След направени 2538 PCR теста у нас през последното денонощие

След направени 2538 PCR теста у нас през последното денонощие ...

......... служели са се заразили с Covid-19, сочи още Националната информационна система. 21 са новите случаи, като 11 от тях са на лекари, 8 – на медицински сестри и два – на санитари. 7 са новите жертви на вируса у нас. Общият брой починали от Covid-19 в България вече е 239.


Институтът за пазарна икономика направи изследване за идентифициране на потенциални

Институтът за пазарна икономика направи изследване за идентифициране на потенциални ...

......... услугата при затваряне на централизираните офиси.  Вероятно за част от потребителите кризата се е превърнала в „отключващ момент“, като те са понесли първоначалния разход за проба на нов тип онлайн услуги. Рязкото ограничаване на бизнес пътуванията, особено далечните, също е експеримент, който може да промени в значителна степен управленските практики.


Изключително труден и тежък сезон ни очаква, но по-важно е

Изключително труден и тежък сезон ни очаква, но по-важно е ...

......... обясни министърът на туризма. Тя уточни, че не са спрели всички чартъри. Миналата седмица посрещнахме първите чартъри от Нидерландия, Германия, Полша, Чехия, идват и румънци с автомобилен транспорт. "Българското Черноморие е слабо засегнато от коронавирус, водата е чиста. Така че имаме абсолютно всички условия да посрещаме туристи, изтъкна Ангелкова.  


Към средата на годината българските фирми, свързани с германската икономика,

Към средата на годината българските фирми, свързани с германската икономика, ...

......... (3,45%), отваряне на зелени коридори за износ и внос, намаляване на ДДС и на цените на горивата и прилагане на повече мерки за МСП (9,20%). В сравнение с анкетата от март става ясно, че компаниите все още са зависими от помощта на държавата, ниското ниво на бюрокрация и материалната помощ.


Около 22 хиляди работни места ще бъдат запазени с новите компенсации

Около 22 хиляди работни места ще бъдат запазени с новите компенсации ...

......... служителите, независимо от начина на подаването им. Всички териториални поделения на Агенцията по заетостта в страната са на разположение за въпроси и допълнителна информация на кандидати, запознали се с публикуваните документи за процедурата за кандидатстване и изплащане на компенсации за запазване заетост на работници/служители в сферата на транспорта и туризма.


Двойно се увеличава цената на клиничната пътека за лечение на

Двойно се увеличава цената на клиничната пътека за лечение на ...

......... заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани. Увеличава се и клиничната пътека за естествено раждане. Пътеката се повишава от 960 на 1100 лв. Целта е премахването на някои диспропорции, които се забелязват при пътеката за секцио.До септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе

До септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе ...

......... Проектът предвижда път II-23, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.    


Върховната административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на околната среда

Върховната административна прокуратура (ВАП) възлага на министъра на околната среда ...

......... "Околна среда". Припомняме, че в сряда премиерът разпореди проектът на Седемте рилски езера да бъде спрян. За случая с багера до езерото „Бъбрека“ стана ясно преди дни. А от Природния парк обясниха, че няма да се строи нищо, а багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява.


Разработена е стратегическа карта за шум на летище "София". Това

Разработена е стратегическа карта за шум на летище "София". Това ...

......... под натиск и чрез медиите някой ти е заповядал нещо, не трябва да се прави. Не защото този човек не е прав. Възможно за себе си да е прав, но всяко едно действие на МОСВ се атакува пред съда и се плащат много солени глоби след това", допълни още министърът. 


Започна ремонтът на 6,7 км от път II-53 Калчево -

Започна ремонтът на 6,7 км от път II-53 Калчево - ...

......... ще започне и вторият етап от ремонта между селата Победа и Челник.В област Ямбол от началото на юни се ремонтират и още 8,6 км от път II-53 Сливен – Ямбол между Крушаре и Ямбол. Ремонтните работи се изпълняват от пътноподдържащата фирма на републиканските пътища за област Ямбол, посочват от АПИ.


Националната аптечна карта трябва да коригира струпването на аптеки в

Националната аптечна карта трябва да коригира струпването на аптеки в ...

