​Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на петата производствена

​Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на петата производствена ...

......... През август т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г. в размер на 100 000 лева за продължаването на разкопките на обекта.   На терен екипът от специалисти показа на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.  


Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не

Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не ...

......... във форума „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“. На събитието висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и представители на частния сектор наблюдават публична демонстрация на хакерска атака и ще положат основите на партньорство за ефективно противодействие срещу киберзаплахи.  


Днес изтича срокът, в който партии, местни коалиции и инициативни

Днес изтича срокът, в който партии, местни коалиции и инициативни ...

......... за участие в изборите на 27 октомври, предаде БНТ. На национално ниво заявка за участие са подали 59 партии и 7 коалиции. Също днес трябва да бъдат обявени тарифите на печатните и онлайн изданията, желаещи да се включат в отразяването на вота. За електронните медии срокът изтича на 26 септември.


От понеделник отново започва прием на документи по схемата

От понеделник отново започва прием на документи по схемата "Родители ...

......... достигне 4 млрд. лева. 500 млн. лева ще се насочат към мащабна програма за дигитални умения. Ще се удвоят средствата и за другата оперативна програма за подпомагане на бедните с храни и за обществени трапезарии, подпомагането ще се разшири и със стоки от първа необходимост, обяви пред БНР заместник-министър Русинова. 


Изтича срока, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) приема документи

Изтича срока, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) приема документи ...

......... 000 лв., а други 100 000 за обучение на членовете на избирателните комисии. Това ще бъде първата предизборна кампания, за провеждането на която политическите сили ще могат да получават финансова помощ от юридически лица и еднолични търговци, съгласно новите правила, приети с последните промени в Закона за политическите партии.   


Столичният кмет и кандидат за трети мандат Йорданка Фандъкова заяви,

Столичният кмет и кандидат за трети мандат Йорданка Фандъкова заяви, ...

......... изляза в кампания“, каза Фандъкова. „За големия град, за града, който активно живее, и в който ежедневно, 24 часа в денонощието, се случват какви ли не проблеми, няма как да излизаме в отпуск. Градът не излиза в отпуск, така че трябва да продължим да работим“, добави столичният кмет Йорданка Фандъкова.Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в

Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в ...

......... има амбицията да бъде водещ фактор на световната сцена и това е залегнало във всички стратегически европейски документи. Това не може да се получи без иновации и без активното участие и работа с младежта на Европа“, заяви президентът. Държавният глава беше в Пловдив за откриването на португалски инвестиционен проект.  


Местният вот ще разклати управляващата коалиция, съобщи Валери Симеонов след

Местният вот ще разклати управляващата коалиция, съобщи Валери Симеонов след ...

......... Местният вот ще разклати управляващата коалиция, съобщи Валери Симеонов след като НФСБ внесе документи за регистрация в ЦИК, съобщава БГНЕС, предаде Нвоа ТВ. Документите за регистрация на партията за местните избори наесен бяха внесени от Валери Симеонов, зам.-председателят на партията Валентин Касабов, Данчо Хаджиев и Борис Ячев.


Парламентарната група „Обединени патриоти” да бъде заличена в регистрите на

Парламентарната група „Обединени патриоти” да бъде заличена в регистрите на ...

......... да се прелегитимира с всички произтичащи от това последици несъществуващ, от гледна точка на правото и текстовете на Правилника, субект в 44-то Народно събрание”, пишат депутатите от "Атака".Междувременно те настояват да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия, последвали освобождаването на Волен Сидеров от председателското място, до решаване на казуса.


Стефан Стефанов, главният архитект на столичния „Младост”, влиза в надпреварата

Стефан Стефанов, главният архитект на столичния „Младост”, влиза в надпреварата ...

......... да ги реши. Ползва се с широка подкрепа, въпреки че е независим. По този начин той ще може да продължи да търси решения на проблемите, свързани с презастрояването, автомобилния трафик, липсата на паркинги и на достатъчно паркова среда", коментира Теменужка Кръстева, председател на Инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Стефанов.  


Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в

Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в ...

......... труда. „Аз съм убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното“, отговори премиерът Борисов на въпрос на медиите относно ресора на комисаря от България в състава на новата Европейска комисия.    Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов подписа днес в

  Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов подписа днес в ...

......... се договориха ползотворното сътрудничество да продължи и за местните избори. В документите се посочва, че структурите на ПП ГЕРБ могат да сформират коалиции с „Обединени земеделци“ и „Български демократически форум“ за съвместно явяване в различни общини чрез излъчване на обща кандидатура за кмет и обща листа с общински съветници.  


„Държавата трябва да се върне в малките градове и села,

„Държавата трябва да се върне в малките градове и села, ...

......... да черпим сила и самочувствие от велики моменти като Съединението на Княжество България и Източна Румелия, за да градим общото си бъдеще с увереност и вяра в потенциала ни. „Съединението е един от историческите примери, който казва, че когато сме заедно, успяваме, дори да изглеждаме обречени“, посочи Илияна Йотова.  


ДПС се регистрира за участие в предстоящите местни избори през

ДПС се регистрира за участие в предстоящите местни избори през ...

......... с ясна визия и програма за развитие на общините и кметствата за качествено по-добър живот на българските граждани“, каза той. Карадайъ също така призова за кампания без агресия, популизъм и празни обещания. В началото на следващата седмица ще станат ясни имената на кметовете и общинските съветници, които ДПС е издигнала.


„Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща,

„Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща, ...

......... живот и здраве и нейните деца, които са навън, които не са в Кърджали, да се върнат в България, за да могат да се реализират тук”. Попитана за предизборната надпревара за София, Караянчева каза, че кандидатът на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова, е изключително подготвена, с 10-годишен опит зад гърба си. 


Докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем

Докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем ...

......... пристрастия. "В онзи миг политиците ни съумяха да бъдат на висотата на народа и неговите въжделения", посочи държавният глава. На площад "Съединение" президентът и върховен главнокомандващ прие строя на представителните подразделения на 68-а бригада "Специални сили". Сред официалните гости на тържествената програма бяха представители на изпълнителната, законодателната и местната власт.Десислава Иванчева поиска да бъде кмет на София. Бившата районна

Десислава Иванчева поиска да бъде кмет на София. Бившата районна ...

......... Иванчева поиска да бъде кмет на София. Бившата районна кметица на район “Младост” е подкрепена от Християндемократическа партия на България, предаде Нова ТВ. Иванчева, която беше осъдена на 20 години затвор на първа инстанция, е получила разрешения от съда за срещи с граждани, събиране на подписи и участие в митинги.


„Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само

„Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само ...

......... извор на самородни таланти, които покоряват сърцата на хора от цял свят“, посочи Илияна Йотова. Вицепрезидентът определи неделинския двуглас, който извира от душите на неделинци, като живия символ на България. Кметът на община Неделино Боян Кехайов подари на Илияна Йотова кукла с традиционна неделинска носия, изработена от самодейците на Неделино.


Денят на Съединението е ключов и знаков за България. Този

Денят на Съединението е ключов и знаков за България. Този ...

......... Мая Манолова съобщи, че в събота в Южен парк ще очаква всички, които искат да се включат в кампанията ѝ за кандидат кмет. Подписите ще се събират от 12:00 часа, а по-късно днес, тя ще обяви на сайта на Инициативния комитет и банковата сметка, чрез която ще се набират дарения.


Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Над 8%

Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Над 8% ...

......... БВП, който произвежда България, обърна се още премиерът към медиците. Той използва случая още веднъж да отправи и поздравление по повод днешния празник – Съединението на България. На тази дата сме доказали на великите сили, че българският народ може да се обедини и сам да решава своята съдба, посочи премиерът. 


Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за

Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за ...

......... самата Манолова да реши да подаде оставка по собствено желание. Кандидатурата на омбудсмана няма да бъде утвърдена на предстоящия пленум на БСП във вторник, когато ще се гласуват първите стотина номинации на червените. Манолова ще бъде одобрена на следващото заседание на Националния съвет на партията около средата на септември.  


Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1

Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1 ...

......... заведе иск срещу виновни длъжностни лица. Да, минава се през обезщетения, съд, доказване на вина - дълъг път , но справедлив. Когато един министър на финансите или директор на НАП плати от джоба си за нанесени вреди на българските граждани, тогава ще има и превенция, и справедливост, коментира още Нинова.


5,1 млн. лева ще е глобата за Националната агенция по

5,1 млн. лева ще е глобата за Националната агенция по ...

......... няма да бъде наложено на агенцията, нито пък и на банката, тъй като причината за самото нарушение е едно и също. Освен това ние сме установили безспорно всички физически лица, които са пострадали чрез този теч на информация и нямаме други страни и друга първопричина за извършеното нарушение“, казва Караджов.


„Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото

„Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото ...

......... Георгиев за консул е изцяло решение и отговорност на министър-председателя. „Него трябва да питате какви са вътрешнополитическите и личните мотиви и как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев“, коментира още държавният глава.


В 11:00 ч. днес омбудсманът Мая Манолова ще внесе в

В 11:00 ч. днес омбудсманът Мая Манолова ще внесе в ...

......... евродиректива България трябва да приведе законодателството си в съответствие с разбирането за „втория шанс“ и с развиването на културата за разсрочване на дългове, от която полза ще имат както кредиторите, така и хората, изпаднали в несъстоятелност. Манолова ще представи законопроекта заедно с млади предприемачи, представители на стартъп асоциацията у нас.


Депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ предприемат законодателна инициатива

Депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ предприемат законодателна инициатива ...

......... подчерта, че инициативата е продиктувана от анализа на Централната избирателна комисия (ЦИК) за машинното гласуване, което се проведе в 3 000 избирателни секции на изборите за Европейски парламента, провели се на 26 май тази година. Депутатите предлагат обаче машинният вот да се запази за президентски избори и избори за Европарламент.


Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) потърси информация по

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) потърси информация по ...

......... за децата. В качеството си на орган, който лицензира услуги за деца, бихме искали да подчертаем, че частните занимални не се контролират от институциите като Държавна агенция за закрила на детето и да предупредим гражданите да бъдат изключително бдителни относно опита и отговорността, които им предлагат служителите в детските заведения.


Всяка събота и неделя и празничен ден до 27-ми октомври

Всяка събота и неделя и празничен ден до 27-ми октомври ...

......... общинският съветник и посочи, че предложенията идват по сигнали на граждани, свързани с транспорта до Витоша и Драгалевския манастир. "С предлаганите от мен промени в разписанието не само, че няма да се натовари автотранспорта с допълнителни разходи, но ще се оптимизира и дори ще има допълнителни приходи", беше категоричен инж.Славчев.


Над 641 000 души получават месечна финансова подкрепа по новия

Над 641 000 души получават месечна финансова подкрепа по новия ...

......... с право на чужда помощ, които получават социална пенсия за инвалидност. В тази категория през месец май попадат 12 932 души, които съгласно новото законодателство вземат 57% от линията на бедност или 198,36 лв. За тази група финансовата подкрепа е увеличена с около 123 лв. в сравнение с 2018 г.


Под ключовата дума „феърплей“ се проведе среща в Министерски съвет

Под ключовата дума „феърплей“ се проведе среща в Министерски съвет ...

......... с факти, когато е отчетено от Прокуратурата“, добави той. Маринов отказа да назове дали са говорили на срещата за уговорени мачове. Обясни, че премиерът единствено е поискал да се начертае план, който да пресича тази практика. Новото футболно първенство започва на 12 юли с мача Ботев Враца – Берое.  


Политическите партии и коалиции вече ще могат да получават финансиране

Политическите партии и коалиции вече ще могат да получават финансиране ...

......... да предоставят на партиите офиси безвъзмездно, за да могат те да развиват своята дейност като заплащат единствено текущите си разходи. Парламентарното мнозинство отхвърли предложението на „БСП за България“ политическите сили да върнат обратно в държавния бюджет всички средства от субсидии, които не са изразходвали и държат на влог в банка. 


Депутатите одобриха драстичното намаляване на държавното финансиране на партиите и

Депутатите одобриха драстичното намаляване на държавното финансиране на партиите и ...

......... млн. лв. Мнозинството не подкрепи предложението на ДПС за нула лева субсидия, както и предложението на ВМРО за допълнителни 1,5 млн. лева за партиите, за да развиват парламентарната си дейност. Предстои депутатите да решат за т. нар. отворено финансиране, което предвижда партиите и коалициите да получават средства от юридически лица. 


Остри реплики между депутатите и взаимни обвинения в популизъм съпътстваха

Остри реплики между депутатите и взаимни обвинения в популизъм съпътстваха ...

......... През цялото това време имахте време да запознаете вашите избиратели с визията ви за финансиране на политическите партии“, разкритикува опозицията народният представител Александър Иванов. Той упрекна левицата още за това, че изразява несъгласие с това размерът на партийната субсидия да стане 1 лев, но не са внесли свое алтернативно предложение. 


На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат на първо

На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще разгледат на първо ...

......... прехвърлени върху търговците, които в различните си качества осъществяват дейности по предоставяне на услуги по електронно събиране на пътни такси. В рамките на пленарното заседание народните представители ще обсъждат и промени в Закона за концесиите, които предвиждат концесионирането на морските плажове да става по реда на Закона за Черноморското крайбрежие.


Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена

Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена ...

......... Потребителските и технологичните параметри на Платформата ще бъдат представени на конференция утре в Министерски съвет. Платформата за достъп до обществена информация е разработена по проект с европейско финансиране BG05SFOP001-2.001-0001 „Подобряване на процесите, свързани с предоставянето, достъпа и повторното използване на информацията от обществения сектор“ с бенефициент администрацията на Министерския съвет.


Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва ...

......... участъка, ще се облекчи високата интензивност на транзитното движение от и за централната част на Европа по транспортен коридор „Ориент/ Източно-Средиземноморски“. В днешната инспекция на АМ „Европа“ заедно с министър-председателя Бойко Борисов бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


„Тук съм по покана на „Обединена София срещу презастрояването“ и

„Тук съм по покана на „Обединена София срещу презастрояването“ и ...

......... Борисовата градина“, ИК „За Зелен Младост“, „Протестна група Младост“, ИК „Лозенец“, „Протестна група Дианабад“, инициатива „Слънце за децата ни“, АРОЕС „Справедливост“, сдружение „Парк Кукуряк“, протестна група „Мусагеница“, гражданска инициатива „Симеоново“, ИК от кв. „Витоша“, жители от кв. „Стрелбище“ и др. Протестът беше подкрепен и от гражданско сдружение „Спаси София“.  


ДПС е превело на Министерство на финансите средствата, които подлежат

ДПС е превело на Министерство на финансите средствата, които подлежат ...

......... смешно, което се случва в момента. Субсидията е приета на второ четене на комисия 1 лев и този въпрос е свършил. Какво променяме? Докладът е изготвен. Как ще го направят? Ако ще нарушаваме парламентарните правила, ние няма да гласуваме на комисия друго – да си гласуват“, заяви още Пеевски.   


На последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателните

На последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателните ...

......... годишната субсидия за периода от 26 май 2016 г. до влизането на закона в сила, а намалението да бъде за сметка на следващи траншове. При липса на такива обаче, разликата ще трябва да бъде възстановена от съответната партия до края на 2020 година, като за забавата ще бъде начислявана лихва. 


Със 117 гласа „за“, 90 – „против“ и нито един

Със 117 гласа „за“, 90 – „против“ и нито един ...

......... на банковите такси. Въпреки че дадоха подкрепата си на първо четене, от ВМРО пък се заканиха да направят свои предложения в следващите обсъждания. „Партиите вземат повече пари, отколкото би трябвало да вземат. Тези пари могат да бъдат намалени. Въпросът е с колко и на каква цена?“, коментира депутатът Искрен Веселинов. 


Обществото трябва да получи гаранции за успешния ход по избора

Обществото трябва да получи гаранции за успешния ход по избора ...

......... на властите, но и не пренебрегвам моето задължение, тъй като в края на процеса подписвам указа за назначението“, заяви Румен Радев. Държавният глава посочи, че целта на консултациите е те да насочат  фокуса към процедурата и затова е важно и мнението на неправителствения сектор, поканен на кръглата маса днес.  


Под председателството на премиера Бойко Борисов се проведе редовно заседание

Под председателството на премиера Бойко Борисов се проведе редовно заседание ...

......... по Годишния план за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма за 2018 г. и докладва по изпълнението на Стратегията през настоящата година. В рамките на днешното заседание беше обсъдена и подготовката на посещение на Комитета за противодействие на тероризма към Съвета по сигурност на ООН в България.


Намаляването на партийните субсидии на 1 лев за получен глас

Намаляването на партийните субсидии на 1 лев за получен глас ...

......... размер на 14,6 милиона лева. От БСП вече обявиха, че не подкрепят предложението на ГЕРБ за намаляване на субсидиите, но смятат да инициират дебат по темата. ДПС заявиха, че са категорично против. Обединените патриоти подкрепиха искането на управляващите, с уговорката, че намалението трябва да е в по-малък размер.    


Националният съвет на БСП прие позиция парламентарната група на “БСП

Националният съвет на БСП прие позиция парламентарната група на “БСП ...

......... на ГЕРБ за 1 лев на действителен глас партийна субсидия. Отчитайки и силните обществени настроения срещу партийното финансиране, Националният съвет на БСП възлага на  парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии.  


След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и

След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и ...

......... След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове в партията. Тя вече е депозирана и приета от Борисов. Председателят на ГЕРБ благодари на Цветанов за свършената работа през годините.


БСП се връща в Народното събрание. След 3 месеца парламентарен

БСП се връща в Народното събрание. След 3 месеца парламентарен ...

......... зала, предаде Нова телевизия. Това идва на фона на загубата на евровота и подадената оставка на Корнелия Нинова. След изборния 26 май, БСП насрочи нов конгрес на 16 юни, на който ще бъде избран и новият лидер на социалистите. Дотогава Нинова ще продължи да изпълнява длъжността на председател на БСП.


Министерският съвет прие разпореждане за установяване и внасяне в полза

Министерският съвет прие разпореждане за установяване и внасяне в полза ...

......... на приходната част на държавния бюджет за 2019 г. в частта на неданъчните приходи от дивиденти. То е изготвено в съответствие с чл. 2, чл. 11, т. 4 и чл. 12, т. 14 от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.


Правителството одобри допълнителни средства в размер на 20,9 млн. лв.

Правителството одобри допълнителни средства в размер на 20,9 млн. лв. ...

......... и са предвидени за довършителни дейности в храм „Св. Прокопий Варненски“, гр. Варна. Допълнителните разходи/трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет се предоставят за сметка на предвидени разходи по централния бюджет за 2019 г. и за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2019 година.


Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и ...

......... Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите. „Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят“, заяви премиерът Борисов на днешното правителствено заседание. Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения.


Некачествените участъци по столичната улица “Граф Игнатиев” няма да бъдат

Некачествените участъци по столичната улица “Граф Игнатиев” няма да бъдат ...

......... накриво наредени плочки“. Фандъкова заяви, че в момента фирма изработени новите ограничители, които ще бъдат поставени успоредно по дължината на трамвайната линия. Освен това ще се върнат и част от търговските площи за книги, но с нов естетически вид, където „няма да стърчат и да се поставят кашони от банани“. 


Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно

Ще искаме оставката на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно ...

......... в парламента. „Днес имахме заседание на групата, за да обсъдим следващите ни действия. Взехме решение от днес народните представители да влязат в парламентарните комисии и да се включат в работата на българския парламент, а от утре и в пленарна зала да участваме в заседанието на Народното събрание“, каза още Стойнев.


Председателят на НФСБ Валери Симеонов, една от трите партии в

Председателят на НФСБ Валери Симеонов, една от трите партии в ...

......... Симеонов поздрави и ВМРО за постигнатия резултат на евровота, който ще позволи на партията да вкара двама депутати в Европейския парламент. За своята партия той коментира, че представянето е лошо и не изключи кадрови промени. Симеонов бе водач на листата на „Патриоти за Валери Симеонов“, която събра малко над 1%.


Падна поредното президентско вето. Със 143 гласа „за“ и нито

Падна поредното президентско вето. Със 143 гласа „за“ и нито ...

......... на Министерския съвет. Държавният глава възразява и срещу неравнопоставеността между дребните и едрите собственици на земеделски земи и горски територии, които ще се обезщетяват по различен начин. Тази промяна според него създава сериозен риск вместо да се ускори процесът на изграждане на значими национални обекти, той да бъде забавен.   


Нашата азбука е нашият пазител, а четмото и писмото са

Нашата азбука е нашият пазител, а четмото и писмото са ...

......... в компютъра и телефона, да отделим време и за книгите. „Те не дават бързи отговори, а ни карат да се помъчим, да поупорстваме, да потърсим смисъла. Част от тяхната магия е, че не дават всичко наготово, а ни привличат като съучастници в неспирния стремеж към знанието”, заяви в заключение Фандъкова. 


„Просветата и културата ни направиха народ, а българската държава превърнаха

„Просветата и културата ни направиха народ, а българската държава превърнаха ...

......... да мечтаят смело и да не съществуват прегради пред амбициите им. Плакет на вицепрезидента в знак на признание и благодарност за активната дейност връчи Илияна Йотова на директора на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ Илина Генова. По-рано вицепрезидентът разгледа в школото изложба, посветена на неговата 160-годишна история.  


България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на ...

......... каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което бе изложено в музея „Лувър“ в Париж през 2014 г.


Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът

Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът ...

