Пътни полицаи от ОДМВР- София санкционираха дързък нарушител на пътя.

Пътни полицаи от ОДМВР- София санкционираха дързък нарушител на пътя. ...

......... управление на МПС е отнето, а микробусът- спрян от движение. Допълнително му е връчен и електронен фиш за констатирано преди няколко месеца нарушение- отново за липса на „Гражданска отговорност“. Екипите на Пътна полиция при ОДМВР- София продължават активните си действия по контрол и подпомагане на трафика в последния почивен ден.


В 12 часа днес, в Министерството на вътрешните работи се

В 12 часа днес, в Министерството на вътрешните работи се ...

......... извършването на проверка по реда на чл. 145 ЗСВ. За сравнение, при предходните избори за Европейски парламент през 2014-а година, образуваните досъдебни производства са били 21, а преписките за проверки по сигнали – 535.В цялата страна продължава дежурството във всички прокуратури, както и в 11-те териториални отделения на районни прокуратури.


Криминогенната обстановка на територията на страната е спокойна, по данни

Криминогенната обстановка на територията на страната е спокойна, по данни ...

......... обектите, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, до този момент не са установени произшествия, свързани с произвеждането на изборите. От 10.00 до 14.00 часа звената „Български документи за самоличност“ към СДВР и ОДМВР са издали 155 удостоверения. От 21 май 2019 г. до момента общо издадените удостоверения са 631.


Изборният ден започна в 07.00 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения

Изборният ден започна в 07.00 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ...

......... възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.


Допълнителни екипи на ОДМВР-София имат готовност за подпомагане и контрол

Допълнителни екипи на ОДМВР-София имат готовност за подпомагане и контрол ...

......... на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача. Също така санкцията за нарушаване на забраната за движение на МПС над 12 тона е в размер на 300 лева и 1 месец лишаване от правоуправление спрямо водача и спиране на МПС от движение за 1 месец спрямо собственика.


Жители на Шумен съобщили на полицейски служители, че са получили

Жители на Шумен съобщили на полицейски служители, че са получили ...

......... няколко контролни въпроса, и когато не могат ви дадат конкретни отговори затворете. Не говорете с непознати и не давайте никакви данни за вас и близките си, защото информацията, която дадете може да бъде ползвана в друг сценарий за телефонна измама. При нужда звънете на телефон 112“, съветват от полицията.  Днес на кратка тържествена церемония в областната дирекция старши комисар

Днес на кратка тържествена церемония в областната дирекция старши комисар ...

......... В обръщението си към служителите старши комисар Рогачев им пожела безаварийно пътуване, да използват автомобилите с грижа на добър стопанин, с тяхна помощ да улесняват своята отговорна работа, както и да повишават нейната ефективност. Празничен водосвет за здраве бе отслужен от представители на Пазарджишката духовна околия при Българската православна църква. Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу ...

......... Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу бившите си колеги Симеон Дянков и Трайчо Трайков и срещу издателя Иво Прокопиев. Тримата са обвинени в това, че през 2011 г. са участвали в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното дружество EVN на занижени цени.


Специализираният съд ще заседава на 21 май по делото срещу бившия депутат

Специализираният съд ще заседава на 21 май по делото срещу бившия депутат ...

......... свирен за тебе.Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил“.Според заключението на назначената оценителна експертиза на Проданов са нанесени „значителни имуществени вреди” на обща стойност 36 168,20 лв. (за суровините, производството и доставката на 4 тона суров суджук и по 30 кг филе „Елена“ и телешка пастърма). 


Делото за конфискацията на имуществото на

Делото за конфискацията на имуществото на "Братя Галеви" продължава на ...

......... на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.Сигналите, които подават гражданите за издирвания за две убийства в

Сигналите, които подават гражданите за издирвания за две убийства в ...

......... сред разпитваните след изчезването на Зайков. Пълна блокада има на входовете и изходите на града. И щателна проверка на всички автомобили, както и на лични документи на всички влизащи в него. Блокиран беше и кварталът, където са живеели издирваният Стоян Зайков и жертвата на второто убийство - Валентин Петров.  


Издирвателните действия продължиха цяла нощ, продължават и в момента. В

Издирвателните действия продължиха цяла нощ, продължават и в момента. В ...

......... включени от самото начало на операцията, използваме при необходимост хеликоптер за проверка на определени райони. Главният секретар заяви, че ситуацията по никакъв начин не е подценена.  "Действа се постоянно, на място от самото начало е изграден щаб, имаме много следи и насока и ще продължим докато свършим работата си докрай".


За всички, които се интересуват какви точно ще бъдат новите

За всички, които се интересуват какви точно ще бъдат новите ...

......... средство с нечетлив или закрит регистрационен номер - глоба 50 лева.Глоби за велосипедисти, пешеходци и пътнициУправление на велосипед без светлоотразителна жилетка - глоба 10 лева. Преминаване от пешеходец през огражденията от парапети или вериги - глоба 50 лева. Всички други нарушения на пешеходците се санкционират с глоба от 20 лева


Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за ...

......... видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.Във връзка със спортното мероприятие, в следобедните часове е възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, предупреждават от СДВР.


С разпит на свидетели продължи делото срещу бившата съдийка от

С разпит на свидетели продължи делото срещу бившата съдийка от ...

......... документи с копията, приложени по делото. През декември 2017 г. делото бе върнато от съда за прецизиране на обвиненията и изпратено по компетентност в Специализираната прокуратура. В кратки срокове Специализираната прокуратура изпълни всички указания на съда, изложени в разпореждането за връщане на делото, и изготви обвинителен акт със същите обвинения.35-годишен мъж бе открит мъртъв в неделя сутрин зад жилищен

35-годишен мъж бе открит мъртъв в неделя сутрин зад жилищен ...

......... неделя сутрин зад жилищен блок в Благоевград. Сигналът е получен малко преди 7 часа от жк. Еленово. Смъртта на мъжа, който е наркозависим, е констатирана от лекарски екип. Извършен е оглед от следствена група от Второ РУП-Благоевград. Най-вероятно става дума за свръхдоза. На този етап няма данни за насилствена смърт.


Продължава издирването на предполагаемия убиец на жената в Костенец.  Баретите

Продължава издирването на предполагаемия убиец на жената в Костенец.  Баретите ...

......... не живеели заедно от известно време. Пред свои близки Милена споделяла, че е била заплашвана и преследвана от него. До този момент няма информация за подавани жалби в полицията. Използва се целият ресурс на МВР за издирването на извършителя. Заподозреният Стоян Зайков е лежал в затвора заради кражби и хулигански проявиСпециализираният съд ще заседава по делото за атентата на летище

Специализираният съд ще заседава по делото за атентата на летище ...

......... от 170, има 100 експертизи.На 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата. При инцидента бяха ранени над 30 души.


Северин Красимиров, който беше осъден на първа инстанция за убийството

Северин Красимиров, който беше осъден на първа инстанция за убийството ...

......... във Великотърновския Апелативен съд жалба или протест по постановената присъда, която е 30 години затвор при първоначален строг режим за трите престъпления - умишлено убийство, изнасилване и блудство. За БНТ адвокатът му Иван Дойнов каза, че Северин Красимиров е отказал да обжалва присъдата, тъй като я смята за справедлива.  


Земеделският министър Румен Порожанов на разпит в Специализираната прокуратура по

Земеделският министър Румен Порожанов на разпит в Специализираната прокуратура по ...

......... на Държавен фонд "Земеделие".Освен него ще бъдат разпитани и други държавни служители. Миналата седмица прокуратурата повдигна ново обвинение на Стайков - за злоупотреби с еврофондове. Според разследващите, той е използвал деца на свои служители за източването на пари по различни земеделски програми, заради което спецсъдът го остави в ареста.  


Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест. Това

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест. Това ...

