ГЕРБ печели вота за избор на нови български евродепутати. Това

ГЕРБ печели вота за избор на нови български евродепутати. Това ...

......... мястото си в Брюксел. Твърде възможно е това да направи и Пеевски.ВМРО успява да класира един или двама евродепутати. Водачът на листата им е Ангел Джамбази, а втори е Юлиян Ангелов.Според exit poll-а на „Галъп” свои представител в ЕП ще има и „Демократична България” и това ще бъде Радан Кънев.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... ВЕЦ с 10 MW или 0.28 % малки ВЕЦ – 242 MW или с 6.79 % вятърни електроцентрали – 13 MW и съответно 0.36 процента фотоволтаичните електроцентрали – 647 MW или 18.15 % Био ТЕЦ – 30 MW или 0.84 %. Товарът на страната към  14 часа) е 3418 MW.


Стартираха теренните проучвания по проект „Живот за птиците

Стартираха теренните проучвания по проект „Живот за птиците", изпълняван от ...

......... от програма Life на Европейския съюз. Изпълнението му е естествено продължение на дългосрочната политика на „ЧЕЗ Разпределение България" АД и БДЗП за опазването на биологичното разнообразие - защита живота на птиците и осигуряване на възможност за безопасно гнездене. Времетраенето на проекта е 63 месеца от 01.10.2017 г. до 31.12.2022 г.


От 7.00 часа до 20.00 часа ще продължи изборният ден

От 7.00 часа до 20.00 часа ще продължи изборният ден ...

......... Това е последният ден от изборите за Европейски парламент. Резултатите от всички 28 държави ще станат ясни тази вечер. Следващата седмица държавните и правителствените лидери на държавите от ЕС се събират в Брюксел, за да обсъдят резултатите от изборите и предложат на Европейския парламент кандидата за наследник на Жан-Клод Юнкер.


Румънската енергийна борса OPCOM затвори сегмента „Ден напред“ при цена

Румънската енергийна борса OPCOM затвори сегмента „Ден напред“ при цена ...

......... базова енергия е 21,60 евро/мвтч за 26 май. Пиковата цена е 14,17 евро/мвтч. Търгуваните обеми при базовата енергия са 634 407,8 мвтч. Най-висока се очаква да бъде цената след 21 ч и тя ще достигне 37,16 евро/мвтч. Най-ниската цена за електроенергията ще бъде след 14 ч, отрицателна - 13,95 евро/мвтч.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... с 10 MW или 0.26 % малки ВЕЦ – 284 MW или със 7.32 % вятърни електроцентрали – 70 MW и съответно 1.80 процента фотоволтаичните електроцентрали – 487 MW или 12.55 % Био ТЕЦ – 29 MW или 0.75 %. Товарът на страната към  14 часа) е 3575 MW.  



Анализ на Боян Рашев, denkstatt България Няма как да не

Анализ на Боян Рашев, denkstatt България Няма как да не ...

......... Или както е казал народът: „Вода газим, жадни ходим!“Днес най-сетне бе направена и първата копка на интерконектора България-Гърция. Трябва обаче да бъдат направени още много стъпки, за да стигнем това ниво на газификация, което е нужно, за да се радваме на чист въздух. Пари има. Какво чакат още нашите политици?


Румънската енергийна борса OPCOM затвори сегмента „Ден напред“ при цена

Румънската енергийна борса OPCOM затвори сегмента „Ден напред“ при цена ...

......... за базова енергия е 36,68 евро/мвтч за 25 май. Пиковата цена е 35,14 евро/мвтч. Търгуваните обеми при базовата енергия са 559 036,3 мвтч. Най-висока се очаква да бъде цената след 21 ч и тя ще достигне 44,71 евро/мвтч. Най-ниската цена за електроенергията ще бъде след 15 ч - 31,35 евро/мвтч.


Ръководството на AES България (ЕЙ И ЕС България), в ролята

Ръководството на AES България (ЕЙ И ЕС България), в ролята ...

......... за неоснователни. Още в петък представителите на малките производители на енергия от ВЕИ по параграф 18 съобщиха, че ще започнат да публикуват информация за действащи ВЕИ-проекти, които били „покровителствани от правителството“. Казусът с т.нар. параграф 18 е от четири години, но по него вече има произнесено решение на Конститционния съд.


Малките собственици на фотоволтаични централи с мощност под един мегават

Малките собственици на фотоволтаични централи с мощност под един мегават ...

