Варна. Продаването или предаването на негодни употребявани дрехи, които са

Варна. Продаването или предаването на негодни употребявани дрехи, които са ...

......... на замърсявания и други, представляват отпадъци и третирането им следва да бъде съобразено с изискванията на Закона за управление на отпадъците. Дора Илиева допълни, че във връзка с настъпилия нов отоплителен сезон, инспекторите от РИОСВ-Варна са засилили контрола по спазването на нормативните изисквания за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Диана СТОЕВА


Изграждането на подземен паркинг в Двореца на културата и спорта

Изграждането на подземен паркинг в Двореца на културата и спорта ...

......... домакин на такова сериозно спортно събитие. В нашия календар от построяването на зали "Младост" през 1987 г. такова събитие не е имало тук във Варна. Така, че предизвикателствата са големи, имаме и възможности и ако се осигури финансиране, 2021 г. Дворецът наистина ще бъде номер 1 в България", заяви Христов.


Отравяне от силни препарати срещу гризачи, поставени в стената на

Отравяне от силни препарати срещу гризачи, поставени в стената на ...

......... помещение. Те са били поставени в отвори, които са зазидани с кал в стената.Според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето, обясни Цацаров. По думите му дори от самото вдишване на отровата може да настъпи натравяне.


Варна. При проведена специализирана полицейска операция, служители на ОДМВР -

Варна. При проведена специализирана полицейска операция, служители на ОДМВР - ...

......... торове, спомагащи за осъществяването на тази дейност. Общото количество задържан наркотик е 2 531 грама Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор в Окръжна прокуратура - Варна. Повдигнато е обвинение.


Варна. Четири туристически маршрута ще развиват подводния туризъм в България

Варна. Четири туристически маршрута ще развиват подводния туризъм в България ...

......... Националния музей за история и археология, както и Военноморският музей, а последният музей от румънска страна е Калатис, който се намира в Мангалия. От българска страна са включени историческите музеи в Каварна, Археологическият и Военноморският музей във Варна, а на юг са включени музеи от Несебър и Бургас. Десислава ВАСИЛЕВА


Мъж и открадна две колела от подземен паркинг на кооперация

Мъж и открадна две колела от подземен паркинг на кооперация ...

......... и прави едно кръгче навън. Крадецът обаче забелязва, че на паркинга има още едно такова, което е било вързано с верига. Връща се и с подръчни средства го освобождава. Александър Пешаков обясни, че извършителят на деянието е младо момче от Варна и това не е била първата му криминална проява.Маринела Арабаджиева се размина със смъртта в сряда, след като

Маринела Арабаджиева се размина със смъртта в сряда, след като ...

......... приключи скоро. Целта е да ги държат в ареста максимално дълго. Делото е изяснено и нищо не налага задържането им на инат. Това е тормоз", казва адвокатът на семейството Ина Лулчева. Освен обвиненията на прокуратурата Арабаджиеви са със запор на имущество и пари за 310 млн. лв. от антикорупционната комисия.


Първата робот-асистирана хирургична интервенция във Варна бе извършена от проф.

Първата робот-асистирана хирургична интервенция във Варна бе извършена от проф. ...

......... имат амбицията Варна да се превърне в център за подготовка на висококвалифицирани медици за роботизирана хирургия. Ръководствата на университета и болницата са поставили и въпроса за финансирането на този вид дейност пред здравното министерство и НЗОК, тъй като в момента касата плаща само за робот-асистирани операции в областта на гинекологията.


Варна. От близо месец във варненското село Казашко е отворил

Варна. От близо месец във варненското село Казашко е отворил ...

......... кашмирена кърпа. Това са интересни неща, за които можем да говорим с посетителите, които идват на място. Отправям покана към всеки, който желае да се докосне до тази култура и този етнос, да заповяда при нас и да посети Центъра на казашката култура“, каза в заключение Гергана Петкова. Десислава ВАСИЛЕВА


Варна. Медицинският университет и УМБАЛ „Св. Марина“ стартираха проекта за

Варна. Медицинският университет и УМБАЛ „Св. Марина“ стартираха проекта за ...

......... България НЗОК заплаща само за робот-асистирани операции в областта на гинекологията. Робот Da Vinci Xi е финансиран по проект BG05M2OP001-1.002-0010-C03 „Център за компетентност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и Европейски фонд за регионално развитие.


Варна. Над 2.5 килограма марихуана са открити в домашна лаборатория

Варна. Над 2.5 килограма марихуана са открити в домашна лаборатория ...

......... спомагащи за осъществяването на тази дейност. Общото количество задържан наркотик е 2 531 грама. С. Г . е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор в Окръжна прокуратура Варна. Повдигнато е обвинениеДрехата - произведение на изкуството, стана хит на второто издание

Дрехата - произведение на изкуството, стана хит на второто издание ...

......... Дрехата - произведение на изкуството, стана хит на второто издание на изложението за текстил и мода "TexTailor Expo" в Пловдив. Десислава Веселинова - четвъртокурсничка в специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненския свободен университет, създаде рокля, която разказва истории.


Варна. Кино дебют на международна сцена предстои тази седмица на

Варна. Кино дебют на международна сцена предстои тази седмица на ...

......... Китай. Премиерата на филма на MU-Vi.tv във Варна ще бъде на 26 ноември от 17.30 часа в Първа аудитория в Медицински университет – Варна. Предвидена е прожекция и пред ученици и преподаватели от Математическа гимназия „д-р Петър Берон“ на 26 ноември от 13.00 часа. Входът за всички прожекции е свободен.


Новата сграда на Карин дом във Варна ще бъде построена

Новата сграда на Карин дом във Варна ще бъде построена ...

......... периода 29 февруари - 4 март. Наградата на спечелилия първо място е 5 хиляди евро. Авторите на класираните на втора и трета позиция проекти ще получат по 3 и по 2 хиляди евро. Очакванията са реалният строеж на новата сграда на Карин дом да започне през есента на 2020 г.


Варна. Неизвестен извършител е откраднал пари, документи и дебитна карта

Варна. Неизвестен извършител е откраднал пари, документи и дебитна карта ...

......... за кражбата е подала 56-годишна жена от Варна. На същата дата, около 17.30ч. в магазина, който се намира на бул.“Владислав Варненчик“ от дамската й чанта, оставена без надзор в пазарска количка, са откраднати портмоне, съдържащо лична карта, дебитна и кредитна карти, и сумата около 200 лева. Образувано е досъдебно производство.


Plovdiv24.bg
Собственици на бензиностанции протестираха пред Министерството на икономиката заради предстоящите

Plovdiv24.bg Собственици на бензиностанции протестираха пред Министерството на икономиката заради предстоящите ...

......... което няма да е проблем за никой", каза още Пламен Стоянов от АБТПВП."В момента сме много доволни, надяваме се това,което се споразумяхме да се случи наистина", каза още Росинка Бъчварова от АБТПВП.Доволни от постигнатото, протестиращите свалиха жълтите жилетки. Докато законът не бъде обнародван в "Държавен вестник" обаче, протестната готовност остава.Ненчо Балабанов показа

Ненчо Балабанов показа "звяр" за 30 бона. Не е тайна, ...

......... както бил свикнал.Заради липсата на тлъсти пачки Ненчо се принудил да се раздели с машините. Балабанов е любител на високите скорости, но безпаричието го накарало да се откаже от тях.Сега обаче се оказа, че кризата не е чак толкова сериозна, щом артистът успял да брои 30 000 за новата си покупка.


Варна. Пропаднала е част от новоизградена улица във варненския кв.

Варна. Пропаднала е част от новоизградена улица във варненския кв. ...

