Германските власти конфискуваха собственост на стойност 40 милиона евро и

Германските власти конфискуваха собственост на стойност 40 милиона евро и ...

......... и акциите на шведската "Суедбанк" след като журналистическо разследване откри евентуална нейна балтийска връзка за пране на пари. Шведската телевизия подозира изпиране на 4 милиарда долара в продължение на осем години.Скандалът вероятно е свързан с действията на "Данске банк", схемите и в двата случая са минавали през филиалите в Естония.


Антимонополната комисия на Германия разреши на чешкия милиардер Даниел Кретински

Антимонополната комисия на Германия разреши на чешкия милиардер Даниел Кретински ...

......... си два магазина у нас през 1999 г. - в София на бул. "Цариградско шосе" и в Пловдив, а в момента вече има по два магазина в двата най-големи града в страната, както и по един в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Ще се радвам следващата година марокански вина да се представят

Ще се радвам следващата година марокански вина да се представят ...

......... брутния вътрешен продукт на Мароко се формира от аграрния сектор.  За спомен от посещението си в Международен панаир Пловдив г-жа Закия Ел Мидауи си купи две черешови дръвчета и квалитетни български вина. „Ще посадя дръвчетата в градината на резиденцията и ще се грижа за отглеждането им“, посочи мароканският посланик.   


България е сред страните с най-ниска безопасност на железопътен превоз

България е сред страните с най-ниска безопасност на железопътен превоз ...

......... становището на разследващите органи, ще проверим и къде са грешките. Явно е, че по редицата има грешки. В рамките на година-две има доста инциденти. Ако проблемът е в инфраструктурата, трябва държавата да вземе съответните мерки. Ако е в недостатъчен контрол на частните превозвачи - това е много притеснително", допълни Летифов.


Компанията, производител на Ф-16, продължава да търси възможности за намаляване

Компанията, производител на Ф-16, продължава да търси възможности за намаляване ...

......... и 800 милиона лева за до 8 изтребителя. Съобщението на компанията идва на фона на очакванията българското министерство на отбраната да изпрати предложението си по евентуален договор. Представители на компанията са обсъдили с Българската академия на науките възможностите за партньорство в сферите на отбраната, сигурността и космоса.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


„Искаме България да стане по- добро място за живот- инвестициите

„Искаме България да стане по- добро място за живот- инвестициите ...

......... въвеждане на новите технологии и прилагане на ползите от тях във все повече български училища. В партньорство с Министерството на образованието и науката, Столична община, Дигиталната национална коалиция, Асоциация „Родители“, Център за безопасен интернет и Образователна платформа Уча.се ще бъде формулирана подробна пътна карта за въвеждане на дигитализацията в образованието.Размерът на вътрешните и външните инвестиции през 2018 г. се

Размерът на вътрешните и външните инвестиции през 2018 г. се ...

......... институция е близо 1 млрд. лв. увеличение за цялата година. Същата тенденция се наблюдаваше и през 2018 г. „Нещо повече, по данни на Евростат, по дял на инвестициите от БВП, България се нарежда преди страни като Италия, Гърция, Люксембург, Обединеното кралство и се изравнява със Словакия“, каза още зам.-министър Манолев.


Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри първата

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри първата ...

......... в цифровизацията, ще изостанем и в конкурентоспособноста на земеделието ни”, заяви министър Порожанов. Той припомни, че с активната роля на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ, България е пионер в земеделието и вече имаме изградени логистични центрове в азиатската страна.


Близо 9 милиона и 300 хиляди са били чуждестранните туристически

Близо 9 милиона и 300 хиляди са били чуждестранните туристически ...

......... Северното Черноморие с цел хазартен туризъм.Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: И тази по-голяма свобода, която те имат в България, ги привлича, въпреки обезценката на лирата. България им е любима дестинация.Данните на Министерството на туризма сочат още ръст на пътуванията от Полша, Сърбия и Великобритания между 7 и 15 процента.


