Когато коментираме българо-руските отношения, аз не мога да ги разглеждам

Когато коментираме българо-руските отношения, аз не мога да ги разглеждам ...

......... не е спирала от управлението на Тръмп, ние също следваме този еталон. Цената е много висока и тя е свързана с това дали ще се запази политическото статукво. Вторият момент засяга това, че през последните години ние отново започнахме да слушаме, че основен и стратегически враг е Русия“, коментира тя.


Репресиите не могат да се върнат в познатия вид от

Репресиите не могат да се върнат в познатия вид от ...

......... няма нищо исторично, той е политически. Не може така да изолираме времето, ние поставяме социализма в някакъв вакуум. Все едно нищо друго не е имало преди и след. Това не е история, а пропаганда и агитация. Безспорно първите години на социализма са жестоки, но последните години на капитализма какви са?


Пред нас има много предизвикателства. Бежанците, които идват тук бягат

Пред нас има много предизвикателства. Бежанците, които идват тук бягат ...

......... обясни Льо Рут. "Войната белязва живота и на тези, които са успели да избягат, и на обществото, което ги приема. Затова е много важна солидарността. Тя е основен фактор, за да могат тези хора да се интегрират, да променят живота си и един ден да се завърнат в родината си.


Идеята за инициативата

Идеята за инициативата "Памет за утре" се роди спонтанно. Събрахме ...

......... да кажа чувство за дълг и за вина, хората, които живяхме в това време и не успяхме достатъчно категорично да му се противопоставим, както тогава, когато беше господстваща доктрина в Народна Република България (НРБ), така и 30 г. по-късно. След формалното падане на комунизма неговите метастази все още са живи.


Нямаме никакви сведения или реални данни, никаква статистика, която да

Нямаме никакви сведения или реални данни, никаква статистика, която да ...

......... в същото време би повлияло на сивата икономика да падне само с около 4%. Ситуация, в която са по-опасни такива ограничения, особено, ако са по-рестриктивни, е при криза в банковата система. Когато банковата система няма ликвидност, това става проблем, защото и хората се възпрепятстват да запазят своите спестявания", обясни икономистът.


С новата методика за изчисление на застрахователните обезщетения се стреми

С новата методика за изчисление на застрахователните обезщетения се стреми ...

......... а останалото - да нямаш диверсификация на портфейла. Всеки иска да продава по-нискорискови застраховки, но това го правят сериозните застрахователи. Когато си се вторачил в една губеща застраховка, защото тя е губеща, няма как да очакваш, че пазарът ще бъде стабилен. Ниска е и застрахователната култура на хората", допълни той.Дълго време обмислях решението си и преценявах възможностите си, но

Дълго време обмислях решението си и преценявах възможностите си, но ...

......... и започваме нейното представяне. Първата тема е дигитализацията на услугите в Столична община. Искаме да покажем конкретни решения, които Столична община може да въведе и ако има желание от страна на държавата - тя може да ги надгради", коментира архитектът. Управлението на настоящия кмет Йорданка Фандъкова той определи като хаотично.


На днешната дата преди 20 години започва разрушаването на мавзолея

На днешната дата преди 20 години започва разрушаването на мавзолея ...

......... гостуващи чуждестранни делегации.В момента на взривяването мавзолеят е празен от 9 години. На 18 юли 1990 г. по молба на осиновения му син Бойко Димитров мумията на Димитров е изнесена, кремирана и останките са положени в протестанската част на Централните софийски гробища, където през 1946 г. той препогребва майка си.


Всеки един главен прокурор до момента е бил политическо назначение.

Всеки един главен прокурор до момента е бил политическо назначение. ...

......... ГЕРБ и правителството напълниха съдебната власт с хора с милиционерско образование, те са некомпетентни, неспособни са, нямат абсолютно никакво отношение към правото, бидейки не особено умни, са склонни да решават всички проблеми силово и са безкрайно лесно управляеми, нямат гръбнак. Такива хора са чудесна ръка, която държи бухалката", каза Хаджигенов.


Държавна агенция

Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) е готова ...

......... на ранените, но загиналите са с един повече - 318 за тази година.В отговор на въпрос Крумова каза, че за този период има 757 случая на тежки инциденти със самокатастрофирали автомобили, като посочи, че се увеличават случаите, при които се стига до тях заради отвличане на вниманието от мобилния телефон.Ние не знаем какво се случва когато 19 г. си

Ние не знаем какво се случва когато 19 г. си ...

......... медии (СЕМ). Така или иначе това, което се случва на телевизионния пазар е орязване на бюджетите и е дошло време предаванията да се задоволят с по-малко приходи. Може да се окаже, че това не е толкова малко хапче за преглъщане и винаги е по-лесно да обявиш, че някой те притиска.


Доверието към Слави Трифонов е като към телевизионен водещ и

Доверието към Слави Трифонов е като към телевизионен водещ и ...

......... Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия процес. От него може да зависи кой да е на власт"."Най-опасно за тях е да не надценят възможностите си, защото подобни проекти вече са виждани в България. Вярвам, че са измислили нещо, с което да са различни", добави Симеонов.При номинацията на Иван Гешев за главен прокурор имаме качествено

При номинацията на Иван Гешев за главен прокурор имаме качествено ...

......... задръжки и малко разум", коментира Иванов. Относно намека на Гешев, че Христо Иванов стои зад хакерската атака на НАП, бившият министър коментира, че тези обвинения вече стават банални. Той припомни, че миналата година коалицията е публикувала много подробен документ, който диагностицирал проблемите на киберсигурността на държавнивните системи и давал рецепти.


Като национален доставчик на услуги се регистрираме, не участваме в

Като национален доставчик на услуги се регистрираме, не участваме в ...

......... думи, ако ние започнем да продаваме винетки с нашето приложение, ние трябва да можем да ги отчитаме към държавата. Това е връзката между нашата система и централната система на агенцията, но такава връзка т.к. не ни е предоставена, то ние сме възпрепятствани и то, твърдим, умишлено, това да започнем работа.


Австралийската рок група AC/DC отбеляза 40-годишнината от излизането на своя

Австралийската рок група AC/DC отбеляза 40-годишнината от излизането на своя ...

......... Джонсън, Клиф Уилямс и Фил Ръд бяха заснети заедно в близост до студиото Warehouse във Ванкувър, където групата записа последните си три албума. Това породи множество слухове, че съставът се събира отново за нов албум и турне, но засега все още няма официално потвърдени планове за нито едно от двете.


Колко са защитени базите данни и сървъри на българските институции

Колко са защитени базите данни и сървъри на българските институции ...

......... компаниите за киберсигурност, за да установят каква е възможността хакер да пробие системите им, но това не се случва при държавните институции. "Решението е да защитим навсякъде, където държавна институция работи с наши лични данни. Тогава единствено бихме могли да бъдем сигурни, че тези данни ще бъдат защитени", каза Тулев.


Отидох в Африка за пръв път през 2017 г. за

Отидох в Африка за пръв път през 2017 г. за ...

......... питейната вода, те я носят от горски извор, но когато вали например - тя е замътена, в нея живеят жаби, костенурки. Другият голям проблем са тоалетните, обясни доброволецът. Той разказа, че учебните стаи са дървени, с ламарина отгоре, а там където спят децата постройките са тухлени, отгоре също с ламарина.


Тази седмица в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров премиерът

Тази седмица в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров премиерът ...

......... работещите масово злоупотребяват с болничните и "се разболяват" винаги, около празници, за да слеят почивните дни. Преди две години правителството имаше намерение да намали на от 70% на 50% размера на обезщетението за болест през първите три дни, но след протести се отказа. Сега Борисов заговори за арести на лекари.


Ако трябва да направите проверка, но съвсем изначално сте си

Ако трябва да направите проверка, но съвсем изначално сте си ...

......... съдия, също известен със своята борба с мафията - бел. ред.), някой, който да взриви системата отвътре, който ясно да покаже, че така повече не може. Тук-таме има някакви опити това да се случва, но тези хора много бързо биват смачквани, отстранявани или маргинализирани, въвличани в скандали", смята адв. Георгиев.


Три са основните сценарии, по които може да се развие

Три са основните сценарии, по които може да се развие ...

......... опит в реципрочни институции на размера на банката и да няма свързаност или друга предпоставка за сблъсък на интереси при осъществяване на дейността си. С новата наредба БНБ цели просто да вкара къщичката си в ред преди доклада на ЕЦБ“, обясни експертът.Вижте още във видеото. гледано: 12   Още видео0 гласа


Изключително важно е истината за тоталитарния комунистически режим да се

Изключително важно е истината за тоталитарния комунистически режим да се ...

......... им е набивал в канчетата, че една партия се грижи за тях. Това внушение, че е имало партия, която се е грижела за хората, това е най-големият проблем", коментира Христов. Той обърна внимание и на друга отсъстваща тема - за златния резерв, който, според него е продаден "по най-криминалния начин".


Хората след 5 г. ги интересува отговорът на институциите за

Хората след 5 г. ги интересува отговорът на институциите за ...

......... продават на тъмно и на ниски цени, обяви Славов и посочи, че и до днес заедно с колегата му Мартин Димитров получават откази от Министерството на финансите да съобщят колко пари се получават от продажбата на тези предприятия и каква част от парите влиза в банката.Целият разговор вижте във видеофайла.


Силният дъжд и гръмотевичните бури създадоха затруднения за придвижването в

Силният дъжд и гръмотевичните бури създадоха затруднения за придвижването в ...

......... пътното платно. Няма пострадали хора.Проливният дъжд превърна в плавателен канал наскоро ремонтираната улица "Солунска". Нейното обновление е част от проекта, по който беше ремонтирана и улицата "Граф Игнатиев" с прилежащите към нея площи.Във "Фейсбук" беше публикувано и видео от подлеза пред президентството, който се наводнява при почти всеки проливен дъжд.


Първоизточник на събитията са отнетите международни права от страна на

Първоизточник на събитията са отнетите международни права от страна на ...

......... при това кандидатстване, защото едно от условията е да сме държавно признати, шансовете ни намаляват всеки ден", обясни Златков, който сега е и член на УС на БФАС. Той обясни, че до този момент са подадени две писма до Министерството на младежта и спорта, но разговори не са се състояли.


Подробният устройствен план (ПУП) на Борисовата градина е от много

Подробният устройствен план (ПУП) на Борисовата градина е от много ...

......... които са се случвали в София през годините. На общественото обсъждане се оказа, че все още няма ясна карта на собствеността в Борисовата градина. Оказа се, че известното заведение "Маймунарника" не е частна собственост. Другият проблем е как частните собствености са станали такива - къпалнята "Мария Луиза" например", каза Божков.


Все още има много хора, които не разбират смисъла и

Все още има много хора, които не разбират смисъла и ...

......... Същото е и за даряване на тъкани, органи, клетки - медицинските институции не припознават връзката и не може да се дари тъкан или орган при инцидент или болест. Същевременно стават повече хората и компаниите, бизнесът припознава каузите на София Прайд", каза Лили Драгоева, която е и директор на фондация "Билитис".


Да припомним, че още след президентските избори в БСП непрекъснато

Да припомним, че още след президентските избори в БСП непрекъснато ...

......... За първи път наблюдаваме такава битка - ръководството на една партия да се бие и да вкарва конфликт вътре в собствената си партия. Битките започват от едно ценностно объркване в Левицата и към тях добавяне опит за промяна на цялата философия на това как се ръководи БСП", каза доц. Буруджиева.


Никоя българска партия, сдружение, компания или просто граждани не се

Никоя българска партия, сдружение, компания или просто граждани не се ...

......... и поръчва негови варианти в различни музикални стилове. Вече има хип-хоп-версия, техно, изпълнение на електронен орган и на електрическа китара. Свой принос със собствено изпълнение дава известният германски диджей Moguai, а в социалните мрежи най-популярна (с над 18 милиона гледания) е наистина много вълнуващата флашмоб-версия от Нюрнберг през 2014 година.


В момента сме в ключовата фаза на делото (за качеството

В момента сме в ключовата фаза на делото (за качеството ...

......... дело, т.к. има политическа обвързаност, а и считаме, че има доста по-добри експерти от Софийски университет, БАН, които ще се справят по-добре с експертизите по делото", каза Попов. "Има подобрение, но мерките все още не отговорят на сериозността на проблема. Бихме искали ускоряване на действията на Столична община", каза той.


30 г. извършваме прехода към светлото бъдеще и за око

30 г. извършваме прехода към светлото бъдеще и за око ...

......... да сложим значката, която Борисов си сложи на ревера - това е СДС, с което той легитимира и ликвидационните съвети, и криминалната приватизация и всичко. Казвам всичко, защото България е една голяма каша, едно блато, в което крадат като разпрани - от еврофондовете, и са щастлици политици", каза проф. Дуранкев.


Вярвам, че ЕС трябва да функционира като съюз на суверенни

Вярвам, че ЕС трябва да функционира като съюз на суверенни ...

......... консерватизъм и патриотизъм. Това заяви в студиото на ФАКТИ кандидатът за евродепутат от гражданската квота на ВМРО Кристиян Шкварек. "Ние искаме да спасим ЕС, не да го счупим и виждаме, че това няма как да стане без да бъдат уважавани отделните идеи и пътя на всяка една нация", заяви той.


Всички сме наясно, че за по-малките партии шансът да вкарат

Всички сме наясно, че за по-малките партии шансът да вкарат ...

......... Български демократичен съюз - Радикали и Радикалдемократическата партия, подкрепиха ни не малко неправителствени организации и граждански сдружения", каза Мачикян. "Аз не виждам нито една дясна формация на тези избори, "Демократична България" аз я разбирам по-скоро като центристка организация, ГЕРБ са наследници на БКП, нашите идеи са по-скоро десни", коментира Мачикян.


Европа се развива твърде бавно през последните 10 години. Икономическият

Европа се развива твърде бавно през последните 10 години. Икономическият ...

......... Особено северните страни - повечето от тях са с безплатно образование, безплатно здравеопазване или на символични цени. За съжаление, последните 15-ина година Европа лази по икономическото дъно, ерозира средната класа, нарасна социалната поляризация. Протестът на жълтите жилетки е една от проявите на тлеещата вече социални противоречия", коментира той. Очаквайте подробности.


"Глас народен" предложи една програма от десет точки. Тя, както

"Глас народен" предложи една програма от десет точки. Тя, както ...

......... Ние категорично се обявихме против. Той нарушава българската конкурентноспособност", каза Маджистрели. "Подкрепям идеята за обща отбрана, не за физическа обща европейска армия. Това би коствало милиарди, а кои са най-големите индустрии - Германия и Франция, парите ще отидат отново там. Друг път е обща европейска позиция в НАТО", каза тя.


Или има политическа класа и законодател, който желае да се

Или има политическа класа и законодател, който желае да се ...

......... къщата Ви, каква реакция се очаква, този полицай не може да е пред всяка къща и да охранява персонално. Няма такава държава по света, където полицията да може да осигури 100% защита на населението. Защитата на собствеността, на живота, на семейството ни, трябва да е ръцете на всеки отделен човек.


Следващият мандат на ЕП е особено важен. За мен най-силният

Следващият мандат на ЕП е особено важен. За мен най-силният ...

......... може да поддържа връзка със семейството си. След като държавата застана зад превозвачите, тогава се прояви и европейското лицемерие и се направиха промени, казаха "вие не искате да се връща шофьора, тогава ще се връща камиона". Ето в това няма никаква логика, тежък протекционизъм, мярка, която е насочена срещу България.


За съжаление, не много хора отиват да гласуват и затова

За съжаление, не много хора отиват да гласуват и затова ...

......... най-бедната страна в ЕС, имаме най-бедния регион – Видин, и страшно много други фактори, които са повлияли. Ако над 20 г. си се занимавал с политика, дай път, отстъпи назад, пусни някой 30-35 годишен. Притеснителното е, че много партии нямат такива хора и не им се доверяват“, коментира Настимир Ананиев.


Ценното в участието на "Движение 21" в евроизборите е, че

Ценното в участието на "Движение 21" в евроизборите е, че ...

......... на внушенията, че гласът за малка партия е загубен и те трябва да изберат някой от големите, за да има смисъл тяхното участие в изборите. Смятаме, че е необходимо избирателят да даде ясен сигнал, че ГЕРБ не заслужават повече да бъдат на власт и трябва да бъдат отстранени от властта.


Аз застанах зад самата партия Българско национално обединение (БНО), допадна

Аз застанах зад самата партия Българско национално обединение (БНО), допадна ...

......... БНО Динко Велев. "В надпреварата за евродепутат реших да се включа понеже съм живял 13 години в Люксембург, познавам повечето от евросветилата като Жан Клод Юнкер, мадам Рединг, и след като се завърнах в България, реших да се занимавам с това", каза Велев. В Люксембург той е имал собствен бизнес.


Тези избори са по сценарий, който обаче трябва да бъде

Тези избори са по сценарий, който обаче трябва да бъде ...

......... казват, че тази сила е ГЕРБ и СДС. Никоя друга партия, независимо как се определя, не може да свърши тази работа. От 30 г. съм афиширан като противник на БСП и бе логично моето място в листа, която има най-голям шанс да се развали сценария на БСП", коментира Александър Йорданов.


Увеличаването на световните разходи за отбрана трябва да бъде прието

Увеличаването на световните разходи за отбрана трябва да бъде прието ...

......... Бразилия прави същото“. Стратегическите оръжия са важни, изтъкна Уеземан. Страни като Китай, Русия, Индия и Великобритания правят много, за да поддържат и ядрения си арсенал, добави той. „Най-важната част от увеличаването на военния арсенал обаче са конвенционалните оръжия“. Вижте целия разговор във видео материала.гледано: 50   Още видео0 гласа  


Не е лесно да вземеш решението да влезеш в кампания

Не е лесно да вземеш решението да влезеш в кампания ...

......... и министър на отбраната Красимир Каракачанов на заседанието на МС на 3.01.2018 г., тя щеше да бъде приета още тогава. Аз самият съм бил подлаган на огромен натиск - обаждания от членове на правителството да престана със съпротивата, която оказвам, защото според тях, аз съм бил причината да започне всичко.


Проблемите започват с правилата, по които се провеждат обществените поръчки

Проблемите започват с правилата, по които се провеждат обществените поръчки ...

......... в него на заплата от работника до гл. архитект на даден обект са освободени от данък общ доход. Ако България не направи нещо подобно, скоро нашите хора ще започнат да заминават и за Румъния. Аз подозирам, че там ще започне и регистрация на проектантски бюра и строителни фирми", коментира той.


Потънала до врата в тъмна и лепкава течност, шестдесетгодишната рускиня

Потънала до врата в тъмна и лепкава течност, шестдесетгодишната рускиня ...

......... на друго място, почти всички сгради са разрушени или изоставени и са заменени с нови модерни хотелски комплекси. Градът днес е смесица от кичозни дворци, където седмица настаняване и процедури може да надвиши хиляда евро и санаториуми, в които цари съветската атмосфера и една седмица престой струва само 100 евро.


Социалната мрежа Twitter Inc. надмина прогнозите за приходите си за

Социалната мрежа Twitter Inc. надмина прогнозите за приходите си за ...

......... приходите за второто тримесечие да са в диапазона между 770 млн. до 830 млн. долара, доста широк диапазон със средна оценка от 800 млн. долара, по-ниска от средната прогноза на анализаторите за 819,2 млн. долара. Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!гледано: 59   Още видео0 гласа


Да отстояваме свободата на словото ни струва страшно много. Всеки

Да отстояваме свободата на словото ни струва страшно много. Всеки ...

......... никой не направи нищо, за да спаси тези материали", разказа Стоянов. "Имам усещането, че като разкрием публичен факт за някой в обществото, това е като атестация и управлението го издига. Особено в съдебната власт, това е много популярно. Светослав Глосов много си прилича с Димитър Франтишек, който оглавява специализираната прокуратура.


Аз преподавам социология и не вярвам на моите колеги политолози

Аз преподавам социология и не вярвам на моите колеги политолози ...

......... и една партия. Всичко е направено с цел да се затрудни независимия, мажоритарен кандидат. За мен, тенденцията е ясна, хората ще престанат да гласуват за партии и листи, за партийни послушковци", коментира Минчо Христов. Според него в листата на БСП има "смущаващи" кандидатури като номер 3 (бел. ред. Цветелина Пенкова).


Заставаме с хора ("Да, България" и "Зелените"), с които през

Заставаме с хора ("Да, България" и "Зелените"), с които през ...

......... за да знаят младите и да няма такива уклони. Трябва да се напише и истината - колко са жертвите от българския елит, какво поражение за икономиката е донесъл този режим. Част от моята борба е и обществото да дорасне и само да поиска премахването на тези паметници", коментира Марта Георгиева.


"Другите новини" е рубрика за уеб новини на БНТ. Ето ...

......... е рубрика за уеб новини на БНТ. Ето съдържанието на емисията: България се нарежда на първите места с мръсен въздух в ЕС40 години след полета на първия български космонавт"Снимка с Юки" тръгва в кинатаОперацията на Мик Джагър е преминала успешноТридневен фестивал на настолните игри започва в НДКПролетно захлаждане от утре


Разумната цена за петрола е 60-65 долара за барел, около

Разумната цена за петрола е 60-65 долара за барел, около ...

......... Финансовият анализатор смята, че ако Русия и Саудитска Арабия увеличат цената с намаляване на добива, ще видим засилване на шистовите производители. “В момента Бразилия, благодарение на плаващите платформи, се очаква тази година да повиши производството с над половин милиона барела на ден", прогнозира Николай Шуманов.Очаквайте видео материал с целия разговор.


Зоопаркът на Гребната - без тигър Зоологическата градина, чието строителство

Зоопаркът на Гребната - без тигър Зоологическата градина, чието строителство ...

......... Някои от хабитатите имат езерца и рекички, където вече се заселиха патици. За децата са монтирани катерушки. За довършителните работи в градския бюджет са планирани 523 000 лева.От Община Пловдив уверяват, че сагата със зоопарка приключва и ще го отворят през лятото. До края на тази година ще влизаме безплатно.


На фона на продължаващите безкрай улични ремонти в Пловдив един

На фона на продължаващите безкрай улични ремонти в Пловдив един ...

......... са само двама-трима работници, които да зареждат блокчетата под определена форма на машината, която след това сама ги застила. Накрая остава само да се запълнят фугите на тротоара и настилката е готова. Гледайте и цъкайте с език – и това го има по света. А защо не и у нас?


„Хубавият сладкиш е празник за душата. Може да е рядко,

„Хубавият сладкиш е празник за душата. Може да е рядко, ...

......... да сглобяваме нещо, както се сглобява една сграда – тухла по тухла“. Всички любители на вкусните и красиво декорирани десерти могат да им се насладят на в сладкарница „Захарен памук“, която се намира на ул. „Димитър Хаджикоцев“ 41 в кв. „Лозенец“ или да си поръчат на специалната Фейсбук страница. /БГНЕС


Момченце оцеля по чудо, след като бе ударено от учебен

Момченце оцеля по чудо, след като бе ударено от учебен ...

......... след като детето се претърколи от предницата на моята кола отново на пътя, и избягна за малко да бъде ударено от черно "Ауди", което ни изпреварваше", добави той пред "Сън".За щастие наблизо имало кола на Бърза помощ, които се притекли на помощ на момчето, отървало се със съвсем леки контузии.


Машинното самообучение е технологията не само на бъдещето, но и

Машинното самообучение е технологията не само на бъдещето, но и ...

......... “Истината е, че всички компютри изхождат от калкулатора. Те може да имат много нови възможности, но все пак не са нищо повече за момента от едни бързи и прецизни изчислителни машини”. Достигането ни до пълното развитие на изкуствения интелект ще бъде възможно по-скоро чрез нови за нас биохтехнологии, добави Бахчи.


Въоръжен грабеж в магазин за хранителни стоки е бил извършен

Въоръжен грабеж в магазин за хранителни стоки е бил извършен ...

......... ч., съобщава от пресцентъра на МВР. По първоначални даннив обекта нахлул маскиран и въоръжен мъж, който заплашил служителката и след като отнел наличните парични средства от дневния оборот, изчезнал в неизвестна посока. На място е извършен оглед. Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението. video: https://www.vbox7.com/play:95a88eedda vesti.bg


В Северна Калифорния, САЩ, в района на град Парадайз (превежда

В Северна Калифорния, САЩ, в района на град Парадайз (превежда ...

......... събиране и да се определи пътя и маршрута, да се разпределят задълженията предварително (кой съхранява документите и кой ще спасява котката или кучето). Надяваме се, че няма да ви се наложи да взимате такива мерки, но както виждате, струва си да им отделите няколко минути от времето си. Източник: auto.blitz.bg


Вчера за поредна вечер бяха проведени в няколко града протести.

Вчера за поредна вечер бяха проведени в няколко града протести. ...

......... екстрадицията им. Семейство Арабаджиеви са обявени за издирване. По всички правила с Европейска заповед за задържане, със заповед за задържане от Интерпол. Има сигнали, че са във Франция. След като са приложени процедурите, всяка една страна е длъжна да ги провери и задържи, ако се опитат да преминат границата. www.blitz.bg


Идеята на Европейския съюз да се постигне трансгранично кредитиране се

Идеята на Европейския съюз да се постигне трансгранично кредитиране се ...

......... (бел. ред. на английски: crowdfunding, групово финансиране е новосъздаден начин за събиране на средства от много хора), която ще влезе в сила от 2019 г. "Диверсифицирането на източниците за финансиране на малкия и средния бизнес вече е в ход с различни мерки и експерименти в Германия, Холандия, Литва", коментира Иванов.


Състезателна писта, хубаво време, проверени мотоциклети, пълен набор от предпазна

Състезателна писта, хубаво време, проверени мотоциклети, пълен набор от предпазна ...

......... от първия път е трудно да се проследи точно какво се е случило. На забавените кадри, обаче, нещата се изясняват. Когато двама мотоциклетисти завършат своята маневра, голяма птица се врязва в първия от тях. От удара той изведнъж променя посоката си и в него се сблъсква приятелят му. Източник: auto.blitz.bg


Близо 20 души пострадаха при сблъсък на пътнически влак и

Близо 20 души пострадаха при сблъсък на пътнически влак и ...

......... спирачка, но композицията не успяла да спре навреме и се врязала в камиона. Движението по линията е възстановено, след като композицията била изтеглена. Във влака пътували 650 души в момента на катастрофата. Сред четиримата пострадали, нуждаещи се от хоспитализация, са водачът на камиона, машинистът и неговият помощник, уточнява РИА "Новости".


ТИР и фолксваген се удариха точно на стеснението на пътя

ТИР и фолксваген се удариха точно на стеснението на пътя ...

......... и спъват трафика в посока Тримонциум. В последния момент движещите се в две ленти автомобили трябва да се престрояс само в крайната дясна, където в същото време се движат и автобусите от градския транспорт. Според първоначалните данни катастрофата е лека, но двете возила пречат на движението. Снимки от Наташа Манева


Усилията на Министерството на финансите за въвеждане на мерки за

Усилията на Министерството на финансите за въвеждане на мерки за ...

......... експертът и настоя създаването на нова и по-модерна наредба до 31 март, като в нея задължително да са включени и електронните магазини. „Така до края на 2019 г. би имало една модерна, добра, приложима и с по-ниска административна тежест, но по-висока ефективност наредба, която да приложи бизнесът“, смята Ясен Танев.


Георги Тотев дарява на общината 1033 кв. м за улица

Георги Тотев дарява на общината 1033 кв. м за улица ...

......... Тотев дарява на общината 1033 кв. м за улица Мащабно строителство кипи на бул. „Източен“ на мястото на бившата Бирена фабрика. Там скоро ще има модерен жилищен квартал с много екстри - спортен център, закрит плувен басейн, търговски обекти и дори детска градина. Инвеститорите планират и изграждането на хотелска част.


Авария превърна един от столичните молове в море. Днес следобед

Авария превърна един от столичните молове в море. Днес следобед ...

......... молове в море. Днес следобед по неизвестни причини се наводни търговският център "Тhe Mall", който се намира на бул. "Цариградско шосе" в София. Един от етажите на сградата плувна под вода, след като воден гейзер изби от стената. В социалните мрежи се появи и видео с шляпащите във водата клиенти.


Както по-рано ви информирахме, автомобил Хюндай се самозапали в района

Както по-рано ви информирахме, автомобил Хюндай се самозапали в района ...

......... Както по-рано ви информирахме, автомобил Хюндай се самозапали в района на АМ "Тракия". Инцидентът е станал на стотния километър в платното в посока за Бургас, съобщи говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. Ето и видео от инцидента.