Младежки център Враца

Младежки център Враца "СЪРЦЕ" ще се включи в благотворителната кампания ...

......... се надяват, че кампанията ще има успех сред врачани. В апела си те посочват, че това е една добра кауза и „всички трябва да бъдем единни в подобни инициативи, защото природата има нужда, болниците имат нужда, а недоносените бебета и хората в затруднено положение имат НЕОТЛОЖНА нужда! ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!"


С примери от детски приказки специалисти успяха да провокират вниманието

С примери от детски приказки специалисти успяха да провокират вниманието ...

......... им бъдат представени и видовете възпитателните мерки, налагани при извършване на противообществени прояви от малолетни и непълнолетни. Инициативата на образователното министерство ще завърши на 16.04.19 г., когато в Районен съд–Първомай ще се проведе Ден на отворените врати. Тогава са предвидени викторина за учениците и симулативен съдебен процес в Съдебната палата.


След приключване на двумесечните биоложки изследвания от Националната програма за

След приключване на двумесечните биоложки изследвания от Националната програма за ...

......... един зелен континент, пълен с живот. Изследванията на българските геолози и чуждестранните им колеги спомагат за решаване на глобални научни проблеми като връзката на най-южният континент с Патагония и миграцията на растителните и животински видове в края на мезозойската ера, когато е най-топлия период в цялата фанерозойска история на Земята.


Анонимен дарител е платил хотел на 70 бездомници по улиците

Анонимен дарител е платил хотел на 70 бездомници по улиците ...

......... на спасението” получили информаци, че анонимен дарител е готов да заплати хотел на всички 70 бездомни до края на седмицата. Човекът помолил да остане анонимен, но за доброто му дело стана ясно от публикации в местни медии, допълва bTV. Най-малко осем души са починали заради ниските температури от последните дни.


На 28 януари от 18.00 ч. в Европейския парламент в

На 28 януари от 18.00 ч. в Европейския парламент в ...

......... Мадрид, Испания, посолството на Венецуела в България; както и частни колекции у нас и в чужбина - Германия, Австралия, Гърция, Франция, Италия, Нова Зеландия, Русия, Турция, Украйна, Узбекистан, Йордания, САЩ и др. Това, което отличава Вили е нестандартното съчетаване на музика и живопис. Вижте картините от изложбата в галерията ТУК


Алея на кирилицата създават в Пловдив. Идеята възникнала през лятото

Алея на кирилицата създават в Пловдив. Идеята възникнала през лятото ...

......... кирилицата и едновременно с това да се промени негативната и все по-разпространяваща се нагласа в обществото, че хората с увреждания са пасивни потребители на грижи. Чрез проекта ще се покаже, че те също носят своя потенциал, социален опит и възможности.", каза за Actualno.com председателят на неправителствената организация - Вили Маринова."Българските училища тук са платени, за тях това е бизнес, ...

......... бъдат дарени в магазина за мелене на кафе до автогарата (отговорник - Мариана) и във фризьорския салон в Търговския център в града (отговорник - Марияна). Останалите пунктове могат да бъдат открити в страницата на събитието във Фейсбук. Срокът за събиране на творбите, преди да потеглят за Англия, е 3-ри Март.


Д-р Иван-Асен Шишманов от

Д-р Иван-Асен Шишманов от "Пирогов" беше награден от SPAF Academy. ...

......... Световен Конгрес по Кардиология, който ще се проведе в Париж през август-септември. Фокусът на конгреса тази година ще бъдат разликите в честотата, клиничното протичане, диагностичните методики и терапевтичния подход на различните заболявания в областта на кардиологията“, разказа д-р Шишманов. Очаква се броят на посетителите да бъде над 30 000 души.


Българска писателка влезе в учебните програми в САЩ. Разказът на

Българска писателка влезе в учебните програми в САЩ. Разказът на ...

......... от къртица" можете да прочетете тук. Здравка Евтимова е родена през 1959 г. в Перник. Завършила е английска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Специализира художествен превод в Сейнт Луис, САЩ. Нейни разкази са публикувани в над 32 държави. Носител е на множество национални и международни награди.


Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк ...

......... които целят запознаването и обикването на българската история по приятен и забавен начин. Книжките са преведи на над 7 чужди езика, което съответства с дългосрочната цел за популяризирането на богатата и ценна българска култура по света и промяна на възприятието за българите, както сред чужденци, така и сред самите нас.


Българка украси корицата на модната библия VOGUE. Става въпрос за

Българка украси корицата на модната библия VOGUE. Става въпрос за ...

......... на пазара. Мога смело да кажа, че съм видяла доста от кухнята на модната индустрия", споделя амбициозната красавица. В момента Ивелина работи в Лондон като маркетинг специалист за два световноизвестни модни бранда. Благотворителността също не е чужда за нея, а скоро предстои да представи новите си проекти и в България.Българка украси корицата на модната библия VOGUE. Става въпрос за

Българка украси корицата на модната библия VOGUE. Става въпрос за ...

......... на пазара. Мога смело да кажа, че съм видяла доста от кухнята на модната индустрия", споделя амбициозната красавица. В момента Ивелина работи в Лондон като маркетинг специалист за два световноизвестни модни бранда. Благотворителността също не е чужда за нея, а скоро предстои да представи новите си проекти и в България.


Роми от Видин, които работят в Германия, събраха средства и

Роми от Видин, които работят в Германия, събраха средства и ...

......... Англия, Белгия, Холандия. Дарителите са били трогнати от инициативата да се помогне на деца в нужда. През 2018 година емигриралите роми, родени и израсли в квартал „Нов път” на  Видин и сега работещи в Германия, по същия начин са зарадвали 75 деца, допълни Асен Митков, организатор на дарението във Видин.


24-годишният Александър Димов от Смолян вчера е намерил портмоне с

24-годишният Александър Димов от Смолян вчера е намерил портмоне с ...

......... всички банкноти. „Към момента се извършват съответните действия за установяване на собственика на изгубеното портмоне с цел то да бъде върнато. Каним собственика да се яви в РУ- Смолян, за да получи портмонето си. Изказваме благодарност и поздравяваме Александър Димов за честността и доблестната постъпка!“, съобщават от полицията в Смолян.


Последните две големи червени сърца, в които ще се събират

Последните две големи червени сърца, в които ще се събират ...

......... купена маса за новородени за нуждите на АГ отделението на МБАЛ Поморие. „Сърцето на Каблешково” е монтирано пред читалището в града. Всички, които имат желание да помогнат на каузата, да продължават да събират пластмасови капачки, с които ще се пълнят съоръженията и така ще дарят здраве и радост на свои съграждани.


Семейство англичани дариха над 10 000 паунда за читалището в

Семейство англичани дариха над 10 000 паунда за читалището в ...

......... ще падне разбират и Иън и Катрин - също избрали Миндя за свой втори дом преди 12 години. Така, тайно семейството дарява 10 000 паунда. Бевърли, Иън и Катрин вече плануват следващите си проекти - искат да превърнат едната зала на читалището в театър, а другата - във фитнес зала.Благотворителен час по йога помага на социално слаби хора от

Благотворителен час по йога помага на социално слаби хора от ...

......... е насочена към хора, които не могат да си осигурят разнообразна празнична трапеза или уют по това време от годината. Идеята е обединени от една кауза гражданите на България заедно да осъществят благородната инициатива и да предоставят топъл обяд, дреха или дори компания на над 100 души от всеки град.


Директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново ст.

Директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново ст. ...

......... за Actualno.com  г-жа Марияна Христова от областната дирекция на МВР във Велико Търново. С грамота беше наградена и г-жа Иванка Брънзелова от Училища „Европа” - Велико Търново, която своевременно е оказала съдействие на децата да предадат в полицията намереното от тях. Родители споделиха, че са горди с достойната постъпка на своите деца.


Точно 180 възрастни асеновградчани, ползващи услугата

Точно 180 възрастни асеновградчани, ползващи услугата "Домашен социален патронаж", получиха ...

......... една третокласничка, която носела същото име, като неговата внучка - също ученичка в трети клас. А внучката живеела със семейството си в чужбина. Човекът толкова се е развълнувал, че настоявал инициаторите да открият детето, от което той е получил картичката, и да му благодарят от негово име.      


Kампанията

Kампанията "Подари Коледа" и БЧК Бургас зарадваха деца от село ...

......... доброволците са зарадвали 1600 деца с подаръци, лакомства и коледни тържества. Заслугата за набирането на средства за децата в риск, е на младежите доброволци от БМЧК, които разпространяваха коледни картички в училищата, сред  своите връстници. Така беше изпълнена целта на кампанията, която е – деца, помагат на деца.    


Община Гоце Делчев зарадва своите жители с новината, че стартира

Община Гоце Делчев зарадва своите жители с новината, че стартира ...

......... обядват в училище и споделят, че така децата могат да остават и на занималня. Учителите също отчитат, че благодарение на програмата се наблюдават много положителни ефекти – голяма част от учениците подобряват успеха си, намален е броят на безпричинните отсъствия, всички ученици са преминали в по-горен клас", коментират от общината. 


Малки художници от плевенската арт школа „Колорит“ спечелиха 29 награди

Малки художници от плевенската арт школа „Колорит“ спечелиха 29 награди ...

......... стимулирал деца и младежи на възраст от 4 до 20 години от Европа и света да творят и създават оригинални творби, изпълнени в различни техники на живописта и графиката. Международната изложба обединява най-ярките постижения на участниците в арт форума, сред които са творбите и на плевенските деца, пояснява Майя Ананиева.


Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев организира инициатива в Сандански, която

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев организира инициатива в Сандански, която ...

......... или международно ниво. За официалната церемония по награждаването в Сандански бе и световната звезда в професионалния бокс Дейзи Ланг. „През тази година искахме да направим нещо за всички деца и тъй като Сандански отново има кино, решихме, че да ги поканим в него е една добра идея“, обясни Александър Манолев.


Да оцелееш без вода и храна при минусови температури в

Да оцелееш без вода и храна при минусови температури в ...

......... има предвид, че пренощуването на “оцеляващият” ще бъде на открито в природата. Основни партньори са община Банско и Организацията на българските скаути, пълноправен член на Световната организация на скаутското движение. Всички желаещи да се включат в благотворителния проект могат да се свържат с WITTOSURVIVE на сайта им или във Facebook.


Със сребърен медал се завърна от 34-тия международния певчески конкурс

Със сребърен медал се завърна от 34-тия международния певчески конкурс ...

......... патронажа на Папския духовен институт в Рим и е в две категории - за хорове и за солисти, в няколко жанрови направления, а журито е от професионални музиканти. Стефани е участвала в класическия жанр при солистите с песента на Франц Шуберт “Аве Мария” под акомпанимента на педагога си Мариана Мъгева.


Кадифена потапница беше наблюдавана в средата на седмицата в района

Кадифена потапница беше наблюдавана в средата на седмицата в района ...

......... наблюдения имат случаен характер. Екипът направил наблюдението вярва, че е възможно кадифената потапница и друг път да е посещавала инцидентно Дуранкулашкото езеро, но въпреки че районът се посещава редовно от орнитолози и туристи с цел наблюдение на птици не е регистрирано нейно наблюдение от края на 90-те години до момента.


Единственият паметник на легендарния хайдутин Кара Кольо откриха днес в

Единственият паметник на легендарния хайдутин Кара Кольо откриха днес в ...

......... образът на легендарният байрактар на Индже Войвида - Кара Кольо, бродил по сакарския край. Двете легендарни имена и името на Христо войвода са свързани с историята на манастир "Св.Троица" край село Устрем. Признателните тополовградчани имат идея до паметника до монумента Кара Кольо да извисят ръст и Индже и Христо войвода.


Българин е победителят в международния конкурс по пица All Stars

Българин е победителят в международния конкурс по пица All Stars ...

......... количествата им, да се развиват. Мечтаят да няма вече забравени продукти, а обратното – масово български на българския пазар и трапеза. Ресторантите, които участват в проекта и се стремят да предлагат на гостите си (българи и чужденци) ястия, приготвени изцяло от български продукти, са Ракета Ракия Бар, Фабрика Дъга, КОСМОС.


Специалисти от Военномедицинска академия извършиха поредна чернодробна трансплантация. Реципиентът е

Специалисти от Военномедицинска академия извършиха поредна чернодробна трансплантация. Реципиентът е ...

......... интервенция бе извършена в късния следобед на 1 декември, заяви проф. д-р Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия. Ръководството на болницата изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията, благодарение на която ще бъде спасен човешки живот.


83-годишен мъж дари 50 000 лева за строеж на църква

83-годишен мъж дари 50 000 лева за строеж на църква ...

......... Храмът вече е съграден, но има още за довършване.  "Сега трябва да направим пода и после картини. Предполагам, че до една година ще бъде завършена и това ми е голямата мечта. Като завършим църквата може и да умра, ама да знам, че в църквата ще бъда погребан", каза още Стойчо.


По предложение на премиера Бойко Борисов мечът и пръстенът на

По предложение на премиера Бойко Борисов мечът и пръстенът на ...

......... представители на бизнеса и академичните среди. В рамките на форума министър Боил Банов проведе работни срещи с Михаил Швидкой, съветник на президента на Руската Федерация по въпросите на културното сътрудничество, и със зам.-министъра на културата на Русия Алла Манилова. Той имаше и редица двустранни срещи с ръководители на други делегации.


Хорът Нови български гласове получи престижната статуетка в категория

Хорът Нови български гласове получи престижната статуетка в категория "Най-добър ...

......... млади хора с прекрасни професионални качества и умения, които ме карат да се чувствам горд! Шест от осемте момичета, с които представихме новият албум "Al este del cante" в Испания през май 2018 г., са възпитаници на Нов български университет", казва доц. д-р Георги Петков, диригент и аранжор на проекта.


Семейство от Добрич вече са родители на тризнаци в резултат

Семейство от Добрич вече са родители на тризнаци в резултат ...

......... трансфер, единият бластоцист се е разделил на две, в резултат на което две от бебетата са еднояйчни близнаци. Подобни случаи са изключителна рядкост. Бебетата и майката са в отлично състояние. По данни на Центъра за асистирана репродукция, през 2017 г. са родени 4 тройки близнаци от процедури, финансирани от ЦАР.


Българче спечели конкурса Мини мис Свят. Варненката Бриана Петрова спечели

Българче спечели конкурса Мини мис Свят. Варненката Бриана Петрова спечели ...

......... Фондация Бербатов ". Също така взима участие и в благотворителни проекти и каузи за децата в неравностойно положение "Системата ни убива", със съдействието на Габи Шкодрова. Въпреки крехката си възраст до момента има завоювани 50 златни медала, 3 сребърни, 3 бронзови и много купи. Не случайно я наричат "детето чудо".


Подаръкът по повод Деня на народните будители чака младежите на

Подаръкът по повод Деня на народните будители чака младежите на ...

......... Людмил Ангелов, Аглика Генова и Любен Димитров и Борислава Танева, оперната прима Александрина Пендачанска и виолистката Табеа Цимерман. Кампанията е валидна до 31-ви декември включително само за концерти в зала "България". Местата в залата са ограничени. В промоцията не са включени концертите от образователната програма на Софийската филхармония „Фортисимо фамилия“.


Две неродени бебета са били оперирани в утробата на майка

Две неродени бебета са били оперирани в утробата на майка ...

......... за появата на спина бифида е недостатъчен прием на фолиева киселина преди и по време на бременността. Медиците във Великобритания обаче са категорични, че извършването на революционната операция на територията на страната е нещо прекрасно, защото така разходите намаляват значително, тъй като бъдещите майки не трябва да пътуват в чужбина.


На 28 и 29 октомври от 9:50 ч. ще се

На 28 и 29 октомври от 9:50 ч. ще се ...

......... развитие“ и туристическото дружество „Родни Балкани“.  "Ще се радваме, ако се съберем повече хора, защото заедно може да опазим природата и нашето прекрасно море. Призоваваме всички да не замърсяват плажовете, да не оставят отпадъци, също така да не изливат мазнини и опасни химикали в канализацията", апелираха организаторите. Снимка: Архив  


Учен от НАСА пристигна в София, за да награди победителите

Учен от НАСА пристигна в София, за да награди победителите ...

......... Земята. „Нашето сътрудничество продължава и връзките се задълбочават“. Тази година българските организатори на състезанието са направили специалната награда в памет на алпиниста Боян Петров. „Наградата „Земя и космос“ е с посланието екипите да бъдат винаги с високи цели и да се опитват въпреки обстоятелствата да постигат предизвикателството“, отбеляза още Крумова.


Тази година броят на двойките царски орли нарасна с още

Тази година броят на двойките царски орли нарасна с още ...

......... Гнездовият успех на вида там е много висок – 1.4 излетели малки на гнездяща двойка. За сравнение миналата година той бе 1.36 малки, а през 2016 - 0,98. Като цяло тракийската популация на вида все още е в процес на увеличаване, като в момента наброява между 80 и 90 двойки.


Столичен ресторант предлага храна на хора, които нямат дом. Благотворителната

Столичен ресторант предлага храна на хора, които нямат дом. Благотворителната ...

......... допълни, че на Бъдни вечер от 18:00 ч. до 21:00 ч. ще има и специална вечеря за бездомните. "Всеки трябва да бъде отговорен в този живот. Нека поемем отговорност за тези хора, които са в затруднени. Никой не знае дали няма да е на тяхното място утре“, коментира доброволката Ника.


Младо семейство събра на сватбата си средства за лечение на

Младо семейство събра на сватбата си средства за лечение на ...

......... им да бъдат съпричастни с тяхната кауза и да подпомогнат лечението на бездомни животни в Сливен. Така по време на сватбената церемония са събрани 355 лв. Средствата ще се използват за покриване на сметки за лечението на бездомни кучета и котета, които зоодоброволците откриват и лекуват в местните ветеринарни клиники.


Изселник в САЩ дари на община Мадан техника за косене.

Изселник в САЩ дари на община Мадан техника за косене. ...

......... на общината. "Сърдечни благодарности към Ники за неповторимия му жест. Останах приятно изненадан, но и изключително щастлив, защото инициативата му показва, че младото поколение милее за Мадан и също иска общината да продължи да се развива, а това е изключително радващо и носещо надежда", каза кметът на общината Фахри Молайсенов.


Ученици от природоматематическата гимназия в Сливен платиха спа почивка на

Ученици от природоматематическата гимназия в Сливен платиха спа почивка на ...

......... за спа почивка.Събрали парите от всички класове, а организацията им отнела месеци. Жестът на децата изненадал и учителите. „Аз се гордея с това,което са направили нашите деца и смятам,че те са едни достойни хора”, коментира Ганка Берковска, зам.-директор на училището. За жеста учениците ще бъдат номинирани за наградата „Златно сърце”.


Държавният глава Румен Радев приветства днес на церемония в Гербовата

Държавният глава Румен Радев приветства днес на церемония в Гербовата ...

......... по света, но където и да сте в институти, научни центрове и звена, Вие го правите с мисъл за България и се връщате тук с плодовете на Вашия труд“, подчерта още президентът. Държавният глава и неговата съпруга Десислава Радева поздравиха лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2018 гoдина.


Специална кампания за набиране на книги организира инициативата

Специална кампания за набиране на книги организира инициативата "Да спасим ...

......... я дари, защото трябва да запазим книгите", каза г-н Балдев пред Actualno.com. Срокът, в който ще се събират книги, е 1 месец. Всеки може да изпратени абсолютно каквито книги има. Събраните книги ще бъдат изпратени до читалището чрез куриерска фирма. За контакт с организатора: Тел: 0876 479 499 Имейл: [email protected]


Презентация, описваща функцията на менталната аритметика и резултатите от нея,

Презентация, описваща функцията на менталната аритметика и резултатите от нея, ...

......... много бързо и впоследствие започват да я прилагат при смятане, местейки топчетата наум. Освен за деца над 5-годишна възраст, методиката може да бъде ползотворна и при възрастните. Презентацията по ментална аритметика в Асеновград ще бъде безплатна и ще се проведе на 01.10.18 г. (понеделник) от 18:00 ч. в читалище „Родолюбие“.


Възможност за „Докосване“ до света на незрящите предостави на асеновградчани

Възможност за „Докосване“ до света на незрящите предостави на асеновградчани ...

......... ги прочетеш, усещането е съвсем различно и затова е добре да има повече такива книги“. По време на премиерата на творбата, произволно стихотворение от книгата прочете Иван Шопов - председател на Съюза на слепите в Асеновград. Така, той демонстрира колко по-лесно една творба може да достигне до сърцето на незрящите.


След поредното злато, което златните ни момичета от художествената гимнастика

След поредното злато, което златните ни момичета от художествената гимнастика ...

......... графитите по нея. След като през юли тази година в Лютица бе открит печатът на императрица Йоланда Монфератска, сега намирането на златна монета в този средновековен град показва, че това място е богат извор на информация и богатства. И това е само първата златна монета, ще „изскочат“ вероятно и други.


За “Градове на бойната слава” са обявени градовете Добрич и

За “Градове на бойната слава” са обявени градовете Добрич и ...

......... Добруджа. Вносители на предложението са ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана, председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, народните представители Пламен Манушев, Христо Гаджев, Алтимир Адамов, Даниела Димитрова и Александър Сабанов. Инициативата е подкрепена от Министерство на отбраната и от Националното сдружение на общините. Решението няма административни последствия.


Стотици килограми хранителни продукти събра в Асеновград кампанията

Стотици килограми хранителни продукти събра в Асеновград кампанията "7 КАУЗИ". ...

......... по 240 гр. пастет-гъши дроб. В Асеновград пунктовете, в които все още се продължават да се събират дарения, са два. Единият е в студиото за татуировки, намиращо се на центъра в града - в тунелчето на улица "3-ти март“ №32 и във фото студиото в Комплекс „Сани“, на втория етаж.


В рамките на инициативата Park(ing) Day и третото издание на

В рамките на инициативата Park(ing) Day и третото издание на ...

......... за щастливите си мигове тук и сега. С усмивка. С вяра, че доброто винаги побеждава, с надежда, че наоколо е пълно с примери за това, с любов към човека отсреща, към близкия и непознатия. Благодарим ви, че вие сте добрите новини, които ежедневно показваме! Вие сте смисъла на нашата мисия.


Ученици от столичното 19. СУ „Елин Пелин” създадоха първата по

Ученици от столичното 19. СУ „Елин Пелин” създадоха първата по ...

......... „Цар на историята“ може да бъде играна от всекиго – от деца, които тепърва откриват славното минало на България, до професионални историци. Никой не е застрахован от загуба, защото всяка една от 130-те карти може да обърне развоя на играта във всеки момент. Партньор на проекта е мобилният оператор Виваком.


Вкусовите качества на брежанските кестени ще бъдат представени на международно

Вкусовите качества на брежанските кестени ще бъдат представени на международно ...

......... на храната. Тази година темата е Food For Change, вдъхновявайки всички да разгледат как нашият избор на храни оказва влияние върху нашето здраве, общности и околна среда. Terra Madre Salone del Gusto ще включва многобройни събития, включващи международен пазар, конференции и форуми, дегустационни семинари, училища за готвене и интерактивни маршрути.


Съвсем скоро в атриума на Областна администрация в Смолян ще

Съвсем скоро в атриума на Областна администрация в Смолян ще ...

......... задължително да се докосне до органната музика. Вибрациите, които този божествен акустичен инструмент излъчва, дават сила на човека да изтръгва дървета. Кенов е завършил Музикалната консерватория през 1978 г.,след което емигрира в Швейцария. Там завършва второ висше образование по специалността „Музикология“, присъдена му е почетната научна степен „Доктор хонорис кауза“.


Четири медала - един златен и три бронзови, спечелиха българските

Четири медала - един златен и три бронзови, спечелиха българските ...

......... Петър Кендеров. До 2017 година българските ученици са спечелили общо 100 медала – 25 златни, 41 сребърни и 34 бронзови, което класира страната ни на пето място в света. Отборът се завръща с полет на Австрийските авиолинии на 8 септември (събота) в 23:00 часа на терминал 2 на летище София.


Младоженци от Асеновград се заеха с благородна кауза. Те предпочетоха

Младоженци от Асеновград се заеха с благородна кауза. Те предпочетоха ...

......... се развива и „да се върне назад във времето“, когато момичето се е чувствало по-добре, нямало е симптоми болки и се е движело без затруднения. Обединена Българска Банка BG 84 UBBS 80021060713340 Титуляр: Лизавета Иванова Иванова Дарителски SMS с текст на латиница: DMS LIZA на номер 17 777 Pay-Pal: [email protected]


Благороден жест направиха лекари от Русе към пациент в нужда.

Благороден жест направиха лекари от Русе към пациент в нужда. ...

......... и ѝ помагат полека вече да се придвижва сама. "На лекарите им пожелавам много здраве", казва Йорданка. От болницата заедно с общината и Съюза на слепите са настанили временно сина на Йорданка в социално заведение. Клиниката ще събере и още средства, с които жената да посрещне нуждите си след изписването.


Учени от Националния природонаучен музей – БАН, Природонаучния музей в

Учени от Националния природонаучен музей – БАН, Природонаучния музей в ...

......... вид, наименуван Talpa martinorum. Към момента е установено, че новият вид се среща само в югоизточната част на Балканския полуостров като следва плътно очертанията на Странджа планина – у нас и в Турция. Почти нищо не се знае за биологията на новия вид, което ще бъде предмет на бъдещи проучвания.


Рано сутринта на 17 август 2018 г. в крепостта Калиакра,

Рано сутринта на 17 август 2018 г. в крепостта Калиакра, ...

......... преди дни. Първото включва 60 акчета на Баязид открити разпилени върху пода на опожарено жилище. Второто се състои от 80 акчета също от времето на Баязид и един сръбски грош, но в малката каничка, в която е укрито, има 2 чифта златни и няколко единични обици и други дребни накити.


Общинските съветници от Коалиция за развитие на община Смолян /КРОС/

Общинските съветници от Коалиция за развитие на община Смолян /КРОС/ ...

......... заяви Анастас Караджов, общински съветник от Коалиция за развитие на община Смолян. От 2015 г. oбщинcĸитe съветници от КРОС внacят като дapeниe възнaгpaждeниeто, което получават за участието си в заседанията на Общинския съвет. Специално учредена фондация разпределя средствата в подкрепа на различни обществени инициативи и социални кампании в Община Смолян.


Орнитолозите в Екологичната инспекция във Велико Търново спасиха шест щъркела

Орнитолозите в Екологичната инспекция във Велико Търново спасиха шест щъркела ...

......... щъркели са изпратени за лечение и последващи грижи“. Три от щъркелите са паднали от гнездата при опит за летене и нямат сериозни травми. Останалите три птици са били с тежки наранявания. Общо 12 птици са спасени през тази година от орнитолозите в региона, сред тях е бил и ранен мишелов.


Над 80 младежи от лятната стажантска програма на VIVACOM взеха

Над 80 младежи от лятната стажантска програма на VIVACOM взеха ...

......... на компанията. Всеки от тях има индивидуален ментор, който да го въведе и подпомага в реалната работна среда. В продължение на три месеца участниците получават различни професионални обучения, придобиват практически умения в избраната от тях сфера и след края на програмата имат възможност за оставане на постоянна позиция в компанията.


25-годишна шуменка намери чанта с пари и лични документи и

25-годишна шуменка намери чанта с пари и лични документи и ...

......... шуменка. В чантата имало лични документи на майка и дъщеря, 160 лева, рецептурна книжка и дебитна карта. Двете жени са издирени и поканени в полицията да им бъде върната загубената вещ. Оказало се, че живеят в трудности, и за тях парите били жизнено важни до следващата пенсия на 63-годишната жена.


Увеличават се чуждестранните туристи в град Сърница, каза за Радио

Увеличават се чуждестранните туристи в град Сърница, каза за Радио ...

......... на водоподаването. По-сложно е обаче положението с пътищата и особено с пътя за град Доспат, който е в окаяно състояние и за който са предвидени само частични изкърпвания. Хотелиерите в града също се притесняват и са на мнение, че проблемната инфраструктура може да провали туристическия сезон", каза още Неби Бозов.


При ремонта на тротоара на улица

При ремонта на тротоара на улица "Московска" в центъра на ...

......... посочи столичният кмет. "Започваме работа по разкриването. Ще ограничим работата на строителите по тротоара в тази зона. Ще възложим на главния архитект да направят проект за експонирането след това на тази или на съседни гробници, така че да можем да съчетаем отново пешеходното пространство с разкритото културно-историческо наследство", обясни Фандъкова.


Днес, 2 август, кметът на Смолян Николай Мелемов връчи наградата

Днес, 2 август, кметът на Смолян Николай Мелемов връчи наградата ...

......... на изпаднал в беда човек", написа във Faceook профила си Мелемов. Той благодари на медиите, които дават гласност на такива достойни постъпки, защото обществото ни има нужда от добри примери. "Трябва да търсим, подкрепяме и показваме доброто. То се носи в сърцата на младежи, като тези от снимката", допълни кметът.


Той е само на 12, но с есето си на

Той е само на 12, но с есето си на ...

......... се изпращат до генералния секретар на ООН като част от гласа на децата, в изпълнение на целите за устойчиво развитие до 2030 година. А какъв ще бъде Александър след 2030? Учен или автор на фантастични романи, които се превръщат в действителност – още не е решил, има време до тогава.


Европейската комисия одобри кандидатурата на България за регистрация на Странджанския

Европейската комисия одобри кандидатурата на България за регистрация на Странджанския ...

......... което е същественото е, че веднага след като регистрираме странджанския манов мед като защитено наименование за произход, ще се опитаме да регистрираме още един продукт — странджански цветен пчелен прашец. С две защитени имена за произход ние ставаме лидери в Европа", сподели председателят на сдружение "Странджански манов мед" Манол Тодоров.


Бляскав успех постигнаха четиримата български състезатели на Втората европейска младежка

Бляскав успех постигнаха четиримата български състезатели на Втората европейска младежка ...

......... Инициаторите и основатели на eJOI – проф. Красимир Манев, гл. ас. Бисерка Йовчева, Алексей Христов и Елена Маринова са изключително щастливи, че мечтата им не само се реализира през 2017 г., но днес вече се превръща в традиция и пише нови забележителни страници в историята на състезателното програмиране в Европа.


При започналите преди седмица археологически проучвания на крепостта Русокастрон е

При започналите преди седмица археологически проучвания на крепостта Русокастрон е ...

......... Палеолог. Тя е открита при проучването на западната крепостна стена на Русокастрон. Тук е разкрита и неизвестна до този момент бойна кула от IV в. Разкопките за поредна година се ръководят от Регионален исторически музей - Бургас и са финансирани от Община Камено и Министерството на културата на Република България.