Звездите от екрана превръщат рибите в звезди. Идеята е особено

Звездите от екрана превръщат рибите в звезди. Идеята е особено ...

......... Идеята е особено привлекателна, когато става въпрос за онагледяване на проблеми като свръхулов и безотговорна консумация. Къде, ако не в галерия "Кредо бонум" и кога, ако не сега, в разгара на псевдо-лятото? Станало случайно, след като Атанас Грозданов, преподавател в Биологическия факултет на Софийския университет бил впечатлен от подобна кампания.


Открихме го. В едно модерно хале на Челопешко шосе, по

Открихме го. В едно модерно хале на Челопешко шосе, по ...

......... него имаме и една набирателна сметка, която е за доброволчески дарения, които ще послужат и за финалната част на завършването и за последващата поддръжка.Следващите седмици ще бъдат нелеки, но със сигурност интересни и решителни за проекта, който ще издигне първия от десетилетия Заслон на Витоша на 1940 метра надморска височина.


Приказката за неволята във венецуелски вариант. Тежката икономическа криза, в

Приказката за неволята във венецуелски вариант. Тежката икономическа криза, в ...

......... 13 компании, които ги снабдяват с преработена пластмаса. Ресурс имат достатъчно. Процесът на събиране на отпадък е ускорен и от още един договор, подписан с компания за рециклиране. Решение, родено от липсата на внос и предлагане на части. Но и възможност за развитие на кръгов бизнес от нов, устойчив тип.


Когато сградата действа като жив организъм спрямо средата, в която

Когато сградата действа като жив организъм спрямо средата, в която ...

......... управлява от датчици в почвата, които са за температура и за влажност и чрез специален програматор се осъществява равномерното поливане на тези тревни площи. Резултатът е усещане за гора и поляна в сърцето на града. Място, където шумът от двигателите заглъхва, а въздухът е освежен и филтриран по най-естествения начин.


С размах на крилете от 35 метра и слънчево захранване,

С размах на крилете от 35 метра и слънчево захранване, ...

......... апаратът е по-лек, изисква малко енергия и е много надежден. И второ - неговата конструкция е монолитна. Това повишава значително аеродинамичните му качества.Плановете на компанията-производител са Фаза-35 да бъде изпробван в завършен вид догодина. Скоро след това самолетът ще полети към пазарната си премиера - за граждански и военни цели.


Шотландски боец в съвременен вариант. Във вида му няма нищо

Шотландски боец в съвременен вариант. Във вида му няма нищо ...

......... водата дават своето, а шотландците изграждат системите за улавяне и съхранение на енергия, като неотклонно следват целта си. Миналата година страната посрещна над 68% от енергийните си нужди с помощта на възобновяеми източници. И няма намерение да спира дотук. Намерения, които и най-влиятелният човек на Земята не успя да промени.Ротердам. Там, където хората съжителстват с водата. Резултатът от всекидневната

Ротердам. Там, където хората съжителстват с водата. Резултатът от всекидневната ...

......... хайвера си в близост до него.Около декар и половина е първата плаваща модулна платформа, инсталирана край Ротердам. Инициаторите на проекта са сигурни, че тя е само началото на конструкции от този тип, които могат да променят пейзажа не само край холандските брегове, а и в подобни зони навсякъде по света.


Езиците трудно могат да наваксат със собствен превод на модерните

Езиците трудно могат да наваксат със собствен превод на модерните ...

......... от подобен вид да получават временни лицензи за разполагане на луксозните палатки в близост до защитени природни обекти. Възможността, която те предлагат, е нощувка край забележителностите за хората, които нерядко възкликват "Ех, ако можеше да останем още малко" или "Как ли би изглеждало това през нощта или при изгрев слънце".


Когато двама души стигнат едновременно до едно и също откритие,

Когато двама души стигнат едновременно до едно и също откритие, ...

......... пликове, чашки или кутии за съхранение на продукти. Толкова за бляскавите идеи и съвпаденията помежду им. Дотук с многообещаващите случайности. Защото следващият етап от крайното решение за умно справяне с отпадъка изисква възприемането му на пазарно ниво. Тоест - изисква се желание за производство и най-вече търсене от крайните потребители.


