Мощни лампи и физическа охрана ще има от този сезон

Мощни лампи и физическа охрана ще има от този сезон ...

......... спокойствието на първите летовници. Заедно с тях за реда на ивицата следят и мобилни двойки спасители, които ще патрулират до края на месеца. От 1-ви юни спасителите застъпват на редовни смени и в пълен състав по вишките. Те ще бъдат по местата си всеки ден от 8.00 до 18.00 часа.


Новата жилищна програма ще бъде частично финансирана от Фонда за

Новата жилищна програма ще бъде частично финансирана от Фонда за ...

......... EUR, а такова с площ 100 кв.м – 86 000 EUR. Властите признават, че сегашните наемни нива драстично се различават от тези отпреди 5 години. Най-силно поскъпване се регистрира в Пафос – 68% и Лимасол – 57%. В Никозия рентата се е увеличила с 45%, а в Ларнака с 43%.


С 4.3% поскъпнаха луксозните имоти в целия свят през 2017

С 4.3% поскъпнаха луксозните имоти в целия свят през 2017 ...

......... спекулативните сделки и понижаване на цените. ТОП 10 на държавите с най-силен ръст при луксозните имоти № град изм. % 1 Берлин 14.10% 2 Москва 12% 3 Франкфурт 9.60% 4 Токио 8.40% 5 Единбург 7.60% 6 Париж 7.50% 7 Делхи 5.80% 8 Цюрих 5.20% 9 Мадрид 5.10% 10 Женева 5%


Почти 20% от населението на Финландия живее в сгради, построени

Почти 20% от населението на Финландия живее в сгради, построени ...

......... ясната тенденция, която се очерта, е че се увеличава боря на домакинствата от един член, т.е. хората са все по-самотни. С 2.5% се е увеличил техният брой през 2018 г. спрямо 2017-а. В страната има над 1.2 млн. души, които живеят сами, което представлява 44% от общия брой на домакинствата.


Пазарджишкият окръжен съд запорира сметки и имоти на кмета на

Пазарджишкият окръжен съд запорира сметки и имоти на кмета на ...

......... на имотите и банковите сметки на Рачев и кръга около него не е окончателно, но обжалването му пред Пловдивския апелативен съд не спира изпълнението му. Преди седмица Рачев получи условна присъда от 2 години и половина заради укрити данъци в големи размери за период преди да стане кмет на Септември.


Проблемът с предназначението на партерните етажи не е от днес

Проблемът с предназначението на партерните етажи не е от днес ...

......... практика. Това е възможност да се разшири капацитетът на системата”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. От общината са готови да си партнират с инвеститори, които искат да построят детски градини. Направление „Архитектура и градоустройство” работи върху промени по Наредбата за разполагане на обществени сгради, които ще предложи на МРРБ.„Изключително съм щастлив, че в навечерието на Деня на българската

„Изключително съм щастлив, че в навечерието на Деня на българската ...

......... от село Биркова и съседните населени места. Условията за учениците са изключително неблагоприятни. Поради недостатъчния брой на класни стаи, настоящото учебното заведение се посещава от учениците на две смени. Преди години са били положени основите за строеж на нова сграда, но поради липса на средства, проектът не е бил осъществен.


Държавата подновява изкупуването на частни гори. За целта е отделила

Държавата подновява изкупуването на частни гори. За целта е отделила ...

......... да управляват тази своя собственост устойчиво, което е много важно, когато се говори за гори. В България има над 2.5 млн. собственици на около 1.9 млн. парцела малки частни гори от по няколко декара, които са разкъсани. Понякога отделните парцели формират общи масиви, но собствениците не се познават помежду си.


Британски депутати са категорични, че не трябва да се отлага

Британски депутати са категорични, че не трябва да се отлага ...

......... трети лица, пише британският The Guardian. Над 100 млрд. EUR се перат във Великобритания всяка година именно чрез покупката на недвижими имоти, сочат данните на парламентарната комисия, съставила законопроекта . Незаконните сделки подпомагат да се поддържа един „раздут” имотен пазар чрез покупката на жилища и къщи, които често остават пустеещи.


Нов жилищен квартал ще бъде построен 10-ти район на чешката

Нов жилищен квартал ще бъде построен 10-ти район на чешката ...

......... за градско планиране. Дотогава ще започне изграждането на друг съседен проект – Green Port Strašnice, разработен от JRD. Той ще е бъде реализиран в рамките на 2 години. JRD и Crestyl координират своите планове с цел не да бъде създадена конкуренция, а напротив – двата проекта взаимно да се допълнят.


Министерският съвет променя статута на имота, в който се помещава

Министерският съвет променя статута на имота, в който се помещава ...

......... 1541 кв. м заедно с намиращите се в него три едноетажни сгради и част от пететажна сграда. Към момента е предоставен за управление на различни ведомства за изпълнение на функциите им. По тази причина и съгласно Закона за държавната собственост са налице предпоставки за обявяването му за публична държавна собственост.Наемането на стая по традиция е практика на студентите. Обявите

Наемането на стая по традиция е практика на студентите. Обявите ...

......... се намира, варира в широкия диапазон между 20 000 EUR и 200 000 EUR. Не липсват и купувачи на стаи с инвестиционна цел. Ако имотът се намира на добра локация, то определено покупката и последващото отдаване под наем на мини имота ще донесе приличен доход на собственика, коментират местни анализатори.


Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира междуправителственото споразумание

Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира междуправителственото споразумание ...

......... компенсация за правата върху недвижимите имоти, вписани в имотния регистър на Будапеща на името на унгарското дружество „CD-Hungary“ и предоставени за нуждите на дипломатическото представителство на Република България в Будапеща по силата на двустранна спогодба от 1980 г. между правителството на Народна република България и правителството на Унгарската народна Република.


С официално съобщение до медиите консорциум „Витоша”, който включва Manchester

С официално съобщение до медиите консорциум „Витоша”, който включва Manchester ...

......... посочва, че новият стадион ще бъде мултифункционален, напълно подходящ за националните отбори по различни видове спорт, световни спортни състезания, както и концерти и фестивали, като той може да бъде завършен навреме, за да бъде използван при евентуално одобрение на домакинството на България на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г.


Карта на незастроените имоти, предвидени за жилища в ОУП, на

Карта на незастроените имоти, предвидени за жилища в ОУП, на ...

......... от заложеното в ОУП, а от демографските и икономически тенденции на местно, национално, а дори и международно ниво.Дори сегашната ситуация показва, че изграждането на нова публична инфраструктура (улици, канализация, паркове, училища и т.н.) изостава спрямо темпа на строителство и запълване на капацитета от нови жители, пишат от "Визия за София".


Гербовият данък във Великобритания ще бъде повишен с 1% за

Гербовият данък във Великобритания ще бъде повишен с 1% за ...

......... гербов налог. Също така промяната ще засегне и двойките, които имат жилище и живеят във Великобритания, но решат да го продадат и да го смеят като го продадат и купят друго. Проблемът обаче може да бъде решен като покупката се извърши само на името на съпруга, който има британско гражданство.С 0.7% са се повишили цените на жилищата от съветско

С 0.7% са се повишили цените на жилищата от съветско ...

......... по-ниска от рекордните стойности през юли 2017 г., когато сделки са се извършвали средно на нива около 1620 EUR. През април цените на жилищата в Рига като цяло отчетоха ръст от 0.3% при имотите с една спалня, 0.5% за двустайни, 1% за тристайни и 1.1% за апартаменти с четиристайни имоти.


Районът около „Кремиковци” отдавна се спряга от инвеститори като подходящо

Районът около „Кремиковци” отдавна се спряга от инвеститори като подходящо ...

......... парцела, както и съседни имоти няма да бъдат засегнати при строителните дейности. Предвижда се отоплението да бъде на газ. За целта ще бъде направено отклонение от газопреносната мрежа от кв. „Кремиковци”. Електрозахранването ще бъде осъществено през собствен трафопост от мрежата на ЧЕЗ. Водоподаването ще бъде извършвано от „Софийска вода” АД.


