Досегашният президент е враждебно настроен към мигрантите, а съперникът му

Досегашният президент е враждебно настроен към мигрантите, а съперникът му ...

......... например откъде идват парите за обявите срещу Драхош в печата", посочва той.Ветеран от левицата, известен също с проруските и прокитайските си възгледи, Земан излезе начело в първия тур с 38.56 на сто срещу 26.60 на сто за Драхош, който може да стане победител във втория според очакваното преразпределение на гласовете./БТА


Споразумение между фармацевтичните групи Roche и Novartis, целящо увеличаване на

Споразумение между фармацевтичните групи Roche и Novartis, целящо увеличаване на ...

......... трябва да бъде взето от италианските административни съдилища. Според италианската служба по конкуренцията Roche и Novartis са разпространявали подвеждаща информация за рисковете, свързани с употребата на Avastin, а действията им са довели до допълнителни разходи на италианската национална здравна система на стойност 45 млн. евро само за 2012 г. (БТА)


Влиятелната, но изпитваща финансови затруднения френска енергийна компания Areva търси

Влиятелната, но изпитваща финансови затруднения френска енергийна компания Areva търси ...

......... която се занимава с производството на ядрено гориво и обработката на ядрени отпадъци. Съдбата на компанията е важна, тъй като Франция зависи от ядреното гориво повече от всяка друга страна и обработва ядрени отпадъци от целия свят. Енергийният гигант EDF пое бизнеса с производството на реактори на Areva, припомня БТА.


Правителството на Великобритания създава нова структура за борба с дезинформацията,

Правителството на Великобритания създава нова структура за борба с дезинформацията, ...

......... сл Нови Най-четени Най-коментирани Великобритания създава нова структура за борба с дезинформацията ... 39 0 Борисов ще присъства на лекция на Доналд Тръмп в Давос ... 60 0 И правосъдният министър на САЩ бе разпитан за руска намеса в изборите ... 57 0 Грипна епидемия и във Видин ... 102


Британските регулаторни власти заявиха, че намерението на 21st Century Fox

Британските регулаторни власти заявиха, че намерението на 21st Century Fox ...

......... 2016 г., когато Fox обяви, че ще наддава за останалите 61% от медията, които не притежава. Сделката обаче беше отнесена до службата от британския министър на културата Карън Брадли след проучване на медийния регулатор Ofcom, който също изрази притеснения за бъдещето на медийния плурализъм, но не препоръча блокирането на споразумението.


Европейските борсови индекси записаха повишения във вторник, след като инвеститорите

Европейските борсови индекси записаха повишения във вторник, след като инвеститорите ...

......... цена нарасна с над 5%, след като общите приходи се повишиха с 14,4% през първото тримесечие до 1,14 млрд. паунда (1,59 млрд. долара). Френската компания Carrefour обяви план за засилване на електронната си търговия и откриването на 2 хил. магазина през следващите 5 години. Акциите й поскъпнаха с близо 3,5%.Лавина в швейцарския кантон Ури, заснета във вторник Наводнения, придошли

Лавина в швейцарския кантон Ури, заснета във вторник Наводнения, придошли ...

......... В Швейцария обилни снеговалежи затрудниха пристигането на участниците в Световния икономически форум в Давос, започнал днес. Курортите Цермат, Андермат и Зас-Фе пък са откъснати от външния свят зарази риск от лавини.   В австрийската провинция Тирол пък училищата останаха днес затворени в някои села, откъснати от света заради обилния снеговалеж.


Европейската комисия ще актуализира мерките срещу пране на пари и

Европейската комисия ще актуализира мерките срещу пране на пари и ...

......... финансовият министър. Той припомни, че страната ни води преговори за присъединяване към ERM II. България има "прилични фискални буфери", дългът спрямо брутния вътрешен продукт е един от най-ниските в ЕС и от 20 години българският лев е обвързан с еврото заради валутния борд, отбеляза още Горанов по време на брифинга.


Гърция отново бе гледана под лупа: Еврогрупата изрази задоволство от

Гърция отново бе гледана под лупа: Еврогрупата изрази задоволство от ...

