Владимир Лисин, който през 70-те години започва кариерата си като

Владимир Лисин, който през 70-те години започва кариерата си като ...

......... Мордашов беше най-богатият руснак след като успя да изпревари Владимир Потанин. Лисин завършва в металургичния институт в Сибир през 1979 година и работи в различни заводи за производство на стомана и желязо. След падането на СССР той се мести в Москва и започва да развива бизнес с износ на метали.


Един от най-богатите французи Серж Дасо си отиде на 93-годишна

Един от най-богатите французи Серж Дасо си отиде на 93-годишна ...

......... Саркози, в когото Дасо вложи големи надежди за реформи във Франция. "Повече едва ли ще видим големи шефове като него: решителен, харесван, леко хитър, патриотичен. Той не само превърна работата на баща си в просперираща, но отвори неговата група към модерността", каза Лорънс Парисо, бивш шеф на бизнес групата Medef.


Юсуф Алекперов, синът на президента на нефтения гигант

Юсуф Алекперов, синът на президента на нефтения гигант "Лукойл" Вагит ...

......... на стоманения гигант "Евраз" Александър Фролов. Според общата статистика, цитирана от Forbes, към 20 април 2018 г. в Русия има 102 милиардери, а общото им състояние е 403 млрд. долара. Ако това богатство се разпредели поравно между 289-те им деца, всички ще станат милиардери, притежавайки средно по 1.4 млрд. долара.


Саудитски кралски особи си спретнаха

Саудитски кралски особи си спретнаха "развод по Холивудски", изправяйки се ...

......... неуспявайки да поддържа имота", а бездействието й e навредиlo на стойността на комплекса, твърдят адвокатите на принца-ищец. Делауеър е корпоративният дом на повече от половината от публично търгуваните компании в САЩ и 63% от фирмите от Fortune 500, а канцеларията на съда е специализирана в изслушването на важни бизнес спорове.


Две бутилки рядко 60-годишно шотландско уиски Macallan бяха продадени за

Две бутилки рядко 60-годишно шотландско уиски Macallan бяха продадени за ...

......... дължащи се на изпарение, известно като "дял на ангелите", по-старите уиски произвеждат по-малко бутилки, добавяйки към тяхната рядкост. За разлика от виното, което трябва да се консумира в рамките на часове след отварянето, бутилката уиски дава възможност да й се насладите в продължение на една година след като махнете тапата.


Търговията с луксозни стоки е една от най-печелившите индустрии в

Търговията с луксозни стоки е една от най-печелившите индустрии в ...

......... 28 млрд. долара. Наследницата на империята L`Oreal Франсоаз Бетанкур-Майерс, която е най-богатата жена във Франция и 12-ият най-богат човек в света, прибавя 3.85 млрд. долара към състоянието си, набъбнало до 48.3 млрд. долара. Франция е държавата, където милиардерите са спечелили най-много през 2018 г., а след нея се нарежда Япония.Животът на известните винаги изглежда много вълнуващо отстрани с техните

Животът на известните винаги изглежда много вълнуващо отстрани с техните ...

......... да обяви фалит. Ким Бейсинджър През 1989 година актрисата купува цяло градче в Джорджия за 20 милиона долара. Плановете й са там да изгради тематичен парк с атракции за туристите или филмово студио. Бързо след това обаче тя е принудена да обяви фалит и да продаде земята на голяма загуба.


В слънчевата петъчна сутрин в централен Лондон журналистите търсят А

В слънчевата петъчна сутрин в централен Лондон журналистите търсят А ...

......... Най-богатите руснаци изгубиха общо $16 милиарда заради санкциите на САЩ Делото на Glencore срещу Гертлер изобщо не е било част от графика на съда, тъй като двете страни преговарят, за да постигнат извънсъдебно споразумение. В крайна сметка понякога съдът в Лондон може да не е най-добрият вариант за решаване на спорове.


От края на миналата година насам богатството на основателя на

От края на миналата година насам богатството на основателя на ...