......... причини са снижени до нивото на търговия“, изтъкна тя. „Когато основният интерес е печалбата, е естествено аптеките да отиват в големите градове. И това трябва да е целта на аптечната карта - да се разпределят равномерно аптеките, да се осигури качествена фармацевтична грижа и достъп до лекарства и до другите общини“.Нова програма на столична община ще бъде обявена от септември.

Нова програма на столична община ще бъде обявена от септември. ...

......... на маски, ръкавици и пр., се стресират”, каза гостът.  Тя заяви, че решението на компанията е именно в тази насока и дава възможност за безконтактно обслужване на клиента в хотелкската стая, така че той да се чувства много по-сигурен.Очаквайте видео материал с целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria.    


Фирми на големи бизнесмени внасят, преработват, а после заравят отпадъците

Фирми на големи бизнесмени внасят, преработват, а после заравят отпадъците ...

......... ние разрешим вода за Радомир от „Студена“, утре Перник няма да има парно и топла вода“, каза той. Той поясни, че МОСВ отговаря за 52 язовира. „Отговаряме за тях, а не за цяла България", каза той. По думите му язовир „Студена" няма опасност да прелее, каквито твърдения са се появили.  


Две европейски компании са сред най-напредналите в света по разработване

Две европейски компании са сред най-напредналите в света по разработване ...

......... от настоящето. Беше истински стрес тест за нашата цифрова инфраструктура, за образованието, за сектори на икономиката и администрацията и се справихме успешно, подчерта Габриел. И благодари на учителите, родителите и учениците, че успяха да продължат учебния процес. "Като уточнявам: никога цифровите технологии не могат да заместят социалния контакт", подчерта eврокомисарят.


Новите изисквания за видеонаблюдение при данъчните складове принуждават компаниите от

Новите изисквания за видеонаблюдение при данъчните складове принуждават компаниите от ...

......... не се добиват по много по-вредни за околната среда начини и при какви условия работят компаниите за добива им. „В този смисъл петролните компании са много по-прозрачни, спазват изключително високи стандарти на работа, безопасност и условия за служителите си, както и екологични норми непознати за други икономически сектори“, подчерта Бенчев.


За трети пореден път, от началото на годината, майки и

За трети пореден път, от началото на годината, майки и ...

......... За трети пореден път, от началото на годината, майки и бащи излязоха с децата си на мирен протест с настояване за места в детските градини и яслите за всички деца. В противен случай родителите поискаха обезщетения под формата на парични ваучери.Европейската комисия (ЕК) е изпратила уведомително писмо до България, за

Европейската комисия (ЕК) е изпратила уведомително писмо до България, за ...

......... в ДВ, за други 27 заповеди общественото обсъждане приключи и предстои тяхното издаване, уточнява се в становището на МОСВ. За пропуски при прилагането на Директивата за местообитанията Комисията стартира наказателни процедури и срещу Румъния и Испания, а за Ирландия Комисията взе решение да сезира Съда на ЕС, припомнят от екоминистерството.


Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма и председателя

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма и председателя ...

......... отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин видим и достъпен за потребителите. Преди дни Министерството на туризма започна проверка на плажове по Южното Черноморие след сигнали за завишени цени на плажни принадлежности и липса на свободна зона за плажуване.    


Масово чужденци имат проблем с откриването на набирателни сметки за

Масово чужденци имат проблем с откриването на набирателни сметки за ...

......... с банките. „Трябва да видим коя е задължителната рамка и как могат нещата да се оптимизират. Със сигурност имаме някаква гъвкавост, в която можем да се движим”, убеден е Добромир Иванов. Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” вижте тук.   


Премиерът Бойко Борисов се включи в символичната първа копка на

Премиерът Бойко Борисов се включи в символичната първа копка на ...

......... ни ще се утвърди като дигитален хъб в региона. Суперкомпютърът трябва да заработи до края на февруари 2021 г. Държавното финансиране в проекта, включително прогнозните оперативни разходи за първите 5 години на експлоатацията, е в размер на 12 млн. евро, а целият проект е на стойност около 18 млн. евро. 


В началото на следващата седмица министърът на отбраната Красимир Каракачанов

В началото на следващата седмица министърът на отбраната Красимир Каракачанов ...

......... на 20 ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново. На полевия учебен център „Беляковец“ на Националния военен университет гимназистите демонстрираха придобитите умения по огнева подготовка. Това е първото практическо обучение по начална военна подготовка за ученици от средните училища за последните 20 години.     


Георги Константинов, изпълнителен директор на "Централна кооперативна банка" и Димитър

Георги Константинов, изпълнителен директор на "Централна кооперативна банка" и Димитър ...

......... главен изпълнителен директор на „Райфайзенбанк (България), Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на “УниКредит Булбанк”, Георги Заманов, главен изпълнителен директор на “Алианц Банк България”, и новоизбраните членове на управителния съвет - Георги Константинов, изпълнителен директор на ЦКБ и Димитър Шумаров, изпълнителен директор на Пощенска банка. Главен секретар на АББ е Ирина Марцева.


В България имаше тенденция на намаляване на безработица от 2013

В България имаше тенденция на намаляване на безработица от 2013 ...

......... тестовете. Когато има повече тестове, потвърдените случаи ще са повече. Освен броя на тестовете е важен да се установи и т.нар относителен дял - каква част от тестваните са заразени", каза управителят на „Иконометрика".Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.  


Депутатите приеха промените в Закона за подпомагане на земеделските производители

Депутатите приеха промените в Закона за подпомагане на земеделските производители ...

......... практика мярката ще позволи  от наличните финансови средства по Програмата за развитие на селските райони да бъдат подпомогнати, както селските стопани, така и малките средни предприятия.  Министерството на земеделието, храните и горите ще изготви наредба в съкртени срокове, която ще определи редът и условията за прилагането на мярката, уточнява БНР. 


Новите фискални устройства са много надеждни. Манипулирането на касовия апарат

Новите фискални устройства са много надеждни. Манипулирането на касовия апарат ...

......... процесът се осъществява с регистрация на платформата и избор на артикулите, които са с 9% ставка.  "Тези, които изпитват затруднения със самостоятелното попълване, могат да използват услугите на сервиз. Услугата за преанстройване няма да е повече от 15 лева на устройство".Очаквайте видео с целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria.    


Към настоящия момент заразяването с коронавирус е в огнища по

Към настоящия момент заразяването с коронавирус е в огнища по ...

......... „Следващата седмица ще можем да кажем какви мутации са доминиращи в нас и дали те са свързани с поведението на вируса и промени в заболяването; от тези пациенти каква е епидемичната връзка и от кои държави са дошли. Утре започва секвенирането на още една група щамове", заключи проф. Тодор Кантарджиев.


Поставили сме си за цел да задържим безработица до ниво

Поставили сме си за цел да задържим безработица до ниво ...

......... на хората, на които се полагат социални помощи. Тя не очаква онези, които в момента получават пари от бюрата по труда, по-късно автоматично да влязат в системата за социално подпомагане. „Социални помощи в момента получават около 22 000 души, а помощи за безработица – около 110 000”, допълни министърът.        


Милена Драгийска  управлява една от водещите вериги на българския пазар

Милена Драгийска  управлява една от водещите вериги на българския пазар ...

......... съм, че и екипите ни отвърнаха със същото отношение именно при тези екстремни обстоятелства – доказаха, че наистина хората правят компаниите: те оживяват средата и системите, бизнес моделите и правилата, те постигат резултатите, те дефинират новите очаквания и цели и така създават и дооформят, но и емоционално насищат бранда Lidl.


България отново отчита силен ръст на броя на потвърдените случаи

България отново отчита силен ръст на броя на потвърдените случаи ...

......... тях 2200 случая се водят като активни. Оздравелите за последното денонощие са 46, с което те вече са 2722. Двама души са починали за последното денонощие, а общият им брой е 232. В болници са приети 446 души, а в интензивно отделение са 32.   P { margin-bottom: 0.08in }


До 1 юни 2020г. договорените средства по Програмата за развитие

До 1 юни 2020г. договорените средства по Програмата за развитие ...

......... и малко над 100 млн. лв., от които по-голямата част ще бъде насочена директно към земеделските производители. Ще направим един много бърз прием чрез системата ИСАК на база на заявените площи и животни от миналата година сравнено с базовите заявления през тази година, без административна тежест за бенефициентите”, посочи Грудев.


Стартира изпълнението на проект „Заетост за теб”, който се реализира по

Стартира изпълнението на проект „Заетост за теб”, който се реализира по ...

......... квотата по общини), при наличие на остатъчен финансов ресурс от определения за дадената област, същият ще се преразпредели към друга област. На официалната страница на Агенцията по заетостта ще се публикува квотното разпределение на финансовите ресурси съгласно изискванията на проекта, а впоследствие регулярно – одобрените и неодобрените работодатели и резервен списък.


Комисията за финансов надзор взе решение за сливане на две

Комисията за финансов надзор взе решение за сливане на две ...

......... 2017 г. фонд мениджърът е част от "KBC Груп България", в която влизат ОББ, ДЗИ, "ОББ Интерлийз", "ОББ Факторинг", "ОББ Застрахователен брокер", "ОББ Метлайф ЖЗД". Акционери в управляващото дружество са "Обединена българска банка", притежаваща 90,86% от капитала, и KBC BANK, Белгия, която контролира 9,14% от акциите с право на глас.


България и други страни от региона на Централна и Източна

България и други страни от региона на Централна и Източна ...

......... адаптивни към новите условия.   “Тази криза на някои се отрази негативно, за други не толкова, а на трети - положително. В портфолиото им по неволя влязоха продукти, които ще останат и за напред - предпазни средства например. Трябва да разглеждаме кризата като възможност”, допълни Таков.Вижте още във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.


Правителството пое ангажимент да осигури допълнителни финансови средства от държавния

Правителството пое ангажимент да осигури допълнителни финансови средства от държавния ...

......... сектор „Транспорт“. Целта на проекта е да се намалят задръстванията при автомобилния трафик и вредното въздействие върху околната среда в Пловдив и региона. Ще се създаде възможност за повишаване на скоростите за пътуване с железопътен транспорт по основното направление на Коридор „Ориент/Източно-Средиземноморие“ от Европа през Сърбия към Турция и Черноморието.


Правителството прие постановление, с което променя Тарифата за таксите, които

Правителството прие постановление, с което променя Тарифата за таксите, които ...

......... освободени от такса при отстраняване на трупове на китоподобни от плажните ивици. Целта на постановлението на МС е да се осигурят адекватни действия за опазване на общественото здраве и безопасност, както и по-бързо да се изяснят причините за загубата на биологично разнообразие и настъпването на смъртта при съответния екземпляр.  


Парламентът преодоля ветото на президента върху промените Закона за МВР,

Парламентът преодоля ветото на президента върху промените Закона за МВР, ...

......... МВР, Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието, МВР също помага за охраната на застрашени магистрати. Така че да се говори за дублиране на функции не е коректно и трябва да се обърне внимание на това, че ако те не си взаимодействат няма да ефективност“, настоя депутатът от ГЕРБ.  


Специалисти по дентална медицина, балнеологични и СПА центрове, частни детски

Специалисти по дентална медицина, балнеологични и СПА центрове, частни детски ...

......... сектор са отделени 50 млн. лева по линия на програмата за наемане на регистрирани безработни в бюрата по труда. Всеки работодател, който наеме лице, регистрирано като безработно, ще получава 610 лв. – тоест минималната работна заплата. С новия формат мярката ще бъде много полезна за заетите в сектора, каза Ангелкова.


Около 130 млн. лв. досега са платени безвъзмездно по мярката

Около 130 млн. лв. досега са платени безвъзмездно по мярката ...

......... "Капитан Петко Войвода" работят и в двете посоки. По думите му в момента "Маказа" работи, но се очаква днес да бъде затворен. Борисов предупреди да се наблюдава обстановката, защото "накрая ще кажат, че МВР е виновно". Маринов каза, че гражданите ще бъдат уведомявани чрез МВнР и ще бъде създадена организация.


Загубите в частните фондове заради кризата в момента са в

Загубите в частните фондове заради кризата в момента са в ...

......... трябва да са платили всичко към 2019 г. и да са декларирали дължимото", отбеляза Сачева. „Настоящите подобрения на мярката и разширенията на секторите общо ще ни дадат възможност да запазим около 300 000 работни места до 30 септември и това би ни струвало около 500 млн. лева", посочи Деница Сачева.


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България пак тръгна

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България пак тръгна ...

......... 7 има в Пловдив и Пазарджик, 6 са в Стара Загора, по 5 са в Благоевград и Сливен, по 4 в Бургас, Варна и Ямбол, 3 в Русе, по 2 във Велико Търново, Перник и Разград и по 1 случай в Монтана и Шумен.   P { margin-bottom: 0.08in }


Посолството на Гърция в София е информирало българското Министерство на

Посолството на Гърция в София е информирало българското Министерство на ...

......... че от 1 юли 2020 г. в рамките на засилване на мерките за борба с коронавируса Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност, попълването на специален онлайн-формуляр, който може да бъде открит на https://travel.gov.gr. Необходимо е формулярът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка ...

......... с която се въвеждат временни противоепидемични мерки е посочено, че   при провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион „Васил Левски“ се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.


Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КПФ) за първото полугодие

Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КПФ) за първото полугодие ...

......... по КФП на касова основа към края на май е положително в размер на 1,3 млрд. лв. и се формира от превишение на приходите над разходите по националния бюджет в размер на 825,7 млн. лв. и по европейските средства в размер на 487,6 млн. лева.Размерът на фискалния резерв към 31 май е 10,2 млрд. лв.


Във връзка с последиците от обявеното извънредно положение размерът на

Във връзка с последиците от обявеното извънредно положение размерът на ...

......... размерът на удължения платен годишен отпуск за педагогическите специалисти в столицата е 56 работни дни. Трудностите, предизвикани от пандемията с COVID-19, обаче доведоха до изчерпването му и породиха необходимост от увеличаване на размера му. Учебната година за учениците в страната приключи неприсъствено и в електронна среда без да се удължава.  


Осем са кандидатите за надзора за строителството на северния обходен

Осем са кандидатите за надзора за строителството на северния обходен ...

......... – Тънково. Строителството на отсечката се бави от години. Първоначалните планове беше пътят да се изгради с държавен инвестиционен заем или със средства от програмите „Транзитни пътища“, финансирани със средства от ЕС, но нито една от идеите за финансиране не се осъществи. Забавиха се и отчужденията на имоти за строителството.


Софийската градска прокуратура ще проверява фирмата доставчик на храна за

Софийската градска прокуратура ще проверява фирмата доставчик на храна за ...

......... „Брюксел“ в столицата. Здравните инспектори трябва да се произнесат дали се спазват здравните и технологичните правила при приготвянето на храната според указанията на Министерството на здравеопазването и националните и европейските стандарти.Срокът за извършване на проверката е 20 дни, след което материалите ще са на разположение на Софийска градска прокуратура.  


В ресторантьорството проблемът не е в облагането с ДДС, а

В ресторантьорството проблемът не е в облагането с ДДС, а ...

......... се тълкуват покупките на книги.Как ще се установяват нарушенията при различните видове услуги? Какво не е засегнато в становището на данъчните? Какви казуси се очаква да възникнат при прилагането на ДДС от 1 юли?Целия разговор вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.


Добавена стойност при крафт бирата се изразява най-вече в необятността

Добавена стойност при крафт бирата се изразява най-вече в необятността ...

......... какви съдове са необходими, за да се премине през целия период на ферментация.Колко време може да отлежава крафт бирата? Как се прави избор между различните видове? От какво се прави крафт бира?Целия разговор вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria" интервю вижте тук.


Няма как една по-малка страна като България да изолира Китай

Няма как една по-малка страна като България да изолира Китай ...

......... В контекста на Covid-19 възстановяването няма как да се случи без Китай. Цената ще е много висока, ако ЕС реши да използва икономическия инструмент”.   “В този случай блокът ще трябва да изолира икономическите от политическите отношения”, коментира още Трифонова. Очаквайте видео материал с целия коментар на Bloomberg TV Bulgaria.    


За България е важен начинът на усвояване на европейските средства

За България е важен начинът на усвояване на европейските средства ...

......... бъдат балансирани", добави тя. Преподавателят в СУ обясни, че има различни политически позиции относно това как да се справим с коронавируса, като някои от тях са свързани и с гаранциите за основните демократични принципи и демократичността на националните институции на държавите членки. Още от разговора вижте сайта на Bloomberg TV Bulgaria.


Обществената поръчка на „БДЖ Пътнически превози“ за доставка на 16

Обществената поръчка на „БДЖ Пътнически превози“ за доставка на 16 ...

......... е платила дължимите съдебни такси, няма да разглежда делото. Междувременно БДЖ избра „Симен Мобилити“ да достави 10 локомотива до май 2021 г. по друга обществена поръчка. Алстом пък подписа договор за ремонт и поддръжка на електрическите и дизеловите мотриси „Сименс“ за срок от 5 години на стойност 137 млн. лева.


Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби

Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби ...

......... свободно придвижване, гражданите имат и задължението и да спазват законите и да си плащат глобите. Връчването на наказателно постановление не означава автоматичното му влизане в сила. По закон санкционираният има 14 дни за плащане. Ако глобата се плати в този срок, тя се намалява с 30%, допълва още вътрешният министър.


Индустриалните предприятия запазват по-високата си иновационна активност спрямо тези от

Индустриалните предприятия запазват по-високата си иновационна активност спрямо тези от ...

......... по-висок – 72,5%. Най-висок дял на иновационно активни предприятия има в „Производство на лекарствени вещества и продукти“ (66,7%). В сектора на услугите след „Научноизследователската и развойна дейност“ (НИРД), в която всички предприятия са иновативни, тъй като НИРД е вид иновационна дейност, се нареждат дейностите в областта на информационните технологии (56,7%).


Общият индекс на цените на производител през май спада с

Общият индекс на цените на производител през май спада с ...

......... в промишлеността                          (2015 = 100)Индекси на цените на производител на международния пазар Индексът на цените на производител на международния пазар през май намалява на месечна база с 1,7% спрямо април и с 10,7% в сравнение с миналата година.


Седем лица ще получат обезщетение от по 200 лв. от

Седем лица ще получат обезщетение от по 200 лв. от ...

......... по конвенцията за защита на чуждестранните инвеститори, тъй като целият бранд е пострадал от скандала с изтичането на данни от Националната агенция по приходите. Въпреки че шефът на НАП Галя Димитрова така и не прекрати отпуската си по време на скандала , от агенцията бяха уволнени като наказание двама служители от IT отдела. 


Над 2 милиона пенсионери ще получат увеличение на размерите на

Над 2 милиона пенсионери ще получат увеличение на размерите на ...

......... приключи на 20 юли (понеделник). Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юли 2020 г.


Ще се направи проверка на багера на Седемте рилски езера

Ще се направи проверка на багера на Седемте рилски езера ...

......... хората очакват подобни скандали. Подобни атаки са най-ефективни шест месеца преди изборите“, допълни той.Проектът на Цветанов Що се отнася до новия политически проект на Цветан Цветанов, вицепремиерът смята, че бившият втори човек в ГЕРБ е избрал тясна ниша, която е ориентирана към либералното, радикално проевропейското, близо до градската десница.  


Мярката 60/40 продължава да действа и след извънредната епидемичната обстановка.

Мярката 60/40 продължава да действа и след извънредната епидемичната обстановка. ...

......... от ЕС към България в следващите 4 години за възстановяване на заетостта, икономиката като цяло, конкурентните позиции, иновационния сектор и т.н. „Три неща трябва да се направят - подкрепа за всякаква инфраструктура, на второ място модернизиране на енергетиката, реалното производство и на последно място сектори за иновационни пробиви", заяви той.


Понижената ставка по ДДС до 9% за година и половина

Понижената ставка по ДДС до 9% за година и половина ...

......... в секция „Големи данъкоплатци“, където са събрани 1000 фирми, осигуряващи 30 на сто от приходите. „В останалите структури има, например, 300 хил. фирми и, когато трябва да се изберат 3000 за ревизия, има селекция. В „Големи данъкоплатци“ се проверяват всички през определен период от време“, поясни още говорителят на НАП.


Премиерът Бойко Борисов свика работно заседание на Националния оперативен щаб

Премиерът Бойко Борисов свика работно заседание на Националния оперативен щаб ...

......... капацитетът на лабораториите е сериозно увеличен в сравнение с началото на епидемията. По думите му е необходимо внимателно да се следи за първи случаи на заразени в големи колективи. Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че разпространението на COVID-19 тръгва и от провеждането на празнични и религиозни тържества.  


България отново отчита ръст на заразените с коронавирус. Новорегистрираните случаи

България отново отчита ръст на заразените с коронавирус. Новорегистрираните случаи ...

......... населени места, каза д-р Магдалена Станева от Регионалната здравна инспекция-Пазарджик. Нито един от тях няма признаци на заболяване, а тестването е направено по инициатива на ръководството на завода. Хората с положителни проби са под домашна карантина, а вчера работата в предприятието бе спряна за дезинфекция. P { margin-bottom: 0.08in }


Ако бъде приет пакет “Мобилност”, това ще е най-тежкото изпитание

Ако бъде приет пакет “Мобилност”, това ще е най-тежкото изпитание ...

......... услугите си. По отношение на превозите за производствения сектор Стоянов отбеляза, че пандемията е ограничила движението на цели и частични товари. “Възстановяването ще зависи от цялостната икономическа среда”, посочи той. И допълни,че очаква сериозно намаление на товаропотоци, свързани с автомобилната промишленост. Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.    


Европейската комисия (ЕК) одобри българска схема в размер на 200

Европейската комисия (ЕК) одобри българска схема в размер на 200 ...

......... че мярката е необходима, подходяща и пропорционална за отстраняване на сериозни затруднения в икономиката на държава членка, в съответствие с член 107, параграф 3, буква б) от ДФЕС и условията, определени във временната рамка. Въз основа на това Комисията одобри мерките съгласно правилата на ЕС за държавната помощ.    


Националната агенция за приходите (НАП) търси 31 служители за звеното

Националната агенция за приходите (НАП) търси 31 служители за звеното ...

......... финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си. Фискалните агенти ще извършват и проверки на търговските обекти в страната, като ще следят за издаването на касови бележки и коректното отчитане на оборотите в магазините.


За съживяването на бизнеса на малките и средните предприятия трябва

За съживяването на бизнеса на малките и средните предприятия трябва ...

......... в национална мрежа за подкрепа на малките предприемачи? В каква посока ще бъдат преговорите за финансова подкрепа в следващия планов период! Защо само две банки подкрепят бизнеса с безвъзмездна помощ и портфейлни гаранции?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.  


Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно подкрепи проекта за

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно подкрепи проекта за ...

......... млн. лева ще започне едва след положително решение на Европейската комисия за съвместимостта на помощите с вътрешния пазар. Работодателите ще подават заявление в бюрата по труда, обслужващи територията по мястото на полагане на труд на работниците и служителите, а специална комисия ще разглежда документите в срок от 10 работни дни.


През юни бизнес климатът в България се подобрява за втори

През юни бизнес климатът в България се подобрява за втори ...

......... подобрение и в очакванията им по отношение на търсенето на услуги през следващите три месеца. Най-сериозните проблеми за бизнеса на предприятията остават свързани с несигурната икономическа среда, недостатъчното търсене и фактора „други“. Относно продажните цени в сектора очакванията на мениджърите са те да останат без промяна през следващите три месеца.


Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все

Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все ...

......... неизвестните са твърде много. Светлана Атанасова открои две тенденции, които се наблюдават в момента – цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.  


Кризата показа по-голяма необходимост от повече устойчиви решения. Гарантираният минимален

Кризата показа по-голяма необходимост от повече устойчиви решения. Гарантираният минимален ...

......... фондация “Солидарност в действие”.Как се пресъздава виртуалната реалност? Време ли е младите хора да започнат собствен бизнес? Кои организации помагат да се развият идеите. В кои сектори Маги Назер вижда перспективи за развитие?Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Видеа с всички гости на предаването “UpDate” гледайте тук.


Очаквано сривът на пътуванията на български граждани в чужбина и

Очаквано сривът на пътуванията на български граждани в чужбина и ...

......... всички посещения на чужденци в България. От общия брой чужденци, посетили България през май, делът на гражданите от Европейския съюз е 41%, или с 91,7% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година. Регистриран е спад в посещенията на граждани от всички наблюдавани страни. Посещенията на граждани от групата „Други европейски страни“ намаляват със 76,8%. През май относителният дял на посещенията по цели е: с други цели – 68,4%, със служебна цел – 30,9%, и с цел почивка и екскурзия – 0,7 на сто.