Окръжният съд в Шумен отложи днес повторния разпит на румънския

Окръжният съд в Шумен отложи днес повторния разпит на румънския ...

......... под сериозно съмнение истинността на превода. От своя страна съдът отбеляза, че действително преводачът е присъствал на предходното заседание по делото, в което е разпитван вече и Лука Паиш, но не е скрил това обстоятелство. За новия разпит на румънския свидетел съдът определи да бъде осигурен втори преводач по делото.


Във връзка с обезпечаване сигурността на възпоменателната церемония по случай

Във връзка с обезпечаване сигурността на възпоменателната церемония по случай ...

......... Националната служба за охрана като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия,хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.


От 4 до 17 февруари в страната се провежда специализирана

От 4 до 17 февруари в страната се провежда специализирана ...

......... възрастните, съпровождащи деца. Наказаните възрастни с деца са 25. Освен на пешеходците, специално внимание бе обърнато и на водачите, които са длъжни да дават предимство на придвижващите се пеш. Общо 248 водачи са наказани, защото са отнели предимството на пешеходец. Операции като тази ще има през всеки месец от годината.


Община Бургас завърши изграждането на цялостната система за видеонаблюдение в

Община Бургас завърши изграждането на цялостната система за видеонаблюдение в ...

......... автомобилите. Целта на Община Бургас е до края на тази година да бъдат сложени камери още в кварталите Крайморие, Акации и Сарафово. В тези населени места ще има по 10 стационарни и по 2 специализирани камери за следене и записване на регистрационните номера на автомобилите, влизащи и излизащи от Бургас.


Акция на „Икономическа полиция“ се провежда в жилищен район „Тракия“

Акция на „Икономическа полиция“ се провежда в жилищен район „Тракия“ ...

......... Акция на „Икономическа полиция“ се провежда в жилищен район „Тракия“ в Пловдив, съобщават от Областната дирекция на МВР. По непотвърдена информация в автомобил там е открит пакет с фалшиви документи за самоличност на чужденци. От полицията засега не потвърждават дали се извършват обиски в района.


39-годишен българин е задържан на граничния пункт с Турция

39-годишен българин е задържан на граничния пункт с Турция "Капитан ...

......... "Капитан Андреево" с хероин за близо 260 000 лева. Той пристигнал на пункта късно вечерта на 7 февруари с автомобил, където след щателна проверка са открити близо 4 килограма хероин, предаде БНР. Предстои Хасковската окръжна прокуратура да внесе искане в съда за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".Специализираният съд решава дали да започне по същество мегапроцесът за

Специализираният съд решава дали да започне по същество мегапроцесът за ...

......... миналата година прокуратурата чете обвинителния акт и делото не започва по същество. От 22 януари в сила са законодателни промени, според които  обаче няма да се чете обвинението в зала, а само сбит доклад на прокуратурата. Основен подсъдим по делето е банкерът Цветан Василев, който чака решение за екстрадиция в Сърбия.


Спецсъдът реши да спре с четенето на обвинителния акт по

Спецсъдът реши да спре с четенето на обвинителния акт по ...

......... новата процедура и обвинението само ще бъде представено, при това в съкратен варинат. За почти година прокуратурата успя да представи в съдебната зала едва половината от обвинителния акт, който е хилади страници. По-рано днес защитата обясни, че промяната в закона не може да действа със задна дата, а само за бъдещи дела.


Районната прокуратура в Ямбол ще извърши проверка за истинността на

Районната прокуратура в Ямбол ще извърши проверка за истинността на ...

......... служители на ОД на МВР. Те трябва да установят какви са издадените решения на ТЕЛК за инвалидност, за какви заболявания и какви медицински документи са издадени в тази връзка, се посочва в съобщението. Събраните материали ще бъдат представени на наблюдаващия прокурор, който ще прецени има ли данни за извършено престъпление.


Поредно заседание на Специализирания наказателен съд по делото с отстранения

Поредно заседание на Специализирания наказателен съд по делото с отстранения ...

......... "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Те са обвинени за взимането на подкуп в особено големи размери. Защитата ще поиска разпит на очевидци на ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Ще се изискат и записи от камерите на пътна полиция в района на показния арест.


Елена Йончева внася всички документи за аферата „Ало, Банов съм”

Елена Йончева внася всички документи за аферата „Ало, Банов съм” ...

......... „Ало, Банов съм” в спецпрокуратурата и ОЛАФ. Миналата седмица от БСП оповестиха записи на разговори. Според левицата министърът на културата Боил Банов е участвал в схема, която е спестила неустойки на частна фирма, отговорна за ремонта на столичното Ларго. Банов отрича обвиненията и, по думите му, те са, „евтини компромати”.Служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР разкриха телефонна измама,

Служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР разкриха телефонна измама, ...

......... извършена на 9 август 2018 г. в София за сумата от 4000 лева. Събрани са данни и се изяснява съпричастността му към други телефонни измами, извършени в периода от месец август 2018 г. до месец януари 2019 г. Материалите са докладвани на прокуратурата, работата продължава под наблюдението на държавното обвинение.


Специализираната прокуратура поиска постоянно задържане под стража за Стайко Стайков,

Специализираната прокуратура поиска постоянно задържане под стража за Стайко Стайков, ...

......... Стайков, съобщиха от обвинението. От прокуратурата съобщиха, че той има ново обвинение – за данъчни престъпления за близо половин милион лева, предаде бТВ. Първоначалното обвинение на Стайко Стайков бе за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления.


Издирваният от месеци син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко

Издирваният от месеци син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко ...

......... участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. По-късно бе наложен запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.


Гранични полицаи от РДГП-Смолян задържаха гръцки шофьор с 2500 кутии

Гранични полицаи от РДГП-Смолян задържаха гръцки шофьор с 2500 кутии ...

......... гръцки гражданин. Граничните полицаи отклонили колата за допълнителна проверка, която е извършена съвместно с митнически служители.  В специално пригоден тайник в задната част на автомобила са открити недекларирани 2 500 кутии цигари без акцизен бандерол.  Шофьорът е задържан в ГПУ – Свиленград. Уведомена е районната прокуратура. Работата по случая продължава.


В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това заяви депутатът

В момента обжалваме наложената ми парична гаранция. Това заяви депутатът ...

......... закупена по банков път със съответната фактура. Филмите са налични и са излъчени.", обясни Елена Йончева. Депутатът от БСП обяви, че работи върху разследване, с което ще покаже факти за корупция. В следващите дни тя ще подаде данни в прокуратурата. „ Ще разкрием конкретно механизмите. Става дума за министър и заместник-министър”, твърди Елена Йончева.Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по

Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по ...

......... един финансов ресурс, който изтича не по направление“. „В никакъв случай не можем да говорим, че има такива групировки, както бяха познати преди години. Естествено има организирани престъпни групи. Аз смятам, че засега успешно успяваме да противодействаме, отговори той на въпрос свързан с наличието на организирани престъпни групи в страната“.


Столични полицаи задържаха двама тийнейджъри за увреждане на автомобили. Сигналът

Столични полицаи задържаха двама тийнейджъри за увреждане на автомобили. Сигналът ...

......... тийнейджъри за увреждане на автомобили. Сигналът в полицията е подаден тази сутрин около 5:10 часа. По първоначални данни в столичния квартал „Младост“ 2 са увредени около 30 автомобила. Задържани са двама 19 – годишни, съпричастни към извършеното деяние. Работата на полицията по установяването на други участници в проявата продължава.  


МВР е готово за реакция при усложняване на обстановката заради

МВР е готово за реакция при усложняване на обстановката заради ...

......... МВР е готово за реакция при усложняване на обстановката заради времето. Това обяви гл. комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, на брифинг след работно съвещание на ангажираните институции във връзка с прогнозите за обилни валежи от дъжд и сняг в страната.Върховният съд окончателно осъди на 22 години и шест месеца

Върховният съд окончателно осъди на 22 години и шест месеца ...

......... съдът прие, че това е станало с особена жестокост и по мъчителен за убитата начин. Експертизи доказаха, че младото момиче е изтезавано близо час. Удряна е била с винкел и стикове за голф. Съседите така и не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двамата се случвали често, обобщава БТА.


Елена Йончева е знаела за престъпния произход на средствата, които

Елена Йончева е знаела за престъпния произход на средствата, които ...

......... Елена Йончева е знаела за престъпния произход на средствата, които е получила от офшорна компания и че те са предмет на длъжностно присвояване. Това стана ясно след официално съобщение на прокуратурата по случая.


Елена Йончева вече е с обвинение, потвърди пред NOVA пресаташето

Елена Йончева вече е с обвинение, потвърди пред NOVA пресаташето ...

......... и Веселин Марешки. Йончева се разследваше за пране на пари в особено големи размери и по-точно за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от фалиралата банка КТБ. Разследването се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутати. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид”.


На зловеща гледка се натъкнали асеновградчани. Труп на млада жена

На зловеща гледка се натъкнали асеновградчани. Труп на млада жена ...

......... "Марица". Хората веднага подали сигнал на 112. Оказало се, че тялото е на 38-годишна пловдивчанка, която е била обявена за национално издирване от близките си. По всяка вероятност жената се е самоубила. От полицията съобщиха, че няма данни за насилие. По случая е образувано досъдебно производство в районна прокуратура Асеновград.


Трима водачи с алкохол, един с наркотици и двама неправоспособни

Трима водачи с алкохол, един с наркотици и двама неправоспособни ...

......... отношение установяване на лица занимаващи се с разпространение на наркотични вещества. Тази седмица се провеждат специализирани операции по пътна безопасност по установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.


Апелативен съд - Пловдив остави без уважение искането на бившия

Апелативен съд - Пловдив остави без уважение искането на бившия ...

......... обстановка от обвинителния акт и въз основа на кои доказателствени материали. Направеният извод от първата инстанция, че осъденият Влайков е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението по чл.338, ал.3 вр. ал.1 от НК е законосъобразен, се посочва също в решението, което е окончателно и не подлежи на обжалване.Акцията е осъществена съвместно с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и

Акцията е осъществена съвместно с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и ...

......... същия обект в рамките на месец. Служителите на РДПБЗН-Сливен са установили 5 нарушения, за които са съставени 3 акта и 3 писмени разпореждания. Установените нарушения са в различни заведения -заключен втори евакуационен изход, не са обозначени пътищата за евакуация, липсващи схеми за евакуация и пожарогасителите не са поставени според изискванията.


Оставиха в ареста петима от шестимата обвинени, че са финансирали

Оставиха в ареста петима от шестимата обвинени, че са финансирали ...

......... често напускали страната. Всички са с обвинения за участие в организираната престъпна група. И шестимата са с по 2 обвинения против републиката - че са финансирали косвено терористични организации и че са участвали в група,занимаваща се именно с такива престъпления. Наказанията и по двете обвинения са до по 12 години затвор.


Група е действала от 2016 г. в България и косвено

Група е действала от 2016 г. в България и косвено ...

......... през последните 4 години не по-малко от 25 милиона евро". "Също така са транспортирани не по-малко от 100 автомобила до сирийската граница. Подобна акция е прецедент за българските служби по мащаби и предмет на разследването. В операцията участват служби за сигурност и на други държави", коментира говорителят на главния прокурор.


Към настоящия момент към наказателна отговорност са привлечени 6 лица,

Към настоящия момент към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, ...

......... трима от тях са с постоянно пребиваване на територията на страната, а останалите с временно пребиваване“, допълни тя. Румяна Арнаудова уточни още, че в рамките на утрешния ден прокуратурата ще поиска от съда вземане на най-тежките мерки за неотклонение на петимата задържани. Продължава и издирването на шестия участник в групата.


Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП проведоха мащабна операция, при която бяха

Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП проведоха мащабна операция, при която бяха ...

......... ще успее да докаже вината на арестуваните, защото по принцип това не било никак лесно. „Фактът, че са намерени само 32 000 евро при обиските в рамките на спецакцията, не означава, че комисионните на посредниците не са били за милиони”, каза Алгафари. Според него у нас функционират още подобни престъпни мрежи.


Върховният касационен съд ще гледа делото срещу Анита Мейзер. Скандалната

Върховният касационен съд ще гледа делото срещу Анита Мейзер. Скандалната ...

......... на разследващ полицай. Тя трябва да изтърпи три години затвор за причинената смърт на 39-годишния културист Николай Димов. Мейзер иска да бъде призната за невинна или наказанието й да бъде намалено. Прокуратурата също протестира срещу решението на Апелативния съд във Варна, настоявайки делото да бъде върнато за ново разглеждане на втора инстанция. 


Криминалисти от Габрово изясняват обстоятелствата около смъртта на 18-месечно бебе

Криминалисти от Габрово изясняват обстоятелствата около смъртта на 18-месечно бебе ...

......... този етап е ясно, че родителите му са го оставили за кратко на грижите на свои приятели – 33-годишен мъж и 27-годишна жена. Двамата са отведени в полицията за изясняване на съпричастността им към трагичния инцидент. По случая е образувано досъдебно производство. Аутопсия трябва да изясни причината за смъртта на детето.


Районният съд в Казанлък остави за постоянно в ареста 32-годишния

Районният съд в Казанлък остави за постоянно в ареста 32-годишния ...

......... Районният съд в Казанлък остави за постоянно в ареста 32-годишния Йордан Пенев, който потроши с брадва колата на курсанти от Националния военен университет на пътя между Сливен и Гурково.


Две години и четири месеца затвор е присъдата, която влиза

Две години и четири месеца затвор е присъдата, която влиза ...

......... Катя Лерца беше задържана от полицията, защото управляваше автомобил без книжката, отнета след катастрофата.С днешното решение на ВКС, Окръжна прокуратура трябва да приведе присъдата в изпълнение. Това е едно от делата, свързани с катастрофи в Пловдив и областта, които предизвикаха голям обществен интерес и протести в името на справедливо наказание. 


Днес е последният ден, в който шофьорите няма да бъдат

Днес е последният ден, в който шофьорите няма да бъдат ...

......... редицата проблеми, възникнали при старта на продажбата, с постовете си се разделиха шефът на АПИ инж. Светослав Глосов, директорът на Националното ТОЛ управление Антон Антонов и още двама чиновници. Бум на търсенето се очаква в края на януари, дотогава винетки трябва да се продават на 4 500 места в страната.


Продължава делото срещу отстранения кмет на район

Продължава делото срещу отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ...

......... потвърди решението на Хинов. В мотивите на съда обаче се твърди, че Специализираният съд е излязъл от позицията си на арбитър и е концентрирал усилията си за компрометиране на горната инстанция, а многословните критики и изкривените интерпретации на Хинов били крайно неуместни и не придавали на определението му по-голяма авторитетност.


В Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ е получена жалба

В Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ е получена жалба ...

......... В Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ е получена жалба срещу Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на отбраната на България, съобщават от пресцентъра на комисията. Поводът за жалбата е изказването на Каракачанов, направено в с. Войводиново и свързано със събитията там. Жалбата е изпратена от Сдружение „Единство“ – Хасково.


На 100 000 души население у нас са се падали

На 100 000 души население у нас са се падали ...

......... ЕС по различен начин организират своето правоприлагане, в съответствие с националните си нужди, приоритети и ресурси. Поради тези причини съществуват и диспропорции от близо 5 пъти за броя на полицейските служители например в Унгария /90 на 100 хиляди/ и Кипър /573 на 100 хиляди/, отчита европейската статистика, цитира БТА.  


Полицейски служители от Нови пазар задържаха помагач в телефонна измама

Полицейски служители от Нови пазар задържаха помагач в телефонна измама ...

......... добро заплащане. Преди да изпълни първата поръчка от новия си шеф бил задържан в полицейското управление в Нови пазар. Мъжът не е криминално проявен. Работата по случая продължава. Уведомен е дежурен прокурор в  РП- Нови пазар. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК.  


25 457 фиша са издадени от екипите на Пътна полиция

25 457 фиша са издадени от екипите на Пътна полиция ...

......... в сравнение със същия период на миналата година. От 21 декември 2018 г. до 1 януари 2019 г. са регистрирани 130 тежки ПТП с 13 загинали и 165 ранени. За същия период на миналата година тежките ПТП са 185, при които са загинали 28 души и са били ранени 246.


В резултат на предприети бързи оперативни действия са открити 10

В резултат на предприети бързи оперативни действия са открити 10 ...

......... от частен дом в центъра на столицата бе подаден вчера рано сутринта. По случая веднага бе образувано досъдебно производство и бе предприето разследване. Оперативните действия, в които участват криминалисти на ГДНП и СДВР, продължават с оглед издирването и на останалите платна, както и установяването на останалите участници в извършеното престъпление.


СДВР търси съдействие от гражданите във връзка с инцидента от

СДВР търси съдействие от гражданите във връзка с инцидента от ...

......... придвижили до болницата, където са настанени за лечение. Столични полицаи са предприели действия по издирването на извършителя. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата по случая продължава. Гражданите, които биха могли да дадат допълнителна информация, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност. 


Опасността за живота на двамата мъже, приети в Окръжна болница

Опасността за живота на двамата мъже, приети в Окръжна болница ...

......... д-р Ковачев. По информация на МВР на кръстовището на булевардите „Никола Габровски“ и „Г. М. Димитров“ възникнал скандал между двамата мъже и трети пресичащ, който ги нападнал и им нанесъл нараняванията. Столични полицаи са предприети действия по издирването на извършителя. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата по случая продължава.


Данните обобщиха на пресконференция в Главната дирекция „Национална полиция“ комисар

Данните обобщиха на пресконференция в Главната дирекция „Национална полиция“ комисар ...

......... привежда в движение. В повечето случаи тази схема се прилага в светлата част на денонощието от паркинги на големи търговски вериги. Криминалистите призовават и за внимание за друга схема, която се ползва особено през зимните месеци - отнемане на превозни средства с включен двигател. При нея се използва невниманието на собственика.


Два акта са съставени на 22-годишния водач, който катастрофира тази

Два акта са съставени на 22-годишния водач, който катастрофира тази ...

......... освободени. Заради наличието на газова уредба в колата се наложи ангажирането на служители от "ПБЗН" в инцидента. Пристигналите на местопроизшествието автоконтрольори тествали водача за употреба на алкохол - пробата с дрегер отчела 1,05 промила.  Съставените два акта са за ПТП-то и за наличието на алкохол при управление на МПС.   


33-годишният А.А. от град Сливен е хванат два пъти, в

33-годишният А.А. от град Сливен е хванат два пъти, в ...

......... след употреба на наркотици. Той е установен от екипи на група „Охрана на обществения ред“ на 29 и 30 декември в град Сливен. Управлявал е лек автомобил „Мерцедес“, който не е негова собственост. При двете проверки е показал положителни проби за употреба на метамфетамин. Срещу него са започнати досъдебни производства.


8 контролни пункта ще бъдат изградени за новогодишния концерт

8 контролни пункта ще бъдат изградени за новогодишния концерт "Сцена ...

......... центрове. Димитър Кошов от „Криминална полиция“ отчете, че няма тежки престъпления около Коледа. От КАТ очакват на 1 януари засилен трафик по пътищата. Сформирани са екипи, които ще забавят трафика преди тунела на Витиня, за да не се образуват километрични тапи. Както и по Коледа ще се спира тежкотоварния трафик.


Столични полицаи извършиха проверка заради изоставен куфар в района на

Столични полицаи извършиха проверка заради изоставен куфар в района на ...

......... за изоставен куфар на ул. „Граф Игнатиев“ в близост до пресечката с бул. „Левски“ в централната градска част на столицата, съобщават от пресцентъра на МВР.  Веднага районът е бил обезопасен и на място са били изпратени сапьори. След направена проверка, е установено, че в куфара се съдържали само стари дрехи.


Засилени ще са мерките за сигурност в София в новогодишната

Засилени ще са мерките за сигурност в София в новогодишната ...

......... за лица, които са в явно агресивно състояние, психично болни, лица, които носят оръжие, пиротехнически изделия и алкохол в стъклени бутилки. Всеки, който употребява пиротехнически изделия на обществени места, се наказва с глоба от 500 до 2500 лева, припомни Борислав Муеров, началник на "Охранителна полиция" – СДВР, цитиран от БТВ.


Тази сутрин, около 9:30 часа, в полицията бил получен сигнал

Тази сутрин, около 9:30 часа, в полицията бил получен сигнал ...

......... за оказване на медицинска помощ. В резултат на незабавни оперативни действия столичните полицаи установили и задържали нападателите – двама мъже, на 52 и 34 години. 52 – годишният е с криминални регистрации в полицията. Наложени са им 24 – часови полицейски мерки. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.


Двама мъже са задържани от служителите на Първо Районно управление

Двама мъже са задържани от служителите на Първо Районно управление ...

......... - Бургас за получаване на медицинска помощ/. В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служителите на Първо Районно управление – Бургас е установена самоличността на участвалите в инцидента, а преките извършители са задържани за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 131 ал.1 т.1 от НК.


МВР показа бронзовата статуя на Аполон Медикус, която бе открадната

МВР показа бронзовата статуя на Аполон Медикус, която бе открадната ...

......... поставена след реконструкцията на площад „Бански“ през 2003 г. Тогава бяха направени още 42 каменни чешми, кръгли пейки от камък, водна площ със скулптура на Аполон Медикус и вградено ефектно осветление. Като част от реконструкцията на триъгълната градинка бяха поставени още рампа за хора с увреждания и зелени площи.  


Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към митница Столична

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към митница Столична ...

......... 6 броя 1000-литрови PVC куба, пълни с нефтопродукти.  Във втората клетка е установен само един PVC куб, съдържащ около 500 л от същата течност. От задържаните горива са взети проби за лабораторен анализ. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.  


Двама мъже са пострадали при сбиване в зала за хазартни

Двама мъже са пострадали при сбиване в зала за хазартни ...

......... село Оризаре на възраст между 19 и 44 години. От сбиването пострадали мъжете от село Гильовца, които получили наранявания по телата, а единия е с няколко избити зъба. Тримата мъже от село Оризаре направили пълни самопризнания за осъществените действия. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.


Откриха статуята на Аполон, открадната пред Централната баня. Това потвърдиха

Откриха статуята на Аполон, открадната пред Централната баня. Това потвърдиха ...

......... дали тя е повредена по време на кражбата. От полицията уточниха, че е открита по сигнал на граждани. Бронзовата статуя на Аполон Медикус изчезна на 19 декември. Освен нея, липсваха и почти всички месингови чучури от чешмите на бившата минерална баня. Кражбата на статуята Аполон Медикус беше заснета от видеокамери.


13 000 водачи, или средно по около 1180 души на

13 000 водачи, или средно по около 1180 души на ...

......... а по притеснителното е, че се увеличава и числото на хората, които шофират след употреба на наркотици, алармират от полицията. Най-често водачите посягат към канабиса и амфетамините. В последните две-три години лекари токсиколози отчитат също ръст на комбинираната употреба, която в почти всички случаи е марихуана плюс амфетаминов стимулант.  


Главният секретар на МВР започва проверка по случая с директора

Главният секретар на МВР започва проверка по случая с директора ...

......... момента той се намира на лечение във ВМА. Служебният автомобил, с който е пътувал е сериозно потрошен. Катастрофата е станала между колата на Кичиков и ТИР в района на Пазарджик, на автомагистрала "Тракия" в посока София. В автомобила е имало още една жена и две деца, които не са пострадали.


Това е мръсна циркаджийска история, която цели да бъдем спрени

Това е мръсна циркаджийска история, която цели да бъдем спрени ...

......... е било във връзка с дарение, което той само е пожелала да направи – детска площадка. В края на интервюто Десислава Иванчева благодари на съдия Иво Хинов, който пусна нея и Бояна Петрова под домашен арест, и на всички граждани, които я подкрепят. Призова също да престане натискът върху техните адвокати.


Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще се приберат в домовете

Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще се приберат в домовете ...

......... още в средата на ноември. Тогава обаче прокуратурата светкавично обжалва решението на Специализирания съд, а Апелативният го прие. Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани в средата на април в центъра на София. Заедно с тях под домашен арест се очаква да бъде пуснат и соченият за посредник Петко Дюлгеров.


Шестима българи бяха осъдени в Швеция за трафик на хора

Шестима българи бяха осъдени в Швеция за трафик на хора ...

......... на просяците да живея в неговия дом, беше оправдан по обвинението в помагачество. Двама от извършителите бяха признати за виновни и за нападения, а друг - за грабеж, освен присъдите за трафик на хора. Деветте просяци ще получат обезщетения от 20 000 до 65 000 крони (1952 до 6,344 евро).


КАТ предприема редица мерки за обезпечаването на гражданите по време

КАТ предприема редица мерки за обезпечаването на гражданите по време ...

......... цялата техника за контрол на скоростта. Тировете ще бъдат спирани на определени места в страната, за да се улесни снегопочистването при наличие на сняг. От КАТ информират, че още от сутрешните часове изходите от столицата са натоварени, като се очаква в следобедните часове трафикът в тези места да е по-интензивен, пише Столица.бг


Полицейски коли, оборудвани със специална техника за идентифициране и за

Полицейски коли, оборудвани със специална техника за идентифициране и за ...

......... полиция“ на МВР по проекта е Полицията на Нюшател. Гости на заключителното събитие бяха ръководителят  на Швейцарското междинно звено Виктор Престел, директорът на „Специални проекти“ – СОИТРОН- MOSY Ян Теро, заместник-директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Стефан Джолев и директорът на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” Бойко Рановски.  


Иван Гешев и ръководител на Специализираната прокуратура, директорът на ГДБОП

Иван Гешев и ръководител на Специализираната прокуратура, директорът на ГДБОП ...

......... привлечени четири лица за организирана престъпна група. Повдигнато им е обвинение за данъчни престъпления и пране на пари. Внесено е искане за най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража", уточни Пейчинов. Иван Гешев посочи, че дали кметове са вземали подкупи, за да дават поръчките, ще е предмет на отделно разследване.


24-годишна жена е намерена тази сутрин убита в хотелска стая

24-годишна жена е намерена тази сутрин убита в хотелска стая ...

......... на фалшиви пари, родом е от Пловдив.  Ръжев е задържан на рецепцията на хотела, а по думите на полицаите, той е бил във видимо неадекватно състояние. Предстои да бъде направена експертиза за психическото му състояние.  На мястото се извършват огледи и обиски за наркотици.  Причините за тежкото престъпление се изясняват.


Софийска градска прокуратура (СГП) внесен в Софийски градски съд обвинителен

Софийска градска прокуратура (СГП) внесен в Софийски градски съд обвинителен ...

......... на двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Ако бъдат признати за виновни Станислав Л. и Елена К. могат да получат наказание „лишаване от свобода" от 3 до 12 години, както и „лишаване от право да упражняват определена професия или дейност“ и „лишаване от право да заемат държавна или обществена длъжност“.


СДВР издирва мъж, блъснал с автомобил и ранил тежко полицейски

СДВР издирва мъж, блъснал с автомобил и ранил тежко полицейски ...

......... Захари Чернев. Според събраните до момента данни  23-годишният е мъжът, блъснал с колата си и ранил тежко униформен полицай, добавиха от пресцентъра на МВР. Гражданите, които имат допълнителна информация, свързана с извършителя на престъплението, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел 112 или в най-близкото поделение на МВР.  


Млад мъж нападна 3 жени и дете в столичния квартал

Млад мъж нападна 3 жени и дете в столичния квартал ...

......... Специализираните полицейски сили са предприели действия за безопасното му извеждане. Той е задържан в Първо РУ. Екипи на Спешна помощ са откарали пострадалите за прегледи и оказване на медицинска помощ, като сред тях евентуално по-сериозно е състоянието на най-възрастната жена. На мястото на инцидента се извършва оглед, предстоят процесуално-следствени действия.


Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази срещу изводите от

Председателят на спецапелативния съд Георги Ушев възрази срещу изводите от ...

......... отменено решението на Хинов, проверяващите от ВКС намериха проблеми. Според Георги Ушев обаче, няма нарушения. Тъкмо напротив - ако са били освободени веднага, до произнасянето след няколко дни на горната инстанция, както е по закон, Петрова и Иванчева можело да се укрият. Ушев дори дава пример с делото "депутатския брат".