България засега няма да се възползва от обявените от Еврокомисията

България засега няма да се възползва от обявените от Еврокомисията ...

......... за това отделени има. Ако има предложение от ЕК за осигуряване на заемно финансиране, към момента ние нямаме нужда от това”, обясни още Дончев. Междувременно работодателските организации излязоха с отворено писмо, в което твърдят, че едва под един процент от предприятията виждат възможност за запазване на работните места по предлагания ред.


Народното събрание гласува “за” удължаване срока на извънредното положение до

Народното събрание гласува “за” удължаване срока на извънредното положение до ...

......... депутати, всичките от ПГ на БСП. Общо от двете групи приеха предложението с гласовете на 122 депутати. 47 бяха против, а 7 въздържа ли се. Депутатите отхвърлиха двете предложения – едното на Александър Сиди, а другото на Корнелия Нинова – извънредното положение у нас да бъде удължено до 30 април.


В България ще заработи национална информационна система за борба с

В България ще заработи национална информационна система за борба с ...

......... представена от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и представители на „Информационно обслужване“. На брифинга ще бъде представена самата система и ще бъдат дадени подробности за това как ще работи и как ще помага срещу разпространението на коронавируса.


Парламентът ще заседава извънредно в понеделник от 9:00 часа като

Парламентът ще заседава извънредно в понеделник от 9:00 часа като ...

......... депутатските заплати. Другите точки са второто гласуване на закона за държавния бюджет и второто четене на закона за мерките и действията по време на извънредното заседание. В хода на дискусията спор предизвика въпросът за автоматичното увеличаване на възнаграждението на депутатите на всяко тримесечие и предложението на ГЕРБ за тяхното замразяване. 


Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Асоциацията на

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Асоциацията на ...

......... само отговорният и солидарен подход би довел до справяне с кризата, възникнала от разпространението на COVID-19 у нас. „Полагането на обща грижа и проявен временен толеранс ще допринесат за бъдещи благоприятни последици и по-лесна адаптация за всички, така че гражданите да изпълняват своите поети ангажименти и задължения“, заключава общественият защитник.


Държавната агенция за закрила на детето обнови мерките за контрол

Държавната агенция за закрила на детето обнови мерките за контрол ...

......... COVID-19. Той ще се използва и в бъдеще в ситуация на извънредно положение или случай на спешност. Първата дистанционна онлайн проверка на инспекторите от ДАЗД се прави в дирекция „Социално подпомагане“ по разпореждане на Окръжната прокуратура по повод случай на извеждане на дете и настаняването му в приемно семейство.  59 са заявленията до момента по програмата “60/40”. Очакваме до

59 са заявленията до момента по програмата “60/40”. Очакваме до ...

......... бъдат осигурени от работодателите – да има пропускателен режим, да се спазва дистанция, да се осигурят прегради между служителите, задължителна двукратна дезинфекция на работното място, осигуряване на дезинфектанти, кърпички, ръкавици, както и редовно проветряване на помещенията. Служители с грипоподобни симптоми трябва да бъдат отстранявани от работа и пращани вкъщи, допълни Сачева. 


Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които

Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ...

......... Северна Македония – ГКПП Гюешево. Преминаването през тези гранични пунктове на „зелени коридори“, включително всякакви проверки и здравни прегледи на транспортните работници, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на „зелени коридори“ трябва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, превозващи всякакъв тип стоки.


Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното

Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното ...

......... енергетика, който ще даде възможност сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за намалението на цената на газа със задна дата от миналата година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за извънредното положение“, посочи Менда Стоянова.


Правителството одобри промени в Методиката за извършване на индивидуална оценка

Правителството одобри промени в Методиката за извършване на индивидуална оценка ...

......... подготовка на индивидуалните оценки на потребностите на хората с увреждания и ще се гарантира своевременно упражняване на техните права. По този начин ще се гарантира, че административното обслужване на хората с увреждания няма да се прекъсва и ще се осигури своевременно упражняване на техните права за ползване на лична помощ.


Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на ...

......... са в размер на наличните средства по разкрита в Българската народна банка (БНБ) дарителска сметка за чужди средства BG43 BNBG 96613300148402, които ще послужат здравната система да бъде подпомогната по отношение на предпазване, ограничаване и преодоляване последиците от разпространението на заразата с вируса на COVID-19, както и за лечението му.Предварително предвидените ръстове в бюджета няма да се реализират, затова

Предварително предвидените ръстове в бюджета няма да се реализират, затова ...

......... Намалението на макроикономическите показатели се проявява във всеки един от факторите по отношение на потреблението и инвестициите. Ограничителните мерки и неяснотата за бъдещето ще накарат някои хора да ограничат своето потребление. Предложили сме да работим с най-негативния сценарий, за да се подготвим за най-тежката ситуация, добави още финансовият министър.  


Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез ...

......... възможност директорът на Бюрото да бъде подпомаган при изпълнението на функциите му от повече от един заместник-директор в зависимост от длъжностното разписание на служителите в структурите. Директорът на Бюрото по защита при главния прокурор ще организира охраната на прокурори и следователи, застрашени във връзка с изпълнение на служебните им задължения.


От 19:00 часа днес се отменя карантината в курортния планински

От 19:00 часа днес се отменя карантината в курортния планински ...

......... евакуирани. На изходите на града бяха поставени полицейски постове. Напускащите Банско по неотложни причини се проверяваха за температура, след това попълваха декларация къде отиват. Превозните средства на хората биваха щателно дезинфекцирани. Същата процедура се повтаряше и спрямо влизащите в Банско автомобили, които предимно зареждаха града с храни и лекарства.   


Първата и единствена грижа е животът и здравето на хората.

Първата и единствена грижа е животът и здравето на хората. ...

......... има в три основни посоки – подкрепа на лечебните заведения, за социалните служби и регионалните здравни инспекции, както и доброволци, които да се включат в подкрепа на службите на реда, на ГКПП и на областните пропускателни пунктове. В България има 3260 доброволци, които са обучени, подготвени и екипирани, допълни Николов.


Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си

Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си ...

......... за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация, съобщават от Министерски съвет.        Днес ще се проведе видеоконферентно заседание на Националния съвет за

Днес ще се проведе видеоконферентно заседание на Националния съвет за ...

......... на работниците в определени сектори, за да не бъдат те съкратени. Работодатели и синдикати настояват програмата да обхване повече сектори. На заседанието ще се обсъди как да се ползват парите от еврофондовете, които ще се пренасочат за социални и икономически мерки. Онлайн заседанието на тристранката ще започне в 13:00 ч. 


Със 115 гласа “за” и 65 гласа “против” депутатите приеха

Със 115 гласа “за” и 65 гласа “против” депутатите приеха ...

......... че депутатите се правят на безсмъртни от 20 дни. “Народното събрание трябва да продължи да работи. То трябва да спре да работи по този ред. Предложихме дистанционно, предложихме да работим от кабинетите си. Предложихме да гласуваме от кабинетите си. Има стенограми от заседания на Председателския съвет”, коментира още той.  


Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) информира гражданите за възможността да

Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) информира гражданите за възможността да ...

......... използване на SMS услуга на GSM оператор). Времето на изпращане и получаване на документа или съобщението и неговото съдържание се удостоверява с квалифициран времеви и електронен печат на ДАЕУ. Услугата за електронна препоръчана поща представлява електронен еквивалент на препоръчаната поща с обратна разписка. Останете вкъщи! Работете и общувайте онлайн!  


Мерките на правителството целят да направят банките по-гъвкави по отношение

Мерките на правителството целят да направят банките по-гъвкави по отношение ...

......... в чужбина. „Заводите у нас не затварят временно и поради извънредните мерки, които сме въвели, а защото техните стратегически партньори в чужбина, затвориха, защото коронавирусът проникна в техните предприятия и компании“, каза той. Министър Караниколов обобщи, че всички икономически мерки, които бяха предоставени вчера, са реални, но те са краткосрочни.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна

Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна ...

