Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „Митници“ информация за

Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „Митници“ информация за ...

......... 000 литра етилов алкохол в данъчни складове. ВАП изисква от Агенция „Митници“ данни дали съхраняваното количество етилов алкохол е действително разполагаемо и отговаря ли на повишеното търсене, както и създадена ли е организация за мониторинг по отношение на цените, на които се предлага, заради засечената отчетлива тенденция за тяхното покачване.


Сред жертвите на Covid-19 за последното денонощие е и 72-годишен

Сред жертвите на Covid-19 за последното денонощие е и 72-годишен ...

......... да отварят нерегламентирано заведения, кафенета и т.н. да се събират. Продължават действията относно филтъра в кв. “Луковица”. От днес полицаите ще бъдат снабдени с термометри, тип пистолети, които от разстояние мерят температурата, и се очаква до края на деня или утре сутринта най-късно да има изградена и камера“, каза Младенов. 


Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажба

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажба ...

......... СРП е образувал досъдебно производство за това, че търговец е продавал предпазни средства на цена над определената или преди да е определена или утвърдена по установения ред - престъпление по чл. 225, ал. 6 от НК. Деянието е извършено в условията на обявено извънредно положение на територията на Република България.


След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране ...

......... декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП. От МВР припомнят, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.  


За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани ...

......... че от 00:00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.   Бланката можете да изтеглите от ТОЗИ ЛИНК


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов взе участие в проверка

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов взе участие в проверка ...

......... уважителна причина. "Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес", допълни Маринов.  Той припомни, че неспазването на карантината води до наказателна отговорност.За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани ...

......... г. От пресцентъра на МВР припомнят, че от 00:00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.  


32 отказа за влизане в страната е наложила „Гранична полиция“

32 отказа за влизане в страната е наложила „Гранична полиция“ ...

......... грузинци и турски граждани. В Елхово граничарите не са допуснали у нас сирийци и един китаец. От МВР припомнят, че всички граждани на трети страни извън ЕС, както и на държавите от съюз, които са със забрана да влизат у нас, няма да бъдат допускани на територията на страната.   


Софийска градска прокуратура, в рамките на надзора на мерките срещу

Софийска градска прокуратура, в рамките на надзора на мерките срещу ...

......... Миленков“, кв. „Орландовци“ и др. Отправено е запитване, касаещо указанията в частта поставяне на термокамери и осигуряване на предпазни маски, очила и защитни облекла при необходимост, както и за наличие на медиаторски групи, които да разясняват сред гражданите от този етнос високата степен на обществена опасност от зараза с коронавирус.


С оглед спазване на ограниченията за струпване и движение на

С оглед спазване на ограниченията за струпване и движение на ...

......... се струпват на едно място във връзка с противоепидемичните указания. Здравни медиатори водят разяснителна кампания за опасността от разпространение на заразата, начините на придвижване в условията на епидемия и мерките, които са наложени във връзка с извънредното положение в страната. Полицейски екипи оказват съдействие на гражданите при нужда.    


Вече са образувани шест досъдебни производства за неспазване на карантината

Вече са образувани шест досъдебни производства за неспазване на карантината ...

......... в рамките на извънредното положение тези дела ще бъдат гледани приоритетно”, каза говорителят на Съдийската колегия на ВСС Цветинка Пашкунова.  Преди дни бяха приети спешни промени в Наказателния кодекс. Санкциите за тези, които нарушават карантината, предвиждат до 5 години затвор, както и глоба от 10 000 до 50 000 лева.Съвместни екипи на МВР и РЗИ София-област започват масови проверки

Съвместни екипи на МВР и РЗИ София-област започват масови проверки ...

......... Съвместни екипи на МВР и РЗИ София-област започват масови проверки в курортния комплекс "Боровец". От вътрешното министерство съобщават още, че ще бъдат проверявани хотели, ресторанти, барове и кафенета. Инспекциите са във връзка с усложнената епидемична обстановка и въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки на територията на България.


Няколко нощни заведения в центъра на София и в

Няколко нощни заведения в центъра на София и в "Студентски ...

......... от заведенията са били в Студентски град, други в центъра на София. Те са с наложени актове и са затворени. И днес ще продължат проверките на съвместните екипи на МВР и здравните власти. Всички заведения, които не спазват наложените забрани ще бъдат със санкции, а дейността им ще бъде прекратена


Правната комисия на парламента единодушно одобри по-строги санкции при нарушаване

Правната комисия на парламента единодушно одобри по-строги санкции при нарушаване ...

......... дадем възможност на всички хора, включително тези които са заразени, да спазват нормативната база. Да имат отговорността да пазят всички околни, защото смятам, че само така, с отговорно поведение бихме могли да се справим с тази криза“. Промяната в Наказателния кодекс вероятно ще бъде гласувана още днес в пленарна зала.


Във връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб

Във връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб ...

......... е с 4-то ниво на риск, което означава преустановяване на пътуванията, освен при крайна необходимост. Това предупреждение се отнася за Испания и Южна Корея. От външно предупреждават хората да не пътуват и до Франция, Германия, Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия и Съединените щати, освен ако не се налага при крайна необходимост.


38-годишен собственик на нощно заведение в центъра на Бургас беше

38-годишен собственик на нощно заведение в центъра на Бургас беше ...

......... с различна валута и копюри. Освен собственика на заведението, за срок от едно денонощие е задържан и 46 - годишният охранител. Към момента се изяснявана съпричастността му към извършваната престъпна дейност. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Бургас. Снимка: ОД на МВР - БургасДъщерята на Цар Киро – Събка Рашкова остава в ареста.

Дъщерята на Цар Киро – Събка Рашкова остава в ареста. ...

......... който е открит наркотика. Той бил скрит в колана на Събка. В хода на бързото производство са направени две експертизи, като едната е установила безспорно, че държаното вещество е хероин. Другата установила процентното съдържание на активното вещество в отделните пакети, като в по-голямата част от тях то е 38.8 %.


Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия екоминистър Нено Димов.

Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия екоминистър Нено Димов. ...

......... разхода на вода. Освен това срещу ексминистъра е образувано и второ дело, свързано с концесията на ски зона „Банско“. Димов е поредният министър, който изпадна от кабинета “Борисов 3”. Той беше в управлението от квотата на Обединени патриоти, предложен от ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов. Новият министър е Емил Димитров.


Съставът от 25 служители, оборудвани с пет автомобила има основна

Съставът от 25 служители, оборудвани с пет автомобила има основна ...

......... територия доброто ни взаимодействие ще продължи и във вече ежедневните патрули", каза Дойчинов. На церемонията по откриването присъстваха  още директорите на областните дирекции в Благоевград и Кюстендил ст. комисарите Дойчин Дойчинов и Елиан Стамболийски, комисар Георги Пармаков, директор на РДПБЗН-Благоевград, областният управител на област Благоевград  Бисер Михайлов и други гости.


"Има разследване на Специализираната прокуратура, което е с предмет и ...

......... седят и знам защо седят. И за всеки не е трудно да предположи и аз го казах". Той уточни, че прокуратурата показва какъв е проблемът, а "дали българската държава и политици, дали сръбската държава и чуждите интереси, които седят в сръбската държава ще съобразят това нещо, не мога да Ви кажа".


28 -годишен жител на врачанското село Търнак е задържан за

28 -годишен жител на врачанското село Търнак е задържан за ...

......... на собствени източници. Четири къщи бяха подпалени миналата нощ. Благодарение на бързата намеса на съседите, които са помогнали на двама възрастни хора да излязат от една от къщите - няма жертви на палежа. Спасителите навреме изнесли и газова бутилка преди огънят да я взриви. Мотивите засега не са ясни.  


Специализираният съд остави в ареста бившия председател на Държавната комисия

Специализираният съд остави в ареста бившия председател на Държавната комисия ...

......... на 40 000 лева. Александър Георгиев е направил самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков. За съдействието на разследващите от страна на Георгиев потвърди днес и главният прокурор Иван Гешев. Прокурор Венцислав Фердинандов съобщи, че освен Георгиев още един служител на Комисията по хазарта е привлечен към наказателна отговорност.


Досъдебно производство по член 123 от Наказателния кодекс за причиняване

Досъдебно производство по член 123 от Наказателния кодекс за причиняване ...

......... жена. Апартаментът бил заключен. Повикан бил ключар. При влизане в апартамента Г.А. била намерена мъртва. На място е повикан медицински и полицейски екип. Извършен е оглед. Установено е, че смъртта на 29-годишната жена е причинена от токов удар. Назначена е съдебномедицинска експертиза. Действията по разследването продължават с разпит на свидетели.


Обещах държавата да свърши това, което отдавна трябваше да свърши

Обещах държавата да свърши това, което отдавна трябваше да свърши ...

......... на територията на СДВР, но и извън страната. Бандитите са се опитали да оберат магазин за цигари миналата вечер. Иван Гешев добави, че в целия квартал „Христо Ботев” се извършва специализирана операция по отношение на битова престъпност, проверява се контингентът с повече от едно висящи дела, досъдебни производства и др. 


Бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно с

Бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно с ...

......... в поделение на австрийската полиция. Очаква се българските власти да направят необходимото той да бъде върнат в страната ни. Освен Васил Божков, с Европейска заповед за арест се издирват приближените му Александър Тумпаров от Надзорния съвет на ПФК “Левски” и Борис Бекяров, както и двамата меценати и колекционери като Божков.


Българската прокуратура чака днес официално потвърждение за задържането на издирвания

Българската прокуратура чака днес официално потвърждение за задържането на издирвания ...

......... Третият все още не е ясно кой е. Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Той бе обявен за общодържавно издирване преди три дни.


Нено Димов остава за постоянно в ареста. По делото липсват доказателства

Нено Димов остава за постоянно в ареста. По делото липсват доказателства ...

......... Нено Димов остава за постоянно в ареста. По делото липсват доказателства министърът да е делигиращ възможности на други лица. Съдът приема, че на този етап са на лице доказателства, които установяват съпричастност на подсъдиния към вменената му престъпна дейност.Решението на съда може да се обжалва на 16 януари. 


Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателенсъд искане за налагане на мярка

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателенсъд искане за налагане на мярка ...

......... Нено Димов. Припомяме, че екоминистърът в оставка ще отговаря по обвинение за умишлена безстопанственост и щети в размер на близо 12 милиона лева заради водната криза в Перник. Мотивът да се иска постоянна мярка е, че той може да повлияе на събирането на доказателства, както и на другите процесуално-следствени действия.


ДАНС и МВР извършват проверка във ВиК-Пловдив, съобщава БНТ. Ще

ДАНС и МВР извършват проверка във ВиК-Пловдив, съобщава БНТ. Ще ...

......... ДАНС и МВР извършват проверка във ВиК-Пловдив, съобщава БНТ. Ще бъде извършена пълна проверка на дейността на държавното дружество. Акцията е по разпореждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Подобни ще има в цялата страна.


  На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията

  На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията ...

......... стоки без бандерол, участие в организирана престъпна група за трафик на хора и имотна измама. С решенията на КПКОНПИ се иска от компетентните съдилища отнемане на имущество, придобито от шестте проверявани и свързаните с тях лица на обща стойност 2 734 454.86 лв., включително 27 недвижими имота и 4 автомобила.


3990 проверки са направени от служители на Охранителна полиция за

3990 проверки са направени от служители на Охранителна полиция за ...

......... образувано едно досъдебно производство. В хода на инспекциите полицейските органи са издали 445 разпореждания, предупредени са 1277 лица, изпратени са 329 уведомителни писма. Иззети са и 7958 стандартни опаковки с пиротехнически изделия. Заради неправилно боравене с пиротехнически изделия са пострадали 8 души, сред които и едно дете, няма допуснат смъртен случай.


Задържаният служител на КАТ-Велико Търново, заподозрян в участие в престъпна

Задържаният служител на КАТ-Велико Търново, заподозрян в участие в престъпна ...

......... Окръжна прокуратура. Акцията се провежда с партньори от Европейския съюз. Предотвратена е щета за близо половин милион лева. Камионите са на фирма от горнооряховското село Поликраище. Собственикът ѝ все още не е задържан. Предстоят проверки и в други звена на "Пътна полиция" в още три дирекции на МВР в страната.


Възрастна жена се е разболяла от грип в Бургас. Това

Възрастна жена се е разболяла от грип в Бургас. Това ...

......... през февруари. „Заболялата е жена на 65 години от община Средец, която е хоспитализирана в инфекциозно отделение на МБАЛ Бургас. Пациентката се подобрява, провежда се адекватно лечение. Жената е изследвана навреме, хоспитализирана е и в началото на другата седмица предполагам, че ще бъде изписана”, заяви д-р Величка Григорова от РЗИ-Бургас. 


Община Чирпан трябва да върне 100 хиляди лева на Регионалната

Община Чирпан трябва да върне 100 хиляди лева на Регионалната ...

......... е използвала неправомерно, като е закупила компостираща инсталация. А средствата не могат да бъдат разходвани за въпросното съоръжение, според условията на РИОСВ, съобщи кметът Крачолов. Той добави, че има разпореждане сумата да бъде възстановена по сметката на РИОСВ до края на месец февруари. По случая е заведена и прокурорска преписка. 


Екип на ДОТИ е взривил сак, намерен безстопанствен на площад

Екип на ДОТИ е взривил сак, намерен безстопанствен на площад ...

......... от БНР. Охраната е снета, районът, който остана отцепен близо два часа, вече е свободен за преминаване. При блокирането на района  не работеше и Коледният базар. При подаването на сигнала за изоставения багаж пространството около пл. „Независимост” бе изпълнено с хора, сред които и много деца, тъй като денят е хубав.


Един миг невнимание преобръща живота, заяви вътрешният министър Младен Маринов,

Един миг невнимание преобръща живота, заяви вътрешният министър Младен Маринов, ...

......... може да ги съдим, може да сме по-предпазливи. Вътрешният министър съобщи, че в понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност. Много идеи има, голяма част от тях са приведени в действие, но в крайна сметка всичко опира до поведението на всеки един участник в движението, повтори пак министърът. 


Площад „Независимост

Площад „Независимост" в центъра на Варна е отцепен от полицията ...

......... заради намерен забравен багаж. По тази причина временно не работи и Коледният базар, съобщава БНР. В момента се очаква екип на ДОТИ, който ще извърши проверка на багажа. Пространството наоколо е изпълнено с хора, тъй като денят е хубав, сред които има и много деца. Осигурена е въоръжена охрана.  


Няма тежки пътнотранспортни произшествия със загинали студенти или участници в

Няма тежки пътнотранспортни произшествия със загинали студенти или участници в ...

......... на наркотични вещества и/или техни аналози.По време на операцията са били констатирани и редица нарушения на скоростта, като при един от случаите е засечена превишена скорост в населено място от 151 км/ч при ограничение 50 км/ч и на водач, който е засечен на автомагистрала да се движи със 194 км/ч.


Избраният за нов главен прокурор Иван Гешев подкрепи кандидатурата на

Избраният за нов главен прокурор Иван Гешев подкрепи кандидатурата на ...

......... спекулация”, заяви Иван Гешев, цитиран от Нова телевизия. Бъдещият обвинител номер едно в държавата, каза, че прокуратурата и сега работи в добра координация с антикорупционната комисия. “Естествено, че подкрепям главния прокурор Сотир Цацаров. Той е брилянтен юрист, добър администратор. Той ще остави прокуратурата в изключително добра кондиция”, заяви Гешев.  


Полицията във Велико Търново блокира района около кооперативния пазар в

Полицията във Велико Търново блокира района около кооперативния пазар в ...

......... Полицията във Велико Търново блокира района около кооперативния пазар в града, съобщава БНР. Причината е подаден сигнал за изоставен малък куфар в междублоковото пространство на булевард "България" в близост до пазара. Изчаква се да приститне специализиран екип от София или Варна, който да провери и обезвреди изоставения багаж.


Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще заседава днес, за

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще заседава днес, за ...

......... района на ул. „Екзарх Йосиф“, движението ще бъде блокирано. По бул. „Мария Луиза“ също паркирането и движението на моторни превозни средства, трамвайни мотриси и пешеходци ще бъде временно ограничено. Възможни са временни затруднения на движението в централната градска част, което да наложи поетапно то да бъде ограничавано и възстановявано.   


Започват извънредни срещи с ловците в Шуменско, след като горски

Започват извънредни срещи с ловците в Шуменско, след като горски ...

......... или общо 194 проби. Резултатите на всички проби са отрицателни”, съобщи д-р Едмон Маринов от ОДБХ-Шумен. За изминалите четири седмици от началото на ловния сезон са отстреляни около 1000 прасета в областите Шумен и Търговище. Сред тях също.няма нови случаи на положителни проби за Африканска чума при свинете.    


С началото на зимния сезон и необходимостта от превантивни действия

С началото на зимния сезон и необходимостта от превантивни действия ...

......... страната са станали 2318 пътни произшествия с 2909 ранени и 221 загинали. За същия период през зимата на 2017/2018 година са станали 2528 произшествия с 3177 ранени и 246 загинали. На територията на ОДМВР – Сливен за периода 01.11.2018-15.03.2019г. са станали 39 тежки ПТП с 6 загинали и 44 ранени.


Още един кандидат за общински съветник в община Несебър е

Още един кандидат за общински съветник в община Несебър е ...

......... дала разрешение за повдигане на обвинение и задържане на водач на листа за общински съветници в Несебър. Според информация на БНТ той е част от организирана престъпна група за купуване на гласове, която специализираната прокуратура разследва. Четирима от нея вчера бяха оставени за постоянно в ареста от специализирания наказателен съд.


С охраната в изборния ден ще бъдат ангажирани 14 000

С охраната в изборния ден ще бъдат ангажирани 14 000 ...

......... С охраната в изборния ден ще бъдат ангажирани 14 000 служители на МВР, предаде БНТ. Помещенията, където се съхраняват изборни материали, са поставени под денонощна полицейска охрана. До момента са получени над 360 сигнала за нарушения на изборния процес и са образувани повече от 30 досъдебни производства.


8400 товарни автомобила и 1711 автобуса са проверени в рамките

8400 товарни автомобила и 1711 автобуса са проверени в рамките ...

......... 22 от тях е наложена забрана да продължат пътя си. При автобусите са установени 425 нарушения. Операциите за контрол на товарните автомобили и автобусите са заложени в календара на TISPOL, след анализ и отчитане, че при възникване на тежки пътнотранспортни инциденти с такива превозни средства, последиците са значително по-големи.  


Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгва по

Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгва по ...

......... 2018 година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните ѝ оплаквания от условията в килията. Семейство Николай и Евгения Баневи попаднаха в ареста от 6 декември 2018 г., след като бяха екстрадирани от Франция.


Специализирана полицейска акция се провежда в Несебър. В нея участват

Специализирана полицейска акция се провежда в Несебър. В нея участват ...

......... на съпругата на един от кандидат-кметовете на Несебър има полиция и служители на Антикорупционната комисия. Все още няма официална информация за характера на акцията. В града патрулират полицейски коли, а местни жители обясниха, че това се случва от няколко дни насам. Според тях това е свързано с предстоящите местни избори.


Варненският окръжен съд призна за виновен 23 годишния Тодор Т.

Варненският окръжен съд призна за виновен 23 годишния Тодор Т. ...

......... че възрастният мъж е безжизнен извлачил тялото му на двора и го захвърлил заедно с вещите му. Продължил да троши дървените плоскости, с които били закрити прозорците, изкъртил и вратата, като забил кола в нея. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен срок.


Полицейска операция за контрол на автобусите и товарните автомобили стартира

Полицейска операция за контрол на автобусите и товарните автомобили стартира ...

......... поради факта, че при възникване на тежки пътнотранспортни инциденти с такива превозни средства, последиците са значително по-големи. „Сред основните изведени причини са неспазване на времето за почивка; движение с превишена скорост, употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, превоз на необезопасени товари и  претоварване на машинитe”, уточняват от МВР.  


От 30 септември до 6 октомври на територията на ОДМВР-Сливен

От 30 септември до 6 октомври на територията на ОДМВР-Сливен ...

......... патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол. Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, отдаване на предимство на пешеходците, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на най-натоварените кръстовища и булеварди в град Сливен и общинските центрове.


Парламентът прие промени в Наказателния кодекс за съкратеното съдебно следствие

Парламентът прие промени в Наказателния кодекс за съкратеното съдебно следствие ...

......... Парламентът прие промени в Наказателния кодекс за съкратеното съдебно следствие на първо четене. Депутатите обсъдиха три законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс с идентично съдържание, които бяха одобрени по време на дискусиите в пленарната зала.


От 20 до 23 септември започват засилени проверки за нарушения

От 20 до 23 септември започват засилени проверки за нарушения ...

......... план от началника на отдела, който ще се изпълнява за времето 20 – 23 септември. На 20 септември акцентът ще е върху изхода от столицата, подсигурени са всички входно-изходни магистрали с патрули на Отдел „Пътна полиция“. На 23-ти също ще има засилено присъствие на полицейски служители, които ще подпомагат движението.


Предвид големия обществен интерес относно хода на досъдебното производство за

Предвид големия обществен интерес относно хода на досъдебното производство за ...

......... със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази. Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство.  


От началото на месеца сме направили над 1000 проверки на

От началото на месеца сме направили над 1000 проверки на ...

......... водачите и изтекли карти за квалификация“, обясни Дамян Войновски. Той посочи, че проверките са съвместни с органите на МВР и ще продължат до края на този месец. Инспекторите ще следят дали са изпълнени направените предписания и спазват ли се всички изисквания за превоз на деца и ученици, допълни още той. 


"Темата "кибертероризъм" е особено болезнена след атаката срещу НАП. Това ...

......... механизми. "Принудени сме да живеем в киберобщество, а случаят "НАП" показа, че трябва да инвестираме в киберсигурността. Трябва ни разбиране от депутатите, че тези заплахи са срещу обществото. И за да се инвестира в киберсигурността, хората, които работят по тази линия в ГДБОП, вече са много повече", коментира Маринов.  


Комисията по етика към прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет

Комисията по етика към прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет ...

......... републиката Иван Гешев, предаде БНТ. Това е един от последните етапи от процедурата, след като вчера Комисията по атестациите и конкурсите прие доклад, според който Иван Гешев притежава необходимите професионални качества за позицията. На 9 октомври предстои обсъждане на докладите. А на 24 октомври Иван Гешев трябва да бъде изслушан.


От днес до 22 септември на територията България, както и

От днес до 22 септември на територията България, както и ...

......... Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Санкцията за подобно нарушение, предвидена в ЗДвП, е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки, припомня МВР.    


Във Второ районно управление на СДВР се съхраняват изгубени пари.

Във Второ районно управление на СДВР се съхраняват изгубени пари. ...

......... в ж.к. „Надежда 1“ е намерена сума в банкноти. Парите са предадени във Второ РУ-СДВР. До настоящия момент не е постъпил сигнал за изгубените пари,които  се съхраняват във Второ РУ. Собственикът им може да отиде и да ги получи, след като удостовери подробности – сума, купюри и други необходими детайли.


„Съкратеното съдебно следствие е важно по отношение на голям брой

„Съкратеното съдебно следствие е важно по отношение на голям брой ...

......... т. нар. личен фалит. „Трябва да се настоява, защото България ще влезе в наказателни процедури. Има какво да се работи. Институцията  на омбудсмана трябва да бъде активна и да очаква институциите да й помагат, защото така те помагат на гражданите“, каза Ковачева и допълни, че ще разчита на доброто сътрудничество.


Във Върховната касационна прокуратура постъпват сигнали от ДАНС за допуснати

Във Върховната касационна прокуратура постъпват сигнали от ДАНС за допуснати ...

......... държавни ценни книжа не са били налични към момента на приключване на процедурата по придобиване на наше гражданство и не са установени инвестиции, които лицето да е поддържало в изискуемия се двугодишен срок. Проверката на Върховната касационна прокуратура по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.      


По разпореждане на министър Росен Желязков сме създали организация за

По разпореждане на министър Росен Желязков сме създали организация за ...

......... на контрола на автомобилните превози на пътници и товари във връзка с предстоящите празници и първия учебен ден. Това заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски на брифинг в МВР за представяне на планираните мерки от отговорните институции поради очакваното увеличение на движението по пътищата през почивните дни.


Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за ...

......... от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.  За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15:45 часа. Днес билети на касите на Национален стадион „Васил Левски“ няма да се продават.  


Има два вида съкратено следствие. Първият е признаваш доказателствата на

Има два вида съкратено следствие. Първият е признаваш доказателствата на ...

......... рязал труповете им. Вторият в момента не се води убиец, нищо че е извършил такова гнусно деяние - да разчленява трупове. Другият е натиснал спусъка. Ако обаче полицията докаже, че двамата са се разбрали предварително за убийствата, автоматично вторият става помагач и също ще се води убиец", прогнозира адвокат Марковски.


Съдът ще гледа мярката на двамата задържани за убийството на

Съдът ще гледа мярката на двамата задържани за убийството на ...

......... Негован в средата на август. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов. Софийската градска прокуратура повдигна на задържаните обвинение в предумишлено убийство с користна цел. Убийството е извършено на 14-ти юли в апартамента на семейството на столичния булевард „Витоша”. Полицията проверява дали и други хора не станали жертви на двамата задържани. 


Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Н. и

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Н. и ...

......... /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“ Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в Софийски градски съд за налагане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава.


Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители на Областната

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители на Областната ...

......... документи, записки, мобилни тгелефони, компютри и други доказателства за престъпрана дейност на групата. На ръководителя на групата – директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев, е определена парична гаранция от 150 000 лева. Парични гаранции от по 75 000 лева са наложени останалите участници. 


Продължава акция

Продължава акция "Скорост". Пътните полицаи не само у нас, но ...

......... Продължава акция "Скорост". Пътните полицаи не само у нас, но и на територията на всички страни в Европейския съюз ще следят денонощно за превишаване на допустимата скорост и други нарушения на водачите.


Апелативният спецсъд ще гледа днес мярката за неотклонение на собственика

Апелативният спецсъд ще гледа днес мярката за неотклонение на собственика ...

......... гаранцията му. Обвинението на Тодоров е за кибертероризъм. Oт прокуратурата разпространиха част от доказателствата, събрани по делото. Това доведе до нов теч на лични данни. В разпространения имейл от обвинението не бяха заличили ЕГН-та. Извън ареста са и другите двама обвиняеми – търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков. 


9 часа и 26 минути след публикуването на открадната база

9 часа и 26 минути след публикуването на открадната база ...

......... на кметове. От прокуратурата също така съобщиха, че Бойков е експлоатирал пропуски в сигурността на сайта на Агенция “Митници”. Апелативната специализирана прокуратура протестира мярката за неотклонение парична гаранция на собственика на “ТАД Груп” Иван Тодоров. В сряда той бе пуснат под гаранция от 100 хиляди лева. Действията по разследването продължават.