Момичета от Асеновград с благотворителна инициатива в помощ на децата

Момичета от Асеновград с благотворителна инициатива в помощ на децата ...

......... се състои на 15.09.19 г. (неделя) от 09:00 ч. Вече има и създадено събитие в социалната мрежа. А всеки, който желае да се включи в кампанията, може да се свърже с инициаторите чрез фейсбук профила на Anna Manolovaa. В ЦНСТ в Асеновград са настанени общо 13 деца на различна възраст.


Петима ученици от Спортно училище „Георги Бенковски“ в Плевен намериха

Петима ученици от Спортно училище „Георги Бенковски“ в Плевен намериха ...

......... свързали с близки на собственичката на портмонето и я поканили да дойде в управлението, за да получи парите и документите си. Чрез медиите ръководството на Областната дирекция на МВР в Плевен изказва благодарност на момчетата за достойната им постъпка и им пожелава здраве, успешна учебна година и реализация в спорта!


Библиотеката на София както и нейният екип ще се включат

Библиотеката на София както и нейният екип ще се включат ...

......... лично. Всеки, дарил книга, ще получи подарък от Столична библиотека безплатна читателска карта.", пише в съобщението на Столична библиотека. Критерият за подбора на книгите е да бъде от български класици и съвременни български автори в помощ на учениците. Срокът за набиране на книгите е 12 септември 2019 г. до 17:00 ч.


Талантливо момиче рисува благотворително за болници в Асеновград и Пловдив.

Талантливо момиче рисува благотворително за болници в Асеновград и Пловдив. ...

......... Иван Червенков, който посрещна авторите на благотворителната инициатива. В заключение младата художничка Ирина пожела на децата, които са лежащо болни, "да оздравяват по-бързо и изобщо на всички пациенти да се разболяват по-рядко". Първите дарени произведения ще бъдат разположени в "Детско отделение" на асеновградската болница, а жестът няма да е еднократен.


Фотографии и рисунки на деца от кварталите „Филиповци“ и „Факултета“

Фотографии и рисунки на деца от кварталите „Филиповци“ и „Факултета“ ...

......... общности в театралната игра, за да им помогне да придобият нравствен поглед за света, да развият нови качества умения. В изложбата са представени моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и актрисата Снежина Петрова, произведенията на децата и техните спонтанни реакции и коментари.


Тежка операция, която е продължила пет часа, спаси живота на

Тежка операция, която е продължила пет часа, спаси живота на ...

......... сме изключително доволни и благодарим на всички екипи за точността, бързината и професионализма при спасяването на нашата дъщеря Наталия. Абсолютно всички – от линейката, до всички служители на УМБАЛ Бургас, действаха точно и професионално“, казва благодарният баща Пламен Люцканов. Наталия вече е в дома си, където лечението и рехабилитацията продължават.



Морски превоз ще има на територията на община Бургас. Това

Морски превоз ще има на територията на община Бургас. Това ...

......... важни и за морската структура“. За нормативната база на България това е новост, затова от Морска администрация са почерпили опит от Дания и Швеция, които имат богат опит в плаването в градски условия, защото там се използват водни таксита и водни автобуси, което предстои да се случи и в Бургас.


За 5 дни ваканция на море заминават 31 деца и

За 5 дни ваканция на море заминават 31 деца и ...

......... за всяко дете“, която препълни салона на читалището в града с организирания концерт и подаръци за всяко дете. Националното сдружение на сираците в България благодари на кмета на Лом Пенка Пенкова и на ръководството на „Албена“ АД за подкрепата и възможността деца с нисък социален статус да бъдат безплатно на море.


На възпоменателна церемония по случай 20-ата годишнина от опустошителното земетресение

На възпоменателна церемония по случай 20-ата годишнина от опустошителното земетресение ...

