Българската петролна и газова асоциация (БПГА) се обяви против срещу

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) се обяви против срещу ...

......... не е в полза нито на потребителите, нито на търговците и на българската икономика като цяло. На практика обявяването на покупната цена не носи допълнителна информация за потребителите, тъй като в нея не са включени редица разходи, които правят компаниите, се казва в становището на Българската петролна и газова асоциация.


Машинното гласуване да отпадне само за местните избори, реши окончателно

Машинното гласуване да отпадне само за местните избори, реши окончателно ...

......... СИК, което при този вид избори може да повлияе на резултата. Стоева отчете, че 58967 избиратели са гласували с машини, което е 7,59% от всички гласоподаватели. Тя уточни, че в секциите с машинно гласуване само 27,7% от избирателите са предпочели да гласуват с машина, а останалите са избрали хартиената бюлетина.


Търговският директор на фирмата "Тад Груп", в която работи обвиненият

Търговският директор на фирмата "Тад Груп", в която работи обвиненият ...

......... коментираха, че  ирмата "ТАД ГРУП" не съдейства на органите на реда и бави разследването. Междувременно Националната агенция за приходите все още не е качила приложението, чрез което всеки да може да провери, кои от личните му данни са изтекли при хакерската атака. По предварителен план това трябваше да стане вчера


Нови 10 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион

Нови 10 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион ...

......... трансгранично сътрудничество вече 10 години, е посочил зам.-министърът.  Програмата Interreg-ИПП: България-Турция /2014-2020 г./, насочена към укрепването на капацитета за трансгранично сътрудничество, обхваща областите Бургас, Ямбол и Хасково за България и провинциите Одрин и Къркларели - за Турция. Общият размер на средствата в настоящия програмен период е почти 30 млн. евро.  


Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на ...

......... с трафика на хора Красимир Каракачанов (вляво) подписа в Охрид Протокол за сътрудничество между правителствата на Република България и Република Северна Македония в областта на борбата срещу трафика на хора. От страна на Република Северна Македония документът бе подписан от Оливер Спасовски - заместник министър-председател и министър на вътрешните работи. 


Централната избирателна комисия е публикувала днес хронограмата за предстоящите местни

Централната избирателна комисия е публикувала днес хронограмата за предстоящите местни ...

......... като настоящите за втория тур. Отделно възнаграждение е предложено за участието им в обучение. На това искане от страна на общинските администрации обаче ЦИК не може да откликне директно, защото финансирането на изборите е отговорност на държавата чрез план сметка, която Министерският съвет предстои да приеме, посочи Александър Андреев.  /БТА/С разрешение на съда се извършва претърсване в офиса на

С разрешение на съда се извършва претърсване в офиса на ...

......... тези действия на прокуратурата, които се виждат в последните години.  В случай че президентът откаже да подпише указа за назначаването му, според правилата, разписани в Конституцията, ще последва второ гласуване. "Ако при това второ гласуване кандидатът набере 17 и повече гласа, президентът по Конституция е длъжен да подпише указа", обясни главният прокурор.  /БТА/


Точно преди местните избори тази есен и в разгара на

Точно преди местните избори тази есен и в разгара на ...

......... на Столичната община. Според данни на местната администрация в София общото количество на събрания и транспортиран битов отпадък, генериран на територията на общината, е между 350 хил. и 400 хил. тона годишно. Събраните и транспортирани хранителни отпадъци са до 20 хил. тона, а зелените отпадъци – до 24 хил. тона.


Министърът на правосъдието Данаил Кирилов обяви, че няма да издига

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов обяви, че няма да издига ...

......... него предложението на Иван Гешев за бъдещ главен прокурор е "много знаково и положително" Относно кандидатурата на следователя Бойко Атанасов, издигната от сдружението „Боец“, Кирилов обяви, че ще се срещне с организацията, но не би внесъл подобна кандидатура, защото познава професионалния път на Атанасов и не смята, че има необходимите качества.


Двама са кандидатите, подали оферти по обществената поръчка на Фонда

Двама са кандидатите, подали оферти по обществената поръчка на Фонда ...

......... избран финансов мениджър, с което фондовете за ускоряване и начално финансиране с подкрепата на Фонд на фондовете ще станат три. На пазара вече набират проектни предложения „Невек Мениджмънт“, който управлява общ ресурс от 53,4 млн. лева, и “Иновейшън Акселерейтър България“ АД с общ размер на средствата от 30,5 млн. лева.


