Националната компания

Националната компания "Железопътна инфраструктура" ще предостави на общината стари неизползвани ...

......... Зелен ринг, добави Фандъкова. Крайната цел е жителите на всички квартали, през които минава Зеленият ринг, да имат екологична връзка с парковете в града.Идеята за велотрасето на мястото на изоставената жп линия е още от 2011 г. , когато спортната зала "Арена Армеец", покрай която минава трасето, още се строеше.


Главният архитект на София Здравко Здравко обяви, че

Главният архитект на София Здравко Здравко обяви, че "според действащите ...

......... града е в създаването на модерни и мултифункционални зони с нови квартали, съчетаващи в себе си трите функции - обитаване, работа и забавления. Тази задача е сред приоритетите в работата ми, защото създаването на мултифункционални зони и правилната политика на мобилност са основата за преминаване към пешеходно придвижване", допълва Здравков.


Проучване на екип на

Проучване на екип на "Визия за София" е установило кои ...

......... на живот, свързана с изпълнението на мерките и целите на "Визия за София".Предложенията за целите за развитие на столицата ще бъдат представени за първи път на Форум "София: 2050" в понеделник, 2 септември, от 15 часа в Зала 2 на НДК, с излъчване на живо във Facebook страницата на инициативата.


Омбудсманът Мая Манолова отговори на страницата си във

Омбудсманът Мая Манолова отговори на страницата си във "Фейсбук" на ...

......... Манолова от няколко седмици и е известен с постоянната си подкрепа за премиера Бойко Борисов.Очаква се, че тя ще бъде издигната официално като независим кандидат за кмет на София в началото на септември. Все още не е ясно кога ГЕРБ ще потвърди, че Фандъкова ще се състезава за нов мандат.


Ремонтът на градинките

Ремонтът на градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски" пред Софийския ...

......... и площад "Св. Александър Невски".На 19 февруари главният архитект разреши исканата етапност на ремонта. По този начин завършването дори само на първия етап осигурява парите за него от оперативната програма "Региони в растеж". Вторият етап на ремонта, който е и доста по-съществен, реално се отлага във времето след местните избори.


Съобщенията в някои медии днес за откраднати 15 електрически тротинетки

Съобщенията в някои медии днес за откраднати 15 електрически тротинетки ...

......... ако някой се опита да вземе определени части от нашите тротинетки - те няма да бъдат подходящи за никой друг модел на пазара", обясни Тот.Всеки нерегламентиран опит за употреба ще бъде докладван в полицията като кражба и ще бъдат предприети стъпки в посока разследване на случая, предупреждават от фирма Lime.След въвеждането на по-скъпия билет за еднократно пътуване в столичния

След въвеждането на по-скъпия билет за еднократно пътуване в столичния ...

......... на следващата година трябва да бъде въведена новата таксуваща система. Договорът за нея е подписан през декември миналата година. В момента вече тече т.нар. етап "пилотно внедряване", което ще продължи до края на август.Новата тикет система ще даде възможност за купуване на билети и на абонаментни карти чрез мобилния телефон.


Подготвя се изграждането на мансарден етаж на покрива на една

Подготвя се изграждането на мансарден етаж на покрива на една ...

......... главния архитект на СофияСлед 29 август документите на проекта и евентуалните възражения ще бъдат изпратени на Общинския експертен съвет към Направление "Архитектура и градоустройство". Тогава главният архитект на София Здравко Здравков ще може да изрази позицията си към поредния опит за прекрояване на сграда паметник на културата с национално значение.


Регистър на различните почерци на драскачите по стените в София

Регистър на различните почерци на драскачите по стените в София ...

......... графолози, за да се групират почерците на най-активните нарушители.Сега Столичният инспекторат почиства периодично някои фасади в центъра на града. Според тях, ако се наеме частна фирма, пазарната цена на тази дейност би била от 30 до 50 лева на кв.м.Миналата седмица екип на инспектората почисти драсканиците по храма "Св. Седмочисленици".


