„Положението не е кризисно, положението е военно. Трябва да се

„Положението не е кризисно, положението е военно. Трябва да се ...

......... село. В момента кметовете носят отговорност за животните. Той посочи, че Чехия е единствената държава, справила се с Африканската чума – просто чехите заградили района и ликвидирали всички диви прасета в него. За съжаление България не може да загради река Дунав, макар да е ясно, че болестта идва от Румъния.


В област Добрич няма нови случаи на Африканска чума по

В област Добрич няма нови случаи на Африканска чума по ...

......... с капацитет 110 000 животни. В момента там се отглеждат около 80 000 прасета. За друга заплаха за пренасяне на болестта алармира Калинка Тодорова – управител на ловно стопанство – Балчик. Според нея това са кучетата, които търсят трюфели в горите, като този бизнес се е разраснал значително в последно време.  


Каварна. На площад „Защитата на Каварна“ кметът на Общината Нина

Каварна. На площад „Защитата на Каварна“ кметът на Общината Нина ...

......... Андрей Василев – Амира. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. С цветя и венци своите почести изказаха и Общинският съвет, Историческият музей, Народно читалище „Съгласие-1980“, политически партии, жители и гости на града. Музей на открито показа военноисторическо оръжие от 19 век. Инициативата е съвместно с клуб „Традиция“ - Добрич.


Каварна. Фондът на ХГ „Христо Гредечлиев“ се сдоби с десет

Каварна. Фондът на ХГ „Христо Гредечлиев“ се сдоби с десет ...

......... от Москва и за първи път нарежда своите картини в галерията. Нейното творчество е предимно в областта на живописа и приложното изкуство. Представянето на творбите на София Лисецкая премина в стил вернисаж, на който присъстваха специално поканени чуждестранни граждани. Експозицията от картини ще бъде изложена в галерията до 19 август.


Български и латино ритми огласиха Добрич тази вечер. Градът е

Български и латино ритми огласиха Добрич тази вечер. Градът е ...

......... Елка Димова. Фестивалът се организира съвместно с Националната секция на CIOFF – България (Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, асоцииран член на ЮНЕСКО). На сцената тази вечер излязоха Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ от Добрич, Compania artistica „Manglares“ от Колумбия и „Gran ballet Panama“ от Панама.


Каварна. Театър „Искри и сезони” ще представи комедията „Наследството” по

Каварна. Театър „Искри и сезони” ще представи комедията „Наследството” по ...

......... Шено. През 1986 г. Софийската Опера създава оперен спектакъл по пиесата на Шено и по музика на българския композитор Красимир Кюркчийски. Прекрасен диалог, невероятни комични ситуации, блестящ хумор, роли, за които всеки артист мечтае- това са част от достойнствата на пиесата, които са й донесли награда за драматургия във Франция!Каварна. На 23 юли от 11.00 часа пред паметника на

Каварна. На 23 юли от 11.00 часа пред паметника на ...

......... под руско командване четниците взривяват железопътната линия между Варна и Шумен. Конният отряд пленява керван от 75 коли, охранявани от башибозук. При разпита им се установява, че 25 от пленниците са участвали в Каварненските кланета. Водачът на Каварненското въстание доживява до 103-годишна възраст и почива на 12 април 1934 г.


Каварна. Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще посети Каварна

Каварна. Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще посети Каварна ...

......... Каварна. Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще посети Каварна на 25 юли. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Стоичков ще даде пресконференция от 15.00 часа в заседателната зала на Общината. Официалната част на събитието ще е от 18.00 часа на стадион „Калиакра“.


Каварна. Завърши второто издание на Международна киноложка изложба „Златна роза“,

Каварна. Завърши второто издание на Международна киноложка изложба „Златна роза“, ...

......... от изложбата наградата „Златна роза“ взе куче от порода американска акита. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В края на изложбата съдиите получиха специални подаръци от Община Каварна. Всички любители на кинологията ще могат отново да се насладят на различни породи кучета от 21 до 25 август в Спортна зона-Каварна.


Балчик. Милан Куан Ки от Университета по изкуствата в Белград

Балчик. Милан Куан Ки от Университета по изкуствата в Белград ...

......... сертификати за участие в конкурса. Организаторите на фестивала благодарят за участието на всички студенти, изпратили своите проекти. Журито е направило труден избор, защото повечето проекти са притежавали добри качества. Организаторите на фестивала пожелават на младите творци да не спират да творят и да се изявяват и в бъдеще. Жулиета НИКОЛОВА


Шабла. Започва фестивалът „DjaZz dO MoRETO“ в село Езерец, община

Шабла. Започва фестивалът „DjaZz dO MoRETO“ в село Езерец, община ...

......... саксофон с Франк Неслър от 18.00 часа на 27 юли в Зеления образователен център на град Шабла. Идеята на подобни културни събития е да популяризират най-северните части на Приморска Добруджа, където все още има дюни, безкрайни плажове и може да се види единствено в нашата страна степна растителност. Жулиета НИКОЛОВАДобрич. Изложба живопис на художника Светозар Чилингиров ще бъде открита

Добрич. Изложба живопис на художника Светозар Чилингиров ще бъде открита ...

......... награди – номиниран е за награда за живопис на издателство „Анубис“. Печели награда от Националния конкурс за живопис „Градски пейзажи“ – Шумен, както и наградата на Шумен за култура изкуство в раздел „Изобразително изкуство“. Изложбата може да бъде разгледана в галерия „Тихото гнездо“ до 31 юли тази година. Жулиета НИКОЛОВА


Жителите на Каварна отдадоха почит пред делото на Левски, поднасяйки

Жителите на Каварна отдадоха почит пред делото на Левски, поднасяйки ...

......... Левски, поднасяйки цветя на паметника в града. Директорът на историческия музей Пенко Георгиев отбеляза, че Апостола на българската свобода се е превърнал „в икона за всички нас, заслужил единствен най-скъпото от един народ – неговата безрезервна любов“. Пред паметта на великия син на България се поклониха ученици, граждани, общественици.   


Каварна. С понасяне на венци и цветя Каварна отдаде почит

Каварна. С понасяне на венци и цветя Каварна отдаде почит ...

......... музей – Каварна Пенко Георгиев се обърна към всички присъстващи, дошли да изкажат своята почит към Апостола. Към поклонението с полагане на венци и цветя се присъединиха зам.-кметът Митко Недев, зам.-кметът Йордан Йорданов, Общински съвет - Каварна, Исторически музей - Каварна, НЧ „Съгласие - 1890“, училища, политически партии и граждани.


Деца, общественици и много граждани от Добрич по традиция се

Деца, общественици и много граждани от Добрич по традиция се ...

......... от Добрич по традиция се събраха пред паметника на Васил Левски в града, за да отбележат 182 г. от неговото раждане. Тържествено звучаха стиховете, посветени на великия син на България. Възпитаници на Детски летен център "Млад възрожденец" към читалище „Йордан Йовков“ научиха още един урок, свързан с делото на Апостола.


Каварна. За втори път това лято в Каварна започна Международна

Каварна. За втори път това лято в Каварна започна Международна ...

......... от 18.00 часа ще се провежда киноложката изложба, която има състезателен характер. Петима съдии-специалисти в киноложката област ще оценяват качествата и действията на кучетата представили се в изложбата. Общината кани всички желаежи всеки ден от 18.00 часа пред спортна зала „Олимпиада“ и на големия финал в неделя от 10.00 часа.Каварна. С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски в градския

Каварна. С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски в градския ...

......... Идеолог и организатор на българската национална революция, основател на революционна мрежа за освобождаване на България от османско робство. Пътувайки из страната създава революционни комитети за подготовка на обща революция. Мечтата му е за чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание.


Необходимо е активизиране на индивидуалния лов в района на Тервел

Необходимо е активизиране на индивидуалния лов в района на Тервел ...

......... са свикнали да вземат проби и то по възможно най-добрия начин, за да улеснят и ветеринарите от обслужващата лаборатория във Варна. Изготвен е график за обход на ловните райони. Всеки ден се правят проверки, за да може да се реагира бързо в случай, че бъде открито мъртво или болно животно.


Каварна. Консултативно пространство „ШироКО за детето“ проведе открита беседа в

Каварна. Консултативно пространство „ШироКО за детето“ проведе открита беседа в ...

......... срещата бе кметът на Община Каварна Нина Ставрева. „ШироКО за детето“ е консултативно пространство създадено за детето и неговата общност. ШироКО разполага с прекрасен екип от логопед, специален педагог, клиничен психолог-психотерапевт, ерготерапевт, учители, лекар-педиатър. Те притежават специално отношение към детето, към неговото, явни и скрити желания, затруднения, способност и език.


Балчик. Визитната картичка на Университетската ботаническа градина край Балчик -

Балчик. Визитната картичка на Университетската ботаническа градина край Балчик - ...

......... представени от над 600 екземпляра, радват туристите. Над 55 000 цветя и декоративно-листни растения от 70 вида създават лятната атмосфера в Ботаническата градина край Балчик. Нов вид е ангелонията, с произход Южна Америка. В момента растението е в цъфтеж. Розариумът също е едно от привлекателните места за разходка. Жулиета НИКОЛОВА


Общо 114 договора за близо 211 млн. лв. са сключени

Общо 114 договора за близо 211 млн. лв. са сключени ...

......... невъзможност да се обслужват сами, хора с увреждания и семействата им. Безвъзмездно финансово подпомагане е осигурено по нови шест проекта на стойност 2 186 140 лв. по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. С тези проекти броят на изпълняваните в Добричка област става 14 на обща стойност 12 337 027 лв.


Наредба 44, касаеща отглеждането на животни, трябва да бъде променена.

Наредба 44, касаеща отглеждането на животни, трябва да бъде променена. ...

......... източник, който дава гаранция, че животните са клинично здрави и нямат заболяване. Набелязани са мерки за ограничаване на разпространението, в които освен представители на горски и ловни структури, ще се търси помощ от АПИ за почистване на пътищата и на места, на които спират туристи, влизащи в България от Румъния.


Катастрофа причини смъртта на 44-годишна жена от Варна, съобщават от

Катастрофа причини смъртта на 44-годишна жена от Варна, съобщават от ...

......... Добрич с диагноза комоцио, без опасност за живота.  44-годишен мъж от село Ломница се е блъснал в дърво на 15 юли по пътя от Силистра към Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол е отчетено наличието на 1,46 промила в издишания от водача въздух. Задържан е за 24 часа.


Наесен, след приключване на активния туристически сезон, ще се търси

Наесен, след приключване на активния туристически сезон, ще се търси ...

......... на вода. Заради напрежение сред рибарите и притесненията им, че ще последват актове, се обмисляше блокиране на международния път от Балчик до границата с Румъния. В днешния разговор представители на екоминистерството са уверили Лучиянов, че няма да бъдат санкционирани рибари, стига да не паркират върху пясъка в близост до морето.


С общ бюджет от 1 499 902 евро Балчик и румънската община

С общ бюджет от 1 499 902 евро Балчик и румънската община ...

......... морски дарове, а представянето му ще е на фестивал в Мангалия. Балчик залага на две музикални прояви – „Дни на пианото в Балчик“ и „Джаз нощи в Балчик“, за които ще бъдат привлечени музиканти от двете страни. Българската и румънската община вече имат два общи проекта, реализирани с европейски средства.


В края на следващата седмица може да се стигне до

В края на следващата седмица може да се стигне до ...

......... премиерът Борисов. Очакванията му са, ако се стигне до блокиране на международния път, да бъдат изкарани над 200 колесара с лодките. От рибари от Варна вече е получил подкрепа. "На никого не пречехме 20 години, сега решиха, че не можем да си караме лодките до морския бряг", негодува рибарят.  


Парламентарната комисия по образование и наука връчи днес награда „Училището

Парламентарната комисия по образование и наука връчи днес награда „Училището ...

