Сътрудничеството между Република България и Руската федерация е дългогодишно и

Сътрудничеството между Република България и Руската федерация е дългогодишно и ...

......... По време на комисията бе обсъдена и възможността за установяване на нова фериботна линия между в Черно море. По време на комисията бяха подписани меморандум за сътрудничество между „Интер експо център България" и изложбено обединение „Рестек", както и споразумени за сътрудничество между „Техноинженеринг груп България" и Инженерна компания „Интерблок" Русия.


Русия разчита България да изпълни условията по договора и да

Русия разчита България да изпълни условията по договора и да ...

......... животът на шести блок на АЕЦ "Козлодуй" с 10 години. По време на срещата се обсъди и установяването на нова фериботна линия между България и Русия в Черно море. По отношение на сектора туризъм двете страни се договориха да работят активно за увеличение на броя на руски туристи в България.


Задава ли се нова икономическа криза и подготвена ли е

Задава ли се нова икономическа криза и подготвена ли е ...

......... - наистина глобалната икономика в последната година, особено лятото, дава много силни сигнали за проблеми. Китай - най-бавен икономически растеж от 1992 година, най-нисък ръст на инвестициите от някъде 2002 година. Германската индустрия от началото на годината всеки месец на годишна основа отчита спад. Автомобилната индустрия е в лошо положение.


Нов завод ще осигурява работа на над 400 души от

Нов завод ще осигурява работа на над 400 души от ...

......... църкви, пътища, пречиствателни станции. Само показват и не се впускат в никакви приказки. Нека да си говорят каквото искат. Хората имат глави на раменете си и могат да преценят.Борисов остана доволен от работата на археолозите, които проучват античния град Хераклея Синтика, където за разкопките Министерският съвет отпусна 100 000 лв.


Сътрудничеството между Република България и Руската федерация е дългогодишно и

Сътрудничеството между Република България и Руската федерация е дългогодишно и ...

......... Варна XVII-то заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.Още по тематаМосква обяви, че "Турски поток" ще мине през България, а не през ГърцияКараянчева в Русия: България подкрепя преминаването на Турски поток през страната ниПутин: АЕЦ "Аккую" и "Турски поток" ще са най-важни за енергийната сигурност на Европа


България полага усилия за разширяването в срок на газопреносната мрежа

България полага усилия за разширяването в срок на газопреносната мрежа ...

......... живота на 6-ти блок. По този начин се гарантира ефективната работа и на двата енергоблока в рамките на допълнителния срок на експлоатация. Във връзка с процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“ страните подчертаха важността на участието на конструктора и производител на оборудването „Росатом“ в реализацията на проекта.Туризмът е секторна политика и зависи от всички нас -

Туризмът е секторна политика и зависи от всички нас - ...

......... сътрудничество. В помощ на бизнеса и инвеститорите е и политиката за намаляване на административната тежест в туризма, вече бяха премахнати 19 вида документи, а всички услуги на туристическата администрация може да се заявят онлайн 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата от всички краища на света, отбеляза министър Ангелкова. 


Видовете застраховки, техните покрития и спецификите при избора на продукт

Видовете застраховки, техните покрития и спецификите при избора на продукт ...

......... срок. По-често полицата се сключва за сметка на длъжника всяка година и вие носите отговорност да я сключвате и заплащате. Тази застраховка е допълнителна гаранция за банката, че ако имотът, който е обезпечение по кредита погине, то застрахователят ще плати обезщетението на банката и така задължението ви ще бъде погасено. 


За първи път в България стартира иновативната услуга SIMPL, която

За първи път в България стартира иновативната услуга SIMPL, която ...

......... е тежест, а автомобилът спокойно може да се разглежда като услуга, а не като стока“ – каза Ивайло Петков, изпълнителен директор на SIMPL.  Услугата е подходяща за модерно мислещи хора с активен начин на живот, за които времето е най-ценният ресурс, а също така и за компании с малък автопарк.