Шведският собственик на

Шведският собственик на "Нова телевизия", "Модерн таймс груп", отказва да ...

......... Келнер бе готов да плати €185 милиона за активите на MTG в България. Не е известна сумата, която Домусчиев би платил, но вероятно тя е по-ниска. През 2008 г. шведската компания плати €620 милиона. Домусчиев купува "Нова Телевизия" За една от двете най-големи български телевизии с бореха той и Спас Русев


Известен факт: когато парите ви не работят, инфлацията ги изяжда.

Известен факт: когато парите ви не работят, инфлацията ги изяжда. ...

......... препоръчва работата с нови компании, за които почти не може да се намери информация. Ако спазвате тези правила, ще осигурите максималната безопасност на средствата си на борсата. Печалба Няма определени показатели за печалба. Тя зависи най-вече от стратегията ви и умението да реагирате бързо на промените в курсовете на валутите.Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ ...

......... регистрирания капитал като гаранция за извършването на дейност. Защото в момента възможността да регистрираш фирма с 5 лева капитал узаконява възможността за злоупотреби, отбеляза адвокат Янев. Според него е необходима промяна и в режимите за трудовите договори, като отпадне изискването на съгласие от основния работодател при започване на втора работа.


Промените в Общия устройствен план имат стратегическо значение за градоустройството

Промените в Общия устройствен план имат стратегическо значение за градоустройството ...

......... по-достъпни цени. „Реализирането на една по-голяма сграда в сравнение с няколко проекта с по-малко жилищни единици облекчава частично административната тежест. Това, ведно с по-ниските разходи и икономии от мащаба, предопределят до голяма степен решението при проектирането. В резултат се открива възможност да влагаме повече средства в заобикалящата инфраструктура“, уточнява Митев.


За пръв път маневрен локомотив, произведен в частния русенски жп

За пръв път маневрен локомотив, произведен в частния русенски жп ...

......... все повече железопътни клонове обръщат внимание на ефективността, екологията и безопасността. Партньор на русенското предприятие на френския пазар ще бъдат локомотивните експерти PATRY, които са специализирани в индустриалните маневри. Маневрени локомотиви, произведени от българския завод вече се движат в четирите най-напреднали в жп техниката държави - Германия, Англия, Швейцария и Франция. 


Татяна Бакалчук, собственик на онлайн магазина на Wildberries, стана втората

Татяна Бакалчук, собственик на онлайн магазина на Wildberries, стана втората ...

......... Wildberries продава различни категории стоки - дрехи, козметика, играчки, спортни и бебешки храни, потребителска електроника, книги и др. Повече от 60 милиона души посещават сайта месечно.Преди това единствената жена в списъка на "Форбс" бе Елена Батурина, ръководител на "Интеко Мениджмънт" и съпруга на бившия кмет на Москва Юрий Лужков.Превод: БЛИЦ    


Частната израелска компания „Спейс Ай Ел“ оповести, че се готви

Частната израелска компания „Спейс Ай Ел“ оповести, че се готви ...

......... готви тази седмица да изстреля сонда, която трябва да стане първият частен апарат, стъпил на Луната, предаде агенция "Асошиейтед прес", цитирана от БНР. От „Спейс Ай Ел“ поясниха, че сондата, кръстена  „Берешит“ („Генезис“ на иврит), ще бъде изведена в космоса от Флорида, САЩ, с ракета „Фалкон“ на компанията „Спейс Екс“.И двете жалби на Гинка Върбакова срещу спирането от страна

И двете жалби на Гинка Върбакова срещу спирането от страна ...

......... ново производство, щом съдът по същество трябва да се произнесе по същия въпрос по вече подадена друга жалба. Сега според АССО КЗК правилно е счела, че може да има монопол на соларния пазар, като съдът не приема за аргумент против тази оценка продажбата на ВЕИ активите на "Инерком". Очаквайте подробности!


София. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

София. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ...

......... биха могли да се възползват по-активно и от възможностите, които агенцията предоставя за включване на бизнеса в делегации и бизнес форуми в чужбина, за осъществяване на връзки с търговски аташета в различните страни и последничеството им за идентифициране и установяване на контакти с потенциални партньори зад граница“, подчерта д-р Таков.


Предложение за промяна на Закона за концесиите (ЗК), съгласно което

Предложение за промяна на Закона за концесиите (ЗК), съгласно което ...

......... която трябваше да урегулира правилата по закона и това можело да провали концесиите на плажове за лято 2019. Съгласно промените, 50% от концесионната такса на морски плаж отива в бюджета на общината, на чиято територия е плажът. А де факто цялата отговорност по предоставяне на концесии носи министърът на туризма.


Собственичката на интернет магазина „Wildberries“ Татяна Бакалчук (43 г.) е

Собственичката на интернет магазина „Wildberries“ Татяна Бакалчук (43 г.) е ...

......... се оцени състоянието й на над 1 милиард долара“, отбелязва списанието. Тъй като компанията „Wildberries“ не е публична, нейната стойност се оценяваше въз основа на данни за обемите на продажбите и приходите,. Интернет магазинът продава играчки, спортни и детски храни, електроника, книги. Приходите за 2018 г. са 1,7 млрд. долара.


Американският гигант в самолетостроенето

Американският гигант в самолетостроенето "Локхийд Мартин" изпрати делегация в България ...

......... стратегическо партньорство в България, което ще развие таланти в науката и инженерството, необходими, за да бъдат посрещнати предизвикателствата на 21 век", пишат още от компанията в писмото до медиите. Локхийд Мартин: Ако България купи 16 изтребителя F-16, вторите 8 ще са на по-ниска цена Пилотите ще се обучават в САЩ…


Сърбия е важен пазар за входящ туризъм в България. През

Сърбия е важен пазар за входящ туризъм в България. През ...

......... на сръбския пазар и обратното. По време на срещата бяха договорени две срещи през март и април между сръбските и българските представители на бизнеса за засилване на сътрудничеството.  Обсъждат се с бизнеса общи туристически продукти за далечни пазари като Китай, където Сърбия има голям напредък след облекчаване на визовия режим.  


"Локхийд Мартин" обсъжда възможности за сътрудничество с БАН, обявиха от ...

......... В допълнение на намерението си за партньорство с БАН, Локхийд Мартин потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България във връзка с придобиването на военните самолети. Това ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост, добавят от "Локхийд".


С напредването на процеса по придобиване на боен самолет Ф-16,

С напредването на процеса по придобиване на боен самолет Ф-16, ...

......... технологии, които намират приложение не само в областта на отбраната и сигурността, но и в реалната икономика.“ Закупуването на изтребители Ф-16 за българските ВВС ще бъде катализатор на дългосрочно стратегическо партньорство в България, което ще развие таланти в науката и инженерството, необходими, за да бъдат посрещнати предизвикателствата на 21 век.


Кредитната агенция

Кредитната агенция "Фич" заяви в сряда вечерта, че може да ...

......... години на миналия век, когато британският брутен вътрешен продукт спадна с 2% за цели шест тримесечия, прогнозира "Фич".   Агенцията обаче допълни, че понастоящем приема, че ще бъде избегнат Брекзит без сделка, като БВП на страната ще нарасне с 1,6% през тази година и с 1,8% през 2020 година.  


За по-малко от месец средните цените на литър от най-масовия

За по-малко от месец средните цените на литър от най-масовия ...

......... продължи, заради несигурността идваща основно от ситуацията във Венецуела. Поглед към средните цените на горивата на големите вериги днес показва пълно изравняване за пет от най-големите търговци – "Петрол", "Лукойл", "Шел", ОМВ и "Еко". Става дума за 2.04 лв/л за бензина, 2.24 лв/л за дизела и 0.97 лв/л за пропан-бутана.


