Във Варна ще бъде приготвена пица на открито. Събраните пари

Във Варна ще бъде приготвена пица на открито. Събраните пари ...

......... Във Варна ще бъде приготвена пица на открито. Събраните пари ще бъдат за социалната кухня към Духовно-просветния център "Свети Архангел Михаил". Събитието е част от коледното издание "Улица на готвачите". Варна


Коледен кът в софийския зоопарк: две магаренца и мини прасенце

Коледен кът в софийския зоопарк: две магаренца и мини прасенце ...

......... Коледен кът в софийския зоопарк: две магаренца и мини прасенце очакват децата и техните родители... в коледни дрехи. Всеки, който иска, може да погали, да нахрани или да се снима с пременените животни.


Певицата Шакира е поредната звезда, срещу която испанската прокуратура повдигна

Певицата Шакира е поредната звезда, срещу която испанската прокуратура повдигна ...

......... властите, че е в друга държава, за да не се налага да внася данъци. Според испанските закони, всеки, който пребивава на територията на страната за повече от 6 месеца, се счита за данъкоплатец. Имуществото на Шакира се изчислява на 200 млн евро.От екипа ѝ засега отричат обвиненията да се верни.


Едно от най-впечатляващите космически явления за 2018 г. се случва

Едно от най-впечатляващите космически явления за 2018 г. се случва ...

......... на Боряна Черганова, която посети обсерваторията на Софийския университет в Борисовата градина.Стотици хора се качиха на Витоша, за да броят падащи звездиСтотици хора се качиха на Витоша снощи, за да броят падащи звезди. В момента е пикът на така наречените Персеиди, които се виждат и с просто око, а ме...


Ути Бъчваров представя новата си кулинарна книга

Ути Бъчваров представя новата си кулинарна книга "Вкусната Европа". Тя ...

......... Ути Бъчваров и представя 100 от най-добрите рецепти, обединяващи европейските вкусове и традиции. Всяка една от рецептите носи своя собствена история и интересни факти за кулинарните традиции и вкусове на Стара Европа. Вижте повече за тях от самия Ути Бъчваров, който разказа подробности в студиото на Сутрешния блок на БНТ1.3D елхите са най-новият хит на пазара тази година. Те

3D елхите са най-новият хит на пазара тази година. Те ...

......... тази година.Вече е ясно кои елхички ще са актуални следващата година.Йонко Земярски, управител на фирма за изкуствени елхи: В природата, когато навалява сняг от едната страна дървото е заснежено, от другата страна си е зелено ,подготвяме такъв модел за другата година.Модните тенденции при елхите се задават на специализирани световни изложения.


Пият ли кафе в Китай? В една китайска провинция дори

Пият ли кафе в Китай? В една китайска провинция дори ...

......... в Китай бързо от 1988 г. насам. Зад този факт стоят съвместните усилия на китайското правителство, Световната банка и Програмата на ООН за развитие. В момента в провинция Юнан се произвежда около 95% от кафето в Китай. Експертите твърдят, че качеството му се доближава най-много до арабиката, отглеждана в Колумбия.


Трюфелите има опасност да изчезнат. За това предупреждават британски учени,

Трюфелите има опасност да изчезнат. За това предупреждават британски учени, ...

......... на черен трюфел идва от испанския район на Теруел. Продукцията на трюфели в Испания през същата година е билa около 40 тона. За сравнение, продукцията във Франция по това време е билa между 40 и 50 тона. А Южна Франция е мястото, което осигурява 45% от световните количества черен трюфел.


Алисън, дъщерята на Клинт Истууд, разкри, че още ходи на

Алисън, дъщерята на Клинт Истууд, разкри, че още ходи на ...

......... знае кога ще се откаже - каза той. - Работата ми харесва." Той добави, че с напредването на възрастта е започнал да избира проектите си много внимателно. "Може би не искам да поемам голямо количество работа, но реално работата ми не намалява. Обичам това, което правя" - каза Клинт Истууд.


Не изхвърляйте бутилките от вино. И не ги трупайте в

Не изхвърляйте бутилките от вино. И не ги трупайте в ...

......... бутилките спечели нови клиенти на ресторанта.Елоиз Вилясека, ръководител на сектор иновации: Знаете ли, клиентите често искат да си вземат за спомен някоя чиния или прибор от винените бутилки. Следващия път, когато в дома Ви се натрупат бутилки от вино, не ги изхвърляйте. А погледнете на тях като източник на вдъхновение.91-та церемония по раздаване на

91-та церемония по раздаване на "Оскар"-ите догодина може да се ...

......... вариант бил кръстен "групов монолог".Церемонията по връчването на "Оскар"-ите е предвидена за 24 февруари 2019 г. в Лос Анджелис. Кевин Харт ще води церемонията по раздаването на ОскаритеКомикът Кевин Харт ще е водещ на церемонията по връчване на наградите Оскар за 2019 година. Новината съобщи самият той в социалните мрежи.


Дядо Коледа наближава България. От няколко дни той е отседнал

Дядо Коледа наближава България. От няколко дни той е отседнал ...

......... там Коледен град, наречен "Онируполи", в превод "Град на мечтите". Само на 50 км от границата с България, мястото привлича все повече български туристи от различни краища на страната. Само тази седмица, близо 20 автобуса пристигнаха там през почивните дни. За Коледния град разказват Паулина Найденова и оператора Владимир Богдански...


„Бохемска рапсодия“ на групата Queen е най-слушаната песен на 20

„Бохемска рапсодия“ на групата Queen е най-слушаната песен на 20 ...

......... най-големи приходи в киносалоните - 600 000 милиона долараРами Малек беше номиниран за награда "Златен глобус" миналата седмица и се очаква да получи номинация и за наградата "Оскар" за ролята на Фреди Мъркюри. Адам Ламбърт, Брайън Мей и Роджър Тейлър след старта на биографичния филм за Фреди Меркюри "Бохемска рапсодия"


В Норвегия официално бе открит вторият най-дълъг мост в страната.

В Норвегия официално бе открит вторият най-дълъг мост в страната. ...

......... на Китай в Норвегия: Бих определил този мост като голямо събитие за отношенията между Китай и Норвегия и за двустранните икономически и търговски отношения.Проектът е на стойност 96 милиона щатски долара. Договорът за стоманата включва производството на всички елементи от моста, които са изработени в четири различни фабрики в Китай.


Зимен феномен, познат като

Зимен феномен, познат като "диамантен прах", беше заснет в североизточната ...

......... беше заснет в североизточната част на Япония.Температурата в района вече трети ден е минус 20 градуса. Така нареченият "диамантен прах" се получава заради ниската температура, която кара водните изпарения във въздуха да замръзват. Когато те бъдат погледнати през призмата на изгряващото слънце, се създава зрителна илюзия за миниатюрни диамантени кристали.Легендарният испански оперен певец и диригент Пласидо Доминго отбеляза 50-ата

Легендарният испански оперен певец и диригент Пласидо Доминго отбеляза 50-ата ...

......... в Ню Йорк. Звезди на световната опера отидоха да поздравят Доминго на прием в ресторант в Ню Йорк. Сред гостите беше и българската оперна певица Соня Йончева. Пласидо Доминго дебютира в Метрополитан опера на 28 септември 1968 година. Оперният певец има повече от 4000 участия и концерта по целия свят.


Британска компания е разработила робот, който да помага в земеделските

Британска компания е разработила робот, който да помага в земеделските ...

......... поколението на дядо ми. Искаме да използваме малко земеделска земя за повече продукция. Самоуправляеми трактори и роботизирани машини се използват от години в земеделието. Отскоро дронове също следят за развитието на насажденията. Но някои дейности трудно могат да бъдат изпълнени от роботи като ръчното бране на деликатните ягоди или малини.


В далечен Китай имат иновативно решение за справяне с наводненията.

В далечен Китай имат иновативно решение за справяне с наводненията. ...

......... Би Джинг: Преди, когато валеше, имаше много локви. Сега е по-добре. А и зелените пояси на южния и северния вход на квартала са много приятни, пречистват и дъждовната вода.Китай продължава да търси варианти за ефективна и иновативна урбанизация, но вече залага не толкова на количеството, колко на качеството на проектите.


Българската народна банка пуска златна възпоменателна монета

Българската народна банка пуска златна възпоменателна монета "Св. Първомъченик Стефан" ...

