Каварна. И тази година в обредния дом Общински детски комплекс

Каварна. И тази година в обредния дом Общински детски комплекс ...

......... Коледа и сурвакари, които са изработени от ученици от 5 до 12 клас от школите „Приложно изкуство“, „Керамика“ и „Изобразително изкуство“ към ОДК. В края на откриването на изложбата клуб „Журналист“ към ОДК-Каварна представи своя празничен брой на вестник „Голямо междучасие“. Творбите ще красят града и през следващите три седмици.


В мащабните ремонтни дейности на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина

В мащабните ремонтни дейности на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина ...

......... от най-ново поколение. В проекта по ремонтните дейности са заложени мерки за енергийна ефективност – монтиране на соларни панели за топла вода. Подменени са покривите, монтирана е нова отоплителна инсталация. По думите на кмета на Добрич Йордан Йорданов това е началото на проекти, свързани с инфраструктурата в сферата на образованието.


Балчик. Държавният културен институт – Културен център (ДКИ-КЦ) „Двореца“ в

Балчик. Държавният културен институт – Културен център (ДКИ-КЦ) „Двореца“ в ...

......... ръководството на експерти и да научат за материали и технологични процеси от древността до наши дни. Прехвърлянето на опит ще се осъществява не само между участниците в проекта, но и между институциите, които представляват. Участието в проекта е съществена част от активното учене и ученето през целия живот. Жулиета НИКОЛОВА


По усвоени средства по оперативни програми Добричка област е на

По усвоени средства по оперативни програми Добричка област е на ...

......... е община Добрич – 40 проекта общо за близо 167 млн. лв. Община Добричка работи по 10 проекта, чийто общ бюджет е 8,2 млн. лв. Най-слабо е представянето на община Крушари – три проекта общо за 763 855 лв. Към 1 декември се изпълняват 65 проекта общо за 189,3 млн. лв.


Протестите в Добрич се възобновяват. Хора отново излязоха на площад

Протестите в Добрич се възобновяват. Хора отново излязоха на площад ...

......... от първа необходимост поскъпват, а заплатите и пенсиите остават на същото ниво, изреждат още излезлите на протеста. Те са решени да продължат да излизат на улицата, докато управляващите не започнат да работят в полза на тези, които са ги избрали. Обмислят атрактивни протести, които вероятно ще са в почивните дни.


От 111 лекари в многопрофилната болница за активно лечение в

От 111 лекари в многопрофилната болница за активно лечение в ...

......... отделение на многопрофилната болница, а хоспитализираните в здравното заведение са 18 хиляди души. Той е категоричен, че държавната политика се нуждае от промяна. Сега като си вземат специалност, младите лекари предпочитат да работят в София или във Варна и няма никакво законово основание за задържането им в по-малките здравни заведения.Каварна. С много настроение, качествени срещи и красиви голове, стартира

Каварна. С много настроение, качествени срещи и красиви голове, стартира ...

......... по футбол – Каварна 2018 г.“. До неделя спортна зала „Олимпиада“ е мястото, където всички желаещи могат да се насладят на футболните срещи, които любителите на играта ще предложат на зрителите. Всички ден срещите започват в 18.00 часа, като единствено в петък (14 декември), мачът ще е от 17.00 часа.


Каварна. Инсталация за събиране на пластмасови капачки във формата на

Каварна. Инсталация за събиране на пластмасови капачки във формата на ...

......... капачки в металното сърце. Праз януари в Каварна ще се поставят още три метални сърца: в градския парк, в парка до стадиона и в парка зад лятното кино. Община Каварна очаква предложения от гражданите на града за благотворителни каузи в които да вземе участие. Нека се обединим и бъдем по-добри.


Каварна. Каварна се подготвя за рождественските празници. През тази година

Каварна. Каварна се подготвя за рождественските празници. През тази година ...

