София продължава да е основният икономически двигател на България, но

София продължава да е основният икономически двигател на България, но ...

......... ограниченията пред трудовия си пазар, перспективите пред икономическото развитие на София са положителни. Благодарение на чувствително по-бързия си ръст столицата най-вероятно ще продължи да концентрира все по-значителна част от икономиката на страната в себе си, и особено от услугите, както и да привлича най-добре образованите и талантливи работници и предприемачи.


За Перник ще се насочи вода през водопреносната мрежа на

За Перник ще се насочи вода през водопреносната мрежа на ...

......... водите Емил Димитров коментира, че са възможни няколко варианта, но крайното решение е на този, който „даде парите“, а това е премиерът. „Ще ми се да бъде най-хубавият вариант за Перник. Това, което в моите очи, ми се струва най-хубаво и добро. Но премиерът ще взима окончателното решение“, посочи Димитров.


Собствениците на електронни магазини и производителите на софтуери за управление

Собствениците на електронни магазини и производителите на софтуери за управление ...

......... има изсветляване на оборотите, но за предвидим за бизнеса начин и да има ясни норми.  Ако до 31 март един търговец не се е подготвил, рискува да бъде затворен, каза Господинов. Все пак той допуска и толеранс в срока. Видео с целия разговор гледайте по-късно на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 


Готовата станция на метрото "Медицински университет" беше показана днес. Очаква

Готовата станция на метрото "Медицински университет" беше показана днес. Очаква ...

......... Готовата станция на метрото "Медицински университет" беше показана днес. Очаква се влаковете по третия лъч на софийското метро да тръгнат до началото на лятото. 


Районната прокуратура в Дупница разследва TЕЦ “Бобовдол“ за евентуално замърсяване

Районната прокуратура в Дупница разследва TЕЦ “Бобовдол“ за евентуално замърсяване ...

......... започнало разследване за престъпление против народното здраве и против околната среда в ТЕЦ „Бобов дол“, който е собственост на бизнесмена Христо Ковачки. По-рано днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров пристигна в Бобов дол. Той разговаря с ръководството на местния ТЕЦ и представители на регионалната екоинспекция, предава БНР.


3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г. у нас, сочат  данните на Българската народна

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г. у нас, сочат  данните на Българската народна ...

......... до ноември 2019 г. у нас са регистрирани 8 832 405 туристически посещения от чужденци.  “Данните на БНБ за приходите от международен туризъм са изключително добри, те доказват, че е преодолян спадът през 2019 г., която бе изпълнена с трудности и международни предизвикателства за туризма", коментира министър Николина Ангелкова.  Да се променят правомощията на лекуващия лекар по отношение продължителността

Да се променят правомощията на лекуващия лекар по отношение продължителността ...

......... също така да бъде предвидено за извършването на профилактични прегледи в работно или извънработно време да не се издава болничен лист. В тези случаи лекарят, който прави прегледа, изследването или консултацията, да издава служебна бележка на осигурения, в която да отразява часа на явяването и часа на приключването на изследването.


Смятам да предложа и предполагам, че ще срещна подкрепа за превръщането

Смятам да предложа и предполагам, че ще срещна подкрепа за превръщането ...

......... от министъра на финансите. На въпрос дали ще има промяна в ръководството, Горанов уточни, че в момента, в който се стигне до такова решение, ще се прецени кой да е, но не вижда пречка да е сегашният ръководител на ведомството. Той поясни, че по-голямата част от европейския опит е подобен.


Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените

Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените ...

......... пъти свободната работна сила на областта, отчита проучването. Проучването на потребностите от работна сила се провежда два пъти в годината, за да се набира и анализира актуална информация относно професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от работодателите кадри и да се планират мерки за организиране на тяхната професионална подготовка.


България и Китай ще си сътрудничат за създаването на производствена

България и Китай ще си сътрудничат за създаването на производствена ...

......... направления, включително промишлено производство, машиностроене и селско стопанство. Компанията има интерес да си сътрудничи с партньори от България във всички тези области. Вицепремиерът Николова представи икономическото развитие на България, привлекателните условия за инвестиции, като подчерта предвидимостта в политиките на правителството. Разговорите ще продължат за идентифициране на конкретни възможности за сътрудничество.


Министрите на финансите и на спорта, както и премиерът Бойко

Министрите на финансите и на спорта, както и премиерът Бойко ...