На пазара на бира в България напоследък се оформя нова

На пазара на бира в България напоследък се оформя нова ...

......... пивоварните предприятия е близо 480 млн. лева През 2018 г. производството на бира в България е 5,1 млн. хектолитра, като за същия период на пазара са позиционирани 35 нови продуктови предложения, произведени в страната.Повече от разговора с в студиото вижте във видео материала.   гледано: 71   Още видео0 гласа     Мистерията с хакерската атака в Националната агенция по приходите се

Мистерията с хакерската атака в Националната агенция по приходите се ...

......... има пробив в националната сигурност на страната и заяви, че една от версиите, по които се работи, е с руска следа. По повод хакерската атака премиерът Бойко Борисов заяви, че в България има уникални вълшебници в IT сферата и трябва хакерите да работят за държавата.гледано: 92   Още видео0 гласа


За да останат две държави от състезание, в което участваха общо 20 страни, това

За да останат две държави от състезание, в което участваха общо 20 страни, това ...

......... Ще имаме възможността да развиваме пилоти и инженерен състав”, обясни министърът на икономиката. Това именно е индустриалното сътрудничество – български фирми да извършват ремонтите. По този начин оборотите ще остават в България, категоричен е той и добави, че няма конфликт с Красимир Каракачанов по отношение на ремонта на самолетите Су-25.


По-висок общ добив очакват през тази година производителите на праскови

По-висок общ добив очакват през тази година производителите на праскови ...

......... на механизирана резитба и бране с платформа, да се намали максимално ръчния труд. На 25 юли в сливенското село Гавраилово за поредна година ще се състои традиционният празник "Златна праскова". Ще има кръгла маса за проблемите в овощарството, демонстрации на овощаро-лозарска техника, лекции на специалисти по растителна защита и др.


Фонд "Земеделие" опустя след ареститеВ. Сега Шефовете на дирекции в

Фонд "Земеделие" опустя след ареститеВ. Сега Шефовете на дирекции в ...

......... Институции и търговци, които предоставят услуги по превалутиране на терминал или на мястото на продажба, ще са длъжни, преди да направят превода, да уведомят платеца за общата сума на таксите за превалутиране. Тази такса трябва да бъде процентна надбавка спрямо последните обменни курсове на еврото, обявени от Европейската централна банка. 


Дълго време се спекулираше, но сега има все повече доказателства,

Дълго време се спекулираше, но сега има все повече доказателства, ...

......... такава гаранция. Решението в полза на Измир изглежда е било взето въпреки сериозната опозиция от страна на служителите. Преди всичко работническият съвет на VW счита, че спазването на правата на служителите и участието на служителите в теми, свързани с бизнеса, би било проблематичо на място, като Турция.  Очаквайте подробности!  Стратегически цели в следващите години са изграждане и лицензиране на

Стратегически цели в следващите години са изграждане и лицензиране на ...

......... между институциите документооборот. “Това ще позволи много съществено да се намали административната тежест за потребителите и участниците на финансовите пазари”, прогнозира Големански и информира, че в момента в ЦД се работи и по Проект за получаване на авторизация от GLEIF за локален издател на LEI кодове за българските юридически лица.


През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама

През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама ...

......... Турция, които идват за почивка на планина, и тези от Русия. Той запита защо на тези туристи не се издават многократни визи и допълни, че цената на самите визи се вдига заради посреднически фирми. Захариев попита още защо на туристите от тези две страни не се издават визи на входа. 


Опит за хакерска атака е направен в Комисията за защита

Опит за хакерска атака е направен в Комисията за защита ...

......... скоро да бъде достъпно приложението, с което всеки ще може да провери изтекли ли са личните му данни при хакерската атака. В момента се извършват тестове за уязвимости, уточняват от НАП. Планирано е справките в приложението да бъдат достъпни след въвеждане на ЕГН и еднократен код от съображения за сигурност.


Цялата прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) издигна кандидатурата

Цялата прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) издигна кандидатурата ...

......... Машева и заяви, че прокурорската колегия вече има среща с него. До 29 юли трябва да станат ясни имената на претендентите за поста. Предложения могат да се правят от най-малко трима членове на прокурорската колегия, както и от министъра на правосъдието. Новият главен прокурор ще бъде избран на 24 октомври. 


