Видин. Открити са отровени три мъртви белоглави лешояда, каза за

Видин. Открити са отровени три мъртви белоглави лешояда, каза за ...

......... „Врачански Балкан“ се полагат огромни усилия от Дирекцията на парка и природозащитни организации. Няколко проекта финансираха дейностите за изграждане на инфраструктура и внасяне на птици от Испания и Франция. Установеното деяние има опасност да унищожи колония от 50 птици, подобно на случая в Кресненското дефиле през миналата година. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С откриването на паметна плоча на фасадата на НЧ

Видин. С откриването на паметна плоча на фасадата на НЧ ...

......... откриване гроба на Апостола на свободата Васил Левски, за популяризиране бита и говора на забележителните родопчани. Сведените глави в минутата мълчание, поднесените цветя, водосветът и най-вече младите хора с любопитни очи вдъхват надежда за нещо добро, което предстои, щом е жива паметта за малките хора, творящи големите неща в историята.


Видин. 17 растения канабис са намерени при проверка на частен

Видин. 17 растения канабис са намерени при проверка на частен ...

......... с височина от 200 до 350 см. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. В помещение на втория етаж на къщата били открити 10 сухи канабисови съцветия и сух стрък от същата култура с височина 63 см. Работата по случая продължава, в РУ - Кула е образувано досъдебно производство.


Нов случай на африканска чума по свинете е установен във

Нов случай на африканска чума по свинете е установен във ...

......... на заразната болест по свинете, като със заповед на Регионална дирекция по горите – Берковица са определени ловно-стопански райони, попадащи в зоната около огнището наболеста в землището, където е установена заразата. В определената инфектирана зона се допуска извършването само на неотложни земеделски дейности при стриктно спазване на мерките за биосигурност.


Видин. Възможностите за подкрепа на предприемачите и инвеститорите от фондовете

Видин. Възможностите за подкрепа на предприемачите и инвеститорите от фондовете ...

......... информация от ОИЦ“, допълни Цветомир Ценков. С презентацията и изнесената приемна в Ружинци стартира есенния цикъл от срещи на ОИЦ, който ще обхване всички общини от областта. Във всяка от тях, на база на детайлен анализ, ще се представят най-актуалните за местната общност възможности за финансиране от ЕС. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна

Видин. 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна ...

......... поднесоха цветя пред паметника на Скърбящия воин и почетоха паметта на загиналите в Сръбско-българската война, в чиято чест е издигнат паметника. На тържествената церемония присъстваха народните представители д-р Цветан Топчиев от БСП, Росен Живков от „Обединени патриоти“, областният управител Албена Георгиева и председателят на Общинския съвет Генади Велков. Анна ЛОЗАНОВАВидин. Участниците в шестото издание на велопрехода „Дунав Ултра“ се

Видин. Участниците в шестото издание на велопрехода „Дунав Ултра“ се ...

......... 680-километров маршрут от Видин по поречието на Дунав към Черно море, като крайната точка е Дуранкулак. Най-малкият ентусиаст сред тях бе двегодишната Христина от София. Тя се чувстваше удобно на велосипеда на своята майка Бистра Панайотова, която е любител на колоезденето, но за първи път се включва в „Дунав Ултра“.


На 6 септември рано сутринта ентусиасти от четири държави -

На 6 септември рано сутринта ентусиасти от четири държави - ...

......... фланелки. Такива кутии са предвидени за всички участници в прехода. „Дунав Ултра“ няма състезателен характер, но организаторите очакват тази година най-бързите колоездачи да изминат 680-километровата дистанция на маршрута - от Видин до Дуранкулак, за по-малко от 40 часа. Основната група участници вероятно ще достигне крайната точка до 5 дни.  


Видин. Натоварен е трафикът в посока за ГКПП „Дунав мост

Видин. Натоварен е трафикът в посока за ГКПП „Дунав мост ...

......... мост 2“ с предимство преминават леките и лекотоварните автомобили. На другите два гранични пункта в областта –„Връшка чука“ и „Брегово“ трафикът е спокоен, няма образувани опашки от чакащи автомобили. Във Видин трафикът е засилен на входно изходните артерии на града, в централната градска част и по бул. „Панония“. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. 132 растения канабис са иззети при проверка в имот

Видин. 132 растения канабис са иззети при проверка в имот ...

......... още 15 стръка от същата култура. Засадените в градината растения били с височина от 120 до 240 см. Обитателката на имотите – 40-годишна местна жителка, е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Районна прокуратура-Видин. Разследването продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.


Кметът на Община Видин Огнян Ценков прие днес  посланика на

Кметът на Община Видин Огнян Ценков прие днес  посланика на ...

......... разговор. Темиртай Избастин изрази своето задоволство от отличното сътрудничество и в знак на признателност подари на кмета на Общината национална мъжка дреха, известна като "чапан" – изработена от велур, с национални казахстански орнаменти. Тя се подарява само при много специални случаи на хора, които имат особени заслуги.      Германски компании решиха да потърсят кадри, като организираха трудова борса

Германски компании решиха да потърсят кадри, като организираха трудова борса ...

......... в Германия, впоследствие ще се върнат, за да предадат наученото и да надграждаме всички заедно в нашия красив, старопрестолен Видин", заяви кметът. По време на трудовата борса посетителите се запознават и с дуалната форма на обучение в Германия, този факт предизвика и голямо участие на много млади хора и ученици.


Видин. Павел Николов и Венцислав Чанов, познати сред българската публика

Видин. Павел Николов и Венцислав Чанов, познати сред българската публика ...

......... няколко месеца ФК „Пегас Спорт – Видин“ организираха благотворителен футболен турнир в подкрепа на кампанията „Дари щастливо детство на Йоско“, в която кметът на Община Видин Огнян Ценков се включи с лично дарение. След събитието Pavell и Venci Venc’ отделиха 2 часа за селфита, снимки и разговори със своите почитатели.


Видин. Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на

Видин. Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на ...

......... име е Фахрета Яхич. Началото на музикалната й кариера е през 1980 година, след като се премества в Белград. През годините Лепа Брена се превръща в най-голямата фолк звезда на бивша Югославия и е изключително популярна на Балканите. Лепа Брена прави кариера и в киното, което също й носи популярност.


Видин. Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на

Видин. Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на ...

......... „Okrećeš mi leđa“, „Hajde da se volimo“, „Četiri godine“, „Boli me uvo za sve“, „Jedan dan života“ (дует с Мирослав Илич), Ja nemam drugi dom“, „Slatki greh“, „Kazna božja“, „Luda za tobom“ и др. Почитателите на Лепа Брена знаят, че прави кариера и в киното, което също й носи популярност.


След откриването на Видински панаир 2019 с участието на Цветелина

След откриването на Видински панаир 2019 с участието на Цветелина ...

......... с тях по време на концерта. През третата панаирна вечер се изявиха и самодейци от Община Видин – танцов състав „Стар мерак“ и детски танцов състав „Живо въгленче“ към Народно читалище „Свети Паисий Хилендарски 1926“ от село Иново, както и танцов състав към Народно читалище „Просвета 1937“ от село Кутово.Трети ден километрични опашки се вият към Дунав мост при

Трети ден километрични опашки се вият към Дунав мост при ...

......... преминаване на влизане в страната. В същото време колони от автомобили има и на граничен пункт "Кулата" и в двете посоки, пише в. "24 часа". Трафикът е интензивен. Преминаването през границата отнема над 15 минути. Опашките от превозни средства са както на изхода за леки, така и за товарни автомобили.


Трети ден километрични опашки се вият към Дунав мост при

Трети ден километрични опашки се вият към Дунав мост при ...

......... преминаване на влизане в страната. В същото време колони от автомобили има и на граничен пункт "Кулата" и в двете посоки, пише в. "24 часа". Трафикът е интензивен. Преминаването през границата отнема над 15 минути. Опашките от превозни средства са както на изхода за леки, така и за товарни автомобили.


От 23 до 31 август Видин е домакин на популярното

От 23 до 31 август Видин е домакин на популярното ...

......... надявам, че всички предстоящи панаирни дни ще ви донесат само хубави емоции и ще останат задълго в спомените ви! Защото ние се грижим за вас! Обявявам традиционния Видински панаир 2019 за открит! На добър час!“. Работното време на тазгодишното изложение е от 10.00 до 2.00 ч., а входът е свободен.


Община Видин продължава над 120-годишната традиция всяка година в края

Община Видин продължава над 120-годишната традиция всяка година в края ...

......... на дребно - от 10.00 ч. до 2.00 ч., с ползване на озвучаване до 23.00 ч.; за атракционния кът с люлки, стрелбища и други увеселителни съоръжения - от 10.00 ч. до 23.00 ч., като стриктно се спазват допустимите норми на шум. Входът за панаира, както и за концертите е свободен.


Със заповеди на министъра на околната среда и водите Нено

Със заповеди на министъра на околната среда и водите Нено ...

......... в бъдеще Община Видин ще има възможност да разработи тези находища на минерални води, като по този начин не само ще даде шанс на много хора да се възползват от това богатство, но и ще подобри значително качеството на живот в тези населени места, ще привлича нови инвеститори и туристи.


Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за ...

......... и ВМРО“ – 2 (заместник-председател и 1 член); ПП „Движение за права и свободи“ – 1 заместник-председател; Партия „Воля" – 1 член и Коалиция „Демократична България – Обединение“ – 1 член. В срок до 24 август всички предложения за състава на ОИК трябва да бъдат предадени в Централната избирателна комисия.


Във Видин започва подаването на заявления за обезщетение на собствениците

Във Видин започва подаването на заявления за обезщетение на собствениците ...

......... – в Информационния център, който се намира в административната сграда на Общината, пл. „Бдинци“ №2, ет.1 (вход откъм паркинга). В град Видин могат да кандидатстват за помощ собствениците, които отглеждат прасета в района с граници: ул. „Гео Милев“, ул. “Редута“, Безмитна зона, ул.“Момчил Войвода и ул.“Цар Михаил Шишман III“.  


Средновековната крепост за поредна година ще бъде сцена на фестивала

Средновековната крепост за поредна година ще бъде сцена на фестивала ...

......... ще забавляват, но и ще покажат необятния лабиринт на историческото познание. Пъстрата палитра от различни елементи, включени във фестивала, ще обогати представата за отминали събития, но и за запомнящо се преживяване сред неповторимата обстановка в замъка „Баба Вида“. Входът за всички прояви по време на средновековния фестивал „БъдинЪ“ е свободен.


Отделението по неврология във Видинската болница вече е без лекари,

Отделението по неврология във Видинската болница вече е без лекари, ...

......... нещо и за колко време", попита сестрата. Същевременно Милова заяви, че медицинските сестри напускат, защото работят твърде много, съответно няма добро качество на обслужването. Основната заплата за сестрите в неврологията е 590 лева, за останалите сестри – 580 лева, а директорът на болницата казва задочно, че пари за повече няма.


Видин. 1737 текстилни изделия, имитации на световни марки, са задържани

Видин. 1737 текстилни изделия, имитации на световни марки, са задържани ...

......... на „Adidas”, „Nike”, „Puma”, „Tommy Hilfiger” и „Gucci”, както и чанти с логото на „Louis Vuitton” и „Christian Dior”. В изпълнение на Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая са информирани правопритежателите на търговските марки.


Видин. Литературното четене под наслов „Молив зад ухото“, което е

Видин. Литературното четене под наслов „Молив зад ухото“, което е ...

......... фестивал за изпълнителски изкуства, чийто домакин от 8 до 11 август е Видин. „Квартална сцена“ продължава днес с ателие за изработка на мандали и спектакъла „Галената дъщеря“ пред Библиопощата, а довечера от 21 часа е предвидено огнено шоу, което ще се състои на откритата сцена при Художествената галерия „Н. Петров“.


Видин. Нов фонтан ще краси централната градска част на Видин.

Видин. Нов фонтан ще краси централната градска част на Видин. ...

......... фонтан ще бъде изграден от гранит, с който ще бъде покрит и целият площад. Фонтанът, намиращ се пред паметника на Трети пехотен Бдински полк ще запази своя вид. При него ще бъдат подменени помпите и дюзите. Планиран е нов фонтан да се изгради и пред музейната сграда „Конака“. Анна ЛОЗАНОВА


Общо 11 ученици се включиха като доброволци в третия сезон

Общо 11 ученици се включиха като доброволци в третия сезон ...

......... в подготовката на фестивала. Едно от момичетата – Габриела Прокопиева, която живее и учи в колеж с изучаване на география и изобразително изкуство в Лондон, нямаше възможност да присъства на срещата. Тя е дошла през лятото в родния Видин, за да даде своя доброволен труд по време на оперния фестивал.


Видин. Във връзка с провеждането на Летните вечери на операта

Видин. Във връзка с провеждането на Летните вечери на операта ...

......... През последните 3 дни беше извършена имагоцидна обработка на територията на град Видин и в населените места по поречието на Дунав. До края на този месец предстои още една. Предвиждат се също две дезинсекции и дезинфекции на детските площадки във Видин. Ще има и обработка на зелените площи срещу кърлежи.


Светът не избра Белоградчишките скали за едно от новите седем

Светът не избра Белоградчишките скали за едно от новите седем ...

......... и топла дреха, защото температурата в пещерата е 12 градуса. Създадена е организация за провеждане на фестивала. Девойки посрещат още на паркинга посетителите и им раздават рекламни материали и листовки с исторически бележки за Белоградчишката крепост. Предприети са охранителни мерки, а автобусите докарват всеки час туристи и любители на музиката.


София. Завърши Осмото издание на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни”.

София. Завърши Осмото издание на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни”. ...

......... за деца и възрастни, представени от Общински драматичен театър „Вида“, Държавен куклен театър – Видин, Драматичен театър – Монтана. Огнен спектакъл на „Дивинитас“, детска работилница за анимация, детски пленер „Моят Видин“ и „Детска хоротека“. В програмата бяха включени и концерти на Симфониета – Видин, Градския духов оркестър и Симона Загорова.


Видин. Забавления за най-малките се организират в рамките Осмото издание

Видин. Забавления за най-малките се организират в рамките Осмото издание ...

......... организирана и прожекция на избрани от фонда на „Златен кукер“ филми. Осмото издание продължава тази вечер с концерт на Симона Загорова на откритата сцена при Художествена галерия „Н. Петров“, а утре на същото място, от 18.30 ч., е закриването на фестивала с участието на самодейни състави от цялата Видинска област.


През фестивалната седмица децата, които обичат да рисуват, се включиха

През фестивалната седмица децата, които обичат да рисуват, се включиха ...

......... "Златен кукер" филми. Осмото издание на фестивала продължава тази вечер с концерт на Симона Загорова на откритата сцена при Художествена галерия „Н. Петров“, а утре на същото място, от 18.30 ч. е закриването на фестивала с участието на самодейни състави от цялата Видинска област, Антимовската духова музика и Юнашкия тиган.


Видин. ОДМВР-Видин издирва Борислав Димитров Борисов, 58-годишен жител на областния

Видин. ОДМВР-Видин издирва Борислав Димитров Борисов, 58-годишен жител на областния ...

......... слабо телосложение, на видима възраст между 50 и 60 години; лице – кръгло, мургаво; очи – кафяви; плешив. При проведените до настоящия момент издирвателни мероприятия Борисов не е установен. Призовават се гражданите, които имат информация за издирвания мъж, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.


Областната дирекция на МВР във Видин издирва изчезнал жител на

Областната дирекция на МВР във Видин издирва изчезнал жител на ...

......... – тъмно синя и бяла, плетена. Близките на Борислав търсят помощ и съдействие при издирването му. От проведените до настоящия момент издирвателни мероприятия Борислав Борисов не е открит.   Умоляват се гражданите, които имат информация за 58-годишния мъж, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.


Областната дирекция на МВР във Видин издирва изчезнал жител на

Областната дирекция на МВР във Видин издирва изчезнал жител на ...

......... – тъмно синя и бяла, плетена. Близките на Борислав търсят помощ и съдействие при издирването му. От проведените до настоящия момент издирвателни мероприятия Борислав Борисов не е открит.   Умоляват се гражданите, които имат информация за 58-годишния мъж, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.


Организирането на предстоящия трети сезон на фестивала „Летни вечери на

Организирането на предстоящия трети сезон на фестивала „Летни вечери на ...

......... която ще се превъплъти в ролята на Елена. Гражданите могат да си закупят билети за представленията на касите на Симфониетата и в МОЛ - Видин, а от понеделник - и в сградата на Общината. Билети ще могат да се закупят и на място, в дните, когато ще се играят спектаклите.


"Дунавски вълни" събра във Видин за осма поредна година актьори, ...

......... Симеонов и със специалното участие на известния оперен певец, първи тенор на Цюрихската опера - Бойко Цветанов. Фестивалните дни ще продължат от 22 до 27 юли, а днес може да се види детският пленер „Моят Видин”, спектакълът „Надхитряне” и представлението „Греховната любов на зографа Захарий” на Драматичен театър – Монтана.


Има арестувани при масирана акция за нощната тишина, която се

Има арестувани при масирана акция за нощната тишина, която се ...

......... съобщава Нова телевизия. Над 20 патрулни автомобила, жандармерия и спецполицаи влязоха в квартала около 20:00 часа. Междувременно се проверяваха влизащите в района коли. Именно от тази част на Видин обичайно се подават сигнали за нарушаване на нощното спокойствие. А по време на акцията имаше и сватба по улиците на квартала.


Видин. The Bridge Fest се провежда за десета поредна година

Видин. The Bridge Fest се провежда за десета поредна година ...

......... работилницата за рециклиране на пластмасови изделия, която е новост в работата на фестивала. Десетото издание се провежда от 13 до 21 юли, като в програмата всяка вечер са предвидени различни събития. Община Видин е осигурила всички необходими условия за пребиваване на участниците и за провеждане на заниманията в творческите работилници.


Повече от 400 талантливи младежи на възраст от 14 до

Повече от 400 талантливи младежи на възраст от 14 до ...

......... работилницата за рециклиране на пластмасови изделия, която е новост в работата на фестивала. Десетото издание се провежда от 13 до 21 юли, като в програмата всяка вечер са предвидени различни събития. Община Видин е осигурила всички необходими условия за пребиваване на участниците и за провеждане на заниманията в творческите работилници.


Видин. Превантивни дейности и готовност за ранно откриване са част

Видин. Превантивни дейности и готовност за ранно откриване са част ...

......... да запознае стопаните с основните признаци и сериозността на болестта, както и с методите за недопускане на епидемия. Областният управител благодари на представителите на средствата за масова комуникация за активната информационна кампания по отношение заболяването и навременното информиране на населението за актуалната епизоотична обстановка в страната и областта. Анна ЛОЗАНОВА


На летен лагер на Черноморието заминаха 42 деца от Видин.

На летен лагер на Черноморието заминаха 42 деца от Видин. ...

......... клубовете за занимания по интереси. За децата е осигурена здравна помощ, с тях пътуват и ръководители. Както всяка година, така и тази, децата ще имат възможността да посетят още и различни атракции - Делфинариума, Аквариума, Зоологическата градина, двореца Евксиноград,както и да се разходят из морската ни столица Варна.    


На ГКПП

На ГКПП "Връшка чука" се проведе работна среща на членовете ...

......... от 13 часа. На работната среща присъстваха координаторът за трансгранично сътрудничество към община Княжевац, както и представители на гранична полиция, на митническите органи и други институции, имащи пряко отношение с организацията и провеждането на Събора. Обсъдена бе културната програма по време на празненствата, провеждането на изложби и различни съпътстващи инициативи.


Кметът на Видин Огнян Ценков направи лично дарение във връзка

Кметът на Видин Огнян Ценков направи лично дарение във връзка ...

......... една посока, за да съхраним историята и паметта на Видин за поколенията“- каза той. Това е 45-то поредно дарение, което прави кметът на Община Видин от началото на своя мандат, оставайки верен на поетия ангажимент всеки месец да отделя лични средства от трудовото си възнаграждение в полза на благородни каузи.


На извънредното заседание бе приета декларация, адресирана до министър-председателя на

На извънредното заседание бе приета декларация, адресирана до министър-председателя на ...

......... на видинската болница и на работещите в нея, на Община Видин, на общински съветници и други съпричастни институции, на която да бъдат взети адекватни мерки за справяне с проблемите в МБАЛ „Св. Петка“. Мажоритарен собственик на болницата в града е държавата, като само 10 % е участието на община Видин.


На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки да

На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки да ...

......... ще доведе до съхраняване на свещеното за нас лечебно заведение. Моля да имате предвид, че нефункционирането на болницата в пълен обем ще доведе до нов, допълнителен и окончателен демографски срив на Видинския регион“. Мажоритарен собственик на болницата в града е държавата, като само 10 % е участието на община Видин.


Видин. На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки

Видин. На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки ...

......... МБАЛ „Св. Петка“ – град Видин и запазване на дейността ѝ в пълен обем и структура, което ще доведе до съхраняване на свещеното за нас лечебно заведение. Моля да имате предвид, че нефункционирането на болницата в пълен обем ще доведе до нов, допълнителен и окончателен демографски срив на Видинския регион“.


Като дойде лятото и освен хубавите ваканционни дни, идва и

Като дойде лятото и освен хубавите ваканционни дни, идва и ...

......... късна есен. „Повишена е полулацията на комари в общините Козлодуй, Бяла Слатина и Хайредин”, каза инспектор Иван Борисов от РЗИ Враца. „ Имаме 3 сигнала за повишена численост в тези общини. Няма опасност за населението на област Враца. Няма регистрирано заразно заболяване, причинено от ухапван е на комари”, уточни Борисов.


Всеки град по света има своя история и свой облик,

Всеки град по света има своя история и свой облик, ...

......... на хълма Трапезица". Така че, ако не сте решили къде да отидете последните десет дни на юли, ако харесвате операта и причудливата природа на Белоградчик, това е вашата лятна дестинация. Аз мисля, че няма да пропусна да слушам Вагнер в Магурата. И побързайте, местата в хотелите ще се свършат .


Видин. Литографиите от XIX век от колекцията под наслов „Пейзажи

Видин. Литографиите от XIX век от колекцията под наслов „Пейзажи ...

......... на градове с военни крепости по поречието на Долни Дунав от различни държави“, каза Николова и отправи благодарности към Държавна агенция „Архиви”, Държавен архив – Видин и Художествена галерия „Никола Петров”, с пожелание за успех на културната проява. Изложбата може да бъде разгледана в галерияра до края на този месец.


Видин. Втори пореден протест се проведе пред МБАЛ „Света Петка“

Видин. Втори пореден протест се проведе пред МБАЛ „Света Петка“ ...

......... болница, където заплатите са по-високи, но не се изплащат с месеци“, каза пред протестиращите д-р Милчев. Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП, заяви, че предстои да се свика извънредно заседане на Общинския съвет, на което трябва да се вземе решение за бъдещето на МБАЛ „Света Петка“. Анна ЛОЗАНОВА


Граждански протест за запазване целостта на МБАЛ „Св.Петка“ във Видин,

Граждански протест за запазване целостта на МБАЛ „Св.Петка“ във Видин, ...

......... областен председател на БСП каза, че след инициираната от тях подписка за свикване на извънредна сесия за запазване целостта на видинската болница, сесия ще има с помощта на подкрепата от общинските съветници от „Единни за промяна“. Пред видинската болница утре отново ще има протест с начален час 12.30 ч.  


Видин. Протестиращи поискаха запазване на целия обем от дейности на

Видин. Протестиращи поискаха запазване на целия обем от дейности на ...

......... бъдат лекувани. Изказващите често бяха прекъсвани от протестиращите с викове срещу ръководството на видинската болница. Над 119 медицински специалисти от видинската болница са готови да подадат оставките си. Утре отново от 12.30 часа до 13.30 часа ще се проведе граждански протест срещу преструктурирането на отделения от видинската болница. Анна ЛОЗАНОВА


Денят на Дунав се отбелязва на 29 юни – датата,

Денят на Дунав се отбелязва на 29 юни – датата, ...

......... на фондация „Океани без отпадъци” , като се почиства река Дунав от пластмасовите отпадъци. В Козлодуй почистването беше вчера и  в него участваха  служители на Общината, на АЕЦ “Козлодуй” и ДП РАО. За Деня на Дунав ломчани са подготвили  традиционен мото събор и посрещане на юлското утро край водите на реката.


Регионалното управление на образованието за четвърта поредна година награждава педагозите,

Регионалното управление на образованието за четвърта поредна година награждава педагозите, ...

......... и Методий“. Присъдените награди „Проспериращ млад учител на 2019 година“ са в четири категории: „Предучилищно обучение“, „Прогимназиален етап“, „Гимназиален етап“ и „Целодневна организация на учебния ден и други педагогически специалности“.   Видинският кмет връчи статуетката „Проспериращ млад учител на 2019 година“ на Християна Пламенова и грамоти на част от номинираните.


Отборът на ППМГ

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I" - Видин спечели първото ...

......... на нивото на придобитите от учениците знания и умения за действие при природни бедствия, пожари и промишлени аварии през основния курс на обучение в училище, да възпитава състезателите в чувство на другарска взаимопомощ и работа в екип при възникване на кризисни ситуации, да популяризира обучението за действие при извънредни ситуации.


Кметът на Видин Огнян Ценков посрещна Н. Пр.Темиртай Избастин в

Кметът на Видин Огнян Ценков посрещна Н. Пр.Темиртай Избастин в ...

......... молбата Общината е взела решение и е определено място за поставяне на паметния знак. След срещата при кмета Негово Превъзходителство направи дарение от книги на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. Посланикът е автор на една от тях, която се нарича „Казахстан“. В книгата са представени културно-историческите и природни забележителности на страната.


Кметът Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието

Кметът Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието ...

......... д-р Асен Златаров“. Грамоти получиха и четирима преподаватели за оказана цялостна подкрепа в образователно-възпитателния процес на учениците от 12-ти клас – Елка Владимирова от ГПЧЕ “Йордан Радичков“, Наташа Ванкова от СУ “Цар Симеон Велики“, Боряна Борисова от ПГ “Проф. д-р Асен Златаров“ и Емил Стоянов от ППМГ „Екзарх Антим I“.


Видин. 20 канабисови растения са иззели вчера полицейски служители от

Видин. 20 канабисови растения са иззели вчера полицейски служители от ...

......... на канабис при полевия наркотест. Други 9 полусухи стръка от същата култура били открити в плевнята. С полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан внукът на собственичката на имота. Разследването продължава, в Районно управление на МВР – Видин е образувано досъдебно производство по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс.


Видин. 50 000 къса контрабандни цигари са иззети при претърсване

Видин. 50 000 къса контрабандни цигари са иззети при претърсване ...

......... жилище на 37-годишен мъж от Видин. В хода на процесуално-следствените действия на адреса са намерени и иззети 2 500 кутии цигари без акцизен бандерол. Мъжът е задържан в рамките на 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на Районна прокуратура - Видин.


Новият клуб „Вида – Видин“ заяви своето присъствие с концерт-представяне,

Новият клуб „Вида – Видин“ заяви своето присъствие с концерт-представяне, ...

......... Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, родители на деца от клуба, много гости. След концерта областният управител Албена Георгиева и заместник-кметът инж. Цветан Асенов бяха поканени да връчат грамоти и медали на участниците в представянето. Близо 25 са момичетата, записани в новия  клуб, а техен треньор ще бъде Анка Флорова.


Учениците от спортното училище във Видин към фондация „Реал Мадрид“

Учениците от спортното училище във Видин към фондация „Реал Мадрид“ ...

......... имат шанса да се срещнат с футболистите от „Реал Мадрид“ и да разгледат множество културни и исторически забележителности. Предвидено е посещение на базиликата "Св. Стефан" в Будапеща, където е погребан големият унгарски футболист и голмайстор Ференц Пушкаш, новия стадион "Панчо Арена", разходка в ботаническите градини на Арборетум в град Алксут.


Видин. Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер

Видин. Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер ...

......... на което се хванаха и гостите.В края на посещението си Огнян Ценков раздаде сладолед на децата, с който да се разхладят в горещия летен ден. Тази година в базата за отдих ще почиват и възпитаниците на още две детски градини – „Детелина“ и „Славейче“, в групи от по 20 деца.


Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала

Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала ...

......... се хванаха и гостите. Преди да се разделят в горещия летен ден кметът Ценков раздаде сладолед на децата.   До края на ваканцията от базата за отдих ще се възползват и възпитаниците на още две детски градини - „Детелина“ и „Славейче“, които ще почиват  в групи от по 20 деца.


Есета на тема „Какво бих направил за град Видин, ако

Есета на тема „Какво бих направил за град Видин, ако ...

......... в тази посока:  „Вашите желания са част и от моята визия за развитие на града. Аз и екипът, с който работя ще продължаваме да се вслушваме в съветите ви, защото вие сте нашето бъдеще и вярвам, че някой ден ние ще сме тези, които ще ви следваме“ – каза кметът.


Фонтанът пред Спортната зала във Видин ще бъде пуснат отново.

Фонтанът пред Спортната зала във Видин ще бъде пуснат отново. ...

......... съоръжения, през които може да се преминава - през летните горещи дни са истинско забавление за децата. Името „сух фонтан“ идва от това, че те нямат видимо корито, което да събира водата. Резервоарът, в който се оттича водата се намира под настилката. Когато фонтанът не работи, дъното му остава сухо.


Видин. Извършват се пробни пускове и профилактика на фонтана пред

Видин. Извършват се пробни пускове и профилактика на фонтана пред ...

......... и профилактика на фонтана пред Спортната зала във Видин, съобщиха за Радио „Фокус“-Видин от Общината във Видин. Предупреждават се родителите да не допускат децата им да влизат, преминават или играят на територията на съоръжението заради опасност от възникване на инциденти. Очаква се до дни фонтанът да заработи в нормален режим.


Фолклорният фестивал „Дунав и Тимок ни свързват“ се провежда за

Фолклорният фестивал „Дунав и Тимок ни свързват“ се провежда за ...

......... задружни и занапред и се радвайте на плодовете на своя труд“ и поднесе своя поздравителен адрес на кмета на селото. На фестивала в Капитановци, както и на традиционния събор в Покрайна участваха самодейни състави и индивидуални изпълнители от България и от съседна Румъния. За участието си фолклорните групи получиха грамоти.