Великобритания отново води по брой разкрити секции и на тези

Великобритания отново води по брой разкрити секции и на тези ...

......... Мей. Атанас Цветански, член на комисията, пред "Хоризонт". "Политиката е традиционна тема. Лично от моя опит и моите познанства тук с част от българската диаспора мисля, че за повечето от тях е важно как ще се развива ЕС. Както виждаме, нещата с бъдещият Брекзит не са много ясни", каза той.


Президентът Румен Радев заяви, че забраната на медиите да оповестяват

Президентът Румен Радев заяви, че забраната на медиите да оповестяват ...

......... взема навременни решения в интерес на своите граждани. Европа и България се намират на кръстопът. Нуждаем се от единна, силна и социална Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани. Нуждаем се от демократична България, силна с върховенство на закона и свободата на словото", заяви държавният глава.


Раздаване на агитационни материали в изборното помещение, присъствие на представител

Раздаване на агитационни материали в изборното помещение, присъствие на представител ...

......... на секцията, който е от квотата на левицата, е отказал, тъй като това е нарушение на Изборния кодекс. Сигнал от различни партии, че кметският наместник на с. Церовец, общ. Иваново, обл. Русе, насочва жителите на селото да гласуват за ПП ГЕРБ е получен от членове на СИК №18 в селото.


Индийските имиграционни власти спряха бившия шеф на Jet Airways Нареш

Индийските имиграционни власти спряха бившия шеф на Jet Airways Нареш ...

......... която не плаща заплати на служителите си от януари и около 20 000 души са изправени пред загуба на работа. Лошите инвестиции, конкуренцията от страна на няколко нискотарифни превозвачи, високите цени на петрола и слабата рупия доведоха до сегашните финансови затруднения на Jet Airways. Лошото управление също е измъчвало авиокомпанията.


21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват днес на

21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват днес на ...

......... от тях, защото резултатите за целия Еврпейски съюз ще бъдат представи тази вечер. Според екзит половете в Холандия Партията на труда на кандидата за председател на Европейската комисия от ПЕС Франс Тимерманс печели най-много места. В Ирландия добре се представиха зелените и проевропейската партия на премиера Лио Варадкар Фина гейл.


Социологът Първан Симеонов, директор на

Социологът Първан Симеонов, директор на "Галъп интернешънъл", прогнозира в предаването ...

......... на вота? По-рано гласуват, така да се каже, по мобилизираните, по-дисциплинираните гласоподаватели, или обикновено това са по-възрастните групи, групите в по-малките населени места, следобед обикновено излизат и малко по така да се каже градските избиратели". Анализа на социолога, направен в предаването "Рано в неделя", можете да чуете от звуковия файл.Индийските имиграционни власти спряха бившия шеф на Jet Airways Нареш

Индийските имиграционни власти спряха бившия шеф на Jet Airways Нареш ...

......... авиокомпания, която не плаща заплати на служителите си от януари и около 20 000 души са изправени пред загуба на работа.Лошите инвестиции, конкуренцията от страна на няколко нискотарифни превозвачи, високите цени на петрола и слабата рупия доведоха до сегашните финансови затруднения на Jet Airways. Лошото управление също е измъчвало авиокомпанията.


Пазарът на автомобилните производители е изправен пред нови предизвикателства. Италианско-американският

Пазарът на автомобилните производители е изправен пред нови предизвикателства. Италианско-американският ...

......... но губи пари в Европа. От друга страна, Renault е пионер в областта на електрическите превозни средства с относително икономични двигателни технологии и силно присъствие на развиващите се пазари, но без дял от американския пазар, отбелязва "Ройтерс". Представители на Fiat - Chrysler и Renault отказаха да коментира новината за сливането.


В Карлово беше учредена национална асоциация на розопроизводителите. Основната ѝ

В Карлово беше учредена национална асоциация на розопроизводителите. Основната ѝ ...

......... е най-важното, от там на нататък да работим с институциите, за да договорим коректно и справедливо субсидиране на бранша и трябва да бъдем медиатор в отношенията с преработвателите.В момента най-големия проблем пред розопроизводителите е недостигът с работната ръка. Те посочиха, че много от цвета остава необран, защото няма достатъчно берачи. 


Дните около 24 май традиционно привличат стотици хора по родното

Дните около 24 май традиционно привличат стотици хора по родното ...

......... Слънчев бряг - Север и Централен. Затова и първите посетители на курорта са спокойни. "По-спокойно е така със спасителите, иначе става много опасно. Много са безотговорни хората и така се чувстваме много по-сигурни”, каза Свилена. "По-спокойно, според мен сезонът вече започва, тепърва, но има доста хора в курорта”, коментира Тея.


Сред страните, които утре ще гласуват за представители в Европейски

Сред страните, които утре ще гласуват за представители в Европейски ...

......... кампания за европейските избори в двете части на разделената страна на гръцки и турски език и се очаква да привлече гласове от двете кипърски общности. Кипърските турци, макар че живеят в непризнатата Севернокипърска турска република, са европейски граждани и имат право да участват в европейските избори, провеждани в Република Кипър.Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент ...

......... чакащи избиратели, изборният ден може да продължи, но не по-късно от 21.00 часа. Партиите, които ще участват със свои кандидати на изборите, са 15, коалициите – 9. Инициативните комитети за издигане на независими кандидати са 9. Всичките партии и кандидатите могат да бъдат видени в регистър на сайта на ЦИК.


В болниците, домовете за възрастни хора и в санаториумите в

В болниците, домовете за възрастни хора и в санаториумите в ...

......... Бойчев" в "Овча купел", както и в 6 санаториума в Банкя също има разкрити секционни избирателни комисии. В Александровска болница са разкрити 4 секции и по една във Военномедицинска академия, "Пирогов" и болница "Света Анна". В 6 болници в градовете от Софийска област също са разкрити по една избирателна секция.


В Карлово беше учредена национална асоциация на розопроизводителите. Основната ѝ

В Карлово беше учредена национална асоциация на розопроизводителите. Основната ѝ ...

......... ще настояват за финансово подпомагане на биопроизводителите и за субсидиране на база произведена и реализирана продукция. Изкупната цена за килограм розов цвят към момента е 2.50 лева. Очакванията са, че цената ще се задържи до края на кампанията, тъй като добивите ще бъдат значително по-малки в сравнение с миналата година.


Най-големият подизпълнител за Huawei Technologies Co. Ltd. е спрял поне

Най-големият подизпълнител за Huawei Technologies Co. Ltd. е спрял поне ...

......... с 90 дни "За предоставяне на услуги и поддръжка, включително актуализации на софтуер или поправки към съществуващи телефони" Освен това, Amazon Japan спря продажбата на продуктите на Huawei. Миналата седмица Съединените щати решиха да включат в черния списък китайския технологичен гигант, цитирайки "дейности, които противоречат на националната сигурност на САЩ".


Акциите на швейцарската фармацевтична компания Novartis International AG поскъпнаха в

Акциите на швейцарската фармацевтична компания Novartis International AG поскъпнаха в ...

......... терапия. Нашата цел е да осигурим широк достъп на пациентите до тази трансформационна медицина и да споделим напредъка със системата на здравеопазването", заяви изпълнителният директор на Novartis - ВАс Нарасиман. Акциите на Novartis поскъпнаха с 4,29% до 88,06 долара за акция след обявяването на новината за полученото одобрение в САЩ.Заплатите на чиновниците в държавната администрация надхвърлят по ръст тези

Заплатите на чиновниците в държавната администрация надхвърлят по ръст тези ...

......... устройствен правилник в администрациите към 31 декември 2018 г. обаче е 141 784 бройки. Незаети са 11 779 места, от които 4682 - повече от 6 месеца. През 2018 г. напусналите чиновници са 10 560 - т.е. текучеството е 8.1%. Най-голямо е то в държавните агенции, следвани от областните администрации.


Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE X-NONE  

Normal 0 21 false false false EN-GB X-NONE X-NONE   ...

......... са дошли от медийни права са се изстреляли до 1.25 милиарда евро, което е увеличение от около 300 хиляди евро спрямо предходния период. Но това разбира се е само част от общия пъзел на финансовия подем на Бундеслигата, който е в унисон с общата финансова мощ и стабилност на Германия.


Philip Morris International планира изграждане на нов колцентър в България,

Philip Morris International планира изграждане на нов колцентър в България, ...

......... ако хвърлим поглед назад, това, което постигнахме, е доста впечатляващо. Затова и резултатите са толкова добри. Но въпреки това смятам, че все още сме в началото на процеса и никой не може да каже кога ще бъде завършен. Щастлив съм от темпото, с което се развиваме и съм голям оптимист.


Големият приток на туристи от Балканите и Източна Европа през

Големият приток на туристи от Балканите и Източна Европа през ...

......... 29%, или 65,5 евро, на промяната в произхода на туристите, (т.е. Сега Гърция има повече посетители от страни с по-ниски доходи). Като се има предвид, че цените в Гърция са се вдигнали безбожно от 2005 г., поради къде инфлация, къде алчонст, действителното намаляване на разходите на туристите е още по-голямо.


Два от най-емблематичните за българската история предмета - мечът на

Два от най-емблематичните за българската история предмета - мечът на ...

......... Малая Перешчепина в околностите на днешния град Полтава, Украйна. Цялата находка се състои от около 800 предмета, по-голямата част от които са златни, а останалите - от сребро. През 1984 година  германският археолог проф. Йоахим Вернер предизвиква истинска революция в науката, определяйки ги като собственост на българския владетел хан Кубрат.  


Днес е денят, в който честваме българската просвета, култура и

Днес е денят, в който честваме българската просвета, култура и ...

......... тематичната изложба "Ревизия" на Стефан Груев с над 100 табла с репродукции и оригинали в сферата на шрифта и типографията. В пространството пред галерията пък ще може да бъде разгледана "Магията на писаното слово" по повод петата годишнина от основаването на магистърска програма "Калиграфия" към катедра "Плакат и визуална комуникация".


Локомотивът на бързия влак № 2641 от София за Горна

Локомотивът на бързия влак № 2641 от София за Горна ...

......... спазва", заяви той. Според Апелян е крайно време е да се обърне много по-сериозно внимание на безопасността на влаковете на държавната жп компания. "В противен случай ни чака поредният инцидент, при който само можем да се молим Богу да няма пострадали пътници и служители на жп превозвача", убеден е той.


Съботно-неделен шопинг влак Пловдив-Одрин пуска БДЖ от 1 юни. Засега

Съботно-неделен шопинг влак Пловдив-Одрин пуска БДЖ от 1 юни. Засега ...

......... пътуване е прекалено раздуто. По график влакът ще пътува между двата града, които са на по-малко от 200 километра разстояние, в продължение на 3 часа и 40 минути. В същото време жп линията, по която ще се движи композицията е модернизирана за скорост от 160 км/ч. Ето и пълното разписание:


Ново развитие около скандала

Ново развитие около скандала "Дизелгейт" - Германия наложи на "Бош" ...

......... автомобилният гигант "Фолксваген" беше глобен с над 2 млрд. евро, след като стана ясно, че при тестовете на техни автомобили, умишлено са манипулирани реалните данни на емисии азотен оксид. Става дума за марките на "Фолксваген" - "Ауди" и "Порше". Глобеният днес "Бош" е доставял самите системи за контрол на емисиите.


Енергийният министър Теменужка Петкова ще поиска Европейската комисия да се

Енергийният министър Теменужка Петкова ще поиска Европейската комисия да се ...

......... а безвъзмездна финансова помощ. Ние сами сме си финансирали инвестицията, след което сме получили безвъзмездна финансова помощ. Това не е финансиране.Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Интересно какво е след като някой дава едни пари и не очаква от теб да ги върнеш, за да изградиш определена инвестиция, какво е това?


Първият прототип на влак на магнитна възглавница (тип маглев), разработен

Първият прототип на влак на магнитна възглавница (тип маглев), разработен ...

......... пътнически влакове на магнитна възглавница и развива скорост от 431 километра в час. В момента около 10 страни в света разработват влак на магнитна възглавница. Рекордна скорост за пътнически влак бе развита в Япония - там маглев достигна през 2015 година на тестови участък скорост от 603 километра в час.


А1 ще предложи специални условия за всички нови клиенти на

А1 ще предложи специални условия за всички нови клиенти на ...

......... са 0%. За останалия срок на Договора ФМЛП е 1,48 %, а ГПР - 18,95%. Общата сума, дължима за срока на промоцията след активация на картата, е 500 лева, а през останалия срок на договора общото дължимо за 30 дни е 507,40 лева. Договорът за кредит е с неопределен срок.


Тази година Китай ще изстреля шест до осем нови сателита

Тази година Китай ще изстреля шест до осем нови сателита ...

......... бъдат пуснати през 2020 г., когато системата „Бейдоу-3" ще бъде изцяло завършена, каза директорът на китайското управление за спътникова навигация Жен Чънцин. Навигационната система „Бейдоу" ще служи за комуникация с кратки съобщения и оказване на международна помощ. Освен това ще предоставя сателитни услуги за Китай и района, добави Жен Чънцин.


Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл

Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл ...

......... тях са държавно делегирани дейности, а 3 се финансират от общината, отбеляза министър Петков. Банско бе и сред първите 15 общини, които подписаха договори с Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за предоставяне на патронажна грижа за хора с увреждания и възрастни хора с невъзможност за самообслужване. 


Единомислещите оставаме непоколебими, така коментира темата за Пакета мобилност I

Единомислещите оставаме непоколебими, така коментира темата за Пакета мобилност I ...

......... на превозите, както и да осигурят оперативна съвместимост на железопътната мрежа. Двамата коментираха и финансовата рамка, предвидена от европейските фондове за изпълнението на проектите в сектор „Транспорт" през следващия програмен период. Друга тема бе развитието на инфраструктурата в страните от Западните Балкани, както и интегрирането ѝ в Трансевропейската транспортна мрежа.


Банка ДСК е най-желаният от студентите в България работодател за

Банка ДСК е най-желаният от студентите в България работодател за ...

......... ДСК има многопосочен ангажимент към младите хора – та са бъдещите клиенти, които ще се възползват от многобройните предлагани от банката дигитални решения, но са и хората, които да оценят по достойнство работодателската марка Банка ДСК с предлаганите атрактивни условия за кариера и реализация, дългосрочна визия и високи етични стандарти.


В Специализирания съд започна процесът срещу Румен Овчаров, Анна Янева

В Специализирания съд започна процесът срещу Румен Овчаров, Анна Янева ...

......... равнопоставеност на всички кандидати и участници и без да е установено притежава ли „Ораново“ ЕООД, необходимите за извършване на добив на подземни богатства (въглища) технически, управленски и финансови възможности) и е последвало откриване на производство по несъстоятелност на „Мини Бобов дол“ ЕАД. Предстои насрочване на делото пред Специализирания наказателен съд.


Дежурни екипи на ЕРП Север са в готовност да реагират

Дежурни екипи на ЕРП Север са в готовност да реагират ...

......... компания са оборудвани със съвременна специализирана техника, пълен набор от инструменти и лични предпазни средства, необходими в работата им по съоръжения под напрежение.На разположение на клиентите на ЕРП Север за подаване на сигнали, в случаи на непредвидени смущения в електрозахранването и за информация, е денонощната линия 0700 1 61 61.


Развитието на Дунавския регион и мястото му в бъдещото разпределяне

Развитието на Дунавския регион и мястото му в бъдещото разпределяне ...

......... регионите в ЕС е да се осигурят още на този етап необходимите гъвкави механизми за изпълнение на транснационални проекти с мащаби над националните граници, тъй като това ще допринесе за по-видими резултати от стратегията и ще осигури по-цялостни и териториално ориентирани инвестиции даващи тласък в развитието", коментира зам.-министър Деница Николова.


В края на април 2019 г. депозитите на неправителствения сектор

В края на април 2019 г. депозитите на неправителствения сектор ...

......... кредити възлизат на 9.439 млрд. лв. и се увеличават с 10.9 на сто спрямо април 2018 г. Кредитите, предоставени на финансови предприятия, са 2.866 млрд. лв. (2.5 на сто от БВП) в края на април 2019 година. В сравнение с април 2018 г. те се увеличават с 26.8 на сто.


УС на Държавен фонд

УС на Държавен фонд "Земеделие"-РА утвърди финансов ресурс за 2019 ...

......... на неблагоприятни климатични условия, настъпили през 2018 г.    Съгласно схемата на помощта, земеделските стопани, които не са сключили застраховки, получават 50% от допустимия размер за подпомагане. На база данни от миналогодишни плащания по схемата за държавна помощ е установено, че около 80% от земеделските стопани не сключват застрахователни полици.


Цените на жилищата в страната и възнагражденията в момента са

Цените на жилищата в страната и възнагражденията в момента са ...

......... разлика в достъпността на жилищата, всъщност цените на имотите в двата града далеч не са еднакви. Според последните данни на НСИ в столицата средната цена на квадратен метър апартамент в момента е 1999 лв., докато в Пловдив е 1247 лв. Става въпрос за средна цена между ново и съществуващо строителство.


Държавата ще отдели 1 млн. лева, за да поднови изкупуването

Държавата ще отдели 1 млн. лева, за да поднови изкупуването ...

......... са разкъсани. Често пъти самите малки парцели формират общи масиви, но собствениците не се познават. Често пъти самите собственици не знаят, че са собственици, тъй като това са наследствени имоти след реституцията през 1997 г. и поради тази причина управлението на тези имоти не е устойчиво“, поясни още Георги Костов.


Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на строителството на магистрала

Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на строителството на магистрала ...

......... пунктът трябва да стане доста по-голям, така че сме заделили пари и се прави и той.Модернизацията на пътя включва изграждането на още едно платно на стария път София - Калотина, както и изграждането на нови съоръжения. Сръбската част на магистралата - от границата с България до Ниш, вече е готова.


„Български пощи“ ЕАД е първият оператор, който внедри новата платформа

„Български пощи“ ЕАД е първият оператор, който внедри новата платформа ...

......... да обслужват финансовите потребности на своите клиенти. Платформата осигурява достъп до широк набор от доставчици на финансови услуги, като оператори на парични преводи, магазини за електронна търговия, мобилни услуги и т.н. Това значително ще разшири финансовите услуги, които се предлагат в пощенските клонове и ще осигури нови източници на приходи.


Представители на малките производители на електроенергия от възобновяеми енергийни източници

Представители на малките производители на електроенергия от възобновяеми енергийни източници ...

......... срещу двойнственото изпълнение на закона, като се обявява срещу задкулисието в енергетиката и заплашва с протести и блокади пред дипломати и посланици от държавите членки на Европейския съюз. От своя страна министър Теменужка Петкова отрича държавата да толерира големите ВЕИ производители и твърди, че законът ограничава единствено свръхсубсидирането в сектора.


Напук на заплашителното си професионално резюме, Мариан Залцман, старши вицепрезидент

Напук на заплашителното си професионално резюме, Мариан Залцман, старши вицепрезидент ...

......... бъдеще. V.S.: А вие пушач ли сте?М. З.: Не, никога дори не съм пробвала цигара, но това по абсолютно никакъв начин не пречи на работата ми, а колегите ми дори казват, че не ми и трябва да опитвам нито вкуса, нито движението на този навик. С подкрепата на Филип Морис


Премиерът Бойко Борисов даде началото на строителството на отсечката Драгоман

Премиерът Бойко Борисов даде началото на строителството на отсечката Драгоман ...

......... млн. лева, а срокът за завършване на строителството е 2 години. „Догодина октомври, в края на октомври, за Нова година трябва да ходят до Белград, който иска, по магистралата. От Бургас като тръгнат, до Белград и Мюнхен трябва да има всеобхват, или от Истанбул през София до Белград“, каза Борисов.


Заменки, офшорки и сметки нямам и всичко това е проверявано,

Заменки, офшорки и сметки нямам и всичко това е проверявано, ...

......... построена в границите на имота му в Банкя, за която като доказателство се показва сателитна снимка, премиерът каза, че става въпрос за една стая, направена на мястото на обора. "Това е един и същ имот, където съм се родил, където живея и където ще умра", каза още лидерът на ГЕРБ.


Премиерът Бойко Борисов даде начало на проект за модернизация на

Премиерът Бойко Борисов даде начало на проект за модернизация на ...

......... Калотина, а от там с Ниш и Белград.Кабинетът "Борисов 3"Борисов даде старт на интерконектора заедно с Ципрас: Газта не може да се носи в джоб или чантаБорисов и Ципрас ще дадат старт на изграждането на междусистемната газова връзка между двете страниБойко Борисов: Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим


Предвидени са средства за разширение на ГКПП

Предвидени са средства за разширение на ГКПП "Калотина", очаква се ...

......... и предстои подписването на договора за строителен надзор.  Строителните работа на средния участък от трасето между Драгоман и Сливница започва сега. Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е с дължина 16 км и ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката. 


Съединените щати многократно призоват Южна Корея да подкрепи кампанията, която

Съединените щати многократно призоват Южна Корея да подкрепи кампанията, която ...

......... на външните работи на Южна Корея. По време на диалога, американската страна е посочила, че южнокорейският мобилен оператор LG Uplus използва оборудване, произведено от китайски Хуауей, и следователно услугите на този мобилен оператор трябва да бъдат ограничени "във важните райони" в Корея, по-специално там, където се намират американски военни съоръжения.


Русия има амбицията да се превърне в голям играч на

Русия има амбицията да се превърне в голям играч на ...

......... вносител на птиче месо, сега изнася за страни в Африка и Азия. Руската национална асоциация за месо твърди, че ако се използва целият капацитет, производството може да нарасне с няколкостотин хиляди тона. "Ние имаме зърно да захраним птиците и сме натрупали опит през годините", казва ръководителят на сдружението Сергей Юшин.


Премиерът Бойко Борисов ще даде начало на строителството на магистрала

Премиерът Бойко Борисов ще даде начало на строителството на магистрала ...

......... Премиерът Бойко Борисов ще даде начало на строителството на магистрала „Европа“. Трасето ще свързва София с граничния пункт „Калотина“ на границата със Сърбия. То е част от трансевропейския коридор, който свързва Европа и Азия. Първият етап от строителството включва 17-километров участък от Калотина до Сливница.


Нова пътническа железопътна услуга между Турция и България ще започне

Нова пътническа железопътна услуга между Турция и България ще започне ...

......... железници са постигнали споразумение за новата пътническа линия, след като българските колеги поискали нова линия между втория по големина град в страната Пловдив и провинция Одрин в северозападна Турция. “Одрин приема всеки ден голям брой посетители от България. Смятаме, че тази услуга ще допринесе за икономиката на града”, добави той.


Войната за надмощие е по-далечна, започна преди няколко месеца -

Войната за надмощие е по-далечна, започна преди няколко месеца - ...

......... 5G мрежа ще промени изцяло системата - ще се промени комуникацията, интернет ще е достъпен директно от телефона, без мобилни оператори, трудно ще е проследяването на данни.Той очаква отлив на клиенти заради търговската война, но се говори, че "Хуавей" може да произведе собствени процесори и да създаде своя операционна система.


Японската корпорация Panasonic обяви, че спира да работи с китайския

Японската корпорация Panasonic обяви, че спира да работи с китайския ...

......... на американските ограничения и заяви, че никой няма да може да достигне нивото на 5G технологията на компанията в близко бъдеще, както и че Huawei вече са се подготвили за евентуални рестрикции от страна на Щатите. Японските Softbank и KDDI обявиха, че засега няма да продават нови слушалки на Huawei.


„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 8 000 допълнителни места

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 8 000 допълнителни места ...

......... състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути: София-Варна-София;София-Бургас-София;София-Пловдив-София;София-Свиленград-София;София-Стара Загора-София;София-Горна Оряховица-София;София-Лом-София;София-Видин-София;София-Благоевград-София;София-Кюстендил-София;София-Петрич-София;Септември-Добринище-Септември. „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.


Цените на жилищата в страната и възнагражденията в момента са

Цените на жилищата в страната и възнагражденията в момента са ...

......... сега е 1,42, докато през 2008 г. е бил 3,5. Той показва времето, необходимо да се закупи жилище с доходите на двама души в едно домакинство. Реалните изчисления обаче трябва да вземат предвид не само работната заплата и цената на имотите, а и лихвата по ипотечните кредити през съответния период.


Нова жп връзка ще свързва Пловдив и Одрин от 1

Нова жп връзка ще свързва Пловдив и Одрин от 1 ...

......... провинция Одрин в северозападна Турция."Одрин приема всеки ден голям брой посетители от България. Смятаме, че тази услуга ще допринесе за икономиката на града", добави той.Разписанието и цените на билетите на новата линия ще бъдат обявени в следващите дни.Експресът Истанбул-София в момента е единствената пътническа железопътна линия между България и Турция.


Поканата за участие е публикувана в Официалния вестник на Европейския

Поканата за участие е публикувана в Официалния вестник на Европейския ...

......... компания си запазва правото на блокираща квота при вземането на решения от общото събрание на акционерите в бъдещата проектната компания.До момента намерения за участие в процедурата са заявили „Росатом“ и Китайската национална ядрена корпорация. За евентуални доставчици на част от оборудването пък се сочат френската „Фраматом“ и американската „Дженеръл електрик“.


Премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас

Премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас ...

......... чрез връзките между Румъния и България и България и Сърбия, което ще позволи преноса на синьо гориво от Гърция в посока Западна Европа.Посланикът на САЩ: Интерконекторът с Гърция ще повиши сигурността в регионаАмериканският посланик у нас Ерик Рубин оцени интерконектора Гърция-България като обещание за енергийна диверсификация и по-голяма енергийна сигурност...


Втората по големина стоманодобивна компания във Великобритания е във фалит.

Втората по големина стоманодобивна компания във Великобритания е във фалит. ...

......... да предоставим гаранции и заеми в срока, поискан от компанията.За „Бритиш стийл“ ще има обезщетение, за да може да продължи работата си.Европейските стоманодобвини фирми търгуват на най-ниското си ниво от три години заради слабото търсене, големите разходи за суровини и евтиния внос, предизвикан от наложените от Съединените щати по-високи мита.


Цените на стоките и услугите в България се приближават към

Цените на стоките и услугите в България се приближават към ...

......... Засега тенденциите на забавяне са нормални, заяви доц. Бобева. "При влошаване на външната среда и материализиране на вътрешните дисбаланси, е много вероятно и ние догодина да изпаднем в рецесия", допълни тя. По думите ѝ негативни сигнали към доходите няма, но е тревожна тенденцията разходите да са повече от приходите.  


Започва строителството на газовата връзка между България и Гърция. Символична

Започва строителството на газовата връзка между България и Гърция. Символична ...

......... но и подкрепя бъдещия проект, който ще осигури не само диверсификация, но и ще повиши енергийната сигурност в региона.Борисов и Ципрас дадоха старт на строежа на газовата връзка Гърция-БългарияПремиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас направиха символична първа копка на газовата тръба между България и Гърция. Истинското...


Цените на стоките и услугите в България се приближават към

Цените на стоките и услугите в България се приближават към ...

......... в цените се очаква в бирата, кафето и на културните и развлекателни мероприятия, тъй като те сега са най-ниските в Европа. Като цяло, цените на стоките и услугите в България се сближават към тези в ЕС, заради което няма да се очакват сериозни ценови сътресения при влизането ни в еврозоната.


Медиите в Гърция проявяват силен интерес към срещата на министър-председателите

Медиите в Гърция проявяват силен интерес към срещата на министър-председателите ...

......... на интерконектора между двете съседни страни, предаде БНР.Още по тематаБорисов даде старт на интерконектора заедно с Ципрас: Газта не може да се носи в джоб или чантаБорисов посрещна Ципрас в Кирково за пускане на газова връзка, вози го в колата сиБойко Борисов: Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим


Европейският парламент започва разследване на британския евродепутат Найджъл Фараж заради

Европейският парламент започва разследване на британския евродепутат Найджъл Фараж заради ...

......... телевизионен канал „Фор нюз програм“ съобщи миналата седмица, че той е получил подаръци на стойност 450 хиляди британски паунда от застрахователния магнат Арън Банкс, съосновател на групата „Да напуснем ЕС“. Финансовата подкрепа за Фараж от банките включвала кола с шофьор, пътувания до САЩ и луксозна къща в богатия квартал „Челси“.


Третата по големина икономика в света прие закон, който ѝ

Третата по големина икономика в света прие закон, който ѝ ...

......... се превръща във вратичка да се експлоатира чуждестранна работна ръка. Япония има около 1,28 милиона чуждестранни работници - повече от два пъти спрямо преди десет години, което прави около 2 процента от работната сила в страната. Около 260 000 от временно пребиваващите работници са от страни като Виетнам и Китай.


14 милиона евро ще инвестира „Балкан Агрикалчарал“ в складова и

14 милиона евро ще инвестира „Балкан Агрикалчарал“ в складова и ...

......... на Община „Марица“ е издала общо 230 разрешителни за строеж предимно на нови и разширяване на вече съществуващи индустриални предприятия. Появата на инвеститор в областта на преработката на плодове и зеленчуци ще реши един от най-значимите проблеми на фермерите от региона – изкупуването на произведената продукция, подчерта кметът на общината.


Консорциум

Консорциум "Витоша", който е един от кандидатите за концесия на ...

......... да бъде преместен стадиона, обяви главният архитект на София Здравко Здравков. Припомняме, че на 9 май бяха отворени офертите за 35-годишна концесия на летище София. От тях стана ясно, че най-добрата към този момент е на консорциум "Еърпорт Де Пари" на френската Aeroports de Paris и турската Tav Havalimanlari Holding.


Основанието, което се опитва да прокара

Основанието, което се опитва да прокара "Бул инс", е по ...

......... асоциацията, която представлява Стоянова, била упражнила натиск и заплашила с медийна атака. На въпрос дали "Бул инс" има пари да плати, отговорът беше, че е смехотворно да се говори, че няма. За последните 10 години сме платили около 1 млрд. лева обезщетения, даде Проданов „доказателство”, че компанията може да плати.


През 2018 г. производството на късометражно кино в България спрямо

През 2018 г. производството на късометражно кино в България спрямо ...

......... на кината (68) и киноекраните (226) е останал същият. Но докато броят на прожекциите се е намалил с 2.1 процента, посещаемостта е паднала с цели 11.3 процента. През 2018 г. са били показани 8 575 филма, от които 1077 български, 2359 европейски, 4463 от САЩ и 676 от други страни.


В зехтина на българския пазар няма халогенирани разтворители, съобщиха от

В зехтина на българския пазар няма халогенирани разтворители, съобщиха от ...

......... град Хамбург, Германия. Тази лаборатория има акредитация. На територията на България няма акредитирана лаборатория за изпитване на халогенирани разтворители в маслиново масло. Резултатите от анализа на пробите показват отсъстствие на халогенирани разтворители в маслиново масло "помаче" с марка "Родон" и маслиново масло "екстра върджин" с марка "Офелия", съобщиха от БАБХ.