......... (МФК - част от Световната Банка) представляват БАНКОВИ ЗАЕМИ във връзка с проектното финансиране на вятърния парк - Регулярно Дружеството плаща лихва и главница и постепенно погасява отпуснатите му банкови кредити. Информация за тези транзакции се предоставя всяко тримесечие и на БНБ, поясняват от компанията в позиция, изпратена до медиите. 


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... с 9 MW или 0.22 % малки ВЕЦ – 288 MW или със 7.20 % вятърни електроцентрали – 23 MW и съответно 0.57 процента фотоволтаичните електроцентрали – 380 MW или 9.50 % Био ТЕЦ – 27 MW или 0.67 %. Товарът на страната към  14 часа) е 3664 MW.  



Цялото изграждане на изключително важния за диверсификацията на енергийните доставки

Цялото изграждане на изключително важния за диверсификацията на енергийните доставки ...

......... тръбопровода е напълно завършен, сухопътният участък от руска страна е готов на 100 процента, а от турска страна са завършени 73,5 процента. Очакваме през ноември да имаме пълна степен на готовност", заяви заместник-председателя на Управителния съвет на компанията Олег Аксютин.Във видеото вижте целия разговор.  гледано: 18   Още видео0 гласа


Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране

Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране ...

......... съжаление се плащат не от премиера Борисов, пинистър Петкова и Иван Иванов от КЕВР, а от целокупния български народ. В утрешният ден, ще осветлим доказателства, че Министерството на енергетиката е излъгало ЕК в нотификацията за схемите за подпомагане, като е прикрило обстоятелството, че конкретни фирми получават преференциална цена. Соларгейт продъжава!


Автор: Mathias Brüggmann   До 2023 година Европейският съюз смята

Автор: Mathias Brüggmann   До 2023 година Европейският съюз смята ...

......... с Вашингтон. По данни на руското министерство на енергетиката, Русия е добила през миналата година 725,17 млрд. куб м природен газ. Тук тя е изпреварена само от САЩ, които според данните на енергийната информационна агенция на страната, производството е било от 861,5 млрд. куб м газ.       https://www.handelsblatt.com/politik/international/abwendung-von-strafzoellen-die-eu-hat-trump-hoehere-us-fluessiggasimporte-zugesagt-doch-der-deal-ist-in-gefahr/24367958.html?ticket=ST-2871217-NrCZ1cJy61lImGMyO0Q6-ap4


Румънската енергийна борса OPCOM затвори сегмента „Ден напред“ при цена

Румънската енергийна борса OPCOM затвори сегмента „Ден напред“ при цена ...

......... за базова енергия е 40,46 евро/мвтч за 24 май. Пиковата цена е 40,18 евро/мвтч. Търгуваните обеми при базовата енергия са 626 923,9 мвтч. Най-висока се очаква да бъде цената след 8 ч и тя ще достигне 50,95 евро/мвтч. Най-ниската цена за електроенергията ще бъде след 4 ч - 34,79 евро/мвтч.


В четвъртък цените на двата основни сорта петрол се сринаха

В четвъртък цените на двата основни сорта петрол се сринаха ...

......... минус 3,55 %.  В четвъртък търговията завърши при цена от 67,94 долара за барел. Договорът за юли за петрола сорт WTI на NYMEX се котира при цена от 58,60 долара за барел, като при затварянето  бе на ниво от 58,18 долара за барел. Спадът при WTI достига до 4,81 процента.



С промяна в Закона на енергетиката през 2015 г. е

С промяна в Закона на енергетиката през 2015 г. е ...

......... възобновяема енергия получават преференциална цена от 104 лв. на мегаватчас. Председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов допълни, че само ако ЕК преразгледа този въпрос, тогава може да настъпят нови обстоятелства, които да бъдат взети предвид. В момента обаче и ЕК и КС са се произнесли по този въпрос. /БТА/


Министерство на енергетиката и малките производители на енергия от ВЕИ

Министерство на енергетиката и малките производители на енергия от ВЕИ ...

......... и с какви аргументи ЕРП-та са счели, че не попадат в разпоредбите на параграф 18. "Там, където се установи, че има дружества по параграф 18 КЕВР ще се произнесе незабавно със съответно решение", категоричен бе Иванов. Председателят на КЕВР бе ясен – съдът е този, който решава споровете.     


"Неоснователни и неаргументирани са протестите на малките ВЕИ-та, че Параграф ...

......... ще се произнесе", обеща той. Иванов, явно засегнат от твърденията на малките ВЕИ-та, че КЕВР не спазва Закона за енергетиката, заяви, че съдът е органът, който се произнася по такъв спор. "Нито аз като председател, нито въпросните производители могат да се произнасят с такава категоричност", защити се шефът на КЕВР.


  О Б Я В Я В А   На

  О Б Я В Я В А   На ...

......... 10.00 часа 10.06.2019г. и внесли депозит за участие в определения срок и отговарящи на изискванията, определени в тръжната документация. Търгът ще се проведе в заседателна зала на адрес гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 159. За допълнителна информация : Светлана Господинова,                                                  GSM 0894 78 75 71,                                                        email: [email protected]


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... 20 - 21 часа – 98.08 – 99.83 лв. за MWh и количество от 739 - 765 MWh.  В 24 часа цената на търгуваната енергия е 71.86 лв. за MWh, при количество от 658.6 MWh. При търговията в пазарен сегмент "В рамките на деня" за 23 май 2019 г. общият търъргуван обем е 252.50 MWh.  


Дежурни екипи на ЕРП Север са в готовност да реагират

Дежурни екипи на ЕРП Север са в готовност да реагират ...

......... са оборудвани със съвременна специализирана техника, пълен набор от инструменти и лични предпазни средства, необходими в работата им по съоръжения под напрежение. На разположение на клиентите на ЕРП Север за подаване на сигнали, в случаи на непредвидени смущения в електрозахранването и за информация, е денонощната линия 0700 1 61 61.


Групата ,,Аурубис” (Aurubis AG) подписа договор за закупуване на акции

Групата ,,Аурубис” (Aurubis AG) подписа договор за закупуване на акции ...

......... “Аурубис“ e водеща международна група за производство на цветни метали и най-големият преработвател на мед в света. „Аурубис България“, част от Групата, стопанисва медодобивния завод в Средногорието и е втората по големина компания в България.   Допълнителна информация по сделката е на разположение на корпоративния сайт на групата „Аурубис“: www.aurubis.com.


Над 194 училища от 97 населени места регистрираха отбори за

Над 194 училища от 97 населени места регистрираха отбори за ...

......... с изкуствен интелект, дрон, VR очила, смарт часовник, 3D молив. Трима от учителите, изпратили рисунки на свои възпитаници, спечелиха графични таблети.   В началото на годината изложба с рисунки от предишното издание на конкурса гостува на 20 училища. Пътуващата експозиция вдъхнови над 2000 деца из цялата страна.      


Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията ...

......... по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е над 1,2 млн. лв. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.







Саудитската държавна петролна компания Saudi Aramco прекрати продължаващите повече от

Саудитската държавна петролна компания Saudi Aramco прекрати продължаващите повече от ...

......... % от „Арктик СПГ-2“. Saudi Aramco от своя страна съобщи на 22 май, че е постигнала споразумение с американската Sempra LNG по условията за 20-годишен договор за покупката на 5 млн. тона LNG годишно от първата фаза на проекта Port Arthur LNG и иска да купи 25 % в него.






/Продължаване от 1 част/ Община Елин Пелин   На 29.05.2019

/Продължаване от 1 част/ Община Елин Пелин   На 29.05.2019 ...

......... - Осиковица: махала Баренска Къща На 28.05.2019 г. /08:30 - 15:15 ч./   На 29.05.2019 г. /08:30 - 15:15 ч./   На 30.05.2019 г. /08:30 - 15:15 ч./   На 31.05.2019 г. /08:30 - 15:15 ч./ - Равнище: I кв. 29, УПИ II-196 кв. 8, УПИ IV-327 кв. 30, Стопанска Сграда, ТП /Следва/


Продължение от 2 част/ Община Самоков   На 28.05.2019 г.

Продължение от 2 част/ Община Самоков   На 28.05.2019 г. ...

......... 41-ва 107, III-288 кв. 48, IV, 460, кв. 42, VII-275кв 50, Детелина (Д. Благоев) 3, Здравец (Бр. Станиславови) 21, 6, Иван Вазов УПИ І-641, кв. 1, УПИ 11-616 Кв 8, УПИ XIV-203, УПИ ХХVІІІ-188, Кв. 49, Кметство, ТП Дулерови На 31.05.2019 г. /09:30 - 14:00 ч./ - Пищане: махала Пометковци





Този месец Съединените щати вдигнаха тарифите на вноса от Китай

Този месец Съединените щати вдигнаха тарифите на вноса от Китай ...