Мъчително и с редица дискусии се роди последният закон за

Мъчително и с редица дискусии се роди последният закон за ...

......... осигурим необходимата инфраструктура (техническа, транспортна, социална, екологична и т.н.) за такова население. Всички тези, а и немалко други заключения от настоящия анализ, трябва да бъдат внимателно анализирани и взети предвид при актуализацията на ОУП”, каза по време на жилищен форум арх. Любо Георгиев, ръководител на „Визия за София”, извършил анализа.


"Значението на жилищния сектор е огромно като фактор за икономическото ...

......... бедността по региони", каза Валентин Йовев. Ще се набележат мерки за подкрепа на общините за обновяване на социалните жилища чрез публично-частно партньорство с неправителствени или бизнес организации за поддържане на социалния фонд или създаване на нов, защото наличният не е достатъчен, стана ясно още от думите на заместник регионалния министър.


По план новата сграда трябва да е готова до края

По план новата сграда трябва да е готова до края ...

......... са построени комплекс от посолствени и жилищни сгради, като проектите са правени от специалисти от ГДР, а самото строителство се извършвало от българи. Решението за строителството на новата сграда е взето още през 2014 г. от германското правителство, като е свързано и с нови мерки за превенция на терористични атаки.


Само в Дъблин са необходими 80 000 жилища, които да

Само в Дъблин са необходими 80 000 жилища, които да ...

......... ниво, то пазарът ще има нужда всяко тримесечие от 13 000 нови предложени, или около 1000 на седмица. „В момента пазарът в Дъблин осигурява едва половината. За да се запълни дефицитът то веднага на пазара трябва да излязат близо 80 000 предложения и тук говорим само за столицата”, казва Лайънс.


Един от стадионите за Световното първенство по футбол през 2022

Един от стадионите за Световното първенство по футбол през 2022 ...

......... метро, което в момента е в етап на изграждане. Al Wakrah е с подвижен покрив, което позволява сградата да се ползва целогодишно. След приключване на първенството капацитетът му ще бъде намален от 40 000 до 20 000 места и ще стане постоянен дом за футболния отбор Al Wakrah Sports Club.


Със 17% поскъпнаха цените на жилищата в Шри Ланка през

Със 17% поскъпнаха цените на жилищата в Шри Ланка през ...

......... се отнася за почти цялата страна. В една от деветте провинции на Шри Ланка – Сабарагамува, жилищата са поскъпнали с 40%. Следва Централният регион – 27.5%, Северозападният – 27.1%, Западния (с изключение на Колобмо) – 17% и Южния – 0.3%. Цените на парцелите също растат. За година увеличението е 15.3%.


Burj Al Arab в Дубай продължава да оглавява класацията на

Burj Al Arab в Дубай продължава да оглавява класацията на ...

......... липсва. Стените на хотела покрити с 1860 кв.м златни листове. Вратите на асансьорите и част от лоби бара са покрити с 24-каратово злато. Хотелът разполага и с най-големия кристал Ѕwаrоvѕkі в света. Също така в Burj Al Arab се намира и най-високия аквариум в света. Височината му е 180 метра.


С 2% са поевтинели жилищата в Рига през април тази

С 2% са поевтинели жилищата в Рига през април тази ...

......... строителство. Средната цена на новопостроените имоти през април се е увеличила до 2500 EUR/кв.м в центъра на Рига и до 1470 EUR/кв.м в останалите квартали на латвийската столица и до 2800 EUR/кв.м в Юрмала. Старите жилища в Рига се търгуват средно срещу 1480 EUR/кв.м, а в кварталите – 820 EUR/кв.м.


DFAB House е името на иновативна жилищна сграда в Швейцария,

DFAB House е името на иновативна жилищна сграда в Швейцария, ...

......... дървени рамки, които представляват сложни фигури. DFAB House се причислява към „умните къщи”. Разполага с фотоелекрически слънчеви панели, които могат да генерира енергия, която е два пъти повече от необходимата на обитателите. За да контролират разхода на енергия и „оптимизират” потреблението й в пиковите часове е изградена система за енергоефективност.


