Другите светове на Алби Брайт

Другите светове на Алби Брайт" от Кристофър Едж е от ...

......... учител по английски, редактор и издател – все професии, с които е близо до книгите. Многократно награждаван за своите романи, до този момент Кристофър Едж е познат у нас с бестселър наръчниците по творческо писане за малчугани и тийнейджъри "Как да пишем страхотни истории!" и "Как да станеш страхотен #автор".


Като част от проекта

Като част от проекта "Ваканция, ура 2019", който събира добри ...

......... с останалата част от кашкавала.Върнете пицата във фурната. Печете, докато кашкавалът се разтопи. Извадете я от фурната и я поставете върху решетка да се охлади.Гарнирайте с листенцата босилек и поднесете.За гарниране на пицата могат да се използват продукти, различни от посочените.Всичко, което трябва да знаете за:С децата в кухнята (223)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (13)


С двадесет и четири часово състезание по четене с разбиране

С двадесет и четири часово състезание по четене с разбиране ...

......... които София, Бургас, Варна и Велико Търново. На всяко място ще присъства по един посланик на "Книговище", който ще запознава децата с платформата и ще демонстрират как се играе. Срещите ще продължат до 1-ви юни (Още за събитията можете да прочетете тук.).Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (12)


Второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и

Второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и ...

......... и да се насладят на изложба. Форумът се стреми да развие платформа за съвременна литература и култура, която има всички предпоставки да наложи траен и пълноценен диалог между писателите и обществото, да популяризира четенето, езика, многообразните взаимовръзки на литературата с останалите изкуства.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (11)


Този текст е част от специалната тема

Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура", с ...

......... същото желание и с много повече опит да работим тук, на най-ветровития остров в Егейско море.", разказват от екипа. От Crazy-Island предоставят различни възможности за настаняване и осигуряват нужната екипировка. Уиндсърф лагерите са за деца на възраст между 7 и 14 години и продължават от 1 юни до 30 септември.Над 50 кърлежа са извадени от главата на дете в

Над 50 кърлежа са извадени от главата на дете в ...

......... паметник, Северен парк и др.Направена е обработка срещу кърлежи и в зелените площи в районите Красно село, Възраждане, Оборище, Изгрев, Лозенец, Триадица, Илинден, Искър, Овча Купел, Люлин, Банкя, Панчарево, Кремиковци, Витоша, Връбница, Слатина и Подуяне.На територията на останалите райони е започнало извършване на обработки и дейността продължава при сухо време.


Този текст е част от специалната тема

Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура", с ...

......... задължителната литература, или не. Когато детето усвои тези умения, след това ще му бъде по-лесно да ги пренася в различен контекст.Тук можете да прочетете съветите на Ралица Михайлова по въпроса как родителят да накара детето си да чете, без да го пресира.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (5)


Този текст е част от специалната тема

Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура", с ...

......... време на лятната ваканция, можете да се свържете с Консултативната линия за онлайн безопасност на www.safenet.bg или на тел. 124 123 (15 ст. за целия разговор). Консултативната линия се координира от Асоциация Родители и е част от Националния център за безопасен интернет."Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (5)


Когато в един прекрасен ден лъвът Алоис, слонът Оскар и

Когато в един прекрасен ден лъвът Алоис, слонът Оскар и ...

......... и изпусна едната купичка.– Там! – избоботи той глухо и удари с юмрук по кухненската маса, където лежеше "Сахарски вечерен вестник". – Там! Чети! По дяволите, отново конференция! О, тези хора! Могат само да разрушават! Почнат ли нещо да строят, се получава Вавилонската кула! Просто ми е мъчно за децата!


Името на главния герой от

Името на главния герой от "Историята на малката панда Йонджи" ...

......... игри, които да играят всички заедно. Един ден, обаче, докато беше в детската градина, Йонджи беше отвлечен много далеч от мама Йонджиедома. Двете щастливи доскоро сърца на малката панда се изпълниха с тъга. И както радостта и обичта му доскоро бяха двойни, така сега се удвои и скръбта на Йонджи.Ниското ниво на медийна грамотност и повишената критичност към официалните

Ниското ниво на медийна грамотност и повишената критичност към официалните ...

......... и не е въведена с последните промени в Закона за закрила на детето", припомни Бисер Петков. "Във връзка с действията на социалните работници при подаден сигнал за дете в риск, трябва да се има предвид, че тяхното задължение да проверяват всеки сигнал също не е ново", каза още Бисер Петков.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (3)


Не яж боклуци, яж зеленчуци

Не яж боклуци, яж зеленчуци" - под това мото ще ...

......... законът да я забранява в училищните лавки, на метри от оградата има достатъчно магазини, където е достъпна. Но ако успеем постепенно да променим нагласата на децата и тя престане да е престиж в очите им, можем да обърнем нещата", вярва Станка Стоянова.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (3)


Лятната ваканцията вече се мержелее пред погледите на по-малките ученици

Лятната ваканцията вече се мержелее пред погледите на по-малките ученици ...

......... в планината, за разходки с колела и за първи опити за ваканция на палатка. А също и за фестивалите в България, които си струва да посетите заедно с децата, и книгите за четене в дългите летни вечери (самостоятелно или с родители).Приятно четене!Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (2)


Близо три пъти по-малко ученици са напуснали образователната система през

Близо три пъти по-малко ученици са напуснали образователната система през ...

......... за постъпващите за първи път в детска градина и техните родители, както и програми на общините за образователна десегрегация. Стартират и два нови проекта по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", насочени към обхвата и приобщаването на деца в задължителната предучилищна и училищна възраст и предотвратяване на отпадането.След края на месец май ще продължим работа в посока

След края на месец май ще продължим работа в посока ...

......... настоява да бъде организирана широка и задълбочена експертна и обществена дискусия за изготвянето на новия документ за детето, в която да вземат участие всички компетентни граждански организации и обществени фигури, които са изразители на различните гледни точки в обществото относно приоритетите на държавната политика за закрила на децата и семейството.


На социалния министър Бисер Петков възлагам сутрин като стане, обед

На социалния министър Бисер Петков възлагам сутрин като стане, обед ...

......... по Програмата "Майчино и детско здравеопазване" по реда на Наредба № 3 за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Ресурсът ще бъде използван за подобряване лечението на децата и увеличение възнагражденията на работещите.През миналата седмица работещите в болницата организираха протест и заплашиха с ефективна стачка и колективни оставки.


Второто издание на международния литературен фестивал за деца и тази

Второто издание на международния литературен фестивал за деца и тази ...

......... въображението си на истории за деца и тинейджъри, Макис Цитас от Гърция, признат като автор на една от най-добрите гръцки книги за деца – "Бездомният Костас"; както и Гюдрюн Скретинг от Норвегия, отличена с наградата за дебют в областта на литературата за деца и юноши на норвежкото Министерство на културата.


Сам в гората

Сам в гората" е история за самотата, приятелството и нуждата ...

......... България на специална среща с всички, които искат да присъстват на представянето на "Сам в гората", съобщи издателство "Таралеж".На събитието от 18 часа в "+ това" на столичната ул. "Марин Дринов" 30 ще се проведе и детската работилница "Нарисувай ми история" с Ваня Настанлиева.Очаквайте интервю с нея в "Детски Дневник".


Интерактивна среда, която проверява дали програмистите са написали правилно кодовете

Интерактивна среда, която проверява дали програмистите са написали правилно кодовете ...

......... бяха открити 11 кабинета за интерактивно обучение по различни предмети. Новият учебен корпус е оборудван със 148.6 хил. лв, отпуснати от МОН. Закупени са 28 компютърни конфигурации, създадена е и мрежа за пренос на данни. През следващата учебна година гимназията ще предложи за първи път обучение по професия "Приложен програмист".


Критичното мислене не се формира в последните класове, тогава може

Критичното мислене не се формира в последните класове, тогава може ...

......... много добре с представителите на бизнеса", каза тя и акцентира, че е много важно партньорството между училища и предприятия. Като основен проблем тя очерта липсата на учители, но заяви, че освен заплащането, трябва да се се работи и по изготвянето на политики, които да върнат "най-добрите" преподаватели в класните стаи


14 ученици от 5-ти и 6-ти клас се съревноваваха във

14 ученици от 5-ти и 6-ти клас се съревноваваха във ...

......... Десислава Радева.Румен Радев също лично поздрави финалистите. "Помнете, че не само вие пазите езика си, но и нашият език пази вас, за да знаете откъде идвате, кои сте и какво искате в живота. За да бъдете достойни българи, успешни и удовлетворени от себе си граждани на света", каза им той.


Приключи първото класиране за детски градини и ясли в София.

Приключи първото класиране за детски градини и ясли в София. ...

......... да се преместят.Свободните места след първо класиране са 3500. Това това би означавало, че след второто ще останат под 4000 неприети деца, но това не съвсем така, защото тези свободни места най-често са в много отдалечени райони или предучилищни групи, а основното търсене е за яслите и за първа група


Обявени са финалистите на състезанието по правопис

Обявени са финалистите на състезанието по правопис "Пазим езика си" ...

......... експертно жури пред родители, учители и гости. Председател на комисията е проф. Владимир Атанасов от Факултета по славянски филологии в СУ "Св. Климент Охридски". Нейни членове са проф. Татяна Ангелова, също от СУ "Св. Климент Охридски", и учителите по български език и литература Рени Стоичкова, Десислава Нейкова и Цеца Петрова.


Децата в почивните дни

Децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Стратегията за детето трябва да се прецизира. Тя е необходима,

Стратегията за детето трябва да се прецизира. Тя е необходима, ...

......... за качество за услугите за образование и грижи в ранна детска възраст.Стратегията дава твърде големи правомощия на социалните служители и на държавата, изземва функции на родителите и семейството, отваря твърде много врати за неправомерно отнемане на децата, за анонимни необосновани сигнали за родителско насилие според официалното становище на Светия синод.


Вагон с 80 младежи от словенската програма Ustvarjalnik/USchool и 20

Вагон с 80 младежи от словенската програма Ustvarjalnik/USchool и 20 ...

......... работиха по стартъп проектите си с помощта на ментори от различни сфери на бизнеса и предприемачеството.Инициативата е подкрепена от Словенските железници, Българските държавни железници и Словенския телеком А1. Организатори на първото по рода си събитие са Фондация "Прознание" и Български център по предприемачество, заедно със словенската организация Ustvarjalnik / USchool.


Днес на национално външно оценяване по български език и литература

Днес на национално външно оценяване по български език и литература ...

......... изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил "Математически и природни науки", като тежестта на резултата при балообразуването се определя от педагогическия съвет на конкретното училище.На 14 май е изпитът за външно оценяване по "Човек и общество", а на 16 май - по "Човек и природа".


Тестове по Български език, Математика, Човекът и природата и Човекът

Тестове по Български език, Математика, Човекът и природата и Човекът ...

......... и достъпно с помощта на модерните технологии. НВО тестовете са само първият етап на развитие на Envision Play и интересът, който те генерираха ни дава увереността да продължаваме да работим и да развиваме платформата", каза Кирил Русев, един от основателите на Нимеро.Пожелаваме успех на всички ученици на предстоящото външно оценяване!


С музика от детски филми ще завърши тазгодишният сезон от

С музика от детски филми ще завърши тазгодишният сезон от ...

......... и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил. Анкетата ще бъде активна до 23.59 ч. на 15 май (сряда), а на следващия ден ще бъде обявен печелившият.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (31)


Ягодовата фея Ягодка. Вълшебни гатанки в ягодовата гора

Ягодовата фея Ягодка. Вълшебни гатанки в ягодовата гора" е третата ...

......... счупения си чайник?Къщата на Ягодка изглежда скучна и тъжна в черно и бяло. Кой ще я направи пъстра и красива?Книжката подтиква креативността у децата, позволява им да сътворят свой собствен магически свят. Докато навлизат в него, те се научават на доброта и всеотдайност и разбират нуждата да помагат на околните.


По книжарниците вече може да се намери още една от

По книжарниците вече може да се намери още една от ...

......... за сън", "Меко казано", "В лунната стая", "Пук!" и "Бяла приказка", обединени в сборника "Пет приказки".Откъс от "В лунната стая", предоставен от издателство "Колибри":– По стените белиний плетем дантелии тъчем гоблени,от сребро облени.***– Но тъй като по наште фигуритова навярно не личи,то нека всички бъдат сигурни,че ние лунни сме лъчи!


Вълшебства и златен прашец полепват от вътрешната страна на сърцето

Вълшебства и златен прашец полепват от вътрешната страна на сърцето ...

......... Слонът е "тотемното животно" на Едуард Естлин Къмингс. Поетът започнал да го рисува още като малък, когато прочел приказките на Киплинг. По-късно често до подписа му се появява малко слонче. В любовни картички рисува себе си като голямото животно. В приказката "Слонът и пеперудът" пеперудът е неговия внук Дирк Рузвелт.


82-ма ученици от 1 до 12 клас се включиха в

82-ма ученици от 1 до 12 клас се включиха в ...

......... Враца трети клас, с проект "Градината на различните"). Галена Чанева" от СУ "Христо Смирненски" в Карнобат с проект "Нека всички говорим светлия език на добротата" и Магдалена Арсенова от 126 ОУ "П. Ю. Тодоров" в София с проект "Деца помагат на деца" са на трето място с еднакъв брой точки.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Единадесетото издание на

Единадесетото издание на "Фамилатлон" - празникът на семейството, спорта и ...

......... те ще могат да експериментират с формата на крилата и да работят в екип.Самолети от хартия за най-малките - няколко начина да си направят самолетче от хартия.За истински авиоконструктори - 3D модел на самолет - моделът, направен на 3D принтер, децата ще могат да си сглобят вкъщи като истински авиоконструктори.


Германецът е практичен човек. Такъв е и по отношение на

Германецът е практичен човек. Такъв е и по отношение на ...

......... пощата или се предават лично на гостите. Някои изполват готови картички, но най-често родителите изработват заедно с децата си оригинални покани с най-различни мотиви за празника. Поканата съдържа и телефон за контакти с родителите на рожденика, на който е желателно да се съобщи дали поканеното дете ще дойде, или не.


Чрез нови тестове Министерството на образованието и науката (МОН) ще

Чрез нови тестове Министерството на образованието и науката (МОН) ще ...

......... за физическото състояние на учениците (на възраст от 6 до 18 години) ще се съставя само при наличие на оценки по всичките 5 упражнения. В тестовете не са включени тестове за учениците със специални образователни потребности. Няма да бъдат оценявани и учениците, които са освободени дълготрайно от часовете по физическо.


Едно от емблематичните издания в съвременната полска литература за деца

Едно от емблематичните издания в съвременната полска литература за деца ...

......... и защо днес те са под заплаха.Преводът на книгата е на Марина Огнянова, редактор е Александър Маринов, а научен редактор - Ростислав Бекчиев от Националния природонаучен музей при БАН. Шрифтообработката е дело на дизайнера Владимир Владимиров, за графичната адаптация е отговорна Диляна Манавска, а фотографиите са дело на Владимир Томашевич.


Палавият умник Николà пак е тук, по-забавен и дяволит от

Палавият умник Николà пак е тук, по-забавен и дяволит от ...

......... създател на цяла плеяда забележителни герои, спечелили сърцата на момичета и момчета от всички краища на света. Оригиналните илюстрации на поредицата за Николà са дело на друг знаменит творец – портретиста Жан-Жак Семпе. Книжките са четивни и красиво оформени, а историите са пригодени за психиката на децата, навършили 6 години.


Една котка на име Сергей Есенин, чудовище с два зъба,

Една котка на име Сергей Есенин, чудовище с два зъба, ...

......... да изглежда страшно, защото непознатото винаги ни плаши, но всъщност не е толкова трудно да го извървиш. А когато този път води до картофените кюфтенца с кисело мляко на мама, се оказва, че си е струвало. Защото Лора, както и ние, никога не отказваме картофени кюфтенца. Особено с кисело мляко.


Заглавието

Заглавието "Как да не станеш враг на собственото си дете" ...

......... Може биИ все пак това "моделиране" на детето ми се струва доста ужасяващо И уви, символично. Да, ние вече не моделираме черепа и костите на детето си, но колко е трудно да се удържим от стремежа на всяка цена да направим от роденото свободно собствено чедо човека, който ни харесва.


Една сутрин кучето Кико се събужда, легнало удобно върху облак.

Една сутрин кучето Кико се събужда, легнало удобно върху облак. ...

......... да не изглежда така - просто трябва да бъдеш себе си и ще стигнеш до правилното решение", разказва за "запознанството" си с летящото куче художничката Матея Аркова. Тя допълва текста на Радостина Николова с над 20 илюстрации, за да се получи чудесно разказана история за приятелството и преодоляването на загубата.


На над 400 хил. ученици от 1 до 7 клас

На над 400 хил. ученици от 1 до 7 клас ...

......... във висшето образование чрез предоставяне на допълнителни стипендии се очаква да обхване 1. 5 хил. студенти, докторанти и специализанти от държавните висши училища и научните организации. Развитието на възможностите за неформално и самостоятелно учене ще бъде насърчавано чрез участие на повече от 200 младежи в дейности за развитие на доброволчеството.


Средният успех на държавата в грижата за децата е 3.31

Средният успех на държавата в грижата за децата е 3.31 ...

......... степен се дължи на некоординираните усилия на институциите и работата на парче що се касае до политиките за децата и семействата", е оценката на Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата, цитиран от пресцентърът на организацията. Тази година водеща тема ще е гарантирането направата на децата с увреждания.


Формиране на патриотични чувства, свързани с принадлежност към българската нация

Формиране на патриотични чувства, свързани с принадлежност към българската нация ...

......... извънкласни и проектни занимания. Според учители обаче няма как да се осъществят целите на стратегията, ако няма активно взаимодействие със семейството.Според министъра на образованието и науката Красимир Вълчев целта не е страната да има поредния стратегически документ, а да започне дебат в обществото за ролята на образователните институции при възпитанието.


Тази година седми клас завършват първите ученици, които учат по

Тази година седми клас завършват първите ученици, които учат по ...

......... отделни изпити за кандидатстване.Подаването на документите за участие в приема в гимназиите ще е от 3 до 5 юли. Резултатите от първото класиране трябва бъдат обявени до 11 юли, а от второто класиране до 18 юли. Обявяването на незаетите места след втори етап на класиране ще бъде на 23 юли.


Децата в почивните дни

Децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Парламентът окончателно реши днес да се спира за една година

Парламентът окончателно реши днес да се спира за една година ...

......... следващата 2019/2020 учебна година.Помощта за първокласници, чийто размер в момента е 250 лева, да се изплаща на два транша, а не в началото на годината, както е в момента, реши още парламентът на първо гласуване. Втората част от сумата ще се получава, ако детето продължи образованието си във втори клас.


"Лесна наука за деца" е Частно Начално Училище със засилен ...

......... и на 50% 1ви и 2ри клас. Поради големия интерес, училището има готовност да отвори втора паралелка ПУК.Приемната процедура стартира с подаване на форма за кандидатстване на сайта на училището и изисква изработването на детски научен проект.За повече информация вижте страниците izzi.academy и www.mediabricks.bgЛицата зад проекта "Лесна Наука за Деца"


Общо 44.7% от седмокласниците не вярват, че техните съученици са

Общо 44.7% от седмокласниците не вярват, че техните съученици са ...

......... [email protected] Най-добрите истории ще бъдат публикувани на образователния портал Priobshti.se.Националната кампания Дни на приобщаването се организира за четвърта поредна година с подкрепата на Фондация "Америка за България". Дни на приобщаването 2019 г. ще продължат до 31 май 2019 г., когато ще бъдат обявени и победителите от двата конкурса на www.cie.bg.


Над 70 ученици от цялата страна ще имат 5 дни

Над 70 ученици от цялата страна ще имат 5 дни ...

......... да е по-широк кръгът от обсъжданите теми.Гост лектор на събитието ще бъде президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев, ще има представители и на бизнеса, преподаватели от Американския университет в Благоевград.В неделя, на 21 април, очаквайте включване на живо от заключителните гласувания на страницата на "Детски Дневник" във "Фейсбук" .


Децата в почивните дни

Децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Всички мерки, които държавата полага, за да задържи децата в

Всички мерки, които държавата полага, за да задържи децата в ...

......... шофьорска книжка да се взима само от завършилите средно образование, а не както сега от тези с основно.Красимир Вълчев коментира и усилията на държавата да адаптира висшето образование към изискванията на пазара на труда. "Преструктурираме приема, даваме стипендии и обмисляне освобождаване от такси на студентите в най-нужните специалности", допълни министърът.


Читателят на

Читателят на "Детски Дневник" с потребителско имеvague спечели безплатния семеен ...

......... Римски-Корсаков, който е и диригентът, застанал зад пулта при първото изпълнение на сюитата на 22 октомври 1888 г. в Санкт ПетербургБилети за концерта се продават на касата на зала "България" и онлайн на сайта на Софийската филхармония, както на www.eventim.bg и www.ticketsbg.com.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (30)


В рубриката

В рубриката "Четиво" "Детски Дневник" представя откъс от новото издание ...

......... че той няма син. Имал преди време дете, което било с бодли като таралеж, тръгнало по света и не се върнало повече. Ханс Ежко мой му казал, че това е именно той, бащата много се зарадвал и отишъл заедно със сина си в неговото кралство.Приказката свършва тука, довиждане и наслука.


Вероятно всяко дете мечтае да създаде разказ, роман или приказка.

Вероятно всяко дете мечтае да създаде разказ, роман или приказка. ...

......... клатушка по тротоар в центъра на града. Как е попаднала тук?Спортна кола, която прилича на космически кораб. Кой е нейният собственик?Съвети от автора: Когато се разхождаш и пътешестваш, снимай с телефона си или с фотоапарат не само интересни моменти, но и хората на улицата: техния външен вид, позата, домашните любимци.


децата в почивните дни

децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Приказки и музика ще се преплетат в поредния концерт от

Приказки и музика ще се преплетат в поредния концерт от ...

......... които са гласували през потребителски профил.Анкета > Кое от изброените не е име на част от симфоничната сюита "Шехерезада" на Николай Римски-Корсаков? Гласуване/ РезултатиАнкетата ще бъде активна до 23.59 ч. на 10 април (сряда), а на следващия ден ще бъде обявен печелившият.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (29)


Проектът за национална стратегия за детето дава твърде големи правомощия

Проектът за национална стратегия за детето дава твърде големи правомощия ...

......... още архиереите.Те са против децата да бъдат разглеждани и обособявани "като самодостатъчна ценност", а техните права да се обособяват от правата на родителите и тяхното упражняване в семейството. Това според църквата води до ненужно и едностранчиво абсолютизиране на детските права или противопоставяне на интересите на детето на правата на родителите.


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Около 1700 места останаха свободни в софийските гимназии след второто

Около 1700 места останаха свободни в софийските гимназии след второто ...

......... харесват училището, в което са приети.Те обаче трябва да се отпишат и да участват в класирането със Свидетелството за завършено основно образование. Освен това не могат да подадат документи по електронен път, а само в училище - гнездо. Записването за участие в третото класиране е от 20 до 24 юли.


Един златен, три сребърни и един бронзов медала и почетна

Един златен, три сребърни и един бронзов медала и почетна ...

......... Балканиадата са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при БАН и Руско Шиков – ръководител на школа към ПМГ "Атанас Радев" – гр. Ямбол.Ръководители на отбора, участвал в Младежката Балканиада, са доц. Пламенка Христова, преподавател в Русенския университет, и Петър Петров – ръководител на школа в СМГ- София.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Центърът за наука и технологии TechnoMagicLand започва интензивни курсове за

Центърът за наука и технологии TechnoMagicLand започва интензивни курсове за ...

......... 3D принтирането, като освен със SOLIDWORKS Apps for Kids те ще направят и първи стъпки в стандартната версия на SOLIDWORKS.До края на лятото децата между 8 и 13 години ще могат да се включат и в интензивния курс "Android: Въведение", ползващ платформата App Inventor 2 на Масачузетския технологичен институт (MIT).


"Няма две еднакви мнения. Няма и две еднакви деца, нито ...

......... учители от програмата на "Заедно в час", които ще влязат в класните стаи през септември. Една от темите, на които ще наблегне е изграждането на култура на класната стая и доверие между учениците и учителя. Защото, както казва Мария, "ако искаме нещата да се случват, трябва да започнем от децата."


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Техническа грешка е причината за сбърканото класиране в гимназиите след

Техническа грешка е причината за сбърканото класиране в гимназиите след ...

......... провери резултатите. На този етап не е известно колко деца ще бъдат ощетени и ще бъдат класирани в по-нежелано от тях училище, но целта е системата е да нареди всички в по-желана паралелка, обясниха експертите.Ако се докаже човешка грешка, ще има наказания, обяви отново зам.-министър Михайлова.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Първото класиране за гимназиите в София, което бе публикувано онлайн

Първото класиране за гимназиите в София, което бе публикувано онлайн ...

......... на момичето е пресметнат на 428.25 точки, или с 11 точки по-малко. Разлика от 11 точки е колкото разликата между шестица и петица по предмет в дипломата (съответно 50 и 39 точки - бел. авт.), така че може да се направи допускане, че при пресмятането е взет грешен балообразуващ предмет.