"Дунавски вълни" събра във Видин за осма поредна година актьори, ...

......... Симеонов и със специалното участие на известния оперен певец, първи тенор на Цюрихската опера - Бойко Цветанов. Фестивалните дни ще продължат от 22 до 27 юли, а днес може да се види детският пленер „Моят Видин”, спектакълът „Надхитряне” и представлението „Греховната любов на зографа Захарий” на Драматичен театър – Монтана.


Има арестувани при масирана акция за нощната тишина, която се

Има арестувани при масирана акция за нощната тишина, която се ...

......... съобщава Нова телевизия. Над 20 патрулни автомобила, жандармерия и спецполицаи влязоха в квартала около 20:00 часа. Междувременно се проверяваха влизащите в района коли. Именно от тази част на Видин обичайно се подават сигнали за нарушаване на нощното спокойствие. А по време на акцията имаше и сватба по улиците на квартала.


Видин. The Bridge Fest се провежда за десета поредна година

Видин. The Bridge Fest се провежда за десета поредна година ...

......... работилницата за рециклиране на пластмасови изделия, която е новост в работата на фестивала. Десетото издание се провежда от 13 до 21 юли, като в програмата всяка вечер са предвидени различни събития. Община Видин е осигурила всички необходими условия за пребиваване на участниците и за провеждане на заниманията в творческите работилници.


Повече от 400 талантливи младежи на възраст от 14 до

Повече от 400 талантливи младежи на възраст от 14 до ...

......... работилницата за рециклиране на пластмасови изделия, която е новост в работата на фестивала. Десетото издание се провежда от 13 до 21 юли, като в програмата всяка вечер са предвидени различни събития. Община Видин е осигурила всички необходими условия за пребиваване на участниците и за провеждане на заниманията в творческите работилници.


Видин. Превантивни дейности и готовност за ранно откриване са част

Видин. Превантивни дейности и готовност за ранно откриване са част ...

......... да запознае стопаните с основните признаци и сериозността на болестта, както и с методите за недопускане на епидемия. Областният управител благодари на представителите на средствата за масова комуникация за активната информационна кампания по отношение заболяването и навременното информиране на населението за актуалната епизоотична обстановка в страната и областта. Анна ЛОЗАНОВА


На летен лагер на Черноморието заминаха 42 деца от Видин.

На летен лагер на Черноморието заминаха 42 деца от Видин. ...

......... клубовете за занимания по интереси. За децата е осигурена здравна помощ, с тях пътуват и ръководители. Както всяка година, така и тази, децата ще имат възможността да посетят още и различни атракции - Делфинариума, Аквариума, Зоологическата градина, двореца Евксиноград,както и да се разходят из морската ни столица Варна.    На ГКПП

На ГКПП "Връшка чука" се проведе работна среща на членовете ...

......... от 13 часа. На работната среща присъстваха координаторът за трансгранично сътрудничество към община Княжевац, както и представители на гранична полиция, на митническите органи и други институции, имащи пряко отношение с организацията и провеждането на Събора. Обсъдена бе културната програма по време на празненствата, провеждането на изложби и различни съпътстващи инициативи.


Кметът на Видин Огнян Ценков направи лично дарение във връзка

Кметът на Видин Огнян Ценков направи лично дарение във връзка ...

......... една посока, за да съхраним историята и паметта на Видин за поколенията“- каза той. Това е 45-то поредно дарение, което прави кметът на Община Видин от началото на своя мандат, оставайки верен на поетия ангажимент всеки месец да отделя лични средства от трудовото си възнаграждение в полза на благородни каузи.


На извънредното заседание бе приета декларация, адресирана до министър-председателя на

На извънредното заседание бе приета декларация, адресирана до министър-председателя на ...

......... на видинската болница и на работещите в нея, на Община Видин, на общински съветници и други съпричастни институции, на която да бъдат взети адекватни мерки за справяне с проблемите в МБАЛ „Св. Петка“. Мажоритарен собственик на болницата в града е държавата, като само 10 % е участието на община Видин.


На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки да

На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки да ...

......... ще доведе до съхраняване на свещеното за нас лечебно заведение. Моля да имате предвид, че нефункционирането на болницата в пълен обем ще доведе до нов, допълнителен и окончателен демографски срив на Видинския регион“. Мажоритарен собственик на болницата в града е държавата, като само 10 % е участието на община Видин.


Видин. На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки

Видин. На извънредно заседание днес общинските съветници дебатираха какви мерки ...

......... МБАЛ „Св. Петка“ – град Видин и запазване на дейността ѝ в пълен обем и структура, което ще доведе до съхраняване на свещеното за нас лечебно заведение. Моля да имате предвид, че нефункционирането на болницата в пълен обем ще доведе до нов, допълнителен и окончателен демографски срив на Видинския регион“.Като дойде лятото и освен хубавите ваканционни дни, идва и

Като дойде лятото и освен хубавите ваканционни дни, идва и ...

......... късна есен. „Повишена е полулацията на комари в общините Козлодуй, Бяла Слатина и Хайредин”, каза инспектор Иван Борисов от РЗИ Враца. „ Имаме 3 сигнала за повишена численост в тези общини. Няма опасност за населението на област Враца. Няма регистрирано заразно заболяване, причинено от ухапван е на комари”, уточни Борисов.


Всеки град по света има своя история и свой облик,

Всеки град по света има своя история и свой облик, ...

......... на хълма Трапезица". Така че, ако не сте решили къде да отидете последните десет дни на юли, ако харесвате операта и причудливата природа на Белоградчик, това е вашата лятна дестинация. Аз мисля, че няма да пропусна да слушам Вагнер в Магурата. И побързайте, местата в хотелите ще се свършат .


Видин. Литографиите от XIX век от колекцията под наслов „Пейзажи

Видин. Литографиите от XIX век от колекцията под наслов „Пейзажи ...

......... на градове с военни крепости по поречието на Долни Дунав от различни държави“, каза Николова и отправи благодарности към Държавна агенция „Архиви”, Държавен архив – Видин и Художествена галерия „Никола Петров”, с пожелание за успех на културната проява. Изложбата може да бъде разгледана в галерияра до края на този месец.


Видин. Втори пореден протест се проведе пред МБАЛ „Света Петка“

Видин. Втори пореден протест се проведе пред МБАЛ „Света Петка“ ...

......... болница, където заплатите са по-високи, но не се изплащат с месеци“, каза пред протестиращите д-р Милчев. Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП, заяви, че предстои да се свика извънредно заседане на Общинския съвет, на което трябва да се вземе решение за бъдещето на МБАЛ „Света Петка“. Анна ЛОЗАНОВА


Граждански протест за запазване целостта на МБАЛ „Св.Петка“ във Видин,

Граждански протест за запазване целостта на МБАЛ „Св.Петка“ във Видин, ...

......... областен председател на БСП каза, че след инициираната от тях подписка за свикване на извънредна сесия за запазване целостта на видинската болница, сесия ще има с помощта на подкрепата от общинските съветници от „Единни за промяна“. Пред видинската болница утре отново ще има протест с начален час 12.30 ч.  Видин. Протестиращи поискаха запазване на целия обем от дейности на

Видин. Протестиращи поискаха запазване на целия обем от дейности на ...

......... бъдат лекувани. Изказващите често бяха прекъсвани от протестиращите с викове срещу ръководството на видинската болница. Над 119 медицински специалисти от видинската болница са готови да подадат оставките си. Утре отново от 12.30 часа до 13.30 часа ще се проведе граждански протест срещу преструктурирането на отделения от видинската болница. Анна ЛОЗАНОВА


Денят на Дунав се отбелязва на 29 юни – датата,

Денят на Дунав се отбелязва на 29 юни – датата, ...

......... на фондация „Океани без отпадъци” , като се почиства река Дунав от пластмасовите отпадъци. В Козлодуй почистването беше вчера и  в него участваха  служители на Общината, на АЕЦ “Козлодуй” и ДП РАО. За Деня на Дунав ломчани са подготвили  традиционен мото събор и посрещане на юлското утро край водите на реката.


Регионалното управление на образованието за четвърта поредна година награждава педагозите,

Регионалното управление на образованието за четвърта поредна година награждава педагозите, ...

......... и Методий“. Присъдените награди „Проспериращ млад учител на 2019 година“ са в четири категории: „Предучилищно обучение“, „Прогимназиален етап“, „Гимназиален етап“ и „Целодневна организация на учебния ден и други педагогически специалности“.   Видинският кмет връчи статуетката „Проспериращ млад учител на 2019 година“ на Християна Пламенова и грамоти на част от номинираните.


Отборът на ППМГ

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I" - Видин спечели първото ...

......... на нивото на придобитите от учениците знания и умения за действие при природни бедствия, пожари и промишлени аварии през основния курс на обучение в училище, да възпитава състезателите в чувство на другарска взаимопомощ и работа в екип при възникване на кризисни ситуации, да популяризира обучението за действие при извънредни ситуации.


Кметът на Видин Огнян Ценков посрещна Н. Пр.Темиртай Избастин в

Кметът на Видин Огнян Ценков посрещна Н. Пр.Темиртай Избастин в ...

......... молбата Общината е взела решение и е определено място за поставяне на паметния знак. След срещата при кмета Негово Превъзходителство направи дарение от книги на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. Посланикът е автор на една от тях, която се нарича „Казахстан“. В книгата са представени културно-историческите и природни забележителности на страната.


Кметът Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието

Кметът Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието ...

......... д-р Асен Златаров“. Грамоти получиха и четирима преподаватели за оказана цялостна подкрепа в образователно-възпитателния процес на учениците от 12-ти клас – Елка Владимирова от ГПЧЕ “Йордан Радичков“, Наташа Ванкова от СУ “Цар Симеон Велики“, Боряна Борисова от ПГ “Проф. д-р Асен Златаров“ и Емил Стоянов от ППМГ „Екзарх Антим I“.


Видин. 20 канабисови растения са иззели вчера полицейски служители от

Видин. 20 канабисови растения са иззели вчера полицейски служители от ...

......... на канабис при полевия наркотест. Други 9 полусухи стръка от същата култура били открити в плевнята. С полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан внукът на собственичката на имота. Разследването продължава, в Районно управление на МВР – Видин е образувано досъдебно производство по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс.


Видин. 50 000 къса контрабандни цигари са иззети при претърсване

Видин. 50 000 къса контрабандни цигари са иззети при претърсване ...

......... жилище на 37-годишен мъж от Видин. В хода на процесуално-следствените действия на адреса са намерени и иззети 2 500 кутии цигари без акцизен бандерол. Мъжът е задържан в рамките на 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на Районна прокуратура - Видин.


Новият клуб „Вида – Видин“ заяви своето присъствие с концерт-представяне,

Новият клуб „Вида – Видин“ заяви своето присъствие с концерт-представяне, ...

......... Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, родители на деца от клуба, много гости. След концерта областният управител Албена Георгиева и заместник-кметът инж. Цветан Асенов бяха поканени да връчат грамоти и медали на участниците в представянето. Близо 25 са момичетата, записани в новия  клуб, а техен треньор ще бъде Анка Флорова.


Учениците от спортното училище във Видин към фондация „Реал Мадрид“

Учениците от спортното училище във Видин към фондация „Реал Мадрид“ ...

......... имат шанса да се срещнат с футболистите от „Реал Мадрид“ и да разгледат множество културни и исторически забележителности. Предвидено е посещение на базиликата "Св. Стефан" в Будапеща, където е погребан големият унгарски футболист и голмайстор Ференц Пушкаш, новия стадион "Панчо Арена", разходка в ботаническите градини на Арборетум в град Алксут.


Видин. Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер

Видин. Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер ...

......... на което се хванаха и гостите.В края на посещението си Огнян Ценков раздаде сладолед на децата, с който да се разхладят в горещия летен ден. Тази година в базата за отдих ще почиват и възпитаниците на още две детски градини – „Детелина“ и „Славейче“, в групи от по 20 деца.


Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала

Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала ...

......... се хванаха и гостите. Преди да се разделят в горещия летен ден кметът Ценков раздаде сладолед на децата.   До края на ваканцията от базата за отдих ще се възползват и възпитаниците на още две детски градини - „Детелина“ и „Славейче“, които ще почиват  в групи от по 20 деца.


Есета на тема „Какво бих направил за град Видин, ако

Есета на тема „Какво бих направил за град Видин, ако ...

......... в тази посока:  „Вашите желания са част и от моята визия за развитие на града. Аз и екипът, с който работя ще продължаваме да се вслушваме в съветите ви, защото вие сте нашето бъдеще и вярвам, че някой ден ние ще сме тези, които ще ви следваме“ – каза кметът.


Фонтанът пред Спортната зала във Видин ще бъде пуснат отново.

Фонтанът пред Спортната зала във Видин ще бъде пуснат отново. ...

......... съоръжения, през които може да се преминава - през летните горещи дни са истинско забавление за децата. Името „сух фонтан“ идва от това, че те нямат видимо корито, което да събира водата. Резервоарът, в който се оттича водата се намира под настилката. Когато фонтанът не работи, дъното му остава сухо.


Видин. Извършват се пробни пускове и профилактика на фонтана пред

Видин. Извършват се пробни пускове и профилактика на фонтана пред ...

......... и профилактика на фонтана пред Спортната зала във Видин, съобщиха за Радио „Фокус“-Видин от Общината във Видин. Предупреждават се родителите да не допускат децата им да влизат, преминават или играят на територията на съоръжението заради опасност от възникване на инциденти. Очаква се до дни фонтанът да заработи в нормален режим.


Фолклорният фестивал „Дунав и Тимок ни свързват“ се провежда за

Фолклорният фестивал „Дунав и Тимок ни свързват“ се провежда за ...

......... задружни и занапред и се радвайте на плодовете на своя труд“ и поднесе своя поздравителен адрес на кмета на селото. На фестивала в Капитановци, както и на традиционния събор в Покрайна участваха самодейни състави и индивидуални изпълнители от България и от съседна Румъния. За участието си фолклорните групи получиха грамоти.


В с.Иново се проведе четвъртото издание на фолклорния събор „Хоп,

В с.Иново се проведе четвъртото издание на фолклорния събор „Хоп, ...

......... Област Монтана. В рамките на събитието се проведе благотворителна кауза, чиито инициатори са млади хора от селото –  набирането на средства за изграждане на сцена на площада, на която самодейните състави да имат свое място за изява. Кметът Ценков пръв даде пример и дари средства в името на хубавата идея.


Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна днес с Анна

Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна днес с Анна ...

......... призовото място и това прославя името на Видин. Кметът потвърди, че Община Видин ще продължава и в бъдеще да помага на даровити ученици. Творческата биография на 9 годишната пианистка Анна Русева до момента включва 5 национални и международни конкурса за млади пианисти, от които се е завърнала с 4 медала.


Проект

Проект "Антидрога" от Инър Уийл Клуб Видин, със съдействието на ...

......... към тях и пагубното влияние, което оказват върху организма. На срещата присъстваха Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието, представители на Общинския съвет по наркотичните вещества, учители и ученици от горните класове на видински училища. Вторият модул на проекта ще обхване ученици от 7–ми клас на ОУ "Любен Каравелов".


Видин. През следващите месеци във фокуса на вниманието ни ще

Видин. През следващите месеци във фокуса на вниманието ни ще ...

......... са били задържани за притежание на наркотици през месеца, а за наркопрестъпления са образувани четири досъдебни производства и два заявителски материала. При проведените специализираните операции и проверки по линия „Акцизи“ в област Видин полицейските служители, само за месец, са иззели 119 760 къса цигари и 7.937 кг тютюн без бандерол.


Видин. Омбудсманът Мая Манолова подкрепи протеста на специалистите по здравни

Видин. Омбудсманът Мая Манолова подкрепи протеста на специалистите по здравни ...

......... 580 лв. В отделенията част от сестрите са на пенсионна възраст, а млади хора не постъпват на работа. До 20 юни ще продължат ефективните стачни действия във видинската болница – от 08.00 часа до 09.00 часа медицинските сестри няма да работят, а след 20 юни следва колективна оставка. Анна ЛОЗАНОВА


Възпитаничката на Видинската математическа гимназия Антонина Лозанова спечели голямата награда

Възпитаничката на Видинската математическа гимназия Антонина Лозанова спечели голямата награда ...

......... филм за моя клас, тъй като сега завърших училище. Импресивно представих всичко, което преживяхме през бурната година. Той беше номиниран и в категорията "Най-добър документален филм". Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката, със съдействието на Община Варна и Държавната агенция за българите в чужбина.  


Видин. От днес едночасовите стачни действия на професионалистите по здравни

Видин. От днес едночасовите стачни действия на професионалистите по здравни ...

......... средства са целеви – увеличава се стойността на клиничните пътеки, преведени са средства за Спешното отделение и за отделението по пулмология“, каза Диана Богомилова. Тя допълни, че очакват днес в 13.30 часа омбудсманът Мая Манолова да бъде във Видинската болница и да подкрепи техните искания за по-високи заплати. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Кметът Огнян Ценков отмени първия етап от Общинския план

Видин. Кметът Огнян Ценков отмени първия етап от Общинския план ...

......... обстоятелствата, послужили като основание за въвеждането му, считано от 10.00 часа днес. Заповедта се свежда до знанието на всички длъжностни лица и членовете на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия на територията на община Видин. Копие от нея е изпратено незабавно на областния управител на Видин.


Кметът на Видин Огнян Ценков посети село Синаговци и заедно

Кметът на Видин Огнян Ценков посети село Синаговци и заедно ...

......... че сега може необезпокоявана да кара колело пред дома си, а родителите ѝ са спокойни, че не се налага да излиза на пътя, където не е безопасно. Видинският кмет заяви, че и занапред ще продължи целенасочената работа за подобряване на средата за живеене във всички селища на територията на Общината.


Видин. Защитният ров около крепостта „Баба Вида“ е пълен с

Видин. Защитният ров около крепостта „Баба Вида“ е пълен с ...

......... крепостната стена на замъка са изградени с отбранителна цел. Строежът на крепостта е започнал през 10 век върху основите на римски кастел. Крепостта се намира на северозападния бряг на големия завой на река Дунав при Видин. Обявена е за паметник на културата с национално значение от 1964 г. Анна ЛОЗАНОВА


Едночасови стачки обявиха видинските медицински сестри. Те ще започнат от 13

Едночасови стачки обявиха видинските медицински сестри. Те ще започнат от 13 ...

......... видинската болница. Ако не постигнат съгласие с ръководството на болницата до 20 юни, медицинските работници ще  започнат двучасови протести на ден. Като следваща стъпка на протест е подаването на колективни оставки.   Омбудсманът Мая Манолова ще пристигне във Видин на 13 юни за да се срещне със здравните работници.  


Видин. Кметът Огнян Ценков подкрепи благотворителен футболен турнир за деца.

Видин. Кметът Огнян Ценков подкрепи благотворителен футболен турнир за деца. ...

......... които съм кмет на Общината, според нашите възможности помагахме във всички сфери и считам, че специално в детско-юношеския спорт успяхме да постигнем много. Показателен е днешният турнир и хубавото е, че той е в подкрепа на Йоско. Децата от малки също трябва да бъдат съпричастни и насочвани към благородни каузи“.


Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков се срещна с ...

......... Участват и с камерни състави по народно пеене и хореография. Като награда групата от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ получава плакет, грамоти, медал и книгата „Рибен буквар“ на д-р Петър Берон. Младите хора подариха на кмета Огнян Ценков значката на училището и картина, рисувана от талантливия ученик Теодор Стаменов.


Видин. Заместник-кметът Венци Пасков поздрави участниците в Деветата регионална среща

Видин. Заместник-кметът Венци Пасков поздрави участниците в Деветата регионална среща ...

......... включваше мултимедийни презентации, рецитали и музикални композиции, свързани с дейността на клубовете за периода 2017-2018 г. Антонина Лозанова, ученичка от 12 клас на ППМГ „Екзарх Антим I” представи своя авторски филм „Васил Левски – Идеолог и стратег на българската национално-освободителна революция“. Всеки клуб получи грамота за участие и ученически пособия.


Общинският кризисен щаб във Видин взе превантивни мерки относно нивото

Общинският кризисен щаб във Видин взе превантивни мерки относно нивото ...

......... и маршрутите, по които се пренасочва движението. Центърът за спешна медицинска помощ е в готовност за действие при кризисни ситуации. Със заповед на кмета на Община Видин Огнян Ценков е въведен в действие първи етап - "Повишено внимание" от общинския план за защита при бедствия в частта "Защита при наводнения".


Нивото на река Дунав продължава да се покачва. В четвъртък

Нивото на река Дунав продължава да се покачва. В четвъртък ...

......... денонощие там водата се е вдигнала с близо половин метър. Няма залети къщи или застрашени хора от прииждащата река. Прогнозата обаче е Дунав да продължи да покачва нивото си. От Община Лом уверяват, че имат готовност да реагират с достатъчно пясък и чували, за да не тръгне водата към града.


Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна с потенциални инвеститори

Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна с потенциални инвеститори ...

......... на кмета на Община Видин за отделеното време и изрази задоволството си от проведения разговор: "Нашата визита беше ползотворна. Ние се запознахме с производството на видинската фирма, с която търсим възможности за съвместни проекти. Впечатленията ни от това, което видяхме са много добри", каза германският предприемач.        


Договорът за инвестиционен кредит за изпълнение на проект

Договорът за инвестиционен кредит за изпълнение на проект "Реставрация и ...

......... които ще бъдат изградени в непосредствена близост. На събитието присъства част от ръководния екип на Общината, както и заместник-областните управители на Област Видин Анжело Методиев и Лъчезар Попиванов, председателят на Общинския съвет-Видин Генади Велков, представители на Регионалната организация на евреите „Шалом” – Видин, представители на бизнеса, културни институти и граждани.


Автобуси ще пътуват безплатно между Видин и Калафат на 8 юни.

Автобуси ще пътуват безплатно между Видин и Калафат на 8 юни. ...

......... 2 400 и 2 800 автомобила преминават на ден в двете посоки.  Новото мобилно приложение на Дунав мост Видин-Калафат вече се ползва от много шофьори, които с него могат да се информират за дължината на опашката и времето за изчакване. Информацията се актуализира на всеки 2 часа, уточнява Назимов.  


На днешната среща бе представена Националната стратегия за активен живот

На днешната среща бе представена Националната стратегия за активен живот ...

......... възраст, чрез осигуряване на равни възможности за пълноценното им участие в икономическия и социален живот на обществото. Заместник-кметът Венци Пасков посочи, че са социалните проблеми са приоритет в политиката на Община Видин. В областта  работят 22 социални услуги, делегирани държавни или общински дейности, за деца и възрастни в неравностойно положение.


Строителните материали, които бяха демонтирани при ремонта на площада във

Строителните материали, които бяха демонтирани при ремонта на площада във ...

......... баластра на улиците, което Община Видин продължава да изпълнява: "То се извършва по желание на жителите, осъществява се от депото за твърди битови отпадъци, като с помощта на машина се раздробяват в обща трошено-каменна фракция“. Кметът на Община Видин каза, че демонтираната настилка няма да се продава на физически лица.


Белоградчик. В Белоградчик откриха паметник на капитан Димитър Списаревски, съобщи

Белоградчик. В Белоградчик откриха паметник на капитан Димитър Списаревски, съобщи ...

......... ученик в Лом Димитър Списаревски посещавал своите близки в Белоградчик през летните ваканции. От името на комитет „Криле на нацията“ и на Инициативен комитет за изграждането на паметник на капитан Д. Списаревски, кметът Борис Николов и арх. Миломир Богданов връчиха грамоти на всички, оказали финансова подкрепа за изграждането на паметника.


Денят на Детето тази година ще се превърне в истинска

Денят на Детето тази година ще се превърне в истинска ...

......... подкрепа на: община Видин, община Калафат, INTERREG DANUrB (Национален туристически клъстер „Българският пътеводител“, Център за интерпретиране на културното наследство, Национален институт за проучвания в туризма-Румъния, Унгарски център за съвременна архитектура, и др.), Народно читалище “Цвят 1870”-Видин, Регионален исторически музей- Видин, Културен дом-Калафат, Ансамбъл “Рози” - Калафат, Арта Калафат, и др.


На среща с директора на СУ „Св. св. Кирил и

На среща с директора на СУ „Св. св. Кирил и ...

......... добре, затова с радост откликвам на тази потребност и съм удовлетворен, че мога да помогна“. Това е поредната проява на благороден жест от страна на видинския кмет, която той прави вече 4-та година и подпомага деца и млади хора от Общината в името на благородни и хуманни каузи.     


Видин. 35 800 къса цигари без бандерол са иззети при

Видин. 35 800 къса цигари без бандерол са иззети при ...

......... Контрабандната стока, на стойност 8 592 лева, била иззета по надлежния ред. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая досъдебно производство. С постановление на прокурор от видинската районна прокуратура той е задържан за срок до 72 часа и приведен в следствения арест. Работата на разследващите продължава.


27,51% е избирателната активност във Видин към 17.30 ч., каза 

27,51% е избирателната активност във Видин към 17.30 ч., каза  ...

......... 27,51% е избирателната активност във Видин към 17.30 ч., каза  председателят на РИК Емил Емилов. Няма сериозни нарушения до момента. Жалба е пуснала ПП ГЕРБ, тя визира , че във видинското село Кутово е имало неправомерна агитация в деня на изборите. От РИК не са уважили сигналът.


Избирателната  активност към 12,30 ч. във видинско е 18,58  %,

Избирателната  активност към 12,30 ч. във видинско е 18,58  %, ...

......... е оставена подадената жалба от ръководител на гражданско сдружение в община Брегово с посочени мотиви за съмнение за контролиран вот. Осъществени са замени на членове в СИК в Община Чупрене и в община Грамада, поради „несъвместимост“ – членовете на комисията са общински съветници и по тази причина за заменени.  


Видин. Гласувах за европейското бъдеще на България. Това заяви кметът

Видин. Гласувах за европейското бъдеще на България. Това заяви кметът ...

......... европейски средства. Трябва да продължим да надграждаме тези важни стъпки в бъдеще време, именно чрез участие в изборите за Европейски парламент“, подчерта Ценков. В Община Видин право на глас в настоящите избори имат 59 856 души. До този момент изборният ден протича нормално, няма проблеми във връзка с организационно-техническата подготовка.


Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени

Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков връчи отличия на изявени ...

......... година учители и деятели на културата и изкуството от училищата, обществените съвети към тях, културни институции и читалища. Отличията са определени от комисия, която включва представители на Общинската администрация и постоянната комисия по образование, наука и култура към Общинския съвет, на базата на утвърдени от Община Видин правила. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Образованието на 21 век трябва да бъде различно, каза

Видин. Образованието на 21 век трябва да бъде различно, каза ...

......... напред, да следват величавото дело на Солунските просветители Кирил и Методий, защото българското слово окриля духа им. „Пожелавам от сърце на всички – споделените знания, мъдростта и опитът да ни изпълват с лично удовлетворение и радост. Нека си пожелаем здраве, повече сила и повече вдъхновение“, каза Веселка Асенова. Анна Лозанова


Видин. Със създаването на българската азбука и писменост българите имат

Видин. Със създаването на българската азбука и писменост българите имат ...

......... Видин започна с празнично шествие от едно от най-старите училища в града – „Цар Симеон Велики“ и продължи да Крайдунавския парк, където Огнян Ценков награди изявени учители от Видин. Тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост продължава с концерт на ансамбъл „Дунав“. Анна ЛОЗАНОВА


Предпразнично за Деня на българската просвета 24 май във Видин

Предпразнично за Деня на българската просвета 24 май във Видин ...

......... и кмета за асфалтирането на околните улици. „Тук трудно се преминаваше. Както виждате, сега чак до входа е направен ремонт, което при дъжд ни спасява от неудобствата“. „Ильо войвода“ е още една асфалтирана улица в близост до детската градина. Мая Георгиева  изрази благодарността и на жителите от целия квартал .


Видин. Възстановяването на турския барутен погреб във Видин е съобразено

Видин. Възстановяването на турския барутен погреб във Видин е съобразено ...

......... г., когато Османската империя започва сама да изработва барут. В началото в складовете се е правел барут, а впоследствие се е съхранявал, заедно с муниции и оръжие“, каза Филипова. Друг възстановен барутен склад със същите размери се намира в гр. Ардино, но той не е вкопан в земята. Анна Лозанова


Община Видин възстанови в първоначалния му вид турския барутен склад,

Община Видин възстанови в първоначалния му вид турския барутен склад, ...

......... автентичния му вид - покривът е от пръст и затревен. „Тъй като помещението е влажно и вкопано в земята, в него не биха могли днес да бъдат изложени движими културни ценности. Целта беше да облагородим този район, защото барутниците са се намирали в отбранителната зона на „Баба Вида“, коментира Филипова.


Правителството на осигури европейски средства за възстановяването на видинската синагога.

Правителството на осигури европейски средства за възстановяването на видинската синагога. ...

......... в Будапеща. Била е действаща като молитвен дом до 1950 г. През 70-80-те години на миналия век в нея започва основен ремонт. От 1991 г. ремонтните дейности са спрени, а имотът е предаден на видинската еврейска общност на базата на договор между организацията на евреите „Шалом” и Министерството на културата.


Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков благодари на правителството

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков благодари на правителството ...

......... на евреите „Шалом“, към нашите съгражданки – Роза Маринова, Стрея Пунчева, Шели Владева, както и към ръководството на Организацията на евреите в България „Шалом” – д-р Александър Оскар, Йосиф Меламед и Максим Бенвенисти, за оказаното доверие и обществено значимия за видинчани жест с направения акт на дарение на Видинската Синагога.


Със заповед на кмета Огнян Ценков се забранява ползването на

Със заповед на кмета Огнян Ценков се забранява ползването на ...

......... 2 от цитираната Наредба. Настоящата заповед е изпратена на кметовете и кметските наместници за изпълнение, на детските градини, училищата и Регионално управление на образованието за сведение. Уведомени са също Регионална здравна инспекция - Видин, Басейнова дирекция „Дунавски район“, гр. Плевен и на Областния съвет на Български червен кръст – Видин.


Рали „Видин 2019“ тази година има благотворителна цел. Всички желаещи

Рали „Видин 2019“ тази година има благотворителна цел. Всички желаещи ...

......... добрата организация. Пасков потвърди, че Общината ще продължи да подкрепя и в бъдеще това престижно спортно състезание, което всяка година привлича все повече фенове. В състезанието взеха участие 27 екипажа от цялата страна. То премина при изключителен интерес и събра стотици любители на автомобилния спорт, дошли да подкрепят своите фаворити.