Младият инвазивен кардиолог д-р Владимир Иванов извърши за около 24

Младият инвазивен кардиолог д-р Владимир Иванов извърши за около 24 ...

......... След 15 години, през 2018 г. д-р Владимир Иванов се връща в България и по покана на изпълнителния директор д-р Васил Вълчев от тогава работи в областната болница в Пазарджик. Тук условията и модерната апаратурата му дават възможност да спасява човешки животи и да се чувства удовлетворен от избора си.


Повече от 70 достигна броят на картините, подарени от деца

Повече от 70 достигна броят на картините, подарени от деца ...

......... първоначално и той е обичал да рисува, но по-късно се е насочил към медицината. На тръгване от болницата в Асеновград инициаторите и участниците на идеята "Нарисувай анимационен герой, подари усмивка" припомниха категорично, че каузата няма да бъде прекратена, преди да бъдат напълнени с весели цветни картини всички болници в областта.


Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври

Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври ...

......... да е жива и здрава тя и цялото й семейство да бъде благословено. „Много пъти съм се уверявал, че доброто се връща. Хора, които ме срещат,  ми дават по 50-100 лева. Даже скоро една продавачка в парфюмериен магазин на кино "Дружба" ме викна да ми даде козметика“, добави 30-годишният мъж.   


Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври

Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври ...

......... да е жива и здрава тя и цялото й семейство да бъде благословено. „Много пъти съм се уверявал, че доброто се връща. Хора, които ме срещат,  ми дават по 50-100 лева. Даже скоро една продавачка в парфюмериен магазин на кино "Дружба" ме викна да ми даде козметика“, добави 30-годишният мъж.   


Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ ...

......... са изоставените деца със заболявания, някои от които в доста тежко състояние. В момента вече четвърти месец специалистите полагат грижи за недоносено бебенце със сериозни увреждания. Невъзможно е да бъде настанено в приемно семейство, защото отглеждането изисква медицински грижи и то ще бъде насочено към специализирана институция, посочи д-р Аргирова.


Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ ...

......... са изоставените деца със заболявания, някои от които в доста тежко състояние. В момента вече четвърти месец специалистите полагат грижи за недоносено бебенце със сериозни увреждания. Невъзможно е да бъде настанено в приемно семейство, защото отглеждането изисква медицински грижи и то ще бъде насочено към специализирана институция, посочи д-р Аргирова.На 07 и 08 ноември 2019 г. в Аула Магна

На 07 и 08 ноември 2019 г. в Аула Магна ...

......... за образованието и изкуствата на СУ “Св. Климент Охридски”, както и от студенти, завършили програми за следдипломни квалификации в областта на Монтесори-педагогиката и медийно-дигиталната грамотност, предлагани вече четвърта година от най-старото висше учебно заведение у нас. Повече информация за лекторите, работните групи и работилниците може да научите тук: www.montessoriforteachers.net, https://www.facebook.com/events/527314721158754/


Инициативата WIND2WIN с кауза за чисто Черно море анонсира своята

Инициативата WIND2WIN с кауза за чисто Черно море анонсира своята ...

......... Ballot Bin остава отворена за всички организации, както и частни лица, за които грижата за природата е от първостепенно значение. Те могат да провокират обществото с интересен въпрос, закупувайки брандирана еко-инсталация. За да се включат в акцията и каузата за чисто Черно море, могат да отправят своето запитване на [email protected]


България e на първо място по събиране на опаковки от

България e на първо място по събиране на опаковки от ...

......... защита. Неслучайно броят на ползващите системата земеделци, се е увеличил 100-кратно, при това само за 6 години. Годишно преработваме стотици тонове опаковки. Така системата има пряк и дългосрочен ефект върху родното земеделие и допринася за опазването на околната среда, почвата и въздуха чисти", коментира Нели Йорданова, генерален директор на АРИБ.


Писателят Георги Господинов спечели една от най-големите централноевропейски награди за

Писателят Георги Господинов спечели една от най-големите централноевропейски награди за ...

......... издание на "Физика на тъгата" с корица от Теодор Ушев още може да се намери в книжарниците. На 17 ноември предстои и българската премиера на едноименната анимация, която е вторият филмов проект на тандема Ушев-Господинов. Прожекцията ще е в зала 1 на НДК и е част от програмата на "Киномания".


Не можем да ви опишем каква радост изпитваме всеки път,

Не можем да ви опишем каква радост изпитваме всеки път, ...

......... Асеновград ще получи нов стационарен кувьоз. И третата болница, която ще получи нов кувьоз, е в Момчилград, където наличният транспортен кувьоз е от 1990-та и вече не може да се ползва безопасно за транспортиране на бебенца … но и това съвсем скоро ще се промени! – заявяват организаторите на кампанията.С експерименти за пречистване на вода, рециклиране, разграждане на пластмаси

С експерименти за пречистване на вода, рециклиране, разграждане на пластмаси ...

......... обратното попадане на отпадъците в това, което ядем и пием“, посочи той. Интерактивните семинари по химия ще се провеждат всеки втори петък от 14:00 часа в ТехноМеджикЛенд, София Тех Парк. За участие могат да кандидатстват само учители и училища, а подробностите и формулярите са достъпни в образователния портал на програмата.


Начало на есенния изложбен сезон в Музея на хумора и

Начало на есенния изложбен сезон в Музея на хумора и ...

......... Treger, Gallery Rolf Ruckert и Gallery Pierre Michel D. (Париж, Франция), Provincemuseum (Льовен, Белгия), Gallery Gabrielle Flegans (Монако), Diderot Publisher (Ню Йорк, САЩ), Gallery Escalle (Брюксел, Белгия), Catenary Art Gallery (Санта Фе, САЩ) и други. Негови произведения се намират в Националната художествена галерия и частни колекции в България и чужбина.


Малко по-рано днес ви разказахме за момче, израснало в дом

Малко по-рано днес ви разказахме за момче, израснало в дом ...

......... вътре и с евро. В джоба си тогава той имал едва 50 лева. Илия пак издири собственичката и й върна портмонето с парите. От пенсионерката бе приел само един шоколад. Откакто е навършил пълнолетите, Илия не спира да работи и вярва, че трябва да си добър човек, за да успееш.


Момче, израсло в дом за сираци, намери дамска чанта с

Момче, израсло в дом за сираци, намери дамска чанта с ...

......... за да успееш. И тогава, и сега казва, че нито за миг не си е помислил да прибере за себе си парите, макар да има нужда от тях. Той мечтае един ден да има собствено семейство и да даде на него тази грижа, която той не е получавал никога.  


Семейството с малко дете и бременна жена от Борован, което

Семейството с малко дете и бременна жена от Борован, което ...

......... живяли преди инцидента, вече не е годна за живеене. Така семейство Концевски се оказаха в трудна ситуация. С помощта на Община Борован, която отдели 5 000 лв. от своя бюджет и тази на бизнесмен, роден в този край, който дари 10 000 лв., семейството вече се радва на нов дом.Днес, на 01 октомври 2019 г. в Студентски град в

Днес, на 01 октомври 2019 г. в Студентски град в ...

......... разбрахме, че промяната е нужна" - споделя Мартина Георгиева, основател на сдружението. "Ентусиазмът на студентите да се организират сами, за да решат наболял проблем е заразителен. Желанието ни е да подкрепим будните и инициативни млади хора по пътя им към по-добър живот", казва Йоана Цонева, Маркетинг мениджър в ИКЕА България.


Ученици и учители заедно застават зад инициативата за нула жертви

Ученици и учители заедно застават зад инициативата за нула жертви ...

......... може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя. През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България показва добри резултати. През 2017 г. е загинал един човек, а през 2016 г. и 2018 г. в деня на операцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.


Българин поема управлението на една от най-големите организации по борба

Българин поема управлението на една от най-големите организации по борба ...

......... си в Щатите, където завършва бизнес маркетинг, стратегически комуникации и управление. Иванов бе част от олимпийския ни отбор за игрите Рио 2016. От щата Небраска тръгва звездите на световната борба - Джордан Бърозу, олимпийски шампион и 4-кратен №1 в света, както и Джейдън Кокс, призьор от Световни и Панамерикански първенства.


Участниците в инициативи на организацията 5kmrun дариха термолегло за недоносени

Участниците в инициативи на организацията 5kmrun дариха термолегло за недоносени ...

......... неонатология. Заедно със свои колеги лекарката също пробяга 5 километра в Бургас. Термолеглото ще помогне за по-лесната адаптация на най-малките пациенти на болницата към нормалната температура. Датчици и лампа за фототерапия са част от неговото оборудване. Апаратът е последен модел медицинско изделие и е много лесен за обслужване твърдят специалисти.


Момичета от Асеновград с благотворителна инициатива в помощ на децата

Момичета от Асеновград с благотворителна инициатива в помощ на децата ...

......... се състои на 15.09.19 г. (неделя) от 09:00 ч. Вече има и създадено събитие в социалната мрежа. А всеки, който желае да се включи в кампанията, може да се свърже с инициаторите чрез фейсбук профила на Anna Manolovaa. В ЦНСТ в Асеновград са настанени общо 13 деца на различна възраст.


Петима ученици от Спортно училище „Георги Бенковски“ в Плевен намериха

Петима ученици от Спортно училище „Георги Бенковски“ в Плевен намериха ...

......... свързали с близки на собственичката на портмонето и я поканили да дойде в управлението, за да получи парите и документите си. Чрез медиите ръководството на Областната дирекция на МВР в Плевен изказва благодарност на момчетата за достойната им постъпка и им пожелава здраве, успешна учебна година и реализация в спорта!


Библиотеката на София както и нейният екип ще се включат

Библиотеката на София както и нейният екип ще се включат ...

......... лично. Всеки, дарил книга, ще получи подарък от Столична библиотека безплатна читателска карта.", пише в съобщението на Столична библиотека. Критерият за подбора на книгите е да бъде от български класици и съвременни български автори в помощ на учениците. Срокът за набиране на книгите е 12 септември 2019 г. до 17:00 ч.


Талантливо момиче рисува благотворително за болници в Асеновград и Пловдив.

Талантливо момиче рисува благотворително за болници в Асеновград и Пловдив. ...

......... Иван Червенков, който посрещна авторите на благотворителната инициатива. В заключение младата художничка Ирина пожела на децата, които са лежащо болни, "да оздравяват по-бързо и изобщо на всички пациенти да се разболяват по-рядко". Първите дарени произведения ще бъдат разположени в "Детско отделение" на асеновградската болница, а жестът няма да е еднократен.


Фотографии и рисунки на деца от кварталите „Филиповци“ и „Факултета“

Фотографии и рисунки на деца от кварталите „Филиповци“ и „Факултета“ ...

......... общности в театралната игра, за да им помогне да придобият нравствен поглед за света, да развият нови качества умения. В изложбата са представени моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и актрисата Снежина Петрова, произведенията на децата и техните спонтанни реакции и коментари.


Тежка операция, която е продължила пет часа, спаси живота на

Тежка операция, която е продължила пет часа, спаси живота на ...

......... сме изключително доволни и благодарим на всички екипи за точността, бързината и професионализма при спасяването на нашата дъщеря Наталия. Абсолютно всички – от линейката, до всички служители на УМБАЛ Бургас, действаха точно и професионално“, казва благодарният баща Пламен Люцканов. Наталия вече е в дома си, където лечението и рехабилитацията продължават.


Морски превоз ще има на територията на община Бургас. Това

Морски превоз ще има на територията на община Бургас. Това ...

......... важни и за морската структура“. За нормативната база на България това е новост, затова от Морска администрация са почерпили опит от Дания и Швеция, които имат богат опит в плаването в градски условия, защото там се използват водни таксита и водни автобуси, което предстои да се случи и в Бургас.


За 5 дни ваканция на море заминават 31 деца и

За 5 дни ваканция на море заминават 31 деца и ...

......... за всяко дете“, която препълни салона на читалището в града с организирания концерт и подаръци за всяко дете. Националното сдружение на сираците в България благодари на кмета на Лом Пенка Пенкова и на ръководството на „Албена“ АД за подкрепата и възможността деца с нисък социален статус да бъдат безплатно на море.


На възпоменателна церемония по случай 20-ата годишнина от опустошителното земетресение

На възпоменателна церемония по случай 20-ата годишнина от опустошителното земетресение ...

......... температура, достигаща 40°С, е успял да спаси 12 души, извадени живи изпод развалините, след повече от 65 пускания на кучетата. Природното бедствие активизира дейността на граждански организации и доказа, че своевременното оказване на помощ, взаимопомощта и работата в екип са от изключително значение при спасяването на човешки животи.    


17-годишната Мария Малецова от понеделник, 12 август, е доброволец в

17-годишната Мария Малецова от понеделник, 12 август, е доброволец в ...

......... видя дали ще ми хареса. Засега много ми харесва и разбрах, че това е моето нещо. Искам да се занимавам с медицина. Екипът на отделението е много професионален и много ми харесва", сподели Мария Малецова. „За тези три дни научих, че да си лекар е изключително голяма отговорност.“, допълва момичето.


На юбилейно турне в Германия заминаха младите таланти от проекта

На юбилейно турне в Германия заминаха младите таланти от проекта ...

......... сърцето, щедростта и емпатията на местната общност. Преди десет години тя първа повярва, подкрепи и поощри случването на този толкова интересен и  благодатен проект. Който денс постепенно променя децата, мисленето и мечтите в ромското гето на Сливен. Доказвайки, че музиката, изкуството и красотата са наистина спасителни за човека и света.


За празника на балканското градче Шипка, което отбелязва своя ден

За празника на балканското градче Шипка, което отбелязва своя ден ...

......... фолклорна програма, а от 22 часа ще бъде показан филм на Румен Сомов за града.  В последния ден от празниците - 18 август, в Чирпанлиевата къща ще бъде подредена изложба българска бродерия,а мераклиите да усвоят тънкостите на това изкуство ще могат да се включат в курса на майсторската Иванка Генова.


Рано тази сутрин българското знаме се развя в Ню Йорк

Рано тази сутрин българското знаме се развя в Ню Йорк ...

......... изминава повече от два маратона между 6:00 и 24:00 ч. Рекордът за разстоянието е 40 дни 9 часа 6 минути, поставен през 2105 г. от Ашприхатал Алто (Финландия). Националният рекорд на България е 50 дни 13 часа 48 минути 57 секунди и е поставен от Шопан (Цветан) Цеков 2006 година.


"С помощта на всички вас успяхме да съберем нужната сума ...

......... видеозапис на поведението му. Апаратура за изследване на такъв вид заболявания има само в "Св. Иван Рилски" в София. А Антон и съпругата му София минали през огромни изпитания докато разберат от какво точно е болно малкото им момиченце. В началото диагностицирали бебето им с епилепсия и го лекували погрешно.


Как се програмират молекули? Какви са принципите на работа на

Как се програмират молекули? Какви са принципите на работа на ...

......... участие, групата ни може да е от шест ученика с изяви в различни сфери на науката от няколко училища в града. Имаме много даровити деца, но финансирането е сериозен проблем. В крайна сметка тия деца заслужават не само да им дадат по една грамота на 24 май“, смята Даниела Узунова.


Почетният консул на Италия Антонио Таркуинио е поел ангажимент да

Почетният консул на Италия Антонио Таркуинио е поел ангажимент да ...

......... собственост на държавата в лицето на здравното министерство. Справка в годишните й финансови отчети сочи, че тя се управлява добре. Няколко години е завършвала бюджетната година с печалба, макар и малка. Миналата, 2018-та година, е с отчет за приходи в размер на 1 075 000 лв. - точно колкото са и разходите.


От началото на август към спешното отделение на пловдивската многопрофилна

От началото на август към спешното отделение на пловдивската многопрофилна ...

......... на болницата. Когато за лечение постъпи самотен пациент, служителите на регистратурата ще го насочват към служителите на Българския червен кръст. Очаква се в благородната инициатива да се включат около 40 доброволци. Те ще оказват също социална помощ на пациентите, както и при изписване от болницата ще ги придружават до вкъщи.


„Пи Ес Архитекти“ ЕООД с ръководител Пенка Станчева е класирана

„Пи Ес Архитекти“ ЕООД с ръководител Пенка Станчева е класирана ...

......... Куче” на надморска височина 20.4 м. През 2008/09 наблизо е монтирана автоматична метеостанция. Хеликоптерната площадка се намира между сградите на базата и морския бряг край северния бряг на Голямата лагуна.Новата постройка, за която сега ще се прави работен проект за лабораторен блок, ще бъде разположена близо до старата метеорологична площадка.


Доброволци от Пощенска банка преобразиха изцяло горска пътека в местността

Доброволци от Пощенска банка преобразиха изцяло горска пътека в местността ...

......... програма "Зелени заедно с Пощенска банка" за насърчаване на екологично отговорно поведение у служителите и "Герои в зелено" – инициатива, която има за цел да подкрепя различни местни проекти, осъществена изцяло с доброволен труд на служителите. Повече за инициативата на Пощенска банка „Зелени истории на открито“ можете да научите ТУК.


Четиричленна българска експедиция ще се опита да направи премиерни изкачвания

Четиричленна българска експедиция ще се опита да направи премиерни изкачвания ...

......... и осем хилядниците Нанга Парбат, Гашербрум 1 и Еверест без кислород. Венцислав Костов е натрупал опит за катерене по дълги стени в Йосемити и планините на Европа и Азия, а Руслан Вакрилов е фотограф и катерач, участник в експедициите Гранитни Алпи и Опашката на Дракона, Патагония (2015-2016 г.) Снимка: архив


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със ...

......... не може да бъде страна по казуса. След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. Златев съобщи, че вече е потвърдил заявката им за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел.


Приходите от продажбата на биографичната книга

Приходите от продажбата на биографичната книга "Историята" на Христо Стоичков ...

......... съм я крал". Той заяви, че най-много го радва интересът на децата към биографията му. Защото от нея ще разберат, че "не всичко е татуировки, телефони, айпади и Фейсбук". От книгата книгата най-малките ще разберат откъде е тръгнал и как е стигнал до това да стане носител на "Златната топка". 


Един златен и четири сребърни медала спечелиха ученици от МГ

Един златен и четири сребърни медала спечелиха ученици от МГ ...

......... на крачка от върха остават: Максим Къснеделчев, Мартина Илиева, Константин Георгиев и Галиана Къснеделчева. За решаването на задачите русенските математици са имали 40 минути. Преди заминаването на средношколците за Япония училищното настоятелство организира кампания за събиране на средства. Пътуването стана възможно и с подкрепата на Фондация „Русе - град на свободния дух“.


С два сребърни и три бронзови медала се завърнаха българските

С два сребърни и три бронзови медала се завърнаха българските ...

......... 2019 г. включително отборите по физика на България са спечелили общо 127 медала: 14 златни, 42 сребърни, 71 бронзови, както и 61 почетни грамоти. През 1967 г. България, Полша, Чехословакия, Унгария и Румъния, учредяват Международната олимпиада по физика и България участва във всички издания на олимпиадата от тогава до днес.


Българинът Атанас Скатов изкачи връх Гашербрум 1 (8080 м) в

Българинът Атанас Скатов изкачи връх Гашербрум 1 (8080 м) в ...

......... спуска към Базовия лагер. Това е осмият от 14-те най-високи върха на планетата за 41-годишния Скатов. Остават му още 6 до т.нар. Хималайска корона, към която той се стреми. Короната е признание, което се дава на хората, изкачили всички 14 осемхилядника и досега няма българин с подобно постижение. Снимка: архив


На Витоша има 10 нови моста. Съоръженията са изградени от

На Витоша има 10 нови моста. Съоръженията са изградени от ...

......... Има още мостове за ремонтиране и пътеки за възстановяване. Това обаче изисква много ресурси и затова нещата стават бавно, обясни Александър Дунчев, който е експерт в Югозападното държавно предприятие. Има нужда от още доброволци и затова той призова всеки, който има желание да помогне, да се свърже с горското стопанство.


Благотворителен търг под надслов

Благотворителен търг под надслов "Станимира Петрова и шампиони" организира асеновградската ...

......... и имам възможност да й помогна. Защо да не го направя? Искам да помагам на хората с каквото мога! И онези, които се нуждаят от подкрепа, също като мен вярват, че помощта не се изразява само в парични средства, а тя е много повече от това", сподели емоционалната Станимира Петрова.


Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят

Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят ...

......... това е начин да покажат на децата, че трябва да пазят всичко, което е около тях, защото само ако го пазят, ще го има. Така няколко жени дадоха един добър пример, как може да се работи благотворително и в полза на обществото, а не само да се мърмори и недоволства.


Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят

Млади жени от Бургас показаха, че могат да се справят ...

......... това е начин да покажат на децата, че трябва да пазят всичко, което е около тях, защото само ако го пазят, ще го има. Така няколко жени дадоха един добър пример, как може да се работи благотворително и в полза на обществото, а не само да се мърмори и недоволства.


27-годишна жена от Пловдивска област роди в УМБАЛ-Пловдив здраво момиченце,

27-годишна жена от Пловдивска област роди в УМБАЛ-Пловдив здраво момиченце, ...

......... % от бременните жени се сблъскват с диагнозата фетална резорбция, позната още като Синдром на изчезващия близнак, или иначе казано, преждевременната смърт на единия плод при многоплодна бременност. В резултат на това мъртвият ембрион в утробата бива частично или изцяло „погълнат” от живия, от плацентата или от организма на майката.


Комплексният онкологичен център в Пловдив е първото лечебно заведение в

Комплексният онкологичен център в Пловдив е първото лечебно заведение в ...

......... на пациента. В Европа системата Паксман – наречена на името на жената, болна от рак, чийто съпруг изобретява апарата, се прилага изключително успешно и ефективно. Използва се масово в Англия, Норвегия Швейцария. Резултатите показват 78 процента намаляване на риска от алопеция (опадане на косата) - напълно или в малка степен.


От 1 юли болница

От 1 юли болница "Пирогов" стартира съвместен проект с Националната ...

......... по нелекия път за преодоляване на тези житейски изпитания", каза Мария Иванова. "За тези неща трябва да се говори, трябва да се знае, текат обучения в момента по програмата на медицинските кадри и персонал в болницата, те са запознати какви са стъпките им, има и информационни материали", сподели още тя.


На 1 юни (Ден на детето) стартира инициативата

На 1 юни (Ден на детето) стартира инициативата "Карай колело, ...

......... педали ще се въртят през Велинград, Гоце Делчев, Дойран, Кавадарци, Прилеп, Битоля, Охрид, Струга, Подградец, Дебър, Тетово, Скопие, Куманово, Кюстендил и София. Иначе казано – три държави – България, Северна Македония и Албания. Цялото пътешествие може да следите в официалният сайт на кампанията и социалните ѝ канали: web Facebook Instagram


Ямболската болница отново ще има родилно отделение. Причината – от

Ямболската болница отново ще има родилно отделение. Причината – от ...

......... да опитваше да спаси отделението с гостуващи лекари, главно от Стара Загора. А правителството отпусна 27 млн. лева за дострояване на нова част от болницата, но още няма желаещ, макар да има нужда от години. Срокът, в който изтича обществената поръчка т.е. подаването на документи, е 8 юли. Снимка: Архив


Българче спечели международен конкурс за авторска песен в Турция. Парчето

Българче спечели международен конкурс за авторска песен в Турция. Парчето ...

......... засега.. припев: Пясък море лъчи, танцувай с мен и ти сега се усмихни, енергия вземи Това е моят бийт и това е моят звук това е моят бийт и това е моят звук Чу ли това е моят бийт и това е моя звук Това е моят бийт, моят звук


За първи път в историята планината Витоша бе обиколена за

За първи път в историята планината Витоша бе обиколена за ...

......... ще раздаде на призьорите и ваучери за над 3000 лв. Общият награден фонд е над 10 000 лв. Това лято на старт в Обиколката на Витоша застават представители на 29 държави, част от тях с цели отбори. Чужденците са 112, сред тях служители на много посолства у нас. Снимка: архив


На 13 юни в Първа САГБАЛ „Света София“ се родиха

На 13 юни в Първа САГБАЛ „Света София“ се родиха ...

......... ръст 40 см, второто бебе също е момиченце – 1580 грама и ръст 42 см, а след тях на бял свят се появи и момченце – 1900 грама и ръст 42 см. Екипът споделя, че раждането е протекло без усложнения и майката и децата са в задоволително състояние. Снимка: архив


Популярни личности се включиха в каузата на Фондация „Мечта за

Популярни личности се включиха в каузата на Фондация „Мечта за ...

......... посланик на добротата за 2019 година. Признанието бе от името на всички известни изпълнители, които подкрепят благородното дело и пътуват из цялата страна в подкрепа на семействата, бленуващи за дете. Всеки, който се чувства съпричастен със съдбата на тези хора, може да се свърже с фондацията на: Мечта за дете.


Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян

Ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян ...

......... от името на ръководството на болницата, от името на изпълнителния директор д-р Марин Даракчиев. Бъдете добри, бъдете човечни!“, каза зам.-директорът по лечебната дейност д-р Емилия Апостолова.   Апаратите бяха връчени днес на началника на отделението д-р Емил Шалдъров в присъствието на д-р Марияна Каварова и старшата сестра на отделението Стефка Илиева.


Младоженци направиха дарение на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р

Младоженци направиха дарение на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р ...

......... е 1000 лева, които са заделени от сватбата им, съобщиха от лечебното заведение. Ръководството на болницата и екипът на отделението благодарят за благородния жест от страна на младото семейство и им пожелават дълъг и щастлив семеен живот. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за недоносените деца. Снимка: архив


Момиче на едва 12 години стана най-младият дарител на Майчин

Момиче на едва 12 години стана най-младият дарител на Майчин ...

......... и за осъществяване на емоционален контакт между бебето и родителите. Годишно в „Майчин дом“ се раждат около 4 000 бебета, а средно всяко пето от тях е недоносено. Високата концентрация на предтерминни раждания се дължи на специалния статут на болницата, която проследява патологични бременности и най-сложните случаи от цяла България.


Само за 2 дни са събрани необходимите 500 000 лв.

Само за 2 дни са събрани необходимите 500 000 лв. ...

......... на витамин К, стойностите на билирубин били твърде високи. Тези симптоми показват, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно. Единствената алтернатива и надежда за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има много малко време. Операцията трябва да се направи до края на ЮЛИ.


На 15 и 16 юни десетки доброволци ще се съберат

На 15 и 16 юни десетки доброволци ще се съберат ...

......... да се достигне до самия плаж. Това ще става със сърф бордове, за което разбира се ще има и опитни инструктори, които ще помагат на всички. Гарантирано преходът ще се превърне едно незабравимо приятно приключение. Присъединете се към официланото събитие Сърф MARмалад на http://bit.ly/2VIyTu4 Повече информация за инициативата WIND2WIN: http://wind2win.com/


Екип от УМБАЛСМ

Екип от УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов" създаде изключително практично ...

......... изобщо не получават първа помощ, включително пациентите с обширни изгаряния. Неадекватната първа помощ е огледален образ на наличната информация в Интернет и мобилните приложения. Мобилната апликация беше представена от автора на IV-та Национална конференция по пластично възстановителна и естетична хирургия, проведена в периода 3-5 май 2019 г., к.к Златни Пясъци.


Инициативата

Инициативата "Семейни обиколки в София" е не просто едно "шляене" ...

......... храм-паметник „Александър Невски“, включва повечето туристически забележителности и завършва до Музея на София. Организаторите са убедени, че обиколките са полезни и интересни не само за децата. Порасналите жители на столицата също могат да научат къде е центърът на София, например, както и други факти от историята и кътчета на града.


Деветото издание на единствения международен фестивал за съвременен и социален

Деветото издание на единствения международен фестивал за съвременен и социален ...

......... юни, понеделник, от 17.00 часа, във Френския Институт в София. "Мини Арт Фест" 9 ще има своето своеобразно продължение и в Пловдив, на 4 и 5 юни, като част от  проекта "OdysséKaravana" в рамките на Европейската столица на културата 2019. Цялата програма на събитието вижте тук: Сподели с твоите приятели


Поради засиления интерес към атракционния влак с парния локомотив Баба

Поради засиления интерес към атракционния влак с парния локомотив Баба ...

......... локомотив е служил по съвкупност най-дълго време поетът-революционер Никола Йонков Вапцаров. Трудно може да се намери друга железопътна администрация, която да е използвала в продължение на 50 години без прекъсване такива тендерни локомотиви при условията на една редовна експлоатация. Експлоатационният живот на парен локомотив № 46.03 е около 44 години.


Една от най - големите надежди на българското плуване е

Една от най - големите надежди на българското плуване е ...

......... да извърви един дълъг и труден път, който да я изведе на Олимпийските игри през 2024 -та година, дори участие в Токио 2020 е напълно възможно предвид труда, който полага и желанието и мотивацията, която я тласка напред. Това е нейната мечта и тя неуморно тренира, за да я усъществи. 


Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски и тази пролет награди трима

Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски и тази пролет награди трима ...

......... "За трета поредна година инициирахме тази кампания като стимул за всички вас, съвестни данъкоплатци. Средствата за наградния фонд са лични, подсигурени от месечните ми възнаграждения през годината. Честито на печелившите! Благодаря на всички, които се включиха в томболата и заплатиха навреме своите задължения!", написа във Facebook профила си Илийчо Лачовски.


Второто литературно четене по проекта „Писателите и Пловдив“ ще се

Второто литературно четене по проекта „Писателите и Пловдив“ ще се ...

......... датска пианистка Кристина Бьорке, която ще изпълни пиеси за пиано на най-големия датски композитор на ХХ в. Карл Нилсен. Вход свободен.  Проектите „Писателите и Пловдив“ и Международен фестивал на поезията „Орфей“ – Пловдив 2019 се реализират с финансовата подкрепа на Община Пловдив и са част от Културния календар за годината.