Пет часа продължиха дебатите в парламента по първия вот на

Пет часа продължиха дебатите в парламента по първия вот на ...

......... обяви за „страхливец“. Голяма част от министрите също не дойдоха на дебата в парламента. Те пък са в Брюксел, където ще представят тази седмица приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в областите, за които отговарят, по време на изслушвания в комисиите на Европейския парламент.Още новини от Dnes.bg


Основният акцент на българското председателство на Съвета на ЕС са

Основният акцент на българското председателство на Съвета на ЕС са ...

......... ЕК и Съвета са доста по-ограничени - дял на ВЕИ от 27%, например. През шестте месеца на българското председателство на Съвета на ЕС ще се водят и разговори за газовата директива, за която София ще търси максимална консолидация на мненията, както и за развитието на енергийните пазари ролята за регулациите.


Взаимни обвинения между БСП и ГЕРБ белязаха вота на недоверие

Взаимни обвинения между БСП и ГЕРБ белязаха вота на недоверие ...

......... също се оплакват, че в страните им се шири корупция. "Вие спекулативно извеждате определени данни, за да повтаряте една спекулативна теза", обвини от своя страна тя. По думите на правосъдния министър правителството полага големи усилия в борбата с корупцията, а като аргумент за това Цачева посочи гласувания нов антикорупционен закон.


40% от австрийските компаниии в България отчитат подобрение на икономическото

40% от австрийските компаниии в България отчитат подобрение на икономическото ...

......... От миналата година има проект за дуално обучение в училища в София, Ямбол и Габрово, за реализирането на който австрийски предприемачи са посочили кои са регионите и професиите, от които има нужда бизнесът.Готово ли е вашето дружество да приема  ученици от професионалните училища за обучение по дуалната система?

Най-общата перспектива за въвеждане на еврото в България се приема

Най-общата перспектива за въвеждане на еврото в България се приема ...

......... сред 801 души на 15 и 16 януари по специалната панелна методика, която осигурява възможно най-висока представителност на данните. Абсолютна максимална грешка е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души. Подобни сондажи служат най-вече за отразяване на най-общата моментна картина на нагласите.


Военният съд е постановил 15 години затвор и конфискация на

Военният съд е постановил 15 години затвор и конфискация на ...

......... че Комисията за разкриване и изземване на незаконно придобито имущество е уведомена и тя трябва да установи за какво са използвани парите. По друго дело, отново за присвояване на средства, Киров има още една присъда от 10 години, делото обаче бе върнато от ВКС на долната инстанция заради процесуални нарушения.  Основните участници на фармацевтичния пазар в България през 2017 година

Основните участници на фармацевтичния пазар в България през 2017 година ...

......... изглежда по този начин: Actavis/Teva, Софарма, GlaxoSmithKline, Sanofi-Aventis, Novartis. За сравнение - през 2016 г. в топ 5 попаднаха Actavis/Teva, Софарма, Bayer, Novartis, GlaxoSmithKline. При търговците на едро с лекарства няма голяма динамика в търговските дялове. Най-големите четири дистрибутора държат над 80% пазарен дял на аптечен пазар. Така първите четири дистрибутора са Фьоникс, Софарма трейдинг, Стинг и Фармнет. 


Проблемът с двойния стандарт при храните е морално-етичен, но паралелно

Проблемът с двойния стандарт при храните е морално-етичен, но паралелно ...

......... че генералното решение на този проблем ще бъде чрез създаването на директива, която да регламентира производството и предлагането на продукти, в която категорично да бъде забранено предлагането на една и съща стока, под една и съща марка, от един и същ производител, но с различни съставки и с различно качество.


За втори път разпоредителното заседание на делото за фалита на

За втори път разпоредителното заседание на делото за фалита на ...

