Блокчейн платформата æternity обяви учредяването на две фондации – в

Блокчейн платформата æternity обяви учредяването на две фондации – в ...

......... тепърва започва да се използва. Благодарение на партньорствата с университети и други институции с образователна дейност и предлагането на стипендии, ние можем да предложим необходимата инфраструктура за развитието на обществено значими идеи и възможността чрез блокчейн технологията да се разрешът проблеми, с които различни индустрии се борят от дълги години.”


Потребителският интерес към 4K UHD технологията нараства с такова темпо,

Потребителският интерес към 4K UHD технологията нараства с такова темпо, ...

......... UHD. Netflix е основната UHD SVOD услуга. В зависимост от страната, от 20% до 30% от абонатите са избрали първокласното ниво на UHD. Зимните олимпийски игри през февруари и Световната купа по футбол също имат важна роля, тъй като ускориха плановете на редица световни оператори да въведат 4K UHD покритие.


Финансовият директор на Huawei, Мън Ванчжоун, която е и най-голямата

Финансовият директор на Huawei, Мън Ванчжоун, която е и най-голямата ...

......... много важно нещо за националната сигурност, няма как да не се намеся“, категоричен е Тръмп. Иначе, мотивите за освобождаването на Мън са свързани с това, че тя няма да се укрие или да напусне страната. Освен това, съдията отхвърли аргумента, че е избягвала целенасочено САЩ, за да заобиколи съдебното преследване.


Изложението за машини и технологии MachTech&InnoTech Expoще се проведе от

Изложението за машини и технологии MachTech&InnoTech Expoще се проведе от ...

......... предлагайки продукти и решения на повече от 150 компании, включително от България, Полша, Унгария, Румъния, Турция, Швеция, Италия и Китай. В частта InnoTech над 35% от изложителите са представили системи за индустриална автоматизация, от сферата на качествения контрол са били 26 %, а с профил „електроника и роботика“ – 25%.


 Използването на автоматизираната информационна система за глоби и порталът за

 Използването на автоматизираната информационна система за глоби и порталът за ...

......... „До отстраняване на проблема гражданите няма да могат да извършват съответните справки онлайн, ще бъде затруднено и административното обслужване на гишетата на пътна полиция в столицата и в цялата страна“, обясняват от МВР. „В момента експерти работят по отстраняването на проблема. МВР поднася  извинения за причиненото неудобство“, допълват от министерството.


От 1 януари 2019 г. в сила влиза електронната винетка,

От 1 януари 2019 г. в сила влиза електронната винетка, ...

......... само тол такса, обясняват от АПИ. От 2019 година водачите на леки автомобили, на които им се налага да пътуват рядко, ще могат да плащат и уикенд винетка, която ще важи за периода от 12.00 часа в петък до 23.59 часа в неделя и ще бъде с цена 10 лв.Китайският производител на оборудване Huawei е изправен пред нови предизвикателства,

Китайският производител на оборудване Huawei е изправен пред нови предизвикателства, ...

......... ако наруши условията по споразумението.   През юни ZTE постигна споразумение с правителството на САЩ, което неутрализира възможността за нови санкции, включващи заплащане на глоба в размер на 1 млрд. долара и допълнително замразяване на 400 млн. долара в банкова сметка в САЩ, както и чистка в борда на директорите.


На 4 декември, в зала Ballroom, хотел Intercontinental София, бяха

На 4 декември, в зала Ballroom, хотел Intercontinental София, бяха ...

......... Академия;  доц. д-р Първан Първанов, декан на ФМИ, Софийски университет "Св. Климент Охридски;  проф. д.ик.н.инж. Валентин Кисимов, директор на Център за компютърни иновативни системи, Университет за национално и световно стопанство (УНСС), и проф. д-р инж. Даниела Гоцева, декан на Факултет по компютърни системи и технологии, Технически Университет – София (ТУ-София).


Консолидиране на изследователския капацитет и стратегическите научни области за България

Консолидиране на изследователския капацитет и стратегическите научни области за България ...

......... индексирани в базите Scopus и Web of Science). Подадени са 8 заявки за патенти за изобретения, има и още два регистрирани полезни модела и един патент. В научните направления на проекта са зачислени още 19 нови докторанти, 6 докторанти успешно за защитили, има и един доктор на науките, допълни Веселинов.


Apple и Qualcomm не са успели да постигнат споразумение по

Apple и Qualcomm не са успели да постигнат споразумение по ...

......... евентуалният резултат може да повлияе на шансовете на производителя на чипове срещу Apple. Ако Федералната търговска комисия успее да се наложи в спора, това няма как да не окаже влияние върху резултата и на съдебния спор с Apple, тъй като ще постави на карта законността на процедурите на Qualcomm.  


Deutche Messe, компанията която управлява изложбения център в германския град

Deutche Messe, компанията която управлява изложбения център в германския град ...

......... През 2007 г. посещаемостта спада до 200 хил. но през 2010 г. достига 334 хил. През 2018 г. обаче се очакваха между 2500 и 2800 наематели от 70 страни. Този брой бе с около 200 по-малко спрямо 2017 г. и едва четвърт от техния брой по време на Дот-ком балона.Скандинавски и европейски потребителски групи атакуват Google с обвинения, че

Скандинавски и европейски потребителски групи атакуват Google с обвинения, че ...

......... се подобри практическата работа на потребителите с Google" , По-рано тази година, срещу Google беше заведено и друго съдебно дело в САЩ. По него ищците обвиняват компанията в проследяване както на потребителите на Android, така и на тези на iPhone, дори когато изключат функцията за история на местоположението.    


Какво е да си писател, музикант, ветеринарен лекар, 3D артист,

Какво е да си писател, музикант, ветеринарен лекар, 3D артист, ...

......... от проекта “Гордея се с труда на моите родители”, обясняват организаторите от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. По време на първата част от проекта над 1000 деца посетиха работните места на своите родители. Официалното откриване на „Базара на професиите` ще бъде на 23 ноември (петък) от 10:00 ч.


Членове на Европейския парламент са се обърнали с отворено писмо

Членове на Европейския парламент са се обърнали с отворено писмо ...

......... до днес". Законотворците също така заявяват, че "подкрепят решението на германския производител на спортни стоки Adidas да прекрати продажбата на дрехи със съветски символи през май". Стилът, вдъхновен от Съветския съюз, е модерен през последните години, тъй като руските дизайнери малко по малко го превръщат в своя запазена марка.    


Телекомите в Европа трябва да си сътрудничат по-тясно в областта

Телекомите в Европа трябва да си сътрудничат по-тясно в областта ...

......... вече са готови през 2017 г., за другите две услуги предстои да се вземе решение, каза Арикан. Според него предизвикателства след „ерата 5G” са много по-сериозни като се обсъждат безжични скорост от 100 Gbps до 1 Tbps, като дори в тази област има стандартизационни усилия, включително 802.11xt, 802.15.3d, терахерцови комуникации.


Facebook подаде безпрецедентна съдебна жалба, опитвайки се да спре Върховният

Facebook подаде безпрецедентна съдебна жалба, опитвайки се да спре Върховният ...

......... съхранение на огромни количества данни за интернет потребители, е била „сериозен проблем“ за британския парламент. Той е заявил пред Върховния съд в Дъблин, че Prism e включвала „масово и безразборно следене“. Той добави, че има „явен конфликт“ между фактите, с които той разполага, и онези, които са представени пред съда.Технологията за блокови вериги (blokchain) се използва все повече за

Технологията за блокови вериги (blokchain) се използва все повече за ...

......... които прилагат иновации като блокчейн за дигитализация на фен артикули и за увеличаване на емоционалната им стойност", заяви за пресата Тодор Минев, маркетинг директор на ПФК Левски. “Този пилотен проект с ПФК Левски доказва практичната стойност и полезност на нашето блокчейн базирано решение”, допълва и съоснователя на ReCheck Емилиян Енев.


Технологичната компания „Силва Технолоджис” (Silvae Technologies) пуска на пазара нов

Технологичната компания „Силва Технолоджис” (Silvae Technologies) пуска на пазара нов ...

......... която може да се извърши от разстояние и улеснява както потребителите, така и предприемачите. Процесът на наемането на къща, стая, апартамент за отпуската или пък за по-дълъг период от време може да бъде докрай извършен без излишно разхищение на време, човешки ресурси и пари”, коментира още Руди Ван ден Бос. 


Теленор посрещна четирима нови служители, които започват работа по програмата

Теленор посрещна четирима нови служители, които започват работа по програмата ...

......... В рамките на последните три издания към компанията се присъединиха общо 13 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента, четирима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата


Известната платформа WikiLeaks публикува подробности за предполагаемото местоположение и кодови

Известната платформа WikiLeaks публикува подробности за предполагаемото местоположение и кодови ...

.........   "Досега тази облачна инфраструктура, контролирана от Amazon, до голяма степен беше скрита, като бяха обявени само географски региони. Но облакът е създаден от физически локации, скрити в правителствените документи", се казва в изявлението на WikiLeaks.   Това не е първият път, в който двете организации влизат в подобен сблъсък.


Британското правителство планира да въведе нов данък

Британското правителство планира да въведе нов данък "дигитални услуги", който ...

......... да разработи данъчна схема за дигиталните компании. Според The Guardian, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) полага сериозни усилия да прекрати схемите за избягване на данъчно облагане, които компании като Apple правят, за да запазят печалбите си, но Великобритания вече се оплака, че процесът върви твърде бавно.    


Qualcomm обвини Apple, че си е присвоила $7 млрд. от

Qualcomm обвини Apple, че си е присвоила $7 млрд. от ...

......... такси за употребата на една и съща технология. Освен това Apple се опита да накара съда да обяви за невалидни някои от патентите на Qualcomm, тъй като те “не покривали нови идеи”, като производителят на чипове иска това искане да бъде отхвърлено от съдиите по текущия съдебен процес в САЩ.


Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) е създала алтернативна възможност за

Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) е създала алтернативна възможност за ...

......... структури да регистрират свои профили в Системата за е-Връчване. По този начин се предоставя технологична възможност за взаимодействие на гражданите, на бизнеса и на административните органи по електронен път, както и за заявяване и доставка на електронни административни услуги и изпращане и получаване на електронни документи към и от администрациите.


От Дирекция „Комуникационни и информационни системи” към МВР разпространи информация,

От Дирекция „Комуникационни и информационни системи” към МВР разпространи информация, ...

......... да възникнат затруднения и в услугите, предоставяни от МВР към застрахователните дружества при сключване на застраховки за МПС. От ведомството поднасят своите извинения за евентуалните затруднения, които могат да възникнат при обслужването на гражданите при регистрация на ППС с въвеждането в експлоатация на новата среда от 29.10.2018 г.    


Българската технологична компания ScaleFocus отвори нов развоен център във Варна.

Българската технологична компания ScaleFocus отвори нов развоен център във Варна. ...

......... от Варна. Компанията помага на всеки желаещ с процеса по релокация. Близо дузина са проявили интерес, а някои от тях вече работят от морския офис. Варна е четвъртият развоен център на ScaleFocus след София, Пловдив и Бургас. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда.


Иван Гайдаров Безкасовите операции вече са факт в България и

Иван Гайдаров Безкасовите операции вече са факт в България и ...

......... пък плащат само онлайн, като тук най-често срещаните характеристики са 30 - 39 години възрастова рамка, предимно мъже, живеещи в София. Има и потребители, които комбинират двата метода. Към тях се определят 21% от респондентите, основно между 40 и 49 години, в по-голямата си част жени”, изброи още Надежда Маринова.


Съоснователят на Microsoft, филантропът, космическият ентусиаст и собственикът на баскетболния

Съоснователят на Microsoft, филантропът, космическият ентусиаст и собственикът на баскетболния ...

......... на широколентови интернет услуги с голям капацитет. Въпреки богатството си, той запази аурата си на компютърен фен, какъвто той винаги е бил. Той беше неестествено сдържан човек, облечен скромно, изглеждаше неловко на публични места и внимателно пазеше неприкосновеността на личния си живот, пише още статията на в. Los Angeles Times.


Американски сенатори призоваха Канада да не поръчват 5G мрежово оборудване,

Американски сенатори призоваха Канада да не поръчват 5G мрежово оборудване, ...

......... на САЩ, че Huawei има тесни връзки с китайското правителство и това представлява риск за националната сигурност. Huawei категорично отрече тези твърдения и наскоро обърна внимание на американската Федерална комисия по комуникации, че нейното отсъствие от пазара ще навреди на конкуренцията, ще увеличи цените и ще възпрепятства разгръщането на 5G.


Европейското подразделение на японския разработчик на игри SEGA възнамерява да

Европейското подразделение на японския разработчик на игри SEGA възнамерява да ...

......... е европейски лидер по ИТ развитие, където са базирани регионални офиси на някои от най-реномираните технологични компании като IBM и Hewlett Packard и има зад гърба си история на технологични постижения и иновации”. Той определя страната като “перфектна локация” за изграждане на QA център с възможност за негово последващо разрастване.


Малко след като стана ясно, че Apple ще инвестира 600

Малко след като стана ясно, че Apple ще инвестира 600 ...

......... на Apple от известно време. Производителят на iPhone и Mac е направил над 40 придобивания в Европа през последните 10 години, като голяма част от тях са именно в тази област - Akonia Holographics, InVisage Technologies, Regaind, Vrvana, SensoMotoric Instruments, Indoor.io, Flyby Media, Emotient, Faceshift, Metaio, Polar Rose и др.


Невен Дилков, управител на телекомуникационната компания Нетера, е новият зам.-председател

Невен Дилков, управител на телекомуникационната компания Нетера, е новият зам.-председател ...

......... СЕК е създаването и развитието на равнопоставен конкурентен и недискриминационен пазар в областта на електронните съобщения. СЕК активно защитава неутралността на мрежите и правата на потребителите за свободно и пълноценно използване на интернет и постиженията на техническия прогрес в комуникациите. Организацията тази година чества 20 годишнина от създаването си.  


Проблемите при доставките на процесори от Intel явно имат потенциал

Проблемите при доставките на процесори от Intel явно имат потенциал ...

......... подчертае, че това не са евтини продукти. “Очевидно има пазар за таква стока”, заключи Кирилов. В рамките на традиционната своя дилърска конференция Мост компютърс събра свои клиенти, които имаха възможност да се срещнат на четири очи с представители на световни марки като MSI, ASUS, Seagate, Kingston, Nokia, LG и FSP.


Временно е ограничено движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив

Временно е ограничено движението по магистрала "Тракия" в посока Пловдив ...

......... - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман. Причината за реорганизацията на движението е намалената видимост в района, предизвикана от пушек от сметището край Ихтиман, както и верижната катастрофа, за която съобщи МВР по-рано. Огромен пожар край магистрала „Тракия“ 11 пожарни гасиха цяла нощ пожар между Вакарел и Веринско  Instagram


Затвориха магистрала Тракия в двете посоки между Ихтиман и Церово,

Затвориха магистрала Тракия в двете посоки между Ихтиман и Церово, ...

......... патрулни автомобили, които следят обстановката на пътя. От Агенция пътна инфраструктура информираха, че шофьорите, които пътуват към Пловдив трябва да използват подбалканския път. Тези, които са тръгнали към София трябва да минат през Септември.  Огромен пожар край магистрала „Тракия“ 11 пожарни гасиха цяла нощ пожар между Вакарел и Веринско  Instagram


Вероятно няма жанр в киното, който да е прогресирал повече

Вероятно няма жанр в киното, който да е прогресирал повече ...

......... се препоръча филма на неангажиран зрител. Лентата може да се хареса преди всичко на отколешни фенове на персонажа, които ще оценят високо играта на Том Харди и ще останат очаровани от сцената по средата на финалните надписи с участието на друг известен актьор, която загатва за далеч по-интригуващо потенциално продължение.


Д-р Петър Цанков - пост-докторант по компютърни науки в Швейцарския

Д-р Петър Цанков - пост-докторант по компютърни науки в Швейцарския ...

......... Константин Гълъбов" в София за проектите: „Оптичен кардиограф“, „Farseer – Изготвяне на 3D Модели с Лазер и Камера“ и „Идентифициране на мозъчни клетки посредством Ненадзиравано Машинно Самообучение с Автоенкодер и Клъстеризация“. В същата категория Румен Радев връчи и сертификати на младежи, представящи елитни учебни заведения от цялата страна.    


Четвърто издание на конференцията “Интелигентна трансформация на общините” се проведе

Четвърто издание на конференцията “Интелигентна трансформация на общините” се проведе ...

......... в класациите за умни градове в света (според проучване на EasyPark "2017 Smart cities index", проведено сред 500 града в световен мащаб, България е на 94 място), всяко макар и малко усилие в тази посока трябва да бъде аплодирано, защото това е явна заявка за принадлежност към т.нар. умно бъдеще.


Саудитска Арабия е спряла плана от 200 млрд. долара за

Саудитска Арабия е спряла плана от 200 млрд. долара за ...

......... част от икономическата и социалната трансформация "веднъж на поколение" в Саудитска Арабия. 33-годишният принц Мохамед вдигна забраната за жените да шофират, като страната беше единствената с такава в света, позволил за пръв път от десетилетя отварянето на театри и предприе стъпки за намаляване на влиянието на екстремистките религиозни възгледи.  


Общо 53 награди ще раздаде Национална картова схема (НКС), част

Общо 53 награди ще раздаде Национална картова схема (НКС), част ...

......... записани на магнитна лента, и това защитава изцяло картата от модерните начини на скимиране“, допълва още Арсова. Към момента над 70 000 търговци в страната приемат Bcard, на повече от 85 000 ПОС терминала. В близко време на картодържателите на Bcard ще бъде предложено и международно покритие на техните карти.


Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди

Българската блокчейн компания INDUSTRIA е получила една от 4-те награди ...

......... необходима в индустрията със суаповете и дериватите, понеже повишава конкурентоспособността и дава на компаниите съдържателна диференциация. Нововъзникващите технологии като блокчейн и DLT предоставят интересна възможност да се преразгледат обработката на дериватите, след сключване на сделка, за да се постигне качествена промяна в ефикасността на пазара“, коментира Петко Карамочев от INDUSTRIA.


Първият публичен опит на Google да хвърли светлина върху информацията,

Първият публичен опит на Google да хвърли светлина върху информацията, ...

......... търсачка реши да преустанови цензурирането на резултатите, след като местни защитници на човешките права станаха жертва на фишинг кампания през Gmail. В крайна сметка, въпросът дали да се цензурират резултатите в търсачката и дали да се предават те на властите е преди всичко свързан с поверителността на данните.    


Само шест години след като Facebook реализира покупката на Instagram

Само шест години след като Facebook реализира покупката на Instagram ...

......... което се нуждае светът. Това е, което планираме да направим. Оставаме заинтересовани от бъдещето на Instagram и Facebook през следващите години, но вече като част от милиардната общност на потребителите, а не като лидери на компанията. Очакваме с нетърпение да видим какво ще направят тези иновативни и необикновени компании.”  


Два месеца преди откриването на Фаза 1 на най-мащабния многофункционален

Два месеца преди откриването на Фаза 1 на най-мащабния многофункционален ...

......... пролет се планира и откриването на спортния комплекс с площ над 3600 кв.м., включващ плувен басейн, спортна зала, рехабилитация, СПА услуги и др., допълвайки многото удобства, които ще бъдат предложени от Garitage Park - паркова среда с детски и спортни площадки, основно училище за 500 деца, ресторанти, кафенета и други.


Uber Technologies Inc. е в началото на разговори за придобиването

Uber Technologies Inc. е в началото на разговори за придобиването ...

......... година, доставчикът на храна проведе серия от преговор със SoftBank Group Corp., един от големите инвеститори в Uber. Преговорите рязко приключиха, след като SoftBank съсредоточи подкрепата си към Uber. Deliveroo избягва претъпкания американски пазар, но присъства много сериозно в европейските столици и общо 200 града на четири континента.    


В сряда, Fitbit представи новата си платформа - Fitbit Care

В сряда, Fitbit представи новата си платформа - Fitbit Care ...

......... по-доминирана от Apple. "С Fitbit Care ние предлагаме решение, което дава възможност на хората да контролират здравето си. Подкрепата към пациентите отвъд стените на лекарския кабинет е едно от най-важните неща, които можем да направим, за да постигнем успешни резултати”, коментира д-р Джон Мур, медицински директор на Fitbit Health Solutions.


Еврокомисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел обеща да

Еврокомисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел обеща да ...

......... континента в тази област. Първата е Хоризонт Европа, която ще подкрепя научно-развойната дейност и иновациите с бюджет от €100 милиона в периода 2021 до 2027 г. Втората е нова програма, наречена „Цифрова Европа“, чрез която ще бъдат инвестирани €2,5 млрд. за разработването на редица приложения, включително за достъп до данни.


Последните мита, които наложи президента Доналд Тръмп за китайски стоки,

Последните мита, които наложи президента Доналд Тръмп за китайски стоки, ...

......... технологичния гигант отказаха да коментират това развитие. Новите мита са допълнение към санкциите, въведени по-рано тази година за китайските стоки, които са на стойност 50 милиарда долара. Взети заедно, приблизително половината от продуктите, които Китай продава на Съединените щати всяка година, ще бъдат засегнати от политиката на Тръмп.    


Европейският парламент прие преработената си преговорна позиция по разпоредбите за

Европейският парламент прие преработената си преговорна позиция по разпоредбите за ...

......... 11 и 13 от Директивата за авторското право съдържат риск от възникване на правен хаос, вместо желания ефект за хармонизиране. Едновременно с това, идеята технологични филтри да се „грижат“ за спазването на авторското право в дигиталния свят може да навреди на свободната журналистика и свободното слово като цяло, смятат те.


Доставчикът на компютърна техника за българския пазар „АРДЕС Информационни Технологии“

Доставчикът на компютърна техника за българския пазар „АРДЕС Информационни Технологии“ ...

......... според своите изисквания и бюджет. Радвам се, че можем да предложим на всеки възможност да види и сравни на живо различните модели, за да направи най-подходящия избор“.     Освен хардуерни продукти, магазинът ще предлага още софтуер и сервизни услуги, както и допълнително застраховане на компютърната техника, покриващо всякакви рискове.


На 15 и 16 септември т.г. (събота и неделя) софтуерни

На 15 и 16 септември т.г. (събота и неделя) софтуерни ...

......... от Product Hunt, технически специалисти от Financial Times, Благовест Тасков, водещ разработчик на V-Ray GPU в Chaos Group, Джим Кимбал от HedgeServ, Анета Петкова, QA специалист в SumUp и др. “HackConf цели да покаже всички аспекти на софтуерната разработка, без да се фокусира върху конкретна технология”, споделят организаторите от HackBulgaria.


Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг

Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг ...

......... "Амбициите ни са да допринесем за превръщането на БАА в гласа на аутсорсинг и технологичния сектор в диалога с държавата и с образователната система. И да я позиционираме като регионален лидер за индустрията в Югоизточна Европа”, заяви от своя страна и Ивайло Славов, председател на Борда на директорите на Асоциацията.


Мобилно приложение, което позволява изпращане и получаване на пари между

Мобилно приложение, което позволява изпращане и получаване на пари между ...

......... профила, сметката на клиента и паричните средства са защитени чрез двуфакторна оторизация, заключване на приложението с пръстов отпечатък или персонален код и криптиране на данните. До края на септември всеки клиент, който ползва приложението и изпрати предложение за подобрение на услугата, ще получи еднократен бонус от 1000 MB мобилен интернет.


Едно от най-популярните мобилни приложения за разговори – Viber –

Едно от най-популярните мобилни приложения за разговори – Viber – ...

......... си и как се свързваме помежду си. Сега, независимо къде се намират по света, потребителите ще разполагат с най-бързата услуга без компромис със забавно и визуално изживяване в чата." Редизайнът на приложението вече е достъпен за всички потребители на iPhone, а скоро ще заработи и за Android устройства.    


116,85 млрд. долара ще достигнат сумарните приходи на пазара на

116,85 млрд. долара ще достигнат сумарните приходи на пазара на ...

......... позволява водачите да бъдат информирани къде могат да оставят колата си, както и да си запазват паркомясто предварително.  Сред най-големите играчи на пазара на умни транспортни решения анализаторите от Gartner посочват компании като Siemens AG, Cubic Corporation, IBM, Accenture PLC, Cisco Systems, Xerox, General Electric, LG CNS, Thales и Alstom.


Остава критично състоянието на един от двамата мъже, които пострадаха

Остава критично състоянието на един от двамата мъже, които пострадаха ...

......... години. За мен той е един бог в авиацията. Казвам бог, защото е много опитен пилот. Имали сме много тежки случаи в селскостопанската авиация и е излизал от много тежки, кризисни ситуации", коментира Христов.  Пожарната обезопаси района, защото горивото на машината е изтекло и е имало опасност от пожар.   Instagram


    Google бе обвинена заради незаконно проследяване на движението

    Google бе обвинена заради незаконно проследяване на движението ...

......... Privacy Act)", твърди жалбоподателят. Патаксил иска обезщетения с все още неуточнен размер в полза на щатските потребители. Съдията във федералния съд трябва да реши, дали да уважи жалбата на Патаксил и дали той може да представлява всеки потребител в САЩ, който може да е бил засегнат от действията на Google.


Август дойде, а с него настъпва и краят на филмовото

Август дойде, а с него настъпва и краят на филмовото ...

......... повече комерсиален, отколкото критически успех, но не спират да доказват колко разнообразен и силен актьор е той. В „Аленият прилив“ от 1995 г. на режисьора Тони Скот актьорът си партнира с легендарния Джийн Хекман, а композиторът Ханс Цимер оставя в историята на филмовата музика един от най-добрите си саундтраци.  


Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на РБългария се връчва на

Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на РБългария се връчва на ...

......... областта на компютърните науки. Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователски центрове на водещи научно-изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки. Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от комисия с участието на водещи учени и професионалисти в областта на компютърните науки.


За мултинационалните компании като Amazon, Apple и Google става все

За мултинационалните компании като Amazon, Apple и Google става все ...

......... офиси да включват и местни инсталации на сървърите, които ИТ компаниите използват за предоставянето на съдържание и услуги на клиентите. Korea Times също така отбелязва, че Google и Apple правят огромни печалби от продажбата на приложения в Южна Корея, както и Amazon, и Google, които също предлагат множество различни услуги.


Макар че Huawei отдавна е гигант в производството и продажбата

Макар че Huawei отдавна е гигант в производството и продажбата ...

......... този ръст остава далеч от темповете на Huawei и другата китайска компания - Xiaomi. Това съотношение обаче може да бъде променено с излизането на новите модели на iPhone, които се очакват тази есен, особено ако поддържат функции, търсени на международните пазари, като възможност за две SIM карти например.    


A1 възнамерява пусне редица свои устройства, като току-що представения смартфон

A1 възнамерява пусне редица свои устройства, като току-що представения смартфон ...

......... базови модели, чиято производителност обаче в най-общия случай не позволява гледане на телевизия например. В тази връзка е интересно да се допълни, че A1 е сключила договор за излъчване на Италианското първенство по футбол за срещите от Серия А. Те ще могат да бъдат гледани през онлайн услугата A1 NOW.


Край разположение на река Волга град Нижни Новгород в Русия

Край разположение на река Волга град Нижни Новгород в Русия ...

......... КАРСТОВЫЙ ПРОВАЛ Глубина воронки достигает 50 метров Подробности: https://t.co/I6xbYOUEEh Фото предоставлено пресс-службой ГУ МЧС России по Нижегородской области pic.twitter.com/OjgFVnOBXl — РГО (@rgo_ru) July 25, 2018 Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore. За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.


Qualcomm изрази разочарованието си от продължаващото ценово разследване на Европейската

Qualcomm изрази разочарованието си от продължаващото ценово разследване на Европейската ...

......... заради споразуменията й с Apple, цитирайки грешки в решението. Qualcomm бе наказана със сериозна глоба от $1,2 млрд. през януари, след като Еврокомисията реши, че компанията е плащала на Apple да използва само нейни чипове в своите iPhone и iPad, като с този ход е злоупотребила с доминиращата си позиция.


Google обмисля да въведе такси за производителите на телефони и

Google обмисля да въведе такси за производителите на телефони и ...

......... изместят, а не да допълнят тези на Google. Samsung дори намали достъп до тях в своя интерфейс, групирайки в отделна папка. Сегашното решение на ЕК ще позволи на Samsung да предложи „орязана“ версия на Android, в която приложенията на Google да се добавят като тези на всеки други външен разработчик.


9 блокчейн проекта ще получат финансиране за развитието си от

9 блокчейн проекта ще получат финансиране за развитието си от ...

......... целта им е да подкрепят глобалната блокчейн екосистема, изграждайки мрежа от иноватори, инвеститори и ентусиасти и представяйки визиите на най-добрите проекти в сферата. Всеки екип в инкубаторската програма е получил менторство и възможност за участие в трейнинг сесии и работилници, водени от известни имена от сферите на блокчейн и бизнеса.


Шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се изискват

Шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се изискват ...

......... Агенцията по вписванията; за семейно положение, издавано от общинска администрация; за семейно положение съпруг/съпруга и деца, издавано от общинска администрация; за сключен граждански брак, издавано от общинска администрация – за лица, родени след 1 януари 1984 г.; образец УП-8 за доход от пенсия/пенсии и добавка/добавки, издавано от Националния осигурителен институт.


Teradata е завела дело в Калифорния срещу SAP, обвинявайки софтуерния

Teradata е завела дело в Калифорния срещу SAP, обвинявайки софтуерния ...

......... четири десетилетия, и да ги използва за бързо разработване и въвеждане на конкурентен, макар и по-нисък клас продукт - SAP Hana. След пускането на SAP Hana, SAP незабавно прекрати съвместното предприятие и SAP вече се опитва да принуди клиентите си да използват само Hana, изключвайки Teradata“, пише още в съобщението.


Оборудвана работилница с напълно затворен цикъл за производство скимиращи устройства

Оборудвана работилница с напълно затворен цикъл за производство скимиращи устройства ...

......... до момента данни сочат, че участниците са действали от януари 2017 г. На четирима задържани при операцията са повдигнати обвинения. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура са им наложени парични гаранции, съответно от 150 000 лева, 100 000 лева, а на двама от участниците – по 70 000 лева.


Процедура за възлагане на обществена поръчка за поддръжка и експлоатация

Процедура за възлагане на обществена поръчка за поддръжка и експлоатация ...

......... е публикувана в Профила на купувача на интернет страницата на Агенцията за е-управление и на сайта на Агенцията за обществени поръчки. Срокът за подаване на оферти е 17.30 ч. на 24 август 2018 г. в Деловодството на Държавната агенция „Електронно управление“ на адрес гр. София, ул. „Йосиф В. Гурко“ 6.


Първа копка на новата си сграда в София извърши белгийската

Първа копка на новата си сграда в София извърши белгийската ...

......... е с фокус към отделите занимаващи се с развой, производство, планиране и ИТ.“ Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 г., работят над 475 човека, а плановете включват увеличаване до 575 до края на 2018 г., както и експанзия с общо 300 до 2022 г.