Компанията на Илон Мъск  SpaceX изстреля ракетата Falcon 9 с два

Компанията на Илон Мъск  SpaceX изстреля ракетата Falcon 9 с два ...

......... 4425 сателита, за да осигури покритие в целия свят. 800 от тях ще са нужни само за територията на САЩ и околията.   SpaceX Falcon 9 rocket blasts off from launch pad in California, carrying an Earth observation satellite for Spain https://t.co/HlZuKTdGVc pic.twitter.com/deJaQdx0rO — CBS News (@CBSNews) 22 февруари 2018 г.


Международна група учени твърдят, че, вероятно, са намерили рационално обяснение

Международна група учени твърдят, че, вероятно, са намерили рационално обяснение ...

......... пода, толкова е по-малка неговата концентрация във въздуха. По този начин, висок човек (а жреците са били доста високи) е можел с лекота да се намира там, без да се отрови, а пред очите на зрителите, които не знаели тайната на фокуса, се случвало истинско чудо. Превод и редакция: БЛИЦ


Властите в Белград предлагат да получат северната част на Косово

Властите в Белград предлагат да получат северната част на Косово ...

......... от Северна Гърция, а гръцките националисти ще искат южната част на Албания. Унгарските националисти не приемат загубата на Трансилвания в Румъния, а румънските националисти ще искат премахване на границата с Молдова. Единствената балканска държава, която британското издание не споменава при изброяването на териториалните конфликти в региона, е България. Източник: vesti.bg


По време на презентация през 2010 година Клаус Дона, който е

По време на презентация през 2010 година Клаус Дона, който е ...

......... пък са на мнение, че чашите всъщност са космически предавател към извънземна цивилизация. Запознати с нефритените чаши учени смятат, че някога планетата ни е била сборен пункт за срещи между извънземни разумни цивилизации. Но до днес все още няма отговор, с каква цел са изработени тези странни чаши и за какво са били използвани.


Заради необходимостта от допълнителни проверки американската компания Space X отложи

Заради необходимостта от допълнителни проверки американската компания Space X отложи ...

......... да бъде пусната в орбитата с ракетата "Днепр" (конверсионната версия на балистичната ракета RS-20). Съответният договор бе подписан през 2015 г. по време на въздушното шоу "MAKS-2015". Стартирането трябваше да бъде извършено през същата година, но бе постоянно отлагано. През 2015 г. програмата за изстрелване на руско-украинските ракети "Днепр" бе преустановена.


В днешно време е пълно с информация за нас онлайн.

В днешно време е пълно с информация за нас онлайн. ...

......... За да изтриете информацията за вас от тези сайтове, отново трябва да пишете на техния отдел за обслужване на клиенти. Последната стъпка Всичко, което остава, е да изтриете имейла си. Трябва да направите това в последния възможен момент, защото все още може да имате нужда да продължите комуникацията с някои от сайтовете.Оказва се, че прародителят на всички британци е къдрав, с

Оказва се, че прародителят на всички британци е къдрав, с ...

......... сух, което е позволило ДНК-то да се запази в толкова добро състояние. Според данните „Чедърмен” е бил част от ловци-събирачи, дошли от Близкия Изток и мигрирали към Северна Европа в края на последната ледникова епоха. В наши дни около 10% от цялото британско население носи чертите на тези свои прародители.


Ново мащабно и детайлно изследване е установило, че преди 12

Ново мащабно и детайлно изследване е установило, че преди 12 ...

......... изгорели и са били заменени от тополови дървета. Те са вид, който е известен с това, че може да оцелява и при опустошена земя, като например при земя, опустошена след пожари. Всъщност, части от кометата, които са се дезинтегрирали в космоса, все още летят из Слънчевата Система толкова години по-късно.


Българите създават маска, която да предпазва от мръсния въздух. Това

Българите създават маска, която да предпазва от мръсния въздух. Това ...

