Вечерен час от 19:00 до 06:00 се въвежда за лица

Вечерен час от 19:00 до 06:00 се въвежда за лица ...

......... отрязък от време, те ще могат да се придвижват единствено, придружени от родител, настойник, попечител или друго лице, полагащо грижи. Заповедта изменя и допълва заповед на кмета на Община Габрово от 19 март.С текста на измененията и допълненията можете да се запознаетеСъс заповедта от 19 март, можете да се запознаете


В понеделник - 16 март се възобновява учебният процес на

В понеделник - 16 март се възобновява учебният процес на ...

......... сградите, включително и на родителите. Децата ще минават на задължителен медицински филтър на входа, а тези с температура или други неразположения, ще бъдат връщани вкъщи. Служителите в детските заведения ще минават през същия контрол. Указанията за превантивни действия и контрол са изпратени на всички учебни и детски заведения в областта.


„Народният съд” в България се провежда в края на 1944

„Народният съд” в България се провежда в края на 1944 ...

......... 15 души, на 10 години строг тъмничен затвор - 2 души, на 5 години затвор - 11 души, на две години затвор - 10 души, на 1 година затвор условно - 9 души.Четирима души са осъдени посмъртно с пълна конфискация на имота. Шестима души са оправдани и признати за невинни.


Има извънредни мерки в Плевен и Габрово, вероятно утре или

Има извънредни мерки в Плевен и Габрово, вероятно утре или ...

......... момента няма. Още по темата: "Пациентът в Плевен със съмнение за коронавирус също не изглежда с рисков профил" "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 8 март" "Нов пик на коронавирус в Италия, Милано и Венеция са под карантина (ВИДЕО)" СЗО: Прилики и разлики между коронавирус и грип  


Ако историята с броя на краваите, които булката получава на

Ако историята с броя на краваите, които булката получава на ...

......... Тотка по време на пресъздаването на обичая в музей „Етър“, когато става ясно, че краваите са седем. След Тородовден младата булка става невеста и вече има право да меси хляба в семейството. На някой днес може да се струва странно, но в миналото това е вид привилегия, промяна в социалния статус. 


Още преди обед на 3 март 8-годишният Мартин идва заедно

Още преди обед на 3 март 8-годишният Мартин идва заедно ...

......... семейството има още едно момче - сега на две години. Предстои баща и брат да му разкажат за героичните моменти от българската история, а един от спомените, които ще споделят е как на 3 март 2020 година в музей „Етър“ за първи път виждат сабята с револвер на Стефан Караджа."За мен високата избирателна активност и ангажирането на обществото с ...

......... е сигурна, независимо в каква обстановка си поставен. Трифон е един от младите ни кметове, които тепърва ще се доказват, но аз вярвам в неговата далновидност и желанието му дряновци да имат по-добро управление." - подчерта Кирил Добрев. При посещението му се включи и народният представител от региона Кристина Сидорова.


Все още има селища в Габровско без ток, въпреки че

Все още има селища в Габровско без ток, въпреки че ...

......... няколко денонощия екипите на ел. дружеството отстраняваха авариите след падналия сняг. Захранването към четирите села в кметство "Зелено дърво" е прекъснато. Без ток е и курортният комплекс "Озана". Затруднени са мобилните комуникации. В планината над града има много туристи, но хижарите се справят без ток, с агрегати, съобщава БНР  


Възстановено е електрозахранването към голяма част селата в община Габрово,

Възстановено е електрозахранването към голяма част селата в община Габрово, ...

......... кмета на община Габрово, поради усложнени метеорологични условия и обилни снеговалежи, ниски температури, намалена видимост и затруднено придвижване до учебните заведения, 7 февруари - петък е обявен за неучебен ден за учениците от всички учебни заведения на територията на Общината. Заповедта не важи за децата, посещаващи детски градини и ясли.


Проектът на Община Габрово за създаване на зали за тенис

Проектът на Община Габрово за създаване на зали за тенис ...