......... риск за последващи тарифи от около 300 милиарда щатски долара внос от Китай. „Другата търговска война“, или с други думи възможните по-високи американски тарифи за автомобилния внос от ЕС, остава като нерешен въпрос. Очаква се САЩ да обявят решението си този месец, но крайният срок може да бъде отложен.  


Силният вятър не попречи на жизнерадостното настроение, завладяло Правец днес.

Силният вятър не попречи на жизнерадостното настроение, завладяло Правец днес. ...

......... изхвърлят разделно боклука си в разноцветните контейнери и обясниха как отпадъците могат да бъдат рециклирани, за да заживеят нов живот. Всички деца танцуваха с героите от спектакъла, участваха в състезание по сортиране на отпадъци, а накрая получиха подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.  


СОФИЯ ГРАД   Община ВИТОША   На 28.05.2019 г. /09:00

СОФИЯ ГРАД   Община ВИТОША   На 28.05.2019 г. /09:00 ...

......... ул. 490 N:4; На 29.05.2019 г. /12:30 - 16:00 ч./ - София: Емилиян Станев/490/ 41а На 30.05.2019 г. /11:00 - 15:30 ч./ - София: ул. Ген. Иван Колев 29, 14, 31 На 31.05.2019 г. /13:00 - 16:00 ч./ - София: Александър Бръзицов 11, Иван Колев бл. 497, Черни Връх 176



Руската корпорация „Росатом“ и Министерството на науката и технологиите на

Руската корпорация „Росатом“ и Министерството на науката и технологиите на ...

......... реактор с топлинна мощност до 15 мегавата, както и комплекс от научно-изследователски лаборатории и инженерна инфраструктура, които да осигурят безопасното функциониране на Центъра. През септември 2018 г., бяха подписани два допълнителни меморандума - за разбирателство за подготовка на кадри и за сътрудничество при формиране на позитивно обществено мнение за проекта.


Общо 25 седмокласника от Основно училище „Христо Ботев“ гр. Гълъбово

Общо 25 седмокласника от Основно училище „Христо Ботев“ гр. Гълъбово ...

......... в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).


Според публикувано на 21 май проучване на YouGov, преобладаващото мнозинство

Според публикувано на 21 май проучване на YouGov, преобладаващото мнозинство ...

......... които имаме, от WWF България активно работим за подобряване на горското законодателство, за повишаване на площта на устойчиво управлявани гори с въвеждане на най-успешния световен горски стандарт FSC, за ограничаване на мащабния незаконен дърводобив и за опазване на "островите на биоразнообразието" - старите гори, казва още Дончева.      


Съветът на ЕС прие в сряда останалите 4 закона от

Съветът на ЕС прие в сряда останалите 4 закона от ...

......... напомня, че ЕС  е най-големият вносител на енергия в света. Годишно ЕС изразходва 350 млрд. евро за внос на енергоносители, от трети страни половината от потреблението. Освен това ЕС е силно ограничен по отношение на броя на доставчиците. Това е стимул за развитието от страна на ЕС на чистата енергетика.


От регулаторна гледна точка ние не сме симпатичните хора и

От регулаторна гледна точка ние не сме симпатичните хора и ...

......... ще има сигурност на трансакциите, едни и същи възможности за всички участници. Платформата ще опосредства за по-ясен начин на праговите цени и ще има балансиращ ефект върху всички участници. В близко бъдеще се надяваме, че ценовите сигнали, които платформата изпраща ще доведат и до по-добри двустранни договори, коментира още Равначки.


Цените на двата основни сорта петрол, в сряда продължиха да

Цените на двата основни сорта петрол, в сряда продължиха да ...

......... - до 61,03 долара за барел. Според данните на министерството на енергетиката на САЩ запасите от петрол в страната за миналата седмица са нараснали с 4,74 млн. барела, увеличавайки се за втора поредна седмица. Резервите от бензин нарастват с 3,716 млн. барела, а от дестилати – със 768 хил. барела.


Научноизследователският институт за експлоатация на атомни електроцентрали на Русия (ВНИИАЕС)

Научноизследователският институт за експлоатация на атомни електроцентрали на Русия (ВНИИАЕС) ...

