Американските ипотечни кредитори се готвят за най-голямата вълна от спиране

Американските ипотечни кредитори се готвят за най-голямата вълна от спиране ...

......... на ипотечни кредити. Хаберщад се готвела за големи тълпи от хора в бирената градина, но тогава дойде коронавирусът. Сега тя е зависима от помощите си при безработица от 440 долара на седмица. „Всички искат да работят, но ни молят да не го правим в името на по-голямо добро“, казва тя.


Заради въведеното извънредно положение у нас, в последните седмици огледите

Заради въведеното извънредно положение у нас, в последните седмици огледите ...

......... ще стане в следващите 3, 6 или 12 месеца“, каза икономистът от Института за пазарна икономика (ИПИ) Калоян Стайков. В създалата се ситуация се променя и поведението на самите потребителите, които са склонни да рискуват по-малко. За някои покупката на имот изобщо е спряла да бъде на дневен ред.  


Епидемията от Covid-19 ще се отрази негативно на бизнеса както

Епидемията от Covid-19 ще се отрази негативно на бизнеса както ...

......... на ограничено потребление да доведе до трайно преосмисляне на потребителските навици в бъдеще; По-ограниченото движение на стоки в глобален план ще даде шанс за възраждането на по-малки местни производства. Кои са най-бързо развиващите се офис зони в София? Средната цена за наем там е около 13-14 евро на кв. м.


Липсата на предлагане, както и проблемите с жилищните сгради в

Липсата на предлагане, както и проблемите с жилищните сгради в ...

......... София са 8 евро/кв. м. Най-високи нива запазват Докторски паметник, Център и елитните квартали, като Изток, Лозенец, Иван Вазов. Остава силно търсенето на апартаменти и къщи под наем в затворени комплекси в София. Луксозните имоти в София: Пазарът вече принадлежи на купувача Купувачите вече са по-образовани, а продавачите се отрезвяват


Най-евтините наеми в София са в квартал

Най-евтините наеми в София са в квартал "Военна рампа", където ...

......... предлагането има през летния сезон и засилване на пазара през есента. Вече официално: Берлин замрази наемите Глобата е €500 хил. Половината от предлаганите жилища на пазара са двустайни, следват тристайните (31%). Времето за отдаване на този тип апартаменти е средно 35 дни. Най-малко са предлаганите многостайни апартаменти - само 6%.


Уплахът от разпространението на епидемията от коронавирус е предизвикал изненадващ

Уплахът от разпространението на епидемията от коронавирус е предизвикал изненадващ ...

......... нефилтриран въздух от заобикалящата среда. Автономността на Cyberhouse се осигурява чрез слънчеви панели и вятърни турбини, система за пречистване на водата и въздуха, самостоятелна система за пречистване на отпадните води и топлинна помпа. Последното звучи полезно в условията на ядрена зима, което, естествено, се очаква в случай на атомен конфликт.Трите най-динамично развиващи се офис зони през 2019 г. са

Трите най-динамично развиващи се офис зони през 2019 г. са ...

......... Варна. До края на годината ще излязат 132 000 кв.м. офис площи клас А и В, от които значителен дял се концентрира в зоната на Sofia Tech Park (23%). Активното строителство ще доведе до продължаване на тренда за усвояване на етап "в строеж" и до формирането на нови бизнес локации.


Жилището е ваше, но земята под него - не. В

Жилището е ваше, но земята под него - не. В ...

......... тях, казват още от службата. Когато те разбират, отказът от сделка е или невъзможен, или изключително труден. За проблема се заговори миналата година, като темата бе повдигната от потребителски групи и депутати. Това накара службата да започне собствено разследване. На Острова се надигнаха и гласове практиката да бъде преустановена изцяло.


Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос е закупил имението Warner

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос е закупил имението Warner ...

......... по недвижими имоти да са участвали в сделката. Гефен купи имота за 47,5 милиона долара през 1990 година, поставяйки тогава рекорда в района на Лос Анджелис. Семейство Обама си купи имот за близо 12 млн. долара (ГАЛЕРИЯ) Част от нещата, с които разполага са басейн, големи веранди и частен плаж


Имот на брега на океана, оценен за 24,5 милиона долара, е

Имот на брега на океана, оценен за 24,5 милиона долара, е ...

......... е построено като място за отдих и развлечение. Терасата води директно към плажа и разполага с алпинеум.  Освен плажната ивици и къщите на брега на океана, по-голямата част от имотът представлява гора с лабиринт от пътеки, обрамчени с множество орхидеи от бившия собственик. След неговата смърт имотът е обявен за продажба.


Гръцкият търговец на играчки Jumbo е решил да намали регистрирания

Гръцкият търговец на играчки Jumbo е решил да намали регистрирания ...

......... 2017-2018 г. беше отчетена печалба от 21 млн. евро. Търговецът на играчки навлезе на българския пазар през 2005 г. и в момента има девет магазина в страната - четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. Jumbo има магазини и в Румъния и Кипър.Приходите от пазара на умните домове (smart home) в световен

Приходите от пазара на умните домове (smart home) в световен ...

......... собствениците на къщи по целия свят ще похарчат 19,4 млрд. долара за системи за сигурност през настоящата година. Покупките ще са най-вече на интелигентни охранителни камери и умни ключалки. През следващите четири години тази сума се очаква да се удвои и да достигне стойност от 35,6 млрд. долара през следващите четири години.


Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента прие на

Комисията по икономическа политика и туризъм в парламента прие на ...

......... Airbnb за имотния пазар във Виена?Осем европейски града призоваха ЕС за спешни действия заради Airbnb Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


Предлагащото нощен клуб, четири басейна, боулинг и 360-градусови гледки към

Предлагащото нощен клуб, четири басейна, боулинг и 360-градусови гледки към ...

......... милиона с голяма отстъпка Въпреки че много малко супер луксозни домове се продават всяка година, през 2019 г. се наблюдаваше подобрение, като миналата година 23 жилища бяха продадени за 50 и над милиона долара САЩ, най-много от 2014 г. насам, според Милър. Шест от продадените са за най-малко 100 милиона долара.


След като четвъртото тримесечие на 2019 г. (а и цялата

След като четвъртото тримесечие на 2019 г. (а и цялата ...

......... през следващите години", заключва Станимира Пашова. Офертите за първокласните офис площи в столицата остават стабилни - 15 евро/кв. м за централната градска част и 12-14 евро/кв. м за висок клас офиси по големите булеварди. 75% срив на пазара на бизнес имоти в България Най-слабата година от 2013 отчитат от бранша


София Офис Център на бул. "Цариградско шосе" е новата офис

София Офис Център на бул. "Цариградско шосе" е новата офис ...

......... индивидуално разпределен офис. За комфорта на обитателите са предвидени заведение за хранене и кафене. Рентабилността и устойчивостта са основни бизнес цели на инвестиционна компания Europroperty през годините. Те вървят ръка за ръка при реализацията на всеки един проект, защото устойчивата среда помага за развитието и дълготрайния успех на всеки бизнес.Пазарите на жилища по света - от Великобритания до Китай

Пазарите на жилища по света - от Великобритания до Китай ...

......... обърне към централните банки, много от които намалиха лихвите през миналата година, за да подкрепят икономиките. На теория, намаленията на лихвите трябва да създадат търсене за жилища, като направят кредитите по-евтини. Икономисти смятат, че сме достигнали момента, в който по-ниски лихви от настоящите няма да могат вече да увеличат търсенето.


Търсенето на място за живот в близост до природата, което

Търсенето на място за живот в близост до природата, което ...

......... редови къщи (120-220 кв.м.), самостоятелни къщи (250-500 кв.м.), брандирани къщи (150-180 кв.м.), както и закупуване на парцели и къщи по индивидуален проект, в рамките на цялостната архитектурна концепция. Проектът е оригинален и автентичен, като се явява същинска кулминация на професионализма и експертното знание на Маркан Холдинг АД, натрупани във времето.


Представяте ли си как просто

Представяте ли си как просто "напускате" стария си живот, местите ...

......... гарантира, че процесът ще минава бързо и гладко, като няма да е необходимо да се търсят старите напуснали собственици и да се сключват споразумения с трети страни", обяснява още Франческо Тарталия. В италиански град се продават имоти за 1 евро Местната власт иска да реши проблема с обезлюдяването на региона


Световната банка е подписала споразумение за наем в изграждащата се

Световната банка е подписала споразумение за наем в изграждащата се ...

......... отдадена под наем на 55%. Тя ще се състои от 10 офисни етажа, партер с търговски обекти, 3 подземни парконива и ще бъде завършена през декември 2020. 4 000 кв. м ще бъдат наети от Световната банка. Очаква се втората сграда да бъде открита през последното тримесечие на 2020 г.


Коледните празници са най-светлите дни в календара всяка година. Освен

Коледните празници са най-светлите дни в календара всяка година. Освен ...

......... идеята за бягство от забързаното ежедневие. Комплексът ще предлага всички удобства и възможности за живот, работа и отдих, в непосредствена близост до природата, на не голямо разстояние от големия град, в района на язовир Искър - международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти.


Пазарът на офис площи и на жилища на пръв поглед

Пазарът на офис площи и на жилища на пръв поглед ...

......... столицата са били пуснати в експлоатация между 150 000 и 160 000 кв.м офис площи. Повечето от тях са клас „А“. Очакванията са през следващата година на пазара да се появят още толкова площи в сегмента. Най-важното е, че процентът на усвояване е висок, което прави сегмента стабилен, коментират анализатори.


NOMAD Cube предизвика истински фурор сред тези, които мечтаят да

NOMAD Cube предизвика истински фурор сред тези, които мечтаят да ...

......... ипотечен кредит. По думите на собствениците на компанията производител – NOMAD Micro Homes, тя иска да извърши истинска революция на пазара на недвижими имоти и да създаде привлекателна среда за придобиването на обикновено, но удобно и многофункционално жилище. Къщите са разработени от екологично чисти материали, които осигуряват максимално естествена светлина.


Три проекта за многоетажни паркинги има в Пловдив. Този, който

Три проекта за многоетажни паркинги има в Пловдив. Този, който ...

......... провеждането му градските власти трябва да променят заданието съобразно техните изисквания. Също така замразява се и строителството на паркинг в жк „Тракия”. Там той трябваше да бъде отново в непосредствена близост до училище „Димитър Матевски”. Кметът на Пловдив, че за момента не е целесъобразно изграждането на паркинг в жилищната зона.


По данни на кредитната агенция Moody's, Испания ще е начело

По данни на кредитната агенция Moody's, Испания ще е начело ...

......... и Италия – 10%. Що се отнася до икономическия ръст, то Ирландия е държавата с най-добри перспективи по отношение ръст на БВП на глава от населението – до 3.2% за 2020 г. Втора ще е Испания – до 2%, а третото място си разделят Германия и Великобритания – до 1%.


"Евро Дом Дизайн" проектира и изгражда къщи с метална конструкция ...

......... и по Черноморието. - Планирате разширяване извън България в съседните страни, например? - Извън страната имаме много запитвания - през миналата година имаме повече запитвания от други европейски страни, отколкото от България. Засега обаче не планираме да излизаме от страната, защото искаме да наложим този тип модерно строителство в България.


Камериерка робот. Това словосъчетание за нашата държава все още е

Камериерка робот. Това словосъчетание за нашата държава все още е ...

......... – хора. Роботът е китайски и е в столицата ни едва от три месеца. За това време е изминал 53 км и е реализирал 520 задачи. Интересно е да се отбележи, че това е и първата камериерка робот не само в София и на Балканите, но и в цяла Европа.


От 2012 г. досега изпълнителният директор на Теѕlа Илон Мъск

От 2012 г. досега изпълнителният директор на Теѕlа Илон Мъск ...

......... е архитектурата – направена е от геометрични фигури, а цената е 27.3 млн. USD. Последните два имота са колониална къща за 4.2 млн. USD и „черешката на тортата“ – 100-годишно имение с цена 27.2 млн. USD. Разполага с бална зала и специален кът, украсен със специални тапети от XVIII в.


Поземлен имот с идентификатор 51500.510.87 – Несебър по кадастралната карта

Поземлен имот с идентификатор 51500.510.87 – Несебър по кадастралната карта ...

......... поземлен имот с идентификатор 51500.510.88 с площ от 7, 981 дка. Този имот е със статут на публична държавна собственост и не подлежи на разпоредителни действия от страна на Министерството на отбраната. Посочените два имота са приети в управление на Министерството на отбраната през 2010 г. като освободен войскови район.


Туристическият магнат и милионер Стивън Шалсън е купил луксозен апартамент

Туристическият магнат и милионер Стивън Шалсън е купил луксозен апартамент ...

......... на работата, тъй като не е имал необходимата скорост дори за изпращане и получаване на писма. В резултат, до 14 октомври 2016 г., той е трябвало да пътува до дома ва брат си, да ходи в близката библиотека или да отсяда в кафене, за да може да има интернет достъп.


Кадастрално – административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография

Кадастрално – административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография ...

......... затрудни потребителите, специален видео урок “Търсене на имоти по кадастрална карта” в продължение на 5 минути показва подробно начините на търсене на имоти по кадастрална карта - https://kais.cadastre.bg/bg/Home/GetVideoTutorialById?id=42, кое меню за какво служи, по какви параметри може да се зададе търсене на имот и каква информация може да се извлече.


Лихвите по ипотечните заеми в САЩ ще останат ниски и

Лихвите по ипотечните заеми в САЩ ще останат ниски и ...

......... American. Американската агенция за ипотечно кредитиране Freddie Mac прогнозира спад на лихвите до 3.5%-3.6% в течение на следващите 12 месеца. Благодарение на ниските лихви рефинансирането остава популярен метод за намаляване цената на кредита. Тези, които искат да преминат от наем към заем също ще са в по-изгодна позиция, коментират анализатори.


На специална церемония, в присъствието на еврокомисаря Мария Габриел, на

На специална церемония, в присъствието на еврокомисаря Мария Габриел, на ...

......... много предизвикателства, и следователно се е научила да ги предвижда и постоянно да се адаптира", каза той. Това не е първият офис на „Главболгарстрой“ извън пределите на България. В своя 50-годишен опит компанията изпълнява проекти в различни държави от региона на Източна, Югоизточна и Западна Европа, Близкия Изток и Африка.


Услугите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър са достъпни

Услугите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър са достъпни ...

......... са регистрирани в поддържания от агенцията регистър на оправомощените лица с право да издават документи. Изваждането на самата скица се прави по електронен път чрез КАИС, която е интегрирана в сайта на АГКК. Всеки ден в страната нотариуси заявяват и получават по електронен път между 15 и 20 имотни скици.


Докосвайки асфалта всяка снежинка се топи. Как става това? Отговор

Докосвайки асфалта всяка снежинка се топи. Как става това? Отговор ...

......... евтин. Също така е важно да се отбележи, че исландците са го копирали от японците, които първи са го измислили, независимо, че зимата там е по-мека. Основното предимство на системата, разбира се, е че не предпазва пешеходците от падане, но също така и удължава срока на експлоатация на уличната настилка.


Едно от най-луксозните имения в Егъртаун (Масачузец) – Martha’s Vineyard,

Едно от най-луксозните имения в Егъртаун (Масачузец) – Martha’s Vineyard, ...

......... Клинтън и Джон Кери. Martha’s Vineyard е проектирана от архитектурното бюро от Сан Франциско Brandenburger Taylor Lombardo. Разполага със 7 спални и 9 бани. Гостната е със сводест таван, френски прозорци и каменна камина. Към кухнята има голям килер за съхранение на продукти с огромна маса и гледка към градината.


Едва три други действащи програми „Златна виза” са събрали повече

Едва три други действащи програми „Златна виза” са събрали повече ...

......... чрез програмата „Златна виза” е достигнал 4.95 млрд. EUR, което е исторически връх. Прагът от 5 млрд. EUR Португалия възнамерява да премине през следващите 4-8 седмици. Най-голямата група инвеститори са китайците. На второ място са бразилците, а „бронзовият медал” е за турците. В ТОП 5 влизат още южноафриканците и руснаците.


В 28 от общо 45 изследвани от Global Property Guide

В 28 от общо 45 изследвани от Global Property Guide ...

......... са се повишили с 10.59% спрямо същия период на 2018 г. На второ място е Германия с ръст от 9.46%, а на трето – Португалия, където увеличението на квадратен метър жилищна площ е 7.92%. В ТОП 5 влизат още Словакия и Чили, където поскъпването е съответно е 6.67% и 6.5%.


Мъж от Краснодарск подпали жилището на своята възлюбена с помощта

Мъж от Краснодарск подпали жилището на своята възлюбена с помощта ...

......... си. „На основата на ревност и под влиянието на алкохол мъжът е решил да отмъсти. Той запалил един от дезодорантите на жената, след което разпространил огъня върху дивана и вещите на жената”, съобщават от полицията. Мъжът е задържан като срещу него е предявено обвинение в углавно престъпление. Очаква го затвор.


Най-слаболиквидните имоти в Русия са тези, които са в съсобственост.

Най-слаболиквидните имоти в Русия са тези, които са в съсобственост. ...

......... за всяка отделна стая има нотариален акт (специфика на руското законодателство). В този случай може да се отдаде под наем и да се получава доход. Единственият плюс от съсобствеността е възможността за получаване на жителство и то при условие, че лицето е собственик на повече от 4 кв.м от имот.


Въвеждането на нова електрона система ще позволи значително по-бързото оформяне

Въвеждането на нова електрона система ще позволи значително по-бързото оформяне ...

......... за оформяне на всички необходими документи. Също така Чехия планира да пусне сайт за кадастрално планиране, в който всяка нова сграда ще получи идентификационен номер. Това ще спомогне да бъде проследена историята на всяка сграда – от момента на получаване на разрешително, през въвеждането ѝ в експлоатация, до събарянето ѝ.


В периода 2005-2008 г. цените на жилищата „на зелено” или

В периода 2005-2008 г. цените на жилищата „на зелено” или ...

......... покупката на жилище в етап на строеж се наблюдава разлика в процента самоучастие, спрямо клиентите, които придобиват вече готови апартаменти или такива от вторичния пазар. Част от купувачите на новостроящо се жилище участват с 20% самоучастие, а други успяват да покрият до 60% от стойността на още строящия се имот.


Независимо от спада на лихвените проценти по ипотечните земи, все

Независимо от спада на лихвените проценти по ипотечните земи, все ...

......... повече спрямо 2010 г. За придобиването на имот от първичния пазар трябва да спести още 26 пълни заплати над тези 33. Достъпността до жилища се е влошила в цяла Унгария, но в Будапеща този процес е най-отявлен. Семейство със средни доходи не съумява да придобие имот с обикновен ипотечен заем.


Кой би могъл да даде 111 милиона долара за луксозно

Кой би могъл да даде 111 милиона долара за луксозно ...

......... има в портфолиото си богат набор от имоти. Той, неговата съпруга и трите им деца ще ползват новото имение само за почивка, като ще останат да живеят в Ню Йорк. Там те имат къща в селцето Олд Уестбъри за 90 милиона долара, както и апартамент на 5-то авеню в Манхатън.


Министерският съвет прие решение за обявяване на шест имота -

Министерският съвет прие решение за обявяване на шест имота - ...

......... необходим във връзка с инвестиционно намерение на общината, свързано с изграждане на резервоар за питейни нужди за населението на селото. Към момента в населеното място няма изграден подобен резервоар, което създава големи трудности за нормалното подаване на вода. С изграждането на резервоара ще се нормализира водоподаването за цялото населено място.


Повече сделки, цени близки до тези през 2018 г. Това

Повече сделки, цени близки до тези през 2018 г. Това ...

......... българите също са преобладаващата група клиенти. Близо половината от сделките в Банско и Слънчев бряг са с нашенци. В първия курорт цените са под 400 EUR/кв.м, а в морския, могат да се намерят жилища и срещу 10 000-20 000 EUR. Сделките в Боровец и Пампорово са изцяло с български клиенти.


Балестрино – това се смята за най-опасния град в Европа.

Балестрино – това се смята за най-опасния град в Европа. ...

......... напуснало това място. От основаването на града през XI в. до средата на 50-те години на миналия населението му се е препитавало основно с отглеждането на маслини. Днес това е един от градовете призраци на Стария континент. Превърнат е в атрактивна туристическа дестинация за онези туристи, които търсят нещо по-екстремно.


„Духът на Америка”. Това е тазгодишната тема на коледната украса

„Духът на Америка”. Това е тазгодишната тема на коледната украса ...

......... четири вълшебно украсени със звезди и панделки в златисто коледни дървета, като в тях са вплетени символите на американското знаме. В голямо фоайе гостите попадат в приказна зимна градина, изпълнена с 22 вечнозелени растения, 14 златни магнолии, 10 кашпи с изящни цветя. И всичко това поръсено с прясно паднал сняг.


През текущата година в Екатеринбург е реализиран само един проект

През текущата година в Екатеринбург е реализиран само един проект ...

......... и за тези от вторичния пазар. При първите ръстът от началото на годината е 10%, а при вторите – 5%. В крайните квартали на Екатеринбург могат да се купят апартаменти и по 50 000 рубли квадратният метър (700 EUR/кв.м.). Двойно повече е цената за имот разположен в центъра на града.


Самджион е името на най-новия град, който беше открит в

Самджион е името на най-новия град, който беше открит в ...

......... необходимост. Важно е да се отбележи, че той възниква на мястото на по-малко градче. Част от съществуващите сгради са били санирани, а други разрушени и на тяхно място са построени нови. Новопостроените сгради са 450, като тук влизат не само жилищни, но също така промишлени и такива с развлекателна цел.


Напрегната. Така с една дума може да бъде описана ситуацията

Напрегната. Така с една дума може да бъде описана ситуацията ...

......... отразява действителното състояние на пазара на наеми в Берлин. Тези, които търсят втори доми или разполагат с достатъчно пари останаха „зад борда”. „Не сме канили никой с месечен доход над 5000 EUR. След седмица и половина ще стане ясно кой ще се нанесе във въпросното жилище”, казва посредникът Ролф Хармс.


Испанският пазар на извънградски имоти за последните 30 години отчете

Испанският пазар на извънградски имоти за последните 30 години отчете ...

......... част от купувачите, решили да придобият имот с инвестиционна цел. Британците са сред една от най-големите групи чужденци, които инвестират в испански имоти. От тази гл.т. Брезит ще окаже значително влияние върху търсенето, коментират анализатори. Плюс това Великобритания вече увеличи данъците за свои граждани, които купуват ваканционни имоти зад граница.


Цените на квадратен метър жилищна площ на едно от екзотичните

Цените на квадратен метър жилищна площ на едно от екзотичните ...

......... От 20 000 EUR за малка каменна къща, която се нуждае от основен ремонт, до 200 000-300 000 EUR за апартамент от затворен тип и 800 000-1 000 000 EUR за вила. Крайбрежието е най-скъпата част. Там цените започват от 1.5 млн. EUR и достигат до космическите 40 млн. EUR.


Най-новата придобивка на Смядово е хотел „Хан Кабината“. Имотът е

Най-новата придобивка на Смядово е хотел „Хан Кабината“. Имотът е ...

......... и паркинг, семейството разполага и с място за нощувки. А по думите на собственичката най-интересната част от хотела е ресторантът, в който има истинска тир кабина, превърната в камина. Официално хотелът ще бъде открит с тържествен водосвет на 6 декември – Никулден, именно тогава Гинка разбира, че е станала милионерка.


Сегашната тежка сиутация на пазара на недвижими имоти в Сингапур

Сегашната тежка сиутация на пазара на недвижими имоти в Сингапур ...

......... площ отново пое нагоре, като за второто тримесечие на текущата година поскъпването е 1.3%, а продажбите за година са се увеличили с 13%. По данни на държавното управление за реновиране, в края на третото тримесечие в етап на строеж са били 50 964 жилищни единици срещу 50 674 през второто.


Великобритания е дала инвестиционни визи тип Tier 1 едва на

Великобритания е дала инвестиционни визи тип Tier 1 едва на ...

......... Последният е свързан с това, че инвеститорите побързаха да подадат документи за Tier 1, след като беше оповестено, че ще има промяна в условията за кандидатстване. На 29 март 2019 г. британското правителство спря издаването на визи за предприемачи, като ги замени с визи за „старъп-и” и визи за „новатори”.


Хотел в Банско, собственост на бизнесмена и червен активист Марио

Хотел в Банско, собственост на бизнесмена и червен активист Марио ...

......... лоби бар и механа, а на втория и третия – по пет хотелски стаи и по един апартамент. В сутерена са разположени фитнес, сауна, котелно, складово помещение и санитарни възли. Това е трети опит да се продаде имота, който първоначално бе предложен през май с цена от 615 650 лв.


Новият облик на площад „Света Неделя“ може да се определи

Новият облик на площад „Света Неделя“ може да се определи ...

......... можеше да реши две трети от условията на конкурсната програма“, каза главният архитект на София Здравко Здравков, който е възложител на конкурса. Площад „Св. Неделя" трябва да свърже пешеходните пространства, които започват от пл. "България" през реконструирания бул. "Витоша" до църквата „Св. Неделя“. Строителните дейности ще започнат през 2021 г.


През тази година в Ню Йорк беше въведен нов „данък

През тази година в Ню Йорк беше въведен нов „данък ...

......... теглят банкови заеми, за да задържат цените на оферираните имоти относително високи, независимо, че търсене почти липсва. В случай, че въпросните играчи намалят цените на предлаганите от тях жилища и къщи, е напълно възможно да се стигне до разпродажба, а това от своя страна ще срине целия пазар, предупреждават анализатори.


Аквапаркът в столичния парк „Възраждане

Аквапаркът в столичния парк „Възраждане" е готов, като съоръжението вече ...

......... има заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подходи. В централната зона на парка пък ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.


Продължава съревнованието между италианските градове за разпродажба на имоти на

Продължава съревнованието между италианските градове за разпродажба на имоти на ...

......... е стопило наполовина и към днешна дата в него живеят едва 3800 души. „Искаме да възстановим някогашното величие на града от времето на Ренесанса. Тогава тук са живели 8000 души и Бивона беше своеобразно процъфтяващо феодално херцогство, благословено от император Карл V", казва местният съветник по културните въпроси Анджело Карицаро.


В опит да се контролира темпът на поскъпване на жилищата

В опит да се контролира темпът на поскъпване на жилищата ...

......... време с тази мярка ще се отблъснат от пазара купувачите от средната класа, които предпочитат да придобият имоти от първичния пазар. Ако не беше постоянния чуждестранен интерес към британските имоти през последните години, голяма част от лондонския пазар би рухнала", казва Марк фон Групдхер, директор на агенцията Benham and Reeves.


Накратко - клановете влагат престъпно придобитите приходи във фирми и

Накратко - клановете влагат престъпно придобитите приходи във фирми и ...

......... са го вложили в тях. Засега обаче не е доказано, че парите за имотите действително са от обира - тепърва предстои съдилищата да се произнесат. А основанието за конфискацията е законова промяна, позволяваща на властите да изземат имоти, при които не е ясно откъде са дошли парите за закупуването им.


Цената на разрешенията за строеж в София да зависи от

Цената на разрешенията за строеж в София да зависи от ...

......... и реално продължава работата на "Визия за София". Във втория пакет са дългосрочните цели – общо 24. В третия пакет ще бъдат описани 384-те мерки. Предстои Столичният общински съвет да гласува тези изводи и предложения на "Визия за София", като Георгиев се надява това да стане до края на годината.


Близо 80% от луксозните къщи, които се предлагат на вторичния

Близо 80% от луксозните къщи, които се предлагат на вторичния ...

......... зони, недостатъчната естествена светлина и не на последно място некачествените строителни материали”, казва Олег Михайлик, директор на руското подразделение на консултантската компания Knight Frank. От подобни имоти могат да се заинтересуват само инвеститори, чийто бизнес е изкупуване на стари къщи, разрушаването им и изграждането на тяхно място на нови сгради.


Известният плаж Коняалтъ в най-големия турски курорт Анталия е изгубил

Известният плаж Коняалтъ в най-големия турски курорт Анталия е изгубил ...

......... Боночай, която разполага с изкуствен водоем в близост до крайбрежието. Учени предупреждават, че ако бързо не бъдат приети мерки, последствията за плажа ще са драматични. Сега властите на Анталия трябва да решат как да намалят туристическия приток на брега – мярка, която несъмнено ще доведе до икономически загуби за региона.


Правителството в Хонконг успя да продаде земя за 42 милиарда

Правителството в Хонконг успя да продаде земя за 42 милиарда ...

......... нa 2018 година, a тeндeнциятa щe пpoдължи и пpeз cлeдвaщите три месеца. Зaeтocттa в мнoгo ceĸтopи oтбeлязa cпaд, ĸaтo в xoтeлиepcтвoтo тoй e дpacтичeн - cъc 77% нa гoдишнa база. Изнocът нa cтpaнaтa cъщo спада, нo пpи нeгo пoнижeниeтo e пo-yмepeнo - cъc 7% cпpямo тpeтoтo тpимeceчиe нa минaлaтa гoдина.


Министерският съвет прехвърли на община Варна собствеността върху два терена

Министерският съвет прехвърли на община Варна собствеността върху два терена ...

......... от 20 000 лева и са осигурени от бюджета на Агенция „Митници“ за 2019 г. Придобиването на постройките се възлага на Агенция „Митници“ съгласно Закона за държавната собственост, според който Агенцията управлява имотите в рамките на граничните контролно-пропускателни пунктове, които са държавна собственост и не са предоставени на други ведомства.


28 български обекта, достигнали до финала на националното издание на

28 български обекта, достигнали до финала на националното издание на ...

......... в контекста на конкурса“, коментира арх. Светослав Станиславов. „Предизвикателство за участниците, за което бяха и оценени, бе постигането на съвременни фасадни решения с бранда „Баумит“ не само като комбинация от текстури, цветове и пластика, но и тяхната устойчивост във времето, без да бъде компрометирана бъдещата експлоатация на обекта“, продължи той.


„Караджовата къща

„Караджовата къща" в Асеновград, която е архитектурен паметник на културата, ...

......... община Асеновград. И още - всички обстоятелства, свързани с реализацията, собствеността на засегнатите имоти и съгласие на заинтересованите страни са в правомощията на специализираната общинска администрация. В заключение, от Министерството на културата увериха, че на 11.11.19 г. сигналът е изпратен до кмета на града за извършване на проверка по компетентност.