Платформата за взаимопомощ , която вече е активна и разполага

Платформата за взаимопомощ , която вече е активна и разполага ...

......... на адреса му. Обикновено нуждаещите се от покупки са възрастни хора, които не трябва да напускат домовете си или хора, поставени под карантина. Платформата вече работи успешно на територията на цялата страна. Тя има за цел да подпомогне работата на общинско предприятие "Социален патронаж", както и на кметствата в страната.


Във времена като днешните имаме нужда и от малко добри

Във времена като днешните имаме нужда и от малко добри ...

......... специални потребности е особено мъчителна. Подкрепата на специалистите е за всички нуждаещи се. Можете да запишете час за безплатна консултация по някой от следните начини: - На телефон 0887545446 - Viber: 0887545446 - Пишете ни лично съобщение - Пишете на имейл: [email protected] Инициативата се осъществява с подкрепата на Борика АД.


Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари,

Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, ...

......... всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност. Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: . Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.


От 1 април на сайта на Варненският свободен университет „Черноризец

От 1 април на сайта на Варненският свободен университет „Черноризец ...

......... за психологично консултиране се установи проблем, който изисква специализирани консултации, същият ще бъде насочван към центровете за медико-психологична помощ. Разкриването на Горещата линия е продиктувано от желанието да съхраним здравето на академичното семейство на Варненския свободен университет и да подкрепим общността, в която живеем и работим, съобщават от учебното заведение.


Доброволци раздават от днес хранителни продукти на бедни хора в

Доброволци раздават от днес хранителни продукти на бедни хора в ...

......... дари пакетирани хранителни продукти. Те ще се приемат в Центъра за информация и обслужване на гражданите  от служител на община Смолян, който ще записва и имената на дарителите. Събраните продукти ще се разпределят на нуждаещите се бедни от града и общината. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 31 март


Не всички герои носят пелерини. В разгара на световната пандемия

Не всички герои носят пелерини. В разгара на световната пандемия ...

......... очи. Тейла Портър е само на 22 години и е парамедик към болницата в Бесингстоук, Северен Хемпшир. Миналата седмица, докато отива към колата си за поредната смяна, тя е посрещната от аплодисментите на всичките си съседи от улицата. Оставена без думи, младата Тейла не успява да сдържи сълзите си.  Тази година Часът на Земята ще се проведе при максимални

Тази година Часът на Земята ще се проведе при максимални ...

......... Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, HayesY, Йордан Марков, RDMK, Котаракът Румен, Дария Симеонова, Ваня Щерева, Ревю и Dance Studio Deja Vu. Посланици на Часа на Земята 2020 от страна на бизнеса са Playtech и iCard.


Кирил Балдев е на 18 години и е ученик в

Кирил Балдев е на 18 години и е ученик в ...

......... заразиш? В "Пирогов" задълженията ми са да дезинфекцирам отделенията, което става два пъти дневно. Не ме е страх, защото, когато пристъпя входа на болницата, съм с мисълта, че всичко е наред. Усмихвам се на хората вътре, на екипа и на всеки човек казвам, че трябва да бъдем позитивни и усмихнати.


Борбата срещу коронавируса обедини асеновградчани. Над 153 000 лева са

Борбата срещу коронавируса обедини асеновградчани. Над 153 000 лева са ...

......... оповестявано публично тяхното разходване, съобщават от там. Има и опция да бъдат дарени директно апаратура и предпазни консумативи. Желаещите да го направят, могат да се обръщат към управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков. Кампанията продължава, защото не е ясно в случай на установени заразени какви средства ще бъдат необходими.


В знак на подкрепа към българските медици, от 25 март,

В знак на подкрепа към българските медици, от 25 март, ...

......... битката срещу COVID-19 да бъде спечелена скоро. Да кажем "благодаря" със силата на радиото. Изразяваме безусловната си подкрепа и дълбоко уважение с една от златните песни на българската музика. Ще чуете и подкрепата на най-разпознаваемите гласове от радио ефира.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март


Power of BG събират талантливи хора от бизнеса, хуманитарните професии,

Power of BG събират талантливи хора от бизнеса, хуманитарните професии, ...

......... Power Of Bulgaria Power Of BG е общност, която събира успешни български предприемачи и иноватори. Всеки един от тях цели да разпространява ценности свързани с  воденето на успешен бизнес за промяна на света към по-добро, да помага, и да развива предприемачеството така, че то да стане за пример и мотивация.Стартира платформата за взаимопомощ Pomogni.net. Накратко: това е място, където

Стартира платформата за взаимопомощ Pomogni.net. Накратко: това е място, където ...

......... да се справят с мобилно приложение, регистрация и имейл, затова, ако търсите помощ, но се затруднявате с регистрацията, можете да се свържете с. На този номер отговаря един от доброволците ни, който ще помогне с регистрацията и заявката. Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 22 март


Разкрита е дарителска сметка на Столична община поради големия интерес

Разкрита е дарителска сметка на Столична община поради големия интерес ...

......... адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни. Броят на заразените с коронавирус у нас нарастна до 142 души. Това стана ясно от думите на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на кризисния щаб за борба с коронавируса, по време на редовния сутрешен брифинг.  


В помощ на бедстващите родители Държавният куклен театър във Варна

В помощ на бедстващите родители Държавният куклен театър във Варна ...

......... и полезни неща. Така в едно от излъчванията актьорът Галин Гинев показва на малките зрители как да си направят полезна, но и забавна маска за предпазване. "Ако още не сте го гледали, гледайте и помолете някой възрастен да ви помогне сами да си направите! Чакаме снимките Ви!", приканват варненските кукленици.


Днес, 17 март, Българският Червен кръст обяви Национална благотворителна кампания

Днес, 17 март, Българският Червен кръст обяви Национална благотворителна кампания ...

......... БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др. Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.


Издателство

Издателство "Просвета" и "Клетт" пускат безплатен достъп до учебниците заради ...

......... до края на тази седмица. Като допълнителна подкрепа за учениците до края на учебната година от издателството ще осигурят безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по български език и литература и по математика за всички седмокласници. Електронните учебници са обогатени с множество интерактивни задачи, образователни филми и други електронни ресурси.Глобалната кампания Часът на Земята поставя фокус върху опазената природа

Глобалната кампания Часът на Земята поставя фокус върху опазената природа ...

......... 109 000 ха стари гори защитени от изсичане. WWF възстанови над 400 дка гори в две защитени зони от Натура 2000: по поречието на р. Дунав и по поречието на р. Марица. В момента екипът на организацията фокусира усилията си в създаването на нова крайречна гора в близост до Стамболийски.


"Вече са тук част от белите щъркели, тяхната миграция е ...

......... на традиционните зимни преброявания, които ние организираме последните 30 години, в началото почти нямаше данни за зимуващи бели щъркели, но в последните 5 – 6 преброявания постоянно има такива данни, така че това основно се дължи на промяната в климата и доста по-меките зими, които са през декември и януари.


Цветовете на българския трибагреник грейнаха върху емблематични мостове и символи

Цветовете на българския трибагреник грейнаха върху емблематични мостове и символи ...

......... трибагреник върху символи на Белград е първа по рода си. Тя е на посолството на България в Сърбия и се проведе със съдействието на кмета на града Зоран Радойчич. Събитието предизвика оживен интерес както сред местните жители, така и сред чуждестранните туристи в града. ОЩЕ: Вижте галерия от събитието ТУК


Доброволци от фейсбук групата Мисия „Направи Добро“ зарадваха в неделя

Доброволци от фейсбук групата Мисия „Направи Добро“ зарадваха в неделя ...

......... тръгна да ни целува ръка. Чувството беше неописуемо! Нередно беше. Ние трябва да им благодарим, че са ни отгледали и възпитали. Че са отдали живота си на държавата и на околните. Струва си да се замислим...Можем да променим нещата“, пишат още във фейсбук участниците в групата Мисия „Направи Добро“.  


Лекари от Горна Оряховица спасиха дете на година и осем

Лекари от Горна Оряховица спасиха дете на година и осем ...

......... януари на територията на друга област и предполагаме, че там се е заразило”, коментира д-р Ирина Млъзева от РЗИ Велико Търново. Опасност от епидемия с морбили във Великотърновска област няма, но въпреки това от регионалната здравна инспекция вече са предписали противоепидемични мерки до всички общопрактикуващи лекари и до лечебните заведения.


Късно вечерта на 30-ти януари 2020 г., кораб-музей „Параход Радецки”

Късно вечерта на 30-ти януари 2020 г., кораб-музей „Параход Радецки” ...

......... Обществената поръчка за кораб-музей „Параход Радецки” предстои преглед и ремонт при необходимост на корабните системи, устройства и механизми. Едва след това ще може да получи Корабно удостоверение за вътрешно корабоплаване от Изпълнителна агенция „Морска администрация” и ще възобнови и плавания в река Дунав. Вижте снимки на кораба в ГАЛЕРИЯТА ТУК


Шокирани от условията в ключови детски отделения екипът на проекта

Шокирани от условията в ключови детски отделения екипът на проекта ...

......... е следващият проект на #задоброто- ремонтът на Инфекциозната клиника по чревни паразити към УМБАЛ "Св.Георги" в Пловдив. Там има нужда от смяна на дограма и врати в 25 стаи, както и боядисването им. Ако искате да се включите под някаква форма и да помогнете на каузата им, пишете на .


Млад пациент с масивен инсулт бе спасен с механично изваждане

Млад пациент с масивен инсулт бе спасен с механично изваждане ...

......... отстраняване на тромба със специални устройства наречени „стентретрийвъри“, които отстраняват „тапата“ или съсирека подобно на тирбушон. Методът се препоръчва до 6-ия час от началото на клиничните симптоми самостоятелно или след интравенозна тромболиза, и е най-съвременното лечение на исхемични инсулти, като в момента навлиза по-съществено като метод на избор в Европа.


Младоженци дариха пари от сватбата си на УМБАЛ Бургас. Радина

Младоженци дариха пари от сватбата си на УМБАЛ Бургас. Радина ...

......... е от Бургас, Радина работи като сладкар, а съпругът й е дистрибутор. Това е вторият подобен жест за последната година. В края на 2018 семейство Виктория и Живко Жекови са дарили парите от своите букети на болницата. С тях е извършена климатизация в интензивния сектор, където се лекуват най-тежкоболните деца.


Галерия Структура ще представи нови творби на Наталия Йорданова в

Галерия Структура ще представи нови творби на Наталия Йорданова в ...

......... Наталия Йорданова ще бъде представена в отделна секция в рамките на панаира. Наградата ще бъде обявена по време на официалното откриване на 5-ти февруари. В своето изложбено пространство на панаира (N8) галерия Структура и художничката ще покажат Симултанни истини – скулптурна инсталация, развита като конструирана екосистема от образи и знаци.


Галерия Структура ще представи нови творби на Наталия Йорданова в

Галерия Структура ще представи нови творби на Наталия Йорданова в ...

......... Наталия Йорданова ще бъде представена в отделна секция в рамките на панаира. Наградата ще бъде обявена по време на официалното откриване на 5-ти февруари. В своето изложбено пространство на панаира (N8) галерия Структура и художничката ще покажат Симултанни истини – скулптурна инсталация, развита като конструирана екосистема от образи и знаци.


Днес в Спасителния център за диви животни на

Днес в Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" ...

......... на миграцията на юг и остават да чакат  пролетта на Стария континент.  За пострадали щъркели и други диви птици и бозайници сигналите се отправят към регионалните инспекции за опазване на околната среда, на телефон 112 или на телефона на Спасителния център за диви животни в Стара Загора 042/60 77 41. 


Пловдивска фирма има амбицията да произвежда първите в страната електрически

Пловдивска фирма има амбицията да произвежда първите в страната електрически ...

......... от тях не се изискваше особена бързина. Излизането на новите ни машини в градска среда е техническо предизвикателство, което не можем да решим, ако просто копираме световен опит. Ние имаме собствени решения и чрез изследванията които искаме да проведем търсим по-добра ефективност в сравнение с чуждите образци“, категоричен бе той.


Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков връчи

Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков връчи ...

......... чудесния резултат във възпитанието на детето и отбеляза, че честността, почтеността и добрите дела винаги имат смисъл и представляват стойностен модел на поведение. Освен добър ученик Сердар е и активен спортист - намерил портмонето на връщане от тренировка по тенис и заедно с майка му го отнесли в полицейското управление.


За празниците храм

За празниците храм "Свети Никола" в пловдивското село Катуница, получи ...

......... са оказвани големи почести на светинята. В храма може да се видят свидетелства за чудесата на иконата. Веднъж един чернокож нечестивец се опитал да открадне иконата и ръката му изсъхнала. Благодарение на силата на светата икона по време на суша е валял дъжд, бездетни са раждали и болни са оздравявали.


Лекарските екипи на Военномедицинска академия (ВМА) и Университетска болница

Лекарските екипи на Военномедицинска академия (ВМА) и Университетска болница "Лозенец" ...

......... 59-годишен мъж в крайна фаза на чернодробно заболяване. От началото на годината до днес в страната са реализирани 16 донорски ситуации, в резултат на което са трансплантирани и спасени 44 души, от тях 35-ма български и 9 европейски граждани. Броят на българските граждани, включени в листата на чакащите, е 1152.


Стотици хора от пловдивското село Брестовица се обединиха около идеята

Стотици хора от пловдивското село Брестовица се обединиха около идеята ...

......... и съседи. В акцията се включиха и магазините, в които се събираха продуктите. Организаторите на кампанията имат намерение тя да се превърне в традиция. Те са категорични, че няма да забравят своите приятели и в бъдеще отново ще бъдат до тях, за да им осигурят отново по-светли и щастливи дни.


Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което си поставя

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което си поставя ...

......... Фондацията, Теодосий Спасов, Веско Ешкенази, Виктория Георгиева, Печенката и Деси Тодорова, Еделина Кънева, танцьорите Джорджия Кънчева и Антон Кандауров, възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група Бон-Бон и Детски хор на Българското национално радио посветиха своите изпълнения на нуждаещите се деца и призоваха за подкрепа.


Ирански шофьор на камион, който се оказал загубен в Полша,

Ирански шофьор на камион, който се оказал загубен в Полша, ...

......... Такъв бил намерен, след като били събрани средства, но производителят – холандската фирма “DAF” – в последният момент се отказала от това да продаде камион на ирански гражданин от страх от американски санкции. Все пак организаторите на благотворителната кампания остават оптимистични, че Каземи скоро отново ще се върне на пътя.


В Полша започна кампания за събиране на средства за ирански

В Полша започна кампания за събиране на средства за ирански ...

......... Европа 27 години. Не съм имал повод да опозная поляците. Сега се оказва, че са чудесни хора. Направо ми е трудно да повярвам колко ми помагат", разказва иранецът. Каземи допълва, че не е известил майка си за цялото премеждие, защото само ще се тревожи: "Тя си мисли, че съм командировка."


За първи път парно ще има в столичния квартал „Факултета”.

За първи път парно ще има в столичния квартал „Факултета”. ...

......... магически ще се изчисти. Докато гневни майки излизат на протести с противогази, жителите на Красна поляна веят с одеала и кърпи, а кандидат кмета евродепутат националист Ангел Джамбазки го хващат пиян зад волана - ние направихме немислимото - влязохме във Факултета - и инсталирахме парно.", казаха още от Destructive Creation.


Новият филм на Теодор Ушев по едноименния роман на Георги

Новият филм на Теодор Ушев по едноименния роман на Георги ...

......... анимация“, „Физика на тъгата“ бе избран от журито сред десетте филма, които продължават напред към битката за номинациите. По-рано американската филмова академия обяви кратките списъци в някои от категориите – документален филм, късометражен документален филм, чуждестранен филм, грим, саундтрак, оригинална песен, късометражен анимационен филм, игрален късометражен филм и визуални ефекти.


Рекордните 300 участници и десетки доброволци се присъединиха към благородната

Рекордните 300 участници и десетки доброволци се присъединиха към благородната ...

......... Плевен, Сливен, Пазарджик, Катуница, Червен, Избегли, Тополово. "Инициативата е със спортна насоченост. Всички знаем, че спортът учи на дисциплина и приятелско отношение. Но ръка за ръка с него добавяме и благотворителността", обясни Мая Танева от Център за местни инициативи и развитие-Асеновград (ЦМИРА), който е част от организационния комитет на събитието.


Проф. Росен Димов стана първият български лекар в Кралското дружество

Проф. Росен Димов стана първият български лекар в Кралското дружество ...

......... резултати. Невинаги постигаме онова, което искаме. Въпреки това в повечето случаи виждаме благодарността в очите на хората, когато те се почувстват по-добре”, споделя още хирургът. Най-новият член на Кралското дружество по хирургия е категоричен, че в България достъпът до медицинска грижа е най-лесен и най-бърз, и то в световен мащаб.


В Морската градина на Бургас беше открит тематичен детски кът.

В Морската градина на Бургас беше открит тематичен детски кът. ...

......... „Заедно – земята, челите и хората“ ще продължи да се развива с нови инициативи, които да продължат започнатото. Съоръженията се намират в района на параклиса "Св.Георги Победоносец" в Морската градина.   На отриването на специализирания детски кът присъстваха граждани, организаторите на събитието, областният управител Вълчо Чолаков, представители на Община Бургас.


„Коледни елхички за по-чист въздух в София” е инициатива на

„Коледни елхички за по-чист въздух в София” е инициатива на ...

......... сме и родители. Важно е да възпитаваме у децата си идеята за опазване на средата около нас. Включвайки децата ни да участват в инициативите, вярваме, е те ще предадат добрия пример на приятелите си, че ще моделираме тяхното мислене в посока опазване на планетата.” - казват дамите от бизнес клуба.


Хора с различни двигателни проблеми намират свой втори дом в

Хора с различни двигателни проблеми намират свой втори дом в ...

......... с които има сключени договори за посещение, а в изработването на сувенирите са участвали 15 от тях. Предстоящото събитие е под наслов „Да поканим Коледа в сърцата“. Всеки, който иска да сподели празниците, може да посети Център за социална рехабилитация, който се намира на улица „Апостол Карамитев“ №12 в Бургас.


"Рицар на добрата воля" в Асеновград за 2019 г. стана ...

......... член на тогавашното Дружество за защита на животните към Женско дружество "Благодетел". Включва се и в набирането на средства за изграждане на сграда на училището в Асеновград. Домакин е на безплатна трапезария за бедни деца. По време на Балканската война заминава като самарянка в Родопите и участва в бойните действия.


На 20.12.19 г. (петък) асеновградчани отново се обединяват от благородна

На 20.12.19 г. (петък) асеновградчани отново се обединяват от благородна ...

......... 2 часа преди началото на концерта, т.е. в 17:00 часа бъде открит и благотворителен базар. Той също ще се проведе в читалище "Родолюбие" и ще е в подкрепа на Ники. Там с благотворителна цел ще се продават ръчно изработени сувенири, картички, рисунки и други, както и домашно приготвени коледни сладкиши.


Намери се най-сетне място за една 15 годишна идея. Идеята

Намери се най-сетне място за една 15 годишна идея. Идеята ...

......... в градините си край Трилистник - текстът или картинката се залагат при растежа и с узряването на плода се появяват като неделима част от кората му.  А цялата история показва, че когато ябълката на познанието падне върху глава, която е достатъчно узряла, за да я оцени, се ражда ябълкова градина.


„Навън е студено и побеляло, но при нас е топло

„Навън е студено и побеляло, но при нас е топло ...

......... присъстващи. Гостуващият екип се срещна и разговаря с представители на училището. Бяха споделени различни идеи и впечатления от видяното. Директорите изразиха задоволство от срещата, като отправиха послание за ползотворно сътрудничество. В унисон с предстоящите празници припомниха - доброто съществува и го носим в сърцата си. Време е да го покажем!


В продължение на две години собственикът на столичен ресторант Мартин

В продължение на две години собственикът на столичен ресторант Мартин ...

......... стотинки. "Имало е случаи, в които съм се хранел с 20 лв. на месец", споделя Мартин, който преди години бил измамен от роднини заради имот и останал без покрив над главата си. Той казва още, че ако не се е редил на такава опашка за храна, би оцелял много трудно. 


На 21 ноември, 2019 г. от 12.00 ч. до НДК

На 21 ноември, 2019 г. от 12.00 ч. до НДК ...

......... до БНБ. Паметникът се открива в годината, когато отбелязваме 140-годишнината от рождението на Симеон Радев (р. 19.02.1879 г.) и намира своето достойно място в София, повече от половин век след смъртта му. За откриване на паметника са поканени представители на централната и местна власт, общественици, политици, историци, дарители и граждани.


Готови ли сте за приключение! На 7 и 8 декември

Готови ли сте за приключение! На 7 и 8 декември ...

......... билет: 10 лева – важи за 2-ма!* Еднодневен билет – на място Вход свободен за деца и младежи със специални нужди, и техните семейства. Билети можете да закупите на място или от: мрежата на и  . *Вземете своя билет преди събитието и можете да доведете още един човек безплатно!  


Младият инвазивен кардиолог д-р Владимир Иванов извърши за около 24

Младият инвазивен кардиолог д-р Владимир Иванов извърши за около 24 ...

......... След 15 години, през 2018 г. д-р Владимир Иванов се връща в България и по покана на изпълнителния директор д-р Васил Вълчев от тогава работи в областната болница в Пазарджик. Тук условията и модерната апаратурата му дават възможност да спасява човешки животи и да се чувства удовлетворен от избора си.


Повече от 70 достигна броят на картините, подарени от деца

Повече от 70 достигна броят на картините, подарени от деца ...

......... първоначално и той е обичал да рисува, но по-късно се е насочил към медицината. На тръгване от болницата в Асеновград инициаторите и участниците на идеята "Нарисувай анимационен герой, подари усмивка" припомниха категорично, че каузата няма да бъде прекратена, преди да бъдат напълнени с весели цветни картини всички болници в областта.


Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври

Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври ...

......... да е жива и здрава тя и цялото й семейство да бъде благословено. „Много пъти съм се уверявал, че доброто се връща. Хора, които ме срещат,  ми дават по 50-100 лева. Даже скоро една продавачка в парфюмериен магазин на кино "Дружба" ме викна да ми даде козметика“, добави 30-годишният мъж.   


Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври

Илия Савов, който е кръгъл сирак, в началото на октомври ...

......... да е жива и здрава тя и цялото й семейство да бъде благословено. „Много пъти съм се уверявал, че доброто се връща. Хора, които ме срещат,  ми дават по 50-100 лева. Даже скоро една продавачка в парфюмериен магазин на кино "Дружба" ме викна да ми даде козметика“, добави 30-годишният мъж.   


Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ ...

......... са изоставените деца със заболявания, някои от които в доста тежко състояние. В момента вече четвърти месец специалистите полагат грижи за недоносено бебенце със сериозни увреждания. Невъзможно е да бъде настанено в приемно семейство, защото отглеждането изисква медицински грижи и то ще бъде насочено към специализирана институция, посочи д-р Аргирова.


Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология в УМБАЛ ...

......... са изоставените деца със заболявания, някои от които в доста тежко състояние. В момента вече четвърти месец специалистите полагат грижи за недоносено бебенце със сериозни увреждания. Невъзможно е да бъде настанено в приемно семейство, защото отглеждането изисква медицински грижи и то ще бъде насочено към специализирана институция, посочи д-р Аргирова.


На 07 и 08 ноември 2019 г. в Аула Магна

На 07 и 08 ноември 2019 г. в Аула Магна ...

......... за образованието и изкуствата на СУ “Св. Климент Охридски”, както и от студенти, завършили програми за следдипломни квалификации в областта на Монтесори-педагогиката и медийно-дигиталната грамотност, предлагани вече четвърта година от най-старото висше учебно заведение у нас. Повече информация за лекторите, работните групи и работилниците може да научите тук: www.montessoriforteachers.net, https://www.facebook.com/events/527314721158754/


Инициативата WIND2WIN с кауза за чисто Черно море анонсира своята

Инициативата WIND2WIN с кауза за чисто Черно море анонсира своята ...

......... Ballot Bin остава отворена за всички организации, както и частни лица, за които грижата за природата е от първостепенно значение. Те могат да провокират обществото с интересен въпрос, закупувайки брандирана еко-инсталация. За да се включат в акцията и каузата за чисто Черно море, могат да отправят своето запитване на [email protected]


България e на първо място по събиране на опаковки от

България e на първо място по събиране на опаковки от ...

......... защита. Неслучайно броят на ползващите системата земеделци, се е увеличил 100-кратно, при това само за 6 години. Годишно преработваме стотици тонове опаковки. Така системата има пряк и дългосрочен ефект върху родното земеделие и допринася за опазването на околната среда, почвата и въздуха чисти", коментира Нели Йорданова, генерален директор на АРИБ.


Писателят Георги Господинов спечели една от най-големите централноевропейски награди за

Писателят Георги Господинов спечели една от най-големите централноевропейски награди за ...

......... издание на "Физика на тъгата" с корица от Теодор Ушев още може да се намери в книжарниците. На 17 ноември предстои и българската премиера на едноименната анимация, която е вторият филмов проект на тандема Ушев-Господинов. Прожекцията ще е в зала 1 на НДК и е част от програмата на "Киномания".


Не можем да ви опишем каква радост изпитваме всеки път,

Не можем да ви опишем каква радост изпитваме всеки път, ...

......... Асеновград ще получи нов стационарен кувьоз. И третата болница, която ще получи нов кувьоз, е в Момчилград, където наличният транспортен кувьоз е от 1990-та и вече не може да се ползва безопасно за транспортиране на бебенца … но и това съвсем скоро ще се промени! – заявяват организаторите на кампанията.


С експерименти за пречистване на вода, рециклиране, разграждане на пластмаси

С експерименти за пречистване на вода, рециклиране, разграждане на пластмаси ...

......... обратното попадане на отпадъците в това, което ядем и пием“, посочи той. Интерактивните семинари по химия ще се провеждат всеки втори петък от 14:00 часа в ТехноМеджикЛенд, София Тех Парк. За участие могат да кандидатстват само учители и училища, а подробностите и формулярите са достъпни в образователния портал на програмата.


Начало на есенния изложбен сезон в Музея на хумора и

Начало на есенния изложбен сезон в Музея на хумора и ...

......... Treger, Gallery Rolf Ruckert и Gallery Pierre Michel D. (Париж, Франция), Provincemuseum (Льовен, Белгия), Gallery Gabrielle Flegans (Монако), Diderot Publisher (Ню Йорк, САЩ), Gallery Escalle (Брюксел, Белгия), Catenary Art Gallery (Санта Фе, САЩ) и други. Негови произведения се намират в Националната художествена галерия и частни колекции в България и чужбина.


Малко по-рано днес ви разказахме за момче, израснало в дом

Малко по-рано днес ви разказахме за момче, израснало в дом ...

......... вътре и с евро. В джоба си тогава той имал едва 50 лева. Илия пак издири собственичката и й върна портмонето с парите. От пенсионерката бе приел само един шоколад. Откакто е навършил пълнолетите, Илия не спира да работи и вярва, че трябва да си добър човек, за да успееш.


Момче, израсло в дом за сираци, намери дамска чанта с

Момче, израсло в дом за сираци, намери дамска чанта с ...

......... за да успееш. И тогава, и сега казва, че нито за миг не си е помислил да прибере за себе си парите, макар да има нужда от тях. Той мечтае един ден да има собствено семейство и да даде на него тази грижа, която той не е получавал никога.  


Семейството с малко дете и бременна жена от Борован, което

Семейството с малко дете и бременна жена от Борован, което ...

......... живяли преди инцидента, вече не е годна за живеене. Така семейство Концевски се оказаха в трудна ситуация. С помощта на Община Борован, която отдели 5 000 лв. от своя бюджет и тази на бизнесмен, роден в този край, който дари 10 000 лв., семейството вече се радва на нов дом.


Днес, на 01 октомври 2019 г. в Студентски град в

Днес, на 01 октомври 2019 г. в Студентски град в ...

......... разбрахме, че промяната е нужна" - споделя Мартина Георгиева, основател на сдружението. "Ентусиазмът на студентите да се организират сами, за да решат наболял проблем е заразителен. Желанието ни е да подкрепим будните и инициативни млади хора по пътя им към по-добър живот", казва Йоана Цонева, Маркетинг мениджър в ИКЕА България.


Ученици и учители заедно застават зад инициативата за нула жертви

Ученици и учители заедно застават зад инициативата за нула жертви ...

......... може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя. През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България показва добри резултати. През 2017 г. е загинал един човек, а през 2016 г. и 2018 г. в деня на операцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.


Българин поема управлението на една от най-големите организации по борба

Българин поема управлението на една от най-големите организации по борба ...

......... си в Щатите, където завършва бизнес маркетинг, стратегически комуникации и управление. Иванов бе част от олимпийския ни отбор за игрите Рио 2016. От щата Небраска тръгва звездите на световната борба - Джордан Бърозу, олимпийски шампион и 4-кратен №1 в света, както и Джейдън Кокс, призьор от Световни и Панамерикански първенства.


Участниците в инициативи на организацията 5kmrun дариха термолегло за недоносени

Участниците в инициативи на организацията 5kmrun дариха термолегло за недоносени ...

......... неонатология. Заедно със свои колеги лекарката също пробяга 5 километра в Бургас. Термолеглото ще помогне за по-лесната адаптация на най-малките пациенти на болницата към нормалната температура. Датчици и лампа за фототерапия са част от неговото оборудване. Апаратът е последен модел медицинско изделие и е много лесен за обслужване твърдят специалисти.