......... "Българска иконография".© Христо Касабов / БТАЦената на монетата е 890 лева. От днес до 12 декември всеки може да закупи до две монети, след което възпоменателната монета ще се продава без ограничения. Освен на касите на БНБ, монета ще се предлага и от още три банки.© Христо Касабов / БТА


Празнична еуфория завладя днес германския град Михендорф с маратон на

Празнична еуфория завладя днес германския град Михендорф с маратон на ...

......... днес германския град Михендорф с маратон на Дядо Коледовци. Внушителното събитие се провежда за 10-и път. © БТАИ тази години в него се включиха стотици ентусиасти. Най-възрастният участник е на 85 години. Освен забавлението, организаторите на състезанието се надяват с маратона да накарат повече хора да спортуват през зимните месеци.


Мексиканката Ванеса Понсе де Леон спечели титлата

Мексиканката Ванеса Понсе де Леон спечели титлата "Мис Свят 2018" ...

......... също представителките на Беларус, Уганда и Ямайка. © снимка: TwitterМеждународният конкурс "Мис Свят" се е състоял за първи път през 1951 г. по инициатива на британеца Ерик Морли и съпругата му Джулия Морли. В тазгодишния конкурс участваха представителки на 118 страни и региони, на възраст от 18 до 26 години.


Фестивал на ледените скулптури се провежда в Русе за пета

Фестивал на ледените скулптури се провежда в Русе за пета ...

......... Красивите фигури са изваяни от близо 20 тона лед. Те са дело на художници от 8 държави. РусеЛеденото приключение в Русе ще продължи до средата на февруари. Междувременно ще има много забавни игри, състезания и концерти, в подготовка е и леден бар, където посетителите да се сгреят при минусовите температури.


Завършваме с още нещо любопитно- какво е общото между италиански

Завършваме с още нещо любопитно- какво е общото между италиански ...

......... Салвини и Майо. Но няма да си купя техни фигурки. По-скоро искам тази на Кристиано Роналдо.Миниатюрното пресъздаване на Рождеството се превръща в изкуство през епохата на Барока, но е включвало само библейски герои. За някои съвременни италиански семейства, обаче, един от най-светлите мигове в християнството трябва да отразява настоящия момент.


Във Финландия бе открита модерна библиотека. В новото общественото пространство

Във Финландия бе открита модерна библиотека. В новото общественото пространство ...

......... взимат книги. Същата задача имаме и днес. Тук има възможност да се чете, но и да се използват различни технологии. Библиотеките в Хелзинки са втората най-важна обществена услуга след питейната вода. А този проект, който струва близо 100 милиона евро, бе официално открит по случай деня на независимостта на Финландия.


Коледното настроение завладява света. Един японски парк за птици не

Коледното настроение завладява света. Един японски парк за птици не ...

......... разходка пингвини, за радост на посетителите, особено най-малките. От днес обаче пингвините се появяват, облечени в специално ушити за тях костюми.Удивително е, че антарктическите птици се оставят търпеливо да бъдат нагласени в костюмите, шестват усърдно по алеите и накрая позират за снимки. Тези празнични шествия ще продължат до самата Коледа.


За трета поредна година Община Троян обявява благотворителната инициатива

За трета поредна година Община Троян обявява благотворителната инициатива "Подари ...

......... бил десетокласникът от СУ "Св. Климент Охридски" - Деян Христов. Той е спечелил първо място в конкурс "Заедно в 21 век" за мултимедийна презентация към школата по информационни технологии при Център за подкрепа за личностно развитие. Постиженията му се изразяват в множество първи награди в областта на математиката и информатиката.


Италианският производител на гуми

Италианският производител на гуми "Пирели" представи в Милано 46-ия си ...

......... подобни снимки липсваха от изданието от 2016 г. Замислен е като филмов сценарий, в който четири жени мислят за бъдещето, и включва черно-бели и цветни снимки. Календарът на Пирели - без провокативни позиДесетилетия наред прочутият календар на италианската компания "Пирели" е компас за успешните супермодели, позиращи голи в провокативни пози.


Прочутото

Прочутото "божие" писмо от Алберт Айнщайн беше продадено на търг ...

......... тези шеговити думи, ръкописът на Нобеловия лауреат намери своя нов собственик по време на търг на аукционната къща "Кристис". През 2007 г. същото писмо е продадено за 400 000 долара. Сегашният търг, продължил едва 4 минути, далеч надхвърли очакванията на продавачите му за това колко високо ще бъде оценена реликвата.


Шанел написа нова глава в историята на модата по време

Шанел написа нова глава в историята на модата по време ...

......... Hilfiger, Gucci, Hugo Boss, Esprit, The North Face, Timberland, Lee и много други световноизвестни марки. Представител на Fur Free Retailer за България е „Четири лапи“, като от международната организация призовават българските производители да се включат в програмата и да станат част от голямото семейство на модата с високи етични стандарти.


Популярната холивудска актриса Сандра Бълок довери, че няма тайна за

Популярната холивудска актриса Сандра Бълок довери, че няма тайна за ...

......... четири годишната екранна любимка се пошегува, че за да изглежда красива и вечно млада "не спи в специален запечатан контейнер". Що се отнася до здравните принципи, които следва, Бълок довери, че гледа да избягва канцерогенните субстанции, които ни дебнат на открито и са свързани със замърсяването на жизнената ни среда.


Модна къща

Модна къща "Шанел" се отказва от крокодилската и змийска кожа. ...

......... само за екзотичните кожи, но художественият директор Карл Лагерфелд каза, че в колекциите кожите с косъм се използват толкова рядко, че той вече не си спомня кога за последния път е създавал такъв модел. От кожите с косъм вече се отказаха модните къщи "Версаче", "Гучи", "Армани", "Майкъл Корс", Дона Каран".


Актьорът Еди Мърфи стана баща за десети път. Годеницата му

Актьорът Еди Мърфи стана баща за десети път. Годеницата му ...

......... 22 години. Заедно с бившата певица от Спайс гърлс Мел Би имат дъщеря на 11 години. Еди Мърфи се превърна в суперзвезда с ролите си в "Ченгето от Бевърли хилс", "Пристигане в Америка" и "Бумеранг, а десетилетия по - късно накара публиката да се залива от свят в "Смахнатия професор".


Космически кораб

Космически кораб "Съюз" с трима космонавти на борда успешно излетя ...

......... с екипаж след инцидента преди два месеца, когато двамата космонавти трябваше да кацнат аварийно малко след излитане. В състава на новата мисия са един руснак, един канадец и една американка. Корабът "Съюз" трябва да се стикова със станцията в 19.30 часа българско време. Космонавтите ще останат в орбита 194 дни.


Зимно настроение преди Рождество в Москва. На Червения площад по

Зимно настроение преди Рождество в Москва. На Червения площад по ...

......... Червения площад по традиция за 13 поредна година беше открита ледената пързалка. Леденото съоръжение събира 450 души. Московските власти предлагат на любителите на зимните кънки и възможност да посрещнат Нова година на пързалката и да чуят отброяването на последните минути от тази година на часовника на Спаската кула на Кремъл.


В Рио де Жанейро бяха запалени светлините на огромно коледно

В Рио де Жанейро бяха запалени светлините на огромно коледно ...

......... бяха запалени светлините на огромно коледно дърво, плаващо по вода. То е високо 70 метра и тежи 369 килограма. Едновременно с това имаше пищни илюминации, които продължиха седем минути. Хиляди туристи и бразилци се събраха, за да видят атракцията, която отсъстваше от градската атмосфера три години заради мерки за икономии.


Далечният Изток, тайните на златни храмове и как се става

Далечният Изток, тайните на златни храмове и как се става ...

......... чувства на хората. Тяхната главна роля е да спасяват. Било то чрез израженията, които се променят или чрез ръцете, които имат много специални функции.Там някъде, далече на изток, където казват, че на ума, който е тих, говори цялата вселена. И че съкровището, което хората търсят, винаги е в тях самите.Европейската комисия одобри вписването на

Европейската комисия одобри вписването на "Карнобатска гроздова ракия" в списъка ...

......... Европейската комисия одобри вписването на "Карнобатска гроздова ракия" в списъка с географски защитени имена. Ето и подробности за критериите, на които трябва да отговаря алкохолната напитка.


Празничните светлинки на елхата в Пловдив бяха запалени тази вечер.

Празничните светлинки на елхата в Пловдив бяха запалени тази вечер. ...

......... Празничните светлинки на елхата в Пловдив бяха запалени тази вечер. Дръвчето и тази година е изкуствено и се намира на площада пред общината. Вижте и още в прякото включване на Антоанета Чакандракова.


Американският режисьор Куентин Тарантино се ожени за 35-годишната израелска певица

Американският режисьор Куентин Тарантино се ожени за 35-годишната израелска певица ...

......... Уилис, Самюъл Джаксън, Ума Търман и Даян Крюгер. Бракът на Тарантино с Пик е първи за него. Досега 55-годишният режисьор твърдеше, че между семейството и работата е направил избор в полза на работата.Just Married! Congrats Quentin Tarantino & Daniela Pick! pic.twitter.com/68q7GCfbwg— Quentin Tarantino Fan Club (@TarantinoFC) 29 ноември 2018 г.


Петралиа Сопрана оглави класацията за най-красивото италианско село. То се

Петралиа Сопрана оглави класацията за най-красивото италианско село. То се ...

......... начин - с голямо празненство, вино и музика. "Това е признание, което всички живеещи тук заслужават. Цяла Италия вече знае, че Петралиа Сопрана е мястото, където изкуство, култура и история са едно цяло", каза кмета на селото.Състезанието се провежда за шеста поредна година и три пъти печелено от сицилиански села.


Френска аукционна къща организира търг за ретро автомобили. Той ще

Френска аукционна къща организира търг за ретро автомобили. Той ще ...

......... други, които се интересуват от напълно реставрирани коли. Няма средно положение.Аукционната къща може да се похвали и с предишна рекордна продажба - през 2016 г. бе продадено Ферари от 1957 година за 32 милиона евро.В търга, насрочен за 8 февруари 2019 в Париж, ще участват и други уникални ретро автомобили.


Настоящето и миналото си подадоха ръка и как с помощта

Настоящето и миналото си подадоха ръка и как с помощта ...

......... като успява да разгадае тайната на „Енигма“, през 1948 година той е назначен в училището по математика към висшето учебно заведение. През 2015 г. се появи и филмът „Игра на кодове“, който разказва за живота на Алан Тюринг и рагадаването на „Енигма“. Лентата спечели десетки престижни награди, включително и оскар.


Картина на френския импресионист Реноар е открадната от виенска аукционна

Картина на френския импресионист Реноар е открадната от виенска аукционна ...

......... на стойност около 160 хиляди евро днес е трябвало да бъде продадена на търг.Картината представлява пейзаж и е била свалена незабелязано от стената, където е била изложена за оглед.Засега повече информация не се съобщава, но снимката на произведението вече е свалена от интернет-страницата на търговската къща и от каталога ѝ.


Над 60 потънали корабa има на дъното на Черно море.

Над 60 потънали корабa има на дъното на Черно море. ...

......... условията са такива, че те се съхраняват добре. Сред откритията в проекта е и вулканична пепел в т. нар. седиментни ядки. Това позволява отделните седиментни слоеве да бъдат отнесени към определено историческо време. А учените са категорични, че културното наследство на дъното на Черно море е реално. И изключително богато.


Коледа е празник за всички и бежанците не правят изключение.

Коледа е празник за всички и бежанците не правят изключение. ...

......... скоро беше снимана докато носи фланелка с логото ни, както и Джулия Робъртс."Миналата година магазинът успя да събере 750 хиляди британски лири. От 2015 година насам ръководещата го благотворителна фондация "Помогни на бежанци" събира над 30 милиона лири. Тя работи с над 75 партньори в Европа, Америка и Средния Изток.


Първата дама на САЩ Мелания Тръмп представи тазгодишната коледна украса

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп представи тазгодишната коледна украса ...

......... 5,5 метра. Госпожа Тръмп пусна видео в Туитър, в което е заснета как преминава през тазгодишната празнична коледна украса, която включва и орнамент с мотото на нейната кампания в полза на децата "Бъди най-добър". The @WhiteHouse is sparkling for the Christmas season! pic.twitter.com/ncNhlkZAWl— Melania Trump (@FLOTUS) 26 ноември 2018 г.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп се похвали пред свои привърженици

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се похвали пред свои привърженици ...

......... приликата? Не ви се вярва, нали? Но аз винаги считах това сравнение за голяма похвала!", отбеляза президентът. На 16 ноември Тръмп връчи президентския Медал на свободата, висшата награда на САЩ за граждански заслуги. С нея бяха удостоени седем видни личности, три от тях посмъртно, сред които беше и Елвис Пресли.


Президентът на Република Корея Мун Дже-ин и неговата съпруга се

Президентът на Република Корея Мун Дже-ин и неговата съпруга се ...

......... на Република Корея публикуваха в Туитър снимки с новородените мъничета в обятията на президентската двойка. Със съпровождащ текст: Запознайте се с мъничетата на Гоми, едно от подарените ни кучета пунгсан.Шестте кученца - три мъжки и три женски, родени на 9 ноември, се намират в добро здраве, уточняват от южнокорейско президентство.


Водата изхвърли на брега на остров Стюарт телата на 145

Водата изхвърли на брега на остров Стюарт телата на 145 ...

......... все още не могат да разберат какво предизвиква масовата им смърт. Едно от обясненията е "желанието за помощ", което вероятно членовете на групата изпитват. Когато морето изхвърли белуга на брега, често се наблюдава десетки морски бозайници да се опитват да помогнат, но в повечето случаи усилията им завършват със смърт.Това заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от

Това заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от ...

......... церемонията по завършването на изграждането на морския участък от газопровода "Турски поток", в която участваха лидерите на Турция и Русия, Ердоган съобщи за друг отбелязан рекорд. Той посочи, че през първите девет месеца над 5,1 милиона туристи от Русия са посетили Турция, което е най-добрият резултат за последните няколко години.На мястото на библейските Содом и Гомор американски учени от

На мястото на библейските Содом и Гомор американски учени от ...

......... и в него се образували частици стъкло с кристали на цирконий. Това говори за много високи температурни въздействия, сравними с температурата на повърхността на Слънцето.Библейската легенда разказва, че в района на Мъртво море се намирали градовете Содом и Гомор, които били унищожени от Бог заради непростимите грехове на техните жители.


На площад Свети Петър във Ватикана днес пристигна коледната елха.

На площад Свети Петър във Ватикана днес пристигна коледната елха. ...

......... бор с височина 23 метра е от област в североизточната част на Италия. То ще грейне с енергийностестяваща украса на 7 декември. Тогава тържествено ще бъде открита и рождественската ясла, която се изработва от четирима скулптури. Тя е подарък от град Йезоло и ще бъде изработена от 700 тона пясък.


Целта на жителите на Нарон в областта Галисия е забележителна

Целта на жителите на Нарон в областта Галисия е забележителна ...

......... известен местен ресторант променят менюто - по-малко мазнина, риба вместо месо и водорасли вместо сол.Най-важна е мотивацията.Тереза Родригес, жителка на град Нарон: Човек не трябва да казва - никога не мога да го направя. Може да го прави всеки, щом аз го направих! А в Нарон вярват, че ще успеят.


Отвъд Океана коледният дух вече се настани във вълшебния свят

Отвъд Океана коледният дух вече се настани във вълшебния свят ...

......... на "Юнивърсал" в Холивуд потъна в празнично настроение, а почитателите на историята за момчето-магьосник могат да се почувстват като част от неговата вселена. Тематичният парк, посветен на любимата на милиони хора книга предлага за всекиго по нещо - бирен шейк, омагьосан сняг и светлинно шоу очакват посетителите на замъка Хогуортс.


Актрисата Елизабет Хърли излиза с италианския милионер Николо Баратиери ди

Актрисата Елизабет Хърли излиза с италианския милионер Николо Баратиери ди ...

......... тя обяви ангажимента си с крикет звездата Шейн Уорн.Нейните отношения с издателя-бизнесмен Евгений Лебедев, син на милионера Александър Лебедев, предизвикаха голям интерес.Актрисата Елизабет Хърли се съблече в подкрепа на БРЕКЗИТДен преди референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз, актрисата Елизабет Хърли заяви позицията си по необичаен начин - събличайки...


Днес е Световният ден на телевизията. По този повод деца

Днес е Световният ден на телевизията. По този повод деца ...

......... Днес е Световният ден на телевизията. По този повод деца от детска кино школа влязоха в ролята на репортери. Те се разходиха из студиата на Българската национална телевизия. Вижте емоциите на малките репортери, които улови камерата ни:


Актьорът Робърт де Ниро се развежда. Звездата се разделя след

Актьорът Робърт де Ниро се развежда. Звездата се разделя след ...

......... са пред развод, след като от юни живеят разделени.75-годишният актьор има 6 деца, две от които са от втората му жена, която е на 63. Синът им Елиът е на 20, а дъщеря им Хелън, от сурогатна майка, е на 6. Робърт де Ниро е носител на две награди "Оскар".


