Един от най-богатите хора в Индия стигна до фалит, след

Един от най-богатите хора в Индия стигна до фалит, след ...

......... който беше принуден да обедини бизнеса си в Индия с местния си конкурент Idea Cellular. Други напуснаха пазара, включително и Reliance Comminications. Към днешна дата Мукеш Амбани разполага с нетно богатство от около 50 милиарда долара, а това на неговия брат е едва 2 милиарда долара, показват данните на Forbes.


Основателят и главен изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон, който

Основателят и главен изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон, който ...

......... през четвъртото тримесечие на календарната 2018 г. Според Forbes Сон притежава около $21,4 милиарда. През деня стана ясно още, че фондът на SoftBank Vision Fund е продал целия си дял в Nvidia, оценен на $3,6 милиарда към 31 декември 2018 г. Криптомахмурлукът на Nvidia Акциите се сринаха с 18 процента


По-голямата част от 2018 година беше доста успешна за технологичния

По-голямата част от 2018 година беше доста успешна за технологичния ...

......... на компанията ще са достатъчни, за да може да наеме тя 7,050 милиона българи на работа за три години и половина; По 18 iPhone Xs Max за всички българи - по толкова може да купи Apple за цялото население в България при цена от около 3350 лева или 1950 долара.


Редките уискита винаги са изкушавали богатите инвеститори, а в последните

Редките уискита винаги са изкушавали богатите инвеститори, а в последните ...

......... с контакти в бранша да ви свърже. Пускането в продажба на рядкото шотландско уиски идва след високопрофилните търгове на редки бутилки на Macallan миналата година. Сред тях е и 60-годишна версия, част от ограничено издание, бутилирано през 1926 г. Уискито е продадено на търг за 1.1 млн. долара през октомври.


Семейство Ротшилд, някогашните финансисти на империята на Хабсбургите, продава последното

Семейство Ротшилд, някогашните финансисти на империята на Хабсбургите, продава последното ...

......... и се намира в един от най-популярните туристически местности за разходка и риболов около Виена. Докато Prinzhorn казва, че вижда горите като дългосрочен актив и като възобновяем източник на суровина, той също иска да запази историческите сгради и да поддържа земите като пространство за диви животни и място за разходки.


Руснакът Юри Милнер се наслаждава на 10-цифрена възвръщаемост от инвестицията

Руснакът Юри Милнер се наслаждава на 10-цифрена възвръщаемост от инвестицията ...

......... потенциалната продажба на техните акции с още една година. Лей и 7 други съучредители на китайската компания комбинираха дяловете си при първоначалното предлагане на стойност 26.3 млрд. долара. Стойността на тези дялове спадна до 15,1 млрд. долара до този четвъртък, при положение че никой от тях не е продавал акции.С богатство под формата на 79 милиона акции на Amazon

С богатство под формата на 79 милиона акции на Amazon ...

......... BFF е фондация, ръководена от родителите на Джеф Безос. Тя е основана с акции на Amazon. Към днешна дата тя финансира развитието на образованието. Blue Origin Не на последно място е компанията за космически пътувания Blue Origin. Тя е големият конкурент на SpaceX на Илън Мъск. Courtesy of: Visual Capitalist


Разводът на Макензи Безос с основателя на онлайн лидера Amazon

Разводът на Макензи Безос с основателя на онлайн лидера Amazon ...

......... милиарда долара. Джеф Безос обяви раздялата в сряда в Twitter пост, подписан и от двамата съпрузи. Повечето от общо 66 жени в индекса на милиардерите на Bloomberg са успели да влязат в него в резултат на наследяване или на развод. Едва шест от тях са успели да натрупат сами богатство.


Пазарите може и да потъват, но не всички милиардери губят

Пазарите може и да потъват, но не всички милиардери губят ...

......... от САЩ и 4 от Русия. Сред тях е и Андрей Бабиш, премиерът на Чехия, както и руският олигарх Олег Дерипаска. $511 000 000 000: Толкова са загубили най-богатите хора на Земята през 2018 година Само състоянието на Джеф Безос се е свило със сума, по-голяма от капитализацията на Ford


Когато сe превърнете в милиардер, натрупвайки състояние със собствени усилия,

Когато сe превърнете в милиардер, натрупвайки състояние със собствени усилия, ...

......... с обикновения си начин на живот и благотворителната си дейност чрез своята фондация Good Ventures. "Никога не съм разглеждал парите като "моите пари". Винаги съм ги виждал просто като "парите". Това е ресурс. Ако се натрупа около мен, той трябва да се излее обратно в системата", казва той пред Quora.


Богатите китайци спешно търсят къде да скрият своите активи и

Богатите китайци спешно търсят къде да скрият своите активи и ...

......... под собствеността на трета страна. Това понякога може да ограничи възможността на собственика им да прави някои решения, но помага за избягването на данъци, които понякога стигат до 20% от печалбата. Защо комунистически Китай е дом на толкова много милиардери? За сложната връзка между идеологията, държавните политики и ултра богатитеБъдещето на Ланс Армстронг не изглеждаше особено светло, когато през

Бъдещето на Ланс Армстронг не изглеждаше особено светло, когато през ...

......... $30 милиона. След таксите, той най-вероятно е получил около $20 милиона, изчислява Bloomberg. "Инвестирах в Крис Сака (основателят на фонда - б.р.). Дори не знаех, че е вложил пари в Uber", заяви още Армстронг. Uber също подаде заявка за IPO, състезавайки се с Lyft "Проект Свобода" е на финалната права


През 1926 година шотландският производител на уиски Macallan Distillery взема испански

През 1926 година шотландският производител на уиски Macallan Distillery взема испански ...

......... вкуса на дървото, щипка ванилия, вероятно малко усещане за ядки, канела и още много други", обяснява той. Със сигурност би си заслужавало. Особено като се има предвид, че 750 милилитра от тази напитка струват 1,5 милиона долара. И само едно малко от 50 милилитра би струвало впечатляващите 100 000 долара.


Най-печелившият от YouTube e 8-годишният Раян, станал популярен с ревютата

Най-печелившият от YouTube e 8-годишният Раян, станал популярен с ревютата ...

......... се излъчват преди неговите клипове. За разлика от другите YouTube звезди, при Раян само $1 милион идва от спонсорирано съдържание. Това се дължи на предложенията, които той и семейството му решават да приемат или отхвърлят заради все още крехката му възраст. Играчките обикновено отиват за добри каузи, най-често местна благотворителност.


Великобритания спира най-скъпите си инвестиционни визи, затваряйки пътя за постоянно

Великобритания спира най-скъпите си инвестиционни визи, затваряйки пътя за постоянно ...

......... "Няма да толерираме хора, които не играят по правилата и се опитват да злоупотребяват със системата", казва министърът, отговарящ за имиграцията Карълайн Ноукс в изявлението. Новите мерки "ще гарантират, че само истински инвеститори, които възнамеряват да подкрепят бизнеса на Великобритания, могат да се възползват от нашата имиграционна система", посочва Ноукс.


Притеснени от политическата несигурност, италианците поглеждат към съседна Швейцария като

Притеснени от политическата несигурност, италианците поглеждат към съседна Швейцария като ...

......... банките в Швейцария притокът е добре дошъл. Но Андреа Карачени, изпълнителен директор на семейната офис компания CFO SIM, казва, че само прехвърлянето на пари през границата не е достатъчно. "Ако искате да се изолирате от италианския риск, единствената форма на защита е да преместите местожителството си в чужбина", твърди Карачени.Първата книга в света за фондова борса бе предложена за

Първата книга в света за фондова борса бе предложена за ...

......... да успее, трябва да има търпението и парите Sotheby`s изчисляват, че книгата е една от останалите по-малко десет в оригинал. Днес копие от нея на английски се продава за около $30.Последната продажба на бройка от нея бе преди 30 години срещу 16 500 паунда, или $29 000 по онова време.


Белгийският милиардер Албер Фрер, чиито инвестиции оформиха едни от най-големите

Белгийският милиардер Албер Фрер, чиито инвестиции оформиха едни от най-големите ...

......... Suez, което по-късно доведе до сливане на двете компании. "Винаги съм бил доволен от инвестициите, които правих с приятеля ми Албер Фрер. Съжалявам, че не го следвах повече, защото щях да съм много по-богат", казва най-богатият европеец Бернар Арно, изпълнителен директор на конгломерата за луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton.


Хората с високи доходи в Япония заедно имат най- голямото

Хората с високи доходи в Япония заедно имат най- голямото ...

......... дефинира тези индивиди като такива с инвестиционни активи на стойност над 1 милион долара. Въпреки предизвикателствата като търговската война със САЩ, Китай продължи да множи супер богатите си и на богатство им тази година, смята Уилям Съливан, глобалния маркетинг директор на Capgemini. "Това е вълнуващо време за Азия", добави той.


През 2014 г. руският милиардер Сергей Галицкий се радва на

През 2014 г. руският милиардер Сергей Галицкий се радва на ...

......... футболния отбор "Краснодар" през 2008 г. и оттогава инвестира повече от 250 млн. долара в клуба, стадиона и детско-юношеската школа. "Аз просто обичам футбола. Когато човек печели пари, има смисъл да ги харчи за себе си", казва Галицкий в интервю през 2013 г., когато е на върха на успеха си.


Висулката с перла, украсена с диаманти, на френската кралица Мария

Висулката с перла, украсена с диаманти, на френската кралица Мария ...

......... в частни колекции от повече от 200 години и за пръв път се излага на търг от семейство Бурбон-Парма, заедно с колекция от други украшения и ордени. Всичко бе продадено за сумата от $53,1 милиона. В търга взеха участие хора от 43 страни, залагайки за бижутата по интернет и телефон.


Африка е известна със своите скъпоценни камъни, а Замбия е

Африка е известна със своите скъпоценни камъни, а Замбия е ...

......... Щом бъде продаден, той ще бъде разделен на множество (вероятно стотици) по-малки скъпоценни камъни, но и тяхната точна бройка е трудна за определяне. Едно обаче е сигурно: "Този скъпоценен камък ще остави своя белег в историческите книги на изключителните скъпоценни камъни", заяви Елена Басалия, специалист по скъпоценни камъни на Gemfields.


Технологичните милиардери понесоха тежък удар след нов спад на акциите

Технологичните милиардери понесоха тежък удар след нов спад на акциите ...

......... млрд. долара. Създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин изгубиха общо 4.5 млрд. долара. 500-те най-богати хора в милиардерския индекс на Bloomberg изгубиха общо 71 млрд. долара, тъй като другите 2 основни индекса - Dow Jones Industrial Average и S&P 500 също спаднаха, изтривайки печалбите от началото на годината.


Някога iPhone и Tesla превърнаха една дама в най-богатата китайка.

Някога iPhone и Tesla превърнаха една дама в най-богатата китайка. ...

......... е доставчик на дисплеи и за Tesla. Проблемите на компанията също се отразиха на ценните й книжа. Хау е родена в китайската провинция Хънан през 1970 година. След като в продължение на шест години тя работи във фабрика за производство на стъкло, напуска и стартира собствена компания в град Шънджъ.


Руски милиардер, който се бори с едно от най-големите обезщетения

Руски милиардер, който се бори с едно от най-големите обезщетения ...

......... присъда е "нула". 63-годишният газов магнат заяви, че е подкрепял съпругата си след развода им в Русия. Той обвини циничните адвокати, че по-късно са подали молба за развод в Лондон, и политиката на Великобритания за решението на съда. Той каза в четвъртък, че планира да обжалва решението на Московския съд.


Средностатистическият руснак може да е в лошо настроение, тъй като

Средностатистическият руснак може да е в лошо настроение, тъй като ...

......... Алекперов е председател на борда и най-голям акционер в "Лукойл", който произвежда около 2% от световния нефт. 63-годишният Михелсон и 65-годишният Тимченко контролират най-големия частен производител на природен газ в Русия - "Новатек". Руските милиардери забогатяха с $3,3 милиарда от началото на годината Най-богат е Леонид Михелсон, собственик на "Новатек"


Десетимата най-богати хора в света са спечелили 16,8 милиарда долара

Десетимата най-богати хора в света са спечелили 16,8 милиарда долара ...

......... Dow Jones, също отчетоха солиден растеж. В резултат най-богатият човек в света Джеф Безос успя да увеличи финансовото си състояние с 4,7 милиарда долара до 150,3 милиарда долара. Марк Зукърбърг, който е на шесто място в света, натрупа 2 милиарда долара, а номер 3 Уорън Бъфет спечели 1,8 милиарда долара.


Нов милиардер влезе в групата на най-богатите германци след най-голямото

Нов милиардер влезе в групата на най-богатите германци след най-голямото ...

......... издига в корпоративната стълбица. В този момент той дори не е изплатил ипотеката по къщата си, казва той в интервю за немския Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Под ръководството му, компанията достига над 30 страни и отчита продажби през 2017 г. от €6,2 милиарда. Тийле планира да предаде бизнеса на своята дъщеря.


Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Magna International Франк Щронах съди

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Magna International Франк Щронах съди ...

......... през 2017 г. Компанията разполага с 314 завода, разположени в 29 страни на 4 континета и има 123 000 служители. Тя присъства и в България с предприятието Magna Powertrain, което има завод близо до Пловдив.   Състоянието на Щронах се оценява на поне 1.9 млрд. долара, според Индекса на милиардерите на Bloomberg.


Великобритания беше страхотно място за Сергей Капчук. След като напуска

Великобритания беше страхотно място за Сергей Капчук. След като напуска ...

......... медии върху неговото тежко положение. Но той е решен да се бори за справедливост, за да може да изпълни мечтата на живота си - да бъде избран в долната камара на парламента на своята родина - Държавната Дума. "Няма път назад. Достигнах до момента, в който няма връщане", признава той.


Щатите продължават да са страната в света, в която броят

Щатите продължават да са страната в света, в която броят ...

......... сочат, че там тази група се е разраснала със 17,3 на сто между 2012 и 2017 година. За същия период Китай отчита ръст от 13,4%, а Виетнам - с 12,7 на сто. От друга страна за Щатите увеличението е от 8,1 на сто. You will find more infographics at Statista


На търг в аукционната къща Christie`s е изваден най-редкият розов

На търг в аукционната къща Christie`s е изваден най-редкият розов ...

......... розовия диамант Pink Promise.  Учените класифицират диамантите на два основни типа: тип I и тип II. В втория тип камъните имат рядък, почти еднороден цвят. Розовите диаманти спадат към рядката категория тип II-a. При тях почти няма следи от азот и те съставляват по-малко от 2% от всички скъпоценни камъни.


Най-богатият човек в Украйна - Ринат Ахметов оцеля след революцията,

Най-богатият човек в Украйна - Ринат Ахметов оцеля след революцията, ...

......... въглища, недостъпни заради транспортната блокада, към черни въглища вече дават резултати и позволяват на холдинга да намали нуждите си от внос на въглища, според Александър Параший от Concorde Capital. Освен това компанията си е поставила за цел да вложи около 1.1 млрд. долара във възобновяеми енергийни източници до 2020 г.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган получи щедър подарък - луксозен

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган получи щедър подарък - луксозен ...

......... общественото недоволство, породено от служебния автомобил на ръководителя на дирекция "Религиозни дела" - Mercedes, струващ 385 000 долара. Тъй като общественият натиск принуди Мехмет Гормез да се откаже от скъпата кола, президентът му подари подобен автомобил от собствения си автопарк и обяви публично, че дава на Гормез и частен самолет.


Една трета от петия най-голям хавайски остров - Молокай, се

Една трета от петия най-голям хавайски остров - Молокай, се ...

......... там. На територията на т.нар. Molokai Ranch се намират два комплекса, които към днешна дата са затворени. Източник: Имотът включва над 30 километра плажна ивица, включително и над 16 000 декара тропическа гора. От самия остров до Хонолулу може да се пътува със самолет, като полетът отнема само 30 минути.


За разлика от Китай, където огромни печалби могат да бъдат

За разлика от Китай, където огромни печалби могат да бъдат ...

