Демонстрационна зона за търговия със селскостопански стоки с Китай по

Демонстрационна зона за търговия със селскостопански стоки с Китай по ...

......... от мобилните телефони. Ако изостанем в цифровизацията, ще изостанем и в конкурентоспособноста на земеделието ни”, заяви министърът. Той припомни, че с активната роля на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ България вече има изградени логистични центрове в азиатската страна.  


Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнител

Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнител ...

......... от км 375+860 до км 389+100, и прилежащите пътни връзки, като стойността на трасето е изчислена на 444 млн. лв. Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство. Проектът ще се съфинансира от програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.


Кръговата икономика и чистотата на въздуха с акцент върху електромобилността

Кръговата икономика и чистотата на въздуха с акцент върху електромобилността ...

......... райони. Целта на ЗБР е да даде повече възможности те да взимат решения“, каза той. Нено Димов информира депутатите за изпълнението на ОПОС 2014-2020. През май 2017 г. стартирахме с 3% изплатени суми и сертифицирани 1,3%. Към 1 януари 2019 г. са изплатени 16% и са сертифицирани 15%, отбеляза той.


Десет са отворените оферти в обществената поръчка за избор на

Десет са отворените оферти в обществената поръчка за избор на ...

......... лот 3.2.2 е 430 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство. Проектът се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.


Български градове ще получат средства по програма LIFE за мерки

Български градове ще получат средства по програма LIFE за мерки ...

......... 2014 г., за да се помага на държавите членки да постигат съответствие с основни законодателни актове на ЕС в областта на околната среда, природата и климата. За следващия дългосрочен бюджет на ЕС, за периода 2021 – 2027 г., Комисията предлага финансирането за програма LIFE да се увеличи с почти 60%.


На заседание на лидерите на 8-те политически групи в Европарламента

На заседание на лидерите на 8-те политически групи в Европарламента ...

......... като веднъж са извършени три каботажа за седмица, се предвижда въвеждането на "срок за охлаждане" от пет дни, преди отново камионът може да бъде използван по същия начин в същата държава. Шофьорите ще се връщат у дома поне веднъж на четири седмици. Обичайните седмични почивки трябва да бъдат извън кабината.Българските граждани имат много по-голямо доверие на институциите на Европейския

Българските граждани имат много по-голямо доверие на институциите на Европейския ...

......... оптимистични възгледи относно бъдещето на Европейския съюз. Що се отнася до бъдещото разширяване на ЕС, делът на хората у нас, които подкрепят приемането на нови държави-членки (51%), е по-висок от средноевропейското ниво (43%). Традиционно българите споделят положителни възгледи относно идеята държавите от Западните Балкани да се присъединят към Европейския съюз.


Договор за интегрирания воден проект на агломерация Смолян бе подписан

Договор за интегрирания воден проект на агломерация Смолян бе подписан ...

......... финансова помощ в размер на 68,2 млн. лв. Срокът за изпълнение на дейностите е 48 месеца. През програмен период 2014-2020 г. ОПОС финансира ВиК проекти чрез прилагане на регионалния подход една обособена територия – един оператор – един проект. Очаква се още 14 ВиК оператора да подадат своите проектни предложения.


Европейският парламент (ЕП) подкрепи увеличение с над 3 млрд. лв.

Европейският парламент (ЕП) подкрепи увеличение с над 3 млрд. лв. ...

......... Все още се вижда, че хората имат нужда от пътища, от високоскоростни жп линии, от пристанища, от летища, така че да наваксаме – с водопроводите, с пречиствателните станции. Дотук две от трите институции са „За“ такова увеличение – и комисията, и парламентът, което ме обнадеждава“, коментира Новаков, цитиран от БНР.


Тестова версия на разработката „Единна информационна точка“ бе представена днес

Тестова версия на разработката „Единна информационна точка“ бе представена днес ...

......... подготовката на общините. Той посочи, че от 265 общини само около 50 местни администрации са свързани със системата за сигурно електронно връчване, което може да затрудни процеса на първоначално предоставяне  на данни в портала и обновяването им.  Проектът е на стойност 1,9 млн. лв., от които 85% е еврофинансирането.   


В общините Габрово, Гълъбово и Свиленград ще бъдат укрепени язовирите

В общините Габрово, Гълъбово и Свиленград ще бъдат укрепени язовирите ...

......... Националната система за ранно предупреждение и оповестяване. С изпълнението на трите проекта близо 61 хил. жители ще се ползват от мерките за защита от наводнения. Общият размер на инвестицията по трите договора е 2,35 млн. лв., осигурени изцяло от оперативната програма. Срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца.  Гарите Подуяне, Искър и Казичене ще бъдат реконструирани. Проектът се

Гарите Подуяне, Искър и Казичене ще бъдат реконструирани. Проектът се ...

......... участници „Интерполис“ ЕООД и „Инфра Роудс“ ЕООД, срещу 1,1 млн. лв. без ДДС. Трите гари са част от жп линията София-Пловдив, която е най-натоварената линия в страната, казват от НКЖИ. Строителните дейности се предвижда да започнат веднага след сключване на договорите и да завършат през 2020 г.Проектът за гара Казичене. Източник: НКЖИ


Подписан е договорът за проектирането и строителството на тунел „Железница“

Подписан е договорът за проектирането и строителството на тунел „Железница“ ...

......... 369+000 до км 370+400), е 1,4 км. Той ще бъде построен от „ПСТ Груп“ ЕАД. Стойността на договора е 18 млн. лв. без ДДС. Договорът включва проектиране и строителство на автомагистрален участък с дължина 1,4 км, селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена, отводнителни съоръжения, изграждане и реконструкция на инженерни мрежи.


гледано: 311   Още видео0 гласа Финансирането на българските фермери

гледано: 311   Още видео0 гласа Финансирането на българските фермери ...

......... бъде направен така, че да работи поне в следващите 20 години, без да се налага да бъдат правени промени“. Като друга добра новина Върбанов определи факта, че в следващия програмен период всяка страна ще разработи своя национална стратегия за земеделието и таванът на плащанията ще бъде предмет на национални решения.


България е на второ място в Европейския съюз по дял

България е на второ място в Европейския съюз по дял ...

......... първите, които ще изграждат мрежи за високоскоростен безжичен интернет на обществени места. Най-малкият от тях по брой население е Чавдар, а най-големият е Пловдив. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията продължава да оказва съдействие на общините, които ще участват в следващите конкурси, предстоящи до 2020 г., подчертават от ведомството.


През 2018 г. по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК)

През 2018 г. по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК) ...

......... млн. лв., а минималният е 1,5 млн. лв. „Изпълнението на проектите трябва да приключи в рамките на 24 месеца. Приложими са два режима на държавна помощ, а именно „Инвестиционна помощ за научноизследователски инфраструктури“ и „Де минимис“ в размер на разходи до 200 хиляди евро в едно проектно предложение“, информира министърът.Спечелихме малка междинна битка при гласуването на пакета "Макрон" в Европарламента. Отложихме вземането на решение. Това

Спечелихме малка междинна битка при гласуването на пакета "Макрон" в Европарламента. Отложихме вземането на решение. Това ...

......... писмата на президента и премиера до Антонио Таяни да се отложи гласуването за следващия Европарламент”, отбеляза още евродепутатът. На въпрос дали той ще бъде част от евролистата на БСП Курумбашев заяви, че предстои да бъдат направени номинации в партията. "Този процес за БСП започва от 1 февруари", каза Курумбашев.  


Темата Западни Балкани е изключително важна. Инвестицията в стабилността и

Темата Западни Балкани е изключително важна. Инвестицията в стабилността и ...

......... гора сме конкуренти в сферата на туризма. Но е добре да се търси съвместен маршрут, да се включат туристически продукти на Балканите и да се предложат на азиатския, индийския пазар", препоръча дипломатът. Ако нямаме силна и спокойна Европа, това ще рефлектира на бъдещето на Западните Балкани, заключи Меглена Плугчиева.  


Трябва да ползваме опита на прибалтийските републики при приемането на

Трябва да ползваме опита на прибалтийските републики при приемането на ...

......... Изконсумирали сме фиксирания курс, не можем да стоим безкрайно във валутния борд, категорична е Вучева. Причината е, че още в договора си за членство в ЕС сме подписали, че на даден по-късен етап ще приемем еврото. "На нас ни трябва да бъдем част от т. нар. чакалня“, подчерта професор Вучева.


2018 г. вече e история. Вижте кои са най-значимите събития

2018 г. вече e история. Вижте кои са най-значимите събития ...

......... код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от България По-зелена ли е природата след зелените субсидии за фермерите?24,2 млрд. евро са международните валутни резерви на България в края на ноемвриБългарските превозвачи излизат на протест срещу плана „


Завърши възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти километър на

Завърши възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти километър на ...

......... на движение. Изпълнител на строително-монтажните работи е „ИСА 2000“ ЕООД. Договорът им е за 2,5 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвест-инженеринг“ АД. Договорът им е за 39 хил. лв. с ДДС. Авторският надзор е на „РУТЕКС“ ООД и е за 18 900 лв. с ДДС .


След промените в Изборния кодекс на България от 2016 г.

След промените в Изборния кодекс на България от 2016 г. ...

......... това е довело до спънки. Според нея въпросът може да се реши с нова поправка в Изборния кодекс. „Има горчивина и философска несъстоятелност точно ние да не можем да гласуваме на тези избори. Ние всъщност бяхме преките бенефициенти на това колко добре работи този Европейски парламент“, коментира още Мария Спирова.


През 2018 г. Горна Оряховица се класира сред градовете с

През 2018 г. Горна Оряховица се класира сред градовете с ...

......... фините прахови частици (ФПЧ)“, казва той. В последствие екоминистерството не включи града в списъка с населени места, които ще получат еврофинансиране за справяне с проблема. Кмет и министерство влязоха в конфликт. Докато съдът се произнесе по спора, над 30 хил. жители на града ще продължат да дишат опасно мръсен въздух.


С 12% повече като стойност обществени поръчки е договорила държавата

С 12% повече като стойност обществени поръчки е договорила държавата ...

......... година изхарчените пари ще бъдат повече. Държавата е заложила рекорден брой разходи с четири приоритета - увеличение на доходите, образование, отбрана и социална политика. Заплатите в бюджетния сектор ще нараснат с 10 на сто, в образованието с 20%, а за отбрана и социална политика също е предвидено увеличение на средствата.


През 2019 г. със средства от бюджета, Оперативна програма "Транспорт

През 2019 г. със средства от бюджета, Оперативна програма "Транспорт ...

......... кандидатстване да бъдат внесени в МОСВ много по-рано - още през февруари. По отношение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради министър Аврамова съобщи, че програмата предстои да приключи в този си вид през 2019 г., но в процес на обсъждане са различни варианти за продължаването й.


2018 г. вече е почти отминала. Вижте кои са най-значимите

2018 г. вече е почти отминала. Вижте кои са най-значимите ...

......... най-често срещан пластмасов замърсител по плажовете всъщност са цигарените фасове, като само един е достатъчен да замърси до 1000 литра вода. Едва ли решението на Брюксел ще мине без съпротива. Производството на пластмасови изделия е генерирало през 2015 г. 340 млрд. евро приходи и осигурява работа на 1,5 млн. души.


Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ ...

......... 7.6 за възстановяването на сгради с религиозно и културно значение, както и подмярка 1.1 за  получаване на професионално обучение. Към настоящия момент 1,6 млрд. евро или 56% от бюджета на ПРСР за целия период  е договорен,  като по отворените приеми за 2018 г. бюджетът е над 662 млн. лв.  


Ръководството на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 ще подпише

Ръководството на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 ще подпише ...

......... куб.м. природен газ годишно от Гърция до България до 2021 г. Междусистемната връзка ще бъде собственост на проектната компания ICGB - съвместно акционерно дружество, съставено от консорциума IGI Poseidon (включващ италианското дружество Edison и гръцкия оператор DEPA) и „Български енергиен холдинг“ (БЕХ). Общо инвестицията е на стойност 240 млн. евро.


Подписаните договори по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС)

Подписаните договори по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС) ...

......... ще изграждат анаеробни инсталации за отпадъци. Първият проект на общините Бургас, Несебър и Поморие е на стойност 37,4 млн. лв., от които  29,4 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ. Вторият обхваща общините Благоевград, Симитли, Бобошево, Кочериново и Рила, на стойност 36,4 млн. лв., като програмата осигурява над 30,2 млн. лв.  


До момента са изградени 93 км от магистрала „Струма“, а

До момента са изградени 93 км от магистрала „Струма“, а ...

......... от автомагистрала, при който се внедряват интелигентни транспортни системи още в процеса на строителство. Те включват станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение. Аналогични системи предстои да бъдат изградени и в обхвата на АМ „Тракия“, отново  с евросредства.  


Европейската комисия е одобрила още 210 млн. лв. за ремонт

Европейската комисия е одобрила още 210 млн. лв. за ремонт ...

......... млн. лв. вече е приключило. В резултат 5 716 лица се обучават и работят в модернизираните 21 образователни институции. Изменението на програмата е предложено след извършен вътрешен анализ по изпълнението й от Управляващия орган в МРРБ и е одобрено от Комитета за наблюдение и от Министерския съвет, посочва още БТА.


Посланиците към Европейския съюз (ЕС) одобриха споразумение с Европейския парламент

Посланиците към Европейския съюз (ЕС) одобриха споразумение с Европейския парламент ...

......... 2016 г. като част от плана за действие на ЕС за кръговата икономика. Една от основните цели е да се насърчи широкомащабното производство на торове от вътрешни за ЕС органични или вторични суровини в съответствие с модела на кръгова икономика, като отпадъците се преобразуват в хранителни елементи за селскостопанските култури.


Министрите на страните от Европейския съюз (ЕС) трябва да допуснат

Министрите на страните от Европейския съюз (ЕС) трябва да допуснат ...

......... през юни 2011 г. и оттогава няколко пъти потвърди позицията си. Сега двете страни прилагат Шенгенските правила, като проверки се извършват на вътрешните граници на двете страни. Окончателното решение дали двете страни могат да станат част от Шенгенското пространство трябва да бъде взето чрез единодушно гласуване в Съвета на ЕС.


Българските автомобилни превозвачи подготвят протест в Брюксел заради новия Пакет

Българските автомобилни превозвачи подготвят протест в Брюксел заради новия Пакет ...

......... се пререгистрират във Франция и Германия. Според Ангел Траков протестът може да е с човешко присъствие или с автомобили. Росен Желязков обеща в началото на януари да бъде в Брюксел, за да лобира за българската позиция. Превозвачите заплашиха, че ако протестите не помогнат, ще поискат „референдум за излизане от Европа“. 


Европейският парламент обсъди снощи доклада на евродепутата Сергей Станишев за

Европейският парламент обсъди снощи доклада на евродепутата Сергей Станишев за ...

......... Според него, ако бъдем приети само по въздух и по вода без сухоземни граници, това ще бъде Пирова победа. Това означава, че ще има голям имиджов ефект за ГЕРБ, но това също ни води на мисълта, че ще има много пренебрежително малък икономически и социален ефект върху България, обясни Неков.


Сто и тринадесет български общини ще получат ваучери от Европейската

Сто и тринадесет български общини ще получат ваучери от Европейската ...

......... за предоставяне на ваучер с Комисията. Списъкът с всички печеливши български общини е публикуван на страницата на МТИТС. МТИТС ще продължава да оказва съдействие както на общините, които са спечелили в отминалия конкурс, така и на тези, които ще участват в следващите конкурси, предстоящи до 2020 г., допълниха от министерството.


Седем общини вече кандидатстват с проекти срещу мръсния въздух -

Седем общини вече кандидатстват с проекти срещу мръсния въздух - ...

......... газ, електричество, пелети или свързване към топлофикационна или газоразпределителна мрежа. Като крайна алтернатива (когато всички други опции са неприложими или изчерпани) е допустима и подмяната на старите печки с модерни уреди на дърва или въглища, които отговарят на техническите параметри за екодизайн. Срокът за изпълнение на дейностите е 54 месеца.


Подпомагането за нормално потребление на вода от  социално слабите граждани

Подпомагането за нормално потребление на вода от  социално слабите граждани ...

......... ВиК“. По думите й обезлюдяването на регионите ще е едно от най-големите предизвикателства пред страната. Малина Крумова бе един от лекторите на организирана във Варна дискусия за кохезионната политика на ЕС след 2020 г. Тя е и участник в групата на високо равнище за опростяване на кохезионната политика на ЕС. 


Евродепутатът Андрей Новаков се надява новият Пакет за мобилност да

Евродепутатът Андрей Новаков се надява новият Пакет за мобилност да ...

......... правили до момента по темата“, обясни той. Пакетът трябва да бъде приет по време на Румънското европредседателство, но страната по думите му е от явните противници на проекта. Затова Новаков се надява той да бъде „забавен или отложен за неопределено време в бъдещето“, особено предвид очакваните протести, включително в Букурещ.


Три години и половина след стартирането на работата по изпълнението

Три години и половина след стартирането на работата по изпълнението ...

......... заместник-министър каза още, че в рамките на настоящия програмен период действията на Управляващия орган са насочени основно към облекчаване на бизнеса в процеса на изпълнение на проекти с европейско финансиране, като това вече се усеща чрез намаляването на административната тежест във всеки един от етапите на проектния цикъл.      


Нова препоръка към България е приел на заседанието си на

Нова препоръка към България е приел на заседанието си на ...

......... на продукцията на вятърна енергия в районите на най-интензивно придвижване на птици, в частност по Черноморието; - да установи строг мораториум за бъдещи турбини и проекти за ветроенергийни паркове в черноморските райони на България, докато докладите по стратегическа екологична оценка и ОВОС споменати в т. 1 и 6, не се изпълнят.


Малко над 3 млн. лв., необходими за завършването на пречиствателната

Малко над 3 млн. лв., необходими за завършването на пречиствателната ...

......... стойност на всички обекти там е около 40 млн. лв. Срокът, в който операторът трябва да кандидатства за финансиране по програмата, е 23 април 2019 г. Предвижда се от подобрената ВиК услуга в Сливен, след изпълнение на предвидените в регионалното прединвестиционно проучване обекти, да се възползват над 81 000 души.


Учените отдавна сравняват загубата на пчелните семейства с глобална катастрофа

Учените отдавна сравняват загубата на пчелните семейства с глобална катастрофа ...

......... на поне 60 евро на година. За целта е необходимо в ОСП да се предвидят по около 1 млрд. евро годишно. Това са около 7 на сто от годишния принос на пчелите /основно от опрашване/, който по данни на ЕП е в размер на около 14,2 млрд. евро на година.


Следващата година ще бъде решаваща за изпълнението на големите проекти,

Следващата година ще бъде решаваща за изпълнението на големите проекти, ...

......... „Струма”. Той посочи, че те са обект на засилен мониторинг, както от страна на ЕК, така и от страна на транспортното министерство. „Въпреки че строителните дейности не са стартирали все още, ако имаме подписани договори до няколко месеца, в голяма степен ще изпълним дейностите в допустимия срок”, обобщи Желязков.  


Инсталации за преработка на отпадъци ще бъдат изградени в Карлово,

Инсталации за преработка на отпадъци ще бъдат изградени в Карлово, ...

......... ще обслужва 12 500 жители. Проектът е на стойност 3, 3 млн. лв., като ОПОС осигурява над 2,4 млн. лв. Срокът за приключване на проекта е 24 месеца. С днешните подписвания договорите по приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на ОПОС стават 28,  на обща стойност на безвъзмездната помощ 222 млн. лв.


Износът от Европейския съюз (ЕС) за останалите държави в света

Износът от Европейския съюз (ЕС) за останалите държави в света ...

......... съюза. От 2000 г. насам броят на тези работни места се е увеличил повече от два пъти. Така например повече от 1 млн. работни места в Съединените щати са осигурени по линия на производството на стоки и услуги, които се включват в износа на ЕС чрез световните вериги на доставките.


86% от модернизацията на жп отсечката Скутаре – Оризово е

86% от модернизацията на жп отсечката Скутаре – Оризово е ...

......... съобщи още, че шест жп гари по направлението София-Бургас ще бъдат модернизирани. Той обяви началото на проект за 11 млн. лв.  за реконструкция на гарата в Стара Загора. С проекта ще бъде модернизирана и гарата в Нова Загора. Ще бъдат напълно обновени още жп гарите Искър, Казичене, Подуяне и Карнобат.


През 2019 г. ще стартират нови осем схеми за 58

През 2019 г. ще стартират нови осем схеми за 58 ...

......... представлява гъвкав финансов инструмент за подкрепа на политиките", коментира зам.-министърът. Освен развитието на пазара на труда, другото най-значимо по думите й постижение, е, че с нейна помощ се променят и реформират стари институции в нови и модерни услуги, които осигуряват пълноценен начин на живот на пребиваващите в тях хора.  


Изграждането на мини мандри ще може да се подпомага в

Изграждането на мини мандри ще може да се подпомага в ...

......... по реда на кандидатстване. Максималният размер на помощта е до 50% от приемливите разходи за един инвестиционен проект на един бенефициент, но не повече от 60 000 лева. Допустимите инвестиции ще бъдат за изграждане на обект за преработка (мини мандри) или закупуването на временен обект за търговия с млечни продукти.


Недостигът на средства и дисбалансите в стопанствата забавят биоземеделието в

Недостигът на средства и дисбалансите в стопанствата забавят биоземеделието в ...

......... лимит до 50 хектара. „България има разработен план за развитие на биоземеделието, в който се казва, че до 2020 г. 8% от площите трябва да бъдат биоплощи, и 3% от селскостопанската продукция да бъде био. Не сме достигнали и половината. Защото този план не е обезпечен с финансиране“, казва биопроизводителят.


През 2019 година индикативната работна програма на  Програмата за развитие

През 2019 година индикативната работна програма на  Програмата за развитие ...

......... населени места с лошо качество на водата и чести аварии. Нуждите от инвестиции в селата са огромни, отчете тя и припомни, че ресурсът на програмата е ограничен. До момента са договорени 60% от бюджета на програмата или над 1,6 млрд. евро. Към 1 ноември са разплатени над 680 млн. евро. 


12-тото издание на  Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО през

12-тото издание на  Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО през ...

......... спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци. С всяко следващо издание на БАТА АГРО се регистрира ръст на изложители и посетители, като на 11-тото издание на изложението през 2018 г. бяха заети над 36 600 кв.м. площ от 200 изложители.  


Видинският бизнес е получил одобрение на 47 проекта по Оперативна

Видинският бизнес е получил одобрение на 47 проекта по Оперативна ...

......... банкова гаранция, кредит чрез финансово или имуществено обезпечение и др. Потенциалните бенефициенти по Програмата поискаха по нея да се отчита и регионалната специфика на видинския бизнес за бъдещите процедури по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" и да се финансират и търговия, транспорт, ресторантьорство и хотелиерство и др., посочва още БТА.


Въвеждат се норми за съдържание на сяра, пепел и влага

Въвеждат се норми за съдържание на сяра, пепел и влага ...

......... мерки за справяне с превишенията на нормите за качество на атмосферния въздух, въвеждане на стандарти и определяне на контролен орган по спазването им, разработване на подзаконови нормативни актове и изграждане на система за контрол. Василева подчерта, че в бюджета за догодина има 40 млн. лв. повече за т.нар. енергийно бедни.


Оборотът на предприятията в обувната промишленост и производството на облекло

Оборотът на предприятията в обувната промишленост и производството на облекло ...

......... заплащането на труда, представянето на чужди пазари, недостига на кадри.IndustriAll е федерация на профсъюзи, представляващи както ръчно, така и не-ръчно работещи работници в секторите метал, химикали, енергетика, минно дело, текстил, облекло и обувки и свързаните с тях отрасли и дейности. Те включват 177 национални синдикални организации в 38 европейски страни.


Обезщетенията за закъснения на влаковете над 1 час се увеличават

Обезщетенията за закъснения на влаковете над 1 час се увеличават ...

......... Парламентът настоява правилата да се прилагат и за крайградски железопътни услуги. Позицията на ЕП за преразглеждането на правата на пътниците беше приета с 533 гласа „за“, 37 „против“ и 47 „въздържал се“. Преговорите за окончателния текст на законодателното предложение могат да започнат, след като Съветът на ЕС приеме своята позиция.


Готов е проектът на доклад на Европейския парламент (ЕП) за

Готов е проектът на доклад на Европейския парламент (ЕП) за ...

......... Ипотечен кредит „Сбъдната мечта“ от БАКБ е с нова, по-атрактивна лихваДоходите от заплати нарастват с 9,4%Евродепутатите се заеха с директните плащания за фермеритеНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИБойко Борисов: Няма причина кабинетът да подава оставка11Монополът на „Лукойл“ при акцизните складове е пречка за по-евтините горива6БНБ одобри сделката между Банка ДСК и Societe Generale Експресбанк


293,4 млн. евро ще бъдат инвестирани по линия на Кохезионния

293,4 млн. евро ще бъдат инвестирани по линия на Кохезионния ...

......... влаковете ще достигат скорост между 130 и 160 км/ч по участъка с дължина 293 км. В същото време редица мерки ще доведат до повишаване на безопасността по линията благодарение на новите системи за сигнализация и телекомуникации и заменянето на съществуващите железопътни прелези с 29 надлеза, пешеходен надлез и подлез.  


Бургас, Видин, Димитровград, Монтана, Пловдив, Смолян и Столична община имат

Бургас, Видин, Димитровград, Монтана, Пловдив, Смолян и Столична община имат ...

......... при технически срещи през 2018 г. Представителите на ЕК обърнаха внимание днес, че за решаването на проблема с въздуха трябва да се търсят и други мерки и инвестиции извън програмата. Припомняме, че заради системното замърсяване на българските градове с фини прахови частици (ФПЧ) Еврокомисията започна наказателна процедура срещу България.   


Без последователна визия за свързаността в науката, технологиите и образованието

Без последователна визия за свързаността в науката, технологиите и образованието ...

......... проучвания за региона на Югоизточна Европа. Освен оказването на животоспасяващо лечение, проектът предвижда институтът да привлече учени от държавите-членки и от цял свят, които да извършват научни изследвания. Успешното изпълнение на поставените цели ще позволи в бъдеще в Института да се правят и изследвания в областта на приложната ядрена физика. 


Предложената реформа на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г.

Предложената реформа на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. ...

......... че се предвиждат по-малко на брой и не дотам ефективни проверки и одити.Как ще се развива земеделието в Европа след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Какви са възможностите за дигитализация в сектора? Разберете на 9 ноември по време на събитието „Клуб Инвестор – Агробизнес.


Приемането, съхранението и раздаването на плодове и мляко в училище

Приемането, съхранението и раздаването на плодове и мляко в училище ...

......... че директори сигнализираха за неуредици около правилата за прилагането на двете схеми.Как ще се развива земеделието в Европа след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Какви са възможностите за дигитализация в сектора? Разберете на 9 ноември по време на събитието „Клуб Инвестор – Агробизнес.  


До 3,3 млн. евро могат да получат българските общини, които 

До 3,3 млн. евро могат да получат българските общини, които  ...

......... 19 248, като 230 са от България. Европейската комисия ще извърши своята селекция на база времето на подаване на формулярите за участие на принципа „първи кандидатствал – първи получил“, отчитайки географския баланс. От всяка страна членка ще бъдат финансирани минимум 15 общини. ЕК предвижда кратки срокове за оценяване на кандидатурите. 


Враца и Мездра ще изградят с еврофинансиране компостираща инсталация, съобщи

Враца и Мездра ще изградят с еврофинансиране компостираща инсталация, съобщи ...

......... получават 1,5 млн. лв. за проекти Инвестицията е над 5,8 млн. лв. със срок на изпълнение 19 месеца. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ осигурява безвъзмездно 4,4 млн. лв. С днешното подписване договорите по ос 2 „Отпадъци“ на програмата стават 26  на обща стойност на безвъзмездната помощ 216 млн. лв.


229 български общини са се регистрирали за участие в конкурса

229 български общини са се регистрирали за участие в конкурса ...

......... Общините ще могат да използват ваучерите за купуване и инсталиране на оборудване или подобряване на вече съществуваща мрежа за безжична интернет връзка в центрове на местния обществен живот. Местните власти трябва да гарантират, че имат възможност да поддържат мрежата и да плащат съответните такси в рамките на минимум 3 години.


Ако бъде въведен таван за земеделските субсидии след 2020 година,

Ако бъде въведен таван за земеделските субсидии след 2020 година, ...

......... във форума  отчетоха, че таванът за директните плащания може да застраши конурентоспособността на кооперативите.Как ще се развива земеделието след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Какви са възможностите за дигитализация в сектора? Разберете на 9 ноември по време на събитието „Клуб Инвестор – Агробизнес.  


Седем държави от Европейския съюз (ЕС) се обединиха в обща

Седем държави от Европейския съюз (ЕС) се обединиха в обща ...

......... да ползва седмичната си почивка с компенсации на място по негов избор. Позицията на седемте държави изразява разочарование от представените компромисни текстове от австрийското председателство за каботажа и международния транспорт. Според позицията тези предложения  водят до фрагментиране на европейския вътрешен пазар. Подготвена е обща декларация, адресирана до австрийското председателство.  


Правилата за получаване на субсидии по мярка 11 „Биологично земеделие“

Правилата за получаване на субсидии по мярка 11 „Биологично земеделие“ ...

......... препоръка към него е с единна информационна система да се подобри контролът по цялата верига.Как ще се развива земеделието след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Какви са възможностите за дигитализация в сектора? Разберете на 9 ноември по време на събитието „Клуб Инвестор – Агробизнес.


гледано: 24   Още видео0 гласа Българските управляващи трябва усърдно

гледано: 24   Още видео0 гласа Българските управляващи трябва усърдно ...

......... разгледа на 13 ноември докладите за напредъка на България и Румъния „Откакто ГЕРБ пое управлението на страната, виждаме как държавата затъва. Има едно отдръпване от реформите", твърди още той. Евродепутатът бе категоричен, че десните политически партии са осъзнали своята грешка на миналите избори и този път ще бъде много по-различно.


С приемането на новия закон за Селскостопанската академия (ССА), започналата

С приемането на новия закон за Селскостопанската академия (ССА), започналата ...

......... отличията на институтите за създадените нови сортове цветя, памук, твърда пшеница, фасул и пипер.Как ще се развива земеделието след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Какви са възможностите за дигитализация в сектора? Разберете на 9 ноември по време на събитието „Клуб Инвестор – Агробизнес".