Националките по художествена гимнастика се завърнаха доволни oт представянето си

Националките по художествена гимнастика се завърнаха доволни oт представянето си ...

......... както трябва. Малко съм ядосана, че пропуснах два елемента и завърших на две десети от медал, но това ще ми послужи за урок. Нуждаех се от едно стабилно представяне. Съчетанията бяха оценени добре, което значи, че трудността е голяма. Само трябва да ги изиграя", каза от своя страна Невяна Владинова.


Перник ще бъде домакин на първия международен турнир по художествена

Перник ще бъде домакин на първия международен турнир по художествена ...

......... спорт само от България, посочи Виктория Велинова - председател на клуба. В Перник ще покажат изкуството си водещи отбори по художествена гимнастика, като "Левски-Триадица", "Олимпия","Олимпик-74","Радея"-Дупница,"Етър"-Велико Търново, "Велбъжд"-Кюстендил и др. Ще гостуват и три отбора от Гърция и един от Кипър. Организаторите обещават спектакъл, който дълго ще се помни от перничани.


Боряна Калейн дебютира за България на европейско първенство по художествена

Боряна Калейн дебютира за България на европейско първенство по художествена ...

......... Силвия Митева. Тя спечели бронз от шампионата във Виена през 2013 година. Във финала на обръч Боряна Калейн допусна груба грешка. Изпускане на риск ѝ коства по-предно класиране и тя завърши седма. Другата българка, която взе участие в този финал - Невяна Владинова, остана в подножието на медалите, завършвайки четвърта.


Грациите ни Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, ансамбъла ни

Грациите ни Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, ансамбъла ни ...

......... което ще е и последна квалификация за Олимпийските игри в Токио. Утре са изпълненията с бухалки и лента в индивидуалната надпревара, където на бухалки ще играят Невяна Владинова и Катрин Тасева, а на лента Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамблите девойки ще изиграят композициите си с 5 ленти.


Една от легендите на българската художествена гимнастика Мария Гигова е

Една от легендите на българската художествена гимнастика Мария Гигова е ...

......... мога така да се изразя. И опитът на един такъв треньор с по-дълъг стаж е от голяма полза”, сподели Илиана Раева. Ансамбълът-девойки е в състав: Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова. Европейското първенство ще се състои от 16 до 19 май в Азербайджан.


Ансамбълът на България спечели златните медали на три обръча и

Ансамбълът на България спечели златните медали на три обръча и ...

......... трудност и 6.950 за изпълнение). Така те заеха третото място на финала с тези уреди. Златните медали завоюва Русия с 25.850 точки (17.700 и 8.150), а на второ място е Италия с 25.000 (16.700 и 8.300). На турнира в Гуадалахара участваха общо 14 отбора. Съдия за България беше Даниела Велчева.Трите водещи грации - Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна

Трите водещи грации - Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна ...

......... влизат 30-те състезателки, добили това право след проведената национална квалификация през месец февруари. Състезанието започва на 2 май от 9.40 часа с многобоя при девойки старша възраст. Битката при жените е от 15.30 часа отново в четвъртък. В края на състезателния ден ще бъде връчен призът "Мария Гигова" на победителката.


Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички ...

......... състезава за медал! Тя може! Сега трябва здрава работа в залата! Нека ги печели септември!", добави Раева. "Днешният прекрасен празник стана още по-прекрасен със спечеления златен медал в Баку и със заявката на Катрин и Боряна! Щастлива и много спокойна съм за близкото бъдеще! Браво, момичета!", заяви още Илиана Раева.


Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златния медал на финала на

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златния медал на финала на ...

......... Калейн се нареди шеста на финала на лента с 18.350 точки. Рускинята Дина Аверина стана шампионка на обръч с 22.000 точки и на бухалки с 22.500 точки. На топка златото взе Линой Ашрам от Израел с 21.750 точки. Анастасия Салос от Беларус победи във финала на лента с 20.650 точки.


Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронз в многобоя на Световната

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронз в многобоя на Световната ...

......... Дина Аверина със сбор от 85.600 точки. Тя получи оценки 22.600 на обръч, 20.700 на топка, 21.650 на бухалки и 20.650 на лента. Втора е нейната сестра близначка Арина Аверина със 79.850 точки (17.900, 22.100, 20.750, 19.100), а бронзовото отличие спечели Влада Николченко (Украйна) със 78.900 (20.050, 19.900, 19.350, 19.600).


Катрин Тасева се класира за финала на обръч на Световната

Катрин Тасева се класира за финала на обръч на Световната ...

......... Линой Ашрам от Израел  с 41.800 (21.200 и 20.600), а трета е сестрата на Дина Аверина - Арина с 40.000 (17.900 и 22.100). По-късно тази вечер предстои изиграването на съчетанията в третия поток при жените, а от 19.00 часа започват ансамблите с пет топки. Българският ансамбъл също участва в турнира.Боряна Калейн ще замени Невяна Владинова на Световната купа по

Боряна Калейн ще замени Невяна Владинова на Световната купа по ...

......... с топка в съчетанието с 5 топки България е с номер 21. На 27.04. (събота) - Боряна Калейн е с номер 19 в поток А и започва с лента, Катрин Тасева е с номер 15 в поток В и стартира с бухалки. Ансамбълът е с номер 6 в смесеното съчетание.


Като успешно може да се определи представянето на грациите ни

Като успешно може да се определи представянето на грациите ни ...

......... точки взе сребърното отличие. Невяна Владинова остана пета със 17.700 точки. Победителка е рускинята Анастасия Гузенкова с 19.100 точки, а трета е Екатерина Веденеева (Словения) с 18.150 точки. Александра Солдатова също допусна грешки и остана четвърта на лента с 18.000 точки. Следващата Световна купа е в Баку (Азербайджан) следващия уикенд.


Българката Боряна Калейн спечели сребърен медал на финала на топка

Българката Боряна Калейн спечели сребърен медал на финала на топка ...

......... 20.800 точки. На топка трета е рускинята Атастасия Гузенкова с 20.300 точки. Гузенкова завоюва и сребро на обръч с 20.500 точки. Влада Николченко от Украйна се окичи с бронзовия медал на обръч с 19.900 точки. Финалите на бухалки и лента с участието на Боряна Калейн и Невяна Владинова са по-късно днес.


Нови прекрасни новини за българската художествена гимнастика! Боряна Калейн спечели сребърен

Нови прекрасни новини за българската художествена гимнастика! Боряна Калейн спечели сребърен ...

......... двете се класираха за финалите на бухалки и лента. На бухалки Владинова влиза с втора по сила оценка, а Калейн с трета, а на лента Владинова има втора оценка, а Калейн осма, след като по време на изпълненията си имаше възел на лентата и се наложи да вземе резервен уред.


Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще представляват страната

Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще представляват страната ...

......... Салос и Алина Харнаско от Беларус. Израелският отбор ще бъде представен от Линой Ашрам и Никол Зеликман, а италианките на Европейското ще бъдат Александра Аджурджукулезе и Милена Балдазари. Украйна ще изпрати Влада Николченко, Кристина Похранична и Виктория Онприенко. Зохра Агамирова и Вероника Гудис пък ще бъдат надеждата на Азербайджан за добро представяне.Грациите Невяна Владинова и Боряна Калейн ще ни представят на Световната

Грациите Невяна Владинова и Боряна Калейн ще ни представят на Световната ...

......... 5 и стартира с бухалки, Неви е с номер 11 и също стартира с бухалки. Самата Владинова е пределно мотивирана да запише силно представяне в Ташкент, след като направи грешки в последния ден на Световната купа по художествена гимнастика в София и завърши четвърта на обръч и шеста на топка.


След като вчера триумфива в многобоя, българският ансамбъл спечели среброто

След като вчера триумфива в многобоя, българският ансамбъл спечели среброто ...

......... златните медали. Трети остана ансамбълът на Япония с 23.600. По-рано днес българките завършиха на шесто място на финала на пет топки. Възпитаничките на треньора Весела Димитрова допуснаха грешка (изпусната топка) и бяха оценени с 21.050 точки. Българският щаб подаде контестация за преразглеждане на оценката, но тя не беше уважена от съдиите.


Катрин Тасева отново зарадва българската публика, след като спечели сребърен медал

Катрин Тасева отново зарадва българската публика, след като спечели сребърен медал ...

......... своето изпълнение. Ето и класирането във финала на топка: 1. Линой Ашрам - 19.6002. Александра Солдатова - най-висока оценка от многобоя на уреда - 19.4003. Ятинг Жао Китай - 18.1504. Екатерина Селезньова - 20.7005. Невяна Владинова - 19.1006. Алина Харнаско - 19.2007. Катрин Тасева - 19.9508. Никол Зеликамн - 18.850


Българският ансамбъл спечели златото в многобоя на Световната купа по

Българският ансамбъл спечели златото в многобоя на Световната купа по ...

......... бухалки). Сребърният медал спечели отборът на Италия със сбор от 48.200 (24.300 за съчетанието с 5 топки и 23.900 за съчетанието с обръчи и бухалки), а бронзовото отличие завоюва ансамбълът на Япония със сбор от 46.800 (23.750 за съчетанието с 5 топки и 23.050 за съчетанието с обръчи и бухалки).


Катрин Тасева зарадва българската публика и грабна бронзовото отличие в

Катрин Тасева зарадва българската публика и грабна бронзовото отличие в ...

......... и топка, след доброто си представяне в първия ден. Златото в многобоя спечели рускинята Александра Солдатова с обща оценка от 82.450. Втората рускиня Екатерина Селезньова допусна грешки днес на бухалки и лента и остана девета в многобоя със 75.400 точки. Сребърното отличие стана притежание на Линой Ашрам от Израел с 80.450.


Вторият ден от турнира за Световната купа по художествена гимнастика

Вторият ден от турнира за Световната купа по художествена гимнастика ...

......... допусна грешка, като съдийското жури ѝ присъди оценка от 17.650 точки (9.700 за трудност и 7.950 за изпълнение). Катрин Тасева пък се движи на второ място след изиграването на съчетанията на група Б. Българката беше доста убедителна днес и получи 21.200 точки на бухалки, а на лента заслужи 18.500 точки.


Ансамбълът ни по художествена гимнастика поведе в класирането на многобоя

Ансамбълът ни по художествена гимнастика поведе в класирането на многобоя ...

......... съчетания с лента и бухалки, след което ще станат ясни медалистките в многобоя, както и всички финалистки на отделните уреди. Владинова е в група С, с която стартира утрешният ден на Световната купа от 10:30 часа, докато Тасева е в група В, която ще излезе пред публика в 15:00 часа.


Грацията ни Катин Тасева стартира силно участието си на Световната

Грацията ни Катин Тасева стартира силно участието си на Световната ...

......... уреда /топка и обръч/; 12.35 ч. – Многобой индивидуално (Група В) – два уреда /топка и обръч/; 15.05 ч. – Многобой индивидуално (Група С) – два уреда /топка и обръч/; 17.15 ч. – Многобой ансамбли (Група А) – 5 топки; 18.05 ч. – Многобой ансамбли (Група В) – 5 топки. 


След фурора и силния уикенд за грациите ни на Световната

След фурора и силния уикенд за грациите ни на Световната ...

......... София. Традиционно, Катрин навлиза последна във върхова спортна форма“. Въпросът с неотразената грешка обаче остава и буди възмущение не само при българските фенове. Ограбена ли е гимнастиката и всички състезателки в Пезаро и защо за съдиите има два начина? Това се питат всички, а междувременно доверието и вярата им намалява.


Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на съчетанието с

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на съчетанието с ...

......... след среброто в многобоя. Разочарованието във финала донесе отбора на Русия, който остана чак на седма позиция в крайното подреждане.Така българските гимнастички завършват участието си в турнира общо пет медала, след като Боряна Калейн се окичи със среброто на финала на топка и бронз в многобоя, а Катрин Тасева завоюва сребро на лента.


Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказа

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказа ...

......... е само психология. Момичетата са пределно мобилизирани, знаят, че предстои една много тежка година. Всички специалисти от началото на година коментираме един драстичен напредък от всички отбори, няма по-хубаво от силна конкуренция, от много държави. Момичетата ще се опитат да покажат най-доброто от себе си. Много тежка битка", каза Раева.


Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя на първата за

Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя на първата за ...

......... в многобоя стана ансамбълът на Русия с 51.050 точки (25.250 за съчетанието с пет топки и 25.800 на обръчи и бухалки), а на трето място са домакините от Италия с 49.400 (24.000 и 25.400). В топ 6 са още Украйна с 48.750, Израел с 47.900 и Беларус с 47.550 точки.


Българският ансамбъл заема четвърто място във временното класиране за многобоя

Българският ансамбъл заема четвърто място във временното класиране за многобоя ...

......... вечерта. Преди това е индивидуалната надпревара при жените на бухалки и лента. След първия ден, в който се играха композициите с обръч и топка, българките Боряна Калейн и Катрин Тасева са съответно трета и четвърта във временното класиране за многобоя. Преди тях са единствено рускините Арина Аверина и Дина Аверина.


Грации от 29 страни ще пристигнат в България за Световната купа

Грации от 29 страни ще пристигнат в България за Световната купа ...

......... Александра Солдатова, която миналата година спечели приза Кралица на Световната купа в София. "Много сериозна конкуренция има. Това е изключителна година за националния отбор индивидуално, който ще се бори за две квоти за Токио 2020. Всички конкуренти на ансамбъла също са тук с изключение на Испания и Азербайджан", каза Атанасова.


Само няколко седмици преди Световната купа по художествена гимнастика, която

Само няколко седмици преди Световната купа по художествена гимнастика, която ...

......... на epaybg.go и на касите на EasyPay. Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка: Българска федерация по художествена гимнастикаIBAN: BG49FINV91501017293534BIC: FINVBGSFПърва инвестиционна банка


Само няколко седмици преди Световната купа по художествена гимнастика, която

Само няколко седмици преди Световната купа по художествена гимнастика, която ...

......... на epaybg.go и на касите на EasyPay. Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка: Българска федерация по художествена гимнастикаIBAN: BG49FINV91501017293534BIC: FINVBGSFПърва инвестиционна банка


За девета поредна година София ще бъде домакин на Световната

За девета поредна година София ще бъде домакин на Световната ...

......... имам и лично отношение към този спорт” - сподели Димитър Бербатов. Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка: IBAN: BG49FINV91501017293534BIC: FINVBGSFПърва Инвестиционна банка


Грацията ни Катрин Тасева спечели златен медал на финала на

Грацията ни Катрин Тасева спечели златен медал на финала на ...

......... 21.050 точки, а на бухалки златото взе Саломе Пажава от Грузия с 19.700 точки. Така равносметката за България на двата турнира в Киев е осем медала - пълен комплект за Катрин Тасева в Гран При и пет бронзови отличия на съпътстващия турнир "Дерюгина къп" за девойки, жени и ансамбъл девойки.


Невяна Владинова от клуб Левски спечели титлата в многобоя при

Невяна Владинова от клуб Левски спечели титлата в многобоя при ...

......... с 60.575 точки и други. Финалите на отделните уреди при жените са в неделя от 10.00 до 12.00 часа. Специален гост на състезанието е президентът на БФХГ Илиана Раева. Главен съдия на първенството е трикратната световна шампионка Мария Петрова. Ансамбълът на България за жени игра демонстративно по време на турнира.


Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева днес

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева днес ...

......... умеят да чакат.КРАЛИЦИТЕ ЗНАЯТ - ВСЯКО НЕЩО С ВРЕМЕТО СИ! Прислужниците виждат света в черно.Принцесите - в розово.КРАЛИЦИТЕ В РОЗОВО, В ЧЕРНО И ВЪВ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЦВЕТОВЕ! С прислужниците е лесно.С принцесите е сложно.С КРАЛИЦИТЕ Е НЕЗАБРАВИМО! Да си прислужница е сложно.Да си принцеса е леко.ДА СИ КРАЛИЦА СИ ЗАСЛУЖАВА.


Респектиращите 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови отличия завоюваха

Респектиращите 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови отличия завоюваха ...

......... Композициите са много сложни, артистични, зрелищни и отговарят на тенденциите на съвременната гимнастика. Момичетата ни вече имат необходимите трудности с тяло и уред, с които можем да мечтаем много смело, както никога досега", коментира тя и добавя, че всяка една от състезателките има потенциала да се бори за златен медал.


Осем български грации ще участват на силен международен турнир по

Осем български грации ще участват на силен международен турнир по ...

......... Боряна Калейн и Татяна Воложанина, а при девойките за призово класиране ще се борят Катрин Цонева, Стиляна Николова, Никол Атанасова и Красимира Илиева. Ето и програмата за турнира: Лисабон е с два часа назад от българското време - ако на програмата пише 8:00 часа, то в българско време е 10:00.


Грацията ни Невяна Владинова спечели бронзов медал на финала на

Грацията ни Невяна Владинова спечели бронзов медал на финала на ...

......... Аверина съответно с 21.800 точки и 21.000 точки. Втора на обръч е Арина Аверина (Русия) с 21.450 точки, а бронзовото отличие спечели Кахо Минагава (Япония) с 19.400 точки. Среброто на топка взе рускинята Екатерина Селезньова с 20.350 точки. По-късно днес са финалите на бухалки и лента с участието на Владинова.


Стартът на състезателния сезон в художествената гимнастика дойде с първия

Стартът на състезателния сезон в художествената гимнастика дойде с първия ...

......... старт да бъде на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Гран При на Москва започва на 16 февруари. В тази надпревара България ще има представители само в индивидуалното. Ансамбълът ни ще пропусне Гран при на Москва, а първото им състезание за новия сезон ще бъде Световната купа в Пезаро (Италия) 5-7 април.


Бившата гимнастичка от ансамбъла Ренета Камберова стана жертва на вандали

Бившата гимнастичка от ансамбъла Ренета Камберова стана жертва на вандали ...

......... шофьора и написа: "Наистина не знам как може да има такива хора..". Автомобилът е бил паркиран пред дома ѝ. От него не е откраднато нищо. По непотвърдена информация, става дума за вандалски акт, като вече има задържан. Той е добре познат на полицията в града. Бил пиян, когато строшил стъклото.


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировка на

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировка на ...

......... в отлична форма и са готови за предстоящите предизвикателства. Момичетата са категорични, че условията в "Спорт палас" са перфектни за тяхната подготовка.  Министърът пожела на момичетата да бъдат здрави и единни и да вярват във възможностите си. Бранимира Маркова увери Кралев, че момичетата ще се представят блестящо на следващите състезания.


Управителният съвет на БФХГ на свое редовно заседание днес взе

Управителният съвет на БФХГ на свое редовно заседание днес взе ...

......... подадем ръце и да работим заедно и сплотено в най-важната година преди олимпийските игри за национален отбор индивидуално жени. Бих искала да споделя и огромната си радост, че моето предложение изцяло съвпада и с мнението на главния мениджър Бранимира Маркова". Предложението на Илиана Раева беше прието единодушно от Управителния съвет.


Инвестиционната програма на правителството в областта на тренировъчната спортна инфраструктура

Инвестиционната програма на правителството в областта на тренировъчната спортна инфраструктура ...

......... декември тази година на обща стойност 250 000 лева. Строително-монтажните работи включват монтаж на нова дървена подова настилка, възстановяване на гипсокартон след течове и изолация на тръби, цялостно пребоядисване, монтаж на осветление и дървени врати. Предстои освежаване на коридорите и стаите за настаняване на спортистите и изграждане на възстановителен център.


Първа инвестиционна банка представи благотворителен календар за 2019 година. Той е

Първа инвестиционна банка представи благотворителен календар за 2019 година. Той е ...

......... на Българската федерация по художествена гимнастика през последните 5 години. Това е един от най-важните ни партньори, който е част от успехите на българската художествена гимнастика. В тези времена една федерация или един спорт не би могъл да съществува без своите спонсори и дарители", сподели президентът на БФХГ Илиана Раева.


Международната федерация по гимнастика реши София да бъде домакин на

Международната федерация по гимнастика реши София да бъде домакин на ...

......... федерация по гимнастика в Баку (Азербайджан), членовете на Изпълкома единодушно са взели решение да поверят на България и Българската федерация по художествена гимнастика домакинството на 39-о Световно първенство. То ще се проведе между 12 и 18 септември 2022 година", се пише в съобщение на официалната страница на ФИГ в интернет.


Националката по художествена гимнастика Катрин Тасева спечели традиционната награда

Националката по художествена гимнастика Катрин Тасева спечели традиционната награда "Жена ...

......... Илиана Раева, президент на БФХГ, и Бранимира Маркова, старши треньор на национален отбор индивидуално жени. В последните дни името на Тасева нашумя покрай благотворителния търг, който тя организира за своя златен медал и бухалки от Световната купа. Тя събра 10 000 лева, които дари за лечението на футболиста Иван Тодоров.


Националката по художествена гимнастика Катрин Тасева събра 10 000 лева

Националката по художествена гимнастика Катрин Тасева събра 10 000 лева ...

......... Всичко започва като бучка в коляното. Лекарите казват, че е доброкачествена. Следват няколко операции, но след загубата на родителите му изследванията стават все по-лоши. Накрая идва диагнозата - злокачествен сарком на костта и меките тъкани. Всеки, който желае, може да се включи в набирането на средствата:Иван Венциславов ТодоровBG86CECB979010B6433100Централна кооперативна банка


Българският национален отбор по художествена гимнастика ще участва в благотворителния

Българският национален отбор по художествена гимнастика ще участва в благотворителния ...

......... шампионите от младежката Олимпиада по акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров, национали по скокове на батут, децата от няколко български клуба по художествена гимнастика, известни лица и гласове. Събраните приходи от спектакъла ще бъдат разпределени между участниците в шоуто с цел да подпомогнат подготовката им към изкачването на спортния "Олимп".


С развиването на спортната гимнастика и все по-трудните и бързи

С развиването на спортната гимнастика и все по-трудните и бързи ...

......... си и движенията им стават по-бързи, което представлява трудност за човешкото око и пречи на адекватната преценка. Те също допълват, че в грандиозния проект се планира телевизионно и онлайн съдържание, мобилно приложение и съдържание на екраните в залите, което ще показва данните от сензорите. Така спортът ще добие повече популярност.


Ансамбълът на България, Катрин Тасева и Невяна Владинова ще участват

Ансамбълът на България, Катрин Тасева и Невяна Владинова ще участват ...

......... превръща в истински празник на гимнастическите спортове и е събитие, което е своеобразно отдаване на почит към гимнастиката, носещо огромна наслада за почитателите на тези красиви и трудни спортове. Спектакълът ще се проведе на 24 ноември в зала "BIZKAIA ARENA" в Билбао и се очаква с огромен интерес от публиката.


Гимнастичката Катрин Тасева е сред номинираните за „Жена на годината“

Гимнастичката Катрин Тасева е сред номинираните за „Жена на годината“ ...

......... има над 250 медала, но тези, които е спечелила пред родна публика, са най-ценните за нея. В края на своето интервю Катрин Тасева добавя, че подкрепата на публиката и хората, които обичат и уважат златните момичета, единствено я стимулират. „Безкрайно съм щастлива и благодаря от сърце на всички!“, завършва тя.


 „Феникс, възкръснал от пепелта“ – така наричаха Юлия Бравикова, която

 „Феникс, възкръснал от пепелта“ – така наричаха Юлия Бравикова, която ...

......... на здравето. Благодаря на всеки един, който извървя с мен този път и ме е подкрепял. Поклон пред вас!“, завършва с тъга талантливата Бравикова. Така тя се сбогува с гимнастиката след като става двукратна шампионка на Стария континент за девойки (Баку 2014) и четирикратна златна медалистка от Световните университетски игри (Тайпе 2017).


Прочутият арменски цигулар от ливански произход Ара Маликян гостува днес

Прочутият арменски цигулар от ливански произход Ара Маликян гостува днес ...

......... раздели през целия ден. Тази вечер в зала 1 на Национален дворец на културата - НДК всички момичета от националния отбор и техните треньори ще бъдат на концерта на Ара Маликян и нямат търпение да се насладят на виртуозните му изпълнения, да го гледат и подкрепят на живо в София.


Президентът на БФХГ Илиана Раева направи анализ на Световното първенство

Президентът на БФХГ Илиана Раева направи анализ на Световното първенство ...

......... силни гимнастички. Имаме можещи и знаещи треньори. Вярвам в тяхното бъдеще и винаги ще бъда тяхната сила и опора. Няма да допусна да се слага прът в колелото ни. Най-силните мигове на националния отбор по художествена гимнастика предстоят! Запомнете тези мои думи!", завършва Раева в своя анализ за Световното първенство.


Състезателките ни по художествена гимнастика не скучаят по време на

Състезателките ни по художествена гимнастика не скучаят по време на ...

......... надпревара Невяна Владинова е предпочела да се премени със северняшка риза, на която й липсва типичния за тази област бръчник. При други грации също се забелязват нестандартно разпределени елементи от носиите. Това обаче определено не може да засенчи факта, че гимнастичките ни изглеждат възхитително колкото с трика, толкова и с фолклорни костюми. 


Една от грациите ни в ансамбъла по художествена гимнастика Стефани

Една от грациите ни в ансамбъла по художествена гимнастика Стефани ...

......... Благодаря ти тате, че си ми истинския пример за мъж, който обича и се грижи за жена си в добро и лошо, в радост и мъка, в здраве и болест! Благодаря ви момичета, че винаги сте до ме през каквото и да преминавам. Без всички вас никога нямаше да успея!".


Руската гимнастичка Дария Кондакова обвини бившия си приятел в измама

Руската гимнастичка Дария Кондакова обвини бившия си приятел в измама ...

......... получава отказ. Гимнастичката търси правна помощ и в момента се води дело срещу бившия й приятел. "Момичета, не правете моите грешки и не осигурявайте финансово мъже, които не заслужават това", пише още четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Daria Kondakova (@kondakdaria) на


Премиерът Бойко Борисов поздрави лично състезателките ни по художествена гимнастика за огромния

Премиерът Бойко Борисов поздрави лично състезателките ни по художествена гимнастика за огромния ...

......... към българската художествена гимнастика!", написа Раева. България приключи участието си на надпреварата с пълен комплект медали. Ансамбълът спечели злато във финала на пет обръча и бронз в многобоя, както и олимпийска квота за Токио 2020. Среброто донесоха Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн в отборното класиране при индивидуалната надпревара.


И сме по-красви, и сме по-добри! Българският ансамбъл спечели златния медал

И сме по-красви, и сме по-добри! Българският ансамбъл спечели златния медал ...

......... квота за олимпиадата в Токио 2020. Със златото се окичиха гимнастичките на Италия с резултат от 22.550, а втори останаха рускините, които получиха 22.200, макар че също допуснаха сериозна грешка. Ансамбълът на Украйна зае третото място на почетната стълбичка. С това завърши и състезателната програма на Световното първенство в София.


Българският ансамбъл изпусна златния медал и се класира трети в многобоя

Българският ансамбъл изпусна златния медал и се класира трети в многобоя ...

......... точки. С три топки и две въжета ансамбълът на Италия беше оценен с 22.050 също след чудесно изиграване и събра сбор от 44.825 точки. Нашите гимнастички все пак се класираха за утрешните финали на отделните уреди, с което и завършва програмата на Световното първенство в зала "Арена Армеец" в София.


Грациите ни Катрин Тасева и Невяна Владинова останаха съответно на 6-о

Грациите ни Катрин Тасева и Невяна Владинова останаха съответно на 6-о ...

......... със 79.175 точки. Медалистките в многобоя бяха наградени от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който е специален гост на световното първенство по художествена гимнастика в София. В залата беше и президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе. Наградата на "Лонджин" за най-елегантна гимнастичка получи Александра Солдатова (Русия).


Очарователни, усмихнати и грациозни. Няма човек на земята, който да

Очарователни, усмихнати и грациозни. Няма човек на земята, който да ...

......... и е сред редовните кандидати за челните места по време на големи форуми. 1. Невяна Владинова Кой, ако не тя? Владинова е родена на 23 февруари 1994 година в Плевен. Започва да се занимава с гимнастика през 2000 година. От там насетне думите са малко, а историята продължава да се пише.


Треньорът на руските гимнастички и президент на местната федерация Ирина

Треньорът на руските гимнастички и президент на местната федерация Ирина ...

......... такива случаи. Все пак станалото няма да има никакво отражение нито върху Арина, нито върху отбора. Тя така или иначе нямаше да участва в многобоя, тъй като това не се реши на лентата. Александра Солдатова свърши страхотно своята работа. Стана световна шампионка и попадна в многобоя", коментира Винер пред "Р-Спорт".


Младата Боряна Калейн остана шеста във финала на лента на

Младата Боряна Калейн остана шеста във финала на лента на ...

......... класиране при индивидуалното състезание. Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн ни завършиха със сбор от 150.975 точки след много силно представяне. Последното отличие в тази дисциплина е от 2001 година – бронз на Симона Пейчева и Елизабет Паисиева. Тогава Русия е лишена от златото след допинг скандал и българките получават бронза.


Рускинята Арина Аверина преживя истински кошмар в четвъртия ден от

Рускинята Арина Аверина преживя истински кошмар в четвъртия ден от ...

......... втората лента се счупи.  Цялото това лошо стечение на обстоятелствата разконцентрира значително Аверина, която до края допусна и други неточности, които й костваха нисък резултат. Тя получи 13.800 точки, които я наредиха на 25-ата позиция до момента и ще остане извън финалите на този уред, които са по-късно тази вечер.


България извоюва сребърен медал от световното първенство по художествена гимнастика, което се

България извоюва сребърен медал от световното първенство по художествена гимнастика, което се ...

......... Тасева имаше неточности в изпълнението и получи 16.650. Изключително силните представителки на Русия в лицето на Дина Аверина, Арина Аверина и Александра Солдатова завършиха на първото място с актив от 161.325. На третото място останаха италианките в състав Александра Аджурджукулезе, Милена Балдасари и Алесия Русо, които събраха актив от 147.550 точки.


Тази вечер ще бъдат раздадени още медали от световното първенство

Тази вечер ще бъдат раздадени още медали от световното първенство ...

......... квалификации, Група B Бухалки и Лента 11:15-12:32: Индивидуално квалификации, Група A Бухалки и Лента 14:00-15:17: Индивидуално квалификации, Група D Бухалки и Лента 15:20-16:45: Индивидуално квалификации, Група C Бухалки и Лента 19:00-19:30: Индивидуално финал на бухалки 19:35-20:05: Индивидуално финал лента 20:08 - Церемония по награждаването Индивидуално бухалки, лента и Отборно жени


Грациите ни Катрин Тасева и Невяна Владинова изиграха стабилно композициите си

Грациите ни Катрин Тасева и Невяна Владинова изиграха стабилно композициите си ...

......... лента до момента е Анастасия Салос (Беларус) - 17.500 точки. Утре Катрин Тасева и Боряна Калейн ще играят с лента. Квалификациите на бухалки и лента са днес и утре, след което ще станат ясни финалистките на двата уреда, призьорите в отборното класиране при жените и 24-е финалистки в индивидуалния многобой.


Младата Боряна Калейн направи добър старт, но остана в подножието

Младата Боряна Калейн направи добър старт, но остана в подножието ...

......... точки. На първо място до момента е Русия със 120.925 точки, а на трето - Израел със 110.500 точки. В класирането следват Италия, Украйна и Беларус. Квалификациите продължават в следващите два дни с изпълненията на бухалки и лента. Българките играят с бухалки в сряда в първи поток от 10.00 часа.