Днес УС на БЛС проведе заседание, на което се обсъди

Днес УС на БЛС проведе заседание, на което се обсъди ...

......... където има икономия, ще настояваме тя бъде използвана за увеличаване на дейности в първична болнична помощ, каза Маджаров. По думите му БЛС няма отношение към разпределението на средства по отделни лечебни заведения Болниците занапред трябва да получат 50 милиона лева от надзорния съвет по разпределение на бюджета на лечебните заведения.


Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е сезирала Изпълнителна агенция

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е сезирала Изпълнителна агенция "Медицински надзор" ...

......... април 2019 г., когато каста пое дейността Фонда, Специализираната комисия в институцията е разгледала 379 заявления. От началото на юни до момента са разгледани около 100 случая. За същия период са издадени 29 заповеди за извършване на плащания, още 10 очакват одобрение. Не е издаден нито един отказ за заплащане.


За периода 31.03.2018 г. – 31.03.2019 г. просрочените задължения на

За периода 31.03.2018 г. – 31.03.2019 г. просрочените задължения на ...

......... 387 000 лв., а в същия период през 2019 г. просрочените задължения вече са 128 163 000 лв. Намаляването на просрочените задължения е резултат от спазването на единния Стандарт за финансово управление на държавните лечебни заведения – търговски дружества, който екипът на Министерството на здравеопазването въведе през миналата година.  


Във връзка с масирани публикации в медиите и дискусии на

Във връзка с масирани публикации в медиите и дискусии на ...

......... информация за документите, които задължително се представят от заявителя при кандидатстване за лечение. Подрубриката „Лечение в България и чужбина“ може да се намери директно най- горе, над логото на институцията, на заглавната страница на портала. В подрубриката може да проследите и статуса на Вашето заявление или това на Вашето дете.


Едва 40% от българите смятат, че ваксините са безопасни, а

Едва 40% от българите смятат, че ваксините са безопасни, а ...

......... изразено несъгласие за ефективността на ваксините. 33% от анкетираните французи са обявили, че ваксините са неефективни. Следват Габон и Того, където съответно 26% и 25% от хората са посочили, че ваксините са неефективни. Русия е четвърта с 24%, следвана от Швейцария с 22%, Армения, Австрия и Белгия с по 21%.


Публичното недоверие към ваксините означава, че светът прави крачка назад

Публичното недоверие към ваксините означава, че светът прави крачка назад ...

......... има в Южна Азия и Източна Африка, най-малко е то в Западна и Източна Европа. В Украйна, където миналата година бяха регистрирани най-много случаи на морбили в Европа (общо 53 218), едва 29% смятат ваксините за безопасни и само 50 на сто от запитаните са съгласни, че те са ефективни.Публичното недоверие към ваксините означава, че светът прави крачка назад

Публичното недоверие към ваксините означава, че светът прави крачка назад ...

......... че те са ефективни. В Афганистан и Пакистан, например, лъжливите слухове за ваксината срещу полиомиелит като част от западен заговор, през последните години възпрепятстват глобалните усилия за изкореняването на болестта. Според Световната здравна организация нежеланието за ваксинация е в топ 10 на заплахите за глобалното здраве.По публикацията работи: Йордан Бързаков


Всички сме гледали поне един филм, в който героят внезапно

Всички сме гледали поне един филм, в който героят внезапно ...

......... според Вас? Моето обяснение е неинформираността на факторите, от които зависи решаването на този проблем. Те трябва да бъдат запознати с неговата сериозност, за неговото решаване. Не става дума за стотици и милиони левове. Става дума за една сравнително малка сума, която може да спаси стотици животи годишно в България.


Публичното недоверие към ваксините означава, че светът прави крачка назад

Публичното недоверие към ваксините означава, че светът прави крачка назад ...

......... има в Южна Азия и Източна Африка, най-малко е то в Западна и Източна Европа. В Украйна, където миналата година бяха регистрирани най-много случаи на морбили в Европа (общо 53 218), едва 29% смятат ваксините за безопасни и само 50 на сто от запитаните са съгласни, че те са ефективни.


Най-модерните технологии в сферата на хемодиализата стъпват в Бургас. Този

Най-модерните технологии в сферата на хемодиализата стъпват в Бургас. Този ...

......... дневния си престой, пациентите ще могат да изпият чаша кафе или чай, да се насладят на леките закуски от менюто или просто да се отдадат на няколко часа с книга в ръка. Пациентите ще могат да се възползват и от безплатен транспорт от и до здравното заведение в диализните дни.


Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение? Такива

Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение? Такива ...

......... за добра медицинска практика и те ще бъдат коригирани на базата на всички постъпили предложения, коментира председателят на БЛС д-р Николай Шарков. Няма да има никакви рестрикции колегите с и без специалност да практикуват професията си. Всички пациенти ще бъдат лекувани така, както са лекувани до момента, увери той.  6-годишната Мария, която се бореше за втори път с левкемията,

6-годишната Мария, която се бореше за втори път с левкемията, ...

......... от дарителската сметка. Тя предпочита да не използва парите от дарителските сметки, за да може средствата да отидат при други семейства, които се нуждаят от помощ. Майката на детето благодари за лекарската помощ. Според наредбата обаче, в случая на Мария НЗОК не трябва да плаща, което поставя под въпрос "осребряването" на фактурата.


За проблеми след преминаването на Фонда за лечение на деца

За проблеми след преминаването на Фонда за лечение на деца ...

......... на НЗОК, д-р Дечо Дечев, заради застрашаването на живота на 6-годишната Мария, посочват от пациентската организация. За проблеми се алармира и през май. Тогава ставаше въпрос за бавене на документация от страна на Дирекцията на НЗОК, въпреки че детето вече е получило финансиране от Фонда, който премина към Здравната каса.


Опасността това лято е най-голяма от западнонилска треска, за което

Опасността това лято е най-голяма от западнонилска треска, за което ...

......... помощ. Най-застрашени са възрастните хора“, обобощи Кантарджиев. „За да спрем разпространението на болестта е най-важно да не допускаме комари в спалните си. Да не се носят кърлежи за изследване, важно е хората да се изследват. Утре ще започнат да носят и комари за изследване“, пошегува се проф. Тодор Кантарджиев.  


Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение. Такива

Хиляди българи застрашени да останат без достъп до зъболечение. Такива ...

......... д-р Бранимир Кирилов. Според председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков увери, че няма да има никакви рестрикции, а всички пациенти ще бъдат лекувани, както са били лекувани досега. На конгрес в петък и събота в София ще се съберат стоматолози от цялата страна за финален вариант на наредбата.


Няма случаи на засегнати от западнонилска треска, но все още

Няма случаи на засегнати от западнонилска треска, но все още ...

......... обясни проф. Христова и допълни, че може да се стигне и до възпаление на мозъка, но това се случва в редки случаи. Преносители на западнонилската треска са комарите, припомни още здравният експерт и посъветва при възможност да се избягват водоемите или да носим у себе си спрей против комари.  Стотици хиляди българи може да останат без достъп до зъболечение

Стотици хиляди българи може да останат без достъп до зъболечение ...

......... на съдебни искове от страна на пациенти. Много лекари по дентална медицина от София и страната са решили да присъстват на конгреса, за да защитят позициите си и да се опитат да спрат промените, които - подозират някои от тях - са лобистки, писани в услуга на професори и доценти.


Скандал избухна около лечението на болно дете, след като семейството

Скандал избухна около лечението на болно дете, след като семейството ...

......... от НЗОК. Затова на 25 април майката кандидатства по друг ред пред обществения фонд. След като скандалът гръмна, здравната каса одобри плащането и поиска от майката декларация. Тя предпочита да не използва парите от дарителските сметки, за да може средствата да отидат при други семейства, които се нуждаят от помощ.


Медицински специалисти по здравни грижи протестираха във Враца като за

Медицински специалисти по здравни грижи протестираха във Враца като за ...

......... промяна в системата на здравеопазването, която да доведе до реално изпълнение на исканията им. Протестиращите във Враца бяха подкрепени от част от лекарите от областната болница и техни колеги от Видин, които стачкуват. Протестът премина мирно, охраняван от полицейски екипи. За около час бе затруднено движението на обществения транспорт.  


В сезона на отпуските при разходка сред природата е много

В сезона на отпуските при разходка сред природата е много ...

......... ги настъпите. В райони, за които се знае, че се обитават от змии, трябва да се носят дълги плътни панталони, здрави обувки и чорапи. Добра предпазна мярка е да носите дълга пръчка и да потропвате с нея пред себе си, за да може влечугото да усети вибрациите и да избяга.


Дни след еуфорията по поставянето на медикамента Спинраза на първия български

Дни след еуфорията по поставянето на медикамента Спинраза на първия български ...

......... дружество по епилепсия. Специализирал е в Оксфордския Университет, Великобритания и в Института по миология, Париж. Водещ изследовател е в над 40 проекта. Ръководи изследователски екип, описал 14 нови болести. Проф. Търнев е председател на Фондация "Здравни проблеми на малцинствата", носител е на награда „Паница” за гражданска доблест и обществен принос.


Нов случай на проблем с транспортирането на свръхтежък пациент. Гриша

Нов случай на проблем с транспортирането на свръхтежък пациент. Гриша ...

......... и трябва да бъде изписан, в момента комисия преценява дали може да бъде оставен в отделение до четвъртък, когато трябва да бъде приет в столична клиника. Междувременно започнаха разпити на свидетели за трагичния инцидент с 28-годишния Веселин Георгиев. Гледните точки на спешния екип и на близките коренно се разминават.  


5-годишното момченце, което пострада при падане на голяма врата в училищен

5-годишното момченце, което пострада при падане на голяма врата в училищен ...

......... 20.00 часа. Милчева и нейна приятелка завели децата си да ритат топка на малкото игрище в Спортното училище в Пазарджик.  При преминаване през входа на съоръжението една от вратите с размери 3 на 3 метра се стоварила върху по-малкия ѝ син. От удара момчето е с множество травми, натъртвания и наранявания.


Различните видове диети и хранителните режими нашумяха изключително много. Все

Различните видове диети и хранителните режими нашумяха изключително много. Все ...

......... впечатляващо въздействие върху това как тялото синтезира мастни киселини, като по този начин намалява храносмилането и абсорбцията на мазнини и въглехидрати. В резултат на това човек, който яде шоколад, изпитва чувство на ситост. Номерът е да изберете правилния вид шоколад. Придържайте се към тъмен шоколад, който съдържа най-малко 70% какао.


Колегите ми са действали светкавично и по алгоритъм. Сигналът е

Колегите ми са действали светкавично и по алгоритъм. Сигналът е ...

......... Обяснява смъртта на пациента с наднорменото тегло и с непотърсена навреме помощ. Лещарска обяви, че пациентът е постъпил починал в спешното приемно отделение на врачанската болница. Майката на починалия мъж отново беше категорична, че преди да бъде пренесен в линейката, на него не му е бил направен никакъв преглед.  


Четири нови случая на заболели от морбили са регистрирани в

Четири нови случая на заболели от морбили са регистрирани в ...

......... варицела и един със салмонелоза. Морбили, известно повече като дребна шарка, е инфекциозно заболяване, което се характеризира с обща интоксикация, възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища, характерен макуло-папулозен обрив по кожата и усложнения от страна на дихателната система. Причинява се от РНК-вирус, като инфекцията се разпространява по въздушно-капков път.


Медицинските екипи са подготвени за обичайните случаи. При пациент с

Медицинските екипи са подготвени за обичайните случаи. При пациент с ...

......... възможностите в линейката са ограничени. По-вероятно е той да е бил сложен настрани. Проверката ще даде експертен отговор, далеч от емоцията. Най-често такъв тип обвинения идват от това, че ние като граждани искаме да снемем всякаква отговорност от себе си и да я прехвърлим на лекарите, каза още д-р Спасков.Американската метъл група "Мегадет" отложи повечето си концерти за тази

Американската метъл група "Мегадет" отложи повечето си концерти за тази ...

......... и в други градове в Северна и Южна Америка, предаде БТВ. "Мегадет" е сформирана през 1983 г. Сред най-популярните ѝ албуми са "Countdown to Extinction" и "Youthanasia". 57-годишният Дейв Мъстейн и колегите му работят по втора част от албума си "Dystopiа". Вокалистът каза, че "няма търпение всички да го чуят".


Мизерия в инфекциозното отделение на болницата в Карлово. Мухъл, излющени

Мизерия в инфекциозното отделение на болницата в Карлово. Мухъл, излющени ...

......... пациентите - грубо. Инфекциозното отделение възстанови дейността си през 2002 г. Условията не бяха точно такива. То беше изцяло реновирано. Проблемът е, че не е газифицирано и е със стара отоплителна инсталация. Предвидили сме ремонт след 15 юли, заявив сутрешния блок на Нова телевизия изпълнителният директор на болницата Христо Пелев.


Медицинските екипи са подготвени за обичайните случаи. При пациент с

Медицинските екипи са подготвени за обичайните случаи. При пациент с ...

......... възможностите в линейката са ограничени. По-вероятно е той да е бил сложен настрани. Проверката ще даде експертен отговор, далеч от емоцията. Най-често такъв тип обвинения идват от това, че ние като граждани искаме да снемем всякаква отговорност от себе си и да я прехвърлим на лекарите“, каза още д-р Спасков.


Мизерия в инфекциозното отделение на болницата в Карлово. Мухъл, излющени

Мизерия в инфекциозното отделение на болницата в Карлово. Мухъл, излющени ...

......... пациентите - грубо. „Инфекциозното отделение възстанови дейността си през 2002 г. Условията не бяха точно такива. То беше изцяло реновирано. Проблемът е, че не е газифицирано и е със стара отоплителна инсталация. Предвидили сме ремонт след 15 юли", заяви в ефира на „Здравей, България" изпълнителният директор на болницата Христо Пелев.


Бум на варицела се отчита във Врачанско, научи BulNews.bg. През

Бум на варицела се отчита във Врачанско, научи BulNews.bg. През ...

......... с обрив по кожата и се пренася по въздушно-капков път. Тъй като носният секрет, съдържащ вируса, обикновено предхожда обривите с 1-2 дни, малчуганите често пренасят заразата на своите връстници в училища и детски градини, преди болестта да бъде разпозната. Симптомите обикновено отминават по естествен път след около две седмици.  


Научен пробив превъзбуди медицинските среди миналата седмица, след като учени

Научен пробив превъзбуди медицинските среди миналата седмица, след като учени ...

......... кръвните групи А и В и ги превръща в тип 0. Новият метод е 30 пъти по-ефективен от всички използвани досега. В момента новият метод се проверява и следва неговото клинично прилагане. Ако ензимът се окаже напълно безопасен за хората, това би разрешило недостига на донорска кръв по цял свят.


Детоксикирането на организма е важно, за да може той да

Детоксикирането на организма е важно, за да може той да ...

......... от тялото чрез повишено производство на урина.Движете се повечеКогато правите макар и леки упражнения всеки ден или се движите интензивно в ежедневието си, вие стимулирате кръвообращението. Това помага на кръвоносната и най-вече лимфната система да изведат токсините от организма.Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


В днешно време перфектната фигура се е превърнала във фикс-идея

В днешно време перфектната фигура се е превърнала във фикс-идея ...

......... – затлъстяване. 40 и нагоре – затлъстяване, което е изключително вредно за здравето. Проблемът с този метод е, че той не взима под внимание някои други фактори като разпределение на мазнините в организма, мускулна маса и измерванията на талията и ханша.Вижте още по темата в Tialoto.bgПо публикацията работи: Дарена Найденова


Научен пробив превъзбуди медицинските среди миналата седмица, след като учени

Научен пробив превъзбуди медицинските среди миналата седмица, след като учени ...

......... кръвните групи А и В и ги превръща в тип 0. Новият метод е 30 пъти поефективен от всички използвани досега. В момента новият метод се проверява и следва неговото клинично прилагане. Ако ензимът се окаже напълно безопасен за хората, това би разрешило недостига на донорска кръв по цял свят.


След като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев актуализира работната група

След като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев актуализира работната група ...

......... се затварят повече вкъщи, загуба на интерес към любими занимания заради неразбиране на ставащото. Рискови професии за отключване на деменцията няма. Високият образователен ценз обаче предпазва мозъка. От три-четири години насам болестта официално се дели на два стадия, но от деменция страдат общо 150-200 000 души в България, допълни Трайков.


След пороите и с покачване на температурите зачестиха случаите на

След пороите и с покачване на температурите зачестиха случаите на ...

......... е стигнало до усложнения и последици.Нейната препоръка е хората да се пазят от неокосени ливади и с повишено внимание да посещават дори тревни площи, които са обработвани. През топлите месеци е задължително да носят очила, които биха ги предпазили от летящи и пълзящи гадинки, но и от силните слънчеви лъчи.


"Future Health" е първата частна акредитирана банка в Европа за

"Future Health" е първата частна акредитирана банка в Европа за ...

......... могат да научат повече за Future Health или да използват услугите за съхранение на кръв и тъкан от пъпна връв?Future Health присъства в над 75 държави на 6 континента. Нашият уебсайт www.future-health.bg е изчерпателен и позволява на хората да научат повече за нашите услуги и възможности.По публикацията работи: Мартин Иванов


В края на 2018 г. на основен трудов договор в

В края на 2018 г. на основен трудов договор в ...

......... спешна медицинска помощ, регионалните здравни инспекции, домовете за медико-социални грижи за деца, хосписите, националните центрове без легла, диализните центрове, както и центровете за трансфузионна хематология. В края на 2018 г. тези заведения са 145 с 2 086 легла, като най-голям е броят на хосписите - 47 с 1 175 легла.


Детски кардиолози и кардиохирурзи, анестезиолози, специалисти по интензивно лечение, психолози,

Детски кардиолози и кардиохирурзи, анестезиолози, специалисти по интензивно лечение, психолози, ...

......... ще обсъжда и представи важни клинични случаи в сърдечната хирургична практика, обясни д-р Лазаров. За 19 юни е предвиден мултидисциплинарен курс "Мениджмънт на критично болните кърмачета и деца - проследяване от неонаталния период и след раждането". Членовете на двете организации за първи път организират съвместна среща, каза още д-р Лазаров.


От 20 до 22 юни 2019 г. София и НДК

От 20 до 22 юни 2019 г. София и НДК ...

......... да обсъдят актуални случаи от практиката си. Домакини на събитието са Д-р Стоян Лазаров от Националната кардиологична болница в София, член на Европейската асоциация и член на управителния съвет на Световното дружество и професор Христо Червенков от Монреал, Канада, изпълнителен директор и президент-основател на Световната организация по детска сърдечна хирургия.


С решение на Надзорния съвет на НЗОК е приет и

С решение на Надзорния съвет на НЗОК е приет и ...

......... вестник. За плащане на по-високите цени на клиничните пътеки, с решение на Надзорния съвет от 27 май, НЗОК отблокира от резерва си 50 млн. лева.  Очаква се Управителният съвет на БЛС да обсъди анекса в сряда и ако документът бъде одобрен, ще бъде подписан същия ден, съобщиха от съсловната организация. 


След излъчен телевизионен репортаж ИА „Медицински надзор“ се самосезира и

След излъчен телевизионен репортаж ИА „Медицински надзор“ се самосезира и ...

......... близките на 28-годишен мъж от Враца обвиняват медиците от Спешна помощ за смъртта му. Те не знаят дали Веселин е починал в линейката или по-късно. Твърдят, че в смъртния му акт няма час и място. В документа пише, че 28-годишният мъж е починал от инсулт. Прокуратурата е образувала следствено дело.


Лятото вече е факт, а вие трябва да се погрижите

Лятото вече е факт, а вие трябва да се погрижите ...

......... основните хранения, а това ще ви помогне да свалите килограми. 4. Бира - Това е алкохолната напитка с най-ниска калорийна стойност, сравнено с останалите. Можете да се наслаждавате на свежия и вкус, но в умерени количества. Също така тя се произвежда от изцяло естествени суровини, които са полезни за организма.


Безплатни прегледи за туберкулоза се извършват от 17 до 21

Безплатни прегледи за туберкулоза се извършват от 17 до 21 ...

......... Селимински"-Сливен, съобщиха от болничното заведение. В посочените дни от 8.00 до 12.00 часа в отделението по фтизиатрия ще преглежда специалистът д-р Снежана Колева. Скрининговите изследвания са част от Програмата за превенция на туберкулозата в България към Министерството на здравеопазването, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.


Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира

Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира ...

......... му поставят Урбазон, за да облекчат дишането му, са му поставили Морфин. В заключението на лекарите е посочено, че мъжът е починал от инсулт. Майката каза още, че Весели е бил оставен да чака в тоалетната на болницата. Веднага е уведомена прокуратурата. Започнало е досъдебно производство по случая.    


Очаква се днес Здравната каса и Лекарският съюз да подпишат

Очаква се днес Здравната каса и Лекарският съюз да подпишат ...

......... при деца под 18-годишна възраст. С 30 на сто се увеличават пътеките за диагностика и лечение на онкологични и онкохематологични заболявания, възникнали в детската възраст. За да се обезпечат финансово по-високите цени на клиничните пътеки, Надзорният съвет реши да се освободят 50 милиона лева от резерва на касата, отбелязва БНТ.


Въпреки че от 1 януари тази година болниците са длъжни

Въпреки че от 1 януари тази година болниците са длъжни ...

......... цените на прегледите при всеки от лекарите в болницата поименно (най-скъпо е разчитането на ПЕТ скенер от депутата от БСП проф. Анелия Клисарова - 200 лв.). Болницата е и сред единиците, обявили и ценоразпис на медицинските изделия, които пациентите трябва да плащат. Цени на консумативи са обявили и от "Майчин дом".


Вече е в сила коригираната наредба за медицинската експертиза. След

Вече е в сила коригираната наредба за медицинската експертиза. След ...

......... Заради големия брой ощетени, здравното министерство облекчи наредбата. Към основното заболяване вече ще се прибавят и съпътстващите. Ако човек има поне две диагнози, които му дават 50 или над 50% нетрудоспособност, ще получи още 20% от сбора на придружаващите заболявания. Заявления за преосвидетелстване могат да се подават до 11 юли.


Пропускането на закуската може да увеличи риска от сърдечносъдово заболяване

Пропускането на закуската може да увеличи риска от сърдечносъдово заболяване ...

......... рядко или никога. "Много трудове показват, че прескачането на закуската е свързано с по-висок риск от диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол", каза ръководителят на изследването д-р Вей Бао, цитиран от БТА - "Нашето изследване насочва, че закуската може да е лесен начин за поддържане на здрава сърдечносъдова система".


Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на

Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на ...

......... вече е ял и също така допринася за развитието на безплодие сред жените, което почти удвоява вероятността от загуба на плодовитостта в сравнение с домашната храна. Хамбургерите, пържолите и други западни ястия карат хората да преяждат, защото действат като марихуана на рецепторите в мозъка, които контролират енергийния баланс на тялото.


Български и чужди експерти, представители на държавните институции и неправителствени

Български и чужди експерти, представители на държавните институции и неправителствени ...

......... са свързани със създаването на модел за организиране на ранна диагностика на деменциите и разработване и прилагане на индивидуален план за лечение и грижи за пациентите с деменции и подкрепа на семействата им в България. Осъществяването им обаче се нуждае от активна подкрепа на национално и европейско ниво, категорични са експертите.


Ако сте един от тези, които държат домати в хладилника,

Ако сте един от тези, които държат домати в хладилника, ...

......... са прекарали най-дълго при ниски температури са тези с най-малко летливи вещества. Когато дават ва група доброволци да ги опитат, те определят охладените домати като по-малко вкусни от пресните. Оказва се, че в охладените домати има по-малко протеини, които са отговорни за образуването на ароматни съединения, отколкото в прясно събраните.


Анемията е състояние, от което страдат най-често жени. Причините за

Анемията е състояние, от което страдат най-често жени. Причините за ...

......... значително повишават енергията и потискат чревните възпаления, характерни за анемията.ЯйцаОсвен на желязо, яйцата са много богати на витамини Е, А, D, магнезий, манган, цинк, мазнини и протеини. Можете да си позволите по 1-2 яйца всеки ден за повече здраве. Повече по темата  може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


Опасни хапчета за отслабване се продават свободно в търговската мрежа.

Опасни хапчета за отслабване се продават свободно в търговската мрежа. ...

......... човека. Много е важно да отслабваме не толкова бързо, а постоянно", добави фитнес инструкторът. На 39 години Ивелина е в топ форма, благодарение на тренировките с ластици и стикове всеки ден, а не просто на хапчета за отслабване .Но добавките са достъпни за всеки. А контролът се размива между институциите.


Специалисти от университета на Арканзас успешно са тествали лазер, който

Специалисти от университета на Арканзас успешно са тествали лазер, който ...

......... Подобни методи вече съществуват, но новото устройство може да сканира литър кръв за час, т.е. много по-бързо от неговите аналози. По-рано този месец учени от института Броуд в Масачузетс заключиха, че повечето здрави хора притежават участъци от мутирали клетки, включително от онези, които са свързани с развитие на злокачествени тумори.


Ако сте от любителите на спорта вероятно не се страхувате

Ако сте от любителите на спорта вероятно не се страхувате ...

......... травми и наранявания. Гладкото придвижване във водата предпазва тялото от тях, като същевременно провокира движение във всяка група мускули. За преодоляването на съпротивлението във водата е необходима много енергия, следователно тази тренировка е една от най-добрите кардио физически дейности.Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


Лятото се завърна, а с него и мисълта у много

Лятото се завърна, а с него и мисълта у много ...

......... потърсим съвета на експертите и да ги изпълняваме. Следва най-важното – поддръжката на постигнатото и накрая ни остава да се наслаждаваме на живота в по-здравословната си форма“, чертае пътя към успеха инструкторът и подчертава, че важна роля в тази мисия играе и спортът, чийто ефект не трябва да бъде подценяван.


11 лекари от 3 болници в Стара Загора с общи

11 лекари от 3 болници в Стара Загора с общи ...

......... травма и загуба евентуално на крайника”, обяснява д-р Павел Атанасов. На петия ден след инцидента, детето е изписано от отделението по „Съдова хирургия“ с възстановен 95% двигателен обем на ръката. А малчуганът коментира, че вече е приятел с лекарите. „Много, много благодаря на лекарите, които ми спасиха ръката”, заявява Георги.


По закон НЗОК, освен че трябва да подсигури определени услуги

По закон НЗОК, освен че трябва да подсигури определени услуги ...

......... става целия конфликт, коментира Дечев. Пациентът казва "Аз имам право на това нещо", а този, който предоставя дейност, казва - "Да, но това струва пари", допълни още д-р Дечев. Според него пробойните на Касата са добре известни, проблемите са комплексни - проверява се по документи, но документът е попълнен изрядно.


Според едно скорошно проучване в САЩ, 95% от американците не

Според едно скорошно проучване в САЩ, 95% от американците не ...

......... и така дават повече енергия. 4. Покачване на килограмите Това е друг знак, че ви липсват фибри. Вредните храни водят до забавяне на метаболитната система, задържане на вода и трупане на килограми. Ако рязко напълнеете, включете храни, богати на фибри в менюто си. Така ще контролирате и порциите, които приемате.


Слънцезащитният продукт се поставя 20 минути преди да се излезе

Слънцезащитният продукт се поставя 20 минути преди да се излезе ...

......... е препоръчително дори в градовете да се нанася фотозащита при излизане навън сутрин. Това е така наречената градска фотозащита, за да може да обере UV лъчите, които се излъчват през цялото време и да намали темпа на фотостареене и съответно риска от поява на новообразувания", каза още д-р Валерия Матеева.


11 лекари от 3 болници в Стара Загора с общи 

11 лекари от 3 болници в Стара Загора с общи  ...

......... травма и загуба евентуално на крайника”, обяснява д-р Павел Атанасов. На петия ден след инцидента, детето е изписано от отделението по „Съдова хирургия“ с възстановен 95% двигателен обем на ръката. А малчуганът коментира, че вече е приятел с лекарите. „Много, много благодаря на лекарите, които ми спасиха ръката”, заявява Георги.


Според едно скорошно проучване в САЩ, 95% от американците не

Според едно скорошно проучване в САЩ, 95% от американците не ...

......... им се увеличи, подуването и тежестта в стомаха ще изчезнат, а вие ще имате нормални изхождания всяка сутрин. Според нутриционистите при подобен проблем трябва да ядете повече плодове и зеленчуци като броколи, спанак, портокали, круши.Вижте още знаци, че трябва да увеличите приема на фибрите в Tialoto.bgПо публикацията работи: Иванка Гъркова


Бум на ухапванията от кърлежи след дъждовете и затоплянето на

Бум на ухапванията от кърлежи след дъждовете и затоплянето на ...

......... площи продължава. „Столична община възложи допълнителни обработки на централните паркове и градини. Имало е сигнали от граждани и пращаме екипи”, каза Милена Васева. При ухапване се препоръчва кърлежът да бъде изваден от медицинския специалист. А ако няма такава възможност то поне да носим в себе си пинсета, спирт и ръкавици.


Германски съд наложи глоби от по 2000 евро на две

Германски съд наложи глоби от по 2000 евро на две ...

......... правят услугата „без медикаменти и анестезия“ в „защитена среда“ в сайта си. Сигнал срещу тях до прокуратурата подали активистки срещу абортите. Бетина Габер и Верена Вейер планират да обжалват наложените глоби. Германия има стриктни регулации за абортите, като процентът на прекъснатите бременности е почти наполовина от този в съседна Франция.


Известният френски актьор Ален Делон е откаран в болница в

Известният френски актьор Ален Делон е откаран в болница в ...

......... да е причина за честите главоболия. Ален Делон, снимал се в над 90 филма, сред които "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро", обяви края на актьорската си кариера през 2017 г. На тазгодишното издание на кинофестивала в Кан Делон беше удостоен с почетна награда "Златна палма" за цялостна кариера.


От 17-21.06 от 8.00ч. до 16.00ч. ще се провеждат безплатни

От 17-21.06 от 8.00ч. до 16.00ч. ще се провеждат безплатни ...

......... гърдите, слабост, замайване, силна умора. Сред най-опасните аритмии са камерното мъждене и трептене. При някои пациенти сърцето е напълно здраво, но имат вроден дефект в проводната система. При тях също може да настъпи сериозна и дори фатална аритмия. Понякога първата и последна изява на тези състояния е внезапна сърдечна смърт.