Парламентът удължи работното си време до приемане на промените в

Парламентът удължи работното си време до приемане на промените в ...

......... за местния - 6000. Това решиха депутатите от правната комисия на извънредно заседание. Електронно експериментално гласуване трябва да има през 2020 за българите в чужбина. БСП напуснаха залата още в началото на заседанието на правната комисия заради регистъра за избирателите, които от ляво предлагаха, но не беше прието от комисията.


„Това, което се случва с изборното законодателство, е наистина много

„Това, което се случва с изборното законодателство, е наистина много ...

......... престижа, както на нашите посланици зад граница, така и на страната ни“, заяви още Румен Радев, попитан за съгласувателната процедура за назначаването на нови български посланици. „Има предложения, които съм приел. Има и такива, с които категорично не съм се съгласил и съм ги отхвърлил“, добави още държавният глава.  


"Пари за новата болница има и новата болница ще бъде ...

......... някои политици проявяват мнима загриженост за съдбата на болницата или са склонни да си приписват заслуги, че са направили нещо по въпроса. По-важното е, че процесът е необратим и се надявам до две години ямболлии да имат модерно болнично заведение“, коментира в допълнение по темата кметът на Ямбол Георги Славов.


За развитието на модерно земеделие и производство само ентусиазмът и

За развитието на модерно земеделие и производство само ентусиазмът и ...

......... маршрути на българските градове с традиции в производството на качествено вино. Като най-големи проблеми пред Сухиндол кметът Чернев посочи обезлюдяването, както и липсата на инвестиции в регионална пътна мрежа. При посещението си в Сухиндол президентът Румен Радев участва и в традиционния ритуал по зарязване на лозята в местността „Димчански завой“.


От днес депутатите започват да разглеждат измененията в Изборния кодекс.

От днес депутатите започват да разглеждат измененията в Изборния кодекс. ...

......... (ЦИК), чийто мандат изтича в края на месец март. От БСП настояват процедурата за избор на нови членове да стартира още тази седмица, за да може да приключи до законовия срок – 21 февруари. Нагласите сред редиците на управляващите обаче се съставът на Комисията да не бъде променян преди изборите.


Министерството на здравеопазването разработва пакет от мерки в подкрепа на

Министерството на здравеопазването разработва пакет от мерки в подкрепа на ...

......... беше категоричен, че няма намаления на лимитите за хемодиализа и раждания. Лечебното заведение има общ размер на разходи, определен на месечна база, в който да извършва своята дейност. „Няма такова нещо с отказани раждания заради липса на осигурен ресурс. Същото се отнася и за хемодиализата“, обясни още здравният министър.  Само Народното събрание може да реши дали да бъде подменен

Само Народното събрание може да реши дали да бъде подменен ...

......... комисия е в готовност да реагира и за машинното гласуване на европейските избори. Независимо, че изтича мандатът членовете работят и по този сценарии. Нейкова припомни, че през 2016 година също беше променено законодателството с квадратчето „не подкрепям никого“. От ЦИК са убедени, че както тогава и сега ще се справят.


„Няма нищо предизборно в този бюджет“, каза зам.-кметът на София

„Няма нищо предизборно в този бюджет“, каза зам.-кметът на София ...

......... и наистина става въпрос за едно временно решение за зимния период, за да не остане отворена шахта, която би представлявала опасност за всички преминаващи през градинката. Така че нямаме счупени плочки, нямаме разместени плочи. Просто не е приключила работата по конкретно една шахта в случая, за която говорим“, обясни зам.-кметът.


На редовното си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще

На редовното си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще ...

......... ЕАД за 2019 г., промяна на числеността на персонала в „Пазари Изток“. На утрешното заседание ще се реши дали столичното 139 основно училище „Захарий Круша“ ще може да разшири учебната си база. В дневния ред е предвидено, строителят да бъде обезщетен с терен на друго място и финансови средства.  


ПП ГЕРБ ще проведе Национална предизборна среща. Форумът ще започне в

ПП ГЕРБ ще проведе Национална предизборна среща. Форумът ще започне в ...

......... диалози в цялата страна под мотото "Европа в нашия дом". През тази година предстоят два вота – за Европарламент през май и за местни органи на властта през есента. ГЕРБ вече определи предизборния си щаб и определи председателя на парламентарната група и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за негов председател.


Категорично трябва да се пристъпи към изработването на една нова

Категорично трябва да се пристъпи към изработването на една нова ...

......... печелившите дружества в отрасъла. Според него отрасълът е на практика фалирал, като воденичен камък върху него тегне и идеологизацията му - идеологеми, според него, за либерализация на енергетиката, за диверсификация, енергийна ефективност. Шансове за енергетиката Румен Овчаров вижда в няколко посоки за промяна на отрасъла - професионализация, деидеологизация, прагматизация, националния интерес, последователност.Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която

Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която ...

......... електронен носител не би следвало да предизвиква сътресения, каквото не се е случило в редица държави, където то е осъществено, а за пример бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и др. „И администрацията, и Министерски съвет са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва“, добави още Нинова.


Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен

Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен ...

......... до градските гробища, околните вилни зони и Златни пясъци. "Общините да направят така, че след като искат пътищата да са общински, да си ги поддържат“, смята Борисов. Националното сдружение на общините обяви, че ще е нужно около седмица, за да уточни точно кои пътни участъци искат да се ползват безплатно. 


2018 година беше интересна и динамична за София. Много важни

2018 година беше интересна и динамична за София. Много важни ...

......... че ще се справи. Готови сме да помагаме. Никой не печели от това да се преекспонира един или друг проблем. Има много малко неща, с които България е тотално конвертируема по света - едно от тях е културата. За нас успехът на Пловдив е много важен елемент“, смята Тодор Чобанов.


БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър

БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър ...

......... на ситуацията с огромните транспортни проблеми в София от преди изграждането на Северната скоростна тангента. Едно абсурдно решение, взето на тъмно, в 12 без 5, за което цялата отговорност пред гражданите на София категорично ще я носят кметът Йорданка Фандъкова и управляващите в Столична община, ако допуснат въвеждането на винетки. 


На 25 декември, вторник, президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева

На 25 декември, вторник, президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ...

......... Българската национална телевизия, Нова телевизия и бТВ. По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, чието лечение и рехабилитация се подкрепят   от благотворителната инициатива. Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и  начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.      На 25 декември, вторник, президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева

На 25 декември, вторник, президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ...

......... Българската национална телевизия, Нова телевизия и бТВ. По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, чието лечение и рехабилитация се подкрепят   от благотворителната инициатива. Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и  начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.      


В детските градини на община Свищов от Нова година отпада

В детските градини на община Свищов от Нова година отпада ...

......... храна на децата. В Свищов има шест детски градини и още две в селата Царевец и Ореш. „С оглед демографската криза и ниските доходи, това облекчение ще помогне да бъдат обхванати повече деца в училище, които преди това са посещавали предучилищните форми на образование“, посочи кметът на Свищов Генчо Генчев.


С официална декларация на днешното си заседание Столичният общински съвет

С официална декларация на днешното си заседание Столичният общински съвет ...

......... дейности. Във връзка с тази кандидатура Столичният общински съвет изразява подкрепа за усилията на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на ПП „Витоша“, както и на спортните обекти в града и така да се стартира подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „София - 2024“.


Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви днес пред БНР, че има очаквания

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви днес пред БНР, че има очаквания ...

......... която и до ден днешен не е решена“, каза тя. „Ако ЕС продължи да функционира по същия начин, ще има много тежка съдба“, подчерта вицепрезидентът. Концепцията, по която се избират еврокомисарите, е сбъркана, каза Йотова. Според нея първо трябва да се определят проблемите, а след това да се определят комисарите.


Настояваме за оставката на министъра на външните работи г-жа Екатерина

Настояваме за оставката на министъра на външните работи г-жа Екатерина ...

......... при допустимите по закона 20 %.“ Затова отново казвам, че настояваме не само за оставката на Захариева като министър МВнР, но и изваждането й от правителството въобще, защото тя вече на няколко министерски поста доказа своята неподготвеност и некомпетентност. Отличи се с явни грешки или неправене на нищо“, завърши Заячка.


Ние сме една системна партия, доказали сме че можем да

Ние сме една системна партия, доказали сме че можем да ...

......... Подкрепяме протестите, но не участваме в тях. Смятам, че гражданите имат право да протестират и в тази връзка смятам, че ще има предсрочни избори. Трябва да се смени управленският модел от 2001 година, просто има нужда от промяна. Трябва да се работи за стандарта на българските граждани``, завърши лидерът на СДС.


Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, че трябва да

Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, че трябва да ...

......... и джаз „Икономов“ – Ая Христова. Изпълнение на саксофон направи Добромир Добрев, възпитаник на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора. Допълнителна информация за благотворителната инициатива на държавния глава и начините, по които могат да бъдат направени дарения, може да получите на сайта www.bgkoleda.bg  .   


На 8 декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще

На 8 декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще ...

......... опитат да се разберат с този, който им предоставя съответната туристическа услуга каква компенсация биха получили. И, като активна потребителска позиция, да сигнализират при нас, ако търговецът не откликва на основателните им претенции, за да можем да се намесим и да наложим санкции при установяване на нарушения“, препоръча още той.


Вицепремиерът Томислав Дончев предлага промяна в чл. 53 на Конституцията, в който

Вицепремиерът Томислав Дончев предлага промяна в чл. 53 на Конституцията, в който ...

......... е посъветвал Горанов да даде максимално много информация на медиите. Проверката по случая е доказателство, че върху никого няма чадър, изтъкна вицепремиерът. „Ние имаме интерес Черно море да бъде демилитаризирана зона. Не е в наш интерес да има напрежение по нашите граници”. Така Дончев коментира конфликта между Русия и Украйна.  


Годишният размер на държавната субсидия за един получен действителен гласа,

Годишният размер на държавната субсидия за един получен действителен гласа, ...

......... субсидията не срещна възражение от страна на опозицията и бе прието анблок с вписания в закона за бюджета минимален размер на фискалния резерв за догодина, който възлиза на 4,5 млрд. лв., максималният размер на държавния дълг, за който е предвидено да не надвишава 22,2 млрд. лв. и други текстове.  


Българската народна банка е призвана да бъде един от стожерите

Българската народна банка е призвана да бъде един от стожерите ...

......... като България е изразила намерение за присъединяване към механизма ERM 2, който е задължителна стъпка за приемане в еврозоната. „Това предполага нови предизвикателства за банката в един много динамичен период“, добави още Людмила Елкова. На тържествената церемония присъстваха управителят на БНБ Димитър Радев, членовете на Управителния съвет на банката, финансисти.


Депутатите гласуваха основните бюджетни взаимоотношения между централния бюджет и общините

Депутатите гласуваха основните бюджетни взаимоотношения между централния бюджет и общините ...

......... лева за зимно поддържане на пътищата, които да бъдат държани като резерв в случай на бедствено положение или друга кризисна ситуация, но предложението не срещна подкрепа. Депутатите одобриха още бюджетните взаимоотношения с централния бюджет за 2019 г. на трите обществени медии, както и субсидиите за юридически лица с нестопанска цел.


„Нуждаем се от повече духовна близост в този тревожен и

„Нуждаем се от повече духовна близост в този тревожен и ...

......... пожела връзките помежду им да бъдат много по-здрави, а контактите – по-интензивни. Вицепрезидентът завърши приветственото си слово с думите: От този богат духовен дом се обръщам към всички колеги политици и държавници. Елате в Каспичан, за да видите как се пази национален дух, що е то национална енергия и българщина.


"Извършваме цялостна реконструкция, конструктивно укрепване и възстановяване и запазване на ...

......... на училището като фонтоните и арките се възстановяват на място и по детайл, обясни проектантът. Строителните дейности трябва да бъдат завършени до началото на новата учебна година, а до края на 2018 г. завършват ремонтите на пет обекта – училища и детски градини, които също се реконструират по програмата.  


Със 130 гласа „за“, 46 – „против“ и нито един

Със 130 гласа „за“, 46 – „против“ и нито един ...

......... от 1 януари хората отиват на гишето и искат да го платят. Аз такъв данък не съм виждал“, подчерта Рамадан Аталай от ДПС. Интересен коментар направи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Откакто приключиха президентските избори, президентската двойка се движи само в насрещното движение“, заяви той от парламентарната трибуна.


Марияна Николова е добър професионалист. Според мен е много добре,

Марияна Николова е добър професионалист. Според мен е много добре, ...

......... работи добре с председателя на групата и коментира шеговито факта, че е седнал на мястото на Сидеров в пленарна зала. „Така ли се е получило? Нямам особени амбиции, освен като захвана нещо, да го свърша. Лични амбиции в обществото и политиката нямам. Искам да свърша, каквото мога“, заяви Симеонов.  


Получих последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в

Получих последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в ...

......... на над 700 млн. лв. и се очаква разкриване на близо 2000 нови работни места. До края на годината очакваме общият размер на проектите да стане 29 с размер на планираните инвестиции от 1.6 млрд. лв., които ще създадат близо 6000 нови работни места, отбелязва в публикацията си министър-председателят.  


Бившият вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, чиято

Бившият вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, чиято ...

......... „Атака“. Така ВМРО остава с 11 депутати, докато НФСБ ще е с 9, а „Атака" - със 7. Парламентът днес отново започна работа с кворум на ръба от 121 депутати в зала, а той бе потвърден и от последвалата поименна проверка. Така народните представители започнаха работа по Кодекса за застраховането.


Депутатите захващат Кодекса за застраховането с текстовете за лимит за

Депутатите захващат Кодекса за застраховането с текстовете за лимит за ...

......... таван на обезщетенията може да се избегне увеличаване цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Депутатите ще обсъдят отново и върнатия от държавния глава Румен Радев Закон за корпоративното подоходно облагане. Президентът атакува отделни текстове, сред които предвидените по-високи данъци за старите коли и увеличените ставки за имотите в курортите.  


Столична община официално обяви конкурс за организации по оползотворяване на

Столична община официално обяви конкурс за организации по оползотворяване на ...

......... за повторна употреба и рециклиране. През 2016 г. Столична община достига степен на рециклиране от 51%.“ Коментира новите изисквания зам.-кметът на СО по екология Йоана Христова. Срокът за подаване на документи е до 17:00 часа на 30.11.2018 г., като повече информация може да се намери на сайта на Столична община.


Държавата готви нови мерки за безопасност при возенето в асансьор.

Държавата готви нови мерки за безопасност при возенето в асансьор. ...

......... заработи електронен регистър на асансьорите, защото без него се създават условия за рекет. Същевременно от Министерството на икономиката заявиха, че в близко време предстои да бъде пусната информационна система за състоянието на асансьорите. Към момента не може да се каже броят на опасните асансьори в страната и как се поддържат.


Оставката на злополучния вицепремиер беше задължителна, тя е закъсняла и

Оставката на злополучния вицепремиер беше задължителна, тя е закъсняла и ...

......... арогантността и некомпетентността. Но този акт не решава проблемите. Това коментира във „Фейсбук“ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Ситуацията в страната е тревожна. Бедността и несигурността подхранват омразата и агресията. Време е за съгласие и воля, време е за реализиране на програма за ускорено развитие на страната, написа още той.


Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ ...

......... партньори, предаде БНТ. Волен Сидеров заяви още, че стабилността на коалицията зависи от политиките, които ще се реализират занапред и смята, че не е задължително да се излъчва заместник на Симеонов от Обединените патриоти. Лидерът на "Атака" обясни още, че оставката на Валери Симеонов не e била съгласувана с него.


Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това,

Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това, ...

......... Продължаваме в този дух, да представляваме тези искания там, където е мястото за тяхното решение – в българския парламент. Що се отнася до това- дали ще се регистрираме за кворум, решението ще вземем в понеделник на заседание на ИБ на БСП и на ръководството на ПГ на БСП за България.


Валери Симеонов се връща в парламента, ще изчакаме той да

Валери Симеонов се връща в парламента, ще изчакаме той да ...

......... нов вицепремиер, кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определям аз или ВМРО, ще изчакаме Симеонов да предложи нещо или да бъде обсъдено общо в коалицията. Най-вероятно това ще се случи другата седмица, когато бъде приета неговата оставка в парламента, добави Каракачанов.


"От декември 2015 година до 15.11.2018 г. включително екипът на ...

......... е да се популяризират възможностите, които ЕС предоставя през настоящия програмен период, чрез лесен и пълен достъп до информация за потенциалните бенефициенти от двете области: София-град и София-област. ОИЦ – София се намира на бул. „Витоша“ 99 и е отворен за посетители всеки делничен ден от 9:00 до 17:30 ч.


В училищата да бъдат въведени младежки медиатори, които да помагат

В училищата да бъдат въведени младежки медиатори, които да помагат ...

......... ключът към това ние да се преборим с езика на омразата. В училищата да има младежки медиатори, които да помагат за справянето с проблемите“, коментира една от участничките.  Денят на толерантността в област Велико Търново днес се отбелязва с различни младежки инициативи, включително раздаване на позитивни послания на минувачите.  


Столичната община няма да участва утре в първата публична продан

Столичната община няма да участва утре в първата публична продан ...

......... министъра на вътрешните работи като собственик на част от изгорялата сграда. Очаква се скоро тя да бъде възобновена, а покривът ѝ - възстановен, допълни тя: "Министерството на културата вече я обяви като паметник от местно значение. Работи се и затова да бъдат обявени тези сгради за паметник от национално значение".


Ще бъде въведено условие за получаването на новата месечна помощ

Ще бъде въведено условие за получаването на новата месечна помощ ...

......... етап обществено обсъждане са и промени в наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. С тях се регламентира, че новата месечна помощ ще може да се получава заедно с останалите видове помощи по закона за семейните помощи за деца, но няма да може да се получава с персонална пенсия на дете.


Народното събание единодушно прие на първо четене проекта за промени

Народното събание единодушно прие на първо четене проекта за промени ...

......... парламентарни групи - разписва възможност колекциите от археологически ценности, заявени за регистрация в музеите, но неидентифицирани и нерегистрирани до този момент, да бъдат пренасочени за регистрация към музей с достатъчен експертен потенциал. По този начин ще се позволи на собствениците на колекции да упражняват в пълен обем правата си.  


Утре Демократична България ще внесе в парламента предложения за изменение

Утре Демократична България ще внесе в парламента предложения за изменение ...

......... Предложенията предвиждат отмяна на така наречения „Закон за горивата“ и отстраняват сериозните недостатъци в изменения под лобистки натиск Закон за данък добавена стойност. Предложенията включват и изменения на Закона за акцизите и данъчните складове. Преди фактическото внасяне на законодателните предложения ще има кратки изявления на лидерите и експертите.    


Служителите на Столичната община няма да използват личните и служебните

Служителите на Столичната община няма да използват личните и служебните ...

......... инструментариум с възможности за участие в Деня за по-чист въздух. Повече информация за инициативата: https://www.sofia.bg/green-sofia Инициативата на Столична община се провежда с подкрепата на посолството на Великобритания в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва именно от Великобритания, където този ден се отбелязва всяка година в различни градове.


Проверки за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в район

Проверки за нерегламентирано горене на гуми и отпадъци в район ...

......... община - звеното за “Аварийна помощ и превенция” и Столичен инспекторат, като към тях се включват и екипи на Трето районно на МВР и на Жандармерията, която има дежурен пост в района на Виетнамските общежития. Благодаря на гражданите, които ми писаха снощи и които насочваха проверяващите екипи”, обясни още Фандъкова.


Президентът за пореден път доказа, че той е разединител, а

Президентът за пореден път доказа, че той е разединител, а ...

......... за определяне на самолетите Gripen за модернизация на Българската армия – в служебния кабинет и въвеждането на допълнителен критерий, по който трябваше да бъдат отстранени всички останали потенциални кандидати“, продължи да контраатакува Цветанов. Председателят на групата на ГЕРБ в парламента призова за дебат по всички теми, но без конфронтация.  


Над 1600 пенсионери, които в момента работят в държавната администрация

Над 1600 пенсионери, които в момента работят в държавната администрация ...

......... от бюджета на държавата, те заемат по-високи позици, за които има много млади хора, които трябва да бъдат стимулирани да работят в държавната система”, заяви Менда Стоянова, председателят на бюджетната комисия в НС. Според Менда Стоянова, освободените от държавна служба пенсионери, биха могли да се реализират успешно в частния бизнес.


Забранен е риболовът в граничния участък на река Марица в

Забранен е риболовът в граничния участък на река Марица в ...

......... спрямо 2017-а година. В зоната за отговорност на граничния участък" Ново село" те са се увеличили над 4 пъти. През първите 10 месеца на 2017 година  в този участък не са допуснати да влязат 520 незаконни имигранти. За същия период на тази година са спрени 2278 души, посочват от полицията.


Преди 29 години от тази дата започна преходът. Разни хора

Преди 29 години от тази дата започна преходът. Разни хора ...

......... че може да сбъдне своя огромен потенциал само в свободна и демократична държава. Корупцията и беззаконието траят толкова, колкото трае общественото търпение и безучастност. Но всяка порочна система е исторически обречена. Вярвам, че заедно ще защитим своите граждански и социални права, ще изведем България на пътя на закона и благоденствието.


Министерството на образованието и науката предлага към утвърдените 29 защитени

Министерството на образованието и науката предлага към утвърдените 29 защитени ...

......... сектори, в които е налице слаб интерес от страна на учащите. Новите специалности създават и възможности за изпълнението на регионални програми и проекти, както и за обучение по специалности в нови или високотехнологични сектори. Допълнените и актуализирани списъци за учебната 2019/2020 година са предложени за обсъждане на страницата на МОН.


  Протестът на кметовете на села и малки градове, който

  Протестът на кметовете на села и малки градове, който ...

......... в България. Те настояват за отделен бюджет за всяко кметство, както и ясно законодателство, според което управниците на общини да превеждат в пълен размер средствата. Другото им искане, което ще бъде обсъдено е да бъде върнат прага за пряк избор на кметове от 350 на 100 души по постоянен адрес.


Зелените категорично подкрепяме справедливия протест на родителите на деца с

Зелените категорично подкрепяме справедливия протест на родителите на деца с ...

......... година. Зелените категорично подкрепяме исканията на протеста за цялостна промяна в политиката към хората с увреждания, както и искането за незабавна оставка на заместник министър-председателя по икономическа и социална политика Валери Симеонов. Призоваваме нашите симпатизанти да подкрепят активно „протеста на майките“ и да изразят обществена нетърпимост към поведението на правителството.


Насроченият за утре в София протест на кметовете на малки

Насроченият за утре в София протест на кметовете на малки ...

......... излязоха на улицата, за да поискат законодателни промени, с които да им се гарантира получаването на дължимите парични средства от големите общини. Тогава те също разказаха, че въпреки че общинските съвети гласуват бюджетите им, пари постъпват рядко и по малко. Затова са принудени да плащат за всичко с лични средства. 


Омбудсманът Мая Манолова поиска обезщетението, което Фондът за гарантирани вземания

Омбудсманът Мая Манолова поиска обезщетението, което Фондът за гарантирани вземания ...

......... изплатените суми са за над 7 милиона лв.“ Мая Манолова е категорична, че предлаганото увеличение ще осигури по-адекватно и по-справедливо компенсиране на работници и служители от фалирали предприятия с по-високи по размер трудови възнаграждения, неполучили отработените си заплати и обезщетения от некоректен работодател. Писмото до Народното събрание тук: http://www.ombudsman.bg/news/4884  


Кметове от цялата страна излизат на протест утре пред сградата

Кметове от цялата страна излизат на протест утре пред сградата ...

......... на Министерския съвет. Те настояват за финансова независимост от общините, както и за връщане на прага за избор на кметове да става със 100 души по постоянен адрес, предаде БНТ. Преди месец кметовете дадоха едномесечен срок на правителството да бъдат направени законодателни промени, но до момента няма реакция на държавата.


Няма да има референдум в София за изграждането на инсталация,

Няма да има референдум в София за изграждането на инсталация, ...

......... 157 млн. евро, от които 67 млн. евро назаем, и къде искат да бъде тя – на територията на ТЕЦ „София” или при завода за боклука. Основното опасение на общинарите, настояващи за референдума е, че технологията ще влоши качеството на въздуха в града. Мнозинството в местния парламент отхвърли упреците.  


Средствата за необходимите ремонти на язовирите са осигурени и налични.

Средствата за необходимите ремонти на язовирите са осигурени и налични. ...

......... „Напоителни системи“, било на „Язовири и каскади“, ако те не разполагат с тези средства. За „Бели Искър“, за да може да стартират ремонтните дейности, предстои Областният управител на София – област да издаде акт  за държавна собственост, след което Държавна консолидационна компания ще предприеме действията по проектиране и ремонт.  


На Архангелова Задушница държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили

На Архангелова Задушница държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ...

......... Андрей Боцев, висши военнослужещи от всички родове войски, членове на военнопатриотичните съюзи и роднини на загинали военни. Ритуалът с военни почести се провежда от 1924 година. Традицията е прекъсната през 1946 г. и е възстановена през 1992 г. от Министерството на отбраната и Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.    


Вицепремиерът Валери Симеонов определи като несъстоятелни исканията за неговата оставка

Вицепремиерът Валери Симеонов определи като несъстоятелни исканията за неговата оставка ...

......... послужили за повдигането на сегашното обвинение и процесуално-следствените действия, аз не мога да кажа, не ми е и работа да се интересувам”, подчерта Симеонов. „Направил съм всичко по силите ми. Не мога да приема с мълчание упреци и искания за оставка без каквото и да било основание”, категоричен беше той.


Депутатите гласуваха окончателно предложените от ДПС промени в Закона за

Депутатите гласуваха окончателно предложените от ДПС промени в Закона за ...

......... което е дадено на страната ни, аз твърдя, че не отговаря. Но не само аз, а и много журналисти и редактори го потвърдиха“, смята Йордан Цонев. Той благодари на всички депутати, които подкрепят промените в закона и ги увери, че той е крачка към изсветляването на медийната среда в страната.


Събрали сме се да отбележим Деня на народните будители. Преди

Събрали сме се да отбележим Деня на народните будители. Преди ...

......... свобода на словото. Единението е всенародно усилие в името на високи цели. И будителството е пътят към неговото осъзнаване и сбъдване. Будителите родиха Възраждането. Вярвам, че съвременните будители също ще бъдат на висотата на историческото предизвикателство: да преборим унинието, мрака, безразличието и моралната криза, за да пребъде България! Честит празник!


Поради изнесена в медиите информация за доставяни некачествени продукти по

Поради изнесена в медиите информация за доставяни некачествени продукти по ...

......... по-горе критерии е абсолютно недопустим по европейската програма „Училищно мляко“ и не следва да бъде приеман и раздаван на учениците и децата в учебните заведения. В случай на установени нередности по отношение на качеството на продуктите, нарушителите ще бъдат санкционирани, а одобрението им може да бъде временно спряно или отнето.


Моделът на управление на страната е изчерпан. Нужно е обединение

Моделът на управление на страната е изчерпан. Нужно е обединение ...

......... на контрабандата, Бойчев попита къде са контрабандистите. Същевременно няма по-високи приходи от контрабандата. Според него, в момента, има тежка политическа криза. Той коментира и протеста на майките на деца с увреждания като заяви, че е отвратителен опитът на правителството да противопоставя различни групи хора с увреждания - едни на други.


"Изборите така са налегнали на хоризонта, че много трудно ГЕРБ ...

......... който няма нито политически език, нито някакво възпитание". Според него Законът за местното самоуправление, предложен от патриотите, е в ущърб на демокрацията. Пазарлъците се водят между ГЕРБ и националистите, каза Аталай и добави: "Целият пазар в цяла България е в интерес на лобистките закони, които предлагат и едните, и другите".


Премиерът Бойко Борисов похвали бюджета за 2019 г. преди началото

Премиерът Бойко Борисов похвали бюджета за 2019 г. преди началото ...

......... да достигне ниво от 110 млрд.", напомни Борисов. И констатира, че още тази година разчетите показват, че той ще достигне 116 млрд.  След като описа секторите с най-голямо завишение на средства за 2019 г., Борисов се обърна със съвет към министрите: "С нашите опоненти можете само в цифри да говорите!".


На извънредно заседание в неделя Министерският съвет ще разгледа проектите

На извънредно заседание в неделя Министерският съвет ще разгледа проектите ...

......... на минималните осигурителни доходи (във връзка с необоснования ръст на МРЗ). От БСП обявиха, че внасят алтернативен бюджет за 2019 г. Левицата започва с предложение за данъчната политика. Целта – намаляване на неравенството в доходите на различни групи граждани, мерки срещу сивата икономика и подпомагане на младите семейства и децата.