......... е в размер на 88,9 милиарда паунда или над 120 милиарда долара. След тях последователно се нареждат Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Сред най-заможните фамилии са още това на французина Бернар Арно, на Марк Зукърбърг и на американското семейство Марс, създатели на едноименната компания за сладки изделия. Източник:


Зад строга охрана, блиндирани врати на трезори и коридори от

Зад строга охрана, блиндирани врати на трезори и коридори от ...

......... с този парадокс. "Това е тема, за която често обсъждаме. Вярваме, че Bitcoin няма да стигне до широката общественост, ако хората трябва да държат собствените си частни ключове. Това е доста голямо препятствие от техническа гледна точка сами да си бъдете банка, и изисква много мерки за сигурност", обяснява Роджърс.


Богатството е неизменна част от живота на семейство Рокфелер. Фамилията

Богатството е неизменна част от живота на семейство Рокфелер. Фамилията ...

......... в Chase те бяха изложени в офиса ми в банката", разказва милиардерът. Подготовката на търга започна след смъртта на Рокфелер, който почина на 101 години през миналата година. Той бе най-възрастният американски милиардер със състояние от 3.3 млрд. долара. Според завещанието на Рокфелер събраните средства трябва да отидат за благотворителност.Дядо им е смятан за най-богатия човек в Нацистка Германия,

Дядо им е смятан за най-богатия човек в Нацистка Германия, ...

......... мавзолея в град Велден, където е погребан, и искат 6 млн. евро откуп. Полицията разкрива и залавя извършителите. Впоследствие останките му са открити в Унгария и повторно погребани в Австрия. "Най-накрая съпругът ми се връща у дома. Надеждата и страхът свършиха. Беше отговорено на молитвите", признава Ингрид Флик пред списание Bunte.


Някои големи инвеститори виждат сериозни сигнали за бъдещето на финансовите

Някои големи инвеститори виждат сериозни сигнали за бъдещето на финансовите ...

......... си с Пхенян през последните няколко години е бил притискат от правителствата на целия западен свят. "Познавам севернокорейските хора. Те са много горди и не се пречупват под заплахи. С тях просто трябва да се усмихваш, да си готов да говориш открито и те сами ще потърсят контакт", разказва той.


Какво може да означава да си късметлия? Да откриеш стотици

Какво може да означава да си късметлия? Да откриеш стотици ...

......... излезе на светло и ще поиска богатството си обратно, портиерът от летището ще има право да задържи между 5 и 20 на сто от пазарната цена на кюлчетата. Това означава между 16 и 65 хиляди долара. Ако обаче се окаже, че те са част от криминални сделки, ще бъдат конфискувани.


Някъде там, между зъберите на Скалистите планини, простиращи се между

Някъде там, между зъберите на Скалистите планини, простиращи се между ...

......... Той обаче оцелява, но не издава тайната си. Интересът към неговото съндъче с ценности нараства сериозно покрай годините на глобалната криза. Някои от най-активните в търсенето на съкровището споделят, че всеки ден прекарват по няколко часа в главоблъсканицата на Фен. Самият той признава, че получава по 100 писма на ден.


Мнозина от най-богатите хора в света не са имали никак

Мнозина от най-богатите хора в света не са имали никак ...

......... тези на други китайски производители, за да стане основен доставчик на Apple. На 18 март 2015 г., 22 години след стартирането на домашната работилница в 3-стайния апартамент, компанията на Джоу Lens Technology става публична. Днес дружеството е оценено на 11.4 млрд. долара и има над 82 000 служители в Китай.Да си учител и не просто да забогатееш, но да

Да си учител и не просто да забогатееш, но да ...

......... През 2005 година той става директор на подразделението за основно образование преди да заеме постът на оперативен директор. Лиу притежава 4,5% от акциите на дружеството, изчислявани сега на 1 милиард долара. Другият милиардер в компанията е основателят Дзан Банджин. От TAL обаче отказват да посочат какво точно богатство притежава той.


Повече от половината от най-богатите инвеститори в света очакват да

Повече от половината от най-богатите инвеститори в света очакват да ...

