Днес в областна администрация във Враца се проведе пресконференция, на

Днес в областна администрация във Враца се проведе пресконференция, на ...

......... Христо Христов. Областният управител Малина Николова припомни, че в предишни мандати са правени опити да бъде извозено опасното вещество, но резултат не е постигнат. „След две десетилетия, добрата работа на институциите и личната заинтересованост на премиера Борисов операцията да приключи безопасно и успешно, даде очаквания резултат“, каза още Малина Николова.


проф.ГеоргиевЕдинствено кметът на Комощица Росен Илиев е потърсил съвет в

проф.ГеоргиевЕдинствено кметът на Комощица Росен Илиев е потърсил съвет в ...

......... голям геном, много прилепчив, устойчив и с най-разнообразни начини на разпространение", уточни ученият. "За съжаление няма ваксина срещу този вирус, затова трябва много внимателно да се проследява епизоотичната ситуация да се търси източника на инфекция, защото не е нормално за две седмици да имаме 17 огнища на заразяване", каза още той.


Започна изграждането на производствения комплекс на „Теклас България“ във Враца.

Започна изграждането на производствения комплекс на „Теклас България“ във Враца. ...

......... фокусът ще е в части за електро и хибридни автомобили.  Дружеството е един от лидерите в производство на части за автомобилната индустрия, като 100% от продукцията е предназначена за Европа, Азия и Северна Америка. Глобалният холдинг разполага с производствени бази в град Кърджали, Турция, Сърбия, Германия, Франция, Китай и Мексико.


Очаква се утрешният ден да бъде последният, в който на

Очаква се утрешният ден да бъде последният, в който на ...

......... престоял години наред, ще бъде рекултивиран“. Това съобщи  експертът от РИОСВ Враца Георги Караиванов и председател на Междуведомствената комисия, която бе ангажирана с дейностите по преместването на серовъглерода и допълни: „Намесиха се много институции, много шум се вдигна, но съм доволен, че най-после успяхме да стигнем до извозването на серовъглерода“.  


Днес бе подписан договорът между „Тролейбусен транспорт“ - Враца и

Днес бе подписан договорът между „Тролейбусен транспорт“ - Враца и ...

......... Част от съпътстващите дейности по модернизиране на градския транспорт на Враца включват обновяване на контактната мрежа, закупуване на система за електронно таксуване на пътници, поставяне на електронни табели за следене на трафика по спирките, интегриране на система за видеонаблюдение, сервизен автомобил за обслужване на контактната мрежа и други.    


По повод 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата

По повод 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата ...

......... бяха поднесени венци и цветя, а екипът на Младежкия център, заедно с възпитаници на детски градини и граждани поставиха ръчно изработената гирлянда пред монумента. Паметният знак е от врачански камък и е дело на скулптора Цветан Цеков, а близо 1-метровият бюст е творчески проект на братята Васил и Борис Цекови.Враца. На официална церемония кметът на Враца Калин Каменов и

Враца. На официална церемония кметът на Враца Калин Каменов и ...

......... гирлянда пред монумента на великия българин. На събитието присъстваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, общински съветници, директорът на ИОУ „Васил Левски“ Румен Петков, представители на културни институции, ученици и граждани. Паметният знак е изработен от скулптора Цветан Цеков, а близо 1-метровият бюст е творчески проект на братята Васил и Борис Цекови.


В конкурса „Най-патриотичен клас“ победиха и трите класа, участвали в

В конкурса „Най-патриотичен клас“ победиха и трите класа, участвали в ...

......... подкрепа от общината и от други институции в града.“ – каза при обявяването на победителите кметът Калин Каменов и ги призова да продължат да бъдат креативни и нестандартни. И тази година наградата за победителя в конкурса „Най-патриотичен клас“ е екскурзия,  на местата където е живял и творил поета-революционер Христо Ботев.


Над 60 състезатели от 9 държави участват в тазгодишното издание

Над 60 състезатели от 9 държави участват в тазгодишното издание ...

......... Финландия, Франция, Германия, Великобритания, Холандия, Швейцария и Турция. България участва с 8 състезатели, половината от които са от Враца. Главен съдия на шампионата е Крис Хардести от Великобритания. Финалът на Европейско първенство по автомоделизъм за високопроходими бъгита ще бъде в събота, когато ще станат ясни и победителите в съответните категории.


Враца. Областният управител Малина Николова проведе днес извънредно заседание на

Враца. Областният управител Малина Николова проведе днес извънредно заседание на ...

......... на пътуващите. Следващото заседание на Областната епизоотична комисия ще се състои на 19 юли 2019 г., на което ще бъдат докладвани изпълнението на мерките от кметовете, броят на инвентаризираните свиневъдни обекти от тип „Заден двор“, броят на домашни свине в тях, както и предприетите действия от страна на ангажираните институции.


На извънредно заседание на Областната епизоотична комисия Враца днес бе

На извънредно заседание на Областната епизоотична комисия Враца днес бе ...

......... Самият вирус е много устойчив в околната среда и в продукти от свинско месо, необработени термично. В прясно месо вирусът се запазва 105 дни, в изсушено месо – 300 дни, в замразено месо – 1000 дни, в охладено месо – 110 дни, в кожа, мазнина и сланина – 300 дни“."От днес започва евтаназиране на прасета в 3 км зона ...

......... си дадат ясна сметка, че дори и да заколят прасето, добитото месо остава заразно. Вирусът се предава най-често от болни свине или такива в контакт с болни животни, а и чрез хора, били в контакт с болни животни, замърсено оборудване,превозни средства, инструменти, дрехи и хранителни продукти“, обясни още д-р Костов.


Врачанският окръжен съд промени режима, при който ще изтърпяват своите

Врачанският окръжен съд промени режима, при който ще изтърпяват своите ...

......... Бегълците успели да се спасят и продължили пеш към Бяла Слатина. Случайни хора ги забелязват и подават сигнал на тел. 112, след което полицията заградила местността и ги заловила. Тези определения на Врачанския окръжен съд не са окончателни и подлежат на обжалване в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд.  


По повод 550 годишнината от връщане мощите на св. Йоан

По повод 550 годишнината от връщане мощите на св. Йоан ...

......... в София). Пети етап е София – Рилски манастир (26 юли-31 юли). Целият маршрут „Светият път” предлага едно съпреживяване на пренасянето на мощите на Свети Иван Рилски. Включването в похода е не само родолюбиво дело, а и връщане към корените ни, към православната вяра, която ни е съхранила като народ. 


От 15-19 юли ще бъде преместен и извозен серовъглерода от

От 15-19 юли ще бъде преместен и извозен серовъглерода от ...

......... работа със серовъглерод, цистерни, помпи, така че от гл.т. на съоръженията, имаме най-доброто от водещи европейски фирми“, уточни шефът на „Балкан ресуср“ Емил Иванов. „Приели сме технология, максимално щадяща съоръженията. Ако с оборудването се случи проблем, предвидили сме в рамките на 40 ч. да бъде доставена съответната резервна част “.


За Африканската чума на територията на Европейския съюза няма ваксина,

За Африканската чума на територията на Европейския съюза няма ваксина, ...

......... на сектора - обясни д-р Иво Иванов. Кметовете и кметските наместници да имат готовност в случай на нужда да осигурят терен за загробване на животни, съобразен с изискванията на РИОСВ, найлон, слама и дезинфектанти. Община Мездра поема ангажимент да осигури при необходимост подходяща техника за извозване и загробване на трупове.След близо 30-годишно чакане врачанското село Згориград вече има изцяло

След близо 30-годишно чакане врачанското село Згориград вече има изцяло ...

......... кметът. Към момента екипите продължават с ремонтните дейности на пътя между Мраморен и Голямо Пещене, като след това ще се възстановяват участъци в Челопек и Лиляче. Успоредно с това се изпълняват и дейностите, предвидени в Капиталовата програма, където за 2019 година са предвидени близо 700 000 лева за селата.  


Електроразпределителното дружество ЧЕЗ взема мерки за защита на живота на

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ взема мерки за защита на живота на ...

......... е осигурено от Европейската комисия по програма LIFE на Европейския съюз. Проектът ще се реализира до 2022 г., като до тогава компанията ще инсталира 4000 предпазни и 3600 маркиращи съоръжения на рискови стълбове и ще монтира 900 платформи, за да могат птиците да гнездят безопасно върху елементи от електроразпределителната мрежа.


Първите 4 цистерни, с които ще се премести серовъглерода от

Първите 4 цистерни, с които ще се премести серовъглерода от ...

......... Караиванов. Въщането на инженер химика на работа в екоинспекцията  стана преди 2 дни по изричното искане на премиера Б.Борисов и лична среща с министъра на МОСВ Нено Димов. До края на деня във Враца се очаква да пристигне и последната –пета цистерна , с които ще бъде извозен серовъглерода.  


Трето наземно пръскане срещу кърлежи, бълхи и гризачи започва от

Трето наземно пръскане срещу кърлежи, бълхи и гризачи започва от ...

......... при площад „Руски“ и ДНА, ж.к „Дъбника“, около игрището в кв. 72 и ул. „Братя Миладинови“. Дейностите по дезинфекция, дезинсекция и дератизация се контролират от служители на Община Враца. Препаратът, с който се обезпаразитяват зелените терени, е безвреден за хора и животни. На обработените пространства се поставят обозначителни табели.  


Главното действащо лице в скандала със сероводорода във Враца Георги

Главното действащо лице в скандала със сероводорода във Враца Георги ...

......... има, тъй като съоръженията са стари.  "От 16 месеца се занимавам с този случай. Точно преди последната проверка заявих пред медиите, че фирма която трябва да извърши извозването на серовъглерода не е акредитирана", каза Караиванов. Вижте последните събития около извозването на опасното вещество от "Химко" - Враца в материала ТУК.


На съвместна пресконференция народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев и

На съвместна пресконференция народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев и ...

......... план при предишното ръководство на лечебното заведение, когато напускат 29 лекари. Той заяви, че намерението на здравното министерство относно болниците в Северозапада е интерпретирано по погрешен начин. Вече ясно е изразена позицията, че закриване на отделения и преструктуриране на болници няма да има. Проблемите ще бъдат диференцирани и решавани поотделно.


"В сряда бях извикан от директора и той ми каза, ...

......... образование, свързано със знания по химия. Фирмата, която съхранява серовъглерода е "Камибо" ООД. Според търговския регистър от 2016г. фирмата е собственост на депутата Станислав Попов. След разкритията собственикът започна процедура по търсене на фирма, която да извози серовъглерода. Той твърди, че това ще стане във втората половина на месец юли.


От тази вечер започва пръскането срещу комари със самолет по

От тази вечер започва пръскането срещу комари със самолет по ...

......... заедно с БАБХ да влязат във връзка с кметовете на засегнатите общини, за да може да се реагира незабавно като се отпуснат средства и се осигури самолетно пръскане. Самолетите ще летят във вечерните часове, за да се опазят пчелите. Преди 4 години мащабното пръскане срещу комари е имало добри резултати.  


Фирма ”Камибо” да представи план за действие и организиране на

Фирма ”Камибо” да представи план за действие и организиране на ...

......... пак имам умерена доза тревожност”. Ще бъде осигурен и екип на ЦСМП, със специално медицинско оборудване, който ще следи за работещите на площадката на ”Камибо”. „Изискваме план за общи действие при операция, която крие доза риск, заяви Малина Николова- областен управител. Такъв план ще очакваме да видим на 12 юли”.


Полицията във Враца работи съвместно с Окръжна прокуратура и ГД

Полицията във Враца работи съвместно с Окръжна прокуратура и ГД ...

......... разкриване на виновниците за смъртта. „Имаме задържани по случая, работи се по няколко версии за смъртта на мъжа“, уточни Янколов. Според съседи на убития мъж, той е бил спокоен човек, живеел сам и отглеждал домашни животни. За трагедията, сигналът е подаден на 3 юли, около обяд на тел. 112.  


Oт вчера врачани загубиха възможността да бъдат информирани за ситуацията

Oт вчера врачани загубиха възможността да бъдат информирани за ситуацията ...

......... нещо повече – че някой се опитва да заглуши истината за бързото му отстраняване от територията на Враца. Инж. Караиванов ще търси правата си в съда. „Мислех, че ще ме уволнят, но после, след като се реши казуса и нещата позатихнат. Сега ме вадят от играта “, сподели той.  Доставка на нови 9 тролейбуса и 13 електрически автобуса обяви

Доставка на нови 9 тролейбуса и 13 електрически автобуса обяви ...

......... мрежа в града, която ще бъде обслужвана от значително по-нови тролейбуси. Там, където няма мрежа, транспортът ще бъде обслужван от дизеловите автобуси. По този начин ще бъдат обхванати и жилищните комплекси „Сениче“ и „Дъбника“, което ще доведе до по-малка необходимост от използване на автомобили в града“, се сочи в съобщението.


Още не е ясно дали фирма „Балкан ресурс“ е акредитирана

Още не е ясно дали фирма „Балкан ресурс“ е акредитирана ...

......... която ще анализира състоянието на басейна с тръбите. Досега такава не е намерена, не са правени и анализи. Капацитетът на фирмата „Балкан ресурс“ също не е ясен. Ще чакаме новата проверка на Междуведомствената комисия след 10 дни, като се надяваме да има най-сетне развитие на проблема с извозването на серовъглерода.


Зам.-кметът на община Враца Петя Долапчиева връчи почетната грамота на

Зам.-кметът на община Враца Петя Долапчиева връчи почетната грамота на ...

......... екологично мислене и поведение. Целта на проекта е малките деца и ученици да се запознаят с проблемите в следствие на замърсяването на природата и как това се отразява на животните. Всички официални гости на тържеството оставиха своя цветен отпечатък на "Дървото на хармонията" като символ на подкрепа и единство.  


Община Враца организира безплатни и разнообразни летни занимания за децата.

Община Враца организира безплатни и разнообразни летни занимания за децата. ...

......... и изкуството. В инициативата „Ваканция с Община Враца“ са включени курсове, събития и занимания, които ще се провеждат в ЦПЛР „Център за работа с деца“,  Регионална библиотека „Христо Ботев“, Младежки дом, Младежки център, читалища и спортни клубове. Пълен списък и график на събитията можете да намерите тук: http://www.vratza.bg/?category=21 https://libvratsa.org/startira-lqto-v-bibiotekata-2019/  


Поетичната книга на Ботьо Гарвански „Укротени безсъния” бе представена днес

Поетичната книга на Ботьо Гарвански „Укротени безсъния” бе представена днес ...

......... автора, който се опитва да излезе от оковите на реалността.  Наред с това читателят среща интимни строфи, посветени на любовта. Книгата завършва с 4 публицистични творби, които са изпълнени с граждански патос и недоволство от днешната история на България. Всеки участник в срещата си тръгна с малка стихосбирка-подарък от автора.


Над 100 ученици се включиха във велопохода „НЕ на наркотиците“.

Над 100 ученици се включиха във велопохода „НЕ на наркотиците“. ...

......... за село Згориград, където ще бъде проведена лекция от експерти на Превантивно информационен център – Враца. Организаторите са предвидили награди за всички участници. Проявата се организира от ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества – Враца, съвместно с клуб „Враца Велообщество“ и Младежки център, с подкрепата на Община Враца.  


По време на заседанието на общинския съвет във Враца днес

По време на заседанието на общинския съвет във Враца днес ...

......... да наслагва страх и напрежение у хората.   Кметът заяви, че "това в „Химко“ не е вторият "Чернобил". Трябва време и се прави сложна логистика”. Градоначалникът обеща, че на следващото заседание на местния парламент, което ще се проведе на 30 юли,  Банчев ще получи ясен отговор за изнасянето на серовъглерода.


Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на ...

......... на разклона за село Згориград, където ще бъде проведена лекция от експерти на Превантивно информационен център – Враца. Програмата предвижда и викторина с надгради. Събитието се организира от ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества – Враца, съвместно с клуб „Враца Велообщество“ и Младежки център, с подкрепата на Община Враца.


18 предприемачи са подписали договори по процедура „Насърчаване на предприемачеството“

18 предприемачи са подписали договори по процедура „Насърчаване на предприемачеството“ ...

......... 000 лева, а максимумът на заявената безвъзмездна финансова помощ е 200 000 лева. Това е близо 80% от необходимата помощ за създаване и развитие на предприятията. Ще бъдат реализирани  предприемачески идеи в сферата на производството на електронни елементи, филмовата индустрия, IT сектора, изработка и обработка на текстил, научните изследвания и туризма.


До края на 2019 ще бъде изграден общински изолатор за

До края на 2019 ще бъде изграден общински изолатор за ...

......... популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Враца за периода 2019-2021 г. Тя включва цели, задачи и мерки за борба с безпризорните животни. Програмата цели да се повиши безопасността на гражданите, регистрацията и събираемостта на таксите за домашните кучета, мониторинг върху популацията на безстопанствените кучета и намаляване на социалното напрежение.


ОбС на свое заседание днес реши Община Враца да кандидатства за проекта

ОбС на свое заседание днес реши Община Враца да кандидатства за проекта ...

......... Проектът на местната администрация, с конкретните параметри за градския транспорт, ще бъде подаден в началото на месец август, като предложението ще бъде разгледано от комисията в ускорени срокове. Припомняме, че Враца е сред 11-те общини в страната, които ще бъдат финансирани от ОП „Околна среда“ за обновяването на градския си транспорт.


Скулпторът Милен Иванчев започна преобразяването на две изсъхнали дървета, намиращи

Скулпторът Милен Иванчев започна преобразяването на две изсъхнали дървета, намиращи ...

......... едното дърво ще бъдат пресъздадени 10 книги, които всеки трябва да прочете. На върха на скулптурата ще бъде изобразена сова, като символ на знанието. Творецът предвижда до края на седмицата, при благоприятни метеорологични условия, да започне работа и по второто дърво, където ще бъдат изобразени букви от българската азбука.  


Оранжев код за утре – 25 юни /вторник/ за интензивни

Оранжев код за утре – 25 юни /вторник/ за интензивни ...

......... Националният институт по метеорология и хидрология. На места, в планинските райони, количествата валеж се очакват да достигнат 50-65 л кв./м. Опасните явления са обявени и за областите Ловеч, Габрово и Велико Търново. Минималните температури за 25 юни ще са между 17° и 22°, максималните - между 27° и 32°.    


Силна буря и проливен дъжд имаше в Козлодуй. Излели са

Силна буря и проливен дъжд имаше в Козлодуй. Излели са ...

......... квадратен метър в рамките на 30 минути, съобщи bTV. Снимка: Община Козлодуй Няма пострадали хора в резултат на снощното бедствие, но в общината са получени десетки сигнали за наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, паднали дървета. Има и два пострадали автомобила от паднало дърво. За кратко е спряло и електроподаването.


По идея на местния Ротари клуб във Враца бяха поставени

По идея на местния Ротари клуб във Враца бяха поставени ...

......... пътните инциденти около детски и учебни заведения. Той  добави още, че за първите пет месеца от началото на годината, на територията на областта са станали над 250 пътно-транспортни произшествия. На събитието присъстваха още: директорът на СУ „Христо Ботев“ – Виктор Кръстев, членове на Ротари клуб – Враца, ученици и учители.


Младежки център - Враца продължава кампанията „Капачки за бъдеще” по

Младежки център - Враца продължава кампанията „Капачки за бъдеще” по ...

......... и гостите на фестивала място металното сърце, изработено с цел събиране на пластмасови капачки и закупуване на кувьози. Организаторите приканват всички, които  желаят  не само да опазят  красивата природа на Врачанския Балкан чиста, но и да помогнат за осъществяването на общата кауза, да пуснат своите капачки в металното сърце.  


„Миризмата е по-слаба, басейните са обезопасени“, това каза Областният управител

„Миризмата е по-слаба, басейните са обезопасени“, това каза Областният управител ...

......... до МОСВ. Изчакайте утре да се проведе срещата, да се уточнят съвместните действия, между МВР, ДАНС,Пожарна безопасност. Да изнесем веществото оттук  е най-важната ни работа“, каза Малина Николова. Предстои фирмата“ Балкан ресурс“  ЕООД  да анализира киселинността и да прецени как да действа. Търсят се контейнери, които ще извозват цистерните със серовъглерода.


Сектор „Пътна полиция“- Враца установи 660 произшествия за седмицата от

Сектор „Пътна полиция“- Враца установи 660 произшествия за седмицата от ...

......... трима от тях с над  1,2 промила. Увеличава се броя на неправоспособните водачи, за седмица техния брой е нараснал на 12. След тежки катастрофи са пострадали двама, един е ранен , а трима са загинали. 7 пешеходеца са хванати в нарушение, а 8 мотоциклетисти не са се движели според правилника.


Ако сте решили да посетите Националният фолклорен събор „Леденика“, трябва

Ако сте решили да посетите Националният фолклорен събор „Леденика“, трябва ...

......... като ще извозва гражданите до 17:30 часа. По традиция, в рамките на двата дни на Националния фолклорен събор, гражданите ще могат да се предвижват от Горна лифтова станция до пещерата Леденика и обратно, с двете атракционни влакчета на ОП „Спорт и туризъм“. Те ще се движат безплатно през целия ден.


Юбилейна награда за активни социално отговорни политики и цялостен принос

Юбилейна награда за активни социално отговорни политики и цялостен принос ...

......... присъстваха още заместник-министърът на труда и социалната политика - Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD - Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето - д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България - Силвия Георгиева, както и представители на общини и експерти.


Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца е горд носител на

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца е горд носител на ...

......... и 50 видеоматериали, със свободен достъп до всички чрез сайта. Част от текстовете, както и цялата информация за проекта, са достъпни и на английски език. Сайтът е разработен от Емилиян Кадийски и Светослав Василев, част от партньорска организация, а концепцията е дело на специалиста в областта на краезнанието Калина Тодорова.


Предстои реставрация на 130-годишната Екимджиева къща в Оряхово, която е

Предстои реставрация на 130-годишната Екимджиева къща в Оряхово, която е ...

......... помещение за съхраняване на коняк- издълбана в ската полусфера с допълнително укрепен таван. На първо и второ ниво са били разположени огромни бъчви с отлежали вина, останали са следи от конструкция за тях. Част от финансирането е осигурено с постановление на Министерски съвет от декември месец на стойност 250 000 лв.


За 18 поредна година любителски трупи от 10 държави и

За 18 поредна година любителски трупи от 10 държави и ...

......... откриване, с грандиозен концерт под звездното небе на Враца, бе певицата Нина Николина, която представи заедно с формация „Етнопроджект“ любими  български песни в съвременен аранжимент. Краят на церемонията бе ознаменуван с уникални 3D лазерно и пиротехническо шоу. На събитието присъстваха още народният представител Красен Кръстев, общественици,  граждани и много младежи.


Рок групата БТР ще радва врачани на традиционния Есенен панаир,

Рок групата БТР ще радва врачани на традиционния Есенен панаир, ...

......... купона и залага на добрия музикален вкус. На един от последните брифинги с журналисти кметът Калин Каменов лично се похвали, че се надява да се конкурира с имиджа на Каварна като рок столица на България и може би след време и за Враца ще се говори като град на рокмузиката.


Миналата нощ на площад

Миналата нощ на площад "Жеравица" в Монтана, в непосредствена близост ...

......... тегло 6 кг всеки; 7 кашона със сушени плодове, с тегло от по 5 кг; 30 рекламни близалки - с голям размер; 30 захарни петлета с голям размер и неустановен брой средни по размер близалки. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. По случая образувано досъдебно производство.  


Концертът на маестро Найден Тодоров с врачанската Симфониета е посветен

Концертът на маестро Найден Тодоров с врачанската Симфониета е посветен ...

......... й роля в съвременния културен живот не само в България я определя като успешен широкоспектърен музикант. Професор по пиано и педагогическа практика в НМА „Проф. Панчо Владигеров”. В програмата ще чуете: Моцартовите Увертюра към „Сватбата на Фигаро“ и - Концерт за пиано KV 414 и  Симфония N2 на Бетовен.  


Автопаркът  на  дирекцията на МВР Враца получи нова придобивка. 11-тте

Автопаркът  на  дирекцията на МВР Враца получи нова придобивка. 11-тте ...

......... на полицейските  автомобили е по повод предстоящата 140-та годишнина от създаването на МВР, при което нови 346 автомобила бяха разпределени за различни райони на страната. Водосвет в столицата  отслужи Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. Министър  Маринов  благодари на полицейските служители  за вложения труд и усилия в служба на обществото.  


Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ във Враца са

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ във Враца са ...

.........  лекарите са били извън страната, а пациентите  отказват да са посетили медиците на посочените дати. Освен това отричат  положените подписи и заявяват, че не са техни. Според разследващите полицаи,  документи са отчетени пред РЗОК във Враца с цел получаване на средства от бюджета на Касата. Работата по случая продължава.  


Община Враца напомня, че в периода на цъфтеж на липите

Община Враца напомня, че в периода на цъфтеж на липите ...

......... тротоари, алеи, площади, паркове, градини и други пешеходни зони. Отсичането на дълготрайни декоративни дървета в частни и общински имоти е позволено само след разрешение от страна на Община Враца. При установяване на лица, които увреждат дърветата, гражданите могат да сигнализират в Районното управление на полицията. Нарушителите ще бъдат санкционирани.  


77-годишна софийска жителка е била нападната от питбул в монтанското

77-годишна софийска жителка е била нападната от питбул в монтанското ...

......... на Участък Якимово са установили собственичката на кучето - 31-годишна местна жителка. Взети са незабавни мерки за обезопасяване на района и недопускане възникването на последващ инцидент, като кучето е прибрано от собственичката, съобщават още от полицията. Работата за установяване причините за настъпилото произшествие и документиране на случая продължава РУ-Лом.  


„За последните няколко години Община Враца полага изключително много усилия

„За последните няколко години Община Враца полага изключително много усилия ...

......... на средства за обновяване на базата. На обиколката в учебните заведения присъстваха още: областният управител Малина Николова, началникът на РУО – Враца Галина Евденова, народният представител Красимир Богданов, заместник-кметът Петя Долапчиева, учители и директори на учебни заведения, кметът на село Паволче – Емил Василев, експерти от МОН и местната администрация.


Автобиографичната книга на големия български режисьор Павел Поппандов ще представи

Автобиографичната книга на големия български режисьор Павел Поппандов ще представи ...

......... от 200 са ролите в театъра и киното, които му носят голяма популярност и обичта на зрителите си. Откровено и с много чувство за хумор в книгата си актьорът ни разказва за своя житейски и творчески път. Срещата започва днес от 17 ч. в залата на Художествена галерия “Иван Фунев“.


Жена на 78 години от Враца изчезна. Близките й апелират

Жена на 78 години от Враца изчезна. Близките й апелират ...

......... помощ. Изчезналата се казва  Гергевка Райкова Филипова и по последна информация е видяна в петък в района на ДНА. Висока около 160 см, облечена е с шарена блуза, черна чанта и бели обувки. Ако имате информация за подобно лице, обадете се на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.


От 14-18 юни във Враца ще се проведе 18-тото издание

От 14-18 юни във Враца ще се проведе 18-тото издание ...

......... период наречен „ Оманна“. Всички представления и ъуркшопове са безплатни за посетителите. „Постарали сме се всеки от жителите и гостите на града от 14-18 юни ,в който и час да дойде в Младежкия дом на фестивал ВРЕМЕ -  да изпие по  кафе и  да изгледа някоя постановка“, коментира Георги Врабчев.


20 пътни знаци, които обозначават преминаването на деца, бяха поставени

20 пътни знаци, които обозначават преминаването на деца, бяха поставени ...

......... средствата, които организацията инвестира е близо 10 000 лв. Община Враца закупи със средства от капиталовата програма още 10 иновативни знаци, указващи наличието на пешеходна пътека. Съоръженията са снабдени със соларни панели, които осигуряват денонощното им функциониране. Инициативата ще бъде надградена, като броят на светещите знаци да се увеличава поетапно.  


За четвърта поредна година във Врачанския Балкан ще се проведе

За четвърта поредна година във Врачанския Балкан ще се проведе ...

......... паркират на Горна лифтова станция. Още с първото издание фолклорният събор получи широк отзвук сред обществеността, това  му донесе редица престижни награди. Фестивалът спечели първа награда в категория „Духът на България“ в обявения от Министерство на туризма конкурс, както и приз за „Фестивален туризъм“ на „Балканските награди за туристическа индустрия“.


Започва детски празник „Усмивка” за най-малките врачанчета. За трета поредна

Започва детски празник „Усмивка” за най-малките врачанчета. За трета поредна ...

......... пяна, която ще заработи след 12:30 ч. За първи път на разположение на малките посетители ще бъде и сметосъбирачна машина. Красивите моменти от празника ще бъдат запечатани в спомени от фотографа Тони Дуковски. Организаторите уточняват, че всички ателиета и забавления са безплатни за децата и са финансирани от Община Враца.


Двамата млади, които избраха да са младоженците  в Северняшката сватба

Двамата млади, които избраха да са младоженците  в Северняшката сватба ...

......... няма стаи за нощувка в хотелите на  Враца и близките места. Заради това са подготвили къмпинг площадка за палатки и място за каравани  недалеч от горната лифтена станция. Ще бъдат задоволени и любителите на чевермето, а площадките ще  бъдат обезопасени с осветление. Транспортът  за събор „Леденика“ ще бъде безплатен, това  потвърдиха от общината.


Графити-майсторът Светозар Янков – Sve започна рисуването на фасадата на

Графити-майсторът Светозар Янков – Sve започна рисуването на фасадата на ...

......... В началото на м.септември  в местността “Леденика“ нов рок концерт ще се зарадват любителите на популярната музика. Рокуикенд предстои и по време на Врачанския есенен панаир, каза кметът Калин Каменов за предстоящите инициативи до края на годината. “Ще отнемем титлата на град Каварна като рокстолица на България“, коментира кметът на Враца.


През 2019 година, благодарение на правилното управление на публичните ресурси

През 2019 година, благодарение на правилното управление на публичните ресурси ...

......... премахнали изсъхналите растителни видове, оформили са декоративните храсти и са поставили две цветни арки. Предвидени са 35 000 лв. за реконструкция на парка и изграждането на водно огледало с каскадно падане на водата. По този начин паркът, който не е обновяван в последните десет години, ще има напълно различна визия.


Враца е сред 11-те общини в страната, които ще бъдат

Враца е сред 11-те общини в страната, които ще бъдат ...

......... програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух бе 115 милиона лева, но след направено предложение от УС на Националното сдружение на общините, средствата са увеличени на 390 милиона лева. По този начин ще се осигури възможност на общините, в които обществения транспорт е амортизиран, да закупят съвременни екологични транспортни средства.


Да се събираме на мегдана и да поиграем народните ни

Да се събираме на мегдана и да поиграем народните ни ...

......... часа. Както е било в миналото – един час преди залез слънце организаторите очакват техните последователи на пл. „Христо Ботев“ – дали ще си говорят, дали ще танцуват или просто ще си хапнат нещо домашно приготвено. "От нас е музиката - от всички останали любовта към българското", казва Искрен Дилов.