Ива Цолова © Юлия Лазарова Още по темата Българите в

Ива Цолова © Юлия Лазарова Още по темата Българите в "30 ...

......... важни социални проблеми в областта на международното развитие, хуманитарните дейности и социалното въздействие. Предимството им е в това, че имат достъп до непублични данни, което се оказва от ключово значение при предоставянето на подробни данни и анализи на неправителствени организации при предизвикателства като земетресения или инфекциозни огнища, посочват от Forbes.


Мартин Мурански Мартин Мурански се присъединява към екипа на Ти

Мартин Мурански Мартин Мурански се присъединява към екипа на Ти ...

......... на професионалните си обучения. Мая Жечева, която има 10 г. опит в разработката на софтуер, ще участва в развитието на професионалните програми на "Телерик академия" и въвеждането на нови технологии и езици за програмиране. Преди присъединяването си към екипа на образователната организация тя е била главен софтуерен инженер в Progress.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Петър Петров заяви пред

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Петър Петров заяви пред ...

......... пратиха до президентството, Министерския съвет, парламента, БНБ и други институции дали знаят кой е собственикът на "Юлен.В серия разследвания на сайта "Биволъ" обаче се твърди, че връзката между "Юлен" и "Витоша ски" е ПИБ и един от нейните собственици, Цеко Минев, който е и председател на Българската федерация по ски.


Десислава Проева има над 10-годишен опит в сферата на продажбите

Десислава Проева има над 10-годишен опит в сферата на продажбите ...

......... актуални тенденции в медийните продажби и рекламата.Бившият директор "Продажби" на bTV Весела Димова основа своя агенция, The Sales House, която ще фокусира работата си върху продажба на рекламното време на тематични телевизионни канали. Първият клиент на новата агенция от януари тази година е Discovery Channel, TLC и Investigation Discovery (ID).


Петер Страчар [General Electric] Още по темата General Electric намалява

Петер Страчар [General Electric] Още по темата General Electric намалява ...

......... служителите му в региона са над 92 хил., разположени в над 900 локации. Годишните приходи от европейския бизнес са за над 20 млрд. долара. В Европа са подадени и около 30% от заявленията за глобални патенти на GE, се посочва в официалното съобщение на групата по повод назначението на Страчар.


Серджо Маркионе Още по темата Серджо Маркионе оглавява и Ferrari

Серджо Маркионе Още по темата Серджо Маркионе оглавява и Ferrari ...

......... макар и GAG да е партнирала на италианско-американската компания за продажбите на Jeep в Китай, а самата FCA от своя страна да преговаря с азиатския производител относно оказването на помощ за навлизането му на пазара в САЩ, "никое от тези неща не е предназначено да повлияе върху независимостта на FCA".



Марсел ван дер Хук Марсел ван дер Хук е новият

Марсел ван дер Хук Марсел ван дер Хук е новият ...

......... на групата, който ще ръководи ключовите аспекти в портфолиото на организацията. Стоилова е професионален лайф и бизнес коуч със завършено обучение от Noble Manhattan Couching. Има квалификация по "Управление на малко предприятие" по програма на Северозападен колеж Лондон, както и магистърска степен по "Информатика" от Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Илюстрация Увеличаване Автор: Красимир Юскеселиев Смаляване Още по темата

Илюстрация Увеличаване Автор: Красимир Юскеселиев Смаляване Още по темата "Стандарт" ...

......... с работещите във вестника."Свободата на словото е гарантирана, когато журналистите сами носят пълната отговорност за изданието, което правят", са думите на досегашния издател, цитирани в статията. В нея се посочва, че "Стандарт" ще бъде първият вестник в последните години, чието управление и бъдеще ще е в ръцете на журналистическия екип.


Брунело Кучинели © Георги Кожухаров Италианският моден магнат Брунело Кучинели, който

Брунело Кучинели © Георги Кожухаров Италианският моден магнат Брунело Кучинели, който ...

......... сте инвеститор в Далас, бихте ли били доволни, ако аз инвестирах във възстановяването на театър в Перуджа? Може би ще смятате, че би трябвало да възстановявам театър в Далас. По този начин [компанията] има своето собствено бъдеще, а фондацията, която е моя, също има своето собствено бъдеще", казва модният магнат.


