Няма допусната грешка. Запознати сме с всички изследвания и с

Няма допусната грешка. Запознати сме с всички изследвания и с ...

......... дете Според здравния икономист Аркади Шарков един от проблемите е, че нямаме електронна система, в която да се види какво е било състоянието и изследванията на един пациент. "Отстранените директори носят отговорност, но дали носят вина - не е ясно. Това тяхно отстраняване сваля напрежението в обществото", каза още той.


Нашите тела действат на принципа на автомобилните двигатели – ако

Нашите тела действат на принципа на автомобилните двигатели – ако ...

......... хора се наблюдава напълняване въпреки намаляването на броя хранения, защото тялото изпада в режим на изчакване. Когато в него постъпи някаква храна, то автоматично я складира под формата на мазнини, за да се справи със следващия момент на гладуване.Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


Не системата, а болестта уби Алекс, каза днес по Би

Не системата, а болестта уби Алекс, каза днес по Би ...

......... на Алекс са били превърнати в наказателна палка.Тя допълни, че отстраняването на директорите, преди да са приключили всички проверки нарушава работата в ръководените от тях болници е предизвиква шоково състояние за колективите.В заключение д-р Елена Петрова обяви, че премиерът Бойко Борисов е поискал възмездие, докато тя се надява на справедливост.


Зимнината в буркани, така предпочитана през хладните дни, има своите

Зимнината в буркани, така предпочитана през хладните дни, има своите ...

......... от туршия действа разхлабващо, което способства за намаляване на теглото. Важно е да се отбележи, че за естествено ферментирали храни се считат тези, които са минали процеса на сол и вода без други добавки и топлинна обработка. Това изключва част от туршиите, в които се използва оцет, олио и стерилизиране.


Не системата, а болестта уби Алекс. Това заяви д-р Елена

Не системата, а болестта уби Алекс. Това заяви д-р Елена ...

......... занимавали с обгрижването на Александър. Случаи като тези, които са изключително тежки са повод да се проведат тежки разговори в обществото. България е пред демографска криза. Но преди да се развие демографската криза, се е развила кризата в здравеопаването. Ние оставаме виновните, които трябва да се обяснваме, каза д-р Георгиева.


Едни от най-често консумираните сушени плодове са стафидите. Малките плодове

Едни от най-често консумираните сушени плодове са стафидите. Малките плодове ...

......... може да консумирате и преди спорт.Стойностите на лошия холестерол се понижават, ако са високи, нормализира се и кръвното наляганеСтафидите са с високо съдържание на калий, фитонутриенти и антиоксиданти, а редовната им консумация спомага за понижаване на систоличното и диастоличното кръвно налягане. Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bgАвтор: Михаела ЛазароваВ България не се ползват много антибиотици като количество, но

В България не се ползват много антибиотици като количество, но ...

......... трябва да бъдат запознати с антибиотиците, които ежедневно се изписват, които се дават в болничните заведения и тези, които се употребяват най-масово извън болниците. В рамките на обучението антибиотиците ще бъдат много видове и ще бъде разяснено как се изписват и при какви болни хора се дават, обясни проф. Кантарджиев.


Лекари откриха в белите дробове на 17-годишен канадски пушач на

Лекари откриха в белите дробове на 17-годишен канадски пушач на ...

......... добро здраве, преди да започне усилено да употребява ароматизирани електронни цигари, към които добавял THC, психоактивната съставка на марихуаната. Той без малко не изгубил белите си дробове. Четири месеца след изписването му от болница, обемът на вдишания от него въздух бил с 45 процента по-малък от този на неговите връстници.


Иницирана е нова кампания по повод Международният ден без тютюнев

Иницирана е нова кампания по повод Международният ден без тютюнев ...

......... тютюнопушенето сред 15-годишните момчета е второто най-високо в ЕС,след Хърватия, а при 15-годишните момичета - най-високото равнище в ЕС. От здравното министерство припомнят, че през цялата година в кабинетите за консултиране и отказване от тютюнопушенето във всяка регионална здравна инспекция пушачите имат възможност да получат консултация за отказване от цигарите.


