Ако има класация за най-губещ директор, Живко Динчев щеше да

Ако има класация за най-губещ директор, Живко Динчев щеше да ...

......... така е факт, че при управлението на Динчев не са извършени никакви оптимизации и реформи в дружеството. Например: въпреки че централата e натоварена само около 50% от капацитета си, там продължават да работят между 2350 и 2400 души, което е два-три пъти над щата в частните ТЕЦ-ове в Маришкия басейн.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Акцията на спецпрокуратурата в Несебър дни преди

Илюстрация Увеличаване Смаляване Акцията на спецпрокуратурата в Несебър дни преди ...

......... 1000 гласа.В общинския съвет влязоха и двамата кандидати за общински съветници от БСП, които също бяха арестувани заедно с кмета. Четвъртият арестуван - кандидатът за общински съветник от партия "Движение 21" Константин Лефтеров също спечели мандат в общинския съвет. Вотът на жителите на Несебър нареди ГЕРБ едва на четвърто място.


Унгарските местни избори в неделя показаха, че консервативно-националистическата партия

Унгарските местни избори в неделя показаха, че консервативно-националистическата партия "Фидес" ...

......... второ – опозиционна фигура. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми Пред Reuters от аналитичния институт Teneo Intelligence посочват, че трудностите предстоят: "Сформирането на широкообхватен опозиционен проект за парламентарните избори ще бъде много сложно предвид необходимостта да се слеят твърде разнопосочни приоритети."


Двама от наградените - индиецът Банерджи и французойката Естер Дуфло,

Двама от наградените - индиецът Банерджи и французойката Естер Дуфло, ...

......... е 9 млн. шведски крони (около 900 хил. долара). Наградата се връчва заедно с основните награди в Стокхолм на 10 декември, в деня на смъртта на Алфред Нобел.С присъждането на Нобеловата награда за икономика приключва ежегодната Нобелова седмица. Преди дни бяха връчени наградите за медицина, химия, физика, литература и мир.


Абий Ахмед Министър-председателят на Етиопия Абий Ахмед е тазгодишният носител

Абий Ахмед Министър-председателят на Етиопия Абий Ахмед е тазгодишният носител ...

......... необходимостта Етиопия да се справи с последиците от дългогодишното насилие, в това число три милиона разселени души, както и от необходимостта от продължаване на политическия процес", коментира Смит пред Reuters. Етиопският премиер беше на второ място сред фаворитите на букмейкърите за наградата, след шведската тийнейджърка екоактивистка Грета Тунберг, припомня агенцията.


© Юлия Лазарова

© Юлия Лазарова "Не беше изненада, че "Шоуто на Слави" направи ...

......... "Шоуто на Слави", за промяна на избирателната система.В учредителната декларация на "Няма такава държава" е записано още, че другите цели на партията са намаляване на депутатите от 240 на 120 и пряк избор от гражданите на главния прокурор, които обаче, за да бъдат приети, изискват свикване на Велико народно събрание.Олга Токарчук и Петер Хандке Полякинята Олга Токарчук и австриецът

Олга Токарчук и Петер Хандке Полякинята Олга Токарчук и австриецът ...

......... от епичния й исторически роман "Якубови книги", в който действието се развива през 18 век и който "представя богата панорама от една слабоизвестна глава от европейската история". Наградата "Букър" миналата година печели за публикувания десетилетие по-рано роман "Бегуни" (откъс от него в превод на Силвия Борисова можете да прочетете тук).


Тримата създатели на литиево-йонните батерии са тазгодишните носители на Нобеловата

Тримата създатели на литиево-йонните батерии са тазгодишните носители на Нобеловата ...

......... на тримата учени е довела до "една от ключовите технологии на 21 век", пише Reuters. Той допълва, че литиево-йонните батерии "вече са в основата на мобилната революция, а сега са от съществено значение и за решаването на проблема с климатичните промени чрез електрифициране на транспорта и съхраняване на възобновяема електроенергия".


Канадско-американският космолог Джеймс Пийбълс, швейцарският астрофизик Мишел Майор и сънародникът

Канадско-американският космолог Джеймс Пийбълс, швейцарският астрофизик Мишел Майор и сънародникът ...

......... на променящото се притегляне от гравитацията на обикаляща в орбита около нея екзопланета.Откритието на 51 Pegasi b през 1995 г. предизвиква революция в астрономията, а оттогава насам са открити над 4000 екзопланети в галактиката Млечен път, като много от тях не приличат по нищо на собствения ни свят, пише Reuters.


Трима учени, открили как клетките възприемат и се адаптират към

Трима учени, открили как клетките възприемат и се адаптират към ...

......... лекарства, които имитират този ефект, могат да бъдат ефективна терапия за анемия. Туморите от друга страна могат да обсебят този процес, за да създават нови собствени кръвоносни съдове и да се разрастват – ето защо лекарства, работещи в посока преобръщането му, могат да помогнат за спиране на рака, обобщава BBC.
Илюстрация Увеличаване [flickr (CC BY 2.0)] Смаляване Единият от двамата

Илюстрация Увеличаване [flickr (CC BY 2.0)] Смаляване Единият от двамата ...

......... на Бютикофер се появи в момент, в който вече беше станало ясно, че България е загубила битката с Турция за потенциалния завод на Volkswagen, на който се възлагаха надежди от страна на правителството. На въпрос от "Капитал" защо позицията идва толкова късно Бютикофер отговори, че е разбрал за казуса наскоро.


Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Борис Джонсън се озова насред най-голямата

Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Борис Джонсън се озова насред най-голямата ...

......... отговорностите на своя пост би се оттеглил."В. Sun защитава противоположна позиция: "Това е опасен преврат от страна на политически замесени съдии." Самият Джонсън реагира бойно на съдебното решение, заявявайки, че е твърдо против него и че прекалено много хора се опитват да "саботират Brexit, като застават срещу волята на британците".


Петър Стоилов ["Нестле България"] Петър Стоилов става новият изпълнителен директор

Петър Стоилов ["Нестле България"] Петър Стоилов става новият изпълнителен директор ...

......... предлага продукти в сегментите "кафе на зърна" и "мляно кафе". Българската фирма е лидер и при бебешките млечни продукти (76.6%), кулинарни продукти (54.8 %), храни за домашни любимци (23.2%,) зърнени закуски (34%). "Нестле България" е втора по пазарен дял в сегмента "детско хранене" (19.7%) и трета при шоколадовите продукти (13.4%).


© Велко Ангелов

© Велко Ангелов "Въздухът се разпростира навсякъде и е много трудно ...

......... на въздуха, няма разрешение за горене на RDF. Същевременно директорът на "Брикел" Янилин Павлов каза точно преди седмица, че са получили "разрешение от МОСВ за експериментално изгаряне на RDF съвместно с въглища". Именно замърсяването в Гълъбово стана причина за поредната наказателна процедура, която Европейската комисия започна срещу България през юли.


В момента Реми Борел е управляващ директор на

В момента Реми Борел е управляващ директор на "Шнайдер електрик ...

......... ще се проведе на 3 октомври в "Хотел Империал" в Пловдив. Регистрацията е отворена до 1 октомври, но местата са ограничени. Организатори на конференцията са "Капитал", община Пловдив и "Тракия тех". Повече информация вижте тук. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните темиОснователят на китайския онлайн гигант Alibaba Джак Ма официално се

Основателят на китайския онлайн гигант Alibaba Джак Ма официално се ...

......... пред служителите. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми Бизнесменът е роден в бедно семейство и първо работи като учител. Без компютърно образование, той основава Alibaba през 1999 г. в апартамента си, след като убеждава група приятели да инвестират в начинанието му.


[YouTube] Жаир Рибейро проучва и идентифицира проблемите и сферите, където

[YouTube] Жаир Рибейро проучва и идентифицира проблемите и сферите, където ...

......... ще се проведе на 3 октомври в "Хотел Империал" в Пловдив. Регистрацията е отворена до 1 октомври, но местата са ограничени. Организатори на конференцията са "Капитал", община Пловдив и "Тракия тех". Повече информация вижте тук. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


Валентин Сталф [European Business Press] Съоснователят и изпълнителен директор на

Валентин Сталф [European Business Press] Съоснователят и изпълнителен директор на ...

......... на базата на гласуване от страна на редактори и журналисти в медиите в организацията. Сред предишните носители на отличието са основателят на Ikea Ингвар Кампрад, председателят на борда Lufthansa Волфганг Майрхубер, Лука ди Монтедземоло от Ferrari, изпълнителният директор на Airbus Том Ендерс и колегата му от Volvo Cars Хакан Самуелсон.


Аржентина изпадна в тежка финансова криза, след като президентът на

Аржентина изпадна в тежка финансова криза, след като президентът на ...

......... бюджетни икономии. Населението подкрепи кандидата на опозицията Алберто Феррандес, чийто кандидат за вицепрезидент е бившият президент Кристина Фернандес де Кирхнер. Инвеститорите се опасяват, че при победа на Фернандес в страната ще се завърне популистката политика. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


© Велко Ангелов Тъкмо медии и публика забравиха за т.нар. скандал

© Велко Ангелов Тъкмо медии и публика забравиха за т.нар. скандал ...

......... становище от Института за недвижимо културно наследство, той би трябвало да премери по-добре - опазването на историческите къщи е твърде чувствителна тема за София, която загуби стотици такива след спорни становища и решения на институциите. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


© Велко Ангелов Вицепремиерът Марияна Николова най-накрая влезе, макар и плахо,

© Велко Ангелов Вицепремиерът Марияна Николова най-накрая влезе, макар и плахо, ...

......... се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми Думите на Николова може и да предизвикаха присмех, както често се случва, когато в България се заговори за киберсигурност в институциите, но предложенията ѝ за сериозна промяна на Наказателния кодекс по отношение на киберпрестъпленията заслужават внимание.


Доскорошният председател на комисията срещу корупцията КПКОНПИ Пламен Георгиев вече

Доскорошният председател на комисията срещу корупцията КПКОНПИ Пламен Георгиев вече ...

......... оглави предишната комисия по конфискация, а през 2018 г. стана шеф на КПКОНПИ. Още тогава го спрягаха за нов главен прокурор, но скандалът с терасата на апартамента му го подлъзна към Валенсия и Балеарските острови. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


© Капитал Д-р Евелина Атанасова е асистент професор по бизнес администрация,

© Капитал Д-р Евелина Атанасова е асистент професор по бизнес администрация, ...

......... на 31 октомври в Sofia Event Center. Повече информация за програмата и лекторите можете да видите на уебсайта на събитието и във фейсбук. Възползвайте се от специалното early bird намаление и заявете своя билет тук. Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми


© Надежда Чипева

© Надежда Чипева "Споровете кой да оглави МВФ са като правенето ...

......... усилията ни да пишем по важните теми Преди настоящият главен изпълнителен директор на Световната банка да се премести в централата на МВФ, тя трябва да премине през още няколко препятствия до октомври, когато ще бъде определен наследникът на Кристин Лагард. Георгиева спечели важна победа, но битката още не е приключила.


© Цветелина Белутова Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП)

© Цветелина Белутова Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) ...

......... теми Извън шегата, две седмици след хакерската атака в НАП оттам са уволнени единствено ръководителите на отделите "Информационна сигурност" и "Информационни системи". За сметка на това изпълнителният директор на агенцията няма да подава оставка. Както каза финансовият министър Владислав Горанов, "не съм чул шефът на ЦРУ да напусне след Уикилийкс".


1. Народ, който си дава ЕГН-то на сайт, който му

1. Народ, който си дава ЕГН-то на сайт, който му ...

......... който му е изгубил ЕГН-то, не може да бъде унищожен!------------------------ Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми 2. НАП грейт, НАП терибъл------------------------3. Корупцията в България е достигнала на такова ниво, че на конкурса за красота "Мис Симитли" спечели 40-годишният племенник на кмета


НАП обяви, че всички 25 човека, на които НЕ СА

НАП обяви, че всички 25 човека, на които НЕ СА ...

......... НАП обяви, че всички 25 човека, на които НЕ СА им изтекли данните, са били официално уведомени да си ги въведат отново.--------------------------------------------------------------------------Ако я няма в архива на НАП, малка е за теб...


Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Ако заплатата е оценка за

Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Ако заплатата е оценка за ...

......... добро заплащане, за да се привлече силен мениджмънт. Дали това е постигнато е спорно предвид ударното превръщане на ББР от помощник на малките бизнеси в каса на олигарсите. А съвсем друг въпрос е дали предвид противоречивата биография на Мавродиев някой в частния сектор би го наел въобще на такава позиция.


Румънката Лаура Кьовеши вероятно ще се окаже единственият представител на

Румънката Лаура Кьовеши вероятно ще се окаже единственият представител на ...

......... като постави Кьовеши под съдебен контрол и й забрани да напуска страната само за да попречи на нейното изслушване в надпреварата. Това предизвика протести в Букурещ и още по-силна международна подкрепа. Не е чудно, че и в България отношението към Кьовеши е белег за принадлежност - за или против статуквото.


Руска фирма: Снимайте се за нашата база данни за лицево

Руска фирма: Снимайте се за нашата база данни за лицево ...

......... разпознаване!Всички: Какво? Абсурд! Нарушение на човешките права! Я си таковайте таковата..Руска фирма: Свалете новия ни Фейсап, за да видите как ще изглеждате като остареете.Всички: Якооо!!! Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми. --------------------------------------------------------------------------------------По Бай Тошово време нямаше опашки на границата с Гърция!


Петър Павлов има над 15 години опит в сферата на

Петър Павлов има над 15 години опит в сферата на ...

......... страна. Магазините от веригата в България са 73 в 38 града, а за компанията работят над 1500 души.Миналата година беше първата, в която "Максима България" завърши с положителен EBITDA (печалба преди лихви, данъци, амортизация) – 1.56 млн. лв., а приходите на компанията се увеличиха с 19.4% до 259.7 млн. лв.


© Капитал От

© Капитал От "Ти, Бойко, не дръж лекции" до "Искаме добри ...

......... Дачич е, че то е насочено към вътрешната публика и е опит за вдигане на рейтинга.След размяната на словесни залпове между София и Белград и привикване на посланици Дачич протегна ръка за помирение с обяснението, че сръбските медии са предали грешно думите на Борисов, но така и не се извини.


Мехмет Арисой е новият Country Sales Manager за H&M България,

Мехмет Арисой е новият Country Sales Manager за H&M България, ...

......... надминаваме техните очаквания чрез атрактивни цени и оферти, изненадващи моменти и качествено пазаруване" коментира Мехмет Арисой.Сандрин Галпароли, която в продължение на 4 години управляваше H&M България, Гърция и Кипър, сега продължава кариерното си развитие като поема ролята на регионален мениджър логистика за Южна Европа и ще бъде базирана в Париж.


Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Нacтoящият pъĸoвoдитeл нa Meждyнapoдния вaлyтeн фoнд

Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Нacтoящият pъĸoвoдитeл нa Meждyнapoдния вaлyтeн фoнд ...

......... oт пo-cepиoзнa пoмoщ и може да рестартира стимулите, преди да се оттегли. Притесненията от това са, първо, че финансовата система вече развива наркотична зависимост от лесните пари, която трудно ще се скъса. И второ, че отрицателните лихви подяждат рентабилността на банките и им пречат да калкулират правилно рисковете, които поемат.


© Цветелина Белутова За архитект Влади Калинов, който спаси барбекюто на

© Цветелина Белутова За архитект Влади Калинов, който спаси барбекюто на ...

......... беше изненадващо, че името му протече в записите по делото за подкуп срещу бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева. Изнудваният Александър Ваклин споменава на посредника, че вече веднъж му се е случвало да му искат пари от името на арх. Влади Калинов. Последният остави твърденията без коментар заради разследването.


Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Бившият президент на УЕФА Мишел Платини

Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Бившият президент на УЕФА Мишел Платини ...

......... бившият президент на ФИФА Сеп Блатер бяха изхвърлени от футбола за срок от 8 години. Двамата бяха признати за виновни в конфликт на интереси, невярно счетоводство и отказ за сътрудничество на разследващите. В крайна сметка санкцията на Платини беше намалена наполовина от Етичната комисия към ФИФА и изтича през октомври.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване По времето на Константин

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване По времето на Константин ...

......... архив Константин Каменаров не носи сам отговорност, тя е на целия управителен съвет на медиата. По-голямата част от задълженията са натрупани основно в четири посоки: увеличени разходи за външни продукции, закупуване на повече спортни права, увеличение на заплатите на служителите в БНТ и закупуване на големи филмови пакети и програми.


Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване

Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване "Аз ще попитам Юнкер как е ...

......... пък изтече одитът на ЕК, който настоява за връщането на милиони евро под формата на субсидии, тъй като неговият конгломерат Agrofert не е трябвало да има достъп до фондовете на ЕС през последните години заради конфликт на интереси.Въпреки всичко това партията на Бабиш ANO остава водещата политическа сила в страната.


Илюстрация Увеличаване Автор: Юлия Лазарова Смаляване Депутатът от ДПС Делян

Илюстрация Увеличаване Автор: Юлия Лазарова Смаляване Депутатът от ДПС Делян ...

......... по-често", оказа се притеснителен депутатът, който по неофициална информация живее в Дубай. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Народното творчество във facebook роди ироничен пост на фона на портрета на Пеевски: "Какъв патриот, отказва се от европейска заплата, за да работи в България."


Илюстрация Увеличаване [Vista Equity] Смаляване Студентите, завършващи Morehouse College в

Илюстрация Увеличаване [Vista Equity] Смаляване Студентите, завършващи Morehouse College в ...

......... колежа Дейвид Томас коментира пред CNN, че това е "освобождаващ подарък". Смит е правил много други дарения за благотворителност. Forbes изчислява богатството му на 5 млрд. долара.Той работи за Goldman Sachs, специализирайки в технологични инвестиции, преди да основе фирмата Vista Equity през 2000 г., инвестираща в софтуерни и технологични компании.


"Дойде време саможертвите на гръцкия народ да бъдат оправдани." С ...

......... и целия архив Ципрас твърди, че мерките няма да застрашат изпълнението на годишните цели на страната, договорени с международните кредитори. За целта сумата от 5.5 млрд. евро ще бъде прехвърлена в блокирана сметка, което би трябвало да бъде гаранция пред кредиторите, че Гърция ще спазва фискалните и дълговите си ангажименти.


Моника Брату е част от Oracle Global Startup Ecosystem, която

Моника Брату е част от Oracle Global Startup Ecosystem, която ...

......... на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


Паскал Кондамин е проект евангелист за Европа в платформата за

Паскал Кондамин е проект евангелист за Европа в платформата за ...

......... на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


Илияна Старева е PR маркетингов експерт, който работи като глобален

Илияна Старева е PR маркетингов експерт, който работи като глобален ...

......... на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


Джеф Хофман е почти всичко, което можете да се сетите

Джеф Хофман е почти всичко, което можете да се сетите ...

......... на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


Джейми Бърк е изпълнителен директор и основател на Outlier Ventures,

Джейми Бърк е изпълнителен директор и основател на Outlier Ventures, ...

......... на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Земеделският министър Румен Порожанов

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Земеделският министър Румен Порожанов ...

......... в това, че той има доверието на ДПС, което открай време има интереси в сектора.Той оцеля и по време на предишния скандал с къщите, когато напусна началникът на сектор Янаки Червеняков, който беше одобрил договори на тъща си. Тогава ДАНС проверяваше и лично Порожанов, но не повдигна обвинения срещу него.


Лен Шнейдер е ветеран в индустрията на имейлите и дигиталните

Лен Шнейдер е ветеран в индустрията на имейлите и дигиталните ...

......... на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


Трой Малоун е вицепрезидент глобално производство в All Turtles, където

Трой Малоун е вицепрезидент глобално производство в All Turtles, където ...

......... на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


© Alamy Булат Субаев е новият изпълнителен директор на

© Alamy Булат Субаев е новият изпълнителен директор на "Лукойл България". ...

......... Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив От 2013 г. е управляващ директор на дейността на "Лукойл" в Белгия и Холандия. Бил е базиран в Брюксел, като под негово ръководство е екип от над 100 преки и над 1000 непреки служители, работещи в над 270 ритейл обекта.


Стефани Питърсън е вицепрезидент в дигиталното звено на Adidas от

Стефани Питърсън е вицепрезидент в дигиталното звено на Adidas от ...

......... на конференцията DigitalK, организирана от "Капитал" и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ. Тя ще се проведе на 30 и 31 май в Sofia Event Center. Абонирайте се за Капитал Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив Повече за програмата и лекторите можете да научите на www.digitalk.bg и www.facebook.com/digitalkcon/.


Илюстрация Увеличаване Автор: Велко Ангелов Смаляване Зам.-министърът на икономиката Александър

Илюстрация Увеличаване Автор: Велко Ангелов Смаляване Зам.-министърът на икономиката Александър ...

......... Благодаря за доверието. Решението ми е лично."През септември 2017 г. Манолев беше оттеглен като номинация за министър на транспорта, след като стана ясно, че негови и фирми на бащата му са сключвали договори за милиони с държавни компании, а името му се свързва по делата за ПТП с пострадал пешеходец.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Иван Сариев е висш масон, бизнесмен, издател,

Илюстрация Увеличаване Смаляване Иван Сариев е висш масон, бизнесмен, издател, ...

......... като влиза в управлението на държавната "Информационно обслужване", където остава до 2005 г. В годините след това името му не се среща в публичните регистри. Съпругата му Снежана Сариева обаче е собственик на редица фирми, сред които и издателство. На нейно име се води и жилището, което ползва министър Горанов.


© Надежда Чипева Още по темата Изненадващ избор за нов директор

© Надежда Чипева Още по темата Изненадващ избор за нов директор ...

......... "Радиоактивни отпадъци", но няма информация каква точно длъжност е заемал там. Затова пък сега ще управлява ядрена централа, която към 30 септември тази година е на печалба 170 млн. лева. Въпросът е на кого ще се отплати Михов за назначението му. Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив.


Илюстрация Увеличаване Автор: Reuters Смаляване Още по темата Бившият македонски

Илюстрация Увеличаване Автор: Reuters Смаляване Още по темата Бившият македонски ...

......... присъди, тъй като е обвиняем по серия от дела за корупция, за които има събрани множество доказателства.Виктор Орбан остана един от малкото му приятели от периода на неговото управление, дори и след като Груевски падна от власт. Македонската телевизия А1 твърди, че бившият премиер е отседнал във вилата на Орбан.


Финалистите в конкурса [А1 България] Председателят на управителния съвет и

Финалистите в конкурса [А1 България] Председателят на управителния съвет и ...

......... мениджмънт" Улрих Хеппе.На специалната церемония в понеделник за първи път беше връчена и новоучредената награда на името на покойния дългогодишен мениджър на "Асарел-Медет" и един от основателите на Българската минно-геоложка камара проф. Лъчезар Цоцорков. Отличието е за принос в развитието на местните общности, а негов пръв носител стана Илия Гърков.


[Капитал] Още по темата Левон Хампарцумян се оттегля от ръководството

[Капитал] Още по темата Левон Хампарцумян се оттегля от ръководството ...

......... на Иван Костов и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.От 1 май начело на банката ще застане Теодора Петкова. В момента тя е главен риск директор и член на управителния съвет. Започнала е кариерата си в банката през 2002 г. като кредитен анализатор и постепенно се изкачва до ръководни позиции.


© Николай Дойчинов Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина

© Николай Дойчинов Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина ...

......... оставали за председателя на ДАБЧ, а останалите били за посредници.Петър Харалампиев е председател на движение "БГ патриот", но е част от коалицията "Обединени патриоти". Арестът се смята за удар срещу ВМРО обаче заради традиционно силно влияние на партията в ДАБЧ. Вземете годишен дигитален абонамент и получете допълнително три месеца бонус


© Георги Кожухаров Вицепремиерът Валери Симеонов предизвика недоволството на майките на

© Георги Кожухаров Вицепремиерът Валери Симеонов предизвика недоволството на майките на ...

......... прозорците на НФСБ на "Раковска" 134. Масло в огъня наля и новината, че според приетия на първо четене Закон за хората с увреждания предстои Симеонов да оглави националния съвет за интеграцията им, тъй като постът ще е за ресорния вицепремиер. Вземете годишен дигитален абонамент и получете допълнително три месеца бонус


Клег получаваше одобрението на младите британски избиратели, но го загуби,

Клег получаваше одобрението на младите британски избиратели, но го загуби, ...

......... използва някои от тези умения в новата си роля.Бившият вицепремиер беше привърженик на членството на Великобритания в Европейския съюз и заяви, че за него е болезнено да напусне обществения дебат във важен момент за Brexit, но допълни, че ключовите решения ще минат през парламента, в който той вече не членува.


© Юлия Лазарова Лидерът на

© Юлия Лазарова Лидерът на "Атака" винаги е играл роли. Откакто ...

......... национален координатор на партията и бивш главен секретар на МВР Светлозар Лазаров за вътрешен министър или главен секретар. Другата хипотеза е желанието на Сидеров да оглави листата на патриотите на изборите за евродепутати през пролетта. Със сигурност нещо се мъти в главата му и агресивните му действия са характерен знак.


Пол Алън Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на

Пол Алън Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на ...

......... "Портланд трейлблейзърс" и на тима по американски футбол "Сиатъл сийхоукс".През 2010 г. той обяви, че след смъртта си ще остави по-голямата част от състоянието си за благотворителни каузи, пише още BBC. По оценка на списание Forbes състоянието му надхвърля 20 млрд. долара, което го прави 21-ия най-богат човек в света.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Гласът на разума в тази разтърсваща седмица

Илюстрация Увеличаване Смаляване Гласът на разума в тази разтърсваща седмица ...

......... които изглеждат набързо скалъпени, със спорен ефект и единствено заради целта на усвояването. В същото време бюджетът за съответната година се гласува от Народното събрание в края на предходната. Опозицията често упреква, че приходната му част е умишлено подценявана, за да се получават излишъци, които изпълнителната власт да харчи безконтролно.


Илюстрация Увеличаване [twitter.com/NobelPrize] Смаляване Още по темата Ричард Талер спечели

Илюстрация Увеличаване [twitter.com/NobelPrize] Смаляване Още по темата Ричард Талер спечели ...

......... общественото внимание в началото на годината, когато се оттегли от позицията на главен икономист на Световната банка след едва 15 месеца на поста, припомня BBC. Тогава той критикува методологията, по която се изготвя престижната годишна класация Doing Business на институцията, като я обвини в манипулиране на данните с политически мотиви.


Надя Мурад и Денис Муквеге са отличени за

Надя Мурад и Денис Муквеге са отличени за "усилията си ...

......... 2014 г.И двамата носители на приза тази година "са изложили личната си сигурност на риск чрез храбро противопоставяне на военните престъпления и осигуряването на справедливост за жертвите", посочват от Нобеловия комитет. Наградата в размер на 9 млн. шведски крони (1 млн. долара) ще бъде връчена на 10 декември, съобщава "Дневник".


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Тази седмица отново станахме

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Тази седмица отново станахме ...

......... града (повечето от тях са евросредства, така или иначе планирани за София) и заради мантрата, че налага санкции. Рано или късно трябва да бъде зададен въпросът кой в крайна сметка отговаря за това звена като строителния надзор и Инспектората да работят добре и защо подобни проблеми в София са системни.


Илюстрация Увеличаване [https://twitter.com/NobelPrize] Смаляване Още по темата Швейцарец, американец и

Илюстрация Увеличаване [https://twitter.com/NobelPrize] Смаляване Още по темата Швейцарец, американец и ...

......... Смит е разработил метод, който позволява бактериофагите да бъдат използват за развитието на нови протеини. Сър Грегъри Уинтър е използвал същия подход, за да създава нови лекарства – сред които антитела, които могат да неутрализират токсини, да се борят с автоимунни заболявания и да лекуват рак с метастази, пише "Дневник".


96-годишният Артър Ашкин е най-възрастният носител на Нобелова награда в

96-годишният Артър Ашкин е най-възрастният носител на Нобелова награда в ...

......... най-интензивни импулси, създавани от човечеството, пише "Дневник". Понастоящем методът им се използва в лазерната обработка и позволява на лекарите да извършват лазерни операции за корекция на зрението. Дона Стрикланд е едва третата жена Нобелов лауреат за физика след Мария Кюри през 1903 г. и Мария Гьоперт-Майер през 1963 г. [Reuters]


Лисальот Мънк [DXC] Още по темата Fadata е разширила екипа

Лисальот Мънк [DXC] Още по темата Fadata е разширила екипа ...

......... местното дружество са били 19.8 млн. лв., което е с 16.6% по-малко в сравнение с 2016 г., се вижда от публикувания в Търговския регистър годишен финансов отчет. Финансовият резултат за 2017 г. е отрицателен – загуба от 809 хил. лв., в сравнение с 2.7 млн. лв. загуба, отчетена година по-рано.