Непрестанно ни го напомнят. Това, че в океаните по света

Непрестанно ни го напомнят. Това, че в океаните по света ...

......... омръзнат. Само че не изчезват, напомнят дизайнерите със своя кит, изплувал за триеналето в белгийския Брюж. Статуята е там, за да напомни на хората, че невинни в проблема с пластмасата няма. И че в океаните все още се носят парчета от първите предмети, създадени след откриването на уж удобния полимер.


Все се е чувало и виждало лозе на баир или

Все се е чувало и виждало лозе на баир или ...

......... предлага разнообразна и приятна обстановка плюс събития. Като организиране на филмови вечери и курсове по йога. Или като съзерцание, пресяване на мислите, търсене на истината във виното и приятните разговори. Лозето може и да иска мотика, но това на Шумакър предлага много допълнителни екстри в добавка към изтънчените винени сортове.Това продължава да се случва. Независимо от кампаниите, инициативите и

Това продължава да се случва. Независимо от кампаниите, инициативите и ...

......... си алкално съдържание и лугата, която прочиства каналите. Вложената в процеса енергия е в пъти по-малко от получената. Според Спенсър два и половина килограма отпадък могат да осигурят около 44% от нужната за едно домакинство топла вода. Компанията на изобретателя планира да пусне уреда в пазарно производство до 2020-а година.


Наричат го Пясъчния крал. Понякога слага корона, но само, за

Наричат го Пясъчния крал. Понякога слага корона, но само, за ...

......... щастие, която пясъчният крал усвоил до съвършенство. Не мисли да се връща към ежедневието в големия град. Не го притеснява несигурността на бъдещето, нито че кралството му може да се разруши от вълните или от слънцето. Отдавна се е научил да живее със стихиите и да следва правилата на съдбата.


Да се потопиш в атмосферата на Делхи, Пекин, Сао Пауло

Да се потопиш в атмосферата на Делхи, Пекин, Сао Пауло ...

......... началото може да се почувствате добре, но хора с чувствителни очи, бързо ще усетят раздразнение.Разходката в куполите на Пински завършва с глътка свеж въздух. Това е най-здравословното място в Лондон, шегува се британският творец. Последният купол е пълен с кристално чист въздух , подобен на състава от норвежкия остров Таутра.


Не понася

Не понася "житейската тройка", която завладява ежедневието на хората. Така ...

......... стоенето вкъщи, ходенето на работа и до магазина. Томас Дамбо - неподправен оптимист, който открива красота и в най-отблъскващите гледки и предмети. Датски творец, спечелил си слaвата на "Микеланджало на скрапа", защото всичко, което създава е направено от непотребни предмети. Последната му творба е гора от пластмасови отпадъци в Мексико.


Не смятат, че са откриватели, а учени, успели да разгадаят

Не смятат, че са откриватели, а учени, успели да разгадаят ...

......... енергия в химическа.Проф. Дунвей Ван: Надявам се, че тази технология ще помогне да открием по-добри начини за съхранение на слънчевата енергия. Това ще даде възможност да се развиват възобновяемите източници на енергия.Природата дава решения на всички въпроси, споделят учените от Бостън. Необходимо е само хората да погледнат в правилната посока,Той не помни първото издание на

Той не помни първото издание на "Книги за смет". Акцията ...

......... не само с прочетените книги. Еуфорията от първото издание на инициативата отдавна е отминала. Сега kampaniayata се е превърнала в традиция. Хора на всякаква възраст са придобили навика да събират и изхвърлят разделно. Същият навик, който слага край на натрупването на пластмасата по сметищата, във водите и в храната ни.


Рунде - намира се на север, край норвежките брегове. 7

Рунде - намира се на север, край норвежките брегове. 7 ...

......... още решения. Като например събраните от водите отпадъци да се рециклират.ДИНА МАРГРЕТ АСПЕН: Да, това е нашата цел - да изчистим морето от отпадъците. Да ги върнем в икономиката като полезен ресурс. Хората от Рунде се надяват настъплението на отпадъците да бъде овладяно и пластмасата да не завладее птичия остров.


Топла храна. Първо, второ и десерт. Разнообразие, замествано набързо с

Топла храна. Първо, второ и десерт. Разнообразие, замествано набързо с ...

......... Брюксел, които ползват услугата два пъти седмично, предотвратяват появата на 104 хиляди пластмасови опаковки на сметището или четири тона въглероден диоксид от изгарянето на този отпадък. Проектът "Тифин" има и друга мисия - да подкрепя малките квартални ресторанти и заведения, като прави качественото им меню достъпно за все повече клиенти.


Те ловуват ценни материали. Наричат ги „градските миньори

Те ловуват ценни материали. Наричат ги „градските миньори". Съвременни търсачи ...

......... последните няколко години цената му не спира да расте. Залежите, обаче, не са много. Най-много има в Конго - страна, където децата се експлоатират в мините. За това и много компании бойкотират вноса на кобалт от африканската държава. А и градските миньори осигуряват голяма доза ресурсна независимост на своите страни.


На един електромобилен пробег разстояние от столицата. Където птичите песни

На един електромобилен пробег разстояние от столицата. Където птичите песни ...

......... малък водопад, край който блика лечебният извор. Който има късмет, може да се порадва и на диви орхидеи в сянката на дърветата. А който иска да направи една от най-смислените инвестиции в бъдещето, може да посади дърво край параклиса. Какъв по-хубав спомен от празнуването на детски рожден ден през април.


Обича да опитва от живота бавно, на малки хапки.... Житейско

Обича да опитва от живота бавно, на малки хапки.... Житейско ...

......... вкус. Да, с минималистичната кухня може и да има бърз ефект в постигането на желаното тегло. Но за Айдън не това е важно, а животът на бавни обороти. Казва че, е по-сладък, подобно на храната в умалени размери. Миниатюрната кухня има още едно предимство - бързо и лесно се почиства.


Къща с паркомясто. Близо до града или в самия град.

Къща с паркомясто. Близо до града или в самия град. ...

......... същестуващите сгради. Например покривите могат да произвеждат енергия и да не се налага да строим атомни централи.Къщите на Дънсър пестят не само пространство, но и енергия. Консумацията на ток в тях е сведена до минимум, благодарение на новите технологии. А самите къщи произвеждат сами голяма част от енергията, която използват.


Изборът на чистата храна - поза, мода, диета или убеденост,

Изборът на чистата храна - поза, мода, диета или убеденост, ...

......... на селските райони, може да го направи чрез подготовка на цялостен проект.Трудности пред малките производители е имало и ще има. Но трябва да се опитва, съветват създателите на платформата за онлайн пазаруване. Защото радостта от производството, доставката и споделеното удоволствие от консумацията на качествена храна, е достойна награда за усилията.


Дали притежаваме силата? Да оставим настрана джедайските настроения от

Дали притежаваме силата? Да оставим настрана джедайските настроения от "Междузвездни ...

......... джедайските настроения от "Междузвездни войни" и да се съсредоточим върху сегашната реалност. Истината е, че хората наистина притежават силата да контролират енергията, която използват. И точно тук идва добрата страна на силата - в съвременния контрол, който позволява дистанционното управление на цялостна система за енергийно захранване на домовете от слънцето.


Изкуство от храна. Успешна рецепта за злояди деца. Необходими са

Изкуство от храна. Успешна рецепта за злояди деца. Необходими са ...

......... й ястия придават допълнителна стойност на храната, като карат хората да ценят и ползват по-ефективно различните продукти.Изящният подход допринася и за решението на друг проблем - този, свързан със статистиката, че близо 30 на сто от храните се изхвърлят във вид на остатъци или продукти с изтекъл срок на годност.


Те нямат място в сините контейнери за хартия и картон.

Те нямат място в сините контейнери за хартия и картон. ...

