Бpyтният пpeмиeн пpиxoд на компаниите, които извършват дейност в oбщoтo

Бpyтният пpeмиeн пpиxoд на компаниите, които извършват дейност в oбщoтo ...

......... пpиxoд са ЗK "Лeв Инc" с приход от 172,9 млн лв. и 14,3% пазарен дял, следвана от  ЗAД "Бyлcтpaд Bиeнa Иншypънc Гpyп" с премиен приход от 150,8 млн. лв. и пaзapeн дял oт 12,4% и ДЗИ "Oбщo зacтpaxoвaнe" с премиен приход от 125,2 млн. лв. и пaзapeн дял oт 10,3%.


През 2018 г. изнесените български стоки са на стойност 56,030

През 2018 г. изнесените български стоки са на стойност 56,030 ...

......... в сектор „Безалкохолни и алкохолни напитки и тютюн“ (29,6%). Най-голямо намаление се наблюдава в сектор „Необработени (сурови) материали, негодни за консумация (изкл. Горивата)“ (31,7%).Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с ЕС за периода януари - юни 2019 г. е отрицателно и е на стойност 1,072 млрд. лева.


В рамките на този управленски мандат има предвидимост и яснота

В рамките на този управленски мандат има предвидимост и яснота ...

......... качество, за да не възпрепятства необходимия растеж, надява се министърът и коментира проучванията на Агенцията по заетостта, че най-големият проблем на работодателите е недостигът на специализирани кадри с висше образование и със средно специално като машинни оператори и други. Има заявено увеличаващо се търсене за учители, медицински сестри, машинни инженери.”


Средният осигурителен доход за страната за юли е 974,05 лева,

Средният осигурителен доход за страната за юли е 974,05 лева, ...

......... на 968,71 лева.Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1 август миналата година до 31 юли тази година е 945 лева, изчислиха в НОИ. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през август тази година, припомнят от Националния осигурителен институт.


На фона на коментарите за слаб летен туристически сезон националната

На фона на коментарите за слаб летен туристически сезон националната ...

......... 1,8 процентни пункта в сравнение с година по-рано. Най-висока е заетостта на леглата в хотелите с 4 и 5 звезди – 71,8%, следват местата за настаняване с 3 звезди – 61,6%, и с 1 и 2 звезди – 40,7%.Заетост на леглата по категории на местата за настаняване и месеци  


КНСБ е във финални преговори с прокуратурата, за договаряне на

КНСБ е във финални преговори с прокуратурата, за договаряне на ...

......... синдиката срещу сивата икономика и мобилното приложение "VOX КНСБ", за подаване на сигнали срещу сивия сектор. “Само за двата месеца, през които приложението работи, то е свалено над 10 хиляди пъти и чрез него са подадени над 50 конкретни сигнала за добри и лоши практики в цялата страна”, отчете синдикалистът.За хиляда лева миминална заплата ще настояват от КТ "Подкрепа"

За хиляда лева миминална заплата ще настояват от КТ "Подкрепа" ...

......... да няма национална минимална заплата. “Искането на работодателите да има само минимални заплати по браншове е неприемливо, защото това би позволило в отделни браншове заплатата да бъде дори по-ниска от настоящата, тъй като няма да има минимум, от който да отскачат преговорите и тогава всичко би било позволено”, посочи Григорова.


През тази и миналата година интересът към кредитирането е  изключително

През тази и миналата година интересът към кредитирането е  изключително ...

......... лихви по депозитите, експертът коментира, че е по-разумно хората да мислят и за други варианти за инвестиции, тъй като ниските лихви в комбинация с инфлацията „изяждат“ част от спестяванията ни в банките. Въпреки това обаче се наблюдава сериозен ръст на депозитите, като в момента те са близо 55 млрд. лв.


Средствата, управлявани от дружествата, които извършват застрахователна дейност в България,

Средствата, управлявани от дружествата, които извършват застрахователна дейност в България, ...

......... на второто тримесечие на тази година нарастват с 3,2%  (45,6 млн. лв.) до 1,449 млрд. лв. Относителният им дял в общия размер на застрахователните технически резерви към края на юни е 29,8% при 31,7% в края на юни миналата година.     СТРУКТУРА НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ ТЕХНИЧЕСКИ РЕЗЕРВИ ПО ИНСТИТУЦИОНАЛНИ СЕКТОРИ  


От много години говорим, че ще се стигне до момент,

От много години говорим, че ще се стигне до момент, ...

......... какво разполагаме. Като кадри. „Това са цифри, които ни трябват, за да си направим изводите. Има много безработни, които не се регистрират. Има други, които се оправят без проблем и без да търсят работа", каза още тя.Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.гледано: 20   Още видео0 гласа


През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани ...

......... ще изнесе информация за местата за настаняване през юли 2019 г. В четвъртък  (12 септември) от НСИ ще научим предварителните данни за юни 2019 г. за търговията на България през юли, както и окончателни данни за стокообмена на страната ни през 2018 г.  В петък (13 септември) няма обявени събития.Очакванията за нова световна икономическа криза се засилват с всеки

Очакванията за нова световна икономическа криза се засилват с всеки ...

......... да продължи настоящата политика на банката с надеждата, че европейската икономика ще направи необходимите структурни промени преди следващата далеч по-тежка фаза.Защо някой трудно би позволил на Facebook и други подобни корпорации да създават криптовалути и практически да печатат пари, може да научите от видео материала.гледано: 13   Още видео0 гласа


През второто тримесечие брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 3,5%

През второто тримесечие брутният вътрешен продукт (БВП) нараства с 3,5% ...

......... регистрирания положителен икономически растеж имат колективното потребление на държавното управление - с ръст от 3,7%, индивидуалното потребление - с ръст от 2,8%, и бруто образуването в основен капитал - с ръст от 2,2%. Износът на стоки и услуги нараства с 3,7%, а вносът на стоки и услуги намалява с 2%.


Правителството одобри законопроекта за изменение и допълнение на Закона за

Правителството одобри законопроекта за изменение и допълнение на Закона за ...

......... да се издава хартиен документ, и услугите се регистрират и отчитат чрез фискални устройства, вградени в автоматите на самообслужване. Предложението обхваща всички услуги, които се предоставят от автомати на самообслужване с електрическо захранване, като изрично се изключва предоставянето на услуги по обмяна на валута чрез автомат за обмяна на валута.


Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона ...

......... преодолява пропуск в законодателството, който би довел до несправедливо ощетяване на осиновителите.Investor.bg припомня, че Министерството на финансите подготви законопроект, в който предлага промяна на редица данъчни закони. От изпълнителната власт се надяват, че така ще се сложи ред в данъчното облагане в защита на държавния бюджет и общините от измами.


Министерство на финансите прави предложение към парламента за промяна на

Министерство на финансите прави предложение към парламента за промяна на ...

......... колите за 2019 г.Бизнесът vs. квотния принцип за наемане на хора с увреждания Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!


„Дженерали Застраховане“ АД подписа споразумение за стартиране на проект за

„Дженерали Застраховане“ АД подписа споразумение за стартиране на проект за ...

......... София, България, а останалите офиси са базирани в Австралия, Египет, Гана, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините. Сред клиентите на компанията са организации като Bill & Melinda Gates Foundation, International Finance Corporation (IFC), Atlantic Group, Fidelity Bank, Commercial International Bank (CIB), Asian Development Bank, Bank South Pacific и др.  


Банките готвят масово повишение на такси и комисиони през октомври

Банките готвят масово повишение на такси и комисиони през октомври ...

......... да намаляват физическите операции в офис, банките продължават да разширяват клоновата си структура, което е много странно“, смята финансовият анализатор. Той отчете, че кредитните институции използват модерни технологии за увеличаване на сигурността на плащанията, но определи изоставането заради остарял софтуер и потвърди, че финтех компаниите ги изпреварват в това отношение.


65% от българските картодържатели имат доверие на трансакциите направени с

65% от българските картодържатели имат доверие на трансакциите направени с ...

......... разплащателни карти в чужбина. Проучването е проведено сред 1000 български граждани в 28 града. Направени са заключения по въпроси, които се отнасят до предпочитанията на хората за вида на разплащателните карти, отношението им към плащането с карти в чужбина, както и нивото на доверие в безопасността на плащането с карти.


През второто тримесечие на тази година брутният вътрешен продукт (БВП)

През второто тримесечие на тази година брутният вътрешен продукт (БВП) ...

......... тримесечие на 2019 г., в резултат от спада на безработицата и растежа на икономиката. Ръстът на заплатата в публичния сектор беше със 127 лева, а в частния със 138 лева. Средното възнаграждение в публичния сектор  в страната (1282 лева) си остана по-високо от това в частния (1253 лева)“, изчисли финансистът.


През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с ...

......... информира какви са заетостта и отработените човекочасове, както и производителността на труда през второто тримесечие. От НСИ ще разберем какъв е брутният вътрешен продукт (БВП) на национално ниво през второто тримесечие на тази година.  В петък  (6 септември) е неработен ден – почитаме Съединението на Княжество България с Източна Румелия.


Рейтинговата агенция Moody’s повиши перспективата на кредитния рейтинг на България

Рейтинговата агенция Moody’s повиши перспективата на кредитния рейтинг на България ...

......... елиминира риска от самостоятелно действие при валутни кризи, подпомага чуждестранното търсене на вътрешни финансови активи и допринася за гъвкавост на фискалните и външните финанси. С участие в еврозоната намалява кредитният риск, страните получават достъп до надеждната рамка на Европейската централна банка за парична политика и средства за ликвидност за банките.


Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) на бизнеса през миналата година са

Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) на бизнеса през миналата година са ...

......... ДМА по видове се наблюдава нарастване на направените инвестиции в сгради, строителни съоръжения и конструкции и транспортните средства, като относителният им дял се увеличава съответно с 0,1 и 0,6 пункта в сравнение с 2017 година.Структура на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи през 2017 и 2018 г. по видове


Сдруженията и фондациите в България са 9727, приходите от нестопанската

Сдруженията и фондациите в България са 9727, приходите от нестопанската ...

......... Основни икономически показатели на сдруженията и фондациите Балансова стойност на активите и приходи от регламентирана дейност по години Членовете на сдруженията и фондациите към 31 декември достигат 2 083 734, като от тях юридическите лица са 174 096, а физическите - 1 909 638. В тях работят 56 736 доброволни сътрудници, които са отработили 1 432 711 часа.


В регистрираните и отчели дейността си за 2018 г. в

В регистрираните и отчели дейността си за 2018 г. в ...

......... очакваното през юниИкономическото доверие в еврозоната достигна близо 3-годишно дъноИндустрията на фалшификатите: по-печеливша от наркотърговията2 Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


Бюджетният излишък намалява значително заради сделката за закупуването на изтребителите

Бюджетният излишък намалява значително заради сделката за закупуването на изтребителите ...

......... Освен разходите по бюджета на министерството на отбраната, номиналното нарастване идва и от увеличението с 10% на бюджетните заплати и съответно на разходите за осигуровки и здравни вноски. Частта от вноската на България в бюджета на ЕС, изплатена към края на август от централния бюджет, възлиза на 903,6 млн. лв.


Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни. Те

Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни. Те ...

......... а при добри резултати и да продължат работа в компанията. За служителите на Пощенска банка също е осигурена възможност да надграждат дигиталните си знания и компетентности в СофтУни, включително и със специализирани обучения. Повече за победителите в оспорваната надпревара BRAIN GAMES може да видите във Facebook страницата на Пощенска банка.


Брутният външен дълг на България (частен и държавен) расте като

Брутният външен дълг на България (частен и държавен) расте като ...

......... дългът на България беше 25,6% от БВП, като намаля спрямо предходната 2016 г., когато беше чувствително висок – 29,6%. През 2015 г.  дългът спадна до 26,2%, а през 2014 г. задълженията на България бяха 26,97% от БВП. Най-нисък дълг имаше през 2013 г.  – 17,01%, показват данните на националната статистика.


Ограничаването на кешовите плащания е неефективна мярка за борба със

Ограничаването на кешовите плащания е неефективна мярка за борба със ...

......... в страната. "В доклада на Ernst & Young е използвана еднофакторна линейна регресия. Не са извършени редица тестове – за стационарност, за достоверност на крайните резултати. В него липсва и какъвто и да било модел", смята Костов.Повече от коментарите в студиото вижте във видео материала.гледано: 50   Още видео0 гласа


В момента годишният ръст при потребителските кредити е около 20%,

В момента годишният ръст при потребителските кредити е около 20%, ...

......... и в еврозоната. По думите му банките обичат да има сигурност, колкото повече правила има, толкова средата е по-предвидима и това е добре за системата. Според Андронов засега няма причини да очакваме тежка финансова криза, подобна на тази от 2008 г., тъй като в момента няма натрупани такива големи дисбаланси. 


Лихвите по кредитите продължават плавно да се понижават през юли.

Лихвите по кредитите продължават плавно да се понижават през юли. ...

......... заемите до 1 млн. евро, договорени в евро, спада с 0,45 пр.п. На месечна база кредитите над 1 млн. евро, договорени в левове, средният лихвен процент за една година намалява с 0,26 пр.п., а по тези, договорени в евро – с 0,71 пр.п. КРЕДИТИ НА СЕКТОР НЕФИНАНСОВИ ПРЕДПРИЯТИЯ (НОВ БИЗНЕС)


Лихвите по депозитите, които домакинствата са направили през юли, намаляват

Лихвите по депозитите, които домакинствата са направили през юли, намаляват ...

......... в сравнение с юни 2019 г. – с 0,04 пр.п. Дългосрочният лихвен процент за оценка на степента на конвергенция (ДЛП) през юли 2019 г. е 0,43%, като за една година намалява с 0,49 пр.п., а спрямо юни 2019 г. се повишава с 0,11 пр.п. ЛИХВЕНИ ПРОЦЕНТИ ПО ИЗБРАНИ ИНСТРУМЕНТИ  


Ограничаването на кешовите плащания е неефикасна мярка за борба със

Ограничаването на кешовите плащания е неефикасна мярка за борба със ...

......... на плащанията в брой“. Като тестова мярка настоящият таван може да се повиши до 20 хил. лева и да се направи оценка на въздействието на подобна промяна. Ако оценката е, че отслабването на ограничението дава положителен ефект, то тогава може да се продължи към пълно премахване на регулацията, посочват икономистите.


Българската народна банка проведе аукцион за продажба на част от

Българската народна банка проведе аукцион за продажба на част от ...

......... се набавиха от проведения на 29 юли аукцион. Набраните средства бяха използвани за плащане на част от сумата по сделката за осемте американски изтребители F-16. Покупката им ще увеличи дефицита в консолидирания бюджет на касова основа от първоначално заложените 0,5% от БВП до 2,1% или малко над 2,2 млрд. лв.


През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с ...

......... материални активи и кризисните събития. НСИ ще обяви предварителни данни за миналата година на промишлените продукти в натурално изражение – по номенклатура ПРОДПРОМ 2018, както и обобщена информация за пенсионните дружества и фондовете, специализираните инвестиционни предприятия, предприятията с нестопанска цел, застрахователните и презастрахователните предприятия и нефинансовите предприятия от всички сектори.


Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните ...

......... килограм на едро в края на седмицата. Захарта се търгува по 1,25 лв./кг, а брашното, тип „500“, поскъпва с 2,0 на сто до 1,01 лева за килограм. Цената на ориза се понижава с 0,5 на сто до 1,96 лева за килограм. Яйцата се продават средно по 0,19 лева за брой.


Още по тематаБНБ очаква българската икономика да нарасне с 3,7%

Още по тематаБНБ очаква българската икономика да нарасне с 3,7% ...

......... в сравнение с юли 2018 г. (11,8% годишно повишение през юни). През миналия месец чуждестранните активи се увеличават с 9,5% (9,9% годишен ръст през юни 2019 г.), като достигат 69,403 млрд. лева.Чуждестранните пасиви са 9,388 млрд. лв. и на годишна база намаляват с 1,6% (0,7% годишно понижение през юни).  


Необслужваните ипотечни и потребителски кредити за физически лица към 30-ти

Необслужваните ипотечни и потребителски кредити за физически лица към 30-ти ...

......... лихви", съветва експертът. Според Василев клиентите, които са в текущи големи просрочия остават кредитируеми единствено от небанковите финансови институции, където лихвите са много по-големи. "Процедурата е такава, че при идването на съдия изпълнител, главницата не може да се преговаря", коментира Василев.Вижте видео с целия разговор.гледано: 75   Още видео0 гласа


В системата на допълнителното пенсионно осигуряване към 30 юни 2019

В системата на допълнителното пенсионно осигуряване към 30 юни 2019 ...

......... резултат на дружествата към края на юни 2019 г. е в размер на 33,2 млн. лева. Общият брой на осигурените лица в четирите вида пенсионни фондове към края на полугодието на 2019 г. е 4 712 456 души, като нараства спрямо година по-рано с 1,61 на сто.      


Въвеждането на еврото в страните от Централна и Източна Европа

Въвеждането на еврото в страните от Централна и Източна Европа ...

......... приемането на еврото са държави със слаби външни финанси, които биха се възползвали от статута на резервната валута; държави с високи нива на заеми в евро за частния и публичния сектор ("евроизация"); и държави с привързани валутни курсове (тъй като загубата им от независима парична политика би имала минимално въздействие).


Ако се въведе обратно начисляване на ДДС за българските зеленчукопроизводители,

Ако се въведе обратно начисляване на ДДС за българските зеленчукопроизводители, ...

......... за стоковите борси и тържищата коментира пред Bulgaria ON AIR: "Идеята е по този начин да останат средства в дребните производители, да реинвестират и да разширят бизнеса си. Може да има много положителен ефект, но нека я въведем и ще видим резултатите".Вижте още във видеото.гледано: 38   Още видео0 гласа  


Застрахователните брокери са реализирали премиен приход за първото полугодие на

Застрахователните брокери са реализирали премиен приход за първото полугодие на ...

......... застраховане), следвани от „Пожар и природни бедствия” (7% от записаните премии по общо застраховане) и „Заболяване” (2% от записаните премии по общо застраховане). При животозастраховането, реализираният чрез застрахователните брокери премиен приход е записан основно по застраховка „Живот” и рента (43%), следвана от застраховките „Застраховка "Заболяване"” (32%) и „Застраховка "Злополука"” (10%). 


За една година активите, управлявани от местните и чуждестранните инвестиционни

За една година активите, управлявани от местните и чуждестранните инвестиционни ...

......... растат с над 9% Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар Още от България Вложенията на инвестиционните фондове се увелич</p></a></div>
</article>
				</div>
<hr />

<div class=

След като излязоха данните за пазара на кредити от първото

След като излязоха данните за пазара на кредити от първото ...

......... кредитните фирми само се развиват. Стига се до ръст 80%, което е огромен процент за финансовия сектор в България. Естествено, компаниите използваха значителния ръст за да си разширят пазарите си извън страната. Днес вече е факт, че някои кредитни компании действат в Украйна, Камбоджа, Беларус, Аржентина и Колумбия.

Нетният поток на преките инвестиции в България за първите шест

Нетният поток на преките инвестиции в България за първите шест ...

......... 2018 г. Подстатия Дялов капитал и реинвестиране на печалба е в размер на 33,819 млрд. евро, като намалява с 49,2 млн. евро спрямо декември 2018 г. (33,868 млрд. евро). Подстатия Дългови инструменти е 9,458 млрд. евро и нараства с 291,3 млн. евро спрямо декември 2018 г. (9,166 млрд. евро).  


На 26 август Българска народна банка ще проведе аукцион за

На 26 август Българска народна банка ще проведе аукцион за ...

......... се набавиха от проведения на 29 юли аукцион. Набраните средства бяха използвани за плащане на част от сумата по сделката за осемте американски изтребителя F-16. Покупката им ще увеличи дефицита в консолидирания бюджет на касова основа от първоначално заложените 0,5% от БВП до 2,1% или малко над 2,2 млрд. лв.


Текущата и капиталова сметка на България през юни е положителна

Текущата и капиталова сметка на България през юни е положителна ...

......... увеличение с 286,1 млн. евро  за същия период на миналата година.Резервните активи на БНБ растат с 238,7 млн. евро през юни, като преди година увеличението беше 732,9 млн. евро. За периода от януари до юни те намаляват със 100,3 млн. евро, като преди година спадът беше със 143,6 млн. евро. 


През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани ...

......... работен ден на тази седмица НСИ ще даде статистика, свързана с разходите за придобиване на дълготрайни материални активи през второто тримесечие на 2019 г. Националната статистика ще публикува данни как са се движили в периода април – юни индексите на оборота в услугите и цените на производител в горското стопанство.


На 13 август 2019 г. арбитражният трибунал постанови решение по

На 13 август 2019 г. арбитражният трибунал постанови решение по ...

......... защити, придружени от експертни становища и доказателства, през м. декември 2018 г. Държавният резервен фонд на Оман се отказа от исковете си без право да ги предяви отново. В съответствие с този отказ, решението отхвърля окончателно исковете като неоснователни и осъжда ищеца да заплати всички разноски по делото на България.


Предприятията с приходи от продажби над 16 млн. лв., стойност

Предприятията с приходи от продажби над 16 млн. лв., стойност ...

......... получат и електронните магазини, които не използват друг софтуер за управление на продажбите, освен софтуера на електронния магазин. Предлага се промяна и в срока за търговците, регистрирани или нерегистрирани по ДДС, които използват софтуер за управление на продажбите (СУПТО), които да приведат в съответствие дейността си до 31 януари 2020 г.


Компаниите, които отпускат т.нар. „бързи кредити“, през второто тримесечие на

Компаниите, които отпускат т.нар. „бързи кредити“, през второто тримесечие на ...

......... до 85,4%. Размерът на емитираните дългови ценни книжа от дружествата, специализирани в кредитиране, е 41,5 млн. лв. в края на юни 2019 година. Той се увеличава със 7,9% (3 млн. лв.) в сравнение с края на юни 2018 г. и остава без промяна спрямо края на март 2019 година.   


Бизнесът на лизинговите компании в България се развива добре, като

Бизнесът на лизинговите компании в България се развива добре, като ...

......... година намалява от 68,6% до 62,7%. Размерът на емитираните дългови ценни книжа от лизинговите дружества в края на юни e 25,1 млн. лв., като намалява с 16,4% (4,9 млн. лв.) в сравнение с края на юни 2018 г. и с 2,5% (0,6 млн. лв.) спрямо края на март тази година.


Общият доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие

Общият доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие ...

......... консумацията. По-съществено намалява потреблението на: хляб и тестени изделия - от 21,3 на 20,4 кг, зеленчуци - от 19 на 18 кг, кисело мляко - от 7,9 на 7,5 кг, и плодове - от 8,9 на 8,5 килограма. Без промяна остава потреблението на месни произведения, сирене, зрял фасул и захар.


Общият паричен ресурс, наличен към края на юли в Държавния

Общият паричен ресурс, наличен към края на юли в Държавния ...

......... преди месец. Единствената функция на Сребърния фонд засега е да подкрепя фискалния резерв, посочи още тя. „Опцията демографския срив да се компенсира и да се подкрепи пенсионната система остава единствено чрез бюджета през данъците“, допълни бившият вицепремиер. Според нея решението Сребърният фонд да се прехвърли във фискалния резерв е конюнктурно.


Българските компании насочват фокуса си към дестинации като Португалия, Израел,

Българските компании насочват фокуса си към дестинации като Португалия, Израел, ...

......... „Тъй като те са основни наши партньори на международните пазари, това създава този баланс, който дава едни осреднени стойности от 6,4% повишение за износа на българска продукция", коментира Левичаров.Как се справя икономиката на Европейския съюз по отношение на търговията може да научите от видео материала.гледано: 43   Още видео0 гласа


Производителността на труда в България леко забавя ръста си и

Производителността на труда в България леко забавя ръста си и ...

......... Брутната добавена стойност се увеличава с 3,1%. Крайното потребление регистрира положителен икономически растеж от 2,7%. По сезонно изгладени данни в НСИ отчитат годишен ръст от 2,2% на бруто образуването на основен капитал. Износът на стоки и услуги се увеличава с 3,3%, а вносът на стоки и услуги намалява с 5,5%.


България е на второ място в НАТО по разходи от

България е на второ място в НАТО по разходи от ...

......... да останат на същото високо ниво.  Вторият важен показател е колко процента от разходите за отбрана отиват за ново въоръжение. Тези 2,2 млрд. лв., които България вече преведе за новите изтребители F-16, представляват 60% от разходите ни за отбрана, което ни нарежда на първо място в НАТО по този показател.


БСП предлага отсега да започне разговорът за държавния бюджет за

БСП предлага отсега да започне разговорът за държавния бюджет за ...

......... на календарната година трябва да бъде обнародвана в Държавен вестник.  Относно подготовката за местните избори, Корнелия Нинова съобщи, че до 10 септември трябва да приключат конференциите за издигане на кандидати на БСП по места. Засега не е ясно дали омбудсманът Мая Манолова ще се кандидатира за кмет на София.   


През второто тримесечие на тази година растежът на кредитите е

През второто тримесечие на тази година растежът на кредитите е ...

......... октомвриПечалбата на банките в края на септември се е увеличила с 40% на годишна база Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар


УниКредит Булбанк  и "Кредит плюс" ООД са двамата кандидати, подали

УниКредит Булбанк  и "Кредит плюс" ООД са двамата кандидати, подали ...

......... плюс" ООД – по обособени позиции 1, 2 и 3, а УниКредит Булбанк АД – по обособени позиции 4, 5, 6, 7 и 8. Заявленията ще се разгледат, след което ще бъдат изпратени покани за подаване на първоначални оферти на отговарящите на условията кандидати, посочиха от Фонда на фондовете.  


Още по тематаМладите българи предпочитат да теглят кредити от небанкови

Още по тематаМладите българи предпочитат да теглят кредити от небанкови ...

......... техника и мебели. През първото полугодие на тази година хората са дали 26% повече за хладилници, перални и готварски печки и 20% повече за диван и обзавеждане за спалня. Това са част от основните тенденции в новото 18-о издание на класацията „Топ 10 на изплащане“ от БНП Париба Лични Финанси.


Държавен фонд „Земеделие“ изплати на всички допустими стопани над 23,

Държавен фонд „Земеделие“ изплати на всички допустими стопани над 23, ...

......... беше разпределена между близо 14 000 земеделските стопани, които отглеждат крави и юници, биволи, овце-майки и кози-майки. На подпомагане подлежат регистрирани стопани, подали заявления за директни плащания Кампания 2019 г. Те трябва да са били допустими за финансиране и да са получили субсидии за животни за Кампания 2018 г.  


България сви търговския си дефицит в края на юни, след

България сви търговския си дефицит в края на юни, след ...

......... за консумация (изкл. Горивата)“1 (27,9%).Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с ЕС за пет месеца е отрицателно и е на стойност 883,7 млн. лева. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) то  е на плюс със 135,3 млн. лева.


През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани ...

......... на лизинговите дружества и компаниите за бързи заеми в края на юни. НСИ ще информира какви са през второто тримесечие на тази година доходите, разходите и потреблението на домакинствата, индексите на цените в селското стопанство и цените на производител в селското стопанство . В петък (16 август) няма обявени събития.


Когато липсва разбиране на определения, методика и особености на основни

Когато липсва разбиране на определения, методика и особености на основни ...

......... бедност. Именно там следва да бъдат съсредоточени социалните политики, които целят ограничаването на бедността и социалното изключване. –––––––––––––––––––––––––––[1] Виж, например, тук.[2] Встрани от темата на настоящата статия, трябва да споменем също, че дори и при тези особености на изчислението, средната заплата постепенно настига издръжката на живот по дефиницията на КНСБ.


През последните 4 години интересът към кредитирането се върна и

През последните 4 години интересът към кредитирането се върна и ...

......... непълни, затова, ако някой реши да тегли кредит от наше име, ще му трябват допълнителни. „Поради тази причина не бива да даваме лични данни по телефона, ако някой ни се обади“, бе категоричен той Експертът припомни, че в кредитния регистър винаги може да проверим какви кредити има на наше име.


Кредитирането на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) нарасна с 9% през

Кредитирането на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) нарасна с 9% през ...

......... през 2021 г. Целта на банката през следващите години е консолидирана възвращаемост на капитала от приблизително 11%. РБИ се стреми в средносрочен план да поддържа базовият собствен капитал от първи ред около 13%. На базата на тези цели, банковата група възнамерява да изплаща между 20 и 50% от консолидираната печалба.


През изминалата година в България са направени 293,5 млн. броя

През изминалата година в България са направени 293,5 млн. броя ...

......... ЕЦБ е в сила от януари 2014 г., като първото отчитане съгласно неговите изисквания е за календарната 2014 г. Преди отчетната 2014 г., статистиката на плащанията е събирана и изготвяна съгласно Насоки на ЕЦБ от 1 август 2007 г. относно паричната статистика и статистиката на финансовите институции и пазари (ЕЦБ/2007/9).


Тенденцията за намаляване на депозитите на домакинствата и фирмите през

Тенденцията за намаляване на депозитите на домакинствата и фирмите през ...

......... с 2,6%. Общо 175 физически лица и нетърговски организации, обслужващи домакинствата, са изтеглили заеми над 1 млн. лв., показват данните на БНБ. Това е със 147 броя по-малко отколкото година по-рано. 5136 фирми пък са теглили заеми над 1 млн. лв. Това е със 172 броя повече спрямо юни 2018 г. 


Към края на второто тримесечие плащанията по задължителната полица „Гражданска

Към края на второто тримесечие плащанията по задължителната полица „Гражданска ...

......... предявените претенции, но неизплатени към 30 юни – 418 млн. лв. Очаквано, най-голям дял в статистиката заемат леките автомобили и товарните с допустима максимална маса до 5 тона. По имуществени вреди плащанията там се очаква да бъдат в размер на 1,05 млрд. лв., а по неимуществени - 1,527 млрд. лв.