На церемонията, която се състоя в Парк-хотел „Москва“ в София,

На церемонията, която се състоя в Парк-хотел „Москва“ в София, ...

......... се обучават и реализират професионално. Сред наградените бяха също Любомир Георгиев, директор на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ - Видин. Той бе отличен в категория „Най-добър социален партньор – директор“ и Ася Пешева, председател на синдикална организация на СБУ при ОУ „Иван Вазов“- Видин. Тя бе отличена с приза „Синдикалист на годината“.


На Игнажден, 20 декември, община Видин ще даде старт на

На Игнажден, 20 декември, община Видин ще даде старт на ...

......... опериран успешно и сега се чувства добре. Кметът на Община Видин благодари на всички хора, които са се отзовали на призива в социалните мрежи и са помогнали операцията на Иван да се случи. Той пожела много здраве, успешно възстановяване на младия човек и готовност да помага отново, ако се наложи.


Видин. 150 000 къса цигари без бандерол са иззели снощи

Видин. 150 000 къса цигари без бандерол са иззели снощи ...

......... лице 54-годишният, там разследващите намерили и иззели още 7020 кутии (140 400 къса) цигари. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Видин. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.


Видин. Гранични полицаи са задържали мъж с голямо количество амфетамин

Видин. Гранични полицаи са задържали мъж с голямо количество амфетамин ...

......... 544 грама. Н.И. е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Уведомена е Окръжната прокуратура. Задържаният е разпитан и му е повдигнато обвинение. С постановление на Окръжната прокуратура му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа в следствения арест. Работата по случая продължава.


Видин. 24 коледни дръвчета украсиха площад „Бдинци“ във Видин, предаде

Видин. 24 коледни дръвчета украсиха площад „Бдинци“ във Видин, предаде ...

......... Асенова, началник на РУО. Те посочиха, че алеята с коледните дръвчета допълва цялостната празнична визия на Видин в навечерието на Коледа и Нова година и създава чудесно настроение. Пред алеята деца от детска градина „Славейче” и ученици от ОУ „Иван Вазов” пяха коледни песнички, рецитираха стихчета и танцуваха. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Сребърен светилник под формата на кораб бе запален в

Видин. Сребърен светилник под формата на кораб бе запален в ...

......... оркестър. Там митрополит Даниил поздрави моряците, рибарите, банкерите, чийто покровител е св. Николай Чудотворец, с пожеланието да извършват благополучно своята работа, с честност и усърдие. По традиция във водите на река Дунав бе потопена икона на свети Никола. Осветен бе и рибен курбан, който бе раздаден след тържеството. Анна ЛОЗАНОВАС тържествена литургия на Св. Николай Чудотворец Мирликийски в едноименния

С тържествена литургия на Св. Николай Чудотворец Мирликийски в едноименния ...

......... с честност и усърдие. За присъстващите бе осветен празничен курбан, който бе раздаден след тържеството. В Община Видин днес празнуват над 1060 души, които носят името Николай. Най-възрастният от тях е роден в село Жеглица през 1934 г., а най-младият е от град Дунавци и е само на няколко месеца.


Г-н Ценков, със спортните клубове сте приели вчера декларация срещу

Г-н Ценков, със спортните клубове сте приели вчера декларация срещу ...

......... Смятам, че медиите, освен че трябва да бъдат коректив, трябва да бъдат и партньор във възпитанието на подрастващите в ценностите на обществото, не чрез негативизъм, а чрез успехите да се вдъхва надежда и самочувствие на младите хора. Така те ще могат да се развиват, така те ще останат в България.


Видин. 329 са доброволците към структурите във Видинска област. Това

Видин. 329 са доброволците към структурите във Видинска област. Това ...

......... Доброволците на БЧК - Видин взимат активно участие във всички акции, предстои те да участват в раздаването на хранителни пакети за социално слаби. Трима доброволци от младежката организация на БЧК - Видин се обучават в Зимна академия за доброволци на младежката организация националният учебен център в село Лозен. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Над 4 500 души са потърсили съдействие от екипа

Видин. Над 4 500 души са потърсили съдействие от екипа ...

......... подобрени вътрешни връзки и модернизирано образование. Савкова представи и предложенията на участниците в гражданския диалог – отпадане на критерия за брой население за проектите по ПРСР на малките общини; допустимист по ОПИК на хотелите, ресторантите и сектор търговия; изготвяне на инвестиционна програма за слабонаселените райони в Северозападния район. Анна ЛОЗАНОВА


На пл. „Бдинци“ стотици дойдоха, за да присъстват на запалването

На пл. „Бдинци“ стотици дойдоха, за да присъстват на запалването ...

......... радост, много обич и по-добри дни за всички. След традиционното обратно броене бяха запалени светлините на 11-метровата Коледна елха,  а небето засия в пищна заря.Децата получиха вкусни коледни сладки, чиито майстори са ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев” и изящни играчки, изработени от малчуганите от видинските детски градини.Видин. През зимата капацитетът на Центъра за временно настаняване във

Видин. През зимата капацитетът на Центъра за временно настаняване във ...

......... помещенията. Хората, които са намерили подслон при нас, са на свободен режим“, каза Георгиева. Тя допълни, че се осигурява топла храна за настанените бездомници. „Центърът за временно настаняване разполага с делегиран бюджет, но от бюджета на Община Видин се осигурява храната за потърсилите подслон при нас“, обясни Георгиева. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Във Видин продължават възпоменателните чествания по случай 130 години

Видин. Във Видин продължават възпоменателните чествания по случай 130 години ...

......... патриарх и на Св. Синод бележитата годишнина да бъде отбелязана във Видин. По-късно в гробницата-мавзолей на екзарх Антим Първи бе отслужена заупокойна молитва и поднесени цветя. Учители и ученици от Профилираната природо-математическа гимназия, която носи името на екзарха, също отдадоха почит пред паметта на големия български духовник, държавник и родолюбец.


Във Видин продължават възпоменателните чествания по случай 130 години от

Във Видин продължават възпоменателните чествания по случай 130 години от ...

......... патриарх и на Св. Синод бележитата годишнина да бъде отбелязана във Видин. По-късно в гробницата-мавзолей на екзарх Антим Първи бе отслужена заупокойна молитва и поднесени цветя. Учители и ученици от Профилираната природо-математическа гимназия, която носи името на екзарха, също отдадоха почит пред паметта на големия български духовник, държавник и родолюбец.


Видин. Панихида в памет на приснопаметния Български екзарх Антим I

Видин. Панихида в памет на приснопаметния Български екзарх Антим I ...

......... отслужването на панихидата взе участие и Велички епископ Сионий, игумен на Троянския манастир и служил преди години във Видинска епархия, както и архимандрит Самуил, игумен на Бачковския манастир, също служил във Видинска епархия. На службата присъстваха народният представител от ГЕРБ - Видин Владимир Тошев и кметът на Видин Огнян Ценков.


Видин. Навършват се 130 години от блажената земна кончина на

Видин. Навършват се 130 години от блажената земна кончина на ...

......... посрещнат Българския Патриарх Неофит, а в 09.30 часа ще започне светата Литургия. От 11.00 часа Българският Патриарх Неофит и митрополитите на Св. Синод ще отслужат Панихида в памет на приснопаметния Български Екзарх Антим I. В 11.30 часа ще бъде отслужена заупокойната молитва пред гробницата-мавзолей на Екзарх Антим I. Никола ПЕТКОВЗа поредна година във връзка с Първи декември - Световен

За поредна година във връзка с Първи декември - Световен ...

......... болест. Ценков припомни, че Община Видин винаги активно е съдействала за организиране на подобни прояви. Кметът пожела на доброволците здраве и весело посрещане на Коледните и новогодишни празници. От своя страна младежите също благодариха на кмета за неговата съпричастност към тяхната кауза. Младежите раздадоха също флаери, информационни материали и презервативи.


  Баскетболната среща между отборите на „СЕВЕРА” и „ЮГА” ще

  Баскетболната среща между отборите на „СЕВЕРА” и „ЮГА” ще ...

......... засегнатите от ХИВ/СПИН. Световният ден за борба със СПИН се отбелязва на 1 декември. Мотото на АНТИСПИН кампанията за 2018 г. е "Узнай своя статус!". Тя е насочена приоритетно към младите хора, а стремежът на организаторите е да бъде популяризирана услугата за безплатно и анонимно изследване за ХИВ.    


  Баскетболната среща между отборите на „СЕВЕРА” и „ЮГА” ще

  Баскетболната среща между отборите на „СЕВЕРА” и „ЮГА” ще ...

......... засегнатите от ХИВ/СПИН. Световният ден за борба със СПИН се отбелязва на 1 декември. Мотото на АНТИСПИН кампанията за 2018 г. е "Узнай своя статус!". Тя е насочена приоритетно към младите хора, а стремежът на организаторите е да бъде популяризирана услугата за безплатно и анонимно изследване за ХИВ.    


Временно e ограничено движението по път I-1 Видин - Монтана

Временно e ограничено движението по път I-1 Видин - Монтана ...

......... е минус 4 градуса при прохода Петрохан, видимостта е добра. Пътят там остава затворен за автомобили над 12 тона. За снегопочистване временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-1 Ботевград – Враца и по път II-17 АМ „Хемус“ – Ботевград на територията на област Враца.


Кметът на Видин подписа договор за консервация, реставрация и експониране

Кметът на Видин подписа договор за консервация, реставрация и експониране ...

......... санитарните възли, вътрешните пространства - стени, подове, тавани. Старата дограма ще се подмени с нова дървена със сзъклопакет, същата по цвят и членение както оригиналната, и др. Предвидено е също  да се подменят ВиК, електрическата, отоплителната и вентилационната инсталация. Ще се изгради ново външно декоративно енергоспестяващо осветление и пожароизвестителна инсталация.


Пожар е избухнал в дома на 72-годишна жена от видинското

Пожар е избухнал в дома на 72-годишна жена от видинското ...

......... състояние, завит с тлеещи завивки 62-годишен мъж, който починал по пътя за болницата. Направеният оглед показал, че пожарът е тръгнал от горящо легло, изгорели са завивките и стенния ковьор. В близост до леглото е открит пепелник, което сочи, че цигара е причина за трагичния инцидент. Няма данни за умишлен палеж.


Пожар е избухнал в дома на 72-годишна жена от видинското

Пожар е избухнал в дома на 72-годишна жена от видинското ...

......... състояние, завит с тлеещи завивки 62-годишен мъж, който починал по пътя за болницата. Направеният оглед показал, че пожарът е тръгнал от горящо легло, изгорели са завивките и стенния ковьор. В близост до леглото е открит пепелник, което сочи, че цигара е причина за трагичния инцидент. Няма данни за умишлен палеж.


Кметът на Община Видин отправи своите поздравления по повод големия

Кметът на Община Видин отправи своите поздравления по повод големия ...

......... движи в правилната посока, бележи развитие във всички сфери и се стабилизира финансово – процес, който ще продължи до края на 2019 година и тогава ще говорим за повече възможности, които ще ни дават право да използваме средства за наши цели, а не да връщаме стари задължения“ – каза Ценков.


Проект „Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни смущения

Проект „Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни смущения ...

......... на проекта”. Той добави още, че са направени първични и вторични безплатни прегледи на над 2000 деца, което е едно много добро постижение. Заместник-кметът благодари на целия екип, участвал в проекта и заяви, че Община Видин ще продължава да създава все по-добри условия за растеж и развитие на подрастващото поколение!


Работници и техника на звено „Чистота“ към Общината бяха в

Работници и техника на звено „Чистота“ към Общината бяха в ...

......... с Оперативния план на Община Видин за снегопочистването за сезон 2018/2019 година. Не са възникнали проблеми в селищата на територията на Общината. Навсякъде е почистено и проходимо, няма населени места без ток и вода. Снегопочистващите фирми са в готовност при обилен снеговалеж и влошаване на метеорологичните условия да реагират своевременно.


Видин. Работници и техника на звено „Чистота“ към Общината бяха

Видин. Работници и техника на звено „Чистота“ към Общината бяха ...

......... с Оперативния план на Община Видин за снегопочистването за сезон 2018/2019 година. Не са възникнали проблеми в селищата на територията на Общината. Навсякъде е почистено и проходимо, няма населени места без ток и вода. Снегопочистващите фирми са в готовност при обилен снеговалеж и влошаване на метеорологичните условия да реагират своевременно.


Видин. 20 души от протестиращите успяха да блокират за около

Видин. 20 души от протестиращите успяха да блокират за около ...

......... се върнат обратно. Само около 20 коли успяха по околовръстния път да стигнат до изхода на града в посока София. Там протестиращите слязоха от автомобилите и преградиха за няколко минути пътя и въпреки краткото време заради натоварения трафик се образува колона от чакащи автомобили и в двете посоки. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Полицаи не позволиха на протестното автомобилно шествие да стигне

Видин. Полицаи не позволиха на протестното автомобилно шествие да стигне ...

......... в началото на годината са ускорили процесите по проектирането на магистрала от Ботевград до София. Протестиращите, които се бяха събрали пред Общината, заявиха че, местната власт е безучастна към проекта за магистрала до Видин. Те отново поискаха смяна на политическата система в страната и по-достоен живот на хората. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Протестно автошествие потегли по бул. „Панония“ във Видин, предаде

Видин. Протестно автошествие потегли по бул. „Панония“ във Видин, предаде ...

......... автомобилите се развяват знамена, разлепени са листовки с надпис „Оставка“. „С оставката на Валери Симеонов нищо не е се е променило – остават високите цени на горивата и данъци за бедните, скъпите застраховки, ниският стандарт на живот“, заявиха протестиращите. Близо 100 са автомобилите, които се включиха в автошествието. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Жители на града ще излязат на протестно автошествие в

Видин. Жители на града ще излязат на протестно автошествие в ...

......... часа, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Видин. Организацията е в социалната мрежа. Протестът е с искане за цялостна смяна на системата. Сборният пункт е на булевард „Панония“ пред големия магазин за техника. Автошествието ще премине през централната част на града и ще спре на паркинга пред ТЕЦ - Видин.


Една от инициативите по идея на Община Видин по повод

Една от инициативите по идея на Община Видин по повод ...

......... усилия – организации, институции и граждани за ограничаване и предотвратяване на пътните инциденти. Нека си спомним за загиналите по пътищата, да почетем тяхната памет и изкажем съболезнования на близките им. Нека бъдем по-внимателни и толерантни един към друг, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека. Да ценим живота!”.


Във Видин стартира мащабно спортно състезание. Събитието се провежда в

Във Видин стартира мащабно спортно състезание. Събитието се провежда в ...

......... се включиха общо 200 деца, които са преминали през вторичен преглед на смущения на стойката, походката и наличие на гръбначни изкривявания. Всички участници получиха златни медали, които връчи инж. Цветан Асенов. След събитието гостите от сръбския град посетиха културно-исторически забележителности, сред които средновековната крепост „Баба Вида“ и Епиграфския музей.  


Видин. Над 8300 литра бира без документи са задържани при

Видин. Над 8300 литра бира без документи са задържани при ...

......... документи за движение, предвидени в ЗАДС. В последствие е направен опит за представяне на документи, за които е установено, че са за различнен превоз с друго превозно средство и различно количество бира. Стоката е задържана в склад на Митница „Лом". Взети са проби за лабораторен анализ. Работата по случая продължава.


Фестивалът „БъдинЪ“, който се организира шест поредни години от Община

Фестивалът „БъдинЪ“, който се организира шест поредни години от Община ...

......... вот еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес). Припомняме, че в Годишните награди в туризма 2017 крепостта „Баба Вида“ спечели първа награда в категория „Изборът на българите“, което е доказателство за популярността на забележителния паметник сред българските и чуждестранните туристи.


Видин. След аварията в отделението по хемодиализа в МБАЛ „Видин“

Видин. След аварията в отделението по хемодиализа в МБАЛ „Видин“ ...

......... 1 октомври цялата апаратура на отделението бе увредена заради авария във ВиК системата на болницата. На следващия ден е започнало извозването на пациентите за Монтана, а на 3 октомври почина във Видин Красимир Маринов, един от пациентите на хемодиализа, който не е успял да стигне до Монтана навреме. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Пациенти протестираха срещу качеството на хемодиализното лечение във Видинската

Видин. Пациенти протестираха срещу качеството на хемодиализното лечение във Видинската ...

......... своя баща и заяви, че семейството им ще заведе съдебен иск към Видинската болница. Д-р Иван Димитров, председател на „Български пациентски форум, отбеляза, че по наблюдения на организацията през последните години хемодиализното лечение в България се влошава като качество и пациентите все по-често се сблъскват с този проблем. Анна ЛОЗАНОВА


Тържествено отбелязаха Деня на Русенския университет 12 ноември. На тържествената

Тържествено отбелязаха Деня на Русенския университет 12 ноември. На тържествената ...

......... Св. Димитър Солунски Чудотворец – духовен закрилник на град Видин и албум със снимки от церемонията по връчване на званието „Почетен гражданин на Видин и Общината“ на ректора на Русенския университет и на председателя на Общото събрание на висшето учебно заведение, която се проведе в град Видин на 26 октомври.


Тържествено отбелязаха Деня на Русенския университет 12 ноември. На тържествената

Тържествено отбелязаха Деня на Русенския университет 12 ноември. На тържествената ...

......... Св. Димитър Солунски Чудотворец – духовен закрилник на град Видин и албум със снимки от церемонията по връчване на званието „Почетен гражданин на Видин и Общината“ на ректора на Русенския университет и на председателя на Общото събрание на висшето учебно заведение, която се проведе в град Видин на 26 октомври.


Тържествено отбелязаха Деня на Русенския университет 12 ноември във Видин.

Тържествено отбелязаха Деня на Русенския университет 12 ноември във Видин. ...

......... Св. Димитър Солунски Чудотворец – духовен закрилник на град Видин и албум със снимки от церемонията по връчване на званието „Почетен гражданин на Видин и Общината“ на ректора на Русенския университет и на председателя на Общото събрание на висшето учебно заведение, която се проведе в град Видин на 26 октомври.


Археологическо проучване на западната стена на древния Алмус представиха в

Археологическо проучване на западната стена на древния Алмус представиха в ...

......... крепост Алмус се намира в квартал Калето в град Лом. Представлява римски кастел с обща дължина на крепостната стена от около 200 метра и площ 4.1 хектара. Според исторически източници, укреплението датира от началото на II век. Смята се, че е имало речно пристанище, обслужващо военния флот и търговските кораби.


Видин. Протестното шествие във Видин приключи на централния площад, предаде

Видин. Протестното шествие във Видин приключи на централния площад, предаде ...

......... черни флагове. Част от протестиращите оставиха автомобилите си пред крепостта „Баба Вида“ и в колона пристигнаха до площад „Бдинци“. Там хората изразиха своя протест срещу високите цени на горивата и заявиха, че се присъединяват към протеста на майките с деца с увреждания и поискаха оставката на Валери Симеонов. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Над 100 автомобила се включиха в протестно автошествие в

Видин. Над 100 автомобила се включиха в протестно автошествие в ...

......... по булевард „Панония“. Протестното автошествие продължи към жп гарата и се отправи към изхода на Видин, където ще направи обратен завой към града и ще спре на паркинга на крепостта “Баба Вида”. Оттам протестното шествие ще продължи към централния площад, където гражданите ще могат да изразят своите искания. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. 71 извършители на 69 криминални престъпления са установени за

Видин. 71 извършители на 69 криминални престъпления са установени за ...

......... януари до 31 октомври на територията на ОДМВР-Видин са регистрирани 989 криминални престъпления. За същия период на 2017 г. броят им е бил 995. Разкриваемостта през първите 10 месеца на тази година е в размер на 60.57%. За същия период на миналата година е била в размер 57.59%. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Архимандрит Самуил, игумен на Бачковския манастир „Успение Богордично” дари

Видин. Архимандрит Самуил, игумен на Бачковския манастир „Успение Богордично” дари ...

......... в храм „Света Петка“ във Видин и видинчани все още пазят добри спомени от неговата благочестива дейност. Четвероевангелието е една от най-ценните книги от българското минало. През 2017 година тя е вписана в межуднародния регистър на ЮНЕСКО в раздела „Паметта на света”. Оригиналът се съхранява в Британската библиотека в Лондон.


Видин. Четвъртата работна среща „Източна социална мрежа” се проведе с

Видин. Четвъртата работна среща „Източна социална мрежа” се проведе с ...

......... модели в областта на социалнта сфера. Срещата продължи с предствяне дейността на всяка една от присъстващите организации и институции, както и възможности за реализиране на съвместни инициативи, участия с общи проекти в трите трансгранични региона. Гостите посетиха и се запознаха с работата на доставчици на социални услуги в град Видин.


Видин. На празника на Архангел Михаил, се отбелязва и Денят

Видин. На празника на Архангел Михаил, се отбелязва и Денят ...

......... околия възникват селищата Халовски колиби Шепикови колиби, Грацкови колиби. Разделени от границата остават братя, синове и бащи. Три години след Ньойския договор жените от Кулско носят черни забрадки, зад черната граница остават гробовете на техните деца и те не могат да отидат да запалят свещ на тези гробове. Анна ЛОЗАНОВА


Изпълнителна агенция „Медицински одит“ е открила нарушения в работата на

Изпълнителна агенция „Медицински одит“ е открила нарушения в работата на ...

......... медицина. Според проверяващите причина за аварията във водоочистващата система, заради която хемодиализата спря работа, е високо налягане след отстраняване на проблем с магистрален водопровод. Проверката във видинската болница бе назначена от министър Кирил Ананиев след смъртта на пациента, която съвпадна с аварията в болничната апаратура в началото на миналия месец.


Видин. Над 70 грама кокаин, канабис и незаконно притежавани оръжия

Видин. Над 70 грама кокаин, канабис и незаконно притежавани оръжия ...

......... за проверка четирима души. Единият от тях – 20-годишен видинчанин, пуснал на земята две станиолени сгъвки. В тях имало зелена суха листна маса с общо тегло 1,3 грама. При последвалия наркотест, тревата реагирала на канабис. Младият мъж е задържан в полицейския арест, а по случая в РУ-Видин е заведена преписка.


Кула. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 29

Кула. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 29 ...

......... в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР - Видин. Приемният ден за граждани на новия началник е всеки вторник от 10.00 до 12.00 часа. Длъжността началник на РУ - Кула бе вакантна от средата на месец септември, когато главен инспектор Цецко Цанков премина на работа в ОДМВР - Видин.


Видин. С нормална интензивност е трафикът в посока за граничен

Видин. С нормална интензивност е трафикът в посока за граничен ...

......... Кула – Връшка чука е ограничено поради укрепване на свлачище. Обходният маршрут се осъществява по съществуващия стар път в непосредствена близост до път II-14. Движението се регулира с вертикална сигнализация. Във Видин трафикът е натоварен в централната градска част, на входно изходните артерии на града и по бул.“Панония. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Монографичното изследване „Владикино село Владиченци” и филмът „Селска орисия”

Видин. Монографичното изследване „Владикино село Владиченци” и филмът „Селска орисия” ...

......... време на събитието бе връчена благодарствена грамота за кмета на Община Видин Огнян Ценков, която прие от негово име Емилия Николова – началник отдел „Хуманитарни дейности” в Общината. Отличието се дава във връзка с подкрепата и сътрудничеството при реализирането на монографичното изследване от страна на видинския кмет и неговия екип.


Видин. По повод провеждането на втори открит кръг на Национален

Видин. По повод провеждането на втори открит кръг на Национален ...

......... състезават с един от най- силните заводски автомобили в Европа – Шкода Фабия R5. В неделния ден скоростните отсечки ще се проведат в местността „Божурица“. Трасето се затваря в 8.00 ч., един час преди стартирането на първия състезателен автомобил. Организатори на състезанието са Община Видин, АСК „Жико-моторспрот” – Иван Иванов.


Видин. От 1 до 11 ноември автомобилистите могат да проверят

Видин. От 1 до 11 ноември автомобилистите могат да проверят ...

......... безплатна проверка на фаровете и състоянието на гумите на автомобила. СБА е партньор на Пътна полиция в провеждането на традиционната акция „Зима“. Илия Рачев посочи, че 1500 листовки за акция „Зима“, издадени от СБА, ще бъдат раздадени в областта, като 100 листовки предостави на Пътна полиция – Видин. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Мобилен екип на Митница „Лом

Видин. Мобилен екип на Митница „Лом", съвместно с Гранична полиция, ...

......... митническите служители откриват подозрителен пакет, укрит в арматурното табло. Оказало се, че в пакета има 3 комплекта „уста" за банкомат, оборудвани с електроника за сканиране на кодовете на банкови карти, пластики и други електронни компоненти, използвани за скимиране на банкомати. По случая в ГПУ - Видин е образувано досъдебно производство.


Видин. Нерегистриран артефакт е открит при проверка на частен имот

Видин. Нерегистриран артефакт е открит при проверка на частен имот ...

......... с постамент, вероятно от римската епоха. Намереният артефакт не е бил предоставян за идентификация и регистрация по надлежния ред. Той е иззет, и се съхранява в полицейския участък в селото. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Работата на разследващите по случая продължава, в РУ - Видин е образувано досъдебно производство.


Видин. Във всички 11 общини в областта има сформирани доброволни

Видин. Във всички 11 общини в областта има сформирани доброволни ...

......... реакция при наводнения и последващи кризи“, която се изпълнява в рамките на проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения” финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Анна ЛОЗАНОВА


  16 български и румънски фирми представиха възможности за заетост

  16 български и румънски фирми представиха възможности за заетост ...

......... акроним SEM—CENTRES, MIS code ROBG – 144, реф. номер 16.4.2.077, финансиран по програма Interreg V-A Румъния-България от Европейския фонд за регионално развитие. Партньори по проекта са: Трансгранична асоциация E(quilibrum) Околна среда (CBAEE) - Крайова, Румъния; Национален Туристически Клъстер „Българският пътеводител“ - София, България; Регионален Агробизнес Център-Видин - Видин, България. www.interregrobg.eu


Видин. Общинските съветници обявиха пет изявени личности за почетни граждани

Видин. Общинските съветници обявиха пет изявени личности за почетни граждани ...

......... университет „Ангел Кънчев“, и проф. д-р Велизара Пенчева – председател на Общото събрание на Русенския университет, за усилията, положени за откриването на филиал на Русенския университет във Видин. Любен Захариев – народен певец и солист от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, също бе отличен със званието. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. На Димитровден видинчани са горди, че живеят в царствен

Видин. На Димитровден видинчани са горди, че живеят в царствен ...

......... – средновековната крепост Баба Вида, спечели заслужено „Изборът на българите“ в гласуването за годишните награди на туризма. Превръщаме в традиция Летния фестивал за опера и балет“, заяви Огнян Ценков. Според него постигнатите резултати са плод на обединените усилия на гражданите на Видин, за което той сърдечно им благодари. Анна ЛОЗАНОВА


Повече от 20 години на Димитровден видинчани отбелязват своя патронен

Повече от 20 години на Димитровден видинчани отбелязват своя патронен ...

......... започва тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат обявени почетни граждани. Тържествата за празника на град Видин продължават тази вечер с концерт на група“ Мистик“, който ще се проведе в зала Симфониета, а по-късно на площада ще започне тържествена заря проверка с участието на военно формирование от Враца.


Видин. Видинският митрополит Данаил училищните знамена освети курбан и училищните

Видин. Видинският митрополит Данаил училищните знамена освети курбан и училищните ...

......... празника. В словото си той посочи, че катедралният храм във Видин е изграден с даренията на всички видински жители и е осветен през 1926 г. Предстои да бъде открита тържествената сесия на общинския съвет. От 19,30 ч. на площад Бдинци ще се проведе и тържествена заря – проверка. Анна ЛОЗАНОВА


  Община Видин предостави още едно помещение в сградата на

  Община Видин предостави още едно помещение в сградата на ...

......... града и заяви, че както и досега, могат да разчитат на подкрепата на ръководството на Община Видин. В навечерието на духовния празник на Видин – Димитровден, който отбелязваме на 26 октомври, кметът подари на туристите-ветерани икона с лика на Св. Димитър Солунски. Новодомците получиха много подаръци и поздравителни адреси.  


Трансгранична трудова борса за устойчиво развитие ще се проведе в

Трансгранична трудова борса за устойчиво развитие ще се проведе в ...

......... Видин, България. Вход свободен. * Събитието е част от дейностите по проект „Трансгранични центрове за устойчива заетост в областите на информационните технологии, туризма и селското стопанство“, с акроним SEM—CENTRES, MIS code ROBG – 144, реф. номер 16.4.2.077, финансиран по програма Interreg V-A Румъния-България от Европейския фонд за регионално развитие. www.interregrobg.eu


Видин. Вандали са счупили тази нощ пластмасова пързалка на детска

Видин. Вандали са счупили тази нощ пластмасова пързалка на детска ...

......... Видин Огнян Ценков призовава гражданите да опазват общинското имущество, а когато забележат недобросъвестни лица да го чупят и рушат незабавно да подават сигнали на телефон за спешни случаи - 112 и да уведомяват органите на МВР. За този пореден акт на вандализъм кметът на Общината ще подаде сигнал до Прокуратурата.


Бедственото положение, което бе обявено на 17 октомври, заради безводието

Бедственото положение, което бе обявено на 17 октомври, заради безводието ...

......... Добри дол, който сега бе свързан със стария и водоподаването за Лом и селата бе възстановено.  За изграждането на останалите четири етапа от новия напорен водопровод, който да замени близо 50-годишния тотално компрометиран водопровод и за да се предотвратят нови бедствени положения, са необходими още 4 644 415 лева.  


  Областният информационен център във Видин стартира поредица от срещи,

  Областният информационен център във Видин стартира поредица от срещи, ...

......... ден, с начален час от 10:30 и 12:00. Ще бъдат презентирани индикативните годишни работни програми за следващата година и процедурата „Насърчаване на предприемачеството“ по ОПИК. При срещите в останалите населени места участниците ще се запознаят и с Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. Кампанията продължава до 7 ноември.  


Видин. Двама мъже са задържани в Ново село за притежание

Видин. Двама мъже са задържани в Ново село за притежание ...

......... видинчанин, полицаите открили и иззели 18 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата индикирала на канабис. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, образувано е бързо производство. Случаите са докладвани в Районна прокуратура - Видин, работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.


Заместник-кметът Венци Пасков даде старт на първото издание на Похода

Заместник-кметът Венци Пасков даде старт на първото издание на Похода ...

......... група хора, в колона по един, облечени в черни тениски, да извървят мълчаливо определено разстояние в знак на съпричастност към хората, които се намират в ситуация на подчиненост или експлоатация против тяхната воля. За Видин маршрутът бе от Спортна зала „Фестивална“, по ул. „Търговска”, през площад „Бдинци” до Телеграф капия.


Жителите на Лом вече разполагат с бутилирана вода за пиене,

Жителите на Лом вече разполагат с бутилирана вода за пиене, ...

.........  осигуриха цистерните ,както  ВиК и много частни фирми. На хората с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи, питейната вода ще бъде доставяна чрез социалните институции, уточниха от общината. Все още не ясно дали ремонта на вододпровода ще приключи в обявения 7 дневен срок.