До 2021 г. средната брутна учителска заплата ще достигне 1750-1800

До 2021 г. средната брутна учителска заплата ще достигне 1750-1800 ...

......... лв.В отговор на въпрос за изоставането на заплатите на университетските преподаватели спрямо учителите, министърът отговори, че учителите имат над два пъти по-голям норматив часове, а освен това университетската автономия позволява да се дават ниски заплати на младите преподаватели, а хората с дълъг стаж и научни титли да получават по-високи възнаграждения.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... "Шоколадче" и "Радиодеца". - София - По случай първия учебен ден куклен театър "Театър НАДЯ" под акомпанимента на пианистката Мирослава Тодорова ще представят на малчуганите от 17 ч. постановката "Пипи Дългото Чорапче" на сцената в парк "Овча купел" (старата част) с вкусотиите на "Павилион Cafe & Bakery". Входът е свободен.


Приключенията на музикалните тонове и техните ноти

Приключенията на музикалните тонове и техните ноти" е новата образователна ...

......... техните интелектуални способности и да се справят отлично с общообразователната подготовка.Ще бъде радостно, ако нашите пълни отличници познават и музиката."Повече информация за играта може да се намери тук, а самата игра - в по-големите книжарници в страната или да се поръча от сайта на "Образователни игри за деца – Виксис".


В навечерието на новата учебна година Комисията за защита на

В навечерието на новата учебна година Комисията за защита на ...

......... картината на отминаващия летен туристически сезон, като посочи, че са извършени над 2000 инспекции, а в 7-8% от случаите има нарушения. Те са свързани със занижено качество на туристическата услуга спрямо притежаваната от дадения обект категория, опити за принуждаване на туристите да си вземат в комбинация няколко услуги и др.


За първи път догодина учениците от десети клас, които ще

За първи път догодина учениците от десети клас, които ще ...

......... по информационни технологииЗадачите на изпитът по чужд език ще зависят от нивото, за което се явява ученика - А1, А2 и B1. Те ще включват слушане, четене, писане и говорене.Изпитът по информационни технологии включва текст, който трябва да бъде решен за 30 минути, както и практическа задача за един час.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... 12 деца на възраст между 6 и 12 години. Началните часове на провеждане са 13 и 16 ч. Още събития през деня може да откриете тук.- Хасково - Вторият ден на иницитативата "Стара хартия за нова книга" ще направи спирка в Хасково от 10 до 13 ч. на пл. "Свобода"."Детски Дневник" препечатва статията от блога на Healthy Kids - ...

......... в която по възможност да няма захар3. Въведете плодовете като десерт или се постарайте да избиете връзката – хранене-десерт, ако това е възможно4. Осигурете на детето плод за поне една междинна закуска. За втората се подгответе и пригответе/осигурете балансирана храна, която дори и богата на въглехидрати, да не съдържа захар.


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... една далечна земя, където от хилядолетия величествено се издигат едни от седемте чудеса на света – пирамидите. Ще прелетят над земи и морета и ще се спуснат към поречието на река Нил, където ще проследят хронологично една древна цивилизация – египетската. Занятието ще е от 13 и от 16 часа.


Планове за реакция на терористичен акт и поне две симулации

Планове за реакция на терористичен акт и поне две симулации ...

......... до личните данни на всички ученици и студенти, а един от мотивите е, че така по-лесно ще се следи за радикализация. Темата за достъпа до данните днес не е обсъждана.Експерти от агенцията са посъветвали директорите да актуализират и плановете срещу корупция и пране на пари, които са писани преди година.


Четири медала - три сребърни и един бронзов, спечелиха учениците

Четири медала - три сребърни и един бронзов, спечелиха учениците ...

......... Olympiad in Infrmatics бе в състав:Атанас Димитров, 8 клас, СМГ - сребърен медалДеян Хаджи-Манич, 7 клас, МГ Варна - сребърен медалБлаго Гунев, 8 клас, СМГ - сребърен медалВелислав Гърков, 7 клас, 2 СУ София - бронзов медалТехни ръководители са проф. Каталина Григорова (РУ "Ангел Кънчев") и Илиян Йорданов (Софийски университет).


Десетият сезон на програмата

Десетият сезон на програмата "Концерти на възглавници" ще бъде открит ...

......... страната и чужбина. Концертите включват и запознаване с инструментите, композиторите и музикалните епохи както и тематични игри.Брас Концерт на възглавници в планината е част от абонаментната Клубна програма на "Концерти на възглавници". Пълна информация за нея може да намерите на сайта им.Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (172)Математиката отдавна не е сред предпочитаните дисциплини за задължителния втори

Математиката отдавна не е сред предпочитаните дисциплини за задължителния втори ...

......... успех, но позволява да се видят оценките там, където участието е било най-масово.Във втората таблица са подредени по успех първите 20 училища в страната, в които на математика са се явили над 10 зрелостници (доколкото добрите резултати на по-малък брой ученици може да отдаде на личните им интереси и подготовка).


Седем от десетте училища с най-високи оценки от зрелостния изпит

Седем от десетте училища с най-високи оценки от зрелостния изпит ...

......... позиция (20-та по български), а Варненската математическа - на 9-та (32-ра по български).Търсачката в таблицата дава възможност информацията да се филтрира по населено място, име и профилиращ предмет на училище и оценки. Посочен е средният успех по всички предмети, на които учениците в изброените училища са се явили на изпит.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... на 24 и 25 август, в часовете от 10 до 15 часа. За най-малките ще бъде разположен детски дизайнерски кът, в който ще имат пълна свобода за творческа изява. За тях ще се грижат представители на Център за работа с доброволци към Община Габрово. Входът за всички ателиета е свободен.


Общо 5 общини ще бъдат домакини на седмото издание на

Общо 5 общини ще бъдат домакини на седмото издание на ...

......... на екотематика – едно от двете специални издания на "ЕКОПАК България" "Грийн тийн" и "Ти можеш да спасиш планетата". Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимален брой две книги. Парите от събраната стара хартия в петте града ще бъдат използвани за нови издания на двете книги.


Всяка година десетки хиляди родители на седмокласници се изправят пред

Всяка година десетки хиляди родители на седмокласници се изправят пред ...

......... изпита могат да продължат образованието си в университет. Останалите получават удостоверение за завършен втори гимназиален етап на средно образование, което дава право на професионално обучение. Те имат право да се явяват допълнително на изпита, който не са взели.Очаквайте утре данни за най-добрите училища според резултатите от втория задължителен зрелостен изпит.След 13-ото издание на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика

След 13-ото издание на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика ...

......... Никола Каравасилев, учител по физика и астрономия в СМГ "Паисий Хилендарски", и Захари Дончев от БАН. Георги и Владимира бяха част и от тазгодишния отбор на Международната олимпиада по физика в Тел Авив, откъдето завоюваха съответно сребърен и бронзов медал.През октомври предстои и 24-ата Международна олимпиада по астрономия в Румъния.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... театри в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира всички училища

Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира всички училища ...

......... предвидени средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение. Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници ще става през онлайн платформата на националните програми: https://np.mon.bg/.


С един златен, два сребърни и един бронзов медал се

С един златен, два сребърни и един бронзов медал се ...

......... Антон Шиков от Ямбол.В олимпиадата са участвали 327 ученици от 87 държави.България се нарежда на 10-то място по точки и по медали. Това е най-доброто ни постижение по медали от последните пет години, се изтъква в прессъобщението. Страната запазва 5-то място в света по медали в класирането за всичките олимпиади.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... ще участват професионални готвачи, кулинарни блогъри и влогъри, популярни артисти и музиканти, както и участници в известни кулинарни предавания. Състезание с жури от професионални готвачи ще излъчи най-добрия готвач на улична храна в България, който ще представи България на европейския финал на надпреварата в Малмьо (Швеция) в края на септември.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


От друго ще отрежем, но пари за образование ще има,

От друго ще отрежем, но пари за образование ще има, ...

......... оръжие срещу асимилаторските политики на някои държави, срещу посегателствата върху историята", подчерта Илияна Йотова.Трябва целенасочена и упорита национална политика за връщането на позициите на българистиката във водещи световни университети, убедена е Илияна Йотова. Вицепрезидентът подчерта, че се формират лекторати по македонски език там, където са изгубени лекторатите по български език.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


На 21 юли приключи и 30-ата Състезателните дни бяха 16

На 21 юли приключи и 30-ата Състезателните дни бяха 16 ...

......... медалТехни ръководители са Албена Йорданова (доцент в Медицинския факултет на СУ), Снежанка Томова (доцент в Биологическия факултет на СУ "Св. Кл. Охридски") и Радослав Александров (докторант в Института по молекулярна биология при БАН).В подготовката на олимпийците взеха участие преподаватели от Биологически и Медицински факултет на СУ, както и от БАН.


Шестима български представители и тази година мериха математически сили с

Шестима български представители и тази година мериха математически сили с ...

......... СМГ - 27 точки, сребърен медалКристиан Минчев, 11 клас, ППМГ Бургас - 26 точки, сребърен медалКристиян Василев, 12 кл, ПЧМГ - 17 точки, бронзов медалРъководители на отбора на са гл. ас. д-р Станислав Харизанов (БАН), гл. ас. д-р Стоян Боев (НБУ) и проф. Петър Бойваленков (БАН) в ролята на наблюдател.


Няма нужда да чакате децата ви да станат на 10

Няма нужда да чакате децата ви да станат на 10 ...

......... Защото скоростта на влака, както знаем, се определя от най-бавния вагон, в случая първия.• В планината всички сме равни! Мен никой не ме носи и аз не нося никого!• Когато сте на хижа в планината или на вила, редувайте разходките: две къси (сутрин и след обяд) с една дълга (целодневна).


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Платформата за предлагане и намиране на стажове Headstarter, създадена от

Платформата за предлагане и намиране на стажове Headstarter, създадена от ...

......... при президента в Словения, а "Тийноватор" продължава и през следващата година. В момента програмата набира ментори, училища, спонсори. Тази година пилотно започна в 4 столични училища, следващата целта е да има още 30 клуба в София, Варна и вероятно два във Враца. Целта е да се включат повече български градове.


И петимата български ученици в националния отбор по физика се

И петимата български ученици в националния отбор по физика се ...

......... - 10 клас, СМГМатю Машков - 10 клас, МГ РусеНиколай Митев - 11 клас, Американски колежТехни ръководители на тазгодишния турнир бяха Никола Каравасилев (ПЧМГ, Izzi Science for kids) и Даниела Иванова (МГ Русе).Доброто представяне на българските гимназисти ги нареди пред държави като Великобритания, Русия, САЩ, Австралия и домакините от Полша.


Вижте и научете за Седемте чудеса на света в забавната

Вижте и научете за Седемте чудеса на света в забавната ...

......... на разказвач и илюстратор. Фактите са проверени, а хуморът гъделичка.Издателство "Дамян Яков" представя "Седемте чудеса на г-н Хакарайнен" от популярния съвременен финландски детски писател и илюстратор Маури Кунас. Книгата е с цветни илюстрации и е предназначена за деца от 4 до 12-годишна възраст. Преводът от фински е на Росица Цветанова.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Дете на две години е било намерено на люлка на

Дете на две години е било намерено на люлка на ...

......... тя е казала, че това не е частна детска градина, а детски клуб, в който се полагат грижи за деца на близки и познати, за което се заплаща почасово по 5 лева.Във връзка с инцидента от агенцията обръщат внимание на всички родители, да бъдат внимателни, на кого поверяват децата си.


Певци ще запознаят децата с приказната история за човешкия глас

Певци ще запознаят децата с приказната история за човешкия глас ...

......... научат като посетят ателието "Как се прави песента". Началният час е 16 ч.До двореца "Врана" ще има организиран транспорт, а графика му ще бъде публикуван на Фейсбук страницата на "Фортисимо фамилия".Билетите са вече в продажба и могат да бъдат купени онлайн тук.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (34)


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (54)


Сингапур, лидер в световните класации за образование, предприе реформа в

Сингапур, лидер в световните класации за образование, предприе реформа в ...

......... смъртност цитира училищната работа като една от главните причини за самоубийства при подрастващите.През 2016/17 г. Япония регистрира най-високото си от 30 години равнище на самоубийствата сред тийнейджърите. Властите освен това признаха, че се наблюдава пик на 1 септември, когато започва учебната година.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (53)


Не трябва да има равнодушно отношение към периода между 1945

Не трябва да има равнодушно отношение към периода между 1945 ...

......... не е бил вдигнат шум. По-рано през деня Красимир Вълчев заяви пред БНР, че трябва да се промени процедурата по одобряване на учебниците.В отговор на въпрос министърът каза, че издателствата избират с кого да работят. Той увери, че до началото на новата учебна година десетокласниците ще имат учебници по история.


Средният резултат изпита по по математика на седмокласниците е 33.

Средният резултат изпита по по математика на седмокласниците е 33. ...

......... на изпитните работи.Максимален брой точки - 100, по български са получили 16 ученици. По математика пълен сбор имат 141 ученици.Само един седмокласник има максимален брой точки и по двата предмета, а резултат 0 точки и на двата изпита имат 12 души, сочат данните на образователното министерство.Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Кой е музикалният стил боса нова, как се танцува бразилският

Кой е музикалният стил боса нова, как се танцува бразилският ...

......... Акцент в концерта-урок ще бъдат тактовите размери и тяхното място в джаза.След това организаторите са подготвили кратко занимание по български народни танци, последвано от музикални състезателни игри.A to JazZ Festival започва този петък, а пълната програма за деца може да прочетете тук.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (52)


Като част от проекта

Като част от проекта "Ваканция, ура 2019", който събира добри ...

......... разтопете на водна баня. Полейте всяко кексче с малко количество от шоколадовата глазура.В рубриката "Ваканция, ура 2019" ще откриете още рецепти - за телешки кюфтета с тиквички и печени чушки, доматена супа, пица с блат от тиквички и кайсиев сладолед с босилек.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (51)


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (51)


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е описан като учен

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е описан като учен ...

......... учебниците е спестена информация за жертвите в първите месеци след 9 септември 1944 г., както не е направен дори елементарен паралел между броя на жертвите в периода 1923-1944 г. и броя на жертвите след Деветосептемврийския преврат, а такава статистика съществува и е известна на изследователите, написаха още авторите на писмото.


Надявам се да съм нормален, да не съм лош

Надявам се да съм нормален, да не съм лош" - ...

......... своите деца в ефир и ги окуражават в дейности, в които не са чак толкова добри. Трудно е, защото тогава си в положение да говориш на детето. Всъщност ти трябва да говориш на родителя, а той не е на сцената", обясни той.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (50)


А сега накъде? В очакване на резултатите от националното външно

А сега накъде? В очакване на резултатите от националното външно ...

......... БЮЖЕТИ ние, бидейки родители, осъзнаваме нуждата от финансова стабилност. Предлагаме разсрочено плащане на годишната такса и възможности за разпредeлението ѝ до 9 месечни вноски. Предоставяме и възможност за получаване на пълна или частична стипендия за деца с отлични постижения от България и чужбина.- Разгледай училището- Виж учебната програма- Записване- Видео


Какво усещате, когато чуете любимата си песен? Как тя влияе

Какво усещате, когато чуете любимата си песен? Как тя влияе ...

......... В музикотерапията това е често използван похват в работата с хора в риск, като целта е чрез силно "надъхващото" внушение на агресивната музика да се подпомогне изграждането на увереност в собствените способности. Този подход може спокойно да се приложи и в семейството.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (48)


Резултатите от изпитите по български език и литература и по

Резултатите от изпитите по български език и литература и по ...

......... се подават изцяло онлайн. Образователното министерство разпространи обяснение стъпка по стъпка как се кандидатства. При желание родителите отново могат да отидат в т.нар. училища-гнезда за прием на документи, където служителите ще въведат желанията на кандидат-гимназистите онлайн вместо тях.Още подробности за кандидатстването - тук.Как се образува балът за кандидатстване - тук.


Интересуват ли се българските ученици от наука?Отговорът може да се

Интересуват ли се българските ученици от наука?Отговорът може да се ...

......... проблеми.Организаторите се надяват вбъдеще във всеки район на страната да се провеждат училищни научни фестивали, а децата в гимназиален етап да бъдат по-грамотни в областта. Така се надяват да повишат интереса към изучаването на наука в училище, а в същото време да помогнат на учениците да придобиват по-добри презентационни умения.


Новите учебници по история, към съдържанието на които преподаватели от

Новите учебници по история, към съдържанието на които преподаватели от ...

......... характеристики на периода и на режима, обясни министърът."Има също така опит да се даде положителен акцент върху други, не толкова съществени елементи. Има и няколко откровено провокативни текста и за това съм дал препоръки на издателствата да ги коригират. Не са утвърдени в момента тези учебници", отново заяви министър Вълчев.


