Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните ...

......... търгува по 4,04 лева за килограм на едро в края на седмицата. Захарта се търгува по 1,24 лв./кг. Брашното, тип "500", се продава средно по 0,95 лева/кг. Цената на ориза се повишава с 1,5 на сто, до 1,99 лева за килограм. Яйцата се продават средно по 0,21 лева за брой.


Ако се абстрахираме от суматохата около мръсния въздух, която се

Ако се абстрахираме от суматохата около мръсния въздух, която се ...

......... "Контур Глобал"?2ИПИ: Здравната реформа – повече пари за същото3 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от България </p></a></div>
</article>
				</div>
<hr />

<div class=

Надявам се скоро Северна Македония, вече 30-ти член на НАТО,

Надявам се скоро Северна Македония, вече 30-ти член на НАТО, ...

......... в тази сфера ще продължи, тъй като е много важно да не оставим нито на европейците, нито на американците да загубят интереса си към нас. Защото, когато са сигурни Балканите, инвестициите са по-големи, брутният вътрешен продукт е по-голям, доходите на хората растат и тогава се работи много по-спокойно, изтъкна премиерът.


В хода на сътрудничеството между Института за пазарна икономика и

В хода на сътрудничеството между Института за пазарна икономика и ...

......... умерен оптимизъм. Липсата на квалифицирани свободни кадри, както и несъответствията в уменията остават сред важните предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени, но изглежда че столичната икономика се адаптира към новите условия относително успешно, като същевременно успява да поддържа значителен ръст на доходите и стандарта на живот на наетите лица.  


Двама министри са заплашени с до 12 г. затвор заради

Двама министри са заплашени с до 12 г. затвор заради ...

......... и сега цената на житото се повишава преди Нова година. Причината е че повечето мелничари нямат достатъчно място за съхранение и сега са започнали отново да купуват зърно. Външният пазар е най-важният фактор за догодина и „на зелено“ вече са факт. Продавачи обаче са основно зърнопроизводители без достатъчни финансови ресурси.


Автобусни превозвачи организираха символичен протест в цялата страна днес. Причината

Автобусни превозвачи организираха символичен протест в цялата страна днес. Причината ...

......... Автобусни превозвачи организираха символичен протест в цялата страна днес. Причината е нерегламентираният превоз на пътници. Те заплашиха с ефективен протест на 13 януари, ако не бъдат взети конкретни мерки. Биотехнологиите са доста широко понятие, най-често се обхващат биотехнологии и

Биотехнологиите са доста широко понятие, най-често се обхващат биотехнологии и ...

......... и учени, които да ги ползват“, каза още той. От гледна точка на кариерно развитие, гостът смята, че секторът е изключително атрактивен. „Има голяма липса на специалисти, но ентусиазмът на хората, които са в сектора е много голям“, допълни Колев. Повече вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.    


Българският лекарски съюз (БЛС) прие Националния рамков договор (НРД) за 2020

Българският лекарски съюз (БЛС) прие Националния рамков договор (НРД) за 2020 ...

......... риск от преразход на средствата за болниците, БЛС се ангажира да започне преговори с НЗОК да отпаднат лимитите за болнични легла по отделения. През следващата седмица Управителният съвет на БЛС продължава разговорите с НЗОК. Предстои и официалното подписване на НРД 2020-2022, като БЛС се надява договорените параметри да бъдат стриктно спазвани.Очаквайте подробности!


Три фирми от десет компании финалисти бяха оценени най-високо в

Три фирми от десет компании финалисти бяха оценени най-високо в ...

......... подбор и растеж на Endeavor Bulgaria, сподели, че участниците впечатляват с представянето на бизнесите и амбициите си пред общността на Endeavor. Тя коментира, че благодарение на проекта Dare to Scale всеки от предприемачите ще разшири мрежата си от бизнес контакти  и това ще им помогне да да израснат като лидери.


До края на тази година Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще

До края на тази година Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще ...

......... извършва през декември, но по принцип се заплаща през януари. По думите й ще има и възможност НЗОК да се разплати с аптеките за дейността, извършена през първата половина на ноември.  Касата е разплатила и дължимите суми на болниците, които са осъдили институцията за неизплатена надлимитна дейност.      


Цената на водата ще остане социално поносима и през новата

Цената на водата ще остане социално поносима и през новата ...

......... ВиК сектора по всички направления в дейността им. Относно пътната инфраструктура Аврамова коментира, че автомагистрала Русе-Велико Търново ще бъде направена. Процедурите бавят процеса на стартиране на реалното строителство, но както сме стартирали скоростния път Видин - Ботевград и работим по автомагистрала "Хемус", ще направим и този път, увери тя депутатите.За пръв път вчера се говориха доста добри неща за

За пръв път вчера се говориха доста добри неща за ...

......... че споразумението с Турция за миграцията трябва да продължи и никой не говори за ембарго над оръжейния износ за Анкара. На колегите от Гърция и Кипър казах да намерят инструменти да се оправят сами, защото подкрепяме ги всякак, но Турция играе в региона в момента изключително важна роля, заяви министър-председателят.


Здравната каса ще продължи да заплаща всички препарати при лечението

Здравната каса ще продължи да заплаща всички препарати при лечението ...

......... всички дейности, в някои клинични пътеки и процедури, намаляват се предвидените обеми за прием с около 7%, премахва се несправедливостта да се спира хоспитализацията, ако лимитът на лечебното заведение е достигат, посочи председателят на Българския лекарския съюз д-р Иван Маджаров. Окончателният вариант на НРД ще бъде ясен на 23 декември.


Важно е да бъде дадено необходимото време, така че процесите

Важно е да бъде дадено необходимото време, така че процесите ...

......... министър-председателят. Премиерът изрази още веднъж поздравленията си към Борис Джонсън за изборната победа в Обединеното кралство. „Провели сме преговори, знаем како трябва да се случи до 31 януари и следващата година ще бъде времето, през което ще се отрегулират взаимоотношенията с Великобритания. Това е добра новина“, коментира Бойко Борисов.   


Да се въведе механизъм за подпомагане на предприятията от индустриалните

Да се въведе механизъм за подпомагане на предприятията от индустриалните ...

......... или дядоколедовци, снежанки, снежинки ще гласуваме нещо, което ще има последици за българската енергетика, коментира и независимият депутат Павел Шопов /"Атака"/. По думите му, това е в интерес на собствениците на американските централи у нас, които ще продължат да генерират печалби, както и в интерес на големи европейски държави. (БТА)


Автобусните превозвачи започват протести днес. Те са недоволни от въвеждането

Автобусните превозвачи започват протести днес. Те са недоволни от въвеждането ...

......... от проблемите не е решен, а средствата за субсидиране остават крайно недостатъчни. Тя обясни още, че реално парите се разпределят само между големите градове. „В момента сме в една абсурдна ситуация - 28 млн. лв. са средствата за субсидия, от която 19,5 млн.  лв. отиват в 7 града“, каза Магдалена Милтенова. Над 2,4 милиона българи обмислят туристическо пътуване или почивка в

Над 2,4 милиона българи обмислят туристическо пътуване или почивка в ...

......... се, като цяло, планираното в началото на сезона пътуване е и част от желанията на българите. Дали и доколко те се изпълняват, ще бъде проверено в следващи изследвания, посочват социолозите на „Галъп интернешънъл“, които заедно с Националния борд по туризъм,  периодично проучват нагласите на българите по теми, свързани с туризма.


Българска петролна и газова асоциация (БПГА) е против налагането на

Българска петролна и газова асоциация (БПГА) е против налагането на ...

......... отсрочка - вместо от 1 октомври, както е сега, търговците трябваше да издават касови бележки с новата компонента от 1 април. Идеята за новата компонента във фискалния бон бе на финансовия министър Владислав Горанов, а основата цел е да се изсветли браншът и потребителите да бъдат наясно за какво плащат.


Болничните сдружения не са съгласни със заявената позиция, че лечебните заведения нерегламентирано

Болничните сдружения не са съгласни със заявената позиция, че лечебните заведения нерегламентирано ...

......... от допълнително плащане от пациенти, които имат допълнителен здравен пакет, възниква поради същите причини. Предоставянето на определени здравни услуги от страна на изпълнителите на медицинска помощ в голяма част от случаите изисква по-голям ресурс, отколкото здравноосигурителен фонд покрива, което от своя страна генерира въпросното финансово задължение, посочват болничните сдружения.    


Депутатите натовариха стаите за е-туристи с до 250 лв. данъкВ.

Депутатите натовариха стаите за е-туристи с до 250 лв. данъкВ. ...

......... прието предложението на България водачите поне да бъдат питани къде искат да почиват. Другото решение обаче - за връщането на камионите в страната, в която са регистрирани, поне веднъж на осем седмици, е тежко за българските превозвачи, които разчитат изключително много на превозите от и до държави в Западна Европа. 


До 200 лв. ще изхарчат интернет потребителите за коледни подаръци.

До 200 лв. ще изхарчат интернет потребителите за коледни подаръци. ...

......... iPhone е най-търсен от потребители на OLX в София, Samsung в Стара Загора, а Huawei във Варна. Дамските дрехи са най-търсеният моден артикул в София, а дамските обувки в Ямбол. Велосипедът е бил най-търсеният подарък от категория „Спортни стоки“ за 2018 г., следван от фитнес оборудването и фенските футболни артикули.


Меморандум за намерения за изграждане на завод за електрически превозни

Меморандум за намерения за изграждане на завод за електрически превозни ...

......... бъде финализиран. „За нас България е стабилна държава и дава гаранция за бъдещето“, изтъкна партньорът му Винченцо Ди Гранди, президент на „Хадид холдинг“, който вече има дъщерна компания развиваща транспортна дейност у нас. Очаква се при реализацията на заявените инвестиционни намерения да бъдат открити около 2000 работни места.    


Ниските изкупни цени, проблемите със здравословния статус на пчелните семейства

Ниските изкупни цени, проблемите със здравословния статус на пчелните семейства ...

......... 2019 г. от 15 до 20 декември под купола на Ларгото в столицата ще се състои Изложбата - базар на пчелен мед и други пчелни продукти. Целта на проявата е популяризиране на българските качествените пчелни продукти, тяхното реализиране и печелене на нови потребители чрез директния контакт производител - потребител.  /БТА/


В нашия регион НАТО е единственият гарант за сигурността. Това

В нашия регион НАТО е единственият гарант за сигурността. Това ...

......... поясни генералният секретар.  „Приветствам увеличението на българските отбранителни разходи до 3,25 на сто от БВП за тази година - това е значително и показва, че България е сред деветте държави от Алианса, които изпълняват целта за равнището на отбранителните разходи. Тези усилия укрепват НАТО и правят България по-сигурна“, добави Столтенберг.


Няма риск от загуба на средства по Оперативна програма "Околна

Няма риск от загуба на средства по Оперативна програма "Околна ...

......... “Стойността на реално изплатените средства е над 914 млн. лв. Само през 2019 г. са обявени общо 11 процедури за близо 730 млн. лв. и по петте приоритетни оси", каза още министърът. Той посочи, че към края на тази година не съществува риск от загуба на средства за текущата година.


КНСБ и КТ "Подкрепа" подкрепиха увеличението на минималната заплата от

КНСБ и КТ "Подкрепа" подкрепиха увеличението на минималната заплата от ...

......... последния месец с протестите на социалните работници и на работещите в БАБХ, е било илюстрация на това, което трябва да правят работниците по работните си места. А това може да се случи само ако се увеличи "синдикализацията" и хората осъзнаят техните трудови права и начините, по които да ги защитават.


Автобусните превозвачи от утре - 13 декември, ще протестират символично

Автобусните превозвачи от утре - 13 декември, ще протестират символично ...

......... ангажимент от ресорните институции да се работи по въпроса, автобусните превозвачи, които извършват превози по редовни линии, да бъдат на нулева ставка, а за останалите, които извършват случайни и специализирани превози, да има възможност за плавен преход от винетната към тол системата, за да не се увеличат разходите в пъти. 


Завърши рехабилитацията на 32 км от второкласния път II-59 Момчилград

Завърши рехабилитацията на 32 км от второкласния път II-59 Момчилград ...

......... Обединение „ПЪТ II-59“, в което участват: „Джи Пи Груп“ АД и „Контратас Инглесиас“ АД. Договорът за строително-монтажните работи е за над 17,989 млн. лева. Строителният надзор е осъществен от „ПЛАН ИНВЕСТ ПЛОВДИВ“ с договор за 220,056 лева. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22“ ООД с договор за 4,200 хил. лева.  


Проектът на Националния рамков договор /НРД/ ограничава възможностите за лекуване

Проектът на Националния рамков договор /НРД/ ограничава възможностите за лекуване ...

......... още в писмото на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София-област. От пациентската организация "Заедно с теб" също изразяват притеснение и настояват за обяснение от Лекарския съюз и от институциите. Утре ще се проведе 71-ви извънреден събор на БЛС, на който ще се обсъжда новият Рамков договор в здравеопазването.    


Пленумът на Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува оставката на главния

Пленумът на Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува оставката на главния ...

......... на ВСС Боян Магдалинчев. Висшият съдебен съвет още днес ще изпрати решението си на президента Румен Радев, за да подпише указ за освобождаването на Цацаров. Припомняме, че вчера той бе избран за шеф на КПКОНПИ с гласовете на 165 от народните представители в парламента. Малко по-късно депозира оставката си.  


Стимулирането на съвестните шофьори не е достатъчно. Това коментира омбудсманът

Стимулирането на съвестните шофьори не е достатъчно. Това коментира омбудсманът ...

......... на пътя, да промени нагласата на мислене при шофиране и да засили вниманието към спазването на правилата за движение. Системата „бонус-малус“ поставя акцент върху пряката връзка между поведението на водачите на пътя, спазването на отговорностите на собствениците на МПС и нивата на пътен травматизъм в България, обясняват пък от КФН.


Признава се ролята на сдруженията на потребителите в процеса на

Признава се ролята на сдруженията на потребителите в процеса на ...

......... на компетентните органи за прилагането на законодателството за защита на потребителите. КЗП ще бъде контролен орган и по прилагането на мерките по Регламент (ЕС) 2017/1128 за трансгранична преносимост на услугите за онлайн съдържание в рамките на вътрешния пазар и в случай на неспазване ще налага и определени санкции.    


Само за час кабинетът раздаде към 2.7 млрд. лв.В. Сега

Само за час кабинетът раздаде към 2.7 млрд. лв.В. Сега ...

......... Стара Загора, Благоевград, Бургас и Русе. Този ангажимент е вменен и на големи държавни фирми - “Електроенергиен системен оператор”, ТЕЦ “Марица-изток 2” , “Мини Марица-изток” и АЕЦ “Козлодуй” и Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Вторият етап на електронните поръчки стартира от 1 април 2020 г., когато те стават задължителни за всички. 


"Столичен автотранспорт" представи демонстрационен проект за иновативна информационна система за

"Столичен автотранспорт" представи демонстрационен проект за иновативна информационна система за ...

......... "Столичен автотранспорт" представи демонстрационен проект за иновативна информационна система за пътниците. Тя е предоставена безвъзмездно от чешкия производител на информационни системи БУСТЕК. От утре със системата ще бъде снабден автобус по линия 72. 


Преди четири години направихме за първи път коледната инциатива „Предай

Преди четири години направихме за първи път коледната инциатива „Предай ...

......... събрани 4800 лева, които ще бъдат дарени на 615 души. „Изработените неща от доброволците в работилниците ще могат да бъдат закупени от компании и приятели на инициативата. Със събраните средства искаме да закупим всичко, което е необходимо за домовете“, потвърди Ананиева.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


През 2019 г. ОП "Околна среда" е обявила 18 процедури

През 2019 г. ОП "Околна среда" е обявила 18 процедури ...

......... решаване проблеми. България има съдебни отношения по повод качеството на атмосферния въздух, каза министърът. Ние сме една от 18-те държави, които имат този проблем в ЕС. Той обяви, че се предвижда всички оперативни програми да заделят от порядъка на 25 на средствата си за мерки, свързани с климатичните промени. /БТА/


По отношение на миграционния натиск нас ни тревожи ситуацията в

По отношение на миграционния натиск нас ни тревожи ситуацията в ...

......... обстановката на границата с Гърция през последната година и половина като интензивна. И допълни, че най-много опити за нарушаване на българо-гръцката граница на вход са направили граждани на Афганистан - 134. Той отбеляза, че след предприети комплексни мерки за контрол на българо-турската граница, миграционният натиск там е намалял значително.   


Министерството на здравеопазването (МЗ) споделя принципите на прогенерична политика, която намалява

Министерството на здравеопазването (МЗ) споделя принципите на прогенерична политика, която намалява ...

......... експорт, на мястото на биоподобните медикаменти и контрола на разходите за лекарства. Обсъдени са ползотворните контакти между представителите на „Лекарства за Европа“ и българската държава, допринесли за окончателното приемане на Регламента за Отпадане на сертификата за допълнителна защита /СДЗ/ на данните за производство на медикаментите с отпаднал патент.    


БСП настоява да бъде оттеглена наредбата за системата "бонус-малус" и тя

БСП настоява да бъде оттеглена наредбата за системата "бонус-малус" и тя ...

......... време за обсъждане и съобразяване с направените в хода на общественото обсъждане до 19 декември становища по концепцията за системата "бонус-малус".  Наредбата за определяне на размера на застраховката "Гражданска отговорност" влиза в сила от 1 януари 2020 г., с изключение на няколко разпоредби, които ще се прилагат от 1 януари 2021 г. 


Правителството одобри Наредба за концесиите за добив на минерална вода,

Правителството одобри Наредба за концесиите за добив на минерална вода, ...

......... когато става дума за държавните концесии, и на кмета на общината за общинските концесии. Концедентът взема решение за приемане или отказ за изменение на концесионен договор по предложение съответно на министъра на околната среда и водите или кмета на общината. Те сключват концесионния договор и осъществяват контрола върху изпълнението му.


Правителството възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 да проведе

Правителството възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 да проведе ...

......... опит самолетът да се приземи. Ръководителят на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков каза тогава, че ще апелира за закупуване на нов самолет и определи ситуацията, която се създала, като "високорискова", припомня Dnes.bg. По думите му тя е била овладяна благодарение на високия професионализъм на пилотите. Самата машина е на 19 години.


Близо 25 на сто от жалбите, подадени през тази година,

Близо 25 на сто от жалбите, подадени през тази година, ...

......... прави чест на никоя държава. Във Варна днес Диана Ковачева подписа споразумение за партньорство с Икономическия университет в града. Целта е студентите да познават по-добре правата си, да работят с правната материя по тези въпроси, както и да имат възможност да карат стажове в администрацията на омбудсмана.      


Шуменското дружество „Автомагистрали-Черно море“ АД ще добива строителни материали -

Шуменското дружество „Автомагистрали-Черно море“ АД ще добива строителни материали - ...

......... област Плевен. Правителството прие исканата промяна от концесионера - „Проучване и добив на нефт и газ“ АД. От дружеството мотивират искането си с наличието на оставащи запаси в находищата, които биха останали неиззети. Концесионните договори за двете находища са сключени през 2003 г. за срок от по 17 години.  


Със 165 гласа /ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС, 27 от БСП,

Със 165 гласа /ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС, 27 от БСП, ...

......... Климент Охридски“, където завършва специалност „Право“. На 10 януари 2013 г. Сотир Цацаров встъпва в длъжност като главен прокурор на Република България. Преди това е председател на Окръжен съд - Пловдив. От 1 март 1996 до 1 октомври 1998 Цацаров е председател на Районен съд – Асеновград. Владее английски език.   


Изграждането и поддръжката на системите за управление на отпадъците и

Изграждането и поддръжката на системите за управление на отпадъците и ...

......... сдружението, ангажирано с депото за отпадъци, обаче са по-малки и бюджетите няма да могат да поемат по-високата цена за тон отпадък. Кметът на Рила Георги Кабзималски информира, че ще предложат на Общинския съвет увеличение на такса битови отпадъци с 20%. Единственото спасение е депото за отпадъци да заработи възможно най-скоро.


В някои дни в различни станции в София среднодневната концентрация

В някои дни в различни станции в София среднодневната концентрация ...

......... сигурност е скъп. Освен това той не е достатъчно редовен. Много често се случва да има голямо струпване на автобуси и тролейбуси в рамките на една-две спирки“, посочи Ивайло Хлебаров. Според него градският транспорт не се развива с изключение на метрото.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Лечебни заведения нерегламентирано изискват плащания от пациенти, които имат доброволно

Лечебни заведения нерегламентирано изискват плащания от пациенти, които имат доброволно ...

......... дейности могат да се заплащат от пациентите. "Много сигнали с нарушения и дейности, които не трябва да се плащат от пациентите има", потвърди здравният министър Кирил Ананиев. Поел съм ангажимент да засиля контрола, ще изисквам много повече от Изпълнителната агенция "Медицински надзор", подчерта министърът в коментара си вчера.    


Бизнес ангелът е активен инвеститор. Той не само влага собствените

Бизнес ангелът е активен инвеститор. Той не само влага собствените ...

......... и идеи и бързоскалируеми продукт", изтъкна той. "Относително е спрямо рисковия профил на всеки от бизнес ангелите, но добрата възвръщаемост на инвестицията е между 3 и 20 пъти. Сумите в Европа са от типа на 20-25 хил. евро за 2018 г., а в България са 10-20 хил. евро", обясни гостът.


Още две години, до края на 2021 г., търговците ще

Още две години, до края на 2021 г., търговците ще ...

......... реализацията им няма да окаже влияние върху приходите от акциз в бюджета, уточняват от финансовото министерство. В някои случаи при промяна на образеца на бандерол за  тютюневите изделия, периодът през който може да се реализират стоките облепени със стария образец е недостатъчен, което налага неговото удължаване, се казва още в съобщението. 


Средният осигурителен доход в страната за октомври тази година е

Средният осигурителен доход в страната за октомври тази година е ...

......... осигурителен доход за страната за периода от 1 ноември 2018 г. до 31 октомври 2019 г. е 969,47 лв. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец ноември 2019 г., съгласно чл.70, ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване.  


ГЕРБ внася промени в Наказателния кодекс за инкриминиране на горенето

ГЕРБ внася промени в Наказателния кодекс за инкриминиране на горенето ...

......... на 20 хиляди домакинства с по-екологични - газ, топлофициране, електричество и пелети. Сега усилието обаче е да убедим хората да се включат в тези програми, посочи тя. Столичният кмет съобщи, че от началото на януари започва набирането на заявленията по първия от двата големи проекта за подмяна на отоплителните инсталации.


Предвиждат се нормативни промени, регламентиращи кои дейности могат да се

Предвиждат се нормативни промени, регламентиращи кои дейности могат да се ...

......... са 1,8 млн. лв., посочи още министър Ананиев. По думите на д-р Константинов болницата ще завърши тази година без просрочени задължения. През лечебното заведение всяка година преминават 13 хиляди болни, като само през реновираната клиника - по 700 на месец, каза проф. Галина Куртева, началник на Клиниката по медицинска онкология.


Приходите от нощувки на българските хотелиери през октомври достигат 51,9 млн.

Приходите от нощувки на българските хотелиери през октомври достигат 51,9 млн. ...

......... леглата в местата за настаняване през октомври - до 21,8%, като се увеличава с 0,7 процентни пункта за година. Най-висока остава заетостта на леглата в хотелите с 4 и 5 звезди – 24,9%, следват местата за настаняване с 3 звезди – 23,5%, и с 1 и 2 звезди – 15,7%.


Повече от 67% от асортимента в основните хранителни категории в

Повече от 67% от асортимента в основните хранителни категории в ...

......... брандове.Kaufland и Lidl подкрепят българските фермери като осигуряват средства и ноу-хау за сертифицирането им по стандарта Global G.A.Р.Lidl пусна серията „Родна стряха“ и проведе кампанията „Съхрани българския вкус“, с което наложи на пазара традиционни български храни. T MARKET дава предимство на българските производители при избора на продукти за асортимента си.


13-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО https://bata-agro.com/ , което се

13-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО https://bata-agro.com/ , което се ...

......... агротехника. Изложението се провежда от 2010 г., като през годините то спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци. 12-тото издание на БАТА АГРО  през 2019 година беше най-голямото  като площ в историята на  изложението – в него участваха 187 фирми на повече от 37 700 кв. м. изложбена площ. Посетителите за  четирите работни дни бяха  близо 15 400 души. За повече информация и регистрации: https://bata-agro.com/


Машинното гласуване е едно възможно средство, за да бъдат намалени

Машинното гласуване е едно възможно средство, за да бъдат намалени ...

......... бъдат правени промени в изборното законодателство, сега е моментът да бъдат преценени и анализирани. „Това, на което бихме акцентирали, е да бъдат разгледани въпросите, свързани с протоколите, тъй като в самите протоколи се съдържат данни, които нямат съществено значение за определянето на резултатите от изборите“, каза още говорителят на ЦИК.


Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Комисията за ...

......... друг недостатък на проекта е, че не е предвиден механизъм за възстановяване в кратък срок от застрахователя за връщане на надвнесена сума, при установено неправилно изчисляване на премията. Омбудсманът предлага да се предвиди допълнително време за обществен дебет на предложенията, за да се отстранят „дефицитите” и да се усъвършенства концепцията.


Електронен регистър на нотариално заверените пълномощни ще заработи от 1

Електронен регистър на нотариално заверените пълномощни ще заработи от 1 ...

......... мотивите. С промените на практика постъпването на информацията в регистъра и нейното последващо съхранение ще се вмени в задължение на лицата, извършващи нотариални действия, и на лицата, изпълняващи нотариални функции. Това ще гарантира невъзможност за последваща промяна на информацията, която веднъж е въведена по документа, допълват от Министерството на правосъдието.


В. 24 часа8,4 млрд. лева имат застрахователите 8,4 млрд. лв.

В. 24 часа8,4 млрд. лева имат застрахователите 8,4 млрд. лв. ...

......... бяха истинска радост за таксиджиите, които търпеливо чакаха цяла вечер да качат следващият "шаран". Цената за 2-3 км разстояние достигаше 20 лв. "Всичко си има граници, аз също имам студентка", коментира чичо Иван, един от шофьорите. Той искаше наполовината пари, а по пътя с усмивка разказваше за красотите на Пампорово.


Столична община (СО) въвежда безплатни буферни паркинги за всеки, който

Столична община (СО) въвежда безплатни буферни паркинги за всеки, който ...

......... допълнителните мерки, които Столична община въвежда в дните с по-високи нива на замърсяване. От началото на декември работи и специално мобилно приложение, което известява за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ. SofiAir може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи, допълват от СО. 


Обществената поръчка за електронното здравеопазване може отново да продължи. Върховният

Обществената поръчка за електронното здравеопазване може отново да продължи. Върховният ...

