Бургас. С издигане на националния флаг в Бургас бяха отбелязани

Бургас. С издигане на националния флаг в Бургас бяха отбелязани ...

......... Независимостта“ на пл. „Тройката“ с участието на ДТА „Лъкатниче“, ДТА при ФА „Атанас Манчев“, ФА „Лукойл-Нефтохим Бургас“, ДФА „Лазур“, ДТА „Звездички“, ДТА „Зорница“; Хор „Родна песен“, хор „Милка Стоева“, ВГ „Фортисимо“; ДВГ „Морски песъчинки“, хор при ПФА „Странджа“; Актьорите Юрий Ангелов, Валери Еличов, Пламен Каров и Иван Григоров. Мария КУРТЕВА


Международната компания STL, която е с италиански капитал и е

Международната компания STL, която е с италиански капитал и е ...

......... работа. Тези, които са събрали най-много точки, ще получат награди. По този начин фирмата насърчава специалистите си да използват алтернативните начини за придвижване. Служителите на STL взеха активно участие в едно от събитията на Европейската седмица на мобилността, организирана от Община Бургас и Областен информационен център, а именно нощният велопоход.


Бургас. Тази година Европейската седмица на мобилността поставя в центъра

Бургас. Тази година Европейската седмица на мобилността поставя в центъра ...

......... работа. Тези, които са събрали най-много точки, ще получат награди. По този начин фирмата насърчава специалистите си да използват алтернативните начини за придвижване. Служителите на STL взеха активно участие в едно от събитията на Европейската седмица на мобилността, организирана от Община Бургас и Областен информационен център, а именно нощният велопоход.


Бургас. Изложбата с рисунки от пленера, посветен на художника Руси

Бургас. Изложбата с рисунки от пленера, посветен на художника Руси ...

......... проявяват интерес към изобразителното изкуство, под ръководството на художничките Надя Пеовска, Ангелина Ангелова и Пенка Илиева – Чория. По време на изложбата ще се прожектира документален филм за Руси Стоянов. Авторите на най-добрите рисунки от пленера ще получат награди, осигурени от съпругата на художника Галя Стоянова и от Община Бургас.


Бургас. Бегаческият фестивал Бургас Рън 2019 ще има своето второ

Бургас. Бегаческият фестивал Бургас Рън 2019 ще има своето второ ...

......... на тази дата се отбелязва и Европейският ден без автомобили. Бургас Рън се радва на голяма популярност и се очаква стотици хора на всякаква възраст да се включат във второто му издание. При старт/финала до Пантеона в Морската градина Областен информационен център – Бургас ще организира подходящи за децата забавления.


Бургас. В неделя на 22 септември се навършват 111 години

Бургас. В неделя на 22 септември се навършват 111 години ...

......... ще се проведе на пл. „Тройката“ с участието на ДТА „Лъкатниче“, ДТА при ФА „Атанас Манчев“, ФА „Лукойл-Нефтохим Бургас“, ДФА „Лазур“, ДТА „Звездички“, ДТА „Зорница“; Хор „Родна песен“, хор „Милка Стоева“, ВГ „Фортисимо“; ДВГ „Морски песъчинки“, хор при ПФА „Странджа“; Актьорите Юрий Ангелов, Валери Еличов, Пламен Каров и Иван Григоров.Шедьоври на българската и чуждата литература бяха дарени на лишените

Шедьоври на българската и чуждата литература бяха дарени на лишените ...

......... Бранимир Мангъров, началник на затвора в града. Бранимир Мангъров сподели, че в Бургаския затвор има няколко библиотеки. Освен в основния корпус, места за четене на книги има и в трите затворнически общежития. Мотото на кампанията тази година е „Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо“.


Двама изключителни графити художници оставиха свое общо произведение върху подлеза

Двама изключителни графити художници оставиха свое общо произведение върху подлеза ...

......... Дянков и Коце Дянков от бар "Алайв", младите надежди от група "Rampage" с хитове от 90-те. "В подлеза ще бъдат подредени пейки от рециклирани дървени палети, а на място ще може да се играе на различни игри, някои от тях нарисувани върху настилката", съобщи зам.-кметът по европейски политики Руска Бояджиева. 


