След жалба на двама кандидати за общински съветници от Местна

След жалба на двама кандидати за общински съветници от Местна ...

......... не може да се разбере действителната воля на избирателите. ОИК трябва да установи съществуват ли посочените в протоколите на СИК 11 и 32 „недействителни бюлетини“, дали те са недействителни, за кого са подадени и дали биха се отразили на крайния резултат при разпределението на преференциите в МК ВМРО /ГЕРБ, СДС/.


Добрич. Творческият сезон на Български камерен оркестър - Добрич продължава

Добрич. Творческият сезон на Български камерен оркестър - Добрич продължава ...

......... №2 от Камий Сен-Санс и Девета симфония от Дм. Шостакович в изпълнение на Академичния симфоничен оркестър на НМА със солист Елвис Василев, пиано. Светлана Галианова успешно продължава традицията на професионалните жени диригенти на класическа музика в България, чието начало е поставено от първата жена диригент - Радосвета Бояджиева. Жулиета НИКОЛОВА


Ново родилно легло получи отделението по Акушерство и гинекология в

Ново родилно легло получи отделението по Акушерство и гинекология в ...

......... благотворителната кампания, са наблюденията на Йоана Койчева, която също е от активните млади жени в инициативата „Капачки за благотворителност“. От началото на годината в болницата в Добрич са се родили 674 бебета, съобщи д-р Петев и отчете, че броят им е с 4 по-малко от същия период на миналата година.


Шест болници в страната, сред които и лечебното заведение в

Шест болници в страната, сред които и лечебното заведение в ...

......... банките в България и Фондация „Нашите недоносени деца“. Кувьозът ще бъде използван като вътреболничен транспорт от родилната зала до отделението по неонатология, а при необходимост и до Университетска болница във Варна. От болницата в Добрич заявяват, че съвременната медицина е немислима без необходимата медицинска апаратура и изказват благодарност за дарението.


Добрич. Изложба „Анастас Петров – принцът на танца“ е представена

Добрич. Изложба „Анастас Петров – принцът на танца“ е представена ...

......... балетът продължава да вълнува най-младите, че в танцовите училища в България, най-вече в София, има деца, които се занимават с класически балет и модерни танци. Вярваме, че балетното изкуство има бъдеще и ние искаме по някакъв начин чрез нашите изложби да подкрепим това бъдеще“, каза д-р Кремена Митева. Жулиета НИКОЛОВА


„Изборите свършиха, сега ни предстои много работа. Проблемите на Добрич

„Изборите свършиха, сега ни предстои много работа. Проблемите на Добрич ...

......... номинираха адвокат Мая Димитрова, която е общински лидер на левицата, а от НФСБ издигнаха кандидатурата на Милко Пенчев. След гласуването стана ясно, че Димитрова печели доверието на съветниците. Пожеланията към нея бяха да игнорира политическата си принадлежност и да заложи на прозрачност, диалогичност, за да бъдат решавани проблемите на Добрич.Внесен е обвинителен акт в Окръжен съд – Добрич срещу

Внесен е обвинителен акт в Окръжен съд – Добрич срещу ...

......... се е възползвал от правото си да не дава обяснения по повдигнатото му обвинение. В обвинителния акт прокуратурата посочва, че той е извършвал престъплението умишлено, съзнавал е незаконността на действията си и е предвиждал последиците. Емин е с чисто съдебно минало. Делото срещу него ще се гледа на 20 ноември.


Добрич. Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич продължава и развива плодотворната

Добрич. Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич продължава и развива плодотворната ...

......... когато на пръв поглед всички критикуват учителите, критикуват учебния процес. Ние виждаме обаче една хубава страна, която е като надежда, както тя присъства в разказите на Йовков. Вярваме, че с нашите мобилни изложби като едни бели лястовичка ще пръскаме надежда и познания сред младото поколение“, каза Магдалена Трифонова. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. В СУ „Димитър Талев“ в Добрич беше организиран форум

Добрич. В СУ „Димитър Талев“ в Добрич беше организиран форум ...

......... Директорът на гостуващото врачанско училище Нели Борчева е изказала своята благодарност за споделените успешни практики и е заявила, че екипът й си тръгва от форума зареден с много идеи. В периода 11-13 ноември тази година талевци ще гостуват на новите си партньори от СУ „Козма Тричков“ във Враца. Жулиета НИКОЛОВА


Започваме да си изпълняваме заложената в предизборната кампания програма „Приоритети

Започваме да си изпълняваме заложената в предизборната кампания програма „Приоритети ...

......... че човек се изчерпва с времето и благодарение на популярността си печели избори, но градът не се развива. Трябва да се даде шанс на млади хора, убеден е Йорданов. Самият той е от най-младите кметове в страната – когато пое управлението на Добрич предишния си мандат, нямаше навършени 29 години.


Добрич. Художествената галерия в Добрич представя изложба на Дружество на

Добрич. Художествената галерия в Добрич представя изложба на Дружество на ...

......... в страната и в чужбина. Сдружението „Ателие 13“ е сформирано през 1992 год. Досега то е реализирало шестдесет и две изложби в София, Пловдив, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Балчик, Каварна, както и изложби в Хърватия, Словакия, Румъния. Изложбата ще бъде открита на 7 ноември в 17,30 часа. Жулиета НИКОЛОВАПрез втория си мандат кметът на Добрич Йордан Йорданов ще

През втория си мандат кметът на Добрич Йордан Йорданов ще ...

......... кмета Мариян Жечев няма да срещат сериозен отпор. Комфортно ще се чувства и преизбраният кмет на Генерал Тошево Валентин Димитров. Неговата партия БСП успя да вкара 10 общински съветници, докато ГЕРБ (СДС) и местна коалиция ПП „Никола Петков“ (Земеделски народен съюз) са с по трима представители, а Воля – един.


Кандидатът на БСП за България Соня Георгиева печели балотажа в

Кандидатът на БСП за България Соня Георгиева печели балотажа в ...

......... За Хаджиев са гласували 35,76%. Община Добричка е съставена от 67 села и е най-голямата по територия в страната. Шест поредни мандата тя беше ръководена от издигнатия от БСП Петко Петков. След оттеглянето му го наследи неговият съпартиец и бивш зам.-кмет Тошко Петков. Соня Георгиева е досегашен секретар на общината.


Досегашният кмет на Добрич Йордан Йорданов ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД,

Досегашният кмет на Добрич Йордан Йорданов ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ...

......... е да продължи изпълнението на инфраструктурните проекти в града. Към 17:30 часа в Добрич са отишли до урните 25 176 души, което е 31,65 % от имащите право на глас. По данни на ОД на МВР са получени 24 сигнала за нарушение на изборния процес и всички са докладвани на прокуратурата.


"По сигнала с раздаваните ваучери за аптека „Марешки“ ОИК-Добрич е ...

......... от комисията като неоснователни поради липса на констатирани законови нарушения на изборното законодателство. На заместник-председателката ѝ е обърнато внимание от представители на ОИК да не разговаря на чужд език с гласоподаватели и да не извършва агитация, а и тя самата отчела, че не е трябвало да говори на чужд език. 


Добрич. „Гласувах за град с нови улици и тротоари, светъл,

Добрич. „Гласувах за град с нови улици и тротоари, светъл, ...

......... си утре Добрич да не стои в изолация, а да се развива успешно и да бъде в центъра на добрите новини. „Аз съм убедена, че хората ще излязат да гласуват. Само и единствено по този начин ние ще кажем „да“ на едно по-добро бъдеще за Добрич“, призова още Надежда Петкова.Добрич. Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич получи дарение от

Добрич. Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич получи дарение от ...

......... инициативата, са връчили официално дарението на библиотеката. Директорът й Невяна Христова благодари за голямото количество нова литература за деца и възрастни, която ще обогати фондове и ще зарадва читателите на библиотеката. Библиотеката е получила уверението на организаторите, че благотворителната инициатива ще се превърне в традиционна за град Добрич. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. На 30 октомври 2019 г. Община град Добрич подаде

Добрич. На 30 октомври 2019 г. Община град Добрич подаде ...

......... на 1 януари 2020 г. и да продължат 43 месеца. Община Добрич предлага най много социални услуги в област Добрич, за което получи високо признание при посещението на зам.-министър Султанка Петрова и ръководители и експерти на социални услуги от страната по време на организирания форум на Община Добрич и НАСО.


По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в ...

......... от децата, сред които и починалото момче. Все още няма яснота за причината за трагедията. Назначени са токсикологични експертизи. При аутопсията на починалото дете не са установени видими причини или увреждания на вътрешни органи, уточняват от Апелативна прокуратура – Варна. Досъдебното производство се ръководи от Районна прокуратура – Генерал Тошево.


По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в ...

......... от децата, сред които и починалото момче. Все още няма яснота за причината за трагедията. Назначени са токсикологични експертизи. При аутопсията на починалото дете не са установени видими причини или увреждания на вътрешни органи, уточняват от Апелативна прокуратура – Варна. Досъдебното производство се ръководи от Районна прокуратура – Генерал Тошево.


Кандидатът за кмет на Тервел Аксел Невзат Наз-Исмаилова от ДПС

Кандидатът за кмет на Тервел Аксел Невзат Наз-Исмаилова от ДПС ...

......... подкрепата на 31,40% от избирателите и трябваше да се състезава с издигнатия от ГЕРБ Симеон Симеонов, за когото са гласували 40,64 на сто от хората в общината. След отказа ѝ в битката за първия пост в местната власт влиза представителят на БСП Пламен Желязков, който събра на първи тур 22,06%.


Добрич. Община Добрич ще отбележи тържествено Деня на народните будители

Добрич. Община Добрич ще отбележи тържествено Деня на народните будители ...

......... библиотечни документи „1 ноември – Ден на народните будители“ Организатор: Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ 1 ноември – Ден на народните будители 09.00 ч. – 10.00 ч., 11.00 ч. – 12.30 ч. Място: Частно училище „Леонардо да Винчи“ Математически турнир „Черноризец Храбър“ Организатор: Частно училище „Леонардо да Винчи“


Представители на държавни институции и общини докладваха готовността си за

Представители на държавни институции и общини докладваха готовността си за ...

......... резервно дизелово гориво за няколко часа в случай на спиране на газоподаването, както и осигурена вода за 8 часа. За един ден е осигурен и резерв от хляб и кисело мляко. При влошени метеорологични условия пациентите на хемодиализа и родилки с наближаващ термин ще бъдат настанявани в базата на болницата.


Добрич. Първите сведения за Часовниковата кула в Архитектурния етнографски комплекс

Добрич. Първите сведения за Часовниковата кула в Архитектурния етнографски комплекс ...

......... тогавашният Хаджиоглу Пазарджик. Така тези часовникови кули, със своята монументалност и височина, напомнящи средновековните кули, и със своя камбанен звън, ехтящ на далеч, са били символ на българско присъствие, на нарасналото самочувствие на българския народ, като един своеобразен пластичен израз на съхранения национален дух и българщина, посочи специалистът. Жулиета НИКОЛОВА


В много тежко състояние със засягане на сърдечния мускул и

В много тежко състояние със засягане на сърдечния мускул и ...

......... на възраст от 4 до 13 години. Основно грижи за отглеждане на децата полагали техните баба и дядо – на 63 и на 53 години. Те вече са разпитани. Извършени са и два огледа в къщата. Условията за живот в нея не са особено благоприятни за отглеждане на шест деца.


Театър

Театър "София" подготвя специална програма за Нощта на театрите, съобщиха ...

......... награди (като например книгата, посветена на 50-годишнината на театър "София", билети за театър и книги).--> В предишния ден, 15 ноември, е откриването на изложба от 30 сценични плакати от Радослава Боор, създадени за различни театри през последните 13 години. Гостите на събитието ще имат възможност да се запознаят с авторката.


„Бих желал да опровергая слуховете, че ако не е кмет

„Бих желал да опровергая слуховете, че ако не е кмет ...

......... да продължи да води положителна кампания. „За мен е важно, че моите съграждани не се поддадоха на манипулации“, каза още той. Разчита на широка подкрепа от хората, не са водени политически разговори за подкрепа с други партии. На балотажа Йорданов излиза срещу кандидата на Местна коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова.


49 829 е броят на действителните гласове при 100 процента

49 829 е броят на действителните гласове при 100 процента ...

......... ВМРО и АТАКА.  При 100 процента обработени протоколи Живко Тодоров от ГЕРБ събира подкрепата на 68,63 на сто от гласувалите, вторият в битката за кметския стол Иван Върляков е с 14,47 на сто от гласовете, а трети е Янко Янков с 3,54 на сто. Никого не са подкрепили 1776 старозагорци. 


При 100% обработени протоколи вече са ясни кметовете на 4

При 100% обработени протоколи вече са ясни кметовете на 4 ...

......... ВМРО – Българско национално движение. Стоянов е получил подкрепата на 31,96% от съгражданите си, а за Балтаджиева са гласували 23,76%. В Тервел вотът ще се реши на 3 ноември между кандидата на ГЕРБ Симеон Георгиев Симеонов, който на първия тур получи 39,65%, и на ДПС Аксел Невзат Наз-Исмаилова с 32,46%.


Йордан Стоянов от Местна коалиция ГЕРБ (СДС) събра 40% от

Йордан Стоянов от Местна коалиция ГЕРБ (СДС) събра 40% от ...

......... Елена Балтаджиева от ПП ВМРО – Българско национално движение. Пореден мандат печели кметът на Балчик Николай Ангелов. За него са гласували 57,18% от избирателите. Опонентът му Атанас Атанасов от Местна коалиция ВМРО (ГЕРБ, СДС) е с 35,91%. Бюлетина „Не подкрепям никого“ са пуснали 6,90 на сто от отишлите до урните.


Досегашният кмет на Добрич Йордан Йорданов отива на балотаж срещу

Досегашният кмет на Добрич Йордан Йорданов отива на балотаж срещу ...

......... вот в каварненското село Белгун и купуване на гласове в село Сливенци, Добричка община. По данни на Областната дирекция на МВР са постъпили 18 сигнала за нарушения на изборния процес. Издадени са 8 предупредителни протокола по Закона за МВР. За пет от сигналите има отказ от образуване на досъдебно производство.


Досегашният кмет на община Шабла Мариян Жечев от ГЕРБ отново

Досегашният кмет на община Шабла Мариян Жечев от ГЕРБ отново ...

......... за него са дали 65% от избирателите. Избран е и кмет на единственото кметство в морската община – село Дуранкулак. С 84% печели днешния вот Веселин Йорданов, също от ГЕРБ. Броят на избирателите в община Шабла е 3 959. До урната са отишли 1881 от тях, което е 47,51 на сто.


Жалба за предизборна агитация, извършвана от представител на Местна коалиция

Жалба за предизборна агитация, извършвана от представител на Местна коалиция ...

......... за извършена агитация. Ставрева е внесла още един сигнал за нарушение на Изборния кодекс. В него се твърди, че в една от секциите не се поставя втори печат върху бюлетините. От ОИК са дали указание на председателя на секционната комисия да следи стриктно за спазване на изискванията на Изборния кодекс.


Сигнал за агитация пред изборна секция в Добрич е постъпил

Сигнал за агитация пред изборна секция в Добрич е постъпил ...

......... проверка на улица „Зорница“ 1 в квартал. „Иглика“ пред кафе аперитив действително е имало седем души, но те заявили, че не агитират и не разполагат с никакви агитационни материали. Решението на ОИК по сигнал от Местна коалиция НФСБ /АБВ, ЗС Ал. Стамболийски, ЗНС/също е, че липсва нарушение на изборното законодателство.


Към Районното управление на полицията в Каварна е препратен получен

Към Районното управление на полицията в Каварна е препратен получен ...

......... са упражнили 3 976 души, което е 31,08%. В Добричка област броят на гласоподавателите е 162 662. Най-висока до момента е активността в община Крушари – 35,46 на сто, следвана от община Тервел, където до урните са отишли 33,46% от избирателите. Най-вяло е гласуването в областния град Добрич – едва 20,36%.


Добрич. Кандидатът за кмет на Добрич Надежда Петкова гласува в

Добрич. Кандидатът за кмет на Добрич Надежда Петкова гласува в ...

......... да направят същото – за да има защо да останат или да се върнат тук. Вярвам в хората на Добрич и зная, че заедно ще извървим пътя на надеждата за един град, с който да се гордеем. Гласувах за едно по-добро бъдеще на Добрич”, заяви след като гласува Надежда Петкова.


Добрич. Винаги много съм обичала да се занимавам с деца

Добрич. Винаги много съм обичала да се занимавам с деца ...

......... за въображение се радва на голям интерес и обич, има дори учебни класове, които посещават заниманията от предучилищна възраст до гимназия. Пространството за детско творчество е оживено целогодишно, като най-вълнуващи са празничните периоди – Коледа, Баба Марта и др., както и летните месеци, завършващи с изложба на сътвореното. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. В работата ни в Работилницата за въображение ние сме

Добрич. В работата ни в Работилницата за въображение ние сме ...

......... защото те не знаят за цветове и композиция, а просто експериментират и правят това, което искат. При тях има свобода, те не са обременени с академични познания по цветознание, композиция и анатомия например. „Много съм щастлива. Децата ме обогатяват и като човек, и като автор“, сподели Галина Халачева. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Творческият сезон на Български камерен оркестър - Добрич продължава

Добрич. Творческият сезон на Български камерен оркестър - Добрич продължава ...

......... 2 от Камий Сен-Санс и Девета симфония от Дм. Шостакович в изпълнение на Академичния симфоничен оркестър на НМА със солист Елвис Василев, пиано. Светлана Галианова успешно продължава традицията на професионалните жени диригенти на класическа музика в България, чието начало е поставено от първата жена диригент - Радосвета Бояджиева. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ в Добрич и

Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ в Добрич и ...

......... е паричен и включва премия съответно за първа, втора и трета награда. Компетентно жури ще оценява участниците. При участие в конкурса кандидатите приемат условията техните творби да останат във фонда и да бъдат използвани и разпространявани както от Младежкия център в Добрич, така и от „Лумос“ - България. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Изложба – живопис и рисунка, на Галина Халачева ще

Добрич. Изложба – живопис и рисунка, на Галина Халачева ще ...

......... по изобразително изкуство. Продължава образованието си в Частна академия за изобразително изкуство „Жул Паскин“ в София при проф. Васил Вълев и гл. асистент Славка Бахчеванова. През 2007 г. завърша Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност педагогика на изобразителното изкуство и живопис при проф. Николай Иванов. Жулиета НИКОЛОВА


Линейка със залепени на стъклата плакати на ГЕРБ се появиха

Линейка със залепени на стъклата плакати на ГЕРБ се появиха ...

......... който линейката собственост на "МБАЛ Добрич" АД се ползва срещу заплащане за извършване на профилактични прегледи на граждани за периода от 15.10.2019г до 25.10.2019г. Тази линейка е част от услугите, които предлага "МБАЛ Добрич" АД." По думите на граждани на Добрич от линейката са били раздавани агитационни материали на ГЕРБ.


Добрич. „Кметът е избран от хората, той не e чиновник

Добрич. „Кметът е избран от хората, той не e чиновник ...

......... или на това, че голяма част от тях ще емигрират от града ни и няма да потърсят един ден сметка за несвършената работа. „Затова казвам на всички, че аз не обещавам, говоря за нещата, от които разбирам и за онова, което зная, че може да се свърши“, категоричен е Апостолов.


Добрич. Община Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“ организира на

Добрич. Община Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“ организира на ...

......... активност и развитие на българското население „Булфар – 2020“. За участниците в спортния празник е предвидена томбола с много награди, в която с предварително попълнен талон може да участва всеки. Наградите - раници, тениски, ракети за бадминтон, хилки за тенис, волейболни, баскетболни и футболни топки, са осигурени от Община Добрич.


Добрич. В Добрич се провежда безплатна танцова терапия за жени,

Добрич. В Добрич се провежда безплатна танцова терапия за жени, ...

......... на физическата активност под формата на танц при жени, преборили се с рак на гърдата и с такива, които са на лечение на възраст между 30 и 65 години. Участниците ще имат възможност да изпробват различни видове танци, основни стъпки и движения, които ще подобрят тяхното физически и психическо състояние.


Представяме на читателите на Actualno.com шеф Милутин Ивкович – мениджър

Представяме на читателите на Actualno.com шеф Милутин Ивкович – мениджър ...

......... добрите ресторанти, в които можем да се нахраним добре на приемливи цени? В ресторантите, където  кухненският персонал е скрит или някой готвач се е изтъпанил, накичен с химикалки, термометри, пинцети и му липсват само слушалки, както и кухни, оборудвани с много микровълнови фурни – там няма да се нахраните добре.


Добрич. Около 15 дръвчета бяха засадени в Центровете за настаняване

Добрич. Около 15 дръвчета бяха засадени в Центровете за настаняване ...

......... и колко е важно да пазим природата чиста и красива. Местната комисия благодари на всички участници, включили се в инициативата, както и за съдействието на служителите на декоративния разсадник към ОБП "Устойчиви дейности и проекти" - Добрич за предоставените дръвчета, които ще направят по-красив двора на Центровете от семеен тип.


Каварна. На среща с гражданите на Каварна в залата на

Каварна. На среща с гражданите на Каварна в залата на ...

......... гражданите , а не с празни обещания и красиви думи. Благодарим на всички, които присъстваха на срещата днес, и очакваме жителите на община Каварна да подкрепят нашите кандидати на 27 октомври, като гласуват за силна Каварна с № 8 в бюлетините за кмет и за общински съветници!“ каза Валери Симеонов.


Добрич. СУ „Димитър Талев“ в Добрич се включва в международен

Добрич. СУ „Димитър Талев“ в Добрич се включва в международен ...

......... институции и предстоящите мобилности. Учениците са поканени да се присъединят към Фейсбук групата на проекта и да попълнят онлайн въпросник за интересите и темите, които вълнуват младите хора, както и да мотивират повече свои връстници да се включат в проучването. Дейностите са обединени в заглавие „Медии на бъдещето“. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Във фонда на Регионален исторически музей – Добрич се

Добрич. Във фонда на Регионален исторически музей – Добрич се ...

......... в заключителният етап на Втората световна война, познавал се лично с маршал Толбухин. В музея се пазят и много копия на документи и снимки, свързани с живота на военачалника. Част от тях могат да се видят във временна гостуваща изложба, експонирана в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ край град Варна. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Спортен комплекс „Добротица“ в Добрич ще бъде с достъпна

Добрич. Спортен комплекс „Добротица“ в Добрич ще бъде с достъпна ...

......... точки, а по размер предоставеното безвъзмездно финансиране е на второ. Проектът ще даде възможност да се изгради рампа за достъп към централният вход на комплекса и да се обособи зона за хора с намалена подвижност и хора с увреждания, включително и достъп към нея в залата за волейбол и баскетбол.


Добрич. Художествената галерия в Добрич представя инсталация, изработена в продължение

Добрич. Художествената галерия в Добрич представя инсталация, изработена в продължение ...

......... кръг. Събраните цветни елементи могат да се подреждат в безкрайни конфигурации“. За Геновева Рогова това е една цветна игра. В изложбата са включени също принтове, в които изображенията са експонирани на светлината на Луната по време на лунно затъмнение. Изложбата ще остане в добруджанския град до 6 ноември. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Второ издание на „Ябълката фест“ организират в Добрич, предаде

Добрич. Второ издание на „Ябълката фест“ организират в Добрич, предаде ...

......... темата за зелената икономика и мястото на местните занаяти в нея. В неформална творческа среда участници и гости на фестивала ще имат възможност да се запознаят с възможностите за прилагане в ежедневието на принципите за ефективно използване на ресурсите, посредством намаляване на излишната консумация, повторна употреба и рециклирането. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Държавният културен институт - Културен център (ДКИ-КЦ) „Двореца” представя

Добрич. Държавният културен институт - Културен център (ДКИ-КЦ) „Двореца” представя ...

......... да бъде разгледана от днес в галерия „Тихото гнездо”. Включва 25 творби на едни от най-забележителните български художници. „Картините на Владимир Димитров – Майстора, Никола Танев, Илия Бешков, Бенчо Обрешков, Христо Каварналиев, Владимир Вичев ще одухотворяват галерийното пространство в „Двореца“ до края на месец ноември“, посочи Галя Георгиева. Жулиета НИКОЛОВА


Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява ...

......... в начина на провеждане на агитацията. В последните години предизборните кампании се пренесоха и в интернет пространството. В момента се провежда събирателска дейност, свързана с настоящата кампания за избори за местна власт. Идеята на специалистите от музея е да подредят изложба, проследяваща развитието на предизборната агитация през последните три десетилетия.


Йордан Йорданов е най-младият кмет на Добрич в цялата история

Йордан Йорданов е най-младият кмет на Добрич в цялата история ...

......... от центъра на Добрич, в какъв вид посрещаме гостите на града, идващи от автогарата, в какви условия работят нашите производители и търговци. Оказа се, че не проектирането и осигуряването на финансирането е най-трудната задача. По-трудно беше да покажем с действията си, че тази променяна е възможна.", споделя в заключение градоначалникът. 


Шестима разпространители на наркотични вещества и извършител на грабеж са

Шестима разпространители на наркотични вещества и извършител на грабеж са ...

......... на битовата престъпност, разпространение на наркотични вещества и пътно-транспортния травматизъм, съобщават от ОД на МВР. Извършват се масови проверки в кварталите „Балик“, „Иглика“ и „Изгрев“. Съставени са и 35 акта по Закона за движение по пътищата. В операцията са включени служители на областната дирекция и на Първо РУ при ОДМВР-Добрич.


Заради неплатени данъци в особено големи размери окръжният съд на

Заради неплатени данъци в особено големи размери окръжният съд на ...

......... почти всички договори са сключени на цена от 150 евро, независимо от марката, модела, възрастта и състоянието на автомобила. Чуждестранният предприемач у трябвало да декларира тези автомобили пред община Генерал Тошево и да им плати данъците. Той е признал вината си и делото е преминало по реда на съкратено производство.


Добрич. „Хора като Ангел Черкезов са особен феномен на една

Добрич. „Хора като Ангел Черкезов са особен феномен на една ...

......... са назначавани, длъжностите не са изборни, но за сметка на това, те са били изключително подготвени хора, които функционират по възможно най-динамичния и адекватен начин. И не напразно, макар и командировани и премествани на най-различни места, този тип хора вършат изключително голям обем от дейност“, каза Цветан Сашев. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Изложба живопис „Брегове“ представя Художествената галерия в Добрич, предаде

Добрич. Изложба живопис „Брегове“ представя Художествената галерия в Добрич, предаде ...

......... творби на Георги Баев, Ванко Урумов, Михалис Гарудис и други. В тази изложба са представени стиловото разнообразие и живописните решения на художниците от различни поколения, творили в областта на пейзажа. Изложбата ще бъде официално открита днес. Посетителите на галерията могат да я разгледат до края на месец ноември. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Зелената инициатива на Община Добрич, която е посветена на

Добрич. Зелената инициатива на Община Добрич, която е посветена на ...

......... с екологичните изисквания на дървесните видове и с инфраструктурата в районите, които ще бъдат залесени. Община Добрич предвижда тези инициативи за залесяване да продължат и в други райони на града. С тази зелена инициатива ще се подобри зелената система в Добрич и ще се окаже положително въздействие върху околната среда.


Общинският съвет на Добрич одобри на извънредна сесия кандидатстване с

Общинският съвет на Добрич одобри на извънредна сесия кандидатстване с ...

......... от тяхната натовареност. Ще бъде изграден и специализиран Център за управление на трафика. Диспечери в контролния център ще следят за местоположението на превозните средства, ще бъдат анализирани данни, необходими за публичните информационни услуги, до които ще се предлага достъп през уеб базирана платформа и светлинни табла по самите спирки.  


Общинският съвет на Добрич одобри на извънредна сесия кандидатстване с

Общинският съвет на Добрич одобри на извънредна сесия кандидатстване с ...

......... от тяхната натовареност. Ще бъде изграден и специализиран Център за управление на трафика. Диспечери в контролния център ще следят за местоположението на превозните средства, ще бъдат анализирани данни, необходими за публичните информационни услуги, до които ще се предлага достъп през уеб базирана платформа и светлинни табла по самите спирки.  


„Хората в Добрич ме познават като човек, който като се

„Хората в Добрич ме познават като човек, който като се ...

......... мениджмънта, банковото дело, от изявени лекари, учители, спортисти, национални треньори.    * Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление! * Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!  


Два нови микробуса са закупени със средства на общинския бюджет

Два нови микробуса са закупени със средства на общинския бюджет ...

......... документи в различни институции, при пазаруване на желаните хранителни продукти. Освен това социални работници организират посещения на изложби, библиотеки, концерти, разходки за възрастните хора, съобразени с тяхното здравословно състояние. С новите автомобили ще се подобри качеството на услугата и ще се осигури по-добра трудова среда за ангажираните в патронажната грижа.


Добрич. . Български камерен оркестър - Добрич ще отбележи 120

Добрич. . Български камерен оркестър - Добрич ще отбележи 120 ...

......... е блестящ оркестратор, който имплантира фолклора и европейските течения в контекста на своите идеи. Балетът „Легенда за езерото“ е сред големите достижения на майсторството на композитора. Той приковава вниманието с присъщата за композитора звукова пищност, с драматизма, постигнат с големи контрасти, с широтата и мащаба на звученето си. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Целогодишно училище по плуване функционира във ваканционно селище „Албена“.

Добрич. Целогодишно училище по плуване функционира във ваканционно селище „Албена“. ...

......... Полуолимпийският басейн с минерална лековита вода на хотел „Добруджа“ е реновиран в началото на годината, за да може да се използва целогодишно. Той е включен в пакетната цена на гостите, резервирали своята ваканция във „Фламинго Гранд Хотел и СПА“, а за всички останали цените през зимата са преференциални. Жулиета НИКОЛОВА


„Имаме право да си поискаме парите и ще го направим,

„Имаме право да си поискаме парите и ще го направим, ...

......... кметски екип е грешката за последвалата финансова корекция. По-важно за нея е тези пари да останат в Добрич и да се ползват за подобряване инфраструктурата на града. Санкцията от 2,8 млн. лв. е платена с два кредита, единият от които е краткосрочен и вече е издължен, каза още финансовият зам.-кмет.


Трябва да се остойности трудът на медиците. Това е основният

Трябва да се остойности трудът на медиците. Това е основният ...

......... на директорите на болниците. Защо не се говори за качество на медицинската услуга? Нито в Националния рамков договор, нито в други документи има застъпен контрол на качеството. В цялата извънболнична помощ няма контрол от страна на Здравната каса“, отбеляза още д-р Веселинов. Той призова държавата да си влезе в ролята.


Добрич. Изложба в малък формат на макети на сгради е

Добрич. Изложба в малък формат на макети на сгради е ...

......... който посети Дом-паметника, разгледа изложбата, снима се с любимия си макет и публикува снимката си на Фейсбук страница на литературния музей, в края на месец ноември, когато приключва изложбата, ще бъде част от селекцията на жури, което ще определи най-добрите снимки. Те ще бъдат наградени с музейно издание. Жулиета НИКОЛОВА