Депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ предприемат законодателна инициатива

Депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ предприемат законодателна инициатива ...

......... подчерта, че инициативата е продиктувана от анализа на Централната избирателна комисия (ЦИК) за машинното гласуване, което се проведе в 3 000 избирателни секции на изборите за Европейски парламента, провели се на 26 май тази година. Депутатите предлагат обаче машинният вот да се запази за президентски избори и избори за Европарламент.


Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) потърси информация по

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) потърси информация по ...

......... за децата. В качеството си на орган, който лицензира услуги за деца, бихме искали да подчертаем, че частните занимални не се контролират от институциите като Държавна агенция за закрила на детето и да предупредим гражданите да бъдат изключително бдителни относно опита и отговорността, които им предлагат служителите в детските заведения.


Всяка събота и неделя и празничен ден до 27-ми октомври

Всяка събота и неделя и празничен ден до 27-ми октомври ...

......... общинският съветник и посочи, че предложенията идват по сигнали на граждани, свързани с транспорта до Витоша и Драгалевския манастир. "С предлаганите от мен промени в разписанието не само, че няма да се натовари автотранспорта с допълнителни разходи, но ще се оптимизира и дори ще има допълнителни приходи", беше категоричен инж.Славчев.


Над 641 000 души получават месечна финансова подкрепа по новия

Над 641 000 души получават месечна финансова подкрепа по новия ...

......... с право на чужда помощ, които получават социална пенсия за инвалидност. В тази категория през месец май попадат 12 932 души, които съгласно новото законодателство вземат 57% от линията на бедност или 198,36 лв. За тази група финансовата подкрепа е увеличена с около 123 лв. в сравнение с 2018 г.


Под ключовата дума „феърплей“ се проведе среща в Министерски съвет

Под ключовата дума „феърплей“ се проведе среща в Министерски съвет ...

......... с факти, когато е отчетено от Прокуратурата“, добави той. Маринов отказа да назове дали са говорили на срещата за уговорени мачове. Обясни, че премиерът единствено е поискал да се начертае план, който да пресича тази практика. Новото футболно първенство започва на 12 юли с мача Ботев Враца – Берое.  


Политическите партии и коалиции вече ще могат да получават финансиране

Политическите партии и коалиции вече ще могат да получават финансиране ...

......... да предоставят на партиите офиси безвъзмездно, за да могат те да развиват своята дейност като заплащат единствено текущите си разходи. Парламентарното мнозинство отхвърли предложението на „БСП за България“ политическите сили да върнат обратно в държавния бюджет всички средства от субсидии, които не са изразходвали и държат на влог в банка. Депутатите одобриха драстичното намаляване на държавното финансиране на партиите и

Депутатите одобриха драстичното намаляване на държавното финансиране на партиите и ...

......... млн. лв. Мнозинството не подкрепи предложението на ДПС за нула лева субсидия, както и предложението на ВМРО за допълнителни 1,5 млн. лева за партиите, за да развиват парламентарната си дейност. Предстои депутатите да решат за т. нар. отворено финансиране, което предвижда партиите и коалициите да получават средства от юридически лица. 


Остри реплики между депутатите и взаимни обвинения в популизъм съпътстваха

Остри реплики между депутатите и взаимни обвинения в популизъм съпътстваха ...

......... През цялото това време имахте време да запознаете вашите избиратели с визията ви за финансиране на политическите партии“, разкритикува опозицията народният представител Александър Иванов. Той упрекна левицата още за това, че изразява несъгласие с това размерът на партийната субсидия да стане 1 лев, но не са внесли свое алтернативно предложение. 


На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат на първо

На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат на първо ...

......... прехвърлени върху търговците, които в различните си качества осъществяват дейности по предоставяне на услуги по електронно събиране на пътни такси. В рамките на пленарното заседание народните представители ще обсъждат и промени в Закона за концесиите, които предвиждат концесионирането на морските плажове да става по реда на Закона за Черноморското крайбрежие.


Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена

Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена ...

......... Потребителските и технологичните параметри на Платформата ще бъдат представени на конференция утре в Министерски съвет. Платформата за достъп до обществена информация е разработена по проект с европейско финансиране BG05SFOP001-2.001-0001 „Подобряване на процесите, свързани с предоставянето, достъпа и повторното използване на информацията от обществения сектор“ с бенефициент администрацията на Министерския съвет.


Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва ...

......... участъка, ще се облекчи високата интензивност на транзитното движение от и за централната част на Европа по транспортен коридор „Ориент/ Източно-Средиземноморски“. В днешната инспекция на АМ „Европа“ заедно с министър-председателя Бойко Борисов бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.„Тук съм по покана на „Обединена София срещу презастрояването“ и

„Тук съм по покана на „Обединена София срещу презастрояването“ и ...

......... Борисовата градина“, ИК „За Зелен Младост“, „Протестна група Младост“, ИК „Лозенец“, „Протестна група Дианабад“, инициатива „Слънце за децата ни“, АРОЕС „Справедливост“, сдружение „Парк Кукуряк“, протестна група „Мусагеница“, гражданска инициатива „Симеоново“, ИК от кв. „Витоша“, жители от кв. „Стрелбище“ и др. Протестът беше подкрепен и от гражданско сдружение „Спаси София“.  


ДПС е превело на Министерство на финансите средствата, които подлежат

ДПС е превело на Министерство на финансите средствата, които подлежат ...

......... смешно, което се случва в момента. Субсидията е приета на второ четене на комисия 1 лев и този въпрос е свършил. Какво променяме? Докладът е изготвен. Как ще го направят? Ако ще нарушаваме парламентарните правила, ние няма да гласуваме на комисия друго – да си гласуват“, заяви още Пеевски.   


На последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателните

На последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателните ...

......... годишната субсидия за периода от 26 май 2016 г. до влизането на закона в сила, а намалението да бъде за сметка на следващи траншове. При липса на такива обаче, разликата ще трябва да бъде възстановена от съответната партия до края на 2020 година, като за забавата ще бъде начислявана лихва. 


Със 117 гласа „за“, 90 – „против“ и нито един

Със 117 гласа „за“, 90 – „против“ и нито един ...

......... на банковите такси. Въпреки че дадоха подкрепата си на първо четене, от ВМРО пък се заканиха да направят свои предложения в следващите обсъждания. „Партиите вземат повече пари, отколкото би трябвало да вземат. Тези пари могат да бъдат намалени. Въпросът е с колко и на каква цена?“, коментира депутатът Искрен Веселинов. 


Обществото трябва да получи гаранции за успешния ход по избора

Обществото трябва да получи гаранции за успешния ход по избора ...

......... на властите, но и не пренебрегвам моето задължение, тъй като в края на процеса подписвам указа за назначението“, заяви Румен Радев. Държавният глава посочи, че целта на консултациите е те да насочат  фокуса към процедурата и затова е важно и мнението на неправителствения сектор, поканен на кръглата маса днес.  Под председателството на премиера Бойко Борисов се проведе редовно заседание

Под председателството на премиера Бойко Борисов се проведе редовно заседание ...

......... по Годишния план за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма за 2018 г. и докладва по изпълнението на Стратегията през настоящата година. В рамките на днешното заседание беше обсъдена и подготовката на посещение на Комитета за противодействие на тероризма към Съвета по сигурност на ООН в България.


Намаляването на партийните субсидии на 1 лев за получен глас

Намаляването на партийните субсидии на 1 лев за получен глас ...

......... размер на 14,6 милиона лева. От БСП вече обявиха, че не подкрепят предложението на ГЕРБ за намаляване на субсидиите, но смятат да инициират дебат по темата. ДПС заявиха, че са категорично против. Обединените патриоти подкрепиха искането на управляващите, с уговорката, че намалението трябва да е в по-малък размер.    


Националният съвет на БСП прие позиция парламентарната група на “БСП

Националният съвет на БСП прие позиция парламентарната група на “БСП ...

......... на ГЕРБ за 1 лев на действителен глас партийна субсидия. Отчитайки и силните обществени настроения срещу партийното финансиране, Националният съвет на БСП възлага на  парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии.  


След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и

След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и ...

......... След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове в партията. Тя вече е депозирана и приета от Борисов. Председателят на ГЕРБ благодари на Цветанов за свършената работа през годините.


БСП се връща в Народното събрание. След 3 месеца парламентарен

БСП се връща в Народното събрание. След 3 месеца парламентарен ...

......... зала, предаде Нова телевизия. Това идва на фона на загубата на евровота и подадената оставка на Корнелия Нинова. След изборния 26 май, БСП насрочи нов конгрес на 16 юни, на който ще бъде избран и новият лидер на социалистите. Дотогава Нинова ще продължи да изпълнява длъжността на председател на БСП.


Министерският съвет прие разпореждане за установяване и внасяне в полза

Министерският съвет прие разпореждане за установяване и внасяне в полза ...

......... на приходната част на държавния бюджет за 2019 г. в частта на неданъчните приходи от дивиденти. То е изготвено в съответствие с чл. 2, чл. 11, т. 4 и чл. 12, т. 14 от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.


Правителството одобри допълнителни средства в размер на 20,9 млн. лв.

Правителството одобри допълнителни средства в размер на 20,9 млн. лв. ...

......... и са предвидени за довършителни дейности в храм „Св. Прокопий Варненски“, гр. Варна. Допълнителните разходи/трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет се предоставят за сметка на предвидени разходи по централния бюджет за 2019 г. и за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2019 година.


Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и ...

......... Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите. „Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят“, заяви премиерът Борисов на днешното правителствено заседание. Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения.


Некачествените участъци по столичната улица “Граф Игнатиев” няма да бъдат

Некачествените участъци по столичната улица “Граф Игнатиев” няма да бъдат ...

......... накриво наредени плочки“. Фандъкова заяви, че в момента фирма изработени новите ограничители, които ще бъдат поставени успоредно по дължината на трамвайната линия. Освен това ще се върнат и част от търговските площи за книги, но с нов естетически вид, където „няма да стърчат и да се поставят кашони от банани“. 


Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно

Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно ...

......... в парламента. „Днес имахме заседание на групата, за да обсъдим следващите ни действия. Взехме решение от днес народните представители да влязат в парламентарните комисии и да се включат в работата на българския парламент, а от утре и в пленарна зала да участваме в заседанието на Народното събрание“, каза още Стойнев.


Председателят на НФСБ Валери Симеонов, една от трите партии в

Председателят на НФСБ Валери Симеонов, една от трите партии в ...

......... Симеонов поздрави и ВМРО за постигнатия резултат на евровота, който ще позволи на партията да вкара двама депутати в Европейския парламент. За своята партия той коментира, че представянето е лошо и не изключи кадрови промени. Симеонов бе водач на листата на „Патриоти за Валери Симеонов“, която събра малко над 1%.


Падна поредното президентско вето. Със 143 гласа „за“ и нито

Падна поредното президентско вето. Със 143 гласа „за“ и нито ...

......... на Министерския съвет. Държавният глава възразява и срещу неравнопоставеността между дребните и едрите собственици на земеделски земи и горски територии, които ще се обезщетяват по различен начин. Тази промяна според него създава сериозен риск вместо да се ускори процесът на изграждане на значими национални обекти, той да бъде забавен.   


Нашата азбука е нашият пазител, а четмото и писмото са

Нашата азбука е нашият пазител, а четмото и писмото са ...

......... в компютъра и телефона, да отделим време и за книгите. „Те не дават бързи отговори, а ни карат да се помъчим, да поупорстваме, да потърсим смисъла. Част от тяхната магия е, че не дават всичко наготово, а ни привличат като съучастници в неспирния стремеж към знанието”, заяви в заключение Фандъкова. 


„Просветата и културата ни направиха народ, а българската държава превърнаха

„Просветата и културата ни направиха народ, а българската държава превърнаха ...

......... да мечтаят смело и да не съществуват прегради пред амбициите им. Плакет на вицепрезидента в знак на признание и благодарност за активната дейност връчи Илияна Йотова на директора на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ Илина Генова. По-рано вицепрезидентът разгледа в школото изложба, посветена на неговата 160-годишна история.  


България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на ...

......... каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което бе изложено в музея „Лувър“ в Париж през 2014 г.


Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът

Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът ...

......... него се дава възможност за истинска диверсификация. На въпроса обаче защо гръцката икономика реализира много по-голям брутен вътрешен продукт от България, въпреки че допреди няколко години страната се намираше в тежка криза, Борисов отговори шеговито: „Гръцката икономика не е имала комунизъм. Гръцката икономика не е правила Кремиковци, Цанков камък“.   


Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв.

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. ...

......... „Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи“, подчерта още премиерът Борисов в Стара Загора. След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.


В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин,

В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, ...

......... никакви притеснения относно проверките. Той посочи, че обяснил какви са процедурите на ДФЗ. На въпроса дали е близък с Миню Стайков бе категоричен: „Няма как да съм близък. Не съм близък”. Относно имуществото си, министърът на земеделието заяви, че всичко, което има от 20 години насам е декларирано и законно.


Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния

Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния ...

......... всеки ще може да направи справка по предварително зададени критерии каква е реализацията и средната работна заплата за съответна икономическа дейност, група професии, степен на образование. Прогнозите на МТСП за пазара на труда до 2032 г. показват, че се очаква да има недостиг на кадри със средно професионално образование.  


„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва

„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва ...

......... да се поучат и други участници в кампанията. Държавният глава отново посочи, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взема решение за своето бъдеще. „Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска“, добави Румен Радев.


Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството,

Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството, ...

......... щастливи само ако заменим омразата, завистта и желанието за мъст с обич, любов и разбирателство, заяви още главният мюфтия, като подчерта, че Рамазан е време за пречистване. „Ако последователите на всички религии се опитат да преосмислят посланията на техните писания, голяма част от проблемите ще бъдат решени“, посочи Мустафа Хаджи.


Премиерът Бойко Борисов коментира предстоящата визита на папата у нас.

Премиерът Бойко Борисов коментира предстоящата визита на папата у нас. ...

......... се извинявам, хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но ефектът и фактът, че прие и за втори път папа ще бъде България, а този е обичан папа и светът го харесва и мисля, че е добре за България“, каза премиерът.  


Държавният глава Румен Радев поздравява българите по случай Международния празник

Държавният глава Румен Радев поздравява българите по случай Международния празник ...

......... в бъдещето, у нас борбата продължава да е за достойни условия на труд и справедливо заплащане. От нейния изход зависи и какво бъдеще ще има страната ни и нашият народ“, подчертава Румен Радев. Държавният глава изразява признателността си към всички българи, които с усърдието си съграждат и пазят България.  


Кметът на Провадия Филчо Филев съобщи, че вече е започнал

Кметът на Провадия Филчо Филев съобщи, че вече е започнал ...

......... няма щети. Помолили сме ръководителите на учебни, здравни и социални заведения да видят сградите на институциите, които управляват, имат ли щети. Същото ще извършат и кметовете и кметските наместници по населени места. До този момент нямаме сигнали за сериозни щети. Хората са изпитали лека уплаха, но паника нямаше", казва кметът.


По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните ...

......... оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова. Причината е информация, че телефонът й е обявен в сайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. Предстои да бъде извършена проверка. Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и тя ще бъде приета, съобщиха от земеделското министерство.


От днес, 26 април, участниците в евроизборите трябва да подават

От днес, 26 април, участниците в евроизборите трябва да подават ...

......... задължинията им, включително каква информация трябва да се подава за ЕРИК и съответните срокове за това. Съгласно Изборния кодекс за неподаването на задължителната информация за включване в ЕРИК на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 3000 до 10 000 лв.


Спортът дарява не само здраве и физически качества – сила,

Спортът дарява не само здраве и физически качества – сила, ...

......... подкрепа. Целта на събитието е да насърчи родителите да прекарват повече време заедно с децата си и да възпитат у тях интерес към спорта. В отборните игри в различни дисциплини се включиха над 350 деца и техните родители. Преподаватели и студенти от НСА участваха в организацията на празника.    


Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за местното

Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за местното ...

......... кметството и кмета на общината. Той призова да се търсят подходящи законови промени, с които този порок да се отстрани. „Но с дадените текстове това не се случва. Трябва да създадем задължението общинският съвет да създаде правила, които да дават възможност на местните власти да се саморегулират“, настоя Веселинов.  


Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента

Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента ...

......... е подал. Симеонов не намери връзка между стартиралата проверка срещу него думите му, че с многото оставки в редиците на управляващите ще се повдигне и въпросът за оставка на премиера Борисов. „Не мога да коментирам, но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка“, посочи той.  


Парламентарната комисия за борба с корупцията ще обсъди предсрочното прекратяване

Парламентарната комисия за борба с корупцията ще обсъди предсрочното прекратяване ...

......... на антикорупционта комисия  беше категоричен, че документите му са изрядни, но така и не стана ясно защо съседите му нямат достъп до въпросната тераса. Освен на Георгиев, левицата иска предсрочно прекратяване на мандата и на заместник-председателя на комисията Антон Славчев заради придобиване на недвижим имот на цени под пазарните.  


Имам чувството, че съм от тези хора, които вкараха България

Имам чувството, че съм от тези хора, които вкараха България ...

......... вече е най-важният момент. Ние не трябва да ги увеличаваме. Трябва да се мобилизират тези хора около идеи. Трябва да се формулират идеите не само за България, а и защо ние трябва да сме в Европейски съюз. Трябват ни политици, които да имат авторитет в ЕС, каза още бившият министър-председател.


Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от

Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от ...

......... избори, на които санкцията да дойде от избирателя и той да зададе ясен мандат за нулева толерантност към всяка злоупотреба с власт оттук нататък.  Вместо фалшиви оставки, искаме реално отговорност. Вместо завладяна държава, искаме реална парламентарна демокрация. Това са нашите искания и ще продължаваме да се борим“, заключи Крум Зарков.


Председателят на ПП МИР и общински съветник Симеон Славчев предложи

Председателят на ПП МИР и общински съветник Симеон Славчев предложи ...

......... че информацията може да бъде изискана допълнително от дирекцията. Той потвърди, че темата с насилието над лекари е много важна и със силен обществен отзвук. По думите му полицията работи съвместно с прокуратурата и има конкретни стриктни действия, които се изпълняват при всеки получен сигнал за насилие над медицинско лице.


Не очаквам трусове след напускането на Цветан Цветанов, заяви председателят

Не очаквам трусове след напускането на Цветан Цветанов, заяви председателят ...

......... Дариткова за шеф на групата на ГЕРБ в парламента. "Тя е един комуникативен човек, спокоен и не виждам проблеми по отношение на комуникацията с нея", смята той. "Ще работим с Дариткова. Не виждам проблем в това, че се променя председателят на ПГ на ГЕРБ. Не виждам драма", допълни Сидеров.  


Има грешка, има и прошка. С времето ще се покаже

Има грешка, има и прошка. С времето ще се покаже ...

......... прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни или не. посочи Борисов. Премиерът съобщи, че по-късно през деня ще съобщи кой ще е новият министър на правосъдието. Името ще бъде съобщено по-късно, за да няма грешки и да не се налага изтегляне на кандидатурата, изрази се Борисов.  


Председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела

Председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела ...

......... огън е абсолютна лъжа, заяви Борисов. Всички сме страдали от този скандал, допълни той. Премиерът съобщи, че по-късно през деня ще съобщи кой ще е новият министър на правосъдието. Името ще бъде съобщено по-късно, за да няма грешки и да не се налага изтегляне на кандидатурата, изрази се Борисов.  


Въпросите за дефицита на лидерство, на големи идеи и каузи,

Въпросите за дефицита на лидерство, на големи идеи и каузи, ...

......... на мъжете в дебатите за борбата с домашното насилие и насилието върху жени. Илияна Йотова е носител на отличието Жълта роза за принос към каузите на „Зонта“. Вицепрезидентът бе патрон на миналогодишния благотворителен Бал на жълтата роза в подкрепа на талантливите деца от музикалните училища в Широка лъка и Котел.


Заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка по искане на

Заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка по искане на ...

......... пазарна цена, за което й е бил нужен и кредит. Това показва и справка в имотния регистър. "Нито съм искала преференция, нито съм получила. Преди 3 години това е била пазарната цена на имота, предвид това, че той не е имал Акт 16, нито е бил изграден", коментира Ваня Колева.


Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка ...

......... Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.


  „Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той

  „Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той ...

......... сделката, ще трябва да отиде на арбитражен съд“, уточни водачът на листата на БСП. Тя посочи данни от последните доклади на ЕК, които показват, че тази корупция трудно се преодолява. „2/3 от сигналите за корупционни сделки, сред видни политици в България, не се разследват от съответните органи“, каза още Йончева.


„Оставката винаги е индивидуален акт. Надявам се, че г-жа Цачева

„Оставката винаги е индивидуален акт. Надявам се, че г-жа Цачева ...

......... е на ход – очевидно съм имала някакво предчувствие по темата”, посочи Илияна Йотова. Според нея дали ще има други оставки, времето ще покаже. „Но, вече не е въпросът какви аргументите ще изложи г-жа Цачева. Въпросът е в аргументите, които ще защити ПП ГЕРБ, мнозинството и министър-председателят”, заяви Йотова.  


Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще подаде оставка заради купения

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще подаде оставка заради купения ...

......... купения от нея апартамент на по-ниски цени в столичния квартал "Изток".Тя е провела разговор с премиера Бойко Борисов и сама е изявила желание да напусне правителството, предаде бТВ. Срещата между двамата е била рано сутринта в събота в премиерския кабинет. Самата тя ще обяви оставката си по-късно през деня.  


Показахме, че столетницата е по-маловажна от младата партия

Показахме, че столетницата е по-маловажна от младата партия "Воля" и ...

......... продължава така", отбеляза още лидерът на "Воля".   Марешки обясни, че неговите депутати продължават да са в парламента, защото другата опасност е още по-голяма и безсмислена. "Предсрочни избори, харчене на милиони, лобиране от страна още по-слабо правителство, назначено от президента, грабеж, нов грабеж и повтаряне на същите резултати",  отбеляза Марешки.


Столичната община няма да дава заем на изпълнителя на ремонта

Столичната община няма да дава заем на изпълнителя на ремонта ...

......... да позволят общината да си плати задълженията към изпълнителите. За радост междинните плащания от страна на ОП "Региони в развитие бяха възстановени" - така че верифицирани са разходи, платено е актуваното до този момент и не се налага този доклад да продължава, така че зам.-кметът го изтегля“, обясни Фандъкова.  


Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да

Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да ...

......... неща- какво е състоянието на икономиката, какви цели гоним, как да постигнем тези цели и какви инвеститори привличаме, отбеляза президентът. Държавният глава смята също, че стои въпросът има ли дисбаланс в съотношението добри икономически показатели, ръст в икономиката и същевременно може да се усети от гражданите като жизнен стандарт, здравеопазване.


Парламентарната група на „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ напуска Народното събрание.

Парламентарната група на „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ напуска Народното събрание. ...

......... заседания, след като от няколко седмици от зала отсъстват депутатите от „БСП за България“. Очаква се парламентът да има сериозни проблеми с кворума, защото депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ формират крехко мнозинство от 122 народни представители, а ДПС традиционно не се регистрира в началото на пленарните заседания.    


Не сме се договаряли с ДПС за Закона за вероизповеданията.

Не сме се договаряли с ДПС за Закона за вероизповеданията. ...

......... на среща патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи, съобщи Борисов. Той е убеден, че не може да позволяваме чужди държави да плащат на нашите проповедници. Договорката е между българските християни и мюсюлмани в ГЕРБ. Това е договорката – да има равнопоставеност, да има нормален религиозен живот, заяви още премиерът.


Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента ...

......... извънредния труд спрямо нормативните изисквания. По настояване на синдикатите ще бъдат наложени персонални наказания за ръководителите в транспортните дружества, които са допуснали занемаряване на условията в сервизните помещения. Като част от програма за привличане на нови шофьори Столичната община се ангажира с осигуряване на средства за основен ремонт на общежития.


„Право на професионалистите по здравни грижи е да протестират, доколкото

„Право на професионалистите по здравни грижи е да протестират, доколкото ...

......... лечебни заведения заплатите ще бъдат близки до този размер. Усилията ни са насочени в посока до две-три години да достигнем до такива размери на възнагражденията на професионалистите по здравни грижи, които да бъдат достойни за техния труд и да ги мотивират да практикуват професията си у нас“, допълни здравният министър.


„Дълбоко оценявам и уважавам специалистите по здравни грижи. Техният труд

„Дълбоко оценявам и уважавам специалистите по здравни грижи. Техният труд ...

......... болниците да се съобразява с колективния трудов договор. Както каза премиерът, отпускат се все повече пари за здравеопазване, но те не стигат до лекари и сестри. Трябва заедно да работим именно в посока решаването на този проблем“. Това заяви федералният секретар на Изпълнителния комитет на КТ “Подкрепа” д-р Николай Кътев.


Парламентът изненадващо отложи насроченото за днес обсъждане на предложението за

Парламентът изненадващо отложи насроченото за днес обсъждане на предложението за ...

......... за представителни разходи. Мярката срещна отпор от страна на ДПС, които изразиха несъгласие с нейните мотиви. Повод за предлаганите по-тежки финансови санкции стана парламентарната група на БСП, чиито депутати вече втора седмица не участват в заседанията на парламента и комисиите в знак на недоволство срещу промените в Изборния кодекс.  


След съвещание в стаята на „Обединени патриоти“, партиите от управляващото

След съвещание в стаята на „Обединени патриоти“, партиите от управляващото ...

......... ГЕРБ, че ще бъде върнато старото положение с преференциите. Това беше нашето условие“, обяви народният представител Искрен Веселинов. Христиан Митев от НСФБ пък обяви, че от партията му си запазват правото да направят своите предложения на праг на преференциите, защото според тях сегашният начин за определянето им не е добър.


На пленарното заседание днес, парламентът ще разгледа предложенията за промени

На пленарното заседание днес, парламентът ще разгледа предложенията за промени ...

......... пет пленарни заседание, да се удържа цялата заплата и да не се дават пари за допълнителни разходи. От ВМРО пък настояват за промяна в начина на преизчисляване на депутатските заплати и въвеждането на т. нар. Златно швейцарско правила, а от БСП пък искат „замразяването“ им на 2 976 лв.  


В българските училища и детски градини има над 4 хил.

В българските училища и детски градини има над 4 хил. ...

......... за общуване, където нашите деца да се докоснат до майсторлъка на предците си. Да могат да направят глинен съд на грънчарско колело и много други неща. Музеят да бъде не само хранилище на нашето културно наследство, но и място, където да има живо общуване“, сподели той по повод на инициативата.