко пъти в живота и правата им са добре защитени. Редактор: Деница Райкова


По предварителни данни през октомври 2018 г. индексът на продукцията

По предварителни данни през октомври 2018 г. индексът на продукцията ...

......... производството на лекарствени вещества и продукти - с 16.8%. Намаление е отчетено при: производството на основни метали - с 16.7%, производството на облекло - с 11.8%, производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 8.9%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - със 7.8%.


Най-новият магазин на Apple, създаден от Foster + Partners, отвори

Най-новият магазин на Apple, създаден от Foster + Partners, отвори ...

......... първите хора, които летят със самолет - Сантос-Дюмон е бил визионер, чиято иновация и креативност е допринесла значително за развитието на авиационната индустрия, такава каквато я познаваме днес. Новооткритият магазин ознаменува визията и прозрението на такива пионери, като създава пространство, което насърчава творчеството и иновациите във всички сфери на живота.


Засилен интерес към закупуване на жилище през следващата година и

Засилен интерес към закупуване на жилище през следващата година и ...

......... на консултантската компания Colliers International показват, че средните цени на двустайните жилища от средновисокия и високия сегмент варират между 145 000 и 180 000 евро. За тристайните апартаменти сумите са между 210 000 и 250 000 евро, а при къщите – цените достига до 450 000 евро. Редактор: Ива Иванова


Централният бизнес квартал в Хонконг оглави за четвърта поредна година

Централният бизнес квартал в Хонконг оглави за четвърта поредна година ...

......... на отдел „Изследвания“ в CBRE. Colliers International пък прогнозира спад на наемите на офиси в Централния бизнес квартал в Хонконг с 3,8% догодина. Банките и компаниите за финансови услуги са най-големите наематели на първокласни офис площи в света. Те са водещ сектор в малко над 50% от изследваните 72 пазара.


Лос Анджелис изненадва с нов ултралуксозен имот, който си търси

Лос Анджелис изненадва с нов ултралуксозен имот, който си търси ...

......... градини около сградата, включително такива на басейна там. Източник: Срещу сериозната сума новият собственик ще получи още цяла галерия с 40 луксозни автомобила, както и къща за гости с 5 спални, тенискорт и винарна. Източник: Основната сграда пък разполага с 11 спални и 18 бани, включително и с бална зала.


На специално събитие, отворено за всички пловдивчани, „Галакси Инвестмънт Груп“

На специално събитие, отворено за всички пловдивчани, „Галакси Инвестмънт Груп“ ...

......... разполага с просторни и функционални апартаменти с удобни разпределения. Помещенията са с прави форми и със светла височина 2,85м и са подходящи за разнообразни интериорни решения. Допълнителен плюс за бъдещите собственици са местата за отдих, детската площадка, зелени площи, подземен паркинг и гаражи. Предлага се и професионално управление на собствеността.


Някои фирми на пазара ни вече предлагат безплатна топлоизолация срещу

Някои фирми на пазара ни вече предлагат безплатна топлоизолация срещу ...

......... че собствениците на подобна сграда трябва да се съгласят на някой от следните варианти - изолация срещу надстрояване, изолация срещу монтаж на GSM клетка на покрива или изолации срещу рекламна площ, предупреждават запознати. След това е лесно да се намери фирма изпълнител на въпросната изолация, с която да се договорят.


В последните години много често ставаме свидетели на екстремни температурни

В последните години много често ставаме свидетели на екстремни температурни ...

......... от негативни външни влияния и тежки атмосферни условия; - Поддържане на комфортен и здравословен климат в помещенията благодарение на свойството за отвеждане на парите извън конструкцията. Така се изкоренява рискът от натрупване на влага и възникване на мухъл и плесен; - Активно редуциране на вредните емисии на CO2 в атмосферата.


Среща с новото смарт строителство на 21. век обещават организаторите

Среща с новото смарт строителство на 21. век обещават организаторите ...

......... Строителна седмица дава възможност на компаниите от строителния бранш да представят актуалните си продукти и предложения. Ежегодно в професионалната платформа се включват производители и вносители на строителни материали, машини, техника и технологии, дограми, топло- и хидроизолации. „Възможностите, които предоставя, подпомагат развитието на целия строителен сектор“, коментираха присъстващи на последното издание.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството разработва проект на новата

Министерството на регионалното развитие и благоустройството разработва проект на новата ...

......... погрешното мнение, че в България няма жилищен проблем. Но професионалният прочит на всички свързани аспекти разкрива, че всъщност жилищната система на България е с много неразвити елементи, дефицити и деформации”, каза Гергана Благиева, директор на дирекция „Жилищна политика“ в МРРБ, по време на форума „Моят град, моят дом, моят бизнес“.


Брандирането на сгради - един модерен способ за външна реклама

Брандирането на сгради - един модерен способ за външна реклама ...

......... модулни скелета за качествена поддръжка на рекламата. За да се довърши процесът, се прави печат и облепване с перфо фолио или фасадата се окичва с винилна мрежа. “Този продукт осигурява неповторим рекламен ефект, но не само - той намалява директното слънцегреене с около 25-30%”, твърдят от фирмите, които предлагат услугата.


След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, подобно

След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, подобно ...

......... отдавна Николай Нанков беше министър на регионалното развитие и благоустройство, но подаде оставка след тежкия инцидент край Своге, при който загинаха 20 души. След това "поемане на политическа отговорност" обаче той бе върнат в МРРБ като зам-министър - пост, който заемаше и по времето на Лиляна Павлова. Редактор: Деница Райкова


В Гърция променят размера на имотния данък, като за по-евтините

В Гърция променят размера на имотния данък, като за по-евтините ...

......... ще е около 10 процента в зависимост от района. Правителството в Атина се опитва да постигне двоен ефект с корекцията на данъците - от една страна да спре сриването на пазара на имоти, а от друга да принуди собствениците, които дължат данък, да го изплатят на вноски при по-ниски стойности.


12 [Delta Real Estate] 12 [Delta Real Estate] Още по

12 [Delta Real Estate] 12 [Delta Real Estate] Още по ...

......... В сградата ще бъде изградена и най-голямата батут зона във Варна. Молът ще разполага и с около 2000 кв. м покривна тераса, като на част от нея също ще има разположени търговски площи. Дебюта си в търговски център в града ще направят и кафе-веригите Starbucks и Costa. [Delta Real Estate]


Нов голям търговски център ще бъде открит във Варна през

Нов голям търговски център ще бъде открит във Варна през ...

......... Осигурява над 600 нови работни места, както във фирмите, опериращи на територията на търговския център, така в свързаните с тях подизпълнители и доставчици.Местоположението на Delta Planet Mall е Варна, кръстовището на бул. "Сливница" и "Република", в район, характеризиращ се с най-голяма концентрация на ново строителство в града. Редактор: Деница Райкова


Интересът към жилища от най-висок клас продължава да расте, сочи

Интересът към жилища от най-висок клас продължава да расте, сочи ...

......... в Близкия изток и Азия например търсят жилище, което се отличава с много пространство, съвременни и модерни архитектурни стилове. Европейците пък проявяват най-силен интерес към имоти, обзаведени в традиционен стил, като предпочитанията им за общ размер на жилището са най-малки в сравнение с тези в останалите региони. Редактор: Деница Райкова