Куфар с надпис „Бомба“ срещу парламента вдига на крак антитерористите

Куфар с надпис „Бомба“ срещу парламента вдига на крак антитерористите ...

......... чак след контролираното взривяване от специалистите от СОБТ. Около 13:20 часа в полицията е получен сигнал за забравен куфар в районна на паметника „Цар Освободител“, съобщиха от МВР. Веднага на място е изпратен екип от служители на СОБТ. Извършени са съответните процедури. Установено е, че куфарът е бил празен.  


Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по чл. 339а

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по чл. 339а ...

......... експертизи. По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев. След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи.


Продължават нерегламентираните протести в София. Очаква се такива да има

Продължават нерегламентираните протести в София. Очаква се такива да има ...

......... нерегламентирано протестно мероприятие, при което  са възможни и други блокади. Тя подчерта,  че за нито една от проявите няма подадени заявления. Гл. инспектор Стоядинова заяви категорично: Уважаваме правото на протест на всички граждани, но апелираме те да се съобразяват с останалите хора и да не възпрепятстват свободното им придвижване.  


Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД

Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД ...

......... при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им. Видео от помещението в сградата на ул. „Московска“ № 43 в столицата, в които се провеждат действията по разследването под надзора на Специализираната прокуратура.  


Седем задържани при протестите в София в петък. Един от

Седем задържани при протестите в София в петък. Един от ...

......... Трима са задържани за счупено стъкло на автомобил. Това съобщи началникът на отдел “Охранителна полиция" комисар Радослав Стойнев на брифинг, цитиран от Нова телевизия. Сред задържаните са и непълнолетни лица без документи, добави още той. "Нямаше оформили се групи и индикации за провокации след 22:00 часа", съобщи още ком. Стойчев.


Началникът на отдел „Компютърни престъпления“ в ГДБОП комисар Явор Колев

Началникът на отдел „Компютърни престъпления“ в ГДБОП комисар Явор Колев ...

......... комисар Явор Колев е подал оставка, научи БНР. Към момента няма яснота за причините, поради които тай е решил да се оттегли от поста. Комисар Явор Колев е един от най-добрите специалисти у нас в борбата с киберпрестъпноста. Той създаде и отдела в ГДБОП, който работеше срещу измамите в интернет.33-годишен мъж е задържан в Първо РУ-СДВР. Причината е, че

33-годишен мъж е задържан в Първо РУ-СДВР. Причината е, че ...

......... 33-годишен мъж е задържан в Първо РУ-СДВР. Причината е, че е счупил задното стъкло на лек автомобил в района на БНБ. Инцидентът е станал към 19:40 часа, съобщиха от МВР. Установен е собственикът на леката кола. Изясняват се обстоятелствата около случилото се.


Остро възразяваме срещу опитите прокуратурата да бъде въвлечена в политически

Остро възразяваме срещу опитите прокуратурата да бъде въвлечена в политически ...

......... отделни политици, квалифициращи ни като част от „хунтата“ и „мафията“ в съдебната система. Призоваваме всички институции, политически субекти и медии да отстояват разделението и независимостта на всяка една от трите конституционно определени власти в страната и да не допускат институционални и междуличностни конфликти, се казва още в декларацията на КСБ.


Туристи отново нарушиха забраната за къпане в Рилските езера. Група

Туристи отново нарушиха забраната за къпане в Рилските езера. Група ...

......... по заснетите кадри, които се споделят многократно и в социалните мрежи. Случаят е предаден на Прокуратурата, каза за БНТ директорът на НП „Рила“ Красимир Андонов. Предполага се, че младежите са сръбски туристи. Къпането в Рилските езера е абсолютно забранено, а глобите за нарушителите са от 500 до 5 000 лева.


“Обединителят на нацията“ за пореден път си позволи да наруши

“Обединителят на нацията“ за пореден път си позволи да наруши ...

......... в профила си в Twitter, предаде БНР. "С поредното си изявление срещу независимата съдебна власт, бранейки обвиняемите си сътрудници, политикът Радев се нареди до Черепа и останалите олигарси на Прехода, ограбили живота на цяло поколение българи. Ние, прокурорите, оставаме на страната на народа!", казва още Гешев в поста си.   


В резултат на предприетата организация и мерки от СДВР по

В резултат на предприетата организация и мерки от СДВР по ...

......... предмети, стъклени бутилки и бомбичка, пострадаха двама полицаи – единият е с наранявания и обгарания, а другият е с по-леки наранявания. Ръководството на СДВР отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред. Охраната, осъществявана от полицейските сили, е с цел опазване мира и спокойствието на гражданите.  Пламен Бобоков излиза на свобода срещу 1 млн. лева гаранция.

Пламен Бобоков излиза на свобода срещу 1 млн. лева гаранция. ...

......... им. На обвиняемите е наложена „Забрана за напускане на пределните на Република България“. Настоящото  досъдебното  производство  е  образувано  по  отделени  материали  от  делото  за  незаконния  внос  на  боклук,  по  което  за  участие  в  организирана  престъпна  група  са  обвинени  братя  Бобокови и  бившия  зам. министър на екологията  и водите Красимир Живков.


Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и ...

......... строителството съобразно Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и останалите изброени закони от рода на собственост и статут на земята, наличие на необходими предварителни договори, влезли в сила устройствени планове и т.н. Събраните данни следва да се обобщят в доклад и да се изпратят на ВАП в най-кратък срок.  


“Истината няма нюанси и бързо се установява. Очаквам т. нар.

“Истината няма нюанси и бързо се установява. Очаквам т. нар. ...

......... откъде идват хибридните атаки, те няма да спрат нашата работа в името на българските граждани”, добави той. Специализирана полицейска акция се проведе снощи в дома на Илия Златанов, намиращ се на столичния булевард „Симеоновско шосе“. Злато, за което бизнесменът твърди, че му е било откраднато, е открито в дома му.


Главният прокурор Иван Гешев осъди остро в социалните мрежи висш

Главният прокурор Иван Гешев осъди остро в социалните мрежи висш ...

......... същата вечер на място в Плевен са изпратени прокурори и следователи от Софийска градска прокуратура, начело с административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова. „Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател“, допълни той.


Делото за подкуп срещу бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева

Делото за подкуп срещу бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева ...

......... Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров за виновни за поискан подкуп от 187 500 евро от бизнесмена Александър Ваклин. Иванчева беше осъдена на 20 години затвор, а другите двама на по 15 и 10 години затвор. Днес от прокуратурата поискаха по-тежки наказания. Очаква се решението на съда  Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в

Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в ...

......... на 01.07.2020 г., установяват, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал опасен отпадък, включващ части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 години, които не подлежат на последващата преработка. Продължават действията на прокуратурата по разследването, както и по установяването и на други местонахождения на незаконно загробени отпадъци.


Част от отпадъците от акумулаторни батерии, открити на 1 юли

Част от отпадъците от акумулаторни батерии, открити на 1 юли ...

......... продължат и действията на прокуратурата на територията на всички общини в страната, където има вероятност да са незаконно загробени опасни отпадъци. Прокуратурата на Република България няма да позволи страната ни да бъде сметище, и по думите на главния прокурор Иван Гешев - безотговорни бизнесмени да тровят децата и природата ни.


Във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес

Във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес ...

......... огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“. Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия. Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава. Публикуваните материали можете да видите ТУК, ТУК, ТУК и ТУК


Между 30 и 40 тона отпадъци са заровени в района

Между 30 и 40 тона отпадъци са заровени в района ...

......... са заровени. На място са наблюдаващите прокурор по разследването, по което са обвиняеми бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков и бизнесмените братя Бобокови, той като има данни, че незаконно заровените отпадъци може да свързани с фирми на бизнесмените и с незаконната дейност на уличените като участници в Организирана престъпна група.


На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и

На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и ...

......... на лек автомобил „МЕРЦЕДЕС АМГ ГТ Ц 63“ През месец декември 2019 г.  на Стайко Стайков бяха наложени запори от съда в размер на 1 990 673 лв. По искане на КПКОНПИ е наложен запор и върху 5 леки автомобила, които се водят собственост на „Рент лукс мобил“ ЕООД.  


38 районни прокуратури да бъдат закрити от 1 януари 2021

38 районни прокуратури да бъдат закрити от 1 януари 2021 ...

......... От първи януари тази година върви поетапно закриване на още 29 районни прокуратури в градовете Малко Търново, Несебър, Поморие, Средец, Царево, Котел, Нова Загора, Велики Преслав, Нови Пазар, Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово и Радомир, Елена, Кнежа, Левски, Никопол, Провадия, Девня, Бяла, Дулово, Тутракан, Първомай, Гълъбово, Раднево, Берковица, Елхово.    


Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби

Фишове, наказателни постановления за нарушения и документи за административни глоби ...

......... като временно отнемане на шофьорската книжка и временно спиране от движение на автомобила до заплащане на съответната глоба, сочи справката на МВР. Само за периода от 1 до 23 юни на водачи, преминаващи през граничните контролно-пропускателни пунктове са връчени 11 347 електронни фиша на стойност 1 530 154 лева.  


Във връзка с образуваното досъдебно производство за престъпно сдружения за

Във връзка с образуваното досъдебно производство за престъпно сдружения за ...

......... г. П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov" файл със следното наименование: „CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev", с уточнението, че това е „моето предложение за Абуджа (Нигерия)!". На 19.12.2019 г. П.Б. и MVR-Rumen Petrov обсъждат и позиция на министъра на външните работи на Република България, която е изразена в социалната мрежа Twitter, както и „лостовете за въздействие".


Специализираният наказателен съд оправда бизнесмена Иво Прокопиев и бившия финансов

Специализираният наказателен съд оправда бизнесмена Иво Прокопиев и бившия финансов ...

......... Специализираният наказателен съд оправда бизнесмена Иво Прокопиев и бившия финансов министър Симеон Дянков за продажбата на 33% държавен дял от електроразпределителното дружество ЕВН. 


Държавна агенция „Национална сигурност“ е противодействала успешно на руската разузнавателна

Държавна агенция „Национална сигурност“ е противодействала успешно на руската разузнавателна ...

......... от зони с трайни дефицити в имунизационната защита“. „Възникващите в различни региони на света огнища на нови и силно заразни вирусни заболявания ще продължават да създават рискове за живота и здравето на населението, особено в контекста на големите възможности за разпространение посредством придвижване на хора“, се подчертава в доклада.   


МВР удвоява екипите, които ще следят за носенето на маски

МВР удвоява екипите, които ще следят за носенето на маски ...

......... два акта. Полицейските служители ще осъществяват контрол на всички места, където е задължително носенето. Има и доста възрастни хора, които не се съобразяват. Полицейските служители предупреждават гражданите и при невъзможност да изпълнят това свое правомощие, се стига до санкциониране“. Засилени проверки в София започнаха тази сутрин и в градския транспорт.


По повод отправените множество журналистически въпроси и с оглед установяване

По повод отправените множество журналистически въпроси и с оглед установяване ...

......... отправени от П.У. в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с П.Б. са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация, осъществявана между двамата, сочи за проведени множество лични срещи. Публикуваните данни можете да видите ТУК, ТУК и ТУК.


Поредно заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов.

Поредно заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов. ...

......... Срещу бившия здравен министър  е повдигнато и второ обвинение за умишлено сключване на неизгодна сделка за дарение на 5 милиона дози ваксини „БЦЖ“.  Освен Москов, обвиняеми  по това дело са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова. Делото е насрочено за 10 часа в Специализирания наказателен съд.


Само за два дни, откакто заработи системата за глоби на

Само за два дни, откакто заработи системата за глоби на ...

......... плати чрез ПОС терминал. "Имало е водачи, които са имали задължения – не са си заплатили глобите, не желаят и имат някаква друга причина, заради която не са го направили и съгласно Закона за движение по пътищата, свидетелството за управление се отнема", посочи гл. инспектор Михаил Манов, началник Пътна полиция-Русе.


С постановление на прокурори от Специализирана прокуратура П.Б. е привлечен

С постановление на прокурори от Специализирана прокуратура П.Б. е привлечен ...

......... по разследване и ангажиране на наказателна отговорност на лица, осъществяващи престъпления, независимо от тяхното служебно положение, социален статус и политическа принадлежност. Съзнаваме, че това е единственият начин за възстановяване доверието на българските граждани в правосъдието и опровергаването на наложеното погрешно разбиране за недосегаемост от наказателни преследвания на определена група лица.


Бюрото за защита на свидетелите охранява главният прокурор от 28

Бюрото за защита на свидетелите охранява главният прокурор от 28 ...

......... и доказателствата, че организатор на изпълнението на мократа поръчка е действащ служител на НСО, са една от причините, които са довели до решението за охраната на главния прокурор да се грижи Бюрото за защита на свидетели. В неговите функции влиза и охраната на магистрати, които са застрашени.      


99% от шофьорите заплащат глобите за нарушения на Закона за

99% от шофьорите заплащат глобите за нарушения на Закона за ...

......... по различни пунктове на изходите на страната. Всеки водач има възможност да заплати на място глобите, за които са му връчени постановления. Вчера чрез постерминално устройство на граничните пунктове са били заплатени 373 глоби за близо 28 000 лева, а са били връчени 1500 глоби за 195 000 лева.  


Жандармерия блокира ромската махала в Перущица, съобщава БГНЕС. Контролно-пропускателният пункт

Жандармерия блокира ромската махала в Перущица, съобщава БГНЕС. Контролно-пропускателният пункт ...

......... 8 случая на Covid-19, които са свързани с религиозното събрание – 6 в Перущица и 2 в Раковски. За новото огнище на заразата се разбрало след хоспитализирането на 55-годишния пастор от църквата в ромската махала, който впоследствие почина във Варна. Към момента 20 души от Перущица са поставени под карантина.


Районната прокуратура в Търговище е образувала досъдебно производство за причиняване

Районната прокуратура в Търговище е образувала досъдебно производство за причиняване ...

......... детето са продължили, те са завели момчето в спешния център на болницата", обясни той. По думите му е трябвало и личният лекар да сигнализира, че проблемът е по-сериозен. "Това, че детето е било заведено в спешния център веднага, е добър знак, че приемните родители са били изключително загрижени", настоя той.


  Шест ТИР-а с турска регистрация, превозващи 137 тона отпадъци

  Шест ТИР-а с турска регистрация, превозващи 137 тона отпадъци ...

......... ООД - с. Марково, общ. Пловдив). Тежкотоварните автомобили са задържани на границата до представяне на задължителната документация за трансграничен превоз на отпадъци. Нарушението е разкрито благодарение на съдействието на служителите от Агенция „Митници“ и Гранична полиция. Министърът на околната среда и водите Емил Димитров пътува към ГКПП Капитан Андреево.  


Хасковската полиция задържа в ареста шофьорка, след като дрегерът й

Хасковската полиция задържа в ареста шофьорка, след като дрегерът й ...

......... с автомобила си "Форд". Според полицията причината за ПТП-то е несъобразена скорост. Водачката загубила контрол над колата и се ударила в бетонен стълб. С линейка жената е била транспортирана в хасковската болница, където лекарите не установили наранявания. Жената е отказала кръвна проба. Задържана е за денонощие по образуваното бързо производство.


Във  връзка с разследването по досъдебното производство, по което   Васил 

Във  връзка с разследването по досъдебното производство, по което   Васил  ...

......... експертиза по отношение на тях, която ще бъде възложена на екип от международни експерти, с цел постигане на възможно най-безпристрастно експертно заключение.  Предоставяме снимки и видео от едно от помещенията в сградата на ул. „Московска“ № 43 в столицата, в които се провеждат действията по разследването под надзора на Специализираната прокуратура.  


В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност,

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, ...

......... 47 лица, двама от които са с две и повече висящи дела и със  съществено влияние върху криминогенната обстановка в региона. Задържан е и криминално проявен мъж, който е обявен за издирване от германските власти за престъпления против собствеността. Установени са 72 нарушения по ЗДвП, взети са съответните административни мерки.


Поппевицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, беше освободена под домашен

Поппевицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, беше освободена под домашен ...

......... гаранция от 50 000 лева. Срокът за внасянето на парите изтече на 21 май. Тогава Скилър се яви доброволно в Централния софийски затвор и заяви, че няма да плати гаранцията. Но така и не беше върнат зад решетките. Към днешна дата твърди, че все още никой не го е потърсил.


От днес до 10-и юни Пътната полиция започва операция в

От днес до 10-и юни Пътната полиция започва операция в ...

......... за предприемане на мерки към тези деца“. Близо 20 хиляди нарушения на пътя в малките населени места са установили от Пътна полиция само за три дни у нас. При акцията, която се проведе между 29-и и 31-ви май, са заловени и 156 души, които са шофирали, без да има правоспособност.


Специализираната прокуратура продължава действията по разследването в офисите на обвиняемия

Специализираната прокуратура продължава действията по разследването в офисите на обвиняемия ...

......... белезите на културно-исторически ценности. Те са били съхранявани в пълно несъответствие с международните стандарти за опазването им. Специализираната прокуратура ще продължи занапред действията си по документиране на престъпни деяния срещу културно-историческото наследство на Република България при строго спазване на правилата за опазване и съхраняване на намерените и иззети предмети.  


Имената на известни бизнесмени, някои от които покойници, фигурират в

Имената на известни бизнесмени, някои от които покойници, фигурират в ...

......... намерена при претърсване на дома на един от двамата братя Бобокови, които са разследвани за внос на отпадъци. На гърба на цветна снимка с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери. 


По наказателното производство, водено срещу обвиняемия Божков и още доста

По наказателното производство, водено срещу обвиняемия Божков и още доста ...

......... че свидетелят Горанов бил разпитан изключително подробно лично от него по това наказателно производство. „Мога да подчертая, че по това дело са разпитвани като свидетели и други зам.-министри и министри. Събират се доказателства изключително интензивно. Проверяват се всички изложени от обвиняемия Божков и останалите обвиняеми факти и обстоятелства“, заяви Кънев.


Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група

Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група ...

......... целта е била да бъде официална дейността на опасните отпадъци като законова дейност, добави прокурор Кънев. Ивайло Иванов – главен секретар на МВР каза, че са показали, че когато има добра комуникация и синхрон между службите, нещата се получават. Операцията бе организирана в рамките на няколко часа, добави още той.


Братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани, съобщават източници на

Братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани, съобщават източници на ...

......... Живков. Спецпрокуратурата го разследва за участие в организирана престъпна група, която е злоупотребявала с отпадъци - в това число и опасни. Заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия.


Зам.-министърът на МОСВ Красимир Живков и бивш директор на РИОСВ-Плевен

Зам.-министърът на МОСВ Красимир Живков и бивш директор на РИОСВ-Плевен ...

......... във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април пуснат по домашен арест.


Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и органите на

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и органите на ...

......... сключен договор с ветеринарен лекар, в свиневъдните обекти липсват мерки за биосигурност. За констатираните нарушения са издадени два акта за административно нарушение и Разпореждане за унищожаване на намерените суровини и храни. Животните в обекта са поставени под възбрана и са взети кръвни проби за изследване за Африканска чума по свинете.


До пика  на кампанията по прибирането на черешите охраната ще

До пика  на кампанията по прибирането на черешите охраната ще ...

.........  работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, за работното време  на пунктовете за изкупуване на черешите. Охранителната операция ще се осъществява на територията на четири общини, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол и ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.


Днес, 27 май 2019 г., Специализираната прокуратура привлече към наказателна

Днес, 27 май 2019 г., Специализираната прокуратура привлече към наказателна ...

......... към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на  лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.


Съдът остави в ареста 31-годишния Николай Петров, който преди дни

Съдът остави в ареста 31-годишния Николай Петров, който преди дни ...