Безразборното драскане по стените на сградите в София накара Столичната

Безразборното драскане по стените на сградите в София накара Столичната ...

......... за този тип култура и в същото време ще има нулева толерантност към вандализма", обобщава Едрева.От началото на годината Столичният инспекторат е почистил над 2 хил. кв.м драсканици и нецензурни надписи както от жилищни сгради, болници, така и от фасадите на училища и няколко църкви в София, съобщиха от общината.


Първите електрически тротинетки вече се движат по улиците на София.

Първите електрически тротинетки вече се движат по улиците на София. ...

......... 3 български и 4 чуждестранни компании се подготвят да предложат същата услуга в София.Нашата надежда е тротинетките да станат предимно довеждащ транспорт, а не основен. Идеята е в бъдеще те да се ползват главно в кварталите и с тях да се осъществява връзка до градски транспорт, до метро и обратно.Строежът на първия етап на Третата метролиния се очаква да

Строежът на първия етап на Третата метролиния се очаква да ...

......... инж. Братоев. Третият метродиаметър е от кв. Горна баня при Околовръстния път до жк "В.Левски" и ще е с общо 18 метростанции.© Надежда Чипева, КапиталПробивната машина излезе при бул. "Мадрид" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в края на февруари.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (106)


Днес в София започна кампанията

Днес в София започна кампанията "Споделено пътуване". Предоставени са 154 ...

......... обособи мрежа от паркоместа за безплатно паркиране на двуколесните превозни средства в синята и зелената зона в центъра на София.В момента Столичната община работи съвместно с държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" по регламентирането на ползването на електрически тротинетки, като се обмислят промени в Закона за движение по пътищата.


Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че смяната на опасните

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че смяната на опасните ...

......... 630 чугунени колчета ще бъдат платени от общинския бюджет. Монтирането им ще е за сметка на фирмата-изпълнител на ремонта "Джи Пи Груп, уточни Фандъкова. Опасните каменни ограничители ще бъдат ползвани на други обществени места – в паркове например, обясни тя.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (105)


Крайният срок за подаване на оферти към Столична община за

Крайният срок за подаване на оферти към Столична община за ...

......... "Оборище" и "Триадица-център" се чисти от "Титан София център 1" за 45.29 милиона лева.Фирмата, почистваща "Младост" и "Триадица-юг" има договор до 2022 г. за 41.5 милиона лева. Това е "ЗМБГ" АД."Овча купел" и "Витоша" се чистят от консорциум "София юг" за 37.52 милиона лева. Договорът също е до 2022 г.


Поредният инцидент с жена, спънала се в понеделник в ограничителите,

Поредният инцидент с жена, спънала се в понеделник в ограничителите, ...

......... инциденти и травми - физически, и емоционални.До редакционното приключване на текста, "Дневник" не успя да получи коментар от юристи дали липсата на акт 16 и ползването на улицата без него, ще улесни пострадалата или обвиненият мъж, да съдят общината. Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (104)Архитектурна сатира – така кандидатът за кмет на София на

Архитектурна сатира – така кандидатът за кмет на София на ...

......... Игнатов вече е въвел пряка демокрация чрез електронно гласуване, онлайн заседания и директно излъчване на общите събрания. Ако бъде избран за кмет, той обяви, че ще наложи прозрачност на всички дейности чрез дигитализация и в Столичната община.Кой е Борислав Игнатов вижте тук.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (38)


Започва подмяната на винетни стикери в зоната за платено паркиране

Започва подмяната на винетни стикери в зоната за платено паркиране ...

......... директор на "Паркиране и мобилност" към ЦГМ, цитирана в съобщението.Изискваните документи за подновяване на стикера са нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка.Нормативният срок за издаване е 15 дни, но при по-ранно подаване на книжата той може да бъде скъсен дори до 2 дни, съобщават от ЦГМ.