......... могат да отстоят на по-малко от 300 метра от училища. В момента такова ограничение има само за игралните зали и казината. В предложението на Валери Симеонов се предвижда и да бъдат унищожени билетите, фишовете и талоните на частните лотарии, които не са били купени преди да бъде прекратен лиценза им„На този етап, ако вотът на недоверие бъде внесен от

„На този етап, ако вотът на недоверие бъде внесен от ...

......... в ЕС по наличие на воден ресурс. Водата трябва да е с приоритет за питейно-битово водоснабдяване, след това за промишленост, енергетика и всичко друго“, категоричен е Чакъров.  Депутатът от ДПС обясни още, че липсата на реформи и липсата на визия за ускорено развитие е най-важното, което това правителство не провежда. 


Специализираната прокуратура представи нови доказателства от воденото досъдебното производство за

Специализираната прокуратура представи нови доказателства от воденото досъдебното производство за ...

......... язовира“, уточнява Дряновска. Според нея при същата проверка било установено, че от извор „Врелото“ е била отклонявана към Радомир вода, предназначена за яз. „Студена“. Проверката на Специализираната прокуратура продължава с всички длъжностни лица от държавната и общинската администрация, които имат отношение към управлението и ползването на вода от язовир „Студена“.


Обявеният от правителството ВиК холдинг е една мегасхема за източване

Обявеният от правителството ВиК холдинг е една мегасхема за източване ...

......... намира за притеснителна кадровата политика на премиера Борисов. Нено Димов заяви, че не е бил специалист във ВиК-сектора и язовирите. Докато назначават „калинки”, които не знаят за какво става дума и не искат да носят отговорност, които не могат да управляват кризите, дотогава ние ще сме в кризи, коментира Манолова.


От днес, 17 януари 2020 г., влизат в сила новите

От днес, 17 януари 2020 г., влизат в сила новите ...

......... се извежда извън животновъдния обект. За животновъдните обекти, пасищата за целогодишно отглеждане на животни, са въведени  изисквания за поставяне на ограждения и осигуряване на храна и вода. Те трябва да имат и навес за осигуряване на защита от неблагоприятни климатични условия, както и  на място за извършване на ветеринарномедицински манипулации.


Един от големите проблеми на българското здравеопазване е този с

Един от големите проблеми на българското здравеопазване е този с ...

......... обществените средства и има още толкова частни средства, за които дори не се интересуваме. Тя допълни, че това предложение би решило само този проблем, и то донякъде. "Големият проблем е липсата на професионален капацитет, социална чувствителност да се усетят проблемите и политическа воля да бъдат решени", категорична бе Мими Виткова.Не е възможно да се въведе минимална европейска работна заплата

Не е възможно да се въведе минимална европейска работна заплата ...

......... трябва да се търси баланс. „Едно чисто повишаване на минималната работна заплата не означава, че ще подобри икономиката на страната. Има риск да се увеличи и безработицата. Дебатът поражда много разногласия”, заяви тя. И призова да се отвори дебатът в България, да се чуят позициите на всички страни у нас.


Работи се по законодателни промени за въвеждането на едногодишен мораториум

Работи се по законодателни промени за въвеждането на едногодишен мораториум ...

......... среда и водите е изключително важна. Пред правителството предстои вот на недоверие, Василева е категорична, че той няма да получи подкрепа. „Правителството трябва да продължи своя мандат. Мисля, че не е в полза на никого да се установи политическа нестабилност и тепърва отново да преминаваме към избори“, каза още тя.


Когато се създават такива холдингови структури, които съществуват и в

Когато се създават такива холдингови структури, които съществуват и в ...

......... "Доказахме, че можем да бъдем лидер по линия на макроикономически растеж, предвижда се той да стане 3.1%. България се оказа фактор по кредитен рейтинг, както и лидер по показател държавен дълг, отнесен към БВП, което ни отрежда трето място по финансова стабилност в Европа", каза зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е надплащала за определени лекарства на частни

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е надплащала за определени лекарства на частни ...

......... не правим нищо, а напротив - позволяваме неусвояването на средствата и подкрепяме бързо растящата неравнопоставеност между държавните и частни лечебни заведения", заяви Михайлов. Според него отпускането на държавни пари за частни болници не само не е правилно, но те взимат много повече държавни средства, отколкото много по-нуждаещите се държавни болници.


Министерството на здравеопазването (МЗ) е установило, че има още три

Министерството на здравеопазването (МЗ) е установило, че има още три ...

......... - лекарствата за редките болести, за които няма алтернативно лечение, да минават по Закона за обществените поръчки.  ЕК ни казва, че абсолютно всички болници в България трябва да прилагат Закона за обществените поръчки, посочи Кирил Ананиев. Това е новото конкретно предложение на ЕК – да бъдат включени и частните болници.


Правителството одобри анализ на причините за нарастването на изплатените от

Правителството одобри анализ на причините за нарастването на изплатените от ...

......... 5 хил. от тях са възрастни хора. В тази връзка ще има спешна национална програма за осигуряване на грижи в домашна среда, която се очаква да бъде приета до края на януари и по която да бъдат осигурени още около 4800 асистенти. Ще се търсят и други възможности, увери Сачева.


Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе НСИ

Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе НСИ ...

......... България през 2021 година. В отчета се посочва, че са постигнати съществени резултати, свързани с повишаване на качеството на статистическата информация и усъвършенстване на нейното разпространение, както и намаляване на натовареността на респондентите чрез въвеждане на електронни въпросници и разработване на уеббазирани приложения за статистически изследвания в различни статистически области.


Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“

Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ ...

......... обедини всички водопреносни дружества в страната. Поводът е водната криза в Перник, а идеята е по-лесно да се контролира инфраструктурата, да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа. Днес премиерът Бойко Борисов отново подчерта, че проверките на ВЕЦ-овете са на първо място, а на второ – производството на ток. 


Ще подкрепим заявения вот на недоверие срещу правителството. Това каза

Ще подкрепим заявения вот на недоверие срещу правителството. Това каза ...

......... добре дошло, че Европейската комисия и Европейският парламент тези дни приеха първите акценти на тази програма и първите мерки. Това потвърди правилността на нашата програма, на ДПС, че българската икономика може да тръгне по един по-ускорен път на развитие, използвайки инструментите на зелената икономика и екологията", отчете още народният представител.


Няма нарастване в броя на издадените  болнични  листове с начална 

Няма нарастване в броя на издадените  болнични  листове с начална  ...

......... и социалната политика Деница Сачева в края на миналата година. Тя е категорична, че преди да бъде разрешен проблемът с изплащането на първите три дни болнични, е необходимо да бъде направен анализ, който да покаже има ли някакви рационални причини, поради които болничните да се увеличават през последните години.  


Правителството създаде ВиК холдинг, който да обедини всички водопреносни дружества

Правителството създаде ВиК холдинг, който да обедини всички водопреносни дружества ...

......... начинът не само да структурираме по-добре управлението и да помогнем на Перник, но и за цялата ВиК структура в България да бъде оптимизирана като дейност". Борисов поиска и до следващата сряда да бъде създадена формула, с която да се наложи временен мораториум за вноса и износа от страната на боклук.


Пощенска банка получи специалната награда за „Устойчив бизнес растеж 2018“

Пощенска банка получи специалната награда за „Устойчив бизнес растеж 2018“ ...

......... агентски локации в над 200 държави и територии. Услугите, предлагани от Пощенска банка и Western Union, са парични преводи от чужбина към България, парични преводи от България към чужбина и парични преводи в страната. Повече информация за услугите на Western Union може да намерите на интернет страницата на Пощенска банка. 


За улиците в кварталите Столичната община е заложила 12 млн.

За улиците в кварталите Столичната община е заложила 12 млн. ...

......... възстановяване на Борисовата градина в историческия й вид, каза Фандъкова. Заложили сме с 52 млн. лв. повече собствени приходи за тази година. Тези приходи идват от данъците на хората, от по-високата събираемост. 110 млн. лв. са заложени за строителство и ремонти на училища и детски градини в кварталите, допълни Фандъкова.


Според експерти вредните емисии при горенето на RDF са по-малко,

Според експерти вредните емисии при горенето на RDF са по-малко, ...

......... да се гори RDF. И не че инсталацията, която щеше да направи ТЕЦ Бургас щеше да бъде някаква долнопробна и замърсяваща, просто хората ни обясниха, че регионът тук е доста натоварен от емисии по отношение на работата на “Лукойл“ и на завода “ Кроношпан“, коменитра още Ангел Ангелов.    


Очевидно е, че държавата не е добър стопанин и може

Очевидно е, че държавата не е добър стопанин и може ...

......... сключено споразумение за провеждане на парламентарни избори заедно с ГЕРБ. Възможна е тази формула, тя показа, че е успешна. Въпрос е на напасване на програми. Винаги по-големият доминира, но не мога да кажа, че сме били превзети", категоричен е Румен Христов.Вижте целия разговор във видео материала на Bulgaria ON AIR.


България оттегля апликационната форма за изграждането на автомагистрала „Струма“ през

България оттегля апликационната форма за изграждането на автомагистрала „Струма“ през ...

......... случи с парите за построените участъци от магистрала „Струма“. Тъй като ангажиментът на България беше да изгради цялата магистрала до края на вече изтеклия програмен период плюс 2-те години по правилото n+2 (т.е. своеобразният гратисен период за завършване на проектите), рискът ЕК да поиска да върнем средствата е много голям.


С голямата награда „Инвестиция на годината“ на Аутомотив клъстер България

С голямата награда „Инвестиция на годината“ на Аутомотив клъстер България ...

......... индустрията“. Отличието е за Manpower. Наградата получи Мария Стоева, мениджър бизнес развитие в Manpower, от Владимир Данаилов, зам. - кмет на Столична община. В рамките на събитието членовете на клъстера получиха и своите плакети за членство за 2020 г.Намерението на Аутомотив клъстер България е връчването на наградите да стане традиционно.


Над 87% от австрийските предприемачи в България биха инвестирали отново

Над 87% от австрийските предприемачи в България биха инвестирали отново ...

......... на дуално обчение. В проекта досега са ангажирани 11 австрийски фирми и се обучават 818 ученика в девет професии, сред които електротехници, заварчици, кадри за логистиката и търговията.София Дамянова, мениджър на проекта, съобщи, че досега са се включили 22 профсионални гимназии, а още три имат интерес да участват в програмата


Драстични промени предстоят в реда, по който частните болници се

Драстични промени предстоят в реда, по който частните болници се ...

......... търговец на едро – мога категорично да ви кажа, че има такава връзка“. Д-р Дечев подчерта, че в случая не става дума за нарушение на закона, а за недобър закон. „След като финансирането е 100% обществено“, би трябвало да се провежда за него обществена поръчка“, коментира д-р Дечо Дечев.  


Равнището на регистрираната безработица в страната е 5,9% през декември, показва

Равнището на регистрираната безработица в страната е 5,9% през декември, показва ...

......... започнали своята трудова реализация. 43 975 безработни над 55 години, 13 954 хора с увреждания и 58 782 лица без квалификация също са постъпили на работа. Само през декември, когато икономическата активност е най-слаба, започналите работа са 11 324, като 94,3% са устроенив реалната икономика. 356 представители от групите на пенсионерите, учащите и заетите също са намерили своето ново работно място през месеца чрез съдействието на бюрата по труда.


Годишният темп на инфлацията в България се повиши до 3,8%

Годишният темп на инфлацията в България се повиши до 3,8% ...

......... изминалата есен вероятно ще засегне добивите на някои култури. Базисната инфлация ще продължи да се повишава, тъй като икономиката бавно наближава към крайната фаза на настоящия цикъл на експанзия, когато увеличението на разходите за труд трябва да започне да се пренася във нарастваща степен върху така наречените базисни цени.  


Депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров, известен като Ревизоро, бе

Депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров, известен като Ревизоро, бе ...

......... му.  Досега той  бе председател на парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата. Емил Димитров, по-известен с прякора Ревизоро, заема мястото на Нено Димов, чиято оставка бе гласувана преди това от депутатите. Димов е в ареста по обвинения в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.    


Частните болници в България настояват за повече конкретика по твърденията

Частните болници в България настояват за повече конкретика по твърденията ...

......... твърденията на Дечев уронват престижа на частните болници. От Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) твърдят, че не са били уведомени от управителя д-р Дечо Дечев за практиката да бъдат надплащани медикаменти. Междувременно от БСП обявиха, че ще сезират прокуратурата във връзка с твърденията на управителя на Националната здравноосигурителна каса за източването й.    


Бензиностанции и складове за горива ще бъдат запечатвани за две

Бензиностанции и складове за горива ще бъдат запечатвани за две ...

......... на закона, ще подлежат на санкция, ако осъществяват търговия с горива без да са регистрирани за дейността. Прагът на регистрация на фирмите и банковата гаранция за дейност се намаляват и ще зависят от техния оборот. Промените бяха одобрени от правителството в края на миналата година след дълги спорове в бранша.


Отменя се спорната наредба, която предвиждаше увеличение на часовете по

Отменя се спорната наредба, която предвиждаше увеличение на часовете по ...

......... кое упражнение е отработено - дали е магистрала, дали е извънградско, дали е нощно каране“. Работната група ще разработи предложения, които да бъдат синхронизирани с новия Закон за движение по пътищата и да обхванат и елементи като нуждата да има допълнителни ограничения за новите водачи, след придобиване на тяхната правоспособност.


Четири водещи банки заявиха интерес към гаранционния продукт на Фонд

Четири водещи банки заявиха интерес към гаранционния продукт на Фонд ...

......... ще гарантира проекти, свързани с развитието и въвеждането на иновации от бизнеса. Тези проекти могат да са за реализирането на идеи в сферите на информационните и комуникационни технологии, в био, нано и чистите технологии, мехатрониката, креативни индустрии и др. Финансирането по тази линия може да надвиши 300 млн. лв.  


Държавата прави стъпки към ограничаване на вертикалната интеграция на пазара

Държавата прави стъпки към ограничаване на вертикалната интеграция на пазара ...

......... публични средства. Допуска се изключение от забраната за заплащане от НЗОК на болнична помощ, извършена от лекар, който не е посочен в договора между НЗОК и изпълнител като специалист на основен трудов договор. Заплащане се допуска, когато този специалист е хабилитирано лице от списък, утвърден от Надзорния съвет на НЗОК.


Министерството на здравеопазването, прокуратурата и Българския лекарски съюз (БЛС) ще

Министерството на здравеопазването, прокуратурата и Българския лекарски съюз (БЛС) ще ...

......... насилие – 33 в ЦСМП и 396 в спешните отделения. Данните за първото полугодие на 2019 г. сочат, че е имало 116 случая на вербално насилие в ЦСМП и 227 в спешните отделения на лечебните заведения. Случаите на физическо насилие са 8 в ЦСМП и 34 в спешните отделения.  


Въпреки че броят хоспитализации в България е много висок и

Въпреки че броят хоспитализации в България е много висок и ...

......... в повечето държави-членки. Изключение правят Малта, Унгария и Белгия, където жените отбелязват по-дълъг болничен престой. В Германия и Австрия средната продължителност на престоя на пациентите от двата пола е еднаква.Средната продължителност на престоя се изчислява от общия брой нощувки, прекарани в болници от пациенти, разделен на общия брой на изписванията.


Прокурори и разследващи полицаи влязоха в териториалното подразделение на Басейнова

Прокурори и разследващи полицаи влязоха в териториалното подразделение на Басейнова ...

......... стане ясно дали темата и поводът е водната криза в Перник. В сайта на Прокуратурата на България  все още няма такава новина, провери Investor.bg. Към Басейнова дирекция "Западнобеломорски район", чийто център е Благоевград, спадат водосборните области на реките Места, Доспат и Струма, както и прилежащите язовири "Студена", "Пчелина","Осломе", "Извор" и други.


Чaкa ни cушa и бeзвoдиe. Щe бъдaт нaпрaвeни oпити дa

Чaкa ни cушa и бeзвoдиe. Щe бъдaт нaпрaвeни oпити дa ...

......... трябвa дa ce oтлoжи къcaнeтo нa пoлитичecки глaви. Бeз рaбoтa мoжe, нo бeз въздух и вoдa – нe, заяви професорът и коментира, че от "Cтoмaнa" не бива да заплашват, че ще пуcнaт в нeплaтeн oтпуcк рaбoтницитe cи. – Зaщoтo кaктo ce кaзвa – aкo ce търcим, щe ce нaмeрим."  


Омбудсманът Диана Ковачева настоява за спешни мерки за защита правата

Омбудсманът Диана Ковачева настоява за спешни мерки за защита правата ...

......... Неосигуряването на достъп до личен асистент е и тема в дневния ред на заседанието на Съвета за наблюдение – мониторингов орган, председателстван от омбудсмана, който следи за спазването и прилагането на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Заседанието ще се проведе на 23 януари т.г. в институцията.


Автоинструктори излизат на протест с основно искане да бъде отменена

Автоинструктори излизат на протест с основно искане да бъде отменена ...

......... спрямо бранша. „В момента по закон контролът се осъществява от Министерството на транспорта, сега се изнася и отива в частна фирма. Какви са тези глупости“, коментира Стефан Малковски. Очаква се днес по обяд стотици протестиращи учебни автомобили да затворят движението по булевард „Цар Освободител“ от улица „Раковска“ до площад „Независимост“.


Националното сдружение на частните болници изрязана несъгласие с твърденията на

Националното сдружение на частните болници изрязана несъгласие с твърденията на ...

......... да обезпечат качествени медицински специалисти и в крайна сметка са реимбурсирани от НЗОК при абсолютно равни условия, посочват от сдружението. Национално сдружение на частните болници и Българска болнична асоциация ще внесат в Министерски съвет, Министерство на здравеопазването и Национална здравноосигурителна каса, декларация във връзка с интервюто на д-р Дечо Дечев.


Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше на

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше на ...

......... на „Стомана Индъстри“ АД, с което е осуетена възможността за ползване на водоема за това предназначение.  За установяване на данни за евентуално извършено престъпление от общ характер е образувана преписка и с постановление на прокурор в Окръжна прокуратура Перник на сектор "Икономическа полиция" е възложено извършването на проверка.    


От Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) твърдят, че не

От Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) твърдят, че не ...

......... бюджет на Здравната каса и в края на годината да не излезем на дефицит, а това се случва за първи път от създаването на Касата", коментира още адв. Дамянов. Междувременно от БСП обявиха, че ще сезират прокуратурата във връзка с твърденията на управителя на Националната здравноосигурителна каса за източването й.


Върховният административен съд обяви окончателно служебният Национален рамков договор за

Върховният административен съд обяви окончателно служебният Национален рамков договор за ...

......... за 2017 година. То обаче ще има правни последици за онези болници, които водят или предстои да заведат дела за неплатената им надлимитна дейност през 2016 година. С прогласяването на нищожност на нормативния кат отпада и правното основание, на което НЗОК е отказала да изплати медицинската дейност на болниците.  


Пътният сектор е заложник на тол системата в бюджетно отношение.

Пътният сектор е заложник на тол системата в бюджетно отношение. ...

......... повече от европейските практики. „Обхватът в Европа ще бъде много по-висок, отколкото в Европа, защото там обикновено между 1 и 7 процента е обхватът на тол системата. При нас при тези параметри, които договорихме, ще бъде около 19-20 процента покритието на тол системата върху пътищата, които се ползват“, посочи Милтенова.


Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) освобождава поста на 12

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) освобождава поста на 12 ...

......... закон, и рамковият договор и да започнат да се прилагат. За да се случи промяната в правилната посока, трябва да има унисон в действията на екипа на касата с екипа на министерството, посочи шефът на касата, визирайки, че сега такъв няма. По закон управителят на НЗОК се избира Народното събрание.


Сагата с промените в Наредба Н-18 за касовите апарати изглежда

Сагата с промените в Наредба Н-18 за касовите апарати изглежда ...

......... издаване на фискален бон, да не надвишават 5 на сто от размера на нетните приходи от продажби, стеснява броя лицата, които биха могли да се ползват от тази алтернатива до малко над 900 компании“, се посочва в позицията на БСК.  Всичко по казуса с Наредба Н-18 може да видите тук.


Синдикатите от сектора на металургията настояват пернишката фирма „Стомана индъстри“

Синдикатите от сектора на металургията настояват пернишката фирма „Стомана индъстри“ ...

......... носи колективно, обясни Гълъбов. Според Смилов важният въпрос, който не трябва да слиза от дневния ред на обществото, е как се изразходват публичните средства. „Когато непрекъснато избуяват такъв тип кризи и се застъпват една с друга, оценката на политическата стабилност не може да бъде еднозначна или много висока“, смята политологът.


„Разчетите, които сме направили за 450 млн. лв. приходи за

„Разчетите, които сме направили за 450 млн. лв. приходи за ...

......... да се разбере кой казва истината в АПИ за целия този процес на формиране на системата“, призова Петър Мутафчиев. Трябва да има отделени пари за поддръжката на второкласна, третокласна и първокласна пътна мрежа, подчерта той и изказа мнение, че тази система и тази политика на правителството не дава това решение.Специализираният наказателен съд реши министърът на околната среда и водите

Специализираният наказателен съд реши министърът на околната среда и водите ...

......... че режимът е средно влажен, но през октомври той става средно сух, докато през ноември е описан като сух. Така се стига и до водния режим. Нено Димов се обърна към Специализирания наказателен съд с искане да бъде пуснат от ареста. Той твърди, че е изпълнявал задълженията си съгласно закона.


Министерството на здравеопазването предлага нов регламент, по който фармацевтичните компании

Министерството на здравеопазването предлага нов регламент, по който фармацевтичните компании ...

......... както и информация за превишенията на бюджетните разходи по отделните основни групи лекарствени продукти. Според министерството най-същественият резултат от ежегодното приемане на механизма е, че ще се постигне по-голяма гъвкавост и възможност същият да се базира и да отразява реалните бюджетни възможности на НЗОК за лекарствени продукти за съответната година.


Подалият оставка екоминистър Нено Димов е привлечен като обвиняем в

Подалият оставка екоминистър Нено Димов е привлечен като обвиняем в ...

......... задълженията си и не бе отпускал този обем вода за промишлени нужди, язовир Студена щеше да има над 7 млн. литра вода - достатъчни да няма бедствено положение", добави Кънев. "Нено Димов е задържан за 72 часа. Налице е опасност да извърши ново престъпление и да повлияе", каза Ангел Кънев.


През ноември динамиката в продажбите на дребно отново се завръща,

През ноември динамиката в продажбите на дребно отново се завръща, ...

......... 2,9%. В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, по-значително нарастване е отчетено при продажбите на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 2,8%, и при търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 2,4%.  


През ноември 2019 г. промишленото производство намалява с 1% ,

През ноември 2019 г. промишленото производство намалява с 1% , ...

......... с 4,5%. Съществено увеличение е регистрирано при: производството, некласифицирано другаде - с 16,6%, производството на лекарствени вещества и продукти - с 10,7%, обработката на кожи; производството на обувки и други изделия от обработени кожи без косъм - с 9,3%, печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 8,7%.  


В кабинета на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирана оставката на

В кабинета на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирана оставката на ...

......... по-ранен етап, когато вече е било ясно, че нивото в язовир "Студена" е критично ниско. От особен интерес за разследващите са графиците, които МОСВ трябва да изготвя за водните обеми и наличности във всички язовири на територията на страната. Проверяват се и обстоятелствата около аферата с боклука от Италия.   


Ще има редукция в обхвата на тол системата. Това каза

Ще има редукция в обхвата на тол системата. Това каза ...

......... Националния таксиметров синдикат, на АЕБТРИ и на Камарата на автобусните превозвачи, съобщиха от правителствената информационна служба. На разговора присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, както и проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ. 


Приходите от нощувки на българските хотелиери през ноември достигат 42,8 млн.

Приходите от нощувки на българските хотелиери през ноември достигат 42,8 млн. ...

......... други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 53,7 хил., а на леглата - 108,7 хиляди. В сравнение с ноември 2018 г. общият брой на местата за настаняване, функционирали през периода, намалява с 0,3%, а броят на леглата в тях - с 1%.        


Министърът на околната среда и водите Нено Димов подава оставка,

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подава оставка, ...

......... спецпрокуратурата, но след това беше задържан. Все още не е ясно какви са конкретните обвинения на Димов. Очаква се по-късно днес прокуратурата да даде повече информация. Акцията на ДАНС, МВР и прокуратурата е във връзка с водната криза в Перник и неизяснените обстоятелства около вноса на боклук от Италия.  


Близо 117 000 души в страната нямат достъп до постоянно

Близо 117 000 души в страната нямат достъп до постоянно ...

......... регионалното министерство и МОСВ такива експерти няма“, коментира Паскалев. Според него отговорността за управлението на водите е в ръцете на министър Нено Димов. Той посочи, че Басейнова дирекция и ВиК-Перник са разполагали с информация за обема на яз. „Студена“. Ежедневно тези данни трябва да получава и ресорния министър, уточни той.


От днес официално започва данъчната кампания. Новото тази година е, че

От днес официално започва данъчната кампания. Новото тази година е, че ...

......... значително по-сигурна. „Не е пресилено да се каже, че създаваме отново инфраструктурата на НАП. Проблемът през лятото беше функция от една причина - че НАП, улисана в създаването на електронни услуги, фокусирана в улесняването на потребителите, доведе до някои компромиси в информационната сигурност, които бяха доста видимо наказани“, каза Бъчваров.