Приятният звук от отваряне на бутилка вино, последван от наздравици,

Приятният звук от отваряне на бутилка вино, последван от наздравици, ...

......... му страна. След изсъхване на лепилото се получава красива и полезна поставка за обувки. Това са само две от многото възможности за повторна употреба на корковите тапи, които пък са част от дългия списък с материали, готови да заживеят нов и полезен живот, вместо да се отправят безславно към сметищата.


Тук човекът е дълбал достатъчно. Добивал е камък, рушейки скалите.

Тук човекът е дълбал достатъчно. Добивал е камък, рушейки скалите. ...

......... това каране не е самоцел. Парадоксално е, че екстремните изпълнения навеждат на идеи отвъд зрелищните кадри, потапят мислите в бистрите водоеми и ги издигат към скалистите върхове. Спектакълът напомня за пореден път, че природата умее да се възстановява, а човекът рано или късно се научава да оценява тази нейна способност.


Когато барът е до морето...... много често и сламките са

Когато барът е до морето...... много често и сламките са ...

......... изобретатели се надяват скоро да се справят. Те работят и върху топлинната издръжливост на сламките; надяват се, те да могат да издържат поне до 85 градуса. Предизвикателства, с които създателите на растителните сламки се надяват да се справят бързо, защото от началото 2019-та година Тайван забранява употребата на пластмасови сламки.


Ловци на енергия. Хващат я в големите градове. Там, където

Ловци на енергия. Хващат я в големите градове. Там, където ...

......... които преминава въздухът. Това създава налягане в различни части на кострукцията и тя започва да се върти в една посока. С усъвършенстването на преносимата турбина предизвикателствата пред двамата изобретатели не приключват. Напротив. Решението им за вятъра ги отвежда на ново ниво. Тяхната нова цел е да уловят енергията на вълните.


Да сбъднеш детската си мечта докато си още на... 11.

Да сбъднеш детската си мечта докато си още на... 11. ...

......... легна. А, има и много светлини. Сложих си и лампичка за четене. Тео е готов да преоткрива света с караваната си и да прави нови изобретения. Тео: О, аз постоянно правя разни неща. И едва ли ще спра. Сега се интересувам от микроелектроника. Искам да изобретя малки уреди с батерии.


Слънце, коктейли, море..... Е, няма как. Като физична зависимост е

Слънце, коктейли, море..... Е, няма как. Като физична зависимост е ...

......... които трябва да помогнат на хората да продължат да се забавляват, така че да не изчезнат различни видове. Достоен отговор на скептичния въпрос: какво мога да направя аз, отделният човек, за доброто на планетата. Истината може да е във виното. Но и в кафето или в коктейлите. Както ви харесва.Пчели се хранят с хартия. Не, не става въпрос за

Пчели се хранят с хартия. Не, не става въпрос за ...

......... Идеята може и да звучи странно, но дава резултати. Удовлетворението за полякинята е, че с работата си успя да съхрани пчелни колонии. За това е решена да не се отказва от идеята си, а да продължи да доставя дневните дози хранителни вещества на пчелите под формата на красиви листа хартия.


Препоръчителният сън от осем часа на денонощие си остава... препоръчителен.

Препоръчителният сън от осем часа на денонощие си остава... препоръчителен. ...

......... и до най-компактния им аксесоар - възглавничката за лакът или рамо.Модна забежка или полезен аксесоар - едва ли има смисъл да се спори кое от двете повече е Щраусовата възглавница. Ясно е едно - тя е доказан посредник към начина, който природата ни е дала, за да презареждаме - съня.


Парите може и да не растат по дърветата, но опаковките,

Парите може и да не растат по дърветата, но опаковките, ...

......... Парите може и да не растат по дърветата, но опаковките, изолацията за всякакви сгради, че дори и мебелите "растат" под тях. Точно там - под дърветата, заедно с гъбите. Мицелът е дълго пренебрегваният естествен материал, който разполага с достатъчно потенциал да замени стиропора и изолационната пяна.


240 пластмасови бутилки, 45 кенчета, 120 опаковки от храни и

240 пластмасови бутилки, 45 кенчета, 120 опаковки от храни и ...

......... Превръщат ги в мебели чрез азотно асистирано инжектиране. Звучи свръхнаучно... Но при желание е напълно разбираемо.Ако разполагате с 1290 кенчета, 140 опаковки и чаши от кафе и 6 автомобилни брони - не ги изхвърляйте. Защото от тях може да се получи напълно функционална маса. А и какво ли още не.


Обича да преминава граници, за да разчупва стереотипи. Да преобръща

Обича да преминава граници, за да разчупва стереотипи. Да преобръща ...

......... пианистът. Необходима е само малко смелост за преосмисляне на заобикалящата ни среда. Тогава предразсъдъците ще бъдат загърбени и ще се появят решенията. Житейска философия, на която са подчинени музиката и всекидневието на пианиста. Философия, която постепенно прекроява ежедневието на хората в търсене на верните тонове из партитурите на естествените кръговрати.Амстердам. От десетилетия градът е нарицателно за велосипеден транспорт. За

Амстердам. От десетилетия градът е нарицателно за велосипеден транспорт. За ...

......... сваля драстично нервното напрежение, което съпътства всяко каране в натоварения градски трафик. И още нещо. Системата работи автономно и при спряло превозно средство. Тоест, упражненията продължават и в задръстване. Идеално разтоварване, което замества изблиците на депресия, лошо настроение, клаксоните, както и вербалните и невербални обвинения към другите участници в движението.


Похапваме. Приготвяме храната си. Бързаме да се отървем от остатъците.

Похапваме. Приготвяме храната си. Бързаме да се отървем от остатъците. ...

......... условия за разграждане на органичните остатъци от приготвянето на храна. Съдът е с оригинален дизайн и може да се постави на удобно място за употреба в дома без никакви притеснения. Неприятните миризми от процесите на гниене тук не съществуват. А получената за броени дни тор може да се използва незабавно.


Негодно за консумация: заради изтекъл срок на годност всяка година

Негодно за консумация: заради изтекъл срок на годност всяка година ...

......... Андерсон, собственик на ресторант: Може би, след пет, седем години ще затворя ресторанта, защото тогава вече ще има нова действаща система.Такава, в която ще действат други търговски правила и хранителните продукти няма да застояват по складове, няма да се препродават с подменени етикети и няма да се изхвърлят на боклука.


Земята след 100 години. Може би така ще изглеждат растенията

Земята след 100 години. Може би така ще изглеждат растенията ...

......... Като например "чистачи на корали" или пък "ловци" - растения, които ще преследват вредителите по насажденията. Своеобразна симбиоза, която ще определя нови закономерности.Също както виртуалната реалност заживява свой собствен живот. Но дори и тогава естествените природни процеси пак ще действат, след като са се доказали в продължение на милиони години.


Плаващ израз на вдъхновението на британски бизнесмен, който решил да

Плаващ израз на вдъхновението на британски бизнесмен, който решил да ...

......... е шокираща. Необходими са нови идеи как да се справим с пластмасовите отпадъци във водите. Образователните системи и образователните програми трябва да обхванат целия свят и особено Азия, откъдето много отпадъци попадат в моретата.И тогава със сигурност в океаните ще кръстосват много "Спасители", които ще изчистят водите от пластмасови отпадъци.Познават го заради музиката. Повечето отдавна са загубили зрението си

Познават го заради музиката. Повечето отдавна са загубили зрението си ...

......... ги държат далеч от хората. Но ограниченията не важат за Пол Бартън.През годините, прекарани на това място, британецът се е научил да разпознава поведението на животните и умело да ги успокоява с музиката на пианото. Казва, че слоновете разпознават човешките емоции. Усещат не само страха, но и любовта на хората.


Настанете се удобно и се подгответе да поглезите сетивата си.

Настанете се удобно и се подгответе да поглезите сетивата си. ...

......... направена от неръждаема стомана. В бунгалото никак не липсват удобства. Вътрешният му дизайн е оформен така, че на миниатюрна площ са разположени пейка, столове и дори душ. Ефектът е поразителен. Вътрешното пространство е силно ограничено, но повече не е и нужно. Защото то служи за отправна точка към внушителни гледки...


Да разпрашиш информацията - буквално, за да създадеш нещо красиво

Да разпрашиш информацията - буквално, за да създадеш нещо красиво ...

......... Да разпрашиш информацията - буквално, за да създадеш нещо красиво и да вдъхнеш живот на непотребни предмети. Своеобразно рециклиране, което придобива размерите на изкуство, благодарение на Ник Джентри. 38-годишен творец от Лондон, който създава картини и скулптури от ненужни електронни носители на информация.


Забравете за пластамасовите пликове. Не ги ползвайте и не се

Забравете за пластамасовите пликове. Не ги ползвайте и не се ...

......... много по-добре от дървените части заради олекотения материал, който се получава от преработката на отпадъците.Уамбуи Кинутиа: Това е невероятно изобретение. В Кения има толкова много пластмасови отпадъци, които не се използват повторно.Плаващ проблем, който се превръща в доходоносно решение. То също плава, за да отнесе добрата идея до нови брегове.


Вдъхновява я Мъртво море. За нея то е лаборатория за

Вдъхновява я Мъртво море. За нея то е лаборатория за ...

......... това място изкристализират и най-силно детските ѝ спомени - на дългите ваканции по брега, в търсене на приказни създания.Природата решава колко живот да вдъхне на солените фигури на Ландау. Но тя е решила да ги съхрани и в книга, която ще излезе през следващата година. Нарекла я е "Солените години".


Никнат като... гъби след дъжд. Всъщност и малко влага е

Никнат като... гъби след дъжд. Всъщност и малко влага е ...

......... да създадем нови горива, да се справим с пластмасовите отпадъци, да прочистим райони от радиоактивно замърсяване. Гъбите крият много отговори, но засега ние ги пренебрегваме.Все пак Кралските ботанически градини разполагат със сериозна база данни - колекция с повече от милион 250 хиляди образци от изсушени гъби, събирани от 1889 година.


Казвам се Тео Янсен. Опитвам се да създам нова форма

Казвам се Тео Янсен. Опитвам се да създам нова форма ...

......... решил да направи достъпни проектите, за да научи повече хора да улавят енергията на вятъра. Почитателите му вече са хиляди.Те използват специфичната сглобка, разработена от твореца, за да накарат нови, малки създания, да оживеят под напора на вятъра. Процесът създава същински кръговрат, задвижван от съчетанието между идеи и кинетична енергия.


Така изглежда Поопо. Някога то било второто по големина езеро

Така изглежда Поопо. Някога то било второто по големина езеро ...

......... които са останали край Поопо, се опитват да оцелеят с отглеждане на добитък и киноа. Надяват се, че някогашният им живот ще се върне. За това не спират да обикалят пресъхналото езеро. Вярват, че ще открият водни огледала, които ще са достатъчно големи, за да се възстанови живота в Поопо.


Следи на унищожението. Стотици километри напукана земя, пропита със сол.

Следи на унищожението. Стотици километри напукана земя, пропита със сол. ...

......... които са останали край Поопо, се опитват да оцелеят с отглеждане на добитък и киноа. Надяват се, че някогашният им живот ще се върне. За това не спират да обикалят пресъхналото езеро. Вярват, че ще открият водни огледала, които ще са достатъчно големи, за да се възстанови живота в Поопо.


Представете си - също като в песента на Бийтълс, чиито

Представете си - също като в песента на Бийтълс, чиито ...

......... затопляне. Това лято беше много горещо. Така че, глобалното затопляне се случва. При нас вероятно процесът ще е дълъг. Така че, трябва да направим всичко възможно, за да го забавим.Процес, в който всички във Векшьо ще участват. Като в любовта е, обяснява Бо Франк - колкото даваш, толкова и получаваш.


Звездите от екрана превръщат рибите в звезди. Идеята е особено

Звездите от екрана превръщат рибите в звезди. Идеята е особено ...

......... Идеята е особено привлекателна, когато става въпрос за онагледяване на проблеми като свръхулов и безотговорна консумация. Къде, ако не в галерия "Кредо бонум" и кога, ако не сега, в разгара на псевдо-лятото? Станало случайно, след като Атанас Грозданов, преподавател в Биологическия факултет на Софийския университет бил впечатлен от подобна кампания.


Открихме го. В едно модерно хале на Челопешко шосе, по

Открихме го. В едно модерно хале на Челопешко шосе, по ...

......... него имаме и една набирателна сметка, която е за доброволчески дарения, които ще послужат и за финалната част на завършването и за последващата поддръжка.Следващите седмици ще бъдат нелеки, но със сигурност интересни и решителни за проекта, който ще издигне първия от десетилетия Заслон на Витоша на 1940 метра надморска височина.


Приказката за неволята във венецуелски вариант. Тежката икономическа криза, в

Приказката за неволята във венецуелски вариант. Тежката икономическа криза, в ...

......... 13 компании, които ги снабдяват с преработена пластмаса. Ресурс имат достатъчно. Процесът на събиране на отпадък е ускорен и от още един договор, подписан с компания за рециклиране. Решение, родено от липсата на внос и предлагане на части. Но и възможност за развитие на кръгов бизнес от нов, устойчив тип.


Когато сградата действа като жив организъм спрямо средата, в която

Когато сградата действа като жив организъм спрямо средата, в която ...

......... управлява от датчици в почвата, които са за температура и за влажност и чрез специален програматор се осъществява равномерното поливане на тези тревни площи. Резултатът е усещане за гора и поляна в сърцето на града. Място, където шумът от двигателите заглъхва, а въздухът е освежен и филтриран по най-естествения начин.


С размах на крилете от 35 метра и слънчево захранване,

С размах на крилете от 35 метра и слънчево захранване, ...

......... апаратът е по-лек, изисква малко енергия и е много надежден. И второ - неговата конструкция е монолитна. Това повишава значително аеродинамичните му качества.Плановете на компанията-производител са Фаза-35 да бъде изпробван в завършен вид догодина. Скоро след това самолетът ще полети към пазарната си премиера - за граждански и военни цели.


Шотландски боец в съвременен вариант. Във вида му няма нищо

Шотландски боец в съвременен вариант. Във вида му няма нищо ...

......... водата дават своето, а шотландците изграждат системите за улавяне и съхранение на енергия, като неотклонно следват целта си. Миналата година страната посрещна над 68% от енергийните си нужди с помощта на възобновяеми източници. И няма намерение да спира дотук. Намерения, които и най-влиятелният човек на Земята не успя да промени.


Ротердам. Там, където хората съжителстват с водата. Резултатът от всекидневната

Ротердам. Там, където хората съжителстват с водата. Резултатът от всекидневната ...

......... хайвера си в близост до него.Около декар и половина е първата плаваща модулна платформа, инсталирана край Ротердам. Инициаторите на проекта са сигурни, че тя е само началото на конструкции от този тип, които могат да променят пейзажа не само край холандските брегове, а и в подобни зони навсякъде по света.


Езиците трудно могат да наваксат със собствен превод на модерните

Езиците трудно могат да наваксат със собствен превод на модерните ...

......... от подобен вид да получават временни лицензи за разполагане на луксозните палатки в близост до защитени природни обекти. Възможността, която те предлагат, е нощувка край забележителностите за хората, които нерядко възкликват "Ех, ако можеше да останем още малко" или "Как ли би изглеждало това през нощта или при изгрев слънце".


Когато двама души стигнат едновременно до едно и също откритие,

Когато двама души стигнат едновременно до едно и също откритие, ...

......... пликове, чашки или кутии за съхранение на продукти. Толкова за бляскавите идеи и съвпаденията помежду им. Дотук с многообещаващите случайности. Защото следващият етап от крайното решение за умно справяне с отпадъка изисква възприемането му на пазарно ниво. Тоест - изисква се желание за производство и най-вече търсене от крайните потребители.


