Бургас. Прожекция на 60-минутния документално-игрален филм

Бургас. Прожекция на 60-минутния документално-игрален филм "Сага за попилените възможности" ...

......... Вардарска и Егейска, Беломорието, Одринска Тракия, а на българската държава са наложени репарации и ограничения с тежки и непосилни финансови клаузи. От отделените земи през следващите 3 години в България пристигат над 100 хил. бежанци, а 600 хиляди българи остават отвъд граница. Организатор на събитието е общинският съветник Георги Дракалиев.


Бургас. След проверка на два плажа в гр. Созопол по

Бургас. След проверка на два плажа в гр. Созопол по ...

......... натрупването му далеч от обичайните ветрови вълни, без да се засягат бреговете на водните обекти. Във връзка с установеното нарушение на естественото състояние на брега на Черно море фирмата-концесионер на плажа в гр. Созопол бе поканена в тридневен срок да се яви на среща за изясняване на обстоятелствата по случая.


Комплексният онкологичен център в Бургас е изправен пред сериозен проблем,

Комплексният онкологичен център в Бургас е изправен пред сериозен проблем, ...

......... уведомил Министерството на здравеопазването, НЗОК и Общинския съвет в Бургас за създалата се ситуация и се надява на бързо решение. В противен случай неизползваемата част от лекарства ще продължи да се изхвърля за сметка на болницата, която е спасила живота на хиляди пациенти и продължава да го прави всеки ден.


Противогрипни ваксини в Бургас вече има. Те могат да се

Противогрипни ваксини в Бургас вече има. Те могат да се ...

......... лекар, който познава здравословното им състояние и може да прецени дали са подходящи за поставяне на този вид имунизация. Всички други, които искат да се предпазят от грипа и неговите усложнения, трябва да ги купят от аптеките. В повечето вече се продават ваксини, като средната им цена е 20 лева.


Бургас. Включване на гражданите в процеса на създаване на приятна

Бургас. Включване на гражданите в процеса на създаване на приятна ...

......... направи преценка къде и кога е най-добре да бъде засадено новото дръвче. Поддръжката на новата растителност ще се извършва съвместно от гражданите и Община Бургас. За всяко ново засадено дърво ще се издава протокол и ще се вписва в специална схема. Това ще гарантира неговата поддръжка и опазване във времето.


Със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова започва проверка

Със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова започва проверка ...

......... Със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова започва проверка на пясъчната дига, изградена на Централния плаж в Стария Созопол. Експерти от ведомството ще инспектират на място казуса.  Виж още Проверяват концесионер, вкарал багер на плажа в СозополМинистър Николина Ангелкова разпореди проверка на Централния плаж в старата

Министър Николина Ангелкова разпореди проверка на Централния плаж в старата ...

......... бил информиран и е  сезирал РИОСВ и Басейнова дирекция по случая. ОЩЕ информация за строежа можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ. Проверката на икономическото министерство трябва да установи дали концесионерът на ивицата изпълнява стриктно договорните си задължения по стопанисването й. Инспекцията ще бъде извършена в сътрудничество с другите компетентни институции.


Нова специализирана полицейска операция на територията на Първо РУ Бургас,

Нова специализирана полицейска операция на територията на Първо РУ Бургас, ...

......... полицейски сили, Първо РУ Бургас и жандармерията. Акцията е пореден етап в действията на служителите на реда по ограничаване на битовата престъпност. Само преди една седмица бяха проведени две операции с осем задържани за кражби и разпространение на наркотични вещества. По-късно бяха заловени още двама мъже, обрали 12 годишен бургазлия.


„Сълзи не ми останаха! На 7 юли почина баща ми,

„Сълзи не ми останаха! На 7 юли почина баща ми, ...

......... – има санкции, всичко е много жестоко”, коментира почерненият баща.--> „Никой не направи опит да се обади, да каже: „Извинявайте”. Измислиха за някакъв трети човек в асансьора. Той е бил с предварителен план. Тя се е опитала да натисне паник бутона в асансьора, но той не е работел”, допълни той.


Не, не бяхме информирани от концесионера какво ще се случва.

Не, не бяхме информирани от концесионера какво ще се случва. ...

......... край на плажа е гребан пясък от морето. „Нормално е кофата на багера са се намокри, като се работи”, обясни Иванов. Проверката продължавала, информацията се обработвала и при нарушения щяло да има санкции. "Някой трябва да каже дали е законно цялото това нещо", заяви Янакиев по адрес на пясъчната дига.


500 метрова дига от пясък, издигната от концесионера на созополския

500 метрова дига от пясък, издигната от концесионера на созополския ...

......... Басейнова дирекция-Варна ще установи дали пясъкът е взет от дъното на залива и при констатирано нарушение ще бъдат наложени глоби.БГНЕС--> „Багерът, който констатирахме, беше в най-южния край на плажа, почти във водния обект. Ще извършим проверката и за резултатите ще бъдете уведомени”, заяви Събина Русева - гл. експерт Басейнова дирекция.Багер изсипа пясък на централния плаж в Созопол и вдигна

Багер изсипа пясък на централния плаж в Созопол и вдигна ...

......... и мидички има в купката, която са изкопали. Когато бъде избутано, вече плажът ще бъде в камъни", каза Костадин Ставраков. "Багерът, който констатирахме, беше в най-южния край на плажа, почти във водния обект. Ще извършим проверката и за резултатите ще бъдете уведомени", съобщи Събина Русева, гл. експерт в "Басейнова дирекция".


Поморие. Започва събирането на номинации за ежегодната класация за избор

Поморие. Започва събирането на номинации за ежегодната класация за избор ...

......... и други специфични характеристики) Обществен съвет по спорт – Поморие обобщава информацията от проведеното гласуване, изчислява резултатите от анкетните карти с номинации по отделните категории. В резултат на това се определя „Треньор на годината” и челната десетка на най-заслужилите спортисти на Община Поморие за 2019 г., подредени, по азбучен ред.


Поморие. Градът отново ще бъде част от веригата „Рън България“

Поморие. Градът отново ще бъде част от веригата „Рън България“ ...

......... събитието се проведе и пресконференция, на която стана ясно, че Кюстендил ще бъде домакин на стартовете от Балканския маратон и полумаратон. Маратонът ще бъде най-голямото събитие от веригата и ще излъчи националните и балканските шампиони на класическата дистанция от 42.195 км. Трасето беше представено от президента на БФЛА Добромир Карамаринов.


Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с много

Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с много ...

......... продължават от 11.00 часа в парка в ж.к. "Изгрев" с организатор НЧ "Изгрев 1909" - Бургас и в ж.к. "Меден рудник" до СУ "Петко Росен" с участието на група "Тоника Домини", Фолклорна формация "Чинките", танцов състав "Младост", танцов състав "Медено котле", оркестър "Веселие" с народни изпълнители Цветелина и Панайот Стойчеви.


Бургас. Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие

Бургас. Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие ...

......... ПГСАГ "Кольо Фичето"; ПГХТ "Акад. Н.Д.Зелинский", Професионална гимназия по транспорт; Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", Професионална гимназия по сградостроителство инсталации "Пеньо Пенев"; Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола"; Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации; Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника; Професионална търговска гимназия.Бургас. Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с

Бургас. Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с ...

......... родната сцена, сред които тази година ще бъдат Гергана Великова, Марияна Добрева, Георги Дюлгеров, Георги Милтиядов, Вокална група "Фортисимо" с диригент Милена Добрева и неповторимата Силвия Кацарова. Община Бургас кани всички жители и гости да се включат в честванията по повод празника на града. Всички събития са с вход свободен.


Бургас. Милена Коларова, на която художникът Георги Баев подарява специализирано

Бургас. Милена Коларова, на която художникът Георги Баев подарява специализирано ...

......... Ирина Рубцова. Получава квалификация "Артист в музикален театър" в ГИТИС (Държавния институт за театър). Влюбва се в България и в Бургас и остава тук. Пее в хор "Бургас" под ръководството на Светла Стоева, както и в църковния хор към Храм "Св. св. Кирил и Методий". Концертът е с вход свободен.


Бургас. Националното състезание по дебати

Бургас. Националното състезание по дебати "Въй Оупън" ще се проведе ...

......... предоставя възможност на ученици и студенти да се запознаят със създаването и организацията на подобни събития. Това става чрез доброволците, които ще помагат тази година. Заедно със задълженията, които ще трябва да изпълнят, те ще бъдат осигурени за целия ден и ще могат да се запознатят облизо с дебатьорското общество.


Приключи първият етап от цялостната реконструкция на пазара за плодове

Приключи първият етап от цялостната реконструкция на пазара за плодове ...

......... да им липсва. От Общински пазари ЕООД са подготвили новите павилионите. Броят им ще бъде колкото са били до сега, но ако остане място е възможно да се поставят допълнителни. Има идея на пазара да се монтират пейки за отдих, красиви допълнения като малък фонтан и други екстериорни решения.  


Плажът в бургаския квартал „Сарафово” ще има нов концесионер. Наематели

Плажът в бургаския квартал „Сарафово” ще има нов концесионер. Наематели ...

......... устройството на Черноморското крайбрежие. Новите концесионери трябва да осигурят на ивиците всички задължителни по закона дейности. Основните са наличието на спасители и водното спасяване, здравно и медицинско обслужване на ивицата и поддържане на изрядна хигиена. Освен това, плажните ивици трябва да предоставят услуги, които са от обществен интерес.    


Задържани са двама мъже взривили къща в село Черноград, община

Задържани са двама мъже взривили къща в село Черноград, община ...

......... капсул детонатор, огнеупорен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони. Димитър Н. е имал предишни криминални прояви, за което свидетелства намереното в дома му. В следващите дни Окръжна прокуратура – Бургас ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.


Поморие. Кметът Иван Алексиев е на работно посещение в гр.

Поморие. Кметът Иван Алексиев е на работно посещение в гр. ...

......... изпълнителният директор на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ – Поморие Георги Петков. Заедно с кмета Иван Алексиев, който е и председател на МИРГ Поморие, ще посетят местната хърватска инициативна група VELA VRATA и ще имат възможността практически да се запознаят с дейностите и опита, предоставени от подхода LEADER в Хърватия.


Бургас. Двама души - подбудител и извършител, са задържани за

Бургас. Двама души - подбудител и извършител, са задържани за ...

......... на жилището бе намерена ръчна бойна граната, един брой тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнеопроводен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони 22 калибър. Всички действия са съгласувани и извършени под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас", отбеляза старши комисар Радослав Сотиров, директор на ОДМВР - Бургас. Мария ПОПЧЕВА


Всяка година в третия четвъртък на месец ноември се отбелязва

Всяка година в третия четвъртък на месец ноември се отбелязва ...

......... Бургас напомнят, че и извън кампанията Консултативният кабинет за отказване от тютюнопушене работи с граждани през цялата година. Всеки, който иска да остави в миналото тютюневата зависимост може да го посети и да получи помощ. Кабинетът е отворен всеки вторник и четвъртък с предварително записване на телефон 056/ 807 502.


Криминално проявен мъж от Стара Загора беше задържан в София

Криминално проявен мъж от Стара Загора беше задържан в София ...

......... камион и продаден на строителна фирма. Престъпната дейност на старозагореца ще бъде изяснена, тъй като се предполага, че е съпричастен към извършването на други две сходни кражби на скъпоструващи багер и челен товарач. Събраните до момента материали ще бъдат предадени в Бургаска районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.


Още преди никулденските празници служителите от сектор РК-Бургас, Варна и

Още преди никулденските празници служителите от сектор РК-Бургас, Варна и ...

......... изваждането им от водите на язовира, е установено че в тях има пет килограма сребриста каракуда, която е върната обратно във водата. Другият случай е в Поморийското езеро. Там е намерена мрежа с дължина 50 метра, която е извадена от водата, преди в нея да бъде уловена риба.    


Бургас. 50-годишен криминално проявен старозагорец бе задържан днес на столичния

Бургас. 50-годишен криминално проявен старозагорец бе задържан днес на столичния ...

......... строителна фирма. Престъпната дейност на 50-годишния старозагорец ще бъде изяснена в детайли, тъй като се предполага, че същият е съпричастен към извършването на други две сходни кражби на скъпоструващи багер и челен товарач. Събраните до момента материали ще бъдат докладвани в Бургаска районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.


С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите

С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите ...

......... Те бяха задържани по време на предизборната кампания и обвинени в купуването на гласове.Още по тематаНад 1000 посрещнаха с аплодисменти окования кмет на Несебър (видео)Кметът на Несебър положи клетва с белезници, отведоха го обратно в ареста Адвокатът на несебърския кмет: Моят клиент няма да напусне и да избяга от страната


Бургас. Хората с увреждания ще стигат по-лесно и удобно до

Бургас. Хората с увреждания ще стигат по-лесно и удобно до ...

......... са ограничителни колчета, които няма да позволяват паркирането на автомобили по пешеходната алея. Пътната настилка в района също е ремонтирана, което ще улесни достъпа на автомобили, превозващи хора в неровностойно положение. Предстои да бъдат проведени нови разговори между Община Бургас и ръководството на НОИ - Бургас за подобряване на инфраструктурата.


Бургас. БЧК-Бургас и Центъра по трансфузионна хематология в Бургас организират

Бургас. БЧК-Бургас и Центъра по трансфузионна хематология в Бургас организират ...

......... ще продължи до 13:00ч. днес, като е предназначена за лица, пострадали при ПТП. Промоцията на доброволното кръводаряване сред студентите е сред приоритетите на областната червенокръстка организация в областта на здравните грижи и опазването на човешкия живот. Повод за днешната хуманна акция е и Деня на християнското семейство, който отбелязваме утре.


Бургас. Деца и юноши от Неделно училище към храм

Бургас. Деца и юноши от Неделно училище към храм "Свети ...

......... Неделното училище за деца и юноши, приканва родители и близки на децата да ги въвеждат по-често в храма за света литургия и да ги запишат в Неделното училище. Заниманията са безплатни и започват от 12.00 часа. Възрастова граница няма. Родителите на децата също са добре дошли да присъстват в часовете.


Бургас. И тази година читалище

Бургас. И тази година читалище "Св. св. Кирил и Методий ...

......... участват деца от 6 до 14 години. В изработването на кукла Ная могат да бъдат използвани всякакви техники и материали. Изпращайте куклите до 10.12.2019 г. на адрес: к-с "Меден рудник", бл. 25, партер. Тържественото награждаване на отличените участници в конкурса ще бъде на 17 декември в залата на Областна управа.


Бургас. Не е нещо гигантско, но е полезно и младите

Бургас. Не е нещо гигантско, но е полезно и младите ...

......... на вътрешноквартални пространства в Бургас. Нейното изпълнение ще стартира с новия бюджет догодина. Програмата ще позволи на гражданите да решават в партньорство с Общината каква полезна новост да има близо до домовете им - детска площадка, спортна площадка, допълнителни паркоместа, повече зеленина или нещо друго", посочват още от Община Бургас.


Населените места, които са водоснабдени от система „Камчия” ще останат

Населените места, които са водоснабдени от система „Камчия” ще останат ...

......... ще се осъществи на 21 ноември след 18.00 часа като водоснабдяването в комплекса ще се нормализира след 12.00 часа на 22 ноември. От ВиК Бургас съобщават, че водоподаването ще бъде нормализирано след 00.00 часа на 22 ноември (петък). Хората в региона трябва да се запазят с вода за дадения период.


Бургас. Министерството на здравеопазването за поредна година ще отбележи Международния

Бургас. Министерството на здравеопазването за поредна година ще отбележи Международния ...

......... налягане; - дискусии, беседи и съвети за здравословен начин на живот; - разпространение на здравно-информационни материали. Извън кампанията Консултативния кабинет за отказване от тютюнопушене /ККОТ/ е с работно време за граждани, както следва: всеки вторник и четвъртък от 14.00 до 16.00 часа с предварително записване на телефон: 056/ 807 502.


Бургас. Блястящо се представиха бургаските състезатели от СКА

Бургас. Блястящо се представиха бургаските състезатели от СКА "АКРО- ДЖЪМП" ...

......... ЧЕРНОМОРЕЦ/ - бронзови медали. Много добро и достойно представяне и на другите деца които се класираха в шестицата, Теодора Драгоманова, Александра Ганева, Пламена Жекова,Мария Танева, Димяна Стоянова, Гриша Генов. "Браво деца, вие сте нашата гордост,продължавайте да тренирате упорито защото труда се възнаграждава", коментира с удовлетворение Женя Станева-председател на СКА,,АКРО-ДЖЪМП,, Бургас.


Бургас. Област Бургас е на 7-мо място по ниско равнище

Бургас. Област Бургас е на 7-мо място по ниско равнище ...

......... Сливен, община Ямбол е с по-ниско равнище на безработицата(2.77% ), спрямо община Бургас(2.99%). Според директора на "Бюро по труда" - Бургас Живко Янакиев броят на безработните в областта ще нарасне и през месец ноември и в националната класация по показател "ниско равнище на безработицата" тя ще бъде по-надолу. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. С най-желаният подарък можете и тази година да зарадвате

Бургас. С най-желаният подарък можете и тази година да зарадвате ...

......... настанени или се посещават деца, младежи и възрастни.Инициативата е вдъхновена от кампанията Операция "Плюшено мече" - https://plushenomeche.org, като администрацията стартира и своята инициатива, която включва деца, младежи и възрастни от всички защитени жилища и социални домове на територията на Бургас. Крайният срок за участие н инициативата е 10 декември (вторник).


Бургас. 3893 е броят на регистрираните безработни лица към края

Бургас. 3893 е броят на регистрираните безработни лица към края ...

......... месец октомври са много по-малко в сравнение със септември - 203. "Най-голямо е търсенето на шофьори на тежкотоварни автомобили, персонал в заведение за обществено хранене, позиции в търговията, работници с технически специалности и медицински персонал, който е целогодишно заявен", каза още директорът на "Бюро по труда" - Бургас. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. Общински съвет – Бургас избра трима заместник-председатели, предаде репортер

Бургас. Общински съвет – Бургас избра трима заместник-председатели, предаде репортер ...

......... предизвика дебати, като общинският съветник Живко Табаков предложи те да бъдат 5. „Редно е всяка група да има заместник-председател, тоест те трябва да бъдат 5“, заяви Табаков. В крайна сметка решението заместник-председателите да бъдат трима бе прието с за 41 гласа „за“, 4 „против“ и 4 „въздържали се“. Мария КУРТЕВА


Бургас. Общински съвет – Бургас прие правилник за организацията и

Бургас. Общински съвет – Бургас прие правилник за организацията и ...

......... „въздържали се“ 0. Общинският съветник Живко Табаков заяви, че правилникът не е най-съвършеният и предложи той да бъде усъвършенстван, както и общинските съветници да имат повече свобода, като подчерта предложението за изказването на общинските съветници, нечленуващи в групи, да бъде намалено от 5 на 2 минути за недобро. Мария КУРТЕВА


Община Бургас увеличава броя на камерите за видеонаблюдение в различните

Община Бургас увеличава броя на камерите за видеонаблюдение в различните ...

......... мярка срещу грабежи, нападения над хора и частна собственост, пътно-транспортни произшествия, помагат при издирване на хора и автомобили. От началото на процеса на поставяне на камери за видеонаблюдението до сега техният брой е 950. Намерението на Община Бургас е през следващите четири години броят на устройствата да бъде увеличен двойно.


Поморие. Свети Георги е покровител, но и обединител на Поморие.

Поморие. Свети Георги е покровител, но и обединител на Поморие. ...

......... е в края на април.”, казва игуменът на манастира епископ Иеротей. Кметът Иван Алексиев заяви, че още на първото редовно заседание на Общинския съвет, ще внесе предложение за подпомагане на поморийския манастир със сумата от 20 хил. лева. Банковата сметка на Манастир „Св.Георги”-Поморие е: BG51 BPBI 79371068842801 Юробанк България АД


Община Бургас продължава да увеличава броя на своите

Община Бургас продължава да увеличава броя на своите "очи" в ...

......... и ще скъси времето за реакция. Камерите са превантивна мярка срещу посегателства към личността и собствеността, пътно-транспортни произшествия, помагат за идентифициране на издирвани хора и автомобили. С днешна дата Общината е обезпечила видеонаблюдението на Бургас с 950 камери. Намерението й е броят им да бъде удвоен през следващите 4 години.


След като на 30 октомври общинските съветници в Бургас положиха

След като на 30 октомври общинските съветници в Бургас положиха ...

......... и дружества; 15. Комисия по международно сътрудничество и връзки с гражданското общество; 16. Комисия по култура и читалищна дейност; 17. Комисия по туризъм; 18. Комисия по установяване на конфликт на интереси. Докладната записка на председателя на Общински съвет Бургас Севдалина Турманова е точно за избора на членове на тези комисии.


Бургас. Общината продължава да увеличава броя на своите

Бургас. Общината продължава да увеличава броя на своите "очи" в ...

......... и ще скъси времето за реакция. Камерите са превантивна мярка срещу посегателства към личността и собствеността, пътно-транспортни произшествия, помагат за идентифициране на издирвани хора и автомобили. С днешна дата Общината е обезпечила видеонаблюдението на Бургас с 950 камери. Намерението й е броят им да бъде удвоен през следващите 4 години.


Бургас. Започна 2-то заседание на Общински съвет-Бургас, предаде репортер на

Бургас. Започна 2-то заседание на Общински съвет-Бургас, предаде репортер на ...

......... „Фокус“-Бургас. По традиция началото на сесията бе дадено с химна на Република България и Европейския съюз. Дневният ред включва 2 докладни записки, 2 заявление, 1 предложение и 1 доклад. Кметове и общински съветници, които поради уважителни причини не успяха да положат клетва на първото заседание днес го направиха. Мария КУРТЕВА


Бургас. Търси се обществена подкрепа за изграждането на етажен паркинг

Бургас. Търси се обществена подкрепа за изграждането на етажен паркинг ...

......... на ЦАУ "Зора": [email protected] Можете да представите мнението си и на хартиен носител в самото кметство "Зора", к-с "Лазур". Който и вариант да изберете, очакваме вашите писма до края на настоящата 2019 година, а в тях трябва да добавите име, адрес и контакти за обратна връзка", допълват от Община Бургас.


Бургас. Най-търсеното кулинарно издание с морски рецепти вече е в

Бургас. Най-търсеното кулинарно издание с морски рецепти вече е в ...

......... Бургас - 6 декември, както предходните издания. Преди седем години Община Бургас за първи път събра 22 типично бургаски кулинарни ястия в рецептурника "Вехти бургашки гозби". Книжката се радва на голям интерес и изчерпана светкавично на миналогодишния Никулден. Затова Община Бургас продължава добрата традиция, но със съвсем нови кулинарни предложения.


Бургас. Общината се старае да не подхожда шаблонно към изграждането

Бургас. Общината се старае да не подхожда шаблонно към изграждането ...

......... има люлки и пързалка, от вчера там са новите игри върху настилката. Но има и достатъчно място децата да карат тротинетки и малки велосипеди. Ако ползвателите желаят да има повече люлки, например, има възможност да бъдат добавени, но за сметка на пространството за свободно движение", посочват още от Община Бургас.


За трета година УМБАЛ Бургас е инициатор на създаването и

За трета година УМБАЛ Бургас е инициатор на създаването и ...

......... грижили за тях. Новият календар е по-различен като дизайн и снимки, но създателите му искат крайният продукт да бъде изненада. Заради големият интерес той е в по-голям тираж. В болницата вече приема заявки за благотворителния календар на тел. 0883 307211 и електронна поща [email protected] Цената на календара е 20 лева.


За трета година УМБАЛ Бургас е инициатор на създаването и

За трета година УМБАЛ Бургас е инициатор на създаването и ...

......... грижили за тях. Новият календар е по-различен като дизайн и снимки, но създателите му искат крайният продукт да бъде изненада. Заради големият интерес той е в по-голям тираж. В болницата вече приема заявки за благотворителния календар на тел. 0883 307211 и електронна поща [email protected] Цената на календара е 20 лева.Иванка и Живко Мишкови се ожениха за втори път. След

Иванка и Живко Мишкови се ожениха за втори път. След ...

......... си. Те споделят, че тайната на дългия брачен живот се крие в обичта и разбирателство между двамата. За тях думите „В богатство и бедност, в радост и мъка, докато смъртта ви раздели“ са истинска клетва. Семейството, което се врече за втори път, беше поздравено от кмета на Бургас Димитър Николов.


Бургас. Под мотото „Животът не е резервна част” ОДМВР –

Бургас. Под мотото „Животът не е резервна част” ОДМВР – ...

......... система в колите на „Пътна полиция”. С готовност госпожа Калпакчиева бе тествана за употреба на алкохол, като дрегера отчете отрицателен резултат. Децата от сърце се зарадваха на звуковата и светлинна сигнализация, демонстрирана им от пътните полицаи на автомобила и мотора от „Сигма”-звеното, като си направиха и групови снимки за спомен.


Бургас. Документирането на долмените започва още с братя Шкорпил. Това

Бургас. Документирането на долмените започва още с братя Шкорпил. Това ...

......... Периан. В тази посока фолклорът е доста богат. Жени, които не могат да забременеят, минавайки под камъка, защото там има една ниша, която е под камъка, ще заченат. Знаем, че в нашето Християнство има доста езически елементи, които са съхранени, архаични пластове от древността“, каза още Красимира Костова. Мария КУРТЕВА


Бургас. 38-годишен мъж от Бургас е задържан за притежание с

Бургас. 38-годишен мъж от Бургас е задържан за притежание с ...

......... 20 000 лева. „От страна на Окръжна прокуратура – Бургас ще бъде постановено задържане на обвиняемия за срок до 72 часа с оглед последващото внасяне в Окръжен съд – Бургас на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“, каза още Георги Чинев. Мария КУРТЕВА


Бургас. Общината извърши съвместно с Полицията една от регулярните си

Бургас. Общината извърши съвместно с Полицията една от регулярните си ...

......... днес следобед мястото ще бъде напълно почистено. "Община Бургас няма да допусне усядането на подобни групи на нейна територия. Много хора още помнят как 2-годишно момиченце от такъв ромски бивак, оставено без надзор, беше премазано през 2009 г. от влака, минаващ по релсите до к-с "Славейков", допълват от Община Бургас.


Бургас. На 7 декември, събота, от 17.00 часа в Дом

Бургас. На 7 декември, събота, от 17.00 часа в Дом ...

......... Капитализъм и шизофрения: "Анти Едип" (1972) и "Хиляда плоскости" (1980), и двете писани в съавторство с Феликс Гатари. Пиер-Феликс Гатари (30 април 1930 - 29 август 1992) е френски активист, институционален психотерапевт и философ, основател на шизоанализата и екософията. Той е известен най-вече със своето интелектуално сътрудничество с Жил Дельоз.


Бургас. Новата състезателна година по водна топка започна по най-добрия

Бургас. Новата състезателна година по водна топка започна по най-добрия ...

......... две от възрастите в клуба. По покана отборът до 15 г. ще гостува в Гърция, докато по същото време започват квалификациите при U13. Сезонът във водната топка продължава с първи квалификационен турнир за девойки до 17 г. Състезанието е на 16 и 17 ноември във Враца, където "Черноморец" ще участва.


Община Бургас извърши съвместно с полицията една от регулярните си

Община Бургас извърши съвместно с полицията една от регулярните си ...

......... постройки се премахват и днес следобед мястото ще бъде напълно почистено. Община Бургас няма да допусне усядането на подобни групи на нейна територия. Много хора още помнят как 2-годишно момиченце от такъв ромски бивак, оставено без надзор, беше премазано през 2009 г. от влака, минаващ по релсите до к-с "Славейков".


Концесионерът на Стария плаж в Созопол е получил констативен протокол

Концесионерът на Стария плаж в Созопол е получил констативен протокол ...

......... не е поискал и не е получил. Той е изпратил единствено уведомително писмо, допълниха от администрацията на Тихомир Янакиев. Днес са били подадени няколко сигнала за разкопаването на плажа и на място е изпратена проверка. Оформянето на защитните диги е преустановено до произнасянето на Регионалната еко инспекция и Басейнова дирекция.


За пети път Бургас участва в международната платформа Европейска нощ

За пети път Бургас участва в международната платформа Европейска нощ ...

......... играта“. Във всички представления участват ученици от различни специалности на националното училище. С участието си в „Нощ на театрите“, Бургас става един от 18-те града в България, които признават театралното изкуство за едно от най-любимите на публиката. Проявата дава възможност да се привлекат повече млади хора в театралните зали.  


Бургас. С впечатляващ концерт на танцови формации от детските градини

Бургас. С впечатляващ концерт на танцови формации от детските градини ...

......... с природните и исторически забележителности, фолклора и традиционните ястия на Италия, Франция, Гърция, Португалия и Германия, рисуваха страните такива, каквито си ги представят. Изложбата "Европа на белия лист" с рисунки на малките палавници е подредена във фоайето на Младежкия културен център и ще остане там за разглеждане до 20 ноември.


Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов откри новата площадка в

Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов откри новата площадка в ...

......... новите уреди ще спомогнат за добрата кондиция на децата и благодарение на тях ще се чувстват по-щастливи. "Имате нужда от точно тези специализирани уреди. Искам да благодаря на всички учители, които полагат всекидневни грижи за Вас, както и, разбира се, на вашите родители", посочи още кметът Димитър Николов. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. Спечелихме два национални проекта за съвременна образователна среда. Това

Бургас. Спечелихме два национални проекта за съвременна образователна среда. Това ...

......... да се придвижват до втория етаж. Обновихме и стаите. Всичко това се случи благодарение на проекта между Община Бургас и Американското посолство. Излизайки навън, има нова фасада и покрив, отново благодарение на Община Бургас, а новата площадка бе дело на Ротарианската общност в града", посочи още Диана Костова. Мария ПОПЧЕВА


Поетът Недялко Йорданов е обвиняем, с мярка

Поетът Недялко Йорданов е обвиняем, с мярка "подписка" и забрана да напуска ...

......... разглеждане от прокуратурата, тъй като законът не позволява това. Деянието е извършено на пешеходна пътека, припомнят още от държавното обвинение. А фактът, че Йорданов е оказал помощ на пострадалия след инцидента, ще бъде отчетен като смекчаващо вината обстоятелство. Наблюдаващият прокурор по случая е поискал повторна тройна съдебно - автотехническа експертиза. 


Бургас. Децата със специални образователни потребности заслужават много, защото се

Бургас. Децата със специални образователни потребности заслужават много, защото се ...

......... и по този начин да предложи удобство на децата със специални образователни потребности. Те го заслужават. Работят много, заедно с колегите, които се грижат за тяхното обучение и възпитание. Заслужават да имат добри условия за това и да се чувстват обгрижвани", каза още зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. Шампионките от държавното лично първенство по вдигане на тежести

Бургас. Шампионките от държавното лично първенство по вдигане на тежести ...

......... се с вас. Пожелавам ви здраве, още много успехи на предстоящите състезания у нас и в чужбина и, разбира се, в училище", заяви зам.-кметът. Главният треньор на КВТ "Черноморец" Димитър Ковачев благодари на Община Бургас за подкрепата и обеща още шампионски титли и медали за бургаските щанги в следващите години.