Днес до обяд на много места в котловините, низините и

Днес до обяд на много места в котловините, низините и ...

......... е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Ще духа умерен югоизточен вятър. След обяд видимостта ще се подобри и ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Максималните температури ще са 17° - 18°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е около 18°.


Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. ...

......... Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над южното крайбрежие, където на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°, на север от н. Калиакра: 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Днес, през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево.

Днес, през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. ...

......... около 14°, на 2000 метра - около 8°. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 17°, по-ниска е на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 2 бала.


И днес времето ще се задържи динамично и топло за

И днес времето ще се задържи динамично и топло за ...

......... около 15°, на 2000 метра – около 7°. Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-23°. Температурата на морската вода е около 17°, а на север от н. Калиакра: 14-15°. Вълнението на морето ще е 2 бала.


Днес времето ще е динамично. В източната половина от страната

Днес времето ще е динамично. В източната половина от страната ...

......... температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°. Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща на места до слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-25°. Температура на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Днес времето ще остане динамично с температури, значително по-високи от

Днес времето ще остане динамично с температури, значително по-високи от ...

......... и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 11°. Над Черноморието ще има разкъсвана средна и висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 20°-24°. Температура на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.Днес ще е слънчево и ще остане топло за сезона.

Днес ще е слънчево и ще остане топло за сезона. ...

......... ще е предимно слънчево, с по-значителна облачност в сутрешните часове. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето преди обяд ще е 3 бала, след пладне ще отслабне, в повечето райони до 2 бала.


София. Жълт код за силен вятър е в сила за

София. Жълт код за силен вятър е в сила за ...

......... вятър от юг-югозапад с пориви до 22-24 м/сек. В районите близо до Стара планина ще духа силен южен вятър с пориви до 20-25 м/сек. По морския бряг ще духа силен вятър от юг-югозапад 14 - 17 м/с (7 по Бофорт) и пориви 20-22 м/с (8-9 по Бофорт). Вълнение 4-5 бала.


Днес над Западна България ще се задържи предимно облачно, а

Днес над Западна България ще се задържи предимно облачно, а ...

......... на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°. По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури 17-19°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес над Западна България ще се задържи предимно облачно, а

Днес над Западна България ще се задържи предимно облачно, а ...

......... ще е значителна. Временни разкъсвания и намаления до предимно слънчево ще има в масивите от Централна и Източна България. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.  По публикацията работи: Елка Василева


Днес ще преобладава облачно време. Ще е почти без валежи.

Днес ще преобладава облачно време. Ще е почти без валежи. ...

......... метра – около 1°. По Черноморието преди обяд ще е облачно, почти без валеж. Около и след обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Първи сняг падна в прохода Шипка за тази зима. Снежната

Първи сняг падна в прохода Шипка за тази зима. Снежната ...

......... ще бъдат между 7 и 12 градуса. От утре времето ще се затопли, а в началото на следващата седмица повишението на температурите ще продължи. В неделя и понеделник ще има разкъсана облачност, на места ще е слънчево. Ще духа умерен до силен южен вятър и дневните температурите ще достигнат 25°-27°.


Днес времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. По-значителни

Днес времето над страната ще бъде облачно и дъждовно. По-значителни ...

......... 5°, на 2000 метра – около 0°. Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. След обяд валежите ще са значителни. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите ще се понижат. Максимални температури на въздуха: 10-12°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.


Днес над България ще бъде облачно и дъждовно. Значителни ще

Днес над България ще бъде облачно и дъждовно. Значителни ще ...

......... бала. На 31.10.2019 слънцето ще изгрее в 6:59 часа и ще залезе в 17:21 часа. Продължителност на деня 10:22 часа. На 31.10.2019 луната ще изгрее в 10:31 часа и ще залезе в 19:59 часа. Осветеност на диска в 0h UT 11 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.


София. Жълт код за силен вятър и вълнение е в

София. Жълт код за силен вятър и вълнение е в ...

......... в сила за 3 области на страната за 31 октомври, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението е в сила за областите Добрич, Варна и Бургас. Очаква се усилване на вятъра до 12-15 м/с с пориви 14-17 м/с (6-7 бала по Бофорт). Усилването на вълнението ще бъде до 3-4 бала.


София. През следващото денонощие над България ще бъде облачно и

София. През следващото денонощие над България ще бъде облачно и ...

......... места северно от планините и силен южен вятър и там дневните температурите ще достигнат до 20-22°. Облачността над страната ще е разкъсана, на места и до слънчево. По-значителна облачност ще има над северозападните райони, където на отделни места е възможно слабо да превали. Там и дневните температури ще останат по-ниски.Днес облачността от север ще продължи да се увеличава и

Днес облачността от север ще продължи да се увеличава и ...

......... - около 13°, на 2000 метра – около 7°. Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 19°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.


Днес ще е предимно слънчево и тихо, с разкъсана висока

Днес ще е предимно слънчево и тихо, с разкъсана висока ...

......... на 2000 метра - около 10°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места все още ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздух 18-20°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще е предимно слънчево, в източната половина от страната

Днес ще е предимно слънчево, в източната половина от страната ...

......... температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°. По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с намалена видимост. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максимални температури 17-20°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Есента продължава, макар че през следващата седмица ни очаква сериозна

Есента продължава, макар че през следващата седмица ни очаква сериозна ...

......... с температура, по-висока от нормалното. Докато за Западна и Северна Европа се говори, че ще е по-топла с 1-2 градуса, то за България и Балканския полуостров ще е по-малко топла - с половин до 1 градус по-топла от нормалното, прогнозила той.Според него зимата ще е и малко по-суха от нормалното.


Днес в повечето райони ще е слънчево. До обяд мъглите

Днес в повечето райони ще е слънчево. До обяд мъглите ...

......... обяд на места ще преобладава облачно и мъгливо време. Около и след обяд видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури 17-20°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще е предимно слънчево, преди обяд в източните райони

Днес ще е предимно слънчево, преди обяд в източните райони ...

......... и мъгливо време, на отделни места ще има и ръмежи. Около и след пладне облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури 19-21 градуса. Температурата на морската вода е около 20. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  


Днес, над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево. Преди

Днес, над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево. Преди ...

......... метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 14. Преди обяд по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде предимно слънчево. Максималните температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е около 20. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


От сутринта на места по поречието на Дунав и в

От сутринта на места по поречието на Дунав и в ...

......... около 19°, на 2000 метра - около 14°. Преди обяд по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


И днес промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето

И днес промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ...

......... метра – около 14°. Над Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност, на места и мъгла. Около обяд облачността ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта ще се подобри. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


Днес времето ще бъде слънчево и ще се задържи топло

Днес времето ще бъде слънчево и ще се задържи топло ...

......... 2000 метра – около 15°. Над Черноморието в часовете преди обяд ще има мъгла или ниско облачност, а около и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимални температури между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


В сряда времето ще се задържи топло за сезона и

В сряда времето ще се задържи топло за сезона и ...

......... През последните дни на месец октомври се очертава захлаждане.Температурите в края на следващата седмица ще паднат драстично до дневни стойности около 15 градуса, информира NOVA.В началото на ноември очакваме нахлуване на арктически въздух на Балканите, придружено с развитие на средиземноморски циклон. Тази комбинация е гаранция за валежи от дъжд и сняг.


Днес ще е слънчево, преди обяд в източните райони -

Днес ще е слънчево, преди обяд в източните райони - ...

......... – около 13°. Над Черноморието в сутрешните часове ще е мъгливо. Около обяд видимостта ще се подобри и до края на деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури между 20° и 22°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Във вторник времето ще остане топло за сезона, в повечето

Във вторник времето ще остане топло за сезона, в повечето ...

......... - около 13°. Над Черноморието в сутрешните часове ще е мъгливо. Около обяд видимостта ще се подобри и до края на деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури между 20° и 22°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес над страната ще бъде слънчево. Преди обяд в източните

Днес над страната ще бъде слънчево. Преди обяд в източните ...

......... 12°. Преди обяд на много места по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 22°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


Атмосферното налягане днес ще се задържи без промяна – малко

Атмосферното налягане днес ще се задържи без промяна – малко ...

......... ще бъде 1-2 бала. На 20.10.2019 слънцето ще изгрее в 07:45 часа и ще залезе в 18:37 часа. Продължителност на деня 10:52 часа. На 20.10.2019 луната ще изгрее в 23:21 часа и ще залезе в 14:01 часа. Осветеност на диска в 0h UT 66 %. Фаза на луната: последна четвърт.


Днес ще бъде слънчево. Преди обяд в източните райони и

Днес ще бъде слънчево. Преди обяд в източните райони и ...

......... около 13. Над Черноморието в часовете преди обяд ще има ниска облачнот или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 19 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 20-21. Вълнението на морето ще бъде 1 -2 бала.    


Днес отново ще бъде слънчево. Преди обяд в източните райони

Днес отново ще бъде слънчево. Преди обяд в източните райони ...

......... - около 13°. Над Черноморието в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 20° - 21°. Вълнението на морето ще бъде 1 -2 бала.


Днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на

Днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на ...

......... около 17°, на 2000 метра - около 12°. В сутрешните часове по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 20° - 21°.


Днес ще е предимно слънчево. Преди обяд в Източна България

Днес ще е предимно слънчево. Преди обяд в Източна България ...

......... Черноморието до обяд ще е с ниска облачност и на места видимостта ще е намалена. След пладне облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 21°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес отново ще бъде слънчево и почти тихо. Преди обяд

Днес отново ще бъде слънчево и почти тихо. Преди обяд ...

......... 20°, на 2000 метра - около 12°. Над Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес отново ще бъде слънчево и почти тихо. До обяд

Днес отново ще бъде слънчево и почти тихо. До обяд ...

......... метра - около 12°. На много места по Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес времето над страната ще се задържи почти без промяна,

Днес времето над страната ще се задържи почти без промяна, ...

......... 2000 метра - около 15. Над Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове видимостта временно ще се подобри, облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха: 19-21 градуса. Температурата на морската вода е 20. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  


Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни ...

......... височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°. Преди обяд на места по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд ще бъде предимно слънчево. Максималните температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


В неделя движението в столицата ще бъде променено заради ежегодния софийски

В неделя движението в столицата ще бъде променено заради ежегодния софийски ...

......... Христо Георгиеви", двупосочно;по ул. "Река Велека" и ул. "Александър Екзарх" от бул. "Владимир Вазов" до бул. "Ботевградско шосе", двупосочно;по ул. "Черковна" от бул. "Владимир Вазов" до бул. "Мадрид", двупосочно;по ул. "Черковна" от бул. "Мадрид" до ул. "Оборище" в посока бул. "Цариградско шосе";за съответните линии в отпадащите участъци от маршрутите им.


Днес ще бъде слънчево и почти тихо. В сутрешните часове

Днес ще бъде слънчево и почти тихо. В сутрешните часове ...

......... метра около 19°, на 2000 метра - около 13°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Почти тихо, в Североизточна България със слаб южен вятър. Минималните

Почти тихо, в Североизточна България със слаб южен вятър. Минималните ...

......... метра около 19°, на 2000 метра - около 13°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.


Днес ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни

Днес ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни ...

......... 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра - около 11. Над Черноморието ще е слънчево, преди обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21. Вълнението на морето ще е 1-2 бала  


Днес облачността ще намалее до предимно слънчево време. По-значителна облачност

Днес облачността ще намалее до предимно слънчево време. По-значителна облачност ...

......... ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°. Над Черноморието още преди обяд облачността ще намалее и след обяд вече ще е слънчево. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 19°-22°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес в сутрешните часове на места в низините и котловините

Днес в сутрешните часове на места в низините и котловините ...

......... западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ...

......... 2000 метра – около 10. По Черноморието ще бъде слънчево. Преди обяд на места, главно по южното крайбрежие ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-20. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  


Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде ...

......... обяд ще бъде облачно и на места, главно по-южното крайбрежие, ще превалява дъжд. След пладне от север ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 14°-16°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес времето ще бъде променливо, на места с валежи, а

Днес времето ще бъде променливо, на места с валежи, а ...

......... северозапад. Постепенно облаците ще намаляват и небето ще се проясни до слънчево над повечето райони. Вятърът ще бъде слаб, в източната половина до умерен, ориентиран от север-североизток. Максималните температури са в интервала 12-17 градуса. Минималните са между 5 и 10 градуса, по Черноморието и в крайния югозапад и малко по-високи.


Днес облачността ще е предимно значителна с повече слънце в

Днес облачността ще е предимно значителна с повече слънце в ...

......... 2000 метра – около 4°. Над Черноморието ще има значителна облачност, но превалявания ще има чак през нощта срещу вторник по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


В сутрешните часове на места по високите полета и в

В сутрешните часове на места по високите полета и в ...

......... 2000 метра - около 4°. Над Черноморието ще има значителна облачност, но превалявания ще има чак през нощта срещу вторник по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще

Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще ...

......... – около 3°. Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-значителна в преди обяд и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Атмосферното налягане днес е по-ниско от средното за октомври и

Атмосферното налягане днес е по-ниско от средното за октомври и ...

......... бъде около 2 бала. На 05.10.2019 слънцето ще изгрее в 07:28 часа и ще залезе в 19:02 часа. Продължителност на деня 11:34 часа. На 05.10.2019 луната ще изгрее в 14:44 часа и ще залезе в – часа. Осветеност на диска в 0h UT 43 %. Фаза на луната: първа четвърт.


Оранжев код за обилен валеж с гръмотевици е в сила

Оранжев код за обилен валеж с гръмотевици е в сила ...

......... стени и съоръженията към тях" е в готовност за действия при усложнена обстановка. Следи се за повишаване на водните нива в язовирите и за състоянието на язовирните стени и съоръженията. Язовирите са с осигурени свободни обеми и са в състояние да поемат водите от потенциалните валежи, се казва в съобщението.


Днес през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт.

Днес през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. ...

......... в масивите от Централна и Източна България. Ще духа умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър, който в масивите от Западна България ще постепенно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижават; максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.


През започналото денонощие през страната ще премине добре изразен студен

През започналото денонощие през страната ще премине добре изразен студен ...

......... вятъра. Ще духа умерен, по Северното Черноморие временно силен, северозападен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще се задържат все още високи, между 18° и 23°. Температура на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


София. Оранжев код за обилен валеж с гръмотевици е в

София. Оранжев код за обилен валеж с гръмотевици е в ...

......... обстановката 20-30 л./кв.м, на места до 40 л/кв.м. Жълт код за обилни валежи е в сила за 17 области в страната. Жълтият код е в сила за областите за Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Силистра, Разград, Русе, Търговище, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Плевен, Ловеч , София-област, София, Перник и Кюстендил.


София. Оранжев код за обилен валеж с гръмотевици е в

София. Оранжев код за обилен валеж с гръмотевици е в ...

......... гръмотевици. Количества общо за обстановката 20-30 л./кв.м, на места до 40 л/кв.м. Жълт код за обилни валежи е в сила за 13 области в страната. Жълтият код е в сила за областите Кюстендил, Перник, София област и град, Ловеч, Плевен, Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра.


Много лошо време идва към страната. За утре почти цялата

Много лошо време идва към страната. За утре почти цялата ...

......... вятъра. Ще духа умерен, по Северното Черноморие временно силен, северозападен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще се задържат все още високи, между 18° и 23°. Температура на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде ...

......... температурите дъждът над 2000 метра ще премине в сняг. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места с ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 25° и 29°. Температура на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


София. Жълт код за силен вятър е в сила за

София. Жълт код за силен вятър е в сила за ...

......... за силен вятър е в сила за 6 области на страната, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението за силен вятър е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. След обяд в Дунавската равнина ще се усили вятърът от запад-северозапад до 15 - 20 м/сек.


София. Жълт код за силен вятър е в сила за

София. Жълт код за силен вятър е в сила за ...

......... силен вятър е в сила за 6 области на страната за 3 октомври, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението за силен вятър е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. След обяд в Дунавската равнина ще се усили вятърът от запад-северозапад до 15-20 м/сек.


Днес ще бъде предимно слънчево и топло за периода. Ще

Днес ще бъде предимно слънчево и топло за периода. Ще ...

......... на височина 1200 метра – около 21°, на 2000 метра – около 15°. Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° - 27°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.


Очаква ни поредният летен ден през октомври - слънчев и

Очаква ни поредният летен ден през октомври - слънчев и ...

......... дневни температури ще бъдат в рамките на 27-32 градуса, малко по-ниски по черноморското крайбрежие, където ще са около 25-26 градуса. Нощните температури са предимно в интервала 10-15 градуса, в източните райони до 18. Морската вода все още предоставя шансове на плажните ентусиасти с компромисните 21-22 градуса. Вълнението е 1-2 бала.


Месец октомври ще започне със слънчево и топло време, преобладаващите

Месец октомври ще започне със слънчево и топло време, преобладаващите ...

......... има през първата част от периода, но вече с характерните инверсии и ниска облачност в сутрешните часове. Около средата на десетдневието и до края на месеца времето ще е променливо с условия за валежи. Температурите постепенно ще се понижават, но като цяло за периода средноденонощните ще останат близки до обичайните.


Днес над България ще е предимно слънчево. След обяд ще

Днес над България ще е предимно слънчево. След обяд ще ...

......... – около 13°. По Черноморието ще е предимно слънчево. До обяд вятърът ще е слаб от север, след пладне ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Максималните температури ще са 24 - 27°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.


През деня над България ще е слънчево. След обяд ще

През деня над България ще е слънчево. След обяд ще ...

......... - около 13°. По Черноморието ще е предимно слънчево. До обяд вятърът ще е слаб от север, след пладне ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Максималните температури ще са 24 - 27°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.


Днес ще е предимно слънчево и топло. Ще духа слаб,

Днес ще е предимно слънчево и топло. Ще духа слаб, ...

......... и временно силен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 25°-30°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Атмосферното налягане днес ще бъде по-високо от средното за месеца,

Атмосферното налягане днес ще бъде по-високо от средното за месеца, ...

......... най-често ще бъде 1-2 бала. На 29.09.2019 слънцето ще изгрее в 07:21 часа и ще залезе в 19:12 часа. Продължителност на деня 11:51 часа. На 29.09.2019 луната ще изгрее в 07:49 часа и ще залезе в 20:02 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0 %. Фаза на луната: новолуние.


Времето днес ще бъде предимно слънчево. След пладне ще духа

Времето днес ще бъде предимно слънчево. След пладне ще духа ...

......... умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното ...

......... умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.