ГЕРБ спечели поредните избори. Това сочат данните от Exit Poll

ГЕРБ спечели поредните избори. Това сочат данните от Exit Poll ...

......... Пеевски. На следващите места в листата бяха Илхан Кючюк и Искра Михайлов. След като коалиционните партньори от "Обединени патриоти" не се разбраха за обща листа и трите формации излъчиха кандидати. На вота най-много гласове спечели ВМРО, така че водачът на листата на политическата сила Ангел Джамбазки със сигурност става евродепутат.


Българският премиер Бойко Борисов обвърза сравнително ниската избирателна активност на

Българският премиер Бойко Борисов обвърза сравнително ниската избирателна активност на ...

......... ЕС, за структуриране на мнозинства. Всички от тези гласове и евродепутати от България... къде и как ще се включат, къде България ще има полза, как да доведем Агенцията по труда в София. С това да търгуваме в добрия смисъл да думата постовете, които се избират... Какво казаха останалите политици вижте тук!


Избирателната активност в страната към 10.00 часа е 6,88 процента,

Избирателната активност в страната към 10.00 часа е 6,88 процента, ...

......... Цанева, член и говорител на ЦИК. В 23-та РИК в София избирателната активност към 10.00 часа е 5,43 на сто, в 24-та РИК - 4,06 на сто, а в 25-та РИК- 5,6 на сто. Избирателната активност в София област е 7,56 на сто, каза Таня Цанева.Всичко по темата четете тук!


Екипът на Investor.bg ще следи всичко най-интересно от изборния ден,

Екипът на Investor.bg ще следи всичко най-интересно от изборния ден, ...

......... да има купен и клиентелистки вот. „От 90-та година съм и участник и наблюдател в изборите - от първите демократични избори винаги е имало и купуване на гласове, винаги е имало и клиентелистки вот и сега ще го има", коментира още той, цитиран от БТА.Всичко по темата четете тук!  


За четвърти път днес българските граждани ще избират седемнадесет представители

За четвърти път днес българските граждани ще избират седемнадесет представители ...

......... а от дясната има кръгчета за отбелязване на преференция. В 3 хиляди секции в цялата страна избирателите могат да упражнят правото си на глас машинно и вотът им ще се зачита за реален. В изборния ден ще бъдат поставени и инструкции за гласуване с устройствата, което отнема няколко минути.  


Абитуриенти излизат на протест пред Министерството на образованието и науката

Абитуриенти излизат на протест пред Министерството на образованието и науката ...

......... абитуриентите да изпращат до електронната поща на ведомството сигнали с конкретни сгрешени въпроси от матурата. На изпита по английски език в четвъртък, който е част от втората задължителна матура по предмет по избор на учениците, се явиха над 14 000 абитуриенти. Резултатите от изпита ще станат ясни до 13 юни.Със специални изборни студиа, преки включвания от горещите точки в

Със специални изборни студиа, преки включвания от горещите точки в ...

......... изборния процес и графиките за избирателната активност ще бъдат представени чрез нов модерен визуален подход от Лилия Мустакова минути след края на изборния ден. Освен в ефира на Bulgaria ON AIR, целия изборен ден може да проследите и в социалните мрежи на телевизията, както и по радио Bulgaria ON AIR.


Двустранните отношения между България и Германия са отлични и със

Двустранните отношения между България и Германия са отлични и със ...

......... Тогава Зьодер заяви, че Бавария подкрепя членството на България в Шенген. По думите му страната ни трябва да получи повече подкрепа от Брюксел за защита на границата, която осъществява. „България е надежден и сигурен партньор, тя има огромен принос за защитата на външната граница на ЕС", каза тогава Зьодер.  


Дълбоко в темелите на нашата държавност са вградени писмеността и

Дълбоко в темелите на нашата държавност са вградени писмеността и ...

......... е денят, в който се гордеем и в който почитаме нашите просветители, изразяваме благодарност към нашите учители, преподаватели, учени, културни дейци, писатели. Днес повече от всякога се нуждаем от вас, на вас разчитаме да пазим в България езика, културата и образованието, обърна се министър Вълчев към гостите на тържеството. /БТА/


България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на ...

......... всяко едно дете да учи. Всеки един от нас носи спомена за учителите, които са ни вдъхновили“, коментира още той. Като министър искам да бъда запомнен с това, че съм допринесъл за подобряването на системата на образованието и съм направил така, че българското общество да разчита на нея, каза Вълчев.