......... получат поръчаните дрехи у дома. Богатството на 82-годишния Амансио Ортега, който е начело на модната империя Inditex, притежаваща марки като Zara, Bershka, Massimo Dutti, Pull and Bear и Stradivarius, спадна с повече от 13% през тази година до 65.4 млрд. долара, като само миналата сряда той изгуби 3.5 млрд. долара.


Всички те са живели повече от 95 години на тази

Всички те са живели повече от 95 години на тази ...

......... на недвижимите имоти. Любопитното е, че той е един от оцелелите от Холокоста. Чан Юн Чун Години: 100 Богатство: $1,9 милиарда Държава: Сингапур Чан Юн Чун е най-възрастният милиардер в света. Той успява да натрупа богатството си, след като създава своята компания за морски транспорт преди повече от половин век.


Бил Хайнек е американски бизнесмен, постигнал най-големите си успехи далеч

Бил Хайнек е американски бизнесмен, постигнал най-големите си успехи далеч ...

......... за него работят близо 100 000 души. "Понякога трябва да бъдете напълно отдадени на това, което правите, и трябва да сте готови да пожертвате всичко, за да постигнете целта си", казва Хайнек. "Ако не сте готови на това, тогава е по-добре изобщо да не тръгвате по този път", завършва той.


В Австралия отсякоха най-скъпата в историята на страната монета, която

В Австралия отсякоха най-скъпата в историята на страната монета, която ...

......... (Discovery) и е отговор на растящото в света търсене на изключителни предмети на лукса", отбелязва изпълнителният директор на аукционната къща Perth Mint, Ричард Хейс. По неговите думи изделието напомня първите в Австралия пари -  т.нар "долар с дупка". За такъв артефакт неизвестен купувач заплати през 2013 година 495 хиляди долара.


От много векове назад до днес многобройни истории и легенди

От много векове назад до днес многобройни истории и легенди ...

......... Било е смятано за "Осмото чудо на света". Изработено е в Прусия за крал Фридрих Вилхелм I и след това е била подарена на руския цар Петър I. През Втората световна война стаята е плячкосана от нацистите и няма доказателства какво точно се е случило с ограбените елементи от нея.


Главният редактор на вестник

Главният редактор на вестник "Московский комсомолец" Павел Гусев може да ...

......... 1 милиард долара "Жалбоподателят иска акциите на вестника "Московский комсомолец", издателство МК, металургичната компания Fregat и MK Media-Service да бъдат разделени", посочва източникът. В допълнение, съпругата настоява Гусев да бъде изгонен от апартамента си на улица "Мали Кожихински" в Москва и да плати обезщетение за ползването на брачното им имущество.


Богатството от 48,7 милиона долара на британски милионер, починал в

Богатството от 48,7 милиона долара на британски милионер, починал в ...

......... насочени към "Оксфам". Така след инцидента 48,7 милиона долара ще бъдат дадени на организацията, а част от останалото богатство до 52,6 милиона долара са получили двамата братя на Косинс, пише CNBC. Ричард Косинс беше главен изпълнителен директор на най-голямата компания в света за услуги в хранителната индутрия - Compass Group.


Срутеният мост

Срутеният мост "Моранди" в Генуа изтри $2 милиарда от богатството ...

......... миналия век. Сега тя е само част от дузината активи на инвестиционната компания, притежавана от семейството - Edizione Holding SpA. Включително Atlantia, семейството контролира акции на публични компании на стойност $9,3 милиарда. Само шепа други хора в Италия са по-богати от Бенетон. Сред по-заможните са Фереро, популярни с шоколада си.


Милиардерът Палонджи Мистри притежава около $20 милиарда. 84% от богатството

Милиардерът Палонджи Мистри притежава около $20 милиарда. 84% от богатството ...

......... твърде вероятно загубилата страна да обжалва. Спорът увреди връзка, която има почти едновековна история. Компания на Мистри има финансови взаимоотношения с Tata Sons от 1927 г., макар семейството да е започнало да купува дялове след 60-те. Мистри наследил дяловете от баща си, който е изградил автомобилните фабрики на Tata Group.


Китайският конгломерат China Evergrande Group успя да изпревари местния гигант

Китайският конгломерат China Evergrande Group успя да изпревари местния гигант ...

......... Bloomberg Billionaires Index. В резултат на ръстовете в понеделник капитализацията на Evergrande достигна 352 милиарда хонконгски долара или 44,8 милиарда щатски долара при 288 милиарда хонконгски долара за Vanke. През миналата седмица от компанията на Хуи Ка Ян обавиха, че очакват двоен ръст на печалбата си за първата половина на годината.


Американската милионерка Лиза Фиековски, за която малко хора бяха чували

Американската милионерка Лиза Фиековски, за която малко хора бяха чували ...

......... в района. За много хора това занимание е повече от странно, като се има предвид, че американката е завършила висше образование в Чикагския университет, а съпругът й печели около 180 000 долара годишно. Самата Лиза е работила като пазарен анализатор и борсов посредник по-рано. Родителите й пък са уважавани икономисти.


Списания Forbes състави класация на яхтите на 106 руски милиардери.

Списания Forbes състави класация на яхтите на 106 руски милиардери. ...

......... Михаил Прохоров.  Яхтата Palladium е разработена от Blohm + Voss Shipyards, а необичайно футуристичният й дизайн е създаден от британското бюро Michael Leach Design.  На яхтата има 8 каюти, предназначени за 16 души. Palladium бе номинирана за наградата World Yachts Trophies 2010 в категорията "Иновации" и победи в категорията"Дизайн".  


Най-богатият човек във Великобритания - Сър Джим Ратклиф напуска Острова,

Най-богатият човек във Великобритания - Сър Джим Ратклиф напуска Острова, ...

......... екипаж от 21 души и каюти за 14 гости. Ратклиф ще последва примера на много от най-богатите хора в света, които се преместват в Монако. Почти 35% от жителите на Княжеството са милионери, а още 2700 такива се очаква да пристигнат там до 2026 г., според прогнозата на Knight Frank.


Оксфордският историк и изкуствовед, специалист по творчеството на Леонардо да

Оксфордският историк и изкуствовед, специалист по творчеството на Леонардо да ...

......... има редица въпроси по авторството на това произведение. Шефът на отдела за италианско изкуство от XVI века отказва да коментира предположението, че картината е дело на ученик на Леонардо, пише The Guardian През 1900 година, когато сър Чарлз Робинсън придобива "Спасителят на света", картината е отнасяна към работите на Луини.


Нов милиардер застава на върха на класацията за най-голямо богатство

Нов милиардер застава на върха на класацията за най-голямо богатство ...

......... го направи изключително успешен". В продължение на години Келд Кърк Кристиансен от семейството зад Lego A/S бе номер едно, но загуби позицията си, след като наскоро подари част от богатството си на своите три деца. Сега той е трети с богатство от около $5,3 милиарда. Децата му имат $5,1 милиарда.


Наред с луксозните автомобили и лъскавите яхти богатите хора в

Наред с луксозните автомобили и лъскавите яхти богатите хора в ...

......... е на второ място. Желаещите там трябва да си подготвят 2,375 милиона долара, за да получат документи. Трети и четвърти са съответно Малта и Турция, като в тези страни гражданството струва около 1 милион долара. Ето и кои са останалите страни от топ 10 на най-желаните от богаташите по света:


Тази седмица основателят на онлайн платформата Amazon Джеф Безос стана

Тази седмица основателят на онлайн платформата Amazon Джеф Безос стана ...

......... може да изкупи и всички публични компании в Ирландия. А какво да кажем за Българската фондова борса? Към края на миналата година нейната пазарна капитализация се изчислява на 22,4 милиона лева или на близо 13,3 милиарда долара. Това означава, че милиардерът има толкова пари, че да купи 11 пъти БФБ. 


Южнокорейски спасителен екип откри останките на руски военен кораб, за

Южнокорейски спасителен екип откри останките на руски военен кораб, за ...

......... ноември. Според оценки на компанията златото на плавателния съд днес ще струва около 130 млрд. долара. Половината от намереното на борда на кораба ще бъде предадено на руското правителство, а 10% от останалите средства ще бъдат инвестирани в туристически проекти на остров Улеундо, сред които и музей, посветен на кораба.