Непрестанно ни го напомнят. Това, че в океаните по света

Непрестанно ни го напомнят. Това, че в океаните по света ...

......... омръзнат. Само че не изчезват, напомнят дизайнерите със своя кит, изплувал за триеналето в белгийския Брюж. Статуята е там, за да напомни на хората, че невинни в проблема с пластмасата няма. И че в океаните все още се носят парчета от първите предмети, създадени след откриването на уж удобния полимер.


Все се е чувало и виждало лозе на баир или

Все се е чувало и виждало лозе на баир или ...

......... предлага разнообразна и приятна обстановка плюс събития. Като организиране на филмови вечери и курсове по йога. Или като съзерцание, пресяване на мислите, търсене на истината във виното и приятните разговори. Лозето може и да иска мотика, но това на Шумакър предлага много допълнителни екстри в добавка към изтънчените винени сортове.


Това продължава да се случва. Независимо от кампаниите, инициативите и

Това продължава да се случва. Независимо от кампаниите, инициативите и ...

......... си алкално съдържание и лугата, която прочиства каналите. Вложената в процеса енергия е в пъти по-малко от получената. Според Спенсър два и половина килограма отпадък могат да осигурят около 44% от нужната за едно домакинство топла вода. Компанията на изобретателя планира да пусне уреда в пазарно производство до 2020-а година.


Наричат го Пясъчния крал. Понякога слага корона, но само, за

Наричат го Пясъчния крал. Понякога слага корона, но само, за ...

......... щастие, която пясъчният крал усвоил до съвършенство. Не мисли да се връща към ежедневието в големия град. Не го притеснява несигурността на бъдещето, нито че кралството му може да се разруши от вълните или от слънцето. Отдавна се е научил да живее със стихиите и да следва правилата на съдбата.


Да се потопиш в атмосферата на Делхи, Пекин, Сао Пауло

Да се потопиш в атмосферата на Делхи, Пекин, Сао Пауло ...

......... началото може да се почувствате добре, но хора с чувствителни очи, бързо ще усетят раздразнение.Разходката в куполите на Пински завършва с глътка свеж въздух. Това е най-здравословното място в Лондон, шегува се британският творец. Последният купол е пълен с кристално чист въздух , подобен на състава от норвежкия остров Таутра.


Не понася

Не понася "житейската тройка", която завладява ежедневието на хората. Така ...

......... стоенето вкъщи, ходенето на работа и до магазина. Томас Дамбо - неподправен оптимист, който открива красота и в най-отблъскващите гледки и предмети. Датски творец, спечелил си слaвата на "Микеланджало на скрапа", защото всичко, което създава е направено от непотребни предмети. Последната му творба е гора от пластмасови отпадъци в Мексико.


Не смятат, че са откриватели, а учени, успели да разгадаят

Не смятат, че са откриватели, а учени, успели да разгадаят ...

......... енергия в химическа.Проф. Дунвей Ван: Надявам се, че тази технология ще помогне да открием по-добри начини за съхранение на слънчевата енергия. Това ще даде възможност да се развиват възобновяемите източници на енергия.Природата дава решения на всички въпроси, споделят учените от Бостън. Необходимо е само хората да погледнат в правилната посока,


Той не помни първото издание на

Той не помни първото издание на "Книги за смет". Акцията ...

......... не само с прочетените книги. Еуфорията от първото издание на инициативата отдавна е отминала. Сега kampaniayata се е превърнала в традиция. Хора на всякаква възраст са придобили навика да събират и изхвърлят разделно. Същият навик, който слага край на натрупването на пластмасата по сметищата, във водите и в храната ни.


Рунде - намира се на север, край норвежките брегове. 7

Рунде - намира се на север, край норвежките брегове. 7 ...

......... още решения. Като например събраните от водите отпадъци да се рециклират.ДИНА МАРГРЕТ АСПЕН: Да, това е нашата цел - да изчистим морето от отпадъците. Да ги върнем в икономиката като полезен ресурс. Хората от Рунде се надяват настъплението на отпадъците да бъде овладяно и пластмасата да не завладее птичия остров.


Топла храна. Първо, второ и десерт. Разнообразие, замествано набързо с

Топла храна. Първо, второ и десерт. Разнообразие, замествано набързо с ...

......... Брюксел, които ползват услугата два пъти седмично, предотвратяват появата на 104 хиляди пластмасови опаковки на сметището или четири тона въглероден диоксид от изгарянето на този отпадък. Проектът "Тифин" има и друга мисия - да подкрепя малките квартални ресторанти и заведения, като прави качественото им меню достъпно за все повече клиенти.


Те ловуват ценни материали. Наричат ги „градските миньори

Те ловуват ценни материали. Наричат ги „градските миньори". Съвременни търсачи ...

......... последните няколко години цената му не спира да расте. Залежите, обаче, не са много. Най-много има в Конго - страна, където децата се експлоатират в мините. За това и много компании бойкотират вноса на кобалт от африканската държава. А и градските миньори осигуряват голяма доза ресурсна независимост на своите страни.


На един електромобилен пробег разстояние от столицата. Където птичите песни

На един електромобилен пробег разстояние от столицата. Където птичите песни ...

......... малък водопад, край който блика лечебният извор. Който има късмет, може да се порадва и на диви орхидеи в сянката на дърветата. А който иска да направи една от най-смислените инвестиции в бъдещето, може да посади дърво край параклиса. Какъв по-хубав спомен от празнуването на детски рожден ден през април.


Обича да опитва от живота бавно, на малки хапки.... Житейско

Обича да опитва от живота бавно, на малки хапки.... Житейско ...

......... вкус. Да, с минималистичната кухня може и да има бърз ефект в постигането на желаното тегло. Но за Айдън не това е важно, а животът на бавни обороти. Казва че, е по-сладък, подобно на храната в умалени размери. Миниатюрната кухня има още едно предимство - бързо и лесно се почиства.


Къща с паркомясто. Близо до града или в самия град.

Къща с паркомясто. Близо до града или в самия град. ...

......... същестуващите сгради. Например покривите могат да произвеждат енергия и да не се налага да строим атомни централи.Къщите на Дънсър пестят не само пространство, но и енергия. Консумацията на ток в тях е сведена до минимум, благодарение на новите технологии. А самите къщи произвеждат сами голяма част от енергията, която използват.


Изборът на чистата храна - поза, мода, диета или убеденост,

Изборът на чистата храна - поза, мода, диета или убеденост, ...

......... на селските райони, може да го направи чрез подготовка на цялостен проект.Трудности пред малките производители е имало и ще има. Но трябва да се опитва, съветват създателите на платформата за онлайн пазаруване. Защото радостта от производството, доставката и споделеното удоволствие от консумацията на качествена храна, е достойна награда за усилията.


Дали притежаваме силата? Да оставим настрана джедайските настроения от

Дали притежаваме силата? Да оставим настрана джедайските настроения от "Междузвездни ...

......... джедайските настроения от "Междузвездни войни" и да се съсредоточим върху сегашната реалност. Истината е, че хората наистина притежават силата да контролират енергията, която използват. И точно тук идва добрата страна на силата - в съвременния контрол, който позволява дистанционното управление на цялостна система за енергийно захранване на домовете от слънцето.


Изкуство от храна. Успешна рецепта за злояди деца. Необходими са

Изкуство от храна. Успешна рецепта за злояди деца. Необходими са ...

......... й ястия придават допълнителна стойност на храната, като карат хората да ценят и ползват по-ефективно различните продукти.Изящният подход допринася и за решението на друг проблем - този, свързан със статистиката, че близо 30 на сто от храните се изхвърлят във вид на остатъци или продукти с изтекъл срок на годност.


Те нямат място в сините контейнери за хартия и картон.

Те нямат място в сините контейнери за хартия и картон. ...

......... Четенето стимулира и мечтите, а какво по-голямо щастие от преследването на мечтата и постигането й... Списъкът с положителното влияние от хубавата книга е дълъг, а доказателствата - многобройни. Краткият практичен извод е един: настанете се удобно и прелистете страниците с текст, от който тялото и душата ви се нуждаят истински.


Хелзинки, минус 5 градуса по Целзий. Леденият ветрец бързо изстудява

Хелзинки, минус 5 градуса по Целзий. Леденият ветрец бързо изстудява ...

......... се успокояват. Процесът, изглежда, се случва доста бързо.До 4-5 години пилотният проект "Сохьоа" трябва да се превърне в добре разработен модел за масова употреба не само в Европа, но и в Азия. Така малката Финландия ще въведе, а и ще изнася надеждна технология за чиста градска мобилност с широко приложение.


Границата на дивото. Къде започва ли? Вероятно там, където са

Границата на дивото. Къде започва ли? Вероятно там, където са ...

......... са харесвали животните, започнахме и ние 30-тина годишни, желая и децата ни да го продължат.Каракачанските коне са там, по високото. Макар и да не са свикнали с хора, те едва ли ще имат нещо против туристите да се порадват на красивата гледка, която представляват стадата им, пръснати по планинските склонове.


Болезнено познати гледки. С пластмасови торби, които превземат пейзажите. Един

Болезнено познати гледки. С пластмасови торби, които превземат пейзажите. Един ...

......... Е, не за официални случаи, но в свободното си време.„Носете ми непотребни пластмасови торби, за да ги превърна в полезни предмети.“ - призовава съгражданите си нигерийският творец. Не вярва продуктите му да се превърнат в модна мания, но пък се надява да намери повече съмишленици в битката му със замърсяването.


Искали да покажат, че е възможно. Че сегашните тежкотоварните камиони

Искали да покажат, че е възможно. Че сегашните тежкотоварните камиони ...

......... когато тестовете трябва да приключат. Дотогава ще има още изградени отсечки, които ще обслужват реалния пренос на стоки от производители до потребители. Какво, обаче, е накарало толкова хора да впрегнат толкова усилия и средства? Отговорът на мениджъра на проекта е кратък и светкавичен: "Желанието децата ни да дишат по-чист въздух".


Градината v морето. Намира се във водите край брега на

Градината v морето. Намира се във водите край брега на ...

......... растенията. За всички параметри, които са необходими, за да отглеждаме растенията.От подводния босилек се получава невероятно вкусно песто, споделят готвачите от Ноли. Но целта на оранжерията не е само получаване на перфектни аромати. Лука се надява неговата градина да се окаже едно от решенията за ограничаване на глада на Земята.


Той обича да е на върха. Буквално. Плоскостта на живота

Той обича да е на върха. Буквално. Плоскостта на живота ...

......... катеря, ще го правя.Ален Робер не е поредната успешна история. Той отдавна се е издигнал над успехите на хората, затворени в сградите, които изкачва. Човекът паяк не престава да се радва на онова, с което природата е надарила всички хора - възможността да се движат и да развиват способностите си.


Въглероден диоксид... Защо да го дишаме в големи количества, когато

Въглероден диоксид... Защо да го дишаме в големи количества, когато ...

......... и стереотипи. Да, що се отнася до рециклирането, хората имат много стереотипи.Създаване на обувки от въглероден диоксид - формулата се оказа успешна. Сега е ред на модните дизайнери да намерят адекватен отговор на научното предизвикателство за улавяне на вредните газове в атмосферата и превръщането им в нещо полезно и красиво.


Искате да пренесете удоволствието от сноуборда по градските улици? Всеки

Искате да пренесете удоволствието от сноуборда по градските улици? Всеки ...

......... и закантване по сухи улични настилки не е лесна работа. Но щом съзнанието преодолее стереотипите за каране върху сняг и асфалт, електрическият борд започва да се подчинява. Карането му по разнообразния релеф на улиците в българските градове пък, със сигурност ще е още по-голямо предизвикателство, дори и за най-смелите спускачи.


Колумбия. Земи, които повече от половин век бяха контролирани от

Колумбия. Земи, които повече от половин век бяха контролирани от ...

......... среща в изобилие, а дори все още няма име. Попаднахме на един нов вид жаба на височина около 700 метра над~морското равнище. Но дори и в този район, тя не се среща често, така че е много специална.И това е само началото. Проучването на някогашния район, контролиран oт ФАРК, продължава.


Екстравагантна услуга в градската джунгла. Не става въпрос за пакетирани

Екстравагантна услуга в градската джунгла. Не става въпрос за пакетирани ...

......... използват само естествени торове. Недостатъци трудно могат да бъдат откриват, дори минаютюрни.ЮНДЖИ ЛИ, майстор-готвач: Във всяко ястие трябва да има прецизност и перфектност. Необходими са ни растения в определен размер, цвят, дължина. И каквото поръчаме, винаги ни го доставят. При това съвсем навреме. Защото велосипедите за доставки не признават задръстванията.


От десетилетия хранителната ни верига следва порочен модел. Зле хранени

От десетилетия хранителната ни верига следва порочен модел. Зле хранени ...

......... е. Стефани Валоато и Сирил Блан, обаче, се надяват филмът им да е онази много наситена капка в морето от информация, която ще помогне за правилната промяна. Дали тя е възможна? Краткият отговор е ДА. Защото вече се случва. Също като финансирането на филма със средства, събрани в социалните мрежи.


На пръв поглед районът е див и негостоприемен. Съчетание от

На пръв поглед районът е див и негостоприемен. Съчетание от ...

......... и в дълбините на пукнатината между двете тектонични плочи - на американския и европейския континент. В подобна среда организмите са развили уникални способности за оцеляване. Такива, каквито са почти непознати за хората. Такива, които могат да помогнат на човечеството да се справи с редица болести, които също не признават граници.


Електромобилът в наши дни е считан за технология от най-ново

Електромобилът в наши дни е считан за технология от най-ново ...

......... заложи на петролния модел.Кой знае, обаче, какво щеше да се случи, ако електрическият беше надделял още тогава. Какъв ли въздух щяхме да дишаме? Как ли щеше да изглежда пътната инфраструктура? И как щяха да изглеждат всички коли?Вероятно като тази, която вече лети в Космоса, в преследване на най-смелите електромобилни мечти.


Ако нещо се случи на планетата, той трябва да остане

Ако нещо се случи на планетата, той трябва да остане ...

......... нашата банка. Очаквахме вечнозамръзналата земя да скове тунела, но това не се случи заради покачването на температурите. Предполагахме, че банката е водоустойчива, но след като пермафростът не се възстанови, в нея проникна вода.Пораженията не се оказаха големи, но пък се оправдаха опасенията, че битката с климатичните промени ще е тежка.


Кога селото привлича града? Когато хората искат да отбият от

Кога селото привлича града? Когато хората искат да отбият от ...

......... опознаване на местните хора - приятни и дружелюбни. За себе си е наясно, че се чувства най-добре в родното си село.Аз бих отишла в големия град, ако ми се налага. Смятам, че тук условията на живот са по-добри.Който иска да опита от тях, поне за малко, е наистина добре дошъл.


Стил, уникалност, красота и светлина, съчетани в структура, която пречиства

Стил, уникалност, красота и светлина, съчетани в структура, която пречиства ...

......... придават естествен чар на атмосферата. Джулиан Мелкиори не смята да спира с приложението на изкуствените листа само до този прототип.Следващата му голяма цел е да вгради подобни модули във фасадите на сгради, които да излъчват своя собствена светлина и най-вече ще могат да пречистват градската среда поне в непосредствена близост.


Някъде на „дъното на света

Някъде на „дъното на света". Там, където все още действат ...

......... ще бъде ограничен и хранителната верига няма да бъде нарушена. Така зоната ще бъде съхранена за следващите поколения.1 и 800 хиляди квадратни километра от Антарктика, в които човешкото влияние може да бъде ограничено. Ако международната общност се съгласи тази зона да бъде защитена, това ще бъде най-големият резерват в света.