Днес ще се задържи облачно, със слаби превалявания от дъжд,

Днес ще се задържи облачно, със слаби превалявания от дъжд, ...

......... дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°. Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха: 8°-12°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Времето в съботния ден ще бъде облачно с превалявания, с

Времето в съботния ден ще бъде облачно с превалявания, с ...

......... се слаб вятър от югоизток и изток, в крайните северни райони и по Черноморието - до умерен. Максималните температури варират в широки граници - от 0 в северозападните части на страната, до 10-12 в най-южните райони и по Черноморието. Минималните са между -2 и 3 градуса, по Черноморието около 5-6.


Днес над страната ще е предимно облачно. В Западна и

Днес над страната ще е предимно облачно. В Западна и ...

......... По Черноморието ще е предимно облачно, привечер ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър по северното крайбрежие от североизток, по южното – от югоизток. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес над страната ще е предимно облачно. В Западна и

Днес над страната ще е предимно облачно. В Западна и ...

......... По Черноморието ще е предимно облачно, привечер ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър по северното крайбрежие от североизток, по южното - от югоизток. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще е предимно слънчево. От югозапад облачността ще се

Днес ще е предимно слънчево. От югозапад облачността ще се ...

......... около минус 8°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Привечер по южното крайбрежие ще се появи средна и висока облачност. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.


Днес облачността над страната ще е променлива. Само на отделни

Днес облачността над страната ще е променлива. Само на отделни ...

......... ще е значителна и на отделни места по северния бряг ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.Днес значителна ще се задържи облачността над източните и планинските

Днес значителна ще се задържи облачността над източните и планинските ...

......... ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 11°. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимална температури на въздуха 5-8°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес над Западна България облачността ще е разкъсана, значителна ще

Днес над Западна България облачността ще е разкъсана, значителна ще ...

......... 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 11°. По Черноморието ще е предимно облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимална температури на въздуха 5-8°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване страната. Преди обяд

Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване страната. Преди обяд ...

......... 3°. Над Черноморието ще е предимно облачно, след обяд главно по южното крайбрежие ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максимална температури на въздуха: 5-8°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е 2 бала.


Седмицата идва със захлаждане. Това съобщават от НИМХ. Максималните температури

Седмицата идва със захлаждане. Това съобщават от НИМХ. Максималните температури ...

......... вятър. Валежите към края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. В планинските райони ще вали сняг.  Променлива облачност, превалявания над югоизточните райони Максималните температури са между 5 и 10 градуса... Не се очакват интензивни валежи. Атмосферното налягане ще се повишава. През следващите дни не се очакват съществени промени.


Днес от запад-северозапад облачността временно ще се разкъса и намалее,

Днес от запад-северозапад облачността временно ще се разкъса и намалее, ...

......... температура на 1200 метра около 4 градуса, на 2000 метра – около минус 2°. Над Черноморието облачността ще бъде значителна и главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 8-9. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  Днес от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и

Днес от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и ...

......... е около 7°, на 2000 метра - около 0°. По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала и през деня ще отслабне.


Днес от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и

Днес от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и ...

......... и през деня ще отслабне. На 08.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:44 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:09 часа. На 08.12.2018 луната ще изгрее в 08:29 часа и ще залезе в 18:01 часа. Осветеност на диска в 0h UT 1 %. Фаза на луната: новолуние.


Днес облачността над страната ще е разкъсана - средна и

Днес облачността над страната ще е разкъсана - средна и ...

......... По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. През деня облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от запад. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 9-11. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява и

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява и ...

......... от дъжд, но след обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури ще са от 2° в северните райони, до 5° в южните. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала, в заливите – 3 бала.


Днес ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. Преди

Днес ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. Преди ...

......... 4°. Над Черноморието ще бъде облачно на места с превалявания от слаб дъжд. Ще се появи умерен до силен северен вятър. Максимални температури от 4-5° в северните, до 9-10° в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала и вечерта ще се усили.Жълт код за поледици е издаден за седем области -

Жълт код за поледици е издаден за седем области - ...

......... Над Черноморието ще е облачно на места с превалявания от дъжд или ръмежи. Ще се появи умерен до силен северен вятър. Максимални температури от 4-5° в северните, до 9-10° в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 3 бала и вечерта ще се усили.


София. В 7 области на страната е обявен жълт код

София. В 7 области на страната е обявен жълт код ...

......... на 5 декември. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Жълт код е в сила за областите: Видин, Монтана, София област, Враца, Плевен, Ловеч и Велико Търново. Жълтият код означава потенциална опасност. Метеоролозите съветват гражданите да бъдат внимателни.


По Черноморието ще има мъгли или ниска облачност. В следобедните

По Черноморието ще има мъгли или ниска облачност. В следобедните ...

