Модерното образование изисква промени, свързани с пазара на труда. Това

Модерното образование изисква промени, свързани с пазара на труда. Това ...

......... с частния бизнеса ще даде възможност да се участва програмите "Ученически практики", "Наука и образование за интелигентен растеж" и други. "Целта ни е учениците, след като завършат образованието си в професионалните гимназии да останат да работят и да се реализират тук, в родния си град“, добави Димитър Николов .  


Модерното образование изисква промени, свързани с пазара на труда. Това

Модерното образование изисква промени, свързани с пазара на труда. Това ...

......... с частния бизнеса ще даде възможност да се участва програмите "Ученически практики", "Наука и образование за интелигентен растеж" и други. "Целта ни е учениците, след като завършат образованието си в професионалните гимназии да останат да работят и да се реализират тук, в родния си град“, добави Димитър Николов .  


Бургас. Общият брой на регистрираните в ДБТ – Бургас към

Бургас. Общият брой на регистрираните в ДБТ – Бургас към ...

......... Той допълни още, че по схеми за обучение и заетост от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ през месец януари са сключени 19 договора с работодатели за 28 работни места. Живко Янакиев допълни още, че по проект „Родители в заетост“ от 21 януари стартира нов прием на заявления. Мария КУРТЕВА


Бургас. През януари 2019 година в бюрата по труда от

Бургас. През януари 2019 година в бюрата по труда от ...

......... „Транспорт, складиране и пощи“ – 68. Пенка Кирилова уточни, че длъжностите, за които са обявени най-много работни места през месеца са за: личен асистент, камериер, готвач, шиват, продавач-консултант, болногледач и други. Започналите работа безработни лица през месеца са общо 958, от които 864 на първичния пазар на труда. Мария КУРТЕВА


Край Северния плаж - любимото място за разходка на бургазлии,

Край Северния плаж - любимото място за разходка на бургазлии, ...

......... Край Северния плаж - любимото място за разходка на бургазлии, изникна нов строеж - този път е бивак на пенсионери. "Арт инсталация или убежище на бургаски Робинзон" - чудят се излезлите да се поразходят край морето.


Бургас не се развива като индустриален град, но продължава да

Бургас не се развива като индустриален град, но продължава да ...

......... правят, за да се развива икономиката на областта.Това се налага като извод“, добави Живко Янакиев. На 26 март в Бургас ще се проведе ежегодната Трудова борса. И тя ще даде шанс за реализация на много хора. Но и на този форум, повечето работни места които се предлагат, ще бъдат сезонни.Бургас. За шести пореден път във фоайето на Културен дом

Бургас. За шести пореден път във фоайето на Културен дом ...

......... традицията и са изразили личното си виждане. На 01 март от 10.00 часа на събитието ще присъства и Баба Марта, която лично ще върже мартенички на присъстващите и ще нарича за здраве. Не пропускайте да доведете и децата си, за да се насладят истински на празника, призовават организаторите на изложението.


Бургас. Културна организация „Арт Мелпомена“ и ТМЦ – Разград представят

Бургас. Културна организация „Арт Мелпомена“ и ТМЦ – Разград представят ...

......... времена. Режисьор на постановката е Орлин Дяков, а в ролите ще видите: Мария Петрова-Енева, Боряна Йорданова, Марияна Бранкованова, Веселин Борисов, Даниел Найденов, Евгени Стефанов, Николай Сяров и др. Билети можете да закупите на касата на НХК. Повече информация ще получите на телефон: 0898 420 537 – Арт Мелпомена – Бургас.


Бургас. Общината, Младежки културен център – Бургас, брейк клуб „Black

Бургас. Общината, Младежки културен център – Бургас, брейк клуб „Black ...

......... етап. Танцовото брейк шоу ще се проведе в 19.00 часа в зрителната зала на Дома на нефтохимика. Билети за брейк турнира ще се продават на касите на НХК. За повече информация гражданите могат да се обърнат към брейк клуб „Black Style“ – Мари Славова – [email protected], тел.: +359883498418 или [email protected]


Бургас. Постановката „В полите на Витоша“ на Театър „Българска армия“

Бургас. Постановката „В полите на Витоша“ на Театър „Българска армия“ ...

......... За поддържаща мъжка роля номинация „ИКАР 2015“ получава Иван Радоев за ролята му на Стефан Драгоданоглу. Театър „Българска армия“ отбелязва стогодишнината от смъртта на поета с нов прочит на класическата му творба. Билети се продават на касата на НХК. За повече информация тел.: 0894 898 098 – Маруся Русева (организатор).


Бургас. На 28 февруари в галерия „Ателие Р“ ще бъде

Бургас. На 28 февруари в галерия „Ателие Р“ ще бъде ...

......... Бургас. На 28 февруари в галерия „Ателие Р“ ще бъде открита художествена изложба. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Тя ще представи творчеството на цяла дузина талантливи дами. Изложбата ще бъде открита в 18.00 часа в галерията на ул. „Възраждане“ №5.Бургас. На 23 февруари от 16.00 часа в Културен дом

Бургас. На 23 февруари от 16.00 часа в Културен дом ...

......... огъня български…!“. Конкурсът се организира от Български арт и фолклорен център „Нестия“, фондация „Бъдност за талантите на България“ и Делта център за изкуства и култура. Първите районни кръгове се състояха в Добринище, Гоце Делчев, Сандански, Ботевград, Хасково, Пловдив и Пазарджик. След Бургас фестивалът продължава в Сливен, Ямбол и Стара Загора.


Бургас. На 22 февруари от 18.00 часа в Дома на

Бургас. На 22 февруари от 18.00 часа в Дома на ...

......... съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Анамария Коева е родена през 1993 г. Завършила е Природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, а в момента учи архитектура в The University of Edinburgh във Великобритания и работи като архитектурен асистент. От септември 2015 г. е и преподавател в неделното българско училище в Единбург.


Какво е наложило създаването на професионалните и езиковите училища в

Какво е наложило създаването на професионалните и езиковите училища в ...

......... уроци. Заедно с броя на средните учебни заведения, нараства изграждането на детски градини. Едно от значимите събития по това време е откриването на първото висше учебно заведение - Химико-технологиченият институт „Проф. д-р Асен Златаров“. Градът се разраства а една от основите на която стъпва в развитието си, е образованието.  


Най-малките бургазлийчета ще покажат, че вече имат компютърни познания. Обучението

Най-малките бургазлийчета ще покажат, че вече имат компютърни познания. Обучението ...

......... включат и родителите на малчуганите. Освен да покаже какво са научили децата в областта на компютрите, детският празник цели да се премине към следващия проект на община Бургас. По него около сто класни стаи за първокласниците ще получат интерактивни дъски с възможност за използване на електронни учебници и електронен дневник.


Бургас. В града ще се проведе лекция на Яна Иванова,

Бургас. В града ще се проведе лекция на Яна Иванова, ...

......... в града – Висшият химико-технологичен институт „Проф. д-р Асен Златаров“. Традиционната музейна лектория се провежда всяка събота от 11.30 часа в Етнографската експозиция (ул. Славянска 69, зад църквата „Св. св. Кирил и Методий“). Входната такса е преференциална – за възрастни 2 лв., а за учащи и пенсионери – 1 лв.Бургас. Светът винаги е бил множество от души и всичките

Бургас. Светът винаги е бил множество от души и всичките ...

......... другите поражда винаги това напрежение на неприязън и на конфликт. По думите му взаимоотношенията между хората не трябва да се свеждат до борба за надмощие, независимо дали става въпрос за религия, етнос, пол или други. Според него това трябва да се изключи от изграждането на нашата ценностна система. Мария КУРТЕВА


Над 20 аптеки в Бургас стачкуват ефективно днес. Те са

Над 20 аптеки в Бургас стачкуват ефективно днес. Те са ...

......... настояват въвеждането на Специализирана система на ИАЛ за движение на лекарствата,  системата за верификация на лекарствата, отлагане действието на Наредба Н-18 на НАП,въвеждане на електронна рецепта до края на 2019 година ина единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна.              


В края на лятото на 2019 година, в Бургас ще

В края на лятото на 2019 година, в Бургас ще ...

......... десет държави ще дават своите ощенки, а критериите са документация, точност и фина изработка на модела. Освен клубове от България, в Бургас ще пристигнат участници от Италия, Швеция, Франция, Холандия, Хърватска, Беларус, Полша, Румъния, Русия , Украйна Германия, Словаки,Чехия, Казахстан. Националнияр отбор на нашата страна е съставен от 24 души.


Бургас. Тази неделя – 24 февруари, от 10.00 часа, Спортна

Бургас. Тази неделя – 24 февруари, от 10.00 часа, Спортна ...

......... образованието страни, в които отдавна се възпитава правилно отношение към технологиите в ранна възраст като средство не за игра, а за получаване на информация и знания. Целта на Общината е Бургас да не изостава от съвременните тенденции в образованието, а младото поколение да расте висококвалифицирано и подготвено за новите професии.


Бургас. По покана и инициатива на Община Бургас от 18.00

Бургас. По покана и инициатива на Община Бургас от 18.00 ...

......... Верешчагин, Васнецов, Манизер, Поленов и др. Личното оръжие на дейците на освободителното движение, картините от НВИМ, както и документите и артефактите от РИМ – Бургас, ще останат в Бургас до 31 март. Изложбата се посвещава на Националния празник - 3 март. Всеки ще може да я разгледа при вход свободен.


Бургазлии ще могат да видят личните оръжия на български революционери,

Бургазлии ще могат да видят личните оръжия на български революционери, ...

......... Личното оръжие на дейци на националноосвободителното движение". Експозицията включва и евангелието, над което са дали клетва за вярност борците за свобода, художествени произведения и други документи. Изложбата е факт благодарение услията на Националният Военноисторически музей, Община Бургас и РИМ-Бургас. Уникалните предмети ще останат в Бургас до края на месец март.


Бургас. Най-колоритните кукерски маски идват в Бургас, за да представят

Бургас. Най-колоритните кукерски маски идват в Бургас, за да представят ...

......... ще бъде в дните от 28 февруари до 3 март. За участие са регистрирани близо 90 маскарадни групи от цяла България, а също и гостуващи състави от чужбина. Състезателното дефиле очаква своята многохилядна публика на 2 и 3 март (събота и неделя) в градския парк на Ямбол, превърнат в „Кукерград“.


По покана на Община Бургас, от 18.00 часа на 1

По покана на Община Бургас, от 18.00 часа на 1 ...

......... Верешчагин, Васнецов, Манизер, Поленов и др. Личното оръжие на дейците на освободителното движение, картините от НВИМ, както и документите и артефактите от РИМ - Бургас, ще останат в Бургас до 31 март. Изложбата се посвещава на националния празник 3 март и всеки ще може да я разгледа при вход свободен.


Бургас. Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в партньорство

Бургас. Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в партньорство ...

......... Представители на бизнеса от Бургас и региона ще имат възможност да разкажат за предизвикателствата, които срещат в ежедневието си и да потърсят диалог с институциите, от които зависи решаването на проблемите им. Участието във форума е безплатно, но е необходима регистрация на [email protected] Срок за регистрация: 22 февруари 2019 г.


16-годишно момче е откарано в Университетската многопрофилна болница в Бургас

16-годишно момче е откарано в Университетската многопрофилна болница в Бургас ...

......... стабилно, няма опасност за живота му. Нараняването е повърхностно, уточниха от Областната дирекция на МВР."Пострадалият и негов приятел открили газовия пистолет в комплекс "Изгрев". Докато разглеждали оръжието и опитвали да го приведат в действие, то гръмнало", обясни говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.  Инцидентът станал около 9.30 часа тази сутрин.


Ученици от гимназиите с преподаване на английски и руски език

Ученици от гимназиите с преподаване на английски и руски език ...

......... много силен интерес и дори вече са оформени работни групи." В най-скоро време се очаква да бъде подписан договор за започване на проекта, с което и трите страни ще дадат съгласието си за неговото реализиране. Предстои тази дейност да се разширява, като в нея се включат и други средни училища.


"Аджибадем Сити Клиник" е декласирана от търга за ползваните досега ...

......... на болничния персонал при подобрени условия, ще  осигурят модерно здравеопазване в тази област за пациентите в Югоизточна България. Конкретният търг е за първите два етажа на кардиоболницата, а за другата част процедурата е прекратена. Разпоредбите на Министерството на здравеопазването са държавата на изгради подобно звено, уточняват от МБАЛ "Сърце и мозък".


Речните корита на територията на територията на общините трябва да

Речните корита на територията на територията на общините трябва да ...

......... през месец май започват проверки. При неизпълнение, глобата която ще бъде наложена е в размер от 2000 до 20 000 лева. От РИОСВ-Бургас ще наблюдават чистотата на пътищата и населените места в общината. Нарущителите по този критерий, също ще бъдат глобявани със суми от 3000 до 10 000 лева.  


Момиченце на 14 години поиска помощ от служителите на териториалната

Момиченце на 14 години поиска помощ от служителите на териториалната ...

......... въпреки неговото нежелание. Директорът на ЦАУ "Възраждане" Магдалена Манолова, веднага се обадила в полицията, а служителите от дирекцията забавят процеса по издаването на документа. По този начин общинските служители спасяват детето от незаконно извеждане от страната. След пристигане на полицейските служители са задържани няколко души, а случаят се разследва.  


Поморие. С общоградска възпоменателна церемония Поморие направи дълбок поклон пред

Поморие. С общоградска възпоменателна церемония Поморие направи дълбок поклон пред ...

......... „Звъниче” към ОДК – Поморие. Част от най-добрите творби бяха прочетени днес пред лика на Апостола, а наградите на отличените млади литератори връчи лично кметът Иван Алексиев. На поклонението присъстваха и заместник-кметът Янчо Илиев, председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, общински съветници, общественици, жители и гости на града.


Емоционални думи, стихове и песни звучаха на честването по повод

Емоционални думи, стихове и песни звучаха на честването по повод ...

......... историята и вечността на нацията". Тези думи звучаха по време на честването. Бургаското духовенство се помоли за душата на светия българин. За 146-ти път България сведе глава с болка и гордост. Паметникът на Васил Левски беше отрупан с цветя, поднесени от граждани, организации, политици, общински съветници, представители на община Бургас.


Бургас. С ритуал за отдаване на военни почести и полагане

Бургас. С ритуал за отдаване на военни почести и полагане ...

......... събитието ще се погрижат изпълнителите от детски хор „Милка Стоева“. За всеки гост на вечерта организаторите са подготвили илюстриран разделител за книги с послание на националния герой, звучащо актуално и днес. „Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола“ е инициатива на бургаските читалища в партньорство с Община Бургас. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. Общината ще привлече на работа ученици от Професионална гимназия

Бургас. Общината ще привлече на работа ученици от Професионална гимназия ...

......... редакция на свои преподаватели, ангажирани с проекта. За да се постави началото на този съвместен проект, се предвижда да бъде подписано официално споразумение между трите страни. Идеята е в перспектива да се разкрият и други възможности за реализация на възпитаници на бургаски гимназии в рамките на различни инициативи на Общината.


Бургас. След като миналата година бе домакин на Европейско първенство

Бургас. След като миналата година бе домакин на Европейско първенство ...

......... 40 държави. През август в Бургас се очаква присъствието на Президента на НАВИГА – г-н Дитер Матисик (Германия). В откриването ще участват още президентите на национални федерации на Русия, Беларус, Украйна, Румъния, Чехия, Хърватска и България. Европейският шампионат по корабомоделизъм се организира с подкрепата и любезното домакинство на Община Бургас.


Поредният случай с разкрита нарколаборатория в Бургас съвпадна с първата

Поредният случай с разкрита нарколаборатория в Бургас съвпадна с първата ...