91-годишният днес Цонко Петров получи награда от Министерството на образованието

91-годишният днес Цонко Петров получи награда от Министерството на образованието ...

......... се случва в училище.Цонко Петров: Възпитание трябва, както на учителите, така и на учениците.Не може учител като мен да минава по Пиротска и да гледа голямото междучасие всички ученици вън на Пиротска и всичко с цигара.Като бивш спортист пък му направило впечатление, че за съжаление игрищата на училищата са празни.


Остров във Фолклендския архипелаг близо до бреговете на Аржентина, населен

Остров във Фолклендския архипелаг близо до бреговете на Аржентина, населен ...

......... се срещат морски лъвове, делфини и китове. По тези места още личат следите на Фолклендската война от 1982 година, противопоставила правителствата на Великобритания и Аржентина. Остров Пебъл е бил закупен от британското правителство през 1869 година от Джон Маркъм Дийн и сега той се предлага за продан от негова наследница.


Носителят на награди

Носителят на награди "Оскар", популярният американски актьор Робърт де Ниро, ...

......... Арън Кендрик. "Понякога нещата не вървят така, както хората са се надявали", коментират източници, близки до семейството на холивудската звезда. Робърт де Ниро, носител на два "Оскар"-а, е един от най-уважаваните актьори в САЩ. Той винаги се е старал да държи личния си живот извън светлината на прожекторите, отбелязва агенцията.


Богатата наследница и светска дама Парис Хилтън реши да развали

Богатата наследница и светска дама Парис Хилтън реши да развали ...

......... вдъхновено от бижу на майката на Парис. Въпреки че Хилтън не е коментирала развалянето на годежа си, нейни близки споделят, че тя вече не виждала в Крис своята идеална половинка. Сега тя се е концентрирала върху работата си и желае да се раздели с него, като си останат добри приятели.


Видео, качено в социалните мрежи, показва вулкана Фуего в Гватемала.

Видео, качено в социалните мрежи, показва вулкана Фуего в Гватемала. ...

......... социалните мрежи, показва вулкана Фуего в Гватемала. Клипът е заснет на 17 ноември, ден преди сериозното му изригване. То наложи евакуацията на близо 4 000 души, които живеят в региона. Фуего бълва пепел и лава не за първи път. През юни, при едно от мощните му изригвания, загинаха 190 души.


В Ню Йорк отвори врати ресторант, който предлага вечеря за

В Ню Йорк отвори врати ресторант, който предлага вечеря за ...

......... Коупланд, представител на ресторанта: Много хора искат просто да си отдъхнат, особено ако живеят в големите градове, постоянно заобиколени от тълпи. За интровертите това е много изморително, а тук е рай за тях. Веригата има 77 ресторанта, предимно в Япония, но се опитва да стъпи стабилно и на американския пазар.


В Мианмар започна един от най-впечатляващите фестивали в света. Десетки

В Мианмар започна един от най-впечатляващите фестивали в света. Десетки ...

......... изрисувани свещени храмове и животни, всички те се издигат докато разпръскват фойерверки.Дейвид Жу: Когато балоните ни се издигнат и фойерверките се разпръснат, това е миг, който не може да бъде сравнен с друг.Повече от 400 балона полетяха над града по време на тазгодишния фестивал. Той ще продължи до 22 ноември.


Рапърът Снуп Дог се сдоби със своя звезда на Алеята

Рапърът Снуп Дог се сдоби със своя звезда на Алеята ...

......... Куинси Джоунс и рапърът и продуцент Доктор Дре. Снуп Дог е продал над 35 милиона албума по света. Първият му албум излезе на 23 ноември 1993 г. и беше озаглавен Doggystyle. Той дебютира на първо място в класацията на "Билборд" Топ 200, като от него са продадени 11 милиона екземпляра.


Американската певица Кейти Пери оглави класацията на сп.

Американската певица Кейти Пери оглави класацията на сп. "Форбс" за ...

......... и Лейди Гага с 50 милиона долара. На шесто и седмо място са Дженифър Лопес с 47 милиона долара и Риана с 37,5 милиона долара. Десетката се оформя от германската изпълнителка Хелена Фишер с 32 милиона долара, Селин Дион с 31 милиона долара и Бритни Спиърс с 30 милиона долара.