Има много примери как децата на известните родители в Холивуд

Има много примери как децата на известните родители в Холивуд ...

......... парите си за благотворителни каузи. Синът му Майкъл Дъглас притежава 300 милиона долара. Следвайки стъпките на баща си, той също записва доста успешни роли в киното като тази в "Американският президент". Майкъл печели "Оскар" за играта си в "Уолстрийт" през 1988 година и по-късно продължава кариерата си като филмов продуцент.


Американският предприемач Джеф Безос е най-богатият човек в света от

Американският предприемач Джеф Безос е най-богатият човек в света от ...

......... година) - $169 милиарда Източник: Роденият в Германия Астор емигрира в Ню Йорк, когато е на 20 години. Там той първоначално развива търговия с кожи и печели добре. По-късно инвестира в недвижими имоти в американския град, а бързото разрастване на мегаполиса го прави най-богатият човек в страната по това време.


Верена Балзен - наследница на известната компания за сладкарски изделия Bahlsen

Верена Балзен - наследница на известната компания за сладкарски изделия Bahlsen ...

......... да публикуват резултатите от него. А Верена Балзен все пак реши да се извини за думите си: "Беше грешка да се обостря този дебат с лекомислени изявления. Извинявам се за това. Не съм си и помисляла да омаловажавам престъпленията на националсоциализма и последиците от тях", увери наследницата на семейния бизнес.


Американският бизнесмен Марк Кубан е известен с това, че притежава

Американският бизнесмен Марк Кубан е известен с това, че притежава ...

......... повече, отколкото притежава най-бедната част от половината население на Щатите според данни на Института за политически изследвания. Кубан обаче казва, че не му пука кой какво казва и според него е добре да бъдеш богат. "Богатството носи полза за вас и вашето семейство и ви дават финансова власт", добавя той.


Заетият в сектора на недвижимите имоти Доналд Тръмп живее в

Заетият в сектора на недвижимите имоти Доналд Тръмп живее в ...

......... е провалът на компаниите на Тръмп през 80-те и 90-те години да генерира стотици милиони загуби според Стивън Розентал, старши сътрудник в Центъра за данъчна политика Urban-Brookings. Тъй като предприятията се провалят, загубите им налагат нуждата от използването на собствените печалби на Тръмп и той компенсира приходи от друг бизнес.


Джеф Безос е най-богатият човек в света със състояние от

Джеф Безос е най-богатият човек в света със състояние от ...

......... страната идва от производството на петрол. 5. То обаче е по-голямо от БВП на държавите Исландия, Афганистан и Коста Рика, взети заедно. 6. Според Администрацията за социално осигуряване, американец с бакалавърска степен ще спечели около 2,2 милиона долара през живота си. А Безос прави това за малко под 15 минути.Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира отрано своето

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг планира отрано своето ...

......... за събирания. Основата сграда в имота има всекидневна с висок таван и камина на дърва, 8 спални и 9 бани както и голяма кухня. Сградата е разделена на 3 жилищни части, свързани с преходни помещения. Имотът разполага и с отделна сграда за домакина с 3 спални и една баня. Източник:


Доста преди да стане милиардер Рей Далио е бил успешен

Доста преди да стане милиардер Рей Далио е бил успешен ...

......... от кожата си и се научете как да правите нещата различно Една от основните ми формули е болка + отражение = прогрес ", обяснява Далио. Според него поуката от трудните моменти води до успех. Личното му богатство е нараснало доста през годините, като сега се оценява на 18,4 милиарда долара.


Тел Авив е вторият по големина град в Израел с

Тел Авив е вторият по големина град в Израел с ...

......... Wall Street Journal да си купиш апартамент там струва между 1,5 и 2 милиона долара. Освен с луксозните си бутици градът впечатлява и с изисканите си ресторанти. През годините Тел Авив успява да си спечели славата на световна гастрономска столица. Там могат да бъдат посетени много ресторанти със звезди "Мишлен".


Какво е да държиш в ръцете си 1758-каратов диамант? А

Какво е да държиш в ръцете си 1758-каратов диамант? А ...