Прокурори и следователи от Бургаския апелативен район дариха българска литература,

Прокурори и следователи от Бургаския апелативен район дариха българска литература, ...

......... 220 произведения са предоставени в рамките на превърналата се в традиционна инициатива на Апелативната прокуратура в града за даряване на книги за потребностите на лишените от свобода. Дарителският акт бе подписан от Любомир Петров, административен ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас и Бранимир Мангъров, началник на затвора в морския град.


С концерт, който ще се проведе тази вечер от 17.30

С концерт, който ще се проведе тази вечер от 17.30 ...

......... рециклирани дървени палети, а на място ще може да се играе на различни игри, някои от тях нарисувани върху настилката", каза зам.-кметът по европейски политики Руска Бояджиева. На сцената ще се представят - танцовият състав на ОУ "Братя Миладинови", група "Rampage", Илиян Дянков и Коце Дянков и други изпълнители.  


Стaнаха ясни резултатите от проверката, която направи РИОСВ-Бургас в защитените

Стaнаха ясни резултатите от проверката, която направи РИОСВ-Бургас в защитените ...

......... фигурира в горскостопанския план или друга официална карта". Комисията констатира още, че в обекта са поставени химически тоалетни и контейнери за отпадъци. Сега тези тоалетни отново са там като доказателство, че още тогава предписанията на комисия не са спазени. Как коментира казуса кметът на Царево Георги Лапчев, прочетете в този материал.Стaнаха ясни резултатите от проверката, която направи РИОСВ-Бургас в защитените

Стaнаха ясни резултатите от проверката, която направи РИОСВ-Бургас в защитените ...

......... фигурира в горскостопанския план или друга официална карта". Комисията констатира още, че в обекта са поставени химически тоалетни и контейнери за отпадъци. Сега тези тоалетни отново са там като доказателство, че още тогава предписанията на комисия не са спазени. Как коментира казуса кметът на Царево Георги Лапчев, прочетете в този материал.


Бургас. Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското

Бургас. Убеден съм, че след 2-3 години ситуацията в Морското ...

......... младите хора, които са потенциални кандидати за кадри на Българската армия. В съдействие с Военноморските, Военновъздушните и Сухопътните сили, показваме преимуществата и възможностите за кариерно израстване в армията. Радвам се, че това се случва именно тук – в свободната зона до Морска гара“, каза още кметът Димитър Николов. Мария ПОПЧЕВА


Бургас. На 25 септември, от 17.30 ч. в галерия „Пролет“

Бургас. На 25 септември, от 17.30 ч. в галерия „Пролет“ ...

......... в памет на жертвите от арменския геноцид пред храма Сурп Хач в Бургас, както и на скулптурата в Морската градина, която е знак на признателност към българския народ от арменската общност в Бургас. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, частни колекции в България, Европа, Китай, Америка и Канада.


Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави за успешната му

Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави за успешната му ...

......... в компанията на легендарния си баща Армен Назарян (понастоящем треньор на националния ни отбор при класиците), личния си треньор Николай Дачев и Айк Манацканян, който се прибра у нас буквално вчера, след като спечели единствения медал за България, бронзов, на световното първенство по класическа борба при мъжете в Нур-Султан, Казахстан.


Интересът към учителската професия е налице и се повишава, показват

Интересът към учителската професия е налице и се повишава, показват ...

......... първите места са учителите и лекарите, следвани от шофьори, продавачи, ел.техници, работници в строителството, специалисти в електронна търговия, счетоводители, социални работници.Очаква се от първи октомври, когато сезонът приключи окончателно, рязко да се увеличи броят на регистрациите в бюрата по труда. Добрата новина е, че намалява относителният брой на безработните младежи.Градоначалникът на Бургас Димитър Николов бе отличен с приза кмет

Градоначалникът на Бургас Димитър Николов бе отличен с приза кмет ...

......... от над 20 хил. души. Благодаря на всички, които са оценили нашия град и най-вече на подкрепата на правителството и лично на премиера Бойко Борисов, заради която в Поморие се реализираха мащабни инфраструктурни, туристически и културни проекти. . Тази награда е за всички поморийци, те я заслужават", каза Алексиев.  