......... Четенето стимулира и мечтите, а какво по-голямо щастие от преследването на мечтата и постигането й... Списъкът с положителното влияние от хубавата книга е дълъг, а доказателствата - многобройни. Краткият практичен извод е един: настанете се удобно и прелистете страниците с текст, от който тялото и душата ви се нуждаят истински.


Хелзинки, минус 5 градуса по Целзий. Леденият ветрец бързо изстудява

Хелзинки, минус 5 градуса по Целзий. Леденият ветрец бързо изстудява ...

......... се успокояват. Процесът, изглежда, се случва доста бързо.До 4-5 години пилотният проект "Сохьоа" трябва да се превърне в добре разработен модел за масова употреба не само в Европа, но и в Азия. Така малката Финландия ще въведе, а и ще изнася надеждна технология за чиста градска мобилност с широко приложение.


Границата на дивото. Къде започва ли? Вероятно там, където са

Границата на дивото. Къде започва ли? Вероятно там, където са ...

......... са харесвали животните, започнахме и ние 30-тина годишни, желая и децата ни да го продължат.Каракачанските коне са там, по високото. Макар и да не са свикнали с хора, те едва ли ще имат нещо против туристите да се порадват на красивата гледка, която представляват стадата им, пръснати по планинските склонове.


Болезнено познати гледки. С пластмасови торби, които превземат пейзажите. Един

Болезнено познати гледки. С пластмасови торби, които превземат пейзажите. Един ...

......... Е, не за официални случаи, но в свободното си време.„Носете ми непотребни пластмасови торби, за да ги превърна в полезни предмети.“ - призовава съгражданите си нигерийският творец. Не вярва продуктите му да се превърнат в модна мания, но пък се надява да намери повече съмишленици в битката му със замърсяването.


Искали да покажат, че е възможно. Че сегашните тежкотоварните камиони

Искали да покажат, че е възможно. Че сегашните тежкотоварните камиони ...

......... когато тестовете трябва да приключат. Дотогава ще има още изградени отсечки, които ще обслужват реалния пренос на стоки от производители до потребители. Какво, обаче, е накарало толкова хора да впрегнат толкова усилия и средства? Отговорът на мениджъра на проекта е кратък и светкавичен: "Желанието децата ни да дишат по-чист въздух".


Градината v морето. Намира се във водите край брега на

Градината v морето. Намира се във водите край брега на ...

......... растенията. За всички параметри, които са необходими, за да отглеждаме растенията.От подводния босилек се получава невероятно вкусно песто, споделят готвачите от Ноли. Но целта на оранжерията не е само получаване на перфектни аромати. Лука се надява неговата градина да се окаже едно от решенията за ограничаване на глада на Земята.


Той обича да е на върха. Буквално. Плоскостта на живота

Той обича да е на върха. Буквално. Плоскостта на живота ...

......... катеря, ще го правя.Ален Робер не е поредната успешна история. Той отдавна се е издигнал над успехите на хората, затворени в сградите, които изкачва. Човекът паяк не престава да се радва на онова, с което природата е надарила всички хора - възможността да се движат и да развиват способностите си.


Въглероден диоксид... Защо да го дишаме в големи количества, когато

Въглероден диоксид... Защо да го дишаме в големи количества, когато ...

......... и стереотипи. Да, що се отнася до рециклирането, хората имат много стереотипи.Създаване на обувки от въглероден диоксид - формулата се оказа успешна. Сега е ред на модните дизайнери да намерят адекватен отговор на научното предизвикателство за улавяне на вредните газове в атмосферата и превръщането им в нещо полезно и красиво.


Искате да пренесете удоволствието от сноуборда по градските улици? Всеки

Искате да пренесете удоволствието от сноуборда по градските улици? Всеки ...

......... и закантване по сухи улични настилки не е лесна работа. Но щом съзнанието преодолее стереотипите за каране върху сняг и асфалт, електрическият борд започва да се подчинява. Карането му по разнообразния релеф на улиците в българските градове пък, със сигурност ще е още по-голямо предизвикателство, дори и за най-смелите спускачи.


Колумбия. Земи, които повече от половин век бяха контролирани от

Колумбия. Земи, които повече от половин век бяха контролирани от ...

......... среща в изобилие, а дори все още няма име. Попаднахме на един нов вид жаба на височина около 700 метра над~морското равнище. Но дори и в този район, тя не се среща често, така че е много специална.И това е само началото. Проучването на някогашния район, контролиран oт ФАРК, продължава.


Екстравагантна услуга в градската джунгла. Не става въпрос за пакетирани

Екстравагантна услуга в градската джунгла. Не става въпрос за пакетирани ...

......... използват само естествени торове. Недостатъци трудно могат да бъдат откриват, дори минаютюрни.ЮНДЖИ ЛИ, майстор-готвач: Във всяко ястие трябва да има прецизност и перфектност. Необходими са ни растения в определен размер, цвят, дължина. И каквото поръчаме, винаги ни го доставят. При това съвсем навреме. Защото велосипедите за доставки не признават задръстванията.


От десетилетия хранителната ни верига следва порочен модел. Зле хранени

От десетилетия хранителната ни верига следва порочен модел. Зле хранени ...

......... е. Стефани Валоато и Сирил Блан, обаче, се надяват филмът им да е онази много наситена капка в морето от информация, която ще помогне за правилната промяна. Дали тя е възможна? Краткият отговор е ДА. Защото вече се случва. Също като финансирането на филма със средства, събрани в социалните мрежи.


На пръв поглед районът е див и негостоприемен. Съчетание от

На пръв поглед районът е див и негостоприемен. Съчетание от ...

......... и в дълбините на пукнатината между двете тектонични плочи - на американския и европейския континент. В подобна среда организмите са развили уникални способности за оцеляване. Такива, каквито са почти непознати за хората. Такива, които могат да помогнат на човечеството да се справи с редица болести, които също не признават граници.


Електромобилът в наши дни е считан за технология от най-ново

Електромобилът в наши дни е считан за технология от най-ново ...

......... заложи на петролния модел.Кой знае, обаче, какво щеше да се случи, ако електрическият беше надделял още тогава. Какъв ли въздух щяхме да дишаме? Как ли щеше да изглежда пътната инфраструктура? И как щяха да изглеждат всички коли?Вероятно като тази, която вече лети в Космоса, в преследване на най-смелите електромобилни мечти.


Ако нещо се случи на планетата, той трябва да остане

Ако нещо се случи на планетата, той трябва да остане ...

......... нашата банка. Очаквахме вечнозамръзналата земя да скове тунела, но това не се случи заради покачването на температурите. Предполагахме, че банката е водоустойчива, но след като пермафростът не се възстанови, в нея проникна вода.Пораженията не се оказаха големи, но пък се оправдаха опасенията, че битката с климатичните промени ще е тежка.


Кога селото привлича града? Когато хората искат да отбият от

Кога селото привлича града? Когато хората искат да отбият от ...

......... опознаване на местните хора - приятни и дружелюбни. За себе си е наясно, че се чувства най-добре в родното си село.Аз бих отишла в големия град, ако ми се налага. Смятам, че тук условията на живот са по-добри.Който иска да опита от тях, поне за малко, е наистина добре дошъл.


Стил, уникалност, красота и светлина, съчетани в структура, която пречиства

Стил, уникалност, красота и светлина, съчетани в структура, която пречиства ...

......... придават естествен чар на атмосферата. Джулиан Мелкиори не смята да спира с приложението на изкуствените листа само до този прототип.Следващата му голяма цел е да вгради подобни модули във фасадите на сгради, които да излъчват своя собствена светлина и най-вече ще могат да пречистват градската среда поне в непосредствена близост.


Някъде на „дъното на света

Някъде на „дъното на света". Там, където все още действат ...

......... ще бъде ограничен и хранителната верига няма да бъде нарушена. Така зоната ще бъде съхранена за следващите поколения.1 и 800 хиляди квадратни километра от Антарктика, в които човешкото влияние може да бъде ограничено. Ако международната общност се съгласи тази зона да бъде защитена, това ще бъде най-големият резерват в света.


Авантюрист, който обича да преминава вертикалните граници. Стефан Русон -

Авантюрист, който обича да преминава вертикалните граници. Стефан Русон - ...

......... да мисли за провалите, нито какво му е отнело преследването на мечтата. Защото вече 15 години летенето с дирижабъла е неговия живот. Страст, заради която загубил голямата си любов.Независимо от личните разочарования, французинът няма намерение да се отказва, а продължава да усъвършенства летателния апарат в търсене на нови, лични хоризонти.


Електрическите превозни средства утвърждават все повече мястото си в челните

Електрическите превозни средства утвърждават все повече мястото си в челните ...

......... от самите улици. Те вече са познати с инсталираните в Будапеща пейки със соларни панели, които могат да зареждат телефони и лаптопи.Целта на компанията е ясна - да осигури чиста и автономна енергия, която да подобри инфраструктурата и да привлече електрически превозни средства от всякакъв калибър по улиците на градовете.


В търсене на перфектната светлина - такава, че и най-изтънченото

В търсене на перфектната светлина - такава, че и най-изтънченото ...

......... да пуснем само един от прожекторите, по-силен например. Това е и другото голямо достойнство на осветлението в галерията. На сравнително малка площ то съчетава презентации, изложби и разнообразни събития. Такива има заложени много в репертоара на галерията за 2018-та. А акцентът в тях ще бъде представянето на млади български автори.


За тях това не е бягство към отшелничеството, а преоткриване

За тях това не е бягство към отшелничеството, а преоткриване ...

......... и щракане с фотоапаратите, ще попитат заклетите прагматици. Разбира се, че полза има, при това не само за двамата пътешественици. Запечатването на промените в европейските градове в снимки със сигурност ще помогне за избягването на множество грешки при изграждане на визията за бъдещето на все по-натоварената с човешко присъствие среда.


Бягането за здраве винаги е привличало добрите каузи. Самото то

Бягането за здраве винаги е привличало добрите каузи. Самото то ...

......... от глаголите "тичам" и "събирам" вече е позната в много страни по света. И понеже социалните медии вършат и доста полезна работа, все повече бегачи се организират за съвместни обиколки в градски, а и в извънградски райони, като придават нова, още по-полезна окраска на олимпийския принцип, че "важно е участието".


Дървото претърпява какви ли не трансформации докато се развива. От

Дървото претърпява какви ли не трансформации докато се развива. От ...

......... качествена проява. То би било достоен заместител на стоманата в коли, самолети и сгради. А може да реши и много от проблемите с устойчивото управление на горите и изсичането на вековни дървета чрез обработка на слабата дървесина от бързорастящи иглолистни видове, които ще вършат същата, ако не и по-добра работа.


Каравана, малък дом, плаваща къщичка, изследователска станция или просто място

Каравана, малък дом, плаваща къщичка, изследователска станция или просто място ...

......... условия. А самите обитатели имат огромен избор - да поставят дома си на равно покривно пространство, да го разположат някъде из града или извън него - на морския бряг, на поляна, в гората или високо в планина. Екокапсулата прави контакта с природата възможен с минимален отпечатък от страна на човека.


Работи бавно. Сантиметър по сантиметър. Не се притеснява, че влага

Работи бавно. Сантиметър по сантиметър. Не се притеснява, че влага ...

......... друга перспектива. Рисува с месеци. Защото никога не бърза. Понякога времето си играе с нея. Силен вятър или проливен дъжд унищожават недовършените ѝ графити. Но Мона Карон не е от хората, които се отчайват. Напротив - тези моменти ѝ напомнят колко преходен е животът. И тя продължава напред... и нагоре.


Слава Богу, тук човекът няма никаква намеса. Цветовете са напълно

Слава Богу, тук човекът няма никаква намеса. Цветовете са напълно ...

......... сетивата да привикнат към неочакваните преливки от лилаво до тюркоазено, кафяво и златисто. Присъствието на туристи в района засега не оказва значително влияние на планината. Веднъж достигнали дотук, хората не смеят да нарушат величествената красота с каквито и да било отпадъци. А за останалите изхвърлянето на боклуци е строго забранено.