......... от същото находище беше купен за рекордните 63 милиона долара. Най-големият диамант досега е 3106-каратовият Cullinan. Той е намерен през 1905 година в Южна Африка. Той е разделен на две половини - The Great Star Of Africa и Lesser Star of Africa, които са част от кралското съкровище на Великобритания.


Наследниците на финансистите на империята на Хабсбургите, известната фамилия банкери

Наследниците на финансистите на империята на Хабсбургите, известната фамилия банкери ...

......... около 1780-та година и оценявано на 1 милион паунда. Голяма част от обектите в колекцията са били някога в двореца Версай и са попаднали в семейство Ротшилд след Френската революция през 1789 година. Според Christie`s интерес има от купувачи от Азия, Русия и Близкия Изток, заедно с такива от Европа.Неизвестният в младите си години китаец Чиа Ек Чор през

Неизвестният в младите си години китаец Чиа Ек Чор през ...

......... изборите, провели се на 24 март. Сега амбициозните проекти може да срещнат сериозни затруднения, тъй като властите са обвинявани в пренебрегване на местните фермери и компании за сметка на привличането на китайски компании. Ако опозицията в страната успее да сформира коалиция, това може да означава затягане на контрола над тези сделки.


Масайоши Сон, милиардерът основател на SoftBank Group, е направил огромен

Масайоши Сон, милиардерът основател на SoftBank Group, е направил огромен ...

......... му отне да обещае $200 милиона за стартъп, който отглежда зеленчуци на закрито. Сон има богатство от около $19 милиарда, според Bloomberg. Така че едва ли е загубата му е повлияла тежко. Но новината за лошия залог със сигурност няма да се отрази добре на имиджа му на прозорлив инвеститор.


Наследникът на най-голямата агенция за недвижими имоти в Хонконг няма

Наследникът на най-голямата агенция за недвижими имоти в Хонконг няма ...

......... Шин целенасочено избира държавни, а не частни учебни заведение, тъй като иска децата му да са скромни. Алекс започва от поста агент по недвижими имоти, когато се присъединява към семейния бизнес. Тъй като пазарът на имоти в Хонконг е един от най-скъпите, Алекс Шин все още спестява за собствено жилище.


Богатите жени могат да се окажат доста печеливш бизнес за

Богатите жени могат да се окажат доста печеливш бизнес за ...

......... провежда поредица от събития "Women, Life & Money на 10 различни пазара през тази година с участието на лектори, които имат богат опит в бизнеса. Според други ръководители на банки полът на най-богатите в САЩ започва да се променя. Те очакват броят на заможните, успели жени да продължи да нараства.


Бернар Арно, най-заможният човек в Европа, стана още по-богат. Акциите

Бернар Арно, най-заможният човек в Европа, стана още по-богат. Акциите ...

......... Китай - въпреки забавянето на икономическия растеж. Приходите на компанията се покачват с 11 процента до €12,5 милиарда. LVMH е най-голямата френска компания по пазарна капитализация. Макензи Безос - бившата сервитьорка, която стана четвъртата най-богата жена в света Историята на успешната американска писателка и вече бивша съпруга на Джеф БезосБроят на американските милиардери расте с бързи темпове. В Северна

Броят на американските милиардери расте с бързи темпове. В Северна ...

......... Според специалистите ранното планиране на разпределението на богатството е много по-ефективно, тъй като с напредването на възрастта за милиардерите рискът от заболявания като деменция или болест на Алцхаймер става все по-висок. Освен това ранното планиране ще спести суматохата в роднинския кръг и ще намали вероятността от привличане на медийното внимание.


Макензи Безос ще стане четвъртата най-богата жена в света след

Макензи Безос ще стане четвъртата най-богата жена в света след ...

......... от училище. "Колкото по-бързо завърших творбите си, толкова по-скоро можеше да ги види той и да говорим за героите", обяснява Макензи за мотивацията си. Щом излиза романът ѝ "Traps" през 2013 година, тя не го отпечатва в Amazon. Безос казва за това, че е талант, който им се е изплъзнал. 