В близост до Белград започна строителството на база за производство

В близост до Белград започна строителството на база за производство ...

......... EUR. Базата ще е готова през 2021 г. В нея ще работят между 4000 и 5000 служители. Това ще е най-голямата производствена точка на NСR в Европа. Ще се разпростира на 30 000 кв.м. В нея ще се произвеждат банкомати, машини за обработка на чекове, скенери за баркод и други.


Компанията Europroperty, която е сред водещите инвеститори в недвижими имоти

Компанията Europroperty, която е сред водещите инвеститори в недвижими имоти ...

......... проекти на българския пазар, като в портфолиото на компанията има жилищни комплекси, бизнес и офис и индустриални центрове. През последните 11 години дружеството инвестира в закупуването на земя, изграждане и продажба на обекти в България и чужбина и планира изграждането на проекти на площ от над 200 000 квадратни метра.


Летище JFK в Ню Йорк е едно от най-старите и

Летище JFK в Ню Йорк е едно от най-старите и ...

......... сядане, за да се запази духа на онова време. Също така на много места в хотела има от количките, които се използват при разнасяне на напитки и храни в самолетите. До хотелските стаи се стига през тунели. Интериорът е изчистен. Мебелите са кожени. Използвано е много дърво, месинг и стъкло.


Жилищата на Балканите продължават да поскъпват, най-вече благодарение на високото

Жилищата на Балканите продължават да поскъпват, най-вече благодарение на високото ...

......... строителство в града е 1710 EUR/кв.м. Близо 45% от сделките са именно с такъв тип имоти, посочва в свои анализ Global Property Guide. На Адриатическото крайбрежие цените на жилищата са се увеличили с 4.4% през 2018 г. В останалите части на Хърватия се отчита незначително поевтиняване в рамките на 0.3%.


Спад в цените на жилищата в Румъния беше регистрирано през

Спад в цените на жилищата в Румъния беше регистрирано през ...

......... променила и като цяло динамиката е била положителна. Незначително поскъпване анализаторите регистрират в Букурещ. Там цените са се увеличили с 0.2% в рамките на един месец и средната стойност е достигнала 1330 EUR/кв.м. При старите жилища поскъпването е 0.3%, до 1220 EUR/кв.м, а при новите – 0.1%, до 1410 EUR/кв.м.


Мегасъоръжението е със широчина 67 метра и се състои от

Мегасъоръжението е със широчина 67 метра и се състои от ...

......... да съкрати значително времето за преминаване от едната в другата част на египетската столица, както и да подобри икономическото ѝ развитие. За построяването на моста са използвани 1 млн. куб.м бетон и 140 км стоманени кабели. Дължината му е 16.7 км, а в изграждането му за взели участие 4000 работници.


През последните години София става все по-посещаван град. Причините за

През последните години София става все по-посещаван град. Причините за ...

......... възстановяване, а собствениците ще имат 3 години да изпълнят предписанията. НАГ е разпоредил на районните кметства да извършат проверка на състоянието на сградите, които са със статут на културно наследство. Също така има и изготвена програма, която ще подпомага собствениците на такива постройки с изработването на проект за възстановяването им.


С решение на Министерския съвет Комисията за противодействие на корупцията

С решение на Министерския съвет Комисията за противодействие на корупцията ...

......... Търговище. Обектите са разположени на втория етаж в административна сграда. Общината ще използва помещенията за училищна библиотека и ресурсен център към I ОУ „Христо Ботев“ - гр. Търговище, а МОН - за нуждите на Регионалното управление на образованието в града с цел подобряване работата и комуникацията между експертите в управлението.


„Необходима е цифровизация на строителния сектор в България, за да

„Необходима е цифровизация на строителния сектор в България, за да ...

......... с другите участници, свързани с бранша, е необходимо да се предприемат действия за създаване на условия за внедряване на цифровите технологии в строителния сектор у нас“, обясни Йовев и подчерта, че приоритет трябва да бъде разработването на Стратегия за цифровизацията на сектора и Национален план с конкретни мерки в областта.


От 15 май до 1 октомври 2019 г. е влиза

От 15 май до 1 октомври 2019 г. е влиза ...

......... и възстановят нарушените в резултат на строително-монтажните работи, тротоари и пътни настилки около строежите. Засегнатите от строителството зелени площи трябва да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност. Дейността по изпълнението на настоящата заповед се осъществяват от "Общинска полиция“, съответното РПУ и районен кмет.


Нова дирекция на ДНСК ще контролира дейността на лицата, упражняващи

Нова дирекция на ДНСК ще контролира дейността на лицата, упражняващи ...

......... на неговите правомощия за предсрочно прекратяване действието на издадените удостоверения. Новият Устройствен правилник запазва общата численост на ДНСК от 401 щатни бройки. От тях 351 щатни бройки са в специализираната администрация. В общата администрация се създават дирекциите „Административно, информационно и финансово- стопанско обслужване“ и „Правна“ с общо 45 щатни бройки.


Собствениците на къща прибягнаха до нетрадиционен начин да повишат интереса

Собствениците на къща прибягнаха до нетрадиционен начин да повишат интереса ...

......... Конкурсът е започнал на 1 май 2019 г. и ще завърши на 31 октомври. Участието в него обаче струва не 25 USD, както при предходния имот, а 100 USD. Сегашните собственици се надяват, че следващият стопанин няма да прави драстични промени по къщата, чиято история датира от далечната 1889 г.


Адресът е Бургас, училище „Любен Каравелов”. В двора му буквално

Адресът е Бургас, училище „Любен Каравелов”. В двора му буквално ...

......... влязъл в сила подробен устройствен план, както и разрешение за строеж. След подадения сигнал от училището кметът на Бургас е спрял строителството и ще разгледа случая. Не е ясно как се е стигнало въобще до ситуацията, при която се стига до това, в училищен двор да се строи жилищна сграда.


Плавно и бавно лихвите по ипотечните заеми отчитат спад от

Плавно и бавно лихвите по ипотечните заеми отчитат спад от ...

......... до 8.07%, спрямо 9.08% в края на четвъртото тримесечие на 2018 г. Към края на март годишният процент на разходите (ГПР), който освен лихвата, включва и всички такси и комисиони, свързани с кредита, се понижава до 3.54% за жилищните кредити в левове и нараства до 3.98% за тези в евро.


До фактически оксиморон се стигна с казуса за къщата зад

До фактически оксиморон се стигна с казуса за къщата зад ...

......... два пъти Административният съд в Пловдив и върховната инстанция потвърждават незаконността на обекта. Причината - в административния акт на районната администрация за собственици на обекта са посочени само две лица, а те са собственици едва на 1/5 от къщата. Този имот се оказва съсобственост на рода от още четирима души.


Какво е гъвкав офис? Този, който смесва работата със забавленията.

Какво е гъвкав офис? Този, който смесва работата със забавленията. ...

......... доведе до увеличение на дела на този вид площи средно до 10% от общия обем в големите европейски градове през следващите години. Това число може да бъде и значително по-високо – до 20%-30% в градовете с по-голяма концентрация на ИТ компании“, казва Том Слей, мениджър „Гъвкави офис площи” в Colliers.


Индиан Крийк Вилидж е малък частен остров до Маями, където

Индиан Крийк Вилидж е малък частен остров до Маями, където ...

......... 1977 година в средиземноморски стил, а през 2016 година е била реновирана. В къщата има 8 напълно обзаведени спални, 8 бани, фитнес зала и голяма кухня с трапезаря към нея. Освен със собствен басейн имотът идва в пакет с частен кей, където новият собственик ще може да оставя яхтата си.


За първите три месеца на текущата година в Хасково са

За първите три месеца на текущата година в Хасково са ...

......... Пример е Дружба 1. Там в началото на годината офертите са били за 463 EUR/кв.м, а към средата на месец май цената вече е 389 EUR/кв.м. С 9% по-евтино могат да се купят и апартаменти с две стаи в района на Орфей. Понижението е от 420 EUR/кв.м на 383 EUR/кв.м.


Минимум 3 години трябва да е живял купувач на жилище

Минимум 3 години трябва да е живял купувач на жилище ...

......... може да се въвежда таван на наемите при новите договори до даден процент от данъчната оценка на имота. През март също така се обсъди и въвеждането на ограничение за отдаване под наем на жилища от първичния пазар, за да може да се намали дефицитът при покупката на този тип имоти.


Градове като Копенхаген, Орхус и Олборг, в които живеят много

Градове като Копенхаген, Орхус и Олборг, в които живеят много ...

......... да живеят заедно в един апартамент. В същото време търсенето продължава да нараства, като сред една от основните причини е нарастващият брой на чужденците, които пристигат в Дания да работят. Цените в близко време няма да спаднат, а тенденцията към съвместно наемане на жилище само ще се увеличава, прогнозират експерти.


От умерен лукс до супер разкош. В това живеят руските

От умерен лукс до супер разкош. В това живеят руските ...

......... са наситени с цвета на вълните, а покривът е ярко син. Интериорът също е направен с много фантазия и в ярки и контрастни тонове. Много от елементите на декора са придобити от ... театралните магазини или са подаръци от почитатели, което е спомогнало да се създаде интериор в еклектически стил.


Toyota и Panasoni въвеждат концепция за строителството на интелигентни къщи

Toyota и Panasoni въвеждат концепция за строителството на интелигентни къщи ...

......... на двете компании е повишаване на конкурентоспособността на японския пазар на жилища, където има тенденция към намаляване на търсенето в резултат на застаряващото население. Компанията-майка Toyota е най-добре известна в ролята ѝ на производител на автомобили. Подразделението Toyota Housing пък е продала над 100 000 жилища през последните 40 години.


По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените ...

......... сравнение със същото тримесечие на 2018 г., а жилищната площ се увеличава с 36.9 на сто до 149.0 хил. кв. метра. Същевременно средната полезна площ на едно новопостроено жилище намалява от 96.4 кв. м през първото тримесечие на 2018 г. на 85.0 кв. м през същото тримесечие на 2019 година.


Икономическият съвет към Сената на Чехия внесе за разглеждане в

Икономическият съвет към Сената на Чехия внесе за разглеждане в ...

......... налогът се плащаше от продавачите, а след това от купувачите. Към началото на 2019 г. средната цена на квадратен метър жилищна площ достигна 1730 EUR, сочат данните на Deloitte Real. Така например, при покупката на жилище от 75 кв.м цената ще е 128 370 EUR, а данъкът – 5370 EUR.


Френско турският консорциум между „Еърпортс Де Пари" и „ТАВ Хавалиманларъ

Френско турският консорциум между „Еърпортс Де Пари" и „ТАВ Хавалиманларъ ...

......... базиран в Париж, в партньорство с оператора "Флугхафен Мюнхен", който управлява второто най-натоварено летище в Германия след Франкфурт. Четвърти с предложени 21 млн. EUR годишна такса остава българската "Фрапорт България“ ЕАД, която е еднолична собственост на "Фрапорт Малта Инвестмънт Лимитед", притежаваща 60% от концесионера на летищата във Варна и Бургас.


[apleaceinthesun.com] България се завръща в топ 10 на местата за

[apleaceinthesun.com] България се завръща в топ 10 на местата за ...

......... изискваха), трябваше да регистрира фирма, да плати такса и да попълва годишна данъчна декларация чрез счетоводител, за да легитимира собствеността на земята.Каквото и да се случи, интересът към имотите в България никога няма да намалее, защото във всеки един край на страната цените остават вероятно най-евтините в Европа, пише изданието.


Първото тримесечие е било необичайно активно за купувачите на луксозни

Първото тримесечие е било необичайно активно за купувачите на луксозни ...

......... на Лондон продължава да доказва своята устойчивост, независимо от негативния политически оттенък, който носи Брекзит. В допълнение към рекордно високото ниво на заетост на населението през последните 12 месеца се наблюдава истински наплив на компании, които си търсят офиси в центъра на британската столица”, казва Том Бил от Knight Frank.


„Българите инвестират единствено и основно в недвижими имоти. Цялото им

„Българите инвестират единствено и основно в недвижими имоти. Цялото им ...

......... един голям плюс. Те ни предпазват и позволяват да стоим стабилно. А ако трябва да дам един съвет, то той е - каквото и да купувате, да продавате или да правите, имайте повече въздух в белите си дробове - т.е. не действайте твърде рисковано, а заложете на устойчивостта”, допълва Плевнелиев.


Частни геодезисти, които имат практика минимум 2 години, вече ще

Частни геодезисти, които имат практика минимум 2 години, вече ще ...

......... търсиш правоспособно лице, което да направи скица за проектно изменение, а сега може да се направи направо в офиса на лицето”, пояснява инж. Йовев. Строежите, обекти на кадастъра, не се въвеждат в експлоатация, ако не са нанесени в кадастралната карта и в кадастралните регистри, е друга промяна, която гласуваха депутатите.


Френското студио Vincent Callebaut Architectures представи своята визия за това

Френското студио Vincent Callebaut Architectures представи своята визия за това ...

......... на фасетирани елементи с формата на диамант. Тези кристали се състоят от органичен активен слой, съставен от въглерод, водород, азот и кислород, който абсорбира светлината и я превръща в енергия. Тази енергия, съхранявана във водородни горивни клетки, ще бъде директно преразпределена в цялата катедрала”, обясняват архитектите от Vincent Callebaut Architectures.


Над 4900 е броят на подадените от граждани жалби и

Над 4900 е броят на подадените от граждани жалби и ...

......... изпълненото строителство на покрива на сградата. На 7 май не е осигурен достъп за оглед на място, уточнява „Монитор”. Предстои установяване на извършителя и собственика на строежа, както и издаване на заповед за осигуряване на достъп до недвижимия имот по административен ред, а при необходимост и със съдействието на полицията.


Всяко десето луксозно жилище в Москва, което се отдава под

Всяко десето луксозно жилище в Москва, което се отдава под ...

......... се появяват обаче и инвеститори. Те детайлно проучват районите, в които да купят апартамент с цел инвестиция. След това го ремонтират. Обявяват го за наем на малко над реалната цена и успяват бързо да намерят клиенти. Това прави доста трудна задачата на непрофесионалистите, които искат също да печелят от рентиерство.


Незаконната къща „кацнала” на покрива на столичната улица „Минзухар” ще

Незаконната къща „кацнала” на покрива на столичната улица „Минзухар” ще ...

......... предоставят резултатите от нея. Официално до момента се знае, че къщата е собственост на жена, която я получава в наследство през 2018 г. От община „Лозенец” заявяват, че при тях няма необходимите документи за строителството на имота. Това означава, че постройката е незаконна и по закон трябва да бъде премахната.


Луксозна къща се появи на покрива на жилищна сграда в

Луксозна къща се появи на покрива на жилищна сграда в ...

......... съществува от преди 2012 г. Сигнал и жалба за това нещо не е регистрирана. Няма как да одобрим нещо, за което нямаме сигнал. Както виждате от улицата не го вижда човек. Има покривно озеленяване. Интелигентно е направено, но това не го прави законно”, каза кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков.


Столичната ул. „Константин Петканов” вече ще е с бариера. Причината

Столичната ул. „Константин Петканов” вече ще е с бариера. Причината ...

......... улицата, но те бяха санкционирани, а разкопаното беше запълнено. Районният кмет Любомир Дреков твърди, че цената е 115 EUR/кв.м – по оценка на независим според него експерт, но собствениците искали 220 EUR/кв.м. Той твърди, че заповедта за изпълнение на съдебното решение вече е изтекла и трябва да бъде дадена нова.


Два съседни имота на остров Тахо си е купил изпълнитeлният

Два съседни имота на остров Тахо си е купил изпълнитeлният ...

......... имa зaдeн двop c бapбeĸю. Ocнoвaтa cгpaдa имa вceĸиднeвнa c виcoĸи тaвaни и ĸaминa нa дъpвa, 8 cпaлни и 9 бaни ĸaĸтo и гoлямa ĸyxня. Cгpaдaтa e paздeлeнa нa три жилищни чacти, cвъpзaни c пpexoдни пoмeщeния. Имoтът paзпoлaгa и c oтдeлнa cгpaдa зa дoмaĸинa c три cпaлни и eднa бaня.


С 18.2% се е увеличила цената на жилищата ново строителство

С 18.2% се е увеличила цената на жилищата ново строителство ...

......... сключат най-малко сделки от 2012 г. досега. Причината за малкото нови проекти е сложната процедура по получаване на разрешително за строеж. Единствено в случай, че на пазара се появят няколко крупни проекта в средния ценови сегмент, може да се задоволи търсенето и да се спре поскъпването на имотите, смятат експерти.


Мuѕhа Сау нa Бaxaмитe е coбcтвeнocт нa Дeйвид Koпъpфийлд. Една

Мuѕhа Сау нa Бaxaмитe е coбcтвeнocт нa Дeйвид Koпъpфийлд. Една ...

......... започне от зеленчуците, които се доставят от органична ферма, премине се през уловената в морето Сулу риба и се завърши с мед местно производство. Винената колекция е от избрани вина, като най-скъпата бутилка е с цена 36 000 USD и не е включена в нощувката. Безплатни обаче са SPA процедурите.


Жители на столичния квартал „Витоша” разкопаха и преградиха една от

Жители на столичния квартал „Витоша” разкопаха и преградиха една от ...

......... изкопни дейности в почивния ден събудиха недоволството на съседите. „Моите уважения към тези хора. Ако в горната част на квартала, в който живеят стотици хиляди хора, се случи някое бедствие, не дай си Боже, пожар, земетресение, от тук не може да мине техниката, която да спаси хората”, коментира Огнян Панайотов.


Британска нискотарифна авиокомпания състави класация с ТОП 10 на най-

Британска нискотарифна авиокомпания състави класация с ТОП 10 на най- ...

......... Туристите също така признават, че са очаквали повече от известното парижко кабаре „Мулен Руж”. На пета позиция сред скучните туристически забележителности е Русалката на брега на морето в Копенхаген. В края на класацията е Айфеловата кула в Париж, испанската стълба и фонтанът Треви в Рим, Лувърът и кулата в Пиза.


Весела Кюлева, вдовица на разстреляния през есента на 2005 г.

Весела Кюлева, вдовица на разстреляния през есента на 2005 г. ...

......... от Кюлева 20 млн. лв. за 6-етажната сграда, а преговорите се водели от тъста на кокаиновия трафикант Александър Добринов – Бицианито. Двете страни даже подписали предварителен контракт за продажба на имота, който трябвало да бъде придобит чрез офшорното дружество "Рила пропърти транс“, управлявано от доверения човек на Брендо Деян Лазаров.


Модната икона Карл Лагерфелд реши да се прояви в сферата

Модната икона Карл Лагерфелд реши да се прояви в сферата ...

......... в Хонг Конг милиардерите разполагат средно с по 4 имота, припомнят от консултантската компания Knight Frank. Това не е първият проект в сферата на недвижимите имоти, в който модната икона участва. През 2008 г. Лагерфелд реши да стане главен дизайнер на друг известен инвестиционен проект – Isla Moda в Дубай.


През първото тримесечие на текущата година в София са били

През първото тримесечие на текущата година в София са били ...

......... жилищни cгpaди нaмaлявaт c 6.8%, апартаментите в тяx - c 23.8%, a oбщaтa им зacтpoeнa плoщ - cъc 17.4%. Бpoят нa зaпoчнaтитe aдминиcтpaтивни cгpaди нapacтвa c 54.5%, a тяxнaтa oбщa зacтpoeнa плoщ - c 216.4%. Зaпoчнaтитe дpyги видoвe cгpaди сe yвeличaвaт c 3.2%, дoĸaтo тяxнaтa PЗΠ e пo-мaлĸo c 2.2%.