Изграждане на къща

Изграждане на къща "листо по листо". Вероятно така ще се ...

......... да изграждат сложни конструкции. ХЕЙКО ХАМАН, компютърен специалист: Роботите трябва да разбират растенията. Да знаят всичко за тях - дали са по-стари, дали имат дървесна структура."Изграждането" на такава къща въобще не е бърз процес. Според архитектите, строежът вероятно ще продължи над 40 години. Но пък чакането вероятно ще си заслужава.


Крайно време беше морските бозайници да проговорят на човешки език.

Крайно време беше морските бозайници да проговорят на човешки език. ...

......... социална интелигентност на морските бозайцници от този вид. Уики продължава да учи човешкия език. Докъде ще стигне комуникацията на косатката с хората - засега не е известно. Дресьорите, обаче, вярват, че един ден ще си говорят с морския бозайник. Или, нека бъдем честни, по-скоро той ще си говори с тях.


Тук има планини от отпадъци. Тонове ненужни електрически уреди от

Тук има планини от отпадъци. Тонове ненужни електрически уреди от ...

......... откакто забраната влязла в сила, отпадъците в града намалели с тонове. Вместо малки компании, сега в Гию се строи огромен завод, който ще преработва отпадъците. Гигантската индустрия завърта в нов цикъл планините от електроника. Ход, който ще повлияе на отношението и справянето с електронния отпадък в много страни по света.


Дрехи от мляко. Идеята не е нова, но е позабравена.

Дрехи от мляко. Идеята не е нова, но е позабравена. ...

......... памука и най-вероятно в бъдеще ще се превърне в негова алтернатива. И да, Анке решила дългогодишния проблем на баща си. Млечните дрехи не дразнят алергичните кожи. Напротив. Материята помага за регулиране на телесната температура и на циркулацията на кръвта. Естествена тъкан, която пасва отлично на естествените процеси в човешкото тяло.


Карам на батерии. Изразът, зареден някога с повече негативизъм, напоследък

Карам на батерии. Изразът, зареден някога с повече негативизъм, напоследък ...

......... процентът на замърсяване от самолетните полети не изглежда значителен - около две и половина на сто.Но в съчетание с мерките за развитие на електромобилността по пътищата на земята, както и използването на възобновяеми източници на енергия, преходът със сигурност ще има значителен ефект за хората и средата, която те обитават.


Останали са там независимо от войната. Едва ли знаят, че

Останали са там независимо от войната. Едва ли знаят, че ...

......... да бъдат възстановени. С добра воля, всичко тук може да бъде построено отново. Оптимизъм, който трудно може да бъде разбран на фона на разрушения Алепо. Необяснима е и волята на гълъбите, които не напускат града, а продължават да живеят сред останките от сградите. Вероятно - в очакване на по-добри дни.


Гигантска кула, която пречиства въздуха. Наподобява огромен комин. 100 -метровото

Гигантска кула, която пречиства въздуха. Наподобява огромен комин. 100 -метровото ...

......... радиус от 30 квадратни километра. Внушителен и амбициозен план. Но Китай, където последствията от индустриалното и битово замърсяване са мащабни, се нуждае от такива мерки с огромен размах и възможности. Пречиствателните станции за отпадни води изглежда имат наследник, който може да освободи въздуха от вредните газове и от праховите частици.


Битката за справяне с прекомерната употреба на пластмасови опаковки и

Битката за справяне с прекомерната употреба на пластмасови опаковки и ...

......... поредната партида от пластмасови опаковки.Този модел за справяне с ПВЦ-проблема не е единствен, но със сигурност върши работа. Той моделира новия тип навици, които се съчетават с усилията на кръговата икономика и принципите за повторна употреба. А и усещането за нещо полезно и различно определено внася разнообразие в неизбежното пазаруване.


Споровете за настоящето стесняват визията за бъдещето. Съвсем естествено, ако

Споровете за настоящето стесняват визията за бъдещето. Съвсем естествено, ако ...