В. 24 часаВдигат акциза за домашната ракия? Акцизът за домашната

В. 24 часаВдигат акциза за домашната ракия? Акцизът за домашната ...

......... ДАИ, АПИ и др.  Особено активни при правенето на нови структури управляващите станаха след тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души, а други 20 бяха ранени. Веднага след това бяха махнати трима министри, а правителството обеща мерки, които засега се изразяват в правенето на нови агенции и центрове.Туристите, отседнали в обектите за настаняване с 10 и повече

Туристите, отседнали в обектите за настаняване с 10 и повече ...

......... програми за изграждане или рехабилитация. Преди 3 седмици започна рехабилитацията на първокласния път между Самоков и Дупница. Работи се по други приоритетни трасета, които свързват Самоков с Боровец и със селата Белчин, Доспей и Драгушиново. Следя тези важни пътни отсечки, защото те са ключови за развитието на курорта“, обясни министърът.


Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц заяви, че Европейската комисия ще

Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц заяви, че Европейската комисия ще ...

......... както и да осигурят оперативна съвместимост на железопътната мрежа. Двамата са коментирали и финансовата рамка, предвидена от европейските фондове за изпълнението на проектите в сектор „Транспорт“ през следващия програмен период. Обсъдили са и развитието на инфраструктурата в страните от Западните Балкани, както и интегрирането ѝ в Трансевропейската транспортна мрежа.  


Най-младите членки на ЕС през 2018 г. попадат в топ 5 на

Най-младите членки на ЕС през 2018 г. попадат в топ 5 на ...

......... той вече е срещнал всички възможни пречки на родна почва. Единствената разлика е, че румънците харчат малко повече пари“, обясни Илчев. Логистичните организации са достигна такъв етап на своето развитие, че търговците с лекота доставят своите продукти на международно равнище и то в рамките на няколко дни, отбелязва още експертът.


За трета поредна година Bulgaria Air е сред най-желаните работодатели

За трета поредна година Bulgaria Air е сред най-желаните работодатели ...

......... сред студентите, когато беше класирана на 9-о място. Новото проучване се е провело в рамките на четири месеца от началото на 2019 г. и в него са взели участие 8241 души, учещи в 51 университета в България. За първа година на анкетата са отговорили и студенти от университети зад граница.


Част от нова отсечка от магистрала „Струма“ беше пусната за

Част от нова отсечка от магистрала „Струма“ беше пусната за ...

......... по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е над 1,2 млн. лв. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.Европейските фондове са фактор за повишаването и обновяването на техниката

Европейските фондове са фактор за повишаването и обновяването на техниката ...

......... за автономна работа без оператор, а по-скоро за автоматизиране на настройките на машините в реално време. Почти всички големи производители предлагат решения в тази насока. Това може съществено да повлияе на ефективността на стопанствата“, убеден е Даниел Минев.Повече от разговора в студиото вижте във видеоматериала.гледано: 34   Още видео0 гласа


Да се прогнозира кой ще бъде победител в битката между

Да се прогнозира кой ще бъде победител в битката между ...

......... колебаещите се, смятат социолозите от  "Спектър". Въпросът е дали ще бъдат убедени да гласуват и коя политическа сила ще подкрепят. Те са на мнение, че вариант за голям скандал от типа „Костинброд“ също би оказал влияние  на крайния изборен резултат особено при такъв висок процент  на колебаещи се да гласуват.


  Крайно време е размерът на данък добавена стойност (ДДС)

  Крайно време е размерът на данък добавена стойност (ДДС) ...

......... нея, и всички съсловни организации“, обясни той и каза, че е възможно дигитализирането на процеса да се случи скоро. „Българският фармацевтичен съюз вече инвестира 150 хил. лева в изграждането и поддържането на тази система“, съобщи неговият председател.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.гледано: 42   Още видео0 гласа


И при добър, и при лош резултат за ГЕРБ –

И при добър, и при лош резултат за ГЕРБ – ...

......... За кое от тези неща да не дадем пари?”, коментира министър-председателят. Той каза още, че властите се борят за това да се намали разликата в заплатите на служителите в различните сфери. "Бедните" българи, като дойде празник, 500 хил. души палят колите и отиват да си харчат еврата там", каза още министър-председателят.


