Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в

Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в ...

......... в ЕС ще даде възможност на Комисията да продължи работата с България", посочиха говорителите.ЕК работи на основата на механизми, които следят постоянните предизвикателствата пред върховенството на закона. Не отвръщаме поглед (от събитията в България - бел. кор.), с новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона, добавиха те.


"Бих искал сърдечно да благодаря за оказаната чест да бъда ...

......... бъдещето на БСП и на България.А към всички социалисти си позволявам да отправя призив да дадат глас за своя избраник. За пръв път всеки социалист има възможност пряко да даде своя глас и да избира председател, да чертае пътя на партията – не я пропускайте!", каза народният рпедставител Георги Гьоков.


Двама души са били арестувани във Варна при полицейската акция

Двама души са били арестувани във Варна при полицейската акция ...

......... подадете оставка, защото, ако това чакате, скоро и това ще се случи”. Той допълни, че управляващите продължават да правят “безобразия”. Протестиращите нямат намерение да си тръгнат от мястото пред общината. Другите протестиращи обясниха, че при акцията не е използвано насилие срещу тях. Палатковият лагер остава край общината, категорични са недоволстващите.


"Благодаря най-сърдечно на партийните организации, които са ме предложили за ...

......... но и да мобилизира потенциала на БСП за решаването на общодържавни проблеми в бъдещия парламент. Убеден съм, че Корнелия Нинова притежава необходимия професионализъм, опит и мотивация за доказването на БСП като партия, която ще допринесе за превръщането на България в достоен член на нашето европейско семейство", смята проф. Румен Гечев.


Ако вече сте забравили, Николай Бареков действаше като телефонен измамник, защото

Ако вече сте забравили, Николай Бареков действаше като телефонен измамник, защото ...

......... подкрепа от "Демократична България“, според социолозите. Тогава Христо трябва да е идиот, но не полезен. Неуважително е да се твърди, че 15% от избирателите са полезни идиоти, или пък са вкарани в измислен филм. Но подкрепата за новата барековщина е достатъчно солидна, за да заобиколим протеста и отляво, и отдясно.


Научните работници от специализираната лаборатория MAD /Monoclonal Antibody Discovery/ в

Научните работници от специализираната лаборатория MAD /Monoclonal Antibody Discovery/ в ...

......... на крак или в болница COVID-19.Ученият изрази надежда, че изобретеното от него и екипа му лекарство ще бъде на разположение скоро и благодарение на него ще може да се изчака спокойно както разработването на качествена ваксина срещу коронавируса, така и изнамирането на евтино синтетично лекарство срещу заразата, пише още "Блиц".Ливан е в тридневен траур от днес след мощната експлозия

Ливан е в тридневен траур от днес след мощната експлозия ...

......... не работят, защото са понесли щети."Има призив - нека всеки, който може да помогне с нещо, да го направи. Някои ще дарят кръв, други ще приемат в дома си тези, които загубиха своя. Всеки ще работи с всички сили, за да помогне", каза още Рауи Абделсатер, цитиран от "Нова ТВ".


Не се очаква Гърция да затвори границите отново. Така информация

Не се очаква Гърция да затвори границите отново. Така информация ...

......... че ще бъде отворен ГКПП "Маказа"."За гръцкия туризъм ситуацията е плачевна. Има надежда, че до края на август хотелиерите ще успеят да се справят с разходите. За последните 2 месеца се говори за загуби около 3 млрд. евро. За този период се отчита и намаление на посещенията", обясни проф. Калмарис.


Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира утре –

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира утре – ...

......... ръфат ГЕРБ отстрани, тъй като ние сме 100% ангажирани с правителството и се допускат грешки в самата партия, самият контрол в партията е занижен, защото всички уважавани от партията хора или тези, чието мнение тежи, са ангажирани или с кметства, или с министерства, или са депутати“, заяви премиерът, съобщи btv.


Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Девня и гр. Суворово

Главният прокурор Иван Гешев посети гр. Девня и гр. Суворово ...

......... магистратите и съдебните служители. Прокуратура на Република България Посещението в гр. Варна е част от обиколката на главния прокурор Иван Гешев в петте апелативни района, с оглед реализиране на приоритетите на Република България за ограничаване на конвенционалната престъпност, засягаща всички български граждани.   Прокуратура на Република БългарияПрокуратура на Република България


Най-дългият сериал в българската история -

Най-дългият сериал в българската история - "Откраднат живот", може би ...

......... едно място."Не ми е трудно да сме с маски и шлемове по време на снимките. Все пак това вече се превърна в ежедневие за всеки. Лошото е, че с маски не се виждат лицата ни. Чува се само един глас. Не се вижда играта на актьора", казва още Филип Буков.Това движение хора е идеална среда за разпространение на инфекцията

Това движение хора е идеална среда за разпространение на инфекцията"Докато ...

......... 8% от починалите са лекари. Ще останем без лекари в скоро време", предупреди академик Петрунов."Всеки има право да протестира, но в условията, в които се намираме сега, това трябва да става по много организиран и културен начин", коментира още той. И призова на протестите хората поне да са с маски.


Време е да се отнесем по-сериозно към собственото си поведение,

Време е да се отнесем по-сериозно към собственото си поведение, ...

......... при тях.Коронавирусът се предава с пръските, отделени от нас, само че те не са, само когато кихаме и кашляме, а дори когато говорим, обясни Христова. Тя отбеляза, че при по-силен говор вирусът се предава по-далече, но и при нормален говор човек може да се зарази на разстояние по-малко от метър.


В първите дни собственикът на дома

В първите дни собственикът на дома "Свети Георги" не съдействаше. ...

......... от областните болници във Варна, ще има и доброволци, които да помагат с хората и във връзка с роднините, уточни Пасев. По думите му, част от персонала на дома е напуснал. Още: "Ден с доста повече оздравели, отколкото заразени с коронавирус, но и с най-много смъртни случаи за 24 часа"


Палатков лагер изникна и пред сградата на общината във Варна.

Палатков лагер изникна и пред сградата на общината във Варна. ...

......... са, че нещата като система не може да продължават така - образно казано пожарникари да управляват всичко, явно визирайки премиера Бойко Борисов и професионалния му опит. Заради палатковия лагер движението в района на Варненска община е затруднено. Още: "Протестите: Ден 26 - Гладни стачки и ултиматум до Бойко Борисов (СНИМКИ)"


Протестиращите във Варна, които искат оставката на правителството и главния

Протестиращите във Варна, които искат оставката на правителството и главния ...

......... Протестиращите във Варна, които искат оставката на правителството и главния прокурор, блокираха кръстовището пред сградата на общината, предаде БТА.Недоволните разпънаха няколко палатки и шатра на кръстовището, като намерението им е булевардът да остане затворен за постоянно, както са направили протестиращите в София. Те развяват националния трибагреник и скандират "оставка".Благодаря ти, кралице, че винаги ни караш да се чувстваме

Благодаря ти, кралице, че винаги ни караш да се чувстваме ...

......... На снимката се вижда, че освен огромна трансформация в теглото, певицата е променила и прическата си - вече е с дълга начупена коса. За 32-ия си рожден ден Адел бе споделила снимка в инстаграм, на която си пролича трансформацията й. Тя е свалила 45 кг и явно продължава да слабее.


За днешния ден, служители на ОДМВР – Варна са извършили

За днешния ден, служители на ОДМВР – Варна са извършили ...

......... За днешния ден, служители на ОДМВР – Варна са извършили 187 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна. Няма установени нарушения.


"Искам убиецът на Юлия да застане очи в очи с ...

......... да се покаже! Ако гледа, и вижда всичко това, което го говорим…Нека да излезе! Нека да каже! Да каже какво се е случило, защото ако го изправя него срещу дъщеря ми…Би ли могъл да й обясни какво става? Дали ще намери тези сили? Без да и е баща…Не е честно!


Напрежение и сблъсъци между полиция и протестиращи в 24-тия ден

Напрежение и сблъсъци между полиция и протестиращи в 24-тия ден ...

......... пътя. Те заявиха, че са блокирани от полицията. Искането им е да преминат през детелината на скоростния път. Това, според тях, ще отнеме наколко минути. Те настояват полицията да осигури безопасното протестно преминаване. От полицията обаче отказват да ги допуснат с артумента, че  скоростта на движение на магистралата е висока.


Скандалът със замърсяването на Варненскохо езеро стигна до комисарят по

Скандалът със замърсяването на Варненскохо езеро стигна до комисарят по ...

......... се подлагат на по-строго пречистване, според изискванията на европейското законодателство. "Варна попада в обхвата на горепосоченото мотивирано становище като една от агломерациите, които са в нарушение на Директивата за пречистване на градските отпадни води", е уточнил в отговора си Синкявичус. Всичко по казуса можете да си припомните в тези материали.


В sms-ите на задържаните по време на протестите са открити

В sms-ите на задържаните по време на протестите са открити ...

......... организират протестите БСП", каза Каракачанов. "Ние стимулираме туристическия бранш, сваляйки ДДС за бирата и виното", обясни Каракачанов.  Той заяви, ще се търси възможност да се запази ръстът на доходите. "Ако обработваш  20-30 хиляди декара земя, е нормално да плащаш на държавата", обясни идеята на ВМРО Каракачанов едрите земевладелци да плащат данък.


284 са новите случаи на заразени с коронавирус в България за

284 са новите случаи на заразени с коронавирус в България за ...

......... – 8; Добрич - 29; Кърджали - 7; Кюстендил – 13; Монтана – 1; Пазарджик - 2; Перник - 3; Пловдив - 24; Русе - 33; Сливен - 4; Смолян – 2; София област – 3; София град - 73; Стара Загора - 3; Хасково - 2; Шумен - 1.


Регистрираните нови безработни в страната са повече от започналите работа,

Регистрираните нови безработни в страната са повече от започналите работа, ...

......... в средата на май тенденцията се обърна и новорегистрираните безработни бяха по-малко от устроените на работа.Синдикални експерти прогнозират допълнително влошаване на ситуацията на пазара на труда наесен, когато ще се изчерпи сезонната заетост в туризма и селското стопанство, както и ефекта от мярката 60 на 40 за запазване на заетостта.


Морето във Варненско е на 100 % идеално за къпане.

Морето във Варненско е на 100 % идеално за къпане. ...

......... на персонала. По одобрена програма се извършват анализи на пречистената вода. „Това сме направили. Магистрала „Хемус“ върви, даже огромни отсечки вече са на асфалт, археология се разкрива, а навсякъде по газопроводите се работи на пълни обороти“, обобщи министър-председателят Бойко Борисов.  Борисов беше придружен от кмета на морската столица Иван Портних.


Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир

Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи бригаден генерал Красимир ...

......... на Република България във връзка с чл. 7, т. 1 и чл. 8, ал. 4, т. 1 от Закона за Националната служба за охрана.С друг указ президентът определи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Емил Тонев, да изпълнява правомощията на началник на НСО, считано от 31 юли 2020 г.


В петък - 31 юли, започва рехабилитацията на над 33

В петък - 31 юли, започва рехабилитацията на над 33 ...

......... на договора е 9 732 925.76 лв. с ДДС. Надзорът ще е на „ТРАНСКОНСУЛТ-БГ“ ООД. Техният договор е за 194 760 лв. с ДДС. Авторският надзор ще изпълни Обединение „Сивет 3ТИ“, с участници „3ТИ Проджети интенерия интеграта“ СпА и „СивЕн Дизайн Сървисис“ ООД по договор за 3840 лв. с ДДС.


Дневен хороскоп за 29.07, сряда, изготвен от Светлана Тилкова -

Дневен хороскоп за 29.07, сряда, изготвен от Светлана Тилкова - ...

......... Бизнесмените, заемащи отговорни финансови длъжности, да бъдат внимателни при подписването на договорените инвестиции. Ако все още се обичате с интимната си половинка не се подавайте на прекалена зависимост един от друг. Сексуалното привличане между вас и брачната ви половинка е породено и от духовната ви връзка. Бъдете нежни в леглото.


"Налазвам като тарантули, падат като двете кули...“.  Това пее певицата ...

......... на песента са категорични, че зад текста не стоят мотиви за подигравка с паметта на загиналите в терористичния акт.Малката коментира пред "България Днес“, че осъзнава и е поправила грешката навреме. "Бързо реагирахме и песента беше променена в точния момент. Всеки да разбира решението ни както иска. От наша страна всичко е поправено“,  отсече певицата.


Увеличение на новозаразените с 56 души у нас при 1471

Увеличение на новозаразените с 56 души у нас при 1471 ...

......... регистрирани през изминалото денонощие. 699 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. В интензивни структури се намират 40 от тях. Според Националната информационна система у нас COVID-19 е констатиран при 638 медицински служители. За предното денонощие новите случаи бяха 194 при направени 3832 теста.


Спасителният център към Зоопарк – Варна спечели финансиране от ПУДООС.

Спасителният център към Зоопарк – Варна спечели финансиране от ПУДООС. ...

......... при есенната миграция, обясни Стоянова. Миналата година в Спасителния център са постъпили 49 животни, като 47 от тях са били от защитени видове - обикновен мишелов, ням лебед, горска улулица, голям ястреб, малък ястреб, бухал, воден бик, черношипа ветрушка, червен ангъч, бял щъркел, розов пеликан, кафяв прилеп и др.   


Европейската комисия одобри българската схема за 28 милиона евро (55

Европейската комисия одобри българската схема за 28 милиона евро (55 ...

......... че българската мярка е в съответствие с условията, заложени във временната рамка, съобщи "И Ю Рипортър". По-специално, помощта няма да надвишава 800 000 евро на компания и ще бъде отпусната не по-късно от 31 декември 2020 г. На тази основа Комисията одобри мярката съгласно правилата на ЕС за държавна помощ.


Бродуейски мюзикъл за живота на комика Чарли Чаплин ще се

Бродуейски мюзикъл за живота на комика Чарли Чаплин ще се ...

......... е една история на един велик човек, която е разказана през различен поглед. В живота му има много трудности, но и много любов”, обясни Калина Костова.Мюзикълът, който за първи път е представен през 2006 година, може да бъде гледан във Варна на 1 август и в Пловдив на 3 август.


Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Враца. Там той

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Враца. Там той ...

......... на града Калин Каменов сподели пред премиера, че преди години състоянието на залата е било толкова лошо, че се е налагало спортистите да се преобличат пред публиката в нея.В града се изграждат няколко футболни игрища. Тази година "Ботев" (Враца) навършва 100-годишен юбилей, а по този повод ще бъде ремонтиран и стадионът.


Звездата от

Звездата от "Игра на тронове" е родила в Лос Анджелис, ...

......... казва източник по това време.Софи се омъжи тайно за своя избраник Джо Джонас през май миналата година. Сватбата се състоя в Лас Вегас, след музикалните награди "Билборд".Актрисата спечели популярност като Санса Старк в "Игра на тронове", а Джо спечели сърцата на тийнейджърките по целия свят с групата си "Jonas Brothers".


Британското правителство обяви в понеделник плана си за борба със

Британското правителство обяви в понеделник плана си за борба със ...

......... яденето, пиенето и липсата на физическа активност.Да се направи здравословен избор за всички и се гарантира адекватна помощ за онези, които имат нужда от него е фундаментално в борбата ни с коронавируса, обяснява експерта. Британското правителство обяви в понеделник плана си за борба със затлъстяването за по-добра защита на населението от коронавирус.


> Снимка:Росен ДоневНа 1 август е втората премиерна дата на

> Снимка:Росен ДоневНа 1 август е втората премиерна дата на ...

......... щастливи сме и се готвим за втората премиерна вечер на 1 август отново във Варна, в Летния театър, и за третата - на 3 август в Античния театър на Пловдив.“ Спектакълът "Чаплин“ е съвместна продукция на Държавна опера – Варна и Международния музикален фестивал "Варненско лято“. Още за спектакъла: https://www.facebook.com/events/693422204561632/


Установени са две нарушения, има образувано едно досъдебно производство по

Установени са две нарушения, има образувано едно досъдебно производство по ...

......... Установени са две нарушения, има образувано едно досъдебно производство по чл. 355,ал. 2 от НК и една проверка. Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.


Възможни ли са предсрочни парламентарни избори, ще затихнат ли протестите

Възможни ли са предсрочни парламентарни избори, ще затихнат ли протестите ...

......... от Европа. А докато си разсъждаваме, коронавирусът ще си битува на планетата и като незрима ефирно-крилата змия ще го пренасяме в мегаполиси и паланки, а той ще разпръсква отровни коронки, преодолимо разболяващи някъде, убиващи там, където омразата, злостта и агресията между хората са ги превърнали в тежест на майката Земя.


Отвъд капризите на времето, расте броят на страните, които налагат

Отвъд капризите на времето, расте броят на страните, които налагат ...

......... предпазва Гърция от  допълнителни проблеми с коронавируса", коментира проф. Каламарис.Той препоръча да се приемат исканията на 22-ма кметове на населени места в Северна Гърция за отваряне на всички пунктове. Каламарис е на мнение, че тестове за коронавирус трябва да се правят само на хора със симптоми, пише още "Нова ТВ".


Възможностите за работа и развитие на СПА и здравен туризъм

Възможностите за работа и развитие на СПА и здравен туризъм ...

......... Кацарова-председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм обясни,че започва информирането на гражданите в Германия за тази възможност ,важна  роля играят и медицинските университети, особено този във Варна. Стана ясно,че в курорта "Св. Константин и Елена" очакват през октомври първите немски туристи в рамките на новия проект .  


Дневен хороскоп за 24.07, петък, изготвен от Светлана Тилкова -

Дневен хороскоп за 24.07, петък, изготвен от Светлана Тилкова - ...

......... не критикувате, за да защитите себе си. Нападателното поведение ви вреди. Семейните жени ще преживеят ден на изпитание на отношенията. Възможно е да осъзнаят, че са създали семейство с неподходящ партньор. Ако стигнете до решение за раздяла избегнете интимните мигове. За несемейните денят също ще даде яснота в личен план.


Решението да се възстанови правото за стопанисване на къмпинга на

Решението да се възстанови правото за стопанисване на къмпинга на ...

......... да спре изпълнението, да ни даде законовия срок, за да може ние да си направим възражения и пред съда да поискаме спиране."Заради смяната на стопаните на къмпинга туристи и наематели на обекти там могат да бъдат принудени двойно да платят сумите за наем, но засега това не се е случило.


От 31 юли до 9 август Варна отново ще е

От 31 юли до 9 август Варна отново ще е ...

......... по Иайдо" от Леонид Караваев и "Дзен в бойните изкуства" от Тайсен Дешимару. Литературните срещи са с Елица Виденова - автор на стихосбирката "Хляб за утре" (31 юли), Ангел Г. Ангелов - автор на романа "Пътуването" и на сборника с разкази "Внезапно сбогуване", удостоен с наградата "Милош Зяпков" (1 август).


350 млн. лева, изкопаване на 8-9 млн. кубични метри наноси,

350 млн. лева, изкопаване на 8-9 млн. кубични метри наноси, ...

......... 350 милиона", пита Белев. "Дълбането вече се осъществява от руска фирма избрана без процедура по закона за обществените поръчки", твърди столичният общински съветник, който констатира: "Така е в завладната държава където няма върховенство на закона". Още: "Признание от ГЕРБ: Решението за ТЕЦ Варна е заради обществената нетърпимост към Ахмед Доган"


Проектът за полагане на новата тръба за отпадни води по

Проектът за полагане на новата тръба за отпадни води по ...

......... инфраструктура" на удълбочаването на канала в този участък, за да може да се финализират дейностите по проеката, посочи още Иванов.Зам.-кметът коментира, че вече е в ход проектът за пробива от магистралата към бул.“Атанас Москов“, което ще бъде още една алтернатива, за да не премнава тежкият трафик през центъра на града.


Забавачка в Силистра стана най-новото огнище на коронавирус. Четирима души

Забавачка в Силистра стана най-новото огнище на коронавирус. Четирима души ...

......... До изтичане на карантината на новозаразените детската градина "Иглика" ще приема само записаните до момента малчугани, като няма да се допуска прием на нови деца, няма и да се сформират сборни групи.Въведен е строг режим на дезинфекция на вътрешните и външните площи на детското заведение, както и на ползваните съоръжения.


Нулевият европейски пациент с COVID-19 идва от Германия. Германският пациент

Нулевият европейски пациент с COVID-19 идва от Германия. Германският пациент ...

......... от Северна Италия.Италианските геноми, както и повечето от тези в Европа и света, притежават мутация 614 в протеина Spike. Тя превръща коронавируса в още по-заразен и увеличава способностите му за инфектиране на клетките. Тази мутация на вируса е десет пъти по-силна от другите щамове, твърди изследването, цитирани от "24 часа".


За последните 4 седмици починалите с COVID-19 са 100 души,

За последните 4 седмици починалите с COVID-19 са 100 души, ...

......... клиничната пътека, към всяка пътека ще са добавени 20 лева за бързи тестове", каза проф. Балтов. "Самият PCR тест не е диагноза, трябва да се направи кръвна картина, да се направи снимка. Ние не отказваме помощ на никого. В "Пирогов" досега бяха направени най-много такива скенери", добави шефът на "Пирогов".


"Спазвам изискването на премиера Бойко Борисов да не пиша във ...

......... с корупцията. По закон гласуването ще е най-малко 24 часа след приключването на дебатите по вота. Така дали вотът ще бъде успешен или не ще стане ясно в сряда. Предварителните сметки обаче показват, че той няма да мине. Единствено БСП и ДПС ще го подкрепят, но гласовете им не стигат.


бТВ
Увeличaвaнe нa брoя нa зaбoлeлитe oт кoрoнaвируc нямa, прoвeждaт ce

бТВ Увeличaвaнe нa брoя нa зaбoлeлитe oт кoрoнaвируc нямa, прoвeждaт ce ...

......... мeжду 3-5% oт нaceлeниeтo. Нe cмe в пик, нищo нe e нeпoпрaвимo", кaзa oщe тoй. "Имa oгнищa нa кoрoнaвируca, трябвa дa ce пaзим. Aпeлирaм дa имaмe възмoжнo нaй-мaлкo кoнтaкти", дoпълни бившият дирeктoр нa "Пирoгoв". Ниe щe живeeм c тoзи вируc, кoмeнтирa д-р Cпacкoв. Eкcпeртът aпeлирa тeмaтa c СОVID-19 дa нe ce пoлитизирa.


Поп-фолк певицата Галена, която в началото на месеца обяви, че

Поп-фолк певицата Галена, която в началото на месеца обяви, че ...

......... фенове без притеснение, тъй като тя и сина й са изцяло изчистени от вируса", коментираха от медицинския комплекс, който се грижеше за тях.Екипът на лечебното заведение, който консултираше медицински Галена и сина й през изминалите седмици им желае много здраве, бързо завръщане към нормалния живот и професионални ангажименти на Галена.


Фалшиво писмо, че на практика основното училище „Св. св. Кирил

Фалшиво писмо, че на практика основното училище „Св. св. Кирил ...

......... присъстващите на срещата той заявил, че ще организира в идната седмица посещения при всички родители то квартала, за да им се обясни, че училището не се затваря, да не се притесняват, тъй като заради подобни писма и подмятания, родители вече започнали да записват децата си в училища към съседна община.


При специализирана операция е разкрита оранжерия с марихуана, изградена в

При специализирана операция е разкрита оранжерия с марихуана, изградена в ...

......... са открити две помещения с насаждения от рода на конопа. Намерени са 113 растения в различен стадий на растеж, като общото тегло на зелената листна маса е 68 килограма. Собственикът на имота - 33-годишен варненец, е задържан. Повдигнато му е обвинение за отглеждане на наркотични вещества. Работата по случая продължава.


Фейсбук Остава тежко състоянието на 2-годишното дете, което пострада в

Фейсбук Остава тежко състоянието на 2-годишното дете, което пострада в ...

......... спрягана версия за инцидента е старата, изгнила мантинела, съобщава Нова. В този участък тя е ръждясала и пробита. От Областното пътно управление отхвърлиха версията.Спешно по обед на злополучния участък започна монтажа на нова, двойно подсилена еластична мантинела, която да предпазва от следващи инциденти. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


172 свободни места за първа група и 27 места за

172 свободни места за първа група и 27 места за ...

......... периода от 14.07.2002 г. до 23:59 ч. на 17.07.2020 г. За да участват в класирането, родителите трябва да посочат детски градини с обявени свободни места. Резултатите от третото класиране ще бъдат обявени на 20.07.2020г до 17ч. Записването на приетите деца започна на 21.07 и приключва на 24.07 в 16:30 ч.


Заради пандемията през тази годинаСедмицата на водното спасяване във Варна

Заради пандемията през тази годинаСедмицата на водното спасяване във Варна ...

......... правото да работят като спасители на море. Като сериозни проблеми в сферата на водното спасяване Раев открои неохраняемите плажове и липсата на защита на трудовите права на спасителите. По думите му Министерството на туризма трябва да задължи концесионерите на всяка вишка да има по двама, а не по един спасител.


В понеделник захлаждането ще продължи. В Западна България вятърът от

В понеделник захлаждането ще продължи. В Западна България вятърът от ...

......... През следващите дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. На отделни места, в средата на седмицата главно в планините на Югозападна България, а към събота - в източната половина от страната, са възможни краткотрайни валежи. Температурите ще се повишават. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад.


COVID-19 може да прекрати кариерите на много млади спортисти. За

COVID-19 може да прекрати кариерите на много млади спортисти. За ...

......... спортисти могат да развият пневмония заради коронавируса, която да сложи край на кариерите им", предупреди проф. Кантарджиев."Има ерозия на авторитета, затова хората неглижират какво им казваме. У нас има какви ли не лекари, които имат икономически и политически интереси и приказват неверни неща, винаги противно на това, което ние казвам".


> Архивна снимкаРазрешава се нощните заведения да работят само на

> Архивна снимкаРазрешава се нощните заведения да работят само на ...

......... заведения остават - дистанция от 1.5 метра, до 4 човека на маса и предпазни средства като маски и шлемове за персонала. Спазват ли се мерките ще проверяват контролните органи през следващите дни. Според новите правила на масови събирания като сватби, кръщенета и балове ще могат да присъстват до 30 души.


Приключи електронният прием в първи клас в общинските училища за

Приключи електронният прием в първи клас в общинските училища за ...

......... 10; ОУ „Добри Войников” - 5; ОУ „Св. Климент Охридски“ - 10; ОУ „Христо Смирненски“ - 5. 31 са децата, останали незаписани след трето класиране на електронния прием. Съгласно Закона за предучилищното и училищното образование родителите им имат задължение да ги запишат до началото на учебната година - 14 септември.


"Обръщам се към всички колеги рибари, любители и професионалисти. От ...

......... Ще участват, рибари, ресторантьори, собственици на къщи под наем и малки семейни хотели. От района на Каварна, БЪЛГАРЕЕВО Балчик. Очаква се подкрепа от нашите приятели от Добрич, Варна, Шумен, Тервел, Генерал Тошево. Всички онези които няма да търпят шепа нахалници да ни определят начина ни на живот", пише още Лучиянов.


240 са новите случаи на заразени с коронавирус в България за

240 са новите случаи на заразени с коронавирус в България за ...

......... 17, Кюстендил - 12, Варна - 16, Велико Търново - 8, Габрово - 2, Сливен - 9, Враца- 3, Добрич- 5, Кърджали-5, Ловеч- 1, Монтана - 1, Перник - 1, Плевен - 12, Русе - 4, Силистра - 1, Стара Загора - 11, Търговище - 1, Хасково - 1, Ямбол - 2, Шумен - 2, Бургас - 4


Дете от една от групите на детска ясла №5 „Приказен

Дете от една от групите на детска ясла №5 „Приказен ...

......... Варна е с положителна проба за коронавирус. Това налага утре групата да бъде затворена, съобщават от дирекция "Здравеопазване“ към Община Варна. Родителите са уведомени. По предписание на РЗИ-Варна ще бъде извършена дезинфекция на цялата сграда, ще бъдат изследвани децата и персоналът. През деня останалите групи в детската ясла ще работят.


"Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от ...

......... няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого", смята кметът на Каварна Елена Балтаджиева."Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството", заяви кметът на Българево Георги Янев. Според него е необходим диалог с всички компетентните институции.


Как училища, преподаватели и ученици се справиха с шоковата дигитализация

Как училища, преподаватели и ученици се справиха с шоковата дигитализация ...

......... се справим. Не ни се наложи нещо, с което трябваше да се борим и съобразяваме, а ни се даде свобода да се нагаждаме според възможностите си. За мен тази децентрализация на системата е изключително важна. Освен че подпомага учебния процес, тя дава и спокойствие на хората, които работят в системата.


Забранени

Забранени" туристи "влизат през прозореца", пише солунският вестник "Македония". Изданието ...

......... продължаваше с часове, далече от бензиностанциите.Блокираните на границата сърби все пак минаха на гръцка територия. Границата отвори временно, за да пропусне последните сръбски граждани, след като им бяха направени и тестове за коронавирус.В късния следобед и тази вечер ситуацията на граничния пункт вече е нормална, няма колона от чакащи автомобили.


Нов рекорден брой новозаразени с коронавируса е регистриран в САЩ

Нов рекорден брой новозаразени с коронавируса е регистриран в САЩ ...

......... повече", каза той.Лекарят Оуейс Дурани от университетската болница в Сан Антонио,Тексас, изрази мнение, че е необходимо въвеждане на пълна карантина за минимум 2-3 седмици, за да се пречупи негативната тенденция в статистиките.Според "Джонс Хопкинс" общият брой на заразените в САЩ вече надхвърля 2,79 млн.,а починалите досега са почти 130 000.


Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса,

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, ...

......... Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.


Ново дарение на 6 апаратури за бебетаПървата благотворителна кампания в

Ново дарение на 6 апаратури за бебетаПървата благотворителна кампания в ...

......... са събрани общо 143 тона капачки и с предстоящите дарения броят на дарената медицинската апаратура ще достигнат 20.Във връзка с епидемиологичната обстановка и COVID - 19 всеки, който желае може да гледа на живо онлайн събитието на 07.07.20 (Вторник) от 10:00ч в официалната страница на кампанията: АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ.