Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма

Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма ...

......... и ОУ "Антон Страшимиров" - с. Дебелт. В Софийска област няма да има учебни занятия в СОУ "Хр. Ботев" – с. Горна Малина, поради ремонт на отоплителната инсталация от 23 до 25 януари.В ОУ "Хр.Ботев" – с. Кукорево, област Ямбол, също няма де се учи на 23 до 24 януари.


На 28 януари, в Деня на бащата, актрисата Ана Пападопулу

На 28 януари, в Деня на бащата, актрисата Ана Пападопулу ...

......... подарявайки на хвъркатите зимна приказка и научавайки повече за тях;- "Звездни детективи" - каква е подредбата на небесните тела в зимното небе и как това влияе на нашата зимна приказка на планетата Земя;- както и с втория за месец януари Ден за най-малките, който ще се проведе на 31 януари.


Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес няма

Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес няма ...

......... четири училища в Пловдивска област – ОУ "Св. Св. Кирил и Методий - с. Стрелци, НУ "Св. Св. Кирил и Методий"- с. Борец, СУ "Христо Смирненски"- гр. Брезово, и ПГ "Зл. Бояджиев"- гр. Брезово. До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ "Васил Левски" – гр. Опака, обл. Търговище.


Учителите, които работят в малки населени места и с уязвими

Учителите, които работят в малки населени места и с уязвими ...

......... са специалности по направления като транспортните услуги, машиностроенето, металообработването, металургията, електротехника, енергетика, строителство, хранителни технологии и др. Става въпрос за пътно-строителна техника, автотранспортна техника, стругарство, локомотиви и вагони, металорежещи машини, вътрешни ВиК мрежи, външни облицовки и настилки и др.Образователното министерство и общините ще финансират центрове за кариерна ориентация и развитие.


Хълцук Кръвожадни Херингски Трети се завръща с нова порция приключения

Хълцук Кръвожадни Херингски Трети се завръща с нова порция приключения ...

......... се справя героят със смъртноопасните дракони" е шесто поред заглавие от серията, но не мислете, че е задължително да се прочетат книгите в тяхната последователност.Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


Издателство

Издателство "Дуо Дизайн" представя "Зъбар злобар" - една болезнено смехотворна ...

......... всички ученици отвърнаха:– Добро утро.– Нека се представя. Аз съм новата ви зъболекарка. Името ми е г-ца Пломба, но аз моля всичките си малки пациенти да ми казват "мамче".Алфи и Габс си размениха невярващи погледи.– И така, може ли да чуя едно силно "Здравей, мамче"? На три! Едно, две, триДопреди по-малко от месец Логан Пол беше същинско олицетворение на

Допреди по-малко от месец Логан Пол беше същинско олицетворение на ...

......... проблемите с психичното здраве", пише Anna Akana в "Туитър".Logan Paul knew what he was doing. He’s not "sorry". He disrespected that suicide victim, people with mental illnesses and Japan. Japan has one of the highest suicide rates in the world. He knew what he was doing and I’m disgusted.— April


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... бои. Всички материали са осигурени.От 17 часа пък е организирана арт работилницата "Кученце", на която децата ще научат как да рисуват кученце, как се прави скица, кои са основните и съставните цветове. Ще се използват темперни бои. Всички материали са осигурени. Необходимо предварително записване на тел. 0887764649 или на [email protected]


Разстройва ни демонизирането на цялата система за прием на деца

Разстройва ни демонизирането на цялата система за прием на деца ...

......... Би Ти Ви серията от материали по темата на телевизията.Той допълни, че проверки за евентуални нарушения се правят ежедневно. Чобанов каза, че при съмнения за здрави деца, които са приети като хронично болни, се подават сигнали на регионалните здравни инспекторати. До момента нито едно от съмненията не се е потвърдило.


Интерактивният детски център

Интерактивният детски център "Техно маджик ленд" ще отвори врати през ...

