Това са „Надежда” и „Европейска застрахователна и осигурителна компания“ Комисията

Това са „Надежда” и „Европейска застрахователна и осигурителна компания“ Комисията ...

......... съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на ЗК "Надежда" АД. С друго решение на Надзора е утвърдено "Грант торнтон" ООД като одитор, който да извърши проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на "Европейска Застрахователна и Осигурителна Компания Застрахователно акционерно дружество" АД.


Пазарната позиция на страните в концентрацията няма да се разшири

Пазарната позиция на страните в концентрацията няма да се разшири ...

......... пазари. Срокът за внасяне на такива становища е 25 януари 2018 г., седем дни след публикуването на съобщението. КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка.  Още по темата 09 Януари 2018 | КВС придоби дела на Метлайф в ОББ-Метлайф


От КНСБ обявиха, че ще продължат да работят и за

От КНСБ обявиха, че ще продължат да работят и за ...

......... експлоатация в България", категорична е Манолова. Тя допълни, че ще настояват да не е така или поне да става дума само за случаи на финансови затруднения и само за определен период, най-много от година. От КНСБ обявиха, че ще продължат да работят и за криминализирането на неизплащане на работните заплати.


Банките ще предлагат биометрични решения от aприл 2019 г. като

Банките ще предлагат биометрични решения от aприл 2019 г. като ...

......... магазина, ако процесът по разплащане би им отнел много време или изглежда сложен. Един от начините за разрешаване на този проблем е преминаването от разчитането на това какво знаят потребителите (пароли) и какво притежават (карта или умно устройство) към това какво притежават (мобилен телефон) и кои са самите те (биометрия).


Най-бедната половина от човечеството не притежава нищо 82% от богатството

Най-бедната половина от човечеството не притежава нищо 82% от богатството ...

......... трябва да се намали пропастта между бедните и богатите. Посланието на неправителствената организация преди икономическия форум в Швейцария е да се сложи ограничение над дивидентите на акционерите и ръководителите на предприятия, да се приключи с разликите в заплащането на жените и мъжете и да се продължи битката с данъчните убежища.


Учениците няма да учат от 22 до 24 януари РЗИ

Учениците няма да учат от 22 до 24 януари РЗИ ...

......... общината. Грипна епидемия е обявена и за областите Перник и Пазарджик. Предепидемична обстановка продължава да има в област Стара Загора. Висока е заболеваемостта в община Димитровград, област Хасково, но все още не са достигнати предепидемични нива. Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.Като най-добър работодател на годината бе отличена Пощенска банка 13

Като най-добър работодател на годината бе отличена Пощенска банка 13 ...

.........   Employer of the Year 1. Пощенска банка 2. ЛИДЛ 3. Съдърланд Глобъл Сървисиз България ЕООД   Excellence in Coaching 1. Progress 2. Сейлс Коуч ЕООД   Excellence in Office Space Примо Плюс ЕООД Перно Рикар България   Employer Branding Network 1. Американски университет в България 2. Примо Плюс ЕООД


Според финансовия регулатор, това свидетелства за постепенно стабилизиране на пазара

Според финансовия регулатор, това свидетелства за постепенно стабилизиране на пазара ...

......... пазара, както и за готовност и заинтересованост на останалите участници от осъществяване на дейността в съответствие с изискванията на законодателството. Това позволява на Банката на Русия в бъдеще да се съсредоточи не само върху въпросите за финансовата устойчивост, но и върху качеството на оказваните застрахователни услуги", коментират от финансовия регулатор.


Пред нас са Гърция и Кипър България продължава да бъде

Пред нас са Гърция и Кипър България продължава да бъде ...

......... средно за европейските банки е 44.7%. Преди дни БНБ предупреди търговските банки да внимават с отпускането на жилищни кредити, тъй като ръстът на цените на недвижимите имоти крие рискове. Банките не трябва да се подвеждат по поскъпването на имотите и да не ги надценяват, когато отпускат кредити, посъветва централната банка.


За днес синоптиците предупреждават за валежи от сняг, дъжд, както

За днес синоптиците предупреждават за валежи от сняг, дъжд, както ...

......... силен вятър в сила за цялата страна. Оранжев код за валежи от сняг и вятър е обявен за 19 области - Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, хасковска и кърджалийска.  За останалите области на страната е обявен жълт код


Прогнозата е на експерти в икономиката, политиката, науката и обществения

Прогнозата е на експерти в икономиката, политиката, науката и обществения ...

......... предната година, през 2018 експертите не виждат сериозни рискове, свързани със световната икономика. След финансовата криза от 2008 тези рискове постоянно ни съпътстваха, предизвиквайки сътресения на борсите, фискални кризи или забавяне на ръста в Китай. Същите рискове продължават да съществуват, но вече не са толкова опасни, колкото преди няколко години.90 млн. евро са щетите върху домове и автомобили Германските

90 млн. евро са щетите върху домове и автомобили Германските ...

......... и на селското стопанство. И Холандия отчете щети от бурята, но те са доста по-малки – оценяват ги на 90 млн. евро. Все пак и в бурите се случват добри неща – в Кьолн в кола се роди момченце, докато родителите му били заклещени в задръстване, причинено от природната стихия.


Прогнозната обща стойност на обществената поръчка е 189 300 лв.

Прогнозната обща стойност на обществената поръчка е 189 300 лв. ...

......... ОП "Туризъм”, ОП "Паркове и градски градини”, ОП "Социален патронаж”, ОП "Екоравновесие”, ОП "Гробищни паркове” и ОП "Столично предприятие за третиране на отпадъци". Прогнозната обща стойност на обществената поръчка е 189 300 лв. без ДДС. Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 27 февруари 2018 г.


Стратегическо партньорство ще позволи на COLONADE да управлява портфейла на

Стратегическо партньорство ще позволи на COLONADE да управлява портфейла на ...

......... за финансова стабилност и кредитен рейтинг А- със стабилна перспектива. Застрахователната компания наброява над 400 професионалисти в страните от Централна и Източна Европа, в които оперира и записва над 100 млн. евро брутен премиен приход. Още по темата 21 Октомври 2016 | Канадската Fairfax поема дейността на AIG в България


Около 1 млн. шофьори карат без полица в Русия Депутат

Около 1 млн. шофьори карат без полица в Русия Депутат ...

......... При ПТП и липса на застраховка от страна на виновния водач, потърпевшият шофьор може да си получи парите само чрез съд, заплащайки независима експертиза и услугите на адвокат. От Руския съюз на автомобилните застрахователи обявиха, че около 1 млн. шофьори карат без полица. Оттам подкрепят искането за увеличение на глобата.


За последната година консумацията на един от евтините антибиотици в

За последната година консумацията на един от евтините антибиотици в ...

......... "Антибиотична политика в нашата страна трудно се прави, защото още от години битуват някакви лоши практики" обясни той. Оказва се, че за последната година консумацията на един от евтините антибиотици в българските болници се е увеличила с 65 процента. Според специалиста, ако продължим в същия дух, положението ще стане неудържимо.Почти половината икономика е съсредоточена в София, разкрива проучване Около

Почти половината икономика е съсредоточена в София, разкрива проучване Около ...

......... 2017 г. трафикът по автомагистралите и основните първокласни пътища е нараснал с повече от 15%, каза още Нанков. Той обяви 2018-а за годината на ``Хемус``. Автомагистралата е сред най-важните пътни проекти, като до есента ще бъдат завършени 26 километра. Министърът обеща предсрочно завършване и на 30 километра от автомагистрала ``Струма``.


Остава бедственото положение в Карлово и Смолян Застрахователи започват огледи

Остава бедственото положение в Карлово и Смолян Застрахователи започват огледи ...

......... Баните също обяви бедствено положение заради пораженията от ураганния вятър, съобщи заместник областният управител Адриян Петров. Десетки малки населени места и махали все още са без електричество. Затворен от паднали дървета е пътят за село Турян. Доброволци от общината са успели да доставят до селото хляб и други хранителни продукти.


От КТ

От КТ "Подкрепа" подкрепят предложения концептуален модел, но имат допълнителни ...

......... приведени в зависимост от резултатите на финансовото управление на средствата, искат от синдиката. Оттам напомнят отново, че трябва да отпаднат месечните такси, които се събират от пенсионноосигурителните дружества за всяка осигурителна вноска, тъй като срещу превода на тези вноски не стои предоставяне на никаква конкретна услуга от страна на ПОД.


10 600 души ще бъдат включени в обучения, за да

10 600 души ще бъдат включени в обучения, за да ...

......... се мярката за насърчаване на работодателите да наемат продължително безработни да включва пълно финансиране на разходите за техните заплати и осигуровки. По регионалните програми за заетост на 28-те области се предвижда през 2018 г. работа да започнат 2000 безработни. По проект "Красива България" ще се осигури заетост на 200 души.


Снеговалеж и силен вятър има в областите Варна, Добрич, Търговище,

Снеговалеж и силен вятър има в областите Варна, Добрич, Търговище, ...

......... преминаването през проходите "Айтоски”, "Обзорски”, "Печинско”, "Превала”, "Предел”, "Републиката", "Ришки” и "Рожен”. Целогодишно забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през "Дюлински” и "Пампорово”, а на товарни автомобили над 10 тона през "Вратник” и "Твърдишки". Забранено за МПС над 12 тона е преминаването през проходите "Петрохан", "Котленски" и "Шипка”.


Децата ще са във ваканция от 19 до 23 януари

Децата ще са във ваканция от 19 до 23 януари ...

......... Първа беше Пернишка област, където ваканцията на учениците беше удължена до края на тази седмица. Пикът на заболеваемостта се очаква към края на януари, обяви пред  bTV вчера главният епидемиолог на страната д-р Ангел Кунчев. Още по темата 16 Януари 2018 | Прогноза: Грипът ще повали поне 300-400 000 българи


До 19.02.2018 г. ВАП трябва да бъде уведомена какъв контрол

До 19.02.2018 г. ВАП трябва да бъде уведомена какъв контрол ...

......... повсеместни мерки в спешен порядък предвид значителния брой ползвани автомобили с газови уредби на територията на цялата страна. ВАП е ангажирала министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за осъществяване на мерки за спазване нормативните изисквания.  До 19.02.2018 г. ВАП трябва да бъде уведомена за взетите решения и предприетите действия.


Много от пътищата в региона са затворени заради изкоренени и

Много от пътищата в региона са затворени заради изкоренени и ...

......... телевизия. В петък ще бъде слънчево и не така ветровито. Температурите ще се повишат. В събота температурите също ще са високи, но ще започне заоблачаване, а следобед ще има и валежи - първо от дъжд, след това от сняг. В неделя е възможно да има значителни снеговалежи в Южна България.


Платените обезщетения достигат 156 млн. лв. Животозастрахователните компании у нас

Платените обезщетения достигат 156 млн. лв. Животозастрахователните компании у нас ...

......... фонд, и по "Заболяване". Първите три компании държат съвкупно над 75% от пазара по изплатени обезщетения, а на първите пет се падат почти 89 на сто: "АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ ЖИВОТ" - 31,5% "ДЗИ-ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ" - 23,2% "БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" - 20,6% "УНИКА ЖИВОТ" - 8,3% "ГРАВЕ БЪЛГАРИЯ ЖИВОТОЗАСТРАХОВАНЕ" - 5%.


Най-висока доходност за последния 24-месечен период на годишна база са

Най-висока доходност за последния 24-месечен период на годишна база са ...

......... постигнали доходност за посочения 24-месечен период над определеното минимално равнище на доходността за съответния вид фонд. При доброволните фондове среднопретеглената доходност е 6,80%. Най-висока доходност за последния 24-месечен период на годишна база е постигнал доброволният фонд на ПОК "Съгласие" - 8,59%, следван от доброволния фонд на "Пенсионноосигурителен институт" - 8,58%.


Към края на ноември дружествата са продали застраховки за 1,596

Към края на ноември дружествата са продали застраховки за 1,596 ...

......... - за 278 966 806 лв. По застраховка %Пожар и природни бедствия" платените обезщетения достигат 64 266 747 лв. Пет компании държат 58% от изплатени щети: "Булстрад Виена Иншурънс Груп" - 12,84% "Лев Инс" - 12,79% "Армеец" - 11,6% "ДЗИ - Общо застраховане" - 11,5% "Алианц България" - 9,5%  


Ограничено е и движението по пътя Казанлък – Шипка Ограничeно

Ограничено е и движението по пътя Казанлък – Шипка Ограничeно ...

......... движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: път I-6 Казанлък - Дунавци - път III-5601 Дунавци – Шейново – Шипка. За потенциално силен вятър в цялата страна предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. На територията на България за днес е обявен жълт код.


Решението на регулатора е от 16 януари т.г. Комисията за

Решението на регулатора е от 16 януари т.г. Комисията за ...

......... По-рано през миналата година, като част от придобитите от КВС дружества - ОББ и Интерлийз, КВС (чрез ОББ) придоби 60% от ОББ-Метлайф, които сега ще преминат в ДЗИ. Така ДЗИ придобива 100% от собствеността върху ОББ-Метлайф. Още по темата 09 Януари 2018 | КВС придоби дела на Метлайф в ОББ-Метлайф


Най-потърпевши са младите, афроамериканците, латиноамериканците и бедните Американците без здравни

Най-потърпевши са младите, афроамериканците, латиноамериканците и бедните Американците без здравни ...

......... хил. годишно. Ефективното отменяне на реформата на предишния американски президент, което ще започне през 2019 г., се очаква да доведе до още повече хора без здравно покритие. В същото време се очаква застрахователните премии да се увеличат с поне 10%, което може да откаже от застраховки една част от хората.


Дружеството вече ще може да предлага автокаско Комисията за фнансов

Дружеството вече ще може да предлага автокаско Комисията за фнансов ...

......... м.г. компанията отчита брутопремии в  размер на 584 962 лв., основно генерирани от две застраховки -  "Заболяване", по която са продадени полици за 288 351 лв., и "Пожар и п риродни бедствия"  – 265 301 лв. До края на септември 2017-та дружеството е покрило щети за общо 207 498 лв.


Синдикати и работодатели предвиждат 10-12% ръст на заплатите В момента

Синдикати и работодатели предвиждат 10-12% ръст на заплатите В момента ...

......... започнаха. Има няколко конференции на високо ниво, в които ще се поставят важни за ЕС въпроси като: бъдещето на труда, социалната икономика и др. Като председателстващ Съвета на министрите в областта на труда и социалните въпроси има важни 14 досиета, по които се очаква България да постигне напредък, обясни министърът.


Хотелските резервации, пазаруването в интернет и тегленето на пари от

Хотелските резервации, пазаруването в интернет и тегленето на пари от ...

......... в предходната календарна година. Контролът за това ще се осъществява от БНБ. Нещо повече, когато 10 или повече банки не начисляват такса за някоя от основните операции, тази услуга се определя като безплатна в регистъра на БНБ. Това означава, че и останалите банки трябва да започнат да я предлагат безплатно.


Очаква се правилата да са готови в началото на февруари

Очаква се правилата да са готови в началото на февруари ...

......... на здравеопазването да се запазят лекарите и сестрите в областните болници и посочиха, че част от медиците в момента са на възраст над 55 години. Като проблем, за който алармираха от областните лечебни заведения, е недостигът на персонал, като по тази причина не могат да изготвят дори графици за дежурства.


Лекарите препоръчват държавата да започне да покрива определен брой дефибрилатори,

Лекарите препоръчват държавата да започне да покрива определен брой дефибрилатори, ...

......... е да може всеки пациент, който има нужда от дефибрилатор, ние да можем да преценим по медицински индикации дали да му го поставим, или не, а да не трябва да го питаме предварително вие може ли да си доплатите определено количество пари, за да получите това лечение", посочи доц. Велчев.


284 хиляди винетки за 2018 г. са продадени до момента

284 хиляди винетки за 2018 г. са продадени до момента ...

......... "Пътна инфраструктура" напомня, че годишните винетки за 2017 г. са валидни до 31 януари 2018 г. Винетки се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на "Български пощи", областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.


Няколко области у нас ще достигнат епидемични нива до края

Няколко области у нас ще достигнат епидемични нива до края ...

......... интензитет. При по-слаби интензивни за един сезон се разболяват между 150-200 хиляди души. При много интензивните достигат почти милион. Вероятно сега сме някъде по средата. Освен Перник епидемични нива до края на тази седмица има вероятност да достигнат още няколко области - Пазарджик, Габрово, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, София-област, Ямбол.


Мярката е залегнала в нова държавна програма, наречена

Мярката е залегнала в нова държавна програма, наречена "Цифрова икономика" ...

......... едни и същи данни често разполагат няколко компании, пише "Ведомости". Очаква се програмата да засегне много сектори: от онлайн-магазините до банките. Вероятно прилагането на разпоредбата ще доведе до нови разходи, които от своя страна ще увеличат себестойността на  услугите.  Рано е обаче да се коментира точният размер на поскъпването им.


Всички републикански пътища са проходими при зимни условия Над 1100

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия Над 1100 ...

......... ниво "А" пътното платно трябва да бъде почистено до асфалт /до черно/ с изключение на участъците, в които е забранено използването на химически вещества каквито са например вододайните зони. При другите нива е допустимо да има заснежени участъци, които да бъдат обработени с материали – сол, пясък и т. н.


Една от причините е липсата на задължителна застраховка

Една от причините е липсата на задължителна застраховка "Отговорност на ...

......... по искане на туроператора са 7, от тях 6 са постъпили само през декември. През 2016 г. двама туроператори са прекратили дейността си, като по тяхно искане са издадени заповеди за прекратяване на регистрацията  им като туроператори. Общо регистрираните туроператори и туристически агенции в Националния туристически регистър са 3 311.


Най-голям е ръстът на консумацията малко преди пладне.Вечерта сме по-икономични

Най-голям е ръстът на консумацията малко преди пладне.Вечерта сме по-икономични ...

......... у дома и би трябвало да пускат печки да се стоплят, ръстът ръстът на натоварването не превишава 7%, като то е отчетено в 18.00, а в периода от 19:00 до 20:00 часа увеличаването на товара е в рамките на 3,7 - 5 на сто, сочат още оперативните данни на ЕСО.


Полети между София и Баку ще има веднъж седмично Министър-председателите

Полети между София и Баку ще има веднъж седмично Министър-председателите ...

......... прекрасна страна с много традиции", заяви на официалното откриване премиерът Борисов. Сред първите пасажери на новата авиолиния бяха министрите на транспорта Ивайло Московски, на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Те бяха част от официалната делегацията в Баку, която придружи премиера Борисов.


В края на декември в бюрата по труда са били

В края на декември в бюрата по труда са били ...

......... сферата на персоналните услуги (бармани, сервитьори, готвачи и т.н.); квалифицираните работници по производство на храни, облекло, дървени изделия и сродните на тях; продавачите; операторите на стационарни машини и съоръжения; работниците в добивната и преработващата промишленост, строителство и транспорта; работниците по събиране на отпадъци и сродни на тях; преподавателите и др.


27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов ...

......... е движението на товарни автомобили над 10 тона през "Вратник” и "Твърдишки". Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Данъкът трябва да се внесе в същия срок Ако подадат

Данъкът трябва да се внесе в същия срок Ако подадат ...

......... От тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък. Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.


Българските застрахователи, стъпили на европейските пазари, са 15, а брокерите

Българските застрахователи, стъпили на европейските пазари, са 15, а брокерите ...

......... членки на ЕС, а 1 е преустановил извършването на дейност. Към 31 декември 2017 г. общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на държави членки на ЕС, е 45.


Натуралното обезщетение в автосервизите е силно критикувано от бранша Банката

Натуралното обезщетение в автосервизите е силно критикувано от бранша Банката ...

......... "Руски автомобилни дилъри" Олег Мосеев, цените в тях силно (до 50–70%) се отличават от препоръчаните, прилагани от дилърите. По оценка от Асоциацията за защита на застрахованите, към момента от натуралното обезщетение се възползва регулярно само "Росгосстрах". От Централната банка посочват, че бележки по проекта се приемат до 25 януари т.г.


1 млрд. лв. са очакваните приходи в пътния сектор през

1 млрд. лв. са очакваните приходи в пътния сектор през ...

......... налагат финансови санкции, заяви Николай Нанков и обърна внимание, че държавата чрез министерството няма друг механизъм да упражнява санкционни действия. Още преди 7-8 месеца въведохме механизъм, чрез който средствата за отстраняване на констатирани пропуски да са за сметка на изпълнителите, а не за гражданите или държавния бюджет, напомни Николай Нанков.


Всички републикански пътища са проходими при зимни условия Над 700

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия Над 700 ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Срокът за изпълнение е 19 месеца Днес в Министерството на

Срокът за изпълнение е 19 месеца Днес в Министерството на ...

......... договора за изграждане на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа е 149 997 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на изпълнителя. След успешното й внедряване инвестицията ще се възвърне със събраните приходи.


160 000 бомби се движат по пътищата в страната Всяка

160 000 бомби се движат по пътищата в страната Всяка ...

......... в момента. При всеки ГТП системата във вашия автомобил ще бъде проверявана и вие ще можете да сте спокойни, когато пътувате. За вас остава само задължението да заявите промяна в големия талон на автомобила в срок от три години след преминаването на първоначален преглед на газовата уредба", казаха още експертите.


Статистиката отчете годишна инфлация от 2,8% за декември 2017 г.

Статистиката отчете годишна инфлация от 2,8% за декември 2017 г. ...

......... Хармонизираният индекс на потребителските цени за декември 2017 г. спрямо ноември 2017 г. е 100.7%, т.е. месечната инфлация е 0.7%. Годишната инфлация за декември 2017 г. спрямо декември 2016 г. е 1.8%. Средногодишната инфлация за периода януари - декември 2017 г. спрямо периода януари - декември 2016 г. е 1.2%.


Всички тези случаи важен елемент са т.нар. документални проверки

Всички тези случаи важен елемент са т.нар. документални проверки "Контролна ...

......... съответните преписки, в които се съдържа цялата фактическа информация относно всеки един конкретен случай”, посочи той. Подобни проверки Комисията осъществява по сигнали на граждани, както и при свои кампании във връзка с големи празници като Коледа, Нова година, Великден или в дни за промоции и намаления като "Черния петък”, например.


Установени са редица неспазвания на законови и подзаконови разпоредби Върховна

Установени са редица неспазвания на законови и подзаконови разпоредби Върховна ...

......... По този начин от КЕВР с подмяната на смисъла на въпросната информация се утежнява положението на потребителите. С описаните аргументи Върховна административна прокуратура протестира пред Административен съд - София град с искане за отмяна на решението на КЕВР от 15.12.2017 г. за повишаване на цените на В и К услугите.


InterRisk и BTA Baltic вече са едно Латвийският надзорен орган

InterRisk и BTA Baltic вече са едно Латвийският надзорен орган ...

......... Insurance Group купи прибалтийския застраховател Seesam Insurance 02 Септември 2016 | Vienna Insurance Group финализира сделката по придобиването на БТА Baltic 30 Юни 2016 | Латвийската антитръстова комисия разреши на австрийската VIG да придобие BTA Baltic 22 Декември 2015 | Австрийската VIG придоби дял в застрахователя BTA Baltic Insurance Company


ОББ придобива цялото имущество на СИБАНК На заседание, проведено на

ОББ придобива цялото имущество на СИБАНК На заседание, проведено на ...

......... 22 Август 2017 | Сибанк и ОББ започват да обединяват клоновете си 14 Юни 2017 | ОББ ще бъде името на новата обединена банка след сливането на СИБАНК и ОББ 22 Май 2017 | БНБ разреши на белгийската KBC да придобие ОББ 05 Януари 2017 | Обединяват СИБАНК и ОББ


Декември предпочитан за закриване на дружества По 210 нови фирми

Декември предпочитан за закриване на дружества По 210 нови фирми ...

......... - 3486, за 2015 г. - 3732 и 2016 г. - 3560. Изключение от това правило за периода е 2014-та, когато месец август е с минималния брой от 3442 вписвания за нова фирма. От 2012 г. до ноември миналата година най-предпочитано време за заличаване на фирма е бил декември.  


Европейската комисия обяви плановете си да инвестира съвместно с държавите

Европейската комисия обяви плановете си да инвестира съвместно с държавите ...

......... бъде около 486 млн. евро по актуалната многогодишна финансова рамка; със същата сума ще се включат и държавите членки и асоциираните държави. До 2020 г. общо около 1 млрд. евро публично финансиране ще бъдат инвестирани, а частните членове на инициативата ще се включат и с непарично участие, уточняват от институцията.


Цените на храните в света са се понижили през декември

Цените на храните в света са се понижили през декември ...

......... 3,3 процента по-малко, отколкото през ноември.  За 2017 година индексът е бил на равнище 174,6 пункта, отчитайки повишение с 8,2 процента спрямо 2016 година, като е достигнал най-високата си годишна стойност от 2014 година, въпреки че храните на международните пазари са били с 24 процента по-евтини, отколкото през 2011 година.


Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа ...

......... продажба 3.3 милиона самолетни места по българските си маршрути, което е с 27% повече от предходната година. С четири нови маршрута от София, които започват през март тази година, и един нов полет от Варна, Wizz Air вече предлага 44 маршрута от трите български летища – София, Варна и Бургас.


Управителният съвет на Българска народна банка реши да издаде предварително

Управителният съвет на Българска народна банка реши да издаде предварително ...

......... надзор на финансовите пазари на Лихтенщайн, се посочва в съобщението. Всички акции от капитала на заявителя са собственост на "КАИАК Фонд Мениджмънт АГ" - дружество, учредено съгласно законодателството на Лихтенщайн, представляващо алтернативен инвестиционен фонд, лицензиран и надзираван от Органа за надзор на финансовите пазари на Лихтенщайн, продължава съобщението на БНБ.


Парламентът прие на първо четене днес Закона за устройство и

Парламентът прие на първо четене днес Закона за устройство и ...

......... Величков", "Пенчо Славейков", "Витоша", южната част на "България", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Генерал Данаил Николаев". Законопроектът получи подкрепата на депутатите от "БСП за България". Народният представител Христо Проданов се пошегува, че хората в София живеят на по-малка площ от тази, на която трябвало да живеят кокошките, за да са щастливи.


България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен

България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен ...

......... През юни 2017 г.  България видимо ускори дипломатическите разговори с лидери в Европа в посока приемане на страната в т.нар. чакалня на еврозоната (механизма ERM II). Три до пет години след влизането в ERM е реалистично да се мисли за изчезването на лева, прогнозира тогава министърът на финансите Владислав Горанов.


Така авторите на предложението се надяват да преборят ментетата От

Така авторите на предложението се надяват да преборят ментетата От ...

......... легалните полици от ментетата. Съвсем скоро Руският съюз на автомобилните застрахователи ще пусне и мобилно приложение за разчитане на QR-кода. Приложението ще може да бъде свалено от сайта на съюза. Вече се появиха и първите критици на нововъведението. Според тях няма да е никак трудно на измамниците да фалшифицират кода.


Смяната на работното място често не е много лесна работа.

Смяната на работното място често не е много лесна работа. ...

......... как да ви поканят на интервю! Задължително четете резюмето си през призмата на фирмата, към която се стремите, и пращайте такова представяне, чрез което бъдещият работодател да оцени вашите качества, навици и заслуги на старото работно място, но и подчертавайте онези ваши предимства, които ще бъдат важни за новата фирма.


Това е и едно от най-често констатираните от контролния орган

Това е и едно от най-често констатираните от контролния орган ...

......... всяка продавана в дадения търговски обект стока, като се види на каква цена това се е случвало в периода от месец преди да се анонсира намалението. "Имахме дори един случай в онлайн пространството, когато при намаление цената на стоката беше по-висока, отколкото на нашия скрийншот преди месец”, даде пример той. 


Следващата стъпка е въвеждане на т.нар. зелен билет за градския

Следващата стъпка е въвеждане на т.нар. зелен билет за градския ...

......... от тях, свързани със стикерите на автомобилите, тъй като за прилагането им са необходими законови промени, които ще отнемат повече време. Друга мярка, която предстои да влезе в сила съвсем скоро, е значително повишаване на таксите, които плащат строителните машини и тежката техника, за да влязат в центъра на София.


Проверяващите са установили и отрицателни стойности при отчитането на броячите

Проверяващите са установили и отрицателни стойности при отчитането на броячите ...

......... ГД "Борба с организираната престъпност" за пресичане на престъпни практики, използвани от търговците при разпространението и търговията с течни горива (избягване плащането на ДДС и продажбата на гориво, което не отговаря на утвърдените стандарти). По случая е образувано досъдебно производство, работата по него продължава от служители на столичното Осмо РУ.


Българската икономика постепенно набира обороти и плавно увеличава своя ръст

Българската икономика постепенно набира обороти и плавно увеличава своя ръст ...

......... се е променила – 6,4%, а за 2019 г. остава предишната – 6,3%. Руската икономика също ще нарасне през тази и следващата година съответно с 1,7% и 1,8%. Световната банка очаква и увеличение на обема на световната търговия през текущата година с 4%, а през 2019 г. - с 3,9%.


Шестима от 10 французи са против мярката Непопулярна, но необходима

Шестима от 10 французи са против мярката Непопулярна, но необходима ...

......... пътищата е "бил замесен" мобилен телефон, уточни премиерът Филип. В Европа забраната за използване мобилни устройства без хендс фрий по време на шофиране е широкоразпространена, но наказанията общо взето са ограничени до глоби, вариращи от под 50 евро в Ирландия до неколкостотин евро в Холандия, допълва Ройтерс по същата тема.