......... останат по време на празничните дни в центъра на града. За поредна година в Художествена галерия“Христо Градечлиев“ , по повод светлите християнски празници е открит благотворителен базар-изложба, където може да намерите коледни сладки, коледни играчки, сувенири, гоблени, сурвакници , коледни картички и коледни късметчета, от сръчните ръце на каварненските жени.


Добрич. На 7 декември 2018 г. определено със заповед №

Добрич. На 7 декември 2018 г. определено със заповед № ...

......... в края на септември 2018 г. с цел създаването на запазен знак, който да осигури разпознаваемост на град Добрич на туристическата карта на България. Избраният графичен знак ще бъде неразделна част от печатни рекламни материали, информационни и промоционални носители, сувенири и албуми, уеб сайт, електронна реклама и всички възможни медии.


Каварна. Храм „Св. вмчк Георги“ в Каварна спечели почетното трето

Каварна. Храм „Св. вмчк Георги“ в Каварна спечели почетното трето ...

......... Каварна спечели почетното трето място в класацията за Третите Годишни награди на Министерството на туризма в категорията „Изборът на българите“, съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Нарежда се след Белоградчишките скали и Панорамата „Плевенска епопея-1877 г.“. Храм „Св. вмчк Георги“ е единственият храм в България, класирал се сред първите десет.Добрич. Община Каварна спечели финансиране от инициативата WIFI4EU за изграждане

Добрич. Община Каварна спечели финансиране от инициативата WIFI4EU за изграждане ...

......... се радват на по-добри комуникации и нови възможности за връзка, което в крайна сметка ще допринесе за развитието на региона", коментира кмета на община Каварна Нина Ставрева. Всички регистрирани общини от ЕС ще станат част от общността на WIFI4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта.


Изпълнението на собствените приходи на община Добрич е 102,44% към

Изпълнението на собствените приходи на община Добрич е 102,44% към ...

......... земи и общината ги е продала на инвеститори. На единия парцел вече е построен завод, а на другия се изгражда голям жилищен комплекс. Местната власт в Добрич и занапред ще предлага парцели на инвеститори. Димова е убедена, че това е начинът тези имоти да носят приходи и в бъдещ период.


Добрич. Годишната изложба на Дружество на добричките художници се открива

Добрич. Годишната изложба на Дружество на добричките художници се открива ...

......... съобщиха от пресцентъра на Общината. Традиционно в края на всяка година в залите на галерията художниците от Сдружението представят своите най-нови творчески търсения в живописта, скулптурата, графиката. Авторите, вървейки по своя път, се докосват до невидимото в душата, улавят асоциациите на своето време и така пред нас оживяват творбите им.


Добрич. Сдружение на писателите - Добрич и Галерия „Георги Петров“

Добрич. Сдружение на писателите - Добрич и Галерия „Георги Петров“ ...

......... 2013 г. като пилотна книга на издателство ХуЛите, към едноименния литературен сайт, втората - "Последната пробойна" през 2016. Всичко останало (без да обиждам белетристите) е делнична проза и любов към мерената реч. Засега - споделена, защото, както казва обичания от мен поет Иван Динков - „Поезията е вдовицата на Живота.“


Окръжният съд в Добрич отхвърли искането на 43-годишния Живко Ж.

Окръжният съд в Добрич отхвърли искането на 43-годишния Живко Ж. ...

......... него да бъде възобновено. Като мотив той посочил, че отсъствието му при разглеждане на делото е попречило да се изясни истината. Наказателното производство е възобновено с решение на ВКС, че има предпоставки да бъдат отменени актовете на трите съдебни инстанции. За 28 януари е насрочено заседанието по новото дело.   19-годишен шофьор загина снощи при тежка катастрофа на пътя Добрич

19-годишен шофьор загина снощи при тежка катастрофа на пътя Добрич ...

......... станал към 20.50 ч. в района на аксаковското село Крумово, съобщиха от варненската полиция.  Младият мъж бил зад волана на лек автомобил „Опел”. Според първоначалната информация по време на движение загубил контрол над колата и се блъснал в крайпътно дърво. Загиналият е от Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.


