След сигнала за заразен с коронавирус абитуриент от частната гимназия

След сигнала за заразен с коронавирус абитуриент от частната гимназия ...

......... кметът на Велико Търново Даниел Панов е бил само веднъж на абитуриентски бал, но за съжаление точно с класа, където се появиха случаите. Тестът на Панов е отрицателен, но той се е самокарантинирал за 14 дни. Камарашев подчерта, че няма информация някой от заразените да е в притеснително здравословно състояние.


Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо

Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо ...

......... Гюзелев“. Там кметът на община Павликени ще се обърне със слово към гражданите. Церемонията ще завърши с концерта на Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Входът за събитието е свободен. Община Павликени призовава гражданите, които желаят да вземат участие и да бъдат публика на празничните прояви, да спазват всички мерки за безопасност.


Не е установено превишаване на нормите за замърсяване на въздуха

Не е установено превишаване на нормите за замърсяване на въздуха ...

......... на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Велико Търново, съобщиха за Радио „Фокус” – Велико Търново от Община Свищов. От Общината уточниха, че след възникналата авария контролното замерване не е регистрирало превишение на среднодневните нива на сероводород в атмосферния въздух. Опасност за населението на Свищов няма.  


Средновековният фестивал

Средновековният фестивал "Корона и меч" на историческата крепост "Царевец" във ...

......... никакъв случай това не е довеждало до спиране на живота. Дори след такива страшни бедствия са излизали нови възможности", посочва Николай Цонев - организатор на събитието. По традиция, всяка година по време на средновековния фестивал се пресъздават различни моменти от българската история, при това, в автентичната обстановка на крепостта "Царевец".


Преустановени до второ нареждане са всички занятия от Лятната занималня

Преустановени до второ нареждане са всички занятия от Лятната занималня ...

......... фейсбук страницата на библиотеката. През настоящата година в Лятната занималня участват около 10 деца, като част от тях са от Свищов, но има и малчугани от други населени места. До момента те се включиха в забавни игри, правиха читателски дневник и се запознаха с традициите на празника Еньовден. Снимка: архив


Слабо земетресение е регистрирано на територията на България през изминалото

Слабо земетресение е регистрирано на територията на България през изминалото ...

......... бил на около 8 км югоизточно от Стражица и на 37 км източно от Велико Търново, където трусът не е усетен. Магнитудът му е бил 2.7 по Рихтер, а дълбочината 7 км. Земетресението е регистрирано малко след полунощ, отбелязва агенция "Фокус". Данни за материални щети и пострадали хора няма.  Модерно оборудване монтират в преустроената и ремонтирана сграда на новия

Модерно оборудване монтират в преустроената и ремонтирана сграда на новия ...

......... за домашно кино и DVD плейър, мека мебел и други. Проектът се финансира от Оперативна програма„Региони в растеж 2014-2020“. Общата му стойност е 804 337, 32 лв., от които 447 117,90 лв. –европейски средства и национално съфинансиране в размер на 78 90,17 лв. Дейностите приключват в средата на юли.  


Вчера местният парламент имаше нелеката задача да гласува закриването на

Вчера местният парламент имаше нелеката задача да гласува закриването на ...

......... план с трасета за газоразпределителна мрежа и сградни отклонения в строителните граници на селата Градница, Кормянско, Петко Славейков и Ряховците. Общата дължина на трасетата е 40 395 метра, разпределени по следния начин: 9 939 метра в село Градница, 8 462 м в Кормянско, 10 445 м в Петко Славейков и 11 549 м в Ряховците.


Регионалната здравна инспекция във Велико Търново затвори четири заведения за

Регионалната здравна инспекция във Велико Търново затвори четири заведения за ...

......... заведения за болнична и извънболнична помощ в областта са осъществени 36 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с COVID – 19. Издадени са 2 предписания. 50 предписания са дали здравните власти в област Велико Търново на училищата за организацията и провеждането на изпитите след 7-и и 12-и клас.


Регионалната екологична инспекция във Велико Търново направи проверка на корекцията

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново направи проверка на корекцията ...

......... за замърсеността на водата с препарати за растителна защита, посочиха от екологичната инспекция. До корекцията на реката има царевични масиви, за които след проверка на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е установено, че днес са били третирани с пестициди. Портних: Покрай аварията в езерото цъфна и политически планктон(ВИДЕО)


Регионалната екологична инспекция във Велико Търново направи проверка на корекцията

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново направи проверка на корекцията ...

......... за замърсеността на водата с препарати за растителна защита, посочиха от екологичната инспекция. До корекцията на реката има царевични масиви, за които след проверка на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е установено, че днес са били третирани с пестициди. Портних: Покрай аварията в езерото цъфна и политически планктон(ВИДЕО)Дигитални уроци, онлайн игри и консултации предлагат учители от Свищов

Дигитални уроци, онлайн игри и консултации предлагат учители от Свищов ...

......... населени места, учителите ще разпространят материали, с които децата разполагат в детските градини със съответни указания за работа по тях до децата и техните родители. Ще има и обратна връзка, учителите ще консултират онези, които се затруднят при усвояване на заниманията. При заявено желание ще се организират и индивидуални консултации.


Новите три случая на коронавирус във Велико Търново са без

Новите три случая на коронавирус във Велико Търново са без ...

......... са им тестове, които са с положителен резултат. В момента те нямат симптоми и са вкъщи. Заразените са под контрола на личния си лекар, издирени са всички, с които са имали контакт и те също са поставени под домашна карантина. Колко са новите случаи на коронавирус в България вижте ТУК.


Първи случай на своеобразен полицейски час в български град заради

Първи случай на своеобразен полицейски час в български град заради ...

......... Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот. Сигнали за евентуално нарушение на карантината може да се подадат на телефон 112, в РЗИ, МВР и в общината. Още: "НА ЖИВО": Последна информация и всичко за коронавируса, 24 март"  


Създаваме колцентър за противоепидемичните мерки, ще доставяме храни и лекарства

Създаваме колцентър за противоепидемичните мерки, ще доставяме храни и лекарства ...

......... автобусния транспорт, организацията на обучение от дистанция и пр. Сигнали могат да бъдат подавани и на еmail: [email protected] За нередности гражданите могат да подават сигнали на следните телефони: - Единен спешен номер: 112 - Дежурни служители в Районно управление на полицията В. Търново: 062620437 - Регионална здравна инспекция: 062620161, 062614331.


Двама мъже, приети в болницата в Свищов в началото на

Двама мъже, приети в болницата в Свищов в началото на ...

......... но всички излизат навън сякаш нищо не се е случило, макар че личният им лекар ги търси всеки ден и се осведомява за състоянието им. Още: "5 души под карантина заради коронавирус не са открити на адреса си в Габрово" "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 март"Двама души са приети в Свищовската болница и са изолирани,

Двама души са приети в Свищовската болница и са изолирани, ...

......... в чужбина, но началник-отделение е взел решение да бъдат проверени за коронавирус. Кръвните им проби са пратени за изследване в София още снощи. Още: "Италия - в центъра на коронавируса, по света има над 3000 нови болни" "Японски правителствен екип от учени: Коронавирусът едва ли ще изчезне с топлото време"


Национален синдикат

Национален синдикат "Защита" организира протест на 1 март заради нуждата ...

......... плащат винетки. Синдикатът смята, че това е "заради глупостта на общиснки чиновник да премести указателната табела за начало и край на града, без да осигури алтернативен път и транспорт. "Хората ще протестират срещу високите цени на горивата и очакваните скокове на цените на всички стоки и услуги", добавят от синдиката.


Средства за подпомагане на млади медицински специалисти предвиди в бюджета

Средства за подпомагане на млади медицински специалисти предвиди в бюджета ...

......... бъде полезна, допълни още той. Самата МБАЛ „Св. Иван Рилски“ дава над 20 000 лв. за привличане на млади медицински специалисти. Болницата има сключени договори със специализанти и със студенти, чиито такси за обучение плаща. Срещу това новите кадри подписват договор, че ще работят в Горнооряховската болница поне 5 г.


Питейната вода в Свищов вече е бистра и годна за

Питейната вода в Свищов вече е бистра и годна за ...

......... на деня аварията ще бъде отстранена. В момента 25 000 жители на Свищов и селата Вардим и Царевец се водоснабдяват през стар, компрометиран 60-годишен стоманен водопровод, който също често аварира. Подаваната през него питейна вода вече е бистра и е годна за питейни и битови нужди, увери кметът на Свищов.


  „Има проект за укрепване на моста на Колю Фичето

  „Има проект за укрепване на моста на Колю Фичето ...

......... практика има нарушение от страна на общината по времето на Мирослав Семов, защото когато е била сигнализирана още юни миналата година за опасността за моста, тя е трябвало да отнесе случая до Министерство на културата, за да може оттам да предприемат мерки за укрепването му“, допълни кметът на Дряново.  


Бетониран ли е мостът на Кольо Фичето в Дряново? Според

Бетониран ли е мостът на Кольо Фичето в Дряново? Според ...

......... марка бил бетонът, дали не е опасен. Стана ясно и, че не е имало сигнал до министъра на културата за ремонта. Сега се правел подробен констативен протокол, ще има и проверка какво е направено. Нямало обаче вариант ремонтът да се официализира постфактум. Съответно прокуратурата също ще трябва да се намеси.


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започва извънредна проверка

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започва извънредна проверка ...

......... и за предприетите от дружеството мерки за възстановяване на предоставяната услуга. На топлофикационното дружество ще бъде извършена извънредна проверка с цел установяване на причините за проблемите с топлоснабдяването, както и за предприетите мерки. След приключване на проверката КЕВР ще изготви доклад за резултатите от нея, които ще бъдат публично обявени.


Голяма част от битовите абонати във Велико Търново нямат парно

Голяма част от битовите абонати във Велико Търново нямат парно ...

......... спирателна арматура на отклонение за абонатна станция на ул. „Филип Тотю“ № 3. По график аварията трябвало да бъде отстранена преди два дни. От началото на този отоплителен сезон това е шеста авария, която оставя различни части на Велико Търново без парно, въпреки профилактичните ремонти, направени по мрежата през лятото.


Свищов. Празникът на българските студенти – 8 декември бе честван

Свищов. Празникът на българските студенти – 8 декември бе честван ...

......... клуб „Академик” – Свищов. По време на церемонията за честване на 8 декември стана ясно, че в Свищовската академия ще бъде изграден учебен банков салон чрез предметно дарение от Пощенска банка АД и Банка Пиреос, а по договор с Кока-Кола ХБК ще бъде изграден аутсорсинг център за работа от разстояние.


Велико Търново. Христо Христов встъпи в длъжност „административен ръководител –

Велико Търново. Христо Христов встъпи в длъжност „административен ръководител – ...

......... От 2012 г. с решение на ВСС е назначен за заместник на административен ръководител – заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Велико Търново, като в момента е изпълняващ функциите административния ръководител – окръжен прокурор на същата прокуратура. Има ранг „прокурор в ВКП и ВАП“. За професионалната си дейност е многократно поощряван.


Велико Търново. В напреднал етап е разработването на новия генерален

Велико Търново. В напреднал етап е разработването на новия генерален ...

......... при условия на нормален трафик. Заснемането ясно показва как се образуват колоните от превозни средства, в какви посоки се разпределят. Направени бяха и специални наблюдения с дронове на най-натоварените пресечни точки. Технологията се използва за пръв път и освен данните за трафика, софтуерът изчислява и рисковете от възникване на ПТП.


Велико Търново. Празничният концерт под надслов „Бяла Коледа“ е един

Велико Търново. Празничният концерт под надслов „Бяла Коледа“ е един ...

......... участие на популярната поп и джаз певица Стефка Оникян. Сред солистите е и Павлета Семова, позната с групата си „BrasilAcoustic” и с участията си в джаз фестивалите в България и Европа. Поканите за концерта „Бяла Коледа“ могат да бъдат получени от касата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ от 5 декември.


Свищов. Трима докторанти са в състава на ръководството на Студентски

Свищов. Трима докторанти са в състава на ръководството на Студентски ...

......... а комисията с ресор „Спорт” ще продължи да председателства Стефани Спасова – II курс, спец. „Стопански и финансов контрол”. На проведеното първо работно заседание новият Студентски съвет планира дейностите си за месец декември, част от които са посветени на честването на студентския празник и на предстоящите Коледни и новогодишни празници.


Велико Търново. 22 машини от различен тип, включително и малогабаритни

Велико Търново. 22 машини от различен тип, включително и малогабаритни ...

......... и техника в готовност разполага фирмата, която отговаря за поддръжката на общинската пътна мрежа. От експлоатационните дружества имат сформирани дежурни екипи, които да реагират максимално бързо при проблеми с тока, водата и съоръженията по газопреносната мрежа. До момента не са постъпвали сигнали за усложнени пътни условия или проблеми с енергоснабдяването.


Велико Търново. Нов детски кът за игра обогати Зоокъта в

Велико Търново. Нов детски кът за игра обогати Зоокъта в ...

......... клатушка тип „конче“ и едно комбинирано съоръжение – пързалка с две кули и мост. Зоокът Павликени е изцяло на общинска издръжка и е с безплатен вход за всички посетители. С реализацията на дейностите по проекта мястото става още по-гостоприемно и привлекателно място за децата и гостите на Павликени. Рени АТАНАСОВА


Велико Търново. Коледният базар във Велико Търново вече работи. Това

Велико Търново. Коледният базар във Велико Търново вече работи. Това ...

......... са сред изделията, които великотърновци и гостите на града могат да изберат. През целия месец дарения ще набират и от сдружение „Приятели на животните ВТ“. Благотворителна кампания на 8 декември организира и фондация „Искам бебе“. Коледният базар е инициатива на Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”.


Неизвестни крадци са задигнали 10 000 лв. от офис на

Неизвестни крадци са задигнали 10 000 лв. от офис на ...

......... и открили парите, прибрани в чекмедже, разказва в. "24 часа". Офисът не бил оборудван със сигналноохранителна техника (СОТ) и собствениците разбрали за кражбата едва в съботния ден, когато се озовали пред разбитата врата.Те алармирали полицията. На местопрестъплението е извършен е оглед от криминалисти. Авторите на крупната взломна кражба се издирват.


Велико Търново. Подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в

Велико Търново. Подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в ...

......... преди пускането им в експлоатация. Поетапно ще бъдат обхванати и други райони на града. Освен по-добър облик на градската среда, чрез монтирането на съдовете за смет под земята се постига и екологичен ефект, тъй като херметичността на съоръженията и по-студената почва ограничават разпространението и на бактерии, и на неприятни миризми.


Велико Търново. Подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в

Велико Търново. Подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в ...

......... преди пускането им в експлоатация. Поетапно ще бъдат обхванати и други райони на града. Освен по-добър облик на градската среда, чрез монтирането на съдовете за смет под земята се постига и екологичен ефект, тъй като херметичността на съоръженията и по-студената почва ограничават разпространението и на бактерии, и на неприятни миризми.


Велико Търново. От понеделник - 2 декември започват разходките с

Велико Търново. От понеделник - 2 декември започват разходките с ...

......... Радио „Фокус“-Велико Търново от Агенцията. „Фокус“ припомня, че днес в 17.00 часа на е официалното откриване на Коледния базар в парк "Марно поле", а час по-рано – в 16.00 часа ще бъде открита благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХIII“ на потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново. Рени АТАНАСОВА


Велико Търново. „Празникът на Националния военен университет е специален и

Велико Търново. „Празникът на Националния военен университет е специален и ...

......... Показни хватки с оръжие изпълниха и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“. Показана бе техника, оборудване и въоръжение на Сухопътни войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, служби „Военна полиция“ и Специални сили. Върху специални щандове бяха представени възможностите за реализация и кандидатстването за служба във всеки от видовете въоръжени сили.


Велико Търново. Голяма среща на младежките организации и сдружения предстои

Велико Търново. Голяма среща на младежките организации и сдружения предстои ...

......... посочи директорът на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова. Национален младежки форум обединява повече от 50 организации от цяла България и обхваща над 100 000 млади хора. От организацията дадоха висока оценка за богатия културен живот във Велико Търново, приобщаването и дейното участие на младежите в събитията.


Велико Търново. Класическа камерна музика от композиторите Йозеф Хайдн и

Велико Търново. Класическа камерна музика от композиторите Йозеф Хайдн и ...

......... състав: Анна Фурнаджиева – цигулка, Август-Александър Павлов – виолончело и Тодор Петров – пиано. Те са сред най-известните съвременни български музиканти, концертиращи в цял свят. Творбите на Йозеф Хайдн и Феликс Менделсон Бартолди, които публиката във Велико Търново ще чуе, са специално подбрани за съзвучие между пиано, виолончело и цигулка.


Свищов. За 14-а поредна година Български дарителски форум (БДФ) отличи

Свищов. За 14-а поредна година Български дарителски форум (БДФ) отличи ...

......... за обмен и съгласуване на дарителски политики. В конкурса „Най-голям корпоративен дарител” се връчват награди в няколко категории – количествени (според инвестираните финансови и нефинансови ресурси, както и доброволен труд), качествени (според качествата на програмите на бизнеса в подкрепа на обществото) и за най-сполучливо партньорство между компания и гражданска организация.


Велико Търново. С три категорични победи студентският футболен отбор на

Велико Търново. С три категорични победи студентският футболен отбор на ...

......... временното класиране. Заслугата за постигнатите резултати е на целия отбор в състав Кристиян Николов, Веселин Габров, Кирил Фидин, Пламен Иванов, Виктор Иванов, Ивайло Дангуров, Милен Иванов, Константин Цветанов, Стефан Иванов, Мартин Колев, Петър Петров, Георги Горанов, Роберт Росинов, Павлин Славев, Марио Попов, Антонио Попов, Анатоли Лозанов, Йордан Йорданов, Светослав Кръстев.


Велико Търново. Повече от 20 талантливи деца от Велико Търново

Велико Търново. Повече от 20 талантливи деца от Велико Търново ...

......... пианист, преподавател и носител на множество международни награди. Билети за концерта се предлагат в мрежата на eventim.bg, туристическите информационни центрове на ул. Христо Ботев“ №5 и на пл. „Цар Асен I“, както и на касата на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. За учащи и пенсионери има преференциални цени.


Велико Търново. 2021 година ще е готова първата Национална карта

Велико Търново. 2021 година ще е готова първата Национална карта ...

......... една изцяло нова услуга, която започваме за пръв път и идва след препоръки и работа с майките - това е заместваща грижа, тоест когато един родител сам се грижи за детето си да може да използва професионална подкрепа, ако му се наложи да отсъства“, обясни още Зорница Русинова. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. На 11 ноември в Комплекс „Спортна София 2000”-София

Велико Търново. На 11 ноември в Комплекс „Спортна София 2000”-София ...

......... победители са Богомил Софиев – златен медал, и Дидко Станев – сребърен медал, а за момичета 13-15 г. - Валя Сонева – златен медал. В категорията "Бадмингтон" за момичета 13-15 г. сребърен получи Юсние Илиева, а в категорията "Баскетбол" за момчета 13-15 г. децата взеха сребърен медал за отборно класиране.


Велико Търново. В истински празник за децата се превърна запалването

Велико Търново. В истински празник за децата се превърна запалването ...

......... заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова. Спазена бе традицията поне един месец преди Рождество Христово в града да грее празничната украса. Над 1200 са коледните светлини, а повече от 200 са светещите в различни цветове фигури. Украсата обхваща както централната част на града, така и основните улици и всички квартали.


Велико Търново. След Реформата в сектора на социалните услуги, реализирана

Велико Търново. След Реформата в сектора на социалните услуги, реализирана ...

......... нея ще се включат над 150 участници. Организатори са Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и дружеството „НСОРБ-Актив“ ЕООД. Партньор и домакин на събитието е Община Велико Търново, а на вниманието на аудиторията ще бъде представен комплексът от социални услуги, включително чрез работни посещения на място. Рени АТАНАСОВА


Велико Търново. Класики на творци от Вагнер до Гершуин ще

Велико Търново. Класики на творци от Вагнер до Гершуин ще ...

......... четирима ученици пианисти от Средно училище „Емилиян Станев“. Билети за концерта се предлагат в мрежата на eventim.bg, туристическите информационни центрове на ул. Христо Ботев“ №5 и на пл. „Цар Асен I“, както и на касата на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. За учащи и пенсионери има преференциални цени.


Велико Търново. Национална среща на общинските експерти по социални дейности

Велико Търново. Национална среща на общинските експерти по социални дейности ...

......... За участие в дискусиите са поканени министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, представители на комисиите по труда, социалната и демографската политики и по здравеопазване към 44-то Народно събрание, на Министерство на здравеопазването, Националния осигурителен институт, организации, сдружения и НПО, експерти и др.


Велико Търново. С богат културен календар, в който всеки може

Велико Търново. С богат културен календар, в който всеки може ...

......... „Царевград Търнов“ – звук и светлина“ – на 8, 25 и 30 декември, от 19.00 ч. В новогодишната нощ жителите и гостите на Велико Търново ще бъдат забавлявани от Графа, а по време на изпълненията му ще има атрактивно лазерно шоу. В програмата участват също Ансамбъл „Искра“ и дует „Инилия“.


Изоставен багаж вдигна на крак полицията във Велико Търново. Районът

Изоставен багаж вдигна на крак полицията във Велико Търново. Районът ...

......... във Велико Търново. Районът около кооперативния пазар в града е отцепен и блокиран, информира БНР. Причината е подаден сигнал за изоставен малък куфар в междублоковото пространство на булевард "България" в близост до пазара. Изчаква се пристигането на специализиран екип от София или Варна, който да провери и обезвреди изоставения багаж.


Благотворителен детски мюзикъл „Патиланци“ ще се играе днес от 11:00

Благотворителен детски мюзикъл „Патиланци“ ще се играе днес от 11:00 ...

......... сонда на пациента, чрез която се инсуфлира сърфактантът. По-късно се отстраняве и бебето вече не е на апаратна вентилация. Във Велико Търново делът на бебета, които са се родили по-рано от очакваното, е 11% от всички раждания в града. През тази година неонатолозите са се грижили за 98 недоносени новородени.


Велико Търново. Главната улица в село Шемшево, както и 4-километров

Велико Търново. Главната улица в село Шемшево, както и 4-километров ...

......... екипа му е отчетена от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която одобрява проектите за четири обекта. Общите средства са над 520 000 лева. Финансиране е осигурено също за реконструкцията на две улици във Ветринци, както и за ремонт на шосето между селото и главния път Севлиево – Велико Търново.


Велико Търново. Пет нови улици ще подобрят организацията на движение

Велико Търново. Пет нови улици ще подобрят организацията на движение ...

......... по отсечките „Камен Зидаров“, „Александър Бурмов“ и „Петко Ю. Тодоров“. Дейностите по всички улици включва изграждане на пътни платна и тротоари, асфалтиране, отводняване, оформяне на джобове за паркиране и за поставяне на съдове за смет, монтиране на улично осветление. Финансирането за проекта на Община Велико Търново бе осигурено от правителството.


Свищов. В Международния ден на счетоводителя и 525 години след

Свищов. В Международния ден на счетоводителя и 525 години след ...

......... докторантите, както и ролята на научния ръководител, отчетността и оценката чрез възнаграждение за неговия труд. Множеството установени проблеми породиха и идеята за разработване и приемане на Кодекс на научната дейност, който да преодолее противоречията в настоящата нормативна уредба и да обособи образователната и научна степен „доктор” в самостоятелен регулаторен документ.


Свищов. На християнския празник „Св. Мина“ членовете на всички пенсионерски

Свищов. На християнския празник „Св. Мина“ членовете на всички пенсионерски ...

......... на едно младо момиче, което, разбирайки от своята баба за инициативата, е донесло цял кашон с хранителни продукти и хигиенни консумативи. Двете дами изразяват искрената си благодарност към всички участници в благородната кауза, като специално споменават приноса на транспортната фирма, поела ангажимента да закара дарението до Нови хан. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Общинският празник на художественото слово „Мой роден край“

Велико Търново. Общинският празник на художественото слово „Мой роден край“ ...

......... на събитието са Община Велико Търново и Общински съвет на Нов съюз на пенсионерите. Творците бяха поздравени от директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Тя благодари на самодейците за съхранените традиции. Поздрав за всички бяха изпълненията на децата от подготвителната група към Детска градина „Пинокио“ в Самоводене.


Велико Търново. Над 50 души подкрепиха протеста срещу новия Закон

Велико Търново. Над 50 души подкрепиха протеста срещу новия Закон ...

......... думите й, не е създаване на масови безредици, нито сваляне на правителство. „Ние искаме да ни обърнат внимание и да няма заложени противоречия в българското законодателство“, посочи още Ахмедова. Освен Велико Търново, в координираните протестни действия ще се включат градовете София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Видин и Кърджали. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Родената пред далечната 1919 г. Стефана Недева, която

Велико Търново. Родената пред далечната 1919 г. Стефана Недева, която ...

......... миналото, когато е работила в текстилния сектор.През своя дълъг житейски път Стефана Недева е отгледала 3 деца, а днес живее със дъщеря си Росица Станева и се радва на внуци и правнуци. С широка усмивка и много благодарности столетницата изпрати гостите си и им пожела да бъдат щастливи и всеотдайни.


Велико Търново. Даниел Панов официално започна третия си мандат като

Велико Търново. Даниел Панов официално започна третия си мандат като ...

......... продължи Даниел Панов. Словото си той завърши с думите на мъдрия Йордан Радичков: „Добрия човек ще познаеш по огъня. Злите хора оставят след себе си пожарища, добрият човек оставя подире си огнище“. По време на тържественото заседание клетва положиха избраните общински съветници, както и кметовете на населените места от общината.


Велико Търново. Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински

Велико Търново. Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински ...

......... от нас, нуждае се от приноса на всеки гражданин, от отговорността на всички политически сили, обединени от искрената загриженост за Велико Търново“, завърши Даниел Панов. Определена бе комисия за изработване на правилник за дейността на Великотърновски общински съвет. Решено бе заместник-председатели на местния парламент да бъдат избрани на следваща сесия.


8663 са гласовете за кандидата на ГЕРБ Добромир Добрев срещу

8663 са гласовете за кандидата на ГЕРБ Добромир Добрев срещу ...

......... ГЕРБ Добромир Добрев срещу 7882 за Явор Божанков от БСП за България. Данните са от 100% обработени протоколи от щабовете. Официалното преброяване на Общинската избирателна комисия ще приключи малко по-късно и тогава евентуално ще бъде връчен третия мандат на инж. Добрев. Към 20:00 ч. избирателната активност в града бе 42.83%.


Велико Търново. Община Горна Оряховица инициира акция за събиране на

Велико Търново. Община Горна Оряховица инициира акция за събиране на ...

......... мобилен и те ще могат да се вземат от домовете на гражданите. За тази цел, желаещите да предадат старото си оборудване, трябва предварително да заявят това на тел. 0618 605 01 вътр. 117. Единственото условие е в деня на акцията, отпадъците да бъдат изнесени на улицата пред домовете на гражданите.


Велико Търновски. Изложба, посветена на 130-годишнината от учредяването на обществена

Велико Търновски. Изложба, посветена на 130-годишнината от учредяването на обществена ...

......... далечната 1889 г., получаваните награди и т.н. Целта на експозицията е да запознае обществеността с историята, дейността и развитието на великотърновската библиотека през годините. Чрез оставените на таблата QR-кодове гражданите и гостите на града могат да намерят информация за историческите данни на библиотеката и реализираните от нея проекти. Рени АТАНАСОВА


Свищов. Среща-дискусия на тема „Приложение на научните изследвания при обучението

Свищов. Среща-дискусия на тема „Приложение на научните изследвания при обучението ...

......... Възможно е също участие на агробизнеса в образователния и научноизследователския процес чрез: осигуряване на стипендии за отлични студенти; провеждане на учебни и специализиращи практики в реална работна среда; финансиране на стажантски програми. Срещата завърши с обща снимка на студентите и преподавателския екип на катедра „Аграрна икономика” пред родната Алма матер.


С модерна кампания достигна до балотаж на местните избори и

С модерна кампания достигна до балотаж на местните избори и ...

......... си. Друг бе буквално „направен“ кмет от бивш народен представител директно от питейно заведение. Моята мисия е да внеса модерен начин на мислене и друг мащаб в управлението на община Горна Оряховица. *Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!


"Огромната цифра от 22 000 човека не са гласували в ...

......... него Божанков носи всички тези качества. "Подкрепям го и заради сходството в управленските ни програми по отношение на по-доброто административно обслужване, подобряването на инфраструктурата, чист въздух и справяне с демографския срив. Предстои балотаж за кмет на общината. Дали ще позволим някой друг да определя бъдещето ни?, посочва в заключение професорът.


Горна Оряховица. Приключи ремонтът на туристическия заслон на хижа „Божур“

Горна Оряховица. Приключи ремонтът на туристическия заслон на хижа „Божур“ ...

......... е и външната настилка пред сградите. Ремонтът е на обща стойност 206 000 лв. Половината от средствата са осигурени по проект „Красива България“, а останалото е дофинансиране от Общината. Туристическият заслон и бюфетът вече са на разположение на гражданите, приемат се и резервации за различни чествания и празници. Луиза ТРАНЧЕВА


  Досегашният кмет на Велико Търново Даниел Панов печели победата

  Досегашният кмет на Велико Търново Даниел Панов печели победата ...

......... ми дадоха за следващите 4 години, заяви пред БНТ Даниел Панов. Важно е, че градът наистина се променя към по-добро и има европейски облик", категоричен е Панов. Той заяви, че има още много работа във Велико Търново и още утре ще започне работа по решаването на проблемите в града.  


Ожесточена се оказа предизборната борба във Велико Търново. По първоначални

Ожесточена се оказа предизборната борба във Велико Търново. По първоначални ...

......... за себе си, че е вдигнала „високо летвата на дебата за Търново – да спрем да говорим за метрите, паветата, плочките и тротоарите, защото през всички тези разговори и рязане на лентички и този ПР който ни обгражда по време на кампания, други държави ни задминаха с много години напред”.


Горна Оряховица. В секцията на ул. „Св. Патриарх Евтимий“ гласува

Горна Оряховица. В секцията на ул. „Св. Патриарх Евтимий“ гласува ...

......... са водещи, а населените места имат открито и справедливо управление. Гласувах, за да говорим в следващия мандат за електронно управление и общински предприятия, които работят в интерес на гражданите, а не за печалба“, каза Божанков.Той призова повече граждани да отидат до урните и да гласуват до края на изборния ден.