По-голямата част от богатството на Джеф Безос идва от акциите

По-голямата част от богатството на Джеф Безос идва от акциите ...

......... че анализът на публично оповестените му дарения показва, че Гейтс е предоставил за различни филантропски инициативи 700 млн. броя акции от Microsofts, чиято стойност по днешни цени е 61.8 млрд. долара, както и 2.9 млрд. долара средства в брой, с което нетното му състояние би било над 150 млрд. долара.


Горан Маркович ["Теленор България"] Черногорският специалист Горан Маркович е новият

Горан Маркович ["Теленор България"] Черногорският специалист Горан Маркович е новият ...

......... на категория "Козметика" са свързани със стратегията за ръст в категориите "Аромати", "Декоративна козметика" и "Козметика за лице и тяло". Професионалният път на Бешевишка преминава през 4-годишна работа за British American Tobacco преди да се присъедини към "Ейвън България" при навлизането на козметичния бранд на българския пазар преди 16 години.



[Pinterest] Още по темата Състоянието на най-богатите в Китай е

[Pinterest] Още по темата Състоянието на най-богатите в Китай е ...

......... довел до растящи продажби и печалби, особено за най-големите местни компании в сектора. В предварителния си отчет за 2017 г., оповестен в петък, от дружеството посочиха, че договорените продажби са за 550.8 млрд. юана (85 млрд. долара), като надхвърлят заложената през август цел от 500 млрд. юана, пише още Bloomberg.


Травис Каланик съосновава Uber през 2009 г. и оттогава не

Травис Каланик съосновава Uber през 2009 г. и оттогава не ...

......... на Uber, част от които са и намаляването на правата на глас на Каланик и други ранни инвеститори. След приключването на сделката, което се очаква в края на януари, японската компания ще стане най-големият акционер, като ще държи 15% от Uber и ще има двама представители в борда на директорите.


Шейх Мансур бин Зайед ал Нахиян купи

Шейх Мансур бин Зайед ал Нахиян купи "гражданите" през септември ...

......... последните две десетилетия, пише BBC. "Искахме да направим по-широка оценка на футболните финанси, която да отразява съвременната реалност във футбола", посочва той.Топ 101. "Манчестър сити", Англия2. "Арсенал", Англия3. "Пари Сен Жермен", Франция4. "Гуанджоу евъргранд", Китай5. "Тотнъм", Англия6. "Реал" (Мадрид), Испания7. "Манчестър юнайтед", Англия8. "Ювентус", Италия9. "Челси", Англия10. "Байерн" (Мюнхен), Германия


Питър Тийл Една от водещите личности в Силициевата долина прави

Питър Тийл Една от водещите личности в Силициевата долина прави ...

......... близо 20 хил. долара за един биткойн при около 1000 долара в началото на 2017 г. Във вторник следобед стойността се повиши с 10% до 14 783 долара, след като приключи миналата година при ниво около 14 хил. долара, като цената скочи, след като WSJ съобщи за инвестицията на Тийл.


Джеф Безос Още по темата Сделките на 2017: годината на

Джеф Безос Още по темата Сделките на 2017: годината на ...

......... Becton Dickinson и конкурентната CR Bard на стойност 24.4 млрд. долара.Най-добрият пазар – Аржентина Водещият борсов индекс в южноамериканската страна – Merval, увеличи стойността си със забележителните 45.3% за година. В допълнение, Буенос Айрес постепенно успява да овладее и инфлационните си проблеми, отбелязват от Fortune.Целия списък можете да видите тук.



Символът на превзетата държава - нос Чукалята © Георги Кожухаров Още

Символът на превзетата държава - нос Чукалята © Георги Кожухаров Още ...

......... на "Шоуто на Слави" Този сюжет, който беше полу-предизборен, полу-бизнес и изцяло забравен към момента, е показателен за това как някакви драми на деня хващат вниманието ни и ни изглеждат важни, само за да се обърнем след няколко месеца и да разберем, че сме пропуснали да видим други, по-важни неща.


"Реших, че най-важното нещо, което мога да направя сега, е ...

......... ще бъдат продадени на Disney, включват филмовите и кабелните мрежи на Twentieth Century Fox. Купувачът ще поеме и 13.7 млрд. долара дълг на 21 Century Fox. Главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър ще продължи мандата си до края на 2021 г., за да наблюдава интеграцията на бизнеса на Fox.


В най-новата фабрика на Yazaki Corporation са вложени 50 млн.

В най-новата фабрика на Yazaki Corporation са вложени 50 млн. ...

......... "Костал България аутомотив". За регион Русе наградата получава "Зенон Бг" от Търговище, която произвежда кабелни инсталации и аксесоари. Отличието за столицата и региона печели "Сънфудс България", която държи франчайзинговите права за McDonald`s в страната. За региона на Хасково шампион е кърджалийският производител на каучукови изделия за автомобилната промишленост "Теклас България".


Управителят на Billa България Бойко Сачански © Анелия Николова Ямболският производител

Управителят на Billa България Бойко Сачански © Анелия Николова Ямболският производител ...

......... "Костал България аутомотив". За регион Русе наградата получава "Зенон Бг" от Търговище, която произвежда кабелни инсталации и аксесоари. Отличието за столицата и региона печели "Сънфудс България", която държи франчайзинговите права за McDonald`s в страната. За региона на Хасково шампион е кърджалийският производител на каучукови изделия за автомобилната промишленост "Теклас България".


Светослав Гаврийски © Георги Кожухаров Още по темата Изборът на Командира

Светослав Гаврийски © Георги Кожухаров Още по темата Изборът на Командира ...

......... ще се присъедини и Йоанис Коцианос. Той работи за германската група от 2008 г., като в момента е главен финансов директор, главен директор риск и ръководител "Управление на инвестициите" на Allianz Hellas (Гърция). Коцианос наследява на поста Орлин Пенев, който остава изпълнителен директор на ЗАД "Енергия", съобщават от българския холдинг.


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Заводът

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Заводът ...

......... края на 2008 г. стана собственост на германската Norddeutsche Affinerie, по-късно преименувана на Aurubis. Предприятието произвежда черна и рафинирана мед. Високата печалба идва по линия на поскъпналата мед и по-добрата такса за преработка, която компанията е постигнала. Ефект са оказали и инвестициите в завода, които са увеличи производството с 30%.


Сръбският милиардер Мирослав Мишкович е познат в България като бивш

Сръбският милиардер Мирослав Мишкович е познат в България като бивш ...

......... млрд. долара. Властта на Пеевски е основана на контрола му върху медии и влиянието му в съдебната система. Разказваме за богатството му и за сенчестите му собствености от години, като сме подложени на клевети и атаки от медийната му империя и институциите, които той контролира."Целия списък можете да видите тук.


Виталий Бутерин © Romanpoet - Own work [Wikimedia commons (CC BY-SA

Виталий Бутерин © Romanpoet - Own work [Wikimedia commons (CC BY-SA ...

......... сравнение, за гиганта Bitcoin числото е едва 31.2%. Цената на една монета ether пък наскоро надмина 500 долара, което, макар и засенчено от новините за бума в стойността на Bitcoin от последните седмици, все пак е значително постижение за създадената от Бутерин криптовалута.Целия списък Bloomberg 50 можете да видите тук.


Новите мениджъри Главният изпълнителен директор на

Новите мениджъри Главният изпълнителен директор на "Булстрад живот Виена иншурънс ...

......... главния му изпълнителен директор – ветеранът в бранша Пол Полман. Според източници на агенцията мениджърът вероятно ще се оттегли от поста след около 18 месеца. От Sky News допълват, че на този етап консултантското дружество е фокусирано върху подпомагането на готовността на борда на Unilever за официален процес на подбор.


Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Още по темата Малка, но важна

Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Още по темата Малка, но важна ...

......... чакалнята на еврозоната".Към момента думите на Домбровскис имат особено значение за София, която следи всеки сигнал за това дали наближава моментът да се присъединим към т.нар. чакалня на еврозоната - валутния механизъм ERM II. Каквото и да каже той обаче, последното решение е на Европейската централна банка и останалите държави.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Мнения Daily:

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Мнения Daily: "Русия гейт" ...