......... носи маската и кога филтърът е за смяна.  Петър разказва, че този тип продукти са между 40 и 70 евро и допълва, че цена от 50 евро ще бъде нормална за продукта.  Целта на екипа е маската да се продава през следващата зима, като дори в момента има ентусиасти, които я изпробват. 


Учени от Хелзинкския университет се отнесли с недоверие към видеото,

Учени от Хелзинкския университет се отнесли с недоверие към видеото, ...

......... на младите растения. Благодарение на особеното устройство на черепа, пакараните могат да издават звуци, прекалено силни за обикновен гризач. Срещайки се с хищниците, те се стараят да защитят уязвимия си тил. Притискат опашка към скалата или дупката, демонстрират острите си зъби, засилват заплахата със силен гърлен рев, разказва zoomania.org.    


Медицинският изследовател Флори Чарлз от Youreka Science публикува едно страхотно

Медицинският изследовател Флори Чарлз от Youreka Science публикува едно страхотно ...

......... нашите черва и съответно поддържането на здрава екосистема в тях може да предотврати сформирането на СПИН. Така ли е наистина? Това вече е въпрос, който би трябвало да се превърне в обект на ново изследване. Вижте приложеното по-долу видео. В него Чарлз успява по особено добър начин да обясни това сложно изследване.
Канадски учени твърдят, че с помощта на изкуствен интелект са

Канадски учени твърдят, че с помощта на изкуствен интелект са ...

......... редът на буквите в думите се променя в зависимост от резултатите. Първото изречение на документа се превежда като "Тя даде препоръки на свещеника, ръководителят на къщата, на мен и на хората." Също така преведените сегменти са понятия, които могат да отговарят на думите "светлина", "огън", "въздух" и "фермер". Превод: БЛИЦ  


Фосилизирана гора на 280 млн. години откриха геолози в Антарктида.

Фосилизирана гора на 280 млн. години откриха геолози в Антарктида. ...

......... Гондвана, от който са се откъснали днешна Африка, Южна Америка, Арабия, Индия, Австралия. Т ам са расли мъхове и папрати. Според геолозите през периода на Гондвана са се образували гори. Проф. Гълбрансон каза, че специалистите знаят за фосилите в Антарктида още от 1910 г., но по-голямата част от района остава неизследвана.


Наричате някого с погрешно име или случайно разбивате на парчета

Наричате някого с погрешно име или случайно разбивате на парчета ...

......... всичко – лесно е да се каже, трудно е да се направи. Единственият безопасен начин да избегнете изчервяването е да си поемете дълбоко въздух няколко пъти и да оставите прилива на кръв и адреналин да отмине. Ако се чувствате неудобно от това, че ви е неудобно, нещата само се влошават.


Дългата 30 метра кухина в Хеопсовата пирамида, която бе открита

Дългата 30 метра кухина в Хеопсовата пирамида, която бе открита ...

......... преди нашата ера по времето на фараона Хуфу (Хеопс), представител на четвъртата династия на Древното царство. Тогава са построени и всички велики пирамиди на древния Египет. Хеопсовата пирамида, която е висока 145 метра, а широка и дълга 230 метра остава една от най-гигантските постройки в историята на човечеството.  Превод: БЛИЦ  За стоманените „хищници” в океана, многоцелевите атомни подводници, скоростта е

За стоманените „хищници” в океана, многоцелевите атомни подводници, скоростта е ...

......... за повече от минута носи риска от трайно увреждане на слуха.) Естествено недопустимият шумов фон издавал на огромни разстояния за наличието на подводницата.   Освен това целият корпус на „Анчар” бил направен от титан, а това струвало баснословно скъпо. В резултат през 1984 г. подводницата е изведена от експлоатация.   Превод и редакция: БЛИЦ  Бутилките на бъдещето ще могат да се ядат. Те ще

Бутилките на бъдещето ще могат да се ядат. Те ще ...

......... факт, но биомедицинският инженер д-р Дейвид Едуардс се надява скоро да създаде прототипа им. Желанието му е да станат част от менюто в ресторантите, да се предлагат в специализирани магазини и в супермаркетите. Допълва, че иска да изобрети машина, която да позволява на всеки човек сам да си направи такава бутилка.


Когато бяхме деца, летните ваканции изглеждаха безкрайни, а дните преди

Когато бяхме деца, летните ваканции изглеждаха безкрайни, а дните преди ...

......... стимули играе важна роля в измерването на времето. След 20-годишна възраст и все повече с напредването на годините, равнището на допамин спада и ни изглежда, че времето минава по-бързо. Нито една от тези хипотези обаче не може да пасне прецизно с почти математическото и непрекъснато ускоряване на времето с напредването на възрастта.


Пилотът Николай Калайджиев вече се подготвя за изпълнението на изключително

Пилотът Николай Калайджиев вече се подготвя за изпълнението на изключително ...

......... Пилотът Николай Калайджиев вече се подготвя за изпълнението на изключително опасни фигури в небето, които изискват много добра физическа издържливост. Той мечтае и да бъде следващият български космонавт, предава Нова телевизия.


Американски учени създадоха компютърно моделирана ситуация, при която Слънцето изчезва

Американски учени създадоха компютърно моделирана ситуация, при която Слънцето изчезва ...

......... мрак, след 8 минути ще почернее небето. Малко по-късно растенията ще престанат да произвеждат кислород.  Температурата на въздуха ще падне до +5 или +7 градуса по Целзий. По целия свят ще има аварии с подаването на вода и електричеството.  Само за морските обитатели нищо няма да се промени.  Превод: БЛИЦ


Учени от Университета в Мичиган разработват уникален метод. Те създадоха

Учени от Университета в Мичиган разработват уникален метод. Те създадоха ...

......... се постави в паметта. Изследователите отбелязват, че изчислителните системи на резервоарите, базирани на мембристори, не изискват обучение. Невронните мрежи досега имаха сериозен недостатък - инвестирането на значителни средства и отделянето на много време за обучение. Днес учените вярват, че е възможно да се разработят устройства като нервните психологии. Превод: БЛИЦ


Японски учени твърдят, че са създали нов вид стъкло, което

Японски учени твърдят, че са създали нов вид стъкло, което ...

......... на гърба си, която можеше да възстановява малки драскотини с времето, въпреки че не успяваше да поправи напълно по-тежки повреди. Според изследване, поръчано от компанията iMend през 2015 г., над 21% от британците, притежаващи смартфон, живеят със счупен екран. Това е един от най-големите проблеми, наред с кратката издръжливост на батерията.


Може ли машина да определи колко дълго ще живее един човек?

Може ли машина да определи колко дълго ще живее един човек? ...

......... предвид статистиките на фирми, които правят алгоритми за пациентите, за да печелят от тази дейност“. US-учени назоваха с точност какъв е рискът да умрете по време на секс Според него е недопустимо въпросът за живота и смъртта да се свежда до алгоритъм, чието създаване е обект на фирмена тайна. Източник: "Дарик"


Потребители в мрежата са  направили анимиран отговор на въпроса какво

Потребители в мрежата са  направили анимиран отговор на въпроса какво ...

......... ресурсите за опазване на природата, а също така и глобален модел на релефа на Земята, потребителите са пресметнали, колко време ще е необходимо, за да напусне океанът повърхността на планетата.  Те са използвали в разчетите си уравнението на Бернули за идеален флуид, т.е. течност без вътрешно триене.   Превод: БЛИЦ  


Учени от университета в Илинойс обявиха откритието на нова форма

Учени от университета в Илинойс обявиха откритието на нова форма ...

......... е кондензат от “ексцитони”, които представляват комбинацията между освободени електрони и “дупките”, които те са оставили. Тази странна комбинация е възможна, защото при полупроводниците електроните, които се намират на едно енергийно ниво в атома са способни, когато се възбудят, да прескочат на следващото енергийно ниво, като оставят “дупка” на предишното си място.


Учени от Френския национален център за научни изследвания установиха, че

Учени от Френския национален център за научни изследвания установиха, че ...

......... произведени през периода 11-13 век пр. Христа, уточнява в. Монитор. Френските учени уточняват, че подобни образци са се срещали не само в определени общества и цивилизации. Уникалните артефакти са открити в Китай, Сирия, Египет и други страни, а това свидетелства, че в древността метеорити често са падали на земната повърхност.  


Представете си учен, сега, ама веднага. Нека да познаем. Представихте си

Представете си учен, сега, ама веднага. Нека да познаем. Представихте си ...

......... друга не са толкова известни по каквито и да е причини, извън тесните си кръгове. В този смисъл влиянието на обществената нагласа при определяне не само решението на даден проблем в науката но дори и неговото популяризиране, е често плод на стереотипи, а не на модерно критическо научно процедиране. Science Alert


Преди няколко милиарда години Млечният път е имал активно ядро.

Преди няколко милиарда години Млечният път е имал активно ядро. ...

......... нашата галактика.  Лъчите с дълбока ултравиолетова дължина би трябвало да унищожат атмосферите на обекти, които се намират достатъчно близо до центъра на Млечния път. Учените заключили, че радиацията от центъра на Млечния път е била смъртоносна за сложни многоклетъчни организми на планети, отдалечени на 2-8 хиляди парсека от Стрелец А.


През 2016 г. култовият физик Стивън Хокинг заяви, че на

През 2016 г. култовият физик Стивън Хокинг заяви, че на ...

......... форма. 1. Нанотехнологиите ще решат кризата с енергията и замърсяването. След 1000 години нанотехнологиите ще могат да почистват екологичните щети, които човечеството е нанесло, да пречистват водата и въздуха и да улавят енергията на Слънцето. Новите материали ще отговарят на необходимостта от нова екологична и по-ефективна технология за съхранение на енергия. Източник: BrightSide


Думи като

Думи като "умопобъркващо" днес се използват за щяло и нещяло, ...

......... четете. Едната половина е поразена, а другата с отегчение отбелязва колко очевидно е всичко това. Едно е сигурно. Дори ако оставим предположенията на страна, пациентите с разделен мозък ни демонстрират, че, най-малкото в ума ни присъства отделно "нещо", което при определени условия чува, разбира и отговаря. Кои сте вие? Вие сте двама.


Професор Лилия Илиева направи откритие, което може да промени българската

Професор Лилия Илиева направи откритие, което може да промени българската ...

......... цитира началото на текста: „А защитата на честта, още повече тази на родината надминава всичко, защото животът и честта са равнопоставeни.” За сега няма печатно издание на ръкописа, но по думите й е възможно да се появи и книга някъде из частни колекции с автор Петър Богдан.   OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Индийски, британски и датски учени разкриха как индската цивилизация, която

Индийски, британски и датски учени разкриха как индската цивилизация, която ...

......... река Инд. В градовете имало канализация и обществени тоалетни, а в селата - напоителни системи. Тя стигнала до упадък към 17-и век пр. Христа. Нашествията на предците на днешните иранци и индийци са смятани за една от най-вероятните причини за гибелта й. Резултатите от изследването са публикувани в Nature Communications.


Кости на изчезнало древно животно са открити при разкопките на

Кости на изчезнало древно животно са открити при разкопките на ...

......... вид бик е било престижно и опасно занимание. Теглото на чифтокопитния бозайник е достигало 1100 кг. От изследването на откритите кости имало и такива на селектирани породи коне, ползвани за езда и войскови нужди през Средновековието. По своите показатели те се доближавали до костите от коне, открити в крепостта Царевец.


Корал, започнал развитието си в една част на Големия бариерен

Корал, започнал развитието си в една част на Големия бариерен ...

......... екип от университета "Саутърн Крос". Харисън отбелязва, че този подход се различава от т.нар. "коралово градинарство", състоящо се в отчупването на клонки от здрав корал и прикрепването им към рифа с надеждата те да се развият, както и от отглеждането на корали в "детски ясли" преди да бъдат трансплантирани.  


Визуализирането на положителни събития в бъдещето може да ви накара

Визуализирането на положителни събития в бъдещето може да ви накара ...

......... белязана от натиска за все по-позитивно мислене и пазара на книги за самопомощ, подхранван от разчитането на подобно позитивно мислене е 9,6-милиардна индустрия, която продължава да расте. Нашите резултати повдигат въпроса за това как този пазар може да се окаже скъпоструващ за дългосрочното благосъстояние на хората и за обществото като цяло.“  


Геолози от университета в Гранада установиха откъде е дошъл един

Геолози от университета в Гранада установиха откъде е дошъл един ...

......... земната кора и впоследствие е било изтласкано на повърхността. Учените отбелязват, че изследванията на земната кора и на мантията навеждат на мисълта, че строежът на Земята не е достатъчно изучен.   Те изтъкват, че горните и долните слоеве на мантията все още могат да съдържат големи количества злато, недостъпно за промишлен добив.  


Оказва се, че хората много често използват “ти” или “вие”

Оказва се, че хората много често използват “ти” или “вие” ...

......... но истинската психологическа причина е ситуацията да се облекчи, като товарът й се разпредели между много хора. Орвъл добавя, че стъпвайки на анализа на данните от изследването тя подозира, че способността да се излезе извън собствената перспектива позволява на индивида да сподели универсално валидни преживявания и да извлече по-дълбок смисъл от своите емоции.  


Често си представяме, че древните хора са живели много по-различно

Често си представяме, че древните хора са живели много по-различно ...

......... често срещано заболяване сред египтяните. Те използват различни методи на лечение: специални бактерицидни бои за предпазване или лекарства, направени от… човешки мозък. Ето как изглежда една от рецептите: „Разделете човешки мозък на две части, смесете първата половина с мед и мажете върху окото вечер. Изсушете другата половина и нанасяйте сутрин“. Източник: Bright Side


Извънземни може да са били транспортирани на Земята чрез космически

Извънземни може да са били транспортирани на Земята чрез космически ...

......... може той да идва от други планети. Малкото био частици са летели около нашата атмосфера с около 150 мили в час, но били изтиквани заради гравитацията. Но космическият прах може да е помогнал, пише "Новини Лондон". Отчитат се бактерии и дори микро растения, които може да са се „настанили” при нас.


Учени са на мнение, че един от най-известните кални вулкани

Учени са на мнение, че един от най-известните кални вулкани ...

......... повърхността през десетките хиляди разломи в скалите. Като доказателство за тази своя версия учените привеждат "връзката" на калните изригвания с началото на вулканичната активност в района. По думите на сеизмолозите, когато активността на големите и средните вулканични системи намаляла, голяма скална маса започнала да се изтласква нагоре. Източник“ в. Монитор  


Известните учени за квантова физика успели да дадат отговор на

Известните учени за квантова физика успели да дадат отговор на ...

......... смърт лекарите успеят да съживят пациента, цялата квантова информация се връща в микротубулите, а личността, която е била на ръба на живота твърди, че има чувството, че е умряла. Човек, който наистина умира, неговата квантова информация напълно напуска тялото във вид на душа и продължава да съществуват някъде във Вселената, обяснява доткор Хамероф.


Свидетелства за най-ранното винопроизводство бяха открити в Грузия – чрез

Свидетелства за най-ранното винопроизводство бяха открити в Грузия – чрез ...

......... – винена, ябълчена, янтарна и лимонена. Учените смятат, че това химично свидетелство говори за част от живота на една ранна човешка цивилизация от края на Каменната епоха, в момента в който тя опознава нови среди и използва по най-добрия начин всички възможни ресурси. С което поставя и началото на винарския занаят.


Едно актуално проучване слага край на популярното схващане, че майките

Едно актуално проучване слага край на популярното схващане, че майките ...

......... поне по 4 часа на ден с децата си разпознават гласа на потомците си в средно над 90% от случаите. При това майките показали 98% точност, а бащите 90%. Изводът на изследователите е, че хипотезата за „майчиния инстинкст” е погрешна, защото не отчита времето, което бащите прекарват с децата си.


Астероид с размер на автобус премина на сравнително близко разстояние

Астероид с размер на автобус премина на сравнително близко разстояние ...

......... станало в понеделник в 13:20 часа българско време. Небесното тяло, чието официално наименование е 2017 SX17, е прелетяло между Земята и Луната, която е отдалечена от нас на 384 хиляди километра. Астероидът е бил открит на 24 септември. По изчисления на учените той извършва една обиколка около Слънцето за 467 дни.


Д-р Калин Димитров е роден през 1967 година в София.

Д-р Калин Димитров е роден през 1967 година в София. ...

......... морето, който е най-впечатляващ и има най-ценни находки, кой би бил той? -Аз лично много харесвам музея в Созопол и не защото Центърът по подводна археология е базиран там, а защото е много компактен и прелива от интересни неща. Всеки път, когато човек отиде там, вижда нещо ново и хубаво


Археолози намериха в гробницата на воин от бронзовата епоха, един от

Археолози намериха в гробницата на воин от бронзовата епоха, един от ...

......... сега насочва вниманието си към друг много по-страшен враг, дълбоко забиващ меча си в оголения му врат, което със сигурност ще бъде фатално за него. Това е сцена, която внушава духа на епичните битки и грандиозните приключенията на Омировата „Илиада“, обезсмъртила митичната десетилетна война между троянското и микенските царства.    


Български учен откри непознато досега членестоного. То е малко по

Български учен откри непознато досега членестоного. То е малко по ...

......... толкова широко. За откритието пишат английският „Индипендънт”, „Нешънъл джиографик” и руски вестници и списания. На 43 Павел Стоев е професор по биология и откривател със световно признание. Как хвана невижданата досега стоножка? С примамка от миризливо сирене. Колкото повече знаем за стоножките, толкова по-ефикасни болкоуспокояващи лекарства може да правим.  


Все някой някога ви е уплашвал до такава степен, че

Все някой някога ви е уплашвал до такава степен, че ...

......... със сигурност, че инцидентите при хора със здрави сърца са сведени до минимум. Също така не би било лошо да се опитате да разсъждавате по-различно за своите страхове. Като нещо не чак толкова стряскащо. Това ще намали количеството на адреналин, който се освобождава в тялото ви, когато се изправите срещу тях.


Британски експерти от Университета в Нотингам успяха да създадат цяла

Британски експерти от Университета в Нотингам успяха да създадат цяла ...

......... с това какво би било нужно на едно животно, за да бъде потенциално безсмъртно – коментира Азиз Абубакър, ръководител на изследването. – Следващата ни цел е да опознаем механизма в детайли и да научим повече за това как да променим едно животно така, че то да се превърне в безсмъртно.“


Новото видео на Cody`s Lab e особено забавно за гледане. Първо Коуди

Новото видео на Cody`s Lab e особено забавно за гледане. Първо Коуди ...

......... да изполее всичко това, което общо взето без малко не счупва тоалетната. Да гледаш как се опитва да отпуши тоалетната, пълна с живак е достатъчно забавно, но той надгражда, като напълва и казанчето с живак. Така вместо да пусне водата, той налива още живак върху живака – доста интересна гледка. Вижте.


Соларната енергия е гореща тема, която се обсъжда на практика от

Соларната енергия е гореща тема, която се обсъжда на практика от ...

......... нормално навън и ще пропускат слънчевите лъчи в стаите ни, докато едновременно произвеждат електричество, което ще захранва дома. “Анализирахме потенциала на такива слънчеви панели и доказахме, че чрез улавянето само на невидимата светлина, те могат да генерират съпоставими количества енергия с традиционните слънчеви панели”, обяснява Ричард Лунт от университета в Мичиган.


Империята на изгряващото слънце е в плен на чара на

Империята на изгряващото слънце е в плен на чара на ...

......... в новите най-харесвани домашни любимци на Запада. У нас не може да се гледат, защото са защитен вид като костенирките.  Азуки се подава от палатката си Събиране на дърва за лагерния огън Тук мистерията е как не спуква тази надуваема лодка Азуки преди да напусне градската си къща Източник: "Марица"  


Палеогенетиците за първи път са дешифрирали ДНК на древните жители

Палеогенетиците за първи път са дешифрирали ДНК на древните жители ...

......... Вътрешните войни са довели до почти пълното изчезване на културата на Моа. И накрая, останките от цивилизацията на Великденския остров бяили унищожени в средата на XIX век, когато островът е окупиран. Поради изчезването на културата, единствената писменост, съществувала на острова все още не е разчетена от учените. Източник: в. Монитор  


Златото и други скъпоценни метали са дошли на Земята вероятно

Златото и други скъпоценни метали са дошли на Земята вероятно ...

......... скали от Гренландия съотношението им се оказало различно от това в останалата част на Земята. Заключението е: метеоритите са докарали златото и платината на Земята. Изчисленията сочат, че по време на златната бомбардировка преди 4 млрд. години на планетата ни са паднали 20 квинтилиона (20 с осемнадесет нули) тона метеорити.


Астрономи от центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън в САЩ и института

Астрономи от центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън в САЩ и института ...

......... Специалистите поясниха, че в близко бъдеще Млечният път може отново да увеличи размерите си. Предишни измервания въз основа на т.нар. тригонометричен паралакс (измервания въз основа на положението на астрономически обект) показаха близо два пъти по-малко разстояние - тогава бе установено, че Млечният път е с размери 36 000 светлинни години.


На всеки се е случвало да се присвие от неприятен

На всеки се е случвало да се присвие от неприятен ...

......... дразнение за ухото. Вдишванията през носа Били ли сте някога до човек, който свири с нос, докато диша или още по-лошо – смърка звучно секретите от носа си? Няма по-непоносимо нещо, според изследователите. Много участници в изследванията посочват този звук като непоносим заради представата за неприятния човешки секрет, преглътнат обратно в тялото.


Зад почти всяко прословуто историческо събитие се крие общоприета теория.

Зад почти всяко прословуто историческо събитие се крие общоприета теория. ...

......... обърквания, особено при общия брой на египетските фараони. Жан-Франсоа Шамполион – основополагаща фигура в сферата на египтологията – открива името на фараона Шешонк I в Библията и слага началото на хронологията на Древен Египет. Това полага основните на хронология от порядъка на 3 века, която въобще не се отнася до Египет.


Живеем в свят на прогресивни технологии, но понякога все още

Живеем в свят на прогресивни технологии, но понякога все още ...

......... да обсъдите и други варианти. 11. Проблеми с външния вид Щастливата връзка и критиките към външния вид не вървят заедно. Разбира се, всеки харесва естетиката и добре изглеждащите хора. Но ти обичаш партньора си не заради външния му вид. Помни, че твоят партньор също следва принципа „Не съди книгата по корицата ѝ.“


Близо 100 години, след като се смяташе за изчезнало, гигантското

Близо 100 години, след като се смяташе за изчезнало, гигантското ...

......... ѝ среда. Случаят с гигантската пръчица от Лорд Хау е емблематичен за уязвимостта на островните екосистеми. За разлика от повечето истории за изчезнали видове обаче, тази е с щастлив край", пишат изследователите в сп."Кърънт байолъджи". Екземпляри от смятания за изчезнал вид се отглеждат по програма за развъждането им в зоопарка на Мелбърн.


Как е по-екологично да се харчат пари – в брой

Как е по-екологично да се харчат пари – в брой ...

......... голямо експертно проучване, което да установи кое в крайна сметка е по-екологично – кеш или кредитна карта. Но кредитните карти ни стимулират да харчим отвъд финансовите си възможности. Което е минус за тях, защото така купуваме повече стоки, което натоварва околната среда с целия цикъл на тяхното производство и доставка.


Замисляли ли сте се някога колко вода би ви била

Замисляли ли сте се някога колко вода би ви била ...

......... звездата ни, просто ще увеличите тази реакция (водородът ще изпълни ролята на гориво). Така Слънцето ще започне да грее дори по-ярко. А не това е целта ни, нали? Вижте това видео по-долу, създадено от Universe Today, и ще разберете как бихте могли да унищожите Слънцето, в случай че имате подобни намерения.


Някога бляскавото бъдеще на Airbus A380 изглежда несигурно, след като

Някога бляскавото бъдеще на Airbus A380 изглежда несигурно, след като ...

......... всеки две секунди. Авиокомпанията е създадена през 1984 г. и първият самолет влиза в експлоатация за първи път четири години по-късно при Air France. Оттогава той е получил над 13 000 поръчки. Последната версия А320neo до момента е поръчана от 70 авиокомпании, което го превръща в най-бързо продавания пътнически самолет в историята.


На снимки, направени от борда на

На снимки, направени от борда на "Аполо-11", изследователи са открили останки ...

......... му е изцяло под лунния грунд.  Отбелязва де, че диаметърът на кратера превишава 90 км, а дълбочината му е 1,4 км. Той е разположен в такова място, където не долитат радиосигнали от Земята. Скептиците обаче са уверени, че обектът на снимката е камък, но с малко по-необикновена форма.  Превод: БЛИЦ


Едва ли се замисляте особено много над огледалото – обектът,

Едва ли се замисляте особено много над огледалото – обектът, ...

......... друго почти до безкрайност. С всеки отразен образ част от светлината се губи. Това обаче важи в най-малка степен за зеленото. Именно поради тази причина отражението в най-далечната част на "тунела" е тъмно и зеленикаво. Звучи интересно, нали? Изгледайте клипчето на Vsauce определено има какво още да научите по тази тема. 


Гледането на телевизия така, между другото, докато работим, разсейва повече,

Гледането на телевизия така, между другото, докато работим, разсейва повече, ...

......... но разделено на много малки порции. Резултатите са важни за децата, които често учат на пуснат телевизор, за продуктивността на работещите в офиси и за експертите по маркетинг, които се опитват да задържат вниманието на клиентите. А в експеримента въобще не е включен ефектът от употребата на мобилни телефони, изтъкват авторите.


Разхождайки се из руините на древния град Помпей си представяме картината

Разхождайки се из руините на древния град Помпей си представяме картината ...

......... най-малко осем от тогавашните градове на залива на Неапол, включително Помпей и Херкулан. Авторът на изследването далеч не трябва да прави категорични изводи. За да се провери новата теория, е необходимо да се установи съдържанието на антимон в човешките останки и копролитите (вкаменени екскременти) от руините на Помпей. Превод и редакция: БЛИЦ


Мексиканскиият уфолог и журналист Джейми Маусан разпозна извънземни рептилии в

Мексиканскиият уфолог и журналист Джейми Маусан разпозна извънземни рептилии в ...

......... има много дълги пръсти и удължена глава с опънат назад череп. Вместо уши се виждат малки отверстия, предава тв "360". Маусан предполага, че мумиите принадлежат на извъземни създания. "Уверен съм, че три от петте намерени мумии принадлежат не на хора, а на извънземни рептилии", заяви той.  Превод и редакция: БЛИЦ    


Футурологът и основател на Университета по сингулярност в Силициевата долина, Калифорния,

Футурологът и основател на Университета по сингулярност в Силициевата долина, Калифорния, ...

......... бъде открита скоро, но процесът на масовото ѝ внедряване ще трае векове, защото в началото това ще е адски скъпо и ще може да си го позволят единици, при това без да имат 100-процентова гаранция", обяснява и посочва как човек може да изчака до вечното подмладяване футурологът в интервю пред RT.