Всяка година екипът на Google Developers организира „пътуващи шоута”, в

Всяка година екипът на Google Developers организира „пътуващи шоута”, в ...

......... ще ви разкажат как да станете част от тази и други общности, поддържани от Google.”, обясняват още от компанията. Автобусът на Google Developers ще бъде в София Тех Парк, като желаещите да посетят събитието трябва да се регистрират на този линк. Детайлна програма на софийското събитие може да намерите тук.


Това лято, колите на Google Street View ще пътуват отново

Това лято, колите на Google Street View ще пътуват отново ...

......... използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение. Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/  


Отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП получи от Съединените щати компютърно оборудване

Отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП получи от Съединените щати компютърно оборудване ...

......... между правоохранителните агенции на България и САЩ става още по-силно.“ Той изрази увереност, че новата техника ще бъде използвана целенасочено от служителите на отдел „Киберпрестъпност“ в усилията на дирекцията по противодействие на киберпрестъпленията, както и необходимостта да се работи целенасочено за засилване на капацитета при разследване на този вид престъпления.


До 31 юли може да се кандидатства за участие в

До 31 юли може да се кандидатства за участие в ...

......... победителите ще бъдат избрани въз основа на оценка от независимо жури. За регистрация и повече информация относно критериите на допустимост: www.deloitte.com/cefast50. Допуснатите кандидати ще бъдат въведени автоматично и в разширения европейски формат на конкурса Deloitte EMEA Technology Fast 500. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 11-ти октомври 2018 г.


Нова сграда ще приюти служители на америкаския софтуерен разработчик Progress

Нова сграда ще приюти служители на америкаския софтуерен разработчик Progress ...

......... Там е разположена видео стая, организирана като реално кино, за гледане на конференции на живо и образователни видеа.  Всички служители на Progress в София могат да се възползват и от напълно оборудван денонощен фитнес център, работещ и през почивните дни. Той е разположен на площ от приблизително 900 кв. м.


Fadata Group обяви, че мести служителите си в София в

Fadata Group обяви, че мести служителите си в София в ...

......... площи, офисът разполага с 10 зали за срещи, 7 места за провеждане на телефонни разговори, пространства за отдих, две големи и няколко по-малки кухни. Сградата е приспособена за хора в неравностойно положение. Служителите на компанията ще имат възможността да използват услугите на спортен център, разположен на първия етаж в сградата.Сериалът Parks and Recreation никога не се е радвал на голяма

Сериалът Parks and Recreation никога не се е радвал на голяма ...

......... кино: Как феновете на Хан Соло го прецакаха „Дедпуул 2“ – смях и лудост на втора степен Най-актуалната филмова звезда по кината това лято Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.


До 15 август може да се кандидатства в конкурс на

До 15 август може да се кандидатства в конкурс на ...

......... искаме всички тях!“ Победителите от предизвикателството ще получат комбинация от микро-финансиране, HP продукти и услуги и достъп до ментори, които ще ги подкрепят по време на тяхното пътешествие за насърчаване на социалното въздействие в техните общности. Допълнителна информация, включително за членовете на журито, ще бъде обявена в средата на юни.


В четвъртък, 30 май, “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани” откри първата

В четвъртък, 30 май, “Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани” откри първата ...

......... това, което бихме искали да видим в българската икономика. Това са: инвестициите и иновациите, равни на лидерството. Шрифтът на кирилица на търговската марка Кока-Кола е създаден в България, затова се надявам, че този център ще бъде отправна точка за създаване на интелигентни технологии с печат „България“, пожела си Стамен Янев.


Истинска екшън сцена се разигра в Истанбул с участието на

Истинска екшън сцена се разигра в Истанбул с участието на ...

......... разпитани. Цялата случка е била заснета от камери. Според турските медии много от свидетелите сметнали, че ставащото е част от снимки на филм. Въпреки че случката е станала на 7 май, видеото беше излъчено снощи от водещите телевизии в Турция. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Международна полицейска операция по „противодействие на лица, използващи анонимизиращи хостинг

Международна полицейска операция по „противодействие на лица, използващи анонимизиращи хостинг ...

......... играят важна роля при извършването на киберпрестъпленита. Този вид услуги предоставят сървъри за престъпно ползване с цел възпрепятстване на правоприлагащите органи. В хода на разследването е установено, че двамата задържани са били наясно относно съдържанието, което е хоствано, и въпреки това не са предприели действия за спиране на разпространението.  В последно време изглежда, че технологичният гигант Apple постоянно е

В последно време изглежда, че технологичният гигант Apple постоянно е ...

......... им да бъдат поправени безплатно (в момента компанията предлага поправка срещу 146 долара). Още по-голям проблем за компанията ще бъде това, че с действията си в случая е възможно да изгубят доверието на много потребители, а това в крайна сметка би струвало на Apple много повече от 539 милиона долара.


Пороен дъжд, придружен с градушка валя в Ловеч. В следобедните часове

Пороен дъжд, придружен с градушка валя в Ловеч. В следобедните часове ...

......... справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Руската компания "Газпром" заяви, че е доволна от постигнатото споразумение

Руската компания "Газпром" заяви, че е доволна от постигнатото споразумение ...

......... приложимите разпоредби на законодателството на ЕС в областта на конкуренцията и отново потвърждава ангажимента си да ги спазва в бъдеще", добави той. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


На изслушването в Европейския парламент във вторник главният изпълнителен директор

На изслушването в Европейския парламент във вторник главният изпълнителен директор ...

......... ще остави. "Трябва да си зададете въпроса как ще бъдете запомнен - като един от трите големи интернет гиганти, заедно със Стив Джобс и Бил Гейтс, които обогатиха нашия свят и обществото ни, или като геният, който създаде дигитално чудовище, разрушаващо нашите общества”, обърна се към него Верхофстат.    


Организациите за защита на потребителите из цяла Европа са готови

Организациите за защита на потребителите из цяла Европа са готови ...

......... Журова, еврокомисар, отговарящ за правосъдието, правата на потребителите и равенството на половете. Тя призова също така фалшивите и подвеждащи данни да бъдат коригирани възможно най-скоро, “за да се гарантира, че секторът напълно зачита потребителските правила на ЕС". Казусът е предаден на националните регулатори за по-нататъшно разследване и разрешаване на проблемите.Група британски потребители са подали жалба срещу Google във Върховния

Група британски потребители са подали жалба срещу Google във Върховния ...

......... въпроси на Google Великобритания Том Прайс е заявил, че „поверителността и сигурността на нашите потребители е изключително важна за нас. Това дело се отнася до събития, които са се случили през 6 години и те са били „адресирани“ по подходящ начин още тогава.“ Според него, жалбата трябва да бъде отхвърлена.


Мобилният оператор Telenor е напълно готов за предстоящото от 25

Мобилният оператор Telenor е напълно готов за предстоящото от 25 ...

......... на определени обстоятелства във връзка с договорите; изпълняване на заявки на потребителите; обслужване на клиенти; разплащания с партньори и др. От компанията са категорични, че съхраняват личните данни на потребителите толкова дълго, колкото е необходимо, за да бъдат постигнати целите, за които са събрани, или за да бъдат спазени изисквания на законодателството. 


Apple иска 1 млрд. долара от от друг технологичен гигант

Apple иска 1 млрд. долара от от друг технологичен гигант ...

......... да заплати на Apple 1,05 млрд. долара за нарушаване на три дизайнерски патента на Apple. През 2015 г. Samsung успява да намали компенсацията до 400 млн. долара. През 2016 г. делото е отнесено до Върховния съд на САЩ. Сега Samsung се опитва допълнително да ограничи плащането до 28 милиона долара.


На ZTE ще бъда даден шанс да ѝ бъдат снети

На ZTE ще бъда даден шанс да ѝ бъдат снети ...

......... допълнителни материали на Бюрото по индустрията си сигурността към Търговския департамент на САЩ. Миналата седмица стана ясно, че ZTE на практика е прекратила дейността си заради санкции, въведени от САЩ поради доставки на телекомуникационна техника за Иран. В резултат компанията загуби достъпа до американски технологии и компоненти до 2025 г.


Китайската компания ZTE прекрати почти всички бизнес операции и по

Китайската компания ZTE прекрати почти всички бизнес операции и по ...

......... да се използват за шпионаж. Разбира се, директното сравнение на ZTE с Huawei би било некоректно. Втората компания разработва свои чипсети с марката Kirin. Редно е да се допълни още, че през 2017 г. ZTE бе четвъртият по обем на продажбите играч на пазара в САЩ с дял от 9,5%.


Журналистката Криси Патрашкова, водещата Нана и олимпийската шампионка Тереза Маринова бяха

Журналистката Криси Патрашкова, водещата Нана и олимпийската шампионка Тереза Маринова бяха ...

......... на предаването. Едва ли ще спечели, защото другите са по-напред от нея в занаята. Но на такива хора трябва да се дава шанс. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Двама шофьори се биха с юмруци насред Варна, пред множество

Двама шофьори се биха с юмруци насред Варна, пред множество ...

......... възобновява. Няма информация, които и да е от двамата или многобройните свидетели на сблъска, да е подал сигнал в МВР за станалото. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Днес ЕС отбелязва деня на Европа, а Русия - Деня

Днес ЕС отбелязва деня на Европа, а Русия - Деня ...

......... По време на поднасянето на цветя на Паметника на Съветската армия се стигна до кратко сбиване между хора от Атака и социалисти. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


След като президентът Доналд Тръмп официално обяви решението си да

След като президентът Доналд Тръмп официално обяви решението си да ...

......... горивата е нагоре, поне в средносрочен план. Според прогнозата на Международната агенция по енергетика до края на 2018 г. глобалното търсене на петрол ще нарасне с 1,6 млн. барела на ден, надвишавайки предлагането с близо 1 милиона барела на ден. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Знаете ли, че всеки камък носи своята енергия? А скъпоценните

Знаете ли, че всеки камък носи своята енергия? А скъпоценните ...

......... тяхното настроение. За родените под знака на Овен са диаманта и хематита. Близнаците пък са жизнени и будни личности. Те харесват бижута, които им придават свеж и непринуден вид. Близнаците също имат хубава колекция от скъпоценности: хризопраз, цитрин, лунен камък, перли и бял сапфир. За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Няколкостотин души се събраха днес, 6 май, в столичния парк

Няколкостотин души се събраха днес, 6 май, в столичния парк ...

......... и работи заедно със световно известни и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия). Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Законите в Руската федерация ще бъдат променени така, че да

Законите в Руската федерация ще бъдат променени така, че да ...

......... обвиняемите трябва да бъдат заверени от нотариус. Съгласно настоящото законодателство това трябва да стане чрез лично посещение при него. Този процес може да отнеме време, през което съответното интернет съдържание да бъде изтрито. Чрез дистанционната услуга се очаква нотариалното оформяне на доказателствен материал за пред съда да бъде значително ускорено.


Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се е съгласил да

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се е съгласил да ...

......... реалност до 3-4 седмици. Доналд Тръмп ще се срещне с Ким Чен-ун КНДР закрива ядрения си полигон Конфликтът между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун миналата година предизвика страх на полуострова, веднъж оставен в руини след Корейската война от 1950-1953 г.  За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Когато дадена страна или компания реши да използва ексклузивно определен

Когато дадена страна или компания реши да използва ексклузивно определен ...

......... марка съществува и въпросът дали дадена държава може или не да вземе домейн, само защото смята, че има това право. Ако Франция спечели този процес, експертите са категорични, че това може да доведе до случаи на други страни, които използват прецедента като оправдание за изземване на частни домейни.    


„Гледала съм много „Като две капки вода“. Обичам това шоу!“,

„Гледала съм много „Като две капки вода“. Обичам това шоу!“, ...

......... капки вода“ в понеделник вечер от 20:00 ч. по NOVA. Следете Facebook страницата на предаването и сайта на предаването за актуални новини. За повече видео материали следете канала на „Като две капки вода“ във Vbox7, а целите епизоди на предаването гледайте в NOVA PLAY. За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


    Нова организация на регистрите, създавани и използвани от

    Нова организация на регистрите, създавани и използвани от ...

......... уреди в ЗЕУ или АПК. Трябва да се въведат стандарти как да изглежда един регистър. Финансиране. Сегашният модел – всяка администрация вписва данни, търси средства да купи хардуер, софтуер, хора за записване на данните. Част от данните ще бъдат качени в облака, като администрациите ще споделят и част от поддръжката.


Най-големият производител на чипове за мобилни устройства, Qualcomm, започва мащабни

Най-големият производител на чипове за мобилни устройства, Qualcomm, започва мащабни ...

......... и Samsung. Едно подобно обединение щеше да създаде единен доставчик на цяла редица от ключови компоненти за смартфони.  Също така, ако беше станала факт, сделката щеше да е най-едрата в историята на електронния отрасъл. Тя щеше да засенчи сливането на Dell и EMC за 67 млрд. долара през 2015 г.


Кметът на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и ...

......... или дрехите на този, който е докосвал белязани пари или вещи”, обясни експертът. Той каза, че при разследване се описват и серийните номера на банкнотите. Адвокат за арестуваните кметици: Изключително унизително Вицепремиер за ареста на Иванчева: Малко се премина границата За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Корпоративната интернет страница на Банка ДСК спечели награда в категорията

Корпоративната интернет страница на Банка ДСК спечели награда в категорията ...

......... на финалисти, на втория етап се обявява публично гласуване чрез имейл и чрез социалните медии, а получилите най-много гласове, в отделните категории, са и големите победителите на финалното гласуване. Повече информация за конкурса и пълен списък на победителите можете да намерите на страницата на конкурса Website of The Year Awards https://www.sitefinity.com/customers/website-of-the-year/2017.


Министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас коментира скорошното увеличаване на напрежението

Министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас коментира скорошното увеличаване на напрежението ...

......... да хвърлят венец по случай 22-та годишнина от въоръженото противостояние около островите през 1996 г. В добавка към това турски бойни и разузнавателни самолети ежедневно нарушават гръцкото въздушно пространство в района на Егейско море от 22 декември 2017 г. насам. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Проблемите, в които се забърква Facebook в последните няколко седмици,

Проблемите, в които се забърква Facebook в последните няколко седмици, ...

......... и биометричната информация. В понеделник съдия Донато обяви, че страна по делото ще бъдат именно ищци от Илинойс, за които Facebook е създал алгоритми за лицево разпознаване след 7 юни 2011 г. - датата, на която компанията стартира функцията “Tag Suggestions” за отбелязване на хора в публикувани снимки.    


Интернет гигантът Google се оказва на губещата страна в поне

Интернет гигантът Google се оказва на губещата страна в поне ...

......... твърде рано да се прецени предстоящото въздействие на тези две решения. Едно е ясно обаче, от февруари месец насам, Google са получили над два милиона искания от потребители да бъдат заличени техните имена в търсачката, което говори, че тепърва подобни дела ще попадат все по-често под прожекторите на общественото внимание.


Мусала Софт обяви програмата и лекторите на предстоящото русенско издание

Мусала Софт обяви програмата и лекторите на предстоящото русенско издание ...

......... споделят опита си от работата с различни технологии в разнообразни проекти. От 2014 г. насам, MUFFIN Conference е отворена за външни посетители и до момента е събрала над 4500 гости и над 150 лектори. В последните няколко години MUFFIN Conference излиза отвъд пределите на България към съседните Македония и Сърбия.


Криптовирусите и получаваните с тяхна помощ откупи са станали предпочитан

Криптовирусите и получаваните с тяхна помощ откупи са станали предпочитан ...

......... цялостната картина за 2017 г., коментира доклада Калеб Барлоу, вицепрезидент на IBM Security. - През миналата година престъпниците се фокусираха върху заключването на данните, а не върху кражбата им, но това заключване нанася същите вреди, ако не и по-големи, на организациите в сравнение с традиционните пробиви на данни“, допълва Барлоу.


Услугата за споделено ползване на електромобили SPARK вече разполага с

Услугата за споделено ползване на електромобили SPARK вече разполага с ...

......... целта зони извън центъра на София. SPARK е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.


Осигуряването на съответствие с изискванията на европейския регламент за защита

Осигуряването на съответствие с изискванията на европейския регламент за защита ...

......... сигурна.  За да разберете дали вашата фирма е готова за голямата промяна, кои са “чувствителните данни”, как да тълкувате понятията в GDPR и т.н. посетете конференцията “GDPR - СТЪПКИ КЪМ СЪОТВЕТСТВИЕТО” на ICT Media. Събитието ще се проведе на 26 април от 9 часа в International Business School в София.


Технологията за лицево разпознаване, която започна да си пробива път

Технологията за лицево разпознаване, която започна да си пробива път ...

......... в корпоративния свят. „Има няколко големи индустриални компании, които искат да автентифицират по този начин работниците си, вместо да ползват баджове, каза Али. - Баджовете са доста несигурни. Можеш да го дадеш на приятел и никой няма да знае. Но бадж плюс лицево разпознаване ще осигури мултифакторно автентифициране“, допълва той.


Държавният департамент на САЩ обмисля да въведе нови изисквания към

Държавният департамент на САЩ обмисля да въведе нови изисквания към ...

......... депортирани или отхвърлени от друга държава, както и в случаите, когато техни роднини са свързани с терористични действия. Според статистиката близо 15 милиона кандидати за визи ще бъда засегнати от тези промени.. След като предложението бъде внесено във Федералния регистър днес, обсъжданията по него могат да продължат до 60 дни.


Производителят на слушалки Plantronics си купува сериозна част от пазара

Производителят на слушалки Plantronics си купува сериозна част от пазара ...

......... от регулаторните органи. Cisco и Polycom държат 78% от световния пазар на т.нар. телепрезънс решения, съобщи наскоро Synergy Research Group. Техният сумарен дял е над 75 на сто вече шест тримесечия. През втората половина на 2017 г. на Cisco са се падали 55% от пазара, а на Polycom – 23%.


На 1 април 2018 г. най-разпространеният електронен подпис в България

На 1 април 2018 г. най-разпространеният електронен подпис в България ...

......... във виртуални частни мрежи (VPN). До месец БОРИКА ще предложи на пазара т.нар. Облачен КЕП, който ще позволи на клиентите да подписват документи през мобилните си устройства. Освен това услугата ще даде възможност на бизнеса – банки, телекоми, финансови институции и др., да продават всички свои продукти през дигитални канали. 


На 27 и 28 април в София ще се проведе

На 27 и 28 април в София ще се проведе ...

......... бъдещето на дизайн индустрията. Пълната програма на събитието както и информация за останалите лектори вече са достъпни в сайта на събитието. Билетите за събитието вече са в продажба. За 60 евро желаещите ще получат достъп до конференцията и работилниците. Само посещението на конференцията на 27-ми април пък струва 30 евро.


Сред загиналите при пожара в търговския център „Зимна вишна“ в

Сред загиналите при пожара в търговския център „Зимна вишна“ в ...

......... на компанията добавиха, че сътрудничат с властите в региона и със следователите, предоставяйки цялата налична информация. По-рано губернаторът на Кемеровска област Аман Тулеев съобщи, че за всеки загинал ще бъдат изплатени по 1 млн. рубли (14 100 евро) на семействата. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Лектори от над 10 държави ще вземат участие в тазгодиишното

Лектори от над 10 държави ще вземат участие в тазгодиишното ...

......... of Technical Communication се организира от tekom, най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа. Ще се проведе на 31 май и 1 юни в хотел Новотел София с подкрепата на Adobe, VMware, Fluid Topics, Axway, Syncro Soft (Oxygen XML Editor) и Progress. Computerworld.bg e сред медийните партньори на събитието.


Българският системен интегратор СТЕМО продължава да е платинен партньор на

Българският системен интегратор СТЕМО продължава да е платинен партньор на ...

......... HPE”, обясняват от СТЕМО предимствата на новия си партньорски статут. В сайта на Hewlett Packard Enterprise и в глобалния локатор за партньори на компанията се посочват двама български партньори с платинен статут – CNSYS и СТЕМО, както и още 3 златни партньора, един сребърен и 6 със статут „бизнес партньор“.


Промените в икономиката и начините на работа настъпват все по-бързо,

Промените в икономиката и начините на работа настъпват все по-бързо, ...

......... организира от 2012 г. насам в памет на португалския политик и социален новатор Диогу Вашконселуш, като всяка година е посветен на нова тема в отговор на определен проблем в Европа. Кандидатури могат да се подават до 27 април 2018 г. (12:00 ч. брюкселско време). Пълната информация ще намерите на: http://ec.europa.eu/growth/industry/innovation/policy/social/competition/


С 15,1% ще нараснат продажбите на носими устройства през 2018

С 15,1% ще нараснат продажбите на носими устройства през 2018 ...

......... Умни часовници 43.6 32.8% 84.1 38.3% 17.9% Базови часовници 32.4 24.4% 59.4 27.1% 16.4% Базови гривни 47.7 35.9% 48.2 22.0% 0.3% Слушалки 2.8 2.1% 13.3 6.0% 48.0% Дрехи 4.1 3.1% 11.6 5.3% 30.0% Други 2.4 1.8% 2.8 1.3% 3.8% Общо 132.9 100.0% 219.4 100.0% 13.4% Източник: IDC, март 2018 г.


Електронната услуга за справка за собственост на акции вече е

Електронната услуга за справка за собственост на акции вече е ...

......... достъп до информация и за притежавани акции придобити в резултат на масовата приватизация. Над 15 000 души вече са проверили собствеността си върху акции за два месеца и половина от пускането на електронната услуга чрез въвеждане на ЕГН и персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП, допълват още от дружеството.


Организираната престъпна група, която е променяла софтуера на игрални автомати

Организираната престъпна група, която е променяла софтуера на игрални автомати ...

......... задържаните и от автомобилите им са били иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери. „Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.212 от НК“, допълват от МВР.


Регистрираният във Великобритания български онлайн брокер ActivTrades обяви, че мигрира

Регистрираният във Великобритания български онлайн брокер ActivTrades обяви, че мигрира ...

......... Услугите се предоставят посредством собствена платформа за търговия ActivTrader и още две известни платформи MetaTrader 4 и 5. Компанията генерира средно над 87 млрд. долара оборот. Централният офис се намира в Лондон, като има офиси и в Милано, София, Дубай и Насау. У нас е и развойното звено за разработка.


Над 115 полета, пристигащи и излитащи от лондонското летище "Хийтроу",

Над 115 полета, пристигащи и излитащи от лондонското летище "Хийтроу", ...

......... до неделя 9:00 ч. по Гринуич. За по-голямата част от британската територия е обявен жълт код (втората степен от общо четирите) за ветрове, снеговалежи и поледици през уикенда. Очакват се силни ветрове, а температурата ще се усеща като -7 или -8 градуса. Competition Cancelled! Course closed.... Snow now starting to settle


Dynamo Software обяви придобиването на Q-Biz Solutions, разработчик на софтуера

Dynamo Software обяви придобиването на Q-Biz Solutions, разработчик на софтуера ...

......... когато се присъединихме към Francisco Partners миналата есен и назначихме Ханк, който ни подтиква да се възползваме от всяка възможност за растеж. Служителите ни ще могат да използват опита на екипа на Q-Biz и съвместно ще продължат да създават иновации за нашите клиенти.“ Конкретните условия на сделката не се разкриват.


Европейската комисия обяви плановете си да сформира група с основна

Европейската комисия обяви плановете си да сформира група с основна ...

......... започне дейността си през май. Групата ще използва и натрупания опит на експерти в тази област. Вицепрезидентът на ЕК за единния цифров пазар Андрус Ансип коментира, че „стъпка по стъпка Европа се приближава до правилната среда, която ще позволи на Общността да се възползва максимално от възможностите на изкуствения интелект.“


Публична дискусия за качеството на храните в страните от Европейския

Публична дискусия за качеството на храните в страните от Европейския ...

......... като линкът ще бъде достъпен до 12:00 часа на 7 март 2018 г. Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата. Европейската комисия насърчава пряката комуникация между европейските комисари и гражданите. От януари 2015 г. досега са организирани над 500 диалога в над 160 града в Европейския съюз. 


Сдружение „Детски фолклорен фестивал“ София ще дигитализира филмови ленти от

Сдружение „Детски фолклорен фестивал“ София ще дигитализира филмови ленти от ...

......... проекти там, където те са най-необходими, добави тя. Когато голяма компания като Vivacom застане зад идеите на хората, дори най-щурите, освен финансиране, те получават и признание, самочувствие, вяра, че техните идеи могат да се случат, коментира Надя Шабани, директор на Българския център за нестопанско право и член на журито.  


На 22 март от 8:00 часа в София Ивент Център

На 22 март от 8:00 часа в София Ивент Център ...

......... превърнете компанията си в предпочитания доставчик; Как да накарате клиентите да се влюбят във Вас; Как да продавате повече и да маркетирате по-точно; Как да анализирате по-бързо и ефективно събраната за пазара информация; Как да обслужвате всеки един клиент като цар За допълнителна информация и регистрация, посетете сайта на събитието.


Нова уеб платформа на Теленор, първата по рода си в

Нова уеб платформа на Теленор, първата по рода си в ...

......... този начин да допринесат за ограничаване на корупцията в нашето общество. Сайтът предлага съдържание, което се базира на огромния опит от работата на Теленор Груп в много държави от целия свят и е в синхрон с философията на компанията за социално-отговорно поведение“, коментира Иван Димитров, директор „Съответствие“ в Теленор България. 


Сайтът за споделяне и продажба на фотографии 500px, за който

Сайтът за споделяне и продажба на фотографии 500px, за който ...

......... когато VCG инвестира 13 млн. долара във 500px, резултат от което бе китайска версия на услугата: 500px.me. Финансовите параметри на настоящата сделка не се споменават, но според канадския сайт BetaKit китайците са платили едва 17 млн. долара. По данни от януари 2018 г. 500px разполага с около 13 млн. потребители.


Доставчикът на софтуер за управление на корпоративни профили в социални

Доставчикът на софтуер за управление на корпоративни профили в социални ...

......... работи в Европа и в Северна Америка. Придобиването укрепва позицията на компанията като лидер на европейския пазар с ясна глобална амбиция за своята платформа за социални медии и управление на взаимоотношенията с потребители. Екипът на Falcon.io ще продължи да обслужва клиентите на Komfo. Двете страни не разкриват стойността на сделката.


Nokia ще пусне на пазара набор от решетъчни (mesh) Wi-Fi

Nokia ще пусне на пазара набор от решетъчни (mesh) Wi-Fi ...

......... стои зад някои от умните функции в новите продукти на финландците. След подобни сделки обикновено е налице дълъг процес по интеграция. Nokia и Unium обаче работят заедно от известно време и ще покажат съвместни продукти още на MWC 2018. Самото придобиване пък трябва да бъде финализирано в края на март.


24% от европейците очакват да имат възможност да плащат безконтактно

24% от европейците очакват да имат възможност да плащат безконтактно ...

......... пръстен, часовник, гривна или ключодържател. Отчита се още, че у потребителите намаляват притесненията при използването на безконтактни разплащания. Притесненията от потенциална злоупотреба бележат най-висок спад (-24%), като сред потребителите в Холандия (-41%), Испания (-33%) и Великобритания (-31%) се наблюдава най-голямо понижение при подобни опасения. Видео за пилотния проект в Холандия:


На 10 и 11 март ще се проведе първото у

На 10 и 11 март ще се проведе първото у ...

......... EduTechFlag, със съдействието на комуникационна агенция „Интелдей Солушънс“. Инициативата се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта и с подкрепата на Булсатком и повече от двадесет организации партньори. Повече за правилата за разработване на проекти, критериите за оценка и наградния фонд, може да прочетете на интернет адрес http://sports-hackathons.org/bg 


Танците ме правят млада и красива. Дават ми енергия, споделя

Танците ме правят млада и красива. Дават ми енергия, споделя ...

......... по нищо не им отстъпват. "Когато се видя с приятелите ми, винаги ме питат как изглеждам толкова млада, моята тайна е простичка - танцувам". Вижте балета на 63-годишната Ксуенхи Денг във видеото горе. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.


На 6 февруари 2018 г. към платформата за електронно банкирана

На 6 февруари 2018 г. към платформата за електронно банкирана ...

......... от всяка точка на света. През платформата Банка ДСК предлага съвременни и гъвкави начини за банкиране, като осигурява разнообразие от електронни канали – интернет банкиране, PC банкиране, мобилно и телефонно банкиране - сред които клиентите могат да изберат най-подходящия за тях в зависимост от спецификата и динамиката на тяхното ежедневие.


Visa, глобален партньор на Зимните олимпийски и параолимпийски игри в

Visa, глобален партньор на Зимните олимпийски и параолимпийски игри в ...

......... стикери, заредени със 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро), 50 000 вона (39 евро), 100 000 вона (78 евро) или 200 000 вона (156 евро). Значките и ръкавиците ще се предлагат заредени със суми в размер на 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро) и 50 000 южнокорейски вона (39 евро).