......... него се дава възможност за истинска диверсификация. На въпроса обаче защо гръцката икономика реализира много по-голям брутен вътрешен продукт от България, въпреки че допреди няколко години страната се намираше в тежка криза, Борисов отговори шеговито: „Гръцката икономика не е имала комунизъм. Гръцката икономика не е правила Кремиковци, Цанков камък“.   


Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв.

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв. ...

......... „Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи“, подчерта още премиерът Борисов в Стара Загора. След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.


В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин,

В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, ...

......... никакви притеснения относно проверките. Той посочи, че обяснил какви са процедурите на ДФЗ. На въпроса дали е близък с Миню Стайков бе категоричен: „Няма как да съм близък. Не съм близък”. Относно имуществото си, министърът на земеделието заяви, че всичко, което има от 20 години насам е декларирано и законно.


Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния

Над 8000 лица ще бъдат обучени със средства на държавния ...

......... всеки ще може да направи справка по предварително зададени критерии каква е реализацията и средната работна заплата за съответна икономическа дейност, група професии, степен на образование. Прогнозите на МТСП за пазара на труда до 2032 г. показват, че се очаква да има недостиг на кадри със средно професионално образование.  


„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва

„Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва ...

......... да се поучат и други участници в кампанията. Държавният глава отново посочи, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взема решение за своето бъдеще. „Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска“, добави Румен Радев.


Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството,

Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството, ...

......... щастливи само ако заменим омразата, завистта и желанието за мъст с обич, любов и разбирателство, заяви още главният мюфтия, като подчерта, че Рамазан е време за пречистване. „Ако последователите на всички религии се опитат да преосмислят посланията на техните писания, голяма част от проблемите ще бъдат решени“, посочи Мустафа Хаджи.


Премиерът Бойко Борисов коментира предстоящата визита на папата у нас.

Премиерът Бойко Борисов коментира предстоящата визита на папата у нас. ...

......... се извинявам, хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но ефектът и фактът, че прие и за втори път папа ще бъде България, а този е обичан папа и светът го харесва и мисля, че е добре за България“, каза премиерът.  


Държавният глава Румен Радев поздравява българите по случай Международния празник

Държавният глава Румен Радев поздравява българите по случай Международния празник ...

......... в бъдещето, у нас борбата продължава да е за достойни условия на труд и справедливо заплащане. От нейния изход зависи и какво бъдеще ще има страната ни и нашият народ“, подчертава Румен Радев. Държавният глава изразява признателността си към всички българи, които с усърдието си съграждат и пазят България.  


Кметът на Провадия Филчо Филев съобщи, че вече е започнал

Кметът на Провадия Филчо Филев съобщи, че вече е започнал ...

......... няма щети. Помолили сме ръководителите на учебни, здравни и социални заведения да видят сградите на институциите, които управляват, имат ли щети. Същото ще извършат и кметовете и кметските наместници по населени места. До този момент нямаме сигнали за сериозни щети. Хората са изпитали лека уплаха, но паника нямаше", казва кметът.


По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието, храните ...

......... оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова. Причината е информация, че телефонът й е обявен в сайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. Предстои да бъде извършена проверка. Иванка Багдатова-Мизова подаде своята оставка и тя ще бъде приета, съобщиха от земеделското министерство.


От днес, 26 април, участниците в евроизборите трябва да подават

От днес, 26 април, участниците в евроизборите трябва да подават ...

......... задължинията им, включително каква информация трябва да се подава за ЕРИК и съответните срокове за това. Съгласно Изборния кодекс за неподаването на задължителната информация за включване в ЕРИК на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 3000 до 10 000 лв.


Спортът дарява не само здраве и физически качества – сила,

Спортът дарява не само здраве и физически качества – сила, ...

......... подкрепа. Целта на събитието е да насърчи родителите да прекарват повече време заедно с децата си и да възпитат у тях интерес към спорта. В отборните игри в различни дисциплини се включиха над 350 деца и техните родители. Преподаватели и студенти от НСА участваха в организацията на празника.    


Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за местното

Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за местното ...

......... кметството и кмета на общината. Той призова да се търсят подходящи законови промени, с които този порок да се отстрани. „Но с дадените текстове това не се случва. Трябва да създадем задължението общинският съвет да създаде правила, които да дават възможност на местните власти да се саморегулират“, настоя Веселинов.  


Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента

Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента ...

......... е подал. Симеонов не намери връзка между стартиралата проверка срещу него думите му, че с многото оставки в редиците на управляващите ще се повдигне и въпросът за оставка на премиера Борисов. „Не мога да коментирам, но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка“, посочи той.