Валентин Раденков е първият победител в Регионалните финали на Red

Валентин Раденков е първият победител в Регионалните финали на Red ...

......... финал за годината, който ще се проведе в Хасково, а в неделя е състезанието в Пловдив. Някои от участниците в София ще направят втори опит за класиране, тъй като придобиха право на участие и в другите Регионални финали. Може да намерите повече актуална информация на страницата на събитието във Facebook.


Варна. В 12 часа на Морска гара във Варна ще

Варна. В 12 часа на Морска гара във Варна ще ...

......... фордевинд (Банан). Между 15 и 17 часа в неделя на Морска гара във Варна е организирана фен зона от Медицинския университет, в която жителите и гостите на морската столица ще могат да се запознаят със спецификата на ветроходния спорт, а непосредствено след това ще се извърши и награждаването на победителите.


Инициативата

Инициативата "С велосипед из Варна" събира всички привърженици на безмоторното ...

......... от екипи на Общинска полиция, КАТ и лекарски екип с линейка. Доброволци на велоклуб "Спартак", екипирани със светлоотразителни жилетки, ще бъдат разпределени на пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци. За най-малките участници ще бъде обособена отделна площадка за колелета и тротинетки - алеята пред сградата на общината.


Много деца са пукнали главите си в опасна площадка в

Много деца са пукнали главите си в опасна площадка в ...

......... фекалии има на много места. Картинката е ужасяваща, обясняват варненци.  "Явно сме не втора, а трета категория хора. В голям район, като нашия, това е единствената детска площадка. Поправиха много други, но не и нашата. Явно децата ни трябва да страдат. Явно не са важни за никого.", жалват се живущите. 


Варна. В града ще се състои най-мащабна високотехнологична конференция в

Варна. В града ще се състои най-мащабна високотехнологична конференция в ...

......... на конференцията са още Джина Лондон, водещ в CNN, Лукаш Железни - водещ британски инфлуенсър, Луиз Макдонъл - един от най-успешните Facebook маркетинг блогъри в света, Джонатан Биксби - канадски инвеститор и мултимилионер, както и редица други. Екипът на Innowave Summit 2019 обещава много изненади по време на целия форум.


Община Варна публикува три проектодокумента, свързани с въвеждането на нови

Община Варна публикува три проектодокумента, свързани с въвеждането на нови ...

......... на акта, на основание чл. 69, ал. 1, т. 1 от АПК, чрез представяне на писмени предложения и възражения, които могат да изпращат в срок до 17.30 часа на 14 октомври (включително) до Общинаta на адрес: Варна, бул. „Осми приморски полк“ 43 или на електронен адрес [email protected] Повече информация ще откриете Пчелари във Варненско готвят протести с искане за повече субсидии

Пчелари във Варненско готвят протести с искане за повече субсидии ...

......... меда. По думите му, субсидиите в България от 2020 г. ще са в размер на 6.4 млн. лв. Те пак няма да достигнат до пчеларите, коментира Янев. Калоян Кръстев, който е пчелар, допълни, че заради ниските изкупни цени със своите 40 кошера няма изгода да предлага продукцията си на преработватели.


16 септември е крайният срок за подаване на документи в

16 септември е крайният срок за подаване на документи в ...

......... за град Варна, съгласно ЕКАТТЕ; ХХХ  е номерът на секция. Припомняме ви, че първият официално обявен кандидат за кмет на Варна за предстоящите местни избори е Димитър Карбов от НФСБ. Той беше представен от Валери Симеонов - депутат и лидер на партията. Карбов е и водач на листата на общинските съветници. 


София. Временно, обявеният класов ремонт на ферибота в „Белослав“, който

София. Временно, обявеният класов ремонт на ферибота в „Белослав“, който ...

......... София. Временно, обявеният класов ремонт на ферибота в „Белослав“, който трябваше да започне на 10-ти септември, се отменя. Това съобщават от Общината. Ремонтните дейности трябваше да се извършват до 20-ти септември. Гражданите ще бъдат уведомени своевременно за новите планирани дати, уточняват от кметската администрация.


Освен виртуозните специалитети изявените ни майстор-готвачи са специалисти и в

Освен виртуозните специалитети изявените ни майстор-готвачи са специалисти и в ...

......... бяха непоклатим отбор. Мястото му зае Лео Бианки, който според по-голяма част от феновете на шоуто не успя да се справи с трудната задача да отсее най-добрите кандидати. Според запознати Ангелов е прекратил отношенията си със споменатите си колеги, а новината, че Лео ще го смени е реагирал с насмешка


Морската ни столица отбеляза 134 години от Съединението на Княжество

Морската ни столица отбеляза 134 години от Съединението на Княжество ...

......... на старата поща във Варна. На 6-ти септември 1885 г. оттам князът изпраща своята историческа телеграма до правителството, с която приема Съединението.  Традиционното празнично шествие по бул. „Мария Луиза“, водено от кмета на Варна Иван Портних, завърши до паметника на загиналите в Сръбско-българската война, където бе отслужена заупокойна молитва.  Варна. Десетки граждани, представители на институции, партии и организации, общественици

Варна. Десетки граждани, представители на институции, партии и организации, общественици ...

......... деца. Празникът във Варна продължава и в следобедните часове, когато от 14 часа на сцена "Раковина" започва фолклорният празник "Песни на брега". В него участие ще вземат любителски състави и изпълнители от общините във Варненска област. От 19.30 часа в Летния театър започва празничен концерт на ансамбъл „Пирин“. Диана СТОЕВА


Днес честваме 134-та годишнина от Съединението на България и Празника

Днес честваме 134-та годишнина от Съединението на България и Празника ...

......... градове на Източна Румелия, последвани от военен преврат на 6 септември (18 септември по нов стил) 1885 г., подкрепен от българския княз Александър I и ръководен от майор Данаил Николаев. Този ден, превърнал се в символ на националното единство, е официален празник в българския календар и празник на град Пловдив.


Варна. Близо 2900 първокласници тръгват на училище във Варна 2898

Варна. Близо 2900 първокласници тръгват на училище във Варна 2898 ...

......... Левски“ се премества в сградата на най-близко разположеното Средно училище „Любен Каравелов“, поради предстоящо започване на ремонт по Оперативна програма „Региони в растеж“ на Варненска морска гимназия. По същата причина учениците от Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ през учебна 2019-2020 година ще учат в сградата на ОУ „Стоян Михайловски“.


Още не са ясни всички кандидати за кмет на община

Още не са ясни всички кандидати за кмет на община ...

......... районен кмет. Димитър Карбов от НФСБ има множество номинации, но заяви, че все още обмисля. Партия БСП ще обяви кандидата си на 11 септември.  Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че няма да се кандидатира за кмет на Морската но столица и партията му няма да издига друг кандидат.  


Антропоморфна фигура и няколко керамични съдове от 4700 г. пр.

Антропоморфна фигура и няколко керамични съдове от 4700 г. пр. ...

......... складирана керамика. Извадихме четири абсолютно цели съда, може би от останалите фрагменти ще сглобим още десетина, а под площадката има минимум осем", обясни д-р Славчев. Забележителните находки се намират в Археологическия музей във Варна. Те ще бъдат обработени, след което вероятно част от тях ще бъдат показани на варненци и гости на града.Затворник нападна надзирател в затвора във Варна. 34-годишният лишен от

Затворник нападна надзирател в затвора във Варна. 34-годишният лишен от ...

......... Затворник нападна надзирател в затвора във Варна. 34-годишният лишен от свобода мъж е атакувал служителя в коридор. Нанесъл му е удар с глава, след който и двамата паднали на земята.  Надзирателят е със счупени костици и контузия на крака. По случая е образувано досъдебно производство


Мегз най после каза кой и е помогнал в старта

Мегз най после каза кой и е помогнал в старта ...

......... мрежи. И въпреки че мъжката мода ме плаши, защото не мога да я сложа върху тялото си и да я контролирам, съм решила да се хвърля в това приключение. Много се надявам нещата да ви допаднат. Аз лично виждам много потенциал в тях. И вярвам в теб и мечтата ти, Feyz“...


Варна. В периода 12 - 15 септември в акваторията на

Варна. В периода 12 - 15 септември в акваторията на ...

......... се проведе и интересна съпътстваща социална програма. Гостите ще могат да се запознаят със спецификата на ветроходния спорт в оформената фен зона. Ще бъдат излъчвани обучителни видеа, интервюта с ветроходци и шпикери, както и видеа от предния състезателен ден. Ще бъде направен и спортен коментар на живо на изминалите гонки.


Варна. От 1 август 2019 г. МУ - Варна пое

Варна. От 1 август 2019 г. МУ - Варна пое ...

......... която пациентите имат перфектно зрение почти веднага след манипулацията. Новият апарат е по-малко инвазивен и щадящ пациентите, а постоперативното лечение - много по-кратко. С модерната апаратура хирурзите вече могат да поемат и много по-голям обем от пациенти, които да оперират. Техниката ще подпомогне значително и обучителния процес на младите хирурзи.


Популярните Побити камъни край Варна са известни в цял свят.

Популярните Побити камъни край Варна са известни в цял свят. ...

......... човека, че са вкаменени гори, даже, че са дело на извънземни. За търсенето на истината, изследванията и силата на природата БТА разговаря с проф. Любомир Димитров, научен секретар на Института по океанология към БАН. Най-атрактивната част от Побитите камъни всъщност е край Белослав, в района по-известен като Кариерата, разказа Димитров.


Лятото лека-полека отминава, но чалгаджиите продължават да изненадват приятно с

Лятото лека-полека отминава, но чалгаджиите продължават да изненадват приятно с ...

......... на "Пайнер“ – Ария, позната преди като плеймейтката Мария Цветкова, също зарадва последователите си със секси снимка по бански от своята ваканция, а нейното послание гласи: "Живей смело, прави грешки, рискувай и не се примирявай с нищо, защото животът има тенденция да свършва!“. Анелия, Галена и Соня Немска също предпочетоха родното Черноморие.


Варна. ОДМВР-Варна издирва Иван Йорданов Йорданов, съобщиха от пресцентъра на

Варна. ОДМВР-Варна издирва Иван Йорданов Йорданов, съобщиха от пресцентъра на ...

......... от над 40 служители на ОДМВР, служители от горското стопанство и граждани отново извършват претърсване в района. До момента Иван Йорданов не е установен. От полицията апелират гражданите, които имат информация за местонахождението на Иван Йорданов да позвънят на телефон 112 или да подадат сигнал в най-близкото поделение на МВР.


450 излезли от употреба автомобили са премахнати от варненските улици

450 излезли от употреба автомобили са премахнати от варненските улици ...

......... този период собствениците им могат да ги приберат след като платят такса за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, се предават за разкомплектоване на лицензиран оператор. Сигнали за излезли от употреба МПС могат да се подават на [email protected]; [email protected] или на телефон 052 / 820 921.  


67-годишна водачка блъсна 10-годишно момче във Варна, съобщиха от ОДМВР

67-годишна водачка блъсна 10-годишно момче във Варна, съобщиха от ОДМВР ...

......... във Варна, съобщиха от ОДМВР - Варна. Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "М. Луиза" и ул. "Антим I". Възрастната жена не е пропуснала детето на кръстовището. То е откарано в болница с контузия на десен крак и ръка. Оказана му е помощ и е освободено за домашно лечение.


През следващите месеци ще бъдат ремонтирани игровите площадки в 10

През следващите месеци ще бъдат ремонтирани игровите площадки в 10 ...

......... монтирани ударопоглъщащи настилки, ще бъдат изградени и нови съоръжения, подходящи за възрастта и отговарящи на изискванията за безопасност. Ще бъдат поставени пейки, ще се изградят  пясъчници, а също така ще се осигури подходяща паркова растителност. Всички площадки ще бъдат съобразени със съвременните изисквания за безопасност и достъпност, включително за деца с увреждания. 


Дейности по обновяване на пешеходната маркировка се извършват във Варна,

Дейности по обновяване на пешеходната маркировка се извършват във Варна, ...

......... "Тодор Влайков". Както всяка година, преди началото на първия учебен ден, ще бъдат проверени и възстановени хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация край училища, детски градини и ясли. Край натоварените кръстовища, освен обновяване на маркировката, ще бъдат поставени предупредителни стикери, които допълнително да насочват вниманието на водачите на МПС-та към пешеходците.


На 24 август от 12:00 часа пред варненския делфинариум ще

На 24 август от 12:00 часа пред варненския делфинариум ще ...

......... бебе тюленче, по вина на служители в делфинариума. Сградата е тясна, неподдържана и шоуто е необразователно и в него се експлоатират високоинтелигентни животни, с цел печалба. Последният смъртен случай на бебе делфинче се е случил пред очите на посетителите на кафенето. Трябва да бъдат взети спешни мерки!“, обясняват организаторите.  


Пиян, без книжка предизвика верижна катастрофа по улиците на Варна,

Пиян, без книжка предизвика верижна катастрофа по улиците на Варна, ...

......... в болница. Установено е, че има контузия, но състоянието му не е тежко и е освободено за домашно лечение. Шофьорът спретнал гонката и верижната катастрофа се оказва 24-годишен жител на село Пет могили, Шуменско, няма шофьорска книжка и се е качил зад волана след употреба на алкохол - 1.69 промила.


Поради здравословен проблем на Стефан Данаилов се налага отмяна на

Поради здравословен проблем на Стефан Данаилов се налага отмяна на ...

......... на 15 октомври в Двореца на културата и спорта и ще се наслаждава на страхотната игра на Нона Йотова, Антоанета Добрева - Нети, Силвия Лулчева, Стефания Колева, Искра Ангелова и Кристина Янева.За допълнителна информация тел. 052 60 28 28 е на разположение всеки работен ден от 11.30 до 18.00 часа.


На пресконференция, която се проведе в моркста ни столица, бе

На пресконференция, която се проведе в моркста ни столица, бе ...

......... на пристанището с висок ограден парапет. Предвидени са две панорамни площадки. Румяна Гороломова обяви, че главната цел на проекта е след модернизацията на съществуващото рибарско пристанище да бъде осигурено ефективно, регламентирано, сигурно и хигиенично разтоварване, съхранение, продажба и спедиция на уловената риба и водни организми. Очаква се да бъдат разкрити 17 нови работни места.


БГНЕС
Комисията за защита на личните данни ще наложи глоба в размер

БГНЕС Комисията за защита на личните данни ще наложи глоба в размер ...

......... получили трима души - Кристиян Бойков, изпълнителният директор на фирмата Георги Янков и собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров. Обвинението е за тероризъм.На 30 юли, беше задържан собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров който пристигна в България с полет от Истанбул. Той е обвинен в кибертероризъм, но преди да пристигне в страната изрази недоумението си от този факт.


Варна. Гостуващата изложба „Музеят – неочакван, отворен, споделен“, подготвена от

Варна. Гостуващата изложба „Музеят – неочакван, отворен, споделен“, подготвена от ...

......... – неочакван, отворен, споделен“ е съвместен проект на Националния военноисторически музей в партньорство с Регионален исторически музей – Велико Търново и Българската национална филмотека и може да бъде разгледана в Парк-музей „Владислав Варненчик“ до 8 септември, а от 19 септември тя ще бъде експонирана в Националния военноисторически музей в София.


За 15-та поредна година морската ни столица ще се превърне

За 15-та поредна година морската ни столица ще се превърне ...

......... ще се проведе традиционната детска работилница, а децата ще имат възможност да направят собствен филм за първи път. Програмата на фестивала включва и специализирани лекции, прожекции на студентски филми от университети с профил „Анимация“, програми с най-доброто от гостуващи ни фестивали, документални филми, изложби и още много и интересни събития.


За случай на засечена радиация в отпадъци, внасяни в страната

За случай на засечена радиация в отпадъци, внасяни в страната ...

......... се използва като гориво. В България са доста фирмите, които ползват такива горива и разрешенията им са издадени от МОСВ", каза още той. Все още няма отговор на въпросите ни от МОСВ, Агенцията за ядрено регулиране и "Девня Цимент". В момента, в който разполагаме с исканата информация, ще я публикуваме.


Няма повишение на радиационния гама фон по Северното Черноморие. Това

Няма повишение на радиационния гама фон по Северното Черноморие. Това ...

......... Александър Рупчански, специалист измерване на радиоактивност към АЕЦ-Козлодуй. --> Във Варна замерването е било на две места - на входа на града и пред сградата на Общината, разкри специалистът от АЕЦ-Козлодуй. „Статусът на радиационния гама фон в страната е напълно нормален. Никъде няма отклонения в радиационната обстановка”, отбеляза още Александър Рупчански. 


Неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще проведе отново напълно

Неврохирургът доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще проведе отново напълно ...

......... от тях час онлайн на https://www.medikara.bg/. На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента. Имайте предвид, че прегледи няма да бъдат извършвани по време на консултациите. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи с които разполага пациента към момента.


Варна. Поради големия интерес и множеството запитвания от пациенти от

Варна. Поради големия интерес и множеството запитвания от пациенти от ...

......... в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.


Ремонтът в едно от най-посещаваните места в морската ни столица-

Ремонтът в едно от най-посещаваните места в морската ни столица- ...

......... фонда по финансовия инструмент JESSICA и са на стойност 1,2 млн. лв.", коментира директорът.Припомняме, че ремонтът на варненския зоопарк предвижда обновяване на сектор "хищници" и "маймуни", както и на входната зона. В проекта е включено и изграждане на павилион за продажба на сувенири и нова зона за отдих с детска площадка.


Емблематичната водеща на новините по БНТ Радина Червенова слага край

Емблематичната водеща на новините по БНТ Радина Червенова слага край ...

......... мъжа й Коко Каменаров. Преди няколко седмици от имотната декларация, подадена в Сметната палата, стана ясно, че през 2018 г. Каменаров и жена му са си купили нов апартамент в София занад 350 000 лева, както и селска къща от бившия министър на културата в правителството на Орешарски Петър Стоянович


Днес е празникът на чудотворната икона на света Богородица

Днес е празникът на чудотворната икона на света Богородица "Всецарица". ...

......... е престояла в олтара на централния храм в манастира, като е била изнасяна при отслужване на акатиста към Божията майка - "Всецарица". Чудотворният образ на Божията майка "Всецарица" се почита както на Атон, така и далеч зад неговите предели. Много чудеса с молитви пред иконата са станали и във Варна.


Десетки варненци и гости на града се включиха в седмото

Десетки варненци и гости на града се включиха в седмото ...

......... изпитва при пускането на хвърчило: "Много е приятно особено, когато има хубав вътър. От гледна точка на това, че разнообразието на пазара е огромно и цените са доста поносими и само едно хвърчило да пусне човек му носи удоволствие и романтика". Фестивалът на хвърчилата във Варна продължава и в неделя.


Монитор Майката на Мартин Трифонов, който беше арестуван за зверското

Монитор Майката на Мартин Трифонов, който беше арестуван за зверското ...

......... мотивите за извършеното престъпление, Трифонов не е бил под влияние на алкохол или дрога, няма данни да е използвал наркотици. Осъждан е бил за блудствени дейности и за кражби от местата, където е работил през 2017 година. Изтърпял е присъдата си и е напуснал затвора в Бургас през май м.г.


Варна. Трима служители от мобилния екип на Държавното горско стопанство

Варна. Трима служители от мобилния екип на Държавното горско стопанство ...

......... подобно, но не бях намерил подходящо място. Но „Калето“ край Венчан е много красива местност, и когато човек се качи горе, се зарежда с енергия. Местните хора имат поверие, че тя има някакви митични свойства. Трябва човек да го посети, за да усети природата и красотата“, обясни той. Диана СТОЕВА


Допитването, инициирано от Община Варна, стартира на специално създадения за

Допитването, инициирано от Община Варна, стартира на специално създадения за ...

......... древната крепост. Извън разкопаното пространство, но кореспондиращи с описаните старини, са открити и останки от втора крепостна стена. Според учените тези участъци от двете крепостни стени, запазени в центъра на един съвременен град, са рядко срещано явление в археологическата практика и са отлична предпоставка са превръщането им в туристическа атракция.


Преди дни депутати внесоха предложение за промяна в Закона в

Преди дни депутати внесоха предложение за промяна в Закона в ...

......... измъчват и не оцеляват. Там смъртността е много по-висока, отколкото е средната смъртност в други делфинариуми. Ако се разрешат и представленията с тюлени, това ще бъде един ад за животните", категоричен бе Явор Гечев. По думите му законодателят дори трябва да помисли за това да забрани и представленията с делфини.


На 8 юли тази година (2019) в сайта www.chernomore.bg бе

На 8 юли тази година (2019) в сайта www.chernomore.bg бе ...

......... с г-жа Красимира Стоянова. Ето как драги сънародници, държавни висши чиновници, хитро и прикрито ограбват нас българските данъкоплатци. Свидетели сме на неспирна алчност и безкрупулност, защото няма кой да ги спре и постави, там където им е мястото! Автор: К.д.п. Никифор Герчев, публикувано във вестник "Класа". Заглавието е на редакцията


Хороскоп за днес, 16 август:ОвенОчаква се сексуалният ви живот да

Хороскоп за днес, 16 август:ОвенОчаква се сексуалният ви живот да ...

......... Състоянието на разсеяност и апатия усложнява ситуацията. Днес планетите стимулират у хората, родени под знака на Риби, развитието на впечатлителност, чувственост и суетност. При много Риби, имащи пропуски в миналите си дела, могат да възникнат проблеми, но те няма да затормозяват новите начинания, а само са временни препятствия по пътя.


Варна. За шести път в кварталите на Варна се провежда

Варна. За шести път в кварталите на Варна се провежда ...

......... руската фантастична лента „Пазители“ и испанския „Всички знаят“ с Пенелопе Круз и Хавиер Бардем. Прожекциите на късометражните филми започват в 20.30 часа, а пълнометражните в – 21.00 ч. Входът е свободен. Препоръчва се зрителите да заемат места пред екрана по-рано, както и да си носят нещо за сядане, съобщават организаторите.


На днешния ден (15-ти август), Свето Успение Богородично, морската ни

На днешния ден (15-ти август), Свето Успение Богородично, морската ни ...

......... Ангелогласния 20:00 – 01:00 ч. - пристанище Варна – свободна зонаПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТС участието на: Connection Crew, Христиан Ненов, Кирил Хаджиев – Тино, Атанас Кателиев, Славин Славчев и група Julian’s Laughter, Ицо Хазарта, 4Magic, Дамян Попов и Миа (водещи), Ева Пармакова, DJ Fabrizio Parisi, TITA и Claydee (Гърция)23:00 ч.ЛАЗЕРНО ШОУ И ПРАЗНИЧНА ЗАРЯ


С цветна заря от морето за празника Варна отбелязва празника

С цветна заря от морето за празника Варна отбелязва празника ...

......... С цветна заря от морето за празника Варна отбелязва празника на града. За първи път тя ще бъде изстрелвана от морето. За целта във водите са монтирани 3 понтона - на 120 метра от брега. Виж още Град на схеми за бохеми


Варна. Десетки жители и гости на Варна се включиха днес

Варна. Десетки жители и гости на Варна се включиха днес ...

......... Ангелогласния“, квартет „Светоглас“, Донко Марков и група „Вакали“. В 20.30 ч. на пл. „Независимост“ е началото на традиционния концерт със солисти и оркестър на Държавната опера – Варна, с диригент Кръстин Настев. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия. Диана СТОЕВА


С цветна заря от морето за празника Варна отбелязва празника

С цветна заря от морето за празника Варна отбелязва празника ...

......... С цветна заря от морето за празника Варна отбелязва празника на града. За първи път тя ще бъде изстрелвана от морето. За целта във водите са монтирани 3 понтона - на 120 метра от брега. Виж още Град на схеми за бохеми


По случай празника на Варна, който се чества всяка година

По случай празника на Варна, който се чества всяка година ...

......... до пл. „Св. Св. Кирил и Методий“. Не се отнася за автобусите на градския транспорт; - бул. „Мария Луиза“ – от кръстовището с бул. „Вл. Варненчик“ до кръстовището с ул. „Шипка“; - бул. „Вл. Варненчик“ – в частта от кръстовището с бул. „Съборни“ до кръстовището с бул. „Мария Луиза“;  


Половин тон алкохол без бандерол откриха варненските гранични полицаи в

Половин тон алкохол без бандерол откриха варненските гранични полицаи в ...

......... мента и ракия с неизяснен произход. Акция има и в самата база на винпрома. Изяснява се дали той има нещо общо с нелегалното разпространение. При спецоперацията са задържани шофьорът на варненския бус и двамата му спътници. Те са в ареста за 24 часа. Иззети са около 150 тетрапак опаковки алкохол.


Варна. Трима мъже са били задържани днес преди обед край

Варна. Трима мъже са били задържани днес преди обед край ...

......... на стоки без бандерол, а предвидеото в зякона наказание е от 1 до 6 години лишаване от свобода. По думите на прокурор Панайотова не е ясно коя е варненската фирма, на която е трябвало да бъдат доставени опаковките. В момента микробусът се намира на територията на пристанище Варна. Диана СТОЕВА


В нощта на празничния 15-ти август общинската фирма

В нощта на празничния 15-ти август общинската фирма "Градски транспорт" ...

......... 00:10, от Катедрала до Владиславово в 01:40; - Тролейбусна линия 83 от Владиславово до Централна поща в 22:45, 01:30, от Централна поща в 00:45 и 02:15 до Владиславово. На 15-ти август автобусни линии 14 и 20 ще се обслужват с делнично разписание, всички останали с празнично, съобщават от общинския превозвач.


Варна. Уникалният арт локомотив на БДЖ ще бъде композиран на

Варна. Уникалният арт локомотив на БДЖ ще бъде композиран на ...

......... Своеобразното произведение на изкуството се реализира от небезизвестния стрийт арт художник Станислав Трифонов – Nasimo и е част от маркетинговата стратегия на дружеството за отдаване на площи с рекламна цел. Художествената трансформация на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа.


На свое заседание общинският съвет във Варна реши с най-високото

На свое заседание общинският съвет във Варна реши с най-високото ...

......... получат Франциска Йорданова, читалищен секретар на НЧ „Христо Ботев 1928“, и Кичка Христова – народна певица, художествен ръководител и диригент на певчески състави. По традиция всички почетни звания ще бъдат връчени на празника на Варна, който е на 15 август. Церемонията по удостояване ще се състои в Летния театър от 20:00 часа.  


29-годишен варненец е приет в болница с морбили. Това е

29-годишен варненец е приет в болница с морбили. Това е ...

......... болестта са София-град и Софийска област, където случаите на заболели от морбили са над 700. "Боледуват предимно 9-годишни деца, което значи, че те не са били ваксинирани. Това е жалко, защото България беше сертифицирана за това, че напълно е унищожила заболяването. Тази епидемия можеше да бъде избегната", допълни още епидемиологът.


Морската ни столица ще има система за ранно предупреждение и

Морската ни столица ще има система за ранно предупреждение и ...

......... облачна софтуерна платформа, покупка, доставка и монтаж на необходимото хардуерно оборудване, както и да осигури гаранционна поддръжка на цялостната система.След като бъде сключен договор, до 3 месеца ще трябва да започне изпълнението на поръчката и въвеждането в експлоатация на системата. Гаранционният срок за поддръжка ще е 36 месеца от датата на подписване.


Варна. Окръжният съд реши да остави в ареста Атанас Георгиев,

Варна. Окръжният съд реши да остави в ареста Атанас Георгиев, ...

......... присъда за ПТП. Атанас заяви, че сутринта видял как ръцете на жертвата са посинели. Убитата жена е Йорданка Андонова. Тя е на 51 години. Според Съда от доказателствата, събрани до този момент, може да се направи предположение за авторството на престъплението. Атанас Георгиев има постоянен адрес в Пазарджик. Диана СТОЕВА


29-годишен варненец е приет в болница с морбили. Това е

29-годишен варненец е приет в болница с морбили. Това е ...

......... втората половина на XX век е въведена ваксинация против дребна шарка, която рязко снижава високата смъртност сред децата в световен мащаб. Морбили е едно от заболяванията, които според Световната здравна организация (СЗО) поетапно трябва да бъдат изкоренени в Америка, Европа, Близкия изток и в световен мащаб до към 2020 г.


Варна. Стотици летовници, жители и гости на Варна наблюдаваха днес

Варна. Стотици летовници, жители и гости на Варна наблюдаваха днес ...

......... 40-те години до днес служи на море. Той бе следван от представители на патрулните сили с фрегатата "Дръзки". В парада се включиха също корветът "Бодри", представители на противоминните сили, начело с минен ловец "Цибър". В парада се включиха също вертолети от Авиобаза "Чайка", учебни кораби и патрулни лодки. Диана СТОЕВА


Трима души пострадаха тежко при катастрофа във Варна. Пътнотранспортното произшествие

Трима души пострадаха тежко при катастрофа във Варна. Пътнотранспортното произшествие ...

......... е движение с несъобразена скорост. Вследствие на катастрофата мъжът и неговите спътници - жена на 22 г. от Варна и мъж на 26 г. от Сливен - са пострадали тежко. Настанени са за лечение в Реанимацията на МБАЛ "Света Анна" с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.


Жена, издирвана от полицията, завлича туристи с фалшиви почивки на

Жена, издирвана от полицията, завлича туристи с фалшиви почивки на ...

......... остане анонмна. „Питах в най-близкия магазин за адреса. Казаха ми, че съм може би десетата измамена, която търси къща на това място”, каза още тя. „Жената има много фалшиви профили във Facebook. Представя се за Елка Николова или Елена Николова. Снимките, които показва са откраднати от различни хотели”, разказва измамената.


Варна. Бюстовете на братята Карел и Херман Шкорпил бяха поставени

Варна. Бюстовете на братята Карел и Херман Шкорпил бяха поставени ...

......... тяхната внучка, вече бях убеден, че тук трябва да има техен паметник. Г-жа Херманова дори одобри визията на бюстовете, които вече са поставени“, допълни още той. След приветствията си официалните гости и жителите на Шкорпиловци положиха цветя пред паметника на бележитите чехи, отдали живота си на изграждането на нова България.


Варна. Моторист е с опасност за живота при катастрофа с

Варна. Моторист е с опасност за живота при катастрофа с ...

......... г.) на т.а. "Скания" предприема маневра за завой наляво, а в задната му лява гума се блъска мотоциклет "Хонда". Вследствие на инцидента водачът на мотора е отведен в болнично заведение, където е настанен за лечение със съчетана травма, има опасност за живота му. Изясняват се причините за възникването на произшествието.


Варна. Основно при пътни инциденти на главния път за курортите

Варна. Основно при пътни инциденти на главния път за курортите ...

......... Тихомир Тотев. По думите му от началото на активния туристически сезон на територията на курортите не са регистрирани сериозни инциденти. Пожарите, възникнали в отрасъл „Ресторантьорство и хотелиерство“ са шест. По-чести са пожарите, възникнали в сухи треви. До момента са ликвидирани 37 произшествия на територията на курорта „Златни пясъци“. Диана СТОЕВА


Варна. Движението по магистрала „Хемус“ преди Варна се осъществява с

Варна. Движението по магистрала „Хемус“ преди Варна се осъществява с ...

......... е ограничено в платното в посока Варна, поради ремонтни дейности. Преминаването се осъществява двупосочно в платното за София. По пътя „Златни пясъци“ – Кранево продължава да е в сила ограничението за движение на моторни превозни средства с маса над 10 тона. Обходът е през селата Кичево и Оброчище. Диана СТОЕВА