Пред препълнена зала на Общинския съвет в Несебър избраният кмет

Пред препълнена зала на Общинския съвет в Несебър избраният кмет ...

......... продължи с избор на председател на общинския съвет и на временно изпълняващ длъжността кмет. По всяка вероятност кметът Димитров ще посочи за свой заместник Виктор Борисов, който и сега, в негово отсъствие, заема длъжността. Организатор на протеста пред Община Несебър са Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет.


Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание на 12

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание на 12 ...

......... Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание на 12 ноември 2019 г. (вторник) от 14.00 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет. Ще бъде обсъден проект на Национална програма за развитие „България 2030“, внесен от министъра на финансите Владислав Горанов.


„След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за

„След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за ...

......... с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес“, допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването.  


Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви резултатите от днешния балотаж в

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви резултатите от днешния балотаж в ...

......... 62.67%, Хамди Илиязов – 35.99%, Не подкрепям никого – 1.34%, при 61.82% обработени протоколи. Шумен: Любомир Христов – 48.57%, Венцислав Венков – 48.27%, Не подкрепям никого – 3.15%, при 100% обработени протоколи. Ямбол: Валентин Ревански – 61.92%, Катя Георгиева – 35.27%, Не подкрепям никого – 2.81%, при 100% обработени протоколи.


Изборният процес върви нормално и към 23:00 часа почти няма

Изборният процес върви нормално и към 23:00 часа почти няма ...

......... тока заради повреда на ЧЕЗ, осигурени са фенерчетата, съобщи Витанова.   Пред журналистите представителят на Инициативния комитет на Мая Манолова заяви, че ще иска да наблюдава как протича приемането на протоколите от страна на Общинската избирателна комисия. От щаба на Манолова са получили редица сигнали за изборни нарушения.    


В Шумен при 96% обработени протоколи - за Любомир Христов

В Шумен при 96% обработени протоколи - за Любомир Христов ...

......... масата и ще намерим общ език по много проблеми и ще решим основните проблеми на Шумен, а това са проблемите с водата и доста други наболели проблеми", бяха първите думи на Любомир Христов, цитиран от БНР. С „Не подкрепям никого“ са гласували 3,5%. Избирателната активност е била 32,2 на сто.Благодаря на хората, които гласуваха за мен, близо 170 000

Благодаря на хората, които гласуваха за мен, близо 170 000 ...

......... тя. Органите не са реагирали на конкретните сигнали, подадени от щаба на Манолова. „Спечелиха гражданите. За първи път от 14 години в София имаше балотаж. Гражданите поискаха истински дебат за столицата. Хората повярваха, че промяната е възможна. София показа, че може да се обедини“, заяви още загубилият балотажа кандидат.  


Станислав Владимиров от БСП печели изборите за кмет на Перник

Станислав Владимиров от БСП печели изборите за кмет на Перник ...

......... скромна кампания, беше кампания сред хората, много позитивно отношение чухме, хората ни поздравиха и в самия балотаж ние не променихме нищо и получихме доверие", коментира победата си Владимиров. Разбира се, това са и грешки на нашите опоненти, но нека те да си ги анализират, допълни още новият кмет на Перник.


"На втория тур градската организация взе решение да подкрепи Костадин ...

......... трябва да се обсъди на национален съвет и той ще потърси отговорност от председателя на партията, от ръководството на партията, тоест оставка за това, което се случи във Варна. Според него стои въпросът за това дали от БСП наистина искат да победят ГЕРБ на всяка цена или има други договорки.


Въпреки това, че партията е в управление много години, отново

Въпреки това, че партията е в управление много години, отново ...

......... да побеждаваме другите партии. То доскучава, доскучава ми вече, добави Борисов и отбеляза, че независимите кандидати не ги харесва, защото при тях не се знае кой носи отговорност. За Благоевград ме е яд, там няма нещо ненаправено, посочи Борисов по повод загубата на Атанас Камбитов в главния град на югозапада.


Валентин Ревански от „Пряка демокрация“ е новият кмет на Ямбол.

Валентин Ревански от „Пряка демокрация“ е новият кмет на Ямбол. ...