Нетното състоянието на главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск

Нетното състоянието на главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск ...

......... началото на годината. Около 10 милиарда долара от богатството на Илън Мъск произлиза от Tesla. А приблизително 13 милиарда долара от състоянието си той дължи на своя дял в компанията Space X. Състоянието на Мъск се оценява на 20 милиарда долара по последни данни след спада на акциите на Tesla.


Американският гигант във фармацевтичната индустрия Walgreens Boots Alliance се намира

Американският гигант във фармацевтичната индустрия Walgreens Boots Alliance се намира ...

......... Walgreens. За първи път той получава дял в нея през 2012 година, когато дружеството купува британската верига аптеки Alliance Boots. Две години по-късно Walgreens придоби останалата част от веригата и така богатството на Песина достигна почти 11,7 милиарда долара. То се увеличи до 15,3 милиарда долара през юли 2015 година.


Милиардерът Джоузцеф Сафра получи одобрение за проекта си - кула

Милиардерът Джоузцеф Сафра получи одобрение за проекта си - кула ...

......... планът за нея бъде одобрен, се очаква строежът на кулата да завърши през 2025 година. "Тази сграда има потенциала да играе важна роля в реализирането на нашата визия за централната част - "Сити" като оживен град, който да привлича посетители", заяви председателят на Комитета по планиране и транспорт Крис Хауерд.


Китай може да произвежда милиардери по-бързо отвсякъде по света, но

Китай може да произвежда милиардери по-бързо отвсякъде по света, но ...

......... да не се вижда съдържанието им. "Те не искат да се появят с чанта в ярък цвят пред всички и да привличат внимание", допълва Люнг, чийто баща е съосновател на технологичната компания Quanta Computer. Люнг добавя, че заможните потребители обичат да харчат парите си, но не искат да бъдат видени.


Една от най-големите вериги магазини в Европа - германската Aldi,

Една от най-големите вериги магазини в Европа - германската Aldi, ...

......... на внучката на Сесилие. Типично за фамилията Албрехт обаче, публичната информация за нейните членове е силно оскъдна. Ето защо се знае твърде малко за новата първа дама в Aldi - Дороти. Aldi - историята на семейството, създало една от най-големите търговски вериги в Европа Компанията днес управлява 10 000 магазина


От всички възможни луксозни придобивки, които богатите могат да си

От всички възможни луксозни придобивки, които богатите могат да си ...

......... похарчват 10 милиона долара, за да го превърнат в частен. Те увеличават броя на самолетите на 8 и инвестират 82 милиона долара за изграждане на собствен терминал, който могат да се ползват и други компании. Google притежава и второ летище, собственост на дъщерното дружество на компанията - Planetary Ventures LLC.


Вероятно не сте чували за семейство Саклер, но може би

Вероятно не сте чували за семейство Саклер, но може би ...

......... и хуманни практики. Какво ще предприеме семейство Саклер и фармацевтичната компания? От фирмата заявиха, че ще отхвърлят всички обвинения. Освен това има спекулации, че компанията може да подаде молба за банкрут по "Глава 11", като така автоматично ще отпаднат всички обвинения и това ще позволи на фирмата да се реорганизира.


Островният град-държава Сингапур е най-скъпият град в света за пета

Островният град-държава Сингапур е най-скъпият град в света за пета ...

......... където се намира тя. Сградите се характеризират с високи постройки на няколко етажа или еднофамилни къщи, заобиколени от гъста растителност. Източник: За да предложи развлечение на супер богатите, Сингапур разполага с казина, водни паркове и частни клубове. Богатството и стандарта на града са вдъхновение за хитовия филм "Crazy Rich Asians".


Финансовото състояние на турския конгломерат Dogus Holding AS,който има редица

Финансовото състояние на турския конгломерат Dogus Holding AS,който има редица ...

......... след като турската лира се срина за последните 5 години. Холдингът е обещал 23,4 милиарда лири под формата на активи срещу задълженията си. Освен това загубата на цялата корпорация се увеличила с около с 25% от 2,3 милиарда лири през 2017 г. и 2,9 милиарда лири през 2018 година.  


