Президентът на КНСБ- Пламен Димитров обяви в морската ни столица, че

Президентът на КНСБ- Пламен Димитров обяви в морската ни столица, че ...

......... има ангажимент към него.По думите му, ниското заплащане в Градски транспорт е причина много шофьори да напускат и да няма желаещи за техните места.От КНСБ настояват също и за увеличаване със 100 лева на заплатите в сферата на културата във Варна, като според тях това трябва да стане в близките месеци.


Варна. От няколко години насам се наблюдава повишен интерес на

Варна. От няколко години насам се наблюдава повишен интерес на ...

......... на Националния военноисторически музей тази година, ще се включи в инициативата на Министерството на туризма „Денят за Вас“. Идеята му е всички крайморски общини веднъж през лятото да отворят вратите на културните си обекти за безплатно посещение на туристите. Музеят ще работи от 9.30 часа до 17.30 часа. Диана СТОЕВА


Вече 20 дни 14-годишната Виктория от Варна е в неизвестност.

Вече 20 дни 14-годишната Виктория от Варна е в неизвестност. ...

......... трафик на хора!"По думите на директора на дирекция "Закрила на детето" във Варна- Анна Конукова, детето е настанено в кризисен център с мярка "Закрила", заради конфликти в семейството. Момичето попада там, след преценка, че поведението й е рисково за нея и нейното здраве. Тя е бягала няколко пъти и от семейството си и от центъра. 


Община Варна се включва в инициативата на Министерството на туризма

Община Варна се включва в инициативата на Министерството на туризма ...

......... на медицината. Инициативата "Денят за Вас" стартира през юни т. г. Целта е в един ден през летния сезон всички туристически обекти на територията на съответната община да са без входни такси, като по този начин се привлекат повече посетители, които да се запознаят с различни културно-исторически и природни забележителности.


Американският саксофонистът Били Харпър, тромпетистът Итамар Борохов от Израел, квартет

Американският саксофонистът Били Харпър, тромпетистът Итамар Борохов от Израел, квартет ...

......... реномираното Антони Дончев трио в състав Антони Дончев – пиано, Димитър Сираков – бас и Мартин Хафизи – барабани.Билетите за концертите от програмата на фестивала могат да се закупят на място 2 часа преди събитията. Цени са 15 лева, билети за деца - от 10 до 14 години: 5 лева.


Читател на Varna24.bg изпрати информация, според която варненец е сред

Читател на Varna24.bg изпрати информация, според която варненец е сред ...

......... рисуване. Семейно положение - неизвестно. Роден в Петрич.Точки в стацковарфлоу: 43,145Предполагаеми доходи: под 10. хил лева на месец10. Петър МинчевОще като ученик печели множество олимпиади по математика. В момента - java програмист. Семейно положение - сериозно обвързан. От Велико Търново.Точки в стацковарфлоу: 40,948Предполагаеми доходи: под 10 хил. лева на месецVarna24.bg Надрусан с морфин, Плъха бягал 110 м с куршум

Varna24.bg Надрусан с морфин, Плъха бягал 110 м с куршум ...

......... на майката и бащата на Джевизов е за ефективно наказание на д-р Димитров", заяви адвокат Елдъров. Все още не е ясно дали и прокуратурата ще протестира, след като лекарят бе оправдан по обвинението за убийство при превишаване на пределите на неизбежна отбрана. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


10 леки коли изгоряха напълно в бояджийски цех на голям

10 леки коли изгоряха напълно в бояджийски цех на голям ...

......... малко преди полунощ. На мястото веднага са изпратени няколко екипа на пожарната. От бушуващия огън, са се взривили няколко от колите, като пукотът е притеснил много от живеещите в близост. На тел. 112 са подаден множество сигнали. Огънят е бил потушен трудно, поради наличието на много запалителни течности в цеха.


Недостигът на шофьори на автобуси е проблем в морската ни

Недостигът на шофьори на автобуси е проблем в морската ни ...

......... себестойността на цената на билета е много над 1 лев, колкото струва той в момента. По негови думи билетът трябва да стане поне 1,50 лв. От фирмата превозвач смятат да привлекат и повече жени в бранша. Те разглеждат и идеята да се осигурява безплатна квартира за шофьори от други населени места.  


С 16.2% е намалял броят на нощувките във Варненско през

С 16.2% е намалял броят на нощувките във Варненско през ...

......... на леглата намалява с 4.1 процентни пункта. Приходите от нощувки през май 2019 г. в област Варна достигат 15.3 млн. лв., или с 10.7% по-малко в сравнение с май 2018 година. Регистрирано е намаление на приходите от чужди граждани със 17.5%, докато тези от български граждани се увеличават с 28.1%.


10 % повече за пожарникаритеБългарските пожарникари ще получат 10% увеличение

10 % повече за пожарникаритеБългарските пожарникари ще получат 10% увеличение ...

......... са доставени 634 нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 автоматични стълби, 12 хидромоторни помпи, 22 спасителни автомобили и друга техника. Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.   Варна. Ръчно рязане на храсти се извършва по третокласен път

Варна. Ръчно рязане на храсти се извършва по третокласен път ...

......... пътни знаци. С повишено внимание и съобразена скорост трябва да се движат шофьорите и в участъка от км 425 до км 416 на магистралата заради косене на тревни площи. По направленията посока Бургас към момента няма информация за ремонтни дейности по автомагистрала „Черно море“ на територията на областта. Бояна АТАНАСОВА


Във Варна се състоя общоградското честване по повод 182-та годишнина

Във Варна се състоя общоградското честване по повод 182-та годишнина ...

......... граждани. Организатор на тържественото поклонение бе Община Варна, със съдействието на Военноморските сили на Република България. Поднесени бяха венци и цветя в знак на признателност пред паметника на Апостола в морската градина от зам.-кмета Коста Базитов, от много варненци и гости на града. Церемонията завърши с тържествен марш на представителни части на Военноморските сили.


Варна. 30-годишен мъж е задържан и са иззети над 1100

Варна. 30-годишен мъж е задържан и са иззети над 1100 ...

......... съхранявани. За срок до 24 часа е задържан мъж с инициали Ж. Н. (на 30 г.) от Варна, известен на органите на реда със същото проявление. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районната прокуратура в града.


Варна. С празнична литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит

Варна. С празнична литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит ...

......... завърши с изпълненията на част рок бандата на проф. д-р Вилиян Платиканов и приятели, като сцената бе завладяна от прекрасните изпълнения на Любомира Коева, Севдалина Владимирова и Рупен Балериан – Рупи. Най-малките гости на празника се забавляваха с много игри и научни опити, вълшебства и магии в лабораторията на открито.


Варна. С военен ритуал и в присъствието на представители на

Варна. С военен ритуал и в присъствието на представители на ...

......... представители на Военноморските сили, на Областната дирекция на МВР, дипломати, районни кметове, граждани и представители на различни партии и организации. Апостола на свободата беше почетен и с падане на колене и минута мълчание. Ритуалът завърши по традиция с тържествен марш на представителни части и оркестъра на Военноморските сили. Диана СТОЕВАВарна. Със Света литургия, курбан за здраве и истински празник

Варна. Със Света литургия, курбан за здраве и истински празник ...

......... Организатор и домакин на фолклорния фестивал са Община Аксаково и фирма-спомоществовател. На празничната сцена талант и умения показаха певчески и танцови колективи от Аксаково, Варна, Суворово, Белослав, Вълчи дол, Провадия,Аврен, Ветрино, Девня Добрич, Добричка, Генерал Тошево, Нови Пазар и Балчик, които представиха характерните за Североизточна България танци, обреди и фолклор.


Община Варна ще получи собствеността върху имот и част от

Община Варна ще получи собствеността върху имот и част от ...

......... осигуряване на терапевтична помощ и рехабилитация.Проектът е на обща стойност-  999 957.80 лева, от които 849 964.13 лева с финансиране от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Предвижда се още да бъде извършен основен ремонт, обзавеждане и оборудване на помещението, както и да се закупи микробус с платформа за хората с увреждания.


Архитектурната дирекция към Община Варна е издала разрешение за строеж на

Архитектурната дирекция към Община Варна е издала разрешение за строеж на ...

......... поща се намира в историческия център на града в непосредствена близост до катедралата “Успение Богородично”. Тя е строена в продължение на 5 години по проект на арх. Ангел Момов. Основният камък е положен на 18 април 1930 г., а откриването ѝ се е състояло на 18 април 1935 година.  


Варна. Примерът на света великомъченица Марина, която се чества от

Варна. Примерът на света великомъченица Марина, която се чества от ...

......... да получиш смърт заради това, че просто изповядваш истината. Ето, в нашия съвременен свят, много неща се размиват, преоценяват. Минават на заден план неща, които са първостепенни и обратно – второстепенни минават на първи позиции. Затова примерът на Света великомъченица Марина е толкова значим“, обясни още отец Шинев. Диана СТОЕВА


Туитър Двойка от Вилнюс е собственик на апартамент, който е

Туитър Двойка от Вилнюс е собственик на апартамент, който е ...

......... които има предоставени рецепти, пише на страницата на апартамента.Банята бе наскоро ремонтирана и по-модерни технологии като wifi рутер или кухненско оборудване са скрити от погледа ви, за да изживеете живота на съветския гражданин със западния комфорт, казват литовците.Малко сцени от сериала, който се превърна в много гледан, са снимани в Украйна.


Варна. Надяваме се бялото вълче да стане любимец на посетителите.

Варна. Надяваме се бялото вълче да стане любимец на посетителите. ...

......... от живота си, с непрекъснатите си контакти с хората и са малко по-резервирани“, разказа уредникът. Според Нора Люцканова родителите сиви вълци може би ще започнат да извеждат любопитните малки и през деня през месец август, когато ще могат да бъдат видени от малките и големи посетители на зоокъта. Бояна АТАНАСОВА


Варна. Муковисцидозата не е безобидно заболяване, не е безобиден козметичен

Варна. Муковисцидозата не е безобидно заболяване, не е безобиден козметичен ...

......... роди дете с муковисцидоза е сериозен. Медиците, които откриват заболяването са специалисти в областта на пулмологията, въпреки че впоследствие, почти винаги, се налага намесата на мултидисциплинарен екип. Началото на лечение на пациенти с муковисцидоза е дадено във Варна, в Университетската болница, още през 80-те години на 20-ти век. Диана СТОЕВА


От  2-ро до 11-ти август „Алея на книгата“ в морската

От  2-ро до 11-ти август „Алея на книгата“ в морската ...

......... Стоянов, Пан, ТрудШатра 17 - АйСиЮ, Артлайн Студиос, Про БукШатра 18 - Ина, Миранда, ХелиополШатра 19 - Ентусиаст, Ергон, Инле, Лексикон Официално откриванена "Алея на книгата" ще бъде на 2-ри август от 18:00 ч., а мястото е Литературен кът, пешеходната зона на бул. „Сливница“ (в близост до пресечката с ул. „Стефан Караджа“).


Варна. УМБАЛ „Св. Марина“ ще отбележи патронния си празник на

Варна. УМБАЛ „Св. Марина“ ще отбележи патронния си празник на ...

......... патронния си празник на 17 юли. Това съобщиха от Медицински университет – Варна. Патронният празник на болницата съвпада с празника на св. велико мъченица Марина, който се чества на 17 юли. Тържественото отбелязване ще се проведе в парка пред южния вход на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна от 17.00 часа.


Варна. Общо 14 са експертните центрове за лечение на редки

Варна. Общо 14 са експертните центрове за лечение на редки ...

......... а и от други части на регионите, които обслужва болницата. Това е тържество на науката, на медицината. Благодарение на усилията, на болницата, и на Здравната каса, на желанието на екипите, можем да кажем, че се грижим за осигуряването на качеството на живот на нашите пациенти“, посочи още тя. Диана СТОЕВА


Варна. Експертен център по муковисцидоза бе открит и осветен на

Варна. Експертен център по муковисцидоза бе открит и осветен на ...

......... в Александровска болница в столицата. Около 110 пациенти се лекуват там. Вторият е този във Варна. Очаква се такива да бъдат открити в Пловдив и Плевен. Центърът ще работи всеки ден, ще има възможност за телефонна връзка на пациентите със специалистите в него“, посочи при откриването доц. Георгиева. Диана СТОЕВА


В началото на юлските грещници, в зоопарка най-палавите и игриви

В началото на юлските грещници, в зоопарка най-палавите и игриви ...

......... с които да се разхладят и да си поиграят, съобщават от Зоологическата градина в морската столица.Любимото занимание на баба Меца е да вади лакомствата, които й дават, от водата, а маймунките предпочитат да ближат замразените лакомства, подобно на хората. На 6 август на животните в зоопарка ще бъдат раздавани дини.


Варна. Ловците от 40 варненски дружинки поискаха да бъде забранен

Варна. Ловците от 40 варненски дружинки поискаха да бъде забранен ...

......... да се пренася в затворен транспортен куфар. Всеки придобил пистолет или револвер трябва в срок от 7 дни да занесе оръжието в служба „Контрол на общоопасните средства“, за да му бъде направена прострелка. Следващата среща по повод справянето с чумата по свинете ще се проведе от 18.00 часа в Тервел.


На 18 юли (четвъртък) служители на МВР ще проведът поредни

На 18 юли (четвъртък) служители на МВР ще проведът поредни ...

......... и е предпоставка за повече трудови злополуки .Ето за това от СФСМВР смятаме ,че сега заплатения нощен труд от 0,25 ст. на час за периода от 22:00 ч. до 06:00 ч. е подигравателно и не е достатъчно за положеният ни труд  през нощта, съобщиха за медията ни организаторите на протеста." 


Голяма част от туристите, които предпочитат да почиват край морската

Голяма част от туристите, които предпочитат да почиват край морската ...

......... в паркинг.Във връзка с тези проблеми, от общината заявиха, че има предвидени средства за ремонт на пешеходните зони към плаж "Кабакум", но дейностите се бавят заради съдебни процедури. От администрацията не дават отговор на въпроса възможно ли е подпочвените води да бъдат заустени, за да не се стичат на пътя.


Варна. Н. В. царица Маргарита връчи наградите на победителите в

Варна. Н. В. царица Маргарита връчи наградите на победителите в ...

......... й принос за развитието на спорта в града. Турнирът край морето приключи с масова гимнастрада, в която се включиха 350 деца от различни клубове. Това е сравнително нова форма, която Българската федерация по гимнастика налага през последните няколко години с цел да приобщава децата от ранна възраст към художествената гимнастика.


В миналата статия ви разкрихме няколко малко познати неща, около красивата

В миналата статия ви разкрихме няколко малко познати неща, около красивата ...

......... през 1925 година. Отборът е съществувал самостоятелно в периода 1921 – 1945 г. Той е бил сред най-силните родни отбори до Втората световна война. Още по-голяма гордост за отбора е, че той става шампион на България не един , а цели три пъти, също така е трикратен носител на Царската купа. 


В миналата статия ви разкрихме няколко малко познати неща, около красивата

В миналата статия ви разкрихме няколко малко познати неща, около красивата ...

......... през 1925 година. Отборът е съществувал самостоятелно в периода 1921 – 1945 г. Той е бил сред най-силните родни отбори до Втората световна война. Още по-голяма гордост за отбора е, че той става шампион на България не един , а цели три пъти, също така е трикратен носител на Царската купа. 


25 души са потърсили лекарска помощ, след като са били

25 души са потърсили лекарска помощ, след като са били ...

......... са 39 случая на чревни инфекции срещу 38 от предходната седмица, представени от 34 ентероколитa, 4 колиентерита и 1 хепатит. От въздушно-капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 68 лица срещу 50 за предходната седмица, представени от: 65 случая на варицела, 2 скарлатини и 1 паротит, съобщава 24 часа.


Областната дирекция на МВР във Варна издирва шофьор, блъснал и

Областната дирекция на МВР във Варна издирва шофьор, блъснал и ...

......... до инцидента, както и за изясняване на другия участник в него. По случая е образувано досъдебно производство. През изминалото денонощие в страната са станали 27 катастрофи с трима загинали и тридесет и трима ранени, съобщи МВР. В София е имало три тежки и 33 леки пътни произшествия с петима ранени.


Варненският апелативен съд определи 10 000 лева парична гаранция на

Варненският апелативен съд определи 10 000 лева парична гаранция на ...

......... съобразен не само с доходите на чужденеца, но и с тежестта на повдигнатото спрямо него обвинение. Определението на Варненския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Румънецът ще бъде освободен от ареста след като внесе гаранцията в пари, посочена от съда. За още новини харесайте страницата ни във Facebook


Въпреки обещанията на общината, че Варна ще си има красива

Въпреки обещанията на общината, че Варна ще си има красива ...

......... да минават от там, където в момента все още има машини и работници.  Дали общината и изпълнителят на проекта ще бъдат санкционирани заради закъснението на проекта, не е ясно. Варненци се надяват, че ще могат да се радват на нова Шишкова градина за празника на Варна- 15 август, който е само след месец.


Варна. Криминалисти от Варна са разкрили две оранжерии за отглеждане

Варна. Криминалисти от Варна са разкрили две оранжерии за отглеждане ...

......... тегло на свежите растения е 2856 грама, а сухата маса е 1920 гр. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в града. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Повдигнати са им обвинения.


Два нови случая на заболели прасета от африканска чума за

Два нови случая на заболели прасета от африканска чума за ...

......... трябва да бъдат докладвани. Отпадъци от свинско месо и продукти, както и опаковки от тях, не трябва да се изхвърлят на нерегламентирани места и в природата. Части от трупове, включително трупове на отстреляни диви свине не трябва да бъдат оставяни в природата, а да се загробват и местата да се дезинфекцират.


По традиция, на връх празника на Варна- 15 август, на

По традиция, на връх празника на Варна- 15 август, на ...

......... и композитор, носител на ордена „Св. св. Кирил и Методий“, огърлие), хаджи Ламбрин Сотиров (краевед, публицист, създател на НМ „Стара Варна“). Предложенията следва да бъдат обсъдени публично, в присъствието на кметът Иван Портних и председателят на местния парламент Тодор Балабанов на 24 юли от 16 ч. в зала „Пленарна" на Община Варна. 


Варненският окръжен съд осъди на 2 години и 8 месеца

Варненският окръжен съд осъди на 2 години и 8 месеца ...

......... разследването на пътния инцидент Иван не се е признал за виновен и не е давал обяснения. Той е осъждан преди да навърши пълнолетие на пробация за придобиване и държане на наркотични вещества, влязло в сила през юни 2018 г. Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


"Още през тази учебна година ще бъдат разкрити паралелки по така ...

......... и останалите 66 са с друга насоченост.", обясни Венцеслава Генова.  * СТЕМ (STEM) e акроним от първите букви на английските думи за наука (science), технология (technology), инженерство (engineering) и математика (maths). Това е концепция за обучение, която се стреми да вдъхнови младите хора да се развиват в сферата на науката и технологиите.  


Варна. Още 10 опасни къщи са съборени в ромската махала

Варна. Още 10 опасни къщи са съборени в ромската махала ...

......... кръгово кръстовище. Той допълни, че в рамките на една година строителството ще се извършва между края на новия бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ и бул. „Девня“. Целта на съоръжението да се облекчи трафикът. За реализацията на предвидените дейности е избран изпълнител. Стойността на проекта е 3.7 млн лв. Диана СТОЕВА


Варна. Анализът на проби, взети от Варненското езеро трябва да

Варна. Анализът на проби, взети от Варненското езеро трябва да ...

......... с кислород, неразтворени вещества, БПК5, ХПК, амониев азот, нитритен азот, нитратен азот, общ азот, ортофосфати като фосфор, общ фосфор. Резултатите ще бъдат съобщени след приключване на анализите от пробонабирането. При проверката не е установено заустване на отпадъчни води в проверявания район, което би могло да бъде причина за евентуално замърсяване.


Варна. В защитената местност „Лимана“, на чиято територия попада плажът

Варна. В защитената местност „Лимана“, на чиято територия попада плажът ...

......... с режима на защитената територия, водещи до изменение на естествения ѝ облик. Защитена местност „Лимана“ е обявена през 1979 г. по смисъла на Закона за защитените територии с цел опазване на лиман с неговата флора и фауна. Представлява крайбрежен лиман, естествена влажна зона, местообитание на редки растения и водолюбиви птици.


Атрактивна релефната карта, която бе изработена от талантливия варненец Кристиян Иванов,

Атрактивна релефната карта, която бе изработена от талантливия варненец Кристиян Иванов, ...

......... проектът да провокира интересът на туристите, които да посетят всички тези забележителности, в които има много история", сподели Кристиян. Авторът споделя още, че изработването на релефтната карта му е отнело година и половина.  Проектът се финансира по фонд "Култура" към Община Варна, със средства от университета и лично от Кристиян.


След трагичния инцидент в морската градина на Варна, когато малко

След трагичния инцидент в морската градина на Варна, когато малко ...

......... и с присъствието си, подкрепиха каузата ни за безопасна морска градина. Всички казаха едно – лудост е да бъдат допускани автомобили в морски парк! Няма да го допуснем. Изискваме Община Варна час по-скоро да забрани достъпа до морската градина за автомобили! Затворете я вие, за да не го сторим Ние!"


Атрактивни награди, които ще бъдат разпределени с томбола, ще получат

Атрактивни награди, които ще бъдат разпределени с томбола, ще получат ...

......... и даровити плувци от клуба шампион на България - ПСК "Черно море". С морското предизвикателство с лекота се справиха и внуците на великана в родното маратонско плуване Добри Динев. Едгар-Антонио, който в момента е треньор в школата на дядо си в Канада, Дориан и Кристофър-Добри си подариха незабравими летни емоции.


От известно време по медиите и социалните мрежи се върти

От известно време по медиите и социалните мрежи се върти ...

......... седем, показва проверка. Според управителите, причината за това е, че туристите си носят на плажа храна и безалкохолни от "ол инклузива" на хотела, в който са отседнали. "От "ол инклузива" няма как да очаквам да дойдат кой знае колко хора да си изхарчат парите тук. Така че и това ни сваля цените", твърди Пейчев.


Направени проби показват, че в няколко варненски села водата не става

Направени проби показват, че в няколко варненски села водата не става ...

......... с. Снежина; по показател фосфати - с. Бенковски; по показател обща твърдост и калций – с. Здравец.От общо 13 проби по микробиологични показатели са открити колиформи във водата, предназначена за питейно-битови цели в проби в село Китка и в ресторант в местност Фичоза (Прибой ООД) несъответствия спрямо Наредбата за качеството на водата. 


Нова снимка, на която се вижда паркиран на плажа джип,

Нова снимка, на която се вижда паркиран на плажа джип, ...

......... още: "Болен е и не може да ходи, но може да натиска педалите и да дърпа въдиците". Припомняме, че по-рано собственик на джип стигна до брега на плаж "Перла" край Приморско с возилото си. Заради инцидента Министерството на туризма наложи глоба в размер на 6000 лева на концесионера на плажа.


Снимка показа паркирани автомобили на плажа „Паша дере” на Варна.

Снимка показа паркирани автомобили на плажа „Паша дере” на Варна. ...

......... на община Варна е около 30 км”, каза той. Пасев обяви, че има подаден сигнал от снощи до Общината и днес ще има проверка на място. Той обяви, че има и втори сигнал за разположени палатки на пясъка отново на същия плаж.  За още новини харесайте страницата ни във Facebook


Имоти, които са публична държавна собственост бяха предоставени за ползване

Имоти, които са публична държавна собственост бяха предоставени за ползване ...

......... Варна областният управител Стоян Пасев, но поради използването й от различни институции средства за това така и не били намерени. Така се стигнало до идеята сградата на бъда прехвърлена на общината, която да направи нужния ремонт и така да бъде спасен още един ценен обект от културното наследство на Варна.


Няма как да знаем за всички случаи, подавайте сигнали и

Няма как да знаем за всички случаи, подавайте сигнали и ...

......... на джиповете, трябвало да има и пропускателни постове за автомобили. Най-малко ще има акт по общинската наредба – не мога да ви кажа колко, добави Пасев. От Министерството на туризма ще правят проверка и дали в случая не става въпрос за защитена зона – допълнително утежняване на ситуацията. Снимка: Архив


Днес бяха обявени резултатите от поредното класиране във варненските детски градини.

Днес бяха обявени резултатите от поредното класиране във варненските детски градини. ...

......... четвърто желание. Това съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. След резултатите, общината ще обяви отново свободните 155 места в детските градини, а електронната системата за кандидатстване ще бъде отворена за регистрация/редакция на заявленията. Това ще стане на 15 юли. Резултатите от класирането ще бъдат официално обявени на 22-ри юли.


Румънецът, който прегази дете на паркинг в Морската градина във

Румънецът, който прегази дете на паркинг в Морската градина във ...

......... в близост  до зоопарка.  Варненският окръжен съд мотивира решението си да наложи най-тежката мярка за неотклонение с реалната опасност той да се укрие, тъй като няма адресна регистрация в България.  Съдебното заседание, на което ще стане дали определение ще бъде потвърдено, е насрочено за 9 юли в Апелативния съд във Варна. 


На 10 юли от 18 часа на площад

На 10 юли от 18 часа на площад "Св. Св. ...

......... които настояват също така и за еднаква основна заплата за всички, независимо от местоработата или собствеността на болницата. Според тях възнагражданието трявба да е в размер на две минимални работни заплати за страната. Те настояват и за допълнителни възнаграждения, промени в заплащането на нощния труд; без търговски дружества в здравеопазването и др.


В Гърция днес се провеждат предсрочни парламентарни избори. Вотът може

В Гърция днес се провеждат предсрочни парламентарни избори. Вотът може ...

......... е избирателната активност, особено в разгара на натоварения туристически сезон. Повечето от тях дават преднина на "Нова демокрация“ пред СИРИЗА.Ако планирате пътуване към Гърция днес, имайте предвид, че контролът по пътищата ще бъде повишен. Тол таксите по магистралите в южната ни съседка ще бъдат премахнати, но само за местните жители.


Красив морски град, предпочитан за живеене от много българи и любим

Красив морски град, предпочитан за живеене от много българи и любим ...

......... как се е развивала българската медицина от Античността до Ренесанса, както и промените в лечението, които настъпили след Освобождението. Музеят се състои от три зали, в които ще откриете кости и черепи на местни жители от V-ото хилядолетие пр. Хр., много традиционни лекарства, лечения и дори уреди, използвани от лекарите в България. 


След като стана ясно, че най-големият инфраструктурен проект на Варна

След като стана ясно, че най-големият инфраструктурен проект на Варна ...

......... на земна маса в ромската махала "Максуда".  Шефът на фирмата-изпълнител “Хидрострой” Николай Пашов съобщи, че на асансьорите на пешеходните пасарелки по бул. "Левски" са направени нужните проби и те са технически годни. По неговите думи, всички забележки по трасето са отстранени, а в момента само се поливат засадените дървета, докато комисията приеме обекта.


Днес варненските общински съветници от комисията по безопасност на движението проведоха

Днес варненските общински съветници от комисията по безопасност на движението проведоха ...

......... на автомобили, чрез поставяне на забранителни знаци на входовете на Морската градина, както и за засилване на правомощията на Общинската полиция.  В крайна сметка дали ще има забрана на достъпа на автомобили в Морската градина на Варна, ще бъде оповестено на електронната страница на общината и ще премине през сесия на Общинския съвет.


Варна. Общината трябва да публикува в следващите седмици на електронната

Варна. Общината трябва да публикува в следващите седмици на електронната ...

......... е съдбата му ако се забрани достъпът на автомобили до Морската градина. Тодор Иванов допълни, че проблемните места са две – входовете към Зоокъта и към Делфинариума, а решението е изобщо да няма автомобили в парка, с изключение на тези, които влизат под строг ред, за определени лица. Диана СТОЕВА


Община Варна трябва да публикува в следващите седмици на електронната

Община Варна трябва да публикува в следващите седмици на електронната ...

......... каква ще е съдбата му ако се забрани достъпът на автомобили до Морската градина. Тодор Иванов допълни, че проблемните места са две – входовете към Зоокъта и към Делфинариума, а решението е изобщо да няма автомобили в парка, с изключение на тези, които влизат под строг ред, за определени лица.


Варна. Публична презентация на тема: „Отношенията между България и Франция

Варна. Публична презентация на тема: „Отношенията между България и Франция ...

......... контактите между двете страни в областта на военноморското дело и морското стопанство. Организаторите на дискусията: Военноморският музей, Алианс Франсез и Френският институт – България, канят всички, които се интересуват от специфичните ракурси на европейската морска история. Презентацията е на български език с осигурен превод на френски език. Входът е свободен.


Арт фестивалът

Арт фестивалът "Сръчко" започна в Приморския парк във Варна - ...

......... ще има и специално обособен детски кът, където специалисти ще рисуват с децата. Ще има и обучение за деца по Scrach от Варненски свободен университет, Катедра "Информатика". На фестивала също ще се изнесе и презентация за Емоционалната интелигентност при децата. Специалисти ще са на разположение на всички желаещи за консултации.


Варна. Млади хора на възраст между 15 и 19 години

Варна. Млади хора на възраст между 15 и 19 години ...

......... ще бъдат публикувани в реално време на измерването, други ще бъдат обработвани, анализирани и след това оповестявани. На специално организиран пленер в село Езерец край Шабла ще се проведе изнесено обучение по наблюдение на биологичното разнообразие и качество на почвите. Пленерът ще се проведе в края на август. Диана СТОЕВА


Днес в морската ни столица ще се проведе една добра

Днес в морската ни столица ще се проведе една добра ...

......... застрашените зони чрез опазване на болни растения, дървета, тяхното съхраняване и облагородяване. Организаторите на събитието призовават да споделим заедно послания в духа на доброволчеството и отговорноста към заобикалящата ни градска природа. Те канят всички залаещи да се присъединят към акция днес от 16:30 часа на входа на Морската градина във Варна.


Дългопол. Разразила се буря с ураганен вятър вчера вечерта е

Дългопол. Разразила се буря с ураганен вятър вчера вечерта е ...

......... бил подаден сигнал, че силният вятър е повалил орехово дърво върху стопанска постройка. И в този случай няма информация за по-сериозни щети или пострадали хора. По данни на оперативния дежурен в Областната администрация в останалите общини във Варненска област няма поражения от бурята и дъждовете от вчера вечерта. Диана СТОЕВА


Варна. Да пазиш Тодор Живков на плажа не е било

Варна. Да пазиш Тодор Живков на плажа не е било ...

......... в обърнати водни колелета. Той е категоричен, че на всяка цена трябва да се въведе плуване в училищата. „Аз имам възможност да имам това наблюдение в Париж, където е дъщеря ми. Там децата от ранна възраст ги водят на басейн и ги учат да плуват“, коментира още той. Диана СТОЕВА