"Двамата вицепремиери Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са черните овце в правителството. Това са хората, ...

......... заяви: "Това е безпринципен вот на недоверие. Ще дам само един пример. От БСП казват, че 1,5 милиарда в първото правителство на Борисов е удържавено от Здравната каса. Е, добре - правителството на Орешарски върна ли го този милиард и половина? Тази безпринципност - "стани, за да седна", ние няма как да я подкрепяме".  


Стабилност е най-неподходящата дума за правителството - Бойко Борисов изпусна

Стабилност е най-неподходящата дума за правителството - Бойко Борисов изпусна ...

......... имат свои правила, аз не искам да ги коментирам". Разбира се, понеже не може да се справи със ситуацията, бяга от нея, но ако корупцията и лобизмът, в които те се обвиняват взаимно всяка седмица и директно и открито са правила за г-н Борисов, за нас е престъпление", подчерта Нинова.


БСП не е използвала политически случая с убийството на Виктория

БСП не е използвала политически случая с убийството на Виктория ...

......... изведе България в следващите 10-15 години на едно друго ниво" и тогава няма да има значение коя партия ще управлява. Свиленски коментира и смяната на главния редактор на вестник "Дума" и писмото от 50 депутати от партията, в което бяха отправени критики към начина на ръководене на Корнелия Нинова:  


Президенът Румен Радев с призив към съдебната власт и полицията да реши

Президенът Румен Радев с призив към съдебната власт и полицията да реши ...

......... справедливо случая с убитата Виктория Маринова. Държавният глава е гост в Троян за 150-годишния юбилей на града. Радев е категоричен, че убиецът на Виктория трябва да понесе цялата тежест на закона. Според него международният отзвук е бил резлутат от кризата в доверието то институциите. Президентът изказа съболезнования към семейството на загиналата.  


Never ending story (история без край) – с този израз

Never ending story (история без край) – с този израз ...

......... отида от този свят и тогава вече да си кажат: Сега вече free-for-all, както викат американците, но едва ли ще им направя това удоволствие, засега поне се надявам не". "Това е една история без край, защото всъщност това не е съдебен спор. Това е морален и законодателен спор", обобщава Сакскобургготски.


Опозицията се старае да създаде една нервност в обществото, а

Опозицията се старае да създаде една нервност в обществото, а ...

......... Цветанов. Той добави, че един от основните акценти през есенната сесия на парламента винаги е проектобюджетът. Той трябва да бъде внесен от Министерски съвет в парламента, да започне гледането му в ресорните комисии, за да може до края на ноември да имаме готов, приет бюджет за 2019 година, допълни Цветанов.БСП е интересна партия, тя винаги е имала много мнения.

БСП е интересна партия, тя винаги е имала много мнения. ...

......... е един юмрук, който трябва да удари там, където трябва, и в интереса на всички български граждани, надявам се. Това депутатът от БСП Георги Йорданов коментира в "Офанзива с Любо Огнянов"  по Канал3 вътрешните подписки и борби в редовете на социалистическата партия покрай смяната на и.д. главния редактор на в. "Дума".


Опозицията разкритикува Столичната община за некачествените ремонти по време на

Опозицията разкритикува Столичната община за некачествените ремонти по време на ...

......... Стана ясно още, че ще бъдат премахнати емблематичните за София павета от градинката на „Св. Климент Охридски”, която в момента се ремонтира. Мотивът за това решение е, че при мокро време пешеходците се пързалят върху тях. Те ще бъдат заменени от гранитни плочи, за да се гарантира безопасността на хората.


Вицепремиерът Валери Симеонов ще вземе участие в национална среща на

Вицепремиерът Валери Симеонов ще вземе участие в национална среща на ...

......... няколко срещи в общински съвет Казанлък, бяха изслушани общински съветници и те представиха своите предложения за ограничаване на битовата престъпност особено в кварталите с концентрирано малцинствено население. След срещата на тема „Обществен ред и сигурност“, вицепремиерът Валери Симеонов ще посети едно от водещите предприятия в областта – М+С Хидравлика АД.


Групата на Патриотите в Столичния общински съвет предлага изменение на

Групата на Патриотите в Столичния общински съвет предлага изменение на ...

......... кандидатура има сериозна подкрепа. Според Контрера, подкрепата за предложението за промяна на плана за управление на Витоша и даването на възможност да се модернизират съоръженията ще бъде мерило за поведението на всяка група и всеки общински съветник в СОС дали искат развитие, или сегашното състояние на разруха ги устройва.  


Депутатите започват пленарното заседание в четвъртък с работа по първото

Депутатите започват пленарното заседание в четвъртък с работа по първото ...

......... културни институти, както и на изпълнителния директор на ИА „Национален филмов център“ да се излъчват на запис на интернет страницата или видеоканала на Министерството на културата. По този начин ще се осигури провеждането на прозрачно, ясно и видимо състезание на кандидатите и справедлив избор, ще се увеличи доверието в институциите.Депутатите прекратиха пълномощията на народния представител Николай Нанков, съобщи novini.bg. Припомняме, че

Депутатите прекратиха пълномощията на народния представител Николай Нанков, съобщи novini.bg. Припомняме, че ...

......... край Своге. След това той се върна в парламента като депутат от ГЕРБ, а регионален министър стана Петя Аврамова, която пък преди това бе народен представител. Гласуването на прекратяването на пълномощията на Нанков бе съпроводено от въпрос от депутата Драгомир Стойнев от БСП, който попита ще стане ли зам. - министър на Аврамова.


Когато като политическа сила решавате да поемате политическа отговорност за

Когато като политическа сила решавате да поемате политическа отговорност за ...

......... най-вулгарния мафиотски тип. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев преди гласуването на оставката на Николай Нанков като депутат. Познавам Николай Нанков преди да стане министър. Проблемът ми не е той, а думата "отговорност". Не става дума за отговорност, а за смяна на местата и за продължаване на същата линия, заяви Антон Кутев.


Едва ли има столичанин, който да не е наясно с

Едва ли има столичанин, който да не е наясно с ...

......... а случаят с „Граф Игнатиев”  само преля чашата на търпението на столичани. И отново ще повторя, че ако кметът Йорданка Фандъкова не поиска оставката на Крусев и не го отстрани незабавно, то тя ще трябва лично да поеме отговорността за некачествените ремонти в София и неефективното изразходване на публичните средства.


Народното събрание да поиска изслушване на кмета Йорданка Фандъкова за

Народното събрание да поиска изслушване на кмета Йорданка Фандъкова за ...

......... строителни проекти на ГЕРБ. Той припомни вълните на Цариградско шосе, наводнението на НДК, разбитата нова настилка на бул. „Дондуков”.Същите проблеми има в Стара Загора, в Бургас и в други областни градове, каза Делчев. Въпросът вече е не колко са взели фирмите изпълнителки, а колко са върнали на възложителите, допълни той.


Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в понеделник,

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в понеделник, ...

......... Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в понеделник, 8 октомври, от 11:00 ч. в сградата на Министерския съвет. Ще бъде обсъден проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, внесен от министъра на финансите.Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще ...

......... размер на нетните приходи от всички дейности за текущата година, свързани с ползването на обекта на концесията и дължимия ДДС върху сумата. За възлагането на нова концесия ще бъдат изготвени нови концесионни анализи, като документацията за концесията ще бъде съобразена с новия Закон за концесиите и актовете по негово прилагане. 


Правителството одобри пакет от общо 1528 мерки за промяна и

Правителството одобри пакет от общо 1528 мерки за промяна и ...

......... издадени от български орган, същите ще могат да бъдат изискани служебно от съответната администрация. По същата логика редица услуги се предвижда да преустанови изискването за представяне на решение на ТЕЛК/НЕЛК.   Пълният списък с мерки е публикуван на Портала за обществени консултации и може да бъде намерен тук: http://www.strategy.bg/Publications/View.aspx?lang=bg- BG&categoryId=&Id=258&y=&m=&d


Приравняваме заплатите на духовниците от всички вероизповедания с тези на

Приравняваме заплатите на духовниците от всички вероизповедания с тези на ...

......... много добър тон между Българската православна църква, премиера и депутатите от парламентарните групи, които са вносители на закона. Законът е човешко творение и винаги може да има някои пропуски, така че намерихме консенсусно решение. Надяваме се нашите бележки да бъда взети предвид“, каза след срещата западно и средноевропейският митрополит Антоний.


Народните представители обсъждат въвеждането на електронна платформа за възлагане на

Народните представители обсъждат въвеждането на електронна платформа за възлагане на ...

