Шестото издание на традиционната лятна кампания на Столична библиотека за

Шестото издание на традиционната лятна кампания на Столична библиотека за ...

......... парк "Заимов" и парк Люлин - център; 9 август (неделя) - парк "Гео Милев" 15 август (събота) - Южен парк; 22 август (събота) - Северен парк; 23 август (неделя) - Градска градина; 29 август (събота) - парк "Света Троица". Инициативите ще се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки.


Нова двойка египетски лешояди откри екип на Българското дружество за защита

Нова двойка египетски лешояди откри екип на Българското дружество за защита ...

......... малко. Семейството лешояди дава надежда за възстановяването на вида в Северна България. * Мониторингът на гнездовите територии на световно застрашения египетски лешояд се осъществява е рамките на LIFE проекта „Нова надежда за египетския лешояд“, който обединява 20 организации и институции от 14 страни от Балканския полуостров, Близкия изток и Африка.


На 10 юли тази година община Чепеларе обявява, че търси

На 10 юли тази година община Чепеларе обявява, че търси ...

......... а в сряда (22 юли) кметът Боран Хаджиев го покани в кабинета си, за да му отдаде своята почит. 29-годишният инженер по пожарна безопасност получи от градоначалника грамота, с която община Чепеларе му благодари за оказаната ценна помощ, както и скромни сувенири, които да му напомнят, че е неин приятел.


На 10 юли тази година община Чепеларе обявява, че търси

На 10 юли тази година община Чепеларе обявява, че търси ...

......... а в сряда (22 юли) кметът Боран Хаджиев го покани в кабинета си, за да му отдаде своята почит. 29-годишният инженер по пожарна безопасност получи от градоначалника грамота, с която община Чепеларе му благодари за оказаната ценна помощ, както и скромни сувенири, които да му напомнят, че е неин приятел.


Поредица от мини събития стават част от фондонабирателната кампания за

Поредица от мини събития стават част от фондонабирателната кампания за ...

......... птици в близост до София. Заедно с Чепън планина, то е определено за представително местообитание от европейско значение за опазване на биологичното разнообразие. Включено е в списъка на орнитологично важните места, като част от комплекса "Влажни ливади – Раяновци", а също и в европейската система от защитени територии NATURA 2000.


Искрената си благодарност изказват от община Чепеларе към инж. Едуард

Искрената си благодарност изказват от община Чепеларе към инж. Едуард ...

......... на всички, които не пожалиха време и сили да помогнат в потушаването на пожара – Атанас Станков, кмет на с. Павелско, който осигури хора и инструменти, Атанас Брънзалов от с. Хвойна и неговата бригада от 5 човека, и всички общински служители и лесничеи, взели пряко участие в овладяването на ситуацията."ЧЕЗ Разпределение България" е национален победител за България на най-значимите ...

......... проучване на американската агенция Arthur D. Little. През 2020 г. участници с 2500 реализирани проекта от над 180 държави се включиха в престижната надпревара. Могат да участват всички проекти, чиято кауза е защитата на околната среда. Категориите са "Живот", "Земя", "Огън", "Вода", "Въздух" и категория "Младеж", ориентирана към бъдещето.  


Най-големият живописен портрет на Васил Левски - Апостола на свободата,

Най-големият живописен портрет на Васил Левски - Апостола на свободата, ...

......... над 50 квадратни метра и бе създадено в рамките на няколко дни, като жителите на града остават изумени от факта, че за направата художника използва смесени техники, включващи рисуване с четки, валяци и аерозолни спрейове, действайки изцяло "на око", без предварителни разчертания, нещо уникално и невиждано за този тип изкуство.


Увеличават се читателите на варненските библиотеки, предаде репортер на Радио

Увеличават се читателите на варненските библиотеки, предаде репортер на Радио ...

......... с 8.5% и достигат 173 000. Във Варна се отбелязва и ръст на посещенията в кината. За 2019 прожекциите в кината се увеличават с 45.2%, а посещенията - с 8.1%. Прожектирани са 778 филма, които според националността са 99 български, 194 европейски, 390 от САЩ и 95 от други страни.


34-годишната родопчанка Ася Кьорова, която от 30 години е парализирана,

34-годишната родопчанка Ася Кьорова, която от 30 години е парализирана, ...

......... Перник я завела кметицата на Давидково Севда Чолакова да плете на сцена. (Ася с кметицата на Давидково Севда Чолакова) Не спира да хвали количката, благодарение на която видя свят, различен от дотогавашния й. А сега вече е съвсем по-близо до мечтата си да работи, ако някой й подаде ръка…   


Престижното швейцарско списание Nutrients обръща специално внимание в последния си

Престижното швейцарско списание Nutrients обръща специално внимание в последния си ...

......... Южна Корея. Bactojoy Immune Complex помага в борбата с вирусни инфекции и за поддържане на благоприятна стомашно-чревна флора. Използва се при възстановяване на баланс на стомашно-чревна флора, по време на лечение с антибиотици и след антибиотично лечение и при синдром на раздразненото черво. Линк към статията на швейцарското списание: https://www.mdpi.com/2072-6643/12/6/1706Много хора в България събират пластмасови капачки. Този уикенд (20-21

Много хора в България събират пластмасови капачки. Този уикенд (20-21 ...

......... по-малко възможности! Знаем, че минахме през труден период последните няколко месеца. Но успяхме да се справим - ЗАЕДНО! Сега е време да продължим да помагаме на лекарите и на бебенцата!", споделиха още организаторите. Научете повече как да подкрепите "Капачки за Бъдеще" ТУК! Повече информация за събитието може да научите ТУК!


И това лято -  от 15 юни, община Стара Загора

И това лято -  от 15 юни, община Стара Загора ...

......... до 10 деца. Всеки петък от 12 юни на сайта на Община Стара Загора и на фейсбук страницата „Образование - Стара Загора“ ще се публикуват проявите за следващата седмица. Предстои и издаването на специална брошура с информация за събитията и телефони за връзка с организаторите, която също ще бъде публикувана.


За по-малко от три седмици ръководството на РУ - Попово

За по-малко от три седмици ръководството на РУ - Попово ...

......... ни. И дано те са колкото се може повече. А хейтъри в социалните мрежи, у които подобни доблестни прояви да предизвикват учудване и неразбиране, за съжаление винаги ще се намират“. На ръководството на ПГСС „Н. Пушкаров“ в гр. Попово е изпратено благодарствено писмо от ръководството на ОД МВР - Търговище.


"София – европейска столица на спорта", Национална спортна академия "Васил ...

......... ще получават напътствия и възможност да спортуват. Ето и отделните активности в програмата на "Споделени игри 2020": тенис на маса; бадминтон; алпийски тролей; футбол; ориентиране; лесовъдни игри; бягане за незрящи с придружител; гимнастически и фитнес уреди; дисккечър; подвижни игри: голяма топка и др.; работни ателиета и щафета с жулиен колички.


Практиката на студентите по ветеринарна медицина, доброволци в Спасителния център

Практиката на студентите по ветеринарна медицина, доброволци в Спасителния център ...

......... дребните соколи. Белошипата ветрушка беше върната у нас благодарение на дейностите на "Зелени Балкани" по проекта „Възстановяване на белошипата ветрушка“ LIFE11 NAT/BG/360, а практиката на студентите е част от проект Transhumance  Sakar, който се изпълнява от "Зелени Балкани", Сдружение "Природен Парк Сакар" и местни фермери и се финансира от" Евронатур".Българската национална гайдарска асоциация раздава лично дарение от храни, предпазни

Българската национална гайдарска асоциация раздава лично дарение от храни, предпазни ...

......... РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова. Хората бяха благодарни за даровете, които получиха от родните гайдари. Помощта е осигурена от Българската национална гайдарска асоциация и с финансовата подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.


"Небето е на всички" ще бъде първата гостуваща изложба в ...

......... открехнем прозорчето към вълшебния свят на специалните деца и тийнейджъри. Елате, надникнете и се потопете в него! Изпитайте го истински, цветен, приказен и неподправен – такъв, какъвто ние го виждаме всеки ден! Свят, разкриващ безкрайните хоризонти отвъд диагнозата, отвъд дефицитите, отвъд стигмата!", споделят организаторите на изложбата – "Работилничка за чудеса".


За нов живот събуждат старото килийно училище към църквата „Успение

За нов живот събуждат старото килийно училище към църквата „Успение ...

......... от Гърция да им покаже, че и ние имаме история, не само те да показват неща от времето", разказва още Седянков. Той спомена, че от няколко години насам влюбени двойки са въвели нов обичай в селото - на стария римски мост над Широколъшка река да заключват с катинари любовта си.


4 бебета, родени с тегло под 1 килограм, са спасени

4 бебета, родени с тегло под 1 килограм, са спасени ...

......... Ще бъде оборудвано със специален стол за майката, която тя удобно да прекарва поне по 2 часа с детето си", радва се д-р Лиляна Куздова. От началото на годината в Шуменската болница са родени 280 деца. 25 от тях са били недоносени, което е под средните за страната 10 процента.


Бейби бум в Първа АГ болница

Бейби бум в Първа АГ болница "Света София". За 24 ...

......... родили 16 бебета. Само в рамките на 5 часа - между 8 и 13 ч. вчера, 12 май, първа глътка въздух са поели 13 от новородените. Сред тях и близнаци, съобщават от болницата. Равен е броят на родените момичета и момчета за вчерашния ден в болницата - по 8.  


Известни и обичани български личности се превърнаха в своеобразни посланици

Известни и обичани български личности се превърнаха в своеобразни посланици ...

......... увереност, оптимизъм, сила и усмивки на всички, които се нуждаят от тях и в същото време да ви провокираме да откриете нови и интересни заглавия... Вярваме, че УТРОТО ще е по-добро. Не спирайте да четете!", призова Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България".    


Природозащитната организация WWF и музикална група

Природозащитната организация WWF и музикална група "Оратница" организират ГОРОтворителен онлайн ...

......... сърце, отдаденост и експертиза, и по време на самия концерт. Дарете 1 лев с SMS като изпратите текст DMS GORA на номер 17777 или направете онлайн дарение на: . По този начин ще подпомогнете усилията на WWF в грижата им за природата и ще допринесете за това "ГОРОтворенето" да продължи!


Първият медицински дезинфектор за болнични помещения и един за линейки

Първият медицински дезинфектор за болнични помещения и един за линейки ...

......... възможно най-бързата и качествена дезинфекция. Необходимата сума за закупуване на 10 големи апарата за дезинфекция на помещения до 400 кв. м. и 20 малки за дезинфекцията на линейки, е 71 760 лв. Всички закупени апарати ще бъдат дарени на нуждаещи се болници в страната.            


СофтУни за пореден път ни изненадва с една страхотна инициатива

СофтУни за пореден път ни изненадва с една страхотна инициатива ...

......... за да достигат до своите крайни професионални цели. Безплатният достъп до такова се явява основен и най-ценен помощник за всички, които се сблъскват с професионални предизвикателства по време на настоящото извънредно положение в България и предизвикателствата в целия свят.“ Научете повече за инициативата и какви са условията за включване от ТУК!


102 хиляди дръвчета бяха засадени в над 70 общини в

102 хиляди дръвчета бяха засадени в над 70 общини в ...

......... от Гората.бг стартират и мащабна кампания "Здравето е в нашите ръце", която има за цел превенция срещу CОVID-19 чрез даряване на десетки хиляди литри течен сапун, дезинфектанти и стотици хиляди ръкавици на нуждаещи се институции и лица, както и чрез информационна кампания и пример от множество хора и известни личности.


В неделя (3-ти май) 77 103 човека от 104 държави

В неделя (3-ти май) 77 103 човека от 104 държави ...

......... всички заедно и да бъдем част от една и съща кауза." В София, въпреки дъждовните климатични условия, бяха регистрирани 125 активно бягащи хора, като броят на включилите се участници в цялата страна надвишава 200. Осмото издание на Wings for Life World Run ще се проведе на 9-ти май, 2021 година


"Ако имаш възможност остави! Ако нямаш - вземи! Бъдете добри!" ...

......... да има и за останалите! И най-малкото, което можете да отделите, би помогнало много на някой друг", призовават инициаторите. Благотворителните пунктове са разположени на 3 локации в Асеновград: улица "Свети Георги“ №7А (квартал "Свети Георги"); улица "Полколник Дрангов“ №22 (до Военното подразделение); улица "Никола Й. Вапцаров“ - магазин “Маги” (до центъра).


България е една от държавите, която се включи в благодарствената

България е една от държавите, която се включи в благодарствената ...

......... в България е истинско изкуство поради ред причини от различен характер. Чувство за отдаденост на професията е познато на всеки артист. Но артистът познава и друго чувствo - това на благодарността. Затова решихме да я изразим по-най добрия начин, по който можем", коментират български автори, които се включиха в изложбата.


Благотворителна акция с безплатна храна за хора в нужда по

Благотворителна акция с безплатна храна за хора в нужда по ...

......... в нужда и несъстоятелност. Моля споделете, ако срещнете или видите някой пратете го... Защото в тия времена, си мисля, че най-важното е да бъдем ХОРА И , ЧЕ ДОБРИНАТА ТРЯБВА ДА Е ПО-ЗАРАЗНА ОТ ВСИЧКО ДРУГО... Бул."Шипченски проход" 50 Пазете се и бъдете здрави. Насето ❤️ — in Sofia, Bulgaria."


Асеновградчани дариха специална олекотена болнична носилка на филиала на Център за

Асеновградчани дариха специална олекотена болнична носилка на филиала на Център за ...

......... бяха обещали, че кампанията ще продължи докато всички болнични отделения се напълнят с картини на анимационни герои. Целта е да се създават настроение и положителни емоции, както на пациенти, така и на персонал. Следващата цел на Ирина е да рисува за новоизграденото отделение, предназначено за настаняване на заразени с COVID-19.


Тази година 28-ми април, Световният ден за безопасност на труда,

Тази година 28-ми април, Световният ден за безопасност на труда, ...

......... болничните помещения продължава да е реална заплаха.“ "Казват, че духът на солидарност постепенно замира. Нека покажем, че не е така. Нека помогнем заедно на тези, които денонощно помагат на нас – медиците от първа линия!” е призивът на #БългарияЗаЛекарите. Дарение за закупуване на уредите за дезинфекция може да направите тук.


С обявяването на извънредно положение в България, над 500 000

С обявяването на извънредно положение в България, над 500 000 ...

......... ни се напомня, че България не е само големите градове. попълнете. Ако сте учител и искате да помогнете на ваши ученици, попълнете . Ако имате бизнес, Кампанията "Дарения за ученици" вече дари техника за 8 деца от две населени места в област Враца, в следващите дни ще помогне на още.


С ежеседмични доставки на хранителни продукти и санитарни принадлежности помагат

С ежеседмични доставки на хранителни продукти и санитарни принадлежности помагат ...

......... се граждани, а специална комисия, в която е и Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора, прави подбор на нуждаещите се и установява дали отговарят на критериите.  В доставката на продуктите да нуждаещите се са се включили и членове на клуба по спортен риболов в Стара Загора. 


Уникално изрисуваните великденски яйца от преподаватели, творци и ученици в

Уникално изрисуваните великденски яйца от преподаватели, творци и ученици в ...

......... Със своето въображение, сръчни ръце, с помощта на бои и четки те изразиха своите послания за вяра, светлина и любов. С изписаните яйца от кампанията ще се проведе благотворителният търг в края на април, а събраните средства ще бъдат оползотворени за социална кауза и ще бъдат подпомогнати деца с проблеми.


Поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца има

Поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца има ...

......... сдружението ни работи чрез различни инициативи за повишаване на активното време при децата и подрастващите. Затова решихме да помогнем на училищата, като им предоставим качествен безплатен ресурс, който да използват", казва Ласка Ненова, основател на сдружението и мениджър на Европейската кампания за насърчаване на физическата активност и масовия спорт NowWeMOVE.


Европейската олимпиада по математика за момичета (EGMO) избра тази година

Европейската олимпиада по математика за момичета (EGMO) избра тази година ...

......... месеци наред, шанс да се състезават. Това ще им даде нещо, което да очакват с нетърпение. Виртуалното състезание ще направи времето у дома забавно, като човек споделя и с други това преживяване", обясниха организаторите. По график EGMO 2021 трябва да се проведе в Грузия, а EGMO 2022 - в Унгария.


Националната кампания за насърчавне на четенето

Националната кампания за насърчавне на четенето "Походът на книгите" има ...

......... Д2 Записване за участие в срещата на . *** 27-ми април, понеделник, 16:00 - 17:00 часа На децата ще чете НИНА НИКОЛИНА Записване за участие в срещата на . *** 28-ми април, вторник, 16:00 - 17:00 часа На децата ще чете ОРЛИН ПАВЛОВ Записване за участие в срещата на .


Този Великден беше специален за децата и младежите на

Този Великден беше специален за децата и младежите на "Докосни ...

......... "Ние те подкрепяме и обичаме, ще те следваме винаги!", Не се променяй, бъди все така истински за нас!", "Изпращаме ти много обич и ти пожелаваме с нови сили да влезеш в новите турнири", гласят само част от емоциналните послания на развълнуваните момчета и момичета към един от най-успешните български спортисти.


Като подготовка за отбелязване на

Като подготовка за отбелязване на "Деня на Земята" (22 април), ...

......... Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.


Този петък, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията. През

Този петък, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията. През ...

......... “Включи се и ти! “ Тук можете да откриете 5 полезни инфографики за заболяването, част от информационната кампания: Симптоми и ранна диагностика на хемофилията хемофилия Хемофилията не е заразна Как се наследява хемофилията? За да следите всички инициативи на Българска Асоциация по Хемофилия, последвайте профилите им във Фейсбук и Инстаграм.


В този кризисен период, когато всички библиотеки в страната са

В този кризисен период, когато всички библиотеки в страната са ...

......... стихотворения и послания. И тъй като „всички, които четат една или друга книга, се събират в една невидима компания“ по думите на Георги Господинов вече в пост карантинните месеци предстои голямо поетично четене на площад Славейков с участието на всички автори, споделили литературната кауза на Столична библиотека „Поезия без карантина“.


Преди години нямаше интернет, а телефоните все още бяха с

Преди години нямаше интернет, а телефоните все още бяха с ...

......... които често накрая се оказват от добрите, объркали пътя. Както споделят на страницата си: "Наближават светли празници! Призоваваме ви да спазвате нашите традиции, но и да си останете вкъщи. Обичайте се и слушайте приказки, особено в тези тежки времена, когато ни се струва, че живеем в "Наопаки обърнатата страна".  


Страхотна инициатива на група приятели разчуства Facebook. Te решиха да

Страхотна инициатива на група приятели разчуства Facebook. Te решиха да ...

......... да се поставят в града, а в други градове, още щайги "От хора за хора". Симпатизанти на идеята призовават в социалната мрежа да се поставят колкото се може повече подобни съоръжения за хора, които нямат помощ от никъде и гладуват в този труден за всички момент. Actualno.com подкрепя тази благородна кауза!


Възрастни хора продължават да даряват пенсиите си за различни болници

Възрастни хора продължават да даряват пенсиите си за различни болници ...

......... вирус COVID-19. Сиромах под прикритие и архонт на сиромашията. Така нарича себе си 81-годишният Вълослав Стратев. Решил да дари парите на видинските лекари, които винаги са оценявали добрите му възможности да диагностицира докато бил фелдшер във видинското село Медичевци. Благодарен им е и за доброто им отношение към пациентите му.


Награда от международно екологично състезание спечелиха ученици от Гимназията по

Награда от международно екологично състезание спечелиха ученици от Гимназията по ...

......... на природата“. Целта на конкурса е да се акцентира върху проблемите, свързани със съхранението на биологичното разнообразие, включително тези, отразени в литературните творби на местни и чуждестранни писатели. Преподавателите, мотивирали и подготвили учениците, са Албена Иванова – учител по биология и здравно образование и Румяна Ошкина – по руски език.


Ученици в 6-ти и 7-ми клас от клуба по информационни

Ученици в 6-ти и 7-ми клас от клуба по информационни ...

......... от децата и реализирани изцяло в Microsoft PowerPoint. Клипът на проектнобазираното обучение в ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" е реализиран заедно с децата от 1-ви клас. В него освен анимациите, има надписи и вградено видео, в което първокласниците помагат на своите връстници със съвети как да се предпазят от .


Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването,

Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването, ...

......... извърши организацията по разпределението на доброволците за участие в определени дейности, съобразно техните знания, умения и съобразно спецификата и потребностите на конкретната ситуация. Кампанията е подкрепена от Националното представителство на студентските съвети в Република България и Асоциацията на студентите медици в България. За допълнителна информация: Деница Баръмова, тел. 0889 778009.


Галерията на Нов български университет „УниАрт“ предизвиква почитателите на изкуството,

Галерията на Нов български университет „УниАрт“ предизвиква почитателите на изкуството, ...

......... хартия. А Света Катерина от Сиена е прегърнала…  динозавър. Предизвикателството на галерия УниАрт е вдъхновено от идеята на музея Гети в Лос Анжелис. А в него може да се включи всеки, който има въображение и иска да разнообрази дните си в изолация. Вижте някои от пресъздадените образи в ГАЛЕРИЯТА НИ


От 8 до 16 април 2020 г. индивидуални пакети с

От 8 до 16 април 2020 г. индивидуални пакети с ...

......... в "Люлин"), както и депутатите от Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова (от пункта на БЧК на Сточна гара) и Димитър Главчев (от пункта на БЧК в "Младост"). По време на настоящото допълнително раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.


Директор на училище в Бургас предостави таблети и плати с

Директор на училище в Бургас предостави таблети и плати с ...

......... Инициативата тръгва от Бургас, като идеята е да прерасне в национална, но за да се случи това е необходима заповед на Министъра на образованието, който да отпусне средства от делегирания бюджет. В Гърция изпитват метод за лечение на тежки случаи на коронавирус (COVID-19) - ето как и с какви лекарства


Живеем в трудни времена и напоследък постоянно сме заливани от

Живеем в трудни времена и напоследък постоянно сме заливани от ...

......... напускат домовете си заради извънредното положение. Ахмед от руенското село Люляково всеки ден подарява по 300 хляба от собствената си фурна на възрастни хора от община Руен по време на извънредното положение в страната. В бургаската опера шият предпазни маски за лице, които подаряват  на болници и нуждаещи се.  


Над 41 000 нуждаещи се в страната ще получат пакети

Над 41 000 нуждаещи се в страната ще получат пакети ...

......... подпомагане и Българския червен кръст. С помощта на общинските администрации продължават да се идентифицират случаи на хора с ниски доходи, попаднали в затруднена ситуация. При възможност те също ще бъдат включени в настоящата кампания. До момента са раздадени почти 6000 тона пакети с храна на 457 000 лица и семейства.


„Захарни заводи“ АД направи дарение от 12 000 кутии с

„Захарни заводи“ АД направи дарение от 12 000 кутии с ...

......... салвия, копър и пелин, благодарение на които подпомагат нормалното състояние на организма и успокояват гърлото при нужда. Това е второто дарение, което от компанията правят по повод извънредното положение в страната. Преди по-малко от седмица „Захарни заводи“ АД направи дарение от 10 000 литра денатуриран етилов алкохол на държавни болниции.


Платформата за взаимопомощ , която вече е активна и разполага

Платформата за взаимопомощ , която вече е активна и разполага ...

......... на адреса му. Обикновено нуждаещите се от покупки са възрастни хора, които не трябва да напускат домовете си или хора, поставени под карантина. Платформата вече работи успешно на територията на цялата страна. Тя има за цел да подпомогне работата на общинско предприятие "Социален патронаж", както и на кметствата в страната.


Във времена като днешните имаме нужда и от малко добри

Във времена като днешните имаме нужда и от малко добри ...

......... специални потребности е особено мъчителна. Подкрепата на специалистите е за всички нуждаещи се. Можете да запишете час за безплатна консултация по някой от следните начини: - На телефон 0887545446 - Viber: 0887545446 - Пишете ни лично съобщение - Пишете на имейл: [email protected] Инициативата се осъществява с подкрепата на Борика АД.


Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари,

Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, ...

......... всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност. Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: . Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.


От 1 април на сайта на Варненският свободен университет „Черноризец

От 1 април на сайта на Варненският свободен университет „Черноризец ...

......... за психологично консултиране се установи проблем, който изисква специализирани консултации, същият ще бъде насочван към центровете за медико-психологична помощ. Разкриването на Горещата линия е продиктувано от желанието да съхраним здравето на академичното семейство на Варненския свободен университет и да подкрепим общността, в която живеем и работим, съобщават от учебното заведение.


Доброволци раздават от днес хранителни продукти на бедни хора в

Доброволци раздават от днес хранителни продукти на бедни хора в ...

......... дари пакетирани хранителни продукти. Те ще се приемат в Центъра за информация и обслужване на гражданите  от служител на община Смолян, който ще записва и имената на дарителите. Събраните продукти ще се разпределят на нуждаещите се бедни от града и общината. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 31 март


Не всички герои носят пелерини. В разгара на световната пандемия

Не всички герои носят пелерини. В разгара на световната пандемия ...

......... очи. Тейла Портър е само на 22 години и е парамедик към болницата в Бесингстоук, Северен Хемпшир. Миналата седмица, докато отива към колата си за поредната смяна, тя е посрещната от аплодисментите на всичките си съседи от улицата. Оставена без думи, младата Тейла не успява да сдържи сълзите си.  


Тази година Часът на Земята ще се проведе при максимални

Тази година Часът на Земята ще се проведе при максимални ...

......... Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, HayesY, Йордан Марков, RDMK, Котаракът Румен, Дария Симеонова, Ваня Щерева, Ревю и Dance Studio Deja Vu. Посланици на Часа на Земята 2020 от страна на бизнеса са Playtech и iCard.


Кирил Балдев е на 18 години и е ученик в

Кирил Балдев е на 18 години и е ученик в ...

......... заразиш? В "Пирогов" задълженията ми са да дезинфекцирам отделенията, което става два пъти дневно. Не ме е страх, защото, когато пристъпя входа на болницата, съм с мисълта, че всичко е наред. Усмихвам се на хората вътре, на екипа и на всеки човек казвам, че трябва да бъдем позитивни и усмихнати.


Борбата срещу коронавируса обедини асеновградчани. Над 153 000 лева са

Борбата срещу коронавируса обедини асеновградчани. Над 153 000 лева са ...

......... оповестявано публично тяхното разходване, съобщават от там. Има и опция да бъдат дарени директно апаратура и предпазни консумативи. Желаещите да го направят, могат да се обръщат към управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков. Кампанията продължава, защото не е ясно в случай на установени заразени какви средства ще бъдат необходими.


В знак на подкрепа към българските медици, от 25 март,

В знак на подкрепа към българските медици, от 25 март, ...

......... битката срещу COVID-19 да бъде спечелена скоро. Да кажем "благодаря" със силата на радиото. Изразяваме безусловната си подкрепа и дълбоко уважение с една от златните песни на българската музика. Ще чуете и подкрепата на най-разпознаваемите гласове от радио ефира.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март


Power of BG събират талантливи хора от бизнеса, хуманитарните професии,

Power of BG събират талантливи хора от бизнеса, хуманитарните професии, ...

......... Power Of Bulgaria Power Of BG е общност, която събира успешни български предприемачи и иноватори. Всеки един от тях цели да разпространява ценности свързани с  воденето на успешен бизнес за промяна на света към по-добро, да помага, и да развива предприемачеството така, че то да стане за пример и мотивация.


Стартира платформата за взаимопомощ Pomogni.net. Накратко: това е място, където

Стартира платформата за взаимопомощ Pomogni.net. Накратко: това е място, където ...

......... да се справят с мобилно приложение, регистрация и имейл, затова, ако търсите помощ, но се затруднявате с регистрацията, можете да се свържете с. На този номер отговаря един от доброволците ни, който ще помогне с регистрацията и заявката. Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 22 март


Разкрита е дарителска сметка на Столична община поради големия интерес

Разкрита е дарителска сметка на Столична община поради големия интерес ...

......... адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни. Броят на заразените с коронавирус у нас нарастна до 142 души. Това стана ясно от думите на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на кризисния щаб за борба с коронавируса, по време на редовния сутрешен брифинг.  


В помощ на бедстващите родители Държавният куклен театър във Варна

В помощ на бедстващите родители Държавният куклен театър във Варна ...

......... и полезни неща. Така в едно от излъчванията актьорът Галин Гинев показва на малките зрители как да си направят полезна, но и забавна маска за предпазване. "Ако още не сте го гледали, гледайте и помолете някой възрастен да ви помогне сами да си направите! Чакаме снимките Ви!", приканват варненските кукленици.


Днес, 17 март, Българският Червен кръст обяви Национална благотворителна кампания

Днес, 17 март, Българският Червен кръст обяви Национална благотворителна кампания ...

......... БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др. Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.


Издателство

Издателство "Просвета" и "Клетт" пускат безплатен достъп до учебниците заради ...

......... до края на тази седмица. Като допълнителна подкрепа за учениците до края на учебната година от издателството ще осигурят безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по български език и литература и по математика за всички седмокласници. Електронните учебници са обогатени с множество интерактивни задачи, образователни филми и други електронни ресурси.