Владимир Владков Технологиите все повече навлизат в медицината, като освен

Владимир Владков Технологиите все повече навлизат в медицината, като освен ...

......... показва сходни резултати за лечението. „У нас имаме и трите звена. Всяка болница с компентност в лечението на инсулта има – скенер, видеонаблюдение и експерт, който да се произнесе. Това е началната стъпка, за да се повиши шансът пациентът да оживее или да не се инвалидизира“, каза още д-р Калпачки.


Facebook и другите големи технологични компании трябва да следват задължителен

Facebook и другите големи технологични компании трябва да следват задължителен ...

......... на социалните мрежи не успяват да се справят с неподходящото съдържание и да уважават неприкосновеността на своите потребители. Освен това компании като Facebook използват своята големина и възможности, за да поставят в неизгодна позиция по-малките фирми, които разчитат на платформите за социални мрежи да достигат до своите потребители, заключва Колинс.


Директивата на ЕС за авторското право, заедно с отхвърлените с

Директивата на ЕС за авторското право, заедно с отхвърлените с ...

......... има някакъв смисъл, но изглежда, че законотворците не са се консултирали с много от малки фирми, нито са мислили по-задълбочено за механиката на интернет, която разчита основно на т.нар. „вирусен обмен“. Изобщо не е ясно, че заявените бенефициенти на този набор от правила всъщност наистина ще се възползват от тях.


Apple планира да започне отново да продава по-стари модели iPhone

Apple планира да започне отново да продава по-стари модели iPhone ...

......... отхвърлена. И докато тече обжалването на решението, компанията каза, че нейните модели iPhone 7 и 8 няма да бъдат продавани в 15-те търговски обекта в страната, но следващите поколения смартфони XS, XS Max и XR ще са налични. Qualcomm се опитва да постигне съдебна забрана на iPhone и в САЩ.


Организацията на мобилните оператори GSMA призова европейските политици и телекомите

Организацията на мобилните оператори GSMA призова европейските политици и телекомите ...

......... на съществуващите схеми. Асоциацията препоръчва на правителствата и мобилните оператори да работят заедно, за да постигнат съгласие за това какъв ще бъде този режим за гаранционно изпитване и сертифициране в Европа, „така че да гарантира доверието в сигурността на мрежата, като същевременно се запази конкуренцията при доставката на мрежово оборудване.“


По отношение на колективното политическо влияние и икономическа мощ Европейският

По отношение на колективното политическо влияние и икономическа мощ Европейският ...

......... които да заместят Huawei от „сметката“. Щатските оператори нямат подобни проблеми, тъй като тяхната работа е адаптирана от години към липсата на Huawei и ZTE. В Европа обаче всеки бизнес лидер е на мнение, че единна, последователна и конкретна регулаторна рамка е критична за успеха на всяко подобно мащабно начинание.На 14 февруари 2019 г. ICT Media и Фондация

На 14 февруари 2019 г. ICT Media и Фондация "Електронно ...

......... насочи вниманието към дигитализацията в здравния сектор и към Националната здравна информационна система (НЗИС), да представи добри европейски и национални практики в тази област, както и да обърне поглед към последните въведени технологични иновации в условията на съвременното здравеопазване. Пълната информация за конференцията можете да намерите на официалния сайт events.ictmedia.bg.


Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер (НССПЕЕН)

Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер (НССПЕЕН) ...

......... в IoT мрежата като интелигентни IP устройства (например дефибрилатори,), сензори (за охрана, температура, дим, газ, вода и др.), както и от интелигентни сгради. Ще бъде реализирана и свързаност със системите за ранно предупреждение, така че гражданите ще получават известия от НС 112 директно на телефоните са места с повишен риск.


На 10 април в София за 21-ва поредна година ще

На 10 април в София за 21-ва поредна година ще ...

......... "Метаморфозите на един сектор – дигиталният свят на финансите". Събитието е насочено към представители на банков и небанков финансов сектор: банки, застрахователни институции, пенсионно-осигурителни компании, регулаторни органи, платежни оператори, финансови брокери, финансови компании в областта на микрокредитирането, включително онлайн, консултантски фирми, лизингови къщи, асоциации, държавни органи, финансово-технологични компании и други.


Франция си е поставила за цел да попречи на услугите

Франция си е поставила за цел да попречи на услугите ...

......... над 65 000 обяви, а Франция е втората по значимост страна. Ако компанията се противопостави на закона, ще понесе сериозен финансов удар и ще освободи място за един от главните си конкуренти - HomeAway. Така че, глобата може да се окаже по-ниската цена, която компанията за настаняване трябва да плати. 


Британският парламент подготви законопроект, който ще позволи на британските оператори

Британският парламент подготви законопроект, който ще позволи на британските оператори ...

......... През лятото на 2018 г. британските оператори посочиха, че нямат намерение да връщат роуминга, но с увеличаване на перспективата за излизане „без никаква сделка“ операторът „3“ категорично изключва такъв поход. Би било интересно за „3“, ако неговите роуминг партньори на едро започнат да получават забавни идеи и да наложат такси.В петък, 8 февруари, Президентството на Република България бе домакин

В петък, 8 февруари, Президентството на Република България бе домакин ...

......... мога да се отърся от усещането, че в България има огромен нереализиран потенциал. На практика тук има острови на иновативен потенциал, между които липсват връзки. Тези мостове трябва да бъдат изградени и в иновационната система на България едно плюс едно да не бъде две, а много повече”, пожела си той.


Нова система за движението и проследяването на горивата от входа

Нова система за движението и проследяването на горивата от входа ...

......... корабния трафик и термокамери. „На практика с въвеждането на новата система се постига събирането на едно място на общия информационен ресурс, прецизен анализ на риска за подпомагане на институциите и за осъществяване на взаимен контрол, твърдят от МВР. - Поставено е началото на видеосистема, което ще се надгражда във времето.“


Qualcomm постигна малка победа за първото тримесечие на фискалната си

Qualcomm постигна малка победа за първото тримесечие на фискалната си ...

......... спора с щатската Федерална търговска комисия. Тази седмица и двете страни са представили заключителните си аргументи в съдебния процес, касаещ бизнес практиките на Qualcomm. Въпреки че компанията вярва, че има силни позиции в това дело, шефът й заяви, че Qualcomm би желала да приеме сделка, за да премахне „всякакви рискове“.


Пловдивските дигитални агенции Tendrik и SEOMAX обявиха своето официално сливане

Пловдивските дигитални агенции Tendrik и SEOMAX обявиха своето официално сливане ...

......... и разбира се, акаунт мениджмънт. Наемането на нови хора вече е започнало и компанията е в процес на избиране на подходящите кадри. От SEOMAX са категорични, че са конкурентноспособни на най-големите агенции в бранша и не крият амбицията си, че целят до две години да работят с водещи международни брандове.


Генералният директор на телеком асоциацията GSMA Матс Гранрид е поискал

Генералният директор на телеком асоциацията GSMA Матс Гранрид е поискал ...

......... своята награда „Изключителен принос към мобилната индустрия” за 2018 г., а всичко, което се случи след последното събитие поставя асоциацията в трудно положение. Ако GSMA вземе решение за обща политика на дистанциране на членовете си от Huawei в очакване на по-нататъшни забрани, това би било допълнителен удар за китайския производител.Qualcomm постигна няколко успеха в правната битка с Apple, но

Qualcomm постигна няколко успеха в правната битка с Apple, но ...

......... патент и че не се налага забрана за внос. Qualcomm съди Apple в отговор на антитръстовите съдебни дела от страна на технологичния гигант за злоупотреба с господстващо положение и завишаване на таксите за безжични компоненти. Затова и е малко вероятно съдебната сага между двете компании да приключи скоро.    


„Сенсата Технолоджис“, един от водещите световни доставчици на сензори, електрическа

„Сенсата Технолоджис“, един от водещите световни доставчици на сензори, електрическа ...

......... искал специално да благодаря на кмета на Община Ботевград г-н Гавалюгов и неговия екип за изключителната подкрепа и сътрудничество. С разширението на своите производствените и складови площи на територията на общината, Сенсата ще продължи да бъде най-големият работодател в аутомотив индустрията и предпочитан партньор в България“, допълни г-н Вер Елст.


На 14 февруари 2019 г. ICT Media & Фондация

На 14 февруари 2019 г. ICT Media & Фондация "Електронно ...

......... насочи вниманието към дигитализацията в здравния сектор и към Националната здравна информационна система (НЗИС), да представи добри европейски и национални практики в тази област, както и да обърне поглед към последните въведени технологични иновации в условията на съвременното здравеопазване. Пълната информация за конференцията можете да намерите на официалния сайт: events.ictmedia.bg.


Преди няколко дни Световната здравна организация (СЗО) публикува списък с

Преди няколко дни Световната здравна организация (СЗО) публикува списък с ...

......... за вреда, причинена от ваксини и публично оповестяване на резултатите от проверките. Обучения за журналисти на тема кое е научен факт и кое е измислица. Система за проверки и наказания на лекари, които фалшифицират бележките за ваксинация. Отказ от някои социални услуги на хора, които не ваксинират децата си.  


Посланикът на Китай в ЕС започна яростна атака срещу „клеветите”

Посланикът на Китай в ЕС започна яростна атака срещу „клеветите” ...

......... с различни правителствата, за да "сложи някои факти на масата". В отговор, китайският посланик в ЕС предупреди, че световната индустрия и веригите за доставки и стойност са „силно преплетени“ на 5G пазара, където Huawei е водещ производител на оборудване, и затова компанията не може да бъде “изкуствено и умишлено” изолирана. 


Седем органа на ООН се обединиха, подкрепени от Световния икономически

Седем органа на ООН се обединиха, подкрепени от Световния икономически ...

......... Карибите, съфинансиран от ГЕФ, се стреми да подкрепи устойчивия икономически и социален растеж в 13 държави. От модернизирането на съоръженията за рециклиране на електронни отпадъци до подпомагане на създаването на национални стратегии за управление на електронните отпадъци, инициативата възприема подхода на кръгова икономика, като същевременно засилва регионалното сътрудничество.    


В понеделник, китайските власти обявиха, че официалният икономически растеж на

В понеделник, китайските власти обявиха, че официалният икономически растеж на ...

......... да дават ясна представа за икономическите резултати на Китай", смята Джулиан Еванс-Притчард, старши икономист в изследователската къща Capital Economics, отговарящ за Китай. Иначе управителят на китайското статистическо бюро Нинг Джидже заяви пред репортери, че търговският спор на страната му със САЩ е засегнал националната икономика, но въздействието е контролитуемо.  


В понеделник британското правителство пуска мобилно приложение, което ще позволи

В понеделник британското правителство пуска мобилно приложение, което ще позволи ...

......... съгласи на условията за напускане, то европейците, пристигащи преди края на 2020 трябва да кандидатстват за своя нов статус до 30 юни 2021. В случай че не се сключи споразумение, само тези, които пристигнат преди деня на Брекзит ще могат да кандидатстват и ще имат време до 31 декември 2020.


В една от редките си срещи с медиите в централата

В една от редките си срещи с медиите в централата ...

......... в момент, в който температурите са паднали до минус 28 градуса по Целзий. Женфрей отбеляза, че работниците във фабриката са били насърчавани да четат (което е сериозно отклонение от повечето сектори в Китай по онова време), а това е било от съществено значение за изучаването на операциите в модерния завод.


Huawei уволни свой висш служител, арестуван в Полша по обвинение,

Huawei уволни свой висш служител, арестуван в Полша по обвинение, ...

......... оператори също заявиха, че няма да използват компанията. Подобни забрани се обсъждали във Великобритания и Германия. Полша е важен пазар за Huawei и компанията работи с T-Mobile Polska и Orange Polska за създаване на пилотени 5G проекти. Huawei планира да изгради нов център за наука и технологии в столицата Варшава.


Стъпилият наскоро у нас разработчик на продукти за кибер защитата

Стъпилият наскоро у нас разработчик на продукти за кибер защитата ...

......... Събитието ще предостави възможности за обсъждане на бъдещето на кибер защитата, безопасното разработване на софтуер, подобренията в производителността и надеждността на системите със световно известни лектори.  Конференцията ще се състои на 30 януари 2019 година, сряда, в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, София, България. Регистрацията става през следния линк: https://acronis.events/sofia2019/.


Редица германски политици са засегнати от инцидент с изтичане на

Редица германски политици са засегнати от инцидент с изтичане на ...

......... действия срещу @_0rbit профила: „Публикуването на лична информация без изрично разрешение на съответния индивид е пряко нарушение правилата на социалната мрежа. Освен това ние скоро обновихме нашите правила, за да забраним разпространението на всякакви хакнати материали, които съдържат лична информация, търговски тайни или могат да поставят хората в неприятна ситуация“.


По-рано тази година, Facebook забрани рекламите на криптовалути с мотив,

По-рано тази година, Facebook забрани рекламите на криптовалути с мотив, ...

......... Дейвид Маркъс, който първоначално се присъедини към Facebook, за да подпомогне развитието на приложението Messenger. Понастоящем все още се финализира стратегията на проекта и се очертава план за развитието му. Така че, вероятно ще трябва да изчакаме още известно време, за да видим как точно работи новата система на Facebook. 


Блокчейн платформата æternity обяви учредяването на две фондации – в

Блокчейн платформата æternity обяви учредяването на две фондации – в ...

......... тепърва започва да се използва. Благодарение на партньорствата с университети и други институции с образователна дейност и предлагането на стипендии, ние можем да предложим необходимата инфраструктура за развитието на обществено значими идеи и възможността чрез блокчейн технологията да се разрешът проблеми, с които различни индустрии се борят от дълги години.”


Потребителският интерес към 4K UHD технологията нараства с такова темпо,

Потребителският интерес към 4K UHD технологията нараства с такова темпо, ...

......... UHD. Netflix е основната UHD SVOD услуга. В зависимост от страната, от 20% до 30% от абонатите са избрали първокласното ниво на UHD. Зимните олимпийски игри през февруари и Световната купа по футбол също имат важна роля, тъй като ускориха плановете на редица световни оператори да въведат 4K UHD покритие.


Финансовият директор на Huawei, Мън Ванчжоун, която е и най-голямата

Финансовият директор на Huawei, Мън Ванчжоун, която е и най-голямата ...

......... много важно нещо за националната сигурност, няма как да не се намеся“, категоричен е Тръмп. Иначе, мотивите за освобождаването на Мън са свързани с това, че тя няма да се укрие или да напусне страната. Освен това, съдията отхвърли аргумента, че е избягвала целенасочено САЩ, за да заобиколи съдебното преследване.


Изложението за машини и технологии MachTech&InnoTech Expoще се проведе от

Изложението за машини и технологии MachTech&InnoTech Expoще се проведе от ...

......... предлагайки продукти и решения на повече от 150 компании, включително от България, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Швеция, Италия и Китай. В частта InnoTech над 35% от изложителите са представили системи за индустриална автоматизация, от сферата на качествения контрол са били 26 %, а с профил „електроника и роботика“ – 25%.


 Използването на автоматизираната информационна система за глоби и порталът за

 Използването на автоматизираната информационна система за глоби и порталът за ...

......... „До отстраняване на проблема гражданите няма да могат да извършват съответните справки онлайн, ще бъде затруднено и административното обслужване на гишетата на пътна полиция в столицата и в цялата страна“, обясняват от МВР. „В момента експерти работят по отстраняването на проблема. МВР поднася  извинения за причиненото неудобство“, допълват от министерството.


От 1 януари 2019 г. в сила влиза електронната винетка,

От 1 януари 2019 г. в сила влиза електронната винетка, ...

......... само тол такса, обясняват от АПИ. От 2019 година водачите на леки автомобили, на които им се налага да пътуват рядко, ще могат да плащат и уикенд винетка, която ще важи за периода от 12.00 часа в петък до 23.59 часа в неделя и ще бъде с цена 10 лв.


Китайският производител на оборудване Huawei е изправен пред нови предизвикателства,

Китайският производител на оборудване Huawei е изправен пред нови предизвикателства, ...

......... ако наруши условията по споразумението.   През юни ZTE постигна споразумение с правителството на САЩ, което неутрализира възможността за нови санкции, включващи заплащане на глоба в размер на 1 млрд. долара и допълнително замразяване на 400 млн. долара в банкова сметка в САЩ, както и чистка в борда на директорите.


На 4 декември, в зала Ballroom, хотел Intercontinental София, бяха

На 4 декември, в зала Ballroom, хотел Intercontinental София, бяха ...

......... Академия;  доц. д-р Първан Първанов, декан на ФМИ, Софийски университет "Св. Климент Охридски;  проф. д.ик.н.инж. Валентин Кисимов, директор на Център за компютърни иновативни системи, Университет за национално и световно стопанство (УНСС), и проф. д-р инж. Даниела Гоцева, декан на Факултет по компютърни системи и технологии, Технически Университет – София (ТУ-София).


Консолидиране на изследователския капацитет и стратегическите научни области за България

Консолидиране на изследователския капацитет и стратегическите научни области за България ...

......... индексирани в базите Scopus и Web of Science). Подадени са 8 заявки за патенти за изобретения, има и още два регистрирани полезни модела и един патент. В научните направления на проекта са зачислени още 19 нови докторанти, 6 докторанти успешно за защитили, има и един доктор на науките, допълни Веселинов.


Apple и Qualcomm не са успели да постигнат споразумение по

Apple и Qualcomm не са успели да постигнат споразумение по ...

......... евентуалният резултат може да повлияе на шансовете на производителя на чипове срещу Apple. Ако Федералната търговска комисия успее да се наложи в спора, това няма как да не окаже влияние върху резултата и на съдебния спор с Apple, тъй като ще постави на карта законността на процедурите на Qualcomm.  


Deutche Messe, компанията която управлява изложбения център в германския град

Deutche Messe, компанията която управлява изложбения център в германския град ...

......... През 2007 г. посещаемостта спада до 200 хил. но през 2010 г. достига 334 хил. През 2018 г. обаче се очакваха между 2500 и 2800 наематели от 70 страни. Този брой бе с около 200 по-малко спрямо 2017 г. и едва четвърт от техния брой по време на Дот-ком балона.


Скандинавски и европейски потребителски групи атакуват Google с обвинения, че

Скандинавски и европейски потребителски групи атакуват Google с обвинения, че ...

......... се подобри практическата работа на потребителите с Google" , По-рано тази година, срещу Google беше заведено и друго съдебно дело в САЩ. По него ищците обвиняват компанията в проследяване както на потребителите на Android, така и на тези на iPhone, дори когато изключат функцията за история на местоположението.    


Какво е да си писател, музикант, ветеринарен лекар, 3D артист,

Какво е да си писател, музикант, ветеринарен лекар, 3D артист, ...

......... от проекта “Гордея се с труда на моите родители”, обясняват организаторите от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. По време на първата част от проекта над 1000 деца посетиха работните места на своите родители. Официалното откриване на „Базара на професиите` ще бъде на 23 ноември (петък) от 10:00 ч.


Членове на Европейския парламент са се обърнали с отворено писмо

Членове на Европейския парламент са се обърнали с отворено писмо ...

......... до днес". Законотворците също така заявяват, че "подкрепят решението на германския производител на спортни стоки Adidas да прекрати продажбата на дрехи със съветски символи през май". Стилът, вдъхновен от Съветския съюз, е модерен през последните години, тъй като руските дизайнери малко по малко го превръщат в своя запазена марка.    


Телекомите в Европа трябва да си сътрудничат по-тясно в областта

Телекомите в Европа трябва да си сътрудничат по-тясно в областта ...

......... вече са готови през 2017 г., за другите две услуги предстои да се вземе решение, каза Арикан. Според него предизвикателства след „ерата 5G” са много по-сериозни като се обсъждат безжични скорост от 100 Gbps до 1 Tbps, като дори в тази област има стандартизационни усилия, включително 802.11xt, 802.15.3d, терахерцови комуникации.


Facebook подаде безпрецедентна съдебна жалба, опитвайки се да спре Върховният

Facebook подаде безпрецедентна съдебна жалба, опитвайки се да спре Върховният ...

......... съхранение на огромни количества данни за интернет потребители, е била „сериозен проблем“ за британския парламент. Той е заявил пред Върховния съд в Дъблин, че Prism e включвала „масово и безразборно следене“. Той добави, че има „явен конфликт“ между фактите, с които той разполага, и онези, които са представени пред съда.


Технологията за блокови вериги (blokchain) се използва все повече за

Технологията за блокови вериги (blokchain) се използва все повече за ...

......... които прилагат иновации като блокчейн за дигитализация на фен артикули и за увеличаване на емоционалната им стойност", заяви за пресата Тодор Минев, маркетинг директор на ПФК Левски. “Този пилотен проект с ПФК Левски доказва практичната стойност и полезност на нашето блокчейн базирано решение”, допълва и съоснователя на ReCheck Емилиян Енев.


Технологичната компания „Силва Технолоджис” (Silvae Technologies) пуска на пазара нов

Технологичната компания „Силва Технолоджис” (Silvae Technologies) пуска на пазара нов ...

......... която може да се извърши от разстояние и улеснява както потребителите, така и предприемачите. Процесът на наемането на къща, стая, апартамент за отпуската или пък за по-дълъг период от време може да бъде докрай извършен без излишно разхищение на време, човешки ресурси и пари”, коментира още Руди Ван ден Бос. 


Теленор посрещна четирима нови служители, които започват работа по програмата

Теленор посрещна четирима нови служители, които започват работа по програмата ...

......... В рамките на последните три издания към компанията се присъединиха общо 13 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента, четирима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата


Известната платформа WikiLeaks публикува подробности за предполагаемото местоположение и кодови

Известната платформа WikiLeaks публикува подробности за предполагаемото местоположение и кодови ...

.........   "Досега тази облачна инфраструктура, контролирана от Amazon, до голяма степен беше скрита, като бяха обявени само географски региони. Но облакът е създаден от физически локации, скрити в правителствените документи", се казва в изявлението на WikiLeaks.   Това не е първият път, в който двете организации влизат в подобен сблъсък.


Британското правителство планира да въведе нов данък

Британското правителство планира да въведе нов данък "дигитални услуги", който ...

......... да разработи данъчна схема за дигиталните компании. Според The Guardian, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) полага сериозни усилия да прекрати схемите за избягване на данъчно облагане, които компании като Apple правят, за да запазят печалбите си, но Великобритания вече се оплака, че процесът върви твърде бавно.    


Qualcomm обвини Apple, че си е присвоила $7 млрд. от

Qualcomm обвини Apple, че си е присвоила $7 млрд. от ...

......... такси за употребата на една и съща технология. Освен това Apple се опита да накара съда да обяви за невалидни някои от патентите на Qualcomm, тъй като те “не покривали нови идеи”, като производителят на чипове иска това искане да бъде отхвърлено от съдиите по текущия съдебен процес в САЩ.


Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) е създала алтернативна възможност за

Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) е създала алтернативна възможност за ...

......... структури да регистрират свои профили в Системата за е-Връчване. По този начин се предоставя технологична възможност за взаимодействие на гражданите, на бизнеса и на административните органи по електронен път, както и за заявяване и доставка на електронни административни услуги и изпращане и получаване на електронни документи към и от администрациите.


От Дирекция „Комуникационни и информационни системи” към МВР разпространи информация,

От Дирекция „Комуникационни и информационни системи” към МВР разпространи информация, ...

......... да възникнат затруднения и в услугите, предоставяни от МВР към застрахователните дружества при сключване на застраховки за МПС. От ведомството поднасят своите извинения за евентуалните затруднения, които могат да възникнат при обслужването на гражданите при регистрация на ППС с въвеждането в експлоатация на новата среда от 29.10.2018 г.    


Българската технологична компания ScaleFocus отвори нов развоен център във Варна.

Българската технологична компания ScaleFocus отвори нов развоен център във Варна. ...

......... от Варна. Компанията помага на всеки желаещ с процеса по релокация. Близо дузина са проявили интерес, а някои от тях вече работят от морския офис. Варна е четвъртият развоен център на ScaleFocus след София, Пловдив и Бургас. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда.


Иван Гайдаров Безкасовите операции вече са факт в България и

Иван Гайдаров Безкасовите операции вече са факт в България и ...

......... пък плащат само онлайн, като тук най-често срещаните характеристики са 30 - 39 години възрастова рамка, предимно мъже, живеещи в София. Има и потребители, които комбинират двата метода. Към тях се определят 21% от респондентите, основно между 40 и 49 години, в по-голямата си част жени”, изброи още Надежда Маринова.


Съоснователят на Microsoft, филантропът, космическият ентусиаст и собственикът на баскетболния

Съоснователят на Microsoft, филантропът, космическият ентусиаст и собственикът на баскетболния ...

......... на широколентови интернет услуги с голям капацитет. Въпреки богатството си, той запази аурата си на компютърен фен, какъвто той винаги е бил. Той беше неестествено сдържан човек, облечен скромно, изглеждаше неловко на публични места и внимателно пазеше неприкосновеността на личния си живот, пише още статията на в. Los Angeles Times.


Американски сенатори призоваха Канада да не поръчват 5G мрежово оборудване,

Американски сенатори призоваха Канада да не поръчват 5G мрежово оборудване, ...

......... на САЩ, че Huawei има тесни връзки с китайското правителство и това представлява риск за националната сигурност. Huawei категорично отрече тези твърдения и наскоро обърна внимание на американската Федерална комисия по комуникации, че нейното отсъствие от пазара ще навреди на конкуренцията, ще увеличи цените и ще възпрепятства разгръщането на 5G.


Европейското подразделение на японския разработчик на игри SEGA възнамерява да

Европейското подразделение на японския разработчик на игри SEGA възнамерява да ...

......... е европейски лидер по ИТ развитие, където са базирани регионални офиси на някои от най-реномираните технологични компании като IBM и Hewlett Packard и има зад гърба си история на технологични постижения и иновации”. Той определя страната като “перфектна локация” за изграждане на QA център с възможност за негово последващо разрастване.


Малко след като стана ясно, че Apple ще инвестира 600

Малко след като стана ясно, че Apple ще инвестира 600 ...

......... на Apple от известно време. Производителят на iPhone и Mac е направил над 40 придобивания в Европа през последните 10 години, като голяма част от тях са именно в тази област - Akonia Holographics, InVisage Technologies, Regaind, Vrvana, SensoMotoric Instruments, Indoor.io, Flyby Media, Emotient, Faceshift, Metaio, Polar Rose и др.


Невен Дилков, управител на телекомуникационната компания Нетера, е новият зам.-председател

Невен Дилков, управител на телекомуникационната компания Нетера, е новият зам.-председател ...

......... СЕК е създаването и развитието на равнопоставен конкурентен и недискриминационен пазар в областта на електронните съобщения. СЕК активно защитава неутралността на мрежите и правата на потребителите за свободно и пълноценно използване на интернет и постиженията на техническия прогрес в комуникациите. Организацията тази година чества 20 годишнина от създаването си.  


Проблемите при доставките на процесори от Intel явно имат потенциал

Проблемите при доставките на процесори от Intel явно имат потенциал ...

......... подчертае, че това не са евтини продукти. “Очевидно има пазар за таква стока”, заключи Кирилов. В рамките на традиционната своя дилърска конференция Мост компютърс събра свои клиенти, които имаха възможност да се срещнат на четири очи с представители на световни марки като MSI, ASUS, Seagate, Kingston, Nokia, LG и FSP.


Временно е ограничено движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив

Временно е ограничено движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив ...

......... - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман. Причината за реорганизацията на движението е намалената видимост в района, предизвикана от пушек от сметището край Ихтиман, както и верижната катастрофа, за която съобщи МВР по-рано. Огромен пожар край магистрала „Тракия“ 11 пожарни гасиха цяла нощ пожар между Вакарел и Веринско  Instagram


Затвориха магистрала Тракия в двете посоки между Ихтиман и Церово,

Затвориха магистрала Тракия в двете посоки между Ихтиман и Церово, ...

......... патрулни автомобили, които следят обстановката на пътя. От Агенция пътна инфраструктура информираха, че шофьорите, които пътуват към Пловдив трябва да използват подбалканския път. Тези, които са тръгнали към София трябва да минат през Септември.  Огромен пожар край магистрала „Тракия“ 11 пожарни гасиха цяла нощ пожар между Вакарел и Веринско  Instagram


Вероятно няма жанр в киното, който да е прогресирал повече

Вероятно няма жанр в киното, който да е прогресирал повече ...

......... се препоръча филма на неангажиран зрител. Лентата може да се хареса преди всичко на отколешни фенове на персонажа, които ще оценят високо играта на Том Харди и ще останат очаровани от сцената по средата на финалните надписи с участието на друг известен актьор, която загатва за далеч по-интригуващо потенциално продължение.


Д-р Петър Цанков - пост-докторант по компютърни науки в Швейцарския

Д-р Петър Цанков - пост-докторант по компютърни науки в Швейцарския ...

......... Константин Гълъбов" в София за проектите: „Оптичен кардиограф“, „Farseer – Изготвяне на 3D Модели с Лазер и Камера“ и „Идентифициране на мозъчни клетки посредством Ненадзиравано Машинно Самообучение с Автоенкодер и Клъстеризация“. В същата категория Румен Радев връчи и сертификати на младежи, представящи елитни учебни заведения от цялата страна.    


Четвърто издание на конференцията “Интелигентна трансформация на общините” се проведе

Четвърто издание на конференцията “Интелигентна трансформация на общините” се проведе ...

......... в класациите за умни градове в света (според проучване на EasyPark "2017 Smart cities index", проведено сред 500 града в световен мащаб, България е на 94 място), всяко макар и малко усилие в тази посока трябва да бъде аплодирано, защото това е явна заявка за принадлежност към т.нар. умно бъдеще.


Саудитска Арабия е спряла плана от 200 млрд. долара за

Саудитска Арабия е спряла плана от 200 млрд. долара за ...

......... част от икономическата и социалната трансформация "веднъж на поколение" в Саудитска Арабия. 33-годишният принц Мохамед вдигна забраната за жените да шофират, като страната беше единствената с такава в света, позволил за пръв път от десетилетя отварянето на театри и предприе стъпки за намаляване на влиянието на екстремистките религиозни възгледи.  


Общо 53 награди ще раздаде Национална картова схема (НКС), част

Общо 53 награди ще раздаде Национална картова схема (НКС), част ...

......... записани на магнитна лента, и това защитава изцяло картата от модерните начини на скимиране“, допълва още Арсова. Към момента над 70 000 търговци в страната приемат Bcard, на повече от 85 000 ПОС терминала. В близко време на картодържателите на Bcard ще бъде предложено и международно покритие на техните карти.


Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди

Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди ...

......... необходима в индустрията със суаповете и дериватите, понеже повишава конкурентоспособността и дава на компаниите съдържателна диференциация. Нововъзникващите технологии като блокчейн и DLT предоставят интересна възможност да се преразгледат обработката на дериватите, след сключване на сделка, за да се постигне качествена промяна в ефикасността на пазара“, коментира Петко Карамочев от INDUSTRIA.


Първият публичен опит на Google да хвърли светлина върху информацията,

Първият публичен опит на Google да хвърли светлина върху информацията, ...

......... търсачка реши да преустанови цензурирането на резултатите, след като местни защитници на човешките права станаха жертва на фишинг кампания през Gmail. В крайна сметка, въпросът дали да се цензурират резултатите в търсачката и дали да се предават те на властите е преди всичко свързан с поверителността на данните.