Вчера се навършиха 30 години от падането на Берлинската стена.

Вчера се навършиха 30 години от падането на Берлинската стена. ...

......... рухване вече е бил готов. А към този момент на практика Съветският съюз, както и много от сателитите му, се намират в толкова тежко икономическо състояние, че вече е невъзможно да се предотвратят събитията, довели до рухването на Берлинската стена и до краха на самия съюз не много след това.


Литва се оказва страната с най-високо потребление на алкохол на

Литва се оказва страната с най-високо потребление на алкохол на ...

......... и развитие (ОИСР), цитирана от РИА Новости. След Литва се нарежда Австрия (11,8 л) и Франция (11,7 л). В челната петица са още Чехия (11,6) и Люксембург (11,3 л). Шесто място си делят Латвия и Ирландия с 11,2 л, а на седмо заедно с Унгария е Русия – 11,1 л.


Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител

Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител ...

......... както и да се премине от традиционната към кръгова икономика, което да засили ефективното използване на енергия и ресурси. Необходимо е да се засили и ролята  на индустриалните зони за предоставяне на услуги и продукти с добавена стойност, която да допринася за иновативността на предприятията в и около територията им.


Черна гора планира изграждането на кинетична електроцентрала. Проектът е на

Черна гора планира изграждането на кинетична електроцентрала. Проектът е на ...

......... киловата. Кинетичните електроцентрали представляват пневматични системи, при които плаваемостта преобразува кинетичната енергия чрез система от зъбни колелета, която задвижва генератор. 5 алтернативни източници на енергия, за които хората малко знаят Използването на някои от тях засега не е възможно, но в близко бъдеще ще имат принос в полза на обществото


Външните министри на Европейския съюз се споразумяха за икономически санкции

Външните министри на Европейския съюз се споразумяха за икономически санкции ...

......... То следва отделно решение за спиране на продажбите на оръжия от правителства на ЕС за Турция заради нахлуването в Сирия на 9 октомври. Турция, която е официално кандидат за членство в Европейския съюз, казва, че действа във води от собствения си континентален шелф или зони, където кипърските турци имат права.


Turkish Airlines започва да оперира полети до Китай през 1999

Turkish Airlines започва да оперира полети до Китай през 1999 ...

......... след Пекин, Шанхай и Гуанджоу.  След срещата между председателя на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines Илкер Айджъ и секретаря на партийния комитет на провинция Шанси, Ху Хепинг, на 5 ноември 2019 г. бе сключено споразумение за пускането на полети на Turkish Airlines от и до Сиан.На 11 ноември 1994 г. в 17:23 местно време на

На 11 ноември 1994 г. в 17:23 местно време на ...

......... заел адвокатът Ихсан Джошкун, който води делата на повечето големи мафиоти в Турция. И днес в НЕК и ЦДУ виси некролог, който за 25 поредна година напомня за нелепата смърт на главния диспечер. И досега не знаем истинската причината, поради която бе отнет животът ти, пишат близките на Никола Петев.


Премиерът Бойко Борисов заедно с енергийния министър Теменужка Петкова проверяват

Премиерът Бойко Борисов заедно с енергийния министър Теменужка Петкова проверяват ...

......... да се направи археологията, да се извадят артефактите, за да отидат в българските музеи и чак тогава, защото ние първо пазим археологията, природата и след това строим. С всичката благодарност към екипите, които работеха тук, това е селище на 4 хиляди години, на по 7 хиляди години.Вижте повече във видеото


Някои казват, че едно от местата, които задължително трябва да

Някои казват, че едно от местата, които задължително трябва да ...

......... до минус пет градуса по Целзий, но с яркото слънце през деня те се качват до около 10 градуса. Някои дори казват, че зимата в Тибет е по-топла отколкото в Пекин. Освен това пламтящото слънце на ясното синьо небе е гаранция, че ще се завърнете с прекрасни снимки у дома.


"Догодина ние ще можем да кажем на българите: вие нямате ...

......... Бойко Борисов и Алексис Ципрас дадоха началото на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция, близо до прохода Маказа. Очакванията са интерконекторът да бъде готов до 2020 г. По-рано премиерът Бойко Борисов посети строителните дейности по изграждането на автомагистрала "Хемус" в участъка между пътен възел "Белокопитово" и "Буховци".


„Догодина най-късно по това време България ще може да доставя

„Догодина най-късно по това време България ще може да доставя ...

......... посланик Мустафа. Гръцкият дипломат бе категоричен, че в сравнение с преди 10 години България сега е абсолютно различна държава и даде за пример инфраструктурата. „За мен и за Азербайджан това е исторически момент. Щастливи сме да подкрепяме България в диверсификацията. Поздравяваме ви в този важен ден“, каза посланикът на Азербайджан. Александър Дюма е писал за причините за икономическите кризи, Хемингуей

Александър Дюма е писал за причините за икономическите кризи, Хемингуей ...

......... на Симеон Дянков. Става дума банковата паника или банковия набег (bank run) — масово и бързо изтегляне надепозитите. Именно така Монте Кристо си отмъщава на банкера Данглар. Убеждавайки го в платежоспособността си, Дантес получава "неограничен кредит", както и задължението Данглар да плати с документ, който днес наричаме "запис на заповед".


Големият местен производител на мед е

Големият местен производител на мед е "Аурубис България", част от ...

......... фактор. Източници:Графика 1: Структура на износа на България за 2018 г. (Trading Economics)Графика 2: Експорт и импорт на нерафинирана мед в света за 2017 г. (The World Copper Factbook, 2018)Графика 3: Прогноза за търсенето на мед в света ("Estimating global copper demand until 2100 with regression and stock dynamics", 2018)


Повторното гласуване за кандидата за главен прокурор на България Иван

Повторното гласуване за кандидата за главен прокурор на България Иван ...

......... Повторното гласуване за кандидата за главен прокурор на България Иван Гешев във Висшия съдебен съвет (ВСС) ще се проведе в четвъртък. От 10.00 ч. Пленумът на правителството на съдебната власт ще продеве заседание, на което ще разгледа указа на президента от 7 ноември и ще проведе повторно гласуване.


Проектът за удълбочаването на Варненския и Белославския залив е на

Проектът за удълбочаването на Варненския и Белославския залив е на ...

......... гарантирана." Транспортният министър Росен Желязков призна, че има сериозни проблеми със закъсненията на влаковете и в основата им стоят лоша организация и недостиг на локомотиви и мотриси. "Това ще продължи до средата на следващата година – тогава ще приключат ремонтите и ще има доставка на влакове под наем", обяви той.


Българските туристи се увеличават, а приходи на хотелиерите от тях

Българските туристи се увеличават, а приходи на хотелиерите от тях ...

......... от нощувки през септември 2019 г. достигат 166.7 млн. лв., или с 1.5% повече в сравнение със същия месец на предходната година. Увеличението е благодарение на българските граждани, които са оставили в хотелите с 13.8% повече средства, отколкото преди година. Приходите от услуги, платени от чуждите туристи, намаляват с 1.8%.Противоречиви мнения за проектобюджета за 2020 година изразиха в студиото

Противоречиви мнения за проектобюджета за 2020 година изразиха в студиото ...

......... не растат с този темп, с който трябва да растат. Като цяло бюджетът ще разпределя по - малко, отколкото тази година. Нарастването на приходите е по-малко като динамика. Ако в предишните с 4 млрд. лева е растял бюджетът всяка година, то сега се залагат 3 млрд и 300 млн. приходи.


Πлaтфopмaтa зa oнлaйн тъpгoвия Аlіbаbа e peгиcтpиpaлa пpoдaжби нa cтoйнocт

Πлaтфopмaтa зa oнлaйн тъpгoвия Аlіbаbа e peгиcтpиpaлa пpoдaжби нa cтoйнocт ...

......... зaбaвянe нa пoтpeблeниeтo в cтpaнaтa. Зa caмaтa Аlіbаbа финaлнитe peзyлтaти oт днeшнaтa тъpгoвия ca oт ocoбeнo знaчeниe, тъй ĸaтo гигaнтът плaниpa дa пpoдaдe aĸции зa 15 млpд. дoлapa нa Xoнĸoнгcĸaтa фoндoвa бopca. Bъпpeĸи ycилиятa ѝ дa дивepcифициpa дeйнocтитe cи, вce oщe чeтиpи пeти oт пpиxoдитe ѝ идвaт oт oнлaйн тъpгoвия.


Клетва днес трябва да положат Общинските съветници и кметът на

Клетва днес трябва да положат Общинските съветници и кметът на ...

......... решетките. Така Николай Димитров ще встъпи в длъжност, но тъй като е с мярка за неотклонение “задържане под стража”, ще трябва да управлява общината от ареста. Според закона Димитров има право да възложи функциите на някой от неговите заместници или Общинският съвет да избере временно изпълняващ длъжността кмет на общината.


Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще ...

......... в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред медиите по повод искането за касиране на изборните резултати.


Амбициозен – така председателят на АИКБ Васил Велев видя проекта

Амбициозен – така председателят на АИКБ Васил Велев видя проекта ...

......... с минималната работна заплата - трябвало да се договаря по сектори, а не от държавата, като Пламен Димитров подкрепи тезата. Освен това, трябвало да има по-голяма квота за ваучери за храна, което нямало да увеличи натоварването на бюджета. Каква е бюджетната картина според правителството – припомнете си в този материал!


В началото на декември може да имаме бюджет на държавата

В началото на декември може да имаме бюджет на държавата ...

......... това отново възникна идеята да се преотстъпи част от централния данък върху общия доход на съответните общини, които с този данък биха подпомогнали своите политики, т.е. отново да се гледа към приходите в централния бюджет, без всеки един от тях да даде реална оценка на приходите си в местния бюджет“.


Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година, заяви

Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година, заяви ...

......... работят, това е първата и основна стъпка. Учителите трябва да са спокойни и да могат да живеят нормален живот“. Работим по изпълнение на управленската програма, каза в заключение министър Караниколов, който е от квотата на партия „Атака“. „Няма напрежение. В кабинета с всички колеги се работи изключително добре“, посочи той.


Японската АЕЦ „Фукушима“ планира да инвестира близо 2.7 млрд. долара

Японската АЕЦ „Фукушима“ планира да инвестира близо 2.7 млрд. долара ...

......... се генерира електроенергия в планински райони и фермерски земи. Голяма част от тях станаха неизползваеми след трагедията през 2011 г. Преди 8 години се стига до радиационна авария в атомната централа след силно земетресение и последвалото го цунами. Това е най-големият ядрен инцидент след аварията в Чернобил през 1986 г.


Стотици любители на трабантите се събраха в градчето Мьотлеройт, за

Стотици любители на трабантите се събраха в градчето Мьотлеройт, за ...

......... на ретро автомобила си спомниха за времената, когато по улиците на Източна Германия са се движили само познатите на всички трабанти. „Падането на стената беше особен ден за всички в Германия. Бях твърде малък, за да премина границата тогава, но си спомням този ден. Всички бяхме щастливи“, казва Мартин Клайбер.


Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова обяви

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова обяви ...

......... неговата работа. Стоянова посочи, че минималната заплата също нараства с всяка година като за 2020 г. се предвижда да е 650 лв. Обясни, че тази държавна политика за доходите неизменно оказва натиск върху частния сектор, който също е принуден да вдига заплатите, за да може да задържи качествените си служители.


Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година, заяви

Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година, заяви ...

......... каза също, че държавните дружества към икономическото министерство се държат изключително добре. „Нашите дружества са на печалба. Работихме само на ишлеме. В момента се забелязва, че България все повече започва да развива повече продукти, да прави повече неща и затова имаме толкова добър износ“. Доходите се увеличават, заяви Емил Караниколов.


Изграждането на интерконектора Гърция-България е сред ключовите приоритети на българското

Изграждането на интерконектора Гърция-България е сред ключовите приоритети на българското ...

......... терминали в Гърция и Турция. След като работихме последователно за ускоряване на подготвителните дейности и за осигуряване на необходимото финансиране на проекта, строителните дейности по проекта напредват. Мобилизирана е необходимата техника, стартираха изкопните дейности и е извършена доставка на тръбите за първия километър от трасето на газопровода", смята още Борисов.


През септември сградното строителство бумти с ръст от 12.4% на

През септември сградното строителство бумти с ръст от 12.4% на ...

......... които отслабват през последната година. Същевременно подобрение е видимо в оценките на домакинствата по отношение на домакинските бюджети и икономическата ситуация в страната както през последните 12 месеца, така и през следващата година. Повече хора мислят и за покупка на дълготрайни стоки като автомобил, ново жилище или ремонт на сегашното.


Правителството на Великобритания ще увеличи 4 пъти годишната квота за

Правителството на Великобритания ще увеличи 4 пъти годишната квота за ...

......... селскостопанския сектор и разширяването и продължаването на схемата за набиране на сезонни работници ще бъде важна част от това", коментира пред вестника земеделският министър Тереза Вилиърс. Промяната ще бъде обявена официално като част от предизборната кампания на Консервативната партия, пише вестникът. Великобритания ще гласува на предсрочни избори на 12 декември.


Община Велико Търново планира да отпадане отстъпката, която ползват гражданите

Община Велико Търново планира да отпадане отстъпката, която ползват гражданите ...

......... до 30 юни и до 31 октомври на годината, за която е дължима.За предходните години има недостиг на прихода от такса битови отпадъци, което прави невъзможно да бъдат покрити всички разходи по сметосъбирането, се посочва в мотивите на местната администрация.След общественото обсъждане, решението предстои да взето от новия Общински съвет.


Най-богатите хора в света все по-рядко си купуват яхти заради

Най-богатите хора в света все по-рядко си купуват яхти заради ...

......... е продал през 2018 година 199 яхти „Conboy”, а през 2019 година – само 102.Върху спада на интереса към яхтите са оказали влияние съобщенията за търговската сделка между САЩ и Китай, Брекзит и други новини. Експерти прогнозират, че ситуацията ще се задълбочи през 2020 година заради президентските избори в САЩ.


Фонд за малки проекти се предвижда да подпомага малки и

Фонд за малки проекти се предвижда да подпомага малки и ...

......... си в България се е запознала с проекти по програмата, изпълнявани от общините Ботевград - за развитие на баскетбола, и на Правец - за развитие на културния туризъм. Тя заяви, че това са проекти, които могат да бъдат давани като добри примери за постигната устойчивост и с фокус към хората.


8 ноември 2019 год, гр. София -   Kaufland България подготвя

8 ноември 2019 год, гр. София -   Kaufland България подготвя ...

......... производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване. За Kaufland Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Повече информация можете да откриете на kaufland.bg  


Замръзване на доходите няма да има, докато няма криза. Това

Замръзване на доходите няма да има, докато няма криза. Това ...

......... техния закон, за техния бизнес как да се регламентират нещата. След първия закон едните казаха - ние не бяхме включени в участие, ние ги извикахме, водихме дебати качихме за обществено обсъждане и дойдоха нови 150 предложения. Вчера ги обобщихме и в понеделник законът тръгва към МС.Вижте целия разговор във видеото


От средата на 2022 г. всички нови автомобили, пуснати на

От средата на 2022 г. всички нови автомобили, пуснати на ...

......... да бъдат оборудвани със следните елементи за безопасност: - интелигентно регулиране на скоростта - улесняване монтирането на блокиращо устройство при употреба на алкохол - предупредителни системи за сънливостта и вниманието на водача - усъвършенствани предупредителни системи за отклонението на вниманието на водача - аварийни стопсигнали - детектор при заден ход


Независимо от предизвикателствата през трудната 2019 г., очакваме добри резултати

Независимо от предизвикателствата през трудната 2019 г., очакваме добри резултати ...

......... за намаляване на административната тежест, за да насърчи бизнеса. В тази посока са и промените в Закона за туризма, като сред основните акценти в тях е статутът на националните курорти, както и дейността на ски учителите, за да може да се регулира професията им, стана ясно от думите на министъра.  


„Строително-инвестиционният пазар е в добро състояние. Наблюдава се засилено строителство,

„Строително-инвестиционният пазар е в добро състояние. Наблюдава се засилено строителство, ...

......... въздуха, слънцето и климата като цяло, на фона на замърсения въздух в централната част на града; добрата транспортна обезпеченост чрез Околовръстното шосе и бързи връзки с всяка част на София; комплексното застрояване с офиси и жилища в зоната над Бизнес парка, т.е. близостта на местоживеене и работа“, добави инж. Андреев.


Китайският производител на автомобили Geely обяви, че е достигнал 80%

Китайският производител на автомобили Geely обяви, че е достигнал 80% ...

......... достигнал 80% от целевите си годишни продажби. За първите десет месеца на тази година, компанията е успяла да продаде общо 1 088 290 автомобила. За трета поредна година годишните продажби на Geely надвишават 1 милион бройки. Само за октомври са били продадени 130 180 автомобила, с 14% ръст спрямо предходния.


Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре, 9 ноември, в официалното

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре, 9 ноември, в официалното ...

......... автомагистралния път от Белград до българската граница. На територията на България Коридор №10 продължава чрез основната пътна артерия I-8, която включва изграждащите се участъци – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (14,5 км) и от Драгоман до Сливница (16,98 км). Предвижда се строителните дейности да завършат в края на 2021 г.


Банско, като една от най-популярните дестинации за зимен туризъм, ще

Банско, като една от най-популярните дестинации за зимен туризъм, ще ...

......... на планираните полети за Летище София от там е със 17%, а от Германия със 7, от Израел с десет. Така, че очакваме, и от Унгария от 12. Като цяло очакваме да запазим нивата от миналия зимен сезон.В Банско тази година отново ще разчитат и на туристите от съседните страни.


С близо 300 млн. лв годишно се ощетява държавният бюджет

С близо 300 млн. лв годишно се ощетява държавният бюджет ...

......... се една голяма крачка, но все пак трябва да бъде направено според мен това, за да може да се създадат някакви регламенти. Електронните магазини също ще отчитат оборотите си пред НАП, след като промените влязат в сила. Разяснителни семинари на Агенцията за приходите предстоят във Велико Търново, Варна и София.


Записванията за зимата сочат, че около 60% от международните туристи

Записванията за зимата сочат, че около 60% от международните туристи ...

......... период на 2018 г. е над 8%. Много е важно да разширим кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм "Естествено в България", за да я надградим и да привличаме към региона повече български туристи, каза още тя. Ведомството ще продължи да работи за намаляване на административната тежест, за да насърчи бизнеса.


Независимо от предизвикателствата през трудната 2019 г., очакваме добри резултати

Независимо от предизвикателствата през трудната 2019 г., очакваме добри резултати ...

......... тези традиции. Така ще можем още по-успешно да популяризираме качествената българска кухня. Предстои и международна среща следващата година по тази тема с членове на световни професионални кулинарни асоциации, за да получим подкрепа за популяризиране на България на различни изложения, включително на „Зелената седмица“ в Берлин и др., обобщи министър Ангелкова.


По-рано тази седмица борсовите индекси достигнаха до нови рекордни стойности,

По-рано тази седмица борсовите индекси достигнаха до нови рекордни стойности, ...

......... представяне на стопанството под управлението на Тръмп. Поради тези факти всъщност индексите растат, но въз основа на непредставителна извадка от акциите, докато икономиката зад тях всъщност се разпада. Това, според Шиф, говори за сериозни рискове на пазарите, които в дългосрочен план може да доведат до сериозна корекция на фондовите борси.


На границата с Турция са задържани 206 нелегални имигранти за

На границата с Турция са задържани 206 нелегални имигранти за ...

......... е най-активното направление на българо-турската граница, е усилена с допълнителен брой служители и автомобили с повишена проходимост, посочват още от МВР. Постоянно наблюдение за своевременно разкриване на групи се прави и чрез Тристранния контактен център на ГКПП Капитан Андреево, като се поддържа непрекъснат обмен на информация с турските гранични власти.


Нетрадиционната надпревара ще вдигне градуса на спортните емоции в центъра

Нетрадиционната надпревара ще вдигне градуса на спортните емоции в центъра ...

......... на баща си Александър Кръстев. OББ Vertical Run е част от дългосрочната политика на KBC Груп за опазване на околната среда, намаляване на негативните въздействия върху климата и насърчаване на здравословен начин на живот. Надпреварата се организира с цел да бъдат мотивирани повече хора да използват алтернативни начини на придвижване.


На 7 ноември 2019 г. EVN България се включи за

На 7 ноември 2019 г. EVN България се включи за ...

......... на отдел „Диспечерски център“ по управление на електроразпределителната мрежа, взе участие в работни срещи с други организационни единици, посети подстанция в Пловдив и имаше възможност да чуе от първо лице кои са предизвикателствата на това да бъдеш „диригент на мрежата“ на EVN. Мартин също демонстрира и своите познания по електротехника.  


Националното статистично управление на Босна Херцеговина публикува данни, според които

Националното статистично управление на Босна Херцеговина публикува данни, според които ...

......... тази година броят на китайските туристи, посетили страната е би 13 000, което е увеличение с 42% спрямо същия период на миналата година. За първите 8 месеца около 64 000 китайски туристи са посетили балканската страна, което представлява ръст от 102,8%, и превръща Пекин в третия най-голям източник на туристи.


До месец ще представя в Столичния общински съвет новата структура

До месец ще представя в Столичния общински съвет новата структура ...

......... коли през центъра Фандъкова отговаря, че не разчита толкова на рестриктивните мерки, за да намали задръстванията и замърсяването на въздуха от автомобилите. Тя залага на развитието на алтернативни начини за придвижване – метрото, на изграждането на велоалеи, на Околовръстния път и вътрешните рингове, които да отклонят транзитния трафик от центъра.


Три са офертите за изграждане на лот 3.2.1 (от км

Три са офертите за изграждане на лот 3.2.1 (от км ...

......... съобщението на АПИ е, че проектът за участъка на АМ "Струма" през Кресненското дефиле "се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". Дали обаче всъщност ще има европари - припомнете си колко неприятно вървят нещата в този материал!


Повече от 300 предприемачи и представители на малки и средни

Повече от 300 предприемачи и представители на малки и средни ...

......... Сред акцентите бе динамиката на външната търговия на България, включително износът на стоки и услуги, които отчитат стабилен ръст през 2018 г. – електрически съоръжения, горива, машини и мед. По думите му основен двигател на икономическия растеж трябва да бъдат инвестициите в основен капитал, които за 2018 г. са 18.8%.


България е подписала допълнение по действащия договор за доставка на

България е подписала допълнение по действащия договор за доставка на ...

......... западноевропейски пазари на газ. При несъгласие от страна на "Газпром", следва арбитраж - ако няма съгласие в срок от 120 дни. Арбитърът ще наложи конкурентна цена на газа, отчитаща изцяло посочените по-горе западноевропейски референтни стойности. А какво каза Петкова за очакваните финансови ползи от "Балкански поток" - научете в Expert.bg.


Потребителите продължават да считат, че през последните дванадесет месеца има

Потребителите продължават да считат, че през последните дванадесет месеца има ...

......... с цели 45%. Това са най-високите цени на свинското за последните 10 години, отчитат и от Комисията по стоковите борси и тържищата, която следи равнищата на едро. Според производителите и преработвателите месото ще поскъпва още до края на годината. По-осезаем ръст обаче търговците очакват напролет. По-скъпо ще купуваме и колбасите.


Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се готви да

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се готви да ...

......... според множество медии, включително „Ню Йорк Таймс“. Милиардерът Блумбърг беше заявил през март, че няма да се кандидатира, но в продължение на седмици си играе с идеята да се опита да спечели Белия дом, според негов съветник, който беше цитиран да казва, че все още не е взел окончателно решение.


Европейската комисия очаква ускоряване на темпа на растеж на българската

Европейската комисия очаква ускоряване на темпа на растеж на българската ...

......... се понижава, държавният бюджет ще остане с излишък, а държавният дълг ще продължи да спада.Безработицата тази година ще спадне до 4,4 на сто спрямо 5,2% отчетени през миналата година. Тенденцията на понижение ще продължи, като за 2020 година прогнозното равнище е 4,1 на сто, а за 2021 година - 4%.


Ирландската полиция стартира акция срещу превозвачески компании, които оперират в

Ирландската полиция стартира акция срещу превозвачески компании, които оперират в ...

......... операции, извършвани преди около две седмици по границата със Северна Ирландия. Източници, запознати с разследването, заявяват, че „значителна информация“ е предадена на полицията в Ирландия и Северна Ирландия за незаконна търговия от регистрирани в България превозни средства и ирландския пазар. В рамките на разследването е конфискуван регистриран в България ТИР.


Тазгодишната официална церемония по награждаване на конкурса Сайт на годината

Тазгодишната официална церемония по награждаване на конкурса Сайт на годината ...

......... овациите на публиката в категория Сайт на кауза, а HelpKarma оглави класацията на журито.  Следващи получиха своята награда от публиката туристическа агенция eSky и от журито Shopsector.com в категория Електронен магазин. Всички участници в тази категория получиха по една бройка от книгата „Add to cart” като подарък от Никола Илчев.


Световният дълг нарасна до нов рекорд за всички времена, еквивалентен

Световният дълг нарасна до нов рекорд за всички времена, еквивалентен ...

......... в реч за откриването на двудневна конференция за дълга. Това е увеличение от предишния рекорд от 164 трилиона долара през 2016 г., според данни на МВФ. Докато лихвените проценти остават ниски, кредитополучателите могат да използват дълга, за да инвестират в производствени дейности или да действат с ниски цени на стоките.


Първият китайски товарен влак, пътуващ по

Първият китайски товарен влак, пътуващ по "Железния път на коприната", ...

......... еквивалентен на 42 трактора. Влакът пътува през два континента, 10 държави, две морета и общо 11 483 километра път за 12 дни, превозвайки с 42 товарни контейнера. САЩ влиза в пряка конкуренция с китайския „Път на коприната“ Blue Dot Network ще спомага за развиването на инфраструктурни проекти на глобално равнище


[Pixabay.com] Десетки бизнес начинания се провалят всеки ден, но съвсем

[Pixabay.com] Десетки бизнес начинания се провалят всеки ден, но съвсем ...

......... разгледайте актуалните обяви за работа на Karieri.bg:Cargill търси:Finance SAP Super UserBritish Council in Bulgaria търси:Customer Service AssistantБНБ търси:ЕкспертEVN България търси:Експерт, околна средаKPMG търси:Web DesignerJunior Information Risk Management (IRM) SpecialistAccounting and Tax Compliance professionalThe American College Of Sofia търси:A Full - Time Teacher In PhysicsA Full - Time Intern In Mathematics


Народното събрание прекрати пълномощията на народните представители Йордан Младенов, Пенчо

Народното събрание прекрати пълномощията на народните представители Йордан Младенов, Пенчо ...

......... защото са избрани за кметове или общински съветници, предаде репортер на БГНЕС. По-рано днес, депутатите гласуваха на първо и второ четене Спогодбата между правителството на Република България и Международната организация на франкофонията относно функционирането на Франкофонския институт по администрация и управление (ФИАУ) в София, подписана на 28 август 2002 г. 


Съединените щати и Китай са постигнали споразумение за отмяна на

Съединените щати и Китай са постигнали споразумение за отмяна на ...

......... цялата световна търговия".Емил Хърсев, финансист: Това засяга всички страни в света, тъй като Китай е огромна икономика, втората в света по обем и когато на Китай се пречи да продава, те съответно и не купуват. От там вече Европа свива икономиката си също, тъй като намаляват поръчките.Вижте повече във видеото.


Приходите като дял от БВП за догодина растат, така че

Приходите като дял от БВП за догодина растат, така че ...

......... мястото на президент през 2021 година. Владислав Горанов посочи и, че е възможно да е имало консултации с Дани Каназирева в Пловдив още в предизборната компания, но той не знаел. И уточни, че в смесените райони с ДПС "понякога" битката преминавала от политическа във физическа, което било извън здравия разум.


България ще извади битовите потребители на свободния пазар на ток.

България ще извади битовите потребители на свободния пазар на ток. ...

......... Скоро време трябва да предложим такъв вариант, който да бъде поносим, социално поносим, разбира се, и от друга страна обозрим. До края на годината България трябва да представи пред Брюксел анализ за сигурността на електроенергийните доставки и как смята да го постигне в рамките на ограничения живот на въглищните централи.


Доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги United Group ще

Доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги United Group ще ...

......... долара. "Виваком" е най-големият оператор в България по приходи, като за 2018 г. те са 948 млн. лв., а печалбата преди данъци е 359,8 млн. лв. Телекомът има над 3 млн. абонати, които ползват мобилни услуги, тези с фиксиран интернет са 444 хил., а на телевизионни услуги - 468 хил.


България ще извади битовите потребители на свободния пазар на ток.

България ще извади битовите потребители на свободния пазар на ток. ...

......... Скоро време трябва да предложим такъв вариант, който да бъде поносим, социално поносим, разбира се и от друга страна обозрим. До края на годината България трябва да представи пред Брюксел анализ за сигурността на електроенергийните доставки и как смята да го постигне в рамките на ограничения живот на въглищните централи.


Световният дълг нарасна до нов рекорд за всички времена, еквивалентен

Световният дълг нарасна до нов рекорд за всички времена, еквивалентен ...

......... вследствие на световната финансова криза. Георгиева призова за стъпки, гарантиращи, че "заемите са по-устойчиви", включително да се направят по-прозрачни заемните практики и да се подготвят за преструктуриране на дълга с "нетрадиционни кредитори" - очевидно имайки предвид Китай, който се превърна в основен кредитор за развиващите се страни, включително в Африка.


450 млн. лв. са предвидените през 2020 г. приходи от

450 млн. лв. са предвидените през 2020 г. приходи от ...

......... км от републиканската пътна мрежа. Останалите 14 000 км от нея ще са безплатни за тежкотоварните автомобили, както и безплатни остават 20 000 км общинска пътна мрежа. Направихме сериозни отстъпки в обхвата на системата. Това е оптималния вариант, за да имаме средства за ремонт и изграждане на пътища, заяви Аврамова.


От средата на следващата година се очаква битовите потребители да

От средата на следващата година се очаква битовите потребители да ...

......... рискове трябва да бъдат минимализирани и съответно покрити по най-добрия начин. Работим за това в новия регулаторен период, определена част от регулираната цена всъщност да бъде формирана на пазарен принцип. Преди да се предприемат стъпките за пълна либерализация, задължително условие е да се предвидят мерките за защита на уязвимите потребители“.