Предстои динамично време с валежи и застудяване, в 16 области

Предстои динамично време с валежи и застудяване, в 16 области ...

......... за областите: Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Руси, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора и Хасково. Максималните температури са предимно между 6 и 12 градуса, но тези стойности ще са в сила предимно за първата половина от деня. След това температурите чувствително ще се понижат.


София. Жълт код за силен вятър е обявен в 16

София. Жълт код за силен вятър е обявен в 16 ...

......... вятър важи за областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра. Привечер ще се усили североизточният вятър като очакваната скорост е 14 – 19 м/сек. и пориви около 24 м/сек. През нощта срещу събота също ще остане ветровито.Днес ще бъде предимно слънчево, с по-съществени временни увеличения на

Днес ще бъде предимно слънчево, с по-съществени временни увеличения на ...

......... Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е около 7-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. На 21.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:16 часа и ще залезе в 18:04 часа


През нощта ще бъде предимно ясно, на места с незначителна

През нощта ще бъде предимно ясно, на места с незначителна ...

......... 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е около 7-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес отново ще бъде слънчево. Още сутринта в Дунавската равнина,

Днес отново ще бъде слънчево. Още сутринта в Дунавската равнина, ...

......... ще бъде предимно слънчево. Сутринта на много места видимостта ще е намалена. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне – със слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури от 10-11° в северните, до 15-16° в южните райони. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.Днес времето ще е предимно слънчево, топло и почти тихо.

Днес времето ще е предимно слънчево, топло и почти тихо. ...

......... е около 9°, на 2000 метра – около 2°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес времето ще е предимно слънчево, топло и почти тихо.

Днес времето ще е предимно слънчево, топло и почти тихо. ...

......... е около 9°, на 2000 метра - около 2°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен ...

......... 1-2 бала. На 17.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:22 часа и ще залезе в 17:59 часа. Продължителност на деня 10:37 часа. На 17.02.2019 луната ще изгрее в 15:21 часа и ще залезе в 05:41 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.


София. Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до

София. Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до ...

......... и 13°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще утихва и след обяд ще е слаб до умерен от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.


Тази сутрин на места в низините и котловините видимостта ще

Тази сутрин на места в низините и котловините видимостта ще ...

......... - ниска слоеста, но ще е без валежи. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който до края на деня ще стихне. Максимални температури - между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 6 -7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.Облачността намалява, вятърът утихва, а температурите се повишават. През нощта

Облачността намалява, вятърът утихва, а температурите се повишават. През нощта ...

......... се разсейват. В по-голямата част от страната вятърът ще бъде слаб, ориентиран предимно от запад. В източната част от страната ще бъде до умерен, от северозапад. Минималните температури на повечето места ще между -5 и 0 градуса, в югоизточните райони - малко над нулата. Максималните са в интервала 5-10 градуса.


Днес ще преобладава облачно време. На места ще има превалявания

Днес ще преобладава облачно време. На места ще има превалявания ...

......... минус 4°, на 2000 метра – около минус 10°. Над Черноморието ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен, временно до силен вятър от север-североизток. Максимални температури между 4° и 6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Днес ще преобладава облачно време. Превалявания от сняг ще има

Днес ще преобладава облачно време. Превалявания от сняг ще има ...

......... 2000 метра - около минус 10°. Над Черноморието ще е предимно облачно и главно в часовете преди обяд ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максимални температури между 4° и 6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността от

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността от ...

......... увеличава и вплътнява. Едва привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от северозапад, който постепенно ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.  


Днес облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се

Днес облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се ...

......... на 2000 метра – около минус 12°. По Черноморието ще е облачно, около обяд от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.София. Жълт код за силен вятър е обявен в 6

София. Жълт код за силен вятър е обявен в 6 ...

......... сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението за опасно време е в сила за областите: Благоевград, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. В тези райони ще духа силен север-североизточен вятър със скорост 14 - 19 м/с. Вълнението на морето по Черноморието ще достигне 3 - 4 бала.


Днес ще бъде ветровито. С умерен и силен северозападен вятър

Днес ще бъде ветровито. С умерен и силен северозападен вятър ...

......... на 2000 метра - около минус 7°. Над Черноморието ще преобладава облачно време и главно преди обяд ще има валежи от дъжд. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


София. Жълт код за силен вятър е обявен в 21

София. Жълт код за силен вятър е обявен в 21 ...

......... Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София град и София-област. В тези области ще духа запад-северозападен вятър със скорост 14-19 м/сек. Предупреждение за силен вятър е в сила и за цялото Черноморско крайбрежие. Очаква се усилване на вятъра от юг с пориви 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт).


София. Жълт код за силен вятър е обявен в 21

София. Жълт код за силен вятър е обявен в 21 ...

......... Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София град и София-област. В тези области ще духа запад-северозападен вятър със скорост 14-19 м/сек. Предупреждение за силен вятър е в сила и за цялото Черноморско крайбрежие. Очаква се усилване на вятъра от юг с пориви 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт).


Рязка промяна във времето ни очаква в следващото денонощие. След

Рязка промяна във времето ни очаква в следващото денонощие. След ...

......... вероятността за валежи е малка. Над Западна България облачността ще се разкъсва и временно ще намалява, повече през първия ден. През почивните дни вятърът отново ще се смени със северозападен, ще бъде слаб до умерен. В повече райони ще има разкъсвания и намаления на облачността. Дневните температури ще се повишават.


Днес ще преобладава слънчево време, но преди обяд на места

Днес ще преобладава слънчево време, но преди обяд на места ...

......... преобладава слънчево време. По-късно през деня от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 13°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


Днес ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове и преди

Днес ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове и преди ...

......... близко до средното за месеца. На 10.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:31 часа и ще залезе в 17:50 часа. Продължителност на деня 10:18 часа. На 10.02.2019 луната ще изгрее в 10:20 часа и ще залезе в 23:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: първа четвърт.


Днес облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и

Днес облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и ...

......... Максимална температура на височина 1200 метра - около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2. Над Черноморието облачността също ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са 5-6 градуса. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


София. През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над източната

София. През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над източната ...

......... и вплътнява. Привечер и през нощта срещу вторник и във вторник, с преминаването на бърз атмосферен фронт, на места от запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. Вятърът от запад-северозапад ще се усили. Минимални температури - предимно между 0° и 5°, максимални - между 5° и 10°.


Днес ще е предимно облачно с по-съществени се разкъсвания над

Днес ще е предимно облачно с по-съществени се разкъсвания над ...

......... 1°, на 2000 метра - около минус 4°. Над Черноморието ще се задържи облачно. По южното крайбрежие е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Днес ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. С

Днес ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. С ...

......... Черноморието ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на повече места и по-често по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен северен вятър.Температурите на въздуха ще се понижат, максималните ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Днес над Южна България облачността ще се разкъса и намалее

Днес над Южна България облачността ще се разкъса и намалее ...

......... 9°, на 2000 метра – около 2°. По Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места временно ще намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес ще бъде предимно облачно с разкъсвания на облачността над

Днес ще бъде предимно облачно с разкъсвания на облачността над ...

......... предимно облачно, почти без валежи. В отделни райони ще има ръмежи, на повече места в сутрешните часове. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурите ще се понижат, максималните ще са между 2° и 6°. Температурата на морската вода е 7 – 8°.


Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна над Западна

Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна над Западна ...

......... на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 4°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 11°-16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Абсолютен температурен рекорд бе регистриран в Хасково следобед днес, съобщават от местната

Абсолютен температурен рекорд бе регистриран в Хасково следобед днес, съобщават от местната ...

......... са били градусите през далечната 1912 година. Тогава термометърът е стигнал до 16,8 деления. За днешния рекорд една от причините е южният вятър. За утре в региона се очакват минимални температури между 3 и 8 градуса и максимални между 12 и 17 градуса. Облачността ще е разкъсана, вятърът ще стихва.


През следващото денонощие времето ще се задържи с разкъсана облачност, значителна

През следващото денонощие времето ще се задържи с разкъсана облачност, значителна ...

......... Атмосферното налягане ще продължи да се повишава - ще бъде по-високо от средната за месеца. В планините ще има разкъсана облачност, значителна над Рило-Родопската област. Ще духа слаб, по високите части умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 9 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.


Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.

Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. ...

......... температури ще са от 12 градуса в северните до 17 градуса - в южните райони. Над планините ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност, но ще бъде доста ветровито. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.


Днес ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока

Днес ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока ...

......... Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони, без валежи. Ще духа умерен, след обяд и силен южен вятър. Максимални температури от 12° в северните до 17° в южните райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност.

Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. ...

......... вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 3°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана предимно висока облачност. Максимални температури от 10° в северните, до 15-16° в южните райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес ще бъде предимно слънчево. От запад ще се появи

Днес ще бъде предимно слънчево. От запад ще се появи ...

......... ще бъде слънчево. В сутрешните часове по северното крайбрежие все още ще има значителна облачност, но тя бързо ще намалее. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


През започналото денонощие облачността ще е значителна и на много

През започналото денонощие облачността ще е значителна и на много ...

......... 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°. По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°, вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6°-7°.


Жълт код за валежи от дъжд и снг е обявен

Жълт код за валежи от дъжд и снг е обявен ...

......... има валежи от дъжд, а над 1000 метра - от сняг, с количества между 25 и 35 л/кв.м. Кодът е в сила за областите Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Перник, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Хасково.  Максималните температури ще са между 3 и 14 градуса.  Атмосферното налягане ще се понижава. 


София. Жълт код за обилни валежи от дъжд и сняг

София. Жълт код за обилни валежи от дъжд и сняг ...

......... и поледици е обявен в областите Видин, Монтана и Враца. Жълт код за валежи от дъжд има в Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали. В тези райони валежите над 1000 метра ще са от сняг. Очакваните количества на валежите са между 25 и 35 л/кв.м.


Днес облачността ще бъде значителна, преди обяд на много места

Днес облачността ще бъде значителна, преди обяд на много места ...

......... е около 2°, на 2000 метра - около минус 1°. Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 13°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес над по-голямата част от страната се очакват значителна облачност

Днес над по-голямата част от страната се очакват значителна облачност ...

......... температури ще са в широк диапазон. В по-голямата част от страната те ще са в интервала 3-8 градуса, а в източните и в крайните южни райони - между 11 и 14. Минималните са предимно между -1 и 4 градуса, по Черноморието и в югоизточните райони - между 5 и 8.


София. Жълт код за валежи от дъжд и сняг e

София. Жълт код за валежи от дъжд и сняг e ...

......... ще има значителни валежи от дъжд, а над 1000 метра – от сняг. Очакваните количества са 20 – 35 л/кв.м, а в отделни планински райони и повече. Валежите ще продължат и през нощта срещу сряда. По морето се очаква вятър от юг-югоизток с пориви до 14-17 м/с (7 по Бофорт).


Днес облачността ще продължи да се увеличава, ще е предимно

Днес облачността ще продължи да се увеличава, ще е предимно ...

......... - около минус 1°. Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежи не се очакват. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 8° по Северното Черноморие, до около 12° по Южното. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Минималните температури ще са от около минус 7° - минус

Минималните температури ще са от около минус 7° - минус ...

......... - около минус 1°. Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежи не се очакват. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 8° по Северното Черноморие, до около 12° по Южното. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес над Западна и Централна България облачността ще се разкъса

Днес над Западна и Централна България облачността ще се разкъса ...

......... чак към края на деня ще се разкъса. Вятърът ще е до умерен от северозапад, в следобедните часове ще отслабне и ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са от 4 до 7 градуса. Температурата на морската вода е 6-7. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.  


Днес се очаква затопляне след последните няколко по-студени дни. Това

Днес се очаква затопляне след последните няколко по-студени дни. Това ...

......... Днес се очаква затопляне след последните няколко по-студени дни. Това съобщават от НИМХ.  Не се очакват валежи от дъжд и сняг.  Вятърът ще стихва.  Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.  Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса. През следващите дни те ще се покачват. 


Днес валежите ще продължат, в Западна България ще са предимно

Днес валежите ще продължат, в Западна България ще са предимно ...

......... вода е 6° - 7°. На 26.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:48 часа и ще залезе в 17:30 часа. Продължителност на деня 09:42 часа. На 26.01.2019 луната ще изгрее в 00:00 часа и ще залезе в 11:09 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: последна четвърт.


София. Жълт код за валежи от дъжд и сняг е

София. Жълт код за валежи от дъжд и сняг е ...

......... ще са предимно от сняг и ще се образува нова снежна покривка в планинските райони. Очакваните количества за денонощието ще са между 10-20 л/кв.м. В Стара Загора, Хасково и Кърджали е в сила жълт код за обилни валежи, предимно от дъжд. Очаква се нови количества за денонощието между 20-35 л/кв.м.


Днес започналите от югозапад валежи до вечерта ще обхванат и

Днес започналите от югозапад валежи до вечерта ще обхванат и ...

......... 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°. Над Черноморието ще е облачно. След временно спиране на валежите, привечер отново ще завали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.


През нощта валежите в по-голямата част от страната временно ще

През нощта валежите в по-голямата част от страната временно ще ...

......... дъжд ще има главно по Северното Черноморие. По-късно през деня валежите временно ще спрат, но вечерта и през нощта срещу петък отново ще завали, предимно слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.


София. Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е

София. Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е ...

......... бъдат между 15-20 л/кв.м. Жълт код за сняг и поледици е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. Снежната покривка ще бъде 10-15 см. Жълт код за дъжд има в Стара Загора, Сливен, и Ямбол. Очакваните количества са 15-20 л/кв.м.


Днес на много места в страната ще продължи да вали

Днес на много места в страната ще продължи да вали ...

......... на 2000 метра – около минус 1°. Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-югоизток, който привечер ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 9°-10°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.


София. Оранжев код за обилни валежи от дъжд и сняг

София. Оранжев код за обилни валежи от дъжд и сняг ...

......... сняг и поледици има във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе и Силистра. В тези области също ще има валежи от мокър сняг, с количества между 15-20 л/кв.м за денонощието. Жълт код за дъжд има в Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Очакваните количества дъжд са 15-20 л/кв.м.


Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо ...

......... облачно време, преди обяд на места по северното крайбрежи все още ще превалява дъжд. След обяд валежите временно ще спрат, но през нощта отново ще се активизират. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето е 3 бала.


София. Жълт код за дъжд е обявен в 4 области

София. Жълт код за дъжд е обявен в 4 области ...

......... през денонощието – 20-35 л/кв.м. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат. В Кърджали и Смолян ще има значителни валежи от дъжд. Количества през денонощието – 20-35 л/кв.м. Ще духа и силен вятър от юг-югоизток с пориви до 24 м/сек. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат, ще остане ветровито.


Днес ще е облачно. Слаби валежи от дъжд и сняг

Днес ще е облачно. Слаби валежи от дъжд и сняг ...

......... 2000 метра – около минус 4°. Над Черноморието ще е облачно, но валежи не се очакват. Вятърът от югоизток ще се усили, ще е до умерен. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите – 2 бала.


Днес ще е облачно. Слаби валежи от дъжд и сняг

Днес ще е облачно. Слаби валежи от дъжд и сняг ...

......... 2000 метра - около минус 4°. Над Черноморието ще е облачно, но валежи не се очакват. Вятърът от югоизток ще се усили, ще е до умерен. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите - 2 бала.


Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания

Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания ...

......... облачността над южните райони. Вятърът преди обяд ще е до умерен от северозапад, до края на денонощието постепенно ще се ориентира от североизток. Максимални температури между 4° и 7°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала.


Днес времето ще се задържи предимно облачно и на отделни

Днес времето ще се задържи предимно облачно и на отделни ...

......... на морето ще бъде 2-3 бала. На 20.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:52 часа и ще залезе в 17:23 часа. Продължителност на деня 09:30 часа. На 20.01.2019 луната ще изгрее в 16:38 часа и ще залезе в 07:01 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: пълнолуние.


Днес ще преобладава облачно време. На отделни места ще превали

Днес ще преобладава облачно време. На отделни места ще превали ...

......... на морето ще бъде 2-3 бала. На 19.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:53 часа и ще залезе в 17:21 часа. Продължителност на деня 09:28 часа. На 19.01.2019 луната ще изгрее в 15:34 часа и ще залезе в 05:57 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: пълнолуние.


През започналото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На

През започналото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На ...

......... 3°. Над Черноморието ще преобладава облачно време, без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него ще проникне студен въздух, и температурите слабо ще се понижат. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес преди обяд ще е слънчево, но от запад облачността,

Днес преди обяд ще е слънчево, но от запад облачността, ...

......... около 3°, на 2000 метра – около минус 2°. По Черноморието ще е предимно слънчево, но по-късно през деня от запад ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността.

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. ...

......... Максимална температура на 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен, предимно южен вятър. Максимални температури на въздуха: 8-11°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево, температурите се

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево, температурите се ...

......... следа. Вятърът в западната част на страната ще бъде слаб, в източната - до умерен, а посоката му ще бъде от юг и югозапад. Въздухът постепенно ще се затопля и максималните дневни температури ще бъдат в интервала 7-12 градуса. Минималните също са с комфортни стойности: между -3 и 0 градуса.


Силен вятър и предупреждения с жълт код за 18 области

Силен вятър и предупреждения с жълт код за 18 области ...

......... Силен вятър и предупреждения с жълт код за 18 области на страната. Ще духа по-осезаемо в цяла Северна България. Поривите на вятъра на места ще достигат 70-80 километра в час. Според синоптиците бурните ветрове ще стихнат довечера.


Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността,

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, ...

......... на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°. Над Черноморието облачността временно ще се увеличи, но ще остане без валеж. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 5-7°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


София. Жълт код за силен вятър е обявен в 18

София. Жълт код за силен вятър е обявен в 18 ...

......... 16 януари, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението за силен вятър е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Сливен, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич и Силистра. В тези райони ще духа запад-североизточен вятър с пориви до 20-22 м/сек.


Днес със силен вятър от северозапад, в Източна България от

Днес със силен вятър от северозапад, в Източна България от ...

......... – около минус 13°. Над Черноморието облачността ще е значителна и главно преди обяд на места ще превали дъжд и сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 3-6°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в открито море до 4.


София. Жълт код за силен вятър е обявен в цялата

София. Жълт код за силен вятър е обявен в цялата ...

......... север-северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. В областите Русе, Търговище, Разград и Шумен рано сутринта и преди обяд вятърът ще бъде в комбинация и с краткотрайни превалявания от сняг и там са възможни виелици. По Черноморието преди обяд ще духа северно-северозападен вятър с пориви 20-24 м/сек. (8-9 по Бофорт).


Днес, започналото от северозапад увеличение на облачността ще продължи и

Днес, започналото от северозапад увеличение на облачността ще продължи и ...

......... нахлуване. Максималните температури ще са между 2° и 7°. Над планините ще е предимно облачно. В масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 7°.