......... неправомерна замяна на изпълнител или подизпълнител, като така се цели дисциплиниращ ефект спрямо страните по договора. Платформата осигурява възможност за подготовка и публикуване на решения, обявления и документация за обществени поръчки. Подготовка и получаване на запитвания и предоставяне на разяснения. Тя ще бъде общодостъпна и съвместима с най-разпространените пазарни продукти.


Протестиращите майки на деца с увреждания започват директни преговори с

Протестиращите майки на деца с увреждания започват директни преговори с ...

......... бъдат обсъдени исканията на майките за реформа в системата и да се търсят начини за сближаване на позициите. Вероятно на срещата да бъде поставен и въпросът как ще бъдат изхарчени допълнителните 150 милиона лева за хора с увреждания, които правителството обеща да бъдат добавени в бюджета за догодина.    


Националният съвет на БСП реши парламентарната група на партията да

Националният съвет на БСП реши парламентарната група на партията да ...

......... Това решение бе взето заради влошаващото се състояние на здравеопазването и намерението на управляващите да правят реформи, които ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин, а качеството на здравните услуги няма да се подобри. „Това не е здравна реформа, а здравен геноцид“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.    


Обръщение на държавния глава Румен Радев към народа   Скъпи

Обръщение на държавния глава Румен Радев към народа   Скъпи ...

......... на никоя идеология, а само и единствено под знака на културата и човеколюбието. Вярвам, че след години на разделение обществото ни все повече ще осъзнава нуждата от единение. Процесът ще е дълъг, ще срещне съпротивата на сили, които се хранят от разделението. Но, убеден съм: мъдростта ще победи ожесточението.  


Електронна система ще следи наличностите на лекарствата в България, решиха

Електронна система ще следи наличностите на лекарствата в България, решиха ...

......... пазара. "В случай че се установи риск от дефицит, установи се недостиг по параметрите, които сме заложили в закона, ще се генерира забранителен списък за износ, който ще се изпраща на Агенция "Митници". Депутатите удължиха законодателната си програма до окончателното приемане на целия законопроект за лекарствените продукти в хуманната медицина.


Оценките и самооценките на българските граждани за заобикалящата ги действителност

Оценките и самооценките на българските граждани за заобикалящата ги действителност ...

......... лица/лидери – 0,4%, Да, България – 0,3%, Реформаторски блок – 0,2%, Нова дясна партия – 0,2%, Не подкрепям никого – 0,2%, Демократична България – 0,1%, ДОСТ – 0,1%, ДСБ – 0,1%, Нова лява партия – 0,1%, Не подкрепят никого – 1,6%, Няма да гласуват или не посочват нищо – 43,8%.


Корабът сами си го клатим. Демокрацията не е хаос, а

Корабът сами си го клатим. Демокрацията не е хаос, а ...

......... опозиция, те се държат лошо. ДПС са по-разумни и владеят повече политическата ситуация. Те са умерена опозиция. Ахмед Доган си работи и то добре. Той е действащ политик от Сараите. Той е адмирал“, заяви Рашидов „ГЕРБ в момента няма алтернатива и за щастие парламентарната група е монолитна“, каза още той.


„Всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката.

„Всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката. ...

......... тази тема. Единият е амбицията на правителството да станем член на еврозоната. В нея ще се случи новата вълна на интеграция. Същевременно се притеснявам, че държавният глава ще направи всичко възможно да се противопостави на този важен ход за България, от който в Кремъл ще ги заболи”, коментира Росен Плевнелиев.


Правителството одобри допълнителни средства в размер на 18 020 000

Правителството одобри допълнителни средства в размер на 18 020 000 ...

......... обществото проблеми и избягване на двойното финансиране. Необходимите средства за изпълнение на горепосочените програми в размер на 18 020 000 лв. за 2018 г. са за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2018 г. и ще бъдат предоставени по бюджета на Министерството на образованието и науката.    


Правителството отпусна допълнителни средства в размер на 35 256 000

Правителството отпусна допълнителни средства в размер на 35 256 000 ...

......... на икономическо и социално развитие на регионално ниво. Завършването на участъка ще допринесе за подобряване безопасността на пътуващите, намаляване вероятността от възникване на пътнотранспортни произшествия, за достигане на оптимална скорост на движение и осигуряване комфорт при пътуването и ще спомогне за развитието на регионите от Северозападния район на страната.  


Министерски съвет освободи Ирена Георгиева от поста председател на Управителния

Министерски съвет освободи Ирена Георгиева от поста председател на Управителния ...

......... и мрежови структури на информационното общество“. Националният доверителен екофонд (НДЕФ) е юридическо лице, създадено през 1995 г. по силата на суапово споразумение „Дълг срещу околна среда“ между Правителството на Конфедерация Швейцария и Правителството на Република България. Структурните органи на фонда са Управителен съвет, Консултативен съвет и Изпълнително бюро.    


Правителството прие изменения и допълнения в своето Постановление № 136/2015

Правителството прие изменения и допълнения в своето Постановление № 136/2015 ...

......... на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд. Съветът ще провежда заседанията си на четири месеца, а извън този срок той ще може да бъде свикван от председателя по негова инициатива или по предложение на трима негови членове или на две трети от членовете на Гражданския съвет.    


Властите водят преговори с големи търговски вериги у нас за

Властите водят преговори с големи търговски вериги у нас за ...

......... допълни, че вече е извършена проверка във връзка с разследването на NOVA за конфликт на интереси при изграждането на оградата. Докладът бил изпратен до компетентната комисия. Сега цел на санитарните власти било създаването на биопръстен около индустриалните ферми, така че в тези райони да не навлизат домашни прасета.    


Вече няма пречки да бъдат гласувани оставките на тримата министри

Вече няма пречки да бъдат гласувани оставките на тримата министри ...

......... Маринов и назначаването му за нов силов министър. Това стана ясно в началото на днешното заседание на Министерски съвет, предаде БГНЕС. Междувременно от президентската институция съобщиха, че са внесени необходимите документи в съответствие със съгласувателната процедура, предвидена в чл.32, ал.2 от Устройствен правилник на Министерския съвет и на неговата администрация.


Инж. Росен Попсавов е назначен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен

Инж. Росен Попсавов е назначен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен ...

......... Инж. Росен Попсавов е назначен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. Оставката по негова молба на досегашния директор Григор Гогов е приета. До този момент инж. Попсавов заемаше поста на зам. изпълнителен директор на ИАГ.


Съветът за развитие при Министерския съвет ще проведе заседание днес

Съветът за развитие при Министерския съвет ще проведе заседание днес ...

......... 2021 към 1 септември 2018 г. Съветът ще разгледа и изпълнението на Националната програма за развитие: България 2020 и ще обсъди организацията на работата във връзка с разработването на проект на Национална програма за развитие България 2030. На заседанието на Съвета за развитие са поканени и представители на коалиционните партньори.


Смятам, че липсата на президентски указ се дължи на технически

Смятам, че липсата на президентски указ се дължи на технически ...

......... с отговорната задача. „Нашето мнение е, че кметът на Стамболийски Георги Мараджиев има нужните качества и положителна оценка от обществото. Нашите очаквания са организационен секретар на ГЕРБ-Пловдив област да стане кметът на Раковски Павел Гуджеров, чийто опит като кмет, народен представител и зам.-министър ще се окаже ключов“, обяви Цветан Цветанов.


„У нас някак си се превърна в норма погазването на

„У нас някак си се превърна в норма погазването на ...

......... Радев. Президентът посочи и че Министерство на външните работи е нотифицирало в ООН премиера като ръководител на българската делегация без абсолютно никакво уведомяване на президентската институция. „Всички други впоследствие срещи, писма, те са постфактум. А между другото от писмата много ясно личи липсата на съгласуване“, подчерта още държавният глава.  


Педагогическите специалисти, които работят извън населеното място по местоживеене, няма

Педагогическите специалисти, които работят извън населеното място по местоживеене, няма ...

......... освобождават от начисляване и внасяне на осигурителни вноски. Това създаваше предпоставки за различно тълкуване. Основната цел на нормативната промяна е да се създадат условия за повишаване на привлекателността на учителската професия и на социалния статус на учителите, включително и чрез гарантиране на социални стимули за подкрепа на педагогическите специалисти.  


"София от хилядолетия е символ на толерантността и затова е ...

......... организации и дипломатически представителства реализираме инициативата "Да изчистим омразата", в която се включиха младежи от различни етнически общности, за почистването на знаци и надписи на омразата на публични места в града. Други инициативи, които провеждаме, са "Спорт за толерантност", маратонът "Толерън", подкрепяме проекти за превенция срещу агресията и насилието."  


Оставките на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта,

Оставките на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта, ...

......... на колани в автобусите. Идеята обаче срещала сериозна съпротива. Председателят на НС коментира и напрежението в управляващата коалиция. Караянчева изрази надежда, че партньорите ще спрат да си комуникират чрез медиите. И каза, че очаква ГЕРБ да изкара пълен мандат и да изпълни поетите чрез предизборната програма ангажименти поне на 90%.


Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ВМРО

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ВМРО ...

......... знаеш кой и откъде ще започне да те обстрелва, но символът на синята каска е съвсем друг – тя символизира умиротворителните сили, които въдворяват ред и спокойствие в регионите, където има напрежение. Идеята да се появя с нея е да свалим напрежението и да започнем да говорим конструктивно”, допълни вицепремиерът.


Честваме 133-ата годишнина от Съединението на България с Източна Румелия.

Честваме 133-ата годишнина от Съединението на България с Източна Румелия. ...

......... в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов. И днес единни трябва да работим за просперираща държава, без да чакаме друг. Ако се поучим от миналото си и вложим усилията си в настоящето, България ще бъде по-добро място за достоен живот на всички българи. Честит празник!, завършва постът му.  


Все още няма яснота дали и как ще продължи държавната

Все още няма яснота дали и как ще продължи държавната ...

......... с общините, а за всички нуждаещи се от обновяване. За целта е необходим изцяло нов, по-устойчив механизъм за финансиране обновяването на жилищата в България". Нанков смята, че програмата за саниране на жилища не е била добре обмислена.  "Програмата можеше и трябваше да се планира по друг начин", каза министърът.  


Недостигът на учители ще се задълбочава през следващите години. Това

Недостигът на учители ще се задълбочава през следващите години. Това ...

......... които най-трудно си намират учители, най-неблагоприятно е да се работи и има най-голяма концентрация на проблемни деца. „Образованието е ежедневен и многогодишен процес, който изисква постоянни усилия. Най-важната армия, която може да се справи с това обществено предизвикателство, са учителите и за това ние залагаме на тях“, увери образователният министър.


Преди да излязат резултатите от разследването за катастрофата край Своге

Преди да излязат резултатите от разследването за катастрофата край Своге ...

......... крайното решение ще бъде обсъдено на Коалиционен съвет, който ще се проведе идния понеделник. По повод напрежението в коалицията заради този случай, Каракачанов заяви: „Трябва да има нормален диалог. Има ли диалог, има разбирателство. Няма ли диалог, ако всеки реагира когато и както намери за нужно, се получават подобни разнобои“.


С промяна в дневния ред, остър политически спор между управляващи

С промяна в дневния ред, остър политически спор между управляващи ...

......... смята, че вие сте шайка и тук много хубаво ви описа.“ Последва наказание. Заради обида към групата на ГЕРБ Цвета Караянчева наказа със забележка лидера на БСП. Драгомир Стойнев от левицата призова Караянчева да слезе от трибуната, защото показала, че е неспособна да води заседания и е предизвикала хаос.   


Крайно време е министър-председателят Бойко Борисов да поеме лично отговорност

Крайно време е министър-председателят Бойко Борисов да поеме лично отговорност ...

......... консултира с тях ремонта на кабинета.Единственото, което може да подмени настоящия корупционен модел на управление с демократичен е голямо обединение на демократичната общност. Както направихме още през пролетта, призоваваме Борисов да се оттърси от страха си от служебно правителство на Президента Радев и да подаде единствената необходима оставка - своята.


Още в понеделник премиерът Бойко Борисов ще покани представителите на

Още в понеделник премиерът Бойко Борисов ще покани представителите на ...

......... Валери Симеонов коментира, че оставките не са съгласувани с тях, а управляващата коалиция отдавна не функционира. Според вицепремиера, не е имало аргументи за подаването на трите министерски оставки. Валери Симеонов каза още, че според него, основната вина за катастрофата край Своге, която отне живота на 17 души, е на шофьора


Фалшивите новини са заплаха за националната сигурност. Това каза премиерът

Фалшивите новини са заплаха за националната сигурност. Това каза премиерът ...

......... е купил остров в Гърция, как е подарил диамант за 12.5 млн. долара, къща в Барселона, как дъщеря му е фучала с 300 км/час, а тя трябвало да роди в този момент. Борисов припомни и фалшивата новина за Цветан Цветанов от 2009 година, когато се твърдеше, че очаквал незаконно дете.


Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтни дейности на инфраструктурни

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтни дейности на инфраструктурни ...

......... от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв. След завършването на булеварда ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите Работата по инфраструктурните проекти се изпълнява по график.  


Кметът на София Йорданка Фандъкова участва в оперативката за ремонта

Кметът на София Йорданка Фандъкова участва в оперативката за ремонта ...

......... тротоарите. Ремонт на пътна настилка и тротоари се прави и на ул."Аксаков". Извършва се ремонт на алейната мрежа и в градините "Кристал" и "Св. Климент Охридски". В момента извън обхвата на зоната се работи и по ул."Иван Вазов", където се подменя и изгражда на нова канализация от "Софийска вода".  


Държавата променя глобите, които земеделците ще плащат при палене на

Държавата променя глобите, които земеделците ще плащат при палене на ...

......... до момента паленето на ниви подлежи на глоба, която е различна в различните закони и може да бъде налагана от МВР, от Министерството на земеделското и Министерството на околната среда. Стърнища обаче продължават да се палят, а налагането на санкции е трудно, тъй като рядко контролните органи установяват прекия извършител.


Президентът Румен Радев изразява най-искрените си съболезнования на семействата и

Президентът Румен Радев изразява най-искрените си съболезнования на семействата и ...

......... Президентът Румен Радев изразява най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите в тежката катастрофа край град Своге. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Във връзка с трагичния инцидент, той отменя участието си в тържествената заря-проверка тази вечер в Габрово по случай 141-вата годишнина от Шипченската епопея.


  27 август, понеделник, ще бъде ден на национален траур

  27 август, понеделник, ще бъде ден на национален траур ...

.........   27 август, понеделник, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.


Министър-председателят Бойко Борисов посети ремонтираната Професионална гимназия по селско и

Министър-председателят Бойко Борисов посети ремонтираната Професионална гимназия по селско и ...

......... е някой да поеме вината и да каже, че толкова години съм бил шеф на ВВС, сигурно и аз имам вина. Не, само правителството, само Борисов, само министъра“. Така отговори министър-председателят Борисов на журналистически въпрос за последните инциденти с пилоти. Премиерът допълни, че подобни случаи има и в други държави.


Реч на президента Румен Радев от връх Шипка по повод

Реч на президента Румен Радев от връх Шипка по повод ...

......... на възрожденците: отворен към света, но уверен в своята сила и достойнства. Той ще пребъде благодарение на вас, опълченците на историческата памет, които сте тук отново! Към всеки един от вас, носителите на историческата ни памет, е моята искрена човешка признателност. Вечна памет за героите на Шипка! Да живее България!


Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтните дейности по довършването на строителството

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтните дейности по довършването на строителството ...

......... строежа на манастира в града – 800 хиляди лева през 2015 г. и 200 хиляди лева през 2017 г. „Храмът беше само музей, благодарение на Вас вече е действащ духовен център“, каза отец Николай при посещението на министър-председателя. Отец Николай подари на премиера Бойко Борисов икона на Св. Йоан Предтеча.


Волен Сидеров разпространи своя позиция до медиите. Във връзка с

Волен Сидеров разпространи своя позиция до медиите. Във връзка с ...

......... освен ако някой политик, държавник или член на правителството се страхува, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово участие във фирми и конфликт на интереси. Но това е негов проблем и не е повод за коалиционни интриги.  Волен Сидеров Председател на ПП АТАКА    


Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев бе гост

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев бе гост ...

......... на техния дълг. В отбелязването на празника участваха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали и офицери от Въоръжените сили, много ветерани от авиацията, семейства на военнослужещи. По време на церемонията бяха наградени военнослужещи за проявено високо чувство на отговорност при изпълнение на служебните задължения.


„Тук, на легендарното тракийско „Оборище“, предците ни потърсиха път към

„Тук, на легендарното тракийско „Оборище“, предците ни потърсиха път към ...

......... главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев прие почетния строй на представителните роти на Българската армия. В тържественото отбелязване на 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание участваха вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев, председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, народни представители, представители на изпълнителната власт и хиляди граждани.


"Опитът да се отклони вниманието от преките изпълнители и отговорните ...

......... хора, за които говори. Бившият директор на Агенцията по вписванията подчертава още, че в агенцията я има документацията, която доказва всички решения, взети от всеки ръководител през годините, документирано е и състоянието на системите. Тя искрено се надява да бъде оповестено реалното състояние на тези изключително важни за държавата системи.


Три наземни паркинга ще бъдат изградени до края на септември

Три наземни паркинга ще бъдат изградени до края на септември ...

......... да се използва безплатно от хората, които оставят колите си в него. Надявам се на следващ етап да успеем, чрез публично-частно партньорство или под някаква друга форма да изградим триетажен паркинг на това място“, добави кметът. Русев посочи, че останалите два паркинга ще бъдат изградени в „Младост 2“и „Младост 4“.


Акцията на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна

Акцията на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна ...

......... механизъм да провери истинността на документа. Фандъкова коментира, че е недопустимо директори и учители, които полагат грижа за децата ни да работят в стрес и да бъдат третирани като престъпници, затова призова да се спре с насаждането на тази психоза и да не се представят единични случаи като масови.  


Правителството прие Наредба за мониторинга, управлението и контрола на концесиите.

Правителството прие Наредба за мониторинга, управлението и контрола на концесиите. ...

......... за включване на проекти за публично-частно партньорство в оперативния план и в програмата за реализация на общинския план за развитие. С постановлението се изменят или изменят и допълват над 20 нормативни акта, приети от Министерския съвет, с цел привеждането им в съответствие с разпоредбите на Закона за концесиите.    


Кризата с Търговския регистър и реакцията на институциите можем да

Кризата с Търговския регистър и реакцията на институциите можем да ...

......... Агенцията по вписванията и Министерство на правосъдието. Ето защо от БСП настояват за оставки на ръководителите им – изпълнителният директор на агенцията Зорница Даскалова и министър Цецка Цачева. „Днес стана ясно, че 4 диска с архив на агенцията са изгорели и се полагат усилия за възстановяване на информацията“, подчерта Златева.


Каквото обещахме миналата година, го изпълнихме. Антимовото крило е направено

Каквото обещахме миналата година, го изпълнихме. Антимовото крило е направено ...

......... да изграждаме и да помагаме на Светата Църква“, каза още министър-председателят и честити на всички църковния празник Успение на Пресвета Богородица. Премиерът допълни, че правителството помага и на общините, като даде пример с Троян. „По никакъв начин не съм делил нито кметовете, нито градовете, нито гражданите“, категоричен беше Борисов.  


Правителството одобри отпускането на допълнителни средства в размер на 1,5

Правителството одобри отпускането на допълнителни средства в размер на 1,5 ...

......... средства, разработени от специална комисия, включваща представители на докторантите. Средствата се предоставят на положително атестираните докторанти до 2 месеца след приключване на атестацията им съгласно Правилника за прилагане на закона за развитието на академичния състав и се изплащат еднократно въз основа на броя на месеците, за които са атестирани положително.


Линията на бедност в България през 2019 г. ще е

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е ...

......... съвет през 2006 г. Показателят се изчислява в зависимост от данните в изследването „Наблюдение на домакинските бюджети в Република България“, което ежегодно се провежда от Националния статистически институт. Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище на населението.


До 10 дни Министерски съвет ще предложи решение за създаване

До 10 дни Министерски съвет ще предложи решение за създаване ...

......... това не е достатъчно. И това, което се случи преди няколко дни е живо доказателство за това,“ посочи Дончев. Там всеки държавен регистър още веднъж ще трябва да си прави копие от информацията. „Много е важно като го правите това да има и надзор”, каза Борисов обръщайки се към Дончев.


Министерството на образованието е готово да предприеме действия за изваждането

Министерството на образованието е готово да предприеме действия за изваждането ...

......... БАН припомнят, че на заседание на общото събрание на 2 юли е декларирано, че въпросът за излизането на метеоролозите от Академията не е обсъждан. БАН винаги е отдавала голямо значение на оперативните дейности, извършвани от Института и е правила максимално възможното за тяхното приоритетно финансиране, заявява ръководството на БАН.