Сигнали за масово отравяне на домашни любимци в Бургас. Отровата

Сигнали за масово отравяне на домашни любимци в Бургас. Отровата ...

......... вижда жена, която разсипва веществото около дърветата в 4 часа сутринта. Снимка: btvnovinite.bg "След публикацията сме се самосезирали и към настоящия момент съм разпоредил и се извършва проверка по случая", обясни старши комисар Радослав Сотиров, директор ОДМВР Бургас. Бургазлии се надяват жената от кадрите от охранителната камера да бъде открита.


Община Перник открива гореща телефонна линия за по-добра връзка с

Община Перник открива гореща телефонна линия за по-добра връзка с ...

......... перничани ще текат от 5.00 ч. до 10.00 ч. сутрин и от 17.00 ч. до 22.00 ч. вечер Според кмета Станислав Владимиров актът е част от ангажимента му за по-достъпна администрация и по-добър контакт с перничани. По думите му всички подадени сигнали ще бъдат разглеждани и решавани в кратки срокове.


СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща ...

......... и болничните да се плащат изцяло от НОИ. На трето място възниква въпросът – докога в България ще се дават болнични единствено по усмотрение на личния или лекуващия лекар, без да е ясно за кое заболяване колко дни се полагат? Трябва да има точен регламент и точна система за контрол."


Световният №1 Рафаел Надал съхрани надеждите си за продължаване към

Световният №1 Рафаел Надал съхрани надеждите си за продължаване към ...

......... и да затвори частта с 6:4.Матадора пречупи Циципас с късен пробив и в третия сет - този път в 11-ия гейм, след което нямаше проблеми да затвърди пробива, печелейки мача.Въпреки успеха, Надал разчита на помощ от Данийл Медведев, който трябва да победи Александър Зверев, за да класира испанеца на полуфинал.


Данните на Националния осигурителен инстиут показват, че стабилно увеличение в

Данните на Националния осигурителен инстиут показват, че стабилно увеличение в ...

......... това руши имиджа на българския лекар”, заявява д-р Гергана Николова от БЛС. И предупреждават, че ограничаването ще доведе до разпространение на заразни болести и усложнения при болните, които ходят на работа. От Българския лекарски съюз не подкрепят порочни практики и призовават, ако се докажат злоупотреби, виновните да си понесат последствията.


Кметът на Община Перник Станислав Владимиров обяви въвеждането на режимно

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров обяви въвеждането на режимно ...

......... Мещица, Витановци, Богданов дол, Ярджиловци, Черна гора и Лесковец. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Режимът ще започне на 18 ноември 2019 г., като перничани ще имат вода от 5.00 ч. до 10.00 ч. сутрин и от 17.00 ч. до 22.00 ч. вечер. През останалото време водоподаването ще бъде преустановено.Министерството на здравеопазването проверява три столични болници, заради смъртта на

Министерството на здравеопазването проверява три столични болници, заради смъртта на ...

......... е прав ще установи проверка.„Съжалявам и изразявам съболезнование на родителите назначил съм незабавна проверка на трите болници до сряда трябва да ми докладват, ако се установят нарушения ще има наказания”, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. От "Пирогов" отказаха интервю, а директорът на болница "Лозенец" не беше открит за коментар.


Над 60 съдии от цялата страна изпратиха отворено писмо, с

Над 60 съдии от цялата страна изпратиха отворено писмо, с ...

......... - тукКак бе избран повторно Иван Гешев - тукКак протече заседанието във ВСС и протестите отвън - четете тук.Защо Румен Радев върна избора на Гешев за главен прокурор - четете тукПървото изслушване и гласуване за Иван Гешев - четете тукВсичко, което трябва да знаете за:Изборът на нов главен прокурор (189)


Близо 30 г. българите се питат дали е завършил Преходът.

Близо 30 г. българите се питат дали е завършил Преходът. ...

......... твърдението е вярно, докато десните го опровергават. Първан Симеонов каза още, че изследването показва и друго нещо - в България допуснахме доста сериозно неравенство. Много хора се чувстват не просто обеднели, а лишени от статус. Това са загубилите от Прехода. Те няма как да са доволни. Ние сме застаряващо обществото.


Лекари спасиха 41-годишен мъж, след като отстраниха мозъчен тумор с

Лекари спасиха 41-годишен мъж, след като отстраниха мозъчен тумор с ...

......... това е пристъпено към самото отстраняване на лезията. По време на продължилата цял ден операция пациентът е загубил 2 литра кръв. Мъжът провежда активна рехабилитация и вече се храни сам. Лекарите са оптимисти, че до няколко седмици ще бъде изписан, но след това ще трябва да бъде наблюдаван поне година.


Емил Велев, който е последният треньор, извел Левски до титла,

Емил Велев, който е последният треньор, извел Левски до титла, ...

......... мога да споменавам. Чудя се обаче каква е функцията на спортния директор Ивайло Петков в клуба. Така и не ми става ясно. Не го чувам да говори. Призовавам го да каже какво е свършил. Дали е изгонил петима, спестил ли е 8 заплати, привлякъл ли е някой Марадона...", завърши Кокала.Днес ще изказвам лично мнение, а не такова като член

Днес ще изказвам лично мнение, а не такова като член ...

......... хиляди "мъртви души" в изборните списъци е измислена. Това е дна техническа грешка. Аз съм срещу едни прибързани промени в изборното право. Трябва промените в Изборния кодекс да бъдат много добре и детайлно обмислени", категоричен бе Димитър Димитров. Ще има ли касиране на изборите в с. Бозвелийско заради симпатично мастило?


Сигурна съм, че няма да се стигне до нова газова

Сигурна съм, че няма да се стигне до нова газова ...

......... гориво се спазват изискванията на ЕС, заяви Теменужка Петкова.За отработеното гориво от АЕЦ „Козлодуй" имаме договор с нашите партньори, на база на който то се извозва, а за АЕЦ „Белене" темата е включена в проекта, одобрен от ЕС и зависи какво ще се случи с конкурса, какво ще бъде процедурата.


Изразяваме дълбокото си възмущение от поведението на Данаил Димитров Кирилов

Изразяваме дълбокото си възмущение от поведението на Данаил Димитров Кирилов ...

......... Атанаска Дишева на 14.11.2019 г. в сградата на Висшия съдебен съвет, неучтиво, нетолерантно и неуважително отношение към членовете на Висшия съдебен съвет Атанаска Дишева и Олга Керелска в проведеното на 24.10.2019 г. заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет". Цацаров: Нямам основания да променя избора си да подкрепя Иван Гешев


В изявлението на президента Радев за връщането на кандидатурата на

В изявлението на президента Радев за връщането на кандидатурата на ...

......... води за мястото, отговорността на прокуратурата. Не е само мое мнение, че тази структура трябва да бъде променена, каза още журналистът. Прокуратурата не трябва да бъде част от изпълнителната власт, трябва да е част от независимата съдебна система, добави Борислав Цеков. ВСС преизбра Иван Гешев за нов главен прокурор  


Общо 64 съдии от цялата страна излязоха с отворено писмо

Общо 64 съдии от цялата страна излязоха с отворено писмо ...

......... нямат място нито във ВСС, нито в съдебната система и държавното управление въобще". Магистратите казват, че правосъдният министър е използвал "недопустими изрази и обиден тон, които принизяват работата на висшия орган на съдебната власт и създават впечатление за недопустимо политическо толериране на едни членове на съвета за сметка на други".Българската стопанска камара не подкрепя предложението да не се изплаща

Българската стопанска камара не подкрепя предложението да не се изплаща ...

......... антикризисна мярка за една година през 2010 г., а действа вече девет години. Чрез този вменен на работодателите допълнителен ангажимент те фактически биват облагани тройно – чрез осигуровките, които внасят за своите работници, дължимите обезщетения за първите три дни от временната нетрудоспособност и изплащането на допълнителни възнаграждения за заместващи работници".


Правителственият „Фалкон” ще бъде спрян от движение, докато не се

Правителственият „Фалкон” ще бъде спрян от движение, докато не се ...

......... вероятно и време да се помисли за нещо ново", коментира Коджейков, като подчерта, че не е обсъждал въпроса с премиера. Още не се знае какво би струвало нова машина за авиоотряда, защото не е поставена задача какъв тип самолет да се търси - дали малък бизнес самолет или втори "Еърбъс".


При донорска ситуация и съвместимост с пациент от листата на

При донорска ситуация и съвместимост с пациент от листата на ...

......... „Медицински надзор“ продължават своята работа, насочена към обучения на български специалисти, изграждане на двустранни отношения със страни с развити трансплантационни програми и реализиране на национални мерки за изграждане на съвременна система по донорство и трансплантация, която да предостави на всеки нуждаещ се български гражданин равни и адекватни възможности за трансплантация.


В непрекъснат добър диалог постигнахме доста - повишаваме нивото на

В непрекъснат добър диалог постигнахме доста - повишаваме нивото на ...

......... за нов управителен съвет. Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е основана през месец февруари 2009 година. Към момента в нея членуват над 10 000 служители на МВР - полицаи, пожарникари и спасители, държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.


От равносметката 30 години след 10 ноември 1989 г., резултатите

От равносметката 30 години след 10 ноември 1989 г., резултатите ...

......... Тема на разговора бяха и подготвяните промени в Закона за българското гражданство, чиято цел е да пресекат неправомерните практики. Вицепрезидентът бе категорична, че даването на българско гражданство е въпрос на национален суверенитет. Илияна Йотова подчерта, че задължителен критерий за гражданство по произход трябва да бъде доброто владеене на български език.


Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната ...

......... със страната ни ще продължи да се задълбочава и в бъдеще, а православната вяра в България ще се пази и развива с помощта на Света Богородица. Посещението на президента Румен Радев в Света гора продължава с посещение на българската духовна и национална светиня – православният манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“.


Варна загуби няколко красиви емблематични сгради през последните месеци, а

Варна загуби няколко красиви емблематични сгради през последните месеци, а ...

......... отминалите времена. Къщата не е архитектурна ценност и спокойно отстъпва място за ново строителство. Постройката на ул. “Георги Живков” 11 не се е стопанисвала от доста време, пише още регионалната медия. От години там са липсвали признаци на живот, а дворът – с разпилени всевъзможни предмети от бита и боклуци.


Вътрешната опозиция в БСП поиска оставката на лидера на партията

Вътрешната опозиция в БСП поиска оставката на лидера на партията ...

......... години, а подкрепата за нея се топи. "Това е устойчива низходяща тенденция на спад в доверието към БСП, дължащ се на целенасочено подменяния характер на партията от демократична към авторитарна, от лява към популистка и консервативна", се казва в анализа на опозицията, който беше внесен на "Позитано" 20 в петък.


Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната ...

......... ще продължи да се задълбочава и в бъдеще, а православната вяра в България ще се пази и развива с помощта на Света Богородица.Посещението на президента Румен Радев в Света гора продължава с посещение на българската духовна и национална светиня – православният  манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“.По публикацията работи: Анисия Иванова


Марихуана на стойност около 300 000 лева е открита в

Марихуана на стойност около 300 000 лева е открита в ...

......... и на това количество. По първоначалнни данни обощото количество зелена суха листна маса е около 20 килограма. За престъплението законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода, както и глоба от 5 000 до 20 000 лева. Иззеха голямо количество наркотици при спецоперация на служители на ОДМВР Русе


Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната ...

......... и владетелите на други православни държави, са давали своя принос в създаването, укрепването и поддържането на светогорските манастири“, посочи държавният глава. От своя страна представителите на манастирските братства в най-тежките за православните народи времена са извършвали своята просветителска и апостолска мисия, подкрепяйки с вяра, слово и дело своите православни братя.


Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на

Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на ...

......... на самия Миков, на президента на ПЕС Сергей Станишев, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Георги Божинов, Красимир Янков и други. Писмото е разпратено по пощата до всички членове на Националния съвет на БСП в навечерието на неделния пленум на партията, на който ще се обсъжда представянето на столетницата на местния вот.


14 ноември 2019 г. -Huawei Technology Bulgaria бе избрана за

14 ноември 2019 г. -Huawei Technology Bulgaria бе избрана за ...

......... EU Industrial R&D Investment Scoreboard. Постоянните инвестиции на компанията имат положителен икономически ефект в България. Благодарение на партньорството на Huawei с оператори и партньори, Huawei доставя облачни услуги, LTE, смарт технологии за образованието и водещи 5G технологии в България, които предоставят на българските клиенти висококачествени иновативни продукти и комуникационни услуги.


76-годишният Петко Славов от кв. "Долапите" в Русе, който прегази

76-годишният Петко Славов от кв. "Долапите" в Русе, който прегази ...

......... Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението. 15 г. затвор заплашват шофьора на камиона, убил дете в Русе Съдът остави в ареста 76-годишния мъж, който може да обжалва определението пред Апелативния съд във Велико Търново.


Концесионерът на Стария плаж в Созопол е получил констативен протокол

Концесионерът на Стария плаж в Созопол е получил констативен протокол ...

......... така да се оформят защитните диги. Според Закона за устройство на територията обаче, ако се изкопаят над 30 куб. метра земна маса, е необходимо строително разрешение. Такова концесионерът на созополския плаж не е поискал и не е получил. Той е изпратил единствено уведомително писмо, допълниха от администрацията на Тихомир Янакиев.


Към настоящия момент отношенията между Русия и Украйна по темата

Към настоящия момент отношенията между Русия и Украйна по темата ...

......... все по-често. Това е реалният резултат и ефект от диверсификацията, за която работи правителството. По "Балкански поток" също се работи много активно. С всички тези проекти България вече е готова да се справи с всяка една криза", категорична бе тя. Борисов заведе Херо Мустафа на газовата връзка Гърция-България    


Община Перник излезе със свое предложение за това какъв да

Община Перник излезе със свое предложение за това какъв да ...

......... млн. куб. метра вода при капацитет от 25 млн. куб. метра. От ВиК дружеството заявяват, че основната причина за това е сушата. Владимиров обаче изрази съмнения, че язовирът не е експлоатиран правилно, че за проблема се е знаело от доста време, но не са взети никакви мерки. Предложението на общината


Автотехническата експертиза за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, е

Автотехническата експертиза за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, е ...

......... 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград. До седмица ще има новини по случая с катастрофата с Местан, заяви адвокат


Вътрешната опозиция в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова и

Вътрешната опозиция в БСП поиска оставката на Корнелия Нинова и ...

......... Шишкова 35. Румен Банков 36. Атанас Пъдев 37. Борис Цветков 38. Димитър Генчев 39. Катерина Янчева 40. Ангел Найденов 41. Лало Кирилов 42. Дора Янкова 43. Георги Гергов 44. Атанас Петков 45. Любомир Паунов 46. Георги Търновалийски 47. Галин Дурев 48. Димитър Б. Здравков 49. Атанас Телчаров 50. Румяна Сидерова


Работна група към парламента до няколко дни ще реши за

Работна група към парламента до няколко дни ще реши за ...

......... няма да се позволи истински болните хора да бъдат ощетени. Попитана как ще се установи кои са недобросъвестните, Русинова посочи, че трябва да се разчита на съвестта на хората, на всеки един служител, защото, по думите ѝ , контролът само върху здравната система и личните лекари, не е достатъчно ефективен.


"От класика към иновации" бе основният акцент на есенната сесия

"От класика към иновации" бе основният акцент на есенната сесия ...

......... и производство на най-различни триизмерни предмети. Гостите на събитието посрещнаха с любопитство най-новия филм на СПБ „Съвременният път на пивото“ и фото експозицията, представяща  производствената среда във всяка пивоварна. Национална бирена академия продължава и следващата година с нови предизвикателства, събития, теми и емоции, посветени на пивото.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната ...

......... продължи да се задълбочава и в бъдеще, а православната вяра в България ще се пази и развива с помощта на Света Богородица. 8     Посещението на президента Румен Радев в Света гора продължава с посещение на българската духовна и национална светиня – православният  манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“.  


Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда

Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда ...

......... бъде задържан ще разбие главата си в стената и ще се самоубие. На обвиняемия били сложени белезници и впоследствие той бил настанен в помещение за задържане на лица в сградата на полицейското управление. Предстои наказателното производство срещу И.Т. да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.


Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря ...

......... участието ни в различните инструменти за сътрудничество между ЕС и Африка. Мислим, че е много важно да се проведе възможно най-бързо провеждането на бизнес форум между двете страни. Разчитаме на подкрепата на премиера Борисов и на вас, за да насърчите икономическото сътрудничество между нашите две страни” - Мануел Домингос Аугусто.


По Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" се подготвя пакет

По Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" се подготвя пакет ...

......... с НОИ, НАП и общините ще се осигурява и бърза писта за предвижване на документите, когато става въпрос за установяване на човек да работи и живее в България. Мярката ще бъде насочена не само към студенти, но и към хора до 54 години, които искат да се върнат в България.


Районна прокуратура – Перник е предала на съд Н.В. по

Районна прокуратура – Перник е предала на съд Н.В. по ...

......... дейност, пари с цел „купуване на изборен глас“ за определена партия. Очаква се първа присъда за купуване на гласове в Плевен За извършените от него престъпни деяния Н.В. е бил привлечен към наказателна отговорност. Предстои делото срещу него да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.


Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционна разпоредбата от Закона за

Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционна разпоредбата от Закона за ...

......... и правото на информация, при зачитане на неприкосновеността на личния живот".В решението си КС детайлно изследва правото на свобода на изразяване, на информация и на защита наличните данни и практиката на съда в Страсбург и на този в Люксембург. Като подчертава, че трябва да се търси баланс в защитата им.


От понеделник Перник преминава на воден режим. Чешмите на перничани

От понеделник Перник преминава на воден режим. Чешмите на перничани ...

......... подаде вода за кв."Варош", което също ще облекчи режима", твърди Каменов. Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир „Студена“, разпореди Борисов В понеделник се очакват пробите от язовир "Долна Диканя", съобщи още Станислав Владимиров. При добър резултат неговите води също ще се насочат към перничани.


Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на

Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на ...

......... Генчев     39. Катерина Янчева     40. Ангел Найденов     41. Лало Кирилов     42. Дора Янкова     43. Георги Гергов     44. Атанас Петков     45. Любомир Паунов     46. Георги Търновалийски     47. Галин Дурев     48. Димитър Б. Здравков     49. Атанас Телчаров     50. Румяна Сидерова


41-годишен мъж с мозъчен тумор над 1 кг е бил

41-годишен мъж с мозъчен тумор над 1 кг е бил ...

......... успеха на операцията, още дълго време ще бъде "извън строя"."Въпреки че е инвалид, той нито за секунда не е спирал да работи и да се грижи за прехраната на семейството си", споделя неврохирургът.Дарителска банкова сметка Божидар Етрополски BG16 UBBS 8448 4010 5014 13BIC / SWIFT: UBBSBGSFПо публикацията работи: Веселина Йорданова


След като първият ден от болничните няма да се изплаща,

След като първият ден от болничните няма да се изплаща, ...

......... се скрие… да спести едни пари… Защо ще продължите да прибирате пълния размер осигуровки, тогава? Къде ще си ги занесете тия пари? При всички тези корумпирани държавни чиновници, с право ли се притесняваме, че ще се окажат в нечии джобове, без да им мигне окото? Е** ти „дисциплиниращото“! Честно!   


От „Пирогов“ съобщават, че детето е било в „състояние, несъвместимо

От „Пирогов“ съобщават, че детето е било в „състояние, несъвместимо ...

......... причината, която кара родителите да потърсят медицинска помощ. В следващите ден-два се появяват мехурчета по задната стена на фаринкса, небцето, устната лигавица, езика. Към третия ден се появява и обрив Ц предимно по дланите и ходилата. Той може да се изяви само със зачервяване или с развитие на болезнени мехурчета.


Правителственият

Правителственият "Фалкон" ще бъде спрян от полети докато не се ...

......... докато не се установи причината за аварията, съобщи директорът на "Авиотряд 28" ген. Тодор Коджейков, цитиран от БНТ. По-рано днес фалконът бе приземен аварийно заради технически проблем при пристигането на делегация, начело с премиера Бойко Борисов от Солун.Коджейков ще апелира за купуване на нов самолет.Самолетът бе приземен успешно, няма пострадали.


За 2020 г. са предвидени 23 или 24 милиона лева

За 2020 г. са предвидени 23 или 24 милиона лева ...

......... уроци, но те са платени", отбеляза министърът. „Всеки създаден от учителите електронен ресурс за новата образователна платформа - урок, учебно помагало, тест или задача, ще се плаща по 160 лв. от проекта. Надяваме се до три-четири години да имаме достатъчно образователни ресурси, от които учениците да учат", каза още Вълчев.


Няма никакви основания да се търси оставка на Корнелия Нинова.

Няма никакви основания да се търси оставка на Корнелия Нинова. ...

......... пленума на БСП в неделя ще се чуят различни мнения, но не смятам, че резултатите от изборите предполагат да се самобичуваме отново. Добре е един път да се похвалим, че сме постигнали добри резултати, каза още Александър Симов. Филип Попов: Вътрешната критика в БСП "налива вода в мелницата на ГЕРБ"


"Изборът на главен прокурор е законово предрешен, тъй като президентът

"Изборът на главен прокурор е законово предрешен, тъй като президентът ...

......... нас, Иво Христов заяви: "Реален фактор, който може да ускори оставката на българското правителство, е противоборството между САЩ и Русия относно това да премине ли през България "Турски поток". Според мен това е и причината премиерът Борисов да бъде привикан във Вашингтон идната седмица. Ще видим какви ще са резултатите.“


Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда

Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда ...

......... да играе на покер-автомати. На връщане И. отново извикал пострадалата, която се опитала да се противопостави на баща си, но той я заплашил с побой и повторно я изнасилил. Предстои наказателното производство срещу К.И., който има предходни осъждания, да продължи в съда, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.


Седемте архитектурни бюра, които бяха допуснати до финалния етап на

Седемте архитектурни бюра, които бяха допуснати до финалния етап на ...

......... му е работил за компании като "Самсунг". CLAB е италианско студио, има публични и частни проекти в Италия. Сред седемте избрани участници е и обединение "ДжиТиЕрЕф & Студио Морфе", което влизат студио "Морфе" и италианската компания "Джовани Тортели Роберто Фрасони Аркитети", която има проекти за музеи в Италия и Израел.


Военните формирования на Сухопътните войски отбелязват своя боен празник с

Военните формирования на Сухопътните войски отбелязват своя боен празник с ...

......... в Плевен На 18 ноември (понеделник) 2019 г. от 10.00 ч. военнослужещите от военните формирования от състава на Сухопътните войски в градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Сливен, Мусачево, Горна Оряховица и с. Свобода ще посрещнат своите гости и ще им представят възможностите на въоръжението и бойната техника на формированията.


По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни

По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни ...

......... при инциденти на пътя и за измолване на скорошно оздравяване на пострадалите. Двама души са загинали в катастрофи през изминалото денонощие В храма ще присъстват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представители на политическото и професионалното ръководство на МВР, на ГДНП, БЧК и на СБА, съобщават от пресцентъра на МВР.


Предложението да не се плаща първия ден от болничния, е

Предложението да не се плаща първия ден от болничния, е ...

......... кой лъже, а не да ощетява работниците“. Колко ще загубят майките, ако първият ден от болничния не се плаща? Той прогнозира, че ще има протести заради тази мярка. „Не е нужно да има напрежение на фона на кризата, която се прогнозира през следващата година“, каза още президентът на КНСБ.  


Конституционният съд обяви за противоконституционна разпоредбата от Закона за защита

Конституционният съд обяви за противоконституционна разпоредбата от Закона за защита ...

......... Тя беше атакувана и от социалистите, според които критериите са "абстрактни, неясни, обтекаеми и субективни", а това създава риск за произволни тълкувания, ограничаване на свободата на словото и цензура. Те изтъкнаха и че с въпросния член от закона се дава превес на защитата на личните данни над правото на информация.


Вече сме поръчали изработването на нов бастун. Това съобщи в

Вече сме поръчали изработването на нов бастун. Това съобщи в ...

......... Вече сме поръчали изработването на нов бастун. Това съобщи в профила си във „Фейсбук“ столичният кмет Йорданка Фандъкова. В момента се преглеждат записите от камерите и се уточнява кога точно бастунът на Пенчо Славейков е бил откраднат.


  Министърът на вътрешните работи Младен Маринов приветства участниците в

  Министърът на вътрешните работи Младен Маринов приветства участниците в ...

......... Манолов, КТ "Подкрепа"; председателите на синдиката на служителите в затворите и синдикат "Охрана" на Министерството на правосъдието; Стефан Командарев - режисьор на филма "В кръг". Форумът е върховният орган на СФСМВР, пред който на всеки две години се отчита дейността и се прави избор за нов управителен съвет. 5  


СДС не приема за справедливо да не се заплаща първият

СДС не приема за справедливо да не се заплаща първият ...

......... искат точен регламент за кое заболяване колко дни се полагат и точна система за контрол."Призоваваме Съвета на управляващата коалиция сериозно да преосмисли това си предложение и да го оттегли, защото е несправедливо, недалновидно и води до ненужно социално напрежение", се посоча още в позицията на СДС.По публикацията работи: Веселина Йорданова


Млaдa жeнa, вoдaч нa лeк aвтoмoбил, e кaтacтрoфирaлa нa aвтoмaгиcтрaлa

Млaдa жeнa, вoдaч нa лeк aвтoмoбил, e кaтacтрoфирaлa нa aвтoмaгиcтрaлa ...

......... и cъcтoяниeтo нa aвтoмoбилa cкoрocт. 22-гoдишнaтa жeнa oт Дoбрич e кaтacтрoфирaлa caмocтoятeлнo c "Фолксваген Голф" 4 c пaзaрджишкa рeгиcтрaция, блъcкaйки ce в oтвoднитeлнa кaнaвкa извън пътнoтo плaтнo. При злoпoлукaтa e пocтрaдaлa 71-гoдишнa пътничкa oт Вeлингрaд, кoятo пoлучилa бoлки в гърдитe. Тя e прeглeдaнa и ocвoбoдeнa зa дoмaшнo лeчeниe. Снимката е илюстративна


Във връзка с изключване на електрическото захранване в сградата на

Във връзка с изключване на електрическото захранване в сградата на ...

......... АД, ще бъдат поетапно изключени всички информационни и комуникационни системи на Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на парламента. В това число изключени ще бъдат и порталите на Народното събрание – www.parliament.bg и dv.parliament.bg, от 18.00 часа на 15.11.2019 г. до приключване на планираните дейности. ГДБОП спря 11 незаконни сайта


Неведнъж управляващите са давали крачка назад и са работили на

Неведнъж управляващите са давали крачка назад и са работили на ...

......... на кого е предложението, отговорност ще носи този, който го внесе в деловодството на Народното събрание и се подпише в него и всеки, който го подкрепи в пленарната зала при гласуването на второ четене. Управляващите се разбраха за 250 лева минимална пенсия, първият ден от болничните няма да се заплаща


БСП скочи на идеята да не се заплаща първия ден

БСП скочи на идеята да не се заплаща първия ден ...

......... на левицата Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание обясни, че така властта признала безсилието си да се справи с фалшивите болнични. Наказвали се хората, които са си внасяли осигуровки, но са се разболели. Това е несправедливо, изтъкна тя. Оставяте изрядните работници, заяви Нинова. Левите са против предложението на управляващите.


София. Това посещение в Куба е и един нов тип

София. Това посещение в Куба е и един нов тип ...

......... репортер на Агенция "Фокус". "Изключително удоволствие беше за нашата делегация да проведем срещи на високо ниво, да участваме в един форум с над 1 300 участници от 90 държави", заяви Ганчева. По думите и това е в интерес и на България, и на Куба и на демократичната общност. Зорница КОСТАДИНОВА


Таксите на около една трета от децата, които ходят на

Таксите на около една трета от децата, които ходят на ...

......... човек е под линията на бедността - 363 лева от 1 януари 2020 г. Според Сачева това е вид социално подпомагане и не е дискриминация спрямо семействата с по-високи доходи. "Социалното подпомагане в България дискриминационна политика ли е или е приобщаваща политика? Кое му е дискриминационното в случая?", коментира зам.-министърът.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие Националната програма

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие Националната програма ...

......... Цвета Караянчева ще открие Националната програма "Управленски умения" на Българското училище за политика “Димитър Паница” за 2019/2020, съобщиха от пресцентъра на парламента. Форумът ще бъде на 17 ноември 2019 г. от 13.00 часа в хотел РИУ, гр. Правец. Цвета Караянчева: Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и здрави корени


Лаборатория разработи тест за бременност, в който освен, че ще

Лаборатория разработи тест за бременност, в който освен, че ще ...

......... се роди, което ще послужи за предявяване на родителската отговорност на бащата. Очаква се този вид доказателства да бъдат пуснати в продажба незабавно, което би намалило, според оценките до 60% нежелана бременност, тъй като голяма част от проблема е, че младежите се чувстват имунизирани от отговорността да упражняват отговорно родителство.


Туризмът вече не е това, което беше. За мнозина може

Туризмът вече не е това, което беше. За мнозина може ...

......... Талин, където е забранено да се играе шахмат по време на секс. Изглежда в миналото е имало такива хрумвания. Снимка: iStock Така че, ако сте любители на логическата игра, по-добре се въздържайте от интимности с риск да си развалите удоволствието от играта, защото можете да си навлечете неприятности със закона.