На 06.08.2020 г. (четвъртък) от 11:00 часа в Държавен културен

На 06.08.2020 г. (четвъртък) от 11:00 часа в Държавен културен ...

......... принадлежат на петима от дожовете на Венеция и са още едно свидетелство за ключовата роля на добруджанската столица – Калиакра в събитията и историята на Второто българско царство. Изложбата може да бъде разгледана в Каменна зала на „Двореца” и ще гостува в гр. Балчик до края на месец октомври.  


Центърът за защита на природата и животните в Добрич посрещна

Центърът за защита на природата и животните в Добрич посрещна ...

......... преклонна възраст за вида, е потомка на родители, дали началото на развъдни програми през 60-те години на миналия век за спасяването на застрашения от изчезване европейски бизон.Гзамир, Грилит и Люба вече ще споделят общо пространство от 19 декара ливада и стари дървета в зооцентъра в Добрич.    Нашите нови бизони!


Университетската ботаническа градина в Балчик дарява на днешния си 65-и

Университетската ботаническа градина в Балчик дарява на днешния си 65-и ...

......... сукуленти, която се смята за втората по големина в Европа - след сбирката в Монако.   Паркът в Балчик е и научна база, спасителен център за редки и застрашени растителни видове по Вашингтонската конвенция и всяка година участва в световния обмен на семена с други ботанически градини, разказа Валя Машкарова.


Областният управител на Добрич Красимир Кирилов е с положителен резултат

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов е с положителен резултат ...

......... график като посетителите трябва да спазват противоепидемичните мерки и социална дистанция. Областният управител отново призовава гражданите да носят маски в затворени обществени сгради и обществения транспорт и да спазват лична хигиена. "Заболяването е сред нас и от нас зависи да намалим регистрираните всеки ден случаи на заразата", заявява Красимир Кирилов.


Университетската ботаническа градина в Балчик постави началото на ботаническа галерия

Университетската ботаническа градина в Балчик постави началото на ботаническа галерия ...

......... и ще стане част от образователните и научните програми на университетското звено. Университетската ботаническа градина в Балчик, която през юли ще отбележи 65-ата годишнина от своето създаване, е дом на 4900 растителни видове. В най-богата колекция - на кактуси и сукуленти, се опазват 3672 вида и подвида на екзотичните растения.


Епизод от документалната поредица

Епизод от документалната поредица "Помни войната", който се реализира под ...

......... ще бъде съхранена в мемориал в родното село на Запрян Ангов - Драгойново, община Първомай, в памет на 70 мъже от района, изгубили живота си във войните. Преди да започнат снимките за битката край Смолница Атанас Запрянов ще има среща с кмета на Добричката община Соня Георгиева, информират от общината.Кметът на Добрич Йордан Йорданов преустановява приемните си дни за

Кметът на Добрич Йордан Йорданов преустановява приемните си дни за ...

......... кръщенета и други, с присъствието на повече от 30 човека на открито и закрито. Остава забраната за свиждания и посещенията на външни хора в лечебните заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни. Пенсионерските клубове също ще са затворени до средата на месеца.


В Добричка област средно в едно жилище живеят по-малко от

В Добричка област средно в едно жилище живеят по-малко от ...

......... при 35.6 квадратни метра средно за страната. Най-висок е относителният дял - 68.4 на сто, на двустайните и тристайните жилища, следвани от четиристайните - 16.8 на сто, едностайните - 7.3 на сто, според статистиката. Около 75 на сто от всички жилища са електрифицирани и са свързани с водопровод и канализация.


Съкровището

Съкровището "Татарска плячка", открито на Калиакра, ще заблести и в ...

......... историческия нос от археологически екип с ръководител доцент д-р Бони Петрунова. Златото е било в малко глинено гърне под подовото покритие на помещение. Археолозите го наричат "Татарска плячка", предполагайки, че е вкопано в земята от татари в края на 14-и век. Изложбата в "Двореца" ще остане до края на октомври.


Средната цена на сделките с ниви в Добричка област достига

Средната цена на сделките с ниви в Добричка област достига ...

......... - 49 лева за декар, в региона цената за наем/аренда на един декар ниви е по-висока със 77.6 на сто. В Добричкия регион най-много получават собствениците на земя в община Балчик - 95 лева за декар, и в селата в Добричката община - 90 лева за декар, според статистическото наблюдение.


Очакваният Джулай морнинг фест, който традиционно събира почитателите на рока

Очакваният Джулай морнинг фест, който традиционно събира почитателите на рока ...

......... хитове. От общината се обръщат към всички, които и на този 1 юли няма да пропуснат посрещането на изгрева, да бъдат изключително внимателни - да спазват дистанция помежду си и другите противоепидемични мерки срещу коронавирусната инфекция, да не замърсяват околната среда и да не забравят, че брегът е много опасен.Силните дъждове предизвикаха още щети в селища в Добричка област.

Силните дъждове предизвикаха още щети в селища в Добричка област. ...

......... на населението". Най-много сигнали в последното денонощие са подадени от село Овчарово, община Добричка, където, според местните хора, има и много наводнени зеленчукови градини. В село Крушари пожарникарите са отстранили паднало дърво при валежите. Четири екипа на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са се отзовали на произшествията.


Общинската болница в Каварна е на практика във фалит. Със

Общинската болница в Каварна е на практика във фалит. Със ...

......... той. Според него, за юристконсулт и за охрана е трябвало да има договори, като той посочи изисквания на РЗИ за това. А за обвинение за неизгодна реклама, д-р Тасков отвърна, че става въпрос за табелката на болницата. Той не потвърди дали са дадени 15 000 лв., защото не си спомняше.


Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич търси специалисти

Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич търси специалисти ...

......... лекари специалисти по инфекциозни болести за работа в отделение по инфекциозни болести на основен трудов договор и 7-часов работен ден. Допълнителни условия по договаряне. За връзка са посочени тел. номер: 058/600 160, e-mail: [email protected], и сл. мобилен номер на изп. Директор на болницата д-р Светозар Байчев: сл.GSM 0886540115. Снимка: архив


Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност трима души за участие

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност трима души за участие ...

......... г. И тримата обвинени са осъждани за тежки умишлени престъпления. На двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За всеки от тях Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, пише БГНЕС. Заловиха цял арсенал в Добрич (Подробности)


Центърът за защита на природата и животните в Добрич ще

Центърът за защита на природата и животните в Добрич ще ...

......... като спасителен център. От години тук се отглеждат пострадали птици и животни, като от есента има и новоприети пациенти. Над 20 пернати нощни ловци са спасени в зоопарка м.г. Преди броени дни на грижите на екипа му бяха поверени още 2 малки щъркела, 2 новоизлюпени ушати сови и сладководни костенурки.За Деня на светите братя Кирил и Методий община Добричка

За Деня на светите братя Кирил и Методий община Добричка ...

......... бъдат удостоени с отличия за опазване на добруджанския фолклор и развиване на народните традиции, за културно-просветна дейност. Сред наградените институции са 120-годишното народно читалище "Свети свети Кирил и Методий" в село Фелдфебел Денково, 100-годишното "Георги Сава Раковски" в село Златия и още редица други, които отбелязват 80-годишнина от своето създаване.


Днес, 7 май, започна изграждането на хипермаркет за дома и

Днес, 7 май, започна изграждането на хипермаркет за дома и ...

......... на „Практикер“ в България и към момента управлява 12 обекта от веригата в 11 големи града на страната. От тогава до сега „Практикер“ удвоява асортимента, служителите и продажбите си и се превръща в най-голямата компания в сектора „Направи си сам“ в България. Плановете на веригата предвиждат разширяване в нови градове.


Валежите от около 35 литра на квадратен метър, паднали през

Валежите от около 35 литра на квадратен метър, паднали през ...

......... на места в каварненско и шабленско около половината от площите с пшеница ще се наложи да бъдат разорани. За проблема е уведомено и Министерството на земеделието, като предстои назначаването на комисии по места. Според Радостина Жекова обаче в никакъв случай криза за пшеница и брашна в България няма да има.


Общинските съветници от БСП в Каварна внесоха в съвета предложение

Общинските съветници от БСП в Каварна внесоха в съвета предложение ...

......... услугите на лични лекари, аптеки, банки, до момента на прекратяване на извънредното положение; * безплатен домашен социален патронаж и безплатна млечна кухня в периода на действие на извънредното положение ; * в подкрепа на МБАЛ Каварна за периода на извънредното положение, общинските съветници да предоставят 1/3 от възнагражденията си;  


Мъж на 35 години и 30-годишна жена са с положителни

Мъж на 35 години и 30-годишна жена са с положителни ...

......... са в добро общо здравословно състояние. Броят на добруджанци, заразени с коронавирус, вече е 10. От тях шестима са на домашно лечение, а в инфекциозно отделение на многопрофилната болница в града са настанени четирима. Всички са в добро общо състояние. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 2 април


Стерилизират се всички маски, които депутатът от ДПС д-р Хасан

Стерилизират се всички маски, които депутатът от ДПС д-р Хасан ...

......... д-р Байчев. На извънреден брифинг снощи председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи, че депутатът от ДПС Хасан Адемов я е информирал, че е с положителна проба за COVID-19.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април  


Мъж на 50 години и 26-годишната му дъщеря са новите

Мъж на 50 години и 26-годишната му дъщеря са новите ...

......... РЗИ д-р Светла Ангелова те са в добро общи състояние. В добро състояние и без усложнения са и останалите 6 добруджанци, чиито проби за коронавирус също бяха положителни.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април  


Третокласник от Добрич дари спестяванията си на многопрофилната болница в

Третокласник от Добрич дари спестяванията си на многопрофилната болница в ...

......... МБАЛ Добрич се нуждае от средства за закупуване на апарати и консумативи. Близо 37 000 лева са дарени до момента на болницата в Добрич от частни лица, фирми и общини за закупуване на медицинска апаратура, лични предпазни средства и консумативи. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 27 март


Болницата е в затруднено положение, алармираха от Многопрофилната болница за

Болницата е в затруднено положение, алармираха от Многопрофилната болница за ...

......... физически лица, а депутатът от ДПС и бивш социален министър д-р Хасан Адемов е предоставил 1000 маски за многократна употреба. МБАЛ – Добрич е единствената болница в областния добруджански град. В нея се лекуват пациенти от осемте общини в района. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 27 март


Преките чуждестранни инвестиции в промишления сектор в област Добрич възлизат

Преките чуждестранни инвестиции в промишления сектор в област Добрич възлизат ...

......... позиция в национален план. И през 2018 г. община Каварна остава най-привлекателна за чуждите инвеститори – вложените там средства от чужденци възлизат на 191,6 млн. евро. На второ място е община град Добрич със 70,3 млн. евро. Тези две общини формират общо 84% от обема на чуждестранните инвестиции в областта.


Ще бъдат редуцирани наемите на всички физически и юридически лица,

Ще бъдат редуцирани наемите на всички физически и юридически лица, ...

......... „Добротица“ да бъде превърната в полева болница при необходимост, каза още кметът Йорданов. По думите му там ще могат да се разположат 150 легла, ако се усложни ситуацията с COVID-19. Поставените под карантина в Добрич са 115. Днес на домовете на още 7 души ще бъде поставен знакът за карантина.


Община Добрич оповести съобщение до управителите на етажна собственост в

Община Добрич оповести съобщение до управителите на етажна собственост в ...

......... протичане на заболяването; - лица с придружаващи заболявания или имунокомпрометиращи състояния, независимо от клиничното протичане на заболяването; - лица с тежко клинично протичане като задух или затруднено дишане, появата на храчки или хемоптое; - лица с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия, независимо от клиничното протичане на заболяването.


Мъж, който се е завърнал от чужбина, е петият добруджанец

Мъж, който се е завърнал от чужбина, е петият добруджанец ...

......... върнали от европейска държава, в която са работили.  Само за денонощие полицаи са извършили 179 проверки на поставени под карантина добруджанци. Не са констатирани нарушения. Няма нарушения и при проверката на 225 търговски обекта за спазване на въведените ограничителни режими. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 март


Втората половина на юни и особено през юли и август

Втората половина на юни и особено през юли и август ...

......... изключи възможността някои от хотелите в Горна зона да не отворят. Но пак направи уговорката, че всичко зависи как ще се развие ситуацията с коронавируса. Важна е и реакцията на банките по отношение на отпусканите кредити, убеден е туристическият шеф. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 март


Показалите положителни резултати на COVID-19 три жени и един мъж

Показалите положителни резултати на COVID-19 три жени и един мъж ...

......... А на хората до 60-годишна възраст е забранено да посещават хранителни магазини и аптеки в часовете от 8:30 до 10:30, се казва още в заповедта на здравния министър.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 20 март   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 20 март    


Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич излезе с призив

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич излезе с призив ...

......... регион. Структурата на МБАЛ – Добрич е акционерно дружество и държавата е с мажоритарен дял в него. Останалите акционери в здравното заведение за общините. Още по темата четете и в нашия блог   Още по темата четете и в нашия блог Още по темата четете и в нашия блог  


Кметовете на осемте добруджански общини да издадат заповед за въвеждане

Кметовете на осемте добруджански общини да издадат заповед за въвеждане ...

......... Добрич работят или пътуват като туристи до Банско и посочва, че полиция и здравни инспектори следят за спазване на карантината на хора, които са се върнали от рискови райони. „Единствената ваксина, с която човечеството разполага на този етап, е самодисциплина и лична отговорност за ограничаване на контактите“, посочва още Йорданов.


КРИБ – Добрич обяви дарителска кампания за социално слаби семейства,

КРИБ – Добрич обяви дарителска кампания за социално слаби семейства, ...

......... От КРИБ посочват, че само от производители и търговци ще се приемат хранителни продукти в натура, за да се гарантира качеството им. Посочена е и банкова сметка за набираните средства:  IBAN: BG96UBBS80021080452430 -  за деца в риск в  ОББ – Добрич.  "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 март"


Добричката организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Добричката организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ...

......... раздадат пакетите на тези, които имат нужда. Така пътят на подкрепата е гарантиран, коментира Галина Митева. Средствата се събират по банкова сметка - за деца в риск. Храни в натура за кампанията могат да даряват само производители и търговци, за да бъде гарантирано качеството, допълват от местната работодателска организация.  


Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич обяви, че търси

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич обяви, че търси ...

......... мерки за предпазване от короновирусната инфекция. Всички пациенти и придружителите им трябва да са с предпазни средства. Достъпът на външни лица става само през централния вход. Забранява се свободното движение по етажите. Ограничава се движението и на хоспитализираните в отделенията. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 17 март


Окръжният съд в Добрич обяви в неплатежоспособност „Евроманган“ ЕАД с

Окръжният съд в Добрич обяви в неплатежоспособност „Евроманган“ ЕАД с ...

......... Заради дългове мината беше включена през 1996 г. в правителствения списък за ликвидация. Година след това българската държава прие оздравителната програма на „Еврокомерс Ко“ и дружеството взе на концесия за 25 години 60% от мината под името „Евроманган“. С годините фирмата сменяше собствениците си, но дълговете продължиха да се трупат.


Учениците от Добричка област от днес ще бъдат обучавани дистанционно,

Учениците от Добричка област от днес ще бъдат обучавани дистанционно, ...

......... мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения“, посочват от учебното заведение. Препоръката към родителите е да осигурят необходимите условия за ефективен учебен процес, както и да оказват съдействие на педагозите. Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март


Курортният комплекс „Албена“ е затворен и в него не се

Курортният комплекс „Албена“ е затворен и в него не се ...

......... подготвена изложба, но експонатите ще могат да се видят виртуално в понеделник в сайта на комплекса, каза още Михайлова. Тя уточни, че част от служителите на „Двореца“ ще работят дистанционно, а други ще присъстват физически на работните си места. "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 март"  


Всички училища, детски градини и детски ясли на територията на

Всички училища, детски градини и детски ясли на територията на ...

......... управител и на заместниците му. Заради въведеното извънредно положение в страната „Добрички панаир“ отлага изложението „Пчеломания“. То беше насрочено за 19 март и трябваше да продължи до 21 март. Отменя се и кандидатстудентската борса, която беше планирана за 16 и 17 март. ОЩЕ: Ето противоепидемичните мерки, които здравното министерство обяви


Отрицателен е резултатът на последните две проби на пациенти със

Отрицателен е резултатът на последните две проби на пациенти със ...

......... плановите операции и свижданията с хоспитализирани пациенти. Последният хоспитализиран със съмнение за коронавирус беше 45-годишен мъж, който след завръщането си от Нидерландия се е оплакал от кашлица и задушаване, но не е вдигнал висока температура. Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март      


29 широкоекранни телевизора са откраднати от курорта „Албена“, съобщиха от

29 широкоекранни телевизора са откраднати от курорта „Албена“, съобщиха от ...

......... помещение. Сигналът за кражбата е подаден вчера около 10:50 часа в местното Районно управление на МВР. На входа и изхода на курорта има бариери и се засича преминаването на всяко превозно средство. В момента в хотелите текат активни ремонтни дейности за посрещане на туристите за Великден и новия туристически сезон.


Масови са отказите на българи от заявени по-рано екскурзии и

Масови са отказите на българи от заявени по-рано екскурзии и ...

......... Рашева посочи, че туроператорите вече търпят загуби заради ангажирани хотели. Тя не изключва възможността да се стигне и до фалити не само на туроператорски фирми, но и на хотелиери, които за застрашени да затворят базите си. Но прави уговорката, че е от значение договорът, който са подписали с контрагента си.


Мъж на 39 години и млада жена на около 20

Мъж на 39 години и млада жена на около 20 ...

......... защита на населението“ в града комисар Дарин Димитров огънят вероятно е предизвикан от незагасена цигара. Унищожени са мебели и битова техника. В сградата са настанени социално слаби семейства. Наскоро огнеборци гасиха в същото общежитие друг пожар. Тогава също от незагасена цигара бяха пламнали матраци, струпани в коридора на петия етаж.


Грипната ваканция няма да бъде удължавана в област Добрич и

Грипната ваканция няма да бъде удължавана в област Добрич и ...

......... март беше обявена грипна ваканция в общините Балчик и Каварна и в град Генерал Тошево, а от 6 март до днес със заповед на министъра в грипна ваканция излязоха всички училища в страната. От РУО – Добрич в момента изискват справка от учебните заведения с какво количество дезинфектанти са заредени.


С призив към пациенти да отложат приема си в специализираната

С призив към пациенти да отложат приема си в специализираната ...

......... COVID-19 в Плевен и Габрово се ограничава свободният достъп на граждани до работните помещения в здравната каса, а пред гишето за заверка на здравни книжки на партера посетителите трябва да спазват дистанция от един метър помежду си. От ръководството на РЗОК призовават гражданите отложат посещението си, ако не е спешно.


Заради първите регистрирани в България случаи на коронавирус, се забранява

Заради първите регистрирани в България случаи на коронавирус, се забранява ...

......... но има задължително изискване за медицински преглед на входа и засилени мерки за почистване и дезинфекция на помещенията. По преценка на родителите децата може да не посещават детската градина или детската ясла през определения превантивен ограничителен период, се казва още в заповедта. Още: "Забрани и спиране на събития заради коронавируса"


Одобрено е финансирането на проект  „Развитие на интегрирана система на

Одобрено е финансирането на проект  „Развитие на интегрирана система на ...

......... ремонтирани спирки. В рамките на проекта ще бъде направена цялостна реконструкция на един от основните булеварди в града – „Добричка епопея“, както и мостово съоръжение с обособяване на велоалеи и тротоари. Строителните дейности трябва да приключат за 12 месеца. Ще бъдат закупени и 4 електробуса, зарядни станции и маслен трансформатор.


Грипната ваканция в общините Балчик и Каварна, както и в

Грипната ваканция в общините Балчик и Каварна, както и в ...

......... повишена заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания. Засега не се налага да бъдат отменени учебните занятия на други места в област Добрич, каза началникът на Регионалното управление на образованието Жоро Тошков. По думите му малко над 13% са отсъствалите днес ученици, но в някои училища заболелите са достигнали 20%.


Майки на деца със специални потребности настояват за оставката на

Майки на деца със специални потребности настояват за оставката на ...

......... съгласни и с твърденията на министър Сачева, че Законът за личната помощ излиза скъпо на държавата. Информацията им е, че участвалите в подготовката на нормативната уредба представители на НПО са получили значителни средства. За 14 март е планиран национален протест, на който майките ще потърсят подкрепа от цялото българско общество.


Стотици жители на Добрич се включиха в празничното шествие и

Стотици жители на Добрич се включиха в празничното шествие и ...

......... когато майки са погребвали синовете си, жени – мъжете си. С тържествен ритуал по издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на Добрич и поднасяне на цветя пред паметниците на героите признателните потомци изразиха почитта си към смелостта на хората, поставили отново страната ни на световната карта.


Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев излизат

Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев излизат ...

......... Ще бъдат поставени дарителски кутии на гишето за закупуване на билети и в залата. Концерт в подкрепа на Криси изнесоха на 20 февруари популярни български изпълнители, сред които родените в Добрич Миро,  Дамян Попов, Пламен и Иво, както и Deep Zone Project, чиято вокалистка Ева-Мария Петрова е сестра на Криси.


Грипна ваканция за общините Балчик и Каварна и в град

Грипна ваканция за общините Балчик и Каварна и в град ...

......... уточни, че са регистрирани увеличение на случаите на грип и остри респираторни заболявания в тези райони. Засега не е обявена грипна епидемия. Положителни резултати са дали три проби за грип А и една – за грип Б. Заболяването засяга предимно деца и засега няма данни да боледуват други възрастови групи.


Предадени за наблюдение за риск от коронавирус са 49 души

Предадени за наблюдение за риск от коронавирус са 49 души ...

......... се на съзнанието на подложените на карантината и разбирането им, че могат да са опасни за хора, с които контактуват.   Не се извършва здравен контрол на трите сухопътни гранични пункта на територията на област Добрич, тъй като ресурсите на здравната система са ограничени и се пазят за критична ситуация.


Плажът на залива

Плажът на залива "Болата" край Каварна, класиран сред най-красивите в ...

......... бедствия. В подкрепа на гражданската инициатива застава и Националната асоциация „Българско Черноморие“. Сигналът е изпратен до началниците на политическите кабинети на вицепремиера по икономическата и демографската политика и на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, както и до областния управител на Добрич и кмета на Каварна.


Служители на Областната дирекция на МВР в Добрич са блокирали

Служители на Областната дирекция на МВР в Добрич са блокирали ...

......... производства, ще се търсят обявени за издирване и ще бъдат проверени хора с криминални прояви. Това е втората специализирана полицейска операция в областта за седмица, след като на 6 февруари полицаи от Добрич съвместно с жандармерията проведоха операция против битовата престъпност в три добрички квартала – „Изгрев“, „Балик“ и „Иглика“.


Две години лишаване от свобода е присъдата, която окръжният съд

Две години лишаване от свобода е присъдата, която окръжният съд ...

......... бюра и дивани. Палежите са извършени докато момчето е било непълнолетно, но съдът приема, че той е разбирал действията си. Освен палежите, младежът е обвинен и за кражба на мобилен телефон. Заради самопризнанията на обвиняемия, делото срещу него се гледа по съкратеното съдебно производство и е редуцирано с една трета.


„Отговорно заявявам, че за нас – пчеларите, държавата е абдикирала“.

„Отговорно заявявам, че за нас – пчеларите, държавата е абдикирала“. ...

......... страната. Житницата на България е водеща в производството на зърнени и маслодайни култури, които заемат съответно 11% и 8% от площите в страната. Напоследък се увеличават и площите с технически култури и през програмния период 2014-2019 г. увеличението им е 7 пъти, а на лавандуловите насаждения – над 5 пъти.


С анкета сред гражданите на Добрич и последващо задание местната

С анкета сред гражданите на Добрич и последващо задание местната ...

......... 1,5 см и 2 см. Личното мнение на кмета Йорданов е да се положат 12-сантиметрови гранитни плочи, които да издържат натоварване дори на движение по тях на пожарни автомобили, ако се наложи. Ще се търси финансиране от ЕС или ще се разчита на собствени средства и нисколихвени кредити, уточни Йорданов.


Община Балчик ще пристъпи към ускорени процедури по Закона за

Община Балчик ще пристъпи към ускорени процедури по Закона за ...

......... в селата, ще бъде подобрена инфраструктурата, се посочва в стратегията. Община Балчик е собственик на около 2200 имота - земеделски земи, гори, поземлени парцели, административни сгради, язовири и други. От управление и разпореждане с общинско имущество през 2020 година кметската управа планира да събере 1 560 000 лева приходи.  


Обявен за общодържавно издирване е бил задържан при вчерашната специализираната

Обявен за общодържавно издирване е бил задържан при вчерашната специализираната ...

......... за държане на наркотични вещества. Иззети са общо 15 грама канабис и амфетамини. Другите две бързи производства са срещу шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици. В рамките на специализираната операция са съставени 22 акта на шофьори, а 15 от наложените санкции са за управление на автомобил без колан.


Все още няма достъп до десетки селища в Добричко. По

Все още няма достъп до десетки селища в Добричко. По ...

......... съвет за сигурност затворени за движение са пътните отсечки Спасово-Бежаново, Житница-Тенево и Житница-Крагулево. Непроходими са и всички пътища в община Крушари. Отворен е единствено пътят Крушари-Добрич. Ток и вода вече има във всички селища в Добричка област с изключение на крушарското село Северци, чиито жители все още са без вода.


Затворени са пътищата в добруджанската община Крушари и от Областния

Затворени са пътищата в добруджанската община Крушари и от Областния ...

......... Добричка. Затворен е и пътят между генералтошевските села Спасово-Бежаново. Без ток и вода са жители на села в общините Каварна, Крушари и Тервел. Падналата снежна покривка в областта е 10 см, но снегонавяванията създават затруднения на шофьорите. Десетки автомобили са закъсали днес по пътищата и се издърпват с тежки машини. 


Скалният мост в шабленското село Тюленово, известен сред местните хора

Скалният мост в шабленското село Тюленово, известен сред местните хора ...

......... природната забележителност се забранява строителство, с изключение на дейности по укрепване, както и търсене, проучване и добив на природни богатства, нарушаване на целостта, писане, драскане, рисуване, поставяне на трайни надписи по скалите. Забранява се също лагеруване с палатки, фургони и кемпери, поставяне на преместваеми обекти, палене на огън, скално катерене.


С възгласи „Стоп СЕТА“ и „Оставка“ жители на Добрич протестираха

С възгласи „Стоп СЕТА“ и „Оставка“ жители на Добрич протестираха ...

......... още  Синтия Недялкова. По думите ѝ, ако и на второ четене депутатите подкрепят споразумението, ще бъдат обезсмислени всички постигнати до момента битки срещу фракинга при проучване и добив на шистов газ, срещу навлизането на генно модифицирани продукти. В протеста се включи и председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.


Преустановяват се учебните занятия в общините Добрич и Балчик на

Преустановяват се учебните занятия в общините Добрич и Балчик на ...

......... са регистрирани нови 83 случая на заболели. В петък ще се вземе решение дали отново да бъде удължена грипната епидемия в Добрич и Балчик, а също и в други добруджански общини. Учениците от другите общини са на училище от утре. Засега за тях няма да има удължаване на грипната ваканция.


„Факт е, че държавата буквално се разпада пред очите ни,

„Факт е, че държавата буквално се разпада пред очите ни, ...

......... за да могат работниците да си получат шестте заплати, които им се полагат. Манолова отправи задочен въпрос към министъра на енергетиката дали е нормално концесионерът да има лиценз за добив на манган, след като мината е доведена до фалит. По-късно тя се включи в протеста срещу ратифицирането на СЕТА.  


"Бетонната мафия захапа едно от последните девствени и приказно красиви ...

......... уточни също, че строителното разрешение е от 2013 г. и при издаването му арх. Нейкова не е имала нищо общо с този имот.   Скалите и подводните пещери край Тюленово са любимо място за хора, търсещи силни изживявания. То е притегателно за почитателите на екологичния туризъм и съхранената природа, засега…


Окръжната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт в съда

Окръжната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт в съда ...

......... травма. И двамата убийци са осъждани и са с лоши характеристични данни. Не работят. Енчо (Сали) е без образование, а Джанел – с основно. Вече са приведени във варненския затвор. Ако бъде призната вината им, ги грози присъда от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 


Глоба от 1000 лв. е наложена на 70-годишният Димитър Д.

Глоба от 1000 лв. е наложена на 70-годишният Димитър Д. ...

......... купил двата червени ангъча от момче от село Свещари, отглеждал ги в дома си няколко месеца и решил да ги продаде. От прокуратурата посочват, че човекът не е осъждан, признал си е вината и е изразил съжаление за стореното. По искане на държавното обвинение Димитър е освободен от наказателна отговорност.