......... По време на разговорите бе засегната и темата за сътрудничеството при създаване на инфраструктура за получаване на промишлен водород в действащи атомни електростанции, където има неизползван резерв на мощност. Освен производството на водород за енергетиката на бъдещето, е необходимо да се решат проблемите, свързани с неговото съхранение и транспортиране.  


Румънската енергийна борса OPCOM затвори сегмента „Ден напред“ при цена

Румънската енергийна борса OPCOM затвори сегмента „Ден напред“ при цена ...

......... за базова енергия е 40,67 евро/мвтч за 23 май. Пиковата цена е 40,38 евро/мвтч. Търгуваните обеми при базовата енергия са 588 133,1 мвтч. Най-висока се очаква да бъде цената след 8 ч и тя ще достигне 50,35 евро/мвтч. Най-ниската цена за електроенергията ще бъде след 3 ч - 29,00 евро/мвтч.


Новосибирският завод за химически концентрати (НЗХК), част от горивната компания

Новосибирският завод за химически концентрати (НЗХК), част от горивната компания ...

......... реактора ВВЕР-1200. През ноември 2018 г. в Новосибирския завод бе извършен подобен мониторинг на първоначалното зареждане с гориво за Първи блок на Беларуската АЕЦ. През декември 2017 г. бе подписан договор между ТВЕЛ и държавното предприятие „Беларуска АЕЦ“ за доставка на ядрено гориво за Първи и Втори енергоблок на централата.


Министерството на енергетиката на САЩ лансира програма за анализ на

Министерството на енергетиката на САЩ лансира програма за анализ на ...

......... и по-специално към президента Донълд Тръмп да издаде указ за преференциални условия за публично-частни партньорства при въвеждането на модерни реакторни технологии Преди време правителството на САЩ нае дружество за изпълнение на програма за проучване на мненията на представители на компании от атомната индустрия, която да покаже техните приоритети за развитие.


Важен приоритет за България е присъединяването на Европейския съюз към

Важен приоритет за България е присъединяването на Европейския съюз към ...

......... дневен ред позволява на крайбрежните страни и Република Молдова да работят заедно за първи път в гъвкави формати и на доброволна основа с цел прилагане на съвместни проекти, които посрещат нуждите и приоритетите, идентифицирани за Черноморския регион, както и да привличат и приоритизират европейски инвестиции и фондове поефективен начин.  


Търговските запаси от петрол в САЩ за миналата седмица са

Търговските запаси от петрол в САЩ за миналата седмица са ...

......... агенция Bloomberg. Търговските запаси от дестилати са нараснали със 768 хил. барела, достигайки до 126,415 хил. барела. Експертите, анкетирани от агенцията са очаквали спад на петролните резерви с 1700 хил. барела, спад на запасите от бензин с 850 хил. барела и понижение на тези от дестилати с 500 хил. барела.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... регистрирана в 09 часа – 118.15 лв. за MWh и количество от 940 MWh.  В 24 часа цената на търгуваната енергия е 72.05 лв. за MWh, при количество от 658.1 MWh.При търговията в пазарен сегмент "В рамките на деня" за 22 май 2019 г. общият търъргуван обем е 398.00 MWh.


Проекти за близо 33 млн. евро ще бъдат финансирани по

Проекти за близо 33 млн. евро ще бъдат финансирани по ...

......... Още около 1,1 млн. евро са предвидени за малки грантови схеми за обучения.Агенцията за устойчиво енергийно развитие ще получи 350 хил. евро за извършване на проучване за хидроенергийния потенциал, а Националната електрическа компания – 2,470 млн. евро за система за прогнозиране, контрол и управление на състоянието на ВЕЦ и язовирите.


Още по темата Борисов: Чрез интерконектора България - Гърция даваме

Още по темата Борисов: Чрез интерконектора България - Гърция даваме ...

......... надежда, че сроковете за изграждането на интерконектора Гърция – България ще бъдат спазени и той ще заработи през 2020 г. Значението на междусистемната газова връзка и бъдещото й влияние върху газовия пазар в Европа  бяха тема и на видеообръщение на еврокомисарят по въпросите на енергетиката към ЕК Марош Шефчович.  


Проекти за близо 33 млн. евро ще бъдат финансирани по

Проекти за близо 33 млн. евро ще бъдат финансирани по ...

......... около 1.1 млн. евро са предвидени за малки грантови схеми за обучения. Агенцията за устойчиво енергийно развитие ще получи 350 хил. евро за извършване на проучване за хидроенергийния потенциал, а Националната електрическа компания – 2.470 млн. евро за система за прогнозиране, контрол и управление на състоянието на ВЕЦ и язовирите.


Още по темата След повече от осем години дават реален

Още по темата След повече от осем години дават реален ...

......... България и Гърция е с дължина 182 км., от които 150 км. са на българска територия. Тя започва от Комотини, Гърция и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ капацитет е от 3 до 5 млрд. куб. м. Общата стойност на проекта е 220 млн. евро.


На 25 май 2019 г. Общият регламент относно защитата на данните

На 25 май 2019 г. Общият регламент относно защитата на данните ...

......... над две трети от европейците са чували за регламента. Освен това, предприятията вече се възползват от прилагането само на един набор от правила в целия Съюз. Те въведоха ред в начина, по който управляват данните, което доведе до по-голяма сигурност на данните и основани на доверие отношения с техните клиенти.”


Реализирането на междусистемната газова връзка между България и Гърция, чиято

Реализирането на междусистемната газова връзка между България и Гърция, чиято ...

......... за 144 850 000 евро. Преди седмица пък от АЙ ДЖИ БИ обявиха, че гръцката компания Corinth Pipeworks Industry S.A. е избрана да произвежда и доставя тръби за изграждането на газовата връзка между Гърция и България. Стойността на договора е 58,23 млн. евро, което представлява общата твърда цена на доставката.


Още по темата Министър Петкова: Догодина трябва да започне преносът...

Още по темата Министър Петкова: Догодина трябва да започне преносът... ...

......... България и Гърция е с дължина 182 км., от които 150 км. са на българска територия. Тя започва от Комотини, Гърция и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ капацитет е от 3 до 5 млрд. куб. м. Общата стойност на проекта е 220 млн. евро.


Стивън Качулков от Техническия университет в град София спечели конкурса

Стивън Качулков от Техническия университет в град София спечели конкурса ...

......... публикувани на сайта www.stipendiant.com. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти е част от дългосрочна политика на дружеството за насърчаване на професионалното образование в България и е продължение на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици, стартирал през 2012 г. През 2017-2018 г. бяха раздадени първите две стипендии на студенти.


Правителството одобри изменение на Секторната стратегия за развитие на електронното

Правителството одобри изменение на Секторната стратегия за развитие на електронното ...

......... областта на автоматизиране на процесите, свързани с прилагането на митническото законодателство и заложените за изпълнение мерки за това в Секторна стратегия „е-Митници“. Изпълнението на мерките, заложени в Стратегията на Агенция „Митници“, ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти от България като държава-членка на Европейския съюз за улесняване на законната търговия.


„Интерпром” ЕООД, гр. София, ще проучва строителни материали в площ

„Интерпром” ЕООД, гр. София, ще проучва строителни материали в площ ...

......... Разрешението за проучване се предоставя за срок от една година. През този период дружеството ще вложи минимум 33 хил. лв. в проучвателните дейности. Mинимум 48 900 лева ще вложи „Девня трейд“ ООД в едногодишно проучване на строителни материали в площ „Голямата могила“, разположена в землището на с. Щипско, област Варна.


Звездно парти беляза старта на най-популярното и дългоочаквано музикално събитие

Звездно парти беляза старта на най-популярното и дългоочаквано музикално събитие ...

......... май и ни готви безброй изненади. След което ще премине през Банско на 7 юни, Пловдив на 20 юни, Бургас на 10 юли, Варна на 13 юли. След кратка почивка, турнето ще се завърне в Благоевград на 10 септември и ще завърши с големият финал на 14 септември в София.


Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“ ...

......... „Белене“ съвместно със стратегически инвеститор на пазарен принцип, чрез отделяне на активите и пасивите за проекта в отделно проектно дружество. На 29 юни 2018 г. правителството възложи на енергийния министър да възобнови действията по търсенето на възможности за изграждане на АЕЦ „Белене“ съвместно със стратегически инвеститор на пазарен принцип.  


Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“ ...

......... по търсене на възможност за реализация на проекта за АЕЦ „Белене“, съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип. Заявление за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор, съответно интерес за придобиване на миноритарно акционерно участие в проектната компания, могат да подават български или чуждестранни юридически лица, както и обединения от такива.