Бургас. =Пътнотранспортните произшествия, настъпили с велосипеди през тази година, не

Бургас. =Пътнотранспортните произшествия, настъпили с велосипеди през тази година, не ...

......... защото така се предотвратява възможността за рязко и внезапно навлизане в потока на движение. „За радост през последната година все повече се наблюдава спазване на това правило“, коментира комисар Неделчо Рачев. По думите му това дава възможност на останалите участници в движението да видят водача и предотвратят инцидент. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. Джаз фестивалът „Жълтите павета“ ще се проведе в Бургас

Бургас. Джаз фестивалът „Жълтите павета“ ще се проведе в Бургас ...

......... наслади на изпълненията на Тихомир Хойсок- контрабас и Филип Новосел - тамбура, от Република Хърватска, и Дамян Драгичи бенд от Румъния. На 14 октомври програмата включва изпълнения на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски от Северна Македония, Хайг Язджиян трио от Гърция. Билети на касата на ДТ „Адриана Будевска“ и каса „Часовника“.


Бургас. Инициативата „Виждам те. Виждаш ме.“ е една от изключително

Бургас. Инициативата „Виждам те. Виждаш ме.“ е една от изключително ...

......... са проведени редица лекции и обучителни семинари с учениците в различни възрастови групи. „Ползата от тази превенция, както и колегите от „Пътна полиция“, отчитат резултати във все повече припознаване правилата за движение по пътища от участници пешеходци и участници с пътни превозни средства, в случая велосипед“, заяви Рачев. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. Филм за феноменалната спортна кариера и бурната житейска съдба

Бургас. Филм за феноменалната спортна кариера и бурната житейска съдба ...

......... Община Бургас. Програмата на фестивала продължава с филма „Децата на дружбата“ от 16.30 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“. В експозиционен център „Флора“ излъчването на прожекциите е от 18.00 часа с филма „Папа Франциск: човек на думата си“ и „Случаят на Йохана Лангерфелд“ от 19.30 часа.


Бургас. Основната задача в новия корпус на Професионалната гимназия по

Бургас. Основната задача в новия корпус на Професионалната гимназия по ...

......... Николов поясни, че гимназията е лицензирана за това обучение и че тук идват деца от Ямбол, Сливен, Шумен, Варна. „Всяка събота и неделя повече от 200 курсисти с преподаватели по програмиране тук в този корпус и това училище се обучават напълно безплатно по тази национална програма“, уточни кметът. Мария КУРТЕВА


Бургас. Единственият в Бургас литературен клуб-читалня „Малкият принц“ към Центъра

Бургас. Единственият в Бургас литературен клуб-читалня „Малкият принц“ към Центъра ...

......... развива и много красива любовна история, която ни кара да се замислим за истинската свобода, за чистотата на чувствата в нашето съвремие, а в романа думата любов, стоейки в едно изречение с думата тероризъм, вече не звучи налудничаво. Община Бургас всеки ценител на съвременната българска литература на представянето на романа.


Бургас. Задачата на инициативата „Виждам те. Виждаш ме.“ е да

Бургас. Задачата на инициативата „Виждам те. Виждаш ме.“ е да ...

......... от една травма и да се спаси поне един човешки живот. „Всяко едно от децата ще си вземе нещо, тръгвайки от тук и когато си вземе велосипеда в следващия уикенд, ще може да знае как бъде по-сигурен на пътя, по този начин да предпази себе си“, коментира той. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. Националният ни отбор по подводен риболов, воден от 9-кратния

Бургас. Националният ни отбор по подводен риболов, воден от 9-кратния ...

......... от КПР „Черноморец“ ще се борят за титла за Бургас. Те се подготвят за предстоящото Държавно първенство, което ще се проведе на 21 и 22 септември, в акваторията между Маслен нос и плаж Оазис. Желанието на бургаските момчета е да запазят отборната и индивидуалната си титли, които завоюваха през 2018.


Бургас. Благодарение на една от най-големите транспортни компании в България

Бургас. Благодарение на една от най-големите транспортни компании в България ...

......... да бъдат предварително подготвени за това какво ги очаква в реалната действителност и това е крачка към тези програми, индивидуални обучения с практична насоченост“, каза още Николов. Той добави, че програмата е в партньорство с ОДМВР и на пътните полицаи, които помагат още по-нагледно да се случва обучението. Деница ДИМИТРОВА


Поморие. По повод 111 години от обявяването на Българската независимост

Поморие. По повод 111 години от обявяването на Българската независимост ...

......... тoвa cъбитиe oт нoвaтa иcтoрия нe ce oцeнявa достатъчно, нo нa тaзи дaтa преди 111 години Бългaрия – eднa oт нaй-cтaритe страни в Eврoпa, oтнoвo ce пoявявa нa кaртaтa cлeд пeтвeкoвнoтo рoбcтвo. Община Поморие кани жители и гости на града, обществени организации и институции да почетат паметния за България ден.


За пети път в Бургас ще се проведе „Флора есен“.

За пети път в Бургас ще се проведе „Флора есен“. ...

......... и много други. На място ще има и зони, в които ще бъдат представени био и арт продукти на цветна тематика. Почитателите на мед и други пчелни продукти, ще могат да подсилят имунната си система, като си купят направо от производителите. Базарът ще се проведе от 20 до 23 септември.


Бургас. Рекордните 18 медала спечелиха 13-те състезатели на Централен полицейски

Бургас. Рекордните 18 медала спечелиха 13-те състезатели на Централен полицейски ...

......... демонстрираха отлични качества и завоюваха сребърни и бронзови медали. Треньорите Венилин Русинов и Павел Димитров също се включиха и заеха трето място. За амбициозните и талантливи състезатели на Централен полицейски карате и джу джицу клуб предстои участие на силния международен турнир „Скопие Оупън“, както и на националната купа в Смолян.


Бургас. Петото издание на цветен базар „ФЛОРА ЕСЕН“ ще се

Бургас. Петото издание на цветен базар „ФЛОРА ЕСЕН“ ще се ...

......... Хризантеми, далии и ефектни орхидеи са сред видовете, които ще откриете в експоцентър „Флора“ по време на есенния базар. Там ще има също така обособени зони с био и арт продукти на цветна тематика, както и пчелни продукти за подсилване на имунната система. Работно време: от 10.00 до 20.00 ч.


Морето е спокойно като „тава“ в последните летни дни на

Морето е спокойно като „тава“ в последните летни дни на ...

......... за да има кой да се обади на спешния телефон 112 при воден инцидент. Той предупреждава също да се избягват нощните къпания в морето, защото в тъмното не може да се разбере какво е дъното, има ли дупки или ями, различни течения, които дърпат навътре и това да бъде фатално.


Бургас. Град Бургас ще бъде домакин на националната информационна кампания

Бургас. Град Бургас ще бъде домакин на националната информационна кампания ...

......... състои концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. На сцената ще излязат и изпълнители към Военния клуб в Бургас: Фолклорен танцов ансамбъл „Лазур“ и Вокално студио „Точно време“, акробалет „Тиара“ към Военния клуб в Айтос и ученици от СУ „Добри Чинтулов“- гр. Бургас.


Бургас. Световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун, който е председател

Бургас. Световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун, който е председател ...

......... използването на различни модели в разработването на изкуствения интелект. В следващите дни доктор Сун ще е гост на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ и Професионалната гимназия по механотехника и електроника, в които ще изнесе лекции за ученици и учители.


Бургас. Документалният филм „Дворците на народа“ на продуцента Мартичка Божилова

Бургас. Документалният филм „Дворците на народа“ на продуцента Мартичка Божилова ...

......... филмът „Трънливият друм“, посветен на българския духовник, интелектуалец и политик Васил Друмев. След всяка от прожекциите ще следва академична лекция с водещи български учени и преподаватели. Награждаването и официалното закриване на II-ия Международен фестивал за историческо документално кино DOCK ще бъде на 22 септември от 21.00 часа в Експоцентър „Флора“.


Първият частен лицензиран зоопарк в страната се намира в бургаския

Първият частен лицензиран зоопарк в страната се намира в бургаския ...

......... преди последните избори тук, в зоопарка. Идваха политици и си правиха селфита за късмет с него. Сега ситуацията се повтаря и се надяваме да е за добро.“ Всички в Зоопарк „Бургас“, се надяват малкото кенгуру да е здраво, за да радва децата и всички почитатели на животните, които посещават мястото.


Ново футболно игрище за най-малките беше изградено в Бургас. То

Ново футболно игрище за най-малките беше изградено в Бургас. То ...

......... „Продължаваме заедно да градим едно по-добро бъдеще за младите и спорта в Бургас", каза Алексиев на отриването на игрището. С усилията на местния бизнес, общинската власт, ФК Звезденбург, ДФК "Звездичка" стана възможно изграждането на новото игрище, където бъдещите футболни звезди ще провеждат тренировки и ще изграждат спортното бъдеще на Бургас.


Поморие. С официална церемония бе дадено началото на строителните дейности

Поморие. С официална церемония бе дадено началото на строителните дейности ...

......... също ще има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда ще разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг. Предимство на яслата е, че тя ще бъде разположена в непосредствена близост до съществуващото училище и детска градина.


Бургас. Само броени дни остават до отпътуването на една от

Бургас. Само броени дни остават до отпътуването на една от ...

......... експонати са копия на автентични находки. Изработени са от компанията Horus Limited, която единствена в целия свят има издадено разрешение за това от Министерството на културата в Египет. Досега изложбата е представяна в редица страни по целия свят, но идва за първи път в България с подкрепата на Община Бургас.


Поморие. Творбите от международния пленер „Светът е море” бяха представени

Поморие. Творбите от международния пленер „Светът е море” бяха представени ...

......... връщаме там, давайки им нов живот”, каза председателят на читалището Милчо Талев. Кметът Иван Алексиев също поздрави всички участници и им благодари, че всяка година допринасят за естетичния облик на алеята и по-интересната градска среда. Любителите на живописното изкуство могат да посетят изложбата във фоайето на Народно читалище „Просвета 1888“.


Бургас. Сензорна стая бе открита в ОУ „П. Р. Славейков“

Бургас. Сензорна стая бе открита в ОУ „П. Р. Славейков“ ...

......... демографски въпроси” към Община Бургас, ръководството на Основно училище „П. Р. Славейков“, членове на училищното настоятелство, учители, родители и ученици. Архиерейският наместник отец Севастиян отслужи водосвет и благослови всички присъстващи по повод днешния ден, в който Православната църква почита светите Вяра, Надежда, Любов и майка им – София. Мария ПОПЧЕВА


Поморие. Народно читалище „Просвета 1888” – Поморие и Драматичен театър

Поморие. Народно читалище „Просвета 1888” – Поморие и Драматичен театър ...

......... заедно. Нашите грехове и бесове, които са издръжливи и устойчиви, също като маратонците. Те са непрекъснато с нас, бягат заедно с нас и ако сме небрежни, те ни превземат. Това е история за света, който се превръща в ад, когато губи ценностите си. Билети се продават на касата на читалището.


На 30 септември приключва работата на Зелената зона за паркиране

На 30 септември приключва работата на Зелената зона за паркиране ...

......... сезона и не се очаква правилата да се знаят от всички. Другото важно, което трябва да се има предвид, е че на националния празник – Денят на Независимостта на България, 22 септември, зоната ще е безплатна. Припомняме, че за разлика от Синята зона, Зелената е платена през почивните дни.  


Бургас. Председателят на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание доктор

Бургас. Председателят на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание доктор ...

......... за учители. Неговата цел е да бъдат представени съвременните методи в обучението и обмяна на добри практики в преподаването по математика. Това е поредното посещение на доктор Сун в Бургас. Миналата година той бе в морския град по време на Международното математическо състезание, което събра най-добрите математици от цял свят.


Ремарке на камион се запали в движение на магистрала „Тракия”. 

Ремарке на камион се запали в движение на магистрала „Тракия”.  ...

......... аварийната лента и да откачи ремаркето от теглича. Водачът не е пострадал.  Тирът е с турска регистрация и е пътувал от Северна Македония към Истанбул. Движението в района е спряно, съобщиха от АПИ. То се осъществява по обходен маршрут: п.в. „Пловдив-изток“ – Пловдив – Поповица – Плодовитово – АМ „Тракия“


Бургас. Жителите на Бургас ще имат възможността да гледат предпремиерата

Бургас. Жителите на Бургас ще имат възможността да гледат предпремиерата ...

......... от сватбата и подготовката за нея в района на Източна Тракия. Директорът на ансамбъла проф. д-р Елена Кутева споделя, че всичко е много разнообразно като музика, костюми, като танцова и музикална лексика. Билети за концерта могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата до „Часовника“ в Бургас.


Бургас. Официално бе открита втората учебна година във филиала на

Бургас. Официално бе открита втората учебна година във филиала на ...

......... тази възможност“, посочи още той Кметът на Бургас пожела на студентите във филиала на НХА много мотивация и приятни мигове. „Разбира се отделяйте време и на учебния ви процес, но все пак това са прекрасните години от вашия живот. Останете с добри впечатления от нашия град“, заяви Николов. Деница ДИМИТРОВА


Поморие. 252 развълнувани първолачета от Поморие днес поеха по необятния

Поморие. 252 развълнувани първолачета от Поморие днес поеха по необятния ...

......... С тези думи кметът поздрави присъстващите учители и родители и пожела на учениците успех. И тази година той спази традицията като подари на всеки един първокласник книжка. Красивите илюстрации и весели рими допълниха празника на децата, а посвещението мило им напомни да носят със себе си любопитството, трудолюбието и добротата.


Бургас. На 17 септември – деня, в който православната църква

Бургас. На 17 септември – деня, в който православната църква ...

......... с различни предизвикателства. Специалистът и детето споделят общи положителни емоции, което подобрява комуникацията помежду им и изгражда доверие в техните отношения. Доведената до успешен край идея на деца и родители е ценен урок по добротворчество в гражданското общество. Лентата ще бъде прерязана във вторник, 17 септември 2019 година, 12.30 часа.


Бургас. Всички 2000 бургаски първокласници бяха посрещнати днес на първия

Бургас. Всички 2000 бургаски първокласници бяха посрещнати днес на първия ...

......... учебници и електронен дневник. Община Бургас е първата в страната, която въведе електронен прием в първи клас за улеснение за родителите при кандидатстването. Бургас е и първият град у нас, който, отново по инициатива на кмета Николов, въведе през 2016 година изучаването на английски език в програмата за първи клас.


Бургас. Намираме се на прага на глобална трансформация, ние сме

Бургас. Намираме се на прага на глобална трансформация, ние сме ...

......... да спортуват по-качествено с добри настилки“, коментира Димитър Николов. На откриването на учебната година в училището присъства и зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева. Днес бяха открити и новите лаборатории на училището. Кметът Димитър Николов направи обиколка, за да разгледа и да се запознае с новите модерни технологии. Деница ДИМИТРОВА


С нова, най-модерна в Бургас лаборатория над 750 ученици посрещнаха

С нова, най-модерна в Бургас лаборатория над 750 ученици посрещнаха ...

......... С нова, най-модерна в Бургас лаборатория над 750 ученици посрещнаха първия учебен ден в елитната професионална гимназия по механоелекттоника или електритехникам. ПГМЕЕ, позната на бургазлии като Механото, посрещна 180-ма осмокласници, разпределени в 7 паралелки. Виж още МОН предоставя 300 000 лв. за модерна лаборатория на Антарктида


Бургас. Незабравима среща с най-големите композитори в руската музика ще

Бургас. Незабравима среща с най-големите композитори в руската музика ще ...

......... Серенада в 4 части на Чайковски и Соната № 2 на родоначалника на руската оперна класика, Сергей Прокофиев. Участие в инициативата ще вземат популярното клавирно дуо Рада Чомакова – Красимира Червенкова и Димитър Кънчев. Входът е свободен. Инициативата се реализира от Черноморски институт – Бургас с подкрепата на Община Бургас.


Бургас. Гимназия за чужди езици „Васил Левски“ откри новата учебна

Бургас. Гимназия за чужди езици „Васил Левски“ откри новата учебна ...

......... сподели Велин Задгорски. По думите му баща му Петко Задгорски е харесвал поезията на Пушкин, което го е подтикнало да направи два модела за паметника му, един от които е бил одобрен от комисията в София, така той е бил натоварен със задачата да направи паметника на Пушкин. Мария КУРТЕВА


Бургас. Зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска

Бургас. Зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска ...

......... „Това училище дава възможности да преследвате мечтите си, да се развивате, да творите, да градите“, заяви зам.-кметът и пожела на учениците, те да бъдат бъдещите архитекти, строителни инженери, ландшафтни архитекти, които, където и да ходят, да се върнат в Бургас, за да правят града все по-красив и прекрасен. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. От тази учебна година ОУ „Пейо Яворов“ е включено

Бургас. От тази учебна година ОУ „Пейо Яворов“ е включено ...

......... община Бургас, Хръстина Димитрова, старши експерт предучилищно образование, Юлиян Станков, председател на училищното настоятелство, както и много родители, приятели и близки на учениците. На събитието бяха изпълнени много песни и танци от ученици на ОУ „Пейо Яворов, с които създадоха атмосфера, с която беше посрещната новата учебна година. Мария КУРТЕВА


Сензорна стая ще бъде открита на 17 септември в основно

Сензорна стая ще бъде открита на 17 септември в основно ...

......... самопреценка, и справяне с различни предизвикателства. Такава стая вече има в „Център за за специална образователна подкрепа", където от година се ползва с голям успех. Стаята ще бъде официално открита утре в присъствието на учители, ученици и всички допринесли за нейното съществуване в помощ на нуждаещите се деца.    


Бургас. С филма

Бургас. С филма "Дворците на народа" на Мартичка Божилова, Борис ...

......... част от културната програма на Община Бургас и се организира с нейната финансова подкрепа. Художествен директор е Лъчезар Аврамов. Мисията на фестивала е да се превърне в едно от най-стойностните събития в областта на културата в България, с принос към опознаването на световната история по атрактивен и запомнящ се начин.


Учебната година за първокласниците от бургаското училище „Елин Пелин“ започна

Учебната година за първокласниците от бургаското училище „Елин Пелин“ започна ...

......... въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства. Тази година тема на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“, а мотото „Върви с нас!“. Различните прояви отправят послание, да се ходи пеша и да се кара велосипед, за да бъде за по-добър животът на всички, които живеят в градовете.    


Бургас. Даваме официално старта на едно изстрадано, но постигнато модерно

Бургас. Даваме официално старта на едно изстрадано, но постигнато модерно ...

......... всеки от Вас си е поставил висока летва, която с помощта на нас – нашите преподаватели, ще полага всички усилия всеки ден да прескача“, посочи още проф. Миткова. Тя добави, че медицината е отговорност, която е привилегия на силните, на уверените, на непоколебимите, на добрите и на човеколюбивите. Мария ПОПЧЕВА


Учебната година за първокласниците от бургаското училище „Елин Пелин“ започна

Учебната година за първокласниците от бургаското училище „Елин Пелин“ започна ...

......... въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства. Тази година тема на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“, а мотото „Върви с нас!“. Различните прояви отправят послание, да се ходи пеша и да се кара велосипед, за да бъде за по-добър животът на всички, които живеят в градовете.    


Бургас. В осми клас тази година имаме 156 ученици. Това

Бургас. В осми клас тази година имаме 156 ученици. Това ...

......... го отбележим, защото професионалната гимназия през годините показва, че хората, които излизат от гимназията са силни и могат да постигнат всичко“, добави Симеонова. Като пример тя посочи зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска, която е завършила това училище и която бе гост на празника днес. Деница ДИМИТРОВА


Д-р Ралица Чавдарова е кардиолог. Тя е от онези хора,

Д-р Ралица Чавдарова е кардиолог. Тя е от онези хора, ...

......... да даваме от себе си повече, за да се чувстваме добре, обичани и ценени. Д-р Ралица Чавдарова продължава своето професионално и личностно развитие. Въпреки нелеката професия, тя има усмивка и грижа за всеки пациент. Actualno.com и желае да съхрани своя позитивизъм, за да продължи да помага на все повече хора. 


"Пожарът над Котел е овладян този следобед, след намесата на ...

......... да бъде възможно овладяването на пожара“, каза комисар Демирев.   Той изказа предположение как може да е възникнал огъня. „Обикновено причините за такъв вид пожари при всички положения са свързани с човешка дейност“.--> Тази нощ екипи на противопожарната служба ще останат да наблюдават боровата гора, за евентуално възобновяване на пожара.


Бургас. Първите 40 студенти на Факултета по медицина на Университет

Бургас. Първите 40 студенти на Факултета по медицина на Университет ...

......... и геномиката. Доц. Велинов е автор на над 120 научни труда – статии в реферирани международни и наши списания, както и участия в наши и международни научни форуми. Водещ изследовател и участник е в множество научни проекти, свързани с микробиологията и генетиката. Носител е на званието „Лекарите, на които вярваме“.


София. Общината бе отличена в категория „Морски туризъм“ на официалната

София. Общината бе отличена в категория „Морски туризъм“ на официалната ...

......... клуб в София. Събитието бе подкрепено от Министерството на туризма на Република България. Гости на церемонията бяха народни представители, кметове на общини, инвеститори, мениджъри, представители на туристическия бранш и медии. По повод Световния ден на туризма бе издаден и каталог за Дестинация България – „Българските общини – туризъм, култура, бизнес“.


Общинските съветници в Камено дадоха съгласието си за проучване на

Общинските съветници в Камено дадоха съгласието си за проучване на ...

......... над езерата. Това ще допринесе и за откриването на нови работни места“. Предстои среща на представители от център "Да Винчи" с Чезаре Баи от аероклуба в Комо, който е един от консултантите на начинанието. На нея ще се обсъдят новите моменти и бъдещето на полетите с хидроплани над бургаските езера.


Бургас. Радио „Фокус“-Бургас спечели при дисциплината „Пожарна мишена“ в състезанието

Бургас. Радио „Фокус“-Бургас спечели при дисциплината „Пожарна мишена“ в състезанието ...

......... в състезанието „Младежки противопожарни отряди“ в рамките на Седницата на пожарната безопасност в Бургас. Проведоха се демонстрации с пожарогасители, на спасителни дейности чрез използване на алпийски способи и на височинно спасяване. В демонстрациите се включиха представители на БЧК, ученици от училище „Княз Борис“, жители и гости на Бургас. Деница ДИМИТРОВА


Партерна стена на жилищна сграда рухна в Бургас при изкопни

Партерна стена на жилищна сграда рухна в Бургас при изкопни ...

......... обясни пред bTV, че напорът на тежестта на къщата е доста голям, а самите укрепителни съоръжения също са били изкривени и унищожени буквално. Основните строителни дейности по новата сграда ще продължат, след като срутената стена бъде укрепена. Багажът на евакуирания възрастен мъж ще бъде изнесен, след като сградата бъде обезопасена.


Българо-италианският бизнес форум, който се проведе в Бургас, завърши с

Българо-италианският бизнес форум, който се проведе в Бургас, завърши с ...

......... интерес към бизнес начинания в България и Южният регион. Българо-Италианският бизнес форум е организиран от Индустриален Логистичен парк Бургас, Списание ENTERPRISE и Конфиндустрия България с официалното партньорство на КРИБ-Бургас и под патронажа на Община Бургас. По данни на Министерство на икономиката Италия е един от водещите търговско-икономически партньори на България.


Инцидент на улица „Кавала“ в Бургас за малко не отне

Инцидент на улица „Кавала“ в Бургас за малко не отне ...

......... работят и нямат оформен протокол. Доста са нещата, които трябва де се изследват. Пълната строителна документация, работата на място. Всички щети, които са нанесени на сградата трябва да бъдат възстановени за сметка на виновното лице, в случая строителя. И се надявам да бъде така добър и да възстанови щетите".