Министерството на здравеопазването /МЗ/, регионалните здравни инспекции, Столична община, сдружение

Министерството на здравеопазването /МЗ/, регионалните здравни инспекции, Столична община, сдружение ...

......... тютюнопушенето сред 15-годишните момчета е второто най-високо в ЕС /след Хърватия/, а при 15-годишните момичета - най-високото равнище в ЕС. От МЗ припомнят, че през цялата година в кабинетите за консултиране и отказване от тютюнопушенето във всяка регионална здравна инспекция пушачите имат възможност да получат консултация за отказване от цигарите.


Хеморагична пневмония е причинила смъртта на 3-годишното дете в София,

Хеморагична пневмония е причинила смъртта на 3-годишното дете в София, ...

......... тип пневмония е двустранна, тогава вероятността болният да се спаси е нищожна. Спeциалистите са категорични, че универсални съвети за това как да се предпазим от такъв тип усложнения няма. Но е важно да не подценяваме грипа и вирусните инфекции, да търсим лекарска помощ и да се ваксинираме, ако боледуваме често.15-годишните момичета в България са на първо място в Европа

15-годишните момичета в България са на първо място в Европа ...

......... 15-годишните момчета е второто най-високо в ЕС (21% след Хърватия), докато 30% от 15-годишните момичета са редовни пушачи, което е най-високото равнище в ЕС. Тютюнопушенето влияе негативно върху репродуктивната функция при младите хора и децата. В България 13,5% от всички болести и 12,4% от смъртните случаи са резултат на тютюнопушене.


Отбелязваме Международния ден за борба с тютюнопушенето. Според данни на

Отбелязваме Международния ден за борба с тютюнопушенето. Според данни на ...

......... коментира председателят на "Коалиция за живот без тютюнев дим" пред Bulgaria ON AIR. Тя обясни, че няма значение на колко години ще решиш да откажеш цигарите, но ако го направиш преди 30-годишна възраст, животът ти може да се развие така сякаш никога не си пушил преди.По публикацията работи: Боряна Павлова


В "Специализирана болница за активно лечение по детски болести -

В "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - ...

......... богове, разполагаме само със своите знания и умения. Честа практика е, когато не можем да се справим с тежък случай и когато се изчерпат нашите възможности - си подаваме ръка с колегите от Противошокова зала на Пирогов", каза още д-р Илиев. Ананиев събра директорите на болниците, свързани с починалото дете


Лекарите не са Господ. Аз няма претенции към родителите на

Лекарите не са Господ. Аз няма претенции към родителите на ...

......... а в Правителствена болница. За да го заведат на другия край на София, значи не е било чак толкова спешно”, заяви доц. Мангъров. Проф. Литвиненко заяви, че родителите на починалото момче имали и друго дете, което е било спасено от лекарите в болницата. То също е било в критично състояние.


Адвокат Мария Шаркова коментира в сутрешния блок на БНТ причината

Адвокат Мария Шаркова коментира в сутрешния блок на БНТ причината ...

......... София, но София не е България“, каза още Мария Шаркова. Темата коментираха пред БНТ и доцент доктор Спас Спасков и доктор Димитър Ленков. Те се съгласиха с мнението на адвокат Шаркова. Според д-р Ленков София наистина не е България. „Трябва да оставим проверката да завърши, да има заключение“, каза той.При вcички дeцa oт Хaджидимитрoвo, кoитo ca нacтaнeни в инфeкциoзното

При вcички дeцa oт Хaджидимитрoвo, кoитo ca нacтaнeни в инфeкциoзното ...

......... cимптoми нa хрaнитeлнo oтрaвянe. Учeницитe ca нa възрacт мeжду 7 и 12 гoдини. Вcички тe пoceщaвaт училищeтo в ceлo Дрaжeвo, нo живeят в Хaджидимитрoвo. Инcтитуциитe прoвeрявaт училищния cтoл, cлужитeлитe в нeгo и близкo зaвeдeниe зa хрaнeнe, oткъдeтo дeцaтa cи купувaли зaкуcки. Пo cлучaя ce caмoceзирa и Рaйoннaтa прoкурaтурa в Ямбoл.


В сезона на вирусите, настинките и грипа малко хора успяват

В сезона на вирусите, настинките и грипа малко хора успяват ...

......... да не хаби ресурс и енергия за останалите ежедневни ангажименти, най-вече работните.Сънят е жизненоважна част от оздравителните процеси в организма, включително при възстановяване от вирусни и респираторни инфекции. Пиенето на течности паралелно с почивката съкращава процеса на оздравяване.Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg  По публикацията работи: Михаела Лазарова


България се оказва на едно от последните места в Европа

България се оказва на едно от последните места в Европа ...

......... отношението на лекарите. Най-ниско оценяват тяхната отзивчивост и най-вече дългото чакане пред кабинетите. И още от класацията по градове – Глазгоу във Великобритания е с най-висок индекс за качество на здравни грижи. Докато в България най-висок е индексът във Варна - 64.3, а София - доста по нисък - 55.4.


Причината за смъртта в края на миналата седмица 3-годишното дете,

Причината за смъртта в края на миналата седмица 3-годишното дете, ...

......... Бойко Борисов поиска временното отстраняване на тримата директори на болниците, докато текат проверките. А малко по-късно министърът на здравеопазването ги освободи. Те няма да са на постовете си или до внасяне на обвинителен акт в съда или до прекратяване на производството. Отстранена е и лекарката, приела в педиатричната болница детето.


Министър Кирил Ананиев получи предварителен доклад от извършваната проверка на

Министър Кирил Ананиев получи предварителен доклад от извършваната проверка на ...

......... длъжност до приключване на процесуално-следствените действия по случая. По разпореждане на министър Ананиев временно отстранена е и приелата детето в Педиатрията д-р Елена Георгиева. Сезирана е и Комисията по професионална етика към съответната Районна колегия, която следи за спазване на професионалните медицински и морално-етични въпроси, свързани с упражняването на професията.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е взела извънредно

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е взела извънредно ...

......... на октомври от пазара беше изтеглена отново пушена скумрия от Румъния заради установено наличие на бактерията.Бактерията листерия е заразна за хората и причинява заболяването листериоза. Симптомите са общо неразположение – висока температура, главоболие, световъртеж. Рискът от заразяване е най-висок при хората с отслабена имунна система, болните, бременните, възрастните и кърмачетата.


Сливен продължава да е сред областите с висока заболеваемост от

Сливен продължава да е сред областите с висока заболеваемост от ...

......... им провеждат по два курса лечение по време на бременността. Заболяването се дължи на ниска здравна култура, неизползване на предпазни средства, безразборен секс и проституция. В края на 2018 година Центърът за кожно-венерически заболявания в Сливен бе ликвидиран и се вля в структурата на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" като отделение.


Чесънът удължава живота, защото сдържащите се в него фибри увеличават

Чесънът удължава живота, защото сдържащите се в него фибри увеличават ...

......... на фибри в храните и установиха, че само цикорията съдържа повече от полезните олигозахариди от чесъна. Те са в изобилие също в праза, кромида, ангинарите, аспержите, пшеницата, овесените ядки и бананите. Според проф. Ерик Класен от екипа менюто с повече зеленчуци и по-малко захар е най-добро за бактериите в червата.


Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в ...

......... твърди председателят на парламентарната социална комисия. Според омбудсмана пък трябва да има и механизъм, чрез който да се контролира спазва ли се режимът предписан в болничния лист. Все още не е ясно кога ще се проведе Тристранният съвет, на който ще се набележат мерки за ограничаване на злоупотребите с болнични.


"Миcля дa oтидa в Турция. Пoвeчe ce интeрecувaм oт Иcтaнбул. ...

......... Внимaвaйтe c aлкoхoлa. Рaбoтaтa нe e в кoличecтвoтo, a кaчecтвoтo. Aкo иcкaтe дa пиeтe кaчecтвeн aлкoхoл, тoгaвa пo-дoбрe cи купeтe нeщo oт бeзмитния мaгaзин. 6. Ябълкoв чaй. В тoзи чaй нямa нищo пoлeзнo. В нeгo дoри нямa и чaй. Зaтoвa e пo-дoбрe дa взeмeтe чaшa дoбрo турcкo кaфe. източник: fakti.bg


Учени от Лондонския имперски колеж установиха, че някои месни и

Учени от Лондонския имперски колеж установиха, че някои месни и ...

......... Предстои те да бъдат идентифицирани в бъдещи изследвания и да се тестват в клинични изпитания. По-рано международен екип от учени заключи, че вярата на хората в свръхестественото, включително в дявола и нечистата сила, може да помогне в борбата срещу разпространението на инфекциозни болести. Маларията ежегодно убива около 400 хиляди души.


Директорите на Специализираната болница за активно лечение по детски болести,

Директорите на Специализираната болница за активно лечение по детски болести, ...

......... съдействие с документация по време на проверките. Ананиев събра директорите на болниците, свързани с починалото дете Съдействаме максимално на проверките, каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Директорът на болница "Лозенец" проф.Любомир Спасов се въздържа от коментар. Борисов нареди да се отстранят всички, замесени в случая с починалото 3-годишно дете


Американската медицинска асоциация на заседание в Сан Диего призова за

Американската медицинска асоциация на заседание в Сан Диего призова за ...

......... за пушене, включително и електронните цигари. Американската медицинска асоциация призовава за забрана на продуктите за електронни цигари, които не са лицензирани, но досега одобрени от Управлението за контрол на хранителните продукти и лекарствата няма. Тя ще настоява за забраната пред законодателните органи, но е сигурно, че производителите ще се възпротивят.


За втори поред път през 2020 г ще се проведе

За втори поред път през 2020 г ще се проведе ...

......... е и биологично оръжие. Защо в град с концентрация над 2 млн души, 90% носят причинителя на болестта? Много въпроси, малко отговори. Надяваме се, чрез нашата инициатива и провеждането на този форум всяка година да повишим културата за здраве, както на хора, така и на животни, казаха пред Novinite.bg организаторите.


Протеините са много важен елемент за правилното функциониране на организма.

Протеините са много важен елемент за правилното функциониране на организма. ...

......... хората, които имат някакъв здравословен проблем или искат да свалят някое излишно кило. Фъстъченото масло се използва за направата на специален хляб или палачинки за закуска. Само в 2 супени лъжици от него има 7 грама протеин. Може да похапвате фъстъчено масло за закуска или като част от междинната закуска.


Генетично модифицираните човешки деца или т.нар. „дизайнерски бебета“ ще станат

Генетично модифицираните човешки деца или т.нар. „дизайнерски бебета“ ще станат ...

......... Учени получиха разрешение за спорна технология за редактиране на човешки гени Изследването на Смит беше посрещнато със скептицизъм и критики от неговите колеги. Според много от тях генното модифициране все още е в много начален етап, като негативните му последици не са изследвани достатъчно, за да бъде прилагано на хора.


Личните лекари ще ни уведомяват за профилактичните прегледи с SMS,

Личните лекари ще ни уведомяват за профилактичните прегледи с SMS, ...

......... трябва да е престоял в лечебното заведение не по-малко от 12 часа по клиничната пътека и да са извършени всички процедури, които са предвидени по нея. В този случаи преди изписването лекуващият лекар чрез писмена оценка трябва да обоснове липсата на медицински риск от приключването на дейността по клиничната пътека.


За да говорим за медицинска грешка трябва да се изчака

За да говорим за медицинска грешка трябва да се изчака ...

......... не се преливат в десницата“, каза той. Според него хората не искат промяна, каквато се пропагандирала от партиите на последните избори, а искали да се запази това, което е било досега и да е ясно накъде се върви.  СДС: Картата на България е синя, трябва да останем единни с ГЕРБ


На 6 декември 2019 г. ЗИЦ „Медикъл Караджъ“ ще има

На 6 декември 2019 г. ЗИЦ „Медикъл Караджъ“ ще има ...

......... Диагностика и лечение на мускулни и костни заболявания : или или да заявят желания от тях час онлайн на www.medikara.bg. Имайте предвид, че по време на консултациите с д-р Левент ТАН прегледи няма да бъдат извършвани. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполага пациента към момента.


Стойчо Кацаров, председател на Център за защита правата в здравеопазването,

Стойчо Кацаров, председател на Център за защита правата в здравеопазването, ...

......... към здравната система, защото тя е свършила това, което може да свърши“, каза той. Свидетел на трагедията с 3-годишното дете в София: Потресен съм По думите му причина са и нормативните актове, които пречат на лекарите да работят и които правят приема на един пациент неблагоприятен за лечебното заведение.  


Ако случаят с 3-годишното дете беше в януари-февруари, диагнозата щеше

Ако случаят с 3-годишното дете беше в януари-февруари, диагнозата щеше ...

......... връщат детето в детската болница, където му правят снимка на белите дробове. „На тази снимка няма нищо съществено. Детето би могло да бъде изпратено за домашно лечение“, обясни доцентът. Само 4 ч. по-късно в състоянието на детето настъпва драматично влошаване и втората снимка, която се прави, показва много тежки изменения.


22 деца все още са в Инфекциозното отделение на Ямболската

22 деца все още са в Инфекциозното отделение на Ямболската ...

......... не е заделена храна, от която могат да се вземат проби. Според нея в това няма умисъл, а е случаен пропуск. От фирмата за кетъринг отказват засега коментар. Според зам.-кмета на община Тунджа Станчо Ставрев причината за отравянето е извън училището. Той благодари на лекарите за бързата и адекватна реакция.


Здравните власти в Монтана отпуснаха 3 432 противогрипни ваксини на лечебните

Здравните власти в Монтана отпуснаха 3 432 противогрипни ваксини на лечебните ...

......... Взети са и 28 проби от питейни води на централното водоснабдяване. 5 от тях са показали отклонение от стандартите по микробиологични показатели. Две от пробите не отговаряли и на нормалните химични показатели. Здравните власти поясняват, че са предприели необходимите мерки за отстраняване на несъответствията, като са издадени 4 предписания.  


Детето, което почина в София, престоя над 2 часа от

Детето, което почина в София, престоя над 2 часа от ...

......... „Много родители избират да заведат децата си в педиатрията, защото лекарите се държат много добре с децата, за конкретния лекар нямам впечатление. Самите лекари имат много човешко отношение“, поясни бащата. „Имаме нужда от промяна. Имаме нужда от функционираща детска болница, със спешен кабинет и специализирани отделения“, каза в заключение той.


Личните лекари ще ни уведомяват за профилактичните прегледи с SMS,

Личните лекари ще ни уведомяват за профилактичните прегледи с SMS, ...

......... трябва да е престоял в лечебното заведение не по-малко от 12 часа по клиничната пътека и да са извършени всички процедури, които са предвидени по нея. В този случаи преди изписването лекуващият лекар чрез писмена оценка трябва да обоснове липсата на медицински риск от приключването на дейността по клиничната пътека.


Храните в консерва са вредни. Така сме свикнали да смятаме

Храните в консерва са вредни. Така сме свикнали да смятаме ...

......... желязо в организма, благодарение именно на концентрацията на ликопен в тях.КайсииКайсиите са богати на витамини и антиоксиданти, по-специално бета-каротин. Когато купувате консерва с кайсии, също трябва да внимавате да няма добавена захар, което всъщност крие различни здравословни рискове.Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg  По публикацията работи: Михаела Лазарова


Двустранна хеморагична пневмония е заболяването, открито у починалото 3-годишно момченце

Двустранна хеморагична пневмония е заболяването, открито у починалото 3-годишно момченце ...

......... недостиг на дежурни лекари, които да преглеждат децата. Дежурният лекар отрича да има забавяне и уточнява, че детето е прието в интензивното отделение 30 минути, след като е прегледано. Тече проверка на здравното министерство по случая. Първите официални резултати се очакват утре. Проверяват три болници, свързани със смъртта на дете


Няма нищо по-хубаво от това да се приберете вечер на

Няма нищо по-хубаво от това да се приберете вечер на ...

......... целите на проучването. След неутрализиране на тяхната киселинност, специалистите успяват да убият 99,9 процента от бактериите и микробите, които водят до появата на болки в гърлото и образуването на зъбна плака. „Пиенето на вино има устойчив антибактериален ефект“, казват авторите на изследването, но уточняват, че червеното е по-полезно от бялото.


“Болницата е основно лечебно заведение в региона. Педиатричното отделение на

“Болницата е основно лечебно заведение в региона. Педиатричното отделение на ...

......... отделението по нервни болести е от стратегическо значение за развитието на цялата болница. С него завършва цикълът по обновяване на всички по-големи структури на лечебното заведение“, посочи министър Ананиев. За последните три години МЗ е предоставило на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ над 1 млн. и 300 хил. лв.    


Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ ще се правят в

Анонимни и безплатни изследвания за ХИВ ще се правят в ...

......... хепатит В, хепатит С и сифилис. Изнесен мобилен кабинет ще прави изследвания и консултации, организирано съвместно с БЧК и доброволци в Професионална гимназия по механоелектротехника. Обучения, изследвания и консултации с млади хора от професионални гимназии в Ловеч ще има в периода 22 ноември - 2 декември, допълват от здравната инспекция.


Пocлeднитe твърдeния нa учeнитe oт БAН глacят, рaкиятa имa мнoгo

Пocлeднитe твърдeния нa учeнитe oт БAН глacят, рaкиятa имa мнoгo ...

......... Cлeд кaтo ce рaзтвoрят дoбрe cъcтaвкитe, вcякa вeчeр, прeди лягaнe, трябвa дa cи прaвитe кoмпрecи нa зaceгнaтoтo мяcтo. Чудoтвoрнaтa нaпиткa cъщo тaкa бoри уcпeшнo и зъбoбoлa, пoмaгa и при бeзплoдиe. Тaкa, чe пийтe рaкия, нo кaктo ce кaзвa пo рeклaмитe - кoнcумирaйтe c удoвoлcтвиe и мяркa, зa дa бъдe пoлeзнo.


Много от нас всяка сутрин воюват с будилника, отлагайки ставането

Много от нас всяка сутрин воюват с будилника, отлагайки ставането ...

......... – хормонът на глада. Ако сме се събудили гладни, а после отново заспим, нивото на грелина пада, но след няколко часа ни връхлита с нова сила, заставяйки ни да преяждаме. Сънливи цял ден Сънливостта води до затруднения да вземаме решения, допускане на грешки. Трудно се настройваме в режим на работа.


Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите

Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите ...

......... много често срещаното гръбначно изкривяване при учениците. Тренировките с тренажора осигуряват релаксиращ ефект върху гръбнака и освен това са приятни. Една процедура с Dr. Spine се равнява на 5 км енергично плуване. Много се препоръчва и на професионални спортисти /футболисти, баскетболисти, волейболисти, хандбалисти и др./ за рехабилитация на гръбначния стълб.


Ако в челюстта по правило боли само един зъб, то

Ако в челюстта по правило боли само един зъб, то ...

......... за предотвратяване на рецидив. Всички лекари единодушно казват, че гърбът се нуждае от движение - без правилно подбран набор от упражнения, здравето на гръбначния стълб не може да бъде възстановено. В Интернет активно се популяризират йога, пилатес, чигонг, упражнения терапия и много други. Всички те са чудесна превенция, срещу радикулит!


На 18.11.2019 г. към 17,10 ч. в ОДЧ на ОДМВР

На 18.11.2019 г. към 17,10 ч. в ОДЧ на ОДМВР ...

......... входа на жилищен блок на ул. "22-ри септември" в гр. Монтана, са откъснати две дървени врати на пощенски кутии и са счупени прозорците на входната врата на жилищния блок. Шуменец заплаши да взриви радиостанция, не му харесвала музиката, която пускат По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.  


УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ продължава кампанията за насърчаване на тестването

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ продължава кампанията за насърчаване на тестването ...

......... над 40 години или пък сте млад човек, който често посещава салоните за красота, има татуировки, не пропускайте да се изследвате веднъж годишно за хепатит. Тестът отнема само няколко минути, безболезнен е, няма ограничения относно предходна консумация на храна и напитки, а може да ви спести много проблеми в бъдеще!


Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря, а

Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря, а ...

......... индекс и предотвратяват чувството на глад на следващия ден. Може да приготвите предварително пръчици от моркови и целина или смесена салата. 9. Банани Въпреки че бананите са висококалорични плодове, те съдържат голямо количество калий и магнезий, които насърчават релаксацията. Освен това са богати на мелатонин и помагат при безсъние безсъние.


Пациентите ще могат да оценяват болничните заведения - добра или

Пациентите ще могат да оценяват болничните заведения - добра или ...

......... коментира Манолова. Тя обясни, че оценката на сайта не е медицинска, а субективно мнение. "Един от най-важните въпроси в сайта е: "Препоръчвате ли тази болница?". Искам да наблегна, че ние не оценяваме медицинската дейност и качеството ѝ", заяви Невена Манолова в ефира на Bulgaria ON AIR.По публикацията работи: Боряна Павлова


Ако неподходяща боя за коса попадне на скалпа ви, това

Ако неподходяща боя за коса попадне на скалпа ви, това ...

......... избегнете скрита алергия към боята за коса е да проверите продукта преди употреба. Ето какво трябва да направите: „Не нанасяйте веднага боята върху главата си. Обикновено първо нанасяме върху китката. След 10-20 минути можем да видим евентуална алергична реакция – това може да бъде зачервяване, сърбеж или лющене“, съветва Кохас.


На 3 и 4 декември 2019 г. д-р Дженгиз Чабукоглу,

На 3 и 4 декември 2019 г. д-р Дженгиз Чабукоглу, ...

......... такова лечение се предоставя от клиники, които разполагат с опитен екип от педиатри, детски невролози, детски ортопеди и специалисти по физикална терапия. Резултатът е в зависимост от състоянието на всеки конкретен пациент. За безплатна консултация с д-р Дженгиз Чабукоглу в София на 3-4 декември е необходимо „Медикъл Караджъ“: или .


Поставяне на порт системи за постоянен венозен достъп до онкоболни

Поставяне на порт системи за постоянен венозен достъп до онкоболни ...

......... че може да остане в тялото до пет години. Спестява много неудобства на пациентите - като многократно убождане с игли и поставяне на абокати, понижава агресивния и дразнещ ефект на медикамента върху кръвоносния съд. Чрез него може да се вземе и кръв за изследване. За здравноосигурените пациенти катетрите са безплатни.


Здравните власти в Монтана са установили 185 заразно болни жители

Здравните власти в Монтана са установили 185 заразно болни жители ...

......... а с вирусен хепатит С – двама.  Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания през месеца за Монтана е 25.25 на 10 000 души население. За периода здравните власти са извършили 459 проверки на здравни и лечебни заведения и 131 епидемиологични проучвания. Съставени са 7 акта за установени административни нарушения.


Това, което се случва в болниците ни е системен проблем.

Това, което се случва в болниците ни е системен проблем. ...

......... Георгиева от позицията на лекарката, която е върнала детето. Лимитите на болниците имат ли отношение към това, което се случи?, попита д-р Кацаров, адресирайки въпроса си към здравния министър. „Очаквам да има наказани след този случай“, коментира д-р Кацаров. Георгиева обаче е песимист относно поемането на отговорност по този случай.


Тъгата не бива да се превръща в агресия. Това заяви

Тъгата не бива да се превръща в агресия. Това заяви ...

......... бъде преместено в друго лечебно заведение. „Детето беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност”, посочи лекарят. Родителите вярват, че шанс за детето им е имало. Причината за смъртта на 3-годишното дете засега остава неясна.  


Движението е здраве. Физическата активност е полезна във всяко едно

Движението е здраве. Физическата активност е полезна във всяко едно ...

......... въобще. Редовните тренировки стимулират кръвообращението, което води до добро подхранване на фоликулите на косъма. По този начин растежът и здравината на косата се подобряват.Доброто кръвообращение в скалпа доставя хранителни вещества, необходими за възстановяването на косата и кожата на главата.Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bgПо публикацията работи: Михаела Лазарова


13 деца са приети в ямболската МБАЛ „Св. Пантелеймон” със симптоми

13 деца са приети в ямболската МБАЛ „Св. Пантелеймон” със симптоми ...

......... 13 деца са приети в ямболската МБАЛ „Св. Пантелеймон” със симптоми на хранително натравяне.  Децата са на възраст между 7 и 12 години, предаде Нова телевизия.  11 души са с хранително натравяне след сватба в сливенско село Всички са от ямболско село Хаджидимитрово.


Лекарката, която според родителите на починалото 3-годишно момче в София,

Лекарката, която според родителите на починалото 3-годишно момче в София, ...

......... дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение. „Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност”, посочи още медикът. Д-р Елена Георгиева е категорична, че не е имало забавяне в лечението на детето.


Сутрин, чаша кафе, освежаващ душ... Вече сте готови за новия

Сутрин, чаша кафе, освежаващ душ... Вече сте готови за новия ...

......... и да нямате непоносимост към лактоза.С напредване на възрастта, човешкото тяло може да започне да изчерпва ензимите, които метаболизират лактозата. Това е предпоставка за възпаления в цялото тяло, като храносмилателни проблеми, промени в цвета на кожата, появата на пъпки и други.Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bgАвтор: Михаела Лазарова


Американски учени откриха, че диета с ниско съдържание на въглехидрати

Американски учени откриха, че диета с ниско съдържание на въглехидрати ...

......... процента въглехидрати) или когато са им давали химически съединения на кетони. „Това проучване показва, че чрез изгарянето на мазнини, за да се направят кетонови тела от храната, която ядем, имунната система помага в борбата с грипната инфекция“, казва професор Диксит в съобщение за пресата на Йейлския университет. Превод: Агенция "Фокус"


В света на свободното сексуално общуване, ракът на шийката на

В света на свободното сексуално общуване, ракът на шийката на ...

......... прилага допълнителна лъчетерапия и/или химиотерапия. В случай на напреднал стадий на рака на маточната шийка се извършва радикална хистеректомия (отстраняване на матката). Затова още веднъж подчертаваме, че отговорното сексуално общуване и ранната диагностика са изключително важни за пълноценния живот на младите жени. За повече информация посетете www.anadolumedicalcenter.bg   (платено съобщение)


В болницата "Лозенец" отбелязват 15 години от извършването на първата

В болницата "Лозенец" отбелязват 15 години от извършването на първата ...

......... Срещата между двамата е била на 26 октомври 2019 г. Белодробната трансплантация отново е била извършена от проф. д-р Любомир Спасов и екипа на лечебното заведение, с участието на д-р Игор Тодораке. До момента екипът на болницата "Лозенец" е извършил 237 трансплантации на черен дроб, бъбрек, сърце и бял дроб.


Здравните работници в Европа са сравнително добре осведомени за резистентността

Здравните работници в Европа са сравнително добре осведомени за резистентността ...

......... цел да се повиши информираността на обществеността за заплахата за здравето на хората в резултат на увеличаващата се резистентност към антибиотиците, както и за тяхната по-разумна употреба. Според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията устойчивите на лекарства бактерии отнемат живота на 33 000 души годишно на Стария континент.


Британски специалисти напомнят, че ако реагираме на симптомите на настинката

Британски специалисти напомнят, че ако реагираме на симптомите на настинката ...

......... никак не са препоръчителни при настинка. Според диетоложката Аманда Урсел кофеинът в тях още повече дехидратира организма. По-подходящ за настиналите е портокаловият сок. Полезни са и инхалаторите със соли - те облекчават и кашлицата, и кихането. Общопрактикуващата лекарка д-р Сара Брюър препоръчва настиналият да си остане у дома на топло.


Какво отличава артрит от артроза? На пръв поглед артрозата и

Какво отличава артрит от артроза? На пръв поглед артрозата и ...

......... се намали болката. Последователността от действията е проста: взема се кръв от вена в специални епруветки. Такава се обработва и се инжектират противовъзпалителни директно в ставата. След процедурата пациентът трябва да ограничи физическата активност. Въвеждането на тромбоцити в ставата, също стимулира възстановяването на увредения хрущял. Тази процедура е почти безболезнена.