......... че най-честите проблемите на полицията са с разпространителите на синтетични наркотици и марихуана. Той педупреди, че се касае най-вече за домашни лаборатории, при които в лоши хигиенни условия, неквалифицирани лица добиват неясни по рода си и химични субстанции. Разяснителните срещи ще продължат и с ученици от други училища в града.


След като миналата година бе домакин на Европейско първенство по

След като миналата година бе домакин на Европейско първенство по ...

......... кораби, диорами, миниатюрни модели и модели на кораби, построени в бутилка. Някои от експонатите са оценени на хиляди евро. Цялата армада ще бъде строена и "закотвена" в красивия Културен център "Морско казино". И това е само едно от многото предстоящи събития, заради които си струва да посетиш Бургас през лятото.


Бургас. На 19 май 2019 г. от 19.00 часа, в

Бургас. На 19 май 2019 г. от 19.00 часа, в ...

......... магически свят. През 2016 година взима участие в петия сезон на България търси талант с два авторски мултимедийни пърформанса, излъчени в прайм-тайма по bTV. Билети за спектакъла „Капан за птици“ можете да намерите на касата на Държавна опера Бургас с цени от 16 и 20 лв. за различните зрителни зони.


Бургас. Специално отличие за реализирани иновативни проекти в Бургас получи

Бургас. Специално отличие за реализирани иновативни проекти в Бургас получи ...

......... Архитекти Бурулянови. Бюрото е също така единствен участник в областта на Архитектурата, Зелените индустрии и Соларните технологии. Арх. Бурулянов получи почетната грамота за успешните проекти по Соларните дървета на площад „Тройката“ и до Бургаския Свободен Университет, Соларната пейка до Бизнес Инкубатор Бургас, Арката велосипеден брояч на велоалеята до хотел „Приморец“.


Бургас. Стара табела, демонтирана при обновяването на улица „Лермонтов“ донесе

Бургас. Стара табела, демонтирана при обновяването на улица „Лермонтов“ донесе ...

......... указания към фирмите изпълнители на ремонтни дейности да пазят старите улични табели и да ги предават в музея. Повече информация къде и как да бъдат предадени подобни предмети, можете да получите на тел. 056 841 815 или на място в Историческата експозиция на РИМ-Бургас (ул. „Лермонтов“ 31, срещу Първо РПУ).


Най-големият жилищен кораб „The World” ще акостира на бургаското пристанище през

Най-големият жилищен кораб „The World” ще акостира на бургаското пристанище през ...

......... си мечтаете да станете собственик на жилище в „The World , трябва да знаете, че таксите за корабоплаване (в зависимост от имота) започват от 60 000 до 300 000 щатски долара годишно. За август 2021 г. в Бургас е заявено посещение и на луксозния лайнер „Symphony” на компанията „Cristall Cruises”.


Последният престой на нараненият розов пеликан, преди да бъде пуснат

Последният престой на нараненият розов пеликан, преди да бъде пуснат ...

......... се локализира. И така, след един месец възстановяване и лечение, пеликанът е свободен“. Този случай завърши щастливо, но какво е бъдещето на птиците, които зимуват или живеят целогодишно във водоемите край Бургас? Оказва се, че до голяма степен то зависи и от всеки човек, който се докосва до дивата природа.


Розов пеликан и още 40 птици от защитени видове бяха

Розов пеликан и още 40 птици от защитени видове бяха ...

......... Освен патици към естествената си среда се завърна и млад розов пеликан. Той бил прострелян от бракониери на три места с въздушна пушка. Бил закаран от доброволец в Спасителния център преди около месец. Птиците ще останат на рехабилитация и под наблюдение в резервата около 4 месеца, докато се възстановят напълно.


Бургас. Читалищата в Бургас готвят инициативи, посветени на 3 март.

Бургас. Читалищата в Бургас готвят инициативи, посветени на 3 март. ...

......... Българово, организира ритуал по поднасяне на венци и цветя в костницата на храм „Св. Атанасий“ и издигане на националния флаг. Ученици от ОУ „Васил Левски“ ще представят програма по този повод. Очаква се и факелно шествие от Бургас . Инициативата ще се осъществи на от 10.00 на 3 март часа.


Поморие. И тази година от 14 до 16 февруари Община

Поморие. И тази година от 14 до 16 февруари Община ...

......... посетители и потенциални партньори. Ефективният и удобен формат на международната борса бе чудесна възможност за демонстрация на новостите; за обмен на актуална информация за тенденциите в туризма – в България, на Балканите и по света; за установяване на ползотворни контакти и изграждане на перспективни партньорства, разширяващи границите на туристическите пазари.


Бургас. Младите таланти от театрална школа „Детско царство“ към Центъра

Бургас. Младите таланти от театрална школа „Детско царство“ към Центъра ...

......... на Община Бургас. В нея русалката Дая и феята на екологията дадоха ценни съвети на децата как да пазят природата чиста. Пиесата „Приказка за русалката Дая, езерото Вая и феята на екологията“ бе написана от ръководителката на театралната школа Атанасия Петрова по покана на Ана Янчева от Фондация „Вия Понтика“.


Радослав Спасов е оператор, сценарист и режисьор на филма „Живи

Радослав Спасов е оператор, сценарист и режисьор на филма „Живи ...

......... емблематичните филми, на които Радослав Спасов е оператор. Част от  уникалните му произведения са  "Мъжки времена", "Мера според мера","Авантаж", "Време разделно", "Лачените обувки на незнайния воин", "А сега накъде", "Вилна зона" и още много запомнящи се творби. В главната роля на филма „Живи комини” публиката ще види актьорът Ивайло Христов.


Бургас. спех в мач от поредния кръг в първата петица

Бургас. спех в мач от поредния кръг в първата петица ...

......... 27 точки, 9 борби и 8 асистенции за солидния коефициент от 41 пункта. Георги Кендеров завърши с 16 точки, а бившият национал Христо Николов-Гларуса се отчете с 15 точки за едва 14 минути на полето. Във временното класиране „Черноморец“ заема второ място. В следващия кръг бургазлии приемат лидера „Академик София-2.


Една от първите указателни табели, на която е написано името

Една от първите указателни табели, на която е написано името ...

......... на тях. Работи се заедно с общинската териториална дирекция „Приморие“. Те са информирали строителните фирми, които ремонтират централните части на града, да съхраняват табели или други находки. Детайли от архитектурната красота на Бургас явно могат да бъдат запазени, когато има добра воля от страна на хората и взаимодействие между институциите.


Поморие. В Градската художествена галерия „Дечко Стоев“ в Поморие беше

Поморие. В Градската художествена галерия „Дечко Стоев“ в Поморие беше ...

......... от гърците региони, както и тези, които загатват за връзки на Анхиало със Света Гора и по-точно с манастира Ватопед. От XX век са представени пет икони, от които една е точно датирана. Съобщени са данни за авторите на иконите, както и надписи с ценни сведения за историята на храма.


Бургас. Филмът „Живи комини” открива „София филм фест на брега“.

Бургас. Филмът „Живи комини” открива „София филм фест на брега“. ...

......... времето ù налага, преминава през няколко епохи, запазвайки своето житейско и творческо кредо. Това е филм за оцеляването на таланта във водовъртежа на политическите промени…“. Радослав Спасов в интервю за „АРТизанин“. На премиерата в Бургас на 14 март ще присъстват режисьорът Радослав Спасов и актьорите Мария Коцева и Димитър Коцев.


Българово. Световният ден на водата за шеста поредна година ще

Българово. Световният ден на водата за шеста поредна година ще ...

......... адрес: гр. Българово, „Читалище – Съгласие 1905“, ул. „Първи май“ № 1, до 20 март 2019 година – 17.00 часа. Отбелязването на Световния ден на водата 2019 в Българово ще се проведе под патронажа на госпожа Ивелина Василева – председател на комисията по околна среда и води в Народното събрание.


Пътят от пристанище Бургас до Българово ще изминат жители на

Пътят от пристанище Бургас до Българово ще изминат жители на ...

......... борбата за освобождението. В храма ще бъдат поднесени цветя. Организаторите напомнят, че не се разрешават партийни и антипартийни знамена и лозунги от участниците в проявата. Те отправят апела: “Вземете знаме в едната ръка, цвете в другата, поканете семейството и приятелите си и се включете в Българовското шествие!„.      


Бургас. Подготовката за кукерския празник е дълга и започва много

Бургас. Подготовката за кукерския празник е дълга и започва много ...

......... са основно от кози и пръчове от специална дългокосместа порода. „Тази порода се отглежда в град Калофер, но е пръсната в почти цялата страна и основно в краищата, където се занимават с кукерски игри. Кожите се обработват и се шият собственоръчно от участниците в кукерските игри“, уточни Чепов. Мария КУРТЕВА


Бургас. В жк. „Меден Рудник“ се провежда кукерски празник на

Бургас. В жк. „Меден Рудник“ се провежда кукерски празник на ...

......... тази българска традиция“, посочи Тодор Чепов. Той каза, че името на групата „Козият рог“ е избрано преди около 10 години с решението на общо събрание и до ден днешен е запазила името си, като всяка година десетки жители на жк „Меден Рудник“ се събират, за да отбележат празника. Мария КУРТЕВА


Бургас. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна

Бургас. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна ...

......... кръг от първенството по водна топка за мъже. Спортният министър и Димитър Николов изгледаха срещата между Черноморец - Бургас и Аква Спорт - Варна, която завърши с резултат 12:14, в полза на Варна. След нея Красен Кралев даде старт на двубоя между варненските отбори Комодор - Варна и Черно море.


Бургас. Деца от Театрална школа „Детско царство“ към Център за

Бургас. Деца от Театрална школа „Детско царство“ към Център за ...

......... страната ни – 3 март, на който по традиция Посолството подарява на присъстващите по една мартеница - символ в българските традиции на настъпващата пролет, носещ пожелание за здраве, плодородие, чистота и щастие. Част от мартениците посолството ще дари на Българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава за радост на децата.


Бургас. За пореден път роми с адресна регистрация в Сливен

Бургас. За пореден път роми с адресна регистрация в Сливен ...

......... отпадъци. В акцията участваха инспектори от общинската дирекция „УКОРС“, служители на полицията и на „Титан Бургас“. Община Бургас извършва такива действия на същото място четири пъти годишно и няма да спре да го прави. През този терен минава железопътна линия, където преди време влак смаза 2-годишно дете, оставено без надзор.


Поморие. С възпоменателна церемония в центъра на Поморие ще бъдат

Поморие. С възпоменателна церемония в центъра на Поморие ще бъдат ...

......... на Дякона вече шеста година екипът на ЦПЛР ОДК – Поморие организира това ученическо състезание, провокирайки децата да заявят своята позиция и любовта към Родината и родното. Община Поморие кани на церемонията всички жители и гости на града – 19 февруари 2019 г. от 10.30 часа пред монумента на Левски.


"Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола" - под този ...

......... за великия българин. Програмата, посветена на 146 години от гибелта на Васил Левски, започва на 19 февруари от 11.30 часа със заупокойна молитва, отслужена от бургаските духовници. Пред паметника на Васил Левски в морската градина ще бъде изпълнен ритуал по поднасяне на цветя от признателните жители на Бургас.    


Служители на МП Лесово са открили 981 бутилки, пълни с

Служители на МП Лесово са открили 981 бутилки, пълни с ...

......... и на Съвета за веществата, които нарушават озоновия слой. По случая, Териториална дирекция  Южна морска Бургас е информирала Регионалната инспекция по околната среда и водите в града. От там са установили, че според разпоредбите на ЕС, веществото трябва да бъде унищожено, като се спазва Закона за управление на отпадъците.     


Бургас. Солисти от Държавна опера – Бургас ще изнесат камерен

Бургас. Солисти от Държавна опера – Бургас ще изнесат камерен ...

......... съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. В програмата са включени арии и ансамбли от световната оперна и оперетна класика в изпълнение на Райна Попова и Станка Аргирова – Апостолова. Билети се разпространяват на касата на Държавна опера – Бургас, а в деня на спектакъла – на място в Експоцентър „Флора“.


Бургас. Инициативата „Бургас играе волейбол“ ще се проведе в зала

Бургас. Инициативата „Бургас играе волейбол“ ще се проведе в зала ...

......... към играта. Програмата включва възможност всички присъстващи да се запознаят отблизо с основните елементи на волейбола, водени от специалисти и състезатели по волейбол, забавни интерактивни игри и награди. В спортния празник ще участват всички волейболни клубове. Първите 100 заявили участие получават волейболна топка. За всички присъстващи също ще има изненади.


Паника сред родителите на по-малки деца в бургаски регион по

Паника сред родителите на по-малки деца в бургаски регион по ...

......... "По принцип, ваксинираните лица са устойчиви и не би следвало да се разболеят от този вирус. Устойчивостта на самия вирус е голяма, което означава, че неваксинираните хора, при въздушно-капков контакт ще бъдат заразени". Отговорът дава препратка към дискусията за и против ваксинирането, която в последните години е особено актуална.  


Бургас. Открит урок за живота и делото на Васил Левски

Бургас. Открит урок за живота и делото на Васил Левски ...

......... с нас! Незабравимите уроци на Апостола“ е инициатива на бургаските читалища в партньорство с Община Бургас. Програмата, посветена на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, ще започне още в 11.30 часа с заупокойна молитва, отслужена от бургаските духовници и ритуал по поднасяне на венци и цветя от признателните жители.


По-качествено ще звучи музиката и гласовете на изпълнителите, които участват

По-качествено ще звучи музиката и гласовете на изпълнителите, които участват ...

......... Операта ще разполага с един от най-съвременните дигитални озвучителни пултове, който е четиридесет канала, с най-съвременна цифрова комуникация,  приемаща сигналите от сцената. Всички артисти и работещите в различните звена на бургаската опера благодариха за жеста и изразиха своето възхищение от благородната инициатива.Очакванията са публиката да бъде най-облагодетелствана от дарението.  


Бургас. Бургас: Близо 430 кг тютюн без бандерол са открити

Бургас. Бургас: Близо 430 кг тютюн без бандерол са открити ...

......... разпространение на акцизни стоки, служителите ота сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас са иззели общо 1 115 000 къса (цигари от различни марки, необлепени с акцизен бандерол). Образувани са две досъдебни производства, като работата по случаите продължава под прякото ръководство и наблюдение на Районни прокуратури – Бургас и Карнобат.


Бургас. РобоКидс организират безплатен съботен курс в Бургас по унищожаване

Бургас. РобоКидс организират безплатен съботен курс в Бургас по унищожаване ...

......... на героя ви, който се сражава с огрета и скелетони, събира диаманти и търси изход от тъмницата, в която е затворен. Този безплатен демо час програмиране е подходящ за деца над 10 години. Местата са ограничени – само 5 за всяка работилница. Записването става само на приложените линкове. тук тук


Бургас. Общината осигурява безплатен компост за всички участници в кампанията

Бургас. Общината осигурява безплатен компост за всички участници в кампанията ...

......... г. отново ще получат награди. Компостът ще се раздава всяка седмица от вторник до събота, в периода 16 февруари - 15 март 2019 г. от 10.00 до 12.00 и от 12.30 до 18.00 часа в мобилните центрове за разделно събиране на отпадъците от домакинства, разположени на територията на град Бургас


Бургас. Ново мащабно ученическо състезание по програмиране ще се проведе

Бургас. Ново мащабно ученическо състезание по програмиране ще се проведе ...

......... Амбицията на организаторите през следващата година състезанието да бъде включено в програмата на националните олимпиади и състезания за ученици на Министерството на образованието и науката като по този начин Бургас ще затвърди авторитета си на средище на информационните технологии и ще заеме своето полагаемо място в календара от IT събития.