Силициевата долина и технологичните гиганти там са пример за един

Силициевата долина и технологичните гиганти там са пример за един ...

......... Station F. Там тя казва кои компании ще продължат да успяват в областта на изкуствения интелект. Според нея това са тези, които могат да създадат машини, откриващи и решаващи проблеми преди да назреят: "Истинският потенциал на изкуствения интелект е да може да прави по малко от всичко, което правим ние."


Азим Премджи не е особено познат, но той е вторият

Азим Премджи не е особено познат, но той е вторият ...

......... организации, помагащи на маргинализирани индийци. Освен това Azim Premji е създала университет, за да развива компетентни кадри в областта на образованието и човешкото развитие. Целта на фондацията е университетът да се разшири до 5000 студенти и над 400 преподаватели. Тя планира да създаде и още един университет в Северна Индия.


В Азия ще има най-бързо увеличаване на броя на милиардерите

В Азия ще има най-бързо увеличаване на броя на милиардерите ...

......... от общо активите им. По думите на Николас Холт, който е ръководил изследванията на Knight Frank LLP в Тихоокеанския регион, все повече супербогаташи избират по-сигурни активи за сметка на акциите.  Европеец изпревари по богатство легендарния инвеститор Уорън Бъфет А светът вече има нов най-млад милиардер, успял сам да натрупа състоянието си


Титанът в света на луксозните стоки Бернард Арно изпревари председателя

Титанът в света на луксозните стоки Бернард Арно изпревари председателя ...

......... е успял да натрупа своето богатство, е Кайли Дженър от семейство Кардашиянс. 21-годишното момиче основа и притежава Kylie Cosmetics, който миналата година генерира $360 милиона оборот. Зукърбърг стана милиардер "едва" на 23 години. Най-богатият европеец спечели $4,3 милиарда за един ден Благодарение на апетитът на китайските потребители към луксозните стоки


Френският бизнесмен Бернар Арно днес е най-богатият човек в Европа

Френският бизнесмен Бернар Арно днес е най-богатият човек в Европа ...

......... канадска пианистка; Бернар успява да я впечатли, като свири за нея Шопен и произведения на други класически композитори; Двамата живеят в един от луксозните квартали на Париж на левия бряг на Сена; В дома си имат богата колекция от произведения на изкуството, включваща картини на Пабло Пикасо и Анди Уорхол.


"Гладът" на Азия за луксозни стоки, нарасналото търсене на оборудване ...

......... е най-големият акционер в един от водещите производители на кристали Swarovski. Тя държи своя дял в компанията чрез дружеството Marina Giori Beteiligungs und Verwaltung, регистрирано в Инсбрук. Марина е правнучка на основателят на австрийския лидер Даниел Сваровски. Нейният брат държи дял от 21% в компанията, изчисляван на 1,9 милиарда долара.


Освен че е известен като дясната ръка на легендата в

Освен че е известен като дясната ръка на легендата в ...

......... присъедини към Berkshire Hathaway, Мънгър е работел като адвокат за $15 на час. Уорън Бъфет отдава значимото на своя приятел, като признава, че Мънгър е имал огромен принос за успеха на компанията. Той казва: "Планът беше негов. Той построи тази империя. Моята задача бе да изпълнявам, като всеки изпълнителен директор."


Зигмунд Фройд е казал, че ако някога му се наложи

Зигмунд Фройд е казал, че ако някога му се наложи ...

......... се оплакват Много хора непрекъснато изразяват недоволството си от нещо. Дори обаче да имат повод, милиардерите чувстват, че нямат право да се оплачат, заради натрупаното благосъстояние и начина, по който ще ги възприемат останалите. Изводът е, че богатите имат по много от всичко, но количеството е за сметка на качеството.


Един от най-богатите хора в Индия стигна до фалит, след

Един от най-богатите хора в Индия стигна до фалит, след ...

......... който беше принуден да обедини бизнеса си в Индия с местния си конкурент Idea Cellular. Други напуснаха пазара, включително и Reliance Comminications. Към днешна дата Мукеш Амбани разполага с нетно богатство от около 50 милиарда долара, а това на неговия брат е едва 2 милиарда долара, показват данните на Forbes.


Основателят и главен изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон, който

Основателят и главен изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон, който ...

......... през четвъртото тримесечие на календарната 2018 г. Според Forbes Сон притежава около $21,4 милиарда. През деня стана ясно още, че фондът на SoftBank Vision Fund е продал целия си дял в Nvidia, оценен на $3,6 милиарда към 31 декември 2018 г. Криптомахмурлукът на Nvidia Акциите се сринаха с 18 процента


По-голямата част от 2018 година беше доста успешна за технологичния

По-голямата част от 2018 година беше доста успешна за технологичния ...

......... на компанията ще са достатъчни, за да може да наеме тя 7,050 милиона българи на работа за три години и половина; По 18 iPhone Xs Max за всички българи - по толкова може да купи Apple за цялото население в България при цена от около 3350 лева или 1950 долара.


Редките уискита винаги са изкушавали богатите инвеститори, а в последните

Редките уискита винаги са изкушавали богатите инвеститори, а в последните ...

......... с контакти в бранша да ви свърже. Пускането в продажба на рядкото шотландско уиски идва след високопрофилните търгове на редки бутилки на Macallan миналата година. Сред тях е и 60-годишна версия, част от ограничено издание, бутилирано през 1926 г. Уискито е продадено на търг за 1.1 млн. долара през октомври.


Семейство Ротшилд, някогашните финансисти на империята на Хабсбургите, продава последното

Семейство Ротшилд, някогашните финансисти на империята на Хабсбургите, продава последното ...

......... и се намира в един от най-популярните туристически местности за разходка и риболов около Виена. Докато Prinzhorn казва, че вижда горите като дългосрочен актив и като възобновяем източник на суровина, той също иска да запази историческите сгради и да поддържа земите като пространство за диви животни и място за разходки.


Руснакът Юри Милнер се наслаждава на 10-цифрена възвръщаемост от инвестицията

Руснакът Юри Милнер се наслаждава на 10-цифрена възвръщаемост от инвестицията ...

......... потенциалната продажба на техните акции с още една година. Лей и 7 други съучредители на китайската компания комбинираха дяловете си при първоначалното предлагане на стойност 26.3 млрд. долара. Стойността на тези дялове спадна до 15,1 млрд. долара до този четвъртък, при положение че никой от тях не е продавал акции.


С богатство под формата на 79 милиона акции на Amazon

С богатство под формата на 79 милиона акции на Amazon ...

......... BFF е фондация, ръководена от родителите на Джеф Безос. Тя е основана с акции на Amazon. Към днешна дата тя финансира развитието на образованието. Blue Origin Не на последно място е компанията за космически пътувания Blue Origin. Тя е големият конкурент на SpaceX на Илън Мъск. Courtesy of: Visual Capitalist


Разводът на Макензи Безос с основателя на онлайн лидера Amazon

Разводът на Макензи Безос с основателя на онлайн лидера Amazon ...

......... милиарда долара. Джеф Безос обяви раздялата в сряда в Twitter пост, подписан и от двамата съпрузи. Повечето от общо 66 жени в индекса на милиардерите на Bloomberg са успели да влязат в него в резултат на наследяване или на развод. Едва шест от тях са успели да натрупат сами богатство.


Пазарите може и да потъват, но не всички милиардери губят

Пазарите може и да потъват, но не всички милиардери губят ...

......... от САЩ и 4 от Русия. Сред тях е и Андрей Бабиш, премиерът на Чехия, както и руският олигарх Олег Дерипаска. $511 000 000 000: Толкова са загубили най-богатите хора на Земята през 2018 година Само състоянието на Джеф Безос се е свило със сума, по-голяма от капитализацията на Ford


Когато сe превърнете в милиардер, натрупвайки състояние със собствени усилия,

Когато сe превърнете в милиардер, натрупвайки състояние със собствени усилия, ...