......... готови да се откажат от 1/3 от богатството си за допълнителни 10 години живот. Притежаващите повече от 50 млн. долара са готови да се разделят с почти половината от състоянието си в замяна на още едно десетилетие. Парите увеличават живота. Ето доказателството Щастие не се купува, но здраве - да


Превръщането в милионер започва с начина на мислене. Но също

Превръщането в милионер започва с начина на мислене. Но също ...

......... аспекти на даден проект, без да затъват в детайлите. Това отново се разминава с начина на мислене на средната класа, че трябва да правите всичко сами. "Средната класа вярва, че ако се опитате да изградите множество източници на доходи, ще разпръснете времето и енергията си по неподходящ начин", обяснява Смит.


В края на 80-те години Мелинда Френч въобще не е

В края на 80-те години Мелинда Френч въобще не е ...

......... Семейството е решило да даде "начален тласък" на бъдещето на децата си с помощ от около 10 милиона долара. Останалото богатство ще бъде дадено за благотворителни цели. Thankful for these people, yesterday & always ❤️ A post shared by Jennifer Katharine Gates (@jenniferkgates) on Nov 24, 2017 at 12:08pm PST


Темата за най-заможните хора в света винаги е актуална, като

Темата за най-заможните хора в света винаги е актуална, като ...

......... Брашов" Йон Тириак е най-богатият румънец със своите 1,2 милиарда долара. Той е бивш професионален тенисист и хокеист. Тириак започва собствен бизнес в Германия, а след 1990 година основава първата частна банка в северната ни съседка Banca Tiriac. Той притежава голяма колекция от луксозни автомобили, включително шест Rolls Royce Phantom.


Административният регион със специален статут Хонконг може да е разположен

Административният регион със специален статут Хонконг може да е разположен ...

......... и в имоти в чужбина. Все пак източникът на доходи за богаташите в страната е различен, като 55% от тях признават, че голяма част от техните са от заплата. Останалата част посочват като основен източник инвестиции или наследство от семейството. Само за 21% най-големият източник на доходи е собствен бизнес.


Отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия

Отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия ...

......... руски мултимилионери, живеещи в Лондон. Той е най-известен с основаването на уебсайта за запознанства Badoo, както и с унищожаването на други, по-малко известни интернет компании. През 2015 г. той се обедини със съоснователя на Tinder Уитни Уулф, за да пусне Bumble - друго приложение за запознанства, насочено специално към жените.


Много известни личности са преминали през тежки разводи и след

Много известни личности са преминали през тежки разводи и след ...

......... развода си, като Мърдок се жени за Уенди Денг само 17 дни по-късно, а Торв - 6 месеца след това. 1. Алек и Джоселин Уилденщайн - 3,8 милиарда долара през 1999-а Източник: Най-скъпият развод в историята е между френско-американския бизнесмен Алек Уилденщайн и съпругата му Джоселин. Двамата са женени 21 години.


Lexus смята, че най-накрая е намерила начин да настигне Mercedes

Lexus смята, че най-накрая е намерила начин да настигне Mercedes ...

......... дизайна на яхтата, но шефовете на компанията казват, че повечето детайли вече са изяснени и вече са в етап на планиране на производство. Японската компания не е единствената. През 2016 година Mercedes започна да продава яхти, а BMW обмисля този вариант от поне 2011 година. Източник: Спортната яхта на компанията


Най-богатият човек в Хонконг - Ли Кашин се пенсионира. Бизнесменът,

Най-богатият човек в Хонконг - Ли Кашин се пенсионира. Бизнесменът, ...

......... от продажбата на мобилен оператор на Острова на германската Mannesmann (първия частен мобилен оператор в Германия) през 1999 г. Той е основен инвеститор в технологични стартъпи като Facebook, Spotify и Siri. По време на публичните му изяви, Ли често е питан за прогнози акциите, пазара на недвижими имоти и икономиката.


Технологичният предприемач Илон Мъск има състояние от повече от 20

Технологичният предприемач Илон Мъск има състояние от повече от 20 ...

