Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2)

Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) ...

......... 23 и 24 февруари, събота и неделя, те ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на гр. Варна, всяка сутрин от 10:00 до 12:00 часа и следобед от 14:00 до 16:00 часа. При качването на корабите на посетителите ще бъде извършвана проверка от органите на служба „Военна полиция”.


София. Честата употреба на слушалки води до оплаквания от болки

София. Честата употреба на слушалки води до оплаквания от болки ...

......... гърло“. Доц. д-р Георги Илиев обясни, че при по-сериозните случаи, когато заболяването се е обострило, една част от пациентите се налага да бъдат подложени на оперативно лечение. „Целта на интервенцията е подобряване на дишането през носа и намаляване на честите респираторни инфекции на горни дихателни пътища“, коментира специалистът. Сияна БУХЛАРСКА


Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) ще бъде в

Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) ще бъде в ...

......... ІІ ранг Мартин Шварц. По неговите думи, основната цел на съвместното плаване е да се подобри оперативната съвместимост и подготовката на многонационалното съединение при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО. Също така да се развие военната готовност на участващите сили и да допринесе за морската сигурност в Черно море.  


Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2)

Кораби от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) ...

......... като на 23 и 24 февруари, събота и неделя, ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на Варна, всяка сутрин от 10:00 до 12:00 часа и следобед от 14:00 до 16:00 часа. При качването на корабите на посетителите ще бъде извършвана проверка от органите на служба "Военна полиция".


Варна. Съюзът на екскурзоводите в България настоява контролът спрямо неправоспособните

Варна. Съюзът на екскурзоводите в България настоява контролът спрямо неправоспособните ...

......... да получават подобаващо заплащане за това. Христина Неделчева добави, че в много страни, като Гърция, Турция, Италия, Македония и Албания, това е задължително. В Съюза на екскурзоводите в България към днешна дата са вписани 215 редовни и 20 почетни членове. От тях, около две трети работят във Варна. Диана СТОЕВА


Варна. 79-годишна жена е задържана за участие в телефонна измама

Варна. 79-годишна жена е задържана за участие в телефонна измама ...

......... жената, изпратена от „ало“ измамника да прибере сумата. Тя е с повдигнато обвинение за опит за измама със съучастие. Към този момент основният извършител не е установен. Според прокурор Алексиева е претърсен домът на задържаната. В него са открити 5 000 лева от реализирана измама в град Девня. Сияна БУХЛАРСКАНаближава един от най-дългоочакваните празници, особено за малките- Баба Марта.

Наближава един от най-дългоочакваните празници, особено за малките- Баба Марта. ...

......... и Пенда. Те ще са разположение на входа на Езерото с лодките. Автор на фигурите е известният варненски склуптор, печелил множество награди, Венци Марков. Двете мартенички са най-големите правени до сега у нас от метал. Стана ясно, че за откриването се шият специални одежди на двете фигури от бял и червен цвят.


Варна. Близо 20 души се включиха във флашмоб в памет

Варна. Близо 20 души се включиха във флашмоб в памет ...

......... около 80% по цялото тяло, той умира на 3 март 2013 г. около 20.30 часа във Варненската Военноморска болница. Самозапалването и гибелта на Пламен Горанов доведе до оставката на кмет Кирил Йорданов. На 5 март 2013 година варненци започнаха издигането на грамада от камъни пред централния вход на Община Варна.


София. С флашмоб от 18.45 часа тази вечер във Варна

София. С флашмоб от 18.45 часа тази вечер във Варна ...

......... на мемориален знак в памет на Пламен Горанов. „Апелираме към властите да не премахват идейния проект поне до 3 март. Каним гражданите на Варна да заповядат и да изразят становището си към проекта, както и да почетат символично паметта на Пламен Горанов с цвете“, се казва в съобщението за събитието.


Средната брутна месечна работна заплата във Варненска област през последното

Средната брутна месечна работна заплата във Варненска област през последното ...

......... 1 884 лева; "Професионални дейности и научни изследвания" - 1 680 лева; "Финансови и застрахователни дейности" - 1 597 лева. Най-ниско платени са били наетите лица в икономическите дейности: "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети" - 795 лева; "Други дейности" - 806 лева; "Операции с недвижими имоти" - 876 лева.


Преди няколко дни ви представихме част от проблемите на морската

Преди няколко дни ви представихме част от проблемите на морската ...

......... осъдителна присъда за извършителя, дори той да е задържан. Ако няма достатъчно доказателства или очевидци, крадците остават на свобода и продължават своите дейности. Притеснени граждани алармират за този проблем и се надяват, че общината ще намери решение и хората да могат спокойно да се разхождат по улиците на града си.Варна. Значителна част от конфискуваните европейски змиорки на летище „София“

Варна. Значителна част от конфискуваните европейски змиорки на летище „София“ ...

......... живи, също са живи една част в аквафермата в село Слаеево“, каза доц. д-р Михнева. Тя обясни, че оцелелите екземпляри ще бъдат отглеждани известно време, докато могат да бъдат пуснати в естествени водоеми. По думите ѝ в България европейските змиорки са характерни за сладководни водоеми в Южна България. Бояна АТАНАСОВА


Преди шест години, при протест с искане за оставка на

Преди шест години, при протест с искане за оставка на ...

......... когато няма поводи за недоволство!Наред с това, ние, като граждани на Варна, настояваме за изграждането на мемориален знак в памет на Пламен, който загина в ужасни мъки. За да се знае и помни от всички и никога да не се повтаря тази трагедия!", написаха в социалните мрежи организаторите на събитието.  


Пристанище „Варна

Пристанище „Варна" е затворено за маневриране поради мъгла в града, ...

......... трябва да се движат с повишено внимание. Интензивно е движението по околовръстно шосе във Варна. Задръствания се образуват по ул. „Отец Паисий“ и бул. „Сливница“ поради извършващите се ремонтни дейности в много точки в града. Според шофьори, за да се стигне от центъра до кварталите, са необходими около 30 минути.


Червена вода се изтича в дерето край ромската махала

Червена вода се изтича в дерето край ромската махала "Максуда" ...

......... в шахта на дъждовната канализация, разположена непосредствено под производствен цех за печат. Водната проба се изследва по показатели: pH, електропроводимост, температура на водата, разтворен кислород, БПК5, азот амониев, нитритен азот, нитратен азот, общ азот, общ фосфор, фосфати като фосфор, мед, желязо, хром три и шествалентен (разтворена форма на металите).  


Днес на прокуратурата и МВР съобщиха подробности около задържаните варненски

Днес на прокуратурата и МВР съобщиха подробности около задържаните варненски ...

......... "Държавата, прокуратурата и МВР ще направим всичко възможно да се справим с издаването на фалшиви ТЕЛК решения, така че средствата, които се отпускат от бюджета, да отидат по предназначение, а не да изхранват определена част от хора, на които не им се полагат", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.Вълчи дол. От две години родителите не плащат такси за

Вълчи дол. От две години родителите не плащат такси за ...

......... продължение на 1 година. Впоследствие ще имат възможност да се реализират и в частния сектор“ , обясни кметът. На пресконференцията днес, стана ясно още, че по този проект ще бъдат изградени лятно и зимно училища за отдих на деца и младежи, както и за членуващите в скаутска организация. Сияна БУХЛАРСКА


Шестчленна организирана престъпна група е задържана в рамките на проведената

Шестчленна организирана престъпна група е задържана в рамките на проведената ...

......... са разпитани 31 свидетели.  mvr.bgmvr.bg Към наказателна отговорност са привлечени шестимата участници в престъпната схема.  По време на брифинга заместник-главният прокурор Иван Гешев представи данни за извършения до момента наказателно-правен анализ, свързан с аналогичен вид престъпления. Той е изведен на базата на предприета системна съвместна работа от  МВР и прокуратурата.


Лек автомобил е изгорял напълно тази нощ във Варна. Това

Лек автомобил е изгорял напълно тази нощ във Варна. Това ...

......... жилищен блок в квартал "Владислав Варненчик". Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожен е целият автомобил. От огъня са засегнати още три автомобила, които са се намирали в близост. 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие - в сухи треви и храсти, в отпадъци.


Днес Варна отбеляза 146 години от обесването на Васил Левски. Много

Днес Варна отбеляза 146 години от обесването на Васил Левски. Много ...

......... събитието присъстваха кметът на община Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, зам.-началникът на щаба на ВМС кап. I ранг Венцеслав Димитров, общински съветници, районни кметове, представители на полицията, съда, ученици и граждани. Организатори на поклонението бяха Община Варна, район „Приморски“, Варненската и Великопреславска митрополия и Военноморските сили.


Варна. Десетки жители и гости на Варна, общественици и представители

Варна. Десетки жители и гости на Варна, общественици и представители ...

......... жив в съзнанието и на най-малките и на най-големите човеци“, каза пред събралото се множество владиката. Сред присъстващите на поклонението днес имаше представители на три от мотоклубовете в града – „Нощни вълци“, „Кан Аспарух“ и „Вокил“, членове на партии и организации и дори фенове на футболен клуб „Левски“. Диана СТОЕВА


На 16 февруари (събота) Емил Атанасов преплува 2200 метра в

На 16 февруари (събота) Емил Атанасов преплува 2200 метра в ...

......... Варненска област. За малчуганите ще има и вафли, бисквити, пюрета и консерви. Това съобщиха организаторите на инициативата. Емил Атанасов извади богоявленския кръст от морето край Варна миналата година. Той сподели, че ще продължава с плуването в студени води като тренировка по пътя към голямата си мечта – да плува на Антарктида.


Варненка създаде настолна игра с български фолклорни мотивиМлада варненка създаде

Варненка създаде настолна игра с български фолклорни мотивиМлада варненка създаде ...

......... необходима поне още една година. Играта ще може да се играе и в клубовете за настолни игри. Възможно е впоследствие да се предлага и във виртуална версия. Играта обаче все още е в работен вариант и си няма име…Още за играта на Неделина Паянева можете да чуете в прикачения звуков файл.


Повече от 10 лекари от морската ни столица са задържани

Повече от 10 лекари от морската ни столица са задържани ...

......... лекарствата, които колегите ѝ от ТЕЛК са предлагали на пациентите си. От полицията и от Окръжната прокуратура във Варна са заявили пред Дарик радио, че не са участвали в операцията и не разполагат с информация за нея. Акцията на ГДБОП продължава и в момента. Официална информация ще бъде изнесена най-рано утре.  


Предстоят ремонтни дейности в едно от най-емблематичните за Варна места-

Предстоят ремонтни дейности в едно от най-емблематичните за Варна места- ...

......... съществуващата алея на булеварда и завършва на Зоологическата градина.", сподели директорът на фирмата изпълнител Николай Пашов. Той добави, че никъде не са предвидени строителни дейности по проекта. Целта е единствено да се възстановяр съществуващи елементи. Той призова гражданите да пазят града и особено Морската градина, която е важен културен паметник.


Варна. Д-р Екатерина Бомерт – специализант и докторант във Варна,

Варна. Д-р Екатерина Бомерт – специализант и докторант във Варна, ...

......... конгрес по неврохирургия във Венеция и участват в провелия се във Варна през изминалата година курс по спинална хирургия на международното дружество AO spine, те ще представят свой проект на тазгодишната конференция на Световната федерация на неврохирургичното общество, която ще се проведе през март в Белград. Вижте видеото ТУК: https://www.youtube.com/watch?v=4UkmniNi95k&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3rD2-qPjs53Rn4WgqcYf8PtxlxL80zMjsvpzrE8vwauKAcR5pFu2mqONA


Варненският общински съвет взе решение шофьорите да заплащат такса на място, ако

Варненският общински съвет взе решение шофьорите да заплащат такса на място, ако ...

......... заплаща, ще е различна. За централната част и кв. „Аспарухово“ собствениците на автомобилите ще заплащат 30 лв. За зона „Квартали“ с обхват „Чайка“, „Левски“, „Младост“, „Трошево“, „Възраждане“, „Победа“, „Изгрев“, „Галата“, „С. И. Рилски“, таксата ще е 35 лв. Сумата за крайните квартали – „Владиславово“, „Виница“, „Бриз“, и всички селищни образувания-  40 лева.


Първото пролетно почистване на природен парк

Първото пролетно почистване на природен парк "Златни пясъци" ще се ...

......... Първото пролетно почистване на природен парк "Златни пясъци" ще се проведе тази седмица. Инициативата е насрочена за 23 февруари (събота) от 10:00 ч. Сборният пункт е паркингът на ресторант "Горски кът". В почистването могат да се включат всички желаещи. Парковата администрация ще осигури на доброволците чували и ръкавици.


Мъж загина при пожар тази сутрин във Варна. Сигналът за

Мъж загина при пожар тази сутрин във Варна. Сигналът за ...

......... на улица „Розова долина” в квартал „Аспарухово”. На място са изпратени два противопожарни екипа, които успяват да овладеят огъня и да потушат пожара. След ликвидиране на произшествието е установено, че в къщата е загинал 54-годишен мъж. По случая има образувано досъдебно производство. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента.


Варна. Пролетно почистване в Природен парк „Златни пясъци“ предстои да

Варна. Пролетно почистване в Природен парк „Златни пясъци“ предстои да ...

......... „Фокус“ – Варна от Дирекция Природен парк „Златни пясъци”. От звеното канят всички желаещи да се включат в инициативата. Доброволците, които ще участват в пролетното почистване трябва да се явят на паркинга на ресторант „Горски кът“ в 10 часа. Парковата администрация ще осигури на участниците чували и ръкавици. Диана СТОЕВА


Варна. Сдружението на писателите обяви началото на Петия национален литературен

Варна. Сдружението на писателите обяви началото на Петия национален литературен ...

......... от конкурса ще бъдат обявени на 31 май 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще стане на 7 юни 2019 г.“, каза още Ангел Дюлгеров. Той обясни, че конкурсът е посветен на творчеството на Атанас Липчев, който е един забележителен, но приживе недооценен творец в българската литература. Бояна АТАНАСОВА


Варна. Апелативният съд във Варна посрещна Ясуюки Ебата – съветник

Варна. Апелативният съд във Варна посрещна Ясуюки Ебата – съветник ...

......... изложбата „Енигма“ – графика, рисунка и живопис на 18 годишната Ева Пенева, възпитаник на Школа #Дедал. В последвалия разговор с Дарин Сотиров, един от вдъхновителите на уникалното арт-пространство в съдебната институция, гостът се запозна с творческите идеи на Школа #Дедал и с бъдещите проекти за партньорство между правото и изкуството.


Осем отбора ще се борят за първото място на финалите на

Осем отбора ще се борят за първото място на финалите на ...

......... турнира във Варна. Треньор на националния ни отбор е Кристиан Илиев от "Черно море Елит". В Европейския турнир ще вземат участие домакините от Франция, Чехия, Германия, Полша, Русия, Сърбия и Швеция. Жребият изпрати нашите момчета срещу отбора на Чехия. При победа България излиза срещу победителя от двойката домакина Франция и Швеция.


Поради повреда на парния котел от днес няма да работи

Поради повреда на парния котел от днес няма да работи ...

......... „Кап. Райчо Николов“ или в най-близките градини. Това не е първият случай, в който затварят детска градина в морската столица. ДГ „Калина Малина“ бе затворена преди две седмици, като причината бе протекъл покрив, пукнатини и мухъл по стените.Община Варна вече е завела дело срещу изпълнителя на ремонта – пловдивската фирма „Стоянстрой“.


Днес Българският патриарх Неофит отслужи тържествен благодарствен молебен във варненския катедрален

Днес Българският патриарх Неофит отслужи тържествен благодарствен молебен във варненския катедрален ...

......... отслужена и Света Литургия в митрополитския катедрален храм в съслужение с митрополити-членове на Светия синод на Българската православна църква. Присъстваха гости от други поместни православни църкви и граждани. Св. Кирил Славянобългарски е учен, богослов, просветител, създател на първата славянска азбука и една от най-ярките фигури на Средновековна Европа. Сподели с твоите приятели


По стара традиция на празника

По стара традиция на празника "Трифон Зарезан" технолози, служители и ...

......... служители и гости на Двореца "Евксиноград" зарязаха лозята. В обичая се включи и областният управител на Варна Стоян Пасев. Вижте снимки >> 104 декара са засадените лозови масиви в резиденцията от европейските сортове траминер, шардоне и немски ризлинг, както и от местните български сортове - врачански мискет и червен мискет.


Варна. Ръководството на един от големите свинекомплекси край Варна се

Варна. Ръководството на един от големите свинекомплекси край Варна се ...

......... храните да помогнат за спиране на отглеждането на нерегистрирани прасета в така наречените задни дворове на хората. „На моята територия се опитваме да се оправим, няма прасета, но хората пак искат да си купуват. Предприемаме всякакви мерки, за да предпазим промишлеността от нежелани ефекти“, обясни управителят на комплекса. Диана СТОЕВА


Варна. Кенийски и еквадорски рози на цена от 3 до

Варна. Кенийски и еквадорски рози на цена от 3 до ...

......... за Деня на влюбените преди няколко дни, като вече имат аранжирани букети, саксии със сърчица, както и хартия специално за случая. Много хора вече са посетили цветарските магазини с търсене на идеалното цвете за празника като сред клиентите са, както младежи, така и възрастни хора, казват варненските търговци. Бояна АТАНАСОВА


Варна. Интересен въпрос е това какъв трябва да бъде подаръкът

Варна. Интересен въпрос е това какъв трябва да бъде подаръкът ...

......... Рилски Чудотворец“ – първа степен, който му бе присъден от Светия синод. „Няма как да кажем, че сме достойни, това е абсурдно. Обаче аз благодаря за Вашата любов и това ще ни даде сили да продължим в твърдост и единомислие нашите дела“, заяви Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Диана СТОЕВА


Анита Мейзер получи наказание 2 години затвор, след като беше

Анита Мейзер получи наказание 2 години затвор, след като беше ...

......... и междувременно изхвърлила пакета със „свински опашки", както и тази, която успяла да скъса от ръцете на Николай. По-късно, след като била отведена за разпит, Мейзер предложила на разследващия полицай Веселин Радев подкуп от 10 000 евро, после – 20 000 евро, а накрая вдигнала сумата до 30 000 евро.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) отчете появата на

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) отчете появата на ...

......... ниската биосигурност при отглеждане на свине в домашни условия, са едни от най-важните фактори за пренасяне на заразата от дивите към домашните свине. Ето защо е важно да бъде проявена висока отговорност и спазване на всички ветеринарномедицински изисквания при отглеждане на свине както в животновъдните обекти, така и при ловуване.


Тротоарите срещу сградата на Административен съд- Варна са непроходими за

Тротоарите срещу сградата на Административен съд- Варна са непроходими за ...

......... улицата дори оградата е сложена по начин, който възпрепятства използването на тротоара и създава условия за ПТП. Това не е единственото място, където пешеходците трябва да се движат по асфалта. Сигурна съм, че много варненци могат да изброят и други места. Не е удобно и е изключително опасно." коментира още варненката. 


Варненският и великопреславски митрополит Йоан празнува на 13 февруари 50-годишен

Варненският и великопреславски митрополит Йоан празнува на 13 февруари 50-годишен ...

......... викарен епископ на Софийския митрополит. За Варненски и Великопреславски митрополит е избран от членовете на Св. Синод в пълен състав на 22 декември 2013 г. На следващия ден, 23 декември, в катедралния храм "Успение Богородично", Варна, той е тържествено въдворен на митрополитския престол на богоповерената му Варненска и Великопреславска епархия.


Варна. С военен ритуал във Варна беше отбелязана 151-та годишнина

Варна. С военен ритуал във Варна беше отбелязана 151-та годишнина ...

......... обяви началото на традиционния конкурс за историческо есе, посветен на 140-ата годишнина от създаването на ВМС. Темите в тазгодишното издание са „Флотоводци и герои на българската военноморска история“, „Бойната слава на флота“ и „Флотът и предизвикателствата на съвременния свят“. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Миряни споделиха с варненския депутат Нели Петрова идеята за изграждането

Миряни споделиха с варненския депутат Нели Петрова идеята за изграждането ...

......... дарители разчитаме и за строителството на женски метох, за който вече сме във фаза на инвестиционно проектиране", обясни отец Димитър. В рамките на приемния ден на народния представител бяха поставени и въпроси, свързани с имотни казуси. Коментиран бе също проблемът с "ало измамите", чиито жертви най-често стават доверчиви възрастни хора.


Варна. На пресконференция по повод Деня на археологията в България

Варна. На пресконференция по повод Деня на археологията в България ...

......... разкопки и проучвания, във фондовете на Варненския археологически музей са постъпили над 1000 нови находки“, допълни археологът. Шест обекта са проучени извън територията на Варна, а благодарение на ползотворната теренна работа и кабинетната обработка на придобитата информация, археолозите Регионалния исторически музей - Варна отчитат годината като изключително успешна. Сияна БУХЛАРСКА


В морската ни столица за първи път се организира едно по-различно

В морската ни столица за първи път се организира едно по-различно ...

......... съпътстващи лодки, медицински екип, спасител и медии, които ще отразят смразяващото предизвикателство. Ще може ли Емил Атанасов да достигне отвъд предела, за да подкрепи своята кауза? 16 февруари, събота от 12 ч. Всеки, който желае да види зрелищното събитие и да подкрепи Емил, е добре дошъл.", споделят организаторите на събитието. 


Варненец  ще плува благотворително 2,2 км в помощ на домовете

Варненец  ще плува благотворително 2,2 км в помощ на домовете ...

......... за сираци във Варна. Ще може ли Емил Атанасов да достигне отвъд предела за да подкрепи своята кауза? Всеки желаещ да го подкрепи е добре дошъл. Маршрутът и мястото за старт са начертани на картата. Не го пропускайте, зрелището е гарантирано”, отбелязват организаторите.За още новини харесайте страницата ни във Facebook


Варна. „Притчи за деца” е заглавието на новата детска книжка,

Варна. „Притчи за деца” е заглавието на новата детска книжка, ...

......... удовлетворение и духовна радост благославяме издаването на тази книга и благопожелаваме на нашите мили деца, по-малки ученици, а защо не и на по-големите искрено възприемане на светата Православна вяра, трудолюбие и надежда, че Бог е винаги до нас. Приятно четене!”. Изданието на Варненска и Великопреславска света митрополия се разпространява безплатно.


Почти два месеца след като посрещнахме новата 2019 година, морската

Почти два месеца след като посрещнахме новата 2019 година, морската ...

......... Коледа е приключила и тази украса трябва да се прибере!": https://www.facebook.com/photo.php?fbid=382576652520101&set=gm.1067785600089207&type=3&theater Някои граждани пък не виждат проблем в закъснялото махане на украсата и коментират, че много има по-важни неща в града, на които трябва да се обърне внимание. "Леле, ама то това ли беше най-големият проблем във Варна...", коментират варненци. 


15 сайта за продажба на неистински стоки с лого на

15 сайта за продажба на неистински стоки с лого на ...

......... установени и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества, използвани за престъпната дейност. Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от финансово платежните инструменти на онлайн потребителите или предоставят стоки с ниско качество, предупреждават от ГДБОП.


Около 7,5 млн.лева ще се нужни за един от най-мащабните

Около 7,5 млн.лева ще се нужни за един от най-мащабните ...

......... на още. Общински съвет и кметът трябва да вземат решение относно начинът, по който ще се ползва въпросното съоръжение, тъй като няма как да бъде отдавано безплатно. Изграждането на този модерен спортен комплекс е във връзка с приза, който получи морския ни град- "Варна- Европейска столица на спорта за 2019 година".


Във връзка с изграждането на бул.

Във връзка с изграждането на бул. "Васил Левски" е затворен ...

......... Във връзка с изграждането на бул. "Васил Левски" е затворен бул. "Цар Освободител" при кръстовището с бул. "Васил Левски", съгласно разработения и одобрен проект по част "Временна организация и безопасност на движението".


Възрастен мъж е открит мъртъв в дома си във варненското

Възрастен мъж е открит мъртъв в дома си във варненското ...

......... на къщата на пенсионера. Пристигналият на място екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта. По тялото са установени следи от насилие. Като извършител на убийството е арестуван 23-годишен мъж. Той е живял в съседство на жертвата. Работата по събирането на доказателства по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна.


Варна. Мащабна специализирана операция в град Варна срещу незаконна търговска

Варна. Мащабна специализирана операция в град Варна срещу незаконна търговска ...

......... и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества, използвани за престъпната дейност. От ГДБОП предупреждават, че сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от финансово платежните инструменти на онлайн потребителите или предоставят стоки с ниско качество.


Сигнал за инцидент на Аспарухов мост е получен днес около

Сигнал за инцидент на Аспарухов мост е получен днес около ...

......... ударил в крайпътната мантинела на съоръжението. По данни са полицията, няма пострадали. След инцидента се е получило задръстване в посока Бургас, но в момента движението е възстановено.  От полицията все още не дават ясна информация за броя на пътниците в пострадалия автомобил, констатирани са материални щети. В момента се изясняват детайлите около катастрофата.


На 13 февруари Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан

На 13 февруари Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ...

......... – Варна. Веднага след това, от 10:30 ч. ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен по повод годишнината, оглавен от Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, в съслужение с митрополити – членове на Светия Синод на Българската православна църква и гости от други поместни православни църкви, съобщават от митрополията. 


Нов шокиращ случай на агресия на пътя. Шофьор извърши нарушение

Нов шокиращ случай на агресия на пътя. Шофьор извърши нарушение ...

......... съм пропуснал движещия се автомобил зад мен да ме изпревари. Казах им и за заплахите, но те твърдяха, че нищо нямало да ми се случи. Искаха да подпиша двустранен протокол и аз да изляза виновен за ПТП-то”, допълни още Станко Стилиянов. От полицията във Варна призоваха потърпевшия да подаде жалба.


Варна. Повече от 50 изложители ще участват в пролетния арт

Варна. Повече от 50 изложители ще участват в пролетния арт ...

......... уроци по танци, бойни изкуства и балет, както и театрални сценки с участието на децата“, каза още Нина Урумова. По думите й, целта на базара е също да се популяризира българското творчество, а стремежът на организаторите е всеки желаещ на достъпна цена да може да представи своите изделия. Бояна АТАНАСОВА


Около 6 милиона лева задължения има най-големият длъжник на варненската

Около 6 милиона лева задължения има най-големият длъжник на варненската ...

......... търговия. Установените допълнителни задължения са за общо 4 милиона лева.  През миналата година варненските данъчни са провели 509 търга. Събрани са над 2,8 милиона лева, което е с близо 900 000 лева повече от предходната година, посочи шефът на дирекция „Събиране“ Мирослав Нонев.За още новини харесайте страницата ни във Facebook


Поради ремонтните дейности в морската ни столица, бул. “Цар Освободител” около

Поради ремонтните дейности в морската ни столица, бул. “Цар Освободител” около ...

......... Смирненски" – също знаете колко е натоварено. Това са автобуси с номера 20, 23 и 209. Всяка линия е свързана с другите, можете да си представите какво ще се случи. Фирма "Градски транспорт" не може да направи нищо, за да предотврати предстоящите задръствания и закъснения на автобусите", заяви Злати Златев.  


Варна. Виртуозният цигулар и диригент проф. Марио Хосен е новият

Варна. Виртуозният цигулар и диригент проф. Марио Хосен е новият ...

......... програма ще продължат до 3 август, а през септември са предвидени и три концерта с барокова тема. В рамките на фестивала са предвидени още Симпозиум на тема „Виртуозността от Барока до 21 век“, Международна лятна академия, открити майсторски класове, Музикална лаборатория и оперни и балетни спектакли на открито. Диана СТОЕВА


Варна. На 1 юли 2009 година в клиниката по нуклеарна

Варна. На 1 юли 2009 година в клиниката по нуклеарна ...

......... коремни органи и др. Специалистите, които насочват пациенти за РЕТ/СТ сканиране обикновено са онколози, лъчетерапевти, коремни, гръдни и неврохирурзи и специалисти вътрешни болести – гастроентеролози, пулмолози, хематолози, уролози, педиатри, кардиолози и невролози. Издледването се поема от НЗОК. За повече информация и записвания можете да се обадите на тел.: 052/978 575.


Морската ни столица е един много красив град, привличащ туристи

Морската ни столица е един много красив град, привличащ туристи ...

......... и с тяхна помощ проблемът с варненската канализация ще бъде решен. „Искрено се надяваме тази година вече да не „плуваме“ по варненските улици. Този проблем трябва да бъде решен веднъж завинаги! Варна е красив морски град, който трябва да цъфти, а не да става все по-зле!“, изразяват надеждата си варненци.


Двегодишното дете, което почина след падане от стълбите в старата

Двегодишното дете, което почина след падане от стълбите в старата ...

......... от НК - родител е оставил малолетното си дете, намиращо се под родителски грижи, без надзор и достатъчно грижи и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.  Изследват се всички възможни версии за установяване причините за инцидента. Работата по случая продължава.За още новини харесайте страницата ни във Facebook


Граждани от Варна, притеснени за водата, която пият и с

Граждани от Варна, притеснени за водата, която пият и с ...

......... оставих я да се произтече малко и си напълних чашата. Чуваше се все едно съм си наляла газирана вода-изхвърлих я и пак пробвах. Същата работа! Светнах и това което видях ,направо ме втрещи-млечно бяло-жълтеникава вода, която шупти.(става въпрос за Бриз в случая)-не знам да е спирала водата....", споделя друга варненка.


Варна. Областната комисия за борба с грипа ще проведе заседание

Варна. Областната комисия за борба с грипа ще проведе заседание ...

......... за борба с грипа ще проведе заседание в 14.00 часа в РЗИ - Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Регионалната здравна инспекция – Варна. На него ще стане ясно дали ще бъде удължен срокът на противоепидемичните мерки или ще бъде обявен край на грипната епидемия в областта.


Варна. 11 проверки са извършили служителите на отдел “Противоепидемичен контрол”

Варна. 11 проверки са извършили служителите на отдел “Противоепидемичен контрол” ...

......... заведения, амбулатории за индивидуална практика, лечебни заведения, като не са установили нарушения. През отчетния период в отдел „Държавен здравен контрол“ е постъпил 1 сигнал, по който е започната процедура по проверка и отговор. Обработена е една жалба, която е неоснователна. Издадено е и едно предписание за хигиенни и противоепидемични мерки.


Художествената пластика

Художествената пластика "Полет", с автор Христо Христов, бе открита днес ...

......... имам възможност да поставя първата си скулптура в родния си град, за което благодаря на Община Варна в лицето на кмета г-н Иван Портних и на г-жа Антония Йовчева, директор на дирекция "Култура", каза при откриването Христо Христов. По думите му, "Полет" символизира новото начало, изразено чрез динамиката на движението.


Варна. ПП ГЕРБ – Варна отбеляза 1 февруари – Ден

Варна. ПП ГЕРБ – Варна отбеляза 1 февруари – Ден ...

......... произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната ни. 1 февруари 1945 г. е денят, в който посрещат смъртта регенти, депутати, офицери, министри, общественици, жертви на Народния съд. Този ден се отбелязва официално в България от 2011 г. насам, когато датата бе утвърдена от правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов.