Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 1360 кг

Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 1360 кг ...

......... всеки от двата микробуса превозва по един палет с хартия на рола и по-точно стоката представлява филтърна хартия за цигари (коркофан) с отпечатано върху нея лого на защитена търговска марка цигари. Двата палета, всеки от които тежи 680 кг или общо 1360 кг коркофан са задържани до произнасяне на правопритежателя.


Идеята е в условията на извънредната ситуация във връзка с

Идеята е в условията на извънредната ситуация във връзка с ...

......... до обяд (до 12.00 ч.) поръчки се изпълняват в същия ден, а останалите – на следващия. При доставянето на продуктите служителите представят касов бон. В същото време Домашният социален патронаж във Видин продължава да обслужва потребителите си. Работи и Детската млечна кухня. Още по темата четете и в нашия блог.


Екипите започнаха работа в 13.00 ч. днес, посрещайки автобус, пристигащ

Екипите започнаха работа в 13.00 ч. днес, посрещайки автобус, пристигащ ...

......... услуги и здравни дейности“ към Община Видин се включват доброволно в инициативата, давайки своя принос в борбата с коварния вирус. Ако се установи повишена температура при някой от пътниците, той се насочва към общопрактикуващия лекар или към Центъра за спешна медицинска помощ. Последна информация и всичко за коронавируса, 17 март


Гранични полицаи от ГПУ Брегово отказаха да пуснат в страната

Гранични полицаи от ГПУ Брегово отказаха да пуснат в страната ...

......... в който пътували 4 румънски граждани. Установено е, че един от тях е с температура 38.6 градуса. Служители от мобилната гранично-полицейска група на ГПУ Брегово са конвоирали автомобила в 17.20 ч. за транзитно преминаване до ГКПП Дунав мост II. Още актуална информация по темата с коронавируса четете в нашия блог.


Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед, която

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед, която ...

......... „Бдинци“, както и историческата възстановка на Освобождението на Видин, няма да се състоят. Тържествените церемонии по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите румънски воини в село Иново (9.30 ч.), пред паметника на площад „Бдинци“ и паметника на опълченците (срещу Драматичния театър), от 11.00 ч. ще се проведат.


Иззеха голямо количество контрабанден тютюн във Видинско, съобщиха от полицията.

Иззеха голямо количество контрабанден тютюн във Видинско, съобщиха от полицията. ...

......... операцията е извършена проверка и в района на общинския пазар и на ул. “Цар Симеон Велики“, където служителите на реда  иззели още 4.991 кг тютюн без бандерол, пакетиран в 19 плика. МВРНа трима видинчани са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове, а по случаите са заведени преписки.Специализираната операция, проведена на 4 февруари, е осъществена от служители

Специализираната операция, проведена на 4 февруари, е осъществена от служители ...

......... листна маса. При полевия наркотест белият прах индикирал на амфетамин, а тревата дала реакция на канабис. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани трима криминално проявени - 24-годишен мъж от Белоградчик и двама видинчани, на 21 и 22 години. Разследването продължава, в образувано досъдебно производство.


Публичното събитие, което се състоя в залата на Общинския съвет,

Публичното събитие, което се състоя в залата на Общинския съвет, ...

......... туристически и спортен календар на Общината е над 400 000 лв., като от тях 63 000 лв. са за спортните клубове. На общественото обсъждане бяха поставени редица въпроси от граждани, на които ръководството на Община Видин отговори. След приключване на днешното обсъждане предстои изготвяне на окончателния бюджет за 2020 г.


Видабаскет обяви на официалната си страница във Фейсбук, че няма

Видабаскет обяви на официалната си страница във Фейсбук, че няма ...

......... финансираме, защото след това няма да ходя в прокуратурата и да обяснявам защо съм дал на спорта, пък не съм дал на пенсионерския клуб или на читалището, които също в обществена полза правят нещо. И моля ви, общината няма никаква вина за личните манипулации на този и онзи“, добави Ценков.


Независимо че Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“ е

Независимо че Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Петка“ е ...

......... е възвръщане на статуквото на МБАЛ „Св. Петка“ като базова болница за квалификация и специализация на младите медицински кадри. Д-р Ценков изразява надеждата си, че в скоро време ще започне постепенно възстановяване на екипа на лечебното заведение във Видин и всички трябва да се обединим, за да спасим нашата болница.


Със съдействието на д-р Цветан Ценков, Община Видин получи дарение,

Със съдействието на д-р Цветан Ценков, Община Видин получи дарение, ...

......... консумативи и 20 чувала употребявано работно облекло, предназначени за МБАЛ „Св. Петка“ във Видин. На 23 декември, на паркинга при административната сграда на Общината ще продължи раздаването на дарените пакети. Тогава лично ще присъстват проф. Валентин Джонов (който е родом от Видинския край) и представители на Малтийския орден от Швейцария.Видин. Видинският митрополит Даниил отслужи на брега на река Дунав

Видин. Видинският митрополит Даниил отслужи на брега на река Дунав ...

......... на Видин, като представлява сребърен филигран и има осем кандила, които се палят в знак на молитвена почит и уважение към светеца. Осемте кандила символизират осемте фамилии, които са го подарили преди близо столетие на църквата. След литургията Видинския владика Даниил поведе към брега на Дунав литийно шествие. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Международният ден на доброволеца бе отбелязан във Видин с

Видин. Международният ден на доброволеца бе отбелязан във Видин с ...

......... и отведоха две тежко ранени лица, другите две леко ранени лица получиха помощ от БЧК, служителите на Пожарна безопасност и защита на населението разчистиха телена. Помощ оказаха и доброволци от Община Видин. На демонстрацията присъстваха заместник кмета на Община Видин Светослав Скорчев и заместник областният управител Лъчезар Попиванов. Анна ЛОЗАНОВА


Кардиологът д-р Цветан Ценков е новият кмет на община Видин.

Кардиологът д-р Цветан Ценков е новият кмет на община Видин. ...

......... с него и престанем да го точим по каквито и начини да си представите. Това се случва - от сметището, през озеленяването, до пазарите и гробищните паркове. Отвсякъде текат средства неправомерно, но това не е моя работа, има си контролни органи, те да си решават нещата както трябва по закон.


Видин Старши комисар Петър Коцин, директор на ОДМВР-Видин проведе работна

Видин Старши комисар Петър Коцин, директор на ОДМВР-Видин проведе работна ...

......... и резултатите от нашата работа, посочи старши комисар Петър Коцин. Добрите практики ще продължат и занапред, единодушни бяха участниците в срещата. Представителите на местната власт и служителите на МВР ще работят съвместно, в постоянна комуникация и взаимодействие, за да отговорят на обществените очаквания за спокойствие и сигурност в област Видин.


Министерският съвет прие Постановление от 01.01.2020 г. да бъде закрит

Министерският съвет прие Постановление от 01.01.2020 г. да бъде закрит ...

......... на Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в гр. Видин ще създадат условия за предоставяне на комплексни здравни услуги за децата с увреждания и техните семейства. За децата, които се нуждаят от грижа извън семейството, такава ще бъде осигурявана посредством алтернативни социални услуги за деца. Видин. Изложба „Построеното/непостроеното“ на доц. д-р арх. Станчо Веков гостува

Видин. Изложба „Построеното/непостроеното“ на доц. д-р арх. Станчо Веков гостува ...

......... Вашето поприще. Нека житейската мъдрост Ви помага в осъществяването на нови цели и мечти, а постигнатото от Вас да носи удовлетворение и радост!“. Заместник кметът Борисова поздрави Веков за 45-годишната му архитектурна дейност, половината от която е свързана с Видин и за 70-годишния му юбилей, който наскоро отпразнува. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. 14-ото издание на баскетболния Мач на звездите се проведе

Видин. 14-ото издание на баскетболния Мач на звездите се проведе ...

......... превенция на зависимости раздадоха червени панделки–символ за съпричастност, флаери, информационни материали и презервативи във връзка със Световния ден за борба срещу СПИН. Ученици от ученици от девет видински училищата и от град Белоградчик подредиха постери по темата. Най-оригиналните творби получиха награди от началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.


Видин. В продължение на едно десетилетие румънски, български и сръбски

Видин. В продължение на едно десетилетие румънски, български и сръбски ...

......... постигнатите резултати даде и старши комисар Янко Янколов – директор на ОДМВР-Враца. Трите страни, участници в срещата, бяха единодушни: българо-румънско-сръбски наряди ще продължават да реализират периодично проверки по безопасност на движението, съобразно интензивността на трафика през различните сезони, на териториите на румънския окръг Долж, сръбския окръг Зайчар и област Видин.


Видин. Ремонтът на централната пешеходна зона във Видин на стойност

Видин. Ремонтът на централната пешеходна зона във Видин на стойност ...

......... развитие. Европейската програма не предвижда ново строителство, а възстановяване на характерни за отделните градове сгради. Във Видин е направен такъв интегриран план и впоследствие с помощта на държавата са изготвени 7 проекта за 7 знакови сгради, почти всички от които се намират в района на централната пешеходна зона. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Кметът д-р Цветан Ценков щесъдейства за набиране на средства

Видин. Кметът д-р Цветан Ценков щесъдейства за набиране на средства ...

......... каузата, към нея ще се присъединят и общински служители. Той призовава гражданите да се обърнат с лице към болката на семейството и протегнат ръка за помощ. Инициативите в подкрепа на Моника продължават и в мол „Видин“, където ще се организира базар на 18 декември. Дарителска сметка: РАЙФАЙЗЕНБАНК IBAN: BG19RZBB91551011262560 BIC:RZBBBGSF


Видин. Местните данъци и такси няма да се вдигат, каза

Видин. Местните данъци и такси няма да се вдигат, каза ...

......... енергия и креативност, за да се промени Видин и общината“, уточни д-р Ценков. Той представи и ръководния екип на общината. Трима са заместник кметовете – Борислава Борисова, "Хуманитарни дейности и социална политика", Десислава Тодорова "Европейски политики и инвестиции" и Светослав Скорчев "Устройство на територията и развитие на инфраструктурата". Анна ЛОЗАНОВА


Видин. В Каниц останаха само трима самотно живеещи възрастни хора,

Видин. В Каниц останаха само трима самотно живеещи възрастни хора, ...

......... В селото имат и трактор, с който се почиства уличната мрежа и пътят за селото. „Проблем през зимата е една отсечка от 3 км. по пътя за Видин където обикновено снегът образува преспи. Когато има вятър машините чистят а зад тях вятърът отново образуват преспи“, обясни кметският наместник. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Традиционната инициатива е на Видинска Света митрополия и Народно

Видин. Традиционната инициатива е на Видинска Света митрополия и Народно ...

......... която нашият народ пази от векове. Бъдете здрави и нека всеки дом е благословен!“ – каза Борисова. Беседа за християнското значение и смисъл на Въведение Богородично изнесе Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил. Вечерта завърши с изпълнения на хор „Видин“ към читалище „Цвят“ и на ученици от литературен клуб „Иван Деспотов“.


Видин. Трябва да научим младежите на уважение към християнското семейство

Видин. Трябва да научим младежите на уважение към християнското семейство ...

......... и за напредъка и благоденствието на народа, присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и цялото общинско ръководство. Видинският митрополит Даниил благодари на управниците за присъствието и посочи, че всички институции трябва да обединят усилията си във възпитанието на подрастващите и младежите в уважение към християнското семейство. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. За българина семейството е свещено и домът – неприкосновен.

Видин. За българина семейството е свещено и домът – неприкосновен. ...

......... възрастните, на младежите и децата, изтъкавайки здравата нишка на приемствеността между поколенията. Пожелавам ви на този празник да сте заедно, да се обърнете с топли думи един към друг и винаги да помните, че семейството е най-сигурното ни убежище. Бъдете здрави, благословени и изпълнени с вяра", пише още д-р Ценков.


Видин. Силен дъжд вали на прохода Петрохан, пътната настилка е

Видин. Силен дъжд вали на прохода Петрохан, пътната настилка е ...

......... хлъзгава, съобщи за Радио „Фокус“ – Видин дежурният служител в Областно пътно управление – Монтана. Температурата е положителна и няма вятър. Трафикът в края на деня е засилен и в двете посоки. Остава забраната за преминаване на автомобили над 12 тона през Петрохан. Обиколният маршрут е през гр.Своге. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Състезания от националната кампания „Спортът е по-добрият начин децата

Видин. Състезания от националната кампания „Спортът е по-добрият начин децата ...

......... вредни навици, а да бъдат в залите, да тренират и да могат да участват активно в спортни занимания. В игрите се включиха шест отбора петокласници и шестокласници от училищата във Видин. Те премериха сили в няколко щафетни дисциплини. В края на състезанието всички участници получиха медали и грамоти. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Жителите на селото се събраха на площада, за да

Видин. Жителите на селото се събраха на площада, за да ...

......... готова, ще се изгради и хотелска част. Идеята е регионът да се развие като дестинация за винен туризъм. Празникът „Виното и хорото“ се прави за първа година по инициатива на младите хора в селото. Те се включват и в организацията му, заедно с пенсионерския клуб „Гомо“ и местното читалище „Просвета-1928“.


Със следи от стрелба от огнестрелно оръжие осъмна автобус, собственост

Със следи от стрелба от огнестрелно оръжие осъмна автобус, собственост ...

......... Ценков припомни, че на първи тур от местните избори той е водел с около 2% пред опонента си Цветан Ценков. Но на втори резултатът се е обърнал със сериозна преднина. Той смята, че причините са в подвеждане на гражданите и липсата на подкрепа, от страна на ръководството на ПП ГЕРБ.


Видин. Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин, се срещна с

Видин. Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин, се срещна с ...

......... на загиналите от Трети пехотен Бдински полк в Сръбско-българската война през 1885 г., разказа Митко Иванов от Областния съвет във Видин. Днес се навършват 108 години от откриването на този единствен по рода си монумент. След като се поклониха пред паметта на героите, присъстващите си направиха обща снимка за спомен.


Видин. На 13 ноември през 1998г. в Токио се открива

Видин. На 13 ноември през 1998г. в Токио се открива ...

......... по-добро място заради самата доброта. На 13 ноември светът отбелязва и Международният ден на слепите хора. Двата дни са съвместени на една дата, защото са свързани помежду си. Слепите се нуждаят от подкрепата на зрящите, а добрите хора изпитват вътрешна потребност да помагат на нуждаещите се" е написал д-р Ценков.


Новият градоначалник, встъпил в длъжност само преди ден, няма да

Новият градоначалник, встъпил в длъжност само преди ден, няма да ...

......... приветлив и гостоприемен. Според авторите на мащабен анализ, публикуван в авторитетното английско издание "Бритиш медикъл джърнъл" карането на велосипед, освен че е евтино и екологично, има постоянен благотворен ефект върху здравето. То е дори по-полезно от ходенето пеша, затова трябва да се поощрява от държавата и общините по всякакви начини.


Видин. Новоизбраните общински съветници и кметове в Димово, Чупрене и

Видин. Новоизбраните общински съветници и кметове в Димово, Чупрене и ...

......... който започва своя пореден мандат, Гинко Петров - кмет на с. Винарово и Емилия Крумова - кмет на с. Неговановци. За председател на Общински съвет – Ново село бе избран Иво Вергилов. Във всички 11 общини на територията на област Видин се проведоха първите тържествени заседания на новоизбраните общински съвети.


Видин. Чували с контрабанден тютюн са иззели вчера служители на

Видин. Чували с контрабанден тютюн са иззели вчера служители на ...

......... местопроизшествието. Работата на разследващите по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс. От началото на годината, при извършени проверки и специализирани операции в област Видин, полицейските служители са иззели 170 539 къса цигари и 638 кг нарязан тютюн без бандерол.


Видин. Видинският Общински съвет избра отново Генади Велков за свой

Видин. Видинският Общински съвет избра отново Генади Велков за свой ...

......... съвет в мандата 2015 – 2019 г. Втори по брой гласове бе кандидатът на БСП - адвокат Борислав Василев с 8 гласа, а трети остана бившият кмет и настоящ общински съветник от ГЕРБ Огнян Ценков. С това дневният ред на първото заседание на новия Общински съвет във Видин. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Нека всички заедно да работим за една още по-хубава

Видин. Нека всички заедно да работим за една още по-хубава ...

......... и просперитета на вашата община. Защото във ваши ръце е бъдещето й, и отговорността за това как ще живеят хората и в каква посока ще се развива Кула“, каза Албена Георгиева. На тържественото заседание присъстваха народните представители Владимир Тошев от ГЕРБ и д-р Цветан Топчиев от БСП . Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Имаме много чуждестранни посетители в пещера Венеца от Америка,

Видин. Имаме много чуждестранни посетители в пещера Венеца от Америка, ...

......... че вътре не се правят снимки със светкавица. „Влиза се с каски, защото има ниски участъци. В пещерата без екскурзовод не се влиза. Не се изисква специални умения“, поясни тя. Тодорова поясни, че има табели, които първо трябва да се прочетат. Теодора ПАТРОНОВА Пълния текст на интервюто четете в „Мнение”


Видин. Възстановка на мобилизация на Трети пехотен Бдински полк показаха

Видин. Възстановка на мобилизация на Трети пехотен Бдински полк показаха ...

......... Присъстващите имаха възможност да се запознаят с легендарното минало на полка. Гости на събитието бяха временно изпълняващият длъжността кмет на Община Видин инж. Цветан Асенов, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, началникът на Централно военно окръжие полковник Петков, началникът на отдел Държавен архив - Видин Светлана Кръстева, офицери, сержанти и войници.


Видин. Кметът на Видин д-р Цветан Ценков се срещна с

Видин. Кметът на Видин д-р Цветан Ценков се срещна с ...

......... в бъдеще ще работим заедно за развитието и връщането на град Видин на челно място", е написал д-р Ценков. Кметът на Видин допълни, че ще бъде кмет на всички жители на Видин, независимо от политическата принадлежност. Ще се бори за развитието на общината и ще разчита на подкрепата на правителството.


Цветан Ценков, подкрепен от местна коалиция, водена от СДС, изглежда

Цветан Ценков, подкрепен от местна коалиция, водена от СДС, изглежда ...

......... - да поискам мощна подкрепа от всички политически партии за Видин и Северозапада", подчерта Цветан Ценков. Той каза, че в случая не става въпрос за парламентарна политика и че има много приятели както в ГЕРБ, така и БСП и че ще се опита да убеди всички, че е изключително диалогичен.


Видин. Денят на будителите е дълбоко свързан с духовността на

Видин. Денят на будителите е дълбоко свързан с духовността на ...

......... оставили своя силен отпечатък в историческата памет на старопрестолния ни град и на Отечеството ни. Първокласничката София Александрова от СУ „П. Р. Славейков“ рецитира стихове, посветени на будителите и послание към хората, които днес празнуват. Паметникът на Софроний Врачански бе отрупан с венци и цветя от признателното гражданство. Анна ЛОЗАНОВА


Дълг на обща стойност 16,4 млн. лв. стопи досегашният кмет

Дълг на обща стойност 16,4 млн. лв. стопи досегашният кмет ...

......... работата, не в хленченето. В този мандат направихме много неща, за които дълги години само се говореше. Разкрихме филиал на висше учебно заведение, започваме възстановяването на Синагогата, върнахме милиони задължения, придобихме собствеността на Гребната база, извършваме основен ремонт на сградата на общинския театър, успешно изпълняваме мащабни проекти", заяви още Ценков.


Дълг на обща стойност 12 млн. лв. стопи досегашният кмет

Дълг на обща стойност 12 млн. лв. стопи досегашният кмет ...

......... работата, не в хленченето. В този мандат направихме много неща, за които дълги години само се говореше. Разкрихме филиал на висше учебно заведение, започваме възстановяването на Синагогата, върнахме милиони задължения, придобихме собствеността на Гребната база, извършваме основен ремонт на сградата на общинския театър, успешно изпълняваме мащабни проекти“, заяви още Ценков.


Видин. Извършва се подготовка на пожарната и спасителната техника за

Видин. Извършва се подготовка на пожарната и спасителната техника за ...

......... на движението по пътищата“. Задачата на сектора е да координира съвместната работа на институциите при катастрофи и кризи", заяви главен инспектор Пешев. Той допълни, че в 11-те общини от Видинска област са предприети мерки и е създадена организация по планирането на защитата при бедствия при усложнена зимна обстановка. Анна ЛОЗАНОВА


Бургас. Уважаеми бургазлии, Ние сме морски хора и е редно днес да

Бургас. Уважаеми бургазлии, Ние сме морски хора и е редно днес да ...

......... Европейския морски ден миналата година. Една от важните задачи на бъдещия Център за изследвания и син растеж ще бъде разработването на пилотни инициативи за оценка и предотвратяване на замърсяването в акваторията на Черно море с пластмаса и микро пластмаса. Честит 31 октомври - Международен ден на Черно море!", пише още в пожеланието.


Видин. 20 юбилейно издание на международен турнир по шах

Видин. 20 юбилейно издание на международен турнир по шах "Найден ...

......... Тази година той съвпада с духовния празник на Видин - Димитровден и посвете на него. Участват представители от всички възрастови групи", каза Стефанов. Той посочи, че при децата ще бъдат раздавани медали, а за възрастните участници са предвидени парични премии. В турнира участват шахматисти от Сърбия и Румъния. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С тържествената света литургия в катедралния храм „Св. вмчк

Видин. С тържествената света литургия в катедралния храм „Св. вмчк ...

......... храм във Видин трябва да започне веднага. На 10.02.1885 година в първата неделя на Великия пост се полага основния камък на новия храм. Храмът е завършен и осветен през 1926 г. В богослужението по освещаването взимат участие 6-ма архиереи, 2-ма архимандрити, 6-ма свещено-икономи, 6-ма свещеници и 2-ма дякони. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Повече от две десетилетия на 26 октомври видинчани почитат

Видин. Повече от две десетилетия на 26 октомври видинчани почитат ...

......... реставрират се и се обновяват емблематични паметници на културата. Пожелавам ви, уважаеми съграждани, да бъдете здрави и да се радвате на благополучие и дълголетие! Нека Св. Димитър закриля нашия роден Видин и ни показва пътя, по който да вървим успешно занапред! Честит празник“, заяви инж. Цветан Асенов в обръщението си.


Видин. Витрина по случай 90 години от рождението на Йордан

Видин. Витрина по случай 90 години от рождението на Йордан ...

......... звезда“ (1988), голяма награда за литература „Добри Чинтулов“ (1980), награда „Аскеер“ (1996) за цялостен принос в развитието на театралното изкуство, национална литературна награда „Петко Славейков“ (1998), Голяма награда за литература на Софийския университет (2001), орден „Стара планина“ първа степен за цялостен принос в българската култура, Държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“.


Видин. ГЕРБ закри официално предизборната си кампания във Видин. В

Видин. ГЕРБ закри официално предизборната си кампания във Видин. В ...

......... за кмет пожела тази част от парка да се превърне в още едно любимо място за видинчани. „Нашият дар е от сърце! Надявам се, че прекрасната работа на Светлин Николаев ще се хареса на всички и това ще бъде добрата, позитивната новина от тази предизборна кампания”, каза още Огнян Ценков.


В началото на юни стана ясно, че един от символите

В началото на юни стана ясно, че един от символите ...

......... който е построена. С осъществяването на проекта, в тази част на Крайдунавския парк се оформя забележителен комплекс, заедно с крепостта „Баба Вида“ и Археологическия музей – Епиграфски център. По такъв начин ще се обогати туристическия продукт и дунавският град ще се превърне в притегателен център за гости отблизо и далеч.


Видин. По традиция автомобилното състезание се проведе на пистата на

Видин. По традиция автомобилното състезание се проведе на пистата на ...

......... АСК „Жико Моторспорт” Видин, а третата позиция бе за АСК „Старт М Криводол 2”. Тази година купа „Лада” бе връчена на Цветелин Велков от АСК „Старт М Криводол” и на Момчил Младенов и Данко Алексиев състезатели от АСК „Старт М Криводол 2”. Купите връчи инж. Цветан Асенов и закри състезанието.


Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ

Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ ...

......... не беше съкратен нито един учител. Получихме цялата информация за състоянието на детските градини и заедно намерихме решението”, каза още председателят на ОбКС на СБУ-Видин. В заключение Евлогия Манджукова бе категорична, че застава до Огнян Ценков с цялата си отговорност и авторитет, които има като дългогодишен учител и синдикален деец.


Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ

Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ ...

......... на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков бе категоричен, че „Доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – гр.Видин - Втора фаза” по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, приоритетна ос 1 „Води” е най-мащабният проект, който Общината реализира и по който се работи през последните 7 години.


Видин има нова пречиствателна станция! Изцяло завършеният и вече работещ

Видин има нова пречиствателна станция! Изцяло завършеният и вече работещ ...

......... събитието бяха изпълненията на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. Във връзка с официалното откриване на обекта, бе обявен и Ден на отворените врати в рамките на един час – от 11.30 до 12.30 ч., в който гражданите можеха да разгледат и се запознаят с работата на модерното съоръжение.


Видин. Ние дължим на българския север същото, което направихме на

Видин. Ние дължим на българския север същото, което направихме на ...

......... Видин – Втора фаза“ е реализиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Общата му стойност е 19 505 984 лв., от които собственото финансиране е в размер на 580 415 лв. Безвъзмездните средства се предоставят от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян

Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян ...

......... Веселка Асенова, която е и началник на РУО – Видин, подчерта, че правителството изпълнява ангажимента си за увеличение на учителските заплати. „Освен доброто заплащане, което учителите заслужават, учебният процес трябва да се извършва в модерна и приветлива учебна среда”, каза третата в листата на ПП ГЕРБ – Видин Веселка Асенова.


Видин. 150 ученици от видинско училище преминаха тест със симулатор

Видин. 150 ученици от видинско училище преминаха тест със симулатор ...

......... и 11 октомври на симулатора ще имат възможност да проведат тест учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин.Заниманията се водят от доброволци на читалището, преминали специално обучение, а кампанията се изпълнява в рамките на проект „STARS“ финансиран по програма Еразъм + на ЕС. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С водосвет за благословение на децата и преподавателите, отслужен

Видин. С водосвет за благословение на децата и преподавателите, отслужен ...

......... дъски, което е по-напреднал етап, докато по-малките започват с детайлите, с части от иконата. Преподавателите сме същите. Аз съм по иконопис и вероучение, а госпожа Мария Петрова е по куклен театър“, споделя богословът Елена Велкова. Заниманията на школите ще се провеждат в сградата на Епархийското училище до храм „Свети Николай“.


Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта

Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта ...

......... според изискванията на Министерство на финансите, отразявани всяко тримесечие в анализ на министерството.провержение да бъде отразено в медията в синхрон със съществуващите етични норми и правила на журналистическата етика. Пълният текст на Анализа на данните за второ тримесечие на 2019 година на Министерство на финансите може да бъде видян тук.


Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта

Община Видин информира гражданите относно публикувани неверни данни в сайта ...

......... според изискванията на Министерство на финансите, отразявани всяко тримесечие в анализ на министерството.провержение да бъде отразено в медията в синхрон със съществуващите етични норми и правила на журналистическата етика. Пълният текст на Анализа на данните за второ тримесечие на 2019 година на Министерство на финансите може да бъде видян тук.


Екип на РИОСВ-Монтана проверява сигнал за нефтено петно в река

Екип на РИОСВ-Монтана проверява сигнал за нефтено петно в река ...

......... "Дунав мост" 2. Уведомена е Басейновата дирекция "Дунавски район"-Плевен и е сформиран екип от РИОСВ-Монтана и Регионалната лаборатория в Монтана към ИАОС за проверка на място и пробонабиране. Съгласувано е използването на катер от патрул на "Гранична полиция". Резултатите от проверката и от анализа на пробите ще бъдат оповестени допълнително.


Видин. Корабоплаването продължава по Дунав въпреки ниското ниво на реката,

Видин. Корабоплаването продължава по Дунав въпреки ниското ниво на реката, ...

......... на корабите имат опит с ниското ниво на реката, а и обозначенията по Дунав са поставени много добре. Днес водните стоежи край пристанищата в началото на българския участък на река Дунав са ниски за края на месец септември – 24 см при Ново село, 90 см при Лом. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Десет са кандидатите за кмет на Община Видин, каза

Видин. Десет са кандидатите за кмет на Община Видин, каза ...

......... ПП „Обединена социалдемокрация“ издига Богдан Гешев, Иван Иванов е кандидатът на местна коалиция ВМРО – БНД, АБВ и НФСБ. Общинската избирателна комисия е отказала регистрацията на двама души като кандидати за общински съветници на основание, че последните 6 месеца не са живели във Видинската община, а в Испания. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С обявяването на независимостта си България възвръща международния си

Видин. С обявяването на независимостта си България възвръща международния си ...

......... век в църквата „Свети 40 мъченици“ във Велико Търново: „Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!“. Пред паметника на Трети пехотен Бдински полк венци и цветя положиха видинчани, ученици и деца, почит отдаде и видинският кмет, както и представители на държавни организации и политически партии. Анна ЛОЗАНОВА


Пред препълнената зала в Общинския съвет, кметът Огнян Ценков се

Пред препълнената зала в Общинския съвет, кметът Огнян Ценков се ...

......... българи и да имат вяра в собствените си възможности. Но най-важното е да бъдем обединени, да се подкрепяме и да вървим в една посока“. Сред присъстващите в залата беше и областният управител Албена Георгиева, която поздрави Ценков и неговия ръководен екип за положените усилия в преобразяването на Видин и Общината.


Видин. Открити са отровени три мъртви белоглави лешояда, каза за

Видин. Открити са отровени три мъртви белоглави лешояда, каза за ...

......... „Врачански Балкан“ се полагат огромни усилия от Дирекцията на парка и природозащитни организации. Няколко проекта финансираха дейностите за изграждане на инфраструктура и внасяне на птици от Испания и Франция. Установеното деяние има опасност да унищожи колония от 50 птици, подобно на случая в Кресненското дефиле през миналата година. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С откриването на паметна плоча на фасадата на НЧ

Видин. С откриването на паметна плоча на фасадата на НЧ ...

......... откриване гроба на Апостола на свободата Васил Левски, за популяризиране бита и говора на забележителните родопчани. Сведените глави в минутата мълчание, поднесените цветя, водосветът и най-вече младите хора с любопитни очи вдъхват надежда за нещо добро, което предстои, щом е жива паметта за малките хора, творящи големите неща в историята.


Видин. 17 растения канабис са намерени при проверка на частен

Видин. 17 растения канабис са намерени при проверка на частен ...

......... с височина от 200 до 350 см. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис. В помещение на втория етаж на къщата били открити 10 сухи канабисови съцветия и сух стрък от същата култура с височина 63 см. Работата по случая продължава, в РУ - Кула е образувано досъдебно производство.