държи в течение с последната информация по темата както в

 държи в течение с последната информация по темата както в ...

.........  държи в течение с последната информация по темата както в България, така и по света. В този Live блог ще научавате най-важните подробности за коронавируса. СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ


Умира се от коронавирус, а не със коронавирус. Да, действително

Умира се от коронавирус, а не със коронавирус. Да, действително ...

......... да няма около себе си някой, който да се е разболял. И все повече ще има такива. Защото не става дума тук за температура и отпадналост, което минава за няколко дни, а става дума за задух, което вече предизвиква по-голяма тревога, предупреди Христова Кой умира и кой оцелява при COVID-19?


Умира се от коронавирус, а не със коронавирус. Това каза

Умира се от коронавирус, а не със коронавирус. Това каза ...

......... да няма около себе си някой, който да се е разболял. И все повече ще има такива. Защото не става дума тук за температура и отпадналост, което минава за няколко дни, а става дума за задух, което вече предизвиква по-голяма тревога, предупреди Христова Кой умира и кой оцелява при COVID-19?


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България традиционно намаля

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България традиционно намаля ...

......... данните на първия източник има вече 1 804 702 потвърдени случая, от тях 1 187 228 оздравели и 38 161 смъртни случая. Само за 2 август са регистрирани 52 783 нови случая и 758 смъртни случая. Но според "Джонс Хопкинс" случаите са 1 750 723, от които 1 145 629 оздравели и 37 364 смъртни.


Бившият служебен премиер Ренета Инджова нямала спомен как точно е

Бившият служебен премиер Ренета Инджова нямала спомен как точно е ...

......... счупване на ръката за оперативно лечение. След като лекарите констатирали счупването на ръката, наместили я под упойка и сложили гипс. В понеделник Инджова трябвало да дойде на среща с началника на оперативното отделение за консултация за оперативно лечение. Ренета Инджова е претърпяла инцидент Полицията проверява какво точно се е случило


150 случая на коронавирус по-малко при направени 2782 PCR теста

150 случая на коронавирус по-малко при направени 2782 PCR теста ...

......... 146 души от изследвани 6781 общо хора, т.е. за седмицата са изследвани още 83 души. Положението и с PCR тестовете не е по-различно – 2,1% положителни, при общо вписани изследвани 1169 души. В тази система данни предоставят 23 частни лаборатории, нито една от които не е от най-големите в България.Водата на маджаровското село Бориславци вече може да се ползва

Водата на маджаровското село Бориславци вече може да се ползва ...

......... за пиене и готвене от декември 2019 година заради завишени стойности на уран. Сега тестовете показват, че този показател е в нормите. Има издадено предписание за провеждане на мониторинг за четири пъти годишно. Всички водоизточници в хасковско отговарят на стандарта Костадин Ангелов изчаква избистряне, за да разреши водата за пиене


Бившият премиер в служебно правителство Ренета Инджова е претърпяла инцидент,

Бившият премиер в служебно правителство Ренета Инджова е претърпяла инцидент, ...

......... Бившият премиер в служебно правителство Ренета Инджова е претърпяла инцидент, съобщи БНР. Тя е потърсила лекарска помощ в "Пирогов" след падане в блока, в който живее в столичния квартал "Хаджи Димитър". Състоянието на Инджова е добро и без опасност за живота. Полицията проверява какво точно се е случило.


За охрана на протестите в София да бъдат командировани служители

За охрана на протестите в София да бъдат командировани служители ...

......... СДВР заради рязко увеличение на случаите на корона вирус в столичната дирекция. Информацията е на БНР. През последната  седмица всеки ден има по 5 новорегистрирани, основно в охранителна полиция.  Затворен от протест е пътят Стара Загора – Хасково "Нашата държава твърде дълго вървя назад и ние повече път назад нямаме"


Учените откриха, че служителите в американските и британските болници са

Учените откриха, че служителите в американските и британските болници са ...

......... лекарите използваха респиратори и друга защитна екипировка. Персоналът им е придобил вируса около 2,4 пъти по-често от пациентите си. Според изследователите, това се дължи на два фактора - повторната употреба на маски и респиратори, както и тяхното лошо качество. Първият увеличи риска от инфекция с 45%, а втория - с 35%.


Още 9 медици са заразени с коронавирус за последното денонощие

Още 9 медици са заразени с коронавирус за последното денонощие ...

......... придружаващи заболявания, жена на 50 г. със сърдечно заболяване, мъж на 79 г. със сърдечно заболяване и хронично неврологично заболяване, мъж на 82 г. със сърдечно заболяване, както и момче на 19 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания. Той е най-младата жертва на вируса в България.Точно 11 690 достигна броят на заразените с коронавирус COVID-19

Точно 11 690 достигна броят на заразените с коронавирус COVID-19 ...

......... данни на американския университет "Джинс Хопкинс". За излекувани се считат 10 272 824-ма. Най-засегнатата страна остават САЩ, с 4 560 904-ма заболели. Бразилия е втора в негативната класация с 2 662 485 заразени, а на 3-то място е Индия, в която от коронавирус са се разболели 1 638 870 души.


Заразата се генерира на база поведение - затова трябва да

Заразата се генерира на база поведение - затова трябва да ...

......... COVID-19, която е върлувала у нас през 2008 г., е възможно те да са развили имунитет, но ако вирусът е в по-голямо количество, вероятно имунитетът няма да помогне. Трябва да свикнем с новата реалност на коронавируса и да спазваме мерките, особено при липсата на лекарство и ваксина, допълни д-р Симидчиев.


Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов удължава срокът, за който

Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов удължава срокът, за който ...

......... и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес. Допуска се спортисти и спортуващи да не поставят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата. Изпълнението на заповедта, с която се отменят предишните, се контролира от зам.-министър Стоян Андонов.


Вътрешно отделение на МБАЛ-Ботевград се руши. За това сигнализират граждани

Вътрешно отделение на МБАЛ-Ботевград се руши. За това сигнализират граждани ...

......... Според автора на публикацията, кметът на общината трябвало да се поинтересува за състоянието на болницата и по съответния ред да организира реконструкция на болницата, било то от общински средства или еврофондове. В коментарите си хората изразяват възмущението си от кадрите и заявяват, че в условията на пандемия това е недопустимо.


Близо 700 млн. лв. са дълговете на публичните болници у

Близо 700 млн. лв. са дълговете на публичните болници у ...

......... заведения чрез 19 млн. лв. за общинските болници, които ще се раздадат по методика за неблагоприятни условия, както и с над 7 млн. лв. за инфекциозните отделения на държавните. Дейността на всички клиники ще се подпомогне от 1 август и с увеличаването на цените на КП с 10%, припомни министърът.Антителата не са никакъв китерий на предпазване на индивида от

Антителата не са никакъв китерий на предпазване на индивида от ...

......... необходима за рисков контингент като хора с хронични заболявания, тумор, автоимунни болести и за възрастните хора. Той отбеляза, че много сериозен проблем е дефицитът на витамин Д, защото той играе ключова роля при развитието на автоимунните заболявания. Препоръчва нивата на витамин Д да се следят.          


 държи в течение с последната информация по темата както в

 държи в течение с последната информация по темата както в ...

.........  държи в течение с последната информация по темата както в България, така и по света. В този Live блог ще научавате най-важните подробности за коронавируса. СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ


Коронавирусът продължава да държи високи стойности на заразените у нас.

Коронавирусът продължава да държи високи стойности на заразените у нас. ...

......... вече 1 639 350 заразени, от тях 1 059 093 са оздравели и 35 786 са починали. Само за последното денонощие са регистрирани 54 966 нови случая и 783 жертви на вируса. Но според "Джонс Хопкинс" случаите са 1 582 028, от които 1 019 740 оздравели и 34 956 смъртни.


Постигането на т. нар. „стаден имунитет“ е един от сигурните

Постигането на т. нар. „стаден имунитет“ е един от сигурните ...

......... от пациенти с други заболявания с много по-голяма смъртност. Получи се психопандемия. Сега изведнъж – едно голямо успокоение, тържества, целувки, прегръдки, мачове, дискотеки“. За кардиолога е от значение процентът на починалите пациенти и на тези, които карат тежко заболяването. Според него този процент е нисък на фона на световната статистика.


Всички водоизточници в хасковско отговарят на стандарта за качество на

Всички водоизточници в хасковско отговарят на стандарта за качество на ...

......... дава за малини и къпини Той предупреди, че ще има сериозни проблеми със земеделците Ще се изчака водата да се избистри и очакванията са след това тя да бъде разрешена и за питейни нужди. Преди това отново ще се направят проби. Сериозни проблеми с качеството на водата няма, обясни Ангелов.


България ще участва в споразумения за придобиване на ваксини срещу

България ще участва в споразумения за придобиване на ваксини срещу ...

......... за произведена ваксина. Два милиона души са рискови групи, стана ясно от думите на Ангелов. Първата група за възрастните хора, след това са хората с хронични заболявания, а третата група са лицата на първа линия. Минималното количество, което ще поръчаме е 2 милиона, но ще можем да закупим и повече.


В сектор здравеопазване ще бъдат отпуснати допълнително 223 млн .лв.

В сектор здравеопазване ще бъдат отпуснати допълнително 223 млн .лв. ...

......... 195 лечебни заведения са обезпечени в работата си със заразени и болни, допълни проф. Костадин Ангелов. Той посочи, че ще бъдат осигурени допълнителни 1000 лв. за хората на първа линия в системата. "По тази мярка вече са осигурени 60 млн. лв. по бюджета на Министерство на здравеопазването", каза още министърът.


Не липсват случаи, при които има забавяне от страна на

Не липсват случаи, при които има забавяне от страна на ...

......... от страна на здравно министерство - дали МВР успява да следи за спазване на карантина? Структурите на РЗИ своевременно информират органите на МВР за поставените под карантина лица, тъй като контролът по нейното спазване е в правомощията на МВР. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 юли"


До края на годината се осигурени 107 млн. за медицинските

До края на годината се осигурени 107 млн. за медицинските ...

......... ще може да се ползва водата за пиене и готвене, обобщи здравният министър. По думите на проф. Костадин Ангелов има завишени стойности на азот нитратен, нитритен и амониев, като става дума за количеството азот в амониевия йод, подчерта Костадин Ангелов. Той отбеляза, че няма замърсяване в повърхностните води на реката.


 държи в течение с последната информация по темата както в

 държи в течение с последната информация по темата както в ...

.........  държи в течение с последната информация по темата както в България, така и по света. В този Live блог ще научавате най-важните подробности за коронавируса. СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България пак се

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България пак се ...

......... Съгласно данните на първия източник има вече 1 584 384 потвърдени случая, от тях 1 021 611 оздравели и 35 003 смъртни случая. Само за 29 юли са регистрирани 52 249 нови случая и 779 смъртни случая. Но според "Джонс Хопкинс" случаите са 1 531 669, от които 988 029 оздравели и 34 193 смъртни.


Здравният министър Костадин Ангелов разкри с колко ще се увеличат

Здравният министър Костадин Ангелов разкри с колко ще се увеличат ...

......... в работата по електронната рецепта и електронното направление, което очакваме до края на 2020г. Очакваме и ясен график кое как се случва във времето в бъдеще. Лично аз съм изключително мотивиран, защото когато имаме електронна здравна система по-лесно ще взимаме информирани решения, свързани със здравната система", заяви новият здравен министър.


 държи в течение с последната информация по темата както в

 държи в течение с последната информация по темата както в ...

.........  държи в течение с последната информация по темата както в България, така и по света. В този Live блог ще научавате най-важните подробности за коронавируса. СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ


"699 хоспитализирани в страната с коронавирус, от които 40 са ...

......... подпомогнат целево", каза Балтов. Бъдещи инвестиции в Пирогов? Знаем, че през 2021г. ще дойдат европейски пари, колко от тях ще бъдат целеви - за ремонт на база и нова апаратура, това питам новия министър, защото има апарати в Пирогов за смяна. Трябва постоянно да се ъпдейтваме, подчерта директорът на лечебницата.


В последните дни се движим между 3000-5000 PCR теста. България

В последните дни се движим между 3000-5000 PCR теста. България ...

......... заради усложняващите се фактори, които COVID-19 предизвиква, стана ясно още от думите на доц. Ангел Кунчев. Рискът за населението в Димитровградско е минимален. За нас най-важното е питейната вода да отговаря на стандартите, коментира Ангел Кунчев по повод замърсяването в района на река Марица. Темата продължава и в тези материали.


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България се увеличи

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България се увеличи ...

......... "Джонс Хопкинс". Съгласно данните на първия източник има вече 1 532 125 потвърдени случая, от тях 988 768 оздравели и 34 224 смъртни случая. Само за 28 юли са регистрирани 49 622 нови случая и 776 смъртни случая. Но според "Джонс Хопкинс" случаите са 1 480 073, от които 951 166 оздравели и 33 408 смъртни.


Франц Алербергер, директор на Австрийската агенция за здраве и безопасност

Франц Алербергер, директор на Австрийската агенция за здраве и безопасност ...

......... При влизане в Австрия от 00:00 часа на 27 юли те трябва да представят сертификат за отрицателен ПСР-тест за коронавирус, не по-стар от 3 дни преди пристигането в страната, както и медицинско удостоверение по образец на немски или английски език. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 28 юли


За над четвърт милиард лева, които ще бъдат разпределени в

За над четвърт милиард лева, които ще бъдат разпределени в ...

......... увеличението ще бъде отчетено във фишовете на колегите още през август месец. Ще се отпусне и финансиране за апаратурното оборудване на системата - закупуване на апаратура, лични предпазни средства и дезинфектанти, стана ясно още на брифинга. Костадин Ангелов няма намерение да прави смени в екипа в министерството, с който работи.


Отпускат допълнителни над 250 млн. лв. за сектора на здравеопазването.

Отпускат допълнителни над 250 млн. лв. за сектора на здравеопазването. ...

......... лева всеки и стигат за 7 нощувки в държавни заведения. "За НЗОК ще бъдат отпуснати допълнително 126 млн. лева. Това ще осигури увеличение на всички дейности в лечебните заведения на територята на България с 10%. Става въпрос за клиничните пътеки, при недофинансираните процентът ще е по-висок", посочи още здравният министър.


Намаляването на парите за здравна структура и медицински персонал от

Намаляването на парите за здравна структура и медицински персонал от ...

......... на най-хуманната професия преди десетилетия. Безспорно е, че стойността на една система се изразява чрез човешкия й капитал, който я преобразува в необходимите за обществото грижи и услуги. Медиците питат ЕС как ще се подобри здравната сигурност и как ще се подготвят бъдещи евентуални здравни кризи с толкова намален бюджет.


 държи в течение с последната информация по темата както в

 държи в течение с последната информация по темата както в ...

.........  държи в течение с последната информация по темата както в България, така и по света. В този Live блог ще научавате най-важните подробности за коронавируса. СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България се увеличи.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България се увеличи. ...

......... "Джонс Хопкинс". Съгласно данните на първия източник има вече 1 482 386 потвърдени случая, от тях 953 096 оздравели и 33 448 смъртни случая. Само за 27 юли са регистрирани 46 367 нови случая и 636 смъртни случая. Но според "Джонс Хопкинс" случаите са 1 435 616, от които 917 568 оздравели и 32 771 смъртни.


През последното денонощие са регистрирани 194 нови случая на инфектирани

През последното денонощие са регистрирани 194 нови случая на инфектирани ...

......... 321 жертви 24 юли- 269 нови, 9853 установени, 329 жертви 25 юли - 270 нови, 10 123 установени, 337 жертви 26 юли - 189 нови, 10 312 установени, 338 жертви 27 юли - 115 нови, 10 427 установени, 340 жертви 28 юли - 194 нови, 10 621 установени, 247 жертви.


Гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина,

Гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, ...

......... пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина. Цялата заповед може да видите тук.  


От този месец всички клиенти на ДЗИ

От този месец всички клиенти на ДЗИ "Животозастраховане" с групова ...

......... решения на своите клиенти. Също така услугата е и логично продължение на вече активното партньорство с платформата за телемедицина - Healee. С въвеждането на тази нова дигитална услуга ДЗИ "Животозастраховане" ЕАД за пореден път доказа, че основен приоритет на компанията е поддържането и гарантирането на високо ниво на обслужване на клиентите.


Постепенно премахват пясъчниците в детските градини в Пловдив, съобщи БНР.

Постепенно премахват пясъчниците в детските градини в Пловдив, съобщи БНР. ...

......... в образователни и театрални кътове, площадки с ударопоглъщаща настилка и съоръжения за игра. По данни на дирекция "Образование" в 10 детски градини пясъчниците вече са премахнати изцяло, а в останалите 42 се извършва поетапното им трансформиране. По график премахването им трябва да приключи не по-късно от края на 2020 г.


Болниците, предимно общинските, но и няколко областни, са изправени пред

Болниците, предимно общинските, но и няколко областни, са изправени пред ...

......... сме благодарни на ръководството, на лекарите, на медицинския персонал за всичко, което свършиха през тези няколко месеца. За съжаление, явно ще продължим може би в същия темп, с повишено внимание. Няма индикации, че скоро вирусът ще изчезне", допълни Славов. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 27 юли"


До 31 август 2020 г. ще бъде удължена извънредната епидемична

До 31 август 2020 г. ще бъде удължена извънредната епидемична ...

......... поста Кирил Ананиев след рокадите в правителството. Още в началото на месеца (6 юли) стана ясно, че извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на юли. Преди дни пък главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че ще предложи удължаването ѝ, но тогава не стана ясно до кога.


 държи в течение с последната информация по темата както в

 държи в течение с последната информация по темата както в ...

.........  държи в течение с последната информация по темата както в България, така и по света. В този Live блог ще научавате най-важните подробности за коронавируса. СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ


Част от българите са се срещнали с близък родственик на

Част от българите са се срещнали с близък родственик на ...

......... поне не е грип. Възможно е да боледуваме едновременно от повече от един вирус, но личното ми мнение е, че няма да караме по-тежко, защото имунната система няма да реагира бурно, заключи Симидчиев. Още: "Значително понижение на новите случаи на коронавирус в България, над 10 млн. са оздравели по света"


Свидетели сме на гръмки изказвания в различни посоки за различни

Свидетели сме на гръмки изказвания в различни посоки за различни ...

......... мества в момента са болниците, защото се обеззаразяват ежеминутно, както и повърхностите – тя е безопасно място от гледна точка на заразяван. Добре би било да се избягват струпвания на повече хора. Това отново опира до мечтата ни да имаме електронно здравеопазване – да можем да издаваме електронна рецепта.  


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България традиционно е

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България традиционно е ...

......... случая, от тях 917 234 оздравели и 32 809 смъртни случая. Само за 26 юли са регистрирани 49 719 нови случая т.е. 1247 повече за 24 часа и 713 смъртни случая т.е. 23 повече на дневна база. Но според "Джонс Хопкинс" случаите са 1 385 685, от които 885 577 оздравели и 32 063 смъртни.


Заразените с коронавирус в световен мащаб надминаха 16 милиона, съобщи

Заразените с коронавирус в световен мащаб надминаха 16 милиона, съобщи ...

......... в края на пролетта подобрение в ситуацията, броят на заразените сега отново започва да нараства. Финландия въведе 14-дневна карантина за пристигащите от Австрия, Словения и Швейцария поради повишения брой на заразените с новия коронавирус. Мярката влиза в сила от утре. Вижте още: СЗО: Ситуацията с коронавируса на Балканите е притеснителна


Още два случая на коронавирусна инфекция са установени през последното

Още два случая на коронавирусна инфекция са установени през последното ...

......... оплаквания и остава под домашна изолация. 62- годишният мъж е с бронхопневмония и е настанен за лечение в Университетска болница „Канев“. Така общият брой хора с Covid-19 от дом "Възраждане" стана 21, като 5 от тях са от персонала, а останалите 16 са обитатели - 8 жени и 8 мъже.


211 установени случая на коронавирус повече има през тази отчетна

211 установени случая на коронавирус повече има през тази отчетна ...

......... са 694. Радостната новина е, че в интензивно отделение няма промяна - общо 1 човек по-малко, след като чак през днешния ден бяха отчетени петима пациенти повече за денонощие и почти през цялата седмица те бяха общо под 30. Към днешна дата са 33, след като преди седмица бяха 34.


189 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие въз

189 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие въз ...

......... интензивни отделения. Починал е 1 заболял, с което общият брой на жертвите в България достигна 338 души.  Най-много новорегистрирани случаи за последното денонощие има в София-град – 92, следвана от Варна с 16 заболели, а на трето място е Благоевград с 15 положителни проби. Темата продължава и в тези материали.


Институтът по молекулярна медицина в Лисабон съобщи, че е разработил

Институтът по молекулярна медицина в Лисабон съобщи, че е разработил ...

......... пазара. "Маската има иновативно покритие, което неутрализира вируса SARS-CoV-2, когато влезе в контакт с тъканта", казва институтът. В Португалия от началото на разпространението на коронавируса са открити почти 50 000 случая на инфекция, а 1 712 пациенти са починали. В същото време около 35 000 души вече са се възстановили.


„Оставихме на съзнанието на хората контрола за това как да

„Оставихме на съзнанието на хората контрола за това как да ...

......... и да е доброволец”, категорична бе д-р Николова. Тя обясни, че Щабът за борба с коронавируса следи ситуацията с развитието му и се вземат навременни решения за откриване на нови легла за заразени с COVID-19. Медикът допълни, че лекарската очаква добър диалог с новия министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България реално не

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България реално не ...

......... а в интензивно отделение са 28, т.е. 1 човек повече! Има 602 случая на заразени медици, т.е. 9 повече, но няма статистика колко от тях са оздравели. Под карантина са 13 018 души т.е. 355 по-малко от вчера сутринта! Най-много нови случаи има в София – 55, т.е. 2 повече!


Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване ...

......... епидемичната обстановка у нас. Това заяви самият той в интервю за bTV. Данните към момента не сочат нищо оптимистично. Така Ангел Кунчев мотивира нуждата от удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас. Тя трябваше да приключи в края на месец юли. Министерският съвет взема окончателното решение дали да я удължи.


Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца обяви, че всички пристигащи

Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца обяви, че всички пристигащи ...

......... и България се връщат в Лацио, където работят като домашни помощници. Автобуси с пристигащи жени могат да се видят на гара “Тибуртина” в Рим. Италия е особено притеснена и от скока в случаите на COVID-19 в Румъния, пишат италианските медии. По-рано днес Дания също наложи карантина за пристигащите от България.


Увеличаването на броя на заразените е нормалното развитие. Все пак

Увеличаването на броя на заразените е нормалното развитие. Все пак ...

......... нужда от данни, дали спортуващите хора не са в по-разположени към заразяване", коментира вирусологът. . Призовавам рисковите групи хора да се ваксинират срещу грип през есента", заяви завеждащата отдел „Вирусология“ на Националния център по инфекциозни и паразитни болести. "Безопасното поведение е ограничаването на социалните контакти", завърши доц. д-р Любомира Николаева-Гломб.


 държи в течение с последната информация по темата както в

 държи в течение с последната информация по темата както в ...

.........  държи в течение с последната информация по темата както в България, така и по света. В този Live блог ще научавате най-важните подробности за коронавируса. СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ


Националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призна в ефира

Националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призна в ефира ...

......... септември да я имаме ваксината и личните лекари да започнат да я поставят. Трябва да има готовност за лабораторни изследвания за двата вируса и да има готовност здравната система да поеме по-голямо натоварване , ама колко по-голямо може да поеме не зная, защото той и сега никак не е малко.


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България понамаля, но

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България понамаля, но ...

......... случая, от тях 817 593 оздравели и 30 645 смъртни случая. Само за 23 юли са регистрирани 48 446 нови случая т.е. 2847 повече за 24 часа и 755 смъртни случая т.е. 365 повече на дневна база. Но според "Джонс Хопкинс" случаите са 1 238 798, от които 782 607 оздравели и 29 861 смъртни.


Районна здравноосигурителна каса – гр. Добрич (РЗОК) отказва да сключи

Районна здравноосигурителна каса – гр. Добрич (РЗОК) отказва да сключи ...

......... е да осигурява и гарантира свободен и равнопоставен достъп на осигурени лица до медицинска помощ, като същевременно може да откаже договори на изпълнители на медицинска и дентална помощ, ако те не отговарят на съответните изисквания за предоставяне на качествено лечение". Вижте още: Областният управител на Добрич е заразен с коронавирус


От Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на

От Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на ...

......... съгласие за очакванията за националната детска болница. Доктор Даниела Дариткова от ГЕРБ сподели, че извървеният път за детското здравеопазване не е лек. Тя отчете приноса на Кирил Ананиев да се повдигне темата на ниво Министерски съвет. Трябва да се търси съгласие през диалог, зави още шефката на герберите в НС.


Пациент, лекуващ се от COVID-19 в пловдивската болница

Пациент, лекуващ се от COVID-19 в пловдивската болница "Свети Мина", ...

......... да опазим здравната ни система и всички медици, които се борят с вируса. "Носете маски, пазете социална дистанция и избягвайте струпванията на много хора на едно място", призова Каназирева. Припомняме, че персоналът на здравното заведение заплаши с протест срещу "дискриминиращите лимити", отпуснати на общинската МБАЛ "Свети Мина" от Здравната каса.


Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да бъдат

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да бъдат ...

......... 57, ал. 3, нито на чл. 8 от Конституцията", каза още държавният глава. Припомняме, че Радев подписа указ за обнародване на закона със следния мотив - за да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи.


 държи в течение с последната информация по темата както в

 държи в течение с последната информация по темата както в ...

.........  държи в течение с последната информация по темата както в България, така и по света. В този Live блог ще научавате най-важните подробности за коронавируса. СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА В БЪЛГАРИЯ


"В момента има плато, което ние сме разположени по броя ...

......... значи , че могат да се срещнат двата вируса. ПО принцип между вирусите има конкуренция, кой пръв ще овладее организма. Засега няма данни, защото все още не са се срещнали. Не зная по темата какви са данните в Южното полукълбо, но да, възможно е да съществуват едновременно.", каза академикът.  


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България изравни дневния

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България изравни дневния ...

......... случая, от тях 784 255 оздравели и 29 895 смъртни случая. Само за 22 юли са регистрирани 45 508 нови случая т.е. 6340 повече за 24 часа и 1125 смъртни случая т.е. 454 повече на дневна база. Но според "Джонс Хопкинс" случаите са 1 193 078, от които 753 050 оздравели и 28 732 смъртни.


В Министерството на образованието и науката е установена положителна проба

В Министерството на образованието и науката е установена положителна проба ...

......... В Министерството на образованието и науката е установена положителна проба за коронавирус на един служител. Съгласно препоръките на Столичната регионална здравна инспекция в сградата ще бъде извършена пълна дезинфекция. Всички контактни лица на заразения служител ще бъдат тествани.


Буквално след 1 седмица ще усетим ефекта от увеличените случаи

Буквално след 1 седмица ще усетим ефекта от увеличените случаи ...

......... Днешните случаи са от около 6% от взетите PCR тестове. Това ще натовари и системата и допълнително ще затрудни работата ни”, каза пък Балтов малко по-рано пред Нова телевизия. Той изтъкна, че причината за голямата бройка се дължи на разпускането на мерките и неносенето на лични предпазни средства като маските.