Френският автомобилен производител Peugeot SA обяви във вторник, че планира

Френският автомобилен производител Peugeot SA обяви във вторник, че планира ...

......... Трансформацията на Peugeot ще доведе до промяна в правната му форма, без да се намалят сегашните права на акционерите или други заинтересовани страни, и без това да повлияе на местоположението на централното управление на дружеството или на неговото централизирано управление във Франция". Това се посочва в съобщение от автомобилния гигант.


Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви във вторник, че

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви във вторник, че ...

......... на сигурността, тъй като не разпределят "справедливия си дял" за разходите за отбрана. Тръмп каза още, че САЩ в момента "контролират" морските петролни пътища в Персийския залив от името на други богати страни като Китай и Япония, което отново означава, че той ще поиска възстановяване на военни разходи в региона.


Японският автомобилен гигант Nissan Motor Co. ще съкрати повече от

Японският автомобилен гигант Nissan Motor Co. ще съкрати повече от ...

......... ще засегнат 7% от общата му работна сила чрез комбинация от мерки, включително ранно пенсиониране. От Nissan се предприемат прегледи на производствената система на компанията и съживяване на нейната работа. Новата цифра е значително увеличение от 4 800 работни места, за които преди това Nissan обяви, че ще бъдат съкратени.


Остри реакции срещу проектозакона за пътните превозни средства, който предвижда

Остри реакции срещу проектозакона за пътните превозни средства, който предвижда ...

......... един сервиз трябва да прави регистър на частите втора употреба. Трябва да има един човек, който да се занимава само това нещо. Може да се получи парадокс, че част втора употреба може да се получи по-скъпа от чисто нова част.Предвижда се още забрана за регистрация на автомобили с десен волан.


"Заразата по свинете е влязла чрез фуражи". По думите му ...

......... за да не пренасят зарази. Бившият зам.-министър определи действията на държавата като ненавременни, хаотични и неправилни. Въпреки това посочи, че има и правилни решения, които обаче бързо избледняват.  С клип БАХБ обяснява опасността от африканска чума по свинете Болестта може да се разпространи както чрез директен контакт със заразени животни


Около 21 процента от българската икономика все още е в

Около 21 процента от българската икономика все още е в ...

......... транспорт". В противен случай ще се стигне до недостиг на шофьори, какъвто проблем вече има в София, предупреди лидерът на КНСБ. Той допълни, че са водени разговори с общинската управа в крайморския град да се увеличат заплатите на медицинските сестри в училищното здравеопазване и на работещите в сферата на културата.След като българската държава взе решение за изграждане на модерна

След като българската държава взе решение за изграждане на модерна ...

......... изискванията и крайните срокове в споразумението подписано с АПИ. Истината е, че системата принадлежи на Българската държава и ще спомогне в бъдеще за просперитета на нацията. Защо някой изобщо би искал да провали тол системата? Б. ред. - Текстът е позиция на компанията "Капш", която изгражда тол системата у нас.Над 2 млн. лв. обезщетение ще отпусне държавата за умъртвяването

Над 2 млн. лв. обезщетение ще отпусне държавата за умъртвяването ...

......... прасета в сивенокмплекса в русенското село Николово, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Очакват се и евросредства за компенсации на загубите на фермата.Африканска чумаИскат да глобяваме туристи, носещи храни през границата Експерт от БАБХ: Няма месо с африканска чума в търговската мрежаОткриха африканска чума в голям свинекомплекс край Русе


В София всички разбират много добре, че за развитието на

В София всички разбират много добре, че за развитието на ...

......... от друга твърдят, че трябва да закрият ТЕЦ и АЕЦ. И в резултат се получава така, че просто ще бъде невъзможно да оцелеят само с възобновяемата енергия", констатира Правосудов. „Просто заради това, че възобновяемата енергетика е нестабилна, при всички случаи те ще се нуждаят от руски газ", заключва агенция Рамблер.


По инициатива на Българската петролна и газова асоциация се проведе

По инициатива на Българската петролна и газова асоциация се проведе ...

......... които правят компаниите, като например съхраняване на държавни резерви, разходи по експлоатация, логистични и маркетингови разходи. БПГА информира посланиците и представителите на посолствата, че вече е потърсила среща с премиера г-н Бойко Борисов, за да изложи опасенията си във връзка с влизането в сила на този текст от наредба Н-18.По данни на синдиката секторите с най-висок дял на

По данни на синдиката секторите с най-висок дял на "сиви" ...

......... строителството, селското стопанство и леката промишленост. Димитров посочи, че недекларираният труд у нас е близо 16 процента, при средно равнище за ЕС около 11,6 на сто. В сферата на селското стопанство всеки втори работи без договор, а в строителството делът на скритата икономика е около 40 процента, каза още Димитров.


Днес, 23 юли 2019 г., в сградата на Фонд на

Днес, 23 юли 2019 г., в сградата на Фонд на ...

......... избран финансов мениджър, с което фондовете за ускоряване и начално финансиране с подкрепата на Фонд на фондовете ще станат три. На пазара вече набират проектни предложения „Невек Мениджмънт“, който управлява общ ресурс от 53,4 милиона лева и “Иновейшън Акселерейтър България“ АД с общ размер на средствата от 30,5 милиона лева.


  Омбудсманът Мая Манолова изпрати отворено писмо до Централната избирателна комисия

  Омбудсманът Мая Манолова изпрати отворено писмо до Централната избирателна комисия ...

......... гласуване. До днес, 23 юли 2019 г., ЦИК е приела само хронограмата за изборите, от която е видно, че активната работа на комисията ще започне отново на 60-ия ден преди изборите", категорична е омбудсманът. Мая Манолова посочва, че до 17 юли, например, ЦИК трябваше да открие подсайт  на Интернет  страницата си за предоставяне на информация при машинното гласуване.


Бившият кмет на Лондон и двигател на Брекзит Борис Джонсън

Бившият кмет на Лондон и двигател на Брекзит Борис Джонсън ...

......... Демократична юнионистка партия в Северна Ирландия, стояща твърдо зад Брекзит. Докато някои консервативни депутати ще изискват от новият лидер да гарантира излизане на страната от ЕС до крайния срок на 31-ви октомври, други намекват, че ще бъдат готови да свалят правителството, ако то се опита да осъществи Брекзит без сделка.


Производителят на премиум автомобили Volvo Cars инвестира в две обещаващи

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars инвестира в две обещаващи ...

......... за цел да направи нещо, което е близо до сърцата ни, нещо, което спасява човешки животи.", казва Заки Фасихудин, главен изпълнителен директор на Volvo Cars Tech Fund и добавя още: "Тяхната мисия като компания съвпада с нашата във Volvo Cars, така че сме щастливи да подкрепим продължаващото развитие на MDGo."Президентът Румен Радев наложи вето върху закона за ратифициране на

Президентът Румен Радев наложи вето върху закона за ратифициране на ...

......... напред, без да има национално съгласие и убеденост във взаимноприемливите условия на договора, е изключително тревожно“, подчертава президентът. Той цитира решение на Конституционния съд (Решение № 9 от 1999 г. по к.д. № 8/1999 г.) за необходимостта от неразривната връзка между ратификационния закон и международния договор – предмет на ратификацията.


През второто тримесечие на годината търговските банки в еврозоната неочаквано

През второто тримесечие на годината търговските банки в еврозоната неочаквано ...

......... тримесечие, когато те очакваха "облекчаване на кредитните стандарти" както за бизнес кредитирането, така и за потребителските кредити през периода април - юни, но очакваха по-нататъшно затягане на условията за отпускане на жилищни кредити. В новото проучване очакванията на анкетираните 150 банки за техните кредитни стандарти през третото тримесечие остават непроменени.


Още 200 милиона лева нов дълг ще бъдат поети следващия

Още 200 милиона лева нов дълг ще бъдат поети следващия ...

......... министерство предложи за продан книжа за 200 милиона лева, но одобри единствено половината от тях. Вчера също бяха предложени облигации за 200 милиона лева и този път бяха одобрени всичките. Освен 20-годишните облигации, през юни финансовото министерство преотвори и 10,5-годишни облигации и продаде повече от 200 милиона лева от тях.


  Най-новият доклад на Mastercard класира пътуващите по произход. Китай

  Най-новият доклад на Mastercard класира пътуващите по произход. Китай ...

......... американците е Канкун, Мексико, а Банкок, Тайланд - от китайците. Следващи в класацията са Германия, Обединеното Кралство и Франция. Пътуващите от Азиатско-тихоокеанския регион също са се увеличили. Допреди десет години Република Корея и Тайван не попадат в топ 10, но тазгодишната класация ги нарежда съответно на 6-то и 10-то място. 


България е на челно място в ЕС по тютюнопушене -

България е на челно място в ЕС по тютюнопушене - ...

......... се използва никотинова течност, то IQOS нагрява истински тютюн. IQOS насища пушачите така, както цигарите и ползването му продължава колкото тях - 6-7 минути. Обратно, при електронните цигари не се достига този никотинов пик, а се наблюдава т.нар. никотиново плато, затова и те могат да се използват за неограничено време.


Последният доклад на Mastercard - Global Destinations Cities Index: Origins

Последният доклад на Mastercard - Global Destinations Cities Index: Origins ...

......... разглеждат в дълбочина възможностите за промотиране на туристическите си услуги. Когато са добре управлявани, пътуванията и туризмът могат да бъдат катализатор на изключителен растеж, който да бъде в полза както на туристите, така и на всички общности в градовете.", казва Диана Робино, старши вицепрезидент по партньорство с туризма на Mastercard.


България не е отпаднала от състезанието за бъдещия завод на

България не е отпаднала от състезанието за бъдещия завод на ...

......... страни се явяват огромна конкуренция за привличането на инвестици. На въпрос защо Турция предлага по-добри оферти за привличане на завода – например, покупка на автомобили от завода за държавната администрация, Караниколов съобщи, че България също е предложила примамлива оферта на компанията и в момента все още се очаква нейното решение.


Плаващите лодки и кораби по река Рейн изчезнаха напълно през

Плаващите лодки и кораби по река Рейн изчезнаха напълно през ...

......... превозите по реката, за да са подготвени. То обаче заявява, че няма как да позволи и на малки лодки да плават, ако нивото спадне драстично. "Рейн е естествен воден канал. Това, което можем да направим, е ограничено", твърди Ханс Хейнрих Уит, президент на германския орган, отговарящ за състоянието на реките.


Средно по 74 българи дневно напускат родината си в търсене

Средно по 74 българи дневно напускат родината си в търсене ...

......... с тази на германците", казва специалистът по миграцията Херберт Брюкер. В някои браншове като строителството, грижите за болни и възрастни хора и в ресторантьорството без тези кадри би било трудно, тъй като за тях германци почти не се намират. "И не може да се каже, че ги изместват", подчертава Брюкер.


Американската икономика се забавя, но страната може да избегне рецесията,

Американската икономика се забавя, но страната може да избегне рецесията, ...

......... нападаше централната банка заради монетарната ѝ политика, неговата основна цел за втората половина на годината ще бъде стимулиране на икономическия растеж. Който може да бъде постигнат именно с понижаване на лихвите. Експерт: При рецесия дори намаляване на лихвите от страна ФЕД няма да спаси пазара Федералният резерв заседава тази седмица


Борис Джонсън или Джереми Хънт ще стане днес нов лидер

Борис Джонсън или Джереми Хънт ще стане днес нов лидер ...

......... стане днес нов лидер на британските консерватори в резултат на надпреварата за наследник на премиерката Тереза Мей, предаде Би Би Си. Изходът от вътрешнопартийното гласуване сред 160 000 членове на торите ще бъде обявен малко преди 12 часа в Лондон (14 часа българско време). Победителят официално ще поеме премиерския пост утре.


Министерството на финансите пласира държавни ценни книжа за 200 млн.

Министерството на финансите пласира държавни ценни книжа за 200 млн. ...

......... 1 млрд. лв., но само на вътрешния пазар. На аукциона на 22 юли е постигнат средногодишен лихвен процент на новия заем от 1.52%. Общият размер на подадените поръчки е 282,73 млн. лв. При предишния търг 10-годишните ДЦК бяха продадени при рекордно ниска средна доходност от 0.41%, а 20-годишните - при 1.60%.


"За да останат две държави от състезание, в което участваха ...

......... успеем да развием този сектор като конкурентен по отношение цени и качество, ще може да участваме в процедури", каза още министър Караниколов. Той заяви, че няма конфликт с Красимир Каракачанов по отношение на ремонта на самолетите Су-25. Министърът на икономиката призна, че България остава страната с най-ниски заплати в ЕС.


През 2017 г. 825 447 души са придобили гражданство на страна

През 2017 г. 825 447 души са придобили гражданство на страна ...

......... През 2017 г. 825 447 души са придобили гражданство на страна членка от ЕС, сочат публикувани днес данни на Евростат. Страните членки, които са издали най-много паспорти миналата година са Италия (18% от всички), Великобритания (15%), Германия и Франция (по 14%), Швеция и Испания (по 8%).


Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира ...

......... системи. Лектори на събитието са адв. Лена Бориславова, адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Величков и Кючуков, г-н Паско Пасков, управител на „Степ-Софт“ ООД, г-н Росен Бъчваров, директор на дирекция „Комуникации и протокол“, Национална агенция за приходите, представители на Министерство на финансите и Министерство на икономиката. Информационният ден ще бъде открит от д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП.


Правната комисия в Народното събрание ще обсъди окончателно промените в

Правната комисия в Народното събрание ще обсъди окончателно промените в ...

......... на законопроекта. Пряк избор на кмет в населени места с над 200 жители предлагат депутати от ВМРО и независимият Спас Панчев. Подобно предложение са внесли и социалистите, като прагът, който те предлагат е над 150 жители.  От ДПС настояват за поетапно въвеждане на машинното гласуване и машинно преброяване на бюлетините.


Заразата в свинекомплекса в село Николово влезе поради много причини

Заразата в свинекомплекса в село Николово влезе поради много причини ...

......... свиневъди. По думите му, от началото на април-май имало 35% поскъпване на свинското в световен мащаб. Илиев каза и, че свиневъдите са много притеснени, защото гледащите домашните прасета ги крият, колят ги, използват месото и така пренасят вируса. Той настоя държавата да се намеси решително, включително с армия и жандармерия.


Столицата Каракас и над половината от венецуелските щати отново останаха

Столицата Каракас и над половината от венецуелските щати отново останаха ...

......... че са задействани резервни мощности, за да не бъдат засегнати медицинските заведения. Разположени са допълнителни сили за сигурност, за да се гарантира безопасността на хората. При предишното спиране на тока през март правителството обвини опозицията и Съединените щати за енергийния срив, който лиши милиони хора от течаща вода и телекомуникации.


До края на седмицата ще бъде възстановена продажбата на месечни

До края на седмицата ще бъде възстановена продажбата на месечни ...

......... винетките се наблюдаваше засилено търсене на месечни винетки, така че част от превозвачите очевидно планират дейността си". След промяната на закона, тол системата би трябвало да заработи най-късно през март догодина. От 16 август тя ще бъде пусната само пробно, като превозвачите ще продължат да плащат винетка, а не такса.


Който превежда пари в държава от еврозоната или прави вноски

Който превежда пари в държава от еврозоната или прави вноски ...

......... да не го прави, ще трябва да наеме одитори с опит в сигурността и да представи в БНБ резултати от стрестестове, предупреди Стоянова. Тестовете категорично трябва да доказват, че сигурността на системата осигурява нива, което е поне еквивалентно на останалите. Доставчиците ще са длъжни да уведомяват БНБ за всяка промяна.


Свързани фирми надуват цената на тока на едро. За това

Свързани фирми надуват цената на тока на едро. За това ...

......... момент може да се наложи да има законова промяна и за трети страни да се въведе митническа тарифа“, смята той. По думите му, от 19 ноември, когато се очаква да българската енергийна борса да се свърже с румънската, може да се очаква стабилизация на цените на електроенергията на свободния пазар.


Медицински преглед от разстояние с очила за виртуална реалност и

Медицински преглед от разстояние с очила за виртуална реалност и ...

......... разпредели радиочестотния спектър, да насърчи операторите да редуцират тарифите и да намали административната тежест.Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Тази триада на държавната политика и политиката на регулатора трябва да бъдат изключително хармонично реализирани в най-скоро време. 5G мрежата ще намери широко приложение в икономиката и образованието.


Превозвачи се оплакаха от забавянето на тол системата. Заради отлагането

Превозвачи се оплакаха от забавянето на тол системата. Заради отлагането ...

......... ще бъдат спрени, една седмица преди въвеждането ще бъдат спрени седмичните и накрая ще има само дневни винетки. Можем да разглеждаме това като генерална репетиция”, казва още Асенов. Тол системата започва тестова работа, без таксуване след по-малко от месец, а плащането за българските пътища реално ще започне през март догодина.


До края на седмицата ще бъде възстановена продажбата на месечни

До края на седмицата ще бъде възстановена продажбата на месечни ...

......... обнародва в държавен вестник, ние сме готови технически, отново да бъде възстановена продажбата на винетки. Голяма част от нашите потребители, запознавайки се със Закона, реагираха адекватно, и в последните дни преди спирането на винетките се наблюдаваше засилено търсене на месечни винетки, така че част от превозвачите очевидно планират дейността си.


Докато и двата континента са изправени пред демографски и икономически

Докато и двата континента са изправени пред демографски и икономически ...

......... намалее със 137 милиона души или 28%. В две от най-населените държави в света, населението ще застарява с бързи темпове. Китай и Индия ще представляват 31% от общото население и 39% от всички пенсионери в света до 2050 година. В следствие на тази тенденция, тяхната работна сила също ще намалее.


Няма криза в българския туризъм въпреки подобни констатации напоследък, приходите

Няма криза в българския туризъм въпреки подобни констатации напоследък, приходите ...

......... се казва, сведенията за преждевременната смърт на българския туризъм за 2019 година се оказаха преувеличени. Спад има в посещаемостта, но има ръст в приходите, което означава, че борбата, лично моята борба, която продължава вече трета година за пренасочването на туризма към едни по-високо платежоспособна категория туристи, дава вече своите резултати".


С решение на гръцкия регулаторен орган за енергетика (РАЕ) „Ай

С решение на гръцкия регулаторен орган за енергетика (РАЕ) „Ай ...

......... да започне изграждането на проекта, включително на газопровода и спомагателните съоръжения и оборудване на територията на Гърция. Получаването на този лиценз представлява огромен напредък, тъй като е последната стъпка към осигуряването на регулаторния режим на проекта IGB и гарантирането на успешен старт на строителството на газопровода на територията на Гърция.


Слуховете за провал на летния туристически сезон тази година са

Слуховете за провал на летния туристически сезон тази година са ...

......... приходите от туризъм. По думите му има засилен интерес към културните забележителности по Северното Черноморие.Валери Симеонов, лидер на НФСБ: Това, което научих днес е, че нямаме притеснение по отношение на туризма. По-малко туристи по-високи приходи. Това означава, че качеството и типа на гостите, които посещават нашето чудесно Черноморие се повишава.


Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за

Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за ...

......... и съобщенията и Комисията за регулиране на съобщенията разбират значимостта на този подход. „Имаме изключително ползотворен диалог с телеком операторите, за което благодаря – не само за демонстрациите, а за смелостта да инвестират заедно с големите европейски телекоми в този момент, в това начинание и в това приключение“, добави той.


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас ...

......... Инвестиционният проект е свързан с разширение на съществуващото стопанство за съхранение на течен амоняк. Проектът ще бъде реализиран в промишлената зона на гр. Девня и ще осигури на дружеството възможност за обезпечаване на основна суровина за производството на минерални торове. Планираната дата за започване на производството е юли 2020 г.


Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република

Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република ...

......... и туризма в Югоизточна Европа, се очаква да бъдат сред акцентите на срещата на президентите на България и Хърватия. Румен Радев ще бъде посрещнат с официална церемония от Колинда Грабар-Китарович, след което двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори на делегациите на двете държави.


С над 11 на сто по-високи приходи от осигуровки за

С над 11 на сто по-високи приходи от осигуровки за ...

......... и социални обезщетения. За тях са платени над 2,7 млрд. лева. Към края на първото тримесечие балансът по бюджета на общественото осигуряване е положителен - възлиза на 33 милиона лева. Това се дължи преди всичко на факта, че приходите от осигуровки нарастват по-бързо, отколкото разходите за пенсии и краткосрочни обезщетения.


На 25.07.2019 г. от 15.00 часа в читалището на гр.

На 25.07.2019 г. от 15.00 часа в читалището на гр. ...

......... По този начин ще се попълва и публичната система в реално време DanubeHIS на ICPDR, която предоставя информация за управление на риска от наводнения както и за различни научни дейности, свързани с водните проблеми. Партньорите и стратегическите участници в проекта представляват 12 от общо четиринадесетте страни в Дунавския водосборен басейн. 


Заместник главният прокурор Иван Гешев е първият кандидат за главен

Заместник главният прокурор Иван Гешев е първият кандидат за главен ...

......... до Гешев. Освен това Прокурорската колегия на ВСС отчита като достойнство на Иван Гешев, който от шеф на Спецпрокуратурата се издигна до заместник главен прокурор – доброто взаимодействие с други институции, високи нравствени качества и политическа независимост. Последно личало от ръководените от него операции срещу представители на властта у нас.


На Star Market засега ще се търгуват 140 технологични китайски

На Star Market засега ще се търгуват 140 технологични китайски ...

......... правителството ще го подкрепи", каза Маргарет Янг, пазарен анализатор в CMC Markets Singapore. Въпреки това Янг предупреждава, че това може да не е достатъчно, за да се гарантира дългосрочният успех на пазара. "Тази игра може да продължи няколко дни, но в дългосрочен план е трудно да се каже", казва тя.


През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение

През това лято броят на туристите е по-малко в сравнение ...

......... курортни комплекси. Контролът ще осъществява дирекцията за строителен контрол, а не общините, което Симеонов отчете като много положителен фактор. За промените в законодателството, касаещи дивото къмпингуване, депутатът посочи, че предложенията са направени от групата на обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.  


Държавата си е поставила за цел да довърши програмата за

Държавата си е поставила за цел да довърши програмата за ...

......... декара има отпадъци, от които няколко вида опасни - пиритна угарка, опасни преходни метали, опасни сулфиди, земни маси и строителни отпадъци, съдържащи опасни вещества.   Офертите за изпълнение ще се отварят на 23-ти август, като максималният срок за изпълнение на обектите е 15 месеца след издаване на разрешение за строеж.


Варна. Няма основания за притеснения по отношение на туристическия сезон

Варна. Няма основания за притеснения по отношение на туристическия сезон ...

......... до действията относно контрола върху шума, вече дават резултат. Той припомни, че Законът вече е в действие, след като е приет на второ четене в парламента. Според него действията са дали резултат още преди влизане в сила на нормативната база, а обстановката е станала по-поносима, особено през нощта. Диана СТОЕВА


Нови политики в туризма ще обсъждат днес край Варна представители

Нови политики в туризма ще обсъждат днес край Варна представители ...

......... полиция, която да следи за нередностите по плажната ивица през лятото. Служителите ще бъдат наети от Министерството на туризма. Очаква се финансиране.Автомобили паркират върху дюните на плажа край ШкорпиловциЗрители на БНТ сигнализираха за неправилно паркирани автомобили върху дюни на плажа край варненското село Шкорпиловци. При проверка на място, наш екип...


Напредва изграждането на нови системи за видеонаблюдение на граничните пунктове

Напредва изграждането на нови системи за видеонаблюдение на граничните пунктове ...

......... видеонаблюдение, както и други съоръжения. Отделно ще има помещение за устройствата, стълбове, разпределителни кутии, откъдето се задейства и командва системата. Дейностите са по проект за около 4 млн. лева и той трябва да приключи до 7 ноември. Извършват го екипи на определено с конкурс на главна дирекция "Гранична полиция" дружество.


Най-отглежданите земеделски култури в България са картофите и черешите. Това

Най-отглежданите земеделски култури в България са картофите и черешите. Това ...

......... през 2016 г. площите са били по-малко - 1 620 ха. Площите за пъпеши нарастват от 1 447 ха през 2016 г. до 2 458 ха през 2019 година. Само 10% от българите, заети в земеделието, са на трудов договор Стотици хиляди нашенци работят "на черно" в земеделието на ЕС


В продължение на три дни съборът на Роженските поляни събра

В продължение на три дни съборът на Роженските поляни събра ...

......... работа с бои, работа с плъсти, рисуване върху дървени играчки, рисуване върху вода и класическо рисуване. В тях участват деца от цялата страна и чужбина. Целта е да се запази традицията. „Аз съм на шест годинки и от Гърция. Рисувам една къщичка с дъга и едно момиченце“, каза едно дете.


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас ...

......... над милиард и половина лева и ще бъдат разкрити над 7015 нови работни места. „Агрополихим” АД е акционерно дружество, създадено през 1993 г. със седалище в Република България. Основната дейност на дружеството е производство на азотни, фосфорни и комбинирани торове, амоняк, соли и сгъстени газове. Дружеството извършва и лабораторно-изпитателна дейност.


Изпълнителният директор на

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД Андон Андонов е новият ...

......... ЕАД с протоколно решение, с което за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев - изпълнителен директор на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД и Андон Андонов за срок от три години. Решението ще влезе в сила след вписване в търговския регистър, посочват от пресцентъра на радневските мини.


Гръцкият регулаторен орган за енергетика (РАЕ) издаде Решение № 671/2019,

Гръцкият регулаторен орган за енергетика (РАЕ) издаде Решение № 671/2019, ...

......... започне изграждането на проекта, включително на газопровода и спомагателните съоръжения и оборудване на територията на Гърция. Получаването на този лиценз представлява огромен напредък, тъй като е последната стъпка към осигуряването на регулаторния режим на проекта IGB и гарантирането на успешен старт на строителството на газопровода на територията на Република Гърция.


Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция Клас

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция Клас ...

......... е за над 1,5 млрд. лв и ще бъдат разкрити над 7000 нови работни места.„Агрополихим” АД е акционерно дружество, създадено през 1993 г. със седалище в Република България. Основната дейност на дружеството е производство на азотни, фосфорни и комбинирани торове, амоняк, соли и сгъстени газове. Дружеството извършва и лабораторно-изпитателна дейност.


Китай и Камбоджа са сключили тайно споразумение, което предоставя на

Китай и Камбоджа са сключили тайно споразумение, което предоставя на ...

......... база Реам в Тайландския залив за 30-годишен срок. Това твърди в. „Уолстрийт джърнъл“. Според източници на изданието на Китай се позволява да използва камбоджанската военноморска база за разполагане на войски, съхранение на въоръжение и акостиране на кораби. Китайските военни ще имат право да носят оръжие и да получават камбоджански паспорти.


Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева ще открие

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева ще открие ...

......... Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева ще открие информационни дни за представяне на четири новооткрити мерки по Програмата за морско дело и рибарство /2014-2020 г./ в Поморие. Това съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.


Изпълнителният директор на

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД Андон Андонов е новият ...

......... ЕАД с протоколно решение, с което за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев - изпълнителен директор на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД и Андон Андонов за срок от три години. Решението ще влезе в сила след вписване в търговския регистър, посочват от пресцентъра на радневските мини.


Висшият съдебен съвет ще проведе извънредно заседание, на което отново

Висшият съдебен съвет ще проведе извънредно заседание, на което отново ...

......... отново ще могат да се правят номинации за следващ главен прокурор. Както и при предишното заседание първа точка в дневния ред е внасянето на кандидатури. Според неофициална информация и днес не се очаква да станат ясни претендентите да оглавят държавното обвинение след 10 януари, когато изтича мандатът на Сотир Цацаров.


Партията на украинския президент Володимир Зеленски „Слуга на народа“ печели

Партията на украинския президент Володимир Зеленски „Слуга на народа“ печели ...

......... ширещата се корупция. Очаква се в следващата Върховна рада на Украйна да влязат пет партии, които ще преминат 5-процентовата бариера. Частични официални резултати при 29-процента преброени гласове дават на президентската партия 42,1%, следвана от проруската „Опозиционна платформа – За живота“ с 12,7%. Зеленски обаче отхвърли възможност за коалиция с нея.


Комисията за защита на личните данни започва днес проверка на

Комисията за защита на личните данни започва днес проверка на ...

......... приходите във връзка с изтичането на лична информация след хакерската атака срещу НАП. Максималната санкция, която може да получи приходната агенция, е 20 милиона лева. Комисията ще проверява и доколко правилата на НАП за обработване на лични данни, обучението на хора, организацията и взетите технически мерки отговарят на анализираните рискове.


Над 100 поръчки за IT услуги са пуснали през 2019

Над 100 поръчки за IT услуги са пуснали през 2019 ...

......... като „Фолксваген“, оповестените данни на БНБ показват обратна тенденция - чуждият бизнес се оттегля от страната ни. За първите 5 месеца на тази година нетните инвестиции са на минус с 55.9 милиона евро, като обемът им е със 147.1 милиона евро по-малък от отчетените вложения за същия период миналата година.


Наистина само трима от директорите в ДФЗ са на работа.

Наистина само трима от директорите в ДФЗ са на работа. ...

......... а тук очевидно става дума за опит за изкуствено разделяне на тези стопанства на 5 или 10 бенефициента и всеки един от тях да кандидатства за този лимит. Така се нахвърля единичният лимит на стопанство и се заобикалят правилата на различни програми. Накрая получаваш в пъти по-голяма сума”, обясни той.