......... заседание ще бъде направен на 14 февруари. Investor.bg припомня, че в края на миналата година главният прокурор Сотир Цацаров беше на официално посещение в Белград по покана на сръбския главен прокурор Загорка Доловац, с която подписа Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратури.Всичко по темата четете тук!


Малко се политизира темата с акцизната система, каза в ефира

Малко се политизира темата с акцизната система, каза в ефира ...

......... ICQ са комуникатори, които водят комуникация между двама-трима-петима души. „Чрез тях може да се изнася информация, но надали може да се манипулира система – те не могат да имат пряк достъп до системата или да са част от нея, ако разработчикът не е написал плъгин за Skype и ICQ“, уточни той. 


По-късно днес започва дебатът в парламента по първия вот на

По-късно днес започва дебатът в парламента по първия вот на ...

......... това ще се види днес в дебатите и после при гласуването. Това е един пиар, който се прави на гърба на българските граждани. Трябва дефиниция за корупция. Този вот търси за цел да привлече внимание, но не е достатъчно добре подготвен и просто не му е сега времето, каза Августинов.Бюджетът на училището ще зависи и от образованието на родителите

Бюджетът на училището ще зависи и от образованието на родителите ...

......... че има липса на воля за такъв тип реформи, но аз и моите колеги не можем да се съгласим. Още от миналото правителството на премиера Бойко Борисов сме предприели действия за реформи", каза още тя и обясни, че според нея в изложението на хората от българския бизнес е липсвала конкретика.


Чешкият премиер Андрей Бабиш смята, че с водената политика страната ни

Чешкият премиер Андрей Бабиш смята, че с водената политика страната ни ...

......... инициативи по линията на общата европейска отбрана и са се съгласили да обединят усилия за запазването на кохезионната политика в ЕС в подкрепа на развитието на всички държави членки. От своя страна чешкият премиер е подкрепил бъдещи инициативи за по-динамично сътрудничество и диалог между държавите от Вишеградската четворка и България.  


Омбудсманът Мая Манолова ще открие гореща телефонна линия за сигнали

Омбудсманът Мая Манолова ще открие гореща телефонна линия за сигнали ...

......... граждани“, допълни общественият защитник. По-късно през деня Манолова и Димитров се срещнаха с протестиращите работници от обувна фирма „А. М. Shoes” в Дупница, които от два месеца не са получавали заплати. Двамата на място разясниха какви действия трябва да предприемат работниците, за да си получат трудовите си възнаграждения от фонда.  


Възможни са нови протести на общинските болници. Това обяви председателят

Възможни са нови протести на общинските болници. Това обяви председателят ...

......... която болниците са изработили, но не им е заплатена от НЗОК, Тотев отговори, че на срещата отново е било заявено, че тя няма да бъде платена от фонда, освен ако няма съдебно решение. По думите му вероятно общинските болници ще заведат дела срещу НЗОК за неизплатената дейност за 2015 година.


Няма манипулация на акцизната информационна система на Агенция „Митници”, категоричен

Няма манипулация на акцизната информационна система на Агенция „Митници”, категоричен ...

......... достигат 29,7 на сто. Това число е важно, защото именно то е важно за увеличението при прихода на БВП, което означава повишаване на събираемостта. В края на 2017 г. данъчните приходи достигат до 29,5 млрд. лв., което е с 6,5 млрд. лв. номинално нарастване от 2013 г.“, каза още Горанов.Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разглежда искане от страна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разглежда искане от страна ...

......... година групата изкупи и целия капитал на „ОББ МетЛайф Животозастрахователно дружество“, придобивайки дела на Metlife, който беше в размер на 40%. Този дял от живозастрахователното дружество не беше част от сделката за придобиването на активите на гръцката National Bank of Greece у нас. Сделката беше на стойност 610 млн. евро.


Страните от Западните Балкани имат нужда от нашата подкрепа и

Страните от Западните Балкани имат нужда от нашата подкрепа и ...

......... да изготви препоръки по една от предложените от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер възможности за бъдещето на Съюза в т.нар. Бяла книга. Председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Искра Михайлова посочи, че Европейският парламент може помогне на работната група при формирането на бъдещите политики на ЕС.   


Няма обективни причини България и Румъния да не бъдат част

Няма обективни причини България и Румъния да не бъдат част ...

......... Първата истина е, че България ще бъде оценявана по правилата. Втората е, че икономическото представяне на България е изненадващо добро, категоричен е говорителят на ЕК. – Тези, които твърдят, че България би била риск, не са запознати с това какво постига българската икономика от гледна точка на инфлацията и дълга."


Личните лекари вече ще трябва да отчитат прегледите на пенсионерите

Личните лекари вече ще трябва да отчитат прегледите на пенсионерите ...

......... заключителни разпоредби на Закона за бюджет на НЗОК за 2018 г. Според Лекарския съюз НЗОК няма практическа възможност да обработва финансовата документация в този й вид, тъй като в информационната й система липсват софтуерни и технически алгоритми за това. В резултат общопрактикуващите лекари и зъболекарите няма как да изпълняват разпоредбата, посочват от БЛС.


До месец ще бъде готов анализът, необходим за рестарт на

До месец ще бъде готов анализът, необходим за рестарт на ...

......... трансфер на товари към влаковете. По думите му е логично да се случи, защото „сега е толкова евтино да се минава транзитно през България, че се отнема правото на железниците да возят стоки и товари". Според него с поскъпването на пътищата железницата ще е в пъти по-конкурентна за транзитно преминаване.


Туризмът губи от липсата на съоръжения не само в Пирин

Туризмът губи от липсата на съоръжения не само в Пирин ...

......... наблюдава ръст на туристите между 7% и 17%. Очакванията за 2018 година също са добри - 90% от местата в петзвездните хотели са вече резервирани, отчете още министърът на туризма. Тя отчете, че всяка година качеството на туристическия продукт се подобрява и все повече туристи гласуват доверие на страната ни.


Цените на храните, следени от Държавната комисия за стокиви борси

Цените на храните, следени от Държавната комисия за стокиви борси ...

......... 3,3% поскъпват и краставиците. Данните показват още намаление на цените на някои млечни продукти. Киселото мляко например е с 1,2% по-евтино, сиренето с 0,2%, а маслото - с 1,7%. Кашкавалът е поскъпнал с 1,3%, показват още данните на ДКСБТ. През изминалата седмица цената на захарта се е повишила с 1,8%.


В най-скоро време постепенно и поетапно в България ще започнат

В най-скоро време постепенно и поетапно в България ще започнат ...

......... премиер заяви, че по въздух и вода България няма проблем да влезе в Шенген още сега. Ангела Меркел днес по обяд пристигна на работно посещение в България. Визитата ѝ е по покана на премиера Бойко Борисов. Двамата са обсъдили още приоритетите на българското европредседателство и актуалните европейски въпроси. Очаквайте подробности.


Един от основните приоритети на Министерство на икономиката е предприемане

Един от основните приоритети на Министерство на икономиката е предприемане ...

......... търговска камара, България е европейският магнит за испанските малки и средни предприятия. Корпоративният данък от 10% и квалифицираната работна ръка са посочени сред предимствата на страната ни. „За нас е важно да се запознаем с мнението за бизнес в България и на членовете на Българско-турската търговско-индустриална камара.“, подчерта зам.-министър Борисов.


„Когато се правят системи, които позволяват манипулиране и е доказано,

„Когато се правят системи, които позволяват манипулиране и е доказано, ...

......... проектозакони, свързани със съдържанието на тази Конвенция. Надявам се ГЕРБ да подкрепи законодателството, което би произтекло от нея, но останалите неща, които са съмнителни, двусмислени и дебатът, който се проведе до сега, не е в полза на Конвенцията. Не можем да вървим срещу българското общество“, категоричен е Кристиан Вигенин.  


Интерес към закупуването на български череши и други плодове заяви

Интерес към закупуването на български череши и други плодове заяви ...

......... и включването на конвенционална продукция в портфолиото търси доставчици от България. Бранко Баятович от Bluemond Farms пък сподели своя опит в сдружаването на производители на боровинки от Сърбия, които заедно вече намират все по-добра реализация във Великобритания. Фермерите се запознаха с изискванията на търговските вериги, възможностите за финансиране и застраховане.


МВР вече бърза да вдигне заплатите на полицаитеВ. Сега Заплатите

МВР вече бърза да вдигне заплатите на полицаитеВ. Сега Заплатите ...

......... от общия бюджет. Най-важните от тях са за фермерите. Това каза в Берлин земеделският министър Румен Порожанов след прерязването на лентата на 29-тото изложение „Зелена седмица” в германската столица, което се състоя в палатата на България, която е страна партньор на най-голямото изложение в света за земеделие, храни и цветя.


Над 6,6 млрд. лв. са приходите от международен туризъм в България за януари-ноември 2017 г. според

Над 6,6 млрд. лв. са приходите от международен туризъм в България за януари-ноември 2017 г. според ...

......... Най-много са туриститеот ЕС, посетили България за посочения период, от Гърция и Румъния - по над 1 млн. Увеличение има и от Германия (5%), Турция (12%), Полша (8%), Сърбия (5%), Великобритания (24%), Украйна (15%), Молдова (17%), Израел (12%), Франция (19%), Италия (11%), Холандия (23%)q Испания (37%), Швеция (35%) и др.


Повече от 61% от чуждестранните туристи в България идват от

Повече от 61% от чуждестранните туристи в България идват от ...

......... се насочим към цифровата трансформация на сектора. По време на председателството Министерството на туризма ще организира 6 събития, фокусирани върху различни аспекти от туристическата индустрия. Първото от тях е среща на министрите с ресор туризъм, посветена на туризма и икономическия растеж и ще се проведе в средата на февруари.  


Финансовият министър Владислав Горанов ще предложи на митниците да поръчат

Финансовият министър Владислав Горанов ще предложи на митниците да поръчат ...

......... първия мандат на ГЕРБ, монтирани са измервателните уреди, а самата система е изключително сложна с 22 отделни модула“, обясни финансовият министър. В понеделник предстои извънредно съвместно заседание на вътрешната и бюджетната комисии, на което докладът на ДАНС и функционалността на системата ще бъдат обсъдени, става ясно от сайта на парламента. 


Не се притеснявам от протестите срещу втори лифт в Банско

Не се притеснявам от протестите срещу втори лифт в Банско ...

......... отговоря категорично“, коментира той и уточни, че трябва да се прави разлика между тези два плана. „Единият е план за управление, който дава режими, а другият е специализиран подробен устройствен план, който дава основата за строителство и подлежи и на екологична оценка, и на оценка за съответствието“, обясни Нено Димов.  


От Центъра за градска мобилност обявиха обществена поръчка за над

От Центъра за градска мобилност обявиха обществена поръчка за над ...

......... проверяващите също контактували помежду си чрез радиостанции. По думите на представителя на Центъра за градска мобилност най-честите нарушения от страна на шофьорите са подминаване на спирки, да не се отварят вратите на граждани, а в някои случаи отказ на водачите да продават билети. Проверките ще следят дали шофьорите носят униформи.


Визитата на германския канцлер Ангела Меркел у нас не е чак

Визитата на германския канцлер Ангела Меркел у нас не е чак ...

......... подкрепа за това, според мен би бил един много правилен политически сигнал. Второто нещо, по което Меркел ще каже нещо, е европейският път на Западните Балкани”, коментира Луиза Славкова.Едва ли Меркел би говорила за реформите в ЕС, защото като канцлер без правителство в момента няма мандат за това, посочи политологът.


Проблемът със завишените фини прахови частици в София няма да

Проблемът със завишените фини прахови частици в София няма да ...

......... е архаично решение, от 50-те години на миналия век. Не е практично и се оказва, че трудно може да бъде контролирано”, смята Трайков. Според него системното решение е да има действителен контрол върху нивото на замърсяването от индивидуалните автомобили и притежаването на замърсяващ автомобил просто да бъде икономически неизгодно.  


Австрия е за встъпването на България в Шенгенското пространство и

Австрия е за встъпването на България в Шенгенското пространство и ...

......... важния по думите й приоритет за Западните Балкани. Австрийският министър поздрави и за ратификацията на договора за добросъседство между България и Македония, който определи като добър пример за това как две съседни страни, без всяка от тях да се намесва в работите на другата държава, могат да покажат добросъседски отношения.


Аграрният отрасъл създава около 5% от общата брутна добавена стойност

Аграрният отрасъл създава около 5% от общата брутна добавена стойност ...

......... се утвърждават като основен парнтьор в аграрната търговия на страната, информира Порожанов. – През последните години ЕС формира около 75% от аграрния стокообмен на България, като около 70% от българския износ е насочен за държавите членки, а около 80% от вноса на селскостопански продукти вече е с произход от ЕС.”


Софийска градска прокуратура е отказала да образува дело по доклада

Софийска градска прокуратура е отказала да образува дело по доклада ...

......... фискалния интерес на републиката.  Преди две седмици постановлението за отказ на прокуратурата е изпратено в секретната секция на НС. Докладът, изготвен от финансовия министър, е също изпратен в НС и на главния прокурор за сведения. "Докато не се разсекрети тази информация, повече от нея не може да споделим", допълни Арнаудова.


Министерският съвет реши да даде на Държавната агенция "Държавен резерв

Министерският съвет реши да даде на Държавната агенция "Държавен резерв ...

......... ръководния състав на Министерството на здравеопазването. Управителният съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига се състои от петима членове, които включват директора на центъра – Бойко Ликов, заместник-министрите на земеделието, храните и горите Цветан Димитров и Лозана Василева и заместник-министрите на здравеопазването Бойко Пенков и Светлана Йорданова.


Над 400 млн. лв. повече от предвиденото са били изразходвани

Над 400 млн. лв. повече от предвиденото са били изразходвани ...

......... нива на погасяване, така че болницата да не генерира нов дълг, а успоредно с това да се върви към разплащане на старите просрочия и своевременно изплащане на заплати.Някъде може да се наложи общинска болница да се преструктурира в диагностично-консултативен център, но само с решение на общинския съвет, каза Кирил Ананиев.


Върховната административна прокуратура (ВАП) е разпоредила на министъра на транспорта

Върховната административна прокуратура (ВАП) е разпоредила на министъра на транспорта ...

......... е в правомощията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Поради тази причина са изискали от транспортния министър да предприеме необходимите мерки, с които изискванията в закона да бъдат спазени. Указано е в срок до 19 февруари 2018 г. ВАП да бъде уведомена за взетите решения и предприетите действия.


В България има 20 икономически центъра, които привличат капитали и

В България има 20 икономически центъра, които привличат капитали и ...

......... в страната, в рамките на пет години  този дял нараства с 1 процентен пункт. Факторите, които влияят за привличането на капитал и хора към тях са подходящата инфраструктура, големината на пазара, синергиите на съществуващия бизнес, социалната среда, които вероятно ще подхранват тенденцията на концентрация на икономиката на страната. 

Доверието на инвеститорите към България се завръща. Това се доказва

Доверието на инвеститорите към България се завръща. Това се доказва ...

......... за инвестиция клас А по реда на ЗНИ. Общият размер на инвестициите на сертифицираните фирми е 269 млн. лв., като се предвижда откриването на 362 нови работни места. Караниколов изрази увереност, че 2018 г. ще е много успешна, като разчита за това на конструктивния диалог с работодателските организации и бизнеса.


България има потенциала да стане СПА столица на Европа благодарение

България има потенциала да стане СПА столица на Европа благодарение ...

......... както и международен форум в областта на туризма и енергетиката в рамките на българското председателство на Дунавската стратегия. Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм, е посочила Николина Ангелкова.


С общо 2,91 млрд. лева ще се финансират земеделски програми

С общо 2,91 млрд. лева ще се финансират земеделски програми ...

......... се превърнат в научни центрове, а тези, които се занимават основно със земеделие, да бъдат обединени в едно държавно предприятие чрез сливане. По този начин ще се повиши възможността им за участие в програми за модернизиране и развитие като демонстрационни и образователни структури на институтите, уточняват от правителствената информационна служба.


Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка във всички районни

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка във всички районни ...

......... затвор“. Ще бъде обсъдена необходимостта от изготвяне на предложения на законодателни промени за повишаване срочността и ефективността на действията по изпълнение на съдебните актове, както и промени, целящи недопускане на осъдени лица с влезли в сила присъди да се отклонят от изтърпяване на наказанията и да останат ненаказани.    


Сто нови социални услуги в общността за над 2000 лица с  увреждания и възрастни, които не могат да

Сто нови социални услуги в общността за над 2000 лица с  увреждания и възрастни, които не могат да ...

......... тях ще бъдат изведени над 700 потребители, за които ще се осигури качествена грижа чрез осигуряване на социални услуги в общността, включително и от резидентен тип. Финансирането на мерките по плана ще е по линия на оперативните програми „Развитие на човешките ресурси“ и „Региони в растеж“ и от държавния бюджет.  


Парламентарната група на "БСП за България" внесе в Народното събрание

Парламентарната група на "БСП за България" внесе в Народното събрание ...

......... конвенция, които очакват от държавите, които са я подписали, да приведат националното си законодателство в този вид, каза Нинова. Тя уточни, че това е първа стъпка от цял комплекс промени в законодателството. Следващата седмица БСП ще предложи създаване на кризисни центрове за жертвите на домашно насилие във всички областни градове.


Премиерът Бойко Борисов поиска здравният министър Кирил Ананиев и силовите

Премиерът Бойко Борисов поиска здравният министър Кирил Ананиев и силовите ...

......... в края на миналата година от една от стенограмите на правителствените заседания стана ясно, че премиерът е наредил още тогава да се отделят пари за поддръжка на военните транспортни самолети "Спартан", както и 2-3 военни хеликоптера "Кугър" да бъдат използвани за спешна медицинска помощ.  Още новини четете в Dnes.bg  


Първите 12 месеца на президента Румен Радев на поста показват

Първите 12 месеца на президента Румен Радев на поста показват ...

......... спада в хода на мандата). Вторият мандат „Първанов“ пък започна с по-висок кредит на доверие, но и с бърз спад.   На този фон устойчиво високите нива на доверие в първата година на Радев – без съществени спадове – му отреждат едно от най-благоприятните места сред президентите досега, посочват от Галъп.


През 2019 г. за леките автомобили винетките трябва да станат

През 2019 г. за леките автомобили винетките трябва да станат ...

......... бъдат открити и ще функционират в рамките на тази година. Паралелно с това вървим с тръжните процедури по "Железница", каза той. Относно Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради регионалният министър каза, че до момента са санирани 996 сгради, одобрени са още 2022. Има 80 сигнала за нередности.  


България се нуждае от програма за ускорено развитие, да се

България се нуждае от програма за ускорено развитие, да се ...

......... по 80 лифта, а пък ние да имаме един и това да пречи на екологията”, заяви той.  „ДПС ще работи за това да се ускори процесът на интеграция на страните от Западните България и да се ускори процесът на диалог с Турция. На Балканите няма място за етно-национализъм”, каза още Цонев. 


Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание на 23 януари

Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание на 23 януари ...

......... опозиционни прояви, включително вот на недоверие, е проевропейска политика, а не антиевропейска. Въпреки първоначалната подкрепа и разговори с ДПС социалистите останаха сами в инициирането на вота на недоверие. От ДПС обявиха, че ще подкрепят левицата за вота на недоверие към правителството, но със свои мотиви по темата за корупцията.  


Тази вечер се организира нов масов протест в защита на

Тази вечер се организира нов масов протест в защита на ...

......... плана на „Пирин“ е незаконно без екооценка. Според тях застрояването на планината ще е 48%, като това поставяло в риск вековни гори.   Протести срещу промените вече имаше в 11 града в цялата страна -  Свиленград, Свищов, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Дупница, Казанлък и Смолян.    


Министерството на здравеопазването (МЗ)ще преразгледа клиничните пътеки, по които работят

Министерството на здравеопазването (МЗ)ще преразгледа клиничните пътеки, по които работят ...

......... в МЗ. В понеделник предстои втора среща между представители на Сдружението, на министерството и на НЗОК, на която се очаква да бъдат набелязани конкретни мерки за подпомагане на общинското здравеопазване. До началото на февруари Министерството на здравеопазването ще е готово с новите правила за преструктуриране на общинските болници в страната.


Еднократното изплащане на събраните средства за втора пенсия или разсроченото

Еднократното изплащане на събраните средства за втора пенсия или разсроченото ...

......... да бъде приет законът, след което да се разработи подзаконовата нормативна база и към 2020 година законът да може да се прилага. Осигурените лица да имат повече избор на възможности при втората пенсия и решението как тя да се изплаща да се взима от лицето. Това е общата позиция на бизнеса и синдикатите, заявена в концепцията.


През последните десет години "шепа природозащитници" в името на неясни

През последните десет години "шепа природозащитници" в името на неясни ...

......... да се построи втори лифт в Банско, както и да се приеме плана за управление на парк "Витоша", за да се "отпушат белите дробове" на планината. В становището си те настояват също да има критерии, според които да бъдат определени "представителни" екологични организации, както е при работодателските и синдикалните организации.


Българският премиер Бойко Борисов възнамерява да подходи в рамките на

Българският премиер Бойко Борисов възнамерява да подходи в рамките на ...

......... подписа си да гарантирам, че става въпрос само за втория лифт. В Швейцария и Австрия има в пъти, десетки пъти повече лифтове. Всичко, различно от втори лифт, няма да се случи. Не сме виновни за нашите коалиционни партньори, че се разделиха и не можаха да влязат в парламента“, каза премиерът.


"България приветства приемането на Стратегията за предотвратяване на отпадъците от

"България приветства приемането на Стратегията за предотвратяване на отпадъците от ...

......... на потреблението на торбичките на ниво ЕС. Употребата на найлонови торбички е намаляла с около 50%, обявиха в началото на миналата година от ековедомството. Според социологическите проучвания на екоминистерството над 40% от потребителите в страната вече избягват да ползват този вид опаковки, като носят при пазаруване торби за многократна употреба.


Стокообменът между България и Турция се е увеличил със 17,4%

Стокообменът между България и Турция се е увеличил със 17,4% ...

......... е представил възможностите за инвестиции в индустриалните зони в страната ни. Според икономическия министър реализирането на проекта за индустриална зона в района на Кърджали ще засили интереса на потенциални турски инвеститори. По думите му това се дължи основно на благоприятната локация и допълнителните възможности по Закона за насърчаване на инвестициите.


Когато и да влезем в еврозоната, винаги е по-добре за

Когато и да влезем в еврозоната, винаги е по-добре за ...