......... пак, ако искате да инвестирате на пазара, експерти като Бъфет препоръчват да започнете с евтини индексни фондове, за да разпределите парите си в разнообразна кошница от компании. "Непрекъснато купувайте евтини индексни фондове от S&P 500. Мисля, че това е нещото, което има най-голям смисъл практически през цялото време", съветва милиардерът.


През миналата година Нова Зеландия беше възприемана като новия рай

През миналата година Нова Зеландия беше възприемана като новия рай ...

......... Проучването на Knight Frank е проведено измежду 500 водещи банкери и финансови съветници, които представляват приблизително 50 000 души влизащи в категорията на най-богатите хора в света. Те дават отговор на въпроса дали техните клиенти планират за постоянно да емигрират в друга държава. You will find more infographics at Statista


Един от най-големите диаманти, откривани досега, беше продаден за 40

Един от най-големите диаманти, откривани досега, беше продаден за 40 ...

......... с размера и качеството на диамантите си, като те се продават на най-висока средна стойност в света. Що се отнася до Gem Diamonds тя продава от там за 19,3 милиона долара 357-каратов камък през 2015 година. От началото на годината компанията е открила общо шест диаманта по-големи от 100 карата.


Да спечелиш от лотарията си е шок... от хубавите, но

Да спечелиш от лотарията си е шок... от хубавите, но ...

......... помислете какво означава за вас внезапно да забогатеете. Спрете се на тези аспекти, които не се отнасят само до финансовото ви състояние, а и до емоционалното. Не пропилявайте парите си само за материални неща. Вместо това направете такива, които ще ви направят наистина щастливи и удовлетворени от собственото си решение.


Разхождайки се във всекидневната си, милиардерът Дейвид Рокфелер ежедневно се

Разхождайки се във всекидневната си, милиардерът Дейвид Рокфелер ежедневно се ...

......... да изпълнят целта. Независимо от това, продажбата ще представлява една от най-големите единични ликвидации на лично богатство в американската история. "Рокфелер не купуваше нещо, защото беше на много добра цена. Той купуваше картини, защото по някакъв начин го привличаха. Но ако цената беше ниска, той беше още по-доволен", споделя Джонсън.


Престижното издание Forbes публикува традиционния си списък с най-богатите хора

Престижното издание Forbes публикува традиционния си списък с най-богатите хора ...

......... едни от най-популярните луксозни марки, като Gucci, както и аукционната къща Christie. Неговото състояние се изчислява на 27 милиарда долара. В списъка с най-заможните европейци влиза още собственикът на един от водещите доставчици за автомобилната индустрия Schaeffler Георг Шофлер, както и Сузане Клатен, която е сред големите акционери в BMW.


През миналата година Румъния успя да впечатли с рекордния си

През миналата година Румъния успя да впечатли с рекордния си ...

......... с 5 милиона долара са 7050 души към днешна дата. Прогнозите са, че до 2022 година те ще станат 10 660 души. Тези с над 50 милиона долара в Полша са колкото и тези в Чехия - 290 души. След 4 години обаче се очаква те да бъдат 440 души.


В Китай, където големите решения се вземат от комунистическата партия,

В Китай, където големите решения се вземат от комунистическата партия, ...

......... и най-заможният човек в страната. Той има в актива си общо 47 милиарда долара. Втори след него е Ли Шифу, който притежава 17 милиарда долара. Той е председател на най-големият автомобилен производител в страната Geely. Той е собственик на шведската марка Volvo и отскоро притежава 10% от германската група Daimler.


Изпълнителният директор на Tencent Ма Хуатенг официално е най-богатият човек

Изпълнителният директор на Tencent Ма Хуатенг официално е най-богатият човек ...

......... последната година до 32 млрд. долара. Магнатът в недвижимите имоти Уанг Джианлин, който беше най-богатият китаец преди 2 години, пада до 8-о място. Състоянието на президента на Dalian Wanda Group спада с 10% до 27 млрд. долара, тъй като бе принуден да продаде значителна част от активите си по цял свят.


Представете си, че пътуване до Бали ви струва колкото да

Представете си, че пътуване до Бали ви струва колкото да ...