......... едно да отидеш на работа по бански. От друга страна, пише fastcodesign, дали когато имаш президент, който е участвал в риалити шоута и "състезания" по кеч, забранява на едро влизането в САЩ на хора от няколко държави и говори така, както говори, шрифтът от детските комикси няма да му отива?


Актрисата Алиса Милано, която помогна да се популяризира фразата #MeToo,

Актрисата Алиса Милано, която помогна да се популяризира фразата #MeToo, ...

......... Американският президент Доналд Тръмп е посочен за "първи подгласник", защото "миналата година кандидатурата му пренаписа правилата на политиката, (а) сега той промени правилата на президентството". "Втори подгласник" е китайският му колега Си Цзинпин, превърнал се в най-могъщия лидер от времето на предшественика си Дън Сяопин насам. Илюстрация Увеличаване [Time.com] Смаляване


Победителите за 2017 г. [Български дарителски форум] Още по темата

Победителите за 2017 г. [Български дарителски форум] Още по темата ...

......... деца в неравностойно положение и надарени ученици чрез програмата "1000 стипендии", за създаването и утвърждаването на Портал "Култура", подкрепата за вестник "Култура" и списание "Християнство и култура" и за издателската дейност на фондацията, която за 10-годишната си история е инвестирала над 30 млн. лв. в социални, образователни и културни проекти


Йерун Дейселблум изигра важна роля за Европа в най-тежкия момент

Йерун Дейселблум изигра важна роля за Европа в най-тежкия момент ...

......... с репутацията на задкулисен стратег. Позициониран е в дясната половина на левоцентристката холандска Партия на труда, като споделя нейните проевропейски позиции и подкрепя балансираните бюджети и мерките за икономии. Тази позиция ще струва скъпо на него и на партията му, тъй като понесоха сериозна загуба на изборите по-рано тази година.


Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Още по темата Министър

Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Още по темата Министър ...

......... ви кажа, като му дойде времето" е прословутата реплика на Сакскобургготски, която обяснява неговото разбиране за публична политика.Но за параметрите на сделката няма илюзии - от месеци Симеон участва активно в мероприятията на премиера Бойко Борисов, негов бивш бодигард - от съвета за подкрепа на европредседателството до делегацията в Рияд.


Основателят на Tickey Димитър Димитров © Георги Кожухаров Още по темата

Основателят на Tickey Димитър Димитров © Георги Кожухаров Още по темата ...

......... 30") Роси Митова – съосновател и изпълнителен директор на платформата farmhopping, която свързва фермери с техните клиенти, и Александър Найденов – съосновател на германската компания PaperHive, която разработва платформа, позволяваща на учени да си сътрудничат онлайн при четенето на сложни текстове, да създават ново съдържание и да генерират съвместно идеи.


Камен Колчев © Цветелина Белутова Още по темата Лекторите на

Камен Колчев © Цветелина Белутова Още по темата Лекторите на "Сделки ...

......... ще е модератор на дискусионния панел, посветен на алтернативните източници на финансиране и възможностите, които предлага капиталовият пазар за корпоративното финансиране. Събитието, което събира компании, консултанти, инвестиционни фондове, предприемачи и инвеститори, ще се проведе на 29 ноември в "София хотел Балкан".Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/conference.


Победителите в регионалния финал на CESAwards 2017 [ABLE] Още по

Победителите в регионалния финал на CESAwards 2017 [ABLE] Още по ...

......... за "Стартъп на годината". Разработваните от Turbine AI услуги помагат за по-бързото и ефективно провеждане на лечение на пациенти с ракови заболявания чрез комбинирането на най-точните модели на човешките клетки със специфични за туморите данни и използването на изкуствен интелект, който може да разбере как терапиите променят поведението на клетките.


Пьотр Миетковски [Личен архив] Още по темата Лекторите на

Пьотр Миетковски [Личен архив] Още по темата Лекторите на "Сделки ...

......... на дяловото инвестиране в Югоизточна Европа. Събитието, което събира компании, консултанти, инвестиционни фондове, предприемачи и инвеститори, като създава платформа за срещи, дискусии, обмяна на смислен опит и начало на нови партньорства, ще се проведе на 29 ноември в "София хотел Балкан".Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/conference.


