Между новите станции на метрото в София, ремонтът на едни

Между новите станции на метрото в София, ремонтът на едни ...

......... пазари в региона. "В годините сме пробвали да изнасяме доста. Изнасяли сме венециански мазилки за Молдова. Сега все още се взема за Турция продукти като лепилата и други. Те са трудни за износ от гледна точка на транспорта. Не са евтини продукти, не могат да поемат транспорта", заяви още той.


Българската IoT компания

Българската IoT компания "Алтерко Роботикс" е разрабитила няколко продукта, които ...

......... са онези, които обичат да правят нещата сами, имат опит при автоматизацията в дома си. Другият тип са електротехници на свободна практика, които предлагат на клиентите си достъпни решения. Те купуват продукти, инсталират ги на клиентите, които нямат уменията да се справят сами и ги обучават как да ги използват.


Криптовалутите бяха създадени в сърцето на предишната икономическа криза. Биткойн

Криптовалутите бяха създадени в сърцето на предишната икономическа криза. Биткойн ...

......... да ги сравним с интернетът през 90-е, който не беше ежедневие, за разлика от сега, когато е необходимост и нещо без, което не можем", каза той. Технологията ще стане бърза, удобна и безопасна, но трябва да минат години преди това да се случи и да се използва от всички ежедневно.


Един от големите инвеститори у нас има планове за отваряне

Един от големите инвеститори у нас има планове за отваряне ...

......... България производствени ниши, които ще могат да се запълнят след кризата? По думите на експерта производството на бяла и черна техника създава голяма верига от доставки вътрешно. "Ако се привлекат инвеститори, ще се създаде много по-голяма вътрешна собствена верига от доставки. За сравнение автомобилопроизводителите идват с налични доставчици", казва Атанасов.


Lyft обяви, че ще съкрати около 17% от работната си

Lyft обяви, че ще съкрати около 17% от работната си ...

......... второто тримесечие. Във вторник The Information писа, че конкурентът на Lyft – Uber Technologies, обсъжда съкращаването на 27 хил. служители, което се равнява на 20% от работната сила на компанията. Uber не е потвърдила информацията. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 59   Още видео1 гласа


България може да разнообрази асортимента от продукти, които да пуска

България може да разнообрази асортимента от продукти, които да пуска ...

......... и други елементи по тях. "Много автомобилопроизводители конвертират своите производства в производство на медицинска техника. Алкохолните предприятия даряват дезинфектанти", посочи тя приноса на различните индустрии в борбата с пандемията от коронавируса.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.  Анкета чрез Българска стопанска камара и вътрешна анкета в нашия

Анкета чрез Българска стопанска камара и вътрешна анкета в нашия ...

......... в неплатен отпуск, около 20% са освободени, до края на май повече от 50% ще бъдат освободени“, каза той. Според Ричард Алибегов след като заведенията отворят, то те ще имат нужда от половината си персонал, защото потреблението няма да е същото.Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


Европейската централна банка (ЕЦБ) премахна по-голямата част от ограниченията за

Европейската централна банка (ЕЦБ) премахна по-голямата част от ограниченията за ...

......... OMT позволява на ЕЦБ да купува в почти неограничени количества суверен дълг на държава членка, докато новата програма PEPP трябва да структурира покупките пропорционално на относителния размер на всяка икономика. Очаква се по време на видеоконферентния си разговор в четвъртък лидерите на Европейския съюз да обсъдят достъпа до спасителната програма.


Kибер рискът за първи път се явява най-сериозната заплаха за

Kибер рискът за първи път се явява най-сериозната заплаха за ...

......... на новите регулаторни предизвикателства в настоящото десетилетие ще бъдат екологичното въздействие, въглеродните емисии и климатичните промени. Тяхното влияние върху корпорациите ще бъде разностранно, както това се случи в миналото с новите правила за счетоводство и опазване на данните.” Още технологични новини вижте във видео материала!гледано: 38   Още видео0 гласа


Американският посланик в България Херо Мустафа разточи кори и направи

Американският посланик в България Херо Мустафа разточи кори и направи ...

......... разточи кори и направи традиционна баница за първата си Коледа в България. Видеоклип от това беше качен на "Фейсбук" страницата на посолството.Американското посолство в България открива традиционна седмична поредица "Културни контакти", в рамките на които сега посланик Мустафа с помощта на готвача Станислав Петков-Стенка сама разточва кори и прави баница.


Героинята ми в

Героинята ми в "Пътят на честта" се казва Веска. Това ...

......... деня на кастинга направих всичко възможно - сложих си тъмен фон дьо тен, напръсках си косата с тъмен спрей. Направих си подплънки да изглеждам по-пищна, но не бях избрана. Седмица по-късно ми се обадиха да отида веднага на снимачната площадка. В крайна сметка бях мексиканско момиче с помощта на гримьорите.Изцяло подкрепяме предложението за увеличаване данъците на старите автомобили. Мисля,

Изцяло подкрепяме предложението за увеличаване данъците на старите автомобили. Мисля, ...

......... да имаш кола. Аз не искам да засегна гражданите, които имат стари автомобили, но горивото гумите, консумативите са еднакви за всички. Идеята за увеличаване данъците на тези коли в големите градове цели единствено намаляване на движението с тези автомобили поради факта, че въздуха в тези градове наистина е много замърсен.


Като цяло в сюжета с болничните има нещо сбъркано като

Като цяло в сюжета с болничните има нещо сбъркано като ...

......... наказан, но да не се променя системата. Иначе, действително, няма никой пострадал, тези неща са платени. Влизаме в областта на етиката. Моето мнение е, че докато няма доброжелателност и добросъвестност за изпълняването на някаква обществена договорка, тя не може да се изпълни независимо от съвършенството на нормативната уредба", каза той.


Бюджет 2020 е номинално повече пари, но реално не съвсем.

Бюджет 2020 е номинално повече пари, но реално не съвсем. ...

......... здравеопазване в този си вид повече консултира, отколкото да лекува хората. Ние имаме една огромна система, която не работи като система, а работи всеки за себе си – здравният център работи сам за себе си, лекарските екипи – сами за себе си, рехабилитациите са си отделно, има една автономност прекалена.


Сърбите се опитват да изместят проблема от болната глава на

Сърбите се опитват да изместят проблема от болната глава на ...

......... на заплата в БНР или БНТ, човек който дори не живее в България, така че намирам обвиненията за неадекватни. По-интересно е да се разгледа как този журналист се е добрал до тази информация. Разбира се, че това е контролирано изтичане на информация и си има причина за това“, коментира Илиев.


Усещането на срам продължава да съществува. Вярно е, че писмото

Усещането на срам продължава да съществува. Вярно е, че писмото ...

......... реакцията ѝ, която предизвика хиляди позитивни коментари в социалните мрежи. "Политики се правят от всички, казал го е Аристотел, не само от партиите, те са инструмент, проводник на това, което се създава от експерти и гражданско общество" - с такива мотиви основателите на сдружението са започнали работа през 2006 г.В по-голямата си степен проблемите произхождат не от времето, в

В по-голямата си степен проблемите произхождат не от времето, в ...

......... това се говори в отчетите - за изпускане, което е било безконтролно, а може всъщност да е отишло за нуждите на определени предприятия или за производство на електричество", каза той. Според него е имало възможност при по-ранна реакция да не се стига до тези крути мерки, които сега се взимат.


След избирането на нов президент инициативата за преговори с Русия

След избирането на нов президент инициативата за преговори с Русия ...

......... бъде постигнато решение, което не е съвсем в интересите на Украйна. Германия демонстрира някакво отстъпление, Макрон заяви подкрепа за едно решение, което не е точно в интерес на Четворката. И ние в Украйна се притесняваме, защото не е ясно точно с какви позиции ще се появи Зеленски на тази среща.


Резултатът от филма е неочаквано много по-добър. Вчера гледахме филма

Резултатът от филма е неочаквано много по-добър. Вчера гледахме филма ...

......... с който работихме е в топ 3 в света“, каза Сано. „Моят герой инспектор Донев е изключително прецизен в това, което прави. Слави се с това, че приключва случаите си в рамките на 24 часа, а сега едни момичета, които нямат никакъв опи, го правят „див и щастлив“, разказа актьорът.


Кандидатирам се кмет на Район „Младост“ с ясната идея, че

Кандидатирам се кмет на Район „Младост“ с ясната идея, че ...

......... в „Младост“ има 117 дка зелени площи, които са потенциално застрашени от застрояване, защото са собственост на частни лица. Те имат правото, ако отговарят на законовите изисквания, да строят. Как може да се предотврати това – изчислихме, че са нужни 57 млн. лева, за да бъдат откупени тези 117 дка.


Бях номиниран за кандидат за кмет на София от партията,

Бях номиниран за кандидат за кмет на София от партията, ...

......... тях", разкри той. "Най-голямото безобразие у нас е корупцията. Никой не говори достатъчно за тази корупция, както в София хиляди малки неща могат да се споменат, които дразнят хората и не са наред, но най-големият проблем в столицата е корупцията – всичко идва от там – личния и частния интерес.


Около 3,75 е оценката, която давам за работата на Столичния

Около 3,75 е оценката, която давам за работата на Столичния ...

......... Няма как да прочетеш 50-100-200 страници, да вникнеш в тях и да вземеш информирано решение. Аз мога да Ви гарантирам, че с един нов кмет след 3 ноември като Мая Манолова и едно ново мнозинство, част от което ще бъде БСП, точно тези слаби моменти ще бъдат отстранени“, заяви Паргов.


Лесно се реших да се кандидатирам за кмет на Район

Лесно се реших да се кандидатирам за кмет на Район ...

......... дни програмата ми за район „Приморски“ ще бъде публикувана и варненци ще имат възможност да я оценят“, разказа бившият тв водещ. Той разказа, че работата във „Владиславово“ е била по-различна, защото това е по-затворен Район: „Там отношението трябва да бъде малко по-лично. И разводи съм предотвратявал, и пожари съм гасил.“


Супер динамично се разви Район „Красно село“, третият диаметър на

Супер динамично се разви Район „Красно село“, третият диаметър на ...

......... тротоара и която слага колчетата са различни, докато се сложат колчетата някои решават, че не е за пешеходци, а е за автомобили и започват да паркират, докато не поставим колчета, много често къртят колчета, за да паркират“, разкри Апостолов. Той съобщи, че се предвижда ново трасе на трамвай номер 5.


Когато си посветил толкова време, финанси и емоция да развиваш

Когато си посветил толкова време, финанси и емоция да развиваш ...

......... изборите. Тогава искахме да направим една предизборна програма, по начина, по който ние си я представяме и ако участваме – да е нашата предизборна програма, ако не участваме – да е провокация към партиите. В процеса на работа установихме, че искаме да можем да реализираме нещата, за които се борим.


Винаги съм казвал, че агресията на Ердоган към кюрдите, които

Винаги съм казвал, че агресията на Ердоган към кюрдите, които ...

......... и властите да посрещнат една такава вълна? Това е тема, която трябва да обсъждаме всички заедно. Българите в Турция, с двойно гражданство, на изборите не гласуваха за Ердоган, те са привърженици на Републиканската партия на Кълъчдаролу, която е наследник на Кемал Ататюрк. Всичко това ги поставя и в деликатна ситуация.


За два мандата успяхме да вкараме района в ред. Най-вече

За два мандата успяхме да вкараме района в ред. Най-вече ...

......... огромен и аз се чувствам лично засегнат от това какви думи чувам за служителите в районната администрация. Имаме 25 000 кв. м придобити само за последната година. Кметове се сменят, но служителите в една районна администрация, експертите, те са ядрото и те са тези, които вършат работата", каза настоящият кмет.


Работата от вкъщи се отразява добре на компаниите. Знам, че

Работата от вкъщи се отразява добре на компаниите. Знам, че ...

......... резултати. Ролята на работодателя е да създаде дух на победа, дух на екипна работа, притегателна сила и то не към печалбата на фирмата, не към шефа на фирмата, независимо колко харизматичен е той, а към мисията на фирмата. Защо я има изобщо, с какво тя прави света по-добър“, каза Иванов.


Район „Средец“ е наистина с най-голяма концентрация на архитектурно и

Район „Средец“ е наистина с най-голяма концентрация на архитектурно и ...

......... „Културно наследство“, ще я презентирам сега – от октомври вече може да се кандидатства по нея. Информация има на сайта на Столична община. Тези, които се включат в програмата, ще получат за сметка на Столична община пълно обследване на самата сграда, архитектурен проект за възстановяването ѝ, авторски надзор", съобщи той.


Стотици хора се събраха тази вечер на поредния протест пред

Стотици хора се събраха тази вечер на поредния протест пред ...

......... който може да наложи вето.© Анелия НиколоваОколо час след началото на протеста хората тръгнаха към сградата на ВСС на ул. "Екзарх Йосиф". Протестното шествие мина със скандирания "Мафия", "Свобода", "Гешев е позор" и без напрежение и без провокации.© Анелия НиколоваВсичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (93)


Чувствам се добре в среда, в която мога да се

Чувствам се добре в среда, в която мога да се ...

......... на правоприлагането. За съжаление, последните десетилетия законодателството все повече бива изпразвано от справедливост, законите стават не инструмент на правото, а инструмент на лобистки и задкулисни интереси. Срещу това ще се боря, категоричен съм и ще видите, че в следващите години с хората около мен ще донесем тази промяна", заяви Лалов.


Независимата платформа за отчитане чистотата на въздуха airsofia организира дискусия

Независимата платформа за отчитане чистотата на въздуха airsofia организира дискусия ...

......... участват кандидатът на ГЕРБ за трети мандат на поста Йорданка Фандъкова, бившият омбудсман, който се ползва с подкрепата на БСП Мая Манолова, Борислав Игнатов, издигнат от "Демократична България", Борис Бонев от "Спаси София" и Ангел Джамбазки от ВМРО. Дискусията се излъчва онлайн.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (144)


Основните приложения на квантовите компютри ни помагат да извършим експоненциално

Основните приложения на квантовите компютри ни помагат да извършим експоненциално ...

......... Да имаме напълно работещ квантов компютър днес ни пречи инженерната страна. Експерименталните устройства вече са достъпни за хората", подчерта той. Част от разговора вижте в краткото видео, а целият откъс от гостуването на Кереков и Михайлов може да проследите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 66   Още видео0 гласа


Сезонът не стартира добре по ред причини: външна конкуренция, загуба

Сезонът не стартира добре по ред причини: външна конкуренция, загуба ...

......... от 10 до 30% имаме спад на туристите по Черноморието (като цяло български и чуждестранни – бел. ред.). Тук вече говорим за пазари – руският пазар е свит, немският пазар е свит, за сметка на българите и за сметка на румънците, които според някои хотелиери са спасили сезона“, каза Тодоров.


Без съмнение, на БНР „посегнаха“ хората, които управляват. Дали тези,

Без съмнение, на БНР „посегнаха“ хората, които управляват. Дали тези, ...

......... можем да очакваме други, защото самите регулатори – СЕМ – са в позиция да се съобразяват с волята на управляващите. А волята на управляващите не е да се рови в този случай, а той да бъде потулен по-бързо. Колкото повече се рови в него, до толкова повече хора ще достига.


"Това, което бях направил, е да направя електромобил, на който ...

......... която е отпред и сега изглежда абсурдно, ще бъде намалено, ще се създаде по-аеродинамична форма. Някой хора ме наричат „физичния Батман“. Най-общо казано тази перка, свързана с генератор, е свързана с контролера на колата и контролерът взима част от енергията от тази перка, друга част от батериите, така намалява разхода.


Кандидатът за кмет на София Мая Манолова представи днес управленската

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова представи днес управленската ...

......... че няма да увеличава данъците, бюджетът ще се харчи публично и прозрачно и в реално време всеки ще може да следи правените разходи. По отношение на подобряването на бизнес-климата се предвижда дигитализация на общинските услуги и намаляването на разрешителните и регистрационни режими.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (120)


Един от основните проблеми е, че България прекалено късно се

Един от основните проблеми е, че България прекалено късно се ...

......... българския бизнес от Европа, но европейските търговски фирми навлязоха в България. Двата основни отрасъла, които носят валутни постъпления на България, са туризъм и транспорт”, допълни той. "Тези, които работят в България, трябва да получават същите заплати като на колегите си в Европа", смята той.Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria


Проблемът с Иван Гешев е неколкопластов. Първо той е единствен

Проблемът с Иван Гешев е неколкопластов. Първо той е единствен ...

......... какво сме прокурорски райх? На мен това не ми харесва и затова протестирам. Освен това Гешев имаше и един гръмък неуспех, по-скоро потулен неуспех при разследването с КТБ. В този смисъл този човек да е кандидат за главен прокурор... ами то става много изгодно човек да е престъпник“, каза Глишев.


Когато коментираме българо-руските отношения, аз не мога да ги разглеждам

Когато коментираме българо-руските отношения, аз не мога да ги разглеждам ...

......... не е спирала от управлението на Тръмп, ние също следваме този еталон. Цената е много висока и тя е свързана с това дали ще се запази политическото статукво. Вторият момент засяга това, че през последните години ние отново започнахме да слушаме, че основен и стратегически враг е Русия“, коментира тя.


Репресиите не могат да се върнат в познатия вид от

Репресиите не могат да се върнат в познатия вид от ...

......... няма нищо исторично, той е политически. Не може така да изолираме времето, ние поставяме социализма в някакъв вакуум. Все едно нищо друго не е имало преди и след. Това не е история, а пропаганда и агитация. Безспорно първите години на социализма са жестоки, но последните години на капитализма какви са?


Пред нас има много предизвикателства. Бежанците, които идват тук бягат

Пред нас има много предизвикателства. Бежанците, които идват тук бягат ...

......... обясни Льо Рут. "Войната белязва живота и на тези, които са успели да избягат, и на обществото, което ги приема. Затова е много важна солидарността. Тя е основен фактор, за да могат тези хора да се интегрират, да променят живота си и един ден да се завърнат в родината си.


Идеята за инициативата

Идеята за инициативата "Памет за утре" се роди спонтанно. Събрахме ...

......... да кажа чувство за дълг и за вина, хората, които живяхме в това време и не успяхме достатъчно категорично да му се противопоставим, както тогава, когато беше господстваща доктрина в Народна Република България (НРБ), така и 30 г. по-късно. След формалното падане на комунизма неговите метастази все още са живи.


Нямаме никакви сведения или реални данни, никаква статистика, която да

Нямаме никакви сведения или реални данни, никаква статистика, която да ...

......... в същото време би повлияло на сивата икономика да падне само с около 4%. Ситуация, в която са по-опасни такива ограничения, особено, ако са по-рестриктивни, е при криза в банковата система. Когато банковата система няма ликвидност, това става проблем, защото и хората се възпрепятстват да запазят своите спестявания", обясни икономистът.


С новата методика за изчисление на застрахователните обезщетения се стреми

С новата методика за изчисление на застрахователните обезщетения се стреми ...

......... а останалото - да нямаш диверсификация на портфейла. Всеки иска да продава по-нискорискови застраховки, но това го правят сериозните застрахователи. Когато си се вторачил в една губеща застраховка, защото тя е губеща, няма как да очакваш, че пазарът ще бъде стабилен. Ниска е и застрахователната култура на хората", допълни той.


Дълго време обмислях решението си и преценявах възможностите си, но

Дълго време обмислях решението си и преценявах възможностите си, но ...

......... и започваме нейното представяне. Първата тема е дигитализацията на услугите в Столична община. Искаме да покажем конкретни решения, които Столична община може да въведе и ако има желание от страна на държавата - тя може да ги надгради", коментира архитектът. Управлението на настоящия кмет Йорданка Фандъкова той определи като хаотично.


На днешната дата преди 20 години започва разрушаването на мавзолея

На днешната дата преди 20 години започва разрушаването на мавзолея ...

......... гостуващи чуждестранни делегации.В момента на взривяването мавзолеят е празен от 9 години. На 18 юли 1990 г. по молба на осиновения му син Бойко Димитров мумията на Димитров е изнесена, кремирана и останките са положени в протестанската част на Централните софийски гробища, където през 1946 г. той препогребва майка си.


Всеки един главен прокурор до момента е бил политическо назначение.

Всеки един главен прокурор до момента е бил политическо назначение. ...

......... ГЕРБ и правителството напълниха съдебната власт с хора с милиционерско образование, те са некомпетентни, неспособни са, нямат абсолютно никакво отношение към правото, бидейки не особено умни, са склонни да решават всички проблеми силово и са безкрайно лесно управляеми, нямат гръбнак. Такива хора са чудесна ръка, която държи бухалката", каза Хаджигенов.


Държавна агенция

Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) е готова ...

......... на ранените, но загиналите са с един повече - 318 за тази година.В отговор на въпрос Крумова каза, че за този период има 757 случая на тежки инциденти със самокатастрофирали автомобили, като посочи, че се увеличават случаите, при които се стига до тях заради отвличане на вниманието от мобилния телефон.


Ние не знаем какво се случва когато 19 г. си

Ние не знаем какво се случва когато 19 г. си ...

......... медии (СЕМ). Така или иначе това, което се случва на телевизионния пазар е орязване на бюджетите и е дошло време предаванията да се задоволят с по-малко приходи. Може да се окаже, че това не е толкова малко хапче за преглъщане и винаги е по-лесно да обявиш, че някой те притиска.


Доверието към Слави Трифонов е като към телевизионен водещ и

Доверието към Слави Трифонов е като към телевизионен водещ и ...

......... Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия процес. От него може да зависи кой да е на власт"."Най-опасно за тях е да не надценят възможностите си, защото подобни проекти вече са виждани в България. Вярвам, че са измислили нещо, с което да са различни", добави Симеонов.


При номинацията на Иван Гешев за главен прокурор имаме качествено

При номинацията на Иван Гешев за главен прокурор имаме качествено ...

......... задръжки и малко разум", коментира Иванов. Относно намека на Гешев, че Христо Иванов стои зад хакерската атака на НАП, бившият министър коментира, че тези обвинения вече стават банални. Той припомни, че миналата година коалицията е публикувала много подробен документ, който диагностицирал проблемите на киберсигурността на държавнивните системи и давал рецепти.


Като национален доставчик на услуги се регистрираме, не участваме в

Като национален доставчик на услуги се регистрираме, не участваме в ...

......... думи, ако ние започнем да продаваме винетки с нашето приложение, ние трябва да можем да ги отчитаме към държавата. Това е връзката между нашата система и централната система на агенцията, но такава връзка т.к. не ни е предоставена, то ние сме възпрепятствани и то, твърдим, умишлено, това да започнем работа.


Австралийската рок група AC/DC отбеляза 40-годишнината от излизането на своя

Австралийската рок група AC/DC отбеляза 40-годишнината от излизането на своя ...

......... Джонсън, Клиф Уилямс и Фил Ръд бяха заснети заедно в близост до студиото Warehouse във Ванкувър, където групата записа последните си три албума. Това породи множество слухове, че съставът се събира отново за нов албум и турне, но засега все още няма официално потвърдени планове за нито едно от двете.


Колко са защитени базите данни и сървъри на българските институции

Колко са защитени базите данни и сървъри на българските институции ...

......... компаниите за киберсигурност, за да установят каква е възможността хакер да пробие системите им, но това не се случва при държавните институции. "Решението е да защитим навсякъде, където държавна институция работи с наши лични данни. Тогава единствено бихме могли да бъдем сигурни, че тези данни ще бъдат защитени", каза Тулев.


Отидох в Африка за пръв път през 2017 г. за

Отидох в Африка за пръв път през 2017 г. за ...

......... питейната вода, те я носят от горски извор, но когато вали например - тя е замътена, в нея живеят жаби, костенурки. Другият голям проблем са тоалетните, обясни доброволецът. Той разказа, че учебните стаи са дървени, с ламарина отгоре, а там където спят децата постройките са тухлени, отгоре също с ламарина.


Тази седмица в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров премиерът

Тази седмица в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров премиерът ...

......... работещите масово злоупотребяват с болничните и "се разболяват" винаги, около празници, за да слеят почивните дни. Преди две години правителството имаше намерение да намали на от 70% на 50% размера на обезщетението за болест през първите три дни, но след протести се отказа. Сега Борисов заговори за арести на лекари.


Ако трябва да направите проверка, но съвсем изначално сте си

Ако трябва да направите проверка, но съвсем изначално сте си ...

......... съдия, също известен със своята борба с мафията - бел. ред.), някой, който да взриви системата отвътре, който ясно да покаже, че така повече не може. Тук-таме има някакви опити това да се случва, но тези хора много бързо биват смачквани, отстранявани или маргинализирани, въвличани в скандали", смята адв. Георгиев.


Три са основните сценарии, по които може да се развие

Три са основните сценарии, по които може да се развие ...

......... опит в реципрочни институции на размера на банката и да няма свързаност или друга предпоставка за сблъсък на интереси при осъществяване на дейността си. С новата наредба БНБ цели просто да вкара къщичката си в ред преди доклада на ЕЦБ“, обясни експертът.Вижте още във видеото. гледано: 12   Още видео0 гласа


Изключително важно е истината за тоталитарния комунистически режим да се

Изключително важно е истината за тоталитарния комунистически режим да се ...

......... им е набивал в канчетата, че една партия се грижи за тях. Това внушение, че е имало партия, която се е грижела за хората, това е най-големият проблем", коментира Христов. Той обърна внимание и на друга отсъстваща тема - за златния резерв, който, според него е продаден "по най-криминалния начин".


Хората след 5 г. ги интересува отговорът на институциите за

Хората след 5 г. ги интересува отговорът на институциите за ...

......... продават на тъмно и на ниски цени, обяви Славов и посочи, че и до днес заедно с колегата му Мартин Димитров получават откази от Министерството на финансите да съобщят колко пари се получават от продажбата на тези предприятия и каква част от парите влиза в банката.Целият разговор вижте във видеофайла.


Силният дъжд и гръмотевичните бури създадоха затруднения за придвижването в

Силният дъжд и гръмотевичните бури създадоха затруднения за придвижването в ...

......... пътното платно. Няма пострадали хора.Проливният дъжд превърна в плавателен канал наскоро ремонтираната улица "Солунска". Нейното обновление е част от проекта, по който беше ремонтирана и улицата "Граф Игнатиев" с прилежащите към нея площи.Във "Фейсбук" беше публикувано и видео от подлеза пред президентството, който се наводнява при почти всеки проливен дъжд.


Първоизточник на събитията са отнетите международни права от страна на

Първоизточник на събитията са отнетите международни права от страна на ...

......... при това кандидатстване, защото едно от условията е да сме държавно признати, шансовете ни намаляват всеки ден", обясни Златков, който сега е и член на УС на БФАС. Той обясни, че до този момент са подадени две писма до Министерството на младежта и спорта, но разговори не са се състояли.


Подробният устройствен план (ПУП) на Борисовата градина е от много

Подробният устройствен план (ПУП) на Борисовата градина е от много ...

......... които са се случвали в София през годините. На общественото обсъждане се оказа, че все още няма ясна карта на собствеността в Борисовата градина. Оказа се, че известното заведение "Маймунарника" не е частна собственост. Другият проблем е как частните собствености са станали такива - къпалнята "Мария Луиза" например", каза Божков.


Все още има много хора, които не разбират смисъла и

Все още има много хора, които не разбират смисъла и ...

......... Същото е и за даряване на тъкани, органи, клетки - медицинските институции не припознават връзката и не може да се дари тъкан или орган при инцидент или болест. Същевременно стават повече хората и компаниите, бизнесът припознава каузите на София Прайд", каза Лили Драгоева, която е и директор на фондация "Билитис".


Да припомним, че още след президентските избори в БСП непрекъснато

Да припомним, че още след президентските избори в БСП непрекъснато ...

......... За първи път наблюдаваме такава битка - ръководството на една партия да се бие и да вкарва конфликт вътре в собствената си партия. Битките започват от едно ценностно объркване в Левицата и към тях добавяне опит за промяна на цялата философия на това как се ръководи БСП", каза доц. Буруджиева.