Днес ще е предимно слънчево. Ще има незначителна висока, след

Днес ще е предимно слънчево. Ще има незначителна висока, след ...

......... 12°. Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, по-съществени над крайните северни райони и на места там е възможно слабо да превали. Максималните температури ще са между 22° и 26°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще има разкъсана облачност намаляваща до предимно слънчево. След

Днес ще има разкъсана облачност намаляваща до предимно слънчево. След ...

......... ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен западен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес над България ще е предимно слънчево. След обяд, главно

Днес над България ще е предимно слънчево. След обяд, главно ...

......... се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, по северното крайбрежи - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен поривист западен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 16° - 20°.


За 16 области на страната е обявен жълт код за

За 16 области на страната е обявен жълт код за ...

......... е обстановката в източната половина на страната.  Кодът е в сила за областите Бургас, Велико Търново, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, по-значително в Дунавската равнина.  Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса. 


София. В 16 области на страната е обявен жълт код

София. В 16 области на страната е обявен жълт код ...

......... Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик. По преминаващия студен атмосферен фронт валежите ще продължат, най-интензивни ще са през нощта срещу петък и след обяд в петък. Количества валежи ще са от 20-35 л/кв.м. Очакват се гръмотевични бури и градушки на повечето места.


Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд над

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд над ...

......... преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове. Вечерта на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 17-18. Вълнението на морето ще е около 2 бала.      София. Жълт код за обилни валежи с гръмотевици и градушки

София. Жълт код за обилни валежи с гръмотевици и градушки ...

......... валежи е в сила за областите: Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Сливен и Ямбол. Вечерта и през нощта срещу петък ще има условия за развитие на мощни гръмотевични бури. На отделни места валежите ще са интензивни с количества, достигащи 30 – 45 л/кв.м. Очакват се градушки.


Прогнозата на сайта Акууедър, публикувана днес, предвижда екстремни горещини във

Прогнозата на сайта Акууедър, публикувана днес, предвижда екстремни горещини във ...

......... на мощните гръмотевични бури, ще носят ветровете, градушките и евентуалните наводнения. Дългите сухи периоди ще доведат до суша и ще застрашат селското стопанство, тъй като през летните месеци дъждовете ще са по-малко от обичайните за голяма част от континента. Опасни горещи вълни ще има от Иберийския полуостров до Централна Европа.


Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива ...

......... обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Температурата на морската вода е 16°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще преобладава слънчево време, след обяд главно над източните

Днес ще преобладава слънчево време, след обяд главно над източните ...

......... слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


София. Дъждове и градушки паднаха в Северозападна България. От НИМХ

София. Дъждове и градушки паднаха в Северозападна България. От НИМХ ...

......... и горите Десислава Танева съобщи, че в два от трите засегнати от градушката райони нямат покритие за противоградова защита от Изпълнителната агенция за борба с градушките (ИАБГ) и пораженията там са значителни. Пострадалите земеделски стопани могат да кандидатстват за обезщетение, само ако продукцията им е поразена от градушка на 100%.Днес преди обяд ще е с разкъсваща се висока облачност,

Днес преди обяд ще е с разкъсваща се висока облачност, ...

......... от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури между 22° и 26°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


София. През нощта ще преобладава ясно време, с разкъсана висока

София. През нощта ще преобладава ясно време, с разкъсана висока ...

......... са 20°-25°, в Южна ще достигат до 27°-28°. В сряда вероятността за валежи е малка, ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд. В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно смущение. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до умерен.


Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските ...

......... морето ще бъде 2-3 бала. На 19.05.2019 слънцето ще изгрее в 06:01 часа и ще залезе в 20:46 часа. Продължителност на деня 14:45 часа. На 19.05.2019 луната ще изгрее в 21:25 часа и ще залезе в 06:35 часа. Осветеност на диска в 0h UT 100 %. Фаза на луната: пълнолуние.


Днес ще преобладава слънчево време, с повече облаци над Източна

Днес ще преобладава слънчево време, с повече облаци над Източна ...

......... метра – около 10. Над Черноморието след обяд облачността ще е предимно значителна и на места краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури между 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 14-16. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Днес преди обяд над Южна България ще е предимно слънчево.

Днес преди обяд над Южна България ще е предимно слънчево. ...

......... разкъсна облачноста, след обяд значителна. По-късно през деня и през нощта на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Националният институт по хидрология и управление на водите в Румъния издаде тази сутрин предупреждение 

Националният институт по хидрология и управление на водите в Румъния издаде тази сутрин предупреждение "червен ...

......... Шиеу, Иза и Вишеу в северната част на страната.Близо 40 души са евакуирани в окръг Бистрица-Нъсъуд, а няколко семейства от окръг Муреш са заминали при роднини след поройните дъждове през изминалата нощ.Наводнени са над 100 къщи, близо 400 дворове и над 50 мазета. Военни пожарникари участват в изпомпването на водата от наводнените жилища и обществени обекти. 


Днес облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания над

Днес облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания над ...

......... височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°. По Черноморието ще е предимно облачно, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от изток. Максимални температури на въздуха: 18°-21°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Днес облачността ще е значителна. На много места ще има

Днес облачността ще е значителна. На много места ще има ...

......... постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 5°. По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


София. Жълт код за валежи от дъжд с гръмотевици е

София. Жълт код за валежи от дъжд с гръмотевици е ...

......... София, София – област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. Жълтият код е в сила главно в планинските части на областите. Валежите от дъжд ще са временно интензивни и с гръмотевици. На повечето места количествата от валежи ще достигнат 25-30 л/ кв. м. По значителни ще са през нощта.


Днес облачността ще е значителна с превалявания от дъжд. След

Днес облачността ще е значителна с превалявания от дъжд. След ...

......... вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°. По Черноморието ще има разкъсана предимно значителна облачност. Ще духа умерен до временно силен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


София. Жълти кодове за валежи от дъжд с гръмотевици са

София. Жълти кодове за валежи от дъжд с гръмотевици са ...

......... главно в планинските части на областите. След обяд, вечерта и през нощта на 15 май (сряда), валежите от дъжд ще са временно интензивни и с гръмотевици. На места там, количествата от валежи ще достигнат 25-45 л/ кв.м. Ще има и усилвания на вятъра преди и по време на гръмотевичните бури.


През следващите няколко дни времето ще бъде предимно облачно, като

През следващите няколко дни времето ще бъде предимно облачно, като ...

......... Не се изключва в понеделник и вторник следващата седмица да стигнат до 33-34 градуса. Валежите рязко ще спрат. Средиземноморски циклон обаче приближава към Балканите и около 24-ти май би могло да има значителни валежи, придружени с градушки. Засега не се очертава лятото да е много по-различна от предишните у нас.


Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна над западната

Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна над западната ...

......... умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 6°. Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Средиземноморски циклон, преминаващ над България, ще донесе дъжд и студено

Средиземноморски циклон, преминаващ над България, ще донесе дъжд и студено ...

......... 4 градуса по-хладно от обичайното за май. Цяла Централна Европа е обхваната от студен въздух, който се подхранва с нови и нови порции, докато над европейската територия на Русия е анормално топло. Докато в Стария континент е с 5-8 градуса под нормата, над Русия е с 15-20 градуса над нормалното.


Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще ...

......... ще бъде 2 бала. На 12.05.2019 слънцето ще изгрее в 06:08 часа и ще залезе в 20:39 часа. Продължителност на деня 14:31 часа. На 12.05.2019 луната ще изгрее в 13:07 часа и ще залезе в 02:48 часа. Осветеност на диска в 0h UT 50 %. Фаза на луната: първа четвърт.


Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. ...

......... 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°. Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 14°, вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Днес все още на много места в страната ще има

Днес все още на много места в страната ще има ...

......... но в следобедните часове облачността ще се разкъса. Ще има превалявания, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър, който през деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 15°-19°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


Днес все още на много места в страната ще има

Днес все още на много места в страната ще има ...

......... часове, главно по южното крайбрежие ще се разкъса. Ще има превалявания, възможни са и гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 15°-19°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес от запад облачността отново ще се увеличава, отначало висока

Днес от запад облачността отново ще се увеличава, отначало висока ...

......... на 2000 метра - около 4. Над Черноморието облачността ще се разкъса и след обяд ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15-19 градуса. Температурата на морската вода е 11-14. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, привечер ще се усилва.


Днес облачността над западната половина от страната ще продължи да

Днес облачността над западната половина от страната ще продължи да ...

......... на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 0°. По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максимални температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


София. Днес облачността над западната половина от страната ще продължи

София. Днес облачността над западната половина от страната ще продължи ...

......... на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще има значителна облачност и на отделни места, главно в Стара планина ще превали сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабне и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 0°.


Днес облачността ще бъде значителна, на места със слаби превалявания

Днес облачността ще бъде значителна, на места със слаби превалявания ...

......... бала. На 07.05.2019 слънцето ще изгрее в 06:14 часа и ще залезе в 20:33 часа. Продължителност на деня 14:19 часа. На 07.05.2019 луната ще изгрее в 08:04 часа и ще залезе в 23:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT 5 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.


София. Жълт код за силен вятър е в сила за

София. Жълт код за силен вятър е в сила за ...

......... Русе, Плевен, Враца, Монтана и Видин. В областите Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, София град и област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Габрово, Ловеч се очаква вятър с пориви до 18 – 20 м/сек. С 22 – 24 м/сек ще бъдат поривите на вятъра във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе.


Жълт код за силен вятър е обявен за 18 области

Жълт код за силен вятър е обявен за 18 области ...

......... метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°. Над Черноморието ще има значителна облачност. На места в южната част ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 16°-18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


София. Жълт код за силен вятър е обявен в 18

София. Жълт код за силен вятър е обявен в 18 ...

......... метеорология и хидрология. Областите с жълт код са Благоевград, Кюстендил, Перник, София град и област, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе, Плевен, Враца, Монтана и Видин. В тези области се очаква да духа силен запад – северозападен вятър с пориви до 22 – 24 м/сек.


Валежи и гръмотевични бури ще има над цялата страна на

Валежи и гръмотевични бури ще има над цялата страна на ...

......... армия ще има гръмотевични бури и валежи почти през целия ден, а дневните температури ще бъдат около 12 градуса. Прогнозата за вторник е още по-неблагоприятна, като тогава се очаква да бъде по-студено, а валежите да продължат. От сряда дъждът ще започне да спира, а към четвъртък - петък и температурите ще се повишат.


София. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е

София. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е ...

......... за 6 май, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи са областите Перник, София град и област, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Русе и Търговище. На места в тези области се очакват значителни валежи с количества до 25 – 320 л/кв.м.


Днес облачността над страната ще е предимно значителна, на места

Днес облачността над страната ще е предимно значителна, на места ...

......... бала. На 05.05.2019 слънцето ще изгрее в 06:17 часа и ще залезе в 20:31 часа. Продължителност на деня 14:14 часа. На 05.05.2019 луната ще изгрее в 06:52 часа и ще залезе в 21:03 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.


София. Жълт код за силен вятър е обявен в 17

София. Жълт код за силен вятър е обявен в 17 ...

......... духа умерен и силен вятър с пориви достигащи 20 – 25 м/с (70 – 90 км/ч.). В областите Благоевград и Добрич има обявен жълт код за дъжд и гръмотевици. Там се очаква през втората полива на денонощието да има интензивни валежи, като на места количествата ще достигнат20 – 25 л/кв.м.


Днес от запад облачността ще се увеличава и след обяд

Днес от запад облачността ще се увеличава и след обяд ...

......... ще бъде около 13 градуса, на 2000 метра – около 7. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-23 градуса. Температурата на морската вода е 14-15. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд ще се усили.    


Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони ...

......... до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 7°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 20°-23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


София. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските

София. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските ...

......... Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 7°.


Днес ще има променлива, често значителна облачност. На места, главно

Днес ще има променлива, често значителна облачност. На места, главно ...

......... 2000 метра – около 4. Над Черноморието ще има променлива, често значителна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 14-16. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес времето ще бъде неустойчиво, с променлива облачност, често значителна.

Днес времето ще бъде неустойчиво, с променлива облачност, често значителна. ...

......... част от страната и над планините да има превалявания. Ще има условия за гръмотевична активност. Вечерта от запад облачността ще започне да намалява. Не се очакват силни ветрове, вятърът ще бъде до умерен, ориентиран от северозапад. Максималните температури са в интервала 18-23 градуса.Минималните са предимно между 6 и 10 градуса.


През месец май се очакват температури до 33 градуса. Това

През месец май се очакват температури до 33 градуса. Това ...

......... неустойчиво с развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Температурите ще бъдат близки до обичайните. През третото десетдневие температурите относително ще се повишат. Ще се задържи неустойчиво, с повече слънчеви часове преди обяд и с краткотрайни превалявания и гръмотевични бури след обяд и преди полунощ. Източник:


София. За 8 области на страната е в сила жълт

София. За 8 области на страната е в сила жълт ...

......... области на страната е в сила жълт код за силен вятър на 1 май. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Очаква се силен вятър с пориви до 22- 24 м/сек. Предупреждението важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра.


София. Градушка е паднала в Благоевград, Русе и Полски Тръмбеш.

София. Градушка е паднала в Благоевград, Русе и Полски Тръмбеш. ...

......... Благоевград големината на ледените зърна е била 5 мм. Най-голямо количество валежи до 15.00 ч. е измерено в Ловеч – 7 л/кв. м, следван от Враца – 5 л/кв. м, Видин – 4 л/кв.м, Благоевград – 2 л/кв. м, Лом и Монтана, където е отчетен 1 л/кв. м. Цветилена СИМЕОНОВА


Днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се

Днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се ...

......... 2000 метра – около 6°. По Черноморието ще духа до умерен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Максимални температури на въздуха: 18-24°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


София. Времето през месец май ще е предимно слънчево с

София. Времето през месец май ще е предимно слънчево с ...

......... близки до обичайните. През третото десетдневие температурите относително ще се повишат. Ще се задържи неустойчиво, с повече слънчеви часове преди обяд и с краткотрайни превалявания и гръмотевични бури след обяд и преди полунощ. По-значителни и на повече места ще са явленията около 21-ви, 25-ти май и в края на месеца.


Месец май се задава по-дъждовен от обичайното, а първите му

Месец май се задава по-дъждовен от обичайното, а първите му ...

......... и бавно повишение на температурите. Около 15-и-20-и май времето ще е неустойчиво с развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.   След 20-и май температурите относително ще се повишат. Ще се задържи неустойчиво, с повече слънчеви часове предиобед и с краткотрайни превалявания и гръмотевични бури следобедите.


Днес облачността ще е по-често значителна. След обяд ще се

Днес облачността ще е по-често значителна. След обяд ще се ...

......... бала. На 29.04.2019 слънцето ще изгрее в 06:25 часа и ще залезе в 20:24 часа. Продължителност на деня 13:59 часа. На 29.04.2019 луната ще изгрее в 04:12 часа и ще залезе в 14:50 часа. Осветеност на диска в 0h UT 31 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.


Днес на повечето места ще се развива висока облачност, често

Днес на повечето места ще се развива висока облачност, често ...

......... за гръмотевични бури, основно в източните и старопланинските райони. Не се очакват екстремни явления. Вятърът ще бъде слаб, ориентиран от юг и югозапад, в планините той ще е до умерен. Максималните температури са в интервала 20-25 градуса, по Черноморието до 2-3 градуса по-ниски. Минималните са между 8 и 12 градуса.


София. Утре облачността ще е по-често значителна, предимно висока. През

София. Утре облачността ще е по-често значителна, предимно висока. През ...

......... има и краткотрайни валежи, но на малко места и предимно слаби. Вятърът в страната ще е от запад-северозапад, предимно умерен, в сряда в Дунавската равнина и временно силен, повече западен. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 20° и 25°, с градус-два по-ниски в четвъртък.


Великденските празници започнаха с драматично време на много места в

Великденските празници започнаха с драматично време на много места в ...

......... с бурна гръмотевична активност, предаде Нова ТВ. Статистиката показва, че за последните 24 часа в Югоизтона Европа са регистрирани над 66 хиляди мълнии, като една голяма част от тях - именно над нашата страна. Валежите бяха кратки, но на места интензивни с количества до 20 литра на квадратен метър.  


Днес облачността ще е променлива и над по-голямата част от

Днес облачността ще е променлива и над по-голямата част от ...

......... 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра - около 5. Над Черноморието ще има променлива облачност, значителна над южните райони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха - 16-21 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-14. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


София. Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни

София. Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни ...

......... 16°-21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала В планините ще има променлива облачност, значителна в следобедните часове, когато на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.


София. През нощта, с преминаването на студения фронт, валежите, придружени

София. През нощта, с преминаването на студения фронт, валежите, придружени ...

......... ще са явленията в Централна Северна България. Със запад-северозападен вятър температурите ще се понижават. В сряда облачността ще е променлива, ще има и краткотрайни валежи, но на малко места и предимно слаби. Вятърът ще се запази. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните - близки до 20°.


Проливен дъжд вали, придружен с градушка вали в София. Пътните

Проливен дъжд вали, придружен с градушка вали в София. Пътните ...

......... са мокри и хлъзгави.  Жълт код за валежи и градушки е обявен в няколко области в Западна и Централна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град. Синоптиците предупреждават, че на места могат да паднат и градушки. 


Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над ...

......... запад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 10°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала


София. В 14 области от страната е обявен жълт за

София. В 14 области от страната е обявен жълт за ...

......... на опасност хората трябва да бъдат внимателни за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. Има опасност от затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг. Хората трябва да внимават при гръмотевична дейност, особено в планински, горски и открити местности.


Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна и

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна и ...

......... градуса, на 2000 метра - около 10. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с ниска облачност и намалена видимост. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15-17 градуса°. Температурата на морската вода е 12-14. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.  


Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ...

......... юг-югозапад. По-топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините ще

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините ще ...

......... юг-югозапад. По-топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 10°. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще има временни

Днес ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще има временни ...

......... ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд, но тя бързо ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 13-15°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


Днес ни очаква променлива облачност. Денят ще премине почти без

Днес ни очаква променлива облачност. Денят ще премине почти без ...

......... Днес ни очаква променлива облачност. Денят ще премине почти без валежи. Това съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През следващите дни не се очакват съществени промени.


Днес над страната облачността ще е значителна и на места,

Днес над страната облачността ще е значителна и на места, ...

......... на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 2°. Над Черноморието ще има значителна облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


Днес ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност още от сутринта

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност още от сутринта ...

......... над масивите от Югозападна България облачността ще се вплътни и през нощта на много места ще превали. Над Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Временни увеличения на облачността ще има над североизточните райони. Ще

Временни увеличения на облачността ще има над североизточните райони. Ще ...

......... от Югозападна България облачността ще се вплътни и през нощта срещу вторник на много места ще превали. Над Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


София. Времето ще е предимно слънчево, максималните температури ще бъдат

София. Времето ще е предимно слънчево, максималните температури ще бъдат ...

......... 2000 метра – слаб сняг. Ще духа умерен вятър от юг, по билата - от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 2°. Вечерта над масивите от Югозападна България облачността ще се вплътни и през нощта срещу вторник на много места ще превали.