[Facebook Волен Сидеров] От тази седмица на ъгъла на централните

[Facebook Волен Сидеров] От тази седмица на ъгъла на централните ...

......... в която е галерия "Стил", има интересна история. Тя е построена през 1905 г. от арх. Мицев за голямото му семейство. Архитект Мицев работил по интериора и остъкляването на Съдебната палата, когото Волен Сидеров би трябвало да познава заради половин дузината дела, които се водеха срещу него през последното десетилетие.


Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Григор Димитров спечели финалния турнир на

Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Григор Димитров спечели финалния турнир на ...

......... три сета.Той се изкачи и на трето място по приходи от наградни фондове за годината с 5.22 млн., като само от финалния турнир в зала О2 в Лондон получи 2.55 млн. долара. Финалният мач, който беше излъчван по БНТ, "Диема" и "Мтел спорт", беше гледан от над 1 милион зрители.


Мег Уитман застана начело на HP през 2011 г. Още

Мег Уитман застана начело на HP през 2011 г. Още ...

......... печалба от 28 цента на акция, пише FT.Уитман ще се оттегли от поста през февруари и ще предаде управлението на президента на HPE Антонио Нери, като ще остане директор без изпълнителни функции – позиция, която заемаше, преди кризата в HP да я изстреля до топ менджърското място, посочва още изданието.


Ивелина Пенева [Личен архив] Още по темата Лекторите на

Ивелина Пенева [Личен архив] Още по темата Лекторите на "Сделки ...

......... предлага капиталовият пазар за корпоративното финансиране. Събитието, което събира компании, консултанти, инвестиционни фондове, предприемачи и инвеститори, като създава платформа за срещи, дискусии, обмяна на смислен опит и начало на нови партньорства, ще се проведе на 29 ноември в "София хотел Балкан".Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/conference.


Джанет Йелън Още по темата Централните банки ще дават съвети

Джанет Йелън Още по темата Централните банки ще дават съвети ...

......... предотвратяване на кризи и поддържане на ниска инфлация. Федералната резервна система обединява 12 федерални резервни банки в големите американски градове. Управителният съвет се състои от седем души и е ръководният орган на централната банка. Редовите му членове се назначават за срок от 14 години, а председателят – за четири години.


[Личен архив] Още по темата Лекторите на

[Личен архив] Още по темата Лекторите на "Сделки и инвеститори ...

......... в момента. Събитието ще се проведе на 29 ноември в "София хотел Балкан". За 12-а поредна година то събира компании, консултанти, инвестиционни фондове, предприемачи и инвеститори, като създава платформа за срещи, дискусии, обмяна на смислен опит и начало на нови партньорства.Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/conference.


Новите мениджъри Президентът Росен Плевнелиев влиза в управителния съвет на

Новите мениджъри Президентът Росен Плевнелиев влиза в управителния съвет на ...

......... В началото на 2018 г. начело на модната къща ще застане Пиетро Бекари, който в момента ръководи друг от брандовете на LVMH – Fendi. Самият Толедано пък ще стане председател и главен изпълнителен директор на LVMH Fashion Group и ще отговаря за по-малките брандове, сред които Loewe, Kenzo и Celine.


[Личен архив] Още по темата Лекторите на

[Личен архив] Още по темата Лекторите на "Сделки и инвеститори ...

......... пред дяловите инвестиции в Югоизточна Европа. Събитието, което събира компании, консултанти, инвестиционни фондове, предприемачи и инвеститори, като създава платформа за срещи, дискусии, обмяна на смислен опит и начало на нови партньорства, ще се проведе на 29 ноември в "София хотел Балкан".Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/conference.


Григор Димитров записа пет победи в пет мача по пътя

Григор Димитров записа пет победи в пет мача по пътя ...

......... най-големи приходи от наградни фондове в историята - 110.6 млн. долара.Зверев е четвърти по спечелени пари от турнири през 2017 г. - 4.2 млн. долара. След него се нареждат Тийм (3.7 млн.), Чилич (3.6 млн.), Гофен (3.5 млн.), Сок (3.1 млн.), Кевин Андерсън (2.85 млн.) и Стан Вавринка (2.8 млн.).