......... поддръжка. Проектът за електронно здравеопазване е на обща стойност 12 млн. лева и се финансира по ОП „Добро управление". Преди година Министерството на здравеопазването предупреди, че спирането на обществената поръчка сериозно застрашава реализирането на проекта за изграждане на Националната здравна информационна система, чийто краен срок беше 28.12.2019 година.    


Машини ще доставим, пари ще се дадат, организация ще се

Машини ще доставим, пари ще се дадат, организация ще се ...

......... Той коментира във връзка със социологическите агенции и медиите, че законът се нарушава поголовно, а има и огромни разминавания в екзитполовете с действителността, които се подемат от медиите в хода на изборите и влияят на гласуването на хората. Това е недопустимо и тук трябва да има сериозна реакция, заяви президентът.


През октомври продажбите на дребно се движат основно от търговията

През октомври продажбите на дребно се движат основно от търговията ...

......... стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, по-значително нарастване се наблюдава при: търговията с компютърна и комуникационна техника - с 3,6%, търговията чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2,0%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0,7 на сто.    


Между 23 и 25 млрд. лв. годишно е оборотът на

Между 23 и 25 млрд. лв. годишно е оборотът на ...

......... се опитаме да направим някакво принудително изпълнение, в това число присъствие на място и отнемане на наличности от касата, само и само нещо да погасим от декларираните от тази фирма задължения, на следващия ден ние осъмване в този обект с други фирма и с никакво имущество“, каза финансовият министър.  


Индексът на промишленото производство в България, изчислен от сезонно изгладени

Индексът на промишленото производство в България, изчислен от сезонно изгладени ...

......... дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 5,9%. Най-голямо намаление е отчетено при: производството на тютюневи изделия - с 28,1%, производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 8,4%, производството на лекарствени вещества и продукти - със 7,2%, производството на химични продукти - с 5,9%. 


Сивите обороти трябва постоянно да бъдат на вниманието на приходните

Сивите обороти трябва постоянно да бъдат на вниманието на приходните ...

......... до изкривявания в икономическия, социалния и обществено-политическия живот. Според него сивата икономика убива лоялната конкуренция. Ето защо от синдиката предлагат промени в Кодекса на труда, Закона за обществените поръчки и други нормативни актове. "Много е направено, но има и много още проблеми, които трябва да се разрешат", заяви Пламен Димитров.


Въздухът в София отново е замърсен и има превишени норми

Въздухът в София отново е замърсен и има превишени норми ...

......... от гражданско сдружение. Данните се разминават с тези на Столична община. Най-сериозно е замърсяването в кварталите "Света Троица", "Подуене", "Хаджи Димитър", "Сухата река", "Левски Г". "Орландовци" и други (в лилаво на картата). В квартали като "Лозенец", "Яворов", "Дружба" и "Витоша" нивата на фини прахови частици са 5 пъти над нормата.


Най-скъпите избори поскъпнаха с още 3 млн. леваВ. Сега Местните

Най-скъпите избори поскъпнаха с още 3 млн. леваВ. Сега Местните ...

......... такива за работа в екип и куп други. Само успешно преминалите щяха да отиват на второ препитване от комисия в съответното ведомство. В зависимост от позицията, за която кандидатстват, вторият етап на препитването можеше да бъде отново тест, писмена работа или пък цяла концепция, ако става дума за ръководна длъжност.


Услугите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър са достъпни

Услугите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър са достъпни ...

......... да извършват административно обслужване с кадастрална информация. Геодезистите могат да разпечатват имотната скица на хартия и да я подпечатват с печата на агенцията. Освен в регионалните представителства на АГКК във всеки областен град, за улеснение на хората, са осигурени изнесени работни места и в редица по-малки градове на страната. /БТА/


До три пъти над нормата фини прахови частици са регистрирани

До три пъти над нормата фини прахови частици са регистрирани ...

......... както и допълнителните мерките, които Столична община въвежда, в дните с по-високи нива на замърсяване. От началото на декември работи и специално мобилно приложение, което известява за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ. SofiAir може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи. /БТА/