Винаги, когато става въпрос за опасностите, скрити сред дивата природа

Винаги, когато става въпрос за опасностите, скрити сред дивата природа ...

......... САЩ е 20% (един на всеки петима души загива при подобни обстоятелства), смъртните случаи на ударени от мълния са 1 на близо 80 000 (около 0.0013%), а на загиналите при неправилна употреба на фойерверки - 1 на 340 000 (0.0003%, или десет пъти по-голяма вероятност от фатална среща с акула).  


Дубай не е известен с умереността си.
През 2017 г. в

Дубай не е известен с умереността си. През 2017 г. в ...

......... чудите, тя получава име - Клейто, митичната кралица на Атлантида. Миналогодишната консерва пък беше кръстена The Mashenomak, припомня T+L. След като потвърди, че е записан нов рекорд, официалният представител на "Гинес" съобщи: "Беше вълнуващо да видим, че в Дубай се разбива още една титла от Световните рекорди - вие официално сте невероятни!"  


Със сигурност, но и някои външни фактори, които могат да

Със сигурност, но и някои външни фактори, които могат да ...

......... възползваме, и никога не ни боли, ако включим малко помощ да направим този мощен ритуал, който ще донесе много добри вибрации за всяка цел и проект, които имаме предвид. Каним Ви да я приложите на практика и да го препоръчате на близките си, така че всеки да има една незабравима година.


Най-неочакваните неща могат да се случат, докато пътувате в самолет.

Най-неочакваните неща могат да се случат, докато пътувате в самолет. ...

......... хване свързващия си полет до Кливланд, благодарение на помощта на служители на летището. Air France също му благодари за успешното раждане на борда с бутилка шампанско и ваучер за пътуване. "Честно казано, това беше нещо от Бог. Много неща можеха да се объркат. Но постигнахме най-доброто с това, което имахме", казва лекарят.


Стандартите за мъжка красота в цивилизованите страни се различават един

Стандартите за мъжка красота в цивилизованите страни се различават един ...

......... Западна Африка.   Водабе ценят три неща: красотата, скота и семейството. Племето се изхранва с гледане на животни и доставка на месо в стотици селища от езерото Чад до Атлантическото крайбрежие на Сенегал. Сами, без да знаят, тези удивителни хора хвърлят цяло предизвикателство пред стереотипите за красота.   Превод и редакция: БЛИЦ


Кога за последен път се позовахте на Свещеното Писание? Стиховете от

Кога за последен път се позовахте на Свещеното Писание? Стиховете от ...

......... си дела "(Исус Навин 1: 8) .   Дайте време на Господа. Обичайте и прославяйте Всемогъщия , и всичко ще се сбъдне! Всичко, което желаете, буквално ще се появи в ръцете ви, сякаш по вода, просто трябва да повярвате ... Съхранявайте тези силни стихове за себе си и не забравяйте да споделите доброто с приятелите си в социалните мрежи!Преди три седмици масовият убиец Росен Ангелов уби безжалостно 6

Преди три седмици масовият убиец Росен Ангелов уби безжалостно 6 ...

......... това децата, ограбва го и го пали. В няколко от случаите убивал случайно преминаващи свидетели.  Оноприенко получил смъртна присъда през 1996 година. Точно тогава Украйна била приета в Съвета на Европа, затова присъдата била заменена с доживотна. Починал през 2013 година от сърдечен удар в затвора в Житомир. Източник: "Марица"


Всички помним разговорите за края на света през 2012 година.

Всички помним разговорите за края на света през 2012 година. ...

......... напротив, на някакъв друг пророк. Разбира се има и милиони варианти за войни и така нататък.  След дълги години на вечни обещания за Апокалипсиси хората вече трябва скептично да се отнасят към думите на пророците и всички останали. Но, поради неизвестни причини, хората продължават да вярват.   Превод и редакция: БЛИЦ


Преди година президентът Доналд Тръмп встъпи в длъжност, а до

Преди година президентът Доналд Тръмп встъпи в длъжност, а до ...

......... Йорк заедно със сина си Барън до края на учебната година. Те се преместват в Белия дом във Вашингтон на 11 юни 2017 г. Въпреки слуховете, че Доналд и Мелания поддържат много странни и хладни брачни отношения, първата дама е неотлъчно до съпруга си и изпълнява стриктно протоколните си задължения.


Всички хора притежават скрита сила, която може да им донесе

Всички хора притежават скрита сила, която може да им донесе ...

......... малката луна и нейните звезди, тогава вероятно не принадлежите на този свят. Имате вълшебната сила, докоснати от призраци и обекти, които не принадлежат на нашето царство. Вие сте част от малкото хора, които са свързани с невидимите сили във Вселената. В сънищата си често ви посещават феи и ангели, които ви съветват. Тези сънища създават вашата съдба.


Много знаменитости са попадали от грешната страна на скъпи бракоразводни

Много знаменитости са попадали от грешната страна на скъпи бракоразводни ...

......... на изкуството Алек Уилденстайн се развежда със съпругата си Джослин, с която имат 21-годишен брак. Съдебното дело, съпътстващо развода, води до това, че на Джослин са присъдени 2.5 млрд. долара и по 100 млн. долара за всяка от следващите 13 години, пише People. Така общата сума възлиза на 3.8 млрд. долара.В продължение на десетилетия контейнерите за дарения в богатите държави

В продължение на десетилетия контейнерите за дарения в богатите държави ...

......... наем, на базата на абонамент. Нито една от тези опции не може да замени Панипат и другите центрове за рециклиране, които някога превръщаха парцалите на богатите в евтини дрехи за бедните. Но независимо дали ни харесва или не тази ера приключва. Сега е въпрос на време да скроим нови мерки. 


Данните на ООН показват, че до 2050 г. населението на

Данните на ООН показват, че до 2050 г. населението на ...

......... добре с икономиката - процентът на заетост е по-висок от години и публичните финанси са стабилни. Но корупцията (България е оценена като най-корумпираната държава в ЕС от "Трансперънси интернешънъл"), огромната бюрокрация, лошата образователна система и мутренските времена с насилия и убийства все още са трън в очите на чуждестранните инвеститори. 


Българка, наета за домашна помощница в Германия, стои денонощно до

Българка, наета за домашна помощница в Германия, стои денонощно до ...

......... повечето случаи се работи на обекти и извън официалното работно време от 8 часа. Ако искате да подадете сигнал за нарушение на трудовото законодателство в Германия, можете да сигнализирате експертите от КНСБ Нели Ботевска - Tel: + 359 2 4010 442 [email protected] Величка Микова - тел: +359 2 4010476 [email protected] ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


На 10 януари Дамасо Лопез Серано се признава за виновен

На 10 януари Дамасо Лопез Серано се признава за виновен ...

......... САЩ, казва Виджил. Ако Самбада бъде заловен, картелът Синалоа веднага ще се раздели между синовете на Ел Чапо и други членове и това ще доведе до още по-голямо насилие в Мексико. "Синалоа си остава най-влиятелният картел и ще има много хора, които ще се опитат да запълнят тази празнина," казва Виджил.


Съществуват множество слухове и стереотипи, свързани с луксозния Дубай. Планини

Съществуват множество слухове и стереотипи, свързани с луксозния Дубай. Планини ...

......... започват да се гмуркат за перли и успяват в този бизнес. Перлените бижута от Персийския залив винаги са били високо оценявани. Има специално място за историята на перлата във всеки културен център и музей на ОАЕ. Все пак, Дубай е място, което си заслужава да посетите, за да създадете незабравими впечатления.Зимата за повечето хора е студена и тъмна. Но някои

Зимата за повечето хора е студена и тъмна. Но някои ...

......... изключително слабо населен, се казва в Wikipedia. Най-големите градове в района са Мурманск в Русия с население от 325 100 души, Норилск - също в Русия, с население от 135 000 души, Тромсьо в Норвегия с около 62 000 души и Рованиеми във Финландия с по-малко от 58 000 души.    


Кати и Брандън Ган от Съединените щати се оженили преди

Кати и Брандън Ган от Съединените щати се оженили преди ...

......... Love that matters", където Кати публикувала този пост и снимки от подаръците, написала, че тя и съпругът й са се научили да бъдат истински приятели през годините и че всички падения допълнително правили по-силна връзката им. Разбрали, че подаръкът не съдържал ключът за успех, но този успех били самите те.  