......... документи за кандидатстване и приложенията към тях са публикувани на интернет страниците на оперативната програма и на МРРБ, както и в Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България. Крайният срок за подаване на проектното предложение е 19:00 часа на 29.05.2020 г.


Динамично променящата се ситуация, свързана с корона вируса, изисква строги

Динамично променящата се ситуация, свързана с корона вируса, изисква строги ...

......... за продължително пребиваване, които изтичат по време на извънредното положение, могат да влязат в България в 14-дневен срок след отмяната му без виза.Ако имаш предложения за допълнителни мерки за стимулиране на икономиката - изпрати ни ги тук*Благодарим на нашите партньори от EY България и пресцентъра на Министерство на финансите и за представената информация


Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще пренасочи 40,4 млн.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще пренасочи 40,4 млн. ...

......... на Програмата и е в изпълнение на предложението на Европейската комисия за промяна на общия Регламент (ЕС) 1303/2013, което позволява на държавите да мобилизират допълнителни средства за справяне с кризата в рамките на техните оперативни програми. Изменението предвижда извършените разходи да бъдат допустими, считано от 1 февруари 2020 г.  


Всички 36 кметства и кметски наместничества в община Велико Търново

Всички 36 кметства и кметски наместничества в община Велико Търново ...

......... 220, 0888 282 142. РУСАЛЯ - Сашко Начев: 061103 / 218, 0887 632 973. РАЙКОВЦИ - Петьо Коев: 06118 / 219, 0889 444 689. ХОТНИЦА - Десислав Йорданов: 06128 / 2203, 0888 580 036. ШЕРЕМЕТЯ - Пламен Петев: 062 630 054, 0884 799 864. ЯЛОВО - Христо Георгиев: 06114 / 24 01, 0889 308 681.    


Народното събрание прие текстовете на закона с мерките, които държавата

Народното събрание прие текстовете на закона с мерките, които държавата ...

......... командировките в страната и извън нея, както и задължителна карантина за всички, които се връщат от чужбина. Депутатите ще решават дали да се даде възможност на работодателите да пускат принудително служителите си и в неплатен отпуск и дали военните да бъдат включени в прилагането на мерките при извънредното положение.  


Народното събрание прие текстовете на закона с мерките, които държавата

Народното събрание прие текстовете на закона с мерките, които държавата ...

......... за командировките в страната и извън нея, както и задължителна карантина за всички, които се връщат от чужбина. Депутатите ще решават дали да се даде възможност на работодателите да пускат принудително служителите си и в неплатен отпуск и дали военните да бъдат включени в прилагането на мерките при извънредното положение.


Правителството въвежда часове за пазаруване само за възрастни хора като

Правителството въвежда часове за пазаруване само за възрастни хора като ...

......... необходимото медицинско оборудване и материали. Третият етап ще бъде – готовност за функциониране. Създадена е организация тренировката да се проведе и в други областни градове със спортни зали. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов информира, че в държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение до 15 000 легла.


Държавна агенция „Електронно управление“ предоставя нова електронна административна услуга за

Държавна агенция „Електронно управление“ предоставя нова електронна административна услуга за ...

......... подало заявлението. Така се реализира още една електронна административна услуга от край до край, която дава възможност за дигитално общуване между гражданите и администрацията. През 2019 г. на гише в Бюрата по труда в страната са били подадени 303 019 заявления за безработица. Останете вкъщи! Работете и общувайте онлайн!  


По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие ...

......... 2018 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 11.7%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 12.9%. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 19.3% за „Операции с недвижими имоти“ до 4.0% за „Добивна промишленост“.


Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се забранява износът

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се забранява износът ...

......... Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се забранява износът на лекарства на хининова основа до второ нареждане. Целта е да бъдат задоволени нуждите на българския пазар във връзка с обявената от СЗО пандемия и усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на България.  


“Уважаеми съграждани, в последните часове разговарям с десетки софийски лекари,

“Уважаеми съграждани, в последните часове разговарям с десетки софийски лекари, ...

......... обяснява Фандъкова. От четвъртък заедно с полицията, районна прокуратура и здравни медиатори общината е предприела засилени мерки за информиране на гражданите в ромските махали на столицата. Продължава дезинфекцията около големите болници, в кварталите, подлезите и пазарите. “Да бъдем отговорни и заедно ще се справим!”, призовава за пореден път Фандъкова.  


От 00:00 часа на 18 март временно се забранява влизането

От 00:00 часа на 18 март временно се забранява влизането ...

......... или продължително пребиваване на територията на Р България и членовете на техните семейства.  Това нареди здравният министър със своя заповед. С друга заповед Кирил Ананиев разпореди разкриването на временни звена за граничен здравен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа - Нимфея и Илинден – Ексохи.  


Община Чепеларе въведе вечерен час - той важи както за

Община Чепеларе въведе вечерен час - той важи както за ...

......... РПУ в Чепеларе. За нарушение се предвиждат и санкции - предупреждение при първи случай и всичко, което предвижда законът при евентуален рецидив. Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев освободи в платен отпуск 30 на сто от служителите на администрацията. Мярката е част от кампанията за противодействие на разпространението на Covid-19.


Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на

Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на ...

......... Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и министърът на икономиката Емил Караниколов ще дадат брифинг днес в 16:00 часа в Министерския съвет. Пред медиите членовете на правителството ще представят възможните социално-икономически мерки, които предлагат за първия етап на кризата с коронавируса.


Изявление на президента Румен Радев след среща с министър-председателя и

Изявление на президента Румен Радев след среща с министър-председателя и ...

......... проблеми, защото ключът към тях е в солидарността, в почтеността, в личната отговорност и уважението към човешкия живот, защото най-важно в момента е здравето, животът и благоденствието на хората. Борбата днес е за всеки българин, затова моят призив е единство и солидарност. Вярвам, че заедно и обединени ще се справим.


„Абсолютно съм солидарен с това, което каза президентът - с

„Абсолютно съм солидарен с това, което каза президентът - с ...

......... плащат заплати и пенсии - двете неща са много свързани“. Бойко Борисов подчерта, че всички институции са единни: „Ако има противоречия - оставям ги назад, докато трае кризата, за да може народът да усети и консолидацията на всички институции. Завчера парламентът, днес президентството. Да се мобилизираме да излезем от кризата“.


„Държавата и в момента има механизми за справяне с проблеми.

„Държавата и в момента има механизми за справяне с проблеми. ...

......... да се осъществи служебно от 1-ви юни, за да не ходят до НОИ и до териториалните поделения и да рискуват здравето си. „Всичко, което може да бъде свършено по служебен път или електронно, ще направим организацията да бъде направено… Всички срокове на документи в сферата ще бъдат удължени“, подчерта Сачева.


Днес, 15 март, на „Дондуков“ 2, от 11:00 часа държавният глава Румен Радев

Днес, 15 март, на „Дондуков“ 2, от 11:00 часа държавният глава Румен Радев ...

......... Днес, 15 март, на „Дондуков“ 2, от 11:00 часа държавният глава Румен Радев ще проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.


Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев ...

......... които на този етап не могат да бъдат изчислени. Премиерът изтъкна, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство. По тази причина министър-председателят заяви намерението си да разговаря с представители на всички парламентарни групи.


Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 11 март, в 9:00 ч,

Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 11 март, в 9:00 ч, ...

......... на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде обсъдена актуалната ситуация във връзка с разпространението на COVID-19. Съветът по сигурността ще дискутира и по резултатите от проведеното днес чрез видео връзка консултативно заседание на Европейския съвет, в което участва премиерът Бойко Борисов и ще очертае необходими допълнителни мерки.


Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на „Локомотив“ и „Ботев“ в

Министър-председателят Бойко Борисов посети стадионите на „Локомотив“ и „Ботев“ в ...

......... Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий и разговаря с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. „Без Господ нищо не може да се направи, винаги се почва с него“, заяви министър-председателят пред духовниците. За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 г. бяха отпуснати 500 хиляди лева.


Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе съвещание във връзка с мерките

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе съвещание във връзка с мерките ...

......... Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе съвещание във връзка с мерките за ограничаване и разпространение на коронавируса в България днес. На нея ще присъстват вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.


Днес в България почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим.

Днес в България почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим. ...

......... вече влиза изучаване на комунизма в България. Важно е да се знае цялата историческа истина за тоталитарните режими, но още по-важно е никога повече да не ги допускаме и остро да осъждаме всяко посегателство върху достойнството на човека. Поклон пред паметта на жертвите на комунистическия режим!, написа още Борисов.  


Набелязани са мерки за италианския боклук, заяви премиерът Бойко Борисов

Набелязани са мерки за италианския боклук, заяви премиерът Бойко Борисов ...

......... изкарваме повече боклук, отколкото вкарваме". Това са данните, но особено около италианския сме набелязали мерки, но няма да ги издаваме. И на митниците сме разпоредили проверки на влаковете и контейнерите. За тези боклуци става въпрос и виждате вече как панически ги изкарват, хвърлят ги по улиците и бягат”, коментира премиерът.


София няма да остане без вода заради плана от нейни

София няма да остане без вода заради плана от нейни ...

......... два важни обекта за София. Първият - ремонт на стената на яз. „Бели Искър“ да започне още тази година. Вторият - изграждане на ново трасе от яз. „Огняново“ до водопреносната система на София като резервен водоизточник за питейна вода за столицата в дългосрочен план с оглед на климатичните промени.  


Правителството предлага като изход от водната криза в Перник градът

Правителството предлага като изход от водната криза в Перник градът ...

......... струва 25 млн. лв., които вече са осигурени“, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов. „По никакъв начин няма да бъде засегнато водоснабдяването на София. Говорим само за използване на водопреносната мрежа след решение на СОС. София няма проблеми с водоснабдяването, има и резерв“, увери кметът на София Йорданка Фандъкова.  


Правителството прие промени в РМС № 416 от 17 юни

Правителството прие промени в РМС № 416 от 17 юни ...

......... съвет на Фонда е назначен Евгени Гогушев - директор на дирекция „Финанси“ в МТСП. Ръководството на Фонда се осъществява от Управителен съвет, който се състои от председател и осем членове. Министърът на финансите и министърът на труда и социалната политика участват по право в него, съответно като председател и заместник-председател.


На 9 януари, четвъртък, от 10:00 часа на „Дондуков“2 президентът Румен Радев свиква заседание на

На 9 януари, четвъртък, от 10:00 часа на „Дондуков“2 президентът Румен Радев свиква заседание на ...

......... На 9 януари, четвъртък, от 10:00 часа на „Дондуков“2 президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата на срещата ще бъде „Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток“, съобщиха от институцията на държавния глава.


„До края на март при този воден режим, при този

„До края на март при този воден режим, при този ...

......... „Стомана“: „Сигурен съм, че ръководството на завод „Стомана“ е помислило и в дългосрочен план как може да има алтернативи за водочерпене. На този етап няма как да бъде подадена никаква вода към завода. Водата ни в момента е изключително ценна и тя приоритетно ще бъде насочвана към жителите на Перник“.


Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното

Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното ...

......... от пещерите. Дебитът  е нисък, но се полагат усилия за неговото увеличаване. Заради аварията в квартал “Църква” днес беше раздадена и част от минералната вода, която се осигурява на бедстващия град в координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и се разпространява по график на община Перник.


Община Троян реши да не увеличава местните данъци върху недвижимите

Община Троян реши да не увеличава местните данъци върху недвижимите ...

......... от 67 кв. м, мазе 15 кв. м и таван 16 кв. м завишението ще бъде с 18,85 лева. Във втора зона ще бъде 13,47 лева,  в трета - 9,46 лева, а в четвърта - 6,76 лева.“ По-малко ще е увеличението за собствениците на панелните жилища и имотите в селата.


Пловдивският общински съвет прие новите данъчни ставки, които влизат в

Пловдивският общински съвет прие новите данъчни ставки, които влизат в ...

......... Предложението на банката е за заем до 120 милиона лева при лихвен процент под 1 на сто, гратисен период до 7 години, със срок на изплащане и погасяване до 25 години. Очаква се самият договор да бъде гласуван в средата на годината, като преди това ще има и обществено обсъждане.


Извънредна сесия на общинския съвет в Пловдив. Съветниците ще обсъждат

Извънредна сесия на общинския съвет в Пловдив. Съветниците ще обсъждат ...

......... гласува и предложението за повишаване на такса битови отпадъци от 1,5 на 1,8 промила. В случай, че бъде прието, то ще оскъпи таксата на имот средно с по 1 лев и 20 стотинки на месец. Предвижда се още повишаване на данъка за прехвърляне на имоти и на туристическия данък.  


Правителството одобри доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и

Правителството одобри доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и ...

......... хангар за съхранение и техническо обслужване на въздухоплавателното средство. Решението на кабинета е във връзка с проекта за смяна на правителствения „Фалкон“ с друг самолет. Идеята се зароди наскоро след поредния случай на проблем с малкия самолет на Авиоотряд 28 – отказ на навигационната му система преди кацане в София.


Министър-председателят Бойко Борисов честити на всички българи Рождество Христово. „Честито

Министър-председателят Бойко Борисов честити на всички българи Рождество Христово. „Честито ...

......... Министър-председателят Бойко Борисов честити на всички българи Рождество Христово. „Честито Рождество Христово! Днес е време да бъдем заедно с нашите близки. Нека всички да сме здрави, щастливи и с добри сърца“, написа той в профила си в социалната мрежа Фейсбук, предаде БГНЕС.


На днешното си заседание Националният съвет на БСП прие правила

На днешното си заседание Националният съвет на БСП прие правила ...

......... пряк избор на председател, който да се проведе на 26 април 2020, а евентуален балотаж - 3 май 2020. За пръв път всеки социалист ще има право да гласува пряко.  Членовете на пленума одобриха и състав на Централна комисия по провеждане на избора. Председател на комисията ще бъде Емил Войнов.


Създаваме нова правна фигура – прокурор, завеждащ инспектората на ВКП.

Създаваме нова правна фигура – прокурор, завеждащ инспектората на ВКП. ...

......... правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че съобразявайки се с препоръките на Венецианската комисия няма да се търси наказателна отговорност на председателите на ВКС и ВАС, но ще може да бъде реализирано разследване на главния прокурор. “Така ще докажем, че няма да се засегне независимостта на съдии”, мотивира предложението си Кирилов.


В 9:00 часа започна извънредно заседание на Министерски съвет. Правителството

В 9:00 часа започна извънредно заседание на Министерски съвет. Правителството ...

......... В 9:00 часа започна извънредно заседание на Министерски съвет. Правителството ще разгледа проект на Решение за одобряване на проект на Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), съобщиха от пресслужбата на кабинета.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застана зад избора на ...

......... народен представител и мисля, че няма нищо лошо в това неговата парламентарна група да го предложи на този пост. Не знам какво влагат протестиращите в личността на г-н Валери Симеонов. За мен той приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран", заяви тя пред БНР.


Предложението на управляващата коалиция, от 1 януари 2020 г., работодателите

Предложението на управляващата коалиция, от 1 януари 2020 г., работодателите ...

......... което трябва да направи държавата, е да разшири възможностите за контрол от страна на работодателите. Но това не се случва, защото държавата отказва да упражнява контрол дали се спазва законодателството й. Нейков призова държава и работодатели да не наказват истински болните хора, с мотива, че това е мярка срещу хитреците.


Пред препълнена зала на Общинския съвет в Несебър избраният кмет

Пред препълнена зала на Общинския съвет в Несебър избраният кмет ...

......... продължи с избор на председател на общинския съвет и на временно изпълняващ длъжността кмет. По всяка вероятност кметът Димитров ще посочи за свой заместник Виктор Борисов, който и сега, в негово отсъствие, заема длъжността. Организатор на протеста пред Община Несебър са Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет.


Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание на 12

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание на 12 ...

......... Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание на 12 ноември 2019 г. (вторник) от 14.00 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет. Ще бъде обсъден проект на Национална програма за развитие „България 2030“, внесен от министъра на финансите Владислав Горанов.


„След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за

„След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за ...

......... с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес“, допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването.  


Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви резултатите от днешния балотаж в

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви резултатите от днешния балотаж в ...

......... 62.67%, Хамди Илиязов – 35.99%, Не подкрепям никого – 1.34%, при 61.82% обработени протоколи. Шумен: Любомир Христов – 48.57%, Венцислав Венков – 48.27%, Не подкрепям никого – 3.15%, при 100% обработени протоколи. Ямбол: Валентин Ревански – 61.92%, Катя Георгиева – 35.27%, Не подкрепям никого – 2.81%, при 100% обработени протоколи.


Изборният процес върви нормално и към 23:00 часа почти няма

Изборният процес върви нормално и към 23:00 часа почти няма ...

......... тока заради повреда на ЧЕЗ, осигурени са фенерчетата, съобщи Витанова.   Пред журналистите представителят на Инициативния комитет на Мая Манолова заяви, че ще иска да наблюдава как протича приемането на протоколите от страна на Общинската избирателна комисия. От щаба на Манолова са получили редица сигнали за изборни нарушения.    


В Шумен при 96% обработени протоколи - за Любомир Христов

В Шумен при 96% обработени протоколи - за Любомир Христов ...

......... масата и ще намерим общ език по много проблеми и ще решим основните проблеми на Шумен, а това са проблемите с водата и доста други наболели проблеми", бяха първите думи на Любомир Христов, цитиран от БНР. С „Не подкрепям никого“ са гласували 3,5%. Избирателната активност е била 32,2 на сто.


Благодаря на хората, които гласуваха за мен, близо 170 000

Благодаря на хората, които гласуваха за мен, близо 170 000 ...

......... тя. Органите не са реагирали на конкретните сигнали, подадени от щаба на Манолова. „Спечелиха гражданите. За първи път от 14 години в София имаше балотаж. Гражданите поискаха истински дебат за столицата. Хората повярваха, че промяната е възможна. София показа, че може да се обедини“, заяви още загубилият балотажа кандидат.  


Станислав Владимиров от БСП печели изборите за кмет на Перник

Станислав Владимиров от БСП печели изборите за кмет на Перник ...

......... скромна кампания, беше кампания сред хората, много позитивно отношение чухме, хората ни поздравиха и в самия балотаж ние не променихме нищо и получихме доверие", коментира победата си Владимиров. Разбира се, това са и грешки на нашите опоненти, но нека те да си ги анализират, допълни още новият кмет на Перник.


"На втория тур градската организация взе решение да подкрепи Костадин ...

......... трябва да се обсъди на национален съвет и той ще потърси отговорност от председателя на партията, от ръководството на партията, тоест оставка за това, което се случи във Варна. Според него стои въпросът за това дали от БСП наистина искат да победят ГЕРБ на всяка цена или има други договорки.


Въпреки това, че партията е в управление много години, отново

Въпреки това, че партията е в управление много години, отново ...

......... да побеждаваме другите партии. То доскучава, доскучава ми вече, добави Борисов и отбеляза, че независимите кандидати не ги харесва, защото при тях не се знае кой носи отговорност. За Благоевград ме е яд, там няма нещо ненаправено, посочи Борисов по повод загубата на Атанас Камбитов в главния град на югозапада.