Йенсен Хуанг [Nvidia] Топ 101. Йенсен Хуанг, Nvidia2. Джейми Даймън,

Йенсен Хуанг [Nvidia] Топ 101. Йенсен Хуанг, Nvidia2. Джейми Даймън, ...

......... остава извън челната десетка в тазгодишното издание – на номер 13. Лидерската тройка за 2017 г. допълват главният изпълнителен директор на JP Morgan Chase Джейми Даймън и Марк Беньоф, чиято софтуерна компания Salesforce наскоро оглави първата класация на сп. Fortune за дружествата с най-голям потенциал за бъдещ растеж Future 50.


Джок Нюнан Още по темата Лекторите на

Джок Нюнан Още по темата Лекторите на "Банките и бизнесът ...

......... Австралийския институт на експерт-счетоводителите.На Петата годишна конференция "Банките и бизнесът" Джок Нюнан ще участва в дискусионния панел за развитието на новите технологични решения и финансови иновации в банковия бизнес и тяхната добавена стойност за процесите на банкиране, които да улесняват клиентите.Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/banks


Марко Гобети [LVMH] За повечето купувачи тениска с яка за

Марко Гобети [LVMH] За повечето купувачи тениска с яка за ...

......... че компанията ще се стреми да отговори на търсенето на привлекателни и нови предложения от страна на купувачите."Днешните потребители търсят ежедневна, забавна мода. Гардеробите им вече са пълни с емблематични продукти", казва новият мениджър на британската модна къща, който преди е работил за марки като Givenchy, Moschino и Bottega Veneta.


Бранислав Вуйович Още по темата Бизнесът среща банките Годишната конференция

Бранислав Вуйович Още по темата Бизнесът среща банките Годишната конференция ...

......... бизнес модели в банковия сектор. Сред темите на семинара са идентифициране на основните активи на дигиталните бизнес модели в сравнение с традиционните бизнес модели, стойност на информацията, omni-Channel, трансформация от традиционен към дигитален бизнес модел, инструменти за трансформация в банковия сектор.Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/banks


Бил Гейтс Още по темата Бил Гейтс влага над 1.7

Бил Гейтс Още по темата Бил Гейтс влага над 1.7 ...

......... на потенциални нови лекарства; по-добро използване на данните.Освен общата инвестиция от 100 млн. долара Гейтс възнамерява да финансира безвъзмездно и създаването на глобална платформа за данни в областта на деменцията, която да улесни изследователите на болестта в търсенето на модели и идентифицирането на нови начини за третиране, предава още Reuters.


Лариса Манастърли [ЕБВР] Лариса Манастърли е директор на Европейската банка

Лариса Манастърли [ЕБВР] Лариса Манастърли е директор на Европейската банка ...

......... 2018 г. Събитието ще се проведе на 29 ноември в "София хотел Балкан". За 12-а поредна година то събира компании, консултанти, инвестиционни фондове, предприемачи и инвеститори, като създава платформа за срещи, дискусии, обмяна на смислен опит и начало на нови партньорства.Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/conference.


Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг "Глобализацията и технологиите изоставиха много хора и създадоха ...

......... отношение на политиката. Дори да беше само проблем с общественото здраве, щеше да бъде един от най-страшните в историята ни. Но има много данни, които предполагат, че една от най-големите корелации спрямо гласувалите за демократите и за републиканците са окръзите с най-висока честота на смъртни случаи от опиоиди", казва той.


Новите мениджъри Анна Кастрева ще оглави новосформирания отдел

Новите мениджъри Анна Кастрева ще оглави новосформирания отдел "Корпоративни комуникации" ...

......... акциите на компанията удариха 17-годишно дъно след поредното понижение на прогнозата за печалбата й през 2017 г. Според израелското финансово издание The Marker Блаватник ще инвестира до 3 млрд. долара в Teva, чиято обща пазарна капитализация в момента е 12.3 млрд. долара, а задълженията й са близо 35 млрд. долара.


Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук Още по темата

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук Още по темата ...

......... който оглавява отдела за проучвания на пазара на финансови услуги в Capgemini. Все пак, по думите му, е по-малко вероятно големите технологични компании да се превърнат в пряк конкурент на и да крадат клиенти от специализираните дружества за управление на богатството, но "е по-вероятно да видим някои партньорства и сътрудничество".


Първоначалният фокус на компанията на will.i.am е потребителската електроника, но

Първоначалният фокус на компанията на will.i.am е потребителската електроника, но ...

......... обслужването на клиенти е само началото на Omega. Планът на предприемача включва използването на технологията за създаването на още няколко гласови продукти с изкуствен интелект за корпоративни клиенти."Едно от нещата е обработката на стотици хиляди клиентски запитвания за тарифните им планове по едно и също време", посочва като пример той.


Ли Ка-шинг Хонконгският бизнес магнат Ли Ка-шинг ще продаде мажоритарния

Ли Ка-шинг Хонконгският бизнес магнат Ли Ка-шинг ще продаде мажоритарния ...

......... Asset притежава 48 офисни етажа в 73-етажната сграда, както и търговски площи, паркоместа, помещения в подземните етажи и входната зала. Продажбата на тези активи е при средна цена от 33 хил. хонконгски долара на квадратен фут (0.09 кв. м). По изчисления на Ченг инвестиционната доходност от сградата е около 2.5%.


Новите мениджъри Илия Белев става главен оперативен директор и член

Новите мениджъри Илия Белев става главен оперативен директор и член ...

......... начело на управлението му. 66-годишният мениджър е един от най-изтъкнатите корпоративни лидери от афроамерикански произход в САЩ, отбелязва Wall Street Journal. Той ще бъде наследен на поста главен изпълнителен директор от 58-годишния Стивън Скуери, който работи за AmEx от три десетилетия, като от 2015 г. е и зам.-председател на компанията.


Ангела Меркел За седма поредна година Ангела Меркел оглавява класацията

Ангела Меркел За седма поредна година Ангела Меркел оглавява класацията ...

......... главен оперативен директор на Facebook5. Мери Бара, главен изпълнителен директор на General Motors6. Сюзън Войчички, главен изпълнителен директор на YouTube7. Абигейл Джонсън, главен изпълнителен директор на Fidelity Investments8. Кристин Лагард, управляващ директор на Международния валутен фонд9. Ана Патрисия Ботин, председател на Banco Santander10. Джини Ромети, главен изпълнителен директор на IBM


Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Министър

Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Още по темата Министър ...

......... сделката. Още повече че няма банка, която би финансирала 100% от стойността на придобивка, която на всичкото отгоре изисква и последващи инвестиции за десетки милиони. Това оставя привкуса на игра с подставени лица и за наместване в ниша, където, за да печелиш, законите трябва да се прекрояват по твоя мярка.


Компанията-майка на Google – Alphabet, в която основателите на интернет

Компанията-майка на Google – Alphabet, в която основателите на интернет ...

......... и развойна дейност (R&D), средно погледнато семейните компании инвестират по-голяма част от приходите си в R&D, което отново подкрепя дългосрочния фокус", посочва Клерк. В допълнение, за семейните дружества е по-вероятно да финансират растежа си органично, а не чрез заемен капитал, и да намаляват нетната си задлъжнялост, отчитат анализаторите, предава CNBC.


Сорая Саенс де Сантамария Още по темата Мадрид пое контрола

Сорая Саенс де Сантамария Още по темата Мадрид пое контрола ...

......... никакви инциденти и доскоро управлявалите Барселона да са отстъпили кабинетите си най-късно до петък, без да се вдига много шум, пише La Vanguardia. Ще трябва да работи и за имиджа на местната власт – да задържа впечатлението, че властта остава именно там, въпреки че ръководните решения се вземат от Мадрид.


Главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Беньоф Топ 10

Главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Беньоф Топ 10 "лидери"1. ...

......... била под 20 млрд. долара.Начело в първата група е управляваната от Марк Беньоф компания за облачни услуги Salesforce, а челната тройка влизат още Tesla и Facebook. На върха на подреждането на 25-те "претенденти" пък застава софтуерната Veeva Systems, която предоставя облачни услуги за фармацевтичните гиганти.Целия списък можете да видите тук.


Новите мениджъри Светослав Иванов е новият изпълнителен директор на компанията

Новите мениджъри Светослав Иванов е новият изпълнителен директор на компанията ...