Най-богатият човек в света - Джеф Безос забогатява още повече

Най-богатият човек в света - Джеф Безос забогатява още повече ...

......... рекорди Личното състояние на Безос вече почти се равнява на 151.5-те млрд. долара, притежавани от семейство Уолтън (собствениците на гиганта Walmart), най-богатата династия в света. "Това е толкова зашеметяваща цифра, че е трудно да се изравни, дори в перспектива", заяви пред Bloomberg Майкъл Коул, изпълнителен директор на Cresset Family Office.


Някои хора се придвижват не само с частни автомобили, но

Някои хора се придвижват не само с частни автомобили, но ...

......... компания може да си позволи собствен Boeing 747-8I.  Частният въздушен лайнер струва 403 милиона долара и това е, без да се вземат предвид разходите, необходими за индивидуален интериор, който около 446 квадратни метра.  Самолетът разполага с пълноценен офис, спални и великолепна трапезария, която може да се превърне в банкетна зала. 


Най-богатите британци все по-често са успели бизнесмени, вместо благородници, наследили

Най-богатите британци все по-често са успели бизнесмени, вместо благородници, наследили ...

......... през 2016 г. на 64-годишна възраст, беше гласовит критик на привилегията и трудностите при наследяването на такива богатства. "Винаги съм казвал за Хю, че човекът е роден със сребърна лъжица в устата си", казва Джералд Гросвенър за своя син и наследник през 2001 г. "Нашата работа е да я изкараме".


Бразилският петролен магнат Ейк Батиста е осъден на 30 години

Бразилският петролен магнат Ейк Батиста е осъден на 30 години ...

......... най-богатите в света. Тези богатства бързо се изпариха, след като неговата група от стартиращи компании се стана обект на разследване за дългове и търговия с вътрешна информация. Той си спечели рядкото прозвище на "отрицателен милиардер" през 2015 г., когато нетното му богатство спадна до повече от 1 млрд. долара дълг.


В училище ни учиха (поне преди 20 години), че трябва

В училище ни учиха (поне преди 20 години), че трябва ...

......... си - в семейството и към приятелите си. "Затворниците", обикновено получават много повече отколкото биха получавали, ако се захванат с това, което наистина им харесва. Според проучването, налице е правопропорционална връзка между времето, в което сте работили в една компания и вероятността да станете "затворник", става ясно още от изследването.


Само за първите шест месеца на 2018 година състоянието на

Само за първите шест месеца на 2018 година състоянието на ...

......... за последното полугодие. Трети е Владимир Лисин, мажоритарен собственик на НЛМК, който е спечелил нови 475 млн. долара и вече притежава 18,5 млрд. от американската валута. Според данните от индекса, Олег Дерипаска, собственик на няколко компании, които попаднаха под санкции, наложени от САЩ, вече не е сред 500-те най-богати бизнесмени.


Индия е една от най-бързоразвиващите се държави, а милионерите в

Индия е една от най-бързоразвиващите се държави, а милионерите в ...

......... в офшорни зони, нарасна до приблизително 19% през 2017 г. от 15% през 2007 г. Това са предимно парични средства (американски долари) или акции в САЩ и Азия. Един от всеки пет индийски милионери притежава имоти в чужбина. Лондон, Ню Йорк, Сингапур и Дубай са най-популярните градове за имотни инвестиции.


Шефът на медицинския стартъп Theranos, Елизабет Холмс, ще плати $500

Шефът на медицинския стартъп Theranos, Елизабет Холмс, ще плати $500 ...

......... размер на 50 млрд. долара. В случая "инвестиционната компания" на Мадоф акумулира средства, като обещава много висок дивидент, без да ги влага в каквито и да било активи. На първите "инвеститори" се изплаща "дивидент" от постъпленията от новите участници в схемата и се разчита на непрекъснат приток на инвеститори.  


Владимир Лисин, който през 70-те години започва кариерата си като

Владимир Лисин, който през 70-те години започва кариерата си като ...

......... Мордашов беше най-богатият руснак след като успя да изпревари Владимир Потанин. Лисин завършва в металургичния институт в Сибир през 1979 година и работи в различни заводи за производство на стомана и желязо. След падането на СССР той се мести в Москва и започва да развива бизнес с износ на метали.


Един от най-богатите французи Серж Дасо си отиде на 93-годишна

Един от най-богатите французи Серж Дасо си отиде на 93-годишна ...

......... Саркози, в когото Дасо вложи големи надежди за реформи във Франция. "Повече едва ли ще видим големи шефове като него: решителен, харесван, леко хитър, патриотичен. Той не само превърна работата на баща си в просперираща, но отвори неговата група към модерността", каза Лорънс Парисо, бивш шеф на бизнес групата Medef.


Юсуф Алекперов, синът на президента на нефтения гигант

Юсуф Алекперов, синът на президента на нефтения гигант "Лукойл" Вагит ...

......... на стоманения гигант "Евраз" Александър Фролов. Според общата статистика, цитирана от Forbes, към 20 април 2018 г. в Русия има 102 милиардери, а общото им състояние е 403 млрд. долара. Ако това богатство се разпредели поравно между 289-те им деца, всички ще станат милиардери, притежавайки средно по 1.4 млрд. долара.


Саудитски кралски особи си спретнаха

Саудитски кралски особи си спретнаха "развод по Холивудски", изправяйки се ...

......... неуспявайки да поддържа имота", а бездействието й e навредиlo на стойността на комплекса, твърдят адвокатите на принца-ищец. Делауеър е корпоративният дом на повече от половината от публично търгуваните компании в САЩ и 63% от фирмите от Fortune 500, а канцеларията на съда е специализирана в изслушването на важни бизнес спорове.


Две бутилки рядко 60-годишно шотландско уиски Macallan бяха продадени за

Две бутилки рядко 60-годишно шотландско уиски Macallan бяха продадени за ...

......... дължащи се на изпарение, известно като "дял на ангелите", по-старите уиски произвеждат по-малко бутилки, добавяйки към тяхната рядкост. За разлика от виното, което трябва да се консумира в рамките на часове след отварянето, бутилката уиски дава възможност да й се насладите в продължение на една година след като махнете тапата.


Търговията с луксозни стоки е една от най-печелившите индустрии в

Търговията с луксозни стоки е една от най-печелившите индустрии в ...

......... 28 млрд. долара. Наследницата на империята L`Oreal Франсоаз Бетанкур-Майерс, която е най-богатата жена във Франция и 12-ият най-богат човек в света, прибавя 3.85 млрд. долара към състоянието си, набъбнало до 48.3 млрд. долара. Франция е държавата, където милиардерите са спечелили най-много през 2018 г., а след нея се нарежда Япония.


Животът на известните винаги изглежда много вълнуващо отстрани с техните

Животът на известните винаги изглежда много вълнуващо отстрани с техните ...

......... да обяви фалит. Ким Бейсинджър През 1989 година актрисата купува цяло градче в Джорджия за 20 милиона долара. Плановете й са там да изгради тематичен парк с атракции за туристите или филмово студио. Бързо след това обаче тя е принудена да обяви фалит и да продаде земята на голяма загуба.


В слънчевата петъчна сутрин в централен Лондон журналистите търсят А

В слънчевата петъчна сутрин в централен Лондон журналистите търсят А ...

......... Най-богатите руснаци изгубиха общо $16 милиарда заради санкциите на САЩ Делото на Glencore срещу Гертлер изобщо не е било част от графика на съда, тъй като двете страни преговарят, за да постигнат извънсъдебно споразумение. В крайна сметка понякога съдът в Лондон може да не е най-добрият вариант за решаване на спорове.


От края на миналата година насам богатството на основателя на

От края на миналата година насам богатството на основателя на ...

......... е в размер на 88,9 милиарда паунда или над 120 милиарда долара. След тях последователно се нареждат Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Сред най-заможните фамилии са още това на французина Бернар Арно, на Марк Зукърбърг и на американското семейство Марс, създатели на едноименната компания за сладки изделия. Източник: