Свищов. Многофункционална спортна площадка ще бъде изградена в двора на

Свищов. Многофункционална спортна площадка ще бъде изградена в двора на ...

......... спортове, както и за осмисляне на свободното време на всички ученици. Настоящото проектно предложение ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение и качеството на предлаганата образователна услуга. От подобрената среда ще се възползват също така и семействата на децата, споделяйки общи моменти в двора на учебното заведение.


Велико Търново. Велико Търново никога не е преставал да бъде

Велико Търново. Велико Търново никога не е преставал да бъде ...

......... спазили принципа на римското право църква и държава да бъдат едно“, казва още великотърновският митрополит. Той припомня също, че в основния състав на депутатите от Учредителното събрание влизат представители на висшето духовенство - екзархът, митрополитите и управниците на епархии, както и гръцкият митрополит на Варненската епархия - общо 11 души.


Свищов. Четирима състезатели представиха град Свищов и клуб „Академик“ на

Свищов. Четирима състезатели представиха град Свищов и клуб „Академик“ на ...

......... Ясен остана трети. За постижението си състезателят беше награден с грамота и бронзов медал. До престижните отличия не успяха да достигнат Кристиян Кирилов, Иван Петров и Йоан Захариев. Всички каратисти от школата на Митко Божанов продължават подготовката си за следващите събития от държавния спортен календар на Българска карате киокушин федерация.


По повод предстоящите чествания на 140 години от провеждането на

По повод предстоящите чествания на 140 години от провеждането на ...

......... Четвърто събрание, посрещането на царските особи в града. Създадени са и табла, посветени на новата и най-новата история на България - тържествата по повод 130-та годишнина от Учредителното събрание и конституциите на републиката от 1947, 1971 и 1991 г. Изложбата можете да разгледате до 20 април 2019 г. във Велико Търново.


Велико Търново. При много голям интерес преминаха срещите от общинските

Велико Търново. При много голям интерес преминаха срещите от общинските ...

......... купата за третото място в тази възраст. Наградите връчваха спортният експерт Йордан Дурчев и заместник-директорът на СУ „Ем. Станев“- Валентин Бояджиев. Организатор на игрите бе преподавателят и дългогодишен треньор Вихрен Йорданов, главен съдия бе Павлин Генчев. Срещите бяха ръководени от реферите Йордан Ризов, Павел Гинев, Радослав Цонев и Мартин Чолаков.


Велико Търново. Цирк „Балкански“ и Държавна опера – Стара Загора

Велико Търново. Цирк „Балкански“ и Държавна опера – Стара Загора ...

......... с Академичен цирк „Балкански“. Премиерата беше през миналата година, а на 4 октомври ще бъде представен и в Търново“, посочи още Нелина Църова. Тя допълни и, че на сцената в Летния театър ще има мюзикъли, различни концерти и танцови изпълнения, всички част съпътстваща програма за Сцена на вековете. Луиза ТРАНЧЕВАВелико Търново. Общинският съвет напомня, че предложенията за награждаване със

Велико Търново. Общинският съвет напомня, че предложенията за награждаване със ...

......... областта на обществено-икономическия, научния, стопанския, социалния, спортния, културния и духовния живот на общината; - Дългогодишна творческа и общественополезна дейност за община Велико Търново; - Дарителство с непреходна стойност и обществена значимост за община Велико Търново; - Спечелени високи държавни и международни отличия в областите по т.2; - Проявен изключителен героизъм.


Криминалисти от Районното полицейско управление в Сливен задържаха съучастници в

Криминалисти от Районното полицейско управление в Сливен задържаха съучастници в ...

......... на сигнала, полицейските служители незабавно предприели издирвателни действия и успели да задържат телефонните измамници - 48-годишната П.К. и 28-годишния Г.Д., гастрольори от ямболското село Овчи кладенец. В тях били намерени парите в брой и златните накити на потърпевшата.  Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата ало измамници продължава.


Велико Търново. Общините Велико Търново и Монтана споделиха опит и

Велико Търново. Общините Велико Търново и Монтана споделиха опит и ...

......... ресорни експерти от двете общините, както и управители на центрове за социални услуги в старата българска столица. Представителите на Община Монтана посетиха Центъра за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 г. и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост.


Велико Търново. Новият светофар, монтиран на кръстовището на улиците „Краков“,

Велико Търново. Новият светофар, монтиран на кръстовището на улиците „Краков“, ...

......... реално време сигнал от видеокамерите на кръстовището. Заради очаквания засилен трафик след отварянето на хипермаркета и предвид близостта на пътен възел „Качица“, светофарната уредба няма да работи, а регулирането на движението ще се извършва от полицаи. Впоследствие светлинните трафик устройства ще работят при необходимост и според предписанията на „Пътна полиция“.


Велико Търново. Левски е лежал в търновския затвор от 28

Велико Търново. Левски е лежал в търновския затвор от 28 ...

......... ескортира Левски до София. За съжаление обаче конвоят потегля от търновския затвор по-рано от предвидения час, така че засадата остава напразна. Когато пристигат на място нашите революционни дейци се оказва, че той вече е минал по този път и се е отправил за София“, посочи д-р Светла Атанасова. Надежда КРЪСТЕВАСвищов. В СУ „Димитър Благоев“ в Свищов бяха отбелязани 146

Свищов. В СУ „Димитър Благоев“ в Свищов бяха отбелязани 146 ...

......... всички класни стаи, а членовете на клуб „Читатели на книгата“ изложиха литература и информация на входа на училището. С много старание и вълнение учениците от II-ри „б“ клас изработиха информационна папка за Васил Левски. С особен трепет разказваха за личността на Апостола, за случки от живота му и рецитираха стихотворения.


Свищов. Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в

Свищов. Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в ...

......... бюджет, в частта му, касаеща висшето образование. Много е сложно предварително да изразиш мнение, когато не знаеш разпределението по пера. Вече се знае кой университет колко получава по пера, така че въпросът за средствата за студентските стипендии ще бъде повдигнат със сигурност от НПСС пред ресорните институции”, заяви Яна Вангелова.


Във Велико Търново се проведе военен ритуал в памет на

Във Велико Търново се проведе военен ритуал в памет на ...

......... да извървим.Вярвам, че Апостолът винаги ще е пред нас, а ние винаги ще го следваме!Вярвам, че моите деца ще са по-достойни от мен, за да е Той в тях!Защото времето е в нас и ние сме във времето!” Заупокойна молитва отслужи митрополит Григорий. Венци и цветя бяха поднесени от признателните великотърновци.


Велико Търново. Часове по професионално ориентиране с участие на представители

Велико Търново. Часове по професионално ориентиране с участие на представители ...

......... от 14.00 до 16.30 часа. експертите ще се срещат с ученици и млади хора. Целта на новата услуга е да се популяризира и разшири дейността по ранното и навременно кариерно консултиране и ориентиране на младите хора като част от общата подкрепата на учениците при избора им на образование и професия.


Велико Търново. Левски победи, за да ни покаже мечтата, пътя,

Велико Търново. Левски победи, за да ни покаже мечтата, пътя, ...

......... след което с военен ритуал, венци и цветя на признателност поднесоха зам.-кметът проф. Георги Камарашев, областният управител Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, народни представители, институции, сдружения и граждани. Поклонението организираха Община Велико Търново, Национален военен университет „Васил Левски”, Общински комитет „Васил Левски” и Великотърновската митрополия. Луиза ТРАНЧЕВАВелико Търново. Историческият филм „Съ Нами Богъ“ ще бъде представен

Велико Търново. Историческият филм „Съ Нами Богъ“ ще бъде представен ...

......... съчетава по умел начин разкази за коварства, достойнство, интриги, любов, себеотрицание и саможертва. Филмът „Съ Нами Богъ“ е с участието на единствения короновам монарх в света, който играе себе си. За да бъдат кадрите още по-въздействащи, се е погрижил прочутият български композитор Митко Щерев. Продуцент и режисьор е Стефан Поляков.


В помощ на арт-ателиета към социални услуги община Велико Търново

В помощ на арт-ателиета към социални услуги община Велико Търново ...

......... възрастни хора с умствена изостаналост - с. Церова кория; 28.02 - 01.03.2019 г. Работно време: 10.00 ч. - 18.30 ч. Социални услуги: Дневен център за стари хора – гр. Велико Търново; Съюз на инвалидите - гр. Велико Търново; Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга”- гр. Велико Търново.


Велико Търново. Ученици и млади хора от Велико Търново бяха

Велико Търново. Ученици и млади хора от Велико Търново бяха ...

......... благодари на учениците и младите хора, че проявят силна обществена активност и показват, че са загрижени за решаването на различни проблеми. Тя подчерта, че Община Велико Търново категорично подкрепя каузи с благородна насоченост. „Надявам се, че все повече млади хора ще последват вашия достоен пример“, обърна се зам.-кметът към дарители.


Велико Търново. Регионалната колегия на Български лекарски съюз във Велико

Велико Търново. Регионалната колегия на Български лекарски съюз във Велико ...

......... от несвойствените му задължения. Това става като си плащаме за несвойствените прегледи“, посочи д-р Христо Димитров. По думите му тази мярка няма как да бъде предприета самостоятелно. Според него е необходима цялостна промяна на модела и на поведението на всички български граждани като ползватели на системата на здравеопазването. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. Българската принцеса на Саксония Теофана фон Саксен дари

Велико Търново. Българската принцеса на Саксония Теофана фон Саксен дари ...

......... Аладжов - банкер и върховен комисар на военновременното стопанство на царска България. Българската принцеса на Саксония се занимава с хуманитарна и благотворителна дейност близо три десетилетия. Благодарение на нейните усилия до момента в България са доставени около 3000 болнични легла. Общата стойност на даренията за страната надхвърля няколко милиона лева.


Велико Търново. С трима нови артисти е попълнен творческият състав

Велико Търново. С трима нови артисти е попълнен творческият състав ...

......... София и „Малката морска сирена” на режисьора Василена Радева в Театър „София”. Освен с театър, артистът се занимава и с циркови изкуства, като владее жанглиране, включително и с огън, кокили, aerial silks, което е вид въздушна акробатика с копринени шалове. Като цирков актьор е участвал в редица представления в Норвегия.


Велико Търново. Часове по професионално ориентиране започват във великотърновските училища.

Велико Търново. Часове по професионално ориентиране започват във великотърновските училища. ...

......... от 14.00 до 16.30 ч. експертите ще се срещат с ученици и млади хора. Целта на новата услуга е да се популяризира и разшири дейността по ранното и навременно кариерно консултиране и ориентиране на младите хора като част от общата подкрепата на учениците при избора им на образование и професия.


Велико Търново. Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико

Велико Търново. Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико ...

......... да бъдат здрави, да се гордеят, че са възпитаници на едно от най-добрите български училища и да защитават името му. Подаръци от Община В. Търново по случай 60-годишнината бяха Старопрестолна грамота, Златна перпера – реплика на монета от времето на цар Иван Асен II, както и ваучер за училищни консумативи.


На свое събрание от 14 февруари 2019 г. общинската организация

На свое събрание от 14 февруари 2019 г. общинската организация ...

......... селекция.“ Евгени Стоев поздрави присъстващите от името на кмета на община Велико Търново, който има ангажименти извън града, но честити празника на всички. Събранието се състоя съгласно предварително обявения График за провеждане на номинационни събрания за евродепутати на ПП ГЕРБ за област Велико Търново. Протоколът ще бъде изпратен в София.


Велико Търново. На 18 февруари започват тестовете на новата светофарна

Велико Търново. На 18 февруари започват тестовете на новата светофарна ...

......... място работата на светофара и влиянието му върху организацията на движението. При затруднения на трафика контролерите ще бъдат изключени веднага, за да бъдат извършени всички необходими корекции и допълнителни настройки. В комисията влизат представители на Община Велико Търново, сектор „Пътна полиция“ и строителния надзор на фирмата изпълнител на търговския обект.


Велико Търново. За девета поредна година Велико Търново се превърна

Велико Търново. За девета поредна година Велико Търново се превърна ...

......... на отличените автори. В изложбата участват автори от България, Израел, Полша, Сърбия, Румъния, Македония, Чехия, Германия и Италия. Сред тях са преподаватели и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Национална художествена академия, СУ „Св. Климент Охридски, ВСУ „Любен Каравелов“ (София), Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“, Нов български университет.


Свищов. Ректорът на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” - Свищов

Свищов. Ректорът на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” - Свищов ...

......... съвет – Свищов, е с проекто-дневен ред от девет точки. Годишни доклади за 2018 г. ще изнесат председателите на НПСС и на Контролния съвет, а членове на Общото събрание ще представят предстоящи инициативи на висшите училища. Предстои да бъдат приети план за дейността и проекто-бюджета на НПСС за 2019 г.


В двадесетте центъра за работа с деца и младежи, функциониращи

В двадесетте центъра за работа с деца и младежи, функциониращи ...

......... сигналите на регулировчика, правила за безопасно управление на велосипед, движение при лоши пътни условия извън населените места, оказване на първа помощ и др. Практическото обучение включва тренировки за реалното управление на колело от децата и преминаването на различни препятствия. В помощ на децата, в заниманията ще участват и полицейски служители.


Велико Търново. Паметникът на Васил Левски, намиращ се в центъра

Велико Търново. Паметникът на Васил Левски, намиращ се в центъра ...

......... натрупаните през годините и десетилетията прах и плесени. Навръх 18 февруари, когато се навършват 146 години от обесването на Апостола на свободата, обществеността във Велико Търново ще почете неговата памет. Програмата ще започне в 17.30 ч. пред монумента на Дякона, а движението по главната улица „Васил Левски“ ще бъде спряно.


Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов гостува в

Велико Търново. Кметът на Велико Търново Даниел Панов гостува в ...

......... градчето стават повече, а местното вино – все по-търсено. В официалната си страница в Фейсбук Панов поздрави и археолозите, които също празнуват на днешния 14 февруари, както и всички, които отбелязват Деня на влюбените. Даниел Панов гостува и в Лясковец, където също отбелязват Трифон Зарезан с общоградско тържество и ритуал.


Свищов. Дванадесет годишната от Свищов Преслава Петкова е номинирана за

Свищов. Дванадесет годишната от Свищов Преслава Петкова е номинирана за ...

......... като в предложението е подчертано, че тя участва с голям успех в олимпиади по математика, български език и литература, и английски език на общинско и областно ниво. Заедно с други деца от клуб за млади поп и рок изпълнители „Естрада“ се включва в редица културни мероприятия, организирани от Община Свищов.


Велико Търново. Арт продуктите от стъкло са основен акцент в

Велико Търново. Арт продуктите от стъкло са основен акцент в ...

......... От него се консумира, но и в него се съхранява. То е пазителя на духа, както се казва“, допълни доц. Владимир Аврамов. Освен това уточни и, че голяма част от творбите, които ще бъдат представени утре са от стъкло. Те са дело основно на български и румънски автори. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Благотворителен концерт в подкрепа на семейства на загинали

Велико Търново. Благотворителен концерт в подкрепа на семейства на загинали ...

......... Ще бъдат подпомогнати три семейства, като едното от тях е на 15-годишно момиче, загинало на пешеходна пътека в Горна Оряховица през есента на миналата година. В деня на концерта младежи от Сдружение „GO Wake Up” ще раздават брошури с информация за пътната безопасност на възлови кръстовища в града. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. Занимания по приложно колоездене ще бъдат организирани в

Велико Търново. Занимания по приложно колоездене ще бъдат организирани в ...

......... регулировчика, правила за безопасно управление на велосипед, движение при лоши пътни условия извън населените места, оказване на първа помощ и др. В практическата част децата управляват колело, като преминават през различни препятствия. Техни помощници ще бъдат полицейски служители. В работната среща участваха и представители на дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“.


110 тона излезли от употреба пестициди и други препарати за

110 тона излезли от употреба пестициди и други препарати за ...

......... околната среда и за хората“, заяви Ренета Колева, ръководител на проекта. Очаква се въздействието от проекта да доведе до намаляване на риска за здравето на гражданите, подобряване на живота на населението в общините – обект на проекта и намаляване на икономическите и социалните неравенства между България и други европейски страни.


Свищов. Бизнесменът д-р Нгуен Ван Чъ, от Виетнам – възпитаник

Свищов. Бизнесменът д-р Нгуен Ван Чъ, от Виетнам – възпитаник ...

......... посещение на двамата студенти не се изчерпват инициативите на приятеля на Стопанска академия от Виетнам. Д-р Нгуен Ван Чъ е силно мотивиран да работи за привличане на сингапурски инвестиции в новата индустриална зона в Свищов, както и да подпомогне създаването на бизнес училище „ЕвроАзия” към Стопанска академия „Д. А. Ценов”.


Велико Търново. В града започна премахване и обезвреждане на излезли

Велико Търново. В града започна премахване и обезвреждане на излезли ...

......... от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС). След изнасянето на веществата предстои саниране на складовете за съхранение, както и почистване на терените. Проектът „Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита“ се реализира в общо 216 склада в цяла България.


На 18 февруари 2019 г. (понеделник) от 17,30 ч. пред

На 18 февруари 2019 г. (понеделник) от 17,30 ч. пред ...

......... Българийо, виси на него със страшна сила. Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в полята, старци се молят богу горещо, жените плачат, пищят децата. Зимата пее свойта зла песен, вихрове гонят тръни в полето, и студ, и мраз, и плач без надежда навяват на теб скръб на сърцето.


Велико Търново. За седма поредна година Община Велико Търново организира

Велико Търново. За седма поредна година Община Велико Търново организира ...

......... заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 20 дръвчета и 940 броя храстовидна растителност - вербена, сабина, туя, винка, лигуструм, хибискус, хортензия, вайгела, люляк, лавандула, роза, кана, спирея, винка и др. Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „Околна среда”, на телефон 062/619-502.


Ева Майдел - български евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на

Ева Майдел - български евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на ...

......... фактор.Искам да направя един апел, понеже никъде не споменахме за четенето на литература, и да ви кажа пет прости правила – цял живот да се грижим за тялото, цял живот да се грижим за ума, цял живот да сме човечни, да си знаем историята и петото правило е да действаме.


Велико ТърновоДвама търновци са сред седемте българи, носители на титли

Велико ТърновоДвама търновци са сред седемте българи, носители на титли ...

......... Петков. Отличията не дават никакви сериозни облаги, но са изключително престижни и свидетелстват за огромно признание пред таланта на творците. 42 са наградите, които Генчо Петков е получил само през миналата година. Освен фотограф той е и преподавател по дигитална фотография във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. С нов, стилен щанд ще се представи Велико

Велико Търново. С нов, стилен щанд ще се представи Велико ...

......... Русенската филхармония на 30 август, посветен на 140 години от рождението на Панчо Владигеров. „Сцена вековете“ ще завърши с опера в цирка – „Палячи“ от Руджеро Леонкавало. Продукцията на Държавна опера-Стара Загора и Академичен цирк „Балкански“ ще е на 3 октомври под шапитото на цирковата площадка в кв. Колю Фичето“.


Велико Търново. С 50 000 лева ще бъде ремонтиран покривът

Велико Търново. С 50 000 лева ще бъде ремонтиран покривът ...

......... посочи д-р Иван Църов. Констанцалиевата къща е била притежание на големия род от Арбанаси Тафрили. Впоследствие тя е закупена от Атанас Констанцалията от селото, от чието прозвище произхожда името, с която е позната днес. Понастоящем в къщата е разположена експозиция, представяща бита на местните жители от XIX век. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. Спектакълът „Лудориите на Малък Сечко” ще бъде представен

Велико Търново. Спектакълът „Лудориите на Малък Сечко” ще бъде представен ...

......... Че, заедно с красивата и суетна Теменужка, с веселия Кукуряк, с талантливия Минзухар и разбира се, очакваните от всички – любимите Пижо и Пенда. Дори за миг ще зърнем Пролетта… Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър „Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.


Свищов. В Свищов се проведе работна среща за подобряване охраната

Свищов. В Свищов се проведе работна среща за подобряване охраната ...

......... паник брава, съобразена с изпълнение на противопожарните изисквания. Всички присъстващи на срещата се обединиха около мнението, че монтирането на паник бутоните и паник бравата ще има превантивен характер, ще ограничи посегателствата над медицински лица и ще обезпечи сигурността на екипите на Спешна помощ. Обмисля се инсталирането и на денонощно видеонаблюдение.


Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев и председателят на синдикалната

Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев и председателят на синдикалната ...

......... за реално възможното. В Колективния трудов договор освен трудовите възнаграждения и обезщетения, с конкретните размери на началните основни работни заплати, бяха договорени още: работно време, почивки и отпуски, въпроси касаещи професионалната квалификация, средствата за социално подпомагане, здравословни и безопасни условия за труд, условия за синдикална дейност, трудова заетост и др.


Велико Търново. Градът е сред петте водещи IT центъра в

Велико Търново. Градът е сред петте водещи IT центъра в ...

......... с висшето учебно заведение. ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” става все по-атрактивен и за чуждестранните студенти, подчерта проф. Бондожлов. Своите виждания, идеи и предложения за бъдещето на Велико Търново и България споделиха десетки от присъстващите, включително областният управител проф. Любомира Попова, учители от региона, ученици, млади хора и др.


Велико Търново. Кметът на Свищов Генчо Генчев получи покана от

Велико Търново. Кметът на Свищов Генчо Генчев получи покана от ...

......... се очаква да вземе активно участие в дебатите, относно очакванията към ЕС. Събитието е най-мащабната инициатива на Европейския комитет на регионите (КР), провежда се на всеки две години, като целта му е дебат между изборни лица на регионално и местно ниво по актуални теми от дневния ред на Европейския съюз


Свищов. Доброволното формирование към Община Свищов получи награда за „Доброволно

Свищов. Доброволното формирование към Община Свищов получи награда за „Доброволно ...

......... за популяризиране на доброволчеството, а вече е носител и награда за реалната си дейност на терен. Постоянството и всеотдайността, които уверено показаха доброволците през 2018 година, бяха повод да се реализират още два проекта, насочени към разширяване и надграждане на дейността, което заслужено им донесе признанието „Доброволно формирование на 2018“.


Делегация на Световната банка начело с постоянния представител в България

Делегация на Световната банка начело с постоянния представител в България ...

......... Има богат професионален опит в Африка, където е подпомагал надзора на портфейл от проекти в Кения, Руанда и Коморските острови. Г-н Дзарконе притежава магистърска степен по европейска икономика и право и докторска степен по управленски науки по международна търговска политика от ESADE - Висше училище по бизнес администрация и управление.


Свищов. В продължение на три дни учители, ученици и гости

Свищов. В продължение на три дни учители, ученици и гости ...

......... форма на обучение, се преминава към адекватна пригодност за заетост. Иванова изрази благодарност и към общинското ръководство за съвместната работа, и подкрепа. Честванията на годишнината от родолюбивото дело на Димитър Хадживасилев ще продължат днес, и утре с културни мероприятия, спортни изяви, и факелно шествие до паметника на Дарителите в Свищов.


Велико Търново. „Висока оценка за В. Търново дадоха представители на

Велико Търново. „Висока оценка за В. Търново дадоха представители на ...

......... магазин и три комплекса и пазар правят във В. Търново“, пише още „Борба“. „Пиян англичанин с 2.28 промила зад волана скочи на полицаи“ е новина от криминалната хроника. В областния ежедневник ще намерите и материал за „наша дизайнерка и дърводелец от Англия, която 10 години доказват, че когато искаш, успяваш“.


Велико Търново. За трети пореден път Велико Търново получава европейско

Велико Търново. За трети пореден път Велико Търново получава европейско ...

......... а международната кампания за популяризиране на „Европа на фестивалите“ за 2019-2020 г. ще бъде открита в Брюксел на 5 март. Европейският статут е признание за голямото значение на „Сцена на вековете“, „Arbanassi Summer Music” и „На Източния бряг на Европа“ за популяризирането на българската култура и изкуство в целия свят.


Велико Търново. „След ремонти за 270 000 лв. падна част

Велико Търново. „След ремонти за 270 000 лв. падна част ...

......... поместени и материали за сблъсъка търновските социалисти и кмета на града Даниел Панов. „Заспал насред пътя, пиян до козирката, захапа ръката на униформен спасител“ е новина от криминалната хроника. В областния ежедневник ще намерите и материал за дядо и внуци, които консултират за пенсии в единствена по рода си кооперация.


Велико Търново. Нападките срещу Бюджет `2019 на Община Велико Търново

Велико Търново. Нападките срещу Бюджет `2019 на Община Велико Търново ...

......... в обществени пространства и безплатен wifi в парковете в града. Всичко изброено ще бъде финансирано чрез различни проекти, механизми и оси. Продължават да се търсят начини са осигуряване на паркоместа, както в центъра на града, така и в различните му части. Предстои изграждането на поне четири общински паркинга. Луиза ТРАНЧЕВА


Община Свищов стартира мащабен проект за подобряване на градската инфраструктура

Община Свищов стартира мащабен проект за подобряване на градската инфраструктура ...

......... близо 1,5 милиона лева; от Министерски съвет – инвестиции в размер на 1,3 милиона лева; от община Свищов – инвестиции в размер на 1,8 милиона лева за преасфалтиране на улиците с подменени водопроводи, осигурени от общински заем през 2018 година, изтеглен за основен ремонт на част от уличната мрежа в града.


Велико Търново. 92% от нефинансовите предприятия във Великотърновска област са

Велико Търново. 92% от нефинансовите предприятия във Великотърновска област са ...

......... продажби са на стойност 4 805 млн. лв. Произведената продукция е за 3 197 млн. лева. Заетите в този вид компании са 58 560 човека. В микро предприятията работят 32.4% от заетите в областта, в малките – 24.5%, в средните – 24.5% и в големите предприятия – 18.6%. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Експерти от НАП ще разяснят на ученици от

Велико Търново. Експерти от НАП ще разяснят на ученици от ...

......... касови бележки". „През февруари 2018 година стартира плащането с ПОС терминални устройства. За изтеклата година НАП – Велико Търново са посетили 5500 лица, които са се възползвали от тази услуга“, каза още директорът. Събраните средства са в размер на близо 2 млн. лв. само от офиса в Търново. Луиза ТРАНЧЕВА


Велико Търново. Започна подготовката за изграждането на улица „Иларион Драгостинов“

Велико Търново. Започна подготовката за изграждането на улица „Иларион Драгостинов“ ...

......... разговори и срещи на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт. В града започна и текущ ремонт на участъци от уличната мрежа, по които настилката е нарушена след януарските валежи. Работата стартира по улица „Бузлуджа“ в кв. „Варуша“, а преасфалтирани ще бъдат и други проблеми участъци по градските улици.


Велико Търново. Два венеца от стъклени мъниста, изработени в знак

Велико Търново. Два венеца от стъклени мъниста, изработени в знак ...

......... в знак на признателност към руските войски освободители. От 2000 година те са част от постоянната изложба в Музей „Възраждане и Учредително събрание”. Зам.-директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Миглена Петкова посочи, че по всяка вероятност реликвите са направени по повод 30-годишнината от Руско-турската освободителна война. Надежда КРЪСТЕВА


На първото си заседание за настоящата година, проведено на 31

На първото си заседание за настоящата година, проведено на 31 ...

......... „Красива България“ се очакват средства за ремонт на туристическия заслон на хижа „Божур“ и на втори етаж на Болницата, за които общината е необходимо да осигури 255 000 лева собствен принос. Общината ще отдели средства за МБАЛ „Св. Ив. Рилски“ за втора вноска за скенер и за рентген на разсрочено плащане.


Велико Търново. Утвърждаването на Велико Търново за административен център е

Велико Търново. Утвърждаването на Велико Търново за административен център е ...

......... с общините, които полагат всички усилия за привличане на повече инвестиции на територията на своите общини, а ние в рамките на нашите правомощия и компетентности, да осигуряваме най-добрите условия за развитието на област Велико Търново, за да стане тя едно още по-добро място за живеене“, посочи проф. Попова. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. Областна администрация – Велико Търново отбеляза 20 години

Велико Търново. Областна администрация – Велико Търново отбеляза 20 години ...

......... на областта е определен град Велико Търново. Държавното управление в областта се осъществява от Областен управител, който осигурява съответствие между националните и местните интереси при провеждане на регионалната политика. С Решение № 45 от 01.02.1999 г. е назначен първият Областен управител на област с административен център Велико Търново. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. След двучасови дебати Общински съвет – Велико Търново

Велико Търново. След двучасови дебати Общински съвет – Велико Търново ...

......... да бъде един от най-качествените градове за живеене и един от най-предпочитаните“, посочи Мирослав Трифонов от Реформаторски блок. След гласуването Петко Тюфекчиев от БСП подари 13 ленти на кмета инж. Даниел Панов с пожелание през следващите осем месеца да успее да ги прережи при откриването на нови обекти. Надежда КРЪСТЕВА


Днес, партньорите по проект „Европейци  и великотърновци, учили в Европа,

Днес, партньорите по проект „Европейци  и великотърновци, учили в Европа, ...

......... между минало и настояще. „Благодарение на  финансовото съдействие на програмата „Културно наследство“ на Национален фонд „Култура“ по договор № 118-N-7/01.06.2018 г., сключен с Държавна агенция „Архиви”- София и подкрепата на медиите, документалното богатство на Държавен архив –Велико Търново става достояние на всички.“ – каза в заключение Боряна Маринова - ръководител проект.


Велико Търново. Бюджет `2019 и Инвестиционната програма на Община Велико

Велико Търново. Бюджет `2019 и Инвестиционната програма на Община Велико ...

......... е 1,7 млн. лева. „Бюджетът и Инвестиционната програма за 2019 година за оптимистични, реалистични и прагматични. Акцентира се върху инфраструктура и образование. Отдава се нужно място на социалните дейност и културата. Ще се затвърди европейският път, по който Велико Търново и Общината е тръгнала“, допълни инж. Даниел Панов. Надежда КРЪСТЕВА


Велико Търново. 27 младежи и двама експерти извън екипите участваха

Велико Търново. 27 младежи и двама експерти извън екипите участваха ...

......... дигиталната изложба, 175 календара за 2019 година с изображения от намерени интересни документи по време на проучванията. Привлечени са трима дарители, които са потенциални нови фондообразователи на Държавен архив – Велико Търново. Освен това е изградена устойчива партньорска мрежа както в страната, така и между България и Румъния. Луиза ТРАНЧЕВА


Свищов. Академичният съвет на Стопанска академия „Д. А. Ценов” –

Свищов. Академичният съвет на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – ...

......... възможности. Ръководството на Стопанска академия гарантира, че въпреки създалото се по този повод напрежение сред академичния състав, финансовите трудности няма да се отразят върху нормалното протичане на учебния процес, но в същото време очаква достатъчно бърза реакция от страна на институциите, за да не се достигне до ескалация на недоволството.


Велико Търново. Продължават ремонтните дейности на Самоводската чаршия във Велико

Велико Търново. Продължават ремонтните дейности на Самоводската чаршия във Велико ...

......... ремонт на изгледните площадки на ул. „Стефан Стамболов“, реконструкция на паркинг на ул. „Крайбрежна“, реконструкция на обществена тоалетна на ул. „Г. С. Раковски, както и подобряване на градската среда в старата градска част с реконструкция и рехабилитация на 38 улици. Общата стойност на проекта е 11 млн. лева. Надежда КРЪСТЕВА