Делото срещу Румяна Ченалова, прекратено прекратено два пъти и върнато

Делото срещу Румяна Ченалова, прекратено прекратено два пъти и върнато ...

......... което касае работата й в Търговското отделение на СГС. Ченалова е била съдия по редица известни дела - от аферата "Сапард", до убийството пред дискотека "Соло" в София, мегаделото "Октопод" срещу бившата барета Алексей Петров, както и в делата по финансовите спорове между банкера Цветан Василев и депутата Делян Пеевски.


Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано ...

......... - Стара Загора. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд - Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. По делото са разпитани свидетели, назначени са психолого - психиатрични експертизи. Наказанието, което се предвижда за престъплението, е лишаване от свобода от 5 до 20 години.


Ангел Ангелов - началникът Националната служба за охрана (НСО) е

Ангел Ангелов - началникът Националната служба за охрана (НСО) е ...

......... понеделник вечерта, е предложение за друга работна позиция, но реалната причина е прокурорска проверка за извършени от него злоупотреби. Военно-окръжната прокуратура е започнала проверка по няколко сигнала, подадени от служители на НСО. Сигналите твърдят, че ловни излети на Антонов били маскирани като командировки. Той е ловувал в ловното стопанство "Кричим".


Продължава изясняването на мотивите за убийството на бездомника във Варна.

Продължава изясняването на мотивите за убийството на бездомника във Варна. ...

......... Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство по особено мъчителен начин. Ако 14-годишното момче бъде признато за виновно наказанието е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Предвид възрастта му, присъдата може да бъде намалена от 3 до 10 години лишаване от свобода.


На заседание на деветчленния състав на Комисията за защита от

На заседание на деветчленния състав на Комисията за защита от ...

......... смисъла на параграф 1, точка 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за защита от дискриминация. Предлага да бъде образувано производство по казуса пред Комисията за защита от дискриминация, в което да се установят нарушителите и да бъдат наложените предвидените в Закона за защита от дискриминация санкции и принудителни административни мерки.


Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, в хода на което ще

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, в хода на което ще ...

......... в който живеели. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. До момента е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели и назначени две съдебно-медицински експертизи, по които вещите лица да посочат каква е конкретната причина за смъртта им. От извършените първоначално следствени действия няма данни за насилствена смърт.Прочети повече на: https://www.novini.bg/news/465349-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2.htmlДвамата мъже, които пострадаха при катастрофата малко след тунела

Двамата мъже, които пострадаха при катастрофата малко след тунела "Топли ...

......... другия с открита рана на веждата. Те пострадаха при верижната катастрофа тази сутрин.Камион на "Пътна помощ" спрял в най-лявата лента на 37 км в посока София поради задръстване, при което бил ударен от лек автомобил, а малко след това в тях се нанизал и джип.Пострадалите са били във втория автомобил.


Обявената за издирване 12-годишна Лиляна Кирилова от монтанския квартал

Обявената за издирване 12-годишна Лиляна Кирилова от монтанския квартал "Кошарник" ...

......... занятията в Шесто СОУ и не се прибрала в дома си.   Шестокласничката Лиляна живее с дядо си. Според криминалисти имала склонност да лъже и фантазира. Проведени са поредица срещи с нейни роднини от Монтана и Лом.   В момента с момичето работят служители от детска педагогическа стая на РУ-Монтана.


Нова телефонна измама атакува абонати. Става дума за схема, по

Нова телефонна измама атакува абонати. Става дума за схема, по ...

......... който събира номерата ви на абсолютно случаен принцип. То не е срещу вас, срещу мен или срещу някой друг конкретно“, разясни още експертът по киберсигурност. Начините да се предпазим от измамата са два. Единият е да се предприемат конкретни стъпки от съответния мобилен оператор чрез изграждане на профил на абоната.


Спецсъдът трябваше да опита за втори път да даде старт

Спецсъдът трябваше да опита за втори път да даде старт ...

......... прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души След като делото беше внесено в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото "КТБ", каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.  


Постоянен арест ще иска прокуратурата за 14-годишното момче, което беше

Постоянен арест ще иска прокуратурата за 14-годишното момче, което беше ...

......... 14 години. Те на този етап са само свидетели по разследването, като едното от тях е снимало с телефона си агресията. По отношение на извършителите прокурор Чавдаров обясни, че соченият за извършител е осмокласник, а неговият приятел не ходи на училище. Няма данни за други техни противообществени прояви, предаде БНТ.Спецсъда с втори опит да даде старт на мега делото

Спецсъда с втори опит да даде старт на мега делото ...

......... прокуратурата предаде банкера Цветан Василев и още 17 души. След като делото беше внесено в съда, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор по делото КТБ, каза, че в общ житейски смисъл, случаят "КТБ" представлява най-голямата финансова измама с корупционен привкус в новата българска история.  


Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас. Сигналът е подаден тази

Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас. Сигналът е подаден тази ...

......... Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас. Сигналът е подаден тази нощ. На магазина са нанесени сериозни материални щети. До момента няма задържани по случая. Изяснява се и вида и силата на взривното устройство. 


Арестуваха участник в телефонна измама, съобщиха от МВР. Измамата е

Арестуваха участник в телефонна измама, съобщиха от МВР. Измамата е ...

......... на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура - Търговище. Полицаите проверяват съпричастността на задържания към още една измама в Търговище. В началото на този месец по същия сценарий е била въведена в заблуждение 77-годишна самотно живееща жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лева.


Софийският градски съд (СГС) отказа да пусне от затвора предсрочно

Софийският градски съд (СГС) отказа да пусне от затвора предсрочно ...

......... близо девет години от присъдата си. Остава му по-малко от година. Администрацията на затвора смята, че Димитров не се е поправил, има риск той да извърши друго престъпление, освен това е подсъдим и за двойно убийство – дело, което още не е приключило. На това становище е и прокуратурата.  


Окръжният съд в Сливен осъди началника на сектора за борба с

Окръжният съд в Сливен осъди началника на сектора за борба с ...

......... 2015 г., той опитвал да убеди прокурора по делото да наруши служебните си задължения и да изготви споразумение, което да е "благоприятно" за дилъра.  През 2016 г. Димов подновил опитите си да издейства по-леко наказание за наркодилъра, въпреки че досъдебното производство вече било внесено в Окръжния съд в Стара Загора.  С разпит на 30 свидетели и експерти от Министерството на

С разпит на 30 свидетели и експерти от Министерството на ...

......... на сградата. Двамата ще отговарят за ползване на фалшиво удостоверение от Министерството на културата. В документа се твърди, че тютюневият склад не е паметник на културата, заради което Община Пловдив е издала строителното разрешение за преустройство на сградата. Според адвокатите на бизнесмените те не знаели, че документът е фалшив.  


Продължават проверките и разследването по случая с двете сестри, които

Продължават проверките и разследването по случая с двете сестри, които ...

......... на 33 и 34 години. Били държани в една от стаите на къщата. Според властите изглеждали много зле и били неадекватни. При разпита майката заявила, че дъщерите ѝ не са излизали по собствено желание. Тя е задържана, а психично болните жени ще бъдат настанени в специализиран дом.Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/01/17/maikata-se-sramuvala-shterkite-i-ludnali-zatova-pod-kliuch.365288


В спецсъда се очаква да започне да се гледа по

В спецсъда се очаква да започне да се гледа по ...

......... автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата. При инцидента бяха ранени 38 души.


3 години затвор акушер-гинеколог от Варна.Окръжният съд в града го

3 години затвор акушер-гинеколог от Варна.Окръжният съд в града го ...

......... родилното отделение на специализираната АГ болница „Проф. д-р Д. Стаматов“ във Варна. По време на раждането обаче бебето починало. Според съда, лекарят не само е причинил смъртта на бебето, но е и нанесъл средна телесна повреда на майката. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Жена бе заловена при опит да внесе наркотици в затвора

Жена бе заловена при опит да внесе наркотици в затвора ...

......... от полицията. При щателна проверка в неделя охранителите от изолатора открили осем пакетчета със съмнително съдържание в багаж, предаден за затворник от 63-годишната пловдивчанка. Експертна справка показала, че иззетото вещество е хероин. С полицейска заповед извършителката била задържана за 24 часа в I РУП. По случая е образувано бързо производство.


5643 проверки за котрол на общоопасни средства са направени от силите на

5643 проверки за котрол на общоопасни средства са направени от силите на ...

......... иззетите пиротехнически изделия. Според обобщените данни на сектор Контрол на общоопасните средства в Главната дирекция "Национална полиция" на територията на цялата страна по време на празниците са констатирани 16 произшествия с пиротехнически изделия, при които са ранени 19 души. В резултат на предприетата превантивна работа не са допуснати тежки инциденти.


Пиян шофьор помете спирка на градския транспорт в София. За

Пиян шофьор помете спирка на градския транспорт в София. За ...

......... пострадали. Инцидентът е станал снощи около 21 часа на столичния булевард "Александър Малинов" в посока центъра. Алкохолната проба на шофьора е показала 1,6 промила алкохол в кръвта. В момента на мястото има бус на Центъра за градска мобилност с екип, който трябва да възстанови щетите по спирката, предаде БНТ.  


Контрабандист на цигари опита да прегази полицай и да осуети

Контрабандист на цигари опита да прегази полицай и да осуети ...

......... издирвателните действия, по горещи следи е установена и съпричастността на още един свиленградчанин на 40 г, в чийто имоти на улица „Света гора“ и „В.Левски“ са открити 3460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5000 евро и над 16 000 лева. Мъжете са задържани до 24 часа.


Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама непълнолетни, на

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама непълнолетни, на ...

......... До момента е установено, че на 14 януари 2018 г. в Пловдив, двамата обвиняеми, след употреба на алкохол, на път за вкъщи са счупили странични стъкла и огледала на 12 леки автомобила, паркирани в район "Южен" в Пловдив. Двамата обвиняеми извършили кражба и на чанта от един от автомобилите.   


11-годишна мюсюлманка от Торонто скалъпи история, която привлече вниманието на

11-годишна мюсюлманка от Торонто скалъпи история, която привлече вниманието на ...

......... подробно разследване полицията заключи, че описаните събития не са се случили“, гласи заключението на властите. Служителите на реда прегледали кадри от камери за наблюдение и разговаряли с няколко човека, живеещи в близост до началното училище в Торонто, където момичето твърдяло, че е извършено нападението."Разследването приключи", се казва в полицейското изявление.


Военно-окръжна прокуратура - София прави проверка в Националната служба за

Военно-окръжна прокуратура - София прави проверка в Националната служба за ...

......... веднага съобщени на обществеността. Според събраните данни от проверката наблюдаващият прокурор ще прецени дали да се образува досъдебно-производство. Говорителят на военната прокуратура в София не потвърди информацията, че проверката е свързана заради сигнал за злоупотреби срещу началника на НСО ген.-лейт. д-р Ангел Антонов. Ген. Антонов не беше намерен за коментар.


780 литра домашна ракия без документи за платен акциз задържаха

780 литра домашна ракия без документи за платен акциз задържаха ...

......... Митническите служители са открили ракията в мазето на частен дом. Домашният алкохол е съхраняван в 25 пластмасови туби с различна вместимост, а общото му количество е 780 литра. В рамките на проверката собственикът на имота не е представител документи за платен акциз.Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Югозападна


В Шуменския окръжен съд започва делото за трагедията в Хитрино.

В Шуменския окръжен съд започва делото за трагедията в Хитрино. ...

......... съд започва делото за трагедията в Хитрино. При експлозия, причинена от дерайлирала композиция с цистерни с газ през декември 2016-та година, загинаха 7 души, а 29 бяха ранени. 13 месеца по-късно на подсъдимата скамейка ще бъдат изправени двамата машинисти, които според прокуратурата са виновни за дерайлирането на влака, предаде БНТ.


Трети сигнал за бомба на летище „София“ в рамките на

Трети сигнал за бомба на летище „София“ в рамките на ...

......... сигнал за бомба на летище „София“ в рамките на по-малко от два дни. Поредното анонимно обаждане е получено днес в 12:10 ч., съобщиха от МВР. Веднага са предприети действия и е започнала страндартна проверка. Вчера имаше два подобни сигнала. И двата терминала на аерогарата бяха евакуирани. Сигналите се оказаха фалшиви.


Трето денонощие продължава издирването на заподозрения за шесторното убийсво в

Трето денонощие продължава издирването на заподозрения за шесторното убийсво в ...

......... се справим, отбеляза Цветанов. Към  настоящия момент разследващите са категорични, че той е извършителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани веществени доказателства. Той е изключително е опасен, затова който го забележи, не трябва да предприема никакви действия, а просто трябва да информира компетентните органи, посочи Цветан Цветанов.


Засилени мерки за сигурност влизат в сила от днес в

Засилени мерки за сигурност влизат в сила от днес в ...

......... активен стрелец, уточни комисар Борислав Муров от СДВР. Ще се ограничава още движението в участъците, където се придвижват делегациите. Най-основното трасе е между летище София и НДК. Ограниченията ще са само за определени часови диапазони. Целта е спирането на движението да е максимално кратко, за да не рефлектира върху трафика.


54-годишен мъж е починал в новогодишната нощ в дома си

54-годишен мъж е починал в новогодишната нощ в дома си ...

......... прерасналата физическа саморазправа мъжът бил ударен по главата с твърд предмет. Тялото е откарано в катедра по съдебна медицина. По първоначални данни няма причинно-следствена връзка между конфликта и удара, и настъпилата смърт. Към този момент няма квалификация за убийство, подчертаха от пловдивската полиция. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура.


Двама чужденци отиват на съд за трафик на мигранти през

Двама чужденци отиват на съд за трафик на мигранти през ...

......... е преотстъпен документ. Бързото производство спрямо двамата обвиняеми ще приключи в законния срок. Районна прокуратура - Свиленград наблюдава и бързо производство срещу иракската гражданка Руджин С., привлечена като обвиняема за престъпление по чл.279 ал.1 от Наказателния кодекс - за влизане в страната без разрешение на надлежните органи на властта.  


Служителите от Районно управление – Приморско със съдействието на служители

Служителите от Районно управление – Приморско със съдействието на служители ...

......... четвърти кафе-автомат, собственост на 40 годишен мъж от Приморско, монтиран в крайморския град, от който извършил кражба на неустановена парична сума. Е.М. е задържан с прокурорско постановление на прокурор от Районна прокуратура – Царево за срок от 48 часа. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Приморско.


Както се заканиха служителите на МВР излизат на протест на

Както се заканиха служителите на МВР излизат на протест на ...

......... са спокойни – те ще могат да пътуват без проблеми", каза още Попов.Той добави, че протестиращите ще седят от двете страни преди зоната на граничните пунктове, където ще кажат какви са техните искания, след което ще се разотидат.Протестът се очаква да продължи около 60 минути на всички 5 гранични пункта.


Започва проверка по доклада от турските служби, касаещ контрабанда на

Започва проверка по доклада от турските служби, касаещ контрабанда на ...

......... бъдат изискани от Интерпол през МВР. От всички компетентни правоохранителни български служби и такива, които са свързани с националната сигурност ще бъдат изискани абсолютно всички данни, посочи Цацаров и допусна, че ще трябва да се сравни целият износ на тютюневи изделия, който е осъществен от страната, с производството на Булгартабак.


Сигналът за взривно устройство на Летища

Сигналът за взривно устройство на Летища "Варна" е бил фалшив. ...

......... летището, при които не е установено наличието на взривно устройство, както и други съмнителни или опасно обекти. Летището работи при повишени мерки за сигурност, предаде Фокус. Работата по случая продължава. Предстои да се изяснят допълни детайли около възникналата ситуация. Към момента няма информация за мотивите на подателя на фалшивия сигнал.


Във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки и

Във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки и ...

......... прокурор Сотир Цацаров и ресорните министри ще дадат изявление по темата. Преди седмица 19-годишна студентка беше убита на пешеходна пътека в Благоевград. Момичето беше блъснато от камион, а след трагедията нейни състуденти излязоха на спонтанен протест с искане за повече сигурност на пътя.Дни по-късно започна ремонт на фаталното кръстовище.  


28чужденци са задържани тази нощ в района на жп гара

28чужденци са задържани тази нощ в района на жп гара ...

......... е обърнато на децата, тъй като са на възраст между 1 и 17 години.Полицейските служители са извършили и щателна проверка на цялата влакова композиция и други хора не са открити.Днес чуждите граждани ще бъдат транспортирани в специализиран дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция "Миграция“. Работата по случая продължава.


Момиче от Стара Загора е в неизвестност от 3 дни.

Момиче от Стара Загора е в неизвестност от 3 дни. ...

......... молят всеки, който има някаква информация или я е видял, да се свърже с тях. Момичето се казва Илияна Петкова и е на 22 години! За последно видяна на 17.12.2017 в Стара Загора. Ако имате някаква информация сигнализирайте на 112 или на Николина - 0889 805 601. Молим за разпространение!


Братовчед на малката Дамла от Момчилград е отведен за разпит

Братовчед на малката Дамла от Момчилград е отведен за разпит ...

......... съобщи сайтът 24rodopi.Акцията е проведена малко след обяд в района на автогарата в Момчилград.Там все още има полицейски патрули, но младежът е откаран от други служители на МВР в Кърджали.Младият мъж е на около 25-27 години.Близо до жилището му е намерено тиксо, твърдят съседи, които са станали очевидци на акцията.


Трима министри - Валентин Радев на МВР, Ивайло Московски на

Трима министри - Валентин Радев на МВР, Ивайло Московски на ...

......... готовност, стана ясно още от думите му. Нанков съобщи, че от петък, 22 декември, започва разпространение на винетките за 2018 г. Новото е, че ще има 3 месечна винетка, която ще струва 54 лв. Винетката вече ще важи не за календарна година, а за година от датата на закупуването й.


Предколедно – МВР и синдикатите си стиснаха ръцете, но не

Предколедно – МВР и синдикатите си стиснаха ръцете, но не ...

......... на заплатите със задна дата – също остава. Протест ще има още този петък - на гранични пунктове в цялата страна.  Преговорите между синдикатите и ръководството на МВР обаче продължават, а и след днешните разговори и двете страни твърдят, че доволни от малките крачки, които са направили към  разбирателство.  


Повече от година след първото заседание - Специализираният съд успя

Повече от година след първото заседание - Специализираният съд успя ...

......... по общия ред. Процесът дълго беше блокиран - заради проблеми с призоваването на пострадалите и роднините на загиналите от Израел. Предстои да стане ясно дали някои от тях ще дойдат лично, за да дадат показания пред съда или ще се търсят варианти за разпит по видеоконферентна връзка или чрез делегация.


Протестите на полицаите остават. Това обяви Валентин Попов от Синдикалната

Протестите на полицаите остават. Това обяви Валентин Попов от Синдикалната ...

......... допълни, че след като има протест, значи имало проблем. Самият той се опитва да намери решение, но "такива са възможностите на държавата". Валентин Радев посочи, че МВР е най-големият работодател. Моите надежди са много скромни, посочи МВР шефът и допълни, че иска протестите да спрат до професионалния празник на ведомството.


Жители на Момчилград излязоха на протест пред полицейското управление в

Жители на Момчилград излязоха на протест пред полицейското управление в ...

......... заради убитото 7-годишно момиченце. Гражданите настояват полицията да даде повече гласност по въпроса, а не да държи всички в неведение, съобщи "24 часа". Пред полицията в града са се сърбали около 50 души. Сред тях са и близки и роднини на детето, включително и такива, пристигнали от чужбина след трагедията.


Съдът ще направи отново опит да стартира делото за атентата

Съдът ще направи отново опит да стартира делото за атентата ...

......... шестима души, ранени бяха други 37. Подсъдими са австралиецът Мелиад Фарах и канадският гражданин Хасан ел Хадж Хасан, които според обвинението са помагали на загиналия атентатор.Двамата обаче не бяха екстрадирани у нас и делото срещу тях се гледа задочно. Потрадалите искат обезщетение в общ размер от близо 220 млн. лева.


С колко ще се увеличат заплатите в МВР? Това ще

С колко ще се увеличат заплатите в МВР? Това ще ...

......... които във вторник сядат на масата за преговори, за да подпишат колективен трудов договор, предаде Нова. Целта е да се разясни заплатите на кои полицаи ще скочат от 1 януари 2018 г. и с колко процента. По- късно през деня предстои и извънредно заседание на Съвета за социално партньорство.   


Съдът пусна на свобода под гаранция от 5000 лева шофьора,

Съдът пусна на свобода под гаранция от 5000 лева шофьора, ...

......... обаче останаха.   Хората настояват да има камери за видеонаблюдение, както и полицейски патрули в пиковите часове. Подписката с исканията им вече е внесена в общината. Кметът на града обеща да се съобрази с тях.   Три дни след инцидента от десетките паркирани неправилно автомобили в района няма и следа.


Детелина Пецева е напуснала дома си на 11 декември сутринта

Детелина Пецева е напуснала дома си на 11 декември сутринта ...

......... 11 декември сутринта и оттогава е в неизвестност. Последно е видяна в село Главница. Жената страда от деменция. Висока е 165 см, слаба, с черна къса коса. Близките й умоляват хората, които имат информация за местонахождението й, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото районно управление на МВР.


Шофьорът на камиона, който във вторник прегази 19-годишно мимче на

Шофьорът на камиона, който във вторник прегази 19-годишно мимче на ...

......... на самосвала, пълен с пясък, нарушил установени в Закона за движението по пътищата правила. В резултат на действията му, на пешеходна пътека на ул. „Славянска“, било блъснато момиче, което починало на място", съобщават от държавното обвинение. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 


Заради сигнал за бомба евакуираха учениците и персоналът от Професионалната гимназия

Заради сигнал за бомба евакуираха учениците и персоналът от Професионалната гимназия ...

......... .  Учебните занятия бяха прекъснати след подаването на злонамерено телефонно обаждане за поставено взривно устройство. Сигналът е получен в 13.16 часа от анонимен мъжки глас.Предприети са незабавни действия по отцепване на района и извеждане на всички ученици, учители и служители извън учебното заведение.В момента се извършва проверка. В случай, че взривно устройство не бъде открито, учебните занятия ще продължат.


Софийска градска прокуратура е изпратила постановление на Специализираната прокуратура към Специализирания наказателен съд с

Софийска градска прокуратура е изпратила постановление на Специализираната прокуратура към Специализирания наказателен съд с ...

......... община Септември. В настоящия момент Стоимен Загорски, по думите на майка му е служител в община Септември. Светла Стоименова Димитрова е майка на Стоимен Димитров Загорски. Владимира Йорданова Бояджийска е съпруга на Пламен Димитров Бояджийски. Пламен Бояджийски е в изключително близки приятелски отношения с кмета на община Септември Марин Рачев.


Купуването на шофьорски книжки в България продължава. 3000 лева струва

Купуването на шофьорски книжки в България продължава. 3000 лева струва ...

......... в България продължава. 3000 лева струва тя за български граждани и почти двойно повече за онези, които бързат към Европа, категоричен е собственикът на автошкола в Стара Загора Митко Трайков. По думите му корупционната схема е възстановена, защото няколко месеца след последните арести в ДАИ задържаните отново са върнати на работа.


37 досъдебни производства за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа са

37 досъдебни производства за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа са ...

......... Правец е образувано по едно досъдебно производство. С настъпването на зимния отоплителен сезон и очакваната тенденция към зачестяване на злоупотребите за сметка на изрядните потребители на електрическа енергия, усилията на полицейските служители са насочени приоритетно към пресичането и разкриването на този род икономически престъпления на територията, обслужвана от ОДМВР- София.


Днес в Специализирания наказателен съд е насрочено първото заседание по делото

Днес в Специализирания наказателен съд е насрочено първото заседание по делото ...

......... обвинени за участие в организирана престъпна група има двама подуправители на БНБ, както и ръководител на екип в Банков надзор. Делото е уникално по рода си. Обемът на събраните доказателства достига 1000 тома. Разпитани са повече от 400 свидетели. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници.


Полицията издирва 42-годишния Красимир Пешев с прякор Мраморския за извършен

Полицията издирва 42-годишния Красимир Пешев с прякор Мраморския за извършен ...

......... им е гарантирана, уверяват от МВР.Припомняме, в понеделник сутринта четирима откраднаха касата на хранителен магазин. Мъжете са били с маски на лицата. Двама са задържани - Николай Илиев - Понти и Стоян Илиев - Дългия. Красимир Мраморския е успял да избяга. Четвъртият участник в грабежа е неизвестен за органите на реда.


МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи или пътуващи до Гърция,

МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи или пътуващи до Гърция, ...

......... транспорт няма да се движи. Дипломатическите мисии на България в Гърция остават на разположение на българските граждани на следните телефони: Посолство в Атина: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 107; Генерално консулство в Солун: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510.


Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение

Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение ...

......... зам.-главният прокурор Ася Петрова.Тя коментира и делото „Килърите”. „Делото „Килърите” мина в историята. Факт са влезлите в сила осъдителни присъди без право на обжалване по отношение на трима от подсъдимите – Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. Изпитвам удовлетворение от финала на този казус”, коментира зам.-главният прокурор Ася Петрова.


Брутална престъпна група, произвеждала и разпространявала наркотици във Велико Търново,

Брутална престъпна група, произвеждала и разпространявала наркотици във Велико Търново, ...

......... във Велико Търново. Главен комисар Младен Маринов даде висока оценка на постигнатия синхрон на работа с всички ангажирани институции. По думите му резултатите от този стил на съвместна работа са все по-добри. Главният секретар на МВР подчерта, че участието на прокурор „на терен“ допринася за по-лесното обезпечаване на досъдебното производство.


Софийският апелативен съд е уважил протеста на Окръжна прокуратура - София срещу оправдателната

Софийският апелативен съд е уважил протеста на Окръжна прокуратура - София срещу оправдателната ...

......... На първа инстанция по делото Софийският окръжен съд е оправдал подсъдимия Младенов с мотив, че обвинението срещу него за извършено убийство е недоказано. След внесен от прокуратурата протест Софийският апелативен съд е признал подсъдимия Младенов за виновен и му е наложил наказание от десет години "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим.


Държавата затяга контрола върху забраната за пушене на закрито. Освен здравните

Държавата затяга контрола върху забраната за пушене на закрито. Освен здравните ...

......... Инспекцията по труда, които понастоящем нямат право да санкционират в подобни случаи.При три констатирани нарушения се предвижда заведенията да бъдат временно затворяни. Освен това с по-строгите правила за пушенето за закрито, ще влезе в сила и забраната за пушене на наргиле в заведенията. Очакванията са по-строгите правила да влязат в действие до март догодина.


Сигнал за изоставено бебе в Перник вдигна на крак институциите.

Сигнал за изоставено бебе в Перник вдигна на крак институциите. ...

......... да застанат пред камерата, но заявиха пред БНТ, че родителите на детето нямат регистрация в Перник и живеели тук и не работели. Те са от ромски произход и се издирват. Не се знае какво ще се случи с детето и дали ще им бъде върнато, ако те въобще го потърсят.


Четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим е

Четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим е ...

......... сума, бижута и вещи, след което отишъл на море. За случая бил подаден сигнал в полицията, а крадецът бил заловен на 12 август в Обзор. Установено е, че бил изхарчил част от парите. Останалите, както и бижутата, са възстановени на собственика.Мъжът е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Предлага се да се въведе конкретен критерий за бързина на

Предлага се да се въведе конкретен критерий за бързина на ...

......... като същото се определя като 3% от установената минимална работна заплата за страната към датата на възлагане на експертизата. Експертите вече ще получават и допълнително възнаграждение за работа в почивните дни, но само когато изрично от възложителя е посочено, че експертизата следва да бъде извършена в условията на извънреден труд.


Вчера, 29 ноември, в 7 часа сутринта, на ГКПП Кулата,

Вчера, 29 ноември, в 7 часа сутринта, на ГКПП Кулата, ...

......... А.Д. С прокурорско постановление двамата обвиняеми са били задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград продължават действията по разследването на контрабандата, в това число претърсване и изземване.


28 души са загинали в 18 катастрофи от 17 до

28 души са загинали в 18 катастрофи от 17 до ...

......... общо 2678 граждани на трети страни. От тях на вход на държавната граница – 656, на изход без регистрация – 406 и установени в незаконен престой във вътрешността на страната – 1616 лица. Спрямо общия брой на задържаните през същия период на 2016 г. се отчита намаление с 84,5%.   


Разпоредена е пълна и задълбочена комплексна проверка в специализирания отряд

Разпоредена е пълна и задълбочена комплексна проверка в специализирания отряд ...

......... предаде БНТ. В писмото на баретите се настоява проверката да обхване организацията на работа на отряда, професионалното ръководство, включително кадровата политика и провеждане на конкурси. Гневът им е предизвикан от проявата, според тях, на лоши практики в отряда, опити за саморазправа и нарушаване на основните принципи на работа в МВР.


Полицията издирва 24-гoдишнaтa Дoникa Mapгичeвa oт свиленградското ceлo Kaпитaн Aндpeeвo.

Полицията издирва 24-гoдишнaтa Дoникa Mapгичeвa oт свиленградското ceлo Kaпитaн Aндpeeвo. ...

......... свиленградското ceлo Kaпитaн Aндpeeвo. Момичето е в неизвестност от 25-и ноември.Полицейски екипи и доброволци са претърсвали района около селото през последните няколко дни, но без успех, пише БНР.Poдитeлитe нa Дoникa умоляват гражданите, кoитo разполагат с инфopмaция за нейното местонахождение, дa ce обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.