27,51% е избирателната активност във Видин към 17.30 ч., каза 

27,51% е избирателната активност във Видин към 17.30 ч., каза  ...

......... 27,51% е избирателната активност във Видин към 17.30 ч., каза  председателят на РИК Емил Емилов. Няма сериозни нарушения до момента. Жалба е пуснала ПП ГЕРБ, тя визира , че във видинското село Кутово е имало неправомерна агитация в деня на изборите. От РИК не са уважили сигналът.


Избирателната  активност към 12,30 ч. във видинско е 18,58  %,

Избирателната  активност към 12,30 ч. във видинско е 18,58  %, ...

......... е оставена подадената жалба от ръководител на гражданско сдружение в община Брегово с посочени мотиви за съмнение за контролиран вот. Осъществени са замени на членове в СИК в Община Чупрене и в община Грамада, поради „несъвместимост“ – членовете на комисията са общински съветници и по тази причина за заменени.  


Видин. Гласувах за европейското бъдеще на България. Това заяви кметът

Видин. Гласувах за европейското бъдеще на България. Това заяви кметът ...

......... европейски средства. Трябва да продължим да надграждаме тези важни стъпки в бъдеще време, именно чрез участие в изборите за Европейски парламент“, подчерта Ценков. В Община Видин право на глас в настоящите избори имат 59 856 души. До този момент изборният ден протича нормално, няма проблеми във връзка с организационно-техническата подготовка.


Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени

Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени ...

......... година учители и деятели на културата и изкуството от училищата, обществените съвети към тях, културни институции и читалища. Отличията са определени от комисия, която включва представители на Общинската администрация и постоянната комисия по образование, наука и култура към Общинския съвет, на базата на утвърдени от Община Видин правила. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Образованието на 21 век трябва да бъде различно, каза

Видин. Образованието на 21 век трябва да бъде различно, каза ...

......... напред, да следват величавото дело на Солунските просветители Кирил и Методий, защото българското слово окриля духа им. „Пожелавам от сърце на всички – споделените знания, мъдростта и опитът да ни изпълват с лично удовлетворение и радост. Нека си пожелаем здраве, повече сила и повече вдъхновение“, каза Веселка Асенова. Анна Лозанова


Видин. Със създаването на българската азбука и писменост българите имат

Видин. Със създаването на българската азбука и писменост българите имат ...

......... Видин започна с празнично шествие от едно от най-старите училища в града – „Цар Симеон Велики“ и продължи да Крайдунавския парк, където Огнян Ценков награди изявени учители от Видин. Тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост продължава с концерт на ансамбъл „Дунав“. Анна ЛОЗАНОВАПредпразнично за Деня на българската просвета 24 май във Видин

Предпразнично за Деня на българската просвета 24 май във Видин ...

......... и кмета за асфалтирането на околните улици. „Тук трудно се преминаваше. Както виждате, сега чак до входа е направен ремонт, което при дъжд ни спасява от неудобствата“. „Ильо войвода“ е още една асфалтирана улица в близост до детската градина. Мая Георгиева  изрази благодарността и на жителите от целия квартал .


Видин. Възстановяването на турския барутен погреб във Видин е съобразено

Видин. Възстановяването на турския барутен погреб във Видин е съобразено ...

......... г., когато Османската империя започва сама да изработва барут. В началото в складовете се е правел барут, а впоследствие се е съхранявал, заедно с муниции и оръжие“, каза Филипова. Друг възстановен барутен склад със същите размери се намира в гр. Ардино, но той не е вкопан в земята. Анна Лозанова


Община Видин възстанови в първоначалния му вид турския барутен склад,

Община Видин възстанови в първоначалния му вид турския барутен склад, ...

......... автентичния му вид - покривът е от пръст и затревен. „Тъй като помещението е влажно и вкопано в земята, в него не биха могли днес да бъдат изложени движими културни ценности. Целта беше да облагородим този район, защото барутниците са се намирали в отбранителната зона на „Баба Вида“, коментира Филипова.


Правителството на осигури европейски средства за възстановяването на видинската синагога.

Правителството на осигури европейски средства за възстановяването на видинската синагога. ...

......... в Будапеща. Била е действаща като молитвен дом до 1950 г. През 70-80-те години на миналия век в нея започва основен ремонт. От 1991 г. ремонтните дейности са спрени, а имотът е предаден на видинската еврейска общност на базата на договор между организацията на евреите „Шалом” и Министерството на културата.


Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков благодари на правителството

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков благодари на правителството ...

......... на евреите „Шалом“, към нашите съгражданки – Роза Маринова, Стрея Пунчева, Шели Владева, както и към ръководството на Организацията на евреите в България „Шалом” – д-р Александър Оскар, Йосиф Меламед и Максим Бенвенисти, за оказаното доверие и обществено значимия за видинчани жест с направения акт на дарение на Видинската Синагога.Със заповед на кмета Огнян Ценков се забранява ползването на

Със заповед на кмета Огнян Ценков се забранява ползването на ...

......... 2 от цитираната Наредба. Настоящата заповед е изпратена на кметовете и кметските наместници за изпълнение, на детските градини, училищата и Регионално управление на образованието за сведение. Уведомени са също Регионална здравна инспекция - Видин, Басейнова дирекция „Дунавски район“, гр. Плевен и на Областния съвет на Български червен кръст – Видин.


Рали „Видин 2019“ тази година има благотворителна цел. Всички желаещи

Рали „Видин 2019“ тази година има благотворителна цел. Всички желаещи ...

......... добрата организация. Пасков потвърди, че Общината ще продължи да подкрепя и в бъдеще това престижно спортно състезание, което всяка година привлича все повече фенове. В състезанието взеха участие 27 екипажа от цялата страна. То премина при изключителен интерес и събра стотици любители на автомобилния спорт, дошли да подкрепят своите фаворити.


Първият училищен фестивал на талантите „Цветове и усмивки“ протече под

Първият училищен фестивал на талантите „Цветове и усмивки“ протече под ...

......... а заедно с тях пяха всички присъстващи и гости. Огнян Ценков връчи на децата специална грамота за участие и им благодари за вълнението, което са предизвикали със своята изява. Младите хора бяха  подготвили различни  изложби и ги представиха  по  атрактивен начин, така демонстрираха   дейността си в рамките на учебната година.


Видин. Фестивалът „Цветове и усмивки“ ще се превърне в празник

Видин. Фестивалът „Цветове и усмивки“ ще се превърне в празник ...

......... фестивалната сцена – групата „В света на танца“ от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ - с. Ружинци. Празникът зареди всички с цветно настроение и много усмивки. Учениците бяха подготвили изложби и избрали различни атрактивни начини, с които да представят дейността си в рамките на учебната година. Фестивалът продължава през целия ден.


Преди дни стана ясно, че вандали са надраскали пещерата Магурата.

Преди дни стана ясно, че вандали са надраскали пещерата Магурата. ...

......... се правят за скалните рисунки, за да може да се пристъпи към реставрацията", добави тя. Не може да се докаже кой е сегашният извършител на вандалската проява в пещерата, тъй като в нея няма камери. Междувременно надписът е заличен в опит да бъдат премахнати последствията от хулиганската проява. Снимка: архивНа специална церемония в залата на Общинския съвет на Видин

На специална церемония в залата на Общинския съвет на Видин ...

......... цитирайки мисъл на големия учен-математик Николай Лобачевски . В математическите състезания  взеха участие над 1000 ученици от областта, а наградените на призови места са 73-ма . Те са участвали в  Ученическа олимпиада по математика, Математическо състезание „Европейско кенгуру“, Пролетно математическо състезание за ученици от 4 клас и Математическо състезание „Питагор“.


70 зрелостници от СУ „Цар Симеон Велики“ ще завършат своето образование

70 зрелостници от СУ „Цар Симеон Велики“ ще завършат своето образование ...

......... “, ППМГ „Екзарх Антим I“,  ГПЧЕ „Йордан Радичков“. На техните церемонии по изпращането представители на общинска задминистрация  също връчиха поздравителни адреси от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков . Тази година Видин изпраща 492 зрелостници, които  завършват  средното си образование в деветте училища на територията на Община Видин.


Камерната зала за изложби се намира в сградата на бившата

Камерната зала за изложби се намира в сградата на бившата ...

......... отворени врати за всеки творец. Първата експозиция в новата зала стана самостоятелната изложба на художника Радостин Иванов.Той е роден в Лом и тази изложба е поредна за творчеството му. Заместник-кметът пожела на талантливия художник много вдъхновение и творческа енергия, за да се радва на плодовете на своя труд и занапред.


Видин. 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и

Видин. 50 % от дейностите по асфалтиране на улици и ...

......... момента е 4 милиона и 500 хиляди лв. Ще кандидатстваме тази година и много се надявам да ни бъдат отпуснати средства от излишъците в националния бюджет, както беше миналата и догодина да започнем. Тогава ще имаме и повече средства в капиталовите разходи, защото приключваме финансово-оздравителния план“, обясни кметът на Общината.


Изключително ценни и древни рисунки в пещерата Магурата са били

Изключително ценни и древни рисунки в пещерата Магурата са били ...

......... част на Балканите. "24 часа" припомня, че през 2015 година рисунките в пещерата бяха огледани от международни експерти с цел включването им в списъка с културно наследство на ЮНЕСКО. Магурата, която се намира в близост до Рабишкото езеро и Белогрдчишките скали, е обявена за национална културна ценност през 1965 година.


Видин. Част от уникалните рисунки в пещерата Магура са заличени

Видин. Част от уникалните рисунки в пещерата Магура са заличени ...

......... от прилепи), като са рисувани между 3000 г. и 1200 г. преди новата ера. Изобразяват ловни сцени и слънчевия календар. Дълги години залата с рисунките беше затворена и не се допускаха посетители. След настояване от местните власти бе взето решение залата да бъде отворена, като резултатът е налице. Анна ЛОЗАНОВА


Първият том на „Дебърските майстори във Видинска епархия“ е резултат

Първият том на „Дебърските майстори във Видинска епархия“ е резултат ...

......... работата на българския екип по проект „Изкуството на XVIII и XIX в. Дебърска и Самоковска художествени школи“, който се осъществява между академиите на науките на България и Македония. Гостите се запознаха с авторите на книгата и имаха възможност да разговарят лично с нейните автори, както и да разгледат интересната експозиция.


Видин. Общинският съвет във Видин промени поименния списък за капиталови

Видин. Общинският съвет във Видин промени поименния списък за капиталови ...

......... получени като субсидия от държавния бюджет на стойност 3 милиона лева и тук сме освободили около 300 000 лева, които ще ги насочим за тази цел“, каза пред общинските съветници кметът на Община Видин Огнян Ценков. Общинският съвет прие всичките 32 точки, заложени в дневния ред на заседанието. Анна ЛОЗАНОВА


  Това стана ясно от коментара на кмета на Община

  Това стана ясно от коментара на кмета на Община ...

......... в момента, които се извършват със средствата, получени като субсидия от държавния бюджет на стойност 3 милиона лева и тук сме освободили около 300 хиляди лева, които ще ги насочим за тази цел“ – каза Огнян Ценков. Общинските съветници приеха всичките 32 точки, заложени в дневния ред на заседанието.  


Видин. Блестяща съвместна продукция на Симфониета – Видин и Средно

Видин. Блестяща съвместна продукция на Симфониета – Видин и Средно ...

......... на Обществения съвет към училището Александър Русев, а директорът Венцислав Станев покани на финала на събитието видинския кмет да връчи от името на педагогическия съвет на СУ „Цар Симеон Велики” грамоти на учениците – водещи и изпълнители, участвали в концерта, както и на ръководителя на клуб „Музика” – Стефка Йовчева.


Видин. Шествие-парад на „Безсмъртния полк“ премина през центъра на Видин,

Видин. Шествие-парад на „Безсмъртния полк“ премина през центъра на Видин, ...

......... година във Видин и става все по многобройно. За участниците в този парад това е памет, която те искат да предадат на поколенията и почит пред подвига, на своите предци. Участниците в шествието на „Безсмъртния полк“ се включиха и в поклонението, което бе организирано на Руското военно гробище. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Днес се прекланяме пред саможертвата на загиналите във Втората

Видин. Днес се прекланяме пред саможертвата на загиналите във Втората ...

......... армия, погребани на видинска земя и да поднесат цветя пред паметните им плочи на Руското военно гробище. По традиция събитието се организира от Руски клуб „Видин – 2002“, със съдействието на Община Видин. С едноминутно мълчание присъстващите отбелязаха паметта на героите, загинали в името на една мирна Европа. Анна ЛОЗАНОВА


изитата на Н.Пр. г-жа Пайви Блинникка – посланик на Финландия

изитата на Н.Пр. г-жа Пайви Блинникка – посланик на Финландия ...

......... и достъпна среда. Огнян Ценков сподели още със своите гости, че старопрестолният Видин се гордее със своята над двехилядолетна история, с богатото си културно-историческо наследство и с етническата си толерантност. Посланиците на Финландия и Швеция благодариха на видинския кмет за топлия прием и изразиха чудесните си първи впечатления от Видин.


Белоградчик. Храмов празник отбелязва църквата „Свети Георги Победоносец“ в Белоградчик,

Белоградчик. Храмов празник отбелязва църквата „Свети Георги Победоносец“ в Белоградчик, ...

......... храма. Църквата е построена през 1868 година. През 1878 г. при вестта за навлизането на руска част в Белоградчик местните хора се стичат към храма. Там свещеникът отслужва благодарствен молебен за руския цар - освободител и за румънски крал Карол, чиито войскови части вече са влезли в Белоградчик. Анна ЛОЗАНОВА


Международният фестивал в село Антимово събра самодейци от България, Румъния

Международният фестивал в село Антимово събра самодейци от България, Румъния ...

......... на изпълненията на самодейците и да опитат от щандовете с майсторски приготвени гозби, сред които вкусна баница и антимовско вино, пиха кафе, варено на пясък и се забавляваха от сърце. Фестивалът се организира от кметството и читалище "Развитие-1926" в Антимово със съдействието на Община Видин и подкрепата на много дарители.


Видин. Освен изпълненията на самодейните състави, акценти в X-тото издание

Видин. Освен изпълненията на самодейните състави, акценти в X-тото издание ...

......... снимки за спомен. За кулинарния фестивал организаторите бяха поканили и популярния в цяла България Ангел Ангелов с „Юнашкия тиган”. Въпреки дъжда, хората се наслаждаваха на изпълненията на самодейците и обикаляха щандовете с майсторски приготвени гозби, опитаха вкусна баница и антимовско вино, пиха кафе, варено на пясък и се забавляваха истински.


Видин. Шестима пътници и шофьорът на фирмен бус са настанени

Видин. Шестима пътници и шофьорът на фирмен бус са настанени ...

......... – Видин от МБАЛ „Света Петка. От болницата заявиха, че няма опасност за живота на катастрофиралите. Бусът се е обърнал в канавката тази сутрин, като се предполага, че причината е мокрия асфалт е несъобразената скорост. Извършен е оглед на местопроизшествието и движението на пътната отсечка вече е възстановено. Анна ЛОЗАНОВА


Стотици жители на Видин и близките села спазиха традицията и

Стотици жители на Видин и близките села спазиха традицията и ...

......... и певчески групи, дошли от целия Видински регион. Под звуците на Антимовската духова музика големи и малки извиха кръшно хоро на поляната, на което се хвана и видинският кмет. Забавленията и доброто настроение на хората продължи до късния следобед. Всички участници във фолклорния събор „Алботин” получиха грамоти от Община Видин.


Видин. Кметовете на населените места от общината организираха изложба на

Видин. Кметовете на населените места от общината организираха изложба на ...

......... по народни танци към Детски комплекс. Вокално-инструментална група „Феникс“ към Народно читалище „Развитие – 1893 г.“ вдигаше градуса на настроението с изпълнението на хороводни народни песни, както и с популярни песни от българската естрада. Изложба – базар с ръчно изработени изделия представиха членове на клуба на пенсионера „Мадона“. Анна ЛОЗАНОВА


Лично дарение от  Огнян Ценков, кмет на Община Видин получи

Лично дарение от  Огнян Ценков, кмет на Община Видин получи ...

......... 3 541 лв. В навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово Десислава Николова ще подпомогне и неонтологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин. Кметът на Видин прави поредното си месечно дарение вече четвърта година, като подпомага млади хора и деца от Общината в името на благородни и хуманни каузи.


Видин. 120 трайно безработни лица от област Видин ще бъдат

Видин. 120 трайно безработни лица от област Видин ще бъдат ...

......... бе представен и одобрен от членовете на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Одобрената Регионална програма за заетост на Област Видин – 2019г. ще бъде изпратена за утвърждаване от министъра на труда и социалната политика. Предвижда се изпълнението на програмата да е в периода юни-декември 2019г. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Най-важното е да обичаме, пазим и съхраняваме богатствата на

Видин. Най-важното е да обичаме, пазим и съхраняваме богатствата на ...

......... бе обявен в официалната страница на Областна администрация Видин във фейсбук, където на 8 април бяха качени снимките на 15-те ученици, заявили желание да участват. Гласуването с „харесване“ на снимките продължи до 16.00 часа на 18 април. Регламентът на конкурса гласеше, че победители ще са първите трима, събрали най-много харесвания.


Видин. Честването на един от най-големите християнски празници започна със

Видин. Честването на един от най-големите християнски празници започна със ...

......... съставите и ансамблите към читалище „Цвят“. На Цветница християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим, посрещнат от древните жители като Цар и Спасител. На този ден се благославят върбови клонки и се раздават на вярващите. Цветница е християнски и народен празник, който се отбелязва една седмица преди Великден.


Видин . Кметът на Видин Огнян Ценков присъства на комплексно

Видин . Кметът на Видин Огнян Ценков присъства на комплексно ...

......... че се отзова на молбата ни за организирането на това събитие. Ще се радвам, ако реализираме и тази идея – да имаме наше военно формирование“. Той приветства организаторите на днешната инициатива, на която присъства и началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, определяйки я като изключително полезна за младите хора.


24 екипажа ще участват в националния шампионат ралиспринт „Вида 2019”.

24 екипажа ще участват в националния шампионат ралиспринт „Вида 2019”. ...

......... на Видин Анжело Методиев. Ралито започна днес в 9.00 ч. от село Синаговци. Според организаторите, очаква се награждаването на най-добрите в шестото издание на ралиспринта да бъде в 15 часа, край крепостта „Баба Вида”. Наградите за най-добрите са осигурени от Община Видин и са в размер на 5000 лв.  


Община Видин зарадва на-малките си жители  с украсата за Великден,

Община Видин зарадва на-малките си жители  с украсата за Великден, ...

......... се състои на детска площадка „Смърфовете 2“ (до храм „Св. Николай Чудотворец“, кв. „Калето“). На 22, 23, 24 и 25 април, от 10.00 до 12.00 ч. и от 16.00 до 18.00 ч. в Библиопощата ще се проведе Великденска работилница „От сръчни ръце - шарено яйце и картичка от сърце” .


Кметът на Общината Огнян Ценков бе гост на официалната церемония

Кметът на Общината Огнян Ценков бе гост на официалната церемония ...

......... И аз считам, че 2019 година ще бъде наистина годината на видимите резултати“. Водосвет за успех на новата придобивка отслужи Видинският владика Даниил. След това собственикът на фирмата и гостите на събитието се отправиха към строителната площадка на обекта, където бе направена първата копка и се поздравиха с успешното начинание.


Видин. Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите

Видин. Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите ...

......... победители. Всички 10 финалиста ще бъдат наградени със спийкъри, като двамата участници с най-голям брой харесвания (лайка), освен спийкър, ще получат възможността да посетят „София Тех Парк“ в столицата, където ще участват на 1 юни 2019 г. в специално организирано събитие с официални лица и представители на бизнеса. Анна ЛОЗАНОВА


Козлодуй. Очакваме засилен туристически поток през Великденските празници, каза за

Козлодуй. Очакваме засилен туристически поток през Великденските празници, каза за ...

......... Радецки“. През 1966 г. е построено точно копие на легендарния параход със средства, събрани от 1 200 000 български деца. В експозицията на музея се съхраняват ценни реликви като знамето на Ботевата чета, униформи на Ботеви четници, последните писма, писани от воеводата Христо Ботев от борда на парахода. Анна ЛОЗАНОВА


XV Национална олимпиада по география и икономика се провежда във

XV Национална олимпиада по география и икономика се провежда във ...

......... спомени за емоциите и приятелствата, които ще създадат помежду си по време на своето пребиваване, а красивият крайдунавски град да остане за тях желано място, което да посещават и занапред. Всички те ще имат възможността да се докоснат до забележителностите на старопрестолен Видин и да узнаят повече за неговата 23-вековна история.


Кметът на Видин Огнян Ценков направи лично дарение на Иван

Кметът на Видин Огнян Ценков направи лично дарение на Иван ...

......... пожела на Иван Цолов и Бойко Николов да се предстаят отлично в  новите прояви и да работят за нови събития, които да прославят Видин. Припомняме, че всеки месец видинският кмет прави лични дарения от трудовото си възнаграждение, като тази инициатива съществува от началото на неговия мандат като кмет на общината.


Видин. Официално беше открита Алея на здравето в Крайдунавския парк

Видин. Официално беше открита Алея на здравето в Крайдунавския парк ...

......... Огнян Ценков. Той заяви, че Алеята на здравето се намира на едно от най.посещаваните места в Крайдунавския парк , в близост до крепостта „Баба Вида“. Според него информационните табла ще привлекат вниманието на хората и ще бъдат полезни за всички. Деца от детска градина „Арабела“ представиха музикална програма. Анна ЛОЗАНОВА


Алеята на здравето се намира в Крайдунавския парк на Видин

Алеята на здравето се намира в Крайдунавския парк на Видин ...

......... безвъзмездно терена за изграждане на Алеята. 11 табла са разположени по пътя на алеята, които дават информация за рискови за здравето фактори – тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и други, които са причина за много заболявания. Откриването на новата придобивка завърши с програма на възпитаници от Детска градина „Арабела“.


Кръгла маса на тема „Видин – мост за етнокултурно единение“

Кръгла маса на тема „Видин – мост за етнокултурно единение“ ...

......... ръководство на ДПС, представители на неправителствени организации, директори на училища и  граждани. След финала на кръглата маса честването на Международния ден на ромите - 8 април продължи с възпоменателна церемония на брега на Дунав, където в памет на жертвите на Холокоста от ромския етнос бяха хвърлени в реката червени карамфили.


Кръгла маса на тема „Видин – мост за етнокултурно единение“

Кръгла маса на тема „Видин – мост за етнокултурно единение“ ...

......... ръководство на ДПС, представители на неправителствени организации, директори на училища и  граждани. След финала на кръглата маса честването на Международния ден на ромите - 8 април продължи с възпоменателна церемония на брега на Дунав, където в памет на жертвите на Холокоста от ромския етнос бяха хвърлени в реката червени карамфили.


Село Сланотрън е на около 20-ина минути път с лек

Село Сланотрън е на около 20-ина минути път с лек ...

......... Сърбия, в Гъмзиград, има закрит басейн с топла минерална вода, която се ползва за лечение и почивка. Той е посещаван и от видинчани. Според местните хора, минералната вода в с. Сланотрън ще развие икономиката на селището като балнеоложки център и ще доведе инвеститори, които да изградят нови хотели и ресторанти.


Поход, посветен на борбата срещу диабета, събра 5000 лв. за

Поход, посветен на борбата срещу диабета, събра 5000 лв. за ...

......... суша, а събраните средства са над 5000 лева“, обясни д-р Борислав Милчев от видинския Лайънс клуб. Игри за малки и големи, концерти и много забавления са съпътствали походниците по целия маршрут. По време на финала на кампанията, който бе във Видин, бяха представени изпълнения на самодейни състави от местните читалища.


На редовно заседание на ОбС Видин бе прието предложението на

На редовно заседание на ОбС Видин бе прието предложението на ...

......... финансови средства в размер на 1000 лв. (от резерва за субсидиране на спортните клубове) за участие на Клуб по спортни танци „ЕЛИТ ТИМ“ в национално състезание; за продажби на жилища и парцели в кв. „Нов път“ на граждани, които имат право да ги закупят като дългогодишни наематели и редица други.


Благотворителна инициатива за Великден в подкрепа на възрастни хора започнаха

Благотворителна инициатива за Великден в подкрепа на възрастни хора започнаха ...

......... ППМГ „Екзарх Антим I“ Антонина Лозанова с плакет на Община Видин, за това, че посвещава голяма част от времето си да помага на възрастни хора, които са крайно нуждаещи се. В знак на съпричастност към  усилията на младите хора, Ценков направи и лично дарение, с което да подпомогне каузата им.


Видин. Възпитаници на видинските детски градини засадиха борчета, съобщиха за

Видин. Възпитаници на видинските детски градини засадиха борчета, съобщиха за ...

......... Венци Пасков засадиха три борчета. Само преди броени дни кметът на Общината Огнян Ценков и ученици от клуб „Еколог“ при Средно училище “Любен Каравелов“ засадиха фиданки в един от общинските паркове. Сега, през Седмицата на гората, всички детски градини във Видин се присъединиха към инициативата за засаждане на иглолистни дръвчета.


Община Видин ремонтира повредени съоръжения на детска площадка в парк

Община Видин ремонтира повредени съоръжения на детска площадка в парк ...

......... даде пример за подражание и да провокираме обществено нетърпение у гражданите на Видин към подобни прояви: „Вярно е, че ще ангажираме много средства и сили от наша страна, но ще има възпитателен ефект – да съхраним това, което е за общо ползване за нас и за нашите деца“, допълни Ценков.


Видин. В трансграничната зона между България и Румъния е изградена

Видин. В трансграничната зона между България и Румъния е изградена ...

......... за обмяна на опит предстои да се проведат в рамките на инициативата, както и 10 обучения и обмен на социални експерти. Създадена е съвместна база данни на доставчиците на услуги, изграден е и уебсайт – www.rn4sc.eu. В изпълнението на този проект участва и асоциация „Василиада“ – Крайова, Румъния. Анна ЛОЗАНОВА


Кампанията ще работи до 17-ти април, а почистването ще става

Кампанията ще работи до 17-ти април, а почистването ще става ...

......... ул. „Дунавска”, бул. „Панония”, ул. „Екзарх Йосиф” и кв. „Селището”. На 15, 16  и 17 април 2019 г. се почиства 1-ви район На посочените дати  звено „Чистота” ще осигури допълнително работници и транспортна техника. Задължение на  гражданите е да поставят събраните от тях отпадъци в близост до съдовете за смет.


Видин. Ивана Виткова е част от екипа на Общинския младежки

Видин. Ивана Виткова е част от екипа на Общинския младежки ...

......... защото те правят човека победител“ – каза видинският кмет. Ивана благодари за високото отличие и сподели впечатленията си от форума в австрийската столица. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Красимира Елисеева, както и много съученици на Ивана и нейни съмишленици от екипа на Общинския младежки съвет.


Видин. 157 души от десетте по-малки общини на областта се

Видин. 157 души от десетте по-малки общини на областта се ...

......... интернет достъп чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места. Екипът на Областния информационен център ще проведе информационно събитие и във Видин, с което ще завърши първия за годината си цикъл от срещи. То ще се състои през април и ще е насочено към потенциалните бенефициенти в община Видин.


Кметът на Община Видин инж. Огнян Ценков провери алеите на

Кметът на Община Видин инж. Огнян Ценков провери алеите на ...

......... с която ние работим – прилагане на мерки за енергийна ефективност, почистване, отстраняване на инертни материали и измиване на улиците, ремонти на околоблоковите пространства и облагородяване на жизнената среда. И виждаме един добър резултат, който е пример за постигане на по-добро качество на живота в жилищните квартали“, добави Огнян Ценков.


Видин. Целта ни е да постигнем по-добро качество на живот

Видин. Целта ни е да постигнем по-добро качество на живот ...

......... на Видинския панаир); ж.к. „Александър Стамболийски” – междублоково пространство на бл. 6; ул. ”Капитан Киряев” (от кръстовището с ул. ”Преславска” до ул. ”Иван Кулин”); улица към Дунавски драгажен флот в Южна промишлена зона; оформяне на околното пространство пред крепостта „Баба Вида“; ул. ”Димчо Дебелянов” в кв. „Нов път“. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Над 19 000 литра спирт, обявен като препарат за

Видин. Над 19 000 литра спирт, обявен като препарат за ...

......... течност, описана като професионален обезмаслител - препарат за почистване, силно мирише на спирт. При тест с денситометър митническите служители установяват, че уредът отчита 96.6 алкохолни градуса на течността в бидоните, т.е. по характеристики е етилов алкохол. Общото количество от 19 360 литра прозрачна течност с мирис на спирт е иззета.


Видин. Поход срещу диабета по суша, въздух и вода бе

Видин. Поход срещу диабета по суша, въздух и вода бе ...

......... кампанията, като си закупят тениски и якета с логото на похода, да участват в томбола, а най-голямата атракция бе издигане с привързан въздушен балон. Участие в програмата взеха Ансамбалът за народни песни и танци „Дунав“, Градският духов оркестър и мажоретният състав на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Анна ЛОЗАНОВА


Днес във  Видин стартира  Поход срещу диабета. Кампанията срещу заболяването

Днес във  Видин стартира  Поход срещу диабета. Кампанията срещу заболяването ...

......... на похода, да участват в томбола, а най-голямата атракция на вечерта бе привързано издигане с въздушен балон. В програмата за празничното пткриване участваха мажоретният състав на СУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Градският духов оркестър, Ансамбълът за народни песни и танци “Дунав”и самодейни състави от читалища в Община Видин.  


Oт 30 март до 6 април ще се проведе поход

Oт 30 март до 6 април ще се проведе поход ...

......... срещу заболяването има благотворителен характер, като цели  със събраните средства да се закупят сензори и трансмитери за контрол на кръвната захар, които ще бъдат предоставени на всички български деца с диабет тип 1. Стартът на похода ще бъде даден на 31 март в 8.00 ч., от Телеграф капия.    


Откриха Националното състезание „Най-добър млад- строител“ във Видин. То има

Откриха Националното състезание „Най-добър млад- строител“ във Видин. То има ...

......... икономиката. Бъдете здрави, упорити и следвайте мечтите си“. ПТГ „Васил Левски“ посреща участниците в състезанието по строителство в  заключителния етап, който се провежда на 28 и 29 март. Тези от участниците, които завоюват пирвите две места ще премерят сили  в третия Национален кръг „Месец на професиите“ в гр. Велико Търново.


Кметът на Видин Огнян Ценков и общинското ръководство дадоха редовната

Кметът на Видин Огнян Ценков и общинското ръководство дадоха редовната ...

......... показа снимки на демонтирани тръби и различни съоръжения в много лошо състояние и силно корозирали. Всички нови съоръжения, които се поставят, се заснемат и ще се нанесат в подземния кадастър. В момента се изготвя Наредба, с която ще се регламентира достъпът на пешеходци, велосипедисти и автомобили до централната градска част.


Отличията бяха връчени от Боян Ботйов, председател на фондацията, по

Отличията бяха връчени от Боян Ботйов, председател на фондацията, по ...

......... е отличаван с плакети и почетни грамоти от различни държавни и общински институции, както и неправителствени организации. Общонародната фондация е основана през 1994 година и съхранява паметта на националния герой Христо Ботев, неговите четници и съратници. Срещата с Боян Ботйов се организира от Община Видин и Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“.