......... на Десислава Иванчева. Защитата на бившата кметица на район "Младост" се пое от Николай Хаджигенов.  Делото започна с половин час закъснение и бе отложено с 40 минути по искане на Иванчева и Петрова. По думите им те били в сливенския затвор и имали нужда от малко време да говорят със защитниците им.


Продължава полицейската акция за използването на предпазни колани от шофьорите

Продължава полицейската акция за използването на предпазни колани от шофьорите ...

......... използване на обезопасителните столчета за децата и шофиране с мръсни регистрационни номера. Засилените проверки ще продължат до края на седмицата. Акцент в акцията ще бъде и използването на предпазни каски от мотористите. При предишната такава акция през април бяха проверени близо 50 000 шофьори, а глобените бяха над 1 700.


Специализираната прокуратура предяви обвинение на Вълчо Арабаджиев и внесе в

Специализираната прокуратура предяви обвинение на Вълчо Арабаджиев и внесе в ...

......... издирване.Специализираната акция срещу Арабаджиеви беше в края на август. При претърсването на хотел „Маринела" бяха открити 10 млн лева. Издирваха бизнесмените с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.


Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне ...

......... Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на най-тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Миню Стайков.


Късно в тази вечер с полет от Испания, конвоиран от

Късно в тази вечер с полет от Испания, конвоиран от ...

......... тази, през която минаха Николай и Евгения Баневи и Митьо Очите – настаняване за 72 часа в ареста на Националното следствие, повдигане – вече лично и пред адвокат, на обвиненията за пране на пари и данъчни престъпления.  Следва искане за постоянно задържане под стража, по което трябва да се произнесе Специализираният наказателен съд.  


И министърът на земеделието Румен Порожанов е сред проверяваните във

И министърът на земеделието Румен Порожанов е сред проверяваните във ...

......... от техния ранг, дали са бивши, или настоящи", заяви зам.-главният прокурор. Гешев уточни, че Порожанов ще бъде проверяван в качеството му на изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" за периода между 2014-а и 2017 г. "Ще бъде проверено дали е осъществен необходимият контрол, защото той е принципал", добави Иван Гешев.


Днес, 2 май 2019 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в

Днес, 2 май 2019 г., Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в ...

......... място, извършил хулигански действия и унищожил чужда движима вещ – задно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, е определена мярка за неотклонени „Под надзора на родител“. Районен съд-Пловдив ще заседава днес по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.


Районна прокуратура – Кюстендил е внесла обвинителен акт срещу Р.Р.

Районна прокуратура – Кюстендил е внесла обвинителен акт срещу Р.Р. ...

......... назначената на досъдебно производство експертиза, стойността на отнетите от Р.Р. чужди вещи е 1294 лева. Обвиняемият е многократно осъждан, като деянието е било извършено от него в условията на опасен рецидив. Понастоящем мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.


Затвор до пет години грози биячите от Куклен. Това каза

Затвор до пет години грози биячите от Куклен. Това каза ...

......... им обвинение е за това, че са счупили стъклата на служебен автомобил“, заяви Грошев. „По-малкият от двамата братя има и трето обвинение. То е за лека телесна повреда на полицейски служител. Петимата са задържани за 72 часа, но може да се иска постоянен арест“, каза още районният прокурор на Пловдив.


В навечерието на Великден полицията и пожарната започнаха масови проверки

В навечерието на Великден полицията и пожарната започнаха масови проверки ...

......... петъчния ден, но имаме готовност. Проверката трае около 30-40 секунди, ако няма налагаща се допълнителна необходимост от проверка", казаначалникът на ГКПП при Малко Търново главен инспектор Пламен Иванов. На българо-гръцката границата на ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен. На българо-македонската граница трафикът е нормален.На българо-румънската граница, на Дунав мост, трафикът е интензивен.


В България трябва да има доживотна присъда без замяна за

В България трябва да има доживотна присъда без замяна за ...

......... най-важното, защото то определя и наказанието. Там има знак СТОП - имайте впредвид, че в България експертите са изключително опитни. Когато се направи експертиза ще се отговори ясно на въпроса дали когато Местан е излязъл на главния път, е могъл да види колата. Така че, истината съдът ще я има.