......... да знам каква ще бъде следващата година", жалва се Балариос.В туристическия бранш мнозина споделят съдбата му. Финансовите запаси на повечето предприемачи отдавна вече са "изядени". А за спестявания, с които да си плащат сметките, те изобщо не могат да мислят, тъй като банките все още не им отпускат необходимите кредити.


Процедурата на Европейската комисия за макроикономическите дисбаланси е добре разработена

Процедурата на Европейската комисия за макроикономическите дисбаланси е добре разработена ...

......... обяснят своите препоръки. Процедурата при макроикономически дисбаланси е въведена през 2011 г. с цел преодоляване на макроикономическите дисбаланси в ЕС. Ако прецени, че дисбалансите са прекомерни, Комисията следва да предложи на Съвета да задейства процедура при прекомерен дисбаланс. Това представлява механизъм за засилено наблюдение, който включва и възможност за санкции.


Държавният глава на Молдова Игор Додон заяви, че през 2018

Държавният глава на Молдова Игор Додон заяви, че през 2018 ...

......... изра Ники Илиев за "Нокаут": Исках да направя филм, който ще остави сл Нови Най-четени Най-коментирани Началникът на НСО подаде оставка ... 17 0 През 2018 г. Молдова ще настоява за активиране на преговорите за Придн ... 10 0 Учител удари ученик в столично училище ... 59 0 Гръцка фирмИржи Драхош (ляво) и Милош Земан Независимият кандидат за президент

Иржи Драхош (ляво) и Милош Земан Независимият кандидат за президент ...

......... подчертава той.   През последните дни от кампанията Иржи Драхош "вероятно ще бъде притискан" с проблема за миграцията, но може и да спечели от офанзивата на своя опонент в тази насока, разсъждава Иржи Пехе. "Не е съвсем ясно например откъде идват парите за обявите срещу Драхош в печата", посочва той.


Поредна доза грозни манипулации, в които се намесва името ми

Поредна доза грозни манипулации, в които се намесва името ми ...

......... която се твърди, че на тържественото откриване на Европредседателството в Народния театър тя е била с блестящ черен тоалет на „Армани, който си е купила от шопинг в Милано, а запознати изчислили, че комплектът от роклята, сакото, обувките и чантата й със сигурност надхвърлят 10 000 лева. Снимка – Пик


ЕС извади 8 държави от черния списък на данъчни убежища.

ЕС извади 8 държави от черния списък на данъчни убежища. ...

......... 8 държави от черния списък на данъчни убежища ... 16 0 Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от улица ... 31 0 Отложиха делото срещу Румяна Ченалова ... 50 0 Кметът на Солун: Схващането, че Македония е само гръцка, е много лошо ...

Наводнения, придошли реки, обилни снеговалежи, риск от лавини и откъснати

Наводнения, придошли реки, обилни снеговалежи, риск от лавини и откъснати ...

......... блокада в съседния град Тироло.В Швейцария обилни снеговалежи затрудниха пристигането на участниците в Световния икономически форум в Давос, започнал днес. Курортите Цермат, Андермат и Зас-Фе са откъснати от външния свят зарази риск от лавини.В австрийската провинция Тирол училищата останаха днес затворени в някои села, откъснати от света заради обилния снеговалеж.


Испанското вътрешно министерство полага усилия да не бъде допуснато неочаквано

Испанското вътрешно министерство полага усилия да не бъде допуснато неочаквано ...

......... който ще остави сл Марк Менсън: Всичко отминава и така трябва да бъде Нови Най-четени Най-коментирани Испания полага усилия да не допусне тайно завръщане на Пучдемон в Ката ... 46 0 Водолаз гали кръвожадна акула (ВИДЕО) ... 9 0 Мелания заряза Тръмп в Давос заради секс скандал? ... 107 1Министрите на финансите на Европейския съюз (ЕС) постигнаха съгласие осем

Министрите на финансите на Европейския съюз (ЕС) постигнаха съгласие осем ...

......... съобразят с европейското законодателство. Страните трябва да имат справедливи данъчни правила, които не предлагат преференции и лични договорки за прехвърляне на печалби с цел избягване на данъци, да отговарят на стандартите за прозрачност и да прилагат мерки за преместване на печалбата, определени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). 


Двадесет и осем от общо 73 места, заети в момента

Двадесет и осем от общо 73 места, заети в момента ...

......... трябва да платят сметката за 28-те нови депутати, които ще печелят около 8500 евро на месец и ще получават мeceчнaтa cyмa oт около 4 300 eвpo зa oбщи paзxoди. Това означава допълнителни разноски в размер от 358 400 евро на година, отбелязва EUobserver.Всичко, което трябва да знаете за:След Брекзит (310)


Надзирателите в десетки затвори във Франция днес нарушиха работата им

Надзирателите в десетки затвори във Франция днес нарушиха работата им ...

......... на надзирателите призоваха за "пълно блокиране" преди насрочения за вторник следобед нов кръг преговори с министерството.   Надзирателите искат по-добро заплащане и засилени охранителни мерки, в добавка към предложените от правителството нови щатни длъжности.   Протестите бяха предизвикани от няколко нападения срещу надзиратели в различни френски затвори в последно време.


Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент е подкрепила днес

Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент е подкрепила днес ...

......... бъдат оставени в запас за държави, които може да се присъединят към Общността занапред, както и за евродепутати, избрани с пряко гласуване от общоевропейска листа.   Не се предвижда нито една държава от ЕС да изгуби от досегашния си брой места в ЕП, но някои държави ще получат допълнителни бройки.


Великобритания вече е изразила принципно съгласие за сключване на сделка

Великобритания вече е изразила принципно съгласие за сключване на сделка ...

......... Мнението на Ламберт беше потвърдено и от друг евродепутат от групата - Елмар Брок, който на свой ред определи преходния период като „норвежко споразумение за ограничен период от време“. По думите му Брюксел е на път да направи официално предложение, като изявление по въпроса от ЕП ще даде през март.


Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент покрепи предложението броят

Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент покрепи предложението броят ...

......... бъдат преразпределени между държавите от ЕС, а останалите 51 места да бъдат оставени в запас за държави, които може да се присъединят към Общността занапред, както и за евродепутати, избрани с пряко гласуване от общоевропейска листа. Нито една държава от ЕС няма да изгуби от досегашния си брой места в ЕП.


Новият генерален директор на Carrefour обеща да ограничи разходите, да

Новият генерален директор на Carrefour обеща да ограничи разходите, да ...

......... влиятелните френски профсъюзи като Force Ouvriere, които вече призоваха за протести на 8 февруари. Бомпар обяви плана, след като миналата седмица Carrefour съобщи, че оперативната й печалба за 2017 г. може да намалее с 15% заради слаби продажби. Това беше второто предупреждение за намаляване на печалбата в последните шест месеца.


Волфганг Шойбле говори пред френския парламент Германските и френските законодатели

Волфганг Шойбле говори пред френския парламент Германските и френските законодатели ...

......... глобализацията. Сред тях Шойбле посочи световната миграция, опасността от международен тероризъм, въоръжените конфликти край външните граници на Европа, натиска от страна на авторитарни режими и еволюцията на международните финансови пазари.   Френският парламент прие със 133 гласа срещу 12 против и двама въздържали се резолюцията, одобрена преди това от Бундестага.


Малко позната, красива, изправена пред трудни задачи като председател на

Малко позната, красива, изправена пред трудни задачи като председател на ...

......... на България в Шенген. В неговата страна, която председателства ЕС през 2016 г., това не е довело до някакви промени. Холандия като държава основателка е свикнала с това задължение и няма много вълнение около него сред хората, нито пък допълнителна подкрепа или улични протести.Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (105)


Франция ще наеме допълнителни 95 митнически служители тази година, за

Франция ще наеме допълнителни 95 митнически служители тази година, за ...

......... напусне блока. Ако Лондон и Брюксел не успеят да постигнат търговска сделка, всяка страна ще започне да налага вносни мита върху стоките на другата.Великобритания казва, че ще се стреми към възможно най-свободната търговия с ЕС след Брекзит. Детайлните преговори предстои да започнат.Всичко, което трябва да знаете за:Преговорите за Брекзит (152)


Министрите на финансите от Европейския съюз извадиха осем страни, сред

Министрите на финансите от Европейския съюз извадиха осем страни, сред ...

......... неправителствената организация "Оксфам" (Oxfam) Орор Шардоне изрази безпокойство от това, че едва месец след приемането на списъка, от него се изваждат страни. Според нея така се "отслабва доверието в списъка".При приемането му през декември 28-те страни членки не постигнаха споразумение за евентуални санкции срещу страните от черния списък, отбелязва АФП./БТА


Европейският съюз не може да изпълни своята стратегическа цел да

Европейският съюз не може да изпълни своята стратегическа цел да ...

......... коментира още, че най-евтиният газ в Европа е руският, доставян по "Северен поток". Транзитът през Украйна е по-скъп заради разстоянията и транзитните такси. "Газпром" очаква рекорден износ на газ за Европа през 2017 година. Очакванията в компанията са, че през миналата година износът ще достигне около 180 млрд. куб. метра. 


Чешкият президент Милош Земан ще назначи отново Андрей Бабиш за

Чешкият президент Милош Земан ще назначи отново Андрей Бабиш за ...

......... и АНО в замяна подкрепи Земан за президент, въпреки че Бабиш остро критикува Земан в миналото.Драхош заяви, че ще посъветва Бабиш да се откаже от премиерския пост, докато се защитава по обвинения в злоупотреба с евросредства. Ако бъде осъден, Бабиш може да влезе в затвора. Той отрича да е виновен.


Има подозрения, че Лондон е наредил да се издават колкото

Има подозрения, че Лондон е наредил да се издават колкото ...

......... бъде Нови Най-четени Най-коментирани 15 години затвор за бившия директор на разузнаването Кирчо Киров ... 20 0 След Brexit: тормоз над европейски граждани? ... 49 0 Спасиха мъж, изгубил се на Витоша ... 49 0 Range Rover превърща Velar в конкурент на BMW X6 M ... 63


Шампанското може да се лее още по-свободно на Световния икономически

Шампанското може да се лее още по-свободно на Световния икономически ...

......... на Давос нещата изглеждат много добре. Може би са дори по-розови от всякога. Така че партито в Давос тази година ще бъде особено грандиозно. А всички, които не са на форума в швейцарския курорт, ще се чудят какво общо имат с тях тези разговори.Всичко, което трябва да знаете за:Давос (53)


Турция и кюрди участваха в масов бой на германско летище.

Турция и кюрди участваха в масов бой на германско летище. ...

......... бой на германско летище (ВИДЕО) ... 22 0 Началникът на кабинета на президента: Корупцията обезсърчава хората ... 88 0 Предложение: Болниците да купуват по-лесно лекарства без алтернатива ... 71 0 Вулкан предизвика лавина в ски-курорт в Япония ... 102 0 Мотивите на вота за недоверие са компилация от социологически из


Началник-щабът на британските въоръжени сили заяви, че Русия представлява заплаха

Началник-щабът на британските въоръжени сили заяви, че Русия представлява заплаха ...

......... Най-коментирани Генерал номер едно на Великобритания счита Русия за заплаха ... 33 0 Горчива загуба за Григор Димитров на четвъртфинал в Мелбърн ... 1461 0 Бюджетът на училището ще зависи и от образованието на родителите ... 36 0 САЩ наложи мита на китайските слънчеви панели ... 86 0 Опасни ли


Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика ...

......... турския министър за ЕС Йомер Челик, който в близките дни ще пристигне в Брюксел.Турските въоръжени сили обявиха на 20 януари началото на операция "Маслинова клонка" срещу кюрдските Сили за защита на народа и Партия на демократичния съюз в района на сирийския град Африн, където живеят около 1.5 милиона сирийски кюрди./БТА


Срещу трима граждани на Чехия са повдигнати обвинения в тероризъм.

Срещу трима граждани на Чехия са повдигнати обвинения в тероризъм. ...

......... Вече има временно финансиране за правителството на САЩ за 3 седмици ... 40 0 Заведение гори в София ... 101 0 Убийство и безразборна стрелба по хора в малък италиански град ... 237 0 Тенис в Мелбърн НА ЖИВО: Григор Димитров - Кайл Едмънд ... 786 0


Мъж откри стрелба срещу минувачи в южния италиански град Белона,

Мъж откри стрелба срещу минувачи в южния италиански град Белона, ...

......... Григор Димитров - Кайл Едмънд ... 418 0 Йерусалим е обявен за столица на Израел ... 403 0 Новините: Най-важното за деня, 22 януари ... 1938 6 Демократи и републиканци в САЩ са пред временна сделка за федералния б ... 427 0 Издирван от две години се появи без про


Европейските фондови борси затвориха предимно с повишения на основните си

Европейските фондови борси затвориха предимно с повишения на основните си ...

......... след новина на френския вестник Le Monde, че двата телеком оператора са обсъждали сливане през 2017 г. В банковия сектор цената на акциите на Barclays нарасна с 4,33%, след като Financial Times съобщи през уикенда, че хедж фондът Tiger Global Management е инвестирал над 1 млрд. долара в британския кредитор.


През 1948 година Сталин подлага на натиск Тито и Георги

През 1948 година Сталин подлага на натиск Тито и Георги ...

......... и Тито няма особена разлика. И в двете страни опозицията е унищожена, а оцелелите ѝ представители са изпратени в концлагери", казва Михаил Груев и добавя: "Вероятно особеното в югославския случай е, че след скъсването със СССР там се изгражда специален концлагер за привържениците на Москва - зловещата душегубка "Голи оток"."


Правителството на Швеция планира тази година пълно или частично прехвърляне

Правителството на Швеция планира тази година пълно или частично прехвърляне ...

......... работни места като прехвърля държавни структури в прови ... 25 0 Дневен хороскоп за 22 януари ... 25 0 В български ТИР откриха нелегални мигранти в Сърбия ... 46 0 Новинарите в БНТ с декларация, искат защита на редакционната независим ... 110

Близкоизточният мирен процес бе сред основните теми, които са обсъдили

Близкоизточният мирен процес бе сред основните теми, които са обсъдили ...

......... Швеция създава работни места като прехвърля държавни структури в прови ... 25 0 Дневен хороскоп за 22 януари ... 25 0 В български ТИР откриха нелегални мигранти в Сърбия ... 46 0 Новинарите в БНТ с декларация, искат защита на редакционната независим ... 110 1 Издирван от две години с


Преговорите за сключване на споразумения за свободна търговия с приоритетни

Преговорите за сключване на споразумения за свободна търговия с приоритетни ...

......... инвестиции в ЕС. Караниколов изтъкна, че ще се работи и върху контрола на търговията на изделия с двойна употреба и постигане на съгласие по предложението за регламент за въвеждане на режим на Съюза за контрол на износа, трансфера, брокерската дейност, техническата помощ и транзита на изделията с двойна употреба.  


Австрия обмисля да заведе дело срещу Европейската комисия относно решението

Австрия обмисля да заведе дело срещу Европейската комисия относно решението ...

......... за строителството на централата. Заключението им беше, че при този модел АЕЦ "Белене" ще бъде жизнеспособен проект.  В алтернативен доклад за реализацията на централата, изготвен от "Булатом", обаче се посочва друг модел - на АЕЦ "Акую", тоест инвеститорът в изграждането да бъде и собственик на централата и да я експлоатира. 


Истанбулската конвенция защитава жените от насилие – нито повече, нито

Истанбулската конвенция защитава жените от насилие – нито повече, нито ...

......... 0 Австрия планира да съди ЕК заради АЕЦ "Пакш" ... 41 0 Хиляди гладни маймуни опустошиха две села в Тайланд ... 56 0 Грипът повали още три общини - Димитровград, Трявна и Дряново ... 71 0 "Áга" на Милко Лазаров ще открие 22-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ...

Българското Народно събрание е изправено пред важно решение – дали

Българското Народно събрание е изправено пред важно решение – дали ...