......... се отвори голяма дупка непосредствено зад пасарелката. Дълги години улицата бе в лошо състояние и ремонтът бе наложителен, предвид факта, че се намира в непосредствена близост до училището. Възмутени граждани заявиха, че това е неприемливо, предвид факта, че дейностите по ремонтиране на проблемния участък са завършили съвсем наскоро. Десислава ВАСИЛЕВА


Новият административен ръководител на Окръжната прокуратура във Варна Красимир Конов

Новият административен ръководител на Окръжната прокуратура във Варна Красимир Конов ...

......... работа като следовател. От 2000 г. е прокурор в Районната прокуратура във Варна. От 2005 г. до момента е бил последователно прокурор и заместник-окръжен прокурор в Окръжната прокуратура, както и изпълняващ функциите районен прокурор на Варна. Две години - от 2010 до 2012 г., е бил командирован в Апелативната прокуратура.


Останки от късноантична баня намериха археолози в историческия център на

Останки от късноантична баня намериха археолози в историческия център на ...

......... Останки от късноантична баня намериха археолози в историческия център на Варна. Руините бяха открити миналата година при изкопни работи за строеж на нова сграда. Проучванията показаха, че откритата сграда е била ползвана като баня, съобщи за БТА зам. научният ръководител на разкопките Елена Мирчева от Археологическия музей в града.


Варна. Изявени военнослужещи бяха наградени днес по повод 122-та годишнина

Варна. Изявени военнослужещи бяха наградени днес по повод 122-та годишнина ...

......... заедно. Той увери ветераните, че традициите на Военноморската база не само са запазени, но и се развиват и надграждат съобразно съвременните предизвикателства и условия. Благодарност към целия личен състав за неуморните усилия и упоритост при изпълнение на служебните задължения изказа и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Диана СТОЕВА


Варна. Новият окръжен прокурор на Варна Красимир Конов встъпи в

Варна. Новият окръжен прокурор на Варна Красимир Конов встъпи в ...

......... като следовател. От 2000 г. е прокурор в Районната прокуратура във Варна. От 2005 г. до момента е бил последователно прокурор и заместник окръжен прокурор в Окръжната прокуратура, както и изпълняващ функциите районен прокурор на Варна. Две години – от 2010 до 2012 г., е бил командирован в Апелативната прокуратура.


Варна. 32-годидишен мъж от добричкото село Рогачево има спешна нужда

Варна. 32-годидишен мъж от добричкото село Рогачево има спешна нужда ...

......... в двора на МБАЛ "Св. Анна", и да занесе бележката на името на Павлин Николов във Военноморска болница. Към момента са събрани близо 20 банки, но са нужни поне още толкова. Желаещите могат да дарят кръв и утре от 9.00 до 14.00 часа в Кръвния център във Варна. Десислава ВАСИЛЕВА


Варна. Кръгла маса на тема: “Ползите от ранната детска интервенция.

Варна. Кръгла маса на тема: “Ползите от ранната детска интервенция. ...

......... са свързани с поведението на детето и с познавателните му умения и когнитивното развитие, съответно ще бъде посетено от психолог. Има и социален консултант в екипа. Статистиката е повече от стряскаща – при около 60 хиляди раждания в страната ни на година, почти 10% от новородените са недоносени. Диана СТОЕВА


С определение, постановено в съдебно заседание днес, съдебният състав при

С определение, постановено в съдебно заседание днес, съдебният състав при ...

......... върху тях натиск - на съдебното заседание на 13 ноември 2019 г. вещото лице даде своето експертно заключение, че "върху голяма част от проверените бюлетини ВЕРОЯТНО е използвано т.нар. изчезващо мастило и върху голяма част от бюлетините се установява натиск, съответстващ на такъв, който се оставя при изписване с химикал.“


Варна. Работна среща по проект „Искам някой да ме чуе!“

Варна. Работна среща по проект „Искам някой да ме чуе!“ ...

......... Районното управление по образованието и Областната администрация в града. Автори на проекта са Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“ и сдружение „Младежки форум“. На срещата бяха обсъдени важни детайли от работата на полицейските служители по линия на домашното насилие, конкретни казуси от тяхната практика и взаимодействието между институциите, ангажирани с проблема.


На 14 ноември започва Киномания във Варна. Филмовият фестивал ще

На 14 ноември започва Киномания във Варна. Филмовият фестивал ще ...

......... късометражни филми, който е специално заснет за Пловдив 2019 Европейска столица на културата. Киномания предлага чудесни преживявания за почитателите на киното, като съчетава в себе си разнообразна палитра от филми. Билети за прожекциите се продават на касите на ФКЦ Варна. Програмата може да видите ТУК.   Автор: Мая Джамбазова  


Катастрофа затруднява движението на Аспаруховия мост във Варна, предаде Агенция

Катастрофа затруднява движението на Аспаруховия мост във Варна, предаде Агенция ...

......... Катастрофа затруднява движението на Аспаруховия мост във Варна, предаде Агенция „Фокус“. На място има два линейки и автобус на градския транспорт е със счупено предно стъкло. Образувало се е огромно задръстване в посока кв. „Аспарухово“. Очаквайте подробности!


50-годишният Христомир Куманов от Центъра за спешна медицинска помощ във

50-годишният Христомир Куманов от Центъра за спешна медицинска помощ във ...

......... в село Каменар от сина на пациентка, за която е имало спешно повикване. Инцидентът е станал вчера следобед.Още по тематаАгресия в спешното в Козлодуй, буйстващи младежи удрят и блъскат персоналаПак агресия в болницата в Горна Оряховица, служители плашат с групова оставка Агресия над медици: Камъни срещу екип на Спешна помощ


Започва инициатива за здравословно и балансирано хранене на учениците от

Започва инициатива за здравословно и балансирано хранене на учениците от ...

......... е най-добрият за детето си и има нужда от информация и пространство за изграждане на силни и здрави връзки с него", казва Яна Алексиева - изпълнителен директор на асоциацията "Родители".-->Кулминацията на инициативата е издаването на сборник, съдържащ най-добрите 15 методически разработки, които да бъдат в помощ на учители и родители.


Варна. Хиляди жители и гости на града посетиха Парк-музей на

Варна. Хиляди жители и гости на града посетиха Парк-музей на ...

......... специална работилница за рисуване, в която малки големи рисуваха и изработваха рицарски доспехи и мечове от картон. В рамките на двудневното честване на знаменитата дата, бе открита изложба, посветена на годишнината, международна конференция на тема „Походите на Владислав Варненчик в контекстна на историята на Централна и Източна Европа. Десислава ВАСИЛЕВА


Пореден случай на насилие над екип на Бърза помощ във

Пореден случай на насилие над екип на Бърза помощ във ...

......... а колегите са отишли за по-малко от 20 минути на адрес. Каква е причината за агресията, тепърва ще се установява, но колегата е изключително обиден“, каза още специалистът. Стана ясно, че нападателят е бил от ромски произход. За инцидента е уведомено Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция във Варна.


Варна. Приютът за временно настаняване на бездомни във Варна може

Варна. Приютът за временно настаняване на бездомни във Варна може ...

......... във Варна. За срок до 7 дни, тези, които са от други градове биват транспортирани до съответното място на постоянен адрес. На онези, които нямат документ за самоличност се издават нови лични карти, каза още Таня Василева. По думите й, в момента в звеното има настанени 27 лица. Диана СТОЕВА


Варна. Деца от народен хор „Българче“ пяха с Нина Николина

Варна. Деца от народен хор „Българче“ пяха с Нина Николина ...

......... проект на Николина с Държавна опера - Русе, е инспириран от златните песни на българския фолклор, поднесени с модерната оркестрация на диригента Георги Милтиядов. На сцената бяха още музикантите Калин Вельов - барабани и перкусии, Мартин Ташев - тромпет и вокал, Ясен Велчев – клавишни и Таня Първанова - вокал.


Варна. Спортните състезания за студенти за купа „8-ми декември“ започнаха

Варна. Спортните състезания за студенти за купа „8-ми декември“ започнаха ...

......... университет в базата на МУ-Варна ще започнат състезанията по волейбол. Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 20-ти ноември /сряда/ от 17ч. в залата на Медицинския университет. Официалното награждаване и закриване на „Купа 8 декември“ ще се състои на 22-ри ноември от 18.00 часа в Юнашкия салон. Десислава ВАСИЛЕВА


Варна. Стотици хора във се включиха в протеста срещу новия

Варна. Стотици хора във се включиха в протеста срещу новия ...

......... на Чавдар" и др. Протестиращите изтъкнаха, че се страхуват децата им да не бъдат отнемани, а така също, защото има неясноти в новият Закон. Шествието мина мирно, под възгласи "Долу ръцете от нашите деца", като не малка част от протестиращите бяха взели и децата си със себе си. Десислава ВАСИЛЕВА


Няма помен от смрадта от загробените над 93 000 прасета край Русе.Крайдунавският град

Няма помен от смрадта от загробените над 93 000 прасета край Русе.Крайдунавският град ...

......... постоянно и се полагат грижи всички процедури да се спазват по закон. Общият брой на умъртвените животни от четирите засегнати индустриални свинеферми в Русенско е 93 160.Междувременно много от местните жители, които сами заклаха домашните си прасета заради заразата, вече са изяли пържолите, а повече случаи на африканска чума в региона скоро не са регистрирани, увери кметът на Бабово.


Варна. С военен ритуал и поднасяне на венци и цветя

Варна. С военен ритуал и поднасяне на венци и цветя ...

......... „Военно-почивно дело” – Варна на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” организираха вчера и провеждането на военен ритуал за полагане на венци и цветя, отслужване на заупокойна молитва и изпълнение на шоу-спектакъл от представителен блок от курсанти пред Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година. Диана СТОЕВА


Под ръководството на Военноокръжна прокуратура-Сливен се провежда разследване за причините

Под ръководството на Военноокръжна прокуратура-Сливен се провежда разследване за причините ...

......... смъртта. Предстои назначаването на комплексна техническа експертиза относно състоянието на барокамерата, разпит на други свидетели, имащи отношение към инцидента, прилагане на всички медицински документи относно профилактичните прегледи на починалия военнослужещ, прилагане на всички заповеди, протоколи и други документи относно основанията, начина на провеждане и организацията по извършване на имитационните спускания. 


Бившият мъж на Мариана Векилска – радиожурналистът Симeон Колев се

Бившият мъж на Мариана Векилска – радиожурналистът Симeон Колев се ...

......... на бившата си любов, но е направил компромис и двамата продължават да общуват, пише "Ретро". Колкото и да му е трудно той продължавал да приютява Векилска в общия им дом, когато тя се връща от Брюксел, Към момента все още не бил готов да отвори сърцето си за нова жена.


Екипажът на кораб

Екипажът на кораб "Ника Фортуна" бедства в Пристанище "Варна-Запад" от ...

......... е особено тежък, тъй като моряците бедстват вече повече от година в българското пристанище и е на лице пълна липса на храна и гориво на борда на кораба. --> Очаквам, че в зимния период тези тежести ще бъдат още по-сложни и бедственото положение ще бъде наистина сериозно", допълва Христо Раев..


Варна. Театър „Инфаркт

Варна. Театър „Инфаркт", със съдействието на студентските съвети към Медицинския ...

......... е на стойност 1 000 000 лева. Студентите на МУ – Варна апелират към всички да заповядат на спектакъла, за да можем заедно да подкрепим каузата и да си припомним, че зад всеки щастлив край стоят добри сърца. Входът е свободен, а в залата ще бъдат поставени кутии за дарения.


Варна. Английски, руски и румънски туристи са били сред основните

Варна. Английски, руски и румънски туристи са били сред основните ...

......... Аквариума от 2 години – а именно препарати от водни организми, обработени по метода диафонизация, оцветени с различни багрила. „През летните месеци успяхме да допълним колекцията с един по-атрактивен екземпляр, а именно морска лисица, която е обработена по този специален метод“, каза в заключение директорът на варненския Аквариум. Десислава ВАСИЛЕВАВарна. Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в Европейския

Варна. Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в Европейския ...

......... на народните будители и на любопитни исторически факти за присъствието на българските писатели в българското училище. Обсъдена бе идеята за провеждането на нов съвместен конкурс, насочен към младите таланти на Варна, като евродепутатът се ангажира да покани победителите в Брюксел, където да се запознаят отблизо с работата на Европейския парламент.


Задържаха двамата вандали, които буйстваха в асансьора на Окръжна болница

Задържаха двамата вандали, които буйстваха в асансьора на Окръжна болница ...

......... Задържаха двамата вандали, които буйстваха в асансьора на Окръжна болница във Варна. Виж още Търсят се двама вандали, трошили новия асансьор на варненската болница "Св. Анна" (видео)


Ръководството на варненската МБАЛ

Ръководството на варненската МБАЛ "Света Анна" установи опит за вандализъм ...

......... Анна" установи опит за вандализъм от посетители на Терапевтичния корпус в комплекса (популярна като сградата с бръшляна).   Хулиганските прояви са станали малко след 19:00 часа в неделя, 3 ноември, в новия пътнически асансьор. Копие от записа на видеокамерите е изпратен на вниманието на органите на реда, информират от болницата. 


Варна. Шофьорът, причинил тежката катастрофа на спирка във Варна, е

Варна. Шофьорът, причинил тежката катастрофа на спирка във Варна, е ...

......... остава едното от 14-годишните пострадали момичета. Без пряка опасност за живота, но в реанимация е другият ранен 27-годишен мъж. По думите на гл. инсп. Камбуров сигнал за инцидента е постъпил в 07.40 часа тази сутрин. На място веднага са изпратени екипи на Спешна помощ, "Пътна полиция" и Пожарната. Диана СТОЕВА


Варна. Издигнатият от ГЕРБ кандидат и досегашен кмет на Варна

Варна. Издигнатият от ГЕРБ кандидат и досегашен кмет на Варна ...

......... 138, от които 124 недействителни. През цялата нощ Общинската избирателна комисия във Варна обработва протоколите от 403 секции на територията на града и петте кметства към общината. При 283 477 регистрирани избиратели, вчера до урните са излезли 82 124 души, като вписаните под черта са били 1941 души. Диана СТОЕВА


4 ноември ще бъде учебен ден за училищата на територията

4 ноември ще бъде учебен ден за училищата на територията ...

......... в системата на средното образование с участието на представители на Община Варна, работодателските и синдикални организации и съгласувана с РУО - Варна.Решението е на основание заповед на Министъра на образованието и Писмо от 24.10.2019г. на началника на Регионалното управление по образование във Варна, в чиято компетентност е управлението на процеса.


Варна. Приемам с огромна отговорност този кредит на доверие на

Варна. Приемам с огромна отговорност този кредит на доверие на ...

......... от сутринта ясно се е показвала сериозна преднина в резултата. Той припомни, че само 500 гласа са го разделили от победа на първи тур. „Усещането за предизвестен финал е довело до по-ниската активност”, добави Иван Портних и призна, че е имало и много клевети и неистини в кампанията. Диана СТОЕВА


Спечелихме ли предсрочните парламентарните избори? Какво стана на европейските избори?

Спечелихме ли предсрочните парламентарните избори? Какво стана на европейските избори? ...

......... лицето на варненската организация на БСП пред БНТ. Припомняме, че след първия тур на местните избори, Георги Свиленски – едно от доверените лица на Нинова, подчерта изрично, че тя няма да подава оставка като лидер на БСП, независимо от резултатите. Какво точно каза Свиленски – припомнете си в този материал!


Нека бъдем активни днес и да гласуваме за европейското развитие

Нека бъдем активни днес и да гласуваме за европейското развитие ...

......... - осигуряване на високоплатени работни места, повисок стандарт, създаване на условия младите хора не само да се образоват в нашите университети, но да остават и да се реализират тук, във Варна. Затова днес изборът е простичък - развитие или застой. Нека подкрепим европейското бъдеще на нашия град", призова Иван Портних.


Варна. Нека бъдем активни днес и да гласуваме за европейското

Варна. Нека бъдем активни днес и да гласуваме за европейското ...

......... сме жалби за нарушения и манипулации, и в деня за размисъл, и днес. Очакваме решението на компетентните органи.“. Иван Портних допълни още, че е готов с нова програма, с ясни приоритети и проекти. „Изборът е простичък – развитие или застой. Нека подкрепим европейското бъдеще на нашия град“, призова Иван Портних.


Варна. Гласувах за бъдещето на Варна. Градът заслужава най-доброто. Това

Варна. Гласувах за бъдещето на Варна. Градът заслужава най-доброто. Това ...

......... в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в морската столица, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „Днес Варна избира не само кмет. Днес изборът пред варненци е цивилизационен. Последните 6 години бяха период на градеж и растеж на Варна, които промениха изцяло облика на града”, заяви Красен Кралев.


Plovdiv24.bg
България избира местна власт. Днес се провежда втори тур от

Plovdiv24.bg България избира местна власт. Днес се провежда втори тур от ...

......... 29.02% Сливен - Стефан Радев, ГЕРБ - 48.47% Кольо Милев, БСП - 24.33% Смолян - Николай Мелемов, ГЕРБ - 39.84% Стефан Сабрутев, БСП - 21.46% София - Йорданка Фандъкова - 36.37% Мая Манолова-Найденова - 27.79% Търговище - Дарин Димитров, ГЕРБ - 48.43% Хамди Илиязов, ДПС - 37.36% Шумен - Любомир Христов, ГЕРБ - 32.35% Венцислав Венков, БСП - 22.02% Ямбол - Валентин Ревански, Пряка демокрация - 40.18% Катя Георгиева, БСП - 21.54%Варна. Всяка година на Архангелова /мъжка/ задушница Българската армия провежда

Варна. Всяка година на Архангелова /мъжка/ задушница Българската армия провежда ...

......... участват Представителният духов оркестър и почетен караул от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, представители на държавната и местна власт. Утре от 11.00 часа в района на Старите гробища, пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г.”, ще бъде отслужена панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя. Десислава ВАСИЛЕВА


Варненският некропол показва най-ранното разделение на властимащи и властнямащи. Това

Варненският некропол показва най-ранното разделение на властимащи и властнямащи. Това ...

......... на мъжката сила и необуздано мъжко начало. До момента няма аналог на откритите метални изображения, каза още той. Голяма част от антропоморфните фигури представляват и женски фигури на божества и жрици. По думите му цивилизацията, чиито останки са намерени в некропола в морската ни столица е вярвала в задгробния живот.


Варна. С честване и поднасяне на венци и цветя пред

Варна. С честване и поднасяне на венци и цветя пред ...

......... вяра в Бога. Мили преподаватели, учители и ученици, обръщам се лично към Вас, и Ви честитя днешния празник, желая Ви да бъдете достойни и добри човеци, да имате уважение към своите учители. Учителят и родителят са емблематични личности в нашето общество, от които зависи Вашето възпитание“, заяви той. Диана СТОЕВА


Животните във варненския зоопарк получиха лакомства за Хелоуин, а посетителите

Животните във варненския зоопарк получиха лакомства за Хелоуин, а посетителите ...

......... Животните във варненския зоопарк получиха лакомства за Хелоуин, а посетителите имаха възможност да наблюдават гощавката. Вижте снимки >> Палавите маймунки, енотите, носатите мечета се насладиха на любимата си храна, приготвена им в тикви, издълбани специално за празника.


Варна. Трябва да продължават да се полагат всички възможни усилия

Варна. Трябва да продължават да се полагат всички възможни усилия ...

......... се полагат много усилия в насока подобряване на екологията на Черно море и посочи, че е необходимо всички отговори органи и институции да повишат възможно най-много колаборацията помежду си, за да вървят действията им в синхрон, като по този начин ще си гарантираме реализирането на една успешна Стратегия. Десислава ВАСИЛЕВА


Варна. Пожарната във Варна е помагала да се изведат майка

Варна. Пожарната във Варна е помагала да се изведат майка ...

......... в квартала е направено без да са изградени рампи по стълбите и на практика е почти невъзможно използването му от майки с колички или хора с двигателни проблеми. В района няма и пешеходни пътеки, заради което редовно жителите на квартала пресичат с риск за живота и здравето си. Десислава ВАСИЛЕВА


Варна. Нестандартни научни визуализации и идеи, събрани в интерактивна изложба,

Варна. Нестандартни научни визуализации и идеи, събрани в интерактивна изложба, ...

......... за анализ на биомедицински изображения. Обучението се проведе в началото на септември 2019 г. във Варна и обедини ученици с интерес към науката, студенти по компютърни науки и медицина, докторанти и преподаватели. Експертите от двата университета продължават работата си по общи проекти и иновативни изследователски практики за нови научни открития.


Любими български произведения ще звучат пред пътниците в няколко линии

Любими български произведения ще звучат пред пътниците в няколко линии ...

......... година и деца от СУ "Гео Милев". Началото ще бъде поставено от централната спирка зад катедралния храм "Св. Успение Богородично", съобщава "Дарик". Инициативата е по повод Деня на народните будители - 1-ви ноември и се осъществява с подкрепа на Община Варна, Регионалното управление на образованието и общинската фирма "Градски транспорт".


Варна. Възпитаници на школи при Общинския детски комплекс във Варна

Варна. Възпитаници на школи при Общинския детски комплекс във Варна ...

......... на студията, Койна Русева е учила по едно и също време в ВИТИЗ, стана ясно още пред ззала 1. Младите фотографи от школа "Позитив" запечатаха с фотоапаратите си всичко най-любопитно от срещата с актрисата. По традиция кадри от проекта "Вдъхновяващи срещи" ще влязат в годишната им изложба през следващата година.


Варна. С концерта „Фантастични герои в музиката“, в неделя, на

Варна. С концерта „Фантастични герои в музиката“, в неделя, на ...

......... училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна. Ще прозвучат обичани теми от балета „Спящата красавица“ на Чайковски, от операта „Руслан и Людмила“ на Глинка, от „Пещерата на Горския цар“ на Григ, от актуалните анимации „Цар Лъв“ и „Маугли“. По традиция в концерта ще се включи и Ансамбъл „Виолино“. Диана СТОЕВА


Варна. Премиерата на филма „Вълшебни криле“ ще се състои днес

Варна. Премиерата на филма „Вълшебни криле“ ще се състои днес ...

......... режисьор и на новия спектакъл на трупата, който ще излезе през ноември месец. „Искам да изкажа специални благодарности на нашия оператор Деян Великов, за това, че отново работим с него, прие идеята присърце и даде всичко от себе си филмът да се получи много хубав“, каза Иван Цветанов. Диана СТОЕВА


Въпреки че показа колко силна може да бъде и да

Въпреки че показа колко силна може да бъде и да ...

......... седмица в 24 минути ще бъде представяна знакова за България и света личност или тема. Утвърдени в своята област хора ще говорят за пътя си към успеха, като това не винаги ще бъдат добере познатите лица от екрана", обявиха създателите му при старта, но явно не успяха в стремежа си.


Варна. На балотаж ще се явят Иван Портних от ГЕРБ

Варна. На балотаж ще се явят Иван Портних от ГЕРБ ...

......... Варна също ще има балотаж. Единственият избран на първи тур е кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов от ГЕРБ. Избори на 3 ноември ще има и в селата Тополи и Звездица. По думите на Велин Жеков, още днес ОИК трябва да одобри вариантите на бюлетините за балотажа. Диана СТОЕВА