......... – експерт в Министерството на образованието и науката и Магдалина Станчева – експерт по визуална комуникация и изложбен дизайн е дало първа награда на Национален музей „Васил Левски“ – Карлово, а двете втори награди са за Художествена галерия – Добрич и Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна.


Добрич се превръща в сцена на международен фестивал „Фолклор без

Добрич се превръща в сцена на международен фестивал „Фолклор без ...

......... и традиционни изкуства, асоцииран член на ЮНЕСКО) и е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Пред жителите и гостите на града фолклорни мотиви ще демонстрират състави от Панама, Аржентина, Източен Тимор, Грузия, Башкирия, Египет, Колумбия. Концертите на участниците ще са предшествани с дефиле по пешеходната зона на Добрич.


Добрич. От 22 до 24 юли 2019 г. в град

Добрич. От 22 до 24 юли 2019 г. в град ...

......... под патронажа на Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич. Тази година ще участват седем състава от чужбина и два от Добрич, България. Във фестивалната програма са предвидени от 19.00 часа дефилета от Стара къща до сцената на пл. „Свобода“, където всяка вечер от 19.30 часа предстоят концерти на ансамблите.


Добрич. 32 проверки са извършили служители на горските стопанства на

Добрич. 32 проверки са извършили служители на горските стопанства на ...

......... са 27, актовете са два и са за 1,24 килограма незаконно придобити недървесни продукти. Общо 455 проверки са извършили служителите на стопанствата в системата на СИДП за първата седмица на този месец. Проверени са 233 обекта за добив на дървесина, 133 превозни средства, както и много физически лица. Жулиета НИКОЛОВА


Мярка „задържане под стража“ определи Районен съд – Балчик за

Мярка „задържане под стража“ определи Районен съд – Балчик за ...

......... успял да избяга при опит да бъде задържан от полицаи. По време на преследването униформените произвели два изстрела във въздуха. В обясненията си пред разследващите Галин заявил, че е извършил кражбата под въздействието на алкохол и наркотици. Знаел за касата в ресторанта, тъй като преди работел там със съпругата си.


Мярка „задържане под стража“ определи Районен съд – Балчик за

Мярка „задържане под стража“ определи Районен съд – Балчик за ...

......... успял да избяга при опит да бъде задържан от полицаи. По време на преследването униформените произвели два изстрела във въздуха. В обясненията си пред разследващите Галин заявил, че е извършил кражбата под въздействието на алкохол и наркотици. Знаел за касата в ресторанта, тъй като преди работел там със съпругата си.


В Окръжен съд – Добрич е даден ход на делото

В Окръжен съд – Добрич е даден ход на делото ...

......... апартаментите общо за 775 000 лв. на фирма, чието седалище и адрес на управление е в Република Белиз. Според съдебно-оценъчна експертиза пазарната стойност на апартаментите към датата на продажбата е 5 859 719 евро, или в левова равностойност 11 460 615 лева. Следващото съдебно заседание е насрочено за 11 септември.


Добрич. Детският музикален театър „Дея“ е лауреат I степен на

Добрич. Детският музикален театър „Дея“ е лауреат I степен на ...

......... друг форум – XXVI-то издание на Международния фестивал на изкуствата “Утринна звезда“. Там талантливият екип спечели три награди - първо място в категория “Театрално изкуство”, награда на журито за специални творчески постижения, присъдена на ръководителя на Детски музикален театър “Дея” Лана Анцаридзе, и най-голямата награда - Гранд При. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Варненски автори представят изложба „Малък формат“ в Художествената галерия

Добрич. Варненски автори представят изложба „Малък формат“ в Художествената галерия ...

......... биенале, в което през годините са участвали едни от най-известните автори в областта на графиката от цял свят. Към днешна дата Групата на варненските художници наброява над 150 членове, голяма част от които са млади автори. Официалното откриване на изложбата е утре – 11 юли, в 17,30 часа. Жулиета НИКОЛОВА


По стара българска традиция с хляб и сол бяха посрещнати

По стара българска традиция с хляб и сол бяха посрещнати ...

......... децата да опазват природата. Посочила е също, че в Каварна е единствената в страната награда „Черноморски медал“. Отличието е от Деня на Черно море – 31 октомври в рамките на конференция в Истанбул и е за активна дейност на учителския колектив и учениците в областта на опазването на Черно море.


Каварна. Учениците от клуб „Екопулс“ на основно училище „Йордан Йовков“

Каварна. Учениците от клуб „Екопулс“ на основно училище „Йордан Йовков“ ...

......... от нашата програма за образование, мониторинг и запознаване с гражданската наука. Днес всички заедно ще извършим мониторинг на твърдите отпадъци на един от кай-красивите плажове в света-„Болата“, посочи още Ема Гилева. След разговора в основно училище „Йордан Йовков“ всички участници в срещата се отправиха към „Болата“ за извършване на мониторинга.


Добрич. Художествената галерия е с номинация за наградата „Училището в

Добрич. Художествената галерия е с номинация за наградата „Училището в ...

......... В нея са експонирани шедьоври на Иван Мърквичка, Владимир Димитров – Майстора, Найден Петков, Светлин Русев, Димитър Казаков, Георги Чапкънов, Георги Филин и др. известни художници. За да предизвика интереса на учениците и на родителите, е създаден виртуален тур на изложбата „Златото на Добруджа“ на сайта на галерията. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Учениците от клуб „Екопулс“ на основно училище „Йордан Йовков“

Каварна. Учениците от клуб „Екопулс“ на основно училище „Йордан Йовков“ ...

......... част от нашата програма за образование, мониторинг и запознаване с гражданската наука. Днес всички заедно ще извършим мониторинг на твърдите отпадъци на един от кай-красивите плажове в света-„Болата“, посочи още Гилева. След разговора в основно училище „Йордан Йовков“ всички участници в срещата се отправиха към „Болата“ за извършване на мониторинга.


Добрич. Изложба “Детска илюстрация” на Румен Скорчев и Росица Скорчева

Добрич. Изложба “Детска илюстрация” на Румен Скорчев и Росица Скорчева ...

......... съхранен в илюстрациите на Росица и Румен Скорчеви от книжките на поколения български деца, защото детската книга е вратата към онзи вълшебен свят, в който детето пораства и става добър човек”. Това е посочено в анотацията за изложбата. Експозицията ще остане в добричката регионална библиотека до 30 август. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. В Българския културен институт (БКИ) в Прага ще бъде

Добрич. В Българския културен институт (БКИ) в Прага ще бъде ...

......... представи пред публиката на Българския културен институт в Прага една прекрасна фотоизложба, доставяща естетическа наслада у посетителя и оставяйки в него траен спомен от срещата с красивото. Изложбата ще бъде открита днес в 18.00 часа в БКИ – Прага и може да бъде разгледана до края на месеца. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич.Фотоизложба „Вечната красота на Двореца в Балчик” ще бъде показана

Добрич.Фотоизложба „Вечната красота на Двореца в Балчик” ще бъде показана ...

......... Българския културен институт (БКИ) в Прага една прекрасна фотоизложба, доставяща естетическа наслада у посетителя и оставяйки в него траен спомен от срещата с прекрасното. Изложбата ще бъде открита утре – 9 юли, в 18.00 часа в БКИ – Прага и може да бъде разгледана до края на месеца. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. За шеста поредна година изключителна селекция от музиканти ще

Каварна. За шеста поредна година изключителна селекция от музиканти ще ...

......... юли ще се изявят Влатко Стефановски Теодосий Спасов. На 28 юли програмата на фестивала продължава с изпълнения Александър и Константин Владигерови, Веселин Веселинов-Еко и Стоян Янков-Стунджи, от 20.00 часа. Организатори на джаз феста са Юри Чарийзки, сдружение "Еко Норд", съвместно с НЧ „Г.С.Раковски – 1941“ със съдействието на Община Каварна.


Прокуратурата ще бъде сезирана за ограничаване на достъпа към плажовете

Прокуратурата ще бъде сезирана за ограничаване на достъпа към плажовете ...

......... и се изисква предприемане на действия по компетентност. Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.


Добрич. Над 1 милион лева са осигурени в общинския бюджет

Добрич. Над 1 милион лева са осигурени в общинския бюджет ...

......... на ДГ с номера 7, 23 (сградата на улица „Богдан“). Извършено е боядисване на фасадите на 17, 20 и 26 детски градини. В момента се ремонтира ДЯ №6. Продължават и ремонтите дейности в 32 детска градина, които се реализират по проект на Община Добрич, финансиран по ОП „Региони в растеж“.


Добрич. „Представяме най-добрите кадри на варненския подводен фотограф и художник

Добрич. „Представяме най-добрите кадри на варненския подводен фотограф и художник ...

......... един дъх или по-скоро със задържане на дъха, според възможностите на конкретния фотограф. Част от творбите са макрофотография, която представя черноморските обитатели портретно. Други кадри са направени с участието на жени фотомодели. Има и фотоси, чиято композиция обхваща две пространства – това под и друго – над водата. Жулиета НИКОЛОВА


Заради дълг на „Евроманган“ ЕАД в размер на 164 000 лв.

Заради дълг на „Евроманган“ ЕАД в размер на 164 000 лв. ...

......... ДАНС. Уведомително писмо е изпратено и до Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Добрич, за да бъдат предприети необходимите действия за осигуряване на безопасността в мина Оброчище. Електрозахранването на мангановата мина ще бъде възстановено след погасяване на задълженията към предходния доставчик на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД.


Това лято за пореден път излезе на бял свят проблемът с

Това лято за пореден път излезе на бял свят проблемът с ...

......... ще минава и през частни имоти, уточни Ставрева. В момента общинският път свършва преди бариерата на „Русалка“. Фирмата на Николай Банев АКБ Форес приватизира бившия френски курорт срещу сумата от малко над 2 милиона долара, след като няколко пъти преди това сформираното Работническо-мениджърско дружество даваше неприемливо ниска цена за комплекса.


До седмица-две ще се усети негативното влияние върху туризма в

До седмица-две ще се усети негативното влияние върху туризма в ...

......... плаща и за шезлонг. Шалтето е 2 лв. Дружеството е концесионер на 150 дка пясъчна ивица срещу 1,6 млн. лв. Още толкова са разходите му за поддръжка на плажа и заплати за спасителите. Гостите на комплекса не плащат за чадър и шезлонг, но тези цени са включени в общия пакет.


Конче от защитената порода Пржевалски е най-младият обитател на Центъра

Конче от защитената порода Пржевалски е най-младият обитател на Центъра ...

......... книга на защитените видове. Центърът за защита на природата и животните в Добрич е уникален както за България, така и за Източна Европа. Създаден по българо-швейцарски проект и е с площ от 160 дка. Той е първата лицензирана зоологическа градина в страната ни с подновен  лиценз за още 5 години.


Добрич. Детското шоу-конкурс „Мини Мис и Мини Мистър“ ще се

Добрич. Детското шоу-конкурс „Мини Мис и Мини Мистър“ ще се ...

......... на всички участници е един час по-рано от началото на шоуто - 17.00 ч. Участието е безплатно. Организаторите – Община град Добрич и Илиана Балийска, очакват участниците, техните близки и всички, за които децата са извор на вдъхновение и радост. „Бъдете част от този празник на таланта!”, призовават от Общината.


Добрич. Центърът за защита на природата и животните в Добрич

Добрич. Центърът за защита на природата и животните в Добрич ...

......... Създаден по българо-швейцарски проект, зоопаркът е с обща площ 160 декара, с богата 40-годишна дървесна и храстова растителност, с удобни транспортни и пешеходни връзки. Днес тук живеят 330 животни от 65 вида. Зоопаркът в Добрич е първата лицензирана зоологическа градина в България с подновен лиценз за още 5 години напред.


Добрич. Намирането на начин как да направя своята разработка Vivid

Добрич. Намирането на начин как да направя своята разработка Vivid ...

......... подкрепа, защото всъщност първото представяне на тази моя разработка беше именно в Училището за креативно мислене. Реакцията беше повече от страхотна, което изключително ме зарадва“, разказа Димитър Христов. По думите му името на приложението – ярка, блестяща, жива хармония, в превод от английски език, най-добре изразява същността му. Жулиета НИКОЛОВА


Кметовете на над 20 селища в Добричка община се събраха

Кметовете на над 20 селища в Добричка община се събраха ...

......... поканата да отиде на място с кмета. Не даде отговор и на кмета на Паскалево къде е това трасе, което ще нормализира ситуацията с подаването на вода. Кметовете се обединиха около идеята да търсят помощ от Министерството на регионалното развитие. Готови са и на протести. Хората вече обмислят гражданско неподчинение.


Окръжният съд в Добрич призна присъда от 100 часа безвъзмезден

Окръжният съд в Добрич призна присъда от 100 часа безвъзмезден ...

......... съюз. Подсъдимият не е бил открит на адреса по регистрация и делото срещу него се е гледало без присъствието му, а служебен адвокат е поел защитата на чужденеца. Мъжът е със статут на постоянно пребиваващ в страната ни. Решението на съда може да бъде обжалвано и протестирано в 5-дневен срок.


Добив от 560 кг пшеница средно от декар е регистриран

Добив от 560 кг пшеница средно от декар е регистриран ...

......... добив от маслодайната култура за областта е между 220 и 290 кг от дка. Приключила е жътвата на ечемик в община Тервел със среден добив 450 кг от дка. Само един стопанин в района е засял лимец тази стопанска година – малко над 100 дка в района на село Каблешково.


Добрич. Няколко европейски първенства се провеждат в курортния комплекс Албена

Добрич. Няколко европейски първенства се провеждат в курортния комплекс Албена ...

......... консумират в ресторантите, са произведени в биоградините на „Еко Агро“ – дъщерна на „Албена“ АД компания, чиито градини са на едва 10 км от ваканционното селище, а от тази година гостите имат възможност да ги посетят и лично да се убедят във високото им качество и неповторим вкус. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Нови къщички за книги са поставени в Градския парк

Добрич. Нови къщички за книги са поставени в Градския парк ...

......... местни фирми, поставени са със съдействието на Община град Добрич. От тези малки библиотеки на открито и със свободен достъп всеки може да вземе книга, да я върне, след като я прочете, и да остави нова книга. Това е световна практика, позната като бук-кросинг, много популярна в Европа. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Държавен културен институт - Културен център (ДКИ-КЦ) “Двореца” в

Добрич. Държавен културен институт - Културен център (ДКИ-КЦ) “Двореца” в ...

......... Даниела Димова, Свилен Николов и Мария Павлова. Това е копродукция с оперна организация – Кипър. Билети могат да се закупят на каса „Воденица“, която се намира от страната на плажната алея, в близост до ресторант „Корона“. Представлението е на 11 юли от 21.00 часа на открита сцена „Двореца“. Жулиета НИКОЛОВА


Снимки на спирка в Алфатар в социалните мрежи ни провокираха

Снимки на спирка в Алфатар в социалните мрежи ни провокираха ...

......... туристите а харесват и си правят снимки. С общински средства се облагородява и паркът, чиято площ е 7 дка. Реставрирани са стари кладенци, изградени са кътове за отдих, за игра на децата, барбекю. По думите на Господинова паркът вече се е превърнал в любимо място за отмора на съгражданите ѝ.


Добрич. В Художествената галерия представят изложба на подводна фотография, разкриваща

Добрич. В Художествената галерия представят изложба на подводна фотография, разкриваща ...

......... години. Кадрите включени в изложбата, са заснети изцяло на свободно гмуркане по българското черноморско крайбрежие. Името на варненския фотограф нашумя след като само преди няколко месеца той спечели един от двата най-престижни световни конкурси за подводна фотография. Официалното откриване на изложбата е на 4 юли от 17,30 часа. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Породите кучета Бигъл и Померански шпиц са победители в

Каварна. Породите кучета Бигъл и Померански шпиц са победители в ...

......... обменят информация, да потърсят съвет или да споделят опит, да представят своите кучета, да ги сравнят с останалите от породата, да им потърсят бъдещ партньор или да изберат родители на ново кученце. Всички любители на киноложката изложба ще могат отново да присъстват от 17 до 21 юли на стадион „Калиакра“.


Добрич. Днес в Община Каварна ще бъде представен новият роман

Добрич. Днес в Община Каварна ще бъде представен новият роман ...

......... и изненади. Смесват се личните мисли, вълнения и надежди с коварно растящия хаос в природата. Сюжетът е изключително динамичен, а главните действащи лица са две – пчелите и хората. Защо бягат от нас пчелите и повличат ли ни със себе си? Обречено ли е всичко или все още има надежда?


Екстремален индекс за пожароопасност има на места в област Добрич

Екстремален индекс за пожароопасност има на места в област Добрич ...

......... пожари с въвличане на дървесните корони и че пожарите са трудни за овладяване. За останалите територии на областта важи оранжев индекс, който означава, че опасността от пожари е много голяма. Такава опасност има и на места в областите Благоевград, Силистра, Бургас, Хасково, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Плевен, Враца и Силистра.


Добрич. Четвъртото издание на детския фестивал „Пясъчни творения“ ще се

Добрич. Четвъртото издание на детския фестивал „Пясъчни творения“ ще се ...

......... участието не само на родители, но и на роднини. От създаването си празникът на плажа е посрещнал над 150 деца от България, Русия, Турция, Белгия, Швеция, Украйна и Дания. Записването за участие продължава до 10 юли. Повече подробности за програмата и регламента са публикувани на сайта на фестивала. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Хиляди привърженици на Джулай морнинг се събраха на Камен

Каварна. Хиляди привърженици на Джулай морнинг се събраха на Камен ...

......... се събраха на Камен бряг, за да посрещнат първото юлско утро. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Слънцето изгря над Камен бряг в 5.28 часа. "Честит Джулай морнинг - Празник на свободата на личността и на безкрайните човешки възможности, на близостта до природата и между хората!", заявиха от Общината.


Три смартфона общо за 4525 лв. от сайтове за електронна

Три смартфона общо за 4525 лв. от сайтове за електронна ...

......... а подсъдимият възстановил парите на двамата българи. За извършеното от 39-годишния собственик на къща за гости престъпление е получил условна присъда от една година с 3-годишен изпитателен срок. Той ще плати и направените по делото разноски 1167 лв. Окръжният съд в Добрич е одобрил споразумението на мъжа с прокуратурата.  


Балчик. Държавен културен институт - Културен център (ДКИ-КЦ) „Двореца” в

Балчик. Държавен културен институт - Културен център (ДКИ-КЦ) „Двореца” в ...

......... от платната на художника. Рисува с маслени и акварелни бои. Неговите картини са собственост на колекционери и любители от България, Русия, Украйна, Чехия, Сърбия, Великобритания, Белгия, Холандия, Германия, Швейцария, Швеция, Норвегия, Дания, Гърция и Египет. Откриването на изложбата е тази вечер в 18.30 часа в галерия „Тихото гнездо”. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Представят антологията „Хлеб наш насущний“ в Дом-паметник „Йордан Йовков“

Добрич. Представят антологията „Хлеб наш насущний“ в Дом-паметник „Йордан Йовков“ ...

......... сътрудничеството, развивайки славянската култура и изкуство като духовна територия в общата ни съвременна цивилизация, организира форуми, фестивали, конкурси, театър на поезията, преводи и издания, ежегодни славянски срещи по света. Ратува за сътрудничество и единение на творците от славянските езици. Печатните издания са трайната следа от тази духовна енергия. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. За втора година се провежда турнир по петанк за

Каварна. За втора година се провежда турнир по петанк за ...

......... всички. Играта набира все по-голяма популярност в страната ни, защото може да се играе от деца и възрастни и не изисква определена физическа подготовка“ - това обясни организаторът на турнира Емил Макаров. През 2024 година Франция ще бъде домакин на Олимпийските игри и тогава петанка ще бъде включен в олимпиадата.