Вдъхновени истории Българи разработиха чатбот за коронавируса Скили ще помага

Вдъхновени истории Българи разработиха чатбот за коронавируса Скили ще помага ...

......... хората около нас, с близките си, с приятелите си и ще започнем да ценим повече това, което имаме. И най-вече ще се научим да ценим и да използваме живата комуникация, а не когато сме с приятели, семейството си някъде заедно всички, да сме заровени в телефоните си“, завършва Росен Живков.


Вдъхновени истории От ада до баланса: историята на това момче

Вдъхновени истории От ада до баланса: историята на това момче ...

......... на  магистратурата си. Храни се нормално и иска да се посвети на спортистите и техните проблеми, да помага на хората, които минават по неговия път. И казва на всички, че постигането на бързи резултати, е опасно – защото цената може да бъде здравето ни. А то е по-важно от всичко.


Вдъхновени истории Млада българка впечатлява с иновативен проект в Лондон

Вдъхновени истории Млада българка впечатлява с иновативен проект в Лондон ...

......... опита си на жена и майка, тя не спира да провокира детското в себе си и да открива света. И признава, че макар нерядко да среща трудности, ако днес се срещне с момичето, което е била някога, то вероятно ще й каже:  "Видя ли, бе! Само, дето се тръшкаше излишно!"


Вдъхновени истории

Вдъхновени истории "Мис България" от Нова Зеландия - невероятната Анна ...

......... и с лични средства българката се занимава с подпомагане на бедните. След като обикаля 42 страни на 5 континента, Анна се връщаобратно в Карлово. Умира на 18 февруари 1976 г.   Получавай най-горещите новини от Vesti.bg АБОНИРАЙ СЕ Автор: Сабина Иванова Източник:      Вдъхновените Анна Ламбрева Пиперкова Исторически музей Карлово


Вдъхновени истории Телефон за духовна подкрепа по време на коронавируса

Вдъхновени истории Телефон за духовна подкрепа по време на коронавируса ...

......... медицинските сестри, Орденът на Францисканците в Краков призова всеки един вярващ да избере медик, когото да спомене в молитвите си.  Специална молитва е публикувана на интернет страницата на Ордена, така че желаещите да могат да се включат.  Само до 19 март, официално регистрианите случаи на коронавирус в Полша бяха 325. 


Вдъхновени истории Трима милионери, които помагат в борбата с коронавируса

Вдъхновени истории Трима милионери, които помагат в борбата с коронавируса ...

......... в щата. Всички тези жестове на човечност са не само вдъхновяващи, но и показват, че макар да има много неща, които могат да се купят с пари, като лекарства, оборудване или храна, желанието да помагаш и да се включваш в благотворителни каузи в трудни времена, не струва нито една стотинка.Вдъхновени истории Тази книжарница ще ви остави без дъх Живко

Вдъхновени истории Тази книжарница ще ви остави без дъх Живко ...

......... надхвърлят 1 милион души годишно.  Храмът на литературата се помещава в стар театър. Сградата е построена през 1919 г. от Макс Глюксман.  Стените са изрисувани от италианеца Назарено Орланди.          Вижте тази публикация в Instagram.                   ¡¡¡Estamos de vuelta!!!


Вдъхновени истории Малката Ванеса, която ще ви разтопи Как майка

Вдъхновени истории Малката Ванеса, която ще ви разтопи Как майка ...

......... се роди Ванеса. Бях бременна с нея като си обещах да снимам така. Няма да съм първата, няма да съм и последната, която го прави, но реших да се включа!“         Вижте тази публикация в Instagram.                   Happy Holidays


Вдъхновени истории Европа избра Мария от България за млад европеец

Вдъхновени истории Европа избра Мария от България за млад европеец ...

......... която живееш. „Всеки може да направи нещо за своята общност, стига да мисли в посока общностно развитие. Като започнем от доброволческа дейност, инициативи, събития, дарителство, заемане на гражданска позиция до това да помогнеш на съседа си. Всички тези неща могат да бъдат форми на участие в развитието на една общност.“


Вдъхновени истории На война със страха: Италия пее Видео от

Вдъхновени истории На война със страха: Италия пее Видео от ...

......... Казория, провинция Неапол. Видеото е заснето от италианката Сузи Уника Силвестри. Tази песен е химнът на местния футболен отбор, с който хората повдигат духа си.  За момента Италия е най-тежко пострадалата страна от коронавируса в Европа.  Взети са безпрецедентни мерки за сигурност, като на практика цялата страна е под карантина. 


Вдъхновени истории Български художници с

Вдъхновени истории Български художници с "Диалози" (СНИМКИ) Изложба обединява някои ...

......... Земята милиардер Кои пози по време на сън са най-полезни МОН стартира онлайн обучение от понеделник Коварното - епидемията се разпространява от здравите Летище София остава отворено само за пътуващи 103-годишна жена се излекува от COVID-19 Радев: Пандемията от коронавирус ни подлага на изпитание В България има достатъчно хранителни стокиВдъхновени истории Престъпничките, които накараха Джей Ло да танцува на

Вдъхновени истории Престъпничките, които накараха Джей Ло да танцува на ...

......... им носи две неща: сълзи в съда и ... слава. Която, разбира се, те превръщат в още пари.  Саманта Барбаш         Вижте тази публикация в Instagram.                   Thanks for stopping in @insideedition and thankyou to my lawyer Bruno for everything


Вдъхновени истории Любов по време на корона: снимката, която трогна

Вдъхновени истории Любов по време на корона: снимката, която трогна ...

......... "Дори коронавирусът не може да спре истинската любов" , пише Лиса Шумакер в Туитър. Not even #coronavirus can stop true love. Love speaks through glass panes at coronavirus facility https://t.co/D4GtWfH9qr Photo by @davidmryder — Lisa Shumaker (@LisaLShumaker) March 6, 2020 Към момента регистрираните случаи на коронавирус в Щатите са над 1000.


Вдъхновени истории Българи с пробив в разработка срещу коронавируса Тестове

Вдъхновени истории Българи с пробив в разработка срещу коронавируса Тестове ...

......... съответната доза - това е прецизната медицина." Димитър обаче обяснява, че докато това се случи, ще минат поне 5 или 10 години.  В момента те продължават тестовете на разработката за COVID-19 и не спират да вярват, че бъдещето е на науката и на хората, които инвестират усилията си в нея. 


Вдъхновени истории Спасените: историята и българските евреи На 10 март

Вдъхновени истории Спасените: историята и българските евреи На 10 март ...

......... присъдите си в Белене. Един от изпратените там е и Димитър Пешев, инициатор на писмото до Богдан Филов. Той е освободен 13 месеца по-късно. Спасените от духовния, интелектуалния и политическия елит на нацията обаче показват, че още от времето на Българското възраждане, най-големите победи на българите са победите на духа.  


Вдъхновени истории Смелост: тази българка избира да стане лекар на

Вдъхновени истории Смелост: тази българка избира да стане лекар на ...

......... изконно свързани, а именно -  лактобацилус булгарикус, с който тя заквасва кисело мляко. "Изкарваме го на най-чистия въздух, тъй като в близките няколко хиляди километра няма замърсяване”, разказва Абена.  Така между континентите, темлературните инверсии и ледниците, младата българска лекарка доказва, че с труд, професионализъм и смелост, човек може да постигне мечтите си.Вдъхновени истории Българките, които ни вдъхновяват На 8 март светът

Вдъхновени истории Българките, които ни вдъхновяват На 8 март светът ...

......... човек с личен пример може да направи осезаема промяна.  Светлана Бахчеванова Когато говорим за българки, които променят света, Светлана Бахчеванова е име, което всички трябва да запомним. Благодарение на издателството си за документална фотография, Светлана променя законодателството на 3 държави. Как? Вижте във видеото по-горе.  Вижте историите на още вдъхновяващи българки:


Вдъхновени истории Българин, илюстрирал издание на

Вдъхновени истории Българин, илюстрирал издание на "Пулицър" с изложба Стоян ...

......... Щатите.  Отсъства от художествения живот в страната близо 12 години.  Сега обаче се завръща с изложбата "50" в галерия "Контраст".  В нея авторът показва подбрана експозиция от по-ранните си творби и акварели, чрез които ще можете да проследите развитието на неговото творчеството досега. Картините могат да бъдат разгледани до 28.03.2020 г.


Вдъхновени истории КАМЕРА! РАБОТИ! Снимки от любимите български филми Фотоизложба

Вдъхновени истории КАМЕРА! РАБОТИ! Снимки от любимите български филми Фотоизложба ...

......... зад камерата и за съдържанието на снимания епизод. От ежедневната преса и специализираните издания за кино, които също са част от колекцията на БНФ, подбрахме фрагменти от текстове, които предават атмосферата и истори­ята на съответния кадър.“ – споделят съставителите на книгата. Изложбата ще може да бъде разгледана до 16 април.


Вдъхновени истории Знаменитият цигулар Ара Маликян: България е специална за

Вдъхновени истории Знаменитият цигулар Ара Маликян: България е специална за ...

......... Palmas de Gran Canaria -23/10- Palma, Trui Teatre more to be announced shortly Публикация, споделена от Ara Malikian (@aramalikian) на Фев 11, 2020 в 2:33 PST Концертът на Ара Маликян в София се организира от „БГ Саунд Стейдж“. Билети се продават в системата на Ивентим и на касите на НДК.


--> Създадено за Lidl Вдъхновени истории Преродена. Ванеса, която се

--> Създадено за Lidl Вдъхновени истории Преродена. Ванеса, която се ...

......... празно. Име Полето Име не трябва да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не трябва да е празно. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Водещи новини Но


Вдъхновени истории Papa Roach разтърсиха хиляди българи в София Фотообективът

Вдъхновени истории Papa Roach разтърсиха хиляди българи в София Фотообективът ...

......... Лос Анджелис Hollywood Undead и една от най-атрактивните и модерни американски групи ICE NINE KILLS. Те подгряха хилядите присъстващи в залата със своята енергия и разбиващи хитове. Любимците от Сърбия S.A.R.S.: Българите са най-любимите ни фенове Екипът на Sofia Music Enterpricess определено организираха концерт с изключителни участници, качествена музика и отлично озвучаване.


Вдъхновени истории Тази сграда в София има шанс за втори

Вдъхновени истории Тази сграда в София има шанс за втори ...

......... от историята, които Станчо Белковски и Иван Данчов са ни оставили чрез Студентския дом, ще има шанс за новите си животи – във всеки един от нас.   Събитието „FEEL ME EXPERIENCE“ ще се случи през месец март, в рамките на само 6 представления в периода 13-22 март 2020 г.


Вдъхновени истории Никога до сега: графити в Националната ни галерия

Вдъхновени истории Никога до сега: графити в Националната ни галерия ...

......... опасния коронавирус? Турист оцеля по чудо, след като беше затрупан от лавина Борисов: На границата ни с Турция има нулева миграция Дончев: Към България риск от мигрантски натиск няма Как да активираме тъмния режим на Gmail Наричат това място „Врата към Ада“ Какво ще бъде времето, очаква ли ни затопляне


Вдъхновени истории

Вдъхновени истории "Отражения" от един български художник са събирани цели ...

......... експлозия във Вселената след Големия взрив Нови арести в Басейнова дирекция в Пловдив Автобуси с деца, блокирани от снега на Витоша Гешев: Лицата, които наричате олигарси, искат неработеща прокуратура „Лудогорец” дарява тестове за коронавирус Нови предизвикателства в „Един за друг“ Отложиха делото срещу Явор БахаровВдъхновени истории Българската следа в бъдещето на електромобилите Може ли

Вдъхновени истории Българската следа в бъдещето на електромобилите Може ли ...

......... да даде един съвет на 10-годишно дете, което открива света, той ще звучи така: „ Да не спира да мечтае и още по-смело и по-бързо да реализира мечтите си. Също да знае, че предприемаческия дух е нещо, което носиш в себе си и не зависи от нищо материално около нас.“


Вдъхновени истории Васил Неофитов: от рок сцената с Гуано до

Вдъхновени истории Васил Неофитов: от рок сцената с Гуано до ...

......... така: „На първо място, поддържането на пчелите и живота им ми дава усещането, че помагам те да не станат изчезват вид. Закърмен съм с пчеларството. То ми дава спокойствие и почивка от стреса на живота. Аз се грижа за пчелите, а те ми дават най-голямата благодат и благодарност – меда.“


Вдъхновени истории Тази жена не позволява нищо да спре мечтите

Вдъхновени истории Тази жена не позволява нищо да спре мечтите ...

......... на наркотици и алкохол Ликвидираха нападателя в Тайланд Днес имен ден празнуват "победоносците" Кола блъсна и уби актьора Орсън Бийн "Виждах съжалението в очите на майка ми. Но беше късно" Скачаме смело в емоциите с Венера в Овен Дестинации за 14 февруари - за романтика и вино

Вдъхновени истории Тези кучета са

Вдъхновени истории Тези кучета са "нежелани". Има ли кой да ...

......... се оказва, че не могат да се грижат за него. Днес ви срещаме с Дуниа – момиче, което основава организация в помощ на изоставените животни в Индия.         Вижте тази публикация в Instagram.                   Magical sweets with deworming properties


Вдъхновени истории Георги, който забравя болестта, за да помага на

Вдъхновени истории Георги, който забравя болестта, за да помага на ...

......... питаме със съответно смигване: – Е, пада ли нещо?“ Да, наградата за Георги и всички бойци на тихия фронт като него е огромна! И не е материална, а много по-голяма! Един живот, пълен със смисъл и топлина, безмерна радост от споделянето и едно сърце, пълно с любов. Сърцето на дядо Коледа!"


Вдъхновени истории

Вдъхновени истории "Мръсна разходка" може би е отговорът на важен ...

......... Dirty Walk (@dirty.walk) на Авг 30, 2019 в 4:04 PDT Надеждата на Емануеле е, че все повече хора ще се отнасят по-отговорно към средата, в която живеем. Защото понякога, ако не почистваме отпадъците, които някой друг е оставил може да се окаже, че в крайна сметка – живеем сред тях.


Вдъхновени истории Последният ням филм на Чаплин Как

Вдъхновени истории Последният ням филм на Чаплин Как "Модерни времена ...

......... сцени в киното е може би последната сцена от „Модерни времена“. В нея двамата герои – Елън и работникът, сами, останали на практика без нищо, вървят заедно по пътя, на фона на залязващото слънце.  Двама срещу целия свят, те се опълчват на модерните времена, в които човекът губи душевността си.


Вдъхновени истории Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат

Вдъхновени истории Цитати от Жак Превер, които ще ви накарат ...

......... през 1945 година. А днес си припомняме цитати от великия французин, които ни напомнят, че светът, в който живеем, може да бъде едно необикновено място. Paris at night  ... но в твоите полуотворени очи  две малки вълни видях  Демони и чудеса  ветрове и вълни две малки вълни да се удавя в тях. Подвижни пясъци


Вдъхновени истории Снимките на този фотограф ще ви удивят

Вдъхновени истории Снимките на този фотограф ще ви удивят "Този ...

......... Haus der Kunst – Мюнхен, е открита изложбата „Светът на Пар“ (Parrworld), която включва личната му колекция от разнообраз ни предмети, пощенски картички, фотографии на британски и чуждестранни автори, фотокниги и негови фотографии. Изложбата ще бъде открита на 8 февруари и ще може да бъде разгледана до 11 март 2020.


Вдъхновени истории Семена вместо ресто дават в Аржентина Интересен начин

Вдъхновени истории Семена вместо ресто дават в Аржентина Интересен начин ...

......... околната среда.  Идеята му е възприета много добре и вече над 20 магазина в страната на гаучосите са започнали да използват неговата "ековалута".  Инициативата предизвиква и много позитивни реакции в социалните мрежи.  Въпросът, който е повдигнат пред всички е: дали вместо монети, бихте предпочели да получите семена, които да засеете?


Вдъхновени истории Тези хора откриват спасение в цирка От жертви

Вдъхновени истории Тези хора откриват спасение в цирка От жертви ...

......... собствения опит, Бижей и неговите приятели създават спектакли, които разказват за капаните на трафика.  Днес той казва, че благодарение на цирка живее втори живот.  Съветва всички, които са преживели нещо подобно да не избират да останат в сенките и да знаят, че някой ден - ще дойдат и по-добро времена. 


Вдъхновени истории Рекордьорът Весо Овчаров за полета към мечтите Весо

Вдъхновени истории Рекордьорът Весо Овчаров за полета към мечтите Весо ...

......... и доказа, че формата е възможен на хубаво място, като Лифт Сопот!”, посочва Весо Овчаров. През 2020 година му предстои плътен календар със състезания в Европа, солиден брой курсове, които организира за изграждане на пилоти, както и два по-големи проекта - единият ще е в България, а другият във Венецуела. 


Вдъхновени истории Последната

Вдъхновени истории Последната "Омайна нощ" на Велко Кънев Мария Сапунджиева ...

......... бяхме в Морската градина в едно заведение и така… ние спонтанно с Велко танцувахме на покрива на такси в една хубава лятна вечер.“ “Омайна нощ” се играе за последен път в София на 1.02.2020г. в открита сцена “Сълза и смях” и до края на сезона по театралните сцени в страната.


Вдъхновени истории Британският Шиндлер, който спаси хиляди деца от газовите

Вдъхновени истории Британският Шиндлер, който спаси хиляди деца от газовите ...

......... Ректората, можете да гледате документалния филм на словашките режисьори Матей Минач и Патрик Пашш – „Семейството на Ники“, посветен на сър Никълъс Уинтън. Входът е свободен. Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Автор: Сабина Иванова Източник:      Вдъхновените Никълъс Уинтън Холокоста


Вдъхновени истории Когато доброволци от Африка и Азия срещат български

Вдъхновени истории Когато доброволци от Африка и Азия срещат български ...

......... на кого да разчитат. Това се отнася в еднаква степен както за децата, така и за възрастните хора.  "Няма значение кой си, откъде си и какво правиш. Ако можеш замалко да отделиш време на някого и да го накараш да се усмихне - защо да не го направиш?", пита Аюбу. 


Вдъхновени истории Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за

Вдъхновени истории Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за ...

......... и съответно - къде не може да бъде консумирана.  Гиндаджали Рао е обявена за най-обещаващия млад учен на Америка, печели финансов грант за изобретението си, а самата тя смята, че учените са като супергероите, защото каква все пак е мисията им? Да спасяват хората.  И това е нейната голяма цел. 


Вдъхновени истории Младият сирийски режисьор, който започна нов живот в

Вдъхновени истории Младият сирийски режисьор, който започна нов живот в ...

......... е спасило от падащите бомби. Но всичко това е зад него. Днес, той прави първите си крачки в режисурата.  Казва ни: „Щастието при мен не е свързано с мястото. Трудностите са свързани с мястото. Но щом все още мога да се развивам с темпото, което ме задоволява, значи съм щастлив.“


Вдъхновени истории Великият български писател, който беше преведен на 37

Вдъхновени истории Великият български писател, който беше преведен на 37 ...

......... преведен на 37 езика и е издаден в над 45 страни. За мен обаче остава интересен и необясним въпросът за трудността на самия превод, поради Радичковия специфичен език и разбира се, за проблематичността на чуждестранното му възприемане. Споделям това, за да разгранича конвертируемостта на един писател от неговите институционални награди."


Вдъхновени истории Кирил Петков: Българинът, който откри полезна бактерия в

Вдъхновени истории Кирил Петков: Българинът, който откри полезна бактерия в ...

......... си време.  Запазване на дюните на плаж Корал от застрояване е една от тях.  Не бих искал един от последните природни плажове на България да попадне под застрояване и унищожение.  Ще се радвам да остане и за децата ми”, заключва Кирил Петков. Бизнес, театър и пътешествия: историята на Велизар Величков


Вдъхновени истории Маскираните феминистки на Чили Как един закон вбеси

Вдъхновени истории Маскираните феминистки на Чили Как един закон вбеси ...

......... газ, а от друга - пречи да бъдеш разпознат на анти-правителствените протести, в които ако вземеш участие и бъдеш разпознат - можеш да бъдеш преследван от полицията.          Вижте тази публикация в Instagram.                   Aguante la resistencia feminista ✊


Вдъхновени истории Тази жена от Чехия изрисува приказно къщите на

Вдъхновени истории Тази жена от Чехия изрисува приказно къщите на ...

......... aí pintando as paredes das casas. . . . . . . #painting #arte #art #anezkakasparkova #anežkakašpárková #agneskasparkova Публикация, споделена от Vivian Vick Zveibil (@vivianvick) на Окт 12, 2018 в 3:51 PDT Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.


Вдъхновени истории Това момче губи зрението си, но не спира

Вдъхновени истории Това момче губи зрението си, но не спира ...

......... лицата на тези хора веднага виждам усмивките им, красиви като разцъфнали слънчогледи. Тези хора излъчват особено сияние и умиротвореност. Те са щастливи, макар че често най-усмихнатите и позитивни хора носят на раменете си тежка съдба. Но я носят така, както се носи красива пъстра дреха – с лекота и достойнство."


Вдъхновени истории От Филиповци до чина в училище – Ирина,

Вдъхновени истории От Филиповци до чина в училище – Ирина, ...

......... хората да се делим. Всички сме родени тук, живеем тук и е важно всички да бъдат добре.“ Като човек, който следва и се бори за мечтите си, тя желае едно – „Желая на всички да са борбени,  докато не получат това, което искат! Бъдете благословени всички и преуспяващи в живота.“


Вдъхновени истории Актоьр в САЩ и модел в Азия -

Вдъхновени истории Актоьр в САЩ и модел в Азия - ...

......... на душата, чрез което мога да стъпя в обувките на герой, който чрез мен разказва въздействаща си история”, посочва той. Бизнес, театър и пътешествия: историята на Велизар Величков         Вижте тази публикация в Instagram.                   Feeling that summer heat


Вдъхновени истории Българска любовна история от Исландия в снимки За

Вдъхновени истории Българска любовна история от Исландия в снимки За ...

......... обектива можете да видите в галерия "Фотосинтезис", а на 16 януари можете да участвате в разговор с автора на изложбата "Вик" в каге-галерия "Фотосинтезис" от 19:00 часа.  "Важно е да показваш не това, което хората искат да видят, а неочакваното", завършва разказа си Димитри. "Така вече се прави изкуство."  


Вдъхновени истории Как в София можете да застанете с главата

Вдъхновени истории Как в София можете да застанете с главата ...

......... обърнатата стая. Без значение дали са деца или възрастни, мъже или жени, хора от страната и чужбина -  „Всички се забавляват еднакво“, разказва още Вили. Позитивната тенденция, която Виолета като част от мениджмънта на този иновативен музей, според нея може да се обобщи така: „Българите са изключително отворени към новости.“ .


Вдъхновени истории Трима илюстратори, които да следвате в Инстаграм през

Вдъхновени истории Трима илюстратори, които да следвате в Инстаграм през ...

......... 6, 2019 в 11:31 PDT Каталина Естрада също е почитател на ярките цветове и мотиви, вдъхновени от природата. В нейната работа тя често показва дома и семейството си.  Берта Вало         Вижте тази публикация в Instagram.                   Family portrait


Вдъхновени истории Дигиталните революционери на Куба Как интернет може завинаги

Вдъхновени истории Дигиталните революционери на Куба Как интернет може завинаги ...

......... оказа прекалено кратка и изпепелена. За момента, правителството на Куба все още налага строи ограничения за ползването на интернет, като основното притеснени на властите в страната - по техни думи, не е самият интернет, а апликациите, които младите хора използват. И върху които правителството не може да има пълен контрол.


Вдъхновени истории Какви са ползите от медитацията (ВИДЕО) Константин Драгов

Вдъхновени истории Какви са ползите от медитацията (ВИДЕО) Константин Драгов ...

......... променили живота на над 370 милиона души в 156 страни, както в сферата на йога, така и чрез хуманитарни и социални проекти. Един от най-големите и дългосрочни проекти е за 700 безплатни училища (www.artoflivingschools.org) в неразвити райони на Индия, даващи възможност за образование на над 70 000 деца всяка година.


Вдъхновени истории Как лесно да бъдем по-концентрирани и ефективни (ВИДЕО)

Вдъхновени истории Как лесно да бъдем по-концентрирани и ефективни (ВИДЕО) ...

......... променили живота на над 370 милиона души в 156 страни, както в сферата на йога, така и чрез хуманитарни и социални проекти. Един от най-големите и дългосрочни проекти е за 700 безплатни училища (www.artoflivingschools.org) в неразвити райони на Индия, даващи възможност за образование на над 70 000 деца всяка година.


Вдъхновени истории Българи създадоха вълшебна боя, която превръща всяка стена

Вдъхновени истории Българи създадоха вълшебна боя, която превръща всяка стена ...

......... и подвижна стена, подходящ продукт за споделени, отворени пространства; Escreo Glass -  100% гладка повърхност с красив дизайн в различни размери, която перфектно пасва в конферентна зала с по-изчистен и минималистичен дизайн; Акустични панели - решения за намаляване на шума в офиса. Млад българин създаде софтуер, който се използва в цял свят


Вдъхновени истории Българска акушерка:

Вдъхновени истории Българска акушерка: "В очите на майката има всичко" ...

......... получаваме от нашите пациенти. Да разбереш, че те помни жена, родила преди 5 или 10 години, е голямо признание.“ Така Кристиана завършва разказа си за акушерството. Което дава, което пристрастява, на което не можеш да кажеш „Не“. Днес тя и още едва 3155 нейни колеги отбелязват професионалния си празник.   


Вдъхновени истории Българин е един от най-добрите каскадьори в Холивуд

Вдъхновени истории Българин е един от най-добрите каскадьори в Холивуд ...

......... се опитвам да помагам с каквото мога, но в един момент реших, че мога да направя и нещо повече. Затова създадох фондацията, като идеята ми беше да се срещам с хората в нужда и с онези, които биха искали да им помогнат”, заключва той. През болката към успеха: непобедимата Невяна


Вдъхновени истории Момчето, което избира морето. И Военноморските сили Какво

Вдъхновени истории Момчето, което избира морето. И Военноморските сили Какво ...

......... инженери, музиканти – всякакви хора“, разяснява Явор. Дали той е избрал морето, или морето – него, е въпрос, който няма нужда от отговор, когато любовта е взаимна. Главен старшина Ненков казва, че вярва в желанието за работа. Казва ни изречението, валидно за всяка професия: „Ако имаш желание – имаш и възможности.“


Вдъхновени истории Как Супер Марио получава името си Едно неочаквано

Вдъхновени истории Как Супер Марио получава името си Едно неочаквано ...

......... е човекът, вдъхновил Супер Марио: Останалото, както казват, е история.  Любителите на видео игри от цял свят се влюбват в мустакатия герой, който вече се казва Супер Марио.  "Хубаво е да можеш да създаваш това, което искаш - а не това, което хората очакват от теб", казва с усмивка Миямото. 


Вдъхновени истории Красотата, зад която има доза тъга Германска илюстраторка

Вдъхновени истории Красотата, зад която има доза тъга Германска илюстраторка ...

......... ~ ~ ~ #universe #characterillustration #characterdesigner #femaleillustration #motheruniverse #freelanceillustrator #johannaspringer #fantasyartwork #milkywaygalaxy #visualstorytelling #procreate #illustrationartists #buckuback Публикация, споделена от Johanna Springer (@johspringer) на Апр 21, 2019 в 10:00 PDT   Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Източник:      Вдъхновените тъга изкуство


Вдъхновени истории Шумахер, който не пренаписа историята, а я създаде

Вдъхновени истории Шумахер, който не пренаписа историята, а я създаде ...

......... всички.  Миналата година, Корина, заедно с децата й с Михаел - Мик и Джина-Мария, основаха благотворителната фондация "Keep Fighting", вдъхновена от думите на самия Шумахер: "Винаги съм вярвал, че никога не бива да се предаваш и не трябва да спираш да се бориш, независимо дали шансът да успееш е минимален.“


Вдъхновени истории Господарят на роботиката: Айзък Азимов На 2 януари

Вдъхновени истории Господарят на роботиката: Айзък Азимов На 2 януари ...

......... в едно: "... нищо няма да замени книгата в бъдеще, така както нищо не е могло да я замени в миналото." Азимов си отива от този свят на 6 април 1992 година поради тежка бъбречна и сърдечна недостатъчност. Установено е, чепри сърдечна операция му е прелята кръв, заразена с HIV. 


Вдъхновени истории Отвъд егото: монахинята, която слага дзен в чиния

Вдъхновени истории Отвъд егото: монахинята, която слага дзен в чиния ...

......... медитация. Не е важен резултатът, а самият процес на приготвянето й, чистотата на духа и ума, които влагаш, докато работиш.  За нея критиците казват, че е гениална, защото се е отказала от егото си.  И единствената й цел е с това, което прави, да донася щастие в живота на другите. 


Вдъхновени истории Вдъхновените истории на 2019 година От героите на

Вдъхновени истории Вдъхновените истории на 2019 година От героите на ...

......... това е историята на летеца Симеон Петров, който извършва чудо, непознато до този момент за времето си.  Какво е то, можете да видите тук:  Българинът герой, когото французите носят на ръце Пожелаваме си през новата година да имаме още много вдъхновяващи истории, които да разказваме и споделяме заедно с вас. 


Вдъхновени истории Китайското момиче, което превърна живота на село в

Вдъхновени истории Китайското момиче, което превърна живота на село в ...

......... да печели.  Тя става истинска сензация в Китай. Вижте част от живота й, в снимки и видеа.          Вижте тази публикация в Instagram.                       Публикация, споделена от Li Ziqi (@liziqi.fairy) на Юли 20, 2019 в 5:35 PDT


Вдъхновени истории Приятелките, които са неразделни от 1941 година Историята

Вдъхновени истории Приятелките, които са неразделни от 1941 година Историята ...

......... стават любимки на персонала и прекарват времето си заедно.    "Ще бъдем приятелки и в рая", казва Катлийн.  "Двете не спират да се смеят", споделя Сали Тебът от дома за възрастни хора.  Историята на приятелството, което продължава почти 90 години обиколи световните медии и превърна двете дами в истинска сензация. 


Вдъхновени истории В деня на бащата: този дует ще ви

Вдъхновени истории В деня на бащата: този дует ще ви ...

......... sisters life. Can't thank you enough!! Don't ever stop your Art or your message for NOBODY!!!! EVER!!! Cause you changed our lives! Love you Benny" - Elaina Via Facebook (Photographer Landon Moreau Art Director Benny Harlem) Публикация, споделена от Benny Harlem (@bennyharlem) на Мар 13, 2017 в 2:02 PDT .


Вдъхновени истории Неуспелият актьор, който създаде велика коледна творба Или

Вдъхновени истории Неуспелият актьор, който създаде велика коледна творба Или ...

......... и нечовечността на Скрудж са променени от Духа на Коледа, който показва ще е животът му, ако не се промени. Този сюжет вдъхновява респектиращ брой филми, сред които: „Коледната песен на Мъпетите,“, „Коледна песен“, „Призраци на бивши гаджета“, „Скъперникът“ и още много други. „Коледна песен“ е най-издаваната творба на Дикенс.