Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде

Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде ...

......... миналия сезон ще бъде около 5%. Засилен интерес се очаква от почти всички пазари – Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Македония. На база ранни записвания очакването увеличение от страна на британските туристи е в рамките на 10 на сто. Прогнозите показват и интерес от страни като Израел, Русия, Австрия и Италия.


Опитвам се да внуша на работодателите, бидейки по принцип център-десен

Опитвам се да внуша на работодателите, бидейки по принцип център-десен ...

......... икономическият цикъл се обръща и може да се зададе нова криза, Горанов отговаря, че е рано за такава оценка, но неминуемо търговските отношения между големите държави се отразяват на икономиките. "Бюджетът ни има достатъчно буфери, които могат да издържат и един по-стресов сценарий за развитие на българската икономика", уверява той.


Европейската комисия одобри още 210 млн. лв. за ремонт на

Европейската комисия одобри още 210 млн. лв. за ремонт на ...

......... България. Одобрението от страна на ЕК дава възможност за намаляване рисковете за изпълнение на програмата, повишава се значимостта й за подобряване на достъпа до образование и подобрен образователен процес в регионите на страната. Одобрената нова версия на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 (версия 5.2) може да бъде намерена ТУК.


Германската железопътна компания Deutsche Bahn и профсъюза на служителите от

Германската железопътна компания Deutsche Bahn и профсъюза на служителите от ...

......... понеделник, като жп движението бе нарушено през целия ден.До стачката се стигна, след като профсъюзът, който представлява около 160 000 служители, преди това се оттегли от преговорите за заплатите, посочвайки, че новите предложения за заплащане са прекалено ниски.Подробности по постигнатото споразумение между Deutsche Bahn и профсъюзите се очакват по-късно днес.


Повечето от водещите британски министри смятат за мъртъв плана на

Повечето от водещите британски министри смятат за мъртъв плана на ...

......... на труда и  финансите Амбър Ръд и Филип Хамънд, е склонна да подкрепи, макар и с нежелание, организирането на нов референдум, ако всички други опции бъдат изчерпани. Друг лагер, част от който са министрите на околната среда и на вътрешните работи, Майкъл Гоув и Саджид Джавид, е против второ допитване.


Миналият зимен сезон имахме над 1 600 хил. туристи, което

Миналият зимен сезон имахме над 1 600 хил. туристи, което ...

......... за първите 10 месеца на годината, е на 10 място по ръст от всички държави членки на ЕС. Позицията е доста добра, миналата година бяхме на второ място като процент на ръста. Движим се успешно по отношение на устойчивост на дестинацията. Трета поредна година сме в топ 10“, обясни министърът.Търговците на недвижими имоти понякога измислят фантастични начини да привлекат

Търговците на недвижими имоти понякога измислят фантастични начини да привлекат ...

......... начини да привлекат клиенти, които да си купят нов дом. Агенция предлага безплатни Rolls-Royce Cullinan и Lamborghini Aventador S при закупуването на апартаменти. Като потвърждение за автентичността на офертата, на територията на комплекса е поставен направен по поръчка Rolls-Royce Cullinan в стил Magma Red.Прочетете подробностите за необичайното търговско предложение в auto.blitz.bg.  


Първа инвестиционна банка организира специална прожекция на филма

Първа инвестиционна банка организира специална прожекция на филма "Спайдър-мен: в ...

......... прожекциите на филма в кино салоните. В промоцията участваха клиенти на банката, притежаващи дебитна карта Debit Mastercard PayPass Kids или Debit Mastercard PayPass Teen, издадена преди 19 ноември 2018 г.За валидни се считаха всички плащания, извършени на ПОС терминални устройства в България и чужбина, а минимална стойност на трансакцията нямаше.


На 21 декември ще бъде обявена обществената поръчка за изграждане

На 21 декември ще бъде обявена обществената поръчка за изграждане ...

......... , но и за целия регион.Министър Петкова даде гаранция, че всичко което България прави за реализация на газовия хъб и свързаната с него тръба от Турски поток е изцяло съобразено - както с нашето, така и с европейското законодателство и с основните приоритети на ЕС в областта на енергетиката .


Лидерите на Европейски съюз удължиха наказателните икономически санкции срещу Русия

Лидерите на Европейски съюз удължиха наказателните икономически санкции срещу Русия ...

......... Украйна и Русия отново възникна миналия месец, когато руските сили заловиха три украински кораба и моряци, докато се опитваха да преминат през Керченския проток от Черно море до Азовско море. ЕС и НАТО осъдиха Русия за инцидента, като заявиха, че няма основание за насилието и настояха моряците да бъдат освободени.


Най-голямата в света компания по запаси и добив на петрол

Най-голямата в света компания по запаси и добив на петрол ...

......... изнасяния петрол от Саудитска Арабия за САЩ за последното тримесечие. Ако плановете на Рияд станат факт, това ще удари по големите американски компании „Валеро енерджи“, „Филипс 66“, „Шеврон“, „ЕксонМобил“ и др. На тях ще им се наложи да попълнят липсващите количества с внос от Мексико, Канада или Венецуела, съобщава „Блумбърг“.Десетилетие след колапса на икономиката им, исландците днес са далеч

Десетилетие след колапса на икономиката им, исландците днес са далеч ...

......... финансовата криза от 2008 г. след въвеждането на капиталов контрол и реструктуриране на банките си. Страната разчита и на скандинавския социален модел, за да пази своите граждани от бедност. Десетилетие след финансовия колапс, Исландия се изправя пред нова криза Туризмът е важен за страната, но посетителите намаляват заради редица фактори


"Установихме, че не е добро състоянието на организацията, работата и ...

......... но за съжаление не виждаме реформа в самите дружества, а това е изключително важно“, смята той. Въпреки проблемите обаче, инвестициите в сектора продължават, като за 2017 г. те са били на стойност 193 млн. лв. От КЕВР признават още, че повишаващите се цени на места надхвърлят прага на социална поносимост


Българската народна банка пуска в обращение нова серия банкноти. Първата

Българската народна банка пуска в обращение нова серия банкноти. Първата ...

......... банкнотите, които са в обращение. Промените в банкнотите от новата серия произтичат основно от въвеждането на нови защитни елементи, съобщиха от БНБ. Първата банкнота от новата серия е с номинална стойност 100 лева, емисия 2018 г. Банкнотата ще бъде в обращение от 28 декември 2018 г. като законно платежно средство.


Преразпределението на парите от излишъка, с което кабинетът

Преразпределението на парите от излишъка, с което кабинетът "Борисов 3" ...

......... по думите на Кутев от "пенсиите на пенсионерите не може да се краде". "Умишлено подценяват приходната част с цел Борисов да разпредели парите, заобикаляйки закона", каза още депутатът от БСП. Той припомни, че преди два месеца левицата е внесла законопроект, според който правителството може да разпределя до 1% от излишъка.


Нова серия 100-левови банкноти пуска БНБ от 28 декември. Общият

Нова серия 100-левови банкноти пуска БНБ от 28 декември. Общият ...

......... започва със столевовата, защото тя е единствената, от която няма втора серия - единствената е тази от 2003 г., обясни Христов. Централните банкери са решили останалите банкноти да се пускат в низходящ ред, т.е. следващата ще е 50-левовата. А кога ще видим новия ѝ вариант, все още БНБ не разкрива.Беларус може да загуби 10,8 милиарда долара до 2024 г.

Беларус може да загуби 10,8 милиарда долара до 2024 г. ...

......... пpoдyĸти e нeцeлecъoбpaзeн - Бeлapyc нaпълнo ocигypявa cвoитe пoтpeбнocти oт тяx зa cмeтĸa нa пpepaбoтĸaтa нa внacяния pycĸия нeфт, пишe PИA Hoвocти. Излишъцитe Mинcĸ дocтaвял в cъceднa Уĸpaйнa, зapaбoтвaйĸи милиapди дoлapи. Eĸcпepтитe пocoчвaт: oбeмът нa тoзи peeĸcпopт e дocтигнaл тaĸивa paзмepи, чe Mocĸвa пoвeчe нe мoжe дa cи зaтвapя oчитe.


На 21 декември ще бъде открита държавна поръчка за изграждането

На 21 декември ще бъде открита държавна поръчка за изграждането ...

......... в България. "До края на годината дъщерната компания, собственост на "Булгартрансгаз", която ще бъде оператор и ще се занимава с тази дейност, ще бъде факт", обяви Петкова. Държавното дружество също е в преговори с изпълнителя на проекта за LNG терминала на Александруполис "Газтрейд" да придобие 20% от акциите в компанията.


Бившият британски премиер Тони Блеър ще заяви днес на проява

Бившият британски премиер Тони Блеър ще заяви днес на проява ...

......... е времето за подготовка. Парламентът трябва разумно да разгледа една по една различните възможности и да постигне съгласие за някоя от тях или за референдум, а Европа да гарантира, че ако Великобритания преосмисли позицията си, и тя ще е готова да преосмисли своята", пише в разпространената предварително реч на Блеър.


Чрез обществена поръчка ще започне изграждане на газов хъб

Чрез обществена поръчка ще започне изграждане на газов хъб "Балкан". ...

......... на газов хъб "Балкан", поясни енергийният министър. Паралелно с това стартира и третата фаза на пазарния тест, която ще продължи до 31 януари БЛИЦ припомня, че по-рано днес американският държавен секретар Майк Помпео обяви страхотна финансова новина за България и как ще се освободим от руската газова зависимост.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


На 21 декември правителството обявява обществена поръчка за изграждането на

На 21 декември правителството обявява обществена поръчка за изграждането на ...

......... реализация на проекта. Това се прави с цел да можем да реализираме заложените срокове и цели, които сме си поставили, обясни Петкова. Министърът информира, че създаването на дъщерната компания „Бургартрансгаз“, която ще оперира на енергийната борса е в напреднал етап и предстои да стане факт до края на 2018 г.


"COP 24 е най-важната конференция след Париж. Основната цел е ...

......... обявено днес, но има голяма вероятност това да се случи и в ранните часове на събота. Справянето с промените в климата е сериозно предизвикателство пред човечеството. Все повече научни изследвания сочат, че сме изправени пред необратими последици в околната среда и спешно трябва да се вземат мерки. Kореспондент: Петър Софев


Протестиращи със сълзотворен газ и маски на лицата пред бутиковия

Протестиращи със сълзотворен газ и маски на лицата пред бутиковия ...

......... отнемат известно време, но те представляват около 10 милиарда евро допълнителна покупателна способност, която може да помогне на търговците да се възстановят, според Гуйо от Invest. - Това очевидно няма да бъде без въздействие - каза Гуйот. "Все още не можем да кажем, че всичко това ще свърши в потребителението."


Високи сметки за гореща вода предизвикаха масово недоволство при абонатите

Високи сметки за гореща вода предизвикаха масово недоволство при абонатите ...

......... с някой от дружеството да ми обясни защо е такава цената и защо не сме уведомени за поскъпването по никакъв начин. Една от касиерките ми обясни, че ценообразуването за всяка сграда е различно и колкото по-голямо е потреблението, толкова по-ниска е цената, което е абсурдно”, заяви Христина Стоилова пред вестника.


Умишлен палеж в колектор в района на бул. „Сливница“ в

Умишлен палеж в колектор в района на бул. „Сливница“ в ...

......... всички обстоятелства около инцидента и установяване на нарушителите. Компанията се надява със съдействието на отговорните институции да сепреустановят посегателствата по електроенергийната инфраструктура.  Дружеството информира потребителите в засегнатите райони, че, след отстраняване на щетите, ще възстанови нормалната схема на електрозахванване на клиентите, като е възможно това да бъде придружено с кратковременни изключвания.


Смятам, че се преекспонира това нещо с цената на тока

Смятам, че се преекспонира това нещо с цената на тока ...

......... европейския пазар заради обезценяването на украинската валута. Той обаче не се съгласи с Бакалов, че трябва да се прави субсидирана от държавата политика, защото сме на общ европейски пазар и си важат определени правила. Не трябва да се създава психоза – някой може би помпа и надува балона, завърши Зоров.


"COP 24 е най-важната конференция след Париж. Основната цел е ...

......... днес, но има голяма вероятност това да се случи и в ранните часове на събота. Справянето с промените в климата е сериозно предизвикателство пред човечеството. Все повече научни изследвания сочат, че сме изправени пред необратими последици в околната среда и спешно трябва да се вземат мерки.   Kореспондент: Петър Софев


Цената на тока на свободния пазар се договаря между браншовете

Цената на тока на свободния пазар се договаря между браншовете ...

......... на цената на хляба ще има през пролетта", допълни по темата Димитър Бакалов, хлебоприозводител.  "Проблемът на България са ниските доходи, липсата на кадри и неправилната търговия. Само в България веригите не "играят" по европейските правила. Цените на месото няма да се увеличат, поне не и до Нова Година", завърши Вихрен Димитров, месопроизводител.


Eднa oт нaй-гoлeмитe cвeтoвни лизингoви ĸoмпaнии - гepмaнcĸaтa Аlрhаbеt вeчe

Eднa oт нaй-гoлeмитe cвeтoвни лизингoви ĸoмпaнии - гepмaнcĸaтa Аlрhаbеt вeчe ...

......... Аutоhеllаѕ. "Цялocтния пoдxoд нa Аutоhеllаѕ, cъчeтaвaщ ĸлacичecĸи лизингoви пoдxoди ĸoмбиниpaни c пpaĸтичecĸи oпит, cъoтвeтcтвa нa миcиятa нa Аlрhаbеt дa гapaнтиpa yдoвлeтвopeниe нa ĸлиeнтитe и дa пoмoгнe нa ĸoмпaниитe дa пocтигнaт cвoитe цeли чpeз пpилaгaнe нa пpaвилнoтo cъчeтaниe нa пpoдyĸти и ycлyги", ĸaзвa Pичapд Cĸyyлинг, глaвeн тъpгoвcĸи диpeĸтop нa Аlрhаbеt Іntеrnаtіоnаl.


Минималната работна заплата да скочи със 100 лева за две

Минималната работна заплата да скочи със 100 лева за две ...

......... инвестиции в основен капитал да достигне 9.5%. Предвидено е броят на заетите през 2019 г. да се повиши с 0.3%. А коефициентът на безработица се очаква да се понижи до 4.8% Очаква се на пазара на труда да има все по-малко хора, най-вече заради намаляването на населението в трудоспособна възраст.


Еврото поевтиня в късния следобед, след като ръководителят на Европейската

Еврото поевтиня в късния следобед, след като ръководителят на Европейската ...

......... държавни и корпоративни облигации. От 2015 година досега банката вложи в икономиката на еврозоната по този начин 2 трилиона и 600 милиарда евро. Икономическият растеж обаче отново се забави през последните месеци, а инфлацията остана под желаните 2 процента. Към този час еврото се разменя за долар и 13 цента.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган официално учреди Космическа агенция на

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган официално учреди Космическа агенция на ...

......... Турският президент Реджеп Тайип Ердоган официално учреди Космическа агенция на Турция, която ще се финансира от държавния бюджет. Това се казва в президентски указ, който е публикуван днес в правителствения „Ресми газете“ - техния държавен вестник.


Еврото губи позиции спрямо останалите основни валути, след като ЕЦБ

Еврото губи позиции спрямо останалите основни валути, след като ЕЦБ ...

......... около 1,1275 швейцарски франка, след като по-рано днес поскъпна за кратко над 1,1300 франка при напълно очакваното от финансовите пазари решение на Швейцарската централна банка да запази досегашната си политика на отрицателни лихви и да продължава да се притеснява от все още високите (според банката) обмени нива на местната валута.


Орлин Пенев подаде оставка като председател и член на Управителния

Орлин Пенев подаде оставка като председател и член на Управителния ...

......... защото е между застрахователите и бюрото "Зелена карта". По повод проблема от КФН вчера излязоха с изявление, в което се казва, че е предприела "незабавни действия и провеждане на консултации за установяване причините за приложената мярка и оценката на въздействието ѝ с цел защита на финансовата стабилност и обществения интерес."


Във връзка с тиражираните в медийното пространство публикации относно наложения

Във връзка с тиражираните в медийното пространство публикации относно наложения ...

......... свои представителства в Италия, Румъния, Германия и Великобритания със спешни телефони за съответните държави. Както следва:Италия: +39 06 200 77; +393478311026Румъния: +40 23 0 23 99 33Германия: +4927362009860Великобритания: +44 777 222 21 44 Предстои откриване на представителства и в други европейски държави".                  


Втори месец България доставя оръжие на Армения. Доставките се извършват

Втори месец България доставя оръжие на Армения. Доставките се извършват ...

......... по-скъп маршрут, но именно той се използва от белоруския самолет. Вероятно всеки полет доставя в Армения 40 тона военно оборудване. Това означава 1700 гранатомета и около 5000 снаряда за тях. Те са съветски образци, както и другите възможни доставки - леко стрелково оръжие и снаряди за оръдия, също съветски образец.


С писмо до МВР най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация

С писмо до МВР най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация ...

......... два месеца излизат малко над 16 600 000 лв., които разделят на броя полицаи, който синдикатите приемат за около 43 хиляди души. Така получават, че коледният бонус на всеки полицай следва да е 385 лв. Така според изчисленията на синдикатите не е известно за какво са похарчени над 12 млн.лв.


Още над 15,6 млн. евро ще бъдат инвестирани за развитие

Още над 15,6 млн. евро ще бъдат инвестирани за развитие ...

......... в туристически атракции на община Средец, разкриване на туристическа привлекателност на Тополовград, Минерални бани , Любимец и Средец, промотиране на старите традиции в Поморие, възстановяване на древните културни коридори – Одрин и Любимец, промотиране на културното наследство в Приморско, съвместни действия за привлекателността в пограничния регион на Димитровград и др.


Средната цена на цигарите в България е с 25-30 на

Средната цена на цигарите в България е с 25-30 на ...

......... в анализа. След 2015 г. обаче има обръщане на тенденцията, като в някои страни ценовата достъпност на цигарите се подобрява въпреки покачването на акцизите. Такъв е случаят и в България, където се наблюдава ясна тенденция за подобряване на ценовата достъпност в последните 3-4 години в резултат на добрия икономически растеж.


По време на работно посещение в Испания, изпълнителният директор на

По време на работно посещение в Испания, изпълнителният директор на ...

......... за подписването на меморандум за разбирателство. ICEX, която е насочила дейността си в насърчаване на испанските компании на техния износ и улесняване на международното им разширяване, представиха своите добри практики в подкрепа на конкурентоспособността на МСП сектора, които ИАНМСП , от своя страна, ще имплементира в бъдеще в своята дейност.


Всички индустриални предприятия в България може да получат помощ, с

Всички индустриални предприятия в България може да получат помощ, с ...

......... комисия за това. След това регламентите от директивата ще бъдат транспонирани с промени в Закона за ограничаване изменението на климата. Разработването на механизъм за компенсиране и определянето на администратор за помощта са следващи стъпки от процедурата. Ако такава бъде разработена, тя ще бъде съобразена изцяло с правилата за държавните помощи.


Орлин Пенев, председател и член на борда на Национално бюро

Орлин Пенев, председател и член на борда на Национално бюро ...

......... в края на февруари, за да се оттегли на сладка работа в Лондон, коментира Медияпул. След оставката на Ралица Агайн през август КФН няма и титулярен подуправител с ресор "Застраховане", а в четвъртък и бюрото "Зелена карта" остана без ръководител. Засега единствено шефът на Гаранционния фонд Борислав Михайлов още не е подал оставка. 


България получи покана за членство в Световната организация на свободните

България получи покана за членство в Световната организация на свободните ...

......... и наблюдател към организацията.  „Държавата развива 11 индустриални зони, които привличат все повече инвестиции и се утвърждават като локации с добавена стойност за бизнеса“, подчерта Александър Манолев. Той предложи Световната организация на свободните зони да задълбочи оперативния контакт с Национална компания „Индустриални зони“ – институцията, която оперативно менажира тези зони. 


Глобалните петролни пазари могат да се окажат на дефицит по-рано

Глобалните петролни пазари могат да се окажат на дефицит по-рано ...

......... инвеститори и анализатори се започват да се съмняват в ефективността на планирано съкращение. Фючърсите на петрола сорт Брент с доставка през февруари се понижават с 1,15% към 59,50 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол с доставка през януари - с 1,21% към 50,56 долара за барел.


Същността на проблема с изхранването на Българската армия не е

Същността на проблема с изхранването на Българската армия не е ...

......... нямат интерес в спечелването на дадена поръчка на всяка цена. Не желаем да участваме в незаконосъобразни процедури и действия. За нас е важно да има реална конкуренция и прозрачни процедури. Отправянето на всякакви обидни квалификации към нас е признак на безсилие и нежелание проблемите да се решат цивилизовано", завършва позицията. 


Управляващите вярват, че в края на мандата си т.е. през

Управляващите вярват, че в края на мандата си т.е. през ...

......... Като изпълнена мярка номер едно тук са посочени ваксинопрофилактика и осигуряване на акушерски грижи на бременни жени, без оглед на техния здравноосигурителен статус. Но интересното е, че през 2019 - 2020 година са заложени мерки за "осигуряване на ваксинопрофилактика, осигуряване на акушерски грижи на бременни жени, които са изключително важни".


Управителят на бюро

Управителят на бюро "Зелена карта" Орлин Пенев е подал оставка. ...

......... на бюрата е поставил формални изисквания, пише на сайта на бюрото. Проблемът идва от искането за осигуряване на банкова гаранция от 4 млн. евро, която своевременно е издадена. Формалните изисквания от декември са свързани с предоставяне на презастрахователна програма на българското бюро и ежемесечни справки за финансовото състояние му състояние.


Окръжна прокуратура – София привлече като обвиняеми 6 длъжностни лица

Окръжна прокуратура – София привлече като обвиняеми 6 длъжностни лица ...

......... поднови, тъй като е подложена на активна корозия в изключително неблагоприятна среда /постоянна влага, вредни газове, прах и др./. От направения оглед на стоманената конструкция е установено, че корозията на елементите е неравномерна с характерните признаци на язвена /петниста/ корозия, т.е. проникване на голяма дълбочина в тесни зони, над 50%.


„През последните десет години не е провеждано мащабно събитие в

„През последните десет години не е провеждано мащабно събитие в ...

......... експортно ориентирани сектори, каквито са хранително-вкусовата промишленост,  текстил и облекла, туризъм, а от друга – фирми от върховия сектор на информационните и комуникационни технологии, от сектора на строителството и архитектурата.“ – добави д-р Бойко Таков, след като представи дейността на ИАНМСП, която я определя като достоен партньор на испанските организации.


Правителството в Испания вдига минималната заплата в страната с 22%

Правителството в Испания вдига минималната заплата в страната с 22% ...

......... на месец. Министър-председателят заяви, че в богата страна не може работниците да бъдат бедни. Решението ще бъде официално прието от кабинета на редовното заседание на 21 декември. Според редица експерти ходът на Санчес е с оглед предстоящите европейски избори догодина и опитът му да се бетонира във властта на Испания.


В сряда Китай е осъществил първите големи по размер покупки

В сряда Китай е осъществил първите големи по размер покупки ...

......... на отстъпки спрямо Съединените щати е новината, че Китай обмисля промени в досегашната си индустриална стратегия "Made in China 2025", която имаше за цел китайските компании да доминират в редица отрасли като изкуствения интелект и роботиката. Самите промени ще помогнат за повишаване на достъпа на чуждестранни компании до китайския пазар.


Месните продукти ще поскъпнат след Нова година с около 4-5%, заяви

Месните продукти ще поскъпнат след Нова година с около 4-5%, заяви ...

......... на брашното се е повишила с 35%“ „Цената на енергията ще се отрази и при мелничарите и тези 35% към днешна дата очакваме да бъдат коригирани с посока нагоре от 1 януари.  Тя също се надява да няма фалити на бранша. По думите й едва ли ще има и протести.  


Минималната работна заплата в Испания ще бъде увеличена от началото

Минималната работна заплата в Испания ще бъде увеличена от началото ...

......... бедни работещи“, обясни социалистът Санчес и посочи, че увеличението ще е найголямото от 1977 година. То ще влезе в сила по силата на правителствен указ, защото социалистите, които управляват с правителство на малцинството, още не могат да си осигурят достатъчно парламентарна подкрепа за проекта им за бюджет за идната година.


Нарастващото напрежение между Канада и Китай след ареста на финансовия

Нарастващото напрежение между Канада и Китай след ареста на финансовия ...

......... Manulife Financial работи в континентален Китай от 1897 г. насам, а Sun Life Financial има дял от 25% в Sun Life Everbright, в партньорство с China Everbright Group. "Продължаваме да следим внимателно ситуацията, но не прилагаме официални ограничения за пътуване или други промени", казва говорителят на Sun Life Саймън Таунсенд.


Месните продукти ще поскъпнат след Нова година, заяви в предаването

Месните продукти ще поскъпнат след Нова година, заяви в предаването ...

......... да няма шокови и непредвидени поскъпвания. За нас това са непредвидени разходи. Очаква ни една тежка и непредвидима година, ако продължаваме по същия начин. То не е само тока, очакваме цената на газа, тол текси, винетки и какво ли още не“. На този етап не е обсъждан протест на месопреработвателите.


Британският премиер Тереза Май, след като получи подкрепата на мнозинството

Британският премиер Тереза Май, след като получи подкрепата на мнозинството ...

......... опасения по този въпрос.От последните минути: Стана ясно дали Тереза Мей запази поста си като премиер на Великобритания Припомняме, че след гласуването на вот на доверие на депутатите от Консервативната партия за Тереза ​​Май, тя успя да запази поста на лидер на партията и премиер на Великобритания.Превод и редакция: БЛИЦ


Съединените щати обвиниха днес Китай за хакерски атаки на тяхна

Съединените щати обвиниха днес Китай за хакерски атаки на тяхна ...

......... компютърна сигурност МакАфий (McAfee) съобщи днес, че е разкрила опити за проникване в 87 компании, свързани с ядрения, военния, енергийния и финансовия сектор в цял свят, по-специално в Съединените щати. Според нея първите елементи насочват подозренията към Северна Корея, но те може да са оставени нарочно, за да объркат разследването.


България отново е изправена пред внимателния поглед на Еврокомисията заради

България отново е изправена пред внимателния поглед на Еврокомисията заради ...

......... Министерствата на енергетиката и външните работи отказали да коментират темата пред “ИЮ Обзървър”. Критиците на “Турски” и “Северен поток-2” смятат, че със стартирането им ще бъде омаловажена транзитната роля на Киев, който е в конфликт с Москва. Кремъл на свой ред заявява, че транзитът през украинска територия може да продължи.


България остава в плановете на Русия за маршрута на

България остава в плановете на Русия за маршрута на "Турски ...

......... руската енергетика.Анатолий Макаров каза още, че Русия не се страхува от конкуренцията на американския втечнен газ, защото той би се търгувал по-скъпо в Европа. Дипломатът отбеляза и че страната му също работи по проекти за доставки на втечнен газ. Н. Пр. Анатолий Макаров, посланик на Русия в България © БНТ


Единствената разлика между електронната винетка, която се въвежда от 1

Единствената разлика между електронната винетка, която се въвежда от 1 ...

......... търговски обекти на каса в брой, както е и в момента.Шофьорите ще трябва да попълнят:регистрационния номер на автомобила; е-mail адрес, ако потребителят желае на електронната си поща да получи обратна информация за купената винетка;срок за валидност на електронната винетка - годишна, тримесечна, месечна, седмична или уикенд;начална дата за стартирането ѝ.


Строители от цялата страна излязоха на мирен протест в София

Строители от цялата страна излязоха на мирен протест в София ...

......... ГЕРБ, от БСП тиражират недоказани обвинения.Искрен Веселинов - зам.председател на "Обединени патриоти" : Всички ние като представители на политиците и политиката в България трябва много да внимаваме, когато изричаме силни думи по отношение на определени сектори от икономиката.Аргументираха се, че такива сектори давали заетост на хората и създавали брутен продукт.


Увеличението на цената на газа е по волята на българския

Увеличението на цената на газа е по волята на българския ...

......... се прави сравнение между 0 и 38.5 кг замърсяване с фини прахови частици, каза експертът. Националната програма за газификация е практическа разработка, която беше възложена от Министерството на енергетиката преди пет години. Тя сега е в някое чекмедже на министерството, а аз предполагам, че тя става все по-актуална", заяви Иванов.


Инфлацията от началото на годината (ноември 2018 г. спрямо декември

Инфлацията от началото на годината (ноември 2018 г. спрямо декември ...

......... 26%, зрял лук и чесън - съответно с 9.9 и 4.6%, маслини - с 0,9%, картофи - с 2%, шоколад и шоколадови изделия - с 0,1%, чай - с 0,2%, минерална вода - с 1,4%, газирани напитки - с 0,2%, вина - с 0,2%, бира - с 0,1%, и други.


Акциите на американските компании поскъпват рязко в началото на търговията

Акциите на американските компании поскъпват рязко в началото на търговията ...

......... Inc. поскъпват с 1,5%, на Microsoft Corp. - с над 2%, на Intel - с 0,85% и на Cisco Systems - с 1,75%. Данните за потребителската инфлация в САЩ през ноември пък подкрепят промененият в последно време подход на Федералния резерв към по-бавно от досегашното повишаване на основните лихвени ставки.


Правителството отпусна днес допълнително над 113 млн. лева на Министерството

Правителството отпусна днес допълнително над 113 млн. лева на Министерството ...

......... сума са и парите за ремонта на Су-25, който ще бъде извършен в Беларус. Ориентировъчната цена по този договор е до 81 294 416 млн. лв. без ДДС, въпреки, че от министерството на отбраната твърдяха, че ще струва максимум 50 млн. (с ДДС). Той трябва да бъде изплащан 4 години.


Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа ...

......... В същото време авиокомпанията отбелязва общ годишен ръст от 17% на пасажерите от и до България, като за периода януари-ноември 2018 г. вече е превозила над 2.8 млн. души. С дейността си в страната авиокомпанията е подкрепила индиректно откриването на повече от 2000** работни места в свързаните с нея индустрии. 


В редица мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено поради

В редица мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено поради ...

......... на коледните празници. Дори през 2013 година там са задържани повече от четиридесет души за „заговор за празнуване на Коледа“. Сомалия Сомалия също е наложила национална забрана за честването на Коледа. Местните християни, които искат да почетат Рождество Христово, обикновено поемат огромен риск и тайно празнуват на 25 декември. Коледа


Нигерийците имат преднина в класациите на чернокожите милиардери, а един

Нигерийците имат преднина в класациите на чернокожите милиардери, а един ...

......... 14 млрд. долара.Данготе твърди, че неговата мотивация е ефектът, който може да окаже върху човечеството. Той също така е един от най-големите филантропи в Африка. "Бихте искали да ви запомнят с нещата, които всъщност сте свършили," казва той пред Forbes. "Ние, африканците, сме единствените, които можем да направим Африка велика."


В сряда Европейският парламент одобри с голямо мнозинството търговското споразумение

В сряда Европейският парламент одобри с голямо мнозинството търговското споразумение ...

......... по-специално на финансовите услуги, както и пазарите за телекомуникации, електронна търговия и транспорт. Европейската комисия заяви, че днешното гласуване проправи пътя за влизането в сила на търговското споразумение от 1-ви февруари 2019 година. Трябва да се има предвид, че сделката беше одобрена от японския парламент през уикенда (на 8-и декември).


Британската лира поскъпва спрямо долара и еврото след информации, че

Британската лира поскъпва спрямо долара и еврото след информации, че ...

......... отново да се съсредоточи върху тежката политическата битка в рамките на партията и на целия британски парламент по отношение на договорената от нея с Европейския съюз Брекзит сделка. Това от своя страна предполага, че британската лира ще намери само краткотрайна подкрепа от факта, че Тереза Мей е запазила своя пост.