......... търговията с акции на британски компании и отхвърлянето на оферти за придобивания от страна на конкуренти, във всеобхватна платформа за търговия, предоставяне на информация на инвеститорите и клиринг на суапове за извънборсовите пазари, отбелязва изданието. Пазарната капитализация на LSE за периода нарасна от 800 млн. до близо 14 млрд. паунда.


Председателят на Националното събрание на Венецуела Хулио Борхес Още по

Председателят на Националното събрание на Венецуела Хулио Борхес Още по ...

......... ситуацията председателят на Националното събрание Хулио Борхес.По данни на Foro Penal Venezolano броят на политическите затворници възлиза на над 600. От началото на годината в улични протести и демонстрации срещу правителството са убити над 130 души, а други над 500 са хвърлени в затвора без редовен процес, посочват от ЕП.


Стоян Тачев работи в търговията на дребно от 13 години.

Стоян Тачев работи в търговията на дребно от 13 години. ...

......... участва в дискусия на тема "Модерната търговия на бързооборотни стоки в България - основни тенденции и предизвикателства" на конференцията Retail in Detail, организирана от сп. "Регал" и GfK. Конференцията ще се проведе на 31 октомври в Sofia Event Center. Повече за събитието, програмата, лекторите и регистрацията може да видите тук


Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Китайската икономика леко забави

Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Китайската икономика леко забави ...

......... на Си Дзинпин за социализма с китайски характеристики за новата ера".Посланията на Си обаче са далеч от ортодоксално марсксистките тези - в официалното изявление след края на конгреса се подчертава "ключовата роля на пазарните сили в разпределението на ресурси" и ангажимента за реформи, ориентирани към предлагането на стоки и услуги.


[Личен архив] Галина Петрова е супервайзор

[Личен архив] Галина Петрова е супервайзор "Нови канали на дистрибуция" ...

......... Петрова ще бъде сред участниците в дискусията на тема "Как да работим с микроаудитории" по време на годишната конференция Retail in Detail, организирана от сп. "Регал" и GfK. Конференцията ще се проведе на 31 октомври в Sofia Event Center. Повече за събитието, програмата, лекторите и регистрацията може да видите тук


Още по темата Американският спорт протестира срещу несправедливостта и Тръмп

Още по темата Американският спорт протестира срещу несправедливостта и Тръмп ...

......... магнат, който е женен за една от наследниците на империята Wal-Mart Ан Уолтън Крьонке. Той притежава 2.8 млн. кв.м търговски площи, както и много декари селскостопанска земя в САЩ. Освен това е инвестирал в компании от НФЛ, НБА, НХЛ, както и в английския "Арсенал". Състоянието му е 8.1 млрд. долара.


Владимир Христов се присъединява към екипа на компанията преди повече

Владимир Христов се присъединява към екипа на компанията преди повече ...

......... Шефилд.Владимир Христов ще бъде сред лекторите на годишната конференция Retail in Detail, организирана от сп. "Регал" и GfK, с презентация на тема "Tрансформация на бизнес модела, обслужваща ритейлъритe". Конференцията ще се проведе на 31 октомври в Sofia Event Center. Повече за събитието, програмата, лекторите и регистрацията може да видите тук


Диана Ангелова е мениджър

Диана Ангелова е мениджър "Онлайн търговия и комуникации" в "Декатлон ...

......... конференция Retail in Detail, организирана от сп. "Регал" и GfK, с презентация на тема "От big data към микроаудитории - зад кулисите на успешния дигитален подход на Decathlon". Конференцията ще се проведе на 31 октомври в Sofia Event Center. Повече за събитието, програмата, лекторите и регистрацията може да видите тук


Съоснователят на технологичния гигант Microsoft - Бил Гейтс, се надява

Съоснователят на технологичния гигант Microsoft - Бил Гейтс, се надява ...

......... държавните училища в Ню Джърси. Тогава намеренията му бяха да възстанови качественото образование в учебните заведения в щата, както и да бъдат извършени редица реформи за 5 години. Нито една от целите не беше постигната, а някои от училищните директори бяха уличени в злоупотреба със средства в особено големи размери.