Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции ...

......... функционалност в гр. Девня, област Варна. Размерът на инвестицията възлиза на 10 440 000,00 лв., като ще бъдат открити 53 нови работни места. Четвъртият проект е за инвестиционния проект „Разширение на съществуваща база, оперирана от „Луфтханза Техник" в гр. София. Инвестицията по проекта е в размер на 27 млн. лв.


Пандемията на коронавируса изостря хуманитарната ситуация в най-смъртоносните конфликти в

Пандемията на коронавируса изостря хуманитарната ситуация в най-смъртоносните конфликти в ...

......... заяви експертът на ООН Ричард Гоуан. "Все още сме в началото на доста дълга драма", каза той. Призивът на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за глобално прекратяване на огъня през март до голяма степен остана незабелязан, доколкото битките продължават да бушуват в горещи точки като Йемен, Либия и Сирия.


Туроператорите излизат на митинг пред Народното събрание. От бранша подчертават,

Туроператорите излизат на митинг пред Народното събрание. От бранша подчертават, ...

......... на пандемията туроператорите постоянно настояват за подкрепа, заради загубите, които търпи бизнесът. Едно от исканията на  Обединение „Бъдеще за туризма“ е спешно да бъде премахната карантината за Турция и български туристи да могат свободно да посещават съседната страна на почивка, ез при завръщането си да бъдат затваряни за 14 дни.


България остава в периферията на кризисния процес в икономиката. Това

България остава в периферията на кризисния процес в икономиката. Това ...

......... са дългови, обясни Хърсев. Финансистът добави, че изтеглянето му ще се наложи за покриване и на мерките, които в момента се обявяват от държавата. Хаоса Хърсев определи като най-страшното в настоящата ситуация. Той ражда страшно безпокойство. Човекът има нужда от стабилност и трябва да знае какво се случва, заключи той.


204 са новите случаи на коронавирус у нас за последното

204 са новите случаи на коронавирус у нас за последното ...

......... случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 4137 PCR теста, показват официалните данни, публикувани в Единния информационен портал. Общо 823 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 43 са в интензивни отделения. 264 са се излекували за последните 24 часа. 16 са загубили битката с болестта.


Ние още нямаме потвърдено тримесечие на икономически спад – ще

Ние още нямаме потвърдено тримесечие на икономически спад – ще ...

......... решава как да преминава повече онлайн в дейността си, уточни Хърсев. Най-страшното е хаосът. Човек има нужда от стабилност. Върлува една пандемия – хаосът, тя започна преди COVID-19, заключи икономистът. Още: "Горанов: Ако има повече от 3 месеца епидемия, добри времена може да чакаме чак в края на 2021 година"



Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение „Бъдеще за

Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение „Бъдеще за ...

......... по линията на европейските програми. Първият протест на заетите в туризма бе на 28.07.2020 г. Техни представители бяха приети от министър Николова, която им обеща подкрепата си, в т.ч. и за съдействие в осигуряването на ликвидни средства за фирмите в сектора. Искането още същия ден бе внесено във финансовото министерство.


Ядрени електроцентрали на Луната и Марс? Да, вече има такава

Ядрени електроцентрали на Луната и Марс? Да, вече има такава ...

......... разполагане на усъвършенстван реактор на лунната повърхност е толкова вълнуваща, колкото и предизвикателна", коментира Джон Вагнер - асоцииран директор на дирекция "Ядрена наука и технологии" от енергийното министерството на САЩ. Човечеството е по-близо отвсякога до създаването на безкрайна чиста енергия Светият граал на чистата енергия, сребърният куршум срещу глобално затопляне


„Ще ви подкрепим с 56,5 милиона лева, имаме такъв инструмент,

„Ще ви подкрепим с 56,5 милиона лева, имаме такъв инструмент, ...

......... настоятелно да търсят национално съгласие как да преодолеем зимата, приказват", каза министър-председателят. По време на срещата животновъдите изразиха удовлетворение от бързото изплащане на средства от „Фонд Земеделие" въпреки трудностите, породени от кризата с COVID-19. Премиерът Борисов отбеляза, че правителството ще продължи да работи в подкрепа на всички браншове в сектора


„Ще ви подкрепим с 56,5 милиона лева, имаме такъв инструмент,

„Ще ви подкрепим с 56,5 милиона лева, имаме такъв инструмент, ...

......... настоятелно да търсят национално съгласие как да преодолеем зимата, приказват“, каза министър-председателят. По време на срещата животновъдите изразиха удовлетворение от бързото изплащане на средства от Фонд "Земеделие" въпреки трудностите, породени от кризата с COVID-19. Премиерът Борисов отбеляза, че правителството ще продължи да работи в подкрепа на всички браншове в сектора.


10 милиона лева от Оперативна програма

10 милиона лева от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" ще ...

......... лева да претрансформираме от Министерство на икономиката, защото там има такива заложени пари, които да отидете и да договорите с министъра на икономиката", поясни премиерът Борисов пред представителите от туристическото обединение. Министър-председателят отбеляза още, че загубите от туризма в Европа са огромни и посочи, че данните за икономиката са притеснителни.



Докато някои от популярните туристически дестинации по света бавно се

Докато някои от популярните туристически дестинации по света бавно се ...

......... икономики в света, тъй като 15,5% от БВП на страната разчита на туристическата индустрия, съобщава БГНЕС. Онлайн порталът, който предоставя данни за глобалната дигитална икономика, състави списък на онези, които вероятно ще бъдат най-тежко засегнати въз основа на данните от 2019 г. от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).


София, 31.07.2020 г. – Kaufland България е най-успешната компания в

София, 31.07.2020 г. – Kaufland България е най-успешната компания в ...

......... верига“ на българите, спечелена на база директен потребителски вот в престижната класация „Моите любими марки“. Kaufland България принадлежи към голямото семейство на водещата германска търговска група Schwarz. Днес Kaufland се нарежда сред водещите ритейл компании в Европа с над 1300 хипермаркета и около 132 000 служители в осем европейски държави.  


10 млн. лв. вече са заделени в помощ на туроператорите

10 млн. лв. вече са заделени в помощ на туроператорите ...

......... спешна помощ за сектора, те разговаряха с ресорния министър, която им обеща среща с премиера Борисов. До ранния предиобед Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) нямаха решение за подкрепа на втория протест. Туроператори: SOS - браншът ни загива Очаквайте подробности.  


Цените на двата основни сорта петрол в понеделник се понижават

Цените на двата основни сорта петрол в понеделник се понижават ...

......... на добива на петрол – с 2 млн. барела на ден. На този фон броят на действащите нефтени платформи в САЩ през миналата седмица е намалял с 1 – до 180, сочат данните на Baker Hughes. Общият брой на сондажните платформи е с 590 по-малко в сравнение с година по-рано.


KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия и ОББ Асет Мениджмънт, и

KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия и ОББ Асет Мениджмънт, и ...

......... Йохан Лема, Главен изпълнителен директор на КВС Асет Мениджмънт Груп. Всякаква актуална информация, относима към инвеститорите, ще бъде също така публикувана на корпоративния уебсайт в специален раздел, създаден за тази цел, а служителите от Контактния център на ОББ са готови да отговорят на всякакви запитвания на телефон 0700 117 17.



Цените на кафето, както за фючърсите на арабика, така и

Цените на кафето, както за фючърсите на арабика, така и ...

......... робуста в сместа. Разтворимото кафе също се произвежда почти изцяло с този сорт. Сред най-големите производители в Бразилия се наблюдава реколта от 68 милиона торби през 2020-21 г., докато във Виетнам се наблюдават 29,2 милиона торби. Пандемията покачи цената на кафето с 15% Търсенето от страна на потребителите не намалява


Над 50 български производители на нехранителни стоки предлагат продукцията си

Над 50 български производители на нехранителни стоки предлагат продукцията си ...

......... са партньори на веригата от самото начало и се развиват успешно благодарение на националния пазар и ценното бизнес ноу-хау, което Kaufland предоставя за тях. Над 85% от оборота на компанията е формиран от български доставчици, а в редица от ключовите за българския потребител хранителни категории процентът на родно производство преобладава.


През последните три-четири седмици процентът на положителните проби за Covid-19

През последните три-четири седмици процентът на положителните проби за Covid-19 ...

......... този процент, който в началото е бил от 5 до 7 за отделните региони, сега е достигнал до 25, подчерта д-р Кунчев. Той припомни, че голяма част от тях изкарват заболяването или със скрити симптоми, или много леко, "но е факт, че това по-широко разпространение сред младите хора заплашва по-възрастните."


Едрите земевладелци да бъдат облагани с по до 10 лева

Едрите земевладелци да бъдат облагани с по до 10 лева ...

......... той нямал достъп до тях. Реколтата не зависи от протестите, уточни Стайков във връзка с политическата обстановка в страната. Той коментира и думи на земеделския министър Десислава Танева, че заради протестите не се събирала реколта – според него, това не може да е така предвид тежката година, която всички търпим.


7,6 на сто от тестваните за коронавирус през последното денонощие

7,6 на сто от тестваните за коронавирус през последното денонощие ...

......... са дали положителна проба за заболяването. Новите потвърдени случаи в страната са 114 при близо 1500 направени теста, сочат данните в единният информационен портал. Спадът в новите случаи и самото тестване е характерно за неделния ден. Трима души с Ковид-19 са починали вчера, а 46 пациенти остават в интензивни отделения. 


Това сочат данни на електронната борса за криптовалути

Това сочат данни на електронната борса за криптовалути "Койндеск" Курсът ...

......... праг от 12 000 долара. Това сочат данни на електронната борса за криптовалути "Койндеск" (Coindesk), цитирани от ТАСС и БТА. Към 07:07 ч. биткойнът отстъпи с 1,25 на сто и се търгуваше за 12 001 долара. Популярната виртуална валута достигна исторически максимум от 20 000 долара през декември 2017 година.


Хотелите в Турция замразяват цените. Мерките имат за цел да

Хотелите в Турция замразяват цените. Мерките имат за цел да ...

......... Някои хотели дори намаляват цените, за да привлекат клиенти ", каза Чорабатир. От 1 август Русия възобнови полетите с Турция. От този ден полетите започват само до Анкара и Истанбул. В същото време полетите до курортните градове ще се извършват от 10 август. Сред тях са Анталия, Бодрум и Даламан.


Microsoft прекрати преговорите с китайската компания ByteDance за закупуване на

Microsoft прекрати преговорите с китайската компания ByteDance за закупуване на ...

......... подкрепи закупуването на TikTok от американска компания и би предпочел да забрани приложението в страната, посочват източниците. По-рано Тръмп заяви, че възнамерява да разреши блокирането на приложението в цялата страна поради факта, че то, по презумпция, може да прехвърля личните данни на потребителите до силовите и разузнавателните органи на Китай.


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе закрито заседание,

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе закрито заседание, ...

......... природен газ за месец август 2020 г. и относителния дял на количествата за обществена доставка на природен газ, програмата за освобождаване на природен газ, както и по двустранните договори. Решението на КЕВР за утвърждаване на цената на природния газ от днес (01.08.20 г.) е публикувано на интернет страницата на регулатора.


Хотелите и заведенията в Златни пясъци спазват всички епидемиологични мерки

Хотелите и заведенията в Златни пясъци спазват всички епидемиологични мерки ...

......... за първи път Златни пясъци е толкова предпочитан от германските туристи. От Съюза на хотелиерите в Златни пясъци и Българската асоциация на заведенията заявиха пред вицепремиера Николова, че няма случаи на заразени туристи в курорта. Предстоят разговори на министъра с германския посланик и с представителите на германските туроператори у нас.


Нови близо 29 000 000 лева за енергийна ефективност на

Нови близо 29 000 000 лева за енергийна ефективност на ...

......... - центрове на общини в периферните райони. Инвестициите допринасят за подобряване на енергийната ефективност на сградите, намаляване на крайното потребление на енергия и емисиите на парникови газове, с което се повишава качеството на въздуха. Подобрява се и състоянието на сградния фонд в малките градове и условията за живот в тях.


Най-големият български телеком

Най-големият български телеком "Виваком" вече официално е част от регионалната ...

......... присъединяването към семейството на United Group е голяма възможност да подобри чувствително отличните си пазарни резултати. Това е точното време да направим следващата стъпка и гледаме към издигането на услугите ни на следващото ниво с помощта на колективния опит на United Group", коментира изпълнителният директор на българската компания Атанас Добрев.


Медийната група United Group вече официално е собственик на най-големият

Медийната група United Group вече официално е собственик на най-големият ...

......... "24 часа" няма да има промени в мениджмънта на БТК, научи от няколко независими източници. Главен изпълнителен директор остава Атанас Добрев, .в управителния съвет са още Радослав Златков - главен технически директор, Димитрис Лиупис - главен търговски директор, Иво Златев - главен юридически директор и Асен Великов - финансов директор.


Брутният вътрешен продукт на Еврозоната през второто тримесечие падна с

Брутният вътрешен продукт на Еврозоната през второто тримесечие падна с ...

......... че възстановяването през летните месеци ще бъде по-слабо. В доклада си от юли Европейската комисия прогнозира, че реалният БВП на еврозоната през тази година ще спадне с 8,7 % заради пандемията от COVID-19. Цялостната икономика на ЕС ще намалее с 83 %, като през третото тримесечие се очаква икономическо възстановяване.


Американският долар продължава драматичния си срив и днес, като е

Американският долар продължава драматичния си срив и днес, като е ...

......... който резките движения в рамките на деня са по-вероятни заради по-леките пазарни условия". Ала те казаха, че предвид опасенията за глобалния икономически растеж и притесненията за по-нататъшното развитие на COVID-19, както и обезценяването, което щатският долар вече претърпя през последните седмици, натискът надолу ще бъде "по-малко интензивен" през следващия месец.


Парламентът избра за членове на Комисията за енергийно и водно

Парламентът избра за членове на Комисията за енергийно и водно ...

......... Парламентът избра за членове на Комисията за енергийно и водно регулиране трима от четиримата възможни кандидати, като това са Владко Владимиров, Георги Добрев и Димитър Кочков. Остана едно свободно място за комисар със стаж в областта на енергетиката, след като кандидатурите на ГЕРБ и "Воля" не получиха необходимото мнозинство.


Такса

Такса "Успех" искали от бенефициенти на Министерство на икономиката. Това ...

......... преди да заеме поста министър на мястото на Емил Караниколов, Лъчезар Борисов бе заместник-министър на икономиката. Борисов става министър преди една седмица с последните рокади в кабинета Борисов - 3. Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов, но и Николина Ангелкова


Кризисен съвет към министерство на туризма ще спасява зимния сезон

Кризисен съвет към министерство на туризма ще спасява зимния сезон ...

......... започнат маркетингови инициативи за популяризиране на конкретни туристически продукти като спа туризъм, селски туризъм и др. За летния сезон, тя отново каза, че очаква повече туристи след 1 август по Черноморието. От бранша обявиха, че ще търсят съдействие от държавата границите на България да бъдат отворени за държави извън ЕС.


Сметната палата ще извърши три одита за ефективността на разходите

Сметната палата ще извърши три одита за ефективността на разходите ...

......... ИНТОСАЙ, както и в задачите на Европейската сметна палата (EСП). Последнатаще направи два одита, свързани с COVID-19. Припомняме, че през пролетта ЕСП излезе със становище, че е необходим баланс между по-голямата гъвкавост и задължението за отчетност при използването на структурните фондове на ЕС с цел смекчаване на последиците от COVID-19.


Предстои анализ на портфейла за кредитиране на Българската банка за

Предстои анализ на портфейла за кредитиране на Българската банка за ...

......... и да направи анализ на структурата на портфейла за кредитиране. „Част от нещата, свързани с върховенството на закона, са и в полето на бизнеса, в полето на всеки един от нас, а именно съзнанието да имаме правосъзнанието да спазваме реда и този ред - лош или добър, да бъде спазван".


Брутният вътрешен продукт на Германия се е свил с 10.1%

Брутният вътрешен продукт на Германия се е свил с 10.1% ...

......... е необходимо дълго време да се върне към нивото си преди кризата", добави Крамер. Безработните в страната са 6.4% или 2.92 млн. От германското бюро по труда казват, че пазарът на труда все още е под напрежение заради пандемията от коронавируса, въпреки че са се появили първите признаци на възстановяване.


265 са новите случаи на Covid-19 в България за последното

265 са новите случаи на Covid-19 в България за последното ...

......... 265 са новите случаи на Covid-19 в България за последното денонощие при направени 6 639 PCR теста. Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. Оздравелите са 202, 6 души са починали, а 34 остават в интензивни отделения.


Бизнес конференцията „Транснационално предприемачество в действие“ ще се проведе онлайн

Бизнес конференцията „Транснационално предприемачество в действие“ ще се проведе онлайн ...

......... туризма и свързаните с него индустрии ще положат основите на нови бъдещи сътрудничества и работа в мрежа чрез създадените по проекта ресурси. Конференцията ще се проведе онлайн и стартира в петък, 31 юли 2020 г., в 11 ч. За регистрация - ТУК. За актуална информация вижте Фейсбук страницата на събитието.


Несъобразени изкопни дейности на строителна фирма прекъснаха електрозахранването на клиенти

Несъобразени изкопни дейности на строителна фирма прекъснаха електрозахранването на клиенти ...

......... две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected] Дружеството изготвя констативни протоколи при всички ситуации, когато е нарушена целостта на кабели на компанията, и предявява претенции на фирмите, извършвали изкопните работи, за нанесени щети.  


Официално е - пандемията от новия коронавирус (COVID-19) доведе до

Официално е - пандемията от новия коронавирус (COVID-19) доведе до ...

......... още по-рязко свиване. В бъдеще икономистите очакват икономическата активност да се засили, след като щатите отвориха отново. Икономисти, анкетирани от "Блумбърг", очакват икономиката да расте с 18% годишно темпо през третото тримесечие. Въпреки че това е рекорден положителен скок, той все пак ще остави БВП далеч под нивата отпреди пандемията.


След като преди месец Обединена българска банка (ОББ) обяви, че

След като преди месец Обединена българска банка (ОББ) обяви, че ...

......... на депозит; блокиране и активиране на карти в реално време; разсрочване на покупки с кредитна карта на 3, 6, 9 и 12 вноски; регистриране и безплатно плащане на битови сметки; предварително одобрен потребителски кредит мОББи като постоянна оферта на разположение при нужда; сключване на застраховка "Помощ при пътуване в чужбина".


Първият у нас споделен плажен офис отвори в

Първият у нас споделен плажен офис отвори в "Каваците". Предприемачът ...

......... чужденци, не само българи. Т.нар. „дигитални номади“ са свикнали на този тип работа и обикалят целия свят, и искам да дойдат и тук при нас, в България. Искам страната ни да започне да привлича хора като интересна дестинация не само за така популярния алкохолен туризъм и парти туризъм“, обяснява Русев.


България се превърна в един от основните доставчици на вино

България се превърна в един от основните доставчици на вино ...

......... пaзap. Oт нaшия личeн oпит мoгa дa ĸaжa, чe винaтa, ĸoитo ca oт типични бългapcĸи copтoвe мaвpyд, нaпpимep, ca мнoгo пo-пpeдпoчитaни, зaщoтo тe ca мнoгo пo-интepecни зa пoтpeбитeлитe. Kaĸтo и ĸyпaжитe c тeзи бългapcĸи copтoвe. Haпpимep нaшият мaвpyд e винoтo, ĸoeтo нaй-мнoгo изнacямe зa cтpaнитe, c ĸoитo paбoтим", paзяcнявa тя.


През юли 2020 г. стопанската конюнктура в страната отбелязва положителна

През юли 2020 г. стопанската конюнктура в страната отбелязва положителна ...

......... и техните прогнози за строителната активност през следващите три месеца, като последното проучване на НСИ отчита и увеличаване на броя на клиентите със закъснения в плащанията. Основната пречка за развитието на дейността в отрасъла е недостига на работна ръка, като през последния месец се засилва негативното влияние на този фактор.


Европейският самолетостроителен гигант

Европейският самолетостроителен гигант "Еърбъс" (Airbus) обяви, че е излязъл на ...

......... на парични средства преди сливания и придобивания и финансиране на клиенти на компанията за 4,4 млрд. евро през второто тримесечие. Базираната в Тулуза, Франция компания заяви, че все още няма да предостави нови насоки за своите финанси през тази година, тъй като видимостта пред нея остава много ниска и неясна.


Транспортна речна услуга в Лондон, използвана от пътници и посетители

Транспортна речна услуга в Лондон, използвана от пътници и посетители ...

......... ще носят името „Юбер Боут“, а потребителите ще могат да купуват билети чрез мобилното приложение както и по стандартния начин. Жителите на Лондон търсят алтернативи на влаковете и автобусите в разгара на пандемията от коронавирус. Структурата на собствеността на „Темз Клипърс“ няма да претърпи промяна по силата на сключения договор.


Пандемията от COVID-19 засегна множество компании в Китай, които временно

Пандемията от COVID-19 засегна множество компании в Китай, които временно ...

......... кадри в ИТ сферата. В България разходите за труд са най-ниски в региона, което е безспорно предимство – въпреки че и производителността на труда не е особено висока. Така страната ни има възможност да стане доста привлекателна опция за производителите по света“ – отбеляза Пламен Димитров, управител на Кофас България.


БСП определи икономическите мерки на правителството като привидни и цитира

БСП определи икономическите мерки на правителството като привидни и цитира ...

......... "По мярката Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ усвояването е 30 млн. лв. Правим всичко възможно тези средства да стигнат до хората и съм направил организация да се работи по мярката дори събота и неделя, срещу допълнително заплащане.", отговори той. На въпросите на депутата от БСП Лъчезар Борисов относно мярката 60/40,


Новата линия е под името „Качествен живот

Новата линия е под името „Качествен живот" - луканка, луканков ...

......... натурална среда, в която не се съдържат следи от мляко, соя, глутен, ядки и други алергени. Затова в нейният състав има само живи добри бактерии и следи от пресен зеленчуков сок. Серията „Качествен живот" включва луканка, луканков салам и суджук и може да бъде открита в търговската мрежа на Billa.


Електронните търговци могат да издават онлайн бележка, вместо касов бон,

Електронните търговци могат да издават онлайн бележка, вместо касов бон, ...

......... за покупката да е неприсъствено - с кредитна или дебитна карта, като документът ще бъде изпращан на клиентите по имейл. Бележките се издават чрез специализиран софтуер и трябва да съдържат задължителни реквизити, като данни за търговеца, уникален номер на клиентската поръчка, референтен номер на финансовата трансакция, QR код и др.


14 кратки видеа, събрани в плейлист на корпоративния канал на

14 кратки видеа, събрани в плейлист на корпоративния канал на ...

......... ние успяхме да стигнем до децата и да разработим книжка, съдържаща полезна информация за света на слепите хора“, споделиха Ели Коджабашева и Албена Алексиева, фондация „Очи на четири лапи". За три години с фонд от 545 000 лева са финансирани 73 проекта в 44 населени места в цялата страна.  


Китайският телекомуникационен гигант Huawei изпревари Samsung като най-големия изграч при

Китайският телекомуникационен гигант Huawei изпревари Samsung като най-големия изграч при ...

......... САЩ, Европа и Бразилия. Huawei са доставили 55,8 милиона устройства през второто тримесечие, уточниха от Canalys, докато Samsung - 53,7 милиона. "Това е забележителен резултат, който малко хора биха предвидили преди една година", отбелязва старши анализаторът на Canalys Бен Стантън, като допълва: "Ако не беше COVID-19, нямаше да се случи."


Българските превозвачи ще бъдат подпомогнати. За тази цел са заделени

Българските превозвачи ще бъдат подпомогнати. За тази цел са заделени ...

......... една втора група от мерки, които са за 1,8 млрд. лeвa. Припомняме, че по-рано тази седмица икономическият министър обяви на пресконференция, че министерството и бизнесът са постигнали съвпадения по мерките на 85-90%. Останали някои отворени теми, които ще бъдат изчистени следващите 2-3 дни. Открива се също горещ телефон за сигнали.


Световният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на

Световният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на ...

......... седмично. Любопитно е, че все повече нараства консумацията на бира и сред дамите в световен мащаб. Бирата негласно се е превърнала в традиционен символ на лятото и добрата компания, като експертите съветват тя да се консумира правилно - студена, но не ледена, за да разкрие най-пълно характерните си черти.  


На пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно предложението за разширяване

На пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно предложението за разширяване ...

......... подкрепа на бизнеса от 1 август тази година до 31 декември 2021 година. В рамките на заседанието депутатите ще обсъдят и предложеният от опозицията проект на решение за създаване на временна анкетна комисия, която да проучи придобиването от Българската банка за развитие на акции от капитала на Първа инвестиционна банка.


TBI Bank винаги търси нови възможности да предложи подходящо финансиране

TBI Bank винаги търси нови възможности да предложи подходящо финансиране ...

......... изцяло задълженията си по сключения от тях договор за потребителски кредит в срок до 30 календарни дни, считано от датата на подписването му, без да дължат каквито и да е общи разходи по него (лихви, такси, допълнителни услуги). Тази възможност може да се упражнява веднъж на всеки 180 календарни дни.


Загубите в туристическия сектор през първите пет месеца на 2020

Загубите в туристическия сектор през първите пет месеца на 2020 ...

......... секретар на организацията. По думите му огромните загуби са създали риск за милиони бизнеси в световен мащаб и всички правителства сега носят отговорност за защитата на работните места и компаниите. До 80% ще е сривът в международния туризъм през 2020 г. Според ООН пандемията доведе до най-лошата криза в сектора


Стойността на бранда на американската корпорация „Netflix” за една година

Стойността на бранда на американската корпорация „Netflix” за една година ...

......... млрд. долара, Google с 207,5 млрд. долара, Microsoft -162,9 млрд., Amazon – 135,4 млрд. и Facebook – 70,3 млрд. долара. Следват ги Coca-Cola, Disney, Samsung, Louis Vuitton и McDonald’s. Преди година в десетката влизаше и марката „Тойота”, но заради претърпените тази година загуби от 7 % тя зае 11-то място.


Новорегистрираните безработни в цялата страна отново са повече от започналите

Новорегистрираните безработни в цялата страна отново са повече от започналите ...

......... хиляди 985. За първи път в средата на май тенденцията се обърна и новорегистрираните безработни бяха по-малко от устроените на работа. Синдикални експерти прогнозират допълнително влошаване на ситуацията на пазара на труда наесен, когато ще се изчерпи сезонната заетост в туризма и селското стопанство, както и ефекта от мярката 60:40.


Парламентът избра единодушно дългогодишния подуправител на Националния осигурителeн институт (НОИ)

Парламентът избра единодушно дългогодишния подуправител на Националния осигурителeн институт (НОИ) ...

......... всички служители в териториалните поделения и Централното управление на ЦУ на НОИ, защото благодарение на тяхната квалификация и експертна помощ ръководството е успешно. Доверието, което има Народното събрание и вие като народни представители в институцията е изключително важно за институционалната сигурност. Благодаря ви! Ще работим, за да оправдаем доверието ви.“


Аня Карличек, германският министър на изследванията, заяви днес, че ваксина

Аня Карличек, германският министър на изследванията, заяви днес, че ваксина ...

......... разочарования по време на тестовете. Великобритания обяви днес, че е подписала предварителен договор за близо 60 милиона дози от евентуална ваксина на Sanofi и GlaxoSmithKline, като двете компании заявиха, че очакват регулаторно одобрение на техен продукт през първата половина на 2021 г., стига клиничните тестове да дадат очаквания положителен резултат.


От БНБ съобщават, че нетният външен дълг на България в

От БНБ съобщават, че нетният външен дълг на България в ...

......... е 13 310.8 млн. евро (23.5% от БВП), което е с 82.3 млн. евро (0.6%) повече в сравнение с края на 2019 г. (13 228.5 млн. евро, 21.8% от БВП). Вътрешнофирменото кредитиране се понижава с 206.7 млн. евро (1.5%) спрямо май 2019 г. (13 517.5 млн. евро, 22.3% от БВП).


Професията на PR специалиста често е криворазбрана, но именно по

Професията на PR специалиста често е криворазбрана, но именно по ...

......... БДВО и Директор „Корпоративни комуникации“ в А1, „кризата с COVID-19 успя да докаже, че PR-ът има основна функция, а не е в поддържаща роля на рекламата“. По думите ѝ в PR сектора решенията са по-бързи, гъвкави и адаптивни, а чрез правилните послания PR специалистите могат да овладеят всяка комуникационна криза.


Министърът на културата Боил Банов съобщи по време на брифинг

Министърът на културата Боил Банов съобщи по време на брифинг ...

......... в сложната и непредвидима ситуация за подкрепа на българската култура и творци. За подпомагане на частни културни организации в областта на изкуствата ще бъдат отделени допълнителни 1,5 млн. лв. от антикризисините средства, досега по тази програма са били предвидени 1,5 млн. лв., което прави общата й стойност 3 млн. лв.


Парламентарната Комисия бюджет и финанси разшири кръга на стоките и

Парламентарната Комисия бюджет и финанси разшири кръга на стоките и ...

......... бранш наистина е сред най-засегнатите. В рамките на днешното заседание депутатите приеха и текстове, даващи възможност на туроператорите, взели аванси от своите клиенти, но изпаднали в невъзможност да осъществят пътуванията, да предложат заместващ ваучер, а ако клиентите откажат – срокът за възстановяване на сумата да бъде до края на годината.


След настъпилата авария на 27-ми юли, екипът на „Булгартрансгаз

След настъпилата авария на 27-ми юли, екипът на „Булгартрансгаз" ЕАД ...

......... ЕАД извърши ремонтни дейности на преносния газопровод от Република България към република Гърция в района на Кулата. Считано от днес газовите доставки за Република Гърция са подновени. Всички заявки за газовия ден ще бъдат изпълнени в пълен обем, както в посока от България към Гърция, така и в обратна посока.


В началото на последната работна седмица преди лятната ваканция, парламентът

В началото на последната работна седмица преди лятната ваканция, парламентът ...

......... услуги, предаде БГНЕС. Автори на новите текстове са коалиционните партньори от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, а те бяха гласувани в пленарната зала без дебати. С тях в закона вече изрично е записано, че предоставянето на социални услуги не е търговска дейност, а поправките предвиждат и бърз съдебен контрол върху нея.


Творческа агенция gobox споделя резултати от своята инициатива за подпомагане

Творческа агенция gobox споделя резултати от своята инициатива за подпомагане ...

......... че успяхме да ударим едно рамо на всеки един от записалите се, беше изключително мотивиращо и за екипа ни. Ние ще продължим да подпомагаме смислените български брандове и за в бъдеще. Кампанията приключи в средата на юли, но творческата агенция вече обсъжда възможностите за продължаване на безвъзмездната подкрепа от есента.


250 са новодиагностицираните с Covid-19 лица през последното денонощие. PCR

250 са новодиагностицираните с Covid-19 лица през последното денонощие. PCR ...

......... София област - 13; София град - 55; Стара Загора - 11; Хасково - 3; Шумен - 1; Ямбол – 2. Общо 10871 случая на новия коронавирус са потвърдени в България до момента. 4750 от тях са активни. 5766 са излекуваните лица. От тях 181 са регистрирани през изминалото денонощие.