......... е новият кмет на Ямбол. Той печели изборите с над 60% подкрепа, а на второ място остава кандидатът на БСП Катя Георгиева. Данните са неофициални, но са оповестени от двата предизборни щаба. Пред камерата на БНТ двамата кандидати си стиснаха ръцете, а загубилата балотажа кандидатка поздрави новия кмет за победата.Цветан Ценков, подкрепен от СДС и други формации, побеждава с

Цветан Ценков, подкрепен от СДС и други формации, побеждава с ...

......... Гласувалите „Не подкрепям никого“ са били 2,5%. Избирателната активност във Видин днес е била 31,7%. Интересното в града е, че миналата неделя досегашният кмет Огнян Ценков водеше с 32.12% пред спечелилият днес Цветан Ценков, за когото бяха пуснали бюлетина 30.41 на сто от отишлите до урните на първия тур.  


Досегашният кмет на Плевен Георг Спартански ще има още един

Досегашният кмет на Плевен Георг Спартански ще има още един ...

......... Досегашният кмет на Плевен Георг Спартански ще има още един мандат. Днес той събира 53.1% от гласовете на съгражданите си, сочат данните от екзит пола на "Алфа рисърч", съобщени от БНТ. Конкурентът му и настоящ областен управител на Плевен Мирослав Петров от ГЕРБ получава 43,8 на сто от гласовете.  


Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград и досегашен кмет

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград и досегашен кмет ...

......... ГЕРБ за кмет на Благоевград и досегашен кмет Атанас Камбитов загуби балотажа. Той събира 43% от гласовете от днес, според данните на „Галъп“. Новият кмет на града се казва Румен Томов, който бе независим кандидат и когото са избрали 52.1 на сто от отишлите днес до урните.      


Кандидатът на БСП за кмет на Русе Пенчо Милков печели

Кандидатът на БСП за кмет на Русе Пенчо Милков печели ...

......... Кандидатът на БСП за кмет на Русе Пенчо Милков печели балотажа в областния град. Номиинираният от левицата събира 57,5% от гласовете на втория тур. Кандидатката на ГЕРБ Диана Иванова получава 37.6% от вота, сочи екзит пола на агенция „Тренд“, поръчан от Нова ТВ.


По-голямата част от избирателите във Варна предпочетоха новият им кмет

По-голямата част от избирателите във Варна предпочетоха новият им кмет ...

......... По-голямата част от избирателите във Варна предпочетоха новият им кмет да се казва Иван Портних. За него гласуваха 60,8% от жителите на морската ни столица. За другия кандидат на балотажа – Костадин Костадинов, дадоха вота си 35,1% от варненци, според изследване на „Галъп“, поръчано от Нова ТВ.Пловдивчани си избраха за нов кмет настоящият областен управител, който

Пловдивчани си избраха за нов кмет настоящият областен управител, който ...

......... в урните пуснаха 37,3 на сто от пловдивчани. Това показват първите резултати от екзит пола на „Галъп интернешънъл“, поръчан от Нова телевизия. Така новият кмет на втория по големина град в България се казва Здравко Димитров, а Атанасов губи за втори пореден път на балотаж срещу кандидат на ГЕРБ.  


„Заедно можем много повече!“ Или можем ли да загърбим партийните

„Заедно можем много повече!“ Или можем ли да загърбим партийните ...

......... „Демократична България“ и за него се гласуваше с бюлетина номер 66. Ангел Стефанов и представителите на Инициативните комитети в района вярват, че ще успеят да спечелят доверието на гражданите. И бюлетините с номер 66 в неделя ще бъдат много повече. Защото, както казват те – „Овча купел може много повече!“


Активността в Стара Загора към 22:30 часа при обработени 50%

Активността в Стара Загора към 22:30 часа при обработени 50% ...

......... е била – 52%. Резултатите за кмет Живко Тодоров от ГЕРБ получава – 71,7%, проф. Иван Върляков – 14,3% и Янко Янков от Коалиция “Алтернативата на гражданите“ – 3,4%. За Общински съвет – за ГЕРБ 41,8%, за БСП – 14,3%, Народен съюз – 9,4% и Демократична България – 5,8%.  


Да, благодаря на всички софиянци, които подкрепиха моята кандидатура, благодарим

Да, благодаря на всички софиянци, които подкрепиха моята кандидатура, благодарим ...

......... разговори с всички десни кандидати, защото софиянци са показали, че има добри и прагматични решения в техните програми. „Мисля, че бях много ясна през цялата кампания. С проектите, с решенията за града, не се крия зад празни приказки и общи думи. Така работя, хората ме познават“, каза още Фандъкова.  


Мая Манолова направи своето изявление след обявяването на прогнозните резултати,

Мая Манолова направи своето изявление след обявяването на прогнозните резултати, ...

......... „Това, което партиите не можаха да направят за 14 години в София, го направиха гражданите. В София ще има балотаж“, коментира още тя. „Със същия хъс, с който се борих досега, ще продължа да се боря и през следващата седмица. Защото промяната възможна, промяната е близо“, каза още Манолова.  


Благодаря на всички избиратели, които намериха време да гласуват, Благодаря

Благодаря на всички избиратели, които намериха време да гласуват, Благодаря ...

......... гласовете на ГЕРБ е промяна, ми да я подкрепят и да им е честито“. По отношение на това, че на днешните избори в София ГЕРБ и Йорданка Фандъкова получават доста по-малко проценти спрямо миналия кметски вот, Борисов коментира: „Вижте колко много повече партии има сега. Така се разслояват гласовете“.  


Кметската битка в Плевен ще се реши на балотаж, сочат

Кметската битка в Плевен ще се реши на балотаж, сочат ...

......... балотаж, сочат предварителните данни на агенция "Алфа Рисърч", предаде БНТ. На първи тур с убедителен резултат води досегашният кмет на града Георг Спартански, който събира 43,4% от подкрепата на избирателите. На второ място е кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров с 29,2%. Трети с 14,8% е кандидатът на БСП Илиян Йончев.


Първият тур на местните избори приключи окончателно. Точно в 21:00

Първият тур на местните избори приключи окончателно. Точно в 21:00 ...

......... на ЦИК Александър Андреев пред БНТ. То отбеляза още, че изборният ден е протекъл сравнително нормално. Имунитетът на петима кандидати е бил свален, след като са постъпили такива искания от страна на прокуратурата и ЦИК е разгледал и взел съответните решения. Постъпилите жалби в рамките на деня са около 250.


В Кърджали, също както и във Варна, не е ясно

В Кърджали, също както и във Варна, не е ясно ...

......... Никола Чанев с 27.7%. Ако има балотаж, именно той ще бъде опонентът на Хасан Азис. Третото място е за Милко Багдасаров от БСП, за когото са пуснали бюлетина 13.5% от отишлите до урните кърджалийци. На четвъртото място се нарежда кандидатът на ДОСТ Мехмет Ходжа с 3.2 на сто от гласовете.


Велико Търново си преизбра настоящия кмет. Даниел Панов от ГЕРБ

Велико Търново си преизбра настоящия кмет. Даниел Панов от ГЕРБ ...

......... прогнозните резултати на Алфа Рисърч. Така в старата столица няма да има балотаж. Кандидатът на БСП Весела Лечева, подкрепена и от други партии, получава 26,8 на сто от гласовете. За Милен Михов от ВМРО са гласували 7% от отишлите до урните, а Калоян Янков от Демократична България са предпочели 6,9%.


При обявяването на първите прогнозни резултати не е ясно дали

При обявяването на първите прогнозни резултати не е ясно дали ...

......... на Портних, според други обаче те са били под половината, макар и с малко. Освен това, ако има балотаж, не е ясно и кой точно ще бъде опонентът на Портних. Шансове да отидат на балотаж имат както кандидатът на БСП Анелия Клисарова, така и кандидатът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.


Столичани не успяха да си изберат кмет още на първия

Столичани не успяха да си изберат кмет още на първия ...

......... не успяха да си изберат кмет още на първия тур. Според първоначалните прогнозни резултати ще има балотаж между настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова и независимата Мая Манолова. За първата са гласували 35,4% от избирателните, а за втората бюлетина са пуснали 26,2 на сто, сочат данните от екзитпола според Алфа Рисърч.  


Служителите от звената на дирекцията при СДВР и ОДМВР ще

Служителите от звената на дирекцията при СДВР и ОДМВР ще ...

......... издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. включително, съгласно описания по-горе начин и време.   Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 ОКТОМВРИ 2019 Г.


Главна дирекция

Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерство на ...

......... цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. за въведения ЕГН. Чрез стационарен или мобилен телефонИзбира се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.


Сметната палата напомня, че остават само 2 дни за подаването на

Сметната палата напомня, че остават само 2 дни за подаването на ...

......... на социологическите и рекламните агенции, както и на агенциите за осъществяване на връзки с обществеността, с които участникът работи. За неподаването на задължителната информация за включване в ЕРИК, на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 3000 до 10 000 лв.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов, изпълняващият длъжността

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, изпълняващият длъжността ...

......... лв., като ОПОС предоставя безвъзмездно 65 млн. лв. Срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца. Към момента по процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ са сключени 8 договора за модернизиране на градския транспорт за общо 463 млн. лв., осигурени от ОПОС.  


Нашата комисията на 99% сме готови с организацията. Това каза

Нашата комисията на 99% сме готови с организацията. Това каза ...

......... има обособени кътове, в които ще бъдат монтирани екрани, на които ще прожектират български филми. “Има игри “Не се сърди човече”, табла, карти, с които да могат да уплътнят времето си по по-добър начин”, обясни тя. Има 5 медицински пункта, ако се наложи да се оказва помощ и съдействие.   


В 24:00 часа днес ще бъде закрита предизборната кампания за

В 24:00 часа днес ще бъде закрита предизборната кампания за ...

......... агитация е забранена, което важи и в деня на вота – неделя. Общият брой на кандидатите за кметове и общински съветници е близо 36 300.  Над 360 са сигналите за нарушения в изборното законодателство досега. 11 души са задържани заради обвинения за купуване на гласове и нарушения на закона.  


Наближава краят на предизборната кампания за местните избори в неделя,

Наближава краят на предизборната кампания за местните избори в неделя, ...

......... спрямо старта й. На второ място се нарежда ДПС с над 145 хил. лв., а на трето – БСП за България с договори за 140 хил. лв. ГЕРБ продължава да е на четвърто място със 115 хил. лв., похарчени за предизборни събития, участия на кандидатите, и излъчвания на клипове.   


За първите 20 дни от кампанията (към 16.10.2019 г.) политическите

За първите 20 дни от кампанията (към 16.10.2019 г.) политическите ...

......... сключва голям брой безвъзмездни договори (9 на брой за тази кампания в първата част на мониторинга на ИРПС), вече не ги публикува, отбелязва институтът. По същия начин процедира и ТВ Европа, която миналата седмица имаше сключен договор за безвъзмездно отразяване с ГЕРБ. Към 16-и октомври този договор е премахнат.   


Днес изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по

Днес изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по ...

......... двата тура, когато трябва да бъдат включени и лицата, навършили пълнолетие през тази една седмица. Навсякъде в страната са одобрени и бюлетините за гласуване. Днес е краен срок и за хората, които искат да гласуват с подвижна избирателна урна. За да го направят те трябва да представят решение на ТЕЛК.


Често задържаните в България не научават правата си по надлежния

Често задържаните в България не научават правата си по надлежния ...

......... при 24-часово задържане. Защита е необходима, едва когато се решава дали да бъде повдигнато обвинение, твърди полицаят, чието мнение е в пълно противоречие с правилата в ЕС. Посочено е и уточнението на български съдии, които отбелязват, че разпити, водени в отсъствието на адвокат, нямат правна стойност и не са годно доказателство.


Общонационална стачка на екипажите на морския транспорт в Гърция е

Общонационална стачка на екипажите на морския транспорт в Гърция е ...

......... до Гърция, да се информират предварително за разписанията на морския транспорт и възможните алтернативни връзки с друг вид транспорт, както и да следят местните медии за най-актуална информация. Съгражданите ни могат да се информират за предстоящи и настоящи стачни действия на сайта: http://apergia.gr, който е наличен само на гръцки език.


Да се намали броят на дните болничен, които личните лекари

Да се намали броят на дните болничен, които личните лекари ...

......... държави, се аргументираха работодателите. Председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов предложи: "Първият вариант е за първите три дни болнични да се изплаща различна договорена сума. Вторият вариант, който е - първите три дни с разрешение на работодателя. Заплатата му върви по начина, по който е вървяла до тогава".


Премиерът Бойко Борисов ще участва в петъчния парламентарен контрол, предаде

Премиерът Бойко Борисов ще участва в петъчния парламентарен контрол, предаде ...

......... към министър Младен Маринов. Към него има и три въпроса, единият от които относно миграционен натиск по българо-турската граница. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще отговори на два въпроса, също толкова въпроси има в програмата за петък и към министъра на околната среда и водите Нено Димов.   


​Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на петата производствена

​Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на петата производствена ...

......... През август т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г. в размер на 100 000 лева за продължаването на разкопките на обекта.   На терен екипът от специалисти показа на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.  


Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не

Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не ...

......... във форума „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“. На събитието висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и представители на частния сектор наблюдават публична демонстрация на хакерска атака и ще положат основите на партньорство за ефективно противодействие срещу киберзаплахи.  


Днес изтича срокът, в който партии, местни коалиции и инициативни

Днес изтича срокът, в който партии, местни коалиции и инициативни ...

......... за участие в изборите на 27 октомври, предаде БНТ. На национално ниво заявка за участие са подали 59 партии и 7 коалиции. Също днес трябва да бъдат обявени тарифите на печатните и онлайн изданията, желаещи да се включат в отразяването на вота. За електронните медии срокът изтича на 26 септември.


От понеделник отново започва прием на документи по схемата

От понеделник отново започва прием на документи по схемата "Родители ...

......... достигне 4 млрд. лева. 500 млн. лева ще се насочат към мащабна програма за дигитални умения. Ще се удвоят средствата и за другата оперативна програма за подпомагане на бедните с храни и за обществени трапезарии, подпомагането ще се разшири и със стоки от първа необходимост, обяви пред БНР заместник-министър Русинова. 


Изтича срока, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) приема документи

Изтича срока, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) приема документи ...

......... 000 лв., а други 100 000 за обучение на членовете на избирателните комисии. Това ще бъде първата предизборна кампания, за провеждането на която политическите сили ще могат да получават финансова помощ от юридически лица и еднолични търговци, съгласно новите правила, приети с последните промени в Закона за политическите партии.   


Столичният кмет и кандидат за трети мандат Йорданка Фандъкова заяви,

Столичният кмет и кандидат за трети мандат Йорданка Фандъкова заяви, ...

......... изляза в кампания“, каза Фандъкова. „За големия град, за града, който активно живее, и в който ежедневно, 24 часа в денонощието, се случват какви ли не проблеми, няма как да излизаме в отпуск. Градът не излиза в отпуск, така че трябва да продължим да работим“, добави столичният кмет Йорданка Фандъкова.


Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в

Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в ...

......... има амбицията да бъде водещ фактор на световната сцена и това е залегнало във всички стратегически европейски документи. Това не може да се получи без иновации и без активното участие и работа с младежта на Европа“, заяви президентът. Държавният глава беше в Пловдив за откриването на португалски инвестиционен проект.  


Местният вот ще разклати управляващата коалиция, съобщи Валери Симеонов след

Местният вот ще разклати управляващата коалиция, съобщи Валери Симеонов след ...

......... Местният вот ще разклати управляващата коалиция, съобщи Валери Симеонов след като НФСБ внесе документи за регистрация в ЦИК, съобщава БГНЕС, предаде Нвоа ТВ. Документите за регистрация на партията за местните избори наесен бяха внесени от Валери Симеонов, зам.-председателят на партията Валентин Касабов, Данчо Хаджиев и Борис Ячев.


Парламентарната група „Обединени патриоти” да бъде заличена в регистрите на

Парламентарната група „Обединени патриоти” да бъде заличена в регистрите на ...

......... да се прелегитимира с всички произтичащи от това последици несъществуващ, от гледна точка на правото и текстовете на Правилника, субект в 44-то Народно събрание”, пишат депутатите от "Атака".Междувременно те настояват да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия, последвали освобождаването на Волен Сидеров от председателското място, до решаване на казуса.


Стефан Стефанов, главният архитект на столичния „Младост”, влиза в надпреварата

Стефан Стефанов, главният архитект на столичния „Младост”, влиза в надпреварата ...

......... да ги реши. Ползва се с широка подкрепа, въпреки че е независим. По този начин той ще може да продължи да търси решения на проблемите, свързани с презастрояването, автомобилния трафик, липсата на паркинги и на достатъчно паркова среда", коментира Теменужка Кръстева, председател на Инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Стефанов.  


Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в

Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в ...

......... труда. „Аз съм убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното“, отговори премиерът Борисов на въпрос на медиите относно ресора на комисаря от България в състава на новата Европейска комисия.  


  Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов подписа днес в

  Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов подписа днес в ...

......... се договориха ползотворното сътрудничество да продължи и за местните избори. В документите се посочва, че структурите на ПП ГЕРБ могат да сформират коалиции с „Обединени земеделци“ и „Български демократически форум“ за съвместно явяване в различни общини чрез излъчване на обща кандидатура за кмет и обща листа с общински съветници.  


„Държавата трябва да се върне в малките градове и села,

„Държавата трябва да се върне в малките градове и села, ...

......... да черпим сила и самочувствие от велики моменти като Съединението на Княжество България и Източна Румелия, за да градим общото си бъдеще с увереност и вяра в потенциала ни. „Съединението е един от историческите примери, който казва, че когато сме заедно, успяваме, дори да изглеждаме обречени“, посочи Илияна Йотова.  


ДПС се регистрира за участие в предстоящите местни избори през

ДПС се регистрира за участие в предстоящите местни избори през ...

......... с ясна визия и програма за развитие на общините и кметствата за качествено по-добър живот на българските граждани“, каза той. Карадайъ също така призова за кампания без агресия, популизъм и празни обещания. В началото на следващата седмица ще станат ясни имената на кметовете и общинските съветници, които ДПС е издигнала.


„Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща,

„Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща, ...

......... живот и здраве и нейните деца, които са навън, които не са в Кърджали, да се върнат в България, за да могат да се реализират тук”. Попитана за предизборната надпревара за София, Караянчева каза, че кандидатът на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова, е изключително подготвена, с 10-годишен опит зад гърба си. 


Докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем

Докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем ...

......... пристрастия. "В онзи миг политиците ни съумяха да бъдат на висотата на народа и неговите въжделения", посочи държавният глава. На площад "Съединение" президентът и върховен главнокомандващ прие строя на представителните подразделения на 68-а бригада "Специални сили". Сред официалните гости на тържествената програма бяха представители на изпълнителната, законодателната и местната власт.


Десислава Иванчева поиска да бъде кмет на София. Бившата районна

Десислава Иванчева поиска да бъде кмет на София. Бившата районна ...

......... Иванчева поиска да бъде кмет на София. Бившата районна кметица на район “Младост” е подкрепена от Християндемократическа партия на България, предаде Нова ТВ. Иванчева, която беше осъдена на 20 години затвор на първа инстанция, е получила разрешения от съда за срещи с граждани, събиране на подписи и участие в митинги.


„Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само

„Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само ...

......... извор на самородни таланти, които покоряват сърцата на хора от цял свят“, посочи Илияна Йотова. Вицепрезидентът определи неделинския двуглас, който извира от душите на неделинци, като живия символ на България. Кметът на община Неделино Боян Кехайов подари на Илияна Йотова кукла с традиционна неделинска носия, изработена от самодейците на Неделино.


Денят на Съединението е ключов и знаков за България. Този

Денят на Съединението е ключов и знаков за България. Този ...

......... Мая Манолова съобщи, че в събота в Южен парк ще очаква всички, които искат да се включат в кампанията ѝ за кандидат кмет. Подписите ще се събират от 12:00 часа, а по-късно днес, тя ще обяви на сайта на Инициативния комитет и банковата сметка, чрез която ще се набират дарения.


Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Над 8%

Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Над 8% ...

......... БВП, който произвежда България, обърна се още премиерът към медиците. Той използва случая още веднъж да отправи и поздравление по повод днешния празник – Съединението на България. На тази дата сме доказали на великите сили, че българският народ може да се обедини и сам да решава своята съдба, посочи премиерът. 


Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за

Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за ...

......... самата Манолова да реши да подаде оставка по собствено желание. Кандидатурата на омбудсмана няма да бъде утвърдена на предстоящия пленум на БСП във вторник, когато ще се гласуват първите стотина номинации на червените. Манолова ще бъде одобрена на следващото заседание на Националния съвет на партията около средата на септември.  


Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1

Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1 ...

......... заведе иск срещу виновни длъжностни лица. Да, минава се през обезщетения, съд, доказване на вина - дълъг път , но справедлив. Когато един министър на финансите или директор на НАП плати от джоба си за нанесени вреди на българските граждани, тогава ще има и превенция, и справедливост, коментира още Нинова.


5,1 млн. лева ще е глобата за Националната агенция по

5,1 млн. лева ще е глобата за Националната агенция по ...

......... няма да бъде наложено на агенцията, нито пък и на банката, тъй като причината за самото нарушение е едно и също. Освен това ние сме установили безспорно всички физически лица, които са пострадали чрез този теч на информация и нямаме други страни и друга първопричина за извършеното нарушение“, казва Караджов.


„Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото

„Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото ...

......... Георгиев за консул е изцяло решение и отговорност на министър-председателя. „Него трябва да питате какви са вътрешнополитическите и личните мотиви и как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев“, коментира още държавният глава.


В 11:00 ч. днес омбудсманът Мая Манолова ще внесе в

В 11:00 ч. днес омбудсманът Мая Манолова ще внесе в ...

......... евродиректива България трябва да приведе законодателството си в съответствие с разбирането за „втория шанс“ и с развиването на културата за разсрочване на дългове, от която полза ще имат както кредиторите, така и хората, изпаднали в несъстоятелност. Манолова ще представи законопроекта заедно с млади предприемачи, представители на стартъп асоциацията у нас.


Депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ предприемат законодателна инициатива

Депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ предприемат законодателна инициатива ...

......... подчерта, че инициативата е продиктувана от анализа на Централната избирателна комисия (ЦИК) за машинното гласуване, което се проведе в 3 000 избирателни секции на изборите за Европейски парламента, провели се на 26 май тази година. Депутатите предлагат обаче машинният вот да се запази за президентски избори и избори за Европарламент.


Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) потърси информация по

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) потърси информация по ...

......... за децата. В качеството си на орган, който лицензира услуги за деца, бихме искали да подчертаем, че частните занимални не се контролират от институциите като Държавна агенция за закрила на детето и да предупредим гражданите да бъдат изключително бдителни относно опита и отговорността, които им предлагат служителите в детските заведения.


Всяка събота и неделя и празничен ден до 27-ми октомври

Всяка събота и неделя и празничен ден до 27-ми октомври ...

......... общинският съветник и посочи, че предложенията идват по сигнали на граждани, свързани с транспорта до Витоша и Драгалевския манастир. "С предлаганите от мен промени в разписанието не само, че няма да се натовари автотранспорта с допълнителни разходи, но ще се оптимизира и дори ще има допълнителни приходи", беше категоричен инж.Славчев.


Над 641 000 души получават месечна финансова подкрепа по новия

Над 641 000 души получават месечна финансова подкрепа по новия ...

......... с право на чужда помощ, които получават социална пенсия за инвалидност. В тази категория през месец май попадат 12 932 души, които съгласно новото законодателство вземат 57% от линията на бедност или 198,36 лв. За тази група финансовата подкрепа е увеличена с около 123 лв. в сравнение с 2018 г.