......... температура, достигаща 40°С, е успял да спаси 12 души, извадени живи изпод развалините, след повече от 65 пускания на кучетата. Природното бедствие активизира дейността на граждански организации и доказа, че своевременното оказване на помощ, взаимопомощта и работата в екип са от изключително значение при спасяването на човешки животи.    


17-годишната Мария Малецова от понеделник, 12 август, е доброволец в

17-годишната Мария Малецова от понеделник, 12 август, е доброволец в ...

......... видя дали ще ми хареса. Засега много ми харесва и разбрах, че това е моето нещо. Искам да се занимавам с медицина. Екипът на отделението е много професионален и много ми харесва", сподели Мария Малецова. „За тези три дни научих, че да си лекар е изключително голяма отговорност.“, допълва момичето.


На юбилейно турне в Германия заминаха младите таланти от проекта

На юбилейно турне в Германия заминаха младите таланти от проекта ...

......... сърцето, щедростта и емпатията на местната общност. Преди десет години тя първа повярва, подкрепи и поощри случването на този толкова интересен и  благодатен проект. Който денс постепенно променя децата, мисленето и мечтите в ромското гето на Сливен. Доказвайки, че музиката, изкуството и красотата са наистина спасителни за човека и света.



За празника на балканското градче Шипка, което отбелязва своя ден

За празника на балканското градче Шипка, което отбелязва своя ден ...

......... фолклорна програма, а от 22 часа ще бъде показан филм на Румен Сомов за града.  В последния ден от празниците - 18 август, в Чирпанлиевата къща ще бъде подредена изложба българска бродерия,а мераклиите да усвоят тънкостите на това изкуство ще могат да се включат в курса на майсторската Иванка Генова.


Рано тази сутрин българското знаме се развя в Ню Йорк

Рано тази сутрин българското знаме се развя в Ню Йорк ...

......... изминава повече от два маратона между 6:00 и 24:00 ч. Рекордът за разстоянието е 40 дни 9 часа 6 минути, поставен през 2105 г. от Ашприхатал Алто (Финландия). Националният рекорд на България е 50 дни 13 часа 48 минути 57 секунди и е поставен от Шопан (Цветан) Цеков 2006 година.


"С помощта на всички вас успяхме да съберем нужната сума ...

......... видеозапис на поведението му. Апаратура за изследване на такъв вид заболявания има само в "Св. Иван Рилски" в София. А Антон и съпругата му София минали през огромни изпитания докато разберат от какво точно е болно малкото им момиченце. В началото диагностицирали бебето им с епилепсия и го лекували погрешно.


Как се програмират молекули? Какви са принципите на работа на

Как се програмират молекули? Какви са принципите на работа на ...

......... участие, групата ни може да е от шест ученика с изяви в различни сфери на науката от няколко училища в града. Имаме много даровити деца, но финансирането е сериозен проблем. В крайна сметка тия деца заслужават не само да им дадат по една грамота на 24 май“, смята Даниела Узунова.


Почетният консул на Италия Антонио Таркуинио е поел ангажимент да

Почетният консул на Италия Антонио Таркуинио е поел ангажимент да ...

......... собственост на държавата в лицето на здравното министерство. Справка в годишните й финансови отчети сочи, че тя се управлява добре. Няколко години е завършвала бюджетната година с печалба, макар и малка. Миналата, 2018-та година, е с отчет за приходи в размер на 1 075 000 лв. - точно колкото са и разходите.



От началото на август към спешното отделение на пловдивската многопрофилна

От началото на август към спешното отделение на пловдивската многопрофилна ...

......... на болницата. Когато за лечение постъпи самотен пациент, служителите на регистратурата ще го насочват към служителите на Българския червен кръст. Очаква се в благородната инициатива да се включат около 40 доброволци. Те ще оказват също социална помощ на пациентите, както и при изписване от болницата ще ги придружават до вкъщи.


„Пи Ес Архитекти“ ЕООД с ръководител Пенка Станчева е класирана

„Пи Ес Архитекти“ ЕООД с ръководител Пенка Станчева е класирана ...

......... Куче” на надморска височина 20.4 м. През 2008/09 наблизо е монтирана автоматична метеостанция. Хеликоптерната площадка се намира между сградите на базата и морския бряг край северния бряг на Голямата лагуна.Новата постройка, за която сега ще се прави работен проект за лабораторен блок, ще бъде разположена близо до старата метеорологична площадка.


Доброволци от Пощенска банка преобразиха изцяло горска пътека в местността

Доброволци от Пощенска банка преобразиха изцяло горска пътека в местността ...

......... програма "Зелени заедно с Пощенска банка" за насърчаване на екологично отговорно поведение у служителите и "Герои в зелено" – инициатива, която има за цел да подкрепя различни местни проекти, осъществена изцяло с доброволен труд на служителите. Повече за инициативата на Пощенска банка „Зелени истории на открито“ можете да научите ТУК.


Четиричленна българска експедиция ще се опита да направи премиерни изкачвания

Четиричленна българска експедиция ще се опита да направи премиерни изкачвания ...

......... и осем хилядниците Нанга Парбат, Гашербрум 1 и Еверест без кислород. Венцислав Костов е натрупал опит за катерене по дълги стени в Йосемити и планините на Европа и Азия, а Руслан Вакрилов е фотограф и катерач, участник в експедициите Гранитни Алпи и Опашката на Дракона, Патагония (2015-2016 г.) Снимка: архив


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със ...

......... не може да бъде страна по казуса. След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. Златев съобщи, че вече е потвърдил заявката им за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел.


Приходите от продажбата на биографичната книга

Приходите от продажбата на биографичната книга "Историята" на Христо Стоичков ...

......... съм я крал". Той заяви, че най-много го радва интересът на децата към биографията му. Защото от нея ще разберат, че "не всичко е татуировки, телефони, айпади и Фейсбук". От книгата книгата най-малките ще разберат откъде е тръгнал и как е стигнал до това да стане носител на "Златната топка". 


Един златен и четири сребърни медала спечелиха ученици от МГ

Един златен и четири сребърни медала спечелиха ученици от МГ ...

......... на крачка от върха остават: Максим Къснеделчев, Мартина Илиева, Константин Георгиев и Галиана Къснеделчева. За решаването на задачите русенските математици са имали 40 минути. Преди заминаването на средношколците за Япония училищното настоятелство организира кампания за събиране на средства. Пътуването стана възможно и с подкрепата на Фондация „Русе - град на свободния дух“.


С два сребърни и три бронзови медала се завърнаха българските

С два сребърни и три бронзови медала се завърнаха българските ...

......... 2019 г. включително отборите по физика на България са спечелили общо 127 медала: 14 златни, 42 сребърни, 71 бронзови, както и 61 почетни грамоти. През 1967 г. България, Полша, Чехословакия, Унгария и Румъния, учредяват Международната олимпиада по физика и България участва във всички издания на олимпиадата от тогава до днес.


Българинът Атанас Скатов изкачи връх Гашербрум 1 (8080 м) в

Българинът Атанас Скатов изкачи връх Гашербрум 1 (8080 м) в ...

......... спуска към Базовия лагер. Това е осмият от 14-те най-високи върха на планетата за 41-годишния Скатов. Остават му още 6 до т.нар. Хималайска корона, към която той се стреми. Короната е признание, което се дава на хората, изкачили всички 14 осемхилядника и досега няма българин с подобно постижение. Снимка: архив


На Витоша има 10 нови моста. Съоръженията са изградени от

На Витоша има 10 нови моста. Съоръженията са изградени от ...

......... Има още мостове за ремонтиране и пътеки за възстановяване. Това обаче изисква много ресурси и затова нещата стават бавно, обясни Александър Дунчев, който е експерт в Югозападното държавно предприятие. Има нужда от още доброволци и затова той призова всеки, който има желание да помогне, да се свърже с горското стопанство.


Благотворителен търг под надслов

Благотворителен търг под надслов "Станимира Петрова и шампиони" организира асеновградската ...

......... и имам възможност да й помогна. Защо да не го направя? Искам да помагам на хората с каквото мога! И онези, които се нуждаят от подкрепа, също като мен вярват, че помощта не се изразява само в парични средства, а тя е много повече от това", сподели емоционалната Станимира Петрова.


Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят

Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят ...

......... това е начин да покажат на децата, че трябва да пазят всичко, което е около тях, защото само ако го пазят, ще го има. Така няколко жени дадоха един добър пример, как може да се работи благотворително и в полза на обществото, а не само да се мърмори и недоволства.


Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят

Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят ...

......... това е начин да покажат на децата, че трябва да пазят всичко, което е около тях, защото само ако го пазят, ще го има. Така няколко жени дадоха един добър пример, как може да се работи благотворително и в полза на обществото, а не само да се мърмори и недоволства.


27-годишна жена от Пловдивска област роди в УМБАЛ-Пловдив здраво момиченце,

27-годишна жена от Пловдивска област роди в УМБАЛ-Пловдив здраво момиченце, ...

......... % от бременните жени се сблъскват с диагнозата фетална резорбция, позната още като Синдром на изчезващия близнак, или иначе казано, преждевременната смърт на единия плод при многоплодна бременност. В резултат на това мъртвият ембрион в утробата бива частично или изцяло „погълнат” от живия, от плацентата или от организма на майката.


Комплексният онкологичен център в Пловдив е първото лечебно заведение в

Комплексният онкологичен център в Пловдив е първото лечебно заведение в ...

......... на пациента. В Европа системата Паксман – наречена на името на жената, болна от рак, чийто съпруг изобретява апарата, се прилага изключително успешно и ефективно. Използва се масово в Англия, Норвегия Швейцария. Резултатите показват 78 процента намаляване на риска от алопеция (опадане на косата) - напълно или в малка степен.


От 1 юли болница

От 1 юли болница "Пирогов" стартира съвместен проект с Националната ...

......... по нелекия път за преодоляване на тези житейски изпитания", каза Мария Иванова. "За тези неща трябва да се говори, трябва да се знае, текат обучения в момента по програмата на медицинските кадри и персонал в болницата, те са запознати какви са стъпките им, има и информационни материали", сподели още тя.


На 1 юни (Ден на детето) стартира инициативата

На 1 юни (Ден на детето) стартира инициативата "Карай колело, ...

......... педали ще се въртят през Велинград, Гоце Делчев, Дойран, Кавадарци, Прилеп, Битоля, Охрид, Струга, Подградец, Дебър, Тетово, Скопие, Куманово, Кюстендил и София. Иначе казано – три държави – България, Северна Македония и Албания. Цялото пътешествие може да следите в официалният сайт на кампанията и социалните ѝ канали: web Facebook Instagram


Ямболската болница отново ще има родилно отделение. Причината – от

Ямболската болница отново ще има родилно отделение. Причината – от ...

......... да опитваше да спаси отделението с гостуващи лекари, главно от Стара Загора. А правителството отпусна 27 млн. лева за дострояване на нова част от болницата, но още няма желаещ, макар да има нужда от години. Срокът, в който изтича обществената поръчка т.е. подаването на документи, е 8 юли. Снимка: Архив


Българче спечели международен конкурс за авторска песен в Турция. Парчето

Българче спечели международен конкурс за авторска песен в Турция. Парчето ...

......... засега.. припев: Пясък море лъчи, танцувай с мен и ти сега се усмихни, енергия вземи Това е моят бийт и това е моят звук това е моят бийт и това е моят звук Чу ли това е моят бийт и това е моя звук Това е моят бийт, моят звук


За първи път в историята планината Витоша бе обиколена за

За първи път в историята планината Витоша бе обиколена за ...

......... ще раздаде на призьорите и ваучери за над 3000 лв. Общият награден фонд е над 10 000 лв. Това лято на старт в Обиколката на Витоша застават представители на 29 държави, част от тях с цели отбори. Чужденците са 112, сред тях служители на много посолства у нас. Снимка: архив


На 13 юни в Първа САГБАЛ „Света София“ се родиха

На 13 юни в Първа САГБАЛ „Света София“ се родиха ...

......... ръст 40 см, второто бебе също е момиченце – 1580 грама и ръст 42 см, а след тях на бял свят се появи и момченце – 1900 грама и ръст 42 см. Екипът споделя, че раждането е протекло без усложнения и майката и децата са в задоволително състояние. Снимка: архив


Популярни личности се включиха в каузата на Фондация „Мечта за

Популярни личности се включиха в каузата на Фондация „Мечта за ...

......... посланик на добротата за 2019 година. Признанието бе от името на всички известни изпълнители, които подкрепят благородното дело и пътуват из цялата страна в подкрепа на семействата, бленуващи за дете. Всеки, който се чувства съпричастен със съдбата на тези хора, може да се свърже с фондацията на: Мечта за дете.


Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян ...

......... от името на ръководството на болницата, от името на изпълнителния директор д-р Марин Даракчиев. Бъдете добри, бъдете човечни!“, каза зам.-директорът по лечебната дейност д-р Емилия Апостолова.   Апаратите бяха връчени днес на началника на отделението д-р Емил Шалдъров в присъствието на д-р Марияна Каварова и старшата сестра на отделението Стефка Илиева.


Младоженци направиха дарение на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р

Младоженци направиха дарение на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р ...

......... е 1000 лева, които са заделени от сватбата им, съобщиха от лечебното заведение. Ръководството на болницата и екипът на отделението благодарят за благородния жест от страна на младото семейство и им пожелават дълъг и щастлив семеен живот. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за недоносените деца. Снимка: архив


Момиче на едва 12 години стана най-младият дарител на Майчин

Момиче на едва 12 години стана най-младият дарител на Майчин ...

......... и за осъществяване на емоционален контакт между бебето и родителите. Годишно в „Майчин дом“ се раждат около 4 000 бебета, а средно всяко пето от тях е недоносено. Високата концентрация на предтерминни раждания се дължи на специалния статут на болницата, която проследява патологични бременности и най-сложните случаи от цяла България.


Само за 2 дни са събрани необходимите 500 000 лв.

Само за 2 дни са събрани необходимите 500 000 лв. ...

......... на витамин К, стойностите на билирубин били твърде високи. Тези симптоми показват, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно. Единствената алтернатива и надежда за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има много малко време. Операцията трябва да се направи до края на ЮЛИ.


На 15 и 16 юни десетки доброволци ще се съберат

На 15 и 16 юни десетки доброволци ще се съберат ...

......... да се достигне до самия плаж. Това ще става със сърф бордове, за което разбира се ще има и опитни инструктори, които ще помагат на всички. Гарантирано преходът ще се превърне едно незабравимо приятно приключение. Присъединете се към официланото събитие Сърф MARмалад на http://bit.ly/2VIyTu4 Повече информация за инициативата WIND2WIN: http://wind2win.com/


Екип от УМБАЛСМ

Екип от УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов" създаде изключително практично ...

......... изобщо не получават първа помощ, включително пациентите с обширни изгаряния. Неадекватната първа помощ е огледален образ на наличната информация в Интернет и мобилните приложения. Мобилната апликация беше представена от автора на IV-та Национална конференция по пластично възстановителна и естетична хирургия, проведена в периода 3-5 май 2019 г., к.к Златни Пясъци.


Инициативата

Инициативата "Семейни обиколки в София" е не просто едно "шляене" ...