......... той. Сега сме в центъра на вниманието с председателството на Съвета на ЕС и ако кандидатстваме тази година, ще е много добре, освен това две години имаме голям бюджетен излишък и "това е страхотно", поясни Василев и подкрепи финансовия министър Владислав Горанов за курса към еврозоната в средата на тази година.


Заради големия интерес Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава

Заради големия интерес Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) удължава ...

......... авторитетно жури от признати специалисти от различни области, а победителите и финалистите ще бъдат обявени по време на традиционната гала церемония на 26 февруари 2018 г. в София. Тази година престижното събитие е включено в програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.Investor Media Group е медиен партньор на събитието. 


БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" за

БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" за ...

......... без ДПС Мотивите са от десет страници, засегнати са секторите на здравеопазването, обществените поръчки, строителство и саниране и контрабанда. От това гласуване ще проличи има ли воля за борба с корупцията или не, кой иска да се бори с корупцията и кой не, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Очаквайте подробности!


Управителният съвет на фонд "Земеделие" е утвърдил общ финансов ресурс

Управителният съвет на фонд "Земеделие" е утвърдил общ финансов ресурс ...

......... 23,8 млн. лева. за първи транш по ПНДЖЗ, отчитат от МЗХГ. От министерството припомнят, че максималният допустим таван по Схемата за преходна национална помощ за говеда е в размер до 41,6 млн. лева, а по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки в размер до 34,8 млн. лева.  


Европейският съюз не реагира навреме на световните проблеми и оставя

Европейският съюз не реагира навреме на световните проблеми и оставя ...

......... и допълни, че Брюксел е готов да подаде ръка и ако британците искат да останат, те могат да го направят. Юнкер призна, че Великобритания никога не се е чувствала добре в общността и ЕС не е направил нищо, за да поправи това, тоест и двете страни имат вина за Brexit.


Парламентът прие на първо четене законопроектът на Делян Пеевски, Йордан

Парламентът прие на първо четене законопроектът на Делян Пеевски, Йордан ...

......... е действала като финансова пирамида. Според Йордан Цонев промените ще са ефективен правен инструмент в ръцете на синдиците, ако спечелят делата, да възстановят заграбеното от КТБ. Той отсече, че фалитът на банката е грабежът на века и е направен от мажоритарния собственик и неговия екип. Още новини четете в Dnes.bg


БСП ще внесе в деловодството на парламента първия вот на

БСП ще внесе в деловодството на парламента първия вот на ...

......... корпуцията. Индексът на корупцията е бил най-висок именно в години, когато е управлявала БСП, посочи още той. "Не мога да кажа, че няма корупция, но мога да кажа, че всичко, което можем да направим в борбата с тази корупция, ще го направим и ще помогнем на ГЕРБ", категоричен е той.


Заемите за корпоративния сектор ще стават още по-евтиниВ. Капитал Daily

Заемите за корпоративния сектор ще стават още по-евтиниВ. Капитал Daily ...

......... представили задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“, което е изрично условие за извършване на туроператорска дейност. Другият основен мотив е, че дружеството не е получило удостоверението си за регистрация в регламентирания срок в Закона за туризма. Ако такова удостоверение не е налично, компанията няма право да изпълнява туроператорска и турагентска дейност.


Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожно решение на Надзорния

Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожно решение на Надзорния ...

......... касата е удържала 52 милиона лева на болниците, които не са платени и до момента, посочва още БНТ. Здравният министър Кирил Ананиев се среща с директорите на областните болници в страната. След срещата стана ясно, че до началото на февруари ще има нови правила за финансовата дейност на държавните болници.


Държавните болници нямат общи правила за финансовата си дейност и

Държавните болници нямат общи правила за финансовата си дейност и ...

......... си ще бъде в постоянен контакт с ръководствата на областните здравни заведения, за да може чрез интензивен диалог да се извършат всички, планирани от министерството промени, свързани с преструктуриране, управление и финансиране, които като краен резултат да доведат до по-добро лечение на пациентите на територията на всички области в страната.