Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще се лицензира като застраховател, така

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще се лицензира като застраховател, така ...

......... от тях ще се разпределят ежемесечно към здравните фондове. Размерът на средствата ще е равен на броя на записаните във всеки фонд осигурени лица, умножен по средния размер на здравната вноска за всички здравноосигурени. Няма да има значение кой е платецът на вноската и за чия сметка се осигурява лицето.


Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие ...

......... 2019 г. стартира и икономическият преглед на България, подготвя се започването на Преглед на инвестиционната политика на страната до края на тази година“, каза още той. По думите му страната ни e в процес на присъединяване и към Кодексите за либерализация на движението на капитали и текущите невидими операции.  


Болничните организации в България се обединяват около предложението да се възстанови

Болничните организации в България се обединяват около предложението да се възстанови ...

.........  концептуални промени, относими към други нормативни актове, в т.ч. темата за необходимостта от доплащания. Организациите са разгледали няколко модела за остойностяване на системата от клинични пътеки, приложени в други държави и ще предоставят на МЗ идеен вариант за действителни стойности на здравните услуги.              


Въпросът с т.нар. фалшиви болнични няма да получи никакво решение

Въпросът с т.нар. фалшиви болнични няма да получи никакво решение ...

......... предвид, че голямата част от болнични листове се издават в медицинските центрове и болниците, а от личните лекари идват само 20% от тях. Бранков отбеляза и че право на обезщетение следва да имат само лица с платени осигурителни вноски, тъй като в момента се разрастват измамите с фалшив осигурителен стаж.


Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко инциденти с

Габрово е областта, в която са регистрирани най-малко инциденти с ...

......... за обучение в училищата и детските градини, по които агенцията работи съвместно с Министерство на образованието и науката. През първите осем месеца на годината на територията на Област Габрово са настъпили 60 тежки пътни транспортни произшествия. При тях са загинали трима души, а 64 човека са потърсили медицинска помощ.  


Министерството на образованието и науката предвижда да отпусне допълнителни 1,6

Министерството на образованието и науката предвижда да отпусне допълнителни 1,6 ...

......... строителство“, се насочват към висше образование и се реализират на пазара на труда по-късно и не винаги в същата икономическа сфера. Т.е. към професионалните училища се насочват най-слабите и най-неамбициозните ученици. Все още е бавен и процесът по актуализирането на учебното съдържание с участие на бизнеса, признава се в стратегията.Към момента няма конкретни стъпки изграждане на трета активна лента

Към момента няма конкретни стъпки изграждане на трета активна лента ...

......... следващата година. До 30 октомври трябва да се възстанови нормалното движение между километър 393 и 400 във Варненско. Срокът за приключване на ремонтите по виадукт "Коренишки дол" при километър 36 е 30 ноември. Виадуктът при километър 19-и на "Хемус" трябва да може да се ползва след 15 декември, уточни Аврамова. 


Япония има интерес да инвестира в производство на медицинска апаратура,

Япония има интерес да инвестира в производство на медицинска апаратура, ...

......... прилагане на споразумението 97% от европейските стоки ще могат да се внасят свободно в Япония. Според Лилия Иванова вече е постигната пълна либерализация на търговията с вина, а след преходен период безмитно ще се изнасят и други основни селскостопански стоки, като твърди узрели сирена, макаронени изделия, шоколад и сладкарски изделия.


Предизвикателството пред финансирането на българската наука е как да вложим

Предизвикателството пред финансирането на българската наука е как да вложим ...

......... се създаде агенция за наука и иновации, която да управлява всички средства. "Въпреки ниския процент на публични средства за наука ние сме привлекли от бизнеса повече от две трети от тях за научно-изследователска дейност", съобщи Костадинов.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 63   Още видео0 гласа


През второто тримесечие на 2019 г. общите разходи на работодателите

През второто тримесечие на 2019 г. общите разходи на работодателите ...

......... отработен час се увеличават с 10,9%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 11,6%. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 17,4% за „Образование“ до 4,8% за „Професионални дейности и научни изследвания“, става ясно още от данните на НСИ. 


Много държави се изказват против санкциите срещу Русия, но когато

Много държави се изказват против санкциите срещу Русия, но когато ...

......... цялото управление на Националното радио досега. Премиерът добави също, че прокуратурата проверява кой е в основата на скандала и имало ли е натиск върху директора. Аз този ръководител на Националното радио, за радост, никога не съм го чувал и не съм говорил с него, не го познавам, разясни Бойко Борисов.Политолозите са единодушни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат

Политолозите са единодушни, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат ...

......... че Gallup International публикува сондаж сред пълнолетното население на Столичната община по актуални общество-политически теми, според който 56% от софиянци искат нов кмет. Според резултатите от проучването тези, които биха гласували за омбудсмана Мая Манолова, ако тя се кандидатира за кмет, са с лек превес пред тези, които биха подкрепили Фандъкова.  


Комисията по транспорт към Европейския парламент отхвърли в четвъртък предложението

Комисията по транспорт към Европейския парламент отхвърли в четвъртък предложението ...

......... провеждаме непрекъснато срещи с нашите колеги, но мисля, че освен тези страни, които сме заедно, ние трябва с аргументи и факти да привлечем и други политици, за да се убедят, че пакетът, във вида, в който е предложен към момента, не е балансиран", каза той.гледано: 70   Още видео0 гласа


200 камери следят за събирането на пътни такси от винетки

200 камери следят за събирането на пътни такси от винетки ...

......... регионалното развитие и благоустройството. След като покритието на пътищата, за които ще се дължи тол такса от тежкотоварните превозни средства, бъде одобрено с решение на Министерския съвет, дигиталната карта ще бъде предадена на националните и европейски доставчици на услуги на база изминато разстояние - тол, които имат договори с АПИ.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли искането за „спиране на

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли искането за „спиране на ...

......... изпълнение на всички компоненти възлиза на 95,4 млн. лв. с ДДС. Министерството на здравеопазването очаква през есента да бъде избран изпълнител и да започне реалното изграждане на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат.  


Идеята на земеделското министерство за въвеждане на механизъм за обратно

Идеята на земеделското министерство за въвеждане на механизъм за обратно ...

......... България, е нелегално – продават или без ДДС, или без никакви фактури. И така организацията на производителите не може да се противопостави на нелегалните продажби“, каза още той. „И това не е тайна за държавата. В Европейският съюз 40% от плодовете и зеленчуците също се продават нелегално“, потвърди Георги Василев.Защо се стига до толкова пътно-транспортни произшествия, толкова ранени, толкова

Защо се стига до толкова пътно-транспортни произшествия, толкова ранени, толкова ...

......... първоначален оглед на местопроизшествието, които не отчитат резултати от последващи експертизи. Тя каза, че е изключително важно, когато шофьорът е сгрешил, да бъдат проследени причините за неговата грешка. Докладът предлага въвеждането на механизъм тежките пътнотранспортни произшествия да бъдат обследвани от комплексни екипи, които да установяват механизма на случване на произшествията.


Парламентът прие на първо четене промени в Закона за стоковите

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за стоковите ...

......... България, което не е приемливо", коментира той. Гечев отбеляза, че над 90 на сто от сделките, които се осъществяват на Софийската стокова борса, са държавни поръчки. Т. е., някой иска на обществените поръчки да им уреди един хубав клирингов механизъм, който да е по вътрешни правила на борсата, коментира той.  


Липсва яснота в регламента за това какво е информация и

Липсва яснота в регламента за това какво е информация и ...

......... Радосвет Радев, председател на БСК. „Проблемът е нормативен от една страна, от друга – неясният регламент дава възможност за произвол. Затова искаме да ограничим именно това. Необходимо е прецизиране на нормата“, каза Радев. Искаме гаранция, че когато медията постъпи морално и отговорно, тя няма да бъде санкционирана, посочи още той.


Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът „Мобилност“

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът „Мобилност“ ...

......... никога не са гласували досега в тази комисия, „срещу това разумно предложение“. „Ние настоявахме да се върне в Европейската комисия, не в комисията по транспорт. Отхвърли се, това е поредната стъпка, която ние правим в изпълняването на общата си българската стратегия и защита на националния интерес“, коментира Джамбазки пред БНТ. 


Да ходиш бос е най-добре за опорно-двигателната система. Съвременните обувки

Да ходиш бос е най-добре за опорно-двигателната система. Съвременните обувки ...

......... на бутикови цени. Като прогноза тя определи увеличаване на производствения капацитет, въпреки че в "Зизуу" създават много продукти ръчно, в целия процес има специфика и е необходимо обучение в рамките на година. Повече от разговора в студиото вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria. гледано: 88   Още видео0 гласа


Местните избори трябва да бъдат състезание по идеи, цели и

Местните избори трябва да бъдат състезание по идеи, цели и ...

......... подкрепа. Много е важно какво се прави, но имаме проблем да обясним това, което правим, защото е много сложно и трудно“, каза вицепремиерът. Отлагането на обяснението може да е предпоставка за сериозни кризи, посочи Томислав Дончев и допълни, че всичко, което се прави за страната, трябва да бъде разбираемо за хората. 


Комисията по транспорт в Европейския парламент се очаква да разгледа

Комисията по транспорт в Европейския парламент се очаква да разгледа ...

......... Нова телевизия. Според приетите на първо четене текстове шофьорите на тирове трябва да почиват извън кабината на камиона, да се връщат на всеки четири седмици в България, а размерът на командировъчните да бъде според държавата, в която са изпратени. Рестиркциите в пакета "Мобилност" засягат най-много именно българските и румънските шофьори. 


Къде можем да се запознаем с иновациите в текстилната промишленост?

Къде можем да се запознаем с иновациите в текстилната промишленост? ...

......... той ще подложи на обсъждане пекиджинг дизайна и семиотиката в рекламната комуникация. От 25 до 27 септември COPIS и ТМТ Експо ще привлекат вниманието на хиляди специалисти от България и чужбина. Представителите на двете индустрии вече са в очакване. Регистрацията си за свободно посещение можете да направите ТУК и ТУК.


Медиите обявиха, че 157 души заведоха колективен иск от срещу

Медиите обявиха, че 157 души заведоха колективен иск от срещу ...

......... кампания. Това е тема, която много лесно манипулира аудиторията, и се разпространява много информация, която е недоказана и непроверена. Именно срещу това е политиката и действието на ЕС – ограничение на разпространението на подобна информация, убедена е тя.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria. 


Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди проект за промени в

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди проект за промени в ...

......... с мотива, че трябва цялостна промяна на медицинската експертиза в съответствие с международните практики. Заместник -министър Начева коментира, че действията, които са предприети са свързани с проучване на европейския опит и са поканени консултанти от СЗО с представители на синдикати и на бизнеса да се започне анализ на този проблем. 


До момента са продадени над 6,5 милиона електронни винетки на

До момента са продадени над 6,5 милиона електронни винетки на ...

......... регистрация в системата с електронен адрес. Ако не се регистрират – маршрутната карта ще може да се купува до два дни предварително.  Тол калкулаторът дава възможност на превозвачите да изчислят на база тестови тарифи и тестовия обхват на тол системата разходите си за типичните маршрути и типичните си превозни средства.


Нарастват критичните оценки и гласове към качеството и стила на

Нарастват критичните оценки и гласове към качеството и стила на ...

......... вот остава зад ВМРО-НФСБ (4,8%), а доскорошният им партньор „Атака“ влиза в политическия сезон с подкрепа от 1,9%.     След пробива на европейските избори и излъчването на евродепутат, „Демократична България“ стабилизира общите си позиции (4,1%), но все още е изправена пред предизвикателството да разшири кръга от свои симпатизанти в страната.


Правителството прие наредба за повече прозрачност в системите за финансово

Правителството прие наредба за повече прозрачност в системите за финансово ...

......... в публичния сектор към организациите от публичния сектор са включени търговските дружества, включително лечебните заведения с над 50 на сто държавно и/или общинско участие в капитала, както и техните дъщерни дружества, в Наредбата е указано изискването те също да докладват за състоянието на системите за финансово управление и контрол.  


Министерският съвет прие Постановление за създаване на национален механизъм за

Министерският съвет прие Постановление за създаване на национален механизъм за ...

......... наблюдение върху постигнатия напредък и изпълнението на мерките и дейностите по посочените показатели - борбата с корупцията и организираната престъпност, съдебната реформа, върховенството на закона, като могат да дават становища и да правят предложения пред Съвета за повишаване на ефективността. Участието в Гражданския съвет е на ротационен принцип.    


Правителството прие нова Методика за определяне на линията на бедност

Правителството прие нова Методика за определяне на линията на бедност ...

......... линията на бедност е от 2006 г. и е актуализирана веднъж – през 2007 г. Линията на бедност е 321 лева според сегашната методика. Според предлагането изменение, обаче, тя би била 351 лева. При този размер под прага са над 1,5 млн. души, което е 22% от населението на страната.


Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за опазване

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за опазване ...

......... настоя, че никой не бива да приема, че се прави някакво отстъпление от мерките за сигурност с оттеглянето на тези два текста. Парламентът прие предложенията между първо и второ четене на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия да се правят в срок от три дни.


Парламентът не прие предложението на депутата Славчо Атанасов от „Обединени

Парламентът не прие предложението на депутата Славчо Атанасов от „Обединени ...

......... гарантира по-голям контрол и по-голяма публичност и прозрачност при вземане на решенията, както и участие на гражданите в управлението. Проектът предвиждаше също и създаването на глава "Административно-наказателни разпоредби", които да гарантират стриктно спазване на задълженията, които законът възлага на кметовете, както и налагане на санкции при тяхното нарушаване или неизпълнение.


Парламентът даде възможност да бъде увеличен срокът за настаняване на

Парламентът даде възможност да бъде увеличен срокът за настаняване на ...

......... на трафик на хора. Измененията са породени от необходимостта от ефективно прилагане на Конвенцията на Съвета на Европа за борба с трафика на хора, която въвежда минимални национални стандарти и механизми за третиране на жертвите на трафик на хора, както и за оказване на подкрепа и закрила.      


Българската изборна система е една от малкото в света, които

Българската изборна система е една от малкото в света, които ...

......... комисии. Проф. Константинов предупреди: „Гарантирам катастрофа навсякъде, където всички хора са нови”. Според него дори членовете на изборните комисии да са добре обрзовани, няма гаранция, че ще се справят  добре заради специфичната дейност.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала на Вulgaria ON AIR.гледано: 39   Още видео0 гласа


„Искането на медицинските сестри за възнаграждение в размер на две

„Искането на медицинските сестри за възнаграждение в размер на две ...

......... Кирил Ананиев посочи, че те са преведени на лечебните заведения, но това не означава, че са преведени директно в сметките на здравните работници. Това е работа на ръководствата им. 36 млн. лева са били отпуснати за финансиране на лечение на заболявания извън покритието на НЗОК, Спешна помощ и психиатрични болници.


Доган получава нов подарък от държавата за ТЕЦ "Варна"В. Сега

Доган получава нов подарък от държавата за ТЕЦ "Варна"В. Сега ...

......... отпадавено на тавана на заплатите в държавната сфера,може да привлече сериозни специалисти, които да се грижат за кибер сигурността на България. Бойко Борисов описа разликата в заплащането така - администрацията и антимафиотите могат да получават максимум 1500 лв., а в частните фирми предлагат на отличните си специалисти 10 000 лв. 


„Визия за София“ е доста всеобхватен документ, в който има

„Визия за София“ е доста всеобхватен документ, в който има ...

......... Дори самите инвеститори и строители виждат, че по-трудно продават жилищата си и създават една среда, която е неустойчива във времето. Не е в полза на града и обществото да се създават нови гета", препоръча Ангел Захариев.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 11   Още видео0 гласа


Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът ...

......... на отпадъци. Новите депа трябва да отговарят на строгите технически и експлоатационни изисквания за предотвратяване отрицателното въздействие върху околната среда и по-специално замърсяването на повърхностните, на подземните води, почвата, въздуха, включително парниковия ефект, както и всеки произтичащ от това риск за здравето на човека, през целия жизнен цикъл на депото.


АББ откри откри петия си завод в България. Новата производствена

АББ откри откри петия си завод в България. Новата производствена ...

......... производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево. Във Варна компанията има и модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и румънското крайбрежие на Черно море. Централният офис на АББ в България се намира в София. Компанията разполага с над 2 800 служители в страната.


Очаква се от 1 юли 2020 година пенсиите да бъдат

Очаква се от 1 юли 2020 година пенсиите да бъдат ...

......... нуждаят от допълнителен платен отпуск, отколкото от лечение. Затова се търсят мерки, чрез които да се намали това ползване на болничния и ощетяване на бюджета, а от там на всички нас. Това мотивира търсенето на ефективни решения. Към момента не мога да кажа, че има такова", каза Петков.    


Таванът на заплатите в държавната администрация е пречка да се

Таванът на заплатите в държавната администрация е пречка да се ...

......... киберпрестъпността. Днес от Европол пристига експерт, който ще обучава колегите за анализ и изследване на компютърни вируси. Тази седмица имаме няколко обучения - петима отиват в Академията на ФБР в Будапеща, шестима ще се обучават тук, други заминават в други институции в Европа и в САЩ, посочи още Явор Колев.


Е-тротинетките ще се третират като велосипедите. Това заяви в ефира на

Е-тротинетките ще се третират като велосипедите. Това заяви в ефира на ...

......... карането на е-тротинетка ще включва каска (която и сега е задължителна) и светлоотразителни елементи върху дрехите или раницата, добави председателят на Държавната агенция "Безопасност на движение по пътищата". На въпрос трябва ли да бъдат регистрирани тротинетките, Крумова допълни, че на този етап това се смята за административна тежест и не се изисква.


България е единствената държава в ЕС, която е наложила ограничение във

България е единствената държава в ЕС, която е наложила ограничение във ...

......... посочиха от ЕК в мотивите си. Това е втори иск пред Съда на Европейския съюз за неспазване от страна на България на стандартите на ЕС за качество на въздуха. В решението си от април 2017 година съдът потвърди, че страната ни не е спазила пределно допустимите стойности за прахови частици.


Горивата в България може да поскъпнат с 5-10 ст. за

Горивата в България може да поскъпнат с 5-10 ст. за ...

......... понеделник американското правителство разпространи сателитни снимки и цитира разузнавателни данни, според които Иран - отричащ подобна роля - стои зад атаките. За тях поеха отговорност йеменските бунтовници хути. Очаква се до дни актуализация от Саудитска Арабия и потенциален график за възстановяване на производството, което ще определи посоката на петролните цени. 


В. 24 часаЗа една година - 2,9% инфлация През август

В. 24 часаЗа една година - 2,9% инфлация През август ...

......... храните и горите се старае да подобрява условията на работа, за да има интерес от образовани млади хора към аграрния сектор. Министър Танева изказа своята благодарност към ръководството на Университета за това, че в последните три месеца подпомагаха министерството в тежката ситуация в борбата с Африканската чума по свинете (АЧС).


Липсата на критерий за идентификация и консистентност в информационната система

Липсата на критерий за идентификация и консистентност в информационната система ...

......... информация, напомни експертът. Крайно време бе имплементирането на наказания за служителите, които отказват и не предлагат услуги, уточни създателят на платформата pisar.bg по повод новите промени в ЗЕУ. Международните стандарти трябва да се спазват, смята Христов. В момента се правят измами, базирани на социални инженерство, изтъкна като негативна тенденция той.


Промените, които ще бележат новата учебна година, започнаха да се

Промените, които ще бележат новата учебна година, започнаха да се ...

......... вредни емисии, глобално затопляне, парников ефект и запознаване с информация какви видове източници на електроенергия съществуват днес. "Няколко години вече се разработва и програма за роботика и програмиране", спомена Ивайло Бонев. Той обясни, че идеята в случая е децата да се учат на търпение, работа в екип и аналитично мислене.


Икономическата история на човечеството не помни толкова дълъг и убедителен

Икономическата история на човечеството не помни толкова дълъг и убедителен ...

......... добри в това да дигитализираме старата икономика, но няма да направим автентична дигитална такава, ако не се създадат някакви нарочни стимули", поясни Радев. Кризата в България е тази за работещи хора, коментира експертът. Прогнозите са до 2030 г. 470 000 души да излязат от пазара на труда, отбеляза още той.


Възможностите на България за развитие на електромобилността са много добри.

Възможностите на България за развитие на електромобилността са много добри. ...

......... години, така в следващите две-три или пет години в резултат на новите технологии – за електрификация, за компактност на транспорта, този тип транспорт може да се промени още повече“, убеден е Юлиан Попов.Повече от разговора в студиото на Bloomberg TV Bulgaria вижте във видео материала.гледано: 27   Още видео0 гласа


„Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че

„Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че ...

......... и развойна дейност. В новия завод ще се произвеждат фуражни добавки, ензими, пробиотици и готови лекарствени форми за индустриалното животновъдство. На церемонията по откриването на завода заедно с премиера Борисов присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на околната среда и водите Нено Димов.


Предложената на 15 юли 2019 г. от здравния министър Кирил

Предложената на 15 юли 2019 г. от здравния министър Кирил ...

......... са категорични, че е недопустимо да се говори за качество на медицинските услуги, без да се повишават цените, без да се увеличава вноската, без да се свива основният пакет, без да се заплаща цялата извършена вече дейност и всичко това да бъде за сметка на лекарите и специалистите по здравни грижи.


Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието имат голям

Секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието имат голям ...

......... бяха във фокуса на разговора. Румен Радев отбеляза, че прилаганите мерки на европейско ниво очевидно са закъснели предвид слабата интеграция на второ и трето поколение имигранти, които участват в терористични актове. Обсъдено беше и задълбочаването на сътрудничеството между службите за сигурност и обменът на информация между България и Индонезия.  


„Иновации и младеж“ е един от най-важните ресори, защото има

„Иновации и младеж“ е един от най-важните ресори, защото има ...

......... „Хоризонт Европа“, позволява да се прави развойна изследователска работа, да се подкрепят стартъпи, да се ангажира социален процес в полза на намирането на устойчиви бизнес решения за разрешаването на проблеми.Какво още препоръча Саша Безуханова ще разберете от разговора в студиото на Bloomberg TV Bulgaria.гледано: 18   Още видео0 гласа  


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации ...

......... на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция или на телефона на НАП.


Заради хакерската атака срещу Националната агенция за приходите данните на близо

Заради хакерската атака срещу Националната агенция за приходите данните на близо ...

......... тези лица и по този начин да се засегнат неблагоприятно техните права", допълни той. От думите на адвокат Ивайло Юруков стана ясно още, че с изтеклите данни могат да бъдат направени опити за изтегляне на кредити.Вижте целия разговор във видео материала на  Bulgaria ON AIR.гледано: 17   Още видео0 гласа


В. 24 часаРВД набира кандидати за ръководители на полети Държавното

В. 24 часаРВД набира кандидати за ръководители на полети Държавното ...

......... заплащат първоначална такса, а цената на една минута е 0.29 лв., която включва и горивото. В случай че решат да паркират скутера, без да прекратят наема му, една минута престой струва 0.09 лв. Фирмата предлага и целодневен наем с фиксирана тарифа от 59 лв. или едноседмичен на стойност 280 лв.


Педседателят на Народното събрание Цвета Караянчева е със счупена ключица

Педседателят на Народното събрание Цвета Караянчева е със счупена ключица ...

......... болница са транспортирани трима души. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Председателят на Народното събрание по конституция е вторият по важност държавен представител след президента.   p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }a:link { color: rgb(0, 0, 128); text-decoration: underline; }


„Зад мен и екипът ми е сметището в Долни Богров,

„Зад мен и екипът ми е сметището в Долни Богров, ...

......... подредена ли е? Ставаме заложници на същото за следващите 5 години - пак същите ще чистят, пак така ще чистят. Не просто сбъркана система, а една дебела сметка, която плащат столичани. И един много красноречив пример колко непрозрачно и неефективно се харчат парите на гражданите на София“, завърши Мая Манолова.


Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в ефира на БНТ,

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в ефира на БНТ, ...

......... каза Фандъкова. Относно мерките за по-чист въздух в София тя заяви, че началото е поставено с подмяната и модернизацията на автобусите от градския транспорт, което е намалило 2,5 пъти вредните емисии. Тази година за първите шест месеца имаме намаление с 1/3 на замърсяването в сравнение с миналата година, допълни Фандъкова.


София е рекордьор по натрупани дълговеВ. Сега София е рекордьор

София е рекордьор по натрупани дълговеВ. Сега София е рекордьор ...

......... въпросния скок, а това означава реална промяна от гледна точка на тяхното управление. Това е повод университетите да станат по-предприемчиви. „Програмата ще даде прозрачност – какво и в кои направления да се развива даден университет. Ще помогне да видим къде са областите, в които има нужда от инвестиции“, уточни зам.-министърът.


От 16 септември Българската народна банка пуска в обращение сребърна

От 16 септември Българската народна банка пуска в обращение сребърна ...

......... лентата; околовръст има надпис „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“; номиналната стойност „10 ЛЕВА“ и годината на емисията „2019“. На гърба е изобразена централната сграда на Българската академия на науките; околовръст надписи на два реда: горе „БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ“, долу „150 ГОДИНИ“. Автори на художествения проект са Пламен Чернев и Преслав Чернев.


България и Румъния са постигнали най-голям ръст на почасовото заплащане

България и Румъния са постигнали най-голям ръст на почасовото заплащане ...

......... за труд в индустрията в еврозоната са нараснали с 2,1%, в строителството – с 2,4%, а в сектора на услугите – с 2,9%. В ЕС като цяло разходите за труд на час са се повишили с 2,5% в индустрията, с 3,1% в строителството и с 3,3% в сектора на услугите.


Още по тематаНов проект за околовръстен път трябва да обезпечи

Още по тематаНов проект за околовръстен път трябва да обезпечи ...

......... на председателя на БСП Корнелия Нинова за състоянието на икономиката на страната, премиерът потвърди, че не иска да коментира, но допълни, че "само преди два месеца сме я победили категорично и тя призна провала си и си подаде оставката. “След това по най-унизителния начин си я измъкна”, заяви Борисов.  


Българска стопанска камара (БСК) подкрепя предложенията за удължаване на срокове

Българска стопанска камара (БСК) подкрепя предложенията за удължаване на срокове ...

......... модулите, които експортират данни за целите на фискалния контрол, настояват от БСК. Посочените като основание мотиви за отхвърляне на предложението в Справката за отразяване на предложенията и становищата, публикувана на портала за обществени консултации, а именно чл. 10, чл. 1 и 2 от Закона за българския език, цитират несъществуваща правна норма.


Кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават

Кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават ...

......... земеделски фондове за една страна, а от друга – за улеснение на бенефициентите. В разработената индивидуална за всеки кандидат среда се дава възможност за визуализация на електронни документи, уведомления и географски данни. В публичната част на системата са налични регистри и справки, нормативни документи, калкулатори, както и специализирана географска карта.


Промени в Закона за електронното управление приеха днес депутатите на

Промени в Закона за електронното управление приеха днес депутатите на ...

......... последици от тях. Регламентирани са нови състави на административни нарушения. Припомняме, че в края на миналата година вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че до средата на 2019 година системата за електронно връчване (държавните и общинските администрации да използват електронен документооборот) ще е готова на 70-80%, а напълно функционираща система на електронно правителство ще имаме от 2020 година.


Апелативният специализиран съд остави в ареста обвинения в подбудителство за

Апелативният специализиран съд остави в ареста обвинения в подбудителство за ...

......... получени в НАП от други институции в България по международния обмен на информация в информационната система VAT REFUND, ползвана от НАП, съхранявана в сървър на НАП и др. Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) наложи глоба от 5,1 млн. лв. на НАП, заради теча на данни. Данъчните обжалват санкцията.


В момента собственик на "Дунарит" е една офшорка. Говори се,

В момента собственик на "Дунарит" е една офшорка. Говори се, ...

......... докато не излезе официалната позиция на Volkswagen, ние още сме в състезанието. Всички други неща са спекулации. Българската държава даде най-добрите условия“, категоричен е министърът. По думите му не би трябвало по никакъв начин едно такова решение на такъв инвеститор да е политическо, а трябва да има само икономически аргументи. 


 В. 24 часа50% от общините имат просрочени задължения Половината от

 В. 24 часа50% от общините имат просрочени задължения Половината от ...

......... че вчера екоексперти влязоха на проверка в ТЕЦ "Република" (част от ТЕЦ "Перник"), за да проверят дали дружеството е изнесло 90 тона слама от площадките си. По информация на Медиапул комплексното разрешително не позволява на топлоцентралата да гори слама. Изнасянето на балите беше условие да се пуснат отново двата парогенератора.