В. 24 часа“Бул Инс”: Ще платим по 50 000 лева

В. 24 часа“Бул Инс”: Ще платим по 50 000 лева ...

......... от Министерството на енергетиката. Сградната инсталация е обща част и разходите за нея са задължение на етажната собственост, затова тя трябва да решава по какъв начин да бъдат разпределяни, пише в мотивите към документа. Етажната собственост поема и отговорността за начина, по който е решила да се разпределя тази енергия.


Агенцията по вписванията ще публикува на 17 юни т.г. методически

Агенцията по вписванията ще публикува на 17 юни т.г. методически ...

......... разноски при незаконосъобразни откази, постановени от служители на Агенцията. Тя настоява още в закона изрично да се въведе и задължение ръководството на Агенцията да предприеме мерки за уеднаквяване на практиката на длъжностните лица по регистрацията. В заключение адвокатите са заявили, че ще предоставят конкретни предложения за подобряване на регистърното производство.


През първото тримесечие на 2019 г. 929 хил. български граждани са

През първото тримесечие на 2019 г. 929 хил. български граждани са ...

......... През първото тримесечие на 2019 г. средният разход при пътуване с лична цел на едно лице на възраст 15 и повече навършени години е 195,68 лв. в страната и 556,10 лв. в чужбина. Същевременно разходите на едно лице за професионално пътуване са средно 160,44 лв. в страната и 1172,47 лв. в чужбина.


За 16% от всички избиратели в България няма яснота за

За 16% от всички избиратели в България няма яснота за ...

......... на кампанията до 4,8% от гласуващите.Обединението „Демократична България“ не успява да реализира ръст в последните месеци и остава с 4,2% подкрепа сред гласуващите и с малки шансове да изпрати евродепутат в ЕП. По-надолу в подреждането остават „Коалиция за България“ (2,4%), „Атака“ (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1,3%) и Възраждане (1,2%).


Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равното

Разликата в заплащането на жените и мъжете намалява, но равното ...

......... г. процентът на жените, живеещи с материални лишения, надвишава с 2,3 процентни пункта този на мъжете и с 1,1 процентни пункта средния за страната. Делът на жените над 65 и повече години, живеещи с материални лишения, е с 11,4 процентни пункта по-висок от този на мъжете в същата възрастова група. 


Не е възможно въвеждането на единна европейска минимална заплата. Това

Не е възможно въвеждането на единна европейска минимална заплата. Това ...

......... практика“, добави той в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. „Излишъкът значи „ръчно управление“, което по всяко време може да смени своята посока. Планирането как ще се изразходи бюджетът винаги е оптималният избор, каза Ганев и уточни, че разходите под черта предполагат по-неразумно харчене.Вижте още във видеото.гледано: 54   Още видео0 гласа


В. 24 часаИзпитват банките как устояват и на външни рискове

В. 24 часаИзпитват банките как устояват и на външни рискове ...

......... Само при заемите, които компаниите майки в чужбина осигуряват на дъщерните си фирми у нас, има приток.  Нетният резултат е 380.9 млн. евро. Това число показва с колко отпуснатите кредити превишават погасените. За сравнение през първото тримесечие на 2018 г. нетната сума на задграничното финансиране е била 67 млн. евро.


Чавдар Маринов поема длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите

Чавдар Маринов поема длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите ...

......... и вместо исканата оставка на тогавашния министър Порожанов получиха обещание за специален заместник-министър, посочен от бранша, който да е посочен от самите тях и да отговаря за контактите с бизнеса и за политиките в сферата на биопроизводството и производството на плодове и зеленчуци. Това е петият заместник във ведомството.   


Българският производител на хранителни стоки „Белла България“ придоби унгарския производител

Българският производител на хранителни стоки „Белла България“ придоби унгарския производител ...

......... портфолио от храни по традиционни  за Унгария рецепти, както и специално създадени за локални пазари по света. „Белла България“ е българска компания с международно участие и мениджмънт, един от лидерите в хранителния бранш в източноевропейски план, развиващ продукти по водещите европейски стандарти за високо качество на продукцията и здравословни храни.  


Няма нищо нередно в това държавният глава да прави срещи

Няма нищо нередно в това държавният глава да прави срещи ...

......... в посока към политиката. Според мен той би трябвало да стои по-далеч от политиката“, добави Герджиков. Все пак преди всичко той е представител на съдебната власт, на най-висока позиция, уточни бившият служебен премиер. Днес в СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Герджиков представя двете си нови книги „Вещноправна поема“ и „Облигационноправна поема“.


Някои от параметрите, които се предлагат от американската страна в

Някои от параметрите, които се предлагат от американската страна в ...

......... Той подкрепи инициативата на главния прокурор за проверка на офшорните сметки на хора, които заемат висши държавни длъжности. Според Каракачанов тези сметки трябва да бъдат публични и обществото да има информация за тях. „Офшорните сметки не са забранени по закон, но е хубаво да се знаят“, смята Красимир Каракачанов.  


"Оставките са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър

"Оставките са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър ...

......... Гърция да се справи с мигрантския поток. „А България се справя и ако ние влезем в Шенген, тогава мигрантите през Гърция, България и Румъния заминават директно за Холандия. Затова компромисът, който може като начало да се направи, е по въздух и вода (частично влизане в Шенген. б. ред.)", обясни Борисов. 


Банките масово не признават нотариално заверени пълномощни В. Сега Повечето

Банките масово не признават нотариално заверени пълномощни В. Сега Повечето ...

......... прави и найскъпата маркировка - т.нар. шумна, която се изработва от структурен пластик. Изпълнителят ще е задължен да отстранява стари пътни маркировки, да доставя и монтира постоянни светлоотразителни пътни кабари. Според договора ще е необходимо да извършва лабораторни изследвания и изпитвания, както и да отстранява проявени дефекти през експлоатационните срокове. 


Обществото очаква справедливост, реална борба с корупцията, заяви президентът Румен

Обществото очаква справедливост, реална борба с корупцията, заяви президентът Румен ...

......... нашата икономика. "Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко, защото, виждате, идват избори", заяви Румен Радев. Президентът призова правителството в стремежа си да намали цената да не посяга на целостта на пакета и на способностите, защото това ще обезсмисли целия проект.


След извършено обновяване на информационната система на Имотния регистър е

След извършено обновяване на информационната система на Имотния регистър е ...

......... Извършени са дейности и по оптимизиране на функционалности, свързани с въвеждане на данни от вътрешните потребители /служители на АВ/, с цел постигане на максимална точност и пълнота при въвеждане на информацията. Извършена е актуализация на системни компоненти и операционни системи, свързани с инфраструктурата на администрираните от Агенция по вписванията регистри.


Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните ...

......... замразено месо се продава по 3,95 лева за килограм на едро в края на седмицата. Захарта се търгува по 1,20 лв./кг, а брашното, тип "500", поскъпва с 4,4 на сто и се продава по 0,94 лева за килограм. Яйцата се купуват на едро средно по 0,19 лева за брой. /БТА/


Наблюдаваме леко ускорение на икономическия растеж в България през първото

Наблюдаваме леко ускорение на икономическия растеж в България през първото ...

......... повече нови работни места се откриват. Има очаквания за достигане на насищане на пазара по отношение на работните места, заяви Колев. "Увеличението на банковите активи се дължи основно на ръста на кредитирането и някои еднократни ефекти, свързани със сделки за сливания".Повече гледайте във видеото.гледано: 50   Още видео0 гласа  


Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв.

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. ...

......... всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи“, подчерта още премиерът Борисов в Стара Загора. След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.  


Карнавалните макети на български, европейски и световни политици са част

Карнавалните макети на български, европейски и световни политици са част ...

......... Карнавалните макети на български, европейски и световни политици са част от карнавалното шествие под наслов "Маски горе", което тръгва по централните градски улици на Габрово в 18,00 часа в събота. Снимка: БТА


Повече от 50 галерии и музеи ще участват в Европейската

Повече от 50 галерии и музеи ще участват в Европейската ...

......... да насочи общественото внимание към културното наследство и неговото богатство, което може да бъде разгледано в музеите и галериите, и да привлече нова публика. Събитието се отбелязва всяка трета събота на месец май. Тази година то съвпада с Международния ден на музеите, който се чества всяка година на 18 май.


За какво са ви стратегии, закони или куп други нормативни

За какво са ви стратегии, закони или куп други нормативни ...

......... липсва воля за добро управление, следва да се въведе конкуренция при финансирането и този проблем ще се разреши по естествен път. Но пък и за това трябва воля. –––––––––––––––––––––––––––––––––––––– [1] Най-често просто се отлага във времето, което допълнително затруднява и оскъпява разрешаването му. Нещо като замитането на боклук под килима.


До средата на юни ще сме готови да стартираме проекта

До средата на юни ще сме готови да стартираме проекта ...

......... довършване на ремонтите им, каза министърът и уточни, че не става въпрос за осигуряване на тази средства в рамките на една година. Проектът е до 2024 година да достигнем 2 процента от БВП за отбрана, каза министърът и допълни, че според него това ще стане още през 2022 година. /БТА/


Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери

Ще бъдем безкомпромисни, ако се установи, че наематели и концесионери ...

......... за Вас“, която предвижда в един ден от летните месеци общините по Черноморието да обявят вход свободен за всичките си музеи и културно-исторически забележителности и така да привлекат допълнително гости от страната и чужбина. Тя е част от кампанията на министерството „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“.


Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40% свободен обем и

Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40% свободен обем и ...

......... дигите в землището на  град Брегово. От „Напоителни системи” са категорични, че няма опасност от наводняване на града, тъй като той е защитен от вътрешна предпазна дига. Вече се вземат мерки след извършения оглед за преграждане на прореза. Специалистите извършват постоянно наблюдение и при необходимост имат готовност да реагират незабавно.


Одобрени са 80 проекта по процедурата по ОПРЧР "Патронажна грижа

Одобрени са 80 проекта по процедурата по ОПРЧР "Патронажна грижа ...

......... 65 години в България се е увеличил с 3,1 процентни пункта, като по този показател страната ни се нарежда на осмо място в ЕС. Делът на възрастните хора на 65 и повече години в ЕС е 19,4 процента, като за последните десет години се наблюдава ръст от 2,4 пр. пункта.


Строителството на магистрала Хемус ще приключи поне година по-рано, заяви

Строителството на магистрала Хемус ще приключи поне година по-рано, заяви ...

......... главен прокурор. –  Това не е моя работа да го следя, не е работа на изпълнителната или която и да било друга власт. Има Висш съдебен съвет, има начин, по който да се избира. Президентската институция има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля.“


Парламентът  удължи с четири години срока за придобиване на специалност

Парламентът  удължи с четири години срока за придобиване на специалност ...

......... срока за специализация са се съгласили това да бъде последната възможност, тъй като 19 години, в които се отлага проблемът не са малък срок. От съсловната организация подкрепят удължаването на срока за колегите им, които вече са зачислени и специализират, но по обективни причини не могат да приключат в срок.


Държавен фонд „Земеделие“ изплати 43,626 млн. лева по мярка 12

Държавен фонд „Земеделие“ изплати 43,626 млн. лева по мярка 12 ...

......... са съобразени с последното изменение от 1 март тази година. Финансовата подкрепа се предоставя под формата на годишни плащания на хектар земеделска площ за компенсиране на наложени режими (ограничения) за земеделски дейности, включени в заповедта  на министъра на околната среда и водите, за обявяване на съответна зона от Натура 2000.


С две седмици закъснение поръчението на премиера Бойко Борисов за

С две седмици закъснение поръчението на премиера Бойко Борисов за ...

......... но се оказа, че тя не напусна, а остана на поста си, заради което се наложи самият той да подаде оставка като министър. В публичното пространство обаче излязоха материали, според които Порожанов е укрил в имотната си декларация пред Комисията за противодействие на корупция имоти и приходи на съпругата си.


Адвокатите нямат да са задължени да докладват в дирекция "Финансово

Адвокатите нямат да са задължени да докладват в дирекция "Финансово ...

......... да тече след като агенцията за сигурност публикува на сайта си националната оценка на риска, в т.ч. по видове дейности, след което трябва да разработи примерни правилници. Фирмите трябва да идентифицират рисковете и да ги включат в своите правилници, но не е нужно да ги изпращат на ДАНС за одобрение.


Въвеждането на тол системата ще бъде отложено с 3 месеца.

Въвеждането на тол системата ще бъде отложено с 3 месеца. ...

......... се возят по по-добри пътища. Петя Аврамова напомни, че приходите от винетки са около 370 млн. лева, а от централния бюджет се дават други около 200 млн лева, които са недостатъчни за ремонт и строителството на пътища, като недостигът на средства за тази цел е около 600 млн. лева.  


Главният прокурор Сотир Цацаров е много добре запознат с модела

Главният прокурор Сотир Цацаров е много добре запознат с модела ...

......... каза Безлов и допълни, че страни като Швейцария и Сингапур не отговарят на искания за информация от държави като България“, добави още той. Според него няма да има разкриване на офшорни сметки на политици. Той напомни, че за офшорните сметки на политиците се е заговорило малко след „Апартаментгейт“    


В. 24 часаСтроят електропровод с 60 млн. лева европари Изграждането

В. 24 часаСтроят електропровод с 60 млн. лева европари Изграждането ...

......... лв., във "Финансови и застрахователни дейности" получават средно 1994 лв., в "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива“ - 1877 лв. Най-нископлатените сектори остават хотелиерството и ресторантьорството, които все повече разчитат на внос на работна ръка от Украйна (729 лв.), и "Строителство" - 920 лв.


Големите ставки в тол системата ще се отнасят за много

Големите ставки в тол системата ще се отнасят за много ...

......... (БМКЦ), за да се запознае с новоизградените съоръжения за обучение на моряци. Желязков напомни, че до момента инвестициите са близо 1 милион лева, като предстои ново вложение от още толкова средства. По думите на министъра всяка година в БМКЦ се обучават не по-малко от 3 хиляди български и чуждестранни моряци.


Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от председателя на ДАНС цялата

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от председателя на ДАНС цялата ...

......... недекларирани по съответния законов ред; -участие (лично или чрез свързани или подставени лица) в търговски дружества в чужбина, включително офшорни компании, без това да е декларирано по съответния законов ред; -извършени (лично или чрез свързани или подставени лица) разходи и инвестиции в чужбина със средства, недекларирани по съответния законов ред.


Министър Николина Ангелкова отбеляза рекордни резултати в сектора на туризма,

Министър Николина Ангелкова отбеляза рекордни резултати в сектора на туризма, ...

......... на световно ниво, а хотелът в София е на трето място по качество на услугата сред общо 150-те най-луксозни обекта от веригата в Европа. Той привлича интереса на много нови чуждестранни посетители, включително на дългогодишните гости на веригата от цял свят, дипломати и представители на високопоставени международни делегации“, допълни Иванов.


Необходимо е да има Национална стратегия на детето, но проектът

Необходимо е да има Национална стратегия на детето, но проектът ...

......... става вече на база 500 kWh, което е над средното за домакинство”, посочи Петков. Всеки министър носи оставката в джоба си – когато реши или премиерът я поиска, се подава. Така Петков коментира оставката на земеделския министър Румен Порожанов и допълни, че тя няма да доведе до трусове в управлението.


Десислава Танева стана отново земеделски министър, след като парламентът гласува

Десислава Танева стана отново земеделски министър, след като парламентът гласува ...

......... предложена Десислава Танева, която досега оглавяваие земеделската комисия на парламента. Депутатът от ГЕРБ вече беше аграрен министър във второто правителство на Бойко Борисов – от 7 ноември 2014 г. до 27 януари 2017 г. Преди това заемаше поста на председател на Комисията по земеделието и горите в 41-то Народно събрание.


Първият етап от тестовете на тол системата, която ще таксува

Първият етап от тестовете на тол системата, която ще таксува ...

......... оперативните ръководители и ключовите експерти от екипа на Националното тол управление за провеждане на тестовете - обхват, задачи, планирани резултати, начини на оценка на резултатите. На тестовете ще присъстват експерти на Световната банка, като тяхната задача, както и до този момент, е да наблюдават, верифицират и оценяват резултатите от тях.


Съвременните предизвикателства пред сигурността изискват общ европейски подход в сферата

Съвременните предизвикателства пред сигурността изискват общ европейски подход в сферата ...

......... наводнения, за опазване на горските масиви и в борбата с незаконната сеч. От своя страна Дирк Хоке открои перспективите за задълбочаване на сътрудничеството с България и при охраната на външните граници на ЕС чрез предоставяне на съвременни интегрирани системи за наблюдение и контрол и предотвратяване на трафика на хора и нелегалната миграция. 


Лекарският съюз направи анонс за повишаване на цените на подценените

Лекарският съюз направи анонс за повишаване на цените на подценените ...

......... умножена по две. „Ще „бръкнем" от резерва, който е за всичко – за лекарства, за извънболнична, болнична помощ, но каузата си заслужава“, каза още д-р Кокалов. Той призова разпределението от резерва да върви заедно с правилата, за да е сигурно, че средствата ще достигнат до тези, които имат най-голяма нужда.


Канадската миннодобивна компания „Дънди Прешъс Металс“ заяви, че нетната ѝ

Канадската миннодобивна компания „Дънди Прешъс Металс“ заяви, че нетната ѝ ...

......... за постигане на икономически баланс между ползите и рисковете за държавата и концесионера. От общо 579 препоръки, дадени през миналата година от Сметната палата на одитираните обекти за подобряването на дейността им, 381 са изпълнени, 57 не са изпълнени, 62 са частично изпълнени, а 72 са в процес на изпълнение.


Съществува вероятност още от края на август заради тол таксите

Съществува вероятност още от края на август заради тол таксите ...

......... акцизи, като има и по-високи оценки. По думите на Безлов големият проблем за този сектор, е че той няма собствени оценки за това колко е голям "сивият" пазар на петролни продукти. Той посочи, че от сектора се използва оценка на Националната агенция за приходите (НАП) или "някакви интуитивни оценки". /БТА/


Министърът на икономиката Емил Караниколов се въздържа от коментари по

Министърът на икономиката Емил Караниколов се въздържа от коментари по ...

......... държавно дружество, което е в този списък, трябва да се вземе решение за това от НС. Сега този забранителен списък отпада и занапред приватизацията на всичко ще става само след санкция на парламента, подчерта министър Караниколов и напомни, че и в момента има дружества, които не са в забранителния списък.


Между 25-30 лв. е цената на един машинен глас при

Между 25-30 лв. е цената на един машинен глас при ...

......... види”, коментира политологът. Той обаче предупреди, че няма достатъчно време за обучението на секционните комисии. „Машините започват да се разнасят на 24 май и на 25-и най-късно трябва да бъдат по секциите. Би трябвало избирателите и секционните комисии да имат някаква представа как се извършва това действие”, обясни Михаил Константинов.


В. 24 часа"Фолксваген" отлага решението къде да прави завод за

В. 24 часа"Фолксваген" отлага решението къде да прави завод за ...

......... позволяват преминаването на нормални автомобили и така правят невъзможно превозването на кошери навътре в планината. Според него така се намаляват шансовете за увеличаване на производството на странджанския манов мед. Странджанският манов мед е първият български хранителен продукт, получил от Брюксел „Защитено наименование за произход“. Това стана в началото на април.


Започването на консултации днес, за мен, е доста прибързан процес.

Започването на консултации днес, за мен, е доста прибързан процес. ...

......... съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от България Сотир Цацаров: Започването на консултации за нов главен прокурор е прибързано

Независимо че Кампания за директни плащания 2019 г. отива към

Независимо че Кампания за директни плащания 2019 г. отива към ...

......... съюз, уточниха от пресцентъра на фонда. Към 11 часа на 13 май са подадени над 93 хиляди заявления по кампанията за директни плащания 2019 г.. Общата очертана площ е около 3,6 млн. хектара или 36 млн. дка. Данните са съпоставими към същата дата на миналата година, посочиха от земеделското министерство.


За пети път Пощенска банка получи високо отличие от Европейската

За пети път Пощенска банка получи високо отличие от Европейската ...

......... Западните Балкани чрез насърчаване на малките и средни предприятия и др. Целта на Европейската банка за възстановяване и развитие, която присъства в 29 държави от Европа и Азия, е да подпомага изграждането на пазарни икономики, да съдейства за осъществяване на структурни и секторни реформи, развитието на конкуренцията, инфраструктурата и др.


Президентът Румен Радев се е активизирал преди изборите. Това мнение

Президентът Румен Радев се е активизирал преди изборите. Това мнение ...

......... няма злоупотреби. Съгласен съм с призива за борба това явление, то е проблем във всяка развита европейска страна”, посочи Дончев.   По отношение казуса с къщите за гости, построени с европейски средства, а използвани като частни вили, Дончев коментира, че това е гнусна практика. Събира се финансова корекция от нарушителите, подчерта вицепремиерът.