......... Реална цена: $63 025 Относителна стойност за милиардерите: $46,51 Наем на частен самолет (двупосочен международен полет) Реална цена: $90 000 Относителна стойност за милиардерите: $66,42 Нов Range Rover Реална цена: $104 850 Относителна стойност за милиардерите: $77,38 Нова Tesla Model X Реална цена: $140 000 Относителна стойност за милиардерите: $103,32


Италия е известна с красивата си природа, страхотна храна и

Италия е известна с красивата си природа, страхотна храна и ...

......... Италия. Така Милано, Венеция и бляскавата местност около езерата в подножието на Алпите могат да станат още по-богати. Броят на хората, които се очаква да се възползват от офертата, ще нарасне "експоненциално", какъвто беше случаят с Португалия, каза Пагани. "Цифрата 150 е много добра като за първа година", посочи той.


От няколко години Върховният съд на Индия се опитва да

От няколко години Върховният съд на Индия се опитва да ...

......... кехлибар. Кехлибарената стая добила окончателния си вид през 1770 година Кехлибарената стая е плячкосана по време на Втората световна война от нацистите и местонахождението ѝ е изгубено в хаоса в края на войната. Точната ѝ съдба все още остава в тайна. Стойността, на която се оценява е 170 милиона долара.


В една от водещите икономики в света - Китай, населението

В една от водещите икономики в света - Китай, населението ...

......... науки в университета в Шънджъ преди да започне кариера в областта на телекомуникациите. Познат като Пони Ма той основава Tencent с четирима колеги. Сега компанията е сред най-големите интернет компании в света. Шефът на китайската Tencent вече е по-богат от основателите на Google Компанията скоро изпревари Facebook по пазарна капитализация


Колко време правителството на дадена държава би могло да работи

Колко време правителството на дадена държава би могло да работи ...

......... на 430 дни със своите 5,8 милиарда долара. В Хонконг Лий Ка-шин ще се справи за 191 дни, като състоянието му се изчислява на 34,7 милиарда долара. За малко по-малко дни би издържал и Робърт Куок от Малайзия - за 95 дни, като той притежава 19,6 милиарда долара. Източник: Източник: Източник:


Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени,

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, ...

......... Или определено фонда на Бъфет не е по джоба на всеки инвеститор, защото минималното търгувано количество от акциите на фонда е 1 акция. Разбира се това не е случайно. Просто Бъфет иска всички инвеститори, които насочват средствата си, към управлявания от него фонда да са сериозни и с големи възможности.


Пропадането на пазарите струва на най-богатите хора в света 93

Пропадането на пазарите струва на най-богатите хора в света 93 ...

......... беше свален на Земята, губейки 1.1 млрд. долара, след като акциите на автомобилната компания паднаха с 8.6%. Загубите на милиардерите се дължат на резкия спад на двата основни борсови индекса в САЩ - Dow Jones Industrial и S & P 500, които се понижиха до най-ниските си нива от ноември.


Кой може да ви посъветва как да забогатеете, ако не

Кой може да ви посъветва как да забогатеете, ако не ...

......... си с инвестирането в съвременните потребителски технологии. "Можете да направите интерне компания с 10 човека и тя да има милиарди потребители по света. Това не изисква много капитал, като потенциалните печалби могат да са огромни. Така, че напълно естествено е, всеки да фокусира вниманието си в тази насока", съветва Пейдж.


Когато създателят на веригата Ikea Ингвар Кампрад почина в събота

Когато създателят на веригата Ikea Ингвар Кампрад почина в събота ...

......... подчертава приемствеността, но прави невъзможно физическо лице, независимо дали висш мениджър или наследник на семейството, да поеме пълния контрол след смъртта на Ингвар Кампрад. "Кампрад не се интересуваше от парите. Това се вижда ясно от начина, по който той структурира собствеността на компанията", смята шефът на Ikea Foundation Пер Хегенес.


Тардар Соус, по-известна като Намръщената котка, която преди няколко години

Тардар Соус, по-известна като Намръщената котка, която преди няколко години ...

