Ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността в Северозападна

Ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността в Северозападна ...

......... облачността в Северозападна България, а сутринта в западните райони на Дунавската равнина ще се образува мъгла. Ще духа слаб североизточен, в източните райони - умерен северен вятър. Сутринта ще е мразовито с минимални температури между минус 9 и минус 4 градуса, а дневните ще достигнат минус 2 до 3 градуса.


Днес ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над северозападната

Днес ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над северозападната ...

......... температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 9°. Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 2-3°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.


Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще

Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще ...

......... ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Над планините ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще прехвърчи сняг. Ще духа силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 4 градуса, на 2000 м - около минус 9 градуса.


Циклонът "Албена" ни донесе много жълти и оранжеви кодове, наваля

Циклонът "Албена" ни донесе много жълти и оранжеви кодове, наваля ...

......... доц. Рачев. Това ще е времето през тази седмица – безвалежно, относително студено, сутринта с отрицателни температури. Чак към четвъртък-петък температурите в повечето места ще бъдат положителни, като в събота очаквам в Южна България те да достигнат 10 градуса, каза още климатологът. По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков


Седмицата започва с предупреждение за опасно силен вятър и валежи,

Седмицата започва с предупреждение за опасно силен вятър и валежи, ...

......... Северна и Западна България снежната покривка ще се задържи, а минималните температури ще достигнат до минус 15 градуса. В столицата не се очакват снеговалежи до края на денонощието. Към момента снежната покривка е 14см. Тя зарадва малки и големи, които излязоха да играят и спортуват в снега. 10 10 10


Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд и

Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд и ...

......... със сумарни количества между 15 и 25 л/кв.м, в планинските части на областите и повече. Ще се образува снежна покривка. Ще духа силен и временно бурен северозападен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви около 24 м/с. Ще има снежни виелици и условия за образуване на преспи и навявания.Днес, в по-голямата част от страната, валежите ще продължат, като

Днес, в по-голямата част от страната, валежите ще продължат, като ...

......... с валежи от дъжд, на много места значителни. Около обяд почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. Ще бъде ветровито със силен, временно и бурен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 7-8°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в открито море 4-5 бала.


В по-голямата част от страната валежите ще продължат като около

В по-голямата част от страната валежите ще продължат като около ...

......... по Черноморието до 6-8 градуса. Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват преспи. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.


В началото на новата седмица валежите от дъжд и сняг

В началото на новата седмица валежите от дъжд и сняг ...

......... над много райони облачността ще се разкъса. Оранжев код за силен вятър и обилни валежи е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Бургас. Жълт код: София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора.


София. През следващото денонощие под влиянието на средиземноморския циклон „Албена“,

София. През следващото денонощие под влиянието на средиземноморския циклон „Албена“, ...

......... места в Западна България и ще стихне. През втората половина на седмицата ще започне бавно затопляне. Ще има и слънчеви часове, повече в планините, а към четвъртък в повече райони. На места в низините и затворените котловини, както и в Източна България, ще има условия за мъгли или ниска облачност.


София. Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд

София. Оранжев код за силен вятър и валежи от дъжд ...

......... със сумарни количества между 15 и 25 л/кв.м, в планинските части на областите и повече. Ще се образува снежна покривка. Ще духа силен и временно бурен северозападен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви около 24 м/с. Ще има снежни виелици и условия за образуване на преспи и навявания.Днес ще преобладава облачно време и по-късно през деня отново

Днес ще преобладава облачно време и по-късно през деня отново ...

......... дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°. По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°- 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Днес ще преобладава облачно време и по-късно през деня ще

Днес ще преобладава облачно време и по-късно през деня ще ...

......... височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса. По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


София. Очаква ни зимна седмица с минимални температури около минус

София. Очаква ни зимна седмица с минимални температури около минус ...

......... ще е установи слънчево време, но в низините ще има мъгла“, каза още тя и уточни, че през цялата следваща седмица ще бъде доста студено, като и минималните, и максималните температури в мъгливите райони ще останат отрицателни. Единствено в планинските части се очаква термометърът да скочи над нулата. Цветилена СИМЕОНОВА


Предимно облачно ще бъде времето в събота. Около обяд от

Предимно облачно ще бъде времето в събота. Около обяд от ...

......... и север, с усилване на вятъра, ще нахлува още студен въздух и в понеделник вече навсякъде ще вали сняг, ще се образува снежна покривка. Има вероятност поради снеговалежите и силния вятър, особено в Източна България и по планинските проходи, да се създаде сложна обстановка - намалена видимост, навявания и преспи


Днес ще бъде предимно облачно. Около обяд от северозапад ще

Днес ще бъде предимно облачно. Около обяд от северозапад ще ...

......... В югоизточните райони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг, температурите ще останат сравнително високи и там валежите ще са от дъжд. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, максималните - от 4 до 9 градуса, в югоизточните райони - малко по-високи.Днес времето ще е слънчево. След обяд от запад ще започне

Днес времето ще е слънчево. След обяд от запад ще започне ...

......... вятърът ще се задържи от юг и температурите ще останат сравнително високи, а валежи от дъжд се очакват през нощта срещу неделя. В неделя, 21 януари, валежите временно ще спрат, а северозападният вятър ще се смени с югоизточен. По-късно отново ще завали, в Западна България - сняг, а в Източна - дъжд.


Обстановката в страната постепенно вече се нормализира след вчерашните ураганни

Обстановката в страната постепенно вече се нормализира след вчерашните ураганни ...

......... още климатологът. "Това е мартенско време - разфучи се Баба Марта, после утихва", каза доц. Рачев. В събота над Западна България ще бъде предимно облачно, в северозападните райони дъжд ще завали още сутринта. Над Източна облачността също ще се увеличава. В неделя и понеделник идва нов циклон, съобщи още климатологът.


Локален циклон, в тила на който вятърът се усили, достигна

Локален циклон, в тила на който вятърът се усили, достигна ...

......... вятър не може да се причисли към определен сезон. „Вятърът приключи, предстои нова обстановка“, заяви синоптикът, като допълни, че три дни ще вали без прекъсвания. „Днес няма да има никакви опасни явления“, посочи метеорологът. От 20 януари започват валежи, януари е доста динамичен,а февруари се очертава студен, смята още синоптикът.


Ситуацията с времето в Карлово и Смолян остава непроменена. Бедственото

Ситуацията с времето в Карлово и Смолян остава непроменена. Бедственото ...

......... Карлово вятърът отнесе покрива на местната болница и затисна няколко автомобила. Силният порив на моменти достигаше 80 километра в час. Населени места останаха дори останаха без електричество. Само в община Смолян 50 таселени места бяха без ток. В района вятърът събори покривите на няколко къщи, а много пътища останаха блокирани.


Северозападният вятър постепенно ще отслабва, най-късно в крайните източни райони.

Северозападният вятър постепенно ще отслабва, най-късно в крайните източни райони. ...

......... минус 7 до минус 2 градуса. През деня времето ще е слънчево. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Ще се затопли и максималните температури ще са между 7 и 12 градуса.


Бурният вятър се усеща на кулата "Снежанка" като постоянно олюляване,

Бурният вятър се усеща на кулата "Снежанка" като постоянно олюляване, ...

......... на Столичната община и от други градове съобщиха за паднали дървета. До този момент няма информация за сериозни щети, но местните власти предупреждават хората да са внимателни при придвижването си, да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци, а изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на кранове и скелета.


Днес ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър.

Днес ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. ...

......... и снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°. Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи предимно от дъжд. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.


Скоростта на вятъра в Сливен е стигнала до 144 км/ч.

Скоростта на вятъра в Сливен е стигнала до 144 км/ч. ...

......... кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка" в община Сливен. Получени са доста сигнали за паднали дървета и скъсани жици. Няколко дървета са паднали върху автомобили. Балканското село Раково е без ток. Тенденцията е към намаляване на скоростта на вятъра, който, по данни на обсерваторията в града, към момента е около 20 м/сек.


Валежите ще спират, а привечер и облачността ще започне да

Валежите ще спират, а привечер и облачността ще започне да ...

......... са предимно между 0 и 5 градуса. В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.


София. Жълт код за силен вятър е в сила за

София. Жълт код за силен вятър е в сила за ...

......... силен вятър е в сила за цялата страна, сочи справка на сайта на НИМХ. Очаква се северозападният вятър да бъде със средна скорост 14-19 м/с и пориви до 24 м/с. От НИМХ съветват хората да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. Възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.


Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще има

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще има ...

......... 7°, на 2000 метра – около 0°. Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, която след пладне ще се вплътнява и вечерта ще завали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 9°-14°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.


Почти тихо, с минимални температури между минус 6 и минус

Почти тихо, с минимални температури между минус 6 и минус ...

......... за поледици. През деня ще духа слаб юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и значително ще се усили. Максималните температури ще са в широки граници: от 2-3 градуса в северозападните райони и тези с трайна мъгла, до 12-14 градуса на места в Източния Предбалкан и югоизточните райони.


През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна в северозападните

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна в северозападните ...

......... северозападната облачността ще се разкъса и бързо ще намалее. След обяд валежите навсякъде ще спрат. В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се обърне от югозапад, дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни - между минус 7 и минус 2 градуса.


През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна в северозападните

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна в северозападните ...

......... северозападната облачността ще се разкъса и бързо ще намалее. След обяд валежите навсякъде ще спрат. В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се обърне от югозапад, дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни - между минус 7 и минус 2 градуса.


Днес още преди обяд валежите ще спрат и облачността временно

Днес още преди обяд валежите ще спрат и облачността временно ...

......... 2000 метра – около минус 5°. Над Черноморието ще е предимно облачно. Още преди обяд валежите ще спрат. През деня вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максимални температури на въздуха между 4° и 8°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Още преди обяд валежите ще спрат и облачността ще се

Още преди обяд валежите ще спрат и облачността ще се ...

......... но по-късно отново ще се вплътни. Вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Привечер в западните райони отново ще завали сняг. Максималните температури ще бъде между минус 1 и 4 градуса, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 7-8 градуса, съобщават от НИМХ на БАН.


Днес времето ще бъде облачно, на много места с валежи

Днес времето ще бъде облачно, на много места с валежи ...

......... метра – около минус 8°. Над Черноморието ще има значителна облачност. Към края на деня и през нощта срещу вторник по северното крайбрежие ще превали сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 0° и 4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Зимата се завърна. Днес ще бъде вторият леден ден. Това

Зимата се завърна. Днес ще бъде вторият леден ден. Това ...

......... ще вали сняг, посочи експертът. „Зимата, която ни уплаши, ще продължи два-три дни“, посочи той. Към края на месеца започва едно захлаждане, но ни очаква време с по-малко валежи. „Дъжд, сняг, поледица - от всичко ще има по малко“, посочи климатологът. „Зимата я изпращаме доста топла“, смята още доц. Рачев.


Днес времето ще бъде облачно, на много места в валежи

Днес времето ще бъде облачно, на много места в валежи ...

......... метра - около минус 8°. Над Черноморието ще има значителна облачност. Към края на деня и през нощта срещу вторник по северното крайбрежие ще превали сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 0° и 4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес времето ще бъде облачно, на много места с валежи

Днес времето ще бъде облачно, на много места с валежи ...

......... югозападни райони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане без валеж. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури в Северна България между минус 4 и минус 2 градуса, в Южна и по Черноморието между минус 1 градуса и плюс 4 градуса, в София около минус 1 градус.


Времето утре ще бъде облачно, на много места с валежи

Времето утре ще бъде облачно, на много места с валежи ...

......... югозападни райони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане без валеж. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури в Северна България между минус 4 и минус 2 градуса, в Южна и по Черноморието между минус 1 градуса и плюс 4 градуса, в София около минус 1 градус.


София. Жълт код за валежи от сняг е обявен в

София. Жълт код за валежи от сняг е обявен в ...

......... и ще се образува снежна покривка от 5 до 10 см. При тази степен на опасност хората трябва да бъдат внимателни за сняг и лед на пътя. Възможни са ограничения при дейности на открито. Хората трябва да са с повишено внимание, когато вървят, карат колело или шофират при заледени повърхности.


В Разград е измерена най-ниската температура в страната тази сутрин

В Разград е измерена най-ниската температура в страната тази сутрин ...

......... 7 см. 2 см сняг има в Монтана и Ловеч, 1 см в Кнежа, Разград, нос Калиакра и Кърджали. В планините най-голяма е снежната покривка на Черни връх- 65 см. На връх Ботев снежната покривка е 40 см, в местността Рожен е 13 см, а на връх Мургаж- 11 см.


Днес в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб

Днес в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб ...

......... при Добрич и Варна ще духа североизточен вятър със скорост 12-17 м/сек. През нощта срещу понеделник валежите от сняг в Западна България ще се усилят. По високопланинските проходи в Западна Стара планина ще има виелици и навявания.Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и ще продължи да се повишава.


Оранжев код за силен вятър е в сила за Бургаското

Оранжев код за силен вятър е в сила за Бургаското ...

......... Вълнението на морето ще е между 4-5 бала, следобед се очаква спадане до 3-4. Над крайбрежието при Добрич и Варна ще духа североизточен вятър със скорост 12-17 м/сек (6-7 бала по Бофорт), пориви 20 m/s (8 бала по Бофорт). Следобед се очаква обръщане на вятъра от север и постепенно отслабване.


София. Оранжев код за силен вятър е в сила за

София. Оранжев код за силен вятър е в сила за ...

......... Вълнението на морето ще е между 4-5 бала, следобед се очаква спадане до 3-4. Над крайбрежието при Добрич и Варна ще духа североизточен вятър със скорост 12-17 м/сек (6-7 бала по Бофорт), пориви 20 m/s (8 бала по Бофорт). Следобед се очаква обръщане на вятъра от север и постепенно отслабване.


Жълт код за вълнение по морето е обявен за днес.

Жълт код за вълнение по морето е обявен за днес. ...

......... (6-7 бала по Бофорт). Валежите в по-голямата част от страната ще спират.  На места в Западна България и крайните източни райони обаче ще превалява слаб сняг.  Максималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса  Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължава да се повишава. 


В по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг

В по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ...

......... от НИМХ-БАН. Ще е ветровито и студено с минимални температури между минус 5 и 0 градуса и максимални - между минус 3 и 2 градуса. През нощта срещу понеделник валежите от сняг в Западна България ще се усилят. По високопланинските проходи в Западна Стара планина ще има виелици и навявания.


През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. През нощта

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. През нощта ...

......... виелици и навявания. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните между минус 3 и 2 градуса, в югоизточните райони до 4-5 градуса. Във вторник ще има значителна облачност, само на отделни места в Северна България ще превали слаб сняг. Дневните температури ще са с градус-два по-високи.


През следващото денонощие облачността над страната  ще е значителна. През

През следващото денонощие облачността над страната  ще е значителна. През ...

......... слаб сняг, на повече места в западната половина на страната. Ще духа умерен и силен предимно югоизточен вятър, по билата на Рила и Пирин - западен вятър. Температурите ще се понижават, максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.


В събота ще е облачно. На много места ще вали сняг, в

В събота ще е облачно. На много места ще вали сняг, в ...

......... ще се усилят, ще се натрупа нова снежна покривка. По високопланинските проходи в Западна Стара планина, а през деня в понеделник и на изток, ще има виелици и навявания. По-късно вятърът ще отслабне, а привечер и ще стихне. Минималните температури ще се понижат още, а и дневните в повечето райони ще са отрицателни.


Жълт код за валежи от сняг е обявен в 8

Жълт код за валежи от сняг е обявен в 8 ...

......... на сайта на НИМХ. Жълтият код е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. В тези области в комбинация с вятъра ще се създават условия за навявания и преспи. При обявен жълт код времето е потенциално опасно. От НИМХ предупреждават хората да бъдат внимателни.


Ще бъде облачно. Студен въздух е причината за преминаването на

Ще бъде облачно. Студен въздух е причината за преминаването на ...

......... - и в Югоизточна България. Значителни по количество ще са снеговалежите в планините, а почти без валежи ще е в югозападните райони на страната. Ще бъде ветровито, с умерен и силен североизточен вятър. По планинските проходи има условия за преспи и навявания. Температурите ще са между 0 и 5 градуса.


Времето през съботния ден ще бъде облачно и ветровито, с

Времето през съботния ден ще бъде облачно и ветровито, с ...

......... в планинските проходи условия за преспи и навявания от сняг. Заради студената вълна от североизток дневните температури ще останат почти на нивото на тези от нощта. Минималните са и интервала 0-4 градуса. Максималните ще бъдат между 1 и 5 градуса. По Черноморието и крайните югозападни райони - до 6-7 градуса.


София. Жълт код за валежи от сняг е обявен в

София. Жълт код за валежи от сняг е обявен в ...

......... на сайта на НИМХ. Жълтият код е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. В тези области в комбинация с вятъра ще се създават условия за навявания и преспи. При обявен жълт код времето е потенциално опасно. От НИМХ предупреждават хората да бъдат внимателни.


Днес ще е облачно, на много места с валежи от

Днес ще е облачно, на много места с валежи от ...

......... Източна България - до силен. Температурите ще се понижат още. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в югоизточните райони - дъжд. В неделя в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на места в Западна България и в крайните източни райони. Ще бъде студено и ветровито.


Днес ще е облачно, на много места с валежи от

Днес ще е облачно, на много места с валежи от ...

......... ориентира от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 4°. По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


През денонощието ще се задържи облачно, на много места с

През денонощието ще се задържи облачно, на много места с ...

......... на Западна България дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу събота почти навсякъде ще вали сняг, само в Югоизточна България валежът все още ще е от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните от 4 до 9 градуса.


Днес ще се задържи предимно облачно, в равнините с намалена

Днес ще се задържи предимно облачно, в равнините с намалена ...

......... на 2000 метра – около минус 1. Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха ще са 8-10 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  


През следващото денонощие ще остане предимно облачно и на много

През следващото денонощие ще остане предимно облачно и на много ...

......... превали дъжд, в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Почти без валежи ще е в югозападните райони от страната. В Източна България ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса. Максималните ще са между 4 и 9 градуса.


Днес стойностите на фини прахови частици във въздуха над София

Днес стойностите на фини прахови частици във въздуха над София ...

......... обществена значимост, поясни Стефка Енчева, началник на „Инвестиционен контрол” към Столичния инспекторат. Около 30 дни в годината в столицата има температурна инверсия. Дните с най-мръсен въздух започват от ноември и продължават до ранна пролет. Засега знаем само, че до събота не се очаква да се образува смог над столицата.  


Днес ще е облачно, а на отделни места ще превали

Днес ще е облачно, а на отделни места ще превали ...

......... Максималните температури на въздуха ще са 8°-9°, а температурата на морската вода - 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Зимата ще напомни за себе си в петък, когато ще завали сняг. Сняг ще вали всеки ден до вторник, а минималните температури ще паднат до минус 6 (в понеделник).


Ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Минималните температури

Ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Минималните температури ...

......... е около 5 градуса, на 2000 метра - около 2. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, преди обяд на места и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха 8-9 градуса. Температурата на морската вода ще е 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


София. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месец

София. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месец ...

......... ще са 8°-9°. Температура на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. На планините ще има разкъсана облачност, без валеж. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите върхове запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 4°.


Над страната ще преобладава облачно време и на отделни места

Над страната ще преобладава облачно време и на отделни места ...

......... места ще превали слаб дъжд. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минимални температури между 0 и 5 градуса, по морския бряг - 6-7 градуса, максимални между 5 и 10 градуса, в крайните югозападни райони до 12-13 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.


Синоптиците прогнозират рязка промяна на времето у нас още в

Синоптиците прогнозират рязка промяна на времето у нас още в ...

......... приключи още във вторник. Живакът в термометрите ще падне до стойности между 3 и 7 градуса. Ще има и краткотрайни валежи от дъжд, които ще продължат и в сряда. В четвъртък и петък вече ще вали на повече места в страната. В петък и събота ще падне и дългоочакваният сняг. 


През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време и

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време и ...

......... около 8 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса. Над Черноморието ще бъде предимно облачно и главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-9 градуса. Температурата на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


В ниската част на България, пояса под 500 метра надморска

В ниската част на България, пояса под 500 метра надморска ...

......... такива компенсаторни движения в природата, но не е сигурно, че те ще се случат тпчно тази година и точно на Балканския полуостров. Но по принцип има доста голяма вероятност февруари и март да са малко по-хладни от нормалното, каза още доц. Рачев. По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков


Предимно облачно ще бъде времето днес, съобщават от НИМХ на

Предимно облачно ще бъде времето днес, съобщават от НИМХ на ...

......... времето да бъде слънчево и тихо. В низините и котловините ще се образуват мъгли и ниска облачност, там ще бъде по-хладно, с максимални температури между 7 и 9 градуса. В останалата част от страната ще бъде ясно. Атмосферното налягане е над средното за месеца и ще продължи да се повишава.


Днес над страната ще има значителна средна и висока облачност,

Днес над страната ще има значителна средна и висока облачност, ...

......... около 6°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. По-късно през деня ще се появи висока облачност. Вятърът ще слаб от югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температура на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


София. Днес ще преобладава слънчево и почти тихо време. От

София. Днес ще преобладава слънчево и почти тихо време. От ...

......... 10°-11°. Температура на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. По билата ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.


Ще преобладава слънчево и почти тихо време. По-късно от запад

Ще преобладава слънчево и почти тихо време. По-късно от запад ...

......... страната температурите ще достигат 10-15 градуса. Слънчево ще е и над планините, с разкъсана средна и висока облачност. По билата ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12, на 2000 метра - около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


През нощта на места в низините и около водните басейни

През нощта на места в низините и около водните басейни ...

......... температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса. Във вторник и сряда дневните температури ще се понижат. Ще преобладава облачно време, само на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от изток-югоизток, слаб, в източните райони - до умерен.


Днес ще бъде предимно слънчево, но на места в низините

Днес ще бъде предимно слънчево, но на места в низините ...

......... Черноморието ще е предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб южен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температура на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.