......... в ежедневието.Съоръжението е част от втората фаза на проект "Научно-технологичен парк", финансиран по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". Общата стойност на проекта е над 12 млн. лв., с които ще се извърши и дооборудване на лабораторния комплекс, покривна конструкция за спортния комплекс, както и ще се избере оператор на Инкубатора.


С имейл до потребителите на функцията за родителски контрол в

С имейл до потребителите на функцията за родителски контрол в ...

......... което беше пуснато през септември.Услугата дава възможност на родителите да създават профили в "Гугъл" на своите деца, които автоматично ползват защитено търсене, филтриране на неподходящо видео съдържание в YouTube и в електронна поща в Gmail.Друг вариант за мобилните устройства, ползвани от деца, е първото българско приложение за родителски контрол ProtectYourKid.Срокът за преминаване на едносменен режим на всички училища в

Срокът за преминаване на едносменен режим на всички училища в ...

......... може да си разменят сградите или празните стаи да бъдат ползвани от друго училище.Министър Вълчев обяви, че не иска да променя срока за всички училища, за да не се изгуби амбицията за преминаване към едносменен режим. По думите му обаче трудности за това ще има в София, Варна и Пловдив.


В неделя, на 21 януари, неправителствената организация Национална мрежа за

В неделя, на 21 януари, неправителствената организация Национална мрежа за ...

......... те често остават без психологическа подкрепа, без право на качествено образование, без медицинска помощ. А това са преди всичко деца, които заслужават човешко отношение и подкрепа. Достатъчно е, че животът веднъж ги е наказал с тежко детство и лишения, за да ги наказваме отново, подчертават от Национална мрежа за децата.


От учебната 2019/2020 година учениците в 10 клас ще учат

От учебната 2019/2020 година учениците в 10 клас ще учат ...

......... програма по география за 10 класНовата програма по философия за 10 класНовата програма по биология за 10 класНовата програма по физика за 10 класНовата програма по химия за 10 класНовата програма по музика за 10 класНовата програма по изобразително изкуство за 10 класНовата програма по физическо възпитание за 10 клас


Съветизация, комунизъм, диктатура на пролетариата, Народен съд, репресивен апарат,

Съветизация, комунизъм, диктатура на пролетариата, Народен съд, репресивен апарат, "трудововъзпитателни ...

......... подбират по зададени показатели чрез информационно-комуникационни технологии информация за световноизвестни български творци;- да обясняват механизмите за контрол на комунистическия режим върху интелигенцията;- да дават примери за дисидентски прояви сред българската интелигенция;- да представя промените в индустрията и бита на хората;- да описват причините за технологичното изоставане на България спрямо Запада.


Малкият Ото очаква младите почитатели на класическата музика и техните

Малкият Ото очаква младите почитатели на класическата музика и техните ...

......... гласували през потребителски профил.Анкетата ще бъде активна до 23.59 ч. на 17 януари, а на следващия ден ще бъде обявен печелившият.В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (4)Анкета > Как е пълното име на композитора Менделсон? Гласуване/ РезултатиНов прочит на събитията от комунизма ще предвижда проектът за

Нов прочит на събитията от комунизма ще предвижда проектът за ...

......... учи българска история, бе качен за обществено обсъждане в края на септември. Историци обаче отправиха критики, че "се замазва цялата престъпност на режима - не се показват фалитите на държавата, репресията и съпротивата срещу режима". Няколко партии поискаха промяна на учебните планове, за да се учи цялата истина за комунизма.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Само 9 частни училища и 5 частни детски градини ще

Само 9 частни училища и 5 частни детски градини ще ...

......... училища и градини предизвика големи спорове в обществото покрай приемането на новия училищен закон през 2015 г. От списъка на подалите заявление за финансиране частни училища и градини се разбира, че те масово не искат държавна субсидия. По данни от 2015 г. частните училища са 162, а градини - 54.


Над 300 деца от България се събират от 10 до

Над 300 деца от България се събират от 10 до ...

