Нашата азбука е нашият пазител, а четмото и писмото са

Нашата азбука е нашият пазител, а четмото и писмото са ...

......... в компютъра и телефона, да отделим време и за книгите. „Те не дават бързи отговори, а ни карат да се помъчим, да поупорстваме, да потърсим смисъла. Част от тяхната магия е, че не дават всичко наготово, а ни привличат като съучастници в неспирния стремеж към знанието”, заяви в заключение Фандъкова. 


„Просветата и културата ни направиха народ, а българската държава превърнаха

„Просветата и културата ни направиха народ, а българската държава превърнаха ...

......... да мечтаят смело и да не съществуват прегради пред амбициите им. Плакет на вицепрезидента в знак на признание и благодарност за активната дейност връчи Илияна Йотова на директора на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ Илина Генова. По-рано вицепрезидентът разгледа в школото изложба, посветена на неговата 160-годишна история.  


България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на ...

......... каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което бе изложено в музея „Лувър“ в Париж през 2014 г.


Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът

Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът ...

......... него се дава възможност за истинска диверсификация. На въпроса обаче защо гръцката икономика реализира много по-голям брутен вътрешен продукт от България, въпреки че допреди няколко години страната се намираше в тежка криза, Борисов отговори шеговито: „Гръцката икономика не е имала комунизъм. Гръцката икономика не е правила Кремиковци, Цанков камък“.   


Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв.

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. ...

......... „Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи“, подчерта още премиерът Борисов в Стара Загора. След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.


В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин,

В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, ...

......... никакви притеснения относно проверките. Той посочи, че обяснил какви са процедурите на ДФЗ. На въпроса дали е близък с Миню Стайков бе категоричен: „Няма как да съм близък. Не съм близък”. Относно имуществото си, министърът на земеделието заяви, че всичко, което има от 20 години насам е декларирано и законно.Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния

Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния ...

......... всеки ще може да направи справка по предварително зададени критерии каква е реализацията и средната работна заплата за съответна икономическа дейност, група професии, степен на образование. Прогнозите на МТСП за пазара на труда до 2032 г. показват, че се очаква да има недостиг на кадри със средно професионално образование.  


„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва

„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва ...

......... да се поучат и други участници в кампанията. Държавният глава отново посочи, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взема решение за своето бъдеще. „Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска“, добави Румен Радев.


Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството,

Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството, ...

......... щастливи само ако заменим омразата, завистта и желанието за мъст с обич, любов и разбирателство, заяви още главният мюфтия, като подчерта, че Рамазан е време за пречистване. „Ако последователите на всички религии се опитат да преосмислят посланията на техните писания, голяма част от проблемите ще бъдат решени“, посочи Мустафа Хаджи.


Премиерът Бойко Борисов коментира предстоящата визита на папата у нас.

Премиерът Бойко Борисов коментира предстоящата визита на папата у нас. ...

......... се извинявам, хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но ефектът и фактът, че прие и за втори път папа ще бъде България, а този е обичан папа и светът го харесва и мисля, че е добре за България“, каза премиерът.  


Държавният глава Румен Радев поздравява българите по случай Международния празник

Държавният глава Румен Радев поздравява българите по случай Международния празник ...

......... в бъдещето, у нас борбата продължава да е за достойни условия на труд и справедливо заплащане. От нейния изход зависи и какво бъдеще ще има страната ни и нашият народ“, подчертава Румен Радев. Държавният глава изразява признателността си към всички българи, които с усърдието си съграждат и пазят България.  Кметът на Провадия Филчо Филев съобщи, че вече е започнал

Кметът на Провадия Филчо Филев съобщи, че вече е започнал ...

......... няма щети. Помолили сме ръководителите на учебни, здравни и социални заведения да видят сградите на институциите, които управляват, имат ли щети. Същото ще извършат и кметовете и кметските наместници по населени места. До този момент нямаме сигнали за сериозни щети. Хората са изпитали лека уплаха, но паника нямаше", казва кметът.


По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните ...

......... оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова. Причината е информация, че телефонът й е обявен в сайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. Предстои да бъде извършена проверка. Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и тя ще бъде приета, съобщиха от земеделското министерство.


От днес, 26 април, участниците в евроизборите трябва да подават

От днес, 26 април, участниците в евроизборите трябва да подават ...

......... задължинията им, включително каква информация трябва да се подава за ЕРИК и съответните срокове за това. Съгласно Изборния кодекс за неподаването на задължителната информация за включване в ЕРИК на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 3000 до 10 000 лв.


Спортът дарява не само здраве и физически качества – сила,

Спортът дарява не само здраве и физически качества – сила, ...

......... подкрепа. Целта на събитието е да насърчи родителите да прекарват повече време заедно с децата си и да възпитат у тях интерес към спорта. В отборните игри в различни дисциплини се включиха над 350 деца и техните родители. Преподаватели и студенти от НСА участваха в организацията на празника.    


Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за местното

Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за местното ...

......... кметството и кмета на общината. Той призова да се търсят подходящи законови промени, с които този порок да се отстрани. „Но с дадените текстове това не се случва. Трябва да създадем задължението общинският съвет да създаде правила, които да дават възможност на местните власти да се саморегулират“, настоя Веселинов.  Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента

Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента ...

......... е подал. Симеонов не намери връзка между стартиралата проверка срещу него думите му, че с многото оставки в редиците на управляващите ще се повдигне и въпросът за оставка на премиера Борисов. „Не мога да коментирам, но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка“, посочи той.  


Парламентарната комисия за борба с корупцията ще обсъди предсрочното прекратяване

Парламентарната комисия за борба с корупцията ще обсъди предсрочното прекратяване ...

......... на антикорупционта комисия  беше категоричен, че документите му са изрядни, но така и не стана ясно защо съседите му нямат достъп до въпросната тераса. Освен на Георгиев, левицата иска предсрочно прекратяване на мандата и на заместник-председателя на комисията Антон Славчев заради придобиване на недвижим имот на цени под пазарните.  


Имам чувството, че съм от тези хора, които вкараха България

Имам чувството, че съм от тези хора, които вкараха България ...

......... вече е най-важният момент. Ние не трябва да ги увеличаваме. Трябва да се мобилизират тези хора около идеи. Трябва да се формулират идеите не само за България, а и защо ние трябва да сме в Европейски съюз. Трябват ни политици, които да имат авторитет в ЕС, каза още бившият министър-председател.


Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от

Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от ...

......... избори, на които санкцията да дойде от избирателя и той да зададе ясен мандат за нулева толерантност към всяка злоупотреба с власт оттук нататък.  Вместо фалшиви оставки, искаме реално отговорност. Вместо завладяна държава, искаме реална парламентарна демокрация. Това са нашите искания и ще продължаваме да се борим“, заключи Крум Зарков.


Председателят на ПП МИР и общински съветник Симеон Славчев предложи

Председателят на ПП МИР и общински съветник Симеон Славчев предложи ...

......... че информацията може да бъде изискана допълнително от дирекцията. Той потвърди, че темата с насилието над лекари е много важна и със силен обществен отзвук. По думите му полицията работи съвместно с прокуратурата и има конкретни стриктни действия, които се изпълняват при всеки получен сигнал за насилие над медицинско лице.


Не очаквам трусове след напускането на Цветан Цветанов, заяви председателят

Не очаквам трусове след напускането на Цветан Цветанов, заяви председателят ...

......... Дариткова за шеф на групата на ГЕРБ в парламента. "Тя е един комуникативен човек, спокоен и не виждам проблеми по отношение на комуникацията с нея", смята той. "Ще работим с Дариткова. Не виждам проблем в това, че се променя председателят на ПГ на ГЕРБ. Не виждам драма", допълни Сидеров.  


Има грешка, има и прошка. С времето ще се покаже

Има грешка, има и прошка. С времето ще се покаже ...

......... прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни или не. посочи Борисов. Премиерът съобщи, че по-късно през деня ще съобщи кой ще е новият министър на правосъдието. Името ще бъде съобщено по-късно, за да няма грешки и да не се налага изтегляне на кандидатурата, изрази се Борисов.  


Председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела

Председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела ...

......... огън е абсолютна лъжа, заяви Борисов. Всички сме страдали от този скандал, допълни той. Премиерът съобщи, че по-късно през деня ще съобщи кой ще е новият министър на правосъдието. Името ще бъде съобщено по-късно, за да няма грешки и да не се налага изтегляне на кандидатурата, изрази се Борисов.  


Въпросите за дефицита на лидерство, на големи идеи и каузи,

Въпросите за дефицита на лидерство, на големи идеи и каузи, ...

......... на мъжете в дебатите за борбата с домашното насилие и насилието върху жени. Илияна Йотова е носител на отличието Жълта роза за принос към каузите на „Зонта“. Вицепрезидентът бе патрон на миналогодишния благотворителен Бал на жълтата роза в подкрепа на талантливите деца от музикалните училища в Широка лъка и Котел.


Заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка по искане на

Заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка по искане на ...

......... пазарна цена, за което й е бил нужен и кредит. Това показва и справка в имотния регистър. "Нито съм искала преференция, нито съм получила. Преди 3 години това е била пазарната цена на имота, предвид това, че той не е имал Акт 16, нито е бил изграден", коментира Ваня Колева.


Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка ...

......... Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.


  „Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той

  „Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той ...

......... сделката, ще трябва да отиде на арбитражен съд“, уточни водачът на листата на БСП. Тя посочи данни от последните доклади на ЕК, които показват, че тази корупция трудно се преодолява. „2/3 от сигналите за корупционни сделки, сред видни политици в България, не се разследват от съответните органи“, каза още Йончева.


„Оставката винаги е индивидуален акт. Надявам се, че г-жа Цачева

„Оставката винаги е индивидуален акт. Надявам се, че г-жа Цачева ...

......... е на ход – очевидно съм имала някакво предчувствие по темата”, посочи Илияна Йотова. Според нея дали ще има други оставки, времето ще покаже. „Но, вече не е въпросът какви аргументите ще изложи г-жа Цачева. Въпросът е в аргументите, които ще защити ПП ГЕРБ, мнозинството и министър-председателят”, заяви Йотова.  


Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще подаде оставка заради купения

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще подаде оставка заради купения ...

......... купения от нея апартамент на по-ниски цени в столичния квартал "Изток".Тя е провела разговор с премиера Бойко Борисов и сама е изявила желание да напусне правителството, предаде бТВ. Срещата между двамата е била рано сутринта в събота в премиерския кабинет. Самата тя ще обяви оставката си по-късно през деня.  


Показахме, че столетницата е по-маловажна от младата партия

Показахме, че столетницата е по-маловажна от младата партия "Воля" и ...

......... продължава така", отбеляза още лидерът на "Воля".   Марешки обясни, че неговите депутати продължават да са в парламента, защото другата опасност е още по-голяма и безсмислена. "Предсрочни избори, харчене на милиони, лобиране от страна още по-слабо правителство, назначено от президента, грабеж, нов грабеж и повтаряне на същите резултати",  отбеляза Марешки.


Столичната община няма да дава заем на изпълнителя на ремонта

Столичната община няма да дава заем на изпълнителя на ремонта ...

......... да позволят общината да си плати задълженията към изпълнителите. За радост междинните плащания от страна на ОП "Региони в развитие бяха възстановени" - така че верифицирани са разходи, платено е актуваното до този момент и не се налага този доклад да продължава, така че зам.-кметът го изтегля“, обясни Фандъкова.  


Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да

Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да ...

......... неща- какво е състоянието на икономиката, какви цели гоним, как да постигнем тези цели и какви инвеститори привличаме, отбеляза президентът. Държавният глава смята също, че стои въпросът има ли дисбаланс в съотношението добри икономически показатели, ръст в икономиката и същевременно може да се усети от гражданите като жизнен стандарт, здравеопазване.


Парламентарната група на „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ напуска Народното събрание.

Парламентарната група на „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ напуска Народното събрание. ...

......... заседания, след като от няколко седмици от зала отсъстват депутатите от „БСП за България“. Очаква се парламентът да има сериозни проблеми с кворума, защото депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ формират крехко мнозинство от 122 народни представители, а ДПС традиционно не се регистрира в началото на пленарните заседания.    


Не сме се договаряли с ДПС за Закона за вероизповеданията.

Не сме се договаряли с ДПС за Закона за вероизповеданията. ...

......... на среща патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи, съобщи Борисов. Той е убеден, че не може да позволяваме чужди държави да плащат на нашите проповедници. Договорката е между българските християни и мюсюлмани в ГЕРБ. Това е договорката – да има равнопоставеност, да има нормален религиозен живот, заяви още премиерът.


Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента ...

......... извънредния труд спрямо нормативните изисквания. По настояване на синдикатите ще бъдат наложени персонални наказания за ръководителите в транспортните дружества, които са допуснали занемаряване на условията в сервизните помещения. Като част от програма за привличане на нови шофьори Столичната община се ангажира с осигуряване на средства за основен ремонт на общежития.


„Право на професионалистите по здравни грижи е да протестират, доколкото

„Право на професионалистите по здравни грижи е да протестират, доколкото ...

......... лечебни заведения заплатите ще бъдат близки до този размер. Усилията ни са насочени в посока до две-три години да достигнем до такива размери на възнагражденията на професионалистите по здравни грижи, които да бъдат достойни за техния труд и да ги мотивират да практикуват професията си у нас“, допълни здравният министър.


„Дълбоко оценявам и уважавам специалистите по здравни грижи. Техният труд

„Дълбоко оценявам и уважавам специалистите по здравни грижи. Техният труд ...

......... болниците да се съобразява с колективния трудов договор. Както каза премиерът, отпускат се все повече пари за здравеопазване, но те не стигат до лекари и сестри. Трябва заедно да работим именно в посока решаването на този проблем“. Това заяви федералният секретар на Изпълнителния комитет на КТ “Подкрепа” д-р Николай Кътев.


Парламентът изненадващо отложи насроченото за днес обсъждане на предложението за

Парламентът изненадващо отложи насроченото за днес обсъждане на предложението за ...

......... за представителни разходи. Мярката срещна отпор от страна на ДПС, които изразиха несъгласие с нейните мотиви. Повод за предлаганите по-тежки финансови санкции стана парламентарната група на БСП, чиито депутати вече втора седмица не участват в заседанията на парламента и комисиите в знак на недоволство срещу промените в Изборния кодекс.  


След съвещание в стаята на „Обединени патриоти“, партиите от управляващото

След съвещание в стаята на „Обединени патриоти“, партиите от управляващото ...

......... ГЕРБ, че ще бъде върнато старото положение с преференциите. Това беше нашето условие“, обяви народният представител Искрен Веселинов. Христиан Митев от НСФБ пък обяви, че от партията му си запазват правото да направят своите предложения на праг на преференциите, защото според тях сегашният начин за определянето им не е добър.


На пленарното заседание днес, парламентът ще разгледа предложенията за промени

На пленарното заседание днес, парламентът ще разгледа предложенията за промени ...

......... пет пленарни заседание, да се удържа цялата заплата и да не се дават пари за допълнителни разходи. От ВМРО пък настояват за промяна в начина на преизчисляване на депутатските заплати и въвеждането на т. нар. Златно швейцарско правила, а от БСП пък искат „замразяването“ им на 2 976 лв.  


В българските училища и детски градини има над 4 хил.

В българските училища и детски градини има над 4 хил. ...

......... за общуване, където нашите деца да се докоснат до майсторлъка на предците си. Да могат да направят глинен съд на грънчарско колело и много други неща. Музеят да бъде не само хранилище на нашето културно наследство, но и място, където да има живо общуване“, сподели той по повод на инициативата.


В България няма „различни“ деца! Ние трябва да се грижим

В България няма „различни“ деца! Ние трябва да се грижим ...

......... тях е на обща стойност около 500 хил. лв. Предстои откриване на 4 нови дневни центрове за деца с увреждания, важна тема, която създава предпоставки за социализация и работа с децата“, разказа още зам.-министър Русинова. Инициативата продължава с множество събития на територията на повече от 20 града в цялата страна. 


Парламентът удължи работното си време до приемане на промените в

Парламентът удължи работното си време до приемане на промените в ...

......... за местния - 6000. Това решиха депутатите от правната комисия на извънредно заседание. Електронно експериментално гласуване трябва да има през 2020 за българите в чужбина. БСП напуснаха залата още в началото на заседанието на правната комисия заради регистъра за избирателите, които от ляво предлагаха, но не беше прието от комисията.


„Това, което се случва с изборното законодателство, е наистина много

„Това, което се случва с изборното законодателство, е наистина много ...

......... престижа, както на нашите посланици зад граница, така и на страната ни“, заяви още Румен Радев, попитан за съгласувателната процедура за назначаването на нови български посланици. „Има предложения, които съм приел. Има и такива, с които категорично не съм се съгласил и съм ги отхвърлил“, добави още държавният глава.  


"Пари за новата болница има и новата болница ще бъде ...

......... някои политици проявяват мнима загриженост за съдбата на болницата или са склонни да си приписват заслуги, че са направили нещо по въпроса. По-важното е, че процесът е необратим и се надявам до две години ямболлии да имат модерно болнично заведение“, коментира в допълнение по темата кметът на Ямбол Георги Славов.


За развитието на модерно земеделие и производство само ентусиазмът и

За развитието на модерно земеделие и производство само ентусиазмът и ...

......... маршрути на българските градове с традиции в производството на качествено вино. Като най-големи проблеми пред Сухиндол кметът Чернев посочи обезлюдяването, както и липсата на инвестиции в регионална пътна мрежа. При посещението си в Сухиндол президентът Румен Радев участва и в традиционния ритуал по зарязване на лозята в местността „Димчански завой“.


От днес депутатите започват да разглеждат измененията в Изборния кодекс.

От днес депутатите започват да разглеждат измененията в Изборния кодекс. ...

......... (ЦИК), чийто мандат изтича в края на месец март. От БСП настояват процедурата за избор на нови членове да стартира още тази седмица, за да може да приключи до законовия срок – 21 февруари. Нагласите сред редиците на управляващите обаче се съставът на Комисията да не бъде променян преди изборите.


Министерството на здравеопазването разработва пакет от мерки в подкрепа на

Министерството на здравеопазването разработва пакет от мерки в подкрепа на ...

......... беше категоричен, че няма намаления на лимитите за хемодиализа и раждания. Лечебното заведение има общ размер на разходи, определен на месечна база, в който да извършва своята дейност. „Няма такова нещо с отказани раждания заради липса на осигурен ресурс. Същото се отнася и за хемодиализата“, обясни още здравният министър.  


Само Народното събрание може да реши дали да бъде подменен

Само Народното събрание може да реши дали да бъде подменен ...

......... комисия е в готовност да реагира и за машинното гласуване на европейските избори. Независимо, че изтича мандатът членовете работят и по този сценарии. Нейкова припомни, че през 2016 година също беше променено законодателството с квадратчето „не подкрепям никого“. От ЦИК са убедени, че както тогава и сега ще се справят.


„Няма нищо предизборно в този бюджет“, каза зам.-кметът на София

„Няма нищо предизборно в този бюджет“, каза зам.-кметът на София ...

......... и наистина става въпрос за едно временно решение за зимния период, за да не остане отворена шахта, която би представлявала опасност за всички преминаващи през градинката. Така че нямаме счупени плочки, нямаме разместени плочи. Просто не е приключила работата по конкретно една шахта в случая, за която говорим“, обясни зам.-кметът.


На редовното си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще

На редовното си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще ...

......... ЕАД за 2019 г., промяна на числеността на персонала в „Пазари Изток“. На утрешното заседание ще се реши дали столичното 139 основно училище „Захарий Круша“ ще може да разшири учебната си база. В дневния ред е предвидено, строителят да бъде обезщетен с терен на друго място и финансови средства.  


ПП ГЕРБ ще проведе Национална предизборна среща. Форумът ще започне в

ПП ГЕРБ ще проведе Национална предизборна среща. Форумът ще започне в ...

......... диалози в цялата страна под мотото "Европа в нашия дом". През тази година предстоят два вота – за Европарламент през май и за местни органи на властта през есента. ГЕРБ вече определи предизборния си щаб и определи председателя на парламентарната група и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за негов председател.


Категорично трябва да се пристъпи към изработването на една нова

Категорично трябва да се пристъпи към изработването на една нова ...

......... печелившите дружества в отрасъла. Според него отрасълът е на практика фалирал, като воденичен камък върху него тегне и идеологизацията му - идеологеми, според него, за либерализация на енергетиката, за диверсификация, енергийна ефективност. Шансове за енергетиката Румен Овчаров вижда в няколко посоки за промяна на отрасъла - професионализация, деидеологизация, прагматизация, националния интерес, последователност.


Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която

Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която ...

......... електронен носител не би следвало да предизвиква сътресения, каквото не се е случило в редица държави, където то е осъществено, а за пример бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и др. „И администрацията, и Министерски съвет са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва“, добави още Нинова.


Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен

Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен ...

......... до градските гробища, околните вилни зони и Златни пясъци. "Общините да направят така, че след като искат пътищата да са общински, да си ги поддържат“, смята Борисов. Националното сдружение на общините обяви, че ще е нужно около седмица, за да уточни точно кои пътни участъци искат да се ползват безплатно. 


2018 година беше интересна и динамична за София. Много важни

2018 година беше интересна и динамична за София. Много важни ...

......... че ще се справи. Готови сме да помагаме. Никой не печели от това да се преекспонира един или друг проблем. Има много малко неща, с които България е тотално конвертируема по света - едно от тях е културата. За нас успехът на Пловдив е много важен елемент“, смята Тодор Чобанов.


БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър

БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър ...

......... на ситуацията с огромните транспортни проблеми в София от преди изграждането на Северната скоростна тангента. Едно абсурдно решение, взето на тъмно, в 12 без 5, за което цялата отговорност пред гражданите на София категорично ще я носят кметът Йорданка Фандъкова и управляващите в Столична община, ако допуснат въвеждането на винетки. 


На 25 декември, вторник, президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева

На 25 декември, вторник, президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ...

......... Българската национална телевизия, Нова телевизия и бТВ. По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, чието лечение и рехабилитация се подкрепят   от благотворителната инициатива. Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и  начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.      


На 25 декември, вторник, президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева

На 25 декември, вторник, президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ...

......... Българската национална телевизия, Нова телевизия и бТВ. По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, чието лечение и рехабилитация се подкрепят   от благотворителната инициатива. Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и  начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.      


В детските градини на община Свищов от Нова година отпада

В детските градини на община Свищов от Нова година отпада ...

......... храна на децата. В Свищов има шест детски градини и още две в селата Царевец и Ореш. „С оглед демографската криза и ниските доходи, това облекчение ще помогне да бъдат обхванати повече деца в училище, които преди това са посещавали предучилищните форми на образование“, посочи кметът на Свищов Генчо Генчев.


С официална декларация на днешното си заседание Столичният общински съвет

С официална декларация на днешното си заседание Столичният общински съвет ...

......... дейности. Във връзка с тази кандидатура Столичният общински съвет изразява подкрепа за усилията на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на ПП „Витоша“, както и на спортните обекти в града и така да се стартира подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „София - 2024“.


Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви днес пред БНР, че има очаквания

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви днес пред БНР, че има очаквания ...

......... която и до ден днешен не е решена“, каза тя. „Ако ЕС продължи да функционира по същия начин, ще има много тежка съдба“, подчерта вицепрезидентът. Концепцията, по която се избират еврокомисарите, е сбъркана, каза Йотова. Според нея първо трябва да се определят проблемите, а след това да се определят комисарите.


Настояваме за оставката на министъра на външните работи г-жа Екатерина

Настояваме за оставката на министъра на външните работи г-жа Екатерина ...

......... при допустимите по закона 20 %.“ Затова отново казвам, че настояваме не само за оставката на Захариева като министър МВнР, но и изваждането й от правителството въобще, защото тя вече на няколко министерски поста доказа своята неподготвеност и некомпетентност. Отличи се с явни грешки или неправене на нищо“, завърши Заячка.


Ние сме една системна партия, доказали сме че можем да

Ние сме една системна партия, доказали сме че можем да ...

......... Подкрепяме протестите, но не участваме в тях. Смятам, че гражданите имат право да протестират и в тази връзка смятам, че ще има предсрочни избори. Трябва да се смени управленският модел от 2001 година, просто има нужда от промяна. Трябва да се работи за стандарта на българските граждани``, завърши лидерът на СДС.


Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, че трябва да

Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, че трябва да ...

......... и джаз „Икономов“ – Ая Христова. Изпълнение на саксофон направи Добромир Добрев, възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора. Допълнителна информация за благотворителната инициатива на държавния глава и начините, по които могат да бъдат направени дарения, може да получите на сайта www.bgkoleda.bg  .   


На 8 декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще

На 8 декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще ...

......... опитат да се разберат с този, който им предоставя съответната туристическа услуга каква компенсация биха получили. И, като активна потребителска позиция, да сигнализират при нас, ако търговецът не откликва на основателните им претенции, за да можем да се намесим и да наложим санкции при установяване на нарушения“, препоръча още той.


Вицепремиерът Томислав Дончев предлага промяна в чл. 53 на Конституцията, в който

Вицепремиерът Томислав Дончев предлага промяна в чл. 53 на Конституцията, в който ...

......... е посъветвал Горанов да даде максимално много информация на медиите. Проверката по случая е доказателство, че върху никого няма чадър, изтъкна вицепремиерът. „Ние имаме интерес Черно море да бъде демилитаризирана зона. Не е в наш интерес да има напрежение по нашите граници”. Така Дончев коментира конфликта между Русия и Украйна.  


Годишният размер на държавната субсидия за един получен действителен гласа,

Годишният размер на държавната субсидия за един получен действителен гласа, ...

......... субсидията не срещна възражение от страна на опозицията и бе прието анблок с вписания в закона за бюджета минимален размер на фискалния резерв за догодина, който възлиза на 4,5 млрд. лв., максималният размер на държавния дълг, за който е предвидено да не надвишава 22,2 млрд. лв. и други текстове.  


Българската народна банка е призвана да бъде един от стожерите

Българската народна банка е призвана да бъде един от стожерите ...

......... като България е изразила намерение за присъединяване към механизма ERM 2, който е задължителна стъпка за приемане в еврозоната. „Това предполага нови предизвикателства за банката в един много динамичен период“, добави още Людмила Елкова. На тържествената церемония присъстваха управителят на БНБ Димитър Радев, членовете на Управителния съвет на банката, финансисти.