Първоначалната регистрация на автомобили ще се осъществява от частни фирми

Първоначалната регистрация на автомобили ще се осъществява от частни фирми ...

......... хил. лева. Автосервизите се задължават и да издават 6 месеца гаранция за извършени ремонти. Предвижда се още забрана за регистрация на автомобили с десен волан. Търговия с авточасти втора употреба ще се осъществява само от лицензирани лица, записано е още в текстовете. Тя ще се контролира от кметовете на общини.


Днес започва проверката на Комисията за защита на личните данни

Днес започва проверката на Комисията за защита на личните данни ...

......... предполага възможността да се извърши манипулация, без да се наруши друг закон", каза министърът. Той коментира, че кризи от подобен тип стават, а предизвикателството е да се намери баланс между отвореността на системите, достъпност от гражданите и това да бъдат максимално добре защитени, за да не се случват зловредни прониквания. 


„Премахването на монопола на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е най-доброто,

„Премахването на монопола на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е най-доброто, ...

......... пациентите. Затова не считам, че фондовете ще допуснат да бъдат в противоречие с клиентите си, като не са избрали при тях да бъде съответният общопрактикуващ лекар. Личните лекари са дефицитни в цялата страна и много внимателно ще анализираме механизмите за сключване във фондовете на договори на ниво първична медицинска помощ“.


„Трябва да оценим критично уязвимостта. За да има електронни услуги,

„Трябва да оценим критично уязвимостта. За да има електронни услуги, ...

......... паунда заради изтичането само на имена, на имейл адреси и на полетна информация“. Според експерта по киберсигурност атаката не е акт на друга държава, за което подсказва начинът, по който е била реализирана. „Системата не е била добре защитена и няма как да претендираме, че атаката е била много сложна“.


Със сигурност ще има санкция за НАП, тя няма да

Със сигурност ще има санкция за НАП, тя няма да ...

......... предполага възможността да се извърши манипулация, без да се наруши друг закон", каза министърът. Той коментира, че кризи от подобен тип стават, а предизвикателството е да се намери баланс между отвореността на системите, достъпност от гражданите и това да бъдат максимално добре защитени, за да не се случват зловредни прониквания.


От Атлантическия съвет призовават народните представители да не излизат в

От Атлантическия съвет призовават народните представители да не излизат в ...

......... летателен и инженерно-технически състав. По време на дебатите от левицата изтъкнаха, че са против сделката за новите самолети, тъй като според тях цената е висока, а способностите на бойните машини са намалени. Червените и "Воля" дори поискаха гласуването на сделката да се отложи с шест месеца, но предложението не мина.


Чужди инвеститори изтеглят капиталите си В. Труд Чуждите инвестиции в

Чужди инвеститори изтеглят капиталите си В. Труд Чуждите инвестиции в ...

......... плажове на концесия”. Така Ангелкова коментира промените в Закона за концесиите, които бяха приети в парламента в четвъртък. „Предвиждат се инвестиции, има и компонент, който предвижда цената на чадъра и шезлонга да бъде съобразена. Концесионерите са длъжни да осигурят качеството на туристическия продукт и да съобразят всички рискове”, каза Ангелкова.


Финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че изтеклите данни от

Финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че изтеклите данни от ...

......... По думите му колкото повече се опитваме да електронизираме администрацията, толкова повече възможностите за неправомерни действия ще нарастват. Финансовият министър каза, че доброто фискално изпълнение позволява да връщаме обратно инвестициите, които други правят за колективната отбрана. Важното за мен в покупката на нови самолети беше "нови" и НАТО, допълни Горанов.


Археологът проф. Николай Овчаров показа рядка монета на цар Иван

Археологът проф. Николай Овчаров показа рядка монета на цар Иван ...

......... Археологът проф. Николай Овчаров показа рядка монета на цар Иван Асен II и бронзови кръстове с изображения на светци. Това са първите уникални находки от новия археологически сезон на Перперикон. 


Ролята на централната банка в опазването на макроикономическата и финансовата

Ролята на централната банка в опазването на макроикономическата и финансовата ...

......... че Банката за международни разплащания догодина ще чества 90 години от създаването си, а Българската народна банка, която има зад гърба си 140 години история и е 13-ата най-стара централна банка в света, беше една от първите 12 централни банки, която придоби акции от нея през 1930 г. като член-основател.


Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) избра ново ръководство,

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) избра ново ръководство, ...

......... на Държавен фонд  „Земеделие“, а от септември 2013 г. до ноември 2013 г. заема длъжността изпълнителен директор на ДФЗ. В периода  август-ноември 2014 г. е министър на земеделието и храните в служебното правителство на Георги Близнашки. От ноември 2014 г. до януари 2017 г. е заместник-министър на земеделието и храните.


Заслужава да се обмисли предложението за семейното подоходно облагане. Това

Заслужава да се обмисли предложението за семейното подоходно облагане. Това ...

......... години сериозни промени в данъчните закони няма да има", отбеляза Васил Велев. Затова според него тази тема трябва да се обсъжда по-задълбочено в хода на предизборната кампания през 2021 година. Васил Велев все пак смята, че в предложенията на КНСБ има и много рационални моменти, които заслужават да бъдат обсъдени.


След повече от 4 часа разгорещени дебати парламентът пусна сделката

След повече от 4 часа разгорещени дебати парламентът пусна сделката ...

......... за суверенна България", коментира и шефът на комисията по отбрана ген. Константин Попов. Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ договорите за F-16 ще дадат възможност на България да укрепи авторитета си и да повиши ролята си като страна осигуряваща стабилност в региона и надежден партньор в ЕС и НАТО.  


Много са хакерите, които са способни да направят пробив като

Много са хакерите, които са способни да направят пробив като ...

......... на Нова телевизия. Желев се надява, че службите ще разгадаят случая с хакерската атака, но посочи, че той бил като "сценарии на филм, който можем да видим някой ден".Повече от разговора в студиото на Bulgaria ON AIR с Иван Аржентински вижте във видео материала.гледано: 43   Още видео0 гласа  


В. 24 часаРевизоро: Никой легален производител няма да рискува с

В. 24 часаРевизоро: Никой легален производител няма да рискува с ...

......... крайният й вариант. Според изискванията й, ако има промяна в софтуера, трябва да спре използването му и да се заяви тази промяна в НАП. През това време съответният агент няма право да използва системата за регистрации и плащания, с която работи най-малко 2 дни и това ще му донесе загуби.


АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението

АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението ...

......... състав от 45 хиляди души Българската армия /БА/ трябва да притежава 560 танка, 72 бойни самолета и 18 бойни вертолета, 16 бойни кораба. Тази година стартира стратегически преглед на системата за национална сигурност и отбрана, който трябва да реши нещата по-задълбочено като цяло за превъоръжаване на БА, коментира още той.


Близо 480 милиона лева е оборотът на пивоварните предприятия, които

Близо 480 милиона лева е оборотът на пивоварните предприятия, които ...

......... на пивоварите в България посреща все по-високите изисквания и очаквания на потребителите с образователната кампания "Национална бирена академия". С медийни пътуващи семинари в пивоварните, експертни събития, научни факти и резултати кампанията представя съвременния „път на пивото” – от суровините, през сложните технологични процеси до крайния продукт в чашата на потребителя.


Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите

Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите ...

......... достъпа, криптография, дизайна на системите и др. В зависимост от откритите проблеми и предложените решения, ще бъдат разработени процедури за коригиращи действия, твърдят от НАП.Investor.bg  припомня, че след като се установи пробив в информационната система на приходната агенция след хакерска атака, от НАП обещаха одитът да приключи за една седмица.


С общо 15 електрически велосипеди столичани ще могат да се

С общо 15 електрически велосипеди столичани ще могат да се ...

......... и двата могат да бъдат използвани за изкачването до природен парк "Витоша". Цените започват от 15 лева за 3 часа през седмицата, а през уикенда достигат до 20 лева отново за 3 часа. Планирано е услугата да бъде достъпна до края на октомври или до задържането на подходящи метеорологични условия.


Дейността на туроператорите и туристическите агенти да отпадне от обхвата

Дейността на туроператорите и туристическите агенти да отпадне от обхвата ...

......... за одобрение от НАП резервационна система в туризма, поради неясноти и противоречиви дефиниции в наредбата. Байко Баев прогнозира, че ще се стигне до парадокса български туристи да резервират туристическа услуга в страната през чужд туроператор и да я ползват в България, като заобикалят българските туроператори, които няма да са конкурентоспособни.


В проекта за нов здравноосигурителен модел, представен от министъра на

В проекта за нов здравноосигурителен модел, представен от министъра на ...

......... на проблема с големия брой неосигурени пациенти. Да се въведе Национална здравна информационна система и действащо електронно досие на пациента, реално да се остойностят всички медицински дейности и труда на лекарите и специалистите по здравни грижи, да се дефинират дейности в допълнителен пакет, заплащан от застрахователи, настояват от БЛС.  


Таксуването на пътните превозни средства с обща технически допустима максимална

Таксуването на пътните превозни средства с обща технически допустима максимална ...

......... до Бяла по магистралата Русе - Велико Търново и това ще стане още през тази година. Тя допълни още, че за скоростното трасе са осигурени 600 млн. лв. Строителството на магистралата има зелена светлина, след като стана ясно, че Върховният административен съд е отхвърлил окончателно жалбата на жителите от Хотница.


Премиерът Бойко Борисов заяви, че е настоял България да плати

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е настоял България да плати ...

......... съвместно с представителите на Северна Македония, припомни той. По думите му това е оценка и за работата на дипломатите по време на председателството, както и за външната политика на добросъседство, която води България. В България идват всички, именно защото ние сме обърнати към мира, коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА. 


Случаят с изтичането на данни от Националната агенция по приходите

Случаят с изтичането на данни от Националната агенция по приходите ...

......... се повтаря до безкрай“, категорична е тя. Все пак Маркова отбеляза, че физически и юридически лица, които да претендират обезщетения, ще има. Тя добави, че опити в тази насока трябва да бъдат направени, защото именно това би дисциплинирало системата.Още от разговора вижте във видеото.гледано: 62   Още видео0 гласа  


Специализираната прокуратура ръководи претърсвания и изземвания в офиси на „Балкантел“

Специализираната прокуратура ръководи претърсвания и изземвания в офиси на „Балкантел“ ...

......... ал.6 от НК – престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления (търговия с влияние) по повод доставяно от „Банкантел“ ООД оборудване за нуждите на ВВС. Едновременно с това от специализираната прокуратура изискват документи от Министерство на отбраната и Военновъздушните сили на България, които имат връзка с доставките на оборудването.  


ТАД ГРУП следи ситуацията отблизо и ще съдейства изцяло на

ТАД ГРУП следи ситуацията отблизо и ще съдейства изцяло на ...

......... действия е установено, че потребителското име се ползва от Кристиян Бойков. на 20 години от Пловдив. Вчера служители на ГДБОП са установили, че Кристиян се намира на работа в офис на фирма в София. Той е експерт по киберсигурност и се занимава с тестове и одит на информационни системи.  


След като днес Министерският съвет предложи на Народното събрание да

След като днес Министерският съвет предложи на Народното събрание да ...

......... бъде спазен балансът между двете страни на договора – придобиването на отбранителни способности и принос за повишаване на конкурентоспособността на индустрията. Акцент беше поставен върху намерението базовите способности да бъдат надградени, така че да се създадат възможности за регионално сътрудничество за ратифициране на международните договори за придобиване на самолети F-16.  


Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда ...

......... се предоставят услугите за над 12 хиляди потребители и ще се осигури грижа в домашна среда сред едни от най-уязвимите групи в обществото – деца и лица с увреждания, които не попадат в обхвата на механизма „лична помощ“ по Закона за личната помощ, както и възрастни в невъзможност за самообслужване.


Инвеститори на проекти на стойност над 42 млн. лева, с

Инвеститори на проекти на стойност над 42 млн. лева, с ...

......... с. Телиш, община Червен бряг, собственост на държавната компания за индустриалните зони. “ИТТ Австрия производство” ЕООД, гр. Червен бряг, e производител на съоръжения, метални конструкции и машини в областта на промишлената индустрия. Инвестицията възлиза на 600 хил. лв. и като резултат от нея ще бъдат открити десет нови работни места.


Много е важно потребителите да знаят, че биологичното производство е

Много е важно потребителите да знаят, че биологичното производство е ...

......... се въведе изискване част от продуктите да бъдат биологично произведени“. В световен мащаб България заема водещо място по отношение на розовото и лавандуловото масло. Добро присъствие в Европейския съюз имаме и по отношение на пчелните продукти, отбеляза гостът. Още от разговора вижте във видеото.гледано: 52   Още видео0 гласа  


Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор Мюнхен е предложен на

Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор Мюнхен е предложен на ...

......... дълговете на БДЖ. Тя обаче бе спряна от служебното правителство на Огнян Герджиков през март 2017 г. с мотива, че не защитава достатъчно добре публичния интерес. Позицията на БСП тогава бе категорично против процедурата.  За да обяви отново процедурата, транспортното министерство използва консултантска помощ от Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие.  


Хакерската атака срещу Националната агенция по приходите е един явен

Хакерската атака срещу Националната агенция по приходите е един явен ...

......... на лицата, чиито данни са използвани, могат да се използват от телефонни измамници. Тук фантазията на престъпници няма никакви граници и проблемът е огромен. Най-важното от всичко е какво ще се направи от тук насетне“, посочи юристът.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.гледано: 61   Още видео0 гласа


Българските местни власти са единствените в Европейския съюз (ЕС), които

Българските местни власти са единствените в Европейския съюз (ЕС), които ...

......... до 90%. Но тези приходи не са достатъчни, за да се формира толкова добра общинска приходна база, която да ни позволява да отговорим на по-голям брой потребности на местното население", категорична е Георгиева.Повече от разговора в студиото на Bloomberg TV Bulgaria вижте във видео материала.гледано: 20   Още видео0 гласа


За периода януари-май българският износ за Република Корея регистрира увеличение

За периода януари-май българският износ за Република Корея регистрира увеличение ...

......... за периода от 1996 г. до 2018 г. възлизат на над 210 млн. евро“. На събитието присъстваха още изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, посланикът на Република Корея у нас Н. Пр. Джънг Джингю и председателите на Корейско-българската асоциация за приятелство Ким Чул Су и Калин Дамянов.


Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен затвърди

Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен затвърди ...

......... че тя ще работи за въвеждане на въглеродна такса, която ще защити българското и европейското производство в областта на химията - такива, които са заплашени от затваряне, без това да допринесе до облагородяването на околната среда.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.гледано: 53   Още видео0 гласа  


В. 24 часаТолсистемата тръгва с тестова цена 12-14 ст./км При

В. 24 часаТолсистемата тръгва с тестова цена 12-14 ст./км При ...

......... и Георги Манолов. Гост на икономическия форум бе вицепремиерът по икономическата и демографската политика. Марияна Николова. „Предстои приемане на стратегия за корпоративна социална отговорност 2019 - 2023 година. Нейната цел е политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на хората посредством прозрачни, социално отговорни бизнес- практики“, поясни тя


През 1998-1999 г. пенсионната и здравната система тръгнаха в две

През 1998-1999 г. пенсионната и здравната система тръгнаха в две ...

......... контролира и себе си, и частните системи и фондове, ще възникне въпросът няма ли да се появи двоен стандарт. Коя ще е институцията, която ще упражнява контрол? Другият въпрос е какви здравноосигурителни пакети ще се предлагат", подчерта още Нейков.Целия разговор може да проследите във видеото:гледано: 27   Още видео0 гласа


Парламентът прие промените в Изборния кодекс на първо четене. „За“

Парламентът прие промените в Изборния кодекс на първо четене. „За“ ...

......... гласоподаватели. Тя уточни, че в секциите с машинно гласуване само 27,7% от избирателите са предпочели да гласуват с машина, а останалите са избрали хартиената бюлетина. Председателят на ЦИК пресметна, че разходите спрямо броя на избирателите, гласували машинно струва около 59 лева, докато един глас с хартиена бюлетина е 0,77 лв.


Поддържаме позицията си за запазване на политиката по отношение на

Поддържаме позицията си за запазване на политиката по отношение на ...

......... на ОСП. За страната ни това е обвързаната подкрепа и преходната национална помощ. „Земеделският сектор е най-силно зависим от природните условия и фактори в сравнение с другите икономически дейности. Поради нарасналите предизвикателства се налага осигуряването на стабилен бюджет, който да осигури адекватно финансиране в рамките на ОСП“, подчерта министър Танева.


Притесненията са, че може да се окаже, че сме оставили

Притесненията са, че може да се окаже, че сме оставили ...

......... комисия Урсула фон дер Лайен за равнопоставеност между половете в бордовете на компаниите в Европа. "Равнопоставеността на жените е тема, която не сме защитили докрай и трябва да се правят допълнително мерки в тази посока", смята Шабани.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.гледано: 55   Още видео0 гласа


Експертна работна група с участието на представители на транспортния бранш

Експертна работна група с участието на представители на транспортния бранш ...