......... храм-паметник „Александър Невски“, включва повечето туристически забележителности и завършва до Музея на София. Организаторите са убедени, че обиколките са полезни и интересни не само за децата. Порасналите жители на столицата също могат да научат къде е центърът на София, например, както и други факти от историята и кътчета на града.


Деветото издание на единствения международен фестивал за съвременен и социален

Деветото издание на единствения международен фестивал за съвременен и социален ...

......... юни, понеделник, от 17.00 часа, във Френския Институт в София. "Мини Арт Фест" 9 ще има своето своеобразно продължение и в Пловдив, на 4 и 5 юни, като част от  проекта "OdysséKaravana" в рамките на Европейската столица на културата 2019. Цялата програма на събитието вижте тук: Сподели с твоите приятели


Поради засиления интерес към атракционния влак с парния локомотив Баба

Поради засиления интерес към атракционния влак с парния локомотив Баба ...

......... локомотив е служил по съвкупност най-дълго време поетът-революционер Никола Йонков Вапцаров. Трудно може да се намери друга железопътна администрация, която да е използвала в продължение на 50 години без прекъсване такива тендерни локомотиви при условията на една редовна експлоатация. Експлоатационният живот на парен локомотив № 46.03 е около 44 години.


Една от най - големите надежди на българското плуване е

Една от най - големите надежди на българското плуване е ...

......... да извърви един дълъг и труден път, който да я изведе на Олимпийските игри през 2024 -та година, дори участие в Токио 2020 е напълно възможно предвид труда, който полага и желанието и мотивацията, която я тласка напред. Това е нейната мечта и тя неуморно тренира, за да я усъществи. 


Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски и тази пролет награди трима

Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски и тази пролет награди трима ...

......... "За трета поредна година инициирахме тази кампания като стимул за всички вас, съвестни данъкоплатци. Средствата за наградния фонд са лични, подсигурени от месечните ми възнаграждения през годината. Честито на печелившите! Благодаря на всички, които се включиха в томболата и заплатиха навреме своите задължения!", написа във Facebook профила си Илийчо Лачовски.


Второто литературно четене по проекта „Писателите и Пловдив“ ще се

Второто литературно четене по проекта „Писателите и Пловдив“ ще се ...

......... датска пианистка Кристина Бьорке, която ще изпълни пиеси за пиано на най-големия датски композитор на ХХ в. Карл Нилсен. Вход свободен.  Проектите „Писателите и Пловдив“ и Международен фестивал на поезията „Орфей“ – Пловдив 2019 се реализират с финансовата подкрепа на Община Пловдив и са част от Културния календар за годината.


Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с Бехтерев

Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с Бехтерев ...

......... позиционираме ставата добре и да компенсираме скъсяването на крака”, разкрива подробности от интервенцията травматологът. „За първи път у нас правим реконструкция с компютърен модел, в чужбина имат опит и досега пациентите трябваше да пътуват за скъпо лечение там. Напредваме бавно, но сигурно – това е хубавото”, оптимист е проф. Цачев.


Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с Бехтерев

Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с Бехтерев ...

......... позиционираме ставата добре и да компенсираме скъсяването на крака”, разкрива подробности от интервенцията травматологът. „За първи път у нас правим реконструкция с компютърен модел, в чужбина имат опит и досега пациентите трябваше да пътуват за скъпо лечение там. Напредваме бавно, но сигурно – това е хубавото”, оптимист е проф. Цачев.


Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с Бехтерев

Ортопедите от ВМА спасиха крака на 30-годишен пациент с Бехтерев ...

......... позиционираме ставата добре и да компенсираме скъсяването на крака”, разкрива подробности от интервенцията травматологът. „За първи път у нас правим реконструкция с компютърен модел, в чужбина имат опит и досега пациентите трябваше да пътуват за скъпо лечение там. Напредваме бавно, но сигурно – това е хубавото”, оптимист е проф. Цачев.


Бившата фабрика за керамика на италианския град Лавено Момбело е

Бившата фабрика за керамика на италианския град Лавено Момбело е ...

......... представих подробно проекта си като презентация и чух доста добри отзиви за него. И съм много щастлива от това. На 24 години, току-що завърших УАСГ - София, катедра "Интериорен дизайн". Иска ми се да практикувам в България, но обмислям и втора магистратура в чужбина. Проучвам варианти и университети в Европа. 


Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”,

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”, ...

......... това ти е шанс следващият път да станеш първи". Кастрева му пожела и още по-добър късмет, да влезе в СМГ и да продължи да съчетава математиката с музиката. Репортер на Аctualno.com стана свидетел на награждаването след разговор с началника на РУО-София-град по друг повод - кризата за кадрите в образованието.


Лъчезар Томов от Бургас все още не ходи на училище,

Лъчезар Томов от Бургас все още не ходи на училище, ...

......... твоите успехи и медали. Математиката винаги е била един от най-силните посланици на нашата страна и града ни пред света. Талант, ученолюбие и старание като твоето, правят така, че името България да се чуе далеч зад граница", каза кметът Димитър Николов по повод получаването на златното отличие от талантливото бургазлийче.


Учени от Института по механика на БАН (ИМех-БАН) работят върху

Учени от Института по механика на БАН (ИМех-БАН) работят върху ...

......... Пенев. Освен това при тази концепция големината и стартовото тегло на космическите апарати могат да се намалят, което, заедно с многократното им използване, силно съкращава разходите. В рамките на европейския проект екипът на Института по механика (ИМ) на БАН разработва прецизни аеродинамични модели на ракетния ускорител и на влачещия самолет.


"От цялото си сърце и душа благодаря на всички хора, ...

......... съседни области да търсят подкрепа на журналисти в Смолян. Те също не са оставени без отглас и получиха голямо „Благодаря“, което даже не бе медийно отразено.   И ако всичко това е пример за човешка съпричастност и журналистическа колегиалност от Смолян, нека той се последва! Няма по-възвишено състезание, освен по доброта!


С медали от Тайландската международна математическа олимпиада (TIMO) се връщат

С медали от Тайландската международна математическа олимпиада (TIMO) се връщат ...

......... 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови, са спечелили малките български математици на състезанието в Пукет. За два астрономически часа над 1500-те участници от 22 страни са решавал 30 задачи от пет области на математиката. Тайландска международна математическа олимпиада (TIMO) е ежегодно състезание, което се организира от Тайландското математическо общество.


Днес, 7 април, се отбелязва Световният ден на здравния работник.

Днес, 7 април, се отбелязва Световният ден на здравния работник. ...

......... престилки, Dunkin’ Donuts стартира своята кампания "Зареди се с позитивна енергия". Служителите на Dunkin’ Donuts зареждат с позитивна енергия всяка напитка, която приготвят, и вярват в енергията на споделеното кафе с приятел, която носи удоволствие, съпреживяване, топлина, наслада. В Световния ден на здравето и във всеки друг - БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!


Публичното представяне на

Публичното представяне на "Социален цирк" за работа с деца със ...

......... на бандата The Bedlam Club. Фондацията събира средства, за да закупи цирковата тента и да изгради постоянен „Социален цирк“ в София. (Банкова сметка в Уникредит Булбанк: BG91UNCR 7000 1522 8142 36). За повече информация: Лице за контакт: Гео Калев, президент на Фондация Мини Арт Фест, тел +359 897 555 484


Ентусиасти от Асеновград помагат доброволно на хора, грижещи се за

Ентусиасти от Асеновград помагат доброволно на хора, грижещи се за ...

......... образцово място и една от най-популярните туристически дестинации над Асеновград", призовават доброволците. Сборният пункт на тръгване в неделната утрин е пред детска градина "Мир" в квартал "Изток" в Асеновград - 10:00 ч. В 11:00 ч. пък пред манастир "Света Петка" ще се събира друга група ентусиасти, готови да помогнат безвъзмездно.


Учени от БАН в партньорство със свои колеги от СУ

Учени от БАН в партньорство със свои колеги от СУ ...

......... от първостепенно значение. Специално за автомобилната индустрия се разработва хибриден вариант - литиево-натриева батерия, която съчетава високата мощност на литиево-йонната с ниската цена на натриево-йонната. „Това е пилотен проект с многообещаващи първоначални резултати, но постигането на крайната цел изисква още проучвания, изпитания и средства“, обясни проф. Радостина Стоянова от ИОНХ-БАН


До 4 години учените от Българската академия на науките ще

До 4 години учените от Българската академия на науките ще ...

......... да достигнем до продукти със статут на хранителна добавка. Ние изследваме много неща, така че не мога да кажа какво точно ще открием. Между тях може да има добавка за стимулиране на имунната система, нещо което да забавя невродегенеративните процеси, нещо което да подпомага противотуморната терапия", обясни още доц. Угринова.


Незрящо момче изкачи връх Мусала с помощта на доброволческата инициатива

Незрящо момче изкачи връх Мусала с помощта на доброволческата инициатива ...

......... накрая на света. Много хубаво преживяване", разказва Цветан. Момчето споделя пред Нова телевизия, че изкачването на Мусала е негова мечта още от преди година. "Цецо е първото незрящо момче, което качваме към върха", споделят неговите водачи. Те са помогнали на много хора с двигателни проблеми да направят преходи в планината.


Благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ ще се проведе в

Благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ ще се проведе в ...

......... събития, чиято цел е да се привлече вниманието към хората със синдрома, към техните специфики и потребности, както и към ролята им в обществото. На този ден всички, които подкрепят кампанията, се обуват с шарени чорапи. Мотото й е „Светът е шарен“ и, обувайки цветни чорапи изпращаме посланието „Аз приемам“.


След като в края на 2018 се завърнаха от Международния

След като в края на 2018 се завърнаха от Международния ...

......... Николай Коляда. Жанрът е трагикомедия, а иронизирането на „културната“ родна действителност е в основата на спектакъла – „Хората на изкуството са изкуствени!“, през сълзи заявява Нина Заречная (В. Винченцо). Използвани са съвременни средства и похвати при поставянето. Вече спектакълът има и промо видео, създадено специално за международните селекции по фестивали.


Лекари от двете университетски болници Пирогов и Майчин дом изродиха

Лекари от двете университетски болници Пирогов и Майчин дом изродиха ...

......... това е вторият случай на съвместни мерки на двете болници за спешна реакция при множествени травми от автомобилни катастрофи с бременни. Лекарите наблюдават тревожната тенденция на зачестили случаи на пострадали родилки при ПТП и се обединяват в необходимостта от съвместна инициатива за повишено внимание и спазване на правилата за безопасност. 


Български емигранти откриха училище в германския град Дортмунд, федерална провинция

Български емигранти откриха училище в германския град Дортмунд, федерална провинция ...

......... и в него ще се преподават уроци за родината всяка събота между 14:30 часа и 17:00 часа, допълва агенция Фокус. Предметите, които ще се изучават от класовете, са български език и литература, история и география. Децата, записани в новото учебно заведение, са задължени паралелно да посещават основно или средно училище.


Българската състезателка Радослава Мавродиева записа най-големия си успех в кариерата

Българската състезателка Радослава Мавродиева записа най-големия си успех в кариерата ...

......... Втора остана водачката в европейската и световната ранглиста Кристина Шваниц от Германия с 19.11 м, а бронзът остана за унгарката Анита Мартон, която постигна резултат от 19.00 м. 31-годишната ни състезателка донесе първо злато на България от Еврошампионат на закрито от 2005 година, когато Ивет Лалова триумфира на 200 метра.