Видин. Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин, се срещна с

Видин. Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин, се срещна с ...

......... на загиналите от Трети пехотен Бдински полк в Сръбско-българската война през 1885 г., разказа Митко Иванов от Областния съвет във Видин. Днес се навършват 108 години от откриването на този единствен по рода си монумент. След като се поклониха пред паметта на героите, присъстващите си направиха обща снимка за спомен.


Видин. На 13 ноември през 1998г. в Токио се открива

Видин. На 13 ноември през 1998г. в Токио се открива ...

......... по-добро място заради самата доброта. На 13 ноември светът отбелязва и Международният ден на слепите хора. Двата дни са съвместени на една дата, защото са свързани помежду си. Слепите се нуждаят от подкрепата на зрящите, а добрите хора изпитват вътрешна потребност да помагат на нуждаещите се" е написал д-р Ценков.


Новият градоначалник, встъпил в длъжност само преди ден, няма да

Новият градоначалник, встъпил в длъжност само преди ден, няма да ...

......... приветлив и гостоприемен. Според авторите на мащабен анализ, публикуван в авторитетното английско издание "Бритиш медикъл джърнъл" карането на велосипед, освен че е евтино и екологично, има постоянен благотворен ефект върху здравето. То е дори по-полезно от ходенето пеша, затова трябва да се поощрява от държавата и общините по всякакви начини.


Видин. Новоизбраните общински съветници и кметове в Димово, Чупрене и

Видин. Новоизбраните общински съветници и кметове в Димово, Чупрене и ...

......... който започва своя пореден мандат, Гинко Петров - кмет на с. Винарово и Емилия Крумова - кмет на с. Неговановци. За председател на Общински съвет – Ново село бе избран Иво Вергилов. Във всички 11 общини на територията на област Видин се проведоха първите тържествени заседания на новоизбраните общински съвети.


Видин. Чували с контрабанден тютюн са иззели вчера служители на

Видин. Чували с контрабанден тютюн са иззели вчера служители на ...

......... местопроизшествието. Работата на разследващите по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. От началото на годината, при извършени проверки и специализирани операции в област Видин, полицейските служители са иззели 170 539 къса цигари и 638 кг нарязан тютюн без бандерол.


Видин. Видинският Общински съвет избра отново Генади Велков за свой

Видин. Видинският Общински съвет избра отново Генади Велков за свой ...

......... съвет в мандата 2015 – 2019 г. Втори по брой гласове бе кандидатът на БСП - адвокат Борислав Василев с 8 гласа, а трети остана бившият кмет и настоящ общински съветник от ГЕРБ Огнян Ценков. С това дневният ред на първото заседание на новия Общински съвет във Видин. Анна ЛОЗАНОВАВидин. Нека всички заедно да работим за една още по-хубава

Видин. Нека всички заедно да работим за една още по-хубава ...

......... и просперитета на вашата община. Защото във ваши ръце е бъдещето й, и отговорността за това как ще живеят хората и в каква посока ще се развива Кула“, каза Албена Георгиева. На тържественото заседание присъстваха народните представители Владимир Тошев от ГЕРБ и д-р Цветан Топчиев от БСП . Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Имаме много чуждестранни посетители в пещера Венеца от Америка,

Видин. Имаме много чуждестранни посетители в пещера Венеца от Америка, ...

......... че вътре не се правят снимки със светкавица. „Влиза се с каски, защото има ниски участъци. В пещерата без екскурзовод не се влиза. Не се изисква специални умения“, поясни тя. Тодорова поясни, че има табели, които първо трябва да се прочетат. Теодора ПАТРОНОВА Пълния текст на интервюто четете в „Мнение”


Видин. Възстановка на мобилизация на Трети пехотен Бдински полк показаха

Видин. Възстановка на мобилизация на Трети пехотен Бдински полк показаха ...

......... Присъстващите имаха възможност да се запознаят с легендарното минало на полка. Гости на събитието бяха временно изпълняващият длъжността кмет на Община Видин инж. Цветан Асенов, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, началникът на Централно военно окръжие полковник Петков, началникът на отдел Държавен архив - Видин Светлана Кръстева, офицери, сержанти и войници.


Видин. Кметът на Видин д-р Цветан Ценков се срещна с

Видин. Кметът на Видин д-р Цветан Ценков се срещна с ...

......... в бъдеще ще работим заедно за развитието и връщането на град Видин на челно място", е написал д-р Ценков. Кметът на Видин допълни, че ще бъде кмет на всички жители на Видин, независимо от политическата принадлежност. Ще се бори за развитието на общината и ще разчита на подкрепата на правителството.


Цветан Ценков, подкрепен от местна коалиция, водена от СДС, изглежда

Цветан Ценков, подкрепен от местна коалиция, водена от СДС, изглежда ...

......... - да поискам мощна подкрепа от всички политически партии за Видин и Северозапада", подчерта Цветан Ценков. Той каза, че в случая не става въпрос за парламентарна политика и че има много приятели както в ГЕРБ, така и БСП и че ще се опита да убеди всички, че е изключително диалогичен.Видин. Денят на будителите е дълбоко свързан с духовността на

Видин. Денят на будителите е дълбоко свързан с духовността на ...

......... оставили своя силен отпечатък в историческата памет на старопрестолния ни град и на Отечеството ни. Първокласничката София Александрова от СУ „П. Р. Славейков“ рецитира стихове, посветени на будителите и послание към хората, които днес празнуват. Паметникът на Софроний Врачански бе отрупан с венци и цветя от признателното гражданство. Анна ЛОЗАНОВА


Дълг на обща стойност 16,4 млн. лв. стопи досегашният кмет

Дълг на обща стойност 16,4 млн. лв. стопи досегашният кмет ...

......... работата, не в хленченето. В този мандат направихме много неща, за които дълги години само се говореше. Разкрихме филиал на висше учебно заведение, започваме възстановяването на Синагогата, върнахме милиони задължения, придобихме собствеността на Гребната база, извършваме основен ремонт на сградата на общинския театър, успешно изпълняваме мащабни проекти", заяви още Ценков.


Дълг на обща стойност 12 млн. лв. стопи досегашният кмет

Дълг на обща стойност 12 млн. лв. стопи досегашният кмет ...

......... работата, не в хленченето. В този мандат направихме много неща, за които дълги години само се говореше. Разкрихме филиал на висше учебно заведение, започваме възстановяването на Синагогата, върнахме милиони задължения, придобихме собствеността на Гребната база, извършваме основен ремонт на сградата на общинския театър, успешно изпълняваме мащабни проекти“, заяви още Ценков.


Видин. Извършва се подготовка на пожарната и спасителната техника за

Видин. Извършва се подготовка на пожарната и спасителната техника за ...

......... на движението по пътищата“. Задачата на сектора е да координира съвместната работа на институциите при катастрофи и кризи", заяви главен инспектор Пешев. Той допълни, че в 11-те общини от Видинска област са предприети мерки и е създадена организация по планирането на защитата при бедствия при усложнена зимна обстановка. Анна ЛОЗАНОВА


Бургас. Уважаеми бургазлии, Ние сме морски хора и е редно днес да

Бургас. Уважаеми бургазлии, Ние сме морски хора и е редно днес да ...

......... Европейския морски ден миналата година. Една от важните задачи на бъдещия Център за изследвания и син растеж ще бъде разработването на пилотни инициативи за оценка и предотвратяване на замърсяването в акваторията на Черно море с пластмаса и микро пластмаса. Честит 31 октомври - Международен ден на Черно море!", пише още в пожеланието.Видин. 20 юбилейно издание на международен турнир по шах

Видин. 20 юбилейно издание на международен турнир по шах "Найден ...

......... Тази година той съвпада с духовния празник на Видин - Димитровден и посвете на него. Участват представители от всички възрастови групи", каза Стефанов. Той посочи, че при децата ще бъдат раздавани медали, а за възрастните участници са предвидени парични премии. В турнира участват шахматисти от Сърбия и Румъния. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С тържествената света литургия в катедралния храм „Св. вмчк

Видин. С тържествената света литургия в катедралния храм „Св. вмчк ...

......... храм във Видин трябва да започне веднага. На 10.02.1885 година в първата неделя на Великия пост се полага основния камък на новия храм. Храмът е завършен и осветен през 1926 г. В богослужението по освещаването взимат участие 6-ма архиереи, 2-ма архимандрити, 6-ма свещено-икономи, 6-ма свещеници и 2-ма дякони. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Повече от две десетилетия на 26 октомври видинчани почитат

Видин. Повече от две десетилетия на 26 октомври видинчани почитат ...

......... реставрират се и се обновяват емблематични паметници на културата. Пожелавам ви, уважаеми съграждани, да бъдете здрави и да се радвате на благополучие и дълголетие! Нека Св. Димитър закриля нашия роден Видин и ни показва пътя, по който да вървим успешно занапред! Честит празник“, заяви инж. Цветан Асенов в обръщението си.


Видин. Витрина по случай 90 години от рождението на Йордан

Видин. Витрина по случай 90 години от рождението на Йордан ...

......... звезда“ (1988), голяма награда за литература „Добри Чинтулов“ (1980), награда „Аскеер“ (1996) за цялостен принос в развитието на театралното изкуство, национална литературна награда „Петко Славейков“ (1998), Голяма награда за литература на Софийския университет (2001), орден „Стара планина“ първа степен за цялостен принос в българската култура, Държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“.


Видин. ГЕРБ закри официално предизборната си кампания във Видин. В

Видин. ГЕРБ закри официално предизборната си кампания във Видин. В ...

......... за кмет пожела тази част от парка да се превърне в още едно любимо място за видинчани. „Нашият дар е от сърце! Надявам се, че прекрасната работа на Светлин Николаев ще се хареса на всички и това ще бъде добрата, позитивната новина от тази предизборна кампания”, каза още Огнян Ценков.


В началото на юни стана ясно, че един от символите

В началото на юни стана ясно, че един от символите ...

......... който е построена. С осъществяването на проекта, в тази част на Крайдунавския парк се оформя забележителен комплекс, заедно с крепостта „Баба Вида“ и Археологическия музей – Епиграфски център. По такъв начин ще се обогати туристическия продукт и дунавският град ще се превърне в притегателен център за гости отблизо и далеч.


Видин. По традиция автомобилното състезание се проведе на пистата на

Видин. По традиция автомобилното състезание се проведе на пистата на ...

......... АСК „Жико Моторспорт” Видин, а третата позиция бе за АСК „Старт М Криводол 2”. Тази година купа „Лада” бе връчена на Цветелин Велков от АСК „Старт М Криводол” и на Момчил Младенов и Данко Алексиев състезатели от АСК „Старт М Криводол 2”. Купите връчи инж. Цветан Асенов и закри състезанието.


Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ

Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ ...

......... не беше съкратен нито един учител. Получихме цялата информация за състоянието на детските градини и заедно намерихме решението”, каза още председателят на ОбКС на СБУ-Видин. В заключение Евлогия Манджукова бе категорична, че застава до Огнян Ценков с цялата си отговорност и авторитет, които има като дългогодишен учител и синдикален деец.


Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ

Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ ...

......... на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков бе категоричен, че „Доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – гр.Видин - Втора фаза” по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, приоритетна ос 1 „Води” е най-мащабният проект, който Общината реализира и по който се работи през последните 7 години.


Видин има нова пречиствателна станция! Изцяло завършеният и вече работещ

Видин има нова пречиствателна станция! Изцяло завършеният и вече работещ ...

......... събитието бяха изпълненията на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. Във връзка с официалното откриване на обекта, бе обявен и Ден на отворените врати в рамките на един час – от 11.30 до 12.30 ч., в който гражданите можеха да разгледат и се запознаят с работата на модерното съоръжение.


Видин. Ние дължим на българския север същото, което направихме на

Видин. Ние дължим на българския север същото, което направихме на ...

......... Видин – Втора фаза“ е реализиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Общата му стойност е 19 505 984 лв., от които собственото финансиране е в размер на 580 415 лв. Безвъзмездните средства се предоставят от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян

Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян ...

......... Веселка Асенова, която е и началник на РУО – Видин, подчерта, че правителството изпълнява ангажимента си за увеличение на учителските заплати. „Освен доброто заплащане, което учителите заслужават, учебният процес трябва да се извършва в модерна и приветлива учебна среда”, каза третата в листата на ПП ГЕРБ – Видин Веселка Асенова.


Видин. 150 ученици от видинско училище преминаха тест със симулатор

Видин. 150 ученици от видинско училище преминаха тест със симулатор ...

......... и 11 октомври на симулатора ще имат възможност да проведат тест учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин.Заниманията се водят от доброволци на читалището, преминали специално обучение, а кампанията се изпълнява в рамките на проект „STARS“ финансиран по програма Еразъм + на ЕС. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С водосвет за благословение на децата и преподавателите, отслужен

Видин. С водосвет за благословение на децата и преподавателите, отслужен ...

......... дъски, което е по-напреднал етап, докато по-малките започват с детайлите, с части от иконата. Преподавателите сме същите. Аз съм по иконопис и вероучение, а госпожа Мария Петрова е по куклен театър“, споделя богословът Елена Велкова. Заниманията на школите ще се провеждат в сградата на Епархийското училище до храм „Свети Николай“.


Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта

Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта ...

......... според изискванията на Министерство на финансите, отразявани всяко тримесечие в анализ на министерството.провержение да бъде отразено в медията в синхрон със съществуващите етични норми и правила на журналистическата етика. Пълният текст на Анализа на данните за второ тримесечие на 2019 година на Министерство на финансите може да бъде видян тук.


Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта

Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта ...

......... според изискванията на Министерство на финансите, отразявани всяко тримесечие в анализ на министерството.провержение да бъде отразено в медията в синхрон със съществуващите етични норми и правила на журналистическата етика. Пълният текст на Анализа на данните за второ тримесечие на 2019 година на Министерство на финансите може да бъде видян тук.


Екип на РИОСВ-Монтана проверява сигнал за нефтено петно в река

Екип на РИОСВ-Монтана проверява сигнал за нефтено петно в река ...

......... "Дунав мост" 2. Уведомена е Басейновата дирекция "Дунавски район"-Плевен и е сформиран екип от РИОСВ-Монтана и Регионалната лаборатория в Монтана към ИАОС за проверка на място и пробонабиране. Съгласувано е използването на катер от патрул на "Гранична полиция". Резултатите от проверката и от анализа на пробите ще бъдат оповестени допълнително.


Видин. Корабоплаването продължава по Дунав въпреки ниското ниво на реката,

Видин. Корабоплаването продължава по Дунав въпреки ниското ниво на реката, ...

......... на корабите имат опит с ниското ниво на реката, а и обозначенията по Дунав са поставени много добре. Днес водните стоежи край пристанищата в началото на българския участък на река Дунав са ниски за края на месец септември – 24 см при Ново село, 90 см при Лом. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Десет са кандидатите за кмет на Община Видин, каза

Видин. Десет са кандидатите за кмет на Община Видин, каза ...

......... ПП „Обединена социалдемокрация“ издига Богдан Гешев, Иван Иванов е кандидатът на местна коалиция ВМРО – БНД, АБВ и НФСБ. Общинската избирателна комисия е отказала регистрацията на двама души като кандидати за общински съветници на основание, че последните 6 месеца не са живели във Видинската община, а в Испания. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С обявяването на независимостта си България възвръща международния си

Видин. С обявяването на независимостта си България възвръща международния си ...

......... век в църквата „Свети 40 мъченици“ във Велико Търново: „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!“. Пред паметника на Трети пехотен Бдински полк венци и цветя положиха видинчани, ученици и деца, почит отдаде и видинският кмет, както и представители на държавни организации и политически партии. Анна ЛОЗАНОВА


Пред препълнената зала в Общинския съвет, кметът Огнян Ценков се

Пред препълнената зала в Общинския съвет, кметът Огнян Ценков се ...

......... българи и да имат вяра в собствените си възможности. Но най-важното е да бъдем обединени, да се подкрепяме и да вървим в една посока“. Сред присъстващите в залата беше и областният управител Албена Георгиева, която поздрави Ценков и неговия ръководен екип за положените усилия в преобразяването на Видин и Общината.


Видин. Открити са отровени три мъртви белоглави лешояда, каза за

Видин. Открити са отровени три мъртви белоглави лешояда, каза за ...

......... „Врачански Балкан“ се полагат огромни усилия от Дирекцията на парка и природозащитни организации. Няколко проекта финансираха дейностите за изграждане на инфраструктура и внасяне на птици от Испания и Франция. Установеното деяние има опасност да унищожи колония от 50 птици, подобно на случая в Кресненското дефиле през миналата година. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С откриването на паметна плоча на фасадата на НЧ

Видин. С откриването на паметна плоча на фасадата на НЧ ...

......... откриване гроба на Апостола на свободата Васил Левски, за популяризиране бита и говора на забележителните родопчани. Сведените глави в минутата мълчание, поднесените цветя, водосветът и най-вече младите хора с любопитни очи вдъхват надежда за нещо добро, което предстои, щом е жива паметта за малките хора, творящи големите неща в историята.


Видин. 17 растения канабис са намерени при проверка на частен

Видин. 17 растения канабис са намерени при проверка на частен ...

......... с височина от 200 до 350 см. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. В помещение на втория етаж на къщата били открити 10 сухи канабисови съцветия и сух стрък от същата култура с височина 63 см. Работата по случая продължава, в РУ - Кула е образувано досъдебно производство.


Нов случай на африканска чума по свинете е установен във

Нов случай на африканска чума по свинете е установен във ...

......... на заразната болест по свинете, като със заповед на Регионална дирекция по горите – Берковица са определени ловно-стопански райони, попадащи в зоната около огнището наболеста в землището, където е установена заразата. В определената инфектирана зона се допуска извършването само на неотложни земеделски дейности при стриктно спазване на мерките за биосигурност.


Видин. Възможностите за подкрепа на предприемачите и инвеститорите от фондовете

Видин. Възможностите за подкрепа на предприемачите и инвеститорите от фондовете ...

......... информация от ОИЦ“, допълни Цветомир Ценков. С презентацията и изнесената приемна в Ружинци стартира есенния цикъл от срещи на ОИЦ, който ще обхване всички общини от областта. Във всяка от тях, на база на детайлен анализ, ще се представят най-актуалните за местната общност възможности за финансиране от ЕС. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна

Видин. 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна ...

......... поднесоха цветя пред паметника на Скърбящия воин и почетоха паметта на загиналите в Сръбско-българската война, в чиято чест е издигнат паметника. На тържествената церемония присъстваха народните представители д-р Цветан Топчиев от БСП, Росен Живков от „Обединени патриоти“, областният управител Албена Георгиева и председателят на Общинския съвет Генади Велков. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Участниците в шестото издание на велопрехода „Дунав Ултра“ се

Видин. Участниците в шестото издание на велопрехода „Дунав Ултра“ се ...

......... 680-километров маршрут от Видин по поречието на Дунав към Черно море, като крайната точка е Дуранкулак. Най-малкият ентусиаст сред тях бе двегодишната Христина от София. Тя се чувстваше удобно на велосипеда на своята майка Бистра Панайотова, която е любител на колоезденето, но за първи път се включва в „Дунав Ултра“.


На 6 септември рано сутринта ентусиасти от четири държави -

На 6 септември рано сутринта ентусиасти от четири държави - ...

......... фланелки. Такива кутии са предвидени за всички участници в прехода. „Дунав Ултра“ няма състезателен характер, но организаторите очакват тази година най-бързите колоездачи да изминат 680-километровата дистанция на маршрута - от Видин до Дуранкулак, за по-малко от 40 часа. Основната група участници вероятно ще достигне крайната точка до 5 дни.  


Видин. Натоварен е трафикът в посока за ГКПП „Дунав мост

Видин. Натоварен е трафикът в посока за ГКПП „Дунав мост ...

......... мост 2“ с предимство преминават леките и лекотоварните автомобили. На другите два гранични пункта в областта –„Връшка чука“ и „Брегово“ трафикът е спокоен, няма образувани опашки от чакащи автомобили. Във Видин трафикът е засилен на входно изходните артерии на града, в централната градска част и по бул. „Панония“. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. 132 растения канабис са иззети при проверка в имот

Видин. 132 растения канабис са иззети при проверка в имот ...

......... още 15 стръка от същата култура. Засадените в градината растения били с височина от 120 до 240 см. Обитателката на имотите – 40-годишна местна жителка, е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Районна прокуратура-Видин. Разследването продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.


Кметът на Община Видин Огнян Ценков прие днес  посланика на

Кметът на Община Видин Огнян Ценков прие днес  посланика на ...

......... разговор. Темиртай Избастин изрази своето задоволство от отличното сътрудничество и в знак на признателност подари на кмета на Общината национална мъжка дреха, известна като "чапан" – изработена от велур, с национални казахстански орнаменти. Тя се подарява само при много специални случаи на хора, които имат особени заслуги.      


Германски компании решиха да потърсят кадри, като организираха трудова борса

Германски компании решиха да потърсят кадри, като организираха трудова борса ...

......... в Германия, впоследствие ще се върнат, за да предадат наученото и да надграждаме всички заедно в нашия красив, старопрестолен Видин", заяви кметът. По време на трудовата борса посетителите се запознават и с дуалната форма на обучение в Германия, този факт предизвика и голямо участие на много млади хора и ученици.


Видин. Павел Николов и Венцислав Чанов, познати сред българската публика

Видин. Павел Николов и Венцислав Чанов, познати сред българската публика ...

......... няколко месеца ФК „Пегас Спорт – Видин“ организираха благотворителен футболен турнир в подкрепа на кампанията „Дари щастливо детство на Йоско“, в която кметът на Община Видин Огнян Ценков се включи с лично дарение. След събитието Pavell и Venci Venc’ отделиха 2 часа за селфита, снимки и разговори със своите почитатели.


Видин. Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на

Видин. Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на ...

......... име е Фахрета Яхич. Началото на музикалната й кариера е през 1980 година, след като се премества в Белград. През годините Лепа Брена се превръща в най-голямата фолк звезда на бивша Югославия и е изключително популярна на Балканите. Лепа Брена прави кариера и в киното, което също й носи популярност.


Видин. Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на

Видин. Участието на сръбската музикална звезда в концертната програма на ...

......... „Okrećeš mi leđa“, „Hajde da se volimo“, „Četiri godine“, „Boli me uvo za sve“, „Jedan dan života“ (дует с Мирослав Илич), Ja nemam drugi dom“, „Slatki greh“, „Kazna božja“, „Luda za tobom“ и др. Почитателите на Лепа Брена знаят, че прави кариера и в киното, което също й носи популярност.


След откриването на Видински панаир 2019 с участието на Цветелина

След откриването на Видински панаир 2019 с участието на Цветелина ...

......... с тях по време на концерта. През третата панаирна вечер се изявиха и самодейци от Община Видин – танцов състав „Стар мерак“ и детски танцов състав „Живо въгленче“ към Народно читалище „Свети Паисий Хилендарски 1926“ от село Иново, както и танцов състав към Народно читалище „Просвета 1937“ от село Кутово.


Трети ден километрични опашки се вият към Дунав мост при

Трети ден километрични опашки се вият към Дунав мост при ...

......... преминаване на влизане в страната. В същото време колони от автомобили има и на граничен пункт "Кулата" и в двете посоки, пише в. "24 часа". Трафикът е интензивен. Преминаването през границата отнема над 15 минути. Опашките от превозни средства са както на изхода за леки, така и за товарни автомобили.


Трети ден километрични опашки се вият към Дунав мост при

Трети ден километрични опашки се вият към Дунав мост при ...

......... преминаване на влизане в страната. В същото време колони от автомобили има и на граничен пункт "Кулата" и в двете посоки, пише в. "24 часа". Трафикът е интензивен. Преминаването през границата отнема над 15 минути. Опашките от превозни средства са както на изхода за леки, така и за товарни автомобили.


От 23 до 31 август Видин е домакин на популярното

От 23 до 31 август Видин е домакин на популярното ...

......... надявам, че всички предстоящи панаирни дни ще ви донесат само хубави емоции и ще останат задълго в спомените ви! Защото ние се грижим за вас! Обявявам традиционния Видински панаир 2019 за открит! На добър час!“. Работното време на тазгодишното изложение е от 10.00 до 2.00 ч., а входът е свободен.


Община Видин продължава над 120-годишната традиция всяка година в края

Община Видин продължава над 120-годишната традиция всяка година в края ...

......... на дребно - от 10.00 ч. до 2.00 ч., с ползване на озвучаване до 23.00 ч.; за атракционния кът с люлки, стрелбища и други увеселителни съоръжения - от 10.00 ч. до 23.00 ч., като стриктно се спазват допустимите норми на шум. Входът за панаира, както и за концертите е свободен.


Със заповеди на министъра на околната среда и водите Нено

Със заповеди на министъра на околната среда и водите Нено ...

......... в бъдеще Община Видин ще има възможност да разработи тези находища на минерални води, като по този начин не само ще даде шанс на много хора да се възползват от това богатство, но и ще подобри значително качеството на живот в тези населени места, ще привлича нови инвеститори и туристи.


Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за ...

......... и ВМРО“ – 2 (заместник-председател и 1 член); ПП „Движение за права и свободи“ – 1 заместник-председател; Партия „Воля" – 1 член и Коалиция „Демократична България – Обединение“ – 1 член. В срок до 24 август всички предложения за състава на ОИК трябва да бъдат предадени в Централната избирателна комисия.


Във Видин започва подаването на заявления за обезщетение на собствениците

Във Видин започва подаването на заявления за обезщетение на собствениците ...

......... – в Информационния център, който се намира в административната сграда на Общината, пл. „Бдинци“ №2, ет.1 (вход откъм паркинга). В град Видин могат да кандидатстват за помощ собствениците, които отглеждат прасета в района с граници: ул. „Гео Милев“, ул. “Редута“, Безмитна зона, ул.“Момчил Войвода и ул.“Цар Михаил Шишман III“.  


Средновековната крепост за поредна година ще бъде сцена на фестивала

Средновековната крепост за поредна година ще бъде сцена на фестивала ...

......... ще забавляват, но и ще покажат необятния лабиринт на историческото познание. Пъстрата палитра от различни елементи, включени във фестивала, ще обогати представата за отминали събития, но и за запомнящо се преживяване сред неповторимата обстановка в замъка „Баба Вида“. Входът за всички прояви по време на средновековния фестивал „БъдинЪ“ е свободен.


Отделението по неврология във Видинската болница вече е без лекари,

Отделението по неврология във Видинската болница вече е без лекари, ...

......... нещо и за колко време", попита сестрата. Същевременно Милова заяви, че медицинските сестри напускат, защото работят твърде много, съответно няма добро качество на обслужването. Основната заплата за сестрите в неврологията е 590 лева, за останалите сестри – 580 лева, а директорът на болницата казва задочно, че пари за повече няма.


Видин. 1737 текстилни изделия, имитации на световни марки, са задържани

Видин. 1737 текстилни изделия, имитации на световни марки, са задържани ...

......... на „Adidas”, „Nike”, „Puma”, „Tommy Hilfiger” и „Gucci”, както и чанти с логото на „Louis Vuitton” и „Christian Dior”. В изпълнение на Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая са информирани правопритежателите на търговските марки.


Видин. Литературното четене под наслов „Молив зад ухото“, което е

Видин. Литературното четене под наслов „Молив зад ухото“, което е ...

......... фестивал за изпълнителски изкуства, чийто домакин от 8 до 11 август е Видин. „Квартална сцена“ продължава днес с ателие за изработка на мандали и спектакъла „Галената дъщеря“ пред Библиопощата, а довечера от 21 часа е предвидено огнено шоу, което ще се състои на откритата сцена при Художествената галерия „Н. Петров“.


Видин. Нов фонтан ще краси централната градска част на Видин.

Видин. Нов фонтан ще краси централната градска част на Видин. ...

......... фонтан ще бъде изграден от гранит, с който ще бъде покрит и целият площад. Фонтанът, намиращ се пред паметника на Трети пехотен Бдински полк ще запази своя вид. При него ще бъдат подменени помпите и дюзите. Планиран е нов фонтан да се изгради и пред музейната сграда „Конака“. Анна ЛОЗАНОВА


Общо 11 ученици се включиха като доброволци в третия сезон

Общо 11 ученици се включиха като доброволци в третия сезон ...

......... в подготовката на фестивала. Едно от момичетата – Габриела Прокопиева, която живее и учи в колеж с изучаване на география и изобразително изкуство в Лондон, нямаше възможност да присъства на срещата. Тя е дошла през лятото в родния Видин, за да даде своя доброволен труд по време на оперния фестивал.


Видин. Във връзка с провеждането на Летните вечери на операта

Видин. Във връзка с провеждането на Летните вечери на операта ...

......... През последните 3 дни беше извършена имагоцидна обработка на територията на град Видин и в населените места по поречието на Дунав. До края на този месец предстои още една. Предвиждат се също две дезинсекции и дезинфекции на детските площадки във Видин. Ще има и обработка на зелените площи срещу кърлежи.


Светът не избра Белоградчишките скали за едно от новите седем

Светът не избра Белоградчишките скали за едно от новите седем ...

......... и топла дреха, защото температурата в пещерата е 12 градуса. Създадена е организация за провеждане на фестивала. Девойки посрещат още на паркинга посетителите и им раздават рекламни материали и листовки с исторически бележки за Белоградчишката крепост. Предприети са охранителни мерки, а автобусите докарват всеки час туристи и любители на музиката.


София. Завърши Осмото издание на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни”.

София. Завърши Осмото издание на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни”. ...

......... за деца и възрастни, представени от Общински драматичен театър „Вида“, Държавен куклен театър – Видин, Драматичен театър – Монтана. Огнен спектакъл на „Дивинитас“, детска работилница за анимация, детски пленер „Моят Видин“ и „Детска хоротека“. В програмата бяха включени и концерти на Симфониета – Видин, Градския духов оркестър и Симона Загорова.


Видин. Забавления за най-малките се организират в рамките Осмото издание

Видин. Забавления за най-малките се организират в рамките Осмото издание ...

......... организирана и прожекция на избрани от фонда на „Златен кукер“ филми. Осмото издание продължава тази вечер с концерт на Симона Загорова на откритата сцена при Художествена галерия „Н. Петров“, а утре на същото място, от 18.30 ч., е закриването на фестивала с участието на самодейни състави от цялата Видинска област.