Сигнал за лице, което придружава до три от секциите в

Сигнал за лице, което придружава до три от секциите в ...

......... 12:30 часа тя е 16,15%. Най-висока е тях в община Крушари, където до урната са отишли 22,35 на сто от имащите право на глас. С над 20% са и общините Тервел и Добричка. Най-ниска е активността в община Каварна – 14,15%. С малко над 14% са общините Добрич и Балчик.


Издирват  31-годишна жена и осеммесечно бебе след инцидент в Дунав,

Издирват  31-годишна жена и осеммесечно бебе след инцидент в Дунав, ...

......... разхождал кучето си в периферията на Дунавския парк, когато забелязал бедстващото дете. Той навлязъл във водите на реката и достигнал момчето, а с помощта на друг мъж двамата били изтеглени на брега. На момченцето е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му. Случаят се изяснява, образувана е преписка.  


Добрич. 8.3% е избирателната активност в областта към 10.30 часа.

Добрич. 8.3% е избирателната активност в областта към 10.30 часа. ...

......... (11.99 %); община Добричка – 1990 избиратели (11.13%); община Шабла – 345 избиратели (8.62%), община Балчик – 1451 гласоподаватели (8.47%); община Генерал Тошево – 973 избиратели (7.84%); община град Добрич – 5808 избиратели (7.40%), и с най-ниска избирателна активност към момента е община Каварна - 925 избиратели (7.17%). Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Завърши индивидуалното държавно първенство по тенис на маса до

Каварна. Завърши индивидуалното държавно първенство по тенис на маса до ...

......... - клуб "Юнак"; 2 Елиф Ибрям -клуб "Родопи"; 3. Стела Атанасова - клуб "Роса"-1 3. Сечил Фейзулова - клуб "Юнак". Момчета Индивидуално 1. Стефан Димитров - клуб "Марек - Дигеста" 2. Йоан Величков - клуб "Марек - Дигеста" 3. Стилиян Смиленов - клуб "Стамболийски" 3. Даниел Димитров - Клуб "Комета"+


Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева даде началото на

Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева даде началото на ...

......... за втора поредна година. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Участие в него вземат 83 деца от 14 клуба от страната - Гоце Делчев, Ардино, Видин, Момчилград, Златоград, Стамболийски, Шумен и Варна. Финалът на държавното индивидуално първенство по тенис на маса за деца до 12 г. е утре след обяд.


Каварна. С тържествено шествие по централната улица на Каварна, в

Каварна. С тържествено шествие по централната улица на Каварна, в ...

......... - Каварна „Детски самодеен състав на годината” - ДФС „Бизоне” с ръководител г-жа Стела Иванова; „Самодеен състав на годината” - Читалищен театър „Проф. Гочо Гочев” от Читалище „Съгласие 1890” - Каварна; „Самодеец на годината” - г-н Божидар Петров Божидаров от Читалищен театър „Проф.Гочо Гочев“ от Читалище „Съгласие 1890” - Каварна.Икона с ликовете на Св. Св. Кирил и Методий и

Икона с ликовете на Св. Св. Кирил и Методий и ...

......... широка 90. С лентата „отличник“ утре ще бъдат отличени 3191 ученици в Добрич, са данните на зам.-кмета по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Абитуриентите в града са 714. Възпитаниците на общообразователни училища в Добричка област са 12 948, а още 3044 учат в професионални гимназии, съобщават от Териториалното статистическо бюро.  


„О, много добре!“ – такава беше реакцията на Винченцо Лупатели,

„О, много добре!“ – такава беше реакцията на Винченцо Лупатели, ...

......... ни спортисти – Мария Гигова, Мария Петрова, момичетата от националния отбор по художествена гимнастика. Писмата са в специално изработени тубуси, наподобавящи тези от щафетите. Това е символично предаване на щафетата на ACES Europe, чийто ред е да обяви решението си за кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта 2020.


Кола блъсна дете в Балчик, съобщиха от полицията. Инцидентът е

Кола блъсна дете в Балчик, съобщиха от полицията. Инцидентът е ...

......... охлузни рани, без опасност за живота. Междувременно пиян водач са задържали пътните полицаи в Добричко. На 22 май в село Кардам, е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, с 37-годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчела 1,82 промила. Шофьорът е задържан за 24 часа .


И най-добрите идеи на предприемачите могат да останат нереализирани и

И най-добрите идеи на предприемачите могат да останат нереализирани и ...

......... на образованието, обединиха мнението си участниците във форума. Радосвет Радев припомни, че преди години юридическо образование в България можеше да се получи единствено в Софийския университет, а сега го предлагат в десетки ВУЗ-ове. Кметът Йордан Йорданов също посочи, че преди години икономическите университети в страната ни са били само три.


Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 50-годишния Гюрсел Т.

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 50-годишния Гюрсел Т. ...

......... след което нанесъл побой на майка си, нанасял ѝ удари с ритници, юмруци, а след това и с цепеница и метален ръжен. Съдебни медици преброили по тялото на пребитата жена не по-малко от 20 удара, нанесени със значителна сила. В ранните часове на 5 декември жената починала след поредния побой.По повод 24 май – Ден на българската просвета и

По повод 24 май – Ден на българската просвета и ...

......... към всички, които всеотдайно и с любов дават знания на младите хора. Кметът Ставрева им пожела да продължават да пазят борбения дух на учителя. Наградени бяха преподаватели, постигнали високи резултати през учебната година. Отличени бяха и много от пенсионираните педагози. За доброто настроение се грижеха Тримата тенори и Врачанската филхармония.


Над 3 млн. евро са инвестирани в маслоекстракционна линия на

Над 3 млн. евро са инвестирани в маслоекстракционна линия на ...

......... души. Производственият цикъл е затворен, на пазара се предлагат дори слънчогледови пелети. При откриването Борисов го призова: „Да вдига заплатите, защото имаме план за доходите“. А и хората трябва да бъдат задържани в региона. Премиерът похвали и работниците: „Ако не работехте така добре и качествено, нямаше да има инвестиции“.   


Добрич. Художествената галерия за 25-ти път представя изложба на Сдружението

Добрич. Художествената галерия за 25-ти път представя изложба на Сдружението ...

......... и иконопис. Сред тях са доайените Тодор Балев, Светослав Бъчваров, Гинка Димова, Здравко Тошев и по-младите Диана Кирова, Климентина Пенева и Деница Кралева. Проявата е посветена на 24 май и е част от културния календар на Община град Добрич. Изложбата ще бъде официално открита днес в 17.30 часа. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Три години след създаването на Демонстрационния учебен обект на

Добрич. Три години след създаването на Демонстрационния учебен обект на ...

......... и с екип на Лесотехническия университет, който вече е гостувал в стопанството, като наблюденията и съвместните дейности ще продължат и през следващите месеци. Преподаватели от ШУ "Епископ Константин Преславски" също проявяват интерес към обекта, като според тях е отлична база за провеждане на практически занятия със студенти еколози. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Учители от всички училища и детски градини, пенсионирани педагози,

Каварна. Учители от всички училища и детски градини, пенсионирани педагози, ...

......... и любов, и им пожела да продължават да пазят борбения дух на учителя. В навечерието на 24 май бяха връчени награди на преподаватели постигнали високи резултати през последната учебна година, а заслужени отличия получиха много от пенсионираните педагози. Подарък за всички бяха увлекателните изпълнения на Тримата тенори и Врачанската филхармония.Делегация на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта

Делегация на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта ...

......... „златните писма“ за ръководството на ACES Europe. В програмата е включено посещение на спортен комплекс, залите за карате и кик бокс и откритата площадка за хандбал в града, както и голф игрището „Тракийски скали“. Делегацията ще разгледа и детски творби на спортна тема, изложени в Общински детски комплекс – Каварна.


Добрич е домакин на третия световен конгрес по спелеология в

Добрич е домакин на третия световен конгрес по спелеология в ...

......... държави пещерните образувания са считани за археологически паметници и попадат под защита. Участниците в конгреса ще посетят скалния манастир край тервелското село Оногур, Аладжа манастир, кариерата за добив на воденични камъни в комплекс „Златни пясъци“, Калиакра, защитената местност Яйлата, където има 102 пещерни жилища, два некропола и скална църква.  


Община Добрич осигурява безплатни прегледи, с които да бъдат открити

Община Добрич осигурява безплатни прегледи, с които да бъдат открити ...

......... – 25 май, но личните наблюдения на Йорданов са, че не са малко хората, които дори не подозират за проблема. Прегледите ще се извършват в двата диагностично-консултативни центъра в града на 27 и 28 май от 8 до 10 часа, а разходите по тях ще бъдат поети от общинския бюджет.


Каварна. В зала „Олимпиада“ в Каварна се проведе турнир по

Каварна. В зала „Олимпиада“ в Каварна се проведе турнир по ...

......... групи - 7-8, 9-10, 11-12 и 13-14 години. Това състезание е първо по рода си за България и има за цел да насърчи най-малките състезатели. Всички треньори на клубове изразиха своята благодарност на организатора на турнира - Община Каварна и Ердоан Демиров председател на СК "Ринг"за поканата и добрите условия.


Каварна. Градският парк срещу стадион „Калиакра“ беше почистен от ученици

Каварна. Градският парк срещу стадион „Калиакра“ беше почистен от ученици ...

......... Вие сте пример за подражание, защото показвате своето отношение към Каварна, природата и труда“, каза Ставрева в обръщение към всички участващи в благородната инициатива. Инициатор на добрата кауза е преподавателката Теменужка Габракова, която сподели, че и занапред учениците от класа ѝ ще се водят от мотото „За доброто на града“.


Каварна. Стотици деца, родители, треньори и професионални спортисти се събраха

Каварна. Стотици деца, родители, треньори и професионални спортисти се събраха ...

......... зали, които един ден да ни радват с успехите си. Всички деца получиха тениски с името на спортната кампания на Община Каварна "Да спортуваш е модерно". Малчугани имаха възможност да се докоснат до осем спортни дисциплини включително и художествена гимнастика, в която Ренета Камберова направи демонстрация с лента и бухалки.


Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с представители на

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с представители на ...

......... трябва да плаща при всяка такава поръчка. Или накрая сервитьорът да сметне с калкулатор всички издадени бонове и да му каже цялата сметка". Мнението на хората от туристическия бранш е, че оторизираният производител трябва да направи програма, която да работи с натрупване, за да се дава на клиента цялата сметка.


Добрич. Дискусионен форум „Взаимодействие между бизнес и образование“ организира Стопанска

Добрич. Дискусионен форум „Взаимодействие между бизнес и образование“ организира Стопанска ...

......... нуждите на пазара на труда; - по-застъпена интеракция и интеграция на образованието със и в бизнеса; - формулиране на по-ясни изисквания спрямо практическите умения и компетенции на учащите се; - приоритизиране на дългосрочните цели Официалното откриване ще се състои от 10.00 часа в голямата заседателна зала на Община град Добрич.


Добрич ще получи 15 000 евро под формата на ваучери за

Добрич ще получи 15 000 евро под формата на ваучери за ...

......... още няма точки за достъп до безжичен интернет. Във втория конкурс по тази инициатива са кандидатствали 117 български общини, а одобрените са 63, сред които и Добрич. Общото финансиране за всички общини възлиза на 945 000 евро, което е 1,85% от бюджета на конкурса, чийто размер е 51 млн. евро. 


След 10:00 часа утре, 17 май, ще бъде възстановено подаването

След 10:00 часа утре, 17 май, ще бъде възстановено подаването ...

......... Министерството на регионалното развитие и „ВиК Добрич“ АД, с които се иска отмяна на въведената забрана за водоподаване. „От предоставените протоколи е видно, че са изследвани три от четирите активни вещества. Установено е, че трите активни вещества са под границата на количествено определяне, съгласно използваните методи“, се посочва в писмото.


Добрич. В града ще се проведе турнирът по футбол „Мини

Добрич. В града ще се проведе турнирът по футбол „Мини ...

......... ползване на терените на спортен комплекс „Простор" за провеждане на турнира. Детски Футболен клуб „Звездичка“ с председател Анатоли Нанков, е предвидил купи за отборите, грамота и медал за всяко дете. Наградите ще бъдат връчени от кмета на Добрич Йордан Йорданов и председателя на ОС на БФС гр. Добрич Иван Манолов.


Каварна. На 15 май 2019 г. стартираха дейностите по проект

Каварна. На 15 май 2019 г. стартираха дейностите по проект ...

......... университет „Епископ Константин Преславски“. Съвместно със експертите и студентите от университета и в присъствието на кмета на Община Каварна Нина Ставрева беше реализирана Дейност 1 от проекта – Определяне на моделни участъци, върху които да стартират дейности за прилагане на консервационни и възстановителни мерки за природно местообитание 62 С0*„Понто-сарматски степи“.


Каварна. Последният учебен звънец чуха днес Випуск 2019 от СУ

Каварна. Последният учебен звънец чуха днес Випуск 2019 от СУ ...

......... по-можещи и по-смели. Каварна има нужда от вашия дух, от вашия ентусиазъм и от вашата младост. На добър час!“, отправи поздрав към всички зрелостници кметът на община Каварна Нина Ставрева. Музикален подарък от Община Каварна получиха всички абитуриенти с хитовете на Борис Солтарийски, който ги поздрави и пожела успешен старт.


Трактористът на „Маккормик“ е преминал с машината през крайпътно дере

Трактористът на „Маккормик“ е преминал с машината през крайпътно дере ...

......... въздуха, издишан от 47-годишния тракторист. Според направената справка в информационните масиви на МВР това не е първото му прегрешение на пътя. Мъжът е с влязла в сила присъда за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Каварна. Градът ще посрещне легендата на българския футбол Христо Стоичков

Каварна. Градът ще посрещне легендата на българския футбол Христо Стоичков ...

......... Каварна. Градът ще посрещне легендата на българския футбол Христо Стоичков на 25 юли на стадион „Калиакра”. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Той ще посети града, за да представи книгата си „Христо Стоичков.Историята” и за да се срещне с приятели и почитатели.


Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева бе специален гост

Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева бе специален гост ...

......... бъдат по-близо до природата и да се научат на отговорност с грижите, които ще полагат към „Градинката на първокласника“. Директорът на ОУ “Й. Йовков“ Радка Илиева пожела на всички деца и техните ръководители да превърнат „Градинката на първокласника“ в едно чудесно и красиво кътче за отмора приятни и споделени моменти.


Сезираме всички компетентни институции да предприемат адекватни мерки и в

Сезираме всички компетентни институции да предприемат адекватни мерки и в ...

......... ВиК – Добрич и Регионалната здравна инспекция да синхронизират действията си и на базата на направения последен химичен анализ на водата да се издаде заповед за възстановяване на водоподаването в квартала. Общинските съветници заявяват подкрепата си за жителите на „Пастир“ и се присъединяват към тяхната петиция за отстраняване на проблема.


Каварна. На 1 юни от 13.00 часа в Художествена галерия

Каварна. На 1 юни от 13.00 часа в Художествена галерия ...

......... наркотици и кибертероризъм авторката обхваща различни аспекти от отношенията родител-дете, така че всеки да намери по нещо важно и актуално за себе си. Срещата - разговор с Мадлен Алгафари се организира от Община Каварна. Гостите ще могат да разговарят с авторката на книгата и да зададат своите въпроси по темата.


Добрич. Посетителите на Държавния културен институт – Културен център (ДКИ-КЦ)

Добрич. Посетителите на Държавния културен институт – Културен център (ДКИ-КЦ) ...

......... филиграни&“. Публиката ще чуе дуети от големите майстори - Моцарт, Щамиц, Кулау, Девиен, Кинцер, Гали. Рядко изпълняваните образци съчетават красива мелодия, виртуозност и интимност. Те са особено интересни, защото пазят в себе си така нужните ни днес светлина, нежност и оптимизъм. Подборът и интерпретацията са на двамата изпълнители. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. „Златното момиче“ на България Ренета Камберова и д-р Денислава

Каварна. „Златното момиче“ на България Ренета Камберова и д-р Денислава ...

......... дисциплини футбол, хандбал, карате, кикбокс, тенис на корт, лека атлетика и колоездене. Ще бъдат обособени различни "спортни кътчета", където, разпределени в групи, малчуганите ще се запознават отблизо със спецификата на различните спортове. В края на игрите всяко дете ще има възможност да попълни анкета, в която да избере любимия спорт.


Каварна. Завърши шестнадесетият общобългарски младежки фолклорен събор

Каварна. Завърши шестнадесетият общобългарски младежки фолклорен събор "С България в ...

......... и завладяващата народна песен. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева отправи благодарствено слово към всички участници и техните ръководители. Тя благодари на Продуцентска къща "Пирина" в лицето на певеца Илия Луков за ентусиазма и отличната организация. Шестнадесетият общобългарски младежки фолклорен събор "С България в сърцето" завърши с кръшно българско хоро.


Доволна съм от решението на първа инстанция, защото беше отхвърлен

Доволна съм от решението на първа инстанция, защото беше отхвърлен ...

......... „Битови отпадъци“ в общинската хазна са постъпили 3,4 млн. лв. при годишен план 5,450 млн. лв., което е 98,33 на сто събираемост спрямо същия период на миналата година. От планирани 21 млн. лв. собствени приходи по бюджета, постъпленията са 9, 392 млн. лв., което е около 44% от годишния план.


Когато в социалните мрежи се появи публикация, че пауни се

Когато в социалните мрежи се появи публикация, че пауни се ...

......... си зоопаркове. А някои от новоизлюпените птици подарява на приятели, които разполагат с условия за отглеждането им. Ако се полага правилна грижа за тях, достигат полова зрялост на третата година, казва Даниел. Иначе пауните са му по-скоро хоби, хляба си изкарва с професията си на машинен инженер във варненска фирма.


Стотици жители на Добрич, предимно млади семейства, излязоха на протест

Стотици жители на Добрич, предимно млади семейства, излязоха на протест ...

......... налага абсурдни условия и e явно вмешателство в българското законодателство. Настоява се също да не бъдат приемани принципите на Ювеналната юстиция (детски съд), както и да се закрие телефон 116111, приканващ децата „Сигнализирай, ако си разочарован, несигурен или в опасност“, тъй като тази функция се изпълнява от Спешен телефон 112.


Каварна. Изпълнен с български фолклорни песни и танци премина първият

Каварна. Изпълнен с български фолклорни песни и танци премина първият ...

......... на вицепрезидента Илияна Йотова, Марияна Димитрова приветства всички граждани и гости на Каварна. Специален гост на събора бе и кметът на побратимения град Бабадаг Жеорждиан Камеран, който по-рано през деня посети кабинета на кмета. Програмата продължи с шопските песни на Ева и Ива Валентинови и хороводните ритми на оркестър „Лира".


Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се проведе среща

Каварна. В заседателната зала на Община Каварна се проведе среща ...

......... е един от създателите на фестивала „Пирин фолк“ в град Сандански. Над 90 нейни песни са участвали в конкурсните програми на фестивала, печелили са награди и са се превръщали в хитове. Над 300 нейни песни се пеят от български и македонски певци. Има много награди от литературни и песенни конкурси.


Каварна. С празничен водосвет и молебен за здраве започна шестнадесетият

Каварна. С празничен водосвет и молебен за здраве започна шестнадесетият ...

......... инструменталисти от България, Румъния, Украйна и Молдова. Във вечерните гала концерти участие ще взимат най- добрите изпълнения от деня. Тази вечер всеки ще може да се хване на хорото под звуците на фолклорните песни на Ива и Ева Валентинови и оркестър „Лира“. Днешната програма ще завърши с „Хоротека под звездите“.


В отворено писмо до държавни и местни контролни органи жителите

В отворено писмо до държавни и местни контролни органи жителите ...

......... водата са над минимума и е издадено предписание на ВиК – Добрич. Направените изследвания на водата в квартала са показали, че от четирите активни вещества, само при едно е установена по-ниска концентрация от максимално допустимата. Едва когато лабораторните проби докажат годност на водата, тя ще бъде пусната във водопроводната мрежа.


Добрич. Дом-паметникът „Йордан Йовков“ в Добрич получи като дарение живописна

Добрич. Дом-паметникът „Йордан Йовков“ в Добрич получи като дарение живописна ...

......... архив на двамата творци - Лиляна Дичева и нейния съпруг, ще бъде събран и експониран в създаващия се в момента Културен център „Лиляна и Стефан Дичеви” в Кърджали с подкрепата на общината в града. По този начин тай ще стане достояние на широк кръг от ценители и специалисти. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Ученици от средно училище (СУ)

Каварна. Ученици от средно училище (СУ) "Стефан Караджа" огласиха залата ...

......... на училището поздрави всички учители и ученици от свое име и от името на кмета на Община Каварна Нина Ставрева. С медали и статуетки бяха наградени всички ученици участвали в областни и национални конкурси и олимпиади. Празничната програма бе закрита от фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне" с изпълнение на северняшки танц.


Една година лишаване от свобода с 3-годишен срок на изпитание

Една година лишаване от свобода с 3-годишен срок на изпитание ...

......... му и е обучавана от наставник. В схемата включил и майка си, която работела като счетоводител на фирмата била упълномощена да подписва и получава документите, касаещи дейността на дружеството. Подсъдимият вече е възстановил неправомерно получените 2418,72 лв. Той ще трябва да плати и разноските по делото разноски от 413,22 лв.


Административният съд в Добрич отменя решения на общинските съвети в

Административният съд в Добрич отменя решения на общинските съвети в ...

......... за размера на данъка за превозните средства, а относно налога за недвижими имоти магистратите посочват, че е „налице просто пренаписване на Закона за местни данъци и такси“. Гражданите на Балчик също не са участвали в обсъждане на проекта. Решенията по двете дела могат да бъдат обжалвани пред Върховен административен съд.


В Деня на Европа и Деня на победата стотици жители

В Деня на Европа и Деня на победата стотици жители ...

......... Европа са два празника – за паметта и за бъдещето. На 9-и май се прекланяме пред жертвите на Втората световна война. Припомняме си дати и събития, но често забравяме, че зад историческите и статистическите данни стоят обикновени хора с необикновени подвизи“, каза в словото си кметът на Добрич Йордан Йорданов.


Добрич. Делегация от руския град Тамбов е на работна визита

Добрич. Делегация от руския град Тамбов е на работна визита ...

......... на кмета на Добрич Йордан Йорданов медал „80 години Тамбовска област“ с благодарност за принос в отношенията между градовете и от името на губернатора на Тамбовска област. Визитата на гостите продължава и те се включиха в общоградското поклонение по повод Деня на Победата и Ден на Европа – 9 май.


Каварна. В Художествена галерия „Христо Градечлиев“ в Каварна се проведе

Каварна. В Художествена галерия „Христо Градечлиев“ в Каварна се проведе ...

......... получиха Кремена Димитрова , която посещава ОДК от дванадесет години в обучителната форма –керамика и Стела Късова от клуб „Журналист“. Те бяха отличени по повод завършване на средното си образование. Присъстващите имаха удоволствието да видят част от демонстрация на бойни изкуства, представени от децата от Клуб по бойни спортове „Калиакра“.


Не достигат магистър-фармацевтите в Добрич. Това каза Лалка Стойчева от

Не достигат магистър-фармацевтите в Добрич. Това каза Лалка Стойчева от ...

......... нито един представител на бранша. А по думите на директора на Регионалната здравна каса д-р Бисерка Пачолова за нощните дежурства не се изисква магистър-фармацевт, тази дейност може да се върши и от помощник-фармацевти, тъй като лекарствата, които ще се продават, ще са без рецепта, а не са по Здравна каса.


Добрич. За поредна година Общината организира „Нощ на литературата 2019“,

Добрич. За поредна година Общината организира „Нощ на литературата 2019“, ...

......... следите на майка си, произхождаща от дунавските шваби. В България среща стари приятели и описва страната с окото на страничен наблюдател и изпълнено със симпатия сърце. Четирите репортажа на Гаус поставят част от Европа под лупа, съединявайки в едно исторически факти, автобиографични детайли и емоциите на непосредственото наблюдение. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Най-хубавите си творби, изготвени в клубовете по изобразително изкуство

Добрич. Най-хубавите си творби, изготвени в клубовете по изобразително изкуство ...

......... играем“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, в клубовете по изобразително изкуство и мултикултурен фолклор засилва интереса на ромските деца към образователния процес. Помага им да развият своя творчески потенциал. Децата откриват, че в света на изкуството техните умения са значими за възрастните.


Добрич. За пети пореден път Добрич ще бъде един от

Добрич. За пети пореден път Добрич ще бъде един от ...

......... Сервантес, Датско посолство, Фондация "Детски книги", Представителството на Европейската комисия в България, Френски културен институт, Гьоте-институт, Посолство на Ирландия, Италиански културен институт, Културно-информационен център на Република Северна Македония, Полски институт, Посолство на Румъния, Посолство на Швеция, Посолство на Словашката република в София и Чешки център, в партньорство с Община Бургас.


Добрич. Община Добрич и ОП „Спортни имоти“ организират на 10

Добрич. Община Добрич и ОП „Спортни имоти“ организират на 10 ...

......... конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване. За участниците в спортния празник е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон може да участва всеки. Наградите – тениски, раници, топки, ракети за бадминтон, въженца за скачане и др., са осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и Община Добрич.


Добрич. В Художествената галерия ще бъде представена изложба на японска

Добрич. В Художествената галерия ще бъде представена изложба на японска ...

......... на XVIII и XIX век. Колекцията от японски гравюри е дарена през 1971 г. на Художествената галерия в Силистра от художника Мирчо Якобов, който я придобива по време на специализацията си в Китай в периода 1953 - 1958 г. Официалното откриване на изложбата е днес в 17.30 часа. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. В Каварна ще се проведе спортният празник „Заедно на

Каварна. В Каварна ще се проведе спортният празник „Заедно на ...

......... социална образователна подкрепа - Каварна организират деветнадесетото издание на спортния празник, което е посветено на Международния ден на детето. Събитието ще се състои на 31 май 2019 г. от 14.30 часа в ОУ „Йордан Йовков“. Закриването на спортния празник ще се състои на 02 юни 2019 г. от 10.30 часа.


Третото издание на „Под игото“ от 1896 г. с 30

Третото издание на „Под игото“ от 1896 г. с 30 ...

......... на чудесата“ и „Алиса в огледалния свят“ на Луис Карол, „Коледна песен“ на Чарлз Дикенс, „Островът на съкровищата“ на Р. Л. Стивънсън, „Малкият принц“ на Екзюпери, приказките „Котаракът в чизми“, „Червената шапчица“ и др. Сред показаните творби има също озвучени и нестандартни издания. Книгите ще бъдат изложени до 28 май.


Каварна. На 6 май жителите на Каварна честват празника на

Каварна. На 6 май жителите на Каварна честват празника на ...

......... гости в празничния ден бяха народните представители Красимир Янков и Даниел Йорданов, кандидатът за евродепутат Момчил Неков и делегация от побратимения град Михайловце, Словакия. Те отправиха поздрави към жителите и гостите на Каварна. За доброто настроение допринесоха певицата Нели Петкова и фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне” с художествен ръководител Стела Йорданова.


Каварна. Честит празник, Каварна. На всички мои съграждани от сърце

Каварна. Честит празник, Каварна. На всички мои съграждани от сърце ...

......... съграждани от сърце пожелавам Свети Георги да вдъхва кураж, храброст, победоносен дух и увереност във всичките им действия. Във всеки дом здраве, вяра и благоденствие. Това написа кметът на Каварна Нина Ставрева в социалната мрежа "Фейсбук". "На именниците - здраве. Носете името си с гордост и достойнство", пише още кметът.


Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева и зам.-кметът Йордан

Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева и зам.-кметът Йордан ...

......... Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева и зам.-кметът Йордан Йорданов посрещнаха официална делегация от побратимения град Михайловци, Словакия. Това съобщиха от Община Каварна. Гостуващата делегация начело със зам.-кмета на Михайловци Жозев Сокологорски са на посещение в Каварна по повод празника на града – 6 май.


Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева и зам.-кметът Йордан

Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева и зам.-кметът Йордан ...

......... Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева и зам.-кметът Йордан Йорданов посрещнаха официална делегация от побратимения град Михайловци, Словакия. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Гостуващата делегация на чело с зам. кмета на Михайловци Жозев Сокологорски са на посещение в Каварна по повод празника на града- 6 май.


Каварна. УЕФА одобри официалната програма за Европейското първенство по футбол

Каварна. УЕФА одобри официалната програма за Европейското първенство по футбол ...

......... отново на стадион „Калиакра“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Следващите мачове, които ще могат да наблюдават каварненци и гости на града са: Германия- Холандия - 8 май (сряда) от 14.00 ч. Холандия- Англия – 11 май (събота) от 16.30 ч. Полуфинал – 14 май (вторник) от 18.30 ч.


Рекорден брой участници – над 2000 ще се включат в

Рекорден брой участници – над 2000 ще се включат в ...

......... вечерните издания. Журито ще се председателства от певицата Таня Величкова, която е и преподавател в НМУ „Любомир Пипков“ София. Участниците ще бъдат оценявани и от Вили Чаушев – фолклорен инструменталист и преподавател в НМУ „Любомир Пипков“ в София и хореографа Мирослав Аспарухов. Организатори са община Каварна и Продуцентска къща „Пирина“.


Каварна. В дните от 10 до 12 май Каварна ще

Каварна. В дните от 10 до 12 май Каварна ще ...

......... „Мис и Мистър Фолклор 2019”. Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Утвърден като традиционен Общобългарски младежки фолклорен събор, „С България в сърцето” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.


Добрич. Предлагаме изключително интересна програма в Седмицата на камерната музика

Добрич. Предлагаме изключително интересна програма в Седмицата на камерната музика ...

......... програмата за концерта си в Добрич младите творци са подбрали Клод Дебюси със Соната за цигулка и пиано в сол минор, Оторино Респиги - Соната за цигулка в си минор и Соната за цигулка и пиано от Фазил Сей, който е млад турски композитор, известен повече в Европа. Жулиета НИКОЛОВА


Учениците от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич са били

Учениците от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич са били ...

......... заради обгазяване. По данни на говорителя на полицията Стоян Стоянов около 9 часа тази сутрин е подаден сигнал на телефон 112 за напръскан лютив спрей в една от класните стаи на втория етаж. Учебните занятия са прекъснати, но ще бъдат възстановени в след проветряване на помещенията. От полицията разследват инцидента.


Добрич. Държавен културен институт - Културен център (ДКИ – КЦ)

Добрич. Държавен културен институт - Културен център (ДКИ – КЦ) ...

......... това ще бъдат представени и в галерия Elite Art в Букурещ, както и в Ella Traveland - Румъния. Така красотата на „Двореца“ ще бъде споделена с множество чуждестранни ценители на художественото изкуство, които ще отнесат със себе си и част от България. Културният форум продължава до 7 май. Жулиета НИКОЛОВА


Обществени, стопански и жилищни сгради пострадаха от бурята, преминала над

Обществени, стопански и жилищни сгради пострадаха от бурята, преминала над ...

......... за прекършен клон и опасно надвиснали ламарини на покрив на сграда в областния град.В област Добрич няма нанесени щети от силния вятър на 1 май, съобщи за Дарик шефът на Пожарната комисар Дарин Димитров. Спасителите са отстранили паднало дърво от улично платно в областния град, което не е нанесло поражения.