......... изигра и д-р Рицо в сериала "Животинска практика". За ролята си в сериала Кристал получаваше по 12 000 долара на епизод или общо 108 000 долара, тъй като се излъчиха само 9 епизода от него. Другите й приходи не са известни, но вероятно са в размер на стотици хиляди долари.


Най-богатата жена в Китай, която е и най-младият милиардер в

Най-богатата жена в Китай, която е и най-младият милиардер в ...

......... Уанг Джианлин, който ръководи Dalian Wanda Group. Йанг Хуян се доближава с бързи стъпки към тях по богатство, като Хуй държи 39,3 милиарда долара, а Уанг - 28,7 милиарда долара. Акциите на Country Garden са поскъпнали с 24% от началото на годината, а през предходната са повишили стойността си четворно.


Главният изпълнителен директор на онлайн платформата Amazon Джеф Безос вече

Главният изпълнителен директор на онлайн платформата Amazon Джеф Безос вече ...

......... Погледнато от друг ъгъл обаче състоянието на Гейтс би било значително по-голямо - над 150 милиарда долара, ако той беше задържал всичките си активи. Голяма част от тях обаче са насочени към неговата фондация. Близо 700 милиона акции на Microsoft са прехвърлени на организацията, включително 2,9 милиарда долара в кеш.


Два огромни диаманта над 100 карата са били открити в

Два огромни диаманта над 100 карата са били открити в ...

......... добро начало на 2018 година за Gem Diamonds, която през миналата година откри седем диаманта над 100 карата през предходната и пет през предходната. Никой от тях обаче не може да изпревари 357-каратовия камък на компанията, продаден за 19,3 милиона долара през 2015 и откритият 603-каратов диамант през 2006 година.


През последната седмица акциите на китайският гигант в сектора на

През последната седмица акциите на китайският гигант в сектора на ...

......... контролния пакет от ценни книжа от баща си през 2005 година. Country Garden е сред най-облагодетелствалите се компании от имотния бум в Китай, довел до сериозен скок в продажбите на големите участници на пазара. Тези на дружеството за 2017 година се изчисляват на 550,8 милиарда юана или 85 милиарда долара.


Когато си мислим за богаташите в света, си представяме, че

Когато си мислим за богаташите в света, си представяме, че ...

......... 50 хиляди милионери. След него е Тел Авив с 35 хиляди и Истанбул с 27 хиляди. В Латинска Америка в топ три са Мексико сити, Сао Пауло и Рио де Жанейро. В Северна Америка след Ню Йорк е Бей Ериа в Сан Франциско и Лос Анджелис. Courtesy of: Visual Capitalist


Загадката около новия собственик на най-скъпия жилищен имот в света

Загадката около новия собственик на най-скъпия жилищен имот в света ...

......... кралското семейство, бивши министри и милиардери бяха обвинени в корупция, а немалка част от богатствата им бяха конфискувани в полза на държавата. Разкриването на собствеността на принца може да му донесе обвинения в лицемерие, тъй като в момента той настоява елитът на Саудитска Арабия да приеме по-малко пищен начин на живот.


Американското бизнес списание Forbes състави списък на собствениците на най-силно

Американското бизнес списание Forbes състави списък на собствениците на най-силно ...

......... предприемач (+ $15,3 млрд. до $65,1 млрд.); Ян Хуэйян - най-богата жена в Китай, главен акционер в Country Garden Holdings (+$14,8 млрд. до $22,8 млрд.);  Лари Елсън - съосновател на технологичната корпорация Oracle (+$13,3 млрд. до $61 млрд.);  Франсоа Пино - френски предприемач, колекционер и мецанат (+$12,5 млрд. до$27,3 млрд.).


Купчината пари на Уорън Бъфет ще стане още по-голяма тази

Купчината пари на Уорън Бъфет ще стане още по-голяма тази ...

......... или грубо изчислено около 270 милиона долара. През октомври от Restaurant Brands заявиха, че планират да изплатят средствата на инвеститора, с което ще намалят плащанията по дълговете си и ще освободят свободни средства. Кой е един от най-големите пропуски на Уорън Бъфет? Милиардерът е подценил една от водещите световни компании


Произведенията на изкуството ще изпревари виното като най-добре представящ се

Произведенията на изкуството ще изпревари виното като най-добре представящ се ...

......... нагоре) и монети (4% ръст). Най-зле представящият се клас е китайската керамика, която загуби седем процента. През последните десет години колекционерските автомобили са покачили стойността си с 363%, но в последно време класичките коли губят скорост. За десетилетието виното поскъпва с 200%, а монетите не са много далеч със 182%.


Близнаците, които осъдиха Марк Зукърбург с твърдението, че е откраднал

Близнаците, които осъдиха Марк Зукърбург с твърдението, че е откраднал ...

......... регулаторите. "Никога не сме продали нито един bitcoin", каза Камерън Уинкълвос преди две години. Тайлър заяви миналата година пред вестника, че bitcoin е като "по-добрата версия на златото". Само шепа bitcoin портфейли държат дигитални монети на стойност над един милиард долара, включително мистериозният създател, познат само под псевдонима Сатоши Накамото.


Уорън Бъфет е истинска легенда в света на бизнеса. 87-годишният

Уорън Бъфет е истинска легенда в света на бизнеса. 87-годишният ...

......... Спуунър. "Докато остарявате, внезапно осъзнавате, че нямате време да инвестирате самостоятелно. Нуждаете се от практически съвети, не от роботи, а от истински живи умни хора, които мислят за най-добрия интерес на вас и семейството ви. Трудно е да го намерите. Но ако успеете, може да бъде безценно", разкрива инвестиционният съветник.


14,93-каратов розов диамант беше продаден за 32 милиона долара от

14,93-каратов розов диамант беше продаден за 32 милиона долара от ...

......... от над 30 милиона долара. В крайна сметка обаче купувач за него така и не се намери. Розовите диаманти се смятат за едни от най-редките и най-скъпите скъпоценни камъни в света. Засега Sotheby"s държат рекорда за продажбата на такъв диамант със сделката за т.нар. Pink Star за 71 милиона долара.


Двама от най-богатите хора в света - Уорън Бъфет и

Двама от най-богатите хора в света - Уорън Бъфет и ...

......... му компания Berkshire Hathaway, който също се е доказал като надежден партньор през годините. "Трябва да сверявам действията си с Чарли, защото Чарли твърди, че всичко, което правя, е глупаво", шегува се Бъфет. "Но ако той каже, че нещо е наистина глупаво, аз знам, че е така", категоричен е милиардерът.


През тази седмица най-голямата социална мрежа в Китай - Tencent,

През тази седмица най-голямата социална мрежа в Китай - Tencent, ...

......... като Snap и конкурента на Uber - Lyft, както и в производителя на електромобили Tesla. От китайското дружество сега планират да пуснат популярната си игра Honour of Kings, която има голям принос за успеха им, в Щатите, което ще бъде голям пробив за тях на най-големия потребителски пазар в света.


Много успешни бизнесмени, известни хора, милионери и милиардери вярват, че

Много успешни бизнесмени, известни хора, милионери и милиардери вярват, че ...

......... долара Източник: Създателят на Microsoft и съпругата му Мелинда са известни със своята фондация Bill & Melinda Gates Foundation, която дарява пари за борбата с различни заболявания. По думите на Гейтс неговите три деца ще наследят едва по 10 милиона долара всяко, което се равнява на 0,01116% от неговото богатство.


Невижданият просперитет на Китай и превръщането му в световна икономическа

Невижданият просперитет на Китай и превръщането му в световна икономическа ...

......... на фамилното му име, което означава "кон". Източник: Хуатенг участва най-вече в бизнес събития Преди да забогатеее, Хуатенг е учил инженерство, а публичните му изяви са свързани най-вече с бизнес събития. За разлика от колегата си Джак Ма той избягва шумните светски събития и предпочита да стои настрана от общественото внимание.


Властите в Саудитска Арабия сключват тайни споразумения със задържаните местни

Властите в Саудитска Арабия сключват тайни споразумения със задържаните местни ...

......... разследване властите в Рияд са разпитали 208 души, изчислявайки, че поне 100 млрд. долара са откраднати чрез незаконни действия. Акцията премина и отвъд границите на кралството, достигайки до Обединените Арабски Емирства (ОАЕ). Жестокият принц и саудитската "игра на тронове" Реформаторът Мохамед бин Салман разчисти опонентите си по пътя към властта


Да поговорим малко и за богатите. Може и да ви

Да поговорим малко и за богатите. Може и да ви ...

......... е Манса Муса или известен още като Муса I от Мали. Състоянието на императора е достигало в пика си главозамайващите 400 милиарда долара. Това е над четири пъти богатството на настоящият най-богат човек в света - Бил Гейтс. Муса е роден през 1280 година и е живял до 1337 година.


Кое е по-добре от това да си успешен, известен и

Кое е по-добре от това да си успешен, известен и ...

......... богатството на родителите си. Джеф и Макензи Безос Източник: Нетно богатство: 92,7 милиарда долара Джеф и Макензи се срещат, когато двамата работят за инвестиционна фирма. Малко по-късно сключват брак и са семейство от над 24 години. Скоро след сватбата двамата основават заедно Amazon. Те са и най-богатата двойка в света.


Тримата най-богати хора в САЩ - Джеф Безос, Бил Гейтс

Тримата най-богати хора в САЩ - Джеф Безос, Бил Гейтс ...

......... млрд. долара, следван от Бил Гейтс (89.5 млрд. долара) и Уорън Бъфет (79.2 млрд. долара). Четвърти и пети са Амансио Ортега (75.3 млрд. долара) и Марк Зукърбърг (74.5 млрд. долара). Наскоро цената на акциите на Amazon се повиши с повече от 10%, превръщайки Джеф Безос в най-богатия човек в света.


Репресиите на престолонаследника принц Мохамед бин Салман срещу някои от

Репресиите на престолонаследника принц Мохамед бин Салман срещу някои от ...

......... Мохамед през 1931 г. Тя е построила едни от най-големите и забележителни проекти на кралството - от разширяването на Голямата джамия в Мека до летищата и Икономическия град на крал Абдула. Компанията има приходи от 3 млрд. долара през 2016 г., а собствеността е разделена на повече от 20 наследници.


Името му е принц Ханс-Адам Втори от Лихтенщайн. Живее в

Името му е принц Ханс-Адам Втори от Лихтенщайн. Живее в ...

......... се стреми да се превърне в специализиран център за частно банкиране. Банките в страната привлякоха рекордните 20.3 млрд. швейцарски франка (20.34 млрд. долара) нетни потоци през миналата година, което е почти 3 пъти повече от средствата събрани преди 5 години, посочва Саймън Трибелхорн, директор на Асоциацията на банкерите в Лихтенщайн.


33-годишният създател на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг притежава 74

33-годишният създател на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг притежава 74 ...

......... портфолиото си от захарна плантация и къща с частен плаж към нея на остров Кауаи в Тихия океан. Марк Зукърбърг не пътува много за удоволствие. Но когато го прави, разходите му са големи. През 2015 година Facebook плаща 5 милиона долара за осигуряване на охрана и транспорт за изпълнителния директор.


Най-скъпият Rolex в света вече има нов собственик. Луксозният часовник

Най-скъпият Rolex в света вече има нов собственик. Луксозният часовник ...

......... него е било посочено, че часовникът е бил носен всеки ден от Пол Нюман в годините между 1969 и 1984 година. Той е описван, като "най-емблематичният колекционерски часовник на 20-ти век". Продажбата му би предишния рекорд на аукцион за изключително рядък Patek Philippe, продаден за малко над 11 милиона долара.


Супербогаташите в Азия вече са повече, отколкото тези в Щатите

Супербогаташите в Азия вече са повече, отколкото тези в Щатите ...

......... в Щатите са се увеличили с 25 души до 563. В Европа нещата остават без промяна, като супербогаташите са 342-ма. Топ 500 на милиардерите в света са добавили 824 милиарда долара към сметките си от началото на годината, което бележи увеличение с 19 на сто, показва Bloomberg Billionaires Index. Източник: