Бургас. Въздействащ фолклорен спектакъл, представляващ своеобразна симбиоза между автентичен и

Бургас. Въздействащ фолклорен спектакъл, представляващ своеобразна симбиоза между автентичен и ...

......... „Каваклии“ – кв. Долно Езерово и ПФА „Странджа“ – Бургас. Режисьор, сценограф и хореограф е Марио Егов – художествен ръководител на ансамбъл „Странджа Бургас“. Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас – Програма за съфинансиране на културни проекти. Билети можете да намерите от днес на касата на НХК.


Бургас. В града се провежда благотворителен базар „Дари добро“, предаде

Бургас. В града се провежда благотворителен базар „Дари добро“, предаде ...

......... за издаване на книга с най-добрите творби от националния литературен конкурс на тема „Моето писмо към България“, който тази година се организира съвместно с авторът Радослав Гизгинджиев. В базара са се включили участници в проектите на центъра, които бяха подготвили собственоръчно изработени сувенири, коледна украса и модни аксесоари. Мария КУРТЕВА


В Поморие ще има „Дом на изкуствата”. Проектът е одобрен

В Поморие ще има „Дом на изкуствата”. Проектът е одобрен ...

......... обособи като Артклуб с изложбени площи. Ще има ателиета за актьорско майсторство, рисуване и пеене. Танцовата зала и сервизните помещения също ще бъдат ремонтирани. Одобреният проект е по Приоритетна ос 2 „Устойчив туризъм“ и е на стойност 499 489.66 EUR, която е 100% безвъзмездна финансова помощ.          


Поморие. От 130 проектни предложения, 42 бяха одобрени за финансиране

Поморие. От 130 проектни предложения, 42 бяха одобрени за финансиране ...

......... етажа ще се оформят като ателиета за актьорско майсторство, рисуване, моделиране и пеене. Танцовата зала и сервизните помещения също ще бъдат основно ремонтирани, а сградата – изцяло санирана. Одобреният проект е по Приоритетна ос 2 „Устойчив туризъм“ и е на стойност 499 489.66 EUR, която е 100% безвъзмездна финансова помощ.


Проектът „Вокален бутик“, продължава да радва меломаните в Бургас. И

Проектът „Вокален бутик“, продължава да радва меломаните в Бургас. И ...

......... еликсир“ и прочутата „Наздравица“ от „Травиата“, са само част от любимите на публиката произведения, които ще звучат в неделя. Бургаската опера напуска своята зала, за да се доближи до публиката и да спечели още почитатели. Интересът към проявите е обещаващ и може би ще ги превърне в трайна културна традиция.


Авиомузеят в Бургас през тази година е бил посетен от

Авиомузеят в Бургас през тази година е бил посетен от ...

......... клуб. Дейността му ще продължи през цялата учебна година, като веднъж месечно ученици ще бъдат гости в авиомузея. Целта е децата да бъдат запознати с любопитни и факти и интересни моменти от авиацията. Ще бъдат провеждани срещи с професионалисти в областта на авиацията, ще има и лекции от авиоексперти.  Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък.

Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък. ...

......... да видят платната, подредени в изложбата? Тя ще бъде отворена само няколко дни - от 15 до 22 декември. С нея пожелавам на всички хора, най-хубавият празник Рождество Христово, да бъде щастлив за тях и близите им. Ако моите платна допринесат малко за това, мисля че съм свършил добра работа.


Бургас. Община Поморие и Районното управление на МВР отчетоха най-успешния

Бургас. Община Поморие и Районното управление на МВР отчетоха най-успешния ...

......... пример, вече много общини започнаха да изграждат такова видеонаблюдение, за да направим един общ център за сигурност. Вярвам, че това е пътят – модерни технологии, строг контрол и добро взаимодействие между службите. Следващата стъпка е надграждане и внедряване на системата Smart City”, каза кметът Иван Алексиев в края на срещата.


Бургас. На територията на Автогара

Бургас. На територията на Автогара "Юг" в Бургас от 12.00 ...

......... Бургас. На територията на Автогара "Юг" в Бургас от 12.00 часа на 14 декември ще се проведе мини концерт, в който ще вземат участие ученици от 4-ти до 6-ти клас на Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.


Бургас. Авиомузей

Бургас. Авиомузей "Бургас" ще открие ученически членски клуб в началото ...

......... със следния зимен график - от сряда до неделя от 9:00 до 17:00 часа. Авиомузей "Бургас" ще очаква своите гости и през коледните и новогодишни празници. Всеки, който желае да посети самолетната експозиция, е необходимо да направи предварителна заявка на тел.: 0885 108 225 или на официалната фейсбук страница: www.facebook.com/avioburgas.


Бургас. Бургаският духов оркестър с диригент Анастас Камиларов отправя покана

Бургас. Бургаският духов оркестър с диригент Анастас Камиларов отправя покана ...

......... музикантите са под ръководството на Анастас Камиларов. От своето формиране досега съставът развива оживена концертна дейност - самостоятелни концерти в зала и на открито, участия в шоу програми, народни празници и веселия. Бургаският духов оркестър е носител на наградата "Златна лира" на Съюза на музикалните и танцови дейци в България.Павлин Ковачев, служител при ОДМВР Бургас, беше преизбран за председател

Павлин Ковачев, служител при ОДМВР Бургас, беше преизбран за председател ...

......... отчетно-изборно събрание на Международната полицейска асоциация – Секция България, Ковачев беше избран за член на новия управителен съвет на национално ниво. В българската секция, оглавявана от Огнян Богоев от Гранична полиция Благоевград, като нов член освен бургаския представител беше избрана и Десислава Викторова от Главна дирекция „Национална полиция” – София.


Бургас. Благотворителен коледен базар за набиране на средства за фондация

Бургас. Благотворителен коледен базар за набиране на средства за фондация ...

......... гарнизон и Военен клуб – Бургас. Събраните средства от благотворителния коледен базар ще бъдат предоставени на децата на наши колеги, загинали при изпълнение на служебния си дълг, чрез фондация „Деца на Българската армия“. Всички желаещи могат да посетят базара от 11.00 часа на във фоайето на Военен клуб – Бургас.


Бургас. В резултат на съвместните полицейски действия на служители от

Бургас. В резултат на съвместните полицейски действия на служители от ...

......... два килограма марихуана, а количеството метамфетамин е в процес на установяване. Четиримата са задържани, като при осъществените допълнителни полицейски действия по разследването са намерени и иззети неистински банкноти с номинал от по 100 евро. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас


Бургас. 183 подаръка са осигурени за кампанията на Община Бургас

Бургас. 183 подаръка са осигурени за кампанията на Община Бургас ...

......... зарадват с най-желания подарък дете или възрастен от социален или дневен център в града. Кампанията „Подари от сърце“ стартира през ноември. Общият брой на подаръците, които можеха да бъдат закупени от благодетели, беше 330. Тези подаръци, които не бяха закупени в рамките на кампанията, ще бъдат осигурени от Община Бургас.


Повече деца говорят и пишат добре на български език, научили

Повече деца говорят и пишат добре на български език, научили ...

......... и спорт. Много от негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност са преодоляни. За това е допринесъл и конкурсът за детска рисунка на тема "Моите приятели от друг етнос". Авторите на най-добрите творби в конкурса бяха наградени за своя талант и активна дейност и участия в състезания.Бургас. Изготвен е детайлен идеен проект за още една атракция,

Бургас. Изготвен е детайлен идеен проект за още една атракция, ...

......... зони за отдих - в близост до приемното площадно пространство и в срещуположния край на парка, с водно огледало и три броя Smart соларни стълбове-пейки. Срокът за обсъждане и коментари от граждани е до 10 януари - четвъртък, 12.00 часа, линк към обществената дискусия за парка на миниатюрите - тук.


Руският поет, писател и изпълнител на песни от грузински произход,

Руският поет, писател и изпълнител на песни от грузински произход, ...

......... режисьорът Мартина Чачевска е, че филмът има и втора част, която все още не е показвана пред публика, но е готова и се казва „С Булат в Москва“. Лентата разказва за гостуването на Недялко Йорданов, който връща визитата и прави рецитал заедно с Булат през септември 1989 година в Москва.


Бургас. На 21 декември, петък, ще се проведе спортният празник

Бургас. На 21 декември, петък, ще се проведе спортният празник ...

......... календари. * Желаещите да се включат трябва да потвърдят участие до 20 декември, с което и запазват право да получат баскетболна топка. Това може да направите на следния адрес: http://bit.ly/burgas-basketball-2018 * Има и формуляр за записване на доброволци, които да участват в организацията на това и на следващи събития: http://bit.ly/burgas-basketball-2018-d


Бургас. 7 медала спечелиха младите джудисти от клуб „Бургас“ на

Бургас. 7 медала спечелиха младите джудисти от клуб „Бургас“ на ...

......... килограма. Бронзовите отличия заслужиха Божилин Кизин до 27 килограма, Александра Ордалиева до 40 килограма и Калоян Димитров до 38 килограма. „Всички се представиха отлично и показаха, че се развиват във възходяща линия, което е предпоставка за бъдещи успехи“, заяви треньорката на младите таланти от клуб по джудо „Бургас“ Ирина Пауникова.


Правителството реши за концесионер на морски плаж

Правителството реши за концесионер на морски плаж "Бургас-север" в община ...

......... - съответно 300 и 640 хил. лв.  След днешното решение на кабинета "Крам инс" ще концесионира плажа. Фирмата е собственост на 29-годишния Стоян Иванов Германов, живеещ в столичния квартал "Левски". Фирмата участва и в други процедури за концесии в Бургаска област - на Поморие-централен и Ахтопол, показа проверка на Флагман.бг.


Бургас. В продължение на 28 месеца екип от специалисти свърши

Бургас. В продължение на 28 месеца екип от специалисти свърши ...

......... прехода между основното училище и гимназията, като целта е била учениците от основните училища да се запознаят в максимална степен с професионалните и профилирани гимназии, за да могат да направят осъзнат избор. На пресконференцията бяха наградени и ученици участвали в конкурса за рисунка „Моите приятели от друг етнос“. Мария КУРТЕВА


На 20 декември в плувен комплекс

На 20 декември в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" ще ...

......... участват акробатите от Fireter, които съчетават театър, кокили, музика, огън и танци. В програмата ще се включат и призьорите от Танцова школа "Дюн", както и Тото и Лъчо от рап дуото "СКАНДАУ". Входът за церемонията „Спортист на годината“ е свободен и всеки може да стане част от празника.    


По повод протестите на пчеларите от Североизточна България, които се

По повод протестите на пчеларите от Североизточна България, които се ...

......... в пчеларството са малко, но никой не иска да ги реши. Двамата пчелари обаче, не губят вяра, защото са свикнали да се справят сами и да работят здраво. Те застават зад всички искания на своите колеги за справедливо разпределение на парите за земеделските производители и достойно съществуване на техния бранш.


Бургас. Церемонията по награждаване на 10-те най-изявени спортисти, прославили Бургас,

Бургас. Церемонията по награждаване на 10-те най-изявени спортисти, прославили Бургас, ...

......... акробатика на артистите от Fireter. Представленията им съчетават театър, кокили, музика, огън, танци с незабравимо въздействие върху публиката. В програмата тази година ще се включат още международно признатите призьори от Танцова школа "Дюн", а "черешката на тортата" ще бъдат любимите Тото и Лъчо от рап дуото "Скандау". Входът е свободен.


Бургас. Странджа е ниска, но много обширна планина, и трябва

Бургас. Странджа е ниска, но много обширна планина, и трябва ...

......... хора не познават Странджа и не ѝ отдават необходимото внимание. „Причината да организираме там множеството дейности като походи и състезания е да я популяризираме“, каза също Димитров. Той добави, че планината е леснодостъпна, дори и през зимния период, поради което за покоряването ѝ не е необходима специална екипировка. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. Седмица преди Коледа децата и учениците от школите по

Бургас. Седмица преди Коледа децата и учениците от школите по ...

......... първи клас, които изучават английски език по програмата на Община Бургас за ранно чуждоезиково обучение. Настроението на коледните песни и стихове доведе при децата добрия Дядо Коледа, неговата помощничка Снежанка, както и анимационния герой Мики Маус. Те са подготвили много изненади, за да зарадват и сбъднат всяко желание на децата.


Бургас. Бизнес инкубаторът в Бургас организира безплатен курс по предприемачество,

Бургас. Бизнес инкубаторът в Бургас организира безплатен курс по предприемачество, ...

......... 2018 г. в сградата на Бизнес инкубатор – Бургас. Там ще бъдат представени новата инициатива, безплатният курс по предприемачество и всички подробности за курса – продължителност, дати на провеждане и допустимост на участниците. Събитието е безплатно. Записване - на тел.: 0879017665 или на e-mail: [email protected] Повече подробности са публикувани тук.


Бургас. Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас

Бургас. Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас ...

......... комисия ще оценява решенията на задачите, а награждаването ще се състои на 16 декември, неделя. Участието в състезанието е напълно безплатно, като единственото условие е предварителна регистрация и попълване на онлайн формуляр на официалния сайт на състезанието: digimath.codingburgas.org. Крайният срок за записване за „Digi Math“ е до 14 декември, петък.


„Те са тук“ е книга с произведения на бургаски творци,

„Те са тук“ е книга с произведения на бургаски творци, ...

......... със снимка и биографични бележки. В книгата има и репродукции на картини от  починали бургаски художници - Петко Задгорски, Георги Баев, Тодор Атанасов, Генко Генков, Генчо Павлов, Спас Нешовски, Дечко Стоев и много други. Автори на антологията са писателите Недялко Йорданов и Георги Райков, а изданието е на Община Бургас.


Улица „Шейново“ не е забравена от община Бургас. Това заяви

Улица „Шейново“ не е забравена от община Бургас. Това заяви ...

......... причина. За кабелите на различните фирми, тръбите на ВиК и другите подземни съоръжения, е нужен специално разработен проект и синхронизиране между различните институции. Не може да се копае, просто така. Всичко е залегнало в инфрастуктурния проект, който се изпълнява поетапно от 2009 година“, допълни Аргирова.          


Бургас. Хитовата стенд-ъп комедия „Никой не е пълно 6“, по

Бургас. Хитовата стенд-ъп комедия „Никой не е пълно 6“, по ...

......... Танев/, „Свалячи“ /с участието на Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев/, „Маршрутка“, „Любов“, „Тест“, „Кукувицата“,“Прозорецът на Юнеско“. Последната стихосбирка на Елин Рахнев „Зелда“ се смята за едно от културните събития на годината. Автор е и на „Канела“, „Развяването на минзухара“ и други. Местата в Експозиционен център „Флора“ са ограничени.


Бургас. Кинопанорамата „Италия днес“ се организира от Италианския културен институт

Бургас. Кинопанорамата „Италия днес“ се организира от Италианския културен институт ...

......... Манджашути, Матео Джанкаспро, Кристиан Йеци, Киара Де Маркис, Франческо Дафано С: Рикардо Де Филипис, Едоардо Пеше, Алберто Ди Стазио, Микеле Бевилакуа, Лука Скапароне, Флавио Доменичи, Алесандро Джуджоли. Вход: 3 лв. /за една прожекция/. Билети: на касата на експоцентър „Флора“ и на място, половин час преди началото на всеки от филмите.


"Три сестри - 100 години по-късно" , така се нарича ...

......... музей Бургас и ИЕФЕМ - БАН София. Автентичните костюми са носители на спомените за мъката и надеждата в едно по-добро бъдеще на преселниците. Вглеждайки се в тях всеки може да си спомни за разказите на своите баба и дядо и да си представи живота им преди повече от век.  


За да се спре вандалщината и в помощ на полицията,

За да се спре вандалщината и в помощ на полицията, ...

......... намалее минимум с 30 %. Камерите ще подобрят взаимодействието на службите за сигурност и ще скъсят значително времето за реакция. Да намалеят проявите на вандализъм, посегателството върху чужда собствеността, пътно-транспортните произшествия, контролът на скоростта по пътищата и пешеходните пътеки, намирането на откраднати автомобил, са основните целите на тази амбициозна задача.


Бургас. Община Бургас започна изграждането на цялостна система за видеонаблюдение

Бургас. Община Бургас започна изграждането на цялостна система за видеонаблюдение ...

......... подобрят взаимодействието на службите за сигурност и ще скъсят значително времето за реакция. Освен това те имат за цел превенция срещу проявите на вандализъм, посегателство върху собствеността, пътно-транспортните произшествия, контрол на скоростта в натоварени точки като пешеходни пътеки, училища, обществени сгради и идентифициране на издирвани автомобили при навлизане в комплекса.


След 16-годишна съдебна сага между собствениците на профсъюзния дом е

След 16-годишна съдебна сага между собствениците на профсъюзния дом е ...

......... магазини, бившото кино, заведение и офиси в различни части на сградата. Делът на всеки е определен от съда и съдържанието на спогодбата е съгласувано с останалите съсобственици, като всички са декларирали, че няма да имат претенции по сметки и суми за времето, през което не са могли да използват имота.


Бургас. Излезе от печат една уникална антология на починалите бургаски

Бургас. Излезе от печат една уникална антология на починалите бургаски ...

......... филмът на телевизия СКАТ "Булат в Бургас" - непоказван досега запис на единствения концерт на големия руски поет и певец Булат Окуджава в България, състоял се в Бургаския драматичен театър през месец май 1986 година. Режисьор на филма е Мартина Чачевска, а разказът е на Недялко Йорданов. Входът е свободен.


Улица „Шейново“ се намира в централната част на Бургас. Частта

Улица „Шейново“ се намира в централната част на Бургас. Частта ...

......... различните прояви в ДНА. Интересен е и фактът, че тази част от улицата се използва от шофьорите, които излизат от платения общински паркинг, който се намира под сградата на бургаската опера. Actualno.com ще отправи въпрос към отговорните институции на община Бургас - докога улицата ще е в този си вид.


Рекорден ръст на чуждестранните туристите през лято 2018 и очакван

Рекорден ръст на чуждестранните туристите през лято 2018 и очакван ...

......... посока устойчивост на България като предлагана дестинация.--> Юни-август тази година 41% от осъществените почивки от български граждани са били в страната ни, те са посетили не само Черноморието, но и вътрешността на страната. По този начин се насърчават и развиват културно-историческите дестинации, създаването на винено-кулинарни маршрути, обхващащи над 100 общини.


Росен Петров е доктор по кинознание, киноизкуство и телевизия. През

Росен Петров е доктор по кинознание, киноизкуство и телевизия. През ...

......... много какво да се каже за “царя“ на тониките, какво да звучи от екрана, създадено от майстора на шлагера. Заради уникалната музика и песни на маестро Диомов, филмът стана с дължина час и 30 минути. С радост ще разкажа на вашите читатели за него и ще ги поканя на премиерата.


Бургас. Досега практиката ни е показала, че около вечерта на

Бургас. Досега практиката ни е показала, че около вечерта на ...

......... последните години се наблюдават често и инциденти вследствие на детски игри, като децата хвърлят пиратки в контейнерите и предизвикват пожари. „Миналата година имахме на една улица около 6-7 сигнала. Така че ,има такива инциденти, за съжаление досега винаги е имало такива вечерта на 31-ви“, посочи гл. инспектор Николаве. Деница ДИМИТРОВА


Коледната елха, която се намира на площад „Тройката“ в центъра

Коледната елха, която се намира на площад „Тройката“ в центъра ...

......... оркестър, Атанас Камиларов с бургаския духов оркестър, група "Фортисимо" с ръководител Милена Добрева, ансамбъл "Странджа", хор "Родна песен", балетна формация и тромпетен ансамбъл при музикалното училище в града. След запалването на коледните светлини за настроението на хората, събрали се на площада се грижиха музикантите от група P.I.F. и Орлин Павлов.


Бургас. Коледната елха в града беше запалена, предаде репортер на

Бургас. Коледната елха в града беше запалена, предаде репортер на ...

......... Бургас. Коледната елха в града беше запалена, предаде репортер на Радио „Фокус“- Бургас. Хиляди жители и гости на града присъстваха на запалването на коледната елха на пл. „Тройката“.


Бургас. С литийни шествия и осветени рибни блюда Поморие и

Бургас. С литийни шествия и осветени рибни блюда Поморие и ...

......... и кметът на град Ахелой Иван Георгиев поздравиха жителите и гостите на двата града и ги поканиха на вкусния Никулденски курбан. Стотици жители и гости хапнаха от осветените рибни блюда за здраве. Музикален поздрав към поморийци беше поднесен и от хорова формация „Морски бриз” при клуб на пенсионера „Анхиало Поморие”.


Бургас. ОДМВР – Бургас издирва 54-годишния Красимир Димитров Тропотанов, избягал

Бургас. ОДМВР – Бургас издирва 54-годишния Красимир Димитров Тропотанов, избягал ...

......... коса и слабо телосложение. В деня, в който е напуснал болницата, е бил облечен с раирана риза и тъмен панталон. ОДМВР – Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на Красимир Димитров Тропотанов да съобщи незабавно на тел. 112 или в най - близкото Районно управление на МВР.


С тържествена сесия започна празничният ден в Бургас. На нея

С тържествена сесия започна празничният ден в Бургас. На нея ...

......... курбан. Литийното шествие стигна до моста в приморския парк, откъдето в морските води бяха осветени и хвърлени венци и цветя в памет на загиналите моряци и рибари. На различни места в града, всеки може да се включи в избрана от него изява, да послуша музика или да похапне рибена чорба.


Бургас. С литийно шествие в Бургас бе почетена паметта на

Бургас. С литийно шествие в Бургас бе почетена паметта на ...

......... на Моста, където сливенският митрополит Йоаникий отслужи молебен за загиналите рибари. Десетки жители и гости на града се включиха в шествието. Сред официалните лица бяха кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, общински съветници и общественици, които хвърлиха венци и цветя във водите на Черно море. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. Петима заслужили жители на града получават званието „Почетен гражданин

Бургас. Петима заслужили жители на града получават званието „Почетен гражданин ...

......... на днешната празнична общинска сесия отличени с медал на Община Бургас за професионални успехи са стоматологът Анна Караиванова и медицинската сестра Радостина Димитрова. „Почетна значка на Община Бургас по повод спасяването на жена от удавяне в Черно море получават Стефан Петров, Иво Иванов и Бисер Русинов“, отбеляза председателят. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. Кметът на Община Бургас Димитър Николов разчупи традиционна Никулденска

Бургас. Кметът на Община Бургас Димитър Николов разчупи традиционна Никулденска ...

......... които след вдигането на знамената заедно с официалните лица на събитието се отправиха към освещаването на Никулденската обредна трапеза, след което кметът разчупи традиционната Никулденска питка. „Пожелавам на всички граждани на Бургас да бъдат добри не само към близките си, но и към всички други хора“, сподели Николов. Мария КУРТЕВА


Бургас. Благодаря на всеки жител на Бургас за това, че

Бургас. Благодаря на всеки жител на Бургас за това, че ...

......... днешната празнична сесия кметът на Бургас почете паметта на общинския съветник Евгени Мосинов. „На всички днес ни липсва един от най-умните мъже, които познавах. С бистротата на ума и мисълта си, търсейки винаги баланс в трудните решения, той намиораше път към сърцата на всички нас“, каза още Николов. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. Няма друг български град, в който жителите му толкова

Бургас. Няма друг български град, в който жителите му толкова ...

......... най-вече здраве и успех“, добави кметът на Бургас. Той сподели, че пожелава на рибарите пълни мрежи, на банкерите да останат удовлетворени от своя труд, търговците да постигнат целите, които са си поставили за годината и с много любов и смирение всички след това да посрещнат и Коледната трапеза. Мария КУРТЕВА


Това е рибарското селище на Бургас. Тук живеят истинските морски

Това е рибарското селище на Бургас. Тук живеят истинските морски ...

......... намира на най-високото място в селището. Той е уникален, не само заради гледката, а заради факта, че в него е вградена скалата. Нейната сила и мощ са част от веруюто на морските вълци. Само истински смелите хора могат да влязат в битка за хляба с тази необятна стихия – морето.


Бургас. Ръчно изработени подаръци, томбола с награди, музика и приятна

Бургас. Ръчно изработени подаръци, томбола с награди, музика и приятна ...

......... имат свои щандове, на които ще продават ръчно изработени сувенири и подаръци. Всеки, който има желание да се включи в инициативата, може да го направи, като заяви това на адрес: E-mail: [email protected] FB Page: @HANDMADEDESIGNMARKET Организатор и творец: Надежда Девгун | FB: @nadezhda.devgun. Линк към събитието във "Фейсбук" - тук.


Бургазлии пазаруват масово риба за предстоящия празник Никулден. Традиционната риба

Бургазлии пазаруват масово риба за предстоящия празник Никулден. Традиционната риба ...

......... Бургазлии пазаруват масово риба за предстоящия празник Никулден. Традиционната риба за празника - шаранът, и тази година е най- предпочитан сред клиентите, като цената му е 6 лева за килограм.Още по тематаНикулден е, слагайте люспи от шаран в портфейлаЕксперт: Шаранът може да "спори" за най-вкусна риба


Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов награди най-изявените ученици в

Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов награди най-изявените ученици в ...

......... създаващи перспективите на нашия град и на нашата държава“, заяви кметът Николов. Официални гости на събитието бяха още областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, зам. областният управител проф. Севдалина Турманова, заместник-кметът с ресор „Култура и образование“ Йорданка Ананиева и инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието. Деница ДИМИТРОВА


Едни от най-популярните и обичани гласове на Бургас и България

Едни от най-популярните и обичани гласове на Бургас и България ...

......... на празничния 6-ти декември ще продължат да нажежават музикантите от култовата банда "P.I.F.", които ще изпълнят своите незабравими хитове. Коледната елха на Бургас ще грейне в 18.00 часа. По традиция светлините ще бъдат запалени от кмета на Община Бургас Димитър Николов и изявили се със своите успехи бургазлии през годината.Роми от различни градове са се настанили в близост до

Роми от различни градове са се настанили в близост до ...

......... адресна регистрация в Сливенска област. Техният брой е около 15 души. Импровизираните постройки бяха съборени, а районът почистен . От община Бургас обещават, че ще бъдат последователни в действията си и няма да допуснат самонастаняване на преселници. Премахването на незаконните поселища ще бъдат събаряни, винаги щом се появят.     


Бургас. Светлините на коледната елха в Бургас ще бъдат запалени

Бургас. Светлините на коледната елха в Бургас ще бъдат запалени ...

......... на празничния 6 декември ще продължат да нажежават музикантите от култовата банда P.I.F., които ще изпълнят своите незабравими хитове. Коледната елха на Бургас ще грейне в 18.00 часа. По традиция светлините ще бъдат запалени от кмета на Община Бургас Димитър Николов и изявили се със своите успехи бургазлии през годината.


Предпразнично инспектори на НАП запечатаха хотел в центъра на Бургас

Предпразнично инспектори на НАП запечатаха хотел в центъра на Бургас ...

......... отказали да представляват поисканите от служителката лични карти. За сметка от 3,60 лв. пък данъчните запечатват ресторанта. Оказва се , че разходът е бил въведен в апарат, но по някаква причина касовият бон не е отпечатан. Така точно в празничния период се отказват резервации и се връщат туристи и клиенти.


Концертът

Концертът "Бяла Коледа" е посветен на 50 години от създаване ...

......... призова публиката да носи звънчета. Той ще им каже от сцената в кой момент да ги използват. В програмата са включени коледни песни, но и много шлагери, композирани от Стефан Диомов през годините. Маестрото не крие, че ще му е приятно да чуе как ги пее и публика в залата. 


Стани кръводарител в световният ден на доброволчеството - за това

Стани кръводарител в световният ден на доброволчеството - за това ...

......... при пътнотранспортни произшествия. Кръводарител може да стане всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. При манипулациите, свързани  с кръводаряването,  няма никаква опасност от заразяване, а взетата кръв се възстановява за три, четири седмици, напомнят от БЧК. На всеки кръводарител ще получи два дни платен отпуск.    


Пътният инцидент е станал в 7.30 часа тази сутрин в

Пътният инцидент е станал в 7.30 часа тази сутрин в ...

......... който е отчел 1, 70 промила алкохол в кръвта. Пешеходката не е пострадала сериозно при инцидента, но същото не може да се каже за реното. От катастрофата по колата са нанесени щети по предното стъкло и десният фар. На жената е съставен акт по закона за движение по пътищата.  


Бургас. Десетки певци и музиканти ще радват жителите и гостите

Бургас. Десетки певци и музиканти ще радват жителите и гостите ...

......... ще вземат още децата от фолклорна група "Чинките" при НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985", танцови състави "Слънчо", "Младост" и "Ритъм". Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на Бургас по време на големия Никулденски концерт на площад "Тройката" в 17.30 часа.


Бургаският квартал

Бургаският квартал "Сарафово" ще посрещне Никулден с нов параклис. Това ...

......... параклиса е и своеобразно отдаване на почит към свети Николай Чудотворец, който е закрилник на Бургас. Новият параклис ще е красиво допълнение към цялостния облик на модерното рибарско пристанище, което беше открито преди няколко години. С благочестивото дело вярата на хората и рибарския им поминък се вплитат в едно цяло.


Бургас. Бургаският квартал

Бургас. Бургаският квартал "Сарафово" ще посрещне Никулден с нов параклис. ...

......... на параклиса е и своеобразно отдаване на почит към свети Николай Чудотворец, който е закрилник на Бургас.Новият параклис ще е красиво допълнение към цялостния облик на модерното рибарско пристанище, което беше открито преди няколко години. С благочестивото дело вярата на хората и рибарския им поминък се вплитат в едно цяло.


По случай празника на града четирите експозиции на Бургаския музей

По случай празника на града четирите експозиции на Бургаския музей ...

......... Като част от изложбата са показани видеоматериали от проекта "Старите рибари в търсене на онлайн чираци", представящи традиционни практики от р.с. Ченгене скеле. По традиция на 6-ти декември Регионалния исторически музей и Община Бургас организират освещаване на Никулденската трапеза, което ще се проведе от 10.45 часа в градинката до "Часовника".


Българинът консумира най-малко риба и рибни продукти, а страната ни

Българинът консумира най-малко риба и рибни продукти, а страната ни ...

......... тържища, борси, пазари, в рибовъдни стопанства, във вътрешните водоеми, както и на превоза на риба ще продължат в цялата страна и след Никулден. В рамките на четири дни са извършени 53 проверки, съставени са 4 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите и са предприети действия, съгласно закона.


Петя Дубарова, Христо Фотев, Агоп Мелконян, Стоян Русев, Паулина Станчева

Петя Дубарова, Христо Фотев, Агоп Мелконян, Стоян Русев, Паулина Станчева ...

......... този свят. Под перото на бургаските поети са излизали красиви и прочувствени слова, а великолепните и запомнящи се картини на бургаските художници не спират да радват почитателите на изкуството, отбелязват от екипа. Поместени са и кратки биографични данни за всеки автор. Картините са предоставени от Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски".