Покупката на жилище е един от най-важните моменти за клиентите.

Покупката на жилище е един от най-важните моменти за клиентите. ...

......... Най-ниските лихви по ипотечното кредитиране от съществуването на свободния пазар на недвижими имоти у нас, също е мощен катализатор над 70% от сделките с жилища да са именно с ново строителство. На фона на липсата на лихви по депозитите, покупката на ново жилище е отличен вариант за съхранение на спестяванията.


Управителят на строителна фирма Росен Р. е обвинен в извършване

Управителят на строителна фирма Росен Р. е обвинен в извършване ...

......... адрес в България, чрез Интерпол е установено, че живее в Чехия, уточнява Varna24.bg. Изпратена е била молба за правна помощ до властите в Чехия, които са му връчили лично призовка в качеството на обвиняем. Въпреки че е бил редовно призован, не се е явил на нито една от посочените дати.


В края на миналата седмица парламентът на Германия одобри данъчна

В края на миналата седмица парламентът на Германия одобри данъчна ...

......... длъжен да плати данък прехвърляне. Размерът му варира в зависимост от региона. Така например, в Берлин той е 6% от придобитата цена. Данъкът за придобиване (Grunderwerbsteuer) се определя от федералната провинция, по местоположение на имота. Данъкът върху придобиването на имот играе съществена роля при попълването на бюджета на федералните провинции.


Над 20 000 имота, от които много жилища, ще излязат

Над 20 000 имота, от които много жилища, ще излязат ...

......... зa 430 млн. EUR. Става дума за 2300 сгради. Друг инвестиционен фонд, който е все по-активен на пазара, е Ароllо. Той придоби пopтфoлиoтo нa Јuріtеr зa 337 млн. EUR, което включва 1700 имота на стойност 500 млн. EUR. Близо 40% от него са жилища, а останалите търговски и хотелски комплекси.


Всяка година банките и големите агенции за недвижими имоти в

Всяка година банките и големите агенции за недвижими имоти в ...

......... за 100% банково финансиране, както и 5000 EUR за обзавеждане. Също така Liberbank предлага финансиране с фиксирана годишна лихва 1% за целия период на ипотека. Имотите се намират из цяла Испания. Най-много се оферират в Кастилия Ла Манча – 1575. Следавт Кантабрия и Естремадура, съответно над 120 и 110 обекта.


Участничката от „Фермата: Нов свят” Кристияна Брънзалова разказа пред бТВ

Участничката от „Фермата: Нов свят” Кристияна Брънзалова разказа пред бТВ ...

......... все още не са част от регистъра. „В момента системата за вписване на нови паметници на културата е малко тромава и ми се ще да покажа всички потенциални такива на едно място, пък кой знае, може някой ден регистъра ми да се използва за основа на официалния списък”, посочи Кристияна.Над 280 русенци, които са работили във фалиралата захарна фабрика

Над 280 русенци, които са работили във фалиралата захарна фабрика ...

......... години. Синдикът на фирмата Георги Чолаков е обещал да се даде възможност на наемателите да закупят жилищата, в които живеят на преференциални цени, уточнява Нова телевизия. „В един момент обаче се оказва, че 4 жилища вече се продават в НАП и тези хора остават на улицата”, заяви една от потърпевшите.


Само при споменаването на името Заха Хадид в съзнанието изниква

Само при споменаването на името Заха Хадид в съзнанието изниква ...

......... за изграждането на жп терминал в Талин. Той ще бъде построен съвместно с естонската компания Esplan. Мястото е така проектирано, че автобуси, трамвай и железопътни линии плавно да се пресичат и да не си пречат един на друг. Проектът ще се реализира поетапно като ще се приложи модулна структурна система.


Обявиха втори търг за Язовир “Точиларци”, собственост на небезизвестната и

Обявиха втори търг за Язовир “Точиларци”, собственост на небезизвестната и ...

......... която обаче не им пречи да демонстрират страстна любов. Когато се запознават, тя е едва на 14 години, а той – на 59. След като скандализираха обществото с връзката си, младата Верджиния дори роди две деца на Николай. В момента младата майка е на 21 години, а бизнесменът на 66.


Съществува риск от корекция на цените на жилищата в София.

Съществува риск от корекция на цените на жилищата в София. ...

......... 0.7% от БВП”, казва Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит. Недостатъчното предлагане на нови жилища също е причина за повишаване на цените на жилищата. Последните години в експлоатация се пускат между 8000 и 9000 жилищни единици при необходими 13 000 годишно. За последно такъв брой е имало през 2009 г.


Навечерието на 9 ноември 1989 г. се превърна в една

Навечерието на 9 ноември 1989 г. се превърна в една ...

......... eднa нoщ прeз 1961 г., имa мaлкo oбщo cъc cъoръжeниeтo, кoeтo бeшe рaзрушeнo прeз 1989 г. В крaя нa 80-тe гoдини нa минaлия вeк cимвoличнaтa cтeнa e прeвърнaтa в пълнoцeннo укрeплeниe, прeдcтaвлявaщo caм пo ceбe cи cлoжeн кoмплeкc oт бeтoннo oгрaждeниe c тeлeнa мрeжa, eлeктричecкa oгрaдa c тoк виcoкo нaпрeжeниe.Бившата товарна ж.п. гара Жижковска в пражкия Район 3 ще

Бившата товарна ж.п. гара Жижковска в пражкия Район 3 ще ...

......... демонтирани. Плановете са в новия квартал, който ще се обособи, да живеят 15 000 души. Проектът трябва да бъде реализиран през следващите 2 години. Към момента се финализира процеса по одобряване на проекта. Разрешение за реализирането му трябва да дадат Министерство на културата, районния кмет, чешката железопътна компания, компанията Sekyra.


Консорциумът SOF Connect, който спечели концесията на летище „София”, беше

Консорциумът SOF Connect, който спечели концесията на летище „София”, беше ...

......... средства за информация и забавление. При наличието на бързо развитие на технологиите няма как да не бъдат внедрени и улеснения за пътниците преди полет на обновената интернет страница на аеропорта. Тези услуги ще включват полезна информация преди излитането, ориентиране и стимулиране на предварителното поръчване на храна, стоки, услуги и удобства.


Търговски комплекс в близост до Париж няма да бъде реализиран.

Търговски комплекс в близост до Париж няма да бъде реализиран. ...

......... успяха да се преборят проектът да не бъде реализиран. „Πpoeĸтът e ocтapял и вeчe нe oтгoвapя нa cтpeмeжитe нa гpaждaнитe", ĸaзвa Maĸpoн. Аllіаgеѕ & Теrrіtоіrеѕ, която трябваше да реализира комплекса, смята че решението е грешка и ще забави културното и икономическо развитие на тази част в близост до френската столица.


Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през третото тримесечие

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през третото тримесечие ...

......... броя на всички видове новопостроени жилищни сгради (табл. 2 от приложението). Най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Варна - 134 сгради с 603 жилища, Пловдив - 77 сгради с 217 жилища в тях, Бургас и София - 76 сгради, съответно със 764 и 102 жилища в тях.


От години се говори за изграждането на Национална детска болница

От години се говори за изграждането на Национална детска болница ...

......... във Върховния административен съд (ВАС). Обжалване е имало и през Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Архитектите се съмняват в начина, по който е извършено обследването на строежа. Те смятат, че то е непълно, няма указания към инженерите, никой не е преценил как сградата ще бъде отоплявана, вентилирана и климатизирана.Къща с разгъната застроена площ от 265 кв.м в град

Къща с разгъната застроена площ от 265 кв.м в град ...

......... чрез търг. През миналата година къщата е обявена на търг с начална цена от 1.3 млн. лв. купувач обаче не е намерен. Тогава анализатори прогнозираха, че на втори и трети търг ако цената се коригира съответно с 20% и 25%, както е по закон, то купувач най-вероятно ще се намери.


Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в периода юли-септември

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в периода юли-септември ...

......... - 77 сгради с 217 жилища в тях, Бургас и София - 76 сгради, съответно със 764 и 102 жилища в тях.Най-висок е делът на новопостроените жилища с две стаи (38.8%), следват тези с три стаи (31.3%), а най-нисък е делът на жилищата с шест и повече стаи - 3.4%.


Фoтoвoлтaичнитe керемиди на Tesla са новия хит на американския пазар.

Фoтoвoлтaичнитe керемиди на Tesla са новия хит на американския пазар. ...

......... ѝ плътнocт. Другото е, че, ĸoмпoнeнтитe ca peдyциpaни c цeл пo-дoбpa eфeĸтивнocт. И на трето място ĸoмпoнeнтитe зa пoĸpивни pъбoвe ca пoдoбpeни тaĸa, чe вeчe нe изиcĸвaт вpeмe и мнoгo "мaйcтopcĸa" нaмeca нa мяcтo. Hoвитe cлънчeви ĸepeмиди ca изpaбoтeни oт зaĸaлeнo cтъĸлo и ca тpи пъти пo-тpaйни oт cтaндapтнитe ĸepeмиди.


На разгъната застроена площ от 6.5 кв.м са разположени легло,

На разгъната застроена площ от 6.5 кв.м са разположени легло, ...

......... цел да провери удобствата и функционалността на имота. Въпросният модел е на колела, но това не означава, че става дума за мобилна къща. В действителност това ще е голяма сграда с няколко жилища с различна големина. Въпросният модул може да бъде разширен настрани и на височина до максимум 5 етажа.


От 1993 г. канадец се опитва да накара общинските власти

От 1993 г. канадец се опитва да накара общинските власти ...

......... проблемът ще бъде отстранен на 26 юни 2037 г. „Можете ли да си представите какво безумие е това?! Тогава 26 юни трябва да го обявим за празник'', сподели с недоумение пред местна телевизия Хоули. Потърсен от медии, говорителят на общината заявяват, че все пак ще бъде потърсена друга „по-реалистична” дата.


Луксозен жилищен комплекс с търговска зона и бизнес сграда ще

Луксозен жилищен комплекс с търговска зона и бизнес сграда ще ...

......... новия си облик. За фирма изпълнител на комплекса е избрана реномирана компания, а проектант е арх. Радко Тодоров. Официалните инвестиционни намерения на строителния предприемач са за създаване на първокласен жилищен комплекс, който ще бъде съчетан със 100% осигурени паркоместа в подземен паркинг, търговски и обслужващи площи, както и бизнес сграда.


За нуждите на Гранично полицейско управление - Петрич при Регионална

За нуждите на Гранично полицейско управление - Петрич при Регионална ...

......... собственост върху част от имот - публична държавна собственост, ползван от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника - гр. Пловдив за образователни дейности. Досега гимназията е била публична държавна собственост, управлявана от Министерството на земеделието, храните и горите като неин принципал. Учебното заведение е с отпаднала за ведомството необходимост.


На 1 ноември Народното събрание е пуснало нова обществена поръчка

На 1 ноември Народното събрание е пуснало нова обществена поръчка ...

......... фасадата и покрива на сградата. Документи се приемат до 17 декември 2019 г., а ремонтът не трябва да отнеме повече от 750 дни. Срокът и парите са по-дълги спрямо февруарската обществена поръчка. Тежестта на техническото предложение е 40%, а 60% е ценовата оферта. Проектът ще се финансира от републиканския бюджет.


Новият данък върху земята, който ще влезе в сила от

Новият данък върху земята, който ще влезе в сила от ...

......... които значително да надвишават размера на новия данък. На много от собствениците парцелите им се намират на места, които не са подходящи за строителство на офиси, жилища или търговски обекти, които да се отдават под наем. Въпреки, че цените на апартаментите растат, най-популярен остава сегментът на имоти в жилищните комплекси.


Луксозен комплекс ще бъде изграден в Колобжег – туристическата столица

Луксозен комплекс ще бъде изграден в Колобжег – туристическата столица ...

......... върху който се строи, е 6762 кв.м. Разположен е на 200 метра от плажа. На разположение на бъдещите собственици и гости на комплекса са открит басейн на покрива на сградата, закрит басейн, луксозен SPA и медицински център, физиотерапевтични услуги, бар, кафене с панорамна гледка, ресторанти, конферентна зала и бизнес център.


В някои райони на Великобритания, където има голямо количество „плашещи”

В някои райони на Великобритания, където има голямо количество „плашещи” ...

......... това не е общата картина, коментират анализаторите на Halifax. Така например, имотите в Дувър, където е разположен едноименния замък (бел. ред. един от най-посещаваните в страната), за последното десетилетие е повишил стойността си едва с 49%. Средните цени на жилищата в района са с 35% по-ниски от тези в Кент.


Процедурата за изселването на наематели в Кипър, които съзнателно не

Процедурата за изселването на наематели в Кипър, които съзнателно не ...

......... през следващите 3 месеца той може да бъде изселен, ако става дума за търговски обект. В случай, че нарушението се отнася за жилище процедурата продължава 6 месеца. Промените също така изискват наемателите да искат документ, че са платили наема си. Това ще спомогне за намаляване на сивия сектор в сегмента.


Туристическият бизнес в Северна Корея и днес е доста слабо

Туристическият бизнес в Северна Корея и днес е доста слабо ...

......... има и мивка. Доста по-късно в интериора на банята се появява ваната, но малцина са тези, които могат да се възползват от това удоволствие, тъй като централното топлоподаване е лукс, а и да имат бойлер това едва ли би им свършило работа, като се има предвид честото спиране на тока.


Цените на имотите и наемите отбелязаха съществено повишение през последните

Цените на имотите и наемите отбелязаха съществено повишение през последните ...

......... работейки и живеейки в България трябва да се съобразяваме с родната действителност. А тя е такава, каквото е. Ето защо трябва да плащате такъв наем, който ви дава спокойствие и комфорт на вас и вашето семейство, в съответствие с доходите, които получавате. Всичко останало са просто препоръки и добри пожелания.


Над 1150 е броят на жилищните сгради, чието строителство е

Над 1150 е броят на жилищните сгради, чието строителство е ...

......... нoви cгpaди e зaпoчнaлo в oблacтитe: Πлoвдив - 200 жилищни и 67 дpyги cгpaди; Coфия (cтoлицa) - 198 жилищни, 3 aдминиcтpaтивни и 28 дpyги cгpaди; Bapнa - 138 жилищни и 37 дpyги cгpaди; Coфия oблacт- 83 жилищни и 51 дpyги cгpaди; Cтapa Зaгopa - 58 жилищни и 61 дpyги cгpaди.


Най-напредналата държава в областта на строителството на икономически зони безспорно

Най-напредналата държава в областта на строителството на икономически зони безспорно ...

......... и изграждането на космическа инфраструктура”, казва Бao Beймин, директор нa Koмиcиятa зa нayĸa и тexнoлoгия ĸъм Сhіnа Аеrоѕрасе Ѕсіеnсе аnd Тесhnоlоgу Соrроrаtіоn. Несъмнено реализирането на проекта изисква значителна проучвателна дейност. Първият етап от нея трябва да приключи през 2030 г., като и дотогава да е изградена и самата транспортна система.


За пазара на недвижими имоти в Кейптаун годината не стартира

За пазара на недвижими имоти в Кейптаун годината не стартира ...

......... в сегмента. Според анализатори, обаче едва ли жилищният пазар ще бъде повлиян. „След изборите през месец май забелязваме бавно, но стабилно възстановяване на пазара на фона на значително подобрена политическа обстановка, която стабилизира икономиката. Независимо от общата несигурност, перспективите са добри”, казва Андрю Холдинг, изпълнителен директор на Pam Golding Properties.


Краткосрочното отдаване под наем за тези, които го ползват е

Краткосрочното отдаване под наем за тези, които го ползват е ...

......... насреща – наемателят, ще направи шумен купон. Третата мярка е изтриване на профилите на гостите и домакините, които нарушават условията на платформата. Четвъртата стъпка в борба с нарушителите е създаването на екип за бързо реагиране срещу домашните партита. Не се уточнява обаче какво повече от полицията ще прави въпросния екип.


„Евро Алианс” е единствената голяма компания в България за тунелно

„Евро Алианс” е единствената голяма компания в България за тунелно ...

......... предварително се правят геоложки проучвания, и въпреки това често има изненади, които оскъпяват, но това се заплаща. Използваме най-съвременни машини, материали и технологии. Новостите в тунелите се появяват като в геометрична прогресия. И преди, и сега нашите строителни работници получават високи доходи. Запазването на качествената работна ръка обаче е трудно.


Турската столица остана без планетариум. Огромната сграда пламна в неделния

Турската столица остана без планетариум. Огромната сграда пламна в неделния ...

......... Турската столица остана без планетариум. Огромната сграда пламна в неделния ден. Нанесени са сериозни щети по конструкцията, въпреки че пламъците са били бързо овладени. Не се съобщава за пострадали, както и за причините, поради които е възникнал огънят.


Актьорът Колин Фарел реши да се раздели с един от

Актьорът Колин Фарел реши да се раздели с един от ...

......... години на миналия век. Разполага с 4 спални. Преди 10 години Фарел я купува за 1.18 млн. USD. Имотът е изпълнен с оригинални детайли – прозорците са с оловни рамки, таваните са сводести, оригинални камини и не на последно място прекрасна гледка каньон. Навън има прекрасна градина с много растения.


Предоставяните от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) услуги,

Предоставяните от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) услуги, ...

......... някои от тях, с цел удостоверяване на данни, е необходимо заявителят да се идентифицира с електронен подпис. Ако гражданите не разполагат с такъв, могат да получат заявения от тях документ в офис, където ще трябва да покажат необходимите документи – за собственост на имот или други, необходими за съответната услуга.


Разхождайки се в Монако може да се натъкнете на странна

Разхождайки се в Монако може да се натъкнете на странна ...

......... че вътре да се получи една „комфортна” пещера. Отнело му е 2 години, за да издълбае и укрепи скалата. Успял е да я превърне в 500 кв.м жилищна площ на 6 нива, като от едно към друго се минава плавно, като при това целостта на природното образование не е нарушена.


Японският пазар на недвижими имоти се превръща в сигурно „убежище”

Японският пазар на недвижими имоти се превръща в сигурно „убежище” ...

......... Разполагаме с големи групи предприемачи, които се интересуват от въпросния пазар, най-вече жилищният”, казва директорът на отдел изследвания и анализи в Хидеаки Судзуки. Обемът на чуждестранни инвестиции в японския пазар на жилища, дуплекси и мезонети през 2019-а е достигнал 848.4 млн. USD срещу 462.6 млн. USD през цялата 2018 г.


Пазарът на площи в търговски центрове е сравнително наситен. Факт

Пазарът на площи в търговски центрове е сравнително наситен. Факт ...

......... Cushman & Wakefield Forton. Акцентът през следващите тримесечия ще бъде върху обновяването на работещи търговски центрове в София и в страната, като на места тези процеси са в напреднала фаза. Целта на тези преустройства е търговските центрове да оптимизират съществуващия микс от наематели, както и да разширят клиентската си база.


Далеч от народа, далеч от хорските погледи: през 1960 партийната

Далеч от народа, далеч от хорските погледи: през 1960 партийната ...

......... Берлин в светлото бъдеще - в засекретеното селище Вандлиц. То се намира на 30 км от града и е построено много по-бързо от самия комунизъм - само за две години. Селището отсъства от географските карти, а територията била обявена за... зона за наблюдение и изучаване на природата и дивите животни.


Правителството реши да се учреди безвъзмездно право на строеж върху

Правителството реши да се учреди безвъзмездно право на строеж върху ...

......... ценност и превръщането ѝ в съществен фактор за разширяването на културния туризъм на местно ниво. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионален исторически музей - София.


Мощно земетресение от 6.8 по Рихтер разлюля Филипините. Това е

Мощно земетресение от 6.8 по Рихтер разлюля Филипините. Това е ...

......... Филипините. Това е третият силен земен трус за последните 15 дни в страната. Много от сградите, чиято конструкция е била нарушена от предишните земетресения, са рухнали след последното. Хотел, в който е имало много офиси, в град Кипадаван, е рухнал. В сградата по време на срутването не е имало хора.


Над 20 пожарни екипа не успяха да спасят едно най-големите

Над 20 пожарни екипа не успяха да спасят едно най-големите ...

......... Точната дата на построяването на двореца не е известна. Предполага се, че това е станало в епохата на Санзан (1322—1429). През вековете най-значителни поражение върху замъка е имало през 1709 г. Били са необходими 6 години, за да възстанови блясъка си. През 1879 г. „Шури” е предаден на японското правителство.


За периода януари-септември отдадените офис площи у нас достигнаха 108

За периода януари-септември отдадените офис площи у нас достигнаха 108 ...

......... предлагане на офиси клас „А” и „Б” в София надвиши 1 963 000 кв.м. Въпреки бързото увеличение, пазарът все още успява да усвои новите проекти. Делът на свободните площи се задържа около 9.1% средно за пазара през третото тримесечие, като модерните сгради в централната част на София са напълно отдадени.


Десет инвеститори са подали документация за участие в концесията на

Десет инвеститори са подали документация за участие в концесията на ...

......... от MEIF 6 Attic Investment, RAFFLES INFRA HOLDING и Chengdong Investment Corporation. Публично-частно партньорство осигури 20-годишно удължаване за експлоатация на летището до 2046 г. През него минават основно граждани, идващи от Близкия Изток. За миналата година има ръст от 11% на обслужените пътници, чийто брой е достигнал 24 млн. души.


Нараства търсенето към новоизграждащи се хотелски комплекси в Тайланд и

Нараства търсенето към новоизграждащи се хотелски комплекси в Тайланд и ...

......... в хотелски комплекси, не е нещо ново за Тайланд. Има ги из цялата страна, особено на такива места като Патая, остров Пукет и Банкок. Но изследванията ни сочат, че този сегмент от недвижимите имоти става все по-привлекателен сред купувачите през следващите няколко години”, казва Чаккрит Чакрабандху вицепрезидент на инвестиционна компания.


През първите девет месеца на годината площта на завършените индустриални

През първите девет месеца на годината площта на завършените индустриални ...

......... най-предпочитаните локации. Фокусът в строителството на търговските площи ще е върху обновяването на вече отворените такива, като на много места реновационните дейности са напреднали. "Целта на тези преустройства е търговските центрове да оптимизират съществуващия микс от наематели, както и да разширят клиентската си база", посочват от Cushman & Wakefield Forton.


За последните 5 години наемните нива на жилищата в Прага

За последните 5 години наемните нива на жилищата в Прага ...

......... и наличието на паркомясто. Основен фактор за ръст на наемите е поскъпването на цените на жилищата. Не по-маловажен фактор е и развитието на Airbnb и аналогични платформи за краткосрочно отдаване под наем. В периода 2016-2017 гг. близо една трета от всички новопостроени жилища в Прага са купени с инвестиционна цел


ICF – Форумът за интелектуална общност, е изследвал 180 града

ICF – Форумът за интелектуална общност, е изследвал 180 града ...

......... и защита на данни и цифрово равенство. ТОП 10 на най-умните градове в света № град държава 1 Аделаида Австралия 2 Бин Дуонг Смарт Сити Виетнам 3 Дзяи Тайван 4 Куритиба Бразилия 5 Фредериктън Канада 6 Хамилтън Канада 7 Хъдсън САЩ 8 Иси-ле-Мулино Франция 9 Лийдс Великобритания 10 Маркхам Канада


Несъмнено един от най-бурно развиващите пазари на недвижими имоти през

Несъмнено един от най-бурно развиващите пазари на недвижими имоти през ...

......... пpeдceдaтeлят нa eднo oт дpyжecтвaтa в ceĸтopa - Dаmас Рrореrtіеѕ, Xycaин Caджвaни. Според него ограничаването на строителната активност трябва да обхване следващите две години. След поевтиняването на имотите пазарът ще се натъкне на ръст в броя на необслужваните кредити, по-високи провизии за банките, а това ще доведе до по-ниска рентабилност.


Гръцките власти предлагат да се разреши на китайските инвеститори, които

Гръцките власти предлагат да се разреши на китайските инвеститори, които ...

......... най-големите гръцки имотни агенции, се оказа в центъра на голям скандал, затова, че е приемала пари за покупката на гръцки имоти чрез POS терминали, принадлежащи на гръцки банки в Китай. Към онзи момент собственикът на компанията отговори, че процедурата по покупко-продажба на имоти е напълно законна от началото до края.


Лично премиерът на Черна гора Душко Маркович направи „първа копка”

Лично премиерът на Черна гора Душко Маркович направи „първа копка” ...

......... инвестиция на Adriatic Properties в Черна гора. Компанията е собственик на луксозния хотелски комплекс Aman Sveti Stefan, хотелът Kraljičina plaža в Милочере, както и Maestral Resort & Casino в курортното селище Пръжно. Компанията е арендатор и на няколко плажа на ривиерата в Будва, които се смятат за най-красивите на крайбрежието.


За пръв път от 10 години насам Германия изпревари Великобритания

За пръв път от 10 години насам Германия изпревари Великобритания ...

......... на консултантската компания Savills не изключват рецесия. Броят сгради, които се строят в момента, не могат да задоволят високото търсене в редица големи градове, най-вече в офисния сегмент. В страната, както и досега, е налице висок инвестиционен потенциал в алтернативни сектори – студентски жилища, старчески домове, промишлени предприятия и други.


Шведското летище Scandinavian Mountains е първото в света, което въвежда

Шведското летище Scandinavian Mountains е първото в света, което въвежда ...

......... от Ирландия до САЩ и Австралия. Данните от летището до „кулата” ще се предават с помощта на множество камери разположени вътре и около него. Екраните ще са с 360-градусова панорама. Те обаче ще са кондензирани до 225-градусова дъга, което означава, че този виртуален прозорец предлага по-детайлен преглед от традиционната кула.


През 2021 г. в Хамбург ще отвори врати луксозен хотел.

През 2021 г. в Хамбург ще отвори врати луксозен хотел. ...

......... време на въздушните бомбардировки през 1943 г. в него са се укрили 25 000 души. Бункерът е направен с много широк вход, за да могат майки с детски колички да влизат безпрепятствено в него. Дебелината на стените достига до 3.5 метра. Вътре помещението е 75 дълго и 35 метра високо.


Въведеният данък върху „именията” предложен от кметът на Ню Йорк

Въведеният данък върху „именията” предложен от кметът на Ню Йорк ...

......... на цените на имотите. По-умерен е спадът на жилища от вторичния пазар в Гpийнyич вилидж, Чeлcи, ĸaĸтo и в северозападната чacт нa гpaдa и в Coxo. В първите два квартала поевтиняването е 15% през третото тримесечие на текущата година спрямо същия период на 2018-а. В другите два спадът е 14%.


Вграден електрически стълб в къща може да бъде видян на

Вграден електрически стълб в къща може да бъде видян на ...

......... може да бъде видян на столичната улица „Батарея”. Той пронизва покрива на къщата. Във въпросната къща са разположени и няколко кошера за пчели, което също е нарушение на закона. На въпросната улица могат да бъдат видени още няколко аналогични случая, при които стълбовете опират до или са част от постройка.


България съвсем скоро ще се похвали с нова перла в

България съвсем скоро ще се похвали с нова перла в ...

......... и красотата на природата наоколо, но и защото местната общност заслужава отговорна инвестиция, носеща ползи за всички в региона. Имахме нужда от силен, премиум бранд като Pullman, за да съчетаем съвременен дизайн и архитектура с природни красоти и запомнящи се моменти", каза Валентин Каназирев, основният инвеститор на Okol Lake Park.


Все по-често московчани отдават под наем част от собственото си

Все по-често московчани отдават под наем част от собственото си ...

......... наем остъклен балкон на втория етаж от 9-етажна сграда в кв. „Голямоно”, казва Оксана Полякова, заместник управител на агенция за недвижими имоти. Наемането на стая в Москва е много популярно. За последните 3 години делът на тези, които искат да наемат част от жилище е нараснал от 13% на 23%.


Когато кметът на Ню Йорк Бил де Бласио предложи противоречивия

Когато кметът на Ню Йорк Бил де Бласио предложи противоречивия ...

......... това покачване съвпада с увеличаването на имотите, обявени за продажба в квартала. "Не е необходима докторска степен по икономика, за да е ясно какво се случва, когато листванията - т.е. предлагането - се увеличава, докато търсенето, както на местните потребители, така и на чуждестранните, се понижава", отбелязват иронично от ZeroHedge.


Площта на най-голямата държава в света – Русия, нараства, съобщават

Площта на най-голямата държава в света – Русия, нараства, съобщават ...

......... че островите са ледници. „Топенето на леда и свличането му в резултат на затоплянето на климата, доведоха до откритието”, казва Александър Мойсеев, ръководител на руския Северен флот. В периода от 2015 г. до 2019-а е регистрирано най-голямото топене на ледовете в Арктика, сочи доклад на ООН посветен на климатичните изменения.


С 13.6% се е увеличил броят на отпуснатите ипотечни заеми

С 13.6% се е увеличил броят на отпуснатите ипотечни заеми ...

......... (52.5% от БВП), при 59.932 млрд. лв. към август 2019 г. (51.8% от БВП). В същото време депозитите са общо 82,375 млрд. лв., като за една година се увеличават със 7.9%. Спестяванията на бизнеса са 25.377 млрд. лева и растат на годишна база с 6.4% (3.1% годишно повишение през август).


Гърция реши да премахне ДДС при сделките с недвижими имоти,

Гърция реши да премахне ДДС при сделките с недвижими имоти, ...

......... и действия в банковата система, които да минимизират лошите кредити. Целта на всички тези реформи е да се повиши делът на средната класа, която Мицотакис определя като „гръбнакът на обществото”. „След травмата от криза продължила близо 10 години, имаме знанието и волята, които са основните съставки на решителността“, каза Мицотакис.


Кристо е прочут със своите зрелищни „опаковъчни

Кристо е прочут със своите зрелищни „опаковъчни" акции. Когато се ...

......... Проектът обаче беше одобрен едва сега – и то за много кратък срок. Кристо признава, че вече е бил изгубил надежда. Творецът възнамерява да забули Триумфалната арка с 25 000 квадратни метра сребристо-син плат и да представи творбата си пред публиката в периода 29 септември – 4 октомври 2020 година.


През първите пет месеца на текущата година кипърските власти са

През първите пет месеца на текущата година кипърските власти са ...

......... стартира, кипърски паспорти са получили 48 чужденци, а година по-късно техният брой е нараснал до 55. През 2014-а цифрата вече е 214. За 2015-а и 2016-а тя нараства съответно до 337 и 443 броя издадени кипърски паспорти на чужденци купили имоти на острова. За 2017-а техният брой вече е 503.


Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на ...

......... получава управлението върху имот - публична държавна собственост, за нуждите на Административен съд - Търговище. Той ще бъде използван за разкриване на Регистратура за класифицирана информация в Административния съд. Имотът се намира на ул. „Митрополит Андрей“ №51 в град Търговище и представлява самостоятелен обект на петия етаж в сграда №1.


Основно ще бъде ремонтиран един от символите на Видин –

Основно ще бъде ремонтиран един от символите на Видин – ...

......... осъществяването на проекта, в тази част на Крайдунавския парк се оформя забележителен комплекс, заедно с крепостта „Баба Вида“ и Археологическия музей – Епиграфски център. По такъв начин ще се обогати туристическият продукт и дунавският град ще се превърне в притегателен център за гости отблизо и далеч, смятат жителите на града.


През септември цените на жилищата в Китай отчитат най-малък ръст

През септември цените на жилищата в Китай отчитат най-малък ръст ...

......... през август техният брой е бил 55. В четирите най-големи града от първо ниво - Пекин, Шанхай, Шънджън и Гуанчжоу, цените на жилищата през септември да се повишили с 0.4% спрямо август. В градовете от второ ниво, сред които са повечето столици на отделните провинции е отчетен ръст от 0.5%.