Президентът Доналд Тръмп уведоми в понеделник Конгреса, че САЩ и

Президентът Доналд Тръмп уведоми в понеделник Конгреса, че САЩ и ...

......... страни заявиха по-рано, че очакват да подпишат постигнатото споразумението по време на Общото събрание на ООН в Ню Йорк този месец. Изпращайки официално уведомление до Конгреса, Доналд Тръмп вече може да продължи напред с подписването на това споразумение. В писмото до Конгреса обаче не бяха посочени условията по сключената сделка.


Рецесия се бори с откриване на нови заводи, квалифицирана работна

Рецесия се бори с откриване на нови заводи, квалифицирана работна ...

......... от 1996 година, когато е открита първата производствена база. Общо в страната има пет завода. Инвестицията до момента в производствените бази в България е 230 млн. лв., обяви изпълнителният директор на "АВВ България" Mapceл ван дep Xyĸ. Той посочи, че в новите мощности в Петрич са инвестирани 7 млн. лв.България е сред четирите водещи държави в Европа по мениджмънт

България е сред четирите водещи държави в Европа по мениджмънт ...

......... верига от пристигащи и заминаващи кораби", посочи Желязков. По думите му в момента приключва 4-та фаза на проекта. Той припомни още, че системата е интегрирана с други ведомства, сред които ИАМА, Гранична полиция, ветеринарен контрол и т.н." Акцент в сферата на транспорта ще бъде развитието на информационните системи", допълни Желязков.


Ръст на издадените разрешителни за строеж на еднофамилни и двуфамилни

Ръст на издадените разрешителни за строеж на еднофамилни и двуфамилни ...

......... банкиране” на Пощенска банка, представи резултати от национално проучване, направено по поръчка на банката, според което 55% от хората без собствено жилище планират покупка на имот в бъдеще. „48% от хората възнамеряват да закупят собствено жилище с жилище кредит, а 25% възнамеряват да комбинират жилищен и потребителски кредит“, обясни Лазаров. 


На извънредно заседание Общото събрание на Българска фондова борса (БФБ)

На извънредно заседание Общото събрание на Българска фондова борса (БФБ) ...

......... са утвърждаването на БФБ като технологично модерна европейска борса чрез внедряването на електронната система за търговия на Deutsche Börse – Xetra и преминаването през тази година към нейното най-ново технологично поколение – Т7, създаването на специализираната платформа за оповестяване на регулирана информация – X3 News, както и при придобиването на


Европейският парламент подкрепи днес с 394 гласа

Европейският парламент подкрепи днес с 394 гласа "за" срещу 206 ...

......... месец държавните и правителствените ръководители от ЕС трябва да вземат официалното окончателно решение за нейното назначение от 1 ноември с мандат от осем години. Лагард днес не участва в обсъждането на нейната кандидатура в ЕП. По-рано този месец тя бе изслушана от съответните парламентарни комисии, които също дадоха своето одобрение.


“За 2018 година разрешението за внос на отпадъци е за

“За 2018 година разрешението за внос на отпадъци е за ...

......... части на Европа, обясни Нено Димов. Темата стана актуална за пореден път, след като част от мощностите на "Топлофикация - Перник" бяха спрени заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса, в нарушение на издаденото комплексно разрешително на дружеството. Впоследствие съд разпореди работата на двата генератора да бъде възстановена.Саудитска Арабия ще покани международни експерти и служители на ООН

Саудитска Арабия ще покани международни експерти и служители на ООН ...

......... добавя, че страната има „капацитета и решителността да защитава своята земя и народа си и да отвърне със сила на тези агресии“. Нападенията през уикенда засегнаха около половината от петролното производство на кралството. Атаките срещу саудитски петролни инсталации доведоха и до рязък скок в цените на различните видове суров петрол.


Благоевград. Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов

Благоевград. Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов ...

......... Зaвoдът, c плoщ oт 7 400 ĸв. м щe пpoизвeждa пpoдyĸти ниcĸo напрежение. Πъpвaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa на компанията в Πeтpич e пocтpoeнa пpeз 1996 г. въpxy oбщa плoщ oт 5 000 ĸв. м. Πeтpичĸият ĸлoн нa ĸoмпaниятa пpoизвeждa пpoдyĸти зa yпpaвлeниe ниcĸo нaпpeжeниe и мoнтиpaнe въpxy DІN шинa. Ливия НИНОВА


На форум за киберсигурността премиерът Бойко Борисов призова за гражданска

На форум за киберсигурността премиерът Бойко Борисов призова за гражданска ...

......... в частния сектор те получават над 10 000 лв. Затова в тази сфера само човек с голяма кауза идва да работи в държавния сектор. В същото време, когато държавата претърпи хакерска атака, това пряко се отразява на гражданите. Именнно по тази причина премиерът отправи призива си да се намразят хакерите.


Възможно е поскъпване на горивата у нас с от 5

Възможно е поскъпване на горивата у нас с от 5 ...

......... от това, което се случва в европейски план, така че начинът, по който вървят цените в Европа, предопределя и начина, по който се изменят и в България, но да, ако цените на суровия петрол се запазят на тези нива, това ще даде отражение на вътрешния пазар.Вижте целия разговор във видеото.


Всичко около атаката с дроновете, при която беше ударена рафинерия

Всичко около атаката с дроновете, при която беше ударена рафинерия ...

......... до недостиг на черното злато в световен мащаб. По думите му атаката е била добре планирана и извършена, най-вероятно от добре обучени и тренирани пилоти. Според него Йеменските хуси нямат капацитета да изнесат подобно нападение, но която и страна да е отговорна, е била разкрита ахилесовата пета на Саудитска Арабия.


Европейският ден на труда ще бъде отбелязан у нас с

Европейският ден на труда ще бъде отбелязан у нас с ...

......... българи, живеещи и работещи зад граница, но които имат желание да се завърнат в България. Регистрация на платформата вече са направили и работодатели от 15 европейски държави, които търсят българска работна ръка в различни сфери. Те са заявили на платформата свободните позиции като са описали подробно и условията, и заплащането.


Висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и представители

Висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и представители ...

......... всички нива – от първоначалното предпазване на информацията, през устойчивостта срещу неоторизиран достъп и атаки до възможностите за по-добро управление на риска. Цялата конференция ще може да бъде проследена на живо от: https://www.facebook.com/BACSbg https://www.facebook.com/bgbaceh https://www.facebook.com/LevInsAd По време на форума ще се дискутират три основни теми: Киберсигурност и управление на риска


Горивата у нас вероятно ще поскъпнат с 5-10 стотинки за

Горивата у нас вероятно ще поскъпнат с 5-10 стотинки за ...

......... на петрол. Страната произвежда 9.7 млн. барела дневно (август), но повече от половината от този добив (5.7 млн. барела) в момента го няма, намалял е и добивът на природен газ. Дроновете, с които е извършена атаката, са ирански, но те вероятно са изстреляни от хутите в Йемен, предположи председателят на БПГА.


Експерти прогнозират поскъпване на петрола на световните пазари, а от

Експерти прогнозират поскъпване на петрола на световните пазари, а от ...

......... пазари, а от там и повишение на цените на горивата в бензиностанциите. Всичко около атаката с дроновете, при която беше ударена рафинерия в Саудитска Арабия сочи към Иран, това заяви бившия зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Виж още САЩ: Иран е нападнал с дронове петролни обекти в Саудитска Арабия


Върховният административен съд потвърди решението на Комисията за защита на

Върховният административен съд потвърди решението на Комисията за защита на ...

......... решението на Комисията за защита на конкуренцията за смяна на строителя на "Турски поток" у нас. Магистратите отхвърлят жалбата на отпадналия от класирането участник "Газово развитие и разширение в България" и потвърджават връщането на първия избран изпълнител - Консорциум Аркад. Цената на строителството се изчислява на над 2 млрд. лева.


Надеждни ли са компаниите, които се включиха с оферти за

Надеждни ли са компаниите, които се включиха с оферти за ...

......... дронове в Саудитска Арабия, експертите заявиха, че поскъпван на цените може да бъде отчетено след 9 месеца. Вижте целия разговор във видеото!Правителството ще преговаря за затварянето на ТЕЦ "Контур Глобал Марица изток"Правителството започва преговори за прекратяване на един от дългосрочните договори за изкупуване на ток от американската централа "КонтурГлобал Марица...


Правителството на Сърбия гласува предложение за „позитивен ребаланс” на бюджета,

Правителството на Сърбия гласува предложение за „позитивен ребаланс” на бюджета, ...

......... с най-малко 5 %.Министърът на финансите Синиша Мали обяви, че размерът на средната работна заплата в Сърбия през декември ще достигне 500 евро.Планираният ръст на икономиката на страната е 4 %, като се очаква общият ръст на инвестициите да достигне 9,2 %. Очаква се безработицата да намалее до едноцифрено число.


Разширението на бул.

Разширението на бул. "Тодор Каблешков" ще е от най-сериозните предстоящи ...

......... отводняване и водоснабдяване, улично осветление и електроснабдителна мрежа. Зам.-кметът Барбалов заяви, че се предвижда и цялостна реконструкция на бул."Първа българска армия", както и изграждането на Източната тангента. Ремонтът на бул. "Линкълн" в жк "Овча купел", който е дълъг 4 км, продължава и ще приключи в началото на октомври, обяви Барбалов.


На 25.09.2019 г. от 11.00 часа в конферентната зала на

На 25.09.2019 г. от 11.00 часа в конферентната зала на ...

......... хидрология е партньор по проекта от българска страна. Проектът стартира официално на 01.07.2018 г. и е с тригодишен срок на изпълнение. Осъществява се с подкрепата на Транснационалната програма Дунав, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Европейския инструмент за съседство, съфинансиран от Унгария и други страни от Дунавския басейн. 


София. „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и Камарата на строителите

София. „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и Камарата на строителите ...

......... с отлични локации и изградена пътна инфраструктура. Г-н Терзиев изтъкна, че за постигането на устойчиво икономическо и социално развитие е необходимо взаимодействие между местните власти, държавните дружества и браншови организации. Интензивната комуникация между „Национална компания индустриални зони“ и Камарата на строителите в България ще спомогне за обмяна на добри практики.


Агенцията по заетостта отчете ниво на безработицата от 5.3% през

Агенцията по заетостта отчете ниво на безработицата от 5.3% през ...

......... трудовите посредници и експертите активиране, както и чрез работата на младежки, ромски, трудови медиатори и др. Постъпилите на работа през август са 14 512 безработни, като 89.8% от тях са устроени в реалната икономика. Други 378 души от групата на пенсионерите, учещите и заетите също са намерили ново работно място.


До края на август броят на международните компании с регионални

До края на август броят на международните компании с регионални ...

......... инвестиции за научноизследователска и развойна дейност са били 451 до края на август, като 10 от тях са новооткрити. Чуждите инвестиции в Шанхай се увеличават бързо, като от януари до август са били представени над 4600 нови проекта с инвестиции от чужбина, което е с 47,8% повече на годишна база.


Съюзът на Обединените работници в автомобилната промишленост в САЩ започва

Съюзът на Обединените работници в автомобилната промишленост в САЩ започва ...

......... временни работници и сигурността на работните места. Часове преди стачката да започне, американският президент Доналд Тръмп призова в Туитър двете страни да се върнат на масата за преговори и да се разберат възможно най-бързо. Бибиси пише, че няма информация дали General Motors и Съюза имат планове за подновяване на диалога.


От днес до 22 септември на територията България, както и

От днес до 22 септември на територията България, както и ...

......... извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства. Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.


Държавната корпорация „Росатом

Държавната корпорация „Росатом" участва в 24-ия Световен енергиен конгрес, който ...

......... атомните централи с реактори от типа ВВЕР - 1200, тяхната безопасност и енергийната им ефективност. Особена популярност придоби интерактивният макет на атомна централа, който показваше различните етапи на строежа на АЕЦ с руски реактор, еволюцията на реакторите от типа ВВЕР, както и карта с текущите проекти на „Росатом" по света.


Работниците на трудов договор, пенсионерите и самостоятелно работещите професионалисти в

Работниците на трудов договор, пенсионерите и самостоятелно работещите професионалисти в ...

......... през 2021 г. По-точно данъкоплатците без деца, деклариращи доходи между 8 636 евро и до 20 000 евро, ще получат отстъпки до 177 евро. Например, според новата система, данъкоплатец с доход от 15 000 евро в момента плаща 1400 евро данък. Към 2020 г. това ще спадне до 1,223 евро.


Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия

Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия ...

......... Европа. В деня на борсата двустранна чат-система ще спомогне за осъществяването на онлайн комуникация в реално време между търсещи работа, работодатели и EURES съветници от 14 държави. Онлайн събитието е достъпно на следния адрес: https://www.europeanjobdays.eu/en/events/european-online-job-day-sofia-2019 и е отворено за предварителна регистрация както на работодатели, така и на търсещи работа лица.


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации ...

......... съответно в годишната декларация за облагане на доходите и във формуляра за облагане с корпоративни данъци. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година, за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.


Голям пожар избухна на гръцкия остров Закинтос. Огънят наложи евакуация

Голям пожар избухна на гръцкия остров Закинтос. Огънят наложи евакуация ...

......... повече от 100 огнеборци и 28 камиона са били включени в гасенето на пожара. Четири самолета и два хеликоптера гасят по въздух. Към момента има данни за една изгоряла къща. За щастие няма информация за ранени хора. Силният вятър допринася за разгарянето на огъня. Разследва се версията за умишлен палеж.


Инфлацията от началото на годината до края на август е

Инфлацията от началото на годината до края на август е ...

......... на Националния статистически институт (НСИ), съобщени днес. Спрямо юли през август инфлацията е 0.1%, като най-сериозно е поскъпването в ресторанти и хотели (увеличение с 0.6%), а най-голямо е поевтиняването на облекло и обувки (-3.3%) Сред хранителните продукти скачат най-много цените на зелето (+6.6%), а спадът е най-голям при картофите (-6.9%).


Увеличил се е броят на учениците от семейства с по-ниско

Увеличил се е броят на учениците от семейства с по-ниско ...

......... срещу Стратегията за детето. Няколко учители, които никога не са ходили на обходи, инициират това. Много жалко, че това беше подкрепено от опозицията, което прави акцията и политическа", обясни министърът. Той посочи, че в момента са нужни "чрезвичайни усилия" за вкарване на децата в училище, защото има няколко "изпуснати" поколения.


За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с

За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с ...

......... пред бизнеса. Министър Караниколов посочи, че страната ни има потенциал да привлече индонезийски инвестиции и да предостави благоприятни възможности за дейности в редица области като информационни и комуникационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, авточасти, високотехнологични промишлени производства и услуги, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, транспортна и логистична инфраструктура и туризъм.


Много е трудно инфлацията да достигне нивата от около 2%,

Много е трудно инфлацията да достигне нивата от около 2%, ...

......... бестселъри и управител на инвестиционен фонд, през 2016 г. Лакайе е обявен от Richtopia за един от 20-те най-влиятелни икономисти в света. На 17 октомври тази година, по време на The Next Big Thing, пред българска аудитория професорът ще изнесе презентация, посветена на възможностите и предизвикателствата в новия икономически модел.


България се нарежда трета в класация, показваща кои са страните

България се нарежда трета в класация, показваща кои са страните ...

......... Франция и Германия. Най-много страдат европейски градове като Амстердам или Будапеща, пренаситена с туристи с раници. В Хърватия пък плажовете се пълнят от търсещи слънчева светлина летовници. Затова и от изданието препоръчват няколко дестинации в Източна Европа, в които масовият туризъм все още не е толкова разпространен, съобщава в. "Монитор".


Руските милионери изпаднаха от Топ-10 купувачите на имоти в Испания,

Руските милионери изпаднаха от Топ-10 купувачите на имоти в Испания, ...

......... граждани на Великобритания, като техният дял от общия брой на закупените имоти е 16.6 процента. В първата десетка влизат още Германия, Франция, Белгия, Италия и Швеция. Следват граждани на Румъния и Мароко, както Китай и Холандия. Американците обаче са плащали най-скъпо - средно по 2426 евро за 1 кв. м.


Turkish Airlines продължава да разширява международната си полетна мрежа, добавяйки

Turkish Airlines продължава да разширява международната си полетна мрежа, добавяйки ...

......... като свързани полети. Вземайки предвид очакванията и нуждите на пасажерите, авиокомпанията ще оперира ежедневни полети до Хо Ши Мин, а тези до Ханой ще бъдат 6 пъти седмично (всеки ден освен в неделя). През април 2020 г. се очаква броят на полетите до столицата на Виетнам да нарасне до 7.


България е един от отличниците в борбата с прането на

България е един от отличниците в борбата с прането на ...

......... правила. Ние даже минаваме и в друга крайност - много рестриктивни мерки предприемаме. По думите на Радев няма държава в ЕС, където корупцията не е огромен проблем. Затова в момента се обсъжда общоевропейски мониторингов механизъм за върховенство на закона, корупцията, демокрацията и свободата на медиите. Целия разговор гледайте във видеото!


Цените на петрола се увеличиха с над 10% в азиатската

Цените на петрола се увеличиха с над 10% в азиатската ...

......... от турболенции на пазарите президентът на САЩ Доналд Тръмп разреши отпускането на петрол от стратегическия резерв. Той е бил използван само три пъти, последният от които през 2011 г. заради боевете в Либия. В Туитър Тръмп заяви още, че Вашингтон е готов да отговори на атаките срещу саудитската петролна инфраструктура.


Важни обществени сектори ще загубят десетки милиони еврофинансиране заради лошо

Важни обществени сектори ще загубят десетки милиони еврофинансиране заради лошо ...

......... е свикнала с изпълнението на договори по обществени поръчки, но съжалявам много този тип институции", възмутил се е Аурелио. Той е изтъкнал и липсата на особен напредък през 2019 г. въпреки тревожните сигнали по отделни проекти, като е предупредил и за бъдещи проблеми с ЕК при очакваното преработване на програмата.


В 15 училища и детски градини в столицата ремонтите ще

В 15 училища и детски градини в столицата ремонтите ще ...

......... на обзавеждане и разширяване и оползотворяване. Досега учениците са учили само в сградата зад вас, а сега с тези нови класни стаи можем да преминем на едносменен режим на обучение. до миналата учебна година са били на двусменен режим на обучение“, каза Йорданка Даковска, директор на 43 ОУ Христо Смирненски.


Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие учебната 2019/2020

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие учебната 2019/2020 ...

......... "Дебелт", съобщиха от министерството на правосъдието. Общежитието е към Бургаския затвор и в него тази година ще се обучават 78 ученици от първи до 7 клас. През настоящата учебна година в учебната дейност в затворите ще се включат общо 1080 лишени от свобода, като 124 от тях ще бъдат първокласници.


Стартира новата учебна година. Тази година 16-ти септември ще е

Стартира новата учебна година. Тази година 16-ти септември ще е ...

......... страната пък са над 700 000. Все още почти 60 училища са в ремонт, като осем от тях ще започнат годината в други сгради. Над 1000 са основните и текущи ремонти в цялата страна. Образователната система изпитва основен недостиг на ресурсни учители, както и такива по математика, физика и химия.


Цените на петрола се повишиха в началото на търговията тази

Цените на петрола се повишиха в началото на търговията тази ...

......... че е разрешил освобождаването на суров петрол от стратегическия нефтен резерв. Тръмп отваря петролния резерв на САЩ Мерки след атаката в Саудитска Арабия Фючърсите на сорта "Брент" за декември се повишиха с 18,88% до $ 70,32 за барел. Сортът " Западен Тексас" пък месец скочи с 13,71% до $ 62,04.


Ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между България и Индонезия.

Ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между България и Индонезия. ...

......... първите месеци на 2019 г. с над 300%. "Това е крайно недостатъчно според възможностите между двете държави. Както се разбрахме днес, следващото заседание на смесената икономическа комисия между двете правителства в началото на следващата година в София ще доведе до удвояване на този стокообмен в следващите години", каза още Захариева.


Руската статистическа служба съобщи, че се е увеличил драстично броят

Руската статистическа служба съобщи, че се е увеличил драстично броят ...

......... на руснаците на възраст 100 и повече години. Данните сочат, че до 1 януари 2019 година в Русия живеят 20 582 души навършили вековна възраст. От тях 5895 са мъже, а 14 687 – жени. Преди 20 години е имало едва 7718 столетници, от които 1253 мъже и 6465 жени. 


Днес за четвърти пореден път ще бъде отбелязан Денят в

Днес за четвърти пореден път ще бъде отбелязан Денят в ...

......... със счупени сърца и безсилни… Затова и тази година ще се съберем в Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. На 15 септември 2019 г. в цяла България: – ще фокусираме по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху нас – мотористите;


Граждани на столицата, които живеят в близост до булевард „Ломско

Граждани на столицата, които живеят в близост до булевард „Ломско ...

......... първа линия от 700 кв. м. се предлага цена от 16 000 лв. при средна пазарна цена за такъв имот от 100 000 лв.”, пишат организаторите и допълват, че не са против разширяването на булеварда и облагородяването на района, а искат само да се спазва Конституцията и да има справедливост.


435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета

435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета ...

......... работят в обновена учебна среда. С близо 54 млн. лв. се реновират сградите на 13 висши училища. Ремонтите са завършени напълно в три от тях - Технически университет - София, Лесотехническия университет и  Медицински университет - София. В 39-те най-големи български града по програмата се инвестират близо 387 млн. лв.


Добивът и износът на петрол в Саудитска Арабия са нарушени

Добивът и износът на петрол в Саудитска Арабия са нарушени ...

......... ще се противопостави на терористичните заплахи срещу глобалната енергийна сигурност. САЩ осъдиха нападението, но обвиниха Иран за него. Два петролни обекта в Саудитска Арабия бяха атакувани с дроновеНападения с дронове срещу два петролни обекта в Саудитска Арабия. Последва пожар, който вече е овладян, но икономическите последици тепърва ще се изяс...


Първият плаващ атомен енергоблок в света - „Академик Ломоносов

Първият плаващ атомен енергоблок в света - „Академик Ломоносов", пристигна ...

......... и предлагани за износ. „Когато започнем да произвеждаме серийно малки модулни реактори, централите, работещи с тях в отдалечени райони, ще имат възможност да произвеждат електроенергия, която ще бъде по-евтина от дизела. По този начин ще се пестят средства и ще се предотврати изпускането на вредни емисии", заяви говорител на „Росатом".


САЩ определят като стратегически важно пристанищет Александруполис и имат намерение

САЩ определят като стратегически важно пристанищет Александруполис и имат намерение ...

......... съд беше платена от САЩ.Министърът на отбраната на Гърция заяви, че проектът на стойност 2.3 млрд. долара увеличава възможностите на пристанището, тъй като вече в него ще могат да влизат по-големи плавателни съдове, а транспортната инфраструктура създава условия то да стане стратегически център за бърз превоз на хора и товари.


Изследвания върху противораковите свойства на пицата и машина за смяна

Изследвания върху противораковите свойства на пицата и машина за смяна ...

......... умрелите намагнетизирани хлебарки се "държат" различно от живи намагнетизирани хлебарки. Отличието за психология получи германският учен Фриц Щрак, открил, че държането на химикалка в устата предизвиква усмивка. След това той доказва и обратното. В категорията за физика бяха "почетени" международни изследователи, проучили задълбочено как и защо вомбатите отделят кубични изпражнения.


В Чепеларе отбелязват тържествено 55 г. от обявяването му за

В Чепеларе отбелязват тържествено 55 г. от обявяването му за ...

......... развива като самостоятелен ски-център. До пролетта на тази година финландският производител на спортни стоки "Amer Sports corporation" бе собственик на фабриката за ски в Чепеларе, която купи в края на 2008 година. Така с пазарен дял 24% от световното ски производство родопският град беше най-големия  производител  на ски в света! 


Германците са побъркани на тема правила, не са особено дружелюбни

Германците са побъркани на тема правила, не са особено дружелюбни ...

......... Малайзия, цитиран в публикацията. Един унгарец добавя, че ако човек не владее немския език, няма никакъв шанс да си създаде контакти. А един мексиканец казва: "Германците не са открити към непознати и към чужденци. Те често твърдят, че искат да ги интегрират, но в повечето случаи това не се случва."


Над 900 доброволци ще почистят през днешния ден столичния Зоопарк.

Над 900 доброволци ще почистят през днешния ден столичния Зоопарк. ...

......... животните – нови хранилки на тревопасните, почистване на зоните “Слонове” и “Понита”, инициативата цели да се създадат нови пространства за отдих на посетителите, както и боядисване на пейки и беседки. Зоопаркът ще приема посетители през целия ден и така ще даде възможност на желаещите да се включат в благородната инициатива.


Американският президент Доналд Тръмп взе решение да продължи с още

Американският президент Доналд Тръмп взе решение да продължи с още ...

......... Тръмп взе решение да продължи с още една година - до 14 септември 2020, търговското ембарго срещу Куба, се казва  декларация, разпространена  от пресслужбата на Белия дом. Според аргументацията на Тръмп продължаването на ограниченията, наложени на Хавана, отговарят на националните интереси на САЩ.  Ембаргото е в сила от 1962 г.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе решение да продължи с

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе решение да продължи с ...

......... оглед на спазването на ембаргото и разрешаването на отделни сделки. В тази връзка президентът се позовава на закон, встъпил в сила още през 1917 г. Той позволява да се ограничава търговията със страни, враждебно настроени към САЩ. В момента Куба е единствената страна, върху която се разпространява този архаичен закон.


Следващата седмица започва събеседването на Изпълнителния съвет на Международния валутен

Следващата седмица започва събеседването на Изпълнителния съвет на Международния валутен ...

......... трябва да излязат с окончателното си решение най-късно до 4 октомври. Ако бъде избрана, българката ще поеме управлението на Фонда в несигурни времена за икономиката. Джери Райс, говорител на МВФ: Много пъти сме казвали, че търговските войни са сериозна заплаха. Вече се превръщат от заплаха, в спънка за световната икономика.


Държавите от ЕС трябва да уеднаквят законодателството си, свързано с

Държавите от ЕС трябва да уеднаквят законодателството си, свързано с ...

......... ЕС. Според германския финансов министър Олаф Шолц европейските правителства трябва да обмислят въвеждането на данъци върху самолетните билети, за да се стимулират хората да използват повече железопътен транспорт. Според зам.-предсадателя на Еврокомисията Валдис Домбровскис решението за въвеждане на нови данъци в Европа едва ли ще бъде взето лесно и бързо.