Трийсет и един стълба с общо 93 мощни лампи осигуряват

Трийсет и един стълба с общо 93 мощни лампи осигуряват ...

......... обработка на пясъка, които улавят боклука след пресяване, а после заравняват обработените терени. Машините чистят всеки ден в часове, в които не създават дискомфорт на плажуващите. Освен машинно, плажът всекидневно се почиства и ръчно. Забавлението на туристите е гарантирано с разнообразни атракции - водни спортове, сърф, плажен волейбол и други.


Бургас. Кандидати от всички 28 области са се записали за

Бургас. Кандидати от всички 28 области са се записали за ...

......... изпита се формира с тежест от 25% от всяка задача. Първите резултати се очаква да бъдат обявени на 3 август, а първото класиране на 5 август. На 9 август ще бъде обявено второто класиране, а на 15 август се очаква трето класиране, след което ще започне записването на приетите студенти.


За незаконен път към защитен плаж, помагащ да бъде заснето

За незаконен път към защитен плаж, помагащ да бъде заснето ...

......... от 500 до 5000 лв. за деянието си съгласно Закона за защитените територии. Възможно е да се окаже, че има и нарушения на Закона за биоразнообразието, тъй като територията попада и в защитена зона от мрежата Натура 2000, а за момента няма информация за съгласуване на дейността по този закон.


Бургас. „Алея на игрите“ зарадва малки и големи в Морската

Бургас. „Алея на игрите“ зарадва малки и големи в Морската ...

......... децата ще направят Летяща инсталация – „Летящите риби“. Всяка детска риба ще има нарисувано и написано послание с пожеланията на децата за настоящето и бъдещето на техния град, държава, към света. Лятната детска академия се провежда със съдействието на Община Бургас и в частност на Общинска програма „Активни и здрави“.


Бургас. Вълнуваща музикална среща ще имат меломаните в Бургас на

Бургас. Вълнуваща музикална среща ще имат меломаните в Бургас на ...

......... д-р Марин Паунов ще може да се разгледа от 20 до 26 юли в зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“. Всички събития са с вход свободен. Проявата се реализира от Община Бургас и Културен институт „Камойш“ към Министерството на външните работи на Португалия, в партньорство с „Бургас филм фест“.


Бургас. С домакинството на Европейското първенство по водна топка за

Бургас. С домакинството на Европейското първенство по водна топка за ...

......... в плувния комплекс. Община Бургас е осигурила всички необходими условия за провеждането на Евро 2019, както и високоскоростен интернет, който ще позволи двубоите да се излъчват на живо в сайта на LEN. Първата среща от първенството стартира в неделя от 09:00 часа, а съперници са съставите на Унгария и Словакия.Бургас. Възможностите за сътрудничество между новооткрития медицински факултет в Бургас

Бургас. Възможностите за сътрудничество между новооткрития медицински факултет в Бургас ...

......... професионалисти в сферата на здравеопазването. „Със сигурност всичко това ще повиши качеството на здравните услуги в региона“, каза кметът Николов. По време на срещата бяха коментирани и умни решения за градска среда, които биха облекчили замърсяванията и трафика. „Много израелски компании са световни лидери в тези области“, обясни посланик Лилиан.


Бургас. За първи път тази година на фестивала показваме международна

Бургас. За първи път тази година на фестивала показваме международна ...

......... Община Бургас и съм благодарен, че те успяха да видят бъдеще в нас. Много е важно да се каже, че качествени събития се случват и извън столицата и работим за децентрализация в културната политика и смятам, че всички ще се убедят, че събитието, което правим тук има качества“, поясни Ованесов.


Бургас. Милица Гладнишка и Васил Петров ще представят постановката „Бар

Бургас. Милица Гладнишка и Васил Петров ще представят постановката „Бар ...

......... Анастасия“ за една вълшебна юлска островна вечер. Диригент на спектакъла ще бъде Левон Манукян, а идеята и сценария са на Юлия Манукян. Началният час на концерта е в 21:00, а на отплаване – 20:00 часа от Магазия 1. Цената на билета с включен транспорт с кораб „Анастасия“ е 37.00 лв.


Бургас. Инициативата „Списание 8 на живо“ ще гостува в Експозиционен

Бургас. Инициативата „Списание 8 на живо“ ще гостува в Експозиционен ...

......... дадем на детето смарт телефон, таблет, компютър. Добре ли е за бебетата да имат екранно време и храненето на малките пред включен телефон, удобство ли е или бомба със закъснител. „Списание 8 на живо-Бургас“ се провежда с подкрепата на Община Бургас, „Бургаски пазари“ и фирма „Кроношпан“, а входът е свободен.


Бургас. През целия си смислен живот не съм изпитвал толкова

Бургас. През целия си смислен живот не съм изпитвал толкова ...

......... да не позволим страха да ни превземе, да положим необходимите усилия, заедно с международната общност да намерим пътя, начина да спрем тероризма в неговите най-различни уродливи проявления. Ние трябва да запазим нашите ценности и това трябва да бъде нашата увереност“, посочи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения. Деница ДИМИТРОВАБургас. Терористичната атака на летище „Срафово“ се превърна в превратна

Бургас. Терористичната атака на летище „Срафово“ се превърна в превратна ...

......... слова не могат да запълнят отсъствието на любимите хора, но силата на живота е по-силна от тази на разрушението и омразата. „Неписания завет, който трябва да изпълним е да продължим нашата борба за един по-добър свят и да опазим вечния си стремеж към справедливост и мир“, добави Лилиан. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. През месец юни броят на регистрираните безработни лица в

Бургас. През месец юни броят на регистрираните безработни лица в ...

......... още Пенка Кирилова. По думите й спрямо май във всички 13 общини се отчита намаление, най-значително в Царево, Средец и Приморско и най-слабо в Камено, Бургас и Карнобат. Сравнението с юни миналата година също показва спад във всички общини на областта, най-значително в Руен и най-слабо в Бургас. Мария КУРТЕВА


Бургас. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на

Бургас. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на ...

......... загинали в атентата. На церемонията присъстват Н. Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел в България, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, Цветан Цветанов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът Димитър Николов, председателят на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев, роднини и близки на загиналите. Деница Димитрова


Бургас. В периода между 21 и 28 юли Бургас ще

Бургас. В периода между 21 и 28 юли Бургас ще ...

......... Бургас и председател на Организационния комитет на Евро 2019 Димитър Николов. Срещата с медиите ще е на 19 юли, от 11.00 ч. в Община Бургас. Участие в пресконференцията ще вземе и Александър Шостар, член на Бюрото на LEN, както и представители на Управителния съвет на Българската федерация по водна топка.


Бургас. Четвъртият благотворителен маратон и концерт в подкрепа на психосоциалната

Бургас. Четвъртият благотворителен маратон и концерт в подкрепа на психосоциалната ...

......... о-в „Света Анастасия“ до парк Росенец, местността Чукалята – 1800 м. Такса за участие 50 лв. Записвания на телефон: 0988 341 611. Вечерта от 20.00 часа на Моста ще се състои Благотворителен концерт с участието на Георги Дюлгеров, Преслава Минесян, Виолета Пападакис и много други изпълнители, певчески и танцови формации.Бургас. Фондация „Евгени Мосинов“ има за цел да повиши правната

Бургас. Фондация „Евгени Мосинов“ има за цел да повиши правната ...

......... пътища към тях“, посочи той. За да се предпазят, Янко Колев съветва децата да спазват т. нар. интернет „хигиена“. „Ако се спазват определени правила, то няма опасност или поне е опасността да стане жертва на престъпление в интернет е в по-малка степен“, добави началникът отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. С полагане на венци и цветя пред паметника на

Бургас. С полагане на венци и цветя пред паметника на ...

......... Левски. Венци и цветя в почит на паметта и делото на Апостола на свободата положиха представители на властта – кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по финанси, икономика и бюджет Красимир Стойчев, зам. областният управител на Бургас Севдалина Турманова, както и много общински съветници, граждани и гости на град Бургас.


Бургас. Цанко Цанков записа името си в историята на спорта,

Бургас. Цанко Цанков записа името си в историята на спорта, ...

......... на плаж „Перла“ за оказаното съдействие при посрещането на плувеца. Това е най-дългото плуване в историята на този тип спортове в България. Амбицията на Цанко е да постави подобен рекорд и в международни води. Община Бургас се гордее с постиженията на своя съгражданин и му пожелава успех в следващи начинания.


Бургас. В града ще се проведе фестивалът „Metalhead beer fest“.

Бургас. В града ще се проведе фестивалът „Metalhead beer fest“. ...

......... сцена, на която ще се изявят четири бургаски рок банди - Bazooka Gigant, Stiff Bones, G.A.N.G и Saltfield. Във фестивала по покана на бургаската пивоварна „Metalhead Brewery" ще се включат български производители на бира като Trima I Dvama, Brothers brew team, Rhombus, Ailyak, Dunav, White Stork, Hills, Meltum, Beer Bastards.


Бургас. С детски празник, народни борби, футболен турнир и празничен

Бургас. С детски празник, народни борби, футболен турнир и празничен ...

......... „Съзнание – 1927“. Програмата започва на 19 юли с Детска дискотека. На 20 юли от 10.30 часа ще се проведат Народни борби в парка, от 18.00 часа ще започне футболен турнир на игрището в парка, а от 19.00 часа ще има празничен концерт. В 22.45 часа ще има празнична заря.


Бургас. Повече от 100 студенти от седем български университети ще

Бургас. Повече от 100 студенти от седем български университети ще ...

......... откъс от мюзикъла „КОСА“ от студентите от Американския университет, поп и джаз музика от студентите в НМА – Кристиан Грънчаров и Кристиана Атанасова и други. Водещи ще бъдат актьорите от НАТФИЗ Борис Кашев и Магдалена Славчева. Организатор на събитието е Националното представителство на студентските съвети, с подкрепата на Община Бургас.


Бургас. Преди броени дни приключи международният младежки лагер „Ледено климат

Бургас. Преди броени дни приключи международният младежки лагер „Ледено климат ...

......... е немски изследовател и еколог. На 30 декември 1989 г. той и Рейнхолд Меснер са първите, които достигат Южния полюс без помощ от животни или мотори, на ски и с помощта на вятъра. Това го направи и първият човек, който достигна до двата полюса пеша в рамките на една година.


Чужди филми ще има за първи път в конкурсната програма

Чужди филми ще има за първи път в конкурсната програма ...

......... Анджелис и "Година на маймуната" на Владимир Блажевски. Гост на фестивала, с 2-дневен майсторски клас, ще бъде и номинираният за "Оскар" български аниматор Теодор Ушев. Йордан Радичков и 90-годишнината от рождението му ще бъде почетена с прожекция на единствения документален филм за писателя "Черкаски хроники" на режисьора Димитър Петков.  


Шведският турист, който катастрофира с откраднато такси в Несебър, никога

Шведският турист, който катастрофира с откраднато такси в Несебър, никога ...

......... съд с Андерсен настоя да се свърже с посолството на Швеция у нас и да говори с някого на шведски. Скандинавецът е с обвинение на кражба на автомобил. --> След като задигна таксиметров автомобил, катастрофира с него, а кръвната му проба за употреба на алкохол се оказа положителна - малко над 1,7 промила. 


Бургас. Персонажи от любими детски приказки – „Снежанка и седемте

Бургас. Персонажи от любими детски приказки – „Снежанка и седемте ...

......... „Слон“. Последните представления на 11 август са „Чудните готвачи“ на ДКТ – Варна от 18.30 часа и „Концертът“ на Центъра за изкуства „За Родопите“ – село Бостина от 19.30 часа. Всички спектакли са с вход свободен. Организатор на проявата е Държавен куклен театър – Бургас в партньорство с Община Бургас.


Бургас. Кметът Димитър Николов прие днес в кабинета си новия

Бургас. Кметът Димитър Николов прие днес в кабинета си новия ...

......... Чавдар Николов, Валентин Косев на Ротари клуб Пиргос и Петър Попов на Ротари клуб Приморие, целите и задачите на организацията за тази година. Представителите на местните клубове представиха най-устойчивите си проекти, които ежегодно подкрепят и обогатяват с инициативи. На срещата присъства и паст президентът на Ротари клуб Бургас Катя Касабова.


Бургас. Истинска морска илюзия създава изложбата „Риби и рибарство по

Бургас. Истинска морска илюзия създава изложбата „Риби и рибарство по ...

......... цялата история на риболова по всички брегове на южното Черноморие. „Риби и рибарство по южното Черноморие“ се организира от Община Бургас, РИМ – Бургас, Исторически музей – гр. Созопол и Музей на котвата – гр. Ахтопол. Изложбата е с вход – 5 лева, за деца и пенсионери – 3 лева.


Бургас. Едно от най-големите събития за програмисти идва в Бургас

Бургас. Едно от най-големите събития за програмисти идва в Бургас ...

......... Михов и „Как да имаме сигурен софтуер?“ на Божидар Божанов. Мариян Маринов ще представи две теми – Layer 2 and 3 network attacks (no recording and streaming) и L2 between the hackerspaces. GDPR – sysadmin и личните данни (или как да ги опазим от него) е лекцията на Валентин Русалийски.


Бургас. Десетгодишната Мелинда Стамова стана първото дете, което индивидуално събра

Бургас. Десетгодишната Мелинда Стамова стана първото дете, което индивидуално събра ...

......... наредила целия пъзел, изобразяващ красивия изглед на Бургас и вече го е сложила в рамка в стаята си. Мелинда, която септември ще е в 5-ти клас в ОУ „Свети Климент Охридски“, получи като награда от Община Бургас, рекламни материали на града и два ваучера за посещение на остров Света Анастасия.


Бургас. С полагане на венци и цветя пред паметника на

Бургас. С полагане на венци и цветя пред паметника на ...

......... Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС и представителния духов оркестър на Община Бургас ще отдадат почести по случай 182 години от рождението на Васил Левски. Със своето себеотрицание и саможертва Левски се превръща в най-ярката личност в нашата възрожденска история, символ на борбата за свобода и пример за подражание.


Поморие. След кв. „Св. Георги” и на крайбрежната алея в

Поморие. След кв. „Св. Георги” и на крайбрежната алея в ...

......... късове, гравирани със стиховете на Яворов, бронзовата фигура на момченцето с гроздето, каменната чайка, цветните лехички и други прекрасни кътчета превръщат крайбрежната алея в безспорен булевард на изкуствата, носещ много настроение и усмивки, а уникалните залези, които алеята разкрива, са само още една привилегия за жителите и гостите на Поморие.


Бургас. Тази вечер в Културен център „Морско казино“ младият и

Бургас. Тази вечер в Културен център „Морско казино“ младият и ...

......... МОН за учебната 2017/2018 година. През годините експериментира с различни по жанр произведения, като е писал поезия, детски приказки, криминални разкази, докосващи сърцето истории по действителни случаи, докато стига до стила на Йордан Йовков и Елин Пелин. Духът на това отминало време носи и първият му издаден роман „Сайбиевата невеста“.


Бургас. Орлин Горанов, един от най-романтичните тенори в българската музика,

Бургас. Орлин Горанов, един от най-романтичните тенори в българската музика, ...

......... информационни центрове - до „Часовника“, на Автогара „Юг“, в „Магазия 1“, от лятна билетна каса „Часовника“, от каса в Държавна опера-Бургас, както и в мрежата на eventim.bg. Повече информация можете да бъде открита на тел. номер 0882 004 124 (всеки ден от 09.00 до 17.00 ч.) или на e-mail: [email protected]


Поморие. „Корея – страната на утринната свежест” – в нея

Поморие. „Корея – страната на утринната свежест” – в нея ...

......... културата на хранене” от ас. Мирослава Забуртова. Приготвяне на традиционни корейски ястия от участниците в събитието; Място на провеждане: ресторант „Зевс”. (Предварително записване на телефон: +359 88 481 4888 , такса за участие: 20 лв.); - 21.30 ч. – K-pop Party Място на провеждане: Бар „Иви” (комплекс „Атриум” – Поморие).


Започна дезинфекцията на созополското село Зидарово, където преди ден бяха

Започна дезинфекцията на созополското село Зидарово, където преди ден бяха ...

......... опасност за хората и домашните животни, както и за растенията. Днес е приключило и вземането на кръвни проби от всички прасета в десеткилометровата санитарна зона около Зидарово, в която попадат още седем села от Созополска и Бургаска общини. Резултатите от кръвните проби се очакват да излязат в късния следобед утре.


Бургас. Концерт на Мартина Табакова и Зорница Иларионова ще се

Бургас. Концерт на Мартина Табакова и Зорница Иларионова ще се ...

......... scherzoso, più allegretto, Allegro molto, на К. Дебюси – Соната за цигулка и пиано в сол минор, Allegro vivo, Intermède: Fantasque et léger, Finale: Très animé, на Й. Брамс – Соната за цигулка и пиано No.3 op.108, Allegro, Adagio, In poco presto e con sentimento, Presto agitato. Входът е свободен.


Ситуацията е извадена изцяло от контекста на случилото се. Това

Ситуацията е извадена изцяло от контекста на случилото се. Това ...

......... и, че охрана нямало да помогне. Попитан дали се е ударил при опита си да ритне с крак една от израелките, Тодоров отвърна, че не се е наранил. Този мениджър трябва да наблегне на по-добра физическа подготовка и дестинация, даде ироничен съвет евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар за случилото се.


Установиха радиация три пъти над нормата в залива Вромос край

Установиха радиация три пъти над нормата в залива Вромос край ...

......... лято летовници разполагат каравани и палатки. В края на седмицата табелите, които бяха отнесени от последната буря, бяха възстановени. Преди няколко години плажът край залива "Вромос" беше затворен за посетители в началото на август. Това предизвика и протести на недоволни граждани, които заплашиха, че ще заведат дела за пропуснати ползи.


Израелските туристки, които почти бяха набити от управителя на хотел

Израелските туристки, които почти бяха набити от управителя на хотел ...

......... Всички евреи са добри. Усмихвайте се, когато виждате израелски граждани, посрещайте ги добре. Не ни гледайте с омраза, все едно искате да ни пребиете, защото вярвам, че българите идват в Израел и получават добро отношение", призоваха израелските туристки. Какво се случи с агресивният хотелиер, нападнал туристките, прочетете в този материал.


Израелските туристки, които почти бяха набити от управителя на хотел

Израелските туристки, които почти бяха набити от управителя на хотел ...

......... ние бяхме в България - плакахме. Ние сме добри хора, обичайте ни. Всички евреи са добри. Усмихвайте се, когато виждате израелски граждани, посрещайте ги добре. Не ни гледайте с омраза, все едно искате да ни пребиете, защото вярвам, че българите идват в Израел и получават добро отношение", призоваха израелските туристки.


Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд бизнесмена Иван Нончев, който

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд бизнесмена Иван Нончев, който ...

......... кв. м „бели дюни“, 337 кв. м „сиви дюни“ и 47 кв. м „зараждащи се дюни“. За „услугата“ баровецът платил на багериста 1000 лева. Срещу двамата са повдигнати обвинения, като за тях закона предвижда до три години лишаване от свобода, пробация и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.


Цанко Цанков много силно иска да бъде първият човек, преплувал

Цанко Цанков много силно иска да бъде първият човек, преплувал ...

......... национален шампион и рекордьор, двукратен сребърен медалист от световно първенство по плуване за ветерани, сертифициран майстор на спорта в много дисциплини, печелил е маратона "Света Анастасия-Моста". Той се нарежда под номер 3 във вечната българска ранглиста на 100 метра съчетано плуване. Пред него са само Михаил Александров и Антъни Иванов.


Бургас. Джоел Тавареш и Виктория Георгиева ще открият инициативата „Дните

Бургас. Джоел Тавареш и Виктория Георгиева ще открият инициативата „Дните ...

......... д-р Марин Паунов ще може да се разгледа от 20 до 26 юли в зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“. Всички събития са с вход свободен. Проявата се реализира от Община Бургас и Културен институт „Камойш“ към Министерството на външните работи на Португалия, в партньорство с „Бургас филм фест“.


Бургас. Преплуването на Бургаския залив е първият в историята на

Бургас. Преплуването на Бургаския залив е първият в историята на ...

......... му досега в архивите, които са получили, най-дългите преплувания, извършени някога на акваторията на Черно море, са се провеждали до 1984 г. на територията на държавите от бившия СССР и са били с дължина 30 км. Такива ежегодни маратони са се повеждали в България, в акваторията на Созопол. Деница ДИМИТРОВА


Вече има повече яснота за поредния скандал на родното Черноморие.

Вече има повече яснота за поредния скандал на родното Черноморие. ...

......... зелена фланелка, вероятно служител на хотела, опитва да ритне жена, вероятно член на туристическата група, която снима с телефон случващото се, но се подхлъзва и пада. След това обаче мъжът се насочва към друга жена, която също снима с телефона си, и успява да го свали. Сподели с твоите приятели


Бургас. Филмът „Трансгресия“ ще бъде прожектиран в града на 14

Бургас. Филмът „Трансгресия“ ще бъде прожектиран в града на 14 ...

......... Михаил Боевски. Музиката е на Смолмен, Росен Пенчев и „Черно Фередже“. The Maze (Лабиринт) е част от проекта БулевАРТ – Мрежа на сетивата, който има за цел с подкрепата на Община Бургас да обедини предприемачество и култура/изкуство така, че те да предлагат общ продукт на жителите и гостите на града.


Бургас. От 15 юли се пускат в продажба билетите за

Бургас. От 15 юли се пускат в продажба билетите за ...

......... фестивала, който ще се проведе на 3 август от 20.30 часа в Летния театър, ще се продават в мрежата на EVENTIM - www.eventim.bg и касата на Часовника. 12-те песни-финалисти ще бъдат оценявани от именитото жури в състав: Йорданка Христова, Ева Найденова, Димитър Гетов, Димитър Атанасов, Кирил Вълчев и Веселин Пренеров.


Поморие. Община Поморие съобщава на всички граждани, че в изпълнение

Поморие. Община Поморие съобщава на всички граждани, че в изпълнение ...

......... необходимия обем, с което се осигурява защита на околната среда от разпиляване на отпадъци. Гражданите могат да предават своите отпадъци всеки работен ден от 8.30 ч. до 12.30 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 ч. За информация: отдел УТООС, тел: 059625910, 0882420091 – Николай Каприев, 0885702062 – Венелина Тодорова.


5 милиона пътници през тази година се очаква да посрещнат

5 милиона пътници през тази година се очаква да посрещнат ...

......... години - между 2015-а и 2018-а година, двете летища постигнаха един извънземен ръст на трафика от над 50%. Това не може да продължава вечно. Приемаме 2018-а и 2019-а като период на стабилизиране на този трафик". Прогнозните данни за следващата година са за увеличение на пътниците от 1-2% на двете летища.


Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков реши да не спира

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков реши да не спира ...

......... съвет Царево? Аргументите ни за неоспорване на наредбата са изцяло юридически. Член 10а от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие предвижда, че къмпингуването се разрешава по съответен ред тоест, без да е специфициран този ред, без да е определен той, няма как да се извършва къмпингуване. Интервю на Гергана Цонева


Бургас На свое редовно заседание, Общински съвет - Поморие единодушно

Бургас На свое редовно заседание, Общински съвет - Поморие единодушно ...

......... Майски. Димитър Майски има основен принос за благоустрояването на селото и построяване на значими сгради за обществено ползване. В периода 1954 г. – 1979 г. са реализирани парк, водоснабдяване, читалище, детски дом, земеделско училище, стадион, битов комбинат, търговска сграда, пощенска станция, ресторант, баня и фурна, мостове на селото и др.


Бургас. Плувен маратон, организиран от Общината и плувен клуб „Метропол“,

Бургас. Плувен маратон, организиран от Общината и плувен клуб „Метропол“, ...

......... – 250 лв., 5 място – 200 лв., 6 място – 150 лв., 7 място – 125 лв., 8 място – 100 лв., 9 място – 75 лв., 10 място – 50 лв. Заявки за участие се подават до 8 август, включително, на: [email protected] или на телефон: 0888 239 720.


Бургас. Стартираме националната информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“

Бургас. Стартираме националната информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ ...

......... години проведохме кампания, при която направихме безплатни измервания на дишането, тествания. Изключително много се радвам, че сме всички заедно тук – пациенти, лекари, институции и местна власт“, заяви Хаджиангелова и добави, че в това се крият добрите резултати от работата и изпълнението на съвместни инициативи в обществена полза. Деница ДИМИТРОВА


"Тутанкамон - една недовършена любовна история" се нарича изложбата от ...

......... олтар", "Шедьовърът на стаята","Съкровищницата" и "Погребалната камера". Предметите, които може да види публиката са дело на компанията Horus Limited. Тя е единствената, която има разрешение за тази дейност от Министерството на културата в Египет. До края на месец септември Бургас е домакин на едно от най-интересните исторически открития в света.


Бургас. На територията на Индустриален и логистичен парк – Бургас

Бургас. На територията на Индустриален и логистичен парк – Бургас ...

......... да носят имена на езера. Чрез нея ще се даде възможност за реализация на последните свободни парцели, разположени във вътрешността на територията. Освен на новата инфраструктура, ползвателите на парка ще се радват и на по-благоприятна работна среда, защото паралелно с изграждането на улицата тече и облагородяване на прилежащите зелени площи.


Бургас. Творецът от световна величина Свилен Блажев ще представи новата

Бургас. Творецът от световна величина Свилен Блажев ще представи новата ...

......... Финландия, Германия, Чехия, Словакия, Македония, Англия и други страни. Осъществил е множество самостоятелни изложби в страната /София, Пловдив, Бургас, Кюстендил, Самоков/ и в чужбина /Лимасол, Букурещ, Хелзинки, Виена, Хамбург, Виена, Цюрих, Китай/. Участва в представителни изложби на съвременното българско изкуство в Европа и САЩ. Водещо име в областта на живописта.


Бургас. Българо-швейцарската програма за сътрудничество е „бутикова“, но именно тя

Бургас. Българо-швейцарската програма за сътрудничество е „бутикова“, но именно тя ...

......... възрастни хора, живеещи в Бургас, ще се обслужват от тази медико-социална технология“, допълни още Руска Бояджиева. Тя добави, че се надява през 2020 година да стартира новият програмен период на програмата и тя да запази добрият опит от предходния период, особено в сферите на образованието и околната среда. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. Имаме реализирани повече от 10 проекта в региона по

Бургас. Имаме реализирани повече от 10 проекта в региона по ...

......... заключителната за програмата за сътрудничество между България и Швейцария. Решихме, че е добре да представим на по-широка аудитория какво сме постигнали за 9-те години сътрудничество“, каза още Н. Пр. Мюриел Берсе Коен. По думите ѝ Бургас е първият град, който домакинства представената експозиция, наречена „От хора за хората“. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. Изложбата „Тутанкамон – една недовършена любовна история“ с гробницата

Бургас. Изложбата „Тутанкамон – една недовършена любовна история“ с гробницата ...

......... с максимална точност гробницата на фараона, останал в историята като „детето-цар“. Експонатите са копия на автентичните находки. Цената на билета за посетители е 16 лева. Във фоайето на Държавна опера – Бургас има и базар с типични за египетската култура красиви сувенири, които всеки желаещ може да закупи. Мария КУРТЕВА


Каблешково. На 2 юли отвори врати лятната детска работилничка „Сръчковци“,

Каблешково. На 2 юли отвори врати лятната детска работилничка „Сръчковци“, ...

......... осигурят финанси, а да се споделя време, отношение, разговори и усмивки и да се създаде един красив спомен. Екипът на читалището старателно е подготвил много ценни и интересни занимания за всички малки, големи и още по-големи деца. Общината кани желаещите да се присъединят всеки вторник и четвъртък от 10.00 часа.


Нива с около 200 броя засаден канабис беше открита от

Нива с около 200 броя засаден канабис беше открита от ...

......... имот, който е прилежаща част към постройката, са открити растенията, чието тегли възлиза на приблизително 130 килограма. На 57-годишния мъж са повдигнати обвинения за притежание и отглеждане на наркотично вещества. Предвидената санкция по закон е „лишаване от свобода“ до 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.


Професионалната гимназия по транспорт е единствената от Бургас, заедно с

Професионалната гимназия по транспорт е единствената от Бургас, заедно с ...

......... 80 000 лева, а основна партнираща организация е "Бургасбус" ЕООД. Реализацията на проекта ще обхване 191 ученици от специалностите "Автотранспортна техника", "Автомобилна мехатроника" и "Спедиция, транспортна и складова логистика". Те ще придобият практически умения и навици за диагностициране на системите на електромобила и за работа в реална трудова среда.  


Бургас. Окръжната прокуратура поиска постоянен арест за мъжа, обвинен в

Бургас. Окръжната прокуратура поиска постоянен арест за мъжа, обвинен в ...

......... рамките на закона, но и съобразно цялата негова строгост. Той акцентира и върху социалното измерение на операцията, а именно, че толкова голямо количество наркотично вещество няма да достигне до пазара. Присъстващите на брифинга отново подчертаха, че спешната акция е в резултат на отличното взаимодействие между прокуратурата и полицията в Бургас.


Нов удар на бургаската полиция - иззеха над 90 килограма

Нов удар на бургаската полиция - иззеха над 90 килограма ...

......... Георги Чинев - Административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - Директор на ОД на МВР-Бургас. Припомняме, че преди по-малко от две седмици органите на реда отново задържаха голямо количество наркотици. 55 кг хероин беше открит в микробус с двойно дъно при проверка на изхода на Бургас.


Бургас. В Експоцентър „Флора“ ще се състои концерт, посветен на

Бургас. В Експоцентър „Флора“ ще се състои концерт, посветен на ...

......... Вълева – цигулка, и Александър Колев – пиано, ще прозвучат авторски транскрипции на „Български танци“, „Класично и романтично“ и „Бурлеска“, а любимата на много поколения „Песен“ из „Българска сюита“ ще бъде поднесена от младата 13-годишна цигуларка Ива Маринова. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас. Входът е свободен.


Бургас. Певецът Миро ще изнесе концерт на остров Света Анастасия

Бургас. Певецът Миро ще изнесе концерт на остров Света Анастасия ...

......... Анастасия от „Магазия 1“ е в 20.00 часа, а началото на концерта е в 21.00 часа. Цената на билет за концерта с включен транспорт е 39 лева. Билети се продават в Туристическите информационни центрове – Часовник, Автогара "Юг" и "Магазия 1". За информация и предварителна резервации: телефон 0882 004 124.


Бургас. 57-годишен мъж е обвинен за държане с цел разпространение

Бургас. 57-годишен мъж е обвинен за държане с цел разпространение ...

......... от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева“, посочи Чинев и добави, че обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като още днес предстои внасяне на искане за вземане на мярка „Задържане под стража“ в Окръжен съд – Бургас. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. Национална художествена академия – филиал Бургас постави началото на

Бургас. Национална художествена академия – филиал Бургас постави началото на ...

......... и ученици“ е утвърден културно-образователен проект с успешна, десетгодишна биография. Всяка година през август, НХА в София отваря ателиетата си за най-малките. Децата рисуват, моделират, посещават музеи и галерии, творят, учат и се забавляват. Лятната академия е съвместен проект на Националната художествена академия и Фондация "Св. Пимен Зографски" към НХА.


Бургас. В града ще се проведе фестивалът „Джаз в Бургас“.

Бургас. В града ще се проведе фестивалът „Джаз в Бургас“. ...

......... предложат Armel Dupas и Петър Салчев. „Jazz cats“ - Христо Йоцов създава Jazz Cats през 2016 година, първоначално като клубен проект, вдъхновен от би-боп традицията. Майсторството на четиримата, спойката между тях и високата степен на енергия довежда до обогатяване и разнообразяване на репертоара, което превръща проекта в концертен и фестивален.