......... с обикновения си начин на живот и благотворителната си дейност чрез своята фондация Good Ventures. "Никога не съм разглеждал парите като "моите пари". Винаги съм ги виждал просто като "парите". Това е ресурс. Ако се натрупа около мен, той трябва да се излее обратно в системата", казва той пред Quora.


Богатите китайци спешно търсят къде да скрият своите активи и

Богатите китайци спешно търсят къде да скрият своите активи и ...

......... под собствеността на трета страна. Това понякога може да ограничи възможността на собственика им да прави някои решения, но помага за избягването на данъци, които понякога стигат до 20% от печалбата. Защо комунистически Китай е дом на толкова много милиардери? За сложната връзка между идеологията, държавните политики и ултра богатите


Бъдещето на Ланс Армстронг не изглеждаше особено светло, когато през

Бъдещето на Ланс Армстронг не изглеждаше особено светло, когато през ...

......... $30 милиона. След таксите, той най-вероятно е получил около $20 милиона, изчислява Bloomberg. "Инвестирах в Крис Сака (основателят на фонда - б.р.). Дори не знаех, че е вложил пари в Uber", заяви още Армстронг. Uber също подаде заявка за IPO, състезавайки се с Lyft "Проект Свобода" е на финалната права


През 1926 година шотландският производител на уиски Macallan Distillery взема испански

През 1926 година шотландският производител на уиски Macallan Distillery взема испански ...

......... вкуса на дървото, щипка ванилия, вероятно малко усещане за ядки, канела и още много други", обяснява той. Със сигурност би си заслужавало. Особено като се има предвид, че 750 милилитра от тази напитка струват 1,5 милиона долара. И само едно малко от 50 милилитра би струвало впечатляващите 100 000 долара.


Най-печелившият от YouTube e 8-годишният Раян, станал популярен с ревютата

Най-печелившият от YouTube e 8-годишният Раян, станал популярен с ревютата ...

......... се излъчват преди неговите клипове. За разлика от другите YouTube звезди, при Раян само $1 милион идва от спонсорирано съдържание. Това се дължи на предложенията, които той и семейството му решават да приемат или отхвърлят заради все още крехката му възраст. Играчките обикновено отиват за добри каузи, най-често местна благотворителност.


Великобритания спира най-скъпите си инвестиционни визи, затваряйки пътя за постоянно

Великобритания спира най-скъпите си инвестиционни визи, затваряйки пътя за постоянно ...

......... "Няма да толерираме хора, които не играят по правилата и се опитват да злоупотребяват със системата", казва министърът, отговарящ за имиграцията Карълайн Ноукс в изявлението. Новите мерки "ще гарантират, че само истински инвеститори, които възнамеряват да подкрепят бизнеса на Великобритания, могат да се възползват от нашата имиграционна система", посочва Ноукс.


Притеснени от политическата несигурност, италианците поглеждат към съседна Швейцария като

Притеснени от политическата несигурност, италианците поглеждат към съседна Швейцария като ...

......... банките в Швейцария притокът е добре дошъл. Но Андреа Карачени, изпълнителен директор на семейната офис компания CFO SIM, казва, че само прехвърлянето на пари през границата не е достатъчно. "Ако искате да се изолирате от италианския риск, единствената форма на защита е да преместите местожителството си в чужбина", твърди Карачени.


Първата книга в света за фондова борса бе предложена за

Първата книга в света за фондова борса бе предложена за ...

......... да успее, трябва да има търпението и парите Sotheby`s изчисляват, че книгата е една от останалите по-малко десет в оригинал. Днес копие от нея на английски се продава за около $30.Последната продажба на бройка от нея бе преди 30 години срещу 16 500 паунда, или $29 000 по онова време.


Белгийският милиардер Албер Фрер, чиито инвестиции оформиха едни от най-големите

Белгийският милиардер Албер Фрер, чиито инвестиции оформиха едни от най-големите ...

