Г-н Иванов, как оценявате мерките на правителството по кризата с

Г-н Иванов, как оценявате мерките на правителството по кризата с ...

......... Всяка помощ, всяко общо усилие като народ е изключително ценно в този момент. И разбира се и по възможност всеки да стои в къщи и да се пази. Ако успеем със всичко изброено дотук по-строги мерки няма да има и скоро всичко това ще приключи. Вярвам в това! Източник: http://vratzadnes.com/


Кметът на Враца Калин Каменов оповести мерките, които ще вземе

Кметът на Враца Калин Каменов оповести мерките, които ще вземе ...

......... Кметът на Враца Калин Каменов оповести мерките, които ще вземе общината във връзка с извънредното положение в страната, наложени за ограничаване на заразата с COVID-19. Мерките са разделени на социални и икономически. Ето пълният списък:


Премиерът Бойко Борисов посети завод за защитни облекла във Враца.

Премиерът Бойко Борисов посети завод за защитни облекла във Враца. ...

......... да го сложете допълнително в поръчката". „Тези хора сега ни спасяват от кризата. Белгия се обърна към населението, ако някой има маски да ги носи на лекарите. Прави се кордон за тирове, за да може да не спира производството, но ако няма работници, то другото няма значение.“, категоричен бе министър-председателят.


Враца още няма инфекциозно отделение за случаи с коронавирус, предаде

Враца още няма инфекциозно отделение за случаи с коронавирус, предаде ...

......... е, че във Враца всички такива са пенсионирани - става въпрос за трима. Засега болните от Враца се препращат в белослатинската болница, където има действащо инфекциозно отделение. Още: "67 потвърдено болни от коронавирус, предложения за ТИР-овете, идващи от чужбина" "НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-важно за коронавируса, 17 март"


Спецакция се проведе и в Мездра, съобщиха от полицията. Операцията

Спецакция се проведе и в Мездра, съобщиха от полицията. Операцията ...

......... заглушител, боеприпаси за двете оръжия; върхове на стрели и др. предмети с културно-историческа стойност. Образувани са две досъдебни производства - за незаконно притежание на наркотични вещества и по линия „Културно-исторически ценности“. Служителите на „Пътна полиция“ са съставили 4 акта и 27 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.


„Нашият град е дълбоко свързан с Освобождението на България от

„Нашият град е дълбоко свързан с Освобождението на България от ...

......... както и в професионалните гимназии „Н. Й. Вапцаров“ и по търговия и ресторантьорство. В родолюбивата инициатива се включиха и председателят на Общински съвет - Враца Нели Стоянова и заместник-председателят - Владимир Христов, които раздадоха трибагреници в НУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и ПЕГ „Йоан Екзарх“.„През последните няколко години усилията на местната власт са съсредоточени

„През последните няколко години усилията на местната власт са съсредоточени ...

......... В рамките на посещението си във Враца, министър Емил Димитров се запозна с технологията на полагане на новите чугунени тръби на Довеждащия водопровод от яз. „Среченска бара” до Враца. Кметът Каменов, управителят на ВиК-Враца Ангел Престойски и представители на фирмата-изпълнител на обекта показаха трасето, по което ще преминава 33-километровият водопровод.


Ток наполовина - звучи почти нелогично, но е факт. Това

Ток наполовина - звучи почти нелогично, но е факт. Това ...

......... телевизора. Как да Ви кажа, че имам ток?! Въпросът е този, че все едно ние имаме ток и ще трябва да заплащаме и преноса – това, което го нямаме”, обясни Росица. Проблемите на хората от Мало Пещене все пак бяха решени в неделя привечер, а хората от селото си отдъхнаха.


Критично ниски са нивата на водата в язовир „Огоста“ и

Критично ниски са нивата на водата в язовир „Огоста“ и ...

......... водомера, а оттам тръбопроводът е собственост на фирмата и не знаят какво се случва с водата.  Кметът на Мездра обясни, че няма опасност жителите на града да бъдат ограничени откъм питейна вода или да бъдат наводнени. В същото време нивата на яз. „Огоста“ са най-ниските откакто е въведен в експлоатация. 


Областният управител Малина Николова и експерти от междуведомствена комисия продължават

Областният управител Малина Николова и експерти от междуведомствена комисия продължават ...

......... на отпадъците, съгласно действащите нормативни актове. Проверката от страна на Областна администрация – Враца продължава с изискване на документи и допълнителна информация от компетентните органи, както и посещение на място на 4 февруари – ден, преди срока за извозване на отпадъците от площадката на „Присма 1“ ЕООД – Враца.  


Екип от криминалисти извади портмонето на убитото в Галиче момиче

Екип от криминалисти извади портмонето на убитото в Галиче момиче ...

......... е отмъкнал портмонето й с 250 лева в него. Прибрал се в дома си, взел парите й и изхвърли портмонето в гарана на баба си и дядо си. 18-годишното момиче беше открито мъртво в дома си рано сутринта в събота. Още същата вечер извършителят бе задържан от органите на реда. С шествие, в което ще се включат всички, решили да

С шествие, в което ще се включат всички, решили да ...

......... Велик водосвет и хвърлен кръста. Във връзка със запазване на традицията и автентичността на обичая, Община Враца апелира всички участници в „спасяването“ на кръста да бъдат облечени в народни носии. За повече информация и уточнения на телефон: 0888 32 92 43, на който се правят и записвания за участие.  


С народни хора и с концерт на победителя във фолклорния

С народни хора и с концерт на победителя във фолклорния ...

......... г. Приветствие към жителите и гостите на града ще отправи кметът Калин Каменов. Своята благословия за здраве, успех и благоденствие ще даде Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий. В новогодишната нощ небето над Враца ще бъде озарено от многоцветна заря. Празничната програма ще продължи с концерт на народния певец Светлин Миланов.


„Само една година след символичната първа копка на Центъра за

„Само една година след символичната първа копка на Центъра за ...

......... посещението заместник-министър Зорница Русинова посети и ЦНСТ 1 за деца и младежи с увреждания. Услугата е изградена със средства от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и функционира от 1 декември 2014 г. Центърът е с капацитет 14 деца и младежи, които нямат възможност да бъдат отглеждани в семействата си.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” задържаха

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” задържаха ...

......... да се укрие или да извърши друго престъпление. За престъплението се предвижда наказание от две до десет години „лишаване от свобода” и глоба от петдесет хиляди до сто хиляди лева. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия чужд гражданин.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха ...

......... съдържащи 2970 кутии с 20 790 сашета лекарствен препарат с надпис „KAMAGRA“ и 4980 блистера с 29 880 таблетки „SILDENAFIL“ - и двете лекарствени средства са видове стимуланти за полова мощ. Лекарствените препарати са иззети, тъй като не са разрешени за продажба на територията на ЕС. Работата по случая продължава.Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха ...

......... грама. Шофьорът на микробуса е заявил, че всички бижутерски изделия в хладилните чанти са негова собственост.Агенция Според  резултатите от извършената експертиза, задържаните 10 034 грама изделията са изработени от злато с обща стойност 481 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство,  което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура-Видин.


Изпълнявайки договореностите в Колективния трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и

Изпълнявайки договореностите в Колективния трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и ...

......... здравните кабинети на детски градини и училища, яслени групи на детските градини, както и персоналът, работещ в детските ясли и детските кухни на Община Враца. Размерът на допълнителното трудово възнаграждение е една брутна работна заплата, пропорционално на реално отработените дни, за всички работещи по трудово правоотношение към 30.11.2019 г.  


Калин Каменов взе участие във форума „Общински мандат 2019 –

Калин Каменов взе участие във форума „Общински мандат 2019 – ...

......... на местната власт в процесите на стратегическото управление и ще очертае визията за развитието на българските общини в започващия нов мандат на местната власт. Встъпителният форум на кметовете на общини бе 11 декември – денят, в който преди 23 години е учредено Националното сдружение на общините в Република България.  


„За да бъдете добри, в това което работите, влагайте емоция,

„За да бъдете добри, в това което работите, влагайте емоция, ...

......... бъдете вдъхновяващи преподаватели, а за да постигнете това трябва да четете, да учите, да не се страхувате и да се обогатявате със знания всеки ден. Тогава съм сигурен, че ще успеете!“ – допълни още Каменов. В рамките на дискусията беше представен и новият заместник-директор на филиала - д-р Елица Александрова.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ -

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ...

......... служители откриват при проверката 8 кашона, съдържащи 352 броя парфюми, носещи различни световноизвестни търговски марки, за които не са представени митнически документи за въвеждането им в ЕС от Турция. Парфюмите са задържани. За случая ще бъдат уведомени правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.


72-годишен мъж открил простреляно кучето си - порода пинчер. От

72-годишен мъж открил простреляно кучето си - порода пинчер. От ...

......... 72-годишен мъж открил простреляно кучето си - порода пинчер. От полицията съобщават, че това е станало на улица в село Гомотарци. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Трупът на животното бил транспортиран за ветеринарна аутопсия. Работата на разследващите по случая продължава.


Служители на РУ–Враца хванаха криминално проявен тийнейджър, извършил кражба, съобщават

Служители на РУ–Враца хванаха криминално проявен тийнейджър, извършил кражба, съобщават ...

......... кражба, съобщават от МВР. На 31 октомври постъпил сигнал, че в този ден, около 18,15 ч., непознат отнел 10 лева от непълнолетно момче. Извършителят се укрил, но на 4 ноември е установен и задържан.  16-годишният, криминално проявен за кражби и грабежи, ще остане в ареста за срок до 24 часа. 


Семейството на Ценко Чоков не успя да си върне кметския

Семейството на Ценко Чоков не успя да си върне кметския ...

......... секцията. Припомняме, че Ценко Чоков, който е избиран за кмет на Галиче четири пъти от различни политически сили, е осъден на първа инстанция като ръководител на банда за рекет, лихварство, побоища и палежи. Заради процеса в началото на 2018 г. бяха прекратени и правомощията му като кмет на врачанското село.


Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 70

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 70 ...

......... опит да избяга като обръща автомобила и тръгва посока Враца. Агенция "Митници" След около пет километра е застигнат от обозначен служебен автомобил със светлинна и звукова сигнализация и е спрян за проверка.--> В багажното отделение са открити черни найлонови чували, пълни с различни разфасовки нарязан тютюн за пушене с общо тегло  70.2 кг. 


Враца. „Гласувах за продължаващото развитие на Враца - за това

Враца. „Гласувах за продължаващото развитие на Враца - за това ...

......... Това каза кандидатът на ГЕРБ за кмет Калин Каменов, който упражни правото си на глас заедно със своето семейство в 78-а секция на кв. „Бистрец“ във Враца, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „Важно е да се гласува, нашата активност и нашето желание определят посоката на развитие на община Враца”.


Днес приключи плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ

Днес приключи плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ ...

......... график бяха извършени предвидените ремонтни дейности и профилактика на системите и оборудването. Изпълнени бяха и планираните мерки за обезпечаване на дългосрочната експлоатация на блока, който на 1 октомври получи от АЯР лицензия за следващите 10 години. Другият ядрен енергоблок на АЕЦ „Козлодуй” - пети, работи с пълно натоварване на мощността.


Общо 1490 кутии (29 800 къса) цигари и алкохол, предимно с

Общо 1490 кутии (29 800 къса) цигари и алкохол, предимно с ...

......... Заради липсата на документи по случая е образувано административнонаказателно производство. При друг случай от предходната нощ, митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ са открити  в района на Дунав мост при Русе в товарен автомобил, управляван от турски гражданин, 150 кутии (3000 къса) нелегални цигари с надписи DUTY FREE.


Мащабната специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, е осъществена

Мащабната специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, е осъществена ...

......... и свински опашки. Сухи канабисови съцветия, с тегло около 29 грама, съхранявани в стъклен буркан и картонена кутийка, са открити и при претърсване в имот, обитаван от 56-годишния мъж.Тримата мъже са задържани с полицейска марка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван във видинската прокуратура. 


Първата по рода си площадка за деца със специфични потребности

Първата по рода си площадка за деца със специфични потребности ...

......... за използване от деца с физически проблеми. Площадката е 100 кв.м., с мека настилка, сензорна пътека, люлки-гнездо и първата люлка за инвалидни колички във Враца. На откриването днес присъстваха: заместник-кметът Петя Долапчиева, председателят на УС на СНЦ „Зорница“ – Христина Младенова, представители на Обществения дарителски фонд за Враца, общественици, родители.


Тежък пътен инцидент затвори Прохода на републиката край село Пчелиново

Тежък пътен инцидент затвори Прохода на републиката край село Пчелиново ...

......... по обходни маршрути, а товарните изчакват на място. БГНЕС Временно се ограничава движението през Прохода на Републиката в района на Гурково поради пътнотранспортното произшествие, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. -->Обходните маршрути за леките автомобили са: пътуващите от Стара Загора – през Шипка, а от Велико Търново – през Габрово.  


45 са кандидатите за кметове на 11-те общини във Видинска

45 са кандидатите за кметове на 11-те общини във Видинска ...

......... председател на местния Общински съвет, е кандидатурата на ПП „Нова алтернатива“. В община Чупрене кандидатът на ГЕРБ е настоящият кмет на село Горни Лом Анжело Добричов. Богомил Станков - председател на Общинския съвет, е кандидатът на БСП, Иван Велков е кандидат на ПП „Воля“, ДПС издигна кандидатурата на Адриан Маринов.


Два автомобила са горели тази нощ в село Малорад, съобщиха

Два автомобила са горели тази нощ в село Малорад, съобщиха ...

......... тръгнал от лек автомобил” Фолксваген Пасат”, който е изгорял напълно и увредил паркиран до него лек автомобил „Сузуки“. Двата автомобила са ползвани от жител на същото село.  Причини и щети са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено за допълнителен оглед през светлата част на денонощието. Образувано е досъдебно производство.


Завърши рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път Враца –

Завърши рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път Враца – ...

......... лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от Обединение „ТСП КОНСУЛТАНТИ“ ДЗЗД с участници: „ТРИ - ЕС“ ЕООД, „СТРОЛ 1000“ АД и „ПИ ЕС КОНСУЛТ“ ЕООД. Техният договор е за 202 787,57 лв. с ДДС. Авторският надзор е на „Виа План“ ЕООД. Договорът им е за 2 935 лв.с ДДС.


Влажни са пътните настилки във Видинска област след преваляванията от

Влажни са пътните настилки във Видинска област след преваляванията от ...

......... На ГКПП „Дунав мост 2“ с предимство преминават леките и лекотоварните автомобили. На другите два гранични пункта в областта –„Връшка чука“ и „Брегово“, трафикът е спокоен, няма образувани опашки от чакащи автомобили. Във Видин трафикът е засилен на входно изходните артерии на града, в централната част и по бул. „Панония“.


Кметът на Враца Калин Каменов откри първата пресконференция по проект

Кметът на Враца Калин Каменов откри първата пресконференция по проект ...

......... село Оходен. Проектът „Модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж – Враца“ е на обща стойност 29 995 лв. и се финансира от фонд „Социална закрила“, като близо 3 000 лв. са осигурени от бюджета на община Враца. Срокът за изпълнение на проекта е до 30.11.2019 г.


Кметът на Монтана - Златко Живков стана градоначалник на годината.

Кметът на Монтана - Златко Живков стана градоначалник на годината. ...

......... категории за малки, средни и големи общини.  Гласуването беше онлайн, като жителите на всички населени места оценяваха  работата на кметовете и екипите им в за целия мандат от 2015-та  до 2019 -та година.  Сред отличените бяха още кметовете на Стара Загора, Варна, Казанлък, Велико Търново, Враца, Благоевград, Бургас и София. 


С публичен отчет, кметът Калин Каменов представи постигнатото в мандат

С публичен отчет, кметът Калин Каменов представи постигнатото в мандат ...

......... се проведе пред сградата на Община Враца присъстваха още: областният управител Малина Николова, заместник областният управител – Мирослав Комитски, заместник-кметът Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация – Нина Дакева, общински съветници, директори на държавни и местни администрации, на детски, учебни и здравни заведения, представители на бизнеса, спорта и културата, граждани.


Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза

Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза ...

......... инцидента е пострадал и пешеходец, който е вървял по тротоара. Цистерната е превозвала перилни препарати. „Разговарях с директора на пожарна безопасност. Очакваме до края на деня да бъде предоставен временен фургон, в който семейството да се настани. Ще внеса и предложение семейството да получи еднократна помощ”, заяви кметът Десислава Тодорова.


-Враца. Каменна колона с античен надпис е установена при специализирана

-Враца. Каменна колона с античен надпис е установена при специализирана ...

......... и сина им Аврелий Антонин (Каракала).Блокът е предаден с протокол от собственика на галерията и е транспортиран в Регионалния исторически музей във Враца за последващи експертизи. По случая е образувано досъдебно производство за незаконно държане на антични предмети (чл. 278 от НК), материалите са предадени на окръжната прокуратура във Враца.


Двама души пострадаха, след като ТИР се вряза в къща

Двама души пострадаха, след като ТИР се вряза в къща ...

......... Инцидентът е станал тази сутрин към 07:30 часа. Пострадали са шофьора и пешеходец на 27 години. Двамата са откарани в болница за преглед. Временно движението по пътя Враца-Оряхово в района на Борован се осъществява двупосочно в една лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Водачите да се придвижват с повишено внимание и съобразена скорост.


Враца. РИОСВ-Враца организира велопоход по велоалеята в парк „Хижата“, съобщиха

Враца. РИОСВ-Враца организира велопоход по велоалеята в парк „Хижата“, съобщиха ...

......... ще представят накратко целта на провеждане на европейската инициатива. Освен с велосипеди желаещите могат да участват с ролери, скейтбордове или да се разходят пеша сред красивата природа на града. Преходът ще завърши при комплекс „Чайка“, където ще се проведе тематична викторина. Най-добре представилите се участници ще получат награди от инспекцията.


„Всеки ден трябва да се грижим за нашия квартал, градинката,

„Всеки ден трябва да се грижим за нашия квартал, градинката, ...

......... Страната ни за поредна година се нарежда сред държавите с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света. Главната роля на инициативата е поверена на хората, които с действията и начина на мислене се превръщат от доброволци за един ден в посланици на каузата „Да направим България чиста“.


Тазгодишното издание на Врачанския есенен панаир очаква двойно повече търговци

Тазгодишното издание на Врачанския есенен панаир очаква двойно повече търговци ...

......... концерт на любимата на няколко поколения българи - група „Тангра“. Тази вечер - 13 септември - петък, от 20:00 ч., на панаирната сцена начало на културната програма ще бъде дадено с грандиозен концерт на легендарния солист на рок групата „Юрая Хийп“ – Джон Лоутън и музикантите от Б Т Р.


С тържествена церемония беше открита новата академична година във филиал

С тържествена церемония беше открита новата академична година във филиал ...

......... Иван Грозданов, представители на лечебни заведения от Враца и Монтана, преподаватели, студенти и граждани. През новата академична година, във филиала ще се обучават над 400 студенти, като 105 от тях са първокурсници. Във висшето учебно заведение се изучават в бакалавърски програми, специалности – „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Лекарски асистент“ и „Трудотерапия“.


Официалното честване на 134-та годишнина от Съединението на България започна

Официалното честване на 134-та годишнина от Съединението на България започна ...

......... паметника на загиналите във войните и пред паметната плоча на полковник Васил Таслаков и загиналите от 35 врачански полк в Добричката епопея, бяха поднесени венци и цветя. На честването присъстваха народни представители от врачанско, общински съветници, ръководители на местни институции и културни организации, както и много граждани, ученици и деца.


Община Враца осигури безплатен  транспорт за желаещите да посетят първия

Община Враца осигури безплатен  транспорт за желаещите да посетят първия ...

......... ВАСИЛ ПЕТРОВ, Николай Карагеоргиев - китара  Символично фестивалът ще бъде закрит със спектакъла "Фортисимо фест" от 20 часа на площада пред Общината във Враца. В него ще участват симфониетите от Враца и Разград, Михаела Филева, Дони, Георги Андреев и братя Зайранови. Гост-диригент е Максим Ешкенази, а водещ - Герасим Георгиев-Геро.


Те са сред нас всеки ден - преминаваме край тези

Те са сред нас всеки ден - преминаваме край тези ...

......... 18 ч. в Младежкия дом. Организаторите апелират и канят всички, които имат идеята близо до сърцето си с думите: „Нека покажем , че различното не е страшно ! Нека осигурим място на детските площадки и за различните деца! Нека дадем възможност на всички деца да играят заедно ! “  


Няма как да се стигне до масово унищожаване на пчелите

Няма как да се стигне до масово унищожаване на пчелите ...

......... да дебнат и обикновено разграбват по-слабите кошери. "Влизайки да разграбват запасите на даденото семейство, по този начин те се заразяват и пренасят заразата в техните си кошери, като това е един от начините на разпространение на болестта", добави Янев. Той заяви, че няма поводи за сериозни притеснения заради американския гнилец.


За първи път красивата пещера Леденика във Врачанския Балкан събира на

За първи път красивата пещера Леденика във Врачанския Балкан събира на ...

......... Сред уникалните образования на природната забележителност българският Франк Синатра ще представи популярни пиеси, интерпретирани акустично, заедно с талантливия китарист Николай Карагеоргиев. Според артистичния директор на феста, маестро Христо Павлов, това ще бъде уникално преживяване за любителите на музиката, без ограничение в жанровете, а особено удоволствие ще достави акустиката на пещерата Леденика.


Преди седмица завършиха строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за

Преди седмица завършиха строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за ...

......... както и Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване. С реализирането му ще бъдат обхванати 60 потребители. Капацитетът на всяка една социална услуга е 15 лица. След завършването на строително-ремонтните дейности Община Враца ще разполага с 22 социални услуги, в които ще бъдат обхванати над 600 потребители.


Повече от 50 км са обновените улици на територията на

Повече от 50 км са обновените улици на територията на ...

......... реализират и в населените места на Враца. „Към момента са обновени участъци в селата – Згориград, Чирен, Тишевица, Косталево, Власатица, Мраморен, Оходен, Лютаджик и Мало Пещене. С осигурени средства от бюджета ще се асфалтира участъкът между селата Девене и Три кладенци, както и пътят до село Косталево“, допълни още кметът.


Катастрофа затруднява движението по пътя Мездра-Ботевград, съобщиха от МВР. Сигналът

Катастрофа затруднява движението по пътя Мездра-Ботевград, съобщиха от МВР. Сигналът ...

......... По първоначални данни, са се сблъскали две леки коли. Една жена е пострадала. Тя е откарана за преглед в болнично заведение.   Пътуващите от Мездра за София своевременно да се отправят към Своге. А тези от София за Мездра изчакват. Екипи на "Пътна полиция" са на мястото на инцидента и подпомагат движението.


 Спортно училище „Св. Климент Охридски“ във Враца тържествено откри новата

 Спортно училище „Св. Климент Охридски“ във Враца тържествено откри новата ...

......... да се гордеем с вас и вашите успехи. Честит празник!“ – допълни още в приветствието си кметът на Враца. По повод откриването на учебната 2019/2020 година поздравителен адрес  от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев поднесе гл. експерт в Министерството на младежта и спорта - Мария Георгиева


АЕЦ „Козлодуй” възпя с песен за хиляди левове годишнината си.

АЕЦ „Козлодуй” възпя с песен за хиляди левове годишнината си. ...

......... решили сами да правят клип, а ги поканили в международен проект на „Росатом” – „Песни на атомните градове”. В него централи от вътрешността на Русия до Източен Сибир с музика успокояват, че ядрената енергетика значи мир.--> Нашите енергетици работили с музиканти и продуценти няколко месеца до финалния вариант на одата.


67-годишен мъж от София загина при катастрофа в района на Петрохан,

67-годишен мъж от София загина при катастрофа в района на Петрохан, ...

......... цитирани от "Фокус". Сигналът за инцидента е подаден в 11:20 часа. Водачът на автомобила се е ударил в мантинелата. Временно движението в района се осъществява двупосочно в една лента.    Публикувахте от в  Движението се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост.


Иновативният VR продукт „Дестинация Враца – величие и красота в

Иновативният VR продукт „Дестинация Враца – величие и красота в ...

......... обстановката, подчертаха организаторите от „Книгини“. Така участниците от пасивни зрители могат да се превърнат в активни участници. VR продуктите са доказали, че имат постигнат ефект на 190% ръст в резервациите в световен мащаб. На презентацията присъстваха експерти на Природен парк „Врачански Балкан“, на Търговско-промишлената палата, Регионална библиотека и представители на бизнеса.


Днес ще бъде изпратено отрицателното становище на Община Враца за изграждането

Днес ще бъде изпратено отрицателното становище на Община Враца за изграждането ...

......... Наличието на подобна инсталация е в пълно противоречие с водената от мен политика и с Програмата за качеството на атмосферния въздух“ – допълни още Каменов. След изпращането на отрицателното становище до РИОСВ – Враца, инвестиционното предложение на „Валтер къмпани“ ЕООД ще бъде разгледано на експертен съвет в Регионалната инспекция.  


Враца е единственият областен град в Северозападна България, който разработи

Враца е единственият областен град в Северозападна България, който разработи ...

......... в момента контейнери тип „Бобър“. След изграждането на площадките и поставянето на съоръженията, в тях ще бъдат изхвърляни само битови отпадъци. Основната цел при внедряването на системата за сметосъбиране, използвайки съдове за подземен монтаж е – намаляването на възможността за замърсяване около контейнерите и по-голяма ефективност при управлението на отпадъците.


Първите седем чисто нови автобуси пристигат във Враца през септември. До

Първите седем чисто нови автобуси пристигат във Враца през септември. До ...

......... отговарят на всички европейски регламенти и директиви. Втората част от обновяването на градския транспорт на Враца е закупуването на 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси, като предвидените средства са в размер на 21 820 000 лв. без ДДС и са осигурени по ОП „Околна среда“ 2014-2020г.  


Враца. 1548 собственици ще получат еднократно обезщетение за умъртвени животни

Враца. 1548 собственици ще получат еднократно обезщетение за умъртвени животни ...

......... а целта на мероприятията е да бъдат запознати повече на брой стопани с опасността на заболяването и превантивните мерки за недопускане на разпространението му“, заяви Комитски. По предложение на членовете на Областната епизоотична комисия, информационна кампания предстои да се проведе в населените места от общините Бяла Слатина, Мездра и Роман.


92-годишен емигрант дари средства за асфалтиране на  улица в Монтана,

92-годишен емигрант дари средства за асфалтиране на  улица в Монтана, ...

......... в родното му село. "Аз се намирам на моята последна стъпка. Нямам деца и искам да оставя всичко, каквото имам... И тези 440 хиляди лева искам да бъдат разпределени за обществото във Винище", разказва още дядо Кирил. За родното му село, това дарение ще е като дар от Бога, коментират местните.


Кино под звездите ще се проведе тази събота - 24

Кино под звездите ще се проведе тази събота - 24 ...

......... в двете посоки са: възрастни - 8 лв.; ученици, студенти и пенсионери - 6 лв.; деца от 4 до 7 г. - 4 лв.  Организаторите на транспорта до лятното кино, Общинско предприятие „Спорт и туризъм“, напомнят на пътниците да съхраняват касовия бон за обратно връщане с превозното средство.    


Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и полицейски

Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и полицейски ...

......... е иззета, работата по случая продължава. При трети случай - митнически служители са извършили проверка на регистриран специализиран малък обект за дестилиране на територията на Община Дулово. На територията на казана са намерени складирани 80 литра ракия, които са изварени преди проверката, но за тях не са представени акцизни документи.


Враца. Централната избирателна комисия (ЦИК) ще трябва да реши разпределението

Враца. Централната избирателна комисия (ЦИК) ще трябва да реши разпределението ...

......... също 4, за Коалиция „Обединени патриоти“ – двама и по 1 са представителите на партиите ДПС, „Воля“ и „Демократична България – обединение“. Поради непостигнато съгласие от представителите на ПП ГЕРБ и БСП „Коалиция за България“, относно определяне председател на ОИК, разпределението на длъжностите ще се извърши от Централната избирателна комисия.


Отбелязването на 177 години от рождението на Никола Войводов и

Отбелязването на 177 години от рождението на Никола Войводов и ...

......... Христов, директорът на СУ „Никола Войводов“ – Снежанка Каменова, директорът на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Силвия Врачовска, представители на Регионалното управление на образование, на звено „Център за младежки дейности“, общественици и граждани. В знак на почит и признателност пред паметника на бележития врачанин бяха поднесени венци и цветя.  


Неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще проведе отново напълно

Неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще проведе отново напълно ...

......... от тях час онлайн на https://www.medikara.bg/. На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента. Имайте предвид, че прегледи няма да бъдат извършвани по време на консултациите. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи с които разполага пациента към момента.


Мащабен концерт на легендарния солист на рок бандата „Юрая Хийп“

Мащабен концерт на легендарния солист на рок бандата „Юрая Хийп“ ...

......... ще се качи на сцената на 16 септември. 131-то издание на Врачанския есенен панаир ще бъде закрито с концерт на легендарния дует, чиито песни и днес са хитови – Братя Аргирови. Известните близнаци Благовест и Светослав ще изпълнят вечните песни „Замирисва на море“, „До вчера“, „Точно в пет“ и др.


Издирват 10-годишно дете, изчезнало при къпане в река Искър, съобщиха

Издирват 10-годишно дете, изчезнало при къпане в река Искър, съобщиха ...

......... на къпане в района на бента на река Искър, детето е изчезнало. Момчетое било повлечено от водата в канал, захранващ ВЕЦ „Варуна“. Детето е било заедно с вуйчо си. Проведено е издирване по протежение на канала, както и в района на ВЕЦ, но към момента момчето не е открито. Издирването продължава.


Областната епизоотична комисия във Видин прие днес неотложни мерки след

Областната епизоотична комисия във Видин прие днес неотложни мерки след ...

......... път" във Видин, където за първи път беше установено заболяване на прасе от АЧС, е приключило умъртвяването на животните, както и в 3 км. зона, около огнището на болестта. Извършена е дезинфекция на дворовете, където са евтаназирани прасета, както и на улиците. В момента се работи в 10 км зона.