Община Каварна представя туристическия си потенциал на най-голямата международна борса ТТR

Община Каварна представя туристическия си потенциал на най-голямата международна борса ТТR ...

......... района, местата за настаняване, културният календар и морският туризъм. Заместник-министърът на икономиката на България Лилия Иванова е посетила щанда на община Каварна и пожеллаа успех за предстоящия туристически сезон. ТТR-Букурещ е най-голямата международна туристическа борса в Румъния. Интерес към нея проявяват както браншовици, така и хора, които планират ваканцията си.


Букурещ. За поредна година Община Каварна участва в най-голямата международна

Букурещ. За поредна година Община Каварна участва в най-голямата международна ...

......... посети щанда на Община Каварна, като пожела успех при представянето на туристическата борса и през предстоящия туристически сезон. ТТR-Букурещ е най-голямата международна туристическа борса в Румъния, предназначена както за професионалисти в бранша, така и за масовата публика. Тази година изложението се провежда от 21 до 24 февруари в Ромекспо, Букурещ.


Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич е подала заявление в

Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич е подала заявление в ...

......... Припомни и че заради недостиг на квалифицирани кадри в туризма се налага да внасяме от други държави, а точно туристическият бизнес има нужда от владеещи чужди езици. В началото на следващия месец в МОН ще бъдат защитавани 60 паралелки за Добричка област, 36 от които са в областния град.  


ВиК-Добрич е акционерно дружество и вече не може да разчита

ВиК-Добрич е акционерно дружество и вече не може да разчита ...

......... показателите по отношение на вземанията. Колко общо са несъбраните вземания до момента? Предстои да се изготви такъв анализ, защото всяка година някои от длъжниците отпадат по давност, други стават несъбираеми заради необитаеми жилища. Тази информация ще я подготвим допълнително. Сред длъжниците фирми ли преобладават, или домакинства? Най-често са домакинства.  


Каварна. В центъра на Каварна беше открит базар за традиционни

Каварна. В центъра на Каварна беше открит базар за традиционни ...

......... сръчността на каварненските жени - жените от пенсионерските клубове и на читалищните дейци от селата“, заяви ръководителят на сдружение “Съюз на пенсионерите-2004“ Йорданка Денева. Инициативата е подкрепена от Община Каварна, която отдава безвъзмездно дървените къщички. Базарът ще бъде отворен до 1 март (включително), а събраните средства ще подпомогнат благотворителни каузи.


Каварна. Днес във фоайето на общинската администрация бе поставена кутия

Каварна. Днес във фоайето на общинската администрация бе поставена кутия ...

......... ученици 8 „А“ клас от Професионална земеделска гимназия „Кл. А. Тимирязев“, които организират благотворителната кауза „Деца помагат на дете“, като събраните средства ще бъдат дарени на Теди. Община Каварна призовава всеки, който желае да помогне на малкия Теди да остави своите жълти стотинки в кутията във фоайето на общинска администрация.Български ловец е отстрелял муфлон в Държавно ловно стопанство –

Български ловец е отстрелял муфлон в Държавно ловно стопанство – ...

......... на ловеца през почивните дни, е 10-годишно. Ловни специалисти го оценяват като много добър екземпляр с изключително симетрични рога. През последните години се засилва интересът от страна на българи към лов на муфлони. Стопанството в Балчик може да предложи поне още две животни, чиито показатели се доближават до отстреляния екземпляр.


Балчик. Български ловец е отстрелял през почивните дни муфлон с

Балчик. Български ловец е отстрелял през почивните дни муфлон с ...

......... като животното е отстреляно от Тодор Живков в ДЛС - Воден. „Смятаме след 2 - 3 години да атакуваме националния рекорд. Въпрос на време е муфлон, отгледан в нашето стопанство да оглави класацията и рекорда на бившия първи да бъде подобрен“, коментира директорът на ДЛС - Балчик инж. Калинка Тодорова.


Още преди година в парламента е внесен законопроект за облекчаване

Още преди година в парламента е внесен законопроект за облекчаване ...

......... Заяви, че е наясно, че нито една партийна централа не харесва размествания на листите. Според Манолова най-доброто решение е да няма прагове за преференции. Тя посочи като пример някои европейски държави, в които листите се подреждат по азбучен ред, а в други гласоподавателите могат да правят микс от различни листи.


Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за бракониерски улов

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за бракониерски улов ...

......... 100-кимограмова моруна е натоварена в пикап, управляван от Иван Ив. Ценната риба е спасена и ще бъде върната обратно в река Дунав, след като бъде маркирана от специалисти от Института по есетровите риби. Престъплението се наказва с лишаване от свобода до 1 година и с глоба от 100 до 1000 лева.  


На среща с националния обмудсман Мая Манолова работници от мангановата

На среща с националния обмудсман Мая Манолова работници от мангановата ...

......... от Швейцария и Великобритания добиваха манганова руда в района.   Освен това, съгласно решение на Добричкия окръжен съд, управителят на "Евроманган" Дейвид Уелинс в крайна сметка е глобен с 5000 лева, тъй като дружеството не е платило навреме свои задължения към четири фирми и не е обявило несъстоятелност заради товаВ очакване на Баба Марта центърът на Добрич отново се

В очакване на Баба Марта центърът на Добрич отново се ...

......... се изпращат за наши сънародници, които живеят в други държави. Общината предостави 253 места за продажба на мартеници, но част от тях все още не са заети. Повечето места са позиционирани на пешеходната зона. Базар за мартеници е организиран и на площад "Стария орех", както и на ул. "Христо Ботев".


В Добрич стартира интерактивна образователна игра „Търси се България“, съобщи

В Добрич стартира интерактивна образователна игра „Търси се България“, съобщи ...

......... Русия и Турция.  Договорът слага край на петата руско-турска война, която Екатерина II води срещу султан Мустафа III. По силата на този договор Русия получава Керч и няколко черноморски пристанища на Кримския полуостров, възстановени са Молдова и Влашко, а Русия може от тяхно име да се меси във Високата порта.


Много граждани на Каварна се събраха пред паметника на Васил

Много граждани на Каварна се събраха пред паметника на Васил ...

......... община Каварна Нина Ставрева. В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя се включиха Община Каварна, Общински съвет- Каварна, Исторически музей- Каварна, НЧ „Съгласие-1890“, Общинско предприятие „Чиракман“, училища, детски градини, политически партии и много граждани. В поклонението прозвучаха и стихотворения за Левски рецитирани от ученици от СУ „Стефан Караджа“.


Няма законово основание връщането от областния управител на Добрич за

Няма законово основание връщането от областния управител на Добрич за ...

......... нарушена приходната част на общинския бюджет поради негови неправомерни действия. Общината е в правото си да потърси отговорност от държавен орган за настъпили имуществени вреди, се казва още в становището на НСОРБ. Кметът Йордан Йорданов съобщи на днешната оперативка в общината, че местните данъци и такси се събират по график.


Каварна. С поклонение пред паметника на Васил Левски в градския

Каварна. С поклонение пред паметника на Васил Левски в градския ...

......... на община Каварна Нина Ставрева. В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя се включиха Община Каварна, Общински съвет- Каварна, Исторически музей-Каварна, НЧ „Съгласие-1890“, Общинско предприятие „Чиракман“, училища, детски градини, политически партии и много граждани. В поклонението прозвучаха и стихотворения за Левски рецитирани от ученици от СУ „Стефан Караджа“.С панихида и общоградско поклонение стотици жители на Добрич почетоха

С панихида и общоградско поклонение стотици жители на Добрич почетоха ...

......... там, където почиват всички праведници“, казаха в словото си свещениците. „Да съхраним и предадем на децата си, че Васил Левски е българската икона, пред която трябва да стоим с достойнство“, призова кметът на града Йордан Йорданов. Много ученици от местните училища положиха цветя пред бюста на великия син на България.


Дипляни с цитати от Васил Левски, които звучат актуално и

Дипляни с цитати от Васил Левски, които звучат актуално и ...

......... на българската свобода. Във Възрожденското училище на етнографския комплекс „Стария Добрич“ е планирана образователната програма „Мога ли да бъда като Левски?“. Образователен урок „Народе????“ е включила в календара си и Регионална библиотека „Дора Габе“, а в интерактивната зала посетителите на библиотеката могат да видят дигиталното издание на тефтерчето на Левски.


Община Каварна е отличена със златен приз за създаване на

Община Каварна е отличена със златен приз за създаване на ...

......... Каварна като атрактивна туристическа дестинация. Председателят на Българската туристическа камара Георги Николов връчи наградата на кмета на Каварна Нина Ставрева. Ставрева не пропусна да покани всички присъстващи да посетят Каварна и района и подчерта, че градът на Северното Черноморие е все по-предпочитан както от български туристи, така и от чужденци.


Каварна. Със

Каварна. Със "Златен приз" "За създаване на устойчив туристически продукт ...

......... "Каварна става все по-привлекателна дестинация не само за български, но и за чуждестранни туристи.", заяви Нина Ставрева.Тя приветства всички присъстващи и ги покани да посетят Каварна .Призът е резултат на увеличението на броя туристи, високата култура на обслужване и професионалния мениджмънт- фактори за утвърждаване на Каварна като привлекателна туристическа дестинация.


Министърът на туризма Николина Ангелкова посети щанда

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети щанда "Каварна" на международната ...

......... морската община Нина Ставрева посочи, че районът не е само морска дестинация, но и привлекателно място за културно-исторически, спортен и селски туризъм. Интересът към него се вижда от постоянния ръст на туристи през последните три години. В първия ден от туристическото изложение беше показан филмът "Десет причини да посетиш Каварна".


София. Резултатите в туризма са прогресиращи. Всяка година бележим ръст,

София. Резултатите в туризма са прогресиращи. Всяка година бележим ръст, ...

......... за морски туризъм, а и за селски, за културно-исторически. Имаме вкусна добруджанска гозба и гостоприемни каварненци“, заяви кметът. „Не 10, има хиляди причини туристите да изберат Каварна. През „Фокус“ каним всички да го направят. Всеки да намери своите причини да се върне в Каварна“, каза още Нина Ставрева. Биляна ИВАНОВА


Каварна. Знакови лица от каварненските фестивали се включиха лично в

Каварна. Знакови лица от каварненските фестивали се включиха лично в ...

......... Участието ни в туристическото изложение има ефект. Доказателство за това е и непрекъснатият ръст по всички показатели в сектор туризъм през последните три години.", заяви Нина Ставрева. В първия ден на туристическото изложение бе и премиерата на новия филм "Десет причини да посетиш Каварна". Изложението ще продължи до 16 февруари.


Представители на руската фирма „Пластик Републик“ са се срещнали днес

Представители на руската фирма „Пластик Републик“ са се срещнали днес ...

......... също, че „Пластик Републик“ държи 20% от пазара на пластмасови изделия в Русия, Беларус и Казахстан. Продукцията ѝ намира приложение в оборудването на баня, кухни, в градинарството. Произвежда също продукти за деца, филтри за вода и др. Засега няма яснота какви са инвестиционните намерения на руската фирма в Добричка област.


Каварна. На 28 февруари 2019 г. в залата на Народно

Каварна. На 28 февруари 2019 г. в залата на Народно ...

......... [email protected], [email protected], или на място в отдел „Духовни и социални дейности“ и НЧ „Съгласие-1890“. Не се изисква такса за участие. Кастинга и шоуто ще бъдат излъчвани на живо по интернет от „Регионална телевизия Добрич - телевизията на Добруджа“. За повече информация: тел.: 0570 820 77, 0570 844 20, 0570 85041.


„Аз, Васил Левски в Карлово роден…“ е името на изложбата,

„Аз, Васил Левски в Карлово роден…“ е името на изложбата, ...

......... „Левски“:  „Тая заран млад е, довечера  стар“, „Селяните прости светец го зовяха“, „В бъдещето тъмно той гледаше ясно“. На платната са изобразени родният град на Апостола - Карлово, Розовата долина, неговият учител в революционната дейност – Георги Стойков Раковски. Изложбата ще е в Двореца от 15 февруари до 13 април.


Каварна. България прекланя глава пред живота и делото на Aпостола

Каварна. България прекланя глава пред живота и делото на Aпостола ...

......... глава пред живота и делото на Aпостола на българската свобода Васил Левски. В Каварна паметта на Апостола ще бъде почетена с общоградско поклонение на 18 февруари, в 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Градския парк. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Организатори са Община Каварна и Исторически музей–Каварна.


Каварна. Да е на берекет, да се роди много грозде

Каварна. Да е на берекет, да се роди много грозде ...

......... За поредна година домакин на отбелязването бе Етнографски комплекс, който посрещна каварненци и гости, дошли за празника, организиран от Община Каварна и Исторически музей. За доброто настроение със своите песни допринесоха Женски народен хор при НЧ "Съгласие - 1890" с ръководител Невелина Василева. Празникът завърши с традиционното българско право хоро.


Мъж на 24 години от добруджанското село Сноп и 19-годишен

Мъж на 24 години от добруджанското село Сноп и 19-годишен ...

......... и на 73 г. са съборени на земята и са им взети чантите с пари, документи и лични вещи. Пострадалите са получили охлузни рани. При другите два случая са издърпвали чантите от ръцете на жените. Част от откраднатите вещи са открити от полицаите. Продължава изясняването на престъпната дейност на двамата.


Кметът на Добрич Йордан Йорданов извърши символичното зарязване на лозата

Кметът на Добрич Йордан Йорданов извърши символичното зарязване на лозата ...

......... в конкурса и с червено, и с розе, а при розето се класира на трето място. Технологията е семейна тайна и се предава вече пет поколения. Самият той се занимава с винарство от 10 години. Служител е в общинската служба „Земеделие“. За най-добър майстор на розе беше признат Стефан Николов.


Каварна. Инсталация за събиране на пластмасови капачки във формата на

Каварна. Инсталация за събиране на пластмасови капачки във формата на ...

......... капачки ще бъдат в помощ за закупуване на кувьози. Всеки може да бъде съпричастен в благотворителната кауза, като постави своите събрани капачки в металното сърце. Община Каварна очаква предложения от гражданите на града за благотворителни каузи в които да вземе участие. "Нека се обединим и бъдем по-добри!", призовават от Общината


Каварна ще вземе участие в най-голямото туристическо международно изложение в

Каварна ще вземе участие в най-голямото туристическо международно изложение в ...

......... Хиип“, а после да си направите селфи в слънчогледовите полета, които галят морския бряг и да закусите с топла добруджанска кавърма“. Изборът е голям – от множеството фестивали, през голф дестинациите, до аквапарк и екшън парк. Тук всеки може да намери своето кътче и да се наслади на неповторима ваканция.


Неизвестни са стреляли снощи по автомобила на Българското дружество за защита

Неизвестни са стреляли снощи по автомобила на Българското дружество за защита ...

......... са сред основните рискове за червеногушата гъска, която е застрашен вид в световен план и всяка година зимува на територията на страната ни. Лодките на бракониерите, освен че крият риск за рибните популации, прогонват гнездящите птици. За стрелбата е подаден сигнал в полицията и се извършва проверка на място.  


Неизвестни са стреляли снощи по автомобила на Българското дружество за защита

Неизвестни са стреляли снощи по автомобила на Българското дружество за защита ...

......... са сред основните рискове за червеногушата гъска, която е застрашен вид в световен план и всяка година зимува на територията на страната ни. Лодките на бракониерите, освен че крият риск за рибните популации, прогонват гнездящите птици. За стрелбата е подаден сигнал в полицията и се извършва проверка на място.  


Кметът на Добрич Йордан Йорданов е сред стоте участници в

Кметът на Добрич Йордан Йорданов е сред стоте участници в ...

......... политическо послание към кандидатите, които ще се борят за място в Европейски парламент. Предвижда се в срещата да вземат участие над 800 изборни лица на местно и регионално ниво от ЕС, представители на Европейската комисия, Европейския парламент, Европейския съвет, председателите на тези институции, президентът и министър-председателят на Румъния и др.


Добрич. Бракониери са стреляли по автомобил на Българското дружество за

Добрич. Бракониери са стреляли по автомобил на Българското дружество за ...

......... езерата е една от основните заплахи за нощуващите представители на световно застрашения вид, който зимува всяка година у нас. Навлизащите с лодки да поставят мрежи бракониери, освен че нанасят щети на рибните популации, прогонват и нощуващите птици. Честото безпокоене изтощава гъските, повишава смъртността и намалява броя на размножаващите се птици.


Настаненият в Преходно жилище – Добрич Стефан Недялков ще вземе

Настаненият в Преходно жилище – Добрич Стефан Недялков ще вземе ...

......... психолози и се подготвят за самостоятелен живот, уточняват от общината. На 32-ма младежи е предоставена тази услуга до момента. Голяма част от тях са постигнати успешна реализация, а двама продължават обучението си в университети. За социалната адаптация на младежите от Преходно жилище – Добрич помага и екипът на фондация „Лумос“.


Каварна. В навечерието на 14 февруари членовете на литературният клуб

Каварна. В навечерието на 14 февруари членовете на литературният клуб ...

......... ще те накара да говориш за любов”, посочи Стефан Жечев. Първо място за червени вина получи поетът Иван Статев от гр. Балчик, а винопроизводителя от село Българево – Тодор Теохарев бе отличен за бяло вино. Победителите получиха подаръци от община Каварна и от литературния клуб „Йордан Кръчмаров“ – гр. Балчик.


Областният управител на Добрич Красимир Кирилов определя като незаконосъобразни две

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов определя като незаконосъобразни две ...

......... данъци не са посочени очакваните финансови резултати, а само, че "очакваният финансов резултат е достигане на по-голяма яснота при определяне на размера на местните данъци и повишаване приходите в бюджета на община град Добрич". Законът изисква финансова обосновка за отражението на промяната на данъка върху превозните средства върху общинския бюджет.


София. Каварна ще се представи в най-голямото международно туристическо изложение

София. Каварна ще се представи в най-голямото международно туристическо изложение ...

......... ви почерпим със слънчево вино от нос Калиакра, направено с много любов от потомствени винари Преброихте 11 причини? Е, така е, но не можем да махнем, а само да добавяме още и още. Така се случва с всеки, дошъл веднъж на красивото Северно Черноморие. Опитайте и ще се уверите сами!


Обвинение за грабеж и нанасяне на телесна повреда, довела до

Обвинение за грабеж и нанасяне на телесна повреда, довела до ...

......... задържани под стража. Според хора от селото убитият е бивш служител на полицията и живеел сам. Единият от престъпниците е безработен, а другият бил наеман като дървосекач. По-възрастният имал зад гърба се две присъди. В досието на съучастника му също има присъди за кражби. Двамата убийци са от ромски произход.


Каварна. Възстановка на традиционния обичай „Зарязване на лоза“ ще се

Каварна. Възстановка на традиционния обичай „Зарязване на лоза“ ще се ...

......... на 14 февруари по случай празника Трифон Зарезан, съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Организатори на тържеството са община Каварна и Етнографският комплекс в града. Празникът започва в 11.00 ч. в двора на музейния комплекс. Организаторите отправят покана към каварненци и гостите на града да се включат в празничното веселие.


Знаете ли коя е Минка Сарийска? Вероятно не сте чували

Знаете ли коя е Минка Сарийска? Вероятно не сте чували ...

......... улица „Страцин“, а другият ѝ край стига до жилищен блок, но той е на адрес „Христо Смирненски“. Къщата на Минка не е била на това място. Тя е живяла в района на църквата „Света Троица“. Преди години наследниците ѝ продали къщата и на нейно място новите собственици са построили друга.


Каварна. Днес в Градския парк в Каварна бе монтирана детска

Каварна. Днес в Градския парк в Каварна бе монтирана детска ...

......... Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Изграждането на площадката е дарение от мобилния оператор A1. „Вярвам,че децата на Каварна ще имат още едно място за игри, където да се чувстват приятно и ще се забавляват“, заяви кметът на Община Каварна Нина Ставрева и благодари за направеното дарение от A1.


Стрелките на часовника на кулата в Архитектурно-етнографския комплекс на открито

Стрелките на часовника на кулата в Архитектурно-етнографския комплекс на открито ...

......... в София. За първи път нейният звън се разнася из Добрич (тогава - Толбухин) на 28 юни 1985 г. Идеята за етнографски комплекс в центъра на града започва да се реализира през 70-те години, а на починалия преди няколко години арх. Витлеем Чалъков жителите на Добрич дължат проектирането и строителството.


"През последните 7-8 години не е имало такава суша“. Това ...

......... нови сорта полски и зеленчукови култури се изпитват ежегодно. За одобряването им се изисква да осигуряват добри добиви и да са устойчиви на болести и климатични промени. Тя е категорична, че българските сортове са конкурентни на внесените от чужбина, а предимството им е, че са издържали изпитанията на родния климат.


Каварна. С общоградско поклонение в Каварна бяха отбелязани 141 години

Каварна. С общоградско поклонение в Каварна бяха отбелязани 141 години ...

......... Каварна. „Каварненци не са получили даром свободата си, те са я извоювали с кръвта на много жертви, със своите изгорели домове, но въпреки това те са намерили сили да посрещнат с хляб и сол своите освободители . Най-важните имена свързани с победата са Андрей Василев-Амирата и Еранос Ераносян“, поясни Георгиев.


Анекс на стойност 1 350 000 лева без ДДС подписа кметът на

Анекс на стойност 1 350 000 лева без ДДС подписа кметът на ...

......... стартирал нова процедура за сметосъбиране и сметоизвозване. Двама са кандидатите, подали оферти – "Еф Си Си България" ЕООД и "Комунал инженеринг" ЕООД – София. Тя обаче не е довършена. В публикуваното уведомление – от 1 февруари, се съобщава, че пликовете с ценовите оферти ще се отварят на 6 февруари.  


29-годишна служителка на банка в Дулово е задържана за присвояване

29-годишна служителка на банка в Дулово е задържана за присвояване ...

......... нейни. Така в периода от септември 2018 г. до настоящия момент тя присвоила над 200 000 лева, като пълният размер на присвоените средства е в процес на установяване. Жената е задържана за срок до 24 часа. Материалите по случая са докладвани на Окръжна прокуратура - Силистра. Образувано е следствено дело.  


Каварна. Община Каварна ще отбележи 141 години от освобождението на

Каварна. Община Каварна ще отбележи 141 години от освобождението на ...

......... прякор Амира. Бунтът на каварненци и тяхната саможертвена борба срещу петвековния поробител по време на Освободителната война остават в историята на града, а и в цяла Добруджа. На паметната за града дата 4 февруари 1878 година свободата идва с войниците на Първа донска казашка дивизия с командир генерал-майор Николай Янов.


Близо 6 млн. лв. ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на

Близо 6 млн. лв. ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на ...

......... между с. Гурково и международния път, а фината настилка ще бъде положена след повишаване на температурите. Същата процедура е предвидена и за покрития с асфалтобетон път от разклона между второкласния път за Добрич в посока с. Стражица. Предстои и окончателно 4-сантиметрово покритие от асфалт на пътната отсечка Стражица – Храброво.


Гласовете на 12 съветници на община Добричка бяха достатъчни, за

Гласовете на 12 съветници на община Добричка бяха достатъчни, за ...

......... при изпълнение на гласувани решения. Преди това съпартийците на Марев от БСП го подкрепиха с декларация, в която се казва, че действията срещу него са политически. Вносителят на искането за оставката на председателя Марев – Пламен Недев беше номиниран от ДПС за кмет на община Добричка на предишни местни избори.


Ежедневно или веднъж в седмицата 64,7% от жителите на Добричка

Ежедневно или веднъж в седмицата 64,7% от жителите на Добричка ...

......... част от Европейската статистическа програма и се извършва всяка година от 2004 г. насам.  С него се цели да се изясни разпространението и използването на информационно-комуникационните технологии на национално и европейско ниво. През изминалата 2018 г. са анкетирани 4223 домакинства и 9275 представители на тези домакинства, избрани на случаен принцип.


С 9 гласа „за“, един – „против“ и четирима „въздържал

С 9 гласа „за“, един – „против“ и четирима „въздържал ...

......... в няколко учебни заведения, газифициране на кухненския блок в детска градина „Пролет“, ремонти на ученическото общежитие, оградата в ОУ „Йордан Йовков“в  с. Спасово и кухненския блок на детската градина в това село. Планирани са и средства за ремонт на седем читалища и няколко гробищни парка в населените места на общината.


В община Каварна беше подложен на обществен дебат проектът на

В община Каварна беше подложен на обществен дебат проектът на ...

......... приоритети за постигане на устойчиво развитие, отчитайки характерните особености и потенциала на района. Използвани са данни от инвентаризациите и плановете на отделните горски стопанства. Инициатор на общественото обсъждане е Регионалната дирекция по горите – Варна, със съдействието на общинската администрация в Каварна. В него се включиха експерти от този сектор.


С гласовете на представителите на ГЕРБ и ВМРО в Общинския

С гласовете на представителите на ГЕРБ и ВМРО в Общинския ...

......... един от спонсорите, а футболистите останали три месеца без заплати. „Това означава ли да оставим клуба да фалира?“, задава въпроса Ангелов. По думите му общината има много стабилна капиталова програма. Тази година ще бъдат изпълнени проекти с европейско финансиране за 13 млн. лв., насочени към подобряване на инфраструктурата в общината.


Каварна. Във връзка с разработването на Областен план за развитието

Каварна. Във връзка с разработването на Областен план за развитието ...

......... със съдействието на Община Каварна и в изпълнение на плана „Географика“ ООД. В презентацията участие взеха проф. М. Гроздева, доц. Б. Борисова и Ана Димитрова от „Географика“ ООД, инж. С. Саров от Североизточно държавно предприятие-Шумен, инж. З. Дейкова от Регионална дирекция по горите и инж. Веселин Иванов- Ловно стопанство Балчик.


Възстановяват се учебните занятия в Добричка област от утре, след

Възстановяват се учебните занятия в Добричка област от утре, след ...

......... Най-много са от възрастовата група между 5 и 14 години като броят им е 63. При над 65-годишните са заболели само 7 души. Грипната епидемия в областта вероятно ще бъде отменена към края на седмицата. Засега остават в сила противоепидемичните мерки – преустановени са плановите операции, консултации и профилактични прегледи.


Общинският съвет единодушно подкрепи проектобюджета на община Добрич на днешната

Общинският съвет единодушно подкрепи проектобюджета на община Добрич на днешната ...

......... със средно образование, за да не се дискриминират те, а и че бизнесът в Добрич има по-голяма нужда от специалисти със средно образование. Не беше прието и предложението на БСП за гласуване оставката на председателя на Общинския съвет Иво Пенчев и те ще внесат това предложение на следващата сесия.             


При извършена проверка от

При извършена проверка от "ВиК Добрич" АД за 2018 г. ...

......... изследователската лаборатория на "ВиК" Добрич, която успокои жителите на общината. "Пределно допустимите норми за съдържание на нитрати във водата са 55 милиграма на литър, което показва, че завишението на нитрати във водата е едва 10%. Жителите на Каварна могат да са спокойни за качеството на водата", посочи Михалева.    


Добрич. На 2 и 5 февруари Община град Добрич организира

Добрич. На 2 и 5 февруари Община град Добрич организира ...

......... към МОН. Програмата на обучение на Департамента по модерни обучителни методи към Висше училище по мениджмънт е съобразена с прилагането на модерна за образователната ситуация методика и залага на придобиването на нови знания и практически умения за справяне с проблемите в пряката работа на учителите с деца от различни етноси.


Две стипендии по 1250 долара всяка са осигурени от община

Две стипендии по 1250 долара всяка са осигурени от община ...

......... Общината осигури финансиране и за инвитро процедури за три от общо пет одобрени двойки с репродуктивни проблеми. От администрацията припомнят, че през изминалата година са осигурени 15 хил. лв. за тази цел. Сумата за една двойка е в размер на 3 хил. лв. за една процедура за календарна година.  


Общо 6 193 021 лв. ще бъдат вложени в обновяване на Природо-математическата

Общо 6 193 021 лв. ще бъдат вложени в обновяване на Природо-математическата ...

......... на 5 февруари. Най-активно ще се работи през лятната ваканция. Ръководителят на проекта Добринка Михова посочи, че след приключване на ремонтите ще бъде подобрена енергийната ефективност в сградите, ще се намалят разходите за поддръжката им. общо 2388 ученици и деца посещават четирите учебни заведения, в които ще се извърши ремонтът.


52-годишен мъж от Генерал Тошево пострада при трудова злополука в

52-годишен мъж от Генерал Тошево пострада при трудова злополука в ...

......... хотелски комплекс в курортното село. При ремонтни дейности той е паднал от височина 2-3 метра.   Пострадалият е настанен в МБАЛ „Св. Ана” в град Варна с множество фрактури и с реална опасност за живота. Уведомена е Инспекцията по труда в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.  


Добрич. Кметът Йордан Йорданов се срещна с д-р Гергана Райжекова

Добрич. Кметът Йордан Йорданов се срещна с д-р Гергана Райжекова ...

......... и най-високо оценено есе. Стипендиите се осигуряват от Община Добрич и Център за творческо обучение и ще дадат шанс на две деца не само да придобият космически познания, но и да преживеят едно уникално приключение в единствения за Европа, Азия и Близкия Изток космически лагер, създаден по модел на НАСА.


Граждани и гости на Добрич присъстваха на официалното честване на

Граждани и гости на Добрич присъстваха на официалното честване на ...

......... отношение към паметта на предците ни е залог за духовно безсмъртие и самочувствие на всеки народ“. В почетния караул се включиха Регионалният клуб „46-и пехотен Добрички полк“ към Национално дружество „Традиция“ и регионалните клубове от Шумен, Велико Търново, Велики Преслав, от варненския клуб Миноносец „Дръзки“ и шуменския клуб „Жива история“.


„Още е рано да се каже какъв ще е ръстът

„Още е рано да се каже какъв ще е ръстът ...

......... туристическа борса и на нея стават договарянията. Според дипломата няма голям отлив на негови сънародници от българския имотен пазар. Мнението му е, че всеки собственик може да продава или да купува имот, а пазарът диктува ситуацията. „Хората могат да купуват както тук, така и на друго място“, каза още той.


На 6 февруари ще е отворена системата за електронен прием

На 6 февруари ще е отворена системата за електронен прием ...

......... на януари директорите на ясли и градини трябва да подадат информация за свободните места и броят им ще бъде обявен с отваряне на системата на 6 февруари. Заради динамичната обстановка класиране се прави всеки месец. След уточняване на свободните места, новото класиране ще е през март, каза още д-р Баева.


Утре (21.07.19 г.) Добрич ще отбележи тържествено годишнината от своето

Утре (21.07.19 г.) Добрич ще отбележи тържествено годишнината от своето ...

......... 27 януари 1878 г. турците се изтеглили към големия град. Те запалили църквата „Свети Георги“, но местните хора потушили пожара. Запалена била и джамия, пълна с боеприпаси, в центъра на града. Донските казаци влезли с победен марш в днешен Добрич сутринта на 27 януари. Тук разположил щаба си генерал Цимерман.


Понеделник и вторник също ще са неучебни дни за всички

Понеделник и вторник също ще са неучебни дни за всички ...

......... е взел решение за продължаване на мерките. Наред с принудителната ваканция, отменени са плановите операции, забраняват се свиждания в болничните заведения, въведен е строг контрол в детски градини и ясли относно противоепидемичните мерки. В отделения на многопрофилната болница в Добрич са поставени допълнителни легла, за да бъдат поети заболели пациенти.