......... Suez, което по-късно доведе до сливане на двете компании. "Винаги съм бил доволен от инвестициите, които правих с приятеля ми Албер Фрер. Съжалявам, че не го следвах повече, защото щях да съм много по-богат", казва най-богатият европеец Бернар Арно, изпълнителен директор на конгломерата за луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton.


Хората с високи доходи в Япония заедно имат най- голямото

Хората с високи доходи в Япония заедно имат най- голямото ...

......... дефинира тези индивиди като такива с инвестиционни активи на стойност над 1 милион долара. Въпреки предизвикателствата като търговската война със САЩ, Китай продължи да множи супер богатите си и на богатство им тази година, смята Уилям Съливан, глобалния маркетинг директор на Capgemini. "Това е вълнуващо време за Азия", добави той.


През 2014 г. руският милиардер Сергей Галицкий се радва на

През 2014 г. руският милиардер Сергей Галицкий се радва на ...

......... футболния отбор "Краснодар" през 2008 г. и оттогава инвестира повече от 250 млн. долара в клуба, стадиона и детско-юношеската школа. "Аз просто обичам футбола. Когато човек печели пари, има смисъл да ги харчи за себе си", казва Галицкий в интервю през 2013 г., когато е на върха на успеха си.


Висулката с перла, украсена с диаманти, на френската кралица Мария

Висулката с перла, украсена с диаманти, на френската кралица Мария ...

......... в частни колекции от повече от 200 години и за пръв път се излага на търг от семейство Бурбон-Парма, заедно с колекция от други украшения и ордени. Всичко бе продадено за сумата от $53,1 милиона. В търга взеха участие хора от 43 страни, залагайки за бижутата по интернет и телефон.


Африка е известна със своите скъпоценни камъни, а Замбия е

Африка е известна със своите скъпоценни камъни, а Замбия е ...

......... Щом бъде продаден, той ще бъде разделен на множество (вероятно стотици) по-малки скъпоценни камъни, но и тяхната точна бройка е трудна за определяне. Едно обаче е сигурно: "Този скъпоценен камък ще остави своя белег в историческите книги на изключителните скъпоценни камъни", заяви Елена Басалия, специалист по скъпоценни камъни на Gemfields.


Технологичните милиардери понесоха тежък удар след нов спад на акциите

Технологичните милиардери понесоха тежък удар след нов спад на акциите ...

......... млрд. долара. Създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин изгубиха общо 4.5 млрд. долара. 500-те най-богати хора в милиардерския индекс на Bloomberg изгубиха общо 71 млрд. долара, тъй като другите 2 основни индекса - Dow Jones Industrial Average и S&P 500 също спаднаха, изтривайки печалбите от началото на годината.


Някога iPhone и Tesla превърнаха една дама в най-богатата китайка.

Някога iPhone и Tesla превърнаха една дама в най-богатата китайка. ...

......... е доставчик на дисплеи и за Tesla. Проблемите на компанията също се отразиха на ценните й книжа. Хау е родена в китайската провинция Хънан през 1970 година. След като в продължение на шест години тя работи във фабрика за производство на стъкло, напуска и стартира собствена компания в град Шънджъ.


Руски милиардер, който се бори с едно от най-големите обезщетения

Руски милиардер, който се бори с едно от най-големите обезщетения ...

......... присъда е "нула". 63-годишният газов магнат заяви, че е подкрепял съпругата си след развода им в Русия. Той обвини циничните адвокати, че по-късно са подали молба за развод в Лондон, и политиката на Великобритания за решението на съда. Той каза в четвъртък, че планира да обжалва решението на Московския съд.


Средностатистическият руснак може да е в лошо настроение, тъй като

Средностатистическият руснак може да е в лошо настроение, тъй като ...

......... Алекперов е председател на борда и най-голям акционер в "Лукойл", който произвежда около 2% от световния нефт. 63-годишният Михелсон и 65-годишният Тимченко контролират най-големия частен производител на природен газ в Русия - "Новатек". Руските милиардери забогатяха с $3,3 милиарда от началото на годината Най-богат е Леонид Михелсон, собственик на "Новатек"


Десетимата най-богати хора в света са спечелили 16,8 милиарда долара

Десетимата най-богати хора в света са спечелили 16,8 милиарда долара ...