......... бала. На 04.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:40 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:13 часа. На 04.12.2018 луната ще изгрее в 04:17 часа и ще залезе в 15:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 12 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.


Жълт код е обявен за вторник в 10 области за

Жълт код е обявен за вторник в 10 области за ...

......... се налага във връзка с високите нива на фини прахови частици Максималните температури ще са между -3 и 9 градуса. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. Припомняме, че в понеделник бяха регистрирани повишени нива на замърсяване в редица градове на страната, сред които и София. Местните власти взеха спешни мерки.


Днес, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево,

Днес, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево, ...

......... умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 0°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с намалена видимост. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


София. В 6 области на страната е обявен жълт код

София. В 6 области на страната е обявен жълт код ...

......... на науките (БАН). Жълтият код ще е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. Жълтият код означава потенциална опасност. Метеоролозите съветват гражданите да бъдат внимателни, тъй като се очакват много ниски температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.


Днес в сутрешните часове на места в равнините ще има

Днес в сутрешните часове на места в равнините ще има ...

......... до умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра – около минус 2°. По Черноморието ще е предимно слънчево и почти тихо. Максимални температури - между 0° и 4°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


Жълт предупредителен код за опасно ниски температури е обявен в

Жълт предупредителен код за опасно ниски температури е обявен в ...

......... слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра - около минус 2°. По Черноморието ще е предимно слънчево и почти тихо. Максимални температури - между 0° и 4°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


София. Жълт код за ниски температури е обявен в 11

София. Жълт код за ниски температури е обявен в 11 ...

......... справка на сайта на НИМХ. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Шумен. В тези области дневните температури ще останат под нулата. При тази предупредителна степен са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.


София. Жълт код за ниски температури е обявен в 14

София. Жълт код за ниски температури е обявен в 14 ...

......... на НИМХ. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна. В тези области дневните температури ще останат под нулата. При тази предупредителна степен са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.


Днес над Северна и Източна България облачността ще е значителна

Днес над Северна и Източна България облачността ще е значителна ...

......... на 2000 метра – около минус 6°. Над Черноморието ще бъде предимно облачно с превалявания от слаб сняг, по южното крайбрежие дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максимални температури между 0° и 5°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Времето ще бъде предимно облачно, а максималните температури ще са

Времето ще бъде предимно облачно, а максималните температури ще са ...

......... ще са чувствително по-ниски: между -10 и -7. Жълт код за ниски температури е в сила за областите Перник, София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Сливен, Ямбол. В областите Бургас, Варна и Добрич жълтият код е за студове, съчетани с вятър.


София. В 20 области на страната е обявен жълт код

София. В 20 области на страната е обявен жълт код ...

......... Бургас, Варна, Добрич, София-област, София-град и Перник. По Черноморието е в сила и жълт код за силен вятър. Очаква се температурите да са под 0 градуса. Тази степен на опасност означава, че се очакват много ниски температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.


И днес за почти цялата територия на страната е обявен

И днес за почти цялата територия на страната е обявен ...

......... страната е обявен жълт код за опасно време. Предупреждението е за ниски температури, а в Източна и Югоизточна България – и за вятър. Код не е обявен единствено за областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. За всички други области предупреждението на синоптиците от НИМХ е в сила.  


Жълт код за сибирски студ в 23 области, съобщиха от

Жълт код за сибирски студ в 23 области, съобщиха от ...

......... ветровито със силен до бурен вятър от север-североизток. Валежите ще спират, най-късно вечерта в крайните южни райони. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от минус 1 по Северното до 5° по Южното Черноморие. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.


София. Жълт код за ниски температури и вятър е обявен

София. Жълт код за ниски температури и вятър е обявен ...

......... вятър е обявен в Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали. В тези райони ще духа север-североизточен вятър, като усещането ще е за много студено време. По Черноморието ще духа силен и бурен север-североизточен вятър. Във всички области с обявена жълта степен на опасност дневните температури ще са под нулата.


Днес в Северна България и високите полета ще продължи да

Днес в Северна България и високите полета ще продължи да ...

......... и постепенно ще спират. Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудява и на 1200 метра максималната температура ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.


София. Жълт и оранжев код е в сила за сняг,

София. Жълт и оранжев код е в сила за сняг, ...

......... и поледици обявен в областите – Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. През нощта ще завали дъжд, през деня във вътрешността на областта ще премине в сняг. До полунощ ще се образува неравномерна снежна покривка. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/с и ще има виелици и навявания.


Днес валежите временно ще спират и на места ще има

Днес валежите временно ще спират и на места ще има ...

......... по-значителни по южното крайбрежие. Вятърът постепенно ще се ориентира от североизток и ще е слаб до умерен, но по-късно след обяд ще се усилва. Максимални температури от 7-8° в крайните северни, до 15-16° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


София. Жълт код за обилни валежи е обявен в 7

София. Жълт код за обилни валежи е обявен в 7 ...

......... През нощта срещу сряда валежите ще продължат. При тази степен на опасност метеоролозите предупреждават за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. Водачите трябва да бъдат внимателни, тъй като може да има затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.


Днес ще бъде облачно, на много места с валежи, по-значителни

Днес ще бъде облачно, на много места с валежи, по-значителни ...

......... е около 10°, на 2000 метра – около 4°. Над Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 11° до 16°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност,

Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, ...

......... метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 4°. Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, а преди обяд на места и значителна ниска. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 11-12°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


София. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще

София. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще ...

......... североизток, в Западна - от северозапад, ще започне бързо и рязко застудяване. В Северна България още през деня дъждът ще премине в сняг, през нощта срещу четвъртък - в много райони на Южна България вече ще вали сняг. На места валежите временно ще са интензивни, ще бъде и доста ветровито.


Днес до обяд облачността над по-голямата част от страната ще

Днес до обяд облачността над по-голямата част от страната ще ...

......... 2000 метра – около 1. Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд. Ще духа предимно слаб северен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са 7-9 градуса. Температурата на морската вода е около 12. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.    


Днес ще бъде предимно облачно, почти тихо и с незначителна

Днес ще бъде предимно облачно, почти тихо и с незначителна ...

......... небето ще се проясни. Максималните температури отново варират в широки граници. В по-голямата част от страната те ще са в интервала 4-9 градуса. В северозападните райони те ще ас около 2-3 градуса, а в крайните югозападни райони термометрите ще показват 12-13 градуса. Минималните температури са между -1 и 4 градуса.


Днес над по-голямата част от страната ще се задържи облачно.

Днес над по-голямата част от страната ще се задържи облачно. ...

......... 5°, на 2000 метра – около минус 1°. По Черноморието след обяд облачността ще се разкъсва, на места и ще намалее. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.


Днес от запад валежите ще отслабват и спират, най-късно в

Днес от запад валежите ще отслабват и спират, най-късно в ...

......... бавно ще се повишава. Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. По-значителни ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 13-14. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала


София. В три области от страната е обявен жълт код

София. В три области от страната е обявен жълт код ...

......... са: Хасково, Ямбол и Бургас. Там до обяд се очакват нови валежи с количества до 20 л/кв. м. По Черноморието е в сила жълт код за силен вятър и вълнение. Там се очаква да духа вятър от север-североизток с пориви 14-17 м/сек. Вълнението на морето ще бъде около 3-4 бала.


За областите Кърджали, Хасково и Стара Загора е обявен оранжев

За областите Кърджали, Хасково и Стара Загора е обявен оранжев ...

......... се очакват максималните 11°, за Смолян 8°.  В планините също ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, който вечерта ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра - около 3°. На местността Рожен 6° 


Над страната ще бъде облачно и дъждовно. В Централна и

Над страната ще бъде облачно и дъждовно. В Централна и ...

......... отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7 градуса, на 2000 метра – около 3. Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 13-14. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


София. В три области е обявен оранжев код, а в

София. В три области е обявен оранжев код, а в ...

......... – между 20 и 30 л/кв. м. Във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе е обявен жълт код за валежи от дъжд, сняг и поледици. Там се очакват значителни валежи от дъжд с количества до 20-25 л/кв. м. Ще има и условия за образуване на поледици.


Днес, започналите от запад валежи от дъжд, до края на

Днес, започналите от запад валежи от дъжд, до края на ...

......... срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8° по северното, до 11-12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес, започналите от запад валежи от дъжд, до края на

Днес, започналите от запад валежи от дъжд, до края на ...

......... ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8° по северното, до 11-12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна в понеделник Максималните температури ще са между 5 и 14 градуса


София. В 8 области на страната е обявен жълт код

София. В 8 области на страната е обявен жълт код ...

......... са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и София-област. От НИМХ съветват хората да бъдат внимателни за обширни области със сняг и/или лед на пътя. Възможни са ограничения при дейности на открито. Метеоролозите предупреждават още хората да бъдат внимателни, когато вървят, карат колело или шофират при заледени повърхности.


Днес преди обяд валежи от сняг, ще има главно в

Днес преди обяд валежи от сняг, ще има главно в ...

......... значителни. До вечерта валежите ще отслабнат и спрат. Вятърът ще е умерен до силен, преди обяд от югоизток, по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 13°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала и през деня ще отслабва.


Първи сняг падна вчера вечерта в София, предаде bTV.  В

Първи сняг падна вчера вечерта в София, предаде bTV.  В ...

......... средства да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили, както и да шофират със съобразена със зимната обстановка скорост. Припомня се на управителите на етажна собственост и търговски обекти, че имат ангажимент да почистят прилежащите към сградите тротоари. Очаква се валежите да продължат и през следващите дни.


Жълт код за дъжд и сняг е обявен за цялата

Жълт код за дъжд и сняг е обявен за цялата ...

......... за започване на снеговалеж след 18,00 часа в столицата Очаква се до края на деня да спрат. Максималните температури ще са между 5 и 14 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава. 169 снегорина бяха мобилизирани в София във връзка с прогнозата за започване на снеговалеж след 18,00 часа в столицата.


София. Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за

София. Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за ...

......... Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежна покривка в планината ще бъде до 10-15 см. Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м.


През нощта валежите ще продължат и в много райони ще

През нощта валежите ще продължат и в много райони ще ...

......... вали дъжд, валежите ще са значителни по количества, а на места в Южна България ще са придружени с гръмотевици. Сняг ще превалява на отделни места в Северозападна България, а по-късно през деня и в Предбалкана. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и отново ще нахлуе студен въздух.


Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде

Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде ...

......... ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са значителни, съобщават от НИМХ.


Есента става мразовита, очакват се валежи.Днес времето ще бъде облачно.

Есента става мразовита, очакват се валежи.Днес времето ще бъде облачно. ...

......... нощта срещу понеделник валежите ще станат по-интензивни, най-вече в югоизточните райони и Родопите. Вятърът ще бъде умерен, ориентиран от изток-североизток. Минималните температури са в между -3 и 3 градуса. Максималните варират в широки граници. Най-ниски ще бъдат в северозападната част от страната: 0-4 градуса, а най-високи в югоизточната: 8-12 градуса.


София. Жълти кодове за сняг и дъжд са обявени в

София. Жълти кодове за сняг и дъжд са обявени в ...

......... като количествата ще са между 20-30 л/кв.м. Жълта е степента на опасност за валежи от дъжд и сняг и в Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян. В тези области ще има значителни валежи от дъжд, а в планините - от сняг. Очакваните количества на валежа са между 15 - 25 л/кв.м.


Днес над страната ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на

Днес над страната ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на ...

......... градуса, на 2000 метра – около минус 7. Над Черноморието ще бъде облачно, но почти без валеж. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 15 - 16. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  


Днес над страната ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на

Днес над страната ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на ...

......... около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°. Над Черноморието ще бъде облачно, но почти без валеж. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


София. Над страната ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на

София. Над страната ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания на ...

......... планините ще бъде предимно облачно и на места ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.


Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. ...

......... 1200 метра 2°-3°, на 2000 метра – около минус 5°. По Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 6° - 8°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Днес над страната облачността ще се задържи значителна, със слаби

Днес над страната облачността ще се задържи значителна, със слаби ...

......... е предимно облачно със слаби валежи от дъжд. След обяд по северното крайбрежие ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.  


Очаква се осезаемо застудяване и значителна облачност, особено над североизточните

Очаква се осезаемо застудяване и значителна облачност, особено над североизточните ...

......... в страната ще продължи да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури са основно в интервала 7-12 градуса. Единствено в крайните югозападни райони те ще са около 15 градуса. Минималните са предимно между 4 и 9 градуса, но на отделни места ще са и по-ниски - около нулата и дори под нея.


Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. ...

......... максималната на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°. Над Черноморието ще е облачно, на места преди обяд и мъгливо. На отделни места привечер ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 15-16°. 


Днес със слаб до умерен вятър от североизток ще прониква

Днес със слаб до умерен вятър от североизток ще прониква ...

......... метра около 8°, на 2000 метра – около 3°. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места преди обяд и мъгливо. На отделни места ще преръми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-14°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.


Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. ...

......... преди обяд ще има разкъсана, често значителна облачност, а след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16-18°. Температурата на морската вода ще е 15-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес, главно над Източна България, ще има значителна ниска облачност,

Днес, главно над Източна България, ще има значителна ниска облачност, ...

......... бала. На 11.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:13 часа и ще залезе в 17:08 часа. Продължителност на деня 09:55 часа. На 11.11.2018 луната ще изгрее в 10:39 часа и ще залезе в 20:09 часа. Осветеност на диска в 0h UT 12 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.


Днес ще е предимно слънчево. Преди обяд в югоизточните райони

Днес ще е предимно слънчево. Преди обяд в югоизточните райони ...

......... градуса, на 2000 метра – около 6. По Черноморието ще има разкъсана облачност. Преди обяд на отделни места са възможни ръмежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 15-17 градуса. Температурата на морската вода е около 16. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  


Днес преди обяд на места в Източна България ще има

Днес преди обяд на места в Източна България ще има ...

......... – около 6. Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 14-15 градуса. Температурата на морската вода е 15-16. Вълнението на морето ще е около 2 бала.