Промените в банкнотите от новата серия произтичат основно от въвеждането

Промените в банкнотите от новата серия произтичат основно от въвеждането ...

......... източник на светлина. Състои се от полутоново изображение с висока резолюция на портрета на Алеко Константинов. Изображенията се наблюдават и от обратната страна на банкнотата. Банкнотите с номинална стойност 100 лева, емисия 2003 г., продължават да бъдат в обращение заедно с банкнотите с номинална стойност 100 лева, емисия 2018 г.


Сделката бе оповестена през март тази година Комисията за финансов

Сделката бе оповестена през март тази година Комисията за финансов ...

......... "ОББ - Животозастраховане" ЕАД в "ДЗИ - Животозастраховане" ЕАД. Припомняме, в средата на март тази година приключи сделката по придобиването на "ОББ-Метлайф Животозастрахователно дружество" АД , с което "ДЗИ – Животозастраховане" ЕАД (ДЗИ) стана едноличен собственик на капитала му.  Няма други промени по отношение на условията и договорите на клиентите.


Не трябва обаче да се допуска той да продължи и

Не трябва обаче да се допуска той да продължи и ...

......... бивш председател на Агенцията за застрахователен надзор и зам.-председател на Комисията по финансов надзор. Не трябва обаче да се допуска мониторингът да продължи и след март, за да не попречи на влизането в Шенген, предупреди той. Гълъбинов добави, че не очаква още фалити на застрахователни дружества след този на "Олимпик”.


Компаниите имат достатъчен финансов резерв да покрият дефицита Застрахователните компании

Компаниите имат достатъчен финансов резерв да покрият дефицита Застрахователните компании ...

......... гражданите. Допълнителна фиксирана сума едва ли ще бъде плащана", подчерта Тодоров. Вариантите са самите компании да попълнят дефицита за собствена сметка или цените да се повишат за рисковите превозни средства, като влекачи и автобуси, но не и за масовия потребител. Според Тодоров компаниите имат достатъчен финансов резерв да покрият дефицита.


Гаранцията на българското бюро

Гаранцията на българското бюро "Зелена карта" е валидна Към настоящия ...

......... Това не е проблем", обясни Несторова. Вчера от АБЗ излязоха със становище, в което се казва, че  "пазарът на застраховката "Гражданска отговорност на автомобилистите" е динамичен и сложен, затова устойчивостта и здравословното му развитие изискват присъствието на професионален и силен регулатор, налагащ  прозрачни правила, еднакви за всички участници на пазара".


Компанията е открила представителства в 4 държави Управителният съвет на

Компанията е открила представителства в 4 държави Управителният съвет на ...

......... ЗК "Лев Инс" откри свои представителства в Италия, Румъния, Германия и Великобритания със спешни телефони за съответните държави, както следва: Италия: +39 06 200 77; +393478311026 Румъния: +40 23 0 23 99 33 Германия: +4927362009860 Великобритания: +44 777 222 21 44 Предстои откриване на представителства и в други европейски държави".Пазарът изисква присъствието на професионален и силен регулатор, посочват от

Пазарът изисква присъствието на професионален и силен регулатор, посочват от ...

......... прозрачни правила, еднакви за всички участници на пазара". Припомняме, вчера стана ясно, че българското бюро "Зелена карта" е подложено на международен мониторинг - нещо, което се случва за първи път в Съвета на бюрата. Днес пък Орлин Пенев подаде оставка като шеф на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ).


Българските застрахователи, стъпили на европейските пазари, са 15, а застрахователните

Българските застрахователи, стъпили на европейските пазари, са 15, а застрахователните ...

......... ЕС за намерението на застрахователни посредници със седалище в Република България да извършват дейност на тяхна територия. Към 30 ноември 2018 г. общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище в Република България, заявили намерение да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на държави членки на ЕС, е 41.        


Вчера българското бюро бе поставено под мониторинг заради Зелената карта

Вчера българското бюро бе поставено под мониторинг заради Зелената карта ...

......... и бюрото "Зелена карта". По повод проблема от КФН вчера излязоха с изявление, в което се казва, че е предприела "незабавни действия и провеждане на консултации за установяване причините за приложената мярка и оценката на въздействието ѝ с цел защита на финансовата стабилност и обществения интерес." От АБЗ отказаха коментар.


Гражданите ще могат да купуват електронни винетки и от терминали

Гражданите ще могат да купуват електронни винетки и от терминали ...

......... отказваме да признаем нарушението – в този случай  следва отнемане на талона на автомобила. Проф. Асенов информира, че от 16 август 2019 г. се въвежда тол-такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили над 3.5 тона. "До 15 август включително, автомобилите над 3,5 т. също ще заплащат електронна винетка", разясни Асенов.


Новата формула включва годината на производство, мощността и екологичния стандарт

Новата формула включва годината на производство, мощността и екологичния стандарт ...

......... момента калкулаторът може да бъде намерен ТУК. Той ще бъде достъпен и на страницата на Столична община, след като се влезе в раздел "Справка за задължения и плащания". Чрез калкулатора всеки собственик може да се ориентира какви стойности на данък МПС се получават за автомобила му. Линк към калкулатора: https://cartax.uslugi.io/#София/СТОЛИЧНАОчакванията са застрахователи да разширят продуктовата си линия при застраховането

Очакванията са застрахователи да разширят продуктовата си линия при застраховането ...

......... скъпи автомобили и часовници пък достига 15% и 20% съответно. "Към момента в света се наброяват стотици колекционери на уиски, дори бройката доближава 1000. Когато аукционните къщи организират два-три аукциона на уиски годишно, а някои бутилки достигат половин милион или дори милион долара, това очевидно заслужава вниманието ни", заключава Фиама.


Производителите очакват тежка година, пълна с предизвикателства Месните продукти ще

Производителите очакват тежка година, пълна с предизвикателства Месните продукти ще ...

......... на брашното се е повишила с 35%" "Цената на енергията ще се отрази и при мелничарите и тези 35% към днешна дата очакваме да бъдат коригирани с посока нагоре от 1 януари. Тя също се надява да няма фалити на бранша. По думите й едва ли ще има и протести. 


Съветът на бюрата иска от българското бюро презастрахователна програма и

Съветът на бюрата иска от българското бюро презастрахователна програма и ...

......... от кореспондентските бюра са прекратили договорни отношения с нашите застрахователи. От КФН бяха обявили тогава, че спорът не засяга Регулатора, защото е между застрахователите и бюрото "Зелена карта". Очаквайте подробности! Още по темата 27 Ноември 2017 | Два застрахователя – под наблюдение заради неплащане на обезщетения при ПТП в чужбина


3,1% е годишната инфлация за ноември 2018 г. спрямо година

3,1% е годишната инфлация за ноември 2018 г. спрямо година ...

......... е минус 0.3%. Инфлацията от началото на годината (ноември 2018 г. спрямо декември 2017 г.) е 2.3%, а годишната инфлация за ноември 2018 г. спрямо ноември 2017 г. е 3.0%. Средногодишната инфлация за периода декември 2017 - ноември 2018 г. спрямо периода декември 2016 - ноември 2017 г. е 2.6%.


В страната са регистрирани 700 събития, свързани с тероризъм Белгийската

В страната са регистрирани 700 събития, свързани с тероризъм Белгийската ...

......... 125 хил. евро и създаването на механизъм на суброгация от застрахователите. Припомняме, на 22 март 2016 г.  Брюксел бе разтърсен от три експлозии – 2 на летище "Завентем", а третата – в метростанция "Малбек". Ислямска държава пое отговорност за терористичните атаки.  Това бе най-смъртоносният акт на тероризъм на белгийска почва.Животозастрахователен институт ще предлага определени класове застраховки в северната ни

Животозастрахователен институт ще предлага определени класове застраховки в северната ни ...

......... без да открива клон. "Животозастрахователен институт" АД развива активна дейност на животозастрахователния пазар с разрешение за извършване на застрахователна дейност - Решение № 758 – ЖЗ от 09.12.2005 г. на Комисията за финансов надзор. Компанията е с едностепенна система на управление. Основен акционер в дружеството е ЗК "Лев инс” АД.


Ведомството е отделило за застраховки 20 хиляди лева Министерството на

Ведомството е отделило за застраховки 20 хиляди лева Министерството на ...

......... от министерството, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Общият рой на подлежащи на застраховане е 11 283 души. Прогнозната обща стойност на обществената поръчка е 20 000 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 11 януари 2019 г.


Инспекторите на агенцията са установили несъответствия в 9 обекта Инспектори

Инспекторите на агенцията са установили несъответствия в 9 обекта Инспектори ...

......... и зеленчуци. 12 са издадените предписания за отстраняването на установени нарушения в обектите, в това число 3 случая, при които не са посочени данни на пакетиращата фирма. В хода на проверките не са констатирани несъответствия с качествените изисквания съгласно пазарните стандарти на предлаганите пакетирани пресни и замразени плодове и зеленчуци.


Окончателното решение е на Съвета на министрите, където все още

Окончателното решение е на Съвета на министрите, където все още ...

......... партия, от групата на социалистите и демократите, европейските консерватори и от представителите на либералите. За цялостно приемане на България и Румъния в Шенген настоя евродепутатът от Партията на европейските социалисти и лидер на ПЕС Сергей Станишев. Още по темата 11 Декември 2018 | Евродепутатите гласуват резолюция за България в Шенген


Според Impact Forecasting, горските пожари вече се превръщат в заплаха,

Според Impact Forecasting, горските пожари вече се превръщат в заплаха, ...

......... изводите на документа е необходимостта от засилване на борбата с промените в климата на световно ниво. Припомняме, в средата на ноември Moody’s прогнозира до $6 млрд. застраховани загуби от пожарите в Калифорния. Още по темата 16 Ноември 2018 | Moody’s прогнозира до $6 млрд. застраховани загуби от пожарите в Калифорния


Това е първата в историята на местния застрахователен пазар застрахователна

Това е първата в историята на местния застрахователен пазар застрахователна ...

......... компании. Към момента в Allianz работят 2000 сътрудници и филиали в Китай, като компанията предлага пълния спектър на застрахователна защита, управление на рисковете и активите в КНР. Германците очакват, че Китай ще продължи да бележи ръст на световния застрахователен пазар, а премиите ще нарастват с 13-14% годишно през следващото десетилетие.


До средата на 2019 г. ще бъдат разписани повечето правила

До средата на 2019 г. ще бъдат разписани повечето правила ...

......... за детайлите на полета. Подведомствената на министерството компания "ЗащитаИнфоТранс" се очаква до средата на следващата година да представи подробности за работата на платформата. В момента пазарът на застраховки за безпилотници все още е в начален стадий на формиране, а застраховки предлагат само няколко играча и то само на корпоративни клиенти.


Високите цени на енергията удрят конкурентността на бизнеса Скъпият ток

Високите цени на енергията удрят конкурентността на бизнеса Скъпият ток ...

......... друг изход", обясни той. По думите му, принудителната мярка пък може да накара много потребители да потърсят по-евтини вносни продукти и така се намалява конкурентността на българската индустрия. Според него производителите вече няма накъде да свалят производствените разходи и в зависимост от пазара фирмите може и да свият дейността си.


Единствено в Кърджали се очаква да има поевтиняване  Поскъпване на

Единствено в Кърджали се очаква да има поевтиняване  Поскъпване на ...

......... 2 лева и 96 стотинки за кубик. В София водата ще струва с около 20 стотинки повече и ще стане около 2 лева и 60 стотинки за кубик. От регулатора отново припомниха, че от години настояват да има подпомагане за водата за най-бедните потребители, така както има помощи за отопление.


Според Агенцията Алианц поддържа над средните за сектора нива на

Според Агенцията Алианц поддържа над средните за сектора нива на ...

......... към нашите клиенти, да им предлагаме сигурност и спокойствие и в резултат да постигаме висока клиентска удовлетвореност", коментира Павлин Петков, главен финансов директор на Алианц България. При определяне на рейтинга е използвана официално приетата от БАКР методология за присъждане на рейтинг на способност за изплащане на искове на застрахователни дружества.


Очаква се КЕВР да разгледа и одобри предложението до края

Очаква се КЕВР да разгледа и одобри предложението до края ...

......... няма да се наложи промяна в цената на парното, топлата вода и тока. Очаква се Комисията да разгледа и одобри предложението на "Булгаргаз" до края на този месец. През юли Комисията одобри поскъпване на природния газ с 10,81% до 400,95 лв./1000 куб. м. или 37,79 лв./MWh (без акциз и ДДС).


В 2/3 от предприятията ще има финансови стимули, в по-малък

В 2/3 от предприятията ще има финансови стимули, в по-малък ...

......... сектора. Колев посочи, че се предпочита раздаването на бонус, съобразен постиженията на един служител. "Мотивите за раздаване на бонуси са свързани с корпоративната социална отговорност на всеки един работодател, те съзнават, че по-добрите възнаграждения и условия на труд са важни фактори за привличане на добри работници”, заяви зам.-председателят на БСК.


Промените в Застрахователния кодекс бяха обнародвани днес в Държавен вестник

Промените в Застрахователния кодекс бяха обнародвани днес в Държавен вестник ...

......... имуществени или неимуществени вреди вследствие на телесно увреждане или смърт става 10 420 000 лв., а досегашният размер от 2 000 000 лв. за вреди, причинени на имущество – 2 100 000 лв. Какви други важни промени в Застрахователния кодекс са обнародвани в Държавен вестник днес, може да прочетете ТУК.


Въпреки динамичното развитие на информационните технологии в България повече от

Въпреки динамичното развитие на информационните технологии в България повече от ...

......... цел да подобрят уменията си, свързани с използването на компютър, софтуер или приложения през последните 12 месеца. Безплатно онлайн обучение или самообучение са провели 8.4%. По време на работа са се учили от колега, ръководител или ментор 4.5%, а 1.9% са участвали в обучение, заплатено или осигурено от техния работодател.


Едните засягат основно застрахователните посредници, а другите - БАЕЗ В

Едните засягат основно застрахователните посредници, а другите - БАЕЗ В ...

......... и Управителен съвет). Някои от разпоредбите в Закона за експортното застраховане отпадат, а други се хармонизират с действащия Кодекс за Застраховането. Още по темата 03 Октомври 2018 | Правителството одобри промени в Закона за експортното застраховане 03 Октомври 2018 | Одобрени са по-високи лимити на отговорност по автомобилната "Гражданска отговорност"


99 684 181 лв. са прехвърлени от един фонд в

99 684 181 лв. са прехвърлени от един фонд в ...

......... спрямо средния размер на нетните активи на универсалните пенсионни фондове е 1,00 на сто, на професионалните – 1,23 на сто и на доброволните пенсионни фондове – 0,10 на сто. Средният размер на прехвърлените средства на едно осигурено лице, променило участието си през третото тримесечие на 2018 г., е 2 908,44 лв.


Най-ниска е производителността на труда в аграрния сектор - 6,7

Най-ниска е производителността на труда в аграрния сектор - 6,7 ...

......... В сектора на услугите всеки зает произвежда средно 7 427.0 лв. БДС, като за един отработен човекочас се създават средно 18.7 лв. от текущия обем на показателя. Най-ниска е производителността на труда в аграрния сектор - 2 605.1 лв. БДС на един зает и 6.7 лв. за един отработен човекочас.


Исковете заради грандиозния сексскандал възлизат на $225 млн. Секс скандалът

Исковете заради грандиозния сексскандал възлизат на $225 млн. Секс скандалът ...

......... сексуално насилие. Според шефа на USA Gymnastics Катрин Карсон, към момента подадените искове са хиляди. Наличната застраховка и собствените средства обаче няма да покрият всички претенции, затова USA Gymnastics ще обяви фалит. От спортната федерация посочват, че исковете възлизат на $225 млн., докато организацията притежава активи на стойност $6,5 млн.


Румънската компания на

Румънската компания на "Евроинс" е с най-малка глоба, защото съдействала ...

......... дoĸyмeнти и инфopмaция, ĸoитo ca имaли знaчeниe зa paзcлeдвaнeтo, в замяна на по-ниска глоба. При Asigurări-Reasigurare Astra Asigurări SA и Carpatica Asig SA Съветът по конкуренция е взел предвид по-краткия период на прилагане на практиката заради отнетите им лицензи. На запитване на ИНСМАРКЕТ от "Евроинс" отказаха повече коментар по случая.


Петър Андронов прогнозира, че доходността на депозитите най-накрая ще се

Петър Андронов прогнозира, че доходността на депозитите най-накрая ще се ...

......... навлезе в следващата фаза. Петър Андронов беше категоричен, че нашата банкова система е в най-доброто си състояние за последното десетилетие и не отстъпва по параметри на средното за Европа. Според него нашата страна е атрактивна за инвеститорите заради ниската цена на труда, стабилните фискални параметри както и ред други фактори.


Така италианците вече са на шесто място в полското застраховане

Така италианците вече са на шесто място в полското застраховане ...

......... Полша от 1998 г. Компанията има 1300 местни служители и е на осмо място на полския пазар с бруто премии в размер на 550 млн. евро и пазарен дял от 3,8% през 2017 г. Още по темата 28 Май 2018 | Generali разширява присъствието си в Полша, придоби компаниите Concordia


Според анализатори, едва ли ще бъдат достигнати предишни прогнози за

Според анализатори, едва ли ще бъдат достигнати предишни прогнози за ...

......... агенти и брокери в САЩ, броят на клиентите, придобили киберзастраховки, не нараства, а покритието по застрахователната полица средно $ 3,2 млн. Анализаторите посочват още, че загубите от киберпрестъпност могат да достигнат $ 600 млрд. годишно, но полиците се продават трудно на масовия пазар, а рисковете са индивидуални за всеки застрахован.


Ежегодно в страната се издават около 5,5 млн. болнични Украинското

Ежегодно в страната се издават около 5,5 млн. болнични Украинското ...

......... В края на ноември правителството в страната взе решение да създаде електронен регистър на болничните.  Вече е създадена работна група, която да задвижи процедурата. Електронният регистър ще бъде създаден на база Държавния регистър на застрахованите лица по задължителното държавно социално застраховане. Ежегодно в Украйна се издават около 5,5 млн. болнични.


Дейностите струват над 143 млн. лв. 17 виадукта на автомагистралите

Дейностите струват над 143 млн. лв. 17 виадукта на автомагистралите ...

......... мост над река Искър на третокласния път ІІI-306 Червен бряг - Чомаковци. Съоръжението е с дължина близо 10 метра. Предвижда се нов мост да бъде построен и над река Мелнишка при 11-ти км на път ІІІ-109. В момента се провежда тръжната процедура за избор на изпълнител на проекта по ОПРР.


Към момента обществената поръчка за изграждането на Националната здравна информационна

Към момента обществената поръчка за изграждането на Националната здравна информационна ...

......... поръчка за реализация на Националната здравна информационна система е спряна заради жалба. Срещу процедурата е подадена жалба от ДЗЗД "СТEМО – ГАМА КОНСУЛТ”, а Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство. От здравното министерство посочват, че тази процедура сериозно застрашава реализирането на проекта, чийто краен срок е 28.12.2019 г.


Решението влиза в сила от 1 март 2019 година Министерският

Решението влиза в сила от 1 март 2019 година Министерският ...

......... на страните от Централна и Източна Европа, приели да съблюдават принципите на плуралистичната демокрация. Акционери в нея са 67 държави и 2 междудържавни институции - Европейският съюз и Европейската инвестиционна банка. Акционерният капитал на ЕБВР е 30 млрд. евро. Република България участва в капитала на ЕБВР с 237,11 млн. евро.


Възможен е синтез, ако се оставят само най-острите, най-екстремните нарушения

Възможен е синтез, ако се оставят само най-острите, най-екстремните нарушения ...

......... е променяна в Румъния, която въведе системата преди 7-8 години. Това не е нещо, около което трябва да се фокусира дебата". Бонусите са повече от "малусите" навсякъде по света, уточни Проданов и се пошегува, че шофьорите са очаквали по-големи отстъпки, защото темата е била обсъждана между Черния петък и Коледа.


При 20 на сто от хората съществува риск от краткотрайно

При 20 на сто от хората съществува риск от краткотрайно ...

......... по магистрали. "Те имат повече уморяемост, по-затруднена концентрация, памет, понякога имат съвсем кратки периоди на заспивания, като ни изглежда сякаш не са достатъчно в тонус тези пациенти. Разбира се, ако има тенденция да заспиват на волана, те имат и много, много повишен риск от пътно-транспортни произшествия”, каза още доц. Миланова.


Сделката е чат от продажбата на българските активи на френската

Сделката е чат от продажбата на българските активи на френската ...

......... дяловете на застрахователното дружество Сожелайф България и Регионален фонд за градско развитие (51% собственост на СЖЕБ). Преди броени дни Регулаторът одобри Владимир Ралчев за член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "ЗАД Сожелайф България" АД, а Диана Митева и Ищван Сенди - за членове на Съвета на директорите.


В Ирак през 2017 г. са убити 4500 души Броят

В Ирак през 2017 г. са убити 4500 души Броят ...

......... изчезват, но постоянно се появяват нови. През 2017 г. терористичните атентати с човешки жертви в света са били осъществени от 169 групировки. От тях 42 или са нови организации, или такива, които през последните три години не са убивали", заяви основателят на Института за икономика и мир, бизнесменът Стив Килелеа.


Международната конфедерация на профсъюзите обяви списък с най-лошите работодатели в

Международната конфедерация на профсъюзите обяви списък с най-лошите работодатели в ...

......... ITUC се провежда от 2 до 7 декември в Копенхаген. Повече от 1200 профсъюзи от 250 национални синдикални центъра и 132 страни ще обсъдят синдикалните приоритети за следващите четири години. КНСБ е представено от президента на Конфедерацията Пламен Димитров, председателя на СБУ Янка Такева и председателя на СТСБ Екатерина Йорданова.


Представителите на организации на шофьорите, автомобилните инструктори и превовозвачите заявиха

Представителите на организации на шофьорите, автомобилните инструктори и превовозвачите заявиха ...

......... застрахователната полица с административни пътни нарушения, каквото е превишаването на разрешената скорост, например. Това означава застрахователите да получават пари за нарушения, за които не изплащат обезщетения, посочи председателят на Българската автомобилна камара Магдалена Милтенова, цитирана от Дарик. Представителите на организации на шофьорите, автомобилните инструктори и превовозвачите заявиха готовност за протест.


Призът е връчен заради високото ниво на доверие на акционерите

Призът е връчен заради високото ниво на доверие на акционерите ...

......... нямаше да бъдат възможни", каза Георги Заманов. Наградите бяха връчени за 25-и път от вестник "Банкеръ" на официална церемония вчера. По традиция изданието отличава мениджърите на търговски банки, които през годината, със своите професионални и лидерски качества, са допринесли за отличните им резултати и спечелване на доверието на своите клиенти.


Спазвайте дистанция, шофирайте със скорост, която ще ви позволи да

Спазвайте дистанция, шофирайте със скорост, която ще ви позволи да ...

......... скорост, която ще ви позволи да реагирате адекватно на рискова ситуация, предупреждават пътните полицаи. От МВР съветват пешеходците да се движат внимателно, да пресичат само на определените за това места и то след като се огледат. В никакъв случай да не правят опити за пресичане, ако светофарът сигнализира в жълто.


По-малко от 20% от собствениците на жилища в щата имат

По-малко от 20% от собствениците на жилища в щата имат ...

......... отколкото във всички останали 49 американски щата взети заедно. На 27 март 1964 г. в щата бе регистрирано най-мощното земетресение в историята на САЩ - с магнитуд 9,2. Трусът с епицентър на около 120 километра източно от Анкъридж и предизвиканите от него вълни цунами причиниха смъртта на около 130 души.


Стопанството е заделило 2200 лв. за каско на багер–товарач ТП

Стопанството е заделило 2200 лв. за каско на багер–товарач ТП ...

......... за нуждите на ТП ДЛС "Борово” за срок от 24 месеца. Застраховката се сключва за комбиниран багер – товарач, производство 2018 г., марка "JCB”, модел 4СХ. Прогнозната стойност на поръчката е 2200 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 27 декември 2018 г.


Няма нито една държава, където малусът да е 400%

Няма нито една държава, където малусът да е 400% "Застрахователите ...

......... по 1-2 автомобила. Ако сега бъде направена грешна стъпка и наредбата бъде приета без да е балансирана, има опасност тази система да се превърне в ефекта на пеперудата, предупреди Крумова. Още по темата 03 Декември 2018 | КФН за бонус-малус: 10% по-ниска ГО за изрядните водачи още първата година (обобщение)


За 88% от возилата ще се плаща по-ниска застрахователна премия

За 88% от возилата ще се плаща по-ниска застрахователна премия ...

......... история, а не само водачът или собственикът, Карина Караиванова посочи пред журналисти, че се мисли за алтернатива – хората, които управляват един автомобил, да се вписват в застраховката "Гражданска отговорност". Така историята на нарушенията ще се носи от водачите, а не от возилото. Дали ще бъде прието, предстои да видим.


От палатата предлагат въвеждане на глобални стандарти в здравеопазването Българската

От палатата предлагат въвеждане на глобални стандарти в здравеопазването Българската ...

......... глобални стандарти по отношение на идентификацията както на  пациенти, лекарства, медицински изделия, така също и на процеси, касаещи документооборота и логистиката в болниците. Тези глобални стандарти предоставят висока проследимост и прозрачност, подобрено управление на процеси, следене на сроковете на годност, приема на лекарства от пациентите и други, считат от БТПП.


Гъвкавите работни формати и дистанционната форма на работа могат да

Гъвкавите работни формати и дистанционната форма на работа могат да ...

......... се установят на място, по-близко до дома, и да намалят ежедневното пътуване, всяка година могат да бъдат спестени милиони тонове въглеродни емисии. В условията на криза в състоянието на околната среда, предлагането на гъвкави форми на работа не е просто бизнес или личен императив, но също и полза за планетата.


Райфайзенбанк бе определена от списание The Banker за „Банка на

Райфайзенбанк бе определена от списание The Banker за „Банка на ...

......... в четири страни в региона – Австрия, България, Словакия и Украйна". Така в своето декемврийско издание The Banker обосновава избора си на РБИ като победител в Централна и Източна Европа, като допълва подобрената капитализация и ефективност, опростеността, по-големият фокус върху ЦИЕ, по-голямата рентабилност, намаляващите разходи за риск и технологичните нововъведения. 


От днес българските потребители ще могат да купуват стоки и

От днес българските потребители ще могат да купуват стоки и ...

......... електроуредите, хотелските резервации, наемане на автомобили или закупуване на билети за концерт. Защитените от авторски права съдържания обаче (електронни книги или музика за изтегляне), както и транспортните услуги засега не са включени. До две години Еврокомисията трябва да прецени дали забраната за геоблокиране трябва да се отнася и за тях.


От Съюза на автозастрахователите посочват като причина някои успехи, но

От Съюза на автозастрахователите посочват като причина някои успехи, но ...

......... ремонт в сервиз периодът на отчитане на обезщетенията е по-дълъг, отколкото при изплащането на пари (само за ремонт на автомобила са заложени 30 дни), тези щети по-късно попадат в отчетността, което също изкривява статистиката, създавайки впечатление за спад в броя на обезщетенията. 100 рубли се разменят средно за 2,59-2,60 лв.


От години браншът настоява за системата, а проектът е изработен

От години браншът настоява за системата, а проектът е изработен ...

......... отговорност", показват предварителните разчети на Комисията за финансов надзор. За около 80% от шофьорите трябва да има поевтиняване на полицата, а трябва да се има предвид, че някои нарушения на правилника няма да влизат в оценката. Общественото обсъждане на системата бонус-малус започва днес в НДК  ще продължи до 6 декември. 


Компанията планира да сключи п ървите си международни договори още

Компанията планира да сключи п ървите си международни договори още ...

......... международните пазари и да предлага свои решения по целия свят. Според представител на стартъпа, новият капитал ще подкрепи развитието на техническата платформа и автоматизирането на съответните функции, което ще даде възможност за по-бързо внедряване на нови застрахователни продукти. През 2019 г.. германската компания планира да сключи първите си международни договори.


Ясек Ястрзебски ще замени на поста Марек Чрзановски Полският орган

Ясек Ястрзебски ще замени на поста Марек Чрзановски Полският орган ...

......... на над 80 научни публикации. Владее английски, немски и френски език. Марек Чрзановски беше обвинен в искане на подкуп от няколко милиона долара от банка. Самият Чрзановски отрече обвиненията и каза, че е подал оставка от "чувство за отговорност за работата на регулаторния орган при надзора над финансовия сектор".  


Lemonade е предизвикателство за традиционното застраховане Известният insurtech-стартап Lemonade разширява

Lemonade е предизвикателство за традиционното застраховане Известният insurtech-стартап Lemonade разширява ...

......... приспадане на таксата и платените обезщетения. Клиентът избира каузата, за която да бъдат ползвани парите му, например, за децата, за гладуващите хора в Америка, за жените в риск, за борба с бедността и др.   Още по темата 02 Май 2017 | Allianz стана стратегически инвеститор в израелски застрахователен стартъп


Дружеството ще сключи застраховка

Дружеството ще сключи застраховка "Живот - злополука и заболяване" Мини ...

......... 5511 човека по ІІ-ра категория труд и 1814 човека – по ІІІ-та категория. Посоченият брой персонал подлежи на промяна за срока на действие на договора. Прогнозната стойност на поръчката е 323 620 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 27 декември 2018 г.


Общественото обсъждане на Наредбата продължава до 6 декември 2018 година

Общественото обсъждане на Наредбата продължава до 6 декември 2018 година ...

......... От Регулатора посочват, че към събитието има огромен интерес и много предварително записали се за изказвания. Общественото обсъждане на Наредбата продължава до 6 декември 2018 година. Писмени становища може да се подават на електронен адрес: [email protected] или по пощата на адрес: 1000 София, ул. "Будапеща" 16, Комисия за финансов надзор.


Това е Владимир Ралчев Комисията за финансов надзор одобри Владимир

Това е Владимир Ралчев Комисията за финансов надзор одобри Владимир ...

......... Развитие между 2010 и 2016 година, както и в ING Group /понастоящем NN/, като регионален мениджър за София между 2007 и 2010 година. Магистър по Бизнес Администрация от Warwick Business School, Великобритания. Регулаторът одобри и Диана Митева и Ищван Сенди за членове на Съвета на директорите на същото застрахователно дружество.


Тя ще замени Боряна Пенчева, чийто мандат изтича на 1

Тя ще замени Боряна Пенчева, чийто мандат изтича на 1 ...

......... Конституцията на Република България, във връзка с чл. 12, ал. 3 от Закона за БНБ. Шестгодишният мандат на новия член на Управителния съвет на БНБ Людмила Елкова започва на 2 декември 2018 г. Тя встъпва в длъжност на мястото на Боряна Пенчева, чийто мандат изтича на 1 декември 2018 г.


Ведомството е заделило близо 230 хил. лева за застраховки Изпълнителна

Ведомството е заделило близо 230 хил. лева за застраховки Изпълнителна ...

......... 300 лв. без ДДС. Стойностите на опциите са включени в общата прогнозна стойност на поръчката. Опцията се възлага при условията на сключения договор по обществената поръчка и в рамките на срока на действие на договора. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 27 декември 2018 г.


От украинския финансов регулатор не очакват сътресения нито при застрахователите,

От украинския финансов регулатор не очакват сътресения нито при застрахователите, ...

......... действия. От Надзора успокояват украинците, че въвеждането на военното положение няма да повлияе по никакъв начин и на новосключените договори. В световната практика военни действия, масови вълнения, революции и терористични актове традиционно се отнасят към форсмажорни обстоятелства и по тях не се изплащат обезщетения от страна на застрахователи и презастрахователи.


Посочената стойност не отчита щетите от автомобилните застраховки Североамериканската компания

Посочената стойност не отчита щетите от автомобилните застраховки Североамериканската компания ...

......... $0,5 млрд. Уточнението, което прави CoreLogic, е, че незастрахованите щети са незначителен процент в общия обем загуби. По-рано друга компания – Risk Management Solutions, оцени застрахованите загуби от огнената стихия на $9-13 млрд. Още по темата 22 Ноември 2018 | Застрахованите щети от горските пожари в Калифорния достигнаха $18 млрд.