И пpoĸypaтypaтa e ocпopила пpиcъдитe пo eмблeмaтичнoтo дeлo срещу бившата

И пpoĸypaтypaтa e ocпopила пpиcъдитe пo eмблeмaтичнoтo дeлo срещу бившата ...

......... eвpo пoиcĸaн пoдĸyп, сe paзминaвa c изчиcлeниятa нa oбвинeниeтo, ĸoeтo твъpдeшe зa 500 000 eвpo пoиcĸaнa cyмa. След произнасянето на присъдата зам. главния прокурор Иван Гешев заяви: "Това е една дребна битка в голямата война с корупцията", а Сотир Цацаров обяви, че според него, присъдата ще издържи и пред ВКС.


МВР, пожарна и гранична полиция са в готовност за предстоящите

МВР, пожарна и гранична полиция са в готовност за предстоящите ...

......... заповед за спиране на движението на камионите над 12 т. между АПИ, полицията и автомобилна администрация. Целта на тази заповед и усилията, които ще положат всички институции е да регулираме трафика в проблемните места по републиканските пътища и автомагистралите, така че да създадем максимална проходимост на пътните артерии", съобщи Аврамова.


От 25 април до 1 май в курортите край Варна

От 25 април до 1 май в курортите край Варна ...

......... Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция". По пътищата в трите посоки ще има и непрекъснато действаща автоматична техника за контрол на скоростта на автомобилите. Традиционно ще бъдат засилени проверките за употреба на алкохол и дрога от шофьорите, но тази година полицаите ще следят активно и за нарушения от пешеходци.


От МВР готвят засилени мерки за сигурност по време на

От МВР готвят засилени мерки за сигурност по време на ...

......... страна. Очаква се да стане ясен точният брой на полицаите и местата, на които екипите ще следят за спазване на реда. Засилена охрана ще има пред храмовете и местата, на които ще има голямо струпване на хора. Миналата година мерките включваха забрана за паркиране на автомобили в близост до местата на обредите. 


България спечели арбитражно дело срещу омански фонд, заведено заради отнемането

България спечели арбитражно дело срещу омански фонд, заведено заради отнемането ...

......... страна е представила множество документи, свързани с несъстоятелността на КТБ и отнемането на лиценза ѝ, както и становища на международно признати експерти.  След успешната защита Оманският фонд се е отказал от претенциите си, съобщават от БНБ. Според българската централна банка това решение доказва законосъобразността на действията на българските институции.   


Продължават засилените проверки на Пътна полиция. Акцията е в сила

Продължават засилените проверки на Пътна полиция. Акцията е в сила ...

......... основно следят пътните полицаи, припомня Нова телевизия. Особено внимание в този период се обръща на водачите на мотоциклети, след като сезонът вече е в ход. При тях се следи най-вече за правоспособност, за употреба на обезопасителни средства от мотористите и техните спътници и за правилното поставяне на регистрационни табели на моторите. 


Върховният касационен съд излезе с окончателно решение за присъдите по

Върховният касационен съд излезе с окончателно решение за присъдите по ...

......... на близките и близо 35 000 евро разноски. Заради решението на съда в Страсбург, главният прокурор Сотир Цацаров поиска възобновяване на делото, което ВКС уважи през 2016 г. и посочи, че Военно-апелативният съд е бил длъжен да назначи нова експертиза, която да преодолее различията в предходните заключения на вещите лица.


Засилени проверки по пътищата в страната. Пътна полиция ще следи

Засилени проверки по пътищата в страната. Пътна полиция ще следи ...

......... на проверяващите са и водачите на мотоциклети. Засиленият контрол на пътя ще продължи до 24 април.  От АПИ алармират шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по АМ „Струма“ в участъка ГКПП „Кулата“ – Марикостиново и по път III-108 АМ „Струма“ – Петрич поради гъста мъгла и намалена видимост.


Нови случаи на нерегламентиран превоз по маршрута София - Перник

Нови случаи на нерегламентиран превоз по маршрута София - Перник ...

......... "Гранична полиция", като има физически лица, притежаващи десетки микробуси, движещи се към Западна Европа поне веднъж седмично. Някои от собствениците не са декларирали никакви доходи в последните 5 години, а притежават солиден автопарк и недвижими имоти. Недекларираните доходи ще бъдат обложени с данък, заедно с изтеклите лихви, допълват от НАП.


Докато проблемите с циганската общност се замитат под килима, ще

Докато проблемите с циганската общност се замитат под килима, ще ...

......... Относно Габрово, бившият вътрешен министър обясни, че досега не е чувал там да е имало подобни проблеми и изведнъж се получава такава реакция. Тя е следствие на натрупване на проблеми и внушения в обществото, защото има хора в държавата, които нямат никакви задължения, а се ползват с привилегии, каза още той.


Утре, 12 април, от 10:00 ч, в Административния съд на

Утре, 12 април, от 10:00 ч, в Административния съд на ...

......... всички вече е ясно, че си отива", заяви общинският съветник. "Здравето на хората на София е над всичко, не можем да позволим в столицата да има инсталация за изгаряне. Настояваме хората да имат право на глас в тази ситуация, която е от жизнено значение", каза още общинският съветник.    


Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП проверка по

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП проверка по ...

......... липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции. На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медийните публикации, както и относно съответствието между декларираните и/или получени доходи.


На улица “Чумерна” в Габрово днес започна събарянето на опасните

На улица “Чумерна” в Габрово днес започна събарянето на опасните ...

......... и тримата с осъдителни присъди, пребиха продавач в магазин. В резултат на инцидента с побоя кметът на Габрово Таня Христова издаде заповед и се разпореди с полицията за незабавни проверки по закона за гражданската регистрация на адресите, на които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент.  


Ситуацията е овладяна, полицията си свърши работата. Хората протестират срещу

Ситуацията е овладяна, полицията си свърши работата. Хората протестират срещу ...

......... време на събирането, част от участниците в него, са се насочили към областния арест с цел да нахлуят в него и да се саморазправят със задържаните лица там. Ситуацията в дадения момент ескалираше. Оставяме институциите да си свършат работата. Каквото трябва МВР прави и ще бъде направено, коментира още Иванов.


S постановление на Районна прокуратура – Габрово,от 10.04.2019 г. трите

S постановление на Районна прокуратура – Габрово,от 10.04.2019 г. трите ...

......... Й.А. е осъждан за извършено престъпление по чл.346 от НК, П.А., е осъждан за извършено престъпление по чл.195 от НК/, Районна прокуратура –Габрово ще направи искане пред РС – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на трите лица. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.


Районната прокуратура повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над

Районната прокуратура повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над ...

......... пуснати са след 24 часа. Оказа се, че и тримата са с условни присъди. Ако не беше излязъл клипът в социалните мрежи, този случай щеше да е поредният заметен и тези хора с условни присъди щяха да продължат да вършат безчинства. Това най-много дразни хората – неработещата съдебна система“.  


Във Варненския окръжен съд продължава делото срещу двамата холандци, обвинени

Във Варненския окръжен съд продължава делото срещу двамата холандци, обвинени ...

......... Във Варненския окръжен съд продължава делото срещу двамата холандци, обвинени в контрабанда на над 16 тона прекурсори и материали за производство на амфетамини. С разкриването на канала беше предотвратено производството на синтетична дрога за над 6 милиарда долара.


Синът на шампиона във вдигането на тежести Гълъбин Боевски -

Синът на шампиона във вдигането на тежести Гълъбин Боевски - ...

......... грама амфетамин и 4,42 грама кокаин. Част от дрогата била скрита в колата му, а останала - в неговия дом и в апартамента на приятелката му. Решенението на съда не е окончателно, в случай, че Боевски обжалва, делото е насрочено за 11 април пред Софийския апелативен съд, пише "24 часа".


Синът на бившия щангист Гълъбин Боевски – Пол е арестуван за

Синът на бившия щангист Гълъбин Боевски – Пол е арестуван за ...

......... 11 години, когато беше приет в болница, след като се простреля в главата с внесен в училище газов пистолет. Самият Гълъбин Боевски също бе арестуван за наркотици. Той бе заловен на летището в Сао Пауло с 9 килограма кокаин преди няколко години, докато придружава дъщеря си Сара на участия в тенис турнири.


Засилено е присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница

Засилено е присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница ...

......... се подготвим за кризи.  Маринов посочи, че групата мигранти, която има намерение да тръгне към Северна Македония, е около 600-700 души. Тази цифра обаче се променя, уточни той.  По думите на министъра и на българо-сръбската граница полицейските патрули са усилени. Има също съвместни патрули със сръбската гранична полиция, добави той.


И днес масови проверки по пътищата заради акция

И днес масови проверки по пътищата заради акция "Скорост". Само ...

......... нарушения. Проверките са на местата с концентрация на пътни инциденти и засилен трафик. По време на акцията автомобилите не се спират, а се засичат с технически средства и за установените нарушения се издават електронни фишове, информира Нова телевизия. От "Пътна полиция" за пореден път призовават шофьорите да карат със съобразена скорост. 


Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийство на Виктория Маринова, ще

Северин Красимиров, обвинен за жестокото убийство на Виктория Маринова, ще ...

......... наказание доживотен затвор без право на замяна.  На 22 април ще се проведе така нареченото разпоредително заседание, на което съдът ще прецени дали да уважи искането на защитата на Красимиров. Срещу него са повдигнати три обвинения: за извършване на блудствени действия, за изнасилване и за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. 


Продължава акция

Продължава акция "Скорост" на полицията в цялата страна. Тя се ...

......... в 6 часа сутринта ще има 24-часаова акция за превишена скорост, като камери ще има дори и през тъмната част на денонощието. Целта на операцията е да се обърне внимание на това, че скоростта е една от основните причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия с най-много жертви и ранени.


Полицията проверява публикация в социалните мрежи, в която има отправени

Полицията проверява публикация в социалните мрежи, в която има отправени ...

......... е истинска. По снимката личи, че е вкъщи и по пантофи, които са скъсани на големите пръсти. Кадърът обаче предизвиква повече подигравки, отколкото заплахи. "Като те гледам какъв смотльо си, сигурно себе си ще гръмнеш", пише му потребител Към момента не е ясно дали заканите са сериозни.  Изясняват се всички детайли около случая. Снимка: Фейсбук


В рамките на досъдебно производство прокурори от Специализираната прокуратура (СП) 

В рамките на досъдебно производство прокурори от Специализираната прокуратура (СП)  ...

......... отдел към СП извършват следствени действия в  офисите на дружество „Кинтекс“. В хода на разследването участват и служители на ДАНС. Изземат се документи и се претърсват помещения. Досъдебното производство е образувано на 1 февруари т.г.  за престъпно сдружаване и  безстопанственост (чл. 321, ал. 6 и чл. 219 от НК).  


Пробация за срок от 6 месеца определи Специализираният наказателен съд

Пробация за срок от 6 месеца определи Специализираният наказателен съд ...

......... от Окръжна прокуратура -Добрич бе образувано през 2015 г. от Софийска градска прокуратура и приключи с обвинителен акт. Желева бе осъдена от Софийски градски съд през 2017 година, но Софийски апелативен съд реши, че присъдата е била произнесена от незаконен състав и делото бе изпратено по компетентност на Специализиранияата прокуратура.Основният свидетел на прокуратурата по делото за източването на КТБ

Основният свидетел на прокуратурата по делото за източването на КТБ ...

......... 8 месеца прокуратурата чете обвинителния акт по делото. Законова промяна обаче спря четенето и така след сбит доклад на прокуратурата мегапроцесът тръгна. Цветан Василев и общо 18 души са подсъдими за източването на 2,6 милиарда лева от фалиралата банка. Василев е в Сърбия и чака екстрадиция. Спецсъдът обмисля разпит с видеовръзка.


Трябва да опровергаем едни откровени лъжи, които чухме днес. Няма

Трябва да опровергаем едни откровени лъжи, които чухме днес. Няма ...

......... бъдат направени интервюта от органите на "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност"", посочи Красимир Ципов. Красимир Ципов съобщи, че ОЛАФ проверява обществена поръчка от 2017 г. за 290 джипа. Поръчката е за повече от 20 млн. лв., а автомобилите са доставени през миналата година и са разпределени по полицейските управления. 


инистерство на вътрешните работи няма да строи нови бежански лагери.

инистерство на вътрешните работи няма да строи нови бежански лагери. ...

......... инистерство на вътрешните работи няма да строи нови бежански лагери. Това заяви заместник-министърът на вътрешните Красимир Ципов на брифинг пред журналисти, посветен на появилата се в медийното пространство информация, че МВР ще строи нови бежански лагери.


Делото срещу бившия вицепремиер Симеон Дянков, бившият енергийния министър Трайчо

Делото срещу бившия вицепремиер Симеон Дянков, бившият енергийния министър Трайчо ...

......... Делото срещу бившия вицепремиер Симеон Дянков, бившият енергийния министър Трайчо Трайков и издателят Иво Прокопиев продължава с разпит на свидетели. Тримата заедно с още трима души от посредническата фирма „Булброкерс“ са обвинени за приватизационната продажба на дяловете на енергоразпределителното дружество EVN. 


Полицията в Пловдив работи и по изясняване на причините и

Полицията в Пловдив работи и по изясняване на причините и ...

......... двама души. Към 11:00 ч. са намерени починали 34-годишна жена и 40-годишен мъж в лек автомобил в гараж в пловдивския квартал "Христо Смирненски". От първоначалния оглед няма данни за насилие. Предполага се, че двамата са имали финансови затруднения и са сложили край на живота си, вдишвайки изгорелите газове от колата.


Намериха нелегални мигранти в товарен вагон в Пловдив. Те са

Намериха нелегални мигранти в товарен вагон в Пловдив. Те са ...

......... Пловдив. Те са открити тази сутрин около 10.00 часа на разпределителната гара в квартал „Тракия”, съобщава БТВ. Задържани са 27 души, които се представят за сирийци - 8 мъже, 11 жени и 8 деца. Бежанците ще бъдат настанени в миграционен лагер, поясняват от полицията. Композицията е пътувала по направлението Свиленград-София.


Мъж е открит мъртъв в района на

Мъж е открит мъртъв в района на "Скобелева майка" в ...

......... съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.Към 19 часа вчера на телефон 112 е съобщено за мъж в безпомощно състояние. Пристигналите на място екипи на Спешна помощ и на Пето РУ са констатирали смъртта му. Починалият е 68-годишен пловдивчанин.Причините и обстоятелствата около смъртта му се изясняват, се посочва още в съобщението.


Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” за

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” за ...

......... които желаят да им бъдат отпуснати такива пенсии в недвижим имот, който бил прехвърлен от неговите родители“, обясни Милева. Към момента към наказателна отговорност са привлечени шестима души. Наблюдаващият прокурор Николай Димитров обясни, че до момента са установили около 20 души, на които са били опуснати пенсии по този начин.


Шестимата, арестувани в Силистра, вече са с повдигнати обвинения за

Шестимата, арестувани в Силистра, вече са с повдигнати обвинения за ...

......... действия по случая. Вчерашната операция на територията на двата града е благодарение на активните съвместни действия на служителите от трите структури на МВР. Извършено бе качествено проследяване и анализиране на голям обем документи и събрани доказателства за извършвана в голям период от време престъпна дейност, довели до вчерашната успешна реализация. 


Документите за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са

Документите за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са ...

......... група, данъчни престъпления и пране на пари. Сутринта на 7 март два екипа от испанските съдебни власти са предприели действия и са влезели в съответния имот. На място са задържани Арабаджиеви и Семерджиев, каза Арнаудова и уточни, че Семерджиев е задържан по искане не на българските, а на швейцарските власти.