"Всички нелегални мигранти, които се опитват да влязат в Унгария ...

......... на инфекция.  Унгария зае твърда позиция за строг контрол върху бежанските потоци от началото на миграционната криза през 2015 г. Тя стана първата държава в Европейския съюз, която спря да позволява на посетителите от Близкия изток и Африка да влизат на нейната територия и изгради две бариери на нейните граници. 


Папа Франциск дари 250 000 евро на ливанската църква, за

Папа Франциск дари 250 000 евро на ливанската църква, за ...

......... и повреди десетки домове, повече от 300 000 души останаха без дом. Убити са най-малко 154 души, ранени са около 5 000, десетки са изчезнали. Според ливанското Министерство на вътрешните работи, причината за трагедията е запалването на над 2 700 тона амониев нитрат, конфискуван от митническите служби преди шест години.


Турските власти се отказват от част от политиките си, които

Турските власти се отказват от част от политиките си, които ...

......... тези мерки обаче не бяха достатъчни, за да преустановят отслабването на лирата, която удари ново дъно спрямо долара в петък, увеличавайки спадовете си от предходния ден, когато достигна цена от 7,2775 лири за долар. Към 16:30 ч. българско време турската лира се търгува при цена от 7,2542 лири за долар.


Турският кораб „Барбарос Хайреттин" е подновил проучвателните сондажи в Средиземно

Турският кораб „Барбарос Хайреттин" е подновил проучвателните сондажи в Средиземно ...

......... новинарския канал на CNNTurk. Калън посочи, че Турция е готова да започне всеобхватни преговори с Гърция „без предварителни условия“. Атина и Анкара вече участват в двустранни дискусии, след като германският канцлер Ангела Меркел се намеси миналата седмица и призова лидерите на двете страни да решат конфликта, припомня говорителят на Ердоган.


Руски изтребител Су-27 прихвана днес два разузнавателни самолета на ВВС

Руски изтребител Су-27 прихвана днес два разузнавателни самолета на ВВС ...

......... ВМС на САЩ“. "След придружаването на американския разузнавателен самолет до руската граница, руският изтребител се е върнал безопасно в базата. Американският разузнавателен самолет не е имал разрешение да пресича границата", се казва в съобщението. Полетът на руския самолет се е състоял "строго в съответствие с международните правила", добави Националният център.


Училищата в Черна гора трябва да отворят врати, едва след

Училищата в Черна гора трябва да отворят врати, едва след ...

......... това. Преди дни черногорското образователно министерство обяви, че все още не се знае дали учениците ще могат да се върнат в училище през септември, но независимо от това е в ход подготовка за провеждането на присъствен учебен процес. Разбира се, има готовност и за „план Б“, който предвижда дистанционно обучение.Белгийското правосъдие отхвърли искането за екстрадиция в Испания на каталунския

Белгийското правосъдие отхвърли искането за екстрадиция в Испания на каталунския ...

......... съобщение брюкселската прокуратура, която "проучва възможността за обжалване на това решение".   Решението би могло да окаже влияние върху положението на живеещия в Белгия бивш лидер на сепаратистите Карлес Пучдемон, за чието предаване Мадрид настоява, да се изплъзне от испанското правосъдие след организирането на незаконния референдум през октомври 2017 г.


Нощните развлекателни заведения в Мадрид решиха да затворят в знак

Нощните развлекателни заведения в Мадрид решиха да затворят в знак ...

......... до 21 юни. Нивото на заразяване с коронавирус в Испания спадна значително в сравнение с данните през април, но след облекчаване на ограниченията, в страната все по-често се появяват локални огнища на заболяването. В тази връзка регионалните власти в отделните автономни области бяха принудени отново да въведат по-строги карантинни мерки.


Главните датски партии ще трябва да се изправят пред съвсем

Главните датски партии ще трябва да се изправят пред съвсем ...

......... парникови газове, предизвикани от земеделска дейност - ще е в центъра на бъдещата предизборна кампания на "Партията на веганите". Предстоящите парламентарни избори ще се проведат най-късно през 2023 г. "Точно както хората, всички животински видове имат право да живеят свободно и да не страдат", се казва в уебсайта на партията.