Мъж наследи стара къща от своите баба и дядо, но

Мъж наследи стара къща от своите баба и дядо, но ...

......... открил вътре добре заровено злато. - Вътре имаше 100 килограма злато, около 5000 златни кюлчета, скрити из цялата къща. Случайно видях, че са скрити, казва французинът Николас Филфорт. Намерил съкровището съвсем случайно, когато се опитал да премести мебелите в къщата, за да ги подреди сам. Веднъж намерил ги, той изпаднал в шок.


Вие може и да сте си вас самия през целия живот,

Вие може и да сте си вас самия през целия живот, ...

......... 2 процента за десетилетие. Според учените това потвърждава хипотезата за т.н. Сладък живот, според която с напредването на възрастта хората се радват на по-малко социални ангажименти и могат да правят повече от нещата, които искат. Тенденцията за промени в петте стандарта е била горе-долу равномерно разпределена по различните географски райони.  


Сдружение “Институт за развитие на публичната среда”, свързван преди всичко

Сдружение “Институт за развитие на публичната среда”, свързван преди всичко ...

......... на почти 1,2 млн. лв. до ноември 2019 г., което пък освен с изборите по-рано през същата година, съвпада и с края на процедурата по избор на нов главен прокурор. Иначе казано, “срокът на годност” на Христо Иванов и Антоанета Цонева, засега е удължен – до края на 2019-та година


Как да избегнем дупките-убийци и къде проблемът с пътищата е

Как да избегнем дупките-убийци и къде проблемът с пътищата е ...

......... дупка на пътя, и в никакъв случай да не натискат спирачка, когато стигнат дупката, защото има опасност колата да се обърне. Дупките се и честа причина за катастрофите, защото при опита да ги заобикалят вниманието на шофьорите е в дупката, а не в останалите участници в движението. Вижте повече във видеото: Източник: bTV


Последната българска подводница e заплашена от гибел. 8 години след

Последната българска подводница e заплашена от гибел. 8 години след ...

......... и 2 на кърмата. Общо 54 души екипаж се грижат за управлението, поддържането на системите и въоръжението. На официална церемония през ноември 2011 г. подводницата е извадена от състава на Военноморските сили и дарена на община Варна, след което има планове да бъде превърната в музей. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Имате ли достатъчно време за всичко, което искате да правите?

Имате ли достатъчно време за всичко, което искате да правите? ...

......... способни. Разбира се, има нещо като горна граница. За някои хора, например тези, които целодневно полагат грижи за някой друг, е жизнено необходимо да отделят време за себе си. Но за останалите от нас, които непрекъснато чувстваме, че се състезаваме с часовника, може да се окаже полезно да опитаме тази стратегия.


Симбиозата между медии, НПО-та и политически партии разкрива в свое

Симбиозата между медии, НПО-та и политически партии разкрива в свое ...

......... снимката е с Мирослава Тодорова от Съюза на съдиите по време на протест на магистрати.   Цялата тази схема за окупиране на входа и на изхода на „новинарския поток“ в страната лъсва в пълния си блясък първо на теория в стенограмите от АРГО-гейт, а преди няколко месеца и на практика.    Графика: "Монитор"


„Контролна покупка”, „таен клиент” и „проверка под прикритие” са някои

„Контролна покупка”, „таен клиент” и „проверка под прикритие” са някои ...

......... съответните преписки, в които се съдържа цялата фактическа информация относно всеки един конкретен случай”, посочи той.  Подобни проверки Комисията осъществява по сигнали на граждани, както и при свои кампании във връзка с големи празници като Коледа, Нова година, Великден или в дни за промоции и намаления като „Черния петък”, например.  


Обикновена пластмасова подложка за крака, която се слага под тоалетната

Обикновена пластмасова подложка за крака, която се слага под тоалетната ...

......... сметка, успехът им е невероятен. Първоначално Джуди Едуардс мислела, че може да продадат малко столчета тук и там, за да подпомогнат пенсионните си доходи, защото никой не иска да обсъжда проблеми с ходенето до тоалетна. "Аз все още се срамувам да говоря за това," казва тя. Не толкова, колкото преди обаче.


Когато става дума за очарователни пухкави животни, ние често си

Когато става дума за очарователни пухкави животни, ние често си ...

......... му за търсене на храна му позволява да оцелее и в стръмните планински райони, където пасе растения, които се отбягват от другите говеда. Ние, от Obekti.bg, решихме да подберем 11 снимки на мънички шотландски високопланински говеда, които със сигурност ще разведрят деня ви. Насладете им се! Shutterstock Shutterstock Shutterstock Shutterstock Shutterstock


Всеки от нас е равнодушен и безразличен от време навреме,

Всеки от нас е равнодушен и безразличен от време навреме, ...

......... които показват, че бизнесът е на път към пълен провал. Липсата на нови назначения, закъснение при заплащането, напускането на високопоставени фигури, срещи при затворени врати и нуждата от одобрение при малки и незначителни разходи. Всичко това означава, че компанията е поела по път, от който може да няма връщане назад.


Правилото на 10-те хиляди часа, свързвано с автора на книги

Правилото на 10-те хиляди часа, свързвано с автора на книги ...

......... И още, ефект имат само упоритите тренировки със задачи, които непрекъснато се усложняват. Иначе рискувате да зациклите на едно равнище. И така, 10 000 часа или 5 години на пълен работен ден – това е вълшебното число на голямото майсторство. Ако искате – вярвайте, а ако не – проверете правилото сами.


На пръв поглед това червенокосо момиче с бяла кожа в индийска рокля изглежда като

На пръв поглед това червенокосо момиче с бяла кожа в индийска рокля изглежда като ...

......... коментарите на други хора. Виждайки света извън родния си град, момичето осъзнало, че външният й вид не е "грозно изключение от правилата". Сега тя просто се опитва да бъде самата себе си. Но в крайна сметка Ганатра все още иска да си направи ДНК тест, за да се разбере откъде идват нейните предци!


Невероятна научна хипотеза от известно време циркулира из медийното пространство.

Невероятна научна хипотеза от известно време циркулира из медийното пространство. ...

......... плавателният съд е използвал ядрена енергия. Много учени, експерти и приключенци търсят ковчега на Ной, с който са превозени десетки видове животни. Преди време "Нешънъл джиографик" даде трибуна на учени, които смятат, че са намерили точно останките на ковчега в планина в Източна Турция. Това все още не е доказано. 


Роlіtісо paзĸaзвa иcтopиятa нa лaтвиeцa Aтиc Cджaнитc, ĸoйтo e пocлaниĸ,

Роlіtісо paзĸaзвa иcтopиятa нa лaтвиeцa Aтиc Cджaнитc, ĸoйтo e пocлaниĸ, ...

......... Дayгaвплиc, дa cтoят изocтaвeни. "Πpocтo e пpeĸaлeнo лecнo дa гo нaпpaвиш. Гpaницитe ca oтвopeни, инфopмaциятa зa живoтa в дpyгитe чacти нa EC e дocтъпнa и вceĸи избиpa тaзи cтъпĸa", ĸaзвa Pyбe. И в пo-чecтият cлyчaй зaминaлитe ниĸoгa нe ce вpъщaт oбpaтнo ocвeн, зa дa пoceтят cвoи близĸи и пpиятeли няĸoлĸo пъти гoдишнo.


С почти пет милиона евро само за пътни разходи в

С почти пет милиона евро само за пътни разходи в ...

......... пътните разходи на депутатите е регламентирано с наредба, според която, при използване на собствено превозно средство се изплаща възстановяване на разходи, което се получава след като пробегът от местоживеенето до мястото на работа се умножава по 20% от цената на литър бензин, а тази сума се умножава по коефициент 4.


Петър Христов беше един достоен човек. Когато бях министър и

Петър Христов беше един достоен човек. Когато бях министър и ...

......... неговата личност", посочи Цветанов.  Зам.-председателят на ГЕРБ не пожела да каже дали Христов е бил агент под прикритие по случая "Наглите".  Петър Христов не е бил член на ГЕРБ. Имаше дарение, което беше направено през 2007 г. 30 000 лева е допустимото дарение. Мисля, че е толкова. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Преди 10 години 58-годишният кмет на Елин Пелин Янко Янков

Преди 10 години 58-годишният кмет на Елин Пелин Янко Янков ...

......... че това е поредното посегателство върху българската държавност.  Според него мотивите за убийството на кмета не са политически, а са рекет и натиск върху българските държавни представители за икономически изгоди.  Така или иначе до днес убийците и поръчителите на разстрела на Янко Янков остават неизвестни. Разследването вече е студено досие. 


Един от най-известните бизнесмени във Велико Търново бе убит показно в

Един от най-известните бизнесмени във Велико Търново бе убит показно в ...

......... в строителството на трите социални жилища в областния център по проект за над 2 млн. лв. Близък приятел на семейството на Мануела Горсова, дарявал лични средства за нейното лечение. Едно от последните строителни бижута на Христов е и площадът в Горна Оряховица. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник и снимки: в. Борба


Сгушена в Кавказките планини в северната част на Грузия се

Сгушена в Кавказките планини в северната част на Грузия се ...

......... евакуирано, а населението му преселено равнините от съветските власти в началото на 50-те години на миналия век. През зимата, когато селото става недостъпно по шосето, повечето от останалите жители също напускат планините. Друго важно село в провинция Хевсурети е Mуцо. Някога важна крепост в региона, то днес е напълно изоставено.  


На 8 януари празнуваме Деня на родилната помощ, известен още

На 8 януари празнуваме Деня на родилната помощ, известен още ...

......... я във водата. Този обред е известен по нашите земи като "влечугане" на бабите. Вечерта на селския мегдан всички се залавят на общо хоро, с което празничният ден завършва. Още: От 1951 година 8 януари е също така професионален празник на родилната помощ и на всички акушери и гинеколози.   


Близкият приятел на семейството на последния руски император Николай Втори

Близкият приятел на семейството на последния руски император Николай Втори ...

......... има плач и отчаяние. И ще се сменят местата на времената на годината. И ще зацъфти розата през декември, а снегът ще вали през юли", е казвал пророка.   За какво е говорил старецът? Може би е имал предвид природна катастрофа или последствия от ядрена война.   Превод и редакция: БЛИЦ  


Доверчива немощна старица е станала жертва на подъл хлапак, който

Доверчива немощна старица е станала жертва на подъл хлапак, който ...

......... Елена Савова да направи добро и да ѝ я върне", разказаха пред БургасИнфо загрижени съседи на ограбената Елена. Елена Савова живее в центъра на Бургас, в района на Новата поща. Ако вие или ваши близки открият лични документи на името на възрастната жена, може да се обадите на редакционните ни телефони.


На 6 февруари 1878 г. отрядът на полковник Лермонтов възвестява

На 6 февруари 1878 г. отрядът на полковник Лермонтов възвестява ...

......... век, обаче изиграва лоша шега на жените в следващите десетилетия. Безвъзвратно се изгубва загадъчността и нежността, елегантността на дамите, която предизвиквала почит и стремеж за закрила, няма ги галантните привички и спокойният ритъм на онова време. Време, в което да живееш в Бургас сигурно е било очарователно и много интересно.


Пътуването със самолет никога не е било по-безопасно. Мрежата за

Пътуването със самолет никога не е било по-безопасно. Мрежата за ...

......... казва Томас. AirlineRatings.com подрежда авиокомпаниите, като използва уникална седемзвездна рейтингова система. Авиокомпаниите на челни позиции получават пълните седем звезди. Най-нискооценените авиокомпании за 2018 г., които получават само една звезда, са севернокорейската Air Koryo, суринамската Blue Wing Airlines, индонезийската Trigana Air Service и непалските Buddha Air, Nepal Airlines, Tara Air и Yeti Airlines.


За разлика от топлата зима у нас, щатският мегаполис Ню

За разлика от топлата зима у нас, щатският мегаполис Ню ...

......... всички страни. Поради изолираното местоположение, жителите са развили уникален архитектурен стил, който все още съществува в лицето на 114 къщи. Покривите са специално проектирани да издържат на силни снеговалежи, а някои датират от повече от 250 години. Тези къщи днес са възстановени като музеи, ресторанти и къщи за гости за туристи.


Едно от основните предизвикателства в малкото жилище е мястото за

Едно от основните предизвикателства в малкото жилище е мястото за ...

......... комбинират с елегантните кухненски шкафове и стилните мебели. Въпреки че бялото обикновено е решение за по-малки пространства, тук дизайнерите залагат на по-тъмни цветове, в противовес със светлите стени. Уют в жилището придават дървения под и удобните мебели. Красивп, практично и удобно, въпреки малкия размер. Това е парижкото 32 кв.м жилище.  


Предложенията за брак определено са запомнящ се житейски момент за

Предложенията за брак определено са запомнящ се житейски момент за ...

......... впоследствие в интернет.  Гибс казва, че е хваната неподготвена, защото Джон е наистина тих човек, много срамежлива личност, така че не е очаквала да й предложи брак пред пасажерите. Самата сватба, според нея, няма да бъде толкова публична и блестяща. "Вероятно ще организираме нещо за нашите приятели и семейство", допълва бъдещата булка.


От многоцветната Lego House в Дания до южноафрикански музей в

От многоцветната Lego House в Дания до южноафрикански музей в ...

......... Георг Пендл. По-специално той посочва продължаващия стремеж към изграждане на сгради с ниско потребление на енергия и нарастващото внимание към реновирането и опазването. „Тенденцията към реновиране става все по-силна. Сега архитектите следят по-внимателно съществуващите сгради и ако самата структура е достатъчно добра за реновиране, те предпочитат да я задържат“, казва Пендл.


Разбира се, асансьорите са по-удобни, но стълбищата осигуряват прозорец към

Разбира се, асансьорите са по-удобни, но стълбищата осигуряват прозорец към ...

......... в рамките на Градината на космическите спекулации, стълбището, известно още като Вселенската Каскада, е толкова хипнотизиращо, колкото и красиво. Изложена в частната градина, проектирана от Чарлс Дикенс и неговата покойна съпруга Маги, 25-те групи стълби са предназначени да представят начините, по които вселената се развива в продължение на милиарди години.


Светът е толкова голям и разнообразен, че си заслужава да

Светът е толкова голям и разнообразен, че си заслужава да ...

......... за приюти. Най-добре запазените участъци от стената са в Пекин ... който може да се превърне в по-добра дестинация, ако се реализира планът за намаляване на огромния смог над града. През 2017 г. беше обявен червен сигнал - най-високото ниво в четиристепенната система за предупреждение за замърсяване на въздуха в страната.


Ние дори още не сме казали довиждане на 2017 г.,

Ние дори още не сме казали довиждане на 2017 г., ...

......... Париж, Милано, Ню Йорк и Лондон има начин да се промъкнат и повлияят на ежедневните тенденции, затова не е напълно изненадващо, че металният цвят в косите ще заема сериозно място в модния живот през 2018. Като фенове на всичко блестящо, нямаме търпение да видим  как ще се разгърне тази тенденция.


Тези  илюстрации ще ви накарат да се усмихнете всеки път,

Тези  илюстрации ще ви накарат да се усмихнете всеки път, ...

......... накарат да се усмихнете всеки път, когато ги погледнете.  Те са стилово различни, но всички имат едно общо нещо - разкриват по нежен и красив начин може би най-великото чувство на този свят. А именно - любовта. Източник: glyph / Shutterstock Източник: Ivana Forgo / Shutterstock Източник: penguinline / Shutterstock Източник: Alex Epha / Shutterstock


Всеки е чувал за Седемте чудеса на света. Кои са

Всеки е чувал за Седемте чудеса на света. Кои са ...

......... VIII-IX век. През X век е превзет от толтеките, а век по-късно става столица на толтекската държава. През 1178 г. е разгромен от обединените войски на трите града-държави Маяпан, Ушмал и Ицмал, управлявани от Хунак Кел. По време на испанските завоевания в средата на XVI век е превърнат в развалини.


Когато бащата умира, синът отвежда майка си в старчески дом. Както

Когато бащата умира, синът отвежда майка си в старчески дом. Както ...

......... избръснатата буза на  сина си с хладната, набръчкана ръка и прошепна: - Сине, с глада и жегата аз съм свикнала. Това не е страшно. Страхувам се, че не мога да свикна с това, че може твоите деца да те изоставят в такова място! Пет минути по-късно синът държеше безжизненото тяло. Майка му умира в ръцете му.


2018 година е на прага и всички се опитват да

2018 година е на прага и всички се опитват да ...

......... самотни. Не се отчайвайте и помолете близките си за помощ. Така всичко ще се оправи. Геран с геранило   Ако първо сте видели кладенец с геранило(черясло), то съвсем скоро ви очаква голям празник. Бъдете готови за приятни изненади и много подаръци. Сега остава малко да почакате и всичко ще се сбъдне. ЧНГ!  


Когато Софи Блейк видяла за първи път дъщеря си Тиара,

Когато Софи Блейк видяла за първи път дъщеря си Тиара, ...

......... дори и приятелите не могат да повярват, че именно тя е родила момиченцето. Тиара има по-голяма сестра. С възрастта си детето все повече се замисляло защо не прилича на майка си и бака си. Но независимо от различния цвят на кожата то все пак приличало на майка си и баща си.


Спортният ярко червен маншет на глезена и кръглите огледални слънчеви

Спортният ярко червен маншет на глезена и кръглите огледални слънчеви ...

......... в нещо като звезда за социалните медии - показвайки разточителния си начин на живот на яхти, самолети и плажове на своите 11,2 милиона последователи.  Бизнесменът получи известност, когато беше видян на почивка със Зак Ефрън през 2014 г. и оттогава беше забелязан с хора като Кристиано Роналдо и Луис Фонси.    


Генералните директори в САЩ са много по-добре платени от колегите

Генералните директори в САЩ са много по-добре платени от колегите ...

......... заплата от 14.25 млн. долара 2. Швейцария – 8.5 млн. долара 3. Холандия – 8.24 млн. долара 4. Великобритания – 7.95 млн. долара 5. Канада – 6.49 млн. долара 6. Германия – 6.17 млн. долара 7. Австралия – 4.69 млн. долара 8. Испания – 4.89 млн. долара 9. Хонконг – 4.88 млн. долара 10. Сингапур – 4.62 млн. долара


На 29 декември 1916 г. представители на аристокрацията в Русия,

На 29 декември 1916 г. представители на аристокрацията в Русия, ...

......... му обаче го заловили. Разпитан бил разстрелян повторно, този път и в главата. Убийците му го завързали и го откарали до реката, в чиито ледени води било изхвърлено тялото му. След като бил изваден вкочаненият му труп, аутопсията установява вода в белите дробове, т.е. монахът издъхнал едва след удавянето си.


Нова сграда в Дубай обещава да се превърне в забележителност.

Нова сграда в Дубай обещава да се превърне в забележителност. ...

......... Дубай, миналото и настоящето „в един кадър“. В нея се помещава и музей, който проследява развитието на града чрез 3D кадри и звукови ефекти и показва как ще изглежда метрополисът след 50 години. Архитект на сградата е Фернандо Донис, който печели конкурс да проектира новото чудо на Дубай сред 926 предложения.


Валбурга „Доли“ Остерайх била домакиня в своите ранни 30 години,

Валбурга „Доли“ Остерайх била домакиня в своите ранни 30 години, ...

......... минали доста години и обвиненията са изгубили своята давност, така Доли и Ото остават ненаказани и на свобода. Доли Остерайх умира през 1961 г. на 80 г. и оставя след себе си една дълга история с тайни, афери, убийства и скелети в килера… в нейния случай - любовник. Източник: Vesti.bg.


Неземна красота е запечатана на снимки от потребители в социалните

Неземна красота е запечатана на снимки от потребители в социалните ...

......... Фотографиите са на небето над София тази сутрин. Изгревът е създал ефект все едно огромен пожар бушува над столицата. Един от потребителите смята, че необичайната красота всъщност се дължи на мъглата и смогът, които бе покрила София.   А ето ги и фотосите:   Снимка: Kameliya Videnova   Снимка: Kameliya Videnova      


Читателите на Conde Nast Traveler посочиха най-добрите 20 острова в

Читателите на Conde Nast Traveler посочиха най-добрите 20 острова в ...

......... търсите идеи за следващата си почивка. А най-хубавото? Номер 1 в класацията е в наша съседна държава. Вижте кои са победителите: 20. Корсика 19. Ямайка 18. Капри 17. Хавайски острови 16. Барбадос 15. Мавриций 14. Бора бора 13. Лангави 12. Бахамите 11. Сейнт Бартес 10. Санта Лучия 9. Сардиния 8. Малта 7. Сейшели 6. Бали 5. Ко Самуи 4. Малдиви 3. Сицилия 2. Балеарски острови 1. Санторини


Не е задължително върху града ви да се стовари метеорит.

Не е задължително върху града ви да се стовари метеорит. ...

......... Изучете местността около дома си, всички пътища и накъде водят те. Това ще ви помогне бързо да планирате маршрута за евакуация в екстремна ситуация. Накрая Рен предупреждава, че паниката и страхът няма да са от помощ. Запазете спокойствие и трезв поглед върху положението. Тогава ще можете да преодолеете всички препятствия.


Секретната служба на Съединените щати е обвита в загадки и

Секретната служба на Съединените щати е обвита в загадки и ...

......... влиза в Белия дом, скачайки над оградата. 1. Ръцете им винаги са готови Ако погледнете по-отблизо агентите на снимките, ще забележите, че ръцете им винаги са на кръста. Позицията им може да се различава, но смисълът винаги е един и същ: агентите са готови да реагират бързо и да извадят оръжията си.


"Може да има предсрочни парламентарни избори, които да са предизвикани ...

......... властта отново", допълни професорът.  "Падането на валутния борд без влизане в еврозоната ще е катастрофа! Ние далеч не сме с най-висок дълг. Най-големият ръст е в Япония към САЩ, Германия също дължи много пари. Всеки грък дължи по 200 хиляди евро, а ние няма и по 100", твърди той.   


Меган Маркъл имаше първата си кралска изява и това не

Меган Маркъл имаше първата си кралска изява и това не ...

......... кралска изява и това не остана скрито за медиите. Стотици потребители на социалните мрежи споделиха снимки на актрисата, но не липсваха и такива, които откровено си направиха шега с нея. Или по-точно, с шапката й, пише "Новини Лондон". Този аксесоар е задължителен по време на официални събития на кралския двор.   


Членовете на Buzzfeed.com приеха участие в анкета за най-ужасяващите, нелепи

Членовете на Buzzfeed.com приеха участие в анкета за най-ужасяващите, нелепи ...

......... беше изпаднал в паника и ме пита какво сме правили. Казах му, че всичко е наред, а той ми разказа, че въпросният гост е заподозрян за убийството на дъщеря си и нейния приятел. Оказва се, че съм прекарала целия си ден в компанията на потенциален садист!” - kyled31. Превод БЛИЦ


Кога, ако не преди най-светлите празници да си припомним за

Кога, ако не преди най-светлите празници да си припомним за ...

......... Гребната база се превърна в едно още по-любимо място на две пловдивски двойки.  Едните си подариха романтична фотосесия на Моста на влюбените, което е едно от най-роматичните кътчета за пловдивчани, а другите си спретнаха снежна сватба точно като в приказките.  Пред Бога, близките хора и замръзналите дървета Анелия и Стефан станаха семейство.


Липсата на сняг изобщо не попречи на Коледното настроение край

Липсата на сняг изобщо не попречи на Коледното настроение край ...

......... топнаха в морето. В Приморско пък местни жители се забавляваха, правейки „снежен“ човек от пясък. И въпреки, че не е типичният Снежко, фигурата му предизвика много приятни емоции у деца и техните родители. Пясъчният Снежко се пъчи гордо на плажната ивица край гладкото море на плаж „Перла“, до бившата резиденция.   Източник: burgasinfo.com


Модел на латвийски радиоапарат

Модел на латвийски радиоапарат "Фестивал" с кабелно дистанционно от 1968 ...

......... нас.  Един от най-скъпите приемници в колекцията е съветски радиоапарат "Звезда". На него е инкрустирана звездичка от истински сапфир. Той пък прилича на стар акордеон за дете.  В България има десетина колекционери на радиоапарати, но и според Мезински неговата колекция е най-голяма. На Балканите го биел само един румънец.  Източник: marica.bg