Столичната община ще участва като водещ партньор в проект

Столичната община ще участва като водещ партньор в проект "Повишаване ...

......... свързва с извършването на орфически мистерии от тракийските племена трери и тилатеи.© Юлия ЛазароваКъсноантичният мавзолей е в близост до нови сгради на ул. "Димитър Хаджикоцев" в кв. Лозенец.В момента мавзолеят е напълно изоставен на разрухата, макар Столичната община да помогна чрез своята програма "Европа 2017" за слагането на метална ограда.


Членът на здравната комисия към Столичния общински съвет Симеон Славчев

Членът на здравната комисия към Столичния общински съвет Симеон Славчев ...

......... За нас сигурността за здравето на хората е на първо място", допълва той.Предстои анализ в лаборатория в чужбинаВъпреки това Симеон Славчев обяви пред "Дневник", че утре ще поиска от "Софийска вода" да му предоставят половин литър от новия реагент, за да го изпрати за изследване в независима лаборатория в чужбина.


От днес движението на автомобили по столичния булевард

От днес движението на автомобили по столичния булевард "България" се ...

......... удължена за улеснение на шофьорите. Още близо месец ще продължи и работата по подхода към бул. "Витоша".Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви през уикенда, че е получила уверението от Агенция "Пътна инфраструктура", че до началото на септември ще започне и дългоочакваното разширение на Околовръстното от "Младост 4" до магистрала "Тракия".


Политическото обединение

Политическото обединение "Демократична България" представи своя кандидат за кмет на ...

......... в някаква ситуация - всички проблеми ще се решат. Знаете, че ние, българите, като отидем в Германия, ставаме по-изпълнителни от германците. Просто защото там действат ясни правила за всички.Още за идеите на кандидат кмета - тук.Кой е Борислав Игнатов - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (37)


До 10-ина дни очаквам да бъде възстановена работата по ремонта

До 10-ина дни очаквам да бъде възстановена работата по ремонта ...

......... изградена инфраструктура. Тя обхваща зоната между бул. "Сливница" и бул. "Царица Йоанна" и от жп линията София-Перник до река Суходолска.Трябва да бъдат обновени настилките на алеите, да се изградят нови детски площадки, а цялото парково обзавеждане да се подмени. Предвидено е ново осветление и видеонаблюдение в тази част на парка.


Строителната компания

Строителната компания "Артекс" очаква Върховният административен съд (ВАС) да потвърди, ...

......... април досега е довело до загуби от 1.8 милиона лева. Те са завели и съдебни искове за обезщетение в размер на 100 хиляди лева срещу всеки от активистите на комитета "Лозенец" - Мариан Башур и Никола Вапцаров. Мотивите са, че с протестите си те са уронили доброто име на фирмата.


Арх. Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на

Арх. Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на "Демократична България". ...

......... озеленяването и историческите дадености на мястото. През 2016 г. Камарата на архитектите у нас избира арх. Игнатов за председател. Неговата програма за оптимизация на и развитие на организацията бързо печели привърженици. Новият лидер веднага въвежда пряка демокрация чрез електронно гласуване, онлайн заседания и директно излъчване на общите събрания на Камарата.


Независимият кандидат за кмет на столицата на гражданската организация

Независимият кандидат за кмет на столицата на гражданската организация "Спаси ...

......... потенциала на София"."В София живеем зле, защото градът ни се управлява зле. Но София може и трябвада е различна. Именно затова и се кандидатирам - за да помогна заедно да направимграда ни по-подреден и красив", убеден е Борис Бонев от "Спаси София".Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (32)


Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира обновеното отделение по физиотерапия

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира обновеното отделение по физиотерапия ...

......... разговор на четири очи с управителя на ДКЦ-то в неговия кабинет. След 10-ина минути черната лимузина я откара към общината. В следващите дни предстои поредната кметска изява на обект - първа копка на ново училище в кв. "Обеля-2", което ще се строи с европейски пари. Някои медии вече са поканени.


Кметът на София Йорданка Фандъкова за пореден път не даде

Кметът на София Йорданка Фандъкова за пореден път не даде ...

......... когато контролираш целия процес", заяви намеренията си тя.Като най-перспективна идея тя посочи околовръстната велоалея на София, която да се прокара върху трасетата на изоставени жп линии в града. И отново повтори, че е неуморима и има сили и енергия за много работа.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (28)


От години има предизвикателства във взаимоотношенията между

От години има предизвикателства във взаимоотношенията между "Топлофикация-София" и "Булгаргаз". ...

......... 7 млн. лева, уточниха от пресцентъра на общината."Това не е първото дело, заведено от "Булгаргаз", като има и други преди него, но това са търговски взаимоотношения между две търговски дружества", каза още Фандъкова и повтори, че нито тя, нито министърът на енергетиката ще допуснат да бъде застрашен предстоящият отоплителния сезон.


Пет огромни кулокрана стърчаха до храма

Пет огромни кулокрана стърчаха до храма "Св. Александър Невски". Единият ...

......... ул. "Граф Игнатиев", но накрая я глобиха само заради лошо качество. Вероятно целият втори етап на реконструкцията на площад "Св. Александър Невски" тихомълком ще отпадне.Два месеца и малко преди кметските избори Фандъкова заяви пред "24 часа" по повод ремонта на ул. "Граф Игнатиев" - "Той е голям урок за нас."


Ремонтът на ул.

Ремонтът на ул. "Иван Вазов" приключи днес следобед. Автомобили преминават ...

......... улици.Заради непредвидената подмяна на топлопровода двете улици "Шести септември" и "Цар Иван Шишман" на 15 май бяха извадени от цялостната реконструкция на Зона 2. Те са пресечки на ул. "Иван Вазов" и ще бъдат разкопани следващото лято, каза зам.-кметът Барбалов.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (103)


Околовръстна велоалея, която да свързва всички паркове в София, разработва

Околовръстна велоалея, която да свързва всички паркове в София, разработва ...

......... е възприето в много европейски градове - Копенхаген, Щутгарт, а в Берлин от жп вагони зареждат магазините."Влак свързва Атина и Пирея и той влиза навътре в тях със спирки като градски транспорт. Представете си, ако това да стане между София и Перник, колко сериозно ще облекчи автомобилния трафик, пита Кирев.


Прокарването на нова улица, която да се ползва само от

Прокарването на нова улица, която да се ползва само от ...

......... решението е промяна в плана, с която тя да отпадне, "но това не може да се случи, защото общинският съвет реално приключва". Но предположи, че това може да стане през следващия мандат."Дневник" отправи писмени въпроси до Държавна агенция "Разузнаване" по казуса, но от там засега не са представили позицията си.


Гражданската организация

Гражданската организация "Спаси София" пита кмета Йорданка Фандъкова защо не ...

......... е много добър пример точно за това. Продължаваме да чакаме дълго време на спирки без навеси, липсва интегрирана билетна система, а скоростта на придвижване все още не е конкурентна на автомобилите. Докато това не се промени, София ще продължава да бъде задръстен и неудобен за живот град", допълни Борис Бонев.


Главният архитект на София Здравко Здравков на 6 август прекрати

Главният архитект на София Здравко Здравков на 6 август прекрати ...

......... на културата и според предписанията на Националния институт за недвижимото културно наследство са длъжни да запазят автентичния й облик.Външният ремонт на Столичната библиотека трябва да приключи в средата на септември, обяви Светла Панайотова, ръководител на обекта от страна на фирмата-изпълнител.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (102)


"Три от най-проблемните терени в район "Младост", които бяха предвидени ...

......... собствениците.Проблемът с това междублоково пространство в "Младост-4" започва през 2001 г., когато общинският терен е продаден на частна фирма от "Софийски имоти". През 2009 г. тогавашният главен архитект на София Петър Диков издал виза. На тази база е изготвен проект за 5-етажна сграда и наскоро е издадено разрешение за строеж.


Столичната община обяви поръчка за доставка и монтаж на филтри

Столичната община обяви поръчка за доставка и монтаж на филтри ...

......... на зони с ниски емисии на вредни вещества на територията на Столичната община. В него е включена и подмяната на филтри за комини.Количеството от общо 2000 филтъра, което Столичната община ще поръча, е индикативно - в обявлението е посочено, че "възложителят не се задължава да заяви доставката в прогнозните количества".


Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще придобие системата за обработване

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще придобие системата за обработване ...

......... таксата за изпратен есемес, обясниха за "Дневник" от ЦМГ. До края на годината ЦГМ планира да пусне и т.нар. дигитален талон за паркиране през мобилни приложения. Той ще даде на водачите на автомобили по-голям избор при заплащане на паркирането в зоните, а не само чрез книжни талони или с есемеси.


Голямата двуетажна къща, в която е живял видният политик и

Голямата двуетажна къща, в която е живял видният политик и ...

......... тя декларира, че СБУ я е придобило с цел да я укрепи и да я дава под наем. В документацията на Националния институт за паметниците на културата е отбелязано, че сградата с разгъната застроена площ от 372 кв.м и прилежащ двор е придобита от СБУ преди десет години като молител.


Борис Бонев е първият, който обяви кандидатурата си за кмет

Борис Бонев е първият, който обяви кандидатурата си за кмет ...

......... работата този монополист на парк "Витоша" да бъде отстранен.Как Скопие и Сараево, които са по-бедни общини от София, могат сами да си построят лифтовете, а ние да не можем? Смятам, че Столичната община трябва да възстанови Княжевския лифт и да го експлоатира.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (25)


Фирми, които многократно не изпълняват своите задължения да строят или

Фирми, които многократно не изпълняват своите задължения да строят или ...

......... Софийска градска прокуратура на 11 юли. Те са проучили, че много от 86-те дни признати за неработни, заради обилни дъждове, всъщност валежите са били 0.3-0.4 л/кв.м за цялото денонощие – колкото една чаша вода, според справка на Националния институт по метеорология и хидрология.Очаквайте интервюто с кандидата за кмет Борис Бонев


Решението на Административен съд София–град, с което се отменя заповедта

Решението на Административен съд София–град, с което се отменя заповедта ...

......... проект за 120-метровата сграда "Златен век" до хотел "Маринела" (бившия "Кемпински-Зографски") е получил първото си строително разрешително през януари 2007 г. - само два дни преди да влязат в сила ограниченията в Закона за устройството и застрояването на Столична община за височина на сградите до 26 м в кв. "Лозенец".


Тази сутрин, малко преди 8 часа, на станция

Тази сутрин, малко преди 8 часа, на станция "Сердика" по ...

......... за късмет никой не се е бил облегнал на вратите.Съобщение за инцидента, със снимка от него, се завъртя във Фейсбук. "Машинистът на влака погрешка ги е отворил и веднага ги е затворил. Сега се извършва проверка на случилото се", обясни изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев, пред "Дневник".


Телефонната палата ще бъде преустроена в обширен частен музей с

Телефонната палата ще бъде преустроена в обширен частен музей с ...

......... са по проекти на арх. Станчо Белковски.Съществуващото покривно пространство ще бъде оформено така, че да се създадат нови помещения, които да могат да се използват, обясниха преди време от "Нове холдинг".Подобно преустройство на покрива вече е факт на съседната сграда на Централната поща, за което също беше променен устройственият план.


Проверка на състоянието на всички сгради паметници на културата в

Проверка на състоянието на всички сгради паметници на културата в ...

......... собственост ще се спести и цялата административна процедура по съгласуванията, която иначе отнема доста време.Да се реставрира изцяло малък квартал, вместо отделни къщи, предложиха архитекти на неформално обсъждане на програмата при главния архитект Здравков. Идеята бе одобрена от всички, но за реализацията й отпуснатите сега пари няма да са достатъчни.


Фонтанът на площад

Фонтанът на площад "Славейков" трябва да бъде пуснат скоро, обявиха ...

......... директор беше наказан с глоба от 1000 лева. Опасният фонтан беше скрит под дървен похлупак за близо 14 години.Сега същото съоръжение, изцяло реставрирано и с нова електрическа инсталация, отново е на площада. Там е имало фонтан, изработен във Виена, още от началото на ХХ век. Сегашният е негова точна реплика.


Започнаха тестовете на новата билетна система в София, съобщи

Започнаха тестовете на новата билетна система в София, съобщи "Нова ...

......... е избран за изпълнител на обществената поръчка за изграждане на електронната системата за обществения транспорт в София. Той е готов да изпълни задачата за 73.248 млн. лева.От 2006 година Столична община направи няколко опита да започне обществена поръчка за избор на изпълнител на системата, но те бяха спирани, заради жалби.


Строеж на 80-метрова сграда на бул.

Строеж на 80-метрова сграда на бул. "Ал.Малинов" разреши днес Столичният ...

......... планиране и няма управленски капацитет в Столичната община, подчерта той.След анализа на двамата общински съветници, единият десен, другият – ляв, общинският съвет бе приканен да гласува. Мнозинството от 31 души, предимно от ГЕРБ, бе "за" , "против" гласуваха 9 – двамата изказали се и съветниците от БСП. Един се въздържа.


Проверката за законността на покрива върху терасата на шефа на

Проверката за законността на покрива върху терасата на шефа на ...

......... на "Слатина" трябва да издаде крайния административен акт за спорния покрив на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Документът ще влезе в сила, без да бъде подписван и от столичния кмет. "Ако има спор по тази заповед на районния кмет, случаят ще влезе в съда", обясни главният архитект на София.


Столичният общински съвет днес възложи на

Столичният общински съвет днес възложи на "Топлофикация"-София да търси международен ...

......... страна на изграждащия такава инсталация, в случая "Топлофикация".Идеята е чуждият инвеститор да бъде привлечен от по-високата изкупна цена на тока и да финансира изграждането на още когенерации в ТЕЦ "София", където ще се изгарят и т.нар RDF-отпадъци в новия завод, в ТЕЦ "София-изток" и в отоплителните централи "Земляне" и "Люлин".


Гражданските сдружения от квартали си на София, които протестират срещу

Гражданските сдружения от квартали си на София, които протестират срещу ...

......... шосе – Караулката", в кв. "Надежда", в кв. "Хладилника", в "Младост-3", В район "Панчарево" и др. чрез одобряване на проекти за изменение на подробни устройствени планове са открили протестиращите в дневния ред.Ако всички тези точки се приемат, те ще са в ущърб на градската среда, смятат гражданите от "Обединена София".


Недостроеният Дом на българите в чужбина, наречен

Недостроеният Дом на българите в чужбина, наречен "Родна стряха", ще ...

......... Третият етаж е бил за ресторант, а четвъртият и петият – хотелска част с 50 стаи. В тях е трябвало да преспиват гостуващите в родината "невъзвръщенци", които не са имали право да отсядат в частни домове.Сега, 35 години след събраните пари от сънародниците, недостроеният им български "дом" ще бъде съборен.


Нов механизъм за реакция при силно замърсяване на въздуха в

Нов механизъм за реакция при силно замърсяване на въздуха в ...

......... още е отворена.По оперативна програма "Околна среда" 15 000 домакинства от София могат безплатно да заменят своите "неекологосъобразни форми на отопление" в следващите 3 години, обещава в доклада си зам.-кметът Йоана Христова. Новият механизъм за реакция при замърсяване на въздуха предстои да бъде одобрен на сесия на Столичния общински съвет.


Ремонтът на столичния бул.

Ремонтът на столичния бул. "България" се бави заради лошите метеорологични ...

......... се до края на тази седмица да се обърне движението. В събота се надявам платното да е напълно готово и движението да бъде пуснато", обясни Фандъкова.Това е поредният ремонт в София, който се бави заради лоши метеорологични условия. Такива са този на ул. "Граф Игнатиев", както и на Западния парк.


В София ще бъде въведен дигитален талон за плащане на

В София ще бъде въведен дигитален талон за плащане на ...

......... този четвъртък. За него разказа и изпълнителният директор на ЦГМ Христиан Петров пред "Капитал". Идеята за мобилно приложение за плащане на паркирането е внесена официално в общинския съвет преди две години от общинския съветник Войслав Тодоров.Повече за въвеждането на дигитален талон за плащане на синя и зелена зона четете тук.


Столичната община заяви готовност да участва в поредния търг за

Столичната община заяви готовност да участва в поредния търг за ...

......... изяснена, аз няма как да обявя търг за продажбата на имота", каза частният съдебен изпълнител Мирослав Колев пред "Дневник" на 27 юни.Тогава той обяви началото на процедурата за публичната продан на къщата със застроена площ от 314 кв.м. Предложения от кандидат-купувачите ще се приемат от 26 август до 26 септември.


Ремонт на фасадата на Столична градска библиотека откъм площад

Ремонт на фасадата на Столична градска библиотека откъм площад "Славейков" ...

......... ремонтните дейности. В същата сграда се помещават и Комисията за защита на потребителите, диагностично-консултативен център, театър "Възраждане"."Ще се постараем да не бъдат премествани хората, които работят в сградата. Тя е доста голяма и позволява гъвкав модел на ремонта", обеща Чобанов.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (100)


От години празен постамент за паметник посреща гостите на София,

От години празен постамент за паметник посреща гостите на София, ...

......... пред паметника "Ключът на София" да се посрещат официални делегации и да им се връчва ключът на София.Срокът за завършването на монумента бил наближаващият тогава 50-и рожден ден на Рашидов - 14 декември 2001 г. Парите за изграждането му трябвало да се съберат с дарителска кампания под патронажа на Софиянски.


Инициативният комитет

Инициативният комитет "Лозенец", който се бори срещу строежа на 120-метров ...

......... Башур ще бъде назначен друг съдия, тъй като магистратът, отхвърлил иска на "Артекс", си направи отвод, защото не смята да променя позицията си по казуса.Сега комитетът "Лозенец" настоява ДНСК да се произнесе категорично кога изтича разрешението за строеж на сградата "Златен век", както и да постанови окончателно спиране на строителството.


Жителите на София могат да се качват на Витоша от

Жителите на София могат да се качват на Витоша от ...

......... велосипедистите могат да стигат със своите колела и да продължат към планината с електрическо.Инициативата е на "Зелена София" към Столичната община и мрежата за устойчиво развитие "Клийнтех България". Те са подкрепени от EIT Climate-KIC, което е най-голямото публично частно партньорство в ЕС в сферата на зелените иновации, обясниха от общината.


Лятната културна програма на открито на Столичната община, която е

Лятната културна програма на открито на Столичната община, която е ...

......... практика всеки ден в София има по няколко събития и си струва човек да се поинтересува, като я разгледа или влезе в сайта", препоръча Фандъкова. Изложби, кино на открито, театрални спектакли, концерти, публично четене, детски представления, европейска нощ на учените са рубриките, под които са подредени събитията в брошурата "Календарт".


Ограничителите по ул.

Ограничителите по ул."Граф Игнатиев" всеки момент ще бъдат сменени. Вече ...

......... смяната на ограничителите ще е за сметка на фирмата-изпълнител на ремонта "Джи Пи груп". Подменените "перки" щели да бъдат използвани на други места в София, тъй като били от гранит и нямало да се повредят при демонтирането им, смята арх.Здравков.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (97)


Мобилното приложение

Мобилното приложение "Гражданите.бг" от днес предоставя нови възможности за жителите ...

......... сериозен проблем и дали е актуален за момента, добави Фандъкова.Тя обеща след монтирането на 22 сензора за измерване на качеството на въздуха в София приложението да праща данни на гражданите и за това. "След 1 декември смятам, че софиянци ще получават информация, ако има замърсяване на атмосферния въздух", уточни кметът.


Многофамилната жилищна сграда, която се строи на ул.

Многофамилната жилищна сграда, която се строи на ул. "Чумерна" №1 ...

......... на юни, незаконният "елемент" продължваше да се изгражда от работниците на обекта.След сигнала на "Дневник", придружен със снимков материал, изпратен на 1 юли до район "Оборище" , районният кмет Васил Цолов назначи проверка на строителния обект. С писмо до редакцията той съобщава, че "елементът", висок над 4 м, е премахнат.


Къщата на арх. Георги Фингов на ул.

Къщата на арх. Георги Фингов на ул. "Шипка" 38 ще ...

......... а проектът е минал всички етапи на съгласуване в Министерството на културата и Националния институт за паметници на културното наследство (НИНКН).През миналата година е представен план за реставрация, който предвижда запазване на къщата, възстановяване на съществувала едноетажна стопанска постройка и изграждане на частично подземно ниво, което ще служи за гараж.


Пречупени петолъчки ще бъдат поставени на девет места в София,

Пречупени петолъчки ще бъдат поставени на девет места в София, ...

......... подчерта проф. Келбечева.На 9 септември избраните места на акцията "Памет за утре" ще бъдат посетени от 99 младежи, родени след 1990 г. Шествието ще започне в 11 ч. пред Държавна агенция "Архиви" на ул. "Московска" и ще завърши около 14 ч. пред Мемориала на жертвите на комунистически режим пред НДК.


През 2019 г. инвестираме над 20 милиона лева за използването

През 2019 г. инвестираме над 20 милиона лева за използването ...

......... институт за недвижимото културно наследство. Фасадите, двата басейна, подовете и дървените съблекални ще бъдат възстановени в автентичния си вид, разясни кметът на Банкя. Ще се ползват старите материали, а където те не достигат, са поръчани нови в същата фабрика в Чехия, която е произвела оригиналните преди повече от 100 години.


Колко бързо може да бъде взето решение за продажба на

Колко бързо може да бъде взето решение за продажба на ...

......... и ще се строи на 45 дка с КИНТ 3.5 и плътност 60%. Ще може да се изгради разгърната застроена площ от 157 дка. Предназначението е за административно обслужване и складове. До момента не е постъпвал инвестиционен проект при нас", обясни и.д. кметът на "Младост" арх. Румен Русев пред "Дневник".


Трябва да бъде поставена паметната плоча на Сергей Антонов

Трябва да бъде поставена паметната плоча на Сергей Антонов", призова ...

......... Антонов като съучастник в подготовката на атентата. Българинът е арестуван на 25 ноември 1982 г. и излежава почти 4 години в следствения арест. Накрая италианският съд го освобождава "поради липса на достатъчно доказателства" през 1986 г. По-късно той се завръща в София, където през 2007 г. умира на 59-годишна възраст.


Информацията, че действащата Наредба за реда и условията за пътуване

Информацията, че действащата Наредба за реда и условията за пътуване ...

......... талоните са отпечатани отдавна и затова са с това изискване, което вече е отпаднало.В действащата наредба за пътуване в градския транспорт член 12 посочва кои са нередовните документи за пътуване:1. персонализиран превозен документ, издаден на лице, различно от ползвателя;2. подправен превозен документ;3. персонализиран превозен документ, непридружен от документ за самоличност.