Коефициентът на спестяване на домакинствата в ЕС отбелязва най-високия си

Коефициентът на спестяване на домакинствата в ЕС отбелязва най-високия си ...

......... трансфери за брутния разполагаем доход на домакинствата винаги е бил под 1%. Най-голямо увеличение на брутния разполагаем доход на домакинствата е регистрирано в Полша (12,3%). Останалите страни имат годишен темп на растеж между 6,8% (Чехия) и 1,1% (Австрия). Италия е единствената страна, където е отчетено намаление на брутния разполагаем доход.


Изглежда, че Полша най-накрая склони да се ангажира да премахне

Изглежда, че Полша най-накрая склони да се ангажира да премахне ...

......... на UberИкономическата несигурност сви цените на петрола*Продажбите на имоти в Ню Йорк растат навсякъде през юли с изключение на МанхатънКанарските острови ще предлагат застраховка срещу коронавирус на туриститеПолицията разчисти палатковите лагери в София и страната, 12 души са арестувани6 Още по тематаКЕВР публикува списък с лицензираните търговци на електроенергия


Подписването на споразумението между Гърция и Египет за морските граници

Подписването на споразумението между Гърция и Египет за морските граници ...

......... съвместна икономическа зона в Средиземноморието, е провокативно и има за цел да изолира Турция от региона. По тази причина турската страна е изпратила бойните си кораби край средиземноморския бряг на Анталия. По-рано турското външно министерство издаде изявление, в което заяви, че смята подписаното споразумение между Гърция и Египет за невалидно.


Пандемията от коронавирус е довела до безпрецедентно повишаване на спестяванията

Пандемията от коронавирус е довела до безпрецедентно повишаване на спестяванията ...

......... за първото тримесечие на годината и 643 млн. лв. за второто тримесечие на 2019 г. В последните 12 месеца населението у нас е увеличило спестяванията си с 4,17 млрд. лв. Ръстът за последните 31 месеца възлиза на 10,7 млрд. лв., което прави близо по 346 млн. лв. средно на месец.


Федералната агенция за биомедицинска помощ (FMBA) в Русия е патентовала

Федералната агенция за биомедицинска помощ (FMBA) в Русия е патентовала ...

......... В допълнение, веществата от този клас, включени в препарата участват активно в организирането на имунния отговор, а също така са в състояние да предотвратят или смекчат "цитокинова буря" - масивно освобождаване на провъзпалителни вещества, което води до развитие на тежки респираторни и общи системни нарушения при пациенти с коронавирусна инфекция.


Въоръжен мъж взе няколко заложници в банка във френския град

Въоръжен мъж взе няколко заложници в банка във френския град ...

......... на източници от полицията, мъжът е въоръжен с пистолет и е взел петима заложници. Банковият клон се намира и в близост до полицейското управление на града. Мъжът имал искания, които до момента не са огласени. Мобилизирани са всички полицейски сили в града и е осигурен периметър на сигурност. Очаквайте подробности.


Основните европейски борсови индекси приключиха днешната търговия със спадове, докато

Основните европейски борсови индекси приключиха днешната търговия със спадове, докато ...

......... нови сделки, освен ако няма договорно задължение. цената на акциите на британската Meggitt се понижи с над 4 на сто. Биотехнологичната френска компания Eurofins отчете над 17-процентно увеличение в стойността на книжата си, оглавявавайки Stoxx 600, след като представи нов евтин продукт за тестване на коронавирус и силен финансов отчет.В Минск преди президентските избори в Беларус продължават да се

В Минск преди президентските избори в Беларус продължават да се ...

......... каза Семьон Пегов. Тихановская и нейните сътрудници решиха да не следват инструкциите на Минския градски изпълнителен комитет. Те призоваха привържениците да дойдат в Парка „Дружба на народите“ вечерта на 6 август. "Движим се според нашия план: ще има митинг в Парка „Дружба на народите" - отбелязаха в централата на Тихановская.


Гърция е готова да започне отново разговори с Турция, които

Гърция е готова да започне отново разговори с Турция, които ...

......... Фокус.  Изказвайки се на дигиталния форум за сигурност в Аспен в сряда вечерта, премиерът Кириакос Мицотакис повторно призова за двустранни разговори с Турция относно морските зони в Егейско море и Източното Средиземноморие, като добави, че ако те не сработят, двете страни трябва да отнесат въпроса до Международния съд в Хага.


На кого му пука за печалбите? Това е заглавието на

На кого му пука за печалбите? Това е заглавието на ...

......... лира достигна ново рекордно дъно спрямо долараПредсрочно завърши грубият строеж на PARK LANE OFFICE CENTERГуби ли шампанското пенливостта си по време на коронакризата? Норвегия забранява круизите TikTok отваря първия си европейски център за данни Още по тематаКак се справя бизнесът във Великобритания с новата реалност?Китайската централна банка и</p></a></div>
</article>
				</div>
<hr />

<div class=

Няколко десетки души са евакуирани в североизточна Италия, тъй като

Няколко десетки души са евакуирани в североизточна Италия, тъй като ...

......... и туристи от района в подножието на Монблан, като същевременно затвари пътища, водещи към долината Вале Ферет. В четвъртък се проведоха операции по евакуация и сигурност. Евакуациите засегнаха близо 70 души, предимно туристи, според съобщения в медиите. Монблан е най-високият връх в Алпите и се извисява на над 4800 метра.


Разпространението на новия коронавирус се ускорява във Финландия, заявиха здравни

Разпространението на новия коронавирус се ускорява във Финландия, заявиха здравни ...

......... по-възрастните хора, показват статистиките. Отчасти това се дължи на това, че по-младите хора са прекарали повече време в социални отношения през лятото, заявиха служители. Съседните Норвегия и Дания също имат проблем с новите случаи през последните седмици - но също като Финландия с ниски нива - с открити местни огнища.


Последната пълна финансова година на главния изпълнителен директор на германския

Последната пълна финансова година на главния изпълнителен директор на германския ...

......... са по-успешни от конгломератите от стария стил. В последващата стъпка подгрупите ще трябва да бъдат засилени чрез поглъщания, смята той. Както стана наскоро:  Siemens Healthineers заяви преди дни, че е сключила споразумение с Varian Medical Systems за закупуване на всички акции на Varian за по 177,50 долара всяка в брой.


Френската банка BNP Paribas SA прекрати всички нови свои сделки

Френската банка BNP Paribas SA прекрати всички нови свои сделки ...

......... все още се нарежда сред първите 10 доставчици на финансиране за индустрията. Банката ограничи бизнеса си за финансиране на стокова търговия от 2014 г., когато беше глобена с 8,9 млрд. долара за нарушаване на американските санкции. Независимо каква опция преследва сега, тя планира да се откаже от бизнеса, посочват източниците.


Европейската банкова група UniCredit се възстанови от най-голямата си загуба

Европейската банкова група UniCredit се възстанови от най-голямата си загуба ...

......... намалели в сравнение с предходното тримесечие и година по-рано поради ограничения, свързани с Covid-19, се казва в изявлението на изпълнителния директор. Това беше частично компенсирано от по-ниските разходи, каза той. Акциите на UniCredit на борсата в Милано поскъпват с 0,17% около 11 часа българско време до 8.093 евро за брой.


Някога най-голямата по приходи европейска авиокомпания Deutsche Lufthansa AG предупреди,

Някога най-голямата по приходи европейска авиокомпания Deutsche Lufthansa AG предупреди, ...

......... година по-рано. Компанията „очевидно приема сериозно необходимостта от генериране на пари“, казва в бележка анализаторът на Sanford C. Bernstein Даниел Рьоска. Той казва обаче, че комуникацията по детайлите на плановете на компанията е неясна и това е нещо, което трябва да се превърне в централен стълб през следващите няколко години.


Предполагаше се, че на американските туристи ще им е невъзможно

Предполагаше се, че на американските туристи ще им е невъзможно ...

......... разширение сектора на услугите в САЩШвейцария може да премине през коронакризата по-леко от другите страни в ЕвропаКолективното богатство на нюйоркчани намалява с 336 млрд. долараТуристическите нощувки в България през март и април се сриват почти 4 пътиДанни за банковата система и бизнес тенденциите ще са на фокус през седмицата2

Credit Agricole SA заделя по-големи средства от очакваното за покриване

Credit Agricole SA заделя по-големи средства от очакваното за покриване ...

......... че е позволила скок в използването на кредитни линии в края на март, тъй като големите ѝ клиенти се борят да осигурят нужното финансиране. Брасак залага на корпоративното банкиране и управлението на активи, за да компенсира влиянието на ниските или отрицателните лихвени проценти, слабия потребителски пазар и нарастващите капиталови изисквания.


Високи провизии за кредити с голям риск за неизпълнение и

Високи провизии за кредити с голям риск за неизпълнение и ...

......... Bank  NV също е изправен пред загуби заради този партньор.  Откакто започна пандемията книжата на ING се обезцениха от повече от десет евро до дъното от 4,226 евро. Оттогава те се възстановиха на ниво от около шест евро, но понижението от началото на годината все още е над 40 процента.


След бягство при странни обстоятелства сега в кримката около германската

След бягство при странни обстоятелства сега в кримката около германската ...

......... индустрия - но компанията винаги е подчертавала, че се е откъснала от нея. Въпреки това източници от компанията твърдят за високи продажби и приходи от такива трансакции (в сайтове за хазарт, спортни залози и порно), които генерират много по-висока възвръщаемост от обработката на напълно законните плащания.Всичко по темата четете тук!


Италианският брутен вътрешен продукт (БВП) се сви с 12,4% през

Италианският брутен вътрешен продукт (БВП) се сви с 12,4% през ...

......... бюджета, което беше обявено в деня след историческото споразумение на ЕС за борба с икономическите ефекти от коронавируса и от което Италия е един от основните бенефициенти, ще доведе италианския дълг до 157,6% от БВП. Още: "Ден с над 300 случая на коронавирус в България, голям брой случаи извън София"


Върховния съд на Испания отказа налагането на ограничителни мерки срещу

Върховния съд на Испания отказа налагането на ограничителни мерки срещу ...

......... да му бъде отнет международния паспорт и забранено напускането на страната. Организацията заяви, че няма доверие на Върховния съд, но че се обръща към институцията, за да контролира ролята на прокуратурата и да попречи тя да служи за прикриване на "срама от корупцията".  Още: "Хуан Карлос е в Доминика, засега"


Германия планира да забрани прожекторите от здрачаване през по-голямата част

Германия планира да забрани прожекторите от здрачаване през по-голямата част ...

......... земеделието, което е под натиск да изпълнява обещания като цялостно намаляване на употребата на пестициди. Най-важното е, че Германия миналия септември заяви, че ще премахне противоречивия глифозат за убиване на плевели като част от плана за действие срещу насекомите. Еколозите приветстваха законопроекта, но призоваха за по-нататъшни действия от земеделското министерство.


Първо той се отказа от короната си, след това и

Първо той се отказа от короната си, след това и ...

......... разрив в сърцето на кралското семейство се превръща в показателен символ на напрежението в сърцето на разделената страна. „Те наистина дават ценен политически капитал на тези от нас, които са републиканци и подкрепят независимостта“, казва Арагонес. „Те трябва да абдикират и да започнат трансформация далеч от конституционна монархия“, допълва той.


Полската полиция поиска гражданите да уведомят органите на реда, ако

Полската полиция поиска гражданите да уведомят органите на реда, ако ...

......... експертите. Агнешка Сагайдак от полския инспекторат по защита на растенията и семената изтъкна, че в случай на негативно развитие това може да се счита за биотероризъм. "Ако плевелите или болестите се вкоренят, това може да доведе до големи загуби и тогава това може да се счита за биотероризъм", каза Сагайдак.


Случилото се трябваше да е в подкрепа на индустрията на

Случилото се трябваше да е в подкрепа на индустрията на ...

......... напредък е, че толкова много хора искат спестяванията или пенсионните им вноски да бъдат инвестирани в компании, които се отнасят добре с работниците. Но без по-добър надзор, ESG бумът рискува да топи парите им - и, още по-лошо, да се превърне в пропиляна възможност светът да се направи по-добро място.


Броят на случаите на заразяване с нова коронавирусна инфекция в

Броят на случаите на заразяване с нова коронавирусна инфекция в ...

......... понеделник вечерта италианското министерство на здравеопазването и Националният статистически институт (Istat) обявиха предварителни резултати от серологично проучване, според което антитела срещу коронавирус са открити при почти 1,5 милиона италианци, което се равнява на 2,5% от населението на страната. Общо в Италия бяха проведени над 7 милиона теста за коронавирусна инфекция.


Европейските пазари завършиха борсовата сесия в сряда на положителна територия,

Европейските пазари завършиха борсовата сесия в сряда на положителна територия, ...

......... таксите за 2020 г. ще е значително под нивото от 2019 г. При индивидуалните акции тези на собственика на Британските авиолинии IAG поскъпнаха с над 10% и застанаха начело на Stoxx 600. На обратния полюс бяха книжата на германската компания за здравна грижа Fresenius, които се разделиха с близо 6%.


Икономиката на Швеция отбеляза спад с 8,6% през второто тримесечие

Икономиката на Швеция отбеляза спад с 8,6% през второто тримесечие ...

......... което технически е дефинирано като свиване на БВП в две последователни тримесечия. 81 540 случая на коронавирус са отчетени до момента в Швеция. Жертвите на заразата са 5 760. Страната е на пето място по разпространение на COVID-19 в Европа на милион население и на седмо по брой починали на милион население.


Силната буря, която сполетя по-голямата част от Черна гора снощи,

Силната буря, която сполетя по-голямата част от Черна гора снощи, ...

......... на птиците. „През този период врабчетата току-що са завършили гнезденето и се събират в големи групи. Това им осигурява защита от хищници и създава по-голяма сигурност, но не и от подобни катастрофи... Като се имат предвид промените в климата и засиленото затопляне, тези сцени ще бъдат все по-чести", каза Зекович.


Швеция не успя да избяга от най-лошото си икономическо свиване

Швеция не успя да избяга от най-лошото си икономическо свиване ...

......... още в самото начало е трябвало да се започне масово тестване и да се защитят възрастните хора. „Сега идва трудната част за експортно ориентирана Швеция: Как да се възстанови без да се засегне твърде много пазарът на труда поради слабото търсене в световен мащаб“, казва икономистът от Bloomberg Йохана Янсон.


Британският търговец на дребно WH Smith заяви, че може да

Британският търговец на дребно WH Smith заяви, че може да ...

......... свързани с преструктурирането, да достигнат от около 15 до 19 млн. паунда и да доведат до основна загуба преди облагане с данъци и такси в размер между 70 и 75 млн. паунда за фискалната година, приключваща на 31 август, в сравнение с печалбата от 155 млн. паунда през миналата година.


Allianz усеща последиците от причинената от коронавируса криза през второто

Allianz усеща последиците от причинената от коронавируса криза през второто ...

......... месеца и тенденцията би трябвало да бъде предвидима. При Allianz нежеланието за прогноза се оправдава с продължаващата несигурност, поради която все още няма конкретна прогноза. В момента анализаторите очакват средна оперативна печалба от 10,5 милиарда евро, което ще бъде с около 1,5 милиарда евро по-малко в сравнение с миналата година. 


Броят на британците, имигриращи в страни от Европейския съюз, е

Броят на британците, имигриращи в страни от Европейския съюз, е ...

......... информационните агенции.   Те цитират резултати от проучване, извършено от Оксфордския университет и три берлински университета, съвместно с германския Център за социални науки.   "Великобритания рискува да се сблъска с изтичане на мозъци - високообразовани граждани, които са решили да търсят своето бъдеще в континентална Европа“, предупреждават авторите на проучването. 


Секторът на услугите в Испания отчита скромен ръст за втори

Секторът на услугите в Испания отчита скромен ръст за втори ...

......... страната, несигурността относно формата и скоростта на възстановяване от пандемията неизбежно се увеличава“, допълва той. Друго проучване на испанската производствена активност в понеделник показа по-рязко покачване до 53,5 пункта през юли от 49 пункта през юни. Испанската икономика се сви с 18,5% през второто тримесечие, което е рекорд за ЕС.


Британските банки представят значително по-мрачен поглед от своите европейски конкуренти

Британските банки представят значително по-мрачен поглед от своите европейски конкуренти ...

......... персонал. Том Мери, ръководител на финансовата стратегия в Accenture, заяви, че банките дават приоритет на съкращаването на разходите и преразглеждат своите операции за преструктуриране и събиране на дългове - включително подобряването на моделирането на кредитния риск. Съкращаването на разходите вероятно ще включва по-нататъшно затваряне на клонове и офиси, предполага Мери.


Причинената от коронавируса криза вероятно ще тласне разтърсваната от бунт

Причинената от коронавируса криза вероятно ще тласне разтърсваната от бунт ...

......... постигнахме положителен резултат през второто тримесечие и успяхме активно да подкрепим нашите клиенти в справянето с пандемичните ефекти. Това е основен приоритет в тези времена “, подчерта Цилке. “Възползваме се от това, че  направихме банката много по-здрава и дигитална през последните няколко години”. Цилке не коментира перспективата за годишна загуба. 


Бившият испански крал Хуан Карлос е заминал за Доминиканската република,

Бившият испански крал Хуан Карлос е заминал за Доминиканската република, ...

......... този случай Хуан Карлос заяви ясно, че е на разположение на съдебната система, ако е необходимо като всеки друг испанец“, каза Санчес на пресконференция. Неговите леви съюзници от „Подемос“ заеха много по-твърда позиция, като заявиха, че Хуан Карлос „опитва да избяга от правосъдието“ и поставиха под въпрос бъдещето на монархията.


Повечето европейски борси завършиха сесията във вторник с лек спад,

Повечето европейски борси завършиха сесията във вторник с лек спад, ...

......... че хербицидът й Roundup причинява рак. Цената а акциите на Easyjet е нараснала с 8,8% след обявяването на прогнозите й за третото тримесечие, а Merlin Properties се представи най-добре в европейския индекс на сините чипове със скок от 9,9% след съобщения в медиите за възможна оферта за придобиване от Brookfield.


Полското националистическо правителство нарече Истанбулската конвенция инструмент в ръцете на

Полското националистическо правителство нарече Истанбулската конвенция инструмент в ръцете на ...

......... Анджей Дуда с минимална разлика, Европейската комисия заплаши, че ще прекъсне част от финансирането за полските региони, които се обявят за "свободни" от това, което те считат за "ЛГБТ идеология". Според Калета подобни ходове са в противовес на европейските споразумения и призова за промяна на курса на Брюксел.    


Днес започнаха мащабни дейности по демонтажа на първата италианска атомна

Днес започнаха мащабни дейности по демонтажа на първата италианска атомна ...

......... ядрени реактора в Латина. Но след разрушителното земетресение в Япония през 2011 г. и последвалата авария във „Фукушима“ този въпрос отново беше подложен на общонародно допитване. През юни 2011 г. повече от 94 % от италианците се обявиха против програмата. В момента на територията на Италия няма действаща атомна централа.


До момента Световната здравна организация (СЗО) няма официална информация, че

До момента Световната здравна организация (СЗО) няма официална информация, че ...

......... микробиология към Министерството на здравеопазването на Русия, са приключили. Друга ваксина, разработена от Държавния изследователски център по вирусология и биотехнология "Вектор" на „Роспотребнадзор“, сега е на етап клинични изпитвания. Министерството на здравеопазването планира да започне масова ваксинация на населението през октомври. Вижте още: Русия регистрира ваксина срещу коронавирус до дни


Земетресение със сила 5,5 по скалата на Рихтер бе регистрирано

Земетресение със сила 5,5 по скалата на Рихтер бе регистрирано ...

......... 9:37 местно време (същото като българско време) с епицентър на около 39 км източно от град Малатия и 175 км североизточно от Газиантеп на дълбочина 7 км, предаде БГНЕС. Според CNN Turk, които се позоваха на местните власти в региона, земетресението е причинило материални щети, но няма данни за жертви.


Земетресение със сила 5,5 по скалата на Рихтер бе регистрирано

Земетресение със сила 5,5 по скалата на Рихтер бе регистрирано ...

......... 9:37 местно време (същото като българско време) с епицентър на около 39 км източно от град Малатия и 175 км североизточно от Газиантеп на дълбочина 7 км, предаде БГНЕС. Според CNN Turk, които се позоваха на местните власти в региона, земетресението е причинило материални щети, но няма данни за жертви.


Служители на службата за сигурност на летището в Мюнхен открили

Служители на службата за сигурност на летището в Мюнхен открили ...

......... Според смъртния акт, мъжът е починал още през 2008 г. и бил погребан близо до Солун. След направените консултации, правоохранителните органи стигнали до заключението, че превозването на костите на покойник не противоречи на законодателството и позволили на жените да продължат пътуването си към Армения заедно с тленните останки в багажа.


Пандемията на коронавируса със своите ограничения за пътуване причини на

Пандемията на коронавируса със своите ограничения за пътуване причини на ...

......... години обемът на пътниците все още ще бъде около 15 до 20 процента под пика през 2019 г., компанията планира да съкрати до 4000 работни места във Франкфурт. Fraport възнамерява да се придържа към плана си за изграждането на третия терминал, защото въздушният трафик ще расте умерено в дългосрочен план.


51-годишна жена се опита да изкопае подземен тунел, за да

51-годишна жена се опита да изкопае подземен тунел, за да ...

......... Запорожие в Южна Украйна, където синът й излежава доживотна присъда. Тя използвала само лопата и кирка, за да прокопае тунела. Жената работела само през нощта, за да не привлича внимание, а до затвора идвала с електрически скутер. До момента, в който била задържана, украинката е изкопала около 3 тона пръст.


Бившият държавен глава на Испания крал Хуан Карлос I, замесен

Бившият държавен глава на Испания крал Хуан Карлос I, замесен ...

......... точка в пътуването на Хуан Карлос. Изданието припомня заявление на монарха, че ако му се наложи да емигрира, би избрал Нова Зеландия. В началото на юли Върховният съд на Испания започна разследване срещу Хуан Карлос във връзка със сключена сделка за изграждане на скоростна железопътна линия от Мека до Медина.


Германският канцлер Ангела Меркел се противопоставя на американските планове за

Германският канцлер Ангела Меркел се противопоставя на американските планове за ...

......... на НАТО за 2% военни разходи от брутния вътрешен разход (БВП). "Така че ние плащаме 4% до 4,3%, когато Германия плаща 1% до 1,2%, най-много 1,2%, при много по-малък БВП. Това не е справедливо", заяви Тръмп през декември. Според НАТО Германия в момента харчи 1,38% от своя БВП за армията.


Качеството на живот в България е най-ниското в Европейския съюз,

Качеството на живот в България е най-ниското в Европейския съюз, ...

......... че процесът на сближаване между новите и старите страни членки на ЕС губи скорост и сякаш е оставен да се движи по инерция. Този процес е бил най-динамичен през периода 2011 -2014 г., след което настъпва забавяне и дори обръщане на посоката в развитието на някои от новите страни членки.


Страхът от заразяване с коронавирус  и недоволството към тези, които

Страхът от заразяване с коронавирус  и недоволството към тези, които ...

......... в боя са били арестувани от полицейските власти и отведени в местния участък за изясняване на ситуацията. “Stoppen nu, er zijn kinderen hiero!”Knokpartij op @klm vlucht naar Ibiza. Dronken passagier weigert mondkapje te dragen ✈️ Panic and violent brawl! Unruly passenger on board KLM flight,he refused to wear face mask


Отписвания заради извънсъдебното споразумение за глифозата в САЩ докараха на

Отписвания заради извънсъдебното споразумение за глифозата в САЩ докараха на ...

......... бяха очаквани приходи от 44 до 45 милиарда евро. Очаква се около 28 процента от тази сума преди лихви, данъци и амортизация да остане в концерна, и преди специални позиции, което да доведе до оперативна печалба (Ebitda) от около 12,1 милиарда евро. Досега бяха очаквани 12,3 до 12,6 милиарда евро.


Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята за необходимо в близките

Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята за необходимо в близките ...

......... парламент Анна Канопацкая, Светлана Тихановская, председателят на партията на Беларуската социалдемократическа Грамада Сергей Черечен. На двама кандидати - бившият председател на управителния съвет на Белгазпромбанк Виктор Бабарико, който е арестуван, и бившият шеф на Hi-Tech Park Валери Цепкало, беше отказана регистрация. Още: "Идва ли краят на последния диктатор в Европа?"


Резултатът от отказа на Швеция да наложи строги ограничителни мерки

Резултатът от отказа на Швеция да наложи строги ограничителни мерки ...

......... да призоват жителите да съблюдават предпазни мерки. Според Worldometers, в Швеция са регистрирани над 81 000 случаи на коронавирус, смъртните са над 5700, а за оздравели този източник не поддържа статистика. Още: "Ден с доста повече оздравели, отколкото заразени с коронавирус, но и с най-много смъртни случаи за 24 часа"


В понеделник Португалия отбеляза първия ден без жертва на коронавируса

В понеделник Португалия отбеляза първия ден без жертва на коронавируса ...

......... запазим тези числа, допълни той. Португалия обяви 106 нови случая, което е най-малката бройка от три месеца. Общо в страната са потвърдени 51 569 случая и са починали 1 738 души. Още: "Ден с доста повече оздравели, отколкото заразени с коронавирус, но и с най-много смъртни случаи за 24 часа"


"Газпром" ще обжалва решението на полския антимонополен регулатор, който реши ...

......... отдел от своя страна настоява, че всички финансови транзакции, свързани с изграждането на газопровода „Северен поток-2“, трябва да бъдат координирани с неговия регулатор. От гледна точка на Варшава, споразумението за партньорство на компанията Nord Stream 2 AG с европейските фирми е сключена, за да се заобикалят правилата на антитръстовото законодателство.


Световната здравна организация предупреди в понеделник, че може би никога

Световната здравна организация предупреди в понеделник, че може би никога ...

......... продължават да са най-засегнатата от заразата страна в света с 4 657 693 случаи, включително 154 793 смъртни случая, следвани от Бразилия - с 2 733 677 случая и 94 104 смъртни случая. Третата най-засегната държава е Индия със 1750 723 заразени и 37 364 починали от началото на пандемията.


Бившият крал на Испания Хуан Карлос, който е разследван за

Бившият крал на Испания Хуан Карлос, който е разследван за ...

......... в изгнание, съобщи в понеделник кралският дворец. "Ръководен от убеждението да служи най-добре на народа на Испания, на нейните институции и на вас като крал, аз ви информирам за решението си в този момент да отида в изгнание извън Испания", казва той в писмо до сина си крал Фелипе VI.


Европейските борси завършиха сесията в понеделник с повишения, насърчени от

Европейските борси завършиха сесията в понеделник с повишения, насърчени от ...

......... с 2 на сто. На върха на Stoxx 600 шведската Elekta се радва на близо 15% повишение на цената на акциите, а в долния край на индекса германската Siemens Healthineers преживя близо 9% спад, след като обяви сделка за придобиването на базираната в САЩ компания Varian за 16,4 млрд. долара.


Руският фонд за преки инвестиции очаква руската ваксина срещу коронавирус

Руският фонд за преки инвестиции очаква руската ваксина срещу коронавирус ...

......... Михаил Мурашко заяви, че клиничните изпитвания на ваксина, разработени от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология, са приключили. Друга ваксина, разработена от Държавния изследователски център по вирусология и биотехнология на Роспотребнадзор, сега е на етап клинични изпитвания. Министерството на здравеопазването планира да започне масова ваксинация на населението през октомври.


Франция ще настоява достъпът до възстановителния фонд на ЕС във

Франция ще настоява достъпът до възстановителния фонд на ЕС във ...

......... да бъде завършен до края на годината. В това отношение Франция се обедини със скандинавските страни и Нидерландия, които искат онези държави, които нарушават основни принципи, да не получават пари за възстановяване. "Файненшъл таймс" посочва като проблемни държави Полша и Унгария, но потенциални потърпевши са също Чехия, Румъния и България.