Велико Търново. Над 50 души подкрепиха протеста срещу новия Закон

Велико Търново. Над 50 души подкрепиха протеста срещу новия Закон ...

......... думите й, не е създаване на масови безредици, нито сваляне на правителство. „Ние искаме да ни обърнат внимание и да няма заложени противоречия в българското законодателство“, посочи още Ахмедова. Освен Велико Търново, в координираните протестни действия ще се включат градовете София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Видин и Кърджали. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Родената пред далечната 1919 г. Стефана Недева, която

Велико Търново. Родената пред далечната 1919 г. Стефана Недева, която ...

......... миналото, когато е работила в текстилния сектор.През своя дълъг житейски път Стефана Недева е отгледала 3 деца, а днес живее със дъщеря си Росица Станева и се радва на внуци и правнуци. С широка усмивка и много благодарности столетницата изпрати гостите си и им пожела да бъдат щастливи и всеотдайни.


Велико Търново. Даниел Панов официално започна третия си мандат като

Велико Търново. Даниел Панов официално започна третия си мандат като ...

......... продължи Даниел Панов. Словото си той завърши с думите на мъдрия Йордан Радичков: „Добрия човек ще познаеш по огъня. Злите хора оставят след себе си пожарища, добрият човек оставя подире си огнище“. По време на тържественото заседание клетва положиха избраните общински съветници, както и кметовете на населените места от общината.


Велико Търново. Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински

Велико Търново. Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински ...

......... от нас, нуждае се от приноса на всеки гражданин, от отговорността на всички политически сили, обединени от искрената загриженост за Велико Търново“, завърши Даниел Панов. Определена бе комисия за изработване на правилник за дейността на Великотърновски общински съвет. Решено бе заместник-председатели на местния парламент да бъдат избрани на следваща сесия.


8663 са гласовете за кандидата на ГЕРБ Добромир Добрев срещу

8663 са гласовете за кандидата на ГЕРБ Добромир Добрев срещу ...

......... ГЕРБ Добромир Добрев срещу 7882 за Явор Божанков от БСП за България. Данните са от 100% обработени протоколи от щабовете. Официалното преброяване на Общинската избирателна комисия ще приключи малко по-късно и тогава евентуално ще бъде връчен третия мандат на инж. Добрев. Към 20:00 ч. избирателната активност в града бе 42.83%.


Велико Търново. Община Горна Оряховица инициира акция за събиране на

Велико Търново. Община Горна Оряховица инициира акция за събиране на ...

......... мобилен и те ще могат да се вземат от домовете на гражданите. За тази цел, желаещите да предадат старото си оборудване, трябва предварително да заявят това на тел. 0618 605 01 вътр. 117. Единственото условие е в деня на акцията, отпадъците да бъдат изнесени на улицата пред домовете на гражданите.Велико Търновски. Изложба, посветена на 130-годишнината от учредяването на обществена

Велико Търновски. Изложба, посветена на 130-годишнината от учредяването на обществена ...

......... далечната 1889 г., получаваните награди и т.н. Целта на експозицията е да запознае обществеността с историята, дейността и развитието на великотърновската библиотека през годините. Чрез оставените на таблата QR-кодове гражданите и гостите на града могат да намерят информация за историческите данни на библиотеката и реализираните от нея проекти. Рени АТАНАСОВА


Свищов. Среща-дискусия на тема „Приложение на научните изследвания при обучението

Свищов. Среща-дискусия на тема „Приложение на научните изследвания при обучението ...

......... Възможно е също участие на агробизнеса в образователния и научноизследователския процес чрез: осигуряване на стипендии за отлични студенти; провеждане на учебни и специализиращи практики в реална работна среда; финансиране на стажантски програми. Срещата завърши с обща снимка на студентите и преподавателския екип на катедра „Аграрна икономика” пред родната Алма матер.


С модерна кампания достигна до балотаж на местните избори и

С модерна кампания достигна до балотаж на местните избори и ...

......... си. Друг бе буквално „направен“ кмет от бивш народен представител директно от питейно заведение. Моята мисия е да внеса модерен начин на мислене и друг мащаб в управлението на община Горна Оряховица. *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!


"Огромната цифра от 22 000 човека не са гласували в ...

......... него Божанков носи всички тези качества. "Подкрепям го и заради сходството в управленските ни програми по отношение на по-доброто административно обслужване, подобряването на инфраструктурата, чист въздух и справяне с демографския срив. Предстои балотаж за кмет на общината. Дали ще позволим някой друг да определя бъдещето ни?, посочва в заключение професорът.


Горна Оряховица. Приключи ремонтът на туристическия заслон на хижа „Божур“

Горна Оряховица. Приключи ремонтът на туристическия заслон на хижа „Божур“ ...

......... е и външната настилка пред сградите. Ремонтът е на обща стойност 206 000 лв. Половината от средствата са осигурени по проект „Красива България“, а останалото е дофинансиране от Общината. Туристическият заслон и бюфетът вече са на разположение на гражданите, приемат се и резервации за различни чествания и празници. Луиза ТРАНЧЕВА  Досегашният кмет на Велико Търново Даниел Панов печели победата

  Досегашният кмет на Велико Търново Даниел Панов печели победата ...

......... ми дадоха за следващите 4 години, заяви пред БНТ Даниел Панов. Важно е, че градът наистина се променя към по-добро и има европейски облик", категоричен е Панов. Той заяви, че има още много работа във Велико Търново и още утре ще започне работа по решаването на проблемите в града.  


Ожесточена се оказа предизборната борба във Велико Търново. По първоначални

Ожесточена се оказа предизборната борба във Велико Търново. По първоначални ...

......... за себе си, че е вдигнала „високо летвата на дебата за Търново – да спрем да говорим за метрите, паветата, плочките и тротоарите, защото през всички тези разговори и рязане на лентички и този ПР който ни обгражда по време на кампания, други държави ни задминаха с много години напред”.


Горна Оряховица. В секцията на ул. „Св. Патриарх Евтимий“ гласува

Горна Оряховица. В секцията на ул. „Св. Патриарх Евтимий“ гласува ...

......... са водещи, а населените места имат открито и справедливо управление. Гласувах, за да говорим в следващия мандат за електронно управление и общински предприятия, които работят в интерес на гражданите, а не за печалба“, каза Божанков.Той призова повече граждани да отидат до урните и да гласуват до края на изборния ден.


Велико Търново. „Гласувах за честността, почтеността, за реалните решения за

Велико Търново. „Гласувах за честността, почтеността, за реалните решения за ...

......... да бъде градът с най-българския дух, в който почитта към миналото е енергия за бъдещото развитие. Гласувах, за да продължи Старата столица да е сред най-бързо развиващите се градове, с все по-добри условия за отглеждане и възпитание на децата, за запазването на семейните ценности, традиции и обичаи“, каза още Панов.


Свищов. Кръгла маса на тема „Управлението на проекти – предизвикателство

Свищов. Кръгла маса на тема „Управлението на проекти – предизвикателство ...

......... малко да я превърнат в модерна и иновативна, адекватна на потребностите на общността. „Вярваме, че сме предоставили един полезен инструмент за организациите от публичния сектор и сме допринесли за трансфера на знание към тях, като част от концепцията за „Новия публичен мениджмънт”, каза в заключение ръководителят на проекта, проф. Богданова.Велико Търново. Алумни клуб „Легендите”, който е първият създаден клуб

Велико Търново. Алумни клуб „Легендите”, който е първият създаден клуб ...

......... футболните легенди са запазили страстта си към играта и добра спортна форма. С победите над другите два противникови отбора, с резултат 1:0, на първо място се класираха сините. В третия мач зелените надиграха жълтите с 3:1 и заеха второто място. Голмайстор на турнира стана атрактивният и вечно оптимистичен Емил Бебенов.


Велико Търново. Катедра „Математика и статистика” при Стопанска академия „Димитър

Велико Търново. Катедра „Математика и статистика” при Стопанска академия „Димитър ...

......... в Свищов предизвика следващото събитие, организирано за Деня на статистиката – Алумни среща на възпитаници на специалност „Статистика и иконометрия”, магистърска програма „Приложна статистика” и магистърска програма „Статистическо бизнес консултиране”. Финалната проява от поредицата събития, с които катедра „Математика и статистика” отбеляза Световния ден на статистиката, бе Вечерта на специалността.


Велико Търново. На 24 октомври от 10.00 часа в зала

Велико Търново. На 24 октомври от 10.00 часа в зала ...

......... 17 октомври до 5 декември освен във Велико Търново и в градовете Пловдив, Русе, Варна, Благоевград, Враца, Кърджали, Смолян, Бургас и Стара Загора. ОИЦ – Велико Търново е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на ЕСИФ и Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Луиза ТРАНЧЕВА


„Обхващат ме тъга, гняв, разочарование, ярост, когато хората ми повтарят

„Обхващат ме тъга, гняв, разочарование, ярост, когато хората ми повтарят ...

......... се превърне в основен поминък на малките населени места   * Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!   * Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!  


6-7 часа да лежиш заключена в стаята за скенер –

6-7 часа да лежиш заключена в стаята за скенер – ...

......... половин уста добави пред Нова телевизия, че ще има наказание за виновния служител. За виновна се сочи Камелия Кръстева, като не стана ясно дали тя има роднинска връзка с д-р Кръстева. Камелия Кръстева е в отпуск. Близките на жената са категорични, че ще съдят болницата в Павликени. Заглавна снимка: Архив


Велико Търново. За трета поредна година най-голямата професионална гимназия в

Велико Търново. За трета поредна година най-голямата професионална гимназия в ...

......... Соня Петрова от Регионален исторически музей и Снежана Стефанова от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, учител по екскурзоводство. И отново усмивки, и отново сертификати за „Най-добър екип“; „Най-добра презентация“ и „Най-усмихнат екип“. Инициатор и организатор на поредния креативен лагер е учебната компания Boyar dreams с ръководител инж. Славка Проданова.


Свищов. В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” тържествено честваха 10-годишнината

Свищов. В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” тържествено честваха 10-годишнината ...

......... всеки участник в конференцията. В рамките на конференцията, за участниците от българските и от чуждестранните висши училища, катедра „Икономика и управление на туризма” организира културна програма с презентация в Посетителски център „Нове”, разглеждане на античния римски град и посещение в музей „Преминаване на руските войски” в местността „Паметниците” край Свищов.


Велико Търново. Международна научнопрактическа конференция на тема „Туризмът в новото

Велико Търново. Международна научнопрактическа конференция на тема „Туризмът в новото ...

......... и въздействието на добре развития и работещ туристически маркетинг върху икономиката на всеки район. Той подчерта усилията, които община Свищов полага за развитието на туризма и популяризирането на културно-историческите забележителности, като изрази надежда съвместната и ползотворна работа със СА „Д. А. Ценов“ в тази посока да продължи и в бъдеще.


Велико Търново. Детският мюзикъл „Патиланци“ представя за пръв път на

Велико Търново. Детският мюзикъл „Патиланци“ представя за пръв път на ...

......... ще излезе Валерия Пейчева. Представлението е създадено само за три седмици, което не означава, че качеството му ще е по-ниско.Детският мюзикъл „Патиланци“ за първи път е в афиша на великотърновския театър. Премиерата ще бъде на 16 октомври (сряда) с две представление – от 10.00 и от 16.00 часа. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. В изпълнение на своите устойчиви политики за осигуряване

Велико Търново. В изпълнение на своите устойчиви политики за осигуряване ...

......... от употреба автомобила. 55 от собствениците, на които е направено и връчено предписание са ги изпълнили доброволно и сами са преместили автомобилите си. До момента принудително премахнатите излезли от употреба автомобили са 7. През следващите дни предстои репатрирането на още 3 такива автомобила, на които изтичат сроковете на връчените предизвестия.


Велико Търново. Членове на Териториална организация на Съюза на слепите

Велико Търново. Членове на Териториална организация на Съюза на слепите ...

......... слепите – Велико Търново ще отбележи своята 40-годишнина с концерт, който ще се състои на 16 октомври 2019 г. от 10.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново. Събитието ще бъде отбелязано с много гости и приятели на организацията, като входът е свободен за всички желаещи да уважат събитието.


Велико Търново. Поход до манастира „Св. св. Петър и Павел“

Велико Търново. Поход до манастира „Св. св. Петър и Павел“ ...

......... в района на манастира – до 14.00 часа. От инспекцията напомнят, че за големите награди на кампанията могат да се състезават хората, преминали най-малко два от трите етапа. Инициативата е в рамките на Програма „Здрави деца в здрави семейства” на Община Велико Търново и РЗИ – Велико Търново. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Как да се движим безопасно по пътищата, как

Велико Търново. Как да се движим безопасно по пътищата, как ...

......... структура на БЧК, които са преминали обучения по оказване на първа (долекарска) помощ, безопасност на движението по пътищата, детска полицейска лична защита и курс по социални умения и сътрудничество, както и други обществено-значими дисциплини. В края на обучителния период 2019/2020 година ще се проведат състезания на национално ниво. Рени АТАНАСОВА


Велико Търново. Вече повече от месец отворената библиотека, която бе

Велико Търново. Вече повече от месец отворената библиотека, която бе ...

......... „Дневник на чумавата година“ от Даниел Дефо, „Вълнената“ от Анри Троая, „Залезът на Рубри Диза“ от Георги Алексиев, „Почти свръхестественото“ от Стоян Байкушев, „Непознати вкъщи“ от Жорж Семенон, „Избрани разкази“ от Исак Бабел. Инициативата е подкрепена от жилищен комплекс „ОРЛОВЕЦ“, РБ „П. Р. Славейков“ и община Велико Търново. Рени АТАНАСОВА


Свищов. Катедра „Аграрна икономика” при Стопанска академия (СА) „Димитър А.

Свищов. Катедра „Аграрна икономика” при Стопанска академия (СА) „Димитър А. ...

......... екип. В заключителното заседание участниците изказаха своето удовлетворение от работата на международната научно-практическа конференция на тема „Състояние и проблеми при управлението и развитието на селското стопанство” и подчертаха, че такива научни форуми са полезни и необходими за споделяне на виждания относно възможностите за разрешаването на актуални проблеми в селското стопанство.


Велико Търново. С 5% са се увеличили за една година

Велико Търново. С 5% са се увеличили за една година ...

......... и спорта „Еразъм +”. Те ще продължат до петък. В програмата са предвидени Национален форум, свързан с Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), Изложение на институции и организации за учене на възрастни и Церемония за връчване на годишните награди в сектора за учене на възрастни. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. 33 медицински сестри и акушерки от дипломиращия се

Велико Търново. 33 медицински сестри и акушерки от дипломиращия се ...

......... учебно заведение предприе нужните мерки, за да се запълнят големите липси. На 12 октомври на официална церемония в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново здравните специалисти ще получат своите дипломи и ще положат медицинска клетва. Към момента студентите във филиала са 135, от които двама са мъже. Рени АТАНАСОВА


Велико Търново. Млади учени от цялата страна ще посетят Горна

Велико Търново. Млади учени от цялата страна ще посетят Горна ...

......... на количка, която е роботизирана и може да има приложение в заводски транспорт или за придвижване на хора с увреждания“, допълни организаторът. Изложението ще се проведе на 9 и 10 октомври в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица. Официалното откриване ще е от 11.30 часа на първия ден. Луиза ТРАНЧЕВА


Свищов. Три медала спечелиха каратистите от Свищов на Национално първенство

Свищов. Три медала спечелиха каратистите от Свищов на Национално първенство ...

......... и Иван Динев. Следващото състезание по киокушин карате е Националното първенство за деца до 10 години, което ще се проведе в Нови пазар на 13 октомври. От месец октомври в СУ „Николай Катранов“ стартира обучението по киокушин карате. Ръководител на курсовете ще е треньорът на медалистите – сенпай Митко Божанов.


Велико Търново. Днес представители на Асоциация на европейски рокери „Евро

Велико Търново. Днес представители на Асоциация на европейски рокери „Евро ...

......... гостите посетиха Център за психично здраве Велико Търново. Разговаряха с Управителя и посетиха отделенията и Дневният център. Гостите имаха възможност да посетят и някой от емблематичните забележителности на Духовната и Историческа столица на България – град Велико Търново и изразиха задоволството и очарованието си от излъчването и атмосферата на града.


Велико Търново. По повод 1-ви октомври – Международния ден на

Велико Търново. По повод 1-ви октомври – Международния ден на ...

......... Радка Маркова, председател на Общински съюз на Нов съюз на пенсионерите. За своето представяне театралната формация получи бурните аплодисменти на многобройната публика. Благодарности изказа г-жа Димитрова, която подари цветя и поздрави участниците за приятните емоции и възможността всички присъстващи да се докоснат и принесат в неповторимото вълшебство на театралното изкуство.


Велико Търново. Изложба под надслов „Изкуството като дипломация“ бе открита

Велико Търново. Изложба под надслов „Изкуството като дипломация“ бе открита ...

......... проекта е чрез вплитането на традиционни мотиви от различни краища на света да се покаже, че макар и различна, културата на етносите може да носи сходство във формите и комбинациите на фолклорните мотиви“, разказват организаторите. Идеята на автора е да популяризира образците на нематериалното културно наследство на страните. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Възпитаниците на българските университети заемат най-високи постове в

Велико Търново. Възпитаниците на българските университети заемат най-високи постове в ...

......... е вашият пътен лист за живота и, както каза вашият ректор по-рано днес при нашата среща, именно културата и образованието са мостът, по който трябва да преминат връзките, за да се укрепват и разгръщат“, допълни посланикът на Палестина и пожела много академични успехи, както на студентите, така и на преподавателите.


Велико Търново. Близо 3500 студенти прекрачиха за пръв път прага

Велико Търново. Близо 3500 студенти прекрачиха за пръв път прага ...

......... от чуждестранни университети, много възпитаници и приятели на Великотърновския университет. Акцент в тържеството бе студентската клетва, написана от поета и драматург Радко Радков специално за първокурсниците на Великотърновския университет през 2004 година. Музикален поздрав към академичната общност на университета отправи Камерният оркестър на Забранения град, Китайска народна република. Луиза ТРАНЧЕВА


Свищов. За поредна година в Свищов се проведоха тридневните празници

Свищов. За поредна година в Свищов се проведоха тридневните празници ...

......... Петров. Временно изпълняващият кмет на Община Свищов Анелия Димитрова официално закри „Свищовски лозници 2019“, като изрази надежда жителите и гостите на града да са останали доволни и да са се забавлявали искрено на празниците на града. Вечерта продължи с невероятен концерт на певицата Нелина и приключи с традиционна празнична заря.


Велико Търново. На 29 септември 2019 г. Велико Търново за

Велико Търново. На 29 септември 2019 г. Велико Търново за ...

......... ударният финал постави младежката рок група „Хаштаг“. Партньори на кампанията са издателствата „Ентусиаст“, „ФЮТ“ и инициативата „Забавното четене“. Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, „Сиела“, „Софтпрес“, „Златното пате“, „Албо груп“. Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, detskiknigi.com, clubz.bg, Майко мила!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.


Велико Търново. В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община

Велико Търново. В изпълнение на стриктните си екологични ангажименти Община ...

......... отговорност на гражданите на Велико Търново в предходни кампании бе отчетена като рекордна за мащабите на града. Тя спомага изключително много за опазване на градската и околна среда на Старата столица. Предадените опасни битови отпадъци ще бъдат обезопасени и преработени от лицензирана и специализирана в тези дейности фирма „Балбок инженеринг“.


Велико Търново. Старата столица отново се включва в инициативата „Капачки

Велико Търново. Старата столица отново се включва в инициативата „Капачки ...

......... – за Велинград. Пунктът на „Капачки за бъдеще“ във Велико Търново ще работи на 28 септември от 11.00 до 15.00 часа, край Галерията. По същото време кампанията гостува и в Горна Оряховица, като там капачки ще се събират на ул. „Вичо Грънчаров“ 17, от 10.00 до 13.00 часа. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Chef Андре Токев и Събин Ранков влизоха в

Велико Търново. Chef Андре Токев и Събин Ранков влизоха в ...

......... Самоводската чаршия - Хана Хаджи Николи, както и историческата крепост Царевец. Какво са видели, открили и опитали ловците на храна в старата столица ще може да се види през декември по bTV. Епизодът във Велико Търново бе заснет със съдействието на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Регионалния исторически музей.


Велико Търново. Пет контейнера за оползотворяване на ненужни дрехи и

Велико Търново. Пет контейнера за оползотворяване на ненужни дрехи и ...

......... са обозначени с надпис „Дрехи и обувки“, като в тях могат да бъдат поставяни още чанти, колани и домашен текстил. С инициативата Велико Търново прилага стратегиите на Европейския съюз относно управлението на отпадъци и функционирането на кръгова икономика. Повече информация е налична на сайта www.texcycle.bg, както и в социалните мрежи.


Добромир Добрев е кмет на община Горна Оряховица от 2011

Добромир Добрев е кмет на община Горна Оряховица от 2011 ...

......... ползват тези придобивки успешно и с професионализма на учителите нашите деца се подготвят много добре. При външното оценяване сме сред фаворитите. Държим много на иновативните методи на образование в съответните училища. Всички директори участват заедно с общината в разработването на проекти в образователната сфера. Имат пълна подкрепа в наше лице.  


Велико Търново. Споразумение за сътрудничество подписаха Регионалният съвет на Конфедерацията

Велико Търново. Споразумение за сътрудничество подписаха Регионалният съвет на Конфедерацията ...

......... образованието, здравеопазването, административното обслужване, икономиката и пазара на труда. От Регионалния съвет на КНСБ дават висока оценка на ефективния диалог, изграден през последните осем години с Община Велико Търново. Сред примерите за успешно партньорство, подобрило качеството на живот на гражданите, са колективните трудови договори в сферата на образованието и здравеопазването.


Велико Търново. Градът ще бъде домакин на научна конференция и

Велико Търново. Градът ще бъде домакин на научна конференция и ...

......... града като поставя началото на модерното строителство през 1955 година. По негов проект са изградени редица сгради и паметници, сред които емблематичния монумент на Асеневеци. Всички представени научни материали ще бъдат събрани в специален сборник. Съпътстващо събитие ще е фотодокументална изложба, подготвена от Националния съвет на Отечествения фронт. Луиза ТРАНЧЕВА


Свищов. Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов стана член

Свищов. Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов стана член ...

......... до ректора на Стопанската академия изпълнителният директор на БФБЛ – Георги Руйчев изрази убедеността си, че членството на свищовското висше училище ще е от особено значение за организацията, обединяваща над 100 водещи български и международни компании и индивидуални членове, които ценят и прилагат принципите на отговорното и етично бизнес поведение.


елико Търново. От януари 2020 година започва приемът на заявления

елико Търново. От януари 2020 година започва приемът на заявления ...

......... при сградите – паметници на културата. Проектът на Схемата с всички приложени документи за обществените консултации е публикуван на сайта на общината, в раздел „Околна среда“ на адрес https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/. Проектът „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ ще бъде реализиран в периода от 2019 до 2024 година.


Над 120 млн. лв. са инвестирани в подобряване на градската

Над 120 млн. лв. са инвестирани в подобряване на градската ...

......... има и гражданска активност, което в последните няколко години вече се случва. "Всеки търновец има отношение към промяната на жилищния си квартал, стария град, училището или градината на своето дете. Разглеждали сме предложенията и жалбите като приоритетна форма, която трябва да се реши. Работата трябва да е последователна", анализира Панов.


София. 22 септември 1908 г. увенчава усилията на народа ни

София. 22 септември 1908 г. увенчава усилията на народа ни ...

......... камък има своя памет за миналото, е още по-голяма отговорността ни към потомците да съхраним онзи изначален смисъл на понятието „независимост“ - сплав от идеализъм, прагматизъм и зачитане на човешките права, посочи Емил Христов. Колкото повече усилия влагаме, толкова по-корава и издържлива ще бъде сплавта на народа ни, добави той.


Велико Търново. Над 10 700 чужденци от трети страни, които

Велико Търново. Над 10 700 чужденци от трети страни, които ...

......... работещи или безработни лица. В Центъра имаме две програми – една по Националната програма за заетост, а другата за финансиране на тези курсове от работодателя. Опитваме се да преодолеем липсата на кадри и квалифицирана работна ръка, но все още има какво да се желае“, обясни още министър Ангелкова. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Венци и цветя в знак на признателност бяха

Велико Търново. Венци и цветя в знак на признателност бяха ...

......... по време на тържествената заря – проверка. В 20.15 часа е излъчването на Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”. Програмата продължава и на 23 септември, когато пред крепостта „Царевец“ ще се състои двучасов спектакъл на военните оркестри, участващи в международния фестивал. Шоуто е със свободен вход. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Камбанен звън постави началото на празничния 22 септември

Велико Търново. Камбанен звън постави началото на празничния 22 септември ...

......... където от 10.30 часа ще се проведе военен ритуал за издигане на националното знаме. Там ще има и празнични слова. От 11.00 на Пирамидата на Независимостта ще бъдат поднесени венци и цветя, а 30 минути по-късно тръгва шествието към паметник „Майка България“, където също ще бъдат положени гирлянди. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. В Деня на Независимостта на България – 22

Велико Търново. В Деня на Независимостта на България – 22 ...

......... от 20.00 до 22.30 часа ще бъдат улиците „Независимост”, „Стефан Стамболов”, „Генерал Гурко“, „Хаджи Димитър“ и „Митрополит Панарет Рашев“. Промяна в организацията на трафика ще има и на 23 септември. Шоу-спектакълът на военните оркестри пред крепостта „Царевец“ налага затваряне на движението през площада за времето от 9.30 до 12.30 часа.


Три жилищни блока ще променят своя облик в рамките на

Три жилищни блока ще променят своя облик в рамките на ...

......... коментира ръководителят на проекта инж. Ивайло Обрешков. С реализирането на проекта ще се повиши енергийната ефективност на сградите, а 62 домакинства ще преминат в по-горен клас на енергопотребление, като ще се подобри и жизнената им среда. Ще се подобри жилищната инфраструктура, а облика на града ще продължи да се променя.


Свищов. Нов фронт офис „Обслужване на студенти” започна да работи

Свищов. Нов фронт офис „Обслужване на студенти” започна да работи ...

......... В дясната страна на фоайето е обособен кът с изявени партньори на Стопанска академия – бизнес структури и публични институции, а в лявата страна е поставена витрина с част от завоюваните награди (купи, грамоти, почетни плакети) от свищовски студенти при участията им в национални и международни състезания и научни форуми.


Велико Търново. Градът ще бъде национален център на честванията, посветени

Велико Търново. Градът ще бъде национален център на честванията, посветени ...

......... – проверка. В 20.15 ч. е излъчването на Аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”. Програмата продължава и в понеделник – 23 септември, когато пред крепостта Царевец ще се състои двучасов спектакъл на военните оркестри, участващи в международния фестивал. Шоуто започва в 10.30 ч. и е със свободен вход.


Велико Търново. Общински съвет-Велико Търново проведе последното си заседание за

Велико Търново. Общински съвет-Велико Търново проведе последното си заседание за ...

......... и местната власт. В края на заседанието всеки общински съветник, кмет и кметски наместник получи специална грамота. Връчиха ги кметът Даниел Панов и председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов. С грамоти бяха удостоени и Панов, и Спирдонов, и заместник-кметовете на Старата столица Снежана Данева-Иванова, проф. Георги Камарашев и Ганчо Карабаджаков.


Велико Търново. Висока оценка за Велико Търново дадоха ръководителите на

Велико Търново. Висока оценка за Велико Търново дадоха ръководителите на ...

......... за целесъобразността на провежданите политики, за общественото мнение и нагласи. Силно положително впечатление на гостите направиха съвременните тенденции във Велико Търново – увеличаването на населението, високата раждаемост, ръстът на инвестициите и туристическия интерес. Грижата за старините и богатото културно-историческо наследство също бяха оценени като фактори, благоприятстващи развитието на Велико Търново.


Инж. Добромир Добрев е носител на голямата награда „Кмет на

Инж. Добромир Добрев е носител на голямата награда „Кмет на ...

......... а раздел „Голяма община” - кметът на Монтана Златко Живков. Припомняме, че през 2018 г. инж. Добромир Добрев също бе отличен с приза „Кмет на годината”. Стотици хиляди българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници за мандат 2015-2019 година в конкурса на Портала на българските общини Kmeta.bg.  


Велико Търново. Строеж се запали в кв. „Картала” в старата

Велико Търново. Строеж се запали в кв. „Картала” в старата ...

......... Радио „Фокус”-Велико Търново. Необитаемата сграда се намира срещу хранителния магазин на улица „Димитър Буйнозов”. На място има три екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Към момента огънят е овладян и пламъците са потушени, но в района има силно задимяване. Данни за пострадали граждани няма. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Пожар е обхванал местност със сухи треви в

Велико Търново. Пожар е обхванал местност със сухи треви в ...

......... пожара, поривите и посоката на вятъра в отделни части на Велико Търново се усеща миризма на пушек.По-рано през днешния ден е потушено огнище край с. Хотница, където също са горели сухи треви.Кметът на Велико Търново Даниел Панов и заместник-кметът проф. Георги Камарашев са в постоянна връзка с екипите на пожарната.


Изключително добре развита е и социалната политика на територията на

Изключително добре развита е и социалната политика на територията на ...

......... и услугите „Личен асистент“ и „Домашен помощник“, чрез които се обхванати 85 потребители. Предстои да стартира услугата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, като се очаква услугата да бъде в полза на 108 потребители. Общо от социалните услуги на територията на общината са обхванати над 880 потребители.


Велико Търново. Започнаха дейностите по изработването на нов генерален план

Велико Търново. Започнаха дейностите по изработването на нов генерален план ...

......... нов генерален план е част от управленската програма на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Първата стъпка е проучване на транспортните потоци в града, за което е разработена анкета. Попълването ѝ отнема най-много минута, а мнението на обществеността е от значение при изработването на проекта. Анкетата е публично достъпна тук.


Велико Търново. Изложба с фотографии представи развитието на Велико Търново

Велико Търново. Изложба с фотографии представи развитието на Велико Търново ...

......... В категория „Сигурност“ с грамоти бяха удостоени Областна дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, представлявани от директорите на двете институции – главен комисар Димитър Машов и комисар Красимир Кръстев. В раздел „Високи технологии“ призът бе за Клуба на програмистите, чийто представител бе Невен Боянов.


Свищов. Нов православен храм на името на св. Лупа от

Свищов. Нов православен храм на името на св. Лупа от ...

......... на църквата ще са необходими около 55 хиляди лева, като до момента от дарения са осигурени около 20 000. Всеки, който иска да помогне, може да го направи на следната банкова сметка: Банкова сметка: BG10STSA93000026034904 Титуляр: Архиерейско наместничество – Свищов. Банка ДСК. Телефон за контакт: 0898/ 760 688. Луиза ТРАНЧЕВА


Свищов. В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов тържествено

Свищов. В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов тържествено ...

......... паметника на Дарителя – Димитър Ценов. В присъствието на гостите, студенти и преподаватели, в Стопанска академия бе официално открит новообособения във Факултетски корпус „Фронт офис за обслужване на студенти”. Церемонията по прерязване на трикольорната лента изпълниха ректорът – доц. д-р Иван Марчевски и председателят на Студентски съвет – Никита Йорданов.