Държавата иска да помогне на всички засегнати, но в същото

Държавата иска да помогне на всички засегнати, но в същото ...

......... фалити, мислим за работника, подчерта той. Дончев бе категоричен, че е абсолютно сигурно, че тази криза няма да ни направи по-богати. Той отбеляза, че след нея светът ще бъде различен и все още не се знае колко точно различен. Силно се надявам качеството на демокрациите да не пострада, заяви вицепремиерът.


„Държавата, доколкото са възможностите й, ще се опита да помогне

„Държавата, доколкото са възможностите й, ще се опита да помогне ...

......... досега мерки, както и за тези, които ще се приемат в бъдеще. Трябва да компенсираме и намалените приходи. „Наред със всичко останало мисията е да спасим живота и здравето на хората. Колкото и да е тежко, ако сме заедно, дисциплинирани и мобилизирани, ще се справим“, заяви в заключение Томислав Дончев.


Хората, които до този момента са работили, но са нямали

Хората, които до този момента са работили, но са нямали ...

......... Националната агенция по приходите за доходите, декларирани през 2019 г. На тази база ще се направи разчет колко хора са получили под определен годишен доход и те може да получат директно подпомагане, посочи Сачева. За самоосигуряващите се предстои да се отвори мярката за безлихвените кредити до 1500 лева на човек.


В близките дни ще бъде наложен мораториум, с който се

В близките дни ще бъде наложен мораториум, с който се ...

......... - ефект, който би бил особено неблагоприятен за всички български граждани, които преди това ще бъдат засегнати от очакваните във връзка с COVID19 затруднения в икономиката“.  Вижте още: Банките в Европа решават за мораториумите върху плащанията по кредити НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 2 април    


Световните цени на храните се понижиха рязко през март, засегнати

Световните цени на храните се понижиха рязко през март, засегнати ...

......... 2018 г. За 2020 г. прогнозата на FAO за световното производство на пшеничени култури остава непроменена на 763 милиона тона, близо до рекордното ниво за миналата година. "Това, съчетано с множество налични запаси, ще помогне за предпазване на хранителните пазари от смут по време на бурята с коронавирус", прогнозира FAO.


457 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас по данни

457 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас по данни ...

......... болнично лечение са 25. Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби. 179 са лицата с потвърден Covid-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 18 от тях са в интензивни структури.Повече от една четвърт от британските компании намаляват персонала си

Повече от една четвърт от британските компании намаляват персонала си ...

......... уволнени. Проучването показва, че 46% са насърчили персонала да работи от дома. Безпрецедентен ход на Великобритания към засегнатите от Covid-19 работници Държавата ще покрива 80% от заплатите на служителите през следващите 3 месеца Сред компаниите, които внасят и изнасят по-значително, близо 60% заявяват, че търговията им е засегната от кризата.


От 1 април 2020 г. Борислава Налбантова става изпълнителен директор

От 1 април 2020 г. Борислава Налбантова става изпълнителен директор ...

......... и Атлантик Дивайн са мобилизирани и работят за преодоляване на предизвикателствата в тясно сътрудничество с  нашите партньори по цялата верига на доставка. Заедно сме предприели мерки за продължаване на работата, за да обезпечим нуждите на крайните ни потребители в тези извънредни времена“, каза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на Девин ЕАД. 


Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин

Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин ...

......... на коронавирус лечебното заведение има нужда от еднократни трипластови маски и предпазни ръкавици, шлемове, медицински шапки, калцуни до коляното, предпазни очила, инфрачервени термометри и дезинфектанти, за да продължи нормалното и ефективно функциониране на клиниките и да продължи да обслужва потока от бременни, родилки и пациенти с нужда от неотложни процедури. 


Броят на американците, които ще искат обезщетения за безработица, удари

Броят на американците, които ще искат обезщетения за безработица, удари ...

......... случаи, наскоро Белият дом заяви, че ще запази ограниченията, въведени досега, за да се опита да забави разпространението на вируса. В доклад на Bank of America в четвъртък анализаторите предупредиха, че САЩ могат да видят "най-дълбоката рецесия", тъй като равнището на безработица достига повече от 15%, а растежът пада 10,4%.


Кризата с коронавируса изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно

Кризата с коронавируса изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно ...

......... ще има достатъчно яйца на пазара и на нормална цена. "Наблюдаваме повече от 10 години една цена на агнешкото месо. Който избере да яде салати, краставици, домати и агнешко, ще плати толкова, колкото е платил и миналата година". Владимир Иванов посочи, че навсякъде по пазарите и тържищата се извършва дезинфекция.Самонаетите лица в редица страни-членки на ЕС получават държавна помощ,

Самонаетите лица в редица страни-членки на ЕС получават държавна помощ, ...

......... здравно осигуряване. 4. Осигуряване на достъп до безлихвено кредитиране до 10 000 лева със срок на издължаване - пет години след отпадане на Извънредното положение 5. Намаляване на данъчната ставка за 2020 година върху доходи от свободни професии от 10% на 7,5%. Още: "Схемата 60 на 40 - окончателни мерки"


Световните цени на храните се понижиха рязко през март, засегнати

Световните цени на храните се понижиха рязко през март, засегнати ...

......... 2018 г. За 2020 г. прогнозата на FAO за световното производство на пшеничени култури остава непроменена на 763 милиона тона, близо до рекордното ниво за миналата година. "Това, съчетано с множество налични запаси, ще помогне за предпазване на хранителните пазари от смут по време на бурята с коронавирус", прогнозира FAO.


Едва 8% от работодателите, членуващи в Българска стопанска камара, са

Едва 8% от работодателите, членуващи в Българска стопанска камара, са ...

......... Ще пусна част от персонала в отпуск – 17% - Ще намаля временно трудовите възнаграждения – 10% - Още не съм решил – 8% - Ще забавя изплащането на възнаграждения – 6% - Ще съкратя целия персонал – 5% Дефицит от 2,9% от БВП предлага правителството в актуализирания бюджет  


Дали алкохолът е продукт от първа необходимост във време на

Дали алкохолът е продукт от първа необходимост във време на ...

......... БТА. По икономически или санитарни причини, или защото "чаша вино може да помогне" за понасяне на изолацията.Коронавирус пандемияПхенян обяви, че в страната няма случаи на зараза с коронавирусаАвстралия под карантина: Над 5000 заразени и рязко затягане на мерките срещу COVID-19Силен спад на продажбите на леки коли в САЩ през март


Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж.

Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. ...

......... на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.Металургичната фирма

Металургичната фирма "Стомана Индъстри" Перник съкращава 301 работници Уведомление за ...

......... срив на цените на продукцията, предизвикани от световната пандемия от Covid-19. Съкращенията ще станат факт на 23 април, след едномесечно предизвестие, както предвижда законът. След мярката в дружеството ще останат на работа около 950 души и още 350 в съпътстващи фирми. Сачева: Социалната система все още издържа на натиска (ВИДЕО)*


Министерският съвет е поискал, като част от актуализацията на бюджета,

Министерският съвет е поискал, като част от актуализацията на бюджета, ...

......... над 68 години ще получат пенсиите си вкъщи. Пенсия може да бъде получена и от упълномощено лице с еднократно изрично пълномощно. 45 млн. лева са насочени към общините за патронажна грижа, каза още министърката и добави, че ще бъдат направени индивидуални хранителни пакети, които да бъдат предоставени на нуждаещите се.


Близо 800 са издадените актове в цялата страна на хора,

Близо 800 са издадените актове в цялата страна на хора, ...

......... забрана на 20 март. Глобите са на стойност 5000 лв., което означава, че до момента са наложени санкции за близо 4 млн. лева, съобщава БНР. Около 370 са досъдебните производства заради нарушена карантина. Най-често става дума за хора, които самоволно са напуснали адреса си, въпреки че имат забрана за това.


ДЗИ обяви, че застрахова безплатно медицинските служители и друг персонал,

ДЗИ обяви, че застрахова безплатно медицинските служители и друг персонал, ...

......... времето на болничен престой при установяване на същото заболяване. Към момента медицинските лица, ангажирани пряко в борбата с епидемията, работят във Военномедицинска академия, „Пирогов“, Университетска болница „Александровска“, „Св. Анна“, Белодробна болница „Св. София“, Инфекциозна болница „Проф. Иван Киров“, Втора градска болница и Пета градска болница, и наброяват над 1200 човека.


От днес клиентите на Банка ДСК могат да ползват приложението

От днес клиентите на Банка ДСК могат да ползват приложението ...

......... да работи за усъвършенстване на нейните дигитални канали, за да бъдат в максимално удобство и улеснение на потребителите. Активирането на DSK Smart става в няколко лесни стъпки спрямо предпочитанията на всеки индивидуален клиент – чрез изпращане на код за активиране като SMS или чрез платформата за интернет банкиране ДСК Директ.


„Национален земеделски форум“ предлага ангажимент за наемане в селското стопанство

„Национален земеделски форум“ предлага ангажимент за наемане в селското стопанство ...

......... служебен транспорт да се предвиждат до работното си място, да прилагат под контрол утвърдени със заповед на ръководител правила за лична дезинфекция, да полагат труд в регламентираното работно време, след което по съответния маршрут и с организирания служебен транспорт да се прибират на деклариран от тях актуален адрес на местоживеене.


До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне ...

......... за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=762. Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700/ 18-700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.


Най-много смъртни случаи от коронавирус за последните 24 часа са

Най-много смъртни случаи от коронавирус за последните 24 часа са ...

......... за ден регистрират и Великобритания - 563, и Франция - 509 души, починали след заразяване с Ковид-19.  С горепосочените смъртни случаи, общият им брой в Италия надхвърли 13 хиляди, в Испания - повече от 9 хиляди,  а във Великобритания и във Франция - по над 4 хиляди, изчисляват от АФП. 


Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава брифинг по

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев дава брифинг по ...

......... обменят практики, виждам подобряване на организацията на електронното дистанционно образование. Няма да има единно отучване, някои учители ще си вземат часовете допълнително, допълни Вълчев. Има претоварване и на децата, и на учителите, по тази причина се създава национален виртуален център от психолози, които да работят с децата през следващите седмици.


Цените на петрола в световен мащаб се повишиха, след като

Цените на петрола в световен мащаб се повишиха, след като ...

......... енергийни компании, включително Exxon Mobil и Chevron, в Белия дом в петък. Те ще обсъдят редица варианти, които могат да включват възможни мита за вноса на петрол от Саудитска Арабия, според Wall Street Journal. "Уолстрийт" започна новото тримесечие дълбоко на червено Индексът Dow Jones industrial average потъна с 800 пункта


Броят на подадените заявления по програмата

Броят на подадените заявления по програмата "60:40" е 59 до ...

......... бъдат създадени условия хората да си взимат пенсиите по график и при необходимата дистанция. По изключение пенсиите ще могат да се изплащат на син, дъщеря и друг близък роднина срещу лична карта и удостоверено пълномощно за целта. Хората, които получават пенсията си по сметка, ще я получат на 7 април.


Колкото по-дълго продължава пандемията от коронавирус, толкова повече това разклаща

Колкото по-дълго продължава пандемията от коронавирус, толкова повече това разклаща ...

......... да забравяме, че много преди пандемията, геополитическото напрежение, широкото икономическо забавяне, застаряващото население, високите нива на дълга, технологичните смущения и изменението на климата вече се заговориха за изместване на веригите за доставки, населението и публичната политика. Всички тези фактори - не само пандемията - ще продължат да оформят глобалното бъдеще.


Още един месец рестриктивни мерки за биснеса - перспективата за

Още един месец рестриктивни мерки за биснеса - перспективата за ...

......... само от нощувки през зимните месеци и извън активния сезон и по около 300 млн. месечно в разгара на лятото. За март се очакват да отчетат не повече от 10 млн. лева. В Италия може би стигнаха платото на заразата с коронавирус, но СЗО е силно притеснена за света  


40-годишен мъж с COVID-19 почина в „Пирогов“. Пациентът е постъпил

40-годишен мъж с COVID-19 почина в „Пирогов“. Пациентът е постъпил ...

......... 40-годишен мъж с COVID-19 почина в „Пирогов“. Пациентът е постъпил в лечебното заведение преди два дни със симптоматика на новия коронавирус в среднотежко състояние, съобщи Министерство на здравеопазването.


В Европейския банков орган (ЕБО) продължават консултациите, за които Българската

В Европейския банков орган (ЕБО) продължават консултациите, за които Българската ...

......... за утвърждаване в БНБ единен проект на правила за частен мораториум върху плащанията по банкови кредити във връзка със ситуацията с COVID 19. Вижте още: БНБ обяви пакет от мерки за над 9 млрд. лева срещу пандемията НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април      


„Ако извънредното положение бъде удължено до 13 май, до 13

„Ако извънредното положение бъде удължено до 13 май, до 13 ...

......... лева на микро, малки и средни предприятия при определени условия, за да се окаже допълнителна помощ на сектора. Министерството на туризма предвижда и кризисна рекламна стратегия, но основно се разчита на българските туристи. Затова и се обмисля само за тях това лято шезлонгите и чадърите на плажа да са безплатни.


Докато слушаме как пари няма, Агенцията по храните раздава, пише

Докато слушаме как пари няма, Агенцията по храните раздава, пише ...

......... сключи договори за обезвреждане на трупове - "Син кръст 2016" и "Еко БГ СЖП". Собственици на "Син кръст 2016" са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров, станал известен покрай кризата с боклука на столицата, когато той е управител на фирма-концесионер. Съдружници в "Еко БГ СЖП" са Димитър Манджуков и Димитър Димитров.


„Мерките за подпомагане на бизнеса трябва да са много повече

„Мерките за подпомагане на бизнеса трябва да са много повече ...

......... към даване на възможност на бизнеса да работи, за да успеем да излезем здрави - и икономически, и здравно - от тази криза", каза той. В ефира на БНР Марешки съобщи, че се е изследвал за коронавирус в РЗИ- Варна. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април


Туркменистан има специален подход за заличаване на коронавируса - като

Туркменистан има специален подход за заличаване на коронавируса - като ...

......... е да говорят с евфемизми за коронавируса. Всички мерки за безопасност, налагани от правителството, се отнасят само до защита от"болести" и "остри респираторни заболявания". Туркменистан остава една от малкото държави, които не съобщават за потвърдени случаи на вируса - твърдения, третирани с подозрение от здравни експерти извън прословутата затворена страна.


След като България обяви извънредно положение заради коронавируса, консумацията на

След като България обяви извънредно положение заради коронавируса, консумацията на ...

......... в икономиката в сравнение с петролния бизнес. „Макар че моят личен коментар е, че това, което прави за бизнеса, е крайно недостатъчно и няма да има никакъв ефект, мярката „60:40 просто няма да проработи. Истината е да се успокои пазарът и по-бързо да излезем от кризата", заяви в заключение Симов.


От днес парното и топлата вода са по-евтини с между

От днес парното и топлата вода са по-евтини с между ...

......... клиенти на "Булгаргаз". Най-голямо намаление ще има за София - с 26.5% и във Враца - с 23 на сто. Между 16 и 18% ще поевтинее топлоенергията във Велико Търново, Бургас, Разград и Плевен. Понижението в Пловдив е с 12 на сто. Най-малко намаление има във Варна - само 8%.


Председателят на КЗК Юлия Ненкова наложи мерки за социална дистанция

Председателят на КЗК Юлия Ненкова наложи мерки за социална дистанция ...

......... членове. Освен тях има и администрация. От подадените декларации за конфликт на интереси може да се предположи, че в администрацията на КЗК работят около 100 човека. Според устройственият правилник на КЗК общата численост на персонала на комисията е 117 щатни бройки, в това число председател, заместник-председател и членове на комисията.


Повече от една трета от българите декларират, че доходите им

Повече от една трета от българите декларират, че доходите им ...

......... Повече от една трета от българите декларират, че доходите им са намалели след въвеждането на извънредните мерки заради коронавируса, а близо една четвърт очакват средствата им да намалеят съвсем скоро. Това показват данните от експресен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 30 и 31 март сред 850 пълнолетни българи.


Тази сутрин в интензивното отделение на болницата в Кюстендил е

Тази сутрин в интензивното отделение на болницата в Кюстендил е ...

......... По информация от кюстендилската болница мъжът и съпругата му наскоро са се завърнали от Германия. Той е страдал от хипертония в лека степен, а в лечебното заведение е диагностициран и с двустранна пневмония. С двустранна пневмония и доказан коронавирус е хоспитализирана и съпругата му. В момента нейното състояние е стабилно.


Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока ...

......... най-засегнат от новия коронавирус континент. На база данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, рискът от повсеместно разпространение на COVID-19 за последната седмица се определя като умерен за общността и много висок за рисковите групи от населението – лицата над 60 г. и лицата с хронични заболявания. 


Парното и топлата вода поевтиняват с 22% от април, стана

Парното и топлата вода поевтиняват с 22% от април, стана ...

......... на разходите, свързани с наложени задължения към обществото, които произтичат от разходите за съхранени на природния газ в подземното газово хранилище „Чирен“, допълни Иван Иванов. Намалява и цената на електроенергията от високо ефективен комбиниран начин средно с 27,91%. Без промяна от 1 април обаче остава цената на тока, реши КЕВР.


Поради разпространението на коронавируса Вселенска патриаршия удължи ограничителните мерки в

Поради разпространението на коронавируса Вселенска патриаршия удължи ограничителните мерки в ...

......... всички техни епархии на четирите континента: Европа, Азия, Австралия и Америка. Първоначалните мерки бяха обявени на 18 март и важеха до 31 март. Тогава бяха затворени всички храмове и манастири в тяхна юрисдикция, като богослуженията не бяха спрени, но се ограничи достъпът на богомолци и поклонници в храмовете и манастирите.


Конфедерация на труда

Конфедерация на труда "Подкрепа" излезе с отворено писмо към премиера ...

......... писмо е изпратено и до здравният министър Кирил Ананиев и социалния министър Деница Сачева. Синдикалистите призовават България да не отстъпва от наложените здравни ограничения. За да има с какво да оцеляват тук, на българските граждани трябва да им се гарантира минимален жизнен доход до края на ограниченията, пишат от "Подкрепа".


Властите в Италия подготвят втори спасителен пакет на стойност 30

Властите в Италия подготвят втори спасителен пакет на стойност 30 ...

......... Италия вече е зависима от помощите от Европейския съюз за попълването на бюджета си, след като икономиката на страната стагнира още преди разпространяването на пандемията от коронавирус. Освен подкрепата от съюза, Италия разчита и на Европейската централна банка, която, изкупувайки държавните ѝ ценни книжа, поддържа доходността по тях изкуствено занижена.


Определен е концесионер на морски плаж „Каваци - юг

Определен е концесионер на морски плаж „Каваци - юг", община ...

......... определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 11,40 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 57 083 лв. без ДДС.


Сблъскваме се с две кризи едновременно - здравна и икономическа.

Сблъскваме се с две кризи едновременно - здравна и икономическа. ...

......... нашата страна не се случи това. Собствениците на компании ще трябва да добавят едни 30% отгоре във време, в което икономическата активност е спряла". Той прогнозира, че тази мярка ще проработи, но не и в мащаба, в който правителството очаква. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април


"Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното ...

......... се съберем извънредно в парламента, защото ще трябва да гласуваме удължаването на Закона за извънредното положение. С колко време – това ще прецени Щаба", подчерта тя. Попитана дали са закъснели с преминаването към извънреден режим на работа, Стоянова каза, че са имали много работа и този ход е бил правилен.


Израел регистрира днес повече от 1 млн. безработни за първи

Израел регистрира днес повече от 1 млн. безработни за първи ...

......... на Израел да могат да получават обезщетенията за безработица, на които имат право възможно най-бързо, дори преди Пасха. " Миналата седмица Гарор заяви, че очаква около 20% от новопостъпилите безработни да няма работа, към която да се върнат, когато кризата приключи и мерките за блокиране в крайна сметка бъдат премахнати.


Обикновено през март постъпва част от дължимия данък печалба за

Обикновено през март постъпва част от дължимия данък печалба за ...

......... са над 9.7 млрд. лв., или с близо 700 млн. над миналогодишната сума. Увеличението не се дължи на кризата, а на по-високия размер на пенсиите, на капиталовите разходи и заплатите на работещите в бюджетния сектор. Така държавните финанси излизат на минус 205 млн. лв. през третия месец на тази година.


Саудитска Арабия поиска мюсюлманите да изчакат с плановете си, ако

Саудитска Арабия поиска мюсюлманите да изчакат с плановете си, ако ...

......... между 28 юли и 2 август. "Саудитска Арабия е напълно готова да служи на поклонници и хора, извършващи умра," каза министърът за хаджа Мохамад Салех Бентен пред държавната телевизия. Той имаше предвид поклонението до Мека и Медина, което може да се прави целогодишно извън времето за хадж - бел. ред.


Тайландският крал-плейбой нае луксозен германски хотел, за да се изолира

Тайландският крал-плейбой нае луксозен германски хотел, за да се изолира ...

......... британският вестник. Кралят, широко известен като Рама X, планира още по-голямо парти - но 119 членове на обкръжението му бяха принудени да се върнат в Тайланд на фона на страховете, че имат потенциално смъртоносния коронавирус. Не е ясно дали четвъртата му съпруга, бившата стюардеса Сутида Тиджай, е била с него.


Правителството одобри Ръководство за разработване на Харта на клиента и

Правителството одобри Ръководство за разработване на Харта на клиента и ...

......... по-добро обслужване, да подават сигнали, жалби и предложения. Хартата е ясен, кратък и леснодостъпен документ, който информира за стандартите за обслужване, които, от една страна потребителите могат да очакват, а от друга, служителите трябва да познават и спазват. Препоръчва се обемът на хартата да е от 2 до 3 страници.


Коронавирусът вече удари икономиката. Кабинетът предприе спешни мерки за финансова

Коронавирусът вече удари икономиката. Кабинетът предприе спешни мерки за финансова ...

......... безработни, сочат данните на Агенцията по заетостта. От тях 10 000 са посочили COVID-19 като причина, за да останат без работа. Малко са тези, които се регистрират по схемата 60 на 40. Във вторник са били само трима. Междувременно властите призоваха хората да използват и електронните услуги, припомня агенцията.  


Гръцки круизен кораб е под карантина близо до Атина с

Гръцки круизен кораб е под карантина близо до Атина с ...

......... са дали положителни проби за COVID-19, съобщи пристанищната полиция. "Елефтериос Венизелос" плаваше от Турция към Испания, когато беше спрян на пристанище Пирея на 22 март. Гръцкият кораб не може да продължи до Испания заради сериозната ситуация в тази страна със заразата с новия коронавирус, заяви говорител на полицията пред АФП.


Националният осигурителен институт (НОИ) предоставя възможност за подаване на искане

Националният осигурителен институт (НОИ) предоставя възможност за подаване на искане ...

......... е регистриран упълномощителя. Заявлението се подава като електронен документ, подписан с КЕП на упълномощителя или като сканирано копие на хартиен документ. Заявление, което е подадено по електронен път с КЕП на упълномощеното лице, а не с КЕП упълномощителя няма характер на надлежно подписан удостоверителен документ и се оставя без разглеждане.


Икономиката е сърцето на социалното тяло. Ако го спрем, за

Икономиката е сърцето на социалното тяло. Ако го спрем, за ...

......... е най-ефективната и социална система. Компаниите и частният сектор реагираха по образцов начин. Броят фирми, предприемачи и организации, които действаха бързо и ефективно, за да подкрепят страни като Испания и Италия беше огромен. За жалост, подобни примери за солидарност и помощ днес са заглушавани от антикапиталистическите агитатори по целия свят.


Нидерландия разшири ограниченията за свързани с борбата с COVID-19. Властите

Нидерландия разшири ограниченията за свързани с борбата с COVID-19. Властите ...

......... заразените през последното денонощие са 845, което прави общият брой на заразените 12 959 души. "Няма да ви изненадам, че наистина решихме да удължим мерките до вторник, 28 април", каза премиерът Марк Рюте. "Нарастването на броя на заразените до капацитета на интензивните отделения не ни оставя друго решение", заяви той.


Правителството реши кои да са граничните пунктове на българска територия,

Правителството реши кои да са граничните пунктове на българска територия, ...

......... "зелени коридори", включително всякакви проверки и здравни прегледи на транспортните работници, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на "зелени коридори" трябва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, превозващи всякакъв тип стоки. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април"


С Постановление на Министерския съвет е приет нов Кодекс за

С Постановление на Министерския съвет е приет нов Кодекс за ...

......... Наред с тях ще се спазват и принципите на законност, лоялност, честност, безпристрастност, политическа неутралност, отговорност и отчетност. Администрацията ще е задължена да спазва тези принципи включително в общуването си чрез информационни и комуникационни технологии. Служителите ще са длъжни да не проявяват грубост, невъзпитание и неуважение към лицата, които обслужват.


220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без

220 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Без ...

......... опасно време днес е определен в областите Смолян и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали. Прогнозата на метеоролозите е за валежи и натрупване до 15 см сняг, а по планинските райони и над 25 см.


В изпълнение на постановление на Софийска градска прокуратура инспектори от

В изпълнение на постановление на Софийска градска прокуратура инспектори от ...

......... предпазни маски, за очила за индивидуална защита, както и за предпазни ръкавици и други стоки, които попадат в обхвата на Регламент (ЕС) 2016/425 на Европейския парламент и на Съвета от 9 март 2016 година относно лични предпазни средства и "Наредбата за съществените изисквания и оценяване съответствието на личните предпазни средства”.


Българската банкова система разполага с нужните инструменти, за да преодолее

Българската банкова система разполага с нужните инструменти, за да преодолее ...

......... от кризата, банките са толкова добре, колкото и клиентите. Тоест, когато има затруднени клиенти, и банките се затрудняват. Банките ще направят необходимото, за да помогнат, но не могат да компенсират на 100%. На банковите институции са им дадени инструменти, за да могат да проявят гъвкавост, подкрепа и солидарност“, каза финансистът.


В София във връзка със снеговалежа тази нощ са извършени

В София във връзка със снеговалежа тази нощ са извършени ...

......... околовръстен път, общински пътища и мостове. Продължават обработки на основни улици в районите и на някои вътрешно-квартални улици във „Витоша“, „Панчарево“, „Красна поляна“, „Овча купел“, „Банкя“ и др. Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути. Започва и почистването на прилежащите пространства и подходи към спирките на обществения транспорт.


Пенсиите на 258 хил. работещи пенсионери ще бъдат служебно преизчислени

Пенсиите на 258 хил. работещи пенсионери ще бъдат служебно преизчислени ...

......... лица), както и тези, които са поискали такова преизчисляване в периода от началото на 2020 г. до въвеждане на извънредното положение на 13 март (56 591 лица) т.г., ще бъдат преизчислявани съгласно заявеното от лицата, тоест от първо число на месеца, следващ месеца на подаване на заявлението в съответната година.


Потреблението ще тръгне, пъво трябва да изчистим вируса. България трябва

Потреблението ще тръгне, пъво трябва да изчистим вируса. България трябва ...

......... Китай отвори и вече почти 80% е възстановил производството си. Колкото по-бързо отворим и ние – по бързо ще се възстановим после. В моеметна дори и да нямаме болни от коронавирус, икономиката ни щеше да спре. Колкото повече фирми са в кондиция, толкова по-бързо ще тъгнем после.", каза икономическият министър.


ООН създава фонд за оказване на помощ на страните с

ООН създава фонд за оказване на помощ на страните с ...

......... здравните работници, работещи на преден план, да свършат работата си, да лекуват пациенти и да проведат предварителни изследвания в областта на лечението и ваксините. Към днешна дата над 200 000 лица и организации са допринесли за този фонд, като са събрали повече от 95 милиона долара", се отбелязва в доклада.


Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе окончателно решение

Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе окончателно решение ...

......... и поевтиняването на петрола на световните пазари, прави възможно синьото гориво да струва по-малко от оповестените вече 40%. Това,  макар и с малко, ще свали още надолу обявеното намаление на парното и топлата вода. За различните градове то беше изчислявано между 8% за Варна и 25 на сто за София.


Председателят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов заяви

Председателят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов заяви ...

......... трябва обаче да е свързан с епидемията и това ще бъде проверено от институцията. "Хората се притесняват дали ще могат да обслужват задълженията си. Разсрочването на вноски по кредити ще помогне за спестяване на част от парите на хората за нещо, което е жизнено важно в момента", каза още той.


За десет работни дни 19 555 българи са обявили, че

За десет работни дни 19 555 българи са обявили, че ...

......... продажби, а останалите - опис на фактури. Тези предложения бяха направени от Българската стопанска камара, а тристранката ги прие. Документите ще се подават електронно в Агенцията по заетостта.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април