......... през 21 век". "Страните членки в Съвета на ЕС го подкрепят, Европейският парламент го подкрепя. И сега аз мога само да се надявам, че българското Народно събрание ще ратифицира тази конвенция в интерес на нашите майки, на нашите сестри, на нашите дъщери и на всички наши европейски общества", допълни той.


„Да спрем да говорим и да действаме“ е основното послание,

„Да спрем да говорим и да действаме“ е основното послание, ...

......... факта, че Германия едва ли ще има нормално функциониращо правителство преди март, тоест ще има едва три месеца за съгласуване на позициите с другите държави. „Ако не можем да се вместим в тези три месеца, това реално ще означава, че не можем да продължим напред“, казва обаче Брюно льо Мер. 


Правителството на Австрия съобщи, че ще съди Европейската комисия заради

Правителството на Австрия съобщи, че ще съди Европейската комисия заради ...

......... АЕЦ "Пакш" ... 41 0 Хиляди гладни маймуни опустошиха две села в Тайланд ... 56 0 Грипът повали още три общини - Димитровград, Трявна и Дряново ... 71 0 "Áга" на Милко Лазаров ще открие 22-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ... 50 0 Съдът оправда окончателно Вальо Топлото ... 100 0


Германският износ за Русия се е повишил за първи път

Германският износ за Русия се е повишил за първи път ...

......... растеж след 2011 г., като икономиката усеща силна подкрепа от страна на потреблението на домакинствата и инвестициите в машиностроенето и оборудването. В момента в Германия се наблюдава истински бум на фона на най-добрите макроикономически данни в цялата еврозона за последните двадесет години благодарение на засилването на търсенето в световен мащаб.  


Финансовите министри на еврозоната задействат днес процеса за избор през

Финансовите министри на еврозоната задействат днес процеса за избор през ...

......... Управителния съвет са жени и ако Вайдман наследи Драги, една от тях - германката Забине Лаутеншлегер, ще трябва да се оттегли. Сред имената на дами, които биха могли да попаднат в борда са ирландката Шанън Донъри (подуправител на централната банка в Дъблин), италианския икономист Лукреция Рейчлин или французойката Силви Гуяр.


Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността ...

......... и да действат "мъдро" и с чувство за отговорност.Миналата седмица в. "Ню Йорк Таймс" писа, че правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп действа по-бързо от предвиденото, за да премести посолството на страната в Израел от Тел Авив в Ерусалим до 2019 г.Всичко, което трябва да знаете за:Близък изток (3239)


Европейската комисия потвърди, че среща ЕС-Турция ще се състои, след

Европейската комисия потвърди, че среща ЕС-Турция ще се състои, след ...

......... Анкара и много от страните в ЕС се влошиха, след като в Турция беше направен опит за държавен преврат. В ЕС обвиниха Турция в потъпкване на гражданските права, а Анкара упрекна Брюксел, че не изпълнява двустранните ангажименти. Едно от ключовите свързващи звена между Турция и ЕС остава споразумението за бежанците.


Шестима евродепутати от всички политически групи на ЕП изразиха опасения,

Шестима евродепутати от всички политически групи на ЕП изразиха опасения, ...

......... едва ли би я дала евтино и лесно. Какво следва? Решаващото гласуване в европейската парламентарната комисия по право ще бъде или на 26, или на 27 март тази година. В ЕП и ЕК мненията са разделени, но все пак недоволните евродепутати са оптимисти, че могат да спрат спорния член 13.


Европейска заповед за арест на бившия лидер на автономната област

Европейска заповед за арест на бившия лидер на автономната област ...

......... отказа да издаде отново европейска заповед за ... 43 0 Висок предепидемичен стадий за грип в Бургаско ... 38 0 Доспат и Сливен в задочен спор за песента "Драгиева чешма" ... 31 0 Прогноза на бизнеса: Домакинствата може да плащат с до 30% по-скъп ток ... 57 0

Фейсбук

Фейсбук" (Facebook) съобщи днес, че ще открие три нови центъра ...

......... страните от ЕС за вдигане на данъка на технологичните мултинационални компании след натиск от големите държави, които обвиняват фирми като "Амазон" (Amazon), "Гугъл" (Google), "Епъл" (Apple) и "Фейсбук" в намаляване на данъчните си плащания чрез пренасочване на печалбите в ЕС към страни с ниски данъци като Люксембург и Ирландия. /БТА


Председателят на каталунския парламент Роже Торен съобщи, че предлага кандидатурата

Председателят на каталунския парламент Роже Торен съобщи, че предлага кандидатурата ...

......... потвърди за слабости в акцизната система (ВИДЕО) ... 85 0 Грипна епидемия ще бъде обявена от утре в общините Трявна и Дряново ... 112 0 Политическа позиция за двойния стандарт при храните - трябва специална ... 105 0 Кралят на Australian Open беше изхвърлен от турнира ...


Само ако прегърнем бъдещето като време на потенциално развитие и

Само ако прегърнем бъдещето като време на потенциално развитие и ...

......... не контролират собствената си съдба, посочи Франс Тимерманс. Той отбеляза и значението на националните парламенти за неговото изграждане и за връщането на доверието в политиката. По думите му да разчитаме на съседа си означава той да бъде източник на доверие, на сила, на просперитет.Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (103)


Европейската комисия потвърди днес, че среща между Европейския съюз и

Европейската комисия потвърди днес, че среща между Европейския съюз и ...

......... Бойко Борисов и председателите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на Европейския съвет Доналд Туск. Очаква се тези разговори да бъдат в навечерието на насрочената в София за 17 май среща на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС и от Западните Балкани.Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (102)


Руската държавна корпорация Росатом е подала заявление за строителство на

Руската държавна корпорация Росатом е подала заявление за строителство на ...

......... той. Кувейт е един от големите износители на петрол и петролни продукти в световен мащаб, но в същото време предпочита да внася газ, основно втечнен, за нуждите на електроенергетиката си. Така емирството намалява емисиите вредни газове в атмосферата, използвайки газ, вместо петрол, а и запазва по-големи количества петрол за износ. 


Хенри Болтън и неговата приятелка Джо Марни Лидерът на британската

Хенри Болтън и неговата приятелка Джо Марни Лидерът на британската ...

......... и за оставката на Болтън, а той обяви, че се разделя с Марни.   Според партийния регламент след 28 дни ще има ново гласуване на доверие на Болтън, в което този път ще участват всички партийни членове. Дотогава Болтън, който е бивш офицер от британската армия, няма да подава оставка.


Най-голямата институция за управление на капитали в света - UBS

Най-голямата институция за управление на капитали в света - UBS ...

......... швейцарски франка през четвъртото тримесечие на годината. Преди това през май сингапурският суверенен фонд GIC Pte престана да бъде най-големият акционер в швейцарската банка, след като продаде почти половината си дялове. Причина за това е, че за почти десетте години, в които инвестира в банката, фондът е бил на загуба.


Френската фармацевтична група Sanofi договори закупуването на американския си конкурент,

Френската фармацевтична група Sanofi договори закупуването на американския си конкурент, ...

......... болести и е напът да се разраства с над 7% годишно до 2022 г. Sanofi очаква придобиването веднага да увеличи печалбата на акция за финансовата 2018 г., а през следващата година да я повиши с до 5%.Компанията ще финансира придобиването с комбинация от съществуващи парични ресурси и емитиране на дълг.


Бившата министър-председателка на Великобритания Маргарет Тачър искала в Южна Африка

Бившата министър-председателка на Великобритания Маргарет Тачър искала в Южна Африка ...

......... опасност в Алпите, хиляди блокирани в плани ... 56 0 Петър Низамов в право на отговор заради двете бургаски медии: Исках из ... 98 0 Откраднаха пари от джамия в Смолян ... 79 0 Испания поиска международна заповед за арест на Пучдемон ... 90 0 Григор Димитров показа от какво


Карлес Пучдемон, сн. ЕПА/БГНЕС. Испанската прокуратура поиска от върховния съд

Карлес Пучдемон, сн. ЕПА/БГНЕС. Испанската прокуратура поиска от върховния съд ...

......... На 5 декември миналата година Испанският Върховен съд да оттегли европейската заповед за задържане на Пучдемон. В сила срещу него останаха национална и международна заповед за задържане.    Това означава, че ако се върне в Испания, или напусне ЕС, Пучдемон трябва да бъде заловен и върнат в своята родина.    


Опасността от лавини заради продължителният снеговалеж в Австрийските и Швейцарските

Опасността от лавини заради продължителният снеговалеж в Австрийските и Швейцарските ...

......... 33 0 Петър Низамов в право на отговор заради двете бургаски медии: Исках из ... 69 0 Откраднаха пари от джамия в Смолян ... 59 0 Испания поиска международна заповед за арест на Пучдемон ... 66 0 Григор Димитров показа от какво е направен и обезличи Кирьос


Знаете традиционната позиция на Испания за включването на територията на

Знаете традиционната позиция на Испания за включването на територията на ...

......... пак се повдигне, Испания няма да участва в дебата, допълни той.В отговор министърът за българското председателство Лиляна Павлова подчерта, че срещата на 17 май е за европейската перспектива за Западните Балкани, а не за разширяването, а перспективата има своите компоненти.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (101)


Европейска заповед за арест на бившия лидер на автономната област

Европейска заповед за арест на бившия лидер на автономната област ...

......... Пучдемон ... 22 0 Какво ви е подготвил днешният ден според зодията ... 24 0 Седмичен любовен хороскоп за 22 – 28 януари ... 43 0 Ето как да се отървете от лошото настроение ... 95 0 Как приемат раздялата зодиите Везни, Скорпион и Стрелец ... 76 0

От отношения на партньорство към отношения на асоцииране. Такъв преход

От отношения на партньорство към отношения на асоцииране. Такъв преход ...

......... 81 0 "Денят започва с култура" обвини Кошлуков в оказване на натиск ... 179 2 Абас ще поиска от ЕС да признае Палестина ... 84 1 Пучдемон замина за Дания въпреки предупрежденията на Испания ... 186 0 Григор Димитров показа от какво е направен и обезличи Кирьос

С цел да участва в конференция в университета в Копенхаген,

С цел да участва в конференция в университета в Копенхаген, ...

......... 43 0 КНСБ и Мая Манолова на война заради скандален законов текст за заплати ... 38 0 Катастрофа спря трамваите по бул. "Цар Борис III" в София ... 56 0 Патриотична тема: Пазари за булки ... 94 0 Румъния: "Стига корупция. Така повече не може!" ... 66 0 Григор Дими


Френският президент Еманюел Макрон ще приеме днес 140 ръководители на

Френският президент Еманюел Макрон ще приеме днес 140 ръководители на ...

......... днес планове за инвестиции, съобщи кабинетът на президента.Главни изпълнителни директори или топ мениджъри от "Кока-Кола" (Coca-Cola), "Гугъл" (Google), "Фейсбук" (Facebook), "Джей Пи Морган" (JP Morgan) и "Алибаба" (Alibaba) са сред очакваните бизнес лидери.Те посещават Франция на път за Световния икономически форум в Давос, където Макрон ще бъде сред ключовите лектори.


Втори референдум във Великобритания по въпроса за излизането от Европейския

Втори референдум във Великобритания по въпроса за излизането от Европейския ...

......... отношения с ЕС след Брекзита, каквото иска, при особени условия. Възможно е тези отношения да бъдат по-тесни, отколкото при обикновено споразумение за търговия, но Великобритания няма да може да си избира до каква част от единния пазар на ЕС да има достъп.Всичко, което трябва да знаете за:Преговорите за Брекзит (151)


Полицията в Италия въвежда нова услуга за гражданите, които се

Полицията в Италия въвежда нова услуга за гражданите, които се ...

......... дискредитират правителството. Освен това в Италия има подозрения, че Русия подпомага тези две опозиционни партии да разпространяват дезинформация - нещо което популистите и крайнодесните отричат, съобщи ДПА.Миналата седмица и Швеция обяви, че възнамерява да създаде нова правителствена агенция, за да защити предстоящите избори през септември от руска и друга пропаганда./БТА