Иван Гайдаров Безкасовите операции вече са факт в България и

Иван Гайдаров Безкасовите операции вече са факт в България и ...

......... пък плащат само онлайн, като тук най-често срещаните характеристики са 30 - 39 години възрастова рамка, предимно мъже, живеещи в София. Има и потребители, които комбинират двата метода. Към тях се определят 21% от респондентите, основно между 40 и 49 години, в по-голямата си част жени”, изброи още Надежда Маринова.


Съоснователят на Microsoft, филантропът, космическият ентусиаст и собственикът на баскетболния

Съоснователят на Microsoft, филантропът, космическият ентусиаст и собственикът на баскетболния ...

......... на широколентови интернет услуги с голям капацитет. Въпреки богатството си, той запази аурата си на компютърен фен, какъвто той винаги е бил. Той беше неестествено сдържан човек, облечен скромно, изглеждаше неловко на публични места и внимателно пазеше неприкосновеността на личния си живот, пише още статията на в. Los Angeles Times.


Американски сенатори призоваха Канада да не поръчват 5G мрежово оборудване,

Американски сенатори призоваха Канада да не поръчват 5G мрежово оборудване, ...

......... на САЩ, че Huawei има тесни връзки с китайското правителство и това представлява риск за националната сигурност. Huawei категорично отрече тези твърдения и наскоро обърна внимание на американската Федерална комисия по комуникации, че нейното отсъствие от пазара ще навреди на конкуренцията, ще увеличи цените и ще възпрепятства разгръщането на 5G.


Европейското подразделение на японския разработчик на игри SEGA възнамерява да

Европейското подразделение на японския разработчик на игри SEGA възнамерява да ...

......... е европейски лидер по ИТ развитие, където са базирани регионални офиси на някои от най-реномираните технологични компании като IBM и Hewlett Packard и има зад гърба си история на технологични постижения и иновации”. Той определя страната като “перфектна локация” за изграждане на QA център с възможност за негово последващо разрастване.


Малко след като стана ясно, че Apple ще инвестира 600

Малко след като стана ясно, че Apple ще инвестира 600 ...

......... на Apple от известно време. Производителят на iPhone и Mac е направил над 40 придобивания в Европа през последните 10 години, като голяма част от тях са именно в тази област - Akonia Holographics, InVisage Technologies, Regaind, Vrvana, SensoMotoric Instruments, Indoor.io, Flyby Media, Emotient, Faceshift, Metaio, Polar Rose и др.


Невен Дилков, управител на телекомуникационната компания Нетера, е новият зам.-председател

Невен Дилков, управител на телекомуникационната компания Нетера, е новият зам.-председател ...

......... СЕК е създаването и развитието на равнопоставен конкурентен и недискриминационен пазар в областта на електронните съобщения. СЕК активно защитава неутралността на мрежите и правата на потребителите за свободно и пълноценно използване на интернет и постиженията на техническия прогрес в комуникациите. Организацията тази година чества 20 годишнина от създаването си.  Проблемите при доставките на процесори от Intel явно имат потенциал

Проблемите при доставките на процесори от Intel явно имат потенциал ...

......... подчертае, че това не са евтини продукти. “Очевидно има пазар за таква стока”, заключи Кирилов. В рамките на традиционната своя дилърска конференция Мост компютърс събра свои клиенти, които имаха възможност да се срещнат на четири очи с представители на световни марки като MSI, ASUS, Seagate, Kingston, Nokia, LG и FSP.


Временно е ограничено движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив

Временно е ограничено движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив ...

......... - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман. Причината за реорганизацията на движението е намалената видимост в района, предизвикана от пушек от сметището край Ихтиман, както и верижната катастрофа, за която съобщи МВР по-рано. Огромен пожар край магистрала „Тракия“ 11 пожарни гасиха цяла нощ пожар между Вакарел и Веринско  Instagram


Затвориха магистрала Тракия в двете посоки между Ихтиман и Церово,

Затвориха магистрала Тракия в двете посоки между Ихтиман и Церово, ...

......... патрулни автомобили, които следят обстановката на пътя. От Агенция пътна инфраструктура информираха, че шофьорите, които пътуват към Пловдив трябва да използват подбалканския път. Тези, които са тръгнали към София трябва да минат през Септември.  Огромен пожар край магистрала „Тракия“ 11 пожарни гасиха цяла нощ пожар между Вакарел и Веринско  Instagram


Вероятно няма жанр в киното, който да е прогресирал повече

Вероятно няма жанр в киното, който да е прогресирал повече ...

......... се препоръча филма на неангажиран зрител. Лентата може да се хареса преди всичко на отколешни фенове на персонажа, които ще оценят високо играта на Том Харди и ще останат очаровани от сцената по средата на финалните надписи с участието на друг известен актьор, която загатва за далеч по-интригуващо потенциално продължение.


Д-р Петър Цанков - пост-докторант по компютърни науки в Швейцарския

Д-р Петър Цанков - пост-докторант по компютърни науки в Швейцарския ...

......... Константин Гълъбов" в София за проектите: „Оптичен кардиограф“, „Farseer – Изготвяне на 3D Модели с Лазер и Камера“ и „Идентифициране на мозъчни клетки посредством Ненадзиравано Машинно Самообучение с Автоенкодер и Клъстеризация“. В същата категория Румен Радев връчи и сертификати на младежи, представящи елитни учебни заведения от цялата страна.    Четвърто издание на конференцията “Интелигентна трансформация на общините” се проведе

Четвърто издание на конференцията “Интелигентна трансформация на общините” се проведе ...

......... в класациите за умни градове в света (според проучване на EasyPark "2017 Smart cities index", проведено сред 500 града в световен мащаб, България е на 94 място), всяко макар и малко усилие в тази посока трябва да бъде аплодирано, защото това е явна заявка за принадлежност към т.нар. умно бъдеще.


Саудитска Арабия е спряла плана от 200 млрд. долара за

Саудитска Арабия е спряла плана от 200 млрд. долара за ...

......... част от икономическата и социалната трансформация "веднъж на поколение" в Саудитска Арабия. 33-годишният принц Мохамед вдигна забраната за жените да шофират, като страната беше единствената с такава в света, позволил за пръв път от десетилетя отварянето на театри и предприе стъпки за намаляване на влиянието на екстремистките религиозни възгледи.  


Общо 53 награди ще раздаде Национална картова схема (НКС), част

Общо 53 награди ще раздаде Национална картова схема (НКС), част ...

......... записани на магнитна лента, и това защитава изцяло картата от модерните начини на скимиране“, допълва още Арсова. Към момента над 70 000 търговци в страната приемат Bcard, на повече от 85 000 ПОС терминала. В близко време на картодържателите на Bcard ще бъде предложено и международно покритие на техните карти.


Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди

Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди ...

......... необходима в индустрията със суаповете и дериватите, понеже повишава конкурентоспособността и дава на компаниите съдържателна диференциация. Нововъзникващите технологии като блокчейн и DLT предоставят интересна възможност да се преразгледат обработката на дериватите, след сключване на сделка, за да се постигне качествена промяна в ефикасността на пазара“, коментира Петко Карамочев от INDUSTRIA.


Първият публичен опит на Google да хвърли светлина върху информацията,

Първият публичен опит на Google да хвърли светлина върху информацията, ...

......... търсачка реши да преустанови цензурирането на резултатите, след като местни защитници на човешките права станаха жертва на фишинг кампания през Gmail. В крайна сметка, въпросът дали да се цензурират резултатите в търсачката и дали да се предават те на властите е преди всичко свързан с поверителността на данните.    Само шест години след като Facebook реализира покупката на Instagram

Само шест години след като Facebook реализира покупката на Instagram ...

......... което се нуждае светът. Това е, което планираме да направим. Оставаме заинтересовани от бъдещето на Instagram и Facebook през следващите години, но вече като част от милиардната общност на потребителите, а не като лидери на компанията. Очакваме с нетърпение да видим какво ще направят тези иновативни и необикновени компании.”  


Два месеца преди откриването на Фаза 1 на най-мащабния многофункционален

Два месеца преди откриването на Фаза 1 на най-мащабния многофункционален ...

......... пролет се планира и откриването на спортния комплекс с площ над 3600 кв.м., включващ плувен басейн, спортна зала, рехабилитация, СПА услуги и др., допълвайки многото удобства, които ще бъдат предложени от Garitage Park - паркова среда с детски и спортни площадки, основно училище за 500 деца, ресторанти, кафенета и други.


Uber Technologies Inc. е в началото на разговори за придобиването

Uber Technologies Inc. е в началото на разговори за придобиването ...

......... година, доставчикът на храна проведе серия от преговор със SoftBank Group Corp., един от големите инвеститори в Uber. Преговорите рязко приключиха, след като SoftBank съсредоточи подкрепата си към Uber. Deliveroo избягва претъпкания американски пазар, но присъства много сериозно в европейските столици и общо 200 града на четири континента.    


В сряда, Fitbit представи новата си платформа - Fitbit Care

В сряда, Fitbit представи новата си платформа - Fitbit Care ...

......... по-доминирана от Apple. "С Fitbit Care ние предлагаме решение, което дава възможност на хората да контролират здравето си. Подкрепата към пациентите отвъд стените на лекарския кабинет е едно от най-важните неща, които можем да направим, за да постигнем успешни резултати”, коментира д-р Джон Мур, медицински директор на Fitbit Health Solutions.


Еврокомисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел обеща да

Еврокомисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел обеща да ...

......... континента в тази област. Първата е Хоризонт Европа, която ще подкрепя научно-развойната дейност и иновациите с бюджет от €100 милиона в периода 2021 до 2027 г. Втората е нова програма, наречена „Цифрова Европа“, чрез която ще бъдат инвестирани €2,5 млрд. за разработването на редица приложения, включително за достъп до данни.


Последните мита, които наложи президента Доналд Тръмп за китайски стоки,

Последните мита, които наложи президента Доналд Тръмп за китайски стоки, ...

......... технологичния гигант отказаха да коментират това развитие. Новите мита са допълнение към санкциите, въведени по-рано тази година за китайските стоки, които са на стойност 50 милиарда долара. Взети заедно, приблизително половината от продуктите, които Китай продава на Съединените щати всяка година, ще бъдат засегнати от политиката на Тръмп.    


Европейският парламент прие преработената си преговорна позиция по разпоредбите за

Европейският парламент прие преработената си преговорна позиция по разпоредбите за ...

......... 11 и 13 от Директивата за авторското право съдържат риск от възникване на правен хаос, вместо желания ефект за хармонизиране. Едновременно с това, идеята технологични филтри да се „грижат“ за спазването на авторското право в дигиталния свят може да навреди на свободната журналистика и свободното слово като цяло, смятат те.


Доставчикът на компютърна техника за българския пазар „АРДЕС Информационни Технологии“

Доставчикът на компютърна техника за българския пазар „АРДЕС Информационни Технологии“ ...

......... според своите изисквания и бюджет. Радвам се, че можем да предложим на всеки възможност да види и сравни на живо различните модели, за да направи най-подходящия избор“.     Освен хардуерни продукти, магазинът ще предлага още софтуер и сервизни услуги, както и допълнително застраховане на компютърната техника, покриващо всякакви рискове.


На 15 и 16 септември т.г. (събота и неделя) софтуерни

На 15 и 16 септември т.г. (събота и неделя) софтуерни ...

......... от Product Hunt, технически специалисти от Financial Times, Благовест Тасков, водещ разработчик на V-Ray GPU в Chaos Group, Джим Кимбал от HedgeServ, Анета Петкова, QA специалист в SumUp и др. “HackConf цели да покаже всички аспекти на софтуерната разработка, без да се фокусира върху конкретна технология”, споделят организаторите от HackBulgaria.


Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг

Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг ...

......... "Амбициите ни са да допринесем за превръщането на БАА в гласа на аутсорсинг и технологичния сектор в диалога с държавата и с образователната система. И да я позиционираме като регионален лидер за индустрията в Югоизточна Европа”, заяви от своя страна и Ивайло Славов, председател на Борда на директорите на Асоциацията.


Мобилно приложение, което позволява изпращане и получаване на пари между

Мобилно приложение, което позволява изпращане и получаване на пари между ...

......... профила, сметката на клиента и паричните средства са защитени чрез двуфакторна оторизация, заключване на приложението с пръстов отпечатък или персонален код и криптиране на данните. До края на септември всеки клиент, който ползва приложението и изпрати предложение за подобрение на услугата, ще получи еднократен бонус от 1000 MB мобилен интернет.


Едно от най-популярните мобилни приложения за разговори – Viber –

Едно от най-популярните мобилни приложения за разговори – Viber – ...

......... си и как се свързваме помежду си. Сега, независимо къде се намират по света, потребителите ще разполагат с най-бързата услуга без компромис със забавно и визуално изживяване в чата." Редизайнът на приложението вече е достъпен за всички потребители на iPhone, а скоро ще заработи и за Android устройства.    


116,85 млрд. долара ще достигнат сумарните приходи на пазара на

116,85 млрд. долара ще достигнат сумарните приходи на пазара на ...

......... позволява водачите да бъдат информирани къде могат да оставят колата си, както и да си запазват паркомясто предварително.  Сред най-големите играчи на пазара на умни транспортни решения анализаторите от Gartner посочват компании като Siemens AG, Cubic Corporation, IBM, Accenture PLC, Cisco Systems, Xerox, General Electric, LG CNS, Thales и Alstom.


Остава критично състоянието на един от двамата мъже, които пострадаха

Остава критично състоянието на един от двамата мъже, които пострадаха ...

......... години. За мен той е един бог в авиацията. Казвам бог, защото е много опитен пилот. Имали сме много тежки случаи в селскостопанската авиация и е излизал от много тежки, кризисни ситуации", коментира Христов.  Пожарната обезопаси района, защото горивото на машината е изтекло и е имало опасност от пожар.   Instagram


    Google бе обвинена заради незаконно проследяване на движението

    Google бе обвинена заради незаконно проследяване на движението ...

......... Privacy Act)", твърди жалбоподателят. Патаксил иска обезщетения с все още неуточнен размер в полза на щатските потребители. Съдията във федералния съд трябва да реши, дали да уважи жалбата на Патаксил и дали той може да представлява всеки потребител в САЩ, който може да е бил засегнат от действията на Google.


Август дойде, а с него настъпва и краят на филмовото

Август дойде, а с него настъпва и краят на филмовото ...

......... повече комерсиален, отколкото критически успех, но не спират да доказват колко разнообразен и силен актьор е той. В „Аленият прилив“ от 1995 г. на режисьора Тони Скот актьорът си партнира с легендарния Джийн Хекман, а композиторът Ханс Цимер оставя в историята на филмовата музика един от най-добрите си саундтраци.  


Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на РБългария се връчва на

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на РБългария се връчва на ...

......... областта на компютърните науки. Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователски центрове на водещи научно-изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки. Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от комисия с участието на водещи учени и професионалисти в областта на компютърните науки.


За мултинационалните компании като Amazon, Apple и Google става все

За мултинационалните компании като Amazon, Apple и Google става все ...

......... офиси да включват и местни инсталации на сървърите, които ИТ компаниите използват за предоставянето на съдържание и услуги на клиентите. Korea Times също така отбелязва, че Google и Apple правят огромни печалби от продажбата на приложения в Южна Корея, както и Amazon, и Google, които също предлагат множество различни услуги.


Макар че Huawei отдавна е гигант в производството и продажбата

Макар че Huawei отдавна е гигант в производството и продажбата ...

......... този ръст остава далеч от темповете на Huawei и другата китайска компания - Xiaomi. Това съотношение обаче може да бъде променено с излизането на новите модели на iPhone, които се очакват тази есен, особено ако поддържат функции, търсени на международните пазари, като възможност за две SIM карти например.    


A1 възнамерява пусне редица свои устройства, като току-що представения смартфон

A1 възнамерява пусне редица свои устройства, като току-що представения смартфон ...

......... базови модели, чиято производителност обаче в най-общия случай не позволява гледане на телевизия например. В тази връзка е интересно да се допълни, че A1 е сключила договор за излъчване на Италианското първенство по футбол за срещите от Серия А. Те ще могат да бъдат гледани през онлайн услугата A1 NOW.


Край разположение на река Волга град Нижни Новгород в Русия

Край разположение на река Волга град Нижни Новгород в Русия ...

......... КАРСТОВЫЙ ПРОВАЛ Глубина воронки достигает 50 метров Подробности: https://t.co/I6xbYOUEEh Фото предоставлено пресс-службой ГУ МЧС России по Нижегородской области pic.twitter.com/OjgFVnOBXl — РГО (@rgo_ru) July 25, 2018 Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.


Qualcomm изрази разочарованието си от продължаващото ценово разследване на Европейската

Qualcomm изрази разочарованието си от продължаващото ценово разследване на Европейската ...

......... заради споразуменията й с Apple, цитирайки грешки в решението. Qualcomm бе наказана със сериозна глоба от $1,2 млрд. през януари, след като Еврокомисията реши, че компанията е плащала на Apple да използва само нейни чипове в своите iPhone и iPad, като с този ход е злоупотребила с доминиращата си позиция.


Google обмисля да въведе такси за производителите на телефони и

Google обмисля да въведе такси за производителите на телефони и ...

......... изместят, а не да допълнят тези на Google. Samsung дори намали достъп до тях в своя интерфейс, групирайки в отделна папка. Сегашното решение на ЕК ще позволи на Samsung да предложи „орязана“ версия на Android, в която приложенията на Google да се добавят като тези на всеки други външен разработчик.


9 блокчейн проекта ще получат финансиране за развитието си от

9 блокчейн проекта ще получат финансиране за развитието си от ...

......... целта им е да подкрепят глобалната блокчейн екосистема, изграждайки мрежа от иноватори, инвеститори и ентусиасти и представяйки визиите на най-добрите проекти в сферата. Всеки екип в инкубаторската програма е получил менторство и възможност за участие в трейнинг сесии и работилници, водени от известни имена от сферите на блокчейн и бизнеса.


Шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се изискват

Шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се изискват ...

......... Агенцията по вписванията; за семейно положение, издавано от общинска администрация; за семейно положение съпруг/съпруга и деца, издавано от общинска администрация; за сключен граждански брак, издавано от общинска администрация – за лица, родени след 1 януари 1984 г.; образец УП-8 за доход от пенсия/пенсии и добавка/добавки, издавано от Националния осигурителен институт.


Teradata е завела дело в Калифорния срещу SAP, обвинявайки софтуерния

Teradata е завела дело в Калифорния срещу SAP, обвинявайки софтуерния ...

......... четири десетилетия, и да ги използва за бързо разработване и въвеждане на конкурентен, макар и по-нисък клас продукт - SAP Hana. След пускането на SAP Hana, SAP незабавно прекрати съвместното предприятие и SAP вече се опитва да принуди клиентите си да използват само Hana, изключвайки Teradata“, пише още в съобщението.


Оборудвана работилница с напълно затворен цикъл за производство скимиращи устройства

Оборудвана работилница с напълно затворен цикъл за производство скимиращи устройства ...

......... до момента данни сочат, че участниците са действали от януари 2017 г. На четирима задържани при операцията са повдигнати обвинения. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура са им наложени парични гаранции, съответно от 150 000 лева, 100 000 лева, а на двама от участниците – по 70 000 лева.


Процедура за възлагане на обществена поръчка за поддръжка и експлоатация

Процедура за възлагане на обществена поръчка за поддръжка и експлоатация ...

......... е публикувана в Профила на купувача на интернет страницата на Агенцията за е-управление и на сайта на Агенцията за обществени поръчки. Срокът за подаване на оферти е 17.30 ч. на 24 август 2018 г. в Деловодството на Държавната агенция „Електронно управление“ на адрес гр. София, ул. „Йосиф В. Гурко“ 6.


Първа копка на новата си сграда в София извърши белгийската

Първа копка на новата си сграда в София извърши белгийската ...

......... е с фокус към отделите занимаващи се с развой, производство, планиране и ИТ.“ Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 г., работят над 475 човека, а плановете включват увеличаване до 575 до края на 2018 г., както и експанзия с общо 300 до 2022 г.


В живота има някои неща, които никога не могат да

В живота има някои неща, които никога не могат да ...

......... по този начин дават пример на своите пациенти, че добрата визия е следствие на добър хранителен режим, повече физическа активност и цялостно внимание към тялото. Вижте кои са тези лекарки, които са не само изградили кариера, но и изглеждат зашеметяващо. За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Представителите на 11 държави в ЮНЕСКО гласуваха днес решение за

Представителите на 11 държави в ЮНЕСКО гласуваха днес решение за ...

......... г. за управление на парка. Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред делегатите, че политиката на българската държава цели баланс между опазването на околната среда и развитието на туризма и покани представителите на Комитета да посетят град Банско и Национален парк „Пирин“. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Юлия * разказва, че понякога е обслужвала по 14 клиенти

Юлия * разказва, че понякога е обслужвала по 14 клиенти ...

......... намеря някой мъж, който да ме обича истински и когото аз също да обичам”. * Името е променено от съображение за сигурност Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Нова инвестиция ще позволи на Milestone Systems да увеличи капацитета

Нова инвестиция ще позволи на Milestone Systems да увеличи капацитета ...

......... нашите партньори да се справят с широкия спектър предизвикателства пред крайните ни клиенти. Искаме да разширим приложението на решенията ни отвъд областта на сигурността, в сфери като интелигентни сгради и умни градове, където нашите видеотехнологии могат да играят жизненоважна роля“, изтъква Бьорн Ску Ейлертсен, ръководител Развойна дейност в Milestone Systems.


Пет местни партньора на българското поделение на Компарекс бяха официално

Пет местни партньора на българското поделение на Компарекс бяха официално ...

......... на Майкрософт в началото на 2017 г. и към момента разполага с над 70 такива партньора. Компаниите, с които от там работят по Services Provider License Agreement (SPLA) програмата пък са около 30, сподели Димитър Вълов, управляващ взаимоотношенията с партньоти по CSP и SPLA програмите на Майкрософт в Компарекс България.


Щатски политици продължават да нападат Huawei, като настояват Google да

Щатски политици продължават да нападат Huawei, като настояват Google да ...

......... писа до Alphabet, компанията майка на Google, искайки повече информация относно споразуменията за споделяне на данни с китайски доставчици. Подобно политическо неодобрение се оказа успешен ход в миналото. По-рано тази година AT&T и Verizon се оттеглиха от сделките за внасят продукти на Huawei, след като бяха подложени на политически натиск.


Google може да подпомага събития на локални общности от разработчици

Google може да подпомага събития на локални общности от разработчици ...

......... са насочени към общностите от разработчици. Сред тях е налице и т.нар. Women Techmakers програма, която е насочена към стимулирането на жените в сферата. Google Developers Community Roadshow предложи на гостите и няколко работни семинара на теми като „Създаване на интелигентни неща с Android Things” и „Машинно обучение с Tensorflow".


Всяка година екипът на Google Developers организира „пътуващи шоута”, в

Всяка година екипът на Google Developers организира „пътуващи шоута”, в ...

......... ще ви разкажат как да станете част от тази и други общности, поддържани от Google.”, обясняват още от компанията. Автобусът на Google Developers ще бъде в София Тех Парк, като желаещите да посетят събитието трябва да се регистрират на този линк. Детайлна програма на софийското събитие може да намерите тук.


Това лято, колите на Google Street View ще пътуват отново

Това лято, колите на Google Street View ще пътуват отново ...

......... използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение. Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/  


Отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП получи от Съединените щати компютърно оборудване

Отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП получи от Съединените щати компютърно оборудване ...

......... между правоохранителните агенции на България и САЩ става още по-силно.“ Той изрази увереност, че новата техника ще бъде използвана целенасочено от служителите на отдел „Киберпрестъпност“ в усилията на дирекцията по противодействие на киберпрестъпленията, както и необходимостта да се работи целенасочено за засилване на капацитета при разследване на този вид престъпления.


До 31 юли може да се кандидатства за участие в

До 31 юли може да се кандидатства за участие в ...

......... победителите ще бъдат избрани въз основа на оценка от независимо жури. За регистрация и повече информация относно критериите на допустимост: www.deloitte.com/cefast50. Допуснатите кандидати ще бъдат въведени автоматично и в разширения европейски формат на конкурса Deloitte EMEA Technology Fast 500. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 11-ти октомври 2018 г.


Нова сграда ще приюти служители на америкаския софтуерен разработчик Progress

Нова сграда ще приюти служители на америкаския софтуерен разработчик Progress ...

......... Там е разположена видео стая, организирана като реално кино, за гледане на конференции на живо и образователни видеа.  Всички служители на Progress в София могат да се възползват и от напълно оборудван денонощен фитнес център, работещ и през почивните дни. Той е разположен на площ от приблизително 900 кв. м.


Fadata Group обяви, че мести служителите си в София в

Fadata Group обяви, че мести служителите си в София в ...

......... площи, офисът разполага с 10 зали за срещи, 7 места за провеждане на телефонни разговори, пространства за отдих, две големи и няколко по-малки кухни. Сградата е приспособена за хора в неравностойно положение. Служителите на компанията ще имат възможността да използват услугите на спортен център, разположен на първия етаж в сградата.


Сериалът Parks and Recreation никога не се е радвал на голяма

Сериалът Parks and Recreation никога не се е радвал на голяма ...

......... кино: Как феновете на Хан Соло го прецакаха „Дедпуул 2“ – смях и лудост на втора степен Най-актуалната филмова звезда по кината това лято Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.


До 15 август може да се кандидатства в конкурс на

До 15 август може да се кандидатства в конкурс на ...

......... искаме всички тях!“ Победителите от предизвикателството ще получат комбинация от микро-финансиране, HP продукти и услуги и достъп до ментори, които ще ги подкрепят по време на тяхното пътешествие за насърчаване на социалното въздействие в техните общности. Допълнителна информация, включително за членовете на журито, ще бъде обявена в средата на юни.


В четвъртък, 30 май, “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани” откри първата

В четвъртък, 30 май, “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани” откри първата ...

......... това, което бихме искали да видим в българската икономика. Това са: инвестициите и иновациите, равни на лидерството. Шрифтът на кирилица на търговската марка Кока-Кола е създаден в България, затова се надявам, че този център ще бъде отправна точка за създаване на интелигентни технологии с печат „България“, пожела си Стамен Янев.


Истинска екшън сцена се разигра в Истанбул с участието на

Истинска екшън сцена се разигра в Истанбул с участието на ...

......... разпитани. Цялата случка е била заснета от камери. Според турските медии много от свидетелите сметнали, че ставащото е част от снимки на филм. Въпреки че случката е станала на 7 май, видеото беше излъчено снощи от водещите телевизии в Турция. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Международна полицейска операция по „противодействие на лица, използващи анонимизиращи хостинг

Международна полицейска операция по „противодействие на лица, използващи анонимизиращи хостинг ...

......... играят важна роля при извършването на киберпрестъпленита. Този вид услуги предоставят сървъри за престъпно ползване с цел възпрепятстване на правоприлагащите органи. В хода на разследването е установено, че двамата задържани са били наясно относно съдържанието, което е хоствано, и въпреки това не са предприели действия за спиране на разпространението.  


В последно време изглежда, че технологичният гигант Apple постоянно е

В последно време изглежда, че технологичният гигант Apple постоянно е ...

......... им да бъдат поправени безплатно (в момента компанията предлага поправка срещу 146 долара). Още по-голям проблем за компанията ще бъде това, че с действията си в случая е възможно да изгубят доверието на много потребители, а това в крайна сметка би струвало на Apple много повече от 539 милиона долара.


Пороен дъжд, придружен с градушка валя в Ловеч. В следобедните часове

Пороен дъжд, придружен с градушка валя в Ловеч. В следобедните часове ...

......... справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Руската компания "Газпром" заяви, че е доволна от постигнатото споразумение

Руската компания "Газпром" заяви, че е доволна от постигнатото споразумение ...

......... приложимите разпоредби на законодателството на ЕС в областта на конкуренцията и отново потвърждава ангажимента си да ги спазва в бъдеще", добави той. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


На изслушването в Европейския парламент във вторник главният изпълнителен директор

На изслушването в Европейския парламент във вторник главният изпълнителен директор ...

......... ще остави. "Трябва да си зададете въпроса как ще бъдете запомнен - като един от трите големи интернет гиганти, заедно със Стив Джобс и Бил Гейтс, които обогатиха нашия свят и обществото ни, или като геният, който създаде дигитално чудовище, разрушаващо нашите общества”, обърна се към него Верхофстат.    


Организациите за защита на потребителите из цяла Европа са готови

Организациите за защита на потребителите из цяла Европа са готови ...

......... Журова, еврокомисар, отговарящ за правосъдието, правата на потребителите и равенството на половете. Тя призова също така фалшивите и подвеждащи данни да бъдат коригирани възможно най-скоро, “за да се гарантира, че секторът напълно зачита потребителските правила на ЕС". Казусът е предаден на националните регулатори за по-нататъшно разследване и разрешаване на проблемите.


Група британски потребители са подали жалба срещу Google във Върховния

Група британски потребители са подали жалба срещу Google във Върховния ...

......... въпроси на Google Великобритания Том Прайс е заявил, че „поверителността и сигурността на нашите потребители е изключително важна за нас. Това дело се отнася до събития, които са се случили през 6 години и те са били „адресирани“ по подходящ начин още тогава.“ Според него, жалбата трябва да бъде отхвърлена.


Мобилният оператор Telenor е напълно готов за предстоящото от 25

Мобилният оператор Telenor е напълно готов за предстоящото от 25 ...

......... на определени обстоятелства във връзка с договорите; изпълняване на заявки на потребителите; обслужване на клиенти; разплащания с партньори и др. От компанията са категорични, че съхраняват личните данни на потребителите толкова дълго, колкото е необходимо, за да бъдат постигнати целите, за които са събрани, или за да бъдат спазени изисквания на законодателството.