В TBI Bank сме дали обещание да предоставяме на нашите

В TBI Bank сме дали обещание да предоставяме на нашите ...

......... ни са в центъра на всичко, което правим, а платформата Payment Hub на TBI Bank гарантира, че те разполагат със сигурен канал, на който да разчитат, каза Андрю Целер, вицепрезидент на 4finance Group. С него можем да осъществяваме плащания мигновено и да използваме оперативната ефективност в региона на SEPA ”.


Омбудсманът Мая Манолова е на посещение в Гърция по повод

Омбудсманът Мая Манолова е на посещение в Гърция по повод ...

......... Омбудсманът Мая Манолова е на посещение в Гърция по повод 20-годишнината от създаването на институцията омбудсман в южната ни съседка. Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана. От 17.00 часа в залата на ул. „Йеротоу“ №5 омбудсманът ще се срещне с представители на българската общност в южната ни съседка.


Вчера у нас стартира въвеждането на базата данни в единната

Вчера у нас стартира въвеждането на базата данни в единната ...

......... поръчка. По думите му системата ще спомогне за изсветляване на сектора на туризма.Добрин Иванов, Асоциация на индустриалния капитал: Този, които е бил в сивата част, как той ще бъде принуден да се въведе в регистъра. Тук трябва да се обвърже системата и с тези за резервации.Вижте и още във видеото.


Въпреки че трябва да са в жестока конкуренция за клиенти,

Въпреки че трябва да са в жестока конкуренция за клиенти, ...

......... понижението в цените на петрола се отразява в цените на горивата с голямо закъснение, докато повишението се калкулира почти незабавно. Освен това в края на миналия месец интензивно се обсъждаше отлагането на лобисткия закон за горивата. Въпреки че прилагането му се отложи, напрежението в бранша остава. А цените тръгнаха нагоре.


Априлските фючърси на сорта

Априлските фючърси на сорта "Брент", търгувани на борсата в Лондон, ...

......... фючърси на сорта "Брент", търгувани на борсата в Лондон, поскъпнаха с 0,9% до $67,07 за барел, съобщават анализатори. За последен път петролът скочи над тази котировка на 19 ноември. Нефтът е под натиск от политическите кризи във Венецуела и Иран. ОПЕК заедно с Русия предприеха политика за свиване на добива.


Ако не е възможно да се сключи търговско споразумение с

Ако не е възможно да се сключи търговско споразумение с ...

......... да се правят опити за постигане на споразумение с ЕС, но това не е лесно. "Опитваме се да сключим споразумение, много е трудно да преговаряме с тях, с ЕС е трудно от известно време, от много години. Ако не сключим споразумение, ще въведем мита", казва Доналд Тръмп.Превод и редакция: БЛИЦ


"Ауди", която е част от концерна Volkswagen AG ще освободи ...

......... преди, но един или две години по-рано. Арестуваха шефа на Audi Заради разследването по аферата "Дизелгейт" Плановете на главния изпълнителен директор включват също намаляване на броя на произвежданите двигатели с една трета и приключване на преговорите с ръководството и синдикатите за прекратяване на нощната смяна в централната фабрика в Инголщад.


Британският премиер Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод

Британският премиер Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод ...

......... на Великобритания от Европейския съюз са били конструктивни. Мей и Юнкер призоваха преговарящите си екипи да продължат да търсят възможности за Brexit по позитивен начин, съобщават световните издания. "Председателят Юнкер и премиерът Мей се договориха да проведат нови преговори преди края на месеца", се казва в изявлението.Превод и редакция: БЛИЦ


Рекордна глоба от 4,5 млрд. евро беше наложена от френски

Рекордна глоба от 4,5 млрд. евро беше наложена от френски ...

......... според което банката трябвало да плати малко над 1 млрд. евро. Това споразумение било отхвърлено от ръководството на банката заради преценка, че сумата е прекалено висока.Ако обжалването потвърди присъдата, банката ще плати глоби на стойност 3 млрд. и 700 млн. евро, плюс още 800 милиона евро компенсации към френското правителство.


Руснаците масово разпродават имотите си по българското Черноморие, а големият

Руснаците масово разпродават имотите си по българското Черноморие, а големият ...

......... имоти са и по-лесни за поддръжка, ако собствениците им решат да се преместят да живеят в тях. Ако пък решат да ги дават под наем, те ще им донесат много добра доходност. „При правилна инвестиция на подходящо място доходността от такива имоти достига между 8 и 10%“, посочва имотният експерт.


Предприемачът от сирийски произход д-р Малек Насер влиза в треската

Предприемачът от сирийски произход д-р Малек Насер влиза в треската ...

......... паметници на културата”. За да запази динамиката в работата си, Насер избира алтернативата - проекти в други градове от страната. „Няма как, трябва да работим. Имам немалка администрация и голям брой работници. Така че всеки месец от мен се очаква да платя полагащото им се възнаграждение”, казва д-р Насер.  


Зам.-министър Нанков посочи, че инвестициите в региона по ОП „Региони

Зам.-министър Нанков посочи, че инвестициите в региона по ОП „Региони ...

......... Два са обектите на социалната инфраструктура на стойност 1,2 млн. лв. По мерките за енергийна ефективност се извършва саниране на 4 обществени и 10 жилищни сгради. Ще бъдат благоустроени 48 хил. кв. м незастроени зелени и паркови площи в градската среда, като инвестицията е в размер на 9 млн. лв.


Брекзит няма да доведе до преки загуби за българските производителите

Брекзит няма да доведе до преки загуби за българските производителите ...

......... година са разплатени над 650 милиона лева за животновъдството.От Министерството на земеделието ще се опитат да изтеглят част от плащанията за производство за плодове и зеленчуци, които са за близо 80 млн. лева, с един месец напред. Така производителите ще могат да ги получат още през март вместо през април.


Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките

Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките ...

......... тази област“, добави зам.-изпълнителният директор на ИАНМСП. НАГРАДЕНИТЕ ПРОЕКТИ ПУБЛИЧЕН СЕКТОР Победител в категория “Централна администрация”е проектът на Дирекция КИС – МВР” ГИС системи помагат МВР за осъществяване на граничен контрол, криминални анализи и управление при кризи“, финансиран по фонд ・Вътрешна сигурност・на Европейския съюз. Системите са реализирани от ЕСРИ България.


В продължение на пет дни Пловдив отново ще бъде столица

В продължение на пет дни Пловдив отново ще бъде столица ...

......... да се разгледат от 9 до 18 ч., в последния ден до 14 часа. Тогава ще бъдат изтеглени печелившите талони от анкетата за посетители, а трима от тях ще получат наградите, осигурени от  Международен панаир Пловдив: бензинова косачка, водоструйка  и електрическа фреза.    Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ Оператор: Любомир Бакърджиев, БЛИЦ


Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция „Безопасност

Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция „Безопасност ...

......... Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.  Малина Крумова започва да работи по проекти и програми от 1998 г. От 2007 г. е експерт в Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ към Министерството на околната среда и водите.


Собствениците на някои от най-големите пловдивски компании пренасочват инвестициите си

Собствениците на някои от най-големите пловдивски компании пренасочват инвестициите си ...

......... проблем. До инвеститорите не достига писмено уведомление за становищата на Експертния съвет за устройство на територията. Така предприемачите често са в недоумение и относно мотивите на местната администрация за взимането на съответните решения - защо дадено изменение не е получило одобрение от въпросния орган (ЕСУТ) и защо друго е минало.


VIVACOM получи отличие в престижния конкурс Employer Branding Awards 2019, който се организира от b2b

VIVACOM получи отличие в престижния конкурс Employer Branding Awards 2019, който се организира от b2b ...

......... работен ден и какви са ежедневните предизвикателства. Видео визитката дава реална представа за работната среда, приятелската обстановка и екипа, който очаква новите си попълнения. VIVACOM използва нестандартния формат за подбиране на кадри от края на миналата година, а резултатът е амбицирани и мотивирани ново-постъпили служители, с ясни очаквания за служебните ангажименти.


Няма създадени инструменти, които да контролират системата и отпускането на

Няма създадени инструменти, които да контролират системата и отпускането на ...

......... "Проблемът съществува от години и най-странното е, че има решение, но ние не се приближаваме до него. Трябва промяна на контрола и промяна на инструментите, с които човек стига до това решение. Технологиите вече са толкова напред, че няма никаква пречка да имаме истински здравни досиета", заяви бившият социален министър.


Географската информационна система на Министерството на вътрешните работи получи награда

Географската информационна система на Министерството на вътрешните работи получи награда ...

......... водещата ГИС компания у нас, като допълни: „С този проект, МВР приложи на практика за първи път в България най-новите световни технологични възможности на ГИС технологиите за 4D пространствено-времеви анализи и интеграция на системи и данни в реално време за нуждите на граничен контрол, управление при кризи и криминални анализи.”


В Нововоронежката АЕЦ 2, точно по график, започна етапът на

В Нововоронежката АЕЦ 2, точно по график, започна етапът на ...

......... стартиране на Втори енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 свидетелства за активното изграждане от „Росатом“ на атомни енергоблокове от новото „три плюс“ поколение. Днес тази технология са избрали страни като Унгария, Финландия, Беларус, Бангладеш и др. Общо в портфейла с международни поръчки на „Росатом“ има 36 енергоблока ВВЕР в 12 страни.


Програмният ръководител на Европейската патентна академия (ЕПА) г-н Антоан Рети,

Програмният ръководител на Европейската патентна академия (ЕПА) г-н Антоан Рети, ...

......... получаването на патентна защита за разработки във висшите учебни заведения и начините за стимулиране на иновационните процеси там.  Следобед се предвижда откриване  на втория модул от събитието, който по програма предвижда запознаване на участниците с изискванията за патентоспособност, включително експертиза преценка на критериите новост и изобретателска стъпка.      


Местните жители, протестиращи срещу изграждането на 10-етажни сгради около Акропола

Местните жители, протестиращи срещу изграждането на 10-етажни сгради около Акропола ...

......... Местните жители, протестиращи срещу изграждането на 10-етажни сгради около Акропола в Атина, досега са събрали повече от 4100 подписа в петиционната платформа на Avaaz. Гръцкото дружество по околна среда и култура заяви, че е „неприемливо“ високите сгради да развалят гледката към Акропола.


20% от правата за търсене и проучване на нефт и

20% от правата за търсене и проучване на нефт и ...

......... сключи допълнително споразумение към договора за търсене и проучване на нефт и природен газ с "Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А.", "Уудсайд Енерджи (България) Лимитид“ и „Репсол България Хан Кубрат С.А.". Разходите по прехвърлянето на правата и задълженията са за сметка на "Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А.".


София. Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на

София. Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на ...

......... и начина, по който използваме ресурсите. Подобни форуми, които отличават добрите проекти и практики и промотират ползите от приятелството между човека и технологиите, са сериозен стимул както за ИТ специалистите, които са двигателят към цифровото бъдеще, така и за потребителите на достиженията в тази област“, добави зам.изпълнителният директор на ИАНМСП.


Министерският съвет одобри Годишния план за извършване на независим външен

Министерският съвет одобри Годишния план за извършване на независим външен ...

......... определени концесионни договори. Именно относно закона Националният борд по туризъм поиска той да не важи за настоящия летен сезон при определянето на концесии за плажове, а да важи Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Причината е, че няма действаше наредба, уреждаща дейталите по концесионния закон, защото има дело в съда.


БТПП представи експресна онлайн анкета сред членовете си относно новите

БТПП представи експресна онлайн анкета сред членовете си относно новите ...

......... бизнеса и повишават разходите за дейност.   Регламент GDPR, Наредба Н-18, Закона за мерките срещу изпирането на пари, съпроводен с правилник и обучения, вдигане на максималният осигурителен праг над 15% и др. регулации с неясни изисквания, за които ефектът е спорен, но тежестта за бизнеса си остава сигурна.    


Българска стопанска камара - БСК е обезпокоена от изключителното напрежение,

Българска стопанска камара - БСК е обезпокоена от изключителното напрежение, ...

......... Стоянова; председателя на комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев; председателя на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин; министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Фирмите искат удължаване на срока за касовите апарати Анкета на БТПП представя редица регулации с неясни изисквания и спорен ефект


Съгласно справка в информационната система на Изпълнителната агенция по рибарство

Съгласно справка в информационната система на Изпълнителната агенция по рибарство ...

......... ферми с колектори, чийто брой е 31, а язовирите, в които аквакултурите се отглеждат в целия водоем са 184. Информацията се съдържа в писмен отговор на министъра на земеделието Румен Порожанов на въпрос от народен представител, предаде БГНЕС. От всички стопанства с издадени разрешителни за водовземане от река са 687.


Потребителите не могат да бъдат ангажирани с каквито и да

Потребителите не могат да бъдат ангажирани с каквито и да ...

......... договор, какъвто не е съществувал, защото не е подписван“, разказа Маргаритов.   Според него този случай поставя един принципен въпрос – как да се контролира, най-вече от мениджмънта на компаниите, поведението на тези, които всекидневно влизат във взаимоотношения с потребителите в офисите на търговците, по интернет или по телефона.  


БТПП представи експресна онлайн анкета сред членовете си относно новите

БТПП представи експресна онлайн анкета сред членовете си относно новите ...

......... вдигане на максималният осигурителен праг над 15% и др. регулации с неясни изисквания, за които ефектът е спорен, но тежестта за бизнеса си остава сигурна. Горанов: Наредбата за касовите апарати се отлага, но не за всички До 30 септември става срокът за апаратите, които са само за смяна на софтуер


Реалните доходи на руснаците са намалели за шеста поредна година,

Реалните доходи на руснаците са намалели за шеста поредна година, ...

......... загубила 6 милиарда и 300 милиона долара в резултат на търогвските санкции, митата и антидъмпинговите мерки на други държави. Най-сероизно е пострадала металургичната промишленост. Загубите там възлизат на близо 4 милиарда долара. Селскостопанските предприятия са загубили милиард и сто милиона долара, химическите – 641 милиона, а автомобилните – 306 милиона. 


Има отлив между 30 и 40% на ранните записвания за

Има отлив между 30 и 40% на ранните записвания за ...

......... било набелязало мерки за насочване на вниманието към България. Коментирайки скандалите със строежите по морето тази зима, Ангелкова посочи, че това е неприятно, но почти нищо не може да се направи, защото ставало дума за заварени обекти, получили зелена светлина преди 2008 година, когато е приет Законът за черноморското крайбрежие.


Много е сложно, има обжалвания на база действащо законодателство преди

Много е сложно, има обжалвания на база действащо законодателство преди ...

......... с ангажименти, няма как. Следващата година, да сме живи и здрави, надявам се да отида, каза Ангелкова и във връзка с церемонията по "Оскар"-ите. Тя беше на миналогодишната церемония и това предизвика въпроси с какви пари е отишла, като отговорът беше, че е по покана и е използвала лични средства.


Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак

Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак ...

......... правят на всеки, два, три месеца някакви системи на парче и да се очаква, че цялата тази система една, система две, система три, система четири ще я платят аптеките, а обратно - да се прави държавно планиране, да се търси европейско финансиране, да се търси държавно подпомагане“, каза Антон Вълев.


416 учебни заведения, в които учат 255 269 деца и

416 учебни заведения, в които учат 255 269 деца и ...

......... Амбицията на министерството е реалното строителство по проекта да започне през 2019 година. Петя Аврамова подчерта значението на пътната инфраструктура за развитието на регионите. Искаме Северозападния регион да има по-ускорено икономическо развитие, каза тя и обърна внимание, че инвеститорите искат хубави пътища, за да вложат парите си, и обучени кадри.


С напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай Вашингтон

С напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай Вашингтон ...

......... Във вторник преговорите бяха подновени във Вашингтон. По програма те трябва да продължат до петък. На 1 март е крайният срок за по-високите американски митнически тарифи. Говорителят на американския търговски представител, който води преговорите от името на Белия дом, е отхвърлил молбата на агенция Bloomberg за коментари по този въпрос. 


Концесиите на плажовете по Черноморието да са в параметрите на

Концесиите на плажовете по Черноморието да са в параметрите на ...

......... обектът на концесията е над 5 млн. евро, а българските плажове масово са под този праг, ако се смята годишният приход от тях. "Първите концесионни договори за плажовете на повечето големи морски курорти изтичат именно сега и опасността точно тези плажни ивици да останат безстопанствени е много голяма", предупреди Ангелкова.


Как да се подобри качеството на обслужване в хотелите по

Как да се подобри качеството на обслужване в хотелите по ...

......... и затова не спираме да търсим алтернативи, с които приятно да ги изненадаме. Непрекъснато търсим нови форми на обслужване. Другата причина Турция да обмисля отказ от системата ол инклузив е, че тя не стимулира летовниците да излязат извън туристическите комплекси. А това спъва местната търговия и развитието на културния туризъм.


„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД поетапно обновява вагоните в съставите

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД поетапно обновява вагоните в съставите ...

......... г. след извършен ремонт да бъдат включвани в експлоатация до 15 вагона на месец. В желанието си максимално бързо ремонтираните вагони да бъдат включени в експлоатация, „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД предварително се извинява на своите клиенти, в случай на забелязани пропуски или следи от скорошно извършени ремонти и освежаване.


Безсмъртният психолог Зигмунд Фройд посочва, че ако трябва да избира

Безсмъртният психолог Зигмунд Фройд посочва, че ако трябва да избира ...

......... се страхуват да не звучат неблагодарници. Но в крайна сметка, милиардерите също са хора, като всички останали, но мащабът около тях е просто по-голям: как да вярват, как да обичат, как да бъдат обичани, как да се чувстват оценени и да оценяват, как да намират смисъл отвъд „имане“ и „правене“.


Министърът на туризма Николина Ангелкова представи единната система за туристическа

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи единната система за туристическа ...

......... контрола. "Глобата за невъвеждане на данни е от 1000 до 3000 лв. при първо нарушение, при повторно санкцията става двойна, а при трето вече се преминава към заличаване на потребителя", обясни министърът. Разработват единна система за туристическа информация - ЕСТИ Най-голяма заетост имат 4- и 5-звездните хотели, заяви Николина Ангелкова


Последната проверка от Министерството на енергетиката (МЕ) на мина „Оброчище”

Последната проверка от Министерството на енергетиката (МЕ) на мина „Оброчище” ...

......... ноември. Съкратени са половината от персонала, а другите са пуснати в т. нар. „платен отпуск“, който трае половин година, а по трудовото законодателство не може да има толкова дълъг отпуск, казаха още присъстващите. По думите им в момента в мината има само 6-7 души, за да изпомпват водата от шахтите.


Миналата година Китай е избавил 13,86 милиона души в селските

Миналата година Китай е избавил 13,86 милиона души в селските ...

......... на страната са намалели от близо 100 милиона в края на 2012 г. до 16,6 милиона до края на 2018 г. През миналата година средният годишен доход на жителите на бедните села се е увеличил до 10 371 юана (около 1 530 долара) при инфлационно коригиран годишен темп от 8,3%.