......... да контролира изразходването на средствата от тол системата. Този орган ще има консултативни функции. От Националното тол управление увериха, че всички устройства от тол системата ще бъдат монтирани до 16 август. На следващо заседание на консултативния съвет ще бъде обсъдена темата за освобождаване на автобусните превози от тол такса.  


Един от заместник-изпълнителните директори на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) и

Един от заместник-изпълнителните директори на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) и ...

......... достъп до класифицирана информация зам.-главният прокурор посочи, че се проверява изтичане на секретна информация и финансови нарушения. Прокурор Гешев изнесе подробности и обясни, че ръководителят на служба „Военна информация“ е указал на представител на службата в държава-членка на ЕС да запознае бизнесмен с проблеми, касаещи интересите му, посочва още БТА.


Президентът Румен Радев е върнал за обсъждане текстове от промените

Президентът Румен Радев е върнал за обсъждане текстове от промените ...

......... В началото на юли парламентът окончателно прие на второ четене намаляването на партийната субсидия от 11 лева на 1 лев за получен действителен глас. Промените важат за третия и четвъртия от общо четирите транша държавна дотация за тази година, както и за следващите години. Предложението беше направено от Министерски съвет.


Право на избор на пациента, по-голяма конкуренция, прозрачност и по-високо

Право на избор на пациента, по-голяма конкуренция, прозрачност и по-високо ...

......... Министерството на здравеопазването е проучило моделите във Франция, Испания, Холандия и Израел. Здравноосигурените лица трябва да имат достъп до спешната помощ, до планова медицинска помощ, да могат да избират в кои лечебни заведения ще се лекуват.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.гледано: 52   Още видео0 гласа  


Проектът за изграждане на газова връзка между България и Северна

Проектът за изграждане на газова връзка между България и Северна ...

......... план Павлов изтъкна необходимостта от налагането на една мерна единица при разглеждането на количествата на природния газ, като направи своята препоръка това да бъде енергийна единица. Председателят на КЕВР Иван Иванов информира присъстващите на общественото обсъждане, че планът на „Булгартрансгаз“ ще бъде приет на закрито заседание КЕВР на 8 август.


В. 24 часаВтори пореден месец цените падат През юни за

В. 24 часаВтори пореден месец цените падат През юни за ...

......... км надзорна зони), в които са наложени мерки за контрол и ликвидиране на АЧС. Предстои принудителното умъртвяване по хуманен начин и обезвреждането на всички домашни свине в 3 км предпазна зона при спазване на изискванията на наредбата за намаляване до минимум страданията на животните по време на клане или умъртвяване.


България избра неподходящ момент за кандидатстване в ERM II заради

България избра неподходящ момент за кандидатстване в ERM II заради ...

......... са насочени към по-ниска ставка за всички стоки“, посочи финансистът. Според него към момента външни фактори влияят и поставят под съмнение икономическия растеж на България, като те са свързани със състоянието на част от търговските партньори на страната – Германия, Италия, Румъния, Гърция и Турция.Очаквайте видео материал с целия разговор. 


Новият здравноосигурителен модел ще работи известен период от време. Ако

Новият здравноосигурителен модел ще работи известен период от време. Ако ...

......... „Застрахователите няма как да предоставят липсващите медицински кадри във всяка точка извън големите населени места в страната“, допълни Виткова. Според нея застрахователите могат с финансови механизми да влияят до известна степен върху качеството, засилвайки контрола върху дейността на лечебните заведения.Още от разговора вижте във видеото.гледано: 72   Още видео0 гласа


Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) не прие социални предложения

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) не прие социални предложения ...

......... и да се преодолеят проблемите с демографската криза. Социалните партньори оцениха като добра основа за дебат представения проект за Анализ на социално-икономическото развитие на страната след присъединяването й към ЕС, добави Николова. Резултатите от дебатите ще залегнат в основата на бъдещата стратегия за развитието на България 2020-2030, посочва още БТА.


Тенденцията за понижаване на регистрираната безработица в България се запазва

Тенденцията за понижаване на регистрираната безработица в България се запазва ...

......... на стационарни машини и съоръжения; продавачи; квалифицирани работници по производството на храни, облекло, дървени изделия и сродни; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; монтажници; водачи на МПС и подвижни съоръжения; стопански и административни техници и приложни специалисти и други.