Добрич. В града ще бъде представен спектакълът „Коледно пътешествие“ на

Добрич. В града ще бъде представен спектакълът „Коледно пътешествие“ на ...

......... бургаският детски хор се нарежда сред най-добрите български хорове в страната. Огромен дял за високото ниво и за големите международни отличия на състава има дългогодишният диригент и ръководител на хора – Милка Стоева, чиито име хорът приема през 2003 г. В момента хорът се ръководи от дъщеря ѝ Светла Стоева.


Каварна. На Никулден празник има храм „Св. Николай“ в каварненското

Каварна. На Никулден празник има храм „Св. Николай“ в каварненското ...

......... на община Каварна Нина Ставрева и кмета на селото Иван Стоянов. Празничното богослужение бе отслужено от енорийския свещеник Василий Селемет. За здраве бяха осветени рибена чорба и курбан, които бяха раздадени. Храмът в каварненското село носи името на Свети Николай. Издига се на мястото на съборената през 1998 г. църква.


Добрич. Ще се проведе Коледен концерт „Детски хор и приятели“

Добрич. Ще се проведе Коледен концерт „Детски хор и приятели“ ...

......... ще се изяви и с изпълнение на флейта. Участват и ученици на Детелина Василева и Валентина Кателиева. Гости - Смесен хор „Черноморски звуци“ град Балчик, Вокални студии „Съншайн“ и „Бейби войсес“ с диригент Валентина Георгиева, клавирен съпровод Стела Аркалиева В програмата са предвидени коледни и новогодишни песни от цял свят.


„Не мога да се чувствам виновен, че съм спестил няколко

„Не мога да се чувствам виновен, че съм спестил няколко ...

......... работи в първия етап на проекта. Според прокуратурата част от отчетените като свършени дейности, не са били изпълнени и завършени към датата на изготвяне на документите. Общо 40 са свидетелите по делото. Взе се решение да бъдат разпитани 1/3 от тях. За 17 януари е насрочено следващото заседание на съда.


Каварна. Риболовът е един от основните поминъци в общината и

Каварна. Риболовът е един от основните поминъци в общината и ...

......... дълголетие. Дано свети Николай Чудотворец закриля всички нас и ни носи надежда и упование в идните, убедена съм, по-добри дни“, каза още Нина Ставрева. Марияна ВАЛЕНТИНОВА Цялото интервю с кмета на Община Каварна Нина Ставрева очаквайте в предаването „Червена линия", което се излъчва всеки четвъртък от 17.00 до 18.00 часа.


София. За поредна година в навечерието на коледните празници в

София. За поредна година в навечерието на коледните празници в ...

......... коледни сладки заедно с други доброволци. В експозицията са включени коледни играчки , сувенири, гоблени, сурвакници, коледни картички, коледни късметчета. Средствата от разпродажбата ще бъдат дарени за талантливите деца на Каварна. Тази година в официалното откриване взеха участие пианисти от класа на Тоефания Христова, които допринесоха за доброто коледно настроение.


Добрич. С празничен концерт на 14 декември (петък), от 18.00

Добрич. С празничен концерт на 14 декември (петък), от 18.00 ...

......... отбележи навършването на 160 години от рождението на великия композитор Джакомо Пучини. Това съобщиха от пресцентъра на Община град Добрич. В програмата са включени арии и дуети из опери на Джакомо Пучини и прочутата „Меса ди Глория“. Солисти са Галина Великова, Атанас Атанасов, Радослав Радев, Паско Ташев. Входът е свободен.


Каварна. На 7 декември от 16.00 часа в залата на

Каварна. На 7 декември от 16.00 часа в залата на ...

......... за тях се грижи висококвалифициран екип от педагози, обслужващ персонал, логопед и медицинска сестра – общо 21 човека.. Колективът на ДГ “Детелина” - град Каварна работи много успешно и с интерес към нови проекти, свързани с интеркултурното образование и интеграция на деца - билингви и деца със специални образователни потребности.


Каварна. На официална церемония бяха включени светлините на коледната елха

Каварна. На официална церемония бяха включени светлините на коледната елха ...

......... с гости от градски духов оркестър град Шабла с диригент Панко Добрев, детско-юношески хор „Морска звезда“ към СУ „Стефан Караджа“ с диригент Теофания Христова, ученици от ОУ „Йордан Йовков“ и СУ „Ст. Караджа“. С това бе поставено началото на поредица от събития, включени в коледния културен календар на Община Каварна.


Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се състоя представянето

Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се състоя представянето ...

......... който въпреки определението „изедник“ е строил църкви, манастири, училища. Авторът ни пренася в един различен свят, в който само чрез проследяване на героите му и техните истории, ще можем да разберем повече за традициите, историята и любовта, и да разберем основното му послание – „Да се опитаме да бъдем по-добри!“


Окръжният съд в Добрич наложи най-тежката мярка за неотклонение –

Окръжният съд в Добрич наложи най-тежката мярка за неотклонение – ...

......... затвор или доживотен затвор без право на замяна. Жената е издъхнала след нанесени от сина ѝ удари, докато тя опитвала да предотврати скандал между Кадир и съпругата му.   Мотивът на магистратите за задържането му под стража е, че има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.


Каварна.Ясни са номинираните спортисти за „Спортист на годината – Каварна

Каварна.Ясни са номинираните спортисти за „Спортист на годината – Каварна ...

......... Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ 13. Николай Борисов – Тенис клуб „Каварна“ 14. Николай Петров – Футболен клуб „Калиакра“ 15. Руслан Великов – Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ 16. Сава Караянев – Тенис клуб „Каварна“ 17. Самуил Иванов– Спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел“ 18. Стефан Николов – Футболен клуб „Калиакра“


Областите Разград и Добрич водят класацията в страната с най-голям

Областите Разград и Добрич водят класацията в страната с най-голям ...

......... на жители в градовете. Средната продължителност на брака за добруджанци е 16,6 години, а за страната – 15,8 години. Най-много бракове са прекратени по взаимно съгласие или заради несходство в характерите като делът им е съответно 52,9% и 39,9%. Най-често се развеждат хора на възраст между 40 и 49 години.


Каварна. На 6 декември от 11.30 часа в храм „Св.

Каварна. На 6 декември от 11.30 часа в храм „Св. ...

......... Каварна. На 6 декември от 11.30 часа в храм „Св. Николай“ в село Свети Никола ще бъде отслужено празничното богослужение от енорийски свещеник Василий Селемет по случай храмовия празник. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.


Добрич. В Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 година“ ще

Добрич. В Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 година“ ще ...

......... за експозицията. С откриването на центъра към него веднага започва работа и школа, в която всички желаещи могат да изучават и събират скали, фосили и минерали в Добричка област и близките райони. Официалното откриване на изложбата и центъра е днес от 16.00 часа на третия етаж в читалището. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев

Добрич. Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев ...

......... добре познати на ценителите. Прецизно подбраната програма включва Томазо Витали с Шакона за цигулка и оркестър и Глук с Танц на благословените духове и Танц на фуриите от операта Орфей и Евридика. Като солисти ще се изявят концертмайсторът Теменужка Константинова, Божидар - Матео Бенев и Ирина Олшанска. Входът е свободен.


За трета година Община Добрич обявява конкурс рецитал на тема

За трета година Община Добрич обявява конкурс рецитал на тема ...

......... трябва да представят произведения на родни писатели, поети и драматурзи. Изискването е сюжетът на текстовете да е свързан с България, с националните ни герои, с красотата на природата, с традиции и обичаи. Конкурсът печели популярност с всяка година. Над 350 деца са взели участие в него през 2017 г.  


На 5 деца и 38 възрастни жители на Добрич е

На 5 деца и 38 възрастни жители на Добрич е ...

......... им. По отношение на вирусните и остри респираторни заболявания обстановката в региона е нормална. Осем деца са приети в многопрофилната болница на областния град с остри вирусни заболявания, а още толкова са с остри респираторни заболявания. До края на миналата седмица 28 души са в болничното заведение с такива диагнози.


Добрич. Община Добрич ще проведе на 23 февруари III-ти Областен

Добрич. Община Добрич ще проведе на 23 февруари III-ти Областен ...

......... грамоти за своето участие. Областният конкурс „За да я има България“ набира все по–голяма популярност с всяка изминала година. Само миналата 2017 в него участваха над 350 деца на различна възраст. С регламента на конкурса и заявката за участие можете да се запознаете в сайта на Община Добрич – www.dobrich.bg.


Добрич. „С песен, там някъде далече, далече…“. Това е заглавието

Добрич. „С песен, там някъде далече, далече…“. Това е заглавието ...

......... дамите от Хор на учителките - Добрич с диригент Маргарита Русева - Ганева, клавирен съпровод - Детелина Василева - Димитрова, с участието на Вокална формация „Soul Voices“ с ръководител Габриела Павлова и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ ще предложат едно истинско песенно пътешествие из цялото земно кълбо. Входът свободен.


"На сесията на общинския съвет ще бъде предложено ниско ниво ...

......... на Енев 356 са издадените от общината разрешения за извършване на таксиметрова дейност през миналата година, а максимално разрешените могат да са до 400. Много от таксиметровите шофьори прекратяват дейността си в Добрич през май и я възстановяват през септември, а през активния туристически сезон работят в морските курорти.  


„Мир – Добрич“ ООД е сред фирмите, които традиционно дават

„Мир – Добрич“ ООД е сред фирмите, които традиционно дават ...

......... положение. Неговият бюджет е 180 273,91 лева, като европейските средства са 153 232,82 лева, а националното съфинансиране е 15%, което е  27 041,09 лева. Държавата насърчава и предприемаческата инициатива на хората с увреждания. От 2006 г. Агенцията за хората с увреждания финансира проекти за стартиране на собствен бизнес от хора с трайни увреждания.


Многопрофилната болница в Добрич е подготвена да работи при усложнена

Многопрофилната болница в Добрич е подготвена да работи при усложнена ...

......... ще бъдат хоспитализирани бременни и хронично болни. Здравното заведение разполага с достатъчно болнични легла за тази цел. Парната инсталация работи нормално и са добре отоплени всички отделения. Кръвният център разполага с достатъчни количества кръв, плазма и електроцитна маса. С ресурси на болницата се почистват и опесъчават всички алеи и подходи.


Обрасло с растителност е голяма част от дъното на река

Обрасло с растителност е голяма част от дъното на река ...

......... свободни обеми, а стените на водоемите са в добро състояние. Предписанието на комисията е да бъде изготвена локална система за оповестяване за четири язовира, които са разположени над населени места. За останалите водоеми е отпаднало изискването за такава система с промените в чл. 35 от Закона за защита при бедствия.


Микробус, превозващ пациенти за хемодиализа, е попаднал в капана на

Микробус, превозващ пациенти за хемодиализа, е попаднал в капана на ...

......... преспи и навявания е затворен пътят Кардам – Дуранкулак. Непроходим е и пътят Крушари – Телериг – Бакалово. Снежната покривка в региона е 12 см. По данни на Областно пътно управление част от пътищата в региона са заледени. През нощта 15 машини са почиствали и опесъчавали пътната мрежа в Добричко.Ограничение на движението за автомобили над 12 тона е въведено

Ограничение на движението за автомобили над 12 тона е въведено ...

......... данни на началника на сектор „Пътна полиция“ в Добрич Жулиян Минев четири тира са закъсали на околовръстния път край областния град. Таксиметрови шофьори алармират, че пътните настилки са хлъзгави и в района на бул. „Русия“ е станала верижна катастрофа. Няма пострадали хора. Пътищата в областта са проходими при зимни условия.


С официална церемония беше открита ремонтираната сграда на Регионалната дирекция

С официална церемония беше открита ремонтираната сграда на Регионалната дирекция ...

......... уреди. По думите на кмета на Добрич Йордан Йорданов това е първата сграда, ремонтирана по Оперативна програма „Региони в растеж“ в града. Предстои да бъдат подадени документи и за ремонт на сградата на областната дирекция на МВР. Вече са избрани изпълнителите и за ремонта на няколко детски градини и училища.


До сутринта, почти навсякъде в Северна България дъждът, ще премине

До сутринта, почти навсякъде в Северна България дъждът, ще премине ...

......... доведат до навявания и преспи. Оранжев код е обявен за утре за областите Добрич, Варна, Бургас, Шумен и Търговище. Силата на вятъра ще е до 20-25 м/сек. Апелът на областния управител на Добри Красимир Кирилов е водачите на превозни средства да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.


Всички 14 общински детски градини в Добрич преминават на делегиран

Всички 14 общински детски градини в Добрич преминават на делегиран ...

......... е 361 лв. за година. Такива са заложените средства в решението, гласувано от общинските съветници. При разпределение на средствата ще бъде съобразена разликата от 3000 лв. между санирана и несанирана сграда, получена през отоплителния сезон. Използван е опитът на община Шумен, където вече се прилагат делегирани бюджети в детските заведения.


На близо 14,333 милиона лева възлизат през септември приходите от

На близо 14,333 милиона лева възлизат през септември приходите от ...

......... 143 бази, разполагащи с над 10 легла. Общият брой на стаите е 11,5 хиляди, а леглата – 25,1 хиляди. На годишна база броят на хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване е нараснал с 0,7%, броят на стаите се запазва, а леглата намаляват с 1,5 на сто.


Много по-голям е броят на шофьорите на автобуси, които излизат

Много по-голям е броят на шофьорите на автобуси, които излизат ...

......... не отговаря на високите изисквания и голямата отговорност, свързана с живота и здравето на десетки пътници. Но в същото време не може да се вдигне цената на билетите, тъй като клиентите на обществения транспорт са с ниска платежоспособност. Василев е поставил този проблем на заседание на Областната комисия по транспорт.


Изцяло е обновена сградата на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и

Изцяло е обновена сградата на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и ...

......... част от инвестиционната програма на община Добрич за периода 2014 – 2020 г. Официалното откриване е насрочено за сряда. Очаква се на него да присъства главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Ще бъдат представени резултатите от изпълнените дейности по проекта.  


Добрич. В Концертна зала „Добрич“ на 10 декември ще се

Добрич. В Концертна зала „Добрич“ на 10 декември ще се ...

......... със световноизвестни музиканти. През 2017 г. специално е поканена за церемонията по инаугурацията на органа в град Сливен съвместно със Симфоничен оркестър – Сливен. Активно участва в културния живот на родния си град Добрич с участия в музикални спектакли, тържествени церемонии и други събития под егидата на Община град Добрич.


На втори протест срещу приемане на новия Закона за вероизповеданията

На втори протест срещу приемане на новия Закона за вероизповеданията ...

......... за Пакистан или за Иран, но не е добър за демократична България, каза още пасторът. Той не е съгласен, че целта е да се защити националната сигурност, защото „никой терорист няма да се регистрира в Дирекцията по вероизповеданията, нито ще се отчита пред Сметната палата откъде идва финансирането му“.  


Протестно мотошествие за пореден ден премина по основните булеварди на

Протестно мотошествие за пореден ден премина по основните булеварди на ...

......... протеста са и майки на деца с увреждания. Те негодуват от думите на депутата Петър Петров и са категорични, че той трябва да напусне парламента. Но, за съжаление в сегашния изборен закон гласоподавателите не могат да отзовават хора, които те са изпратили да ги представляват и да работят за тях.


