Великобритания е съгласна да сключи с ЕС сделка, подобна на

Великобритания е съгласна да сключи с ЕС сделка, подобна на ...

......... период. Това се очаква да включва и пълен достъп до единния пазар. Лондон също така ще продължи да внася средства в европейския бюджет, но няма да има право на участие във взимането на решения, нито място в Европейския съвет – ситуация, наподобяваща настоящите отношения между Норвегия и ЕС. Източник: еxpert.bg


Споразумение между фармацевтичните групи Рош и Новартис, целящо увеличаване на

Споразумение между фармацевтичните групи Рош и Новартис, целящо увеличаване на ...

......... лекарство на Рош  за лечение на онкологични очни болести, а да препоръчват много по-скъпото алтернативно лекарство на Новартис. Според съдиите от върховния съд на Евросъюза, двете компании могат да се смятат за виновни за ограничаване на конкуренцията. Окончателното решение за глобите обаче трябва да бъде взето от италианските административни съдилища.


Австрийските инвеститори отчитат подобрение на икономическата среда. Ниски данъци и

Австрийските инвеститори отчитат подобрение на икономическата среда. Ниски данъци и ...

......... квалифицирани работници, австрийският бизнес в България избира да си ги отгледа и да го обучи. Австрийскито търговско представителство у нас заедно с техните компании вече от две години разработва програми за обучение на ученици. Австрия е сред най-сериозните чужди инвеститори България – тук са насочени над 4 милиарда евро. -->


За да отговорим на глобалните икономически процеси и предизвикателства, и

За да отговорим на глобалните икономически процеси и предизвикателства, и ...

......... дългосрочна стратегия на ЕС за и ... 51 0 Кюрдите вярват, че от 100 г. великите сили изнасят своите съперничеств ... 97 0 11 държави планират да подпишат договора за Транстихоокеанско сътрудни ... 87 0 Над 14% безработица в Северозапада ... 100

Бюджетният дефицит във Великобритания се свива рязко през декември 2017

Бюджетният дефицит във Великобритания се свива рязко през декември 2017 ...

......... факта на договорения за 2017 година по-малък по размер общ европейски бюджет и възходящата ревизия на икономическите прогнози за страните-членки на ЕС. В същото време приходите в британската хазна от ДДС са нараснали през декември на годишна база с 4,9% до рекордните в историята 1,23 млрд. паунда.      


Основните фондови индекси, търгувани на

Основните фондови индекси, търгувани на "Уолстрийт" стартираха търговията в четвъртък ...

......... на американската компания с 11% в рамките на миналата година, като в същото време широкият фондов индекс S&P500 нарасна с близо 25 на сто. Скок с над 10% бележат акциите на First Solar Inc. също в резултат на одобрените от Белия дом нови митнически тарифи за вноса на соларни панели.Американският гигант в онлайн търговия Амазон отваря първия си магазин

Американският гигант в онлайн търговия Амазон отваря първия си магазин ...

......... площ 167 квадратни метра и се намира в Сиатъл. Засега той работи експериментално. В него се предлагат различни хранителни продукти и напитки. Като в сектора за алкохол се изискват данните от лична карта. Ако моделът се окаже успешен, вероятно ще промени търговията на дребно и ще закрие много работни места.


Климатичните промени, тероризмът и протекционизмът са най-големите заплахи за света,

Климатичните промени, тероризмът и протекционизмът са най-големите заплахи за света, ...

......... за социална ангажираностТази година той се провежда под мотото „Да създадем общо бъдеще в един разединен свят“. Политици, бизнес лидери, банкери и знаменитости са поканени за...Започва форумът в ДавосПри усложнена зимна обстановка и засилени мерки за сигурност в швейцарския курорт Давос започва Световният икономически форум. Тази година той се пров...


Три българки попадат в класацията за 2018 г.

Три българки попадат в класацията за 2018 г. "30 under ...

......... млaди бългapи зa 2016 г. Лена Бориславова е класирана в категорията "Право и политика". Тя е в екипа на aдвoĸaтcтвoтo дpyжecтвo "Гeopгиeв, Toдopoв и Ko", а практиката ѝ е в областите cливaния и пpидoбивaния, тъpгoвcĸи cдeлĸи, дaнъчнo и мeждyнapoднo финaнcoвo пpaвo. Лeнa e билa и юpиcт-лингвиcт ĸъм Cъдa нa Люĸceмбypг.


Двадесет и осем от общо 73 места, заети в момента

Двадесет и осем от общо 73 места, заети в момента ...

......... бюджетната вноска на Великобритания другите държави членки ще трябва да платят сметката за 28-те нови депутати, които ще печелят около 8500 евро на месец и ще получават мeceчнaтa cyмa oт около 4300 eвpo зa oбщи paзxoди. Това означава допълнителни разноски в размер от 358 400 евро на година, отбелязва EUobserver.


40% от австрийските компании в България отчитат подобрение на икономическото

40% от австрийските компании в България отчитат подобрение на икономическото ...

......... Основната задача на бюрото е да съдейства за постоянното подобряване и разширяване на бизнес отношенията между Австрия и България. За тази цел се провеждат пазарни проучвания в различни сфери, осъществяват са контакти между австрийски и български фирми, организират се участия в панаири и изложения и се провеждат редица други мероприятия. Нов транстихоокеански договор за свободна търговия ще бъде сключен между

Нов транстихоокеански договор за свободна търговия ще бъде сключен между ...

......... предвижда оставянето на вратичка за евентуално американско участие. Министри от единадесетте страни се договориха през ноември за основните елементи на договора, продължавайки напред с него без САЩ. Забавяне обаче дойде, след като някои държави, сред които и Канада, настояха за въвеждането на мерки, които да гарантират защитата на работните места.


Това е в унисон с търговската политика на Доналд Тръмп

Това е в унисон с търговската политика на Доналд Тръмп ...

......... без такса. Акциите на американската компания за бяла техника „Уърпуул“ се покачиха с 2,5% при съобщаването на новината. Южна Корея реагира гневно, като обяви, че ще се оплаче на Световната търговска организация.В Южна Корея се произвеждат перални машини с марките „LG“ и „Самсунг“. Китай е най-големият производител на слънчеви панели.


Индексите на родния капиталов пазар се движат разнопосочно днес на

Индексите на родния капиталов пазар се движат разнопосочно днес на ...

......... 501 лв. На дълговия сегмент бяха разменени 80 облигации на Асенова крепост АД на цена с 1.50 лв. над номиналната им стойност. Минаха и компенсационни записи и бонове за над 27 хил. лева, както и книжа на три борсово търгувани фонде за по-малко от 23 хил. лева.      


40 % от австрийските компании в България отчитат подобрение на

40 % от австрийските компании в България отчитат подобрение на ...

......... са отбелязани различни приоритети. Докато австрийските инвеститори в България и Унгария посочват за най-сериозен проблем недостига на квалифицирана работна ръка, то в Сърбия ненавременните плащания заемат водеща позиция, а в Румъния - инфраструктурата. За 2018 г. австрийският бизнес у нас прогнозира още по-голям ръст на оборота и поръчките от клиенти.


Съвременният архитектурен облик на Божурище до голяма степен е предопределен

Съвременният архитектурен облик на Божурище до голяма степен е предопределен ...

......... създаване на интермодален терминал, който ще стига до ЖП прелеза и ще е първият в България. Важен проект също е продължението на метрото от Обеля до Божурище и Банкя. Обмисляме и построяването на комплекс с голф игрище, където ще могат да се развиват спортът и развлеченията, коментира архитект Цветинка Димитрова.Sanofi разширява присъствието си в продуктите за специализирана грижа и

Sanofi разширява присъствието си в продуктите за специализирана грижа и ...

......... 2018 г.Sanofi планира да финансира сделката с комбинация от налични парични средства и чрез емитиране на дълг. Тръжното предложение няма да подлежи на други условия за финансиране, различни от обявените. При удовлетворяване или отказ от обичайните условия за затваряне сделката се очаква да бъде финализирана в рамките на 3 месеца.


Sanofi разширява присъствието си в продуктите за специализирана грижа и

Sanofi разширява присъствието си в продуктите за специализирана грижа и ...

......... включва пет глобални бизнес направления: „Диабет и сърдечно-съдови заболявания“, „Лекарства Обща медицина и бързоразвиващи се пазари“, „Sanofi Genzyme“, „Sanofi Pasteur“ и „Лекарства без лекарско предписание“. В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти.


Китай трябва да спечели

Китай трябва да спечели "3 тежки битки" в икономиката - ...

......... в Пекин от 6.5%. 2018 г. ще отбележи средата на петгодишния правителствен план. В плана си за периода 2016-2020 г. властите се стремят да постигнат среден годишен ръст на БВП от или над 6.5%, да добавят най-малко 50 млн. работни места в градовете и да намалят енергийната интензивност с 15%.


България може сама да построи АЕЦ

България може сама да построи АЕЦ "Белене". Това се казва ...

......... ядрено гориво и т.н. И чуждестранните експерти, както и учените от БАН, прогнозират, че през следващите десет години България ще има нужда от нови генериращи мощности, отчитайки и риска за предсрочно извеждане от експлоатация на въглищните централи и на фона на целите на ЕС за намаляване на вредните емисии.  


Като спор между местни търговски дружества, който трябва да бъде

Като спор между местни търговски дружества, който трябва да бъде ...

......... БОК утвърди олимпийската делегация за Пьончан, Радослав Янков ще е зна ... 38 0 Почина дядото на Григор Димитров ... 263 0 Борисов не дойде в парламента за вота на недоверие ... 74 0 ​Граждани на протест пред НС, искат оставката на правителството ...

Производството, потреблението и износа на ток през първите три седмици

Производството, потреблението и износа на ток през първите три седмици ...

......... е доста по-различна и не е тайна, че дела на ВЕЦ в енергийния баланс търпи значителен спад през последните години. Участието на ВЕЦ за първите 21 дни на януари тази година е в обем от 196 557 MWh, в сравнение с 245 676 MWh за аналогичния период на 2017 г.


Международният инвестиционен фонд Worldview е поискал запор на сметките на

Международният инвестиционен фонд Worldview е поискал запор на сметките на ...

......... че изнесената в пресата информация би могла да създаде излишно напрежение, свързано със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната“, пишат от газовата компания.БГНЕС припомня в материала си, че изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов като служебен министър е глобил "Петрокелтик", като след това обаче санкцията е паднала в съда.


Булгаргаз отрече твърдения в някои медии, че сметките му са

Булгаргаз отрече твърдения в някои медии, че сметките му са ...

......... твърдения в някои медии, че сметките му са запорирани. От компанията обясниха, че търговец на природен газ е запорирал сума, каквато Булгаргаз дължи на фирма Петрокелтик, добиваща газ от находището в Галата. В случая до разрешаване на спора между търговеца и Петрокелтик, запорираните суми остават у Булгаргаз - уточняват от фирмата.


Бpoят нa бeзpaбoтнитe в cвeтa дocтигнa peĸopднитe 192,7 милиoнa дyши

Бpoят нa бeзpaбoтнитe в cвeтa дocтигнa peĸopднитe 192,7 милиoнa дyши ...

......... нa тpyд ocтaвa шиpoĸo paзпpocтpaнeн, глoбaлнaтa иĸoнoмиĸa вce oщe нe cъздaвa дocтaтъчнo paбoтни мecтa, oтбeлязвaт eĸcпepтитe нa opгaнизaциятa. MOT пocoчвa виcoĸaтa eфeĸтивнocт нa тpyдoвитe пaзapи в иĸoнoмичecĸи paзвититe cтpaни, ĸъдeтo пpoгнoзиpa нaмaлявaнe нa нивoтo нa бeзpaбoтицaтa c 0,2 пpoцeнтни пyнĸтa oт 5,7% пpeз 2017 г. нa 5,5% пpeз 2018 гoдинa.


Държавно енергийно дружество "Булгаргаз" може да се окаже със запорирани

Държавно енергийно дружество "Булгаргаз" може да се окаже със запорирани ...

......... от „Булгаргаз“. За този иск става ясно от съобщение в Туитър. То гласи, че фондът си търси неплатени от "Булгаргаз" средства чрез принудително изпълнение. В съобщението се казва още, че са дадени инструкции да се предприемат мерки и да се замразят активите на "Булгаргаз", докато не бъдат преведени неизплатените пари.


България може сама да построи АЕЦ

България може сама да построи АЕЦ "Белене". Това се казва ...

......... отработеното ядрено гориво и т.н. И чуждестранните експерти, както и учените от БАН, прогнозират, че през следващите десет години България ще има нужда от нови генериращи мощности, отчитайки и риска за предсрочно извеждане от експлоатация на въглищните централи и на фона на целите на ЕС за намаляване на вредните емисии.


Cyмapният дълг нa Уĸpaйнa ĸъм Meждyнapoдния вaлyтeн фoнд (MBФ) ĸъм

Cyмapният дълг нa Уĸpaйнa ĸъм Meждyнapoдния вaлyтeн фoнд (MBФ) ĸъм ...

......... вeчe e пoлyчилa oт Фoндa чeтиpи тpaншa нa oбщa cyмa $8,7 милиapдa. Haциoнaлнaтa бaнĸa в Kиeв paзчитa пpeз 2018 гoдинa дa пoлyчи oщe двa тpaншa ĸpeдити пo пpoгpaмaтa в paзмep нa пo 3,5 милиapдa дoлapa. Ho пpи ycлoвиe, чe изпълнявa ycлoвиятa нa MBФ пo пpoгpaмaтa, вĸлючвaщи и peфopми в cтpaнaтa.


Въпреки твърденията на бизнеса, няма основания за поскъпване на тока

Въпреки твърденията на бизнеса, няма основания за поскъпване на тока ...

......... 29 0 Смолян навършва 59 години откак е окръг ... 32 0 Наръчник: Как да защитите Facebook акаунта си ... 47 0 Кметът на Нова Загора: Успяхме да превърнем много добри намерения в сб ... 50 0 От църквата искат да анатемосат политиците заради Истанбулската конвен ...

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов ...

......... за драстично увеличение на тока на регулирания пазар. Подготвят се законови промени, с които КЕВР да може да разследва и да налага глоби, но само на пазара на едро. Промените обаче не засягат договорите на търговците на ток - с тях ще продължи да се занимава Комисията за защита на конкуренцията. 


София. Пресконференция на Икономическия и социален съвет (ИСС) ще се

София. Пресконференция на Икономическия и социален съвет (ИСС) ще се ...

......... Нено Павлов – член на ИСС. Тримата са съдокладчици по становището на ИСС „Ускоряване на подготовката за присъединяване на България към Еврозоната“ , прието на последната пленарна сесия на ИСС. В пресконференцията ще участва и проф. д-р Лалко Дулевски, председател на ИСС. Становището на ИСС можете да прочетете и тук.


Китай е станал или всеки момент ще стане научна и

Китай е станал или всеки момент ще стане научна и ...

......... посочва изданието. Но дори това да не се случи, научно-техническите успехи на Китай ще подкопаят конкурентоспособността на САЩ, на която почиват заетостта и нейния износ. В такъв случай САЩ ще отслабнат икономически и ще престанат да бъдат световен лидер. Това е едно от предупрежденията на Комисията, цитирано от „Вашингтон пост“.


Антитръстовият регулаторен орган на Обединеното кралство установи предварително, че предложеното

Антитръстовият регулаторен орган на Обединеното кралство установи предварително, че предложеното ...

......... и Италия, както и от тези на целия Европейския съюз. От Fox заявиха, че са разочаровани от това предварително решение на CMA. Компанията обаче подчерта, че ще продължи да си сътрудничи със британския регулатор преди публикуването на неговия окончателен доклад за сделката, който ще се състои през май 2018-а година.


В новият си доклад за развитието на световната икономика, Международният

В новият си доклад за развитието на световната икономика, Международният ...

......... този подем, колкото и да е благоприятен едва ли ще се превърне в нов стандарт, както и, че е съпроводен със средносрочни рискове за влошаване на ситуацията. Виждаме няколко причини за съмнения в дългосрочния характер на текущата динамика, които в определена степен са отразени в средносрочните ни прогнози за ръст.


Не толкова далеч във времето българското държавно енергийно дружество

Не толкова далеч във времето българското държавно енергийно дружество "Булгаргаз" ...

......... Най-четени Най-коментирани Мини Маус получи звезда на Алеята на славата в Холивуд (ВИДЕО) ... 31 0 Второ отлагане на делото "КТБ" - нямало го Цветан Василев ... 68 0 Земетресение над 6 по Рихтер в Джакарта ... 45 0 Меркел - кризата, която мъчи германските социалдемократи ... 293


"Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината ...

......... за да задълбочи търговските отношения и да подкрепи приоритетите на българското председателството на ЕС. Тогава Хендс се срещна с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов, с които обсъдиха бъдещата търговска политика на Великобритания и на ЕС, както и ключови сектори в отношенията между двете страни като енергетиката. 


Бъдещето на Споразумението за свободна търговия в Северна Америка (NAFTA)

Бъдещето на Споразумението за свободна търговия в Северна Америка (NAFTA) ...

......... анкетирани от "Ройтерс", според които ще има предоговаряне с минимални корекции на сегашното споразумение. Според 45% от анкетираните казаха, че с NAFTA е приключено, докато почти две трети смятат, че е гарантирано предоговорено споразумение, от което печеливши ще са енергетиката и технологичните сектори, а автопроизводството, промишлеността и земеделието ще пострадат.


Кевин Спейси е струвал на Netflix Inc. 39 млн. долара,

Кевин Спейси е струвал на Netflix Inc. 39 млн. долара, ...

......... над 8% в края на вчерашната търговия, което доведе до първата в нейната история пазарна капитализация от над 100 млрд. долара. Още преди това последно рязко поповишение, акциите на Netflix поскъпнаха в рамките на миналата година с цели 64,2%, надвишавайки съществено нарастването на широкия фондов индекс S&P 500 с 24,7%.


Приключи кризата с финансирането на американското правителство, предава Нова тв.

Приключи кризата с финансирането на американското правителство, предава Нова тв. ...

......... Републиканците не са съгласни и търсят финансиране на стената, която обеща Доналд Тръмп. Когато правителството няма финансиране, както в последните 3 дни, поетапно спира работата на федералните агенции. Хиляди техни служители излизат в принудителен отпуск, без да е ясно кога ще подновят работа и дали ще им се плати.   


"Булгаргаз” ЕАД може да се окаже със запорирани сметки. Причината ...

......... да задълбочи търговските отношения и да подкрепи приоритетите на българското председателството на ЕС. Тогава Хендс се срещна с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов, с които обсъдиха бъдещата търговска политика на Великобритания и на ЕС, както и ключови сектори в отношенията между двете страни като енергетиката.  


При усложнена зимна обстановка и засилени мерки за сигурност в

При усложнена зимна обстановка и засилени мерки за сигурност в ...

......... СИФ тази година определи седем жени за съпредседатели, сред които са ръководителката на Международния валутен фонд Кристин Лагард и Джини Ромети, шефката на Ай Би Ем (IBM).Сред другите присъстващи лидери са премиерът на Великобритания Тереза Мей, израелският премиер Бенямин Нетаняху, няколко африкански лидери, включително новият президент на Зимбабве Емерсон Мнангагва.


Финансирането на американското правителство бе продължено до 8 февруари. Така

Финансирането на американското правителство бе продължено до 8 февруари. Така ...

......... граница.Демократите освен това са против депортирането на стотици хиляди нелегални имигранти, пристигнали в САЩ като деца. Миналата година Тръмп спря програма, узаконяваща пребиваването им в САЩ, но даде на Конгреса срок до 5 март да приеме закон за удължаването й. Тази програма сега пази от депортиране около 700 000 души.


Филипините запазиха своята позиция сред най-бързорастящите икономики и през 2017

Филипините запазиха своята позиция сред най-бързорастящите икономики и през 2017 ...

......... пък подскочиха с 14,3 процента, а инвестициите се увеличиха с 8,2%. Един от основните двигатели е търговията. Износът на Филипините се повиши с 19,2% през 2017 г., сочат официалните данни. Бързата експанзия и повишената инфлация създадоха спекулации, че централната банка може да повиши лихвите още през първото тримесечие на годината.


Транспортният министър Ивайло Московски внесе яснота относно намеренията на правителството

Транспортният министър Ивайло Московски внесе яснота относно намеренията на правителството ...

......... 19 0 Безплатни прегледи за рак в Пазарджик ... 51 0 Втори опит за старт на делото "КТБ" в спецсъда ... 77 0 Св. свещеномъченик Климент ... 26 0 Прогноза за времето - 23 януари (вторник) ... 113 0 Издирван от две години се появи без проблем в национален ефир


След броени часове в шейцарския град Давос ще бъде открито

След броени часове в шейцарския град Давос ще бъде открито ...

......... въпреки че седем основни панела ще бъдат председстелствани от дами, съотношението мъже-жени делегати е 4 към 1. За сигурността на елита ще се грижат 4 400 полицаи и военни, и това ще струва 9.3 млн. долара.А какъв дневен ред ще постанови Давос 2018 ще стане ясно в края на седмицата.


Завод за преработка на каолин и кварцов пясък ще заработи

Завод за преработка на каолин и кварцов пясък ще заработи ...

......... 500 души, съобщава БНТ. Новият завод ще бъде изграден за три години на мястото на бившата фуражна фабрика в Дулово, която днес беше съборена. Очакванията на хората в града са с отварянето на завода да намалее и безработицата в региона, която в момента е 18% и местната икономика да живне.


Националната банка на Русия продължава активно да увеличава запасите си

Националната банка на Русия продължава активно да увеличава запасите си ...

......... банката купува злато от руски компании.  На първо място по този начин властите формират необходимата възглавница на сигурност в случай на ожесточаване на финансовите санкции. Банката започна активно да купува злато след въвеждането на санкциите против Русия през 2014 година по заръка на руския президент.    Превод и редакция: БЛИЦ  


Създаване на общо законодателство и общ европейски орган за контрол

Създаване на общо законодателство и общ европейски орган за контрол ...

......... предлагат, всички възможни различия в състава на продуктите да бъдат описани и регламентирани. Жана Великова, производител на безалкохолни напитки: Суровините, които ние използваме, също имат своите отклонения. Становището ще бъде внесено в Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент следващата седмица. Гласуването ще стане през април.


ДАНС установи - има пропуски и рискове от манипулация при

ДАНС установи - има пропуски и рискове от манипулация при ...

......... бъде установена намеса и покровителство от страна на най-високо политическо ниво.Владислав Горанов - министър на финансите: Няма извършени манипулации, няма извършени и престъпленияПо думите на Горанов системата в момента работи по-добре. Освен това финаnсовият министър отчете, че за последните пет години приходите от акцизи са нараснали с 23 на сто.


4 от всеки 5 долара, спечелени през 2017, са отивали

4 от всеки 5 долара, спечелени през 2017, са отивали ...

......... средно се е появявал един човек с милиард в банковата си сметка.Докато за около 3,7 милиарда души не е настъпила никаква промяна по отношение на финансите им. От „Оксфам“ прогнозират, че недоволството от задълбочаването на разрива между бедни и богати ще расте, а това ще доведе до кардинални политически промени.


Ако човек се замисли в коя страна от света хората

Ако човек се замисли в коя страна от света хората ...

......... от ОИСР обясняват, че изчисленията за отделните страни са били направени на база на общия брой отработени часове в страната разделени на средният брой на заетите за дадена година. В отработените часове се включва заетост на пълен работен ден, почасова и сезонна заетост, платен и неплатен извънреден труд и други.


Търговската политика на България е основно свързана с повишаване на

Търговската политика на България е основно свързана с повишаване на ...

......... и преговорите за сключване на споразумения за свободна търговия с приоритетни трети страни и региони. Ускоряването на процеса за подписване на споразумение с Япония ще бъде сред водещите задачи стана ясно от думите на министъра. Преките чуждестранни инвестиции и инструмента за международни обществени поръчки също ще се приоритзират, заяви Караниколов.


Две момчета на 12 и 13 години са арестувани по

Две момчета на 12 и 13 години са арестувани по ...

......... безмислени”. Пчелите са загинали от студ, а собствениците оценяват загубите си на 60 хил. долара. Инцидентът е станал на 28 декември и получи отзвук и в световните средства за масова информация. Полицията е открила виновниците по сигнали от членове на местната общност. На двете момчета са повдигнати по 3 обвинения.


За Петролната и газова асоциация въпроса с БАЦИС е изцяло

За Петролната и газова асоциация въпроса с БАЦИС е изцяло ...

......... енергийният експерт Васко Начев: Говори се, че всички влизали с една и съща парола, а това звучи изключително несериозно. Дори в една обикновена складова програма, която притежава един едноличен търговец, има някакви права на достъп и ниво на контрол. Цялото интервю с Андрей Делчев можете да чуете от звуковия файл.


След три дни на инфарктни преговори днес американският Сенат ще

След три дни на инфарктни преговори днес американският Сенат ще ...

......... прекъсне дейност и специалният прокурор Робърт Мюлър. Близо 43.5% от служителите в данъчната служба ще останат на работа, което ще попречи на операциите ѝ, тъй като сезонът на декларациите тепърва започва. Операциите в Афганистан, Ирак и Сирия няма да пострадат. Цивилният персонал в по-малко важни операции ще излезе в отпуск.


"През ноември 2014 г. сектор "Енергетика" беше един от най- ...

......... регламентира енергийната сигурност на държавата и той струва пари. Плащат се пари да се поддържа, но ако той се активира сметката ще е по - голяма. По повод т.нар. американски централи, Петкова заяви, че се работи за предоговаряне на договорите в посока свободен пазар, като правителството работи постоянно по казуса.


Шивачки от фабриката за обувки в Дупница отново протестираха заради

Шивачки от фабриката за обувки в Дупница отново протестираха заради ...

......... фирма, защото това вече е забранено.Вижте какво казаха протестиращите пред камерата на БНТ по-рано днес:Над 140 работници от обувна фабрика в Дупница без заплати втори месец147 работници във фабрика за обувки в Дупница вече 2 месеца са без заплати. Това е пореден случай, в който италианският работодател не спазва трудовот...


Най-общо казано българският бизнес постави темата за реформите в енергетиката.

Най-общо казано българският бизнес постави темата за реформите в енергетиката. ...

......... не искат да влизат в дом за стари х ... 73 0 Теменужка Петкова с "ядрен отговор" към бизнеса заради енергетиката (В ... 94 0 САЩ местят посолството си в Йерусалим до края на 2019 г. ... 55 0 Шофьор, хванат с 3,55 промила, получи условна присъда ... 78 0


Най-общо казано българският бизнес постави темата за реформите в енергетиката.

Най-общо казано българският бизнес постави темата за реформите в енергетиката. ...

......... в Йерусалим до края на 2019 г. ... 28 0 Шофьор, хванат с 3,55 промила получи условна присъда ... 54 0 Втори доклад за АЕЦ "Белене": Не може да има ядрен проект без държават ... 145 1 Испански върховен съдия отказа да издаде отново европейска заповед за ... 176 0


Това, което се постигаше като цени от Българската независима енергийна

Това, което се постигаше като цени от Българската независима енергийна ...

......... бизнес, че не се предлага достатъчно количество електроенергия на борсата от страна на НЕК, са неоснователни. Петкова бе категорична, че няма опасност токът за бита да поскъпне с 15-30%, както заявиха работодателски организации днес. Цената е такава, каквато я е определил КЕВР, добави енергийният министър. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разглежда искане от страна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разглежда искане от страна ...

......... година групата изкупи и целия капитал на „ОББ МетЛайф Животозастрахователно дружество“, придобивайки дела на Metlife, който беше в размер на 40%. Този дял от живозастрахователното дружество не беше част от сделката за придобиването на активите на гръцката National Bank of Greece у нас. Сделката беше на стойност 610 млн. евро.


Не може да се съгласим, че няма реформи в сектор

Не може да се съгласим, че няма реформи в сектор ...

......... Не може да се съгласим, че няма реформи в сектор енергетика. Това каза на брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 ... към профила . Гледайте на живо ТУК Очаквайте подробности!


"Ключова препоръка към българското правителство е сериозно да преразгледа своята ...

......... за ... 121 0 Висок предепидемичен стадий за грип в Бургаско ... 95 0 Доспат и Сливен в задочен спор за песента "Драгиева чешма" ... 94 0 Прогноза на бизнеса: Домакинствата може да плащат с до 30% по-скъп ток ... 153 0 Дневен хороскоп за 22 януари

Търговията по тротоарите в курортен комплекс

Търговията по тротоарите в курортен комплекс "Слънчев бряг" ще бъде ...

......... на туризма вече е подписало договор с МВР за съдействие при проверките. Ангелкова пое ангажимент между павилиончетата да има място, така че да не се скрива гледката към плажа. Тя се закани, че няма да позволи да се върне старото положение в Слънчев бряг, но с нови обекти.    


Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) представи на пресконференция

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) представи на пресконференция ...

......... енергийните цени, както и пакет от мерки за преодоляване на проблемите в енергетиката, които допълнително ще бъдат представени на отговорните институции. Предстои в близките дни медиите и обществото да бъдат информирани и по отношение на намеренията на АОБР за организиране на ефективен протест срещу спекулативното покачване на цените на електроенергията.__________


Годините на икономическа експанзия и нарастващата заетост в Германия предизвикаха

Годините на икономическа експанзия и нарастващата заетост в Германия предизвикаха ...

......... дни за намирането на хора със необходимите знания и опит. Все пак директорът на камарата Фолкер Трайер смята, че трудно само с наемането на мигранти този проблем би бил решен. Причината за това е, че не всички от тях са достатъчно квалифицирани и не владеят добре немски или английски език.


Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) представи на пресконференция

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) представи на пресконференция ...

......... енергийните цени, както и пакет от мерки за преодоляване на проблемите в енергетиката, които допълнително ще бъдат представени на отговорните институции. Предстои в близките дни медиите и обществото да бъдат информирани и по отношение на намеренията на АОБР за организиране на ефективен протест срещу спекулативното покачване на цените на електроенергията.


От лятото цената на тока за бита може да се

От лятото цената на тока за бита може да се ...

......... за слабости в акцизната система (ВИДЕО) ... 111 0 Грипна епидемия ще бъде обявена от утре в общините Трявна и Дряново ... 138 0 Политическа позиция за двойния стандарт при храните - трябва специална ... 123

Интервю с Кирилка Епитропова, специалист във финансова компания Tavex. Какво

Интервю с Кирилка Епитропова, специалист във финансова компания Tavex. Какво ...

......... спрямо миналата година е една и съща. Наблюдава се интерес предимно към онлайн закопуването, тъй като е много по-удобно за хора от градове, в които нямаме офиси и няма от къде да си купят някои от нашите продукти. Златните кюлчета и австрийските монети в момента много се търсят предимно онлайн.


Пчелният мед поскъпва около 2 пъти, докато стигне от кошерите

Пчелният мед поскъпва около 2 пъти, докато стигне от кошерите ...

......... „И нашите търговци, за да не изостанат, я прихванаха“, добави Зоров. Николета Лингорова от „Инекс агро”, занимаваща се с производство на сушени и замразени плодове обясни, че високите отстъпки, искани от големите вериги докарват цената на едро под себестойността на производство. „За това работим с малки магазини, където оскъпяването е 25-30%.