Във Второ районно управление на СДВР се съхраняват изгубени пари.

Във Второ районно управление на СДВР се съхраняват изгубени пари. ...

......... в ж.к. „Надежда 1“ е намерена сума в банкноти. Парите са предадени във Второ РУ-СДВР. До настоящия момент не е постъпил сигнал за изгубените пари,които  се съхраняват във Второ РУ. Собственикът им може да отиде и да ги получи, след като удостовери подробности – сума, купюри и други необходими детайли.


„Съкратеното съдебно следствие е важно по отношение на голям брой

„Съкратеното съдебно следствие е важно по отношение на голям брой ...

......... т. нар. личен фалит. „Трябва да се настоява, защото България ще влезе в наказателни процедури. Има какво да се работи. Институцията  на омбудсмана трябва да бъде активна и да очаква институциите да й помагат, защото така те помагат на гражданите“, каза Ковачева и допълни, че ще разчита на доброто сътрудничество.


Във Върховната касационна прокуратура постъпват сигнали от ДАНС за допуснати

Във Върховната касационна прокуратура постъпват сигнали от ДАНС за допуснати ...

......... държавни ценни книжа не са били налични към момента на приключване на процедурата по придобиване на наше гражданство и не са установени инвестиции, които лицето да е поддържало в изискуемия се двугодишен срок. Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.      


По разпореждане на министър Росен Желязков сме създали организация за

По разпореждане на министър Росен Желязков сме създали организация за ...

......... на контрола на автомобилните превози на пътници и товари във връзка с предстоящите празници и първия учебен ден. Това заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски на брифинг в МВР за представяне на планираните мерки от отговорните институции поради очакваното увеличение на движението по пътищата през почивните дни.


Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за ...

......... от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.  За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15:45 часа. Днес билети на касите на Национален стадион „Васил Левски“ няма да се продават.  


Има два вида съкратено следствие. Първият е признаваш доказателствата на

Има два вида съкратено следствие. Първият е признаваш доказателствата на ...

......... рязал труповете им. Вторият в момента не се води убиец, нищо че е извършил такова гнусно деяние - да разчленява трупове. Другият е натиснал спусъка. Ако обаче полицията докаже, че двамата са се разбрали предварително за убийствата, автоматично вторият става помагач и също ще се води убиец", прогнозира адвокат Марковски.Съдът ще гледа мярката на двамата задържани за убийството на

Съдът ще гледа мярката на двамата задържани за убийството на ...

......... Негован в средата на август. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов. Софийската градска прокуратура повдигна на задържаните обвинение в предумишлено убийство с користна цел. Убийството е извършено на 14-ти юли в апартамента на семейството на столичния булевард „Витоша”. Полицията проверява дали и други хора не станали жертви на двамата задържани. 


Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Н. и

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Н. и ...

......... /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“ Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в Софийски градски съд за налагане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава.


Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители на Областната

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители на Областната ...

......... документи, записки, мобилни тгелефони, компютри и други доказателства за престъпрана дейност на групата. На ръководителя на групата – директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев, е определена парична гаранция от 150 000 лева. Парични гаранции от по 75 000 лева са наложени останалите участници. 


Продължава акция

Продължава акция "Скорост". Пътните полицаи не само у нас, но ...

......... Продължава акция "Скорост". Пътните полицаи не само у нас, но и на територията на всички страни в Европейския съюз ще следят денонощно за превишаване на допустимата скорост и други нарушения на водачите.


Апелативният спецсъд ще гледа днес мярката за неотклонение на собственика

Апелативният спецсъд ще гледа днес мярката за неотклонение на собственика ...

......... гаранцията му. Обвинението на Тодоров е за кибертероризъм. Oт прокуратурата разпространиха част от доказателствата, събрани по делото. Това доведе до нов теч на лични данни. В разпространения имейл от обвинението не бяха заличили ЕГН-та. Извън ареста са и другите двама обвиняеми – търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков. 9 часа и 26 минути след публикуването на открадната база

9 часа и 26 минути след публикуването на открадната база ...

......... на кметове. От прокуратурата също така съобщиха, че Бойков е експлоатирал пропуски в сигурността на сайта на Агенция “Митници”. Апелативната специализирана прокуратура протестира мярката за неотклонение парична гаранция на собственика на “ТАД Груп” Иван Тодоров. В сряда той бе пуснат под гаранция от 100 хиляди лева. Действията по разследването продължават. 


Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на ...

......... разследването трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на „ТАД Груп“, във връзка с факти, относими по предмета на доказване. Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.


В понеделник ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на

В понеделник ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ...

......... проверка срещу него. Причина за нея стана терасата му с площ от 186 кв. м, която Георгиев не е декларирал, въпреки че е вписана в нотариалния му акт. Имотът на Георгиев стана част от разразилия се скандал „Апартаментгейт“, който доведе до редица оставки от публични длъжности на замесените в него.


Собственика на фирмата за киберсигурност

Собственика на фирмата за киберсигурност "ТАД Груп" Иван Тодоров бе ...

......... досъдебното производство, което се води срещу него, търговския директор на фирмата и служителя ѝ Кристиян Бойков във връзка изтичането на лични данни от Националната агенция за приходите. Иван Тодоров беше в чужбина и беше заявил, че ще се върне доброволно и ще съдейства на властите в страната при разследването на случая.


Висшият съдебен съвет се събира на последно заседание преди лятната

Висшият съдебен съвет се събира на последно заседание преди лятната ...

......... на ВСС. Ако бъде избран, ВСС ще изпрати предложение до президента, а той от своя страна може да подпише или да откаже да подпише указ за назначаването му. Ако Румен Радев се възползва от правомощията си, това може да е еднократно и трябва да обяви подробни мотиви за отказа.  Масирана полицейска акция се проведе днес в Севлиево. Части на

Масирана полицейска акция се проведе днес в Севлиево. Части на ...

......... Масирана полицейска акция се проведе днес в Севлиево. Части на града бяха блокирани от спецполицаи и жандармерия, съобщава Нова ТВ. Става дума за съвместно мероприятие на прокуратурата и МВР. По първоначална информация на телевизията е арестуван шефът на митническото бюро в града.  


Военноокръжна прокуратура – София ръководи досъдебно производство за престъпления по

Военноокръжна прокуратура – София ръководи досъдебно производство за престъпления по ...

......... събират доказателства и за извършени злоупотреби с финансови средства и нарушения на Закона за обществените поръчки в Служба „Военна информация“ - МО. Информация за това се съдържа отново в сигнали на ДАНС, оправени до прокуратурата. ВОП-София е възложила на АДФИ извършване на финансова инспекция, резултатите от която се очакват.  


Полицаи от четири страни дежурят в „Слънчев бряг” редом с

Полицаи от четири страни дежурят в „Слънчев бряг” редом с ...

......... „Миналата година най-често бяха случаите на кражба в автобусите, когато най-вече гастрольори от Румъния, пристигнали тук, успяваха да откраднат от нашите туристи чантите или портфейлите. Така че ние винаги им помагахме да си извадят документи, за да могат да се приберат обратно в Чехия”, обясни Дмитрий Белотский, полицай от Чехия.


За период 2011 – 2018 г. са регистрирани над 1300

За период 2011 – 2018 г. са регистрирани над 1300 ...

......... висока, стана ясно от неговата презентация. “Няма една отделна мяка, която можем да посочим като ключова за повишаване на пътната безопасност – трябват комплексни действия във всички сфери: инфраструктура, превозни средства, подготовка и поведение на водача. Ключът към успеха е да се въздейства на всички тях едновремено“, подчерта Антонио Авеносо.


Кметът на Костинброд Трайко Младенов влезе на разпит в столичното следствие. Очаква

Кметът на Костинброд Трайко Младенов влезе на разпит в столичното следствие. Очаква ...

......... забранен обратен завой, като така е отнел предимството на моториста. Кметът Младенов, обаче, е категоричен, че няма вина за инцидента и не е нарушавал правилата за движение. По случая се води разследване. Пробите за алкохол и наркотици на кмета са отрицателни. Според неофициална информация, загиналият моторист е бил без книжка.


Задържан за 24 часа е шофьорът, който прегази 3-годишно дете на

Задържан за 24 часа е шофьорът, който прегази 3-годишно дете на ...

......... вечер жители на града ще протестират пред общината против влизането на автомобили в Морската градина. Инцидентът стана на оживено място, на платен паркинг близо до Зоологическата градина и единия от подходите към Градския плаж. Докато шофьорът на кола с румънска регистрация паркирал, вместо да тръгне назад, потеглил напред и прегазил момичето.


Във връзка с тиражираната в медийното пространство информация относно застрахователната

Във връзка с тиражираната в медийното пространство информация относно застрахователната ...

......... прокуратурата и компетентните власти. ЗК „Лев Инс“ се ангажира да съдейства на футболния клуб „Палермо“ , за да успее да гарантират финансовото си състояние и да получи право да участват в Серия „Б“, след като в края на миналия сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, заради паричните си проблеми.


Във връзка със задържаните двама служители на Областна дирекция по

Във връзка със задържаните двама служители на Областна дирекция по ...

......... Във връзка със задържаните двама служители на Областна дирекция по безопасност на храните – Пловдив, БАБХ информира, че лицата са отстранени от работа. ОД на МВР – Пловдив води разследване по случая. Днес се очаква Окръжна прокуратура – Пловдив да повдигне обвинения за подкуп.


Бившият кмет на село Галиче пристигна в инвалидна количка на

Бившият кмет на село Галиче пристигна в инвалидна количка на ...

......... има наша жалба от наша страна“, заяви Найденов. Въпреки изложените факти, съдът отказа да отложи заседанието, както и да назначи нова съдебно-медицинска експертиза. Преди започването на четенето на пледоарии, Иво Найденов поиска тези на Ценко и Мартин Чокови да бъдат четени в друго заседание. Това искане беше прието от магистратите.


Тяло във водата на шуменското езеро. Днес около обяд е

Тяло във водата на шуменското езеро. Днес около обяд е ...

......... водата на шуменското езеро. Днес около обяд е бил изваден труп на възрастен мъж. Все още няма яснота за самоличността му, съобщава „Дарик”.  Край водата са открити дрехите му и останала бира, а по тялото няма следи от насилствена смърт. Според полицията става въпрос за самоубийство. Къпането в езерото е забранено. 


Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщи

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград, съобщи ...

......... директорът на гимназията Катя Ценева.  "За съжаление констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното – за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения", коментира още Иванова.  Регионалното управление на образованието направило проверката и заради резултата на зрелостниците на матурите - среден успех 2.87.


Зачестилите инциденти по пътищата на страната от последните седмици станаха

Зачестилите инциденти по пътищата на страната от последните седмици станаха ...

......... пътни инциденти участници са младите шофьори, заяви пред медии гл. инсп. Калоян Драгнев от „Пътна полиция“. От там заявиха, че са започнали проверка за наличие на ограждения, които предотвратяват излизането на животни на пътя. Признаха, че на места такива няма. Ще се проверява и дали пътните знаци се виждат добре.


Продължава засиленият контрол по пътищата на страната, съобщава Нова ТВ.

Продължава засиленият контрол по пътищата на страната, съобщава Нова ТВ. ...

......... 75 тежки катастрофи с 12 загинали, а 89 са ранените. Полицейски екипи ще има в участъците с въведена временна организация на пътя, както и на местата със засилен трафик.  Продължава и операцията на Пътна полиция, която е в ход за летния сезон, свързана с транзитно преминаващите през страната превозни средства.


Спецпрокуратурата предаде на съд бившия заместник-кмет по транспорта на София Евгени

Спецпрокуратурата предаде на съд бившия заместник-кмет по транспорта на София Евгени ...

......... нанесени близо 1 млн. лева щети. Това стана ясно от съобщение на спецпрокуратурата.Евгени Крусев е с мярка за нeотклонение „Подписка“ и наложена забрана да напуска страната. Той подаде оставка през декември м. г. именно поради казуса с ремонта на "Графа".Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи дата за разпоредително заседание по делото. 


Борбата с битовата престъпност, наркотиците и контрабандата с акцизни стоки

Борбата с битовата престъпност, наркотиците и контрабандата с акцизни стоки ...

......... сравнение с другите в страната. Ще се стремим да запазим това ниво и да надграждаме", предаде БНР. На въпрос как ще действа по отношение на вътрешното разследване за корупционни схеми и зависимости на полицаи с криминалния контингент Дойчин Дойчинов отговори: "Ще продължим да действаме точно толкова безкомпромисно, както господин Хаджиев".


Бившият председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров отива на

Бившият председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров отива на ...

......... и че прокуратурата е намалила с 10 милиона размера на щетата, нанесена на Пътната агенция - до 30 милиона лева.  Това е трети опит делото срещу бившия председател на АПИ Лазар Лазаров да влезе в съда. Ако делото отново не бъде прекратено, то трябва да бъде насрочено в разпоредително заседание.


Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в цялата

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в цялата ...

......... защитните каски. Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик. Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.


Размествания по ръководните позиции на някои служби в МВР. Със

Размествания по ръководните позиции на някои служби в МВР. Със ...

......... МВР. Със заповед на министър Младен Маринов от днес за директор на ОДМВР – Благоевград е назначен старши комисар Дойчин Дойчинов, досегашен началник на столичното Трето РУ.  Със своя заповед вътрешният министър назначи досегашния директор на областната дирекция старши комисар Николай Хаджиев за заместник – директор на ГД “Национална полиция“.


Близки на убития след брутален побой 18-годишен Алекс Ангелов от

Близки на убития след брутален побой 18-годишен Алекс Ангелов от ...

......... той не правеше нищо лошо. Само една усмивка. Напрежението се нагнетява заради намаленото наказание. Настояваме за отмяна на това решение и справедливо такова, коментира учителка на Алекс. Приятели на убитото момче определиха решението на Апелативен съд – Велико Търново като срамно. Протестът ще се проведе в четвъртък от 11 часа.


За съжаление има опити за настройване на обществеността срещу действията

За съжаление има опити за настройване на обществеността срещу действията ...

......... насочват към спазване на закона и затова тя ще продължи. Според Младен Маринов пиратството нарушава много сериозно имиджа на страната в световен мащаб и води до сериозни щети на бюджета. "Заради операторите, които не плащат данъци и лицензии, няма постъпления в бюджета, а услугата гражданите си я плащат", уточни той.


203 нови коли попълват от днес автопарка на областните дирекции

203 нови коли попълват от днес автопарка на областните дирекции ...

......... постоянна връзка с оперативните дежурни части.  Министър Маринов им благодари за вложения труд и усилия в служба на обществото. Водосвет на новите автомобили  отслужи Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. На събитието присъстваха посланикът на Република Чехия у нас Н. Пр. Душан Щраух, директори на главни и областни дирекции на МВР.


Днес, 12.06.2019 г. Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на

Днес, 12.06.2019 г. Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на ...

......... на по-малко от 12 часа полицейските служители при СДВР са установили извършителя на деянието. Същият  е криминално проявен. С постановление на СГП лицето е задържано за срок до 72 часа с оглед внасяне в съда на искане за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава.


Експерти от земеделското министерство започват допълнителни инспекции на проекти по

Експерти от земеделското министерство започват допълнителни инспекции на проекти по ...

......... Ще проверяваме дали обектите функционират по предназначение и дали проектите, които са подали за новия програмен период, ще се използват по предназначение, а не за лични нужди``, каза пред камерата на БТВ Стефан Спасов от МЗХГ. По думите му проверките не са предвидени и са били провокирани от информация в медиите.


"Вкъщи е, чувства се много по-добре след няколко дни в ...

......... каза още защитника на 16-годишния младеж.  "Наказанието, което предвижда Наказателният кодекс, е от 2 до 8 години лишаване от свобода. Нека малкият да понесе някакво наказание, но нека да е справедливо и да е на база събраните доказателства, не знам какви ще са те", каза в заключение адвокат Емил Велинов.


Засилени проверки на шофьорите за употреба на дрога и алкохол ще

Засилени проверки на шофьорите за употреба на дрога и алкохол ще ...

......... Засилени проверки на шофьорите за употреба на дрога и алкохол ще се правят на територията на цялата страна. Пътните полицаи следят и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, невръчени електронни фишове, както и за неплатени глоби за стари нарушения, съобщи Нова ТВ.


33-годишен полицай е с фрактура на ръката, след като управляваният

33-годишен полицай е с фрактура на ръката, след като управляваният ...

......... Е-79 полицай мотоциклетист, който след удара пада на земята. След преглед в МБАЛ-Благоевград е установена фрактура на лакътя и служителят на реда е настанен в ортопедията за лечение. Той не е бил на работа по време на инцидента. Над два часа продължи заснемането на произшествието и установяване причините за сблъсъка.


Тук става въпрос за дете – жертва не за извършител

Тук става въпрос за дете – жертва не за извършител ...

......... степен грешка, уточни Гешев. Той добави, че прокуратурата ще внесе протест. „В случай, че съдът не възприеме нашето виждане, което може да не е най-правилното, ще трябва отговорността да бъде поета от семейството, училището и в крайна сметка колегите от ОДМВР – Пловдив в Детска педагогическа стая“, допълни още Гешев. 


Съветът на ЕС съобщи, че е приел нови правила срещу

Съветът на ЕС съобщи, че е приел нови правила срещу ...

......... по-кратък от пет години. Издадените лични карти, които не отговарят на новите изисквания, ще станат невалидни 10 години след датата на прилагане на новите правила или при изтичането на срока им на валидност. Личните карти, издадени на граждани на възраст над 70 години, остават валидни, ако отговарят на променените правила.


Пред съдии са заявени 6099 искания за подслушане, като съдът

Пред съдии са заявени 6099 искания за подслушане, като съдът ...

......... СРС, като от тях 106 са по сигнали на граждани, а в пет случая бюрото се е самосезирало. В нито един от случаите не е констатирано неправомерно прилагане на СРС. В доклада се отчита още, че през 2018 г. съдебният контрол върху използването и прилагането на СРС е значително завишен.


Съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, ще бъде екстрадирана в

Съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, ще бъде екстрадирана в ...

......... Вълчо, е обвинено за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Припомняме, че специализираната акция срещу тях се проведе в края на август миналата година. Тогава при претърсване на техен хотел в София бяха открити 10 млн. лева, а двамата съпрузи бяха обявени за издирване.


Министерският съвет прие Решение за създаване на междуведомствена работна група

Министерският съвет прие Решение за създаване на междуведомствена работна група ...

......... 24 от Устройствения правилник на Министерския съвет и в изпълнение на чл. 96 от Закона за мерките срещу изпирането на пари. Постоянно действащата междуведомствена работна група се създава за изпълнение на дейностите, регламентирани в чл. 96, ал. 1, т. 1 - 5 от Закона за мерките срещу изпирането на пари.


Феноменът киберпрестъпност не познава граници и се развива благодарение на

Феноменът киберпрестъпност не познава граници и се развива благодарение на ...

......... народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев. "С подкрепата на министър Маринов, секторите за киберпрестъпност нарасна в отдел. Киберпрестъпленията нанасят сериозни поражения на българския бизнес и изискват сериозна работа ", разкри началникът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Явор Колев


В Специализирания наказателен съд продължава разглеждането на делото за фалита

В Специализирания наказателен съд продължава разглеждането на делото за фалита ...

......... - Бисер Лазов. Соченият за дясна ръка на банкера разказа детайли около кредитирането на дружества на Василев с пари от банката. Лазов заяви, че първоначално размерът на кредитите не е бил висок. Впоследствие сумите нараснали - от 16 млн. лв през 2011 г., до над 68 милиона - три години по-късно.


Пресцентърът на Прокуратурата на Република България предостави информация за образуваните

Пресцентърът на Прокуратурата на Република България предостави информация за образуваните ...

......... задържането му до 72 часа. Прокурорските преписки за проверка по сигнали за извършени престъпления против политическите права към 18:00 часа е 237. От тях по 172 е постановен отказ за образуване на наказателно производство, а по 65 продължава извършването на проверка по реда на чл. 145 Закона за съдебната власт.


Към 22:00 ч. изборният процес във всички избирателни секции на

Към 22:00 ч. изборният процес във всички избирателни секции на ...

......... трафик има натрупване около 5 км. на изход от товарни автомобили на ГКПП-Капитан Андреево, а на ГКПП-Лесово около 1 км на изход от товарни автомобили. Засилва се  пътникопотокът от леки автомобили на ГКПП Русе, на вход в страната. Трафикът през другите ГКПП на границите на страната е с нормална интензивност.


Пътни полицаи от ОДМВР- София санкционираха дързък нарушител на пътя.

Пътни полицаи от ОДМВР- София санкционираха дързък нарушител на пътя. ...

......... управление на МПС е отнето, а микробусът- спрян от движение. Допълнително му е връчен и електронен фиш за констатирано преди няколко месеца нарушение- отново за липса на „Гражданска отговорност“. Екипите на Пътна полиция при ОДМВР- София продължават активните си действия по контрол и подпомагане на трафика в последния почивен ден.


В 12 часа днес, в Министерството на вътрешните работи се

В 12 часа днес, в Министерството на вътрешните работи се ...

......... извършването на проверка по реда на чл. 145 ЗСВ. За сравнение, при предходните избори за Европейски парламент през 2014-а година, образуваните досъдебни производства са били 21, а преписките за проверки по сигнали – 535.В цялата страна продължава дежурството във всички прокуратури, както и в 11-те териториални отделения на районни прокуратури.


Криминогенната обстановка на територията на страната е спокойна, по данни

Криминогенната обстановка на територията на страната е спокойна, по данни ...

......... обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, до този момент не са установени произшествия, свързани с произвеждането на изборите. От 10.00 до 14.00 часа звената „Български документи за самоличност“ към СДВР и ОДМВР са издали 155 удостоверения. От 21 май 2019 г. до момента общо издадените удостоверения са 631.


Изборният ден започна в 07.00 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения

Изборният ден започна в 07.00 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ...

......... възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.


Допълнителни екипи на ОДМВР-София имат готовност за подпомагане и контрол

Допълнителни екипи на ОДМВР-София имат готовност за подпомагане и контрол ...

......... на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача. Също така санкцията за нарушаване на забраната за движение на МПС над 12 тона е в размер на 300 лева и 1 месец лишаване от правоуправление спрямо водача и спиране на МПС от движение за 1 месец спрямо собственика.


Жители на Шумен съобщили на полицейски служители, че са получили

Жители на Шумен съобщили на полицейски служители, че са получили ...

......... няколко контролни въпроса, и когато не могат ви дадат конкретни отговори затворете. Не говорете с непознати и не давайте никакви данни за вас и близките си, защото информацията, която дадете може да бъде ползвана в друг сценарий за телефонна измама. При нужда звънете на телефон 112“, съветват от полицията.  


Днес на кратка тържествена церемония в областната дирекция старши комисар

Днес на кратка тържествена церемония в областната дирекция старши комисар ...

......... В обръщението си към служителите старши комисар Рогачев им пожела безаварийно пътуване, да използват автомобилите с грижа на добър стопанин, с тяхна помощ да улесняват своята отговорна работа, както и да повишават нейната ефективност. Празничен водосвет за здраве бе отслужен от представители на Пазарджишката духовна околия при Българската православна църква. Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу ...

......... Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу бившите си колеги Симеон Дянков и Трайчо Трайков и срещу издателя Иво Прокопиев. Тримата са обвинени в това, че през 2011 г. са участвали в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното дружество EVN на занижени цени.


Специализираният съд ще заседава на 21 май по делото срещу бившия депутат

Специализираният съд ще заседава на 21 май по делото срещу бившия депутат ...

......... свирен за тебе.Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил“.Според заключението на назначената оценителна експертиза на Проданов са нанесени „значителни имуществени вреди” на обща стойност 36 168,20 лв. (за суровините, производството и доставката на 4 тона суров суджук и по 30 кг филе „Елена“ и телешка пастърма). 


Делото за конфискацията на имуществото на

Делото за конфискацията на имуществото на "Братя Галеви" продължава на ...

......... на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.


Сигналите, които подават гражданите за издирвания за две убийства в

Сигналите, които подават гражданите за издирвания за две убийства в ...

......... сред разпитваните след изчезването на Зайков. Пълна блокада има на входовете и изходите на града. И щателна проверка на всички автомобили, както и на лични документи на всички влизащи в него. Блокиран беше и кварталът, където са живеели издирваният Стоян Зайков и жертвата на второто убийство - Валентин Петров.  


Издирвателните действия продължиха цяла нощ, продължават и в момента. В

Издирвателните действия продължиха цяла нощ, продължават и в момента. В ...

......... включени от самото начало на операцията, използваме при необходимост хеликоптер за проверка на определени райони. Главният секретар заяви, че ситуацията по никакъв начин не е подценена.  "Действа се постоянно, на място от самото начало е изграден щаб, имаме много следи и насока и ще продължим докато свършим работата си докрай".


За всички, които се интересуват какви точно ще бъдат новите

За всички, които се интересуват какви точно ще бъдат новите ...

......... средство с нечетлив или закрит регистрационен номер - глоба 50 лева.Глоби за велосипедисти, пешеходци и пътнициУправление на велосипед без светлоотразителна жилетка - глоба 10 лева. Преминаване от пешеходец през огражденията от парапети или вериги - глоба 50 лева. Всички други нарушения на пешеходците се санкционират с глоба от 20 лева


Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за ...

......... видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.Във връзка със спортното мероприятие, в следобедните часове е възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, предупреждават от СДВР.


С разпит на свидетели продължи делото срещу бившата съдийка от

С разпит на свидетели продължи делото срещу бившата съдийка от ...

......... документи с копията, приложени по делото. През декември 2017 г. делото бе върнато от съда за прецизиране на обвиненията и изпратено по компетентност в Специализираната прокуратура. В кратки срокове Специализираната прокуратура изпълни всички указания на съда, изложени в разпореждането за връщане на делото, и изготви обвинителен акт със същите обвинения.


35-годишен мъж бе открит мъртъв в неделя сутрин зад жилищен

35-годишен мъж бе открит мъртъв в неделя сутрин зад жилищен ...

......... неделя сутрин зад жилищен блок в Благоевград. Сигналът е получен малко преди 7 часа от жк. Еленово. Смъртта на мъжа, който е наркозависим, е констатирана от лекарски екип. Извършен е оглед от следствена група от Второ РУП-Благоевград. Най-вероятно става дума за свръхдоза. На този етап няма данни за насилствена смърт.


Продължава издирването на предполагаемия убиец на жената в Костенец.  Баретите

Продължава издирването на предполагаемия убиец на жената в Костенец.  Баретите ...

......... не живеели заедно от известно време. Пред свои близки Милена споделяла, че е била заплашвана и преследвана от него. До този момент няма информация за подавани жалби в полицията. Използва се целият ресурс на МВР за издирването на извършителя. Заподозреният Стоян Зайков е лежал в затвора заради кражби и хулигански прояви