......... имат възможност да усетят атмосферата, а и ще се забавляват да опознават Европа с помощта на науката и високите технологии.Организатори на събитието са CoderDojoBulgaria и Дигитална Национална Коалиция, подкрепени от Microsoft Bulgaria. За да поднесе приветствие към децата в София ще пристигне еврокомисарят по цифрови технологии и общество Мария Габриел.


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Емблематичните пластмасови тухлички на

Емблематичните пластмасови тухлички на "Лего" навършват 60 години през 2018 ...

......... инвестира в онлайн платформа, където децата могат да свалят проекти за строителство и да споделят снимки на техните модели. Смисълът е да се придаде на продукта "дигитален пласт".Искаме да сме част от всичко, с което децата прекарват време, казва Трангбек. "Всичко е съсредоточено върху тухличката на "Лего"", допълва той. /БТА


Кварталът

Кварталът "Кейп Флатс" в Кейп Таун, Южна Африка, си е ...

......... достатъчно средства и ресурси, за да наемат високо квалифицирани технолози. Затова програми от големи фирми като JPMorgan Chase са ключова част от уравнението - да се вземе това, в което дадена фирма е добра, и да се използва, за да се направи нещо добро.Всичко, което трябва да знаете за:Годината (725)


Близо 5000 новородени по-малко ще има през тази година в

Близо 5000 новородени по-малко ще има през тази година в ...

......... 197 раждания, срещу 60 917 на същата дата на 2016-та година.Спад в раждаемостта има във всички области, с изключение на Велико Търново, където на бял свят са се появили с шест бебета повече. Най-сериозно намалява броят на новородените във Варна – с 814. В София ражданията са с 570 по-малко.


Вече е по книжарниците

Вече е по книжарниците "Порцелановата нимфа" - първата книга за ...

......... Приходите от авторските права за "Порцелановата нимфа" са предназначени изцяло за Фондация "Исабел Алиенде", чиято мисия е да помага на жени и деца в риск.Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


Приказни истории от Оскар Уайлд

Приказни истории от Оскар Уайлд" на издателство "Апостроф" събира най-превежданите ...

......... водата с крила и правеше сребристи кръгове по повърхността. Това беше неговото ухажване и то трая през цялото лято.- Каква смешна обич! - чуруликаха другите лястовички. - Тя няма пари, а има толкова много роднини. - И наистина реката беше пълна с тръстики. После дойде есента и всички птички отлетяха.


Излезе първият том на

Излезе първият том на "Събрани приказки и разкази" – пълната ...

......... това те качиха войника в кралската карета, трите кучета танцуваха и викаха "Ура!", момчетиите свиреха с пръсти, а войниците отдаваха чест. Принцесата излезе от медния замък и стана кралица, което много й хареса! Сватбата продължи осем дни, а кучетата бяха поканени на трапезата и се кокореха с големите си очи.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... от 23 декември 2017 г. до 15 февруари 2018 година. От 11.30 до 12.30 жителите и гостите на града могат да се насладят на "Новогодишна еуфория" - детско шоу на Парти клуб "Веселяците", среща с Елза, Анна и Олаф, забавни игри и танци с трите джуджета (персонажи от ледените фигури).


Родители са давали на високопоставени хора в общината между 3000

Родители са давали на високопоставени хора в общината между 3000 ...

......... родители на деца от градината и работещи в нея, които протестират срещу отстраняването на Иванова. Те смятат, че тя отличен мениджър, изградила е добър екип и градината работи добре.Протестът е подкрепен от 35 души от работещите в детската градина, както и от над 300 родители на децата, които я посещават.


От следващата година Софийският университет

От следващата година Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще приема ...

......... г.Кандидат-студентите отново ще имат възможност да подадат документи онлайн, на място в Софийския университет или в бюрата на фирмите в страната. Зрелостниците могат да заплатят и таксите за явяване на изпит и за участие в класирането онлайн, в случай че регистрирането им е изцяло чрез онлайн системата за кандидатстудентската кампания.


Общо 126 проекта на познавателни книжки за децата в детските

Общо 126 проекта на познавателни книжки за децата в детските ...

......... и полиграфическото изпълнение ще се оценяват от по трима експерти.Ако проектите получат обща оценка "Съответства на държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала", ще бъдат предложени за одобрение на министъра на образованието и науката. Списъкът на одобрените познавателни книжки ще бъде публикуван на интернет страницата на МОН.


Разширява се кръгът от ученици, които имат право да получават

Разширява се кръгът от ученици, които имат право да получават ...

......... ще могат да определят месечните стипендии в диапазона от 21 лв. до 60 лева.За осигуряване на стипендии на учениците от VIII клас на общинските училища през 2017 г. правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините в размер на 1 280 020 лева.Всичко, което трябва да знаете за:На училище (392)


Единадесет дни ще почиват учениците от I до XII клас

Единадесет дни ще почиват учениците от I до XII клас ...

......... програмата за съответния ден и в посочената от училището смяна.Следващата ваканция ще бъде четири дни между края на първия и началото на втория учебен срок – от 3 до 6 февруари 2018 г. включително. Вторият срок започва на 7 февруари 2018 г. (сряда).Всичко, което трябва да знаете за:На училище (391)


Всяка победа на арената на природните науки на нашите олимпийски

Всяка победа на арената на природните науки на нашите олимпийски ...

......... което правите повишава интереса на нашите деца към природните науки и уменията, които получават и по информатика, и по математическа лингвистика са определящи за бъдещето на страната. Този труд ще се върне с нови научни постижения, определящи и нашето бъдеще, а защо не и бъдещето на света", каза Румен Радев.


Дарел Кол e основател и изпълнителен директор на Career Trek

Дарел Кол e основател и изпълнителен директор на Career Trek ...

......... че много от нашите служители на непълно работно време са открили своята страст да преподават и да работят с деца заради работата си в организацията. Като резултат много от тези ученици преразглеждат своя професионален път, завръщат се в образованието, за да учат педагогика с надежда да станат учители един ден.


Подаването на хартиени удостоверения за настоящ адрес и за раждане

Подаването на хартиени удостоверения за настоящ адрес и за раждане ...

......... услугата се предлага само през сайта на общината, но мобилната апликация вече е разработена и също е в тестов период. През 2017 година в Столичната община са получени 70 хиляди сигнала по електронен път, като само за последния месец те са 3000. Исканията за информация също са около 70 хиляди.


Деца, институции, професионалисти, медии, граждански организации и представители от бизнеса

Деца, институции, професионалисти, медии, граждански организации и представители от бизнеса ...

......... универсален достъп до цифрови технологии за всяко дете, но също така правителствата, телекомуникационните компании и гражданското общество трябва да направят много повече, за да гарантират, че децата и родителите са наясно и добре подготвени да предотвратят злоупотреби, а извършителите са наказани." каза Мария Хесус Конде, Представител на УНИЦЕФ за България.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


В навечерието на Коледа

В навечерието на Коледа "Детски Дневник" събра няколко идеи за ...

......... първия в България център в подкрепа на недоносените деца и техните семейства "Малки чудеса". Нека заедно направим възможно доброто да се случва цяла година и преждевременно родените дечица и техните родители да имат своето място, в което да могат да получат подкрепа, консултация и адекватна информация, отговаряща на нуждите им.


Два дни в седмицата Стефан, Галин и Любомир ходят на

Два дни в седмицата Стефан, Галин и Любомир ходят на ...

......... на които им плащаме пътните само и само да идват на училище", казва директорът на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев" в Пловдив инж. Константин Костадинов в отговор на въпрос как мотивира учениците. С цел засилване на интереса в гимназията са изработени три иконостаса за различни храмове.


Изграждането на екологична култура започва от най-ранна възраст, продължава през

Изграждането на екологична култура започва от най-ранна възраст, продължава през ...

......... ползата от ограничаване последиците от замърсяването на природата и вредните промени в климата", казва Наско.Той вярва, че създаденият от проекта интерес към природното богатство и екологията у подрастващите е възможно да се трансформира в желание за професионална реализация в области, свързани с тяхното изследване и опазване. Какво по-хубаво от това?


Френското правителство ще забрани използването на мобилни телефони в училищата

Френското правителство ще забрани използването на мобилни телефони в училищата ...

......... средно 500 ученици всяко прави около 3 милиона шкафчета", казва Винсент.Служители по образователните въпроси в момента проучват как може да се приложи забраната."На министерските срещи оставяме телефоните си в шкафчета преди да влезем. Според мен това е възможно за всяка човешка група, включително и за класовете", посочи Бланкер през септември.


Ден преди премиерата на най-новия епизод от поредицата

Ден преди премиерата на най-новия епизод от поредицата "Междузвездни войни" ...

......... Максим Ешкенази, на диригентския пулт ще бъде Найден Тодоров.Програмата включва и други от популярните творби на Уилямс - музика от филмите за Хари Потър, "Сам вкъщи", "Джурасик парк", "Супермен" и "Извънземното".Билетите са в продажба на касите на Софийска филхармония, както и онлайн.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (3)


С 9% повече са родителите, които търсят индивидуален контакт с

С 9% повече са родителите, които търсят индивидуален контакт с ...

......... Trek помага на 800 деца и младежи да започнат професионалния си път. Програмата на организацията е услуга в общността, която свързва деца, техните родители, фирми и индустриални партньори, училища, университети и представители на местната власт, обединени от общата цел за създаване на трайна врзъка между ученето и бъдещата професионалната реализация.


Играчки от първата половина на 20 век ще могат да

Играчки от първата половина на 20 век ще могат да ...

......... са ръчно изработени и изрисувани от него, като Червенка черпи вдъхновение от "Златната ера на играчките" и следва техниките за тяхната направа от 19 век, използвайки само опростени инструменти.На откриването ще има и изненада - специална "ретрохимична" демонстрация и дискусия на тема: "По-екологични ли са играчките на баба от моите?"


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Само за пет години (между 2010 и 2015 г.), броят

Само за пет години (между 2010 и 2015 г.), броят ...

......... се наспиват. Липсата на сън е сред основните фактори за депресия, което автоматично доказвало, че смартфоните имат основна вина за психичните разтройства сред децата.В крайна сметка от Световния икономически форум препоръчват на американските младежи да прекарват не повече от два часа на ден в ровене в интернет през телефона си.


Програма на концертаЙоханес БрамсУнгарски танц №5Пьотр Илич Чайковски

Програма на концертаЙоханес БрамсУнгарски танц №5Пьотр Илич Чайковски"Лешникотрошачката"Танц на захарната ...

......... Участието в нея е безплатно. Посетители ще могат да си изберат и подарък от коледното изложение, което съпровожда концерта. Билети за събитието се предлагат на място преди всеки концерт при наличие на свободни места, както и предварително на в сайта на организаторите.Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (164)


Социалната мрежа

Социалната мрежа "Фейсбук" пусна версия на приложението за съобщения "Месинджър" ...

......... да бъдат автоматично прехвърляни във "възрастната" версия с достигане на необходимата възраст, въпреки че може да им бъде дадена възможност да прехвърлят контактите си. Месинджър Кидс е достъпно в САЩ за устройствата на Епъл (Apple), версии за операционната система Андроид (Android) и таблетите на Амазон (Amazon) ще бъдат пуснати по-късно.


Постиженията на българските четвъртокласници по четене са по-добри от средните

Постиженията на българските четвъртокласници по четене са по-добри от средните ...

......... както и че резултатите при ученето са свързани с допълнителни придобивки.Ранните занимания в семейството също влияят на постиженията при учене. Такива често се провеждат обаче едва у 43% от семействата на анкетираните. Друг ключов фактор е предучилищното образование.Повече от половината от децата имат положително отношение към четенето, сочат още данните.


Европрейският съюз внася пет пъти повече детски играчки, отколкото изнася,

Европрейският съюз внася пет пъти повече детски играчки, отколкото изнася, ...

......... САЩ, които заедно правят близо половината от стойността на износа. Швейцария и Русия си поделят по 15% от износа, а към САЩ се насочват 13 на сто.Най-големият износител на играчки от страните от ЕС е Чехия с 32%. Следва Германия, на която се падат 20% от произведените за износ играчки.


Създаването на хигиенни навици у децата и младежите е една

Създаването на хигиенни навици у децата и младежите е една ...

......... пък сутрин да му се напомня да си сложи дезодорант, обличайки се за училище, докато не започне да го прави по навик и без подсказване.Лягането навреме и редовният сън като част от рутината като цяло ще помогне на хормоните му да се регулират по-добре и ще намали риска от акне.


Министерството на образованието и науката ще направи срещи с директорите

Министерството на образованието и науката ще направи срещи с директорите ...

......... клас, оставяне на учебници в библиотеките на училищата, От министерството до момента не са реагирали на искането на протестиращите да се създаде стандарт за тежестта на ученическите чанти. Оттам обявиха, че още в понеделник ще изпратят писмо до регионалните управления по образование за мерките за намаляване на тежестта на раниците.


Имало някога една малка кукла на име Каролина, която живеела

Имало някога една малка кукла на име Каролина, която живеела ...

......... ***Според легендата Краков бил основан от крал Крак. Зъл дракон почнал да тормози града и хората му, затова той трябвало да бъде убит. Има няколко версии кой го убива – самият крал Крак, един от синовете му, също с името Крак, или обикновен обущар на име Скуба. – Б. пр.


Писателят Джон Грийн определя новият си роман

Писателят Джон Грийн определя новият си роман "Костенурки до безкрая" ...

......... бъде добра дъщеря, добра приятелка, добра ученичка и може би дори добър детектив, докато междувременно живее в постоянно стесняващата се спирала на собствените си мисли.Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Парламентът увеличи детските надбавки с между 3 и 5 лева

Парламентът увеличи детските надбавки с между 3 и 5 лева ...

......... от 130, а за четири деца 145 от 140 лева. За всяко следващо дете в семейството помощта ще расте с 20 лева, както досега. Промяна няма при семейните помощи за семейства с близнаци, които остават 75 лева.Депутатите продължават работа по гласуване на второ четене на останалите членове на държавния бюджет.


Интерактивните уроци не са от вчера. Един такъв - по

Интерактивните уроци не са от вчера. Един такъв - по ...

......... съдържание. За учебната 2017-2018 г. програмата се провежда само на територията на област София-град.Детският научен център предлага и възможности за училищни посещения на място: организирана разходка, тематичен ден и ден на игрите, както и обикновено училищно посещение без водещ в присъствието на преподаватели.Всичко, което трябва да знаете за:На училище (389)


Има родители, чиито деца израстват спокойни, послушни и сговорчиви, носейки

Има родители, чиито деца израстват спокойни, послушни и сговорчиви, носейки ...

......... на детето си. Никой не е казал, че е лесно. Даже по-често изглежда сякаш е трудно поносимо. За щастие става дума само за период - пикът на тийнейджърския егоцентричен бунт е някъде между 14-ата и 17-ата година, който бавно и полека преминава.Всичко, което трябва да знаете за:На училище 2017 (69)


Двайсет и една граждански организации настояват за отмяна на решението

Двайсет и една граждански организации настояват за отмяна на решението ...

......... сексуално здраве, СНЦ" Алианс за регионални и граждански инициативи (АРГИ), Фондация "Рома-Лом", Сдружение "Младежки клуб Рома - Столипиново", Асоциация ЛИДЕР – Благоевград, СНЦ "Алтернативи, доброволчество, развитие – Шумен", Сдружение "Европейски пространства 21- Русе", WWW България, Българска фондация Биоразнообразие, "Грийнпийс"- България, Фондация "БлуЛинк", Фондация "Европейски институт", фондация BCause и фондация "ЕкоОбщност".


Ако сте почитатели на Хари Потър,

Ако сте почитатели на Хари Потър, "Междузвездни войни", "Сам вкъщи" ...

......... пръв път на българска сцена ще бъде изпълнена музиката от "Епизод 7 - Силата се пробужда".Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (1)Анкета > В колко от филмите за Хари Потър композитор на музиката е Джон Уилямс? Резултати от 1 глас1 (0%)2 (0%)3 (0%)4 (0%)5 (0%)6 (0%)7 (0%)8 (100.00%)


Точно 400 приказки на деца и младежи от 44 населени

Точно 400 приказки на деца и младежи от 44 населени ...

......... замислил сериозно. Мислил дълго и накрая казал:- Искам всички костенурки да открият своите дарби. Ако всеки разбере, че е необикновен, аз няма да се различавам с нищо от другите. Така и станало. А Костенурчо и до днес води своите приятели на дълги пътешествия с помощта на своята чудна триетажна черупка.


И понеже този свят е повече магичен, но не дотам

И понеже този свят е повече магичен, но не дотам ...

......... авторът Филип Рийв живее със съпругата и сина си в Дартмур, Великобритания, където най-дивите места вероятно са пълни с жаблини, дрейкове и други тайнствени същества.Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


След срещи на съпругата на президента Десислава Радева и представители

След срещи на съпругата на президента Десислава Радева и представители ...

......... провеждат след получаване на информираното съгласие на родителите. Снимки и видеорепортажи с ученици следва да се правят с тяхно съгласие и когато директорите са запознати с целта на снимките или видеорепортажите", обясниха от ведомството.От МОН допълниха, че сдружението на Радева е осъществило срещи на територията на Велико Търново и Сливен.


След големия успех на Деня на бащата Националният военноисторически музей

След големия успех на Деня на бащата Националният военноисторически музей ...

......... психолог ще представи лекция за типовете доминиращи майки, в която анализира и ролята на свръхпротективните родители във формирането на рисково поведение у децата. Ще има и лекции за здравословното хранене и за грижа за детската кожа.За финал всички ще могат да се насладят на куклената постановка "Кой ще бъде цар?".


Да следваш мечтите си и да обичаш това, което правиш.

Да следваш мечтите си и да обичаш това, което правиш. ...

......... "Да помага, да бъде всеотдаен, да бъде състрадателен, да обича това, което прави", споделя майка му.Е, и на някои чисто практични уроци. "Да се научи да готви, да се научи да чисти, да си подрежда дрехите", допълва с усмивка Мария Димитрова.Всичко, което трябва да знаете за:ATP финалите в Лондон (106)


Част от родителите имат прекалено големи амбиции към децата си.

Част от родителите имат прекалено големи амбиции към децата си. ...

......... развиват качествата си. Беше голямо забавление."Четете в сряда сутринта в "Дневник" погледа на Мария Димитрова за това каква е ролята на родителя в отглеждането на шампион, какви са предизвикателствата и на какво са искали да го научат с баща му Димитър.Всичко, което трябва да знаете за:ATP финалите в Лондон (106)


Тук можете да разгледате теста, по който са оценени уменията

Тук можете да разгледате теста, по който са оценени уменията ...

......... изследване PISA 2015.За първи път изследването е било с изцяло нов формат, като хартиените тестови книжки за учениците са били заменени с компютърно базиран тест, съобщиха от министерството на образованието. В модула са участвали над 6000 български деветокласници през 2015 г., като България е на 45-то място от 72 страни.


Какво е общото между

Какво е общото между "Междузвездни войни", "Хари Потър", "Индиана Джоунс", ...

......... 11:30 ч.Диригент: Павел ЗлатаровУчастват: Деян Ангелов и Дарин Ангелов"Бетовен девета"24 март (събота) 19:00 ч.Диригент: Максим ЕшкеназиУчастват: Ана Пападопулу и Юлиан Вергов"Приказка за валса" 15 април (неделя) 11:30 ч.Диригент: Найден ТодоровУчастват: Лео Бианки и Богдана Трифонова#отело 27 май (неделя) 19:00 чДиригент: Максим ЕшкеназиУчастват: Захари Бахаров, Михаела Филева, Весела Бабинова, Валери Турманов