......... г. в спортното хале бе извършен основен ремонт чрез внедряване на съвременни мерки за енергийна ефективност със средства от Националния доверителен екофонд. През 2013 г. след голямата буря покривът на халето бе цялостно ремонтиран. Прозорците и вратите са с нова алуминиева дограма, направена е топлоизолация на фасадите и вътрешните помещения.


"Вече няма малки и големи нации по територия или население, ...

......... за противоречив прочит и така да не може да достигне заложеният в нея политически проект за правова демократична и социална държава. Президентът посочи, че в консултациите си досега се е срещал с неправителствени и съсловни организации, предстоят срещи с представители на институциите, както и с парламентарно представените партии.     За четвърта поредна година от 31 януари до 2 февруари

За четвърта поредна година от 31 януари до 2 февруари ...

......... от изложбите в музея – както от постоянните, така и от Нонумент, Обезглавявания на Николай Панайотов и Карикатурен салон 2019. Темата, обявена от Global Game Jam, ще стане известна в петък, 31 януари, точно в 17:00 часа. През тези 48 часа на Gabrovo Game Jamще има и още много изненади.


Мишка - в замразени пилешки хапки. На това, твърди че

Мишка - в замразени пилешки хапки. На това, твърди че ...

......... - как така не съм видяла мишката по-рано. Както виждате мишлето е толкова мъничко между хапките, а пакета е XXL – най-големия. Най-вероятно проблемът е в производителя и се надявам да се обърне внимание, защото ядем неща, в които лазят буболечки, мишка намерихме сега”, разказва Любка Альошева, жител на Севлиево.


Бяла памучна дреха, тип гащеризон, с къси крачоли и тънки

Бяла памучна дреха, тип гащеризон, с къси крачоли и тънки ...

......... и за спящите на пода предци.” Изборът на мъжката нощница за загадка към изложбата бе закачка от страна на музейните специалисти към посетителите. Но не бива да се подминават както познавателния момент - да се покаже развитието на бельото, така и провокацията - гостите на „Етър”-а да развихрят въображението си.


В Габрово днес отбелязват 185-годишнината от създаването на Априловото училище. В

В Габрово днес отбелязват 185-годишнината от създаването на Априловото училище. В ...

......... учебни заведения в страната. Днес то носи името на своя основател Васил Априлов, който първи въвежда взаимноучителната метода вместо килийното обучение. Това го прави първото българско светско училище. То се съгражда и поддържа чрез създадения от Васил Априлов дарителски фонд, в който се включват Николай Палаузов и много други габровци.


Второ виртуално посещение на музей „Етър” направиха децата от Първото

Второ виртуално посещение на музей „Етър” направиха децата от Първото ...

......... е нейната символика.Музей „Етър”Благодарение на новите технологии български деца, които не живеят в родината, имат шанса да научат традициите на народа си. При завръщането си у нас, независимо за какъв период от време, те вече имат създаден интерес към посещение на музей „Етър” и други места, пазители на родната памет.Оставиха в ареста мъж за телефонни измами в размер на

Оставиха в ареста мъж за телефонни измами в размер на ...

......... 24 000 лева. Предявеното му на 6 декември обвинение е окончателно. При осъдителна присъда за русенеца, Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до осем години за това, че той умишлено е улеснил съучастника си в извършване на измамите и е спомогнал с приемане на паричните суми.


Повече от 30 предложения за участие на български занаятчии в

Повече от 30 предложения за участие на български занаятчии в ...

......... Според проф. Димитрова повечето от българските занаятчии се придържат към традиционното производство, което е пречка изделията им да достигнат до изложения от типа на организираното от фондация „Микеланджело”. Връзката с художествените занаяти у нас е нарушена със снижаване на ролята на Съюза на българските художници по отношение на занаятчийското производство.


Премиерът Бойко Борисов разкри какъв подарък ще занесе на президента

Премиерът Бойко Борисов разкри какъв подарък ще занесе на президента ...

......... и България са съюзници в НАТО и президентът очаква с нетърпение разговорите как двете държави да засилят общите си проекти в областта на сигурността, за да осигурят стабилност в региона на Черно море”, се казва в съобщението на Белия дом, с което бе обявено посещението на българския премиер във Вашингтон.


Приключи разследването срещу 63-годишния мъж, в чийто двор в габровското

Приключи разследването срещу 63-годишния мъж, в чийто двор в габровското ...

......... реагирали на хероин, които бяха приобщени като веществени доказателства по досъдебното производство на ОД на МВР-Пловдив. Освен наркотичните вещества, в имота бяха намерени и иззети незаконно притежавани ловна пушка и 100 патрона, които обвиняемият е държал в периода 4 юни 2010 година до 22 август, без да има надлежно разрешително.


Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители

Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители ...

......... в растеж“ 2014 г. - 2020 г. и чрез предходни проекти, реализирани по ръководени от МРРБ европограми. Така всеки имаше възможност да подкрепи родния си град, като покаже на обществото как той се е променил. Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 г.


На базата на 70 на сто обработени в Общинската избирателна

На базата на 70 на сто обработени в Общинската избирателна ...

......... от инициативен комитет, е спечелил 3789 гласа или 41,01 на сто. С "Не подкрепям никого" са гласували 311 севлиевци или 3,37 на сто.Изборният ден при втория тур премина при избирателна активност 38,95 на сто. Тя е с 10 на сто по-ниска от избирателната активност на първия тур на изборите.  


Първи сняг падна в прохода Шипка за тази зима. БГНЕСБГНЕС

Първи сняг падна в прохода Шипка за тази зима. БГНЕСБГНЕС ...

......... Първи сняг падна в прохода Шипка за тази зима. БГНЕСБГНЕС Снежната покривка е 1-2 см. БГНЕСПътищата са почистени опесъчени. БГНЕСБГНЕС--> Няколко машини на пътноподдържащата фирма са на терен и ще останат да дежурят до оправяне на времето.


Габрово. Кандидатът за кмет на Габрово от местна коалиция

Габрово. Кандидатът за кмет на Габрово от местна коалиция "БСП ...

......... данъкоплатци", заяви Ивелин Николов пред журналисти, след като упражни правото си на вот в секция № 26 на Професионалната техническа гимназия "Д-р Никола Василиади" - Габрово. "Трябва да положим усилието да отидем до избирателните секции. Иначе няма да има по-добро управление и всичко ще продължи постарому", каза още Ивелин Николов.


Габрово. Кандидатът за кмет на Габрово от ГЕРБ Таня Христова

Габрово. Кандидатът за кмет на Габрово от ГЕРБ Таня Христова ...

......... за първи път има право да упражни правото си на глас. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „Щастлива съм, че съм част от съвременното развитие на Габрово. Вярвам, че нашият град е и ще бъде единство от труд и постоянство, вдъхновени от любовта ни към Габрово”, каза Таня Христова.


Севлиево. Само млади хора, с патриотични десни убеждения, с воля

Севлиево. Само млади хора, с патриотични десни убеждения, с воля ...

......... и Гергана Бошнакова, симпатизанти и граждани. „Убеден съм, че вие, представителите на новото поколение, сте способни да отворите местната власт към гражданите и към бизнеса, и че съгражданите ще ви подкрепят, като гласуват с № 70 в бюлетините за кмет и за общински съветници“ – каза в заключение Цветан Манчев


Габрово. Директорът на музей „Етър” проф. д-р Светла Димитрова взе

Габрово. Директорът на музей „Етър” проф. д-р Светла Димитрова взе ...

......... препоръчването на занаятчиите в своя регион. Фондацията може да се обръща към Съвета по култура за мнения и препоръки във връзка със свои дейности и проекти. Съветът е призван да гарантира отличното качество в работата на занаятчиите, избрани за различните проекти на фондацията, по-специално „Ръководство за Homo Faber“. Рени АТАНАСОВА


18-годишен пиян шофьор е причинил катастрофата с шест жертви край

18-годишен пиян шофьор е причинил катастрофата с шест жертви край ...

......... волана, ще бъде изяснено, след като излязат резултатите от назначените експертизи. Спътниците му са били на възраст между 18 и 30 години. Петимата се връщали от годеж. Заради катастрофата пътят между Габрово и Казанлък бе затворен за повече от седем часа. Малко преди 8 ч. отсечката бе отворена за движение


Шестима души загинаха при тежка катастрофа на пътя между Габрово

Шестима души загинаха при тежка катастрофа на пътя между Габрово ...

......... Челно са се сблъскали два автомобила – единият е бил с габровска регистрация, а другият - със старозагорска регистрация. В единият от автомобилите са пътували петима души, а в другия – само водачът. Всички са загинали на място. Петте души, които са пътували в единия автомобил са от град Крън.


Пропаднал участък затруднява движението между селата Селище и Стоките. Шофьорите

Пропаднал участък затруднява движението между селата Селище и Стоките. Шофьорите ...

......... стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. Реконструкцията на пътя ще продължи до края на месеца. Обходният маршрут е по път III–401 Граница Ловеч – (Кормянско-Малки Вършец) за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III–403 в село Малки Вършец.


Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и връх

Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и връх ...

......... В едната лента се осъществява движението в участък от пътя между Дряново и Габрово. При км 145+256 се извършва реконструкция на кръстовището и от Областно пътно управление съветват водачите да карат с повишено внимание в свободната лена. На мястото, е създадена временна организация на движение и трафика се регулира със знаци.


С постановление на Министерския съвет Общинският културен институт Етнографски музей

С постановление на Министерския съвет Общинският културен институт Етнографски музей ...

......... регионален музей ще може да извършва дейности в национален мащаб по опазване и популяризиране на културните ценности, ще оказва методическа помощ на музеите, намиращи се на територията на област Габрово и в общини, които нямат музеи или обществени колекции, но притежават културни ценности, свързани с тематичния обхват на музея.  


Проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващи превозни средства

Проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващи превозни средства ...

......... – с. Вонеща вода – Прохода на Републиката и обратно. В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: Калофер – Казанлък – Гурково – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6).


Габрово. Откриването на изложбата „Строителите на Паметника на свободата“ поставя

Габрово. Откриването на изложбата „Строителите на Паметника на свободата“ поставя ...

......... Илия Мъглов, дали най-важния принос за строителството. Експозицията представя и оригинални скици и чертежи, инструментите на майстор Пеньо Бомбето, юбилейни монети и пощенски картички. Инициативата е на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, символичен домакин е Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово, а съдействие за осъществяването на събитието оказва Областната администрация. Луиза ТРАНЧЕВА


С Ден на отворените врати днес Националният музей на образованието

С Ден на отворените врати днес Националният музей на образованието ...

......... институции и др. Част от годишнините на Държавен вестник (1879-1945) в СБ са дарение от Народното събрание през 1946 след призива да се попълни фонда на СБ, изгорял при пожара 1944. Друга част е от служебните библиотеки в Столичната община, като някои от броевете са с надпис за софийския градоначалник.


Невероятен късмет е изкарал жител на село Шумата, Севлиевско, който

Невероятен късмет е изкарал жител на село Шумата, Севлиевско, който ...

......... са фазата и нулата при контакт. Така се оказва, че водата от чешмата всъщност има крайно нежелан компонент – ток. И причината е, че всички електроуреди, вързани в мрежата, са с пуснат ток в буквалния смисъл на думата – ако ги пипнеш, ще бъдеш разтърсен. Повече вижте в долното видео!


Най-тежката мярка „задържане под стража” се прилага спрямо Дилян Мариянов

Най-тежката мярка „задържане под стража” се прилага спрямо Дилян Мариянов ...

......... с оглед развитието на делото може да бъде поискана отмяна.   Самият Дилян Мариянов не оспори задържането под стража, но каза, че няма намерение да се укрива.  От думите му пред съда стана ясно, че осъзнава колко тежко е положението му и няма намерение да го утежнява още повече.  


Габрово. При специализирана полицейска операция, проведена вчера на територията на

Габрово. При специализирана полицейска операция, проведена вчера на територията на ...

......... са трима мъже от Габрово – на 42 и двама на 47 години. След 24-часовото им задържане, Районна прокуратура – Габрово е повдигнала обвинение за престъпление по чл. 354в ал.1 от НК на 42-годишния габровец. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Районната прокуратура.


С инвестиция от близо 300 хил. лв. по Оперативна програма

С инвестиция от близо 300 хил. лв. по Оперативна програма ...

......... по проекта е доставено специализирано оборудване и техника. Събитието за откриване на реализираното по проекта ще се състои в понеделник, 24 юни 2019 г., от 11:00 часа в Центъра за социални услуги – ул. „Ивайло“ № 13, кв. „Христо Ботев“. Достъпът е отворен за медии, граждани и всички заинтересовани страни.


Габрово. 143 години от смъртта на Цанко Дюстабанов отбелязват в

Габрово. 143 години от смъртта на Цанко Дюстабанов отбелязват в ...

......... Априлското въстание през 1876 година е заловен и изправен пред турски съд в Търново, който му издава смъртна присъда. На 15 юни 1876 година в Търново са обесени участниците в Априлското въстание от Габрово – войводата Дюстабанов, председателят на Габровския революционен комитет Еким Цанков и свещ. Иван Поппетков. Луиза ТРАНЧЕВА


Габрово. 39-годишен работник в дърводелски цех в Трявна е пострадал

Габрово. 39-годишен работник в дърводелски цех в Трявна е пострадал ...

......... Габрово. 39-годишен работник в дърводелски цех в Трявна е пострадал при трудова злополука, съобщиха от ОДМВР - Гарбово. Инцидентът е станал вчера. Работникът е получил травма на ръката при употреба на подвижен циркуляр. Извършен е оглед на местопроизшествието. В РУ - Трявна е образувано досъдебно производство за престъпление.


Разрушен е мостът при Дряновския манастир след проливните дъждове. Това

Разрушен е мостът при Дряновския манастир след проливните дъждове. Това ...

......... че Общината не е собственик на моста, нито на манастира, но заради туристопотока и красивата природа, го поддържа. Семов прогнозира, че средствата за възстановяването му ще са големи. „Обстановката в града е нормална. Миналата година почистихме основно речното корито. Нивото на реката е спаднало с около 2 метра“, отбеляза градоначалникът.


Борисов за изборите

Борисов за изборите "Ролята на Цветанов в партията е силно ...

.........   Бойко Борисов благодари на хората, че не са се подвели по тая „завист” и „жлъч”. Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че партията му остава първа политическа сила в големите градове и сред образованите хора.  Участието си в предизборната кампания, Борисов вижда със свършената по време на мандата му работа.   


Габрово. 5.93% е избирателната активност на изборите за Европейски парламент

Габрово. 5.93% е избирателната активност на изборите за Европейски парламент ...

......... 2910 жители, в община Дряново – 463, в община Севлиево – 2236, и в община Трявна – 788. Броят на избирателните секции на територията на областта са 234. От тях 8 са в лечебни заведения и социални домове и една подвижна СИК, работеща на територията на община Севлиево. Надежда КРЪСТЕВА


Добро настроение, положителни емоции, горди с любимците си стопани и

Добро настроение, положителни емоции, горди с любимците си стопани и ...

......... Леон, още щом видял снимката му, разбрал, че са родени един за друг. Някои посетители мислеха, че виждат дива котка. Но той всъщност още е малък. Догодина посетителите на шоуто ще мислят, че някой е довел рис.Карнавал на котки Красотата е естествено състояние за една котка, нали?  Карнавал на котки


Габрово. Регионален исторически музей-Габрово ще проведе Празник на щирника в

Габрово. Регионален исторически музей-Габрово ще проведе Празник на щирника в ...

......... село Донино. Постоянната музейна експозиция „Габрово и габровци“ може да бъде разгледана безплатно от 21.00 до 22.30 часа. Щирникът е традиционната габровска баница, която се приготвя в различни варианти. Тя може да е с плънка от лапад, щир, спанак и лук. Името на ястието произлиза от растението „щир“. Надежда КРЪСТЕВА


Трявна. За трета поредна година в Трявна - града на

Трявна. За трета поредна година в Трявна - града на ...

......... взеха участие Николай Йотов, Георги Великов, Петко Недялков, Кристиян Димитров и Калоян най-младия участник от Трявна и петимата са възпитаници на НГПИ „Тревненска школа“. Творците в продължение на три дни ще изработят своите произведения, а на победителя на 6 май в двора на „Даскаловата къща“ ще му бъде връчен“Червения пояс“.


Габрово. Разчитам на здравото, силно и ефективно партньорство с полицията,

Габрово. Разчитам на здравото, силно и ефективно партньорство с полицията, ...

......... лични документи. Борислав Муеров съобщи, че ще ОД на МВР – Габрово ще има своя фейсбук страница, в която гражданите ще могат да подават сигнали и апелира те да не бъдат анонимни, за да не се възпрепятства ефективността на работата. „Както настояват протестиращите в исканията си, винаги ще бъдем п


Състав на Окръжния съд в Габрово потвърди определение на Районен съд–Габрово от

Състав на Окръжния съд в Габрово потвърди определение на Районен съд–Габрово от ...

......... отношение на един от тях, които определят обвиняемите като лица с висока степен на обществена опасност.С оглед изложеното Окръжен съд–Габрово потвърди като обосновано и законосъобразно определението на Габровски районен съд, с което на  Йордан Асенов, Петко Асенов и Никола Монев е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”.Определението на Габровски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Майката на 11-годишен ученик от училище „Св. св. Кирил и

Майката на 11-годишен ученик от училище „Св. св. Кирил и ...

......... взех бележката. Ето това е „големия побой” от моя страна.”   Камен Иванов казва, че не знае за охлузвания по врата на детето и не би могъл да обясни нищо за тях.   Днес в училището бяха представители на Община Габрово и началника на Регионално управление на образованието Георги Маринов. 


Полицията разследва побой на 11-годишен ученик от негов учител в

Полицията разследва побой на 11-годишен ученик от негов учител в ...

......... че учител от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" е проявил изключително грубо отношение към сина й, който бил възпитаник на същото училище, в резултат на което детето е получило наранявания. Момчето е прегледано в Отделение "Съдебна медицина" в МБАЛ-Габрово. Назначена е съдебномедицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.


Продължава специализираната полицейска операция, въведена в Габрово заради усложнената обстановка.

Продължава специализираната полицейска операция, въведена в Габрово заради усложнената обстановка. ...

......... Продължава специализираната полицейска операция, въведена в Габрово заради усложнената обстановка. Участие вземат сили от местната полиция, дирекция „Жандармерия” и служители на „Специални полицейски сили”.  Целта е да не се допуска нарушаване на обществения ред, нерегламентирани граждански действия и да бъдат защитени правата, свободите, спокойствието и собствеността на гражданите.  


Прокурорът, който пусна тримата роми, участвали в побоя над Венцислав

Прокурорът, който пусна тримата роми, участвали в побоя над Венцислав ...

......... покана протестиращите да влязат в Ритуалната зала, където да проведат среща с кмета и полицията.   Едно от интересните предложения, формулирани на тази среща бе да има гражданско участие в създадената от Общинския съвет на Габрово Междуведомствена група в участието на представители на различни институции, която работи по ромския проблем.


Протестът на площад Възраждане в Габрово започна малко след 18:00

Протестът на площад Възраждане в Габрово започна малко след 18:00 ...

......... аз се чувствах безсилен.”   Негов съсед си купил басейн, три на три метра. Една нощ бил източен и откраднат. Сутринта собственикът излязъл по халат да се къпе, а басейнът липсвал.  Малко след 20:00 часа започна и традиционното шествие по улиците на габрово, в което се присъединиха част от протестиращите.


Протестът в Габрово от 12 април Седем лица без документи

Протестът в Габрово от 12 април Седем лица без документи ...

......... бомбичките, хвърляни от участници в шествието, други хулигански прояви не са констатирани.-->БГНЕС Протестът от 12 април завърши към 22:00. Днес за 18:00 е обявен нов, събирането отново е на площада. Старши комисар Добрев призова хората да изразят позицията си по мирен начин, без да се опитват да нарушават обществения ред. 


"Оставката ми е в джоба от първия ден, в който ...

......... няма информация за хора, които към момента да живеят в незаконни постройки. "Ние настаняваме хора в общински жилища, като условието е да са живели 10 години в Габрово. Но няма незаконни постройки. Събарят се необитаеми сгради, които не се запазват по план, с цел да не допуснем самонастаняване в тях.


Най-масовият протест в Габрово заради побоят на ромите над продавач

Най-масовият протест в Габрово заради побоят на ромите над продавач ...

......... щитовете и каските си, за да покажат, че целта им не е да създават напрежение, да успокоят обстановката. Засега няма информация в Габрово тази вечер да пристигнат жители и на други градове. Точно в 09:00 ч. започва и брифинг между полиция и общински власти, които ще коментират разрешаването на проблема.


Специализираната полицейска операция в Габрово продължава до неделя, така както

Специализираната полицейска операция в Габрово продължава до неделя, така както ...

......... престанем да мислим за интеграцията като за нещо, което ни се налага от Европа.”   Дончев каза, че вече се е появил проблем в работата на Общинско предприятие „Благоустрояване”, тъй като служители от ромски произход се страхуват да излизат по улиците. Роми напускат Габрово, заселват се в околни населени места. 


Протестът в Габрово, втори ден Засилено присъствие на силите на

Протестът в Габрово, втори ден Засилено присъствие на силите на ...

......... Русе ще излъчим голямо интервю, в което той споделя, че от дете е живял с роми, има приятели роми, много роми са го подкрепили след побоя. Венцислав призовава да не се допускат ексцесии на етническа основа. По думите му не бива да страдат хора, които нямат нищо общо с настоящия инцидент.


Габровските роми не вярват на думите на вицепремиера Каракачанов, че

Габровските роми не вярват на думите на вицепремиера Каракачанов, че ...

......... различни части на града, като няма голямо струпване, подобно на други градове. Част от семействата са настанени в общински жилища – също в различни части на града, допълват от центъра. Снимката е от протестите в града тази вечер. Те бяха провокирани от побой над служител в супермаркет от трима роми.


Част от протестиращите в Габрово се изтеглиха от центъра на

Част от протестиращите в Габрово се изтеглиха от центъра на ...

......... входове и изходи на града, са блокирани от полиция. Пътуващите към града биват проверявани и ако нямат настоящ или постоянен адрес на територията на Габрово, биват отклонявани по обходни маршрути. Днес през целия ден интернетът на всички доставчици в града беше спрян под претекст, че има профилактика на предавателните устройства.


Нова вечер на протести в Габрово. Градът остава под обсадата

Нова вечер на протести в Габрово. Градът остава под обсадата ...

......... че има опасност да се укрият или извършат друго престъпление. Освен това тримата са осъждани за кражби и престъпления от общ характер. Затова останаха за постоянно в ареста. В същото време от община Габрово, започнаха събарянето на незаконни и рушащи се постройки, в които има опасност да се самонастанят хора


Габровският районен съд остави за постоянно в ареста тримата мъже,

Габровският районен съд остави за постоянно в ареста тримата мъже, ...

......... Н. М. Определението на Габровския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово в 3-дневен срок. Припомняме, че днес военният министър Красимир Каракачанов свика спешна среща в Министерски съвет, след като жителите на Габрово излязоха на протест в защита на пребития продавач, който прерасна в бунт и размирици.


До размирици се стигна в Габрово, след като жители на

До размирици се стигна в Габрово, след като жители на ...

......... ОТ ОХРАНИТЕЛНА КАМЕРА! Преди случката в магазина е имало нападение в заведение за бързо хранене в непосредствена близост. А нападателите, пребили продавача в магазина, били задържани преди случилото се по подозрение за друго престъпно деяние, но били пуснати. Точно това разгневи много хора и протестът от снощи стана достатъчно масов!


Даниел Ненов е един от свидетелите на побоя в магазин

Даниел Ненов е един от свидетелите на побоя в магазин ...

......... е за кратко да се види с близките си.  Даниел Ненов е един от свидетелите на побоя в магазин 2+2 в Габрово. Той е на 18 години, учи и работи в Лондон, а тук е за кратко да се види с близките си. Публикувахте от в Сряда, 10 април 2019 г.


Габрово. Тази вечер в Габрово се проведе протест заради случая

Габрово. Тази вечер в Габрово се проведе протест заради случая ...

......... въвеждат в заблуда, създават предпоставки за тревога, безпокойство и етническо напрежение в града“, подчертава Таня Христова. „Няма персонално мое решение, както и административно изискване за брой жители в града или ангажимент към изпълнение на проекти, което да налага заселването на роми на територията на общината“, пише още кметът на Габрово.


Побоят над служител в денонощен магазин в ГабровоТрима души пребиха

Побоят над служител в денонощен магазин в ГабровоТрима души пребиха ...

......... правен опит за грабеж. Оценява участниците в него като млади момчета, които от глупост се забъркват в неприятност. По-късно, след като понасят наказанията си, отиват при него и му се извиняват.   Инцидентът от 7 април обаче се отличава с агресия и бруталност, които Ивайло Филев не е срещал досега. 


Габрово. Етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово обявява инициатива

Габрово. Етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово обявява инициатива ...

......... подреждат в специализирана сграда, наречена гайтанджийска одая. Те са с 8, 10 и 12 калема, толкова са и нишките, от които гайтанът се сплита. Цялата му по-нататъшна обработка – пърлене, боядисване, подготовка за търговия, се извършва извън одаите, наричани бояджийни. Занаятът поставя основите на развитието на вълненотекстилната промишленост в Габрово.


Габрово. Започна подготовката на тържествата, посветени на Шипченската епопея, съобщиха

Габрово. Започна подготовката на тържествата, посветени на Шипченската епопея, съобщиха ...

......... инициативи, свързани със 142 години от Шипченската епопея и 85 – годишнината от откриването на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Всеки, които има интересна, различна, вдъхновяваща и обогатяваща идея, посветена на тази част от българската история, може да я изпрати по E-mail: [email protected] до края на месец април.


Габрово. Изложбата „Потомците на Каролев представят …“ ще бъде открита

Габрово. Изложбата „Потомците на Каролев представят …“ ще бъде открита ...

......... Райчо Каролев е роден в Габрово през 1846 година. Той е български просветен деец, политик, историк и богослов. Бил е дългогодишен директор на някои от водещите български училища. Участва в няколко парламента като представител на Либералната партия, а от 1884 до 1886 г. е министър на народното просвещение. Луиза ТРАНЧЕВА