Методи Лалов, председател на групата на

Методи Лалов, председател на групата на "Демократична България" в Столичния ...

......... "който безусловно да се разпределя на тях.Той настоя за децентрализация и в културната политика на общината като се прилагат работещи програми за опазване на културното наследство. "Районните кметове трябва да получават съответната помощ за създаване на културни продукти", обясни той. Така ще се съживят самодейността и културните домове в кварталите


БСП пак ще е единствената опозиция на ГЕРБ в новия

БСП пак ще е единствената опозиция на ГЕРБ в новия ...

......... подчерта, че БСП ще държи всичко, което се прави в общината да става пред очите на софиянци. В този аспект той отбеляза, че дефицитът в управлението на ГЕРБ се дължи именно на липсата на прозрачност."Нека да работим в името и за доброто на София и на софиянци", призова накрая Паргов.


Веднага след като положи клетва за четвъртия си кметски мандат

Веднага след като положи клетва за четвъртия си кметски мандат ...

......... така всички през телефоните си ще могат да следят данните от 22-те нови станции, които са на общината.Ще предложа мерки за повече миене, за контрол от КАТ върху влизането на тежкотоварните камиони. Мисля, че всички мерки, които са предложени от съда, са мерките, които ние споделяме и работим по тях.


Тази година изтича последният срок, в който бивша обществена тоалетна,

Тази година изтича последният срок, в който бивша обществена тоалетна, ...

......... единствените възстановени тоалетни в центъра.От кандидатите за кмет на София само в програмата на арх. Борислав Игнатов от "Демократична България" се търсеха решения за този проблем на столицата, която вече е международна туристическа дестинация. Игнатов остана трети на изборите, а темата не е засегната в програмата на новия кмет Фандъкова.


Паралелен конкурс за проект на площад

Паралелен конкурс за проект на площад "Св. Неделя" обяви Съюзът ...

......... разработват и трудът им няма да се възнагради сериозно от финансова гледна точка, подчертава Булев. Те го правят, за да има творческа алтернатива на официалния конкурс.Първата награда на алтернативния е 5000 лева, а на международния - 70 хиляди лева. Победителите и в двата конкурса ще бъдат обявени до 30 ноември.


Отложеният след фиаското с ремонта на ул.

Отложеният след фиаското с ремонта на ул. "Граф Игнатиев" проект ...

......... към Пантелеев, които има главният архитект на София Здравко Здравков, е да се заложи етапност при реконструкцията на площад "Александър Невски". Причината за това е, че при "Граф Игнатиев" ремонтът е обхвана цялата зона и това доведе до затруднения както за бизнеса, така и за пешеходците.Повече по темата четете тук.Пускането на третия лъч на метрото ще се забави поне

Пускането на третия лъч на метрото ще се забави поне ...

......... "Гео Милев", кв."Слатина", зала "Арена Армеец" и бул. "Цариградско шосе", търгът ще бъде пуснат през първото тримесечие на 2020 г. Строителството на тези два етапа ще започне след 2021 г. при осигурено финансиране от новия програмен период на ЕК и се очаква да са готови за експлоатация през 2025 г.


Коя калинка в Столична община реши да премахне бус лентата

Коя калинка в Столична община реши да премахне бус лентата ...

......... София" настояват временният кмет Ирина Савина веднага да разпореди да се върне бус лентата, "за да не се загуби навикът на шофьорите да не влизат крайната дясна лента по бул. "Цариградско шосе". Борис Бонев заявява, че ще се бори скоростния коридор за градския транспорт по този булевард да бъде възстановен.


Гражданската организация

Гражданската организация "Спаси София" критикува днес приключилия основен ремонт на ...

......... нея, полемизират те във фейсбук.Ул. "Житница" е действаща след дългия ремонт, а от вчера кръстовището с бул. "Борис Трети" също е отворено. То е на две нива като ул. "Житница" минава под булеварда. Обновяването на района е свързано със строежа на метростанция "Красно село" и близкото депо на третия метродиаметър.


Буферен подземен паркинг за 193 коли отваря днес до метростанция

Буферен подземен паркинг за 193 коли отваря днес до метростанция ...

......... по договор, паркингът е готов.Предстои ЦГМ да изгради още три буферни подземни паркинга – пред Централна гара, на бул. "Сливница" при едноименната метростанция и наземен в кв. "Надежда". Последният ще може да се ползва и от живеещите в комплекса, тъй като е на голяма площ – 4 дка, обясни Милова.


Заради протестите днес от 10.20 ч е спрян градският транспорт

Заради протестите днес от 10.20 ч е спрян градският транспорт ...

......... преди Орлов мост и също е разпоредено да се връщат по маршрута си.Всички автобуси по бул. "Драган Цанков", по ул. "Гурко" и по бул. "Ситняково" се движат по обичайните си маршрути, уточняват от ЦГМ. Диспечерите на градския транспорт не знаят до кога ще бъдат с ограничени маршрути посочените автобусни линии.Наближава крайният срок за подаване на заявления по програма

Наближава крайният срок за подаване на заявления по програма "Културно ...

......... на отделните проекти.Координаторът и проектантите ще консултират и съгласуват етапите на проектиране със собствениците на сградите с цел постигане на оптимални резултати.Програма "Културно наследство" на Столичната община ще поеме и разходите по авторски надзор от проектантите по време на строителството. Повече информация може да се намери в сайта на НАГ.


Каква е ситуацията в днешна, ремонтирана София бе темата на

Каква е ситуацията в днешна, ремонтирана София бе темата на ...

......... анализ, дали градът ще оцелее, ако в бъдеще приеме домакинството на олимпиада или друго голямо спортно събитие.Неговият извод от събраните проучвания на "Визията" е, че София е град без амбиция.Арх. Павел Попов поиска да има алтернатива на "Визия за София", защото сега тя е избрана и финансирана от Столична община.


Силно замърсяване с отровния газ азотен двуокис на оживените кръстовища

Силно замърсяване с отровния газ азотен двуокис на оживените кръстовища ...

......... температурна инверсия в Софийското поле. Тя действа като похлупак и не позволява смяна на въздушните пластове, обясни той. Накрая той посъветва софиянци да се запознаят с конкретните мерки, които предлагат в програмите си кандидатите за кмет на София за решаване на този жизненоважен проблем и да предпочетат най-подходящата според тях.


Три договора за доставка на 137 електрически превозни средства за

Три договора за доставка на 137 електрически превозни средства за ...

......... зареждането им ще бъдат изградени 10 зарядни станции, разположени на началните и крайните спирки и в обслужващите депа.По третият договор ще бъдат оставени 52 нови електрически автобуси и специализирано оборудване за тях. Те ще се движат по съществуващи и по новооткрити линии с довеждаща функция към метрото и трамвайната мрежа.


Кръгла маса за бъдещата съдба на Централна минерална баня събра

Кръгла маса за бъдещата съдба на Централна минерална баня събра ...

......... с усмивка Братоев.Мартин Заимов обобщи, че на кръглата маса са се очертали три варианта за бъдещето на Банята - да е за масово посещение, за чуждестранните туристи и за богати клиенти. Той отправи пожелание към бъдещото общинско ръковдоство да си изясни кой път ще азвие преди да предприема конкретни действия."Дневник" публикува в три части - идеи за София, обобщени ...

......... разбира се.8. Сериозни глоби за непочистен сняг. Всяка сграда трябва да си почиства снега както го правят служителите на швейцарското посолство в София. Ако трябва ще ги ангажираме да ни научат. Учениците и децата в детските градини трябва да са първи в почистването на снега.Четете утре втора част на идеите.


Столичната община е загубила делото в Административния съд - София

Столичната община е загубила делото в Административния съд - София ...

......... от бул. "К.Стоилов" до трамвайно ухо "Орландовци". Цената е 6.79 милиона лева.Размерът на финансовите корекции по тези два договора не са уточнени още. Делото в Административния съд-София град за релсовия път е отложено за януари 2020 г. За хода на делото за Западния парк все още няма данни в съда.


Столичната община обяви търг за доставката на хиляда нови камери

Столичната община обяви търг за доставката на хиляда нови камери ...

......... камерите. Най-рано обаче изпълнители могат да бъдат избрани в началото на 2020 г., тъй като срокът за подаване на оферти е 1 ноември.Едно от изискванията в поръчката е всички 1000 камери да имат възможност за едновременно наблюдение и реакция в реално време при засичане на нередности.Още по темата четете тук.


Визата за основен ремонт и реконструкция на стадион

Визата за основен ремонт и реконструкция на стадион "Българска армия", ...

......... лева (без ДДС).Стадионът е открит през 1967 година и въпреки че има някои обновявания през годините, наистина се нуждае от сериозна промяна, за да приема и мачовете от вътрешното първенство, и за да отговоря на засилващите се изисквания на УЕФА за съоръженията. Всичко, което трябва да знаете за:Градска среда (1583)


Стартира приемането на заявления за подпомагане на собственици на сгради

Стартира приемането на заявления за подпомагане на собственици на сгради ...

......... съобщиха от направление "Архитектура и градоустройство" (НАГ) на общината.Какви документи са необходими за кандидатстването по тази програма, разработена от главния архитект на София Здравко Здравков, може да се научи на сайта на НАГ. Те трябва да се подават лично или от упълномощен представител на собственика на сградата, уточняват от НАГ.


Жители на

Жители на "Младост 1" протестираха днес срещу новооткрития Център за ...

......... за наличие на други вещества в кръвта и при наличие на наркотици например, хората биват изключвани от програмата.От пресцентъра подчертаха, че мнозинството от тези пациенти имат съвсем стандартен и нормален начин на живот, имат семейства, някои са студенти, други работят и единствено приемат лекарството, за да се борят с абстиненцията.


Обжалваната по съдебен път заповед за принудително събаряне на незаконни

Обжалваната по съдебен път заповед за принудително събаряне на незаконни ...

......... със сауна за 6 души, баня и барбекю.След избухването на скандала "Апартаментгейт" и проверката на 11 април на районния строителен контрол, Пламен Георгиев обяви, че плаща данъци за терасата - "това е обща част по смисъла на закона, но не е за общо ползване, затова плащам данъци за тази тераса".


Основните кандидати за кмет на София участваха в дебат

Основните кандидати за кмет на София участваха в дебат "Какво ...

......... е 70%. Което значи, че в перспектива няма да има гориво за този бъдещ инсинератор насред София", каза той.Инсинератор не се прави в град в котловина, каквато е София. Дава се пример с Виена, но тя не е в котловина, добави Игнатов.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (146)


Търгът за къщата на Яворов на ул.

Търгът за къщата на Яворов на ул. "Раковски" 136, проведен ...

......... предоставя експозицията на обществеността, да организира изложби, поетични четения и други. През следващата година ще бъдат предприети и нужните действия за извършването на необходимия конструктивен ремонт на сградата, уточнява Чобанов.Решението Столична община да плати 1,285 милиона лева за къщата на Пейо Яворов бе гласувано на заседание на СОС през юли.


Първата крачка за изграждането на скейт парк около Паметника на

Първата крачка за изграждането на скейт парк около Паметника на ...

......... допуска само, ако то обслужва основната паркова функция. Идеята е да се използват градските пространства, които вече са предпочитани от скейтбордистите и практикуващите екстремни спортове.Тепърва предстои Министерството на културата ще трябва да одобри визата, издадена от Здравков, и после ще стане ясно какви са възможностите за изпълнение на идейния проект.


Протест срещу кмета на район

Протест срещу кмета на район "Витоша" Теодор Петков организират днес ...

......... е отразил в декларациите пред Сметната палата и КПКОНПИ и не са били констатирани никакви несъответствия."Оставка няма как да подам, защото вече съм в отпуска за изборите. Дали ще бъда кмет, ще решат гражданите на района, които са 70-80 хиляди, а тези 50 протестиращи не са представителна извадка", заяви Петков.


Независимият кандидат за кмет на

Независимият кандидат за кмет на "Спаси София" Борис Бонев се ...

......... и нескопосаните обяснения на настоящия кмет иполитическо ръководство за избързването с търга за сметопочистването на Столичнатаобщина."С недоумение наблюдаваме некомпетентните реплики, които си разменятФандъкова и Манолова - като че ли никой от двата екипа не е наясно спроцедурите за обществени поръчки или просто симулират борба", коментират от гражданската организация "Спаси София".


Днес бяха отворени офертите за обществената поръчка на Столичната община

Днес бяха отворени офертите за обществената поръчка на Столичната община ...

......... София, за което сигнализират природозащитни организации. За построяването на тази инсталация все още няма обявена обществена поръчка, тъй като не е получено одобрение от Европейската комисия за този проект, уточнява "Медиапул". Неговата стойност е 370 млн. лв. и половината от тях трябва да се осигурят по Оперативна програма "Околна среда".


Активистите от

Активистите от "Спаси София" отправиха питане към кмета на София ...

......... "Спаси София".Кметът Фандъкова вече обяви, че ще се кандидатира за нов мандат на предстоящите избори, но още не се е регистрирала официално в общинската избирателна комисия. Едва тогава по закон тя е задължена да излезе в отпуск за времето на предизборната кампания.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (115)


Кметът Йорданка Фандъкова представи поредния си кандидат за общински съветник

Кметът Йорданка Фандъкова представи поредния си кандидат за общински съветник ...

......... в сградата на бившия Център по наркомании в район "Възраждане". Сградата е общинска и Столичната община вече е във владение, след като имах разговор с министъра на здравеопазването. Очаквам екип от специалисти да разработи концепцията за този детски медицински център", заяви Фандъкова.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (114)


Столичният общински съвет, чиято последна сесия за този мандат беше

Столичният общински съвет, чиято последна сесия за този мандат беше ...

......... случая пак ще е Савина, така гласува общинският съвет", конкретизира казуса юристът Милка Христова, общински съветник от БСП.Ако действащият кмет не се кандидатира за нов мандат, той продължава да изпълнява функциите си и след изборите до полагането на клетва от новоизбрания кмет.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (112)


Сегашният заместник кмет на Столичната община Ирина Савина бе избрана

Сегашният заместник кмет на Столичната община Ирина Савина бе избрана ...

......... заместник през времето на предизборната кампания.Ирина Савина ръководи направление "Иновации и строителство" на общината от 2009 г., когато започва работа заедно с Йорданка Фандъкова." С г-жа Савина сме заедно тук от първия ден като заместник кмет. Тя е опитен колега и се надявам да координира процесите", мотивира избора си кметът.


На днешната си последна сесия за този мандат Столичният общински

На днешната си последна сесия за този мандат Столичният общински ...

......... в бюджета – 10 милиона лева. За миналата година от тези пари са ползвани за отчуждаване само 6 милиона", контрира Тодоров. И напомни, че сроковете за отчуждаване от общината на повечето частни терени, отредени за детски градини, вече са изтекли, а за тези, отредени за зелени площи, това скоро предстои.


Днес по повод Деня на София на тържествено заседание на

Днес по повод Деня на София на тържествено заседание на ...

......... Еверест, стана "Почетен гражданин на София".Почетната значка на София бе връчена на Христо Алексиев - художник, проф. Николай Жечев - историк, Николай Георгиев - режисьор и на Красимир Димитров - директор на "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.© Георги КожухаровЦигуларят Веско Ешкенази също получи най-високото звание на Столичната община.