......... да остане там. И да забрави час по-скоро за екологичната разруха на повърхността. Фантастичната история на Доминго Сантос е тревожно реална не толкова заради замърсяването, а заради лекотата, с която човекът е готов да пожертва общото оцеляване в замяна на личното удовлетворение. Новият прочит на стария разказ определено си струва.


Изгубен свят, от онези, които природата с щедър размах сътворила,

Изгубен свят, от онези, които природата с щедър размах сътворила, ...

......... този подземен свят от замърсяване. Не трябва да допускаме проблемът с отпадъците да достигне дотук. Проблемите на съвременното общество се оказват заплаха за един свят, който дълго време е бил смятан за изгубен. Сега от хората зависи дали ще успеят да съхранят това, което природата е решила да им върне.


Няма енергийна криза, има криза от невежество. Фразата неизменно води

Няма енергийна криза, има криза от невежество. Фразата неизменно води ...

......... на технологията най-вече в райони със слабо развита електропреносна мрежа и с изобилие от слънчева светлина. Земеделските зони в Африка едва ли са единствените, които биха могли да се възползват от постиженията на изследователите от Кеймбридж. Към подобни технологии, които осигуряват енергийна незвисимост, има все по-голям интерес навсякъде по света.


Реши да се оттегли. Да спре със състезанията. Нещо, за

Реши да се оттегли. Да спре със състезанията. Нещо, за ...

......... трябват девет месеца, за да дойде на този свят и само 30 секунди, за да си отиде. Дали Робер е загубил спортния си дух? Едва ли, смятат приятелите му. Вероятно крои нов план как да са надсмее над живота. И най- вероятно велосипедът пак ще бъде част от предстоящото преживяване.


Ако растенията можеха да говорят? Вероятно има много неща, които

Ако растенията можеха да говорят? Вероятно има много неща, които ...

......... влияят от сушата. А по този начин ще се осигурят повече хранителни запаси. С климатичните промени, със зачестяването на сушите в някои райони, подобни разработки са необходими.Майкъл Страно продължава да разработва комуникацията с растенията. Надява се скоро да замени сензорите с минатюрни стикери, които по-лесно да предават информацията на хората.


Някои ги оприличават на тюлени, други на дракони. Шест чудовища,

Някои ги оприличават на тюлени, други на дракони. Шест чудовища, ...

......... приятелите му трудно го разбират. Шест месеца от годината той прекарва на палатка в планината. Няма никакво намерение да се отказва от страстта си. Казва, че до края на живота си, ще броди из Чанбай - за да се потопява в ритъма на планината и да чака следващото й представление.


Пълно за празно. Изразът, за жалост, звучи ретро. Той навява

Пълно за празно. Изразът, за жалост, звучи ретро. Той навява ...

......... опаковка също намаляват. Тези са само част от причините все повече магазини в Канада, Германия, Франция и много други страни да изкупуват стъклен амбалаж и да го препращат към специализирани цехове за измиване и бутилиране. По всичко личи, че това е началото на едно чисто и полезно "завръщане в бъдещето".


Удобна и безопасна. Сгъваема каска за велосипед, която лесно се

Удобна и безопасна. Сгъваема каска за велосипед, която лесно се ...

......... го направят по-лесно и по-удобно. Има много неща, които трябва да бъдат направени, за да се подобри безопасността на колоезденето в градски условия, признава Сам. Трябва да се направят добри велоалеи, да се промени мисленето на шофьорите. Но създаването на удобни, евтини и безопасни каски е добро начало, смята лондончанинът.


Да хванеш гората. Да избягаш от забързаното ежедневие. Да се

Да хванеш гората. Да избягаш от забързаното ежедневие. Да се ...

......... „Горските бани" имат благоприятен ефект върху всички сетива, твърдят терапевтите.Оказва се, че хората от големите градове прекарват средно 80 процента от ежедневието си в затворени пространства и 6 процента - в автомобили. Така че, когато стените станат все по-тесни и все по-притискащи, решение има. Хванете гората!....Дори и за малко време.