Каварна. В Художествена галерия ”Христо Градечлиев” в Каварна бе открита

Каварна. В Художествена галерия ”Христо Градечлиев” в Каварна бе открита ...

......... приветствана от Стоян Койнов, началник на отдел „Духовни и социални дейности” в Община Каварна. В откриването на изложбата се включиха и пианистите Преслава Парушева и Георги Колев от класа на Теофания Христова, а поздрав от Румъния бе отправен към всички гости в изпълнение на китара и импровизация на българска песен.


56-годишният Иван Ж. е привлечен като обвиняем за убийството на

56-годишният Иван Ж. е привлечен като обвиняем за убийството на ...

......... При аутопсията е установено, че са счупени почти всички ребра на жертвата, което довело до дихателна недостатъчност. Обвиняемият е направил самопризнания и е задържан за 24 часа. Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане в Добричкия окръжен съд да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.


Районният съд в Тервел осъди бившата директорка на местното СУ

Районният съд в Тервел осъди бившата директорка на местното СУ ...

......... изготвила общо 12 фалшиви документа, от които едно удостоверение за завършен седми клас на ръководеното от нея училище, и още 11 дубликата за завършено основно образование в училищата в селата Жегларци, Поп Груево и Божан. Вълчева беше задържана през март 2016 г., след като е била обект на полицейско наблюдение. 


Каварна. Огнеборците припомнят основните правила за пожарна безопасност, съобщиха от

Каварна. Огнеборците припомнят основните правила за пожарна безопасност, съобщиха от ...

......... и да не сушим директно върху тях мокри дрехи. От пожарната припомнят, че самотноживеещите и трудноподвижните хора, както и децата са най-рисковите групи при пожар в бита. При пожар потърсете помощ на телефон 112. Още за правилата за пожарна безопасност през отоплителния сезон може да прочетете в прикачените информационни брошури.


Добрич. В Огледална зала „Нели Божкова“ ще бъде представена книгата

Добрич. В Огледална зала „Нели Божкова“ ще бъде представена книгата ...

......... правото се нарежда в класацията за 2017 г. на книжарници „Хеликон“ на 7-о място за нехудожествена (специализирана) литература. Факт е, че след повече от шест тиража и тяхното пълно изчерпване книгата на проф. Иво Христов продължава да вълнува четящите и това е второ преработено и допълнено издание. Входът е свободен


Проект „Популяризиране на чая като двигател на растежа в региона

Проект „Популяризиране на чая като двигател на растежа в региона ...

......... сред местното население. В рамките на проекта ще бъде изготвена Пътна карта за чая в страните-участнички в проекта. Сред дейностите е изготвяне на анализ на състоянието на селското стопанство, в това число развитие на производството и разпространението на чай, както и законодателната рамка за всяка от страните със SWOT анализ.


Над 1,441 млн. лв. вложи община Добрич в цялостната реконструкция

Над 1,441 млн. лв. вложи община Добрич в цялостната реконструкция ...

......... Оперативна програма „Региони в растеж“. По думите на кмета Йордан Йорданов предстои подобна рехабилитация на още над 10 улици и три булеварда след приключване проекта по водния цикъл в града. При благоприятни атмосферни условия ще започне и изграждането на кръгово движение в района на улиците „Шести септември“ и „Ангел Стоянов“.


Добрич. Художествената галерия представя изложбата „Душевни пейзажи“. Официалното откриване в

Добрич. Художествената галерия представя изложбата „Душевни пейзажи“. Официалното откриване в ...

......... родена на 8 ноември 1970 г. в Пловдив. Завършила е Национална художествена академия през 1999 г. в София, специалност „Приложна графика и плакат“ при проф. И. Газдов. Работи като учител в СУ „Св. Климент Охридски“ - Добрич. Участва в общи изложби, пленери и симпозиуми в страната и чужбина. Жулиета НИКОЛОВА


Тежки травми, несъвместими с живота, са открити при аутопсията на

Тежки травми, несъвместими с живота, са открити при аутопсията на ...

......... във вилна зона Лозята по пътя за село Богдан. Зловещата находка е била в близост до автомобил „Фолксваген“, собственост на Райчев. Граждани се натъкнали на изоставената кола и подали сигнал. Райчев беше обявен за общодържавно издирване по искане на близките му, след като следите му се губят от 31 октомври.


Каварна. В Каварна отвори пункт за събиране на продукти в

Каварна. В Каварна отвори пункт за събиране на продукти в ...

......... Клуба по гражданско образование. Всеки може да посети пункта от 7.50 часа до 13.20 часа на втория етаж на училището. Продуктите ще бъдат изпратени на 22 ноември. Всеки участник в акцията е доброволец и чрез делата си изразява отношение към социалната среда и готовност за съпричастни към болезнените обществени реалности.


Обявеният за общодържавно издирване по настояване на близките му Румен

Обявеният за общодържавно издирване по настояване на близките му Румен ...

......... че безжизненото тяло е в близост до колата. Райчев беше в неизвестност от 31 октомври, когато напуснал дома си. Мъжът се е придвижвал с личния си автомобил. Трупът е изпратен в „Съдебна медицина“. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата и е образувано досъдебно производство, уточняват от полицията в града.


Община Каварна е номинирана в категориите „Туристическа дестинация“, „Община на

Община Каварна е номинирана в категориите „Туристическа дестинация“, „Община на ...

......... популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга. Конкурсът ще стимулира също така и въвеждането на иновативни практики в отрасъла с цел постигане на по-висока ефективност в предлагането на туристическите услуги. Призьорите ще бъдат обявени на официална церемония на 11 декември 2018 г.  


С мощен рев на мотори и дъх на бензин премина

С мощен рев на мотори и дъх на бензин премина ...

......... да не скандират „Оставка!“, тъй като целта е промяна, а не падане на правителството. „Ако няма оставка, как ще има промяна?“, репликираха присъстващи. Един от рокерите, повели минути по-късно шествието, заяви, че целта на протестите е „сваляне на правителството, промени в изборния закон и избор на хора, които ще работят“.


С внедряването на библиотечната система e-Lib PRIMА регионалната библиотека „Дора

С внедряването на библиотечната система e-Lib PRIMА регионалната библиотека „Дора ...

......... получат онлайн достъп до личния си картон с данни за заетата литература, както и възможност тя да бъде презаписана по електронен път, запазване на литература, проследяване на заявката и пр. За целта им е нужна регистрация като читатели на библиотеката за календарната година и да имат потребителско име и парола.


Километрично автошествие, предвождано от рокери, потегли днес от Добрич към

Километрично автошествие, предвождано от рокери, потегли днес от Добрич към ...

......... работата, го уволняват. Даваме „последно предупреждение на властта“. Така някои от протестиращите обясниха причината да излязат на улицата. Другите искания са за промени в изборния закон, мажоритарен вот, изискване за образователен ценз за гласуване на избори, инкриминиране на корупционни практики при инфраструктурни проекти, водещи до опорочаване на изпълнението им.  


За 11 часа днес е насрочено протестно автошествие в Добрич.

За 11 часа днес е насрочено протестно автошествие в Добрич. ...

......... границата с Румъния. От няколко дни протестите в Добрич се провеждат на два лъча. Единият е на пешеходната зона в града, а другият е под формата на автошествие по основните булеварди. Всеки ден от 18 часа идната седмица хората, настояващи за промяна в държавата, ще се събират на площад „Свобода“.


Протестите в Добрич не спират, въпреки подадената от вицепремиера Валери

Протестите в Добрич не спират, въпреки подадената от вицепремиера Валери ...

......... нова система, нови личности, нови методи на управление. Задължително вотът да е мажоритарен. Както е и в много други държави – трябва президентът да управлява, да се намали броят на депутатите. Където има президентска република, системата е успешна. За утре е насрочено автошествие до Генерал Тошево и пътя за Румъния.