Днес е Денят на София и от 10 часа на

Днес е Денят на София и от 10 часа на ...

......... администрация и извън местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент" на площад "Николай Гяуров" и на ул. "Московска" между ул. "Раковски" и бариерата на английското посолство.От 08:00 часа до приключване на тържествата се забранява влизането на превозни средства по ул. "Оборище" между ул. " Раковски" и ул. "11-ти август".


разширението на бул.

разширението на бул. "Тодор Каблешков" ще е от най-сериозните предстоящи ...

......... октомври ще приключи ремонтът", обеща зам.-кметът.До края на седмицата той очаква пускането на движението и по ул. "Каменоделска", където вече се тества новото трамвайно трасе с дължина 3.2 км.Асфалтирането на бул. "Искърско шосе" в район "Дружба" също е пред завършване, каза той, като отбеляза, че там ще има и велоалея.


Националната компания

Националната компания "Железопътна инфраструктура" ще предостави на общината стари неизползвани ...

......... Зелен ринг, добави Фандъкова. Крайната цел е жителите на всички квартали, през които минава Зеленият ринг, да имат екологична връзка с парковете в града.Идеята за велотрасето на мястото на изоставената жп линия е още от 2011 г. , когато спортната зала "Арена Армеец", покрай която минава трасето, още се строеше.


Главният архитект на София Здравко Здравко обяви, че

Главният архитект на София Здравко Здравко обяви, че "според действащите ...

......... града е в създаването на модерни и мултифункционални зони с нови квартали, съчетаващи в себе си трите функции - обитаване, работа и забавления. Тази задача е сред приоритетите в работата ми, защото създаването на мултифункционални зони и правилната политика на мобилност са основата за преминаване към пешеходно придвижване", допълва Здравков.


Проучване на екип на

Проучване на екип на "Визия за София" е установило кои ...

......... на живот, свързана с изпълнението на мерките и целите на "Визия за София".Предложенията за целите за развитие на столицата ще бъдат представени за първи път на Форум "София: 2050" в понеделник, 2 септември, от 15 часа в Зала 2 на НДК, с излъчване на живо във Facebook страницата на инициативата.


Омбудсманът Мая Манолова отговори на страницата си във

Омбудсманът Мая Манолова отговори на страницата си във "Фейсбук" на ...

......... Манолова от няколко седмици и е известен с постоянната си подкрепа за премиера Бойко Борисов.Очаква се, че тя ще бъде издигната официално като независим кандидат за кмет на София в началото на септември. Все още не е ясно кога ГЕРБ ще потвърди, че Фандъкова ще се състезава за нов мандат.


Ремонтът на градинките

Ремонтът на градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски" пред Софийския ...

......... и площад "Св. Александър Невски".На 19 февруари главният архитект разреши исканата етапност на ремонта. По този начин завършването дори само на първия етап осигурява парите за него от оперативната програма "Региони в растеж". Вторият етап на ремонта, който е и доста по-съществен, реално се отлага във времето след местните избори.


Съобщенията в някои медии днес за откраднати 15 електрически тротинетки

Съобщенията в някои медии днес за откраднати 15 електрически тротинетки ...

......... ако някой се опита да вземе определени части от нашите тротинетки - те няма да бъдат подходящи за никой друг модел на пазара", обясни Тот.Всеки нерегламентиран опит за употреба ще бъде докладван в полицията като кражба и ще бъдат предприети стъпки в посока разследване на случая, предупреждават от фирма Lime.


След въвеждането на по-скъпия билет за еднократно пътуване в столичния

След въвеждането на по-скъпия билет за еднократно пътуване в столичния ...

......... на следващата година трябва да бъде въведена новата таксуваща система. Договорът за нея е подписан през декември миналата година. В момента вече тече т.нар. етап "пилотно внедряване", което ще продължи до края на август.Новата тикет система ще даде възможност за купуване на билети и на абонаментни карти чрез мобилния телефон.


Подготвя се изграждането на мансарден етаж на покрива на една

Подготвя се изграждането на мансарден етаж на покрива на една ...

......... главния архитект на СофияСлед 29 август документите на проекта и евентуалните възражения ще бъдат изпратени на Общинския експертен съвет към Направление "Архитектура и градоустройство". Тогава главният архитект на София Здравко Здравков ще може да изрази позицията си към поредния опит за прекрояване на сграда паметник на културата с национално значение.


Регистър на различните почерци на драскачите по стените в София

Регистър на различните почерци на драскачите по стените в София ...

......... графолози, за да се групират почерците на най-активните нарушители.Сега Столичният инспекторат почиства периодично някои фасади в центъра на града. Според тях, ако се наеме частна фирма, пазарната цена на тази дейност би била от 30 до 50 лева на кв.м.Миналата седмица екип на инспектората почисти драсканиците по храма "Св. Седмочисленици".


Безразборното драскане по стените на сградите в София накара Столичната

Безразборното драскане по стените на сградите в София накара Столичната ...

......... за този тип култура и в същото време ще има нулева толерантност към вандализма", обобщава Едрева.От началото на годината Столичният инспекторат е почистил над 2 хил. кв.м драсканици и нецензурни надписи както от жилищни сгради, болници, така и от фасадите на училища и няколко църкви в София, съобщиха от общината.


Първите електрически тротинетки вече се движат по улиците на София.

Първите електрически тротинетки вече се движат по улиците на София. ...

......... 3 български и 4 чуждестранни компании се подготвят да предложат същата услуга в София.Нашата надежда е тротинетките да станат предимно довеждащ транспорт, а не основен. Идеята е в бъдеще те да се ползват главно в кварталите и с тях да се осъществява връзка до градски транспорт, до метро и обратно.


Строежът на първия етап на Третата метролиния се очаква да

Строежът на първия етап на Третата метролиния се очаква да ...

......... инж. Братоев. Третият метродиаметър е от кв. Горна баня при Околовръстния път до жк "В.Левски" и ще е с общо 18 метростанции.© Надежда Чипева, КапиталПробивната машина излезе при бул. "Мадрид" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в края на февруари.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (106)


Днес в София започна кампанията

Днес в София започна кампанията "Споделено пътуване". Предоставени са 154 ...

......... обособи мрежа от паркоместа за безплатно паркиране на двуколесните превозни средства в синята и зелената зона в центъра на София.В момента Столичната община работи съвместно с държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" по регламентирането на ползването на електрически тротинетки, като се обмислят промени в Закона за движение по пътищата.


Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че смяната на опасните

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че смяната на опасните ...

......... 630 чугунени колчета ще бъдат платени от общинския бюджет. Монтирането им ще е за сметка на фирмата-изпълнител на ремонта "Джи Пи Груп, уточни Фандъкова. Опасните каменни ограничители ще бъдат ползвани на други обществени места – в паркове например, обясни тя.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (105)


Крайният срок за подаване на оферти към Столична община за

Крайният срок за подаване на оферти към Столична община за ...

......... "Оборище" и "Триадица-център" се чисти от "Титан София център 1" за 45.29 милиона лева.Фирмата, почистваща "Младост" и "Триадица-юг" има договор до 2022 г. за 41.5 милиона лева. Това е "ЗМБГ" АД."Овча купел" и "Витоша" се чистят от консорциум "София юг" за 37.52 милиона лева. Договорът също е до 2022 г.


Поредният инцидент с жена, спънала се в понеделник в ограничителите,

Поредният инцидент с жена, спънала се в понеделник в ограничителите, ...

......... инциденти и травми - физически, и емоционални.До редакционното приключване на текста, "Дневник" не успя да получи коментар от юристи дали липсата на акт 16 и ползването на улицата без него, ще улесни пострадалата или обвиненият мъж, да съдят общината. Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (104)


Архитектурна сатира – така кандидатът за кмет на София на

Архитектурна сатира – така кандидатът за кмет на София на ...

......... Игнатов вече е въвел пряка демокрация чрез електронно гласуване, онлайн заседания и директно излъчване на общите събрания. Ако бъде избран за кмет, той обяви, че ще наложи прозрачност на всички дейности чрез дигитализация и в Столичната община.Кой е Борислав Игнатов вижте тук.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (38)


Започва подмяната на винетни стикери в зоната за платено паркиране

Започва подмяната на винетни стикери в зоната за платено паркиране ...

......... директор на "Паркиране и мобилност" към ЦГМ, цитирана в съобщението.Изискваните документи за подновяване на стикера са нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка.Нормативният срок за издаване е 15 дни, но при по-ранно подаване на книжата той може да бъде скъсен дори до 2 дни, съобщават от ЦГМ.


Столичната община ще участва като водещ партньор в проект

Столичната община ще участва като водещ партньор в проект "Повишаване ...

......... свързва с извършването на орфически мистерии от тракийските племена трери и тилатеи.© Юлия ЛазароваКъсноантичният мавзолей е в близост до нови сгради на ул. "Димитър Хаджикоцев" в кв. Лозенец.В момента мавзолеят е напълно изоставен на разрухата, макар Столичната община да помогна чрез своята програма "Европа 2017" за слагането на метална ограда.


Членът на здравната комисия към Столичния общински съвет Симеон Славчев

Членът на здравната комисия към Столичния общински съвет Симеон Славчев ...

......... За нас сигурността за здравето на хората е на първо място", допълва той.Предстои анализ в лаборатория в чужбинаВъпреки това Симеон Славчев обяви пред "Дневник", че утре ще поиска от "Софийска вода" да му предоставят половин литър от новия реагент, за да го изпрати за изследване в независима лаборатория в чужбина.


От днес движението на автомобили по столичния булевард

От днес движението на автомобили по столичния булевард "България" се ...

......... удължена за улеснение на шофьорите. Още близо месец ще продължи и работата по подхода към бул. "Витоша".Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви през уикенда, че е получила уверението от Агенция "Пътна инфраструктура", че до началото на септември ще започне и дългоочакваното разширение на Околовръстното от "Младост 4" до магистрала "Тракия".


Политическото обединение

Политическото обединение "Демократична България" представи своя кандидат за кмет на ...

......... в някаква ситуация - всички проблеми ще се решат. Знаете, че ние, българите, като отидем в Германия, ставаме по-изпълнителни от германците. Просто защото там действат ясни правила за всички.Още за идеите на кандидат кмета - тук.Кой е Борислав Игнатов - тук. Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (37)


До 10-ина дни очаквам да бъде възстановена работата по ремонта

До 10-ина дни очаквам да бъде възстановена работата по ремонта ...

......... изградена инфраструктура. Тя обхваща зоната между бул. "Сливница" и бул. "Царица Йоанна" и от жп линията София-Перник до река Суходолска.Трябва да бъдат обновени настилките на алеите, да се изградят нови детски площадки, а цялото парково обзавеждане да се подмени. Предвидено е ново осветление и видеонаблюдение в тази част на парка.


Строителната компания

Строителната компания "Артекс" очаква Върховният административен съд (ВАС) да потвърди, ...

......... април досега е довело до загуби от 1.8 милиона лева. Те са завели и съдебни искове за обезщетение в размер на 100 хиляди лева срещу всеки от активистите на комитета "Лозенец" - Мариан Башур и Никола Вапцаров. Мотивите са, че с протестите си те са уронили доброто име на фирмата.


Арх. Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на

Арх. Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на "Демократична България". ...

......... озеленяването и историческите дадености на мястото. През 2016 г. Камарата на архитектите у нас избира арх. Игнатов за председател. Неговата програма за оптимизация на и развитие на организацията бързо печели привърженици. Новият лидер веднага въвежда пряка демокрация чрез електронно гласуване, онлайн заседания и директно излъчване на общите събрания на Камарата.


Независимият кандидат за кмет на столицата на гражданската организация

Независимият кандидат за кмет на столицата на гражданската организация "Спаси ...

......... потенциала на София"."В София живеем зле, защото градът ни се управлява зле. Но София може и трябвада е различна. Именно затова и се кандидатирам - за да помогна заедно да направимграда ни по-подреден и красив", убеден е Борис Бонев от "Спаси София".Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (32)


Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира обновеното отделение по физиотерапия

Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира обновеното отделение по физиотерапия ...

......... разговор на четири очи с управителя на ДКЦ-то в неговия кабинет. След 10-ина минути черната лимузина я откара към общината. В следващите дни предстои поредната кметска изява на обект - първа копка на ново училище в кв. "Обеля-2", което ще се строи с европейски пари. Някои медии вече са поканени.


Кметът на София Йорданка Фандъкова за пореден път не даде

Кметът на София Йорданка Фандъкова за пореден път не даде ...

......... когато контролираш целия процес", заяви намеренията си тя.Като най-перспективна идея тя посочи околовръстната велоалея на София, която да се прокара върху трасетата на изоставени жп линии в града. И отново повтори, че е неуморима и има сили и енергия за много работа.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (28)


От години има предизвикателства във взаимоотношенията между

От години има предизвикателства във взаимоотношенията между "Топлофикация-София" и "Булгаргаз". ...

......... 7 млн. лева, уточниха от пресцентъра на общината."Това не е първото дело, заведено от "Булгаргаз", като има и други преди него, но това са търговски взаимоотношения между две търговски дружества", каза още Фандъкова и повтори, че нито тя, нито министърът на енергетиката ще допуснат да бъде застрашен предстоящият отоплителния сезон.


Пет огромни кулокрана стърчаха до храма

Пет огромни кулокрана стърчаха до храма "Св. Александър Невски". Единият ...

......... ул. "Граф Игнатиев", но накрая я глобиха само заради лошо качество. Вероятно целият втори етап на реконструкцията на площад "Св. Александър Невски" тихомълком ще отпадне.Два месеца и малко преди кметските избори Фандъкова заяви пред "24 часа" по повод ремонта на ул. "Граф Игнатиев" - "Той е голям урок за нас."


Ремонтът на ул.

Ремонтът на ул. "Иван Вазов" приключи днес следобед. Автомобили преминават ...

......... улици.Заради непредвидената подмяна на топлопровода двете улици "Шести септември" и "Цар Иван Шишман" на 15 май бяха извадени от цялостната реконструкция на Зона 2. Те са пресечки на ул. "Иван Вазов" и ще бъдат разкопани следващото лято, каза зам.-кметът Барбалов.Всичко, което трябва да знаете за:Ремонтите в центъра на София (103)


Околовръстна велоалея, която да свързва всички паркове в София, разработва

Околовръстна велоалея, която да свързва всички паркове в София, разработва ...

......... е възприето в много европейски градове - Копенхаген, Щутгарт, а в Берлин от жп вагони зареждат магазините."Влак свързва Атина и Пирея и той влиза навътре в тях със спирки като градски транспорт. Представете си, ако това да стане между София и Перник, колко сериозно ще облекчи автомобилния трафик, пита Кирев.


Прокарването на нова улица, която да се ползва само от

Прокарването на нова улица, която да се ползва само от ...

......... решението е промяна в плана, с която тя да отпадне, "но това не може да се случи, защото общинският съвет реално приключва". Но предположи, че това може да стане през следващия мандат."Дневник" отправи писмени въпроси до Държавна агенция "Разузнаване" по казуса, но от там засега не са представили позицията си.