......... Dow Jones, също отчетоха солиден растеж. В резултат най-богатият човек в света Джеф Безос успя да увеличи финансовото си състояние с 4,7 милиарда долара до 150,3 милиарда долара. Марк Зукърбърг, който е на шесто място в света, натрупа 2 милиарда долара, а номер 3 Уорън Бъфет спечели 1,8 милиарда долара.


Нов милиардер влезе в групата на най-богатите германци след най-голямото

Нов милиардер влезе в групата на най-богатите германци след най-голямото ...

......... издига в корпоративната стълбица. В този момент той дори не е изплатил ипотеката по къщата си, казва той в интервю за немския Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Под ръководството му, компанията достига над 30 страни и отчита продажби през 2017 г. от €6,2 милиарда. Тийле планира да предаде бизнеса на своята дъщеря.


Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Magna International Франк Щронах съди

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Magna International Франк Щронах съди ...

......... през 2017 г. Компанията разполага с 314 завода, разположени в 29 страни на 4 континета и има 123 000 служители. Тя присъства и в България с предприятието Magna Powertrain, което има завод близо до Пловдив.   Състоянието на Щронах се оценява на поне 1.9 млрд. долара, според Индекса на милиардерите на Bloomberg.


Великобритания беше страхотно място за Сергей Капчук. След като напуска

Великобритания беше страхотно място за Сергей Капчук. След като напуска ...

......... медии върху неговото тежко положение. Но той е решен да се бори за справедливост, за да може да изпълни мечтата на живота си - да бъде избран в долната камара на парламента на своята родина - Държавната Дума. "Няма път назад. Достигнах до момента, в който няма връщане", признава той.


Щатите продължават да са страната в света, в която броят

Щатите продължават да са страната в света, в която броят ...

......... сочат, че там тази група се е разраснала със 17,3 на сто между 2012 и 2017 година. За същия период Китай отчита ръст от 13,4%, а Виетнам - с 12,7 на сто. От друга страна за Щатите увеличението е от 8,1 на сто. You will find more infographics at Statista


На търг в аукционната къща Christie`s е изваден най-редкият розов

На търг в аукционната къща Christie`s е изваден най-редкият розов ...

......... розовия диамант Pink Promise.  Учените класифицират диамантите на два основни типа: тип I и тип II. В втория тип камъните имат рядък, почти еднороден цвят. Розовите диаманти спадат към рядката категория тип II-a. При тях почти няма следи от азот и те съставляват по-малко от 2% от всички скъпоценни камъни.


Най-богатият човек в Украйна - Ринат Ахметов оцеля след революцията,

Най-богатият човек в Украйна - Ринат Ахметов оцеля след революцията, ...

......... въглища, недостъпни заради транспортната блокада, към черни въглища вече дават резултати и позволяват на холдинга да намали нуждите си от внос на въглища, според Александър Параший от Concorde Capital. Освен това компанията си е поставила за цел да вложи около 1.1 млрд. долара във възобновяеми енергийни източници до 2020 г.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган получи щедър подарък - луксозен

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган получи щедър подарък - луксозен ...

......... общественото недоволство, породено от служебния автомобил на ръководителя на дирекция "Религиозни дела" - Mercedes, струващ 385 000 долара. Тъй като общественият натиск принуди Мехмет Гормез да се откаже от скъпата кола, президентът му подари подобен автомобил от собствения си автопарк и обяви публично, че дава на Гормез и частен самолет.


Една трета от петия най-голям хавайски остров - Молокай, се

Една трета от петия най-голям хавайски остров - Молокай, се ...

......... там. На територията на т.нар. Molokai Ranch се намират два комплекса, които към днешна дата са затворени. Източник: Имотът включва над 30 километра плажна ивица, включително и над 16 000 декара тропическа гора. От самия остров до Хонолулу може да се пътува със самолет, като полетът отнема само 30 минути.