След като ни разказа своите 30 празнични

След като ни разказа своите 30 празнични "Зимни приказки" в ...

......... Веждосвъс? – засмя се Розовил. – Как ли пък не! Смръщените ти вежди и киселите ти думи са достатъчни, за да прого­нят всекиго, а всички знаят, че някои от магиите ти са лоши! Не искам да бъда превърнат в бубо­лечка или жаба!Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (44)


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".Всичко, което трябва да знаете за:Свободно време (19)


Ясно е, че е време за почивка - от учене,

Ясно е, че е време за почивка - от учене, ...

......... е на сайта на програмата. Желаещите трябва да предоставят свой аудио- или видеозапис и да напишат кратко мотивационно писмо, в което да разкажат защо искат да се включат в програмата. Вторият етап е прослушване на живо в училището на ул. "Цар Самуил".Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (39)


Има влошаване на резултатите от зрелостните изпити, но те не

Има влошаване на резултатите от зрелостните изпити, но те не ...

......... на държавното финансиране в университетите като приемът от 58 хил. души е намален на 43 хил. души. "Правим преструктуриране – увеличаваме приема на инженерно-техническите направления и намаляваме педагогическите, например. Тези професии, които изискват инженерно образование ще бъдат с най-ръст на доходите, защото ще има най-голям недостиг на кадри", добави Вълчев.


Лятната ваканция започна, а с нея зачестяват игрите навън -

Лятната ваканция започна, а с нея зачестяват игрите навън - ...

......... да са най-близо до тротоара.От "Пътна полиция" съветват младежите да правят настойчива забележка на шофьора, ако управлява с прекалено голяма скорост и изпреварва рисковано. Както и да не се качват на стари, неизправни, саморъчно сглобени мотопеди и мотоциклети, карани от неправоспособни приятели.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (38)


Седмокласниците учат определения, с които се занимават студентите по българска

Седмокласниците учат определения, с които се занимават студентите по българска ...

......... неща, за които не са подготвени. "Поздравявам всички онези седмокласници, които са се справили със задачата и съм сигурен, че не са малко. Не бива обаче да ги поставяме в такава ситуация, защото това не е обект на тяхното обучение. Учебниците им никъде не поставят акцент върху правописа", обобщи езиковедът.


Идва моментът, когато през лятната ваканция децата поемат на различни

Идва моментът, когато през лятната ваканция децата поемат на различни ...

......... че тя не го прави по-добър родител. Разбира се, когато тя е твърде висока и родителите не могат да се справят сами, е добре да потърсят консултация със специалист, за да се открият корените на собственото му недоверие към света и хората.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (37)


Този текст е част от специалната тема

Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура", с ...

......... много за тях. "Могат да ме зарадват много малки, дори незабележими или нормални за повечето хора неща: жест, усмивка, топъл спомен, обожавам дъжда, както и снегът. Не бих могла да изброя всичко. А какво ме натъжава? Почти същите неща", разказва Ваня Настанлиева.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (37)


Днес се проведе изпитът по български език и литература след

Днес се проведе изпитът по български език и литература след ...

......... Днес се проведе изпитът по български език и литература след седми клас, който е вход за гимназиите. Въпросите и отговорите бяха публикувани току-що от Министерството на образованието и науката (вижте теста тук).


Днес е първият от изпитите след седми клас, които служат

Днес е първият от изпитите след седми клас, които служат ...

......... Не е задължително изпитът да е по езика, който е изучава в училище. отговор.Няма промени при формирането на оценките от изпитите - максималният брой точки, които ученикът може да получи на изпит, е 100.Резултатите се очаква да бъдат обявени до 27 юни. Учебната година за седмокласниците приключва на 28 юни.


Изпитните работи на седмокласниците по български език и литература и

Изпитните работи на седмокласниците по български език и литература и ...

......... се прави подаването на заявления за класиране вече работи, а за вход в него служат входящият номер и кодът за достъп, вписани на служебната бележка, която училищата издават на всеки седмокласник за участие в Националното външно оценяване.Още за изискванията за изпитите след седми клас - тукОще за кандидатстването - тук.


Като част от проекта

Като част от проекта "Ваканция, ура 2019", който събира добри ...

......... и леко ги притиснете с длани, за да се сплескат. Изпечете ги в загрят тиган с незалепващо покритие, който предварително леко сте намаслили с животинска мазнина. Нужни са им по около 2-3 минути от всяка странаПоднесете ги със сезонна гарнитура или салата.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (35)


Въпреки ниските средни резултати и ръста на двойките на матурата

Въпреки ниските средни резултати и ръста на двойките на матурата ...

......... Константин Гълъбов" с 5.60 среден успех и Американският колеж - 5.58.Според данните на министерството голяма част от зрелостниците в селското училище, които са общо 26, са държали втора матура по биология, на която се дължи и добрият резултат. По информация на ведомството учителката Даниела Куцева е провела няколко пробни матури.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... е-mail: [email protected]Варна - Държавният куклен театър в града представя "Приключенията на Лукчо" по книгата на Джани Родари. Сценарият и режисурата са на Бисерка Колевска, автор на куклите е Свила Величкова, а изпълнител с тях е Елена Цонкова. Участват популярни актьори от театъра.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (34)


Този текст е част от специалната тема

Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура", с ...

......... и да се застраховате срещу неизбежното мрънкане на гладните деца.Разбира се, няма как в един текст да се изчерпят всички възможни забавления за деца в колата. Ще е полезно за всички, ако използвате форума под тази статия, за да споделите вашите хитрости.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (33)


Този текст е част от специалната тема

Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура", с ...

......... действията си правят, толкова повече свобода имат. Възрастните са отговорни да насочат децата да изградят добрите работни навици за концентрация от ранно ученическа възраст. Един навик се развива за около 60 дни. Лятната ваканция в е около 90 дни", казва Анна-Мария Йоцова.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (32)


В епохата на интернет, непрекъсната свързаност и бързия достъп до

В епохата на интернет, непрекъсната свързаност и бързия достъп до ...

......... е проект, част от програмите за корпоративна социална отговорност на Samsung България за дигитализиране и модернизиране на учебния процес у нас. Приложението е напълно безплатно и е съвместимо е с Android устройства.Може да свалите приложението Smart Classroom AR от тук.Повече за безплатната онлайн платформа за смесено обучение Smart Classroom тук


Този текст е от специалното издание

Този текст е от специалното издание "Образование: поглед към бъдещето" ...

......... 23 август. Цената за две седмици целодневно е 510 лева, а само за полудневно – 350 лв.Подробности може да намерите тукВижте какво е важно да знаете, ако вместо обучение в България, предпочетете езикова ваканция в чужбина - съветите на консултанта Дочка Кирилова.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (32)


На 77 години, Хюс Кайер е един от най-популярните писатели

На 77 години, Хюс Кайер е един от най-популярните писатели ...

......... шестото ниво, после към петото; малко по малко тъмнината се оттегли.Долон въздъхна и излезе. Кулата продължаваше да е най-красивото нещо, което беше виждал някога, и макар копнежът му да се беше примесил със страх, желанието да участва в строежа ѝ не беше отслабнало.Всичко, което трябва да знаете за:Детски книги (15)


Този текст е част от специалната тема

Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура", с ...

......... илюстрация, авторска книжка и авторски комикс, хералдика, керамика, текстил, дизайн, работилничка за изработване на кукли, пленер – морски пейзаж, пясъчни скулптури и много изненади.На финала ще бъде наредена изложбата "Ах, морето" на терасите на Казиното, където ще бъдат връчени дипломи на децата.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (30)


Този текст е част от специалната тема

Този текст е част от специалната тема "Ваканция, ура 2019", ...

......... По този начин децата развиват умението да общуват на чуждия език и да използват спонтанно и адекватно усвоените структури и лексика. Изнасянето на учебния процес извън класната стая е много успешен подход, защото предразполага ученика към по-свободно и спонтанно ползване на езика.Всичко, което трябва да знаете за:Ваканция, ура 2019 (27)


Книгата

Книгата "Действаме, играем, мислим" предлага психомоторен подход към детското развитие ...

......... ни помогнаха да станем хора.Помогнете ми да се справя сам!Да прави нещата без чужда помощ, да бъде уважавано и оценявано според собствените си умения, да лази, да се подпира, надига, докосва, взима и борави с играчките доставя на детето незаменимо удоволствие да бъде себе си в отсъствието на своята майка.