......... България”, уточни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Цената на иззетото снощи количество е около 10 млн. евро, а при улично разпространение би достигнала около 81 млн. лева. Засега според МВР мъжът няма съучастници, но не е изключено разследването да прерасне към организирана престъпна група за трафик на дрога.


С фиш ще може да се налагат глоби, имуществена санкция,

С фиш ще може да се налагат глоби, имуществена санкция, ...

......... приети, глобата става 3000 лева. А без книжка може да останем за три години. Предвижда се също промяна на давностните срокове за отнемане и предаване на отнетите книжки. За да няма откази за доброволно предаване на книжката при нарушение. Общественото обсъждане по предложените промени ще продължи до 22 юни.  


По указания на административния ръководител на Софийска апелативна прокуратура, Софийска

По указания на административния ръководител на Софийска апелативна прокуратура, Софийска ...

......... е било констатирано, че притежателите им не са изпълнили задължението си да уведомят по съответния ред за прекратяване на дейността си. За неизпълнение на това изискване се предвижда налагане на принудителна административна мярка – отнемане на разрешението за търговия. В тази връзка са били образувани 22 административни производства.    


Комисията за защита на конкуренцията извърши внезапна проверка на място

Комисията за защита на конкуренцията извърши внезапна проверка на място ...

......... извършвана по чл. 50 от ЗЗК, на основание чл. 100, ал. 7, т. 3 във връзка с ал. 8 от ЗЗК се налагат периодични имуществени санкции в размер до едно на сто от среднодневния общ оборот за предходната финансова година за всеки ден до прекратяване на противоправното действие или бездействие.


Рано тази сутрин са стартирали две специализирани операции срещу битовата

Рано тази сутрин са стартирали две специализирани операции срещу битовата ...

......... присъствието на двете им деца – близначета на по 1 год. /Извършителите са задържани, сега се профилактира ромския квартал – бел.ред./ Втората е в плевенското село Ореховица, където е бил обран 90-годишен възрастен мъж. Главният прокурор и главният секретар на МВР ще са около 10:00 часа в с. Ореховица, Плевенско. 


Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните

Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните ...

......... от компетентните органи да вземат и незабавни мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях с цел опазване на околната среда и гарантиране на нормален безопасен живот на хората. Доклад с резултатите от извършената проверка следва да бъдат изпратени на ВАП и  на Окръжна прокуратура- Перник в най-кратък срок.


Специализирана операция за превишена скорост ще се проведе през следващата

Специализирана операция за превишена скорост ще се проведе през следващата ...

......... коментира, че за този периода на въведените КПП, тежките произшествията за областта са с 4 по-малко от началото на годината. Ранените при катастрофи също са по-малко. Комисар Дундаков посочи, че след отпадане на пропускателния режим, трафикът се засилва. Полицейска акция за скорост се провежда в цялата страна в цялата страна.


Главният прокурор Иван Гешев предлага доживотен затвор за причиняване на

Главният прокурор Иван Гешев предлага доживотен затвор за причиняване на ...

......... на журналиста Милен Цветков са провокирали законодателните предложения на Иван Гешев, обясни Милева: „През 2015 година броят на образуваните наказателни производства, свързани с управление на МПС след употребата на наркотични вещества, е бил 90. А през 2019 г. техният брой е нараснал на около 3000“, посочи говорителят на главния прокурор.


Висшият съдебен съвет (ВСС) е получил в края на  март

Висшият съдебен съвет (ВСС) е получил в края на  март ...

......... господин Лозан Панов, така и до ВСС и до мен”, обяснява Магдалинчев. “Производството с оглед извънредното положение все още не е приключило -  на етап е още събиране на доказателства пред дисциплинарния състав на Висшия съдебен съвет“, допълва представляващият съвета Боян Магдалинчев. ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Миталов през февруари. 


От 14:00 часа на 8 май до 02:00 часа на

От 14:00 часа на 8 май до 02:00 часа на ...

......... на скоростните режими, като за целта ще се използва цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери.  Специален акцент в операцията са водачите на дву- и триколесни моторни превозни  средства. При тях ще се следи за недопускане на управление от неправоспособни водачи, състоянието и правилното поставяне на регистрационния номер. 


Окръжният съд в Русе реши да изпрати за две години

Окръжният съд в Русе реши да изпрати за две години ...

......... при рутинна проверка, защото събудил съмнения с поведението си в полицейския патрул. При проверка с дрегер е била отчетена концентрация от 2,34 промила алкохол в кръвта. Справката установила, че той нямал шофьорска книжка, тъй като му била отнета няколко месеца по-рано отново за управление на автомобил в нетрезво състояние.  


МВР отново на крак заради предстоящите три почивни дни. В страната

МВР отново на крак заради предстоящите три почивни дни. В страната ...

......... комисар Радослав Стойнев. От МВР апелираха отново за спазване на заповедта. „На много хора влизаме в положение. Не сме застанали на КПП-тата, за да сме „чучула“. По-младите се опитват да се агресивни, тези с колелата хитреят покрай тировете. Нека да не играем на котка и мишка“, заключи Костадинов.    


За 112 дни или едва четири месеца – от началото

За 112 дни или едва четири месеца – от началото ...

......... сравнение, през цялата 2019 година катастрофите, причинени от водачи, дали положителна проба за алкохол, са общо 862. 49 са инцидентите вследствие на употреба на наркотици и техните аналози, от които 14 тежки. За 2018 година пък цифрите са по-големи – 1091 инцидента заради алкохол и 65 заради наркотични вещества.  


Във връзка с възложената от Софийска градска прокуратура незабавна проверка

Във връзка с възложената от Софийска градска прокуратура незабавна проверка ...

......... такса е обявена на интернет страницата на компанията, като стойността ѝ е различна, в зависимост от теглото на пратката. Установените факти и обстоятелства са били отразени в Констативен протокол. Проверката продължава и в други фирми, предлагащи куриерски услуги, предстои получаването на доклади от всички посещения на място.      


Прокуратурата извършва претърсвания и изземвания от офиса на фирма „Смарт

Прокуратурата извършва претърсвания и изземвания от офиса на фирма „Смарт ...

......... за разпределение на делата. Прокуратурата образува досъдебно производство по случая, след като бе сезирана от шестима членове на съвета. По делото показание дадоха бившият правосъден министър Христо Иванов и IT експертът Васил Величков, изиграли ключова роля в края на 2014 г. по смяната система за случайно разпределение на делата.  


Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемата Десислава

Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемата Десислава ...

......... тъй като те са пълнолетни и тя не им дължи издръжка. По делото няма данни, който да подкрепят и твърденията ѝ, че тя плаща частните училища и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.  


Специализираната прокуратура е обвинила певицата ЛиЛана, брат ѝ - бийтбоксърът

Специализираната прокуратура е обвинила певицата ЛиЛана, брат ѝ - бийтбоксърът ...

......... го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми. На трима от обвинените за участие в групата е наложено задържане до 72 часа. Днес Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд да определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях. На другите двама обвинени са взети парични гаранции.


Трима са привлечени като обвиняеми след нападението над журналиста Слави

Трима са привлечени като обвиняеми след нападението над журналиста Слави ...

......... и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза Гешев. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че след вчерашната акция на част от задържаните са пуснати заповеди за задържане до 24 часа. „Ще работим до установяване на поръчителите”, заяви Ивайло Иванов


Кой пое на секундата защитата на 22-годишния убиец на журналиста

Кой пое на секундата защитата на 22-годишния убиец на журналиста ...

......... и да се опита да намекне, че не Кристиан е карал колата, а някой друг.Очаква се това да са основните 2 линии за пледоариите оттук нататък, а справедливостта за колегата ни е в ръцете на съда, прокуратурата и коректно събраните и съхранени веществени доказателства от следствените органи, пише още "Лупа.бг".


На 21.04.2020 г. в Софийска районна прокуратура са докладвани материали,

На 21.04.2020 г. в Софийска районна прокуратура са докладвани материали, ...

......... на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението). Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение - гаранция в пари в размер на по 10 000 лева за всеки. Разследването продължава.