Васил Петров гостува на врачанската публика с нова концертна програма

Васил Петров гостува на врачанската публика с нова концертна програма ...

......... Maria” , Winter Wonderland” , “The Christmas songs” и авторски Коледни песни на Васил Петров. Музикалната проява е насрочена за 27 декември от 19 часа. Билетите вече са в продажба - може да си закупите на касата на Читалище „Развитие“ и в деня на концерта в градската концертна зала.      


Това е част от една история с продължение, която вчера

Това е част от една история с продължение, която вчера ...

......... Защо не се гласува вземането на нов заем при лихва 3%, защо няма разбиране между съветниците - представители на основните политически сили в мездренския общински съвет и се пресмятат колко от тях ще подкрепят предложението на сесията на 20 декември и колко не? Само въпроси … Интервю на Анелия Костова


Четирима актьори, участници в емблематичния филм „Момчето си отива“, пристигат

Четирима актьори, участници в емблематичния филм „Момчето си отива“, пристигат ...

......... Враца приканва гражданите, както и всички статисти или други участници в снимачния процес на филма „Момчето си отива“, също да се присъединят към срещата и заедно да се върнат в далечната 1972 година, когато е заснет един от най-известните български филми. Прожекцията започва в 17:30 ч., а входът е свободен.


Общо 2823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от

Общо 2823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от ...

......... до 21 декември на площад „Христо Ботев”. Събраните средства ще се използват за изграждане на зоните за четене. Средства може да се даряват и чрез банковата сметка на ОДФ: Райфайзен банк BG14RZBB91551009899218 SWIFT/BIC: RZBBBGSF Паричните средства се даряват за „Обособяване на зони за четене във всяко училище от община Враца“.


Благотворителен Коледен базар „Помогни на бездомниче“ организират във Враца. За

Благотворителен Коледен базар „Помогни на бездомниче“ организират във Враца. За ...

......... в беда и без подслон животни, като закупите календари, сувенири и други интересни предмети за подарък на вашите близки и приятели. „Не ни пропускайте и тази година, вашата подкрепа е ценна за нас“, апелират организаторите от Враца.  Базарът ще работи от 19 декември до 22 декември в Търговски център„  Суми“.


Петима ученици от ППМГ

Петима ученици от ППМГ "Акад. Иван Ценов" от Враца взеха ...

......... Йорданова (6 б клас), Никола Недков (6 б клас), Вяра Тодорова и Стивън Василев (8 а клас). В направление "Приложни програми" с проект участва Виктор Цеков (12 в клас). Специална благодарност на техните учители по информатика и информационни технологии Станислава Каменова и Цанка Парашкевова за достойното представяне на техните ученици.Кирил Милов бе избран за спортист №1 на Враца за

Кирил Милов бе избран за спортист №1 на Враца за ...

......... Петров, Иван Въжаров и Емил Дамянов; спортните експерти от Община Враца - Калин Григоров и Георги Тодоров. Тази година в номинациите за „Спортист на годината на Община Враца“ се включиха 14 клуба с предложения за 43 спортисти в индивидуалните спортове, за 4 отбора, 7 треньори и 12 перспективни млади състезатели.


Германската компания

Германската компания "МД Електроник ГмбХ" вече е одобрена за сертификат ...

......... работещите в съседните населени места врачани в родния град, което ще им спести пътуванията и ще им даде повече пълноценно време в личния живот – семейство, приятели, хобита", написа в блога си кметът Калин Каменов. "Вярвам, че с тази инвестиция животът във Враца ще стане по-добър", пожела си градоначалникът.  


От 10-и до 15 - и декември Община Враца предлага

От 10-и до 15 - и декември Община Враца предлага ...

......... Уникредит Булбанк. Бихме могли само да гадаем какви филми би заснел днес, ако беше жив Людмил Кирков. Но поне аз, ни най-малко не се съмнявам, че в тях би въплътил болката от нарушеното равновесие в обществото и от загубата на какъвто и да е верен ориентир и мярка за човешкото.


Междуинституционална война се развихри в Мездра - между кмета на

Междуинституционална война се развихри в Мездра - между кмета на ...

......... на изпълнителната власт в лицето на Генади Събков от органа на местното самоуправление - Общинският съвет на Мездра. До новото заседание на местния парламент остават 8 дни. До момента нямаме коментар от кмета на Мездра инж. Генади Събков, но ще му дадем трибуна веднага щом поиска. Сподели с твоите приятели


На свое заседание на 18 декември Общинските съветници от Враца

На свое заседание на 18 декември Общинските съветници от Враца ...

......... на труда да има около 1000 нови работни места . Напролет ще бъде направена първата копка на немския завод, който ще даде нов шанс  за безработните  във Враца. Двустранните отношения между Община Враца и немския инвеститор са подкрепени с договор. Очаква се чужденците да получат и сертификат за инвеститор клас "А".За втора поредна година във Враца ще се проведе празника

За втора поредна година във Враца ще се проведе празника ...

......... Информацията  трябва да е съпътствана с вида на продуктите, които ще се състезават. Домашните шедьоври ще бъдат оценявани от три комисии, съставени от енолози, ресторантьори, инженер-технолози и винопроизводители. За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат музикантите от духовия оркестър към Читалище „Развитие“ и танцьорите от Танцов състав „Хемус“.


Коледен благотворителен базар организират учениците от врачанското училище „Св. Софроний

Коледен благотворителен базар организират учениците от врачанското училище „Св. Софроний ...

......... живот и творчество“, ще бъдат преведени  по сметката на Асоциация AFT Burkina и ще се използват за построяване на водна кула със соларна помпена система, която да подобри условията на живот на децата от селцето Сенсо. Благотворителната инициатива ще се проведе от 12 до14 декември във фоайето на НУ във Враца.


12 са заболелите от варицела във Врачанска област, съобщиха от

12 са заболелите от варицела във Врачанска област, съобщиха от ...

......... заболелите от варицела във Врачанска област, съобщиха от РЗИ. Сред сериозните заболявания са и два регистрирани случая на туберколоза. Има и един човек, който се е разболял от лаймска болест. Острите респираторни заболявания и грип са достигнали 56 случая. Очаква се по-сериозно настъпление на грипа да има чак след Нова година.


Община Враца спечели проект на Европейската комисия за изграждане на

Община Враца спечели проект на Европейската комисия за изграждане на ...

......... получаване на ваучерите. След това ще бъде избрана инсталационна компания, която да изгради избраните точки за достъп на съответните места в града. В рамките на проекта се предвижда обособяването на няколко зони с безплатен интернет. Местната администрация ще фокусира изграждането на мрежата в паркове, културни институции и други обществени пространства.


В навечерието на коледно-новогодишните празници Община Враца организира седмица с

В навечерието на коледно-новогодишните празници Община Враца организира седмица с ...

......... български филми, създадени от Людмил Кирков, сред които:- "Матриархат";- "Селянинът с колелото";- "Не си отивай";- "Петък вечер";- "Момчето си отива";- "Оркестър без име". Инициативата на Община Враца е във връзка с изграждането на паметник чешма на Людмил Кирков и цели да запознае жителите на града с творчеството на талантливия врачанин.Oфициална церемония „Футболист на Враца“ организират Община Враца и ръководството

Oфициална церемония „Футболист на Враца“ организират Община Враца и ръководството ...

......... Детско-юношеската школа на клуба. Ще бъдат раздадени награди и на най-добрите играчи, според феновете. Във фоайето на Градската концертна зала ще бъдат изложени рисунки на деца на тема „Аз и моето семейство обичаме „Ботев Враца“. До момента са получени 30 рисунки, като 19 от тях са от училище„ Васил Левски“.


Стана ясно кой е крадецът, извършил обира от частен дом

Стана ясно кой е крадецът, извършил обира от частен дом ...

......... селската къща била оборудвана със СОТ и камери и това улеснило разкриването на престъплението. В жилището на заловеният младеж са намерени и иззети откраднатите при обира 2 електрическиудължители, 2 лозарски ножици, клещи, раздвижен ключ, 10 литра червено вино, 10 буркана със зимнина. Младежът е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление.


От днес до 28 февруари 2019 г. БЧК Враца ще

От днес до 28 февруари 2019 г. БЧК Враца ще ...

......... увреждания, както и лица, инцидентно пострадали от бедствия и аварии. Във Враца помощите се раздават на 2 места-в сградата на БЧК и в централния склад на ул. „Драган Цанков“. Всяка община в област Враца има график за получаването на помощите. Информация  може да се получи от съответните кметства по местоживеене.


800 кандидати за бране на ягоди търси испански кооператив на

800 кандидати за бране на ягоди търси испански кооператив на ...

......... в първата половина на януари 2019 г. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2019 г. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни. Кандидатите трябва да заявят своя интерес за работата в бюрата по труда по местоживеене.


По традиция площад

По традиция площад "Христо Ботев" събра десетки граждани и гости ...

......... инициатива за изграждането на паметник-чешма за Людмил Кирков. Пожелавам на всички именици и присъстващи да са здрави и да постигат много успехи. Честит празник!", каза кметът Калин Каменов в приветственото си слово. Празникът ще продължи и през деня от 16:30 часа, когато ще бъдат запалени тържествено светлините на коледната елха


Районният съд във Враца е уважил искането на Районна прокуратура

Районният съд във Враца е уважил искането на Районна прокуратура ...

......... децата са настанени в приемни семейства в Монтана, казаха за Дарик от отдел „Закрила на детето“. Две от тях – най-малките са вписани и в регистъра за осиновяване, но самите те не желаят да бъдат осиновени и продължават да подържат връзка по между си, благодарение на новите си семейства.  


Големият християнски празник – Никулден бе отбелязан от десетки врачани

Големият християнски празник – Никулден бе отбелязан от десетки врачани ...

......... и Петя Долапчиева, секретарят на Община Враца Нина Дакева, банкери, общественици, директори на детски и учебни заведения и граждани.--> Празничната програмата през деня ще продължи в 16:30 часа, когато ще бъдат запалени светлините на коледната елха и по този начин ще бъде поставено началото на коледно-новогодишните празници в града.  


Трио „Тенорите“ и Симфониета -Враца с диригент Христо Павлов са

Трио „Тенорите“ и Симфониета -Враца с диригент Христо Павлов са ...

......... и Илиян Недев и оркестър Симфониета - Враца. “Ще се забавляваме с любими шедьоври от световната класика, поп-операта, руски романси и много други музикални и немузикални изненади, с щипка смях и малко люто“ - обещават тенорите. Билети за концерта „Коледа по Тенорски“ може да се закупят от касата в Читалище „Развитие“.


4 врачански училища ще си партнират с техни връстници от

4 врачански училища ще си партнират с техни връстници от ...

......... богатство и ресурси и културното богатство. Учениците ще събират легенди, свързани с природната на своите области и ще проучват туристически дестинации, както и ще реализират два съвместни туристически продукта - Карта на легендите и Лагер на легендите.  Първият лагер на на участниците започва на 13.01.2019 г. в град Вършец.  


Проект „Заедно всички срещу тормоза“ на СУ „Иван Вазов“ –

Проект „Заедно всички срещу тормоза“ на СУ „Иван Вазов“ – ...

......... по програма Еразъм + и има продължителност 2 години. Насочен е към  намаляване на тормоза в училище и в семействата, предимно на деца в риск, като предвижда интеграцията им чрез  участие  в спортни клубове и клубове по изкуствата. Партньори на мездренското училище са сродни институти от България, Румъния, Литва и Турция.  


Намаляват престъпленията във врачанско, това заяви на брифинг днес шефът

Намаляват престъпленията във врачанско, това заяви на брифинг днес шефът ...

......... по места, за да информират възрастните хора за телефонните измамници, които по време на празниците се увеличават. Полицейските служители никога не искат пари за дейността си, напомниха от ОУ на МВР. Първата мярка, която трябва да вземат старите хора срещу измамниците, е да телефонират на 112, категорично заявиха полицаите днес.


Община Враца организира тържествено посрещане на християнския празник Никулден на

Община Враца организира тържествено посрещане на християнския празник Никулден на ...

......... най-големите атракциони в Северна България ще приема любители на кънките всеки ден от 10:00 до 22:00 часа. Цената да се пързалят 30-минути, за деца и ученици е 4 лева, а за възрастни - 5 лева. Любителите на тънкия лед ще се упражняват под звуците на популярни коледни мелодии от цял  свят.   


Церемония по награждаването на 10-те най-добри спортисти за 2018 г.

Церемония по награждаването на 10-те най-добри спортисти за 2018 г. ...

......... измежду привържениците на отбора. Миналата година за „Спортист на годината на Община Враца“ беше избран състезателят по борба, който стана втори в Държавното лично първенство за мъже, категория 85 кг. - Йоан Димитров. Наградите на отличените тази година  ще бъдат връчени на 12 декември на тържествена церемония в ресторант„ Хемус“.


Курбан чорба и базар на риба подготвят за Никулден в

Курбан чорба и базар на риба подготвят за Никулден в ...

......... . Общината е подготвила и музикална програма от женски народен хор към читалище „Просвета-1925“ и ученици от ОУ „Христо Ботев“. Тържеството ще започне на 6 декември от 11:30 часа на площад "България". Базарът със специализирани щандове за риба ще бъде разположен на централния градски площад от  04.12. до 06.12.2018 г.


„Зима в Калето“ бе мотото на инициатива, в която децата

„Зима в Калето“ бе мотото на инициатива, в която децата ...

......... Те са нашите бъдещи малки художници”, каза ръководителят на АК „Калето“ Ирина Цекова. Уредникът на центъра Снежана Петрова посрещна малчуганите, които получиха по една коледна шапка, пастели и блокче за рисуване. В навечерието на празниците организаторите от мездренския архитектурен комплекс „Калето“ обещаха  редица инициативи за забавление на малки и големи.


12 отбора и 23 индивидуални състезатели са номинирани в класацията

12 отбора и 23 индивидуални състезатели са номинирани в класацията ...

......... спортист до 30 ноември 2018 година на фейсбук страницата на Община Мездра. За номинираните спортисти може да се гласува онлайн в периода от 1 до 18 декември 2018 г. Официалната церемония по награждаването "Спортист на годината" е насрочена за 20 декември 2018 г. в ресторант "Родина" Мездра от 18:00 часа.


31 медала спечелиха младите таланти, които са възпитаници на Математическата

31 медала спечелиха младите таланти, които са възпитаници на Математическата ...

......... от трите дистанционни състезания, получават покана за участие във финалния кръг. Ръководството на МГ „Акад. Иван Ценов“ Враца поднася своите поздравления и благодарности към  преподаватели по математика, а ето и медалистите: Галя Петрова, Ангелина Банчева, Ваня Иванова, Цветанка Василева, Максим Йорданов, Калин Конов, Веселка Вълова, Росица Генова и Цветан Петров.


 31 медала спечелиха младите таланти, които са възпитаници на Математическата

 31 медала спечелиха младите таланти, които са възпитаници на Математическата ...

......... от трите дистанционни състезания, получават покана за участие във финалния кръг. Ръководството на МГ „Акад. Иван Ценов“ Враца поднася своите поздравления и благодарности към  преподаватели по математика, а ето и медалистите: Галя Петрова, Ангелина Банчева, Ваня Иванова, Цветанка Василева, Максим Йорданов, Калин Конов, Веселка Вълова, Росица Генова и Цветан Петров.


Акция срещу преминаващите тежкотоварни автомобили през града проведоха служители на

Акция срещу преминаващите тежкотоварни автомобили през града проведоха служители на ...

......... да бъде намален трафикът на преминаващи тежкотоварни автомобили през града, за да се намали възможността от възникване на сериозни пътно-транспортни произшествия, както и да не се компрометира новоизградената пътна настилка. Контролните органи призовават  водачите на тежкотоварни автомобили да използват изградения обходен път, да спазват поставените пътни знаци и вертикалната сигнализация.


Има работа за 187 лица с увреждания, съобщават от дирекция

Има работа за 187 лица с увреждания, съобщават от дирекция ...

......... ІІ на проекти  „Обучения и заетост” и “Обучения и заетост за младите хора”. След изтичане на съответната процедура по подбор и назначаване във всяка фирма, лицата с увреждане ще започнат работа. В зависимост от сферата на дейност този срок е различен за всяка фирма и трае между  месец и месец и половина.


Избраха Инициативен комитет за честване на 110 години училище „Св.

Избраха Инициативен комитет за честване на 110 години училище „Св. ...

......... че в предстоящите инициативи, свързани с бележитите годишнини, трябва да бъдат ангажирани и децата, и родителите. Кметът  предложи още инициативи, които да бъдат включени в програмата за следващата година, като сред тях са екскурзия до родния град на епископ Врачански – град Котел и и облагородяване на района около училището.


Обилният снеговалеж, който продължава и сега във област Враца, остави

Обилният снеговалеж, който продължава и сега във област Враца, остави ...

......... тази сутрин. Аварии е имало в общините Козлодуй , Криводол Мездра и Хайредин. След като е бил подаден сигнал за прекъсването, аварийни екипи са отишли на място да отстранят повредите. Към 10 часа електрозахранването е било възстановено на повечето места. Към момента няма информация за цели населени места без ток.


Като подранил Коледен подарък в Мездра откриха две нови санирани

Като подранил Коледен подарък в Мездра откриха две нови санирани ...

......... новата си придобивка и да се радват на подранилите коледни подаръци от Община Мездра, като подари на домоуправителите на двата блока икони, които да закрилят хората в жилищните сгради. Протойерей Данаил Цинцарски отслужи водосвет и пожела на ползвателите Господ и Богородица да бдят над тях и над новите им придобивки.


След падналия снеговалеж през тази нощ във Врачанска област 5800

След падналия снеговалеж през тази нощ във Врачанска област 5800 ...

......... След падналия снеговалеж през тази нощ във Врачанска област 5800 домакинства са останали без електрозахранване. Това съобщиха за „Дарик“ от „ЧЕЗ Електроразпределение“. Екипи на дружеството вече отстраняват авариите, които са в общините Козлодуй, Криводол, Мездра и Хайредин.  


Да се планират необходимите ученици в държаният план-прием 2019-2020 -

Да се планират необходимите ученици в държаният план-прием 2019-2020 - ...

......... задържане на младите хора в региона. Това са държавата, РУО, общината, училищата, родителите и учениците . От страна на бизнеса имаше недоволни, предимно от липсата на квалифицирани кадри, поради което областният управител насрочи допълнителна среща за доуточняване на броя кадри и професии, които да имат устойчивост в следващите пет години.


Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за здравето и преуспяването на

Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за здравето и преуспяването на ...

......... подкрепи, винаги ще ви настави, стига вие да не забравяте никога за него – това е свети Стилиян. И да казвате една молитвичка към него: “Свети Стилияне, помилуй ни и ни помогни!”. Тези думички ще бъдат достатъчни светията да ви се притече на помощ” – така наставляваше децата Врачанският митрополит.


Първото място тази година бе за състезателя по борба Мариян

Първото място тази година бе за състезателя по борба Мариян ...

......... Георгиев /борба/ и Митко Панов /футбол/. Най-успешен отбор на 2018 г. на училището за шампиони е тимът на девойки по волейбол. Наградите бяха връчени от директора на учебното заведение Даниела Велкова. Церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе в сградата на учебното заведение.


На 26 ноември Православната Църква чества паметта на Св. Стилиян,

На 26 ноември Православната Църква чества паметта на Св. Стилиян, ...

......... проблеми. Св. Стилиян много се радвал на децата, които са най-чисти по сърце и Бог му дал дарба на чудотворно изцеление на болни деца. От тогава до днес свети Стилиян се счита за техен закрилник и към него майките се обръщат с молитви за здраве и помощ за своите деца.


Първа работна среща по проект „Добре дошли в Средновековието“ се

Първа работна среща по проект „Добре дошли в Средновековието“ се ...

......... половина на месец август. Интересен за публиката ще бъде факта, че в рамките на проекта те ще видят автентична българска юрта, средновековни костюми, снаряжение и оръжия за пет различни типа воини от средновековието. За нуждите на проекта ще бъдат закупени още професионална система за представяне, озвучаване и презентиране на събития.


Враца. На 26 ноември Православната Църква чества паметта на св.

Враца. На 26 ноември Православната Църква чества паметта на св. ...

......... проблеми. Св. Стилиян много се радвал на децата, които са най-чисти по сърце и Бог му дал дарба на чудотворно изцеление на болни деца. От тогава до днес свети Стилиян се счита за техен закрилник и към него майките се обръщат с молитви за здраве и помощ за своите деца.


Вълшебна работилница за изработване на коледна украса отваря врати в

Вълшебна работилница за изработване на коледна украса отваря врати в ...

......... най-дългоочаквания празник в годината. Ще се майсторят картички, елхи и и уникални украшения за коледното дръвче. Тази година акцент е изработването на играчки за елха от стари електрически крушки и капачки. Ако искате заедно да си направим незабравим спомен, донесете си любима снимка, която да превърнем в красив сувенир,приканват организаторите.


Във връзка с извършване на строително-монтажни работи на частен обект,

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи на частен обект, ...

......... Във връзка с извършване на строително-монтажни работи на частен обект, на 23 ноември (петък) от 13:00 ч. до 18:00 ч. ще бъде затворена за движение улица „Трапезица“ във Враца. Фирмата, извършваща дейностите, е уведомила Община Враца и компетентните институции. Ще бъде създадена временна организация на движението.


Инициативата се организира за 15-та поредна година от Регионална библиотека

Инициативата се организира за 15-та поредна година от Регионална библиотека ...

......... и отделяме все по-малко време на това, което се случва в природата. Целта на тази конференция е да се обръщаме повече към нейната лечебна сила, защото в природата всичко се случва по естествен начин“. Конференцията се проведе днес в Общата читалня на библиотеката и събра учени, лечители, ученици и граждани.


В неделя врачани ще излязат на протест, недоволни от бедността,

В неделя врачани ще излязат на протест, недоволни от бедността, ...

......... главния път. Целта е хората да се обединят в името на добруването на всички и запазването на българщината. Известно е, че всяко второ врачанско семейство изпраща емигрант в чужбина, а броя на децата, които се отписват от училище нараства, тъй като заминават с родителите си извън страната.      


Договор за изграждане на четири нови социални услуги подписа днес

Договор за изграждане на четири нови социални услуги подписа днес ...

......... на центровете включват строителство, обзавеждане и оборудване на сградния фонд. След приключването на проекта, на територията на Община Враца ще съществуват общо 22 социални услуги. Проектът „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания“.Парите за него са отпуснати по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.  


Международен форум на тема „Нов поглед върху богатото културно наследство

Международен форум на тема „Нов поглед върху богатото културно наследство ...

......... бъдещи общи цели и много съвместни проекти“ – каза в словото си Малина Николова. Кметът Калин Каменов бе официален гост на международния форум. В инициативата участваха официални делегации от Окръжен съвет Долж, Република Румъния и Автономна област Нитра, Република Словакия, които чрез презентации представиха културно-историческото наследство на двете страни.  


Националната кампания „Мисията е възможна“ за популяризиране на деинституционализацията на

Националната кампания „Мисията е възможна“ за популяризиране на деинституционализацията на ...

......... 230 потребителя. След края на дискусията талантливи деца зарадваха присъстващите в препълнената Градска концертна зала със своите изпълнения. Участие в концерта взеха пианистката  Елица Стефанова,  Катин Борисов (акордеон), народна песен изпълни Екатерина Антонова, Николай Паунов, Теодосий Николов  и Христина Пачалова . Те получиха грамоти и подаръци от кмета Калин Каменов.


„Враца се превръща в предпочитан партньор за различни чуждестранни инвеститори,

„Враца се превръща в предпочитан партньор за различни чуждестранни инвеститори, ...

......... от мандат 2015-2019 година, Калин Каменов заяви: „Благодаря ви за оказаната подкрепа, вярвам, че с общи усилия ще продължим да превръщаме Враца в един модерен европейски град. Да бъдем позитивни, да опазваме придобивките, които имаме. Надяваме се,че с нашата работа сме направили Враца добър пример за останалите общини в България“.  


„Осинови врачанско семейство“ е инициатива, която радва вече 16 години

„Осинови врачанско семейство“ е инициатива, която радва вече 16 години ...

......... кметът символично „осинови“ 7-годишно момченце, което си е пожелало за Коледа дънки, пуловер, образователна книжка и лакомства. С подаръци ще зарадва и областният управител  Малина Николова, която ще дари момченце на 4 години за предстоящите Коледни празници, подаръци ще дарят и заместник кметовете Петя Долапчиева и Мария Попова.     


Първа копка на Център за настаняване от семеен тип направиха

Първа копка на Център за настаняване от семеен тип направиха ...

......... комплекс ще приюти 12 деца и е алтернативна услуга за тези подрастващи, които имат нужда от подкрепа.  По процедура на програма„ Развитие на човешки ресурси“  предстои финансирането на наемането и издръжката на персонал в новата услуга, закупуване на оборудване и други допълващи дейности за доброто  функциониране на социалния център.  


Заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева представи промени на цените

Заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева представи промени на цените ...

......... само за групи, желаещи да се движат по определен маршрут, с дължина до 30 км“ – заяви Кирков. Предложеният проект за промяна на цените на услуги от ОП „Спорт и туризъм“ е разгледан от комисиите към Общинския съвет, като предстои неговото обсъждане на заседание на местния парламент на 27 ноември.


Враца. Митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в храм

Враца. Митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в храм ...

......... децата от детска градина „Слънце”. В 12.30 ч. Врачанският митрополит Григорий ще положи основен камък на новостроящ се Център за настаняване от семеен тип във Враца. В 14.30 ч. епархийският архиерей ще отслужи водосвет и ще разговаря с непълнолетни, лишени от свобода, в новия поправителен дом във Враца. Никола ПЕТКОВ


124 деца са вписани във врачанската дирекция до месец октомври

124 деца са вписани във врачанската дирекция до месец октомври ...

......... за тях, тъй като тази целева група е трудна. За 3 месеца новият управител показа нов подход към  децата и персонала и вярваме,че това ще подобри качествено работата там. Получихме съдействие от местната управа на община Борован. В момента там се отглеждат 3 момичета и 10 момчета", допълни Мария Търнавска.


Ден след като ще празнува 80-те години от създаването си,

Ден след като ще празнува 80-те години от създаването си, ...

.........  с характерните думи, анекдоти, жестове, положения, изрази, песни и т.н. ни се представя именно тази нишка атмосфера в най-известните произведения на Сремац: Ивкова слава и  Зона Замфирова, които имат свои екранизации. В пиесата са ангажирани 16 обичани от врачани актьори, както и оркестър от 6-ма музиканти. Началото е 19 часа.


В края на октомври броят на регистрираните безработни лица в

В края на октомври броят на регистрираните безработни лица в ...

......... свободни заявки за медицински сестри и технолог сладкарски изделия. Търсят се още шофьори категория C и D, продавач-консултанти, заварчици”, уточни директор М.Ангелова. В момента в Бюрото по труда се провеждат интервюта с посредници и работодатели по Програмата ”Старт в кариерата”, но от дирекцията са песимисти, че местата ще бъдат усвоени.


В края на октомври броят на регистрираните безработни лица в

В края на октомври броят на регистрираните безработни лица в ...

......... свободни заявки за медицински сестри и технолог сладкарски изделия. Търсят се още шофьори категория C и D, продавач-консултанти, заварчици”, уточни директор М.Ангелова. В момента в Бюрото по труда се провеждат интервюта с посредници и работодатели по Програмата ”Старт в кариерата”, но от дирекцията са песимисти, че местата ще бъдат усвоени.


Симфониета - Враца кани на концерта „Гости от Америка“, който ще

Симфониета - Враца кани на концерта „Гости от Америка“, който ще ...

......... на творбата от Роджър Пшитулски - „Магеланово небе“. Ще се насладим и на концерта за цигулка и оркестър от Макс Брух, както и на прочутата Симфония N5 от Лудвиг Ван Бетовен. Солист в предстоящия концерт на 24 ноември, от 19.00 ч,. е американският цигулар Адам Милщайн. Диригент - Максим Ешкенази.


За този отоплителен сезон дирекция „Социално подпомагане“ Враца е удовлетворила

За този отоплителен сезон дирекция „Социално подпомагане“ Враца е удовлетворила ...

......... директора на социалната институция Мария Търнавска. „Вероятно това увеличение на потребителите на целева помощ се дължи на това, че в началото на годината бе увеличен гарантирания минимум от 65-75 лв.“, коментира Търнавска. Това е довело до възможност за повече социални помощи от всякакво естество, категорична е  директорката на социалната институция.


Катастрофа на пътя между Мизия и Оряхово отне живота на

Катастрофа на пътя между Мизия и Оряхово отне живота на ...

......... се с несъобразена скорост, шофьорът на„Форда” минава в насрещното платно и блъска” Фолксвагена“. Загинал е 24-годишен пътник от лекия автомобил „Форд“. С различни наранявания са още  трима пътници от същия кола, както и водачът на лекия автомобил „Фолксваген“. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Образувано  е досъдебно производство


Служители на Общинското предприятие „БКС“ във Враца вече работят по

Служители на Общинското предприятие „БКС“ във Враца вече работят по ...

......... пешеходна зона на града. Местната администрация предвижда богата културна програма и тематични мероприятия през целия месец. Общинските власти апелират към всички собственици на обекти по централната пешеходна зона да се включат в подготовката за предстоящите празници, поставяйки украса върху фасадите на сградите, така че градът да придобие своя празничен облик.


Враца. През последното денонощие на територията на община Враца се

Враца. През последното денонощие на територията на община Враца се ...

......... от служители на звено „Инспекторат“ Община Враца отправя апел водачите на МПС-та да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на специализираната техника. При почистване на пространства пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини.


Студеното време не попречи на жители от двете села Мало

Студеното време не попречи на жители от двете села Мало ...

......... гражданите, които на този етап остават без отговор от страна на институцията. Събрана е и протестна подписка, подписана от близо 300 души. Тя бе внесена от кмета на Голямо Пещене по време на заседание на експертен съвет по темата, който трябва да реши реални ли са опасенията на хората.    


Ново дарение получиха комплексът за деца и лица с увреждания

Ново дарение получиха комплексът за деца и лица с увреждания ...

......... потребителите на услугите се радват на нови придобивки ежеседмично. Последното постъпило дарение е теглилка с ръстомер и детски играчки, от дарители от Варна. По-рано центърът получи също перална машина, кани за филтриране на вода и 6 броя филтри, както и 4 зимни гуми за нуждите на микробус, собственост на комплекса.


Доброволци от Български младежки червен кръст – Мездра, съвместно с

Доброволци от Български младежки червен кръст – Мездра, съвместно с ...

......... бъдем по-отговорни към себе си и към хората, които ни обичат“. Ръководителят на младежите от Зверино Петя Илиева изказа своята благодарност от съвместната работа на доброволци, община и полиция. Мероприятията бяха организирани на КПП „Ребърково“, само на метри от т.нар. „Турски завой“, където често стават пътно-транспортни произшествия с трагичен край.