Имаме да решаваме COVID-19, имаме болниците, имаме общините, имаме най-голямата

Имаме да решаваме COVID-19, имаме болниците, имаме общините, имаме най-голямата ...

......... добре, че ги направиха тези мостове”, казва още Борисов и натиска клаксона на джипа няколко пъти. Премиерът превключва и на темата за родното ни Черноморие. „Толкова чисто море няма. Представяте ли си какво е било Черно море преди нас – от горе до долу пречиствателни станции”, казва още той.  


Докато хората протестират, властта ударно раздава пари, плажове и имоти

Докато хората протестират, властта ударно раздава пари, плажове и имоти ...

......... гори протоколи от изборите пред ЦИК миналата седмица.На евроизборите миналата година процедурата за наемане на 3000 машини за гласуване отне около месец. Тоест, и сега може. Борисов обаче иска да си спечелят политическо време и да си удължат политическия живот с отлагането на машинното гласуване за пореден път, каза тя.


Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре

Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре ...

......... там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Това гласи пост на премиера Бойко Борисов в профила му във Facebook. Той е подкрепен и от негова снимка с внуците му. Време за техните усмивки и моите решения, пише още Борисов. 


Призовавам да се обяви пълна данъчна ваканция за бизнеса до

Призовавам да се обяви пълна данъчна ваканция за бизнеса до ...

......... Ревизия трябва да има и на всички социологически агенции, които манипулират общественото мнение, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.„Изправи се.БГ“ ще се яви на следващите парламентарни избори. Днес откриваме офиса на Гражданската платформа във Варна. Имаме организация във всички областни градове и предстои изграждане на структури в цялата страна, каза още Манолова.


В правителството и с коалиционните партньори не е обсъждан друг

В правителството и с коалиционните партньори не е обсъждан друг ...

......... с премиер Бойко Борисов, и да изпълни основните задачи, които има до края на годината с актуализацията и приемането на новите бюджети”, подчерта Сачева. Тя беше категорична, че преди да се изпълнят задачите по организирането на Изборния процес и актуализацията на Бюджета, отиването на избори би било крайно безотговорно.   


„Страната ни трябва да има дългосрочна политика по отношение психичното

„Страната ни трябва да има дългосрочна политика по отношение психичното ...

......... подчерта, че и към момента в лечебното заведение са постигнати минималните нива, заложени в Колективния трудов договор, като отчете, че достойните възнаграждения и усилията на министерството да гарантира такива са стъпка към повишаване мотивацията на работещите в психиатричните структури. Д-р Гълъбова допълни, че към момента лечебното заведение е кадрово обезпечено.  От парламентарната група на „БСП за България“ днес внасяме

  От парламентарната група на „БСП за България“ днес внасяме ...

......... На въпрос на журналист за изказването на Слави Трифонов, че не би се коалирал с ГЕРБ и ДПС, това означава ли коалиция с БСП, Нинова отговори: „Нека изчакаме, да дойде парламентарна кампания, да си предоставим програмите, и тогава можем да коментираме възможни коалиции със Слави Трифонов или други формации."    


На започналата в 12:00 ч. национална среща на ГЕРБ министър-председателят

На започналата в 12:00 ч. национална среща на ГЕРБ министър-председателят ...

......... и заплати и пенсии. Евродепутатът Андрей Новаков заяви: Време е вече да кажем, че България не е блато, а райска градина. В политиката трябва да работиш за всички, не само тези, които те подкрепят, каза той и добави, че ГЕРБ е готов да протегне ръка на протестиращите млади българи.  


Започна националната конференция на ГЕРБ. На партийния форум участват депутати,

Започна националната конференция на ГЕРБ. На партийния форум участват депутати, ...

......... членове на ГЕРБ. Това е политическо мероприятие и се охранява, така беше и заявено от ПП ГЕРБ, че се охранява от частна охранителна фирма. Ние нямаме отношение, това е политическо мероприятие, каза Тони Тодоров от СДВР. Ние дойдохме по сигнал, че протестиращите са влезли в района на мероприятието, добави Тодоров.


Ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова напуска Министерския съвет, потвърди

Ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова напуска Министерския съвет, потвърди ...

......... Ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова напуска Министерския съвет, потвърди самата тя пред БНТ. Арнаудова ще продължи работа в ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори.  


Новият стар столичен кмет Йорданка Фандъкова обеща, че ще има

Новият стар столичен кмет Йорданка Фандъкова обеща, че ще има ...

......... Тодоров от Гражданската платформа „Изправи се.БГ“. Затова сме против модела на управление на Столична община. Обещанията не се спазват никъде – нито в Студентски град, нито където и да било. Против съм изграждането на такива мастодонти, без инфраструктура, на места, които могат да са младежки и зелени пространства, допълни Манолова.Болниците и медицинските екипи остават в пълна готовност за лечение

Болниците и медицинските екипи остават в пълна готовност за лечение ...

......... след 6 месеца умората у хората е много голяма и те все по-трудно ще приемат рязко ограничителни мерки“, каза още доц. Ангел Кунчев. Министър-председателят разпореди стриктно да се следи за изплащането на допълнителните финансови средства на лекарите, сестрите, санитарите, лаборантите и на всички служители на първа линия в борбата с COVID-19.


Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира утре в

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира утре в ...

......... Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира утре в София политическия актив на партията, научи БНР. На форума ще присъстват областните управители, кметовете, депутатите и евродепутатите, излъчени от ГЕРБ. На партийното събитие няма да бъдат допускани журналисти, но то ще бъде излъчвано на facebook-страницата на партия ГЕРБ.


От началото на годината 44-ото Народно събрание е приело 72

От началото на годината 44-ото Народно събрание е приело 72 ...

......... Родолюбци” са отправили 60 въпроса и 1 питане; от ПГ на ПП ГЕРБ – 40 въпроса и 1 питане; от ПГ „Обединени патриоти“ – 20 въпроса и 1 питане; от ПГ на ДПС – 18 въпроса. Депутатите, нечленуващи в парламентарни групи, са внесли 13 въпроса и 1 питане.    


Кметът на община Сапарева баня да предприеме мерки, за да

Кметът на община Сапарева баня да предприеме мерки, за да ...

......... достъпа. Пътят се поддържа за да бъде използван при инциденти от съответните служби“, допълни Емил Димитров. По думите му има достатъчно безплатни паркоместа за туристите около долната станция на лифта, които могат да избират да се качат пеша или да използват въжената линия, което е най-екологичният транспорт в планината.  


„ГЕРБ доста се промени и управлението, особено в условията на

„ГЕРБ доста се промени и управлението, особено в условията на ...

......... без алтернатива. Към проекта интерес имат и хора от ГЕРБ, достойни и истински хора, които подкрепяха политическа партия ГЕРБ... Важно е не да говорим само за днес, а да чертаем един хоризонт, защото българските граждани искат перспектива, а не кризисно оцеляване. Трябва да има обединение на нацията и диалог с институциите“. Румен Радев отдавна не е моят президент. Вместо да насърчава

Румен Радев отдавна не е моят президент. Вместо да насърчава ...

......... събрание. Генерал Константин Попов бе категоричен, че през задаващите се тежки времена можем да преминем само единни, ръка за ръка, а не с вдигнати юмруци. „Правителството помага, защото вижда нуждите на хората. Градеж с лоши чувства не се прави. Храмове и пътища с лоши чувства не се строят“, завърши той.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира, че евентуално преминаване

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира, че евентуално преминаване ...

......... положителните неща, които е направило правителството. За съжаление тази пандемия, която ни атакува, атакува целия свят и сега ще се отрази чисто икономически", каза Караянчева, цитирана от БНР.Коментарът Цвета Караянчена направи в пазарджишкото село Виноградец, където откри паметник на полк. Атанас Кръстев, летец, загинал по време на Втората световна война.


Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ще подаде оставка, ако командирите,

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ще подаде оставка, ако командирите, ...

......... което обществото очаква. По време на обучението министърът на отбраната съобщи, че до октомври тази година ще бъде подписан договор за два нови военни кораба. Процедурата е приключила. Изпълнител ще е немска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще е от чужбина.


Румен Радев е сценарист на всичко, така че знае повече

Румен Радев е сценарист на всичко, така че знае повече ...

......... в отговор на думите на Радев по-рано каза: „Друг е давал – в случая министър-председателят Борисов, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на „Шиши“”. Да каже кой са и веднага да се направи пълна проверка, заяви премиерът Борисов. В заключение министър-председателят каза, че ДПС отново са се събрали с БСП. 


Записът е аранжиран, от видеото се вижда, че живея като

Записът е аранжиран, от видеото се вижда, че живея като ...

......... Има каса, ама ти си носиш чекмедже. Има четири рафта под телевизора, три рафта под гардероба, няколко гардероба, четири чекмеджета. Фигурантите само фигурират и дават акъл. Аранжирани неща“, каза премиерът, коментирайки клипа. Според него този „клип е пуснат в паника. Някой е стоял до мен, правил запис, аранжирал”, продължи премиерът. 


Оставките на тримата министри не са депозирани. Това заяви председателят

Оставките на тримата министри не са депозирани. Това заяви председателят ...

......... с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.


Музикантът Калин Вельов става народен представител от ГЕРБ на мястото на

Музикантът Калин Вельов става народен представител от ГЕРБ на мястото на ...

......... парламентът прекрати правомощията на Джема Грозданова.  В мотивите си за оттегляне от Народното събрание председателят на външната комисия посочи: "Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка".  


Опитите да ни включат в политическото блато, което е следствие

Опитите да ни включат в политическото блато, което е следствие ...

......... години сме пазители на мира, сигурността, демокрацията и евроатлантическият път на страната. Младежите от ДПС не позволиха да има посегателство върху частната собственост на имота на д-р Доган. Защитиха правотно на неприкосновена собственост, мира и сигурността. Проблемите на жълтите павета се решават на жълтите павета”, а не другаде, допълни Карадайъ.


“Миналия петък, когато влязохме в чакалната на евро, не беше

“Миналия петък, когато влязохме в чакалната на евро, не беше ...

......... не е минало, пазете се, не случайно от отличници вече сме в червените зони на почти всички държави – това си правим ние с поведението си. Нямам лостове – ако кажа, че правим КПП на протестите, ще стане страшно. Всичко е в ръцете на всеки един човек индивидуално”, завърши премиерът.


Със силни политически емоции и викове „Оставка“ започна днешното пленарно

Със силни политически емоции и викове „Оставка“ започна днешното пленарно ...

......... недоволството на българските граждани. Отговорът е изключително прост. Кой струпа барута, г-н Биков. Не кой ще драсне клечката. Барутът го струпа вашето управление. Недоволството е резултат от вашето управление“, отвърна Валери Жаблянов. Според него „липсата на посока и програма в управлението“ е сред основните причини за изразяване на общественото недоволство. 


Днес депутатите от парламентарната група на „БСП за България“ ще

Днес депутатите от парламентарната група на „БСП за България“ ще ...

......... така наречения „триъгълник на властта“ в центъра на столицата. Съгласно правилника за дейността на Народното събрание разискванията трябва да започват не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението в деловодството. Гласуването в пленарна зала ще се проведе 24 часа след края на обсъжданията.


Бизнесът и синдикатите принципно подкрепиха предложените от социалното министерство промени

Бизнесът и синдикатите принципно подкрепиха предложените от социалното министерство промени ...

......... важи при повторните нарушения. Предлага се от 8 на 4 месеца да се намали изисквания стаж, за да се ползва платен годишен отпуск за работниците, които за първи път постъпват на работа. Общественото обсъждане на предложните промени в трудовия кодекс продължава до 19-и юли, правителството ще го приеме след това.


Президентът Румен Радев назначи със свой указ Бойко Рашков за

Президентът Румен Радев назначи със свой указ Бойко Рашков за ...

......... редица отговорни държавни постове като директор на Националната следствена служба, директор на Специализираната следствена служба, член на Висшия съдебен съвет, народен представител в 39-ото Народно събрание, заместник-министър на правосъдието. Той е доцент д-р по наказателен процес и ръководи Катедра "Наказателноправни науки" в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство.


Парламентарната група „ВОЛЯ- Българските Родолюбци” призовава президента Румен Радев да

Парламентарната група „ВОЛЯ- Българските Родолюбци” призовава президента Румен Радев да ...

......... президента да поясни каква е визията му за България след протестите. Ако няма такава, то излиза, че не е никакъв държавен глава, а обикновен подстрекател, който използва този пост, за да обслужва интересите на БСП. При това положение би трябвало да вървим и към предсрочни президентски избори”, коментира още Марешки.


Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и заместник-

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и заместник- ...

......... месец предупреди, че преди да се предприемат действия за разрешаване на водовземане от карстов извор „Врелото“ през помпена станция „Крапец“ за резервно водоснабдяване на гр. Радомир следва да има изразено съгласие от кмета и общинския съвет на община Перник, както и на областния управител на област Перник, имайки предвид, че „Врелото“ е основен водоизточник, захранващ яз. „Студена“.


Правителството не обмисля оставка, обяви в Пловдив финансовият министър Владислав

Правителството не обмисля оставка, обяви в Пловдив финансовият министър Владислав ...

......... които се намира, продължава да говори подобни неща”. “Това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството са консолидирани по това, че има какво още да свършим. Ще отхвърлим този вот на недоверие, когато бъде внесен, тъй като още не сме се запознали с него официално”, заяви Горанов.


Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе редовно заседание утре

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе редовно заседание утре ...

......... Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе редовно заседание утре от 11:00 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет. НСТС ще обсъди проект на Закон за изменение и допълнение на Кодекса на труда, внесен от министъра на труда и социалната политика.


"Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе ...

......... да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро". В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ. По думите ѝ не се очаква смяна на министри в кабинета "Борисов 3", за да бъде понижено напрежението и да стихнат протестите.


Направиха се недопустими внушения от ГЕРБ. Няма платени провокатори на

Направиха се недопустими внушения от ГЕРБ. Няма платени провокатори на ...

......... и спокоен, без провокации и ексцесии. ГЕРБ счупиха държавата, а всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството. В сряда внасяме вот на недоверие в Народното събрание, призовавам хората да ни подкрепят на мирен протест пред парламента, каза още Нинова. 


Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването ...

......... външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни.  Преустановяват се присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно/училищно образование и висшите училища. 


Благодаря на всички, които са днес тук, виждам хора от

Благодаря на всички, които са днес тук, виждам хора от ...

......... вън!!”, каза още президентът. Протест се провежда в този час пред сградата на Президентството под надслов “Да защитим демокрацията”. Според организаторите на протеста той е в “защита на президентската институция и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на действащия мутренски модел на управление”.          


Още днес или утре управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти

Още днес или утре управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти ...

......... на НФСБ Валери Симеонов. С текстовете да се предложи началникът на НСО  да определя кои да са охраняваните лицата, а контролът да е на президента. Така ще отпадне сега действащата комисия от ръководителите на НСО и ДАНС, както и от главния секретар на МВР , която определя кръга на охраняваните.


"Гласувахме доверие на българските граждани, гласувахме доверие на обществените и ...

......... предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права“, категоричен бе министър-председателят. По време на срещата премиерът изрази увереност, че промените в противоепидемичните мерки ще изиграят роля и обстановката ще се нормализира. Положителен факт е и че броят на оздравелите от новия вирус се увеличава.


В закона за НСО ясно е написано, че тя е

В закона за НСО ясно е написано, че тя е ...

......... и снимки, Дарикова отбеляза, че те са за отклоняване на вниманието от сериозната политика, от това, което наистина се реализира в държавата, за да се справим с кризата. "Вниманието с отклонява с компромати, със записи, със съобщения от лица, които са обект на следствени действия", категорична беше Даниела Дариткова.  


БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция,

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция, ...

......... да реши вътрешнопартийните ѝ проблеми, проблемите с лидерството и веднага след това отиде да потушава партийни битки. От парламентарната група на ГЕРБ отказваме да приемем превръщането на вътрешнопартийните проблеми на БСП в общонационални". Това ще бъде втори вот на недоверие към правителството на тема "Корупция" и пети поред за кабинета.  


Огромен брой жалби по Закона за обществените поръчки са постъпили

Огромен брой жалби по Закона за обществените поръчки са постъпили ...

......... за защита на конкуренцията. Комисията е постановила 1371 акта. Запазва се броят на актовете, с които комисията се произнася ежегодно“, отчете Ненкова. През 2019 комисията е постигнала и висока събираемост на своите вземания. Събрани са над 4,6 млн. лв., което е с 300 000 повече от 2018 г.    


От „Изправи се.БГ“ успяхме да спрем избора на П.М. за

От „Изправи се.БГ“ успяхме да спрем избора на П.М. за ...

......... нужда от личен асистент 24 часа, допълни Манолова и определи анализа като тенденциозен, а отношението на социалния министър към Закона за личната помощ като „съзнателно всяване на разделение в обществото“. В момента за личен асистент на хората с увреждания се отделят 28 млн. лв. средногодишно, подчерта още председателят на „Изправи се.БГ“.


Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да

Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да ...

......... в страната. Той обясни, че го притеснява начинът, по който не се управлява тази пандемия. “Неслучайно призовавах да имаме план за управляемо безопасно излизане от тази криза, това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обслужване на нечии рейтинги, се получава така”.  


КЕВР и Борисов излъгаха хората, че ще се намали цената

КЕВР и Борисов излъгаха хората, че ще се намали цената ...

......... миналата седмица и утре ще се включи в протеста им за пътя Кубрат-Русе, от АПИ са обявили, че започва ремонт за над 30 млн. лв. Манолова подчерта, че заслугата е на Инициативния комитет и на хората от Кубрат, които от десетилетия се борят срещу транспортната откъснатост и лошото състояние на пътя.


Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб,

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб, ...

......... развитие на ситуацията“, заяви по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани.


Нищо секретно няма в чата между президента Румен Радев и

Нищо секретно няма в чата между президента Румен Радев и ...

......... власт той отново да стане джамия, Радев отбеляза, че няма как да се месим в работата на съда в южната ни съседка, но „Света София“ трябва „да стане едно място за културна близост, за духовно единение и близост на културите, но да не се посяга на историята на тази църква“.


„Всичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ще

„Всичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ще ...

......... момента в България те са 28 000 души. Алармираме за следния риск: от 1 януари 660 000 души ще имат право на личен асистент, което би струвало на държавата 36 млрд. лева. Не всички тези хора обаче имат нужда от асистенти. Истински нуждаещите се 35 000 – 40 000 души”, обясни социалният министър.  


След двучасови дебати парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев

След двучасови дебати парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев ...

......... да охранява държавни служители, ако те са поискали това, а специална комисия е разгледала казуса и е взела решение за това. Според няма никакво дублиране на функции, а мотивите за ветото „показват непознаване на сектора за сигурност“. Предстои законът официално да влезе в сила след обнародването му в Държавен вестник. 


Днес ще искам да подкрепите нов дизайн за мярката 60/40

Днес ще искам да подкрепите нов дизайн за мярката 60/40 ...

......... към нормалния живот. "Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина! А ние когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв шум беше! А сега Гърция като въведе електронните декларации, нищо никой не каза, чинно си ги попълват. Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, - информирани", допълни премиерът Борисов.


За пореден път заседанието на парламента започна с остър спор

За пореден път заседанието на парламента започна с остър спор ...

......... от над метър и половина, съгласно заповедта на Ананиев. Според Паунов законодателният орган дори не спада в категорията на обществените места, тъй като има контролиран режим на достъп до сградата. „Да дойде РЗИ, да ни глоби, ние ще обжалваме в съда“, отговори от своя страна депутатът.         


На първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди наново

На първото за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди наново ...

......... Окончателното решение предстои да бъде взето днес в пленарна зала. В рамките на заседанието депутатите ще гласуват на второ четене и промените в Закона за устройство на територията, а в дневния им ред са залегнали и няколко доклада от органи за съдебната власт за работата им през 2019 г.  


Министър-председателят Бойко Борисов свика работно заседание на Националния оперативен щаб

Министър-председателят Бойко Борисов свика работно заседание на Националния оперативен щаб ...

......... че капацитетът на лабораториите е сериозно увеличен в сравнение с началото на епидемията. По думите му е необходимо внимателно да се следи за първи случаи на заразени в големи колективи. Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че разпространението на COVID-19 тръгва и от провеждането на празнични и религиозни тържества.


Ядрената енергетика е стратегически отрасъл за България. В момента говорим

Ядрената енергетика е стратегически отрасъл за България. В момента говорим ...

......... на Румен Радев държавата трябва да излъчи ясни и категорични сигнали за устойчивост и перспектива за развитието на ядрената енергетика у нас, а това изисква запазване и привличане на специалистите в тази сфера. Държавният глава посети машинна зала и блочен щит за управление на 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“.  


Петима членове на кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен

Петима членове на кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен ...

......... земеделският министър Десислава Танева. Последен на въпроси ще отговаря министърът на спорта Красен Кралев, който ще даде информация за извършена проверка на дейността на директора на държавното спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“ в София и борбата с допинга при провеждането на държавна политика в областта на младежта и спорта.  


С 10 гласа „за“ и само 1 „против“ депутатите от

С 10 гласа „за“ и само 1 „против“ депутатите от ...

......... той пред депутатите. „МВР и сега извършва подобни действия. Съвсем наскоро мина европредседателството. Кой извърши охраната на лицата там, включително и на външни – МВР“, подкрепи депутатът от ГЕРБ и ръководител на вътрешното ведомство Валентин Радев. „Ние считаме, че това е правилно и има достатъчно яснота“, допълни още той.  


Резултатите от Стратегическия преглед на отбраната за необходимите отбранителни способности,

Резултатите от Стратегическия преглед на отбраната за необходимите отбранителни способности, ...

......... на Министерството на отбраната и висшия команден състав на Българската армия на тема: „Текущи предизвикателства пред Въоръжените сили на Република България“. В първия ден на форума, 24 юни, бяха разгледани актуални въпроси, свързани със състоянието на пътните превозни средства и съхранението, утилизацията и унищожаването на излишните боеприпаси в Българската армия.


Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава

Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава ...

......... властта и на парите на българските граждани. Ще обединим всички, които са срещу Борисов и неговия модел. Как ще се явим на изборите обещахме, че ще кажем отново под прозорците на премиера в края на юли или началото на август. Ние сме на терен и чуваме хората, каза още тя.


Със заповед на кмета на Община Сунгурларе Георги Кенов на

Със заповед на кмета на Община Сунгурларе Георги Кенов на ...

......... кризисен щаб. Работа спира социалният патронаж. Затварят пенсионерските клубове и детските градини. Преустановяват се всички масови мероприятия. На работодателите се препоръчва въвеждането на дистанционна работа и засилването на филтъра на входа на служителите, а на жителите на общината се препоръчва да носят маски на всички обществени закрити и открити места.


За обединение на усилията на държавата и местните власти за

За обединение на усилията на държавата и местните власти за ...

......... на високите технологии ще направи българското производство много по-конкурентоспособно на международния пазар. Предприятието, което днес той разгледа, е първото по рода си у нас и в Източна Европа и използва напълно автоматизирано отглеждане в поточна линия от разсад до готова продукция, което позволява целогодишно производство без използване на пестициди.  


Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на ...

......... Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Славея Стоянова. Освобождаването на Стоянова от поста е по нейно желание, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.


Коронавирусът продължава да тормози Европа. Тъй като ние, когато отхлабихме

Коронавирусът продължава да тормози Европа. Тъй като ние, когато отхлабихме ...

......... Особено шопите – няма да пипаш тока, му казваш, той отива и пипа, има такива хора, затова умоляваме. Доказано е, препоръчано е, че когато сме близо един до друг, ако имаш маска, проблемът до голяма степен е решен. Затова препоръчваме маските, а не ви задължаваме да ги носите, подчерта Борисов.


В близкото минало Перник беше едно от икономическите сърца на

В близкото минало Перник беше едно от икономическите сърца на ...

......... източник от София. Режимът в момента е от 06 ч. до 22 ч. в целия град, като времето без вода беше удължено заради пандемията. Преди нея безводието е било в часовия диапазон от 15.00 до 22.00 ч. Очаква се ВиК дружеството в града да предложи отпадането на режима.    


Да си пише човекът, какво лошо има? Всеки може да

Да си пише човекът, какво лошо има? Всеки може да ...

......... души работят на трасетата на „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. 


Здравният министър Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка с

Здравният министър Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка с ...

......... провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в т.ч. театри, концерти, сценични прояви,  занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и др. Обръщаме внимание, че до 15 юни действаща остава Заповед № РД-01-302/03.06.2020 г.  


Премиерът Бойко Борисов реагира на изтеклия преди няколко часа в

Премиерът Бойко Борисов реагира на изтеклия преди няколко часа в ...

......... клип на песента са вплетени изказвания на Борисов в различни телевизионни интервюта, като са изрязани само отделни негови думи, а след това са сглобени изречения. С което на практика премиерът намеква или казва, че изтеклият днес запис е монтаж. Коментарът на Борисов към поста е кратък - Забавляваме се ;) 


Жените в ДСБ поискаха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева

Жените в ДСБ поискаха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ...

......... използва по Ваш адрес изключително арогантни и непристойни квалификации, поискайте незабавно оставката му! Ако не я получите се оттеглете Вие! До къде може да стигне търпимостта и себеунижението на една жена и политик? Това е нетърпимо унижение, както към институцията на Народното събрание, така и за всички български жени!  


Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до Министерство на финансите по

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до Министерство на финансите по ...

......... се пренасочва на подзаконово, съответно на експертно равнище уредбата на съществени въпроси за правата на притежателите на акции и тяхната трансформация, не съответства с изискванията на ЗНА уредбата на важните обществени отношения да се извършва със закон като висш по степен в правната йерархия нормативен акт“, категорична е Ковачева.  


  Познавам тактиката на Борисов. Когато е притиснат в ъгъла,

  Познавам тактиката на Борисов. Когато е притиснат в ъгъла, ...

......... облага за себе си- лично или като председател на БСП за партията.Всеки, който твърди, че съм имала тайни договорки с него и други бизнесмени, да извади доказателства или да сигнализира органите за извършени от мен нерегламентирани действия.Да започват сега да отговарят на въпроси онези, които 11 години управляват България."  


Как вървеше икономика, за всичко щеше да има пари, но

Как вървеше икономика, за всичко щеше да има пари, но ...

......... сте, булки”, Борисов поздрави медицинските сестри във Варненската болница, където видя обновените операционни и отбеляза, че “имало и за тях, и за БСП, и за патриотите” – това по повод цвета, в който са боядисани всяка една от залите. Веднага след това инспекцията продължи към спортните съоръжения във Варна.